Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: "Kérdéses, hogy mennyivel haladhatott a sofőr, amikor megcsúszott, hiszen a képek alapján hatalmas... (2024.04.25. 14:11) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.07.08. 05:44 Fabius

Köztévéből közmunkára

Címkék: fidesz leépítés közmunka mtva közmédiumok

Tisztelt Miniszterelnököm, édes drága Viktor!

Staubinger néni vagyok, lelkes híved, régi levelezőpartnered és nemzeti konzultánsod. Remélem legutóbbi gyűjtésemet megkaptad vonalkódostól, nem volt hiábavaló fáradtság a lakónévjegyzékbe ragasztgatni azt a sok bizbaszt. Ha már itt tartunk, legközelebb ne Ifát küldjél érte, mert alig bírt befordulni a Kutyatej utca sarkon.

De nem ezért ragadtam tollat Édes Viktor! Képzeld, beszélik itt az utcában, hogy kirugdosod a francba a közmédiumokból a műsorvezetők és szerkesztők felét. Mondok nekik: ez nem igaz, hiszen egy szót se mondtál róla se a Híradóban, se a rádióban. Pedig mink hallgassuk ám álló nap, meg nézünk a tévében is, ha feltűnik az a snájdig termeted valahol! Őszinte mosolyod olyankor beragyogja a szobát, bár a kisebbik unokám szerint valami ilyesmi lehet az atomvillanás. De nem ért ő ehhez, még Pakson se volt soha életibe, csak ezek a ződek tömik a fejit neki.

Szóval aztán a büdös kölyök csak odacibált az internetizé elé, osztan felolvasta a névsort akiket elzavartatok. Mit mondjak, először megijedtem. Kik fognak ezentúl műsort gyártani? Még egy felest is lekűdtem a háziból a rémületben, hogy a Pap Danikát is elkaszáljátok, pedig műsort senki nem hamisít olyan prosztó módon, ahogy ő tette! De aztán megnyugodtam, Kedvesem, mert asztat is olvasta a gyerek, hogy tisztogatás zajlik. Na, annak meg pont ideje van! Ha a Bogár csendet akar műsor helyett, akkor kussoljon otthon! Ha a Mészáros kisnaccság nem tiszteli benned az ál(l)amférfit, akkor mindenki máshoz hasonlóan magára vessen keresztet, de szaporán! Meg ez a sok ajvékolás, hogy jaj Istenem, mostmilesz, hun fog dógozni ez a sok remek ember, pfff...

Hát nem értesülnek ezek semmiről? Milliószámra van megteremtve a munkahely, csak be köll tőteni őket. Úgy is van, építsék a hazát, csináljanak végre valami hasznosat a köznek. Ott van az a sok megtervezett gát, oda elkél a munkáskéz, ha már Te magad jobban vágod a vízszabályozást, mint Széchenyi! A pestiek mehetnek a Római partra, a Dunántúliak Kulcsra löszfalat tákolni, a Tiszántúliak meg építhetik a Beregi víztározót, oda is kell vagy 8 ezer ember, úgyhogy a körzeti stúdiókból is kirugdoshattok mindenkit. Aztán, ha ezzel megvannak, építtethetnél magadnak valami grandiózusat. Ha Meggyesnek jutott tó a háza elé, akkor neked egyenesen köré kell egy kisebb tengernek jutnia!Még kevésen is lesznek, ha rendes alagutat és mélygarázst is akarsz a TEK-es autóknak, meg jacht kikötőt a haveroknak. A MOL-tól kérhetnél pár üres olajoshordót, abbal fasza stéget csinált az Uram is még a kisoroszi nyaralónkhoz. Gondolom, ha Te kéred csak adnak, miután kimentetted őket a ruszki rabságból!

Már csak azt nem értem, ezekkel a kereskedelmi tévés mocskosokkal miért nem kezdtek valamit? Tudod hányszor jelentettem fel Annamarikánál az ertéelt? Kétszázötvenkétszer, csak én! Ami ott folyik, az Szodoma és Gomolya komolyan mondom. Magdi anyust megölik, helyette meg valami Balfaszosz üzekedne hónapokon keresztül? Ott nyálzott főműsoridőben minden este, mint kan boxer dugás előtt! Ezt kell nekünk nézni? A keresztényi szeretet nevében kérlek, tegyétek földönfutóvá azokat akik ezért a fertőért felelősek! Ja, és az is lakoljon, akitől nem nyerhetett a Megasztárban a szegény traktorfőtengely árus lyány, ez a kis Szíj Melinda! Kokit, sallert, médiatörvényt, ízlésrendőrséget, vessél be mindent Édes Viktor! Ha nagytakarítás van, legyen végre rend mindenhol!Remélem ezúttal is hasznodra lehettem Viktorka. Én nem tudom olyan gyorsan magamra venni azt a stílust, amit Cserháti Ágikának is profin sikerült mióta szóvivősködik, de szerintem mi ketten így is megértjük egymást. Gyerekeket puszilom, Anikót üdvözlöm, téged pedig forrón ölellek:

Staubinger néni.


 

231 komment · 7 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr223049243

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A párhuzamosok a mai Magyarországon találkoznak 2011.07.08. 19:57:53

  „Aki egyedül oldhatja meg a kapitalizmus drámai ellentéteit, az az állam. Az, amit krízisnek nevezünk, csak az állam által, az államon belül oldható meg.”Az ország előtt álló gondokkal – a kialakult választási eredmények k...

Trackback: Hírünk a nagyvilágban 2011.07.08. 11:56:50

– Téged kérdezgetnek a többiek, hogy milyen hely az a Magyarország? – Sokszor kérdeznek Magyarországról, és büszkén mesélek nekik az eredetünkről, már amennyit tudni vélünk róla. A rovásírásunkról például, amivel nem minden nemzet dicsekedhe...

Trackback: Itt az MTVA! (videó, 18+) 2011.07.08. 11:17:34

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap, az MTVA 550 munkatársat rúgott ki. Olyanokat is, akik eltávolítására nehéz szakmai alapot találni. A maradók nyilván lojálisabbak lesznek majd, hisz láthatják, hogy semmilyen szakmai teljesítmény nem v...

Trackback: Fehér Könyv vs. médiatisztogatás 2011.07.08. 11:16:06

A közmédiában a létszámleépítésnek nyilvánvalóan politikai éle van. A névsorokból látszik, hogy idősebb, nagy tapasztalatú kollégáktól válnak meg (többüktől nyugdíj előtt néhány hónappal). A fiatal, a pozíciójukat kevésbé biztosnak érző kollégák valósz...

Trackback: Tömeges elbocsátás a közmédiában 2011.07.08. 10:30:12

A Magyar Rádióban, a Magyar Televízióban, a Duna TV-ben és az MTI-ben 550 embernek mondanak fel a napokban, azonban erről az érintett szervezetek sehol semmit nem hoztak a nyilvánosságra....

Trackback: Közszolgaság 2011.07.08. 09:43:19

- Kedves kollégák! Most, hogy véget ért a megtisztítás, bocsánat ésszerű racionalizálás, értekezletet tartunk, ahol a tévé új arculatáról hallhattok. Azt azért a vezetőség nevében szeretném közölni veletek, hogy aki ma kimaradt, nem biztos, hogy holnap...

Trackback: Miért sírnak a közmédiások? 2011.07.08. 07:45:28

Ne sírjanak a közmédiás dolgozók!Hogy miért ne? Ezért: Hammer Ferenc médiakutató a közmédiában folyó elbocsátásokról az Indexnek úgy nyilatkozott, hogy „azt azért senki nem vonhatja kétségbe, hogy nyilvánvalóan túl sok embert foglalkoztat...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kétszer ment válasz ugyanarra. Blogmotor... Bocsánat.
@Devil: " Akkor te vagy Orban :) "
nem ezt mondtam orbánnak, anno.
@Gondir: Akit nem vesznek fel, azt nem veszik fel. Ez nem szociális kérdés.

"arra utaltam, hogy a fejkvóta finanszírozás olyan tudományokat és szakokat is tömegtermelésre kényszerít, ahol azt semmi nem indokolja. Az intézmény fenntartásának összege nem közvetlenül függ az oktatottak létszámától."

Ebben igazad van. Sőt, továbbmegyek, bizonyos karokon teljes mértékben egyetértek veled. De csak bizonyos karokon. Vannak olyanok, ahol kell a tömegtermelés.

Amúgy mi a változtatási javaslatod? Mert a 2/3-ad költségtérítéses képzés 1/3-ad államit most is ki kéne termelni, ahhoz az 5000 HUF-os hozzájárulás kevés. Azaz államivá kéne tenni az egészet (mármint bizonyos karokat)?
Szerintem működik a költségtérítéses rendszerben az az elem, hogy aki hülyébb, az fizet- ha tényleg hülye, úgysem végzi el (legalábbis ezt kéne elérni).
Nocsak, nocsak... A kis Jobbiknak is kezd leesni a tantusz, nyilván ők se olvastál Alamio kedvenc könyvét...

"A Jobbik szerint Pintér Sándor belügyminiszter korábbi vállalkozása a közbeszerzési szabályokkal ellentétesen, a legdrágább ajánlatot adva nyerte el a budapesi fürdők őrzését, és hasonlóképpen kötött megállapodást a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt.-vel is."

hvg.hu/itthon/20110708_jobbik_pinter_volt_cege_kapcsan_emelt_kif

Na legalább egy maffiás ügyben elindul valami! Aztán lehet majd szépen el is hal... A dohánylobbi befolyását a Magyar Köztársaság kormányára és költségvetésére nem akarja valaki feszegetni? Vagy minek is feljelentgetni Poltpetinél, ugye?
@sárkányfő: Mindenkit felhívok kommented elolvassára. Kérek mindenkit, aki bármilyen tényanyagot fel bír fedezni ebben a kommentben, mely vitára, ésszer eszmecserére alkalmas, tudassa velem! Köszönöm.
@sárkányfő: Nincs mérlegelési jogod - ha ilyen bűncselekményről tudomásod van, köteles vagy jelenteni. Várom, hogy megtedd...

Nem a kedvenc könyvem - csak olyan szakirodalom, ami cáfolja a suta vádjaid. Te tényleg úgy gondolod, hogy minden pályázat alkalmas pályázat? Kivéve Pintéré, aki szakmabeli immáron 15 éve. Pfff.... Lehet valakit utálni, de azt azért talán nem kéne vitatni, hogy ha a privát szférában is sikeres volt, akkor ért is hozzá.
a Kádár azt mondta: aki nincs velünk , az ellenünk van...
Orbán meg azt teszi és mondja: hogy aki nincs velünk( s nem a mi seggünket nyalja) az NINCS!!!!!!
Na, majd megmutatja a Magyar NÉP, hogy VAN! s Nemzeti szarokat elzavarja!
@Alamio:
Jól van Alamio. A Ft nem az elrabolt 3000 milliárd miatt erősödött, hanem a géniusz Orbán-Matolcsy páros miatt, Pintér meg egy hattyúlelkű vállalkozó, aki soha nem élne vissza kapcsolataival és hatalmával, és mivel te konkrétan tudod, hogy a pályázatai maximálisan tisztességesek voltak, ezért ez úgy is van...

Szánalom...
@sárkányfő: Nem tudom. Nem is állítottam. Azt mondtam, hogy pusztán az árból ezt nem lehet leszűrni. Te prejudikáltál, én citáltam egy idézetet egy szakembertől.

A forint meg (szerintem, és ez egy vélemény) a kína-politika miatt stabilizálódott. Az, hogy van egy keleti nagybácsink aki jótáll értünk, határozottan pozitívan fog hatni a gazdasági megítélésünkre nem csak rövd, de hosszabb távon is. Azaz igen, ez Orbánék érdeme - legalábbis részben.
Orbánt hiába tanítatta a Kádár rendszer jogásznak, nem dolgozott egy percet sem...csak egy élősködő buta parazita.lett...Orbán csak nála hülyébbekkel veszi körbe magát...na ez egy a Fidesz színvonal.:DDDD
A suttyók gyülekezete.
Kövérnek is kilóg a WC kefe a szájából és oda van ragadva az orra alatt a kefe pamacsa, nem bírja lenyelni , mert nyelével kezdte a lenyelést....
@sárkányfő:

Komolyan mondom, dícséretes a kitartásod, és tisztánlátásod, érvrendszered.

Olyan témákat feszegetsz (olyan harmóniákat próbálsz játszani a hangszeren), amit a fideszes tábor elvakultabb része általában nem tud kellő tárgyilagossággal kezelni, (illetve a zene esetén meghallani).

Hogy a közmédiumok általában pártosok, de most valahogy túlzó a hangsúly? (Napkelte vs. Hír TV 2.0). Teszem hozzá: az 550 ember elküldéséről pont a közmédia és a Hír Tv hallgat leginkább.

Hogy Pintér volt végei újfent zsíros megrendeléseket kapnak?

Hogy a korrupció-hamburger adó-dohány lobby-kvázi Balsay féle beismerés koordinátarendszer függvénye nem korlátos?

Hogy a 262 Ft-os árfolyam most de király, de bezzeg a Bajnai éra 265 Ft-ja bezzeg smafu?

Sorolhatnám tovább...mindenki ismerheti a nagyobb horderejű ügyeket a Manyuptól indulva a közmunka programon át egészen a kokik és sallerek világáig jutva.

Ezek mind olyan kérdések, amikre illene adekvát választ adnia a kormányoldal híveinek, de mindez leginkább a gyurcsányozásban, piszkoslibsibolsizásban és emútnyócévezésben és a tolvajkomcsik emlegetésében merül ki.

Miközben nem vesszük észre, mennyire eltolódtak a határok? Ennyire egyoldalú viszonyok régen voltak már, és az ilyen mértékű ellenségkép-keresés a Varsói Szerződés világát idézi.

Sajnos ezt rajtad, és a reményeim szerint sok értelmesebb balos-, liberális-, fideszes- és jobbikos szimpatizánson, vagy pártatlan polgáron kívül kevesen veszik észre, nem bírják beilleszteni elvakult logikai rendszerükbe.

Eszembe jut a régi vicc a 20-as évekből:

- Ember, te mit játszol?
- Passz, fogalmam sincs.
- Húúúú, akkor biztosan ez a dzsessz!!!

Nos, úgy tűnik, a fidesz valóban csak improvizál, de esetükben ebből nem dzsessz jön ki, hanem leginkább kakofónia.

Persze élhetünk a gyanúperrel, hogy a fidesz kiváló kottista, és a mű, amit játszanak, valójában egy jól komponált modern nagyopera (amit Wagner is nehezen kottázna le).

Mindenki döntse el maga, melyik verziót találja jobbnak. Nekem egyik sem tetszik.

Szép napot!
@Alamio: Kína leszar minket. A süketelésen túl a kínai vizit eredménye pár millió euró, szóval aprópénz, a többi a süket duma, nem kéne beszopni a fideszes propagandát. De olyan baromságot, hogy Kína "jótáll" értünk, még maga Szíjjártó sem bírt hazudni.
És magától az elrabolt manyup-kasszáktól is sokkal lejjebb kellett volna mennie a forintnak...

Le kéne már venni ezt a kurva vastag narancsszemüveget, mert olyan irreális dolgokat mondasz, hogy szánalom. Ja, Pintér tisztességesen nyert a legdrágábban, mert olvastál egy könyvet...
@ursus artos:

"Volt 2001-ben egy jelentős min. bér emelés. A Heti Hetesben Farkasházy sikított a dühtől és nemzethalált vízionált."

Bizony volt, és eléggé nagy baklövés volt ez akkor. Olyan következményei voltak, amikre akkor senki nem gondolt. Mire gondolok? Több beruházás ment máshová emiatt, vállalkozások hirtelen olyan terhet kaptak a nyakukba, hogy az csuda, rengeteg ember gondolta, hogy ő akkor már sokkal magasabb színvonalon élhet, s most bajban van stb...

Ez persze nem jelenti azt, hogy a minimálbér nem emelkedhetett volna, de nem ennyire sokkszerűen.
@Zébácsi: köszi szépen, de az én kitartásom is véges, no meg engem nem fizetnek ezért...
ahelyett hogy reménytelen alakoknak magyaráznám az 1x1-et, inkább hasznosabb dolgokkal kéne töltenem az időt. na meg ők úgyse érvelnek, csak mondják a magukét...
majd meglátja az igazi Nemzeti Együttműködést a kis szaros macskajancsi...amikor ELLENE LESZ AZ EGYÜTTMŰKÖDÉS ORSZÁGOSAN ...hihihi
@ursus artos: Ha nem nézi senki ezeket az adókat (MTV, Duna), akkor hiába a médiafölény, mert szart sem ér, ellenben közpénzbe kerül.
@sárkányfő: Aha. Hillary is azért gratulált az elmélyült kínai kapcsolatunkhoz, mert ez egy tök fölöslegesen lefutott kör. (le kéne már venni azt a napszemüveget, mert sötét van itt, és semmit se látsz).

Nem mondtam még azt sem, hogy Pintér tisztességesen nyert. OLVASS PONTOSAN. Azt írtam, citálva egy szakmait, hogy pusztán ár alapján nem lehet eldönteni. Ellenben olyan demagógiára nagyszerűen felhasználható a dolog, amilyent Te nyomatsz.
Én is pályázok, a moszkváról viszek szakikat biztonsági őrnek, gründolok egy céget is hozzá, és 10-ed áron vállalom. Nekem adják? (és nem a miatt nem, mert nem én vagyok Pintér)
@Alamio: Bocsáss meg, de pontosan a zárójleles utolsó mondat miatt nem kapnád meg. Ennyire egyszerű a helyzet. :)
Kedves Staubinger néni!

Hát a távirányított teccik-e ösmerni? Igen? Akkor jó. Használja!

Üdv,
igenember.
@Zébácsi: ("Hogy a 262 Ft-os árfolyam most de király, de bezzeg a Bajnai éra 265 Ft-ja bezzeg smafu?")

Fene tudja..:)

Merthogy , a tények kedvéért, ez is a Bajnai-érában volt, idézem:

Megint 280 felett az euró
2010.05.20. 10:22 - MTI
A szerdai esést követően csütörtök reggel tovább gyengült a forint a bankközi devizapiacon: az eurót csütörtök délelőtt fél tízkor 280,40 forinton jegyezték a szerda délutáni 279,70 forint után. Az MTI által megkeresett devizapiaci kereskedők elmondták, már a kora reggeli nyitáskor 282 forint volt az euró árfolyama, majd folyamatosan erősödtek a régiós devizák, így a forint a 279,40-es euró árfolyamig is eljutott.
----

Ennyit a "Kósa-Szijjártó bedöntötte" c. ballib legendáról..:)
Köztévéből közmunkára, ---a Parlamentből az akasztófára:))) hihi
Fabius, ezzel kicsit mellélőttél. Bár tény, hogy nem épp a "legnézettebb" műsorok munkatársait kellett volna kirugdosni, de az igazság, hogy kb. 3x ennyi embert kellett volna onnan lapátra tenni. 1300 ember 10% nézettségért? A ker TV-knél 400 főre 30-35% nézettség jut. A közmunka bére mégiscsak 'ócsóbb' mint fizetni az a sok léhűtőt a semmiért. :)
@sárkányfő: Nem látod a kérdésben a fától az erdőt. Ez politikai szándéknyilatkozat, ami ugyanúgy befolyásolja a piacokat.
Amúgy hol is van a 330 eurót vízionáló gazdasági szakértő baloldali értelmiség?
Meg az államcsőd-vízió?
Jelenleg már nem erről megy a vita, hanem arról, hogy Bajnai is tudott ennyit (nem ennyit, csak majdnem ennyit) hozni?
A lengyelek már ismerik a kínaikakat :)

"Ennél nagyobb csalódás kevés érte az utóbbi évtizedekben Lengyelországot."

hvg.hu/velemeny/20110630_hallo_lengyelorszag_soros_elnokseg

" Véleményem szerint elcsúszhat minden olyan európai ország, amely most Kínában látja a megváltót. Tudja, mi lengyelek tényleg megelőztük a többieket a kínaiakkal kapcsolatos illúzió kergetésben: azt mondtuk országnak-világnak, hogy „Lengyelország lesz Kína európai hídfőállása”. Aztán egy sor hatalmas horderejű államközi és magánjogi szerződést kötöttünk Pekinggel. Hát, kérem: éppen most voltunk kénytelenek visszamondani az autópálya építésére vonatkozó megbízásunkat, mert az egyik legnagyobb kínai cég minden téren így vagy úgy átvert bennünket. Az ő állami támogatóiról nem is szólva. Egy sor más alapvető megállapodás esetén a kínai fél elkezdte zsarolni lengyel partnereit, eleve késedelmesen teljesítenek, munka közben emelik az áraikat és így tovább. Ennél nagyobb csalódás kevés érte az utóbbi évtizedekben Lengyelországot. Nem csoda, hogy az első negyedévben az előző év hasonló időszakához képest csaknem húsz százalékkal esett vissza a két ország közötti kereskedelem, az exportunk szenvedte el igazán a nagy veszteségeket."
jön a fekete narancs leves:))) hehehe
@MACISAJT: félnótás, ez már a fidesz által megnyert választások után volt, ekkor már csak az számított, mit mond a fidesz...

tényleg mindennel bepróbálkoztok? hihetetlen...
Kac, kac...
Mellesleg a kertévék okádmányait illetően igazat szól a néni.
@Alamio:
Nem kívánok beleszólni @sárkányfő:-vel folytatott polémiádba, de egy szerkezeti paradoxonra felhívnám a figyelmed, ami rendszerint a jobboldali értelmezéseket terheli, ha elvi vitába keveredik valakivel.
"Lehet valakit utálni, de azt azért talán nem kéne vitatni, hogy ha a privát szférában is sikeres volt, akkor ért is hozzá. " - mondod.

Ebből a megállapításból azonban szükségszerűen következik, hogy Gyurcsány Ferenc is ért a gazdaságpolitikához, hiszen a privátszférában sikeres volt. Bajnai is kiváló miniszterelnök volt(mondjuk őt még a fidesz is csak óvatosan fikázza), hiszen siekeres magánember. Matolcsy vélhetően csapnivaló pénzügyi-gazdasági szaki, hiszen a magáncége nem volt nyereséges.

Ezzel szemben a jobboldali nézőpont alapján Gy. F. és B.G. bűnöző, akik kapcsolataikat kihasználva magánvagyonra tettek szert, Matolcsy az ország megmentője, míg a jó Pintér Sanyi, hozzáértő, tapasztalt szakember.
A kérdésem az, hogy ha egy képletben kicseréljük a neveket, akkor attól még a képlet szükségszerű belső törvénye is változik?

Az már csak hab a tortán, hogy mondjuk amikor Heller Ágnes pályázata szóba került, akkor jobboldalon fel sem merült, hogy "Lehet valakit utálni, de azt azért talán nem kéne vitatni, hogy ha a privát szférában is sikeres volt, akkor ért is hozzá." Az ő esetében pusztán egy szövegértelmezési kérdésből teljes életművét kérdőjelezték meg és állították be úgy, mintha módszeres hazaárulásról lenne szó már évtizedek óta.

Pintér Sanyi mitől más mint Gyurcsány vagy Bajnai meg a többiek?
@MACISAJT: "Fene tudja..:)

Merthogy , a tények kedvéért, ez is a Bajnai-érában volt, idézem:

Megint 280 felett az euró
2010.05.20. 10:22 - MTI
A szerdai esést követően csütörtök reggel tovább gyengült a forint a bankközi devizapiacon: az eurót csütörtök délelőtt fél tízkor 280,40 forinton jegyezték a szerda délutáni 279,70 forint után. Az MTI által megkeresett devizapiaci kereskedők elmondták, már a kora reggeli nyitáskor 282 forint volt az euró árfolyama, majd folyamatosan erősödtek a régiós devizák, így a forint a 279,40-es euró árfolyamig is eljutott.
----

Ennyit a "Kósa-Szijjártó bedöntötte" c. ballib legendáról..:)"

Magyarázzad még! Gyerünk!

Remélem nem zavarnak a tények:

www.xe.com/currencycharts/?from=EUR&to=HUF&view=2Y

Nézd meg mi történt a kormányváltás után... Ha ínyenc vagy ajánlom figyelmedbe a grafikonon fellelhető szééép nagy tüskéket, amik mit ad isten egybeesnek Kósa/Szíjjártó/Varga kijelentéseinek időpontjával.

A tények makacs dolgok! Ez nem legenda aranyapa!
@MACISAJT: Ettől még tényleg bedöntötte az a két zseniális ember. :)

Remélem, azzal pedig tisztában vagy te is, hogy az erős forint azoknak a cégeknek, akik exportra termelnek (az adófizetők zöme)nem jó.

Szerintem teljesen felesleges a bedöntés és minden egyéb ilyen forintárfolyam alakulás miatt vitatkozni, az igazi baj akkor lesz, mikor az EUR és a CHF azonos árfolyamon lesz. Nagyon úgy tűnik ez is benne van a pakliban, és nem úgy kell érteni, hogy az EUR gyengül, hanem a frank erősödik. Ez lesz az igazán baj.

Az alaptörténéssel sem az a baj, hogy történik, hanem az a baj ahogyan. Eléggé viccesnek tarom, hogy Kálmán, aki a Fridi embereként kezdte, ennyire megvilágosodott, és egy ekkora feladatot bíztak rá. Persze, ha csak strómanként van, akkor megértem.
:)
@sárkányfő:
"@Alamio: ja, mert Hillary udvariassága hitelesíti a fideszes propagandát :D"

Na, Hillary Clinton látogatása egy kiváló példa.

A köztévé és rádió a külügyminiszter asszony saját szavait OV szájába adva közölte le, s emígyen megfogalmazott kritikája már úgy hangzott, mintha a két fél között teljes egyetértés lenne.
Ne gondoljuk ezt, mert nincs így. Az eset hasonlatos a DCB interjú utólagos megvágásához.

Nem értem, hogy akinek 2/3-a van, annak mi szükséges ennyire átlátszó stiklik használatára???

Érdemes elolvasni Dr. Szájer József velencei bizottsághoz írt bejegyzését, annak is a nemzeti konzultációra utaló kijelentéseit a fideszes Eu képviselő blogján.
@ursus artos: Tudom, hogy megszunt a tamogatas, de akkor a fiatalok hol epitsenek, mit vegyenek, mibol?
2001-ben volt minimalberemeles. 2011 van. Nem ertem az osszefuggest a kerdes es a valasz kozott. Most ok kormanyoznak. Ellenzeki inditvany sem volt ilyen talan.
"Családbarát adózás: három gyerek után nem kell adót fizetni. (Jaaa, min. bérre nem kell hármat vállalni, mert nem tudjuk felnevelni, hacsak..." . Nem, nem vagyok cigany. Ausztriaban elek. Minimalberen van a dolgozok, a maganszferaban dolgozok nagy resze. Ok is a tarsadalom reszei. Lehet szerinted nem. Amugy attol, hogy valaki annyi penzt kap er annyit mint mas, hiszen nem a statuszat kellene, hogy jelentse a penze. Ez rendkivul buta valasz volt. Amugy Ha 2002-ben megszunt a tamogatas, a minimalbert nem emeltek tiz eve, akkor megis a szuleik lakasaba szuljenek 3 gyereket? A kezdo orvosok majdnem minimalbert keresnek, de biztos ez is az o hibajuk a fuhrered mindent jol csinal.
"2014-től 200-an fognak. hamarabb nem megy."
Ezt erdemben nem kritizalhatom, hiszen az ido meg nincs itt, de az igereteik bevaltasat tekeintve ketkedek bennuk. De cafoljanak ram, orommel csalodnek!
"Ezek mennek mostanában, nem tetszik látni?"
Lehet ezek mennek most, de en ezekrol nem hallok, csak alkotmanymodositasrol, meidatorvenyrol, nyugdijpenztarrol, elbocsatosokrol(persze uj munkahelyek is letesultek), elszamoltatasokrol, bezarasokrol.
Lehet a media is csak a negativumokat kozli, de, hogy az altalam emlitett dolgok mennenk mostanaban azt azert ketlenem. Es nem mostanaban kellene torteniuk, hanem kivitelezni kellene valakit.
Mert lehet a Szilvassy es tarsai bunosek, de ettol egy palyakezdonek nem lesznek jobb kilatasai.
Mindezek ellenere felreerted, ha azt gondolod ellenuk vagyok. Szeretnem, hogy sikeruljon amit elkepzeltek, mert talan jot akarnak, ebben azert remenykedhetek, habar ezt meg nem latni. Hogy csupan szimpatiabol nem hiszek nekik ez talan nem hiba. Hogy szkeptikus vagyok talan nem alaptalan veluk szemben sem. Reszei voltak a politikanak es ellenzekben kifejezetten csak romboltak mintsem epito jelleggel dolgoztak volna. De ez nem erdekel, ez a mult. Azt akarom, hoyg sikeruljon nekik, csak szeretnem, ha valtozna valami, nem csak az allampolgarsagi ugyekben, mediatorvanyben, hanem hetkoznapi embert erdemben pozitivan erinto kerdesekben is.
Mindossze ennyi a keresem. De ezert lettek megvalasztva, azt hiszem ez a kotelesseguk. Csak szamonkerhetem rajtuk az igereteiket, vagy nem?
@walter77: Rossz embert kérdezel, mert nem fogsz sablonválaszt kapni.
Pintér szakmai múltját elismerem.
Bajnaiét is, ha a Hajbúbét sztory nem lenne, még pozitívan is tudnám értékelni.
Gyurcsány más tészta nálam, ő a kapcsolatrendszeréből szerezte a vagyonát, nem saját tehetségéből. Kapni pénzt nem azonos a megdolgozni a pénzért-el. Itt nálam akkor is elválik Pintértől, ha Pintérre igazak a vádak: ugyanis Pintér szolgáltatást nyújt, honi viszonylatban magas színvonalon. Legalábbis a rendvédelmisek ezt állítják róla.
E közben nem tudok olyant mondani, ami Gyurcsány brilliáns üzleti elméjéhez köthető.
Matolcsyt majd idő távlatból ítélem meg, lévén az első ciklusa (2000-2002) tetszett, azonban most jobbnak tűnne a Varga-vonalon haladni. Matolcsy nem a kötött pályás gazdaságpolitika híve, így nem is gondolom, hogy jó lenne most erre a funkcióra. Márpedig még egy évig legalább ez jön, de inkább 3-ig.
@sárkányfő: Kína, mint befolyásoló eszköz. Erre az alábbi linkben lévő cikk adja a legjobb magyarázatot:

www.piacesprofit.hu/klimablog/fenntarthato_fejlodes/ritkafoldfemek_megvonasaval_zsarol_kina.html

Persze, ha a japánok megoldják, hogy azt a kincset, ami a partjaikhoz közel a víz alatt van, kitermeljék, illetve az amerikaiak is rentábilis módon tudják kitermelni az övékét, akkor "egy kicsinykét" csökkenhet az a kínai befolyás.
@Zébácsi: Rosszul tekintesz rá, én az indexen néztem, nem közmédiából. Utána meg elolvastam rá két napilapot (Népszabi, MN). Szal tudom, mit mondott Hillary. Vagy legalábbis tudni vélem. Tudom hogy volt benne kritika, ugyanakkor a Kína-politikához csak jó szava volt.
@Ezt elkúrtad Gonosz Törpe: 2011.07.08. 11:27:33
"...a Kádár azt mondta: aki nincs velünk , az ellenünk van..." Tévedés, ezt Rákosi pajtás mondta. Kádár változata: "...Aki nincs ellenünk, az velünk van..."
Bocsika...
@sárkányfő: ezen a dohány"lobbyn"-van pofájuk annak hívni...csak sírni lehet, szó szerint emberek haláláról szavaztak
Zokognak a szoclibek, hogy a spanjaikat kirúgják? :)))

Ti is kirúgtatok mindenkit, hogy a NAPKELTÉNEK legyen hely 7 éven át a KÖZTÉVÉBEN!!!

Nektek lehet, nekik nem?

Kis gerinctelen banda vagytok!

Határtalan örömmel nézem, hogy egyre-másra húztok a francba! Amelyik meg, nem azt rúgják! Nagyon helyesen!
@Alamio:

Amire alapvetően fel akartam hívni a figyelmet az az, hogy gyakran az ilyen parttalan viták hevében összemosódik az elvek, ideológiák és a prgamatizmus jegyében történő érvelés, és ez szerintem nem oké. (Mondom nem olvastam el az egész vitát, ezért akinek nem inge ne vegye magára alapon működik)

Azt gondolom, hogy akkor, amikor az elszámoltatás mekkája Magyarország és külön pápája van ennek a vallásnak, akkor az a minimum, hogy "nem elegáns" ha belügyminiszter (volt) cége nyer valahol. Farizeusság, amivel nem lenne baj, ha közben éppen nem ők rendeznének nyilvános kövezéseket éppen a farizeuizmus vádjával.
Közmédiák lefejezése csak egy lépés, a közélet teljes kisajátítására. Ezt az eljárást pedig semmilyen cél sem szentesíti. Elszomorító, kiábrándító és bosszantó ez az ál Machiavellizmus, ami valójában csak politikai, hatalmi önzés.
(A félreértések elkerülése végett azt gondolom, hogy az mszp is vállalhatatlan, számomra mondjuk sosem volt az, a jobbik per definitionem nem az, a fidesz-kdnp meg hát megintcsak nem az. Szívás.)
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: A médiafölény esetükben az ellenzéki hangok elhallgattatását jelenti.Nem törekednek ők színvonalas kormánypropagandára, mert ha mindenhonnan csak ugyanazt hallod, akkor már nem számít, meggyőző-e, vagy sem.
Azért vigyázzunk, mert a nevek mögénézünk, akkor érdekes lesz az alkalmazás időpontja:
Antall-Boros vagy I. Orbán-Kormány található.
Na ez az igazi apokalipszis - jobboldali kirúgja a jobboldalit, mert a nyolc szűk esztendőben együtt működött vagy időszakban tovább alkalmazták.

Sebaj, ősz is még forró lesz!
@MACISAJT:

Köszi a reakciót.

Bajnai alatt először jelentősen erősödött, majd gyengült, illetve a kormányváltáskor 2010-ben tovább gyengült.

Én most ezt néztem meg:www.arfolyamkereso.com/?currency=EUR&one=1&start_date=2009-05-15&end_date=2011-07-08

Az árfolyam nem csak a belső gazdasági mechanizmusok hatására alakul ki, ezt gondolom, te is tudod. (lásd: svájci frank árfolyama).
Azt pedig szintén ne felejtsük el, hogy Bajnai egy világválság hatásai közepette a szakadék széléről rángatta vissza az országot, míg most a fidesz elég szép extra bevételeket happolt el az emberektől és a versenyszektortól (manyup, bankadó, keradó).

Szóval minimálisan is vegyes ez a mostani kép, ezzel gondolom, te is egyetértesz.

De nem is erre hagyeztem ki a dolgot, hanem arra, hogy ami az egyik oldalon jó (vagy rossz), az a másik oldalon miért nem?

Egyébként Bajnai-Oszkó ténykedése kifejezetten jó megítélésnek örnend külföldön és még itthon is (OV és MGY is elismerte).

Szép napot!
@walter77: Azon felvetés jogos, hogy ne mosódjon össze az elv a pragmatizmussal.

Én levezettem kit miért tartok rendben levőnek, ill. kit miért nem.

Szerintem meg demagógia távol tartani egy potenciálisan jó pályázót csak azért, mert kormánykapcsolatai vannak. Ha ezzel visszaél, bíróság elé kell állítani. De nem kell visszatartani a pályázattól.
Szóval ebben nem fogunk egyetérteni.
Az elszámoltatást az MSZP Keller "feljelentésügyi főbiztos" segítségével is megtette, szerintem ez a demokratikus hatalom gyakorlásának szükséges velejárója. Örülnék, ha minden kormány elszámoltatná az előzőt.
(amúgy Keller minden pert elbukott, szóval ő nem csak nem volt hatékony; egyszerűen hiteltelenné is vált).
@Squid:"Ennyit a "Kósa-Szijjártó bedöntötte" c. ballib legendáról..:)"

Mesélj még ilyen"ballib legendákat", hadd szórakozzak!
@Alamio:

Köszi a reflexiót!

A Kína politikához persze, hogy jó szava volt, ehhez a mostani világgazdasági helyzetben (ahol Kína rendelkezik az egyik lagnagyobb devizatartalékkal), ezt nem lehet máshogy értékelni.

Viszont hidd el, jól tekintek rá, mert a MN cikke pont azt csinálta, amit írtam: OV szájába adta Hillary szavait, ráadásul megfordítva. Csúsztatás (sőt, hazugság) volt, erősen.

Visszatérve Kínához: A németek, angolok is fogadták a kínaiakat. Persze kíváncsi leszek, mennyi (és milyen) beruházás valósul meg itthon. Mert Szlovákiában már beindult a "kici biznic".

Szép napot!
@Zébácsi: A Bajnai-Oszkó ténykedést Orbánék dícsérték kifelé, mert jó, ha folytatólagosan jó a megítélésünk. Ugyanakkor az Oszkó-Bajnai egy klasszikus béna kacsa kormány volt, ahhoz szükséges trükközésekkel. Csak elodázták a választást. Konkrétan ezzel okoztak kárt, nem azzal, amit valójában csináltak, azt szidni nem lehet olyan mellszélességgel, mint mondjuk a Gyurcsány-féle ide-oda vagdalózást.
@Ezt elkúrtad Gonosz Törpe:
Mi a picsának bojkottálni a köztévét, eddig se nézte senki.
@Alamio:

"A média több hullámban foglalkozott az üggyel, amelynek során számos valótlan állítás látott napvilágot Bajnai és a Hajdú-Bét kapcsán. Későbbi bírói ítéletek több médiumot helyreigazításra köteleztek. Hamisnak bizonyult például az a feltételezés, hogy a céget nem fejlesztették és csak a pénzt vették ki belőle.[4][5] További helyreigazítások: FN FN II. MNO Hir TV"

Azért az is érdekes, hogy mely médiumokat kellett helyreigazítani. A lényeg úgyis az, hogy rajta maradjon a "libás" és az "offshore lovag" jelző.
Te mondjuk nem próbálsz ilyen durván fogalmazni, de azért a vörös farok csak kilóg a végén:"ha a Hajbúbét sztory nem lenne"

Ami Gyurcsányt illeti, egy vállalkozó vagy tisztességesen tesz szert vagyonra, vagy tisztességtelenül. De egy olyan valakiből, aki egész életében politikus volt, hogyan lesz milliárdos földbirtokos tisztességes úton?
(Ja, tudom, ez csak urban legend)
@Alamio:
Igen, vélhetően nem fogunk egyetérteni, de legalább beszélgetünk és nem anyázunk! :)

Az elszámoltatás önmagában valóban korrekt és jó dolog. De a baj az, hogy jelen kormány sem hiteles ha elszámolásról van szó, és nem utólag nem hiteles, mert elbuknak pereket, hanem már eleve nem azok. Egy ismétlő kormány sem állíthatja magáról, hogy ő fehér, a másik oldal meg fekete, mert ez is demagógia.
Számomra továbbá éppen az az elszámoltatás legnagyobb rákfenéje, hogy a fülkeforradalom hevében és nevében, a mondvacsinált felhatalmazottság pajzsa mögé bújva nem egyszerűen elszámoltatnak, hanem átírják a szabályokat úgy (alkotmánybíróság, bíróságok, alkotmány, választási törvény stb.), hogy ők már ne legyenek elszámoltahatók vagy hogy a elszámoltatás keretébe megsemmisítsék ellenfeleiket.

Igen egyébként tényleg demagógia lenne távol tartani egy potenciálisan jó pályázót csak azért, mert kormánykapcsolatai vannak abban az esetben, ha ez a pályázó nem lett volna tagja annak a kormányak, amelynek igencsak sok korrupciós ügye volt. Ugyanez lenne igaz egy mszp-s kormány esetében. De mivel ezen kormányok regnálása nem kevés korrupciós üggyel járt együtt, és mivel ugyanazok az emberek a fejesek most is, ezért szerintem nem demagógia, hanem talán megalapozott (de persze lehet, hogy alaptalan) gyanú, de laglábbis jogos kétely.
remmélem a következő nem fidesz kormány a lehető legkeményebben, a jogállamot abszolut leszarva fogja űzni, hajtani a csuti degenerált törpét, meg seggnyalóit!!köpni orbán alkotmányára, köpni orbán törvényeire, ez lesz a minimum!!!!
@walter77: Semelyik kormány nem lesz hiteles a Te szempontrendszered szerint elszámoltatásra. Szerintem meg mindegyik kormánynak joga van hozzá, akármilyen erkölcsi mélységekből teszi ezt- ha nem hiteles benne, majd belebukik. A Fidesz egyetlen vélt vagy valós korrupciós ügye sem zárult marasztaló ítélettel, úgyhogy még akár hitelesek is lehetnek ebből a szemponból.

A második részt nem adom, épp a fenti miatt. A demokratikus játékszabályok alapján önkorlátozás lenne Pintért kizárni a pályázatokból, hiszen alkalmas pályázó. Még nem láttam parlamenti erőt, amelyik ezt megtette.Ja de, bocs. Amikor Orbán megkérte az apját, hogy egy pályázaton ne induljon.
A jogos kétely ide nem elég, ide bizonyíték kéne. Majd a Fideszt valamikor váltó erő elszámoltathatja Pintért is. Nem fogok ellene tiltakozni.
@adflexum: Érdekes, hogy Bajnairól citálod a bírósági ítéleteket és helyreigazításokat, majd milliárdos vagyont vízionálsz Orbánnak, akinek a vagyonbevallása nyílvános. Nem csak az övé, a nejéé is.
A Hajdúbét-botránnyal kapcsolatban egyvalamit nem tudtak cáfolni, és nekem az a legdurvább: hogy nem fizették ki azt, amit feldolgoztak, és emiatt többen tönkrementek, néhányan meg kötélre.

Off/ "Te mondjuk nem próbálsz ilyen durván fogalmazni, de azért a vörös farok csak kilóg a végén"

Felétek ezt így mondják, vagy csak improvizáltál? Érdekelne, hogy ez mely tájegységről jön (ha ugyan), életemben nem hallottam/off
Én csak annyit mondok, hogy a közszolgálatnál éppen annyira ideje az állóvízet fölkavarni, mint amennyire a ker. tévéket beszántani, vagy minimum ezt a pudligár ízléstelen gusztustalanságokat kijívíttatni velük... a poszt mint fogalmazvány, a mondanivalóktól függetlenül megtetszett.
@Alamio: "A Fidesz egyetlen vélt vagy valós korrupciós ügye sem zárult marasztaló ítélettel, úgyhogy még akár hitelesek is lehetnek ebből a szemponból"

Ezt ugye csak viccből írtad?
Ki is volt akkoriban a legfőbb ügyész?

Március 15-én kitüntették Keresztes Imre ügyészt, mert feltárta azokat a kiemelt jelentőségű ügyeket, amelyekben kivétel nélkül szocialista politikusok voltak érintettek.

Ja, majd' elfelejtettem:egyetlen ügyben sincs jogerős ítélet, mind a mai napig.
@adflexum: De, halálosan komolyan írtam.
Miért, van joerős marasztaló ítélet?
Szerintem nem állítottam olyant, hogy van jogerős ítélet. Mondjuk Cusi ezt hamar felül fogja írni, hiszen ott csak a büntetési tétel a kérdéses.

A kitüntetésről: Fekete is kapott.
@Alamio:

Értem, amit írsz, de nem tudok veled egyetérteni. Legalábbis teljesen nem.

Abban igazad van, hogy Bajnaiék béna kacsaként tették, amit tettek, de ezt nem csinálták rosszul. Válságkezelés volt és annak jó.
Nem arról volt szó, hogy belenyúljanak nagy strukturális dolgokba, hanem arról, hogy ne jussunk oda, ahol most a görögök, és majdnem a portugálok tartanak.

Azért volt jó retorika kifelé, hogy jó legyen a megítélésünk?
Ez vicces megállapítás, hiszen amit belföldön mond, arról fél nap (2 óra?) alatt bármlyik eu képviselő, amerikai befektető értesül. Egyébjként Bajnait itthon sem szidták, én olvastam Matolcsy interjút, dícsérőleg nyilatkozott - talán pont fentiek miatt.

(Vannak itthon külföldi tudósítók, nem véletlen, hogy a tavalyi Navrasics/Kósa féle nyilatkozatok azt okozták, amit, de ez most más tészta.)

Másrészt Bajnaiéknak a szűken vett szakmai megítélése is jó volt külföldön is, tehat, Orbánnak nem is igen volt módja mást mondani (öngólt rúgott volna).

A mostani kormány nem béna kacsa, 2/3-a és igen gyenge ellenzéke van (míg a fidesz erős ellenzék volt, bár nem konstruktív). Ergo, most az országnak szárnyalnia kellene, hiszen a fidesz már 2006-ban azt mondta, készen állnak a kormányzásra. Aha, láccik.

Olvass bele Oszkó blogjába, rájöhetsz, mekkora galaktikus tudásbeni távolság van közte és Matolcsy közt. Hozzá MGY soha nem ér el, akkor se, ha a Millenum Falconnal kergetné, pedig az állítólag a leggyorsabb hajó a galaxisban.

De ne érts félre, nem a Bajnai/Oszkó páros fogadatlan prókátora akarok lenni, és nem is OV-MGY ekézője.
Azt viszont állítom, hogy a most mutatott önelégültség, határozottság(annak tűnő kapkodás?), mindent félresöprő nyomulás okán azt feltételezhetném, hogy kicsit jobban haladhatna az ország szekere e helyett a döcögés helyett.
A fidesznek ugyanis ehhez minden eszköze megvan. Akkor viszont tegye.

Ui:(a GKI jelentést gondolom olvastad, az sem éppen a sikerről szól).

Üdv!
@adflexum: De, halálosan komolyan írtam.
Miért, van joerős marasztaló ítélet?
Szerintem nem állítottam olyant, hogy van jogerős ítélet. Mondjuk Cusi ezt hamar felül fogja írni, hiszen ott csak a büntetési tétel a kérdéses.

A kitüntetésről: Fekete is kapott.
@Behajtó70:

Javaslom, olvasd el @ertelmetlensegi hozzászólását. Van valami igazsága abban, hgy sokan pont jobbos hatalom idején kerültek oda, ahonnan most egy szintén jobbos(?) hatalom távolítja el őket.

Jéééé! Vagy inkább: jujjjj.

Nos, akkor ők most a szoclibek spanjai, vagy sem?
@Zébácsi: 1., Navrát kevered Vargával (szerintem). Javíts ki, ha rosszul mondom.
2., Szerintem a Bajnaiék jobban tették volna, ha lemondanak; nem azért, mert feltétlenül rosszul cselekedtek, hanem mert a felhatalmazás hiányában, és így nem is tudtak komoly stabilizációs lépéseket tenni. (vö. mint a Kína-megállapodás, aminek hatására már nem sorolnak minket olyan kockázati sávba, mint több EU-s országot). Elvesztegetett 1 év volt, nem a cselekvéseik miatt, hanem a mozgásterük miatt.
3., Szerintem azért nem dumálnak Bajnaiékról,mert jó ha kifelé ez a kép. Pont azok miatt (ebben egyetértünk).
4., A nyomulás lehet zavaró. A fiúk legroszabb tulajdonsága ez a látható és érzékelhető, időnként túlzó magabiztosság.
Ez főként azokon zavaró, akik nem tettek semmit a jelenlegi sikerükért, hanem az Orbán-Navracsics-Kövér-Pokorni (hadd ne soroljam) vonal miatt kaptak parlamenti széket.
@walter77:

"Farizeusság, amivel nem lenne baj, ha közben éppen nem ők rendeznének nyilvános kövezéseket éppen a farizeuizmus vádjával. "

Pontosan.
@Alamio: Szerintem fölösleges játszanod a naivat, ugyanis ma Magyarországon senki, ismétlem senki sem hiszi el, hogy az ügyészség független.
Csak a jobb oldalon ezt nagyjából úgy könyvelik el magukban, hogy nagyon helyes, ez így van rendben.Közben fennhangon emlegetik a független ügyészséget, meg, hogy nincs jogerős ítélet.
Ha az ügyész nem emel vádat, hogy lehetne?
A legszomorúbb az, hogy az utóbbi időben ugyanez a trend elindult a bíróságokkal kapcsolatban is.(Bírói kar lefejezése,2 fideszes ülnök a bíró mellett, a bírák meghívása a pártkongresszusra, stb)
Lehet ezt is magyarázni persze, de maga Baka András mondta, hogy ez egy megsebzett, megfélemlített bírói kar.

"http://hortuscarmeli.blogspot.com/2006/12/vrs-farok.html"

Nem gondoltam, hogy nem ismered"
@Alamio: "http://www.mitortent.hu/sztori/38tokr/elso-fokon-bortonbuntetesre-iteltek-a-borsod-megyei-kozgyules-egykori-alelnoket.aspx"

Érdekes, róla kevesebbet hallani.

"Mondjuk Cusi ezt hamar felül fogja írni, hiszen ott csak a büntetési tétel a kérdéses."

Megint kilóg.
@Alamio:

Jól érzed, kevertem: Szíjjártóval.

Felhatalmazás kérdésében GYF is ingott házon belül, és a parlamentben is, de szinte az egész MSZP 8 év így telt, hiszen a fidesz nem engedett semmiből. Amiből igen, az Pl, a Meggyes csomag megszavazása és a képviselő urak költségtérítésének kérdésköre volt.

Az, hogy elkerültük a finanszírozási katasztrófát és nem mentünk csődbe, már önmgaában nagy stabilizásiós program-tettnek minősül. Bajnai ezt vállalta, és ezt meg is csinálta. Jól. Az MSZP egyetlen épképzláb húzása az ő személyének bevetése volt (még akkor is, ha ez valójában a hatalomhoz való görcsös ragaszkodás miatt volt így, tudom).

Ami azt illeti, én már Viktoron is figyelek meg érdekes jeleket, néha össze-vissza beszél. Érdekes az a metamorfózis, amin ő és pártja ment keresztül 89-90 óta.

Ugyanez az MSZP pepitában: marakodó megélhetési politikusok, önjelölt megmondóemberek (Szanyi, Lendvai) olvasztótégelye. Csak remélni lehet, hogy szakadnak, és kialakul valami jó értelmben vett és igaz baloldal, akár több pártban, hiteles emberekkel.
@adflexum: Köszi a linket, ma tanultam valamit.
Nem játszom a naívat. Volt Polttól különböző legfőbb ügyészünk is. Őt Gyurcsányék szavazták meg: Dr. Kovács Tamás (2006. október 9. – 2010)
Alatta akkor miért nem lehetett megindítani az eljárásokat? Ez nem álnaivitás, valós kérdés.
A bírói kar korhatárára én is néztem egyet. Környezetemben nem volt annyira ellenszenves, mint előre hittem. Páran üdvözölték hogy a kemény Kádár-rendszerben szocializálódott bírók már nem fognak ítélkezni (ha kiszámolod, kb. ez így jön ki 75-77-ben végzett bírók lesznek azok, akik ítélkezhetnek). Amúgy érdekelne a névsor, hogy kik nem lesznek ezáltal.
@Alamio:
"...A Fidesz egyetlen vélt vagy valós korrupciós ügye sem zárult marasztaló ítélettel, úgyhogy még akár hitelesek is lehetnek ebből a szemponból...."
Naná, hogy nem kapnak el, ha a "Főhajkurász" a haverom... Mondjak nevet is ?...
.".. Még nem láttam parlamenti erőt, amelyik ezt megtette.Ja de, bocs. Amikor Orbán megkérte az apját, hogy egy pályázaton ne induljon...." Ja. Meg azt is ő mondta, hogy "... ne mi nyerjük a legtöbbet..."
Meg: Hogy "...majd a jogászok megvédenek, oszt' jónapot..."
Meg: "...én soha nem hazudtam..."
Ezzel nyert a Humorfesztiválon...
@Alamio:
"...A Fidesz egyetlen vélt vagy valós korrupciós ügye sem zárult marasztaló ítélettel, úgyhogy még akár hitelesek is lehetnek ebből a szemponból...."
Naná, hogy nem kapnak el, ha a "Főhajkurász" a haverom... Mondjak nevet is ?...
.".. Még nem láttam parlamenti erőt, amelyik ezt megtette.Ja de, bocs. Amikor Orbán megkérte az apját, hogy egy pályázaton ne induljon...." Ja. Meg azt is ő mondta, hogy "... ne mi nyerjük a legtöbbet..."
Meg: Hogy "...majd a jogászok megvédenek, oszt' jónapot..."
Meg: "...én soha nem hazudtam..."
Ezzel nyert a Humorfesztiválon...
@Alamio: " Őt Gyurcsányék szavazták meg: Dr. Kovács Tamás (2006. október 9. – 2010)"

Kovács Tamás, Sólyom László jelöltje volt.

Erre te azt írod, hogy Gyurcsányék szavazták meg, na ne már...
Ezt így össze lehet hasonlítani Polttal?
@adflexum: Már miért? Ha valaki nem az ártatlanságért, hanem enyhítésért fellebbez, akkor már kijelenthető (nem jogilag) a bűnössége. Jogilag persze nem.
@Zébácsi: Szerintem nem lehetséges a mai MSZP romjain hiteles pártot létrehozni. Csináljanak egy keresztényszicialista pártot kívülről, meg egy szocdemet máshonnan. Tiszta lappal. Aki ma az MSZP-ben van, szinte kivétel nélkül lejárt lemez (talán Tóth az, akire mernék bízni bármit is). Szanyitól vagy Gyurcsánytól a népszerűség javulását várni dőreség. Mesterházy meg bebizonyította, hogy a pártvezetéshez biztosan nem ért.
@adflexum: Na ne. "A Legfőbb ügyészt a Köztársasági elnök javaslatára az Országgyűlés választja meg."

Akkori országgyűlésben kinek volt többsége?
Na ugye. Szóval minimum nem ellenséges jelölt volt nekik.
Miért is nem emelt vádat a Fidesz állítólagos korrupciós ügyeiben?
@Dödölle: Ez neked is ment.
Amúgy pontosabban kéne idézned, és nem félmondatokat.
@Alamio: Zuschlag egyik szimbóluma lett a fidesz tábornak.Hogy őt emlegeted, az kb gyurcsányahibás vagy elmúltnyolcév szintű dolog.Komolyan megfordult a fejemben, hogy Szilvásyt csak azért kellett lecsukni, bármilyen rövid időre is, mert kellett a vezetőszáras kép az óriásposzterre.
@adflexum: Szerintem az elmúltnyócévezés meg rossz balos szokás, ugyanúgy min a zemberezés.
De csakis ilyenkor hozom vitapartnereim tudtára, amikor minősíteni próbálnak :-)

Ne mondd, hogy Szilvásyból nem nézel ki valami 5-10 évig terjedőt... Maximum nem tudják rábizonyítani.
@Alamio:
Igen megeshet, hogy szerintem egyik kormány sem hiteles úgy istenigazából ha elszámoltatásról van szó.
De. Jelen esetben azért azt észre lehet venni, hogy itt nem csak arról van szó, hogy felülvizsgálnak eseteket és mondjuk a felderítik a csalásokat, sikkasztásokat, hanem arról, hogy "rendet" tesznek. Azt, hogy mi a rend, na azt már ők határozzák meg. Azt, hogy mi a bűn, azt is, azt is ők, hogy ki a bíró aki dönt majd, és azt is ők határozzák meg mivel kell és mivel nem kell foglalkozni. Azért az, miszerint politikai felelősség büntetőjogi felelősséget von maga utána minősített esetekben alapvetően durva, mert feltételezi, hogy némely személyek pusztán önkényesen döntöttek így vagy úgy és nem veszi figyelembe a világgazdasági és politikai kényszerpályákat. (Persze lehet, hogy én vagyok paranoid)
Önmagában az elszámoltatás kifejezés is egy pozicionális meghatározás, mert már eleve feltételezi, hogy valaki csúnya dolgot tett, akit a tanítóbácsi helyreigazít. A vizsgálat kifejezés túl szoftos lenne, mert nincs benne implicite az ítélet.
Naivitás azt gondolni, hogy amikor kitalálták ezt a posztot, hogy "elszámoltatási kormánybiztos", akkor nem gondolták ezt pontosan végig.
Ők küldetést teljesítenek: igazságot szolgáltatnak az embereknek. Az igazság a birtokukban van, az emberek meg felhatalmazták őket a változtatásokra. Ez az érv mindenre.
Az a baj ezzel, hogy kiválóan átvettek egy olyan dogmát, ami remekül működik az egyháznál, de a világi dolgokban azért nem kéne: „Neked adom a mennyek országának kulcsait, és amit megkötsz a Földön, kötve lesz az a mennyekben is, és amit feloldasz a Földön, oldva lesz az a mennyekben is.”
Máté 16:19

Namost, attól, hogy az istenadta nép rájuk szavaszott ők még nem tehetn(én)ek meg mindent a nép nevében, mondván, hogy ők csak a népakarat végrehajtói. Ez nem így működik. Az emberek nem a mindenható, jóságos, igazságos és végtelenül bölcs Isten, a Fidesz és konkrétan Orbán meg nem Szent Péter.

A hitelesség kérdése pedig már akkor bukta volt, amikor kiderült, hogy a kormánybiztos is ugyanúgy áron alatt jutott ingalanhoz a HM-től mint az a muksó aki ellen vizsgálat indult. Hogy-hogynem a biztos meg tovább végzi a munkáját.

@Zébácsi:
Eleve érthetetlen számomra, hogy komolyan tapsikolni lehet annak, hogy tényleg jó szakembereket küldenek el?!
Dejó is lenne, ha mondjuk egy kulturális műsor vezetéséhez nem kellene "politikailag korrektenk" lenni...
Lehet, hogy gazdaságilag jól sül el ez a következő pár év, nem trudom nem értek hozzá, de hogy szellemileg és erkölcsileg baj van az tuti. Pedig ugye úgy volt, hogy az ország az "elmúlt nyolc év alatt erkölcsi válságba került" most meg majd jól kilábalunk belőle.
@Alamio: Mert valakit kellett választani, de a jelölés a jobboldali Sólyom joga volt. Miért csinálsz úgy, mintha nem értenéd. Elfogadták Kovács Tamást, ők is, ugyanúgy mint a Fidesz.Még a végén az lesz, hogy Kovács, Gyurcsány embere volt.
Egyébként, meg az ügyek többsége addigra elévült, mert Polt hagyta porosodni az aktákat.
@Alamio:
Ezeknek a félmondatoknak a másik felét egy ország ismeri. Kivéve a fidesznyikeket és a gyevi bírót...
@Alamio:

Miért ne nőhetne búza azon a mezőn, ahol korábban csak susnya nőtt?

Az ismert, korábban már többször leszerepelt, terven felüli ÉCS-n felül amortizálódott arcokat kellene partvonalom kívülre tenni.

Fájdalmas, és nem megy egyiuk napról a másikra, de csak így van jövője a baloldali szellemiségnek.
Mesterházy nem rossz figura, de nem első vonalba való. Ő soha nem fog OV ellenében bármit is nyerni. Ehhez ugyanis tökös gyerek kell, és MA nem az (nem annyira).

GYF-ben én sem látok koncentrált jövőt, de egy kisebb pártot vezethetne. Amit mond, az ugyanis nem is annyira rossz. Öszödön fogyhatott is némelyeknek a levegő, mikor lehazugozta (joggal) a tagságot, Kevesen lehetettek anno a teremben, akik egyenes háttal ülhettek az esti vacsoráig/kisfröccsig.
@Alamio:" Szerintem az elmúltnyócévezés meg rossz balos szokás"

Akkor ezt említsd meg Szíjjártónak is.
Meg azt, hogy azelmúltnyolcévből 1 már az övék.
@Alamio:
:)
"Ne mondd, hogy Szilvásyból nem nézel ki valami 5-10 évig terjedőt... Maximum nem tudják rábizonyítani. "

Ne mondd, hogy Pintérből nem nézel ki valami 5-10 évig terjedőt... Maximum nem tudják rábizonyítani.

Szerintem ez a két állítás ekvivalens.

Mondjuk én kinézek, de mindkettőből!
@Alamio: "Ne mondd, hogy Szilvásyból nem nézel ki valami 5-10 évig terjedőt... Maximum nem tudják rábizonyítani."

Ne mondd, hogy Pintérből nem nézel ki legalább ugyanannyi.Maximum nem tudják rábizonyítani.
@adflexum:
"Szilvásyt csak azért kellett lecsukni, bármilyen rövid időre is, mert kellett a vezetőszáras kép az óriásposzterre. "

Valami ilyesmi.

Sikerült előcitálniuk egy (több) olyan ügyet (amiről persze úgyse mondanak semmit a nyilvánosságnak), ami a berkeken belül korábban is tudható volt, de hát ugye holló a varjúnak, ugye...khmm, szóval leporoltak valamit, ami kellően elegnedő egy bilincses képriportra, és jó muníció annak prezentálására, hgy mi ezt is megtehetjük, senki sincs biztonságban, és hadd higgye csak azt mindenki, hogy GYF az igazi célpont.

Pedig GYF csak mint mantra érdekes, mert abban a pillanatban, ahogy elítéltetnék (akár koholtan, akár jogszerűen) hirtelen kifogyna a patron a stukkerből.

GYF erősebb adu megvádlottként, mint elítéltként. Meg egyébként is, senki nem érdeke kiborítani a bilit. Mert ezzel a saját trutyi is löccsenne.

Ez viszont egy érdekes írás:
index.hu/velemeny/2011/07/06/dontsd_a_bilit_ne_sirankozz
@adflexum: :)
...lehet, hogy én is Te vagyok? Vagy fordítva? Összezavarodtam egy kicsit.
@adflexum: Ez szükségtelen volt. Épp azért írtam azt amit, hogy ezt hagyjuk abba. Eddig egész kultúrált volt a beszélgetés.

Nem, nem évült el. BCS elévülési ideje mennyi is? Főszabály szerint ami annak a maximuma büntetési tételben, amit elkövetsz. Jelentős értékre elkövetettnél ez 5 év lesz, különösen nagynál meg 8 év... (gondoltam hogy ez előjön, ez egyszerű tévedés, a kommunikátoroktól meg hazugság). Másfelől: a nyomozás megkezdése automatikusan megszakítja az elévülést.

@walter77: :-D (ez az utóbbira ment)
Az előbbire már nincs erőm részletesen válaszolni. (kicsit pihenek)

@Zébácsi: Erőteljesen lehetsz baloldali, ha a mai MSZP-ben látod az esélyt a megújulásra. Még a süllyedő bárkában is verekednek az ezüst étkészletért.
@Alamio:

Alaposan félreértesz. Erre csak ezt tudom írni:

Nagyon nem szeretem a Fradit, de szükségét látom egy jó Fradinak. Igaz, így vajok az ÚTE-val is.
@walter77:

Nekem meg az az érzésem, hogy nemcsak szellemi/kulturális értelemben, hanem pénzügyi értelemben se lesz jó ez a döntés. (Erre írtam fentebba budaörsi önkori példáját - elküldtek, kiszerveztek, tanácsot kértek, többe került.) Úgy tudom, elég nagy vihart kavart a településen.

Egyébként szerintem van itt minden: politikai vonal, hozzá nem értés, kapkodás, anyagi-, szakmai féltékenység, személyes bosszú - vegyes a kép.
@walter77: Nah, megkísérlem monumentáls írásodat kezelni.
A politikai felelősség köztörvényessé tétele szerintem nem problémás. Vannak szerte e világon miniszterek, közt. elnökök, politikusok vád alatt vagy börtönben. Az a lényeg, hogy ami alapján ezt meg lehet tenni, látható, és egyértelm legyen.
Az elszámoltatás valóban politikailag pozícionált elnevezés. Ugyanakkor nevetséges volt, amikor a kampányban lehetett látni egynémely szoci politikuson, hogy konkrétan fél ettől a szótól. (vajh, miért?)
Amúgy erre speciel elvitathatatlan felhatalmazást kaptak, hiszen egyik fő programpontjuk volt. Én személy szerint azt várom, hogy a Magyar Köztársaság illetve jövő évtől Magyarország törvényeit betartva tegyék ezt. A jogbiztonság ebbe nem inoghat meg. Szerintem paranoid vagy ezzel kapcsolatban, nem tudom elképzelni, hogy vállalják a politikai bukás lehetőségét eljárási hibákkal, kikényszerített vallomással, stb.
@Alamio:
Igen, az teljesen igaz, hogy némely dologra felhatalmazást kaptak, köztük az elszámoltatásra is, arra különösen, de semmiképpen sem mindenre. Így egyszerűen nem lehet mindenre ezzel válaszolni, ahogy nem lehet a "nemzeti konzultációk" mögé bújni sem. Ez egyértelműen egy populista propaganda elem a kormány kommunikációjában.

Simán benne van, hogy paranoid vagyok, ez nem vitás. Mindenestre azért a közmédiában zajló események nem az elszámoltatás részei, hanem valami egészen másé. Arról nem beszélve, hogy újságírókat a hatalmonlévő pártok nemigen számoltathatnak el egy demokráciában. "Szerencsére" helyette racionalizálhatnak, és költséghatékonyan leépíthetnek.

Szerintem nem gondolnak a politikai bukás lehetőségére. Ilyen forgatókönyv egyszerűen nincs egyelőre.

A baloldal megújul előbb vagy utóbb, ez szükségszerű. Ez az mszp így ebben a formában nem képes erre. Ahogy a fidesz sem lesz az, ha esetleg veszít a következő választásokon, bár ezt kétlem azért.

@Zébácsi:
Igen, az biztos, hogy ezer féle indok és motiváció van mindamögött ami most zajlik. Én meg kicsi vagyok és nem értem a nagyok játékát...
@Alamio: "nem tudom elképzelni, hogy vállalják a politikai bukás lehetőségét eljárási hibákkal, kikényszerített vallomással,"
Pedig minden ebbe az irányba mutat.
Ügyészségről szó volt.
Bíróságról szó volt.
Védelemhez való jog?

A Fidesz nem bukhat meg.
Új sarkalatos választási törvény készül, határon túliak szavazataival való bűvészkedés, Kubatov vonalkódjai, ellenzéki média szisztematikus ellehetetlenítése, stb

De ha a választásokat el is veszíti, a bebetonozott(remélem ez a szó nem balos szöveg)kétharmados törvényekkel, illetve az idők végezetéig kinevezett pártharcosokkal, akkor is hatalmon marad.
Arról nem is beszélve, ha netán nem a Fidesz nyer

Változat 1.
A Költségvetési Tanács két Fidesz közeli tagja megvétózza a költségvetést, erre Pali bácsi (az elnök), feloszlatja a parlamentet és új választásokat ír ki.

Változat 2.
A választást követő napokban a párt kivezényeli az utcákra a Molotov gyorshadtestet, erre Pali bácsi (az elnök), bejelenti, hogy súlyos bizalmi válság alakult ki a kormánnyal szemben és új választásokat ír ki.

Fideszes reakció a felvázolt dolgokra
a, Ha felvetődik:paranoia, rettegők,stb.
b, Ha megvalósul:miért, az alaptörvény lehetőséget ad rá, mi itt a gond, nehogymá az alaptörvényt vonjátok kétségbe,stb.

Új választások esetén a részvételi arány lényegesen kisebb lesz, úgyhogy a Fidesz nyerni tud kb a félmilliós törzstáborral is.PL.15%-os részvételből 40 % Fidesz szavazó.
@walter77:

A nagyok játékát sokan nem értik. Magam is csak egy egészen picinyke szeletét látom, és közben naív módon azt hiszem, hogy ezt a kevéskét értem is. Lehet, hogy igen, csak félre...

Amit elénk tárnak, az csak a jéghegy csúcsa. A háttéralkuk, a titkos egyeztetések, a közös érdek (ti. politikai elit összetartása) nem, vagy csak nagyon kis részükben láthatók. Elképesztő egy katyvasz ez.

Üdv!
@walter77: Ha a bukásra készülsz, akkor jó eséllyel az be is következik. Jelenleg én sem látom a 2014-es Fidesz-bukás lehetőségét. A gazdasági csapdahelyzetből szemmel láthatóank kijönnek - abba már nem buknak bele.
Én azt mondom, az MSZP nem képes megújulni. A baloldal nyílván meg fog, de nem a jelen pártokkal. Ebbe maximum az olajfa férne bele, de még az sem nagyon.
@adflexum: Azért nem árt ismerni azt amit elfogadtak - nem hallgathatnak ki az ügyvéded jelenléte nélkül.
A Kubatov-vonalkódon jót röhögtem akkor is.
A Költségvetési tanácsról szóló sarkalatos még szerintem nem született meg, azt majd elolvasom, és az alapján reagálok az ilyen összeesküvés-elméletekre. Ha konkrétan meg lesz határozva mivel dobhatja vissza (nem lehet nagyobb a hiány mint volt - és ez taxatíve meg van határozva mit jelent) akkor ezzel nem lesz bajom.
Molotov-hadteste szerintem nincs a Fidesznek, és rohadtul nem az ő érdekeiket szolgálta a TV-székház ostroma, amire épített kampánnyal Demszky nyerhetett még 4 évet. De roppant mód antidemokratikusnak tartom, hogy ezt a Fidesz nyakába varrod. Ha érdek-szempontból nézem, SZDSZ-esek voltak. Lehetett rajta bérrettegni, miközben a hatalmat esélye nem volt megdönteni.
@Alamio:
Nem tudom, én nem érzem a gazdasági csapdából való kitörést, azt sem, hogy mindenkinek jobb lett, a jogbiztonságban sem vagyok biztos.

Azt azonban szerintem el kell ismerni, hogy tagadhatatlanul a jelen kormány - és nem pedig a mindenkori - érdekeit szolgálja egy rakat új törvény és jogszabály.

A TV ostromban pedig igenis volt felelőssége a fidesznek is (ahogy minden parlamenti pártnak egyaránt), persze végtelenül kényelmes azt mondani, hogy nem, meg ők ott sem voltak és az ő érdekeit nem szolgálták, pedig de. Anélkül és ami utána jött nem lett volna 2/3-uk. Ugyebár vétkesek közt cinkos aki néma alapon, annyira nagyon nem álltak ki amellet, hogy najó emberek ezt azért nem kéne. Pontosan tudták, hogy a koszos melót elvégzi a tömeg, neki már csak meg kell ígérnie, hogy majd elszámoltat. És íme, most elszámoltat.

Személy szerint én úgy élem meg a Fdesz kormányzását, hogy csokken a demokrácia és erősödik egy autoriter hatalom. Lehet, hogy ez viszonylagos meg szubjektív, de attól még ez az én érzetem, és mint ilyen számomra teljes értékü és meghatározó. Számodra nem az, nem is kell annak lennie, de annak a lehetőségét el kell fogadnia minden jobboldalinak, hogy most nem mindenkinek jó ez így ahogy van, és nem azért mert kommunista vagy zsidó vagy liberálbolsevik, maszopos vagyok, aki eddig élvezkedett az elmúlt nyolc évben, hanem mert olyan értékeket döngöl földbe ez a rendszer, ami nekem személy szerint fontos, és mert még azokat az értékeket is leköpi amiről azt hirdeti, hogy számára fontos.

Na, de már már föladom.

Üdv!

@Zébácsi:
Igen, elképesztő a katyvasz, és a legdurvább az, hogy ha jól élnénk, akkor nem is tépnénk itt a szánkat emiatt, hanem éppen a nyaralást foglalnám le...

Na de mad csak lesz valahogy.

Üdv!
@sárkányfő: te fejlődsz! az első két mondatod igaz. gyakorolj, hátha lesz még több is :)
@sárkányfő: te mondod, hogy tegyük le a szemüveget, amikor a gyűlölettől nem látsz az orrod hegyéig?
@thinker_: mondták már neked, hogy nicked egy konkrét hazugság? már ha valóban komolyan gondolod...
@gyilkos fűegér: max úgy lehetne. hogy MINDENKI direkt egyszerre nézi... szarban lennének...
@walter77:

Köszönöm a választ!

Elolvastam Alamio szaktársnak küldött válaszodat is - úgy látom, nagyon hasonlóan vélekedünk a mostani helyzetről.

Igazad van, ha az átlagember jól élne, jutna ideje a családjára-gyerekeire és velük töltött valódi pihenésre, lenne pénze egészségmegőrzésre; ha a kisnyugdíjas nem csirkefarháton élne 20. után; ha a magyar kis-, vagy középvállalkozó valóban tudni fejlődni és külföldi piacok felé kacsingatni; szerinted érdekelne itt bárkit, mit hadovál össze Szíjj Ártó Péter, vagy akár Lendvai Ildikó?
@Alamio: mássz vissza wittnerre,addig is csendben vagy
süti beállítások módosítása