Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/04/19/hatarozatban-tagadja-a-srebrenicai-nepirtast-az-orbant-kitunteto-dodik-es-a-parl... (2024.04.19. 07:21) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.09.06. 06:16 Fabius

Te is fiam, Uj Péter?

Címkék: index közélet uj péter

"Eljött az a pillanat, amire nem hogy nem vártam soha, de igazán még fogadni sem mertem volna rá, hogy eljön valaha: távozom az Index szerkesztőségéből. Közismerten vonzódom az új kihívásokhoz, már pendelyes koromban is új kihívásokkal játszottam a porban. Az óvodában új kihívás volt a jelem. Ellenben a régi kihívásokat nem állhatom. A régi kihívások már egyszerűen nem jelentenek kihívást. Ezért ideje újakat keresni. Az Anzsi Mahacskala ugyan érdeklődött, de még nem írtam alá"

Ennyi volt. Uj Péter tegnap felmondott, és október elsejétől nem az Index főszerkesztője többé. Nem lehetett könnyű döntés otthagyni a "gyerekét", amivel - mondhatjuk nyugodtan - a magyar médiatörténelembe írta magát. Az Index jelentőségéről és történelméről nem fogok most ódát zengeni, megteszik ezt máshol mások. Engem sokkal inkább érdekel a jelenség, és az okok. A kirakós darabkái peregnek egy ideje, mint méltatlankodva fejet rázó Dávid Ibolya arcáról a repedezett vakolatpor, és nekem egyáltalán nem tetszik a kép ami kirajzolódni látszik belőlük.

Tóta W. távozása is meglepetésként hatott, a figyelőnek adott interjúja méginkább:

- Politikai okok miatt került le cikked, blogbejegyzésed az Index címlapjáról?
- Nem volt ilyen. És azért jöttem el, hogy ne is legyen.
- Volt rá sansz?
- Bőven volt.
- Éri kormányzati befolyás az Indexet?
- Éri.

Ezek után a tegnap vezető hírének mondható, Orbán 2006-os mesemondásáról szóló WikiLeaks dokumentumról egy betű nem sok, annyi nem jelenik meg az Indexen, Uj Péternek meg éppen ezen a napon lesz tele a cipője, és mond fel. Ha ezeket a kockákat egymás mellé rakjuk máris egy helyre kis elmélet középpontjában vagyunk, miszerint van az a téma, amiért Spéder Zoltán haja is korpásodik, ellentétben az Uj Péterével.

Ez volt az első eset, mikor egy ilyen volumenű dolog nem hír az Indexen. Eddig néma kacsát csak a közmédiumok és a válogatott zsebmédiák játszottak Nemzettől Hírlapon keresztül a Heti Válaszig, az Index szerkesztőség autonómiáját a tulajdonosi kör ellenére látszólag nem érte utol az elborókaigáborosodás. Ez pedig így volt jól.

Követtem az Indexet az iNteRNeTTó óta, tizenéve a portál a kezdőlapom. Tetszett a rámenősség, az egyedinek mondható hangvétel, hogy a cikkeket olvasva nem kellett az álommanóval fogócskázni, mint az Origó cikkeit böngészve. Tetszett, hogy alkalomadtán beszóltak bárkinek és belenyúltak bármilyen ügybe, szépemlékű Varga Tamástól kezdve a 2006-os tüntetéseken elkövetett túlkapások felderítésén keresztül Sukoróig. Tetszett, hogy Uj Péter Gyurcsánynak szóló jegyzetét nem szedegette le senki, az is, hogy két év múlva a Szilyé is megjelenhetett a ugyanott. Szerettem, hogy Bede ész osztott a világ menő vagy nem menő dolgairól, de én szerettem Worluk írásait és blogját is. Respektáltam Bodoky tényfeltáró igyekezetét, a szerkesztőség elkötelezettségét a közpénzek átlátható felhasználása iránt, lásd pl Margit híd gét. Tetszik, hogy a Homárral kiemelt hangsúlyt kap a fogyasztóvédelem, az is, hogy reggelente sixx hogyvoltjai megalapozzák a napi rekeszizomlázat.

Tetszett az is, hogy a kormányváltás után is megmaradtak független, beszólogatós médiának. Jókat röhögtem az index videó stábján, akik körbekergették kérdéseikkel képviselőinket a Házon, és akik miatt végül Kövér Laci stroke határra sodródva, bajuszába tépve korlátozta le a parlamentbe delegált médiaipari szakmunkásokat. Provokatívak, szókimondóak voltak, akikről lepattant az aktuális hatalom időnként vérhabot fújó megvadult bikája.Ma meg itt tartunk? A hír nem hír, az ember, akinek személye garancia volt a szellemiségre felmondott. Nem tisztem megvédeni Uj Pétert, és eszemben sincs jóslatokba bocsátkozni az Index jövőjét illetően. De, ha a maradók innentől hurráoptimizmust lesznek kénytelenek sugározni magukból kötelezően, a véleményt felváltja a maximálisan polkorrekt beszámolók sora Orbán Viktor szandicipőjéről, akkor nem nehéz megjósolni, melyik irányba fog elindulni az Index népszerűsége és látogatottsága. A feltétel nélküli egyetértés már kitermelt magának egy Magyar Hírlapot, amit beárazott a piac, az eredmény a print kiadványuk eladási számaiban és az online felület látogatottságában látható is. Ártani nem fog, ha Spéder úr vet rájuk egy kósza pillantást.
LinkKíváncsi vagyok mit hoz a jövő az Index számára, ami nagyrészt a tulajdonosok hozzáállásán és az új főszerkesztő személyén múlik majd. Éppen úgy elképzelhető, hogy a tegnapit elkönyvelik egyszeri botlásnak, és igyekeznek visszaterelni mindent a régi mederbe, ahogy az is, hogy Uj Péter távozásával a kegyelemdöfést adta meg Magyarország legnépszerűbb, független közéleti hírportáljának.

 

281 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr733205688

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Orbán és a hazugság 2011.09.06. 17:16:55

Fidesz mindig is keresztény, hazafias, családközpontú párt volt és lesz. Ja, és persze hazug is. Ezt persze nem én mondom, hogy hazug, pláne, hogy hazafias, meg keresztény! Hisz hogy jövök én ahhoz, pláne lenyomozható magyar ip-cím mögül hogy jövök. Ne...

Trackback: Ugyanaz az út, ugyanazok a buktatók 2011.09.06. 15:20:16

Egy héttel ezelőtt Bodoky Tamás újságírót legújabb kezdeményezéséről kérdezte a Kettős Mérce, az interjú alapvetően az újságírás és a politika kapcsolatáról szól, ill. mindkettő magyar változatának elmúlt másfél évtizedéről. Elsőként az jutott eszemb...

Trackback: Hiánycikk lett a boldogság! (oknyomozó riportsorozat 1. rész) 2011.09.06. 09:48:53

Ma reggel első őszi szerkesztőségi értekezletünkre igyekezvén, szokásomhoz híven beugrottam a közeli éjjel nappaliba, hogy megvegyem elmaradhatatlan kakaós csigámat és kaukázusi kefiremet, hozzá pedig egy kis boldogságot kerestem. Már azon is meglepődt...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Azért az beszédes, hogy Bede, Tóta és Uj egyszerre mennek el (1-2 hét eltéréssel). Nehéz ebben véletlent vagy egyéni karrier-döntéseket látni.

Az eredményt majd meglátjuk. Ami viszont tény: a közéleti témában író húzóemberek nagyon fognak hiányozni az indexről és nem látom a második vonalat, aki a helyükre állna. Csupán MTI hírekkel, bulvárral és hogyvoltokkal nem lehet egy oldalt sokáig fenntartani. Az említett Magyar Hírlap sem lenne ott sem, ahol most van, ha nincs Bayer, akit a jobboldalon sokan olvasnak.

Aztán persze lehet, hogy a blog.hu majd eltartja a nagytestvért. Szomorú vége lenne a dolgoknak.
Hulljon a férgese!
Lassan, segg nem marad szárazon!
szeretnék bizakodó lenni, de nem biztos, hogy sikerül...
@Virág et.:
"Aztán persze lehet, hogy a blog.hu majd eltartja a nagytestvért. Szomorú vége lenne a dolgoknak."
+1

De ez szerintem nem működhet sokáig. Csak idő kérdése, és a blog.hu-sok keresnek maguknak másik felületet, ha az index átmegy pártsajtóba. És azt is nagyon remélem, hogy azért lesz valahol egy új index is...
Orbán-féle demokrácia. Broáf...
Küldöm mindenkinek aki szereti:

A magyar Ugaron
Elvadult tájon gázolok:
Ős, buja földön dudva, muhar.
Ezt a vad mezőt ismerem,
Ez a magyar Ugar.
Lehajlok a szent humuszig:
E szűzi földön valami rág.
Hej, égig-nyúló giz-gazok,
Hát nincsen itt virág?

Vad indák gyűrűznek körül,
Míg a föld alvó lelkét lesem,
Régmult virágok illata
Bódít szerelmesen.

Csönd van. A dudva, a muhar,
A gaz lehúz, altat, befed
S egy kacagó szél suhan el
A nagy Ugar felett.
Nem főszerkesztő, de igazgatósági tag. Hm?
Gyakorlatilag én is csak párblog miatt figyelem az Indexet. Varánusz, Vastagbőr, Örülünk Vincent, stb. Ha ezek eltünnek az Indexről, eltűnök én is. És nagyon várom már, hogy ennek a rémálomnak, amit Fidesz kormányzásnak neveznek vége legyen.
@Cirbi:
Tegyük hozzá gyorsan a dátumot is: 1905!

Szerintem ma már meg se írná. Minek...
Az index is hasonlóképp osztódott az Internettó-ból, igaz akkor Nyírőt az egész stáb követte, ami manapság kevéssé elképzelhető...
Tegnap a hír kapcsán kb. uezek a gondolatok fogalmazódtak meg bennem is. Már a kormányváltás körül volt vmi pletyka egy felkerült aztán levett hír kapcsán, hogy az index kezd kurvulni. Aztán ezt cáfolta az idő. Most viszont tényleg emblematikus arcok mennek el, így legalábbis kérdéses képesek lesznek tartani a színvonalat vagy sem. Sajna nem vagyok optimista...
durva. olyanokat hallottam régebben, hogy már jó ideje basztatják. elszedték tőle a céges kocsit meg mindent....szóval várható volt. hányingerem van.
Oké, elment Tóta W. Uj Peti, Bede.... DE!

Basszus, akkor legalább ők ne titokzatoskodjanak, hanem mondják el a frankót, mi volt az ok, kik voltak a nyomásgyakorlók. Ha pedig annyira sok korpát kaptak, kapnak, hogy megéri nekik kussolni, már nem is érdekel az egész. Inkább titkosítsák ezt is 2087-ig. Anyám, mekkora egy suttyó ország vagyunk...
Halkan megjegyzem: az origo.hu, ahol igen nagy terjedelmű cikkben számoltak az emlegetett dokumentumok tartalmáról, (nálam legalábbis) órák óta elérhetetlen.
@Virág et.:

A belvárosi nagyobborrú bringás rétegből számos jelölt van, aki betöltheti majd Bede helyét. Plankó Gergő meg még nem ment el - és ő is olyan igazi indexes stílusú ember.
Ha az indexnek befogják a száját, azzal csak azt érik el, hogy megágyaznak a konkurenciának. A kormánykritikára a magyarok között mindig van kereslet, és kritizálnivaló van bőven ezen a kormányon is.

Nem lepne meg, ha UP hamarosan egy új portál élén találná magát. A tapasztalata megvan hozzá bőven, csak a pénzt kell adnia hozzá valakinek, és a netes médiába sokan akarnak pénzt tenni, mert ez a jövő.
@Ghavin: lokális probléma lehet, mert az origó itt tökéletesen működik
a fenét, az index a militáns baloldali irányultsága ELLENÉRE lett vezető hírportál (pl. kétlem, h bárki is egyetértene Miklósi Gábor hírhedt "Valahol felsír egy kisgyerek" - írásával, amely a szélsőséges elfogultság gyakran idézett példája lett), és nem pedig emiatt, tehát ha a tulaj középre pozícionálja és nem a dafke jobboldal-ellenesség lesz a meghatározó, az még aligha árt.

főleg, h az olvasók nagy többsége rá sem kattint a politikai hírekre, hanem a velvet és a bulvár miatt jár ide, netán megszokásból.
Ha temetni kell az index.hu-t, akkor eltemetjük.
"- Éri kormányzati befolyás az Indexet?
- Éri."

Az amerikai újságírás itt kezdődik. A magyar itt végződik.
Nekem az tűnt fel, hogy miközben minden baromságnak hírértéke van az Indexen, Kertész Ákos magyarokról adott jellemzése valahogy kimaradt.
@Ghavin: Nyugi, itt megy az [origo] és a WikiLeaks aktákat is szépen teregetik.

Én nem hinném, h ez állt UP döntése mögött, miért pont az indexnek szóltak volna, h nem tehetik ki.

Itt szerintem sok apróbb dolog állhatott össze, bizonyára mindenki volt már úgy a munkahelyén, hogy történtek a dolgok, nyeltek először kicsiket, aztán nagyokat, majd azt mondták, h ok, ebből elég, ettől bármi jobb.

Szerintem ez lehet az indexnél is.
Az index már régen betagozódott a politikai kurvák közé Uj Péter főszerkesztősége alatt, most pedig boci szemekkel néz, hogy a dugás kötelesség és nem lehetőség ebben a szakmában.

Feláll. És? A mór megtette 2010-ig a kötelességét, mehet.
@tarackos: Ugyan már, az index már elég régen "elkurvult". Hírekért már nem érdemes ide jönni.

Bulvár.
Látom a végletekig képmutató militáns jobber kommentelők szerint ez így oké.
Hát perszeeee :D

És vajon hogy visítanának, ha ez fordítva történne meg, mondjuk egy balos kormány alatt érné kormányzati befolyás valamelyik jobbos portált (bár azokból 12 együtt sincs akkora mint az index), és kezdené "átpozicionálni"? Mint a malac...
@krüger: mecsoda véletlen, nem mondod.
@Diocles: álmodol, barátom. Gazda Albert simán többet, és kemény FIDESZ-nyalógépként publikált. hiába erőlteted ezt a baloldaliságot, 14 sec alatt bármely keresőszerver kiköpi neked, hogy nem igaz.

De ez Bodokyval kezdődött, akit addig szerettek, amíg 2006-ról írt. Aztán Sávolynál már nem szerették, a bankárnetnél meg már rendőrséget küldtek rá.

Én a tegnapi svájci frankos hitel cikknél bólogattam, mert az egyértelmű, személyre szabott Orbán-leleplezés volt. Rögtön megmozdult a kádári reflex (én már ilyen öreg vagyok, a helyzet meg ugyanaz): nem lesz ebből baj? De aztán lehet, hogy ezt már direkt rakta be UP, mint Nyírő annak idején az internetto végnapjaiban.
"És vajon hogy visítanának, ha ez fordítva történne meg, mondjuk egy balos kormány alatt érné kormányzati befolyás valamelyik jobbos portált "

egy pillanatra nem kaptam levegőt xD
Semmi sem tart örökké.
Cégek (site-ok, birodalmak, stb.) jönnek-mennek...
@egerészölyv: nagyon pontos. rögtön +2-t adok rá.
@sárkányfő: konkrétan MILYEN befolyásról beszélünk? Ez egy röhejes mesebeszéd.
lett volna ám kereslet a kormánykritikára az elkúrás idején is, csak akkor az index Gyurcsány szekerét tolta (emiatt Uj Péter nagyon korrekten később bocsánatot is kért a Heti Válaszban, fenn van a neten az a 2006-os szám, tessék megnézni, ha valaki kételkedne),

akkor valahogy nem kérték számon a kormánykritikát a most bőszülők
és Gyurcsány 2005-ös megtámogatása sem ártott az indexnek, a jobboldaliak is ugyanúgy olvasták tovább, mint azelőtt, mert kvázi monopolhelyzetben van.

egyébként érdemes megnézni most is a blogajánlót: Gréczy Zsolt, Egyenlítő blog (szoci aktivisták írják), Varánusz (ugyan kedvelem, de elfogulatlannak szintén nem mondanám), stb. , úgyhogy erősen kétlem a "jobbratolódásról" szóló híreket.

De meglátjuk, szerintem egy középre pozícionálás nagyon nem ártana.
Indexponthu csendes, ujra csendes,
Elzúgtak forradalmai...
Szégyen reá! lecsendesűlt és
Szabadságát nem vívta ki.
cvikli.tumblr.com/post/9871145165/fikanick-cvikli-ezzel-kommentalnam-a

Uj Peter szerint semmi tendencia nincs a dologban, egyszeru elnezes.
@Diocles: Az Index monopolhelyzetben van? Bakker neked milyen neted van?
Vagy úgy érted, hogy azért van monopolhelyzetben, mert ez az egyetlen portál, amelyik nem valamelyik párt seggébe dugott trombitaként funkcionál? Mert akkor értem.
@Diocles: A cenzúra verte ki a biztosítékot itt, hogy levetettek cikkeket. Nem a blogok.
@is:

Bodoky Tamás LMP-alapító és aktivista.

Az egész szerkesztőségből az egy darab Gazda Albertet tudod felhozni, mint nem balost, noha az olvasók nagy többsége (és főleg a piac szempontjából fontos 49 éven aluliak) vélhetően elsöprő arányban nem baloldali.

ennyit arról, h miként reagálna a "piac" egy jobbra, vagy középre tolódásra, nyilván az olvasók nagy többsége aligha venné rossz néven, ha nem csupán baloldali írások lennének.
Bedét azért ne említsük egy szinten velük, egy amolyan csapatban maradt hülyegyerek lehetett, akit megtűrtek. Nem mintha kedvelném akár Tótát, akár Úpét, de Bede hozzájuk képest bolhafing.
Megjegyzem, ay Index egyszerűen ne adott hírt az amerikai nagykövet-asszonynak a magyar kormányt bíráló Magyar Nemzet-beli cikkéről sem...
@maybach: szerintem is itt van a kutya. sőt: több mint érdekes. egyszerű kibaszós? netán internetto? a név, ha még igaz, az index.hu zrt. tulajdona.
Egyúttal szeretném elismerésem kifejezni Orbán Viktornak. Azért ez nem semmi teljesítmény:
- ÁB: kinyírva, leigázva, elfoglalva
- KT: kinyírva, leigázva, elfoglalva
- Álamfői pozíció: csicskásé
- PSZAF: csicskásé
- Legfőbb Ügyész: csicskásé
- Médiafőnök: csicskásé

Stb, nincs kedvem végig venni. (A főbíró már fideszes? Nem követtem azt a szálat.) A mostani diadal kétségtelenül az egyik legszebb, maga az index.hu is leigázva.

A médiatörvény azon cenzúrás részét, mely szerint minden netes újságnak KÖTELEZŐ magát regisztráltatnia, a szemét EU elkaszálta, kénytelenek voltak ezt visszavonni (Orbán: "győztünk" :D). Tehát a net még megmaradt szabadnak, és valóban, a net (volt) az egyetlen valódi terepe a valóban szabad és érdemi politikai kommunikációnak.

Na, ha nem megy erővel emígy, majd megy amúgy - mondta Orbán, és szépen a tulajdonosokon keresztül puhára főzte az indexet is. Szép munka volt, gratulálok. A csicskások mehetnek pezsgőt bontani.
Azért tegyük hozzá hogy Worluk sosem volt akkora durranás mint aminek beállították, Bede észbontóan idegesítő és erőltetett, UP pedig már régóta nem sziporkázik. Semmi sem tart örökké, ez van.
Akkor lesz egy főszerkesztő, aki megköveteli a korrektúrát és a helyesírást?
@Jajjfagyi: ott a pont... különben is, Munk Tökfej Veronika ámokfutása óta nem lehetett az egészet komolyan venni.
Ja, és tényleg kurva gáz ahogy az index kussol a Wikileaks-ügyekben...

A blog-ketrec sem a régi... egyre több benne a bulvár, ritkábban cserélődik, rengeteg poszt fel se kerül... már a nyár óta így van...

game over fiúk. ami van az már csak alibizés.
Egy kevésbé bulváros, kevésbé politika, kicsit megbízhatóbb, tartalommal jobban köszönő viszonyba levő, nem csak hatásvadász címekkel operáló hírportálnak örülnék. Nyilván az ilyen nehezebben él meg, mert kevesebb a kattintója, így kevesebb reklámot olcsóbban tud eladni. Ellenben sokkal inkább hírportál, mint ami az index ma. Könnyedén cserélném le rá az indexet.

Egyébként az áttekinthetőbb főoldal miatt jobb, mint az origo. Tartalomra egyre rosszabb. A blogok lassan a szánalom kategóriába vannak, főleg a fizetettek.
@sárkányfő: hát ne kussolj, írj blogokat, szabad, nem?
Nem lepődnék meg, ha Gazsó L. lenne a következő főszerkesztő.
@maybach: Résztulajdona van esetleg..
Furcsa, hogy senkit sem erdekel Uj Peter cafolata a kerdesben.
@Virág et.: "Azért az beszédes, hogy Bede, Tóta és Uj egyszerre mennek el (1-2 hét eltéréssel). Nehéz ebben véletlent vagy egyéni karrier-döntéseket látni."

Szerintem Bede elkezdte újjászervezni a Matulát :D
Ahogy az orbános wikileaks cikkekről ugyanúgy az mszps faszságos wikileaks cikkekről sem ír nagyon az index, kár ebbe összeesküvést látni. olvassátok az origot ott leadnak mindent.ja és Bede írta h visszajön valamikor összel.
@fikanick: ugyanmár Tóta is megmondta h egy bejegyzése sem került le politikai okok miatt. Ezek droidok csak a fideszt fikázni járnak ide. Amivel nem lenne baj,csak még ehhez is hülyék, pedig simán lehet összeesküvés elméletek meg hazugságok nélkül is fikázni orbánt, de az túl bonyolult ezeknek.
Hé !

.... beszólnak bárkinek...?

Baromira nem.

Csak és kizárólag Orbán Viktor ellenségeinek szóltak be.

Az csak egy dolog, hogy azok sokan voltak.
Mára elfogytak.
Nincs kinek beszólni.

Az Index egy fos pártlap és pártállamban ez - uncsi.
Evvan.
Legyen a címe : Mit üzen a Viktor ?

Játék és muzsika kormányhírekkel.
valaki majd szóljon, hogy mostantól mit lehte olvasni, Indexnek annyi
NINCS független újságírás ma Magyarországon. Ez egy túl kicsi és túl korrupt ország ehhez. A függetlenséghez SAJÁT HATALOM kell, amit az IGAZMONDÁS, és némi önálló tőke védelmez. Nem tudom, melyik hiányzik a kettőből, de tartok tőle, hogy egyik sincs meg.
tényleg nem érhető el az origo ... vajon miért gondol az ember rögtön rosszra?
Sic transit gloria mundi.
iNteRNeTTo, Index.
ZöPö
@egerészölyv: ""- Éri kormányzati befolyás az Indexet?
- Éri."

Az amerikai újságírás itt kezdődik. A magyar itt végződik."
nos, azt hiszem, ennél tömörebben és lényegretörőbben nem lehet megvilágítani a magyar újságirótársadalom kritikáját.
(azért mancsot még érdemes olvasni...)
Azért mielőtt túlzott összefüggéseket konfabulálnánk az UP lemondás - wikileaks indexcímlap elmaradás közé, nézzük már meg mit mond erről Uj Péter:

cvikli.tumblr.com/post/9871145165/fikanick-cvikli-ezzel-kommentalnam-a
@Jajjfagyi: INkább jó tartalmat követeljen meg. A helyesírás másodlagos. Azon rugózni meg butaság. Azt sugallja, hogy az embernek nncs jobb dolga, hogy a lényeget nem is érti.

Másrészt a baloldaliság, jobbratolódás meg ilyesmi kapcsán: egy Index a mindenkori kormányt kell hogy sanyargassa, leleplezze. Ha most jobboldali kormányunk van, akkor legyen az Index balos. Majd ha egyszer megint baloldali kormány lesz, akkor meg legyen az Index jobbos. Nem a középpontot követelem én tőlük, hanem az aktuális hatalom kontrollját.
Tényleg, az az üvöltő-nyüszítő kommentelő-sereg, akik évek óta visítoztak, hogy "Gyurcsány hazugsággal nyert", azok most hol vannak?

Most, amikor már nem csak a saját bőrünkön tapasztaltuk meg, mekkora hazugság volt a "megvédjük a nyugdíjpénztárakat" "nyugdíjgarancia-levél", hanem mindez már a wikileaks felől is bizonyosságot nyert? Ja, tudom hol vannak, a párt fizetési listáján...
@nandras01: "Éri kormányzati befolyás az Indexet?
- Éri.
"
Én azért feltettem volna itt még egy kérdést:
"Mióta?"
@Diocles: "lett volna ám kereslet a kormánykritikára az elkúrás idején is, csak akkor az index Gyurcsány szekerét tolta (emiatt Uj Péter nagyon korrekten később bocsánatot is kért a Heti Válaszban, fenn van a neten az a 2006-os szám, tessék megnézni, ha valaki kételkedne),

akkor valahogy nem kérték számon a kormánykritikát a most bőszülők
és Gyurcsány 2005-ös megtámogatása sem ártott az indexnek, a jobboldaliak is ugyanúgy olvasták tovább, mint azelőtt, mert kvázi monopolhelyzetben van.

egyébként érdemes megnézni most is a blogajánlót: Gréczy Zsolt, Egyenlítő blog (szoci aktivisták írják), Varánusz (ugyan kedvelem, de elfogulatlannak szintén nem mondanám), stb. , úgyhogy erősen kétlem a "jobbratolódásról" szóló híreket.

De meglátjuk, szerintem egy középre pozícionálás nagyon nem ártana. "

Ne zavarjon, hogy a blogketrecben megjelenő írások a klikkelések és a kommentek száma alapján kerülnek oda. Konyhanyelven mondva az van felül látható helyen amit a Zemberek olvasnak és amihez a Zemberek hozzászólnak.

A Zemberek ezekszerint a kormánykritikára kíváncsiak, és ez érdekli őket.

A Zembereket hogyan gondolod lecserélni, vagy középre pozicionálni? Kérjük el Csin Si Huang-ti agyaghadseregét? :D
Az Index, mint ami a Hírlap útjára lépett, ez azért meredek feltételezés. Tóta Wé már régen lecsúszott az oldalról, és egyre vállalhatatlanabb lett szvsz. Időnként meg váltani kell, ha van rá lehetőség. Tótawéként is, UP-ként is. Senki ne mondja, hogy még húsz évig szívesen olvasta volna TWÁ posztjait.
@sárkányfő:
Tudhatnád, az ő gazemberségük erkölcsös. Esetleg fordítva.
@Mr.Treeger: mostanság az origo.hu jónak tűnik, meglátjuk meddig bírják ellenszélben... meg az is érdekes hová megy Tóta, az interjúban nem árulta el.

Persze hogy kisebb olvasottságú oldalak mit írnak, annak nincs nagy jelentősége. A mainstream a fontos, ez az index, ez pedig már puhára főzve.
Orbán-sajtószabadság: 1-0

Persze ha ideveszem, hogy a TV2 másfél éve leigazolt egy fideszest hírfőnöknek, hogy az Echo-Tv és hír tv emberi özönlötték el a királyi tévét, hogy egy Filip nevű űberpöcs az mtv "intendása" (értad: politikai tisztje), hogy hamarosan kinyírják a klubrádiót is, stb., stb., akkor az Ovi-sajtószabadság valahol 15-0 környékén járhat...
Finger Péter, mint a mainstream megmondás egyik fő barkácsolója egy évtizeden át erősen részrehajló újságírást praktizált. Ezt is meg lehet tenni, de amikor a népnek elege van az adott kurzusból (ld 2/3-ados leszavazása a bolsi-libsi világnak), akkor hullanak a holdudvari emberek, mint a legyek. A bolsi-libsi médiások manapság nagyon alacsonyan repülnek.

Egy biztos, ezeknek semmi jövöjük, sehol nem fognak ilyen jól fizetö egzisztenciákat találni. Tóta WC-ék örülhetnek ha az ATV-ben hakni lehetöséget kapnak, vagy egy noname internetes portállal legalább a melegvízre valót megkereseik.

Ergo: most mutassák meg ezek a libsik, hogy mire is viszik kint a szabad piacon, verseny környezetben!
@nandras01:
És ezek a fiatalok mondtak itéletet a komcsikat megélt korosztályokról.
Meg az ügynökökről.

Az átkosban legalább itt állomásoztak a zoroszok.

Ezek a mai fiatalok meg már önként jelentkeznek
csak hadd lehessenek a pártállam legkisebb csavarja.

Takonygerincű nemzedék.
Ez a wiki-dolog tetszik...A Kossuth-téren már gyülekezik a tömeg hogy Orbán takaroggy? A tévészékház már lángol? Orbán már követelte a hazug miniszterelnök lemondását?...ja, hoppá, hát ő az...értem, akkor minden rendben gondolom...
Hofi: nekünk (gy.k.: a magyarnak) mindig kellett egy segg, amit nyalni lehet. ÚP-nek nem kell.
szerintem Viktor ezt kérte névnapjára és meg is kapta.
apróságok:

1. úgy tudom, nem az index a legnépszerűbb, az origót még mindig többen olvassák. más kérdés, hogy az origónak nincs igazán arca.

2. én pont az index címlapon találtam meg a wikileaks-sztorit.
Várom már az új portált, és azt, hogy az index elrohadjon az igazi indexesek nélkül. A tulaj elkúrta, hogy engedett a patásorbánnak. Lett egy fos lapja, ami kb a 13 éves Pistike gportalos oldalának a látogatottságával büszkélkedhet. Igazából csak Hancut sajnálom, szerintem miatta van ez, mert ahova ő beteszi a lábát, az a cég tönkremegy :)
Még emlékszem, amikor az Inernetto-tól Nyírővel együtt távozott a stáb nagy része. (mikor is volt ez? Biztos hogy nem i.e. - internet előtt - de régen). Az Internetto-n nagy volt a hallgatás, csak a fórumokon ment az hír, hogy "pötyögd be, hogy http://www.index.hu".

Deja vu-m van..
@joszip: "Bedét azért ne említsük egy szinten velük, egy amolyan csapatban maradt hülyegyerek lehetett, akit megtűrtek. Nem mintha kedvelném akár Tótát, akár Úpét, de Bede hozzájuk képest bolhafing."

villaminterju.blog.hu

JA bolhafing... A mai magyar politika c közélet ilyen szintű megértése bolhafing..

Attól, hogy te még nem érted nem kéne minősíteni :)
mondjuk új pétert és tóta w. árpádot nem venném egy kalap alá.

új péter tökös csávó volt.
tóta árpád inkább csak tökös.
@Nard:

Spéder biztosan úgy gondolkodott, hogy vett egy lapot pár milliárd forintért, itt az ideje lerohasztani.
Fasza gyerek vagy Varánusz.
TWA se mondja, Új Péter se mondja, mert ők már csak ilyen beszariak gondolom, hogy Orbán személyesen rugta őket seggbe.

De te átlátsz a szitán, és kimondod.
Szegény Péter és Árpi ha tudták volna, hogy te leszel a megmondóemberük több évtized munkásságuk után, biztosan maradtak volna még.
A "megszorítás" szó ki lesz tiltva az Indexről.

Seggnyalás ON.

Minőségi, független sajtó OFF.

(A Grupo Milton-os csóka persze azóta is a Vidi-páholyban koktélozik Viktorral, csak már nincs olyan, aki ezt le merje írni...)
@Trompf:

mert nem személyesen orbán rúgta őket seggbe.
de ha egy laptól távozik a lap arculatát meghatározó főszerkesztő, annak van háttere, ha nem is rágják a szánkba.
"Tetszett a rámenősség, az egyedinek mondható hangvétel"

Ja, hát végül is így is hívhatjuk azt amikor semmi sem szent, mindent szarozunk, és mindenben okosabbak vagyunk mindenkinél.
Sajna az Origo sótlan (valamint a szintén nem túl szimpatikus magenTa áll mögötte), a többi hírportál pedig említésre sem méltó, annyira arctalanok.
A kritika nagyon fáj ezeknek a fülkeforradalmároknak.

Ez pont azt jelenti, hogy
1. kurvakicsi az önbizalmuk
2. tudják, hogy ugyanúgy (vagy még jobban) elkúrják
@egerészölyv: "Az amerikai újságírás itt kezdődik. A magyar itt végződik. "

Nem csípem a búrádat, nagyon nem. De ezért a beszólásért meghívlak egy sörre. :)
Tegnap (t)óta egy könnycseppet morzsolgatok a bal szemem körül...
Az újságírás és a blogolás könnyű műfaj, ha használhatsz olyan szavakat, hogy pina, fasz, köcsög...
Szerintem az alapvető - tudatlan- vagy szándékos - tévedés, csúsztatás az, hogy az Index valaha is "független" hírportál lett volna. Ebből legfeljebb annyi igaz, hogy a kimondott pártlapokkal ellentétben, formálisan sosem tagozódott be egyetlen pártkötődésű médiabirodalomba sem. És ezen felül? ...Ne tegyünk már úgy, mintha kizárólag a politikai megfontolásoktól mentes, tiszta józan ész jelentette volna az Index arculatának rendező elvét. Jellemző momentumként: elmondható, hogy UP időnként publikált valamelyik kimondott jobbos pártlapban? Mert a Népszabiban pl. igen... Ez bizonyára azért van, mert a Népszabi épelméjűbb, mint a fenti, jobbos pártlapok. Nem azért, mert UP, az Index főszerkesztője, beállítottságát és betagozódását tekintve, ehhez a politikai társasághoz állt közelebb. Nem, persze. ...És már helyben is vagyunk.

Azt az egyszerű igazságot alapul véve, hogy mindenkit a piac tart el, én azt gondolom, az Index magának kereste a bajt. A piac azon politikai garnitúra emberi értéktelensége miatt dőlt be, akiket az Index "függetlenként", legfeljebb néha odamondogatva, de végig támogatott. Következtetés? Nem kellett volna hagyni, hogy a dolgok idáig fajuljanak. Persze, ehhez lehet, hogy a morális támogatás és a néha odamondogatás helyett egy ponton kompletten azt kellett volna kimondani, hogy mindez, amit látunk, vállalhatatlan - ezzel nem a látottak további túlélését, hanem mielőbbi bukását, azaz potenciálisan kisebb károkozását, és az ügy mielőbb magunk mögött hagyását kellett volna elősegíteni.

Az Index rengeteg emberke téves, hamis énképét erősítette meg és erősíti meg ma is, nevezetesen azzal, hogy "független"; miközben pártfüggetlen köntösbe bújtatott, egyértelműen ballib hírportálról van szó. Ha ez a helyzet megváltozik, egy könnycseppet sem fogok elmorzsolni miatta. Arra persze kíváncsi vagyok, hogy a most kilépő törzs-indexesek milyen hírportálokon folytatják; továbbra is igyekeznek-e "független" sajtót művelni, vagy betagozódnak valamelyik számukra testhezálló, ballib médiatermék gárdájába...
@loláb: "Ja, hát végül is így is hívhatjuk azt amikor semmi sem szent, mindent szarozunk, és mindenben okosabbak vagyunk mindenkinél."

Addig amíg senki nem tudja bizonyítani az ellenkezőjét annak amit leírnak addig sajna nekik van igazuk.. még ha fáj akkor is!
Nincs a zorbánnak születésnapja mostanában? gondolom kérte az Uj P. fejét és egy tönkrement indexet.
A kérdés az: mit ígért a zorbán az index tulajának cserébe.
@szorokin:
A dicsőséges fideszforradalom 12 harcos éve.

Végre győzött az igazság.
Éljen a Haza, menjetek haza...
@Trompf:
"TWA se mondja, Új Péter se mondja, mert ők már csak ilyen beszariak gondolom, hogy Orbán személyesen rugta őket seggbe."

Te amúgy olvasol is, vagy csak írod ami eszedbe jut ész nélkül? Tóta kereken kimondta, hogy Orbán rugdossa. Szó szerint ez áll a Tóta-interjúban:

- Éri kormányzati befolyás az Indexet?
- Éri.
"Kíváncsi vagyok mit hoz a jövő az Index számára, ami nagyrészt a tulajdonosok hozzáállásán és az új főszerkesztő személyén múlik majd."

Én inkább arra tippelnék, hogy valaki bevásárolta magát az Index Zrt-be, vagy egy(vagy több) tulajdonoson keresztül erőteljes gazdasági nyomást gyakorol rájuk a kormány. Mindenesetre, ha most beállnak a sorba, akkor több szempontból cumi lesz. Az Index látogatottságát ma jelentős részben a bloggerek és kommentelőik adják. Ez tízmilliókban mérhető reklámbevétel és évi többszázmilliós bevétel@goodwill. Ha beállnak nyalni, akkor alakul egy hely, ahova a törzs bloggergárda kivonul. Ez is egy szabadpiac, ahol ha igény támad rá, akkor azt valaki ki fogja szolgálni. Akár egy külföldi szerverről, a kormány által elérhetetlen módon.
mekkora gáz ez az ország, még egy ilyen piti ügyet sem tud a zorbán apparátusa fű alatt lezsírozni. béna szarok. ahahah
egyébként lassan megfordul a fejemben, hogy a zorbán helyett "tudjuk ki"-t írok! ehehehe
@high up!: "most mutassák meg ezek a libsik, hogy mire is viszik kint a szabad piacon, verseny környezetben!"

Orbit túlélnék, az konkrét.
Persze hogy akadozik az origo, mert ott informálnak minket a világ legfontosabb dolgairól. Most épp a Buciiiiiiiiiiii......
fogadnék nagy összegben, hogy a kúrcsány meg a zorbán összejár röhögni:

- Jól szétbaxtuk az országot nemde vikikém?
- De-de ferikém, de hát jól meg is fizettek minket a tesérek'! Jó, hogy antit elvitte az ördög, így az ő része is a mienké'!
- Jól beszélsz vikikém eheheh!
@NYJetsTD: "Oké, elment Tóta W. Uj Peti, Bede.... DE!

Basszus, akkor legalább ők ne titokzatoskodjanak, hanem mondják el a frankót, mi volt az ok, kik voltak a nyomásgyakorlók. Ha pedig annyira sok korpát kaptak, kapnak, hogy megéri nekik kussolni, már nem is érdekel az egész. Inkább titkosítsák ezt is 2087-ig. Anyám, mekkora egy suttyó ország vagyunk..."

Magyarországon ez úgy működik, hogy mondanak neki egy akkora összeget, amire nem lehet nemet mondani. Ez lesz a közös megegyezéssel történő munkaszerződés felbontását képező titoktartási záradék ellentételezése. Innentől kezdve egy büdös szót nem beszél róla.
Zakatol a gumicsizmás forradalom, Bodoky, Tóta W, Bede, Uj Péter, a megszokottnál valamivel hitelesebb tájékoztatás nem nem akadály a parasztrezsimnek, lesöprik, bekussoltatják, száműzik, kivéreztetik, az ő vezérükről ugyan ne írogassanak mindenféle igazat. A fideszes tábor meg tapsol, üdvözülten kéjeleg, és habzó szájjal üvölti, hogy csak azok a retkes bolsevikok ne volnának. Meg a zsindex ugyebár. Most mi lesz, sötétek? Findex?
@lyken: pont a múltkor volt egy kimutatás és a bloggerek meg a kommentelők, elég elenyésző hányada az olvasó tábornak. Ha meg nézed a kommenteket láthatod is h nap mint nap főleg ua az 50-60 ember kommentel. Már az első kommentet megnézed pl @Cartman (ex Cartman): minden nap itt van és egy cikkhez van 4-5 hozzászólása, de nem csak neki, a 400-500 hozzászólást általában 15-20 ember adja. Teljesen súlytalan.
@egy atlag: remélem a dutyiban lesz ez a beszélgetés:) és majd nem röhögnek ekkorákat.
@EMU: hmmm, Bodoky távozásához mintha inkább saját harcostársainak volna köze...
@sárkányfő: Kicsit elemezzük már ki azt az interjút:

- Politikai okok miatt került le cikked, blogbejegyzésed az Index címlapjáról?
- Nem volt ilyen. És azért jöttem el, hogy ne is legyen.
- Volt rá sansz?
...

Azaz nem érte politikai beavatkozás TWA-t.
Viszont rettegett tőle hogy majd egyszer jól éri.
De nem.
Várt rá, írt róla egy csomót, rettegett ahogy kell, de semmi.

Ennyi.

Az hogy a jövőben miket vízionál egy paranoiás ember nem érdekel túlzottan.
Undorító világban élünk.
Az megy, mint régen ?
Ha valakinek nem tetszik valami, akkor tűzzel, vassal el akarja hallgattatni ?
Mi van itt, Kína ?
Kommunizmus, vagy mi a ló ?
Vélemény szabadság van !!
Így az index is azt ír, amit csak akar !!
Hajrá Index !!
@Diocles:
Miért, amíg UP volt a főszerkesztő, addig nem talált a többség jobbos cikkeket a neten? Vagy kötelező indexet olvasni?
@Trompf:
:D
Azért nem semmi vastag a pofádon a bőr :)))

Kerek perec le van írva, és te képes vagy kiforgatni... én kérek elnézést...

az kérdés szempontjából lényeges idézet még egyszer (és igen, ha beidézel egy időjárás-jelentést, abban sem lesz kormányzati befolyás)

- Éri kormányzati befolyás az Indexet?
- Éri.

És az interjúban szerepel ez is:

- Hallani, hogy cikkek nem mennek ki, kiment cikkek esnek el le váratlanul, címlapképet kell cserélni, mert túl gúnyosnak ítéltetik.
- Nem tudom őszintén cáfolni.
@Trompf:
Olvasni tudol-e?
Kormányzati nyomás érte, éri az indexet, DE MÉG TWÁ cikkét nem szedtek le ez alapján.
Szerintem ezt mondta TWÁ.
Tényleg, az index akkora talpnyaló lett, hogy a ketrecben 99%-ban Orbánt szidják, és Gréczy viccblogja is állandóan címlapra kerül.

A wikileakset meg szándékosan kamuinformációk kiszivárogtatásával teszik nevetségessé mostanában.
Nem azt mondom, hogy az Orbános az nem frankó, én elhiszem, hogy ezt mondta.
@kicsijuti: Alá vannak becsülve a csak olvasók, akik igen jelentős hányadot teszenek ki. Ők azok, akik olvasnak, de írni nem akarnak különféle okokból.
Az, hogy a közismert fidesz-katonák, hörgő jobberek, Orbán-fanok most itt a kommentekben egy emberként helyeselnek, vigyorognak, élveznek, ez nagyjából el is mond mindent a helyzetről...
@József István: bazmeg, aki egyszer is leírja egy hozzászólásban vagy akárhol, hogy emberke, attól meneküljön mindenki. a gyerekedet is teljes (vezeték+kereszt) névvel hívod ki a homokozóból?
10 éve csak azért az index a kezdőlapom, hogy végre leváltsák már a dilettáns UP-t és ide kerüljön a tömegkommunikáció szergejbubkája, az igazmondás netovábbja és a hitelesség megtestesítője, a messiás klónja, szííjjjártóóóó "futsaal" pééééter
Eljön még a Kánaán, meglátjátok...
@sárkányfő: "Tényleg, az az üvöltő-nyüszítő kommentelő-sereg, akik évek óta visítoztak, hogy "Gyurcsány hazugsággal nyert", azok most hol vannak?"

Fejjel előre a homokban. Aki meg nem, az csapkodja a fülét és közben makog, mint a raiffeisen reklámban az ügyintéző, hogy pa-pa-pa-pa-pa... Jobb, mint tudomást venni róla, hogy a Viktor is hazudott, csak ő nem vallja be és nem áll ki bocsánatot kérni. Volt ugye a vicc, hogy mi a különbség a Viki meg a Feri közt? Hogy a Feri egyszer igazat mondott.
Ja, igen. A Feri ha nyilatkozott akkor mondott számokat. Légyszi tegye fel a kezét aki hallotta már Viktort az elmúlt egy évben konkrét számokkal nyilatkozni.
@lyken: na de te azt írtad h "Az Index látogatottságát ma jelentős részben a bloggerek és kommentelőik adják"
Erre írtam azt amit, mert szerintem a csak olvasok a döntő hányad. Vagy most már szerinted is:)?
@sárkányfő: "Az, hogy a közismert fidesz-katonák, hörgő jobberek, Orbán-fanok most itt a kommentekben egy emberként helyeselnek, vigyorognak, élveznek, ez nagyjából el is mond mindent a helyzetről..."
Utoljára 2000-ben volt ilyen. Aztán meg lehetett nézni mi lett 2002-ben. Várjuk szeretettel 2014-et.
@sárkányfő: voks.nolblog.hu/files/Megvedik_a_nyugdijpenztarakat.jpg

a privatizáció elől akarták megvédeni a nyugdíjpénztárakat. Oda van írva. Ami meg pont az államosítást jelenti úgyhogy ebben (kivételesen) nem hazudtak.
@kicsijuti: Jogos, "bloggerek és követőik"-et kellett volna írnom. Kezdek olyan lenni mint a Viktor. Találják ki a Zemberek, hogy mire gondolok.
vajon a wikileaks link azért laggol, mert DOS attak alá tette a narancs frakció?
Marha nehéz, nagy és sok évig tartó munka egy hír alapú portál felépitése. A nagy nézettség, hiszen ez az egyedüli alapja a gazdasági haszonnak. Lerombolni könnyü, akár 1-2 hónap alatt odaveszhet a sok év munkája, befektetett pénze.
De nézhetjük globálisabban is. Mi van ha Spédernek egy sokkal nagyobb üzlet reményében (vagy megtartásában) sokkal nagyobb érdeke van, mint az Index profittermelő képességében?
@kicsijuti: ember, szerinted a magánnyugdíjpénztárakon mit lehetett privtalizálni? azok eleve magánkézben voltak, épp az volt az értelmük, hogy ne állami legyen, hogy csökkenjen az állami függőség. érted, magyarul van: m a g á n - nyugdíjpénztár.

ez amúgy különösen most lesz érdekes, amikor átszervezés kamu ürügyével csökkentik az nyugdíjakat... ja, hogy amikor elrabolták a manyup pénzeket, akkor nem mondták, hogy egyébként pár hónap múlva csökkentjük az állami nyugdíjat... pedig akkor vajon hányan maradtak volna? Netán többen? netán sokkal többen? netán kimeríti-e ez (a rabláson és államosításon túl) a lényeges infó visszatartását, azaz a hazudozás fogalmát?

És ha már képek, nesze itt egy link, biztos ezt is kimagyarázod, csak ügyesen:
m.blog.hu/eg/egyenlito/image/2011_04/fidesz_nyugdij_garancia_level_Schmitt_Pal_allamfo_alamfo.jpg
@moncayo: ráhibáztál. de ez nem csak érdek, hanem kényszer is lehet...

az üzleti világban teljesen mindennapos, természetes jelenség a konkurencia felvásárlása. aztán vagy kivéreztetik, vagy átalakítják, vagy valami... ahogy jólesik.
@sárkányfő: "m a g á n - nyugdíjpénztár"
Fidesz fanokba kár a szó, nem értik. Megideologizálják. Választás előtt még azzal fenyegettek, hogy a Feri akarja ugyanezt csinálni. Régen minden lakás állami tulajdon volt. Gondolom, ha az ingatlanokat államosítják majd, nagyobb lesz a sivalkodás.
@lyken:

Egyáltalán, konkrétumokról nyilatkozni sem nagyon láttam még. Soha. Volt az a nagy égése, a Gyurcsánnyal való vitája, ott is nehezményezték, hogy semmilyen számot nem tudott mondani :) Felkészületlen volt, gondolta, odamegyek mondok pár lózungot oszt' jónapot. Hát odament, tátott szájjal belerohant a merevedő lófaszba amit Gyurcsány tartott neki. :)
@sárkányfő: szerintem meg tanulj meg olvasni, vagy legalább gyakorold egy kicsit.
Sem az általad belinkelt képen sem az én képemen sincs sehol az hogy MAGÁN csak annyi hogy nyugdíjpénztár. És azt akarják privatizálni. Ennyi.
"MAGÁN kézbe akarják adni a nyugdíjpénztárakat." Ergo nem a MAGÁNnyugdíjpénztárakra gondoltak jövőidőben, mert azok már MAGÁN kézben vannak.
@lyken:

Egy valami szögezzünk le, ez tagadhatatlan:

Ha a szocik csinálták volna az elmúlt másfél évben azt, amit a fidesz csinált, élén 3 millió ember megzsarolásával és kirablásával, az az elmúlt 21 év messze legnagyobb köztörvényes giga-bűncselekményével, és egyéb húzásokkal (csicska államfő-főügyész, lex fidesz törvények, nepotizmus, stb.) akkor a fidesz és jobbik hívők már oda-vissza 25x feldúlták volna Budapestet.
@mosóteknő: igen van véleményszabadság. És van vallásszabadság is: www.vallasszabadsag.atw.hu

Ha teszünk érte.
Az Index komoly veszélyt jelentett volna a Fideszre 2014-ben, addigra még többen lesznek akik alapvetően az internetről tájékozódnak, ezért egy olyan portál, ami szabad stílusával keményen nevén nevezi a dolgokat, durván befolyásolhatja a választások eredményét.

Akik azt hiszik, Orbánék azért nyertek tavaly, mert az országban hirtelen mindenki Fideszes lett, hatalmasat tévednek. Azért nyertek, mert nem volt jobb, mert ők voltak a legkisebb rossz. Persze van nekik is egy törzsgárdájuk, akik mindenképp rájuk szavaznak, de velük nem lehet választást nyerni se, nemhogy 2/3-ot, ehhez kellenek az un. bizonytalanok. Azok a bizonytalanok, akik először fognak felállni az asztaltól és gond nélkül húzzák be az X-et egy másik párt neve mellé, ha csak egy kicsit is jobbnak érzik mint a Fidesz.

Az Index hatalomátvétele pedig pontosan azért történt, történik, hogy minél kevesebben érezzék úgy. Ehhez nem kell Orbán dicsőítő cikkeket írni, nem kell naponta SkiccPali mélyinterjúkat közölni, elég csak nem megírni azt ami árthat a kormánynak és kész. Erre már itt is az első példa.

Az, hogy ettől az Index látogatottsága hová süllyed, nagyjából lényegtelen, a közvetlen profitszerzésen kívűl, a sokkal jelentősebb közvetett haszon elérése a cél, így lesz az Index hírportálból egyszerű eszközzé. Leírható veszteség a kampánykeretből.

Persze azért ne nagyon legyenek senkinek kétségei, ez a terv (mint ahogy minden olyan elképzelés ami a rossz elfedésére irányul) hosszútávon bukásra van ítélve. Jól látható, hogy a Fidesz az első pillanattól kezdve olyan lépéseket tesz, amik a hatalmának megszilárdítását, bebetonozását szolgálják, tökéletesen kirajzolódik, hogy fel se merül bennük az a lehetőség, hogy csak jól kéne kormányozni és akkor újraválasztják őket, minden trükk nélkül is. Nem, ők biztsora mennek, megszerezték a hatalmat és többé nem akarják kiengedni a kezeik közül, ennek érdekében mindent bevetnek. A bibi ott van, hogy ezt annyira látványosan, annyira izzadtságszagúan csinálják, hogy csak az nem veszi észre aki nem akarja. Amíg a meg nem írt témákat egyetlen kattintással el lehet érni bárhol, addig az ilyen próbálkozásokra csak annyit lehet mondani: nice try!

Viszlát Index, jók voltatok, kár értetek. Holnaptól máshol kezdem a napom, szerencsére bőven van hol. Viktort üdvözlöm! :)
@Whistler anyja: Nyilván így van, ennek jegyében olvashatjuk mindennap Gréczyzsóti meg a többi gyurcsányfan blogger hülyeségeit, azon frissiben, ahogy megíródnak.
@kicsijuti: "
a privatizáció elől akarták megvédeni a nyugdíjpénztárakat. Oda van írva. Ami meg pont az államosítást jelenti úgyhogy ebben (kivételesen) nem hazudtak."

Gyönyörű Virágszálam!

Mutass egy MNYP-t amelyik állami kézben van/volt könyörgöm!!! Ami nem állami kézben van azt ugyan, hogy a halál véreres műszempillájába lehetne "privatizálni"? Gondolod, hogy a csúnya szocik odamentek volna az ING-hez és azt mondták volna, hogy "figyejjé má ING én most privatizállak téged a GFY Zrt-be"????

Vezesd már kérlek le, hogyan is zajlott volna ez, mert az én bálnafos alatti mélységekben leledző IQ-m nem tudja felfogni a metódust!

Szimpla bullshit volt, hogy a pénzügyileg szomáliai szinten lévő átlagmagyar gyomra összeránduljon a "privatizáció" szóra a nyugdíjügyben.
Kb az jut eszembe, amikor az egyszeri Jobbikos bohóc fokossal a párnája alatt alszik, mert fél hogy álmában kezdődik a zsidó invázió. Összeesküvés-elméletekért már nem kell a kurucinfóra járni. :)
@kicsijuti:
Jah, persze és a "hetente" azt jelenti három hetente. Ezt a játékot már ismerjük, megerőszakoljátok a magyar nyelvet is, ha az érdek úgy kívánja. Ezerrel harsogták hogy "megvédjük a nyugdíjakat", meg jogbiztonság és tisztesség stb. Hol jogbiztonság, hogy maga az állam zsarol? Hogy aki nem lép vissza, attól elveszik az állami nyugdíját, de az állami nyugdíjjárulékot tovább kell fizetnie? Ez neked hol nyugdíjvédelem és jogbiztonság? Ez épp az ellenkezője? És hol írták le, hogy államosítani és zsarolni fognak? Belinkelnéd, köszi.
Évek óta az index a kezdőlapom, nem is árt ha
kap egy lehetőséget az origo...
@kicsijuti:
Örülök, hogy így számontartasz... :)

Addig mindenesetre erősen kétlem az arányokat, amíg nem látok erről valami hiteles statisztikát. Szerintem elég nagy mazochizmus kell ahhoz, hogy valaki kommenteket olvasgatni járjon ezekre a blogokra (de talán ahhoz is, hogy írjon ide ;) ). Én - ahogy meg is jegyezted - minden nap benézek, de messze nem olvasok el minden hozzászólást.
Az, hogy a kedves Fabius mester egy fiókba teszi a Magyar Nemzetet, Magyar Hírlapot a Heti Válasszal meg elborókaigáborosodásról írogat mindent elárul.
Hovatartozásról is, meg szellemi színvonal(talanság)ról is.
És ettől még ne Fideszes-ezzen le senki !!!
@sárkányfő: még egy picurka ejnye-bejnye sem jutott nekik, pedig nagyüzemben folyik a szegénygyártás, ha nincsenek elfoglalva valamilyen köztörvényes tevékenységgel.
Nem kell félni, ha az Index pártlap lesz, akkor majd akad helyette más. Legfeljebb egy izlandi szerverről fut majd.
Egy valami jól működik a fityesznél, és az pedig az agitprop osztály, de hát mit is várunk egy olyan párttól aki alapvetően a reklámból és PR-ból, és a mellédumából építkező emberekből alakult :D
/na a vezényló tábornokunk, még ebből is kilóg, dumálni azt nem tud, szinésznek is csapni való, hazudni is béna, de nála idiótábbakat maga köré gyűjtésből, viszont verhetetlen/
@Cartman (ex Cartman): Ja bocsi, tényleg semmi rosszat nem akartam csak láttam h te írtad az első kommentet és téged már láttalak többször, ha pl sárkányfő-é az első komment akkor őt említem példának (meg mondjuk magamat is felhozhattam volna.)
A Zúrnak 2011. esztendejében lészen, hogy a Zindex megszűnik "független" hírportálnak vala!
A Zúr szól hozzátok: térjetek át feleim a kuruc.infóra!
Orbán wikilíkszes története akkora meglepetést okozott, mint amikor Gyurcsány a választások után bejelentette, hogy megszorít. Nyilvánvaló volt mindkettő. Most akkor mit kell ezen meglepődni?
Amúgy meg nem kár egyikért se.
Szar itt minden, ami politika.
@kicsijuti:
Nem vettem rossz néven. De nem én írtam egyébként az első kommentet, legfeljebb az utolsó 100-ban én voltam épp akkor az első.
Nekem mindegy, hogy hol ír W, UP vagy Bede, csak írjanak. Ha az Index pártlap akar lenni, nosza, hulljon a bérenc férgese.
durva, nem gondoltam volna, hogy ez bekövetkezik, remélem az index helyébe lép hamarosan egy hasonlóan szórakoztató és FÜGGETLEN hírportál.
nem fogom olvasni az indexet, max azt a néhány blogot, amit már amúgy is bookmarkoltam...
@sárkányfő: Igen, pont erre gondoltam.

Így lett a Magyar Hírlapból (a Napi Magyarország rákenésével) egy szennylap. Amiben csak az a jó, hogy ez Szélesnek fáj forintilag. Bár amennyit ő kapott az államtól ajándékba, abból tellik.

A Spéder meg kaphatott egy "visszautasíthatatlan ajánlatot" hiszen az Index csak a portfoliójának kis szelete.
Nem féltem Pétert! Egy ilyen tehetséges sajtószakmunkás biztosan meg tud élni a versenyszellemtől átitatott piacon is. Tárt karokkal várja őt a mértékadó Amerikai Népszava, a nácizmus ottani előretolt helyőrsége. :-)
@sárkányfő: "...ez tagadhatatlan." Minden rajongó ezt mondja a saját meglátásait illetően. Aztán ,ah mégsem ez a helyzet, az őt nem zavarja. Hajtogatni meg minden baromságot nyugodtan lehet. Például ezt az állítólagos tagadhatatlanságot. :-)
@Gennagyij Sztratofontov: Látod, meg se próbáltad érdemben cáfolni amit írtam, vagy legalább egy picit hozzátenni, kapásból személyeskedsz :) Ez is mennyire árulkodó...

És mesélj, te aki nyilván az az ember vagy, aki tudja mi a helyzet, hogy viselték volna a fideszes választók, ha pl. Gyurcsány megzsarolja őket a manyuppal?
@parttalan:
Amcsi népszavát linkelni ősi román szokás. :P
Kurucinfóval egy szinten vannak.
A hét végén kizártak a fórumról, mert szóvá tettem, hogy a Képíró Sándor "kegyeleti" topic nem más mint kriptozsidózás. Majd szintén a hétvégén töröltek egy topikot, arról, hogy a diplomásokat itthon maradásra szólító köztársasági elnök mindhárom leánya Amerikában él.
Hiába, új idők, új szelek. A fideszmocsok mindent elönt.
@loláb: igen, nagyon is egyetértek veled. Az, hogy szarozunk mindent egy dolog, de milyen stílusban is tesszük? jó példát láthatunk erre a mai oldalon is. egyébként pedig az úr távoztával, most tegyünk lepedőt a fejünkre és vonuljunk el a temető felé? mitől vagyunk ilyen iszonyúan letargikusak? Hinnünk kell, tennünk kell annak érdekében , hogy független de nem közönséges marad az összes hibájával együtt ez a népszerű oldal a jövőben is. Én hiszem.
Kirúgnak valakit, az az első, beleszarik saját fészkébe.

Tóta egy elkeseredett ballib ennek megfelelő írásokkal, nem túl jó stílusban, legalább humorérzéke lenne.

Nem a kritikával van bajom, csak gáz, ha valakinek mindenről "az" jut az eszébe. Naponta van nemzethalál, náci hordák az országban, tombol az orbándiktatúra és efféle baromságok, miközben komoly társadalmi gondok mellett úgy megy el, mintha svédországban élne.
@különvélemény: Ez egy veretes vélemény volt, de jogom van nem egyetérteni vele.
@sárkányfő: Érdemi cáfolatot nem szoktak adni ex cathedra kijelentésre. Ezt még az ujpéterek és bedemártonok is tudják. Tanulj tőlük. Kijelentem, hogy a spenót jó - ez tagadhatatlan. Cáfold. :-)
@Anti Anyag: Ha kirúgnak valakit, az már nem az ő fészke...
Nem az az érdekes hogy mi lesz az index-szel, hanem inkább az hogy ezek az arcok hol fognak feltűnni, lesz e hasonló csapat?

Bodoky-ék elindították az átlátszót, lehet hogy előbb utóbb valami "újindex" pár kisebb site-ból még összeáll... fene tudja.... Neten könnyű fel is le is menni...

Kíváncsi leszek hogy a következő félévben milyen irányba megy el az index
Az index eddigi pártatlanságának legjobb bizonyítéka, hogy a jobberek ballibnek, a ballibek jobbernek ócsárolják!
Kell ennél több?

De ahogy nézem ez eddig tartott, kezdődik a jobbra tarts...
@ob.szerver: "...kizártak a fórumról, mert szóvá tettem..." Most képzeld el, hogy az Amerikai Népszaván még be sem írhatod az ellentétes véleményedet, mert az admin név alatt futó roppant független Bartus Exhitgyüli László áldásosan odafigyel minden neki nem tetszőre. Hogy mik vannak!? :-)
"Tóta W. távozása is meglepetésként hatott, a figyelőnek adott interjúja méginkább:

- Politikai okok miatt került le cikked, blogbejegyzésed az Index címlapjáról?
- Nem volt ilyen. És azért jöttem el, hogy ne is legyen.
- Volt rá sansz?
- Bőven volt.
- Éri kormányzati befolyás az Indexet?
- Éri."

:D
gréciZsóti mindennapos szellemi hányása fomájában... :D
egyik undormány(elTóta...) elment , itt a másik, de sírjatok kormányzati befolyásról.
_
varangyos , segítek 1 kicsit Wikileaks téren,
a mai ömlengésed felett van 1 értekezés :
" Mi lesz Orbánnal a Wikileaks után?"
szánalmasak vagytok...
@Anti Anyag: "...miközben komoly társadalmi gondok mellett úgy megy el, mintha..." Ők azoknak a jogvédőknek a bulvármédiás leképződései, akik például csak kilométeres távolságból merik védeni a cigányok (náluk: romák) jogait, de a putriba már be nem tennék a lábukat (ld. videó a jutyúbon). A szájak járnak, a szövegek ömlenek... a tettek meg maradjanak meg másoknak és lehetőleg mások zsebéből legyenek megoldva. Rusnya egy banda, na! :-)
@ob.szerver: Engem 2009-ben, a romagyilkosságok idején zártak ki az egész fórumról, mert egy politikai topikban a megannyi rasszista, cigányokat gyalázó hozzászólások közepette fölvetettem, hogy a cigánygyilkosságok és a Jobbik uszító retorikája között kapcsolatot vélek fölfedezni. Azonnal letíltottak.
@Trompf: "Az hogy a jövőben miket vízionál egy paranoiás ember nem érdekel túlzottan. "

Szia,
minket se - ezért nem nézzük/hallgatjuk OVi beszédeit ;)

bio
:)) Látom, az INDEX címlap miatt, rábukott itt néhány troll is VARÁNUSZRA, mint gyöngytyúk a takonyra! Már éppen "a hiányolás fennforgása" volt.

Egyébként Fabius, miért nem hagyod magad megvenni pl. a narancskomcsik által? Állítólag van az a pénz, amiért korpásodik az ember hónaalja is!
Most pedig elképzeljük I. Viktort dicsőítő hozzászólásodat... Vesstek meg nyugodtan, de nem megy, meg amúgy is van itt elég marha, aki szerint soha nem volt ilyen jó és szép, mint manapság! :))

A legszánalmasabbnak azokat az embereket tartom, akik csak bal és jobb oldalakban látják a világot.
Szar lehet az a beszűkült tudat, akiknek a világ így osztódik fel! :)))
Azt nem értem, hogy miért nem irják meg/le, nevezettek miért távoztak.
Kíváncsi lennék.
Bocsánat! Ha leiródna. akkor talán elkerülhető lenne, hogy vélt indokok alapján iródjanak a kommentek.
:)
Csak nekem tűnt fel, hogy a Peking téri akcióról nincs hír?:)
@porfelhő: Elég reménytelen a ballibsi oldal, rettegés már nem fizet.
a varánusz védi tótawét és újpétert?
én már csak egy kávét kérek
@1116001: majd lesz hír a Peking térről, hiszen annyira vérszegény, gagyi, szar, mint a balliberális oldal, amely ennyit volt képes magából kipottyantani

de majd gréczyzsolt rittyent hozzá egy pazar postot
@Gennagyij Sztratofontov:

Ha ez így van, helytelen. Az Index az eddig még megmaradt szabad média egyik képviselője volt. Egyre több jel utal arra, hogy ez megváltozik, ami szomorú.
@kicsijuti: "pont a múltkor volt egy kimutatás és a bloggerek meg a kommentelők, elég elenyésző hányada az olvasó tábornak."

Pont a múltkor volt egy kimutatás, miszerint a blog.hu látogatottsága elérte az Indexét.
@kicsijuti: "nem lesz receptfelírási díj" GYF.
@kiskályha: Így is van.
A nemzeti oldal nemzeti összefogásának kész kalandregény az élete.

Az asztalkát meglátogattad már, hogy rendeljél a dedikált alaptörvényből egyet a spirituális érzéssel eltelve ?
@Whistler anyja: nem, mivel nem vagyok IQ-light ballib, hogy ezen rugózzak nap mint nap. Egyszerűen leszarom, max. jót nevetek rajta, hogy ilyen apróságoktól is agyérgörcsöt kaptok. Szórakoztatóak vagytok, mint törpecerkóf a ketrecében.
@ob.szerver: az index internettó és olvír korától kezdve nyekergő fostalicska. Ha valaki leküldi a devnullba, csak jól jár vele mindenki
@Uhmor: Jó a hozzászólás, szeretem ezt leírva látni, hogy meg se fordul a fejükben, hogy csak jól kellene kormányozni... tényleg ez a legmegdöbbentőbb. Pedig minimális ésszel és igyekezettel biztosíthatták volna a 2014-es győzelmüket.

Én amúgy azt nem értem, Orbán Viktor, aki szemmel láthatólag a 20 évvel ezelőtti valóságban él máig, nem emlékszik, hogyan járt az MDF 1994-ben? Azok akkor tényleg minden médiát letaroltak, főleg a tévét-rádiót, hiszen az államin kívül nem volt még más, még a csapból is csak kormánypropaganda meg nekiveszekedett komcsizás folyt, aztán mennyit kaptak a választáson, 6%-ot?
@kiskályha: Ez a törpecerkóf valami szellemesség, ugye ?
Sziporkáztál.
Az indexet tartottam a legjobb hírportálnak a jelenlegi kínálatból. De az éppen zajló folyamat nekem sem tetszik. Éppen el tudom képzelni amit UP ír tumblr-en, hogy sima elkúrás volt a cikk elmaradása, mert felfordulás van, stb.

De mekkora felfordulásnak kell lennie ahhoz, hogy átugorjanak egy ilyen hírt? Mekkora kell ahhoz, hogy UP már ne akarjon résztvenni benne? Pedig ahogy írja nem új lehetősége van, hanem a töke tele.

Ez többet mond bárminél.
@Anti Anyag:
Bocsánat! Tudod az az igazság, hogy én nem ismerem a rettegést. Soha sem voltam elfogult egyik irányban sem.
Én mindig olyan szemüvegen néztem/nézem a politikai eseményeket, hogy mindenhol látom a jót és a rosszat is.
Végtelenül sajnálom, hogy idejutott ez az ország.
:(
Bocsánat! Nagyon ismerős nekem.
Visszaköszön" a múlt?
Aha! amikor a hatalom visszavág.
@Fabius

www.youtube.com/watch?v=A6BOwCtmhTU

Ez is megérne egy misét... Főleg az amit a végén mond!

Erről sem látott senki sehol semmit!!!
@Ezt látnod kell: neked nem elég egyszer kettőspontozni a szar reklámodat?

Húzza picsába! Ez egy baráti ajánlat ha nem világos.
Spéder ur - aki nyilván megfontoltan sakkozik - nyilván kalkulálta egy esetleges irányváltás konzekvenciáit. Hadd keserítsek el mindenkit: ez esetben akár elhanyagolható szempont lehet az oldal olvasottság/látogatottsága, mert a nem tetsző hang elhallgattatása akár sokkal jövedelmezőbb viszont-ajándékhoz is vezethet. Ezekben a körökben azok az értékekre, amelyekért itt sokan aggódnak legfeljebb annyit szoktak mondani, hogy: bakfitty. No meg, hogy: Oszt' jónapot...

Tegnap reggel egyébként abbeli első felháborodásomban, hogy még 10:30 kor sem láttam egy mukkot sem a Wikileaks-ügy orbáni kiágázásáról rideg üzleti hangulatú levelet írtam Új Péternek, arról hogy ezennel befejeztem az Index olvasását. Bár a legnagyobb megdöbbenésemre két órával később deklaráltan ex-é lett főszerkesztő nem hatalmazott fel válaszlevelének közlésére annyi talán elárulható, hogy abban végtelenül lojálisan védte a mundér becsületét - elutasítva a politikai "elpuhulással" kapcsolatos feltételezéseket.
Természetesen az olvasási önkorlátozásomat - e beírássorozat kivételével - ennek ellenére is fenntartom.
@Pampák Bikája: le se tojja senki a te önkorlátozásodat :D
Én is mindennap olvasom az indexet, és Uj Pétert asszem még a népszabóban is jónak tartottam, de Tóta az nem az én ízlésem szerint való. Állandóan baja volt a másképp gondolkodókkal, pl. nemcsak az egyház szervezetét, de az összes hívő embert nemcsak hülyének tartotta (ez még ok, mert én is így vagyok a hitetlenekkel), hanem rendesen fikázta azokat, akik máshogy látták a világot mint ő. Én egyáltalán nem bánom, hogy ez a szélsőséges pöcs eltűnt az indexről. Új Péter az más: fene tudja... az index nem volt rossz, sem "akkor" sem mostanában. De könnyen lehet, hogy van hasonló képességű szerkesztő, csak a mítosz lenyomja. Pl. az elmúlt 8 évben egyedül a hírtv volt nézhető, valódi média. Utánnajárt, kiment filmre vett, helyszíneket, nyilatkozó és nem nyilatkozókat stb.Mint egy igazi tv. Tök névtelen arcokkal. Most lehetne ilyen az ATV, de sajnos mérföldekkel gyengébbek, lustábbak ülnek a legendák a stúdióban és osztják az észt. Namost, lehet, hogy ujnál jobb jön, lehet, hogy rosszabb.
igy van üzleti szempontbol nem gáz a felvásárlás és lehetetlenné tevés. ha van a baloldali médiában potenciál akkor fog magának találni ujabb felületeket.
amugy a szavazások során azért inkább a balos válaszokra szavaztak többen, tehát az olvasók többsége is baloladali, liberális volt, biztos lesz igény erre az ujságirásra is.
@AnnaKarenina: Ez talán amerikából nem látszik, de Pokorni pesti, Varga meg karcagi. Asszem ennyi elég. Nekünk nem kell ezt kifejteni, egy amerikai nem érti, mi meg igen. Ja egy fontos info kimaradt: Orbán meg alcsúti.
@spontan:

Pedig a dolog tökegyszerű, ezt csak be kéne tartani:

"Az Index tulajdonosai elismerik és kinyilvánítják, hogy a hírlap az olvasót és a nagyközönséget szolgálja, nem pedig tulajdonosának vagy támogatóinak közvetlen magánérdekeit, vagyis a tulajdonosi és támogatói érdekek csak a hírlap a nagyközönség általi elfogadottságából, olvasottságából fakadó anyagi sikerességében nyilvánulnak meg.

Az Index hírlap a szerkesztett tartalmat világosan elkülöníti a hirdetésektől és a szponzorált tartalmaktól. A szerkesztett tartalmon belül a hírt megkülönbözteti a véleménytől. A kiadó, illetve a lap tulajdonosai és támogatói a lap szerkesztésébe nem szólnak bele, hírt vagy cikket nem sérelmeznek, bújtatott reklám megjelentetését nem szorgalmazzák."

A tulajdonosok is, a szerkesztőség is és mi olvasók is sokkal jobban járnánk.
@árnyékgyuri: Na Árpád pont nem az én védelmemre szorul, de ha igaz, amit írtál, akkor a jezsuiták miért álltak rendszeresen szóba vele és ő velük? Utánanézhetsz, ha már vásdaskodsz.

A valláskárosultak ellen szólt mindig, a papi pedofíliát mentegetők ellen szólt, de mindegy, akinek nem jött be a stílusa, az gyalázta és ezzel jobb lett a komfortérzete.
@árnyékgyuri: na ezzel nagyon egyet értek, Uj Péter szimpi volt és laza, Tóta viszont... hát a blogja kb az mszps kuruczinfonak felet meg. konkrétumok nélküli dilettáns fröcsögés. semmi több. tele rossz indulatú túlzásokkal. A szalai annamáriás dolog után pl simán ki kellet volna rúgni. Ilyet senki sem érdemel meg, sem balról sem jobbról.(Igaz mondjuk Göncz Kingával nem is tett volna ilyet gondolom. )
@kicsijuti: Tótának csak egyszer kéne leírnia azt a zsidókról, amit a keresztényekről szokott, utána nem publikálna sehol...
Most az tényleg készpénz, hogy Orbán selyemzsinórt küldött Új Péternek?
NO, AKKOR AZ INDEXET IS LEÍRTAM. HÉBE-HÓBA BELE FOGOK NÉZNI, H TUDJAM, MIRŐL NEM SZÓL, TUDJAM, MIRŐL MIT SZERETNE A NEMZETI EGYSÉG RENDSZERE, H ÉN GONDOLJAK VAGY NE GONDOLJAK, DE SEMMI TÖBB. AZ INDEX EDDIG NAGYJÁBÓL KEDVEMRE VALÓ VILÁGOT CSINÁLT A KÖRÜLÖTTÜNK LÉTEZŐBŐL, ENNEK MOST VÉGE. A NER ÉRTÉKVILÁGA NEM AZ ÉN VILÁGOM. HÁL ISTENNEK ELÉG TÁGAS AZ INTERNET. MEG AZTÁN INTERNET NÉLKÜL IS ELTŰNT EDDIG IS A SŰLLYESZTŐBEN MINDEGYIK EZER ÉVRE SZÁNT BIRODALOM. HOL ERŐ ÁLTAL, HOL ANÉLKÜL.
Az események résztvevőjeként - a héten éppen én vagyok az ügyeletes politika szerkesztő - egyetlen kis megjegyzés a poszt elejéhez: az összeesküvés-elmélet klasszul hangzik ugyan, de az a helyzet, hogy a dolgok pont fordítva történtek. Vagyis nem az volt, hogy Uj Péter lemondott, mert nem jelentek (jelenhettek) meg az Orbánról szóló Wikileaks-táviratok, hanem azért nem jelent meg cikk az Indexen a Wikileaks-táviratokról, mert Uj Péter lemondott, és ez nálunk nem mindennapos esemény, így mondhatni elvonta a figyelmünket, így az enyémet is a világ sokkal fontosabb eseményeiről.
Srácok, egyetlen és mindig releváns törvény létezik: az erősebb kutya baszik. Ebből mindent le lehet vezetni.
Hja, Tótát nem sajnálom, elég paraszt írásai voltak... rettenthetetlen szabadságharcos, eh... néha olvastam, mert amit írt érdekelt, de nehéz volt kihámozni értelmet azokból az írásokból. Jól elrejtette.
@randomgenerator: Elég sokan meg felfogták. Akkor nem kell őt olvasni, ahol majd publikál és kész.

Remélem, mielőbb elkezdi.
@szily: összeesküvés-elmélet updateelve: Uj Péter Orbánnak dolgozott és feláldozta magát mert tudta, hogy így nem fog kikerülni a wikilíkszes anyag. Így már jobb?
@Ghavin:
Érdekes ... hatalmas késéssel jön csak be az origó miközben úgy látszik normálisan működik:

origo.hu [195.228.240.145] pingelése - 32 bájtnyi adattal:
Válasz 195.228.240.145: bájt=32 idő=33 ms TTL=120
Válasz 195.228.240.145: bájt=32 idő=27 ms TTL=120
Válasz 195.228.240.145: bájt=32 idő=27 ms TTL=120
Válasz 195.228.240.145: bájt=32 idő=27 ms TTL=120
Válasz 195.228.240.145: bájt=32 idő=32 ms TTL=120
Válasz 195.228.240.145: bájt=32 idő=26 ms TTL=120
Válasz 195.228.240.145: bájt=32 idő=27 ms TTL=120
Válasz 195.228.240.145: bájt=32 idő=34 ms TTL=120
Válasz 195.228.240.145: bájt=32 idő=28 ms TTL=120
Válasz 195.228.240.145: bájt=32 idő=29 ms TTL=120
Válasz 195.228.240.145: bájt=32 idő=29 ms TTL=120
Válasz 195.228.240.145: bájt=32 idő=27 ms TTL=120
Válasz 195.228.240.145: bájt=32 idő=27 ms TTL=120
Válasz 195.228.240.145: bájt=32 idő=29 ms TTL=120

Tanulságos az is ahogy eljutok az origóig, akinek van kedve nézze meg az IP-k alapján hogy szűrik-e kishaznákban a netet ;)

Útvonal követése a következőhöz: origo.hu [195.228.240.145]
legfeljebb 30 ugrással:

1 1 ms <1 ms 1 ms 192.168.1.1
2 24 ms 24 ms 24 ms dial048015.pool.invitel.hu [213.163.48.15]
3 24 ms 24 ms 29 ms 213.163.52.141
4 27 ms 26 ms 27 ms 81.183.2.142
5 27 ms 26 ms 27 ms 81.183.0.136
6 27 ms 27 ms 26 ms 81.183.0.39
7 28 ms 27 ms 27 ms 81.183.2.243
8 26 ms 31 ms 27 ms 84.2.225.253
9 27 ms 26 ms 27 ms www.origo.hu [195.228.240.145]
szerintem ha holnap a brazil esőerdőben, egy libsi újságírót megmar egy kigyó, azt a Vitya küldte oda. másként nem lehet. rettegjetek! mást, úgyse nagyon tudtok.

kíváncsi leszek, fabius mikor ír kertész ákos leveléről. vagy arról mélyen hallgatunk?
@szily: na ti sok idióta kommentelők, élükön a posztíróval, akkor most mi van, he?

amúgy lehet borókaigáborozni, csak jelzem, hogy az ávh-melegedő népszava példányszáma jóval a hírlapé alatt van, a nyepszabad-ságot meg megelőzte a kisalföld. azért, igen, azért, amiért állandó fordulaton, kitartóan kinyaltak minden valagot, amit kedvenc pártjuk eléjük tolt az elműlt 20 (60) évben. magatokba lehet szállni!
@orbánmentesítő: szerintem összeesküvéselmélet helyett az valószínűbb, hogy lehalt a zinviteles peering? vagy tudomisén...
Fő, hogy megy. Origós cikket nemtom mikor olvastam utoljára. Jó húzás. :)
Szerintem pénzről szól ez a történet. Nagyon sok pénzről....
@the_lonewolf: ideje, hogy visszajöjjenek a fajtársaid, mi? :))
@egerészölyv: tóta szava szent. amit mond az úgy van. ha mégse, hát tévedtél :)
hmmm, szerintem az Index elvesztette a villámkezű tudósítóit is. Orbán már 25 perce beszél, az Origó eddig 8 (azaz már kilenc) bejegyzést hozott percről-percre, az Index pedig a fasorban sincs. Ezt (is) kedveltem eddig, az online avagy relatív online tudósításokat. Most nyoma sincs. Ennyire nagy zavar támadt az erőben? :-/
@orbánmentesítő: Máshol is írták - Facebookon - hogy délelőtt egyáltalán nem lehtett eljutni az origohoz. Most nekem azonnal megjelenik, mint máskor. Wikileaks-estül, Stohl-ostul. Ki vagyok vételezve? :-D
@randomgenerator: Azért fura hogy invitel alhálóból, az összes DNS lookup átfut a T konzorcium szerverein.
Múlt hónapban még 100% hogy nem volt így ;)
Addig is a mustározós kecsöpözés zavartalanul folytatódik. hvg.hu/itthon/20110906_obuda_alkotmany_osszeken_daniel_peter#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2011_9_6

Legalább reklámja van így azoknak a jó magyar termékeknek - remélem Glóbus-szal nyomulnak.
Mindjárt kérek egy papír zsebkendőt.
@sárkányfő: jaj, te szegény, szerencsétlen, szinte már sajnállak, hogy egyszerű emberként sehonnan sem kapsz korrekt tájékoztatást. még szerencse, hogy az előző kormány idején kiegyensúlyozott és korrekt volt minden médium. vezéred megmondta: ha nem tetszik, el lehet menni! rajta, élj a lehetőséggel! egy hülyével kevesebb.
@a szív fészkei: Érdemes megnézni a glóbusz mustár címkéjét, vagy győri kekszét:
vonalkód: 8593838918125 készült: Csehországban
győri keksz dettó :(((((
@orbánmentesítő: ..épp Lovasberényben tartanak sajtótájékoztatót Matolcsyval, a kihelyezett kormányülés után.
Volt egy 1999-es eset. Elsőre úgy értettem, hogy Nyírő András kirúgta Uj Pétert, és szolidaritásból az egész szerkesztőség lemondott. Aztán rájöttem, hogy Nyírőt rúgták ki, és vele ment mindenki. Egyetlen perc alatt internettóról átálltam indexre, gondolom, sokan lehettek még ilyenek, elvégre, az internettó név nagyjából bedőlt.

Tóta W., Uj, mellettük Bodoky, Gazda, Zsadon, Szily, Bede, Király András, de még jónéhányan kedvenceim. Ám az index színvonala, úgy érzem, folyamatosan zuhan, több szegmensben is. És ezek után befejezi Bede, kilép Worluk, Uj... egyetlen pillanat alatt ha kell, sokan átmennek más újságra, ha találnak jobbat. Én szeretnék jobbat találni.
@orbánmentesítő: 8x kezdetü T-s DNS-ekkel volt elhalva a net délelött, Sz.fehérváron nem volt origo T-s ADSL-en, Míg pöstön az UPC tekert 1000-l :D
@orbánmentesítő: Kösz, ez mélyütés. Így vesznek el nagyjaink. Eeős Pista is elesett már? Mikor írtam, hogy azzal kéne kenekednie a Dánielnek!
@orbánmentesítő: Azt már elkapták agysorvasztás képében régebben.
@Nádasi Balázs: Tóta mindjárt elkezdi valahol:

"Wblog Hamarosan kezdek. Nem rajtam múlik még mindig, de most már minden készen áll, apróbb simítások, checklist, órák egyeztetése, fegyverzet ellenőrzése, és davaj.
Tegnap, 16:26 "

Legalább majd megtudják az utálói nemsoká, hol kell szenvedniük őt olvasva.
@orbánmentesítő: keress egy nőt, az talán megnyugtat wannabeche! és vedd ki az ujjad az orrodból! na azért!
@Cirbi: A BIX mekkora sávot is ad a T-nek ? Vagy a T-sek máshonnan veszik ?
@szily: akkor nem vagy jó ügyeletes politikai szerkesztő. qrvára senkit nem érdekelnek a problémáid, csak az, hogy elvégzed-e a feladatod. nem végezted el. leülhetsz. egyes. javíthatsz.
nem személyes
@szily:

Köszi a reakciót Laci!

Gondolom a felmondás miértjéről hiába kérdezlek, de annyit talán elárulhatsz: várható szemléletváltás a szerkesztőségben az eddig megszokottakhoz képest?
@thinker_:

Miért nem te írsz róla? Én hisztériának tartom Bartust Kertésszel együtt is, meg ami lett belőle azt is. Így nem érdekel.
@sárkányfő: Stimmt. Ez az amit a mocskos baloldal nem fog megcsinálni. Mert azért van egy határ. Nem áll neki mindenki felgyujtogatni a kukákat meg a polgárok kocsijait, csak azért, mert ignore_what_i_say Viktor épp ellenzékben van. Mindenesetre érzek egy marha nagy adag iróniát a dologban, mivel anno a Feri megjelenése mint miniszter elnök, hozta vissza a Viktort a süllyesztőből. Most meg a Viktor hozza vissza a Ferit a kukából.
Egyébként nekem az index már 3-4 éve egyenlő a FIKAportállal. Mindig csak a fikázás, helyesírás meg 0.0
@orbánmentesítő: UPC-nek van kerülője is, lehet most használták, vagy csak a T szerencsétlenkedik ;)
@Fabius: Nem, nem várható semmi ilyesmi.
Csak én találom úgy, hogy a régi kényelmetlen anyagok hirtelen eltüntek a fidesz.hu-ról? Mintha már ciki lenni felvállalni, hogy szöges ellentétben állnak az ígéretek napjaink történéseivel? Hm?
@szily:

Ezt azért jó leírva látni "hivatalosemberől".

Kösszép.
És akkor mikor fog megjelenni a Wikileaks-es távirat Orbán 2006-os ominózus mondatáról, miszerint hagyják figyelmen kívül, amit mond???

Értem én, hogy az index.hu stábja most Uj Petit siratja, de szeretném látni azt a bizonyos hírt az index.hu-n. Különben babáim, olvashatok origo.hu-t, pfff...
@Judit*: így van. Szily hazudik. Tudom, mert láttam majdnem szinte, hogy közben csuriban volt a keze. Úgyhogy nem kell vele foglalkozni, mit mond, de majd a tetteiről, azaz az írásairól, na majd arról megítéljük.

Ja, hogy arról meg már sikerült, sajnos. Akkor nem tom, olvassuk az origót. De azért, ismerjük el: kár az indexért. Tótavéstül, bedéstül, ujpéterestül kár. És egye fene: szilystül is.
@Fabius: jövő héten azért majd olvasd el a vikikíksz verzióját is. Na, az lesz majd még de nagyon jó. Fogadok, nekik tökre mást mondana a szily. :)
Olaszországban egész napos sztrájkok és tüntetéssorozat zajlik a legnagyobb Orbánhaver, a Hajfesték Lovagja Berlusconi intézkedései ellen. Olaszország - írja most nekem egy ott élő - csőd szélén áll, második Görögországnak mondja Merkel.

Na kell ide már Hofi egy kicsi: www.youtube.com/watch?v=W-olR5fYE_g
- Politikai okok miatt...
Na innentől kezdve, bekaphatja bárki, bármelyik oldalon! Sőt! Ha ennyi esze van annak a sötét bunkónak, akinél ez a félmondat nem veri ki a biztosítékot, az nagyon párthű kretén, fa.zkalap!
További kérdések? Minden oldal pártköcsögének szól! A folytatás az úgy szól nekik, hogy nyasgem... :)
@a szív fészkei: Bizony bizony ilyen az ... amikor egy országot egy magát jobboldalinak hazudó, ámde valójában régivágású kommunista vezet. Ráadásnak a miénk pitiáner, született hazudozó, aki az ég világon nem ért semmihez.
@Boli: "- Politikai okok miatt..." Pontosabban azért hogy meglegyen a korlátlan HATALOM.
Aki csak ezért lesz politikus annak lámpavas jár, tárgyalás nélkül.
Hogy állnak a csodafocisták, akik 2:1-re rommá alázták a svédeket ? ;)
@Humperdickk:

Én respektálom és nem minősítem, ha egy aktuális posztban érintett ide jön, és magyarázatot, válaszokat ad.

Én elhiszem amit mond, talán mert idealista vagyok és el akarom hinni, meg ha üzleti alapnak tekintem az indexet, úgyis ez logikus.

Aztán ha mégis másképp lesz majd elmondom, aszontad hogy, közbe meg lófaszt dehogy.
Zenekarok is tüntetnek a Zöld Pardonért "

Többek között a Quimby, a Magna Cum Laude, a Csík zenekar, a Kiscsillag, a Vad Fruttik, a Subscribe, a Bikini, a 30Y, a Pál Utcai Fiúk, valamint Ganxsta Zolee és a Kartell is fellép a Zöld Pardon megmentéséért szervezett demonstráción, amely szeptember 18-án, délután 5 órakor kezdődik a budapesti Műegyetem rakparton. A tüntetést a Facebook csatornáin keresztül szervezik. "
**
Forró ősz jön. Lesznek még tüntetések, máskor- máshol is. úgy gondolom.
:)
@Fabius: ja, mert ez a te blogod. A sajátomban én is így tennék.

De ez nem a sajátom. MÉG nem. :)))
Nem tetszik a rendszer?! - Tüntetés!
Megosztás · Public Event
Idő
2011. október 23. · 16:00 - 19:00
Helyszín
Budapest, Szabad sajtó út
Szabad sajtó út
Budapest, Hungary
Készítette
Egymillióan a magyar sajtószabadságért
@a szív fészkei:

Azért kell üveglap az asztalra, mert arról könnyebb felszippantani a kokaint.
Öt hónap múlva munkába is állhat, de szerintem a börikben is kell ilyesmit felállítani.
Újabb einstand a Pásztor fivérektől? De azért őket csak legyőzték a Pál utcaiak... www.pecsistop.hu/articles/article.php?id=930522
Ezt előbb is megmondhattam volna, csak kérdezzetek...

"A Mol a Fideszt, az MVM az MSZP-t kente?"

index.hu/belfold/2011/09/07/a_mol_a_fideszt_az_mvm_a_szocikat_kente/
@Judit*: "És akkor mikor fog megjelenni a Wikileaks-es távirat Orbán 2006-os ominózus mondatáról, miszerint hagyják figyelmen kívül, amit mond???"

Tök felesleges ezt megjelentetni! Én már 1998 óta figyelmen kívül hagyom, amit mond!
Zoltan Somogyi:
Állítólag megbolondult egy MTI-s újságíró a miniszterelnök mai sajtótájékoztatóján. Nem tudta feldolgozni Orbán Viktor azon szavait, hogy "ne a szavaira figyeljenek...". Miután azt kérte, hogy ehelyett inkább a "tetteire figyeljenek", így az újságíró az alábbi tudósítást küldte: "Vakarózik, ásít, mutogat, figyel, feláll, kimegy."
Uj Pétert nagyon régóta olvasom... de ha jól rémlik régebben népszabi is volt...

nem mindegy hol ír? remélem fog... én meg fogom olvasni...
a rencerváltás (értsd 2010 diktatúra kezdete) óta különösen csak indexet olvasok és klubrádiót hallgatok...

semmi értelme nincs kormány propagandának... csak az ellenzéki újságírásnak van értelme... nem is értem...
süti beállítások módosítása