Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/04/20/lajtania-bezenye-beruhazas-nagy-istvan "a hitelezőknek – ingatlancége... (2024.04.20. 07:55) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.08.24. 05:38 Fabius

Itt soha senki nem lop!

Címkék: fidesz bkv gyurcsány ferenc mvm elszámoltatás kocsis istván

Színházország nagyszínpadán javában zajlik A Nagy Elszámoltatás című tragikomédia. A darab változatos, a művészek teljes átéléssel játsszák el szerepeiket. A közönség egyik fele szájtátva izgul dramaturgiai fordulatokra és a végső katarzisra várva, a másik fele meg a szemöldökét tépkedi unalmában, mert látott már hasonló darabot eleget. Ők tudják, tragédia, hogy minden színben valós események kibontását látják, de (kutya)komédia, hogy aki bepucsít, mint gumógyűjtő busman asszony a Kalahári közepén, az végül úgyis megússza.

Itt van nekünk ez a topmenáger, Kocsis István, akiről a "magyar ártatlanság" szobrát fogják mintázni a közeljövőben. Az Ember, Aki Bevallottan Korrumpálni Akart Szomszéd Államokban hazai állami cég vezetőjeként, még mindig szabadon kóborol köztünk, és az egyik legnagyobb közpénztemető(BKV) igazgatója. Az MVM élén elkövetett disznóságairól, off shore bizniszektől, nyíltan vállat megvesztegetési szándékról, az Index és Bodoky Tamás írt cikksorozatot, amiket ha egytől egyig linkelnék, szemizomlázat kapna a nyájas olvasó a sok olvasástól. ( mazochisták katt ide, keretes részben van link lista)

Kocsis a seggreforgók archetípusa. Mindig mindenhol megtalálja a számítását, rendszer kompatibilitása egyedül SkiccPaliéval mérhető össze. A Gyurcsány kormány idején kirúgták az MVM éléről, megkaparták az off shore ügyeket, és elrettentő büntetés gyanánt kiszabták számára a BKV vezetői székét. Példát statuáltak jó keményet, a mindenit neki. De Kocsis nem tört le, ott folytatta ahol az MVM-nél abbahagyta: off shore ügyek itt is, átmentett haverok alkalmazása csilliárdokért, és ez továbbra sem zavart láthatóan senkit.

Annyira nem, hogy a kényes ízlésű Tarlós István - a kényelmetlenné vált alkalmazottak eltüntetésének húsz danos mestere, aki még a parkettát is felszedette Demszky után - sem gondolta úgy, Kocsisnak szívlapát, menjen isten hírével, vigye a kétes üzleteit a francba. Minden hiába, ha létezik az a valami amiért a szar is lekvárnak látszik, akkor Tarlós is befogott orral tűri a szarszagot. Hosszas fejtörésbe talán nem kerül kitalálni, mi ennyire vonzó ebben az off shore oligarchában. A BKV és a MÁV a mindenkori kormány készpénzautomatájaként működik időtlen idők óta. A Fülkeforradalom kormánya is Adler Zsiga bácsihoz hasonlóan láthatóan úgy gondolja, bevált recepten - és emberen - ne változtass.Ami Kocsis pechje, az egyben a szerencséje is: utána nyúlt a múlt, a régi MVM ügyeiért elővette az ügyészség, és ezzel ismét remek alkalom kínálkozik számára a túlélésre. Ugyanis eljátszhatja a fent említett darab egyik főszerepét, és egy laza gyurcsányahibásozással elintézheti az egészet. Félreértés ne essék: ha Gyurcsány vagy bárki más sáros ezekben az ügyekben, bizonyíthatóan és nem általatok kreáltan, akkor az bűnhődjön. De legkevésbé azt szeretnénk mi közpénzszórás miatt felháborodott adófizetők, ha megint az lenne az ügy vége ami ilyenkor szokott: kiderül, hogy mindenki hülye csak Kocsis helikopter, aki éppen húsz évnyi kényszermunka büntetését készül letölteni egy másik, közpénzzel kitömött állami vállalat kipárnázott igazgatói bőrfoteljában.

Mert a közpénznyúlásból, a következménytelenségből és a vígszínházból is kurvára elég már.


Link

109 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr863175000

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az osztályharc fokozódik 2011.08.24. 13:06:11

A Kedves Vezető szófordulatával élve, a mozaikkockákból lassan összeáll a kép, mit is művel a kormány. Bár néhány fontos részlet még hiányzik a kirakóból – ezek majd az ősszel átverendő több tucatnyi sarkalatos törvényből derülnek ki –, számomra nem ké...

Trackback: Ki a góré? 2011.08.24. 12:19:47

   Nem tetszik a cím, bár a dal, amiből kölcsönöztem eszközeivel tökéletesen kifejezi írásom egy részének tartalmát. Kicsit debil, kicsit ellenszenves, kicsit taszító. Ki a góré?   Mint az akaratos, makacs gyermekkar éneke, aká...

Trackback: A nyugdíjvagyon el-nem-tőzsdézéséről 2011.08.24. 11:40:55

Selmeczi Gabriella szerint a magánnyugdíj-pénztárak nem csak eltőzsdézték az emberek pénzét, de egyenesen életveszélyes volt a rendszer. A nyugdíjvédelmi miniszterelnöki biztos szerint, ha a manyupok állampapírba fektettek volna minden pénzt, ma 700mrd...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bennem az a kérdés feszeng:

Felmerült-e a Szügyészségben az előzetes letartóztatás gyanúja, összebeszélés, bizonyítékok eltüntetése, stb okán, mint tette azt a nevetséges kémügy kapcsán? Ha igen, miért nem?

Nem kellene felfüggeszteni ilyen vádak esetén Kocsist állásából, ha már az előzetes fel se merült az ügyészségben?
Az ilyen életművészeknél ezt hívják korengedményes nyugdíjazásnak. Jutalomkoncert keretében, széles repertoárjából, még eldalolhatja azt az egy-két dalt, amiben a koncertszervezővel megállapodott és számíthat a közönség vastapsára.
A végén esetleg egy jutalomdal is elhangzik, ha a koncertig sikerül betanulnia a szöveget.
Szerintem ez a csóka annyi mindent tud itt mindenkiről, hogy csak az a kérdés, ki mivel zsarolja meg őt - jobban. Most talán sejtjük, hogy éppen ki és miért, de ha a másik oldal jobb kártyákat terít, lehet ez a 19 oldalas(!) vallomás még 21 is, a másik oldalra nézve is terhelő! :) Na akkor azért már nem lesz olyan fürge kismókus majd az ügyészség.
Bár az élettörténetét nézve ennek a figurának, kb. 2 havonta vihették volna el, mert ha ez ellen nem talált senki, semmi terhelőt, akkor tényleg tök felesleges az egész elszámoltatósi, szájtépősdi és mutogatósdi. Hisz csak hülyegyerekek mutogatós műsorát láthatjuk élő, messze nem "egyenes" adásban... :(

Fabius által említettek:
"Korábbi cikkeink MVM-ügyben

Óriáspanama vagy elúszott lehetőség az MVM-ügy?

Az MVM nem szorul offshore cégekre

Power Investments II.:

MVM-milliárdok offshore cégeknek

A BKV-nak is dolgozik Paks offshore hátterű alvállalkozója

Aquifex Limited:

Energianád helyett energianádor

Rejtély hogy kié az MVM offshore partnere

Jadran Investments Limited:

Az elveszett szálloda

Interjúk:

Mártha Imre: Májusra tisztulhat meg az MVM

Kocsis István: Nem tudom és nem kell róla tudnom

Kapolyi László: Engem nem kérdeztek

Vélemény:

Az ártatlanok kora"
index.hu/gazdasag/magyar/2009/06/29/az_mvm_a_vezer_felesegetol_berelt_szallodat/

Oszt ez 2009-es... Azóta dolgozott, kőkemény mínuszokat "termelt", hatalmas fizetésért ez az ember! Még a fakockát sem engedném neki tologatni!
nagyon jókat írsz, szellemes + a képek szuperek

sajnos mindhiába...
páran olvassuk a tízmillió paraszt meg szív tovább
Most már értem a napokban átjátszott 9 milliárd forintot, amit a BKV-nak utaltak.
Az irígység beszél belőletek. Ez a faszi nagyon tud.
MVM cirkuszt simán megúszta. A BKV-nál megértve az idő szavát kinyírta Hagyót. Most meg eszébe jutott pár dolog az MVM történéseivel kapcsolatban a Feriékről is.
Ha ki tudjuk várni, lesz emléke fideszes fiúkról is.
@mezga-aladar:
Teljesen igazad van, de szükség van rá, hogy ez a "pár" ember erőt merítsen ahhoz, hogy folytatni tudja, hogy biztos legyen benne, nem őt hagyta el a józan esze, hogy tudja, nincs egyedül a véleményével!

Innentől nem hiába! :)
Kocsis a nagy "túlélő" de valójában nem védhető munkássága csupán azzal, hogy a (fidesz) média által tematizált túlharsog minden kiegészítő információt. Előbb utóbb beáldozódik, csupán addig továbbél az elmúlt8év szajkózása.
Nincs még egy ilyen ország, az egész univerzumban....
@Cirbi: sajnos...

Bulgária + Románia nagyon előz... csak azért kisebb a korrupció mert bár sok a cigány, nincs kit meglopni, mert senki nem dógozik

szégyen ma Európában magyarnak lenni... eszméletlen.

az értelmes embereknek el kell foglalni értelmes-alkotó tevékenységgel magukat, és egymást, ez a blog ilyen.

asztán amikor a parasztok is felébrednek (kb egy országégés után), akkor majd segítünk. addig várunk...
Már vártam ezt az írást, mert az átlátszó.hu-n megjelent izgalmas irományokat áttanulmányozva jó pár kérdés vetődött fel bennem, illetve keltette fel a figyelmemet:
1. Egy ügyvédi iroda által készített, és jószerivel minden második mondatában kitakart elemzésben gyakorlatilag az alany (vélelemezhető elkövető) volt rejtve, ám nem volt nehéz behelyettesíteni.
2. Ez az "alany" jelenleg a BKV vezérigazgatói posztját tölti be, ezt sem volt nehéz megfejteni.
3. A szakértői vélemény utalt a büntethetőség korlátlan enyhíthetőségének módjára (közreműködés a bűncselekmény feltárásában, tevékeny megbánást stb.) Érdekes olvasmány volt, s jelenleg és már korábban is (Hagyó ügy) ezt látom megvalósulni.
Valóban nem túl érdekes forgatókönyv, lehet mondani ponyvaregényből készült színdarab. Elejét is tudjuk, végét is, a színészek teljesítménye sem meggyőző, miért néznénk érdeklődéssel?
Ez a poszt nagyon jó, hoztam hozzá egy rövidke kiegészítést.:)

torokgaborelemez.blog.hu/2010/11/08/278_elszamolas_vagy_leszamolas
************
Az állami vállalat egyik vezetői székéből kiesni, beülni a másikba, nem kis teljesítmény.
Biztosan nagyon jól tud csinálni valamit) ha más, alkalmas embert nem találtak ebben az országban nevezett vállalatok élére.
Hm. No. de ez az ország már csak ilyen?
:)
@CSENDES: A tahó focista végre meglelte az "ember" akinek a segítségével meg lehet szopatni Gyurcsányt.
Azt nem tudjuk és nem tudja a focista sem hogy Gyurcsánynak milyen bizonyítékai vannak.
Ezért megy a tökölődés, fel kell készülni Gyurcsány ellencsapásaira is.
Szerintem október elején fog csattani Gyurcsány kezén a bilincs, előzetesben lesz 2014 január-február környékéig.
A legnagyobb kérdés mégis az, hogy a focista bukása után, hogy lehet majd helyreállítani a bizalmat, az ügyészségben, a bíróságban, a rendőrségben, a politikusokban,vagyis a Magyar államban....
@CSENDES: Azért ezt "büntethetőség korlátlanul enyhíthető" lehetőséget sürgősen meg kellene szüntetni a BTK-ban. A politikai machinációk eszköze lett/lesz. A bűn az bűn, az elkövetőnek bűnhődnie kell.
Nem ismerem pontosan a jogrendszert, csak hangosan gondolkodok. Ha mégis szükség van erre a jogintézményre, akkor az ilyen módon kapott vallomást csak nyomozati információként szabadna kezelni, újabb tények keresgélésére. Valahogy úgy, mint a hazugságvizsgálatot az USÁ-ban.

Például a Hagyó ügyben is, tudomásom szerint, csak a tényleges korrupciót elkövető személy vallomásán alapul a vád. Nem hallotam róla, hogy konkrét tényeket feltártak volna. Hova lett a pénz? Ilyesmire gondolok.
Egyszer őt is utoléri majd a végzete, mint az elszegényedett Darth Vader-t, a lecsúszott főgonoszt:

BIRODALMI KÉREGETŐ

Elúszott a Vader vagyon,
S bánja már ezt Darth-unk nagyon.
„Jaj, a pia! Jaj, a póker!”-
- Szörcsög szegény ex-Skywalker.

Nincsen vele már az Erő,
S az, hogy változzon, csak merő
Fikció, a science fajta.
Senki sem segíthet rajta.

Darth Vader egy tanult embör.
Nyelvórákra well remember,
S földül, marsul, napul s holdul
Űrhajósor mellett koldul.

illusztrálva:
fradyendre.blogspot.com/2011/01/birodalmi-keregeto.html
:)
Annyira nem tartozik ide, hogy nem is értem miért pont ide írom: a napokban olvastam, hogy Princz Gábor szállodát akar nyitni.
Ha jól értem: csinálok valami disznóságot amiért el akarnak ítélni, de ha azt mondom, hogy Gyurcsány a hibás és miatta volt minden, akkor még ki is tüntetnek???
@Jenyei:
...csak nem Horvátországban akar szállodát nyitni?...
off
A nagyságrendileg 3000 milliárd Huf-ból, amit sikerült lenyúlni, akkor mennyi is lett abból kiszórva az ablakon???

"A nyugdíjpénzből jut vissza legalább százmilliárdnyi áfa a cégeknek."

vallalkozoi.negyed.hu/vnegyed/20110823-a-nyugdijpenzbol-jut-legalabb-szazmilliard-forintnyi-afa-a-cegeknek.html
on
Az a baj, hogy még mindig keveritek az offshore (így egybe írva) fogalmát a bűnözéssel. Kocsis nem külföldön vállalkozott, optimalizálta az adóját, mert ugye ez az offshore, hanem a cikkek szerint lopott, sikkasztott, majd a pénzt fehérre mosta. Amíg azt mondjátok, hogy offshoreozott, addig értelmetlen a vád. Amit lehet, azért senki sem fogja elítélni. De mért féltek leírni a "tolvaj, sikkasztó, pénzmosó" kifejezéseket? Bűnös abban, hogy külföldi céget hozott létre? Nem, mert az nem bűn. Ha a lenyúlt pénzt a telkén ássa el, akkor azt írnátok, hogy telken-elásó? Kéretik szépen pontosan fogalmazni, mert különben értelmezhetetlen a sztori.
Üdv!
Respect, jó kis cikk! Szeretem az ilyen blogokat mert lehet értelmes és érdekes cikkeket és gondolatok olvasni.
Bár szerintem minden ilyet rövid időn belül bedarálnak ha meg nam akkor is az arány kb. 1 a bányához a tisztelt és hőn szeretett kurmányunk médiagépezetének a javára! :(
Néha áldás, néha átok ha valaki tud a sorok között is olvasni... De a mai átlag magyarnak kisebb gondja is nagyobb annál ki hogyan öli a másikat a cirkuszi porondon. 10-ből 7 család a puszta túlélésért küzd, 2 a romló egzisztenciája miatt külföldben gondolkodik (vagy már ott van ha megtehette) az a maradék 1 meg... hát lássuk be valakinek uralkodni is kell a sok nyomorult felett... :( Szánalom ország, mit tettek és még mit fognak tenni kis hazánkkal? Itt ma egy épeszű ember csak megőrülhet vagy menekül... Maradnak a haszonlesők, a zavarosban halászók és akik az elmúlt 22 évben bebetonozták magukat. De jó hogy legalább ők jól szorakoznak: 4 vagy 8 évente körbepasszolják a labdát a közember meg megdöglik! Végtelen csalódott vagyok... :(
Kitartást, jobb létet Mindenkinek!
Én szeretem Kocsist, egész komolyan. Ő a mi revelációs emberünk,a két lábon járó didaktika. Életpályája és személyisége nélkül sokkal kevesebbet értenénk a mai magyar valóságból, különösen az állami vállalati világ és a pártpolitika bűzös mocsárvilágának szimbiózisából. Nagyon becsüljük ezért meg. A tanulás pedig soha nincsen ingyen. Aki sajnálja a pénzt a jó tanárra, az hülye. Ezért mi, a maradék tízmillió nehogymá' sokalljuk azt a pár milliárdot, amibe a Nemzet Nagy Tanítójának áldásos működése kerül.
Szívemből szólt a posztoló. Ez a Kocsis az egyik legvastagabb bőrszakasz a politika pofáján, pedig az nem semmi.
@Cirbi:
"Nincs még egy ilyen ország, az egész univerzumban...."

Tévedsz! Európa határa Nickelsdorfnál húzódik, attól keletre kezdődik a Balkán. És ott is van élet, amilyen az mindig is volt: koszos, büdös, korrupt, lesajnált, "ócsó". Nyugat felé dörgölődzünk, de mi is ott élünk, ahol a románok, bolgárok, szerbek, albánok, törökök,stb. És úgy.
@komment2010: "akik az elmúlt 22 évben bebetonozták magukat"

Az a félelmem, régebbi "csapat" ez. Szerencsére ajánlott linkem megoldást is ad:

www.kibulizottorszag.net/tartalom.html

"10-ből 7 család a puszta túlélésért küzd, 2 a romló egzisztenciája miatt külföldben gondolkodik "

És hogy miért? Hova tűnt el az a sok közpénz?

h2o.ingyenweb.hu/keret.cgi?/tema/71.html
Nos, vannak olyan "uriemberek", akik tudják,
hogy imádkozáskor merre kell fordulni. Ne talán
balra vagy jobbra, avagy WC-én való törlést
kellett volna irnom. No mindegy, aki akarja az
ÉRTI.
@Amatőr: Lehet, de hogy már az említett népek is lassan leköröznek minket, azért az egy kicsit gáz...

Vannak ismerősők, partnerek az említett országokban, tudom mit beszélek....
@rdos: Kedves rdos!Akikre te gondolsz olyan 50%-ban a jobb oldalon is ülnek ám, de lehet még nagyobb számban. A folyamat amit te pedzegetsz az biza a rendszerváltáskor vagy nem sokkal előtte kezdődőtt. Naívság lenne azt hinni hogy ami a világ 90%-ban megtörténik az kis hazánkat elkerüli. Itt nálunk is mint mindenhol máshol a "tőke" irányít mindent. Még a nemzetmentő nagyvezírt is. Ha a cselédsége már nem hoz annyit mint amennyibe kerül egy pillanat alatt megfingatják őt is, ne izgulj. Szóval nekem azért az csak marad 22, ha megengeded!
A közvagyon: bocs számszerüsítenéd a közvagyont vagy pontosítanád a fogalmát? Arra gondolsz ami a befolyt adókból, járulékokból (hitelekből) keletkezik? Mert megsúgom hogy romló tendencia mellett legalább is tavalyig kis hazánkban (friss adatom nincs...) 600.000 - 850.000 fő fizette be a személyi jövdelemadó 80%-t. A többi vagy nem fizettet vagy csak elvett. És ez csak a személyi jövedelemadó. Nem beszéltünk a rohamosan csökkenő további adókról. Na ez a rohadt nagy összeg hova tünt? Nem tudom mert ha tudnám, akkor valszeg már megtettem volna a feljelentést! De az a gyanúm mások sem tudják illetve nem akarják tudni. Mert a "mások" is ennyit loptak ha nem többet! Mire akarsz a kérdéseiddel kilyukadni? Ha arra célzol hogy kommunista vagyok nagyon mellé trafáltál!! :) Ha pedig arra hogy utálom a fideszt akkor viszont megnyerted a hangszórót! Ja és pl. Ezüsthajó, Kaya Ibrahim, 1 milliárdos tüzijáték, több száz milliós orbán mindennapjai fotósorozat, bérelt géppel veszem át az USA-ban a diszdoktorimat... Postbank... A 2002-es kormányváltás utolsó hónapjaiban 2-3 nap alatt kiosztott haveri pénzekbe mint a nemzet sportolója "Kokó" Kovács István befektetésének állami finanszírozása, Grippen ügy, nem volt közgyűlés. Na ide is tünt el. Meg a másik oldalra is. Szóval nem kell a jobb oldalt védeni. Olyan sárosak hogy öröm nézni...
Remélem kimerítő választ adatm a kérdéseidre!
Szép napot!
MI lenne, ha egy cellába kerülnének Ferivel? :D meg aztán menne melléjük a többi galambos-szegfűs-narancsos-kettőskeresztes tolvaj is ...
@Viktus: "MI lenne, ha egy cellába kerülnének Ferivel? :D meg aztán menne melléjük a többi galambos-szegfűs-narancsos-kettőskeresztes tolvaj is ... "

Semmi.

Alapítanának egy bizottságot amibe delegálnának tagokat parlamenti viszonyok szerint, és ellopnák a cellát.

Business as Usual
@Squid: :) lol you have made my day!
Business as usual - Priceless
leányfalun a benzinkúttal szemben állva jobbkézről az az ő háza meg kertje. Az úgy mindent elárul erről a paliról, veretés, grandiózusság ízlés, elképzelés, kifinomultság, kultúra és elegancia nélkül. Felkapaszkodott talpas paraszt ez is, ahogy azt a regnáló rezsim szereti, nem lesz baja.
@Kijelölt Felelős: Szerintem nagyon jó a poszt.
Lehet azért csak most jutott Kocsis eszébe Gyurcsány, mert mondhattak neki valami olyasmit, hogy ha hozol valamit Gyurcsányról téged elfeledünk !
Büntethetősége korlátlanul enyhíthető lesz.
Ha nem értitek, hogy miért érinthetelne Kocsis elvtárs, elárulom, hogy őmiatta nem tudta leváltani Csányit az OTP éléről Bokros Lajos pénzügyminiszterként.
Kedves @komment2010: !

Mondtad: "A folyamat amit te pedzegetsz az biza a rendszerváltáskor vagy nem sokkal előtte kezdődőtt."

Mondom. Igen, 1987-ben. A módszerváltásra az eftársak megcsinálták a kapitalizmus jogi rendszerét (társasági törv., adótörv, 2szintű bankrendszer, ...).

Mondtad: "bocs számszerüsítenéd a közvagyont vagy pontosítanád a fogalmát?"

Mondom: közvagyon a volt állami és szövetkezeti vagyon. 1-2x100 mrd dolcsi, 1987-es áron. A közpénzt (befolyt adókat) is költik rendesen mindenkori szabadon választott(?) közszolgáink, ebben különbség köztük nincs.

Mondtad:"Ha arra célzol hogy kommunista vagyok nagyon mellé trafáltál!"

Mondom: Dehogy céloztam. Amúgy meg tudom, kommunista még az átkosban is alig alig volt nálunk. Bolsevikok azok voltak, és sajna vannak szép számmal ma is :-(

Mondtad: "Szóval nem kell a jobb oldalt védeni"

Mondom: Nincsenek itt oldalak. Jobb, bal, liberális, keresztyén, nemzeti, ...

Csak fent és lent van! Vak aki nem látja.
>aki éppen húsz évnyi kényszermunka büntetését készül letölteni egy másik, közpénzzel kitömött állami vállalat kipárnázott igazgatói bőrfoteljában.

ért hozza hogy kell allami ceget "vezetni"
Kocsis jó eséllyel ezúttal is meg fogja úszni az ügyet pont a posztban említett módon. Amíg a pártfinanszírozás átláthatatlan, és az állami vállalatok kiadásaiból igyekeznek a kasszát feltölteni, addig Kocsisok, Hagyók és társaik mindig kiszolgálók és egyben ártatlanok lesznek. Ráadásul ha mint felhasználható eszközök is ilyen faszák, mint most Kocsis, akkor jutalom is lesz.

Tök fura, hogy a poszt címlapos délelőtt óta, és ehhez képest mekkora a csend. Egy két betévedőt leszámítva a törzsgárda kommentel, és mindkét oldal várvédői mély kussban vannak. Ez is sokat elmond Kocsisról és az ügyről is.
@mezga-aladar:

Szerintem ez a páran olvassuk rég nem igaz. Az ismertebb közéleti blogokat szerintem naponta olvassák annyian, mint bármelyik nyomtatott sajtóterméket. Aki egy kicsit ad magára és nem az ilyen-olyan oldali hírgyárak benyalása érdekli, az ezekről tájékozódik.
@rdos: Na nem látjuk akkor mi ezt annyira különbözően. Igen a kemény állami vagyonok privatizálása jó kis zsíros üzlet volt. Na kkor én még javában az iskolapadban ültem... Pedig ha valaki akkor jól tudott mozogni... :)
Na így van ez: csak az a korrupció amiből engem kihagynak!
Igen utólag leesett nekem is hogy a privatizálás mint fő vonal kimaradt a válaszból. Na, nem vagyok sem közgazdász sem pedig politikában jártas ember csak egy mérnök. :( De akkor azért vannak közös pontok ez megnyugtat. Üdv!
@rdos:
@komment2010:

Sziasztok,

szerintem az itt lévők közül mindenkinek lejött, hogy ti tulajdonképpen ugyanarról beszéltek, és egyetértek @néma bárány: -nyal (neki is szia), hogy valóban elég kevesen olvassuk-véleményezzük ezt az igen remek posztot, és valóban, a hithű kommerek valahogy nem ficánkolnak.

ON:
A poszthoz, illetve a kommentekhez nemigen van mit hozzátennem, a "látó" szaktársak már szinte mindent leírtak, ami az ügy kapcsán nekem is eszembe jut.

De mégis, pár gondolat...

Tényleg elképesztő, ami ebben az országban folyik, igazat adok @Cirbi: -nek, miszerint valószínűleg nincs még egy ilyen ország az ismert Univerzumban.
Persze tudjuk, hogy de van, csak ugye bennünket a saját nyomorúságunk, kibulizottságunk aggaszt, nekünk itt van (lenne) dolgunk egymással.

Igen, borítékolható, hogy az ügy idővel ad acta fordulatot vesz, de legalábbis hosszú évekig húzódhat, ha egyáltalán (vannak erre történelmi tanulságok).
Az pedig, hogy Kocsis úr szabadlábon van, szeplőtelenül mutatja a rendszer hibáit, az összefonódásokat, a mutyit, a dzsentrizmust, despotizmust.
Néha gyengébb pillanataimban elgondolkodom, hogy vajon meddig tarthat ez még, mi lesz, és egyáltalán lehet-e bármi, ami kiforgatja sarkaiból ezt a láthatóan működőképtelen rendszert, ami normális viszonyokoat teremt?

Magamnak adott válaszaim sajnos lehangolóak. Ismerve az ember, a pénz, a tőke és az érdek természetét, mindig arra jutok, hogy ez bizony magától már nem javulhat meg.

De akkor vajon hová vezet mindez?

Még a békának is torkára akad a kurutty, meg a brekk.
@Zébácsi:

A válasz egyszerű:

30-40 év!

Addigra a mostani garnitúra kihal, és akkor (oh utópia) megszünik az az érdekhálózat ami most van. Persze 99%, hogy a politikai generációváltás is szemetet fog felhozni a mélyből, ami akár űberelheti a mostani ensemble aljasságát. (és amilyen szerencsénk van fogja is)

A megoldás egy mostani politikai élettől független külső, hiteles, karizmatikus ember belépése a magyar politikába. Olyan küldetéssel, mely Top5 tennivalójában tartalmazza a posztkomcsi káderek közéletből való kitakarítását MSZP-vel és Fidesszel egyetemben. (hívhatnánk "rendszerváltás"-nak is)

Science fiction tudom, és kb annyi esélye van mint nekem holnap Angela Jolie lábai közt ébredni...
@Zébácsi: neked is üdv

Egy módosított szöveg, amibe beleakadtam :)

"Ez a harc lesz a végső
Nem marad utána semmi sem
Elmenekülni késő
Nem szalad utánad senki sem
A múltat végkép eltörölni
Rabszolgahad indulj velünk
A Föld fog sarkából kidőlni
És nem marad utána semmi sem
Ez a harc lesz a végső
Csillagok és katonák
Ez a béke
Az utolsó háború vége"
@Squid: Úgyan már, merjünk nagyot álmodni, már a mindenre ható is megaszonta régen ;)
@néma bárány: "Tök fura, hogy a poszt címlapos délelőtt óta, és ehhez képest mekkora a csend. Egy két betévedőt leszámítva a törzsgárda kommentel, és mindkét oldal várvédői mély kussban vannak. Ez is sokat elmond Kocsisról és az ügyről is. "

Már nem címlapos.

blog.hu/feedtag/kozelet
itt sincs, holott a legrégebbi 2011-08-18-i

www.hirkereso.hu/blog/friss/
itt sincs Fabius jó írása megemlítve

@Zébácsi: "hogy valóban elég kevesen olvassuk-véleményezzük ezt az igen remek posztot, és valóban, a hithű kommerek valahogy nem ficánkolnak."

Kérdésedre, észrevételedre adtam választ.

A véleménydeformáló medeja 6alma. Vagy csak egyszerű véletlen?
@Zébácsi:

Neked is szia! :-)

"gyengébb pillanataimban elgondolkodom, hogy vajon meddig tarthat ez még"

Nagyjából addig, amíg a közös tőről fakadó politikai elitet újra és újra megválasztjuk. Új pártok új arcok kellenének a közéletbe, akik már a jelen mentalitásának igyekeznének megfelelni. A régiek (Fidesz-MSZP) szarnak mindenre magasról ősidők óta, a frissen bekerültek (Jobbik-LMP) bár élesben még nem vizsgáztak, de sokkal jobban figyelnek a közvélemény nyomására. Ők tudják jól, nincsenek olyan mélyen a társadalomba ágyazva, mint a másik kettő, és amilyen könnyen be lehetett kerülni a parlamentbe, olyan könnyen ki is lehet baszódni onnan.

Ez a lehetőség a másik kettő fejében meg sem fordul.
@Squid:

30-40 év?
Semmi más érv?

No igen.
De azért magadnak is szépen felmondtad a leckét, mert valóban, ki tudja, milyen új elitet termel ki ez a mostani? Mitől lenne az új elit jobb?

Ha csak arra gondolsz, hogy ugyanerre a felvetésre (30-40 év kell) 1970-1980 ban ugyanezt mondtuk, vagy mondták szüleink.

Aztán látjuk, hová jutottunk...másrészt, legtöbbünknek már nincs kedve újabb 40 évre ebben a posványban.

Nem, Squid, értem, bár amit írsz, és jó is a logikád, de az idő önmagában nem old meg semmit.
@rdos:

A topban is kint van:

www.hirkereso.hu/blog/top/

Az index ajánló 4-5 óránként változik, az nem meglepő ha ott már nincs kint.
@Zébácsi: :D

Velem lehet alkudni ezért átfogalmazom picit direktebbre:

Addig amíg a volt elvtársak és védenceik foglalják el a politika 90%-át itt változás csak rossz irányba lesz.

A Status Quo kétféleképp változhat, vagy elhajtod őket (fat chance), vagy kiöregednek.

Ennyi.
@Squid:

Nagyjából pont.

De sehol se látom azt a széles társadalmi hajlandóságot, hogy itt bárki is el legyen zavarva.
A magyar nem olyan zavarós típus. Van aki nyal, van aki nyel és/vagy köp egy nagyot, oszt megy tovább a dolgára.
Esetleg néha "puffog" egyet a blogtérben.

Kiöregednek?
Lázár, Szíjjártó, Kósa, Navrasics, Kovács Z., Mesterházy, Vona, Schiffer nem valami idősek, de valahogy bennük sem látom a jövőt. Utánuk vajon kik jönnek? Melyik "érdekkör" csemetéi?

Nem szívesen írom, de majdnem reménytelen.
@Cirbi:

:-)

Ez az Internacionálé átirat nem rossz, de mégis, eszembe juttatja azt a tényt (vagy konteot), miszerint a nyugati tőke mozgatja a szálakat).

Gondoljunk csak a privatizációra. A zembereket kivéve érdeke itt bárkinek széles a világon, hogy jelentősen változzék valami?

Ehhh...
@néma bárány:

Csak az a baj, hogy jelentős poltikai erő-magkezdemény a gazdasági elit támogatása nélkül nehezen tud kicsírázni.
Hiszen pont az a baj, hogy a rendszer szinte zárt, mert amíg a nagy pártok (látszólag) nyüstölik egymást, addig egy új erőnek igen nehéz dolga van.

Ideológiai alapot, gazdasági szükségszerűséget lehetne találni egy új politikai erő működéséhez, de pénzt, médiafelületet már kevésbé.

Hacsak a civil szféra önszerveződése nem vesz valami igen nagy fordulatot, és a zemberek nem válnak hirtelen sokkal fogékonyabbá mások problémáira is.

Az a demokrácia, ahol gyenge a civilszféra ereje, halálra van ítélve - maga által választott vezetői által.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Konkrétan senki nem tudja mi hangzott el. A kiadott közleménye szerint azért lett hiány az MVM-nél, mert leváltotta őt a szemét Gyurcsány. Ha nem váltja le, nem lett volna hiány.

Abszurd, de ez van a közleményben.
@Zébácsi: Jól látod, vagy módosítok, én is így látom, nem vagyunk egy elzavarós nemzet, ezért csak az tartja bennem a lelket, hogy a globális problémák, esetleg-talán, egy icipicit, nekünk is besegítenek a tisztulásba-tisztításba-társadalmi fejlődésbe, ha nem így lesz, jönnek a helyünkbe azok, akik képesek a fejlődésre. Más lehetőség nincs...
@Zébácsi:

"Ideológiai alapot, gazdasági szükségszerűséget lehetne találni egy új politikai erő működéséhez, de pénzt, médiafelületet már kevésbé."

Megkockáztatom, ez nem is lenne baj, legalábbis eleinte. A pártkezdemények ne onnan kezdjék a politizálást, hogy lóvéval a hónuk alatt, médiával a hátuk mögött felmászva a csonttoronyba onnan beszélgessenek velünk. Jöjjenek csak ki közénk, próbáljanak élőszóban, párbeszédben meggyőzni az általuk kínált alternatíváról.

A jelenlegi palettáról ez az LMP legnagyobb fórja: sokat mászkálnak az emberek között lakossági fórumon és egyéb helyeken, ahol nyugodtan kérdezheted őket rogyásig, és meg lehet nekik mondani arcból arcba is, hogy dehülyékvagytokbazzeg. Aztán van, hogy ez néha használ is.
@Fabius:

Akkor ez nem közlemény, hanem közlelemény.

Ja, és igen: ehhez kellett 19 oldal? Kocsis úr csúcsmenedzser, de vajon szövegszerkesztőt ismeri-e?
@Cirbi:

Nem értek egyet. Hat választásból háromszor elzavartunk eddig. 90-94-2010 mind a regnáló elit elzavarásáról szólt, olyanok is lettek a választási eredmények. Simán belefér a csalódottság láttán, hogy a következő is erről fog szólni.
@Zébácsi:

A 19 oldalt nem látta senki, tartalmát sem ismeri senki. A létezését is csak az mno.hu állítja és senki más. Nekik meg van némi hitelességi deficitjük, ugye.
@néma bárány: Elzavarásig eljutunk, de amíg nincs használhatóbb politikusi gárda, addig a csöbörből-vederbe esetek jönnek vissza, újra és újra.
@Zébácsi:

Minden új erőnek meg kell találni a maga csatornáit, amin keresztül eljuthat az emberekhez. Szerintem a Haza és Haladás jól csinálja. Használják az internetet, és releváns véleményt mondanak populista képgyártás helyett.
@Fabius:

Igazad van, egyik új párt se pénzalapon induljon, hanem inkább társadalmi (ön)kényszerből, az emberek valós gondolatait, problémáit valóban megismerve alakítsa ki azt a jövőképet, ami szerinte megoldásként szolgálhat a köz számára. Azonosítva mindezt és felmérve a terepet, ahol mozog, dolgozza ki ehhez a politikát, gazdasági, szociális, oktatási és eü.-i értelemben egyaránt.

Úristen, csak gondoljunk bele, hohy - így 20 év után - mekkora hatása lenne, ha előállna egy új erő, miszerint neki átgondolt, szakmai tanulmányokkal alátámasztott és így megvalósítható (ismétlem, megvalósítható) válaszai vannak az ország bajaira! Erre szerintemmindenki felkapná a fejét, e mögé a hiteles hang mögé sokan felsorakoznának - talán még a tőke is.
De én biztosan.

Mindehhez viszont egy idő után pénz kell, mert jelen állapot szerint a mainstream médiából Manyi nénihez Jászkarajenőre nem jutna el ennek híre, nem lenne meg a valósan országos lefedettség.
Apparátus kell (és itt nem pártkatonákra gondolok, akik a majdani morzsa reményében elvtelenül állnak a sorba), médiafelület kell, szakembereket kell fizetni, tanulmányokat kell készíteni.. .
Pfff..., nem is tudom, soha nem voltam jártas ebben, de az tuti, hogy kis pénzből nem menne (© Puskás Öcsi), nem lenne elég a muníció ahhoz, hogy valós áttörés legyen, és később jönne a szembeszél daráló.

Persze a pénz nem elég - valós civil akarat kell a változásra, és ez csak alulról működik. Azt viszont, hogy mit szólna mindehhez a külföld (a tőke), nem tudom, de ez is erős tényező, így ha látja a társdalmi támogatottságot, akkor talán mellé áll, és nem tesz keresztbe.

Hosszú ez és messzire visz, tudom.

/Gratula a posztért./
@Cirbi:

Ez igaz. De azt kell mondjam, ha a 2002-2014 közötti időszak nem volt/lesz elég tanulság a magyaroknak egy új elit kitermelésére, akkor pont azt kapjuk amit érdemlünk.
@néma bárány:

Igazad van, de neked is csak azt tudom válaszolni, amit Fabiusnak:

Az üzenet Manyi nénihez Jászkarajenőre eljut-e?

Egy idő után nem elég a face to face kapcsolat, szükség van arra, hogy a társadalom szées rétegei tudják, van más út.

/Ez inkább csak kiegészítése a dolgoknak, az alaptézisben egyetértek veled és Fabius-szal./
@Zébácsi: Társadalmi hajlandóság egy ilyen mély szakadékokkal megosztott országban csak extrém esetben fog lenni "kikényszerítésre".

"Oszd meg és Uralkodj" ismerős? :D

Addig amíg régi klisékben megy a gondolkodás nem látom a "megváltást".

DE!

Izlandon van egykét érdekes tanulnivaló! Ott Open Source alkotmányt csináltak, ez valami új kezdete is lehet!

Miért ne lehetne nekünk magyaroknak egy olyan pártunk, aki Szakemberek segítségével open source gazdasági,szociális, egészségügyi programokat gyárt??? Miért ne lehetne egy hiteles, nem ebből a garnitúrából kinevelt ember égisze alatt ezt szimpatikussá tenni a néppel?

Gondold át! Ki tudna "illegitimezni", meg 2/3-ozni?

:D
@Fabius:

No igen.

Lehet, hogy csak 19 sor?
Mondhatni egy híján húsz? Mert az mno.hu, mondhatni, egy híján húsz.
@Squid:

Hm., nem rossz! Ezek az északi népek tudnak valamit...

Látod, ez véleményem szerint annyira támogatható metódus, annyira újszerű és szokatlan, hogy akár még működne is. (mi magyarok kissé "lusták" vagyunk, nem szólunk bele elég fajsúlyosan dolgainkba, az államtól várunk megoldsát).
Ez a civil látásmód gyengesége, de ez tanulható, fejleszthető.
@Zébácsi:

Na, most gondoljunk bele abba, hogy az elmúlt időszak egyetlen valódi, értékelhető teljesítményét nyújtó kormánya éppen egy egyesület keretei között szakmailag megalapozott, megvalósítható tanulmányokat ír.

Bajnai Gordon nevét Manyi néni Jászkarajenőn is ismeri, és ő Orbánnak is elhitte, hogy ismeri a megoldást. Bajnai viszont Orbánnal ellentétben a gyakorlatban is megmutatta, tudja kezelni a válságot, épeszű külpolitikát tud folytatni ( Ficót is elhozta Szécsénybe, aláírta a 11 pontunkat) a külföld és a piacok is elfogadták, még Obamával is fotózkodott ami Orbánnak is vágyálma.

Azt akarom ezzel mondani, hogy azért látszik olyan alternatíva, ami váltóképes erő tudna lenni, esetleg egy alkotmányosság feletti őrkutya szerepben lévő LMP-vel.

Melléjük nyilván jöhetnének újabbnál újabb arcok, akik kiválthatnák a mostani elitet. De a mostani formációkkal (4K, Milla, Zöld Baloldal, stb ) az a bajom, hogy azt nagyon tudják mit nem kell, de ötletük sincs mit kellene tenni.
@Zébácsi:

Szerintem amit ma nagyon bénán csinálnak a pártok az a kommunikáció. Néhány szakember sokat tudna lökni a szekéren, és megtalálható volna az út az emberekhez. Az internetes aktív jelenlét fontosságát ne becsüljük le. Anyám a 64 évével lehetne Manyi néni Jászkarajenőn (mert vidéki) mégis interneten olvas híreket, és telefonálás helyett skypol és msn-ezik az unokáival esténként. Pedig ahol lakik ott kábeles net sincs.
@Fabius:

Igen Bajnai. Az ő korményzása nekem is tetszett, Oszkóval párban nem lenne rossz felállás, ráadásul - ahogyírtad is - őt elfogadná a nyugat.

Megoldás lenne, ehhez viszont sürgősen pártot kellene alapítania, de ő most mintha egy felkérésnek eleget téve ont NY-ban tartana egyetemi előadást.

Kérdés, hogy Bajnait valós veszélyként felismerve, hogyan indulna be a fidesz kamunikáció, hogyan próbálná meg nevét összemosni az elmúltnyócévvel...és mit lépne az mszp? Mert ugye Bajnainak nem az mszp-ben kell gondolkodnia.

De valóban, egy Bajnai kormány szerintem tudna működni - 2006-ban ezt akarta a fidesz, nem? 2014-ben (ha lesznek választások), BG személyében teljesülhetne vágyuk.
@néma bárány:

Édesanyád igencsak okos, ha nem a tv-ből, szerzi be az infókat, gratula. Sok ilyen ember kellene, hogy egyénről-egyénre haladva tisztuljon a kollektív tudat!

A pártok béna kommunikációja vegyes képet mutat, szerintem. És van, ahol szándékos, része a tervnek.

- a fidesz kommunikációja megtervezett, még a rögtönzéseikben sem sütnek el olyat, ami nem illeszkedik az demagógia fősodrába. Hogy ez sokszor (némi idő eltelte után) ellentmondásokhoz vezet, az nem a kommunikáció, hanem a rossz politika és attitűd hibája. Szóval, ők tudatosan tartják bizonytalanságban a népet. Pardon.

- az mszp kommunikációja viszont borzalmas (és az volt 7 évig), még amit jól csináltak, azt sem tudták bevésni az emberek fejébe. Most, hogy keresik a helyüket, belső feszültségekkel bírkóznak, Most, hogy teljesen kiszorultak bizonyos médiákból, érdekes, de egész jól próbálnak logikus üzeneteken keresztül kármenteni (devizahitel-problémakörrel összefüggő nyilatkozataik).

- Lmp: nekem tetszenek megnyilvánulásaik, jól világítanak rá a problémákra. Azt viszont láthatüóan nem tanultáék még mindig meg, hogy a poltikai küzdőtér a sajtóban is küzdőtér, néha nem szabad finomkodni. De ők legalább hitelesnek tűnnek (remélem, azok is, pedig nem vagyok szavazójuk).

- Jobbik: hagyjuk.
Talán hiba, de nem foglalkozom velük, számomra ők körön kívül vannak - még akkor is, ha véleményformáló erő és éppen mostanra előzte be a szoocikat.
@Zébácsi:

A Fidesz összemosási próbálkozásán már túl vagyunk. A csontvázjelentés belefulladt abba, hogy Bajnai mindent nyilvánosan adott át, az összes minisztérium adatai elérhetőek voltak az átvétel ideje alatt bárki számára. Végül Orbán is kénytelen volt levilágbajnokozni Bajnait Merkel és a nyugat előtt, ráadásul bírósági ítélet mondja ki azóta, hogy semmi köze a libás ügyhöz.

Hab a tortán, hogy a parlament országgyűlési határozatban mondta ki, hogy na igen, ez a 2010-es költségvetés tényleg fasza lett. Aztán mikor az okosoknak már elfogadás után leesett, hogy sájgecc, azt bizony Bajnai és Oszkó írta, akkor kirúgták a bűnbaknak kikiálltott Bathó Ferencet :-D

A szocik meg annál is hülyébbek, mint aminek látszanak, ha az egyetlen értékelhető évük kovácsát kezdik el köpködni.

Valójában a kérdés inkább az, hogy a Bajnai stáb csak elméleti síkon kíván politizálni, ahogy most teszik, vagy gyakorlatin is. Ez legkésőbb jövőre úgyis kiderül. Addig Bajnai lehet tanár ámerikában.
@Zébácsi:

A Fidesz-MSZP kommunikációjában egyetértünk, bár elősorban nem rájuk, hanem az újabb formációkra gondoltam.

Az LMP és a Jobbik néha nagyon nem tudja merre van előre. A Jobbik a cigányozással csak egy csatornát talál meg, a társadalom többi rétegének nincs mondanivalója. Az LMP meg bár szélesebb réteg számára elfogadható dolgokat fogalmaz meg főleg a jogállam és alkotmányosság területén, de ezeket pont baszhatják, ha egy kampányban olyan bénák, esetlegesek és tanácstalanok, mint eddig voltak. Az önkormányzatin is föltettek mindent Jávorra, majdnem be is bukták, itt vidéken meg plakátra (üzenethordozóra ha úgy tetszik) sem volt pénz. Az eredmény meg is látszik.

Arról nem beszélve, hogy szóvivő fronton mindkét alakulatnak volna hová fejlődni.
Remek társaságba kerültem, örülök hogy Fabius, Zébácsi, néma bárány, Squid, Cirbi, Boli, hosszú nevű német erdőőr (velocipéd feltalálója), kommnet2010, mezga-aladar, .... társaságában beszélgethetünk közös ügyeinkről (ha valakit kihagytam, bocsika). Örülök, hogy itt és most bérkommentelők nincsenek.

Demokrácia. Miről kéne hogy szóljon? A közvagyon és közpénzek ellenőrzött, átlátható, hatékony működtetéséről, hatékony felhasználásáról. Ez "A" lényege. Semmi más.

Ehhez NEM kell szakértelem. Ehhez csak becsület kell. Meg korrekt elszámolás, közpénzekkel, közvagyonnal váltáskor. Meg persze a lényegről író sajtó is kéne, ami mint tudjuk, ma nem a lényegről ír.

És tudjátok mi nem kell a demokráciához? Például pártok (bizonyos "bio-mio-politológusok" szerint kifejezetten ellenjavallt a pártok léte demokráciában :-).

Egyszerű kérdésem. Ha eddig pártjaink csak kínt és keservet hoztak ránk. Ugyan miért, mi célból vannak? A választ mindenki tudja, csak nem meri kimondani.

Kín és keserv céljából :-(
@rdos:

A közpénzek dolgában egyetértünk, a pártokéban kicsit nem.

A mi demokráciánk népképviseleten alapul, vagyis a népet választott képviselői képviselik az országgyűlésben. Ezt nyilván tehetnék pártok nélkül egyesével, önálló képviselőként is, de akkor soha sehová nem jutna mondjuk egy költségvetési szavazás, a totális elaprózódás miatt nem alakulna ki soha konszenzus.

Az meg nyilván gyors döntést igénylő helyzetekben nem volna túl előnyös.

Úgyhogy a kérdés szerintem nem az, kellenek-e pártok, sokkal inkább a milyen pártok kellenek.
Jah, még valami ami rdos sajtóhoz fűzött megjegyzéséről jutott eszembe:

Ezt olvasom most a Médiatanács blogján:

"A demokratikus állami berendezkedés széles körű döntési és befolyásolási lehetőséget ad mindenkinek. A helyes döntéseket pedig megalapozott információk alapján hozhatjuk meg. De ki dönti el, hogy milyen információra van szükségünk, miből lesz hír? Hogyan ellenőrizzük, hogy a megjelent hír kellőképpen megalapozott, tényszerű és részletes-e?

A médiát szabályozó törvények biztosíthatják ezeknek a képzeletbeli válaszlehetőségeknek egy olyan alapvető minimumát, amelynek segítségével a tömegtájékoztatás is legalább hasonlóan hasznos és megbízható információforrás lehet, mint régen Erzsi néni a lócán."

mediatanacs.blog.hu/2011/08/24/a_szenzaciohajhaszastol_az_alhirekig_avagy_ami_a_kukoricacsovon_kifer

Vessetek a vérmókusok elé, de ha ez lenne az alapelv, amihez ragaszkodni kíván az általam is sokat bírált Médiatanács, és ez a gyakorlatban is megvalósulna, az bizony nekem tetszene.
@Fabius: üdv a múkusok elött, de hát más dologban is tudnak szépeket és jóhat összeszedni, csak hát a megvalósításban vannak pici problémák, és nem akarom sorolni a dolgaikat, de az átkozottul szídott, és ma már sokak által beismert egykulcsos adó is az, hogy van benne valami, de nem lett az igazi ;)

Kétszázötven milliárd forintos megszorítás nem lesz, de szolidaritási adó jöhet – erről Pálffy István beszélt a Klubrádióban. A KDNP-s politikus a Megbeszéljük című műsorban arról beszélt, hogy elhangzottak már olyan javaslatok kormánypártok képviselőinek különböző beszélgetésén, hogy ideiglenes jelleggel szolidaritási adót vezetnének be, hisz az egykulcsos személyi jövedelemadó miatti kiesést kompenzálni kell. Az extra terhet egy bizonyos jövedelemhatáron túl fizettetnék meg azzal az indokkal, hogy ebben a helyzetben szükséges van szolidaritásra.

www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=131801
Halihó! Most estem csak gép elé... Olvasom, olvasom, értem is, meg nem is! Ez a pofátlan fazon hihetetlen túlélőképességről és bőrvastagságról tesz tanúbizonyságot. Bennem van a hiba, mert a mikor a coci ettársak mentek és jött a másik kretén klub, akkor elszámoltatásról és az ilyen stiklis mókusok felelősségre vonásáról ugattak. (Jól van na, én is tudom, hogy miről szól, csak hát... :) )

vastagbor.blog.hu/2008/08/25/kocsis_mint_bkv_elnok

Szájtátós Petyus néhány éve még heveny rohamot kapott nyílt színen, amikor ilyen szép coclista mintadarab a szemük és a képzeletük elé került. Kocsist is mintha egy időben b.szogatták volna, de aztán, ki tudja miért, megérte békén hagyni. Szóval van az a pénz, amiért korpásodik még a fijjúk hónaalja is!
@Cirbi:

Pálffy újabb okosságában az egyetlen releváns közlendő a "nem vagyok kormánytag".

Tőlem nyugodtan lehet szolidaritási adó, ezzel gyakorlatilag visszahozzák a progresszív adórendszert. Támogatom, csinálják, de ezt eldönteni és bejelenteni nem Pálffy fogja.

A média ügy meg...ha minimális elvárás lesz, hogy a hírműsornak köze legyen a valósághoz, azzal kimondja azt is, hogy a pappdaniknak is ugyanúgy lófasz a seggébe, mint Barczaynak. Ez meg nem rossz.
@rdos: :)) Mi történt a troll szakasszal? Hát senki nem védi meg Pártunk és Ormányunk dicső talpnyalóit? Mi ez a nemtörődömség? Vagy csak nem ment időben a fizú oszt sztájk van? :))
@Fabius: Olyan kis naív tudsz lenni... Miből gondoltad eddig, hogy a cocik nem olyan hülyék, mint amilyennek mutatják magukat? :)) Ez a szerencsétlen mammut bagázs arra is képtelen, hogy a narancskomcsik által feladott magas labdákat leüsse. Tényleg inkább menjenek zacsit ragasztgatni...
@Boli:

Én sokáig tényleg vártam, hogy megértik mit üzentek a választók és elkezdik a fejcserés támadást levezényelni párton belül.

De nem kezdtek el semmit, főleg nem a fejcseréket :-)) Pedig enélkül a bukta megint kódolva van, mint tejfölös koviubi után a szapora fosás.
@Fabius: Lehet, hogy nem jól látom, de nekem egyáltalán nem tetszik, hogy a Médiatanács a különböző szakmai szervezetekkel külön-külön köti meg a szabályozásról szóló megegyezéseket.
A pártokhoz pedig annyit, hogy ameddig nem lesz átlátható a pártok támogatása, az adott pénzösszegen kívül a személyek vagy társaságok nevei, addig itt nem lesz tiszta verseny, meg tiszta közélet.
@legeslegujabbkor:

Ezzel kapcsolatban azt kell látni, pont megtehetnék, hogy szarnak ez egészre, és ők maguk gyakorolnának minden szabályozásra és szankcionálásra alkalmas jogot.

Ehhez képest a társszabályozó szakmai szervezetek bevonása haladás és jó döntés. Egybe vagy külön, mindegy. Én támogatok minden olyat, ami eltérés az egyébként médiatörvény által biztosított tejhatalomtól.

Amennyiben bizonyítani kívánják Koltay állítását, miszerint nem bérencek, hanem szakmai szervezet akarnak lenni, és ebben az irányban lépéseket tesznek, azokat hajlandó vagyok észrevenni és elismerni.
@legeslegujabbkor: A pártkasszatöltés összpolitikai sportág. Nem holnap lesz mikor ez megváltozik.
@Boli:

dájcstomi most bulldog, akarom mondani boldog. Bulldog majd akkor lesz, ha sixx a comment.com-on arról talál írni, hogy hány fényképet nyomott az MTI a becserélt dájcs gyerekről:

comment.blog.hu/2011/08/21/szeretett_vezerunk_fia_a_zold_gyepre_lepett

http://twitter.com/#!/dajcstomi

Szereti ő a viccet, de...
@Fabius: na ja, az MTK-ba, a kolosszális-megalomán dajcstomi a la ki ez a fsz stadionban :D
@Fabius: A lépéseiket figyelembe véve úgy gondolod, hogy ezt a törvényt, csak Orbán kényszerítette ki, és a kinevezettek most felpuhítják? Ennyire örülnek, hogy biztos helyük van? O.V. tud róla, hogy a Tanács tagjai nem akarnak élni a jogaikkal, és fölöslegesen állta az EU ütéseit kidüllesztett mellel? Bocs, de a szereplők cselekvése a történetben kaotikus.
@legeslegujabbkor:

Ez egy sokkal régebbi történet. Az első Orbán kormány alatt is akarta ezt az akkori koalíció a friss alkotmánybíró Pokol Bélával és az államtitkár Répa Robival az élen. Akkor is túl sok volt a Kaya Ibrahimozás, Ezüsthajózás, Varga Tamásozás, Simicskázás....és ugye sokan ezeknek az ügyeknek, illetve a publikálásuknak tudták be a választási buktát, teljes joggal.

Így nagyjából megsaccolhatod, miért volt az első intézkedések között a Rogán féle médiaalkotmány, és miért lett kardinális kérdés egyáltalán a médiatörvény. Orbán "csak" beleállt a kétharmaddal, és nem hátrált ki belőle mikor mellig ért a szar miatta sem, mert ő nem ilyen kihátrálós.

Talán szerencse, talán Neelie Kroes és az EU ráhatása, hogy a tanács tagjai közt tényleg van(nak) olyan(ok), aki(k) nem feltétlenül akar kúpembernek látszani, gondolok itt Koltayra pl. Ők szeretnének szakmai szervezetet, és - eddig úgy néz ki - a lobbijuk elérte, hogy ne egyedül, hanem társszabályozó szervek bevonásával gyakorolják a megkapott jogokat.

Hozzáteszem, ezt én gondolom így, az igazságot meg a fassetuggya. Az biztos, hogy a médiatörvény előélete tény. Az is tény, hogy a szakmaiság felé lépegetnek az iszonyúanborzalmasretorziók lebegtetése helyett. Amíg ezt teszik én támogatom a lépéseket. Ha majd nem, akkor fikázni fogom újra.
@Fabius: Hát akkor bízzunk a szakértelemben. És reméljük nem egy bolsevista trükk :)
@néma bárány:
"Az önkormányzatin is föltettek mindent Jávorra, majdnem be is bukták, itt vidéken meg plakátra (üzenethordozóra ha úgy tetszik) sem volt pénz."

Ism.: "...sem volt pénz."

Látod, neked is ezzel(finanszírozás, forráshiány) van bajod, meg is érkeztünk!
Klassz dolog, ha az ember jó célért pártot szervez, támogatókat is talál, meg szimpatizánsokat és lassan sok ember sorakozik fel emögött.
De amikor elfogy a tagdíj, meg az ilyen-olyan támogatás, miközben kampányolni kellene, akkor bizony baj van.

De a fő baj az, hogy a nagy pénzzel a "nagyfiúk" a nagypályán fociznak (kevés jó átadással, miközben a narancsszínűek igyekeznek szoros emberfogásos taktikát alkalmazni, sok a szabálytalanság, de a bíró nem sípol) - és nemigen engednek másokat a pálya közelébe.

Szóval, utalva Fabius Bajnaival kapcsolatos és jogos elképzelésére:
jó alternatíva lehetne, egyszer már bizopnyított, sem ő, sem pedig csapata nem az a "régi értelemben vett pártember", van fazonja, neve jól cseng, tudása van, nyelvet beszél és szerintem is elfogadná partnernek a nyugat.

Kérdés, honnan szerez annyi pénzt, hogy legalább (ami persze még kevés az üdvösséghez, vagyis a fidesz-buktatáshoz) annyi legyen, mint az lmp-nek?

Olyan pénzre gondolok, aminek szerzése nem oda vezet, mint ami itt e téren az elmúlt 20 évben történt, és ami tulajdonképpen ennek a posztnak is az egyik olvasata: átláthatatlan finanszírozás-korrupció-állami pénz átcsurgatása a pártkasszába-mismásolás-kézkezetmosás-oszt ennyi, jónapot.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

"EZ nevetséges. "

Bocsánat, fáradt vagyok, lehet, nem látom amit kellene, viszont érdekelne, mire gondolsz.
Ha szabadna kérnem, pár szóban...
@Zébácsi:

Nem akarok beleszólni a polémiátokba, de nézd meg ezt:

varanus.blog.hu/2010/09/28/lett_megis_penzuk

Szóval a kicsi pénzt is lehet elkölteni kurva szarul, és az itteni jelöltek még istenesen is jártak.
"néhány perccel később pedig már Deutsch nyomta is fel a Twitterre, hogy „Baszott nagyot szakítottunk”,

Nos tudom hogy sokakat irritál az ordenáré stílusom, (elnézést kérek tőletek) de amíg ilyen büdösparaszt dajcstomik a budipucolónál magasabb tisztséget tölthetnek be ebben az országban addig én a rühes orbainstákról csak így vagyok hajlandó nyilatkozni.
@Zébácsi:

Kocsis nyilatkozatát idéztem, arra mondta.
@rdos:

Köszönöm "válogatottságot"!

OFF:
/Ha esetleg eccer a narancsmezesek ellen játszanánk, szívesen lennék balösszekötő (no nem azért bal, neeeem, ne gondold).
Nekem ugyanis a bal lábam a jobb focizás ügyileg, és ha esetleg szembejönne a narancsmezesek jobbösszekötője (annyira jó összekötő, hogy nélküle nem is kötődne össze semmi a csapatában), nem engedném ám, hogy az Alapvonalig fusson a lasztival, oszt még jól be is adja nekünk.
Elvenném tőle a zsugát, és egy megkerülős csellel áthúznám rajta, nem érdekelne, hogy neki 2/3-dal nagyobb a kerülete (pedig ő még csak nem is a "kövér" a csapatukban).

Jó kis meccset hoznánk mi össze, lenne néző rendesen, de még a poros beléptetőkapuk se kellenének, mert Lehet Más a Pálya, vigyék csak azokat a Hungária körútra, de ha már ott vannak, akár bekenhetnék szép Kék Fénnyel is, stílszerű lenne, bár nem tetszene a gazdinak./

ON:

Hadd fűzzek soraidhoz két rövid észrevételt.

"Demokrácia. Miről kéne hogy szóljon? A közvagyon és közpénzek ellenőrzött, átlátható, hatékony működtetéséről, hatékony felhasználásáról. Ez "A" lényege. Semmi más. "

Egy demokráciában a hatékonyságnak nem szabad az eredményszemléletben kimerülnie, fontos, hogy ne csak az államadósság csökkentése, a hiány megfelelő szinten tartása, azaz a fiskális politika legyen jólátgondolt, hanem fontos, hogy a társadalmi hasznosság is kiemelt szempont legyen.
Olyan demokráciák működnek jól, ahol a hangsúly az élhetőségen, és nem a számszerűsített gazdagságon van. Hatékony felhasználás szerintem ugyanis az, ahol a pénzben nem, vagy nehezen kifejezhető közjavak gyarapodása is szempont.

"Például pártok (bizonyos "bio-mio-politológusok" szerint kifejezetten ellenjavallt a pártok léte demokráciában :-)."

Pedig sajnos a pártoktól jobbat a demokrácia még nem talált ki. Valamiylen tömörülés kell, ahol az egyén, a szavazat alapján delegált szemlyen keresztül a demokratikus jogait gyakorolja, azaz befoláyassal bír az őt érintő kérdésekre, egy szavazat erejéig.

Pártokra szerintem szükség van, de hogy olyanokra-e, mint amilyenekkel ellátott bennünket a történelem utóbbi néhány évtizede, nos, erről egyáltalán nem vagyok meggyőződve.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
"
EZ nevetséges."

@Fabius:
"Kocsis nyilatkozatát idéztem, arra mondta. "

Köszönöm, már látom. Tényleg az, nevetséges - és ez enyhe kifejezés.
@Fabius:

Köszönöm, Hm..., elolvastam, nem semmi.

Emlékszem is, nagyon mérges voltam a vélasztások alatt után, mert korábban azt gondopltam, több (harciasabb fellépés, kiállás és logikus lépések képessége) van bennük.
Kár, mert az lmp valóban egy többre hivatott párt, szerintem messze alulreprezentáltak a választók között. De erről ők tehetnek.

Visszakanyarodva a zöld kályhához: látható, hogy kell a pénz, és persze az is, hogy tudni kell költeni. A pénzt jól költeni ugyanis legalább olyan nehéz, mint könnyen megszerezni.
@mezga-aladar: aki olvassa az is szív! :(
@Zébácsi: "Pedig sajnos a pártoktól jobbat a demokrácia még nem talált ki. Valamiylen tömörülés kell, ahol az egyén, a szavazat alapján delegált szemlyen keresztül a demokratikus jogait gyakorolja, azaz befoláyassal bír az őt érintő kérdésekre, egy szavazat erejéig."

@Fabius: "Úgyhogy a kérdés szerintem nem az, kellenek-e pártok, sokkal inkább a milyen pártok kellenek. "

Ez a poszt arról szól, hogy van egy szaki, aki kitalicskázza (na jó, "kiKocsizza")a lét a közfeladatot ellátó cégtől a "közfeladatot" ellátó pártokig (meglehet jut politikus privát kasszájába is).

Elfogadom, hogy ez az európai népképviselet (pártokkal) a létező világok legjobbika. Gondolkozni viszont szabad.

Akkor mi lenne, ha OGY és helyhatósági választás úgy menne, mint részvényesek éves közgyűlésén. Ahányad részben tulajdonosa vagy a cégnek szavazatod annyit ér (SZJA adóddal súlyoznák szavazatod).

Akkor mi lenne, ha megkérdeznénk választások előtt a népeket, ki akar népet képviselni? Aki jelentkezik képviselő-jelöltnek, na azt egy életre kizárnám a képviselet lehetőségéből. Miért? Mert a köz szolgálata egyáltalán nem hálás feladat. Akkor főleg nem, ha valaki becsülettel csinálja. Tehát ha valaki képviselő akar lenni, az vagy mazó, vagy jellemtelen alak. Ezért legyen "nem választható".

Hogy akkor ki lesz a képviselő? A maradék választhatóból véletlen generátor választ. Ókori görög demokrácia valami hasonló volt.

Végül.
Abban kedves Zébácsi igazad van, hogy a pénz nem minden. Kezdetnek azonban megtenné az is, ha monjuk az elmúlt 24-25 év közvagyonával és közpénzével el tudnának számolni ilyen-olyan oldalinak mondott pártjaink, politikusaink. Nem tudom, ki hogy van vele, engem kifejezetten érdekelne, érdekel!

Aztán lehetne azon filózni, az ingyenes fogászati ellátáson megspórolt évi pár mrd Ft hogy viszonyul a 20 évvel későbbi népegészségügyi állapothoz (bokros csomag egy maradandó eleme).
@rdos:
Nincs időm hosszabb válaszra, mert tenni valóm van saját, és az állam gyarapodása kapcsán, de röviden:

A párt (vagy szövetség, egyesület, nevezzük bárminek) egy keretrendszer, amit tagjai töltenek fel tartalommal.

Jó dolgo, ha nagyjából egy platformon vannak, mer elég hülyén és a társadalom/országezetés szempontjából igen problémásan jönne ki, ha a belső feszültségek hátráltantnák a munkát.
Fontos tehát a közös nevezeő, a legkisebb közös többszörös, a legnagyobb közös osztó megtalálsa, egyfajta alkuzóna, amin belül ugyanazon párt tagjai tudnak haladni a dolgok mentén. (tök jó ellenpélda most az mszp.)

Persze a legfontosabb, hogy kik ezek az emberek, milyenek, milyen az attitűdjük, és persze az is, hogy mennyire tudnak együtt lenni (akár egymással konstruktívan vitázva is, a szó nemes értelmében).

Szinergia a pártokban, egyfajta szinergia a pártok közt (nézetkülönbségeik ellenmére is, jelszó: tegyünk az orszégért ellenzékben is!), szinergia az országban.

Persze ehhez leginkább alázat kell a pártagok részéről

Szép napot!
Jujj-jujj,

csúnya gépelési hibákat vétettem, bocsánat! A sietség átka...
De remélem, érthető volt a lényeg.
Még ilyet! Hogy lehet ilyet leirni "itt soha senki nem lop"!!
Persze hogy nem.
Totálisan ismeretlen.

:))))
süti beállítások módosítása