Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 24.hu/belfold/2023/01/27/magyar-turisztikai-ugynokseg-tamogatasok-2021-kisfaludy-2030-egyedi-tamog... (2023.01.27. 07:10) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri11: Stars Are Blind www.youtube.com/watch?v=6Mj776YiPCU (2023.01.02. 12:09) Zeneszoba
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?
  • látjátok feleim szümtükkel: @nagy_henrietta: Keresni lehet, de külön féle okokból nem biztos, hogy a keresőt talál, mert ne... (2017.09.05. 08:49) Pártfinanszírozás, magyar átok

2011.09.06. 06:16 Fabius

Te is fiam, Uj Péter?

Címkék: index közélet uj péter

"Eljött az a pillanat, amire nem hogy nem vártam soha, de igazán még fogadni sem mertem volna rá, hogy eljön valaha: távozom az Index szerkesztőségéből. Közismerten vonzódom az új kihívásokhoz, már pendelyes koromban is új kihívásokkal játszottam a porban. Az óvodában új kihívás volt a jelem. Ellenben a régi kihívásokat nem állhatom. A régi kihívások már egyszerűen nem jelentenek kihívást. Ezért ideje újakat keresni. Az Anzsi Mahacskala ugyan érdeklődött, de még nem írtam alá"

Ennyi volt. Uj Péter tegnap felmondott, és október elsejétől nem az Index főszerkesztője többé. Nem lehetett könnyű döntés otthagyni a "gyerekét", amivel - mondhatjuk nyugodtan - a magyar médiatörténelembe írta magát. Az Index jelentőségéről és történelméről nem fogok most ódát zengeni, megteszik ezt máshol mások. Engem sokkal inkább érdekel a jelenség, és az okok. A kirakós darabkái peregnek egy ideje, mint méltatlankodva fejet rázó Dávid Ibolya arcáról a repedezett vakolatpor, és nekem egyáltalán nem tetszik a kép ami kirajzolódni látszik belőlük.

Tóta W. távozása is meglepetésként hatott, a figyelőnek adott interjúja méginkább:

- Politikai okok miatt került le cikked, blogbejegyzésed az Index címlapjáról?
- Nem volt ilyen. És azért jöttem el, hogy ne is legyen.
- Volt rá sansz?
- Bőven volt.
- Éri kormányzati befolyás az Indexet?
- Éri.

Ezek után a tegnap vezető hírének mondható, Orbán 2006-os mesemondásáról szóló WikiLeaks dokumentumról egy betű nem sok, annyi nem jelenik meg az Indexen, Uj Péternek meg éppen ezen a napon lesz tele a cipője, és mond fel. Ha ezeket a kockákat egymás mellé rakjuk máris egy helyre kis elmélet középpontjában vagyunk, miszerint van az a téma, amiért Spéder Zoltán haja is korpásodik, ellentétben az Uj Péterével.

Ez volt az első eset, mikor egy ilyen volumenű dolog nem hír az Indexen. Eddig néma kacsát csak a közmédiumok és a válogatott zsebmédiák játszottak Nemzettől Hírlapon keresztül a Heti Válaszig, az Index szerkesztőség autonómiáját a tulajdonosi kör ellenére látszólag nem érte utol az elborókaigáborosodás. Ez pedig így volt jól.

Követtem az Indexet az iNteRNeTTó óta, tizenéve a portál a kezdőlapom. Tetszett a rámenősség, az egyedinek mondható hangvétel, hogy a cikkeket olvasva nem kellett az álommanóval fogócskázni, mint az Origó cikkeit böngészve. Tetszett, hogy alkalomadtán beszóltak bárkinek és belenyúltak bármilyen ügybe, szépemlékű Varga Tamástól kezdve a 2006-os tüntetéseken elkövetett túlkapások felderítésén keresztül Sukoróig. Tetszett, hogy Uj Péter Gyurcsánynak szóló jegyzetét nem szedegette le senki, az is, hogy két év múlva a Szilyé is megjelenhetett a ugyanott. Szerettem, hogy Bede ész osztott a világ menő vagy nem menő dolgairól, de én szerettem Worluk írásait és blogját is. Respektáltam Bodoky tényfeltáró igyekezetét, a szerkesztőség elkötelezettségét a közpénzek átlátható felhasználása iránt, lásd pl Margit híd gét. Tetszik, hogy a Homárral kiemelt hangsúlyt kap a fogyasztóvédelem, az is, hogy reggelente sixx hogyvoltjai megalapozzák a napi rekeszizomlázat.

Tetszett az is, hogy a kormányváltás után is megmaradtak független, beszólogatós médiának. Jókat röhögtem az index videó stábján, akik körbekergették kérdéseikkel képviselőinket a Házon, és akik miatt végül Kövér Laci stroke határra sodródva, bajuszába tépve korlátozta le a parlamentbe delegált médiaipari szakmunkásokat. Provokatívak, szókimondóak voltak, akikről lepattant az aktuális hatalom időnként vérhabot fújó megvadult bikája.Ma meg itt tartunk? A hír nem hír, az ember, akinek személye garancia volt a szellemiségre felmondott. Nem tisztem megvédeni Uj Pétert, és eszemben sincs jóslatokba bocsátkozni az Index jövőjét illetően. De, ha a maradók innentől hurráoptimizmust lesznek kénytelenek sugározni magukból kötelezően, a véleményt felváltja a maximálisan polkorrekt beszámolók sora Orbán Viktor szandicipőjéről, akkor nem nehéz megjósolni, melyik irányba fog elindulni az Index népszerűsége és látogatottsága. A feltétel nélküli egyetértés már kitermelt magának egy Magyar Hírlapot, amit beárazott a piac, az eredmény a print kiadványuk eladási számaiban és az online felület látogatottságában látható is. Ártani nem fog, ha Spéder úr vet rájuk egy kósza pillantást.
LinkKíváncsi vagyok mit hoz a jövő az Index számára, ami nagyrészt a tulajdonosok hozzáállásán és az új főszerkesztő személyén múlik majd. Éppen úgy elképzelhető, hogy a tegnapit elkönyvelik egyszeri botlásnak, és igyekeznek visszaterelni mindent a régi mederbe, ahogy az is, hogy Uj Péter távozásával a kegyelemdöfést adta meg Magyarország legnépszerűbb, független közéleti hírportáljának.

 

281 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr63205688

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Orbán és a hazugság 2011.09.06. 17:16:55

Fidesz mindig is keresztény, hazafias, családközpontú párt volt és lesz. Ja, és persze hazug is. Ezt persze nem én mondom, hogy hazug, pláne, hogy hazafias, meg keresztény! Hisz hogy jövök én ahhoz, pláne lenyomozható magyar ip-cím mögül hogy jövök. Ne...

Trackback: Ugyanaz az út, ugyanazok a buktatók 2011.09.06. 15:20:16

Egy héttel ezelőtt Bodoky Tamás újságírót legújabb kezdeményezéséről kérdezte a Kettős Mérce, az interjú alapvetően az újságírás és a politika kapcsolatáról szól, ill. mindkettő magyar változatának elmúlt másfél évtizedéről. Elsőként az jutott eszemb...

Trackback: Hiánycikk lett a boldogság! (oknyomozó riportsorozat 1. rész) 2011.09.06. 09:48:53

Ma reggel első őszi szerkesztőségi értekezletünkre igyekezvén, szokásomhoz híven beugrottam a közeli éjjel nappaliba, hogy megvegyem elmaradhatatlan kakaós csigámat és kaukázusi kefiremet, hozzá pedig egy kis boldogságot kerestem. Már azon is meglepődt...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Gennagyij Sztratofontov:

Ha ez így van, helytelen. Az Index az eddig még megmaradt szabad média egyik képviselője volt. Egyre több jel utal arra, hogy ez megváltozik, ami szomorú.
@kicsijuti: "pont a múltkor volt egy kimutatás és a bloggerek meg a kommentelők, elég elenyésző hányada az olvasó tábornak."

Pont a múltkor volt egy kimutatás, miszerint a blog.hu látogatottsága elérte az Indexét.
@kicsijuti: "nem lesz receptfelírási díj" GYF.
@kiskályha: Így is van.
A nemzeti oldal nemzeti összefogásának kész kalandregény az élete.

Az asztalkát meglátogattad már, hogy rendeljél a dedikált alaptörvényből egyet a spirituális érzéssel eltelve ?
@Whistler anyja: nem, mivel nem vagyok IQ-light ballib, hogy ezen rugózzak nap mint nap. Egyszerűen leszarom, max. jót nevetek rajta, hogy ilyen apróságoktól is agyérgörcsöt kaptok. Szórakoztatóak vagytok, mint törpecerkóf a ketrecében.
@ob.szerver: az index internettó és olvír korától kezdve nyekergő fostalicska. Ha valaki leküldi a devnullba, csak jól jár vele mindenki
@Uhmor: Jó a hozzászólás, szeretem ezt leírva látni, hogy meg se fordul a fejükben, hogy csak jól kellene kormányozni... tényleg ez a legmegdöbbentőbb. Pedig minimális ésszel és igyekezettel biztosíthatták volna a 2014-es győzelmüket.

Én amúgy azt nem értem, Orbán Viktor, aki szemmel láthatólag a 20 évvel ezelőtti valóságban él máig, nem emlékszik, hogyan járt az MDF 1994-ben? Azok akkor tényleg minden médiát letaroltak, főleg a tévét-rádiót, hiszen az államin kívül nem volt még más, még a csapból is csak kormánypropaganda meg nekiveszekedett komcsizás folyt, aztán mennyit kaptak a választáson, 6%-ot?
@kiskályha: Ez a törpecerkóf valami szellemesség, ugye ?
Sziporkáztál.
Az indexet tartottam a legjobb hírportálnak a jelenlegi kínálatból. De az éppen zajló folyamat nekem sem tetszik. Éppen el tudom képzelni amit UP ír tumblr-en, hogy sima elkúrás volt a cikk elmaradása, mert felfordulás van, stb.

De mekkora felfordulásnak kell lennie ahhoz, hogy átugorjanak egy ilyen hírt? Mekkora kell ahhoz, hogy UP már ne akarjon résztvenni benne? Pedig ahogy írja nem új lehetősége van, hanem a töke tele.

Ez többet mond bárminél.
@Anti Anyag:
Bocsánat! Tudod az az igazság, hogy én nem ismerem a rettegést. Soha sem voltam elfogult egyik irányban sem.
Én mindig olyan szemüvegen néztem/nézem a politikai eseményeket, hogy mindenhol látom a jót és a rosszat is.
Végtelenül sajnálom, hogy idejutott ez az ország.
:(
Bocsánat! Nagyon ismerős nekem.
Visszaköszön" a múlt?
Aha! amikor a hatalom visszavág.
@Fabius

www.youtube.com/watch?v=A6BOwCtmhTU

Ez is megérne egy misét... Főleg az amit a végén mond!

Erről sem látott senki sehol semmit!!!
@Ezt látnod kell: neked nem elég egyszer kettőspontozni a szar reklámodat?

Húzza picsába! Ez egy baráti ajánlat ha nem világos.
Spéder ur - aki nyilván megfontoltan sakkozik - nyilván kalkulálta egy esetleges irányváltás konzekvenciáit. Hadd keserítsek el mindenkit: ez esetben akár elhanyagolható szempont lehet az oldal olvasottság/látogatottsága, mert a nem tetsző hang elhallgattatása akár sokkal jövedelmezőbb viszont-ajándékhoz is vezethet. Ezekben a körökben azok az értékekre, amelyekért itt sokan aggódnak legfeljebb annyit szoktak mondani, hogy: bakfitty. No meg, hogy: Oszt' jónapot...

Tegnap reggel egyébként abbeli első felháborodásomban, hogy még 10:30 kor sem láttam egy mukkot sem a Wikileaks-ügy orbáni kiágázásáról rideg üzleti hangulatú levelet írtam Új Péternek, arról hogy ezennel befejeztem az Index olvasását. Bár a legnagyobb megdöbbenésemre két órával később deklaráltan ex-é lett főszerkesztő nem hatalmazott fel válaszlevelének közlésére annyi talán elárulható, hogy abban végtelenül lojálisan védte a mundér becsületét - elutasítva a politikai "elpuhulással" kapcsolatos feltételezéseket.
Természetesen az olvasási önkorlátozásomat - e beírássorozat kivételével - ennek ellenére is fenntartom.
@Pampák Bikája: le se tojja senki a te önkorlátozásodat :D
Én is mindennap olvasom az indexet, és Uj Pétert asszem még a népszabóban is jónak tartottam, de Tóta az nem az én ízlésem szerint való. Állandóan baja volt a másképp gondolkodókkal, pl. nemcsak az egyház szervezetét, de az összes hívő embert nemcsak hülyének tartotta (ez még ok, mert én is így vagyok a hitetlenekkel), hanem rendesen fikázta azokat, akik máshogy látták a világot mint ő. Én egyáltalán nem bánom, hogy ez a szélsőséges pöcs eltűnt az indexről. Új Péter az más: fene tudja... az index nem volt rossz, sem "akkor" sem mostanában. De könnyen lehet, hogy van hasonló képességű szerkesztő, csak a mítosz lenyomja. Pl. az elmúlt 8 évben egyedül a hírtv volt nézhető, valódi média. Utánnajárt, kiment filmre vett, helyszíneket, nyilatkozó és nem nyilatkozókat stb.Mint egy igazi tv. Tök névtelen arcokkal. Most lehetne ilyen az ATV, de sajnos mérföldekkel gyengébbek, lustábbak ülnek a legendák a stúdióban és osztják az észt. Namost, lehet, hogy ujnál jobb jön, lehet, hogy rosszabb.
igy van üzleti szempontbol nem gáz a felvásárlás és lehetetlenné tevés. ha van a baloldali médiában potenciál akkor fog magának találni ujabb felületeket.
amugy a szavazások során azért inkább a balos válaszokra szavaztak többen, tehát az olvasók többsége is baloladali, liberális volt, biztos lesz igény erre az ujságirásra is.
@AnnaKarenina: Ez talán amerikából nem látszik, de Pokorni pesti, Varga meg karcagi. Asszem ennyi elég. Nekünk nem kell ezt kifejteni, egy amerikai nem érti, mi meg igen. Ja egy fontos info kimaradt: Orbán meg alcsúti.
@spontan:

Pedig a dolog tökegyszerű, ezt csak be kéne tartani:

"Az Index tulajdonosai elismerik és kinyilvánítják, hogy a hírlap az olvasót és a nagyközönséget szolgálja, nem pedig tulajdonosának vagy támogatóinak közvetlen magánérdekeit, vagyis a tulajdonosi és támogatói érdekek csak a hírlap a nagyközönség általi elfogadottságából, olvasottságából fakadó anyagi sikerességében nyilvánulnak meg.

Az Index hírlap a szerkesztett tartalmat világosan elkülöníti a hirdetésektől és a szponzorált tartalmaktól. A szerkesztett tartalmon belül a hírt megkülönbözteti a véleménytől. A kiadó, illetve a lap tulajdonosai és támogatói a lap szerkesztésébe nem szólnak bele, hírt vagy cikket nem sérelmeznek, bújtatott reklám megjelentetését nem szorgalmazzák."

A tulajdonosok is, a szerkesztőség is és mi olvasók is sokkal jobban járnánk.
@árnyékgyuri: Na Árpád pont nem az én védelmemre szorul, de ha igaz, amit írtál, akkor a jezsuiták miért álltak rendszeresen szóba vele és ő velük? Utánanézhetsz, ha már vásdaskodsz.

A valláskárosultak ellen szólt mindig, a papi pedofíliát mentegetők ellen szólt, de mindegy, akinek nem jött be a stílusa, az gyalázta és ezzel jobb lett a komfortérzete.
@árnyékgyuri: na ezzel nagyon egyet értek, Uj Péter szimpi volt és laza, Tóta viszont... hát a blogja kb az mszps kuruczinfonak felet meg. konkrétumok nélküli dilettáns fröcsögés. semmi több. tele rossz indulatú túlzásokkal. A szalai annamáriás dolog után pl simán ki kellet volna rúgni. Ilyet senki sem érdemel meg, sem balról sem jobbról.(Igaz mondjuk Göncz Kingával nem is tett volna ilyet gondolom. )
@kicsijuti: Tótának csak egyszer kéne leírnia azt a zsidókról, amit a keresztényekről szokott, utána nem publikálna sehol...
Most az tényleg készpénz, hogy Orbán selyemzsinórt küldött Új Péternek?
NO, AKKOR AZ INDEXET IS LEÍRTAM. HÉBE-HÓBA BELE FOGOK NÉZNI, H TUDJAM, MIRŐL NEM SZÓL, TUDJAM, MIRŐL MIT SZERETNE A NEMZETI EGYSÉG RENDSZERE, H ÉN GONDOLJAK VAGY NE GONDOLJAK, DE SEMMI TÖBB. AZ INDEX EDDIG NAGYJÁBÓL KEDVEMRE VALÓ VILÁGOT CSINÁLT A KÖRÜLÖTTÜNK LÉTEZŐBŐL, ENNEK MOST VÉGE. A NER ÉRTÉKVILÁGA NEM AZ ÉN VILÁGOM. HÁL ISTENNEK ELÉG TÁGAS AZ INTERNET. MEG AZTÁN INTERNET NÉLKÜL IS ELTŰNT EDDIG IS A SŰLLYESZTŐBEN MINDEGYIK EZER ÉVRE SZÁNT BIRODALOM. HOL ERŐ ÁLTAL, HOL ANÉLKÜL.
Az események résztvevőjeként - a héten éppen én vagyok az ügyeletes politika szerkesztő - egyetlen kis megjegyzés a poszt elejéhez: az összeesküvés-elmélet klasszul hangzik ugyan, de az a helyzet, hogy a dolgok pont fordítva történtek. Vagyis nem az volt, hogy Uj Péter lemondott, mert nem jelentek (jelenhettek) meg az Orbánról szóló Wikileaks-táviratok, hanem azért nem jelent meg cikk az Indexen a Wikileaks-táviratokról, mert Uj Péter lemondott, és ez nálunk nem mindennapos esemény, így mondhatni elvonta a figyelmünket, így az enyémet is a világ sokkal fontosabb eseményeiről.
Srácok, egyetlen és mindig releváns törvény létezik: az erősebb kutya baszik. Ebből mindent le lehet vezetni.
Hja, Tótát nem sajnálom, elég paraszt írásai voltak... rettenthetetlen szabadságharcos, eh... néha olvastam, mert amit írt érdekelt, de nehéz volt kihámozni értelmet azokból az írásokból. Jól elrejtette.
@randomgenerator: Elég sokan meg felfogták. Akkor nem kell őt olvasni, ahol majd publikál és kész.

Remélem, mielőbb elkezdi.
@szily: összeesküvés-elmélet updateelve: Uj Péter Orbánnak dolgozott és feláldozta magát mert tudta, hogy így nem fog kikerülni a wikilíkszes anyag. Így már jobb?
@Ghavin:
Érdekes ... hatalmas késéssel jön csak be az origó miközben úgy látszik normálisan működik:

origo.hu [195.228.240.145] pingelése - 32 bájtnyi adattal:
Válasz 195.228.240.145: bájt=32 idő=33 ms TTL=120
Válasz 195.228.240.145: bájt=32 idő=27 ms TTL=120
Válasz 195.228.240.145: bájt=32 idő=27 ms TTL=120
Válasz 195.228.240.145: bájt=32 idő=27 ms TTL=120
Válasz 195.228.240.145: bájt=32 idő=32 ms TTL=120
Válasz 195.228.240.145: bájt=32 idő=26 ms TTL=120
Válasz 195.228.240.145: bájt=32 idő=27 ms TTL=120
Válasz 195.228.240.145: bájt=32 idő=34 ms TTL=120
Válasz 195.228.240.145: bájt=32 idő=28 ms TTL=120
Válasz 195.228.240.145: bájt=32 idő=29 ms TTL=120
Válasz 195.228.240.145: bájt=32 idő=29 ms TTL=120
Válasz 195.228.240.145: bájt=32 idő=27 ms TTL=120
Válasz 195.228.240.145: bájt=32 idő=27 ms TTL=120
Válasz 195.228.240.145: bájt=32 idő=29 ms TTL=120

Tanulságos az is ahogy eljutok az origóig, akinek van kedve nézze meg az IP-k alapján hogy szűrik-e kishaznákban a netet ;)

Útvonal követése a következőhöz: origo.hu [195.228.240.145]
legfeljebb 30 ugrással:

1 1 ms <1 ms 1 ms 192.168.1.1
2 24 ms 24 ms 24 ms dial048015.pool.invitel.hu [213.163.48.15]
3 24 ms 24 ms 29 ms 213.163.52.141
4 27 ms 26 ms 27 ms 81.183.2.142
5 27 ms 26 ms 27 ms 81.183.0.136
6 27 ms 27 ms 26 ms 81.183.0.39
7 28 ms 27 ms 27 ms 81.183.2.243
8 26 ms 31 ms 27 ms 84.2.225.253
9 27 ms 26 ms 27 ms www.origo.hu [195.228.240.145]
szerintem ha holnap a brazil esőerdőben, egy libsi újságírót megmar egy kigyó, azt a Vitya küldte oda. másként nem lehet. rettegjetek! mást, úgyse nagyon tudtok.

kíváncsi leszek, fabius mikor ír kertész ákos leveléről. vagy arról mélyen hallgatunk?
@szily: na ti sok idióta kommentelők, élükön a posztíróval, akkor most mi van, he?

amúgy lehet borókaigáborozni, csak jelzem, hogy az ávh-melegedő népszava példányszáma jóval a hírlapé alatt van, a nyepszabad-ságot meg megelőzte a kisalföld. azért, igen, azért, amiért állandó fordulaton, kitartóan kinyaltak minden valagot, amit kedvenc pártjuk eléjük tolt az elműlt 20 (60) évben. magatokba lehet szállni!
@orbánmentesítő: szerintem összeesküvéselmélet helyett az valószínűbb, hogy lehalt a zinviteles peering? vagy tudomisén...
Fő, hogy megy. Origós cikket nemtom mikor olvastam utoljára. Jó húzás. :)
Szerintem pénzről szól ez a történet. Nagyon sok pénzről....
@the_lonewolf: ideje, hogy visszajöjjenek a fajtársaid, mi? :))
@egerészölyv: tóta szava szent. amit mond az úgy van. ha mégse, hát tévedtél :)
hmmm, szerintem az Index elvesztette a villámkezű tudósítóit is. Orbán már 25 perce beszél, az Origó eddig 8 (azaz már kilenc) bejegyzést hozott percről-percre, az Index pedig a fasorban sincs. Ezt (is) kedveltem eddig, az online avagy relatív online tudósításokat. Most nyoma sincs. Ennyire nagy zavar támadt az erőben? :-/
@orbánmentesítő: Máshol is írták - Facebookon - hogy délelőtt egyáltalán nem lehtett eljutni az origohoz. Most nekem azonnal megjelenik, mint máskor. Wikileaks-estül, Stohl-ostul. Ki vagyok vételezve? :-D
@randomgenerator: Azért fura hogy invitel alhálóból, az összes DNS lookup átfut a T konzorcium szerverein.
Múlt hónapban még 100% hogy nem volt így ;)
Addig is a mustározós kecsöpözés zavartalanul folytatódik. hvg.hu/itthon/20110906_obuda_alkotmany_osszeken_daniel_peter#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2011_9_6

Legalább reklámja van így azoknak a jó magyar termékeknek - remélem Glóbus-szal nyomulnak.
Mindjárt kérek egy papír zsebkendőt.
@sárkányfő: jaj, te szegény, szerencsétlen, szinte már sajnállak, hogy egyszerű emberként sehonnan sem kapsz korrekt tájékoztatást. még szerencse, hogy az előző kormány idején kiegyensúlyozott és korrekt volt minden médium. vezéred megmondta: ha nem tetszik, el lehet menni! rajta, élj a lehetőséggel! egy hülyével kevesebb.
@a szív fészkei: Érdemes megnézni a glóbusz mustár címkéjét, vagy győri kekszét:
vonalkód: 8593838918125 készült: Csehországban
győri keksz dettó :(((((
@orbánmentesítő: ..épp Lovasberényben tartanak sajtótájékoztatót Matolcsyval, a kihelyezett kormányülés után.
Volt egy 1999-es eset. Elsőre úgy értettem, hogy Nyírő András kirúgta Uj Pétert, és szolidaritásból az egész szerkesztőség lemondott. Aztán rájöttem, hogy Nyírőt rúgták ki, és vele ment mindenki. Egyetlen perc alatt internettóról átálltam indexre, gondolom, sokan lehettek még ilyenek, elvégre, az internettó név nagyjából bedőlt.

Tóta W., Uj, mellettük Bodoky, Gazda, Zsadon, Szily, Bede, Király András, de még jónéhányan kedvenceim. Ám az index színvonala, úgy érzem, folyamatosan zuhan, több szegmensben is. És ezek után befejezi Bede, kilép Worluk, Uj... egyetlen pillanat alatt ha kell, sokan átmennek más újságra, ha találnak jobbat. Én szeretnék jobbat találni.
@orbánmentesítő: 8x kezdetü T-s DNS-ekkel volt elhalva a net délelött, Sz.fehérváron nem volt origo T-s ADSL-en, Míg pöstön az UPC tekert 1000-l :D
@orbánmentesítő: Kösz, ez mélyütés. Így vesznek el nagyjaink. Eeős Pista is elesett már? Mikor írtam, hogy azzal kéne kenekednie a Dánielnek!
@orbánmentesítő: Azt már elkapták agysorvasztás képében régebben.
@Nádasi Balázs: Tóta mindjárt elkezdi valahol:

"Wblog Hamarosan kezdek. Nem rajtam múlik még mindig, de most már minden készen áll, apróbb simítások, checklist, órák egyeztetése, fegyverzet ellenőrzése, és davaj.
Tegnap, 16:26 "

Legalább majd megtudják az utálói nemsoká, hol kell szenvedniük őt olvasva.
@orbánmentesítő: keress egy nőt, az talán megnyugtat wannabeche! és vedd ki az ujjad az orrodból! na azért!
@Cirbi: A BIX mekkora sávot is ad a T-nek ? Vagy a T-sek máshonnan veszik ?
@szily: akkor nem vagy jó ügyeletes politikai szerkesztő. qrvára senkit nem érdekelnek a problémáid, csak az, hogy elvégzed-e a feladatod. nem végezted el. leülhetsz. egyes. javíthatsz.
nem személyes
@szily:

Köszi a reakciót Laci!

Gondolom a felmondás miértjéről hiába kérdezlek, de annyit talán elárulhatsz: várható szemléletváltás a szerkesztőségben az eddig megszokottakhoz képest?
@thinker_:

Miért nem te írsz róla? Én hisztériának tartom Bartust Kertésszel együtt is, meg ami lett belőle azt is. Így nem érdekel.
@sárkányfő: Stimmt. Ez az amit a mocskos baloldal nem fog megcsinálni. Mert azért van egy határ. Nem áll neki mindenki felgyujtogatni a kukákat meg a polgárok kocsijait, csak azért, mert ignore_what_i_say Viktor épp ellenzékben van. Mindenesetre érzek egy marha nagy adag iróniát a dologban, mivel anno a Feri megjelenése mint miniszter elnök, hozta vissza a Viktort a süllyesztőből. Most meg a Viktor hozza vissza a Ferit a kukából.
Egyébként nekem az index már 3-4 éve egyenlő a FIKAportállal. Mindig csak a fikázás, helyesírás meg 0.0
@orbánmentesítő: UPC-nek van kerülője is, lehet most használták, vagy csak a T szerencsétlenkedik ;)
@Fabius: Nem, nem várható semmi ilyesmi.
Csak én találom úgy, hogy a régi kényelmetlen anyagok hirtelen eltüntek a fidesz.hu-ról? Mintha már ciki lenni felvállalni, hogy szöges ellentétben állnak az ígéretek napjaink történéseivel? Hm?
@szily:

Ezt azért jó leírva látni "hivatalosemberől".

Kösszép.
És akkor mikor fog megjelenni a Wikileaks-es távirat Orbán 2006-os ominózus mondatáról, miszerint hagyják figyelmen kívül, amit mond???

Értem én, hogy az index.hu stábja most Uj Petit siratja, de szeretném látni azt a bizonyos hírt az index.hu-n. Különben babáim, olvashatok origo.hu-t, pfff...
@Judit*: így van. Szily hazudik. Tudom, mert láttam majdnem szinte, hogy közben csuriban volt a keze. Úgyhogy nem kell vele foglalkozni, mit mond, de majd a tetteiről, azaz az írásairól, na majd arról megítéljük.

Ja, hogy arról meg már sikerült, sajnos. Akkor nem tom, olvassuk az origót. De azért, ismerjük el: kár az indexért. Tótavéstül, bedéstül, ujpéterestül kár. És egye fene: szilystül is.
@Fabius: jövő héten azért majd olvasd el a vikikíksz verzióját is. Na, az lesz majd még de nagyon jó. Fogadok, nekik tökre mást mondana a szily. :)
Olaszországban egész napos sztrájkok és tüntetéssorozat zajlik a legnagyobb Orbánhaver, a Hajfesték Lovagja Berlusconi intézkedései ellen. Olaszország - írja most nekem egy ott élő - csőd szélén áll, második Görögországnak mondja Merkel.

Na kell ide már Hofi egy kicsi: www.youtube.com/watch?v=W-olR5fYE_g
- Politikai okok miatt...
Na innentől kezdve, bekaphatja bárki, bármelyik oldalon! Sőt! Ha ennyi esze van annak a sötét bunkónak, akinél ez a félmondat nem veri ki a biztosítékot, az nagyon párthű kretén, fa.zkalap!
További kérdések? Minden oldal pártköcsögének szól! A folytatás az úgy szól nekik, hogy nyasgem... :)
@a szív fészkei: Bizony bizony ilyen az ... amikor egy országot egy magát jobboldalinak hazudó, ámde valójában régivágású kommunista vezet. Ráadásnak a miénk pitiáner, született hazudozó, aki az ég világon nem ért semmihez.
@Boli: "- Politikai okok miatt..." Pontosabban azért hogy meglegyen a korlátlan HATALOM.
Aki csak ezért lesz politikus annak lámpavas jár, tárgyalás nélkül.
Hogy állnak a csodafocisták, akik 2:1-re rommá alázták a svédeket ? ;)
@Humperdickk:

Én respektálom és nem minősítem, ha egy aktuális posztban érintett ide jön, és magyarázatot, válaszokat ad.

Én elhiszem amit mond, talán mert idealista vagyok és el akarom hinni, meg ha üzleti alapnak tekintem az indexet, úgyis ez logikus.

Aztán ha mégis másképp lesz majd elmondom, aszontad hogy, közbe meg lófaszt dehogy.
Zenekarok is tüntetnek a Zöld Pardonért "

Többek között a Quimby, a Magna Cum Laude, a Csík zenekar, a Kiscsillag, a Vad Fruttik, a Subscribe, a Bikini, a 30Y, a Pál Utcai Fiúk, valamint Ganxsta Zolee és a Kartell is fellép a Zöld Pardon megmentéséért szervezett demonstráción, amely szeptember 18-án, délután 5 órakor kezdődik a budapesti Műegyetem rakparton. A tüntetést a Facebook csatornáin keresztül szervezik. "
**
Forró ősz jön. Lesznek még tüntetések, máskor- máshol is. úgy gondolom.
:)
@Fabius: ja, mert ez a te blogod. A sajátomban én is így tennék.

De ez nem a sajátom. MÉG nem. :)))
Nem tetszik a rendszer?! - Tüntetés!
Megosztás · Public Event
Idő
2011. október 23. · 16:00 - 19:00
Helyszín
Budapest, Szabad sajtó út
Szabad sajtó út
Budapest, Hungary
Készítette
Egymillióan a magyar sajtószabadságért
@a szív fészkei:

Azért kell üveglap az asztalra, mert arról könnyebb felszippantani a kokaint.
Öt hónap múlva munkába is állhat, de szerintem a börikben is kell ilyesmit felállítani.
Újabb einstand a Pásztor fivérektől? De azért őket csak legyőzték a Pál utcaiak... www.pecsistop.hu/articles/article.php?id=930522
Ezt előbb is megmondhattam volna, csak kérdezzetek...

"A Mol a Fideszt, az MVM az MSZP-t kente?"

index.hu/belfold/2011/09/07/a_mol_a_fideszt_az_mvm_a_szocikat_kente/
@Judit*: "És akkor mikor fog megjelenni a Wikileaks-es távirat Orbán 2006-os ominózus mondatáról, miszerint hagyják figyelmen kívül, amit mond???"

Tök felesleges ezt megjelentetni! Én már 1998 óta figyelmen kívül hagyom, amit mond!
Zoltan Somogyi:
Állítólag megbolondult egy MTI-s újságíró a miniszterelnök mai sajtótájékoztatóján. Nem tudta feldolgozni Orbán Viktor azon szavait, hogy "ne a szavaira figyeljenek...". Miután azt kérte, hogy ehelyett inkább a "tetteire figyeljenek", így az újságíró az alábbi tudósítást küldte: "Vakarózik, ásít, mutogat, figyel, feláll, kimegy."
Uj Pétert nagyon régóta olvasom... de ha jól rémlik régebben népszabi is volt...

nem mindegy hol ír? remélem fog... én meg fogom olvasni...
a rencerváltás (értsd 2010 diktatúra kezdete) óta különösen csak indexet olvasok és klubrádiót hallgatok...

semmi értelme nincs kormány propagandának... csak az ellenzéki újságírásnak van értelme... nem is értem...
süti beállítások módosítása