Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: @Neytiri1: és mindekkor mire van pénz 24.hu/fn/gazdasag/2024/05/02/eximbank-hitel-hernadi-zsolt-sp... (2024.05.02. 18:03) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.09.24. 04:02 Fabius

Még adót, még!

Címkék: gazdaság fidesz járai zsigmond költségvetési tanács

Tovább folytatódik a kormány gazdaságpolitikai gegparádéja. A Nemzeti Mazochizmus Rendszere hű kárdereinek köszönhetően épül tovább, pedig ami ebből következik annál csak egy kínosabb dolgot ismerek: azt, mikor Clinton bevallotta a népnek, hogy bőrtrombitán fújatta Maúnika Lújinszkit.

A Költségvetési Tanács elfogadta a 2012-es költségvetés tervezetét, így a hír. Eddig semmi érdekes nincs ebben, hiszen a régi tanács menesztett tagjainak helyére éppen ezért került a két jómunkásember, Járai és Domonkos. A fura az, hogy ők ezt a valamit megalapozottnak is találták, és így szavazták le 2:1 arányban a harmadik tagot, Simor Andrást. Megalapozottnak találták annak ellenére, hogy Simor 7 pontban foglalta össze miért nem fog teljesülni a jövőre tervezett költségvetési hiánycél, többek között.

Megalapozottnak találták, bár Járai maga jelentette ki a saját szájával, hogy szükségesek lesznek újabb adóemelések (magyarul bevételi hiány van) és a nemlétező struktúrális reformokat is fel kéne gyorsítani. (csökkenteni a kiadást) Ezek után innen nézve, ahol most ülök egyetlen dolog látszik megalapozottnak: megint lyukas ez a költségvetés is, mint a sokat foltozott, és újra meg újra meglepetést okozó idei. Ezeknek lassan nem gazdasági minisztérium kell, hanem egy foltozóvarga ktsz, ami három műszakban képes robotolni varrótűvel a kezében, mert a költségvetés jutazsákja gyorsabban foszlik, mint hajléktalan seggén a harmincéves trapper farmer.

Egyébként is a hideg futkos az ember hátán, ha Járai talál megalapozottnak valamit. Ő, aki jegybank elnökként magasan tartotta az alapkamatot, ezzel lehetetlenítve el a forinthitelt a devizával szemben. Cserébe megalapozottnak tartotta Orbán háláját, amit a szerencsére végül meg nem valósult lex Járaival igyekezett leróni neki. Én csak arra lennék kíváncsi, hogy vajon a jó Zsiga és fegyverhordozója, Domonkos mit számolt ki valójában a költségvetésből? Mert a régi apparátus szétzavarták azzal, hogy majd az MNB csapat kiszámol innentől mindent, amit azok meg is tettek: ebből lett Simor 7 pontos kifogása. Ám, ha így van, akkor a másik két tanácstag vajon mit csinált? hasrapacsit játszottak egymással? Erre utal Járai kiszólása, hogyaszongya: "Megmondom őszintén, nem számoltuk meg a kulcsok számát a Költségvetési Tanácsban". Ha az 1+1 sem jött össze, akkor vajon az ettől némileg bonyolultabb képletekkel hogy boldogultak?

Izgalmas ősz jön, mondta Kedves Vezető az ő népének, és igazat kell adnunk neki.
Ha a borzalmasan megalapozott költségvetés miatt újabb adókivetéssel össznépi fellációba fordítja az országot, akkor bizony nekik is összejöhet az orális aktus, amit már nem nagyon lehet megúszni egy tévében elmondott szopásbeszéddel, amúgy Clinton módra.

213 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr163252352

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Orbán az igazságtalanság bajnoka lett 2011.09.24. 19:40:31

A cím bizonyítására álljon itt néhány idézet:1. Arra a kérdésre, hogy egykulcsos adórendszerben gondolkodnak-e, Orbán Viktor közölte: ha az adórendszer nem veszi figyelembe, hogy a megkeresett összegből hányan élnek, hány embert tartanak el, akkor az s...

Trackback: Társadalmi Katasztrófa 2011.09.24. 14:22:00

Ezt a remek cikket még régebben találtam a Napi oldalán, de az aktualitása megkérdőjelezhetetlen. A cikk névtelen szerzője remekül betalált, az egyetlen problémám az írással, hogy korábban is megjelenhetett volna. (Nem mintha sokat változtatott volna...

Trackback: Veszélyesnek tartják a költségvetést, de jóváhagyták 2011.09.24. 10:52:16

A Költségvetési Tanács átengedte a jövő évi büdzsé tervét, bár nagyon kockázatosnak tartja. Járai Zsigmond, a háromtagú testület elnöke is elismerte, hogy szükség lehet további adóemelésekre, a strukturális reformokat pedig fel kellene gyorsítani. A kö...

Trackback: Veszélyesnek tartják a költségvetést, de jóváhagyták 2011.09.24. 10:52:16

A Költségvetési Tanács átengedte a jövő évi büdzsé tervét, bár nagyon kockázatosnak tartja. Járai Zsigmond, a háromtagú testület elnöke is elismerte, hogy szükség lehet további adóemelésekre, a strukturális reformokat pedig fel kellene gyorsítani. A kö...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tisztelt Fabius!

Megértem, hogy rinyálsz. Valóban nem sikerült igazán jól beterjeszteni ezt a költségvetést, már a kormány elé sem. De nem a költségvetéssel volt a baj, a kommunikációval.
A zemberek még nem szoktak hozzá az unortodox módszerekhez.
Éppen ezért a kormány változtatni fog eddigi gyakorlatán, mert a zország és a zemberek érdeke ezt kívánja.
A dolog lényege: nem egyféle módon lesz beterjesztve a költségvetés.
Páros években a számok nélküli költségvetést hetente lehet számszerű adatokkal kitölteni (mint a góltotót, hogy értsed miről van szó). Előnye, hogy ez a módszer rendkívüli rugalmasságot biztosít.
Páratlan években a planétás módszert alkalmazzák majd. A költségvetésből 52 változat készül és hetente húz belőle a planétás állat. Mint láthatod, ez is a gyorsuló világhoz való alkalmazkodás legnyilvánvalóbb jele.
Légy tehát türelemmel és belátással!

Tisztelettel:
anonymand
Tisztelt Fabius!

Kiegészíteném előbbi hozzászólásomat.
Nem tudhatom ugyanis, hogy vagy-é olyan művelt, hogy tudod, mi is az a planétás állat.
Régmúlt időkben papagájt (többnyire Gyurika névvel) alkalmaztak a nyerő lapok kihúzására.

Tisztelettel:
anonymand
Tisztelt anonymand!

Nehezemre esik kijavítani téged, hisz eddig mindig meghajoltam a nagy tudásod előtt, de most kénytelen vagyok némi kiigazítással élni a bejegyzéseddel kapcsolatban. Az igaz, hogy Gyuri készíti a költségvetést, de a papagájt, a modern-kori költségvetés kisorsolására Petinek hívják. A többi stimmel.

Tisztelettel:
Okostojás
@anonymand:
Tisztelt anonymand!

Sajnos ki kell, hogy javítsalak én is. Ezt a költségvetést a jelek szerint személyesen maga az idomár, a planétás állatok és egy egész planétás állatkert háttérben manipuláló sunyi kis majma készíti, a góltotós módszerrel, ad-hoc alapon, valószínűleg valamilyen "kommunista szakértő sámán" felügyelete alatt - mint hallottunk már erről, állítólag akad arrafelé néhány ilyen is...
A kihúzás is teljesen unortodox módszerrel történik. Csütörtökön izgulhat a planétás állatok bármelyike a cirkuszban, mert másnap fogja csak megtudni a híradóból, hogy tulajdonképp ő tett hozzá képviselői indítvány formájában még 100-200 milliárdocskát! Ezek után az övé lesz a kijelölt dicsőség és a szopatás bejelentésének kétes dicsősége!
@_Okostojás_:
Sajnos veled sem értek egyet! Szerintem a fent említett papagájok (és planétás állatok serege) csak azért vannak, hogy a nagyon-nagyot álmodó, de kis sunyi főállatidomár majmocskát eltakarják, aki ott sunnyog a háttérben és dróton rángatja ezeket a szerencsétlen, kitömött perc"állatokat".
@_Okostojás_:

Tisztel Okostojás!

Belátom, hogy igazad van.
Életemben másodszor tévedtem.

Tisztelettel:
anonymand
Majd mindjárt jön a 6 tonnás műhold,és ellátja a bajukat!
@lariflari:
Én is hasonlókra gondolta, amikor abban reménykedtem, hogy egy szép parlamenti ülésnapon zuhan le pont ez a műhold... :)
A NASA is marha pontosan bemérte...

www.nasa.gov/mission_pages/uars/index.html

"as well as vast areas of the Pacific, Atlantic and Indian oceans." De még mindig nem eléggé! Nálunk, itt, a forradalomban, ilyen slendriánság elképzelhetetlen lenne!!!
@Boli: Fenébe.
Akkormár csak a 2012-ben bízhatunk.
@Boli: A hírekből az jön le,hogy gőzük sincs hol és mikor fog leesni.Akár a kormány újabb és mégújabb intézkedései,gőzük sincs a hatásokról.Tulajdonképpen kísérletezgetnek.Vagy bejön belőle a költségvetésbe vagy nem.
@lariflari: Na, na! Hogyan is lehet ezeket összehasonlítani!?? Ez a szar meg tényleg a légkörben izzik még valahol! A másik szar viszont tényleg itt van, a nyakunkban... :(
@Boli: Minek idegeskedni?Eszel,iszol,befűtöd a kecót,azt ha marad,akkor adózól ha van kedved,ha meg nem marad,akkor majd csinálnak új költségvetés maguknak.DD
Egy ponton túl már minden adót csak magukfajtának hoznak meg úgy is.
@lariflari: Sajnos nem ilyen egyszerű, a céget is vinnem kell... Bérek, költségek, hülye politikusok...
@Boli: Gondolod nekem nem?Üzletet kell vinnem,ki kell termelnem a 70%-os visszesett fogyasztásból a lehetetlent.Majd megoldom a 6 órás nyitvatartással a minimálbéremelést,azt jóvan.DDD Végül is nem kötelező nekem 8 órában nyitva lennem,nemigaz?)
Védelmet a népnek adók helyett...
@namkuzu: De jót nevettem ezen.Pont azoktól vársz védelmet,akik ellen meg kéne védeni a népet?)
@lariflari: A NASA is kezd elfideszesedni! (Szájtátóék elfoglalták az űrközpontot?)

Állítólag már leesett. Vagy mégsem... De az is lehet, hogy igen..

hvg.hu/Tudomany/20110924_muhold_becsapodas_reggel
@Boli: Van még pár darabja odefenn,úgyhogy egész délelőtt várhatjuk a műholdesőt.
@lariflari: Majd jól megvédenek Téged is! Tényleg, amit mostanában olyan jól megvédtek dicsőséges narancskomcsi ettársaink, az kb. olyan sorsra jutott, mintha kilőtték volna (no nem földkörüli pályára) a zűrbe!
Petyus régi, szar szövege, hogy: "Ne a zemberekkel..." Ne hát, szerintem is a hülye politikusokkal. Lézer pajtijuk szerint pont megfelelne nekik... mondjuk havi 750.000 Ft, no meg egy szolgálati lakás, meg egy benzinkártya, meg egy Móunika L.
Szerintem pedig a 92.000 pont sok lenne ezeknek! Móunika meg az állatkertből, a krokodil.
@lariflari: MÉG VAN REMÉNY? :) Petyának és a többieknek most kéne sétálni egy kicsit... Ránk férne!
"Megmondom őszintén, nem számoltuk meg a kulcsok számát a Költségvetési Tanácsban"
Na de aki eddig nem tud számolni az hogy lehetett eddig bankvezér?
Zsiga, Zsiga. Már a Magyar Hitel Bankban is egy kokler voltál, ez azóta sem változott. De akkor legalább jó emberekkel vetted körül magad, mára ez is elkopott, csak a szar maradt rajtad.
Úgy tűnik kissé lemaradtam,a sacc/kb-tuggyatököm is matematikai művelet manapság?
@Rob67: Én is mindig kettes voltam matekból,azt még is üzletet vezetek.Na.Hát így.DD
igaza van Varánusznak, le a kormánnyal, mert mindenért ők a hibásak.

mindössze annyi az elégedetlenek feladata, h az LMP-re szavazzanak

- és ugye egy LMP-kormány nyilván nem fog adókat növelni

- egy LMP-kormány lazán ki fogja csengetni azt az évi több százmilliárdot, amely a Ratkó-generáció mostani nyugdíjba vonulásából fakad

- természetesen a világgazdasági válságtól is függetleníteni lehet az országot, erre garancia az LMP híres zöld fordulata

- és nem ám csúnya közmunkákat kell végezni százezrekkel, hiszen ott a lehetőség, h zöld beruházásokon dolgozzanak a közismerten jól képzett borsodiak... pl. milyen jó falusi turizmust lehetne szervezni Olaszliszkán, nem?

Nna, szóval csak annyi a feladat, h leszavazzátok a kormányt, és eljő a Káanán... de legalábbis higyjétek ezt, boldogok a lelki szegények.
@kormányzó: Forradalomban a matek is új! Hogy úgy mondjam, unortodox... Kekec vagy! :))
Én mondtam,hogy gyurcsány kéne pénzügyminiszternek,mert aki annyit össze tudott harácsolni mint ő,az előtt fejet kell hajtani,továbbá semmiképp sem lehet hülyének nevezni.)
Dolgozhatna kicsit az ország vjavára is a továbbiakban,valamiféle kényszermunkával,a börtön helyett.Azt ha betömi a lyukakat,akkor lerótta a büntetését és szabadon élvezheti a milliárdjait.
@Diocles: Na megjött az első idióta, aki megértéssel fogadja ezt a kapkodást. :-((
Nem érted te narancsléfejű, hogy egy közepes képességű maki majom jobb költségvetést csinál?
Az Ember Aki Sohasem Hazudott nem azt mondta hogy felkészült a kormányzásra? Nem úgy tűnik!
@Diocles: Szerintem nézz tükörbe, azután gondolkozz el mennyi marhaságot hordtál össze. Ha neked ez volt ebből a megvilágosodás, hát akkor nem irigyellek, nem lehet könnyű az életed! De LMP-ézni és hülyeséget írogatni egyszerűbb neked is, mint egy kicsit számolni. Ügyes gyerek vagy te!
Ne add fel, mert ha még egy kicsit leépíted magad, akkor kormányszóvivő is lehetsz! :)
@Diocles: "- és ugye egy LMP-kormány nyilván nem fog adókat növelni" - az LMP-t ugyan nem tartom sokra, de biztos nem annyira hülyék hogy válsághelyzetben 500 milliárdos lyukat ütő adócsökkentést hajtsanak végre és százmilliárdokért MOL-t vegyenek, ráadásul százmilliárddal drágábban mint lehetett volna.
@lariflari: Amennyi hasonló "tehetséges" politikusunk van, szerintem kormány sem kéne, ezek kényszermunkában vinnék az országot. Ha önként, felügyelet nélkül így sikerült nekik, egy kis rendőri felügyelettel, ösztökével egész jók lennének! Ha lankad, akkor meg lehet menni a kőbányába!
@Boli: Bár mennyire is hülye, azért a kormányszóvivői szinthez génsebészeti eljárás kell az elhülyítéshez és minimum a gerinc teljes eltávolítása. Ez utóbbit azért feltételezzük róla, hogy megvan.
@lariflari: Ja és a lényeg a motiválás! Ha jók lesznek, nem kapnak minimálbért, 120.000 Forintot is megkereshetnek! Egyébként csak a 48.000 Forintot adnám, én ezeket a politikusokat csak közmunkásnak alkalmaznám! :)
@igazi Lencsés István: Már itt alapvető a tévedés! Szerintem ilyen gerinctelen csúszómászónak születni kell! Petyus ebben is tehetséges! Ő porcok nélkül él...
@lariflari: Na, most már azt hiszem, tényleg lepotty volt, már a közvetítés sem megy, vagy eltalálta azokat, vagy a fidesz vezérkar újabb bemondása miatt szakadt rájuk a mennyezet!
Nem kell betojni, a lényeg ez:

www.origo.hu/itthon/20110922-elet-az-egyhazaknak-atadott-iskolakban-egyhazi-iskolak.html

most már mindenki boldog lesz Magyarországon! Épül az ország, dagadhatnak a keblek! Áldás, békesség! :D Ez már tényleg nem a cocializmus...ez már valami más, a Nagy Magyar Csoda!
@hattyú: A nagy csoda az, hogy miért kap egy egyházi iskola ugyan azokra a feladatokra nagyobb állami pénzeket, mint egy állami iskola! Ha csak nem arra megy ki a dolog, hogy ... Ja, ez is a kommunisták miatt van! De tényleg! :)
Orwell Állatfarm
ajánlom figyelmetekbe Ismét el lehet mélyedni a szomorú valoságban
@namkuzu: "Védelmet a népnek adók helyett... "

A nép bekaphatja. Kétharmaddal szavazták meg, hogy ez legyen, hát akkor élvezze ki teljesen a négy évet. No free lunch!
Azt nem értem, hogyan lehet egyáltalán költségvetésről beszélni, amikor a bevételi oldalt megalapozó adótörvények tárgyában még javában folyik a hasraütögetés.
kicsit aggódom mert szerintem idén az augurokat nem kérdezték meg a költségvetésről..birkát sem áldoztak??pedig lehet előbbre tartanánk.
@Diocles:

Ajjaj, ennyire szar a helyzet, hogy már az elmúltnyócévezés nem is elég, hanem egy marginális párttal kell riogatni az embereket?

Dicoles, Diocles, ez aztán egy megalapozott érvelés volt. De nem baj, hogy csak erre telik, mert te csak egy utolsó nímand vagy, aki nincs hatással az életünkre. A baj az, hogy a kormány ugyanezt csinálja, az pedig - bármennyire is nem szeretnénk tőle függeni - a pénztárcánkba vág. :(
@kormányzó: "Úgy tűnik kissé lemaradtam,a sacc/kb-tuggyatököm is matematikai művelet manapság?"

Igen, számos intézmény használja ezt a tudományos tételt, mindennapi munkája során. Meteorológia, Náza, Fidesz....
@Boli: ezek a "perc-állatok" remekül dolgoznak azon, hogy ne "ki, de seperc-állatok" legyenek, s amíg "élnek" az a perc qva hosszú legyen.
Tartok tőle,hogy nagy késésben vagyunk ezt megfékezni, megakadályozni már sok-sok területen nem is tudjuk.
Felkészült "kormányzás"-ból? Még egy babakocsit sem tudna elvezetni. A kormányzás "kerekét" is focilabdának nézi! Akkorákat rúg bele, hogy már a határokon is átzúg, csak nem arra megy, amerre küldeni akarta!
Emberek,leesett már az a műhold,vagy meddig üljek a pincében?
@Diocles:
Te is ezt hitted amikor ezekre szavaztál, aztán most csak tátott szájjal nézel magad elé, nem? :)
@sulcus:

Gyere fel nyugodtan. Mi már szart érünk, ránk még egy műhold sem esik!
@Kis ember: Pedig igény az lenne rá! :)) Na jó, azért egy behatárolt helyre...
Hogy ti semmit nem értetek. Hát senki nem látta a 2012-öt? Ezért felesleges ennél összeszedettebb költségvetés és gazdaságpolitika. Arra az egy évre már minek?
Ma is találtam hibát: hogy tegnap miért lustálkodott. :-) (túlságosan el vagyunk kényeztetve)
Tévedés ne essék, nem bántani akarom az írásokat, hanem javítani. Ha valamivel kapcsolatban felhorgad bennem a vágy a csiszolgatásra, az bizony kitüntetés. Ócskaságoknál ez nem fordul elő.
(mert szarból nem lehet várat építeni)
A hibákkal pedig úgy vagyok, hogy tök fölösleges beletenni, mert csak támadási felületet ad. Aki jobbos alapállással olvas, az az első hibáig jut, ott megnyugodva rakja le: "Na, az is egy barom!"
És megvan a felmentés a dolog átgondolása alól.
Más:
Igen örömömre szolgál, hogy az orbánizmus elleni harcban egyre hangsúlyosabb szerepet kap a humor. Egy hülye ovistának magyarázhatsz napestig. De ha kiröhögik, annak még lehet hatása.
@sulcus:
index.hu/tudomany/urkutatas/2011/09/23/ejjel_mar_lathato_volt_az_egen_a_lezuhano_uars_muhold/

Állítólag... De lehet, hogy ez csak az inváziós erők második földre szálló hulláma. Az első "magyar politikai elitnek" álcázza magát, valószínűleg ezért nem érti, mi is zajlik a világban.
Tegnap asszony beszélt egy USÁban élő milliárdos barátjával.
Azt mondta el se tudjuk képzelni, milyen szar magyarország megitélése, mióta ez a bohócforradalom van. Kelleni fog 5-10 év, mire a bizalom visszatér (a törpe után).

Szép új jövő...
@helipokter: "Aki jobbos alapállással olvas, az az első hibáig jut"
Nem.
Csak az első libáig és ott vagy heveny LMP-zésébe, vagy Bajnai-zásba kezd. De a humornál kevesebb gyilkos dolog létezik... :))
Amikor a Brezsnyeves viccek javát már átköltik I. Viktorra, akkor szar ügy!
A diákoknak szerződést kell majd írni az állammal, hogy visszafizetik az oktatásuk költségeit, ha nem termelnek hasznot az államnak.

Javaslatom: a választások előtt írjon szerződést a nép a megválasztandó kormánnyal, hogy a kormánytagoknak a vagyonukból kell felelni, ha nem azt csinálják, amit igértek, ami miatt megválasztották őket, vagy ha kárt okoznak az államnak.
Gyerekek! Nem tudjátok hol lehet jegyet venni a nagy eseményre, amikor ezeket pofán vágják? Ha nincs hely a lelátón, nekem jó az aréna is. Meg az is érdekelne, hogy ingyenes lesz-e a belépő vagy 27% áfás, illetve aki a szijjártó seggébe feldug egy műhold darabkát, kap-e ingyen túró rudit a tévészékházban?
@Boli:

Furcsa, pont tegnap jutott az eszembe a vicc: Mi a baj a magyar politikával?
Hogy a vezetőink egyik fele semmire se képes, a másik fel viszont mindenre!

Az a baj, hogy ezt az ötvenes években mesélték (suttogták)...
NYUGI, MÉG NEM KÚRTAK EL MINDENT. DE MÉG VAN IDŐ.
@Kőmíves Kelemen: Szólhatnál neki, hogy most kell ide a nagy amerikai kalandvágy, lehet jönni meghódítani a VADKELETET! Ez a kihívás, nem a rohadék, kapitalista milliárdjain üldögélni! :))
Itt forradalom, vagy a f@x zajlik!
Élőben, ennyi hülye komancsot ritkán lehet látni. Amerikai rezervátumok... Ugyan, menj má!
@NYJetsTD:

"szijjártó seggébe feldug egy műhold darabkát"

Az a szája! Ne etesd a trollt!
kit erdekel a koltsegvetes. a hittan nem lesz kotelezo. igy a katolikus egyhaz nem tudja garantalni, hogy minden lurko fel lesz vilagositva a szerelemrol 8 eves kora elott. az a par milla amit kaptak, csak tuzoltasra elegendo. Magyarorszagnak katolikus kormanyt!
@Diocles: Az a baj, hogy a mostani kormány is azzal marketingelte magát, ha rászavazunk, eljő a kánaán.
Na, gyerekek, akkor most januárban melyik tévét foglaljuk el?
Javaslom Deco-t, bár irónikus volna ha a Pax-ra esne a választás.
@Kis ember: Az semmi, de ezek még ahhoz is hülyék, hogy a múltból tanuljanak. Biztosan keveset jártak iskolába..., vagy túl sokat. Ezért úgy gondolják, majd mások már ne akarjanak annyit iskolába járni, jók lesznek majd a gyártósor mellett, ahol is épül majd a szo... valami, amit még nem egészen határozott meg Pártunk és Ormányunk! De holnapra meglesz! Vagy szerdára! De csütörtökön szinte már majdnem biztos...
@pirosfeherzoldezamagyarfold: elsőre kaotikusnak olvastam, úgyis igaz...
@Ombudsmanyus:

Majd a hasat hozzáigazítják a számokhoz, oszt ütögetik,, és jónapot.
@pirosfeherzoldezamagyarfold: Magyarországon már elég régóta kaotikus kormány van! :) Tulajdonképp mindig is az volt... Éljen a Párt, éljen az Ormány!
@Karachar Nevian: Muzsika TV? Vagy valami hasonló a neve...
Viszont ha én választhatok, akkor lerohanjuk a Playboy Channelt! :)
Na, ki jön velem??? :))
Mint nyilván tudjátok, kezdőbetűik alapján PIIGS néven emlegetik azt az 5 EU országot, amelyikkel baj van. A görögök már zuhannak, a portugálok és írek a szakadék szlén táncolnak, a spanyolok és olaszok szerencsére még kijöhetnek a szarból.

Na most lássuk az spanyolok és olaszok országkockázatát:
Spanyolo., CDS: 415
Olaszo., CDS: 518

És lássunk hová sikerült leküzdenünk magunkat nekünk, magyaroknak :)

Magyarország, CDS: 526

Szóval lehagytuk a PIIGS országok két tagját is országkockázatban... gratulálok!

Egyébként két hét alatt nőtt bő 100-zal a CDS-ünk, még csak 415 volt mielőtt bejelentették a végtörlesztést, azóta emelkedik... Amúgy tavaly áprilisban még csak 180 volt, azóta háromszorosára nőtt.

www.bloomberg.com/apps/quote?ticker=CHUN1U5:IND
Szerintem a költségvetést Selmeczi Gabriella készitette, amíg Matolcsy az orvosánál volt.
@sárkányfő: Akkor már mi is igazi DISZNÓK vagyunk! Hurrá! Senki ne merje mondani, hogy az Ormány nem ért el komoly eredményt! :)
@sárkányfő: szijjártó majd közli, több, tehát jobb...
OFF: csesszemeg. nekem most esett le ,miért kapunk mi 30 db helikopátert az Amcsiktól, ez az ÁRA hogy nemel szavazzunk a Palesztinok tagfelvételére.
@AutosVilli: akkor én a pirézek ellen szavazok, jöhet egy Hummer...
erre a nagy "szakértelemre" verték a nyálukat 8 évig?
Magyarország egy párt birtoka lett
@sárkányfő: Egyébként pedig mit képzelsz te, hogy a forradalom óriási eredményeit és DICSŐ PÁRTUNK FORRADALMI HARCÁT ilyen dumával próbálod aláásni?! Forradalmunk kreténségébe (szerintük) szerintük belefér!
Különben is, anyócév, megagyurcsányis duma már droidéknál is ciki, kíváncsi leszek, vbalamelyik 1 bites, elemes faék mivel fog erre neked reagálni! Mert ez csak olyan kommunista ármányú szakértős duma lehet!
Hajrá droidok, értelmes elemzést kérünk erre!!
az országkockázat növekedése drágább finanszírozást jelent. na így csökkenti a Párt az államadósságot.
@NYJetsTD: A magyar politikai elit józan ész elleni szavazása az mit ér?
A tegnapi napon, egyik legfanatikusabb fideszes barátom ,meghajolt előttem és azt mondta "nem tudom erkölcsileg felvállalni azt amit a pártom az országgal művel,ezek már nem polgári értékek,ez az emberek kirablása."
Hm...ha a Járai azt mondja, lesz is újabb adó. Vajon mi lehet még?
Bankok?
@AutosVilli: Én azt látom hogy már Fidesz által kinevezett magas köztisztviselők is ezt mondják.

Különben még mindig nem látom a hithű fideszeseket, amint hevesen védenék Szeretett Vezérük és Pártjuk szakmai hozzáértését. Mi lesz ha a hívők is rájönnek hogy istenük maga a Sátán? Marad kő kövön Budapesten?
@Boli: eddig két harmadot. Mostanában szerencsére egyre kevesebbet. Majd úgy járnak, mint az egyszeri etióp iskolások, egész éjjel hánytak, volt is reggelre egy fél szem rizs a vödörben...
@Diocles:

Volt egy párt, amelyik 4 éven keresztül kampányolt azzal, hogy vizet fakasztanak a sziklából és az egész ország egy jó nagy terülj-terülj-asztalkám lesz, ha őket megválasztjuk. Sokan azt gondolták erre, hogy ez így nem fog menni -- Te nem tartoztál ezek közé. Most számon kérni RAJTUNK, hogy mi miért gondoltuk, hogy mindez kivitelezhető, több, mint pofátlan, több, mint cinikus. Ez egész egyszerűen nem más, mint a kognitív disszonancia, ami általában a tükrök lassú eltünését szokta eredményezni. Nálatok laknak-e még tükrök?
Napsugaras, csillogó, villogó igazán szép őszi napunk van.
Hiába is kifogásoljátok a 2012-es költségvetést, Járainak igaza van.Ez egy nagyon jó költségvetés. Ráfér egy oldalra. Még annyi sem kell neki.
Mert mindenki tudja, legalább is sokan, hogy az úgy megy, hogy Nyitó+bevétel-kiadás =záró.Na már most ezt így nagyon pontosan le lehet írni. A számokra meg nincs is szükség. Mert úgy sem lesznek igazak. Elég, ha csak Orbán megálmodja, aztán majd beírják utólag. Az a lényeg, hogy hatáidőre készen legyen.
A bevételeket meg annyiféleképen lehet növelni. Adóemelés kell? Majd lesz. Kutyaadó, tyúkadó, stb. Még bizottság is lehet, akik végig mennek az országon és ahol vakondtúrást találnak, ott beszedhetik a vakondadót.Lehetne hazaszereteti adót is kivetni minden magyar állapolgárra határon belűl és határon kívűl. A lehetőségek végtelenek.
Csak nekem ez a 750 ezer forintos képviselői fizetés cseszi a csőrömet. Mert ehhez még hozzájön a polgármesteri fizetés is és egyéb vele járó javadalmazás. Na ugye. Rögtön egészen szép kis összeg jön össze a minimálbérrel szemben.
@Boli: restellem magam :) sötétben bujkáló ellenforradalmár vagyok :)

@Kabbe: nem csak a finanszírozás drágul... pl. gyengül a tőzsde, és így a tőzsdén lévőcégek értéke, ereje, mozgástere is... meg egyszerűen elmaradnak beruházások...

Itt egy friss példa:
"Ahhoz képest, hogy az Orbán-kormány gazdaságpolitikai koncepciójának központjában Magyarország termelési központtá válása az egyik kulcselem, az elmúlt egy évben hazánkban esett vissza a legnagyobb mértékben az ipari megrendelések volumene Európában."

"egy év alatt 6 százalékkal esett vissza Magyarországon az új ipari megrendelés mértéke, ami egész Európában a legrosszabb."

Még a görögöknek is nőtt ez a szám 2,7%-kal, ekkora esés meg sehol máshol nem volt :D

www.mfor.hu/cikkek/A_magyar_csoda___nalunk_esett_vissza_legjobban_az_ipari_megrendelesek_uteme.html
@pumukli 12: A számok csak összezavarnának mindent! Ne kicsinyeskedj! Ezt így nem lehet!
FOR-RA-DA-LOM! Ez a lényeg!
@sárkányfő: :) Ne gyere ezekkel az örökös visszaesésekkel!
Olyan szép számokkal gyere megint, mint az előbb, hogy mi nőtt!! Nem kell a destruktív szakértői duma... :))
Kb. itt tart igen okos Pártunk és Ormányunk.
@NYJetsTD: Hamarosan, amikor embereknek annyi kaja jut csak, meg 50-80e forintok, csúnya sorsuk lesz a politikusoknak. :(
Az tényleg lehet majd forradalom - oszlopokkal, villanypóznákkal, kötéllel. A 750.000 akkor kevés lesz...
@Boli: Majd elmenekülnek Tuvalura. Ott már úgyis erős a diplomáciai kapcsolatunk... : )
Mossuk azt a pénzt, mossuk...

hvg.hu/itthon/20110924_harmincmillio_fidesz_frakcio_honlap

A hülyének is megéri! Szívesen megcsinálom ennyiért én is! Komolyan!
@AutosVilli: "meghajolt előttem és azt mondta "nem tudom erkölcsileg felvállalni azt amit a pártom az országgal művel""

Eső után köpönyeg ugye. De ha választás lesz, majd megint rászavaz. Sajnos Fideszesnek lenni inkább hitvallás, nincs benne semmilyen racionalitás. Számos Fideszes ismerősöm van aki mindig fideszre szavazott, és 2072-ben is arra fog, -mert csak- függetlenül bármitől.
Milyen sokáig alszanak ma a narancshívek...
@sárkányfő: akkor ez már nem is piiiigs hanem coca a Dezső lesz ez még 639 is év vége előtt
@sárkányfő: "Amúgy tavaly áprilisban még csak 180 volt, azóta háromszorosára nőtt."

Csodálkozom hogy magyarországot nem sorolják ebbe a pigs-be. Mi már 1000 éve folyamatos zuhanásban vagyunk, igazából nem tudom mitől jobb a helyzetünk olaszországnál, mikor az országot gyakorlatilag húsz éve hitellel hajtják.
@Boli: érdekes, a saját gazdasági ügyeiket zseniálisan intézik, az országos az sehogy sem megy...
Lehet, hogy ősszel minden magyar állampolgár kap egy saját weblapot, persze az adófizetők azaz a saját pénzükből, szerkeszti kubatov, lektorálja schmitt, szakérti matolcsy, emútnyocévezi szijjártó, kiszínezi simlicska, tőzsdei hírekkel kiegészíti kósa...
@Boli:
öööö, sok-sok embernek már régóta csak ennyi forint jut
Még, adót, még! Még kér a nép!
magyar-irodalom.elte.hu/sulinet/igyjo/setup/portrek/petofi/anepnev.htm

Nemcsak oskolá, soknak!
"S miért vagytok ti kiváltságosok?
Miért a jog csupán tinálatok?"

Érdekes felvetések, nem?
@Diocles: adósságátütemezéssel 500-1000 milliárdot a rendszerben tartani, kkv, k+f fejlesztésre azonnal.

lakáscélú devizahitel-beváltás rögzített árfolyamon, a (pofátlan extraprofit minimális csökkentését), izé, a veszteséget bankadóból levonni, ha eléri a határt onnantól az adóalapot csökkentve (így az állam elesik némi bevételtől, de cserébe megment néhány tízezer háztartást, és egyben elkezdi felpörgetni a hazai fogyasztást is).

Chipsadó eltörlése és ha kell, a teljes magyar pornós csapat bevetése, hogy a beruházók mégse Lengyelországba telepítsék az új üzemet.

Államadósság újratárgyalása. Lefelé az antalli útról végre!

Megélhetési gyerekgyártás leállítása.

Polgároknak fegyvertartási engedély az ingatlanuk védelmére, plusz az ingatlan- és önvédelem szabályainak liberalizálása amerikai szintre (mondjuk Texas alapján).

Azonnali minimálnyugdíjra visszavenni a kádár-rendszer korifeusainak nyugdíját.

Azonnali, életfogytig tartó eltiltás a közügyektől minden kádárrendszer-beli tisztviselőtől (akkori osztályvezetői szinttől felfelé).

A hazai forrású erőművek (biogáz, geothermális) erőteljes támogatása, 2050-ig felfuttatása, hogy kiváltsa az importgáz legalább 50%-át.

Innovációs alap létrehozása, amely minden exportálható találmányt segít bevezetni a piacra (gyártástól a szabadalmi védelmen át a forgalmazásig).

Háromkulcsos adórendszer azonnali bevezetése (0%: minimálbér, de kőkemény adóhatósági ellenőrzéssel, 16% évi bruttó 3m forintig, 25% afelett)

Vállalkozások járulékterheinek drasztikus csökkentése.

Tőzsdeprofit erőteljesebb megadóztatása (amerikai mintára).

Soroljam még?
@Boli: K-M.o.-on a nettó 80e forint erős jövedelemnek minősül.
@Jankove: Miért, nem ez van a maszopnál is? Csak ott érthető: a vén kommancs nyuggerek semmi másra nem hajlandók szavazni.

Szóval ne csináljunk úgy, mintha Szeretett Vezérünk Igazmondó Pártja volna az egyedüli, aminek van egy stabil 15%-os hívőbázisa.
@Peter T. Sinclare: ebben mondjuk igazad van. A hívők már csak hívők...
@Peter T. Sinclare: "Azonnali, életfogytig tartó eltiltás a közügyektől minden kádárrendszer-beli tisztviselőtől (akkori osztályvezetői szinttől felfelé)." Egyetértek ,veled de ezt a mondatot nem értem. Mondjuk apám(sajnos már nem él) és képzeld egy nagy tervező iroda igazgatója volt, (soha pártag se volt fúrták is épp eleget) most ha élne akkor bűnös lenne?
@hattyú:
Az egyházi iskolákról szóló írást linkeltél be.

Ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem mindenkihez:

nem tudja valaki keresgélés nélkül is, hogy mi volt annak a módosításnak az elnevezése, száma, hatályba lépése, amivel eltörölték a közbeszerzési eljárások lefolytatásának kötelezettségét iskola átadás esetén!?

Köszönöm előre is!
@Peter T. Sinclare: "Csak ott érthető: a vén kommancs nyuggerek semmi másra nem hajlandók szavazni"

Én nem haragszok a nyugdíjasokra. Nekik a tévé az egyetlen infóbázis, ami tiszta finomítatlan zsidó-komcsi maszlag. Viszont a fiatal és középkorú emberkék, akik járnak a világban, látják mi történik, tud(ná)nak gondolkodni, de mégse megy, nos ők nyugodtan szemen köphetik saját magukat a tükörben.
@Diocles: "Nna, szóval csak annyi a feladat, h leszavazzátok a kormányt, és eljő a Káanán... de legalábbis higyjétek ezt, boldogok a lelki szegények."

Úgy látszik te boldog vagy, örülök neki.

Azonban, ha neked otthon kevesebb a bevételed, akkor "adót" emelsz? Különösen úgy, hogy nyóc évig azt fújtad, nem jó az adóemelés? Nem érzed, hogy hol a hiba? Te nem csak lelki szegény vagy.
@Kis ember: "Mi már szart érünk, ránk még egy műhold sem esik!"

Szerintem már ránk esett.
@anonymand:

Tisztelt anonymand!
Először Neked válaszolok, mert előbb vagy mint a Tojás.
A Simor féle félreértés érthetetlen, ugyanis a kommunikáció költségvetéséről van szó. Ezért gyorsulva bővül a szóvivők száma és virágozik minden szóvirág. Ez kérem a Nagy Ugrást követő Hátra Szaltó Országa! Ott a példa: a Nagy Kínai Fal - ha nagyon éhes.
Kiegészítő hozzászólásod egy Gyurika pap aggályt emleget. Gyurika már felnőtt és M. Gy., arcát nem mutatjuk, fedje azt a feledés homálya.

Tudomásom szerint két változat van:
1. úgy megsértődtek, hogy soha többet nem készítenek költségvetést;
2. nem találják a programot, amihez költségvetést lehetne készíteni.

@_Okostojás_:
Tisztelt Okostojás!
A fenti válasz Önnek is szól - részben.

Üdvözletek:
jenőke
@Kijelölt Felelős: Nem mindegy? Pénz kérdése az egész.Kinek 10millió euró,kinek 10millió forint az ára.
@Peter T. Sinclare:
Sorold!
Kíváncsivá tett, amit eddig összeszedtél.
@rókafogta: Nem akartam túlragozni a dolgokat. Értelemszerűen a politikai tisztviselőkről van szó, nem mondjuk állami vállalatok szakértőiről, akik osztályvezetői kinevezést kaptak.
@Boli: "FOR-RA-DA-LOM! Ez a lényeg!"

A csodát! Már a háborúban járunk, nem vetted észre?
@Jankove: Sajnos a hithű orbánisták akkor is Szeretett Vezérünket éltetné, ha őt magát éppen falhoz állítanák a Fülkeforradalom nevében.
@Diocles: "Nna, szóval csak annyi a feladat, h leszavazzátok a kormányt, és eljő a Káanán... de legalábbis higyjétek ezt, boldogok a lelki szegények."
Kolléga, valami zavar támadt az Erőben. Véletlenül egy 2010 áprilisi kommentedet posztoltad el.
@jenőke: "Tudomásom szerint két változat van:
1. úgy megsértődtek, hogy soha többet nem készítenek költségvetést;
2. nem találják a programot, amihez költségvetést lehetne készíteni."

Nekem a 2. pont látszik valószínűbbnek.
Ami ebből a cikkből kiderül az annyi, hogy a szerzőnek nem kiegyensúlyozott a nemi élete.

A költségvetésről szeretett volna írni, de valahogy csak mindenről szexuális fantáziál inkább.
Mar megint csak latszatsegitseget kaptak a devizahitelesek. Az osszes hitelt az allamnak kellene visszafizetni, majd pedig a megadott kedvezmenyes arfolyamon forinthitelt adni helyette. Annak a torleszteset pedig 5 evre felfuggeszteni.
@Boli:
bocsánatot kérek, teljesen igazad van :)

Gyorsan át is fogalmazom: nem csupán a kockázati felárunk nőtt látványosan, de Európában abszolút elsők vagyunk az ipari megrendelések visszaesésében is! Az ÁFA-kulcsunkkal meg lepipáljuk az egész világot! Éljen a Párt!

Na, így már jó lesz? :)

(jézus, tudok úgy fogalmazni, mint szíjjártó. most megölöm magam, sziasztok)
@NYJetsTD:

Tisztelt NYJetsTD!

"érdekes, a saját gazdasági ügyeiket zseniálisan intézik, az országos az sehogy sem megy..." - egy segg, egy ló!
Egyszerre mindig csak egy dologra tud az emberek többsége koncentrálni.
Csak nem képzeled, hogy megosztott figyelemmel kísérnék az egyiket?

Tisztelettel:
anonymand
@Akitlosz: A költségvetést már b@szhattyuk, lehet, így véli..szeintem még javítható az elkövetkezendő 24..48..X órában, nem?
Egészen 2012-ig.
Egyébként Pár Androidnál egyetértek, többet nem:
"Kolléga, valami zavar támadt az Erőben. Véletlenül egy 2010 áprilisi kommentedet posztoltad el."
Plagizálunk, plagizálunk?
@parandroid:
@többiek:

ne bántástok diót, nagyon nehéz korszakon megy át szegény. kb. amikor az ifjú, hősszerelmes férj másfél év házasság után lassan ráeszmél, hogy a világ kurváját vette el.

ilyenkor az ember megzavarodik, rúgkapál, elempézik, beszél összevissza. egyszer már engem is kiosztott jó alaposan, nem szimpatizál velem :)
@jenőke: igazából a fő csapásirány a lényeg: Magyarországnak kevés piacképes terméke van. Agrárium, rekreáció, innováció, nagyjából ennyi.

Tudjuk azt is, hogy a nyersanyag, vagy félkész termék mindig kevesebbet ér, mint a késztermék.

Tudjuk azt is, hogy hihetetlenül sok thermálforrásunk van, olyan falvaknál is, ahol alig vannak emberek és ők is öregek többnyire.

Tehát ami még garantált siker volna (van rá példa már egyébként), az egy "külföldi nyugdíjas import" - holland, német, osztrák nyugdíjasoknak üdülőfalvak létesítése saját thermálfürdővel (az infrastruktúra sok helyen csupán felújításra szorul). Sok faluban ez munkahelyeket teremtene, visszaszorítaná a bűnözést, és valutabevételt hozna.

A hollandok a nyugodt, csendes helyeket kedvelik inkább, a németek és osztrákok inkább a nyüzsgést.

Csak a mostani falusi turizmus helyett másfajta konstrukcióban működne: meg kell venniük egy házat az üdülőfaluban, rendben tartaniuk (cserébe 24/7/365 rendőrség felügyeli a nyugalmat és szavatolja a biztonságot) ahány hónapot Mo-on töltenek a házukban, annyi hónapig ingyenes a helyi thermálfürdő (nem a fogyasztás!). Mondjuk.

Ha csak ezer ilyen ház gazdára talál, természetesen néhány falura szétosztva, már az is egész településeket mentene meg.

A beruházás, a fenntartás, a kiszolgálás és a rendfenntartás mind munkahelyeket teremt.
@lariflari: erre mondja az örökzöld zsidó vicc, miszerint abból élek, hogy vasárnap zárva tartok.
@Peter T. Sinclare: te eladnád a SZENT MAGYAR ANYAFŐDET az impristáknak?????????????
@Peter T. Sinclare: Oké értem, tudom kikre gondolsz.
@sárkányfő: erre szokta írni rodeo, hogy aszongya: "Ad astra per alas porci — "to the stars on the wings of a pig"
@parandroid: Tudod az a helyzet ez az ország volt (talán lesz is) nehezebb helyzetben,és mindig a vezetőink hülyesége miatt. Aki azt mondja, hogy most nem ez van , az nézzen körül.Szar volt a nyolc év, szar most is, de nem kellett volna "jobb" lábbal is szarba lépni. Ha Orbánt menesztik "kánaán" akkor se lesz( ezt nem állította senki)de egy biztos egy okoskodó csak magával és a hatalommal törődő ostobával kevesebb lenne, nélküle is épp elég bajunk van, és a "rendrakást"(államadósság) ami persze nem egy féléves vagy éves folyamat sokan másképp képzelik,nem lehet mindent ennek alárendelni vér verejtékkel végrehajtani, hanem ésszel lassan építkezve végrehajtani, nem tönkretenni Azt ami még jó, ill. az emberek nagy részét. Ezt annak idején a román nagyvezér is végre tudta hajtani, az eredményét ugye mindenki látta.Magyarország (magyar emberek) senkivel sem állnak "háborúban" a magyar emberek többsége hajlandó is áldozatot hozni( más kérdés ,hogy a politika mindig ezt kéri, közben tömi a zsebét)de azért a cirkusz mellé kenyér is jár.Ha nem akkor valóban háború lesz,ami még súlyosabb helyzetbe hozza az országot.
@anonymand: t. anonymand, hogy a saját ügyeik gördülékenyen és gyümölcsözően menjenek, kénytelenek szarrá verni az országot. valahová gyűjteni, az valahonnan elvenni - ergo az anyagmegmaradás törvényét még ismerik... nem vész az el, csak magánvagyonná alakul.
MEGDÖNTENI ÉS ELSZÁMOLTATNI A FIDESZ BANDÁT!!!!!
Van egy rossz hírem: amennyiben egy haldokló csillag tömege meghalad egy bizonyos határt, míg nyomása ezzel egyidejűleg egy bizonyos határ alá esik, a fekete lyuk kialakulásának folyamatát többé semmilyen erő nem képes megakadályozni.
Örülök, hogy megismerhettelek Titeket.
@sárkányfő:
Nem kívánok veled vitatkozni, szerencs, hogy nem úgy fejezted be mint az előzőt (folytassam?).
Nos nem minden aranybánya a felsorolásból, de ami lehetne, ahhoz pénz kell.
Ámde: bevezetünk egykulacsos adót, veszünk stratégiai MOL részvényt, stadiont építünk, herdálunk sok ezer célra apró kis milliárd forintokat, kötvényt bocsátunk ki igen magas kamattal, elraboljuk a jövő nyugdíjasainak leendő nyugdíjfedezetét, és így tovább.
A példáidnál maradva, csak egyet: a szénhidrogénre meddő kutakat keresni sem kell, nagy részük megvan, lezárva, hogy ne folyjon el. Nincs kidolgozott technológia a sótalanításra, a hasznosításra, a visszasajtolásra - és nincs pénz, mert elfogyott másra.Kérdése viszont a megvalósítás jövedelmezősége.
Falusi turizmus, Wellness? Állami, vagy magán?
Szélenergia? Beszéld meg a zöldekkel. Atomenergia sem kell. A biciklin viszont van dinamó. Szobakerékpáron éjszaka is tudsz olvasni.
Én viszont nem folytatom.
Üdvözlettel. J
Aki pedig nem vett fel devizahitelt, vagy rendesen törleszti, az 250 Ft/ euró árfolyamon vehet eurót 10 millió forint értékben az MFB-től! Na, aztán ennél a résznél felébresztettek!
@sulcus:
"Emberek,leesett már az a műhold,vagy meddig üljek a pincében?"

Már le. :)))
@Peter T. Sinclare: Akkor én is elvakult "hívő" vagyok, mert balra szavazok, és nem annak x-elek, aki paprikásabb kolbászból ígéri a kerítést?
Nincs abban semmi rossz, ha valaki világnézetének, hitének megfelelően szavaz. Az egy másik kérdés, hogy akikre a voksát adta, mennyire tartják magukat az "elveikhez".
Ilyenek miatt is kész Pécs a hatalmas tüntetésekre és az új választásokra!

Óriási botrányt kavart, amiért 15 éves hagyománynak hátat fordítva a pécsi önkormányzat a kisebbségek bevonása nélkül adományozott oda nemzetiségi díjat. A helyzet kusza és fonák lett, mert tizennégy éven keresztül ugyanazon a módon választották ki az erre érdemes embert: maguknak a pécsi kisebbségeknek a bevonásával. A helyzet pont olyan, mint ha egy Szlovákiában élő magyarnak szlovákok ítélnének oda díjat az ottani magyarok megkérdezése nélkül, mondjuk a magyarság érdekében végzett tevékenysége elismeréseként. Könnyű elképzelni, hogy a magyar, főleg jobboldali média micsoda díszmagyarozásba kezdene azonnal.
@jenőke:
jenőke, előbb találd meg kinek válaszolsz, aztán folytatjuk :D
@a szív fészkei: viccet félretéve: nem földet adnék el. Ingatlant. Olyan ingatlant, aminek jelenleg a sorsa a szétlopás, olyan falvakban, amelyeknek még egy-két évtizede van a kimúlásig :)
@rókafogta: no igen, jelenleg azonban sajnos úgy tűnik, a szituáció a következő:

"- Kérem... A csapos mesélte, hogy milyen szép kés van bennem. Egy darab húszcentis kagylóritkaság.
- Forduljon meg, kérem, hogy kivegyem...
- Kitartás! A kocsmáros azt mondta, hogy amíg nem hoz orvost, hagyjam bent a kést, mert különben elvérzek. A kocsmáros ért ehhez, mert itt már öltek orvost is. Régi étterem.
- De én sietek, kérem! És mit tudja az ember, hogy mikor jön az orvos? Kés nélkül mégsem mehetek éjjel haza.
- Az orvos itt lakik a közelben, és a kocsmáros triciklin ment érte. Ha szurkált uram, hát viselje a következményeket.
- Hohó! Azért, mert magába szúrnak egy kést, még nincs joga hozzá, hogy megtartsa. Ez önbíráskodás! Hála Istennek, van még jog a világon.
- Nem is jogra hivatkoztam, hanem orvostudományra. A kocsmáros szerint az a recept, hogy bent maradjon a kés. Orvosi rendelet!
- Az orvos rendelkezzék a saját holmijával, a kés az én műszerem!
- Hm... nehéz ügy...
- Tudja mit? Nekem is van szívem, segítek a bajon. Kiveszem magából a késemet, és beteszek helyette egy másikat. Az is megteszi, amíg a mentő jön.
- Jól van. _Csak ne legyen kisebb a kés, hogy jól elzárja a sebet, mert az egészség mindennél fontosabb,_ és recept az recept, hiába..."

és szerintem ez a legnagyobb baj, a mindenkori aktuális balfaszkodásnál is nagyobb.
@Crocuta: Felőlem mindenki arra szavaz, akire akar (ez volna a plurális demokrácia lényege), de ezt indokkal, okkal, alaposan átgondolva tegye, ne voksbirkaként, hitbéli alapon.
@Peter T. Sinclare: Indokkal, alaposan átgondolva...
Ha alaposan átgondolom, egyikre sem szavaznék.
Ahogy már sokszor leírták mások, sajnos nincs olyan rublika a szavazólapon, hogy "Egyik sem" :)
@Kőmíves Kelemen: Kedves Vezető meg megint várhatja, mint hülye gyerek a metróállomáson a villamost, hogy meghívják őt a Fehér Házba - vagy legalább egy baseballmeccsre.
undorito fergek, gerinctelen csuszomaszok, agyatlan koklerek, kozepkori talpnyalok
Az erkölcsi hulla!
Hogyan szerezte meg Orbán a teljhatalmat?
1. Nem ismerte el, 2002.ben sem és 2006-ban sem a vereséget. Nem fogadta el a demokratikus választási rendszert. Ez ellen használta föl a titokban megszerzett jelentős gazdasági hatalmat. Miközben Medgyesit bankárkormányozta, Gyurcsányt oligarházta.
2. A jelentős parlamenti erőt amivel rendelkezett, arra használta, hogy megakadályozza a szoci kormányokat a gazdasági kiigazítások megvalósításában. Csak olyan törvényt nem kritizált ami kiadásnövekedéssel járt. A többit viszont a leg alpáribb módon a leg mocskosabb hazugságokkal ócsárolta a zembereket ellene uszította, ha ettől sem riadt vissza a kormány akkor népszavazást kezdeményezett.
3. Lejáratta a politikát és a politikusokat. Aki a jobboldalról nem állt mellé, azt ellehetetlenítette. A Baloldali és liberális politikusokat gátlástalanul becsmérelte, hazug módon a zemberek ellenségének állította be, a minimális tiszteletet is megvonta tőlük. (még azt is sikerült elérnie, hogy Gyurcsányt és Bajnait is harácsolónak állítsa be, akik a Miniszterelnöki munkájukért egy forintot sem vettek föl.
4. Mind ezeket a mértékadó értelmiségiek jelentős része érzéketlenül, kajánul nézte.

A zorbán kormány pedig, ha nem akarja saját méretes baklövéseit (hazugságait) elismerni, kénytelen lesz még nagyobbat mondani,(hazudni) még kiszámíthatatlanabbá válni, még több dolgot saját hatáskörbe vonni (ellopni). Az új szakzsargonnal (hazugsággal) élve: „tovább gyorsítani az ország újjáépítését.”
Engem az nyom le, de piszkosul, hogy a céges cafeteriát csak a nemoligarcha Csányi OTP Sándoron keresztül lehet igénybe venni. SZÉP!
@Peter T. Sinclare: teljesen igazad van! csak ugye a hazug mantráik... visszüthetnek. de jönne-e ide valaki, a teljes káoszba??
@a szív fészkei:

Tisztelt a szív fészkei!

Anyag megmaradás? Überellek! Aranycsinálás.
Az iskolapélda a frankhitelesek mentőcsomagja fedőnévvel álcázott félkarú rablósztori.
Mentőcsomag néven eladnak egy akciót, amelyben azoknak segítenek, akiknek egyébként nem kéne. Vagy tudják fizetni a hiteleiket és egy összegben, néhány milliót nyerve végtörlesztenek, vagy tudnak pénzt szerezni és abból megoldják.
Bonsai Duce már a törvény másnapján túl is esett rajta. Az, hogy esetleg rajtuk kívül ez jól jön még néhány tízezer adósnak, nem tétel. Nekik. Ugyanis a végszámlát az adófizetők fogják állni, ha a bankok pert nyernek Brüsszelben, vagy Strasbourgban, vagy a franc tudja hol. Aki pedig eddig sem tudott fizetni, az ott rohadjon meg (kivéve 80 adóst családostul, Ócsán).
És akkor még elvárják a hozsannát, a szentté avatást és a glóriák a zemberek által történő fényezését. Bonusként.

Tisztelettel:
anonymand
@kvasztics47: Nagyon jó összefoglaló. Ezt érdemli a jónép, akit az orránál fogva tudott vezetni egy illuzionista, akinek elhitték, hogy ha helyzetbe hozzák, minden kerítés kolbászból lesz, és aranyrudak fognak heverni az utcákon.
Hát most sz*pjanak is keményen, hogy egy életre megtanulják: gondolkozzanak mielőtt szavaznak.
@Peter T. Sinclare:
Nem kívánok veled vitatkozni, szerencs, hogy nem úgy fejezted be mint az előzőt (folytassam?).
Nos nem minden aranybánya a felsorolásból, de ami lehetne, ahhoz pénz kell.
Ámde: bevezetünk egykulacsos adót, veszünk stratégiai MOL részvényt, stadiont építünk, herdálunk sok ezer célra apró kis milliárd forintokat, kötvényt bocsátunk ki igen magas kamattal, elraboljuk a jövő nyugdíjasainak leendő nyugdíjfedezetét, és így tovább.
A példáidnál maradva, csak egyet: a szénhidrogénre meddő kutakat keresni sem kell, nagy részük megvan, lezárva, hogy ne folyjon el. Nincs kidolgozott technológia a sótalanításra, a hasznosításra, a visszasajtolásra - és nincs pénz, mert elfogyott másra.Kérdése viszont a megvalósítás jövedelmezősége.
Falusi turizmus, Wellness? Állami, vagy magán?
Szélenergia? Beszéld meg a zöldekkel. Atomenergia sem kell. A biciklin viszont van dinamó. Szobakerékpáron éjszaka is tudsz olvasni.
Én viszont nem folytatom.
Üdvözlettel. J

REMÉLEM, MOST JÓ A CÍMZÉS!
@sárkányfő:
Bocsánat, csak próbálkoztam.
Használt ruhát, antik tárgyakat, színes fémet, mindent veszek.
Hová kopogtassak még be?

Komolyan: elnézést, megtaláltam a valódi címzettet - ezt gondolom.
@a szív fészkei: TFH nem ez a kormány van hatalmon, hiszen a kiinduló hozzászólás is ez volt :)
@Crocuta: Egyikre Sem Párt :)

@jenőke: erre mondtam, hogy adósságátütemezés, 500-1000M Ft visszaforgatása a rendszerbe. Ez elég kezdőtőke lenne az induláshoz.

A wellness-rész, amit írtam, önkormányzati irányítású lenne, tehát nem magán és nem állami-központi vezénylésű. Az önkormányzat ruház be és az önkormányzat nyer rajta. Meg a helyiek, akik a fogyasztásban szolgáltatóként (kisbolt, üdülő - fürdő fenntartása, háztáji termények eladása, takarítás, klasszikus falusi turizmus, stb.) vesznek részt.

Ebből a gazdaságból a 2011+2012-es évet nézve ~2000M Ft-ot ki lehet porszívózni, adósságtörlesztés címén. Tehát 2000M Ft garantáltan van úgy, hogy még éppen nem omlik össze a rendszer.
@anonymand: nyertél!! :-) paracelsus, avicenna, stb. a fáradságos és nem mindig tuti aranycsinálással www.kfki.hu/chemonet/hun/olvaso/histchem/alkem/bevez.html tényleg elbújhatnak mögötte! mert [..]"Az aranycsinálás csak látszólag szûnt meg. Hol titokban, hol nyíltan újra meg újra felbukkant, napjainkban pedig éppenséggel renaissance-át éli. [..]1868–69-ben aranycsinálás folyt I. FERENC JÓZSEF király rendeletére Bécsben, amelynek vezetôje a bécsi mûegyetem tanára, A. SCHRÖTTER[8] volt." orbánék nagy elődök nyomában.

én úgy tudom, hogy a bonsait rohadt hallal táplált földdel érik el. ha nem igaz, a mi ducénkat etethetnék azzal, menne össze mikroszkópikusra...
@Peter T. Sinclare: Ennél a fidesz nagyvonalúbb volt magához. Egyetlen fillér törlesztése nélkül idáig kb 2000 milliárdot basztak ki az ablakon, látszata viszont nincs.
1360 milliárd mnyp-i kötvénytörlés
500 milliárd Mol részvény- mai áron 250 milliárd
160 milliárd lenyúlt nyugdíjjárulék
3-400 milliárd különadó
Viszont az államadósság nőtt,munkanélküliség nőtt, a gazdaság stagnál a fogyasztás szintén.
@Ringlósztár: Ez azért jó, mert az OTP az ország legdrágább bankja csakúgy mint a nemzeti CBA a legdrágább bolthálózat, amelyik természetesen gyakorlatilag semmilyen adót nem fizet a ktgvetésbe.
@Táskás Tóni: demján megmondta: a szegénység nagy hajtóerő! [..]"A többszörös milliárdos Demján szerint Kína hihetetlen tempójú növekedését a nagyszámú szorgalmas és főleg szegény kínainak köszönheti.
Szerinte a szegénység a legjobb motiváció, s ez a feltétel nálunk is megteremthető. A sikeres vállalkozó, a TriGránit fejlesztéssel foglalkozó vállalatcsoport tulajdonos-vezetője szerint csak olyan országban érdemes befektetni, ahol a dolgok nem jól mennek, és ebből a szempontból hazánk ideálisnak tekinthető." www.nepszava.hu/articles/article.php?id=420330
fenti linkből: [..]"a felvetés összefügg azzal, hogy a viszonylag magas keresetűek általában el sem tudják képzelni, hogyan lehet megélni bruttó 200 ezer vagy pláne bruttó 100 ezer forintból. „Biztos, hogy van még valami mellékes” – szokták mondani ezek a jobb módú emberek.

Különösen így gondolhatja a politikai elit azon része, amelynek tagjai nem is ismerik a munka világát, produktív tevékenységet soha nem végeztek, mégis átlag fölött kerestek mindig. S még akár arra is lehetőségük van, hogy eltegyenek egy kis „mellékest”. [..]A politikai-gazdasági elit rosszabbik részében keményen tartja magát az a hit is, hogy „van azért az embereknek pénze”, és egyszerűen tagadják a szegénység létezését. Egy igen-igen jómódú, a politikától már szerencsére visszavonult képviselő mondta zárt körben: nézzétek meg a mobiltelefonok számát! S mennyi pénzt elköltenek telefonálgatásra – érvelt a lakossági túlfogyasztás és az alacsony jövedelműek keményebb adóztatása mellett az egyébként nem éppen puritán életmódjáról ismert politikus. Cinizmusban rajta is túltett a vállalkozók azon – Fidesz-szimpatizáns - érdekképviselője, aki az egykulcsos, adócsökkentő szlovák minta mellett úgy érvelt: nem baj, ha lesznek éhséglázadások Magyarországon is, mint Szlovákiában, mivel annak PR-értéke lenne, a külföldi befektetők így látnák a kormány eltökéltségét a jóléti állam kiadásainak lefaragásában.

A cinizmus és képmutatás netovábbja, amikor a magyar politikai-gazdasági elit egyes tagjai azzal érvelnek az egykulcsos adó mellett, hogy aki többet, jobban dolgozik, az jobban keres. Ők ugyanis pontosan tudják saját tapasztalatból, hogy a jó összeköttetések sokkal többet számítanak a munkánál. (Kivételek mindig vannak: találunk néhány olyat is, akik valóban tudásuk, tehetségük révén emelkedtek föl). Magyarországon az üzleti siker jellegzetes típusa az állammal folytatott gyümölcsöző üzleti viszony. Ehhez nem tehetséges menedzsment kell, hanem kapcsolatok és vastag arcbőr.

A Világgazdasági Fórum versenyképességi vizsgálatában van egy olyan mérőszám, amely megmutatja, hogy egy adott országban a vezetők kiválasztásakor mennyiben számít a hozzáértés, s mennyiben számítanak a rokoni-baráti kapcsolatok. A szakmaiság a legfrissebb fölmérés eredménye szerint legjobban Svédországban számít. Magyarország ezen a listán 63. Megelőz bennünket többek között Szlovákia, Zambia, Trinidad és Tobago, Namíbia, Malawi. A munkás fizetése és a termelékenysége közötti összefüggés sem túl erős a felmérés szerint, ezen a listán az 58. helyen vagyunk.

Svédországban az elit megérdemelten, a tehetsége, tudása miatt van a helyén, mégis elfogadhatónak tartja a progresszív adózást, a viszonylag alacsony bérkülönbségeket. Pedig Svédországban igaz lenne a hazai érvelés: aki keményen dolgozik, tehetséges, az följebb juthat.

Magyarországon az érvelés hamis, a politikai-gazdasági elit azonban elég önző ahhoz, hogy bevezettesse az egykulcsos adózást. (Vegyük észre: az egykulcsos adózás programja nem egy adott politikai erő programja, a pártoknak itt csak a végrehajtó szerep jut. A szocialista kormány a korábbi ciklusban törvényt fogadtatott el egy kvázi egykulcsos adó bevezetéséről.)

A magyarázat a hazai és a svéd elit minősége közötti különbség. Magyarország – elitből is – jobbat érdemelne."
Egy férfi bemegy egy bárba, ahol a kiszolgáló egy robot.
A robot megkérdezi tőle:
- Mit kér, Uram?
- Egy Martinit.
- És mennyi az IQ-ja, Uram?
- 168.
Ezután a robot elbeszélget vele a fizikáról, az orvostudományról és az űrhajózásról.
A férfit nem hagyja nyugodni a kíváncsiság, ezért később visszamegy a bárba.
Újra Martinit kér, és amikor a robot az IQ-ját kérdezi, azt válaszolja, hogy 90.
Ezután jól elbeszélgetnek a fociról és az időjárásról.
A férfit még mindig nem hagyja nyugodni valami, ezért harmadszor is visszamegy:
- Mit kér, Uram?
- Egy Martinit.
- És mennyi az IQ-ja, Uram?
- 15.
A robot közelebb hajol:
- 2014-ben is a Fidesz-re szavazunk, ugye...!?
@a szív fészkei: Tehát ő Orbán egyik főtanácsadója, a kormányfő pedig teljesíti az alapfeltételeket.
hozzáértésről, a kurvannyukat: egyenlito.blog.hu/2011/09/23/lohalalaban_18

lázár tezsók naaagy lószakértők ugye: a kilógó belű szerencsétlen állat e csodás pályájuk eredeménye és vétlen áldozata: szimbóluma ez a fidesz-érának, de nagyon is!!! gesztiék se voltak normálisak ezzel a vágtával, na de most új világ jött!! szagértőké lett - gondolom, önként danolva adták át tamás és geszti - erre tessék...
@Táskás Tóni: kihagytál egy csomó tételt:
MOL 500 milliárd részvény pakett IMF hitelpénzből 3.2% 20 évre = 64% = 320 milliárd

felvettek szabadpiacon 3000 milliárd hitelt 7.8%-ra 10 és 15 évre annak kamatai = 3000 milliárd

a MOL teljes értéke 2200 milliárd volt amikor belevásároltak ez azóta 45%-kal csökkent = - 1000 milliárd

eddig 5000 milliárd azzal együtt amit te írsz de ez még év végéig is növekszik és a lista messze nem teljes...számolj utána
@Rodeo36: Ez a valami! Így mulat egy magyar... majdnem mást írtam, de időben kapcsoltam. Szóval így mulat egy magyar tahó!

www.napi.hu/magyar_gazdasag/mar_240_milliard_forint_a_bukas_az_allami_mol-paketten.496549.html?utm_source=bloghu&utm_medium=scroller&utm_campaign=xpromo

Mert hát a szakértelem, mindenek előtt!! Ezért minimum szigorított kőtörés jár, 30 évig!
Köcsög droidoknak ajánlom azt a szót, hogy ELTŐZSDÉZTÉK! 240 millárd veszteség a MOL részvényeken... eddig... GRATULÁLUNK! A Párt és az Ormány a helyén van, dolgozik!
Herr Fabius!

Nem tudom, hogy mostanában mennyire vagy képben a TMRSZ tevékenységével kapcsolatban, de érdemes rájuk nézni.
www.tmrsz.hu/2011/09/19/folytatodik-a-vegzalas/

www.tmrsz.hu/

Amit ott is művel a hatalom, nem piskóta. Ha valamelyik droid szerint a cocik is ilyen kretének voltak, akkor nyugodtan pisiljen a konnektorba a lölköm... és élvezze!
A cocik baromságai és balf.szságai nem párosultak ezzel a rosszindulattal, ők csak úgy szimplán hülyék voltak. Ezek viszont káprázatosan ecceriek és "elhivatottak!" Mint kedvenc "50-es évek beli elődjeik! Előre ettársak, mint hithű narancskomcsik!
Azért egyszer csak el kell számolnotok nektek is! :)) Nekem is tetszik a lámpavas...
@Boli:

Tisztelt Boli!

A távolság: 31,4 km. Az út lakott területeken is keresztülvezet. A közlekedési szabályok betartásával sehogy, ámokfutóként is csak késve érheti el a kijelölt időpontban szívélyes invitálóját.
Ezzel az erővel, mivel ez náluk bevett gyakorlat, visszamenőleges idézést is kiadhattak volna, mondjuk tegnapelőttre.

Tisztelettel:
anonymand
@NYJetsTD: Egyébként kikérem Tuvalu nevében! Minden balf...illetve jobf.szt azért szerintem ők sem!
Elfogult vagyok velük kapcsolatban, ha már valami közöm volt hozzá!

Szerénységem volt az elkövetője ennek... :))
lemil.blog.hu/2011/03/16/vendegposzt_a_galvanic_hadmuvelet
@Boli: Sok mindenben más az értékrendem mint az említett szakszervezetnek, de amit a "joggal" visszaélve, jelen pillanatban tesz a hatalom, keményen az 50-es évek magyarországát idézi, és egy normálisan gondolkodó ember nem mehet el szótlanul a jelenség mellett....
@anonymand:

Tisztelt anonymand!

Nem kifogásokat kell keresni! :)
Időben elküldték az idézést, csak a faxvonalon tartott az adatok továbbítása sokáig. Lehet, hogy ők már reggel 6-kor leadták, de csak akkor ért oda... Ne viccelj, erre a távolságra? Mi ezzel a probléma? Egy forradalomban? Miközben elmebeteg csapataink és ideggyenge vezetőnk harcban áll? Ne már!
Gondolom ha időben odaért volna, akkor feljelentik gyorshajtásért! Legalább!
Van rajta sapka, nincs rajta sapka...

Ezzel az erővel, mivel ez nálunk bevett gyakorlat, visszamenőlegesen el is ítélhették volna, mondjuk felségárulásért, felnégyelésre! Ungarische forradalmunkban? Ne viccölj má!

Tisztelettel:
Boli

Ui: Kekeckedünk, kekeckedünk? Azután meg csodálkozunk, ha jön a nagy narancssárga Polsi Fiat? DULVA!!!
@Cirbi: Én sem azért írtam, mert annyira mindenben egyetértek vele. De azzal az eljárással, ami ezzel a nővel és a szervezetével művelnek, az agybaj! Bárki mellet kiállok, ha így megpróbálják ellehetetleníteni! Szégyen! Egy ország szégyene az eljárás! Remélem egyszer ezért is felelni fog valaki!!
most hogy a 2/3 nagy nemzeti felhatalmazás forradalmi ormánya sarkalatosan az

ÁFA kulcsot (%) a FIFA ranglistához kötötte (27)

már csak azon kell szurkolnunk, hogy a fiuk jól rúgják a bőrt
@Boli: Tudom, és én is remélem, lassan már semmi nem marad nekünk, csak a remény, csak attól tartok, hogy kezdünk alig-alig különbözni a narancs hívőktől. Mi megrögzötten remélünk, ők meg megrögzötten hisznek, nem tudom melyik a jobb :S.
Inkább tenni-tenni, tenni kéne már....
@Rodeo36: 1 lényeges tétel még szerintem hozzáadandó,az a 40 milliárdocska ami a MOL megvétele előtti árfolyamemelkedése által került bennfentes aljadékok zsebébe,és ami után a pszáf mégcsak nem is nyomozott,pedig még felejelentés is történt.Kurvára irritáló a történet,mert jószándékú hülye lehet valaki,de az ilyen tényleg lámpavasra való.
@Cirbi: Most b.sszam pofán valamelyik fideszes népművészeti agyagedényt?
Annyit adnának érte, mint egy rendes emberért! Nem éri meg... Elkotródik majd az magától is. Gubcsi elvtárs és a hasonló seggdugaszok tekintélye nulla, eszük meg még annál is kevesebb. :)
@laci0011: Most akarod hallani Simicska elvtárs örökbecsűjét, vagy később? :)
„mindenkinek jogában áll hülyének lenni".
Ezek szimpla bűnözők, köztörvényesek. Cigó népség...
@laci0011: Ha valami gondod lenne az APEH nevű (NAV) céggel nyugodtan precedens alapon hivatkozz erre... Van akinek már bejött!

www.168ora.hu/cikk.php?id=3514
@Boli: igazad van :D
csak azt bánom, hogy azt a morális, erkölcsi, jogi züllést amit felgyorsítottak, és kiváló eredménnyel véghezvittek, annak helyrehozatala emberöltőkben számolható, erős jóindulattal
Micsoda oldalhoz került a vezényló tábornok ;)
igaz ez a javaslat vityáékhoz képest még über lájtos:

Nincs egyedül Orbán a devizahitelek elleni harcbanKovács Áron|2011. 09. 23., 18:19|Utolsó módosítás: 2011. 09. 23., 18:27|16 kommentCímkék:végtörlesztés, devizahitel, európai politika, Európai Parlament
eszközök:Az egész Európai Unióban szabad devizaváltást és büntetés nélküli végtörlesztést javasol a lakáshiteleseknek az Európai Parlament egyik spanyol szocialista képviselője a lakáshitel-szerződésekről szóló, készülő uniós irányelvhez írt jelentésében. Az EU-direktíva eredeti formájában is szigorítana a hitelezés feltételein, bár főleg a tájékoztatásra helyezné a hangsúlyt.

www.origo.hu/itthon/20110922-unios-szinten-szabalyozna-a-devizahitelek-atvaltasat-es-a-vegtorlesztest-egy.html
@jog-ász: "kicsit aggódom mert szerintem idén az augurokat nem kérdezték meg a költségvetésről"
ez még hagyján, de mit szólnak hozzá a haruspexek??
@Cirbi: No igen, mert röhöghetünk rajtuk, de évtizedekbe kerül majd, amíg ebből a szarból egy másik társaság esetleg kihúz bennünket.
Ha lesz ilyen, mert jelenleg nem is látszik. Az erkölcsi rombolásuk tényleg rosszabb, generációkat hülyítettek el...
Nézd meg a droidokat, bár mostanában kussolnak már - nekik sem fizetnek? :))
@nandras01: :))

"Dániel, az élő Isten prófétája volt az egyetlen, aki képes volt Nabukodonozor álmát feltárni."
Nálunk Gyurikának hívják...

"A jövendőmondók sötét tisztánlátók, fekete mágusok."
Ajaj..

"A próféták a fény tisztánlátói, fehér mágusok."
Csaka Fidesz!

"A jövendőmondók a pokol képeit látják, és a pokol álmait álmodják, amelyeken keresztül olyan eseményeket jövendölnek, amelyek nem mindig történhetnek meg, mert a pokol sötét képei nem mindig kristályosodnak ki a fizikai világban."
Ezt meg Szájtátó pajti gyakorolja, igaz, kevesebb sikerrel...

"A pokol sötét képei valóban a pokolból valóak, de nem mindig kristályosodnak ki a fizikai világban."
De és itt, manapság...
@sárkányfő: Ne dőlj bele kardodba,végre jól is fogalmaztál.
@Boli:

Figyelgetem mit csinálnak Szima Judittal mostanság. Néha szóvá is teszem, mint amikor azért vitték el, hogy tüntetni ne tudjon.

De...

Szima múltbéli dolgait is figyelembe véve azért megjegyzem, nem ő az első aki mellett tiszta szívvel és hévvel áll ki az ember.
@Fabius:

Tisztelt Fabius!

Nem Szima mellett, hanem a korrekt eljárás érdekében kell felemelni a szavunkat!
A korrekt eljáráshoz mindenkinek joga van, pártszimpátiától, nemtől, szemszíntől, stb. függetlenül.

Tisztelettel:
anonymand
@anonymand:

"A korrekt eljáráshoz mindenkinek joga van, pártszimpátiától, nemtől, szemszíntől, stb. függetlenül."

Ez nem vitás. Ha Szimával úgy járnak el ahogy szerintem sem kéne, azt szóváteszem:

varanus.blog.hu/2011/06/05/orban_viktor_azt_uzente_2

De egy idézés, még ha az időpont miatt balfasz is, még nem ilyen. Inkább most jusson eszükbe a kérdezősködés, mint megint a tüntetés idejére igyekezzenek kivonni a forgalomból Szimát.
@Cirbi: ott voltunk, amikor a nő beszélt a rendfenntartók tüntetésén. nem csodálom, hogy pintér padre a szart is ki akarja préselni belőle...

ez személyes aljas bosszú.
@Boli: este is dolgozzanak??? nappal ledobnak ilyen sorozatvetőként x számú kommentet felváltva - betűre vagy sorra fizetnek-e a ledvayban? - oszt jó napot!

majd "megint jőnek, kopogtatnak" - ahogy a koszorús költő megírta a családi körben. ők egy boldog HÍVŐŐŐ polgári keresztény család. atyuska figyeli minden léptüket.
@a szív fészkei: no igen, a nő nagy jobbik-fan volt. jobbik.hu/rovatok/ep-lista/4_szima_judit aztán: hvg.hu/itthon/20101208_jobbik_alezredes_rendfokozat_elvesztese_s majd: www.origo.hu/itthon/20110909-szima-judit-szerint-a-jobbik-a-tmrsz-szetrombolasaval-fenyegetozik.html

szóval vannak flikk-flakkjai, ment volna ő is brüsszelbe...

de akkor a tüntetésen a dumájától, a hangulattól pintér láthatólag iszonyatosan be volt szarva; percek alatt teli lett a parlament előtti rész - ahová már bementek a tűzoltók füstölni - rendőrbuszokkal, nagyon sokkal. sokban páncélozott készenlétisekkel.

pintér nagyon sok kigyúrt testőr között merészkedett elő a tünti vége felé, szima beszéde után. hadovált hülyeséget, persze fújolták, majd a nő ismét beszélt utána: magyarán lehazugozta a padrét... onnantól kezdve ismert, mi történik vele.
@a szív fészkei:

Szima szakszervezeti vezetőnek annyira karizmatikus, mint amennyire embernek ambiciózus.

Ha az ambícióját és karizmáját kizárólag a szakszervezete szolgálatában használta volna, szerintem nem volna kérdőjel a szimpátia mögött.

De ez nem így történt.
@Fabius: rossz lóra tett, szerintem tisztán morvay-effektus: kimenni bx-be ezekkel látszott az legesélyesebbnek. jó pénz az: írta, 3 gyereket nevel egyedül.

de az nekem nem meglepő, hogy pintér miért vegzáltatja.
@a szív fészkei: A magyar elit tényleg hihetetlenül sötét és morálnélküli,ez nem is csoda hiszen nincs ellenőrzés semmi felett,olyan szintet ér el ma világszerte a tömegmanipulálás(parasztvakítás) ami nem teszi lehetővé a hatalom tényleges ellenőrzését,és ha ki is derül valami akkor titkosítás van
@Fabius:

Tisztelt Fabius!

A linkben leírtakkal tökéletesen egyetértek.
"De egy idézés, még ha az időpont miatt balfasz is, még nem ilyen." - ezzel azonban nem.
Előttem a kép: megérkezik Szima, az előadó ránéz az órájára, majd az idézésen szereplő paragrafusok alapján kezébe nyomja a büntető cédulát. Persze lehet fellebbezni, utánajárni, és így tovább. Na, ezt híjják vegzálásnak.
Ha meg így hívják, akkor már nem korrekt az eljárás. Ha megengeded idézlek:
"Hiszek én a véletlenekben, de nem ennyire."

Tisztelettel:
anonymand
@Táskás Tóni:
Ezért van, hogy:
- MOL-nál nem tankolok
- CBA-ban nem vásárolok
- OTP-vel nem bankolok
@sárkányfő:

"egy év alatt 6 százalékkal esett vissza Magyarországon az új ipari megrendelés mértéke, ami egész Európában a legrosszabb."

Ebből az ipari termelés 7%-os bővülése lett, mire a köztévébe ért a hír. Isten bizony.
@Husz_János_Puszita: ez jó : )))))
mondjuk már megint szerények voltak, mondhattak volna 10-et is...
@Husz_János_Puszita:

Tisztelt Husz_János_Puszita!

Lehet, hogy elkerülte a figyelmedet, de bázisnak nem az utolsó békeévet vették?

Tisztelettel:
anonymand

Ps.: a történelemkönyvek szerint: 1938....
süti beállítások módosítása