Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: hang.hu/belfold/varga-judit-megszolalt-miutan-allitolagos-valasarol-irtak-nem-kivanunk-reagalni-12... (2024.03.28. 08:57) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: @pollutio: naná :) (2024.03.21. 08:26) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.08.18. 05:47 Fabius

A matolcsyzmus hazavágta Orbánt

Címkék: gazdaság fidesz orbán viktor

Felfokozott hangulatban várta tegnap Orbánisztán népe, hogy Kedves Vezetőjük szóljon hozzájuk a tévén keresztül. Legalább ő mondjon valami biztatót, ha már a szakértők a sajtóban hányni kezdték a földet a matolcsyzmusra. Mert az nem lehet, hogy léket kapott a Nemzeti Együttremélés Rendszerének kereszténydemokratáktól lehorgonyzott mozdonya, hogy nem közelg már a kánaán. Itt valami szörnyű tévedés lesz, -mi az, hogy nulla??? - itt valaki háttal ül a mikrosütőnek mert azt hiszi, a falra vetít álomképet. Szóval gyűjjék a Kedves Vezető, legyen pántlikás retyerutya, repkedjék a dakota adoma, meg legyen koki akkora baszki, hogy Trubadúr Péter nyálazza össze ijedtében a sajgó királyi praclit egy nem fáj puszival, könyékig.

Így várta a nép Viktort, reménnyel telin, aztán meg lófaszt se kaptak. Lehet, hogy a közszolgálati médiában nem maradt egy alkalmas stáb sem azzal a két emberrel, akik képesek lettek volna élőben tudósítani Vezérünk második regnálásának eddigi legfontosabb beszédét? Vagy csak Papp Dani ért volna oda, rá meg azért ilyesmit mégse bíznak az ismerősei se? Történt ahogy történt, a tény az, hogy a leghűségesebb PártHír tévé is csak szőrmentén adagolta Viktort élő egyenes helyett. Ha nincs az Index, akkor bizony az élőadásról lemaradunk, az eseményről - nagyjából - teljes videót is csak az Origón találtam. De ők legalább stílszerűek, a közlendőhöz igazodva befosásra biztatják a gyomorbajosnak látszó Orbánt: ( kattra nagyobb lesz)
A nép meg, az istenadta, a megszokott fotelkuruc helyett egy nehezen beszélő, saját gondolataiban eltévedő vénembert kapott, aki úgy nézett a körülötte rajzó újságírókra, mint busmanok a szánkóra. Pedig nem csak a gazdaság és a hitelesek miatt volt fontos a tegnapi beszéd, Viktor is szintet lépett benne: először beszélt valamiről úgy, hogy csak a szája tudott hazudni, az arca, a testbeszéde, a mimikája, a hanghordozása már nem. Az origó videóját megvagdostam, kiszedtem belőle Orbán gesztusait:Számotokra mit árul el a sokszor lesütött tekintet, a beszívott száj, az orrvakarás, a grimaszolás, a fújtatás, a szembenéző bizonytalan és erőtlen pillantás? Ezek egy megtört, erőtlen ember akaratlan gesztusai, aki fürdik nyilvános szégyenében. Aki pontosan tudja mekkora pofont adtak a szarnak, és mekkorát fognak kapni ők maguk, ha nekiállnak ősszel megint bestoppolni az eddig 100 milliárdos friss lyukat. Ennek ellenére úgy látszik, Kettes kollégának igaza lesz a napokban írt kommentjében, miszerint az egykulcsos bukásának elismerése Orbán bukása előtt fél órával lesz, leghamarabb. A legcukibb, hogy még mindig a hátra mutogatásba igyekeznének menekülni:

"felkértem a gazdasági minisztert, készítsen jelentést arról, hogyan jutottunk el "a támogatott forinthitelektől a kockázatos devizahitelekig", és nevezze meg, kik ezért a felelősök."

Remélem Szent Jobb időben megtalálja az alapkamat emelésről szorgalmasan gondoskodó, és ezzel a forinthiteleket a devizaalapúval szemben ellehetetlenítő Járai Zsigmondot, és meg is nevezi jó hangosan. Ez szerintem eszébe jutott az Orbán mellett haptákban őrködő Nemzeti Trubadúr Péternek is, mert szemmel láthatóan izgalmában elkapta valami frász, és vagy a színes ásítást igyekezett visszanyelni, vagy egy diszkrét izgalombüfi pöffent ki belőle nem túl diszkréten:

Egyébként meg azt gondolom, kedves Viktor, hogy Szent Jobbodat felkérni ma már egyetlen dologra érdemes, és ez a lemondás. Közvetlenül azután, hogy elmagyarázta mit látunk ezen a táblázaton, és miért nem csak a káprázat űz velünk csúnya képzetjátékot:Ha nem világos segítek: a sok piros lefelé volt a Gyurcsány kormány válságidőszaka, a nullához közelítő majd emelkedő a Bajnai éra munkája, - tudod, amit levilágbajnokoztál külföldön, és a költségvetésének hasznát élveztétek tavaly - az utolsó kettő meg Matolcsy önálló munkájának végterméke. Apró hajszál a takonypüré tetején, hogy sajnos a svájci frankra sem lehet ráverni a balhét a nullás negyedévért:
Amint a táblázatból számodra is nyilván kiderült, a frankárfolyam éppen negatív csúcson volt a negyedév elején, a közepén a mostanában átlagosnak számító sávban lézengett, és csak a legvégét érintette a kiugró árfolyam. Házi feladat, hogy elképzeld, milyen lesz a harmadik negyedév, ha a nullás növekedésű gazdaságot még a frankárfolyam is hazavágja.

Matolcsynak keressetek végre valami nyugalmas elfoglaltságot, mondjuk otthon löködje a színes fagolyót a számológépén költségvetés írás helyett. Mert, ha tovább ontja az okosságot magából, akkor a gazdaságpolitikátoktól eredményt várni annyi értelme lesz, mint kandisznón a mellbimbónak.
 

* táblázatok forrása: MKB/privátbankár

489 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr233161785

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A kormányszóvivő most a fideszes devizabűnözést ismerte el 2011.08.18. 13:39:38

Kovács Zoltán kormányszóvivő múlt héten azt ismerte el, hogy a kormány legtöbb intézkedése ''nem alkalmazható''. Ő persze egy a devizahiteleseket segítő javaslatot utált el a hatástanulmány hiányával. De annak az általános igazságnak a kimondása, h...

Trackback: megszorításokra várva 2011.08.18. 11:28:14

Durva megszorítások jönnek. A szánalmas, 1,5%-os éves GDP-növekedés mellett a költségvetés számai borulnak, a hiánycél a legoptimistább esetben sem tartható.Az idei deficit nem problémás, ugyanis az államosított nyugdíjpénzek bevételként való elkönyvel...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szerintem a kedves vezető monnyon le, mer a vekkerem jelzi, hogy illegitim. vagy valami ijesmi.
Hogy lehet ilyen alpári stílusban nekiugrani egy ország jótevőjének, a nemzet tanítójának, a nép vezetőjének?
Tegnap Trubadúr Péter Kálmán Olgával csevegett.

Villanásokat kaptam csak el a műsorból, de azt a részt pont igen, amikor KO felvetette: Járai felelősségét IS fojka a bizottság vizsgálni?
Jellemzően az elmútnyócév másra igyekszik kenni a felelősségét - valami ilyesmit préselt ki magából Péterünk.

Más villanásoknál kiderült, hogy a kormány nem ötletel - az én fordításom szerint fingjuk sincs -, az egykulcsos szerencsétlenség meg jobban kőbe van vésve, mint a tízparancsolat, a 100 milliárdos összeg előteremtése pedig akkor sem megszorítás, mert az az elmútnyócév.

Erről a folyamatos kivizsgálós bizottságosdiról a régi vicc jut állandóan eszembe:
Magyar meg japán hajó ugyanott halászik. A japán bárka már majd elsüllyed a sok haltól, a magyar fedélzetén meg két sneci van. Magyarjainkat már majd a guta üti meg, ezért megkérdik a japánokat: hogyan van az, hogy ugyanott halászunk, ti majd elsüllyedtek a fogástól, nálunk meg a semmi van csak?
Egyszerű. Amikor mi üresen húzzuk fel a hálót egyből visszadobjuk, nem vizsgáló bizottságot állítunk fel.
Bakker, szinte az én listám, más sem talál más forrásokat a lyuktömögetéshez :)
-
www.napi.hu/ado/ujabb_elbocsatasok_leepitesek_johetnek_hol_sporolhat_a_kormany.492945.html

"A miniszterelnök kijelentette ugyan, hogy mind bevételi, mind kiadási oldalon szükség lesz intézkedésekre, idén vélhetően mégis inkább a kiadáscsökkentés hozhat eredményt. Egy októberben megszavazandó bármilyen adóemelés ugyanis nem hozhatna látható eredményt hoz 2011-ben, egy bármilyen újabb különadó pedig még jobban visszavetné a GDP-növekedést."
Na itt röhögtem fel hangosan (először), szégyenlem is a narancsdroidok előtt! ;)
Azt mondja Herr Fabius: "aki úgy nézett a körülötte rajzó újságírókra, mint busmanok a szánkóra"... :))
Egyébként a testbeszéden tényleg hatalmas a bukás. A Nép Mélynövésű Atyja, a Szeretett Vezető képére, gesztusaira vastagon kiült a "HAZUDOK" szó, a tehetetlenség, a tanácstalanság. A szavai folyamatosan akadtak, egy idő után már képtelen a kamut elfedni. Gőze nincs, mi történik és mi legyen...
Egyébként FABIUS, elmész ám te a ...(itt fognak neked majd mondani még sok mindent :)) ) -ba, hogy gondolod, hogy nem a Fidesz-hu statisztikáit, hanem holmi "MKB/privátbankár" féle, szakemberek által készített, hitelesebb statisztikákat használsz!! :)
Miféle úri huncutság ez, hogy nem hiszel a Kedves-Szeretett Vezetőnek és tettestársainak? Hát hiába dolgoznak a cociológusok és spin doktorok a háttérben? Semmibe veszed a munkájukat??? :))
@Boli: Mennyi költői kérdés :D Visszakérdezek: és te???? ;)
@Boli: a "HAZUDOK" testbeszéd már a Facebook manyupos videónál is jelen volt. :)
off
szokás szerint ütős vagy fabius, de ez nem újdonság...
on
kíváncsi vagyok, hogy mikor jelennek meg a droidok errefelé.
no, nem azért, mert annyira hiányoznak, csak tegnap a zindex fórumon nagyon nagy volt az egyhangúság a témában, a harcinikkek meszze elkerülték a vonatkozó topicot. (persze egy- két bozótharcos próbálkozott, de még annyi meggyőzőerejük sem volt, mint a vezérnek...)
amúgy, a legelkeserítőbb a történtekben számomra az, hogy, annak ellenére, hogy a folyamatot már jóideje látni lehetett, még csak el sem gondolkodtak a lehetséges lépéseken.
nehéz elhinni, hogy ennyire koncepciótlanok- és ez a kedvezőbb scenario, mivel a másik sokkal rémisztőbb:
tényleg elhiszik mindazt, amivel etetik a népet...
ja, a busman vs szánkó nálam is ledobta az ékszíjat :)
@egyfejű: ha csak azóta, már a kibontakozás pillanatától a "busmanos szánkó" témáknál megjelent, és mint tudjuk és látjuk, ezen témák széles palettát jelentenek őkigyelménél ;)
Mit nem olvasok, a Malév 23 milliárd forint állami pénzt kap. Ez majdnem a negyede a Matolcsyné férje által saccolt és előteremtendő összegnek. Ugye milyen jó gazda az állam? :)
@egyfejű: Miért, Járai nem az elmúlt nyolc évben volt jegybankelnök?
@nandras01: Majd Macisajt ma is benéz, és elmondja, h tkp mennyire is jól állunk NyEu-hoz képest.
Jut eszembe, miért is kell 100 mrd megszorítás, hisz a költségvetési tartalék 250 mrd (pont az ilyen esetekre), v nem?
"Eszem, faszom megáll" ok, ez a lehetőség letudva, azért véltoztatni talán lehetne rajta, vagy emelt fővel zuhanunk a mélybe????

Szijjártó: nem mond le a kormány az egykulcsos adóról
2011. augusztus 18. | 08:48

A 100 milliárd forintos lyuk az idei költségvetést érinti - nyilatkozta Szijjártó Péter az MTV Ma Reggel című műsorában. A miniszterelnök szövővője azonban - hasonlóan Orbán Viktorhoz - nem részletezte, hogy milyen pótlólagos intézkedésekre lesz szükség ősszel. Egyértelművé tette, hogy az arányos adórendszerről (egykulcsos adóról) a kormány nem mond le.

www.portfolio.hu/gazdasag/szijjarto_nem_mond_le_a_kormany_az_egykulcsos_adorol.153987.html
@MolnarErik: Trubadúr Péter szerint nem igazán, mert ugye ő a mikutyánkkölke. De tudjuk, hogy Péterünk gondban van a naptárak kezelésében, lásd nyilatkozatait Orbán szabadságáról.
@MolnarErik: az is el van költve, csak még nem javították a cimkéjét, amúgy az év végére lesz az a 100, 150 vagy 200....
@MolnarErik: macisajt mellig a tengerben is csak azt hajtogatná, hogy "nem süllyedünk, nem süllyedünk..."
(by erik a viking)
Ha külföldre szakadt milliomos lennék, jókat röhögnék a cikken, a fényképeken, de sajnos itt kell élnem (tudom, el lehet menni) ötven felett hány jó évem lehet itt?rohaggyanak meg.
A gyík szavaival, előbb-utóbb el kell fogyasztani a fijjuknak azt a remek takonypürét amit összedobtak. Naggyon naiv aki azt gondolta, hogy a vörösök majd a pokolba a narancsok pedig a mennybe mennek.

De bízzunk a zemberekben, beletelhet még 10 évbe mire leesik nekik a tantusz. Talán ha elmegy az orvosok zöme, a fiatalok lábbal szavaznak, azaz ha eljön Mohács esetleg leesik. A fal felé ezennel megindultunk, de hosszú még az odaút...

Megjegyzem, ha a költségvetési törvénynek nevezett kodifikációs remekmű ilyen pompásra sikeredett, és a jelek szerint a lehülyézett judeobolsinemzetköziösszeesküvésnek lett igaza nem a jobbkéznek, vajon mi a helyzet a többi kodifikációs remekművel mint a tákolmánnyal, médiatörvénnyel, egyháztörvénnyel etc.?
@Cirbi:
Ahogy az a 2%-os bővülés is jó, ha másfél (1?) lesz év végére. Ennek alapján pedig jövőre elöl-hátul, alul-felül iszonyú sok fasz lesz bennünk...
Amikor korábbi miniszterelnök szűk körben hasonló beismerő beszédet mondott el, és nem sajtótájékoztató volt, még aznap este a fél város és a TV székház lángokban állt. És akkor kezdődött a Kossuth téri táborozás is. Tegnap egy összezuhant ember volt kénytelen nyilvánosan beismerni, hogy nem ért semmit a gazdasághoz, és még annyi esze sincs, hogy kompetens embereket válogasson maga köré, de a zemberek mégsem kezdték lángba borítani egy várost. Vagy a jobb oldalhoz kapcsolható csőcseléket láncon tartják?
Úgy látszik a baloldali emberekre és újabban a fülkeforradalmárokra sem jellemző a tüntetőkedv.
Most már, hogy OV is elmondta az ő verylightos őszödi beszédét, most már tényleg elkezdhetnének a gazdasággal is foglalkozni a folytonos elműltnyolcévezés helyett.
Ne bánkódj,
téged Istennek, az Atyának szeretete vezet.
A legjobb utat gondolta el számodra,
ha nem így lenne, más úton vezetne. (MB)
@the_lonewolf: Most jutott el a csúti tahó agyáig, hogy eljött az idő.
Kormányozni kellene, de se képessége se tehetsége nincs hozzá.
Neki a HATALOM a legfontosabb, a kétharmad, az meg biztosan megvan 2014 tavaszáig. A többi meg le van szarva, a sajtó 98% a kezükben van, az egykori Kossuth rádió ma reggel is zengte a győzelmi jelentést:
"Győrben mérnökhiány van! Több száz gépészmérnököt azonnal alkalmazni tudnának, de nincs gépészmérnök."
Fel is hívtam egykor osztálytársamat, hogy megkérdezzem milyen érzés a rengeteg jó állás között válogatni.
Először elküldött az anyába, ekkor elmondtam mit hallottam az orbán rádióban, meg volt lepődve erősen, ő meg az apja is gépészmérnök, jelenleg mind a ketten munka nélküliek, a fater május óta, a haver 1 éve.
Folyamatosan pályáznak, idegen nyelvet beszélnek, szeptemberig várnak aztán itt hagyják orbánia bűzölgő pöcegödrét.
Bár Kedves Vezetőnk füllentett picinykét, de csak jó szándékból tette. Jövőre úgyis világvége lesz (by maya group)ezért ez az időhúzás is hőn szeretett népének nyújt vigaszt. A svejci frankosok pedig értették minden szavát, vállaikon pataky atesszel együtt zengik mától az angliából érkező politikusainkkal együtt:
Éjjel érkezem, száraz, kiégett aggyal...
@the_lonewolf: kizárólag a történelmi hűség miatt pontosítanám az időpontokat.
őszödi beszéd - 2006. május 26.
kiszivárogtatás - 2006. szeptember 17.
TV székház ostrom - 2006. szeptember 19.
@orbánmentesítő:
Tévedsz!
Szeretett nemzetvezetőnk érted (ÉRTED TE ?) és értem dolgozik.
Mindent elkövet szeretett nemzetéért. Megvéd mindentől és mindenkitől.
Off:
nol.hu/belfold/20110818-a_kozszolga_bevallhatja_azt_is__hogy_tagja-e_titkos_tarsasagnak
Srácok Tóta W. befejezte a blogolást ?

"Ez volt az utolsó cikk ezen a blogon. Szeptemberben jelentkezem, addig legfeljebb a Facebook-oldal üzemel. Az Indexnek és lakosságának sok sikert, kitartást, erőt és egészséget kívánok, és köszönöm az elmúlt tizenegy évet."
@egyfejű: köszönöm a kigazítást. Az az igazság, hogy akkor nem voltam. Torontóban, az ottani magyaroktól hallottam az egészről.Az ő véleményük az egészről annyi volt, hogy a Gyurcsány mondjon le mert hazudott, amikor megkérdeztem, hogy ki legyen helyette, aki képes elvezetni az országot, akkor hosszas hallgatás volt a válasz. Amikor rákérdeztem, hogy orbán viktor jó lenne-e, akkor azt a választ kaptam, hogy a magyarság szégyene, hogy ez az alak még mindig politika közelben lehet, és még nem tikkasztotta ki valaki.
És ez volt 2006 szeptemberében, Torontóban.
@orbánmentesítő: a megszokott helyen tutinak tűnik. Én is kiváncsian várom a szeptembert. :)
@the_lonewolf: és elkövetted azt a hibát, hogy kalandvágyból hazajöttél? :)
Amúgy régi elméletem, hogy számüzzük Gyurcsányt meg Orbánt úgy, hogy a teljes luxusellátásukat közpénzből fizetjük életük végéig. Sokkal olcsóbb lenne a dolog, mint így.
@egyfejű: ezt már az immerősi köreimben is kitaláltuk, csak a csapatot bővíteni kéne az igazi sgnyalókkal, mert ők sem kellenek ide :D
A kilátásaink gynegék, ráadásul a amnyupos lopásból származó pénz jövőre fogy el. Amennyiben nem indul be mondjuk a német gazdaság és az nem képes legalább nullára húzni a magyart, nos akkor kíváncsi vagyok 2012-ben de főleg 2013-ban mivel tömködik majd be a százmilliárdos réseket. Mert lesz belőlük bőven.

OVI beszéde pedig csak hozta a megszokottat:

- vizsgáljuk, hogy ki a felelős a devizások sanyarú sorsáért MUTOGATÁS, BŰNBAKKERESÉS pipa

- kemény harc vár ránk az ősszel HÁBORÚ, HARC, ELLENSÉGEK FOLYAMATOS GYÁRTÁSA pipa

- még jobb adórendszerünk lesz amely hozza a felemelkedést FÉNYES JÖVŐ VÍZIÓJA, ÖNFELSZOPÁS pipa

Mondjuk az pedig a mi kritikánk, hogy egy bő másfélmilliós réteg ezt csont nélkül benyeli és 2014-ben dalolva húzza az ikszet Vityára. Az neki pedig elég lesz.
www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/az_arab_tavasz_utan_itt_az_indiai_nyar.492956.html

A leglényegesebb mondat kimásolva alant, csak azt sajnálom, hogy itt nálunk ennek felismerése csak most kezdődik, és valamit tenni ellene, meg ki tudja mennyi hónap/év még...

"A Financial Times szerint Hazare egy olyan időszakban lépett a politika színpadára, amikor az indiaiak minden korábbinál jobban gyűlölik a politikát átszövő korrupciót és az urambátyám kapitalizmust. "
@Cirbi: erre megoldás lehetne az, hogy választhat mindegyik magának 3-4 háziszolgát, aki vele megy :)
Majdnem üres maradna a lista, mostani végbélutánfutók kihátrálnának, ti. az igazi seggnyaló bármikor átnyalja magát az új seggbe.
Jahh, és ami a vezényló tábornok nagy szerencséje: nálunk az elöregedő társadalom miatt, erőtlen a fiatal és változásokat kikényszerítő nép"tömeg", itt aki változást akar, az egyszerübben megoldja a problémát---veszi a kalapját---
@MolnarErik: Ha az egész évre vetítve a tervezett 3% helyett 2% a GDP növekedés, az 1% különbség a tavalyi GBP összeget - 27.610 Mrd Ft - alapul véve, 276 Mrd Ft eltérést/hiányt jelent.
(Ehhez képest nem értem, hogy miért beszél mindenki 100 Mrd-os hiányról??)
Ehhez jön a nem tervezett, elmaradó különböző adó/áfa elmaradások, amelyek óvatos becslések szerint, év végére további 400 Mrd Ft-ra rúgnak, akkor már 676 Mrd Ft-nál tartunk!!
És még nincs vége!!
Szóval a zárolt 250 Mrd Ft mellett - alsó hangon - még további 430 Mrd-ot kell valahonnan előszedni!!
Ennyi sötét balost egy blogban öröm olvasni.
@Cirbi: Én? Konkrétan? Lesz..om a Felcsúti Focista és gittegylete egész remekművét, az előző kretén coci bagázs és tettestársaik lázas semmittevésével együtt. Kicsit többet kell még dolgozni és kevesebbet ezekkel a barmokkal foglalkozni. (Két számítógép között néztem be én is csak...)
A legnagyobb röhej, hogy ez a coci bagázs még most is olyan impotens, hogy képtelen az ilyen ziccereket lecsapni. Ha átfordítanátok a helyzetet, a fidesznyik média hetekig járatná a médiagépezetet és hülyére szétcincálnák ezt a szerencsétlenkedő és semmitmondó "debattőrt". A cociknak meg most is csak egy "bankárkormányozásra" telt. Ezek akarnak, ezek helyett kormányra kerülni... Komolyan?
Komolyan üzenjünk hadat svájcnak és rohadt gyorsan adjuk meg magunkat, hátha internálják ezt a sok istenbarmát valami nyugis alpesi szanatóriumba. Gumicella, sok szép tacepaóval, nyenyivel és Matolcsi elvtárs útmutatásaival a falon, Fecó és Viki összeborulós képével, miközben a háttérben halkan, diszkréten az Internacionálét játsszák.
Tényleg a Bajnai féle csapat lesz ebben a tempóban az utóbbi 22 év legkorrektebb és legjobb társasága. Ha már Viktorunk is világbajnoknak nevezte őket...
@májkrém dzsekszon: Kihagytad a nemzetmentő, hatalmasságos, tekintetes, nemzetes Úr jelzőket! ;)
@Triple Seven: épp ezt akartam írni, egyszerűen végtelen örömmel tölt el a szánalmas nyavalygásuk :)))))))) És a legjobb az egészben az, hogy SEMMIT sem érnek el vele :))
OPTIMIZMUS
(ironikusan olvasandó)

Bár szorító Satu kán ő,
Prése levét nem ő issza.
Életnívónk hogyha má’ nő,
Vitya vígan vonul vissza.

Bőven termő határjárás
S Pákozd jő el, nem az Arad,
S csoda is lesz, nem csak várás.
Aki magyar, itthon marad!

Kemény időt, ha csak pár év,
Magyar ember sose bánná,
Ha e kompnak járna már rév,
S alakulna Kánaánná.

további mélylírák:
fradyendre.blogspot.com/
:)
@Cogito.t: a vezényló tábornok "nagy megmondom a tutit" beszéde elött a legtöbb helyen /még én is, aki csak ugatom a közgazdaságot :)/ alsó hangon 150-200 Mrd-ról beszéltek, de hát az a 100 olyan szép kerek, olyan jól lehet kommunikálni az agitprop osztálynak :)
@Valahol Máshol:
"A kilátásaink gynegék, ráadásul a amnyupos lopásból származó pénz jövőre fogy el. Amennyiben nem indul be mondjuk a német gazdaság és az nem képes legalább nullára húzni a magyart, nos akkor kíváncsi vagyok 2012-ben de főleg 2013-ban mivel tömködik majd be a százmilliárdos réseket. "

- Segélycsökkentés
- Álrokkantak kirostálása
- Nyugdíjcsökkentés ??
- Állami alkalmazottak egy részének kirúgása ??

És a joker:
- Az MSZP által korábban ellopott százmilliárd Forintok visszavétele :-)
@astrup: Hidd el szarház orbán faszán nevelkedett tetű, az elsők között leszek akik leköpik a hulládat :)))
Azért nem semmi hogy a fajtádnak van még bőr a képén kommentelgetni.
Miért nem kúrod seggbe a munkásőr apádat szarházi komcsi, ahogy a fajtádnál szokás ?
@Triple Seven: Mindig örülünk mi ("sötét balosok"), amikor ilyen zseniális tényeket és hozzászólásokat olvasunk, az oly derék és egyenes magyar emberektől, akik ily pontosan és világosan cáfolják meg ennek a gátlástalanul hazudozó és tényeket elferdítő bagázsnak a beböfögéseit. Komolyan!
Nagyon alaposan kimerítetted és megválaszoltad a felvetéseket, cáfoltál tényszerűen mindent, mindazok mellett tényszerűen és alaposan bebizonyítottad, hogy ez a sok sötét balos itt mind téved és elferdít mindent!
De komolyan! :))
Mi is lenne, ha nem lennél ennyire okos...

Ui: A balosra nagyon mérget ne vegyél! Mi sem mernénk fogadni a te intelligenciahányadosodra és a nagyon magyar mivoltodra! :)
@nandras01: Elkeserítelek.

Ezek tényleg elhiszik, hogy amit csinálnak, az kurva jó.

És ez kurva nagy baj.
@Tedat: Hé faszfej, megint ökörségetek ugatsz :))
"És a joker:
- Az MSZP által korábban ellopott százmilliárd Forintok visszavétele :-) "

A legnagyobb JOKER a rühes orbanisták által ellopott EZERMILLIÁRDOK VISSZAVÉTELE LESZ.
Miután a hulláitokkal teleaggatták a Kossuth teret, vissza vesz a NÉP mindet amit elloptatok patkányok :)
@orbánmentesítő: pontosan erről beszéltem ;)
A büdös életben nem voltam Fidesz-fan. Rühelltem Orbánékat, a gazdaságpolitikai irányvonalukat és a stílusukat. De kurvára kezdem már unni ezeket az "Orbánisztán" kezdetű posztokat.
Amúgy ha lövésed nincs a makrogazdaságról, akkor miért írsz róla posztot? Az esetleg nem tűnt még fel, hogy a világ finoman szólva sem járatja csúcsra a gazdaságát?

Úgy őszintén: az MSZP talán be tudná indítani a német gazdaságot és tudna csinálni egy költségvetési reformot?
@astrup: Siralmas, hogy vagytok még páran akik kitartotok eme hazug brancs mellett de biztos az egyik haszonélvezői vagytok a lakosság nagy része már nem tud poénkodni lassan már enni se. De a lényeg hogy orbán maradjon a vezér lehet fikázni az ellenoldalt de nem ártana néha gondolkodni
@mirigy187: valahogy a közvéleménykutatások nem ezt mutatják :) persze, ilyenkor nyilván nem is kell őket figyelembe venni :)
@mirigy187: Mint mondtam,a franc se tart ki mellettük. De ez a köpködés most őszintén: mire vezet?
Mégis mi lenne a kiút? Pont ugyanaz a duma megy, mint Orbánék nyolc éve alatt ez szar...az szar...ez is szar...de mi lenne a kiút? Hm?
@Tedat: ez már meg volt, látjuk a sikerességi mutatóit, de a visszavételbe bevesszük a narancsos lopásokat is, na akkor vetekedhetnénk svájccal is ;)
csak néhány:
- sortolás a la Kósa és tsa-i
- kivilágítás a la parlament /narancsos sárga :)/
- közbeszerzések a la haverok /psintér/
- egyházi manna szórás /válogatva, minden bizonylat nélkül/
- költségtérítés a la nekünk jár, mert fszk vagyunk 2/3
stb-stb
@astrup: Melyik véleményváltoztatások ? :) Amit a századvég készít ? :))))) MUHAHA :D :D
Az ismerősi körben 2 éve 90% volt a fideszben bízók száma, ma ez olyan 5-6% már csak a hozzád hasonló agyatlan orbánimádó gecik szopják be a focista ömlengéseit :)))
@Valahol Máshol:
"Mondjuk az pedig a mi kritikánk, hogy egy bő másfélmilliós réteg ezt csont nélkül benyeli és 2014-ben dalolva húzza az ikszet Vityára. Az neki pedig elég lesz. "

Inkább 10 Viktor, mint 1 MSZP (ők már "bizonyították", hogy mennyit tudnak). Más meg nincs.
@orbánmentesítő:
700 kilométer autópálya épült az MSZP alatt.

Az kb. 700 milliárd ellopott Forint.

De azért csak ajnározzátok a Bajnait, Gyurcsányt, fenéknyalók!
@Cogito.t: Te várjál már, neked elfelejtették mondani, hogy a GDP nem ugyanaz, mint az államháztartás bevételei?

Csak úgy kérdezem.
@Tedat:

- Segélycsökkentés

Hiszem, ha látom (amennyiben komoly tételt vonnak el, nem csak simogatják a dolgot)

- Álrokkantak kirostálása

Hiszem, ha már megtörtént, de hajrá, bár szerintem mindhárom másik terület amit felsoroltál nagyobb összegeket fed le, de aki a kicsit nem becsüli...

- Nyugdíjcsökkentés ??

Hacsak nem tuti már a módszer, hogy miként húzzák be 100%-os biztonsággal a 2014-es választásokat, a szavazatvesztés miatt ezt nem meri meglépni. Túl sok a nyugdíjas és ez túl sok szavazót jelent.

- Állami alkalmazottak egy részének kirúgása ??

Ezt esélyesnek tartom, az állami szférából le fognak építeni, elég csak a minisztériumi zárolásokra gondolni.

És a joker:
- Az MSZP által korábban ellopott százmilliárd Forintok visszavétele :-)

Remek ötlet, hajrá, csak amellett nem kéne ilyen látványosan lopniuk (Fellegi, Közgépes vasútfelújítás milliárdjai, stb.). Mindkét oldal bőven tehetne vissza a kasszába a börtönrácson keresztül.
@Tedat: ahogy viktorek is. tudod mi a kulonbseg kozottuk? az mszp-szdsz azt csinalta amihez ertett, lopott (a fidesszel karoltve), vikiek meg a vilagot is meg akarjak valtani, ettol sokkal karosabb bakteriumok
@Rich.mond:
"Úgy őszintén: az MSZP talán be tudná indítani a német gazdaságot és tudna csinálni egy költségvetési reformot? "

Ha most Orbán bukna, és jönne az MSZP, akkor ők megcsinálnák a kánaánt!

Lenne itt kolbászból kerítés!

Persze először az adót emelnék meg, mondjuk SZJA 16%-ról mondjuk 50%-ra, mert fizessenek a szemét emberek, akiknek van pofájuk pénzért dolgozni.

A segély összege havi 200 ezer lenne, mert valamiből a munkanélkülieknek is élniük kell.

Minden ingatlantulajdonos kapna a nyakába havi 50 ezer Forint adót, mert szemét gazdag burzsuj.
Kivéve a nyugdíjasokat és segélyezetteket, mert ők felmentést kapnak ez alól.
@Rich.mond: Nézd, a kiút megtalálásáért ez a blog és a mezei polgár mit tehet? Mármint a 4 évenként bedobom a papírt és reménykedek c. fejezeten kívül.
Ha nem tévedek, a gazdaságban és a politikában vannak olyan emberek, továbbá hozzájuk tartozóan egy elég nagy szakértői gárda, akiket ezért megfizetnek. Ha tévedek, akkor javíts ki nyugodtan! Szóval megfizetik őket, nagyon keményen, hogy ha már ŐK VANNAK DÖNTÉSI POZÍCIÓBAN, akkor döntsenek helyesen. De ez eddig valamiért nem működik valami fényesen. Ilyenkor szokták azt mondani, ha nem megy a kupleráj, akkor nem a bútorokat, hanem a lányokat kell lecserélni... :)
@Tedat: nincs megfelelő betüméret, így kénytelen vagyok ezzel írni: viktor is bizonyított, és folyamatosan bizonyít, azt látjuk és érezzük. Ha a történéseknek, nincs folyamatosan POZITÍV ÉS NEGATÍV visszacsatolása akkor annak ez a következménye.
"Nincs más" Tehát akkor, ha nincs ló, jó a szamár is ;) ok. nincs több kérdésem :D
@orbánmentesítő:
"Az ismerősi körben 2 éve 90% volt a fideszben bízók száma, ma ez olyan 5-6% már csak"

És az MSZP-ben bízók száma hány %?
0-1%, ugye?

Szerintem se muzsikál túl jól a Fidesz, de az MSZP-t már így is verik teljesítményben.
@orbánmentesítő: hibát követek el, hogy vitába szállok veled, de tessék:

www.median.hu/object.8abe61f4-e940-44ae-993c-af9bca1e485d.ivy

www.tarki.hu/hu/news/2011/kitekint/20110727.html

Még ha a Fideszt általában felül is becslik, ezek alapján nehezen férhetne kétség legalább a sima többség megszerzéséhez...
@Tedat: Tévedés! A háromszoros autópálya építési árak nem véletlenül volt. A részesedéseket te is kiszámolhatod... :(
Egyébként a blog szerkesztőitől és hozzászólóitól kérdezném, hogy az ilyen 'orbánmentesítő' szerű trollokat miért kell megtűrni?
@Tedat: 0 kilométer autópálya épült eddig orbán alatt, és ELLOPTAK EDDIG 3000 MILLIÁRD FORINTOT.

Miről ugatsz te barom??? Vagy ahogy szopod orbán faszát , egyre jobban elhülyülsz egysejtű ?
@Tedat: Az mszp-ben bízók száma már megháromszorozódott, UGYANIS EZEKNÉL BÁRMI ÉS BÁRKI JOBB.
@Artie: "Elkeserítelek.
Ezek tényleg elhiszik, hogy amit csinálnak, az kurva jó.
És ez kurva nagy baj."

Pont ezért kell kivárni, hogy _mindenki_ számára nyilvánvaló legyen a jelenlegi balfaszkodás. Ha pl. idén új választások lennének, akkor a csodavárók 4 év múlva ismét visszaszavaznák Orbánt.

Nincs más, mint várni. Ha 2014-ben esélyes marad a Fidesz, akkor is rájuk kell szavazni. Kemény évek lesznek, de el kell érni, hogy maguk egyék meg a főztüket... :-(
@Tedat: Inkább 10 Viktor, mint 1 MSZP

:)))) Jajj, kileng a droidérzékelő.

Ennek az országnak akkor lenne jövője, ha a maszoppal együtt a fityisz is menne a süllyesztőbe a tagjaival együtt. De szerencséje Vityának, hogy a másfélmillió agymosottja örök életére a hatalomban vagy annak közelében tartja őt. Nem is lesz jövője az országnak. Ugyanez igaz a baloldal droidjaira is.

Legalább te már megtaláltad a helyed a sorban. Így biztosan könnyebb az élet, mindig van megfelelő hazugság amivel igazolni lehet a dolgok menetét.
Borzalmasak vagytok megint.

Viktor megmondta, majd ősszel, majd csillogó adórendszer, majd jobb, majd szebb, majd nagyobb, majdmajd, aki nem hiszi az hazaáruló gyurcsányista kommunista söpredék.

Szerintem azért volt gondterhelt, mert a Videoton csak döntetlent játszott már megint és mint fociszerető férfiember tudom mit jelent ez...inkább segítenétek, dobjuk össze Fabregas kivásárlási árát hogy hétvégén már jobb legyen a játék...
A tények láthatóan nem zavarták a szerzőt...:) Szerinted miért emelt Járai alapkamatot? Na segítek! mert a jó szockók akkora költségvetési hiányt csináltak, hogy a piacról minden finanszírozási forrást felszívott az állam. Ahhoz pedig, hogy jöjjön a külföldi forró pénz, hogy fizessék a rettenetes mínuszokat, amit az idoljaid előállítottak, ahhoz bizony kamatot kell emelni, mert azok az istenadták, csak azért jönnek. :) Most nézd meg az állampapír hozamokat. Mit látsz, csökkenő kamatokat. Miért, mert csökken az állam finanszírozási igénye... Még magyarázhatnám neked az 1x1-et, mondhatnám, hogy láttam a videót és képzelődsz, de minek tenném.
Orban hozta a formajat: mellebeszelt, hazudozott, abrandozott. A fanokon kivul szerintem senki nem szamitott tole masra/jobbra es senki nem is latja masnak, mint ami: egy bukott, zavarodott bohoc, akirol mar masodjara derul ki orszag-vilag elott, hogy alkalmatlan.
A sokkal nagyobb gond az, hogy az a 100 milliard valoszinuleg sokkal tobb, mondjuk a duplaja lesz. Igy aztan a mar most is padlon levo gazdasag tovabbi sanyargatasa, kommandoztatasa varhato, totalis bebukast elorevetitve. Semmilyen strukturalis, tavlatos fejlodest igero program nincs (ja, "majd szeptemberben"... csak nem mondta, melyik evben!), de hat matolcsytol lathatoan nem is telik. Meg ha eladnak nagy hirtelen az osszes MOL reszvenyuket, az akkor is csak ideig oraig tartana viz felett az orszagot.
A fideszes berkommenteloknek meg ajanlanam eszben tartani, hogy a szocik hulyesegei es lopasai NEM jelentenek felmentest Orbanek alkalmatlansagara es lopasaira.
Csak azt nem értem, ha ennyi okos gazdasági szakember van itt a kommentelők között, miért nem fejtitek ki bővebben, konkrét intézkedési tervvel, hogy mit kell csinálni? Lehet indítani blogot pl. tanacsokakormanynak.blog.hu vagy mittudomén, aztán ott okosan kifejteni a programpontokat.

Csak aztán tűrni is a kritikát....
@Tedat: Egy dolog amire nem figyelsz /vagy nem akarsz/ figyelni, itt sokaknak nem az a fő problémája hogy fidesz vagy mszp, hanem az hogy mit és hogyan csinálják a dolgokat, milyen társadalmi normákat, mintákat honosítanak meg, milyen példákat mutatnak, és milyen gazdasági környezetet teremtenek meg, ha bármelyik párt kommunikációjábol és tetteiből kilóg a lóláb /kiváltságok, mutyik, úram bátyámkodás/ akkor eleve bukik minden, még ha értelmest lett volna az amit csinálni akartak volna
@Tedat: "Inkább 10 Viktor, mint 1 MSZP (ők már "bizonyították", hogy mennyit tudnak). Más meg nincs."

Ők pedig éppen most bizonyítanak. Az a gond, ha így haladnak a dolgok, akkor nem csak a Bajnai időszak fog aranykornak tűnni, hanem a Gyurcsány is... :-(
@astrup: Üdvözöllek a valóságban pöcsfej:

Mire számítasz, szerinted mi fog történni a Fidesz kormányzásának második évében az ország, illetve a saját gazdasági helyzeteddel?
Az országé és a saját gazdasági helyzetem is javul. (+ +) 5% (245)
Az ország gazdasági helyzete javul, a sajátom nem változik. (+ o) 4% (186)
Az ország gazdasági helyzete nem változik, a sajátom javul. (o +) 3% (126)
Sem az országé, sem a saját gazdasági helyzetem nem változik. (o o) 6% (269)
Az ország gazdasági helyzete nem változik, a sajátom romlik. (o -) 7% (330)
Az ország gazdasági helyzete romlik, a sajátom nem változik. (- o) 8% (364)
Az ország gazdasági helyzete javul, a sajátom romlik. (+ -) 4% (181)
Az ország gazdasági helyzete romlik, a sajátom javul. (- +) 6% (289)
Az országé és a saját gazdasági helyzetem is romlik. (- -) 57% (2656)
Szavazatok: 4646

57% !!!! szerint minden szarabb lesz, próbálj gondolkodni faszarcú, ők most is a csúti tahóra szavaznának ?
@csizsikpizsik: Ööööö, a Vidi este hétkor játszott döntetlent, a Vezér pedig háromkor beszélt.... Csak nem tudott volt már előre az eredmény?

Ugye te is inkább arra akartál ezzel célozni, hogy Viktorunk nem csak tűéles látásával látja előre a gazdasági kiutat, hanem már előre látta, hogy Sousa milyen hibákkal küldi pályára a Videotont, így a gól nélküli eredményt is hibátlan pontossággal megjósolta. Ugye erre gondoltál?
Engem megnyugtatott, hogy kivesz a költségvetésből (oktatás, egészségügy) 350 mrd forintot, megtámogatja a BKV-t, MALÉV-ot, MÁV-ot 300 mrd-dal, Hernádi Zsoltot 550 mrd-dal, GDP növekedés nulla, az adóbevételek elmaradnak a tervezettől és nincs szükség MEGSZORÍTÁSOKRA.
Ekkora csoda Mózes kőtáblái, illetve a zsidó szülők keresztény gyermekének vizenjárása óta nem történt!
@Triple Seven: Szemlátomást az alapvető számtan sem megy, érved nincs/érvelni nem tudsz, így marad a "balosozás", meg a "sötétezés"!?
Tudod ezt kis gyerekkorban még elnézi az ember, hiszen a csemete gondolkodás és kommunikációja nem elég fejlett, de felnőtt korban ugyanez már "faék szint" és az elég ciki! ;o)
@Triple Seven: @astrup: Megvolt az eligazítás a pártközpontban? Csak tudnám miben bíztok még? Ja elég sok idióta kommentetek lesz, akkor narancsos bögre van kitűzve nektek célnak? Akkor dolgozzatok szorgalmasan.
@Semper Fidelis: Ha van erre szabadidő és energád, szívesen kommenteljük szerintem azt is... :)) Addig max. ennyire telik nekünk, pl. @Ringlósztár: , aki jogosan, ilyen makacs kis számokkal jön!
De mintha lennének a kormányban és alkalmazásukban, akiket ezért fizetnek, hogy jól csinálják. Nálam sem azért dolgoznak emberek, mert várjuk az interneten és a konzultációs papírokon bejövő megoldásokat az előforduló számítógépes hibák esetén. Ezért van fizu, mert munka van és jól kell csinálnunk. Ha nem, jön más, aki megcsinálja.
Sajnálom, hogy Tóta W. más vizekre evez, ő se sokat fotosopolna a képeken, megnevezné szépen, hogy mit lát rajtuk.
@Valahol Máshol: Világos, Viktorunk mindent tud előre. Az emútnyócév során is végig tudta hogyan kell az erkölcsi, nemzeti, gazdasági halálból kimenteni minket, két hét alatt rendet rakni. A siker nem is kérdés, tessék ránézni a növekedésre, a szárnyaló iparra, a földből felbuzgó munkahelyekre, az elégedettségre...nem irigylem az ellenségeinket ezt a sikertörténetet látva...
@Artie: Szerintem a "GDP növekedés"-ről van szó, illetve annak a tervezettől - 3% helyett az egész évre vetítve 2% lesz - való elmaradásáról!
Az elmaradás okai között szerepel a bevételek elmaradás, a termelés növekedésének elmaradása, a költségek növekedése, stb.!

Persze lehet én nem olvastam/hallottam valamit!? ;o)
Mit fog csinálni ez a dilettáns banda, ha a MANYUP pénz elfogy? Akkora zuhanás jön, hogy megáll itt minden. Bezárnak az óvodák, iskolák, közintézmények, ez nyilvánvaló, de mi lesz azután? Majd visszanyaljuk magunkat az IMF-hez? Vagy jönnek a lakáskasszák, amiben szintén van állami pénz, és a bankárok azt is rosszul kezelik és meg kell majd menteni? És aztán? Lesöpörjük a padlást és az utolsó lakapcsolja a villanyt, oszt jónapot?

Ha ez egy film lenne, akkor csak röhögnék, mert ugye a legszebb öröm a káröröm, hisz csepp irígység sincs benne, de megélve ezt az egészet nem olyan vicces!
Németországban, Görögországban, Spanyolországban, Kínában, az USA-ban, Franciaországban, Írországban, az Egyesült Királyságban és még sok más helyen is Matolcsy meg a matolcsyzmus a hibás, ugye?

Demagóg majmok, így egyszerű befogadni a világot, ugye?
@orbánmentesítő: Értem én, de kicsit tényleg visszavehetnél a stílusból. Komolyan tetszik neked a heveny anyázás? Max. akkor kéne használnod, ha valaki oly gyökér és ő is így beszél veled. Akkor nyugodtan! Szóval kicsit nyugi... :))
@Rich.mond: "Az esetleg nem tűnt még fel, hogy a világ finoman szólva sem járatja csúcsra a gazdaságát?"

Azért a nulla egy kicsit durva:
www.portfolio.hu/img/upload/2011/08/gdpregioqoq-20110816.png
Kecskéről nem beszélt ? Nyúlról ?
Valami jövőképet nem vázolt ?
amúgy a kommenteket végigolvasva a többség elég nagy sötét bunkó, vagy orbánhüdekurvajó, vagy orbánegyfaszésBajnaiazisten. Ugyanazok az emberek nap mint nap beírják ezeket a szarokat valamelyik blogbejegyzéshez,
@orbánmentesítő komolyan nincs jobb dolgotok? dolgozni, gdp-t termelni? bár gondolom nem sok iskolai végzettsége van az ilyennek..
Balos - jobbos, lol. erről nekem a vicc jut eszembe, hogy aszongya:
Mi az alapvető különbség a férfi és a nő között?
- A nő azt akarja, hogy minden kívánságát egyetlen férfi teljesítse.
- A férfi azt akarja, hogy minden nő az ő egyetlen kívánságát teljesítse.
@subabubba: Igazad van! ez annak az analógiája, hogy amikor a világban baj volt, azért a Kúrcsány volt a felelős, meg Bajnai. Milyen érzés, amikor a hóhért akasztják?
Életemben ne láttam még embert, akinek ennyire az arcára lenne írva a totális tehetetlenség. És mi ezt a faszt választottuk meg kétharmaddal.
@subabubba: nem, de ami nyílvánvalóan nem működött sehol, vagy a matematika mai állása szerint adott, azt a fszságot nem kéne elkövetnünk, szerintem.....De hát a jelenlegi politikai "vezetőinknek" is egyszerűbb visszafelé mutogatni, elszámoltatni, üldözni /tudom, hogy ezek is kellenek, de megfelelő arányban/ mint tervezni, számolni, figyelni, elemezni, aztán megint csak, számolni, elemezni, tervezni, dolgozni, tenni stb.
@subabubba: mashol is vannak gondok, tehat a kormany gazdasagpolitikaja nem rossz. ezt jol osszeraktad. :)
@Tedat: De legalább épültek az autópályák. A Fidesz alatt csak á pénz tűnt el, autópálya egy kilométer sem épült. Akkor melyik a jobb? Ahol épülnek az autópályák, és lopnak mellette, vagy ahol nem épülnek az autópályák csak a pénz tűnik el (lopják el)?
@Tedat: elég sokáig tartott még összeterelted másfél agysejted,amit a tegnapi beszéd szétütött.szánalmasak vagytok
@Semper Fidelis:
Mindig hű úr, elég csak annyira kifejteni mint Matolcsy guru. Majd jó lesz. Ha azt beszopod, akkor kár beléd más.
Sziasztok!

Én nem vagyok se jobbos, se balos és ki nem állhatom a "magyar politikai elitet". Voltam szavazni csak azért, hogy gyengítsem a kétharmadot, nem jött össze. Már egy jó ideje csak hüledezek azon ami itt folyik. Olvasom a kommenteket és csak azt látom, hogy elmúlt nyócév, meg monnyonle. Lenne két kérdésem:

Ki olyan nagyon okos, hogy van valami használható ötlete?

A másik: monnyonle és lemond. De ki legyen az új "Vezír"? aki fényt hoz a sötét éjszakába?
Jómagam reményvesztett vagyok annyira, hogy, ha itt és most előrehozott választások lennének már el sem mennék szavazni, mert nem látok alternatívát. Az számomra nem az, hogy a sok rossz közül melyiket válasszam...
Egy fickó kiszédül a századik emeletről.
Zuhan-zuhan. Mikor a tizedikhez ér, valaki kiszól neki az ablakból:
-Hogy vagy?
-Eddig jól!

Na, eddig voltunk "jól"/?/...
Éljen és virágozzék kedves vezetőnk örökkön-örökké!

@subabubba: Még mindig nem érted, ugye?
Nem baj, majd a földszinten.
@MLaszlo:

Igazad van, szerintem se magyarázz.

"Most nézd meg az állampapír hozamokat. Mit látsz, csökkenő kamatokat. Miért, mert csökken az állam finanszírozási igénye... "

Megnéztem az állampapír hozamokat, és tudod mit láttam? A kamat éppen csúcsra jár, 7,48%, ami több, mint a duplája annak amit az IMF lóvéért fizetett 3,5%.

www.mfor.hu/cikkek/Erot_demonstralt_a_magyar_kotvenypiac.html

Szeretem mikor valaki úgy kezdi, hogy a tények, blabla, és akkorát hazudik, hogy kiesik a saját száján.
"mondjuk otthon löködje a színes fagolyót"

Orbán meg mehetne focizni, vagy bárhova, csak a politikától el. Fehéroroszország robbanás előtt áll, Berlusconi is már csak béna kacsa, a Felcsúti Focista em fogja elkerűlni a sorsát. Előbb-utóbb minden európai nagyvezír megy a levesbe.
@subabubba: te agyhalott!eddig a zelmútt nyóóócc év,most meg a nemzetközi válság???na dugd vissza a fejed a seggükbe ,és álmodj továbbb
@astrup: szinte látom könnybelábadt szemed ahogy visszasírod régi aranykorod mikor vígan dívott a feljentősdi,nyilas vagy házmester voltál?
@Semper Fidelis: Az a baj, hogy soha senkit nem kérdeznek meg, aki igazán illetékes a saját területén: orvosokat, tanárokat, közigazgatási szakértőket /nem az odahelyezett majmokat/, vállalkozókat stb.
Ha engem /minket/ megkérdeznek, elmondtam volna, hogy az én szakterületemen mi a tényleges baj, és mire kéne odafigyelni.
De nem tették.
Viszont az új törvényt most fogadják majd el...
Tanuljon meg írni a hazug blogíró ....
@leonito77: Ez nem jó irány! Ha lesznek (és valószínűleg lesznek) előrehozott választások, akkor el kell menni és ellenük szavazni. Ha nem mégy el, akkor a sok szemellenzős barom ad nekik még négy évet műsoron kívül! Erre játszanak! Orbánból meg köztársasági elnököt fognak csinálni, hiszen a Lex skiccpali elrendeli neki a teljes juttatást, még ha nem tölti ki az idajét akkor is! innen már csak egy ugrás a prezidenciális rendszer, ahol az államfő nevezi ki a miniszterelnököt. Szerinted a csúti tahó melyik párttal fog szimpatizálni?
@Tedat:
És ha felszedik a 700km autópályát, akkor visszajön a 700milliárd is? Csak úgy kérdem...
a nyugat alkonya.
ugyhogy mindenki nyergeljen, megyunk visszafoglaljuk magma hungaricat, amit mostanaban sziberia alneven emlegetnek a muzsikok
@MLaszlo: A kamatok emelkednek. MNB alapkamat, banki betét -és hitelkamatok, növekvő állampapírhozamok: egy sem a gazdaság javulása irányába mutató tényező.
Rövid volt az idő a duracelcseréhez...
@leonito77: A zemberek nagy része pont itt tart, és ez a siralmas az egészben, vagy meg lesz a normális politikához a kikényszerítő kritikus tömeg, vagy ez a középeurópai magyarnak nevezett társadalom, megy a süllyesztőbe, nincs más lehetőség, vagy alkalmazkodunk a megváltozott körülményekhez vagy elvesztünk, és tök mindegy ki az aktuális "vezér", ha alkalmatlan a változtatásra-változásra.
@Cirbi: Szerencsejáték Zrt - ből 100 milliárdok Simicska reklámcégeinek
Simicska vasútépítése 3-szoros áron mindenáron....
@astrup:Pár év múlva talán megvilágosodnak, hogy nem a legjobb időben vezették be a 16%-os egykulcsos szja-t
@subabubba:
Ezzel a dumával még te demagógozol? Hát ez tényleg LOL.
@Tedat: kevés, kevés, nem merik (eddig senki se merte, meg is látszik az államadósságon), kevés (plusz negatív externáliák: segély, közmunka, adókiesés), a százmilliárdokat meg együtt lopták l. Margit-híd.
ebből valami csalafinta adóemelés lesz állami cégek kiszervezésével egyetemben (utóbbi nagyon helyes, előbbivel meg csak a csalafintaság probléma).
a bürokrácia csökkentéséről már egy éve pofáznak, az állami alkalmazottak száma pedig folyamatosan emelkedik. majd lesz egy 5%-os leépítés, spórolunk pár milliárdot, hurrá, pár százat kéne.
@Tedat: "És a joker:
- Az MSZP által korábban ellopott százmilliárd Forintok visszavétele :-) "

gondolsz itt ugye anyad nyugdijara, a kozalkalmazotti beremelesre es a tandijadra, visszamenoleg behajtva?:-)
@Fabius:

Ejj, már megint honnan ollózol. Itt csak egy valaki csúsztat, az pedig te vagy, hiába hámozod a vörös lufit...:)

www.portfolio.hu/deviza_kotveny/akk/a_lathatatlan_kez_zsakolja_a_magyar_allampapirokat.153968.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox

Na erről ennyit. Szia.
Teljesen nyilvánvaló, hogy ennek a faroknak halovány lila fingja sincs, hogy most mégis mi legyen. Hebeg-habog, szokás szerint visszamutogat, konkrétumot semmit sem mond, mert nem tud. És ez a teljhatalmú vezére az országnak, te jószagú Mari néni..!
@Lencsés István: Fáj az igazság? Hogy klasszikusokat(@billy reed:) is felidézzek, te már a földszinten vagy, ugye? És kurvára pofára estél! Lesznek még páran így!
@subabubba: ezzel a modszerel nyert a fidesz ketharmadot. tehat ez sikeres. akkor ezt kell a fidesz ellen is hasznalni, ha le akarjuk kuldeni az mszp szintjere tamogatottsagilag:-)

viktor tanitotta nekunk..:-)
szerintem azert halmoznak hibat hibara mert nyomas alatt vannak. ellenseges nyugat, folyamatos belso kritika, nem csoda hogy stresszelenek. drukkoljunk nekik akkor talan megusszuk a maradek 3 evek komolyabb ballepes nelkul, mindenki jol jar. nem? :)

kezdem: ugyes vagy viki! menni fog, bizz magadban! figyelj az etkezesre es aludj eleget!
@Rich.mond:

Ha ránézel a posztban lévő táblázatra akkor világos lesz neked is, hogy mindenhonnan van kiút. Gyurcsányék bénázása után is volt.

Csak ahhoz kellett egy ember - pontosabban egy kormány - aki meg merte, és meg tudta lépni azt amit abban a pillanatban kellett.

Most is ezt kéne csinálni a demajjólesz szajkózása és az esztelen reménykedés helyett. Az kiderült 6 hónap alatt, hogy a felállított rendszer nem működik. Ha nem változik benne semmi, akkor vajon mitől fog működni a ciklus hátralévő részében?
@Lófasz Hadnagy: igaz, ne hivjuk fasznak, mert a fasz kemeny, egyenes es hasznos.

ez egy klimaxolo puhapocs:-)
@subabubba: Az általad felsorolt országokban, 2008-ban is, sőt: folyamatosan baj van miután kitört a világválság. De a logikádat követve akkor Gyurcsány volt a hibás, és csak mostanra, jól megkésve Orbánék alatt gyűrűzött be hozzánk a rothadó kapitalizmus válsága, mi? :))
@Rich.mond: Matolcsyt azonnal leváltani, Orbánnak két hónap szanatórium, mielőtt összeroppan, Pénzügyminisztérium visszaállítása, MÁV-BKV kuka (értékesítés), egykulcsos adó félig kuka (nagyon magas, pl. évi 20 milliós évi jövedelem fölötti jövedelmekre magasabb adókulcs), büntetőadók kuka, kamatadó kuka, ÁFA-átszervezés, elkerülve, hogy ne jussanak kenyérhez a csórók, Malév kuka (értékesítés), MOL-részvények csökkentése 10%-ra, (Csányit-Demjánt-Simicskát-Puchot lelőni).
Én nem aggódom. Ha a vezetőnk harcol értünk, akkor el is jön a szebb jövő.
Azt azonban sehogy sem értem, hogy a szocik balfaszsága és mohósága mennyiben felmentés a mostani fiúk balfaszságára és mohóságára.
Már csak azért sem, mert mindkettőt én fizetem, mint adófizető. Ők meg engem képviselnek, vagy mi a fene.
Mindenbe nem látok bele, de az autópálya ügyet nem kéne csak a szocik nyakába varrni. Az egyik legnagyobb haszonélvező Orbán apuka volt. Ez nem kóbor vádaskodás, hanem tény.
@MLaszlo: és most akkor ez jó, hogy magas kamaton szeretnek nekünk kölcsön adni?
@MLaszlo: Ugyan azt mellékeltétek, csak az egyik egy folyamatot emel ki, a másik meg egy pillanatnyi állapotot
/ha szerencsék lenne, a kedvező állapot folyamattá válna, csak hát ehez tenni is kéne, nem csak reménykedni és bízni a titokzatosban, mert hát az ilyen jószándék mögött mindig van valami, hátsó is ;)/
Itt viccelünk, miközben a Fidesz megtalálta a gyógyírt a devizahitelesek bajára! Nem is hallottátok? Íme:

Hoznak egy törvényt visszamenőleges hatállyal, hogy tilos devizahitelt nyújtani. Aki mégis nyújtott, az törvényt sértett, és maga fizeti az árfolyamveszteségből származó többletet. sima ügy, a bankok kénytelenek lesznek benyelni! :)
Így megy ez csúti parasztéknál!
@subabubba: "Németországban, Görögországban, Spanyolországban, Kínában, az USA-ban, Franciaországban, Írországban, az Egyesült Királyságban és még sok más helyen is Matolcsy meg a matolcsyzmus a hibás, ugye?"

Speciel az USA-ban igen. Pont a matolcsyzmus. Amúgy meg aki válság alatt SZJA-t csökkent, az annyit ért a gazdasághoz, mint hajdú a harangöntéshez. Nézd meg a Vezéred fejét, minden rá van írva.
@MLaszlo:

7,48% - 7,22% tényleg mekkora csökkenés, főleg a 3,5%-hoz képest. Szerintem ünnepeljük meg legalább tűzijátékkal.
@fedkvas: na ezekkel kb leértékelnéd a forintot és 0ra csökkentenéd a gdp nővekedést zsenikém...
@Cirbi: Az én véleményem az, hogy az egész, ami itt zajlik leginkább szociológiai probléma. Ezek az emberek így szocializálódtak, így nőttek fel, a politikai elit pedig a velejéig korrupt és az is volt. Aki nem áll be a sorba, azt kiközösítik. ez nem egyedi eset, több generációnak kell ahhoz felnőnie nálunk egy újabb szemléletet képviselve, hogy a változás kézzel fogható legyen és az nem a mi éránkban lesz.

Olvastam, hogy az amnesty international felajánlotta, hogy segít a közbeszerzések korrupció menesítésében a beszerzési összegek 1-1,5%-áért, mint működési költség, ami logikusan megérte volna, mivel a közbeszben a korrupciós ráta 20% körül van. Természetesen senki nem kért belőle, inkább, majd valamilyen bizottság...

Nincsen alternatíva sajnos. És az összes magánérdek után jön csak az ország érdeke, ha jön és az eddigi eredmények alapján a hozzáértés is erősen megkérdőjelezhető. A legnagyobb bánatom, hogy tudom, hogy nincsen alternatíva.

A hozzáértéshez pedig csak egy példa: Itt van Hoffman Rózsa, elnézést Dr. Még nem sikerült olyan törvényjavaslatot a parlament elé terjeszteni, ami akár csak a vitára is alkalmas lett volna. Kitalálta, hogy az lesz nekünk a jó, ha eltörlik a 0. nyelvtanuló évfolyamokat és 3 idegennyelvet tanítanak majd kötelező jelleggel. Azt hiszem ahhoz nem kell pedagógusi szakdiploma, hogy az ember sírva fakadjon ekkora hülyeség hallatán, hogy ez majd jóra vezet....

De csak példa.

Szóval személy szerint én szomorú vagyok, nem dühös és mérges, hanem szomorú és reménytelennek látom a helyzetet amire csak ugye rátesz az, hogy a "nemzetközi helyzet fokozódik"
A poszt utolsó mondata miatt annyira röhögtem, hogy bevizeltem.... :)
@orbánmentesítő: najó, ha az ilyen stílust a blog szerkesztői eltűrik, akkor ez a blog ennyit is ér. viszlát
Én csak annyit szeretnék mondani, hogy remélem sokáig megmarad az egykulcsos adórendszer és a családi adózás. A sárgáknak üzenem, hogy próbáljanak jobban fizető állást keresni illetve vállaljanak minél több gyereket. Köszönöm a figyelmet.
Matolcsyról már az Orbán kormány első napján megírták, hogy a költekezéshez ért, de ahhoz nagyon. Nem csalódtunk benne.

Orbán pocsékul néz ki, pedig még csak az első évét tapossa a kormányban.
A svájci frank "alapú" hitelek mögött soha nem volt CHF. A banki játékból származó "rablott pénzt" sarcolta meg a kormány különadóval, mivel tolvajtól lopni nem bűn - gondolhatták. Az országot egyébként nem önmagában OV dönti be, hanem a deviza alapú hitelek, melynek törleszthetősége véges, és egyszerűen a lakosság elől elfogy a levegő. Nem lesz pénz, és sorra jönnek a fizetésképtelenségek családi szinten. Pl. Az E.ON már most is behajtó körutakat szervez, én például ma az augusztusi számla befizetésének elmaradása miatt kaptam kikapcsolási felszólítást. Nem csak a kormány vágja maga alatt a fát, hanem mindenki.
Az probléma, hogy a "Matolcsynak lövése sincs a gazdasághoz".
Ami totálisan beigazolódott.

:))
@ini: Most téged küldtek a pártközpontból, hogy megzavard a beszélgetésünket? Ilyen demagóg lőzungokat tudtak csak kitalálni? Azt hittem ennél többre vagytok képesek!
Matolcsy leváltására egy egyszerű törvényt kellene hozni, ha jól tudom, Lengyelországban már működik: aki tagja volt az egykori állampártnak, az nem lehet közszereplő Magyarországon, pláne nem parlamenti képviselő, kormánytag, államtitkár stb.

Mivel MSZMP-tag volt: kilőnénk a mai MSZP 90 %-át :), de eltűnne Járai Zsiga, Matolcsy, Hoffmann Rózsa, Martonyi, Demján :)

Demjánt el kell számoltatni, mint Kádár János egyik kedvenc menedzserét.
Matolcsy hazavágta Orbánt!"
Baromi jó a cim!:)
Csak az a hatalmas probléma, hogy hazavágta az országot, illet a társadalom egy hatalmas csoportját, akiket eddig is a legjobban sújtottak a terhek, az áremelkedések.
Már nem is egy embertől hallottam, hogy Magyarország egy forradalom előtti helyzetben van. Nekem is az a véleményem, hogy amennyiben a kormány elkezdi a tömeges elbocsátásokat, a nyugdíjcsökkentést és a kamu rokkantnyugdíjak elvételét, akkor ez elég nagy társadalmi ellenállást fog kiváltani. Mondjuk szerintem a segélyek csökkentése lesz a legutolsó lépés, pedig talán azzal kellene kezdeni. Pár embernek hirtelen munkakedve támadna.......
A "hazaáruló" jelzővel egy-két éve még orrba szájba dobálózó, fogalmatlan fideszidiótáknak üzenem, hogy erősen figyeljék szeretett bölcs vezetőjüket, mert a remek példát éppen most láthatják arra, amiről eddig pofáztak. Bajnainak meg kezet lehet csókolni, hogy a gumicsizmás falusi munkakerülő kollégista banda egyáltalán eddig levegőhöz jutott. Az egykulcsos adórendszer 500-at szedett ki a költségvetésből, most 100 kellene, hogy megússzuk a totál buktát, ennyit a bibósok áhított eszéről.
@ini: Köszönjük pocokné, csak sokasodj, aztán ha majd leépítenek nem rinyálni, hanem üzekedni tovább!
Uram atyám!:)
Ilyen komment! "bevizeltem".

A szőke ciklonnak akkor milyen lett a csodálatos zöld ruhája????

:)))))))))))))))
@Lófasz Hadnagy:
Nekem hiányozni fog.

Ha nincsenek ezek a gyökerek, kin fogok ilyen jókat szórakozni?
És akkor Stadler Mariska Gyurcsány-lelövésére bíztató videójáról ne is beszéljünk.....
@Baltika07: nagyon aljas egy beszólás volt ez. Hiszen mindenki tudja, hogy ŐK bomlasztani, rombolni léptek be, és lám mekkora sikerrel jártak.
Rich.mond
"Úgy őszintén: az MSZP talán be tudná indítani a német gazdaságot és tudna csinálni egy költségvetési reformot? "

En meg az ilyen gerinctelen alszenteket utalom, nem vagy fiedeszets, de csak fide$$-mszp tengelyben tudsz gondolkodni, mert az elmut 8 eve.... MSZP+FIDE$$ bekaphatja, de most foleg a fide$$.

Amugy meg 98-2002 ismetlodik meg, ott 2 ev utan dolt ossze a kartyavar, bar a szavazobazisuk sziveben ma is boldog pillanatkoban elevenedik meg ez a korszag, csak nem tudom hova lettek 2002-ben ? Gyorsan megy a felejtes, na meg konnyu annak mosni az agyat akinek nincs.
@EMU:

És képzeld mi lesz itt, ha elfogy a lopott manyup pénz?
Jobb lenne ha a Matolcsy az irodája ajtajából visszanézne) szépen becsukná maga mögött, és kisétálna az épületből.
hm?
:))))))))))))))
@Tedat: Gratula a hozzászólásodhoz, ami természetesen kulturált ....2/3-os.
@menőmano: Szerintem meg Matlocsy és Orbán vágta haza az országot, 100-200 ember közvetlen, és majd 10 milló közvetett (a hallgatás és a semmittevés hozzájárulás) asszisztálásával...
@Baltika07: Légy erős, a fidesz semmivel sem kevesebb kádert bukna. Ha pedig abból indulunk ki, hogy a horn kormányban kevesebb egykori párttag volt, mint az első orbánban, amiből a másodikat építette a bölcs népi vezető, akkor akár fel is cserélheted az arányokat a két maffia között, és úgy közelebb állnál az igazsághoz.
@EMU:

Ja, de a legjobb: ezek a fogalmatlan orbánzombik folyamatosan hazaárulóznak mindenkit, aki nem térdel velük együtt a Kedves Vezető cipőjére, holott a törpeparaszt szó szerint árulja a hazát:

index.hu/gazdasag/magyar/2011/08/18/kaszalni_jott_ide_a_titokzatos_orias/
@Add_tovább:
Pontosan. Köszi, hogy kiegészítetted a kommentem.

:)
@kicsijuti:
Úgy látom, kicsit lemaradtál az utóbbi napok híreiről. Már most 0 a GDP bővülése. Zsenikém...
@Semper Fidelis: Talán azért van kevés általad jellemzett blog, mert oda nem kritikusok, hanem a különböző oldalok droidjai jönnének, akik csak azért fikázunák, mert nem narancs, vagy szegfű. A tartalma másodlagos lenne. Mint ez már sokszor be is bizonyosodott.
@Add_tovább:

oppá":)

Egy kérdés.)
(a hallgatás és a semmittevés )
Ezt úgy értetted, hogy kukákat kellett volna borogatni, agy esetleg gyújtogatni.??
A Miniszter Elnök Úr akkora Sallert adott a nyugatnak, hogy az fejreállt. És a Miniszter Elnök Úr arcára az van ráírva testbeszédileg, hogy talán nem kellett volna ekkora tockos adnia a kapitalistáknak.
(A "Miniszter Elnök Úr" titulus a már nyomdába került Álam Elnök Úr által szerkesztett Új Magyar Nyelvtan Szabály Könyv alapján íródott!)
@Cartman (ex Cartman): 1,5% a második negyedévben, nem kell hazudni.
@Lencsés István: neked is csak ennyire telt?a tegnapi mellébeszédtől nagyon megrogytatok
@menőmano: Nem igazán, de pl. Megyónál a szexervezetek minden rezdülésre sztrájkoltak: Most max a zsaruk mennek az utcára. Az itt topikolók az utcán már kussolnak, azt is letagadják, hogy netjük van. Amikor csak egy laza egyesülést össze akartam hozni, hát 50 tagot alig találtam, pedig nem voltak reakciós gondolataim. A törpeidióta ötletelését meg mindenki csendben tűri. Amúgy lehet, hogy lesz egyszer egy robbanás, és lehet, abban már lesz kukaborogatás is. És még az is lehet, nem Orbán alatt, hanem utána. Most még nem tudni, mi lesz a szikra, ami a gyújtózsinórt ellobbantja. Sajnos ezt egyre többen látják így (nem én találtam ki)
@kicsijuti: @Cartman (ex Cartman): ja hülyeséget írtam tahótalaníts!
@kicsijuti:
Augusztus van, tehát ez már bőven a 3. negyedév. Majd ha kijönnek a mostani számok, lesz ám sírás-rívás és fogaknak csikorgatása... Kíváncsi leszek, azt hogy fogjátok majd megmagyarázni.
@kicsijuti: Ez most komoly? Egy ember lelövését ezzel akarod összehasonlítani? Azért kemény ez a sötétség a fejedben...
@EMU: egyetértek :) Matolcsy leváltásához most ez lenne a legrövidebb út. A baloldal meg végre megújulhatna. (??????)

Azért az első Orbán kormányban kevesebb káder volt, mint a Horn kormányban. Most nem számoltam össze, de eléggé kileng az inga. Hornnál szinte mindenki MSZMP tag volt, Orbánnál messze nem. (A KISZ-t és az MSZMP-t ne mossuk össze :)

Az viszont igaz, hogy Hornék a szakadék széléről rántották vissza az országot, és OV a Bokros-csomagból élt 4 évig. Viktornak nem kellett volna semmi mást csinálnia '98 és 2002 között, mint hozzányúlni legalább egy nagy elosztó rendszerhez egy sokkal jobb gazdasági helyzetben, egy mintatanuló országban. Ehhez már akkor sem volt mersze.
@NYJetsTD: Bezzeg mit nyáladzott a zsíros hajú városi paraszt deutsch a gyurcsány integetés miatt, hogy beintett a zembereknek, persze egy szó nem volt igaz belőle. Az ő köreikben meg lelövetni szokás azt, aki nem tetszik, polt meg pintér majd takarít, de ez nemzetileg meg keresztényileg frankó.
@Add_tovább:

Teljesen igazad van, mert a társadalom egy hatalmas csoportjának pattanásig feszült a hangulata. (sajnos).
Teljesen függetlenül attól, hogy ki- kicsoda.
A felsőbb" szinttől az alsóig.
És ez sajnos nem vicc.
@kicsijuti:
Ezek után semmiképp. Mivel önkritikára képes vagy, ezért biztos nem vagy igazi fideszes... :)
@kicsijuti:

Persze, miután gáz van a gazdaságban és a vezíred azt se tudja, hova kapjon, ment is a telo Gyulusnak, hogy dobjon be egy újabb elszámoltatós lózungot, hadd csámcsogjanak rajta a droidjaik (mint pl. te) ezen a 0 növekedés helyett.
@Baltika07: Szerintem számold csak össze, és nyilván nem keverendő az mszmp és a kisz.
@kicsijuti:
Tedd már ide a névsort, a lúzerszabadin kívül ki is lett elszámoltatva az elmúlt húsz évben. Pedig mindenki el akart számoltatni mindenkit.
És akkor is mi van, ha elszámoltatnak valakit? Attól jobb lesz a Néptömeg Bácsinak és Néninek?
Ha már nyitás Keletre: Japánban mindenekelőtt a felmerült problémákat oldják meg, csak azután keresgélnek felelősöket. Nálunk más sem megy, csak felelős keresés. Csak találni nem talál senkit, mert a holló a hollónak nem bssza szájba a nénikéjét, tudod.
@EMU: Erre mondhatná tompika hogy ki a faxom az a Stadler Mária?
@Tedat: 700 kilométer autópálya épült az MSZP alatt.
Az kb. 700 milliárd ellopott Forint.

Semmi nem épül a Fidesz alatt.
Az kb. 4000-5000 milliárd ellopott Forint.
@Battlestar Galactica: Milyen igazságról beszélsz ? :O Nem estem pofára ! :) ;)

@regress: figyelj , politikáról nem vitatkozom , mert amit az ORBÁN kormány csinál az jó nekem , én abba kötöttem bele , ami itt folyton előfordul , rossz helyesírás , és hazudozás egy anonimtól . ennyi . a többi maszlag .
@titan: :) Találó.

Érdekes időszak lesz, amikor ezek szeptemberben elkezdik majd termékenyen produkálni az új alkotmányba saját magukat bebetonozó sarkalatos törvényeket, a megszorításokat, plusz ezek tompítására a nyaloncok kétnaponta hazudoznak meg mutogatnak majd a tévében.

@Bakter: A Miniszter Elnök Úr abban hibázott, hogy átadta az EU vezetését, ugyanis rögtön elkezdett hanyatlani a nyugat és porba hullik az euró. Ez kombinálva az elmútnyócévvel sajnos harcos kemény időszakot hoz, de nem hátrálhat meg a Miniszter Elnök Úr, hisz a fényes és MUNKÁVAL teli jövőbe ez vezett. Igaz ő maga még sosem dolgozott, de ez is csak azt bizonyítja, hogy sosem volt szíve elvenni más elől a helyet. Az Álam Elnök Úrat pedig szívesen látná a zország a reggeli tévétornában, amely mindenki számára (de az iskolákban, munkahelyeken mindenképp) kötelező lenne.
@Bakter:
Szerintem egy magyar politikus rabláncon egyrészt szép látvány, másrészt - talán - óvatosságra készteti a többieket. Ezért gondolom, hogy igen, kellett volna elszámoltatni. Minél többször, annál jobb... :)
@Lófasz Hadnagy: 3 hónapra havi 600, és gyulus nem talál teljesítési dokumentumot, az állatja. Egy miniszteri biztoson kéri számon. És erre böffent a fideszes droidja, a helyett, hogy kussolna a mai miniszteri biztosok munkájának és pénzeinek tükrében. Ezzel nem a szoci meg szadeszes káderek mellett vagyok, de 3 havi 600-as bérrel tényleg csak a legvéglényebb prolikat lehet ingerelni, azoknak szólnak ezek a baromságok, amikkel ez a degenerált budai elő tud állni. Közben meg pintér cégei közbeszerzés lefolytatása nélkül 100 milliárdokat vesznek ki az államháztartásból, fideszes baromnak addig már nem jut el a vér az agyában.
@hollario:
Dehogynem épült! Nálunk épült (megújult) kb 50 méter járda. De a saroktól cirka 8 méterre elfogyott a költségvetés, mert ott maradt a régi, szétrohadt beton. Én abban nem hiszek, hogy azt ellopták, mert az egy ilyen erkölcsös, mélykeresztyény országban nem fordulhat elő.
@gyilkos fűegér: Ti lehet, én egyharmaddal sem!
"Minden hatalmat a nemzeti komenizmus kezibe' bele neki!":-P (ettől még együtt szíjuk (tudom, sziúk), nemde?
@Lencsés István:

Te mindig csupa nagybetűvel írod a szeretett vezír nevét, vagy csak akkor, amikor egy extra nagyot akarsz nyalintani a popójába?
@Valahol Máshol:
A Miniszter Elnök Úr a staféta átadásakor megjósolta, hogy a nyugat omlik összefele. S lőn... Az arcán látszik, hogy még magától is megijedt.
@EMU: összeszámolom :) addig is, kéne még pár releváns kép Demján "kádárista topmenedzser" Sándorról :)
@Fabius: Meglesz, 'iszen oly jól megyen itt nekünk a dicsőséges kiigazítások nyomán. Meg díszkivilágítás, ilyesm.
Teljes elsötétítést, kinn is, nemcsak odabent a fejükben!
Matolcsy úr fejét 1982-ben már telesz@rta Marx, akkor lett nagydoktor. azóta csak romlik..
@Lencsés István:
Rossz helyesírás? Az összes fidesz-gyökér közül te vagy a nap vicce, ez nem vitás... :))) Pedig erős a mezőny.
és még van ezekkel 3 évünk. minimum.
@Cartman (ex Cartman):

De le tudja írni a Szeretett Vezér nevét csupa nagybetűvel és ez elég is. Nekik ennél nem kell többet tudniuk. Ja, de, még azt is, hogy "elmúltnyócévgyurcsányszzemkilövetőkállamadósság".
@subabubba: Máshol volt növekedés, még ha alacsony is, itthon 0%, azaz NULLA százalék. Ha nem történik valami sürgősen (és ugyan miért történne, dilettáns balfaszok ülnek fontos helyeken, akiknek csakis a saját zsebük tömködése a céljuk) akkor jövőre jön a recesszió. Lassan fellendülő, és válságból kilábaló világgazdaság mellett. De ne higgy nekem, nem kell levenni a szemellenzőt - még. Nyugodtan komcsizzál, csak aztán legyen elég alázat benned, amikor majd azt mondják neked: én megmondtam.
@Lófasz Hadnagy: gusztustalan nevű anonim a " kultúrád " csapkodja a biztosítékot ....
@Cartman (ex Cartman): Igen rossz helyesírás . Nem tudsz tán olvasni ? :O Ja bocs , anonim vagy .... ez mindent elmond .... a FIDESZt kéretik nagybetűvel írni ! A sértésed pedig lepereg . :) ;) Ja és 2/3 , szóval sírj ! :) ;)
Egy másik nézőpontból szemlélve, akár büszkék is lehetünk magunkra. Nincs még egy nemzettest a Földön, amelynek 50%át teszi ki a fasza. Mert egy fasz megválasztása nyilván a szavazók azonosulását fejezi ki. Vagy lehet, hogy kommunikációs hiba történt, valamit félrehallott az aranyhal? Hogy eredetileg maguknak akartak nagyobb faszt a választók, nem a nemzet testére kérték? Hát sokat tanulunk most kommunikációból, annyi szent:)
@Lencsés István:

Jajj, de megsértődött a kicsi droid. Brühühü, szídni merjük a Szeretett Vezírt? Fáj, mi? Jobb lesz, ha megszokod, mert ez már csak rosszabb lesz.
Csak tudnám mit örömködik egy süllyedő hajóban a kedves ballib? Az ö rohadt globalista kapitalizmusuk süllyed, hogy melyik ér előbb vízvonal alá ezen élvezkedni, hát nem tudom, ez aztán színvonal. Az biztos, hogy egy kis jó kis ország csődön lehet volna shortolni jókat.
@Gerzsonka:
Szerintem már idén jön a recesszió. Év végére jó, ha 1% bővülést össze tudunk hozni éves szinten, de nem tartom kizártnak, hogy még annyit se. A konzervatív 3% (optimista 4-6%!!!) helyett...
tulajdonképpen én eddig rühelltem matocsyt, de most adott egy jó ötletet vállalkozásra. Ipari mennyiségben fogok vazelint gyártani. Ahogy elnéztem lesz rá kereslet.
@alfacharlybravo:
A kapitalizmus mióta baloldali?
@Lófasz Hadnagy: a droid az te vagy te anonim ! :) ;) a sértés rólam lepereg , tanulj meg olvasni ! :) ;) Az hogy élcelődsz ORBÁN VIKTOR - ral az csak rólad állít ki 1 mintát , bár már a " neved " mindent elárul , szóval .... :D Amúgy neked fáj az igaz , szóval erről is ennyit ! :D Nekem lesz rosszabb , amióta ők vannak kormányon azóta sokkal jobb az életem , a többi engem nem érdekel , mert az csak maszlag meg duma , pláne ilyen anonim írni nem tudó blogírótól ! :)
@Lencsés István: Érdekes, régebben még kisbetűvel írták, (http://hu.wikipedia.org/wiki/Fidesz_%E2%80%93_Magyar_Polg%C3%A1ri_Sz%C3%B6vets%C3%A9g)mára felnőttek, sőt, kissé meg is öregedtek és a demokrácia sem teng túl náluk véleményem szerint.
Így gondoljuk át az előzőeket, ha lehet.
Más. Anonimnak lenni sem nem dicsőség, sem nem szégyen. Praktikusnak nevezném..
"Kit kell itt lefizetni?

– Amikor egy cég arról dönt, hova vigye a pénzét, alaposan mérlegel.
A legfontosabb kérdés, hogy a kockázatok és költségek összehasonlításában Magyarország versenyképes-e a szomszédos országokkal szemben. Az utóbbi két-három évben, vagyis a világválság kitörése óta minket gyakran hátrébb sorolnak, és ennek okai között van a jogszabályi környezet jelentette számos rizikó is. Magyarország veszített versenyképességéből. Ez tény.

– Ön ebből AmCham-igazgatóként mit tapasztal?

– Átlagosan havonta megjelenik nálam egy-egy befektető, amerikai vagy más országból érkezett üzletember, és azt mondja:

Dávid úr, nézzen mélyen a szemembe, és mondja meg őszintén, kit kell lefizetnem, hogy megkapjam a szükséges engedélyeket, mennyi ideig tart ez, mennyire szövi át a magyar társadalmat a korrupció.

Egyébként a rövid listámon rajta van Magyarországon kívül Bulgária, Románia, Szlovákia – ezek közül az országok közül fogok dönteni."

www.168ora.hu/buxa/amerikai-kereskedelemi-kamara-uzlet-amcham-befekteto-versenykepes-vilagvalsag-korrupcio-burokracia-80477.html

Jó. Ugye?
@Lencsés István:
Kinyalhatod a seggem, úgy írom a fideszt (is), ahogy akarom. Sőt!

fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán fidesz orbán

Pont száz, végig KISBETŰVEL. :) Számolj utána, gyökér!
@alfacharlybravo: Mindezt lehetne magyarul, esetleg újlatinul, hogy ért(hes)sük is?
@Lencsés István:

Kis barátom, hiába próbálod ezer szmájlival leplezni a féktelen őrjöngésed, ez a túlkompenzálás mindent elárul.

Mondd csak, amikor báncsák a vektort, akkor tehetetlen dühödben toppantasz is egyet a döngölt padlón a lábacskáiddal, hm?
@kicsijuti: na ezt hogy hoztad ki? :D a víztől meg szomjan halsz, mi?
@Bakter: Azt én nem tudom milyen oldali, de szerintem valami zsidó huncutság. Marx elégé jól felderítette a tulajdonságait állítólag.
Egyfelől azt gondolom, hogy a világgazdasági helyzetben beállt negatív fordulat valóban pofon az Orbán-kormánynak. Másrészt viszont nem értem a poszt kárörvendő hangnemét. A kormány a hiányzó 100 milliárdot ki fogja pótolni, de sejtésem szerint nem oly módon, ami tetszik a nyugati pénzügyi köröknek és a velük szövetséges balliberális értelmiségnek (lásd pl. a korábbi bankadót és a többi hasonlót). Kíváncsi vagyok, akkor mekkora lesz a sírás-rívás, amikor ez kiderül.
@Lencsés István: amióta ők vannak kormányon azóta sokkal jobb az életem , a többi engem nem érdekel

Tehát hazudsz, lopsz, csalsz, valamelyik közbeszerzés nélküli lopás nagy nyertese vagy. Ejha és még büszke is vagy rá. Gratulálok, remélem orvosra költöd azt amit most összelopsz. Mondjuk gerincet és agyat műttethetsz magadnak.

Au revoir tahó
@alfacharlybravo:
Mivel te állítottad, hogy a baloldaliak globalista kapitalizmusa "süllyed".
@Sir Galahad:
Ez a jóslatod biztos beválik. Eddig is sírás-rívás övezte orbán és kormánya minden döntését, ezután miért lenne másképp?
Mit gondoltok meddig élhettek még munka nélkül

ürülnétek ti még ha megcsókolhatnátok ORBÁN F....T
Mi a baj, libsik?
Akkor lettetek volna ilyen okosak, amikor kormányon voltatok! Vagy 2010 tavasza óta megvilágosodtatok???
@v.peti:

Nem vennénk el a kenyered a világ minden kincséért sem, csókolgasd csak te magad tovább.
@Cartman (ex Cartman): Persze, csak az a nem mindegy, hogy ki sír. Ha a nyugati pénzügyi körök meg a balliberális értelmiség, akkor a világon semmi kifogásom nem lesz.
@v.peti:

Te jól vagy???
Te ebben az országban élsz??
@Lencsés István:

A Fidesz kurva régen nem betűszó, és 95-óta nem írják nagybetűvel a szektahívek sem.

hu.wikipedia.org/wiki/Fidesz_%E2%80%93_Magyar_Polg%C3%A1ri_Sz%C3%B6vets%C3%A9g

Látod? A seggnyaláshoz is fasz vagy kisfiam, A Párt nevét sem tudod helyesen leírni. Na húzzál innen mert Viktorka megharagszik.
@Sir Galahad: Már ideje volt előállnia egy fideszszédültnek, hogy a bankadó, meg a multik adóztatása és a többi faszság, mind mind át van hárítva a fogyasztóra, persze ezt belátni a felcsúti kényúr hazudozásait tüdőre szippantva valóban már-már lehetetlen, pedig elég volna kijönni az éberkómából
@Lencsés István: orbán viktor már régen eljátszotta azt, hogy ebben az országban sokak legalább azt a tiszteletet megadják neki, hogy nagybetűvel írják a nevét. Sajnos, mert minden bizonnyal sokan bíztak benne, talán tesz valamit. Megvallom én is, bár nem rá szavaztam (nem a fideszre). úgy gondoltam, van 2/3, és ennek birtokában a 8 év alatti összehozott programjukban pragmatikus lépések is szerepelnek. Tévedtem. Nem volt program, csak ötletelés, a nemzetmentő szerepében tetszelegve egy egész országot vezettek meg, és Magyarország harmadának elvették a jövendő nyugdíját.
Szóval, orbán viktor csak orbán viktor, és a fidesz is csak fidesz. Ilyen kicsivel. Vagy még kisebbel.
@Kivlov:

Figyelj már! Borzasztó nagy probléma, ha Te az elmúlt másfél évben nem világosodtál meg??!!
Nehéz ugye?
:)
@alfacharlybravo: Akkor még ülj vissza rózsika iskolájába, ne harmadik nyelvre, történelemre
@Sir Galahad:
Te még megeszed ezt a mantrát? Ciki.

Nyugodj bele, hogy - ahogy anno gyf esetében - orbán kormányzásának is mi isszuk meg a levét.
Lássuk be, szereti az Isten Magyarországot.

Horn, Gyurcsány, Orbán egyaránt opportunista köcsögként viselkedtek a hatalomban: csak az ottmaradás érdekelte őket.

Horn kirúgta Bokrost, amikor elmúlt a csődveszély, Orbán (az államadósságot növelő) lakáshitel programon kívül semmit nem tett, semmin nem változtatott, Gyurcsány meg végighazudta a két évet, hogy a szarból visszahozza a választást.

Csak akkor van ennek az országnak bármi esélye a reformokra, ha
- nagyon nagy szarban van
- és még nagyobb szarba kerül

Gyurcsány elintézte a nagy szart. Bajnai-Oszkó elkezdte a kikászálódást, Matolcsy ismét belefordította a szekerünket a pöcegödörbe.

És jön a még nagyobb szar: a válság második hulláma.

Végre, hál' Istennek, végre valaki rá van kényszerítve arra, hogy szociális hablaty helyett valamiféle megtakarítási programot vigyen véghez. Csak csinálná már, mindegy, melyik dákórágó, csak csinálja már!
@EMU: Aha és akkor te kitől vennéd el a 100 milliárdot? Kezdjük mondjuk azzal, hogy a saját jövedelmedből mennyit ajánlasz fel...
@Cartman (ex Cartman): Bárki kormányoz, mi járunk rosszul - ebben igazad van. Csak akkor nem értem, miért sírjátok vissza az előző garnitúrát. Semmivel sem volt jobb, sőt.
Én azt az egyet nem értem, hogy ha egy Fidesz szimpatizánsnak ellent mondasz, akkor máris rohadt balos vagy.

Én a komplett patkót a Dunába lökném indulnék először balról, egészen a jobb oldalig.

Ha nem lenne leszarva a véleményünk, kezdeményezhetnénk a fehér kocka bevezetését. Kiváncsi lennék hogy meglenne-e a kétharmados többsége. Gyanítom hogy igen. Arra is kiváncsi lennék, hogy ilyen esetben a Fidesz a 2/3-át is hasonló aspektusban értékelné-e.

Viktor, Attila, Zsolt, Gábor és András, mit gondoltok? Akarjátok tudni M.o. lakosságának mekkora hányada kíván benneteket a halálba? Nem mi? Fájna az igazság...
@MLaszlo: "Ejj, már megint honnan ollózol. Itt csak egy valaki csúsztat, az pedig te vagy, hiába hámozod a vörös lufit...:)

www.portfolio.hu/deviza_kotveny/akk/a_lathatatlan_kez_zsakolja_a_magyar_allampapirokat.153968.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox

Na erről ennyit. Szia. "

aha

Az ne is zavarjon hogy az egyetlen oka a "sikernek" (ami államadósságnövelés egyébként), hogy a piaci kamat DUPLÁJÁT adjuk.

Erre baszottul büszkének lehet lenni!
@v.peti:

Ez csak ilyen Freudi elszólás, hogy ürülés közben álmodozol Orbán pöcséről ugye? :-D
Ne vetítsd ki ránk a vágyaidat.
@márta)):
De én igen, már korábban is. nektek kéne végre felismerni, hogy nem lehet kevés adót fizetni, és ez mellett az államtól sokat kapni. Pedig ezt akarná a magyar. De ez nem megy.
@Sir Galahad: A Magyar Embertől már nagyon sokat elvettek, nincs mit felajánljon. viktor a 700k pluszjövedelméből (amit a fidesz "adóreform" hozott) mennyit ajánl fel?
Nem kéne pl. Devizalakótelepet terveztetni Ócsára. Nem kéne ismét egy halom pénzt lapátolni a MÁV-ba, BKV-ba. Ez már több mint 100 milliárd! Nem kellett volna bukni egy valag pénzt a MOL részvényekkel. Nem kéne folyamatosan osztogatni a haverok cégeinek. Ki kéne rúgni a rengeteg vízfejet. Kell még valami?
@Sir Galahad:
Sírja vissza a halál gyurcsányt. Ezt nagyon félreértetted. Anno ő is rosszul csinálta, így őt is a pokolba kívántam.

Olvasnivaló, ha van kedved:
http://www.kozszolga.hu/hirek/négykulcsos-adótáblával-havi-bruttó-400-ezer
@Sir Galahad: Áruld már el, miért nem a szeretett vezéred áll ezzel elő? Ja, mert hogy fogalma sincs, mert a szögleten és a köpködésen kívül köszönő viszonyban sincs semmivel? Én amúgy pont tőlük venném el, akik a saját zsebük megtömése céljáéból egy országot döntenek be éppen az egykulcsossal, hogy orbán és bűntársai félmillákkal többet vihessenek haza. A havi 300 fölött keresők adóterhelésével semmivel nem lenne igazságtalanabb az adórendszer, másrészt azt a tanyasi bunkó hülyeséget, hogy személyi adó csökkentéssel munkahelyet lehet teremteni, nem pedig a munkáltatói járulékok mérséklésével, azt csak tényleg a végképp menthetetlen faparasztok szopják be, de van belőlük elég, ez igaz, kétharmaduk van.
@Sir Galahad:

Sírja vissza a halál Gyurcsányékat. de ha azt mondod Bajnai nem tudta sokkal jobban csinálni mindenkinél eddig, akkor nézz rá a GDP táblázatra. Az ott cirka 7% GDP növekedés a válság közepén egy év alatt.

Erre a faszok elkúrják. Hadd ne örüljünk neki.
@EMU: első Orbán-kormány: Stumpf, Pintér, Járai, Matolcsy, Martonyi, Chikán, Gógl, Mikola, Fónagy, Boros - mind MSZMP

Horn-kormány: Horn, Kovács László, Békesi, Medgyessy, Kósáné, Kiss, Keleti, Katona, Baja, Csiha Suchmann, Kovács Pál, Kökény, Vastagh Pál (szerintem még legalább ketten)

Egy szó mint száz, a Horn-kormányban több MSZMP-tag volt, de a magát polgárinak nevező OV is 10 (!) volt kommunistát rakott a kormányába.
@Add_tovább:

"Ne a Fidesztől, ne a Jobbiktól féltsük a demokráciát"

"Rajtunk múlik, hogy ez a befolyás mennyire erős és milyen széles körű.
A Fidesz frakciójának vezetője például nem azért adta le a rendőrségi radart kikerülő lézerblokkolós Audiját, mert úgy tartotta helyesnek (ebben az esetben nem várt volna egy hétig és kezdetben nem úgy reagált volna ahogy), hanem azért, mert a közfelháborodás erre kényszerítette. Ugyanő azért fogadtathatta el a Parlamenttel az Alkotmánybíróság jogköreinek korlátozását, mert a közfelháborodás nem kényszerítette a javaslata visszavonására.

Ez sajnos ilyen egyszerű.
Rajtunk múlik, pontosabban rajtunk is múlik, hogy mely normák válnak sérthetetlenné.
Az elmúlt húsz év egyik legszomorúbb folyamata éppen az, hogy kezdetben általánosan elfogadott normák váltak fokozatosan az enyészetté.

A demokráciát elsősorban nem a Fidesztől kell megvédeni, hanem magunktól. Úgy értem, az apátiánktól, a bezárkózásunktól, a passzivitásunktól. A hatalmukkal visszaélő politikusok csupán kihasználják azt a lehetőséget, amit közönyünkkel mi teremtünk meg nekik.
A választók többsége elfordult a közügyektől, és ennek a többségnek egy jelentős részét eleve nem is képviseli senki a parlamentben.

A mérsékelt konzervatívok és a liberálisok milliós táborának pártja sincsen.
A demokrácia sorsa nem a Jobbikon, hanem azon múlik, hogy a közélet formálásáról csalódottan lemondó többség megtalálja-e az útját vissza a politikába."

hirszerzo.hu/publicisztika/20110818_jobbik_nincs_koalicio#rss
..............................................

"(a hallgatás és a semmittevés hozzájárulás) asszisztálásával..."
:)
Neked mennyire igazad van.
@Add_tovább:
Már hogyne kéne lakótelepet építeni Ócsára! Amikor áll az építőipar, és a haverok cégeinek nincs munkája meg bevétele.
A matricás meg utcanévtáblás haverok megvoltak, most jönnek a építési cimbik.
(Ja azt figyeltétek már a 3 metró újonan felragasztott matricáin az ajtók felett, hogy azonnal megjelent rajtuk a hibajavító feltétmatrica is, mert az olyan vadonatúj megállók nevét, mint az Árpád híd meg Forgách utca sem tudták elsőre helyesen rászitázni?)
@Add_tovább: Szóval te semmit. Mindjárt gondoltam. Ötleteid ellenben vannak - egy részük jó, más részük baromság. Nyugodj meg, amivel a kormány előáll, az is kb. így lesz jellemezhető.
@MLaszlo: a magyar állampapírok kamatai a környező versenytársakhoz képest kiugróan magasak.

A 2 darab 100 napos programot a FIDESZ is megszavazta. Az egyetlen párt, amelyik előrelátóan nemet mondott, az MDF, minden mocsoknak el lett mondva OV és társai részéről.

Különben semmi sem indokolta a Járai-féle monetáris politikát, ugyanis akkor még a válság előtt voltunk, és volt pénz a piacokon. (Ezzel nem a felelőtlen költekezést védem, csak megjegyzem, hogy alacsonyabb kamattal is el lehetett volna adni az államkötvényeket.) Járai éppen akkora drogdíler, mint Matolcsy, nem is kapott állást egyetlen normális, független pénzintézetnél a jegybankelnöki leköszönése óta! A járaizmus a mesterségesen erősen tartott forintra épített, ezzel kicsinálta a magyar exportot és erősen fékezte a magyar gazdaságot.
@EMU: Ebben az egy dologban egyetértek veled, az egy kulcsos adó valóban nem hozta a várt eredményt. Nem lennék meglepve, ha az adórendszeren változtatnának.
@Kivlov:

az államtól sokat kapni."
Ugyan-ugyan!
Akik becsületes tagjai ennek a társadalomnak, (a volt középréteg)mindenki más, aki fizeti az adókat, járulékokat,soha sem várta hogy kapjon az államtól, mert nem is kapott semmi különös, egyedi juttatást.

Úgy bizony! A kormánynak kellene felismerni, hogy az egykulcsos adó bevezetése hiba volt, hogy a magasabb keresetüek keveset fizetnek.
Na. Ez nem megy. (Matolcsy féle gazdaságpolitika)
Ugye, milyen egyszerű.
:))
@Cartman (ex Cartman): Ha nem sírod vissza, akkor félreértettem a bejegyzéseid kicsengését, sorry.
@Baltika07: Várjál várjál várjál. Te azonos posztot betöltő egymást cserélő tagokat is egymás mellé rendeltél, főleg a horn-kormány esetében. A felállt kormányokat vegyük alapul, például Békesi meg Medgyessy egy posztot töltött be, ne számítsuk kettőnek. Azt vegyük alapul, ahogy felálltak. Első orbán-kormány és a horn-kormány hogyan állt fel. Szerintem más a gyerek fekvése.
@Battlestar Galactica:
"Mit fog csinálni ez a dilettáns banda, ha a MANYUP pénz elfogy? Akkora zuhanás jön, hogy megáll itt minden. Bezárnak az óvodák, iskolák, közintézmények, ez nyilvánvaló, de mi lesz azután?"

Majd akkor visszaadják a kormányt az MSZP-nek, aki megadja a kegyelemdöfést az országnak, és osztogat majd még egy jó nagyot utoljára.
@Add_tovább:
Így van, de a BKV-tól, MÁV-tól, Malév-től, MFB-től, haveroktól, Simicskától el kéne zárni az állami pénzcsapokat (egyúttal arra sem kényszeríteni őket, h pl. üres vonatokat buszokat járassanak kihalt települések között).
Nyugdíjemeléseket megszüntetni (legalábbis korhatár alatt). Ingyenutazást is.
Vállalkozóktól újra beszedni némi adót (visszahozni az elvárt jövedelem adóztatását).
Kamu-minimálbéreseket megfingatni, közteherviseljenek ők is.
Szja helyett munkaadói járulékot csökkenteni.
Ingatlanadót bevezetni.
Gáz, PET-palack, cigi, pálinka stb. adóját emelni.
Ezt a kibaszott rengeteg adminisztrációt lenyesni, akár a személyi számot, munkakönyvet visszahozni, millió dolgot egyszerűsíteni.
Feelsleges hivatalokat, kórházakat, vasútvonalakat, üres iskolákat bezárni.

Bokrost, Bajnait, Oszkó Pétert visszaszavazni...
@Sir Galahad: Én pedig nagyon meg lennék lepve, ha nem csimpaszkodnának bele, hogy márpedig megmondtuk, hogy az így jó, és nem tágítunk, annak így kell lennie, mert makacs vidéki parasztok vagyunk, megmondtuk, hogy így lesz, punktum. Mindenhez így állnak hozzá, bosszúszomjasan, akarnok módon, önzően, fafejűen, hiúsági kérdést csinálva abból, hogy márpedig nekik mindig mindenben igazuk van. Tisztára, mint hruscsov.
@márta)):
„soha sem várta hogy kapjon az államtól”
Nem? Dehogynem! Ha a 40 éves nyugikat akarják kicsit megszigorítani, tüntetnek. Ha közszférai leépítést akarnának, tüntetnek. Ha a BKV-nál akarnak valamit racionalizálni, sztrájkolnak. Mi ez, ha nem az államtól várt lé???
Hiba volt? igen, hogy nem 10 évvel ezelőtt vezették be…
Nem fizetnek keveset! Ha 10szer annyit keresnek, 10szer annyit fizetnek. Sőt, még egyelőre annak is többszörösét, amíg van adójóváírás.
@berzenke:
egyetértek, kivéve az szja vs munkaadói jár. témát.
@EMU: Az én tippem az, hogy lesznek változások az adórendszerben, a tiéd az, hogy nem. A dologban az a szép, hogy csak pár hónapot kell várnunk, és kiderül, melyikünknek volt igaza.
@EMU:
Hát persze. Mi mást várnál egy bolsevik párttól? :)
@Baltika07: Csakhogy az államkötvények kamatát nem Járai határozta meg. Eleve nem a jegybank feladata az államadósság finanszírozása, az államkötvényeket nem is a jegybank, hanem egy attól teljesen független intézmény (ÁKK) hozza forgalomba. A végleges hozam az aukciókon indul ki, semmi köze a jegybankhoz.
Ennyit regen rohotem a blogon.
Es az a tragikomikus az egeszben, hogy amirol a mostani bejegyzes ir az a brutalis valosag.
@Kivlov:

Ennek a logikának tökéletesen megfelelt a vizitdíj, kórházi napidí, meg a tandíj, dehát persze le kellett szavaztatni napi politikai haszonszerzés miatt.
@Sir Galahad: Az enyémet kevésbé nevezném tippnek, a jól ismert fideszes attitűdből indulok ki, te pedig abból, hogy egyszer az életben bármit is belát és elismer a saját hibáiból ez a szarházi banda.
@néma bárány: Bajnai idején, 2009-ben, 6%-kal CSÖKKENT Magyarország GDP-je.
@berzenke: Grat. Jól összehoztad, beletetted mindazt, amit én kifelejtettem. Mennyit is hoztunk itt össze röpke 20 perc alatt? Csak saccolok, de minimum 500 milliárd forintot. Matolcsy uram, Viktor, Kósa elvtárs: olvassatok bele a blogba, oszt jó napot, el lehet húzni...
@Sir Galahad:

Te komolyan azt hiszed, hogy az alcsúti bármikor is beismerné, hogy bármit is elkúrt? Rém rossz emberismerő vagy, vagy pedig elképesztően naív.
@Add_tovább: És még valami: ez az 500 milliárd nem egyszeri kiadáscsökkenés, ezek a kiadások jövőre sem terhelnék a büdzsét...
@leonito77: Teljesen egyetértek a hozzászólással. Én is azért mentem el szavazni, hogy ne két harmad legyen. És én is úgy érzem: most már végre valaki csináljon valamit! Nincsenek Magyarországon olyan középkorú értelmiségiek, akik jó irányba tudnák vinni az országot?
@Add_tovább:

Csakhogy a mi Szeretett Vezérünk nem egy Dzurinda, aki tökösen és bátran végigverte a reformokat az országán.
@EMU: akkor nézzük így:
első Orbán-kormány: Stumpf, Pintér, Martonyi, Járai, Chikán, Boros, Gógl, Hámori - 8 biztosan MSZMP

Horn-kormány: Horn, Kovács László, Békesi, Vastagh, Kósáné, Keleti, Baja, Katona, Lakos, Kovács Pál, Pál László - 11 MSZMP
@Lófasz Hadnagy:
A vizitdíj maga nem hülyeség, csak abban a formában ahogy a szadesz művelte úgy egy kalap sz*r volt, mert egy újabb bőrt húzott le azokról, akik addig is csengettek. Aki meg leginkább igénybevette, az mind nem fizetett: a C, a nyugger.
A tandíj az tényleg jó lett volna. Ha nem egyszerre van a 3 kérdés, azt lehet nem törli el a nép.
@Lófasz Hadnagy:
Hát azért elcseszett egy tandíj/vizitdíj ötlet volt az is. Kár lenne most mélyebben belemenni, de azt is olyan magyar módra találták ki...
@Blogger Géza: 2010-ben meg nőtt. 2009-et Gyurcsánytól örökölte
@EMU: A munkáltatót terhelő járulékok drasztikus csökkentése az első Fidesz kormány idején valósult meg (39% -> 29% TB járulék), most ilyen nincs már lehetőség. Akkor persze ugyanazok, akik most emellett kardoskodnak, azt a lépést kritizálták, mondván hogy micsoda hülyeség. ): De a fekete foglalkoztatás elleni harcban a lényeg az adóék csökkentése, és ezt az SZJA csökkentése ugyanúgy elősegíti.
Mióta Matolcsy a kormány tagja tagja lett,
tudnivaló volt, hogy abból csak baj lesz.
Mi más is lett volna, ha az összes szakértő szerint M.Gy. egy dilettáns akarnok, semmi több.
Csakúgy, mint a főnöke.
Ezért került oda.
Oszkó péter, hol vagy???
@Lencsés István:
Kerdes: Te most viccelsz ( es en nem ertem ), vagy tenyleg ilyentkepp gondolkozol?
@Lencsés István: ha neked jó orbán,legyen.ha már hejjes irás,baszogasd már csigapalit, ok.?oldalt tévesztettél ,ez itt nem a nyevtanárok továbbképzése.ha meg mazohista vagy,miért sírsz?
A jelenlegi adórendszer mellett lehetetlen kezelni a hiányt, főleg ilyen növekedés ,mellett. Értelmes vagyonadó kéne, és legalább két kulcs. Ezek nélkül csak egyik zsebünkből elveszünk másikba berakjuk játék megy...
@Lófasz Hadnagy: @EMU: Nem tudom, lehet-e azt a kormány hibájának nevezni, hogy a világgazdasági helyzet negatív fordulatot vett. Ha lehet, akkor igazatok van, szerintem viszont ezt azért nem lehet Orbán számlájára írni.
@Kivlov: @Cartman (ex Cartman):

Az lehet, sőt, biztos, hogy jobban is lehetett volna kivitelezni. De totálisan behergelni a népet ellene és en bloc leszavaztatni pillanatnyi politikai érdekből a lehető legnagyobb baromság volt.
@Kivlov:
A tandíjat is rosszul találták ki. Egységes, fix költség volt, szaktól, előmeneteltől, stb. függetlenül. Ráadásul ebben a formában nem is jelentett volna sok pénzt. Az utólagos változat pl. minden szempontból sokkal jobb lett volna, de hát ahhoz előre kellett volna egy kicsit tekinteni.
@Sir Galahad:
Ehhez képest pár éve simán Gyurcsány számlájára írták ugyanezt a jelenleg regnálók.
@.com:
Ne zavard! Szerintem még számol... :)))
@Sir Galahad:

Az 500 milliárdos rést nem a nemzetközi helyzet ütötte a költségvetésen, hanem az elbaszott 16%-os adó, amihez a Szeretett Vezető és kedves jobbkeze az életü(n)k árán is ragaszkodnak, továbbá a manyup pénzeket sem a nemzetközi helyzet nyúlta le és éli fel, hanem a feljebb említett páratlan páros.

Na erről ennyit.
@Bakter:

Ez meg a másik. Ha Gyurcsány alatt b*sz be a válság, akkor elkúrta, ha a Szeretett Vezír alatt, akkor az a fránya nemzetközi helyzet, ami mint tudjuk, egyre fokozódik.
@Lófasz Hadnagy:
És ha nem a 16%-os van elqrva, hanem a korábbi adójóváírás és az agyonadóztatott többiek??? Miért volt jobb a kevesen fizessenek sok adót, mint a sokan fizessenek kevesebbet (ami persze valakiknek az előző rendszerhez képest több, mert az egy torz rendszer volt)?
@Lófasz Hadnagy:
az a baj ezzel, hogy azt hogy elqrta, azt maga kurcsi mondta először... :D:D:D
@Kivlov:
Csakhogy előbb mondta, és csak utána jött a válság.
@Lófasz Hadnagy:
Hát ja. De mondjuk hergelésben gyf is jeleskedett. Ld. a korábbi, kettős állampolgárságról szóló népszavazást.

Együtt kéne elmenniük már a francba. Összedobnánk nekik egy kis pénzt valami szép szigetre, aztán éljenek boldogan. Mondjuk itt:
www.origo.hu/utazas/20110121-csunya-kudarc-a-sullyedo-dubaji-mesterseges-sziget.html
@Kivlov:

Pl. azért, mert ha azok keresnek többet, akik el is költik (itthon), akkor az valóban növeli a belső fogyasztást. Ha olyanok keresnek többet, akik ebből a lóvéból nem az eddigi célpont HRO-ba mennek nyaralni, hanem (mondjuk) Bali szigetére, vagy ha nem költik el, hanem hagyják gyűlni a számlájukon, az nem.
@momo2008: de
csak (mar) nem +36 a hivoszamuk...
@Kivlov:

Ő bizony. Tudod, van, aki ugyan zárt körben és trágár módon, de elismeri, ha elkúrt valamit, meg van olyan, aki a büdös életben el nem ismerné és változtatna rajta, mert a mérhetetlen egója nem engedi.
@Squid: Ez baromság, piaci kamat az, ami az aukción/piacon kialakul, tehát a piaci kamat nem lehet duplája önmagának. A 7,7% körüli 10 éves magyar kamat, ami a nagyobb aukciókon kialakult az utóbbi időkben, semmiképpen nem duplája mondjuk mint pl. a júliusban az olasz 10 éves kötvények kamatának. (5,5% körül)

hirszerzo.hu/profit/20110711_negativ_csucs_olasz_allamkotveny
@Cartman (ex Cartman):

Fletó már lelépett, mehet utána a Vektor is, mi meg kérjük vissza Bajnait és Oszkót.
@csárli hárper: ÓRIÁSI

"A kormány kiderítette, hogy ki a hibás
Áttekintették a devizahitelesek helyzetét, a nyomok Gyurcsány Ferenchez vezetnek."

XDDDDDDDDDDDDDD
@Blogger Géza:

Ismerd fel az összefüggést: a 2009-es költségvetést Gyurcsány csinálta, a 2010-est Bajnai, a 2011-est Matolcsy.

A 2009-es negatív csúcsból csinált Bajnai 2010-es pozitív csúcsot. Ott van a táblázatban csak rá kell nézni.
@Blogger Géza: Jelen pillanatban az egykulcsos adó bedönti a magyar költségvetést. Ezt a nagyvállalkozásokra (multik?) és bankokra kivetett adókkal (haver cégeket gondosan kivéve a körből) hazudták pótoltnak, amit egy abszolút érezhető háttéralkuban a lakosságra engedtek hárítani, továbbá az ország lakosságának a harmadát sem elérő manyup tagok megtakarításainak felélésével, ami az államadósságot hosszútávon 3000 milliárddal növeli. Erről regéljél, ne arról, hogy mi volt tíz éve.
@Lófasz Hadnagy:
Aki nem hazudik soha, az nem is qr el semmit. Mert aki hazudik, az qr.
@Lencsés István: Aki csak a hasán keresztül nézi a világot, milyen ember lehet? És milyen ember, aki hisz a nemzeti vezérnek és ostoba, tolvaj bandájának? Az nem indok és felmentés, hogy a szocik és a libsik is azt csinálták. Hol vannak az egyházak? Most miért nem tiltakoznak semmi ellen sem, amit ez a barom társaság művel? Hol van a keresztényi szeretet, a bölcsesség, a szolidaritás az elesettekkel? Igaz, én egyetlen egyházat sem becsültem soha , semmire, de ez a sunyi lapítás, kussolás azért felháborító.
@Cartman (ex Cartman):
Ok, akkor legyen jobb vizit- és tandíj! De legyen, mert távoltartja az unatkozó hipochondert és nyuggert a dokitól, (támogatott) gyógyszerzabálástól, stb.
De ezt a remek spórolási 'lehetőséget' már elk..ta a fidesz...

Mondjuk abban sztem igaza van a (mostani) fidesznek, h ezt a rokinyugi-bizniszt meg a 40-évesen nyugdíjba vonuló rendőröket le kellett állítani.
Sőt a munka tv.könyvének túlhajlásait is meg kell nyesegetni, anno főnökként alig tudtunk kirúgni oda nem való, demotivált embereket (és helyettük normálisakat felvenni), sőt még aki lopott vagy ivott, azt is alig lehetett...
Vagy a gyed után járó fizetett szabadság is túlzás.
Mégha ez az egykulcsos talán túlzott is, de a 36% szja-n és 17% m.váll.járulékon felüli 4% gyurcsányi különadó is durva volt anno...
@Peripetia:

Az egyházak köszönik szépen, jól vannak. Kaptak + pár milliárdot és egy raklapnyi iskolát, ahol hülyíthetik a kölköket. Hiába, no, a Szeretett Vezír meghálálta nekik a mellette való permanens kampányolást.
Aha.

1000 milliárdba kerül a fideszes kamattámogatott lakásprogram 35 év alatti gyerekes milliomosoknak.
És még fizetjük.

index.hu/gazdasag/magyar/2011/08/18/a_kormany_kideritette_hogy_ki_a_hibas/

A 100 nm-es devizásokat meg majd eztán fizetjük ?

És akinek nincs háza, az annyitér, hogy fizetheti a más házát, mert megérdemli.
Tetszik a cikk.
Van még egy eddig titkolt feketeleves.
A CHF árfolyam, a Kósa-féle önkormányzatokkal együtt számolt hiányadatokba piszkíthat bele, amivel ha jól tudom, évközben nem számolnak. Hacsak a hátralévő két negyedévben valami csoda nem történik a GDP-vel vagy a forinttal, még az is megeshet, hogy százalékosan nőni fog az államadósság.
Nem tudom elég lesz-e 20%-kal emelni a Gyurcsányozást?
@csárli hárper:

A tegnapi után kurva gyorsan kellett mondani egy gyurcsányahibást.
Ezen lassan kínjukban már az ébren lévő jobberek is röhögnek.
@Lófasz Hadnagy:
Az a baj, hogy ez nem beismerés volt, ez lebukás! Legalábbis az ország előtt. Ha kurcsi beismerte volna, akkor kiáll a TV-ben az ország elé…
Lehet, hogy Orsós is dobott már ilyet fityisz szobában, csak ő még nem bukott le.
@Bakter:
Igen, amibe kvázi államcsőddel értünk bele elqró miatt. A válság ezt még erősítette. Ezért kellett bajnainak még a maszopos nyugik 13-ját is elvennie, hála az égnek.
@Kivlov:
Hogy mered a szádra venni Őfőméltósága leánykori nevét?
@Kivlov:

A Parlamentben kellett volna megtennie a trágárságokat kihagyva, nem vitás. De ez már tök mindegy.
@Lófasz Hadnagy:
Az iskolák _menekülnek_ az egyházhoz, mert az önkormányzatok vagy tudják működtetni őket, vagy nem. Ráadásul az önkormányzatok - alkalmasint - jobban rá is telepednek egy-egy iskolára, mint az egyház.

@berzenke:
"Mégha ez az egykulcsos talán túlzott is, de a 36% szja-n és 17% m.váll.járulékon felüli 4% gyurcsányi különadó is durva volt anno..."
Óvatosan korrigálni kellett volna az adóterhelést az arányosítás irányába, ez a forradalmi hevület nem tesz jót a gazdaságnak. A többiben egyetértünk.
@nu pagagyí:

Demszkilend nem svájcifrankban vett fel hitelt.

Érdekes.
A fideszvárosok meg, de.
Érdekes.
@Cartman (ex Cartman):

Nyilván, miután a kormány úgy nyúlt bele a finanszírozási rendszerbe, hogy gyakorlatilag nem maradt más lehetőségük.
@Canten vagyok Montageu-ból:
Mert akkor az volt a direktíva, hogy minél rosszabb, annál jobb. Most érnek be az akkor elvetett magok... :)
@Kivlov:
Elqró - meg a "konstruktív" ellenzék miatt...
@Cartman (ex Cartman):
Csak az a baj, hogy amikor ezek a magok kihajtanak, akkor azok is a mi valagunkat birizgálják.
@berzenke:

- Mondjuk abban sztem igaza van a (mostani) fidesznek, h ezt a rokinyugi-bizniszt meg a 40-évesen nyugdíjba vonuló rendőröket le kellett állítani.

A rokibizniszben igazad van, de a 40 éves rendőrökben nincs. Ugyanis lehet mostantól bevezetni dolgokat, de visszamenőlegesen elég körülményes, szar ügy, szerzett jogot nem veszünk el. Nekem sem a szívem csücskei a 46 évesen nyugdíjas katona, de nem fogom elvenni visszamenőlegesen, mert akkormár szeretném elvenni az összes politikusunk mentelmi jogát visszamenőleg és elítélni minden jogtalanul zsebrerakott forint után. Ergó ne büntess másokat olyan dologgal amit magadon nem hajtanál végre.

- Sőt a munka tv.könyvének túlhajlásait is meg kell nyesegetni, anno főnökként alig tudtunk kirúgni oda nem való, demotivált embereket (és helyettük normálisakat felvenni), sőt még aki lopott vagy ivott, azt is alig lehetett...

Ez pedig urbanlegend, nem tudom hol voltál te főnök, szimplán nagyot mondasz. A problémásak mindenhol ki lettek téve, ez így volt már öt éve is, most pedig hála a Kína-kompatibilis törvényeknek jöhet a csicskáztatás és a munkavállaló porba alázása, törvényileg támogatva. Engem nem érint, mert nem alkalmazott vagyok, de attól még hülye sem, mint az előbbihez írtam, csak olyanra bólogass amit magadon is végrehajtanál, ha az élet úgy hozza.
@Bakter:
Hahaha. Parlamenti többség volt, apa. Ha meg tudtak szavazni egy sz*r vizitdíjrendszert, akkor meg tudtak volna egy jót is. ennyi.
@Lófasz Hadnagy:
Persze, h mind1. Csak nem kell rá magát vernie senkinek, hogy „ő legalább beismerte”. Be a f*szt…
@Valahol Máshol:
nincs szerzett jog, max háborúban. azt valaki adta. az a valki meg elveszi, ennyi.
Nyugi, láttam Szita Károlyt a TV-ben, nagyon magabiztosan mondta, hogy csak simán nem fizetik a CHF kötvényeiket, és a bank a hibás. Nem lesz itt baj az önkormányzatokkal, mert (nem szöveghelyesen idézem) hoznak majd egy törvényt arról, hogy a bankoknak kell lenyelni a bukót.
@Kivlov: És gondolom majd a Vezáred mondja meg, hogy mely jogokat veszi el, igaz? Amiről te beszélsz az a totális jogbizonytalanság. Olyan mindegy mit kapsz meg ma, holnap már lehet az lesz a szentírás, hogy három másikat elvesz.
@Blogger Géza: ": Ez baromság, piaci kamat az, ami az aukción/piacon kialakul, tehát a piaci kamat nem lehet duplája önmagának. A 7,7% körüli 10 éves magyar kamat, ami a nagyobb aukciókon kialakult az utóbbi időkben, semmiképpen nem duplája mondjuk mint pl. a júliusban az olasz 10 éves kötvények kamatának. (5,5% körül)

hirszerzo.hu/profit/20110711_negativ_csucs_olasz_allamkotveny "

Édes istenem ne magarázd már meg könyörgöm...

DUPLÁJA az irányadó német esetleg USA alapkamatnak. Azon meg sikítva röhögök, hogy a belinkelt cikket hozod fel mentségnek amikor azt magyarázzák benne, hogy 10 éve nem volt 5,5% az olaszok állampapírja.

A Miénk 6-7% körül van.. Szerinted ez mit jelent agysebészkém?
Magam is meglepődtem a vezér szar színén a híradóknak álcázott valamikben és ebből megértettem, hogy nem csak az ő arcszíne szar, hanem a helyzet is az. Úgy láttam, a kurucok összeszarták magukat.
@Valahol Máshol:
Nekem 8. Én meghagynám a 40 éves exbörtönőrt nyugdíjasnak. Csak kb. minimálnyugdíjat adnék neki, nem 200asat.
@Valahol Máshol: annyit azért megjegyeznék, hogy nem egy munkavállaló menekült betegácsiba a kirúgás elől... akár hosszú hónapokra.

A volt cégemtől kirúgtak két embert, mindekettő pert nyert ellene, az egyik, mert egy céges kiránduláson megsérült (komolyan) a másik, mert éveken át semmit nem csinált, ezét ráakasztották a munkástanács tagságot, de őt nem lehetett volna kibaszni a munkástanáccsal való egyeztetés nélkül.

És számtalan ilyen marhaság van a MTvK-ben, amin nem baj, ha változtatnak.

De én is rúgtam ki faszikat, többet is, csont nélkül, amikor többszöri felszólításra sem volt elég a munkájuk.
@Valahol Máshol:
A rendőr idáig megszerezte, innentől már ne kapja... sztem.
Lehet h túl korrekt helyen dolgozztam, multinál, 100% jogszabálykövetés. Persze végül, nagynehezen ki lehetett tenni az gázos figurákat, már akinek volt kedved nekimenni, és azokat is drágán, lehetőleg csak közös megegyezéssel pluszpénzért, nehogy utána pereljen; volt akivel jogvita lett pedig előtte mindent megkapott most meg nekiállta jogaira hivatkozni és rohasztani a céget a többiek előtt...
Jó tudom nem minden hely ilyen, egyszer felvettem egy stoppost, megbántam amikor láttam vérzik a keze, erre kiderült, Paks melletti faüzemben dolgozott feketén, a baleset miatt pedig azonnal elhajtották. Van ilyen is...
@Lófasz Hadnagy:
Amikor majd a devizaválságra kidobja a gép a gyurcsányahibást,
jó lesz hallani a magyarázatot, hogy az unortodox fidesznyik városok
miért devizahiteleztek Gyurcsány hatására,
a Butapest meg miért nem...?

Talán Kósa és Lázár, meg a többi fideszvezető, látens gyurcsányfan volt ?
@Canten vagyok Montageu-ból: Nem hiszem, hogy például a rogántónilend demszkilendhez tartozott volna. 2006-ban ugyebár tarolt a Fidesz az önkormányzatokban és a megszorításokat, amivel a kormány próbálta volna a hiányt visszatuszkolni emészthető keretek közé, ravaszul, szervezett CHF hitelfelvételekkel küszöbölték ki. A bomba meg úgytűnik, rossz pillanatra lett beidőzítve. Nyilván Debrecen, Hmvhely, Esztergom, Kaposvár és még sorolhatnám eladósodottságáért is GYF a hibás, akárcsak a napsütésért meg annak hiányáért is.

Még mindig a fülemben dobol a trafikostól- őstermelőig, munkanélkülitől-egyetemi tanárig, házmestertől-akadémielnökig, pitiáner adócsalótól-milliárdosig tömörülő ellenzék ütemes "Nem reform, nem kell megszorítás!" skandálása, mely szerint egyidejűleg még adót is kell azonnal csökkenteni. Most végre kipróbálásra került a recept.
@Squid: Azt, hogy többek között a felduzzasztott államdósság (2002-2010) miatt magasabb a kamatfelárunk. De ez nem mai dolog, okoska, Bajnai idején sem volt alacsonyabb sőt, az idei eurós kibocsátásnál kedvezőbb is az akkorinál. Minek szólsz ahhoz, amihez szemmel láthatóan nem értesz?

2009:

Hozamfelár: 3,95% az 5 éves euró midswap felett

www.akk.hu/object.E002A3CE-684E-45F9-B77E-D1D2A38F7468.ivy

2011:

Hozamfelár: 2,7% a mid-swap felett

www.akk.hu/object.1CF552FF-7E34-485B-AAA8-9988FA1D6873.ivy
@nu pagagyí: Bocs nem egészen jól olvastalak.
@Kivlov:

Nem, haver, nem csak háborúban van szerzett jog. Az állam kínálta a szerződést: X évig Y bérért szolgáld a rendvédelmet, és Z év szolgálati idő után elmehetsz nyugdíjba. Olyan nincs, hogy a társadalmi szerződést annak lejárta és teljesítése után bontaná fel valaki.

Nekem se tetszik a 4X éves nyugdíjas, de a megszüntetésnek nem ez a módja.

1: az obsitos békén hagyni, legfeljebb ösztönözni, hogy legyen kedve munkát vállalni.

2: az aktív állománnyal konszenzusra jutni a szolgálati idő kitolását illetően.

3: a friss újoncokkal közölni a megváltozott feltételeket a felszerelés előtt.

Ha ezt csinálnák egy szót se szólnék ellene.
@Kivlov:

Kedves Kivlov!

A cikk, annak előzménye(i),illetve az utolsó 100 komment elolvasása után - nem ok nélkül –reagálok lentebb idézett bejegyzéseidre, szeretnék ugyanis néhány sokak- és a történések alakulása kapcsán már fideszesek által is tényként kezelt momentumra rávilágítani.
A tévedés minimális kockázata mellett, középről.

„Mi a baj, libsik?
Akkor lettetek volna ilyen okosak, amikor kormányon voltatok! Vagy 2010 tavasza óta megvilágosodtatok???”

„De én igen, már korábban is. nektek kéne végre felismerni, hogy nem lehet kevés adót fizetni, és ez mellett az államtól sokat kapni. Pedig ezt akarná a magyar. De ez nem megy.”

Először az első idézetre reagálnék.

Rosszul tetted fel a kérdést. Az ugyanis, hogy baj van, szerintem nem vita tárgya, másrészt talán az sem, hogy ez nemcsak a”libsik” számára baj. A megvilágosodásról pedig csak annyit, hogy a baloldalon (ha lehet így fogalmazni) úgy általában azt tapasztalom, hogy nem tagadják a gyurcsányi éra hibáit, az orbáni politika ostorozásának muníciója nem ebből, hanem eme politika látható hibájából ered.

/Kis kitérő:
Először is, OV mondta talán, hogy el kell felejteni a klasszikus jobbos-balos, dipólusú látásmódot. Nos, ebben igaza is lehet, hiszen pont a fidesz (deklaráltan jobboldali pártként) kissé balos politikát folytat, és működését illetően is tetten érhetők rajta szovjet típusú hatalomgyakorlási metódusok.

Másrészt csendben jelzem, hogy a sokat emlegetett őszödi beszéd igen hanyag módon GYF-nek tulajdonítja a hibát a hazugságot és az elqú.ást, pedig ha értelmezzük a szöveget, akkor leginkább nem az ő személyi felelőssége, hanem a széthúzó mszp felelőssége állapítható meg.
Ezt kicselezve követ el a fidesz a karaktergyilkosságot, mikor is minden bűnt GYF nyakába varr, s így présbe fogja az egyébként valóban romjaiba temetkező szocialista pártot. Az öszödi beszéd értelme pont az, hogy GYF ezt a magatartást kérte számon a párton, pont ezzel szakított volna – de ezt gyávaságból, pozíció- és hatalomféltésből a párt elutasította és hátat fordított GYF-nek. Talán nem véletlen, hogy most egy súlytalan Mesterházy vezeti a pártot.
Összegezve: az így nagyon kényelmes a fidesznek, akinek érdeke fenntartania ezt a baloldali egyensúlytalan állapotot.

Kitérő vége./

Szóval, hogy értsd: a baloldali kommentelő korábban is tudta/érezte, hogy mi a rossz és min kellene/lehetne változtatni, a fidesz mostani kritizálásával nem menti fel a korábbi éveket a hibák alól.

Ez a mostani kritika tehát több okból is jogos:
1. Most (is) sajnos van mit kritizálni, és egy civilnek ezt meg is kell tennie, lennie kell ugyanis annyi kurázsinak egy társadalomban, hogy a rendelkezésére álló módokon kifejezze véleményét, nemtetszését a dolgok alakulása okán.
2. az mszp hibáinak nem-tagadása után nem mehetünk el szótlanul a fidesz hibái mellett sem, még akkor sem, ha az ideológia szerint a 2/3 mindenre felhatalmazást ad a kormánynak. Nem ad, és ezt a mantra ellenére mindenki tudja.
3. Az ember nem ezt várja azok után, hogy szinte a csapból is az folyt, hogy: „fel vagyunk készülve a kormányzásra” és „láthatóan a fidesz az egyedüli párt, amelyik képes az ország problémáira megoldással szolgálni”./Tényleg? - Nem látom./

Egyébként pont azt hiányolom a jobboldalon (bár már látszanak jelei), hogy a láthatóan zsákutcába torkolló intézkedések nem váltják ki a jobbos érzelműek ellenvetéseit, továbbra is tart a hit, a már-már vak bizalom a vezérben.

Néhány észrevétel a másodikként idézett mondataidra.

Hidd el nekem, az emberek felismerik, hogy nem lehet kevés adót fizetni és sokat kapni. Azt viszont nehezen emésztik meg, hogy bár ígéret szerint „senki sem fog rosszul járni”,mégis százezrek jártak rosszul az új SZJA-val, továbbá azt is nehezen veszi be a begyük, hogy a családi kedvezmény érvényesítése ugyancsak a gazdagabb adófizetőnek lehetséges.

Nagyon kilóg a lóláb, ami talán még el is viselhető arcpír, de hogy a belső fogyasztás élénkítése sem sikerült, az már súlyos könnyeket eredményez majd. Ezt pedig szerintem minden épeszű ember egy nanosecundum alatt lederiválja a 0%-os negyedéves adatból.

Ha pedig hozzá vesszük azt, hogy további megszorítások jönnek (100Mrd HuF), akkor máris tisztán látható, hogy igen nagy a baj. Hely és idő nem elég arra itt, hogy soroljam azokat az ágazatokat, ahová sürgősen forrásokat kell biztosítani a tisztes működéshez (kórházak, oktatás) - ergo igen nehéz dolga lesz a kormánynak, hogy ezt a hiányzó 100 Mrd HuF-t megtalálja.

A tisztes polgár mindeközben azt látja, hogy egy felhalmozott vagyon tűnik el pár éven belül a rendszerben (manyup, de ezt most nem részletezem), s ez a szépségtapasz-pénz korlátos, az IMF hitelből vett MOL pakett fontosabb a kijelölt célnál: adósságcsökkentés, és az SZJA -~500Mrd HuF-ja is további lyukat üt ezen. A MOL pakett birtoklása egyébként az állam likviditását gyengíti – hacsak nem akarja most 128 Mrd HuF bukóval eladni azt.

Savanyú tejszínhab a tortán, hogy az idei növekedés alles zu sammen a külker mérlegből fakad, a belső fogyasztás stagnál, vagy csökken, ergo ha az EU/német gazdaság is lelassul, akkor nálunk tovább gyűrűzik a baj, és könnyen kerülhetünk egy negatív spirálba, aminek csúnya következményei lesznek.

OV tegnapi beszéde világossá tette, hogy a fidesz nem vállalja fel hibáit, nem akar politikai deficitet magának (még akkor sem, ha az ország érdeke azt kívánja, hogy változtasson a láthatóan rossz döntésein), vagyis továbbra is demagógiára, a múltra mutogatásra játszik, nem képes szembenézni önnön hibáival.

Szép napot!
@Canten vagyok Montageu-ból: Egyszer csak sikerül! Bocs nem egészen jól olvastalak.
@Baltika07: És ezzel a 9 éves linkkel most mit akartál mondani?

Amúgy tanulságos most is:

"Hozzátette: a pénzpolitikán akkor lehet lazítani, ha az államháztartás hiánya a tervezett 4,5 százalékosra csökken,"

Tehát Járai semmi mást nem mondott, minthogy túl magas az államháztartás hiánya (igaza volt), és ezt csökkenteni kell (igaza volt). A mai időkhöz képest az akkori 4,5%-os cél elég nevetségesnek tűnik, ha most ekkora lenne a hiány, itt vinnyognátok.
@nu pagagyí: Azt nem tudom, hogy Rogáncity-vel mi a nagy helyzet.
De Tarlós mondta az m1-en, hogy a főváros hiteleit nem svájcifrankban vette fel, úgyhogy emiatt nem fáj a feje.
Vagy Tarlós nem hírforrás ?
@Kivlov:
A vizitdíj a nyerged, vagy mi?
A nagyobb reformokhoz 2/3 törvények is kellettek volna, nem? Azt meg láthattuk, hogy a legkisebb változtatáshoz is hogyan áll hozzá ez a szemét banda, amelyik most a nyakunkon balfaszkodik a tenyérbemászó önteltségével.
@nu pagagyí:

Nem is beszélve a fityisz elkúráskoronáján legfényesebb gyémántként csillogó Esztergomot + amit azóta művelnek, hogy a meggyest elhajtotta a jónép a berregő jegesmaci jéghideg faszára.
@Kivlov: Énis valami hasonlót tartanék normális lépésnek. Mondjuk nem minimálnyugdíjat mert az az éhenhaláshoz elég, de nyugdíjplafont bevezetnék. Lehetőleg sávosat.

@RAMBO: Igazad van, de szerintem az új mt-vel OVI-t és bagázsát megint elvitte a forradalmi hév, a bokor túlnyúló ágainak lenyesése helyett kivágták a fél parkot. Ergó vannak pontok amiket ki kellett szedni helyesen, de ők átlendítették a másik oldalra az egészet.
@Blogger Géza: "Azt, hogy többek között a felduzzasztott államdósság (2002-2010) miatt magasabb a kamatfelárunk. De ez nem mai dolog, okoska, Bajnai idején sem volt alacsonyabb sőt, az idei eurós kibocsátásnál kedvezőbb is az akkorinál. Minek szólsz ahhoz, amihez szemmel láthatóan nem értesz?"

Mosdathatod a sztorit ahogy akarod... Adtak ki valóban hasonlóan magas kamatra állampapírt.

Azt persze elfelejted megemlíteni mennyit...

Értekezzünk légyszives már arról, hogy március óta a fasza kormányunk mennyit is adott ki!!!

Ha összeszámoltad akkor megkérdezném miért van szükség ekkora államadósság növelésre? (főleg az elmúlt 5 év kibocsájtásainak tükrében)
@EMU: A manyup pénzek visszaterelése az államadósságot nem növeli, hanem csökkenti. Aki ennek ellenkezőjét állítja, az vagy nem ért hozzá, vagy szándékosan hazudik. Esetleg saját fiktív világot épített fel magának (nem ritkaság a kognitív disszonancia csökkentse érdekében), amelyben mást jelentnek bizonyos szavak (pl nő - csökken - államadósság stb.)
Családi kedvezmény csak gazdagoknak?
Régesrég azt kéne, hogy szinte mindenféle gyerek utáni támogatás csak adóból leírható legyen! ne mással tartassa a gyereket senki. Ha nem képes eltartani 3at, csináljon csak egyet.
Amúgy felőlem le lehetne azt írni munkav járulékból is nekem mind1, csak dolgozzon a tag és ne gyerekgyártásból akarjon megélni, mert azért pénzt ad az állam.
@Squid:
Tényleg, mennyi állampapírt adtunk el március óta??????
@Bakter:
hiába bullshit-elsz. ők kormányoztak, ennyi.
@néma bárány: A ti logikátokban tények nem igazán számítanak, mindegy, hogy kinek az idejében mi volt, a te belső világotokban bármi jó volt az elmúlt 2 évben, az csak Bokros vagy Bajnai miatt következhetett be. :) Szánalmas...

Amúgy a költségvetéseknél igazad van, egyedül a mostani, 2011-es költségvetés készült akkora hiánnyal, ami elfogadható (3% vagy akörüli.)
@Kivlov:
És akkor ezzel el van intézve, he?
Ez a tipikus: nekünk 2/3-d, nektek meg kuss.
@Blogger Géza: @EMU: A manyup pénzek visszaterelése az államadósságot nem növeli, hanem csökkenti. Aki ennek ellenkezőjét állítja, az vagy nem ért hozzá, vagy szándékosan hazudik. Esetleg saját fiktív világot épített fel magának (nem ritkaság a kognitív disszonancia csökkentse érdekében), amelyben mást jelentnek bizonyos szavak (pl nő - csökken - államadósság stb.)

Bizonyára csökkenti. Ha én lopok tőled, és azt befolyatom a saját kasszámba, nekem több lesz. Kérdés, mennyire tisztességes. Lassan mondom: kurvára nem.
@Blogger Géza:

Ki a faszt érdekel a hozamfelár? Az egy viszonyítási szám. És?

Ami számít, hogy az 1 milliárd euróra államkötvényben fix 6% kamatot fizetünk, miközben az IMF-nek 3,5% is elég lenne ugyanerre.
@Blogger Géza: " A manyup pénzek visszaterelése az államadósságot nem növeli, hanem csökkenti. Aki ennek ellenkezőjét állítja, az vagy nem ért hozzá, vagy szándékosan hazudik. Esetleg saját fiktív világot épített fel magának (nem ritkaság a kognitív disszonancia csökkentse érdekében), amelyben mást jelentnek bizonyos szavak (pl nő - csökken - államadósság stb.)"

Ja

Ebbe a kategóriába tartozik a "A Fidesz megvédi a Nyugdíjpénztárakat" is sok más hasonló mellet ugye?
Most azért jó lenne az IMF-től egy kis hitel a 100 Mrd-ra, de hát Orbán elhajtotta őket a picsába.

Ej, kemény az élet! :)
@Valahol Máshol: Értelmes kifejtés, egyet is értek, főleg ami a visszamenőlegest érinti.
Visszamenőleg kéne őket seggbe(d)rúgni a szakadék széléről, mint, aki magas juttatásokért adja a nagyot és még el is qrja!
Elszámolást és szakértői kormányt, de hirtelen!
Párfinanszírozás megoldása: 0 Ft, miként az egyházaknak is, oszt akkor lesz teljesen mindegy, hogy történelmi vagy múltheti pártocska/egyház!
@Blogger Géza:

"A manyup pénzek visszaterelése az államadósságot nem növeli, hanem csökkenti."

Undorító módon, amolyan szenátor asszonyosan csúsztatsz. Most per pillanat valóban, csak azt felejted hozzátenni, hogy amikor elkezdték volna a kifizetéseket, akkor jelentősen tehermentesítették volna az állami nyugdíjrendszert, ami így már nyilvánvalóan nem történhet majd meg.

Egyszerűen annyi történt, hogy a szeretett vezéred és mocskos rabló sleppje a seggére ver a lóvéra 15-20 évvel későbbi kormány(ok) kontójára, mert majd nekik kell azt valahogy összehozniuk, ami a manyupok nemléte miatt hiányozni fog.

Válaszzal ne is fáraszd magad, tahótlanítottalak.
@Kivlov: Ha jól tudom a szolgálati nyugdíjnak csak a fele jár, amíg a szolgálati nyugdíjas a mindenkori öregségi nyugdíjkorhatárt megelőző 5. életévét be nem tölti (ez most 57-60 év). Tehát 4x éves, 200000 forintos nyugdíjast nemigen találsz köztük.

Ha ezidő alatt dolgozik és évközben eléri az éves minimálbért, onnantól év végéig nem fizetnek neki nyugdíjat.

Nem mondom, hogy ez jó rendszer. Más országokban is van ilyen, nálunk is mindig volt (obsitos katona). Úgy lehetne méltányosan megszüntetni, ha már irritálja a zembereket, viszont legyen azért olyan, aki a továbbiakban is rendőr/katona akar lenni, hogy amíg ilyen helyen dolgoznak kapjanak nagyobb fizetést, vagy hozzanak létre nekik nyugdíjalapot amibe befizeti a foglalkoztató a megfelelő összeget. És akkor lehet azt mondani, hogy menjenek nyugdíjba ugyanakkor mint más. Ha meg tényleg nem bírja, saját megtakarításából pihenhet.
@Blogger Géza:

Bizonyára Mester, taníts minket Mester :-D

A tényekkel vitatkozol nem velem. Tény az, hogy a Bajnai költségvetéssel minden negyedévben növekedtünk, a Matolcsyéval meg csökkenünk. Ezt speciel Viktor is elismerte tegnap, kíváncsian várom mivel cáfolod a Vezért.
@Blogger Géza: Ha államadósságot csökkent, akkor mégiscsak magánmegtakarítások voltak? A hazugság körbe ért.
@nu pagagyí:
2 tagot is ismerek (az egyiket elég közelről), 4X-eset 200 fölötti nyugdíjjal. Persze mellette mindkettő még dolgozik: minimálbérre bejelentve, zsebbe olyan 100 körül. Nem is csodálkozik senki a faluban, hogy a csókának 2 lakása, 2 autója és 3 nagymotorja van…
@Bakter:
Nincs elintézve, csak kicsit vicces, hogy amikor ott volt a vörösöknek a lehetőség nem csináltak semmit (nem tudtak vagy nem akartak mind1).
Mikor meg a másik csinálna valamit, akkor csak köpködnek. De nekem 8, legalább lehet rajtuk nevetni a híradóban (is).
@Squid: Újabb titkot árulok el: az államdósság nem nő, hanem csökken. (Legalábbis GDP arányában, de reálértékben is.) De ez nem azt jelenti, hogy nem kell időnként újabb államapapírt kibocsátani, ugyanis folyamatosan törleszteni kell, illetve fizetni kell a kamatokat és ezekhez újabb kibocsátásokra van szükség.
@Kivlov: "Nincs elintézve, csak kicsit vicces, hogy amikor ott volt a vörösöknek a lehetőség nem csináltak semmit (nem tudtak vagy nem akartak mind1).
Mikor meg a másik csinálna valamit, akkor csak köpködnek. De nekem 8, legalább lehet rajtuk nevetni a híradóban (is)."

Várjál! A "Vörösök" az egy elég tág kör, te most a bal vagy a jobbolalon ücsörgő vörösökre gondolsz?
@Lófasz Hadnagy: Az igazság fáj, érzem én. :) Az, hogy majd később lesznek folyó kiadások =/= jelenleg fennálló adósság. Megpróbálom a te szinteden, hogy megértsd: Attól, hogy jövőre villanyszámlát kell majd fizetned, az nem azt jelenti, hogy MOST el vagy adósodva, és emiatt már most horribilis kamatkiadásaid vannak. Dereng már valami?
@Blogger Géza: "Újabb titkot árulok el: az államdósság nem nő, hanem csökken. (Legalábbis GDP arányában, de reálértékben is.) De ez nem azt jelenti, hogy nem kell időnként újabb államapapírt kibocsátani, ugyanis folyamatosan törleszteni kell, illetve fizetni kell a kamatokat és ezekhez újabb kibocsátásokra van szükség."

Ne zavarjon, hogy 2010 óta sikerült 1000 miliárddal NÖVELNI az államadósságot, valamint a CDS felár is történelmi csúcsra ért az államadósság mértékével egyetemben...
@néma bárány: IMF?
Jézusram, a patás! Elébb vegyünk fel pízt a kínyai nertársaktól, hozomra!
@nu pagagyí: Most a Brüsszel hazugságára gondolsz? Vagy miféle hazugságra? Ők mondták azt ugye, hogy nem lehet a manyupokban lévő pénzeket betudni csökkentő tényezőként államdósság kiszámításakor.
@Squid: Azok a (pfúj) sötétveresek voltak, a mijenk az világosveres (majhogynem sárga), értöd mán?:-P
@namitirok:

A nagy kínával való pics-pacsi után a napokban már Szaúd-Arábia is szóba került, mint Róbert Bácsi: www.vg.hu/velemeny/jegyzet/olcso-kinai-es-szaudi-penzt-akar-orban-de-milyen-aron-355718

Egyre cifrább ez...
monnyuk én aggódom h létrehozták ezt az otthonvédelmi monitoringbizottságot, legutóbb, mikor megvédtek valamit, az nem sikerült túl fényesre, remélem az otthnomat nem fogják megvédeni tőlem.
@Squid:
a maszopos kommerekre...
@néma bárány: KSH. Amióta az Orbán kormány van hatalmon, egyetlen negyedévben sem csökkenés, ezt nem tudom, már megint miféle vészmadár szamizdatból szoptad. Mintha egy másik világegyetemből írogatnátok, ahol a tények a vágyaitoknak felelnek meg. A 4 éves rekord egyébként a 2011 első negyedéve volt, akkor magasabb volta növekedés, mint bármelyik negyedévben, amelyikhez Bajnainak bármi köze volt.

karpatinfo.net/gazdasag/2011/05/13/negy-eve-nem-volt-ekkora-magyar-gdp-novekedes
@Kivlov: A keresethez viszonyított nyugdíj %-ot nem tudom, meg lehet nézni a TV-ben. Normál nyugdíjas 40 év után kapja (negyvenéves inflációval korrigált) átlagbére 66%-át.
Ha ők annyit kaptak, akkor nem sarki rendőrök lehettek. Legalább 4-500 ezer havi fixet kereshettek, hogy a fele 200 legyen.
Az elméleti plafon egyébként a járulékmaximum miatt jelenleg havi 638750 (ennek fele: 319 375). Elméletileg lehetséges amit mondassz.
@Lófasz Hadnagy: Miért? Az is kelet, igaz, közel..mindegy, milen f@roktól, csak ne nyugati legyen, nekünk ne ugasson, se Brüsszel, se Szinszinatti, se Mockba. Marad a távol- és közel-kelet - (mínusz) a zsidó állam, ami nincs is.
@Squid: A lényeg hogy a pénztárakban lévő pénzeket védjék meg, ne az azon élősködőket.
Jó úton haladunk, íme:

Az első hét hónapban felhalmozott 1500 milliárd forint így az egész éves módosított hiánycél 126%-át éri el.

és még hol az év vége, és a fő export célországunk is fékez.....

www.portfolio.hu/gazdasag/egekben_a_koltsegvetes_hianya_mi_all_a_hatterben.154019.html
@Kivlov:
Marhára nem mindegy, hogy azért nem csináltak semmit, mert nem akartak - vagy ha akartak, akkor sem tudtak, mert a kedves ellenlábasok ott tettek keresztbe, ahol csak lehetett. (nem mellesleg, mint azóta kiderült, ezáltal a saját dolgukat is alaposan megnehezítették a két napra előre nem gondolkodó fideszesek)

"Mikor meg a másik csinálna valamit, akkor csak köpködnek. De nekem 8, legalább lehet rajtuk nevetni a híradóban (is)."

Ez pedig egy különösen szánalmas duma.
Mert:
1, ezek nem csinálnak semmit, amit pedig mégis csinálnának, azt is szarul, arrogánsan.
2, a jelenlegi ellenzék pedig arra se mképes, hogy normálisan köpködjön.

Ez pedig nem nevetséges, hanem siralmas.
@namitirok: Noigen, ha a droidoknak kéne saját pénzből eltartani Vezéreiket, akkor azok éhen is dögölnének. Épp ezért is szüntetném meg a pártalapú politizálást, hisz az Magyarországon egyenlő a szervezett .... (azzal). Egyéni lista, korlátoizott mentelmi jog és FELELŐSSÉGVÁLLALÁS. Nincs több pályáztatás nélküli megbízás, minden nyilvános. Sem a haverok budikefe beszállítását, de még az ezermilliárdos Trident-rakéta vásárlást sem titkosíthatják. Minden számonkérhető, kinek fizetjük, megnézni annak van-e rokona/iskolatársa/szeretője a kormányban, ki volt a döntéshozó, ki írta alá, ki szavazott ellene, ki mellette... úgy borulna az egész korrupt tolvaj politikai elitünk, hogy öröm lenne nézni.

Csak az a baj, hogy ezt még a droidok sem akarnák, hisz akkor vége a hazudozásból építgetett fényes jövőképnek. Tenni kellene, ahhoz viszont se gerincük se agyuk. Most a Vezér megmondja mit gondolj, megmutatja az ellenséget, készen kapnak mindent.
@namitirok:

Jaja, mennyivel jobb, ha nem Brüsszel diktál, hanem Peking meg Rijád!
@néma bárány: "Ki a faszt érdekel a hozamfelár?"

Azt, aki ért hozzá. :)

Te szemmel láthatóan nem ebbe a körbe tartozol...

Ha meg az IMF diktátumainak megfelelően kellett volna vigyázzba állnunk, valószínűleg fejenként (tehát neked is) több százezer Ft extra adót kellett volna befizetned. Na akkor hogy ajvékolnál itt... :)

Az IMF-et senki nem akadályozza meg, hogy elfogadja a magyar gazdaságpolitikát, és adjon nekünk hitelt, ha akar. Erre eddig nem voltak hajlandóak, hátha most rájönnek, hogy rosszul ültek eddig a lovon.
@Bakter:
koma! maszop kormány volt, kapísi??? Az volt a baj, hogy akkor is az ellenzékkel foglalkoztak kormányzás helyett. Ahogy fentebb írtam: ha tudtak csinálni sz*r vizitdírendszert, akkor tudtak volna jót is. Ennyi. ezt hiába magyarázod.
@P.mester: "Ha én lopok tőled, és azt befolyatom a saját kasszámba,"

Most ezzel a manyup rendszert akartad tömören összefoglalni? Végül is nem rossz próbálkozás, a közteher egy részét átirányítjuk egy magánkasszába, majd úgy teszünk, mintha ez nem átirányított közteher, hanem önkéntes megtakarítás lenne... :)
@Blogger Géza: ehhh, eddig még ha vitatható is volt a véleményed, még meghallgatandónak tűnt, eddig :D

"Az IMF-et senki nem akadályozza meg, hogy elfogadja a magyar gazdaságpolitikát, és adjon nekünk hitelt, ha akar. Erre eddig nem voltak hajlandóak, hátha most rájönnek, hogy rosszul ültek eddig a lovon."
@Kivlov:

"ha tudtak csinálni sz*r vizitdírendszert, akkor tudtak volna jót is"

Mert akkor nem pakolt volna keresztbe a törpeparaszt ott, ahol tudott volna, mi? Ugyanmár...
@Blogger Géza:

Te tényleg ennyire hülye vagy, hogy a KSH májusi előzetes becslését és kincstári optimizmusát linkeled ide azután, hogy tegnap Viktor elismerte a nullás növekedést, a 100 milliárd hiányt, és kilátásba helyezte a Nagy Őszi Beszopást?

:-D :-D

Van még valami amivel ki kívánod röhögtetni magad a hozamfeláron és májusi köldöknézős baromságon kívül, vagy elég volt az égésből mára?
Nagyon gyáva ember dr. Viktor! Most kellene lépni és összefogni, igenis kikérni teljesen mindegy milyen pártokhoz kötödő szakemberek véleményét.

Ez a Matolcsy tényleg arról győzte meg Orbánt, hogy esetleg a fing nem büdös, közben minden fingnak van szaga! (Szaglási érzéke van-e Orbánnak, vagy hozzászokott?)

Most azért kiderült az is, hogy a FIDESZ nem egy párt, hanem "érdekszövetség"!

Vajon a FIDESZ ennek megfelel-e?

Pártnak nevezzük azt a társadalmi szervezet, amelyeket rendszerint egy alapító tag vagy egy alapító közösség hoz létre azzal a céllal, hogy az adott társadalomban a politikai hatalomból részesüljön többnyire választások révén. Lényeges kellékei a párt ideológiája vagy programja, amelynek rendszerint előzményei, jeles képviselői, teoretikusai és reprezentatív irányzatai vannak. Fontos a regisztrált tagság, a rendszeres találkozás, gyűlés vagy kongresszus, a tisztségviselők kinevezésének módja stb. Törvényi kereteit az egyesülésről szóló törvény rendelkezései, valamint az alapszabály tartalmazzák.
Ha a nép elzavarja a Vezérét, megoldódik majd minden?..jobb lesz??...ha igen akkor menjünk és zavarjuk el..
@Kivlov:
Miért, most mi van? Rossz a GDP adat? Akkor másnap bedobunk egy gyurcsányafelelős vizsgálati eredményt, illetve elszámoltatunk valakit az előző kormányból. A párttévék riportjairól nem is beszélve.
Ezek meg pl. a rossz költségvetés helyett miért nem tudtak jobbat? Már az elején kiderült, hogy vagy 200 milliárddal elszámolták.
Ja és persze mióta kormányra kerültek, nincs megszorítás, csak haladás, és úgy jövünk ki a szocik szarából, mint a Scud rakéta. Erről kéne papolni, nem a vizitdíjról, ami addig sem létezett, mint egy sellőfing.
@Blogger Géza:

Jaja, te aztán rettenetesen értesz :-)) Azért nem sikerült megcáfolni amit a fix kamatról írtam, ugye?

Mellesleg az IMF kért strukturális reformot, akkor nem adtunk. Aztán mégis csináltunk a Széll Kálmán tervvel és a konvergenciával 2000 milliárdost, amekkorát még ők sem kértek. Pluszban fizetjük a dupla kamatot minden egyes hitel után, mert mi vakmerőek vagyunk és a piacról finanszíroztatunk.
@Squid: Ajánlom az értő olvasás gyakorlását!

"(Legalábbis GDP arányában, de reálértékben is.) "

A CDS felár az imbolyog fel le, sokszor totál függetlenül bármitől, ami Magyarországon történik, a globális trendekhez igazodóan. De tény hogy most még mindig alacsonyabb, mint 2009 tavaszán, az imádott Bajnai idején volt.
@Lófasz Hadnagy:
Rijádnak végszükség esetén fizethetünk celebpicsákkal is. Nem mindegy.
És itt van orbán barátja, aki még mindig Orbán borát issza! A Mubarakról nem is beszélve.

2011. augusztus 18., csütörtök 11:02 | Email
Már budapesti asztaltársaságoknál is téma a tegnap robbant hír: a világhírű francia színész, Gérard Depardieu a padlóra vizelt egy repülőn.

Az első hírek [1] arról szóltak, Depardieu "nem tudok várni" felkiáltással ittasan a folyosóra vizelt, amikor a felszálláskor a légiutaskísérők nem engedték el a mellékhelyiségbe, és azt mondták, legalább 15 percet várnia kell.
@Blogger Géza: Ha már átalakítanak, akkor kereshettek volna valami épeszű, működő modelt is, pl egy kínait, úgy is arra tartunk ;) és nem kidobni az ablakon MÁV, BKV és egyéb fszságokra

www.portfolio.hu/befektetesi_alapok/ongondoskodas/sehogy_sem_illik_a_kepbe_a_magyar_nyugdijalap.153839.html
@néma bárány: Tudom, hogy tények fájnak és makacs dolgok, de tény, hogy az idei első negyedéves gazdasági növekedés volt a 4 éves csúcs. Sajna, ehhez elég volt 2,4-2,5% is.

A hozam feláron nem tudom, miért kell annyira nevetned, inkább próbáld megérteni. Tudom, ez picit nehezebb. :)
@Bakter:

Ha ezt el tudná intézni a Szeretett Vezető, én magam is megsüvegelném! :-)
@Lófasz Hadnagy:
Ezt már sosem tudjuk meg. csak azt, hogy sz*rt csináltak.
@Bakter:
Nem tudsz értelmesen reagálni a tényekre, erre jön orsós. Persze, most is lehetne jobb, de majd azt mondják, mint most ti, hogy „azért voltunk sz*rok, mert az ellenzéknek rossz 5letei voltak.” Vagy ez csak a vörösöknek lehet kifogás?
@Blogger Géza:
A kakaduk nem azt csiripelték, hogy az a gazdasági teljesítmény is annak volt köszönhető, hogy jól muzsikált az export a német növekedés miatt?
@Cirbi: Márpedig pletykák alapján az IMF változtatni készül a hozzáállásán... Majd meglátjuk. A hitelminősítők már elkezdték a saját hülyeségük korrekcióját, a Fitch felminősítése már megvolt, ugye.
@Blogger Géza:

A CDS felár 2009 tavaszán 415 volt, most 420.

Esetleg, ha szerényebben füllentenél...
@Cirbi: A MÁV, BKV fennálló adósságának konszolidálása nem "kidobás", az a pénz már "ki lett dobva", ez egy technikai lépés.
@Blogger Géza: Arra a Fideszes hazugságra gondolok, hogy a manyup tulajdonképpen nem is az embereké, mert csak átengedi nekik az állam azt ami tulképp. az övé. Viszont ha így lenne, tehát egyik zsebünkből áttennénk egy másikba a pénztárcánkat, akkor ugye nem változna a benne levő pénz?

Mivel a pénz természetesen az embereké volt, ezért fondorlatosan meg kellett tőlük szerezni. Ez volt a "nagy manyup" rablás.
Az emberek a nyomós érvek hatására lemondtak megtakarításukról, hogy Simicska, a Lázár-testvérek és a külföldi karvalytőkések magánvagyonát gazdagíthassák (némi demagógiával).

Brüsszel egyébként még mondhatja a következőt: mivel a megtakarítások célja nem teljesült viszont 12 éven keresztül, erre hivatkozva minden évben módosíthattuk költségvetésünket a megtakarítások összegével, ezért hogy teljesítmény szemléletben világos legyen a költségvetésünk, a hirtelen érkezett bevételt könyveljük vissza azokra évekre, amikor azt megtakarították. Aztán Orbántól függ, hogy pl. ezt mondják-e? Ha mondják, akkor nagyon rossz lesz az idei hiányunk, az előzőéveké pedig visszamenőleg megjavul. A következményeket én sem kívánom magunknak.
@Kivlov: Az előzőre kenni mindent ehte magyar sport, nem azzal foglalkozunk, hogy lehetne a problémákat megoldani.....
Nem tudom ki hogy van ezzel, de engem a hideg ver ki, akkor amikor találkozom egy szakival, és vázolom neki a megoldandó helyzetet, erre ő sorolni kezdi, hogy az elöző "szaki" miket csinált szarul, és ettől milyen nehéz munkálya lesz...Ki nem szrja le mi volt a gond az előző szakival, most ő van itt csinálja meg rendesen, kérje meg az árát, és a következtetés levonását hagyja meg nekem....
Tisztelettel ajánlom figyelmetekbe a blogomat!
@Fabius: Volt az 600 felett is, ifjú padavan. Előbb tájékozódni, aztán írni! Tudom, ez nem divat manapság.
@Kivlov:
Nálatok nem lehet értelmes senki. A vezér nevét pedig már jóideje le sem írtam, hogy jön ez ide? Csak idéztem két cikket az indexről: ott volt a címlapon mindkettő. Ez talán nem tény?
Vagy az nem tény, hogy elbszták a költségvetést, és azért zároltak 200 milliárdot már az év elején?
Az elmúlt 8 évben az ellenzéknek semmilyen ötletei nem voltak. Ahogy most kormányon se nagyon, pedig régen készen állnak rá.
Vörös a pávián valaga, nem én. Meg a sok szarházi, aki a kedvenc pártodban lesz végkimerülő.
@Blogger Géza:

Talán mert a hozamfelár a világon semmit nem változtat a tényen, hogy fix 6%-ot kell fizetni az 1 milliárd euróra. Igaz, ezen inkább sírni kéne.
@Kivlov: Kétharmadnál kíváncsi vagyok mit kensz az ellenzékre. Vityáéknak 2014-ben már nem lesz hova meg kire mutogatniuk. Gyurcsány kormányzása pedig szar volt. Persze Viktor is ott tett keresztbe ahol tudott, de ez semmiképp sem menti fel a Ferit. Remélem a büdös életbe nem kerül többé semmiféle kulcspozícióba.

Amúgy te egész korrekt dolgokat mondasz, csak sajnos ezzel a libsi meg vörös meg mittudoménmi attitűdökkel kicsit felveszel némi droid attitűdöt.

Ráadásul vörösök? A jelenlegi kormányzási metódust elnézve a Viktoréknál nagyobb bolsevista komcsi nem volt még az országban. Persze ehhez kellett is a korlátlan hatalom. Lehet szimpla többségben normálisa(bba)k lennének.

Minden jót, aki teheti élvezze ki a nyár utolsó kánikulai napjait :)
@Kivlov: Várjuk a Fidesz "jó" vizitdíj-rendszerét. A mozambikból importált minimálbéres orvosok biztosan hálásak lesznek.
@Bakter:
Nem a kedvenc pártom, nekem túl halvérűek. Mint az összes magyar.
De tetszik, hogy egykulcsos adót akarnak, hogy kivezetik (remélhetőleg) az adójóváírást, hogy s*ggberúgják végre a segélyeseket, a kamurokikat, a 40 éves nyugikat. Ha még az ingyenes utazgatást is eltörölnék, még a végén rájuk is szavaznék.
@Valahol Máshol:
"Minden jót, aki teheti élvezze ki a nyár utolsó kánikulai napjait :)"
Mert szeptembertől jön majd rá az áfa és a d-vitamin adó.
@Blogger Géza: Na akkor csak egy kérdés: kinek is van szüksége a pénzre, hitelre???
Jahh én is elbsztam akkor a hitelfelvételemet a banknál, ha okosan kivárok, akkor csak fizetett volna nekem egy jelentős összeget, hogy felvegyem a pénzét, és még a szerződést is én fogalmazhattam volna meg, ok, erről ennyit, most már értek mindent. ;)
@nu pagagyí:
az kéne: Nyugdíjból levonni havi X ezret EHO címén…
@Bakter: Mert szeptembertől jön majd rá az áfa és a d-vitamin adó.

:))))))))))))))

ezt még pont elkaptam, jókedvvel zárom a napot, köszi :)
Ennyi hülyeséget, amit ebben a blogban szorgalmasan összehordasz...
Frusztráltságod a választások óta csak fokozódik. Nagyon sokat veszíthettél a Gyurcsány-Bajnai bukáson. Grétzy Zsolt színvonalán tolod...
Remélem azért csak munkaköri pszichózis ez és otthonra nem viszed haza.
@Valahol Máshol:
Szimpla többségél is felesleges az ellenzékre kenni. úgyhogy erről ennyit.
@Blogger Géza: "A CDS felár az imbolyog fel le, sokszor totál függetlenül bármitől, ami Magyarországon történik, a globális trendekhez igazodóan. De tény hogy most még mindig alacsonyabb, mint 2009 tavaszán, az imádott Bajnai idején volt."

433 pontra nem emlékszem Bajnai idejéből (gondolom akkor lehetett amikor átvették), nem mellesleg 209-en adták át a fülkeforradalomnak..

blog.mtakti.hu/_userfiles/cdsfelar.jpg

blog.mtakti.hu/blog_cikk/?cikk%5Bcikk%5D%5Bkeyvalue%5D=84

Itt a cikk is gondolom a MTA elemzése megfelel..

A "globális trendek" bullshitet hagyjuk jó, természetesen hatással van a CDS mozgására, de döntően, és markánsan a szánalmas gazdaságpolitika határozza meg és a magyar államháztartás irgalmatlanul sérülékeny mivolta.
@Kivlov:
Ha nem lenne kényszerpálya és légürestérrel bélelt kassza, az említett intézkedésekből sem lenne semmi. Ebben biztos vagyok. És ezért fosik a főnök, mert tudja: ez a visszaesés újabb szigort kíván, ami nem népszerű, sőt. Márpedig ő a hatalomnál jobban csak a felé irányuló vak imádatot akarja.
@Bakter:
ahogy maszopéknál is a kvázi államcsőd hozta elő bajnai racionalizmusát. így megy ez faluhelyen. városon meg pláne...
@Kavix:

Jó sok ténnyel alátámasztva megcáfoltad te is amit összehordott. Reméljük csak elvégezted munkaköri kötelességed, és ostobaságodat haza nem viszed.
@Kivlov: Az EHO-t nem igazán támogatnám. A járuléklevonást szimulálja, de nem jár érte szolgáltatás.
Akkor már jobb lenne valami olyasmi, hogy normál jövedelemmé minősítik és mindent vonnak belőle, de az öregségi nyugdíj megállapításánál ezt is figyelembe veszik az idővel együtt.
Így a fél összeg amit kap, ha nem dolgozik mellette legálisan, minden évvel rontaná a későbbi megállapítandó öregségi nyugdíj összegét.
@Fabius: B+, te szánalmas vagy. Mondtam, hogy 2009 tavaszán. Ha képtelen vagy utánanézni egy ennyire alapvető dolognak, akkor minek állsz le róla vitatkozni? A 2009-es CDS felárról vitatkozunk, te meg bemásolsz egyet, ami a 2011-esről szól? És még ti kritizáltok gazdaságpolitikát?

Beírod a netbe, azt kiköpi a grafikont. De most már kinézem belőled hogy nem értenéd, ezért most direkt mfor-os forrást kerestem neked, ha már olyat linkeltél, nehogy kitaláld, hogy egy másik forrás meg biztos fideszes, meg hazudik, meg marslakók befolyása alatt van:

"Márciusban még háromszor ekkora esélyt adtak az ország bedőlésére, a válság legmélyén több mint 600 bázispontot kértek el a magyar cds-ért. "

www.mfor.hu/cikkek/Eves_melyponton_a_magyar_CDS_arazasa.html

Tudom, elnézést, tévedtem, ilyesmi az nem fog jönni...
@Kivlov:
Csak az a különbség, hogy Bajnai szépen csendben, alig szólva, nem ideologizálva tette a dolgát, ezek nagyhangon melldöngetve csak a hibákat halmozzák, miközben eredményeket alig tudnak felmutatni.
Az hogy utcákat, tereket, hidakat nevezünk át, régen meghalt, tiltakozni nem tudó nagyok neveivel fémjelzett "terveket" ráncigálunk elő a kalapból az számomra nem eredmény. Munkásságuk eredménye nálam abban látszik, hogy ez egyébként kicsivel, de emelkedő fizetésem egyre kevesebb dologra elegendő. Pedig sokmindenben visszavettem már. Tegye fel a kezét, akinél másképp van.
Költekezzünk vastagon /azért hozzáteszem, a BKV és társai megtömését technikainak minősíteni, kicsit dőreség ;)/

Hatalmas zuhanás a német tőzsdén is
aug. 18. 16:12 Akkora mínuszt mutat a frankfurti tőzsde, hogy ha így zárna a német piac, akkor a mai lenne pontban az ötödik, százalékban pedig tizenötödik legnagyobb esés lenne a DAX-ban. (Portfolio.hu)
@Blogger Géza:

Elnézést, lehet, hogy tévedtem

Bár ugyanaz a portál most ezt írja:

"Már kedden arról lehetett olvasni, hogy 2009 tavasza óta nem volt ilyen magas a magyar törlesztéskockázati biztosítás felára (CDS-felár), akkor 415 bázisponton álltunk."

Orbán Gábor, az Aegon Magyarország Befektetési Alapkezelő menedzsere azt írja, 2008 októberben volt 600 ponton a CDS felár, de azt nem tudom linkelni.

A Sqiud által linkelt táblázatból az év eleje hiányzik, így vajon melyik az igaz?

Valaki egy hiteltérdemlő táblázat linket esetleg?
@néma bárány: Hát ez van. "Elkúrtuk", ahogy azt a legilletékesebb beismerte, ugye. Azt ugye te sem hiszed el egy pillanatra sem, hogy Magyarország teljes adósságállományát finanszírozná az IMF?

Másrészről az IMF hitel valós költségei egyáltalán nem voltak olyan alacsonyak. Most direkt a Simortól hozk idézet, nehogy kitaláljátok, hogy már emgint valami csúsztatás van:

"A Nemzetközi Valutaalap (IMF), a Világbank és az Európai Unió 20 milliárd euró összegű hitelcsomagját 2010. március végéig hívhatja le a magyar kormány, a készenléti díj éves szinten 0,25 százalék, kamata 5-6 százalék, a visszafizetés futamideje 3-5 év - jelentette be a szerdán sajtótájékoztatón Simor András, az MNB elnöke. "

hirszerzo.hu/profit/85065_125_milliard_evente_mire_jo_magyarorszagnak
Igazi fideszpistás megoldást találtam a válságra. Adjanak ki egy imakönyvet, "Minden napra egy ima" címmel, mert itt már csak az segít. A csuhások pedig nyilvános imaórákat tartanának a köztereken "Térdre, imához" orbáni jelszóval. Lenne itt olyan gazdasági fellendülés, hogy a kínaiak sírva lopnák el a orbáni receptet.
@Fabius:

www.bloomberg.com/apps/quote?ticker=CHUN1U5:IND

Valóban, 2008 őszén is volt egy csúcs, de csak kb 550-ig ment fel, de az igazi az 2009 tavaszán volt, akkor lépte át a 600-at.
@Peripetia: elkéstél, erre ott a NER, remélem a faladon megfelelően kiemelve, minőségi keretben ;)
ó mily csend honol, e harcoktól szabtalt sivár digatALtájon,tán vihar elötti csend? :D
@Zébácsi:

Köszi, ez már világos.

@Blogger Géza:

A táblázatból kiderül, hogy volt 600 feletti CDS felár 2009 márciusban. Annyit tennék hozzá, hogy a Bajnai kormány április huszadikán alakult, onnantól kisebb megingásokkal végig csökkent, vagy stagnált.
@Fabius: Wazze! Kicsit elmegyek "dógozni", oszt így belecsaptok a lecsóba! :) Van duma rendesen!
Most néztem végig a beszédet meg a hisztit, hogy az egykulcsos rendszert mindenáron tartani kell. Valaki mondja már meg ennek a faszkalap Orbánnak, hogy az adórendszer egyszerűségének semmi köze nincsen ahhoz, hogy hány adókulcs van az SZJA-ban!! Az csak egy szorzással több, amit úgyis automatikusan végez a számítógép, baszod, 50 kulcs is lehetne vagy 5000, akkor sem lenne lassabb kitölteni egy adóbevallást egy másodperccel sem. Egyszerűen csak szóljon neki valaki, magyarázza el neki nyugodt, egyszerű szavakkal, mert ez szemmel láthatólag csak Matolcsyval beszél, és az sem tud erről a témáról semmit a világon. Szerencsétlen, tudatlan, ostoba kontárok, bazzeg...
@Blogger Géza:

Nem hiszem, hogy az IMF finanszírozna minket az utolsó fillérig, és őszintén szólva nem is nagyon szeretném, hogy egy szervezet, állam (pl Kína) jóindulatától függjünk.

De azt ugye te sem állítod, hogy az államkötvények költsége megáll a fixen kifizetett kamatnál? Vagyis igen, elkúrtuk. Költségesebben finanszírozzuk az országot, mint tehetnénk, és nem úsztunk meg semmit amit az IMF kért.
@Boli: én is csak néztem, de 2 órája csend van, munkaidő vége, már akinek fix ;)
Azért olyan nagy csend nem volt a világban sem:

"Nagyon nagy pofont kapott az OTP
A nemzetközi hangulattal együtt esett komolyabbat a magyar tőzsde."

www.napi.hu/tozsdek-piacok/nagyon_nagy_pofont_kapott_az_otp.493050.html
Elérhető a hiánycél

"A két héttel ezelőtt közölt előrejelzésnek megfelelően közel 1500 milliárd forintos hiány keletkezett az első hét hónapban az államháztartásban az önkormányzatok nélkül.
A Nemzetgazdasági Minisztérium adatai alapján a kimagasló júliusi deficit a Mol-részvénycsomag megvásárlásából adódik.

Közben a bevételi oldalt lényegesen gyarapították az átmeneti válságadók.

A tárca tájékoztatója hangsúlyozza, hogy elérhető a 2011-es költségvetési hiánycél. Arról azonban nem tesz említést, hogy mivel pótolják a vártnál rosszabb gazdasági növekedésből adódó, mintegy százmilliárd forintos hiányt."

www.hirtv.hu/gazdasag/?article_hid=393436

Ez már megint egy újabb parasztvakítás, néphülyítés.
Ennek a mondok valamit meg nem is mondok" nyilatkozatoknak semmi értelme nincs. Üres beszéd.
Egy nap alatt kiderült, ki a felelős a devizahitelekért"

"A kormányfő kérésére egy nap alatt elkészült a jelentés arról, ki a felelős azért, hogy ilyen mértékben elterjedt a devizahitelezés. A tanulmány a szocialista kormányokat teszi felelőssé, mondván, hogy a lakosság eladósodása 2003 óta gyűrűzik, amikor a Medgyessy-kormány megszüntette a korábbi, 1988 és 2002 között működtetett kedvezményes állami támogatású otthonteremtési hiteleket, azzal az indokkal, hogy az otthonteremtők "sokba van az államnak".

A Medgyessy- és a Gyurcsány-kormány ezzel zöld utat adott a devizahiteleknek, mert olyan mértékben drágította meg a hitelfelvevők számára a korábbi kedvezményes forinthitelt, hogy a magyar családok egyszerűen rákényszerültek a devizaalapú hitelekre."

inforadio.hu/hir/gazdasag/hir-451735

Nahát! zöld utat adott"?.
Komolyan mondom, ez egyszerűen elképesztő.
Az elmúlt nyolc évben volt egy erős ellenzék, akik minden bizottságban ott voltak......
Érdekes? fel sem merül a bankok felelőssége (ha egyáltalán lehet felelősökről beszélni)
na és maga a hitelfelvevő felelőssége.
Nem gondolom, hogy akárki is kényszerítve lett volna, hogy milyen hitelt vegyen fel.

Hogyan adhattak a bankok hatalmas) összegű hiteleket olyan egyéneknek akik most teljesen becsődöltek, hol volt az anyagi háttér?

Senki nem vitatja el, hogy szükséges megoldást találni.

A megoldás helyett könnyebb a visszamutogatás.?
A horvátok már megoldották, nem pedig "habveréssel" hívják fel magukra a figyelmet.
@hegyilány:

A tartjuk a hiánycélt emlegetése nem üres beszéd. Ez az egyetlen amit jól csinálnak, mert erre ugrik a hitelminősítő, erre nyugszik meg a szar láttán az Unió.

Most egy kósás államcsődözés és hiányelszállás hazavágna minket.
@Cirbi:
Fújhatjuk":) a reményhal-at, ha közben meg rohanunk a szakadék felé.
:)
@néma bárány:
Te itt élsz, ebben az országban?
Miért talán még nem vagyunk "hazavágva"??
Ne viccelj már.
@hegyilány: nem, még nem vagyunk. Elszállt hiánycél mellett ugrana egy rakás EU pénz, és az itt fent vitatott CDS felár is az egekben lenne, ami borítaná a finanszírozást.

Nagyon sokmilliárdba kerülne ha Viktor nem ismételgetné a hiánycél tartást.
@Zigomer Trubahin:

Matolcsy egy dologhoz ért nagyon: azt eltalálni mi jut keresztül Orán szelektív hallásán. Mivel neki ilyen van, hiába magyarázod lassan vagy gyorsan, tökmindegy.
@néma bárány: normál gazdasági környezetben, így is lenne, de most nem az van, az ismételgetés kb, néhány napra lesz elég, most már tenni-tenni kell
Ez csak a du.-i termés
-----
-
Mészárlás a régióban 16:27
Lassul az amerikai gazdaság 16:21
Újabb csalódást keltő adat jött az Egyesült Államokból 16:15
Nagyon csúnya meglepetés érkezett a tengerentúlról 16:05

+
Csúcson a foglalkoztatottság Németországban 16:56
@Cirbi:

A termés javát én is olvastam, a tevés vevés sem kérdés, egyetértünk.

Csak azt mondtam egy kósázás hiányzik most legkevésbé, és Viktor igenis hajtogassa amit ilyenkor kell.
@néma bárány: jahh,igaz az lenne csak a kegyelem döfésünk, most szenvedhetünk, és remélhetünk, ezzel az időnyeréssel
A képeket elnézve Orbán hazudik!! A lesütött szem, borús tekintet, orrnyereg simogatás-vakarás Látszik Ő maga sem hiszi amit mond!!
.. még Szijjártó is legszívesebben elhányná magát a főnökétől!!!
Magyarország 2011.
Aranyló kalászos fénykép, avagy festmény készült-e? Mint anno egy dagadt kopaszról, ha már a stílus erőssen hajaz ama korra.

index.hu/belfold/2011/08/18/orban_viktor_bejarta_a_felcsuti_hatart/

"A megbeszélés előtt a kormányfő és a vidékfejlesztési tárca irányítója körbejárták a felcsúti határt, ahol már befejeződött az aratás, és rendben zajlanak a betakarítást követő talajművelési munkák."
@néma bárány: "nem úsztunk meg semmit amit az IMF kért. " Ez nyilvánvalóan nem igaz. Ha mindent úgy tettünk volna, ahogy az IMF kérte, akkor az IMF-nek nem lenne oka nem hitelezni minket. Vagy minimális logikával sem bírnak... Persze Strauss-Kahn is inkább szállodai nők hajkurászásával van elfoglalva, nem saját hülyeségeik korrigálásával.

Valóban, ha nem lenne ekkora az adósságunk, kevesebb kamatot kellene fizetni, és a kamatszint is valószínűleg alacsonyabb lenne. Hát ide vezetett, hogy 2002 és 2010 között 52%-ról 80% fölé nőtt a GDP arányos adósságunk, ezt helyettünk más nem fizeti vissza, és a kamatokat is nekünk kell fizetni. Az IMF-nek is 5-6%-ot fizettünk utoljára és még ott a rend. tart. jutalék (le nem hívott rész után), szóval ez nincs túl messze a piaci 6%-tól amit nemrég devizakötvény-kibocsátáskor ajánlanunk kellett. Nem kell beszopni a jóságos IMF-ről szóló meséket, amelyik féláron ad hitelt.

Az IMF-re azért volt mindenáron szükségünk az előző ciklusban, mart Magyarország a szabad piacról gyakorlatilag finanszírozhatatlanná vált. Hála istennek, most sokkal jobb helyzetünk, nem vagyunk rászorulva, nem vagyunk kényszerhelyzetben.
@Cirbi: Persze lehet mindig csak a negatív híreket meghallani. De egy kis egyensúly érdekében akkor ezt is lásd meg:

"A piacok a pánik időszaka után megnyugodtak, olyannyira, hogy a magyar államkötvények referenciahozamai jelenleg mélyebben (!) vannak, mint a válság utolsó hulláma előtt voltak. Ezzel egyébként a hét legjobb teljesítőjévé vált a világon a magyar adósság"

www.portfolio.hu/gazdasag/kulonos_palfordulas_ujraszineztek_magyarorszagot.154018.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox
@Blogger Géza:

Ja, ez volt a helyzet fél négykor délután, ez meg két óra múlva:

"A délelőtti intenzív magyar állampapírpiaci hozamesés a délutáni jelentős nemzetközi befektetői hangulatromlás hatására elillant, így ma késő délután mintegy 5-8 bázisponttal magasabban járnak a hozamok, mint a tegnapi záró szintek "

www.portfolio.hu/deviza_kotveny/akk/nagy_hullamzas_volt_a_magyar_allampapirpiacon.154034.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox

Ember legyen a talpán, aki ebben a helyzetben akár egy délutánra valamit előre, tutira megjósol.
nagyjából követtem a fideszdroidok szenvedését, hogy védjék a szart, elég szánalmas aki ezeket a seggeket védi. pláne azzal, hogy bezzeg a gyurcsány.. mert valami szar volt, akkor ami most szar, az nem szar, mert viktor? idióták
tényeket meg felesleges megírni, mert már mindent leírtatok, de ezek agyamputáltak ugye és agyurcsányahibás! :DDD
@Blogger Géza:
és MOL részvényt kellett venni hitelre, nagyszerű :)
nem orbán viktor mondta, hogy nem elméletek kellenek, hanem harminc markos legény a gazdaság talpra állítására?
@Blogger Géza: a jegybanki alapkamatra azért volt némi ráhatása a mi Járai Zsigánknak.... (ezáltal az állampapírokra is)
Másrészt a belinkelt cikkből is kiderül, hogy a legnagyobb magyar vállalkozások/vállalkozók (Széles, Demján, lényegében a Fidesz mai gazdasági háttere) már 2002-ben is felléptek az irreálisan erős forinttal szemben. Az erős forint és a kelendőbb állampapírok miatt durván visszafogta a hazai exportot, amivel már a 2008-as válság előtt "helyretette" a magyar ipart. Valóban előrelátó, bölcs döntés volt!
@Blogger Géza: különben jó látni, hogy egész nap ráérsz kommentelni, mi lesz így az államadóssággal? Ki fogja csökkenteni? Kapsz is érte valamennyit?
@Baltika07: Akárhogy alakul az árfolyam, az valakinek jó, valakinek meg rossz. A devizahitelesek hangja meg épp nem jelent meg ebben a cikkben, na bumm. Egyébként a Ft árfolyama egyáltalán nem volt extrém erős, kb. ugyanott állt, ahol most.
@namitirok: Engem nem érdekel a linkezés anonim írni nem tudó .... Jól mondod .... Véleményed szerint .... Csak az kit érdekel ? :O Pláne anoniman .... Aki szerint nem szégyen anonimnak lenni , annak nincs agya ....

@Cartman (ex Cartman): mi van anonim , hiány van ? :D Persze hogy úgy írod ahogy akarod , de ez mindent elmond rólad , bár azzal hogy anonim vagy mindent elárultál magadról .... A sértésed pedig lepereg te troll ! :) ;)

@Lófasz Hadnagy: Nem örjöngők , pláne nem vagy a barátom te gusztustalan nevű anonim .... :) ;) A " kultúrád " meg csapkodja a biztosítékot ugyanis a vektor az tök más de ne zavarjon :D :D :D + :D

@Valahol Máshol: Ha szerinte da mostani kormány lopott , csalt , hazudott , akkor te 1 ritka nagy hülye vagy .... A sértésed pedig lepereg , főleg hogy anonim vagy ! :) ;)

@néma bárány: nekem linkezéssel nem mész semmire , te néma anonim , aki mégis ír , szóval hogy is van ez te iq nukus ? :O :D A sértés pedig lepereg ! :) ;)

@Add_tovább: 1 . ORBÁN VIKTOR neve nagy betűvel írandó .... Az meg hogy elvették a nyugíjat az 1 orbitális nagy baromság , szóval erről ennyit .... Az meg hogy te kicsivel írod az 1 dolog a tény nem változik ! :) ;)

@.com: Te nem csak hogy nem érted , még írni sem tudsz ....

@regress: Tanulj meg írni , utána próbáld osztani az észt ( ami amúgy nincs neked .... ) Gyülölöm ha anonimok , helytelenül írnak , ráadásul baromságokat , mint köztük te is , te emberszerű lény ....

@Peripetia: ORBÁN VIKTOR nem vezér hanem MAGYAROSZÁG miniszterelnöke . Ostoba meg a tolvaj az a szoci korszakban volt de annak örökre vége .... Barom az te vagy te anonim ....
@Lencsés István:
"te troll"
Köszönöm! Asszem, ennél nagyobb dícséretet nem is kaphatnék, mint hogy te trollnak titulálsz.

(Azt már csak zárójelben jegyzem meg, hogy külön röhejes, ahogy többeket a helyesírásuk miatt vegzálsz, holott a tiéd erős eufemizmussal élvre is borzalmas.)
@Lencsés István: Nem MAGYAROSZÁG, hanem Magyarország. a viktor pedig valóban nem vezér, csak annak hiszi magát, az hogy elvették a nyugdíjat, legfeljebb neked a baromság, az értelmes embereknek nem az. Sokaknak majd akkor lesz, amikor megkapják az alamizsnájukat. Illetve, nagyon remélem, ebbe a levesbe még az Alkotmánybíróság majd beleköp. Persze tudom, mindhiába, pártunk és vezérünk majd kiatál eg új törvényt, hogy az Alkotmánybíróság is max kávét vihet a Szíjjártónak (hogy apja is inkább szíjat gyártott volna mint gyereket)
@Cartman (ex Cartman): Tanulj meg írni , és azért mert fáj az igazság , azért még ne hazudozz , pláne anoniman ....

@Add_tovább: Hát ha nem írod így hogy MAGYARORSZÁG az mindent elmond rólad , te emberszerű lény .... VIKTOR nem hiszi magát vezérnek .... Az értelmes embereknek is baromság az amit itt fröcsögsz , nem vettek el nyugdíjat , amit tesznek az jó az országnak , a többi duma . A 2/3 arra jó hogy azt csináljanak amit akarnak , és ha nem tetszik , akkor sírj anoniman , de attól még neked nem lesz jobb . :) ;) Az meg hogy Szijjártót név nélkül sértegeted , az megint mindent elmond ....
@Lencsés István: Kedves istván, már ha ez a neve Önnek. Ha nem vette volna észre, a Magyarországot ÖN írta rosszul, Magyaroszágként. Persze egy droidtól mit is várhatnék... Az, hogy a becses narancsos haverjaid lenyúlták 2,9 millió ember jövendő nyugdíját, tény. de persze ezt Önnek hiáb magyarázom, amikor 2/3-os köd ül az agyán. A 2/3 nem arra jó, hogy azt csináljanak, amit akarnak, hanem arra ad felhatalmazást, hogy megkülönböztetett felelőséggel kormányozzanak. De persze egy olyan droidnak, mint Ön, ezt is hiába magyarázom. És van olyan topik, ahol igenis a nevemmel vállalom azt a véleményemet. Bármilyen is legyen az.
@Add_tovább: Nem tudsz írni , ez véglegesen kiderült . Istvánnak hívnak . MAGYARORSZÁGot maga írta rosszul , a többi duma , és belemagyarázás . A sértés lepereg , pláne 1 anonimtól :) ;) A 2/3 az tény , a nyugdíjasokról szóló dumája baromság . A 2/3 pontosan arra jó amit csinálnak , jó dolgokat csinálnak az ország jobb híre érdekében . Ja és topicnak ne nevezzünk már 1 anonim által írt blogot aki hazudik .... :D :D :D + :D
T. Varánusz!

Karbantartási jellegű kérésem lenne. Egy Turing-tesztet szeretnék ezúton kérni lencséspityunak!

Köszönettel: anonim
@Lencsés István: Idézet egy idétlentől:

@Peripetia: ORBÁN VIKTOR nem vezér hanem MAGYAROSZÁG miniszterelnöke . Ostoba meg a tolvaj az a szoci korszakban volt de annak örökre vége .... Barom az te vagy te anonim ....

Tahótlanítok, most!
poszter:"Számotokra mit árul el a sokszor lesütött tekintet, a beszívott száj, az orrvakarás, a grimaszolás, a fújtatás, a szembenéző bizonytalan és erőtlen pillantás?"

2006 óta egyértelmű: elmekórtani eset, néhány független elmegyógyász vehetné a fáradtságot, hogy ezt megerősítse.
@hazug fidesznyik: Ugyan már! Azok már külföldön dolgoznak. Pl. Ausztria (Graz?)... Fúúúj, dög vagyok! Aljas rágalom, nem is ott...
süti beállítások módosítása