Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: wmn.hu/kult/61888-a-rajzfilm-varazslat-es-tundermese--macskassy-gyula-tortenete Macskássy Gyula m... (2024.04.19. 16:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.09.24. 04:02 Fabius

Még adót, még!

Címkék: gazdaság fidesz járai zsigmond költségvetési tanács

Tovább folytatódik a kormány gazdaságpolitikai gegparádéja. A Nemzeti Mazochizmus Rendszere hű kárdereinek köszönhetően épül tovább, pedig ami ebből következik annál csak egy kínosabb dolgot ismerek: azt, mikor Clinton bevallotta a népnek, hogy bőrtrombitán fújatta Maúnika Lújinszkit.

A Költségvetési Tanács elfogadta a 2012-es költségvetés tervezetét, így a hír. Eddig semmi érdekes nincs ebben, hiszen a régi tanács menesztett tagjainak helyére éppen ezért került a két jómunkásember, Járai és Domonkos. A fura az, hogy ők ezt a valamit megalapozottnak is találták, és így szavazták le 2:1 arányban a harmadik tagot, Simor Andrást. Megalapozottnak találták annak ellenére, hogy Simor 7 pontban foglalta össze miért nem fog teljesülni a jövőre tervezett költségvetési hiánycél, többek között.

Megalapozottnak találták, bár Járai maga jelentette ki a saját szájával, hogy szükségesek lesznek újabb adóemelések (magyarul bevételi hiány van) és a nemlétező struktúrális reformokat is fel kéne gyorsítani. (csökkenteni a kiadást) Ezek után innen nézve, ahol most ülök egyetlen dolog látszik megalapozottnak: megint lyukas ez a költségvetés is, mint a sokat foltozott, és újra meg újra meglepetést okozó idei. Ezeknek lassan nem gazdasági minisztérium kell, hanem egy foltozóvarga ktsz, ami három műszakban képes robotolni varrótűvel a kezében, mert a költségvetés jutazsákja gyorsabban foszlik, mint hajléktalan seggén a harmincéves trapper farmer.

Egyébként is a hideg futkos az ember hátán, ha Járai talál megalapozottnak valamit. Ő, aki jegybank elnökként magasan tartotta az alapkamatot, ezzel lehetetlenítve el a forinthitelt a devizával szemben. Cserébe megalapozottnak tartotta Orbán háláját, amit a szerencsére végül meg nem valósult lex Járaival igyekezett leróni neki. Én csak arra lennék kíváncsi, hogy vajon a jó Zsiga és fegyverhordozója, Domonkos mit számolt ki valójában a költségvetésből? Mert a régi apparátus szétzavarták azzal, hogy majd az MNB csapat kiszámol innentől mindent, amit azok meg is tettek: ebből lett Simor 7 pontos kifogása. Ám, ha így van, akkor a másik két tanácstag vajon mit csinált? hasrapacsit játszottak egymással? Erre utal Járai kiszólása, hogyaszongya: "Megmondom őszintén, nem számoltuk meg a kulcsok számát a Költségvetési Tanácsban". Ha az 1+1 sem jött össze, akkor vajon az ettől némileg bonyolultabb képletekkel hogy boldogultak?

Izgalmas ősz jön, mondta Kedves Vezető az ő népének, és igazat kell adnunk neki.
Ha a borzalmasan megalapozott költségvetés miatt újabb adókivetéssel össznépi fellációba fordítja az országot, akkor bizony nekik is összejöhet az orális aktus, amit már nem nagyon lehet megúszni egy tévében elmondott szopásbeszéddel, amúgy Clinton módra.

213 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr703252352

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Orbán az igazságtalanság bajnoka lett 2011.09.24. 19:40:31

A cím bizonyítására álljon itt néhány idézet:1. Arra a kérdésre, hogy egykulcsos adórendszerben gondolkodnak-e, Orbán Viktor közölte: ha az adórendszer nem veszi figyelembe, hogy a megkeresett összegből hányan élnek, hány embert tartanak el, akkor az s...

Trackback: Társadalmi Katasztrófa 2011.09.24. 14:22:00

Ezt a remek cikket még régebben találtam a Napi oldalán, de az aktualitása megkérdőjelezhetetlen. A cikk névtelen szerzője remekül betalált, az egyetlen problémám az írással, hogy korábban is megjelenhetett volna. (Nem mintha sokat változtatott volna...

Trackback: Veszélyesnek tartják a költségvetést, de jóváhagyták 2011.09.24. 10:52:16

A Költségvetési Tanács átengedte a jövő évi büdzsé tervét, bár nagyon kockázatosnak tartja. Járai Zsigmond, a háromtagú testület elnöke is elismerte, hogy szükség lehet további adóemelésekre, a strukturális reformokat pedig fel kellene gyorsítani. A kö...

Trackback: Veszélyesnek tartják a költségvetést, de jóváhagyták 2011.09.24. 10:52:16

A Költségvetési Tanács átengedte a jövő évi büdzsé tervét, bár nagyon kockázatosnak tartja. Járai Zsigmond, a háromtagú testület elnöke is elismerte, hogy szükség lehet további adóemelésekre, a strukturális reformokat pedig fel kellene gyorsítani. A kö...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@rókafogta: Nem akartam túlragozni a dolgokat. Értelemszerűen a politikai tisztviselőkről van szó, nem mondjuk állami vállalatok szakértőiről, akik osztályvezetői kinevezést kaptak.
@Boli: "FOR-RA-DA-LOM! Ez a lényeg!"

A csodát! Már a háborúban járunk, nem vetted észre?
@Jankove: Sajnos a hithű orbánisták akkor is Szeretett Vezérünket éltetné, ha őt magát éppen falhoz állítanák a Fülkeforradalom nevében.
@Diocles: "Nna, szóval csak annyi a feladat, h leszavazzátok a kormányt, és eljő a Káanán... de legalábbis higyjétek ezt, boldogok a lelki szegények."
Kolléga, valami zavar támadt az Erőben. Véletlenül egy 2010 áprilisi kommentedet posztoltad el.
@jenőke: "Tudomásom szerint két változat van:
1. úgy megsértődtek, hogy soha többet nem készítenek költségvetést;
2. nem találják a programot, amihez költségvetést lehetne készíteni."

Nekem a 2. pont látszik valószínűbbnek.
Ami ebből a cikkből kiderül az annyi, hogy a szerzőnek nem kiegyensúlyozott a nemi élete.

A költségvetésről szeretett volna írni, de valahogy csak mindenről szexuális fantáziál inkább.
Mar megint csak latszatsegitseget kaptak a devizahitelesek. Az osszes hitelt az allamnak kellene visszafizetni, majd pedig a megadott kedvezmenyes arfolyamon forinthitelt adni helyette. Annak a torleszteset pedig 5 evre felfuggeszteni.
@Boli:
bocsánatot kérek, teljesen igazad van :)

Gyorsan át is fogalmazom: nem csupán a kockázati felárunk nőtt látványosan, de Európában abszolút elsők vagyunk az ipari megrendelések visszaesésében is! Az ÁFA-kulcsunkkal meg lepipáljuk az egész világot! Éljen a Párt!

Na, így már jó lesz? :)

(jézus, tudok úgy fogalmazni, mint szíjjártó. most megölöm magam, sziasztok)
@NYJetsTD:

Tisztelt NYJetsTD!

"érdekes, a saját gazdasági ügyeiket zseniálisan intézik, az országos az sehogy sem megy..." - egy segg, egy ló!
Egyszerre mindig csak egy dologra tud az emberek többsége koncentrálni.
Csak nem képzeled, hogy megosztott figyelemmel kísérnék az egyiket?

Tisztelettel:
anonymand
@Akitlosz: A költségvetést már b@szhattyuk, lehet, így véli..szeintem még javítható az elkövetkezendő 24..48..X órában, nem?
Egészen 2012-ig.
Egyébként Pár Androidnál egyetértek, többet nem:
"Kolléga, valami zavar támadt az Erőben. Véletlenül egy 2010 áprilisi kommentedet posztoltad el."
Plagizálunk, plagizálunk?
@parandroid:
@többiek:

ne bántástok diót, nagyon nehéz korszakon megy át szegény. kb. amikor az ifjú, hősszerelmes férj másfél év házasság után lassan ráeszmél, hogy a világ kurváját vette el.

ilyenkor az ember megzavarodik, rúgkapál, elempézik, beszél összevissza. egyszer már engem is kiosztott jó alaposan, nem szimpatizál velem :)
@jenőke: igazából a fő csapásirány a lényeg: Magyarországnak kevés piacképes terméke van. Agrárium, rekreáció, innováció, nagyjából ennyi.

Tudjuk azt is, hogy a nyersanyag, vagy félkész termék mindig kevesebbet ér, mint a késztermék.

Tudjuk azt is, hogy hihetetlenül sok thermálforrásunk van, olyan falvaknál is, ahol alig vannak emberek és ők is öregek többnyire.

Tehát ami még garantált siker volna (van rá példa már egyébként), az egy "külföldi nyugdíjas import" - holland, német, osztrák nyugdíjasoknak üdülőfalvak létesítése saját thermálfürdővel (az infrastruktúra sok helyen csupán felújításra szorul). Sok faluban ez munkahelyeket teremtene, visszaszorítaná a bűnözést, és valutabevételt hozna.

A hollandok a nyugodt, csendes helyeket kedvelik inkább, a németek és osztrákok inkább a nyüzsgést.

Csak a mostani falusi turizmus helyett másfajta konstrukcióban működne: meg kell venniük egy házat az üdülőfaluban, rendben tartaniuk (cserébe 24/7/365 rendőrség felügyeli a nyugalmat és szavatolja a biztonságot) ahány hónapot Mo-on töltenek a házukban, annyi hónapig ingyenes a helyi thermálfürdő (nem a fogyasztás!). Mondjuk.

Ha csak ezer ilyen ház gazdára talál, természetesen néhány falura szétosztva, már az is egész településeket mentene meg.

A beruházás, a fenntartás, a kiszolgálás és a rendfenntartás mind munkahelyeket teremt.
@lariflari: erre mondja az örökzöld zsidó vicc, miszerint abból élek, hogy vasárnap zárva tartok.
@Peter T. Sinclare: te eladnád a SZENT MAGYAR ANYAFŐDET az impristáknak?????????????
@Peter T. Sinclare: Oké értem, tudom kikre gondolsz.
@sárkányfő: erre szokta írni rodeo, hogy aszongya: "Ad astra per alas porci — "to the stars on the wings of a pig"
@parandroid: Tudod az a helyzet ez az ország volt (talán lesz is) nehezebb helyzetben,és mindig a vezetőink hülyesége miatt. Aki azt mondja, hogy most nem ez van , az nézzen körül.Szar volt a nyolc év, szar most is, de nem kellett volna "jobb" lábbal is szarba lépni. Ha Orbánt menesztik "kánaán" akkor se lesz( ezt nem állította senki)de egy biztos egy okoskodó csak magával és a hatalommal törődő ostobával kevesebb lenne, nélküle is épp elég bajunk van, és a "rendrakást"(államadósság) ami persze nem egy féléves vagy éves folyamat sokan másképp képzelik,nem lehet mindent ennek alárendelni vér verejtékkel végrehajtani, hanem ésszel lassan építkezve végrehajtani, nem tönkretenni Azt ami még jó, ill. az emberek nagy részét. Ezt annak idején a román nagyvezér is végre tudta hajtani, az eredményét ugye mindenki látta.Magyarország (magyar emberek) senkivel sem állnak "háborúban" a magyar emberek többsége hajlandó is áldozatot hozni( más kérdés ,hogy a politika mindig ezt kéri, közben tömi a zsebét)de azért a cirkusz mellé kenyér is jár.Ha nem akkor valóban háború lesz,ami még súlyosabb helyzetbe hozza az országot.
@anonymand: t. anonymand, hogy a saját ügyeik gördülékenyen és gyümölcsözően menjenek, kénytelenek szarrá verni az országot. valahová gyűjteni, az valahonnan elvenni - ergo az anyagmegmaradás törvényét még ismerik... nem vész az el, csak magánvagyonná alakul.
MEGDÖNTENI ÉS ELSZÁMOLTATNI A FIDESZ BANDÁT!!!!!
Van egy rossz hírem: amennyiben egy haldokló csillag tömege meghalad egy bizonyos határt, míg nyomása ezzel egyidejűleg egy bizonyos határ alá esik, a fekete lyuk kialakulásának folyamatát többé semmilyen erő nem képes megakadályozni.
Örülök, hogy megismerhettelek Titeket.
@sárkányfő:
Nem kívánok veled vitatkozni, szerencs, hogy nem úgy fejezted be mint az előzőt (folytassam?).
Nos nem minden aranybánya a felsorolásból, de ami lehetne, ahhoz pénz kell.
Ámde: bevezetünk egykulacsos adót, veszünk stratégiai MOL részvényt, stadiont építünk, herdálunk sok ezer célra apró kis milliárd forintokat, kötvényt bocsátunk ki igen magas kamattal, elraboljuk a jövő nyugdíjasainak leendő nyugdíjfedezetét, és így tovább.
A példáidnál maradva, csak egyet: a szénhidrogénre meddő kutakat keresni sem kell, nagy részük megvan, lezárva, hogy ne folyjon el. Nincs kidolgozott technológia a sótalanításra, a hasznosításra, a visszasajtolásra - és nincs pénz, mert elfogyott másra.Kérdése viszont a megvalósítás jövedelmezősége.
Falusi turizmus, Wellness? Állami, vagy magán?
Szélenergia? Beszéld meg a zöldekkel. Atomenergia sem kell. A biciklin viszont van dinamó. Szobakerékpáron éjszaka is tudsz olvasni.
Én viszont nem folytatom.
Üdvözlettel. J
Aki pedig nem vett fel devizahitelt, vagy rendesen törleszti, az 250 Ft/ euró árfolyamon vehet eurót 10 millió forint értékben az MFB-től! Na, aztán ennél a résznél felébresztettek!
@sulcus:
"Emberek,leesett már az a műhold,vagy meddig üljek a pincében?"

Már le. :)))
@Peter T. Sinclare: Akkor én is elvakult "hívő" vagyok, mert balra szavazok, és nem annak x-elek, aki paprikásabb kolbászból ígéri a kerítést?
Nincs abban semmi rossz, ha valaki világnézetének, hitének megfelelően szavaz. Az egy másik kérdés, hogy akikre a voksát adta, mennyire tartják magukat az "elveikhez".
Ilyenek miatt is kész Pécs a hatalmas tüntetésekre és az új választásokra!

Óriási botrányt kavart, amiért 15 éves hagyománynak hátat fordítva a pécsi önkormányzat a kisebbségek bevonása nélkül adományozott oda nemzetiségi díjat. A helyzet kusza és fonák lett, mert tizennégy éven keresztül ugyanazon a módon választották ki az erre érdemes embert: maguknak a pécsi kisebbségeknek a bevonásával. A helyzet pont olyan, mint ha egy Szlovákiában élő magyarnak szlovákok ítélnének oda díjat az ottani magyarok megkérdezése nélkül, mondjuk a magyarság érdekében végzett tevékenysége elismeréseként. Könnyű elképzelni, hogy a magyar, főleg jobboldali média micsoda díszmagyarozásba kezdene azonnal.
@jenőke:
jenőke, előbb találd meg kinek válaszolsz, aztán folytatjuk :D
@a szív fészkei: viccet félretéve: nem földet adnék el. Ingatlant. Olyan ingatlant, aminek jelenleg a sorsa a szétlopás, olyan falvakban, amelyeknek még egy-két évtizede van a kimúlásig :)
@rókafogta: no igen, jelenleg azonban sajnos úgy tűnik, a szituáció a következő:

"- Kérem... A csapos mesélte, hogy milyen szép kés van bennem. Egy darab húszcentis kagylóritkaság.
- Forduljon meg, kérem, hogy kivegyem...
- Kitartás! A kocsmáros azt mondta, hogy amíg nem hoz orvost, hagyjam bent a kést, mert különben elvérzek. A kocsmáros ért ehhez, mert itt már öltek orvost is. Régi étterem.
- De én sietek, kérem! És mit tudja az ember, hogy mikor jön az orvos? Kés nélkül mégsem mehetek éjjel haza.
- Az orvos itt lakik a közelben, és a kocsmáros triciklin ment érte. Ha szurkált uram, hát viselje a következményeket.
- Hohó! Azért, mert magába szúrnak egy kést, még nincs joga hozzá, hogy megtartsa. Ez önbíráskodás! Hála Istennek, van még jog a világon.
- Nem is jogra hivatkoztam, hanem orvostudományra. A kocsmáros szerint az a recept, hogy bent maradjon a kés. Orvosi rendelet!
- Az orvos rendelkezzék a saját holmijával, a kés az én műszerem!
- Hm... nehéz ügy...
- Tudja mit? Nekem is van szívem, segítek a bajon. Kiveszem magából a késemet, és beteszek helyette egy másikat. Az is megteszi, amíg a mentő jön.
- Jól van. _Csak ne legyen kisebb a kés, hogy jól elzárja a sebet, mert az egészség mindennél fontosabb,_ és recept az recept, hiába..."

és szerintem ez a legnagyobb baj, a mindenkori aktuális balfaszkodásnál is nagyobb.
@Crocuta: Felőlem mindenki arra szavaz, akire akar (ez volna a plurális demokrácia lényege), de ezt indokkal, okkal, alaposan átgondolva tegye, ne voksbirkaként, hitbéli alapon.
@Peter T. Sinclare: Indokkal, alaposan átgondolva...
Ha alaposan átgondolom, egyikre sem szavaznék.
Ahogy már sokszor leírták mások, sajnos nincs olyan rublika a szavazólapon, hogy "Egyik sem" :)
@Kőmíves Kelemen: Kedves Vezető meg megint várhatja, mint hülye gyerek a metróállomáson a villamost, hogy meghívják őt a Fehér Házba - vagy legalább egy baseballmeccsre.
undorito fergek, gerinctelen csuszomaszok, agyatlan koklerek, kozepkori talpnyalok
Az erkölcsi hulla!
Hogyan szerezte meg Orbán a teljhatalmat?
1. Nem ismerte el, 2002.ben sem és 2006-ban sem a vereséget. Nem fogadta el a demokratikus választási rendszert. Ez ellen használta föl a titokban megszerzett jelentős gazdasági hatalmat. Miközben Medgyesit bankárkormányozta, Gyurcsányt oligarházta.
2. A jelentős parlamenti erőt amivel rendelkezett, arra használta, hogy megakadályozza a szoci kormányokat a gazdasági kiigazítások megvalósításában. Csak olyan törvényt nem kritizált ami kiadásnövekedéssel járt. A többit viszont a leg alpáribb módon a leg mocskosabb hazugságokkal ócsárolta a zembereket ellene uszította, ha ettől sem riadt vissza a kormány akkor népszavazást kezdeményezett.
3. Lejáratta a politikát és a politikusokat. Aki a jobboldalról nem állt mellé, azt ellehetetlenítette. A Baloldali és liberális politikusokat gátlástalanul becsmérelte, hazug módon a zemberek ellenségének állította be, a minimális tiszteletet is megvonta tőlük. (még azt is sikerült elérnie, hogy Gyurcsányt és Bajnait is harácsolónak állítsa be, akik a Miniszterelnöki munkájukért egy forintot sem vettek föl.
4. Mind ezeket a mértékadó értelmiségiek jelentős része érzéketlenül, kajánul nézte.

A zorbán kormány pedig, ha nem akarja saját méretes baklövéseit (hazugságait) elismerni, kénytelen lesz még nagyobbat mondani,(hazudni) még kiszámíthatatlanabbá válni, még több dolgot saját hatáskörbe vonni (ellopni). Az új szakzsargonnal (hazugsággal) élve: „tovább gyorsítani az ország újjáépítését.”
Engem az nyom le, de piszkosul, hogy a céges cafeteriát csak a nemoligarcha Csányi OTP Sándoron keresztül lehet igénybe venni. SZÉP!
@Peter T. Sinclare: teljesen igazad van! csak ugye a hazug mantráik... visszüthetnek. de jönne-e ide valaki, a teljes káoszba??
@a szív fészkei:

Tisztelt a szív fészkei!

Anyag megmaradás? Überellek! Aranycsinálás.
Az iskolapélda a frankhitelesek mentőcsomagja fedőnévvel álcázott félkarú rablósztori.
Mentőcsomag néven eladnak egy akciót, amelyben azoknak segítenek, akiknek egyébként nem kéne. Vagy tudják fizetni a hiteleiket és egy összegben, néhány milliót nyerve végtörlesztenek, vagy tudnak pénzt szerezni és abból megoldják.
Bonsai Duce már a törvény másnapján túl is esett rajta. Az, hogy esetleg rajtuk kívül ez jól jön még néhány tízezer adósnak, nem tétel. Nekik. Ugyanis a végszámlát az adófizetők fogják állni, ha a bankok pert nyernek Brüsszelben, vagy Strasbourgban, vagy a franc tudja hol. Aki pedig eddig sem tudott fizetni, az ott rohadjon meg (kivéve 80 adóst családostul, Ócsán).
És akkor még elvárják a hozsannát, a szentté avatást és a glóriák a zemberek által történő fényezését. Bonusként.

Tisztelettel:
anonymand
@kvasztics47: Nagyon jó összefoglaló. Ezt érdemli a jónép, akit az orránál fogva tudott vezetni egy illuzionista, akinek elhitték, hogy ha helyzetbe hozzák, minden kerítés kolbászból lesz, és aranyrudak fognak heverni az utcákon.
Hát most sz*pjanak is keményen, hogy egy életre megtanulják: gondolkozzanak mielőtt szavaznak.
@Peter T. Sinclare:
Nem kívánok veled vitatkozni, szerencs, hogy nem úgy fejezted be mint az előzőt (folytassam?).
Nos nem minden aranybánya a felsorolásból, de ami lehetne, ahhoz pénz kell.
Ámde: bevezetünk egykulacsos adót, veszünk stratégiai MOL részvényt, stadiont építünk, herdálunk sok ezer célra apró kis milliárd forintokat, kötvényt bocsátunk ki igen magas kamattal, elraboljuk a jövő nyugdíjasainak leendő nyugdíjfedezetét, és így tovább.
A példáidnál maradva, csak egyet: a szénhidrogénre meddő kutakat keresni sem kell, nagy részük megvan, lezárva, hogy ne folyjon el. Nincs kidolgozott technológia a sótalanításra, a hasznosításra, a visszasajtolásra - és nincs pénz, mert elfogyott másra.Kérdése viszont a megvalósítás jövedelmezősége.
Falusi turizmus, Wellness? Állami, vagy magán?
Szélenergia? Beszéld meg a zöldekkel. Atomenergia sem kell. A biciklin viszont van dinamó. Szobakerékpáron éjszaka is tudsz olvasni.
Én viszont nem folytatom.
Üdvözlettel. J

REMÉLEM, MOST JÓ A CÍMZÉS!
@sárkányfő:
Bocsánat, csak próbálkoztam.
Használt ruhát, antik tárgyakat, színes fémet, mindent veszek.
Hová kopogtassak még be?

Komolyan: elnézést, megtaláltam a valódi címzettet - ezt gondolom.
@a szív fészkei: TFH nem ez a kormány van hatalmon, hiszen a kiinduló hozzászólás is ez volt :)
@Crocuta: Egyikre Sem Párt :)

@jenőke: erre mondtam, hogy adósságátütemezés, 500-1000M Ft visszaforgatása a rendszerbe. Ez elég kezdőtőke lenne az induláshoz.

A wellness-rész, amit írtam, önkormányzati irányítású lenne, tehát nem magán és nem állami-központi vezénylésű. Az önkormányzat ruház be és az önkormányzat nyer rajta. Meg a helyiek, akik a fogyasztásban szolgáltatóként (kisbolt, üdülő - fürdő fenntartása, háztáji termények eladása, takarítás, klasszikus falusi turizmus, stb.) vesznek részt.

Ebből a gazdaságból a 2011+2012-es évet nézve ~2000M Ft-ot ki lehet porszívózni, adósságtörlesztés címén. Tehát 2000M Ft garantáltan van úgy, hogy még éppen nem omlik össze a rendszer.
@anonymand: nyertél!! :-) paracelsus, avicenna, stb. a fáradságos és nem mindig tuti aranycsinálással www.kfki.hu/chemonet/hun/olvaso/histchem/alkem/bevez.html tényleg elbújhatnak mögötte! mert [..]"Az aranycsinálás csak látszólag szûnt meg. Hol titokban, hol nyíltan újra meg újra felbukkant, napjainkban pedig éppenséggel renaissance-át éli. [..]1868–69-ben aranycsinálás folyt I. FERENC JÓZSEF király rendeletére Bécsben, amelynek vezetôje a bécsi mûegyetem tanára, A. SCHRÖTTER[8] volt." orbánék nagy elődök nyomában.

én úgy tudom, hogy a bonsait rohadt hallal táplált földdel érik el. ha nem igaz, a mi ducénkat etethetnék azzal, menne össze mikroszkópikusra...
@Peter T. Sinclare: Ennél a fidesz nagyvonalúbb volt magához. Egyetlen fillér törlesztése nélkül idáig kb 2000 milliárdot basztak ki az ablakon, látszata viszont nincs.
1360 milliárd mnyp-i kötvénytörlés
500 milliárd Mol részvény- mai áron 250 milliárd
160 milliárd lenyúlt nyugdíjjárulék
3-400 milliárd különadó
Viszont az államadósság nőtt,munkanélküliség nőtt, a gazdaság stagnál a fogyasztás szintén.
@Ringlósztár: Ez azért jó, mert az OTP az ország legdrágább bankja csakúgy mint a nemzeti CBA a legdrágább bolthálózat, amelyik természetesen gyakorlatilag semmilyen adót nem fizet a ktgvetésbe.
@Táskás Tóni: demján megmondta: a szegénység nagy hajtóerő! [..]"A többszörös milliárdos Demján szerint Kína hihetetlen tempójú növekedését a nagyszámú szorgalmas és főleg szegény kínainak köszönheti.
Szerinte a szegénység a legjobb motiváció, s ez a feltétel nálunk is megteremthető. A sikeres vállalkozó, a TriGránit fejlesztéssel foglalkozó vállalatcsoport tulajdonos-vezetője szerint csak olyan országban érdemes befektetni, ahol a dolgok nem jól mennek, és ebből a szempontból hazánk ideálisnak tekinthető." www.nepszava.hu/articles/article.php?id=420330
fenti linkből: [..]"a felvetés összefügg azzal, hogy a viszonylag magas keresetűek általában el sem tudják képzelni, hogyan lehet megélni bruttó 200 ezer vagy pláne bruttó 100 ezer forintból. „Biztos, hogy van még valami mellékes” – szokták mondani ezek a jobb módú emberek.

Különösen így gondolhatja a politikai elit azon része, amelynek tagjai nem is ismerik a munka világát, produktív tevékenységet soha nem végeztek, mégis átlag fölött kerestek mindig. S még akár arra is lehetőségük van, hogy eltegyenek egy kis „mellékest”. [..]A politikai-gazdasági elit rosszabbik részében keményen tartja magát az a hit is, hogy „van azért az embereknek pénze”, és egyszerűen tagadják a szegénység létezését. Egy igen-igen jómódú, a politikától már szerencsére visszavonult képviselő mondta zárt körben: nézzétek meg a mobiltelefonok számát! S mennyi pénzt elköltenek telefonálgatásra – érvelt a lakossági túlfogyasztás és az alacsony jövedelműek keményebb adóztatása mellett az egyébként nem éppen puritán életmódjáról ismert politikus. Cinizmusban rajta is túltett a vállalkozók azon – Fidesz-szimpatizáns - érdekképviselője, aki az egykulcsos, adócsökkentő szlovák minta mellett úgy érvelt: nem baj, ha lesznek éhséglázadások Magyarországon is, mint Szlovákiában, mivel annak PR-értéke lenne, a külföldi befektetők így látnák a kormány eltökéltségét a jóléti állam kiadásainak lefaragásában.

A cinizmus és képmutatás netovábbja, amikor a magyar politikai-gazdasági elit egyes tagjai azzal érvelnek az egykulcsos adó mellett, hogy aki többet, jobban dolgozik, az jobban keres. Ők ugyanis pontosan tudják saját tapasztalatból, hogy a jó összeköttetések sokkal többet számítanak a munkánál. (Kivételek mindig vannak: találunk néhány olyat is, akik valóban tudásuk, tehetségük révén emelkedtek föl). Magyarországon az üzleti siker jellegzetes típusa az állammal folytatott gyümölcsöző üzleti viszony. Ehhez nem tehetséges menedzsment kell, hanem kapcsolatok és vastag arcbőr.

A Világgazdasági Fórum versenyképességi vizsgálatában van egy olyan mérőszám, amely megmutatja, hogy egy adott országban a vezetők kiválasztásakor mennyiben számít a hozzáértés, s mennyiben számítanak a rokoni-baráti kapcsolatok. A szakmaiság a legfrissebb fölmérés eredménye szerint legjobban Svédországban számít. Magyarország ezen a listán 63. Megelőz bennünket többek között Szlovákia, Zambia, Trinidad és Tobago, Namíbia, Malawi. A munkás fizetése és a termelékenysége közötti összefüggés sem túl erős a felmérés szerint, ezen a listán az 58. helyen vagyunk.

Svédországban az elit megérdemelten, a tehetsége, tudása miatt van a helyén, mégis elfogadhatónak tartja a progresszív adózást, a viszonylag alacsony bérkülönbségeket. Pedig Svédországban igaz lenne a hazai érvelés: aki keményen dolgozik, tehetséges, az följebb juthat.

Magyarországon az érvelés hamis, a politikai-gazdasági elit azonban elég önző ahhoz, hogy bevezettesse az egykulcsos adózást. (Vegyük észre: az egykulcsos adózás programja nem egy adott politikai erő programja, a pártoknak itt csak a végrehajtó szerep jut. A szocialista kormány a korábbi ciklusban törvényt fogadtatott el egy kvázi egykulcsos adó bevezetéséről.)

A magyarázat a hazai és a svéd elit minősége közötti különbség. Magyarország – elitből is – jobbat érdemelne."
Egy férfi bemegy egy bárba, ahol a kiszolgáló egy robot.
A robot megkérdezi tőle:
- Mit kér, Uram?
- Egy Martinit.
- És mennyi az IQ-ja, Uram?
- 168.
Ezután a robot elbeszélget vele a fizikáról, az orvostudományról és az űrhajózásról.
A férfit nem hagyja nyugodni a kíváncsiság, ezért később visszamegy a bárba.
Újra Martinit kér, és amikor a robot az IQ-ját kérdezi, azt válaszolja, hogy 90.
Ezután jól elbeszélgetnek a fociról és az időjárásról.
A férfit még mindig nem hagyja nyugodni valami, ezért harmadszor is visszamegy:
- Mit kér, Uram?
- Egy Martinit.
- És mennyi az IQ-ja, Uram?
- 15.
A robot közelebb hajol:
- 2014-ben is a Fidesz-re szavazunk, ugye...!?
@a szív fészkei: Tehát ő Orbán egyik főtanácsadója, a kormányfő pedig teljesíti az alapfeltételeket.
hozzáértésről, a kurvannyukat: egyenlito.blog.hu/2011/09/23/lohalalaban_18

lázár tezsók naaagy lószakértők ugye: a kilógó belű szerencsétlen állat e csodás pályájuk eredeménye és vétlen áldozata: szimbóluma ez a fidesz-érának, de nagyon is!!! gesztiék se voltak normálisak ezzel a vágtával, na de most új világ jött!! szagértőké lett - gondolom, önként danolva adták át tamás és geszti - erre tessék...
@Táskás Tóni: kihagytál egy csomó tételt:
MOL 500 milliárd részvény pakett IMF hitelpénzből 3.2% 20 évre = 64% = 320 milliárd

felvettek szabadpiacon 3000 milliárd hitelt 7.8%-ra 10 és 15 évre annak kamatai = 3000 milliárd

a MOL teljes értéke 2200 milliárd volt amikor belevásároltak ez azóta 45%-kal csökkent = - 1000 milliárd

eddig 5000 milliárd azzal együtt amit te írsz de ez még év végéig is növekszik és a lista messze nem teljes...számolj utána
@Rodeo36: Ez a valami! Így mulat egy magyar... majdnem mást írtam, de időben kapcsoltam. Szóval így mulat egy magyar tahó!

www.napi.hu/magyar_gazdasag/mar_240_milliard_forint_a_bukas_az_allami_mol-paketten.496549.html?utm_source=bloghu&utm_medium=scroller&utm_campaign=xpromo

Mert hát a szakértelem, mindenek előtt!! Ezért minimum szigorított kőtörés jár, 30 évig!
Köcsög droidoknak ajánlom azt a szót, hogy ELTŐZSDÉZTÉK! 240 millárd veszteség a MOL részvényeken... eddig... GRATULÁLUNK! A Párt és az Ormány a helyén van, dolgozik!
Herr Fabius!

Nem tudom, hogy mostanában mennyire vagy képben a TMRSZ tevékenységével kapcsolatban, de érdemes rájuk nézni.
www.tmrsz.hu/2011/09/19/folytatodik-a-vegzalas/

www.tmrsz.hu/

Amit ott is művel a hatalom, nem piskóta. Ha valamelyik droid szerint a cocik is ilyen kretének voltak, akkor nyugodtan pisiljen a konnektorba a lölköm... és élvezze!
A cocik baromságai és balf.szságai nem párosultak ezzel a rosszindulattal, ők csak úgy szimplán hülyék voltak. Ezek viszont káprázatosan ecceriek és "elhivatottak!" Mint kedvenc "50-es évek beli elődjeik! Előre ettársak, mint hithű narancskomcsik!
Azért egyszer csak el kell számolnotok nektek is! :)) Nekem is tetszik a lámpavas...
@Boli:

Tisztelt Boli!

A távolság: 31,4 km. Az út lakott területeken is keresztülvezet. A közlekedési szabályok betartásával sehogy, ámokfutóként is csak késve érheti el a kijelölt időpontban szívélyes invitálóját.
Ezzel az erővel, mivel ez náluk bevett gyakorlat, visszamenőleges idézést is kiadhattak volna, mondjuk tegnapelőttre.

Tisztelettel:
anonymand
@NYJetsTD: Egyébként kikérem Tuvalu nevében! Minden balf...illetve jobf.szt azért szerintem ők sem!
Elfogult vagyok velük kapcsolatban, ha már valami közöm volt hozzá!

Szerénységem volt az elkövetője ennek... :))
lemil.blog.hu/2011/03/16/vendegposzt_a_galvanic_hadmuvelet
@Boli: Sok mindenben más az értékrendem mint az említett szakszervezetnek, de amit a "joggal" visszaélve, jelen pillanatban tesz a hatalom, keményen az 50-es évek magyarországát idézi, és egy normálisan gondolkodó ember nem mehet el szótlanul a jelenség mellett....
@anonymand:

Tisztelt anonymand!

Nem kifogásokat kell keresni! :)
Időben elküldték az idézést, csak a faxvonalon tartott az adatok továbbítása sokáig. Lehet, hogy ők már reggel 6-kor leadták, de csak akkor ért oda... Ne viccelj, erre a távolságra? Mi ezzel a probléma? Egy forradalomban? Miközben elmebeteg csapataink és ideggyenge vezetőnk harcban áll? Ne már!
Gondolom ha időben odaért volna, akkor feljelentik gyorshajtásért! Legalább!
Van rajta sapka, nincs rajta sapka...

Ezzel az erővel, mivel ez nálunk bevett gyakorlat, visszamenőlegesen el is ítélhették volna, mondjuk felségárulásért, felnégyelésre! Ungarische forradalmunkban? Ne viccölj má!

Tisztelettel:
Boli

Ui: Kekeckedünk, kekeckedünk? Azután meg csodálkozunk, ha jön a nagy narancssárga Polsi Fiat? DULVA!!!
@Cirbi: Én sem azért írtam, mert annyira mindenben egyetértek vele. De azzal az eljárással, ami ezzel a nővel és a szervezetével művelnek, az agybaj! Bárki mellet kiállok, ha így megpróbálják ellehetetleníteni! Szégyen! Egy ország szégyene az eljárás! Remélem egyszer ezért is felelni fog valaki!!
most hogy a 2/3 nagy nemzeti felhatalmazás forradalmi ormánya sarkalatosan az

ÁFA kulcsot (%) a FIFA ranglistához kötötte (27)

már csak azon kell szurkolnunk, hogy a fiuk jól rúgják a bőrt
@Boli: Tudom, és én is remélem, lassan már semmi nem marad nekünk, csak a remény, csak attól tartok, hogy kezdünk alig-alig különbözni a narancs hívőktől. Mi megrögzötten remélünk, ők meg megrögzötten hisznek, nem tudom melyik a jobb :S.
Inkább tenni-tenni, tenni kéne már....
@Rodeo36: 1 lényeges tétel még szerintem hozzáadandó,az a 40 milliárdocska ami a MOL megvétele előtti árfolyamemelkedése által került bennfentes aljadékok zsebébe,és ami után a pszáf mégcsak nem is nyomozott,pedig még felejelentés is történt.Kurvára irritáló a történet,mert jószándékú hülye lehet valaki,de az ilyen tényleg lámpavasra való.
@Cirbi: Most b.sszam pofán valamelyik fideszes népművészeti agyagedényt?
Annyit adnának érte, mint egy rendes emberért! Nem éri meg... Elkotródik majd az magától is. Gubcsi elvtárs és a hasonló seggdugaszok tekintélye nulla, eszük meg még annál is kevesebb. :)
@laci0011: Most akarod hallani Simicska elvtárs örökbecsűjét, vagy később? :)
„mindenkinek jogában áll hülyének lenni".
Ezek szimpla bűnözők, köztörvényesek. Cigó népség...
@laci0011: Ha valami gondod lenne az APEH nevű (NAV) céggel nyugodtan precedens alapon hivatkozz erre... Van akinek már bejött!

www.168ora.hu/cikk.php?id=3514
@Boli: igazad van :D
csak azt bánom, hogy azt a morális, erkölcsi, jogi züllést amit felgyorsítottak, és kiváló eredménnyel véghezvittek, annak helyrehozatala emberöltőkben számolható, erős jóindulattal
Micsoda oldalhoz került a vezényló tábornok ;)
igaz ez a javaslat vityáékhoz képest még über lájtos:

Nincs egyedül Orbán a devizahitelek elleni harcbanKovács Áron|2011. 09. 23., 18:19|Utolsó módosítás: 2011. 09. 23., 18:27|16 kommentCímkék:végtörlesztés, devizahitel, európai politika, Európai Parlament
eszközök:Az egész Európai Unióban szabad devizaváltást és büntetés nélküli végtörlesztést javasol a lakáshiteleseknek az Európai Parlament egyik spanyol szocialista képviselője a lakáshitel-szerződésekről szóló, készülő uniós irányelvhez írt jelentésében. Az EU-direktíva eredeti formájában is szigorítana a hitelezés feltételein, bár főleg a tájékoztatásra helyezné a hangsúlyt.

www.origo.hu/itthon/20110922-unios-szinten-szabalyozna-a-devizahitelek-atvaltasat-es-a-vegtorlesztest-egy.html
@jog-ász: "kicsit aggódom mert szerintem idén az augurokat nem kérdezték meg a költségvetésről"
ez még hagyján, de mit szólnak hozzá a haruspexek??
@Cirbi: No igen, mert röhöghetünk rajtuk, de évtizedekbe kerül majd, amíg ebből a szarból egy másik társaság esetleg kihúz bennünket.
Ha lesz ilyen, mert jelenleg nem is látszik. Az erkölcsi rombolásuk tényleg rosszabb, generációkat hülyítettek el...
Nézd meg a droidokat, bár mostanában kussolnak már - nekik sem fizetnek? :))
@nandras01: :))

"Dániel, az élő Isten prófétája volt az egyetlen, aki képes volt Nabukodonozor álmát feltárni."
Nálunk Gyurikának hívják...

"A jövendőmondók sötét tisztánlátók, fekete mágusok."
Ajaj..

"A próféták a fény tisztánlátói, fehér mágusok."
Csaka Fidesz!

"A jövendőmondók a pokol képeit látják, és a pokol álmait álmodják, amelyeken keresztül olyan eseményeket jövendölnek, amelyek nem mindig történhetnek meg, mert a pokol sötét képei nem mindig kristályosodnak ki a fizikai világban."
Ezt meg Szájtátó pajti gyakorolja, igaz, kevesebb sikerrel...

"A pokol sötét képei valóban a pokolból valóak, de nem mindig kristályosodnak ki a fizikai világban."
De és itt, manapság...
@sárkányfő: Ne dőlj bele kardodba,végre jól is fogalmaztál.
@Boli:

Figyelgetem mit csinálnak Szima Judittal mostanság. Néha szóvá is teszem, mint amikor azért vitték el, hogy tüntetni ne tudjon.

De...

Szima múltbéli dolgait is figyelembe véve azért megjegyzem, nem ő az első aki mellett tiszta szívvel és hévvel áll ki az ember.
@Fabius:

Tisztelt Fabius!

Nem Szima mellett, hanem a korrekt eljárás érdekében kell felemelni a szavunkat!
A korrekt eljáráshoz mindenkinek joga van, pártszimpátiától, nemtől, szemszíntől, stb. függetlenül.

Tisztelettel:
anonymand
@anonymand:

"A korrekt eljáráshoz mindenkinek joga van, pártszimpátiától, nemtől, szemszíntől, stb. függetlenül."

Ez nem vitás. Ha Szimával úgy járnak el ahogy szerintem sem kéne, azt szóváteszem:

varanus.blog.hu/2011/06/05/orban_viktor_azt_uzente_2

De egy idézés, még ha az időpont miatt balfasz is, még nem ilyen. Inkább most jusson eszükbe a kérdezősködés, mint megint a tüntetés idejére igyekezzenek kivonni a forgalomból Szimát.
@Cirbi: ott voltunk, amikor a nő beszélt a rendfenntartók tüntetésén. nem csodálom, hogy pintér padre a szart is ki akarja préselni belőle...

ez személyes aljas bosszú.
@Boli: este is dolgozzanak??? nappal ledobnak ilyen sorozatvetőként x számú kommentet felváltva - betűre vagy sorra fizetnek-e a ledvayban? - oszt jó napot!

majd "megint jőnek, kopogtatnak" - ahogy a koszorús költő megírta a családi körben. ők egy boldog HÍVŐŐŐ polgári keresztény család. atyuska figyeli minden léptüket.
@a szív fészkei: no igen, a nő nagy jobbik-fan volt. jobbik.hu/rovatok/ep-lista/4_szima_judit aztán: hvg.hu/itthon/20101208_jobbik_alezredes_rendfokozat_elvesztese_s majd: www.origo.hu/itthon/20110909-szima-judit-szerint-a-jobbik-a-tmrsz-szetrombolasaval-fenyegetozik.html

szóval vannak flikk-flakkjai, ment volna ő is brüsszelbe...

de akkor a tüntetésen a dumájától, a hangulattól pintér láthatólag iszonyatosan be volt szarva; percek alatt teli lett a parlament előtti rész - ahová már bementek a tűzoltók füstölni - rendőrbuszokkal, nagyon sokkal. sokban páncélozott készenlétisekkel.

pintér nagyon sok kigyúrt testőr között merészkedett elő a tünti vége felé, szima beszéde után. hadovált hülyeséget, persze fújolták, majd a nő ismét beszélt utána: magyarán lehazugozta a padrét... onnantól kezdve ismert, mi történik vele.
@a szív fészkei:

Szima szakszervezeti vezetőnek annyira karizmatikus, mint amennyire embernek ambiciózus.

Ha az ambícióját és karizmáját kizárólag a szakszervezete szolgálatában használta volna, szerintem nem volna kérdőjel a szimpátia mögött.

De ez nem így történt.
@Fabius: rossz lóra tett, szerintem tisztán morvay-effektus: kimenni bx-be ezekkel látszott az legesélyesebbnek. jó pénz az: írta, 3 gyereket nevel egyedül.

de az nekem nem meglepő, hogy pintér miért vegzáltatja.
@a szív fészkei: A magyar elit tényleg hihetetlenül sötét és morálnélküli,ez nem is csoda hiszen nincs ellenőrzés semmi felett,olyan szintet ér el ma világszerte a tömegmanipulálás(parasztvakítás) ami nem teszi lehetővé a hatalom tényleges ellenőrzését,és ha ki is derül valami akkor titkosítás van
@Fabius:

Tisztelt Fabius!

A linkben leírtakkal tökéletesen egyetértek.
"De egy idézés, még ha az időpont miatt balfasz is, még nem ilyen." - ezzel azonban nem.
Előttem a kép: megérkezik Szima, az előadó ránéz az órájára, majd az idézésen szereplő paragrafusok alapján kezébe nyomja a büntető cédulát. Persze lehet fellebbezni, utánajárni, és így tovább. Na, ezt híjják vegzálásnak.
Ha meg így hívják, akkor már nem korrekt az eljárás. Ha megengeded idézlek:
"Hiszek én a véletlenekben, de nem ennyire."

Tisztelettel:
anonymand
@Táskás Tóni:
Ezért van, hogy:
- MOL-nál nem tankolok
- CBA-ban nem vásárolok
- OTP-vel nem bankolok
@sárkányfő:

"egy év alatt 6 százalékkal esett vissza Magyarországon az új ipari megrendelés mértéke, ami egész Európában a legrosszabb."

Ebből az ipari termelés 7%-os bővülése lett, mire a köztévébe ért a hír. Isten bizony.
@Husz_János_Puszita: ez jó : )))))
mondjuk már megint szerények voltak, mondhattak volna 10-et is...
@Husz_János_Puszita:

Tisztelt Husz_János_Puszita!

Lehet, hogy elkerülte a figyelmedet, de bázisnak nem az utolsó békeévet vették?

Tisztelettel:
anonymand

Ps.: a történelemkönyvek szerint: 1938....
süti beállítások módosítása