Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: www.youtube.com/watch?v=uOiTX8lF3R8 Isten éltessen Dani! Kívánom, hogy legyen úgy, ahogy szeretné... (2024.03.28. 14:23) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: @pollutio: naná :) (2024.03.21. 08:26) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.09.15. 05:47 Fabius

Lehet-e véleménye egy Kossuth-díjasnak Abszurdisztánban?

Címkék: fidesz kertész ákos véleményszabadság kossuth díj

Nem foglalkoztam a Kertész Ákos üggyel eddig, - két dolog miatt - és most sem tenném, ha magyarosch szokás szerint nem lenne ez is túlgondolva hetedhéthatáron.

1: Én is azok közé tartozom, akiknek kicsúszott a száján egy diszkrét apádfasza Kertész nyílt levelét olvasva. Azt gondolom az Amerikai Népszava Bartus kirohanásaival a lónak az az oldala, ahová csak nekifutásból átesni lehet, és ott örvendezni azon, hogy sájjggecc, arcon tompításban mi vagyunk a királyok. Egészen más fogalmaim vannak a demokráciáról, mint nekik. Szerintem akkor vagyok demokrata, ha - Bibó szellemében - nem félek, és hajlandó vagyok tiszteletben tartani honfitársaim négyévente kinyilvánított akaratát akkor is, ha az éppen nem tetszik, és nagyon nem értek vele egyet. Ez nem jelenti, hogy ne kritizálhatnám a választott rendszert, ha szerintem okom van rá, és ezt pillanatnyilag meg is tehetem. Orbán pajszerral feszegeti a demokrácia határait, de a diktatúra nem itt kezdődik. Amíg leírhatom csupa nagybetűvel, hogy V I K T O R  H Ü L Y E , és ennek a legsúlyosabb következménye, hogy Várúrtól Alamioig leosztanak az igazhitűek: nabazz, a varánusznak megint büdös a pofája, minő fertő és borzalom, addig a véleménynyilvánításom szabadsága is rendben van. Jobban tartok attól, hogy a matolcsyzmus fékezhetetlensége miatt a szavazólapokra sem lesz már pénz 2014-ben, mint attól, hogy na majd a PatásÖrdög elveszi ezt a jogunkat is jól.

2: Ha Kertész és Bartus a ló túloldala, akkor az is, amit a jobboldal ebből kerekített. Persze, szólítgassák fel Kertészt, éppenséggel van miért, de ha megérkezik a reakció helyreigazítás képében, akkor a küldetést lehetne teljesítettnek venni.

Lehetne, ha nem Magyarországon élnénk. De mivel a Nemzeti Továbbgondolás Országában élünk, ahol főbenjáró bűn lepisálni a gumiturult, ezért további szankciókra is igény jelentkezik, amiket örömmel kielégít a Nemzeti Giccs kormánya. SkiccPali - egyrészt ki más, másrészt saját kútfőből, naná - jelezte, hogy a változó idők szavát hallja meg a kormány, és úgy alkossa meg a sarkaltos törvényeket, hogy azok az állami kitüntetések visszavonására alkalmasak legyenek. Magyarul a kitüntetett érezze kitüntetettnek magát, és egy Kossuth-díjas ne fogalmazzon meg az aktuális kormányétól eltérő véleményt, a kritikát meg úgy kerülje, mint Szent Jobb a gazdasági törvényszerűségek megértését.

Már csak az érdekelne, hogy vajon mit terveznek tenni majd azokkal, akik eddigi munkásságuk évtizedei alatt is a polgárpukkasztásból és rendszerkritikából éltek? Innentől majd azt is túlgondoljuk, ha Lovasi András egy koncerten elénekli a

Gumicsizmát

, hogyaszongya:

Gumicsizmában gázolok át a sáros véren
Nem fordulok meg, itt hagyok mindent, amitől féltem
Nem fordulok meg, nincsenek többé fordulatok
Megyek gumicsizmában, és talán még fütyülni is fogok, így hogy: ….

Békaemberként átúszok a hullámzó égen
Nem bukkanok fel, nem nagyok a távolságok, már értem
Mért van alattam a fű közt annyi gumicsizmás ember
Azt hitték sima vérfürdő, nem gondolták, hogy tenger.

Gumicsizma? Fertő. Vérfürdő, vértenger? Pláne. Megsértődtünk a svéd - magyar gumicsimmás plakátján is, Lovasi meg a sáros véren át kifelé gázoló értelmiségit adja itt, akinek már nem nagyok az (európai) távolságok?

Vagy az örök rendszerkritikus Hobó többet ne daloljon

Circus Hungaricusról

, hanyagolja a Cipollás utalásokat, és eszébe ne jusson többet kiejteni a száján, hogy

le kell menni kutyába

, légy a kutyák királya, ne királyok kutyája?

Egészen pontosan mégis hogy gondoljátok ezt?

Lesz egy verbális dress code, amihez majd tartania kell magát minden Kossuth és állami díjazottnak? Véleményük - legyen bár kritizálható és elítélhető, mint Kertészé - ne legyen nekik önálló? A díja átvételével a világnézetét adja le a ruhatárban minden kitüntetett, és váljon egyszerű, kincstári jelképpé élete hátralévő részében? Ha a válasz igen, javaslom az összes díjazottnak Kertész Ákostól Blaskó Péterig, hogy kórust alkotva énekeljék el együtt utoljára Hobo Villon feldolgozását:

Ballada a parlamenthez

:

Most, hogy a bitó árnyékában állok,
a parlament eszéhez apellálok.
Mert jogában áll minden féregnek, dögnek
védekezni ha véleményére törnek,
a kutya vonít, a kígyó sziszeg,
a farkas üvölt, s ebben a hideg,
tetves ketrecben ahová bezártak:
csak én, csak én fogjam be a pofámat?

71 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr553228573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Persze, hogy lehet. Ez nem kérdés!
Ám, ha le is írja, számoljon azzal, hogy hasonló felháborodást generál, mint mikor "Orbán népe" genetikus alapon szapulja "Kádár népét", vagy mikor mások a lopási hajlamot magyarázzák genetikus alapon.
Abszurdisztánban ez így van rendjén.
Arról meg Kertész nem tehet, hogy neki van, másnak meg nincs Kossuth-díjja.

Jó reggelt, szép napot!
Kedves Gyík, a véleménynyilvánítás szabadsága csak az egyik feltétele a véleményalkotásnak, a másik fele az információhoz való hozzáférés. Mert egy dolog, hogy elmondhatom a véleményem, egy másik, hogy azt hány emberhez tudom eljuttatni. Nem nehéz belátni, ha pl. öthöz, akkor tk. hiába mondom mert gyakorlatilag hatástalan.

A zemberek döntő többsége a mai napig a TV-ből tájékozódik vagy a nyomtatott sajtóból. Miután mindkettőnél erős jobbos fölény mutatkozik, és ez várhatóan tovább fokozódik, így ugyan lehet a ME-t fikázni, csak ez sosem fog eljutni elég emberhez.

Tehát bőven van miért aggódni ezen a téren is!
Azért ,mert fel kel a nap,nem orbán a felelős,de-ha a hűlye szolgája probálja takargatni,hogy legyen itt is miramar az már dúrva!Felkérem a kurvákat,hogy határolodjanak el a nemzet tollától!
Teljesen okés a díj visszavevése.

Akitől meg nem veszik vissza, az a rendszer katonája.

Ez így gömbölyű.
Szerintem igen is lehet véleménye egy Kossuth-díjasnak.
Csak annyit kérnek, hogy az egyezzen a hivatalos verzióval.
Mondjuk úgy nehéz lesz a kórusból kilátszani, viszont annál nagyobb eredmény lesz.
Kertész levele engem is mellbe vert kicsit, bár gondolom ez volt célja és így azt el is érte.
jó reggelit!

a tájékozatlan, buta embereket könnyebb terelgetni. az átlag nem olvas sem nyomtatott, sem on lány sajtot. így véleménye sem helyt álló, vagy nincs, mert információit a kedvenc sorozata előtti hiradóból szerzi, ha korábban kapcsolt oda egy sportcsatornáról.
"Lehet-e véleménye egy Kossuth-díjasnak Abszurdisztánban?"
sem. ofkursz.
Véleményem szerint Kertész méltatlanná vált a Schmidt-díjra. Pont. Arra.
@Secnir:
mármint egy Kossuth-díjasnak SEM.
és másnak SEM.
@istvankah:
A naphoz természetesen semmi köze a mi Boldogságunknak. De azonkívül minden baromsághoz, ami történik az ország vezetésében ő a felelős.
A nemzet tolla meg csak egy udvari bolond. Ha meglátom, mindég röhögnöm kell. Pedig jobb sorsra lenne érdemes.Ilyen multbéli eredmények után ilyen silány alárendeltségben élni nem lehet kellemes még a Sándor-palotában sem. Megalázó.
@glaci 0808: Mert, hogy az a helyzet, hogy akinek kevés pénze van, nincs munkája, vagy csak munkanélküli segélyből él, csak annyi pénze van, hogy a legolcsobb Tv kínálatokból válogathasson Az pedig csak a királyi tv adásokat közvetíti. Ott meg megy a szájbarágósdi fidesz módra. Ennél már az is jobb, ha a sportcsatornákat nézi, vagy a sorozatokat.
bakker, Kertész író, az a foglalkozása, hogy a dolgokat úgy írja le, hogy azok hassanak az ovasóra. Erösen sarkította, hogyn látja ö a dolgokat, lehet vele egyetérteni, vagy nem egyetérteni. De ezen megsértödni hülyeség. Vagy megsértödünk Pató Pálon? Adyn? Móriczon, Mikszáthon?
mi sem az esztergapad mellől "társalgunk" :)
"Ma már a második világháború borzalmaiért, a Holocaustért egyedül a magyar a felelős, mert a magyar nép az (a német néppel ellentétben), amelyik se be nem vallotta, meg nem gyónta a bűneit, se töredelmes bűnbánatot nem tanúsított, se meg nem fogadta, hogy soha többé, se bűnbocsánatért nem esdekelt.

Így aztán nem is kapott soha föloldozást!" -írta Kertész.

Ezért Futó Barnabás szerint bíróság elé kellene állítani Kertész Ákost.

nol.hu/belfold/futo_barnabas_szerint_birosag_ele_kellene_allitani_kertesz_akost
Futó szerint Kertész ezzel uszít, mert Futó értelmezésében azt állítja, hogy "a II. világháború borzalmaiért és a holokausztért kizárólag a magyar nemzet felelős."
Pedig csak bocsánatott kellet volna kérni, ahogy például a német nép megtette.
Hát pl. Petőfi meg Ady elég sértő tud még ma is lenni...
@Dráva Szabolcs: A német nép hogyan tette meg?
Ők is tartanak holokauszt emléknapot?Ott is mindenki kettős mércével ítél? Ott is úgy ítél a bíró,hogy Joav Blum ártatlan,mert rá nem vonatkozik a " törvény nem ismerete nem mentesít
a törvény hatálya alól" ? Gondolkozz,ha nehezedre esik is!
Hát, sajnos Kertésznek, meg Bartusnak is a legutolsó betűig igaza van, elég végignézni az országon.
@dögölj meg: A német nép hogyan tette meg?
Ők is tartanak holokauszt emléknapot?
Őszintén, fogalmam sincs.
De - tudtommal - nem szeretik a neonácikat, akik így "kénytelenek" nálunk vonulgatni, és nem biztosítanak rendőri felügyeletet a "Mein Kamf" árúsításhoz sem .
Ja! És Joav Blum felmentése egyszerübbnek tűnik, mint az őt megtévesztő jegyző, ügyvéd és polgármester felelősségét firtatni.
"Az indoklás szerint alappal bízhatott ugyanis abban, – jelen esetben tévesen, – hogy jogi végzettségű képviselője, valamint a lakcím bejelentkezéskor jelen levő jegyző és polgármester ismeri a vonatkozó jogszabályokat, s azok teljes ismeretében állítják, hogy a bejelentkezéshez szükségtelen a tényleges beköltözés."
A többin még gondolkodom.
@dögölj meg: Hány német autón láttál te Német Birodalom térképet? Az, hogy egy nép átlátja-e azt amit tett vagy sem, azt nem az ilyen holocaust-emléknapon látod meg, hanem az emberek hozzáállásában. Ott nincsen kettős mérce, de ez mindkét irányra igaz. Te is egyből előveszel egy zsidót, ezzel is bizonyítva, hogy a kettős mérce te magad vagy: a megjegyzéseddel arra szerettél volna utalni, hogy "na látjátok, már megint a zsidók". Közben meg nem kapcsolsz, hogy a hírben nem a vallása a lényeg, hanem hogy gazember.
@Dráva Szabolcs: jajjjjjjj. Az előző kommentem neked szólt!!!!
Mégsem neked!!!! Ez ma nem megy, inkább visszamegyek dolgozni!!!!!
Szóval mégis a @dögölj meg-nek!!!!!
sorry
Amikor a tévében azt hallom, hogy agusztus, akumlátor, meterológia, higénia, akkor engedtessék meg a Kertész Ákosnak is, hogy legalább azt leírja, hogy a magyar genetikusan alattvaló. Mert ez igaz is és valami értelme is van. Nem azt írta. hogy alávaló, hanem azt, hogy alattvaló. És nem azok vagyunk? Orbán alávaló, nyavalyás, tiszteletet nem érdemlő, semmi kis alattvalói, akiktől el lehet venni a nyugdíjmegtakarítását, akiknek egész nap lehet gajdolni a sok hazugságot, mert az olyan, mint a reklám, ha sokszor hallod, majdcsak megeszed végre.
Hmmmm...azért az elgondolkodtató kéne legyen, ha Fabius és Kumin más megközelítésből ugyan, de ugyanarra a végkövetkeztetésre jutnak Kertész ügyben.

kuminszerint.blog.hu/2011/09/15/a_provokacio_diadala?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2011_09_15&utm_campaign=index

Tényleg hagyni kéne a francba ez egészet.
én a szolgalelkűt találóbbnak ítélem az alattvaló idejét múlt kifejezés. a díj visszavételével megkérdőjelezik a teljesítményt amivel kiérdemelte? akkor a borztól is visszafogják venni, ha bereked és nem énekel azon a szép hangján?
@glaci 0808: a Borzra gondolsz és nem a borzra?
@gyilkos fűegér:

Szerintem egyáltalán nincs igazuk. A kertészi-bartusi értelemben vett demokrácia olyan, hogy figyelmen kívül hagyjuk a többségi döntést, és egyszerűen elzavarjuk aki nem a szánk íze szerint cselekszik.

Kertész szerint az MSZP-től elforduló szavazók is szimpla árulók:

"Ami engem még érdekel, az a baloldal. Mert bár az én testre-szabott, morális alapú szocializmusom – aminek a lényege, hogy mindig az eltaposottak, a kifosztottak, a cserbenhagyottak, a nehézsorsúak mellett állok –, nem azonos soha az éppen aktuális „pártszocializmussal”, mégis ez az a közösség, amelyik hozzám legközelebb áll. És engem ennek a közösségnek a folyamatos árulása érdekel, mert ha nincs ez az árulás, Fidesz sincs."

Vagyis: akinek az elmúlt időszak után az volt a véleménye, hogy a szocik menjenek a gondolkodóba mert van miért, azok nem realisták, hanem dezertőrök. Mintha Orbánt hallanám.

Ezen kívül van még aspektus, amit - szerintem - érdemes észrevenni:

Kertész:

"be vagyok zárva az anyanyelv börtönébe, és amit én tudok, az nem kell senkinek, arra nincs vevő. Itt, ebben az országban, semmi nem történik, ha megjelenek, és akkor sem történik semmi, ha nem jelenek meg."

Bartus:

"számoltunk azzal a lehetőséggel is, hogy a sajtószabadság szűkülésével szükség lesz ránk. Nyíltan hirdettük azt, hogy ha ez bekövetkezik, az Amerikai Népszava töltheti be az egykori Szabad Európa Rádió és az Amerika Hangja szerepét."

A két önsorson kesergés kiváltója - szerintem - a csalódottság: nem jött be a jóslat, és nem verik itthon egyik újságíró fejét sem sötét pincékben összetekert médiatörvénnyel. Helyette a Médiatanács társszabályozó szerve lett a MTE, és gyakorlatilag a BTK-PTK, na meg a jó ízlés szab csak határt annak, mi jelenhet meg.

Ennek inkább örülni kéne, mint azon keseregni, hogy Orbánék miatt mégsem kellett elmenekülni senkinek sehova.
@Fabius: Meglehet, nem ugyanazt olvastuk, esetleg eltér a szövegértelmezésünk de Kertész baloldalon és annak árulásán nem éppen a szoci politikusokat értette? Akiknek a harácsolás stb. fontosabb volt, mint az ország érdekeinek megfelelő politizálás. Szóval nem azokat a választókat hibáztatja, akik 2010-ben nem az MSZP-re szavaztak, hanem éppen a jelenlegi rezsim (indirekt) politikai szálláscsinálóit.
Másrészt: örömteli, hogy téged még nem vegzálnak azért, amit leírsz, de éppen Schmitt javaslata az egyike azon kis lépéseknek, melyekkel vegytiszta diktatúrák kiépülnek. Többen, több helyen leírták, hogy ez nem egyik napról a másikra történik, hanem (ilyen és ehhez hasonló) fokozatokon át. Tóta W-nek, ahogy látom, már a jelenlegi beavatkozás szintje is túl sok, pl.
@Deathstick:

Szerintem nem politikusokról, hanem a baloldali közösség - ti: a szavazóbázis - árulásáról beszél.

A poszt pont arról szól, hogy Kertész ide vagy oda, a SkiccPalis túlgondolásokkal menjenek a francba.

Tóta egy külön eset. Skicc bőrizomtömlőzéséért még őt se baszogatta senki, Annusmaris rávert feje meg szerintem se vicces.

Érdekes ez amúgy. Volt aki a hírek hatására szedte a sátorfáját és átköltözött más blogszolgáltatóhoz:

remittenda.blog.hu/2011/09/13/koltozes_509

Én kapkodás és költözés helyett inkább beszóltam:

varanus.blog.hu/2011/09/06/te_is_fiam_uj_peter

...mire az aktuális szerkesztő - Szily - jött és kommentben magyarázatot adott. Szerinte a távozók miatt kis zűrzavar volt, de irányváltásra nem kell számítani. Amíg ők hozzák nyilvánosságra a KIM tanulmányát, miszerint Orbánék tudták, jogellenes lesz a végtörlesztés, és Viktor lehülyézése címlapos lehet tegnap reggeltől késő délutánig, addig nincs okom kétségbe vonni amit mondott.
Jelzem Kertész szövegét én is úgy értelmezem hogy nem a szavazótábor az áruló. De nem is ez a fontos.
A kérdés valóban az, hogy visszavehető-e egy díj?
Most igen, ahogy visszamenőleg lehet törvénykezni is.
A cenzúra meg működik, ha tagadjuk, ha nem.
@dögölj meg: a németek megtették, és még ma is minden nap megteszik. 11 éve élek Németországban, német családom van. Az elsö élményeim egyike volt, hogy a németek még mindig ez alapján élnek, és minden nap próbálnak bünbocsánatot kapni. Tudod az kicsit kemény, mikor valaki azt mondja, hogy ö nem büszke arra, hogy német. És a legtöbbük így érzi. ök nem vitatkoznak azon hogy nem is 600000 volt, hanem csak 300000 vagy még kevesebb, Meg hogy ök csak kényszerböl tették, ök csak áldozatok voltak. Nem, a németek még ma is bünhödnek, legföképpen önmaguk elött, mert ök egy bátor, büszke nép, akik képesek voltak ezzel szembenézni, és nem csak az arcuk nagy.
@Fabius: szerintem kertész a baloldal árulóinál az MSZP re gondolta, a képviselökre, tagokra, akik elárulták a baloldaliságukat. Nem a szavazóikra.
@Cirbi:

Egyrészt ugye erről beszélünk, másrészt meg Sousa tökéletesen illeszkedik a NER-be ezzel a mentalitással. Röhögnöm kell, pedig az ember kibaszott szánalmas.
@Fabius:

Csatlakozva a többiekhez, jómagam is úgy vélem, hogy itt Kertész kifejezetten a "baloldali" politikai elitről beszél, márpedig amit ők műveltek, az minimum a szociáldemokrácia elárulása, de ezen nem veszünk össze.
Bartus érdekesebb eset, elég sok írását olvastam, kibaszott harsány, hatásvadász, de amit ír, abban sajnos van logika. Én, ha egyetértek valakivel, vállalom, még akkor is ha úgymond ciki, mint Debreczeni, pedig egyelőre nagyon úgy néz ki, hogy neki, (meg Bartusnak) lesz igaza. (Gondolom a "Babiloni fogság" című cikke megvan.)
Az ellenzéki lapokat valóban nem büntetésekkel, hanem a hirdetések leállításával végzik ki, nem tudom, ez mitől jobb.

"Ennek inkább örülni kéne, mint azon keseregni, hogy Orbánék miatt mégsem kellett elmenekülni senkinek sehova. "

Orbánék gazdaságpolitikája miatt fog kelleni elmenekülni, ez sem tudom, mitől jobb. Ami itt jövőre lesz (ezer milliárd??? Honnan?) Ahhoz képest Fletóék elkúrása a kutyának a fasza. És itt jön be a képbe a maszop árulása: mivel képtelenek valós alternatívát megjeleníteni, vagy marad a fidesz, vagy jön a jobbik.
Húúúbazzz, megint péntek, rosszat sejtek :D

"Holnap bejelentés jön?

Giró-Szász András kormányszóvivő az MR1 Kossuth Rádió csütörtök reggeli műsorában kérdésre válaszolva kifejtette, hogy a kormány szerdán tárgyalt a 2012-es költségvetés tervezetéről. Emlékeztetett: pénteki határidő van arra, hogy átadja a Költségvetési Tanácsnak a költségvetést, akkor nyilvánvalóan többet tudhatunk. A nemzetgazdasági miniszter, illetve a miniszterelnök tájékoztatása pénteken várható. Az, hogy milyen sarokszámok és részletek vannak, majd abból a tájékoztatásból lehet megtudni - árulta el a kormányszóvivő."

www.portfolio.hu/gazdasag/valahol_elakadt_a_2012-es_koltsegvetes.155416.html
@Fabius:

Sousa elég gyorsan felvette a Bohócliga "ritmusát"...
@Fabius: Az irányváltás jelenleg még nem látszik, (hátravetve) úgy egyébként.
De igenis a társadalmat további szeletekre (felszalámizó) politikai (és a háttérben) gazdasági manőverekre, a nem mellesleg "vájtfülűek" érzékenyek.
@gyilkos fűegér:

Nem mondtam, hogy Kertész, Bartus vagy Debreczeni mindenben téved. Viszont az általuk vízióként kergetett apokalipszis se jött még el. Ha valaki akkor én kritizálom eleget Orbánékat, de emellett hajlandó vagyok elismerni azt is, ha valami nem váltotta be a legsötétebb víziót, mint a médiatörvény.

A gazdasági befolyás megjelenését a sajtóban nem Orbánék találták fel, régen így működik már. Mindig a túloldal van szopórolleren, nincs ebben sem semmi új, a reklámpénz ősidők óta az aktuálisan jó oldalon állók felé vándorol. Hacsak az nem, hogy Szélesék a kötelező állami megrendelések ellenére sem tudnak eladható terméket gyártani a Hírlapból.

Gazdasági kérdésekben egyetértünk betűre. Ha valahonnan valami igazán fenyeget, az az esztelen, elképzelések nélküli ötletelésből ered.
@Cirbi:

Kíváncsi vagyok hol tartanak Orbánék a költségvetéssel. Meglepne, ha életképes koncepcióval tudnának előjönni a történtek után.
@Fabius:

Itt tartanak:

"Gíró-Szász András a kormány új szóvivője a szerdai kormányülésről annyit mondott a 2012-es költségvetéssel kapcsolatban a Magyar Rádiónak, hogy a büdzséről a kormány ugyan újfent tárgyalt - de annak még a sarokszámai sem ismertek."
Szerintem is, vegyék el tőle a díjat és adják oda Kerényinek. Csak aztán ne sértődjenek meg, ha letalpnyalózzák őket. Ettől a jobboldaltól kellene félni? Akiknek annyi önbizalmuk nincsen, hogy viseljék a kritikát? Tán csak nem az elevenükre tapintott Kertész?
@Fabius:

Ez most megint ciki lesz, de bevállalom: Hornékban, de még akár Fletóékban is volt valami minimális sportszerűség: Ismert, hogy Hornék milyen csínján bántak a kétharmadukkal, a Nemzetet Horn alatt állami pénzzel mentették meg, Gyurcsányék nem nyúltak a Heti Válasz meglehetősen bőséges támogatásához, nem baszogatták Kondort, nem emlékszem, hogy vállalat azért hátrányt szenvedett volna, mert a Nemzetben vagy a Hírlapban hirdetett, stb. Na persze a sajátjaikat tolták rendesen...
A rendszerváltás óta felelős kormányként egyedül a vén pufajkásék viselkedtek, ami előtte, meg azóta zajlik, az rossz vicc.
Bartus tényleg irritáló, mindenkit lenéz, aki itt élés mozog és nem kivont dárdával rohangál rajta Orbán fejivel. Minden bakfitty neki ott a Nagy Almában.

Kertész kirohanását se értem, meg a nyílt leveleket sem, abba lehetne fejezni ezt a marhaságot, hogy nyílt levél, mert kinek szól?

Igen, igaza van a blogtulajnak: ez van most. Kurva kétharmad vazze, tudni lehetett, hogy meglesz, megdolgozott érte a maszop-szadesz tandem erősen.
Én sem félek még Orbán pajszerjától - amivel kordont is bontott törvénytisztelően - mert saját magát fogja előbb-utóbb fejbecsókdosni vele, annyit hadonászik már összevissza.
@spinat: Olvasgatva a német sajtót és az ebben a témában megjelenő anyagokat, mi tényleg nagyon messze vagyunk a szembenézéstől! Teljesen igazad van! Sajnos a magyar társadalom nem képes és nem is volt képes szembenézni soha azzal, amit egy része tett a többi magyarral. Ha nem beszélnek róla, hogy hogyan rabolták ki őket (zsidókat a háború előtt-alatt, svábokat a háború után) akkor sokan megtörténtnek sem gondolják. Németeknél ez megtörtént, szembenéztek ezekkel és nevesíteni is tudták ezt...
A magyar politika folyamatos kettős beszéde manapság is elég szánalmas. Egyébként Kertész, Bartus beszédéből is az a balf.sz magyar mentalitás jön le, hogy mi túl akarunk tenni mindig mindenen. Bár nem ua. az analógia, de amikor a németekkel voltunk anno, nácibbak akartunk lenni azoknál, a komancsok alatt komancsabbak a nagy Szovjetuniónál. Kertész a bocsánatkérés és bűnbánat alapjait is már túlmagyarázza. Bartussal együtt a szapulás olyan irányába megy, ahol max. tényleg csak egy provokálásra jó a felvetésük (ezt mindenki vérmérsékletének megfelelően magyarázza), de párbeszéd elkezdésére és valami értelmes ötletelés megmozdítás ma, 2011-ben, sem!
Mondjuk igaz, amikor Orbán genetikus (balos) országrontókról beszélt, érdekes mód nem volt felháborodás, max. egy kis zsidózás még mellé, ami cinikus mosoly kísért. Bár azért érdekel, hogy Viktor otthon, a felesége és annak családja előtt hogyan tud elszámolni olyankor. Azoknak is azt mondja, ne foglalkozzanak vele, miket mond??? :) Azok meg veregetik a vállát, hogy "Salom Viktor"???
@gyilkos fűegér:

Az biztos, hogy Hornék igyekeztek gatyába rázni a gazdaságot legalább, és a kétharmaddal ámokot nem futottak.

De.

Csúcsra járt az olajszőkítés, végtelen titkok születtek, Nyírfa ügy, fegyvergét, szóval ott sem volt az a makulátlan tisztaság.

Gyurcsány az elhíresült Bayer írás után maga hirdette meg a bojkottot a Hírlap ellen. Gondolom az akkor is azt jelentette amit ma: a holdudvar legyen kedves kerülni a hirdetésfeladást, előfizetést. Ettől függetlenül tény, hogy a kritikát sokkal jobban tűrték, mint Orbánék. Visszafogottabban volt érzékeny az önérzet.
@Dráva Szabolcs:

Nagyjából ezt vártam. Nulla konkrétum még mindig.
@Fabius: Nem voltak talán annyira elszállva maguktól, mint Viktor és csapata. A stikliket megosztották és együtt élvezték - már akkor is a mi rovásunkra. :) Don Pintér és a hasonlók már akkor is vígan lubickoltak és tették a dolgukat, bebiztosítva a seggüket minden irányba.
@Fabius: De azért vannak konkrétumok.
Itt van ez.
Egy 8 éves tervük már van.

index.hu/belfold/budapest/2011/09/15/houdini_cirkusz_es_egyeb_megaberuhazasok_a_fovarosban

Nekem van egy olyan érzésem, hogy ezekben a fideszminisztériumokban
csak külhoniak vannak.
Vagy létezik olyan magyar ember, aki nem tudja, hogy
ahol egy alagutat akarnak ásni, ott már van egy 110, vagy akárhányéves
Kisföldalatti ?

A kontinens első kéregvasútja...

Az most meg fogja lepni őket, amikor ásni kezdenek.
Kertésznek igaza van!!!
S nem is lesz másként teljesen mindegy jobb vagy a bal van hatalmon! A magyar soha nem lesz tömegével demokrata és polgári!!!!
A mostani állapotok bizonyítják !!!
Aki segget nyal boldogul! Nincs szégyen érzet nincs erkölcs!!! Nincsenek erkölcsi nagyságok!
Ezért lehet egy "komcsiból" KDNP-s államtitkár! Ezért nincs még a süllyesztőben egy Pozsgay, egy Csóori, egy Járai, és sorolhatnám! " kaparj kurta neked is jut" , taposs, pedálozz s haza le van szarva!!!
Mi úgy nézzünk ki Európában mintha egy hottentotta ágyékkötősre huszár csákót tettek volna! Vicc ország vicc polgárai vicc miniszterelnökkel viccesen bambulunk bele a világba!!
Kertész írása egy tükör mégha torz is de mi vagyunk benne!!!! S ha nem tetszik össze lehet törni, el lehet venni a díjait DE ETTŐL MI VÁLTOZUNK -E??? NEM !!! Maradunk mucsaiak s lehetünk még mucsaiabbak mert már tükör sem lesz!
@Whistler anyja: :) Zsír, fognak csodálkozni, hogyan is került az oda... Sötét egy népség!
@Boli:

Az olajszőkítésből sokan megalapozták akkor a gondtalan öregkort, vagy éppen a politikai hátteret/befolyást. Tegyük hozzá: teljes volt a kör.

Egy példa: Bihall Tamás, Energol-ETL olajügy. Bihall az ETL olajimportőr igazgatója. 2005-ben már a Szociális minisztérium egyik oktatási biztosa, míg civilben annak a Tokaj Kereskedőháznak a felügyelőbizottságában ül, amivel éppen az Orbán Szőlőbányák készül privatizációra közvetlenül azután, hogy regnálásuk alatt 4 milliárdos tőkeemelést hajtottak rajta végre.

Úgy biztos emlékszik erre mindenki, ha azt mondom: nem volt taggyűlés.
@Fabius: Én igen, de a droidok erre sem szeretnének, vagy másképp... Szelektív a narancskomcsik emlékezete! :))
@Whistler anyja:

Lehet én vagyok pihent, de nekem ez így sehogy nem áll össze:

A Podmaniczky-Ajtósi tengely ( amúgy Dózsa György út) merőleges az Andrássyra, így a kép teljes marhaság az alagúttal. Egyébként meg egy Andrássyra merőleges utat minek vinne a föld alá? Hogy lesz így a Hősök tere alatt alagút? Hogy vezeti ez el az Andrássy forgalmát, ha még csak nem is párhuzamos azzal?

Teljes marhaság ahogy van. Olyan Szőcsgézás.
@Boli:

Ez is igaz, de sok mostani narikomi még a falepkét tologatta akkoriban :-) Mi vagyunk ilyen memória veteránok bassza meg így negyven körül.
@Fabius: :))
De a tablettákat mégis ezeknek kell szedniük! Ráadásul, mint a példa mutatja, nem használ nekik. Ugyan olyan impotensek...
Nem tudom, a kommentelők közül ki olvasta végig Kertész levelét. Én igen. Sajnos azt kellett megállapítanom, hogy az írói túlzásoktól eltekintve nagyjából igaza van a faszinak, apjafasza ide vagy oda.
Jó lenne, ha végre gondolkodna, tanulna, dolgozna a magyar! A dolgozást nem fizikai, hanem szellemi értelemben értem.
@Whistler anyja:

Szőcsnek üzenném, hogy jöjjön le a cuccról, aztán, ha kijózanodott, inkább próbáljon meg a már meglévő múzeumoknak pénzt felhajtani. Harry Houdini nevét meg ne vegye a szájára.
@vitézlajszló: Reménytelen vagy...
Akkor egy ilyen kretén politikai elit hogyan vezetné meg a birkákat? Jó ez így! Mármint a birkáknak... :))
@gyilkos fűegér: A Jobbik arcát azért megnézném, amint Houdini alá beállnak...
"Houdini 1874. március 24-én, Weisz Erik néven született Budapesten (a Rákosárok út 1. szám alatti házban), Mayer Sámuel Weiss rabbi, jogtanácsos és felesége, Steiner Cecília fiaként."
Nekem nincs kifogásom! :))
Na de a világméretű, magyarság elleni összeesküvés akkor hol marad???
@vitézlajszló:

Én végigolvastam, és nagyjából ugyanez a véleményem, sőt már évek óta Kertész nélkül is ugyanez.
Az külön vicces, amikor a megállás nélkül zsidózó, cigányozó, buzizó, oláhozó, tótozó, vértahó jobboldal a megsértett érzékenységére hivatkozik. Csurka, amint felháborodik a genetikázáson. Vicces.

A magyarok alig pár százaléka beszél legalább alapfokon valamilyen nyelvet, majd 70% funkcionális analfabéta, ha olvas, akkor Blikket, mi a faszomról beszélünk...
Kerényi Imre szerint "Kertészben mindent felülír az, hogy zsidó származású, amit furcsa volt hallana attól az embertől, aki azok táborát erősíti, akik mindent „magyarságtudatukból” és „magyarságteljesítmányükből” vezetnek le."
nepszava.com/2011/09/magyarorszag/kertesz-akosban-szarmazasi-gorcs-uralkodik.html
@Boli: Baszki, te folyton lenaivozol, demééé?
Azt már látni lehet, hogy kurvanagy lesz itt a gáz (vagy már most is az).
Kérdés: mit lehet tenni ez ellen? Mit lehet tenni ez ellen a despota, fasizálódó rendszer ellen akkor, amikor hívő birkabarmok milliói nem érzik a nyakukon a kést és csak tapsolnak a böllérnek?
@Boli:
Amúgy George Bernard Shaw szerint a legtöbbet emlegetett három név: Jézus, Sherlock Holmes és Houdini:
jean-trevor.extra.hu/news.php?default.0.75)
@gyilkos fűegér: Hát, pont a miafaszunkról. :)
Egyébként nekem sem Kertész világosította meg azagyamat ezügyben. :)
Popper szerint vannak szabad és szabadságszerető népek. Mi az utóbbiak lennénk a folytonos hisztériánkkal. Amibe az is beletartozik, hogy minket mindig a balsors kaszált el, mások tettek tönkre, mi semmiről nem tehetünk - tákolmányban ez benne is van ugye - hát akkor hogyan is kérhetnénk mi bárkitől bármiért elnézést? Hisz nem vagyunk sose felelősek!

Ez a gyerekmentalitás biztos jele,a felelősség minden hárítása, a sunnyogós banántolvaj majom "én ott sem voltam"-stílusa. A németek ezen vannak túl.
@pumukli 12: ááá amikor nagyon sirdogál egy sarokban akkor csak arra kell gondolnia,hogy élete végéig!!!!milyen járandóság illeti meg -azonnal felszáradnak a könnyek.emlékszel ezért kellett beiktatása előtt picit fabrikálni a törvényen...és juhhééé.
@Boli: Ezt már ismerjük :) Friedmann Endre (Robert Capa), Szilárd Leó, Kertész Andor (André) is magyarok. De ha itt élnének, ma és most, mint Ákos, akkor ez rögtön kérdéses lenne.
Szerintem nem az a baj, hogy véleménye van, nekem az nem tetszik, hogy azt kifelé írogatja. Tudod, "barátodat kifelé dicsérd, négyszemközt intsd". Nyilván ennek a tisztesség határain belül kell maradni. Ha ír egy magyar cikket vagy regényt, amiben építő szándékkal, görbe tükröt tart a társadalomnak, abból remekmű lehet.

És van az a kondéros vicc, tudjátok, amikor egymást rántják vissza az emberek, az poénos, találó, mindenki érti. Amit Kertész ír, az gyalázkodás, felnőtt ember tudhatja, hogy nem lehet ilyen szavakat leírni, főleg nem Amerikának. Akármilyen rossz a helyzet itthon, sokan megpróbálnak küzdeni, dolgozni ezért az országért, ilyen céltalan, gusztustalan, megalázó pofonra nincs mentség.

Én simán visszavenném a Kossuth-díját, az aggasztó valóban az, hogy legközelebb majd azét is visszaveszik, aki csak simán ellenzéki, vagy nem ért egyet valamivel. Ez egy olyan lejtő, amin nem szabad elindulni egy hülye ember miatt. Inkább kiadhatna az állam vagy a k.elnök egy hivatalos közleményt, amelyben üdvözli Kertészt, mély sajnálattal veszi tudomásul, hogy ilyen mély keserűséggel és lenézéssel gondol hazájára, továbbá meglepődésének adna hangot, hogy ezeknek az érzelmeknek nyomát sem mutatta akkor, amikor a nemzet megbecsülése jeléül átvette a Kossuth-díjat, amelyhez természetesen még egyszer szívből gratulálunk...
@Braincelle: Igazad van... Mint minden, ez is 2 félen múlik!
Kertész hülye volt, provokált, egy olyan szituációban szólt pont be, amikor a hatalom mindent erőből intéz, humor- és határérzéke pedig nulla. Idióta szavak voltak, de az alapfelvetés valahol, valamilyen módon jogos is lehetne, ha nem így dobják fel.
Bár ebben a "forradalmi légkörben" amiben ezek az elmebetegek élnek jelenleg idehaza, soha nem fér majd bele az olyan típusú szembenézés, amit a németek már régebben megtettek és megtesznek ma is. Kis hazánk mindig is s következmények és felelősségek nélküli ország volt, maradt. Pl. Horthy elsunnyoghatott mindent, Bárdossy elvitte a balhét helyette is... Olyan eszetlen helyen élünk, mely csak valamelyik szélsőséges irányba tud mindig elmozdulni. A napokban rehabilitálta valamelyik elmebeteg Gömböst és annak díszpolgárságát vidéken.
Ha holnap a lovasszobrát is újjáépítik, akkor azt én is hajlandó leszek felrobbantani. Bár szerintem lesz rá még pár jelentkező! :)
süti beállítások módosítása