Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: index.hu/belfold/2024/03/28/matteo-renzi-antifa-tamadas-jogallamisag-tiszteletben-tartas-magyarors... (2024.03.29. 08:07) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.08.18. 05:47 Fabius

A matolcsyzmus hazavágta Orbánt

Címkék: gazdaság fidesz orbán viktor

Felfokozott hangulatban várta tegnap Orbánisztán népe, hogy Kedves Vezetőjük szóljon hozzájuk a tévén keresztül. Legalább ő mondjon valami biztatót, ha már a szakértők a sajtóban hányni kezdték a földet a matolcsyzmusra. Mert az nem lehet, hogy léket kapott a Nemzeti Együttremélés Rendszerének kereszténydemokratáktól lehorgonyzott mozdonya, hogy nem közelg már a kánaán. Itt valami szörnyű tévedés lesz, -mi az, hogy nulla??? - itt valaki háttal ül a mikrosütőnek mert azt hiszi, a falra vetít álomképet. Szóval gyűjjék a Kedves Vezető, legyen pántlikás retyerutya, repkedjék a dakota adoma, meg legyen koki akkora baszki, hogy Trubadúr Péter nyálazza össze ijedtében a sajgó királyi praclit egy nem fáj puszival, könyékig.

Így várta a nép Viktort, reménnyel telin, aztán meg lófaszt se kaptak. Lehet, hogy a közszolgálati médiában nem maradt egy alkalmas stáb sem azzal a két emberrel, akik képesek lettek volna élőben tudósítani Vezérünk második regnálásának eddigi legfontosabb beszédét? Vagy csak Papp Dani ért volna oda, rá meg azért ilyesmit mégse bíznak az ismerősei se? Történt ahogy történt, a tény az, hogy a leghűségesebb PártHír tévé is csak szőrmentén adagolta Viktort élő egyenes helyett. Ha nincs az Index, akkor bizony az élőadásról lemaradunk, az eseményről - nagyjából - teljes videót is csak az Origón találtam. De ők legalább stílszerűek, a közlendőhöz igazodva befosásra biztatják a gyomorbajosnak látszó Orbánt: ( kattra nagyobb lesz)
A nép meg, az istenadta, a megszokott fotelkuruc helyett egy nehezen beszélő, saját gondolataiban eltévedő vénembert kapott, aki úgy nézett a körülötte rajzó újságírókra, mint busmanok a szánkóra. Pedig nem csak a gazdaság és a hitelesek miatt volt fontos a tegnapi beszéd, Viktor is szintet lépett benne: először beszélt valamiről úgy, hogy csak a szája tudott hazudni, az arca, a testbeszéde, a mimikája, a hanghordozása már nem. Az origó videóját megvagdostam, kiszedtem belőle Orbán gesztusait:Számotokra mit árul el a sokszor lesütött tekintet, a beszívott száj, az orrvakarás, a grimaszolás, a fújtatás, a szembenéző bizonytalan és erőtlen pillantás? Ezek egy megtört, erőtlen ember akaratlan gesztusai, aki fürdik nyilvános szégyenében. Aki pontosan tudja mekkora pofont adtak a szarnak, és mekkorát fognak kapni ők maguk, ha nekiállnak ősszel megint bestoppolni az eddig 100 milliárdos friss lyukat. Ennek ellenére úgy látszik, Kettes kollégának igaza lesz a napokban írt kommentjében, miszerint az egykulcsos bukásának elismerése Orbán bukása előtt fél órával lesz, leghamarabb. A legcukibb, hogy még mindig a hátra mutogatásba igyekeznének menekülni:

"felkértem a gazdasági minisztert, készítsen jelentést arról, hogyan jutottunk el "a támogatott forinthitelektől a kockázatos devizahitelekig", és nevezze meg, kik ezért a felelősök."

Remélem Szent Jobb időben megtalálja az alapkamat emelésről szorgalmasan gondoskodó, és ezzel a forinthiteleket a devizaalapúval szemben ellehetetlenítő Járai Zsigmondot, és meg is nevezi jó hangosan. Ez szerintem eszébe jutott az Orbán mellett haptákban őrködő Nemzeti Trubadúr Péternek is, mert szemmel láthatóan izgalmában elkapta valami frász, és vagy a színes ásítást igyekezett visszanyelni, vagy egy diszkrét izgalombüfi pöffent ki belőle nem túl diszkréten:

Egyébként meg azt gondolom, kedves Viktor, hogy Szent Jobbodat felkérni ma már egyetlen dologra érdemes, és ez a lemondás. Közvetlenül azután, hogy elmagyarázta mit látunk ezen a táblázaton, és miért nem csak a káprázat űz velünk csúnya képzetjátékot:Ha nem világos segítek: a sok piros lefelé volt a Gyurcsány kormány válságidőszaka, a nullához közelítő majd emelkedő a Bajnai éra munkája, - tudod, amit levilágbajnokoztál külföldön, és a költségvetésének hasznát élveztétek tavaly - az utolsó kettő meg Matolcsy önálló munkájának végterméke. Apró hajszál a takonypüré tetején, hogy sajnos a svájci frankra sem lehet ráverni a balhét a nullás negyedévért:
Amint a táblázatból számodra is nyilván kiderült, a frankárfolyam éppen negatív csúcson volt a negyedév elején, a közepén a mostanában átlagosnak számító sávban lézengett, és csak a legvégét érintette a kiugró árfolyam. Házi feladat, hogy elképzeld, milyen lesz a harmadik negyedév, ha a nullás növekedésű gazdaságot még a frankárfolyam is hazavágja.

Matolcsynak keressetek végre valami nyugalmas elfoglaltságot, mondjuk otthon löködje a színes fagolyót a számológépén költségvetés írás helyett. Mert, ha tovább ontja az okosságot magából, akkor a gazdaságpolitikátoktól eredményt várni annyi értelme lesz, mint kandisznón a mellbimbónak.
 

* táblázatok forrása: MKB/privátbankár

489 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr443161785

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A kormányszóvivő most a fideszes devizabűnözést ismerte el 2011.08.18. 13:39:38

Kovács Zoltán kormányszóvivő múlt héten azt ismerte el, hogy a kormány legtöbb intézkedése ''nem alkalmazható''. Ő persze egy a devizahiteleseket segítő javaslatot utált el a hatástanulmány hiányával. De annak az általános igazságnak a kimondása, h...

Trackback: megszorításokra várva 2011.08.18. 11:28:14

Durva megszorítások jönnek. A szánalmas, 1,5%-os éves GDP-növekedés mellett a költségvetés számai borulnak, a hiánycél a legoptimistább esetben sem tartható.Az idei deficit nem problémás, ugyanis az államosított nyugdíjpénzek bevételként való elkönyvel...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@namitirok:

Jaja, mennyivel jobb, ha nem Brüsszel diktál, hanem Peking meg Rijád!
@néma bárány: "Ki a faszt érdekel a hozamfelár?"

Azt, aki ért hozzá. :)

Te szemmel láthatóan nem ebbe a körbe tartozol...

Ha meg az IMF diktátumainak megfelelően kellett volna vigyázzba állnunk, valószínűleg fejenként (tehát neked is) több százezer Ft extra adót kellett volna befizetned. Na akkor hogy ajvékolnál itt... :)

Az IMF-et senki nem akadályozza meg, hogy elfogadja a magyar gazdaságpolitikát, és adjon nekünk hitelt, ha akar. Erre eddig nem voltak hajlandóak, hátha most rájönnek, hogy rosszul ültek eddig a lovon.
@Bakter:
koma! maszop kormány volt, kapísi??? Az volt a baj, hogy akkor is az ellenzékkel foglalkoztak kormányzás helyett. Ahogy fentebb írtam: ha tudtak csinálni sz*r vizitdírendszert, akkor tudtak volna jót is. Ennyi. ezt hiába magyarázod.
@P.mester: "Ha én lopok tőled, és azt befolyatom a saját kasszámba,"

Most ezzel a manyup rendszert akartad tömören összefoglalni? Végül is nem rossz próbálkozás, a közteher egy részét átirányítjuk egy magánkasszába, majd úgy teszünk, mintha ez nem átirányított közteher, hanem önkéntes megtakarítás lenne... :)
@Blogger Géza: ehhh, eddig még ha vitatható is volt a véleményed, még meghallgatandónak tűnt, eddig :D

"Az IMF-et senki nem akadályozza meg, hogy elfogadja a magyar gazdaságpolitikát, és adjon nekünk hitelt, ha akar. Erre eddig nem voltak hajlandóak, hátha most rájönnek, hogy rosszul ültek eddig a lovon."
@Kivlov:

"ha tudtak csinálni sz*r vizitdírendszert, akkor tudtak volna jót is"

Mert akkor nem pakolt volna keresztbe a törpeparaszt ott, ahol tudott volna, mi? Ugyanmár...
@Blogger Géza:

Te tényleg ennyire hülye vagy, hogy a KSH májusi előzetes becslését és kincstári optimizmusát linkeled ide azután, hogy tegnap Viktor elismerte a nullás növekedést, a 100 milliárd hiányt, és kilátásba helyezte a Nagy Őszi Beszopást?

:-D :-D

Van még valami amivel ki kívánod röhögtetni magad a hozamfeláron és májusi köldöknézős baromságon kívül, vagy elég volt az égésből mára?
Nagyon gyáva ember dr. Viktor! Most kellene lépni és összefogni, igenis kikérni teljesen mindegy milyen pártokhoz kötödő szakemberek véleményét.

Ez a Matolcsy tényleg arról győzte meg Orbánt, hogy esetleg a fing nem büdös, közben minden fingnak van szaga! (Szaglási érzéke van-e Orbánnak, vagy hozzászokott?)

Most azért kiderült az is, hogy a FIDESZ nem egy párt, hanem "érdekszövetség"!

Vajon a FIDESZ ennek megfelel-e?

Pártnak nevezzük azt a társadalmi szervezet, amelyeket rendszerint egy alapító tag vagy egy alapító közösség hoz létre azzal a céllal, hogy az adott társadalomban a politikai hatalomból részesüljön többnyire választások révén. Lényeges kellékei a párt ideológiája vagy programja, amelynek rendszerint előzményei, jeles képviselői, teoretikusai és reprezentatív irányzatai vannak. Fontos a regisztrált tagság, a rendszeres találkozás, gyűlés vagy kongresszus, a tisztségviselők kinevezésének módja stb. Törvényi kereteit az egyesülésről szóló törvény rendelkezései, valamint az alapszabály tartalmazzák.
Ha a nép elzavarja a Vezérét, megoldódik majd minden?..jobb lesz??...ha igen akkor menjünk és zavarjuk el..
@Kivlov:
Miért, most mi van? Rossz a GDP adat? Akkor másnap bedobunk egy gyurcsányafelelős vizsgálati eredményt, illetve elszámoltatunk valakit az előző kormányból. A párttévék riportjairól nem is beszélve.
Ezek meg pl. a rossz költségvetés helyett miért nem tudtak jobbat? Már az elején kiderült, hogy vagy 200 milliárddal elszámolták.
Ja és persze mióta kormányra kerültek, nincs megszorítás, csak haladás, és úgy jövünk ki a szocik szarából, mint a Scud rakéta. Erről kéne papolni, nem a vizitdíjról, ami addig sem létezett, mint egy sellőfing.
@Blogger Géza:

Jaja, te aztán rettenetesen értesz :-)) Azért nem sikerült megcáfolni amit a fix kamatról írtam, ugye?

Mellesleg az IMF kért strukturális reformot, akkor nem adtunk. Aztán mégis csináltunk a Széll Kálmán tervvel és a konvergenciával 2000 milliárdost, amekkorát még ők sem kértek. Pluszban fizetjük a dupla kamatot minden egyes hitel után, mert mi vakmerőek vagyunk és a piacról finanszíroztatunk.
@Squid: Ajánlom az értő olvasás gyakorlását!

"(Legalábbis GDP arányában, de reálértékben is.) "

A CDS felár az imbolyog fel le, sokszor totál függetlenül bármitől, ami Magyarországon történik, a globális trendekhez igazodóan. De tény hogy most még mindig alacsonyabb, mint 2009 tavaszán, az imádott Bajnai idején volt.
@Lófasz Hadnagy:
Rijádnak végszükség esetén fizethetünk celebpicsákkal is. Nem mindegy.
És itt van orbán barátja, aki még mindig Orbán borát issza! A Mubarakról nem is beszélve.

2011. augusztus 18., csütörtök 11:02 | Email
Már budapesti asztaltársaságoknál is téma a tegnap robbant hír: a világhírű francia színész, Gérard Depardieu a padlóra vizelt egy repülőn.

Az első hírek [1] arról szóltak, Depardieu "nem tudok várni" felkiáltással ittasan a folyosóra vizelt, amikor a felszálláskor a légiutaskísérők nem engedték el a mellékhelyiségbe, és azt mondták, legalább 15 percet várnia kell.
@Blogger Géza: Ha már átalakítanak, akkor kereshettek volna valami épeszű, működő modelt is, pl egy kínait, úgy is arra tartunk ;) és nem kidobni az ablakon MÁV, BKV és egyéb fszságokra

www.portfolio.hu/befektetesi_alapok/ongondoskodas/sehogy_sem_illik_a_kepbe_a_magyar_nyugdijalap.153839.html
@néma bárány: Tudom, hogy tények fájnak és makacs dolgok, de tény, hogy az idei első negyedéves gazdasági növekedés volt a 4 éves csúcs. Sajna, ehhez elég volt 2,4-2,5% is.

A hozam feláron nem tudom, miért kell annyira nevetned, inkább próbáld megérteni. Tudom, ez picit nehezebb. :)
@Bakter:

Ha ezt el tudná intézni a Szeretett Vezető, én magam is megsüvegelném! :-)
@Lófasz Hadnagy:
Ezt már sosem tudjuk meg. csak azt, hogy sz*rt csináltak.
@Bakter:
Nem tudsz értelmesen reagálni a tényekre, erre jön orsós. Persze, most is lehetne jobb, de majd azt mondják, mint most ti, hogy „azért voltunk sz*rok, mert az ellenzéknek rossz 5letei voltak.” Vagy ez csak a vörösöknek lehet kifogás?
@Blogger Géza:
A kakaduk nem azt csiripelték, hogy az a gazdasági teljesítmény is annak volt köszönhető, hogy jól muzsikált az export a német növekedés miatt?
@Cirbi: Márpedig pletykák alapján az IMF változtatni készül a hozzáállásán... Majd meglátjuk. A hitelminősítők már elkezdték a saját hülyeségük korrekcióját, a Fitch felminősítése már megvolt, ugye.
@Blogger Géza:

A CDS felár 2009 tavaszán 415 volt, most 420.

Esetleg, ha szerényebben füllentenél...
@Cirbi: A MÁV, BKV fennálló adósságának konszolidálása nem "kidobás", az a pénz már "ki lett dobva", ez egy technikai lépés.
@Blogger Géza: Arra a Fideszes hazugságra gondolok, hogy a manyup tulajdonképpen nem is az embereké, mert csak átengedi nekik az állam azt ami tulképp. az övé. Viszont ha így lenne, tehát egyik zsebünkből áttennénk egy másikba a pénztárcánkat, akkor ugye nem változna a benne levő pénz?

Mivel a pénz természetesen az embereké volt, ezért fondorlatosan meg kellett tőlük szerezni. Ez volt a "nagy manyup" rablás.
Az emberek a nyomós érvek hatására lemondtak megtakarításukról, hogy Simicska, a Lázár-testvérek és a külföldi karvalytőkések magánvagyonát gazdagíthassák (némi demagógiával).

Brüsszel egyébként még mondhatja a következőt: mivel a megtakarítások célja nem teljesült viszont 12 éven keresztül, erre hivatkozva minden évben módosíthattuk költségvetésünket a megtakarítások összegével, ezért hogy teljesítmény szemléletben világos legyen a költségvetésünk, a hirtelen érkezett bevételt könyveljük vissza azokra évekre, amikor azt megtakarították. Aztán Orbántól függ, hogy pl. ezt mondják-e? Ha mondják, akkor nagyon rossz lesz az idei hiányunk, az előzőéveké pedig visszamenőleg megjavul. A következményeket én sem kívánom magunknak.
@Kivlov: Az előzőre kenni mindent ehte magyar sport, nem azzal foglalkozunk, hogy lehetne a problémákat megoldani.....
Nem tudom ki hogy van ezzel, de engem a hideg ver ki, akkor amikor találkozom egy szakival, és vázolom neki a megoldandó helyzetet, erre ő sorolni kezdi, hogy az elöző "szaki" miket csinált szarul, és ettől milyen nehéz munkálya lesz...Ki nem szrja le mi volt a gond az előző szakival, most ő van itt csinálja meg rendesen, kérje meg az árát, és a következtetés levonását hagyja meg nekem....
Tisztelettel ajánlom figyelmetekbe a blogomat!
@Fabius: Volt az 600 felett is, ifjú padavan. Előbb tájékozódni, aztán írni! Tudom, ez nem divat manapság.
@Kivlov:
Nálatok nem lehet értelmes senki. A vezér nevét pedig már jóideje le sem írtam, hogy jön ez ide? Csak idéztem két cikket az indexről: ott volt a címlapon mindkettő. Ez talán nem tény?
Vagy az nem tény, hogy elbszták a költségvetést, és azért zároltak 200 milliárdot már az év elején?
Az elmúlt 8 évben az ellenzéknek semmilyen ötletei nem voltak. Ahogy most kormányon se nagyon, pedig régen készen állnak rá.
Vörös a pávián valaga, nem én. Meg a sok szarházi, aki a kedvenc pártodban lesz végkimerülő.
@Blogger Géza:

Talán mert a hozamfelár a világon semmit nem változtat a tényen, hogy fix 6%-ot kell fizetni az 1 milliárd euróra. Igaz, ezen inkább sírni kéne.
@Kivlov: Kétharmadnál kíváncsi vagyok mit kensz az ellenzékre. Vityáéknak 2014-ben már nem lesz hova meg kire mutogatniuk. Gyurcsány kormányzása pedig szar volt. Persze Viktor is ott tett keresztbe ahol tudott, de ez semmiképp sem menti fel a Ferit. Remélem a büdös életbe nem kerül többé semmiféle kulcspozícióba.

Amúgy te egész korrekt dolgokat mondasz, csak sajnos ezzel a libsi meg vörös meg mittudoménmi attitűdökkel kicsit felveszel némi droid attitűdöt.

Ráadásul vörösök? A jelenlegi kormányzási metódust elnézve a Viktoréknál nagyobb bolsevista komcsi nem volt még az országban. Persze ehhez kellett is a korlátlan hatalom. Lehet szimpla többségben normálisa(bba)k lennének.

Minden jót, aki teheti élvezze ki a nyár utolsó kánikulai napjait :)
@Kivlov: Várjuk a Fidesz "jó" vizitdíj-rendszerét. A mozambikból importált minimálbéres orvosok biztosan hálásak lesznek.
@Bakter:
Nem a kedvenc pártom, nekem túl halvérűek. Mint az összes magyar.
De tetszik, hogy egykulcsos adót akarnak, hogy kivezetik (remélhetőleg) az adójóváírást, hogy s*ggberúgják végre a segélyeseket, a kamurokikat, a 40 éves nyugikat. Ha még az ingyenes utazgatást is eltörölnék, még a végén rájuk is szavaznék.
@Valahol Máshol:
"Minden jót, aki teheti élvezze ki a nyár utolsó kánikulai napjait :)"
Mert szeptembertől jön majd rá az áfa és a d-vitamin adó.
@Blogger Géza: Na akkor csak egy kérdés: kinek is van szüksége a pénzre, hitelre???
Jahh én is elbsztam akkor a hitelfelvételemet a banknál, ha okosan kivárok, akkor csak fizetett volna nekem egy jelentős összeget, hogy felvegyem a pénzét, és még a szerződést is én fogalmazhattam volna meg, ok, erről ennyit, most már értek mindent. ;)
@nu pagagyí:
az kéne: Nyugdíjból levonni havi X ezret EHO címén…
@Bakter: Mert szeptembertől jön majd rá az áfa és a d-vitamin adó.

:))))))))))))))

ezt még pont elkaptam, jókedvvel zárom a napot, köszi :)
Ennyi hülyeséget, amit ebben a blogban szorgalmasan összehordasz...
Frusztráltságod a választások óta csak fokozódik. Nagyon sokat veszíthettél a Gyurcsány-Bajnai bukáson. Grétzy Zsolt színvonalán tolod...
Remélem azért csak munkaköri pszichózis ez és otthonra nem viszed haza.
@Valahol Máshol:
Szimpla többségél is felesleges az ellenzékre kenni. úgyhogy erről ennyit.
@Blogger Géza: "A CDS felár az imbolyog fel le, sokszor totál függetlenül bármitől, ami Magyarországon történik, a globális trendekhez igazodóan. De tény hogy most még mindig alacsonyabb, mint 2009 tavaszán, az imádott Bajnai idején volt."

433 pontra nem emlékszem Bajnai idejéből (gondolom akkor lehetett amikor átvették), nem mellesleg 209-en adták át a fülkeforradalomnak..

blog.mtakti.hu/_userfiles/cdsfelar.jpg

blog.mtakti.hu/blog_cikk/?cikk%5Bcikk%5D%5Bkeyvalue%5D=84

Itt a cikk is gondolom a MTA elemzése megfelel..

A "globális trendek" bullshitet hagyjuk jó, természetesen hatással van a CDS mozgására, de döntően, és markánsan a szánalmas gazdaságpolitika határozza meg és a magyar államháztartás irgalmatlanul sérülékeny mivolta.
@Kivlov:
Ha nem lenne kényszerpálya és légürestérrel bélelt kassza, az említett intézkedésekből sem lenne semmi. Ebben biztos vagyok. És ezért fosik a főnök, mert tudja: ez a visszaesés újabb szigort kíván, ami nem népszerű, sőt. Márpedig ő a hatalomnál jobban csak a felé irányuló vak imádatot akarja.
@Bakter:
ahogy maszopéknál is a kvázi államcsőd hozta elő bajnai racionalizmusát. így megy ez faluhelyen. városon meg pláne...
@Kavix:

Jó sok ténnyel alátámasztva megcáfoltad te is amit összehordott. Reméljük csak elvégezted munkaköri kötelességed, és ostobaságodat haza nem viszed.
@Kivlov: Az EHO-t nem igazán támogatnám. A járuléklevonást szimulálja, de nem jár érte szolgáltatás.
Akkor már jobb lenne valami olyasmi, hogy normál jövedelemmé minősítik és mindent vonnak belőle, de az öregségi nyugdíj megállapításánál ezt is figyelembe veszik az idővel együtt.
Így a fél összeg amit kap, ha nem dolgozik mellette legálisan, minden évvel rontaná a későbbi megállapítandó öregségi nyugdíj összegét.
@Fabius: B+, te szánalmas vagy. Mondtam, hogy 2009 tavaszán. Ha képtelen vagy utánanézni egy ennyire alapvető dolognak, akkor minek állsz le róla vitatkozni? A 2009-es CDS felárról vitatkozunk, te meg bemásolsz egyet, ami a 2011-esről szól? És még ti kritizáltok gazdaságpolitikát?

Beírod a netbe, azt kiköpi a grafikont. De most már kinézem belőled hogy nem értenéd, ezért most direkt mfor-os forrást kerestem neked, ha már olyat linkeltél, nehogy kitaláld, hogy egy másik forrás meg biztos fideszes, meg hazudik, meg marslakók befolyása alatt van:

"Márciusban még háromszor ekkora esélyt adtak az ország bedőlésére, a válság legmélyén több mint 600 bázispontot kértek el a magyar cds-ért. "

www.mfor.hu/cikkek/Eves_melyponton_a_magyar_CDS_arazasa.html

Tudom, elnézést, tévedtem, ilyesmi az nem fog jönni...
@Kivlov:
Csak az a különbség, hogy Bajnai szépen csendben, alig szólva, nem ideologizálva tette a dolgát, ezek nagyhangon melldöngetve csak a hibákat halmozzák, miközben eredményeket alig tudnak felmutatni.
Az hogy utcákat, tereket, hidakat nevezünk át, régen meghalt, tiltakozni nem tudó nagyok neveivel fémjelzett "terveket" ráncigálunk elő a kalapból az számomra nem eredmény. Munkásságuk eredménye nálam abban látszik, hogy ez egyébként kicsivel, de emelkedő fizetésem egyre kevesebb dologra elegendő. Pedig sokmindenben visszavettem már. Tegye fel a kezét, akinél másképp van.
Költekezzünk vastagon /azért hozzáteszem, a BKV és társai megtömését technikainak minősíteni, kicsit dőreség ;)/

Hatalmas zuhanás a német tőzsdén is
aug. 18. 16:12 Akkora mínuszt mutat a frankfurti tőzsde, hogy ha így zárna a német piac, akkor a mai lenne pontban az ötödik, százalékban pedig tizenötödik legnagyobb esés lenne a DAX-ban. (Portfolio.hu)
@Blogger Géza:

Elnézést, lehet, hogy tévedtem

Bár ugyanaz a portál most ezt írja:

"Már kedden arról lehetett olvasni, hogy 2009 tavasza óta nem volt ilyen magas a magyar törlesztéskockázati biztosítás felára (CDS-felár), akkor 415 bázisponton álltunk."

Orbán Gábor, az Aegon Magyarország Befektetési Alapkezelő menedzsere azt írja, 2008 októberben volt 600 ponton a CDS felár, de azt nem tudom linkelni.

A Sqiud által linkelt táblázatból az év eleje hiányzik, így vajon melyik az igaz?

Valaki egy hiteltérdemlő táblázat linket esetleg?
@néma bárány: Hát ez van. "Elkúrtuk", ahogy azt a legilletékesebb beismerte, ugye. Azt ugye te sem hiszed el egy pillanatra sem, hogy Magyarország teljes adósságállományát finanszírozná az IMF?

Másrészről az IMF hitel valós költségei egyáltalán nem voltak olyan alacsonyak. Most direkt a Simortól hozk idézet, nehogy kitaláljátok, hogy már emgint valami csúsztatás van:

"A Nemzetközi Valutaalap (IMF), a Világbank és az Európai Unió 20 milliárd euró összegű hitelcsomagját 2010. március végéig hívhatja le a magyar kormány, a készenléti díj éves szinten 0,25 százalék, kamata 5-6 százalék, a visszafizetés futamideje 3-5 év - jelentette be a szerdán sajtótájékoztatón Simor András, az MNB elnöke. "

hirszerzo.hu/profit/85065_125_milliard_evente_mire_jo_magyarorszagnak
Igazi fideszpistás megoldást találtam a válságra. Adjanak ki egy imakönyvet, "Minden napra egy ima" címmel, mert itt már csak az segít. A csuhások pedig nyilvános imaórákat tartanának a köztereken "Térdre, imához" orbáni jelszóval. Lenne itt olyan gazdasági fellendülés, hogy a kínaiak sírva lopnák el a orbáni receptet.
@Fabius:

www.bloomberg.com/apps/quote?ticker=CHUN1U5:IND

Valóban, 2008 őszén is volt egy csúcs, de csak kb 550-ig ment fel, de az igazi az 2009 tavaszán volt, akkor lépte át a 600-at.
@Peripetia: elkéstél, erre ott a NER, remélem a faladon megfelelően kiemelve, minőségi keretben ;)
ó mily csend honol, e harcoktól szabtalt sivár digatALtájon,tán vihar elötti csend? :D
@Zébácsi:

Köszi, ez már világos.

@Blogger Géza:

A táblázatból kiderül, hogy volt 600 feletti CDS felár 2009 márciusban. Annyit tennék hozzá, hogy a Bajnai kormány április huszadikán alakult, onnantól kisebb megingásokkal végig csökkent, vagy stagnált.
@Fabius: Wazze! Kicsit elmegyek "dógozni", oszt így belecsaptok a lecsóba! :) Van duma rendesen!
Most néztem végig a beszédet meg a hisztit, hogy az egykulcsos rendszert mindenáron tartani kell. Valaki mondja már meg ennek a faszkalap Orbánnak, hogy az adórendszer egyszerűségének semmi köze nincsen ahhoz, hogy hány adókulcs van az SZJA-ban!! Az csak egy szorzással több, amit úgyis automatikusan végez a számítógép, baszod, 50 kulcs is lehetne vagy 5000, akkor sem lenne lassabb kitölteni egy adóbevallást egy másodperccel sem. Egyszerűen csak szóljon neki valaki, magyarázza el neki nyugodt, egyszerű szavakkal, mert ez szemmel láthatólag csak Matolcsyval beszél, és az sem tud erről a témáról semmit a világon. Szerencsétlen, tudatlan, ostoba kontárok, bazzeg...
@Blogger Géza:

Nem hiszem, hogy az IMF finanszírozna minket az utolsó fillérig, és őszintén szólva nem is nagyon szeretném, hogy egy szervezet, állam (pl Kína) jóindulatától függjünk.

De azt ugye te sem állítod, hogy az államkötvények költsége megáll a fixen kifizetett kamatnál? Vagyis igen, elkúrtuk. Költségesebben finanszírozzuk az országot, mint tehetnénk, és nem úsztunk meg semmit amit az IMF kért.
@Boli: én is csak néztem, de 2 órája csend van, munkaidő vége, már akinek fix ;)
Azért olyan nagy csend nem volt a világban sem:

"Nagyon nagy pofont kapott az OTP
A nemzetközi hangulattal együtt esett komolyabbat a magyar tőzsde."

www.napi.hu/tozsdek-piacok/nagyon_nagy_pofont_kapott_az_otp.493050.html
Elérhető a hiánycél

"A két héttel ezelőtt közölt előrejelzésnek megfelelően közel 1500 milliárd forintos hiány keletkezett az első hét hónapban az államháztartásban az önkormányzatok nélkül.
A Nemzetgazdasági Minisztérium adatai alapján a kimagasló júliusi deficit a Mol-részvénycsomag megvásárlásából adódik.

Közben a bevételi oldalt lényegesen gyarapították az átmeneti válságadók.

A tárca tájékoztatója hangsúlyozza, hogy elérhető a 2011-es költségvetési hiánycél. Arról azonban nem tesz említést, hogy mivel pótolják a vártnál rosszabb gazdasági növekedésből adódó, mintegy százmilliárd forintos hiányt."

www.hirtv.hu/gazdasag/?article_hid=393436

Ez már megint egy újabb parasztvakítás, néphülyítés.
Ennek a mondok valamit meg nem is mondok" nyilatkozatoknak semmi értelme nincs. Üres beszéd.
Egy nap alatt kiderült, ki a felelős a devizahitelekért"

"A kormányfő kérésére egy nap alatt elkészült a jelentés arról, ki a felelős azért, hogy ilyen mértékben elterjedt a devizahitelezés. A tanulmány a szocialista kormányokat teszi felelőssé, mondván, hogy a lakosság eladósodása 2003 óta gyűrűzik, amikor a Medgyessy-kormány megszüntette a korábbi, 1988 és 2002 között működtetett kedvezményes állami támogatású otthonteremtési hiteleket, azzal az indokkal, hogy az otthonteremtők "sokba van az államnak".

A Medgyessy- és a Gyurcsány-kormány ezzel zöld utat adott a devizahiteleknek, mert olyan mértékben drágította meg a hitelfelvevők számára a korábbi kedvezményes forinthitelt, hogy a magyar családok egyszerűen rákényszerültek a devizaalapú hitelekre."

inforadio.hu/hir/gazdasag/hir-451735

Nahát! zöld utat adott"?.
Komolyan mondom, ez egyszerűen elképesztő.
Az elmúlt nyolc évben volt egy erős ellenzék, akik minden bizottságban ott voltak......
Érdekes? fel sem merül a bankok felelőssége (ha egyáltalán lehet felelősökről beszélni)
na és maga a hitelfelvevő felelőssége.
Nem gondolom, hogy akárki is kényszerítve lett volna, hogy milyen hitelt vegyen fel.

Hogyan adhattak a bankok hatalmas) összegű hiteleket olyan egyéneknek akik most teljesen becsődöltek, hol volt az anyagi háttér?

Senki nem vitatja el, hogy szükséges megoldást találni.

A megoldás helyett könnyebb a visszamutogatás.?
A horvátok már megoldották, nem pedig "habveréssel" hívják fel magukra a figyelmet.
@hegyilány:

A tartjuk a hiánycélt emlegetése nem üres beszéd. Ez az egyetlen amit jól csinálnak, mert erre ugrik a hitelminősítő, erre nyugszik meg a szar láttán az Unió.

Most egy kósás államcsődözés és hiányelszállás hazavágna minket.
@Cirbi:
Fújhatjuk":) a reményhal-at, ha közben meg rohanunk a szakadék felé.
:)
@néma bárány:
Te itt élsz, ebben az országban?
Miért talán még nem vagyunk "hazavágva"??
Ne viccelj már.
@hegyilány: nem, még nem vagyunk. Elszállt hiánycél mellett ugrana egy rakás EU pénz, és az itt fent vitatott CDS felár is az egekben lenne, ami borítaná a finanszírozást.

Nagyon sokmilliárdba kerülne ha Viktor nem ismételgetné a hiánycél tartást.
@Zigomer Trubahin:

Matolcsy egy dologhoz ért nagyon: azt eltalálni mi jut keresztül Orán szelektív hallásán. Mivel neki ilyen van, hiába magyarázod lassan vagy gyorsan, tökmindegy.
@néma bárány: normál gazdasági környezetben, így is lenne, de most nem az van, az ismételgetés kb, néhány napra lesz elég, most már tenni-tenni kell
Ez csak a du.-i termés
-----
-
Mészárlás a régióban 16:27
Lassul az amerikai gazdaság 16:21
Újabb csalódást keltő adat jött az Egyesült Államokból 16:15
Nagyon csúnya meglepetés érkezett a tengerentúlról 16:05

+
Csúcson a foglalkoztatottság Németországban 16:56
@Cirbi:

A termés javát én is olvastam, a tevés vevés sem kérdés, egyetértünk.

Csak azt mondtam egy kósázás hiányzik most legkevésbé, és Viktor igenis hajtogassa amit ilyenkor kell.
@néma bárány: jahh,igaz az lenne csak a kegyelem döfésünk, most szenvedhetünk, és remélhetünk, ezzel az időnyeréssel
A képeket elnézve Orbán hazudik!! A lesütött szem, borús tekintet, orrnyereg simogatás-vakarás Látszik Ő maga sem hiszi amit mond!!
.. még Szijjártó is legszívesebben elhányná magát a főnökétől!!!
Magyarország 2011.
Aranyló kalászos fénykép, avagy festmény készült-e? Mint anno egy dagadt kopaszról, ha már a stílus erőssen hajaz ama korra.

index.hu/belfold/2011/08/18/orban_viktor_bejarta_a_felcsuti_hatart/

"A megbeszélés előtt a kormányfő és a vidékfejlesztési tárca irányítója körbejárták a felcsúti határt, ahol már befejeződött az aratás, és rendben zajlanak a betakarítást követő talajművelési munkák."
@néma bárány: "nem úsztunk meg semmit amit az IMF kért. " Ez nyilvánvalóan nem igaz. Ha mindent úgy tettünk volna, ahogy az IMF kérte, akkor az IMF-nek nem lenne oka nem hitelezni minket. Vagy minimális logikával sem bírnak... Persze Strauss-Kahn is inkább szállodai nők hajkurászásával van elfoglalva, nem saját hülyeségeik korrigálásával.

Valóban, ha nem lenne ekkora az adósságunk, kevesebb kamatot kellene fizetni, és a kamatszint is valószínűleg alacsonyabb lenne. Hát ide vezetett, hogy 2002 és 2010 között 52%-ról 80% fölé nőtt a GDP arányos adósságunk, ezt helyettünk más nem fizeti vissza, és a kamatokat is nekünk kell fizetni. Az IMF-nek is 5-6%-ot fizettünk utoljára és még ott a rend. tart. jutalék (le nem hívott rész után), szóval ez nincs túl messze a piaci 6%-tól amit nemrég devizakötvény-kibocsátáskor ajánlanunk kellett. Nem kell beszopni a jóságos IMF-ről szóló meséket, amelyik féláron ad hitelt.

Az IMF-re azért volt mindenáron szükségünk az előző ciklusban, mart Magyarország a szabad piacról gyakorlatilag finanszírozhatatlanná vált. Hála istennek, most sokkal jobb helyzetünk, nem vagyunk rászorulva, nem vagyunk kényszerhelyzetben.
@Cirbi: Persze lehet mindig csak a negatív híreket meghallani. De egy kis egyensúly érdekében akkor ezt is lásd meg:

"A piacok a pánik időszaka után megnyugodtak, olyannyira, hogy a magyar államkötvények referenciahozamai jelenleg mélyebben (!) vannak, mint a válság utolsó hulláma előtt voltak. Ezzel egyébként a hét legjobb teljesítőjévé vált a világon a magyar adósság"

www.portfolio.hu/gazdasag/kulonos_palfordulas_ujraszineztek_magyarorszagot.154018.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox
@Blogger Géza:

Ja, ez volt a helyzet fél négykor délután, ez meg két óra múlva:

"A délelőtti intenzív magyar állampapírpiaci hozamesés a délutáni jelentős nemzetközi befektetői hangulatromlás hatására elillant, így ma késő délután mintegy 5-8 bázisponttal magasabban járnak a hozamok, mint a tegnapi záró szintek "

www.portfolio.hu/deviza_kotveny/akk/nagy_hullamzas_volt_a_magyar_allampapirpiacon.154034.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox

Ember legyen a talpán, aki ebben a helyzetben akár egy délutánra valamit előre, tutira megjósol.
nagyjából követtem a fideszdroidok szenvedését, hogy védjék a szart, elég szánalmas aki ezeket a seggeket védi. pláne azzal, hogy bezzeg a gyurcsány.. mert valami szar volt, akkor ami most szar, az nem szar, mert viktor? idióták
tényeket meg felesleges megírni, mert már mindent leírtatok, de ezek agyamputáltak ugye és agyurcsányahibás! :DDD
@Blogger Géza:
és MOL részvényt kellett venni hitelre, nagyszerű :)
nem orbán viktor mondta, hogy nem elméletek kellenek, hanem harminc markos legény a gazdaság talpra állítására?
@Blogger Géza: a jegybanki alapkamatra azért volt némi ráhatása a mi Járai Zsigánknak.... (ezáltal az állampapírokra is)
Másrészt a belinkelt cikkből is kiderül, hogy a legnagyobb magyar vállalkozások/vállalkozók (Széles, Demján, lényegében a Fidesz mai gazdasági háttere) már 2002-ben is felléptek az irreálisan erős forinttal szemben. Az erős forint és a kelendőbb állampapírok miatt durván visszafogta a hazai exportot, amivel már a 2008-as válság előtt "helyretette" a magyar ipart. Valóban előrelátó, bölcs döntés volt!
@Blogger Géza: különben jó látni, hogy egész nap ráérsz kommentelni, mi lesz így az államadóssággal? Ki fogja csökkenteni? Kapsz is érte valamennyit?
@Baltika07: Akárhogy alakul az árfolyam, az valakinek jó, valakinek meg rossz. A devizahitelesek hangja meg épp nem jelent meg ebben a cikkben, na bumm. Egyébként a Ft árfolyama egyáltalán nem volt extrém erős, kb. ugyanott állt, ahol most.
@namitirok: Engem nem érdekel a linkezés anonim írni nem tudó .... Jól mondod .... Véleményed szerint .... Csak az kit érdekel ? :O Pláne anoniman .... Aki szerint nem szégyen anonimnak lenni , annak nincs agya ....

@Cartman (ex Cartman): mi van anonim , hiány van ? :D Persze hogy úgy írod ahogy akarod , de ez mindent elmond rólad , bár azzal hogy anonim vagy mindent elárultál magadról .... A sértésed pedig lepereg te troll ! :) ;)

@Lófasz Hadnagy: Nem örjöngők , pláne nem vagy a barátom te gusztustalan nevű anonim .... :) ;) A " kultúrád " meg csapkodja a biztosítékot ugyanis a vektor az tök más de ne zavarjon :D :D :D + :D

@Valahol Máshol: Ha szerinte da mostani kormány lopott , csalt , hazudott , akkor te 1 ritka nagy hülye vagy .... A sértésed pedig lepereg , főleg hogy anonim vagy ! :) ;)

@néma bárány: nekem linkezéssel nem mész semmire , te néma anonim , aki mégis ír , szóval hogy is van ez te iq nukus ? :O :D A sértés pedig lepereg ! :) ;)

@Add_tovább: 1 . ORBÁN VIKTOR neve nagy betűvel írandó .... Az meg hogy elvették a nyugíjat az 1 orbitális nagy baromság , szóval erről ennyit .... Az meg hogy te kicsivel írod az 1 dolog a tény nem változik ! :) ;)

@.com: Te nem csak hogy nem érted , még írni sem tudsz ....

@regress: Tanulj meg írni , utána próbáld osztani az észt ( ami amúgy nincs neked .... ) Gyülölöm ha anonimok , helytelenül írnak , ráadásul baromságokat , mint köztük te is , te emberszerű lény ....

@Peripetia: ORBÁN VIKTOR nem vezér hanem MAGYAROSZÁG miniszterelnöke . Ostoba meg a tolvaj az a szoci korszakban volt de annak örökre vége .... Barom az te vagy te anonim ....
@Lencsés István:
"te troll"
Köszönöm! Asszem, ennél nagyobb dícséretet nem is kaphatnék, mint hogy te trollnak titulálsz.

(Azt már csak zárójelben jegyzem meg, hogy külön röhejes, ahogy többeket a helyesírásuk miatt vegzálsz, holott a tiéd erős eufemizmussal élvre is borzalmas.)
@Lencsés István: Nem MAGYAROSZÁG, hanem Magyarország. a viktor pedig valóban nem vezér, csak annak hiszi magát, az hogy elvették a nyugdíjat, legfeljebb neked a baromság, az értelmes embereknek nem az. Sokaknak majd akkor lesz, amikor megkapják az alamizsnájukat. Illetve, nagyon remélem, ebbe a levesbe még az Alkotmánybíróság majd beleköp. Persze tudom, mindhiába, pártunk és vezérünk majd kiatál eg új törvényt, hogy az Alkotmánybíróság is max kávét vihet a Szíjjártónak (hogy apja is inkább szíjat gyártott volna mint gyereket)
@Cartman (ex Cartman): Tanulj meg írni , és azért mert fáj az igazság , azért még ne hazudozz , pláne anoniman ....

@Add_tovább: Hát ha nem írod így hogy MAGYARORSZÁG az mindent elmond rólad , te emberszerű lény .... VIKTOR nem hiszi magát vezérnek .... Az értelmes embereknek is baromság az amit itt fröcsögsz , nem vettek el nyugdíjat , amit tesznek az jó az országnak , a többi duma . A 2/3 arra jó hogy azt csináljanak amit akarnak , és ha nem tetszik , akkor sírj anoniman , de attól még neked nem lesz jobb . :) ;) Az meg hogy Szijjártót név nélkül sértegeted , az megint mindent elmond ....
@Lencsés István: Kedves istván, már ha ez a neve Önnek. Ha nem vette volna észre, a Magyarországot ÖN írta rosszul, Magyaroszágként. Persze egy droidtól mit is várhatnék... Az, hogy a becses narancsos haverjaid lenyúlták 2,9 millió ember jövendő nyugdíját, tény. de persze ezt Önnek hiáb magyarázom, amikor 2/3-os köd ül az agyán. A 2/3 nem arra jó, hogy azt csináljanak, amit akarnak, hanem arra ad felhatalmazást, hogy megkülönböztetett felelőséggel kormányozzanak. De persze egy olyan droidnak, mint Ön, ezt is hiába magyarázom. És van olyan topik, ahol igenis a nevemmel vállalom azt a véleményemet. Bármilyen is legyen az.
@Add_tovább: Nem tudsz írni , ez véglegesen kiderült . Istvánnak hívnak . MAGYARORSZÁGot maga írta rosszul , a többi duma , és belemagyarázás . A sértés lepereg , pláne 1 anonimtól :) ;) A 2/3 az tény , a nyugdíjasokról szóló dumája baromság . A 2/3 pontosan arra jó amit csinálnak , jó dolgokat csinálnak az ország jobb híre érdekében . Ja és topicnak ne nevezzünk már 1 anonim által írt blogot aki hazudik .... :D :D :D + :D
T. Varánusz!

Karbantartási jellegű kérésem lenne. Egy Turing-tesztet szeretnék ezúton kérni lencséspityunak!

Köszönettel: anonim
@Lencsés István: Idézet egy idétlentől:

@Peripetia: ORBÁN VIKTOR nem vezér hanem MAGYAROSZÁG miniszterelnöke . Ostoba meg a tolvaj az a szoci korszakban volt de annak örökre vége .... Barom az te vagy te anonim ....

Tahótlanítok, most!
poszter:"Számotokra mit árul el a sokszor lesütött tekintet, a beszívott száj, az orrvakarás, a grimaszolás, a fújtatás, a szembenéző bizonytalan és erőtlen pillantás?"

2006 óta egyértelmű: elmekórtani eset, néhány független elmegyógyász vehetné a fáradtságot, hogy ezt megerősítse.
@hazug fidesznyik: Ugyan már! Azok már külföldön dolgoznak. Pl. Ausztria (Graz?)... Fúúúj, dög vagyok! Aljas rágalom, nem is ott...
süti beállítások módosítása