Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/04/28/ki-kell-adnia-az-mvm-gazkereskedojenek-hogy-kik-kereshettek-az-orosz-magyar-gaza... (2024.04.28. 17:47) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.12.21. 05:27 Fabius

Orbán Viktor levelét megírja

Címkék: fidesz eu orbán viktor barroso imf hitel jegybanktörvény

Kedves barátom, Józsi Mánuel!

Leszögezem itt az elején: NEM. Először is nem érted, mi? Nem érted azzal csacska europér agyaddal, hogy miért nem kaptam még meg a leveled amire válaszolok, miért tagadja a létezését az emberem, aki púzólyukat hord a szája helyén, és aki mellesleg borzalmasan, röhögve hazudik.
Ez csakis arról árulkodik, hogy még mindig nem voltál képes elsajátítani az unortodox politika legfőbb sajátosságait, pedig nagy hasznodra válna neked is ez az ismeret. Szóval az úgy van, hogy nekem, Unortodoxia miniszterellnökének - ne is próbáld ezt lefordítani, mink az ellekből elhasználjuk amit Pali elhullat, így alakul az unortodox hejje sírás egyensúly - nem kínos, ha holmi firkászok közlik le a te nem is létező leveledet részletekben, és Európa ezen röhög. Nem lehet kínos, mert a kínosság ortodox tulajdonság, ezért tagadom a létezését. Amit meg tagadok az nem létezik az alaptörvényünk szerint. Így ez a Mong Attila sem létezik, mert kiírta magát a NERből ez a mineknevezzem, aki csenddel bojkottálta a frissen kiherélt, de amúgy fasza, minden pontjában alkotmányos és európai médiatörvényemet.

Másodszor meg mit kötekszel és utasítgatsz te engem, Józsi Mánuel, he? Te ne aggódjál a jegybank meg a számvevőszék összevonásán, majd aggódok én helyetted mi lesz, ha nem sikerül, és nem férek a jegybank páncéltermének kulcsához akadálytalanul. Ami amúgy nem is szándékom, - Szijjártó életére esküszöm - csak a lehetőség kéne, hogy ha mégis ránk dőlne az a romhalmaz, amiben a negyedik variációs főszámpár elfogadása után is csak hagytunk egy 400 milliárdos lyukat. Ezt nyugodtan higgyed el, mert nem Kusza Szem mondta, hanem Oszkó Péter. A bezzegembernek meg úgyis alapból hisztek.

Beláthatod ezek után, hogy méltánytalan vagy velem mikor a törvény eltörlésére felszólítasz. Méltánytalan vagy azért is, mert ilyen felszólítást én kapok először, bezzeg a rohattgyurcsányt egyszer sem szólítgattad felfele az elmúttnyócév alatt!! Mit számít az, hogy én kergetem a Simort körbe a bankrendszeren? Felszólítást ér ez az apróság? Fel kell engem szólítani egy baráti, te Vitya, nem kéne átgondolnod? - nem? - akkor majd mi alkalmazkodunk hozzád helyett? Mivel bántottalak meg ennyire Józsi Mánuel? Jó, dajcstomit most hagyjuk, te is tudod, a kommunista Moszkvázik egy olcsó megúszás a lefaszozáshoz képest, amin megsértődnöd teljesen indokolatlan!

Na jó. Beszéljünk úgy, mint férfi az uralkodóval. Utóbbi nem te vagy mielőtt félreérted. Szóval TALÁN hajlandó lennék elnézni a botlásod, és asszisztálni ahhoz, hogy megúszd ezt a dolgot arcvesztés nélkül. Én tudom csak milyen nehéz helyzetbe sodortad magad, és hajlandó vagyok segítő jobbot nyújtani, elvégre pártcsaládtag vagy te is. Tegyük fel, hogy Rogán Tonyónak kiadom a feladatot, és átíratom vele a jegybanktörvényt. De mit adsz cserébe? Nem vagyok nagyigényű, mondjuk 15 milliárd euróért lehetővé teszem számodra az arcmentést. Mit szólsz? Jó, ne hálálkodj, ne sírj és könnyezz, én genetikusan vagyok ennyire nagylelkű.

Remélem jól átgondolod a lehetőséget és kellően széles nyilvánosság mellett meakulpázol egy kicsit. Mondjuk ennek a Mongnak a blogján részletekben megjelenhetne a válaszod, amiben nevezhetnél mittom legkedvesebb barátodnak, Európa megmentőjének, a XXI. század legjelentősebb és legnagylelkűbb politikusának, esetleg - de ezt tényleg ne érezd kötelezőnek - a tejtestvérednek. Mindkettőnk érdeke ez, főleg a tiéd. Számomra csak azért fontos, mert végülis van némi közöd a hitelünkhöz, és tényleg nem akarlak kínos helyzetbe hozni. Na jó, a feltételek egy részét is te írod, amit mi igyekszünk respektálni, tényleg, de beláthatod egy szabadságharcos nem köthet kompromisszumot. Jó, legfeljebb akkor, ha a farpofát villant a foszló gatyából és nincs más választása. De nekem van választásom, Józsi Mánuel, hisz vagy elfogadom a feltételeiteket, vagy nem és akkor, és akkor, és erről most ne is beszéljünk, mert eltérünk a tárgytól.

Tudod mit? Gondolkodtam. Hagyjuk most, hogy mivel. Lényeg, hogy átgondoltam ezt a dolgot újra, és néhány ponton változtathatunk még, ha akarod. Tegyük fel, hogy megkapom a 15 milliárd eurót, és én nyilatkozom a szélesnagyvilágnak azokat rólad, amiket feljebb leírtam. Mit szólsz? A szavak a lényeg, a ki mondja ki másodrangú, én meg a részleteken nem szoktam fennakadni. Ha nagyon muszáj a jegybanktörvényt is ...khmmm... eltörlöm, végképp nem szeretnék karácsonykor ilyen csip-csupp marhaságon vitatkozni veled. Cserébe legfeljebb szólsz pár jó szót ennek a Lagerdernek az Ájemefnél ha ráérsz, éppen csak biztosítod feltétlen hűségemről és a kiegyezés iránti elkötelezettségemről. IGEN, szerintem ez lenne a legcélravezetőbb az arcod megmentéséhez. Egye fene leszek a létrád, a stabil kapaszkodó a lábad alatt amivel kimászhatsz ebből a sáros gödörből amibe lökted magad.

Budapest, Uralkodásom második éve december havának huszonegyedik napján.

Csókpuszi, Viktor

 

443 komment · 6 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr733479986

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Dajcstomi: “te jóska, nem áll fel?” 2011.12.21. 13:20:28

Azért az elképesztő, ha az Európa Parlament egyik képviselője úgy viselkedik, mint egy idióta troll....

Trackback: Csont a kutyáknak 2011.12.21. 13:15:43

Vagy mi a csoda. Dióhéjban annyiról van szó, hogy a minap csoda történt, mirákulum, az Alkotmánybíróság, amelyről azt hittük, egy üzemi menza étlapjáról sem képes önálló véleményt alkotni, merész huszárvágással alkotmányellenesnek minősítette a sajtótö...

Trackback: Orbán Viktor életrajza 2011.12.21. 09:29:11

Alkalmas-e az ország vezetésére Orbán? Mihez ért ez az ember az ELTE ÁJK-n huszonnégy évvel ezelőtt szerzett diplomájával? Nézzük meg az Europass sablonba feltöltött életrajzát! Úgy értem, szép dolog az, ha valaki szervezeteket, kiadókat, szerkesztősé...

Trackback: Orbán mögött meredező sztálinista zászlóerdő 2011.12.21. 09:28:19

Az Orbán háta mögött ágaskodó zászlóerdő egy bizarr tekintélynövelő, egy vizuális viagra, egy fallikus szimbólum, fenyegető erőfitogtatás, önbizalom-erősítő kapaszkodó. Gyaláz-e nemzeti jelképet a miniszterelnök azzal, hogy a Rákosi-diktatúrát idéző...

Trackback: Bazmeg az Orbánt, bazmeg a kormányt! 2011.12.21. 09:25:59

Nem rajongok a bazmegoló zenékért, de kíváncsi lettem, mit tett a rapper, amivel magára vonta a hatóság, és ezzel együtt a média megkülönböztetett figyelmét. Olvastad már a szöveget, ami miatt Dopemant bactatja az ügyészség? Olvasd el most!  A ...

Trackback: "Ez a harc lesz a végső?" - egy gazdasági szabadságharc margójára 2011.12.21. 09:22:46

Tényleg nem volt senki, aki legalább sejtette volna, hogy rejlik némi veszély abban, ha épp az áramszolgáltató hibaelhárítóit kezdi baszogatni egy lélegeztetőgépen lévő ember? Cél ugyan lehetett volna bizonyos önállósodás, de amennyiben komolyan e...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

T Szerző!

Az a "tejtestvér",egy cseppet erős volt!
Én,nem az Orbán apuka faszán nevelkedtem.

Üdvözlettel:
Józsi Manuel de Leszarom Viktort.
Fabiusz, idézlek: "Tudod mit? Gondolkodtam. Hagyjuk most, hogy mivel."

ez a kulcsmondat...ugye jól tudom, hogy ahhoz hogy kaphassanak bármit ami pénznek nevezhető a feltételeket törvényben kell rögzíteni és kell egy teljes költségvetést+hatékonysági+esettanulmányt (feasibility study) készíteniük mielőtt megnézhetik mi van a borítékban?

szerényen és csendben megkérdezem, ki az a jaffás aki ezeket el tudja készíteni 2 hét alatt? anélkül, hogy belehalna...ha navracsicska lett most a fejlesztési tótumfaktum is akkor csak nem a dajcstomit bízzák meg ezen 3 A4-es oldal elkészítésével? lesz itt móka vidámság meg a "régentép" hogy a kibaszott himnuszt is idézzem
@Rodeo36:
"Én, a Halál rokona vagyok,
Szeretem a tűnő szerelmet,
Szeretem megcsókolni azt,
Aki elmegy..." (Ady)
@Fabius: minden stimm, kivéve a vége, ez meg egyenesen fikció ezt még Asimov sem tudná határtalan és szárnyaló gondolataival sem elképzelni:

" Ha nagyon muszáj a jegybanktörvényt is ...khmmm... eltörlöm, végképp nem szeretnék karácsonykor ilyen csip-csupp marhaságon vitatkozni veled."

A karácsony az eszent, a vezényló családi készülődéséről magasztos képkockák és hozsannák tudósítanak, már csak a szentséges köszöntő hiányzik, a szentséges orális fekete lyukból
Orbán már beszélt a Barroso-levélről

A Fidesz hétfői frakció- ülésén már említette az európai bizottsági elnök levelét a kormányfő. A kérést ugyanakkor nem valószínű, hogy teljesíti.

www.origo.hu/itthon/20111220-barroso-kerese-ellenere-sem-vonjak-vissza-a-ket-kifogasolt-torvenyt.html
kis olvasni való:

Vérfagyasztó szavak a jövőbe látó professzortól
2011. december 21. | 07:05

Nouriel Roubini, aki a 2008-as pénzügyi válság megjósolásával szerzett hírnevet magának, a tegnapi napon ismét tollat ragadott, és azonnali beavatkozásra buzdította a politikai döntéshozókat a jelenlegi globális gazdasági problémák megoldása érdekében - írja a CNBC.

www.portfolio.hu/gazdasag/verfagyaszto_szavak_a_jovobe_lato_professzortol.160310.html

""Legkésőbb 2013-ra, de már akár 2012-ben is bekövetkezhet egy amerikai gazdasági recesszió, egy nem várt negatív eurózóna-forgatókönyv, és egy kínai hard-lending" - jegyezte meg."
Don dohánymester:

Felkerült a parlament honlapjára a dohánymonopóliumról és a fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításáról szóló törvényjavaslat. E szerint a cigaretta és a dohánytermékek kereskedelmi joga a költségvetési és adóügyekért felelős miniszter (jelen pillanatban Matolcsy György) hatáskörébe kerülne. A miniszternek lehetősége van állami tulajdonú társaságot alapítani, amely a koncessziós jogokat gyakorolja és rajta keresztül nyerhetik el a dohányboltok a kereskedési jogot. A kiskereskedő legalább 20, legfeljebb 30 évre kaphat dohánybolti működési lehetőséget, amit egyszer meghosszabbíthat.
FASZT NEKTEK PARÁZNÁK, SEGGEMBE SZÁNTSATOK MÉLY BARÁZDÁT!
Fabius,
röhögnék a posztodon, mert szellemes és mert megint fején találtad a szöget. maga a téma viszont inkább elszomorít :(

némileg OFF:
www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,804998,00.html

ON
Vajon van akkor Viktor egója, hogy bevállalja az államcsődöt is, csak hogy megmutassa a magyar virtust?
@spontan: Az államadósságnál már csak Viktor egója a nagyobb.
"Gondolkodtam. Hagyjuk most, hogy mivel."

Már ezért megérte elolvasni...
@Cirbi: A fiam ezt így kommentálta: akkor jövőre csak a cba-ban lehet majd cigarettát venni, ugye? A kisded 15 éves, és nem érintett, mivel nem dohányzik.
@Бабаяга: elrontottad, baj lesz ebből :)
enyém 8, és kedvence a jutubos kisemberes, képkavalkár :D, úgy hogy én sem vagyok jobb nálad ;)
@spontan: Van. Nem számít, hogy mi lesz a következménye.
Amit ez a bóvli banda csinál az egy ámokfutás.
Sok idejük volt felkészülni a kormányzásra, de teljesen tehetetlenek.
Csak a nagy arc, a gőg, a kivagyiság és a magyarkodás vezérli őket.
Már nagyobb kárt tettek mint a szocik fénykorukban.
Náluk a lopás "okos, megfontolt, tudatos", cégekbe való beszállással, irányított pályázatokkal, a kétharmad jegyében minden területet lefedve történik.
Ők a szocikon szocializálódtak, miért lennének mások?

Amihez nyúlnak csak a gond, a balhé, a jogsértés, a káosz.
A rokkantak visszaterelése a nemlétező munkaerő piacra, az ebadó, az egy kulcsos szja, az oktatási törvény stb. mind a szarháziságukat bizonyítja.

Magyarország kis porszem még Európában is, ne a farok csóválja a kutyát.
A "függetlenség és önállóság jegyében" úgy várták a német adatokat mint a messiást. Majd az ellenzék jelzéseire nem figyelve módosítottak.

A bóvli Orbány bóvli kormánya megbukott, ennek a bandának mennie kell, s a haza fényre derül.

DEc. 23-n pénteken gyere a Parlamenthez és jelezzük, hogy ne tovább mert, "itt az idő"!

ORBÁN TAKARODJ!
@hitomi: Napok óta görcsben van a gyomrom ettől az ámokfutástól. Nem tudok nevetni, pedig nem vagyok egy búval bélelt.
Válaszlevél:

Kedves győzike!

Ezentúl magadat okold, ha az állampolgáraid egy gyengébb pillanatukban fellógatnak. Mert én közbe nem fogok lépni az tuti.

Csókol jóska.
Muhaha!
Szerintem az a fő probléma, hogy a vuduzás meg a szómáglya a határon túl már nem működik! Őket sajna nem lehet megfélemlíteni azzal, hogy Ovi kirúgatja őket. Ezen valahogy változtatni kellene, mert így csak mi fogjuk tudni, hogy mennyire jó Magyarországon élni!

Szánalmas! Bohócország!
Lefejzték a Katonai Felderítő Hivatalt is. Vajon miért kellett mennie a több nyelvet beszélő korrupciómentes vezetőknek? Rossz jelentést adhattak?

Helikopter ajándékozásnak semmi köze nem lehet hozzájuk.

Gripen és helikopter?
Persze, hogy nem vonja vissza, mert kasszafúró Viktor épp bankot rabolni készül, persze utána már tényleg nem lesz semmi tartalék. De ő ezt magasról leszarja, így viselkedik a felelős meg nemzeti qúrmányfő. Utánam a vízözön.
Nézzük a jó oldalát, tavasszal államcsőd viszont Viktorunk saját tábora tapsvihara közepette vonul a szeméttelepre és rakja oda bűzölgő politikai hulláját...
@csizsikpizsik: idén tavasszal még nem lesz álamcsöd. Bankbetéteink fedezik a hiányt.
Nem lennék meglepve ha Viktor É-koreai mintára történő búcsúztatását egy elmegyógyintézet biztonságos félhomályában próbálja elkerülni.
Talán Kubába kéne küldeni ov-t és bandáját.
Folytassák ott a szabadságharcot.
"Kedves Varániusz!
Mi van, gyík, nem áll fel a farkad. Tudod mit? A képedet nézve megtartom a pénZED, és nem fogok veled plajbajkodni. Különben is, ki a fasz az bározó?
Boldog ramadant, vagy mi a fasz lesz most, 2/3-dal üdvözöl Dúcse Tamás. (Köszönts föl,. bazzeg, ma van a névnapom, bazzeg! Meg +1 fasz!)"
@bgp: jahogy neked meg van ebben az orszagban bankbeteted..?:-D

nekem jovore a fizetesem is kulfoldi szamlara fog menni:-)

meg mindig jobb par szazalekot bukni az atvaltassal, mint 100at a kormannyal:-)
Úgy látom, a fityiszben Fürdajcs és Zsíró viszik a macsó, női sziveket tipró vonalat.
Nagon erős.
jön még kutyára dér...
de a legjobb lenne egy úthenger
viktor megpályázhatná nyugodtan az észak-koreai vezetői pozíciót, ott most úgyis üresedés van. ott jól érezné magát és vihetné az egész tekintélyfétissel rendelkező rablóbandáját magával.
@igényes:
Tudod, hogy Viki mekkorát szakított a repcsi ügyön? Nem? Nézd meg a házát, na akkorát... :(
Most a helikopter ügyön megint meglesz egy új ház ára.
Gyönyörű, korrupt Magyarország! Én így UTÁLLAK! Szégyen a politikus csürhénk!
@spontan:
Off
Az előző helyesen: Nagyon, de akinek Schmitt Pál az elnöke, ne panaszkodjon...

ON
Csak az a baj, hogy a szavazói Orbánt nem Helyi Menő Csávónak szerződtették, hanem felelős (hogy ne mondjam: Kedves :)) vezetőnek.
@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Ez rendben van, de mit tegyünk az önkéntes nyugdíjpénztári befizetéseinkkel? Várom az ötleteket. (De nem a kormány oldalról, mert nekik már megvan arra is a forgatókönyvük a manyuphoz hasonlóan.)
@Cirbi: Martonyi hol van ilyenkor, hogy elmagyarázza a Füstösnek, a diplomáciában az "Erőteljesen azt tanácsolom..." kifejezés azt jelenti, amit leírtam úgy legyen, és erről nem nyitok a továbbiakban vitát.
Most már mindenből elegem van. Orbán és a bunkó 2/3-os bandája még 2011-ben takarodjon a kormányról.
Ezek legalább 4 évig azt pofázták megállás nélkül, hogy készen állnak a kormányzásra. Egy lófaszt! Ennél kapzsibb, tehetségtelenebb és arrogánsabb bandát még nem hordott a hátán a magyar föld.
Gyurcsányék is tehetségtelenek voltak, de ők legalább nem voltak ennyire pofátlanok. Ja, és ha hibáztak akkor képesek voltak beismerni a tévedésüket (lásd őszödi beszéd). A mostani féregnyúlványok semmit nem hajlandók beismerni, és ha valaki felmer vetni valamennyi ellenvéleményt is, akkor gyorsan lehetetlenné teszik.

@szopacs: te meg az újonnan felvett bértroll vagy a pártközpontból? Csak egyet árulj el. Miért kiabálsz? (A végig nagybetűvel történő írás, ugyanis kiabálást jelent a kommentelésben). Csak nincs tele máris a gatya? Mert ha igen, akkor nehéz időszaknak nézel elébe. De a pártért mindent, nem igaz?
@baba jaga: A szegény kubaiak ezt nem érdemelnék meg, éppen eleget szenvedtek Castro uralkodása alatt.
Gyros egy csöppet sem gondolt soha bele abba, hogy miután megbukik a főnöke, kb. soha, senki egy szavát sem fogja elhinni? Vagy ezalatt a pár év alatt megszedi magát annyira, hogy többet nem lesznek egzisztenciális problémái?
@Бабаяга: Neked még van bármilyen önkéntes megtakarításod hazai pénzintézetnél? Csak egy szó villan be: BALEK!!! :):):):)
@DarthVader: Oops! Még lötyögtetik is a szart. :(
@Dájcsfürj te szarházi bunkó!:

Nem szeretek a tutimegmondóember szerepében tetszelegni, de megmosolyogtató (igaz, savanyú ez a mosoly), mikor naivak vagytok többen is!

"Amit ez a bóvli banda csinál az egy ámokfutás.
Sok idejük volt felkészülni a kormányzásra, de teljesen tehetetlenek.
Csak a nagy arc, a gőg, a kivagyiság és a magyarkodás vezérli őket."

Szerintem sok mindent rosszul láttok.
Hogy mi vezeti őket?

Az idő és a pénz.

Minél tovább kihúzni, bármi áron.

Eközben minél nagyobb vagyont szerezni, ami hetedíziglen elrendezi családjuk anyagi helyzetét.

Ezt úgy megtenni, hogy minél később lehessen megpróbálni felelősségre vonni bandájukat. Ez a vészforgatókönyv.

Az optimális: addig húzni, amíg már senki nem fogja őket számon kérni!

Mivel ez csak egy hozzászólás, nincs helye a részletes kifejtésnek.
Apróságokban lehet eltérés ettől a forgatókönyvtől, lehet másként megfogalmazni, a lényeg:
amíg tehetik, addig minden mást ennek rendelnek alá!
@pistola: A megyei vezetői úgyis szeretnek utazni! Ezt az utat én is szívesen finanszíroznám az adó forintjainkból! :-)))))
@Бабаяга: Én is ilyen "balek" vagyok, de erősen gondolkodom, hogy kiszedem onnan...
Rogán ezért nem alkalmas megmagyarázni dolgokat Szíjjártó módra, mert tényleg végigröhögi a választ.
Szíjjártó feje ugyan hímvesszőre hajaz, viszont bírja röhögés nélkül.
Közvetlen a választás után Viktor ment Barrosohoz, hogy előadja a tervét, hogy maradjon némi gazdasági játéktér Mo-nak. A válasz az volt hogy felejtő. Remélem visszakapja most a laskapofa. Jegybanki függetlenség, mi? Igy az EKBtól függünk, a magyar kormánytól meg független a jegybank, de bekaphatják a szarháziak, alig van Európában olyan ország, amelyik tartani tudja a számaikat.
@the_lonewolf: Gyurcsányék is tehetségtelenek voltak, de ők legalább nem voltak ennyire pofátlanok. Ja, és ha hibáztak akkor képesek voltak beismerni a tévedésüket (lásd őszödi beszéd).

Helyesebben a számokat nézegetve Gyurcsányék voltak tehetségtelenek.

ÉS nem ismertek be semmit, az beismerés hogy lebuktak?
Nekem lenne pár kérdésem ehhez az agytröszthöz, de mondjuk inkább csak kérdés, költői, mert hinném, hogy létezik rá értelmes válasz. (a hatalom minden áron nem értelmes).

Szóval, tegyük fel, hogy a mi magyar don quijote-énk megnyeri a nagy gazdasági szabadságharcot.

Nekem csak egyszerű paraszti kérdések jutnak eszembe. Mennyit fog érni a forint, ha kereskedni szeretnénk a szomszédainkkal. Mennyit kell majd fizetnünk a behozott árukért? Mit adunk majd cserébe? Miből, mitől fog fejlődni a gazdaságunk? Mi lesz a hajtó motorja, ha a koszos külföldi tőke elvisza az autógyárakat, elektronikai, gumi, ipari üzemeit? Az a munkaerő, ami felszabadul mihez kezd? A saját ipari termelésünkhöz (ami ugye jelenleg nulla) honnan szerzünk be nyersanyagot (ha jól tudom nekünk nincsen). És mennyiért a forint leendő remek árfolyamát tekintve?

Esetleg szeretnénk olyanok lenni ebben a globalizált világban, mint Észak-Korea?

Vagy én buta vagyok, mert nem vagyok közgazdasági szakember és nem látom a nemes célt tisztán. Valaki elmondhatná ezt nekem.
@Red shield representative: Igen, ekkora ámokfutásra Gyurcsány nem alkalmas.
@the_lonewolf:

De ott biztos többen szeretnék, mint nálunk.
Mert ott erősebb a ketrec.
S nyomhatná ezt a "Venceremos" és Socialismo a Muerte" dumát. Legalább 3 ember elhinné.
Vissza mégsem mehetünk a történelembe, pedig ez a "No pasaran" politika nagyon az 1940-es évek beli Spanyolo-ra hajaz.
@Lófasz Hadnagy:
Egy szar, nem mindegy? A Kaminón klónozták őket egy agyamputált alanyból.
@Lófasz Hadnagy:

Vagy mindkettő. Képzelj csak el egy vízfejű, borostás alakot, aki megmosolyagtató blődségeket mantráz folyamatosan.
Egyszerűen szééép.
Krugman: Kínában drámai a helyzet
A hivatalos adatok szerint is aggasztó a helyzet, a Nobel-díjas közgazdász az ország bedőlésétől tart.

Ha nem is dől be, ők sem lesznek kisebb szrban, mint a világ többi része...Hiába, globalizáció, akkor is globalizáció, ha nem tetszik, kereskedni meg már évezredes szokás, ami globalizáció volt kicsiben :D

index.hu/gazdasag/vilag/2011/12/21/krugman_kina/
@Red shield representative:"...Viktor ment Barrosohoz, hogy előadja a tervét, hogy maradjon némi gazdasági játéktér Mo-nak."

A németek "életteret"szerettek volna, oviék csak "játékteret". Eddig hagyták játszani, de most itt az idő, a gyufát el kell venni a hiperaktív kisfiútól! Hát, úgy néz ki a játéknak már tényleg vége!
Persze azért sértődötten lehet még rombolni, és azt nem csak mi, hanem a fütyisztrollok is meg fogják érezni!;)
@leonito77: 8-9 millió éhen hal, vagy fényevő lesz. A maradéknak pedig elég a meglévő nyersanyag. Ha teheted, vegyél néhány hektár földet: legelőt, erdőt, szántót. Ott termelj meg mindent, legyen szélkereked, napelemeid. Az így nyert árammal tápláld a kerítésedet is. Ne foglalkozz a külvilággal. Ha így élsz nem kell neked autó, a most beszerzett legkorszerűbb géped még sokáig el fog üzemelni, telefon se kell, elég a chat, skype. Ha biztosra akarsz menni, elásol egy-két arany tömböt is a kertben. Csak beteg ne legyél.
1-2 millió ember remekül tud így élni. Szóval túlélés csak ovi fanoknak, akár É-Koreában.
@baba jaga:

Na köszi, most rémálmaim lesznek minimum egy hétig... :-)
Ja, ennek a gíroszosnak tényleg ritka sunyi a tekintete!:)
Csak egy gondolat:
Mi lenne, ha az ország egységesen kivonulna az Azori-szigetekre.
Ezt a 3-4 embert, aki még hisz a csökött ikreknek, meg itt hagynánk a túróba.
@baba jaga:

Fűszoknyás csajok + koktélok a tengerparton? Egye fene, mehetünk!
@Cirbi:

Hát igen, nekik is sikerült 1-2 fantomvárost felépíteni, hihetetlen gazdasági növekedést produkálva, most meg durrangat a lufi, amit összehoztak.
Ha ott gond lesz, / és már van! / az tényleg kapitális méretű lesz.
@Lófasz Hadnagy:

És a Delfinek! ember!
Mennyivel szimpatikusabbak, okosabbak, barátságodabbak, mint "Szeretett Vezérünk" és hű vazallusai.
Hátbatámadjátok, pedig szegény szerencsétlen éjt napallá téve harcol az unortodox elveiért. Mondjuk a harcnak az is lényege lenne, hogy legalább azt tudná, mi az ortodox. De ez már lényegtelen. A lényeg a harc.
Csak megint az a bibi, hogy nincs hadvezéri vénája.
Csak egy dolog, ami biztos, Hogy az országnak ezt a rombolást kiheverni beláthatatlan idő kell.
Jóllehet a delfinek is vadállatok.
@baba jaga: de most ők nem fognak megmenteni minket, irány a valoszínütlenségi hajtóműves űrhajó, meneküljön akinek van egy csöpp esze :D
@pumukli 12:
Harcolni akkor kell, ha van megfelelő hadsereged és főleg muníciód.
Akkor sem kell, de akkor felvállalható.
Így csak egy hőbörgő, furcsa kis micsoda vagy,
akire előbb rácsodálkoznak, aztán ráfújnak,hogy lerepüljön az asztalról.
Vagy eltapossák.
@Cirbi:

Eddig sem akartak, ezt legfeljebb a Szijjártó meg a Görög Szendvics magyarázta, hogy igazolják a Törpe ámokfutását.
@Lófasz Hadnagy:
Örülök, hogy segíthettem feledtetni a rémálmaid.
@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: És szerinted mi lesz a vége? Az állam bebukja, aki meg nem tudja a cégét kimenekíteni, mert mondjuk alkalmazott, az kifizeti a perköltséget oviék helyett.
@Бабаяга: oszinten?

leszarom.

kb annyira erdekel mint egyszeri devizahitelest, hogy ki fizeti ki szerencsejatekanak az arat...

a kulonbseg az, hogy en nem hazardiroztam, hanem a jovomre gondoltam. nem hazat, tv-t, kocsit vettem arra szamitva, hogy nyerek a chf hitelen szemben azokkal, akik forinthitelt vettek fel, hanem en megtakaritottam.

es mindenert vallalni kell a felelosseget. a fidesz ketharmadert is...

nem belebotlottak. "nezd mar, szijjartopetya.. figyumar.. ott hever egy ketharmad. kapd mar fel viktorbatyadnak.. "
az itt eloktol kaptak. mert voltak akkora birka faszok az itt elok, hogy minket, akik elore bemondtuk, hogy ez kurva nagy gaz lesz, berrettegoknek, hazaaruloknak, mocskos zsidoknak v zsidoberenceknek, meg meg mittomenminek neveztek.

ugyhogy nem erdekel, ki es hogyan es milyen aron fogja nekem kifizetni.
nemn fogok a sok agyatlan birka miatt versenyt futni a patkannyal 20-25 ev mulva a kukaert...
@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

"mert voltak akkora birka faszok az itt elok, hogy minket, akik elore bemondtuk, hogy ez kurva nagy gaz lesz, berrettegoknek, hazaaruloknak, mocskos zsidoknak v zsidoberenceknek, meg meg mittomenminek neveztek."

Hányszor megkaptam én is ezeket a kis kedvességeket, te jó ég.
@baba jaga: :D én erre utaltam

Arthur szerelmével együtt nyomozva kideríti, hogy a delfinek megmentették az emberiséget, majd távoztak, és ajándékul hagyták hátra a furcsa akváriumot. Időközben előkerül Arthur régi barátja, Ford Prefect, s így hármasban indulnak űrstoppal a galaxisba, hogy megtalálják Isten utolsó, emberekhez intézett üzenetét. Útjuk végén találkoznak Marvinnal, a depressziós robottal, s együtt olvassák az üzenetet: "Elnézést az okozott kényelmetlenségekért!". -

konyvtar.hu/konyv/16539
@Lófasz Hadnagy: bizony

ugyhogy tessek csak szepen torokra venni viktorek rosszabbik veget, amikor szetperelem oket a jo budos francba...

lehet ram haragudni ezert, de felesleges, mert nem en loptam. tolem loptak.

azaz ez nem is lopas, hanem rablas, mert a lopas az amikor nem veszem eszre, hogy eltulajdonitanak tolem valamit. amikor kozlik, hogy elveszik, akar erovel is, na az rablas.
@Lófasz Hadnagy: hát jahh, a ruszkik haza gyászbeszéd óta vityutisz fóbiám van, és a nem vagyok normális volt a leggyengébb vélemény, de bár ne lett volna igazam :D
@the_lonewolf: A nagy fotel forradalomságból van kúrvára elegem.A billenytyü krampírozást az mindegyik szépen vágja.Le lehet vezetni a feszkót, hogy ne az asszonyt keljen pofánverni vagy a kutyába belerugni.Jóval kevesebbért is buktak meg kormányok.Mi meg szépen elégedetlenkedünk itt egymásnak tettek nélkül.Hülye bírka ország.
@Cirbi: "Krugman: Kínában drámai a helyzet
A hivatalos adatok szerint is aggasztó a helyzet, a Nobel-díjas közgazdász az ország bedőlésétől tart."

Pont ezt akartam kérdezni a Roubinis megjegyzésed után: és mi van a kínai ingatlan buborékkal? Attól tartok, kolosszális szívásnak nézünk elébe, főleg, ha a szokásos kínai kommunikációs stílusra (titkolózás) gondolunk. Ha már ők hivatalosan aggódnak valami miatt, akkor óriási lehet a szar. (Lásd még: SARS, az atípusos tüdőgyulladás, vagy anno a tangsani földrengés "kezelése"). Miközben mindenki Kínára kacsintgat mint nagy megmentőre, kiderülhet, hogy az egész egy fekete lyuk és bedől a teljes globális pénzügyi és gazdasági rendszer. Ahhoz képest orbán ámokfutása lesz a legkisebb probléma.
@Cirbi:

Nekem sem volt soha szívszerelmem, már az első kormányzásuk alatt is undorodtam a stílusuktól. De az a dúlás, amit 2002-ben az első forduló után kezdtek el és pörgették egyre magasabb fordulatszámon, világosan megmutatta, hogy ezeknek még csak feles többséget sem szabad adni, mert akkor is óriási kárt okoznak, de ha a 2/3-ot megkapják, az kb. egyenlő az öngyilkossággal.

Egyszerűen nem értem, hogy egyébként értelmes, tájékozott emberek (mert olyanok is bőven szavaztak a fityiszre) ezt hogy a bánatba nem látták.
Tagok,
egyetlen dolgot ne feledjetek: ennek a döbbenetes ámokfutásnak az ellenére, amit ez a kormány bemutat, még mindig nagyon stabil többségük van a választókorú lakosság körében. Csökken persze, de a csökkenés nem lineáris - hiszen a hardcore fanok maradnak a végére. Vagyis, bármennyire is dinamittal pucol tojást Osztrák Piktor, a közvélemény nagyobbik fele egyelőre, úgy látszik, támogatja...

Mondjuk, minél tovább tartanak ki mellette, annál nagyobb lesz a pofára esés...

bio
Erratum: "a konkrét oldalt választó közvélemény nagyobbik fele egyelőre, úgy látszik, támogatja..."

bio
@szopacs: igaz, de ferivel sem bírt, az utcai csőcselék, szerinted a hermetikusan védett vezényló tábornokkal, mennyire bírnánk??? esélye csak a békés nagy tömegnek van, de ehhez idő kell, és összefogás, na per/pill egyik sem adott /remélem: MÉG/
@Red shield representative: Beszédes a nicked. Csak nem a Rotschild család megbízottja vagy?
most komolyan már Kina nem ennyire monopólista, mint ahova most mi tartunk,.....
@Cirbi: az a baj tudod, hogy lehet fegyverrel mennének már az utcára, tanulva 2006-ból...és a forgatókönyvet ismerték, nem véletlen vannak a teki katonák...tudták előre...
Ha megnyomom a "tahótlanítok" gombot, akkor eltűnik a Varánusz?

Ismét egy SZELLEMTELEN, rothadt, gűlölettől fröcsögő poszt, mely arra épít, hogy Barroso-nak lehez magánvéleménye, vitapartnereinek meg nem.

Hát ha ti vagytok z ejrópéjerek, Barroso-val a zászlótokon, akkor kösz, inkább Afrika vagy Ázsia... :(
Orbán válasz levelére EZ LESZ BAROSSO viszont válasza:

Te felcsúti suttyó! Egy rohadt vasat sem kap az országod amíg te ott haknizol, mint Min. Elnök.
Ha belezuhan az országod a szakadékba az se érdekel, mert ilyen pökhendi, cinikus bunkó, öntelt, hatalom éhes mini diktátor nem érdemel mást mint a saját választói és NÉP KONCOLJA FEL és a kutyáknak adja zabálni!
Menekülj azt javaslom!
Parazita Gírósz Ász hogy vigyorog, pedig Ő is el lesz kapva:)))))
Ez a dzsíró - száksz politológusnak is gyenge volt. Emlékszem egyszer a gyurcsányról vitatkoztak főműsoridőben, majd másfél óra után, annyit mondot összefoglalásnak: gyurcsány most igazodik. Az villant be, hogy mi a fasznak nézek én ilyen műsorokat, mikor azt mindenki tudja, hogy a politikus igazodik. Ez a dolga. A politikusi lét alapeleme. (Hazudni és igazodni)Ezért minek fizetnek egy politológust? Hogy ezt megmondja? Ilyenek mennek nyílván szóvivőnek. Ő is szeret igazodni....
@Gyerekek! Én vagyok Zimömen, a híres keresztény!: nincs magánvélemény meg magán levél...ilyen szinten már nincs
@felebarát: hagyd, egy max fotoszintetizálásra képes biodiszletre kár erőforrásokat fecsérelni ;)
@leonito77: mitől, mitől, hát a Növekedési Banántól, amit kuszaszem másfél nap alatt kidolgozott. Ez ragyog most a fejünk felett, mint a Fényességes Jövőbe Vezető Fénysugár.
@Gyerekek! Én vagyok Zimömen, a híres keresztény!: valoban, mert a leszakitott kezedet tolom le a torkodon, a masikat fel a seggeden es a gyomrodban fogsz kezet sajat magaddal, ingyenelo kocsog:-)
@Fogatlan Prókátor: Nab*sszameg, te vagy az első aki kiszúrta....:)
Ember, miért nem ez a fő foglalkozásod???? Eszméletlen jó, sírva röhögök - és most nem az orvbán generálta honfibús érzelmeim miatt, csak dől a könny a szövegtől...
Kedves kipirult arcúak, tegnap a felsőbbrendű kopaszodó árulkodós megmondta az ATV ben, hogy tulajdondobképpen mi is a baj Viktorral. Nem elég tisztelettudó erre mondott egy Jiddis kifejezést is. Az ország helyzetében elvárható, hogy kipirult arccal örvendjünk a kifosztásunknak, ha nem majd megtanulunk kesztyűbe dudálni és vicsorogva lehet nyalni. Faszi elvállalta, hogy ö diktálta a Ny. Times nevű pletyka lap blogjához az infókat. Az EU ból most még nem rúgnak ki mert azt nem lehet tudni, hogy hova vezet, de mint látható a nagy liberális szólt a gazdinak, hogy nevelje meg a kutyáját. Kért egy időpontot az ottani posztolótól amire az most válaszolt, hogy kéne egy kis anyag és jót dumcsiztak a teendőkről. Ez az ATV egy igazi aranybánya, végre lehet tudni a hátterét az Öszödi malörnek is, sokáig nem értettem, de most már világos mi történt. GYF lehetett volna kicsit türelmesebb és nem kellett volna ilyen durván elmagyarázni a valós helyzetet az ostobáknak, elvégre politikusnak gondolja magát. Ha nem ilyen hülye most nem lenne 2/3 OV nek sőt lehet,hogy még most is Fönök lehetne.
@Cirbi: Anyukámnak elalváshoz kell a bulvármocsok, Story, Best, stb. Na majd szemelgetek neked, ha meglesznek a négyoldalas színes-szagos jézuskás Orvbán-nagycsalád mosolyalbumok. Ómolnár exkisgizda - hasonló acsarkodóan uralkodó törpilla - nem hagyhatja ezt ki, gondolom.
@Gyerekek! Én vagyok Zimömen, a híres keresztény!: Vár az új Kedves Vezető nagyon már a sleppetekkel É-Koreában! Lenne miből fogynotok - Orvbánod kurva pohos megint, hol vannak a cári súlygolyók?? - , ott rend-csend,fegyelem, nyomor, de a vezetésnek hawaii, nyugi van - miért nem mentek???????
@Cirbi: Szerinted ezek hasznos oxigént eregetnek ki magukból? Ne sértsd meg a növényvilágot.

Legfeljebb erre hasonlítanak www.168ora.hu/punch/viragba-borult-a-vilag-legnagyobb-es-legbudosebb-novenye-74025.html, aminek formája se semmi ;-)))
@a szív fészkei: már valának ilyen képek, készülődés, főzés, gyermek zongorázik a meghitt családi körben /és itt nem a meghitt családi körrel van bajom, kedves naridroidok, hanem hogy kbszottul nem érdekel hogyan ünnepel, mint ahogy azt sem tűröm el, ha ő akarja megszabni az én ünnepemet/
Nekem mindig ugynaz a szó jut eszembe erről az elmebeteg rablóbandáról: LÁMPAVAS.
Két lehetőség van:
a) Megállapodás születik, kapunk pénzt.
OV és társai csatát vesztettek. A nép meg fizet, mert az adósságot vissza kell fizetni.
b) Nem lesz megállapodás, nem kapunk pénzt.
OV és társai csatát nyertek. A nép meg fizet, mert az országot fenn kell tartani.

A két lehetőség közös eleme, hogy MI fogjuk megfizetni, akár nyer OV, akár nem.
Szerintem a b) pont fog megvalósulni, mert ő még mindig a fülkeforradalom elsőszámú és egyetlen vezetője. És legyen már végre egy nyertes szabadságharcunk is, kerüljön az bármilyen áldozatba (kivéve az sajátját).
@JT_Biopower: Mindkét esetben a NÉP FELKONCOLJA!!!!!!!!!
Ez jól sikerült megen! :D

Természetesen ez csak azokra a poénokra vonatkozik, amelyek megmosolyogtatják a FIDESZ-KDNP prominenseit is! A többi egyszerűen felháborító!!

Pfujj
@alfacharlybravo: Orvbánod miért villog egy ilyen vicsorogva nyalást erőltető szemét kizsákmányoló banda népppárti alelnökeként? Tagja a vicsorogva nyalatni akarók elitklubjának? Igen. Élvezi? Naná hogy. Ahogy Morvai szentanyátok is azt a BX-i sokmillás habzsidőzsit eu-fillérekbl, amit persze az ilyen nagymogyorokból sajtolnak ki, mint te meg az itt felkapaszkodó társaid! Na akkor, miről folysz itt szanaszét?
@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Bocsi, te jogszerűen és igazságosan jársz el, jár neked a pénzed, mert a tiéd. A gond oviékkal van. A tökéletes igazságosság, amely nem kivitelezhető, az lenne, hogy azok fizessenek a személyes vagyonukból, akik ellopták. Tök mindegy, hogy ebből lett idén anyámnak nyugdíja, más pénzét költötték. Ha az ő vagyonuk kevés, fizessenek azok a birkák, akik rájuk szavaztak.
Etikátlan a per a szememben azok részéről is, akik rájuk szavaztak, mert azt hitték, hogy nem ez jön.
Másrészt mi azért nem léptünk bele a manyupba a kezdetek kezdetén, mert már akkor borítékoltuk, hogy ovi (1. regnálása) meg fogja szüntetni, mivel már akkor is bosszantotta, hogy egy nagy adag pénzt elzártak az enyves keze elől.
@kennimekkormikk: @bierkamp: igazabol en ezt nem tartom jo megoldasnak...

az az o modszeruk.

jogallami es demokratikus modszerekkel kell megoldanunk, mert azert vagyunk mi a jogallamban es demokraciaban hivo allampolgarok.

igen, en is tudnek a gozolgo beleikben terdig gazolni.

csak akkor semmivel sem lennek kulonb, mint a nyilasok, avosok, vagy az o csocselekuk..:-)
Kedveseim!
Első lépésként eladjuk a devizatartalékot, mint Surányi a hatvanvalahány tonna aranyat(most kb 4 tonnánk van). Mivel ezzel egy icipicit meggyengítjük a Ft-ot, kb ugyanott lesz az államadósságunk mint most. Mellékesen jegyezném meg, hogy kb elköltötték a teljes államadósságunk 25%-t, cserébe csökkent kb 1%-kal(se)). Deviza tartalék nélkül, kb odarakják az árfolyamokat ahova éppen akarják. Következő lépésként a betétek államosítása következik. A dolgozó eddig kizsákmányolt magyar népnek, nincs megtakarítása, és különben is erre kaptunk felhatalmazást, és megmentettük a magyar emberek betétjeit.-szól majd szájbarágó petike magyarázata. Szeretett I.Viktorunk vérző szívvel biztosít minket arról, hogy a népnemzeti összmagyar kormány, mindent megtesz hogy a láthatatlan sikerek láthatóak legyenek. Matólszky (akinek a horoszkópja gyík, ezért egyszerre két oldalra is tud nézni) az egyik sajtótájékoztatón elfeledkezik magáról, és egészben bekap egy legyet. A hírtévén pedig 3 napig folyamatosan régi magyar nótákat, és indulókat játszanak felváltva, mert végre a forradalmat és a szabadságharcot is megnyertük. Eközben Te elégedett igazi magyar, a fizetésed 150%-ra fizetsz adót, járulékot, autózásról már nem is álmodozol, de hihetetlen üzletet látsz a csirketartásban, mert a nyugdíjasoknál minden mennyiségű bél eladható lesz levesnek.
Viktor, vazeg, ne hagyd magad, álj ellen, mert ez az idióta nép addig úgyse hiszi el, hogy az államcsőd nem olyan, mint a vaniliafagyi, amig saját maga meg nem tapasztalja!!!
@Cirbi: Persze láttam, hogy a valamelyik lánya verdesi a jobb sorsra érdemes zongorát, ők meg /hőre/lágyultan nézik az asszonnyal, akinek eléggé kényszerű mindig a mosolya. (amikor nagyon, akkor hord napszemcsit, fél pofát betakarót.)

De biza, hogy úgy kell, ahogy ő!! Tehát a recept: legyártani ennyi kölyket - oké, nem mindenkit röptet az IKV a Mester utcából a Párisi utca érintésével Cinege útra - hulla ízléstelen ruhákba öltöztetni, kampányolni velük mindenhol pápától a nyuszifészekig, alakítani a nemzet és a szűk család pater familiasát orrba-szájba. És menni kirándulni, olvashattad, ez a fő szabály manapság rendes jobbereknél: semmi tévé!! (csak akkor minek szállják meg a tévéket, ha ez ennyire elítélendő a nézésük köreikben?)
@DarthVader: És itt még milongák - tangóiskolák - sincsenek nagyszámban, hogy valami örömet adjanak a bazi nagy córeszben! Ne sírj értünk Argentína!
@Бабаяга: nekem a kiabrandult fideszes is a szovetsegesem..:-)

egyebkent ritka nagy az egyetertes mostanaban blog.hu-n, nem vetted eszre?:-)

van 1-2 fideszmajom, de bizony a nagytobbsegnek kozosek a celjai..:-)
@lafatyolokft: A gyík farkát, ha levágják/harapják ellenségei, biza kinő. Ezt Matolcsy nem tudja. Szóval a gyíkokat se bántsuk szépek, szeretem nézni őket, ha rohangásznak a napfényben. És félénkek, nem olyan pofátlanok..

Közelg a karikagyűrűk, aranfogtömések beolvasztásának az ideje?

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: :-) Kösz.
@bierkamp: Ezt Rodeo fordítsa le portugálra, szép lehet úgy is!
És hol van ilyen komoly történések idején Schmittbábu?
Nem osztott neki felolvasni való véleményt a
LATORBÁN?
Habakuk Próféta Könyve I/7.
index.hu/belfold/2011/12/21/magyaroszag_a_tema_krugman_blogjan/

NYT: A magyar politikát eltérítették
Index
2011. december 21., szerda 12:54 |
|
Email
Kim Lane Scheppele politikai elemző írása Paul Krugman Nobel-díjas közgazdász blogján a magyar kormány jogi és alkotmányozási lépéseiről akkora olvasói érdeklődést keltett, hogy a New York Times online kiadásában vezetett blog továbbvitte a témát.
@Cirbi: De Gyurcsány a tévében ült, amikor az órabérben fizetett túrórudi forradalmárok odamentek?

Azért meg volt ez koreografálva - kis 56os utánérzést kellett előadniuk a hírforrás megtámadásával. Ott bent akkor Morvay akkori ura moderálásával épp Szekeres és Navracsics vitázott torokgaborelemez.blog.hu/2010/09/22/250_a_teveostrom_emlekei Őt, Navrát is feláldozták volna a műsorért. Vagy tudott róla és bevállalta.
@Cirbi: Megrendeltük az amcsi asszonyságtól a cikket, innen mi, mocsok hazaáruló ballibsi hordák fizetjük ezeket a globálpista némbereket is. Pár fillér, és az anyjukat is kiszerkesztik.
@a szív fészkei: Csak a horoszkópja gyík csak szeretett Matólszkinak. Semmilyen állatfajt nem szeretnék megsérteni, hogy hozzá hasonlítom. Ne feledd ő a matematika nélküli közgazdaság atyja. Biztos vagyok benne, hogy egy 06 90-es betelefonálos műsorral sokkal többet kereshetne, ha látnoki képességeit ott kamatoztatná.
@lafatyolokft: matolcsineferjet mar 10 eve is ugy emlegettek szakmai korokben, hogy "a kozgazdasz, akit nem zavarnak a szamok..":-)
@a szív fészkei: de hogy tudd, nagyon ossze kell kaparnom minden maradek jo erzesemet, hogy ezt igy oszinten leirjam:-D
@bioLarzen:
"Tagok,
egyetlen dolgot ne feledjetek: ennek a döbbenetes ámokfutásnak az ellenére, amit ez a kormány bemutat, még mindig nagyon stabil többségük van a választókorú lakosság körében. Csökken persze, de a csökkenés nem lineáris - hiszen a hardcore fanok maradnak a végére. Vagyis, bármennyire is dinamittal pucol tojást Osztrák Piktor, a közvélemény nagyobbik fele egyelőre, úgy látszik, támogatja..."
Tagok!
Olvassátok vissza a saját ostoba és fröcsögő beírásaitokat, és remélem, rájöttök, hogy miért érvényes larzen megállapítása. Ha nem jöttök rá, akkor meg teljesen nyilvánvaló...

Minden fröcsögőnek, aki a legutóbbi, nyugdíjjárulékra vonatkozó forgalomirányítási jogszabályt köpködi: hogy gondoljátok megkérdőjelezni az országgyűlés jogalkotási jogát? A magánnyugdíj-pénztárakról szóló jogszabályt is az (akkori) országgyűlés alkotta (elég felelőtlenül, az IMF nyomására), a mostani pedig visszavonta az akkor meghozott jogszabályt.
Volt azért egy-két ilyen már. Pl. Gyurcsányék nagy dérrel-dúrral beharangozva jogszabályt hoztak az adócsökkentésről 2005-ben, majd 2006-ban, mikor nyertek, lazán visszavonták. Ugyanúgy az ő nevükhöz kötődik az ÁFA lecsökkentése 20%-ra, majd visszacsinálása 25%-ra... és még lehetne folytatni. Tudomásul kell venni, hogy a jogszabályok nem állandó, hanem változó környezetet jelentenek. Ez lehet előnyös is, de lehet kellemetlen is. Mikor hogy...
@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: No igen, mert ott 2+2 az mindig négy. Pedig csak fantázia kellene hozzá, és lehetne rögtön 136 is.
@hümhüm: Kösz, hogy elmondtad a véleményed. Most már mehetsz visszahelyezni a fejed a Zorbán seggébe.
@szopacs: "Jóval kevesebbért is buktak meg kormányok.Mi meg szépen elégedetlenkedünk itt egymásnak tettek nélkül.Hülye bírka ország. "
- Demokrácia van bazz... Nem a szájat kell jártatni, forradalmat vizionálni. 4 évre megkapták a hatalmat és kész. A nép hatalma két rövid tollvonás egy fülkében 4 évente.
ühümühüm, mint pl. a 16% tákolmányos alaposba betonyozása, na jahh, meg szerződés 1 éve, oszt leszarása, hát narikákoknál így megy, jahh persze, a kommunizmus az nem kommunizmus ha vitya csinálja, a lopás sem lopás, a törvényszegés sem, aha ühüm, ok több kérdésem dincs :D
@hümhüm: nem baj
akkor majd keresunk magunknak egy tisztesseges allamot es tisztesseges nepet.

es ugyanugy ki fogjuk verni beloletek a penzunket:-)

kamatokkal egyutt, termeszetesen. de ugye akkor mar mi nem leszunk itt, hogy az elbukott per miatti kulonadot fizessuk, mert akkor mi mar mas, europai orszag adofizetoi leszunk. ti fogjatok kifizetni. az utolso huncut petakig:-)

mert azt egy percig ne gondold, hogy ez a rablas nem marad buntetlenul:-)
@Gyerekek! Én vagyok Zimömen, a híres keresztény!: "Hát ha ti vagytok z ejrópéjerek, Barroso-val a zászlótokon, akkor kösz, inkább Afrika vagy Ázsia... :( "

OK. Minden jót, sok szerencsét, de vidd a többieket is!
Ja, és nem várunk tőletek képeslapot!

@UncleSam: Skiccpali most nagyon elfoglalt, megpróbálja helyesen leírni a nevét a sorozatban gyártott törvények alá, még karácsony előtt.
Nem tud ilyen csip-csup ügyekkel foglalkozni, mint Magyarország sorsa!
Meg különben is az jó kezekben van, ugyebár...éljen és virágozzék mindörökkön örökké A Kárpátok Új Géniusza! (A Régi valami román fazon volt asszem...)
@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: "mert azt egy percig ne gondold, hogy ez a rablas nem marad buntetlenul:-) "

marmint egy percig ne gondold, hogy ez a rablas buntetlenul marad:-DD
@billy reed: nem nem, ő a pannonok géniusza, kárpátok nem van nálunk, és ahogy mennek a dolgok, épeszű külhonosok ide sem akarnak gyönni egyhamar
Azt mondja a szóvívője, hogy megírják a válaszlevelet, de majd akkor publikálják a tartalmát, ha jónak lát látják.

Az összes léhűtő, a köztársasági elnöktől lefelé (oldalra is), aki elvileg az országét, a magyar népért teszi a dolgát (és erre fel is esküdtek, vagy mi), a köz-ért van.
Tehát az olyan levelezés, amely kihat Magyarország és a Magyar Köztársaság népére, politikailag, gazdaságilag szociálisan, azt joga van tudni a köz-népnek is!
klub rádió sincs már...egyre jobban fest a helyzet,..éljen a párt
@Shipak: majd Barroso megmutatja...azt ennyi...
@felebarát: még van, csak nem sokáig, szamizdat korszak ismét beköszöntöt...
@Cirbi: online hallgatom most is a rádiót amit hallgatok, mert a fővárosban nem fogható...Kék Duna rádió...mehet tovább a klub online is...
"Bencsik András! hihetetlen , egyesek mennyire mélyre tudnak hajolni ha orbán idióta , fasiszta rendszerét kell védeni. képesek lemenni kutyába, pihenés nélkül nyalják a diktátor seggét. valami titka lehet annak farnak, ha egyesek nem bírják abbahagyni a lefetyelést.
ritkán nézem az echo tévét, az uszításra nem vok kíváncsi. de időnként , úgy kedd esténként nagyon korrekt szakmai beszélgetést folytat a riporter 2-3 meghívott képzett, szimpatikus közgazdász végzettségű fiatalemberrel. kedden érdeklődéssel hallgattam , amint ecsetelték az ország helyzetét, kiemelve, hogy nem túl rózsás a helyzete, meg kéne egyezni az imf-fel, meg az eu-val, mert ha nem , nagy bajok lehetnek. gazdasági teljesítmény nulla, nem is várható javulás. a kormány megítélése katasztrofális, stb. érdemes megnézni.

erre másnap Bencsik és seggnyaló társai megszólalnak és első szavuk az: ez az év sikeres volt. először azt hittem ez az év vicce, de némi habozás után kiderült, viccről szó sincs, ezek a barmok tényleg nem látják mi folyik az országban? kinek akarnak hazudni? maguknak? nekem? ugyan má. tovább már nem néztem, mert közben belehánytam az ájtatoskodást sugárzó képernyőbe.
ezek nem hallották , hogy időközben a szétszórt tekintetű matolcsi miatt és az orbán nevű félfasiszta közveszélyes őrült miatt az ország bóvliba ment át, bazmeg ? nem hallották hogy a forint csúcsra járatódott, bazmeg? nem hallották, hogy az orvosok ezrével hagyják abba a munkát és mennének külföldre, munkahelyek nem jönnek létre, itt a nyomor a kilátástalanság, bazmeg? egyetlen külföldi nem fektet be az országban, mert nem érzi biztonságban a pénzét, bazmeg. orbán és kormányától okádnak nyugaton, keleten, szóba nem áll velük senki, tönkretesznek mindent ami még működött és ma bankban tartani pénzt extrém sportot jelent, figyelembe véve a felcsúti szarka természetét. lerabolta a magánnyugdíjpénzeket, most a nemzeti bankra vetett szemet, és ki tudja mi jár még abban a korlátolt fejében. bazmeg. és erre ti azt mondjátok bele az emberek pofájába, hogy ez az év sikeres volt, bazmeg?
ti nem értetek semmit orbán taktikájából, a seggnyalás kiveszi belőletek az értelmet. akkor figyeljetek. néha Bogár közgazdász elmélkedik a globális összeesküvésről, a pénzpiacok hatalmáról monologizál, néha csak beszél, nehogy a hangját elfelejtsük. de nincs itt semmi összeesküvéselmélet. a lényeg az , hogy orbánt nem érdekli az ország, csak a gazdasági, politikai hatalom. egy érdekli őket: hogyan csináljanak pénzt. nem keveset, sokat. hát erre, a tavalyi szargyártó-kósa megszólalás adott apropót. rájöttek hogy a szavaiknak súlya van. kitanulták, hogyan kell a forintot mozgatni ahhoz, hogy sok pénzt keressenek. a párt és felteszem saját pénzeik is már határon kívül vannak és egy külföldi alap kezeli, nekik csak a piacok mozgatásáról kell gondoskodni. és teszik is szépen. elküldik az eu-t a francba, erre felmegy az árfolyam, keresnek rajta vagy 10 forintot. majd bedobják, hogy ők egyezkedni akarnak, erre mindenki megnyugszik. így az árfolyam visszaáll. és így megy ez a végtelenségig, gátat csak a pofátlanságuk és lelkiismeretük szabhatna. de az nincs.
mert hogy ezt én is így csinálom, az rendben van. én ebből élek, és ha ők feladják a labdát, egy jó kereskedőnek illik lecsapni. de hogy ők a nemzet devizájával játszanak...
nagyon ajánlom mindenkinek az usd-huf ill. eur-huf long pozició felvételét, mert a forint náluk nincs biztonságban , egyetlen mód a pénzünk értékállóságának megőrzése, ha nem forintban tartjuk, és nem itthon. ű
egyébként meg csak így tovább, butítsátok az embereket, de lesz egy pillanat, amikor elég lesz, mert ugyan a demokrácia nem létkérdése a magyarnak, de ha a pénzét, fizetését, munkáját veszti el, na akkor lesz szar a palacsintában. "
a faxom kivan, hogy Orbán erőlködik, mint kiskutya az ugatássasl, pincsi a bernáthegyik között...
Vegyük az IMFet, ami egy csoport, egy munkahelyi közösség. Feltehetően bármilen nk-i összehasonlításban jóval átlag feletti bérezéssel.

Tagállami befizetésből van a tőke. Ezt kiadják kamatra 'segítségnek'. Collateral damage hogy utána beleszólhatnak a piaci viszonyokba, tehát közvetve az ingatlanárakba stbstb. Megmondják hogy mit kinek mennyiért kell eladni a nemzeti vagyonból(eddig mindenhol ez lett az IMF hitelek eredménye).
A /demonstrált/CÉL: Lábra állítani a felelőtlen ktgvetéseket, államokat, kihúzni a bajból.
ERGO olyan ez, mint a nyugati orvoslás. Ha elérik a céljukat magukat, a hatalmukat, a munkahelyüket számolják fel. Józan 10 éves parasztgyereki ésszel ezt nem veszi be SENKI.
@hümhüm:

Te hogy mered megkérdőjelezni a magántulajdonhoz való jogomat? Nyilatkoztam, hogy neked meg a Vezérednek takarodó van a pénzemtől, cserébe nem kell az állami alamizsnátok. Innentől megloptok kis gecik. De ha ti nem tisztelitek ami az enyém, én sem fogom ami a tiétek. Minden javatatokat bedobjuk a közösbe és majd azt hazudjuk önként ajánlottátok fel. Ha Girosznak megy nekem is fog.

Te meg hümmöghetsz tovább.
@hümhüm: Grat, egyre jobb műsort adtok!!

Amúgy ezek a bohócok nem maguktól vannak ott az ország Gyűlésben (Matolcsy doktor írásmódja, követni kell!!)gombozni. Országunk érdekeit kéne képviselniük. Amit most ámokfutnak, az minden de nem ez. Nem felelős törvénykezés, csak annak a kigúnyolása.

Ha neked ez így jó, az csak téged minősít szegénykém.

Ez nem európai módi törvényhozás: éjjel sunyiban lenyomni - ellenzéket némaságra kényszerítve - a lehetetlen, saját maguk által is ötször módosított szarokat. Élvezd, de nézd majd meg, ki nevet utoljára!
@Red shield representative: orbán faszán nevelkedett anyabaszó féreg, mi retkes debil ribanc anyádér vagy itt??
Miért nem húzol vissza a felcsúti geci seggébe ?
Red Shield -

nem az IMF ötlete volt a nyugdíj ellopása...

Lesz miért bíróság elé állnia Orbánnak és nem a Velence tóparti telekcsere lesz a vád, hanem az ország tönkretétele.
Erre már most van bizonyíték.
@néma bárány: Így gondolkodnak az orbanisták:
"Az embereknek vakon kell bízni a vezetőikben. Mindezt igen egyszerű elérni. Mindössze annyit kell tenned, hogy elmondod nekik, megtámadták őket, és leleplezni a békepártiakat, mondván, hogy pacifizmusuk fokozott veszélybe sodorta az országot. Ez a módszer pontosan ugyanúgy működik bármelyik országban.
Háborúban jelentős szabadságjogoktól foszthatod meg az embereket a “nemzetbiztonság” és “védelem” jelszavak mögé rejtve. A bűnösök és ellenségek felmutatásával hatalmi törekvéseid is kiválóan leplezheted."
@néma bárány: :-) , kezdd a közösbe dobást a karikagyűrűikkel (házasság szentség!) aranykeresztjeikkel (annak lenni szentség!), Audijaikkal, a kis, Selmeczi-féle kacsalábas törökbálinti házaikkal, stb. Biztos önként és örömmel adnák neked, a te jólétedért cserébe!
@Shipak: Nem kell tárgyalás, elfogni, vagyonát elkobozni,(családtagokét is) felakasztani. Ennyi
@hümhüm: A vagyonod államosításáról szóló törvényt is így fogod védeni?
@belekotty: Még sehol senkitől nem érkezett rá értelmes válasz...
Amúgy meg harcolj Viktor! Ne légy puha, ne vonj vissza semmit, szolgáltass végre indokot amiért kivágnak minden civilizált helyről. Ez a leggyorsabb módja a bukásodnak, meg számunkra a legkényelmesebb is.
@Red shield representative: Akkor ugye a rendőrnek is az az érdeke, hogy hagyja a bünőzőket, mert ha nincs bűn nem kell rendőrség sem, és ezt az összes szakmával el lehet játszani.
@Cirbi: Mátra fárosza, nem jó? Kicsi - most épp havas is már - de a miénk.
@Red shield representative: "Józan 10 éves parasztgyereki ésszel ezt nem veszi be SENKI."

Nyisd nagyra a szemed! Sok ezer, tízezer, talán több százezer ember bevette, és jelzálogjoggal elq-ta azt az ingatlant, amiért általában egy életen át dolgoz(ott)ik.

DE!Nem válaszoltál, hogy Gyuri bácsi jobb ( vagy rosszabb )keze-e vagy?
@ZX: Miért a rendőrségünk hogyan müködik? Ha keményen lépnek fel akkor a rendőrt hurcolják meg, nagyon hatékony is a rendszerünk. Az USAban Dunántúlnyi területre van 1 db sheriff meg 1-2 helyettes, de ha valaki kócos lelövik mint a kutyát.
@orbánmentesítő:

Én meg jogos védelmi helyzetnek minősítem ezt, amit jogomban áll elhárítani néhány szájbalépéssel.
@Red shield representative: A IMF-be azért dobják be az országok a tőkét, ha valahol be kell avatkozni, akkor ne egyesével kelljen végigkuncsorogni az országokat a pénzért, kitéve a közösséget egyes idióta kormányfők éppeni ámokfutásának. Természetesen, mivel egy közösség pénzéről van szó, elvárt, hogy ha valahova kihelyezik, akkor az vissza is legyen fizetve, ne egyes idióta kormányfők off-shore számláján landoljon.
Ha van egy rokonod, aki játékgépezik, akkor neki csak úgy adsz kölcsön, ha megfelelő garanciát tud adni, hogy nem játsze el újra.
@Red shield representative: Látom te is a cowboyfilmeken nőttél fel. Lehet ott több joga van a rendőrnek, de ott is vigyázni kell, hogy csúnyán néz-e a niggerre, mert ugyanúgy meghurcolják érte mint nálunk.
@Red shield representative: faszarcú ha sokáig játszik forradalmasdid imádott orbáncod , őt fogják lelőni mint egy kutyát, veled együtt patkány
@a szív fészkei:

A keresztényi szeretet szerintem kötelezővé teszi számukra ezt az apró gesztust a köz javára.
@Kilo166: ugyan már, úgy sem akarja megérteni, felesleges, neki ezt kell nyomni, mert különben kiátkozzák a naridroid hitközösségből :D
@Cirbi: Áhhh... csak kell a változatosság. Olyan monoton nyomkodni a Tahótlanitok gombot és az agyam sem lustúl el. :D
@Kilo166: Igen amit írsz az ül.

Az IMF soha nem volt még úgy feltőkésítve mint most. Ergo annál több pénzzel gazdálkodnak, minnél mélyebb a válság. Bocs ha ezek után azt gondolom hogy nem érdekük felszámolni a válságot, bár nyilván vannak különbségek hogy melyik ország mennyire tudja a befolyását érvényesíteni a zsidó szevezetnél. Nyilván időlegesen segítenek, hosszú távon meg mélyebbre nyomnak. Ahova pénzt helyeznek ki ott a befolyásuk nő.
index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2011%2F12%2F21%2Fmegis_nyomoznak_a_budapest_airport_privatizacioja_miatt%2F

Remélem amikor már az összes nyomozás elbukott, akkor ezt az okirathamisító Budait sorban elkezdik perelni becsületsértésért. :)
ehhh, megint és megint:

502 Bad Gateway

--------------------------------------------------------------------------------

nginx/0.7.67
@Red Shield

Orbán és bűntársai sosem voltak még így feltőkésítve...
@Red shield representative: Ha én nyomorult kavarlytőkés lennék és a befolyásom akarom növelni, akkor előb hagyom hogy tönkremenjen egy ország és utána fillérekért veszem meg, nem pedig 10x-es lóvéért kisegítem. Persze lehet csak én vagyok nagyon "zsidó". :P
Koldusok, homlesek, kéregetők lesznek a rokkantnyugdíjasok!

Ezt csináltátok aljas, sunyi, felbérelt orbanista orvosok.
Van bőr a képeteken tönkre tenni, utcára dobni, koldusbotra juttatni több ezer embert, családot, mert a törpediktátornak kell a pénz.

Bravó fideszes orvosok, legyetek boldogok mint a bóvli orbáni diktatúra haszonélvezői!!

Néhány szép keresztényi orbanista orvosi cselekedet:

1, Édesapám (49 éves) rokkant 23 éve éve nyugdíjas, 50 %-os egészségkárosodással lett leszázalékolva 4 centivel rövidebb az egyik lába. Többször műtötték combnyaktöréssel. Behívták a rehab központba .megállapították hogy heti 5 alkalommal rehabra kell járnia(ott állítása szerint vizes törölközőt tettek rá és csipeszeket, megmasszírozták stb) majd visszavitte a papírjait és tegnap kiküldték a választ hogy 37 % egészségkárosodással él jelenleg. És 2012 02.01 től megszüntetik a nyugdíj folyósítását és könnyű fizikai munkát végezhet.

2, A szomszédom ma vitt Miskolcra egy csontrákos 45 éves nőt akit I.fokon elutasítottak. 45%-ot kapott!!!
Miskolcon azt mondták neki.., menjen haza feküdjön le, pihenjen és ne nyugtalankodjon.
Komolyan mondom valamit tenni kellene az orvostársadalomnak.
Ti itt mondjátok a magatokét .hogy így a korosztályok meg úgy...,ez igaz is..,de a legnagyobb veszély abban rejlik, hogy az orvosok gátlástalanul kivágnak szinte mindenkit 50% alá.
Bár nagyon remélem, hogy akadnak tisztességes korrekt doktorok is. Nagyon-nagyon remélem.

Már jópár jobb gondolkodású orvos visszalépett ettől a „megrendelt” szakértéstől, mert megszólalt a lelkiismerete.
Aki feladja az alapvető szabadságát az átmeneti biztonságért, az nem érdemel se szabadságot, se biztonságot. - Benjamin Franklin

@ZX: A nagyobb IMF tőkekihelyezések mindenhol lépcsőfokok a csőd felé. Görögoszág szigeteit épp most veszik meg szarér-húgyér de gondolom erről hallottál.
@Red shield representative: "Tagállami befizetésből van a tőke. Ezt kiadják kamatra 'segítségnek'. Collateral damage hogy utána beleszólhatnak a piaci viszonyokba, tehát közvetve az ingatlanárakba stbstb."

"Nyilván időlegesen segítenek, hosszú távon meg mélyebbre nyomnak. Ahova pénzt helyeznek ki ott a befolyásuk nő."

Kérdezd már meg Csányi Sándort, hogy az általa tulajdonolt OTP miként is működik? Miből is van tőkéje a bankjának? Mennyire köti meg az adósa kezét? Ők is beleszólnak keményen a magyar ingatlanpiaci viszonyokba.

Ha te előző életedben jogász voltál, akkor ilyeneket nem kellene leírnod.

Azért nyugodj meg, ha nekem hitel kellett, én mindezek tudatában mindig a magyar bankhoz fordultam. Talán ők mégsem voltak annyira a "zsidó" szervezet részei.
Ezt csináltátok aljas, sunyi, felbérelt orbanista orvosok.
Van bőr a képeteken tönkre tenni, utcára dobni, koldusbotra juttatni több ezer embert, családot, mert a törpediktátornak kell a pénz.

Bravó fideszes orvosok, legyetek boldogok mint a bóvli orbáni diktatúra haszonélvezői!!

Néhány szép keresztényi orbanista orvosi cselekedet:

1, Édesapám (49 éves) rokkant 23 éve éve nyugdíjas, 50 %-os egészségkárosodással lett leszázalékolva 4 centivel rövidebb az egyik lába. Többször műtötték combnyaktöréssel. Behívták a rehab központba .megállapították hogy heti 5 alkalommal rehabra kell járnia(ott állítása szerint vizes törölközőt tettek rá és csipeszeket, megmasszírozták stb) majd visszavitte a papírjait és tegnap kiküldték a választ hogy 37 % egészségkárosodással él jelenleg. És 2012 02.01 től megszüntetik a nyugdíj folyósítását és könnyű fizikai munkát végezhet.

2, A szomszédom ma vitt Miskolcra egy csontrákos 45 éves nőt akit I.fokon elutasítottak. 45%-ot kapott!!!
Miskolcon azt mondták neki.., menjen haza feküdjön le, pihenjen és ne nyugtalankodjon.
Komolyan mondom valamit tenni kellene az orvostársadalomnak.
Ti itt mondjátok a magatokét .hogy így a korosztályok meg úgy...,ez igaz is..,de a legnagyobb veszély abban rejlik, hogy az orvosok gátlástalanul kivágnak szinte mindenkit 50% alá.
Bár nagyon remélem, hogy akadnak tisztességes korrekt doktorok is. Nagyon-nagyon remélem.

Már jópár jobb gondolkodású orvos visszalépett ettől a „megrendelt” szakértéstől, mert megszólalt a lelkiismerete.
@Red shield representative: "Tagállami befizetésből van a tőke. Ezt kiadják kamatra 'segítségnek'. Collateral damage hogy utána beleszólhatnak a piaci viszonyokba, tehát közvetve az ingatlanárakba stbstb."

"Nyilván időlegesen segítenek, hosszú távon meg mélyebbre nyomnak. Ahova pénzt helyeznek ki ott a befolyásuk nő."

Kérdezd már meg Csányi Sándort, hogy az általa tulajdonolt OTP miként is működik? Miből is van tőkéje a bankjának? Mennyire köti meg az adósa kezét? Ők is beleszólnak keményen a magyar ingatlanpiaci viszonyokba.

Ha te előző életedben jogász voltál, akkor ilyeneket nem kellene leírnod.

Azért nyugodj meg, ha nekem hitel kellett, én mindezek tudatában mindig a magyar bankhoz fordultam. Talán ők mégsem voltak annyira a "zsidó" szervezet részei.
@Red shield representative: És lesz rosszabb nekünk a józan észt reprezentáló befolyásukkal, mint Orvbán elszabadult hajóágyú alatt nyögve? Kiszámíthatóságot kérnek, horribili dictu! Na ez tényleg felháborító!

ha szerinted igen, tényleg adjál már nekünk übtre valami kis zsozsót, itt a karácsony, kéne: és ígérem, hogy fogalmad se lesz, visszakapod-e valaha, annyit kapsz-e, amennyit visszakérnél a megegyezésünk nyomán, sőt olyan formában-e, ahogy letárgyaltuk, stb., stb.,stb. Nehogy már bármiben is korlátozz, mert nálad a kasszakulcs!!!

Ha te szeretsz így jókodni, hálás köszönet - állj már ki a Blahára és hirdesd meg az akciót, megyünk!
@Red shield representative: "Aki feladja az alapvető szabadságát az átmeneti biztonságért, az nem érdemel se szabadságot, se biztonságot. - Benjamin Franklin"

Persze aki az alapvető szabadság elérése előtt éhen döglik, annak már mindegy. Tudod azért jobb ma egy veréb, mint holnap egy túzok.
Pénzcentrum által közölt statisztika:
"A háztartások betétállománya már ötödik hónapja emelkedik, legutóbb 82,6 milliárd forinttal. Októberben a háztartások betétállománya 7620,9 milliárd forintról 7703,6 milliárdra nőtt. "

Itt van az összeg, amely kisegíti az Orbán kormányt az IMF tárgyalások alól...
Nekünk sem lesz több gondunk a kamatokra... :(
Csányira hallgatott Orbán

Négyszer is elakadt a kormány-bankok tárgyalás a devizahitelesekről. Ha az OTP elnöke nem tudja meggyőzni Orbánt, nincs is alku.

/csak azt kérdem én, mi lesz ennek az ára???/

www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20111221-az-adosmento-csomag-kulisszatitkai-milyen-szerepe-volt-csanyinak.html
------------------------------------------

www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/bankot_venne_a_magyar_allam_mennyiert_es_van_ertelme.160357.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox
@Red shield representative: Na majd pont a görögöket sajnálom akik idáig hereveréztek, adót meg nem fizettek, most meg mondták nekik menjetek dolgozni ezért sztrájkolnak.
Sajna nálunk is ez megy, csak itt a tisztességesen melozó, adófizető állampolgárnak mondják, hogy dolgozz többet és magasabb adót fizess.
Ez a Bárózó nem az, aki a Portugál Kommunista Párt maoista ifjúsági szervezetét vezette Portugálba' még 74-ben? (Wikipédia)

Irkáljon leveleket az ilyen kurva anyjának. Vagy várjál bazmeg, nincs itt valami logikai retorzió? Barátilag (?) felszólítja Magyarország miniszterelnökét, hogy hagyja függetlenül a MNB-t? Elképesztő.
@Red shield representative: Utcára azért még ki mersz menni, vagy már ott is összeesküvéselméleteket látsz?
@Red shield representative: A Benjamin Franklin idézetedet felhasználva, amikor a pénztártagságot válaszottam, akkor a szabadságot választottam az átmeneti biztonság helyett. Kérj új utasítást a csoportvezetőtől!
@sárospataki lány:

Van az úgy, hogy valaki jellemfejlődik, hiszen mint tudjuk, totál hitelesen lehet valaki ultraliberális kutyából népnemzeti-keresztény-konzerv szalonna, ugyebár?
te jány, de igen, az, és volt pofája egy kisz-es főmuftinak, az államosítás nagy barátjának ezt írni ;)
@sárospataki lány: Ugye ugye? Így lesznek a kommunistákból demokraták, demokratákból pedig a kommunisták.
@orbánmentesítő: frászba bele, a nibekkerek csak rája köhintenek és összeszrja azonnal magát, látom setét jövőjét a blogmotornak :D
@sárospataki lány: "Irkáljon leveleket az ilyen kurva anyjának. Vagy várjál bazmeg, nincs itt valami logikai retorzió? Barátilag (?) felszólítja Magyarország miniszterelnökét, hogy hagyja függetlenül a MNB-t? Elképesztő."

Naná, hogy elképesztő! DE!
Nem volt kötelező az únióba belépni, mint ahogy nem kötelező egyetlen más szervezetbe vagy pártba sem. Ha azonban azt választod, hogy belépsz, akkor az a te döntésed, amivel kinyilvánítod, hogy a szervezet szabályait elfogadod.
Tudod nem tetszik nekem sok minden, de elfogadom, hogy ma a 2/3-ad uralma érvényesül, ami azonban nem zárja ki, hogy a véleményem elmondjam, mert jogom ( jogunk ) van kritizálni. Mondjuk annak jogán, hogy többet, és jobbat vártam, mint amit a leváltott kormányzat művelt. De még a kritikai jogom alapján sem írogatok olyanokat, hogy "Irkáljon leveleket az ilyen kurva anyjának.", mert ez már nem kritika.
@látjátok feleim szümtükkel: Mi az alapvető szabadság? Úgy ugrálni ahogy a tolvaj Orvbán mondja? Kussban lenni, csahosokkal körülvett intézményrendszerrel a hátunk mögött sehová se fordulni és kiszolgálni a Kis Gömböcöt? Mindenáron?

Bármi, ami legalább valamilyen meghátrálásra késztette az Eu-tól jött, és ezért irkálhatunk itt és ezért nincs az a magyarkorea-fazon, amit elképzelt, ami a Gőgös Gúnár Gedeont olvasgatta a paplana alatt.

Te menj el hozzá napszámos önként dalolva, biztos isteni alatta sínylódni. Nekem pont az Európában maradás adja meg a szabadság reményét, mert ha innen kirúgat, akkor még Putyinfölde is csak egy vágyálom lesz.

Aki megy innen, miért nem oda vagy Kimékhez veszi az irányt? Miért a leigázóknál jobb? Mert ameddig ez a diktorocska nem nőtte így ki magát, itt is lehetett élni. Most kezd szorulni körülöttünk a hurok a kis kacsója meg a Jobbja nyomán.

Jaj tudom, a West End nagyobb elnyom vérhülye Lezsák Sándor szerint, mint a bejövő oroszok. Mert láttam, mikor katyúsával lőttek a plázába bemenni nem akarókat a Váci úton. Azért minden ilyen elnyomó-dumát lökőnek van egy komputerje, amin ilyesmiket ereget szabadon. Miért nem galambpostával üzengettek??? Mobilt is használtok?

@sárospataki lány: Hú de kemény vagy! Tevagy Örzse néni lánykorában? Aztán Diktorod (vad libsi korszaka neki is volt angyalkám, lányként nem kéne szenilisnek lenni még) miért pucsít neki a Néppártban lelkesen? hu.wikipedia.org/wiki/Jos%C3%A9_Manuel_Barroso benne? Miért nem vágta rögtön pofán, hogy bekerült oda alelnöknek?
Menekül a magántőke Putyintól
A 2008-as pénzügyi válság idején tapasztaltnál is több pénzt menekítenek ki Oroszországból.

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/menekul_a_magantoke_putyintol.505649.html
@Cirbi: Ja, ki akarna Szibériában fagyoskodni meg szívni? Inkább vesznek kint egy angol csapatot meg öt jachtot bearanyozva.

Aztán: http://fn.hir24.hu/itthon/2011/12/20/kollath-orban-adja-vissza-a-vagyont!/~~fokusz
http://fn.hir24.hu/itthon/2011/12/20/kollath-orban-adja-vissza-a-vagyont!/~~fokusz Miért nem megy a link?

www.origo.hu/itthon/20111218-jarulekkedvezmenyt-adna-az-egeszsegukre-vigyazoknak-a-kormany.html Itt vagyok!! Jöhet a lé!
szabad országban, szabad ember azt mond és csinál, amit szabad :DDDDDDDDDDD
@a szív fészkei: http://fn.hir24.hu/itthon/2011/12/20/kollath-orban-adja-vissza-a-vagyont!
@Lófasz Hadnagy: te arról beszélsz, hogy Orbán mekkora jellemtelen köpönyegforgató? Ebbe nem látok bele, de nem jársz messze a valóságtól.

Viszont én nem erről beszéltem.

Az EU kibaszhat minket, ha olvasgatás közben rápiszkáltuk az orrunkat a nagy közös európai szerződésre, és emiatt összeragadtak a Jegybankok függetlensége és Önrendelkezés oldalak. Bárózó irkálhat leveleket akárkinek, akinek akar, barátilag. De az EU megvétózzon egy IMF tárgyalást (nem az IMF, hanem az EU tette!), majd ezzel zsarolják Orbánt: nekem itt valami büdös. Vagy többről/másról van szó, mint a jegybanki függetlenségről, vagy csupán diplomáciai csörtéről van szó.

Az biztos, hogy aki örül annak, hogy Bárózó, a volt maoista levélben feddi és zsarolja Magyarország miniszterelnökét, az teljesen hülye.
@sárospataki lány: Ha másként nem lehet alázatra késztetni ezt a törpediktátot, akkor ámen.
@ZX: ezzel nem Orbánt késztetik alázatra (illetve talán igen, de ki a faszt érdekel), hanem igazából téged, engem és mindenkit ebben az országban fosnak arcon. Deklarálják, hogy Magyarország olyan gyarmat, amelyikben még a függetlenség látszatára sem kell vigyázni. És mégegyszer, nem azzal van baj, hogy akár igaza is lehet az EU-nak az alapszerződés szerint, de akkor sem írunk ilyen leveleket, hanem beindítjuk a gépezetet, és jól kibasznak a végén. Vagy nem. De ez a "leszólunk ezeknek" tipikus esete.

Bazzeg, csak én látom, hogy a pár évtizedenkét szokásos gazdasági újrafelosztás folyik, amelyek tudjuk, hogy végződnek?
@látjátok feleim szümtükkel: a kommentelés nem vélemény, hanem egy irodalmi műfaj :-)
@sárospataki lány: erre szokták azt mondani...rosszkor rossz időben iditották meg a függetlenségi háborút...

ezvan...
@sárospataki lány: Nevezhetjük gyarmatnak is, de nézhetjük úgy is, hogy a magyar piac integrálódik (integrálódna) az európaihoz. Orbán intézkedéseinek rajtam jelentkező hatásai alapján jelenleg úgy áll a helyzet, hogy Barosso áll mellettem, Orbán pedig ellenem.
@sárospataki lány: "Az biztos, hogy aki örül annak, hogy Bárózó, a volt maoista levélben feddi és zsarolja Magyarország miniszterelnökét, az teljesen hülye."

Erre meg mondhatnám én is, hogy ha te ennek nem örülsz, akkor egy ribanc vagy. De nem mondom.
Nem azt kell nézni, hogy ki volt ez a csóka anno, hanem hogy most kicsoda (segítek: most ő áll a hosszú cici jó oldalán)...
A zsarolás, ha van és értelmezhető, akkor szerintem jogos is. Berlusconi papa is seggbe lett rúgva, pedig ő nem is volt akárki...
Márpedig, ha az EU úgy akarja, a fülkeforradalmár diktátor menni fog. Megnézném azt a kétharmados birkahadat, vekkerrel a nyakában, aki kimegy megvédeni (mindhiába) a tolvaj kommunista kormány vezetőjét.
@Lófasz Hadnagy:
"

Lófasz Hadnagy 2011.12.21. 15:45:48
@sárospataki lány:

Van az úgy, hogy valaki jellemfejlődik, hiszen mint tudjuk, totál hitelesen lehet valaki ultraliberális kutyából népnemzeti-keresztény-konzerv szalonna, ugyebár?
"
És az ultraliberalizmus előtt meg KISZ titkár volt, ne feledjük!
B+ elszállt a kommentem.

@sárospataki lány: "Magyarország olyan gyarmat, amelyikben még a függetlenség látszatára sem kell vigyázni."
Orbán szerint meg Magyarország olyan állam, ahol még a demokrácia látszatára sem kell vigyázni. (még ha kijafasz dajcstomi olykor hülyeségeket is posztol).
@sárospataki lány: TE nagyon ott vagy szeren. Barroso ex-maoistaként magánemberként emberkedik az ex-KISZ-titkár Diktorral szerinted!? De csúnya dolog, ez téged sért magyarságodban? Anyám! Le a kalappal- biztos szaabdkőműves ármány ez is..

Na engem magyarságomban Diktorod sért, de kurvára nagyon, és ha valaki - egy szervezet vagy bármi nevében, amibe ő is betagozódott alelnökként: az nem sért, hogy ezeknek az alelnöke???? - rákoppint magasra emelt orocskájára, hogy ácsi, ne tovább, - na akkor köszönetet rebegek érte.
Mert az ilyen elkanászodott tajparasztot csak azzal lehet féken tartani, hogy megregulázzák azon a nyelven amit egyedül ért: a pénz nyelvén. Azért hogy nekem (meg még neked is, bár nem fogod fel) jobb legyen.

Majd ha itt folyik tejjel-mézzel, olajjal, gázzal, idegenforgalmi csúcshelyekkel=tenger,síterepek,egyebek, sokszáz éve biztonságosnak tudott bankokkal, bazi hasznot hozó kaszinókkal, csúcstechnológiával =Szilícium-völgy ill. adómentességgel a földi Kánaán, hogy tóduljon ide mindenki pénzt hozva, na akkor majd nem szorulunk a szerinted gyarmati státuszra.

De mintha vásárolni Kína is menne mindenhová, összevissza csencsel a marhája, holott földrésznyi, oroszok is bizniszelnek, még tán a jó svájciak is! Csak mi maradjunk magnak! Avagy hű jobbikosaink szerint beborulva magunkba büszke szirti fenyőként.

Szóval, amíg nem mi vagyunk a Káanán, addig tudni kéne a helyünket és nem ilyen értelmetlen de legalább rohadt káros hülyekuruc dumákkal nehezíteni a szitut. Úgy látszik a narik kiadták bérmunkába a Jobbiknak a Varánusz egyelését.
@orbánmentesítő: Múltkor sex girl néven adtak be ilyet. Lehet, hogy valakinek Orvbánról már csak ez jut eszébe.
@orbánmentesítő: ne bántsd szpammelotot, rombolni akar ő is, ez a másik egyszeri bagázs a naridroidok segítésére
@sárospataki lány: fel lehet ezt fogni máshogy is, csak nézőpont kérdése.

OV folyamatosan ráncigálta, ráncigálja az EU bajuszát, azok egy ideig az újdonság varázsa miatt nem vették nagyon zokon (sőt, talán ők is remélték, hogy a végén kisül valami hasznos mindebből), aztán meg el voltak foglalva a saját bajaikkal. Közben persze látnak, hallanak.
A sokadik beszólás, beintés, illetve a nyomtalanul eltűnő forintmilliárdok után még azt mondták: oké, a lényeg az, hogy rájöttél: egységben az erő, mehet az IMF. Erre OV elegánsan előkészíti annak lehetőségét, hogy szükség esetén rátehesse a kezét a devizatartalékra, IMF el, mindenki mérges.
És akkor jön Mánuel levele: ne csináld, Viktor. Ne csináld, mert kibaszunk a picsába, összefogásra otthon sem vagytok képesek, mások nem állnak veletek szóba, és a végén éhen döglik a néped, plusz megfagytok, sőt még a Phobos-Grunt is nálatok fog becsapódni. Ne csináld, Viktor, mert ez már nem a buzi forradalmadról szól, hanem az egész nemzetetek túléléséről.

Tudom amúgy, hogy én vagyok a hülyelúzer, amiért azt feltételezem: igaz, hogy a végső hajtóerő ezeknél a "nagyhatalmú" embereknél a pénz lehet, mégis, szorult beléjük némi emberség is. Szarnak ők bele OV forrongásaiba, ám tízmillió ember csakazértis-jellegű tönkretétele ellen már felemelik a szavukat, már kikelnek a meleg bársonyszékből, és - ha kissé félreérthetően is, de - jelzik, hogy végső soron azt tesz OV, amit akar (mert hát hadsereget mégsem küldhetnek ellenünk), de nagyon, helyesebben kibaszottul kurvára rosszfelé vette az irányt, és ettől az egész ország visszavonhatatlanul padlóra fog kerülni.

Én, a hülyelúzer szeretném azt hinni, hogy ez az intés nem azért volt tockos, mert OV fején olyan jól el lehet helyezni egyet, hanem azért, mert rettenetes gazemberség, amit a hülye önzése, mániái miatt velünk művel, illetve tehet a jövőben.
Na de itt az újabb elbukott ámde kurucéknál azért mindig is csodált harc: mandiner.hu/cikk/20111221_rogan_simor_marad
@sárospataki lány: máshol is megírtam már, de olvasgasd és értelmezd Te is.

A 70-es évek végén, 80-as évek elején volt szerencsém Albániában tölteni egy kis időt. Nekik volt akkor az a mentalitásuk, hogy mindenki hülye, kivéve a 2 millió albánt.

A Nagy Május 1-i Levonuláskor - copyright atyám - első tacepaó: Rohadjon meg az USA és az összes imperialista népnyúzó. Nyugati diplomaták el a dísztribünről.
Második tacepaó: Le a Szovjetúnióval és revizionista csatlósaival. Szoci diplomaták el.
Harmadik tacepaó: Gebedj meg Kína. Az utolsó diplomata is el.

Boldogok voltak, jól megmondták. Ott maradtak egyedül önnön okosságuktól megrészegülve. Majd kivezényelték a sebész proffot kapálni, mert traktorra csak a táncdalfesztiválon futotta a híres nótában: lulezon traktori Shqiperia.

Lehet így is, de baromira nem érdemes.
@egyfejű: Pedig azért lenne ott mit kiárulgatni - amikor elrepültünk felettük, az a gyönyörű tengerpart, huhh de vittem volna karvalyként! És Enver Hodzsa www.interpressmagazin.hu/index.php?page=archivum&cid=278 is annyira éhezett, mint Kimék? Hogy szamársteaket (meg homárt) kellett ennie?

A linkből:[..]"Envert jómódú gyógyszerész nagybátyja ezért kimenekítette az országból, és beíratta egy jó nevű francia egyetemre. A magas, jóképű és jó kiállású fiatalembernek azonban nem fűlött a foga a tanuláshoz, és hamarosan ki is csapták az egyetemről. Ekkor kezdte érdekelni a politika, és hamarosan titkos összejöveteleken szívta magába a kommunista ideológiát. Lelkes híve lett Sztálinnak, ami végigkísérte egész életútját.

1936-ban visszatért hazájába – melyet az albánok Shqipëriának, azaz a Sasok Földjének hívnak –, és francia nyelvi tanári állást vállalt. Három évvel később Olaszország megszállta a fiatal államot. Enver nem volt hajlandó belépni a fasiszta pártba, ezért elbocsátották állásából. Ekkor dohányüzletet nyitott Tiranában, amely rövidesen a földalatti kommunista mozgalom központjává vált. Megalapították illegális pártjukat is, amelynek a jó szervező képességgel bíró fiatalember rövidesen az élére állt, a pártba befurakodott árulók azonban feljelentették, és csak az utolsó pillanatban tudott elmenekülni. Ettől kezdve gyanakvóan figyelte társait, és olykor még legfőbb híveiben is ellenséget látott, akiktől rövid úton megszabadult. A felszabadító partizánharcokban ugyan nem vett részt, de a Tirana bevételét követő napon már politikai jussát követelte. Nem hiába, ugyanis rövidesen megszerezte a legfőbb hatalmat, amelyet többé el sem eresztett. Későbbi életrajzírói természetesen odaretusálták a fényképét a felszabadítókról készült fotókra.

Más a felelős
Ezzel meg is született a mítosz: a népe előbbre jutásáért rendíthetetlenül harcoló vezér alakja. Enver Hodzsa személyi kultusza a Sztálint övező feltétlen tisztelet albán megfelelője volt. Ugyanaz, a sokáig elnyomás alatt élő nép hitéből fakadó erő táplálta, amely csak a tekintélyuralmi kormányzást ismerhette. Az elmaradott, törzsi hagyományokkal terhelt Albániában mindig erős volt a vezér kultusza. Egy karizmatikus személyiségnek hatalmas esélye volt arra, hogy riválisaival leszámolva a saját képére formálja a társadalmat, és élet-halál urává váljon."

Mi nem vagyunk elmaradott törzsi hagyományokkal terhelt ország, csak szólok! És nem is szeretnék azzá válni!
Ja Albánia királynője amúgy magyar lány volt: Apponyi Géraldine. hu.wikipedia.org/wiki/G%C3%A9raldine_alb%C3%A1n_kir%C3%A1lyn%C3%A9 Vissza Albániát és oda Viktort??? :-DD
@a szív fészkei: "...Enver Hodzsa is annyira éhezett, mint Kimék? Hogy szamársteaket (meg homárt) kellett ennie?..."
Ja, meg Grundig szines TV-t nézett. :)
Egyzser elkavarodtam biciklin arra a környékre, ahol lakott. Kb. 3 saroknyira a villájától csőre rántották az AK-47-est, amikor kerekezni láttak. Bexartam, nem kicsit. :)
@egyfejű: Utolsó albán - és náttyon szomorú hírünk: www.blikk.hu/blikk_sztarvilag/senkit-nem-erdekelt-delhusa-gjon-koncertje-2075290

Szegény Enver, ha megéri, 3 D-s illatozót , tisztelgőt is nézhetett volna...
@a szív fészkei: ...neki csak kifejlesztenek ilyet is, ha szépen kéri.

Rajta Dzsoni koncertjével 18 ezerért: 3D-ben a Nika Seperimeno... Uhh. Megszűnt volna a diktatúra rögtön, mert abba belehal.
@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:
Minden adótörvény és járuléktörvény rablás?
A te szerény értelmezésedből ez jön ki.
Fogjátok be az orrotokat fiúk, süllyedünk bele a szarba:

"Két fokozattal rontani készül a magyar adósbesoroláson a Fitch hitelminősítő, a cég már értesítette a kormányt a küszöbön álló bejelentésről - értesült az [origo] két, egymástól független piaci forrásból."
@sárospataki lány: hány éves vagy drága virágszál, a te általad istenítettek is mint ifjú kommunisták voltak, akiknek tökre bejött a kádárizmus, leszámítva, hogy nem ők voltak a főnökök.
Jaj de szépen beszélgettek,szent karácsony közeledtével!Amúgy mindenkinek igaza van saját vérmér-
séklete és politikai beállitottsága szerint!De tényleg,mivel a vélemények ütköztetése, megvitatása viszi elöbbre a helyes,vagy helytelen állásfoglalás kialakítását.
No de azért abban gondolom mindenki egyetért,hogy a szokásos BUÉK.nem a boldogabb 2012-ről fog szólni.
Maholnap már-kicsit módosítva- de Kossuth híres ceglédi beszéde lesz az időszerű:veszélyben a haza,
takarítsuk el az Orbán kormányt!
A Fitch közölte a kormánnyal, hogy leminősíti Magyarországot

www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20111221-leminosites-a-moodys-utan-a-fitch-is-ront-a-magyar.html

Boldog karácsonyt!
<strike>blablabla<strike>

csak kipróbáltam valamit.
@Бабаяга: De ez a Józsiba ojtott Manuelt csak valamiért beválasztották ezekbe a tisztségekbe bohó ifjúkora után. Azok is, akik annyira akkoriban sem csipázták Maot, akiből mégiscsak a legkeletibb szél fújt.

Most ezen rugózni nem kevés hülyeséget sejtet. Ha egy eredeti Gothai Alamanch-beli feddi meg Orvbánt, akkor jól van? Vagy érinthetetlen? Amúgy liberális korában- amikor úgy volt kerek és megfejhető (soros-ösztöndíj) a világ számára, akkor egy valódi gróf, Otto von Lamsdorf liberális (egek ura el ne hagyj!!) vette a (még fülkétlen) forradalmárfiókánkat szrányai alá, bemutatva sok (fújcsúnya gyarmatosító!!)nyugati notabilitásnak.
Picsába. Nem tudja valaki, hogy kell áthúzott szöveget gépelni?
Enek a posztnak minden szava aranyat ér, és a kommentek nagy része is :)))

@sárospataki lány:

"De az EU megvétózzon egy IMF tárgyalást (nem az IMF, hanem az EU tette!), majd ezzel zsarolják Orbánt: nekem itt valami büdös. "

Talán utána kéne nézned annak, hogy kik szoktak ülni a másik fél részéről, a magyarokkal szemben, annál a tárgyalóasztalnál!
@sárospataki lány:
Te, ez az Orbán nem az, aki a Magyar Kommunista Ifjúsági Szövetségben volt titkár, a faterja meg Komcsi Párttitkár elvtárs?
Vagy ez nem az az Orbán, aki a 2002-ig a Liberális Internacionálé alelnöke (is) volt?
Ja, tudod, ezt hívják KÖPÖNYEGFORGATÓ PARASZTNAK!
"Irkáljon leveleket az ilyen kurva anyjának." Költi a több száz millió forintot arra a szánalmas szarrágásra, hogy minden orbitális faszságáért leveket küldözget ide, NEKÜNK, MAGYAROKNAK, magyarázkodik, "szabadságharcot" vizionál oda, ahol csak simán lopnak a volt KISZ-es elvtársak, A RABLÓ COCI ELVTÁRSAIK UTÁN! Vagy várjál bazmeg, nincs itt valami logikai retorzió? Barátilag (?) felszólítják (szívesen én is, meg a sok agyhalott narancszombit), hogy szórakozzanak az édes anyukájuknak a térkalácsával!
(Oszt akkor a Te stílusodban próbáltam paraszt lenni, nem tudom, mennyire sikerült, de annyira nem, mint kedvenc Ormányodnak cinikusnak és pofátlannak lennie!) :D
@a szív fészkei: Narendesen leírva a neve: Otto Friedrich Wilhelm, Freiherr von der Wenge, Graf Lambsdorff (innen: hu.wikipedia.org/wiki/Otto_Graf_Lambsdorff)
Két fokozattal rontani készül a magyar adósbesoroláson a Fitch hitelminősítő, a cég már értesítette a kormányt a küszöbönálló bejelentésről - értesült az [origo] két, egymástól független piaci forrásból. A magyar osztályzat így - a Moody's november 24-ei döntése után - már két hitelminősítőnél lesz a befektetésre nem ajánlott, úgynevezett bóvli kategóriában.

Csengettek
@Mária: Biztos úgy van a lányka szerint, ha - maradjunk Pataknál - , valakit felvesznek a koleszba bentlakó diáknak, akkor ő azonnal mehet is balhézni a tanáriba, hogy ide az SZMSZ-T, MAJD ÁTALAKÍTOM, MEGMONDOM, KI MILYEN MÓDON BOKÁZZON NEKEM! stb.

Kb. ilyen egyenrangúak vagyunk mink az Ejuba`, csakis ekkép lehet - népünk felhatalmazása alapján pláne muszáj így - tárgyalnunk velük ustorpattogtatással, na ja. CBA-s fiúknak biztos van pár, kölcsönadják e jó célra.
@gyilkos fűegér: Nem titkos Matolcsy-recept? Holnapra ettől lesz 800 az euró?
@sárkányfő: Na ez a bazi nagy gond ! Nem az,hogy Albániában mi volt. Ki nem szarja le azt,annak már csak emlékei vannak,akárcsak a mi reményeinknek is.
Lassan jön a 2012-es év,amikor a BUÉK nem a boldog
új esztendőröl fog szólni,hanem a harcról(nem az
orbáni) az életbenn maradásról!
@Boli: Elfelejtetted, hogy most a Barroso Néppártjának az alelnöke is. (OMG, kit engednek ezek be maguk közé??)
Woody Allen: Nem lennék annak a klubnak a tagja, amelyik befogad maga közé. Még Woody Allenségek: passz.blogter.hu/87400/woody_allen_idezetek____ (röhögni muszáj, egyre nagyobb szarban vagyunk!)

Megnézted két napja Charlize-oddal az Asztronautát? Írtam hogy megy a Filmmúzeumon. (szerintem havonta adják le. :-))
@sanyobácsi: Ne szard le Albániát, jók lesznek azok a tapasztalatok ide 2012-re!
(IDEFIGYELJ, TE MOCSKOS GECI!) akarom mondani Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Valamennyi honfitársam nevében kérem (HOGY VEDD MÁR BE A GYÓGYSZEREIDET BAZMEG!) akarom mondani, próbáljon meg kissé felelősebben gondolkodni, és (MOST AZONNAL LETÉRDELSZ ÉS ELKEZDED SZOPKODNI AZ IMF FASZÁT, DE ÉRZÉSSEL BAZMEG!) akarom mondani próbáljunk megállapodni a Valutalappal, hogy egy kis pénzhez jussunk, és akkor talán (KIHÚZZUK ELSEJÉIG) akarom mondani (NEM KAPCSOLJÁK KI A VILLANYT) akarom mondani stabilizálhatjuk a költségvetést, és (AKKOR TALÁN NEM KÖTJÜK FEL AZ EGÉSZ HAZAÁRULÓ RABLÓBANDÁT!) akarom mondani, az mindenkinek jobb lesz.
@hazug fidesznyik: az a helyzet, hogy a függetlenségünk elvesztése egyet jelent azzal, hogy soha a büdös életben nem élünk majd nyugati életszínvonalon, hanem bérmunkában villanyborotvát meg hasonló szarokat szerelünk össze a németeknek. Ez azért van, mert az igazán nagy lóvé a hozzáadott értékben van, (tanácsadás, blabla), azt meg a gazdag országok erőteljesen magukhoz ölelik ezt, és a kétsebességes Európa ezt jelenti igazából.

Az más kérdés, hogy az EUn kívűlről ez még kevésbé valószínű, úgyhogy hagyjuk Orbánt és a pártpolitikát, itt nem erről van szó.
@gyilkos fűegér:
Ez tiszta és egyenes beszéd volt! Hátha valamelyik narancskomcsi droid nem értette!
Ha meg bazdmeg lesz érte, kérünk menedékjogot Svájcban...? Értem én! Ravasz!!!! :DD
@a szív fészkei:
Köszi! Olvastam, csak kicsit el voltam havazva... De ChT akkor is be kell, hogy férjen! Olvastad gy.f. kolléga felhörrrrdülését? Rendesen elszakadt a cérna nála is... :(
@Boli: Mindjárt megnézem.

Na ezt meg Giro-Szász és az össze himpellérnek küldöm szeretettel szintén Woodytól: "- Elmentem az orvoshoz, és elpanaszoltam neki: "Doktor úr,
minden reggel, amikor felkelek, és a tükörbe nézek, hirtelen
elfog a hányinger. Ön szerint mi bajom?" Azt mondta:
- "Azt nem tudom, de a látása tökéletes."

De ez szép ideális helyzet, ezeknek ennyi szépérzékük moralitásuk nincs és nem is lesz.
@a szív fészkei:
Ezeknél már rég leszerelték otthon is a tükröket! A bőrt meg egyre vastagabbra növesztik a pofájukon!
@Boli: De amúgy azmiazmi: logikai retorzió? Itt mindig tanulok.

És droidoknak jelszó: "Könnyü boldognak lenni, ha semmi más gondod nincs az életben, minthogy
mennyi nyálat eressz ki a szádon." Woody Allen
@sárospataki lány: Természetesen, ha függetlenek maradunk (érts bármit is ezalatt), akkor eljő a Kánaán, igaz-e? :-) Sárospatakon hány forint lesz az euró függetlenként? És a benzin? És a te fizetésed ezzel párhuzamosan hogy fog mozogni?

Szerintem összevissza beszélsz. Nem akarsz kormányszóvivő lenni? Ott ez feltétel. :-)
@sárospataki lány: Húha. Kipenderítve az Eu-ból Orvbánod miatt meg rögtön nyugati szinten fogunk élni a fűevést leszámítva. Bár az meg nagyon reformkaja, ha onnan nézzük. Meg is előztük akkor őket. Függetlenül mit is csinálnánk, amit kapkodnának tőlünk, független államtól? Szakócát? Ősi magyar agyműtétekhez?

@Boli: Ja, járhatnak ki a halastóra beretválkozni, de az meg befagyott, nem? Jöhetne a lochnessi szörnyicsek értük.

Igen, őrstársad :-)) rendesen adta az ívet! Mondjuk most, hogy LeGrand asszony áll az IMF élén, Orvbánnak az Üvegtigrisbeli Lali lekváros palacsinta-receptjét kéne elővenni...
@szerénységem: Lehet, hogy ő Kiricsi Karola a médiahatóságtól és ezért rohant el a sajtájról, hogy ideérjen ennyi értelmeset írni.
@Boli: bőőőőr? kevlár az már, és ss-20-assal is elbír, már aki tudja mi is az :-)
NARIDROIDOK! Üzenem a sok agyatlannak:

VIKTOR! MENNI KÉNE, MENNI KÉNE, MENNI KÉNE...
VIKTOR! MENNI KÉNE, MENNI KÉNE, MENNI KÉNE...
VIKTOR! MENNI KÉNE, MENNI KÉNE, MENNI KÉNE...
VIKTOR! MENNI KÉNE, MENNI KÉNE, MENNI KÉNE...
VIKTOR! MENNI KÉNE, MENNI KÉNE, MENNI KÉNE...
VIKTOR! MENNI KÉNE, MENNI KÉNE, MENNI KÉNE...
VIKTOR! MENNI KÉNE, MENNI KÉNE, MENNI KÉNE...
VIKTOR! MENNI KÉNE, MENNI KÉNE, MENNI KÉNE...
VIKTOR! MENNI KÉNE, MENNI KÉNE, MENNI KÉNE...
VIKTOR! MENNI KÉNE, MENNI KÉNE, MENNI KÉNE...
VIKTOR! MENNI KÉNE, MENNI KÉNE, MENNI KÉNE...
VIKTOR! MENNI KÉNE, MENNI KÉNE, MENNI KÉNE...
VIKTOR! MENNI KÉNE, MENNI KÉNE, MENNI KÉNE...
VIKTOR! MENNI KÉNE, MENNI KÉNE, MENNI KÉNE...
VIKTOR! MENNI KÉNE, MENNI KÉNE, MENNI KÉNE...
VIKTOR! MENNI KÉNE, MENNI KÉNE, MENNI KÉNE...
VIKTOR! MENNI KÉNE, MENNI KÉNE, MENNI KÉNE...
VIKTOR! MENNI KÉNE, MENNI KÉNE, MENNI KÉNE...
VIKTOR! MENNI KÉNE, MENNI KÉNE, MENNI KÉNE...
VIKTOR! MENNI KÉNE, MENNI KÉNE, MENNI KÉNE...
VIKTOR! MENNI KÉNE, MENNI KÉNE, MENNI KÉNE...
VIKTOR! MENNI KÉNE, MENNI KÉNE, MENNI KÉNE...
VIKTOR! MENNI KÉNE, MENNI KÉNE, MENNI KÉNE...
VIKTOR! MENNI KÉNE, MENNI KÉNE, MENNI KÉNE...
VIKTOR! MENNI KÉNE, MENNI KÉNE, MENNI KÉNE...
VIKTOR! MENNI KÉNE, MENNI KÉNE, MENNI KÉNE...
VIKTOR! MENNI KÉNE, MENNI KÉNE, MENNI KÉNE...
VIKTOR! MENNI KÉNE, MENNI KÉNE, MENNI KÉNE...
VIKTOR! MENNI KÉNE, MENNI KÉNE, MENNI KÉNE...
VIKTOR! MENNI KÉNE, MENNI KÉNE, MENNI KÉNE...

www.youtube.com/watch?v=fYYJKU2QSS0

Szóval elmentek ám ti a pi.sába! Miattatok lesz bóvli az ország...
A ló.aszt az országot támadják! Agyatlan és tehetségtelen faszkalap politikusainkat támadják! Bár lángszóróval hatásosabb lenne...
Nyehehe: index.hu/gazdasag/magyar/2011/12/21/dilpoma_nelkul_lehet_miniszter_nemet_laszlone/

Szegény Tompikát meg vegzálták miniszterként hülye vizsgákkal! Nincs igazság!
Ki ez a nő, hogy érte mindent módosítanak, csak legyen? A vágy tárgya??? Jobb, mint Selmeczi? Mit tud?
@a szív fészkei:
Te jót akarsz csak Viktornak! :D
Szerintem egy nagy szőrős segget ajánlottak fel Vikinek nyalásra, nem pedig egy sokkal kellemetesebb tájékot! Max. még a lónak a szerszáma játszik neki! :))
@Boli: Akkor ott Svájcban kicsit már közelebb lesztek Charlize-hoz... (küldjetek néha Lindtet, jó? Fűevés után jólesne néha..)
@a szív fészkei: "Megnézted két napja Charlize-oddal az Asztronautát?"

Jézusom, ilyeneket ne írj! Elsőre úgy értettem, hogy Boli elment Charlize-zal megnézni az Asztronautát.

Betárazás közben jutott eszembe, hogy talán félreértettem valamit.
@gyilkos fűegér: @a szív fészkei:
Valakinél biztosan jól tud térdelni... bár tévedés! Megnéztem a képét... TÉVEDÉS! Ő a megbízható NARANCSKOMCSI ETTÁRSNŐ, a Jolly-Joker, mindenhez ért, ahová a párt helyezi az elvtársnőt! 8 általános megvan legalább?
Meg kell néznem a Tanút megint, hogy röhögni tudjak egy kicsit, no meg a történet is onnan ismerős... ELŐRE ETTÁRSAK, A VEZÉNYLÓ CSILLAG UTÁN, VÁR A SZAKADÉK! Narancskomcsi csürhe...
@Boli: Lagarde - bocs tőle, rosszul írtam - se mai csirke en.wikipedia.org/wiki/Christine_Lagarde
de jól tarthatja magát.
@a szív fészkei:
egyáltalán, hogy sikerült ilyen helyekre bejutni? biztos a nép gyermeke volt anno ;-)
@gyilkos fűegér:
HÜLYE VAGY? Ki mondta, hogy nem így volt? MEG... Egy angyali szöszit ismertem meg benne... Rájöttem, Ő az igazi! Most mi van akkor, egyenlőre titkoljuk.. .
Szar ügy a féltékenység, mi??? :)
Hinnye, ez a Némethné lehetne törzsgárda maszopos is, tökre úgy néz ki. Ennyi idő alatt nem jutott hozzá a Négy Tigrisben egy diplomához? Pintérék megszámították volnaóccón.
@Boli: Na egy kis Charlize-helyettesítő, ha ő nem nem rátok, sportszelep.nso.hu/sportszelep/vilagszerte-keresett-modell-lett-a-szoszi-sved-profi-kosarlabdazobol-kepek-2109974 nü meg sport is kell ilyen boldog szép, virágzó országokban, mint a miénk!!!

Focistának nézzétek szalonnamáriát.
@a szív fészkei:
ChT azért jobban tartja magát...

www.uniquecustom.info/category/charlize-theron/

A "logikai retorzió" felől ne nálam érdeklődj, én csak megpróbáltam lealacsonyodni arra szintre, amit ez az agyatlan liba vitt... Értelmet a mondataiban és gondolataiban ne keress, eszetlen és logikátlan csürhe az egész! Lószerszám neki is! :)
@a szív fészkei:
A francba... Az esetem! Az a típus, akire a könnyű szellő rávinne, de a vihar le nem tépne róla! :D
Szégyenlem is ChT előtt magam ezért! :DD
@Boli: "Ki mondta, hogy nem így volt? MEG... Egy angyali szöszit ismertem meg benne... Rájöttem, Ő az igazi! Most mi van akkor, egyenlőre titkoljuk.. ."

www.entertainmentwallpaper.com/images/desktops/movie/257.jpg
@gyilkos fűegér:
Te, egy pár ilyen kis drága "Varacskos disznó" a levegőből megrakhatná egy szép, parlamenti ülésnapon a Kossuth téren álló épületet... isteni 30 mm gépágyúja van... Csak úgy spriccel!
Komoly közérzetjavítás lenne egy országnak! :D
@gyilkos fűegér:
Így jártál... :DD
Látom, zöldülsz az irigységtől! :DDDD
Na, mindegy..................
@Boli: gonoszvagyol, pazarolni a gyengített uránt, azt jó pízé el lehet adni teeee :D
@Cirbi:
Egy-két-három levegő-föld rakéta után az már csak a bónusz lenne... a menekülő túlélőknek! :D

Ezt olvastátok?
hvg.hu/velemeny/20111216_koztorvenyes_kormany_seres

Egyetértek! Köztörvényes csürhe kormányozza ma az országot! Ha valaki kételkedne ebben, az meg kinyalhatja! :)
inkább nyílvánosan elégetem az összes pénzem, de ezeknek egy fillért sem, kapják be, és tényleg kitárazást kérek egy varacskosból....

Visszaléphetnek az állami pillérbe a megmaradt nyugdíjpénztár tagok
2011. december 21. | 19:11

Megteremti a még magán-nyugdíjpénztári tagok számára az átlépési lehetőséget az állami pillérbe a nemzetgazdasági miniszternek a Magyarország pénzügyi stabilitásáról szóló törvényhez benyújtott módosító javaslata, írja az MTI.
hvg.hu/itthon/20111219_Orban_Fidesz_Hando_szavazas#utm_source=20111216_koztorvenyes_kormany_seres&utm_medium=ScarabFlyer_RELATED&utm_campaign=hvg.hu

Mármint a TITKOS SZAVAZÁSON aki nem megfelelően szavazott... Ja, tényleg, tök titkos és demokratikussss... Mi lesz a következő választáskor? DEMOKRATIKUSSSS!
Hogy csatlakozzam az egyik előttem szólóhoz, mondjuk tényleg leszophatna a blogmotor. Emberek, leszálltunk, a Holdra! Kisautók szaladgálnak a Marson! A Voyager elhagyta a Naprendszert! Az Emberi Kreativitás megalkotta a csiklóvibrátort! (biztos Charlize-nek is van...Oh Istenem...)

HÁT AKKOR MEG MI EZ A KUPAC FOSCH???

UPDATE!

Ilyen nincs! :DDD

El akartam küldeni a fenti kommentet, erre mit írt ki ez a szarházi?
"Hiba történt a komment elküldése után, kérjük próbáld meg újra!"

ÉLETRE KELT! ÉLETRE KELT!

Mindjárt nekiindul, hogy kinyírja Sarah Connort.
@gyilkos fűegér:
Wazze... Döbbenet!
Honnan tudtad, hogy ChT csak "csiklóvibrátornak" becézget engem??? Nem értem? Lehallgatás? :DD
@gyilkos fűegér: nem-e lehetne-e őtet kicserélni: Sarah Connor, tudjuk kire
öööö izéééé, ez most hogy, vagy a hír kiadóját kell néznem, vagy miszösz????

2011. december 21., szerda 17:14 MTI
Kétharmados az esélye az IMF-megállapodásnak

www.napi.hu/magyar_gazdasag/ketharmados_az_eselye_az_imf-megallapodasnak.505704.html
:O Kösöznjük a hatalamas érdeklődést a magánnyugdíjpénztárral kapcsolatos újabb lépésünkkel kapcsolatban!

Kérünk MINDENKIT, hogy legyen türelemmel. A folyamatos támogatás és tenni akarás is arra buzdít minket, hogy végig fogjuk csinálni ami tőlünk telik.

Január első napjaiban további információkat fogunk közreadni.

Kellemes Ünnepeket Kívánunk!

Köszönettel:

VDSZ
@gyilkos fűegér:

Mondjuk, ha még két évig ül a nyakunkon a Csúti, Magyarország tényleg úgy fog kinézni, mint egy posztapokaliptikus Nukleáris Tél, ahol nem a Skynet, hanem a Blogmotor a főnök.
Neve: szolgálj és ne láss bért.

Neve: adj pénzt és ne tudd mért.

Neve: halj meg más javáért.

Neve szégyen, neve átok:

Ezzé lett magyar hazátok.

(Vörösmarty Mihály: Országháza 1846)
@gyilkos fűegér: hová lettek a képek amiket belinkeltél, mit csinál ez a blogmotor???

ez van felettem....

2011.12.21. 20:02:10
most meg jó:

2011.12.21. 20:05:14

2011.12.21. 20:07:18

2011.12.21. 20:13:55
@Cirbi:

Kedves Viktor!

Ebben a pillanatban döntöttem el, hogy ideje adó és járulékfizetést elkerülő polgárrá válnom. Tőlem se 10, se 24% jarulékot látni nem fogtok, úgyhogy bátran leszophattok a jobboddal együtt. Szégyened te apró fasz, hogy ezt a nálam melózók is így gondolják, én meg segítek nekik nem fizetni.
@Boli: Hát asszonyszemélynek nem a legszebb. De nagyon hasonlít a volt férjére, csak a loknijai mások.
@Cirbi:

Kedves Viktor!

Ebben a pillanatban döntöttem el, hogy ideje adó és járulékfizetést elkerülő polgárrá válnom. Tőlem se 10, se 24% jarulékot látni nem fogtok, úgyhogy bátran leszophattok a jobboddal együtt. Szégyened te apró fasz, hogy ezt a nálam melózók is így gondolják, én meg segítek nekik nem fizetni.
@néma bárány: óvatosan a nav_ikokok szeme mindent lát, oszt a tervet hozni is kell ám...
@Cirbi:

A Blogmotor a vezérlőprogramok Matolcsy Györgye.
privatbankar.hu/utazas/jelentos-nepvandorlas-indult-a-valsag-miatt-243153

@gyilkos fűegér: :-D

@Cirbi: Ez tehát színtiszta hagyományőrzés, ami itt folyik. Ne basztassátok hát őket, csak nem akarják meghazudtolni Vörösmarty. (tudják, hol lakott ugye... De gépen is fölébe szálltak már.)
@sárospataki lány: Az a büdös helyzet, hogyha meglesz a függetlenségünk, akkor még alacsonyabb szinvonalon fogunk (fogtok, mert én elhúzok) élni. Nem jön többet befektető, aki itt van kimenti a pénzét, felmondások jönnek, egekbe szökik a munkanélküliség. Azok a magyarok, akik nyelvet beszélnek és kelendő a szakmájuk, távoznak az országból (Németország 18.000 mérnököt keres), szinte csak a minimálbért fogják tudni adóztatni. Ha ez a fontos nektek, akkor inkább keressetek egy olyan országot, ahol vevők a függetlenségre a globális piacoktól. Irán, Észak-Korea, Venezuella, stb.
@Kilo166: Úgysem érti, megy a nagy büdös lózungok után mínusz önálló gondolattal. Télvíz hidegben szar lehet félig letépett ruhában pucér mellel zászló lengetve szabadságosdit játszani itt Európa közepén, mint Delacroix festményén: toribaba.hu/sites/default/files/images/delacroix_szabads%C3%A1gvezeti.jpg
@Kilo166:
A helyzet az, hogy egy ideje ez a csürhe már tök független, leginkább a józan észtől!
Kretén politikus csürhe, tolvaj komcsik, leharcolt biorobotok! FIDESZ a neved! Gyönyörűek... :)
index.hu/gazdasag/magyar/2011/12/21/atlephetnek_az_allami_rendszerbe_a_magannyugdijpenztari_tagok/

Ezek után ha azt mondaná valaki menjünk el a Parlamentbe és szakítsuk le az arcukat, nem sokat gondolkodnék rajt.
@a szív fészkei: Megengedő vagyok, mindenkinek szíve-joga olyan hülyének lenni, amennyire jól esik neki, de meg se próbálja elmagyarázni, hogy nekem mi a jó. Azért taníttattak a szüleim 18 éven keresztül, hogy ezt el tudjam dönteni egyedül is.
@a szív fészkei: Megengedő vagyok, mindenkinek szíve-joga olyan hülyének lenni, amennyire jól esik neki, de meg se próbálja elmagyarázni, hogy nekem mi a jó. Azért taníttattak a szüleim 18 éven keresztül, hogy ezt el tudjam dönteni egyedül is.
@DarthVader: Nem. Kinn van mindenhol már. Szopóág.
@ZX: Nem olyan egyszerű ez most. Én maradnékmég. Ezekelhúznak, per, kártérítés, és rendben is lesz a dolog mire nyugger leszek.

Most nincs reálhozam

Nem lesz olyan egyértelmű a döntés, mint az volt idén januárban, amikor először kellett döntenie a 3,1 millió pénztártagnak, megy vagy marad. Akkor ugyanis úgy lehetett tudni, hogy nem jár állami nyugdíjjogosultság a pénztáruk mellett kitartóknak, de a bérüknek 10 százalékát kitevő tagdíjjal folyamatosan gyarapíthatják pénztári megtakarításaikat. Így alig volt olyan, akinek matematikailag megérte maradni a pénztárban, a 102 ezer kitartó személy nagy részét más motiválta a döntésekor, sokuk az eljárás ellen tiltakozott maradásával.

Most egészen más a helyzet. Aki marad, az ugyan nem növelheti tagdíjakkal a megtakarítását, mert azt megszüntetik, de az eddigi vagyonát - és annak hozamát - idős korában megkapja, emellett Matolcsy javaslata alapján az államtól is várhat nyugdíjat. Azok viszont, akik váltanak, most nem kapnának reálhozamot, ahogy az történt a korábbi átlépők esetében.
Az S&P lépett: bóvliba vágta Magyarországot!
2011. december 21. | 20:59

Egy fokozattal "BBB-"-ról "BB+"-ra minősítette le Magyarország államadósságait a Standard and Poor's, amelyek így a befektetésre nem ajánlott, bóvli kategóriába kerültek. A kilátások pedig negatívak. Így immár két hitelminősítőnél, a Moody's-nál és az S&P-nél is bóvliban van a magyar hitelminősítés, miközben ma a Fitch leminősítési terveiről keringtek pletykák.
@ZX: Kedves Matolcsy Gyuri Bácsi!
Elmehetsz te a jó kurva anyádba a nagyvonalú átlépési lehetőségeddel. Köszönöm szépen, de nem fogok élni a lehetőséggel. Ha megint egy paraszt leszel és nekem kell nyilatkoznom, hogy ismételten tag maradok, akkor megteszem. (Bár már egyszer nyilatkoztam). Ha havonta erre fogsz kérni, akkor havonta bemegyek nyilatkozatot tenni, de emellett a pénztáram kapni fog egy meghatalmazást, hogy bármilyen eszközzel felhatalmazom a vagyon külföldre juttatása érdekében.
Ha már nyilatkozunk, akkor adnék még egy nyilatkozatot. Nem kívánok a Nemzeti Együttműködési Rendszeretek tagja lenni.
@szerénységem: Na azért! :))
Megyünk a levesbe :) Kell ez, mert nem hiszi el a nép, hogy az államcsőd rossz dolog, meg köll tapasztalni :)
@szerénységem: "de az eddigi vagyonát - és annak hozamát - idős korában megkapja"
Véletlenül sem szeretnék vészmadár lenni, de amilyen ütemben a lenyúlások mennek, ilyesmire esély sincs. Ha elég lóvé marad a pénztárakban, és sehogy nem sikerül bedönteni, működésképtelenné tenni azokat, akkor megszületik egy újabb kétharmados törvény, és megoldja.
Jogbiztonság? Itt? Lófaszt :-(
@Cirbi: Onnan viszont lőni megyünk. :S
@DarthVader: Én azért kihagytam volna szívesen. nekem van egy rosszabb feltételezésem. Orbánék sem hiszik el, hogy az valami rossz dolog. De majd ha helikopterrel kell kimenteni őket, akkor szerintem rádöbbennek, hogy bár jó ötletnek tűnt szabadságharcolni, de mégse vót az. Ja, és az összes nagy szabadságharcosunk száműzetésben végezte Rákóczitól Kossuthig. :-)
Köszönjük Viktor! IGEN, MEGCSINÁLTAD!
CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!
CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!
CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!
CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!
CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!
CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!
CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!
CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!
CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!
CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!
CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!
CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!
CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!
CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!
CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!
CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!
CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!
CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!
CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!
CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!
CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!
CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!
CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!
CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ! CSAK A FIDESZ!
index.hu/gazdasag/magyar/2011/12/21/bovliba_vagta_magyarorszagot_az_s_p/
@Interlock: CSak azt nem értem, ha mindent el tőzsdéztek a manyupból már mikor a tudjukkikarvalyok, akkor mire ez a nagy izgalom a maradék maradékáért? Sas kapkod legyek (szarja) után??? Vagy hogy van ez???
@szerénységem: De ezeket ki fogadná be? Vegyvédelmiben és csipesszel mennének közel hozzájuk, ha nagyon muszáj, de hol??? Rákosi is meg tudta húzni magát SZU-ban. Ezeket még ott se látnák szívesen. Itáliában, mint Kossuth? Na neee. Amerikában, mint Kossuth? Na tényleg neeee. Franciaországban, mint Fejtőék, Méraiék? Na neee. Németországban? Na neee. Kínában? Mehetnek rizst szedni térdig vízben.

Iránban, az új Kiméknél, Albániában vagy hol lészen szállásuk? Chavez várja őket? (ott se sokszor van villany, ahogy olvasom és ellenőrzi a netet. Ott tán fincsi lenne Diktoréknak)
@a szív fészkei: Nekem úgy eltőzsdézték, hogy a 1,5-szeresét éri most a befizetettnek.
@Boli: AZ OKA MINDENNEK! Bocs hogy az életművedet kiegészítettem.
@a szív fészkei: Nem elfelejteni, hogy diplomáciai kapcsolatot létesítettünk pár Csendes-Óceániai szigettel. Mit ad Isten, pont off-shore szigetek.
@a szív fészkei: szolikamra (de lehetne ráállítani Selmeczire egy szolikant is. Akkor kevesebb ideje maradna zsandérkoskodnia.)
@Kilo166: Azokat mingyá` elviszi a víz... Azt a szép környezetet addig is szennyeznéd velük? cook-szigetek.com/tuvalu-szigetek.html
Ja és ÖNELLÁTÓK!! Vigyék hát a Jobbik-bagázstmagukkal és termeljék önellátóan kókuszdiót! (meg a makákót, fekete nőőőt! Igaz, az Afrika, na mindegy.)
@a szív fészkei: Van egy ajánlatom. Most felállnak és elhagyják az országot. Nem indítunk peres eljárást, minden ellopott vagyonukat, amit már kimentettek megtarthatják, kivéve ami az országban marad. Soha többet nem térhetnek vissza. Nincs golyó, kötél, semmi. A szart feltakarítjuk. Elfogadható ajánlat?
@Kilo166: nem off-shore, hanem offshore, de csak volt, mert most a megnevezés egységesen: alacsony adózású jogterület.

Egyébként nem akar vki olcsón magyar állampépört? Ugyanis az alapkezelőknek kötelező megszabadulniuk az ún. "mérgező" és "megbízhatatlan" (bóvli kategóriás) jellegű befektetéseiktől és megszólalt a csengő. Ez azt jelenti, hogy az automaták elkezdték az értékesítést kb. bármilyen áron, csak mentsék a befektetők vagyonát.
Dehát a hülye S&P nem tudta, hogy csak a Jézuska miatt (BORÍTOTTÁK RÁ AZ ASZTALT FELLEGIÉKRE) akarom mondani, utazott haza az IMF?
@külföldi bankszámla: Majd rövidesen úgyis tekercsben, gurigában árulják... :(
@a szív fészkei: naná, hogy nem, de ezt (is) (sajnos) tudjuk mi elég jól. A sok balfasz fotelforradalmár bevette a gonoszbank-gonoszmulti-gonosznyugat mantrát, egyeseknek azóta is rá van görcsölve a szája.

Talán a hvg-n olvastam, hogy ezt (az ámokfutó barom bandát) már ki kell így bírnunk, így a demokratikus út, meg úgy a demokratikus út. Igaza van, de a tehetetlenség borzasztóan tud dühíteni. Jöhetne már egy Vidéki-kaliberű Szájjalártó-imitátor, hogy elmagyarázza, mitől jó nekünk egyre jobban odacsavarni a nagyításnak ahhoz, hogy még rálássunk a bányászbéka seggére...
Annyit még, hogy ha jobban belegondolok, a S&P részéről ez bizony egy "ha ti leszarjátok, akkor mi is" jellegű vélemény volt, és kissé inkorrektnek tartom őket emiatt. Taposnak egyet a kormányon, hátha észhez tér, ugyanakkor viszont keményet rúgtak beléd, belém, mindenkibe idehaza. Nem hiszem, hogy segíteni akarnának a "felrázásunkban", szerintem ők szimplán leszarják. Nos, nem lettek a barátaim.
@külföldi bankszámla: Mea culpa, lemaradtam. De a kormány is még mindig használja az eltőzsdézték szót, pedig nincs is létjogosultsága. :)
Az államkötvénnyel kapcsolatban, most a new-york-i tőzsdén is esenk a pénzügyi alapjaim, nem tetézem a bajt bóvli kötvényekkel :)
@Boli: odaadják a nyugdíjasoknak, hogy fűteni tudjanak valamivel.
@Interlock:

Hm. Talán az ott dolgozó pénzügyi emberkék már rájöttek arra, amire a sok itthoni balfasz még nem, hogy a Szeretett Vezető basz.k megegyezni az IMF-fel, sőt, nem is akart soha, csak eljátszotta a Greece-gambitot, az MNB tartalékából akarja finanszirozni a maga keltette hiányt, és ezt enyhén kockázatosnak látják, az a véleményük, hogy lóf. lesz itt, nem stabilitás. Ennyi az egész. ők nem izmoznak, nem fenyegetnek mintket, hanem megpróbálnak gazdasági téren előre gondolkodni. Nyilván nem mindig találják el az eseményeket, nem is tudják, de törekszenek rá. Hát nekünk most ilyen a kinézetünk.
@Interlock:

Barátom, az S&P-t a befektetők fizetik, nem az Üdvhadsereg. Az meg, hogy Magyarország jelenleg bóvli, amit ráadásul egy elmebeteg vezet, aligha kétséges.
@a szív fészkei: Pénzkérdés. Azt meg gyűjtöttek. :-)
@Kilo166: semmi culpa:) gyakran veszik szájukra az offshore szót a politikusok, általában azt jelenti, hogy "nálunk költséghatékonyabban működő, versenyelőnyben lévő ország". Ha az alacsony adózású ország kicsi, akkor illik még megfenyegetni, meg kétségbe vonni a demokráciát és megmondani nekik, hogy mit is kéne tenni, de a mondatban szerepelnie kell a banánnak (ha a karibi térségről van szó).
@Interlock: A S&P nem szokta figyelembe venni, hogy rajtunk rúg-e vagy sem. Ugyanis nem ez a dolga. Az a dolga, azért fizetik őket, hogy mondják meg: érdemes-e ebbe vagy abba az országba (annak papírjaiba, cégeibe, stb) befektetni. Mindnek van egy módszertana, amely szerint dolgozik. Ezek nem jótékonysági egyletek. Ha én befektető lennék, és azt látnám, hogy befektetésre ajánlanak egy olyan országot, ahol nincs biztonságban a pénzem, kissé ki lennék akadva.
@külföldi bankszámla: Akkor politikusnák már akár jó is lehetek. Legyek a miniszterelnökötök? :)
@hümhüm:
Légyszi a későbbiekben ne használd az én kommentjeimet a kormány propagálására. Az egy dolog, hogy (sztem) teljesen félreértetted, amit írtam. Amit viszont nagyon nem szeretnék, az az, hogy bárkiben az a benyomás keltődjön, hogy én értük beszélek...

Köszi.

bio
@Interlock: Nos, a pénzvilágban nem barátságok köttetnek... Érdekek mentén lehet tán cimbiség ideig-óráig, de egyikük sem Teréz anya (akiről amúgy a BBC csinált egy filmet a Pokol Angyala címmel. Mert neki se ment furtonfurt a jóság. Sőt.)

Szóval veled, velem, senkivel nem barátkozni akarnak, figyelmeztettek eleget; hogy egy ország is van Tankarankánk segge alatt nyögve, azt momentán letojják.

Ez azért Orvbán felelőssége lenne (ha érdekelné), hogy a baromarcúsága mit hoz ránk. De neki tényleg vannak a Kajmánon vagy hol mindenütt pénzecskéi, őt biztos nem érinti ez az általa generált a válság majd. Nem tőle vesznek el havi 23 ezreket majd a szinte minimálból, hanem a kisfizetésűektől + kajakegyet meg mindent.

Őket, képviselőket látod, utolsó utáni percekben is kisámfázzák lovettával, mint hős parlamentereket. És ez csak az, amit tudhatunk... Simicska kifizetési szalagját nem nekünk mutogatják majd.
@DarthVader: Stabilitás az van, a hülyeség betonszilárd. Egy sima, egy fordított, kész is a sírunk a naszádja alatt a mederben.
@külföldi bankszámla: Banán már a mi fordítótegelyünk is a selyemúton.
@szerénységem: @gyilkos fűegér: @DarthVader:
Értem én, hogy nem Üdvhadsereg, meg hasonlók. Azt is, hogy elég rendesen szarban vagyunk, de még mindig tudunk merülni.
Ami kissé gyanús (és nem, nem vagyok sem Jobbikos, sem Fideszes - pol. árvaházas lennék, ha lenne FB account): S&P azt mondja, kivárja, mire jutunk a "bankunkkal"; IMF jön, berág, Rehn visszahívja. Barroso írásbeli figyelmeztetést oszt, itthon letagadják, kicsinyítik, szarnak bele. Motoszkál bennem a konteós gondolat: talán a fentebb név szerint említett úriemberek megrángattak pár szálat, hátha egy valós leminősítés még a szakadék előtt beválik. Megtehetnék, hogy befolyást gyakoroljanak, vagy még inkább, baráti szívességet kérjenek Barroso-ék a megregulázásunkra? Szerintem ha ők nem, akkor senki. Ellenkezne-e ellene a minősítő? Aligha, hiszen ott az ujja a gomb felett. Hogy tettek-e ilyet? Azt sosem tudjuk meg.

Nem vagyok hitelminősítő, ellenben
a.) ha egyszer azt mondom, megvárom az IMF döntését, akkor mint tekintélyes cég nem csinálok segget a számból
b.) várakozás közben simán megteszek mindent, hogy éreztessem a befektetőkkel, hanyagolják az adott országot, mert tudom (tudnám) jól, hogy a véleményem csak egy rész a döntéshozataluk során
@Interlock: Megvárták. Az IMF-EU megszakította a tárgyalást, Barosso kijelentette, ha nem vonják vissza a jegybanktörvényt és az egykulcsos adó sarkalatos törvénynek minősítését, akkor nem kapunk pénzt. Utána a kormány kijelentette, hogy nem vonja vissza. Ebből ők levonták a következtetést, hogy nincs megegyezés.
@Interlock: Szerintem a tényeket követik ezzel, hisz már a kínaik se látnak itt fantáziát. Meg az arabok se, meg senki se. Nem te írtad, hogy a német anyacégetek már mikor kezdet óvatosba átmenni, ha itteni dolgokról volt szó? Szerintem aki valamelyest belelát a lapokba itthon, annak már nem is kell olvasni ilyen hírt. Az már mikor leminősített magában.

De ez sem elég Matolcsynak. Látod[..]"A Matolcsy György vezette minisztérium szerint Magyarország szenvedő alanya ennek a küzdelemnek, közvetve pedig az euróövezet válságának és az Unió elleni pénzügyi támadásoknak; a közlemény utal arra, hogy két hete a S&P az Európai Unió 15 országát tette negatív figyelőlistára, az euróövezet romló gazdasági teljesítményére hivatkozva.

A S&P mostani döntése jól láthatóan nem a magyar gazdaság és pénzügyi rendszer tényeinek értékelésén alapul, hanem a dollárövezet erősödésében és az eurózóna gyengítésében érdekelt piaci szereplők nyomásgyakorlása - mutat rá az NGM.[..] A Standard & Poor's ugyanakkor a szerda este Londonban bejelentett magyar leminősítést egyebek mellett azzal indokolta, hogy továbbra is gyengül a magyar gazdaságpolitika kiszámíthatósága, részben olyan hivatalos intézkedések miatt, amelyek kérdéseket vetnek fel a felügyeleti szervek függetlenségével kapcsolatban, és bonyolultabbá teszik a működési környezetet a befektetők számára. Az előreláthatóság hiánya miatt a magyar gazdaságpolitika meggyengült, és ez káros az ország középtávú kilátásaira."
@a szív fészkei: Mi a faszt mondjak erre? Meneküljön ki merre lát!
@Kilo166: vedd úgy, hogy rád szavaztam :-) Az sem érdekel, 110 centi magas és ugyanennyi kiló, vagy éppen olyan bandzsa vagy, hogy egyszerre látod azt, ahonnan jöttél, és azt is, ahová mész.
Faszkivan ezzel a helyzettel.

Rövid, kivonatos interjú egy műszakvezetőnkkel, aki annyira el van telve a Fidesszel, hogy már szarni is csak narancssárgát tud (most beszéltem vele, én kezdtem):
- Cső, hallottad a leminősítést?
- Aha. Nem kell vele foglalkozni.
- ??? Má' hogy a faszomba ne kéne... Atom kell nektek, hogy fény gyúljon?
- Haggyámá... Kevesebbet keresel azóta, vagy felment a kenyér ára, vagy valami? Semmi. Csak az változik, hogy nem férnek hozzá a piacunkhoz, nem költünk többet új hitelre, sérthetetlenek leszünk gazdaságilag.
- Hát, baszod... Ha januárban úgy dönt a kinti gazdánk, hogy elég volt, Ungarn: záróra, és te is állástalan leszel, akkor is ezt szajkózod majd?
- Nem. Azt fogom mondani, hogy elment még egy náci vérszívó, feléledhet a sok tönkretett kisvállalat a környéken, és...

Itt szakítottam félbe, de amit utána mondtam, azt már inkább mégsem írom le. Többször nem beszélgetünk, az kurvaélet.
@Kilo166: Csak azt mondják, amit itt mindenki, kivéve a Fidesz-Jobbikbérből-fizetésből élő Lendvay utcai fiúkat és sárospataki lányokat.

Elég érthető, hogy a haverok-buli-junta típusú helyre nem javasolnak sok jó pénzt feccölni még haverebb-még bulibb-még juntább dolgok kiépítésére.
@Interlock: TE jóisten, nagyon megvagy verve! Ilyen tulkokkal kell dolgozni? Alig várja, hogy elmenjen a náci, na de miért van még mindig nála????? Miért éleszt kisvállalatokat a környéken? Sárospataki lánnyal kezdhetnék is.
Sérthetetlenek gazdaságilag. Ja, ha nincs gazdaság, akkor tényleg nincs mit sérteni. Mehetsz te is Tuvaluba önállóan kókuszozni!
@Interlock: Magasabb vagyok mint Orbán, szemeim előrenéznek, versenyszférában dolgozom, van diplomám, rosszul hazudok, és tudom tisztelni más véleményét. :)

A műszakvezetődtől meg kérd el a dealer-e telefonszámát :)
@a szív fészkei: meg vagy verve - na adjunk a hejje sírásónak is. Emberek ezt hogyan vezetik le magukban? A magor üzletlánc megbukott. ez nem elég jelzés? Hogy képzelik ezt a magábazárkózást?

Volt egy gyárból alakított galériában, - nem jut eszembe a neve - egy fotókiállítás. Egy elég botrányfotókiállítás de mivel kkor még a Horn-szadesz iga alatt nyögött az ország istenfélő lakossága, nem volt cirkusz belőle és pápai kitagadás, meg Semjén ájulatba esése...
Ott láttam egy képet, őszintén legyökereztem előtte: egy férfi a saját farkát szopta - ami mindenképp hajlékonysági világszám, hogy a többiről ne is.. Na ez ugrik be mindig erről a mantráról.
@Kilo166: Díler az globálpistás szokás: ő otthon nevelgeti - önellátó - a kis füvészkertjét jó magyar trágyával, isten adta vízzel, munkadalokkal.
@Interlock:

1.Az általad említett fideszhülyeségek mellé (ráadásul az MNB tervezett államosítását még meg sem említetted) ugyan mi szükség lett volna még arra is, hogy Barroso felemeljen egy telefont?

2. Nem mondom, hogy a minősítők nem csinálnak éppen elég hülyeséget, csak az a baj, hogy ez senkit nem érdekel. Elkezdhetünk ordibálni, hogy "bezzeg a Lehman Brothers csődjére nem figyelmeztettetek, köcsögök", csak ettől még nem megy le az euró-árfolyam.

3. Nagyon komolyan mondom, ezt az érzelmi alapú gazdasági politizálást, szabadságharccal, ellenségekkel, európai selyemúttal, sürgősen be kéne fejezni. Amit Matolcsy művel, az nem egyszerűen rossz, hanem gazdasági értelemben értelmezhetetlen. Mintha nem öntözőcsatornákat ásnánk, hanem esőtáncot járnánk.

4."a.) ha egyszer azt mondom, megvárom az IMF döntését, akkor mint tekintélyes cég nem csinálok segget a számból"
És akkor most mi van? Pofánbasszuk őket? Az SP döntése a gazdasági környezet része, amire racionális lépésekkel kell reagálni.

5. Őszintén szólva, az a csoda, hogy nem vagyunk még mindenütt a bóvliban, a magyar gazdasági környezet totálisan kiszámíthatatlan, a magánvagyon szentsége megszűnt. Igazából a minősítők, az EU, Barroso stb vajszívű puhapöcsök, minket már legalább egy éve, de legkésőbb a manyup lopásnál ki kellett volna baszni az Unióból. De ők inkább még leveleket írogatnak Viktorkának.
Talán mégis a barátaink.
@a szív fészkei: két ilyen van, a másikkal majd januárban balhézom össze (nem bírom már megállni, hogy ne tegyem...).

És nem csak az anyacég, meg a külföldi üzleti partnerek óvatoskodnak; a munkaadók is, pedig erősen mérnökhiány van - kissé fosnak, hogy kiesünk az EU-ból, nekik meg kínos, netán kerülendő lesz magyarokat foglalkoztatni.
@Interlock:

Szerintem nem azt látjátok ami ebben benne van.

1. az S&P azt mondta megvárja az IMF ügy kimenetelét. Nos, ők kalap-kabát elmentek, mert jön a Jézuska.

2. a Barroso levelet illik komolyan venni, mert a jegybank tartalék felélése reális és kimondott veszély törvény által hitelesítve. Ez meg leginkább azt jelenti, nem tudjuk finanszírozni a lejáró adósságokat ha baj van. Az utóbbi időkben meg akadt gond az állampapír kibocsátással éppen elég.

3. Simor üldözése az egyetlen garancia elvesztését jelenti a monetáris politika hitelessége fölött.

4. A költségvetésünk egy rakás szar, négyszáz(!) milliárdos lyukkal.

Magyarul semmit nem tudunk felmutatni ami arra utalna, fizetni tudunk bármit. Ezért a hitelminősítőnek kutya kötelessége a befektetők érdekét védve minősíteni. Semmi köze ennek se szimpátiához, se utálathoz, se semmihez. Ez a számok és a könyörtelen realitások vidéke, és mi ezt a bizonyítványt érdemeljük.

Ezért ha haragudni kell valakire az nem a hitelminősítő. Nem ők alakítják a hazai gazdaságpolitikát.
@Interlock: Lehet, hogy az IMF már döntött? ;-)
@szerénységem: Az IMF itt nem fog dönteni. Az EU fog. Ha Rehn bólint, ömleni fog a pénz.
@gyilkos fűegér:
1. konteózás kizárva, így csak szomorúan bólogatok
2. nem is hoztam szóba ezt a múltbéli tévedést, mert csak az agymosott Fidesz-Jobbik fajzatok nem értik, hogy aki mindig hátrafelé néz, az seggel megy a jövőbe
3. rettentő szomorúan bólogatok
4. attól tartok, ezek megkísérlik a pofánbaszást, nagy úr a megszokás (közben szomorúan bólogatok)
5. elfáradt a nyakam

A levélről eszembe jutott egy hajdani szakmai tanárom. Ha nem az ő útját jártuk (értsd: leszartuk az erőlködését, hogy megértesse velünk a dolgokat), akkor kulcscsomót vágott közénk, ordítva tombolt, egy órán három egyest is tudott adni, sőt, az egész osztálynak is adott egyszerre, ha olyanja volt. És, basszameg, negyedikben már nem tombolt, nem buktatott - mi pedig büszkék voltunk arra, hogy értettük a szakmát a tőlünk elvárható szinten. A mai napig előre köszönünk neki, és ha beszélgetésre is jut idő, megköszönjük a kegyetlenségeit.
Ilyen élmények miatt szoktam feltételezni, hogy Barroso is lehet ember.
@Kilo166:
Wazze, akkor ezek amilyen primitívek, megpróbálják megvenni kilóra Rehn-t... :))

Amúgy a felbukkanó narancskomcsi észlényeknek, továbbá KuszaSzem Gyurinak ajánlom a figyelmébe, hogy ki is "támad" bennünket...
"Közel százhúszmillió forintot fizetett Magyarország négy hitelminősítőnek tavaly a szolgáltatásaiért - derült ki az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) [origo]-nak küldött válaszából.

A hitelminősítő intézményeknek nemcsak a részletes adatokra előfizető felhasználók fizetnek díjat, de a minősítési szolgáltatást igénybe vevők, azaz a vállalatok és a kormányok is. Magyarország négy hitelminősítőnek fizet díjat, a Fitch Ratingsnek, a Moody'snak, a Standard&Poorsnak és a JCRA intézetnek.

Az ÁKK kimutatása szerint a Fitch évi 70 ezer brit font alapdíjat kér. A Moody's 91 ezer eurót, plusz 50 ezer eurót devizakötvény-kibocsátásonként, de az összes díj nem haladhatja meg az évi 260 ezer eurót. Az S&P-nek Magyarország 200 ezer eurót fizet, míg a JCRA-nek egymillió japán jent, plusz 1,5 milliót jenben vezetett kötvények kibocsátásakor."
Mi, az ország fizet, hogy minősítsenek bennünket. Primitív egysejtűeknek is el kell mondani, mert ezek még a pöcsükig sem látnak el...
@Interlock: Barátnőm fivére Münchenben él régóta, a mi barátunk is régen van profi fordítóként (néha ezeknek a seggeknek is rendelkezésére kell állnia - utóbbi kormánydelegációkról csak a cigányozó-zsidózó sztorik jutottak eszébe, amiket fogadásokon sütnek el) Köln mellett és mind azt mesélik, hogy szánalommal vegyes halvány lenézéssel kezdik kezelni őket.
@Interlock:
Aha, a Barroso meg beba.zta nekünk az IMF-et, akik visítva menekültek, hogy azt mondja: még egy ilyen agyhalott politikai vezetésű, balfasz egy ország nincs az EU-ban... Arra jutottak, hogy jobb ha kiéheztetnek bennünket és a végén egyszerűen beszántják, majd sóval behintik. Azért abban bízok, hogy egyesek csontjai is ott lesznek az ekevas alatt...
@Boli: Akkor ezért nem vágtak azonnal bóvliba az első nyugdíjpénztári államosításkor.
Rehn-t megvenni? Az lenne az évszázad botránya és ezt úgy mondom, hogy 90 év még hátra van belőle. Szerintem januárban menni fog a kormány. Berlusconit is megették.
@Interlock: Belinkeltem, hogy nekiment Orvbánnál nagyobb vadaknak is.
Csak hát az stílus az ember, a miénknek meg a fociöltöző volt a dadája, Görög Ibolyája (etikett szakértő), mindene. Megmondta a Paris Matchnak erre hóttbüszkén. Az az NB huszonhármas fociöltöző... Mit vársz akkor????
@a szív fészkei:
Azért azt nem értem a narancskomcsikban, hogy amikor zsidóznak, akkor Orbánné és a vallása nem játszik be, a lánygyerekkel együtt? Vagy itt is van jó zsidó és rossz zsidó a kommunistáik után, szabadon? :)
@Fabius: MOndom, hogy kezdjék gyűjteni a karikagyűrűket! Benitonak is hogy bejött!
@Fabius: Bocs, ha félreérthető voltam. Nem haragszom a minősítőkre, végezték a dolgukat; pusztán az motoszkált bennem, hogy talán azért döntöttek épp most, mert valaki(k) - úgymond - hatást gyakorolt(ak) rájuk. De, mint mondtam, konteo off, helyzetünk súlyosságát pedig egy percig sem vitatom. És bár nem nekem írta, a levél súlyosságát sem vitatom, nálunk sokkal finomabb hangvételben érkeznek a "gazda" fejcserét kiváltó intelmei.
Azt talán egy kicsit vitatom, hogy nincs miből fizetnünk: kicsinálhatják Simort a tartalékokért, lenyúlhatják a folyószámlákat. Kinézem belőlük, ahogy azt is, hogy tesznek az EU-ból történő kizárásra.
Ha az asszony ezt művelné a kasszával, már régen a falban volna.
Most nem azért, de: "Magát sántította le
Lapunk egy neve elhallgatását kérő informátora elárulta, hogy Verrasztó Dávid nem véletlenül utazott sérülten az atlantai Egyesült Államok–Európa úszópárbajra. A versenyen végül lábfájdalma miatt nem induló sportoló akkor sérült meg, amikor a kis Gyurtával történt csetepaté kapcsán dühében a falba rúgott. Vagyis ezt is csak saját magának köszönhette." Bors

Egy sportoló ennyire hülye? Már egy úszó is????? Így fertőz a kormányoldali agylebenyláz?
@Kilo166:
Ezek? Bármit kinézek belőlük, a gátlástalanság és a hülyeség szobrát ezekről fogják megmintázni, a Laokoón csoport formájára!
Ha januárban nem takarodik ez a csürhe, csúnya világ jön, akkor azt hiszem el kell kicsit költözni ebből az országból, kiskretén meg bassza szét a maradékot, ha a birka nép ezt így tűri! Februárban azért majd érdemes lesz nézni a "ragyogó arcú" fidesisztákat, ahogy lehajtott fejjel kullognak...
De a legrosszabb, hogy ez a csürhe nem fogyott ki az ötletekből, csomó ötletük lesz itt még, hogy a Vezért fényezzék, a személyes felelősségét eltussolják, sunnyogjanak és lapítsanak, mint nagy barna a fűben!
@Boli: Az zsidó, akit ők annak tartanak. Némi hitleri attitüddel ugyebár - ő is mazsolázott, hiszen kedvenc tábornokáról is kiderült.

Mr.Gupta - Európai származék (törölt) 2011.12.21. 23:55:39

@Interlock: A háttérben zajló dolgokat nehéz lenne feltérképezni. Úgyanúgy létjogosultsága van annak az elméletnek is, hogy a leminősítés már rég esedékes lett volna (ezt egy korábbi Moody's bejelentésnél éreztem), de mintha kivártak volna vele. A lényeg, hogy én valósabbnak érzem, hogy tényleg az IMF tárgyalás eredményét várták és biztos vagyok benne, hogy már sírtak a röhögéstől, amikor Matolcsy állandóan újraszámolta a költségvetést, mindig magasabb lett a hiány.
@a szív fészkei:
Ha az nem is, de a kis bankszámlánkat érdemes lesz egy picit arrébb vinni, hogyha Kurvára Lopós Pártunk és Tolvaj Ormányunk szemet vetne tartalékainkra, akkor azt már ne tudja elérni... Rohadék labanczék (valamiért) megbízhatóbb bagázsnak tűnnek... Ott ami garantált, az holnap is az. Ellentétben az itteni vadkelettel!
@a szív fészkei: valamekkora lenézés szerintem mindig is volt, azért van elég gőg a németekben is. Az más kérdés, hogy szocializációjuknak köszönhetően - odakint, legalábbis - mindig pozitívan állnak az emberhez, és elsődlegesen a teljesítményt, na meg a stílust, viselkedni tudást értékelik. Néhány felkapaszkodott, volt NDK-s szokott kivételt jelenteni, az echte bajorok és svábok között még nem találkoztam zsigerből köcsöggel.

Tőlem lehet focista OV, nem is egy kollégám focizik, semmi bajom velük. Ja, igen: mert ők dolgoznak is. A meló elég nagyot tud nevelni az emberen.
Nem szoktam Gyurcsányt idézni, de ez azért érdekes:

"Szerdán újra leminősítés jött, bóvliba kerültünk a második hitelminősítőnél is. De ti nem hátráltok, magyarázzátok, hogy nem érdekes, hogy megszakadtak az IMF-EU delegációval általunk kezdeményezett tárgyalások, és úgy tesztek, mintha nem tudnátok, hogy európai intézmények küldik ide delegáltjaikat, hogy tapogatózzanak: vajon le lehet-e váltani Orbánt."

Ferenc ugye megjárta ezt az utat, ismeri az eljárásrutint...
@Boli: ha rajtam múlna, azok a csontok sosem kerülnének olyan földbe, amin egyszer még ember állhat...
@Kilo166:
Komolyan be lehetne törni a magyar GPS piacra egy új programmal és kütyüvel, melynek a hangja lehet KuszaSzem Nagyfőnök - ÚJRATERVEZÉS, ÚJRATERVEZÉS... csak ennyi lenne benne, DUMMY cuccként lehetne árulni, mérete mint a söralátét, haszon rajta meg, mint Simicska elvtárs adózós ötletein... :)
@Interlock:

Ha kicsinálják Simort és felélik a kasszát, ha lenyúlják a betéteket az annyit jelent nem tudunk másból fizetni. :-)

De abban egyetértünk, az ilyen családi kasszás minimum falazásra érett.
@a szív fészkei: tényleg, Rogán megmondta. Az Úr Hangja, az NER-nek sarkalatos támasza.
Mindig akkor kezdek el gyanakodni, mikor egy kormányközeli hang bejelenti valami maradását, megvédését... Csak tudnám, mi alapom van erre :-)
@Fabius:
Ha jól tudom (ha nem, nyugodtan javítsatok ki) egyetlen ország balfasz politikusainak sem sikerült abból bizonyos a devizatartalékból rendbevágni még országot, sőt akik lenyúlták azt, azok mind fél éven belül államcsődöt jelentettek... Szóval kurva sötétek azok a felhők, meg azok a fejek is ott!

Mr.Gupta - Európai származék (törölt) 2011.12.22. 00:08:20

@Boli: Áhhh... Újratervezezés... fordulj jobbra... hajts fel az autópályára... simplicity... autópálya... ez fizetős út... de ne foglalkozz vele, az nem nekünk szól... simplicity... csak haladj előre.
Pfff... a hideg kirázott :)
@Interlock:
Gőg, nemgőg, de ahogy elnézed itt ezt a balfasz politikai társaságot, amit művel ezzel az országgal, minek minősítsenek bennünket, mint egy rossz viccnek? El sem tudják képzeni, hogy épeszű országban ilyent meg lehet lépni, mint "in Ungarn"!
@Kilo166: Röhöghetünk, de a 2012-es év játéksikerét ismertetted! :)
@Boli:

Mikor valaki a devizatartalékhoz nyúl az annyit jelent: minden más bevételi forrása kimerült. Nagyjából olyan ez, mint lovak közé dobni a gyeplőt.

Jó vége még nem lett soha, pláne nem bevétel vagy rentábilis finanszírozás.
index.hu/gazdasag/magyar/2011/12/21/a_matolcsy-miniszterium_nem_erti_a_leminositest/

Bammeg, ezek ezt sem értik...
Mi a ku.va anyjukat csinálnak akkor, hogy már a Tescos takarító is napok óta képben van ezzel kapcsolatban, csak Matolcsyné férje nem érti? Gyuri, nem kéne elmenni valami olyan területre, ahol ... képben lennétek? Pl. vonatkerékpumpáló...
@Fabius:
A patkányok túlélése a gyorsnaszádon minden pénzt megér? Hát nekem nem! Dögöljön meg Dakota Nagyfőnök a patkányaival együtt, kurvára unom, hogy mindig nekem kelljen meghúznom a derékszíjat, azért, mert ez a tehetségtelen és tolvaj csürhe HÓÓÓTT HÜJJE!
Kicsit unalmasak a lopásaik, államosításaik, pofátlan és cinikus, tahó nyilatkozataik. Nagyon!
A Matolcsy féle nem értikre egy rövid és velős választ tudok én meg NEKIK adni!
Gyurika, Vikike, a ku.va nénikétekkel szórakozzatok!
@Boli: muszáj ezt mondaniuk, ellenkező esetben azt kellene: "Elkúrtuk. Nem nagyon, kurvára." És azonnal el kellene tűnniük, saját döntésből; ha rajtuk múlik, a mártírságig kitartanak.
@Boli: Ne hülyéskedj, vonat közelébe se - mégis emberek mennek rajta - csak legfeljebb mint a göteborgi vasutas, aki egyet kérdezett de az üvöltve...
@Boli:

Dehogy ér meg minden pénzt. A tahó arroganciát éppen most árazta be az Unió a Barroso levéllel, a pénzpiacok meg a leminősítéssel. Viktor alatt inog a trón keményen.
@Boli: Én léptem egy jó hónapja az OTP kebeléből - eléggé nagy szarakodással csinálták, mintha az lett volna cél, hogy elvegyék a kedvem a dologtól, ui. a plafonon is voltam, mert semmit meg nem csináltak, amiben előző nap - ugye ilyen összegnél már előre kell szólni - szépen megállapodtunk. Ötször annyi ideig tartott minden, mint máskor, meg is kérdezték, miért viszem el. Végtörlesztek?- kérdezte a mísz csaj. Mondtam, nem, családi okból viszem.(Orvbán család okából tettem magamban hozzá)

Barátunk is viszi, az OTP-ből, attól is morcik. Hát sajnálom, a ciha is jobb, mint ezeknek hagyni.

Neked egy köpés a határ, de hogy mi hová? Pulykában (gugli így interpretálja Törökországot) Ukrajnában és Oroszországban a legmagasabbak az euróra adott kamatok. Hát mit mondjak... Osztrák bankokat meg csak felületesen néztünk, meg sajna nem tudunk németül. Azért az apró betűnél nem ártana. Meg bizonyos összeghatárnál van eredetvizsgálat, az miből áll? Mennyitől kérik és hogyan kell igazolni, ki által? Ezektől kéne papír?
ha visszavonul, akkor is az ő katonái maradnak nyeregben. teljes cserére volna szükség.
@Boli: Persze, de hogy ők mit fordítanak, na azt ugye le kéne csekkolni. Jöhetne a hónunk alatt Roedo ugye.

Van ismerősöm, aki szintén osztrák érdekeltségű cégtől aranyat venni ajánlott, miszerint az takarékbetétként funkcionálna, stb.stb. Rodeo szerint az a nagyvadak játszótere, ne menjünk bele. Meg ugye megnézni mindegyiknél harapással ;-)) vagy hogyan, tényleg az-e? Szövegben persze hogy, 99,9%-os tisztaságú...!
@a szív fészkei:

Szlovákia Tatrabank. Magyar ügyintézés, magyarul tudó netbank, olcsó számlavezetés, nulla kérdés, nulla okoskodás. Legközelebbi fiók Párkány fő tér, alig egy óra.
@a szív fészkei: átléped a határt, magyar nyelvű plakátokon hirdetik a bankok a szolgáltatásaikat, alatta nagy betűkkel : beszélünk magyarul. egy kirándulás Sopronba és mindent megtucc ami kell.
@Fabius: Kösz, eddig csak sörözni, kajálni meg billázni mentünk még az euró előtti időkben. Na és tankolni.
@glaci 0808: :-) Gondolom, nem lennék egyedül kis magyarként ott. Ezek tényleg ezt akarják? De bennük bízni, az a mi szép életünkben nem bízni! - hogy Virág elvtársat mára fordítsam.
@a szív fészkei: nem szeretnék spammelni, de ha rutinos vagy, akkor egy lépéssel az unió mellé viszed (de azért a térképen bal irányba), mert van ez a bizonyos automatikus adóinformáció-csere, melynek értelmében egy gombnyomással tudják, hol mennyi pénzed van, bejelentetted-e, stb. Namármost ezzel semmi gond sem lenne, ha mondjuk Bécsben szeretnél cukrászdát nyitni, de vagyonvédelmi szempontból az EU és az USA a legszerencsétlenebb helyek, pénzügyi magánélet zéró. Mivel mindent úgyis online intézel, ezért tökmindegy, hol van a számlád. Ja és nem vásárolni sehol Magyarországon a külföldi hitelkártyával, mert ugye rögtön kötik hozzád és örökre nyoma marad(persze pénzt lehet felvenni), ha egyszer elkérnék tőled a vagyont. Ha már ment az ember, akkor tényleg menjen biztosra, különben semmi értelme az egésznek.
Úgy látszik, most csak a másik seggfejnek szóltak, hogy vmi levél van, meg a tartalma is tényleg... Csak girosz pajti tök hülye, lúzer... Jó pénzért...
www.fidesz.hu/index.php?Cikk=176234
Egyébként szájtátó csávó csak nem bírta ki, a régi szép német győzelmi jelentések stílusában ismét segget csinált a szájából. :))
Ja, csapataink harcban állnak... A Führer bunker előtt...
"Az Alkotmánybíróság hétfői döntései kapcsán azt mondta, a Médiatörvény esetében "besült, kudarcot vallott az a szocialista és más ellenzéki pártok által folytatott taktika, amely Magyarországot kívül és belül egyaránt támadta, és megpróbálta lejáratni". Az Alkotmánybíróság a döntésével azt igazolta, hogy a Médiatörvény legfontosabb pontjain "teljes mértékben harmonizál" az alkotmánnyal - jelentette ki Szijjártó Péter. Közölte, azt is, a Fidesz frakcióvezetője dolgozik azon, hogy az egyházügyi törvényt még az idén el tudják fogadni."
Nem is olvasgatom tovább a narancskomcsi pont hut, mert ennyi szenny max, valami széljobber oldalon van csak... :D
Ezek tök hülyék, vagy csak annak mutatják magukat!

Mr.Gupta - Európai származék (törölt) 2011.12.22. 07:18:15

@külföldi bankszámla: Ez már nem spam. Januárban szerintem egy sör mellett beszélgetünk a lehetõségekrõl. :)
@Interlock: "Mindig akkor kezdek el gyanakodni, mikor egy kormányközeli hang bejelenti valami maradását, megvédését... Csak tudnám, mi alapom van erre :-)"

Biztos egy szőkehajú kiflicsücsökkel álmodtál.
@Fabius: "...ha lenyúlják a betéteket az annyit jelent nem tudunk másból fizetni. :-)"

Na itt az ideje, hogy az ember beszerezzen egy tucat tyúkot.
Régi öregektől hallottam gyerekkoromban, hogy a nagy világválság idején ( amikor olyan szép nagy címletű pénzekkel fizetett a nép, mint a billpengő) egy kosár tojás árából ki lehetett fizetni egy ház árát. Volt itt már hátramenés...
@a szív fészkei: "Mi az alapvető szabadság?"

Te egy kissé szűk látókörű vagy. Sok mindenben egyet értek veled, de a nép többsége nem foglalkozik ezekkel a ( fennkölt és magasztos ) kérdésekkel, nekik elég, ha minden napra jut kenyér,ruha, födél a fejük fölé és egy kis meleg, hogy ne fagyjanak meg. Nekik jobb ma a veréb, mint az általad áhítozott holnapi szabadság. Az emberek többsége a mának él, na nem élvezetből, hanem muszájból. Lehet, hogy te még nem éltél ilyen körülmények közt ( azt kívánom ne is élj), de sok embernek ilyen az élete.

Mivel te okosabb vagy tőlük ( ezt látom a hozzászólásaidból) és fiatal is vagy, harcolj a szabadságért, de ne csak a sajátodért. Vidd előre a világot!
@Cirbi:"Békés összefogás" @belekotty:"Demokrácia van"
A demokrácia lényege a szabad önrendelkezési jog és annak gyakorlása.
Azért mert 4 évente van választás az még nem azt jelenti, hogy egy nemzet érdekeivel szemben bármit megtehetnek.Ma még mikor a minuszok sem repkednek már 130 ember fagyott meg a saját lakásában.
A törvényben is az áll, hogy a védekezésnek egyensúlyban kell lennie a támadással.
Ami ma történik a törvénykezésekben a sorozatos szabályredszerekkel az számomra nem más mint az ha valaki bejön a lakásomba és fegyvert szegez a fejemhez, hogy adjám át az értékeimet. Aztán szépen meg is erőszakolja az embert. Erre én meg egy tollseprüvel csikladdozzam az orrát?

Persze én sem vagyok híve a rombolásnak a káosznak. De nagyobb erősebb békés nyomásgyakorlásnak igen. Ami idáig van az csak villogás.
@sárospataki lány: Az biztos, hogy aki örül annak, hogy Bárózó, a volt maoista levélben feddi és zsarolja Magyarország miniszterelnökét, az teljesen hülye."

Ki mondta, hogy ennek bárki is örülne?
Arról meg inkább ne értekezzünk, hogy a maoistából mi lett, inkább azzal foglalkozz, hogy a magyar kiszesekből, mszmpsekből mi lett, miért van velük tele a hócipő.
@sárospataki lány: "Bazzeg, csak én látom, hogy a pár évtizedenkét szokásos gazdasági újrafelosztás folyik, amelyek tudjuk, hogy végződnek? "

A hetvenes években a tudatlan emberek állandóan azzal vizionáltak, hogy a magyar termékeket lenyúlja az orosz, a barátság kőolaj vezetékből oda folyik a fincsi magyar olaj, nem onnan ide a szar. Ugye te nem ezek közé tatozol?
@Interlock: "Én, a hülyelúzer szeretném azt hinni, hogy ez az intés nem azért volt tockos, mert OV fején olyan jól el lehet helyezni egyet, hanem azért, mert rettenetes gazemberség, amit a hülye önzése, mániái miatt velünk művel, illetve tehet a jövőben."

Meg tedd hozzá a birka effektust. Ha rázzák a kolompot, a birka megy utána, nem csak nálunk, hanem külföldön is. Mindenki félti a belső egyensúlyát, nem kívánja, hogy mi magyarok betegyünk nekik.
@külföldi bankszámla: Kösz szépen!Csak ugye ukrán orosz meg pulykabank :-DD hát némi rizikó mégis... Svájc? Összefuthatnék Lázárékkal, Simicskával, de jó.

Azt olvastam, hogy mennyire hozsannáztak az osztrák banktitkon, aztán bocsika, mégsincs az már. Egyfelől értem, hogy a maffia-, drog- és egyéb véres/sötét pénzeket ne lehessen már pofátlanul átmenteni, de mondjuk, én örököltem apám tisztességes melójából.

Meglátjuk, szól a vak ló - röhej, hogy idáig kell jutni ezek miatt!
@Kilo166: Ja ez a vérvaló. Amikor mentem az OTP-be, még humorizált is az uram, na hanyadikok leszünk a sorban. kanyarog-e már az utcán? Néztem odafeléúton a bankfiókokat, van-e tülekedés? Nem volt, most sincs még.

Őszintén, csodálom, hogy az emberek - ha van még nekik valamilyük - ennyire nyugiban hagyják itt az utolsó filléreiket...
@látjátok feleim szümtükkel: Én akkor éltem lánykoromat, de szerencsére ennyire hülyét nem vetett elém a sors. Kik vizionálták ezt akkor? Felszívott az a hatalmas - akkor még kurva igénytelen - piac innen minden szart, ezt tudtuk mi a köreinkben. Koppintották volna a Trappert vagy mi van??? :-DDD
@Kilo166: @a szív fészkei: rutinosan banánköztársaságba költöztem, de nagyon szívesen állok rendelkezésetekre:)

"Egyfelől értem, hogy a maffia-, drog- és egyéb véres/sötét pénzeket ne lehessen már pofátlanul átmenteni, de mondjuk, én örököltem apám tisztességes melójából."

Na, ez úgy van, hogy a globális pénzmosás 75 százaléka az Egyesült Államokban és Németországban folyik. AZ utolsó nagy és rendes felmérésnél, a pénzmosásra kitűnő helyek közt csak a 10. volt olyan hely, amely egyáltalán adóparadicsomnak minősül (Bermuda, de azóta ott szigorítottak). Olyan hely, ahol banktitok van, nem volt az első 20 között. Otthon a nyugdíjakat védik meg, máshol meg a terroristák miatt törlik el a banktitkot, mondjuk egyet sem kapnak el, szó sincs számlák befagyasztásáról, de automatikus adóinformáció csere, meg az amiknál a legkeményebb törvény a külf. bankszámla bejelentésről az van. A sztori arról szól, hogy sok állam van nagy szarban és vissza akarják húzni a pénzeket külföldről. Először szp szóval, aztán erőből, aztán szép szóval.... Viszont ha nem lopott a pénz, akkor keresztet vethetnek rá, csak jól kell tervezni:)
@látjátok feleim szümtükkel: Ezt nagyon megkösz! :-DD Születtem Rákosi alatt, éltem Kádár alatt. Sőt úgy nőttem fel. Tény, hogy nem nyomorogtam soha, bár a mostani életem közel se a hawaii-okról szól, mert pont a korom miatt nincs melóm, ahogy a férjemnek sincs, dipo ide vagy oda. Ha csinálok valamit, az grátisz. Azt élem fel, amit felhalmoztam (meg amit rám hagytak); segítem ebből, ha tudom, a felnőtt gyerekeimet, akik most kezdték el és akiktől már el is lopott Orvbán pár forintocskát.

Unokám pont ezért nincs, ők még nem mernek a zéróközelire vállalni. Tehát értem én nagyon a teli has parancsát, hidd el! De itt diktatúra+szar gazdasági helyzet néz ki, ez talán már nem annyira fasza kombó!

Nincs pl ingyen suli, mint anno (lassan bölcsi se) - sőt sokkal nehezebben lehet társadalmilag mobilizálni az országot (bezzeg a pozitív diszkrimináció Orvbánékat fellökte a Ménesi útra), hisz olyan fékeket raknak a szegények elé.
Ilyenkor szerintem legalább valami ellenállást kéne mutatni a mindent legyakló törekvéseik elé. Csak ennyit mondok.

A gazdagok jogait azt ők védik a legvehemensebben!

Hogy az Eu emberi aspektusokra is figyel és figyelmeztet a maga egyre komolyodó eszközeivel, nem bánom, mert nem mexikói életet akarok itt - háromszáz fullgazdagra hárommillió csóró jusson - hanem kiegyenlítettebb (bár persze az is igazságtalan, tudom) francia, német, stb. világot. Én oda szeretnék tartozni, nem putyinféle, nem nuzurbajevféle cárságokhoz. Ez ne legyen már luxus 2012-ben!
@külföldi bankszámla: :-) Ügyes vagy, remélem, szép helyen élsz! Mondjuk Monaco megfelelne, voltam ott, kellemes a strandja. De tudom, hogy oda csak nagyon befutottan lehet bejelentkezni: teniszsztárként, vagy ott él pl. Marton Éva, az operadíva. Na ugye én nem ez a kaliber volnék....

Anno Ernyey Béluci a Kajmán-szigeteket proponálta, hogy neki is ott vannak a pénzei, most nem tudom, hol tartja. Nekem persze ennyim nincs is.
@a szív fészkei: Monaco szép hely, de igazán szükség nincs rá. EU tagállamban bankolni annyi, hogy érvényes a kamatadó direktíva mindenhol. Ez annyit tesz a bankod kifizeti a számlád után ami az államodnak jár, de se a számla zárolására, se más retorzióra nincs mód.

Ezért szerintem felesleges a svájci/monacoi számla, mert 1db oda vissza út egy átlagember több éves kamatadójának árát teszi ki. Én is a Tatra Bankot ajánlom, nekem is bejött.
@néma bárány: :-)Kösz! Jó, majd elmazsolázgatunk az infók közt a kegyelemteljesen ennyire boldoggá tett karácsonyi napokban. Hogy szakadna rájuk zu ammen a mennyország! Ez az én még kegyelemteljesebb, direkte számukra adresszált jókívánságom.
@néma bárány: @a szív fészkei: Ez így persze nem teljesen igaz. Tényleg nem akarok oldalakat írni, de ha már kiviszed a pénzed, akkor ne tudjanak róla. Ha tudják, hogy hol és mennyi pénzed van, akkor semásodperc alatt itthon lesz az a pénz. Erről fogadhatunk is, elég esetről írtam sajnos mostanában. Aztán, ha valaki biztonságba akarja tenni a pénzét, akkor igazi balekság saját névre nyitni a számlát, mondjuk cég vagy alapítvány helyett, persze bemutatóra szóló részvényekkel (alapítvány esetén is). Aztán egyszer kell ugye kimenni, illetve ha sok pénzről van szó, akkor egyszer sem. Minden banki ügyedet neten intézed, kivéve ha talicskával kell kivinni a pénzt, az pedig egészen más tészta. Csak azért írom, mert számtalan jó megoldás létezik, de az amikor hirtelen kifutok vhová, csak ne itt legyen, az sajnos nem elég. Aztán fial-e pénzt az a bankszámla? Vagy pont olyan, mint akármelyik itthoni bank azaz tesznek-e rád nagy ívben? És még folytathatnám napestig, mert mindenkinek más és más megoldás jó.
Monaco egyébként azért kemény, mert ott egy átlagos bankban is akkora kezdőbetétet kérnek, hogy szerintem még Lázár J. is belesápadna, ha meghallaná.

Egyébként bocsánat, hogy nem írtam előbb, de vki kirakta a helyi blogunkat az index főoldalra és a sokat látott külföldön kerregő szerver lehalt. Ebből arra következtetek, hogy nagy a pánik otthon. Szóval nem árt vigyázni, hogy ne cseberből vederbe legyen az irány a nagy kapkodásban.
@külföldi bankszámla: Ja, tudom, hogy Monaco nem a mi homokozónk. Csak kellemes, ha már .... Bár az én ízlésemnek kicsit túlzsufi. :-DD

Kösz szépen, a tömegmegoldásokat nem szeretem, és most ez a Mariahilfer strasse-i megszállásra emlékeztet. Amiben szintén nem vettem részt.De tényleg ekkora a gebasz - vagy ekkorának érezzük és ugye az önbeteljesítő jóslatok megvalósulnak. Azért épp beadta a kulcsot tavaly cégünk, hét most nem fogok megint gründolni egyet. Na mindegy, majdcsak lesz valahogy.

Még nem látok tisztán, mert szerintem sem annyira kóserság az - ha már folyton itt zsidóznak a szakócával műtöttek - hogy kirohan az egész ország Ausztriába és Szlovákiába degesz zsebbel. Valamit lépnek rá ezek a rablók és akkor annyi.
@a szív fészkei: "Kik vizionálták ezt akkor?"

Azok az iskolázatlan munkás és paraszt emberek, akikhez ezek szerint nem voltál közel úgy, mint én. Ők pedig ige-igen sokan voltak, és vannak ma is. Hidd el, nekik nem a szabadság a fő gondjuk. Sajnos láttam sok tíz évvel ezelőtt olyan fiatalt, aki csicskás volt az etnikumnál, de örült, hogy befogadták, és tartozott valahová, valakihez.
Azért remélem okos gondolataidat tovább viszik valakik, mert az sokkal fontosabb, mint bármilyen "harc", mert a bölcsesség sok nehézségen átsegíti az embert. Ha a bölcsességed át tudod adni másnak, akkor többet teszel, mint gondolod.
süti beállítások módosítása