Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: "Kérdéses, hogy mennyivel haladhatott a sofőr, amikor megcsúszott, hiszen a képek alapján hatalmas... (2024.04.25. 14:11) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.11.12. 05:08 Fabius

Orbán nem hülye, csak skizofrén

Címkék: gazdaság orbán viktor eurózóna

Kedvenc Viktorunk már nem csak nekünk tartogatja szellemi sziporkáit, hanem külföldi sorstársait is szórakoztatja velük. A kettős beszéd csillió danos nagymestere újabban nem fárasztja magát a helyszínekhez és hallgatósághoz igazított szófordulatokkal, a Központi Ideológia Gyár a főni fáradtságát látva létrehozta a Mindenre Magyarázat Kártyát, ami mindent visz, mint Lola-T az autóskártyában.

 
 
 
 
- a magyaroknak van egy sajátos észjárásuk, ami abban mutatkozik meg, hogy "képesek vagyunk egyszerre több fejjel is gondolkodni".
 
 
Érted, kedves választópolgár? Nem hülyék vagyunk, hanem skizofrének. Kész, passz, ezzel minden meg van magyarázva. A személyiségzavarosakat még a dakoták is tisztelték, vagy legalábbis nem vitatkoztak velük, így joggal gondolhatja Viktorunk, hogy ez az Összeurópai Törzsnél is bejöhet. Apró szépséghiba a kormányzati elmeosztályon fellelhető kórlapokon, hogy a személyiségek által vázol jövők egyike sincs köszönő viszonyban a valósággal. Az optimista személyiség 4-6% GDP növekedéssel számolt, a konzervatív 3% körülivel, az Ember, Aki Nem Akar Teljesen Hülyének Látszani meg arról beszél, hogy stagnálás körül leszünk. Jó esetben.
 
Ám az igazi poén nem ez. Sokkal inkább az a pillanat fakasztja röhögésre a döbbent szemlélődőt, mikor Viktorunk fejeiben összekavarodnak a dolgok, mert odabent akkora a lárma, mint egy focitagozatos napköziben, és a fentinél is csudálatosabb dolgok esnek ki valamelyik száján:
 
"az EU alapszerződés állandó, tűzoltásszerű módosítgatása nem jó gyógyír a gondokra, mert ez nem biztonságot, hanem inkább bizonytalanságot eredményez."
 
Mondta ezt az az ember, aki azt az országot vezeti, aminek éppen hatályos alkotmánya az elmúlt másfél év megszámolhatatlan radírozás-satírozása után egy átlagos Orbán jegyzet külalakjára hasonlít leginkább,
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
és akinek 2012-es költségvetése jó eséllyel lesz alkotmányellenes az általa fogalmazott, 2012 januárjában hatályba lépő új alkotmány szerint. Ettől a mondattól egy dajcstomi módra elnyomott mijafaszt másoltok büdös köcsögok??? twit is kevésbé lett volna röhejes. De sebaj, így legalább tényleg igazolja amit a kétfejűséggel állít, mert ahogy állunk már az is kisebb baj, ha skizotip személyiségzavarosnak nézik, mintha futóbolond szimulánsnak.
 
Remélem a fent idézettek bekerülnek az ájfónról elérhető aranyköpetke gyűjteménybe
 
 
 

547 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr253371959

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Csináltad már a magasban? 2011.11.12. 21:37:27

Innovatív és látványos megoldást eszeltek ki egy belvárosi építkezésen: az állványzatra tették fel a mobiltoalettet. Íme, megint tanultunk valami hasznosat az állatvilágtól, a fecskéknek is évezredek óta bevált az eresz alól potyogtatás.   Az ötle...

Trackback: Az Orbán kormány mennyire is volt komcsi? 2011.11.12. 12:22:23

Avagy akinek a háza ég, az kiabál tűzet. Mert egy időben ment ám  a hajdani , mára már többszörös átalakulással megszűnt egykori Fidesz, ma FMPSZ részéről "a komcsik az ördögök " agitációs propaganda. A valóság mindig a legmulatságosabb...

Trackback: Szó sincs megszüntetésről: Orbán Viktor az EVÁ-t kiterjesztené 2011.11.12. 10:32:24

Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője 2010 április 16-án közleményben cáfolta azokat a korábbi találgatásokat, melyek arról szóltak, hogy a választáson győztes párt adóreformja keretében eltörölné az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulást (ekho) v...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nem hülye - abból sokan vagyunk - nem is skizofrén - abból is sokak vagynak, hatalmi mámorban szenvedő - cezaromániás. Majd ő megváltja a világot - ki fog minket tőle megváltani? Volt oly szemét,ki Lenont rakta be egy fórumra,hogy jó,hogy lelőtték..... megyünk a gödör felé, amit velünk ásattak ki. Csak 50e Ft-ot loptak ki zsebemből. Pont a törlesztésemet. Most elharapnám nyakát. Dühös vagyok, nem megfontolt.
Normálba: kedvelem írásaidat.
Nekem az a vicc jut eszembe,amikor a kisgyerek örömmel konstatálja,hogy apukának két fütyije van:egy a pisiléshez és egy másik a bejárónénihez...
Varanus.
Szóval az, hogy - mi magyarok -, az már csak annyit jelent,
hogy
- én Viktor -...

Mert ha nem azt jelentené, akkor egyértelmű, hogy a 9-15 millió magyar ... nem egy fejjel gondolkodik.

Szóval van egy rossz hírem, meg egy jó.
Rossz hír az, hogy fogyik a magyar...

...már csak ez az egy, - Orbán Viktor - van.

Jó hír, hogy ez az egy viszont - szívós, mint a teveszar.
Ki meri állítani hogy Orbán nem hülye ...bocs akarom írni ,hogy hülye? Vagy nem most akkor hogy is van ez a több fejűség?
"Sajátos észjárás".
Grazben,így nevezik az elmeháborodottságot?
Amikor Orbán nem papírból beszél, ha nem a saját gondolatait teszi közkinccsé, na akkor születnek ilyen bődületes marhaságok.
Azért kiváncsi leszek a 2012-es költségvetésre olyan félév tájékán...
És nagyon fogok röhögni, ha ténylegesen alkotmányellenesnek bizonyul (visszamenőleg), mert tele van ordas kamukkal.

Ha ezt a helyzetet nem használja ki a bénakacsa ellenzék, akkor tényleg nincs remény.
Kivételes elme az biztos,remélem az EU-nak lesz annyi esze,hogy az elmeállapotának megfelelő helyre juttatja,és mi magyarok megszabadulunk végre tőle.Pár évtizedre elintézte az országimázsunkat,ez a béka segge alól európát oktató zseni.Mindenesetre pár év közmunka segítene neki fejleszteni a realitásérzékét és az önkontrollját!
A sárkánynak nálunk két feje van. Még a mesében is van egy fejű- mint a varánusz- három fejű, hétfejű, de nekünk még a sárkányból is a hülye jut.
többfejű? levágsz egyet és hét nő helyette?
@freya10: Süsü a Sárkány, megfigyeltétek a képen ahol a Cameron csak úgy elnéz valahová a semmibe és olyan képet vág, mint aki már lenyelte a romlott osztrigát, a Süsü a Sárkány meg csak bűvöli...mit akart a Cameron-tól? miért szervezték ezt az utazását? 30 unatkozó és kuncogó angol diák miatt kár milliókat kidobálni amikor semmire sincs pénz csakis arra amit Süsü a Sárkány meghatároz...kis kényszer gyógykezelés nem ártana? nekünk is egy kis lazítás?
Te is skizo vagy, Szijjártó öcsi- kérdi Orbán-mert akkor már négyen vagyunk.
@sikenus: Á... girosz pajti is oda tolakodik még, hogy heten legyenek! Mint a go... kretének?
Felnövés. Felelősségvállalás a döntéseinkért. Ha ez megtörténik, nincs cezaromán vezető, csak elzavart cezaromán.
Ez a kép az összefirkált, javítgatott, módosított jegyzettel lehetne akár orbán jellemrajza is. Pont ilyen zavaros, mint amit felolvas.
Egyébként egy miniszterelnök hogyan állhat ki egy ilyen firkálmánnyal? Ha csak úgy nem, hogy nem képes néhány összetett mondatot papír nélkül is elmondani.
@freya10: nana! nehogymár minden sárkányt egy kalap alá vegyél! kikérem magamnak! :)
Öveket becsatolni, az alábbi kis videón egy fideszes benfentes vall Orbán értelmi képességeiről:

www.youtube.com/watch?v=PnR589h1EJI

És most mindenki, akiben van egy csepp nemzeti érzés, mindeki, aki csak egy picit is aggódik Magyarország jövőjéért, temesse arcába a kezét, és kezdjen el zokogni....
@Kőmíves Kelemen: csak ne gyúrjál előre a röhögésre, mert ezeknél meddig is tart egy kis alkotmánymódosítás? Ordas kacsát is tudnak módosítani. Nem is szóltam a beépített béraláírókról.
Csak annyit irnek, hogy a kulfold nem igazan van tisztaban mi megy magyarorszagon, mert a kozmedia mar total control alatt all. Nem vagyok olyan messze Mo-tol, megis, amikor beszelgetek a kollegaimmal a mi'spiritual leader'-unk tetteirol, csak furan neznek, es nem igazan hisznek nekem, mert ugye ok nem latnak/hallanak a helyi mediabol semmi erre utalot. Orban nem hulye, ugyesen csinalja a skizo-diktaturajat.
akkor a választás?

kétfejű vs kétfarkú ?
A mondatszerkesztés és a stilisztika katasztrófa (vonatkozó névmások zavaros szövevénye, pl "Mondta ezt az az ember, aki azt az országot vezeti, aminek éppen hatályos ")

A nagyobb baj viszont, hogy semmi eredeti gondolat nincs a posztban, sőt olyan se, amit az elmúlt héten nem posztoltak volna ki már ezerszer. És hozzátenni se tudsz semmit, csak beböfögni a pálya széléről. Ne hagyd ott a civil foglalkozásod az írásért.
@sárkányfő: Erre csak ennyit mondanék:

Még közelebb a bóvlihoz - már biztos a leminősítés?
2011. november 12. | 10:46

A leminősítést valószínűsítő figyelőlistára kerülés a kilátás rontásánál is erősebb üzenet, az sem kizárt, hogy már nincs is lehetőségünk a bizonyításra. Áttekintjük, mit várhatunk a hitelminősítőktől a péntek-szombati akcióik után.

www.portfolio.hu/gazdasag/meg_kozelebb_a_bovlihoz_mar_biztos_a_leminosites.158248.html
@Cirbi:

gyurcsányahibáselmúltnyócév
Mondja uram, hogy el lettek küldve vérvörös sunnyogóba a hitelminősítők. Weöres Sándort éli a mi Bőcsvezérünk nap mint nap: "Karesz hüje, Gyöngyi hüje, csak én vagyok okos, nekem a seggemben is felyem van!"
@ratman_: ratman_ 0 bejegyzést írt és 350 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban

ez nem beböfögés a pálya széléről?
@sikenus: Pont jók sakkozni Londonban. (Kádár árnya)www.blikk.hu/blikk_aktualis/orban-megverte-szijjartot-2071505 Na mi lett volna, ha nem verheti meg????

@Rodeo36: ezért mentek ki. :-DD
Egyrészt: Nem szeretem Orbánt, de nem érzem helyénvalónak a címben mentális betegséggel megbélyegezni. Akkor is felfordult a gyomrom, amikor a jobboldal használta ezt Gyurcsány ellen.

Másrészt: A kedves cikkíró keveri a fogalmait. A skizofrénia nem az, amire gondolt, ellenben a multiplex személyiségzavar igen.

hu.wikipedia.org/wiki/Disszociat%C3%ADv_szem%C3%A9lyis%C3%A9g
@ratman_: Ha Magyarország miniszterelnökének agyi állapota annyira nyilvánvalóan szar, hogy ez már uncsi szerinted is a kiposztolásra, talán nem Fabiust kéne ekézned.
Orbán nem teljesen hülye, nyilván nem véletlen hogy a "képesek vagyunk több nézőpontból megvizsgálni dolgokat" bevett szófordulat helyett a "egyszerre több fejjel is gondolkodni" újítással élt.
Amíg ti rövidlátóan ezt a pár mondatot próbáljátok kifacsarni (holott megmondta hogy nem az a lényeg amit mond, hanem amit csinál), addig ő már egy új népességfogyást megfordító projecten munkálkodik.
Majd 10 év múlva a következő népszámlálásnál meglátjátok hogy 20-70 millió főt számolnak a magyarból, akkor majd visszasírjátok bölcs vezérünket! (Csak nehogy megsértődjön rátok és elfogadja hosszas könyörgések után az újbóli felkérést)
akkor a zorbán nagy ember mint szálasi...

Szálasinak "NEOFRÁZIA" -ja volt... pl: "talajgyökeres", "konnacionalizmus"
Szálasi nem normális autista módon imádta magát, elmebajszerűen, +alternatív, illúziók között élt

mellesleg szerintem annak a szakértőnek is aki a rádióba mondta mindezt és alkotta ezt a szót...
Varányusz(i)! Azért, mert a nagy mestered (GY.F) egy skizofrén hülye volt, akit sz@rba se vettek nyugaton, (keleten se, még maga Putyin is csak egy paprikajancsinak tartotta Gyurcsányt, Fico meg egy tehetségtelen kontárnak, aki mindent elb@sz...) attól még Orbán nem az!
@ratman_: Nyugodtan támadjad csak a Fabius. De sajnos úgy néz ki jelenleg, hogy a vicc miszerint azért van négy lába a patkánynak, hogy előbb érjen a kukához, mint a nyugdíjas, az nem csak a nyugdíjasokra lesz igaz, hanem mindenkire, aki e3bben az országban él. Orbán csak folyamatosan rontja az ország helyzetét. Fel kellene ismernie a történelmi pillanatot, és addig elhúznia a vérbe, amíg ezt megteheti. Csak az a baj, hogy orbán erre genetikailag képtelen.
@como: hálistennek a zorbány az hívő keresztyény és az Isten küldöttye...
@como: Hanem mi? Orvbánt komolyan veszi bárki is rajtad kívül? Még Berlusconi se nagyon tette. Csipesszel közelítenek hozzá. Putyin még paprikajancsiszámba se nézi idolodat.

Amúgy Fico mint zsinórmérték: jól jellemzi a mondanivalódat.
Sok szánalmas anonim posztoló! :-((
Névtelenül meritek csak ORBÁN VIKTOR miniszterelnök urat pocskondiázni, akinek minden szavát aranyba kellene foglalni!
Tetszett a cikk :-)

"a fentinél is csudálatosabb dolgok esnek ki valamelyik száján" :-D ez nagyon jó volt :-)))
@a szív fészkei: érdekes ahogy index címlapra kimegy egy poszt rögtön jönnek a patkányok... alig győzöm nyomkodni a tahó gombot... bár már nem anynira sok mint egyéve lett volna...
@sárkányfő: Na most épp ezt akartam belinkelni én is. Ez épp az a szint, amin valóban nem lehet már nevetni. Az ország élén egy közepes képességű futballista áll, akinek a pénzügyi-gazdasági fogalmai épp ennek a szintnek felelnek meg. Vagy kicsit alatta van.
Ez még nem lenne baj, (na jó, mostanában az lenne) ha nem volna fafejű, és kicsit kijjebb tudna látni a rövid távú politikai előnyszerzés sötét sisakrostélyánál...
A szomorúbb azonban nem ez. Van egy barátom, aki szokott beszélgetni a kormányzat ilyen-olyan hivatalaiban dolgozó fiatal, feltörekvő protoszijjártókkal.
1. feltétlen hűség
2. tökéletesen megbíznak a vezérben
3. nem csak megbíznak benne, hanem a pápai csalhatatlanság mítosza övezi
4. soha, senki nem mer ellentmondani

Na ez így együtt a nagyon veszélyes kombó.
@Lencsés lstván: szerencsére a te névvel mered felvállalni a dícséretét...

nekem is van nevem: Messi. tudod... az ász, vagy messiás, vagy akár a zorbán nevének is értheted Messi ass..

büszkevagyok rád hogy te az IGAZI (!!!) neveddel is ki mersz állni... ´;)
tiltakozom.
nem a magyarok orultek, csak a fideszesek.
de azok mind.
@a szív fészkei: Mi a bajod Ficoval? Mind ketten a kommunizmus seggéből bújtak elő!
Gyurcsányt, Sárközi szabályosan kiröhögte, amikor ez a pszichopata barom az EU-ba egy 5 oldalas papírt lobogtatva megakarta menteni az EU-t az összeomlástól...!:))
@Lencsés lstván:
ha netan szemelyesen talalkozmo vele le is fogom köpni.
de elotte a kedvedert bemutatkozom neki.
@messi-asz: Be van vezetve náluk rég a kommunista szombat, amikor termelni kell a hozzászólásokat. Sakkozás, ez, az - lesz még idén Kádár János krumplilevesfőző verseny is... :-DD
@Inpu: ratman már rengeteget írt csak kumin néven :-)
Nem skizofrén, hanem bipoláris zavara van és/vagy paranoiás. De ez érthető hiszen nagy elődjei: Sztálin , Hitler is ebben a betegségben szenvedtek.
@Lencsés lstván: Őszintén szólva nem tudom mi a rosszabb:

-ha valaki név nélkül kritizál, fikáz, benyal stb.
-ha valaki névvel, pofával hazudik, csinál hülyét saját magából és szülőföldjéből
@Lófasz esti fényben: Hej te büszke kommunista! Ha nem választottátok volna meg az elvtársaitokat, akkor most nem tartanánk itt!
@szerénységem: Mert mitől lehetne

@como: Kövesd Ficot, ha neked ez a trend! Hogy ki röhög ki kit, abba azért nem mennék bele. Van, akivel addig se akar eljutni Sárközy vagy Merkel. Na jó munkálkodást Vezérdért, a Pártért!
@messi-asz:
egyetertek, a sok fideszes patkanyt akkor kellett volna kiirtani, amikor bejelentettek, hogy ellpjak a nyugdijakat.
ha akkor gyorsan elkaptuk volna oket nem tudtak volna igy porig rombolni minden. kibaszott ragcsalok, ha az ember nem figyel rajuk krva sok kart okoznak.
@Link Elek: örülök hogy már lehiggadtál. a reggeli és a kv után... ;)
@como:
amikor utoljara szavaztam akkor a fideszre szavaztam. de nem gondoltam volna, hogy amikor hatalomra kerulnek akkor ilyen KIBASZOTT TOLVAJLASSAL oldjak meg a problemakat, hogy rohadna meg minden mocskos fereg fideszes politikus.
@szerénységem: Ja, lemaradt: a feltörekvésük záloga a feltétlen hűség, ezen csodálkozol? Majd ha már fent lesznek tutibiztosan, akkor lehet Brutussá válni, ha úgy hozza az érdekük.

Azért aki közülük nemzetközi vizeken is akar vitézkedni ezután (és van már a feltétlen hűség útján régebbről megszerzett kis hátországa pénzben, ebben-abban), már kezdi hangoztatni, hogy szar van a palacsintájában... Kit lep meg, hogy csak a vakhit elviselhető ennek a hiú majomnak?
@como: Fabius a csótányferkét sem, a 2/3-os, vagy III/III-as? :-) többségű bolseVikit sem kímélte.

@Lencsés lstván: Bátorságod valóban határtalan. Névvel (fura egy névvel, mert nem István, hanem lstván) dicsőited csuticentert. Fizetnek érte, vagy valóban vallásos vagy (fityiszhívő)? Ha fizetnek, szar meló, de megértem. Ha iq-ból vagy hívő, akkor sajnállak. De tényleg.
@como: Miért? Az Orbánt mennyire tartják nagyobb embernek, mint Gyurcsányt? Mert időről időre Brüsszelbe kell mennie a szőnyeg szélére a nem ortodox gazdaságpolitikája miatt? Mondjuk Gyurcsányt igenis fogadták az EU-ban. Putyinékról meg csak annyit, hogy amikor Gyurcsány volt nála, akkor orbán hörgött folyamatosan, hogy miért kell Putyinékhoz dörgölőznie. Most nem is tudom ki az, aki folyamatosan kelet felé figyel! Kína, Oroszország, Üzbegisztán, Türkmenisztán... Lenne számára még néhány ötletem (Belorusszia, Észak Korea). Ne adja fel!
"Orbán nem hülye, csak skizofrén".

Hogy erről miért a kupec jut eszembe, mikor a vak lova a falnak megy.

Nem vak! Bátor.
@wanekus: javagyúgymostmárértem! :-))
@Lencsés lstván: Nem a szavait kellene aranyba foglalni, hanem őt magát. Jó forróba!
@rdos: már kinyomtam tahógyűjtőbe... nem i betű hanem el betű?

hamisítyák ?
@como: Nem Gyurcsányitól, hanem önmagától az a focista ami, varánusz itt most tökéletes képet festett le róla.@Lófasz esti fényben: Kis naív.
@Lencsés lstván: És az aranyba foglalt szavaiból alkotott élethű szobrát forgatni a Gellérhegyen 24 óra alatt körbefordítva, hogy mindig szikráztassa a nap őt le a bűnös városra ragyogva, mintegy tisztítótűzként.

Türkménbasi már megcsinálta a magáét, Kerényi remélem megtalálta már a szobrászokat ehhez a nemes feladathoz.
Ja, és Türkménbasi aranyköpéseit könyvbe foglalták hu.wikipedia.org/wiki/Ruhnama , remélem az itteni írók is hadrendbe vannak összeálltani egy ilyen szent orvbáni léleköblögetést. Kötelező lenne mindenkinek egy-egy fejezetet megtanulni. Jövőre díszkiadással lehetne az 50. szent szülinapját ünnepelni vele. Repiajándéknak is döglenének utána (vagy tőle) a többi vezetők.
két farok csóvál egy kutyát
@Táskás Tóni: Focistának is milyen? Hányad osztályú? Röhej. Legalább abban hasított volna.
itt vannak a színes majmok... hálisten a JESZ az kivétel...

jesz.hu/fotogaleria/plakatok
@a szív fészkei: ez a komcsi coclib hozzáállás... tessék ugy mint én JÓINDULATÚAN:

a focisták közt a legjobb miniszterelnök,
a miniszterelnökök között a legjobb focista...

naugye...
Csak kicsit is hallgatna valaki másra Matolcsyn kívül.Könyörgöm.
Ha tudná, hogy most mennyi a 2/3-ad.
@messi-asz: Volt még ilyen dicsőséges focista miniszterelnökünk. Érdemes megnézni a pályafutását. hu.wikipedia.org/wiki/Friedrich_Istv%C3%A1n
magyar túristák a parkolóótomatákra kulturálódva...

enynire szarul megy csipaknak?

mellesleg logikus ha nappal bedobni kell, akkor éjszaka kivenni...

Ne lopj! A kormány nem szereti a konkurenciát!

index.hu/bulvar/2011/11/12/parkoloautomatakat_fosztogato_magyarokat_vettek_orizetbe/
@a szív fészkei: hm... akkor ez sem igaz... sajnálom... én igazán jót akartam...
Ez a "Mi tudunk mások fejével gondolkodni" olyan, mint amikor az ovis először rájön, hogy mások is vannak a világon, nemcsak ő.

Sztem V azért mondta, mert mostanában kezd rájönni, hogy mások is vannak a sakktáblán, akik ugyanolyan erősen tudnak akarni, mint ő.

Akkor mi lesz, ha rájön, hogy azok a mások még nagyobbak is?
@Kőmíves Kelemen: "Ha ezt a helyzetet nem használja ki a bénakacsa ellenzék, akkor tényleg nincs remény."

az ellenzék abban érdekelt, hogy legalább 14-ig maradjanak a parlamentben és kapják a megemelt fizetést.
@laci0011: a gond az, hogy a magyarok mindig kintről várják a megoldást a belső bajra és egy hajszálat se tesznek keresztbe a baj ellen - erre viszont mit léphetne bárki odakintről?
Régi mániám, h a vezetőnek képviselnie kéne minket, azaz elérni, ami a legjobb nekünk.

Még akkor is, ha ehhez néha be kell fognia a száját és lejjebb venni az arcából.

Ehelyett mit kapunk? Egy szélesvásznú arcoskodót, akinek ha beszólnak, nekünk kell azért is szenvedni.

Nem mi vagyunk OV egójáért, hanem ő dolgozik a mi jólétünkért.
@Minerva12: A Matolcsi csinálja azt, amit a focista kitalál. Ezért nem lett lecserélve a kancsi.@Quadrille Lobster: Kellene már szólni neki, szerintem.
@sárkányfő: mikor azt mondta, hogy csökkentettük a svájci frankban levő kitettséget, már szemem se rebbent.
hányan is váltották át a chf-hitelüket forint hitelre? 483-an?
@Lencsés lstván: te nem unod még, hogy minden blogba beokádsz?
a fides véleménye a kormányról a leminősítsek miatt (by nyünyüge)

www.fidesz.hu/index.php?Cikk=131465
www.fidesz.hu/index.php?Cikk=139516
@a szív fészkei: ilyen képeket berakni már tiszta perverzió :-D
le is mentettem.
@a szív fészkei: Na a mellékelt képen kalbászhos rántottát süt éppen, a Hírcsárda nagyon is eltalálta!

Ezt a focista miniszterrelnök-dolgot most találtam,nem tudtam én sem róla eddig. De tanulságos, hová vezet a "fociöltőkben tanultam a politikát"-féle mentalitás, amire oly büszke volt januárban a Paris Match riportban. (ahonnan a fotó is van.)
Félreértitek. Úgy akarta érteni, hogy ő gondolkodik a mi fejünk helyett (és sajnos cselekszik is), mi meg azon gondolkodjunk az övé helyett, hogyan fogjuk túl élni ezt az érdekes "közös tudat" kísérletet. Sajnos a közös tudat nála úgy nyer értelmezést, hogy a mi pénzünk az övé is, a jogaink felett is ő rendelkezik, viszont a rakás szar, ami idetojt bölcsességében (no de melyik fejünkkel is találta ki azokat? Az övével vagy a miénkkel? Már magam sem látom tisztán. Most az ő szemével nézek, vagy a magaméval? Ajjaj, ez a fránya többfejűség, csak a gond van vele:), nos, az meg a miénk is cserébe, ergo takarítanunk kell utána. Okos, okos, nem mondom.
@JohnHenry: Bocsáss meg, ezzel volt teli az a francia bulvárújság év elején. De van hozzá cikk is, na azt se tenné az ablakba!
@messi-asz:
az egy masik.
az indexen lehet ugyanaz a nicke tobb kulonbozo usernek is.
most legalabb 2 Link Elek van, az egyik egy fideszes seggnyalo, a masik gyulol minden politikusnak latszo férget, aki valaha is allamositott
@Quadrille Lobster: "A latin minister szóból ered, amelynek eredeti jelentése ’szolga’, illetve ’segéd’," wiki . Tehát a miniszterelnök a fő szolga.

Jogon nincs latin?
@messi-asz: Ez a vadászkürt-duma zseniális. Meg ők is, ahogy vannak. Ez is hivatalosan helyreigazíttatják majd? :-DDD
@Link Elek: iggeen? én meg azt hittem rossz napod van

"a masik gyulol minden politikusnak latszo férget"

ez a linkelek ez szimpatikus...
@JohnHenry:
orban leghusegesebb seggnyaloja.
mar egyedul probalja meg felnyalni a szart.
de azt az ipari mennyiseget, amit kedves fonoke idecsinal naponta, ahhol a kinai hadsereg seggggitsegere lenne szukseg
@a szív fészkei: van csak nem jártak be... foci volt és fidel itass...
Ez az, www.femina.hu/hirhatter/aremelkedes_cukor_liszt_benzin
amit a Zemberek egyáltalán nem érezhetnek-fizethetnek meg, mert a Vezető megígérte nekik, hogy nem fogják soha, de soha, ha rá szavaznak.

A réti poszáták már más tészta, azok szerintem igencsak szívnak mostanában emiatt... De nekik nem is ígért meg Orvbán a kampányban -a hol mindig igazgat mond - semmit.
@a szív fészkei: ja. De azt kihagytad, hogy 2012-től melyik hónapot fogják Viktorra átkeresztelni. Az áprilist talán? Már csak hogy tudjuk majd '14-es választáson, hogy hova kell x-elni. Csak kitesznek egy naptárat a forradalmi fülkébe (az ugye nem tilos, nem sérti a kampánycsendet), s mindjárt eszünkbe jut. Ravasz, ravasz.
@waszabi: Ha kreatív vagy, így is szavazhatsz www.borsonline.hu/news.php?szexszel-kampanyolnak-putyinek-video&hid=49240 Vagy Dajcskiszel naptárát figyelheted. Attól mindenki megáll a fejlődésben. (meg a putyinos szavazásban is)
@waszabi: és melyik NAPOt...
javaslom a vasárnapot és a decembert...

hétfő kedd szerda csütörtök péntek szombat orbán

január február március április május június július augusztus szeptember október november viktórus
benzin 500 Ft/l, € = 400 Ft, 2 hét alatt "rend" lett, orvosok & ápolók menekülnek az országból, cickányintegrációra 120 milliárd, stadion 60 milliárd, mázolmányokra 20 millió...stb.

lehet úsztatni a koronát a nyári Duna jegén

ezt a hányást nyalja fel az összes fitymaszkos dakota szavazó

jó étvágyat parasztország !
@waszabi: Rajta, csináljuk együtt! - a fenti filmecske szövege Remélem, ezt is lenyúlják, mint hajdan a Forza Italiat!
@a szív fészkei: tisztára a 80-as évek feelinget idézi a cikk.
Azért ügyesen visszavisz minket a miniszterelnök úr a szocreálba - életszínvonal, adósság, jogrendszer és államforma tekintetében is. Dolgozni csak pontosan, szépen, persze.
Nem tudom feltűnt-e másnak is, de a Köztársaság szó már kikerült az ország nevéből. Talán, hogy ezzel ne kelljen bajmolódni a visszakommunizálódás során.
De nyugtassatok meg, hogy lesz újra 10 ftos kőbányai, meg 12 ftos szofi is, meg két forintos metró. Legalább ennyi örömünk legyen. Ugye lesz?
Kétfejű hehe.
Jó poszt, ismét jót szórakoztam :-)

Karinthyt ferdítve:
"Álmomban két macska voltam" ..és kergettem a saját farkunkat.
@a szív fészkei: @waszabi: a zorbán szabadságharcának két fő fegyvere van...

a gyenge forint és az infláció...

(igaz ez már nem fog működni... de ezt ők fogják belátni utoljára)
@a szív fészkei: hát tavaly óta együtt szexelünk, nem? Nekem úgy tűnik, hogy ők szopatnak minket:) Szerencsére eddig a 2/3-ad volt a mániájuk, remélem nem jut eszükbe a mélytorok...:)
@waszabi: Szocreálban nem fetrengtek hajléktalanok mindenhol. Legalább. Lesz 3.60-as kenyér, tej (euróban számolva.

Ebben- szoci - nőtt fel a drága, kár volt belé Oxford egy percre is.
@messi-asz:
a gyenge valuta csak akkor er valamit, ha nincs inflacio, es a belfoldi uzleti vilag exportra kesz. vannak termekei, vannak kiepitett piacai az egeytlen problema, hogy kicsit jobb arat kene nyujtaniuk.
na Mo-nak ilyenek nincsenek.
a magayr exportot nehany multi jelenti, akik nem fognak arat csokkenteni, a forgalmuk sem fog novekedni, csak mert esett a forint. a profitjuk persze noni fog.

a gyenge forint csak arra jo, hogy rengeteg vagyont lapatoljon at az audi/mercedes/suzuki/opel tulajdonosaihoz.

ha lenne 10000 kis/kozepes ceg aki folyamatosan exportal, akkor lenne ugyanaz a helyzet, mint kinaban. akkor segitene a gyenge valuta.
A hét hazugság-krónikája (csak a bizonyított, minősített, lebukott esetek):

1. Hoffmann Rózsa
Hazugság: Nincs is semmilyen melléklet.
Valóság: Nemhogy van, de még alá is írta.
fn.hir24.hu/allaspont/2011/11/08/harom-mondat-a-hazugsagrol/

2. Giró-Szász András
Hazugság: A hitelminősítőknek nincs felhatalmazásuk.
Valóság: Van, mi bíztuk meg ezzel őket.
www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20111111-a-kormanyszovivo-szerint-a-hitelminositok-azt-a-munkat-sem-vegzik.html

3. Szijjártó Péter
Hazugság: Orbán és az amerikai nagykövet találkozóján semmilyen amerikai tiltakozás nem volt.
Valóság: Szóbeli tiltakozás (szóbeli "démarche") volt a sarkalatos törvények miatt.
www.origo.hu/itthon/20111112-szobeli-demarcheban-fejezte-ki-aggalyait-orban-viktornak-az-amerikai-nagykovet.html

Néha pihenhetnének egy fél órát. Csak úgy. Kipróbálni milyen érzes nem hazudni.
@waszabi: Igazad van. Davaj, davaj! - apámat is így noszogatták a fegyveres őrök az orosz fogolytáborban. Kábé ennyire önkéntes élmény Orvbánékkal a fülkeszex. A többségnek, mert látható, vannak lelkes partizóik azért még mindig.
@sárkányfő: Szijjártó némán sakkozott: lehet, hogy volt az félóra is Londonban. Minden vágyad így teljesüljön. :-)))
Kedves Varánusz - és minden előttem szóló,

A "képesek vagyunk egyszerre több fejjel is gondolkodni" kifejezés tükörfordításnak tűnik, mégpedig az angol "think with many heads" kifejezésé és körülbelül annyit tesz magyarul, hogy képes más szempontból is rálátni dolgokra.
Pl
"I have got my accountant head on" = "Könyvelőknt gondolkodom, konyvelő szemszögéből látom a dolgokat".
"I have got my social worker head on" = "Szociális munkásként, szociális munkás eszémmel"

Remélem világos, hogy mit is takar ez a kifejezés - a fordítás soha nem volt az erősségem.

Egyszerűen arról van, szó, hogy a külföldi közönségnek angolul érthető szófordulatott használt és nem valami "dakota közmondást" amit vagy nagyon körülményes lett volna lefordítani vagy lehetetlen.

Józan paraszti ésszel - with my layman head on - ez a kifejezés kimondottan a külföldnek szólt.

És mindenkinek, aki Orbán Viktor "védelmezését" zokon veszi tőlem, megjegyzésem célja, mindössze a kifejezés értelmezése volt, nem valaki vagy valamelyik politikai oldal védelmezése, sárba tiprása.
@waszabi:
Szeretett vezérünk magassága 2/3.
Potenciája 2/3.
Beszámíthatósága 2/3.

Stimmel.
@Link Elek: bocsi, de van különbség Kína és köztünk. Ők a legtöbb nyersanyagot és belőle alkatrészeket, félkész termékeket a saját gyenge jüanjukból finanszírozva állítják elő otthon. Mi meg ezeket ajróért, dollárárt importáljuk. Az export termékeinkben az import beépülési aránya 80% körül van. Ergo a gyenge forint még az exportot is agyonveri szemvillanás alatt. Egyébként sok kkv él exportból, még ha a volumen nagy részét nem is ők teszik ki. De ők is tönkremennek, versenyképtelenek lesznek a fenti arányok miatt. Mi csak Magyarmatország vagyunk kb, amelyik az ocsó munkaerőt és költségeket teszi hozzá.
@a szív fészkei: Hja, hány embert lehetett volna oxfordba küldeni helyette... de pont egy kisebbségi kellett, mert az olyan jól mutat.
@como: Ez napnál világosabb :-)
@a szív fészkei: hát azért majd felébrednek, ha nem kapnak levegőt a bránertől. Akkor jön az öklendezés, meg a hirtelen kijózanodás pillanata, hogy ez mégse olyan jó a valóságban, mint filmen. Akkor szállnak el az illúziók. Sebaj, van ez így néha még a profiknál is.
Istenem, de jó volna, ha megtanulná végre mindenki, hogy a skizofrénia NEM jelent tudathasadást, a kettőnek vajmi kevés köze van egymáshoz.

Orbán meg egy nárcisztikus, cezaromán, messiás-komplexusos faszkalap.
@waszabi:
Január --> Paliuár
Február --> Kósalember
Márciusból --> Máriusz
Április --> Ánnamárius
Május --> Lázárius
Június --> Kövérius
Július --> Viktorius
Augusztus --> Anikóus
Szeptember --> Szíjpetember
Október --> Matolcsember
November --> Rogántonember
December --> Meggyesber
@a17d12is:
Szerintem mindenki vette a lapot, ne aggódj.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: hu vazze, de nehéz lesz ezt megtanulni. Hát még ha visszahozzák hivatalosba a rovásírást is, akkor leszünk bajban. Merthogy úgy is lehet írástudatlanná tenni egy népet, hogy ismeretlen nyelvet tesznek hivatalossá. (Lásd: katólikus egyház latin használata évszázadokon át). Aztán elég annyit törvénybe iktatni, hogy aki nem tud rovásírással voksolni, az nem szavazhat. Vagy ilyesmi.
Hm, nagyon elszaladt a vicces kedvű fantáziám...de nehogy valóra váljon.
@waszabi: nagy lópikulát áprilist! nem akarom a születésnapomat "viktor havában" ünnepelni!

legyen inkább a 15. hónap neve Vikoriús, 13-14. havikban úgyis menők vagyunk.
@Lófasz Hadnagy: fel se tételezed, hogy neki autentikus, eddig nem ismert betegsége van?
Bástya elvtársat meg meg sem akarják gyilkolni? Nem fog neki örülni, hogy közönséges tünetegyüttest diagnosztizálsz, interneten keresztül:)
@waszabi: én a 60 forintos dollárt szeretném :-/
@a17d12is: A sárba már elég régen beletiporták magamagukat a angolul sziporkaszörény fijúkák csak sajna, velünk együtt.

Külföldre szóló értelmezés ez csupán, na ja: csak akkor miért nem értik azok a nagyon hülyék ott?? Miért írhatja egy külföldi, angol anyanyelvű!! - mellékesen egy gazdasági lap, a FT blogolója - , hogy ezekkel a csodás intézkedésekkel Magyarország az a kanári, amit leküldenek a bányába (megdögleni, ha sújtólég=gáz van ott, és márpedig van. Sőt generálva) www.nol.hu/gazdasag/wall_street_journal__magyarorszag_a_valsag_kovetkezo_aldozata
@JohnHenry: gondolod, hogy szociálisan kérdőívezni fog a kérdésben?
@como: te oxigénhiánnyos!az egész fidesz onnan bújt elő.ez nem zavar?meg az elején nem szerették a papokat sem.a kaméleon egy szürke veréb ,hozzájuk képest.te meg egy köcsög
@a szív fészkei: Én mindössze magát a kifejezést "elemeztem" és nem Orbán Viktor politikáját.
Jaj istenem, csak két év múlva lesz 50 éves! Na mindegy, lesz idő nagyon sok szép Orvbán Apánk megáldá a magyart szobrot pistikálni. Én meg hogy rákészültem...
@a17d12is: Értlek, csak kicsit tovább mentem. Mert ugye a Nicsak, ki beszél??-effektus jutott eszembe róla, bocs.
Halj meg, zsidó! Halj meg!
én két dolognak örülök:DDDD a NEMEZTI FIDESZ BANDITÁK ÉS KISZOLGÁLÓI mind SZÁMON LESZNEK KÉRVE ÉS NAGYON KEMÉNYEN ELÍTÉLVE!
A nemzeti Rohadék Szarjankó Temetés is KÖZELEG !!!!!
@a szív fészkei: Amúgy Sándor Klára, aki ezt kutatja, volt szadeszos képviselő.
Ej de tréfás hangulatban évődtök itt!

Az nem lehet, hogy O.V. alapvetően egy jószándékú úr, csak kicsit paranoiás, és nagyon buta?

Szerintem stimmelne a tünetekből kiindulva.
@JohnHenry: khm, zavar van a téridőkontinumban. Egyeztessük óráinkat: a 10 ftos sörhöz 20/30 ftos dollár tartozik. 80-as évek eleje, nem a vége. Ha már időutazunk, nem 89-ben kéne landolni, annak mi haszna? Legyen egy kicsit jó is, pár nyugalmas év, kis bárányfelhőkkel az égen - legfeljebb picike áremelések januárban, ilyesmik - nem de?
@a szív fészkei: kösz, inkább az angolba feccölök, ha már tanulni kell. Hátha esetleg menni kell, akkor én is balról jobbra haladok, nem a sztyeppe felé:)
S így úgy leend, akkor hiába invesztáltam a rovásírásba, a hülye angolok kiröhögnének.
(Ezt most a saját fejem gondolja - megnéztem a tükörben:)
@miva?: Jószándékú, ha paranoiás? Mert akkor mindenkiről a legrosszabbat feltételezi, ezért elkezd ellene védekezni, ellentámadni és abból mi jószándék sülhe ki???

Nekünk volt egy édes , aranyos, de tényleg áldottan aranyszívű szomszédasszonyunk, Margit néni. Etetett, itatott, olyan grenadírmarsot azóta sem ettem, mint nála. Aztán későidős korára megzakkanva paranoiás lett: apámnak bizalmasan elmesélte, hogy a kulcslukon kis emberek szökdösnek be hozzá. Majd beszerezett egy baltát is mindehhez -ezt is elregélte ártatlan kék szemekkel. A végállomás egy elmegyogyó lett haláláig.
Orbán nem skizofrén, hanem személyiségzavarban szenved, ezért Bécsbe szokott járni kezelésre.
@waszabi: DE pártunk és kormányunk azokban a vérzivatarosokban ara nagyon vigyáztak hogy valaminek az ára le is menjen: a tigrisszeletelő gép például nagyon kedvezményesen volt elérhető. Na ja, akkora kereslet nem volt rá...
@waszabi: De lehetnél büszke, miközben röhögnek.
@orbánmentesítő:
Nem fogod elhinni!
Már hiányoltam, hogy a mások által tahótlanítottakra nem dörrensz rá!
Engem szórakoztatnak a halvány kísérleteik, de annyira nem, hogy írjak hozzájuk bármit is.

De! A stílusodra azért elég érzékenyek szoktak lenni.
Mondom magamnak, végig olvasom a hsz-eket, és elkezdelek hiányolni.
Nem kellett!:)
@(त्वष्टृ): Bécs, Döbling, Graz - eddig ennyi kezelési helyet hallottam 21 év alatt vele kapcsolatban.
a jevró 310-315, a sevjci frank meg 250. az eu baszogat, mert végtörlesztünk (ha majd zsé kell és esetleg adnak 5%ra jevró alapon mi meg kitaláljuk 2040ben, hogy hát az nem és, mert akkor épp csak 4,9% a kamat???)

fel kéne ébredni, a pszichopata nénitől kézcsókot fogadó barom úgy teszi tönkre 20 év eredményét, hogy csak na. eu + schengen, akinek ez smafú, ajánlom pl a posztszovjet kaukázust, van difi. és én a jelen Mo mellett szavazok, nem a "fényes keletre", mert látom a difit!
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
Másnak sem örülnék, de hogy születésem havát szijjjjjártóval csúfold meg?
Na! Ez durva!
@a szív fészkei: az ápolót döblingben kirugtuk, mert elfelejtette bekészíteni a pisztolyt.
sajna azóta nem járt nálunk, pedig a pisztoly be van készítve.
@a szív fészkei: a komment után jutott eszembe, hogy lehet, meghívnának Oxfordba tanítani, holtnyelvek szakon. Mer'azok gondolnak a jövőjükre, miszerint nem árt jóba lenni egy gyorsnaszáddal.
egyebekben, a választókat is minősíti, kit választanak...
"a magyarok hátán szántani is lehet, csak legyen nemzeti színű az eke"
@a szív fészkei: ááá, megvan! A Széchenyi terv is ott pattanhatott ki (valamelyik) fejéből, amikor látta az emléktáblát a gumiszobában:)
@Bruhahahahihihi: Sértődés ne essék, de nem vagy Te kicsit naiv?
(felelősségre vonás kérdésében? Mert temetés előbb, vagy utóbb lesz.
Tudod! Nem volt még olyan repcsi, ami fent maradt volna, nem volt olan ember, aki életben maradt volna a zidők végeztéig!)
@jjoey: de lehetne, hogy azok kerüljenek a kupac tetejére, akik megszavazták? Én szívesen elleszek a kupac alján, a második sorban is. Aki legény este, legyen legény reggel is.
Hát én mielőbbi gyógyulást, gyors javulást kívánok O.V.-nak mindannyiunk érdekében. Nekem már az is elég lenne, ha feltünedeznének körülötte kompetens tanácsadók, miniszterek, államtitkárok, stb...
Az mégiscsak tragikus, ami most tapasztalható. Meggyőződésem, hogy még könnyedén lehetne minden posztra találni Fidesz-szimpatizáns hölgyeket és urakat úgy, hogy a munkájukra az ellenkező oldal hőbörgői is büszkék lehetnének. Az is meggyőződésem, hogy egy év múlva ezeknek az embereknek 0%-a lesz hajlandó lejáratni a szakmai tekintélyét azzal, hogy az akkori állapotok között O.V. mögé álljon. A választások után talán még balos érzelmű emberek is hajlandók lettek volna szakértelmükkel támogatni a kormányt, ha az igényelte volna a valódi nemzeti erőforrásaink legjavát tervei elérése érdekében. Ma még talán lehet értelmes embereket találni, de nem kell sok idő, hogy ugyanúgy letagadja mindenki még azt is, hogy rájuk szavazott, mint ahogy az MSzP-t letagadták nem is olyan rég.
@Muster Mark: mi bajod a zsidókkal köcsög? szerintem kifejezetten előnyökkel járnak. nem soroom mind fel, de pld el sem tudod képzelni, hogy mennyivel jobb amikor nem akad a hiányzó fogam melletti kettőre a fityma
@waszabi: hagymá azzal a hülye egyetemmel, mit vágsz fel vele?
@Bruhahahahihihi: csak nehogy ránkfagyjon a mosoly, kicsit félek, nem akarok még tíz év gonosztörpét, tuti szétrohad a májam addig
@waszabi: :-DDD Valami flintát is elhelyezhetnének ott... Ha már echte hagyományőrzés.

@miva?: Nagyon megható, hogy őszintén aggódsz érte, értünk, de nem tűnt fel, hogy soha!!! normális, igazi komoly szakembert nem láttál körülötte? Csak ködfalókat, holdra ugatókat, neki hajbókolókat. Maga mellé veszi most azonnal Mellárt? Nem, mert az az ember képes ellent mondani neki.

Ő, I.Viktor cárisszimusz nem tévedhet soha: szerintem ez a betegsége lényege, mert annyira retteg önmagától, önnön kicsiségétől minden értelemben, hogy soha nem ismerheti be a legkisebb bizonytalanságát sem. Hát még hogy nála értelmesebb (noch dazu magasabb) emberek rá is mutassanak ilyenjére nyílt színen!!!

Egy valódi államférfi belátja, sőt beismeri a hibáit, mert tudja, hogy esendő emberből rakták össze a futószalagon. (Még a hatalmas szultánok is így gondolták, hisz hibátlan szerintük is csak Allah lehet.)

Körülveszi magát tehát egy jó miniszterelnök minden szakma kurva okos, művelt, világban elismert legjobbjával és brainstormingol velük, a vitában akár néha alul is maradást kockáztatva folyton. De így fejlődve.

Itt mindenki Viktor Atyuska magyar hangja különböző zsíros posztokra rakva, teháte szük ágában sincs ellenkezni vele. Mert akkor kiesne a kanál a szájukból, ill. ki lenne rúgva.... Hegedűs Zsuzsa szégyene lassan a szociológusoknak a buta dölyfével, minden empátiát nélkülöző hozzá nem értésével. Meg a többi holdkórosa, élén Kerényivel a művészeti ámokfutásban.
@waszabi: jó meglátás. tüntetéskot is a 8. sorban kell lenni legalább, 7 emberen még átmegy a lövedék...
@rеgrеss: otthon főzöd a jövadómentes sört a páleszhez, hogyohad a májad?
Másrészt lehetnétek hálásak is O.V.-nak!
Ki másnak köszönhetnénk az elmúlt 20 év legszórakoztatóbb közéleti személyiségeit?! Torgyán doktortól Doktor (:D) Dajcson át Szijjártóig.
Ezek a legendás idők, és ezek művészeti feldolgozása adja majd nemzetünk erejét sokszáz éven át.

"Amikor saját kézbe kaptuk a gyeplőt, kafkai helyzetet teremtettünk a fülkeforradalommal, hogy görbe tükröt tartsunk az egész emberiség felé! 20000 Ft-ra büntettük a hajléktalanokat puszta létükért, Körbehakniztuk a világot, mindenhol ékes tanúbizonyságát téve határtalan ostobaságunknak, és önmagunkat az érvénybelépés évében börtönbe juttató alkotmányt adtunk a népnek, pedig a nép ezt egyáltalán nem akarta. Mindezen események fölött egy legendás hejesíró lángelmélye ívelt át, mint szívárvány, öszefoggva a nemzetet, és mi mind mosolyogva, türelmesen sort állva vártuk, hogy megtekinthessük az elmúlt 100 év történelmét bemutató festményeket, melyek megtekintésére kötelezett minket az alkotmány 2012-es kiegészítése, és amiért fejenként 100000 Ft-ot kellett csak fizetnünk - a megtekintésért. A nyugdíjasok és a karonülők 15% kedvezményt kaptak, de ennek ellentételezéseként megtekintés után fennhangon kellett üdvözölniük 8 órán keresztül a Vezért a kígyózó sorok mellett."

Valahogy így képzelem
@sárkányfő: Nem akartam minden sárkányok sárkányát megsérteni.
Csupán a fő sárkánnyal van bajom. S az nem a sárkányfő.
Bár ha fő a sárkány akkor lehet, hogy nem lesz fősárkány.
Biztos, hogy nem kevered a szezont a faszommal?
Amennyit olvastam a poszból, abból nekem az jött le, hogy szerinted a kettős személyiség = skizofrénia, holott erről szó sincs...
Mindent egybevetve nekem van több Fideszes politikus ismerősöm - majdhogynem barátom. Igaz, nem ülnek a parlamentben, de megíei közgyűlésben, polgármesteri székben akad közülük néhány. Őket őszintén sajnálom, Nagyon gyorsan változtak örömtől sugárzó, tettvágytól duzzadó fiatalemberből tekinteteket kerülő, lesütött szemű öregedő emberré. Persze nagymamám nagyobbat szív a történettel, mint ők, de azért van néhány, akiért tényleg vérzik a szívem.

Bocs, hogy eltértem a tárgytól, meg a tréfás hangnemtől.
megy a gépem a jobb világ felé, csá-csumi-csá
@rеgrеss: hát a humorod hol hagytad? Olvass vissza egy kicsit, hátha meglátod, hogy félreértetted:)
@jjoey: szép is lenne nekem kelene főzni, agyon is rúgnám az asszonyt
@waszabi: most meg azzal jösz, hogy nem tudok olvasni? nem kell ahhoz egyetem, faszombeléd
@miva?: igazad van... ahogyan rákosi ból is van jóindualtú és rosszindulatú...
@miva?: tudod, már unom, hogy az életem legendás időkkel telik el lassacskán. Mondhat a víg-tor, amit akar , de én igenis szeretnék jobban élni. Ezzel az egy személyiségemmel, meg fejemmel. Meg nem akarok mások életébe beavatkozni, elég nekem az enyém - és elég, ha hagyják, megcsinálom én magamnak, nem kell segély hozzá. Észt se kérek, az is van elég. Suszter maradjon a kaptafánál, a törpe ne akarjon a toronyórára hugyozni lentről, mert zuhany lesz belőle. És ha mindezt magának csinálja, még alamizsnát is adok neki, ha rászorul, de a saját hülyeségével ne sodorjon a saját szarába, lesz szíves. Menjen vissza oxfordba és tanuljon még egy picinykét, hátha ember lesz belőle. Mármint becsületes, normális magyar, aki szeret is dolgozni, meg tud is, aki ért is ahhoz, amire vállalkozik, nem csak a szája nagy. Olyan, mint akiknek az adóján ő eléldegélt az elmúlt 20 évben munka nélkül. Bizisten megszavaznám neki a biszkunyugdíjat, nem sajnálnám tőle, csak húzzon már el a Tokajba szőlőt kapálni meg törkölyt főzni, az irányítást meg hagyja normális emberekre, akik értenek is ahhoz, amit csinálnak. Már Mekk Elek is forog a sírjában attól, amiket ez csinál.
Ezekhez nem jutott el a keleti szél&dölgődő nyugat orvbáni filozófiája? [..]"Dr. Kim Byung Gun (plasztikai sebész) szerint a kínai és a koreai páciensei szeretnének úgy kinézni, mint az amerikaiak. Szöulban több száz klinika van. Ez Ázsia plasztikai sebészeti fővárosa.

A doktor így folytatta: "Így sokkal jobb munkákhoz juthatnak."
www.diagnozis.hu/megrazo_trend_az_azsiai_plasztikai_sebeszetben/
@rеgrеss: nyugtassad le magad, mer kénytelen leszek nyakonvágni, ha kötekedel. Oszt lehet, tömegverekedés lesz belülle, mer nem lehessen tudni, épp kinek a feje van azon a nyakon. Értel, ugye? Na azér...
@miva?: És az arcképével díszített papírzászlókat lengetni. Én konkrétan emlékszem, hogy kell ezt, Lónya bácsinak is rázogattuk, nem volt mese.

Nekem ez időutazás, csak azok a jó kis megmondó zenekarok már seholse. :-((

Bocs megint, de a barátaidat kalasnyikovval terelték a Fidesz környékére? Valami üzletet csak-csal szimmantottak benne, hogy emellé a szörnyszülött mellé álltak teljes mellszélességgel. Hogy ilyen, ez nem most derült ki. Csak a szeretné kétharmad ezt elhitetni, hogy á megváltozott a drága, és jaj de csudálkozunk rajta. Nem, ez a véglény ilyen volt. Kérdezd a hajdani barátait from Ménesi út.
@rеgrеss: Mióta főznek nők sört? Nem férfimunka az? hvg.hu/gasztronomia/20110711_sorfozes_pinkus_muller

Irigylem egyébként kedves b. nejedet, mókabóka lehet az élete melletted.
@waszabi: Tokajt eladták, nagyon szar bort termeltek, direkte külön kategóriát kellett kitalálni rá, hogy át lehessen mégis venni. Nem tudom, hol kapálhatna.
Paraszt bácsi megy haza, vállán ásó, kapa, stb. Jön egy A8-as minisztériumi Audi, mint az állat, tetején kék lámpa villog, kanyar, kicsúszás, nagy tölgyfa, csattanás, csend. Az utasok kirepülnek az autóból.
Bácsika látja, nem mozognak, ásó elő, négy sír készül, sírhant felpúpozva, gallyakból kis keresztek készülnek, bácsika a jól végzett munka után leül és rágyújt.
Rendőrautó, mint a mérgezett egér, fel-alá rohan, majd bácsinál megáll és érdeklődik, hogy hova lettek a roncsból a magas rangú fideszes politikusok. Bácsi int, hogy itt vannak, eltemettem őket.
Rendőr kérdezi, nem lehet-e, hogy valamelyik még élt.
Bácsika válaszol: " Egyik-másik mondta, hogy ő még él, DE ÉN EZEKNEK MÁR NEM HISZEK..."
ha a Vitya pa(j)táshoz eljut, hogy a népe milyen ellenséges és borulátó a kormány terveit illetően, illetve a fényes közös jövőt...

akkor megteszi a szükséges lépéseket:
(neeem, nem le mond-e)

hanem megalapítja a Magyar Nép Jókedvéért felelős Intézetét
Paraszt bácsi megy haza, vállán ásó, kapa, stb. Jön egy A8-as minisztériumi Audi, mint az állat, tetején kék lámpa villog, kanyar, kicsúszás, nagy tölgyfa, csattanás, csend. Az utasok kirepülnek az autóból.
Bácsika látja, nem mozognak, ásó elő, négy sír készül, sírhant felpúpozva, gallyakból kis keresztek készülnek, bácsika a jól végzett munka után leül és rágyújt.
Rendőrautó, mint a mérgezett egér, fel-alá rohan, majd bácsinál megáll és érdeklődik, hogy hova lettek a roncsból a magas rangú fideszes politikusok. Bácsi int, hogy itt vannak, eltemettem őket.
Rendőr kérdezi, nem lehet-e, hogy valamelyik még élt.
Bácsika válaszol: " Egyik-másik mondta, hogy ő még él, DE ÉN EZEKNEK MÁR NEM HISZEK..."
Na e szerint www.femina.hu/terasz/tenyleg_eljon_a_vilagvege_2012_ben_a_nasa_valaszol már tényleg csak Orvbán hozhatja el a világvégét jövőre. Maja lovak figyelik is erősen. (ha a dakotáknak is volt naptáruk,akkor azoké is.)
Javaslom Chubakát pénzügyminiszternek! Talán a vuki nép nélkülözni tudja őt, amíg mattolcsi sz@rát eltakarítja, esetleg még Chikán is szóba jöhetne!
Ó Nagy Focista, szánd meg népedet, hiszen MÉG KÉR A NÉP!;)
@a szív fészkei: egy politikailag ennyire polarizált helyzetben nem tűnt az ördögtől valónak a gondolat, hogy oldalt kell választani. Nem csodálom, hogy nem az MSzP-t választották. Nem mindenki megélhetési politikus ám. Van olyan, aki a civil szakmájában jobban keresett, nem lop - tudom, hogy nem - és a felesége időről időre szemére is hányja, hogy az ő közösség iránti elhivatottsága miatt az egész családja jövőjével játszik, ráadásul a település lakói lassan azonosítják Szijjártóval meg Orbánnal, stb. Pedig a konkrét település vezetését mellesleg igenjól csinálja.

Ne gondoljátok, hogy a szavazópolgárok 2/3-a idióta. A fideszre leadott szavazatok legalább fele annak volt köszönhető, hogy azt gondolták sokan, hogy ennél rosszabb már nem lehet. Hiába sírtam én itt a blogokon is, meg egyéb fórumokon, vagy személyesen, hogy sok különböző pért kell, és hogy a demokrácia azt jelenti, hogy arra szavazunk, akivel legjobban tudunk azonosulni, nem pedig valami hülye szavazathasznossági stratégiába bonyolódunk. A legtöbben igenis az MSzP-t leváltó legnagyobbra voksoltak. Ezért én leginkább Gy.F.-et tartom felelősnek azért, hogy egy ilyen problémákkal küzdő személyiség 2/3-ot kapott. Ettől O.V. cseppet sem lesz rózsaszínebb, de azért az MSzP is elmehet a picsába, no
@waszabi: 35.00 Ftos dollárhoz 5 és 8 forintos csapolt korsó sör tartozik, amikor egy 50-esből degeszre belakva és részegen távozhattál egy étteremből...esetleg még a Kárpátiából is és egy piroshasúért a taxis elvitt Csepelről a Dobogókőre :))))))))))) és ha nem csalódom az átszálló 1.50 volt a bérlet meg ...a BKV...
@a17d12is: Lehet, hogy rosszul tudom, de szerintem a kifejezes helyesen:

put your accountant's HAT on tehat semmi koze a head-hez
ez roppant erdekes. csak azok kommentelik az ilyen posztokat, akik nem voltak benne a ketharmadban? vagy most nyivakolnak, hogy akit megvalasztottak, az nem tud a szarbol nyomban aranyat csinalni? vagy mi tortent, elvtarsak?
Daniel KEYES

AZ ÖTÖDIK SALLY

Bár a könyv nem mai,és nőről szól...

Sok jót nem várok.
Oké, hogy minden miniszterelnökünk idióta, meg skizofrén meg alávaló köcsög.
De valami építő ötlete nincs véletlenül valakinek szardobálás helyett/mellett? Csak mert majdnem minden ellenzéki párt fokozottan kussol a parlamentben.

Vagy már minden mindegy alapon várják az elkerülhetetlennek tűnő háborút?
@bársonyszemű borbála:"ez roppant erdekes. csak azok kommentelik az ilyen posztokat, akik nem voltak benne a ketharmadban? vagy most nyivakolnak, hogy akit megvalasztottak, az nem tud a szarbol nyomban aranyat csinalni? vagy mi tortent, elvtarsak?"

Az első kérdésedre megkapod a választ, ha tükörbe nézel!
A másodkra azt mondhatom, hogy a fütyisz igérete nem az arany volt, hanem inkább a gyémánt, ha már képletesen beszélünk!
A harmadik kérdésedet a fütyiszes eeetááásak költőinek gondolták, így nem válaszolnak rá!;)
@bársonyszemű borbála: vagy mi tortent, elvtarsak? semmi különös... lazícs: mész a tahótlanítóba
@orvian: Mindenki ettől Az Ötödik Sallytől van elájulva. Pedig van egy sokkal jobb és érdekesebb könyv:
Zoran Drvenkar - Halálos ajtó

Ajánlom a kedves érdeklődők figyelmébe.
Kedves Borbála ha éltél az "elvtársas" rendszerben(felnőttként),akkor Te is elvtársnő voltál.Ha meg nem,akkor csak szajkózod a hallottakat.
Nyilván én is az voltam.Csak nem párttag.
@bársonyszemű borbála: Az a baj, hogy az aranyból és minden keze ügyébe kerülő dologból viszont, sitty-sutty tudott szart csinálni, mert unortodox az ő kordbársony lelke.
@a szív fészkei: "Egy valódi államférfi ...
Körülveszi magát tehát egy jó miniszterelnök minden szakma kurva okos, művelt, világban elismert legjobbjával..." Pont.

Aki nem képes felismerni a szakma okos, művelt, világban elsimert legjobbjait,az mitől lehetne valódi államférfi? Az elmúlt 20 évben láttál a magyar égen ilyen ( álló )csillagot? Nekem csak hulló ( és felejthető )csillagok rémlenek.
@NA YA!: nahat, en biza nem szavaztam, ugyhogy nem tudom, ki hogy mit csinalt, hogy ez jott ki belole. de demokracia leven, lehet ugatni, sot lehet menni kepviselonek, es lehet partot is alapitani, ha mar annyira jol tudja mindenki a dorgest.
Egyre irracionálisabbak a megszólalásai, nem vettétek észre?
@Husz_János_Puszita: Szerintem csak egyre inkább a zöld-párti eszméket követik. Most még csak ott tartanak ebben, hogy gyalázatos mennyiségű zöldségeket beszélnek.
@bársonyszemű borbála: Te nem szavaztál,csak szereted azt ami van...
És Te felelős állampolgár vagy?
Az első "pofonig" biztos.
Minden egyes beszéde egy lehetőség a szereplésre, egy óriási színjáék minden egyes pillanata. Tipikus kedves vezető ne bántsátok :D
persze, hogy skizofrén. Ez egy percig nem volt kérdés, itt kezelik:
www.privatklinik-stradegund.at/
@bársonyszemű borbála: “Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba …” (Széchenyinek tulajdonított mondás)
@orvian: Kedves orvian! En nem vagyok magyar allampolgar, de egyutt erzek veletek.
@bársonyszemű borbála:"ha mar annyira jol tudja mindenki a dorgest"

Csak nem valami nyugaton szakadt honfitársunk vagy, aki már nem ismeri a dörgést, akarom mondani félig elfelejtette az anyanyelvét? Esetleg a román, vagy a szlovák nyelv már felülkerekedett az elmédben?;)
@Qeatzkoatl: "Mióta élek, kimondhatatlan vágy létezik lelkemben Magyarország kifejtésére."
Ezt is Ő mondta.
Nem !nem, én megfordítanám a kérdést...
mégpedig így...nem csak skizofrén HÜLYE is!
A döblingi még fogat kuntschaftokat?
@orvian: Megtaláltam és itt megtaláltam az általam ismert a folytatását is. Nem merem beírni ide, de te olvasd el.
@(त्वष्टृ): Bécsbe? nem Grácba? Vagy mindkét helyre? Na most teljesen összezavarodtam.
@waszabi: Hm, nagyon elszaladt a vicces kedvű fantáziám...de nehogy valóra váljon.

Sajnos nem szaladt el a fantáziád. Fideszes logika szerint pedig abszolút nincs fantáziád.
Legújabb sziporkájuk pl. az, hogy a 70 évnél idősebbek lemondhatnának az általuk kedvezményezettek részére a szavazati jogukról.
Magyarán ő nem megy el szavazni, de mondjuk az
általa kedvezményezettnek megjelölt fideszes aktivista helyette is voksolhatna.
@NA YA!: Esetleg egyik sem, de azert drukkolok nektek, polgartarsak, hogy jojjetek ki a szarbol valahogy. Hajra Magyarorszag, hajra magyarok! :)
@bársonyszemű borbála: előbb még "elvtarsak" voltunk, most meg már "polgartarsak"? Szerintem téged rákosi pajtással együtt zsuppoltak még ki anno a Szovjetúnióba!;)
@Qeatzkoatl: De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba …” (Széchenyinek tulajdonított mondás)

Hát ez az. Sokaknak hamarabb kellett volna elgondolkodni. Most már eső után köpönyeg.Lehetett volna őket úgy is kormányra juttatni, hogy nem lett volna meg a 2/3.
Mennyivel egyszerűbb lenne most minden.Nem lenne Szalai Annamária, Polt Péter, + 5 fideszes az alkotmánybíróságba, mindenható Szájerné a bíróság felett, és a többi és a többi.Sajna ez a hajó már elment és minden általuk hozott intézkedés csakis azt a célt szolgálja, hogy a buktájuk után a következő kormány ne tudjon kormányozni.Ezért Hegyeshalomnál nyugatabbra minimum életfogytiglan járna. Ráadásul nem is a következő kormánnyal csesznek ki hanem velünk, de cefetül.
@miva?: Elmehet felőlem mindegyik a francba bármelyik oldalról...

Most írta római barátnőnk, hogy mehetne már Berlusconi is sürgősen a köztársasági elnökhöz lemondani, de egy évet így is elkésett. Rettegnek - ott!! - mi lesz velük: tudják, hogy Monti sem fogja megváltani őket, csak visszarántani a szakadék széléről.
Míg nálunk nem mond le a Megváltó ugye, csak lelkesen jelszavakat harsogva rugdos minket tovább a mélybe. És ezt - tudod, elismerve a barátaid tisztességét, miért is ne - látni a kellett volna az embereknek.

Gyurcsány ki lett kiáltva - iszonyú szemétül de profin megszervezett és konspirált műsor után - közellenségnek, miért is? Mert bevallotta - persze nem plénum, csak a saját kis pitiáner júdásai előtt - hogy mi a baj, miért szarok ők mind, és mit kell javítani, ha nem akarunk apokalipszist. Ez miért olyan szörnyű bűn? Kicsit kinézni a busa önző fejünkből?

Az nem az, hogy soha semmit be nem ismer ez a betegagyú fityfiritty??? Loptak a szocik, a szedeszosok, lop mindegyik sajnos. Ezt én balosként nagyon szégyellem. De ma olyan törvénykezés van - jelszó: Polt Péter, atyám irgalmazz! - , hogy meg sem fogható a legnagyobb tolvajbanda. Justicíának nemhogy be van kötve a szeme, de lobotómiát csináltak rajta.

Gyurcsány azért nemvolt ennyire pofátlan: nem a fideszesek adósságeltűntető zavaros múltú Simicskájának a megfelelőjét - mondjuk Puchot - rakta Apeh élére és küldte cinikusan vegzálni a vele nem egyetértőket adóellenőrökkel. Nem baszta meg az Alkotmánybíróságot a saját csahosait beküldve, pártatlanság látszatára se ügyelve. Minek is.

Miért Gyurcsány a Böszme ilyenkor? Még mindig európaibb valamit akart, mint ez a keleti gnóm, akit tényleg valami szpáhi szele fújt ide. Bár ahogy olvasom a török világot, az is sokkal igazságosabb és rendezettebb volt. A saját országát nem merítette ki ennyire utolsó vérig egyik szultán sem.

Hol van a konzervatív ethosz ilyenkor? Úri becsületszó!!! - percenként változtatja a véleményét - játszott ennél valaha?

Hát gondolják át a barátaid az irányultságukat, bizisten, jobban járnak, vagy váltsák végre le ez a diktátort. Aki ízig-vérig máig kiszesebb, mint a Gyurcsány. És dolgozni még annyit se dolgozott, mint az.
@NA YA!: Ne bántsd. Lehet, tőlük fogunk menedékjogot kapni.
@Rodeo36: Ja, a hetvenesek közepén a Lukácsban valamelyikünk azon poénkodott, mi lenen, ha 10!forint lenne a bérlet? Hát majd belelöktük a vízbe, hogy mekkora marhaságot hadovál már itt!

Minden fiatal simán be tudott ülni akár mindennap randi után az Ádámba - Népköztársaság=Andrássy út - tatárbífsztekre. Sörre utána. Stb. Ma próbálja ki hányszor férne ki kettőnek: majd háromezer forint csak 1 adag kaja ebből...
@bársonyszemű borbála: Én soha az életben nem szavaztam erre a te elvtársadra. Ő az, aki az aranyból is szart tud csinálni.
@bebe tv: Tudod, nem úgy van az. Csak negyven felé húzó zsellér-tömeg nem képes rá. Van demokratikus és jogilag is elfogadott megoldás.
Mégiscsak beteszem az idézet végét: "Akkor az a nemzet aljas vagy műveletlen.”
A - nekik - legszebb hagyomány őrzése ma Magyarországon: atv.hu/cikk/20111112_konyvegetessel_mulatjak_a_szombat_estet_a_hungaristak?source=hirkereso

De nem szabad leírni, hogy nácik, mert megsértődnek személyiségjogilag.
Ebből: [..]"A Henter Lilla nevű, szintén ifjú hölgyről aztán nem is szólva. Aki ugyan mindössze 3 millió forintot kapott Gyurcsány-ellenes irattanulmányozásért, ám a hvg.hu szerint az ő forradalmi elkötelezettsége valójában 2006-ban, még tanulóként nyilvánult meg egy petíció aláírásakor, amely így kezdődött: „Mi, ennek a nyilatkozatnak a megfogalmazói kijelentjük, hogy Orbán Viktort a XX–XXI. század Európa-szerte legkiemelkedőbb politikusának tartjuk.”

Ez szörnyű. Mi eddig úgy tudtuk, hogy a nemzetünk legnagyobbja iránti imádat teljesen ingyenes a feltörekvő ifjú nemzedékek tagjai részéről, és kifejezetten sértésnek vennék, ha pénzt vagy állást ajánlanának fel szolgálataikért. Erre föl kiderül, hogy az ifjonti lelkesedést mindig erős számlaműveletek kísérik. A seggnyalás mára külön költségvetési fejezetté vált."
Bár,aljasnak csak keveseket tartok(ill.a többség nem az).
Vajon szijjártó petya, miután a gaz amerikai kutyák csúnyán leleplezték, lemond minden politikai tisztségéről még a hétvégén vagy csak hétfőn a parlamentben jelenti be, ezt a szomorú, de szükséges lépést?
"- a magyaroknak van egy sajátos észjárásuk, ami abban mutatkozik meg, hogy "képesek vagyunk egyszerre több fejjel is gondolkodni"."

Mit kell ezen kiborulni? Hétfejű sárkány rémlik?

orbánya egy feje hazudik mindenkinek.
Egy másik hazudik a híveinek.
A harmadik fej hazudik a szavazóinak.
A negyedik fej hazudik az EU-ban.
Az ötödik fej hazudik otthon az asszonynak.
A hatodik fej hazudik politikai ellenfeleinek (az ő szótára szerint ellenség, akit ki kell nyírni).
A hetedik, a legkisebb, ami folyamatosan látható, a legbutább, a legsötétebb meg röhög mindenkin, főleg azokon, akiknek a hatalmat köszönheti mert az elmúlt 20 éve alatt nem lopott el annyit, mint amennyit az újbóli megválasztása óta kisíbol az állami vagyonból.
Az a helyzet, hogy bármilyen is Orbán Viktor mindenképpen messze a legalkalmasabb arra, hogy MO-t vezesse és képviselje. Én drukkolok neki egy olyan helyzetben ami gyakorlatilag megoldhatatlannak tűnik... Sajnos a lényegi faktorok most nem tőle függnek, hanem az EUn. Aki ezt nem látja és azt hiszi, hogy Orbánnak - vagy éppen az ellenzéknek lenne - van olyan opciója amivel egycsapásra megoldja a nagyon durva problémahalmazt amivel szembesülnünk kell az hülye. Mondjuk az önjelölt hozzáértőkből itt sincs hiány.
@Fax: "bármilyen is Orbán Viktor mindenképpen messze a legalkalmasabb arra, hogy MO-t vezesse és képviselje"

KIKÉREM MAGAMNAK és még párszáz normális embernek a környezetemben...

akit én ismerek az gyakorlatilag MIND ALKALMASABB lenne...

de nagyon sok gyengébb képességű embert ismerek, aki legalább tisztességes... az is nagyságrendekkel javítaná a büdzsét ha nem rabolnának...

a hozzáértés hiánya pedig durva károkat okoz...

szóval a LEGALKALMATLANABB és LEGTISZTESSÉGTELENEBB van most épp kormányon... (fletó hasonló "képességű" volt)
@Fax: Neked legyen igazad(az nekünk is jó lenne).
@barkacs: Te nem látsz át a szitán? Ez provokáció, a nagykövetasszony dédnagymamája 8 éves korában piros masnival a hajában ment a templomba, már akkor bizonyítva ezzel, a család vérkommunista voltát. Mit lehet ezektől várni? Ha kell, készek vagyunk a dunai Tudor sétahajóból és tizenkét kielbotból álló flottánkkal tengeri blokád alá venni az államokat, oszt jónapot.
@Fax:

"Az a helyzet, hogy bármilyen is Orbán Viktor mindenképpen messze a legalkalmasabb arra, hogy MO-t vezesse és képviselje."

Akkor miért nem teszi? Van kétharmada, ami pillanatnyilag arra volt jó, hogy összedobtak egy KövéLacus által is bevallottan egy kalap szart nem érő alkotmányt.
A többiről ne beszéljünk, mert ugyi a nem hívek azért még emlékeznek IstenSzavaPetyus heti ámokfutásaira, amikor még ellenzékben azzal fanatizálta a birka híveit, hogy azonnal csökkenteni kell mindent, adót, benzinárat, stb. és azonnal beindul a szárnyalás. Ha a fent említett birka híveknek nem tűnt fel, szólnék, hogy azóta a 270 forintos benzin 400 felett jár, a többiről már nem is beszélve, amit automatikusan magával rántott az emelkedésbe.
@Fax: de a hejzet amibe lavírozta az országot az tőle függött... az államcsődig való lavírozásban az utóbbi 3 év az ő bűne... nagyon felgyorsította az ÖSSZEOMLÁST...

ez gyakorlatilag már 100%...

én már 2010 elején és mondtam... alkalmatlan gerinctelen RABLÓ maffia banda

de még mindig gyorsnaszád, meg elrugaszkodás meg európa legversenyképesebb meg minden...

EZEKNEK MÁR MINDENNAP EGY AJÁNDÉK...

www.portfolio.hu/gazdasag/meg_kozelebb_a_bovlihoz_mar_biztos_a_leminosites.158248.html?
@a szív fészkei: "Gyurcsány azért nemvolt ennyire pofátlan"

Áááá.. Nem... Na öreg, akkor hogy tudd: gyurcsány annyira volt csak pofátlan, hogy a 2004-től nyilvánvalóvá vált brutális eladósodás elleni lépések megtétele helyett, annak érdekében, hogy nehogy elveszítse a 2006-os választást nem tett semmit. Emlékszel ugye: "Elkúrtuk". Nem a csúnya szóval vana baj, hanem azzal, hogy tényéeg elkúrták. Azzal, hogy nem tettek semmit az államháztartás konszolidálása érdekében 8 év alatt meg két és félszerezték az államadósságot úgy, hogy régiós GDP elmaradásunk -25 %-os volt. Ez mindent - a GDP elmaradás miatti kb. 2500 milliárd adóbevétel kiesést is beleszámítva - olyan 12-15 000 milliárd forinttal növelték MO terheit. Na vazze, ha ezt megérted, akkor azt is megérted, hogy a 89 óta eltelt időszak legnagyobb pusztítását vitte végbe Gyurcsány. Gyakorlatilag, ha végre felfognád, hogy ez mit jelent valójában akkor te magad küldenéd börtönbe Gyurcsányt... Csak sajnos annak ellenére nem érted, hogy most nagyon röviden megpróbáltam megvilágítani a dolgot... Orbán másfél éve alatt pedig újra csökkenni kezdett az államadósság a brutális válság ellenére. Ha valaki azzal jönne, hogy gyurcsány is válságban lévő országot vezetett annak mondom: 2008 őszéig nem volt válság ill. annak pénzügyi vonatkozású - fiskális szűkülés stb - következményei egyáltalán nem voltak - lásd: "Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai, amiről nyilvánvalóan nektek nem kell tudni, segítette, hogy ezt túléljük." Mondta maga Gyurcsány...
@Fax: én most mondom neked... ha tényleg bevennéd a HADOVÁLÁSUKAT, a kamunikációt...

és teszem azt megmentőként itt maradnak az összeomlás után... (aminek szinte nulla az esélye, de a magyar az nagyon buta-lsta nép, kb olyan lenne mintha a második vh újjáépítését hitlerre bízták volna a németek)

akkor EU talpraállása után (4-5 év) még kb 10 év VÁLSÁG LESZ... totálisan leszakadunk örökre, még Albániától is...

enyni kretén ország nincs európában... szégyen
@luciferko: Igen, ebben igazad van, csak a görög-olasz-spanyol-portugál válságnak abban az időben szinte jelei sem voltak. Egy olyan helyzet volt amikor még lehetett 3-5 %-os GDP növekedéssel tervezni, majd hirtelen fordult az EU helyzete és mély válságba zuhant. Nem lehet, nem korrekt a nyakukba varrni egy helyzetet ami nem volt előrelátható, nem volt számszerűsíthető. Gyurcsánnyal sem az a baj, hogy monsjuk a 2008-as válság következményeként megszorított, hanem az, hogy konjunktúrában, 2006-ban volt kénytelen megszorítani a saját hatalommániaja miatt. Talán sokak számára nehéz ezt ilyen differenciáltan látni, mindenki jobban szereti, hogy a nem szeretett politikusra ráolvassa használhatatlan és érvénytelen logikával, hogy ilyen hülye meg olyan hülye. Az általam röviden vázolt kontextusban kell értelmezni mindkét politikus által megcselekedett dolgokat. Ha így nézzük, akkor tetszik, nem tetszik: Orbán államférfi, Gyurcsány meg egy dilettáns, hazug nímand...
@Fax: emléxel még amikor a Visegrádi 4ekkel voltunk egyszinten? hol van az már. azóta a zorbán (és a többi kisztitkár haverod) 21év szorgos munkával...

jól jegyezd meg minden nap a fid esszel és a többi kretén magyar (eddig volt) párttal csúszda a szakadékba... egyre gyorsabban...
@Fax: Ha te nem látod a szakmai idiotizmust, nemigen tudunk vitatkozni. Én elfogadom, hogy te így látod. Kell, hogy ilyenek is legyenek.
@messi-asz: Miért szakadnánk le, ha már most mindent megtesz a kormány az ádósság csökkentése érdekében (már ameddig lehetséges)? A tőke oda fog menni ahol megtérülésre számít. Nem azt az országot fogja finanszírozni elsősorban amelyik a válság után 120 % -os adósságrátával kerül ki hanem azt amelyik <80%-al mert az biztosabb megtérülést eredményez.
@Fax:
Valóban nem a csúnya szóval van baj. A baj inkább az, hogy abból az egy órás beszédből számodra, és orbán bamba barikái számára semmi más nem maradt meg.

Pedig már abban a beszédben is elhangzott, hogy a korrupciót vissza kell fogni, és meg kell szüntetni a polgármesterek, képviselők "álláshalomozását". Ki is borult egyből az összes fidesznyik, és inkább felgyújtatták a tévé székházat, nehogy vége legyen a jólétüknek.

Ajánlanám figyelmedbe szíjÁrtó petyusod "meglepődését", mikor külső behatásra felismerte, hogy a számlájára biza két millánál több érkezik, pedig az Isten és állam elleni komcsi csökevény, amit tűzzel-vassal, 98% adóval büntetni kell, természetesen csak akkor, ha az előző 8 év potentátja volt az illető, hiszen neki és a többi tolvaj fidesznyiknek isten adta jog a havi két milla feletti kereset, és a bizottságok tömkelege, ami hozzásegíti őket a fent említett összeghez.
@Fax: de szépen mondtad. meg is könnyeztem. komolyan. annyira örülök, hogy végre valaki leírta, mert már napok óta, ezt érzem én is.

ööö, volt már ilyen, amikor egy közeli ország lakosság várta a rakétákat, mert azt mondták nekik, hogy majd akkor megváltozik minden, a végeredményt ismerjük.

vajon 2008 októberében, esetleg a 2009-es év elején is hasonlókat mondtál, az akkori kedves vezetőkről, meg helyzetről? szerintem nem.
@Fax: "Orbán államférfi, Gyurcsány meg egy dilettáns, hazug nímand"

örülök hogy te ilyen fekete fehéren látod a világot...

kisztitkár mindkettő, nem dolgoztak soha. nem becsülték meg a KÖZ vagyont, hagyták simicskára, demjánra, csányira, lázártesókra stb...

ez az LEPAPÍROZOTT és ellopott rendszerváltás...

teccetek volna forradalmat csinálni... ami késik nem múlik...

ez másképp nem megy.
@Fax: te még iylenek HADOVÁLSZ, amikor már a kormányod is a háborúra készül... pintér egy éve is elszólta... te meg még tagacc... vak vagy. fidesvakság... csókolj kezet a focista fides dakotának...

mindenedet elveszejti te szerencsétlen... a te károdra van nagyarca... kormáynozni kéne kéne... de alkalmatlan... csak KAMUnikáció meg nagy semmi várakozás megy... miközben a zoligarchái tovább fosztogatnak és minden fajta kretén elvakult kerényik rombolják a társadalmat...
@Fax:
Miért nem korrekt?

Gyurcsánnyal ugyanezt tettétek.

Ugyi nem akarod azt bemagyarázni, hogy orbán országa megdöglik a világválság miatt, míg Gyurcsányéra semmi hatással nem volt az amcsi válság? Mert a fideszkommunikáció erről szól és szólt. Ami most szar, az a világból jön, amikor valóban válság volt, az meg Gyurcsány hibája volt, a fél világ bedőlésének köze nem volt hozzá.

Már megbocsáss, de vicces a csőlátásod.
@Fax:

"hanem az, hogy konjunktúrában, 2006-ban volt kénytelen megszorítani a saját hatalommániaja miatt."

Ezen ismét jót nevettem.
Lemondó hatalommániás. Összeillő fogalmak.
@Fax:

Bocs, de valamit elfelejtesz. A tőke szarik a 80%-os országra, ha ott havi rendszerességgel hoznak a tőkés számára kellemetlen visszamenőleges törvényeket.
Megy a 120%-os helyre, mert ott nem kell attól félnie, hogy kiépít egy piacot, aztán jönnek a miniszterelnök csókos lovasbarátai, akik állami segítséggel megkaparintják azt, amiért ő megdolgozott.
@messi-asz: Nézd, te egy orbánfób ember lehetsz akinek vagy hiányzik, vagy elnyomja azt a képességét amivel egy embert és annak képességeit meg tudja ítélni. Ez egy jól tipizálható karakter, aki akkor érzi jól magát, ha Orbánt szidhatja. Ugyanezen karakterre jellemző még, hogy míg Orbán szemében a szálkát is észreveszi addig pl. baloldali politikusoknak szinte mindent elnéz. Ismerek orbánfóbokat akik teljesen irracionáélis okokból legszívesebben meggyilkolnák őt... Miért ? Fene sem tudja... Semmi probléma nincs valójában Orbánnal. Szerintem nem hogy probléma nincs, hanem kifejezetten jó kiállású, határozott fellépésű, okos és tapasztalt politikus. Sajnos, vagy nem sajnos tényleg jóval tehetségesebb mint ma MO bármelyik ismert politikus és nem tudnék mást a helyén aki az ország érdekeit - mégegyszer: az ország érdekeit, nem másokét - okosan képviselni tudná.
@Fax: Legyen annyi elég, hogy kb. tízet tudnék, ebből kettő balos csak.
@Rodeo36: én kérek elnézést, akkor még csak üvegest ihattam, a kocsmában nem szolgáltak ki. De jó tudni az infót, köszi:)
@Rodeo36: én kérek elnézést, akkor még csak üvegest ihattam, a kocsmában nem szolgáltak ki. De jó tudni az infót, köszi:)
@luciferko:
Te is fél vagy nulla igazságot tartalmazó információkkal táplálkozol. Semmiféle olyan törvényt nem hoztak ami a tőke számára kellemetlen visszamenőleges törvényeket jelentene. Éppen ellenkezőleg: éppen azért szidjátok most - most éppen ezért - mert tőkebarát(abb) foglalkoztatási törvényeket gondolkodnak. Tehát a tőke ellenében semmiféle törvény nem született. Már várom a választ: no de a manyup. A manyup havi 50-60 millárddal növelte az államadósságot, mindenki egyet ért abban, hogy meg kellett szüntetni, aki nem ért egyet az kizárólag politikai haszonszerzés miatt teszi. Másrészt, a MANYUP nem egyenlő az ország tőkevonzó képességével. Az amit a nyugaton felhergelt baloldali zsurnaliszták írnak meg nem igaz. Ha lenne erőm végignézni az elmúlt 2 év alatt született Orbán kormány kritikákat és azt hogy azok miket állítottak akkor érdekes leletre bukkannánk. PL: nem lesz sajtószabadság - most már tudjuk, hogy ez úgy hazugság, ahogy van. Dehogynem sajtó és szólásszabadság van, speciel jóval nagyobb mint GYF idején. Tudom: ilyen brutális és töményen áramló pro és kontra véelményözönben nehéz elválasztani a búzát az ocsútól és a legtöbb embernek ez nem is sikerül.
@rеgrеss: te mi a kurva anyádat írogatsz az én nevemen te köcsög?
@Fax: "tényleg jóval tehetségesebb mint ma MO bármelyik ismert politikus "

ez már más szöveg. ebben egyetértek...

és miben tehetséges? abban hogy a legtöbb szavazatot tudja KAMUnikációval és gyorsnaszád szerű LAVÍROZÁSSAL +a lehetséges KONKURENCIA TELJES MEGSEMMISÍTÉSÉVEL... mexerezni... tudja hüjíteni a feudális ország UGARÁN a kádárnépét??? ezt tanulta... erre van szocializálva... persze hogy ő a legjobb

ebben tehetséges...
de akkor Hitler is az akkor legtehetségesebb államférfi volt...
@messi-asz:Van konkrétum is, vagy a csak a proli bornírt indulatát vagy képes kihányni nem kevés alkohollal hígítva a szádon ?
@Fax:
Szerintem rosszul látod. Az itt lévők többsége orbánnal együtt Gyurcsányt is a pokolba kívánja. orbán azért van terítéken, mert per pillanat most ő az, aki éppen tönkreteszi az országot, és épelméjű ember nem a levitézlett szereplőket hibáztatja azért, mert az 1 millás ígéretből (és a többiből) egyelőre még az időarányos teljesítés is egy nagy nulla.
A kommunista orbán szerintem esténkén gyurcsánnyal,kunczéval és bajnaival hancúrozik.

Ezek egy tőről fakadnak, mindenki tisztán látja!
mocskos szerb cigojna
@Fax: te agyatlan a konkrétum az, hogy ÁLLAMCSŐD lesz !!! te meg a gyorsnaszádod kapitányát dicsőíted éppen... hüje po:cs
@Fax: Te beteg vagy. Ahogy az ország fidesznyik része is...S ne feledd: aki I. Orbán ellen beszél, az nem Gyurcsány mellett van. Elég volt a pártpolitikusokból, így Gyurcsányból is...
@Fax: majomország kék páviánja vagy...

vagy a monti pájton atlantisz elsüllyed... juteszembe...

vagy a titanicon vagy zenész? b+! csak húzd rá !
@messi-asz: ha szerinted konkrétum az hogy államcsőd lesz, akkor te vagy az agyatlan...
@remekelek64: szerintem viccel csak... kizárt hogy komolyan gondolja... sztem már az igazi fid eszesek mind kussolnak.... és sunnyognak a sarokban...
@Fax:

Bizonytalan üzleti környezet.

A tőke nem jön ide, míg a fenti meghatározás fennáll.

Ha már manyup, vezesd le, hogyan sikerült elkölteni a manyup pénzt, amit állítólag a szocik eltőzsdéztek.

Mert ugyi nem elfelejteni a teljesen felesleges MOL vásárlást, amit ebből az "eltőzsdézett" lóvéból finanszíroztak, oszt sikerült bevásárolni valamit, ami azóta ordas buktát hozott.
@kicsijuti: :)))))) elkerülhetjük... a szakadékból is visszalehet hozni:

-kér a vezíred IMF segítséget?
-vagy elad valamit a türkbasának, vagy kínának...
-talál olajat
-vagy forradalommal elsöpröd a fődakotádat

ezek az opciók
HÉÉÉÉÉ! MINDENKI!

FAX elvtárs képvisel valamit, de nem sérteget. Nyugalom elvtársak, csak nyugodtan.
@Fax: Tájékozódj, a jövő héten hat delegáció érkezik ezt a sajtószabadság ügyet kivizsgálni.
Az osztrákok most pereltek be. Az amerikaiak most adták át a letagadott figyelmeztető levelüket. A demokrácia helyzetének vizsgálata is ebben az évben lesz. Te kis piros könyvből olvasol be részleteket? Ezek érzelem nélküli tények, amiket állítok.
@bebe tv: nem kell mindennek bedőlni, ami most megy. A kettős állampolgárságból se lesz meg nekik a 4/3-ad, sőt 1/3-ad sem, ez látszik, pedig mekkora reményeket fűztek hozzá. Nem zsenik, csak idióták, akik zseninek képzelik magukat, mert másodszor is sikerült rászedniük a naivakat.
Tanulság: a naivak tanuljanak, hogy ne basszák át őket az idióták. Szerintem itt nem kell senkinek többség a parlamentben, elég ha normálisan működik a parlament, 4-6 párttal. Ezek az idióta faszok meg maguk fogják kezdeményezni sok általuk hozott törvény módosítását, legkésőbb a következő parlamentben, különben börtönbe kerülnek hamar. Lásd alkotmány államadósságra vonatkozó passzusa például. Orbánnak a mostani törvények szerint kinéz vagy 10 év a felelőtlen kormányzás miatt és még csak félidőnél vagyunk. Lehet, hamarabb fog ülni, mint elődje:)
@Fax: Ha ennyire képben vagy, menj már segíteni Budai Gyufának, mert nem megy neki a rabláncraverés. Látod, mennyi ment el milliókban a vádtákolásra és még mindig szabadon mászkál Gyurcsány, pedig nem olyan kis pöttyönpötty, hogy eltűnhetne a szem elől.

Nem is nagyon akar. Várja, hogy mártírrá avassák és mégsem sikerál nektek a kufsteinezés??? Egy ekkora államférfiúnak, mint a sikeres Orvbánod? Nem értem, nem értem tényleg.

Na minden jókat!
fax fizetett fideszes bérkommentátor, javaslom tahótlanításra. Senki nem láthat ennyire egyoldalúan, kivéve, ha így akar látni, és miért akarná ilyen kitartóan ezt tenni egy politikai blogon, hacsak nem troll vagy fizetett ügynök?
Csak annyit tanácsolok, ne a magyar médiából tájékozódj. Persze nem kell megfogadni.
@Fax: hüjje po:cs....

"semmiféle olyan törvényt nem hoztak ami a tőke számára kellemetlen visszamenőleges törvényeket jelentene"

jaaa az utolsó hónapban akár a folyó évre hozott adótörvények??? vagy válságadók????

azok az üzleti évet VISSZAMENŐLEG érintik

a kurva kormányodon kívül a verseny gazdaság az tervez egy évre előre vagy akár hosszab időre is... (tervezne szivesen)

hallgasd meg Járai barátodat... az is elmondta...
@a szív fészkei: a választások alatt mindkét oldal a szavazathasznosulás varázsszóval hiszterizálta a tömegeket
@Fax: Nyilván a Kósa-beszédtől számos nyilatkozaton keresztül vezető totális hitelvesztés, a Matolcsy által nemzetközi fórumokon engem pironkodásra késztető észosztás, a teljesen hiábavaló arrogancia, stb. mind az általad mutatott irányba löki tovább a nemzet hajóját!
Mi van akkor a saját magukat gúzsba kötő passzussal, amit olyan szerencsésen beleférceltek az alkotmányba, és ami miatt az Igazmondó kénytelen volt leszervezni egy londoni utat, hogy a pénzvilág fővárosában hazudhasson egyet nyilvánosan? Mennyémá
A te dumádat párttagok sem veszik már be - tudom, hogy nem.
Itt lenne az ideje a felelős kormányzásnak. Nagy nemzeti szimbólumgyártás helyett egy kicsit érdemben kellene dolgozni már, de ahogy látszik, a szakmai nagyágyúk még a feladatokkal sincsenek tisztában. Ezt nem tudod úgy kommunikálni, hogy ne legyünk szarban személyesen O.V. miatt - bocsi lencsés úr, megint nem írtam le, eleget írják le még átkozva ezt a nevet - továbbá nincs az az alkotmány, ami biztosítaná, hogy 20 -50 év múlva a történelemkönyvek pozitív hangon emlékezzenek meg a most tapasztalható ámokfutásról. Azt meg kikérem magamnak, hogy a nehézségek Gy.F.-nek meg az EU-nak köszönhetők. Vastagon benne van a nehézségek okozásában a már 100szor felemlegetett idióta Szijjártó-féle kommunikáció, hogy a médiatv.-től az alkotmányon keresztül a nyugdíjvagyon sorsáig a többit ne is említsem
@luciferko: igazad van meg kell becsülni...

@Fax: bocsánat a személyeskedésért... bocs. bocs (lásd hüje, po:cs)

visszavontam...
@Tj66a: Igazad van. Ez olyan bolsevikos komisszár duma.
Az rosszat jelent ha a jelenlegi kormány hűűűű de roszgonoszilyetaztánnemlehet intézkedéseit EU-s országok később bevezetik? Bankadó? hmm... lehet,hogy nem is vagyunk olyan kukák?
@Tj66a: nem biztos... a személyes baráti körömben is ismerek ilyen fidesvakokat, azorbán jó munkát végzett

mondjuk igaz, azok kussolnak. bár lehet névtelenül ők is provokálnak? hm nem tom...
@waszabi:

Elfelejtesz valamit. Vagy inkább valakiket.

Pillanatnyilag egy olyan országban élünk, ahol azok a kedvezményezettek, akik a választás előtt egyszerűen csak annyit mondanak a melósaiknak, hogy "ha nem orbán nyer, bezárom a céget, te meg mehetsz a híd alá a devizahiteleddel".

Oszt a szerencsétlen, akit az új munkatörvények szerint indoklás nélkül lehet kirúgni, elgondolkodik, vegetál, vagy önérzetes.

Nem elfeledkezni a megvásárolt középvezetőkről, akik között azért bőven akad orbán híveiből.

Nem Hitler grasszált barna ingben az utcákon vérre áhítozva, hanem az agyatlan követői.
@MARKED ONE: Bizonyára időviharba kerültél. A frankhitelesekről beszélt a pénzügyminiszternő.
@MARKED ONE: :)))

olvasd a fax nak írt kommentjeim neked is szólnak... dettó vagy...
@Fax: Figyu, itt mindenki olvasta ezt a rengeteg zöldséget ott, ahonnan te is megtanultad, csak itt azok vannak, akik ezt nem hiszik el. Többen vagyunk olyanok, akik a másik oldal orákulumát sem hallgatjuk úgy, hogy a szavait egyből az agyunkba égetjük, és vannak itt olyanok is, akik a te tükörképeid. Csak hogy világos legyen, hogy nem csak te tudsz tipizálni, hanem bárki.

Te figyu, mi van azzal a Merkel féle fejmosással? Mi van az USA nagykövetasszonyának démársával? mi van matolcsi eddig már nyilván szerinted is túl sokadik irányváltásával? Kérdezem továbbá, hogy melyik makrogazdasági mutató lett megközelítőleg annyi - a nyugdíjpénzek nélkül - amennyit ígértek, és aminek a vitatása miatt gyakorlatilag lehazaáruló zsidókomcsibérenc idegenszívű ...-oztak mindenkit?
@miva?: A Kósa beszéd hatásai is el lettek túlozva. A Kósa beszéd hatésai ugyanis kb 2-3 napig tartottak, azok is azért mert a baloldal kapva kapott rajta és mindehol úgy tálalta ahogy. Közgazdaságilag értelmezhetetlen, hogy egy ilyen nyilatkozat 1 évig vagy tovább hasson, miközben az illető ország már régen el kezdte csökkenteni az államadósságot. A Kósa beszéddel kapcsolatban kialakult helyzet ugyanaz a mítoszteremtés kategória amiből a baloldal él: ennek a kommunikációnak a hatása az, hogy még mindig vannak MSZP szavazók akik nem veszik észre, hogy korábbi antidemokratikus csatlósaikat ültetik a saját nyakukra. EGyszerűbben fogalmazva: hazugság, hoyg a Kósa beszéd károkat okozott. Ez konkrét hazugság. De újra mondom: aki ezt nem szereti hallani, mert mindenáron abban szeretne hinni, hogy Kósa miatt megrendült a magyar gazdaság annak ezt hiába mondom. Hiába mondom, azt, hogy az EURO két napig volt valamivel magasabb a Kósa beszéd után az is kizárólag azért mert a baloldal iszonyatos palávert csinált körülötte minél nagyobb bizonytalanságot keltve a forint körül. Azt is érdemes lenne megvizsgálni mit mondott Kósa: a helyzet az, hogy igazat mondott. Kb naponta hangzanak el hasonló nyilatkozatok más országok második vonalas politikusaitól de egyikből sincs ilyen botrány. Miért ? Mert nem csinálnak.
Egyébként azzal egyidőben amikor Kósa a kijelentést tette egy huszadrangú sajtótájékoztatón Orbán Barrosoval az oldalán Brüsszelben tett éppen olyan nyilatkozatot amelynek meg kellett volna nyugtatnia a piacokat, de arról senki sem hallott. Pedig BArrsoval az oldalán nyilatkozni Orbánnak sokkal hangsúlyosabb mint Kósa másodvonalas politikus "taliándörögdi" elszólása. Ilyen paloldali paláververés volt akkor is amikor állítólag Sárközí "faképnél" hagyta Orbánt. ez utóbbi is brutális, aljas, szemét emberek által megálmodott hazugság és a valós események tudatos félreinterpretálása volt. Hányinger...
@MARKED ONE: Egyáltalán nem azt a bankadót és nem úgy vezették be az eu-s országok, mint a te focistád és a jobbkeze. A szocik bankadója miatt viszont az egész fidesz bagázs fel volt háborodva, pedig az nem fogta vissza ennyire a hitelezést és a gazdaságot, mint a te 2/3-os sületlen idióta kormányodé.
Egyébként semmi bajom a baloldalisággal. Az ultraliberális doktríner, piaci fundamentalista és a kommunista reflexekből élő posztkomcsi csapatok összeállásából kialakult sajátos, magát baloldalinak hazudó csoportokkal van bajom.
@MARKED ONE: azért ebben igazad van. Elmondanám azért, hogy a probléma nem igazán magával az adóval volt, hanem a bevezetés módjával. Persze csúsztatni öröm, én is szeretek csúsztatni. A többi ország nem előzetes egyeztetés nélkül, szakmai érveket figyelmen kívül hagyva és gyakorlatilag azonnal vezette be, hanem normálisan.
Ha érdekel, hogy mi volt a baj, hát nézd meg, mit csinálnak az EVA-val. Nyilván vesznie kell, ha O.V. ezt akarja, de csak a legmélyebb sötétségben lehet ezt 45 nappal a törvény hatályba lépése előtt akarni megtenni.
@borkő: Hányingert én is naponta kapok a mr 20%-os Kósától és a hazug Szíjgyártótól és az ostoba liba Selmecitől, akinél idiótább libát nem lehetett volna szóvívőnek tenni. Rajtatok röhög a fél világ. A focista pedig úgy osztja az észt a hazugságokkal elegyítve, hogy a magyarokat már senki sem veszi komolyan.
@miva?: Az adó nagysága sem mindennapi, mármint a magyaroké.
@borkő: én a Le Monde-ban meg a Figaro-ban olvastam erről csípőset még hetekkel aztán is, meg másnap is. Az egyik nem komcsi. Kb. az derült ki, hogy "nicsak, ott az új Fico-kormány, megvannak európa hülyéi 4 évre :D"
Szórakoztat ez a kommer nyösszögés...:-) fáj a megszorítás? Nagy a szar? Szerintem is... De hála nektek a családomnak amikor pusztán nemesi származása miatt és javai miatt kitelepítették /amire 30 percet kapatak/ túléltük... nem csak túléltük, de még mindig élünk. Szokásunk küzdeni.Szokásunk együtt építeni és nem az ingyenért vonyítani... hiányzik a kommunizmus akkor jobb volt? Hiányzik az alanyi jogon egyetem nem osztályidegenként kicsapva a gimnáziumból? Lassan nektek is ideje visszahívni egy körre Magyarországot a 40 évért...nem múlt el nyomtalanul... Félreértés ne essék nekem sem jó. Viszont örömmel látom ahogy nem tudtok mit kezdeni a helyzettel...
@Táskás Tóni: Ez hamis érvelés. Ugyanúgy bevezették a bankadót más országokban is. Pont. sőt, Orbántól vették a mintát. Ez is tény. ezen felesleges háborognod. Másrészt akkor még volt választása: vagy a bankoktól szed be pénzt vagy az emberektől. Jól döntött. A bankok egyébként szeretnek sírni és hazudni, hogy majd visszafogják a hitelezést. Szeretnek ezzel fenyegetőzni, nem szabad rögtön elhinni. Gondolkodj: ha csükkent is a magyar bankszféra hitelezési kedve az nem a bankadónk miatt van. Ugyan! Amiatt van, mert a görögöknél a német és francia bankok kitetsége ultrabrutál nagy. Nem a magyar bankadó a nagy tétel, hanem a görög kinnlévőség. A hitelezés ezért csökkent nem a koszos párszázmilliárdos magyar bankadó miatt. Jól tették, hogy megadóztatták a bankokat akik zsírosra keresték már magukat MO-on, amit nem vallanak be, de attól még így van.
@miva?: Érdekes Orbánt Ficóhoz hasonlítani de méginkább: hazug dolog. Melyik kisebbségünkkel csináljuk azt amit Ficoék csináltal a magyarokkal ember ? Kimész a pilis alá és a szlovák többség által lakott faluban mindenütt ott vannak a szlovák nevek a magyar mellett pl. Miről beszélsz ?????? Pedig MO-on szlovák kisebbség aránya sokkal kisebb mint szlovákiában a magyaré. Abszolúte nincs alapja ennek az összehasonlításnak akárki írta is ezt és ezzel te is teljesen tisztában vagy.
@MARKED ONE: Igen, arról elfelejtenek beszéni, hogy csak én ismerek pl két olyan munkatársat akinek nagyapjától szimplán komoly ingatlanvagyonokat raboltak el és semmiféle jóvátételről még csak hírből sem hallottak...
@MARKED ONE: "De hála nektek a családomnak amikor pusztán nemesi származása miatt és javai miatt kitelepítették /amire 30 percet kapatak/ túléltük... nem csak túléltük, de még mindig élünk. Szokásunk küzdeni.Szokásunk együtt építeni és nem az ingyenért vonyítani... hiányzik a kommunizmus akkor jobb volt? Hiányzik az alanyi jogon egyetem nem osztályidegenként kicsapva a gimnáziumból? Lassan nektek is ideje visszahívni egy körre Magyarországot a 40 évért...nem múlt el nyomtalanul... Félreértés ne essék nekem sem jó. Viszont örömmel látom ahogy nem tudtok mit kezdeni a helyzettel... "
- A deklasszálódott dzsentri majom örül annak hogy rossz az országnak. Mér nem baszod meg anyádat te anonim?
@borkő: "A Kósa beszéd hatásai is el lettek túlozva. A Kósa beszéd hatésai ugyanis kb 2-3 napig tartottak, azok is azért mert a baloldal kapva kapott rajta és mindehol úgy tálalta ahogy."
- Shortolni egy-két nap alatt is lehet, te anonim!
Látom megpezsdült a vonal:-) így vagy úgy azért az tagadhatatlan, hogy be lett vezetve és lett követő is... egy szóval sem mondtam hogy a legjobb... de segít ahol tud... esélyt ad... legalább is többet mint amit mi kaptunk '51 ben sorry az előző téves hiteltelen bejegyzésemért egy egész órát kaptunk...
@Táskás Tóni: Nem röhög rajta a fél világ egyáltalán. Te röhögsz rajta meg az elvbarátaid, nem a fél világ. Hülyeséget írsz.
@MARKED ONE: Ja, csak nem adóévre visszamenőleg te buta seggdfej!
@MARKED ONE: Miért nem rúgod tökön a serpákat, miért az elszegényedetteken állsz bosszút? Neked mekkora volt a pofád, mikor szocializmus volt? Mit tudsz felmutatni? "ingyenért vonyítani... hiányzik a kommunizmus akkor jobb volt?" ezt meg konkrétan írd le, mikor volt itt kommunizmus?
@Lencsés lstván: Persze lehet, de azt állítani, hogy Kósa shortolt meg azt állítani, hogy tönkretette a magyar valutát az két külön dolog. Nem is shortolt és nem is ment tönkre a gazdaság, ez az igazság.
@luciferko: figyi, én nem várok csodát. Kell bázisa legyen a jobboldalnak is, Fidesznek is. Csak tudomásul kell venni, hogy nincs abszolút tuti, egyik párt sem az. A demokrácia pont az, ami mondjuk 1990-1994 közt volt: 6 párt és egyiknek sem volt abszolút többsége. Lopott mindegyik, ahol tudott, de jóval kevesebbet, mint ma vag yaz elmúlt 12 évben. Belefért a Csurka is, Torgyán is, Orbán is, akkor még mint liberális. Szerintem ez kéne vissza. Lehet, akkortájt úgy ítéltük meg, hogy nem hatékony, türelmetlenek voltunk, viszont kevesebb elbaszás is volt, már ami az állam helyzetét illeti. 94-98 között Hornék kifizették az államadósság jelentős hányadát, véghez vitték a Bokros csomagot, holott tudták, hogy veszíteni fognak. Most meg mindenki a privatizációról ugat, emezt meg elfelejtették. Persze, közben sokan olajoztak, akkor ez volt a lopás módja. De a helyre tett gazdaságra építhette Viktor az első sikerszériáját 98-99-ben.
Nem jó, ha bárkinek 2/3-a van, én ezt szűrtem le. Egyébként nem tudom miért van olyan nagyra a Fidesz ezzel, hisz az MSZP-nek még több is volt 1994-ben, csak korrektség miatt csináltak koalíciót az SZDSZ-szel.
@borkő: Amúgy vicces Kósán háborogni a 12 000 millárdos aljas indokból elkövetett államadósságnövekedést meg elfelejteni.. :)
@MARKED ONE: Még mindig azért nyavajogsz mert kibasztak a kúriából, te anonim?
@Lencsés lstván: Figyu, azért az nem volt semmi ám. Tudom milyen volt. Nem beszélhetsz erről így.
@waszabi: "De a helyre tett gazdaságra építhette Viktor az első sikerszériáját 98-99-ben."

Ez annyira vicces és annyira finom csúsztatás. Finoman azt sugallod, hogy Orbánék csak 99-ig voltak sikeresek addig is csak a Bokros miatt. Na ez az egyik hamis mítosz amit baloldalon szeretnek hazudni. Közlöm, hogy 2000-2001-ben is csökkent az államadósság rátája konkrétan 52 %-ra. Nem kúrták el 99 után sem.. csak ezt nem szereted tudni... Nagy katyvasz van itt a baloldali fejekben!
@Fax: "2004-től nyilvánvalóvá vált brutális eladósodás elleni lépések megtétele helyett, annak érdekében, hogy nehogy elveszítse a 2006-os választást nem tett semmit. "
- és amikor végre próbált valamit tenni akkor valamilyen agyatlan, mocsok, barom, hatalomvágyó törpe népszavazást kezdett az intézkedések ellen.
www.portfolio.hu/gazdasag/leszerepelt_a_forint_az_economistban.158228.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox

Ha valaki nem értene belőle, akkor növesszen még az IQ-ján...
Bár... ne, hagyja a fenébe, csak fizessen elő az Orbán Összesre! Neki az bőven elég! :o)
@borkő:

Részben igazad vagyon. A probléma az, hogy "Kósa beszéd" minden héten van. Csak a családnév változik, a tartalom, és a hatás ugyanaz.
@Qeatzkoatl: Anonim azt mond mindenki amit akar.
@Fax: Ízlelgettem minden sorodat.
És:tiszteletben tartom a véleményed.

Bár:nem értek egyet.

Azaz:nem egy gyékényen...
galeria.index.hu/kulfold/2011/11/09/schmitt_pal_turkmenisztanba_latogatott/

Kicsit, hogy röhögjetek is - Unverzális Palkó bepróbálkozott abban, amiben a legprofibb! :)
@Lencsés lstván: Itt mindenki anonim, te is. Akkor nem leszel az, ha név, cím, telefonszámmal jössz fel.
Egyébként mindenki hülye, csak mi vagyunk helikopterek!

hvg.hu/gazdasag/20111112_magyarorszag_bovli

CSAK A FIDESZ! Tényleg, megcsináltátok! Gratulálunk!
@MARKED ONE:

Kevered a fogalmakat.

Azok juttatták hatalomba viktort, akik az államtól várják az ellátmányt. És azoknak kedvezett, akiknek pont nincs rá szüksége. Ne sértődj meg, de pont most alakul ki az a nemesi osztály, amire oly büszke vagy, csak nem veszed észre, hogy itt nem a te "nemességedre" van szükség, hanem az új kutyabőrt csináltató kommunista csinovnyikokra. Tudom, fájni fog, de ismét eljutsz majd oda, ahová a szüleid, de akkor már késő lesz.

Pont ez a baj, egy beteg elme kommunista ámokfutását tapasztaljuk éppen.
@Lencsés lstván: Felénk nem szokás az ilyen Pistám... De szép próbálkozás volt! A gentry sajnos tény de ebben segítettél sokat gondolom lemenőiddel...hidd el a mai napig jó dolgod lenne nálunk.Szerinted miért üres a mai napig a helyi református templom első sora istentiszteletkor? Mert annyira mocskok voltunk vagy mert ismerik a helyiek az értékeket az életben, és tudják mit tettek tettünk értük továbbá hogy az ő áldozatos munkájuk nélkül ez nem valósulhatott volna meg...
@borkő:
A shortolás az ő titka. Mint tudjuk, orbánisztánban ezt nem lehet kivizsgálni.

A gazdaság nem ment tönkre?

Kérdezz meg egy fuvarost. Napi 6-8 fuvar helyett heti kettő.
Leállt szinte a teljes építőipar. Remélem tudod, mit ér a gazdaság az építőipar húzása nélkül.
@borkő:

Nem kell elfelejteni.

Kedvenc szavajárásom szerint a baj az, hogy elfelejted, időarányosan nézve vitya ugyanennyit halmozott, és halmoz fel.
Csak ugyi ezt a fideszhíveknek fájdalmas észrevenni. A megértésről már ne is beszéljünk. No meg a pénz vásárlóértékéről.
Nem tudom, hogy ki lenne jó, itt csak egy politikust szidunk, de senki nem ad ötletet arra vonatkozóan, hogy kit látna helyette.
@borkő:

Persze. Mert nem történt semmi. Vitya abban az időszakban semmit nem épített. Esetleg hasonlítsd össze a négy évének km. teljesítményét a szocik cirka 2 nagyságrenddel nagyobb km. teljesítményével.

De jobbat mondok, gugli föld a barátod. Lehet benne időpontot állítani. Durva változásokat látni 2002 után az országban, elég ha megnézed a cirka 2 év alatt "kinőtt" lakott területet Veresegyház nyugati körzetében.

És az a szocik kizsákmányolása alatt történt. Mi épült az elmúlt másfél évben?
És mi fog épülni? Ne a felesleges tízezres stadionokról zenélj, hanem a gazdaságilag is hasznos tervekről.
@luciferko: Sajnos nem tudok veled egyetérteni de az idő majd igazol minket... örömmel konstatáltam, hogy normálisan megnyilvánultál! Köszönöm!
kósa lali vagyok, mindenki nekem tejel debrecenibe 21 %-ot (INFLÁCIÓ!!!)
skiccpali vagyok, én azér vagyok magas poszton, mer kiszolgáltam a diktatúrát... ej na, most se teszek mást....
mi vagyunk orbán és kövér bácsik, mi töltjük be az ország legmagasabb posztjait... mi a fasz bajotok van ezzel, már apáink is a helyi pártélet vezetői voltak a diktatúrában...
@borkő: ébredj fel. Egyrészt, nem azt mondtam, hogy addig tartott a sikerszériája, bár mondhattam volna, mert utána kezdtek el gyors ütemben lopni. Másrészt az államadósság alacsonyabb szintje tette lehetővé számukra a New Deal típusú állami programokra, beruházásokra épülő gazdaság fellendítő politikát (Roosevelt, 1933 - ezt másolt a Viktor 99-ben). A kasszát azonban nem ők töltötték fel 1998-ra, hanem Hornéktól így kapták meg. Ugye. Akár tetszik, akár nem, ez tény.
2010 óta azért bénáznak, mert most nem feltöltött kasszát örököltek. Ennyi tudnak, ez látszik azóta.
@imádság:

Ebből torokátharapás lesz:

Kádárt.

Kézben tudta tartani az agyatlan mamelukjait.
Volt kilátás, volt jövő. (Tudom, hitelből, mielőtt jönnek az agyatlanok)

Nem azt mondom, hogy azt kell visszaállítani, de a kettőből lehetne valami használhatót gyúrni.

A probléma az, hogy a megfelelő emberanyag hiányzik hozzá.

Kire lehet számítani, amikor a leendő (vagy megválasztott, a fene sem emlékszik a pontos időpontra) szenátorasszony egy egyszerű parkolási vétségnél már automatikusan menetességet kezd harsogni, hogy neki szabad tilosban parkolni.

Gyarló az ember... és bunkó.
@MARKED ONE:

Az idő meghozza, kinek lesz igaza.
A baj az, hogy olyanra garantáltan nem számíthatunk, ami mindkettőnknek megfelel.
@waszabi: tévedsz annyiban, hogy most töltik a kasszát... államosítással sokezermilliárd kerül a kezükbe... csak nehogy kósa elvtárs 20%-a tünjön el ebből, remélem, ez csak debreceni szokásos
Anyád meg duplán nyomorultkám.
@puffatag: Apró Piri a nejem...írjam tovább vagy elvonulsz a megmaradt "tiszteleteddel"? túl magas labda volt csak azért kérdezem,hogy perverz vágyad a nyilvános megaláztatás vagy csak szimplán ostoba vagy?
@MARKED ONE:

:))))

A teljes fidesz vezérkar komcsi potentát, vagy komcsi potentát gyermeke. De ez ne zavarjon.

:)))))))
@luciferko: Ember te értelmesnek tűnsz! Van sok kommunista szebben szólva szoci barátom is... miért olyan lehetetlen? miért ez az elzárkózás? Miért csak egynek lehet igaza? Viszont egy kérdés marad!Te mit buktál a rendszeren? én 4000Ha;jószágot gépparkot;tanyákat;legelőket; itatókat...nekem ez nem nyomtalan
@MARKED ONE: biztos te fogsz nyilvánosan megalázni...végigolvastam a kommentjeidet, illetve egy idő után nem bírtam tovább..szerintem te a legrosszabb vagy az ország számára: te még a munkaadódnál, a féreg kubatov-komenistánál is butább vagy, ezennel lejjebb sorollak a fizetési listán: feladatod az lesz, hogy tagadjad a grazi ápolt rokonainak állami pozicióba kerülését... ha nem megy, segítek
@imádság: "itt csak egy politikust szidunk"

szó sincs róla!!! MINDEN SZIDJUK...

bárki jobb lenne ezektől az alkalmatlan gerinctelen férgektől bármi/bárki jobb... mondj egy nevet aki nem politikus hanem normális hétköznapi ember én ARRA SZAVAZOK...
@luciferko: tényekre támaszkodj ne hallomásra.. ne kelljen csalódnom benned /is/
@MARKED ONE:

20 hold, teljes épület a várban. Nem komoly.
@MARKED ONE:

Orbán papa, Kövér mama, Dajcs mama, Pokorny papa (kiszolgáló), Pozsgay, Stumpf, hirtelen ennyi, de mint tudjuk nem kell sokat keresgélni a neten a megfelelő listákért, amiből kiderül, hogy mekkora az összefonódás az MSZMP és a mostani fidesz között.
@borkő: könnyedén elfeledkezel arról, hogy a Bokros csomag megszorításait nem Orbán fizette ki mellényzsebből 96-98 között, hanem mi, dolgozó, adófizető polgárok. Ugyan próbálod elővezetni a hivatalos propagandát, miszerint Orbán az isten, de az e helyzet, hogy ő csak beült a készbe 98-ban, amikor az ellenfelei tudatosan kiírták magukat a hatalmi pozícióból. Értem ezalatt, hogy a Bokros csomag tuti bukás volt, még is véghez vitték. Szeretném ezt látni most tőle is, akkor tesz ő valamit az asztalra ebben az etapban. Mert amit eddig csináltak, az negatív. A nullánál is kevesebb, az a negatív.
Egyébként meg az a csúsztatás, hogy mindenki baloldali, aki észreveszi Orbán faszságát. Nem baloldali, csak normális szemléletű ember, akit kirúgnának a munkahelyéről, ha tizedannyi faszságot művelne, ne adj isten hazudna, mint Orbán és társai. Az ilyenek tartják el az országot, munkából, nem szájtépésből. Orbán a fasz kérlek szépen, s erről nem a normális szemléletű, dolgozó emberek tehetnek, akinek a pénzét elbassza épp. Sajnálom, hogy csalódnod kellett benne, de erről nem én tehetek, hanem ő, vele beszéld meg. Magam nem pártolom egyik oldal többségi regnálását, ha figyeltél egy picit a korábbi kommentekre. De nem figyeltél, csak mondtad a magadét, hátha bejön. Nem jön be.
@puffatag: Ne legyél túl feszült magadnak azaz anyáéknak köszönheted... és még a roppant egyszerű megnyilvánulásod miatt meg sem szóltalak.. városmajor holnap 4kor? megmutatod magad? én lent leszek a kutyafuttatóban... ez elég face to face?:-)4-5ig várlak aztán itt kommentellek te hero!
@puffatag: ezt elnézted, ilyet én nem mondtam:)
@MARKED ONE: Gondolom, apád, meg anyád bukta el. Sokunk szülei, nagyszülei bukták. Gyárat, üzemet, házakat stb. Voltak akik újrakezdtek és ők, vagy a gyerekeik bizonyítottak, hogy vannak örökölhető előnyös tulajdonságok. Gondolom ti is így vagytok ezzel. Közel hatvan éve volt. Nem jön vissza. De ti megkaptátok a kárpótlást végül is.(142 MrdFT 1990-es áron). Nem sok. Földet is visszaadtak, megvan? Gondolom te is apád is összegyűjtött egy-két diplomát és megvolt a képesség hogy 1990-től újrakezd. Most 2011 van, mit értél el?
Mindenkinek igaza van!
Ha ezentúl Szendi Gábort, Dr Hummelt,Dr. Légrády Péter olvassátok az még a javatokra is válhat. Mert legfontosabb az egészség.
További szép estét !
@borkő:

Hogy megnyugodj:

Vannak orbánnak jó gondolatai.
A probléma az az eszetlen, zsigeri erőből jövő ki ha én nem végrehajtás, amivel minden hatástanulmányt mellőzve az éppen aktuális eszetlen fideszes erős ember ráerőlteti az akaratát az országra.

Jó a közmunka, de nem erőből. Jó a támogatási rendszer felülvizsgálata, de nem erőből, egyik napról a másikra.
Jó (és rossz is) a korhatáros nyugdíj felülvizsgálata, de nem erőből és visszamenőleg.

És a többi.

Elbaszarintota az arrogáns törpe, belekötött mindenkibe a kocsmában, lassan kiviszik az utcára, és pofán verik érte.
Néhányan -visszatérően azt mantrázzák, hogy akkor ki legyen, ha nem ők? Orbán, Gyurcsány... egyéb selejtek...Na, kérem, akkor hadd vágjam rá a nyilvánvalót: SZAKÉRTŐK. Tudjátok, akik értenek is ahhoz, amivel megbízták őket...Hogy kik választanák meg őket? Hát az a parlament,ami főleg általunk választott, független képviselőből állna. Persze, lennének pártlistán bekerülők is, mert úgy szép a/z (politikai) élet, ha színes...:) A szakértő kormány pedig okosan,megfontoltan, mentesen minden idióta pártoskodástól, intézné az ország ügyeit. El kéne végre felejteni, hogy a szakértői kormány csak akkor jó, amikor a pártpolitikusok már elbasztak mindent...
Normális országnak normális kormány kell. Az meg pártpolitikusokkal nem megy, nem fog menni...
@a szív fészkei: te is jártál az Ádám-ba? ragyogó volt a tatárbifsztek de a város tele volt jó helyekkel, ad absurdum -én imádtam a Nagyit meg ő is engem- a Kerepesi Temető-höz rendelt búfelejtő kerthelyisége az egész család ott sörözött hatalmas csapolt sörökkel és a kaja is jó volt...de ami a legfontosabb sehol egy hajléktalan, és nyugiban lehetett keresztűl kasúl utazni még éjszaka is villamossal senki sem piszkált vagy zavart...Kőbánya külső részén találtunk jó kifőzdét, olyan füstölt csülök volt és minden ami hozzá való hogy máig emléxem és a villamos jött hajnalban semmi zavar a rendőr hozzánk sem szólt pedig alaposan meg voltunk rogyva a 4 liter pirostól :)))))
@a szív fészkei:
No igen.

Frici gombóca és bablevese a Náncsi néniben.

Cirka 10 év után újra betévedtem a nyáron, majd hanyatt estem a huszonezres számlától 3 emberre.
Hol van már a 6 forintos bableves?
@Fax: nekem nincsen fóbiám, a lábam néha izzad de az nem ide tartozik és egyébként is Epson Salt-tal kezelem...namost a te gyönyörű imád a Galaxis Eszéhez (szerinted orvbánnak hívják)nem ér semmit, mondj legalább 3 eredményt amit 8 év felkészülés és hisztéria után 19 hónap alatt alkotott, előre bocsátom egyetlen törvényét -amit létrehozatott- nem tartok sem fontosnak sem szükségesnek hanem szarkeverésnek és az ország törvényesített kirablásának megalapozásának, azaz ne írjál a törvénykezésről, írjál gazdasági eredményekrőminimum 3 ról és számokkal miből mennyi lett...utána emberszámba veszlek addig egy szarra ragadt amőba vagy a szememben, csá ja és még valami? buzi e vagy? a zorbány olyan csinos?
@luciferko: és a 3.50-es csapolt korsó sör?
\o/ a dicső tanítvány is követhetné a mestert :D

Az utcán ezrek várják Berlusconi lemondását
Index/MTI
2011. november 12., szombat 19:30 | Email A római képviselőház megszavazta a megszorító csomagot, így megnyílt az út Silvio Berlusconi lemondása előtt.
@MARKED ONE: a nyugati bankado a bankmento alap feltoltesere megy, nem alkotmanyhazioltarraahivatalban+manyupbekeretezve. Azert csinaéjak ezt, hogy ne az adofizetoknek kelljen a problemas bankokat kistafirozni
ez nagyon izgalmas Kövér et. mint
"Az ügynökök a paradicsomba mennek" című film egyik figurája...
gondolom a fletó haverjának és a többi kisztitkárnak, állam tönkretevőnek is megbocsát ... persze kizárólag a társadalmi béke fontossága miatt...

torokgaborelemez.blog.hu/2011/11/10/408_ki_a_felelos/fullcommentlist/1#c14927197
"a jog a mindenkori politika cselédlánya, amelyen idõnként erõszakot lehet tenni. " (by Laszló Kövér) Kiragadtam a szövegkörnyezetből amúgy, aktuális ma is.
Milyen kis csend kerekedett.
@waszabi: Azért mégis csak tragédia, hogy álta-
lam értelmesnek tartott és tanult emberek akik ráadásul az átkosnak köszönhetik azt ahová kerültek, ennyire megegyék a csattanó maszlagot, amit beadtak nekik.Ha értelmesnek tartott személyeket ennyire félre lehet vezetni, akkor mit vársz attól a kb. 30-40 % funkcionális analfabétától akikre a hálóját kivetette a Fidesz, hiszen ez egy stabil szavazó bázis. A lényeg csak az, hogy nap mint nap be kell dobni valami agyament blődséget, amivel éberen lehet tartani őket.
Gyakorlatilag ez ment 8 éven át és ez fog menni még jó 2 1/2 évig. Erre tartják s Budait. A szijjártó meg nap mint nap szemrebbenés nélkül akkorákat lódít, hogy Háry János bölcsődés hozzá képest.
@THY Rokk 'n' Troller: hand jobs = jerk off? or lawless stealing? Ali baba and the 40 thieves :))))
@Qeatzkoatl: Mégiscsak beteszem az idézet végét: "Akkor az a nemzet aljas vagy műveletlen.”

Hát akkor marad az idézeted vége. Van közöttük aljas és sajnos rengeteg műveletlen.Nem ez az utóbbi a célja véletlenül az új köznevelési törvénynek amennyiben 16 éves korban kilöknek fiatalokat az iskolapadból? Mert mindeddig csak közoktatás létezett, de immáron nevelni akarnak minket, hogy milyen irányba azt nem kell kommentálnom.
Nem a tudatlanságnak köszönhette majdnem 800 évig a rom.kat. egyház a hatalmát véletlenül?
@bebe tv: Ha van valami, amin ki tudok akadni, akkor ez az. OKJT-s zsellérképzés lesz.
Egyébként ez az Orbánvezír féle két fejjel való gondolkodás vissza fog még jönni, amikor térden csúszva fognak visszamenni az IMF-hez, ha más lehetőség nem lesz, és nem lesznek hülyék. Vagy hát kitudja, ezeknél minden lehetséges, még az ország is csődbe mehet, csak a gaz IMF-et tartsuk távol magunktól! :)
@Rodeo36: Not simply light-fingered gentry, and not only 40 thieves. cca. 4000
@Táskás Tóni: Na meg az, hogy kiáll Gíró, meg Szargyártó, és elkezdik kioktatni a hitelminősítőket, meg elemzőket, hogy nincs is joguk országokat!!! minősíteni. Inkább tudomásul kéne venni, hogy vannak akik nálunk jobban tudják, mi hogy megy, és mit kéne lépni, nem pedig mindig eljátszani, hogy mindenkinél jobban tudjuk. Ezért is nézi az egész világ szarba a fidesznyikeket, meg sajna az országot.
@a17d12is: hol lehet hozzáférni az eredeti szöveghez, addig találgatunk, szépen, pontosan magyarázod, bár álláspontom szerint, ha őkelme és fordítóirodája a Paris Match cikket a tavasszal úgy fordították, hogy az eredeti cikk gyilkos humora és szókimondása meg sem jelent, mindjárt az elején (birtokomban van a teljes cikk!!!) az eredeti szöveget kifacsarva: "egy kedves mosolygós fickó"-ról ír a magyar fordító, mialatt az eredeti azt írja,

hogy: "egy késelő gyilkos utcakölyök vigyorog rád sunyin"

azért az valamivel nagyobb ferdítés, mint az itteni "tükörfordítás" ha már a fordítások hitelességéről írunk, egyébként az eredeti elolvasása után meg mondhatjuk újra vagy bocsánatot kérhetünk @fabiusz-tól aki karikíroz és az egyébként létező tudathasadásos állami állapot valóságát egy ilyen seggségre, mint a Galaxis Eszének szófosására kikarikírozni nem akkora bűn...bár legyünk korrektek :))))
A külföldiek valószínűleg nem kapkodnak a több fejjel való gondolkodás képességéért, látva azokat a frenetikus eredményeket amit ezzel el lehet érni.
@bebe tv: én nem várok semmit senkitől. Tudomásul vettem, hogy a demokráciában a többség akarata érvényesül és hogy ennek égisze alatt egy csomó buta ember megszavazta Orbánt felhőtlen ígéretei miatt. De sorsszerű volt ez. Másfelől, 12 év óta hallgatom ezt a hazug disznót, aki olyanokat csúsztat, hogy attól még a guillotin is lecsúszna a nyakáról. Sorsszerű az is, hogy végre gyakorlatban is megmutatkozzék, mennyit ér a hazudozása, arroganciája. Sajnos egy notórius hazudozót nem lehet másképp megtörni, minthogy a saját hazugságaiba fullad bele. De ezt nekünk is ki kell bekkelni, ez az ára annak, hogy hagytuk hatalomra jutni.
Most itt van ez a 4 év, aminek már a felénél a bányász béka seggébe ütközünk, de ki kell bírni, akármi lesz is. Azért kell kibírni, még orbitális szopás és veszteség árán is, hogy Orbán és felelőtlen választók felnőjenek és megtanulják végre a maguk bőrén, hogy ingyen ebéd nincsen, azaz, hazugságokból, önámításból nem lesz kánaán, csak kemény munkából, küzdésből. Talán ezt hívják történelemnek, amikor egy nép tanul a saját hülyeségéből. Ennek ugyan nem most kellene megtörténnie, hanem 15 évvel ezelőtt kellett volna, de az emberek jó része akkor is csak a megúszásra igyekezett, menekült a Bokros csomag elől - hát most a maguk választotta kormány fejezi be azt, mert elkerülhetetlen.
Ami nem öl meg, az megerősít. Aki tudja ezt ,az tudja, aki meg nem, hát majd megtanulja a maga bőrén a következő években.
Túl kell élni, aztán majd jobb is lesz. Az eső se esik mindig, előbb-utóbb kisüt a nap:)
De az már nem ezen kormány alatt lesz.
@MMs drazsé: Mindegy mit beszélnek SZ*gyártóék, a befektetők nem rájuk figyelnek, hanem a minősítőkre. A minősítőknek meg addig van befolyásuk, amíg általában jól saccolják a kockázatokat. Eddig valószínűleg jól csinálták, különben nem léteznének.
@MARKED ONE: CSillagocska, ki mehetett kedvezményezetten bármilyen egyetemre az átkosban? Nézz körül a Fidesz-vezérkarban, aztán veregesd melledet a nemesi származásoddal.
@luciferko: Ja, jó te egyenesebben mondtad neki. De ha nem akarja, nem érti. Orvbánék nemessége???? #:-(((
@a szív fészkei: az osztályidegeneknekről meséltek neked apáék?
Ha nem akkor most itt az ideje, hogy megtudd... / hu.wikipedia.org/wiki/Oszt%C3%A1lyidegens%C3%A9g / a másik oldalról pedig azok akik jó káderek kölkei voltak... A mellem pedig nem piros de büszke kisPirosCsillagocskám ;-)
@Rodeo36: Mindössze annyiról volt szó, hogy megakadt a szemem a kifejezésen, amit történetesen ismerek és egy kicsit elkeserített/kiábrándított, hogy az itt megszólalók többségének mennyi elég ahhoz, hogy fröccsöve dühongjenek és egymást szidják minden miatt.

Nem rajongok OV-ért, már 1989-ben sem rajongtam, és egyre jobban aggaszt, ahogyan viselkedik és amit tesz az országgal. Azonban az még elkeserítőbb, ahogyan az emberek képesek egymás torkának esni, ahelyett, hogy 4 évente valahová tennék az x-et a szavazófülkében, ha valami tetszik vagy nem tetszik nekik.

De a magyar már csak ilyen temperamentumos fajta.
@.com: bocsánat... igyekeztelek dekódolni de elfüstölt az ENIGMA... ;-)
@Boli: Kösz, zseniális! Remélem Pajának fotómemóriája van, hogy minden kitüntetési koreográfiát le tudjon kottázni, ha eljő az idő itthon ilyenre. Na meg a hálatelt ajakkal elrebegett szövegeket is vissza tudja adni és átültetni az ő specko magyarjára... Jól álltak egymásnak a nem-diktátorokkal nagyon.
@luciferko: Ok értem úgy ahogy az érvelésed. Akkor ki az aki jelenleg megfelelő és kiállítható politikai vezető? Elfogadják, stb a világban?
@MARKED ONE: Ha már ironizálsz és vádaskodsz, tegyed pontosan. Apró Piroska az anyósom - lett volna a húszpontos válasz. Tehát előbb kérdezd meg anyádat, biztos mindent tud, ki milyen komenyista őstől származik. De akkor Orvbánékra is kérdezz rá, jó?
Viktor ezt a gazdaságpolitikát nagyon elqurta! Kb. annyira hiteles mint a Gyurcsány.

www.youtube.com/watch?v=aazVwvIbmao
@MARKED ONE: Papírgyár, az jó? És ezért kéne Orvbánt imádni? Akinek sima útja volt eddig mindenhová az átkosból eredeztetve az erre való jogát. SzocHaza sefjni mindenhová felvételi nélkül jogosított nappalis képzésre. Kövér vöröskatona nagypapinak nem volt ilyenje? Unoka nem használta?

Székesfehérvári gimi KISZ-titkára, mint a múlt rendszer szekértolója nálad nem játszik? Minálunk Pesten, a KISZ-titkár is eldöntötte a továbbtanulók sorsát gyakran az illetőről adott jellemzésével. Te hol nőttél fel a nagy veszteségeidet siratva, ha ezeket most nem veszed figyelembe?

Esterházy családja mit vesztett? És rinyál? "Földet vissza nem kérünk!" - mondta.
@Rodeo36: Ja, milyen jó hogy szóltál, hogy érdemes lefordítani, mert a médialakások kiszaszerolták a PM-cikkből a francia akadémikus gyilkos szarkazmusát. Kösz utólag is. Bármikor beadom a fordítást szó szerint.
@a szív fészkei: médialakájok (de biztos ebből vannak lakásaik :-))
@Qeatzkoatl: 3 nyelven beszélek hála a szüleimnek.Toltam trágyát -10 C-ban tudom mit nem szeretnék de élem az életem ráadásul van jövőképem. 4000Ha után 70et visszakapni nem nagy buli... ezért had ne fussak megkoszorúzni az általad helyesnek vélt Szovjet hős sírját megkoszorúzni...
@a szív fészkei: Pontosan mire vagy kíváncsi? Holnap felhívom és jön a válasz... Miért kóstolgatod a családom? Én le szar kommunistáztalak? Nem! Pedig....
@Rodeo36: Gyakran! Meg még sok jó helyre! emlékszel a Bajkálra a mostani Magyarok Háza (anno Szovjet Kultúra Háza) alagsorában? isteni volt.Apostolok, Kárpátia, Csendes a sztrapacskájával, Kelet-Berlin (a sarkon), Nyugat-Berlin (én utóbbiba jártam, nem szerettem az alutálcá önkielégítőket, Tejbüfébe se mentem be soha.) Astoria, Poszonyi úti Kiskakukk a főnökasszony irdatlan tupírkájával, stb. stb. :-)) Ja és a (Bőrző) Dunakorzó.

Szentendrén az nyitása környékén az Aranysárkány.
@MARKED ONE: Nem bántásból írtam, elnézést: de ha anyádékat annyi méltánytalanság érte, csak tudják, hogy ki volt pl. Apró Piroska. Egy biztos nem: Gyurcsány felesége. Meg még azt is tudhatják, hogy milyen volt és honnan jött Orvbán Viktor és kisded családja. Hát nem a Gothai Almanachból.

Ami nem baj,csak ne játssza meg. És igen, még egyszer mondom, Esterházytól soha nem hallottam ennyi rinyát és nem Orvbán mellé tömörül. Pedig volt nekik is egy történetük.

Tudod, mindenkinek van. Lehet sorsokkal ultizni, kinél van az adu, ki mennyit szenvedett - de ez nem érdekel. Többet is vesztett a családom, mint papírgyárat a Lehel úton. És mi egy pzs-t nem kaptunk vissza.

Na minden jókat, szerintem nézz szét, ne csak a jobb oldal meséit hallgasd. Itt mindig van valaki, akinek az ultima ratioja, hogy ő nemesi származék. Na und. A nemesség -magyar történelemből levezetve -nem jelent egyértelműen csak pozitívat. Pláne nem háramlik ez Orvbánra, a mostani tetteire és jellemére. Akkor miért nem Bethlen István volt MDF-képviselőt ragozod?
@MARKED ONE: Ja és aki Orvbán ellen mer írni, szólni, az zsigerből ellehetne szar kommunistázni? Érdekes okfejtés és nagyon nemesi hozzállás. De örömet okoz, tegyed. Engem nem zavar, téged minősít.
@a szív fészkei: Kistestvérem, én kérek elnézést! Kommereket nem szeretem, akik kisemmiztek azokat sem.Református gyerek lévén ha az izraeliták megengedhetik maguknak az üldöztetést akkor én is!Vagy ezzel gondod van? /Vigyázz mit válaszolsz mert ez beugratós kérdés/
Számomra nincs jobb oldal ez sem felel meg... és nem vagyok turbo magyar ultra... de
1.) te milyen jogon hozod ide a családom? Ez a kollektív dolog nálatok vmi genetikus kényszer?
2.) hu.wikipedia.org/wiki/Apr%C3%B3_Antal
ez csak egy apróság.. olvass tanulj.jó éjt. Holnap ugyanitt? Vagy Városmajor face to face 8 kor?
@a szív fészkei: Ok Orbán Viktor nem a jó választás ki a "B" terv? Szerinted?
@MARKED ONE: Városmajori gyerek vagy? Ritkán járok arra, feljebb lakom jóval.

A család arra való, hogy meséljen. Nem? Én csak erre kértelek, hallgasd meg. Érdekes kifejezés "az izraeliták megengedik maguknak az üldöztetést"... Amúgy te jöttél azzal a felütéssel, hogy honnan származol. Annak érzed magad, aminek akarod.

Apró Antal nem a kedvencem. A többi se. Biztos nem okozott hátrányt Gyurcsánynak ez a házasság bele Apró családjába. Számoljon el ő vele.
De Orvbán se kevésbé komenista, mint ő. Csak a piaci rés számára épp jobb oldalon keletkezett anno kemény liberális nyitánya után, - hát akkor az lett, amit ott elvárnak tőle. De röhejesen lóg rajta ez a szerep, bocsáss meg!

Nem tudom, kik közé sorolsz, de ha még mindig a kommunistaságon rugózol, akkor egészségedre, nálad meg ez genetikus. :-D Jó éjt neked is!
@MARKED ONE: Sajna, nincs senki. Ez a tragédia és nemcsak nekem.

Kátfarkú Kutyákért kampányoltam, mert jó volt röhögni rajtuk/velük, de persze az csak poén volt. Valaki írt itt fentebb szakértőket. Ha még van kedvük szart lapátolni, jöjjenek! Olaszországot most ez tartja reményben, hogy Monti hátha, hátha.
@MARKED ONE: agnoszkálunk? a te "nemesi" kiváltságaidat és a vagyonodat egy társadalom, amely ha nem is a mai "demokrácia" szerint de többséggel elsarcolta, mert jogtalannak ítélte az egyenlőtlenségeket, és létrehozott egy a nagy fűnyíróval szaszerolt egyenlőséget, nagy hirtelen nem lett 3 millió koldus országa és mindenkinek jutott kenyér meg tej...azután még több dolgok...a szavaid alapján nem tűnsz egy Széchenyi-nek aki a vagyonát a közjó növelésére használta, te csak sértődött "nemes" kiváltságos vagy aki kiváltságait nem emberi kiválóságai hanem születése jogán kapta ugyanúgy mint az Orbán Viktor aki születése okán és elesettsége miatt abban a rendszerben amelyet most megtagad minden lehetséges jót megkapott és megalapozták neki azt, hogy ma egy elfuserált hisztérikus buzi miniszterelnökké vált, mert neki mindent szabad, te is ugyanaz vagy és most éppen ugyanazon a jobb oldalon álltok...én 8 nyelven vagyok több mint otthonos és nem sorolom mit értem el, de én is azért vagyok az aki mert részét képeztem egy olyan rendszernek amely a munkámért meghálálta azt a sok százmillió dollár értéket amit meg segítettem termelni az országnak...én sem kaptam vissza a 200 hektár erdőt és legelőt meg a szántóföldeket Vas megyében és az egyéb ingatlanokat sem, de tudom TSZ lett ott és ragyogóan működött amíg a mai idióták nem tették magukévá és selejtté 38 év munkáját...nem tartlak olyan egyednek aki jogosan sír, tegyél és érd el saját jogodon ugyanarról a rajtkőről ahonnan a romacsávó soha nem fogja...sértett hisztériával nem képezed részét semmilyen társadalomnak mindig kívülálló maradsz aki kaparja a kaput mint mint a kutyus amelyik kirohant a kolbásszag után és rácsapódott a kertkapu...
@a szív fészkei: ne fájdítsd a szívem ugyanígy mint te ezek voltak a törzshelyeim de ezen felül a Zugló külső részén is voltak ragyogó helyek ahol az ember jól érezte magát és családias volt meg olcsó és minden amit akartunk volt...mi sem tudtuk mi az a tiramisu :))))) de nem is hiányzott mert a Csömöri Úton a maszek cukrászda olyan tortákat csinált, meg fagyit, hogy 3 órás sorokban -türelmesen- vártuk mert úgy dolgoztak hogy nem tudtuk hogy sohasem mondta azt, hogy valami elfogyott...a Mátyáskert a kerepesi úton meg a Nosztalgia és Akácos Árpádföldön ott azután senki sem zavart lehetett bömbölni is...:)))) a Bajkált nagyon szerettem és a Lemezbolt fölötte a sarkon a világ legszebb felvételei mert az az őrült szovjet kultuszminiszternő megvette az eredetieket bármennyiért és nyomatta 15 kopejkáért Moszkvában a Zenei antikváriumban olyan kottákat partitúrákat lehetett 30 kopejkáért kapni amiért a Rózsavölgyi anno!!!! 5000 Ft-ot kért...és Leningrád is a sok zegzugjával meg a hangulatával :))))
Ezt én sem értettem: egyenlito.blog.hu/2011/11/11/orban_es_a_kegyelet?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2011_11_13&utm_campaign=index Mit akart evvel?

@Rodeo36: Most a Radio Luxemburgot nyomatom... Igen, nekünk is sok oosz lemezünk van, fillérekért lehetett kapni. az a nagykontyú volt az szovjet kultúrminiszternő? Nem ugrik be a neve.

A külvárost nem ismertem, én máshol éltem, a Nyugatinál. A szomszédunkban volt a Rigoletto cuki, 50 fillér egy gombóc. Ja és szombat-vasárnaponta mindig a - ma is van ott vendéglő - Visegrádi u. elején ettünk családilag a szuterénban,talán Erdélyi volt a neve, zseniális spanyol madárkával meg világot beterítő erdélyi fatányérossal... Ott volt főpincér Nyilasi Tibor apja, na az olyan volt, tényleg, mint egy angol lord aranykeretes szemüveggel, hótt udvariasan. Meg Lukács uszi után sokszor a Paksiban is kajáltunk apámmal. (ma Menta terasz)

Malom-terasz szemben az uszival... Párizsi kert Baksával. Ifi Park.
@a szív fészkei: ha ezt elolvasod és emléxel arra amit a Járai CIB-ről írtam akkor megrogysz...itt a piros hol a piros? pilóta játék ha úgy akarod de a devíza alapú hitelezés másolata "csak" ezek beszedik a pénzt a semmiért...

hirszerzo.hu/egyeb/2011/11/4/Novembertol_jegyezheto_a_CIB_Aranytartalek__YQAVDP
@a szív fészkei: szívszaggató...:)))) 50 filléres fagyi, 3.00 kenyér és tej és volt olyan kocsma ahol a korsó világos is 3.00 volt ...1.50 volt az átszálló körül lehetett vele menni a városon...a diákbérlet 24.00 volt vagy 15.00?
@MARKED ONE: majd lesz valaki és ennél a ripityomnál mindenképpen jobb lesz, pont az az "érv" hamis, hogy mi lesz ha nem lesz? hát mi lenne? NEM LESZ!!! soha többé: fölösleges, unalmas és undorító a gittegyletével együtt
@Rodeo36: Na ez a mai "szaros pálcával sem érhető el az orra"-típus épp azért futhatott ekkora karriert, mert alá tolták az öszes lehetőséget hozomra a szegény paraszti-melós származása miatt! Engem meg nem vettek fel ugyanolyan magas pontszámmal, mert nem voltam F(=fizikai dolgozó gyereke) betűs. Kettőnk közül az ilyen nyert. És oké, neki volt hátrány és hány ilyen lett nagy fia a hazának. Színészek, pl.: Soós Imre, Szirtes Ádám és a többiek. Nem irigylem.

Szóval elkezdeni a sérelmek sorolását hosszú lenne. És értelmetlen. Még mindig Esterházyról, hisz ő is focista volt [..]"Még ki se heverte a közvélemény – és a sajtó – Dzsudzsák klubváltását, amikor egy másik labdarúgónak támadtak problémái a közönség egy részével. Igaz, Esterházy Péter sporttársunk csak a BLSZ I.-ig vitte, de később íróként valamelyes kárpótlást kapott a sorstól. Nem is a Kossuth-díjra gondolok, minden bántó szándék nélkül mondom, azt lényegében akárki megkaphatja. Inkább azt a harminc-egynéhány könyvet hoznám szóba, huszonvalahány nyelvre lefordítva, meg azt a pár millió olvasót, akikhez eljutott." - tehát még ebben is rokon lélek lehetne Orvbánnal, támogathatná vad jobbos nemesként és sírhatna percenként, hogy mit vettek el tőle és mivé tették az apját és a családját... Oszt mégsem az valamiért, franc se érti buta arisztokratáját!

Idézet innen: www.mediapiac.com/digitalis-lap/2011-7-8-szam/Juventus-ventus/841/
@a szív fészkei: ja kis törékeny kontyos...teljhatalmat kapott...érdekes történet
@Rodeo36: Olaszok zenekarral búcsúztatták boldogan Berlusconit. nol.hu/kulfold/berlusconi__vege_ Memento legyen: megy a mi végzetünk még ígyebbül a sülyesztőbe!! Árpád már megelőlegezte a búcsúnótáját. www.youtube.com/watch?v=aazVwvIbmao
@a szív fészkei: sok jó pincérrel találkoztam anno, sokszor miattuk látogattunk bizonyos helyeket...volt olyan hely, hogy amikor bementem mire az asztalomhoz értem már ott volt a kedvenc italom és a szakács, hogy megbeszéljük mit is akarok enni...:)))
@a szív fészkei: szerintem a Berlusconi esete fel van fújva...nem volt neki akkor ráhatása mint azt most pampogják...egyébként is lejárt lemez, hadd menjen és a szennyest is elviszi...a Galaxis Esze más tészta 2/3 és a szavazógép, a gombnyomók klubja nevű gittegylet a rablók...
@Rodeo36:
Furceva, jaja!! Kösz, akkora volt mint egy gigantomán Matrjoska, biztos volt benne sok más kisebb Furceva.... Csak le kellett volna csavarni a fejét a kontyával...

Ez se semmi. hirszerzo.hu/nyuzsi/2011/11/12/De_mars_1Z78LF
@a szív fészkei:

a hit és a kétségbeesés hová vezet? mellékesen a világ bármelyik operaháza odaadná mindenét ezért az előadó gárdáért

asszociálj

www.youtube.com/watch?v=-OduS1PYpMA
elég nagy népünnepély zajlik olaszban. "bolond"... és te ungabunga viktor?

index.hu/kulfold/2011/11/12/lemondott_berlusconi/
@a szív fészkei:

a csillagok csillagai közűl az egyik itt éppen a legnagyobb szerepében 63 évesen 7 évvel később debütált a MET-ben

www.youtube.com/watch?v=RQPJtWOSueM&feature=related
audi kormány... azt hiszem ez rajtuk ragad... a lézerblokkolós cinikus pofa...

www.youtube.com/watch?v=O0BZky0kHxg
@a szív fészkei: hadd örüljenek az olaszok, nekünk ebből egyelőre nem jut? marad az össznemzeti ungabunga? randa dolgok készülnek...
@messi-asz: az Audi csak győzze levakarni magáról ezt a rossz ómen-t :)))

számomra a Zalibaba és a 4000 rabló ahogy ki lettem helyesbítve :)))
@remekelek64:

"...Na, kérem, akkor hadd vágjam rá a nyilvánvalót: SZAKÉRTŐK. Tudjátok, akik értenek is ahhoz, amivel megbízták őket...Hogy kik választanák meg őket? Hát az a parlament,ami főleg általunk választott, független képviselőből állna."

Aha. Szóval szakértői kormány. Tudnod kell, hogy ha nincs mögötte valós politikai/társadalmi támogatottság, akkor seperc alatt megbukik

Bajnai korménya is szakértői kormény volt (ami mögé, igaz kényszerből-érdekből, de odaállt az mszp).

Még egy közepes vállalat menedzsmentjének megválasztása is sziszifuszi folymat (jó esetben), egy ország vezetésére jó és táémogatottsággal bíró szakértőket találni pedig végképp az.

Persze igazad van, ez lenne a megoldás, de azt ugye te sem képzeled, hogy 2014-re csupa független képviselőből fog állni a parlament?
Van egy ember aki mindig hazudott és meghazudtolt,tőzsdére vitt egy országot a lopott pénzekkel és szembeállította országa polgárait,hogy gyűlöljék egymást...Békétlen,pökhendi, minden szomszédos országgal...Európa legkártékonyabb politikusa...???

nem Berlusconi
@Rodeo36:

mintegy mellékszálként meg köll jegyeznem, hogy tatárbikfic ide vagy oda, én, azaz jómagam, rántott körömér jártam az ádámba, ellenberger füstölt csülköt a nagybanin, a bosnyákon fogyasztottam, a kocsis lajosnál, mígviszont a zsírosbrúgó hagymával igazán autentikus csakis a régi országház pinecéjében volt a mellé felszolgált, kimért savankással, mindez persze nem jelenti azt, hogy a makk hetes vagy a taknyos varjú porondján ne lehett volna várúriemberként ocsmány módon bérúgni, ámbár a szilvás blincsikit mellőzni köllött kényszerülni. manapság a kék egeret emlegetem, mer nem tudom ki lopta el az abbáziát, ebbe nem vagyok szagértő.
@Rodeo36: Jó olvasni, ahogy a régi Pestről nosztalgiáztok, bár én csak felületesen ismertem, nem pesti révén ezeket a helyeket. Így is találtam benne... :)
Ha te is Vas megyéből származol, merről? Az én családom is arról származik, Nagysimonyi és Vámoscsalád. Kicsi a világ...
Gondolom,
külföldi BETEGTÁRSAIT
akartatok írni
de nehogy kicseréljétek a szót ! csakazértis hagyjátok így és magyarázzátok is meg , hogy a nemjó-kifejezés mért jobb:D
Mekkora népünnepély lesz, ha Viktorunk elhúz?
Fecó-nál csak megkönnyebbülés volt a lelépéskor, de ha Viktorunk megy, akkor az olaszok megmutatták, hogyan kell búcsúztatni:
"várakozó tömeg "bolond" kiáltásokkal fogadta Berlusconit, és többen aprópénzt dobáltak irányába"
index.hu/kulfold/2011/11/12/lemondott_berlusconi/
Tehát... felkészülni...
aprópénz (amit meghagy a gittegylet) és amivel megdobálható a "bolond"!
@remekelek64: Egy kicsit talán szagértő kormány gondolatodhoz illik.

Őszödi mondat. Rémlik?

"„az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai… amikről nektek nyilvánvalóan nem kell tudni…”

– álljunk csak meg egy pillanatra. Ki is ez az ember, és kikhez is beszél? Ő Magyarország választott, felelős miniszterelnöke. Ki választotta? Nem, nem az emberek, én nem emlékszem, hogy valaha is miniszterelnököt választottunk volna – őt a parlament választotta. Kinek felelős a munkájáért? Bizony, a parlamentnek. És kik is ezek az emberek, akikhez beszél?

Parlamenti képviselők. Akiknek nyilvánvalóan nem kell tudniuk ...

Kérdésem. Ha parlamentereknek nem, akkor kinek igen?

Forrásom:
www.freeweb.hu/sunpolo/2012mirr.htm
@Boli: ünnep, nem kicsi, nálunk is az lészen, kérdés mennyit kell még addig alukálni?...

"vazsmegye, vazsvár, ott terem a legvár"
bocsi, én ott csak honvéd voltam, de sok jó arc volt ott :D
Ádám sörözö: emlékszem dolgozott ott egy attraktiv magas fekete hajú pultos hölgy, gyönyörű szemekkel,azt hiszem Olgának hivták.
Nem messze volt onnan,a Trojka nevezetű bár?
a jelenléti ivet ott is gyakran aláirtuk.
Jó kis nők dolgoztak ott akkoriban. Szép idők voltak:)
Elnézést ha off voltam...
@vörös meteor: szerintem meg ez pont jó! ;) Ilyenektôl szép az élet, nem a köcsög politikusoktól!
@Cirbi: nem ott élek, de anyám miatt néha még kibukik belôlem a Vazs megyei ... :D
@MARKED ONE:
Csak egy dologra reagálnék, részben azért, mert a többire reagáltak mások, részben azért, mert ez - szerintem - egy közkeletű félreértés:
"Ok Orbán Viktor nem a jó választás ki a "B" terv?"

Azért, mert (úgy tűnik) nincs jobb*, nem kell tapsikolni az aktuális elkúrónak!!! Figyeld meg, hogy ugyanazokat a köröket futjuk, mint a másik pszichés beteg miniszterelnök, gyurcsány idején, 2008-ban. CDS felár, játék az adókkal, stb.

* Lassan - sajnos - azt kell mondjam, _bárki_ jobb lenne, mint viktor és csapata. Sajátosan ötvöződik náluk az ostobaság a csökönyösséggel, ami különösen rossz kombináció.

Ha valóban jobboldali gondolkodású vagy, ezt érdemes elolvasni:
ujszo.com/online/velemeny-es-hatter/2011/10/23/magyarorszag-tragediaja
Van az írásban egy-két hiba, de nagyon jó meglátásai vannak.
@Cartman (ex Cartman): háát amikor a hülyeség szorgalommal párosul, az k.rva kártékony! :(
"... az LMP Meggyes Tamás korábbi esztergomi polgármestertől, jelenlegi országgyűlési képviselőtől azt kéri, adja vissza a mandátumát, mivel megsértette a képviselők jogállásáról szóló törvényt.
A képviselő május óta felügyelőbizottsági tag a 100%-osan önkormányzati tulajdonú Strigonium Számviteli és Gazdasági Tanácsadó Zrt.-ben, a törvény szerint viszont országgyűlési képviselők nem vállalhatnak ilyen tisztséget önkormányzati tulajdonú cégekben. Meggyes azzal védekezett, hogy nem ismerte a törvényt, és hogy lemond az fb-tagságról."

www.femina.hu/hirhatter/meggyes_lemondas
@Boli: amennyire emléxem Csikvánd és környéke, de Pozsony -ból érkeztek a 1800-as évek második felében és Sopron, de a báró Solymosi birtokokon sok helyen...
@Rodeo36: Nálunk fél Vazs megye... A Bárdossy-k ott voltak mindenhol... :D
@Boli: javítlak, az olasz nyelvű hírekben il "Buffone" szerepel ami nem bolond, hanem "BOHÓC" és így helyes ami a Galaxis Eszé-re is hajszálpontosan illik :))))))))))))
"Silvio Berlusconi si è dimesso
la piazza in festa grida: "Buffone""
azaz: Silvio Berlusconi valóban menesztve a tér ünnepelve ordítja: Bohóc
@Rodeo36: Nálunk azért a "bolond" pontosabb lesz! :)
No comment.............
Móré E. Csaba, a pszichiátriai szakkollégium főtitkára szerint pedig a pénzügyi-gazdasági válság hatása jelentősen növelte a magyar mentális problémában érintett emberek számát. Véleménye szerint ma minden ötödik felnőtt állampolgár kezelésre szorulna jelentkező affektív vagy addiktív kórképe alapján.
@Boli:
il presidente del Consiglio è salito al Colle intorno alle 21, tra le grida della folla che urlava "buffone", "in galera" e lanciava monetine, per rimettere il mandato nelle mani del presidente della Repubblica Giorgio Napolitano, aprendo così formalmente la crisi di governo.

a pénzdobálás 1 filléreseket dobáltak az egy hagyomány a jövő szerencséjét invocálja...buffone=bohóc, "in galera"=börtönbe'"
@Boli: a bolond született hülye a bohóc meg tudatosan csinálja hülyeségeit azaz az utóbbi felelős a tetteiért...mehet börtönbe érte, míg a bolond-ot "csak" az OPNI várja :))))
@Boli: szerintem: egy ócska csepűrágó és a gyomrom felfordul mikor kiáll a "nemzet" elé szószátyárkodni kappanhangon kotkodácsolva rikácsol, számomra ő:
kedves közönségünk, most
Ms. Rikács a Galaxis Esze következik magánszámával
@Rodeo36: Kiegyezünk azért.... ;) Nekem az a verzió is bőven jó!
@Zébácsi: Már most függetlenek.(a józan észtől mindenképp)
@hacsaturján: TE Makk Hetesben bekkelted ki Antall-lal? Állítólag ő ott tette ezt: lemerült és kibekkelte... Jó volt a húsleves ott eperlevéllel. Nem gyakran jártam oda, nem voltam ennyire forradalmár. :-DD

Ja meg Náncsi néni a gyerekfejnyi túrógombócával. de most megfizethetetlen.
Sztem OV borderline személyiségzavaros nárcisztikus. Ami azért félelmetes, mert az ebben szenvedõknek semmi nem drága,ha az egojuk,énképük megvédésérõl van szó. És náluk mindenki ezt veszélyezteti, mindenki ellenség,akit nem kontrollál maradéktalanul. Ezért nem mer senki ellentmondani, a legnyilvánvalóbb butaságokra sem. A nárcisztikus ego-féltõ szorongása olyan mértékü, hogy tényleg inkább mindenkit beledögleszt,csak õ pozícióban maradjon. MÉRT NEM KELL EGY ORSZÁG VEZETÉSÉHEZ AZ EÜ ALKALMASDÁGOT IGAZOLNI, AMIKOR MÉG EGY TRABANT VEZETÉSÉHEZ IS KELL??? Emberek éheznek és halnak már most a szétcseszett szociál- és gazdaságpolitika miatt, hol a visszacsatoló minõségellenõrzés, ami egz zoknigyárban alap??? Elmeorvosi kontrollt és minõségirányítási, folyamatszabályozási szakembereket a kõzéletbe!!!
akkor valami vidámabb

tanító néni kérdezi a gyereket: ki hová tetováltatná magára az arcképét (na, kinek?)
egy kislány jelentkezik, én a hasamra, mert ha kisbabám lesz és nő a hasam, akkor vele együtt nő Ő is. Nagyon jó - dicséri meg a tanítónéni. Móricka vadul jelentkezik, felszólítja tantónéni: hát te Móricka? Én a faszomra! Vagy megy a picsába, vagy lógni fog! Tegnap hallottam Galántán ezt a viccet
@vörös meteor: :-D Van, aki kórképe miatt válságot generál.
@Cirbi: Mi Velencei tónál összehaverkodtunk a szomszéddal - Pepinkének neveztük el, mert ugyanaz a stílus, mint Hrabal nagybátyjánál, mindenki kidől mellőle de még mindig röhögve mesél, mesél..
Na Pepinke vazsvári. Hát mesélt érdekes dolgokat a vazsvári expolgimesterről, aki felfelé bukott a Földművelési (nem tudom mi az újfideszes neve) Minisztériumba államtitkárnak.

Hogy valahogy ingyér` volt neki a villany. Aztán mikor ez hogy, hogy nem kiderült, e, iszonyú patáliát csapott polgármesterkém, hogy világbotrány áldozata! Az úgy volt, hogy bement hozzá valamilyen villanyszerelő a magánterületére, a házába, - amikor ő a közért izzadt a munkahelyén - valamit buherált, attól fogva ő ugye nem is látott villanyszámlát.. Aztán persze ő volt ezen a legjobban kiakadva (na meg a villanyóra). Ki is rúgták azonnal a mocsokállat szerelőt!! Mit nem képzel az magáról, csak így pellengérre juttatni talpig becsületes politikust??????
@Rodeo36: A bohóc maga generálja, hogy a közönség min röhögjön -ha olyat csinál, akkor rajta -, de azért tényleg ő felelős, mert ő adja a műsort vértudatosan koreografálvaa vihogásra. Magánéletben meg leginkább sír ugye és keserű... Udvari bolond a király megmondóembere, az se született gyagya.
@whatsoever: Állítólag, ha szedné a jól beállítot gyogyóit, elviselhető lenne. Valaki beírta régebben, ha inna, az is szedálná kicsit a hemzsegését. DE se nem szed gyógyszert, se nempiás - így valóban kontroll nélkül zúdul ránk.

Négy év alatt be lehetett volna állítani rendes üzemmódra - ha naponta szedi is a pirulákat - és akkor teljes életet élhetne, nem ilyen elképzelt, mindenki által megszívott peszudó napoleonit.
@a szív fészkei: Vmi cionista összeesküvés lehetett a dolgok mögött! :) Ja, a talpig böcsületes politikust (bár ez már axióma), bejakarták a sározzni. De ő figyelt ám! A villanyszámlára nem annyira... :)
@hacsaturján: Szent István körút-Visegrádi utca sarkán - ma Panzió, japán fellegvár - volt egy kispiszkos önki. Ott meg 12 forintért vagy mennyiért zseniális hatalmas épp elszáll-könnyűségű (mint a lété ugye)vargabéles volt.

A Lehelen még mindig fincsi a lángos és túró-, almafáni. Hold utcában meg a fiam zabál naponta kolbászt, ezt-azt a többi bankfiúkkal, stb. Még az Alagút budai hídfőjénél van egy húsbolt ott éjjel-nappal megy kolbászsütés szintén koviubival. Fincsi volt, amikor ettem.
@Boli: Na de ezt képzeld el vazsiul előadva a nép egyszerű ámde találó idiómáival....

Csak Pepinkénk annyira bőbeszédű, mondhatni talkatív alkat, hogy a millió sztorijában elvesztek már a szálak lassan. De ezt azért megjegyeztük. azt is mesélte, hogy a traktorját rántotthusis olajjal járatja, és Vazsvárban azonnal tudják, hogy Pepinke arra jár, mert húzza maga után a kilométeres szagot... Én ott még nem voltam, de élénken le bírom képzelni. :-DD

Ja ezek végtelenül romlott cionisták bevetnek mindent lejárató kampányukhoz: aljasságuk fantáziája kimeríthetetlen! Ilyen szemét villanyszerelőt klónoznak erre direkte. Lehet hogy van Gézuka fedőnevű csatornapatkányuk is, hogy a vízdíjat se fizettessék az áldozattal egy darabig.
@MARKED ONE: Node, Jóska bátyám. Te nem tudsz szöveget értelmezni? Én és a szovjet emlékmű? Miből következtettél erre? Tudod, folytathatnám viccesen, kissé megalázva, de nem teszem. A mi köreinkben ez nem divat, Jóskám. Csupán a tanulságot szűrtem le, hiszen megértettem az életpályádat és a céljaidat is.
@Qeatzkoatl: Amúgy meg, az összes szádat fogd be. Túl későn kiabálsz. Nem láttalak 1972-ben Nagy Attila tárgyalásán, pedig hátra is néztem a tömegre. Most vagy rendszerellenes, bravó. Szinte hősnek érezheted magad.
@a szív fészkei: Szórakoztatásban nem volt akkor hiány...
Én nemrég egy elegáns fekete merci után kullogtam kis Berlingommal, amikor éreztem a lacikonyha illatát. Az autópályán... 3 perc után eluntam és a gyomorkorgást megelőzendő inkább megelőztem! Az is hol tankolt??? :)
@Boli: Na lehet, hogy feltaláltad a melegvizet (ill. az se sokáig lesz): jó kis magyaros vasárnapi ebédes tankolású kocsi után menni hosszan és beszimmantani jó mélyeket. Kész is a virtuális jóllakás, aznap se kell ennetek, pláne ha a család is veled van. Te tudod, mennyi spór ez??? :-DD Plusz beszélgethettek is útközben fincsi kajákról: pl. na vajon ez a tankolós hogyan csinálhatta a bécsi szeletet, rántott pontyot, stb. - ez meg lelki értelemben spór, hisz szépen öszekovácsolódtok és nem kell pszichomókushoz hordani a pénzt lélekmegrogyás miatt.
@a szív fészkei: két szö-vel Pepinke for president! Akkor pl. nem lenne megalázó tuvauls cicó ENSZ-tagsággal: ha nem szavaznák meg kis hazánkat póttagnak,vagy minek - sőt mindenek elnökének!! - , Pepinke elkezdene mesélni... Nem lenne sok hezitálás, azt mondom.
@miva?: Egyetértek, végig tiszteletem Önnek. A 2/3-ért vagy a válsághelyzetért egyedül Gyurcsányt vagy a szocikat okolni épp olyan, összefüggésekre vak demagógia, mint amilyen demagóg volt az ellenzék 8 éven át tartó, 14. Havi nyigdíjat ígérõ, csak kiadásnövelõ intézkedéseket megszavazó, világviszonylatban példátlan obstrukciója. A fidesz elmúltnyolcéves ténykedése is katalizálta a válságot, és mélyítette csak õk még el sem ismerik, amivel nekem azt üzenik, hogy megdögölhet mindenki, csak õ maradhasson a (kifogyó) fazéknál.
@a szív fészkei: :) Annál éhenkórászabb vagyok, minthogy ennyivel beérjem!
De ismerek olyant, aki amennyit eszik, annak ez egy heti adagnak is elég! Igaz L????????????
"Vállalkozók" majd szipkákat osztogatnak, hurka-, kolbász-, vagy lángosos illatmintákkal... :)
Ha élhetek egy szerény javaslattal, az új Kotmányra minél előbb eresszük rá az alábbi mesehőst:
csodaceruza.hu/wp-content/uploads/2010/06/radirpok.jpg
@a szív fészkei:

a munkásmozgalom régi harcosaként mondom, hogy az illetékes korcsma kiválasztása a véletlen műve, így aztán a kibbekelés, mint taktikai opció, a pillangó szárny rebbenésével sem egyenértékű a harc szempontyából kifolyólag, arról nem is beszélve, hogy kevesen voltunk, ám nem is elegen.
@Boli: Na,azért kérjünk valami copy right-százalékot. Plusz lenyomnánk Schobert Norbi biznicét is, mert ha ettől nem fogy a magyar, akkor semmitől!! Szóval izzítsuk a bankszámlánkat - de ne itthon!

Olaszok még ünnepelnek boldogan, római barátnőnk nagy önfeledtségében másokkal együtt már megköszönte a köztársasági elnök FB-oldalán az egészet.
Na de itt van a szarunk a palacsintában - ha már kaja és fogyás!! Náluk ugye még nem a csavaros eszű Pepinke uralkodik (sajna, pedig lenne mókabóka), hanem a tudjukki... Az meg soha abban a büdös (rántott húsos olajszagú) életben le mondatná az ő édes egyetlen Mr. Garrisonját avagy bábmozgatóját.
@hacsaturján: Jó. Akkor egyedül Antall az, aki nem a kocsmázás mián, hanem bekkelésileg volt folyton ott a Makk Hetesben. Hisz ezt megírták az annalesek már mikor! Ő tudományos ember volt, - agyonüldözték, egészen az Orvostörténeti Múzeum várbeli igazgatói szobájáig - , hát érthető az ebbeli megfontoltsága.
@a szív fészkei: Nem baj, majd ahogy Gy.Fűegér kolléga fogalmazott EGY MÁSIK BLOGON, "mehet a levesbe..." :)))))))))
@MARKED ONE: 18 éve dolgozom, ha kellett, takarítottam 2 diplomával, a családomban senki, soha nem vonyított ingyenért. 2010- ig az volt a perspektívám, h kb. 60 éves koromra összehozok egy kis házat, és majd valahogy, kertészkedéssel megélek, értsd: nem fagyok meg és nem halok éhen. Ma az a perspektívám, h ha lesz egyáltalán munkahely, dolgozhatok korhatárig,aztán a 30000 fy-os nyugdíjból megdögölhetek. Kikérem magamnak és másoknak, hogy ingyenélõnek nevezz, mert nem vagyk elégedett a kotmányzással! Illene finomítanod az általánosításy, esetleg elnézést kérni érte.
@hacsaturján: És te még hol bomlasztottál belülről? (mert mind a 800 ezer párttag azt tette ereje megfeszítésével.) A többiek meg csak úgy, hobbiból. :-DDD Miénk volt az ország és haza is hordtuk. Gemkapcsonként meg ami adódott.

De tényleg volt egy olcsó és jó vendéglői világ mindenkinek elérhető áron. Abbázia helyén van a bank az Oktogon anno Nov.7-e tér egy szögletén ugye? Ja és ahol Kieselbach galériája van, ott is volt egy híres hely, odajárt a Zelk Zoltán meg más írók! Mi is volt a neve?

Meg hát persze a mai/régi New York, anno a lapkiadós időkben Hungária kávéház a Lenin körúton! Csurkát is ott nyomták el a mélyvízben a mocsadékos komenyisták naponta.
@Boli: Csak ne alázásul betűtésztának! Az nagí kihívás lenne szegény fejének. :-DD
@a szív fészkei: :)) Kirakatni vele Gy.F. nevét...? Melyiket is? :o)
@Boli: Bösz-me - az csak menne háromszor nekifutva a paradicsomlevesnek... A teljes nevében van y is, az már emelt szint.
@a szív fészkei:
Látod, TE is tévedtél!
Én "gyilkos fűegér"-re gondoltam... :))))))))))))
@Boli: Jaj bocs, teli a fejem a mi elnökszerűségünkkel. Azt hittem, hogy őt kell kisegíteni a szótagolással, ha levesbe kerülne betűtésztaként. (azt is megünnepelném.)
@a szív fészkei: Hm, sztem gyógyszerezik, a természetellenesen feszült arcizomtónusán, a görcsös, mimikátlan harlequin mimikáján látni...
@a szív fészkei: túl van tárgyalva ez a dilis cerkófmajom, nem gondoljátok? vagy keresni egy tigrist amelyik hajlandó elnyámmogni ezen a mócsingon vagy csak le kell vadászni ha már a gittegylete nem meri...csak tudnám mit aggódnak? vagy csak a zségyűjtés folyik és addig ott kell tartani? ha már nem vizsgálták meg szakorvosok, hogy alkalmas e bármire is hülyéskedésen kívül akkor most van ideje a frakció leváltja és becsukatja egy zárt párnázott falú terembe ahol annyit rikácsolhat amennyit akar és vissza is hallgathatja...én kötelezném rá, hogy minden beszédét teljes hangerővel egy fejhallgatón át 100x meghallgassa
@whatsoever: legjobb gyógyszer erre az ország 10 millió lakosa érdekében cián!!!
@Rodeo36: óriási ötlet

kezdjük is el kollektívan beszedegetni kezdjük a legfelsőbb vezetőkkel...
becsszóra beveszem én is amikor rám kerül a sor...
úgy éljen a szíjártó... és a többi...
@a szív fészkei: a Járai elvtárs is gondol a szakmai jövőjére? meg a CIB "aranyalapú" befektetési vagyis magyarosch SPONZISCHEME -magyarúl- kamu -à là Madoff- ajánlatának gyors bevételeire, legalább te ne vegyél belőle egy fél litert sem :))))))))))))
@messi-asz: megszervezed? támogatnálak
@Rodeo36: hát én is azt írom fentebb, hogy ha ov-n múlik, mindannyian megdögölhetünk, és még az unokáink is középkori színvonalon fognak élni, orwelli kontroll alatt... le kell váltani õket mielõbb. Már így is alig menthetõ valami...
@Rodeo36: Ez jó, kegyelemteljes bünti!! Végtelenített szalagon teljes hangerőn hallgatni magát örök életében! Se kikapcs. se semmi könnyítés. Kösz!!!! Ezért fohászkodom majd ezerrel. Szoktak fogni az átkaim...
@whatsoever: Azt is mondogatják, hogy átoperáltatta az arcát sokszor, a jellemző fajtajegyeit ellensúlyozandó. De lehet, hogy ez csak a szokásos undorkodás. Hát tett érte sokat, hogy szárnyra kapjon ilyen pletyó is.

Ha viszont valóban rendszeresen gyógyózzák, hát nem sok eredménye van a leírtjaidon túl... Mimika nimolé, józan ész se.
@Rodeo36: TE ennyire nagyon hülyének tartasz?? Kössssssssssssz! Gagyigyűrűt se szoktam venni meg ilyesmiket, amiket állandóan tunkolnak a neten: nigériai levelek - 10 milliós ajánlat alatt el sem olvasom röhögni - , holland, spanyol lottó csak nekem, csak ma iszonysok nyereménnyel, stb. stb.

Agyam még van.
@Rodeo36: Amúgy a CIB-nek biztos aranyat toj a sok hülye, na ja.
Fabius! készül a poszt? "államcsődör" címmel?(gazdaság harca a zorbánnal), le mond-e mint a berlus ungabunga tóni?

vagy sose egy fid eszes sose téved? sose veszít?
a fekete kiráj? a végsőkig harcol?

www.youtube.com/watch?v=2eMkth8FWno&feature=player_detailpage#t=242s
@a szív fészkei: "Gagyigyűrűt se szoktam venni meg ilyesmiket, amiket állandóan tunkolnak a neten"

Ezt tegnap találtam egy barlangban, mit csináljak vele? Nem szívesen vélnék meg tőle, mert egyre jobban ragaszkodom hozzá:

fc00.deviantart.net/fs13/f/2007/110/f/3/The_One_Ring_v3_by_vi3x.jpg
@gyilkos fűegér: Ha forgatásra kívánságot teljesít, remélem, tudod, hogy egy ország lesi lélegzetvisszafojtva, mit kívánsz!!!! :-DD
@gyilkos fűegér: Ja, a barlangi gyűrűdről meg újra a South Park ugrott be: Carter, ahogy lenyeli a gagyi kincset, aztán máshol kiengedi.... Abban ekézik agyon szegény Al Gore-t, ugye?
@a szív fészkei:

Nem tartozik ide, csak nem akartam, hogy kimaradj a sztoriból: Bolival egész nap azon röhögtünk a Vincenten, hogy Hallivúdnak sikerült megcsinálni az első olyan Hófehérke feldolgozást, ahol kivétel nélkül az összes kiskölök a Gonosz Királynőbe fog belezúgni Hófehérke helyett:

www.youtube.com/watch?v=11Wn-_uyT48
@a szív fészkei:

Az nem a medvedisznóemberes? Vagy az ugyanaz?
@gyilkos fűegér: Hát ha a gonosz csajszi Charlise Theron, akkor megértem, hogy belezúgnak. A jók kicsit unalmasak, mert kiszámíthatóak.

Na de mi Hollywood előtt jóval megkaptuk a magunk - kurvára nem szép és vonzó viszont unortodox - gonosz királynőjét (mert neki a tükre-tükre mindig azt kell, hogy susogja: te vagy legeslegszebb mindenek közt a földön!!!)

Sokba fáj az a tükör by Matolcsy&Szijjártó.

De: szerintem is a medvedisznóemberes,amikor a barlangban űzik szegény, Carter meg helyette bezabálja a kalózok kincsét. Na most mindig elképzelem ezek a SP-os fiúk mit és hogyan rajzolnának Orvbánról (mi lenne náluk Szijjártó, Martolcsy meg a többi panoptikumfigura...) Ha Al Gore-t így kicsinálták.
@a szív fészkei:

Kellér Dezső, hol vagy ilyenkor, amikor a népednek szüksége lenne rád...
@gyilkos fűegér: egy Hofi, aki szénné égetné ezt a balfa.. bagázst. A humornál gyilkosabb max. az AK. De én békés ember vagyok, röhögni is szeretek, ezek meg hóóóót hülyék úgyhogy tulajdonképp elszórakozunk. No meg a kedves kollégák is lelkesen segítenek... :D
@Rodeo36: Na hová jutott a nyomorult farokvezérelt?? ecoline.hu/ki_hitte_volna/2011/11/13/Kidobja_vegre_a_felesege_a_szexfuggo_Straus_29AQ1Q#rss Tényleg sajnálom, de beteg.

A neje összeszedi magát és hasít majd megint, hisz nagyon szép és okos. (ő tényleg egy Hófehérke-típus még külsőleg is: fekete haj, zöld szem és eddig a barom férjét pátyolgatta. Aki héttörpeként ugrott rá minden mozduló nőre... Hát igaza van a nőnek, hogy most lépik egyet. Bár ezt a függőségét már régen észre kellett volna vennie a férjén. Azzal, hogy védte és fedezte, jót nem tett vele)
@Boli: Azt mondja a városi pletyka, hogy nem véletlen az, hogy Hofi - a dátum mindenesetre ezt mutatja - április 10-én reggel halt meg infarktusban, előtte 9-én megnézte a híres 2002-es Testnevelési Egyetem előtt Orvbán-beszédet.

És már nem tudott szívből röhögni rajta. Hanem más történt a szívével. A temetését Kerényi rendezte. Ott voltunk csomóan és elárvultan.
@Boli:

És közben megalapítottuk a "Charlize Theron fürdőköpenye szeretnék lenni" klubot is, és még nincs is éjfél.
@gyilkos fűegér: Tényleg gyönyörű és ezenkívül tud játszani is. Láttad, amikor nagyon randa leszbikus prostit játszott? Oscart, Golden Globe-ot kapott érte. hu.wikipedia.org/wiki/A_r%C3%A9m_%28film%29

Hát hajrá nektek! :-))
@a szív fészkei: hát igen sokan vesznek Rolex-et is 2000-ért (na nem CHF hanem HUFFFF) és boldogok, most kérdezte egy brazil ismerősöm -elkűldve a levelet- mit tegyen, perfect portugálúl elmondva és 83 milliárd Reál-t ajánlott naki potom 20000 reálért ami egy minisztérium egész évi fizetése kifizetetve...elmagyaráztam neki én mit szoktam csinálni ezekkel (egyébként az Interpol-nak van egy hotline-ja erre)

ez ugyanaz mint a CIB :)))))
@a szív fészkei: budapesti 2006 okt 23 másolva, magyarok vitték nekik, most megy az öröm, lesz "amore" a két kormány között, imádják az ilyen exportot a kachinszky pártja bukására bejelentette hogy a magyar testvérek akcióját ismétli!!!!!!!!! csak hogy tudd...a nigériai levelek nagyon cukik, csak azt nem tudom honnan veszik a kellékeket, mert küldtek már egy komplett sifonér képét tele dollároviccsal 500 milliárd mon'ták, királyi örökség most ásták ki de... és a story-k és olcsón megosztják...szegény DSK beismerte, hogy sexaddict vagy rosszabb és azt is leírták hogy vagyona sincs csak a Sinclaire-nek dehát zárt intézetben nem is lesz rá szüksége...a Galaxis Esze-t Ms Fő Rikács-ot mikor tesszük hűvösre vagy szárazra vagy függve???? szeretném látni amint végre függ valakiktől bár a beszédének hallgatása a 120 decibellel a mennyezeten a hangszórók a gumiszoba jól kibélelve és hangszigetelve és ezt meg otthagyni kényszerzubbony nélkűl és fimezni vagy egy direkt tv-n adni mint VV-t a jaffásoknak kötelezően
@Boli: azért Alfonso-t se feledd
@gyilkos fűegér: azért amikor a @simonmondja javasolja nektek (@gyilkosfűegérrel) a lazítást nekem holmi sphyncter meg rectum jutott eszembe a Galaxis Eszé-vel kapcsolatban...azt mivel lehet kezelni? ha sokszor lazítja akkor az alfartrombon úgy gyüvik ki mint egy:

"assai gentile, un venticello"

hogy Rossini-t ne hagyjam ki a Sevillai Borbélyban a Basílio szervezi az ármányt egy kis "la calunnia"

www.youtube.com/watch?v=gO2PZr7-034
bocs: "la calunnia" helyett: "la calumnia" de a jaffás nagymester: a Galaxis Esze tuggya igazándibúúúúl "Rágalom"
@rdos:

Ha szabad egy pártatlan vakkantást...

Kétségkívül nem rossz eszmefuttatásod ott bukfencezik egyet, hogy GYF nem mszp-Szdsz-fidesz-Mdf parlamenti képviselőkhöz, de még csak nem is a saját pártja parlamenti frakciójához, hanem az mszp küldöttgyűléséhez - a tagsághoz - beszélt. Ennek pedig egy kis közös metszeten kívül vajmi köze van az Országgyűléshez.

GYF B.öszödön egyébként jól beszélt, de a párt bénái pozícióféltésből, butaságból (tökmindegy miért) nam akarták felfogni a szavait, foggal-körömmel ragaszkodtak és ragaszkodnak(ragaszkodnának) ma is a pecsenyesütő melegéhez, így az ország jövője szempontjából semmi sem változott - maradt a sunyi és dzsentrista mszp-attitűd.
Ferink kudarcot vallott, nem jött be a 19-re való lapkérés. Az mszp pedig azóta mélyrepülésben van - joggal.

Még egy kérdés: szerinted Orbán mennyit árul el a fidesz-fakció tagjainak a poltikai lépésekről,taktikáról, operatív terveiről? Szerintem: semmit.
Erősen vélelmezem, hogy a nagy egész csak Viktor fejében van meg, a puzzle alkotódarabkái a tanácsadóknál, lobbystáknél biztosan ott vannak, míg a kép egyes részeinek ismerete a fidesz legfelső köreinek (Simicska, Kósa, Kövér, stb...) kiváltsága.

Ráadásul úgy tűnik, hogy e tekintetben (kézivezérlés és centralizáció) Orbán sokkal erősebb Gyurcsánynál, az ő szájából egy öszödi beszéd típusú performansz sokkal durvább hatású lenne.

De mindezek ellenére - vagy inkább mellettük -gondolatmeneted nagyon tetszett!

Üdv.
Zb.
@gyilkos fűegér:
nem kell állandóan a csárléjzterónnak álcázott Vasorrú Bábára sexelni...én az ilyen egyszerűeket szeretem, plágium:

"IGAZ MAGYAR 2011.10.17. 07:12:24
Ismeretlen japán költő:
Egy szenriú.

Nem tudtam, hogy ily szorosan
összefüggenek a dolgok!
A bokrok közt brunzoltam,
és lekéstem a kompot. "
@Zébácsi: felhívnám figyelmed: a Galaxis Esze a nyakán egy nagy darab még megformálatlan azaz gömbszerű ementáli sajthoz hasonló konzisztenciájú izé van és a tartalma is hasonló mint az ementálinak...a Galaxis Esze mint a rossz sakkozó csakis egy következő lépés eredményességét célozza és azt sem szokta eltalálni a sakktábla már meglehetősen zilált szerencséjére a "counterpart" sem egy zseni
@gyilkos fűegér:
Fürdőköpenye?
Bolond vagy Te? :)
Amikor itt olyan nincs is?
Egy szál székben van a csaj... Csak én hiányzom alóla... :DDDD
cbullitt.wordpress.com/2011/08/02/so-is-charlize-the-ash-of-prometheus/
Na, még nagyobban...
Istenem, de bekenném... Többször, egymás után... :D
cbullitt.files.wordpress.com/2011/08/charlizetheron287629-copy.jpg
@Zébácsi: "Még egy kérdés: szerinted Orbán mennyit árul el a fidesz-fakció tagjainak a poltikai lépésekről,taktikáról, operatív terveiről? Szerintem: semmit.
Erősen vélelmezem, hogy a nagy egész csak Viktor fejében van meg, a puzzle alkotódarabkái a tanácsadóknál, lobbystáknél biztosan ott vannak, míg a kép egyes részeinek ismerete a fidesz legfelső köreinek (Simicska, Kósa, Kövér, stb...) kiváltsága.2

Lehet, hogy éppen emiatt tud a fidesz rugalmasabban haladni, mint a Gyurcsány vezette kormány tudott?

A nyolcvanas években volt egy települési párttitkár ismerősünk, aki nagyon rendes ember volt úgy egyébként, de azzal mindig kiakasztott, amikor arról regélt, hogy melyik elvtárssal hány órát tárgyalt.
Gyurcsánynak sem tárgyalni kelett volna boldog-bodogtalannal, hanem kormányozni, aztán az vagy sikerült volna vagy nem. Persze akinek a koalíciós partnere kést szorít a nyakához, az nem mer ugrálni. A fidesz ebben is ügyesebb volt. Tettszik, nem tettszik, ezek tények.
@messi-asz: Persze aki nem országgyálési képviselő, vagy nem Meggyesnek hívják, azt rögtön büntetik.
@a szív fészkei: Szerintem ez nem betegség, csak utánzás. Napoleon volt az, aki a polgári jog megalkotását az orosz harcmezőkről is személyesen felügyelte (egyéb más mellett), igaz, hogy ő nem levitézlett kommunistákkal végeztette a "szakmunkát", hanem neves tudósokkal, jó katonákkal.
@Rodeo36: Lehet, hogy Járai már tud valamit, amit mi még nem?
@látjátok feleim szümtükkel:

Igazad van, de meglátásom szerint Gyurcsány más módon akart korményozni, meg akarta változtatni a hozzáállást, ezért beszélt és mondta azt, amit. Pont azzal a kormányzási metodikával akart szakítani, ami ide taszította az országot - ehhez kellett volna a peremvidéken, de a nagy egész szempontjából igen fontos helyeken ülő mszp appartacsikok meggyőzése.

Olyan típusú beszédet, mint Gyurcsány, Orbán soha nem fog nagy nyilvánosság előtt mondani. Más karakter.

Üdv!
@Boli: "...tulajdonképp elszórakozunk."

Szó se róla, de q*a drága a belépőjegy.
@a szív fészkei: "Hát igaza van a nőnek, hogy most lépik egyet."

Naná, hogy igaza van! A könyvéért majd jó pénzt zsebel be. Talán többet, mint amit bukott apu adna neki a jövőben.
Egyébként ez egy okos nő, rájött, hogy megdöglött a lova, hát gyorsan leszállt róla.
@látjátok feleim szümtükkel:
Drága, drága, de a hülyének is megéri! :(
Mint a példa mutatja! Egy csomó gyengébb képességű pedig még tapsikol is a szemfényvesztőnek aki bár csak szöveges faladatban tudja megoldani a mutatványt, de elhiteti, hogy akár élesben is megy ez neki... A tények, a számok, a tettek nem igazán érdeklik a plebst, elég a HIT!
Végül is, mindenki más lehet hibás, mindenki tehet róla, csak ők a helikopterek!
Ami épp zuhanórepülésben van, de ez nem zavarja őket... Élvezik... Megmagyarázzák, hogy a levegő lesz a hibás... No meg a gyúúúúrcsányis... :)
@látjátok feleim szümtükkel: pontosabban: Járai elvtárs már csinálja amit mi csak sokkalta később fogunk megtudni: hogy megint megloptak bennünket
@Boli: De beindultál. :-DDD De legalább jó ízlésed van. Csak Orvbán le ne nyalassa azt a rákent aranyat szegény asszonkáról, mikor már végleg semmi tartaléka nem lesz országnak. De akkor tehetsz majd a hazádnak egy szolgáltatot...

@látjátok feleim szümtükkel: ezért a fasziért ott hagyta a férjét - aki magyar volt index.hu/kulfold/2011/10/09/magyar_lobbizott_magyarnal_dsk_erdekeben/ -a gyerekeit is jóformán és húsz évig "élvezte" a kétes hírnevet... + a druva sajnálkozást.

Hülye volt a csaj, mert ez a mennyiségű és milyenségű (hogy DSK a legkevésbé se törődött a látszattal, a neje méltóságával, stb. )félrebaszás - röptében a bármilyen legyet - már láthatóan nem a normális tesztoszteronra fogható.
Eddig tűrni megéri?? Bár ugye Hillary Clintonnak is jócskán hozott a konyhára, hogy kiállt a fürgefarkú ura mellett és lenyelte a Monica nevű hájas békát látványosan és egyenes derékkal.

Erről szól a szerintem egyik legjobb ami sorozat, a Férjem védelmében.

Sajnálom a DSK-t tényleg, Svarci is megy kezeltetni magát állítólag, mivel ott az asszonya épp megbocsájtó üzemmódra állt rá.

Amúgy Anne Sinclair nagyon okos és befutott újságírónő volt, a francia tévé legfelkapottabb sztárja: húsz éve láttam a TV5-ön, gyönyörű volt amellett, hogy milyen okos. Ezzel a férjével befürdött szegény, épp ideje, hogy saját jogán is ismert legyen újra..
@Zébácsi: Nem is érti, miből állt a beszéd. Rázoomoltatott a kurva országra, elkúrtukra, hazudtunkra, böszmeségre - és kész: megvolt az vegyülete, amit felrobbanthatott hathatósan.

Hogy miért mondta és kinek mondta Gyurcsány, az Orvbánnak lényegtelen volt - júdása kilopta, ő meg rászervezte a B-közepet és csináltatja ikonosztázban hozzá a mitológiát.

Egy ilyen ember alkatilag képtelen belátni de pláne beismerni, hogy elszúrt valamit. Most épp csak az országot, bele a bóvliba naszádozva szügyig - de sebaj. Eemúttnyócév - ez a varázsszó, mantrázzák is a hülyéi, szerintük ez mindent megmagyaráz és varázsütésre jóvá tesz.

Már Járai röhögi - s röhögteti ki www.youtube.com/watch?v=PnR589h1EJI - ezen se tűnődik el???
@látjátok feleim szümtükkel: Na de a Code Napoleon ma is a francia jog alapja 1804 óta. hu.wikipedia.org/wiki/Code_Napol%C3%A9on Nem másodpercenként változtatja egy-egy francia Rogán meg Lázár - parancsba kapott - hülyesége ugyebár.

És igaza van:[..]"Bonaparte Napóleon, mint Első Konzul 1800-ban állított fel egy négy fős, jogászokból álló bizottságot, melynek feladata volt a Code civil kidolgozása. A bizottság tagjai Jean-Etienne-Marie Portalis, Jaques de Maleville, Félix-Julien-Jean Bigot de Préameneu és François-Denis Tronchet volt. A négy évi munka eredményeként a Code Napoléone 1804. március 21-én (a köztársasági naptár szerint 30 Ventôse XII. év) lépett érvénybe."

És Napoleont utánozta hadvezérként is Orvbán? Akkor most éljük a borogyinói csata végnapjait vagy mi van? Mert jön mindjárt a vengerszkaja zima és az se lesz túl kegyes...
@a szív fészkei: ;)
Ha kell, akkor én bevállalom!!!!!!!
No persze, csak a hazáért! Önös érdek semmi! :)
Mert én egy ilyen ÖNFELÁLDOZÓ gyerek vagyok! ;)

Erről jut eszembe, a narancskomcsik (vörösebb, vagy sötétebb színekben pompázó ettársaikkal és úgy ámblock a politikus réteg) nem akarnak a hazának szintén tenni egy szolgálatot? Nekem is tehetnek egy szívességet...
@Boli: "Drága, drága, de a hülyének is megéri!"

Na ez a legnagyobb baj, hogy csak a hülyéknek éri meg, a többinek meg kuss.
A 60-as, 70-es években már volt ilyen, akkor is a hülyéknek érte meg, aztán megint ott tartunk.
@a szív fészkei:
Azért kikérem Bonaparte nevében eleve a feltételezést is, hogy összehasonlítjátok a zsenit, egy közepes focistával! :((((((((((((((
Kedvenc témám volt mindig is Bonaparte, szerintem halomra lövette volna ágyúval Parlamentünk dicső politikusait ennyi töketlenség és infantilizmus láttán!
A közepes képességű focista a csatatéren max. a tyúkok riogatásában képes eredmények felmutatására, vagy a nagy büdös magyar mocsárban vitézkedik a gyorsnaszádjával. Lövi a bányászbéka seggét!!!
@Boli: Csak annyiban hasonlítgatunk össze , hogy kit-mit akarna leképezni szerencsétlenkém... Jupiter és a kisökör-aránypár, legalább látszik.

Mindenki álmodhat nagyot, csak van aki ezt a gumicellában csinálja, mert csak ott hagyják neki. Pechünk van, bezárt az OPNI, hát a nyakunkon gyakorlatozik ez az epigonnak is szar...

Na megnyugodtam, hogy a hazádért mire nem lennél képes!! :-)) Akkor üzenjük innen Charlize-nak, hogy nem füröggye le az aranyat nemzetgazdasági érdekből se. Bízza rád.
@a szív fészkei: A képen nem egészségre vérártalmas sültkrumpli van a kis kezében?? Gyorséttermi ráadásul!!

Attól olyan szép kis gömböcforma?
@Boli: Figyi, tényleg hordják át a népek Ausztriából a fűtőolajat? És nincs színezve vagy valami? Jól használható? Tegnap olvastam, hogy szép téli népszokássá alakult ez felétek. :-)

@Zébácsi: szerintem a másikon szódiarézó Táskás Tóní - valakinek ellopva a nevét í-vel torzítva - az annyiszor megénekelt Zűrhajós. De mivel te vagy rezonanciában a csipkefinom lelkével, lehet, hogy tévedek.

De már kampósorrúzik laza nyitánynak, ami az ő jellegzetssége köszönés helyett. :-DD (másra se képes.)
@a szív fészkei: :)
Olvastam, de nem tudom. Nem csodálkoznék. Aki kinn dolgozik, azok mint kinn tankolnak, mert pártunk és orrmányunk kreálta üzemanyagárak magukért beszélnek!
HOL VAGY ILYENKOR SZÁJTÁTÓS PETYA, HOGY SZÁMON KÉRD A KORMÁNYON A 300 FORINTOS ÜZEMANYAGÁRAT??????????
CSAK AKARNI KELL... :(
@gyilkos fűegér:
Felhívom tisztelettel figyelmedet erre:

hvg.hu/kultura/20111114_hofeherke_trailer_elozetes

Az utolsó mondat pedig.... Hmmmmmmmmm... :DDDD
IPI-APACS én voltam a gyorsabb!!!!!!!!
@a szív fészkei: "És Napoleont utánozta hadvezérként is Orvbán? Akkor most éljük a borogyinói csata végnapjait vagy mi van? Mert jön mindjárt a vengerszkaja zima és az se lesz túl kegyes..."

Hát, valami ilyesmi látszik a távolban. Egyébként a napóleoni nyertes csatákat hozzáértő tábornokok nyerték meg, akik nem tehettek arról, hogy a vezér a háborút egyébként elq*ta. Végül is, minden neki sem sikerülhetett, csak már nem divat Szent Ilonára száműzni.
@látjátok feleim szümtükkel: Na de Napoleon tehetséges embereket választott maga mellé, nem? Annyira nem volt hülyéje a hatalomnak szerintem, hogy hülyékkel vegye körül magát, ahhoz túl nagyszabást akar minden téren.

A vengerszakaja nem magyart jelent? Ködös érettségis emlékeikből ez bukkan elő. (ahogy Szép Ernő idején - az akkor még a cári Oroszországban, mint akkori Dubajban csapatosan taroló - kurváinkat meg vengerkáknak.
www.deluxe.hu/a-kisfiu-aki-nyolcevesen-futtat-internetes-vallalkozast/20111114 Miniszterelnök-jelöltnek még ő se lenne rossz. Aranyos mosolya van és mintha értene is a valamihez, pláne ha azt gazdaságnak hívják.
@a szív fészkei: Nem mindenki akkor érettségizett, amikot te. elfelejtetted, hogy már rég óta nem kell oroszt tanulni?
@látjátok feleim szümtükkel: Igen én itt földtörténeti ritkaság vagyok. :-DD Legalább akkor ennyit megtanultál; tudod, keleti szél, Putyinnal jóban kéne lenni, már Orvbánnak is leesett - lásd tegnapi Economist-interjúja. Egy orosz szó is több, mint a semmi. Az orosz nyelv amúgy nagyon szép, én szerettem.

Most majd hasznos is lesz: Bécsben, Cannes-ban a legdrágább üzletekben régesrég ki van írva, hogy mü govorím po russzkí= beszélünk oroszul. Valamiért megéri nekik. Amikor még a Luxus Áruház volt a legluxusabb jópár éve a Vörösmarty téren - ma Bershka, stb. üzlet van benne már - ott is jobban beszéltek az eladók oroszul, mint magyarul.
@látjátok feleim szümtükkel:

"Napoleon volt az, aki a polgári jog megalkotását az orosz harcmezőkről is személyesen felügyelte (egyéb más mellett), igaz, hogy ő nem levitézlett kommunistákkal végeztette a "szakmunkát", hanem neves tudósokkal, jó katonákkal."

"""""Napóleon bukása
Az 1810-es évek elején gazdasági válság sújtotta Európát. Napóleon ennek megoldását a kontinentális zárlat szigorításában látta, ami összeütközéshez vezetett Oroszországgal.

Napóleon hadjáratot indított Oroszország ellen (1812). Borogyinónál ugyan győzelmet aratott, azonban saját sikerének áldozatává vált: a kiürített és felégetett Moszkvában nem tudta seregének ellátását biztosítani. Az orosz télben nagy áldozatok árán tudott visszavonulni, és csak seregeinek maradékával vergődött haza.

A vereség és a válság hatására felerősödött a spanyol és német földön kibontakozó ellenállás. Orosz, angol, porosz, svéd részvétellel megalakult a hatodik koalíció, melyhez Ausztria is csatlakozott.

Napóleon megpróbálta újjászervezni hadseregét, de az orosz hadjáratban
elpusztult gyakorlott katonáinak nagy része, s csak új, fiatal korosztályokkal tudta
feltölteni hadseregét. A koalíció tapasztalt, milliós hadseregével szemben az újoncok vereséget szenvedtek Lipcsénél (1813)."""""
@2llkedő: "A koalíció tapasztalt, milliós hadseregével szemben az újoncok vereséget szenvedtek Lipcsénél (1813)."""""

Szerintem a mi rendszerváltásunk is vereséget szenvedett a "sokat tapasztalt", nagy tudású, ifjú titánok miatt. Pedig megmondta a magyar már régen, ideje van mindennek, mint tavasszal a pitének.
süti beállítások módosítása