Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: "Kérdéses, hogy mennyivel haladhatott a sofőr, amikor megcsúszott, hiszen a képek alapján hatalmas... (2024.04.25. 14:11) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.12.05. 05:36 Fabius

Már a költségvetést is lopják

Címkék: fidesz költségvetés zugló papcsák ferenc

"Aki a csapaté lett, várja a csapatélet
Joga a közös ösvény, e helyen ez a törvény
Hé, Feri, a törzs befogad
Tiéd a szabad élet
Soha ne félj, amíg a törzs fia vagy
Farkasok foga véd meg!"

Költségvetési lázban ég az ország, költségvetési lázban égnek az önkormányzatok is. 2012 lassan hivatalosan is a szopóroller éve lesz, nem mindegy mit hoznak össze ország és városvezetőink. A kibontakozó tendencia szerint sok köszönet az önkormányzatok költségvetésében sem lesz, így különösen visszás, ha a költségek tervezése közben is elsődleges szempont a közös akolhoz tartozás erőltetése.És a fenti az optimista verzió. A pesszimista szerint ezek annyira életképtelenek önállóan, hogy a költségvetések szövegét is lopni (sic) másolni kell egymásról. Pécs és Zugló már hitet tett amellett, hogy ez az egymástól nyúlós modell működik. Ami legfeljebb azért furcsa, mert a zuglói önkormányzat által foglalkoztatott sajtójanicsárok közül nem akadt egy sem, aki legalább minimális átfogalmazásra képes lett volna? Mire tartjuk akkor a Magyar Hírlapnál főmunkatárs, Papcsák Harsona - akarom mondani Zuglói Lapok - szerkesztő Pindroch Tamás? Mire a 10 milliós előfizetés, amit a szintén Hírlapos Szentesi-Zöldi legutóbb így indokolt: "Mi úgy látjuk: független sajtó nem létezik. Ha Várnai László lenne Zugló polgármestere, nyilvánvalóan ő is támogatna nem szükséges, de más okok miatt fontos kisebb kiadásokat."- ha egy költségvetési szöveg átfésülése sem fér bele a "más okok miatt fontos kisebb kiadásokba?" Mire tartjuk például a zuglói sajtóveterán Cseke Vandát? Tudom, a feladat sokkal nehezebb, mint a Papcsák Ferenc nyugdíjasokat simogat a Bosnyák sarkon, és útközben átnevez egy teret tudósítást megírni, de talán a röhej elkerülésére lehetett volna erőlködni egy kicsit. Ha másképp nem megy, közösen.

Személyes kedvencem az irományból a "közforint" kifejezés. Igen, ez pont az a pénz, amivel például a zuglói önkormányzat nem annyira szeret elszámolni. Először a Várnai László LMP-s képviselő által megszellőztetett 80 milliós tanácsadói szerződések ügye kötött ki a bíróságon, ahol nem sikerült bizonyítani, hogy akkor pontosan mennyi is az annyi, most meg a Mogyoródi úti pálya és az Itató Nyereg ügyben nem sietnek a közforintokkal kapcsolatos dokumentumokat a Magyar Narancsnak átadni.

Az már csak a koktélcseresznye a felköpült nyálhab tetején, hogy Zugló önkormányzata 5,5 milliárdos devizahitel felvétellel venne részt az adósság elleni harcban. Ez már a helyi fideszes képviselőknek sem tetszik, de a papcsákizmus - értsd: orbánizmus light - nem tűr ellentmondást: a tiltakozó ifj. Harrach Péter gyorsan és csöndben elköszönt a frakcióvezetői posztjától, az LMP-s Várnai meg az utolsó bizottsági helyétől. Hiába na, ebben az akolban ez a módi járja: szöveget másolunk egymásról, viselkedési és etikai normát meg egyenesen a kokiosztó Nagy Vezértől. Innentől csak egyet áruljatok el:

Az önállóan bilizés már megy?

 

155 komment · 6 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr843437939

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Mikulás is felelős a kommunista diktatúra bűneiért a törvényjavaslat alapján 2011.12.06. 00:05:59

Az alaptörvény átmeneti rendelkezéseiről szóló törvényjavaslat, melyben kimondanák, hogy az MSZP a Magyar Szocialista Munkáspárt jogutódjaként felelős a korábbi állampárt minden bűnéért, záradékban kitér a Télapó és a Mikulás közti jogfolytonosság kérd...

Trackback: Vezetni emberi dolog 2011.12.05. 14:44:44

Bárminek a vezetését bízzák is az emberre, vezetni mindig felelősséggel jár. Lássunk néhány példát!...

Trackback: A politikusok és az antiszociális személyiségzavar – I. rész 2011.12.05. 14:00:41

Minden történelmi korszakban, minden országban voltak olyan vezető politikusok, akik saját érdekeik érvényesítése végett készek voltak különböző ideológiák előállítására, a közvélemény öncélú manipulálására. A pszichopata politikusokra és az általuk gy...

Trackback: Hivatalosan is megerősítették: Matolcsy Györgyöt tegnap elvitte az ördög 2011.12.05. 13:25:34

Bár kedden több, leginkább az ellenzékhez köthető hírcsatorna is felháborítónak nevezte, hogy Matolcsy György annak ellenére sem szólalt fel az országgyűlésben, hogy a parlament honlapján közzétett napirend szerint a nemzetgazdasági miniszter zárszaváv...

Trackback: Partidrogokkal tennék elviselhetőbbé a parlamenti éjszakázásokat 2011.12.05. 08:47:18

Mint kiderült a kormány szigorú szabályok között legalizálná a jóerkölcsre  veszélytelen partidrogok használatát a parlamenti ülések éjszakai óráira, sőt nemcsak legalizálná, de az ilyen szerekhez történő hozzájutást költségtérítés címén, ingyenes...

Trackback: Koki és saller? Kiderült! Orbán Viktor Az amerikai fiútól nyúlja a szövegeit! 2011.12.05. 08:47:06

Hazánk miniszterelnöke kétségtelenül igazi retro arc. Nem póz, esetleg a néhány évvel ezelőtti divat csábításának való engedelmeskedés ez, Orbán Viktor komolyan gondolja. Sejthető volt ez már akkor is, amikor - az idősebbek szeme biztosan könnybe lábad...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@orbánmentesítő: Azt kihagytad, hogy a Fideszbe felvételi követelmény a macskanyúzás....:DD
Közrendőrből milliárdos 20 év alatt, kedvezményes nyugdíjjal, belügyérként, "PINTÉR SÁNDOR" féle életpályamodellt mindenkinek, bóvli Orbány kormány!

Hol lehet a milliárdos pénztrabló, hol lehetnek a szolnoki emberrablók....hol a rendőrség?

Bóvli kormány takarodj má elfele, miért nem hagysz már békibe?!
Valaki adhatna már egy helyzet jelentést a frontról. Forradalmi csapataink most éppen a Basztíjt bontják, vagy a Touvert ostromolják, esteleg a Rejsztágot lövik, vagy blokád alá vettét a Kremlt? Azt tudom, hogy a Nagyfallal kicsit meggyűlt a bajuk, ezért továbbmentek és most a WhiteHáz kertjében vágják a füzeket. Ebben a háborús, spekulatív világban több haditudósítás kéne.
@Red shield representative: Ne rombold le, azt amit rólad feltételeztem, ilyen beszólásokkal kérlek.
@Bakter: Csapataink minden fronton előretörtek, az ellenség felszámolása folyamatban van. A harcot az ellenség totális összeomlásáig, illetve az utolsó matolcsiig folytatni fogjuk.
A győzelem nem kétséges!
Már csak a zemberek bankbetéteire és a nemzeti bank tartalékára van szükségünk, és hamarosan győzünk!
Előre!!!
@a szív fészkei: a célom az volt azzal, hogy ajánlottam, hogy a TGM cikk után ez igazolja Kertész minden egyes szavát de a lélekturkászokét is, meg éppen itt feletted közli @Orbánmentesítő az idézetet...én általában aestetika-ról csak szakemberekkel szoktam vitatkozni, lévén hogy én is az vagyok, ez az alcsúti kondás a disznószaros gumicsizmájában nem jogosult ebben a témában egyetlen szóra sem, és az a borzadály amit a vincent csak úgy l'art pur l'art beidéz az olyan számomra mint visszaérkezni a kőkorszak, a Neandertal előttre és egy ősbölénnyel vitatkozni, bizonyos vagyok benne az legalább nem tudná ezt a szemetet (ugye "junk" angolban elsősorban eldobandó hulladékot jelent, a "bóvli" nem junk az valami olyan lehet, mint: "reusable" LOL)előadni csak nyámmogna a friss füvön, derűsen...ez a törpe egy bűnöző, rosszindulatú kezelésre szoruló tébolyult...akik megválasztották és maguk fölött lebegtetik mint halotti zászlót egy ország hullája fölött azok ugyanolyan bűnösök mint egy gyilkos és aszerint kell velük bánni (a norvég tömeggyilkost valószínűleg diliházba zárják életfogytig, mert "beteg" szerintem ez a lehetőség arra, hogy életfogytig és arra, hogy kikezeljék egy év alatt, hogy hideg hús legyen belőle, onnan nincs kifelé csak vízszintesen vagy hamu formájában)

Magyarország megérdemli azt amit most kap mert egy ekkora megrázkódtatás felébreszti a félholtakat is, vagy ha nem akkor harangszó, értetek szóló...olyan undor és harag van bennem, hogy lebénít, valami Mozart-ot kell sürgősen hallgatnom
@Rodeo36:"Én már voltam úgy közértben vásárolni, hogy hallottam, amint a gyerek odaszólt az édesanyjának, hogy azt ne vedd, mert az termékadós. A legfontosabb, hogy a gyártók magatartását befolyásoljuk, üzenetet küldjünk, hogy melyek azok a termékek, amelyeknek a túlzott fogyasztása nem preferált. Az volt az egyik alapvető célunk, hogy társadalmi szinten csökkentsük a sóbevitelt."

és ez a darab szar, magasabb beosztásban van mint a mellék helység karbantartó....
@Rodeo36: Miket nem mondsz! Esztétikára hívőket ne oktass, mondá az Úr, aki ma győző. Herr Gärtner jól fogalmazott.
Vivaldit javaslom e kínos órákra.
@Rodeo36: Hát kérlek szépen:
"A mi nemzetünk is ebben a rendben szeretne élni: jól, igazságban és szeretetben. És mindehhez a Szép készíti az utat."
"Ha jól értem az önök szándékait, elnök úr, a Magyar Művészeti Akadémia – Makovecz Imre és társai szellemi erejéből – azt szeretné, hogy a Szép megerősödjék, utat készítsen a Jónak, hogy az gyökeret verjen, és megerősítse az Igazság és Szeretet rendjét Magyarországon."

Szólni kellene az ápolóknak hogy nagyon nagy már a baj ....
@Rodeo36: akkor ez is ide illk:
Ernest HEMINGWAY

AKIÉRT A HARANG SZÓL
@orbánmentesítő: ja...szegény ápolók...számomra ez úgy hangzik, mint mikor egy igásló az: "Oh Haupt voll Blut und Wunden, voll Schmerz und voller Hohn"-t próbálná előadni és akkor Isten a szentséggyalázás miatt villámával sújtja
@Qeatzkoatl: majd rákeresek a "Judita triumphans"-ra
hogy mik vannak....nem is értem ...

Senki sem akar céget alapítani
Ötvenhavi mélyponton az alapítási kedv, a csődök száma majdnem rekordot döntött novemberben.
@Qeatzkoatl: ezt találtam, és megosztom, egy könyvtárat tudnék róla regélni de egyszerűbb meghallgatni:
www.youtube.com/watch?v=1i1PfWI1YOo&feature=g-all
@orbánmentesítő: Ja a hazi palesz meg tiszta egeszseg, es osszehozza a csaladot is...
@Rodeo36: ágyútalp, gyászos-zászlós tömeg, mese nélküli tv műsor, szép képek ugrottak be, ehhh,

Egymásra néz a sok vitéz,
A vendég velsz urak;
Orcáikon, mint félelem,
Sápadt el a harag.

Szó bennszakad, hang fennakad,
Lehellet megszegik. -
Ajtó megől fehér galamb,
Ősz bárd emelkedik.
@Rodeo36: Sajnos tévedsz a csúti tahó ha ilyet hall ökölbe szorul a talpa :(
Az ilyen szinten van:
www.youtube.com/watch?v=beG-080RkW8
@Kakimaki0123456789: Úgy van! Egy kellemes családi este vegyi gyümivel, baltával, fejszével, rendőrökkel, mentősökkel.
@Zébácsi: Te még nem érted az új idők lényegét. A sokféleség elvetendő, mert igazság csak egy van. Ebből levezethető, hogy a költségvetéseknek is ugyanúgy kell kinéznie. Ugyanazok az adónemek és ugyanazok a költségnemek is. Például az összes helyen ugyanazoknak a tanácsadóknak kell ugyanannyit fizetni.
@orbánmentesítő: Hat adot emelni nem szabad, mert nincs megszoritas, viszont a love nagyon kell nekik. A fo hogy nem az emberek fizetik meg, hanem a kovek, fadarbok, allatok, viragok!
@orbánmentesítő:
Képaláírás:
Orbán fingott, Matolcsy szagolja de nem bírja. Fellegi odébbáll.
nem vették meg a gászkóót, nem nem, hazugsák az egész, drága testvéreim az úrban:

Gaskó úr a Liga Szakszervezetek vezetőjeként aláírásával rögzítette, hogy a Munka Törvénykönyve törvényjavaslatával kapcsolatos szakmai vitát lezártnak tekinti, és a törvényjavaslat elfogadását - egyes jogintézményekkel és rendelkezésekkel kapcsolatos szakmai fenntartásai(k) mellett - fő irányaiban támogatja.

www.langlovagok.hu/erdekvedelem/84_teljes-elhatarolodas-a-htfsz-reszerol
@nu pagagyí:

Sajnos nagyon is értem, de szerencsére nagyon nem tudom elfogadni.

Ez ugyanis (mármint a sztenderdizálás) eddig többször nem jött be: ha jók az emlékeim, Orbán miniszterelnök úr - 22 éve, még farmerdzsekiben - pont valami ilyen ellen harcolt.

Ha az eltelt idő alatt befutott pálya szép ívűnek és progresszívnek minősül, akkor kár, hogy nem ment mégis jogásznak.

*****

Viktor olyan, mint az Öszvér az alapítványból, nagyon hasonlatos.

De hol van Bayta Darrell? Tétényi Éva netán?
@Secnir: Most gondolj bele hogy ezek úgy döntenek az ország sorsáról hogy ülnek a jakuzziban és azon vetélkednek ki tudja a legbüdösebbet fingani. Aki nyer annak a baromságát próbálják megvalósítani.
Azori szigeteki útról az egyik megyei elnök a következőt bírta böffenteni:

Gelencsér Attila (Fidesz-KDNP), a Somogy megyei közgyűlés elnöke, a Magyar Önkormányzatok Országos Szövetsége (MÖOSZ) társelnöke: "ha kell a világ végére is elmegyek, ha megvan az esély arra, hogy Somogy megyének, a somogyi embereknek hasznot hajtsak".

Asszem, ez a pofátlanság netovábbja. Tényleg bicskanyitogató seggfejek ezek... :-D
@Cirbi:

A Gaskó? A szélkakasság és a számítás egyik legjobb szemléltető eszköze. Díszpinty. Egy polcon figyel SP-vel, csak kisebb az ára.
@Cirbi:

No igen, de azért mennyire ultra már, hogy OV és a párt viselkedése egyre jobban hajaz rá?
/Biztos olvasnak minket, mi?/

És tényleg.
@szerénységem: "ha kell a világ végére is elmegyek," Menjen, csak ne jöjjön vissza.
@Cirbi: Az a gaskó amit gondolom figyelmetlenségből írtál nagybetűvel,mintapéldánya a vastagbőrű puhatestűek alfajának.
@orbánmentesítő: hát a páratlan számú Beethovenek közűl nekem is bár rossznyelvek szerint a szerző delírium tremens-ben volt mikor komponálta Bacchus isten csuklik mikor hallja, mert olyan nektár az Olympus-on sincs mint ami ebből ömlik
@orbánmentesítő:

Huhh, köszi!
De ettől a bétától majdnem lementem alfába....
@Zébácsi: :))))) ez jooo...

Alkalmatlan tolvaj egy banda ez, plusz még arrogánsak is. SHIFT+Delete.
@Cirbi:
Te, én olyan szívesen mennék egy olyan igazi, ágyútalpos, gyászos-zászlós tömeges, mese nélküli, szép képekkel vadított temetésre... Az sem baj, ha többekére...
Én akár a teljes magyar politikai elitet is szívesen látnám ott - amint rájuk esett egy meteorit... elképzelem, amint mi meg ott zokogunk... De tényleg! Komoly, nem röhög! :DD
@orbánmentesítő: jutalom Bacchus-hoz, ugye a lassú tétel amit küldtél az néha fisz mollba modulál az eredeti A dúr-ból és variáció és hármas fúga, ez egy másik variáció és a bolondok fugátója a vad és részeg körtánc a boroskancsóval és az életet éltetve és itt már nem modulál marad A dúr-ban...mi meg elképzeljük a Bacchus ünnepeket nem tudom voltál e Athén-tól 50 km-re a borfesztiválon ahol annyit iszol amennyi belédfér, a hordók csapra ütve kapsz egy flaskát és addig mászkálsz a hegyoldalon amíg bírsz... a zene és asok birkasült meg kísér
@szerénységem:
Golyót neki! Tekegolyót, a seggébe, hogy szokja...
@Boli: sok nemzeti zászló és sok bor hogy könnyezzünk :-)))
@Rodeo36: "Athén-tól 50 km-re a borfesztiválon ahol annyit iszol amennyi belédfér"
Még nem voltam ,de egyre inkább úgy érzem hogy mennem kell :D
@Rodeo36:
Ja, meg még pálinkáznánk is, csak hogy a jókedv maradjon! :DD
@Rodeo36: Egyébként a sok szép koporsótól én olyan bold... illetve olyan sírhatnékom lenne! Komolyan!
Meghatódnék és megkönnyebbülnék, egy országgal együtt...
Az árfolyamok is rendbe jönnének... A lelkek is... :DD
A mi Viktorunk Brüsszelben dolgozik, keményen, míg végre eljön az ebéd ideje.
Természetesen elit helyre viszik, ahol jól körülnéz.
- Ez a porcelán, gyönyörű. Magyar, ugye? Herendi?
- Nem, ez stájerországi porcelán.
- És a csipke...! Pazar. Ez magyar, ugye? Halasi?
... - Nem, uram, ez brüsszeli csipke.
Viktorka körbenéz, felcsillan a szeme:
- De ott szemben, az a cigány, az magyar, ugye?
- Nem, az velencei. És tükör ...
@Boli: Na akkor adjunk a szájuknak! :)

Mennyei Atyám! Miután az elmúlt esztendőben kedvenc zenészemet, Michael Jacksont, kedvenc színészemet, Patrick Swayzet, kedvenc színésznőmet, Farrah Fawcettet és kedvenc írómat, Mario Benedettit magadhoz vetted, szeretném tudatni Veled, hogy kedvenc politikusom Orbán Viktor, és már december van!!!
@Boli: na ezen én is vörösre sirnám magam sżemileg, és én őszinte fideszesként mondom, és még a balzsamozásra is áldoznék
@Tűzfal: fszm, nincs nagy kérésem már úgy igazán, nem e lehetne e, hogy egy ici picit gondolkodhatnának elöre, tudom ne álmodozzak, ami nem megy, nem szabad erőltetni
éljen a hadkötelesség :D
@Cirbi:
Gondolkodnak.

Ezek az események jelzik, hogy kb mit!
Rólad, rólam, mindenki MÁSRÓL!

"bekaphassák, ha nem tetszik valami!"
@felebarát:
Figyelj, ha le akarjuk Svájcot rohanni, akkor kő a katona - evégre át leszünk helyezve valamelyik kantonba, FŐDRAJZILAG! :D
OPNI+ áhhh, nem is írok semmit....tudom én vagyok az idióta, csak azt nem értem a németet mivel kábították meg/el

Orbán: A terv változatlan
Tamás Bence Gáspár
2011. december 5., hétfő 17:50 | Email 2012 végéig tart a sajátos, különutas magyar gazdaságpolitika, hogy elkerüljük a recessziót. Ha ezen túl vagyunk, és Matolcsy növekedési terve működik, az EU legversenyképesebb országává válik Magyarország, mondta Orbán Viktor hétfőn, miután találkozott a német pénzügyminiszterrel.

index.hu/belfold/2011/12/05/orban_a_terv_valtozatlan/?rnd=99
@Cirbi:
Ha túl...
Ha működik...
...ha
... ha áramszedőim lennének, én lennék a trolibusz a Dembinszky utcában. Vazz, miért nem megy tévés jósnak?
Legalább akkora sikere lenne - "VIKTOR A MEGVÁLTÓ az ATV műsorán!"
Csak hívjon és találgat, csak Önnek, csak 780,-Ft+Áfáért! Bakker... a hülyének is megéri...
@Boli: bagoly meg a veréb tipikus esete :D

Matolcsy György megfeddte az EU-t

Matolcsy megfeddte az EU-t
Magyari Péter
2011. december 5., hétfő 16:56 | Email Wolfgang Schäuble német pénzügyminiszter azt mondta Budapesten, hogy Brüsszelnek vétójogot kellene adni a rossz nemzeti költségvetésekkel szemben. Ezzel lényegében egy összeurópai költségvetési tanács állhatna fel. A Corvinuson szerda délelőtt díszdoktorrá avatott német politikus mellett Matolcsy György arról beszélt, hogy az Európai Bizottság kettős mércével mért, amikor kritizálta a magyar terveket.

index.hu/gazdasag/2011/12/05/matolcsy_megfeddte_az_eu-t/?rnd=700
...

Lista készül a hadra fogható férfiakról
A vészhelyzetben hadra fogható férfiak adatait egy központból hívják majd le.

Lecserélik a feliratokat a pénzérméken
A Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint új, "Magyarország" feliratú érméket kell kibocsátani.!!! van itt píííz

Darák Péter lehet a Kúria vezetője
A bírói hivatal vezetői posztját Szájer József felesége kaphatja !!!! - értesült az [origo].
@Boli: "S a sírt, hol nemzet süllyed el, Népek veszik körül, S az ember millióinak. Szemében gyászkönny ül." Ez van most.
@a szív fészkei: ühüm...pontezért :-)))
olasz barokk viktortalanítás
@Rodeo36: Bibliai, ha már gyökérkezelünk!! Az a szent könyvük, hát kövessük!
@a szív fészkei: pontyosan ezért, a ködmönösök bekaphattyák...
@a szív fészkei: drágám, te megint nem érted, anno a katonák -kötelező szolgálatban, a szocialista hazáért ingyen- termelő tevékenységet folytattak, a krumplivirágos parancsára...na ezt akargya törpe assziszi, hogy ő találta fel a melegvizet, de eztet manapság már a mai fiatalokkal nem fogja tudni lejátszani, anno behívtak egyetemi tanárokat főhadnagyként, hogy a KFKI vagy kurvannyatuggya hol végezzenek tudományos munkát parancsra, a kondás a szaros szájú adta neki a parancsot, hogy: INTEGRÁLT BEINDíT, DERIVÁL JOBBRA FORDÚL ÉS BETÁP BALRA ÁT az akadémiai doktor mérnök meg ott vonaglott, hogy ne haljon bele a röhögésbe...nagy termelés folyta magáta
@Rodeo36: Persze Czinege katonái... Szép házat is építettek neki. Volt az uram katona, nem vagyok teljesen tájékozatlan.
nol.hu/belfold/20111203-veszelyben_a_vagyon
És ha már: Zalában sokaknak egyetlen munkalehetőség a Flextronic Blackburryt szerelő üzeme, három műszakban dolgoztak ott, busz hozta-vitte a népeket.

Na most úgy rúgják ki a dolgozókat, hogy bemennek az éjszakások, lehúzzák a sichtát és éjjel kettőkor közlik velük, hogy ki vannak rúgva, ehet hazamenni, ahogy tudnak, nincs smár busz, nem jár nekik.
@a szív fészkei: ehet=lehet és ettől kezdve kétséges, hogy ehet-e majd, iszonyú nagy szegénység van ott Zalában, ahogy hallom.
@Cirbi: Valamit nyerjen a nő feleségként, mert mást a címen, ahogy hallom...
Furcsa dilemma, ami az embereket foglalkoztatja, mióta...: mi lett volna, ha Hitlert megölik még mázoló korában?
Vincentre betettem, beteszem ide is:

Illyés Gyula: Puszták népe:
"Szép elképzelés: a múzsák hivatása az, hogy a szegénységet, ezt az alja tömeget vigasztalják. A népművészet legszebb alkotásai a legbűzlőbb nyomor színén úsznak, mint némely virág a posványon. Szépséggel való foglalkozásra csak a gazdagok érnek rá és a koldusok, azok, akiket már szintén nem kínoznak a világi gondok."

Babits Mihály: "...Illyés cselekedete az, hogy bevilágít ebbe a rettenetes mozdulatlanságba, mint aki reflektorfényt vetít a tengerfenék titkai közé. Ehhez költő kellett: a száraz statisztika vagy szociográfiai adatok sötétben hagynának. Mit jelent az, hogy Magyarország népességének harmadrésze cseléd? Illyés megmutatja, mit jelent. Halálos valamit jelent. A magyarság harmada tenger alá került, és elevenen el van temetve." (1952)
@a szív fészkei: Gyúrnak már a közmunkások fillérekért hadra fogható csapatára, naná. Minek fizessenek 76 ezret, ha van óccó munkáskéz?
@a szív fészkei: Majd élnek azok is cukorrépa leveléből főtt levesen, mind elődeik alig 70 éve...
@netlovetta: Még ébren vagy? :-) Hitler nem volt mázoló, közepesen tehetséges festő volt. www.bibl.u-szeged.hu/bibl/mil/ww2/kepek/ha/ha.html Megbízhatóan jó mesterember. És valószínűleg ezt tudta és ennél sokkal többre vágyott. Hát megszívta a világ.

www.hirado.hu/Hirek/2010/02/14/03/Dobbenet__Freud_rendelojeben_Hitler_kepe_logott.aspx
@netlovetta: Amúgy szerintem mindenkiben van szép iránti vágy, csak nem úgy értékeljük sokszor, mint azok, akik számunkra furcsán hozzák létre.
@a szív fészkei: Már félig alszom:)) Igazad van! Ezek szerint Hitler legalább közepesen tehetséges volt valamiben, mielőtt tömeggyilkossá vált volna.

Szép álmokat!
@a szív fészkei: A szépségről, a szép iránti vágyról még annyit: mesélj színekről a vaknak, zenéről a süketnek!:-)
@a szív fészkei: aestetica-i alaptétel: a szép fogalmát az emberi történelem során soha senki sem tudta meghatározni és az aestetica sem a szépség tana...pontosan ez a tétel ütközik ki a törpe szónoklatából, amit "nem értettél" én magam a szép fogalmát nagyon ritkán használom, mert a művészeti alkotásokat, a világ valóságát nem lehet ezáltal sem leírni sem meghatározni és akkor, amikor a magyar törpe után szabadon ilyen baromságokat kezdenek emberek szajkózni hogy vágyom a szépre és hasonló ökörségek az kiüríti a mű tartalmát és El Greco festménye helyett a vászon anyagáról beszélünk amire azt "felmázolta" Mozart d moll zongora versenye nem szép, hanem mélyértelmű és a retteneten át a fájdalmas gyönyörig minden benne van és felismertet a hallgatóval -ha van képzettsége hozzá, mely megszerezhető- olyan ismereteket önmagáról és a környező világról amit enélkül nem tudott volna, a mű abban a pillanatban amikor az alkotója magára hagyja önálló új anyagi objektumként életre kel és már az alkotójának sincs joga azt megváltoztatni nem is tudja, csak variálni ugyanazt...hallgasd meg erről Bernstein-t aki a Beethoven kéziratok alapján mond csodálatos dolgokat, vagy Szabolcsy Bence!!!! a nagy magyar zseni.
@netlovetta: Jaj istenem, az egyik ismerős - Pestről ment le, hitelre vett házat, nagyon nehezen él - azt mondta (alig tud fűteni, a gázt kikötötték már tavaly - hogy igyekszik a hideg szobában kiegyenesedve aludni, ha megfagyna, ne legyen a hullaszállítóknak gondja a kiegyenesítésével.

És nem annyira poénból mondta. Ott se tudták fűteni az ovit. Lehet, hogy pont onnan nem mentek Azorira épp.
@Rodeo36: Én sokszor szoktam mondani, hogy szép. Miért ne, Orvbán már a szavakat is elveheti előlem?

Millió minden szép a számomra, és nem érdekel, másnak az-e vagy sem. Én tudom, hogy értem, ha azt mondom és kész.
Zenéről a süketnek. Ehhez lejelelte a szőke ány a dalt: www.youtube.com/watch?v=GT9pz25j3L4 Biztos, hogy éreznek valamit, ahogy az a szép lány mondta, magt a levegőrezgést és elképzeli hozzá a szépséget igenis.
@a szív fészkei: Ami valakit boldoggá tesz - mások bántása nélkül, teszem hozzá, - az valahol szép és kár leszólni a saját értékítéletünk alapján. Persze vannak egyetemes zsenik és megkérdőjelezhetetlen művek, de aki nem ér fel odáig egyelőre, annak is lehessen valami örömforrás.

Én megengedő vagyok a giccsel és azt is hiszem, hogy rá lehet az igazi minőségre is vezetni embereket. De ahhoz kurvanagy hitelesség kell. Ilyen most mutatóban se nincs, csak a pöffeszedő talmi parvenűség.
@a szív fészkei: óh, persze a szép, neked, a tied ehhez olyan jogod van mint hogy ember vagy, abszolút és megkérdőjelezhetetlen!!! pont ez a "tréfa" benne: neked szép de azt mondani amit ez a bugyuta kondás röfögött az azt jelenti, hogy ő mint -faxom tuggya ki- meg akarja határozni ez meg az az szép és amire ő nem ad engedélyt az nem!!! itt van az én pontom és a művészet...a giccsről írtak könyvtárakat és még üres polcok milliói várnak újabbakra...te szereted vagy tiszteled Sartre-t meg a Beauvoire-t? na náluk és környezetükben meg esetleg a Woody Allen Greenwich Village-ében merik mondani de ők vannak olyan intelligensek és műveltek hogy kerülik az állító módokat, hanem a negatív megközelítés az odamondogatásuk ezt csak olyan körökben lehet művelni mint az az akadémikus aki a cikket írta a PM-ban a magyar focizseniről a hatalmas teremben mert hogy csak nem fog a folyosón csücsülni... az utca fia késsel kolduló...
@Rodeo36: Nem, ez nekem semmit meg nem szab és mond. Ő a parvenű, nagy P-vel.
@a szív fészkei: és hogy pontot tegyünk egy dologra, a francia értelmező szótárból:
"tueur/tueuse" hím és nőnem!!! Personne qui assessine par profession ou comme par profession. Un tueur à gages. Il a une tête de tueur, d'assassin. Professionel qui tue les bêtes dans un abattoir."

ehhez nincs mit hozzátenni, az utolsó mondat meghatározása "mészáros" a vágóhídon! és ezekután nincs mit mondani a: Par Jean-Christophe Rufin, de l’Académie Française - Paris Match
@Rodeo36: Rendesen vág is le miket, még előtte kábít.
süti beállítások módosítása