Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/kulfold/2024/04/26/cseh-kulugyminiszter-magyar-kormany-szijjarto-peter-jan-lipavsky "„A ... (2024.04.26. 20:42) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.09.28. 14:41 Fabius

Lett Mégis Pénzük?

Címkék: kampány zugló lmp jávor benedek

Elfogyott az LMP pénze! - jelentette be Karácsony Gergely, a párt kampányfőnöke szombaton.
Nagyon nem kellett ezt beismerni, mert helyi szinten úgy nézett ki, mintha nem sikerült volna az ajánlószelvény gyűjtés, és nem volna kiplakátolható induló széles e Zuglóban. Egy árva plakát, egy kósza hirdetés nem sok, annyi sem került ki sehová. Eddig.

Ma reggel megváltozott a kerület képe, az egyszeri halandó vélhette hozzám hasonlóan, csak a képzelete űz vele furcsa játékot. Jávor Benedek óriásban, egymás mellett mindjárt tizennégyszer. Bizonytalanul kerestem egy utcatáblát, hogy meggyőződjek, nem keresztelték-e át a Mogyoródi utat Jávor Benji alléra a hétvégén.
Ezzel az akcióval kiérdemelte az LMP a Legfeleslegesebben Elköltött Félmillió díját, ami a gazdasági helyzetüket nézve nem tudom, hogy röhejes vagy siralmas. De legalább a helyi erők is kaptak falragszt, ha nem is nagyot.
A málenkíj aranyos nagyjából ennyire figyelemfelkeltő a járdáról és autóból egyaránt. De legalább a párton belüli demokrácia tetten érhető, mert egyéni jelöltként induló országgyűlési képviselő, polgármester aspiráns, és mezei egyéni jelölt is pont ugyanakkora semmit kapott. Nincs helyzeti előny, megkülönböztetés is kizárólag Jávor Benedeknek jár, mondjuk neki mindjárt tizennégyszeres.
"

Az LMP összes helyi szervezete dolgozik

, hogy bejussanak az LMP képviselői a helyi közgyűlésekbe, hogy kiborítsák a mutyikat, leszámoljanak a helyi korrupcióval, hogy harcoljanak azért: lehessen élni a faluban, a városban, a vidéken! " -mondják, mi meg csodálkozunk: tényleg?
Mert, ha a párt vezetése így támogatja a helyi szervezeteit, azoknak kurva nehéz dolguk lesz bejutni bárhova.

22 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr22329648

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Futottak még... Horváth, Jávor, Staudt 2010.10.01. 12:47:43

Ha ez egy mosoly- vagy modellverseny volna, a mezőny kétségtelenül szoros lenne. Főpolgármester-jelöltként azonban a Tarlós ellen ringbe szálló három megnyerő fiatalember csak egy jóval könnyebb súlycsoportot képviselhet. Vasárnap Budapest új főpolg...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nos, ez még akkor is a "Lehet Mire Pocsékolnunk" tipikus esete lenne, ha azt a kerítést ingyen kapták volna meg.

Az a poén, hogy ez MAGA itt egy "Tiszta SOR" (ahogy mindegyik plakáton írják;) nem ért meg ennyit...
Különben is, akkor már ütősebb lett volna 10 plakát, mindegyiken csak egy betűvel, (Jávor és az LMP-logo mellett) kb. így:
[_TI_iI_sI_zI_tI_aI__I_sI_oI_r]
- oszt aszt olvassa öszve a nagyérdemű!
Hát, lehet hogy emiatt sincs pénz... de lehet, hogy nagyon jutányosan kapták meg.
@1.szolo - 2014;):

A szimbolikát értem én, csak hülyeségnek tartom. Szerintem annak lett volna szimbolikus jelentése, ha X darab óriás áráért Y darab közepes méretű plakát sikeredett volna a kerületi jelölteknek. Akkor - talán - úgy érezhetnék, nincsenek leszarva szimbolikusan.
@iii: Sőt, még nektek fizettek, hogy takarjátok már le azt a hosssssssssssssszú, ronda kerítést ;)))
@Fabius: Jogos!
Ráadásul még az egy-egy jutányosan megkapott óriás-helyükre testületileg felnyalhatnák az összes kerületi jelöltjük közepesét mozaiknak...

((Creative Commons Nevezd meg! - Így add tovább! 2.5 Magyarország licence;)))
a tekintetnek valóban kellemes így a kerítés - a képen. Szerintem töketlen népség vagyunk politikai tekintetben különösen :(... ami a kampányt illeti: katasztrófa szervezés, teljesen elvetemült gondolkodás arról, hogy mire is vágyna a választással kacérkodó polgár? Én biztosan nem ezekre vágytam, de legalább segítenek távol maradni az ikszeléstől - már megint! No de - valamit azért kellene változtatni a nyilvánvaló szaron!?
@Fabius: Megint egyet kell értsek veled.

Nekik járna óriásplakát, támogatás, meg minden a pártkasszából, nekik, akik álltak a tavaszi kampányban a fagyban-szélben a standon, ugyanezt az augusztusi hőségben, amikor mindenki más javában nyaralt még, és biciklivel-gyalog- munkaidő után - mert egyikük sem főállású - loholtak cetlit szedni a bájos mosolyú Benedeknek is.

És szombatonként az osztogatnivalótól nem igazán roskadozó standnál is őket látom hónapok óta, kitartóan és kicsit szégyenlősen, mert még szóróanyaguk sem igen volt, nem említve egyebeket.

Felismerem mindegyiküket a montázson, még néhány aktivista segített be néha nekik, ugyanazok az arcok minden hétvégén. És nekik nem jut majd semmi ilyen-olyan kézzelfogható hála, mint a fideszeseknek, és ezt is tudják, és mégis ott vannak.

Csak ismételni tudom, amit már milliószor megírtam a posztjaid kapcsán az LMP-ről: benyulhattak volna nyugodtan a zsebükbe ők ott tizenhatan, hogy támogassák azoknak az önkormányzati bejutási lehetőségét, akik őket tavasszal betalpalták a házba. Ennyit róluk, meg a lehetmásságukról.
@sületlenke: egy picit hadd pontosítsak: a 16-ból többnél is tudom, hogy belenyúltak a saját zsebükbe pénzt, csak hát ők sem Krőzusok.

@Fabius: találó...
@Ordnassac: *jav.: belenyúltak a saját zsebükbe és adtak pénzt
@Ordnassac: Édi-bédi Ordi! Ennyi ésszel-tudással hogy a jó istenbe lehetsz ennyire naív?

Mennyivel szálltak be- néhány tízezerrel? Mennyit vesznek fel havonta, számítsd be a költségtérítést, meg a gondolom, a három nyári hónapra is járó bizottsági lóvét- (biztos tudod, mennyi alapdíj jár nekik, meg a rárakódó, bizottsági helyekért stb)

. Nem krőzusok, na és? Igen szép többszázezer jön ki havonta, és hónapokig be sem kell járniuk. Tudom, hogy a többinek sem, csakhogy ők ugye mások. Állítólag.

Hálából is betehettek volna minimum egy milkát fejenként az őket benyalábolóknak, meg pártocskájuk érdekei miatt is, hogy legyen bázisuk az önkorikban.
Egyszer már rákérdeztem Nálad édes Ordikám, hogy mit vesznek fel ezek tizenhatan, meg hogy jár-e a bizottsági lovetta a parlamenti szünetre, de valahogy a becsületes adatvédő lényed nem rohant a válaszkával, pedig ki más lehet az, aki ilyesmit (is) ken-vág ebben az országban...
Szóval, a gázszámlát ki bírták volna fizetni mindannyian, ha egy milkácskával megalapozzák a négy évre szóló önkormányzati jelenlétet. Tudod, Ordi, most hápogok magamban, még, hogy ők sem krőzusok...

Remélem,most nem rohansz el a TG kaszinóba megtudni a lányoktól, kell-e köménymag a frankfurti levesbe..
@sületlenke: plusz megjegyzem: nem azt mondtam, hogy mind adományozott/adott be pénzt, csak azt, hogy többen is. Szóval annyiban egyetértek, hogy tehettek volna többen többet, csak az általánosítástól rettentően irtózom.

Persze azt nem tudom, hogy az egyes képviselők adtak-e be és mennyit a helyi szervezetek kampányaiba.
Annyiban vitatkozom veletek, hogy ne turkáljunk mások zsebében. A pártnak a meglévő anyagi forrásait kéne megfelelő arányban elosztani. Ha 14 Benedekre van pénz, akkor lett volna normális méretű pm plakátra is. Bazmeg mikor fogják megérteni, hogy ez a szimbolikus faszság kizárólag náluk okoz merevedést? Gizi néne a földszint háromból arra kíváncsi, adott esetben Várnai László milyen "becsületes arcú" legény, akire rábízná esetleg a kerület/város/falu vezetését a pofázmánya alapján. De az oszlopi miniatűr nem fog neki feltűnni az biztos.
Ha másért nem is, legalább ezért a blogbejegyzésért és a poén kedvéért megérte a pénzt a Mogyoródi úti Jávor Bence sorfal.

A Zuglói LMP szervezet tagjaként buzdítok minden kedves honfitársat, hogy menjen el szavazni vasárnap és válassza az LMP jelöltjeit.

Ezenkívül gyertek és csatlakozzatok a munkánkhoz. Állandó kritizálás helyett inkább Ti is tegyetek valamit. Akkor négy év múlva már nem csak kéttucatnyi emberrel fogunk nekivágni egy zuglói kampánynak.

Vámos Zsolt
@abonyivamoss: Szóval ezt a tiszta sort pont Fabius kedvéért készítettétek. Így már minden világos, ne is magyarázkodj.
@sületlenke: @néma bárány:

Én őszintén leszarom ki mennyit keres. Egy dolog zavar de nagyon: az LMP centralizáltsága. A teperés, a Jávorért semmi nem drága akkor, mikor egy kártyanaptár méretű szóróanyag nem jut jelöltenként.

Nem támogatják se a kerületi, se a vidéki jelölteket megfelelően. Sőt, ugye úriparaszt jóvoltából megtudtuk, hogy Nógrád megyében például pm jelöltek sincsenek. Eredmény? Itt van, ni:

kismoszkva.blog.hu/2010/09/28/otto_motto_lmp

Végülis nekem speciel lehetne mindegy akár, hisz se jelölt, se párttag, se aktivista nem leszek. Mégis bosszant, ha még az az egy párt amire az OGY-n legalább protest szavazatot tudtam adni, hülyeséget hülyeségre halmoz.
@abonyivamoss:

A buzdítás ránk fér, mert kedvünk az egyre kevesebb van.

Ahogy feljebb is írtam: én nem leszek tagja/aktivistája egyetlen szervezetnek sem. Viszont, mint választópolgár fenntartom magamnak a jogot, hogy az aktuális választás alkalmával felkínált alternatívák közül húzzak valahová egy jelet.

A ti ( a képviselt pártotok ) dolgotok megteremteni vagy éppen leszarni, milyen lesz ez az alternatíva. Én meg majd döntök, vagy kritizálok, ahogy a kedvem diktálja.
@1.szolo - 2014;):

Elvitatom a fizetések felének jogosságát. Úgyértem fejenként! És még nagyvonalú vagyok és jószívű is!

A maradékból kellene megélni, biztosan jobban menne az ország szekere is!
Persze, én vagyok az irigy és nem "ők" a teszetoszák ja!
@azért.sem: Ez demagógia. Én meg azt mondom, hogy a képviselők fizetése az albán szinten van. Fele ennyi képviselő kellene, dupla pénzzel. Ahogy a magánszektorban, úgy itt is a pénz legyen arányos a felelősséggel. Ez egyben csökkenti a korrupció esélyét is, nem itt kell spórolni.
@iii: Elismerem, hogy egy politikus ne 200-300ezret keressen. De! Itt van pl. ez a Dorosz Dávid gyerek, 2010-ben diplomázott, most képviselő, és nulla munkatapasztalattal keres több mint 600ezret. Azért ez elég bicskanyitogató!
süti beállítások módosítása