Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/04/28/ki-kell-adnia-az-mvm-gazkereskedojenek-hogy-kik-kereshettek-az-orosz-magyar-gaza... (2024.04.28. 17:47) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.10.03. 10:46 Fabius

Hülyének néznek, azt gondolom

Címkék: gazdaság fidesz közbeszerzés

Lovasberényben, indult a party,
A parasztnak holnap, ki fog enni adni?
A színpadon, három majom.
Hülyének néznek minket, azt gondolom.

Csak a spórolás meg az országmentés! - mondta Orbán és Beszélő Jobbja Lovasberényben alig egy hónapja. Kedves Vezetőnk a wikileaks iratokra utalva még hozzátette: továbbra sem azt kell figyelni amit mond, hanem amit tesz. Igaza lehet, hagyjuk a francba a blablát, nézzük a tetteket:

"Az állam beszerzési stopot rendel el az államigazgatás keretében, ezzel egy jövő évi lépést hoznak előre. Ez plusz 40 milliárdot jelent." - mondták akkor, de mint tudjuk a gyorsan változó világhoz képest is rohamtempóban változik itt minden, pláne, ha pénzről van szó. Amíg ma ismét lazítanak a közbeszerzési törvényen, addig a közbeszerzési értesítő legfrissebb kiadását böngészve (52. oldaltól) fura látomása támad az tettekre figyelő állampolgárnak: 300 millióért újabb 29 db (+ opcionálisan utánrendelhető 13 db) autót vesznek, mert ők így spórolnak, szerintük ezt jelenti a beszerzési stop.

Az autókkal szemben támasztott igények is meglehetősen furcsák ha arra gondolunk, a Magyar Gazdaságfejlesztési Központban fognak szolgálatot teljesíteni.

Szükség lenne:

1:

- 15 db alsó-középkategóriás kombira,
- legalább 100 lóerővel, benzin vagy dízel erőforrással,
- 500 literes csomagtérrel,
- összkerékhajtással,
- sötét metál vagy gyöngyház fényezéssel,
- manuális váltóval.

2:

- 7 db alsó-középkategóriás limuzinra,
- legalább 100 lóerővel, benzines erőforrással,
- 450 literes csomagtérrel,
- manuális váltóval,
- sötét metál vagy gyöngyház fényezéssel.

3:

- 7 db felső-középkategóriás limuzinra, de lehet éppen kombi is,
- legalább 136 lóerős benzines vagy dízel erőforrással,
- 550 literes csomagtérrel,
- DSG automataváltóval,
- összkerékhajtással,
- sötét metál vagy gyöngyház színben.

Az még hagyján, hogy feláras fényezéssel igénylik a vasakat - mégse nézzék az állam alázatos szolgáit holmi fehér kombival járó teszkós üzletkötőnek - de vajon hová szándékoznak járni ennyi összkerekes autóval? Ami ráadásul nem is túl gyakori az alsó-középosztályban. Nagyjából a Skoda Octavia kombi, (1,6 TDI, 4x4, 105 LE, 6.846.750.-) az egyetlen, ami a kívánalmaknak megfelel. Igaz, ebből az 1,6 benzin, 102 LE alap fapad 4.441.750.- forintból megúszható lenne, de biztos van olyan ok, ami indokolja az összkerékhajtás szükségességét.

Az is biztos csak nekem fura, hogy az alsó-közepes limuzinnál nem, de a felső-közepesnél megint szükséges az összkerékhajtás, sőt, a vezető hivatalnokok már a manuális váltóval sem szeretnének bajlódni, mert az nyilván kevésbé elegáns, mint a gyors reagálású DSG.
Az a jövőévi költségvetésből világos, hogy kormányunk továbbra sem az államon igyekszik spórolni, minket nemmegszorítási alapon sarcolni lényesen egyszerűbb. De azt mégis nehezen emésztem, ha a két géniusz kiáll, és belehazudik az arcunkba: derék honfitársak tűrjetek, láthatjátok mi is kurvára spórolunk! Egy két év meg egykétkulcs, és a haza felvirágzik! Addig járjatok gumicsimmában abban a sárban, ahová mi összkerékhajtású limuzinokkal megyünk!

Előre!

193 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr203273875

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nokiás doboz helyett olajoshordó? 2011.10.03. 20:45:23

Figyelem az üzemanyag árakat és csak hüledezek. Egyszerűen nem értem, hogy miért kúszik mindig feljebb és feljebb. Néha ugyan csökkentik az árukat egy kicsit, de a következő emeléssel mindig az előző magas ár fölé kerülnek. Éves szinten viszont egyérte...

Trackback: A zorbáni álom – Árkon bokron 2011.10.03. 14:35:20

A nép nevében szónokló főpárt fő frakcióvezetőjének útjai nem egészen kifürkészhetetlenek. Ha közelebbről megnézzük, miről is szól az a pöpec javaslatocska, amely az országgyűlési képviselők alapdíját a magyarországi átlagkereset 3,7-szeresére emelné, ...

Trackback: A zorbáni álom – Árkon bokron 2011.10.03. 14:35:20

A nép nevében szónokló főpárt fő frakcióvezetőjének útjai nem egészen kifürkészhetetlenek. Ha közelebbről megnézzük, miről is szól az a pöpec javaslatocska, amely az országgyűlési képviselők alapdíját a magyarországi átlagkereset 3,7-szeresére emelné, ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Na csillagvirág Papcsákgyerek élére áll a harcnak a: vastagbor.blog.hu/2011/10/03/most_aztan_jol_fel_lesznek_kutatva_a_felelosok
Van nekije, szabolcsi betyárnak 25 millás hitele, így teljesen elfogulatlanul fog vizsgálódni persze, hogy!
@Rodeo36: Az ilyenekre bazírozzák ezt a végjátékukat. Gyurcsány börtönben lesz, tegyük fel. Na és akkor mi van?

Szaros bilije az ott ágaskodva álló - daliás termete mián, talán fel is éri a peremét, ahogy rángatja most - orvbánra is rá fog borulni és őt még jobban elfedi. Sukoró, na az nemcsak Gyurcsányék sara. Remélem, beidézteti akkor a Laudert is, aki mesél majd a Martonyinál lefolytatott babazsúrjukról Orvbánnal. Édes jelenet lesz.
@a szív fészkei: határidő 2012 valamikor...honnan tudjuk meg mi volt ezen a gittegyleten ma? az ügyésznek egy szavát sem hiszem még az sem igaz amit kérdez...az előrehozott választásokat akarják keresztbe trafálni az üggyel már nagyon nagy a baj ha az államkötvények a kutyának sem kellettek a múlt héten 40 milliárdocska ami normális pénzben fillérek az teljes csőd mivel semmi mást sem tudnak kapni és fizetniük kell még idén kb 2000 milliárdot...
@a szív fészkei: kihagytál egy pontot: 16.4 azt jelenti, hogy 16 hengeres V motor cilinderenként 4 szelepes 1000 HP 350 km/h utazósebességgel...én azért beleültetném a törpét még ha nem is látszik ki belőle hátha egy kanyarban elszáll ezzel ki lehet szállni a Holdra hahahahahaha kívánságod szerint annyit megér? nem?
Holnap lesz az Állatok Világnapja! kepvilag.blogspot.com/2011/10/reggeli-mosakodas.html Erre való tekintettel senki ne hasonlítson lelkes lényeket ezekhez a minősíthetetlen sejthalmazokhoz, mert az az állatokra nézvést okoz különleges sérelmet! Kösz.

És RIP Lösziért, a Lázárék baromsága miatt belét ontott lóért is. Nem ő érdemelte meg a halált.
@Rodeo36: Óccóbb koci nincs erre? (kínai magyarban nyomom, ők a haverok, nem?) Pünkt egy majd két miliód dollárossal szálltatnád? Arra jó a zetor is, ha borul a szántón.
@a szív fészkei: mit mondhatott a Fleto a Keresztesnek ma? kúrvára meg van sértődve a Fleto nem fogja be...emlékszel amikor a Pataky itt volt a Clinton delegációval azaz a legmagasabb szintű USA állami delegáció a Külügyminiszter ott az Elnökhelyettes előtti rangú...és a Pataky találkozott velük mondhatott neki valamit mert kúrva nagy csönd van azóta ez a dili most arra kell amit a másik soraimban 10 perce írtam nincs pénz fizetésképtelenek és nem is kaphatnak hitelt semmilyen áron!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! már 10% körüli a kötvény és mégsem veszi a kutya sem ...a többi nyivákolás
Ahogy vitya is megaszonta, a nagy látnok, most hogy a háttérbagázs a szrból kimentve, jöket ez is meg a jóárasított chf is:

17:12 | A héten meglehet a 300-as euróárfolyam

www.portfolio.hu/deviza_kotveny/deviza/a_heten_meglehet_a_300-as_euroarfolyam.156268.html
@a szív fészkei: HUF-ban 400 millió hahaha én, ...a Bugatti felszáll helyből ....ha rám hallgatsz rákötözném a vasúti sínre mielőtt jön az Orient Express hogy ne valami snassz tehervonat csapja ketté...
@a szív fészkei: papcsákkartárselvtárs: "Hogyan lehetséges, hogy egyoldalú szerződésmódosításokkal tették tönkre a hiteleseket, és az elmúlt nyolc év kormányai miért nem tettek lépéseket ezen hitelesek megvédése érdekében" akkor mi a büdös kúrva anyjukat nem csináltak ők legalább egy törvényt a 18 hónap alatt erre az egyoldalúra? vagy bármi másra? a lopott áron való törlesztést a nép fogja adóban fizetni de ezek nem karnak fizetni viszont pofáznak a kúrva anyját a törpének....aljas szar galandféreg hogy ne bántsam a szép kis állatkákat
Én csak egyet nem értek...nem kétharmados többséggel győzött a Fidesz a választáson?

Merre van az a rengeteg ember? 100 negatív kommentre 200 pozitívnak kéne jutnia!

Mi ez a csönd...?
@Rodeo36: Hát mikor képes állat - hacsak nem kapta el a veszettséget, amiről ugye nem tehet - ennyi mocsokságra, mint ezek?

Ja, a galandféreg www.webbeteg.hu/cikkek/eloskodok/64/galandfergesseg emberben élősködve nőhet 8-9 méteresre is. Na ezek már régen túlhaladták az elviselhetőséget, és tényleg az agyban okoznak komoly károkat.
@Nefarian: 100 negatívra jut egy ordas zsidózás, most itt tartanak. Bűzbombával próbálkoznak, észérveik nincsenek rég.
Ha csak a fele igaz, már akkor is nagy varázsló a szentséges jobbkézi ikon :D

www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=133595

Odavetett fércmű ez a költségvetés - Petschnig - 18:19

Kozmetikázta a kormány a jövő évi költségvetést – véli a Pénzügykutató Zrt. főmunkatársa. Petschnig Mária Zita a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában elmondta, a jövő évi költségvetésben a GDP-t nominális számokban az új adatok szerint szerepeltetik, melyeket a KSH csk szeptember 30-án közölt. Erre viszont nem épülhetett a 2012-es büdzsé, mert amikor elkezdték számolni a költségvetést, akkor még más GDP-adatokkal rendelkeztek. Vagyis átírták ezt a sort, ám a növekedési adatokat nem írták át.
www.vg.hu/vallalatok/kereskedelem/szoros-versenyben-gyozott-az-opel-ilyen-autokat-vettunk-359200

A zistenadta nép ilyen kocsikban suhan a 400-as árakon.

A Bugatti még nem népautó, nem is értem, pedig száguldunk, száguldunk a nemorthodox jólét felé.
@a szív fészkei: ez jellemző, Popper!!! de akkor minek vitték? csak nem voltak képesek később azt hazudni, hogy a szakma is ott volt és egyetértett? ezek teljesen infantilisak IQ 1!!! ez több mint a fíkuszé!!!
Persze ha jelentősen karcsúsítanák az állami apparátust akkor meg habzó szájjal ordítanátok hogy a Fidesz-kormány tisztogatást hajt végre az államigazgatásban! Tiltakozunk a tömeges elbocsátások ellen!
@Rodeo36: Állítólag, mikor valamiért kérdezték a faszit erről a tranzakcióról, hogy is van ez, stb. - ő azt felelte, nem tudja, mi volt, nem lehetett ott...

Aláírni, arra jó. Nézd, aki ilyen feltételekkel államtitkára ennek, az meg is érdemli.
@a szív fészkei: elolvasva a frissített atv-t szerintem ez halál komoly "alea iachta es" és a kedvencem: "Hic Rhodas hic salta" by Alexander the Great...nem tudom kitalálni a célt azon felül amit már írtam...ezek olyan mély gondban vannak, hogy már csak egy cirkuszban vagy nagyobb botrányban reménykednek a szakszervezetiseknek igazuk van ezt nyugodtan békésen kell végigcsinálni mert mint az látszott megy a provokáció az aljanép mint a Wittner és hasonló rohadt selejtek aki utcasarki kúrvából lett forradalmár a törpe segítségével hát olyanok is...
@a szív fészkei: Hofi búcsúja: és igazságból elveszett az "i" én akkor is zokogtam és nem tudok könnyek nélkül emlékezni arra, aki így kristálytisztán látott... borzalmas
Rodeo36: ecoline.hu/a_nagy_helyzet/2011/10/3/A_forint_eseset_nem_lehet_megallitani_UO5L18@

A nagy mágus eredményei.

Nem szabad elveszteni a fejet, remélem bazi nagy hollárihó lesz 23-án a Szabadsajtó útján. Nem fizetett bérencekkel a Kubatov-listákból. Wittner, na mindegy.

Látod, kiket küldenek fellazítani ide is: bebüfög egy holokauszttagadást- ide a kocsi poszthoz! - és megy a dolgára. És ezzel elvégzettnek vélik a népokítást ott a messzi Lendvay fennsíkon. Popper a fejéhez kaphat Ranschburggal együtt ott a habosbabban. Bár R. megmondta halála előtt: A szemét ott ül a Parlamentben www.fn.hu/belfold/20110112/ranschburg/.
@a szív fészkei: mint írtam nem lehet Bugattit venni, azt meg kell rendelni és a rendelőnek egy sor dologról nyilatkoznia kell és csak egy zsűri döntése után gyártják le neki a kocsit, ha már volt Bugattija -70 éves újjáépített?- akkor előnye van...hiába van valakinek 2 millió dollárja...nem kap ez enm Lamborghini amit odavágnak akár Murciélago akár Gallardo (tudod a világhírű spanyol tenor) az összes többit is ki lehet fizetni és megkapod a Mario del Monaco-nak volt egy gyűjteménye Rolls Royce-okból vagy 12 különféle, amikor Pestre jött a Nagykörúton szállt meg a Madách Színház közelében és az autót kinnhagyta de el kellett vinni mert akkora tömeg jött Hegyeshalom után elromlott a kocsi egy 1923-as kiadás!!! és rádión hívta a Rolls World Service-t és azok Londonból különgéppel és helikopterrel megérkeztek és megcsinálták neki...hahahaha MDM-nek a Szent Márk téren volt palotája Velencében
@Nefarian: Az idióták szavaztak a fideszre, akik csak a logo mellé ikszeltek. Ezektől ne várd hogy sok értelmeset össze tudnak hozni a neten.
@igazi Lencsés István: plusz a katolikus zombik...

akik a narancsra festett keresztet követték papi intésre...

meg is kapta a zegyház busásan a jussát a szállított levágandó birkákért...

mondom én ezt katolikus hívő emberként...

okos a zorbán pa(j)tás
@a szív fészkei: én most a számokat nézem: a BUX zuhan -a Wallstreet aranyalapra akar átállni mert nincs kiútja, vigyázni kell, mert ha megteszik, akkor !!!!2000000 milliárd USD el fog tűnni mint a kámfor és lehet, hogy ez kisebb szám mint a mi a valóság...AIG 2007 év végi adata amit direktben tudok tőlük!!! a vagyonukat megmentették mert minden szilárd ingatlanban (aranybánya is ingatlan) van semmi papír de volt 1000 milliárd papírjuk is de már 2007-ben nem akarták mozgatni ők tudták ami csak egy év múlva lett nyilvános ---- ebben a 300 HUF /1 CHF és a többi már nincs más mint a vég...ezt ott a spájzban tudja a törpe alcsútbasznádon és imádkozik az Ördöghöz akivel szerződést kötött és az Ördög meg röhög a hasát fogva...csak nem képzeled, hogy bármit betartok amit megígértem? játszottál és vesztettél...bruhahahahaha hát ez van
Az a baj, hogy ezeket az irasokat a Magyar Kiralyi TV 1-en a Hiradoban nem olvassak fel.
Lenne nagy meglepetes a magyarazkodas.
Tikteket nem hülyének néznek, hanem azok vagytok.
Ha már a londoni pénzügyi elemzők szerint is jó az irány (index.hu/gazdasag/magyar/2011/10/03/mehetunk_meg_az_imf-hez/) akkor ne verjétek már itt a nyálatokat, surmók!
Orbán-fóbiás Varányusz! A te vezetőd a dilis Gyurcsány, aki már féllábbal a börtönben és reméljük, hogy megy utána a többi libsi/komcsi is, ugyi Varányuszkó-muszkó?
@a szív fészkei: érdekes a tábla a -16.0 Toyota nem egy nagy dili, mivel eddig olyan magasan vezet, hogy akár két év esést is kibír nem írja a Chrysler +45%-kal van ma ami olyan eredmény amit senki sem várt és a "guzzlerek" viszik a prímet (az üzemanyag zabálók) a Ford is jelentősen előrehalad mindkettő a minőségellenőrzés amit Deming 1945-ben Japánban alapozott és ott ezért valóban szenttté avatták amerika meg leszarta 30 éven át most kapaszkodnak Deming halott de a japán autóipar neki köszönhet mindent és nem csak az autóipar hanem minden mert olyan minőséget adnak amit csak azzal a matematikai rendszerrel lehet amit ez a csodálatos hadmérnök dolgozott ki ISO és a többi segítene de amíg amerika a decimális imperiál rendszerbe dolgozik lehetősége sincs át kell állniuk a metrikusra vagy megszűnnek...miért nincs a NABI itthon a piacon és nagyobb magyar bedolgozással? miért nincs magyar személyautó? nincs egy seggfej aki kijött a BME-ről és képes lenne -duma mellett- tervezni és kialakítani valamit a professzorok hol a picsában vannak meg kell mozgatni őket én annak idején vittem egy rendelést a BME építészkarára és ott el kezdtek toszogatni addig amíg be nem mentem kopogás nélkül a dékánhoz, mondván: itt van egy 25000 Ft értékű rendelés 14 napjuk van rá kell vagy nem? ha nem mondja meg megyek az Akadémiára...azponnal adott mellém két professzort meg egy adjunktust és utasította őket azt tenni amit én mondok...akkor 25000 egy prof két havi mellékese volt és ez sok pénz egy 12 órás munkáért hahahaha ismerem ezt de ennek eredménye lett megkaptam amit akartam és meg is valósítottuk nyertünk 12 millió Ft-ot hahahahahaha
@como: como la pinga estás en esta pagina hijo de requete puta quién te parió vete al carajo basura
@como:
Aranybogár! Hülyeségeket írogatni egyszerűbb, mint gondolkozni ugye? Hol voltál te szerencsétlen, amikor Fabius Ferkót egyelte?
De tudod mit, örülj, böfögj, tényleg ne gondolkozz, nem a te műfajod! :)
Éljen a Párt, Éljen Ormány Viktor!
@Rodeo36: "és a Fleto bebörtönzése neked milyen problémádat oldja meg? meg bárki másnak? egyébként is ..."
Kedves Rodeo36! A fentebb idézett csodálatosan intelligensre sikerült rekommentedre csak egyet tudok válaszolni: Figyelmesebben olvass! Ha elsőre nem érted tisztán, próbáld meg mégegyszer, hátha sikerül. Anyám sajnos már meghalt, a te magánvéleményed róla egyébként sem számít!
Tisztelettel: Karipapa01
@Kara kán: ez a cikk nem létezik? a link nem műxik...mint te sem hülye vagy...rohadt hazudozó
@Karipapa01: akkor nyugodtabban mondom: a kúrva anyádat...és milyen előnyökkel jár neked az amiről kérdeztelek te barom
@Kara kán: látod milyen hülye gyagya vagy? "de Magyarországnak szüksége lenne egy elővigyázatossági jellegű készenléti IMF-megállapodásra, amely óvná a gazdaságot a külső piaci kilengések hatásaitól, és mérsékelné a befektetési ajánlású hitelminősítői adósosztályzat elvesztésének kockázatát is," ez azt jelenti, hogy akkor és csakis akkor állnak szóba a magyar kormánnyal, ha ezeket a feltételeket teljesíti és ezt nem akarja teljesíteni...nyilatkozta az Ikon és gazdája a törpe a Galaxis Esze...egyébként a Merryl Linch és a Goldman Sachs voltak azok ketten akik 12 éven át átbaszták a világot az értékeléseikkel és a 2008-ban kirobbant válságot létrehozták most jár a pofájuk? a válság már 1980-ban el volt plántálva és ezek plántálták el...te meg egy agyalágyúlt fideszes vagy aki annyit tud a világból mint egy amőba bazdmeg a kúrva anyádat
@Vivianna:
Hőőő... aranyanyám, sötét vagy, mint a nigger segge luka! Bár az eszed még odáig sem érhet fel.
"Inkább legyek szegény parasztlány".. itt nyugodtan hagyd abba, ebből a parasztot láttuk rendesen, bár szerintem bármely tisztes falusi parasztgazda vasvillával kergetne keresztül a falun, ha ilyen kretén, HP gyermeke lennél.
Ki vagy te, hogy számodra ismeretlen embereket ítélj meg? Ismered őket, volt velük dolgod? Üzleteltél már velük? (Én csak 1-2 alkalommal, de szeretném, ha minden sötét mélymagyar barom fizetési hajlandósága és morálja ott lenne!) Mit tettél le az életben TE, hogy másokat meg és el mersz ítélni? Hány éves kiskancsó is vagy?
Nem attól leszel te szerencsétlen, primitív HP, magyar, ha másokat utálsz!
Mesélj, te mit tettél le már ezért az országért? Magyar vagyok, még a ti ideológiátok szerint is - ha akarod elküldöm a családfámat neked, amiben megnézheted a Károly Róbert királyunk kíséretéhez tartozó nemesig végigvezetve a családfánkat, ahol is láthatóak őseim, akik végigharcolták a magyar történelmet, vérüket ontották ezért a hazáért évszázadokon át, "vendégeskedtek" mint rebellisek az osztrák várbörtönben, Kufstein-ben is, de az a miniszterelnök is a rokonunk volt, akire a szemed csillogna, merthogy bejelentette Magyarország hadba lépését, bár náci nem volt, csak naív...
Én láttam már olyan zsidót, aki többet tett és adott ennek az országnak, mint a Gabikátok, Viktorkátok és a szintén magyar Fecó pajtitok.
Szerencsétlen liba, nézd meg jól ezt.
Ezek MAGYAR Nobel díjasok. Szerinted?
Igen, zsidók.
Akik elsősorban MAGYARNAK tartották magukat!
Bárány Róbert 1914
Wigner Jenô 1963
Gábor Dénes 1971
Wiesel, Elie 1986
Harsányi János 1994
Te hol vagy ezekhez képest és hol leszel a kis tyúkszaros életedben valaha is?
Na, böfögj valamit?
Buta vagy tündérbogár... Tök felesleges iskolába járnod, már csak rontanak rajtad!
@Rodeo36: rossz napod van ma, gyorsan kiakasztottak az droidok, nem érnek ennyit, nézz át rajtuk ;)
@futuretech: erre válaszoltam neki...nem tud olvasni vagy csak a szakmai és szövegértési képessége nulla kár egy hernyó aki ír...de minek
@Rodeo36:
Gondolkozz, te malac!
index.hu/gazdasag/magyar/2011/10/03/mehetunk_meg_az_imf-hez/
Arra nem vagy képes, hogy kijavíts egy linket?
Mire vagy te képes? Semmire, csak malackodásra.
@Rodeo36: Olvasd át még egyszer az első hozzászólását, valamit tényleg félreértettél.
Próbáld megtalálni benne az iróniát. :)
Elsőre majdnem én is ÚGY értettem... Kell a muttert emlegetni? :(
@Cirbi: de Magyarországnak szüksége lenne egy elővigyázatossági jellegű készenléti IMF-megállapodásra, amely óvná a gazdaságot a külső piaci kilengések hatásaitól, és mérsékelné a befektetési ajánlású hitelminősítői adósosztályzat elvesztésének kockázatát is,

ez elég ha érted?
@Kara kán: Nem látom az okot, hogy hullámozzunk az örömtől...
"A cég londoni elemzői végül felidézik, hogy két nagy hitelminősítő, a Standard & Poor's és a Moody's Investors Service a befektetésre ajánlott besorolási sáv legalján tartja nyilván a magyar államadós-osztályzatot, egyaránt leminősítés lehetőségére utaló negatív kilátással. A Bank of America-Merrill Lynch szakértői szerint egy esetleges leminősítés - amellyel Magyarország átkerülne a befektetésre már nem ajánlott, piaci zsargonban "bóvlinak" nevezett osztályzati sávba - súlyos következményekkel járhatna, mivel Magyarország nagyban függ a külföldi kötvénybefektetőktől.
A cég a hétfői elemzésben felidézi, hogy az S&P és a Moody's illetékesei egyaránt ebben a hónapban látogatnak Magyarországra, és ez "újabb kérdéseket vet fel Magyarország befektetési ajánlású besorolási státusával kapcsolatban"."

2010 elején az országkockázati felár 1,7 százalék volt, amit a hitelezőknek kellett fizetni, ma 5,4 százalék... Ez nem igazán nyerő. Neked, nekem, nekünk kell fizetni, azoknak akik megtermelik a GDP-t, továbbá ennyivel kevesebb jut másra.
@Rodeo36: bocsi, nekem nem volt értelmezési gondom, pont a cikk belső mondandójára utaltam, pont arra amit kiemeltél ;)
ne keverj össze a hagymázas kánnal
Varangyos kecskebékák!

Ebből a blogbó' magyarinfo.blog.hu/2011/10/03/eleg_volt_a_gyuloletbol ténleg kitiltott az a gazfickó, de beírom ide nektek a mondandóm, ha akarjátok vigyétek át oda, terjesszétek az igazságot:

"Lehet szó békéről a bal és jobboldal között - miért is ne? - de nem lehet békét kötni a maffiával, a bűnözőkkel.
A tárgyalásokat fel kell függeszteni, amíg a baloldal megtisztul. Ha majd Gy. Ferencből Gy. Fegyenc lesz csíkos pizsamában, és mennek utána a cinkosai és bűntársai szép libasorban, akkor lehet tárgyalni. Addig tárgytalan az egész."
@Kara kán: Akkor k.rva világ jön Don Pintérre! (Miért emlegethették így???) De szerintem is, legyen, az összes húzzon a ..csába! :)
@Cirbi: engem egyetlen droid sem zavar átlátok rajtuk azaz átnézek rajtuk az értelmesekre apellálok, mind amit a Fleto mond, legyen szemed és láss mondta Jézús vagy ha nem akkor jön az élet és az kegyetlen és nincs szüksége szemétre vagy ha igen akkor szemétként mutatja fel és hasznosítja...jó hivatkozni Jézúsra mert zsidó volt és törékeny de hatalmas lelki ereje volt -ha valaha volt- és ez engem megragad...tenni kell Jézús azt mondja ne várj amikor a kezedben a kard akkor csapj le mert egy életed van és utána...majd dumcsizunk...
@Boli: "Don" az egy rang! kedvesem nem Pintéri a Don nemes és adott szóra milliárdokat ad vagy háborúzik de ezek szarok galandférgek...soha sem találkoztak egy nemes emberrel NOBLE kúrva anyjukat szar szemetek nem emberek meggyalázzák még a maffiát is az olajszőkítés és a pintér kartárs meg a többiek a vonatok körbe körbe meg a kikötők -bele láttam egy percig- és az Ördög röhögött vissza ma is hallom és mondta te akarsz ezekkel? és én mondtam...hogy nem de.. és akkor volt egy nagy füst az Ördög megjelent és beszélgettünk és azt mondta: menj békével ez nem neked van nem tudlak behálózni valaki véd és azzal nincs kommunikációm -persze José- és menjünk két irányba és mentünk én mosolyogva az Ördög meg mérgesen mert én elmentem és úgy röhögök rajta ahogy Ő most röhög a törpén és az Ördög kúrva randán tud röhögni
@Boli: abban a sorban vitya is ott van, meg a zrt színe-java, az ikont is bele számolva :)
egy új gittegylet, a vezényló tábornoknak:

Hamarosan felállhat az érdekegyeztető tanács utódja
2011. október 3. | 15:20

Várhatóan október 11-én tartja alakuló ülését a jövőben országos érdekegyeztető fórumként működő Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács (NGTT), az alakuló ülésen az MTI információi szerint részt vesz majd Orbán Viktor miniszterelnök is.
@Boli: PRÓBÁLD MEG MEGÉRTENI EZT LELKILEG Aki Iagot énekli az minden idők legnagyobb Otello-ja...szerintem ez a helyzetkép jól festi a magyar helyzetet mindenki elveszett és valakinek meg kell halnia, hogy legyen valami új ????? remélem nem
@Rodeo36: :)) Stimm... Neked sem volt akkor unalmas az életed. Vannak dolgok, amiket én sem akarok látni, inkább kimaradok belőlük.
Bőven elég pár ismerős, akik "meséltek" ilyesmikről. :) Persze ezek nem "megerősített" információk... Egy dolgot elfelejtenek. Mindenkinek egyszer benyújtják a számlát, így vagy úgy!
@Rodeo36: "Nekünk Mohács kell... :("
A fenéket, beérte volna ez az ország azzal az amcsi műholddal is ... egy szép napos parlamenti ülésnapon!
@Karipapa01: Én értelek, sőt, meg!
"hogy ez irritálja az egyébként is présbe szorított állampolgárokat, nem nagy ügy: idővel úgyis elfelejtik."
Kissé kilengett a tisztelt nertársak droidmutatója, nem mindig ilyen hisztis itt a társaság!
Várom további észrevételeidet!
@Rodeo36: Kissé finomabban, kérlek!
JézUs mondá:
"„a szeretet sokakban meghidegül” és ezzel együtt az önzés, „a gonoszság megsokasodik” (Máté 24:12).
Na, akkor kis törióra, megint csak a nürnbergi törvények, Vivianna legjobban vágyott korszakának idejéből: "[..]"Az új rezsimben csak az élvezhette teljes körben az állampolgári jogokat, akinek megvolt a Birodalmi Állampolgári bizonyítványa, de ezt csak az kaphatta meg, aki bizonyítani tudta árja származását [...] zsidó mindaz, - a nürnbergi törvények szerint - akinek legalább három nagyszülője zsidó, illetve az is az, akinek csak két nagyszülője az, de 1935. szeptembere 15-én vagy az után házasságban él egy zsidóval, stb.[..]Masszív zűrzavar lett az eredmény, a rendszer ezrével dobott fel meglepő és besorolhatatlan eseteket.[..]A vizsgálódások ráadásul kimutatták, hogy SOKKAL NAGYOBB ARÁNYÚ A ZSIDÓ VÉR JELENLÉTE A RENDSZERBEN (kiemelés tőlem), mint azt a nácik remélték illetve amire számítottak. Amikor kiderült, hogy Johann Straussnak,a "Keringőkirálynak" is zsidó vér folyik az ereiben, egyszerűen törölték a nyilvántartásukból. Hasonló gondok adódtak Richard Wagner feleségének felmenőivel és Mozart librettistájával, Lorenzo da Pontéval is, úgyhogy külön intézkedésekre volt szükség, ne kelljen betiltani a Figaro házasságát, a Don Giovannit és a Kék Duna keringőt, s hogy Hitler tovább is élvezhesse a Wagner-fesztivált, a Bayreuthi Játékokat barátnőjével, a zeneszerző unokájával.
Sokan a náci párt aktív tagjai közül is kemény szembenézésre kényszerültek, amikor kiderült, a nürnbergi törvények szerint ők is zsidónak számítanak.[..]így történt Hitler bizalmas szövetségese Erhard Milch tábornagy esetében is." (Alexander Waught: A Wittgensteinek története - Egy békétlen család Európa Könyvkiadó 2010 254-55. old. )

Tanulságos, még a tiszta szent náci forrásnál is zavar keletkezett a mátrixban. Kár tehát ennyire hőzöngeni, előeshet egy zsidó csontváz a sifonérból...Legalább Varga Misi valamit felmutathatna ebbéli igyekezetében.
@namitirok: miért nem kéred ezt a másik oldaltól? ez az én alapvető problémám hahahahahahah
@Rodeo36: Nincsenek oldalak.
Beírogatók vannak, ilyen-olyan módon és indokkal.
Olvasd el még egyszer, amit írt, utána beszéljük meg, ha lehet...
@Boli: És ugye a húszpontos kérdés, hogy miért lettek amerikaiak a ma annyira büszkén magyarnak említett Nobel-díjasok???

Tényleg szánandóak ezek a fröcsögők. Mások becsmérlésével tudnak csak erőt meríteni, fúú de szar lehet! De megérteni nem fognak semmit. Az az érdekes, hogy miért muszáj mindig csak ezt nyomatniuk érvek helyett?
@a szív fészkei: én azt vizsgálnám, hogy pl a Vona Gabcsi lemenőiben meg a Zagyva Gyuszus lemenőiben mennyi van... és hogyan reagálnának rá a turul alatt meg a griffmadár fing ízlelgetése közepette..egyébként ez a fajta szelekcionálás olyan baromi, hogy nincs is mit mondani róla bárki beleeshet egy kategóriába és akkor kívűl taláhatja magát a sorsosainak tömegéből kivetve leköpve mert nem teljesen sima szőke...hogy a mangalica szőkesége jutna nekije
@namitirok: elolvastam: baromság egy barom írása még valami? miért nekem kell krisztusinak lennem amikor a másik állatként viselkedik?
Drukkoljatok az istenért!!! www.sport24.hu/poker/2011/10/03/demjan-sandor-a-250-millios-fodijert-pokerezik-londonban/~~fokusz

Ő aztán nem kampósorrú karvaly, vérszívó elnyomó oligarcha,értünk játszik.
@Rodeo36: Figyelj, a férjem tejfölszőke vol sokáig, a gyerekeim aranyszőke kékszeműek,anyám szőke, zöld szemű -www.youtube.com/watch?v=vKR9k6YvTjI - ahogy és ő se más. (Örüljön a férfinép :-)
Szóval, lehet skatulyázni, ha valakinek ez a mániája, de tényleg minek. Paul Newman, Tony Curtis -a világ legszebb pasijainak számítottak öregen is.

Na mindegy, ugorgyunk, hisz vivicicababa helyett holnap majd másik elmeroggyant új nickkel jön idehányni. Van belőlük a csipetcsapatban. Sárga csillaggal vannak megjelölve, hogy csak erre zoomolhatnak?
@Rodeo36: Valahogy ígyen:
Hogy mit jelent a türelem, arról így beszél az Úr: Péter megkérdezi az Úr Jézust: „… Uram, hányszor lehet az én atyámfiának ellenem vétkezni, és néki megbocsátanom? Még hétszer is? Monda néki Jézus: Nem mondom néked, hogy még hétszer is, hanem még hetvenhétszer (hetvenszer hétszer) is” (Mát. 18,21-22).

Mindez politikusokra nem vonatkozik, ők nem atyánkfiai!?:-D
@a szív fészkei: zsuzsi @szívemcsücske most akkor te sem értetted a mangalicaszőkeségenemtudommár...lehetett volna halványzöld vagy páskomlila lényeg az, hogy nem skatulyázunk...nehéz volt a hétvége? vivicicát kell most mert olyan amőbásch
@a szív fészkei: Még maradt pár, úgy vélem.
"Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd." (Mahatma Gandhi 06/09)
@Rodeo36: Értlek, csak azt mondom, hogy vivibabák kurvára el vannak tévedve a goebbelsi mitológiájukban, ha csak a kampóra és ellálló fülekre figyuznak a buszon. Segítek nekik, hogy a dögösekben - akik képesek szépek, szőkék, kékszeműek lenni - is lássák meg azonnal a mételyt, már ha annyival tisztább-szárazabb magyari Levédiára vágynak ugye.

Aminek szerintük ez a kulcsa: no zsidó a tömegközlekedésben! De ha meg kiszipolyozzák a hazát, akkor csak BKV-ra telik nekik? Nem ellentmondás ez? Karvalytőke buszbérlettel??????
@namitirok: Irigylem a mahatmás türelmed, csak közben, ha látsz is a szemeiddel, akkor láthatod az adatokat, a helyzetet, auz ország és az emberek állapotát.
Ez kering a FB-on: "ÉHESEK (Összefogás az éhezőkért)
TEDD MEG A LEGKEVESEBBET, HOGY A LEGTÖBBET TEHESD!...Lájkolj és oszd meg!...Ma reggel a nejem, mint minden egyes nap, becsomagolta az uzsonnámat, amit ez első sarkon elajándékoztam egy roma asszonynak és a gyermekének...Kukáztak...A 11 év körüli kislány egy kukából kiszedett nektárit majszolt...Az enyém tiszta volt és friss, ezért a banánnal együtt nekik adtam...Ez már megszokott utcakép... Éhező emberek, leküzdve minden gátlásukat a kukákban keresnek még fogyasztható élelmet...Nem akarok senkit hegyi beszéddel untatni...Legyen elég annyi, hogy csak gondoljatok bele, milyen kényszer az, ami a végső elkeseredésükben az embereket a kukák felé tereli...Nem kell átérezni, mert nem lehet!...Megválthatjuk a világot?...Nem!...Ugyanakkor bennünk van a lehetőség, hogy egy nagyon picit jobbíthassunk rajta....Ezt a kezdeményezést Édesanyám emlékére indítom el...Ő volt az, aki megszenvedte a háborút és annyit éhezett, hogy lány fejjel elhatározta, hogy soha nem fog ételt kidobni, ha egyszer ismét jóllakhat... Haláláig betartotta. Ha kellett három napig ette ugyanazt...SEMMIT NEM KELL TENNED!...csak annyit, hogy segíts elterjeszteni azt, hogy NE TEGYÉTEK!...Ne dobjatok ki semmit, amit más még elfogyaszthat, vagy használhat. Semmi mást nem kell tenned, csak tedd bele egy reklámszatyorba és helyezd el a kuka mellé, vagy akaszd ki az utcai szemetes oszlopára. Megfogják találni, és ha nem többet, annyit máris megtettél egyik embertársadért, hogy ne kelljen azt a megaláztatást elszenvednie, ami a kukázással jár...Nem kell szeretni őket. Még szánni sem kell, csak embernek tekinteni!"

És a poszt arról szól, hogy ezen közben mi a legnagyobb gondjuk: nem más, az összkerékmeghajtós csilivili vadiúj kocsiflotta. Mikor millió mindent elvesznek, elveszejtenek. Politikusokat nem szabad a végtelenségig tűrni, szerintem. Rodeo is ezt mondja a maga smirgli nem látta módján.
@a szív fészkei: Ezt írtam én is, másrészt a kifogásolt "droid" nem volt droid, szerintem.
Mivel magam is élek a szarkazmussal, valami hasonlót véltem felfedezni nála is.
Uff, ennyi.

P.S. Vivibabára ez nem áll! Ő remélem orvosira jár és ismeri a nem kívánt terhesség elkerülési módjait!
@namitirok:
Lenyeli? Az anyja is inkább ezt tette volna...
@Boli: Mindig az ordibál a leghangosabban, akinek ég a háza, ja.

Erre érzett rá Chaplin zseniálisan a Diktátorban. www.youtube.com/watch?v=Z4UhJpviVYg
@Boli: Nem pont erre gondoltam.De:
""A türelem keserű, de gyümölcse édes."
Jean Jacques Rousseau

..és még mindig nem pontosan arra!:-D
@namitirok: Ha megéljük a szüretét.

De Gandhival azért nem jó itt példálózni, mert az indiai mentalitás tökmás, mint a miénk. Bár már itt is tudnak sokan a karmáról - ami nemcsak szórakozóhely ugye - de ott eleve e szerint léteznek békésen belenyugodva az épp aktuális sorsukba. Elviselve annak a biztos tudatában, hogy ez a belenyugvása a jövőbeni jó dolgok melegágya.

Nálunk - oké, operál a kereszténység, iszlám is azzal, hogy legyél uraidnak engedelmes alattvalója, esetleg még zegény és elnyomott is, ohne lázongás, hisz annál klafább lesz neked a sose látott másvilágon - de itt materiális javak, az individuum fontosak. Persze lehet ezt lenézni, akkor is így van. És a kormány arcpirítóan leszaró, megalázó politikája bizony nem a türelem rózsáját növeli az emberekben.
@glaci 0808: nekem kéne a Vivianna-féle lóvé, eltanulgatnék még egy 20-30 évig. vagy amíg Orbánnak nekilátnak a férgek. MZ/X mondta jól, 80 általános, 40 gimnázium kötelező - utána jöhet az egyetem.
@a szív fészkei: Azért sok indiai muszlim, és lázadozni is igen szeretnek. Mondjuk ezek az indiaiak főleg Pakisztánban élnek, meg Bangladesben, de ilyen apróságokon ne akadjunk fenn, India az India marad.

"[...]nagyokat pihent [Bábar] a rajtaütések között, amelyeket katonai előőrsök, vasútvonalak és víztározók ellen hajtottak végre, és végül, diszlokált létezése közepette támadt szükségleteinek hála érdekes párhuzamot vonhatott a birkákkal és a kecskékkel való közösülés között." (S. Rushdie)
Ő kéne ide: tudomany.ma.hu/tart/cikk/h/0/109949/1/tudomany/Perelman_a_zseni_meg_akademiai_tag_sem_akar_lenni?place=srss Tud számolni és nagyon szerény, visszafogott. Ja és megszokta a szegénységet, sőt választotta azt(oké, megbánta már).
Jaj, de lehet, hogy zsidó, azta... Nem tud felmutatni olyan patinás vérvonalat, ami Szűz Máriát is alcsúti ideiglenes negyven, sőt mindjárt ötven évi állomásozásra késztetné. (még két és fél év van a Nagy Vezető 50. szülinapjáig!!! Remélem fenik a szobrászok a vésőjüket, festők a mókusszőr ecsetüket, írók a pendrávjukat e megismételhetetlen és várva várt eseményre!!!) Kerényi meg Koltay, pláne Andy Vajna már be lehetnek izzítva az ünnepi évadra 2013-ra.

A népe mit adhat neki? Vitam et sanguinem! Az elég lesz? Sed avenam non. - pedig az kéne neki nagyon. Mert különben zabos lesz.
@a szív fészkei: a nagyméretű sütőtökre gondolsz? hát az lehetne az ajándék, vagy minden hajléktalan kaphatna egyet a lakás is a kaja is meg lenne oldva a Thanksgiving-re meg a Halloween-re termesztik és nemzetközi verseny van kié nagyobb...jobb híján ilyet is lehetne a törpének neki is éppen jó lenne egy...
@a szív fészkei: és mi lenne, ha a fősámán feláldozná, mint Fehérló Fiá-t a vérét nagy kupába és a gittegylet megihatná hogy az örökélet meg hasonló és utána már csak a daru felemelhetné a máglyára ahol a Hadak Útjára tennénk Ő Kukoriságá-t hadd kapjon mindenki egy kicsit a hamvaiból a szent hamuból az lenne az áldás én ugyan allergiás vagyok minden porra de egy kis tüsszögés megérné és Andy Vajna megrendezhetné amint a kedvesei a Trubadúr Petya, Zsíros Szász, Pintér, Matolcsynéférje a vállukra emelhetnék a nagy tököt amelyben a hamvakat őriznék, Erdő Péter megáldhatná sok sok tömjén füsttel hát nagy össznépi hurál lenne
@Rodeo36: "...egyébként ez a fajta szelekcionálás olyan baromi, hogy nincs is mit mondani róla bárki beleeshet egy kategóriába és akkor kívűl taláhatja magát a sorsosainak tömegéből kivetve leköpve mert nem teljesen sima szőke..."

Ezt szebben és pontosabban nem lehet megfogalmazni. Ezért nem féltem tőled a jövő nemzedékét. DE!
Mondtam már, hogy több van benned, mint amit időnként mutatsz. Kár. Nem kellene magad rejtegetni. Vagy attól félsz, hogy kívül találhatod magad?
bár nyilván a békésen szunyókáló család lesz a hibás...
@Rodeo36: Ja lehet Halloweenre aszociálni, de ez arra jó nekem, hogy a lebohocózott nép azért nagy erőlködéssel, de eltakarítja a gigatökre felfújt gyomokat az útjából...
@yoda-jedi: Amilyen hülyék, direkte útba állóan építkeztek. félóránkénti főbelövés!!!
@a szív fészkei: ha nem is rosszhelyre... de ki kellett volna ugrani az ágyból és elhuzni a házat... mint a csiga... de nem olyan lassan...
süti beállítások módosítása