Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: MIT TAKARGAT A FIDESZ? „Kocsis Máté: Hagyjuk a hülyeséget, nem a pénz hiányzik Egy jó hírrel kez... (2024.04.17. 18:47) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.11.10. 05:36 Fabius

Van itt pénz, nem kell betojni!

Címkék: gazdaság fidesz közösségi közlekedés köztévé nmhh

"...ne herdáljatok többet, mint ami jól esik - mondá az Úr - és megteremté az MTVA-t és NMHH-t az ő igen nagy kegyelméből..."

Elég a gazdaság és az államháztartás állapota fölötti kesergésből, Feleim! Van itt pénz dögivel, nem kell betojni. Legalábbis arra van amit Kedves Vezetőnk kormánya igazán fontosnak gondol. A kormányzat közmédiákban tisztára mosása és a pedigré ápolásának felügyelete komoly dolog, ne vegyük félvállról. Igaz, hogy nálunk nem a Mester mossa a tanítványok lábát az utolsó vacsora előtt, hanem azok kegyesek az Úrral, de örüljünk neki, hogy a keresztény hitvilágot legalább érintőlegesen súrolja a gesztus.

Évi 100 milliárdért.

A parlament számvevőszéki és költségvetési bizottsága döntést hozott, a Szalaiannamária hatóság 32,4 milliárdnak, a Minden Hírek Ura MTVA pedig 77,4 milliárdnak verhet a seggére működés címén. Azt odáig értem, hogy a Szalaiannamária hatóság nem váltotta ki azt az apokalipszist amit vártak tőle, és ezért jutalmazni kell. Ezt valahol egy diszkrét kariajival jelképesen támogatnám is, de erre a 33 milliárdra csak pisloghatunk, mint tartalomfelügyelő médiatanácsnok a szar is ízetlen kijafasztomira. Az is kiderült, hogy a poéngyilkosság alapértelmezés náluk, így humorprémiumra sem jogosultak. De akkor mi indokol akkora kiadást, ami sacc per kábé megfelel a csipszadóból várt bevételnek?

A köztévékre és egyéb hírgyárakra is indokolt elkölteni ennyi pénzt. Végülis a Nagy Októberi Átalakulással csak akkorát bukott a hivatásos számmisztikus Rákay Kálmus, hogy a szeizmológiai intézetben az ügyeletes grafikonfelügyelő ijedtében lerúgta az asztalról a kávésbögrét. A hírműsorok legendás pártatlanságára jellemző, hogy már a Szalaiannamária hatóság is rájuk cöccögött a kiegyensúlyozatlanság miatt. De mit csodálkozunk egy olyan helyen, ahol a hírhamisító Papp Dani felfelé bukik?

Nyugtasson meg minket majd a boldog tudat - miközben a megemelt áfát és a közösségi közlekedés adót fizetjük - hogy a bevétel nem vész el, csak átalakul. Igaz, hogy nem közösségi, de kétségtelenül közlekedési járművekre a Vitézy társaságnál. A fikagyurmász legkisebb rokon ugyan álmából felköltve is löki a villamosok sorozatszámát, járni velük mégis utál valamiért. Ezért nyilván indokolt a csődközelben vergődő közlekedési cégnek 12 autós új flottát beszerezni. Dávidka környezetében nem félnek a felnőttek az autók értékvesztésétől? Én aggódnék mi lesz, ha a lízingcég rájön a titokra, és felfedezi a bányász váladékot a hátsó ülésbe kenve.

Nem kritika ez, csak a koncepció nem világos: ezek szerint, ha fizetem a közösségi közlekedés adót, akkor a Vitézy cég elküldi értem a sofőrös Superbet, ha át akarok menni Zuglóból Budaörsre? Mert így rendben van, örömmel befizetem az adót, ellenkező esetben viszont lófaszt fizetek egy fillért is. Ezt ebben a formában köszönjük, nem kérjük, ahogy Vitézy Dávidot és a remek ötleteit is tudjuk nélkülözni.

Nem gondolom komolyan, hogy a legkisebb királyfi ujját kihúzzátok az orrából, és ennek bármilyen következménye lesz. De azt nagyon is, hogy nyugodtan abbahagyhatjátok az adófizetők demoralizálását. Minket benyomtok az adóprésbe, ti meg szórjátok ész nélkül a nehezen összekalapált adóforintokat? Furcsa módon csak akkor nem kell spórolni, ha valahová kell egy flottányi autó közpénzen? Kistöki is csak rágódik ezen a BKK-n, mint fogatlan apóka a szalonnabőrön lenyelésre képtelenül, de a közösségi közlekedés lendítésére az egyetlen ötlete az adjatok még, még és még pénzt a nagyközösből?

Ilyenkor szeretem felidézni Orbán "az ország nincs abban a helyzetben" kezdetű szentbeszédeit, mert legjobban ilyenkor tudok mulatni a Kerényi szakkör által is megfestendő képmutatáson. A hitelesség netovábbja, mikor a válság közepén, rekord adók mellett kiöltözünk, mint Szaros Pesta Jézus nevenapján, és kisüsti helyett Finlandiát kérünk a kocsmában, mielőtt a hitelezők elárverezik a házat.

Kismagyar valóság, én így szeretlek!
 

418 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr273367343

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Besúgó, köpönyegforgatókat a rendvédelmi szervezetekbe! 2011.11.11. 13:07:57

Más nem is maradhat ezentúl ezekben a szervezetekben. Bár, az is megoldás, hogy minden kormányváltásnál lecseréljük a rendvédelmi szervezetek teljes állományát. A főparancsnokoktól a kifutófiúig.  Legyen az rendőr, katona, tűzoltó vagy börtönőr.Ho...

Trackback: Kutas József - SZENT GYÖRGY POLICE PÓLÓBAN? 2011.11.10. 08:38:08

A Széchényi Könyvtárban fegyveresek őrzik a Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott által több mint húszmillió forintért megrendelt történelmi tárgyú festményeket, amelyek részben az új alaptörvény díszkiadásának illusztrációjaként fognak szolgálni....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Cirbi: Nem az legnagyobb győzelem, ami Orvbán bejelentett? Valamit olvastam futólag délben, hogy szerinte soha ekkora győzelmünk még nem volt. (a másik meg a fal adja.)
Sziasztok...
Nem tudom volt már ez?

www.portfolio.hu/gazdasag/lepett_a_fitch_hajszalra_a_bovlitol_magyarorszag.158239.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox

CSAK A FIDESZ! Köszönjük...
Éljen a Párt! Éljen a Kormány! Éljen a Vezényló Csillag!

Pl. nálunk, itt a kies végeken a narancskomcsi ettársak majd 100 milliót vettek el a városi intézményektől, iskoláktól, kórháztól, könyvtár...
Tök véletlenül ezek után találtak 100 milliót a költségvetésben()! a Városi Média Centrumra, aminél lehet találgatni mi folyik és merre...
Ez az ország egy VICC!!!
Sok KRETÉN SZEREPLŐVEL, akiknek az arcán a rinocérosz seggéhez hasonlatos vastagságú bőrszerű képződmény leledzik!
HU én így szeretlek????............ Meddig?
@nolám: NA, biztos. Látod, az Indexnél felvállalták azt is a nyereség rovására, hogy ne legyenek megmondók. Oda isd megmondók. (Árpád ekézett balra is.) Én se nyitom azt meg, csak nagyon ritkán, régebben meg mindennap ott lógtam.

Ha a médiában - ebben a médiában szerepelni ekkora élv, hát rajta, csinálják! A mi tévén olyan intelligencs - pedig ki van fizetve - hogy lekapcsolódott az M1, M2, Duna1-ről. De tényleg kb. a Rákay Fejszámkálmán felbukkanásával egy időben. Persze kiverhetném a UPC-nál, hogy mivamivan, kell a pénzemért, de isten mentsen tőle.
@a szív fészkei: pont erről beszélek, a svéd modell az csak a svédeknél bevezethető, sok minden okból és mint jól mondod ott sem mindenki ért egyet vele (a megoldás egy minimális állami kötelező és bármilyen mennyiségű és kivitelű magánbiztosítás, ragyogóan műxik) a kutyukat imádom minden méretben de a kedvencem egy kuvasz vagy komondor, csodálatos intelligens lények, TG meg egy se só se paprika kumintalanított langyos víz már régen nem érdekel ki sem nyitom...fabiusz jól alátesz a hülyeségeknek a vastagbőr is néha a vincent egy belterjes világ csak 12 vagy a körüli magánblog nem is engednek be mást, egymással dumcsiznak és ha valaki külsős beszól akkor kirúgják seperc alatt...játszhatnák ezt otthon a babazsúron... a W jó a mai anyaga kiborította a bilit -teljes joggal- megaszon'ta...a bizonytalanok mint "@nolám" itt szerezhetnek szikrákat...valaki leírta ott volt a lecture-ön Londonban...max 30 diák volt meg az egész magyar hivatalos küldöttség vagy 30 gyagya a petyával az első sorban és a diákok röhögcséltek meg csodálkoztak nincs válasz a kérédsre csak a Deus ex machina :)))))))))))
@a szív fészkei: @nolám: Emlékszem, amikor Tóta Mitnyanról írta a cukros zacsis - elég sokba fájó - cikkét, folyt a könnyünk a röhögéstől a férjemmel, hasfájást is kaptunk már és nem bírtuk abbahagyni.

Ezek ellen gyilkos humor kell, minden pöffeszkedésükre azonnal rámutatva kiröhögni azonnal, kegyelmet nem ismerően. Elemzések már régen halottnak a homlokcsók-kategória - egy Hegedűsnél, egy Kerényinél mit lehet elemezni, ha nem vagy ideg-elmeprof??? meg a többinél??? Ugyan már.

Hisz ez a legjobb és legtöbb, amit Fabius tehet, csinálja is, amíg ezek tényváladékként itt rongálnak! Voltunk januárban bulin a médiatörvényes napokban csinálták az Anker közben. Ott pl. fellépett Závada Pál és zenekara. Kurvajó hangja van a pasinak és azt hiszem Parti Nagy-szövegre valami műmájeres siratófélét énekeltek Orvbánékról, nagyon "multatósra" véve : eszementen jó volt. Az egész hamis, urizálós bun/kós stílusuk ki volt terítve pontról pontra kicikizve és lehetett rajta dőlni a röhögéstől.

Ez kell, mert ezek ebbe halnak bele: hogy nem veszik őket komolyan. (az országot se miattuk, na ez már viszont elkövetett hazaárulás)
@Rodeo36: Árpád újat írt? Délben még nem láttam. Akkor megnézem.
@Rodeo36: NA nekem az magas, ami ott megy. Azért én ismerek nagyon is kizsigerelteket, a próbaidővel nagyon is ocsmányul variálókat - nem tudom, miért nem az a krédó, mint éma bárányé? "[..]Ha valamit akkor azt megtanultam az elmúlt húsz ébben, hogy minden cég motorja a jól megválasztott, stabil teljesítményért piackepes fizetést kapó munkavállaló. Ők húzzák a céget, az éhbér rabszolga meg szarik a fejedre. Nem az eszközkészlet, hanem a jó alkalmazott egy cég igazi tőkéje." ez a gusztustalan kiszorítósdi számorma undorító, na. Akárminek hívják. Valami ciribuli volt este a Moszkva - juszt is - téren is. ember eladja magát (agyát, fizikai erejét, érzelmeit - ha művész - de azért nem kell teljesen alázni, mert rászorul a szaros, érte kapott pénzre. Ennyi. ami meg ma van itthon, hát azért nem idill.

Rodeo, ez így van kint? neon.hu/suli/10-vegzettseg-amivel-alig-lehet-munkat-talalni-261312 Nem kellenek a katonai mérnökök, szakpszichológusok? Nem hittem volna. Akkor kik kellenek? Pornósztárocskák? Mi a legkurrensebb ma?
@a szív fészkei: Kiállni a szemétégető mellé és kiárulni az altájat? Vagy??? Árpádnak mázlija van, benyúlt érte a HVG. De tudok újságírókról, akikért nem, pedig azok se rosszak. Mázli is kell az élethez, ugye a múltkoriban, amit linkeltem - tudod,ahol az az angol faszi kutatta, hogy a bűnözők, a pszichósok és a nagy brókerek és egyéb virilisták mennyire hasonlók lelkileg - benne van, hogy nem annyira kurvanagy tudásuk, értékük, hanem a mákjuk tette naggyá őket.

És ha nem mindenki ilyen mázlista, hagyni kell eltaposni? Azért ez sem vidító világkép, nem értek egyet Árpáddal, sajna. Hogy a iac megmér na láttuk, a fasz bankárokat csak meg-megmentegették, hiába csődöltettek be világokat. A piac azokat miért nem hagyta éhen halni? Ha már a Buffet is valami szolidaritásra hív fel, kevesebb sika-kaszára a nagyon gazdagoknál - akkor csak nem én vagyok a tökdemagóg.
@a szív fészkei: savanyítsunk: az USA-ban a hivatalos statisztika szerint 10-13% a munkanélküliségi ráta, ami nagy szórást mutat államonként de államokon belül is régiónként sőt ...igenám de a valóság 25-35% munkanélküliség ez a legborzasztóbb és ott a munkanélküli ellátás nem egy mennybemenetel a legrosszabb és végső esetben kajajegyet adnak (foodstamp)és a lakását meg a többi dolgát úgy oldja meg ahogy sikerül a tv műsorokat nézve a legnagyobb kereslet celebekre van meg politikusra...vannak családok amelyek beáldozzák a fiú esetleg lánygyermeküket és elküldik katonának mert halála esetén az állam eltartja a családot, de a 5000 dollárnál magasabb, adómentes fizetés mellé leszerelés után állást is kapnak ezért azután a katonai szakma nagyon kurrens lett és egyáltalán semmi köze nincs katonasághoz kizárólag a speciális egységek meg a magánvállalkozók egyenruhásai igazándibúl bevethetők a többi töltelék vagy békefenntartó a bombázás alatt előtt vagy utána :)))) semmilyen más szakmára nincs kereslet a telefonos ügyfélszolgálatokat Mumbai-ból indiai egyedek csinálják, az indiai orvosi ellátás az amerikai ellátási költségek töredékéért jobb szolgáltatást ad és az oktatás -tisztelet a kivételnek- nem okít semmi hasznosat, vagy a college-ok bennszülöttei egymást nyomják be mindenhová volt egy műsor a Fareed Zakaria-val aki a Bill Gates-et is megkérdezte és sok mindenki mást is a lényeg az, hogy az USA -ugyanúgy mint orbánlandia- versenyképtelen, a kínai modellt mutatta be oktatásban mint eredményest meg a délkóreait mert azok abból élnek és ragyogóan profi módon meg van szervezve 5 éves kínai kölkek olyan angolt beszélnek mint Bill Gates és ez kínai állami oktatás olvasd el a Volvo megvételét...mit is kellene csinálni...én ezt csináltam mint Kína a Volvo-val egyébként én dolgoztam a Volvo Svéden-nel csodálatos profi mérnökeik vannak és olyan vevőszolgálatuk, hogy azt egyetemen sem lehet oktatni ...és akkor semmit sem mondtam a Huffington Post egy érdekes poszt érdemes megnézned igaz amit ír...kurvák és pornósztárok meg celebek kellenek vagy azok kis munkával sokat rövid idő alatt VV :))))))))))))))
@a szív fészkei: olvastad Pantagruel és az én hsz-eimet a W-n??? na az ami érdekes...nyiss be mégegyszer oda
@a szív fészkei: Fareed Zakaria azt mondta: az amerikai munkaerő túl drága és nem ér szart sem... nem véletlen az "occupy" mozgalom a fiatalok reménytelenek 5- 7 generáció elveszett és ha így megy tovább akkor lesz egy GOP elnök és akkor be lehet zárni a boltot a 300 millióból 2-5 millió jól él a többi küzd és örül, hogy van csontja amit lerághat és a GOP esetén ez sem lesz...ugyanaz mint orbánlandiában, csak ott kimennek lőni az uccára, szabad fegyverviselés van és alkotmányos jog a lincs...
@Rodeo36: Te mikor voltál int az államokban?
@a szív fészkei: még valami, kurvára elment a hajó az oktatással, észak amerikában nem találsz egyetlen autószerelőt sem aki meg is tud javítani egy autót, úgy, hogy szétszedi és meg secpecceli mint a cubaiak (vannak, akiket a versenyautók mellett meg a speciális autók körűl látsz ezeket az autógyárak sponzorálják mert ahhoz, hogy az autóipar fennmaradjon ezekre a kézművesekre szükség van...de az uccán ilyen nincs csak meghatározott helyeken!!! a másik része főiskolán 3-6 hónapos kurzusokkal oktatják a mechanikusokat és olyan diplomát kapnak amivel bármilyen munkahelyen mint vállalkozó dolgoznak és saját pecsétjük meg nyilvántartásuk van 45-75 dollárt kapnak óránként de ezért életével felel a munkáért amit befejez és lepecsétel...nem a műhely felelős a műhely szervezi a melót...építőiparban egy épületasztalos 75-90 dollárt kap óránként ezért 14 órázik és egy félmillió dolláros 3 szintes mansion-t 4 hét alatt befejeznek és a fél millió eladási árban az egész anyag és munkabér még így is csak 75-90 ezer dollárt képvisel a többin a bank és a vállalkozó osztozik telkeket és anyagot vesznek nagyban és a hitelek kamataiból finanszírozzák magukat ha ez az ipar nem megy és ma nem megy akkor a gazdaság meghal autóipar és lakásépítés...a tömegközlekedésben nincs üzlet pedig lehetne de nem csinálják egy NYNY metro mérnök "csak" 4500 dollárt kap havonta (tudom tárgyaltam a vezérigazgatóval el akart csábítani) ha beindítanák lenne hatalmas üzlet, a teherfuvarozás nagy üzlet, űrhajózás és kapcsolt dolgai, aviatika mert ezek a petrol ipar deriváltjai hogy észrevedd ezért van diesel vonat és nincs elektromos vonat az USA-ban és folyami teherhajózás van meg a nagytavakon át...gondold ezt át a magyar viszonyra deriválni ebből kétségbeejtő dolgok jönnek ki...ott van tőke a magyaroknak a Galaxis Eszének nincs mert ellopja és elpazarolja és csak arra nem költ amire kellene dögöljön meg!!!!!!
@nolám: hahahaha ne kérdezd Seattle...mond ez neked valamit? 1540 van hahahahaha
Nem a Mayflowerrel mentél? Bevándorlónak néztek akkor.:) De komolyan kérdem, mert én teljesen más tapasztalatokat szereztem.
Én 1985,1995,2005-ben voltam 2-3 hónapra.
@nolám: bocs: a pontos idő: 1247 hahahahaha
@nolám: és mit csináltál 3 hónapok alatt? és milyen tapasztalatod van ami különbözik az enyémtől, nagy kíváncsisággal töltesz el? hány éves vagy? a Mayflower-t képen láttam :)))))))))
A szobafestőtől, a SW fejlesztőn át a temetkezési vállalkozóig megismertem embereket és az életkörülményeiket.
Én sokkal kedvezőbb benyomásokra tettem szert. Csak jöttem-mentem. Béreltem autót és csak éltem. Az ITandT és két fejlesztő cég ajánlott munkát, piszok sokat lehetett volna keresni tervezéssel, de akkor fontosabb volt számomra a megismerés.
Bárki könnyedén találhatott munkát. Boston, Connecticket, Long Iland, NY, Wahington DC, Tampa, Phoenix.
A szobafestő, akinél laktam is 1985-ben 25 USD órabérért dolgozott, egy fodrász 50 USD-ért. Nekem évi 70 000 USD-t ajánlottak
Fairfieldben az unokabátyám technikus (elektronika) évi 80 0000 USD, nagy ház+jacht.
Orlandóban egy ismerős család, a ffi. nyugdíjas postás évi 25 000USD nyugdíj. (Itt az élet fele, harmada mint NY közelében.
Lehet, hogy a mostani 2008-as válság megváltoztatott mindent, nem tudom.
NY-ban mindíg eltöltöttem 1-1,5 hetet. Imádom azt a várost. Ott vannak szélsőségek, ez tény.
Dióhéjban ennyi, nem akarom túlragozni. Nekem nagy élményeket adott.
@nolám: @szívemcsücske

ezt olvassátok, valamit kristálytisztán kimond -amit én régóta mondok, a kurva hatalom sarcot szed a saját hasznára adók néven és semmit sem ad belőle vissza annak akitől sarcolta- egy szar rohadt banda

hirszerzo.hu/velemeny/2011/11/10/A_Nemzeti_Egyuttszivas_Rendszere_0O38TE
Visszaolvastam, elrontottam. Az fizetések 1995-ös évre vonatkoznak.
@Rodeo36: Erről sokat tudnék mesélni. Ide nem merem beírni. Néhány minisztériummal és bankkal volt munka kapcsolatom. Olyan adónak minősülő pénzeket is fizetsz, amiről nem is sejted, hogy az. Szolgáltatásnak vannak álcázva.
@nolám: el kellet volna vállalnod az IT and T -nél az ajánlott állást, csak, hogy tudd, amit te írsz az is igaz, csak a nagy számok vizsgálata során ezekből egy olyan átlag jön ki, ami lesújtó...azok a 70000 dolláros éves jövedelmek a valóságban 120000 és 160000 közöttieknek kellene lenni de a valós érték felét fizeti mert bármikor jön egy majom aki elvállaja és boldog vele 12-14 órákat dolgozik érte heti 6 napon!!! amiból az jön ki, hogy az 1750 órás évi törvényes óraszánm felett teljesít 2200-2400 órát amiből ha kiszámolod: 2400 órával akkor 29.11 dollár jön ki óránként ebből 42 % adót és járulékot levonnak, marad 16.86 ami egy rossz takarító órabére és ezért egyetemi diplomája és 10 éves gyakorlata van...a bennszülöttek nem vállalják el ezért van sok állás...de ezt 3 hónapok alatt a fene nagy boldogságban nem tudhattad meg és mindenhol ez van 2008 meg elosztotta mindezt 3 -mal és meghalt én számokkal dolgozom a szavak nem igen mondanak semmit
Tudod, azért nem vállaltam, mert itthon volt egy "jólmenő" cégem. Én 30 éve napi 14-16 órát dolgoztam. Heti hét napon.
Tudod, nem csak a pénz számított. Egyszerűen szerettem, mert szinte csak innováció volt. Akikkel együtt tettük, mind így éltünk.
@nolám: 1995 nagyon régen volt már ókori történelem, ha elolvastad amit fentebb írtam akkor tudod, hogy azzal megfejelve amit most itt bevallassz -tudtam de minek mondjam- a 42%-os levonásaid 60% fölé mennek és akkor egy alkalmi utcaseprő béréért vagy mérnök vagy technikus és 16 órázol ingyen...3 hónapok alatt semmilyen országot nem lehet megismerni bennlakva és legalább 3 évig adót fizetve és megélve tudod, béreltél autót...röhej, turista a zsebpénzével és a tartalékaival meg a rokonokkal akik bármikor besegítenek ha döglődsz...az nem tapasztalat..vegyél autót vagy leasing-eljél egyet és fizesd meg a lakbért és a többi mindennapi dolgot, kaját és ruhát amikor cipó kell mert lerohadt az egy pár teniszed a lábadról meg kinéznek ha nem vagy öltönyben és frissen ondolálva hahahahaha ezt nem tudod? nem tudhatod amit te mesélsz az a te saját meséd amit álmodtál és el voltál szédülve 70000 dollár kurva nagy pénz egy magyarnak aki túristaként érkezik...és a kaját is ingyen kapja...menjél ebédelni étterembe mert nem tudsz hazait vinni a 16 órádra és a költséged havonta 800 dollár és ezért semmi mást nem kapsz, mint bejárhatsz dolgozni...számolj
@Rodeo36: Nézd én megértem, hogy valaki azt mondja: fizetek, semmit nem kapok cserébe, bízzák hát rám, mit és hogyan - megoldom, hagyjanak békén!

Én a turulon kívül - amit kurvára nem kértem, de kaptam a pofámba - nem látok semmit a már mióta ingatlanadót szedő kis kerületemben. Pláne nekem is jót vagy hasznosat. Felbontogatnak járdát ad hoc, leraknak valami követ, telibasszák zászlóval na jó néha van virágültetés is - aztán snitt.

Óvodákat bezárják, zöldet - ami van még - letarolják és kiárulják; ennyi, amit az állam bá` juttat cserébe. Nyasgem és nem vagyok evvel ezzel egyedül.
Összesen hat hónapig ezt tettem. Nem leasing, hanem alamo. Lakást csak NY-ban, házat floridában béreltem. A többi motel.
Mindent én fizettem, nem kényeztetett senki. A Floridai ház pl. egy BBC riporteré volt. Londonban egyeztünk meg.
@nolám: 70000 -9600 napi költség: üzemanyag, autókarbantartás, kaja, autókopás, -12000 lakbér, -2400 energia költség a lakbér felett, -720 telefon, -2000 ruha cipő és egyebek, -42000 a levonások összesen: 68000 azaz maradt 2000 dollárod ha szerencséd van és erre nem vagy hitelképes és sohasem tudsz házat vagy önálló lakást venni ezért mondom money talks bullshit walks
Nem ötcentes turistaként jártam be az utaimat.
@Rodeo36: a lakás heti 800, a ház havi 3000 volt
@a szív fészkei: hát pontosan erről ordítozok én, sarc van nem adó, az adó nem az államé és főleg nem a politikusoké hanem az adófizetőké amit újraelosztásnak hívunk de ez nem megy

elviszem pont és elköltöm ti meg dögöljetek meg ezt választottátok 2/3-dal azonnal tárgyalás nélkül fel kell őket akasztani vagy felnégyelni
@Rodeo36: De nem az van, hogy lassan a megélhetési költségek nem sokkal többek, mint nálunk? SF-ban - CA-ban - pl. úgy tudom, kötött a bérleti díj, amit annó - akár húsz éve - kértek, annyit kérhetnek ma is.

És bár kirakná már a tulaj a kurvajó helyen lévő házikóból a bérlőjét - ismerős - nem teheti, mert neki találnia kell árban és színvonalban számára hasonlót, és ha eladná (naná, hogy eladná:iszonyú jó helyen és SF-ban nagy kincs ugye jó telek) előtte neki is ott kell eltöltenie x évet lakva, nem csak okosba` papíron.

Azért így lehet kalkulálni valamit. (igaz , én meg itt nem tudom kiadni a kéglit, csak szintén nyomott, áron, mert nincs kereslet ill. nagy a kínálat belőle.)

Akinek megfutott - Jobs meg a többiek a garázsból - azoknak mákjuk volt, meg még valamijük tán - jókor jó helyen jó jutott eszükbe.... Mindig ők lebegnek a szemünk előtt, pedig hányan mehettek fukkra is ott! Én sem értem Amerikát, mert mint írtam totál két véglet véleményt ismerek,, fogalmam sincs, mi az igazi arca.

Más barátaink voltak ott gyakran, lányuk ott is érettségizett CA-ban szintén: nekik Amerika randa rendőrállam, és a legliberálisabb hely is egyszersmind. leghaladóbb, legelmaradottabb. Biztos nem tudnám fogni teljes mértékben.

De lám, Itália is milyen durva tud lenni egy értelmiségi embernek/hez, aki egész életében hajtott, mit állat. Hát tényleg kurvának érdemes állni, de mondjuk Cicciolinát sem irigylem egy percig sem. Fogalmam sincs, hol lehet jól élni. Igen, Rodeó megvethet, én mindenhol csak bekukkantó turista voltam és leszek. ;-)
Az autóért utoljára nem tudom mennyit fizettem, mert akkor NY-TAMPA repülővel volt. Amúgy hárman voltunk. Én, a feleségem, meg a lányom.
@a szív fészkei: Igazad van. Én meg akartam venni a floridai házat 2005-ben. 450 0000 USD volt az ár, Tavaly 120 000-ért kaptam ajánlatot.
@nolám: A jól menő cégedet nem tudtad volna kitelepíteni és maradni?
@a szív fészkei: De, csak nem mindig dönt helyesen az ember.
Én még mindig játszok a gondolattal, itt élhetetlen lett a világ, nem érzem szabadnak magam.
@nolám: és a jólmenéssel mennyit kerestél? én 1985-1987-ban havi 45000 Ft-ot kerestem napi 12 órával, úgy, hogy volt egy olyan entrepreneur állásom ahol csak 2 órát kellett benntartózkodnom de a munkát le kellett adnom időre...ez megvolt... sok sok money-t csináltunk ezzel :))))))))))))az államnak is
@nolám: Hát most, ahogy egy éve mesélték, tényleg hatalmas eladási boom van, csak épp nagyon kemény hitelfeltételek is vannak. Mondjuk, érthetően.

Ugye CA a legdrágább, másfélszer drágább MA-nál, nem? Ahogy nekem mesélték, SF drága negyedeiben egyre több a lehúzott redőny, becsődölt üzlet - ill. a jobb helyeken kezdenek olcsóbb, addig lenézett szarokat árulni. Nincs már nagy vendéglőzés, ilyesmi. Nagy márkák eltűntek. Ez tavalyi helyzetkép, azóta nem tudom, mi van. Ezekkel már nem vagyunk jóban napi szinten. (pedig nem kellett félniük, hogy rajtuk ütünk kimenve :-DD)

Na mindegy, most Bécs is elérhetetlen, pláne ilyen eurónál.
Ott csak a tűzhangyák bántottak, meg a 42.ik utcában a fekák.:)
@a szív fészkei: a fix árak csak akkor igazak, ha van 25 évre vagy életre szóló szerződés amit nem lehet felbontani hahahaha
Én úgy gondolom, valamit tenni kell. 2012 még elmegy a lenyúlt pénzek miatt. 2013-ban a magántulajdonok jönnek szerintem.
Az elmúlt években belekóstoltam az államháztartásba és a költségvetési szervek működésébe. 30 év kell, hogy tisztességes legyen a rendszer.
@a szív fészkei: aranyom, nagyon jól foglalod össze akinek szerencséje van és ez a lottóval azonos lehetőség a valószínűségi számítások alapján annak bejön akinek nem az annyi...semmi mást nem kellene csinálnod, mint beülni egy RV-be (az egy lakóbusz) és azon az útvonalon amit én bejelölök neked végig autózni az államokon és csak figyelmesen nézni...@nolám a saját nézőpontját védi teljes joggal de az is hamis... látnod kellene dolgokat abból az aspektusból hogy ez az ország a világ CSIMBORASSZÓ-ja és akkor remegni kezdenél és rettegni...ha neked a turul nem tetszik és a járda felbontva akkor az ami arra van ...látni kell...én nem vitatom @nolám pontjait, csak önmagát csapja be otthon 16 órázik azaz nincs élete...mennyit keres? kit érdekel ha nem tuggya élvezni még egy crab-it sem tud nyugodtan megenni szilvapálinkával mert akkor mi lesz a züzlettel hahahahaha röhej
Ismered a régi történetet a bahamai halászról?
Tudod, jeleztem, nem a pénz a fontos, hanem amiket létrehoztunk.
Nem a cégért aggódtam, hanem az éppen aktuális projektért.
Tudod, olyat csináltunk elsőre europában, mint az Apollo inc.
Tudod, hogy van rendszám-felismerés itthon, innen indult.
@nolám: nem lesz rend 30 év múlva sem Kertésznek igaza van a magyar genetikusan áruló fajta önmagát is elárulja...a 450K és a mai 120K között semmi különbség nincs, ezt remélem tudod? egyiket sem tudod megfizetni hacsak nincs a fele cash-ben a kezedben...és ez mindenre igaz @szívem olvasod remélem ...ott dolgozva tudnád mibe kerül egy üzlet neked hosszú távon...ezt itt nehéz elmondani...ha a Freddy és a Fanny otthagyják a tartozásukat akkor mi a jövő...? Magyarországnak nincs, ez a szemét gittegylet legalább kimutatta a foga fehérjét és aki tudni akarta az most tudja de ez nem segít nincs ennek megoldása bárkit el fog nak árulni minden gyurcsány a Júdására vár
Valamennyi rálátásom talán lehet. 5 évig Német-Magyar vegyesvállalatom volt.
Az utolsó félmondatod briliáns.
@nolám: tudom, de egyébként fogalmam sincs milyen business-ben vagy vagy voltál sikeres, értem én, persze a project nem a business, nekem is...ezért nem adtam fel sok mindent amit évekkel korábban ott kellett volna hagyni köszönés nélkül hahahahaha mindennek ára van CAVEAT EMPTOR és ezt működtetni kell, mikor valami seggfej megkérdezte, hogy mennyit kérek az állásért? azt mondtam neki, hogy nem mondom meg neki mert ha nemtudjam mennyit ér akkor minek ő az aki engem kérdez és nem fodítva....kurvára meglepődött és mondtam neki annyit kérek amennyit a piacon ér ez az állás, egy fillérrel sem kevesebbet (tudtam, hogy akar fizetni 48000-et és a6z állás ér 160000-et meg egy csomó benefit-et hahaha nem is kaptam meg, de legalább a seggfej megtudta nem mindenki amerikai és vállal el minden szart bármi áron)
@Rodeo36: Nézd, ha kijutottunk volna az akkor még barátainknak hittekhez SF-be - és sokat tettünk értük, azért is, hogy lehettek úgy, ahogy, tehát megszálltunk volna náluk persze - de végig akartuk valóban csurogni az országot bérelt akármivel (amire futja a pénzünkből.) ketten, csak magunkra hagyatkozva És menni nem csak turistás helyekre, naná.

Mi azért - bár csak kukkerolók voltunk - azért eléggé bele tudjuk magunkat élni a mások életlébe. Elvoltunk napokat a Trasteverében figyelve a népeket, sokat olvastunk is mindig, szerintem belelátunk a kulisszák mögé. De megélni nem lehet. Bár igyekeztünk mindenhol, ha lehetett, lakást bérelni, helyi boltokba járni, elvegyülni, ami a férjemnek egy nap után megy.

De ugye az áltatás, hogy mi odavalók lennénk máshová, mint ide. Én vállalom, hogy igen, ide tartozom.
@nolám: rosszabb de az áruló is igaz ez meg az én tapasztalatom
@a szív fészkei: próbáld ki: 8 db egy köbincses jégkocka frappévá darálva, 2 nyers tojás, 5 leveseskanál tejpor, vanilla vagy egyéb ízesítő és 2 dcl Bombay/London Gin, a keverőbe beletenni és nagy félliteres kehelyben felszolgálni....egészségedre én már a negyediken vagyok túl hogy vagytok?
@Rodeo36: Fejlesztő mérnökként indultam, kutató intézet, informatika HW és SW. A sajátommal és a főállásommal nagy dolgok jöttek össze. Ám sohasem voltam szerencsés. Ha lettem volna csak a szabadalmakból megélhettem volna én és az egész utca. Aztán folytattam az egyéb k+F munkákat és rengeteg SW fejlesztést. És pg-vel sok mindent még el kellett végeznem. Ilyesmi.
@a szív fészkei:

drágám: "az élet szép neked magyarázzam?"

ki mondta és hol?

:))))))
Na, ezek itt nem cicóznak és nem babazsúrral tiltakoznak: www.mindennapi.hu/cikk/vilaghir/sorban-gyujtjak-fel-onmagukat-a-papok/2011-11-11/9501
Ezt kéne? Prága ? 1969. január 16-án Jan Palach cseh diák Prágában felgyújtotta magát.

Csak nem...

De nem tudom, mi a megoldás, sajnos. Csak nem mehet el mindenki. És azt látom - a korosztályomban - hogy akik kimentek és emberöltőnyi idő óta kint élnek odagyökerezve, azoknak kezd egyre fontosabb lenni az itteni minden: a nyelv, kapcsolatok, stb. És nem olyanokról beszélek, akik semmire sem vitték és a nyelvet sem tudták megtanulni és elkallódtak.
@Rodeo36: Az a baj, hogy engem (minket, mert minden munkatársam a barátom is) nagyban árultak el, nagyon nagy pénzekért, és nem egyszer.
@nolám: ez egy embertipus jellemzője, semmi rossz nincs benne kivéve egy dolgot nem találkoztál azzal az őszinte baráttal aki a manager-ed lett volna a fele bevételért, te nem tudsz egyedül dolgozni, kell melléd valaki aki azt amit te -vagy idő vagy egyéb hiányok miatt- nem tudsz megcsinálni -és enélkül az üzlet nem megy- kell egy bizalmas...?????????
@Rodeo36: Na ebből csak tojásom van. Meg talán jegem.
:-DDD

@nolám: Hol dolgoztál? Fejlesztőmérnökök nagy keltetője volt a ViFi.
@a szív fészkei: Te ezt már megfogalmaztad frappánsan, takarodjanak ők, mondtad.
@Rodeo36: Na de hol mondta? A vesztőhely felé menet, nem? Onnan nézvést, ja, így van.
@nolám: a 23:45:34 -et később írtam...tehát igazam van...nem volt backup-od és anélkül nincs siker
@a szív fészkei: Minden vifis a barátom volt. Nagyon jó fejek voltak. Minarovicsot ismered? Ők dolgoztak nekem. ELGI-ben voltam.
@a szív fészkei: nem, a vesztőhelyre várván mert úgy volt megrendezve, hogy megtuggya, mi mit ér, és megtudta...Heltai nagy volt hahahahaha ez a Szentivánéji álom magyar változata és valami módon szebb, nem gondolod?
@nolám: majdnem, a 2 dcl clubsodát kifelejtettem...kipróbáltad?
@nolám: piña colada (piña az ananász) colada az jól felkavarva jajajajaja hables español o castellano¿
Az a helyzet, hogy számos dolgot nem írhatok le, még ma sem. Elnézést.
@Rodeo36: A kókuszzsír a legfontosabb bele.
Köszönöm a beszélgetést, én elmegyek fürdeni. Jó éjszakát nektek.:)
Jaegtoer adott egy könyvet - Mika Waltari Mikael el Hakim címűt. Abban írnak a háborúról:[..] "Nem, nem Mikhael, a hadviselésben semmi keresnivalója sincs az észnek, mert akkor szépen eltekintenének a háborútól. Hogy milyen kevés ész kell a legdiadalmasabb hadjáratokhoz, arra a történelem és a nagy hadvezérek életének története épp elég bizonyítékot szolgáltat. Az egész céltalan lótás-futásban a józan ész éppen ellenkezőleg csak hátrányára válik a parancsnoknak és a sikerhez semmi másra nincs szüksége, mint szemernyi jószerencsére. ...Bármilyen dologban kell döntenem, gyenge szem szerint mindig a legegyszerűbb megoldást választom..." - mondja ez a katonasággal foglalkozó de magát jól ismerő hadfi, aki magasra tört a Bécs ellen induló török hadjáratban.

Orvbán egész kommunikációja erről a katonásdiról jól mutatja, hogy ő meg ennek a férfinak a szintjén sincs, tényleg okos, hódító, világot uraló Julius Cézárnak, sőőt Nagy Sándornak, Gordiusz hősének látja magát. És közben elvetéli az országot.
@nolám: :-) Én a hetvenesek elejéről ismertem nagy arcokat. De rémlik a neve nagyon is. (nem vagyok szakmabeli, sőt - csak valakim dolgozott ott.)
@a szív fészkei: te nem hiszel nekem¿ odamenni lecsapni mint taxiórát hogy ne élje túl...nincs más megoldás, vagy végig fogod nézni mint ...amikor 100000-eket 200-an a halálba kísértek, mert volt egy ócska géppisztolyuk? hahahaha velem nem tudták volna megtenni! meghalni a gázkamrában vagy egy géppisztoly előtt ugyanaz a halál de a második lehetővé teszi egy másiknak hogy mig én döglődök elkapja a géppisztolyt és szétverje a fejét annak aki tartotta...ezért nincs igazad a békés megoldással...létezik emberi méltóság és azt nem adom semmiért
@Rodeo36: Ja, még hallom Ruttkait benne Bitskey volt a hősszerelmes?
@a szív fészkei: Gyenge eszem szerint - a helyes kifejezés

Na Orvbánnak se önismerete, se jószerencséje nincs. És elvesztette azt a háborút, ami maga robbantott ki tök értelmetlenül. Mika Waltari zseni, de ezzel nem sokra megyünk.
@a szív fészkei: de hiszen ezt már hetekkel ezelőtt én mondtam neked jajajajaja
@nolám: azaz a reszelt kókusz amit a gin-ben vagy a rumban kiáztatsz...nagyon titkolódzol...még él a business amitől függessz? és tőlük? kár...a függést fel szoktam robbantani idejekorán egészségesebb nekem
@Rodeo36: Én úgy tudom a vifisektől, hogy ők katonai projekteken melóztak, kiutaztak emiatt a SZU-ba sokszor, kemény volt az életük. Nagy titkosítások, minden. Isten tudja, kinek a keze ér a srác után még mindig, nem? Vagy a biznice függ tőle, mit pöttyent itt el.

Ne faggasd szegényt!
penzcentrum.hu/vasarlas/szeretnel_aldiban_lidlben_pennyben_vasarolni_nem_fogsz.1030465.html?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=penzcentrum_linkek&utm_campaign=hiraggregator

Plázastop. Megvan, pipa:"Jövő januártól általános építési tilalom érvényes a 300 négyzetméter feletti kereskedelmi építményekre - jelentette be Giró-Szász András kormányszóvivő csütörtöki sajtótájékoztatóján. A plázastop az élelmiszerláncok közül elsősorban azokat sújtja, melyek még intenzív terjeszkedési fázisban vannak és jellemzően 300 négyzetméternél nagyobb üzleteket építenek. Így azok, akik azt remélték, hogy az Aldi, a Lidl, vagy a Penny hamarosan üzletet nyit a környékükön, most vélhetően jó sokáig várhatnak rá. Ugyanakkor lehet, hogy beigazolódik az a pletyka, miszerint a CBA szemet vetett a Profi, Cora és Match üzletláncokra."
@nolám: Na eszembe jutott pár vifis név - nem vagyok teljesen Szenil Emilné hálisten! - Újváry Zoli és osztálya, Faust Laci; ilyenek mondanak neked valamit?
süti beállítások módosítása