Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: www.atv.hu/belfold/20240430/szentkiralyi-alexandra-elintezte-az-1250-forintos-bkv-s-orszagberletet... (2024.04.30. 21:02) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.11.10. 05:36 Fabius

Van itt pénz, nem kell betojni!

Címkék: gazdaság fidesz közösségi közlekedés köztévé nmhh

"...ne herdáljatok többet, mint ami jól esik - mondá az Úr - és megteremté az MTVA-t és NMHH-t az ő igen nagy kegyelméből..."

Elég a gazdaság és az államháztartás állapota fölötti kesergésből, Feleim! Van itt pénz dögivel, nem kell betojni. Legalábbis arra van amit Kedves Vezetőnk kormánya igazán fontosnak gondol. A kormányzat közmédiákban tisztára mosása és a pedigré ápolásának felügyelete komoly dolog, ne vegyük félvállról. Igaz, hogy nálunk nem a Mester mossa a tanítványok lábát az utolsó vacsora előtt, hanem azok kegyesek az Úrral, de örüljünk neki, hogy a keresztény hitvilágot legalább érintőlegesen súrolja a gesztus.

Évi 100 milliárdért.

A parlament számvevőszéki és költségvetési bizottsága döntést hozott, a Szalaiannamária hatóság 32,4 milliárdnak, a Minden Hírek Ura MTVA pedig 77,4 milliárdnak verhet a seggére működés címén. Azt odáig értem, hogy a Szalaiannamária hatóság nem váltotta ki azt az apokalipszist amit vártak tőle, és ezért jutalmazni kell. Ezt valahol egy diszkrét kariajival jelképesen támogatnám is, de erre a 33 milliárdra csak pisloghatunk, mint tartalomfelügyelő médiatanácsnok a szar is ízetlen kijafasztomira. Az is kiderült, hogy a poéngyilkosság alapértelmezés náluk, így humorprémiumra sem jogosultak. De akkor mi indokol akkora kiadást, ami sacc per kábé megfelel a csipszadóból várt bevételnek?

A köztévékre és egyéb hírgyárakra is indokolt elkölteni ennyi pénzt. Végülis a Nagy Októberi Átalakulással csak akkorát bukott a hivatásos számmisztikus Rákay Kálmus, hogy a szeizmológiai intézetben az ügyeletes grafikonfelügyelő ijedtében lerúgta az asztalról a kávésbögrét. A hírműsorok legendás pártatlanságára jellemző, hogy már a Szalaiannamária hatóság is rájuk cöccögött a kiegyensúlyozatlanság miatt. De mit csodálkozunk egy olyan helyen, ahol a hírhamisító Papp Dani felfelé bukik?

Nyugtasson meg minket majd a boldog tudat - miközben a megemelt áfát és a közösségi közlekedés adót fizetjük - hogy a bevétel nem vész el, csak átalakul. Igaz, hogy nem közösségi, de kétségtelenül közlekedési járművekre a Vitézy társaságnál. A fikagyurmász legkisebb rokon ugyan álmából felköltve is löki a villamosok sorozatszámát, járni velük mégis utál valamiért. Ezért nyilván indokolt a csődközelben vergődő közlekedési cégnek 12 autós új flottát beszerezni. Dávidka környezetében nem félnek a felnőttek az autók értékvesztésétől? Én aggódnék mi lesz, ha a lízingcég rájön a titokra, és felfedezi a bányász váladékot a hátsó ülésbe kenve.

Nem kritika ez, csak a koncepció nem világos: ezek szerint, ha fizetem a közösségi közlekedés adót, akkor a Vitézy cég elküldi értem a sofőrös Superbet, ha át akarok menni Zuglóból Budaörsre? Mert így rendben van, örömmel befizetem az adót, ellenkező esetben viszont lófaszt fizetek egy fillért is. Ezt ebben a formában köszönjük, nem kérjük, ahogy Vitézy Dávidot és a remek ötleteit is tudjuk nélkülözni.

Nem gondolom komolyan, hogy a legkisebb királyfi ujját kihúzzátok az orrából, és ennek bármilyen következménye lesz. De azt nagyon is, hogy nyugodtan abbahagyhatjátok az adófizetők demoralizálását. Minket benyomtok az adóprésbe, ti meg szórjátok ész nélkül a nehezen összekalapált adóforintokat? Furcsa módon csak akkor nem kell spórolni, ha valahová kell egy flottányi autó közpénzen? Kistöki is csak rágódik ezen a BKK-n, mint fogatlan apóka a szalonnabőrön lenyelésre képtelenül, de a közösségi közlekedés lendítésére az egyetlen ötlete az adjatok még, még és még pénzt a nagyközösből?

Ilyenkor szeretem felidézni Orbán "az ország nincs abban a helyzetben" kezdetű szentbeszédeit, mert legjobban ilyenkor tudok mulatni a Kerényi szakkör által is megfestendő képmutatáson. A hitelesség netovábbja, mikor a válság közepén, rekord adók mellett kiöltözünk, mint Szaros Pesta Jézus nevenapján, és kisüsti helyett Finlandiát kérünk a kocsmában, mielőtt a hitelezők elárverezik a házat.

Kismagyar valóság, én így szeretlek!
 

418 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr343367343

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Besúgó, köpönyegforgatókat a rendvédelmi szervezetekbe! 2011.11.11. 13:07:57

Más nem is maradhat ezentúl ezekben a szervezetekben. Bár, az is megoldás, hogy minden kormányváltásnál lecseréljük a rendvédelmi szervezetek teljes állományát. A főparancsnokoktól a kifutófiúig.  Legyen az rendőr, katona, tűzoltó vagy börtönőr.Ho...

Trackback: Kutas József - SZENT GYÖRGY POLICE PÓLÓBAN? 2011.11.10. 08:38:08

A Széchényi Könyvtárban fegyveresek őrzik a Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott által több mint húszmillió forintért megrendelt történelmi tárgyú festményeket, amelyek részben az új alaptörvény díszkiadásának illusztrációjaként fognak szolgálni....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ez...ez...ez...egyszerûen zseniális. Mármint az írás, a képekrôl pedig hát nem beszélve. A narancskomcsi ettársak faék egyszeriségû logikája pedig csak az elmúlt huszonév egyenes következménye. Az eü-nél pedig 30 milliárd forintot nem tudnak keríteni. Értem én... Vannak fontossági sorrendek na!
Na, hát csókoltatom az Index összes bloggerét és kommentelőjét,

akik 10 éve verik a nyálukat a luxusmetróra...

Itt a kis üdvöskétek, a mama kedvence, meg a korosztályos válogatott győztese.
Index Dávid.

Már 8 éves korában is szerette a nagy fekete autókat.

Ennyit tudtatok hozzátenni a fővárosi tömegközlekedéshez.
És pont.
Namostcsakúgy szőrmentén emlékeztetnék a Szerző, kgfb témában írt szösszenetére,ahol kissé zokon vette a "devizások kedvezményét".

Az megvan amikor a fidesz képviselője javasolta - állítólag értelmi képessége teljes birtokában - hogy a zálami autókra, NE kelljen biztosítást kötni/fizetni,merő spórolásból!
A magyarázat szerint,a zokozott károkért,amúgy is a zálam fizeti a kártérítést!/ ??? /

Tehát, felesleges pazarlás egy magán biztosítótársaságot támogatni kgfb díjakkal.
Az meg különös kegyetlenséggel elkövetett aljasságnak minősülne,ha a kifizetett díjért cserébe,a magán biztosító cég állná a kártérítést.( a kiszívárgot WC szag szerint,a javaslat nem a biztosítási lobby eredménye,hanem vegytiszta magán okosság.)
Az csak sekélyes gondolkodásomra utal hogy a bankárok biztosító cége,a károk költségét a tisztességes,balesetet nem okozókra teríti szét,amit a Nemzet Felelősen Gondolkodó Kormánya nem nézhet tétlenül.

Na, erre varjatok gombot.
a köz jógi "méltóságok" debilebbek mint kerényi... A38 on alkotmánybemutató...

index.hu/belfold/2011/11/09/kover_az_alaptorveny_kozhelygyujtemeny/

alkotmány = magyar államigazgatás, mindenkinek megvan az "A38" jelentése?

www.youtube.com/watch?v=ed-GMwJp73s
Ez a fikahuszár langyi azért gyönyörû látlelete a fülkeforradalomnak... Hány ilyen pondró van még pedig!
jut a lopott 3000 milliadbol minden partkatonanak boven.
megy a habzsi-dozsi, elvezik az eloskodok, fergek, patkanyok es egyeb ragcsalok
@messi-asz: A-38-as igazolvány. Az már majdnem olyan, mint a Tilos az á
ugyanez a téma most Török Gabinál... "milyen válság?"

a kamunikáció nagyon fontos... EU fellendülés mér nem is lenne jó, mert ide nem "gyűrűzne be"

nincs más választásuk: BEDÖNTIK az országot, hátha megmentőnek tudják magukat kommunikálni... így legalább szerintem is van 1% esélyük... (szerintük tuti megoldás...)

na b+. ők pocsékolnak, mi meg nem adózunk?
ez a díl nem? mi a gond?

dávid vitéz meg egy senki... szót se ér... audi után köti majd a kedves utazóközönség...
@simonmondja.: hát... az hogy nem szólt nekik senki... azé ez is jelent valamit... a szellemi színvonalukra utal a dolog...

szerintem a gerinctelen mamelukokból álló piramis azért veszélyes mert a legelső fuvallatra összeomlik a rendszer...

ideig óráig baksissal fenntartható, de a kassza üres...
még utána erőszakkal (pl. zsarolás) is egy kicsit...
de aztán mindegyik szétfut ha nincs előnyük, de MEGIJEDNEK...
Kocsmában Finlandiát tartani olyan képtelenség, mint Orbán következetes és ésszerű gondolkodása a gazdaságról.

Íme a nem ortodox Finlandia: a Finlandia Vodka a világ legtisztább, legjobb minőségű italai közé tartozik. Különleges, finn származása és a tiszta előállítási technológiának köszönhető kiváló minősége mára 100 ország fogyasztóit hódította meg.

Na? Hol is van az összehasonlítás másik alanya?
@simonmondja.: ez se rossz a bürokrácia témában....

tudod kerényi: 100 évet visszacsinálunk....

www.youtube.com/watch?v=YFh4b93U2Nw
Ezekből a Kerényi által megálmodott "Alaptörvényt" megszépítő föstményekből 1/1 nagyságú reprót tetenék ki minden "Pártunk és Kormányunk" tagjának ,szimpatizánsának,kegyeltjének irodájába,lakásába.
Had gyönyörködjenek !!
Csak szórják nyugodtan, a vízözön közeleg nagyon, de mint tudjuk rég óta a nagy dicső vörösektől és méltó követőjétől, a vezényló tábornoktól, a mi határainknál úgy sem fog begyűrűzni :D

Küszöbön egy még durvább válság
2011. november 10. | 07:10

A nagy mértékű eladósodottság miatt a következő pénzügyi válság, ami valamikor 2012-13-ban érheti el a világot, sokkal súlyosabb lehet, mint a 2008-as - mondta Jim Rogers a CNBC-n. A befektető guru előszeretettel kereskedik most a legfőbb devizákkal, de igazán vonzó potenciált szerinte a nyersanyagok kínálnak, amelyek a helyzet javulása, és a helyzet romlása esetén is drágulhatnak.

www.portfolio.hu/befektetesi_alapok/kulfoldi_alapok/kuszobon_egy_meg_durvabb_valsag.158086.html
2.

Kivonulhatnak Kelet-Európából a nyugati bankok
2011. november 9. | 20:17

A nyugati bankok vélhetően csökkentik a kelet-európai hitelkihelyezésüket, és egyes esetekben meg is válhatnak leánybankjaitól annak érdekében, hogy megfeleljenek a magasabb banki tőkekövetelményeknek - mondta Erik Berglöf, az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank vezető közgazdásza a Dow Jones üzleti hírügynökségnek adott interjúban (MTI).
De mi tudjuk azt is Csányi mester megoldja okosba, eme apró készülő problémát börbogyó kergetőzés nemes nézelődése közben a nemzetvezetőmentővezényló tábornokkal, megváltásra kerül a nemzet és az ország is /persze csak az aki a NER-el minimum 99%-ig kompatibilis, és a legújjabb verziót futtatja a naridroid BIOS-ból az agya helyén...
Minden napra jut valami vérlázító, nem is egy. Minden szegmensét lázítgatják a társadalomnak, s közben építgetik a hátterét, hogy meg tudják védeni magukat. /l.MOL, Rába, TEK stb./ - csak nem félnek? Lesz mitől, mert ilyen napi húzásokkal a gyufát is ki fogják húzni. Nem vágyom rá,de nagyon úgy fest.

Most már a családtagokat is össze akarják ugrasztani. Az, hogy mindenkit terelni akarnak a tömegközlekedés felé szép terv,s közben milliárdokért ők közlekednek majd az utakon, még szebb terv. Azért arra kíváncsi lennék, hogy hány buszt lehetne felújítani ebből a csekélyke kis összegből. Hányingerem van, megyek.....
3.

Elfogyhat a levegő Magyarország körül - 250 milliárdos kiigazítás kell
2011. november 10., csütörtök 7:13 Papp Zsolt

A kormány tegnap elfogadta a jövő évi gazdasági növekedési prognózis visszavételét 1,5 százalékról 0,9 százalékra − ami a 2012-es költségvetésben legalább 200, de inkább 250 milliárd forintos további kiigazítást tesz szükségessé. E kormánydöntés árnyékában kezdődött meg tegnap az IMF évenként esedékes magyarországi tárgyalása.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/elfogyhat_a_levego_magyarorszag_korul.501289.html
A jövő évi adóbevételekre rohadt kiváncsi leszek...

Mert a vállalkozó ismerőseim úgy rebbentek szét a környező országokba, mint mikor egy galambcsapat közé hajtasz a durrogó Trabival.
@Kőmíves Kelemen: millen adóbevételek????? hol van még termelés? vagy szolgáltatás?

ami van:
-protekcionista adómentes cégek: cba, járai biztosító, jótp, stb
-3-4? autógyár, amiket az állam tart el kb... de ráfizet...
-építőipar, turizmus gallyravágva
-eladósodott cégek, lakosok, városok, megyék és ország...

azt gondolom lassan nekik is ki kell szállni az audikból...
lehet nem tűnt fel nekik, de 2008-óta válság van
sajnos a fides az nagyon ortodox... rablópárt...
@messi-asz:
Épitőipar:
A Kamara kiküldött a statikusoknak egy kérdőivet, hogy irják már össze mennyi munkájuk volt idén.
Aztán ezzel az adattal akarnak OVihoz fordulni, hogy csináljon már valamit...
Azt se tudja mi az a statikus szerintem. Össze fogja keverni a statisztikussal, aztán lesz nemulass :D
Hogy dögölnének meg ahányan vannak.
@Kőmíves Kelemen: átküldi a KSH-ban mert stati micsodával ott foglalkoznak.
@messi-asz:

gúnyolódnak. szemetek. undorító.
Nem értem, mi szükség van megszorításokra, hiszen Orbán megmondta: jutna itt pénz mindenre rogyásig, ha a kormány nem lopna.
Helyükben én aggódnék, hogy megjelenik Pokorni a minisztériumokban és ígéretének megfelelően elkezdi levágni mindenkinek a kezét, aki lop.
Bakker, Pesten megszaporodnának a félkezű Boss öltönyösök, azt hiszem.
Lehetne a fidesznek önálló félkezű tagozata!
sírva vígad a magyar :(
Ma iccaka olvastam az ügyről a BKK a bkvfigyelő.postr.hu-nak írt hivatalos válaszát.

A szerint nem úgy van az, nem luxusautók, hanem csak felső-középkategóriás járművek, és nem újak, hanem használtak.

Itt:
bkvfigyelo.postr.hu/post-018

Igazából bennem az a kérdés merült fel, hogy egy tömegközlekedéssel foglalkozó, tulajdonképpen tanácsadó vállalatnál mi a fészkes fenéért van tizegynéhány főosztály, és mi szükség 100 fős apparátusra? Kíváncsi volnék, mennyi az átlagos kifizetett bérjellegű jövedelem, és ezt milyen feladatok elvégzéséért kapják?
Azt a munkát ugyanis, amik ők végeznek, nem a BKV-nak és a fővárosi önkormányzat(ok)nak kellene elvégezniük - hivatalból?
Csak kérdezem.

Az a legbosszantóbb, hogy bár a popsink kilóg a gatyából, de - állami szinten - szórjuk a pénzt ezerrel.

Még egy észrevétel: Vitézy úrnak 26 éves korára sincs jogsija, így a szolgálati autóhoz sofőr is jár neki. Szép. Testőrt mikor kap?

No és, nem találtak olyan szakembert, akinek kicsit több szakmai- és élettapasztalata van? Jó közgazdászt a 40-50-60 éves korosztályban is lehetne találni. A Veke szóvivői széke ennyire erős szakmai tudást adott Vitézy úr kezébe?
Nem mintha megkérdőjelezném a tudását, de ez azért kissé fura számomra.

Finom voltam és légies.
@belekotty: Nem, nem! A statisztikákat a pártrendezvényekre hozatják buszokkal, kétezerért!
@Cirbi:

"A kormány tegnap elfogadta a jövő évi gazdasági növekedési prognózis visszavételét 1,5 százalékról 0,9 százalékra − ami a 2012-es költségvetésben legalább 200, de inkább 250 milliárd forintos további kiigazítást tesz szükségessé."

Ehhez képest ma reggel azt mondta a rádió, hogy a kormány - Matolcsy úr maga, esetleg Matolcsyné, passz - kitart a jövő évi 1,5%-os GDP-növekedési tervezet mellett.
Aha.

Fiúk, 2011 novembere van, el kellene végre dönteni, hogy mi és mennyi.
A 8 év ellenzékben nagyon sokba került. Az akkor kapott pénzeket most vissza kell osztani a támogatóknak.

Támogató vagy annak rokona megfelelő állami/ államigazgatási munkahelyre való behelyezése vezető pozícióba - állami hely megtámogatása sok milliárddal - az ott elhelyezett támogató pedig "legális" módszerekkel visszakapja a pénzét.
@GrayBoy:
"Támogató vagy annak rokona megfelelő állami/ államigazgatási munkahelyre való behelyezése vezető pozícióba - állami hely megtámogatása sok milliárddal - az ott elhelyezett támogató pedig "legális" módszerekkel visszakapja a pénzét. "

Igen, van ebben valami. De mintha valami hasonló lenne a Hagyó-, Hunwald-, Zuschlag-ügy háttere is. Esetleg Esztergom Meggyes Tamás úr? Vagy folytassuk a sort a többi mega-adósságot felhalmozó önkorményzattal?

Ezért kellene pontosan szabályzott és átlátható pártfinanszírozási rendszer, valamint annak szigorú elszámoltatása.

Aki bármiylen pártot támogat, az végül is saját, vagy cége pénzét adja oda.
Vissza viszont így - a fenti példa esetén - a köz pénzét kapja.

Nem nehéz észrevenni, hogy valami nagyon nem smakkol itt...
Gazdag ország ez ... ennek még annyi értelme sincs, mint a stadion építgetésnek. Bár bizonyára páran ebből is fognak építeni új palotákat ...
Dögöljön meg orbán viktor és éhenkórász csapata. Most pedig emelt fővel várom a TEK embereit. Az ajtó nyitva, nem kell betörni. Az az igazság, hogy nagyon elegem van ebből a keresztény-konzervatív proli vircsaftból. Ja és remélem ebédet majd adnak.
@Zébácsi:

Igen, mindkét oldal ezt csinálja. Én is így gondolom.

Ami most megy, az azért feltűnő és durva, mert 8 évig kellett távol lenniük a húsos fazéktól és ez nagyon nagyon sokba került. Biztos van olyan aki 6-7 éve várja, hogy megtérüljön a "befektetése" és most kell neki a pénz egyben, nem évek alatt apránként.
A királyi televízió közfeladatot lát el (propaganda,mint a napokban vásárolt zseniális festmények),nem szabad rá sajnálni a pénzt.Kerül amibe kerül.Nézője nincs,csak a legfanatikusabb pártkatonák nézik könnybe lábadó szemekkel a jó hírek hozóját.A médiahatóság a másik,rendkívül fontos emberek bizalmi feladatot látnak el,meg kell fizetni.Stadionok szintén 100milliárdos értékben épülnek,se sajnáljuk azt a kis pénzt a focikára.Hadd játszanak a gyerekek a füvön.A BKV járműcseréjét is el kell kezdeni valahol.Jó lehetőség erre a Superb-ek beszerzése,elegáns,igényes autók.A buszok,metrókocsi ha elszaladgáltak eddig 30-40 évet akkor kibírnak még néhányat,addig fellendül az ország olyan luxusbuszokon utazhat a jónép szinte ingyen hogy Jockey Evig is betérdelne,rohanna BKV bérletet venni.A tömegközlekedési adó hát nem jó ötlet?Nagyon is az,varrjuk ezt is a vállalkozók nyakába,úgy is Rotschild mind,csak nyavajognak egy kis adó láttán.Nem lényeges.Lesznek stadionok,szép festmények,propagandatévé és rádió,konferenciaközpont és sok szép luxusautó,ez fellendíti a gazdaságot.Még 1 szép szobor kellene a Kedves Vezetőről,az nagyon emelné a tekintélyt.Minden rendes megalomán országnak van szobra a vezetőjéről,ne szégyelljük mi se a dicsőséget.
idézet vitézy dávid 'vezérigazgató úr' válaszleveléből:

"Tényszerűen nem igaz, hogy a havi bérleti díj 2-400 ezer forint közötti, ugyanis átlagosan havi nettó 135 ezer forint a bérleti díj, melyet a BKK fizet, az alábbi részletek szerint. [...] A BKK vezetői által használt többi jármű is Skoda márkájú, részben Superb, részben Octavia típusúak, hasonlóan a BKV által eddig is használt flotta járműveihez. A járművek havi nettó bérleti díja átlagosan 135 ezer Ft. Szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy ehhez hasonló járművek a mai piaci, finanszírozási stb. viszonyok közt csak jelentősen drágábban lennének bérelhetők."

nos.
gugli a barátőd, viki a barátnőd, tartja a mondás.
bér-elek: cskoda oktavija: 79690 áfásan /hó

ez valóban jelentősen drágább, mivel így az 55e jó magyar forint felét nem tudja a kereskedő visszacsorgatni keresztapunak.
@GrayBoy:

Pontosan, egyetértek.

Ezért kellene átlátható pártfinanszírozási rendszer. Tudnék örülni, ha ez végre megvalósulna.

Lusta vagyok utánanézni, de ismereteim szerint például a katolikus egyháznak nem kell adóbevallást készítenie, működése, pénzügyi helyzete szinte átláthatatlan a közember számára - még a hívőknek, templomba járóknak is. Miközben milliárdos állami támogatást kap - azaz közpénzt.
Elképesztő, igaz?

Valami hasonló lehet a parlamenti pártok pénzügyi ellenőrzése is. Ez talán az ÁSZ feldatata lenne, vagy maga a parlament egyik bizottsága végzi. Nem tudom. ha viszont így van, és ellenőrzik a pártok pénzügyi működését, akkor hogy a viharba van az, hogy sosem találtak semmi szabálytalanságot ebben?
Ez is fura...

Ha van bárkinek pontos ismerete e felől, kérem, homályosítson fel, tényleg lusta vagyok utána kurkászni a neten.
Köszönet!
@Secnir:

Ha tényleg 80 ezer a reális piaci ár, akkor egy többdarabos és hosszabb időre megkötött bérlet esetén még komoly árengedmény is elvárható lenne. Tényleg irreális a 135.

Ide tartozik, de kicsit off:

Én akkor vásárolok, ha van rá pénzem. Nem kérek kölcsön, nem veszek fel hitelt. Amikor meg volt az új autóra, még gyorsan eladtam a régit, majd készpénz-egyösszegben mentem a kereskedőhöz a vadiúj középkategóriásért.

Én voltam a naív balek, azt hittem, hogy örülni fognak, ha egy ember nem variál meg mindenfajta hitelekkel és beszámítással bohóckodik, hanem "bemegy, kiválaszt, átutal, viszlát". Gondoltam egy kicsit még sírni is tudok az árból, vagy valami kis ajándékot is bezsebelek.

Hát nem. Ha hitelre veszem meg, a kereskedő többet kap az autóért. A banktól azonnal megkapja a vételárat, plusz a bank még visszaoszt egy szép összeget a kereskedőnek. Visszaoszt és ez bele van kalkulálva a hiteldíjba.

Ugyanez meg az országban, csak nagyban. Mindig és mindenki visszaoszt pénzeket. De soha sem a saját hasznából, hanem az adófizetők által befizetett, tehát az én pénzemből.

Én lesz*rnám, ha valaki támogat egy politikai oldalt, de azt a saját zsebéből tenné. Az enyémből viszont ne.
Ma olasz jelenésem frissen-ropogósan Rómából:

"Most nem B. szemèlyisège, muhaja, mufutyije, no- ès kislànyugyei a fontosak, ne stoppolj le a felszinen, az igazi baj ez: index.hu/gazdasag/vilag/2011/11/09/panik_a_vilag_tozsdein/ ès ezen Giotto freskòi sem tudnak segiteni. Tegnap estère tortènt vègre valami, a tegnap dèli vilàgkatasztròfa utàn vègre fellèpett teljes erejèvel a 86 èves kozt. elnok, kinevezett szenàtornak egy nagyon jò gazdasàgpolitikust, Mario Montit, aki szerencsère mèg 70 sincsen, ès àllitòlag ez az ember elvàllalja ideiglenesen a minelnoki posztot. Mert a gazd.helyzet most mèg az elorehozott vàlasztàsokat sem teszi lehetovè. Jovore Olaszo.-nak annyi àllamadòsàgot kell kifizetni (a vilàg 3. legeladòsodott orszàga), amennyi szabàlyosan foldonfutòvà teszi a mai olasz 30èveseket, màr akiknek nincsenek gazdag szuleik. Ezt kapja az orszàg emlèkbe B. 17 èves politikai szereplèsèbol. Az eszelos helyek megmaradnak, bàr az orszàg mindent megtett annak èrdekèben, hogy tonkretegye oket; csak 2 pèlda a tobbtizezerbol: Pompei folyamatosan roskad ossze, csak a mult heti genovai vihar, ami semmi kulonos nem volt, okozott 8 halàlos àldozatot, mert odaèpitkeznek 60 ève, ahovà nem szabad ... Turistàknak nagyon szèp, de itt èlni borzalmasan nehèz, kulonosen nagyvàrosban. Làttàl màr itt egy nem belvàrosi keruletet? Amolyan ròmai Jòzsefvàrost? Hanyatt-homlok menekulnèl:-))
Szòval drukkolj, hogy Mario Montit kinevezhessèk ès meg tudja àllitani ezt a folyamatot, aminek màr nagyon a vègèn jàrunk ès aminek a vègàllomàsa egy majdnem elkèpzelhetetlen dràma Olaszo. szàmàra, de amibol az egèsz vilàg kapna, boven."
Rájuk szavaztatok, most meg fáj? A kettő harmad az kettő harmad, a magyar meg meg is érdemli a vezetőit...Abban sem vagyok biztos, hogy a leszakadt magyar részek vissza akarnának térni, még ha lehetne is. Romániában boldogabbak, az biztos...
@kormányzó: Én másukra varrnék - varratnék mongol varrónőkkel, mert hozzájuk odanyúlni nem volna kedvem - gombot erős cérnával. :-DDD
@Secnir:
Vitézy átlagos díjról beszél, tehát a Superb és Octavia modellek együttes átlagos díjáról. Találni a neten 200e Ft-os Superb induló havidíjat is, tehát, akár ki is jöhet az általa válaszolt összeg.

A lényeg azonban nem az, hogy 80e, 135e, vagy 200e Ft az átlagos bérleti díj.
Számomra a BKK léte ab ovo érthetetlen. Az átaluk végzett munka ugyanis szerintem BKV feladat is lenne (plusz önkormányzati, vagy minisztériumi), tehát elvileg nem lenne szükség egy közbeiktatott 100 fős szervezetre.

Mintha az lett volna az indulási alap, hogy legyen olcsóbb az államapparátus, és egyébként is: nem az adósság ellen folytatunk ádáz forradalmi harcot?

Egy klasszikus: Most ezt akkor hogy?
@Zébácsi:

Az egyházak ugyanúgy kötelezve vannak a számviteli szabályok betartására, de:

- más adókulcsok vonatkoznak rájuk
- ellenőrizhetetlen forrásból is van pénzük, tehát a tényleges bevételi oldal sosem korrekt

Aztán a mostani törvényeket nem tudom, mert néha naponta változnak. :-(
@messi-asz: Olyan pénzeket kínál a kis cégében Vitézy, hogy jól fizetett banki jogász hanyatthomlok rohant oda nyáron. Na, aztán ez van eredménynek.

Kijük van a Skodánál, hogy csak azt hozzák helyzetbe mindenhol?
@pjm: "sem vagyok biztos, hogy a leszakadt magyar részek vissza akarnának térni, még ha lehetne is"

ez A LÉNYEG... ami ámokfutást csinálnak az nem csak anyagi kárral járó SZERVEZETT BŰNCSELEKMÉNY, hanem

ORSZÁGVESZTÉS ÉS HAZAÁRULÁS

a gyenge gazdaság miatt a szlovákok északmagyarországot FELVÁSÁROLTÁK, ingatlanok, ipar...

magyarok elvesztek... mindenki olyannak vallja magát aameyl népnek erős gazdasága erkölcse stb van... mindenki fennsőbbrendűnek akarja vallani magát

a magyarokat zorbán és bandája elveszejtette...

@csikarcsi: @the_lonewolf: dögöljön meg az ÖSSZES politikus...

és ez nem fenyegetés hanem KÍVÁNSÁG... és azt is kívánom ne teljesüljön midnen amit kívánok nekik, mert az nagyon brutális és embertelen lenne... és mégiscsak egy jószándékú HUMÁN vagyok...
@a szív fészkei: a VW csoporttal nagyon jóban vannak... okosban oldják meg...
@Zébácsi:

Pártfinanszírozás jelenlegi szabályai:

www.jogiforum.hu/hirek/16836

Ez meg itt az uniós ajánlás a korrekcióra, amit év végéig el kéne végezni:

kepmutatas.hu/2010/08/13/a-greco-javaslatai-magyarorszagnak-a-partfinanszirozas-rendezesere/

Utóbbiból világosan kiderül hol van a kutya elásva.
@Zébácsi:

Vitézy úr egy nulla súlyú "hagyományőrző egyesület" szóvivői posztjából küzdötte fel magát és az egyesületet, (tegyük hozzá: zseniálisan) politikai tényezővé. Ellenzékből folyamatosan ekézte a BKV és a Városvezetés működését.
(Fogadjuk el, akár szakmai szempontból helyesen is)

Ez a munka nagyban hozzájárult a jelenlegi politikai oldal győzelméhez. Ezzel a kreált szervezettel és ezzel az állással kapja vissza fizetségként.
@pjm:

Bocsánat, a zemberek nem erre szavaztak!

Ha ugyanis tudták volna, hogy:

- manyup lenyúlás lesz,
- mínusz 500Mrd Ft szja bevétel lesz és a cca 230e bruttó alatt keresők fizetik a ez e felett keresők pluszjövedelmét,
- "elmútnyócév", meg szemét IMF, de az ő pénzükből veszünk mára erősen bukó MOL pakkot szintén 500 Mrd Ft-ért,

szerinted lenne 2/3-juk?

Viktor mondta, hogy a népet nem lehet leváltani. Stimmt.

A népnek pedig sajátja, hogy szót emel, ha azt érzi, szarabbul él, mint négy éve.
Ennyi.
@Ringlósztár: :-DD

@GrayBoy: Ja. Lázárék már kapják a zsét, utalnak a többieknek is. De ha nem sikerál megadnia a "kártyaadósságát" mindenkinek, akkor konzervatív hagyományőrizve fejbe puffantja végre magát?
@Zébácsi: Unortodoxak. Ebbe belefér, hogy a szerintük olcsóbb másnak a legdrágább. Hisz te fizeted meg, akkor meg nem mindegy számukra az ár?
Csak egy kérdésem van. Hogy lehet fogalma a közlekedésről annak, akinek nincs jogosítványa, vagyis képtelen autós szemmel (is) gondolkodni a közlekedésről.
@anyósnyelv: "Csak nem félnek?
Hát nem. Miért is nevezték ki a főügyészt 9 évre. 4év kormányzás alatti bűnözés 5 év elévülés= 9 év
@a szív fészkei:

Jelzem, ha már ki kell hajigálni pénzt autóra, a Skoda nem rossz választás. Jó autók és olcsók.

De van egy javaslatom:
Magyar ipari termelés segítésére, alacsony beosztáshoz, állami adminisztrációban dolgozóknak, önkormányzati autóknak, stb. : Suzuki. Városi rohangálásra pont jó. Lesz*rom, hogy nem reprezentatív, gurul.

(jó jó, tudom, hogy a gyár elviszi a nyereséget az országból, de ide adózik és magyar ember dolgozik benne)
@Kőmíves Kelemen: a hvg az nagyon okos volt. mivel az építőipari cégek tiszavirág életűek ezért megnézte az építőanyag cégeket. a winerberger, azaz az összes téglaforgalom 2008 óta 8%-ára csökkent... nem 8%kal!!!! hanem tizenkettedére !!!!...

a lakásépítés 2005-ös 45ezerről (annyi lenne az államony 100éves élettartam melletti fenntartásához is szükséges) 8ezerre csökkent
ugyanenyni engedélyt kértek, ami előre vetíti a jövő évi 5ezres számot
1945-ben a BOMBÁZÁS évében csak Budapesten több épült...

és elmondom neked hogy az építőipíri jogszabályok olyanok (és 2008-tól még olyanabbak) hogy nem is fog épülni semmi.... ha a határon vagonszámra jön be a pénz akkor sem...
@Fabius:

Értem.

A GRECO javaslat 2011 végére szab haáridőt az ajánlás pontjait illetően, amit 2012-ben fog ellenőrizni.

Történt bármi is? Különös tekintettel az ajánlásban is emlytett egyszerű többség kérdéskörére. Kétlem ugyanis, hogy ezt a mostani kurzus jószívvel teljesítené...bár, a többit se nagyon.

Köszönöm!
@mavo: úgy érted hogy a rohatt coclibsi hajótulajdonos felajánlva az ingyenélőknek az ingyen termet... visszaélt a magyarosch nemzeti keresztyény kormány "bizalmával" (azaz debil műveletlen, ovis primitívségével)

legjobb így kinevetni Kötél et.-t hogy nem is tud róla és nem is érhetii az egy agysejtjével...
@a szív fészkei:

Ne aggódj, megoldják a visszafizetést. A mi zsebünkből.

De a logikád jó. A becsület az becsület. Már, ha ismerik ennek a szónak a jelentését.
@Zébácsi: Bocsáss meg, de azok a Zemebrek , akik egy tized pillanatig elhitték, hogy nem ez lesz Orvbán kétharmadából, menjenek sürgősen Grazba Orvbán orvosához, mert súlyos mentális problémákat látok náluk!

Hogyan hihették, hogy ez a mindig csak magára gondoló és magának harácsoló kis Gömböc valaha valamiért államférfi és önmaga fölé növő hős lesz???? Milyen alapon?

92-ben lenyúlta és családilag szétosztogatta Tisztiházat, ami amúgy nem volt eladó, azonnal seggberúgta a régi elveit, minden sokszáz millás adósságú családi cégüket pofátlanul eltüntette a legnagyobb rablójukat kinevezve Apeh-elnöknek, ezenkívül uszított, uszított, uszított ( az "ucsítyszja, ucsítyszja,ucsítyszja!"-lenini dumát kicsit félreértelmezve), kirobbantott volna 06-ban simán előre megfontoltan egy polgárháborút is, nem sajnálta volna a kakaót bele (pénzt is nyomatott a fiúkba, akikből mára fehér ikonszüzek lettek), stb., stb. Be nem járt 8 évig a munkahelyére, csak kordont bontani, de a fizut utolsó fillérig felvette a semmiért. Na ezek után bízni benne??? Én kérek elnézést.
@messi-asz:
Sajnos mindezekkel tisztában vagyok, az épitőiparban dolgozom, ebből élnék.
Nagyon nagy szerencsémre ha tizedannyi is, de van munkám még, amivel eléldegélünk.

De jövőre és utánra mindenki még szarabbat jósol, tehát lehet jobb, ha előkeresem a kőműveskanalat, és elmegyek külföldre szakmunkásnak...
@Ringlósztár: ha ők lopnak az más... az le volt papírozva... mostanában pedig nem is tucc róla... amiről nemtucc az meg nincs is...
@GrayBoy: Azt hiszem az újmagyarjukban ezt nem úgy értik, mint mi.
100 milliárd Vezérfényesítésre? Ennyiből már a türkmén basi személyi kultuszát ápoló nagyvállalat is kényelmesen működne.

A közlekedési koncepciót meg nem értitek. Kedves utasokért az új flotta, a nem kedvesekért meg a Rába gyárban összekalapált nyergesvontatók fognak járni, hogy értelme legyen az arra is elbaszott 10 milliárdnak.
@GrayBoy:

Így van, nagyjából ismerem a sztorit, nem véletlen, hogy Vitézy ott van, ahol.

De mégis: micsoda egy arcpirító önteltség ez...
@Viktus: akkor az jo.... @Kőmíves Kelemen: az fellendíti az építőipart...
@GrayBoy: Puli!! - Demszky is belehajtogatta magát, mint városi energiatakarékos villanyautó, ami tényleg tökmagyar fejlesztés.

www.loero.hu/index.php?op=hir_reszletes&hir_id=1338&magazin=1&friss=&archiv=
@Secnir: "Superb... hasonlóan a BKV által eddig is használt flotta járműveihez"

azt hittem a BKV 50-60éves ikaruszokat használ... vagy azzal ők nem tudnak eljutni időben és kellő színvonalon sehova????

nagyszerű ha ez így van akkor mi a lósz@rnak az egész BKV...
@belekotty:

Ezzel annyira nem értek egyet.

Bevallom, retek rosszul vezetek. Én valahogy nem érzem. Egy szükséges dolognak tartom, nem okoz örömet. (ennek függvényében ülök autóba, ha lehet a városban inkább BKV, de balesetem még sosem volt)

Mindezek ellenére tökéletesen ismerem a KRESZ -t és bármikor hibátlanul kielemzek bármilyen közlekedési szituációt.

Nem tisztem megvédeni a jelzett Urat, de egy gyárigazgatónak nem feltétlen kell ismerni minden gyártási folyamatot. Jól kell tudnia kiválasztani és menedzselni a szakértői csapatát.

Tömegközlekedéshez meg tényleg ért.
@Zébácsi: Vitézy valahogy Orvbán rokona, nem? az apja első felesége Orvbán nagynénje, második neje meg talpnyalója, Hankiss Ágnes. atv.hu/belfold/20101028_huszonot_evesen_ezermilliardos_cegek_ura

Iszonyú pénzt kapnak az emberei, fentebb írtam. A Raiffeisnetől csábított el oda egy fickót - aki a bankban sem volt alulfizetett, de itt, hát hú, meg ha!
@Alterix: Nem 4000-ért? Vagy a 06-os rendkívüli helyzet árfolyama volt?
"Minden Hírek Ura MTVA pedig 77,4 milliárdnak verhet a seggére működés címén. "

Borbás Marcsi csöcsei megérnek ennyit? Mert most hirtelen csak azok jutnak eszembe, mint érték, ha az MTV-re gondolok...
@citrix: Iazad van, kell az a szobor. Én például el tudnék képzelni egy, az orbánpapa bányájában izzadtan, mocskosan követ fejtő volt miniszterelnök szobrát. Élőben.
@messi-asz: Lehet, hogy Orvbán szlovák - már nem is annyira alvó - ügynök??? És megígérte anno Dzurindának (az legalább nem magasabb végre nála), hogy felvirágoztatja a három halom országát a maga unortodox módján cserében, hogy nem nőtt fölé a fényképeken???

Na így eregeti át a magyar cégeket meg azok hasznát/adóját a szomszédnak (csak pofára kicsit ekézi őket, ne legyen feltűnő a dolog). meg szerintem mindjárt a románoknak is megteszi ezt, már oda is inkább érdemes sokak szerint települni. Az összes szomszédot így állítja furmányosan Magyarország mellé. Indirekte.
@gyilkos fűegér: Azok a csöcsök a CBA-reklámokon is domborulnak. (Petőfinél sírjaink domborulnak, közelítünk ahhoz az állapothoz.)
@citrix: Ötvenedszer kérem, vegyük meg Türkménbasi 24 órában Nap felé forgó aranyszobrát -kis köpcös, Gellérthegyen felállítva nem is látszana itt lentről, hogy nem pont Orvbán feje van rajta - , odaadják szerintem - alany halott - a feléért is. Skicc elhozhatná hóna alatt, úgyis arra jár barátságokat építeni.

De az az aranymennyiség legalább szar időkre tartalék lenne az országnak a...
@a szív fészkei:

Ja, tényleg. Ez ki is ment a fejemből.

Tulajdonképpen igazad van. Ha műszakilag megfelelő és biztosítja a gyártó a folyamatos fenntartást, akkor akár Puli is lehetne. (gyanítom, ha "kormányközeli" közeli lenne a feltaláló, már dolgoznának ezen)

Sosem értettem, hogy egy városi Önkormányzati középvezetőn miért rohangál felső-közép kategóriás autóval. Amikor mindig egyedül ül benne.

Mint ahogy azt sem értettem, hogy az egyik belvárosi polgármester miért egy fullos AUDI S3 -ast hajt. Az meg külön vicces volt, hogy a háromajtós autó hátsó ülésein ott a két gyerekülés. Mert azt azért mutatni kell, hogy Ő látványosan családapa, de annyira nem lehet egyszerű dolog ki-be zsilipelni a srácokat oda hátra. Meg annyira kényelmes sem lehet nekik az ültetett, peres gumis sportautó.
@a szív fészkei:

Igen, a Vitézy család rokon. És az összes tagja most pozícióban van. Mindenki.
@Spániel: Szó sincs róla,ennek semmi értelme.A főváros frekventált,sűrűn látogatott pontjára lehetne szobrot emelni a Kedves Vezetőről,mintakép Türkménbasi monumentális szobra lenne.Költség szemponjából a propagandaberuházások mellett eltörpülne,ám a dicsőség fényét szórná országnak-világnak.Ez olyan szép lenne.Tükre saját magának.
Most néztem 1.6 millió a bére a kis tetűnek + 40% prémium.

Na meg soför és a többi,

Lámpavas lesz ebből hamar.

Egyik kutaya másik eb......

Aki pedig 8 évezik, és azt gondolja, hogy most jobb az is vasra kerül.

A kurva jóistenit neki...
Kellően epés,kellően humoros, nagyszerűen illusztrált poszt, gratula:)
Azt le se írom, hogy mit gondolok, mert egyelőre epét hányok az egésztől. És mennyi minden nem derül ki, mert mélyen kussolnak a jutalmazottak és mélyen hallgatnak, akik tudják, de féltik az állásukat. Senki nem meri megkérdezni, hogy ki(k) az(ok) a kolléga(k), aki már három éve szerepel a jelenléti íven, de még soha nem láttuk. Kitől is kérdezhetné?
@citrix: Na végre egy rokonlélek! :-))) Tavaly április óta ezt hajtogatom, most ott van a fuvarra Skicc, valami hasznot hajtana végre!

Na kis szakmai: www.vg.hu/gazdasag/makrogazdasag/csaba-laszlo-attol-nem-felunk-amitol-kellene-362040

És az Empátia Hercegnője, a Ssirkék Nagyasszonya is megszólal a maga csipkefinom módján: nol.hu/belfold/hegedus_zsuzsa__a_fiatalok_ne_nyavalyogjanak_

[..]"Hegedűs Zsuzsának erről más volt a véleménye. Szerinte a fiatalok "ne nyavalyogjanak, hanem próbáljanak meg tenni valamit". A rezidensek tiltakozó akcióját például egy nagy blöffnek tartja, "de ők legalább tesznek valamit magukért, helyes, hogy zsarolják a kormányt". Hozzátette, hogy a fiatal diplomások állástalansága nem magyar jelenség és különben sem kell lakást venni húsz évesen, nem kell a szülők kádári életstratégiáját követni.

- A GDP a következő 20 évben nem fog növekedni, az egész világon válság van, a felülről diktált fejlődési modellnek vége. Senki nem ismeri a megoldás receptjét, mindenkinek magának kell tennie valamit magáért - hangsúlyozta. Hegedűs feltette a kérdést, hogy miért nincs az országban még háromszáz olyan ötlet, mint a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány. Ezek jelenthetnék ugyanis szerinte a kiutat a szegénységből, "ráérő szociológus hallgatók kitalálhatnának ilyeneket".

A pozitív példák között említette a közmunkaprogramot is, amitől szerinte itthon mindenki frászt kapott, amikor behozta az ötletet Franciaországból, pedig a közmunka segít abban, hogy a rászorulók megtanulják, hogyan segítsenek magukon, hogyan hozzák rendbe a környezetüket, termeljék meg a szükséges élelmiszert." A lelke ül ki arra randa Szörnyella de Frász pofájára, ja. Igaza volt Coco Chanelnak.
@Doubledecker:

Mi a kurva anyjukra vesznek ezek fel prémiumot??? Olyan sikeres a működés???
Hegedűs Nenyavalyogjanakafiatalok Zsuzsa havi 1 milliót kap ezekért a böffenteiért.
A hármak, akik távoznak!

P apandreu
B erlusconi
O rban
Mindenki nyüszít, hogy de rossz a szopott f*sz innenső oldalán, de f*szt senki ki nem venné a szájából, urambocsá' nem harapna rá olyat hogy többé senkinek se legyen kedve szopatni. Áh, azért meg kéne mozdulni..

Komolyan, meddig fogjátok még szennyezni a netet a hisztizéssel?

Egyre inkább úgy tűnik, hogy jobb lenne a szidott-mocskolt "politikai elit" csicskásai-pártkatonái között, mert még az a lehulló morzsák is óriási pénzek.
Ha ennyi pénzért kell kurvának lenni, totálisan leszarnám, hogy senkiháziak blogokon szidják a nevemet. Mert mást nem tesz senki se, csak nyüszít és mocskolódik a neten.

Nézzük a lépések sorrendjét.

-Lehúzom a népet.
-A népnek ez nem tetszik
-A nép felmegy az indernetre, és telesírja/telehőbörgi azt.

Így a prolik netes hülyeséginek semmi következménye nincs rám nézve.
Na drágáim, kutyafasza a Kerényi 20 millája csodaszép olajba mártott giccsekért. Ellebógen!! Példamutatóan takarékos és hazait felhasználó, mert erre is adhatott volna pénzt: hvg.hu/kultura/20111110_a_vilag_legdragabb_fotoja_gursky#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2011_11_10

Fotó címe lehetne: Orvbán Viktor lelke lebeg a vizek felett (ja és volt egy poszt a Vicenten, hogy milyen ott a fű, ahol elefántok basznak? (Orvbán gazdaságpolitikájára értették a mocsadékok. orulunkvincent.blog.hu/2011/11/09/nem_jo_ott_funek_lenni ) Na kérem, itt meg két sávban is gyönyörű, golfpályás a fű!!!
@aha, persze: Olvasd fenti névsort. Aki megelőzi Viktust, mindkettő nagyobb - dörzsöltebb - játékos, mint kedvenced. Oszt Kadhafival szóval már kampec nekik. Jön még az X Viktorodra.
@aha, persze:

Ez tény.

Ennyi pénzért én is lesz*rnám, hogy mit írogatnak rólam egy akármilyen blog kommentjeiben.

Igazad van.

És bevallhatjuk: valahol a lelkünk mélyén mi is ezt csinálnánk, ha a húsos fazék közelében lennénk.
@a szív fészkei: Nem az én viktorom, nem tudom, miért jössz ezzel a hülyeséggel. Nem szavaztam rá, nem értek egyet semmiben sem a narancsokkal.
Szövegértésből egyes, remélem, nincs szavazati jogod.
@GrayBoy: Hát ezaz. Akkor csak tudjuk, mi az, amivel kordában lehetne ezt tartani. És az nem a blogokon történő böfögés.
@Zébácsi: "...mi a fészkes fenéért van tizegynéhány főosztály, és mi szükség 100 fős apparátusra?"
Mert ezek eddig tudnak szamolni. Esetleg a 100-nak valami kultikus jelentosege van, amit csak ok ismernek. Matolcsy melle is 100 fos josbrigad, akarom mondani, Futurologiai Hivatal kerekedett. Csak az a baj, hogy altalaban mindenfele gazdalkodas szamai joval meghaladjak a 100-at, igy nem meglepo, hogy a nagyobb szamok fogalmi megertesenek hijjan mindent elbasznak. (Vagy dyscalculias az egesz banda.)
@aha, persze:

Tudjuk hát, csak nem tesszük/merjük és félünk, ha tenni kellene, hirtelen kihátrálnának mögülünk az amúgy elvben támogatók.
@Zébácsi:

"Nem mintha megkérdőjelezném a tudását, de ez azért kissé fura számomra."

A mijét nem kérdőjelezed meg? Egy olyan emberről feltételeztél tudást, aki (tarhóssal egyetemben 60 mp-es lámpaciklusokat akar a nagykörútra. És ez csak egy, de az egyik legnyilvánvalóbb baromsága.

Csendesen kérdezem még tőle: Mi lesz a budakeszi buszsávval? Nagyon nagy kuss lett róla.

Pedig az az ügy valóban a közt szolgálná.
@aha, persze: Csóka család. Ha neked van, ez sem megnyugtató.

Hisz ha lennél te ilyen, mint ezek, csak az a bajod, hogy nem férsz a közelükbe a morzsikhoz, akkor az elég gáz. Kezdd úgy, hogy értük böfögsz a blogokon, azért ők fizetnek. Onnan egyenes út vezet Kubatovon át a felsőbb gulyáságyúkhoz, kimerni a javát. Ő is úgy kezdte valahol.

Ha ezt utálod, de persze ez a véleménynyilvánítás baromság szerinted, akkor mégis mi kéne? Bartusosan - onnan NY-ból üzenve ezt persze - vérbe borítani mindent azonnal? Hogyan képzeled?

Pont ennyit lehet a te szövegedből érteni. Legyél világosabb. Na, ezt az egyesezést meg már magára valamit adó ember, aki itt röfög a blogokon - szerinted annyira - feleslegesen, nem írja le.
@a szív fészkei:

Ez de szép. :-)

Ha igaz a hír és tényleg. Sajnos már sosem tudom, kinek/minek lehet hinni.

De börtönbe vele, nagyon sok időre. Nem azért, mert politikához volt köze valaha, hanem azért, mert bűnöző.
@Deathstick:

Kell a jól fizető állás:

- az anyagi támogatóknak és barátaiknak
- rokonoknak
- ismerősöknek
- volt osztálytársaknak
- futballcsapat társaknak és azok rokonainak
- a következő káder generációnak

És a maradék egy két helyre kell valaki, aki ért is hozzá.
@GrayBoy:
"És bevallhatjuk: valahol a lelkünk mélyén mi is ezt csinálnánk, ha a húsos fazék közelében lennénk. "

Én valószínűleg nem, neveltetésem okán képtelen lennék rá.
Nagyobbik fiam pedig nagyot nézne, miszerint "Apa, te bort iszol és vizet prédikálsz"?

Szóval atyai tekintélyem sem engedné. Ez pedig erős kényszerítő erő...
Kim Viktor Szen
Viktor Ahmedizsád
Viktor Amin Dada
@a szív fészkei: Ezt en is olvastam. A legjobb, hogy maganak is ellentmond, mert ugye a fiatalok ne nyavalyogjanak, de az OK, hogy a rezidensek zsaroljak a kormanyt. Kabare...
Az viszont nem, amit Gazso meg Laki mondott ugyanott. Vajon Hegedus szerint mennyi visszaoszthato jovedelmet general a kozmunka? Es vajon meddig turi Orban es a Fidesz ezt az elszabadult hajoagyut?
@GrayBoy: Na akkor neked is. Ha annyira leszarnák, mit röfögnek a blogok, nem feccölnének annyi pénzt a TEK-be. (ők ugye Orvbán szerint a FB-on, tehát a neten nyertek kétharmadot, ergo van fogalmuk a net hatalmáról valamelyest. Kubatovnak mindenképp.)

Nem küldenék rögtön a szájkommandójukat rá valamilyen megmondó posztra. Nem izzítanák be folyton brüsszeli csodafegyverüket, a mindig elsülő naptárdivot, Kiszeldajcs Tamást ekézni a Twitteren a másként vélekedőket.

Nem tenyereltek volna bele az Indexbe, kipiszkálandó Tótát meg a többi szókimondót. Tehát szerintem igenis félnek ettől az "agyatlan, névtelen böfögéstől". De mindenki azt gondol, amit akar erről.

Amúgy, ha valakinek nem tetszik a blogműfaj, kerülje ki.
@Zébácsi: ""Apa, te bort iszol és vizet prédikálsz"?"

"Ez politika, fiam. Politika."

:)
a FIDESZ raebredt, hogy elmult az ido a neve felett. Az uj nev ORK:
Orban
Rakosista
Kommancsai
@a szív fészkei:
A két egzaltált egyed - Hegedűs és Kerényi - tökéletes lenyomata a kormánynak.

Nagysasszony csak azt felejtette el a receptből, hogy az ő zseniális alapítványát ki tömte tele pénzzel. Amint közhírré teszi, dőlni fognak az ötletek. Nem is kétséges, hogy rengeteg ötletdús ember van nálunk, ha valaki ezt megfinanszírozza, segge alá teszi az állami autót sofőrrel, megszervezi a médiahabot. Pompás.
@citrix: így se rossz. Legalább bárkinek le lehetne köpködni, meg szarral bekenni.
@citrix: így se rossz. Legalább bárki leköpheti vagy bekenheti szarral.
@Zébácsi: :-)

Tegnap éjjel kopiztam: hirszerzo.hu/velemeny/2011/11/9/Kurzusmitologia_8KM2X1

Belőle. "Orbán Viktor igazából két szegmensben bízhat, amelyek akkor is kitartanak mellette, ha már senki más. Egyik a NER márkanevű hatalmi gépezet szolgáló nemessége, akik tőle kapják a pénzüket. A másik a politikai okkultizmus hadserege. Ennek verbuválásához kellenek a zombigyárak és droidneveldék. Ezért kell Hátország Színház, ezért próbálja majd okkultista ráolvasással letarolni a végső tartalékot: a Jobbik-tábort."

Igen a NER-haszonélvezők széles csapatában tartozni jó lehet annak, akinek nincs gerince, elve, csak bankszámlája. Zébácsival értek egyet: nekem is kényes gyomrom van és én se szeretnék égni a kölykeim előtt. Plusz ennyi hülyét még sokkal többért sem viselnék el NDK-plüsskiskutyaként bólogatva és lelkesen.
Azért elég egyszerű az a lélek, aki szerint csak azért kritizálgatjuk itt Orvbánt, mert nem a mi pofánkat tömi be a jóval. (és most nem a testrészére gondoltam.)
@Deathstick: Szerintem a nő megfelelően őrült Orvbánhoz.

XII. kerületben közmunka a Pilisi Parkerdőben januárig fát vágni és gallyazni nyolc órában. Mondjuk azért az is szakmunka lenne valahol, vagy rögtön ráeresztik őket, ahogy kiérnek - aztán dőőől a fa, zag schon???
@a szív fészkei: Hát, neked nem csak a szövegértés, de a szöveg megformálása se megy.
De azért válaszolok:
A blogokon történő "szabad véleménynyilvánítás" már annyi mindent megváltoztatott volna? A legjobb módszer a rossz dolgok változtatására, ha feljár a nép a netre rinyálni?
Csak, mert közben pedig megy tovább a f*sz szopása. Tehát kedves netező rinyapicsák, ide jártok szopni.
@a szív fészkei:

Félreértettél, lehet slendriánul fogalmaztam.

Én FÉLEK attól, hogy itt nem érünk el semmit. És ha tudok többet tenni, hajlandó vagyok tenni is, csak valaki mondja, hogy mit. Ha egyet értek vele és törvényes, hajlandó vagyok időt és pénzt áldozni rá.
@orica: DE orica, hát honnan jöttek ezek???? Az mindegy, ha most orvindulót fújnak?

És egy szociológusnak minősülő egyed hogy lehet ennyire frech, bicskanyitogatóan lenéző és mocsok a maga 12 milliós jövedelmével? Önmaga borzasztó karikatúrója, igazad van.
@aha, persze:

Anyád meg hozzám jár szopni, az se változtat semmin. Illetve mégis. Legalább tudom honnan jött neked ez a vagy szocialista forradalmár leszek vagy fidesz kurva mentalitás.
@aha, persze: Te drágám épp mit csinálsz itt? (Mert sajnos ezt nekem, csekélyértelmű
túlkoros medvebocsnak, tényleg nem sikerül megérteni. Ha egyszer itt olvaslak, ez érzékcsalódás?) Igazad van, okíts még, lehetőleg kétpercenként bejelentkezve erre z annyira felesleges szopogatós netes marhaságra. Akkor hatásos leszel.

De légy szíves elárulni, mi a legjobb módszer a netrinya helyett?
@néma bárány: Ezért a gyökér stílusért te meg is érdemled, hogy a szaros családoddal együtt a sárba legyél tiporva. Nehogy gondolkozz, egy percet sem, inkább gyűlölködj.
@GrayBoy: Én is áldoztam időt és pénzt a tüntetésekre. Egyelőre ezt tartom európai megoldásnak, nem a kukaborogatást/gyújtogatást, autógrillezést, kődobálást és egyéb forradalmi - ikonihlető - tetteket.

Rohanjunk szentgyörgyös kivont lándzsával a szűzi parlamenterek dobogó szívének? Koncoljuk fel őket előkarácsonyi dísznek az utakra? Mégis most mit lehet azon túl, hogy kinyilvánítjuk a jus murmurandit? Itt?
@a szív fészkei: Mint mondtam: szólok, hogy évek óta ezt csináljátok, és nincs eredménye. Csak szóltam. Nem mondtam, hogy kövessetek, és kivezetlek a fényre, mert én tudom, mi a megoldás :D Csak annyit mondtam, hogy ennek nincs értelme.
@orica: jót röhögtem múltkor a nagysasszonyon, nagyot esett pofára, mert az ellenőrzéskor kiderült, hogy a szegííínyemberek első hónapban megették az állományt. Hát meddig nézzem? mondták.
@a szív fészkei:

Áldoztam már én is.

És nem tudom, mit kell /mit lehet tenni. Erre is vannak szakemberek, akik tudnak szervezni. Én nem vagyok alkalmas ezek kitalálására, de ha van ötlet, a megvalósításban már vehetik hasznomat.
Bocs, ez kicsit hosszú, még mindig római helyzetkép és elemzés egy ott élőtől:ˇHogy alkalmas is lesz rà, majd meglàtjuk, mindenesetre elvàllalta. De mèg ki se neveztèk, màris tàmadjàk. Idonkènt kifejezetten kivànom, hogy igenis legyen katasztròfa, az olaszok donto, szerintem legalàbb 80%-a megèrdemelnè, aztàn persze magamhoz tèrek ès magamba szàllok..
Ami a kilàbalàst illeti, se itt se ott nem lehet rà szàmitani, max. csak rèszleges gyògyulàsra, tulèlèsre, mert alapjaiban nem mukodik màr a kapitalizmus. Minden igèretèt màr meghazutolta, amiket gyògyirnak vèltunk ès valamilyen kompenzàciònak az egyèbkènt àllatias konkurrenciarendszerben. Es kèptelen az egèsz nyugati vilàg felvenni a harcot a Tàvol-Kelettel, ami elsopro erovel tàmad. Tehàt csak ido kèrdèse, hogy mikor fognak a kinaiak, az indiaiak, a sàrba taposni nagy lelkesedèssel. Mert ok, velunk ellentètben, mèg hisznek benne, mindenre hajlandòak, elvàllalnak minden munkàt, amit mi màr nem (se mi itt, se ti ott).
Berlusconi kezèbol kicsavartàk - 17 èv utàn! - a kormànykereteket, mert az orrunkig èr a vìz. De hàtrahagyja a gondolkodàsmòdjàt, amivel àtitatòdott az egèsz tàrsadalom. A baloldal pedig màr tegnap este (!!) nem volt egysèges ès a helyzet idàig valò fajulàsànak az egyik okozòja (meg lehetett volna szavazni az èrdekkonfliktust - Berlusconi 3 tèvèàllomàs ès egy egèsz mèdiacsoport szemèlyes tulaja, amivel pl. az USA-ban egyszeruen megvàlaszthatatlan lett volna!), de nem szavaztàk meg. Hogy a vàlasztàsi torvènyrol ne is szòljak. Ezèrt is tudott B. hàromszor kormànyra kerulni, tehàt az egèsz nemzet felelos, de màr ma ugy làtom, hogy a szemèlyes èrdek, a szemèlyes àllàspontok ismèt fontosabbak, mint a nemzet èrdeke. Az elobb benèztem Fb-ba ès alig àlltam meg, hogy ki ne osztjak egy pàr "pofont" egy pàr pàrtfunkcionàrius falàn, akik màr làzadoznak, 5 perccel az utàn, hogy csak az orrukkal, csakis az orrukkal, kikerultek a viz alòl.
A mafia egy kulon "eloadàst" igènyelne, nem csoportokròl van szò, hanem egy àllamròl az àllamban, aminek csak halàlos àldozata volt màr tobbezer. Egyèbkènt B. vagyona is onnan szàrmazik."

Szerintem tanulságos. Kb, ez megy itt is, basszus!
@GrayBoy:
"Én FÉLEK attól, hogy itt nem érünk el semmit."

Ettől nem kell, nem szabad félni. Egyszerű meglátásom szerint ugyanis bármiféle változás origója a civil kurázsi, ami a véleményformálással kezdődik.

Képzeld csak, el mi lenne, ha senki sem mondaná el azt, amit gondol.

Én szívesebben kommentelném, hogy hűdejó, csuhaj, robogunk kérem, szalad a szekér!

De addig, amíg nem így van, nem írhatok mást, csak azt, amit valóságosan tapasztalok, látok és érzek.

Attól, hogy civil vagyok, és a négyévenkénti ikszelésen kívül vajmi kevés hatásom van arra, mi folyik itt, még nem csukhatom be a szemem és a fülem.

Főleg nem a szám.
@aha, persze: De könyörgöm, mondd meg, minek van? Mert akkor azt csinálnám.
A kint nyugaton minden csodáshoz egy nőtől, aki negyven él ott: [..]"èjszakai tanulàs mellett elvègeztem az egyetemet, mèg a 8. àltalànosbòl is vizsgàztam kulon (mert azt sem ismertèk itt el), 9 napos csecsemovel mentem vissza dolgozni, màr be voltam jelentve szulèsre, de mèg a magàniskolàban javitottam a dolgozatokat, ès a 10 napos hiànyzàst levontàk a fizetèsembol - amikor a magyar baràtnoim 3 èvet voltak otthon gyesen... 16 èvig dolgoztam feketèn az iskolàban, nix nyugdijèvek! ès minden hònap elejèn ugy kellett kikonyorogni az elozo havi fizetèst. Aztàn 13 ès felet az iparban, ahonnan egy pènteken èrkezett levèllel rùgtak ki azonnali hatàllyal (màr mesèltem), az ugynoksègben ismèt feketèn, a konyvforditàs nagyon szèpen hangzik, de nyugdij abbòl sem lesz ès nagyon rosszul fizetik (màr amikor kifizetik,....de nem viszem perre, mert tobbe kerulne a leves, mint a hùs), stb., stb. 38 ève dolgozom megszakitàs nèlkul ès soha egy fillèr nyugdijam nem lesz."

Szóval kurvanagy a szar mindenhol, de itthon ez nem tanulság a kormányzó erőnek,hanem hajtóanyag arra,hogy ameddig bírnak, lophassanak.
@Zébácsi: törpe kisebbség vagy, amúgy meg a dudva, muhar is ellepne, lehúzna, mint ahogy egy versben is leíródott....
@aha, persze:
"Tehát kedves netező rinyapicsák, ide jártok szopni."

Pardon, nekem kukim van, és hetero vagyok. Rinyálni pedig utoljára kamaszkoromban rinyáltam, de jóapám helyretett.

A blogtérban ha más nem is történik, de a gőz távozására kiváló hely, és pl. Fabius írásaival kiválóan vezérli e szelepet.
@aha, persze:

Amilyen a mosdó, olyan a törölköző. Errefelé nem divat az a hangnem amit a ”lányainkkal” szemben megengedtél magadnak. Ha pofozkodsz visszaütnek, egyszerű ez. Vagy normálisan osztod az észt, vagy ebben a stílben nyomjuk. Te döntesz.
@hazug fidesznyik:

@Zébácsi: ""Apa, te bort iszol és vizet prédikálsz"?"

"Ez politika, fiam. Politika."

Értem, de erre ő ezt felelné:

Te meg az apám vagy.
Szerinted?
@GrayBoy: Hogy 8 évig távol lettek volna a húsos fazéktól? Én erre azért nem veszek mérget:
nepszava.com/2011/11/magyarorszag/fidesz-kozeli-penzek-az-mvm-zrt-tol.html
@Cirbi:

"Mondtuk, hgy ne menjél zenésznek!"

Nem is mentem. :-).
Ez még midig töredéke annak, amit egyenesen a fazékból lehet csipegetni.
Na itt van amerikai összekötőnk www.femina.hu/sztar/kepes_cikkek/angelina_jolie_tuzpiros_estelyiben , aki hozta a fegyvereket a Millának. Én nem jutottam ott időben hozzájuk sajna okt. 23-án, nem tudtam egy jót vérengzeni, meg most a pasi átruccant Japánba - gondolom, ott is lázítást szítani - várhatok, amíg megint ide eszi a fene... Na csak addig vagyok itt. :-DD

Szegény Csurka is, csak kapkodja busa fejét, hogy követhesse ezt a pernahajdert!
@a szív fészkei:

Sajnos nem a golyózápor elől kapkodja. Még.
@Lófasz Hadnagy: Pedig szép nagy célpont. De ne félj! Elkezdi írni nagyszabású drámáját, akkor lehet, hogy a bemutatókor még színházkedvelő híveiben is elbődül a borjú és neki esnek...

Amilyen agyi állapotban van, nem tudom, hogy nézhetőt bírna-e gányolni.
Nagyon szégyellem műveletlenségem,de ki az a serény lábmosó jóasszony Szalonnamária mellett?

Másrészt, ha már hajbók és talpnyalás: www.vg.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/tetszettek-volna-magyar-tescot-csinalni-362049
Tetszenek most éppen.
www.femina.hu/hirhatter/kdnp_nyomozas_nincs_kegyelem

"Jövő júliustól ne lehessen találkozni a kommunista diktatúra nyomát őrző utcanévvel Magyarországon - javasolják kereszténydemokrata és fideszes országgyűlési képviselők a helyi önkormányzatokról szóló törvényjavaslathoz benyújtott módosító indítványukban. A kormánypárti politikusok több mint ezer ilyen utcanévre bukkantak eddig." Segítsétek az áldozatos munkájukat,jelentsétek fel a mocsok utcákat, tereket, közöket!!! (ja a mosolyalbumban ott vannak a kedvenc politikusok is, lehet hegezni a mókusszőr ecsetet portrét festeni hős átkeresztelő harcukról.)
@a szív fészkei:

Varga Edit, a híradó egyik műsorvezetője.
@a szív fészkei: jav.: hegyezni

Na és van erre is pénz - utcatáblagyártó rokon is ennyi van? Postások megőrülnek, de nem baj.
@a szív fészkei:

Ahogy az egyik stand upos mondta, "nincs már Moszkva tér, elfújta a széll...".

Amúgy meg ABQA a Tarlósnak meg a többi finghegyező kreténnek, csakazértis Moszkva tér!
@a szív fészkei: drágám a skodák mellett a budapesti tömegközlekedés jövője Vitézy elvtárs fejlesztései révén...már vett használt merciket de ezt még most hozzák, figyeld jól:

www.youtube.com/watch?v=pAvvvhFq7Ws

sehol a világon máshol ilyen még nincs és már ott sem
@Fabius: Kösz! Tudom, ki ő, csak nem látszott jól nekem abban a szűzanyás slafrokjában. :-)
@aha, persze: te is csak a pofádat gyalulni jársz ide, te sem tettél semmit azon felül, hogy elismerted jó útszéli kurva lennél mert mindegy milyen csak fasz legyen, bekapod és nyammogsz rajta amíg tejelni nem kezd...csak nem titkos forradalmár vagy? esetleg ŰRHAJÓS? vagy xshasha? vagy csak egy ripacs? a többiek legalább kinn voltak a millán és tettek valamit ha nem is akarnak vért ontani -egyelőre- hátha megy demokratikusan is...nem megy...szopjál tovább wazze, ribanc
@Rodeo36: :-) szép darab. De Havanna a mozgó old timer-múzeum, nem? Viszont ismerhetik a szerelés csínját-bínját; lehetne idehozni kubai szövőnők - aki már, gondolom, hazamentek, lévén textiliparunk nimolé - után kubai autószerelőket a redvás matuzsálemi buszokhoz, metrókhoz.
@Rodeo36:

A Zűrhajós nem így ír. Sokkal barokkosabb a stílusa, Wernherr képmondatokban beszél(t).
Mire jó a net és FB??? hvg.hu/kultura/20111110_kerenyi_imre_kepvasarlas_visszakezbol#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2011_11_10

Na van vér a pucákban: [..]"A Facebookon szerveződő válaszkiállítás alkotói a miniszterelnöki megbízott által kiadott 15 témát a maguk módján dolgozzák fel - mint olvashatjuk - „vizuálisan reflektálva a regnáló hatalmat jellemző visszásságokra”.

A helyszín megvan, de csak 25-én áruljuk el - válaszolta a hvg.hu megkeresésére Tanai Toguro Gyula, az esemény főszervezője. Mint mondta, folyamatosan jelentkeznek a kiállítók, a végleges névsor hamarosan fent lesz az esemény Facebook-oldalán.

„Azt szeretnénk, hogy az emberek lássák, van egészséges alternatíva arra, ha az állam magyar törtélmi képeket akar rendelni. Ízlésesebb lett volna, ha egy nagy pályázat keretében, szakértő zsűrivel hirdették volna meg, ha már ilyen nagy összeget költöttek műalkotások vásárlására. Akkor talán nem lett volna a képeknek általános iskolai, izzadtságszagú, ecsetvezérelt hatása." :-DDDDDDDDDD
szemét,alávaló , hazug emberfajták: börtönbe velük, kenyéren és vízen !!
@a szív fészkei: Hehe, valahogy ugy, mint az egyszeri favago meg a fia: Isten aldja idesapam! - Elmegy fiam? - Nem, csak maga fele dol a fa!
Micsoda, kozmunkaban favagas a Pilisi Parkerdoben? Ez eleg gyanusan hangzik, mintha egy Fidesz maffiozo tarra akarna vagatni a terepet, hogy jo penzert eladja a fat. Egyebkent nagyjabol Kinaban es Indiaban is ez van, osszeverbuvalnak egy csapat nincstelent, elvegeztetik veluk a munkat, persze szerzodes nelkul, oruljenek, hogy napi 1x enni kapnak, aztan viszik a hasznot. De a nagyeszu sundisznocskak kormanyanak ez a jovokepe, bravo!
Ha nem titok, melyik nyugaton elt a peldabeszededben szereplo holgy? Azert Nyugat Europaban ez egy kicsit meredek tortenet ugy elso hallasra. Nem kotozkodes, csak dobbenet okan.
@Deathstick: Rómából írta ma. És nem ő Cicciolina. (mert neki ment a biznisz, de aki kiment feleségnek szerelemből fiatalon, az juthatott értelmiségként ilyen sorsra is. Őszintén, engem is meglepett, nem gondoltam volna.)

A férjének köszönhetően élnek meg - kemény meló után jól ment nyugdíjba pár éve - de az asszony máig dolgozik szellemi munkát, na ja, annak meg ennyi a böcsülete ott is. És sokan - az őslakosok - páriaként kezelik máig, mondván, hogy kiment keleti kurvaként ott jól meggazdagodni.

Csak egy "vajszínű" árnyalata ez is a dolgoknak meg annak, hogy kihúzni innen és akkor egy csapásra minden csodás lesz. Biztos másnak más sztorija van - én is tudok befutott boldog amerikás magyarról.
@a szív fészkei: Ez biztosan tanmese. Megértem. Kint sem kolbászból van a kendermag. Ám, van egy nagy különbség. Kevesebb a gomba.
@Zébácsi:

"Én valószínűleg nem, neveltetésem okán képtelen lennék rá.
Nagyobbik fiam pedig nagyot nézne, miszerint Apa, te bort iszol és vizet prédikálsz?

Szóval atyai tekintélyem sem engedné. Ez pedig erős kényszerítő erő..."

És valszeg a neveltetésem miatt én sem. De ezzel az a baj, hogy elméletben beszélünk. Lehet akármilyen belső erkölcsi tartásom, lehet akármilyen családi és baráti elvárás velem szemben, ha egyszer valaha a tűz közelébe kerülnék, lehet, én is meginognék.

Ezért írtam: a lelkünk mélyén. Most, így látatlanban biztos vagyok magamban, hogy megőrizném azokat a normákat, melyeket fontosnak tartok. Nem merem kijelenteni azonban, hogy abban a helyzetben mit csinálnék. Az sem elképzelhetetlen, hogy maga a helyzet kényszerítene bele. Mondjuk simán válaszút elé állítanak a nagyok: vagy új CT a gyerekkórháznak és cserébe ennyi és ennyi nekünk, vagy holnaptól ellehetetlenítjük az összes kezdeményezésemet.

Felesleges a "mi lenne, ha" dolgokon gondolkodni, amíg nem a bőrünkön tapasztaljuk.

Én is azt gondolom magamról, hogy becsületesen dolgoznék, de az emberek közel 99% -a bizony megvehető.
@nolám: Nem tanmese, ismerem őt. 40 éve tapasztalata, amit ott megélt. amikor kint voltam kétszer én is Colosseumot csodáltam, tojtam a háttérre. Ahogy itt is a turisták.

Párizsból is hallottam eléggé lehangoló sztorikat, ott kint végzett fiatal lánytól. Hogy amikor marketingeseként munkába divatcégnél, már annyira nem repestek érte a franciák, sőt. Személyes ismerőseimtől idézek.

Nem azt mondom, ne menjen, aki akar, De vannak hátulütők, vannak ilyen hozzáállások és a bájmosolyok mögött - na meg a nem mindig up to date nyelvtudás miatt nem minden jön át azonnal.
Akik Londonból blogolnak, sokan írják - pláne angol férjjel, családdal a hátuk mögött -, hogy mennyire teli a töke az echte angoloknak a gyüttmentekkel, a rosszul beszélőkkel en bloc a keleti hordákkal. Én ott sose voltam, így rájuk hagyatkozom, de sokan ugyanazt írják egymástól függetlenül. Miért hazudnának?
@a szív fészkei: én arról a bugyirózsaszínű nyergesvonatós izéről beszélek amit ott TEVÉNEK hívnak Camello!!! persze az ottani autószerelő secpec megjavít mindent, bár kedves barátnőmnek egy eredeti Buick-ja van 1955!!! -ös, minden eredeti rajta a festés ragyog és van egy szerelője aki havonta egyszer átvizsgálja, és amikor Isabel végighajt a Quinta Avenídán akkor megfordúlnak utána és autógyüjtők már 50000 dollárt is kínáltak neki de nem adja, csak festményből van neki fél milliónyi értéke a nappaliban és a lépcsőházban...látnod kellene a házát...
@aha, persze: "Így a prolik netes hülyeséginek semmi következménye nincs rám nézve." Ez olyan szép, hogy már-már mély-magyar. Betehetnénk a preambulumba.
Csak jelzem, lesz. Ez a kor nem múlik el nyomtalan. Nekünk nem kell felgyújtani a várost, nekünk csak neveket kell megjegyeznünk. Ahogyan olvaslak, te oralitásban vagy verhetetlen, mi moralitásra és verbalitásra gyúrunk. A proli, meg csak neked szégyen,a felmenőid miatt.
@a szív fészkei: pontos vagy mint Schaffhausen!!! nekem még akkor is azt mondják a madridi reptéren -nagyon kedvesen mosolyogva- hogy ugye habanai vagy? amikor a caracas-i gépről szállok le...nekem van cubai néger barátom aki Magyaroszágon vegyész és ott végezte az egyetemet és ha telefonon hallod nem mondod, hogy néger csak ha látod is de ez nagyon ritka az angolok és franciák ebben nagyok, a németek nem annyira, az olaszok meg kurva büszkék olaszságukra de ott is megy a provincialitás a siciliai és a milánói kiejtés nem azonos és ha valaki magyar létére szerencsés és a milánóit tanulja meg akkor azért ugyanúgy újjal mutogatnak rá Rómában hogy idegen...Délamerika nem mindenfelé ilyen de a brasilok sohasem hagyják ki mikor SP-n kívűl beszélgetünk, ugye te SP-be való vagy? és a lisszaboniak is azt mondják hogy én portói vagyok hahahaha és ha jobb vagy náluk a munkahelyen akkor fúrnak és másuk nincs mint az akcentus...szoktam nekik mondani én így ugatom te meg úgy és a Joe egyikünket sem érti erre azután pofa be, alapállás
@GrayBoy: Senki nem képzelheti, hogy politikusként - ha annyira az akar lenni és Orvbán már 10 évesen azt mondta állítólag, hogy ő pedig Magyarország miniszterelnöke lesz - sziklaszilárd marad ilyen lehetőségek mellett. Ezért én nem is akarok az lenni, pláne nem templom egereként kezdve. Az kurvanagy kísértés...

DE amikor tudom, hogy nem vagyok ilyenkor sziklaszilárd erkölcsi fárosz, akkor azért nem ugatérozok habzó nyállal a többire kisebb dolgokért folyton pellengérre vonva őket. Mikor már a fél pofámat elfedi a csurgó vaj a fülem mögül!

Orvbánban ez a különösen undorító, hogy elvárja, higgyük el neki, ő a kivétel, a tiszta szent, aki minden tettével csakis a hazát szolgálja sosem hazudva és harácsolva. Tudod, hogy nincs így, hanem sőt!!
Ocsmány, alig követhető umbuldával szerzett a XII. kerületi Cinegében - előtte a szintén méregdrága belvárosi Párisi utcában - hatalmas lakást.
Persze ezt szó nélkül nyelje le az ország, de ugyanezért meghurcolta Magyar Bálinttól Demszkyig az összes másik oldalon állót (akiknek szintén nem kellett volna ilyet tenni persze: sajna ezen buktak el a szadesznyikek, hogy ők se voltak különbek!)

Minden szentnek maga felé hajlik a keze, oké, emberből vannak - de akkor valami visszafogottsággal hajlítgassa már és kevesebb rizsával körítve. Aki politikai pályára ácsingózik, annak én itthon nem hiszem el, hogy nem a pénzszerzés a legelső oka a nagy elszánásának. Ez van.

De pár, már alapból vagyonosnál talán létezik az, hogy eleget szerezett - így, úgy, ki tudja - és visszaforgat valamit a hazájának,legalább tudásban, szakértelemben. Hátha van ilyen, reményhal.

De akik éjjel-nappal szentelvízben tusolnak, onnan mások osztanak, szemforgatnak - na azoktól azt sem hiszem el, amit kérdeznek. És az sem nem biztos, hogy olyan jó ilyen rablott vagyonon ücsörögni. Valaki mindig elárulhatja a jó magyari SI-faktor mián. És valakiknek mindig ki lesz szolgáltatva.
@GrayBoy:

...Vagyis létezik az az összeg, amennyiért az embernek már korpásodik a haja? :-).

Nem vitatkozom veled, mert okfejtésed teljesen helytálló.

Szerintem mindenki tudja, de legalábbis sejti, milyen a politika világa. Talán nem tévedek, hogy szinte mindenhol a világon a mienkéhez hasonló, csak tónusbeli különbségek vannak. Igaz, helyenként nagyok. Aki sejti ezt, és személye, ízlése nem passzol ehhez, az eleve nem vágyik ebbe a közegbe.
Ha mágis részese lennék, talán hamarabb adnám be kulcsot, mintsem, hogy igazán kényes döntéseket kelljen meghoznom.

Kisz-tag se lettem, bár többször agitáltak: "pedig sokra vihetnéd, itt a lehetőség, rád hallgatnának a kortársaid, hasznos tagja lehetnél a szövetségnek, bla-bla, bla..."

Mi lenne most?

"Zolikám, te szemet hunysz e felett, mi cserébe segítünk, hogy X iskola tornatermet kapjon." Máris bilibe lógna a kezem. Kéz kezet mos, tudom, így működik ez. Köszi, inkább nem.

Hogy Woody Allen elhíresült ars poetica-jat idézzem: "Nem szeretnék olyan klub tagja lenni, amelyik felvenne sorai közé."
@a szív fészkei: Nem hinném, hogy hazudnak. A francia az egy külön állatfajta. Európa, nekünk magyaroknak necces, mert ismernek. Aki perfect és alkalmazkodni kész általában befogadják. Én az államokban voltam eleget, szerintem ideális. A nagy vágyam Új-Zéland. Lehet nem lehetőség csupán az elmenés, hanem kényszer lesz. Kényszer mindazoknak, akik nem akarnak zsellérek lenni, zsellérül gondolkodni és folyamatosan a kegyelmesék kegyéért esdekelni, kerényi-színű hajfestéket használni.
@Rodeo36: Nekünk egy milánói - magyar, értelmiség, kerskedő - nő azt mondta 92-ben szemrebbenés nélkül, hogy Firenzétől lefelé már csak a csürhe lakja Olaszországot, az nekik nem emberi minőség...

Hát szóval még magukat is ezerfelé osztályozzák mindenütt a fejlettebb világban, mindig az a másik, máshová való a szenya, a megvetendő, akkor egy idegen odavetődve mire számíthat?

Itt is mondhatom a semmit magyarul nemértőnek mosolyogva, hogy "elmész te baromállat a kurvanyádba!" - meg lesz hatva, mennyi kedvességet kap. Amíg valaki megérti egy nyelv minden regiszterét, hát az kemény tanulási folyamat, nem csak grammatikailag.... Én erre esélyes se vagyok, de azért aki 40 éve ott el egy országban, oda szül gyereket - talán csak belelát a dolgokba.
És nem a fekete mosogató mellett álldigált, hanem tanított több nyelven, fordít, stb.

Egyszer a csupa mosoly kis eccerűű Cicciolinát is megkérdezném arról, hogyan illeszkedett ő be - meg belé hogyan illeszkedtek persze... Púder nélkül érdekelne. De hát ő előzékenyen ab ovo hozta a magyar lányokról elvárt klisét. És azt tökélyre fejlesztette, az is igaz. De ez más magyar nőknek nem tett annyira jót.
@GrayBoy:

Egyébként meg: tetszik az avatarod. :-)
Éljen Asimov!
@nolám: Ebben igazad van, de nekem ez a hajó elment a korommal. (mármint nem a hajókéményes korommal, hanem az életkorommal :-)))

Csak mindennek van egy visszája is. Ennek a lépésnek is. Államokból két teljesen külön- sőt szembenálló véleményt hallok és mindkettő hangoztatója több, mint negyedszázada él ott kint, szakmájában, anyagilag befutottan. Keleti és nyugati parton, jó létben, szóval nem a sikertelesnég beszél belőlük.

A nyugatiak - SF - azt mondják kvalifikált állásban- de persze bármikor ki is rúghatják őket a gyógyszergyárból kutatóként -, hogy nincs igazi mély barátkozás ott, felszínesen haverkodó minden, így szenvednek ettől, nem tudtak begyökerezni 25 éve. Na de már ide se tartoznak, nem tudnának visszaszokni, pláne ebbe.

Nem adhatják ki magukat ott senkinek bizalmasan, nincs is erre kereslet "barátok közt", nem szabad megtudnia senkinek, hogy esendők, hogy megroppantak, stb. mert akkor kalap-kabát, nem kíváncsi rájuk senki. Csak egy pontig kedves veled a kolléga és mindenki, aztán snitt. Őrizni kell a látszatot mindenáron.

A keleti parton élő azt mondja, hogy ez nincs így - bár elismeri, hogy CA nagyon felszínes hely - igenis vannak tűzön-vízen téged követő jó barátok, van segítőkészség, őszinteség, emberség. Haladhatsz előre zsinórban a melódban, karrieredben, nem kíváncsiak ott másra, csak arra, mit tudsz éppen. Jöhetsz bárhonnan, ha jó vagy - erre ő a legjobb példa.
A nyugatiak azt mesélik, tudományban éppen hogy nagyon lényeges, hol végeztél, melyik egyetemen és ott kivel jártál egy szakra, klubba. Kihez fordulhatsz onnan grant-eket íratni, ami a legjobb belépő jó álláshoz, fokozatokhoz jutni. Ezek nélkül, magyar dipoval nincs sok esély.

Na eléggé két véglet egy országon belül, nem? Nem tegnap ruccantak át, akikről írok.
@Cirbi:

Óh, az Alapítvány Trilógia, rongyosra olvastam. Ha már szóba hoztad, ültessük át ide egy kicsit:

Trantor: Felcsút
El Magnifico, az Öszvér: Orbán Viktor
Bayta Darrell: Tétényi Éva

A sztori gondolom megvan.
@a szív fészkei:

Fura, de én is azt gondolom, ha sáros vagyok valamiben, akkor kussolok és nem kezdek el vádaskodni.

Csak sajnos Fidesz politikája mindig is olyan volt, hogy az általa elkövetett hibákat nem beismerni és korrigálni szokták, hanem azonnal egy vádaskodással próbálják elfedni. (attól még a vádaskodás akár még igaz is lehet, de a saját hibáját nem magyarázza)

Oké, biztos volt ilyen a túlsó oldalon is, de nem ennyi és nem ilyen mértékben.

A másik módszer: azonnal letagadni és valami egészen mással előhozakodni, azt a gumicsontot rágja inkább a nép.

Sokat nevettem annak idején a Jobbik választási nyerése után kiderült fenyegető telefonon. Leegyszerűsítve, de ez történt:

Jobbik nyilatkozat: - A polgármesteri választás megnyerése után a Fideszes képviselő felhívott és megfenyegetett, hogy elvágtam magam az állami támogatásoktól, ha nem lépek vissza.

Fidesz reakció: - Nem történt ilyen, aljas hazugság. SOHA nem hívtam fel.

Jobbik: - De a híváslistából látszik a hívás.

Fidesz: - Ja, akkor őőő igen, felhívtam, de nem beszéltem vele.

Jobbik: - De hát, ezek és ezek hangzottak el.

Fidesz: - Ilyet SOHA nem mondtam, és egyébként is ki vannak ragadva a szövegkörnyezetből.

Jobbik: - De az egészről magnófelvétel van és most hozzuk nyilvánosságra.

Fidesz: - Őőőőőőőő, akkor, őőőőő Gyurcsány Ferenc cégének adóügyei...őőő ...

NA EZZEL VAN TELE A F*SZOM.

Ha egy párttársunk hibázik, azonnal berendelni a pártközpontba, leordítani a haját, kirúgni elzavarni és NYÍLVÁNOSAN MEGALÁZNI majd elnézést kérni minden érintettől.

Ezt hívják politikai kultúrának. És ezt mindegyik párttól megkövetelném. Nem felelhetnek minden egyes emberük minden geyes tettéért, de aki hibázik, azt úgy mghurcolni, mint az állat. És a saját csapat hurcolja meg.
@a szív fészkei: Én Canadától Floridáig csatangoltam sokat. Sok embert ismertem meg és szembesültem az általad említettekkel. Barátság. Akkor még nyitottabb voltam és nem értettem. Azt mondták igazi barát csak az akivel a collegetől együtt vannak. Az ok, hogy ezek voltak az utolsó érdek nélküli kapcsolatok. Igazuk van. Annyit érsz, amennyit keresel. Akkor meglepett, de ma államvallás lett itt is. Délen, befogadók, kedvesek érdeklődők és segítőkészek. Északon kissé irigyek. Nagy az ország.
A kéményseprő gondja az én korom és a te kormod is, bármikor lehet újrakezdeni. Hidd el. Ezt a gátlástalan szart, ami évek-óta itt megy, egészségesen (testi és mentális) nem lehet túlélni.
@a szív fészkei: mehetsz, nem kell vízum hahahaha hívd fel: 011537214285 beszéljétek meg, hivatkozzál rám
@a szív fészkei:

ha már külföld, én sosem éltem máshol, de feleségem igen (Anglia és Svájc). Ha tudnád, mennyit nyaggat, hogy menjünk, merjünk nagyok lenni... :-).
@a szív fészkei: a keleti rész NYNY Greenwich Village vagy Boston-ra igaz lehet, esetleg Ohio, de a döntő többség a CA LA szerinti dilit csinálja, önvédelemből, létérdek nem beszélnek bensőségekről még családon belül sem!!!
@GrayBoy:

Látom, te tényleg szereted a sci-fit. :-).
@Zébácsi:

A korpásodós poént én akartam ellőni a végén, de kimaradt. :-)

Különben, én lennék politikus. Én megpróbálnám, de valszeg hamarabb hánynám szembe magam, mint hogy lejárna a mandátumom.

Asimov meg ÖRÖK!
@Zébácsi:

És az utópisztikus realizmust is. :-)
@GrayBoy: Szemrebbenés nélkül, anyjuk életére esküdve mondanak olyat, ami másnapra megcáfolódik. Szégyenpírnak nyoma sincs. Nekik ez a természetes. Ők ügyes PR húzásnak aposztrofálják. Ciánozni kellene. Ez a megoldás: www.omnicid.hu/
@GrayBoy:

Ezúton is köszönet Prokopp Dórának!

utópisztikus realizmus: ez jó, tetszik. :-)))

És igen, Asimov ÖRÖK! Egy Zseni.
@Cirbi, @Zébácsi:

Írjunk közösen színdarabot ebből. Majd a Magyar Színházban bemutatjuk.

Vagy nem ott.
@Rodeo36: Édes vagy, kösz! Majd elmentem, de most egy darabig Vecsésre se nagyon... Az uram tudo(ott) spanyolul - nem a kubai dialektust persze - ő még boldogulna is, asszonytárs is örülhetne neki. Viszont nem bagózunk, tehát a szivar annyira nem izgatna fel. Tudod, a rum se. A tenger, na az igen!
@nolám: A college-barátság érdek nélkül lenne? Amikor egy kebelbelim befolyásos apukája jól jöhet nekem, mint a kis barátnőnek is? Hmmm...

Meg ugye a todomány grádicsain lépkedve később az, akivel ott koptattam a padot, elővehető, sőt ajánlott. Na mindegy, ezek nekem másodképzből infók, elismerem.
58 évesen azért kicsit fontolva haladok. És mindig azt kérdem: miért nekem kéne elmennem?! Előbb voltam itt, mint ezek. :-DDD Takaroggyannak ők! Messze innen.

@Rodeo36:?Porque no? :-)) Soha ne mondd, hogy soha.
@GrayBoy: ok, a jövőkutató csapatot amit az ikon megalkotott millákért, már az alapot megteremtette, úgy hogy nagy munka már nem is kell :D
ejnye, nem tudok enni is meg írni is: High School
@Zébácsi:

Én viszont folyamatosan jövök megyek, és amikor minden alkalommal felhívom a bátyámat Ferihegyről (Liszt Ferenc, a fiatalabbak kedvéért), hogy épségben leszálltam, akkor ő mindig megkérdezi:

"És? Mééé jó ez neked?"

Csak sajnos a párom, aki nem magyar, bele van szeretve ebbe az országba. Mondtam is neki: szívesen cserélek vele múltat.
@Cirbi:

Munkatevékenység nélkül fogunk pénzt keresni. Ne b*sssz! :-)
@Rodeo36: Igen ezt mondják onnan. Ha valaki mégis nyíltabb, arról rögest kiderül, hogy lengyel felmenők, vagy ő effektív innen valahonnan tántorgott ki.

Na bréking nyúúúz: most ez van két percig érvényben www.mfor.hu/cikkek/Nem_lesz_ingatlanado_.html
@a szív fészkei:

"Két percig" Há hááááá! Nagyon röhögtem. C. átszaladt, azt hitte baj van.
@a szív fészkei: Köszi, már befejeztem, csak csokitorta volt és alig maradt nemcsokis ujjam a nyomásra.
@GrayBoy: Neki olyan jó? Mikor itt a házban éltek írek - kedves szomszéd házaspár (orvos volt mindkettő) lazán le is terroristázta első blikkre őket jaumagyarosch vendégszeretetet bemutatva - szépen elbúsongtunk a közös szar elnyomottságunkon.
@a szív fészkei: Bakker, én pedig már kiegyenesítettem a kaszámat. (Szerintem most kell kaszavisszahajlító vállalkozást nyitni.:) (Hál' Istennek)
@Zébácsi: A Ji Csingben - keleti szél!! - van valami olyasmi fogalom, hogy a biztos irracionális és a bizonytalan racionális. Szóval Orvbán csak idomul az ötezer éves bölcsességhez. És megismerteti velünk gyakorlatban, amilyen nagyvonalú.
@nolám: Na, csak tartsd szárazon a kaszádat. Dózsa őrsök azért megalakulnak szerintem kis hazánkban. Majd Kerényitől rendelnek képet az őrsi naplójukba.
@GrayBoy: @a szív fészkei: Nem csoki (vagyis kakaó)biztos gépen írsz? El sem hiszem...
@nolám: Nem csoki(vagyis kakaó)biztos gépen írsz? El sem hiszem... Ez ide ment volna, mint páratlan humorbonbon.
@a szív fészkei:

Nem mondod?!

Nos, C. Kaliforniából való, egy kicsi város szélén élt szüleivel. Nyulakat tenyésztenek főleg, meg mindenfajta jószágot. A középsuli után a Berkeley -t választotta, szóval pár év San Francisco jött. Most utolsó éves, de úgy gondolja ez itt sokkal jobb, mint ott.

Teljesen hülye.
@GrayBoy: Az én ismeretségi körömben a mazochisták száma kevesebb, mint egy.
@GrayBoy: Nem láttad a South Park idevágó rést? Amikor Cartman visszahozza - a mindig lezsidózot - Kyle-ékat a SF-i fertőből??? Vissza South Parkba. Ami olyan, amilyen.
A nyugatos ismerősök SF-ban élnek. Azt mondják az egy európai jellegű város, azért bírják ki ott. Nem voltam és van rá sansz, ogy nem is leszek. Becsszóra elhiszem.
rés az, ami Bástya elvtárs nem. Ez fentebb rész akart lenni. :-))
@a szív fészkei: Nagy ügy, nekünk meg a szánkig ér.
@nolám: gyerekek új hír: magyar libaexport Kínába, a licencet is eladták most a Bajnai a hibás vagy a Gyurcsány vagy a Galaxis esze? hozzászólás a cikkhez: (plagizálom) "magyar narancs...izé...strucc!!!"
majd a franciák veszik a magyar libamájat Méjdincsájna? Foie Gras a la Hongrois bruhahahaha
@a szív fészkei: ajánlom figyelmedbe a 18. és a 23. esszét!!!
matolcsi gyuri szeretlek! 309,87!!!!

Megyek,azt veszek egy új kocsit lehet.
Orbán lassan olyan helyzetbe keveredik mint Gyurcsány az öszödi beszéd után! Hitelessége a 0-hoz közzelit!

www.youtube.com/watch?v=aazVwvIbmao
@nolám:

Én meg úgy tűnik nyertem egyet örökre :-)
@létezem: Közelít? Igen türelmes ember lehetsz te!
@a szív fészkei:

Hogyne láttam volna? :-)

Ezért nem értem C. -t.
Egy remek kisváros és egy csodás farm.
Utána Amerika legélhetőbb városa egy szuper egyetemmel és jó klímával.
Most meg itt.

Ma vettünk neki kabátot.
Már nem bíznak a nyugdíjas-tagozatukban, mint a gerontológia professzorának homokozójában???

Vagy kié az ötlet? Most, hogy a Ratkó-generáció vénül és megsokasodna a nyuggerság, ki kell venni a kezükből a szavazati jogot, mert akkor már nyugdíjat se kell ígérni nekik? Vagy mi ez?
Szép kis családi tűzfészek (by Tar Béla) jelentek lennének: ismerek anya-lánya viszályt pont Orvbánon. Mama véresszájú fidesznyanya, volt hídfoglani meg minden, lánya meg egyfolytában okádik a bájgúnártól. Na megható lenne az egyeztető tárgyalásuk... Elmúlt a mama 70.
@GrayBoy: Nekik ez romantikus. Hollandok is mondták, hogy annyira jó, hogy ilyen piszkos is Pest, végre nincs az a nagy elvágólagosság.

De cserében nyáron meg San Franciscoban van a legundokabb időjárás - ill. ahogy Mark Twain mondta: Életem legkellemetlenebb tele egy nyár volt SF-ban.
@a szív fészkei:

Miiii vaaaaan????

A 70 év felettiek helyett a gyerekeik szavazzanak?

Ki volt az az elmebeteg?
@a szív fészkei:

Persze, megértem én, hogy neki ez különleges és jó. De nekem azt senki ne mondja azt, hogy itt élni a középosztály életét vagy ott élni a középosztály életét az Budapesten jobb.

Én örülök, mert nekem így lesz könnyebb. Nem tudnám megszokni, hogy délután ki kell mennem a tengerpartra. Tök sz*rul szörfözöm.
"Orbán: Extrém nehéz lesz 1,5%-ot nőni...
De amíg Berlin nem mond kevesebbet, mi se."

a kisegér és az elefánt dübörög a hídon...
@GrayBoy: Jaj, pedig a szörf jó!! (bár én csak az óceánhoz képest visszafogott Földközi tengeren próbáltam, igen kisfokozatú Beaufort-ban, mert vissza nem tudtam volna jönni. Uramat amúgy is a vízirendőrök fordították meg egyszer, ment Marokkó felé - nem egészen önszántából :-DD - a Riviérán.)

De a SF-aik nem nagyon vizeznek ott, úgy tudom. Olyanok az áramlatok meg minden. Az ismerősöknek el kell, hogy menjenek pacsálni Mauira. (el ne áztasd könnyekkel a klavit emiatt, én is alig bírtam feldolgozni a nyomorukat.) De persze van ott elég jó hely erre, na. És San Diegoban laknak a pandák!!!!
Vissza a Duna dinnyehéjaihoz, amit már nemsoká néz a Zattila a lépcsőn. (ja amúgy ez pécsi hír, de lehetne pesti is) hvg.hu/itthon/20111110_hir_tv_celpont#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2011_11_10
> „Megvertük a trójaikat, a perzsákat, és az EB-döntőben meg a Portugálokat, nekem ne szóljon be senki, aki elvesztett két világháborút.” – tette nyilvánvalóvá álláspontját a fellegtorlaszoló <

hircsarda.blog.hu/2011/11/10/zeusz_szerint_nincs_valsag?

a mi zeuszunk is dübörög és elrugaszkodik...
szerencsére neki van sok állandó jelzője...
@a szív fészkei: Szomorú a történetnek ez a része. De legalább, ahogy leírtad, a férje nem az átlag olasz mintát hozza.
Én Angliás vagyok 7 éve, gyakorlatilag a csatlakozással mentem ki. Amennyire lehet, igyekeztem kerülni olyan helyeket, ahol már volt magyar, és ettől függetlenül Londont is, de ez az én egyéni aszocialitásom. Itt soha nem éreztem problémát, előítéleteket, igaz, nem tányérmosóként funkcionálok. A viszonyulásuk a másik emberhez és ebbe a honfitársaik is beleértendők, vidékenként más. Középföldi területeken (Midlands :D) a leghasonlóbb az általad leírt amerikai nyugati parthoz. Északnyugaton a legnyitottabbak, délnyugaton valahol a kettő közt. Wales-ben eleinte még tartózkodóbbak, mint Középföldén, de ha egyszer elfogadták az a másikat, akkor jóval emberibbek az angoloknál. Ugyanakkor Tasmánia annyival jobb Angliánál, amennyivel Anglia jobb Mo-nál (bár ott nem dolgozni voltam, csak a háttér rezgések benyomásai alapján mondom).
Hogy miről és mikor késett le az ember; szerintem amíg meg nem halt, addig nem késő. Komolyan mondom. De ez hivatalos tudományos álláspont is, főleg, ha láttad a Mi a csodát tudunk c. filmet! ;-)
Egyébként: ha gondolkodsz egy országváltáson és véletlenül Angliára lennél/lennétek kíváncsiak, még idegenvezetni is tudnék. :-)
@Deathstick: az az egy tart vissza, hogy anglia is jobbkormányos...
"Orbán: Extrém nehéz lesz 1,5%-ot nőni..."

...neki nem kell erőltetni, elég magas már így is...
Működik a kis menazséria a cirkuszban: a rossz Rogán javaslatát - amit csakúgy a maga esze szerint hozott, szellőztetett meg, naná - persze leverte minden királyok legjobbika, a Zigazságos Orvbán cár. atv.hu/cikk/20111110_origo_orban_hallani_sem_akar_az_ingatlanadorol?source=hirkereso

Hisz nem akarja ok nélkül bőszíteni az ő édes népét. Sőt!

Ki szopja ezt még be?
"Orbán: Extrém nehéz lesz 1,5%-ot nőni..."

egyszerűbb lenne az ország összes többi polgárából levágni 1,5 % ot...
vagy előírni hogy megtört derékkal lehet csak járni, főleg a társaságában...

jogszabály előkészítés+ felelős: TEK és a belügyMINIszter...
@a szív fészkei: ??? V.Orbán Cár??? ahh nem címhalmozó... vagy ez vagy az...pl Nagy VV. Orcár...
"A rokkantaktól a jövőben nem azt kérdezzük, hogy milyen egészségkárosodásuk van, hanem azt, mit tudnak dolgozni, mondta Soltész Miklós."

index.hu/belfold/2011/11/10/rokkant/

pl szemmelverni mindegyik tud, akinek kezelába sincs az is...
@a szív fészkei:

Hát, én nem tudom, de amikor C. otthon volt én meg várhattam 22:00 -ig, hogy skype -on beszéljünk, erre: "Jajj, bocsi, most nem tudunk beszélni, megyünk ki a bícsre".

Meg állandóan: ezt a partot néztük meg, azt a partot néztük meg, ilyen állat hullámok voltak, olyan állat hullámok voltak, jajj de leégtem tegnap, meg ilyeneket hallgattam múlt hónapban.

Én meg ordítottam a gondnokkal, hogy legye már fűtés, különben rákakilok a lábtörlőjére.

Nem éltem még SF -ban, csak átutaztam rajta, amikor a városába mentünk, de meg tudnám szokni.
javaslom neki menyen be az intenzív osztályokra is ott henyél heverészik egy rakás ember hosszú infúziós zsinórra kell őket kötni, akár a szomszédos üzemekbe is átmehetnek dolgozni...

akik meg rövid infúzión vannak, azok csak a kórházban segédkeznének pl a műtéteknél a zorvos kezébe adják a műszereket vagy takarítanak... aztán később már önálló műtéteket is vállalhatnak... az ellátás kölcségeit is letudnák dolgozni...
@Deathstick: Nagyon kedves, kösz! A helyzet az, hogy a férjem tud négy-öt nyelven, ő mondjuk frankofil és Franciaország a gyengéje. Én meg sajna nem tudok nagyon (olvasok, de beszélni, hmmm. Nem is merek.) És nekem az írás a melóm, én csak magyarul tudom ezt csinálni.
Tudom vannak nők - Bruck Edith Olaszországban, a nemrég meghalt Kristóf Ágota Svájcban - akik be tudtak törni egy idegen nyelv piacára íróként, de ők nem ennyi idősen kezdték ott. Meg én nem szépíró lennék, mint drága Lévai Katalin elvtársnő. (brr)

Elhiszem, hogy sok ember fel tud olvadni/engedni kint is, én fiatalon sem bírtam erre elszánni magam. Ha a gyerekeim menni akarnak, elfogadom azt is. A fiam élt kint félévet Erasmussal, igencsak élvezte, öt perc alatt otthon volt, ahogy megérkezett. De ehhez olyan habitus is kell, és tudom, hogy nekem az nincs.

Valamiért kötődöm ide; jó, hogy ez már sokatok szerint a hülyeség-kategória szinte, de nekem nem Orvbán jelenti a hazámat. Ő csak egy múló fekély, sokáig gyűlik benne a genny, de kifakad egyszer és elmúlik.
@orica: gond van, amig nincs digitális infúzió addig csak szomszédos telkeken vagy a kórház kertben a környező közterületen tudnak csak dolgozni...

de a fűnyírásnál egyébként is kell vezetékkel bajlódni tehát mindegy...

csak a probléma hogy egymás infúzióját meccőollóval szórakozásból elvágnák....

hm... mongyuk nagy spórolás az egész ség kaszának... a megtakarítás mehetne egyenest a (puk) simicska viktorhoz hoz...
@a szív fészkei:

" Ő csak egy múló fekély, sokáig gyűlik benne a genny, de kifakad egyszer és elmúlik."

Jaja, csak baromi ronda heg marad utána.
És hol még egy ennyire röhöngivalóan hülye? nol.hu/belfold/semjen_a_visszaszerzendo_gazdasagi_es_cselekvesi_szabadsagrol
Bár azért a Tea partysok ott vannak a nyomában...

@messi-asz: Nem vagy te az OEP beépített embere ennyi pazar ötlettel?
enynire idősödnek a FIATAL Demokretek Szövetségének szavazói?

miért nem egyenesen a kubatov megy szavazni egyedül egy listával+meghatalmazásokkal

publius.blog.hu/2011/11/10/a_farkas_mar_a_nagymamahoz_igyekszik?
@a szív fészkei: a hallottakat is fel kell támasztani... ugy kevesebb helyet foglalnak... és alapterület (négyzetdecinként) ingatlan adót kell kivetni a temetőre is...

a halálod előtti utolsó napon kell befizetned SZEMÉLYESEN 10 évre előre, aztán 10évenként csak személyesen megújítható...
@messi-asz: Mármint a közlekedésre gondolsz? :-) Nem olyan nehéz egyébként megszokni.
Politikailag: kérdés, meddig? Mármint nyilván kibírja a koalíció a mandátumát, márcsak azért is, mert a LibDem-ek elég régen voltak már a hatalom közelében. Ugyanakkor, ha az effektív politikát nézzük, Blair-ék sem nagyon különböztek Thatcher-éktől... Mindenesetre itt is lázadoznak a népek, a minap volt tandíj elleni tüntetés (nem 300 Ft-os vizitdíj szint!) és már a Munkáspárti főnök, Miliband is felfigyelt a rendszerellenes mozgolódásokra (Occupy this-that). Amúgy Angliának nem a kormány színezete a legnagyobb gondja, hanem az, hogy elbaszták a gazdaságépítést (gyakorlatilag egyeduralkodó a pénzügyi szektor, az meg most van besülőben mindenhol). Ha nagyon gondolkodni kellene, azt mondanám, hogy Skandinávia talán olyan hely, ahol nem feltétlenül venné észre az ember, hogy milyen oldali a kormány.
Vagy marad Új-Zéland.
@Deathstick: az első nagy szabadságharcom brittek ellen vívtam...

amikor tecsőr bevezette a FEJADÓT (upppsz ezt a viktornak is lehetne...) akkor én polgári engedetlenséggel nem fizettem be, akkoriban épp kinn éltem...

remélem elévült? vagy háborús bűn? áhh soxor voltam azóta is, beengedtek...
@a szív fészkei: Hát majd emilben hazaküldöd az írásaidat! ;-)
Komolyra fordítva: szó sincs hülyeségről. Szerintem mindenki megmarad kétlakinak, aki külföldre megy, 20-30 évnyi "kondícionálást" nem lehet letenni csak úgy. Viszont Orbán majdani bukásával még nem biztos, hogy eltűnne az elmaradottság: messi-asz-unk szokta az 1011 éves feudalizmust emlegetni (ha jól emlékszem!), magam úgy vélem, korai posztfeudális társaság vagyunk, de mindenképpen még 120-150 évre becsülöm a modernitás magyarországi megszilárdulását (már ha a klímaváltozás nem teszi még előbb lakhatatlanná a területet...). Nekem nem volt időm ennyit asszisztálni a rendszerhez.
@messi-asz: :D Elévült! Főként, hogy egyesek (Independent) elemzése szerint a pártján belül jórészt pont ezért bukott meg a banya.
Tisztelt Fabius!

Úgy látom, semmilyen úr is olvassa blogodat.
Meg is erősítette véleményedet iziben:

"...Elég nagy tartalékot hozott a kormány létre - mondta -, amely lehetővé teszi, hogy a válságot Magyarország kezelni tudja és "győztesen kerüljön ki ebből a csatából".

stop.hu/articles/article.php?id=959577
Nyugodalmast mindenkinek.
off
...A nürnbergi katonai törvényszék alapokmánya szerint az emberiesség elleni bűncselekmény kategóriájába tartozik a polgári lakosság tagja ellen ... a rabszolgaságba taszítás, az áttelepítés és az embertelen cselekedetek, valamint a törvényszék hatáskörébe tartozó más bűncselekmény végrehajtása során vagy azzal összefüggésben elkövetett politikai, faji vagy vallási alapon történő üldözés, függetlenül attól, hogy sérti-e az adott ország jogát."
stop.hu/articles/article.php?id=959547
@a szív fészkei:

17 évig tartott megszabadulni Berlusconitól az olaszoknak. Ugye nekünk nem?
@orica: Teljesen igazad van. Ragyásak leszünk már mindig ez után.

@Husz_János_Puszita: Rajtunk elücsörög már 20+ éve a mi minimanónk.

@Deathstick: Igazad van. Sok sikert ott! :-)
@GrayBoy:

"az emberek közel 99% -a bizony megvehető."

De nem akarja őket senki megvenni. Sokat kell ám ahhoz dörgölőzni, hogy olyan helyzetbe kerülj, meg akarjanak venni. Az egy életstratégia. Karrierizmus. Minden nap helyezkedni kell, sörözés helyett a haverokkal unalmas partikra járni, "jó körökben" mozogni, kapcsolatokat ápolni a nap 24 órájában. Olyanokkal, akiknek csöppet sem élvezed a társaságát, érdekből. Megéri? Nekem nem, inkább maradok kisember és azt csinálok, ami jól esik.
hvg.hu/napi_merites/20111110_magyarorszag_gazdasag_euro#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2011_11_10

@Husz_János_Puszita: Csak ez sokaknak annyira abszurd - hogy hogy nem vonz a mások alázása, rettegtetése, a kaparj kurta-elv gyakorlása?? Hogy hogy ki vagy egyensúlyozva magaddal és nem kell állandóan külsődleges megerősítés, hogy te vagy legnagyobb/sikeresebb/gazdagabb/,körül ugráltabb, stb.??? Te vagy a legveszélyesebb fajta, mert nem vagy így e mentén megvehető-zsarolható. Hát nem is rád építenek ezek.
@a szív fészkei: Igaz, azoknak valahogy mindig szar a minőségük. Ha jók voltak vlaha is, elfajulnak. Összefüggene a kettő dolog? :-DD

Mephisto.
Kormányzati szinten nem lesz ingatlanadó. De önkormányzati szinten lehet. Aham, ügyes. mittu-domain.blog.hu/2011/11/10/hasitunk_mint_meteor

Selmeczi meg szebb, mint valaha. Mókusszőrecset már feláll rá festésre készen.
Jóccakát! hvg.hu/gazdasag/20111110_wasj_valsag#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2011_11_10

"Magyarország az újabb kanári a bányában." (ami meg fog dögleni, mert azért küldik le ugye.)
@GrayBoy: @Cirbi:

Színdarabot? Ebből, itt?

Az biztos melodráma lészen, mer'hogy megírni se sokkal nagyobb öröm, mint megélni.

A címe is megvan, hajaz a robotéra (copirájt báj Asimov):
Állj, Viktor.

Bemutathatjuk az Új Színházban - Már,ha István lesz újra a diri.
@GrayBoy:
"Csak sajnos a párom, aki nem magyar, bele van szeretve ebbe az országba. Mondtam is neki: szívesen cserélek vele múltat. "

Én megértem a párod, van ebben az országban (és főleg a magyar népben) valami semmihez sem fogható báj. Nézz csak körül a határainkon: nem találsz semmi olyat, mint amik mi vagyunk, magyarok. Az ő múltjával, létbiztonságával (családi farm CA államban, majd Berkeley egyetem) nem nehéz beleszeretni ebbe a világba.

Szóval én megértem őt. Teljesen.
@a szív fészkei:

Kénytelen ötezer éves kínai bölcsességekhez (meg dakota sziporkákhoz) nyúlni, mert mait és sajátot nem tud hinteni a plebsnek.

Nagyvonalúság?
Látod, ezt is csak ő gondolja magáról, mert én semmilyen nagyvonalú húzást nem láttam még tőle.
Szerintem, azt sem tudja, mi az. Zsigerből képtelen erre.
@Zébácsi: Az ötezer éves kínai bölcsességet szerintem csak alkalmazni lehet rá - azok találó dolgok, még Rodeo is elismeri :-DD - , OV ilyennel nem él, mert akkor tényleg bölcs lenne! De ahhoz azért többszintű agy kéne,nem olyan, ami neki van pusztán hocinesze-fokozatra állítva; ám ha megfogják, akkor néha hazudozva erről-arról ájtatos manó képpel. Az is imádkozva eszi, amit eszik.

Vele kapcsolatban alkalmazni a "nagyvonalúság" szót persze csak részemről fájó irónia, részéről a plebsnek szóló PR-fogás; beszedeti ezt a sarcot, csak tényleg önkormányzati embereket fog mindenki harsogva szidni, mert onnan csapat le.

Érdekes, most olvastam: www.mindennapi.hu/cikk/szubjektiv/pszichopatak-a-gazdasagi-elitben-/2011-11-10/9493 Szerintem a Viszkis erkölcsi tartása mellett eltörpülne Orvbáné. Ha már a cikkben ilyen összevetések is vannak.
@a szív fészkei: a kis fikagyártó a gőzfürdőből? hatalmas szakmai tudás és nagy gyakorlat...a gőzben?
@a szív fészkei: hogy játszogassunk a valósággal, Manbiot előtt szabadon, nem olvastam, velem történt: kíváncsiságból bejelentkeztem egy biztosítótársasághoz üzletkötőnek, behívtak és a HR mgr. köszönés után minden faxni nélkül bekísért egy kényelmes szobába, ahol egyedűl voltunk, majd a kezembe adott egy paksamétát és azt mondta: van 2 órád, minden kérdésre válaszolj utána beszélünk és magamra hagyott...másik alkalommal egy nagy termelő korporáció vezető állásáért szintén egy 3 1/2 órás kérdéstömeget kellett írásban megoldani az a pszichológus vezette le a tesztet aki a kérdéseket összeállította, célirányosan, vezető egyéniségre megfelelő tudás és emberi kapacitás, megnyertem a tesztet és az állást is 45 kandidátusból ketten értük el a szükséges pontszámot...az első tesztben kibuktam, a HR-es bevallotta: te túl becsületes vagy ahhoz, hogy biztosítási szakmában dolgozzál, köszönöm, hogy eljöttél...fejvadász cégek 3000 dollár befizetése ellenében letesztelnek bárkit és a teszt eredménye alapján szétküldenek 500 ajánlólevelet a tesztnek megfelelő állásokra, lehetetlen, hogy legalább 10 ne jöjjön be egy élő interview-val...a pénzügy és államvezetés meg egy Hedgefound mgr is kiválogatható vannak korrekt kritériumok amelyek alapján -a szerencse faktort nem bele interpolálva- eldönthető...a kis vitézy fikamester bizonyosan kibukna abból a tesztből amit én megnyertem...nem kérdezték meg mi a múltam és miben van tapasztalatom meg egyebeket az a teszt részeként kijött nekik, deriválták és le is írták teljesen korrektül ami azt jelenti, hogy tényleg profik, ha jósnőhöz mész akkor egyetlen dolgot kérdezz tőle, hogy mesélje el a múltadat, ha tudja akkor érdemes vele tárgyalnod ha egyetlen kis tévedés van abban amit mond akkor felállni és elmenni fizetés nélkül....hahahahahaha

szerintem a Galaxis Esze sem nyerne semmilyen miniszterelnöki tesztet...egyetértve régi és azóta elveszett blogolósunkkal bizonyos lélektani betegségek nem lehetnek akadályok ha azok mederben vannak tartva állandóan ez a Galaxis Esze esetében nincs betartva
@nolám: Én mentálisan mentem tönkre,de azért mindig kirángattam magam belőle, most már itt a vég, már nem érzem erőmet,hogy megint megprószáljam. Elkeserítő, ami itt megy,amit józan paraszti ésszel fel sem lehet fogni. Ellentmondás: fel lehet fogni, s irány a Duna,vagy más. Ebből robbanás jön.
@anyósnyelv: Nagyon remélem, hogy ezt csak a pillanatnyi elkeseredésedben írod. Összeszorult gyomorral és ököllel olvasom. Tegnap, nem tudom észre vetted-e, mintha megmozdult volna valami a kormány oldaláról. Elindultak a régi időkre emlékeztető, csöpögtetett fellazító "kiszivárogtatások". Talán ez nem csupán egy néhány napos fegyverszünet az életükért küzdőkkel szemben.
Ne add fel, bár tudom vannak kilátástalan helyzetek. Ne add fel, mert tartozol szeretteid felé annyival, hogy a végső határoknak tűnő határokon is átvonszolod magad. Ne add fel, mert belátható időn belül nem fog visszatérni a kiszámítható, biztonságos életforma, de alkalmazkodni kell a megváltozott játékszabályokhoz, hiszen ez az evolúció alapja.
Bízz abban, hogy azok a változások, amiket az aljasság és a kóklerség generált, előbb-utóbb kikopnak, mert kontraproduktív.
Ám, ne bízz abban, hogy ez a nemzet összefogásra alkalmas egységbe rendeződik és demokratikus megoldásokra alkalmas.
A remény hal meg utoljára, igaz egyre kisebb ez a remény....

Szócska nem ígér béremelést
Az egészségügyi államtitkár vette az orvosok üzenetét, arra kéri őket, maradjanak itthon.
@Cirbi: A kormánynak majdnem minden ajánlata "majometetés". Nézd a jó oldalát. Kiválóan alkalmasak arra, hogy már kevés statisztikai érzékkel és ráfordítással pontos adatokat kapjunk a magyar országon élő majompopulációról.
@nolám: A főőő majom:
:D

Orbán: Extrém nehéz lesz 1,5%-ot nőni
De amíg Berlin nem mond kevesebbet, mi se.

index.hu/gazdasag/magyar/2011/11/10/orban_extrem_nehez_lesz_1_5_-ot_noni/
Van itt pénz!
Az Orbán rezsim minden lépése azt szolgálja, hogy az adófizetők pénzéből felépítse saját holdudvarának belterjes piacát. Ezen a piacon rohadt jól lehet keresni, kevés teljesítménnyel.
Ilyen kis részpiac az MTVA 60-70 milliárdja is, amelyért gondosan megválogatott versenyzők indulhatnak. A busásan díjazott produktum bármi lehet, mert kutya sem fogja megnézni.
Szóval, vannak olyanok akiket nem érint a "gazdasági válság", amelyet ez a pofátlan hatalom szándékosan lőcsölt, a társadalom haszonélvezőkön kívüli szegmenseire.
Ez aztán a nagy szegénység, már ígéretre (hazugságra?) sem futja...
index.hu/belfold/2011/11/11/szocska_nem_iger_beremelest/
@Cirbi:
Ez egyébként azt jelenti, hogy az EÜ dolgozóknak ebben a ciklusban már tuti nem lesz komolyan vehető (vagy inkább akármilyen) béremelésük.

Az oktatásban legalább arra vették a fáradságot, hogy összedobjanak egy - amúgy szánalmasan gyatra - koncepciót, és ígérjenek benne béremelést is.

Az EÜ-nek meg ennyi az üzenet: maradjatok, mert szükség van rátok... Hát ez tényleg vicc.

Ezúton is szeretnék tehát jó utat, és sok szerencsét kívánni minden orvosnak / ápolónak / nővérnek egy boldogabb országban!
(Go West) Life is peaceful there
(Go West) In the open air
(Go West) Where the skies are blue
(Go West) This is what we're gonna do

(Go West, this is what we're gonna do, Go West)

(Together) We will love the beach
(Together) We will learn and teach
(Together) Change our pace of life
(Together) We will work and strive
@nolám: az adók ugye mindig a bruttó jövedelem százalékában értendők? valaki összeadta már hol tartunk? szerény számításom szerint erősen 70%-on felül, nem érdemes e egyszerűen nem csinálni semmit? azaz általános sztrájkot? a 30%-ból nem lehet megélni az átlagjövedelem 250000 annak 30%-a = 75000 abból hogyan lehet megélni? vagy esetleg ez kisebb összeg?
@Rodeo36: Nem akarlak kiigazítani, de nem ennyire rossz a helyzet, viszont roppantul aránytalan. Tudod, nyugdíjba behozzuk a svéd-modellt, adóban pedig timbuktuit. A svéd-modell adózása szerintem korrekt, bár Ingmar Bergman ezért ment ki Svájcba, mert a 98%-os adósávba került.
@Rodeo36: Még akkor sem igaz amit írsz, ha beleszámolom a munkáltatót terhelő és a személyedre lebontott közvetlen és közvetett adókat is. Bocs, nem okoskodni akarok.
Nem ez a baj, hanem az, hogy a tegnap diadallal kihírdetett győzelmünk, csak PR. Jövő héten jönnek ezren vizsgálni a média-szabadságot, A gazdasági jelentés kivonata hozzáférhető hazánkról, lesújtó. Az a baj, hogy automatikus következményekkel jár. Adókat kell kivetni, vagy szociális szolgáltatásokat csökkenteni. Az IMF elutasított lett mert, ha itt van, nem lehet unortodox (értsd: antidemokratikus) eszközökkel pénzt begyűjteni (értsd:lopni, államosítani) és nem lehet a saját fészkünkbe szarni büntetlenül. Ennyi. (És a fogathajtókat nem is említem, ami protekcionizmus.)
@a szív fészkei:

Nem perelnek ők senkit :-D Ez az önszopatás tipikus esete, Fikadávid utolsó hitelesség morzsájának elszórása.
www.youtube.com/watch?v=AagQes8Q6zY

"Fogunk mi még lírát váltani a nyaraláshoz?"

a lóf@szt fogunk... líra lesz, de nyaralás nem...

nem is értem miért nem adja ki a közjogifőmajom a parancsot, hogy: MINDENKI ÉLJEN JÓL !
megáll az észt... óriási visszaesés az észteknél...

ellopták matolcsinéférjének gazdasági programját (növekednek)

hvg.hu/gazdasag/20111111_eszt_gazdasag
@messi-asz: Hogy átjött az üzenetem, TG-ről:)
@nolám: ja igaz a forrás... de egyébként az én fejemben kb ugyanaz a TG és a varánusz klub... nagy az átfedés... most minden kezd ujra aktuális lenni. a részletek már nem is érdekesek...
@nolám: én csak és kizárólag számokból értek, lennél szíves számokkal érvelni? szerintem annak van igaza aki feketén dolgozik és minden pénzét a matracban tartja és néha vesz AU99.99999-et
@Rodeo36: mostmár az aranyaddal nem sokat fox érni... fegyvert és konzervet.... javaslok
@nolám: Szép írsz és megnyugtató, hogy mások gondja is megérint. De én még mindig - önsorsrontóan? - hinni szeretném, hogy csak lesz összefogás és-rendeződés.

Én nem akarok itt überkedni a nyomorral meg minden, de esélyünk semmi. A felnőtt gyerekeimnek... Épp most vesztette el a lányom barátja a melóját csodás magyar egyenesgerincű?? vállalkozónál - sose volt oda bejelentve, mert az már kizáró ok ezeknél, ha rákérdezel, ajtót mutat, hogy takaroggy - - aki szépen felszívódik elsunnyogva, mert mást még olcsóbb rabszolgaáron meg tudott szerezni a nem könnyű és felelősségteljes melóra... És láthattuk a hurghadai balesetben, hogy profi jó sofőrön spórolni mivel járhat.

Az a rizsa, hogy ó, nem kell nyavalyogni, csak akarni kell és lesz á la Hegedűs Szörnyella - nagyon jól hangzik a fekete Audijából 1 millás havi apanázzsal a szotyadt segge alatt. Csak hát nem ez az élet Babolcsai néni! De ki mondja meg Őfelfuvalkodottságának???

Most tényleg egy út az van, hogy eleinte a családban kell nagyon összetartani - mi ezt tesszük - , aztán kijjebb és kijjebb, mert különben Divide et impera! alapon feldarál és elveszít ez a tetűféreg!

@néma bárány: Ennek a nyomorultnak - látványnak is szánalomgombóc - előttem soha nem volt hitele! Ezzel az erővel Hegedűs Szörnyella pudliját - vagy mivel rohangál romáaalázni bazinagy Audiban - is kinevezhették volna Caligula ötlete alapján békávézni. Kutyák értelmesek, empatikusak, stb. Persze sajna előbb-utóbb hasonulnak a gazdihoz.
Nekünk van egy édes öreg lízingebünk - szoktuk szittelni, ha a mamája elutazik külföldre- az imád minden mozgó járművet (villamoson találták anno), ő még a 2-es villamos melegedőjébe is behúzta a férjemet, mert imádja sínszagot meg ami ezzel jár. Csillagocskám két vakkantással elvezetné lényegesen hatékonyabban&olcsóbban ezt a roncshalmaz céget és imádja is teljes szívével! :-))
@a szív fészkei: és hogy hívjátok "Bundi"-t? nolámka néha szed valamit amire nem jöttem rá mi lehet de nagyon erős...egyébként teljesen normális szokott lenni...lehet hogy őt is kivitték 2000-ért Londonba...mert a magyarokon kívül nem túl sok helyi érdeklődő látható a képen és a terem is olyan nagyméretű nappaliszoba mint az enyém Casma-ban
@Rodeo36: Valami félre értettél, Rodeo36 2011.11.11. 11:18:39 ez volt az előzmény.
Amúgy, én nem régóta fórumozgatok, de a TG és az itteni fórumozók között jelentős a különbség. (Tudom, látom, van átfedés.) Az ottaniak hajlamosak szakítani a valósággal és csak érzelmi alapon, szlogen-orientáltan és durván kommunikálni. Nekem más.
@nolám: mert itt jobbak a posztok. érdemiek... és szellemesek..

TG nagyon intelligens de beszari és sunnyogó "értelmiségi"

mindig van utalás a fides f@szságra,
rendszerint leginkább a poszt képe+címe... a válasz...

a poszt általában üres hablaty...
"most aztán tényleg eljön a jövő" vagy
"a népszerűség csökkenésének illúziójának emelési szándéka vajon hogyan hat a párton belüli erőviszonyok és hangulatok változásának a gyorsulásának a megfékezésének a szempontjainak az összefüggéseire, ha addig sem történne valami más..."
@nolám: a svéd modell csak a svédeknél tud működni, azaz nem szabad bevezetni...a többi meg egyébként baromság a Galaxis Esze egy seggfej és a gittegylete a másik ...:)))
@a szív fészkei: Már szétszabdaltak. Már nincs közös, csak gőzös hang.
Magyar vállalkozó...elmesélek egy példát: Erdély román lakossága, főleg a jelenlegi határok mentén és a "mezővárosok" közelében szinte szóra sem érdemes volt. Az akkori magyar vállalkozók (főurak, nemesek, birtokosok) behozatták az olcsóbb románokat, s így a magyarok kiszorultak, nem szaporodtak, stb. Jóval ezután jött Trianon és a román-lakta vidékek élből elcsatolódtak. Érvünk sem maradt. (tudom nem csak ebből állt Trianon, de ez is közre játszott.)
Itt vannak a lovasmilliárdosaink. Az ár náluk másfél-kétszerese mint más multiban. Van szlogenjük is hozzá, echte ungarishe, alig teszünk rá, mer a termelőt segítjük....most vásárolják ki a Corat, a Matchot és a Profit. Hogyan is van ez? 20 MFt-ért kapták meg az ABC láncot anno.
Nem sajnálom, de földhöz vágom az Orbán kalapját amikor nagy csinnadrattával bejelentik, hogy Demján 10 MFt-t adományoz a vörös-iszap károsultjainak. Bakker ez neki annyi, mint az átlagkeresetűeknek 52 Ft. Derék, nem? Arisztokrácia, kék-vér.
Emberek éheznek, megfagynak, mert nem tudnak fűteni. Jön a kegyelmeséktől kis lábaskában hazavitt vacsora? Elnézést, ha sokat írtam, de még sok oldal bennem szorult.
Nekem nem tetszik az étlap, a mostani pártválaszték. Kikérem magamnak, hogy saját propaganda anyagában azt hagyja bent valaki, hogy valami himi-humi szervezet neve a The first prime minister of Hungary...talán láttad.
@messi-asz: Örvendetes és egyben rossz dolog, hogy egyformán látjuk. Amikor őt kirakták a körön kívülre, kifejezetten jó volt. Jobboldalról közelítette meg a gondokat. Mostanában elken, torzít, lényegtelen ügyekkel foglalkozik. Van egy fogadásom, hogy vissza fog kerülni a médiába és mindennek ára van.
@Rodeo36: Amennyiben együtt vezetnék be a komplex svéd szociális-, és adórendszert, nekem nem lenne vele bajom.
@a szív fészkei:

Az a szomorú, hogy ez a kép él általában ”a magyar vállalkozóról”. Pedig szerintem sokkal többen vagyunk akik az ügyeskedés helyett a tisztességes utat választva igyekszünk megélni. Ha valamit akkor azt megtanultam az elmúlt húsz ébben, hogy minden cég motorja a jól megválasztott, stabil teljesítményért piackepes fizetést kapó munkavállaló. Ők húzzák a céget, az éhbér rabszolga meg szarik a fejedre. Nem az eszközkészlet, hanem a jó alkalmazott egy cég igazi tőkéje.
@nolám: ha már ebbe belemásztál, ennél sokkalta komplexebb intézkedésekre azaz egy profi államvezetésre van szükség és nem egy hisztérikus buzira aki miniszterelnöknek tituláltatja magát
@néma bárány: ezt mintha Henry Ford már mondta volna 120 éve? még jó, hogy igaz, a japán csoda is az amerikai Deming-gel erre épült még egyszerűbben: csakis a közös érdek érvényesülése vezet a közös jóléthez
@Rodeo36: Ha nem is ezekkel a jelzőkkel, de ez alapfeltétel. Ide nem a gátlástalan könnyedséggel kedélyeskedő, népszerűség-hajhász, hanem a felelősséget vállaló, szakmailag megkérdőjelezhetetlen emberek kellenének.
A politikai popkultúra szerelmesei pedig kedvezményes jegyárakkal látogathatnák a Magyar Cirkusz és Varieté intézményét.
@Rodeo36: (de amúgy volt tényleg Bundink, szét is kapott mindent, moszkvai őrként. Na az kemény kuty.)

Személyiségi jogai vannak a drága lízingebecskének, nem írom ki a nevét, nem a miénk. DE a Nyugatiban, ahová mindig behúzza az uramat - kis öreg zsemleszínű tacsiszerű virslidiktátor, ahogy az anyja hívja - a vasutasok Mr. Brownnak szalutálnak, ha látják. MÁV-ot is elvezetné, imádja azt is. Néha úgy kell leoperálni a nyíregyházi gyorsról, annyira hamar felmászik a kis kurta lábaival... :-DDD
@nolám: TG az Török Gábor? Az az ember olyan semmilyen. Itt zseniális minden poszt szövegben, képben - meg pláne azt írja, amit én is gondolok. Őszintén egy-két Törököt olvastam, Kuminnál jobb, de rohadtul untam az egyrészt-másrészt rizsát és kész.

Ott érzelmek vannak felhabozva? Mit nem mondasz?
@Rodeo36: Azért onnan is elmenekült a rendezúő Bergmann, a teniszező Borg és más tehetős Monacoba nem adózni....
Lépett a Fitch! Hajszálra a bóvlitól Magyarország (4.)
2011. november 11. | 17:18

A lehető legközelebb került Magyarország ahhoz, hogy a befektetésre ajánlott kategóriából a bóvliba kerüljön. A Fitch negatív kilátással látta el a magyar országkockázati besorolást, ezzel már mindhárom hitelminősítőnél negatív kilátással tartják nyilván a magyar besorolást, és mindhárom szervezetnél egy fokozattal vagyunk a bóvli kategória felett.
A nagy orca még mindig meg van:

A Nemzetgazdasági Minisztérium a hír megjelenésével pontosan egy időben jelentette meg közleményét. Eszerint nem ért egyet a Fitch Ratings Magyarországról készített helyzetelemzésével a kormány. A Nemzetgazdasági Minisztérium szerint ugyanis tartható a 2012-es 3 százalék alatti költségvetési hiánycél, egyúttal csökken az államadósság - ismeri el legfrissebb prognózisában az Európai Bizottság is. (Az államadósság a bizottsági prognózis szerint kissé emelkedik - a szerk.) A Fitch Ratings állításával ellentétben Magyarország 2012-ben tartani fogja a 2,5 százalékos költségvetési hiánycélt - hangsúlyozza a kormány.
@a szív fészkei: Biztosan bennem van a hiba. Menj és tapasztald meg. Nekem soknak tűnt a csupán jelszavakat bemagolt fórumozók kinyilatkozása. TG, meg felvett egy amorf alakot.
én a kormány nyal tartok...

azt gondolom a nemortodox gazdaságpolitika,
az nemortodox adózókat, adófegyelmet is kíván...

a fides ígért a kampányban adócsökkentést,
én hálás vagyok, ígérek cserébe adóbefizetést...
@nolám: Igazad van, ilyen ország: nem véletlen, hogy a hülye Trianon-képük egy festészeti-történeti hazug katyvasz a köbön, szarul odamázolva, mert igazat szólni arról se mernek...

De azért remélem, a megosztottságon valahogy felül lehet kerekedni, ha mindenkit érint ez a sok genyaság. Márpedig a legcsókosabbakon kívül érint. De mondhatod, hogy belelóg a kezem bilibe és attól majd felébredek...
@nolám: Dehogy megyek, mit idegeljem magam? A humor létszükségletem, akinek nincs, az egyéb aljasságokra is képes, láthatjuk. Töröknek meg szegénynek, nagyon nincs. Nem aljas persze ezért -azt másra mondtam - , de sótlan, uncsi. .
@néma bárány: Én neked elhiszem, hogy te rendes vagy. De akikkel minket hozott össze balsorsunk - Budapesten - ilyen. Nem egy és nem kettő, akiről beszélek.
A lányom pár éve castingolt - mert mindenhol már ez van a legtetűbb melóért - párad magával egy eladói állásért egy kisállat!! boltban. Nem Hollywood címszerepéért a Milla-bérenc Braddel... Oké, őt választották.

Mehetett is aznap már a telephelyükre a világvégére - üzlet a West Endnél - nem tudom hány hektoliter akváriumot kipucoválni. Lelkesen csinálta egész nap. Meg voltak vele elégedve, jöjjön. Kérdezte ezután nagy naivan, hogy akkor ugye bejelentik meg minden: szabályosan kezdhet neki? Ránézett a tulaj, majd lazán közölte, hogy ja most jut eszébe, - itt a napi bére azért -, de valaki mégis más lesz helyette holnaptól.

És ilyet még mesélhetnék, ha nem unnám. És ez nem a válság alatt volt, hanem sokkal előbb. Az a bolt ott van már az én gyerekkorom óta, szóval megyeget. És még ez sem akart hallani ilyesmiről.
@Cirbi: Nem az legnagyobb győzelem, ami Orvbán bejelentett? Valamit olvastam futólag délben, hogy szerinte soha ekkora győzelmünk még nem volt. (a másik meg a fal adja.)
Sziasztok...
Nem tudom volt már ez?

www.portfolio.hu/gazdasag/lepett_a_fitch_hajszalra_a_bovlitol_magyarorszag.158239.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox

CSAK A FIDESZ! Köszönjük...
Éljen a Párt! Éljen a Kormány! Éljen a Vezényló Csillag!

Pl. nálunk, itt a kies végeken a narancskomcsi ettársak majd 100 milliót vettek el a városi intézményektől, iskoláktól, kórháztól, könyvtár...
Tök véletlenül ezek után találtak 100 milliót a költségvetésben()! a Városi Média Centrumra, aminél lehet találgatni mi folyik és merre...
Ez az ország egy VICC!!!
Sok KRETÉN SZEREPLŐVEL, akiknek az arcán a rinocérosz seggéhez hasonlatos vastagságú bőrszerű képződmény leledzik!
HU én így szeretlek????............ Meddig?
@nolám: NA, biztos. Látod, az Indexnél felvállalták azt is a nyereség rovására, hogy ne legyenek megmondók. Oda isd megmondók. (Árpád ekézett balra is.) Én se nyitom azt meg, csak nagyon ritkán, régebben meg mindennap ott lógtam.

Ha a médiában - ebben a médiában szerepelni ekkora élv, hát rajta, csinálják! A mi tévén olyan intelligencs - pedig ki van fizetve - hogy lekapcsolódott az M1, M2, Duna1-ről. De tényleg kb. a Rákay Fejszámkálmán felbukkanásával egy időben. Persze kiverhetném a UPC-nál, hogy mivamivan, kell a pénzemért, de isten mentsen tőle.
@a szív fészkei: pont erről beszélek, a svéd modell az csak a svédeknél bevezethető, sok minden okból és mint jól mondod ott sem mindenki ért egyet vele (a megoldás egy minimális állami kötelező és bármilyen mennyiségű és kivitelű magánbiztosítás, ragyogóan műxik) a kutyukat imádom minden méretben de a kedvencem egy kuvasz vagy komondor, csodálatos intelligens lények, TG meg egy se só se paprika kumintalanított langyos víz már régen nem érdekel ki sem nyitom...fabiusz jól alátesz a hülyeségeknek a vastagbőr is néha a vincent egy belterjes világ csak 12 vagy a körüli magánblog nem is engednek be mást, egymással dumcsiznak és ha valaki külsős beszól akkor kirúgják seperc alatt...játszhatnák ezt otthon a babazsúron... a W jó a mai anyaga kiborította a bilit -teljes joggal- megaszon'ta...a bizonytalanok mint "@nolám" itt szerezhetnek szikrákat...valaki leírta ott volt a lecture-ön Londonban...max 30 diák volt meg az egész magyar hivatalos küldöttség vagy 30 gyagya a petyával az első sorban és a diákok röhögcséltek meg csodálkoztak nincs válasz a kérédsre csak a Deus ex machina :)))))))))))
@a szív fészkei: @nolám: Emlékszem, amikor Tóta Mitnyanról írta a cukros zacsis - elég sokba fájó - cikkét, folyt a könnyünk a röhögéstől a férjemmel, hasfájást is kaptunk már és nem bírtuk abbahagyni.

Ezek ellen gyilkos humor kell, minden pöffeszkedésükre azonnal rámutatva kiröhögni azonnal, kegyelmet nem ismerően. Elemzések már régen halottnak a homlokcsók-kategória - egy Hegedűsnél, egy Kerényinél mit lehet elemezni, ha nem vagy ideg-elmeprof??? meg a többinél??? Ugyan már.

Hisz ez a legjobb és legtöbb, amit Fabius tehet, csinálja is, amíg ezek tényváladékként itt rongálnak! Voltunk januárban bulin a médiatörvényes napokban csinálták az Anker közben. Ott pl. fellépett Závada Pál és zenekara. Kurvajó hangja van a pasinak és azt hiszem Parti Nagy-szövegre valami műmájeres siratófélét énekeltek Orvbánékról, nagyon "multatósra" véve : eszementen jó volt. Az egész hamis, urizálós bun/kós stílusuk ki volt terítve pontról pontra kicikizve és lehetett rajta dőlni a röhögéstől.

Ez kell, mert ezek ebbe halnak bele: hogy nem veszik őket komolyan. (az országot se miattuk, na ez már viszont elkövetett hazaárulás)
@Rodeo36: Árpád újat írt? Délben még nem láttam. Akkor megnézem.
@Rodeo36: NA nekem az magas, ami ott megy. Azért én ismerek nagyon is kizsigerelteket, a próbaidővel nagyon is ocsmányul variálókat - nem tudom, miért nem az a krédó, mint éma bárányé? "[..]Ha valamit akkor azt megtanultam az elmúlt húsz ébben, hogy minden cég motorja a jól megválasztott, stabil teljesítményért piackepes fizetést kapó munkavállaló. Ők húzzák a céget, az éhbér rabszolga meg szarik a fejedre. Nem az eszközkészlet, hanem a jó alkalmazott egy cég igazi tőkéje." ez a gusztustalan kiszorítósdi számorma undorító, na. Akárminek hívják. Valami ciribuli volt este a Moszkva - juszt is - téren is. ember eladja magát (agyát, fizikai erejét, érzelmeit - ha művész - de azért nem kell teljesen alázni, mert rászorul a szaros, érte kapott pénzre. Ennyi. ami meg ma van itthon, hát azért nem idill.

Rodeo, ez így van kint? neon.hu/suli/10-vegzettseg-amivel-alig-lehet-munkat-talalni-261312 Nem kellenek a katonai mérnökök, szakpszichológusok? Nem hittem volna. Akkor kik kellenek? Pornósztárocskák? Mi a legkurrensebb ma?
@a szív fészkei: Kiállni a szemétégető mellé és kiárulni az altájat? Vagy??? Árpádnak mázlija van, benyúlt érte a HVG. De tudok újságírókról, akikért nem, pedig azok se rosszak. Mázli is kell az élethez, ugye a múltkoriban, amit linkeltem - tudod,ahol az az angol faszi kutatta, hogy a bűnözők, a pszichósok és a nagy brókerek és egyéb virilisták mennyire hasonlók lelkileg - benne van, hogy nem annyira kurvanagy tudásuk, értékük, hanem a mákjuk tette naggyá őket.

És ha nem mindenki ilyen mázlista, hagyni kell eltaposni? Azért ez sem vidító világkép, nem értek egyet Árpáddal, sajna. Hogy a iac megmér na láttuk, a fasz bankárokat csak meg-megmentegették, hiába csődöltettek be világokat. A piac azokat miért nem hagyta éhen halni? Ha már a Buffet is valami szolidaritásra hív fel, kevesebb sika-kaszára a nagyon gazdagoknál - akkor csak nem én vagyok a tökdemagóg.
@a szív fészkei: savanyítsunk: az USA-ban a hivatalos statisztika szerint 10-13% a munkanélküliségi ráta, ami nagy szórást mutat államonként de államokon belül is régiónként sőt ...igenám de a valóság 25-35% munkanélküliség ez a legborzasztóbb és ott a munkanélküli ellátás nem egy mennybemenetel a legrosszabb és végső esetben kajajegyet adnak (foodstamp)és a lakását meg a többi dolgát úgy oldja meg ahogy sikerül a tv műsorokat nézve a legnagyobb kereslet celebekre van meg politikusra...vannak családok amelyek beáldozzák a fiú esetleg lánygyermeküket és elküldik katonának mert halála esetén az állam eltartja a családot, de a 5000 dollárnál magasabb, adómentes fizetés mellé leszerelés után állást is kapnak ezért azután a katonai szakma nagyon kurrens lett és egyáltalán semmi köze nincs katonasághoz kizárólag a speciális egységek meg a magánvállalkozók egyenruhásai igazándibúl bevethetők a többi töltelék vagy békefenntartó a bombázás alatt előtt vagy utána :)))) semmilyen más szakmára nincs kereslet a telefonos ügyfélszolgálatokat Mumbai-ból indiai egyedek csinálják, az indiai orvosi ellátás az amerikai ellátási költségek töredékéért jobb szolgáltatást ad és az oktatás -tisztelet a kivételnek- nem okít semmi hasznosat, vagy a college-ok bennszülöttei egymást nyomják be mindenhová volt egy műsor a Fareed Zakaria-val aki a Bill Gates-et is megkérdezte és sok mindenki mást is a lényeg az, hogy az USA -ugyanúgy mint orbánlandia- versenyképtelen, a kínai modellt mutatta be oktatásban mint eredményest meg a délkóreait mert azok abból élnek és ragyogóan profi módon meg van szervezve 5 éves kínai kölkek olyan angolt beszélnek mint Bill Gates és ez kínai állami oktatás olvasd el a Volvo megvételét...mit is kellene csinálni...én ezt csináltam mint Kína a Volvo-val egyébként én dolgoztam a Volvo Svéden-nel csodálatos profi mérnökeik vannak és olyan vevőszolgálatuk, hogy azt egyetemen sem lehet oktatni ...és akkor semmit sem mondtam a Huffington Post egy érdekes poszt érdemes megnézned igaz amit ír...kurvák és pornósztárok meg celebek kellenek vagy azok kis munkával sokat rövid idő alatt VV :))))))))))))))
@a szív fészkei: olvastad Pantagruel és az én hsz-eimet a W-n??? na az ami érdekes...nyiss be mégegyszer oda
@a szív fészkei: Fareed Zakaria azt mondta: az amerikai munkaerő túl drága és nem ér szart sem... nem véletlen az "occupy" mozgalom a fiatalok reménytelenek 5- 7 generáció elveszett és ha így megy tovább akkor lesz egy GOP elnök és akkor be lehet zárni a boltot a 300 millióból 2-5 millió jól él a többi küzd és örül, hogy van csontja amit lerághat és a GOP esetén ez sem lesz...ugyanaz mint orbánlandiában, csak ott kimennek lőni az uccára, szabad fegyverviselés van és alkotmányos jog a lincs...
@Rodeo36: Te mikor voltál int az államokban?
@a szív fészkei: még valami, kurvára elment a hajó az oktatással, észak amerikában nem találsz egyetlen autószerelőt sem aki meg is tud javítani egy autót, úgy, hogy szétszedi és meg secpecceli mint a cubaiak (vannak, akiket a versenyautók mellett meg a speciális autók körűl látsz ezeket az autógyárak sponzorálják mert ahhoz, hogy az autóipar fennmaradjon ezekre a kézművesekre szükség van...de az uccán ilyen nincs csak meghatározott helyeken!!! a másik része főiskolán 3-6 hónapos kurzusokkal oktatják a mechanikusokat és olyan diplomát kapnak amivel bármilyen munkahelyen mint vállalkozó dolgoznak és saját pecsétjük meg nyilvántartásuk van 45-75 dollárt kapnak óránként de ezért életével felel a munkáért amit befejez és lepecsétel...nem a műhely felelős a műhely szervezi a melót...építőiparban egy épületasztalos 75-90 dollárt kap óránként ezért 14 órázik és egy félmillió dolláros 3 szintes mansion-t 4 hét alatt befejeznek és a fél millió eladási árban az egész anyag és munkabér még így is csak 75-90 ezer dollárt képvisel a többin a bank és a vállalkozó osztozik telkeket és anyagot vesznek nagyban és a hitelek kamataiból finanszírozzák magukat ha ez az ipar nem megy és ma nem megy akkor a gazdaság meghal autóipar és lakásépítés...a tömegközlekedésben nincs üzlet pedig lehetne de nem csinálják egy NYNY metro mérnök "csak" 4500 dollárt kap havonta (tudom tárgyaltam a vezérigazgatóval el akart csábítani) ha beindítanák lenne hatalmas üzlet, a teherfuvarozás nagy üzlet, űrhajózás és kapcsolt dolgai, aviatika mert ezek a petrol ipar deriváltjai hogy észrevedd ezért van diesel vonat és nincs elektromos vonat az USA-ban és folyami teherhajózás van meg a nagytavakon át...gondold ezt át a magyar viszonyra deriválni ebből kétségbeejtő dolgok jönnek ki...ott van tőke a magyaroknak a Galaxis Eszének nincs mert ellopja és elpazarolja és csak arra nem költ amire kellene dögöljön meg!!!!!!
@nolám: hahahaha ne kérdezd Seattle...mond ez neked valamit? 1540 van hahahahaha
Nem a Mayflowerrel mentél? Bevándorlónak néztek akkor.:) De komolyan kérdem, mert én teljesen más tapasztalatokat szereztem.
Én 1985,1995,2005-ben voltam 2-3 hónapra.
@nolám: bocs: a pontos idő: 1247 hahahahaha
@nolám: és mit csináltál 3 hónapok alatt? és milyen tapasztalatod van ami különbözik az enyémtől, nagy kíváncsisággal töltesz el? hány éves vagy? a Mayflower-t képen láttam :)))))))))
A szobafestőtől, a SW fejlesztőn át a temetkezési vállalkozóig megismertem embereket és az életkörülményeiket.
Én sokkal kedvezőbb benyomásokra tettem szert. Csak jöttem-mentem. Béreltem autót és csak éltem. Az ITandT és két fejlesztő cég ajánlott munkát, piszok sokat lehetett volna keresni tervezéssel, de akkor fontosabb volt számomra a megismerés.
Bárki könnyedén találhatott munkát. Boston, Connecticket, Long Iland, NY, Wahington DC, Tampa, Phoenix.
A szobafestő, akinél laktam is 1985-ben 25 USD órabérért dolgozott, egy fodrász 50 USD-ért. Nekem évi 70 000 USD-t ajánlottak
Fairfieldben az unokabátyám technikus (elektronika) évi 80 0000 USD, nagy ház+jacht.
Orlandóban egy ismerős család, a ffi. nyugdíjas postás évi 25 000USD nyugdíj. (Itt az élet fele, harmada mint NY közelében.
Lehet, hogy a mostani 2008-as válság megváltoztatott mindent, nem tudom.
NY-ban mindíg eltöltöttem 1-1,5 hetet. Imádom azt a várost. Ott vannak szélsőségek, ez tény.
Dióhéjban ennyi, nem akarom túlragozni. Nekem nagy élményeket adott.
@nolám: @szívemcsücske

ezt olvassátok, valamit kristálytisztán kimond -amit én régóta mondok, a kurva hatalom sarcot szed a saját hasznára adók néven és semmit sem ad belőle vissza annak akitől sarcolta- egy szar rohadt banda

hirszerzo.hu/velemeny/2011/11/10/A_Nemzeti_Egyuttszivas_Rendszere_0O38TE
Visszaolvastam, elrontottam. Az fizetések 1995-ös évre vonatkoznak.
@Rodeo36: Erről sokat tudnék mesélni. Ide nem merem beírni. Néhány minisztériummal és bankkal volt munka kapcsolatom. Olyan adónak minősülő pénzeket is fizetsz, amiről nem is sejted, hogy az. Szolgáltatásnak vannak álcázva.
@nolám: el kellet volna vállalnod az IT and T -nél az ajánlott állást, csak, hogy tudd, amit te írsz az is igaz, csak a nagy számok vizsgálata során ezekből egy olyan átlag jön ki, ami lesújtó...azok a 70000 dolláros éves jövedelmek a valóságban 120000 és 160000 közöttieknek kellene lenni de a valós érték felét fizeti mert bármikor jön egy majom aki elvállaja és boldog vele 12-14 órákat dolgozik érte heti 6 napon!!! amiból az jön ki, hogy az 1750 órás évi törvényes óraszánm felett teljesít 2200-2400 órát amiből ha kiszámolod: 2400 órával akkor 29.11 dollár jön ki óránként ebből 42 % adót és járulékot levonnak, marad 16.86 ami egy rossz takarító órabére és ezért egyetemi diplomája és 10 éves gyakorlata van...a bennszülöttek nem vállalják el ezért van sok állás...de ezt 3 hónapok alatt a fene nagy boldogságban nem tudhattad meg és mindenhol ez van 2008 meg elosztotta mindezt 3 -mal és meghalt én számokkal dolgozom a szavak nem igen mondanak semmit
Tudod, azért nem vállaltam, mert itthon volt egy "jólmenő" cégem. Én 30 éve napi 14-16 órát dolgoztam. Heti hét napon.
Tudod, nem csak a pénz számított. Egyszerűen szerettem, mert szinte csak innováció volt. Akikkel együtt tettük, mind így éltünk.
@nolám: 1995 nagyon régen volt már ókori történelem, ha elolvastad amit fentebb írtam akkor tudod, hogy azzal megfejelve amit most itt bevallassz -tudtam de minek mondjam- a 42%-os levonásaid 60% fölé mennek és akkor egy alkalmi utcaseprő béréért vagy mérnök vagy technikus és 16 órázol ingyen...3 hónapok alatt semmilyen országot nem lehet megismerni bennlakva és legalább 3 évig adót fizetve és megélve tudod, béreltél autót...röhej, turista a zsebpénzével és a tartalékaival meg a rokonokkal akik bármikor besegítenek ha döglődsz...az nem tapasztalat..vegyél autót vagy leasing-eljél egyet és fizesd meg a lakbért és a többi mindennapi dolgot, kaját és ruhát amikor cipó kell mert lerohadt az egy pár teniszed a lábadról meg kinéznek ha nem vagy öltönyben és frissen ondolálva hahahahaha ezt nem tudod? nem tudhatod amit te mesélsz az a te saját meséd amit álmodtál és el voltál szédülve 70000 dollár kurva nagy pénz egy magyarnak aki túristaként érkezik...és a kaját is ingyen kapja...menjél ebédelni étterembe mert nem tudsz hazait vinni a 16 órádra és a költséged havonta 800 dollár és ezért semmi mást nem kapsz, mint bejárhatsz dolgozni...számolj
@Rodeo36: Nézd én megértem, hogy valaki azt mondja: fizetek, semmit nem kapok cserébe, bízzák hát rám, mit és hogyan - megoldom, hagyjanak békén!

Én a turulon kívül - amit kurvára nem kértem, de kaptam a pofámba - nem látok semmit a már mióta ingatlanadót szedő kis kerületemben. Pláne nekem is jót vagy hasznosat. Felbontogatnak járdát ad hoc, leraknak valami követ, telibasszák zászlóval na jó néha van virágültetés is - aztán snitt.

Óvodákat bezárják, zöldet - ami van még - letarolják és kiárulják; ennyi, amit az állam bá` juttat cserébe. Nyasgem és nem vagyok evvel ezzel egyedül.
Összesen hat hónapig ezt tettem. Nem leasing, hanem alamo. Lakást csak NY-ban, házat floridában béreltem. A többi motel.
Mindent én fizettem, nem kényeztetett senki. A Floridai ház pl. egy BBC riporteré volt. Londonban egyeztünk meg.
@nolám: 70000 -9600 napi költség: üzemanyag, autókarbantartás, kaja, autókopás, -12000 lakbér, -2400 energia költség a lakbér felett, -720 telefon, -2000 ruha cipő és egyebek, -42000 a levonások összesen: 68000 azaz maradt 2000 dollárod ha szerencséd van és erre nem vagy hitelképes és sohasem tudsz házat vagy önálló lakást venni ezért mondom money talks bullshit walks
Nem ötcentes turistaként jártam be az utaimat.
@Rodeo36: a lakás heti 800, a ház havi 3000 volt
@a szív fészkei: hát pontosan erről ordítozok én, sarc van nem adó, az adó nem az államé és főleg nem a politikusoké hanem az adófizetőké amit újraelosztásnak hívunk de ez nem megy

elviszem pont és elköltöm ti meg dögöljetek meg ezt választottátok 2/3-dal azonnal tárgyalás nélkül fel kell őket akasztani vagy felnégyelni
@Rodeo36: De nem az van, hogy lassan a megélhetési költségek nem sokkal többek, mint nálunk? SF-ban - CA-ban - pl. úgy tudom, kötött a bérleti díj, amit annó - akár húsz éve - kértek, annyit kérhetnek ma is.

És bár kirakná már a tulaj a kurvajó helyen lévő házikóból a bérlőjét - ismerős - nem teheti, mert neki találnia kell árban és színvonalban számára hasonlót, és ha eladná (naná, hogy eladná:iszonyú jó helyen és SF-ban nagy kincs ugye jó telek) előtte neki is ott kell eltöltenie x évet lakva, nem csak okosba` papíron.

Azért így lehet kalkulálni valamit. (igaz , én meg itt nem tudom kiadni a kéglit, csak szintén nyomott, áron, mert nincs kereslet ill. nagy a kínálat belőle.)

Akinek megfutott - Jobs meg a többiek a garázsból - azoknak mákjuk volt, meg még valamijük tán - jókor jó helyen jó jutott eszükbe.... Mindig ők lebegnek a szemünk előtt, pedig hányan mehettek fukkra is ott! Én sem értem Amerikát, mert mint írtam totál két véglet véleményt ismerek,, fogalmam sincs, mi az igazi arca.

Más barátaink voltak ott gyakran, lányuk ott is érettségizett CA-ban szintén: nekik Amerika randa rendőrállam, és a legliberálisabb hely is egyszersmind. leghaladóbb, legelmaradottabb. Biztos nem tudnám fogni teljes mértékben.

De lám, Itália is milyen durva tud lenni egy értelmiségi embernek/hez, aki egész életében hajtott, mit állat. Hát tényleg kurvának érdemes állni, de mondjuk Cicciolinát sem irigylem egy percig sem. Fogalmam sincs, hol lehet jól élni. Igen, Rodeó megvethet, én mindenhol csak bekukkantó turista voltam és leszek. ;-)
Az autóért utoljára nem tudom mennyit fizettem, mert akkor NY-TAMPA repülővel volt. Amúgy hárman voltunk. Én, a feleségem, meg a lányom.
@a szív fészkei: Igazad van. Én meg akartam venni a floridai házat 2005-ben. 450 0000 USD volt az ár, Tavaly 120 000-ért kaptam ajánlatot.
@nolám: A jól menő cégedet nem tudtad volna kitelepíteni és maradni?
@a szív fészkei: De, csak nem mindig dönt helyesen az ember.
Én még mindig játszok a gondolattal, itt élhetetlen lett a világ, nem érzem szabadnak magam.
@nolám: és a jólmenéssel mennyit kerestél? én 1985-1987-ban havi 45000 Ft-ot kerestem napi 12 órával, úgy, hogy volt egy olyan entrepreneur állásom ahol csak 2 órát kellett benntartózkodnom de a munkát le kellett adnom időre...ez megvolt... sok sok money-t csináltunk ezzel :))))))))))))az államnak is
@nolám: Hát most, ahogy egy éve mesélték, tényleg hatalmas eladási boom van, csak épp nagyon kemény hitelfeltételek is vannak. Mondjuk, érthetően.

Ugye CA a legdrágább, másfélszer drágább MA-nál, nem? Ahogy nekem mesélték, SF drága negyedeiben egyre több a lehúzott redőny, becsődölt üzlet - ill. a jobb helyeken kezdenek olcsóbb, addig lenézett szarokat árulni. Nincs már nagy vendéglőzés, ilyesmi. Nagy márkák eltűntek. Ez tavalyi helyzetkép, azóta nem tudom, mi van. Ezekkel már nem vagyunk jóban napi szinten. (pedig nem kellett félniük, hogy rajtuk ütünk kimenve :-DD)

Na mindegy, most Bécs is elérhetetlen, pláne ilyen eurónál.
Ott csak a tűzhangyák bántottak, meg a 42.ik utcában a fekák.:)
@a szív fészkei: a fix árak csak akkor igazak, ha van 25 évre vagy életre szóló szerződés amit nem lehet felbontani hahahaha
Én úgy gondolom, valamit tenni kell. 2012 még elmegy a lenyúlt pénzek miatt. 2013-ban a magántulajdonok jönnek szerintem.
Az elmúlt években belekóstoltam az államháztartásba és a költségvetési szervek működésébe. 30 év kell, hogy tisztességes legyen a rendszer.
@a szív fészkei: aranyom, nagyon jól foglalod össze akinek szerencséje van és ez a lottóval azonos lehetőség a valószínűségi számítások alapján annak bejön akinek nem az annyi...semmi mást nem kellene csinálnod, mint beülni egy RV-be (az egy lakóbusz) és azon az útvonalon amit én bejelölök neked végig autózni az államokon és csak figyelmesen nézni...@nolám a saját nézőpontját védi teljes joggal de az is hamis... látnod kellene dolgokat abból az aspektusból hogy ez az ország a világ CSIMBORASSZÓ-ja és akkor remegni kezdenél és rettegni...ha neked a turul nem tetszik és a járda felbontva akkor az ami arra van ...látni kell...én nem vitatom @nolám pontjait, csak önmagát csapja be otthon 16 órázik azaz nincs élete...mennyit keres? kit érdekel ha nem tuggya élvezni még egy crab-it sem tud nyugodtan megenni szilvapálinkával mert akkor mi lesz a züzlettel hahahahaha röhej
Ismered a régi történetet a bahamai halászról?
Tudod, jeleztem, nem a pénz a fontos, hanem amiket létrehoztunk.
Nem a cégért aggódtam, hanem az éppen aktuális projektért.
Tudod, olyat csináltunk elsőre europában, mint az Apollo inc.
Tudod, hogy van rendszám-felismerés itthon, innen indult.
@nolám: nem lesz rend 30 év múlva sem Kertésznek igaza van a magyar genetikusan áruló fajta önmagát is elárulja...a 450K és a mai 120K között semmi különbség nincs, ezt remélem tudod? egyiket sem tudod megfizetni hacsak nincs a fele cash-ben a kezedben...és ez mindenre igaz @szívem olvasod remélem ...ott dolgozva tudnád mibe kerül egy üzlet neked hosszú távon...ezt itt nehéz elmondani...ha a Freddy és a Fanny otthagyják a tartozásukat akkor mi a jövő...? Magyarországnak nincs, ez a szemét gittegylet legalább kimutatta a foga fehérjét és aki tudni akarta az most tudja de ez nem segít nincs ennek megoldása bárkit el fog nak árulni minden gyurcsány a Júdására vár
Valamennyi rálátásom talán lehet. 5 évig Német-Magyar vegyesvállalatom volt.
Az utolsó félmondatod briliáns.
@nolám: tudom, de egyébként fogalmam sincs milyen business-ben vagy vagy voltál sikeres, értem én, persze a project nem a business, nekem is...ezért nem adtam fel sok mindent amit évekkel korábban ott kellett volna hagyni köszönés nélkül hahahahaha mindennek ára van CAVEAT EMPTOR és ezt működtetni kell, mikor valami seggfej megkérdezte, hogy mennyit kérek az állásért? azt mondtam neki, hogy nem mondom meg neki mert ha nemtudjam mennyit ér akkor minek ő az aki engem kérdez és nem fodítva....kurvára meglepődött és mondtam neki annyit kérek amennyit a piacon ér ez az állás, egy fillérrel sem kevesebbet (tudtam, hogy akar fizetni 48000-et és a6z állás ér 160000-et meg egy csomó benefit-et hahaha nem is kaptam meg, de legalább a seggfej megtudta nem mindenki amerikai és vállal el minden szart bármi áron)
@Rodeo36: Nézd, ha kijutottunk volna az akkor még barátainknak hittekhez SF-be - és sokat tettünk értük, azért is, hogy lehettek úgy, ahogy, tehát megszálltunk volna náluk persze - de végig akartuk valóban csurogni az országot bérelt akármivel (amire futja a pénzünkből.) ketten, csak magunkra hagyatkozva És menni nem csak turistás helyekre, naná.

Mi azért - bár csak kukkerolók voltunk - azért eléggé bele tudjuk magunkat élni a mások életlébe. Elvoltunk napokat a Trasteverében figyelve a népeket, sokat olvastunk is mindig, szerintem belelátunk a kulisszák mögé. De megélni nem lehet. Bár igyekeztünk mindenhol, ha lehetett, lakást bérelni, helyi boltokba járni, elvegyülni, ami a férjemnek egy nap után megy.

De ugye az áltatás, hogy mi odavalók lennénk máshová, mint ide. Én vállalom, hogy igen, ide tartozom.
@nolám: rosszabb de az áruló is igaz ez meg az én tapasztalatom
@a szív fészkei: próbáld ki: 8 db egy köbincses jégkocka frappévá darálva, 2 nyers tojás, 5 leveseskanál tejpor, vanilla vagy egyéb ízesítő és 2 dcl Bombay/London Gin, a keverőbe beletenni és nagy félliteres kehelyben felszolgálni....egészségedre én már a negyediken vagyok túl hogy vagytok?
@Rodeo36: Fejlesztő mérnökként indultam, kutató intézet, informatika HW és SW. A sajátommal és a főállásommal nagy dolgok jöttek össze. Ám sohasem voltam szerencsés. Ha lettem volna csak a szabadalmakból megélhettem volna én és az egész utca. Aztán folytattam az egyéb k+F munkákat és rengeteg SW fejlesztést. És pg-vel sok mindent még el kellett végeznem. Ilyesmi.
@a szív fészkei:

drágám: "az élet szép neked magyarázzam?"

ki mondta és hol?

:))))))
Na, ezek itt nem cicóznak és nem babazsúrral tiltakoznak: www.mindennapi.hu/cikk/vilaghir/sorban-gyujtjak-fel-onmagukat-a-papok/2011-11-11/9501
Ezt kéne? Prága ? 1969. január 16-án Jan Palach cseh diák Prágában felgyújtotta magát.

Csak nem...

De nem tudom, mi a megoldás, sajnos. Csak nem mehet el mindenki. És azt látom - a korosztályomban - hogy akik kimentek és emberöltőnyi idő óta kint élnek odagyökerezve, azoknak kezd egyre fontosabb lenni az itteni minden: a nyelv, kapcsolatok, stb. És nem olyanokról beszélek, akik semmire sem vitték és a nyelvet sem tudták megtanulni és elkallódtak.
@Rodeo36: Az a baj, hogy engem (minket, mert minden munkatársam a barátom is) nagyban árultak el, nagyon nagy pénzekért, és nem egyszer.
@nolám: ez egy embertipus jellemzője, semmi rossz nincs benne kivéve egy dolgot nem találkoztál azzal az őszinte baráttal aki a manager-ed lett volna a fele bevételért, te nem tudsz egyedül dolgozni, kell melléd valaki aki azt amit te -vagy idő vagy egyéb hiányok miatt- nem tudsz megcsinálni -és enélkül az üzlet nem megy- kell egy bizalmas...?????????
@Rodeo36: Na ebből csak tojásom van. Meg talán jegem.
:-DDD

@nolám: Hol dolgoztál? Fejlesztőmérnökök nagy keltetője volt a ViFi.
@a szív fészkei: Te ezt már megfogalmaztad frappánsan, takarodjanak ők, mondtad.
@Rodeo36: Na de hol mondta? A vesztőhely felé menet, nem? Onnan nézvést, ja, így van.
@nolám: a 23:45:34 -et később írtam...tehát igazam van...nem volt backup-od és anélkül nincs siker
@a szív fészkei: Minden vifis a barátom volt. Nagyon jó fejek voltak. Minarovicsot ismered? Ők dolgoztak nekem. ELGI-ben voltam.
@a szív fészkei: nem, a vesztőhelyre várván mert úgy volt megrendezve, hogy megtuggya, mi mit ér, és megtudta...Heltai nagy volt hahahahaha ez a Szentivánéji álom magyar változata és valami módon szebb, nem gondolod?
@nolám: majdnem, a 2 dcl clubsodát kifelejtettem...kipróbáltad?
@nolám: piña colada (piña az ananász) colada az jól felkavarva jajajajaja hables español o castellano¿
Az a helyzet, hogy számos dolgot nem írhatok le, még ma sem. Elnézést.
@Rodeo36: A kókuszzsír a legfontosabb bele.
Köszönöm a beszélgetést, én elmegyek fürdeni. Jó éjszakát nektek.:)
Jaegtoer adott egy könyvet - Mika Waltari Mikael el Hakim címűt. Abban írnak a háborúról:[..] "Nem, nem Mikhael, a hadviselésben semmi keresnivalója sincs az észnek, mert akkor szépen eltekintenének a háborútól. Hogy milyen kevés ész kell a legdiadalmasabb hadjáratokhoz, arra a történelem és a nagy hadvezérek életének története épp elég bizonyítékot szolgáltat. Az egész céltalan lótás-futásban a józan ész éppen ellenkezőleg csak hátrányára válik a parancsnoknak és a sikerhez semmi másra nincs szüksége, mint szemernyi jószerencsére. ...Bármilyen dologban kell döntenem, gyenge szem szerint mindig a legegyszerűbb megoldást választom..." - mondja ez a katonasággal foglalkozó de magát jól ismerő hadfi, aki magasra tört a Bécs ellen induló török hadjáratban.

Orvbán egész kommunikációja erről a katonásdiról jól mutatja, hogy ő meg ennek a férfinak a szintjén sincs, tényleg okos, hódító, világot uraló Julius Cézárnak, sőőt Nagy Sándornak, Gordiusz hősének látja magát. És közben elvetéli az országot.
@nolám: :-) Én a hetvenesek elejéről ismertem nagy arcokat. De rémlik a neve nagyon is. (nem vagyok szakmabeli, sőt - csak valakim dolgozott ott.)
@a szív fészkei: te nem hiszel nekem¿ odamenni lecsapni mint taxiórát hogy ne élje túl...nincs más megoldás, vagy végig fogod nézni mint ...amikor 100000-eket 200-an a halálba kísértek, mert volt egy ócska géppisztolyuk? hahahaha velem nem tudták volna megtenni! meghalni a gázkamrában vagy egy géppisztoly előtt ugyanaz a halál de a második lehetővé teszi egy másiknak hogy mig én döglődök elkapja a géppisztolyt és szétverje a fejét annak aki tartotta...ezért nincs igazad a békés megoldással...létezik emberi méltóság és azt nem adom semmiért
@Rodeo36: Ja, még hallom Ruttkait benne Bitskey volt a hősszerelmes?
@a szív fészkei: Gyenge eszem szerint - a helyes kifejezés

Na Orvbánnak se önismerete, se jószerencséje nincs. És elvesztette azt a háborút, ami maga robbantott ki tök értelmetlenül. Mika Waltari zseni, de ezzel nem sokra megyünk.
@a szív fészkei: de hiszen ezt már hetekkel ezelőtt én mondtam neked jajajajaja
@nolám: azaz a reszelt kókusz amit a gin-ben vagy a rumban kiáztatsz...nagyon titkolódzol...még él a business amitől függessz? és tőlük? kár...a függést fel szoktam robbantani idejekorán egészségesebb nekem
@Rodeo36: Én úgy tudom a vifisektől, hogy ők katonai projekteken melóztak, kiutaztak emiatt a SZU-ba sokszor, kemény volt az életük. Nagy titkosítások, minden. Isten tudja, kinek a keze ér a srác után még mindig, nem? Vagy a biznice függ tőle, mit pöttyent itt el.

Ne faggasd szegényt!
penzcentrum.hu/vasarlas/szeretnel_aldiban_lidlben_pennyben_vasarolni_nem_fogsz.1030465.html?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=penzcentrum_linkek&utm_campaign=hiraggregator

Plázastop. Megvan, pipa:"Jövő januártól általános építési tilalom érvényes a 300 négyzetméter feletti kereskedelmi építményekre - jelentette be Giró-Szász András kormányszóvivő csütörtöki sajtótájékoztatóján. A plázastop az élelmiszerláncok közül elsősorban azokat sújtja, melyek még intenzív terjeszkedési fázisban vannak és jellemzően 300 négyzetméternél nagyobb üzleteket építenek. Így azok, akik azt remélték, hogy az Aldi, a Lidl, vagy a Penny hamarosan üzletet nyit a környékükön, most vélhetően jó sokáig várhatnak rá. Ugyanakkor lehet, hogy beigazolódik az a pletyka, miszerint a CBA szemet vetett a Profi, Cora és Match üzletláncokra."
@nolám: Na eszembe jutott pár vifis név - nem vagyok teljesen Szenil Emilné hálisten! - Újváry Zoli és osztálya, Faust Laci; ilyenek mondanak neked valamit?
süti beállítások módosítása