Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/04/27/gyurcsany-ferenc-dk-polip-beszelgetes Gyurcsány nem akar tanulni a mú... (2024.04.28. 08:22) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.06.17. 06:08 Fabius

Gyávák és bohócok

Címkék: fidesz orbán viktor bohócforradalom rendvédelmi szakszervezetek

Forradalom van a mi utcánkba', bohóc lett a falu legszebb lánya,
Hivatalos vagyok oda én is, elmegyek, mert százszor üzenték is.
Ideges lett a vőlegény násza, a vőlegényt elosonni látja.
Ne siessél, Viktor gyerek mámma', a parlamentben esküt tettél rája!

Milyen forradalom az olyan, ami elől megszökik az ország numero unó forradalmárja? De kérdezhetem úgy is, hogy milyen forradalmár az ilyen? Azt mondjuk tudtuk, hogy kétoldali akut bohócfóbia kínozza, de igazán rám cáfolhatott volna.
Helyette elosont Pozsonyba a Visegrádi Négyekkel bájcsevegni, és Iveta Radicovának mentegetőzni Kövér legutóbbi nyilatkozata miatt. Közben gondolom vigyázott rá, hogy háttal üljön a határnak, az összes tévének és laptopnak, amiken feltűnhetnek az itthoni vágóképek. Kár, hogy a szájhősnek nem volt annyi bátorsága, mint a hasonló helyzetben lévő cseh kollégájának, Petr Necasnak, aki a sztrájkhelyzet miatt lemondta a pofavizitet, és otthon várta ki a tüntetések végét.

Sebaj, magyarhangjainak adott munkát eleget. Nemzeti Trubadúr Péterrel átkiabáltatott a határon, hogyaszongya megálljatok pecsenyesütögető lator kutyák, megyek én még haza! Közvetlenül azután, hogy a térdem remegése elmúlt, és támaszkodás nélkül ki tudok botorkálni a kocsiig. Mer' a nemzeti ügyek kormánya a zemberek pártján áll, úgy különben, csak most éppen nagyon el vagyok foglalva a távszervezéssel, hogy innen irányítva elég bohócbusz utasait vegzálják a hűségesek az emhármason.

De igazán kitett magáért a kettes számú szinkronhang, Győri Enikő EU ügyekért felelős államtitkár is. Ő kézbesítette Kedves Vezetőnk levelét az EP alkotmányügyi bizottságának ülésén. Szegényt megsajnáltam. Nagyon ciki lehetett felolvasni, hogy ez a mi Viktorunk EP barát megközelítést nyomott az elnökség ideje alatt, aminek vélhetően szerves része volt a március 15.-i beszéd. Vakarózhattak rendesen a képviselők, vajon milyen lehet a mi Viktorunk akkor, ha éppen nem az EP barát program van a fejében lévő merevlemezre installálva? Azonban Vezetőnk itt sem érte be kevéssel, így a nap fénypontjaként Jerzy Buzeknak is intelmet küldött: az EP a jövőben az eddiginél több fórumon, már közvetlenül a részdöntések előtt jelezhetné aggályait a készülő keretköltségvetésről.

Vagyis az egyetlen dolgot ajánlotta az európaiaknak, amitől ő maga jobban irtózik még a bohócoktól is: széles(ebb)körű egyeztetést. Őszintén kíváncsi vagyok, ennél a pillanatnál hányan kezdtek el hangosan röhögni?

Amíg Viktor határon kívül hintette az igét, addig itthon 19500 választópolgár vette a fáradtságot, és írásban megvonta tőle a bizalmat. Ez tény, komolyabb számmisztikába nem mennék bele. Az biztos, hogy amikor én az Alkotmány utca felé jártam, akkor innen nézve is sokan voltak......meg az ellenkező oldalról nézve is.A hangulatra nem lehetett panasz. A szervezők gondoskodtak gyakori pfújolni és takaroggyozni valóról, a szomorú az, hogy bár gyakran volt hatásvadász az elhangzott mondanivaló, sajna igazuk volt. A tömeg skandált és elégedetlenkedett, szidták Viktort, mint a bokrot, és nem hiányoztak a transzparensek sem.Lehet majd mondogatni, hogy bohóckodás volt ez az egész. Viszont érdemes észrevenni, hogy a szakszervezeti mozgalom és az elégedetlenség lassan kitermeli a maga egységét és vezetőit. 19 megyeszékhelyen és a nagyfaluban is megmozdultak az emberek. Találtak két olyan arcot Kónya Péter és Árok Kornél személyében, akikben van elég kraft és kurázsi, hogy kiálljanak a kormánnyal szemben.

Olvastam pár helyen, hogy Kónyát piszkálták azért, mert sokat beszélt. Ez igaz is, de én a tömegben az arcokat nézve úgy láttam, igény is volt rá. Egyszerű kifejezések, érthető jelszavak, és az emberek vevők a dologra. Együtt élnek a beszéddel, reagálnak ízlés szerint, értik amiről szó van, nekik, hozzájuk beszél a jóember odafent a színpadon. Na ez az, amire nem túl sokan képesek ma az országban: megszólítani a tömeget. Pl egy LMP tüntetésen Schiffer beszéde akadémiai székfoglaló Kónya szövegéhez képest, de a közönség többsége állva elalszik mire végigmondja.

Természetesen ezúttal sem hiányozhatott minden tüntetések állandó kelléke, a Gyurcsányt visszaváró Józsi bácsi.A tüntetés legsikeresebb gegje ezúttal mégsem ő, hanem az emberbirkák voltak. A kisáruszállítóba rakott gyapjasok népszerűsége megkérdőjelezhetetlen, az ötleten mi is vigyorogtunk.
Egészen addig, amíg megkerülve a furcsa járművet fel nem fedeztem, mi van a homlokfalára pingálva:

Mondjátok, hogy szentimentális vagyok, de akkor is azt gondolom, hogy amíg van aki veszi a fáradtságot és kézzel fest Hofi portrét, alá pedig a számolhatatlan igazságai közül a legigazabbat pingálja, addig nem veszett el a remény teljesen.

391 komment · 8 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr662991108

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bohócok és sudribunkók 2011.06.17. 18:15:42

Olvasom netszerte a bérszóvivők, a bérszakértők, a bérfirkászok, valamint az egyéb bér és nyalonchitű írástudók és tudatlanok dühödt reakcióit a bohócforradalommal kapcsolatban és bármennyire is próbálom visszatartani, némi kaján röhögéssel vegyített á...

Trackback: A bohócforradalom után 2011.06.17. 14:21:39

 Véget ért a tüntetés, hazamentek a legények. Bocsánat, a bohócok. Persze kiderült, hogy a kormány a helyén maradt, Schmitt Pál sem darálta le az alkotmány-módosítást és új választásokat sem írnak ki, sőt a 2010-ben leadott szavazatokat sem számol...

Trackback: Polgár, háború! 2011.06.17. 12:43:19

p { margin-bottom: 0.21cm; }Polgár, háború vívatik Érted az adósság ellen! Úgy tűnik, ha azt megnyerjük, minden szép és jó lesz. Ha az államadósság lecsökken meg a költségvetés egyensúlyban lesz, a társadalom a boldog eufóriában tobzódhat. Tehát megtud...

Trackback: Mennyit keres egy magyar orvos? 2011.06.17. 11:43:45

Tényleg annyit, mint egy utcaseprő? És mennyit kapnak ugyanazzal a diplomával az EU egyes tagországaiban? Megéri elmenni Magyarországról? Ennek nem nehéz utánajárni, ha az ember tud egy kicsit angolul. Az Európa Tanács statisztikái között megtalálj...

Trackback: Adható-vehető beszélő szerszám lesz a közmunkás? 2011.06.17. 11:42:42

Az állam a közmunkások bérbeadásával száll be a munkaerő-kölcsönző bizniszbe. A Széll Kálmán terv szerint ezzel kialakítják a munkaerő-kölcsönzés új rendszerét.Bízzunk benne, hogy ez nem azt fogja jelenteni, hogy az államtól kölcsönzött munkaerőre és a...

Trackback: Adható-vehető beszélő szerszám lesz a közmunkás? 2011.06.17. 11:42:39

Az állam a közmunkások bérbeadásával száll be a munkaerő-kölcsönző bizniszbe. A Széll Kálmán terv szerint ezzel kialakítják a munkaerő-kölcsönzés új rendszerét.Bízzunk benne, hogy ez nem azt fogja jelenteni, hogy az államtól kölcsönzött munkaerőre és a...

Trackback: Szarajevo 2011.06.17. 10:06:23

Mindenkinek más jut eszébe erről a városról. Van akinek cca 20 millió halott, plusz ugyanennyi sebesült. Az I. világháború kirobbanásának közvetlen kiváltója az itt történt merénylet, egyesek szerint.Másoknak a Szociális konzultáció ÓRIÁSI (!) sikere u...

Trackback: Szijjártó úr, tényleg az ország jön szembe? 2011.06.17. 09:24:07

"Egyes szakszervezetek, szakszervezeti vezetők számára saját politikai ambíciójuk kielégítése sokkal fontosabb, mint az emberek érdekeinek képviselete. Vannak olyan vezetők, akik attól sem riadnak vissza, hogy megnehezítsék az emberek életét."...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Köszönjük a beszámolót! Talán kijelenthetem, hogy ezt a stílust szeretjük és ezért állunk sorban itt... :))))
Szerintem még a trollok is ezért járnak ide fikázni, mert nem az akólból jövő meleg sugárzik csak nekik, hanem a valóságot láthatják.
Ellenben a pártmédiájukkal...
Az öreg bátyó szenzációs, hihetetlen "színes" elem lehetett! :)
Vicces, hogy a maszop most mennyire "védi" a rendvédelmisek kivátság-jogait, hiszen pár éve gyurcsány és bajnai kormány idején készült ez a tervezett, csak épp nem volt merszük meglépni választások előtt. A jelenleg hangoskodó maszop vezérkar pontosan tudja, hogy hosszútávon már tarthatatlan ez a korengedményes nyugdíjrendszer, viszont most épp a saját népszerűségét próbálja a trollokkat utcára hajtva növelni. Ja, és most senki sem lő a tüntetők közé... Mert hát az persze európai volt 2006-ban, ugye elvtársak!!!
@Ironpen:
Talán észrevehetnéd, hogy nem a szocik hajtják az utcára az embereket. A mostani ellenzék még egy doboz Viagra után is annyira impotens, hogy az hihetetlen...

Nem is a korengedményes nyugdij megvonása miatt van a nagy felháborodás, mert azt a békát le lehetne nyeletni velük (le is kell, ebben az emberek is egyetértenek), hanem megint az a fránya visszamenőlegesség.
Nem kicsit szemét dolog, és nem kicsit ütközik mindenféle jogszabályba, és mellesleg gusztustalan, szemét dolog.
@Ironpen:
Igazad van, hogy fordított helyzetben a szerepek is megcserélődtek. (MSZP kormány mellett, a Fidesz látná a nemzetgyilkolást az intézkedésben), ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy Orbán Viktor és a Fidesz definiálta magát, úgy, hogy ők sosem fogják azt az utat járni, mint elődeik. Hát de. Ugyanaz a játék megy, csaka játékosok változtak, cserélődtek meg.
Gondolkodó ember nem szavazott a Fideszre.

Sokan azt hiszik, hogy a diploma vagy a dr.-i rang az agy létét bizonyítja. Pedig ezek a papírok arról árulkodnak, hogy az illetőnek van feneke.

A működőképes neuronhálózat fizikailag gátol abban, hogy a Fideszre vagy a Jobbikra szavazz. Bármennyire haragszol a többiekre. (Én nagyon.)

Értelmes ember Orbán beszédét hallgatva 5 perc alatt felméri a mentális állapotot. Húsz évvel ezelőtt OV ugyanolyan volt, mint manapság. Csak jobban kellett figyelni, hogy észrevedd.

Én nem látok komoly különbséget, ha visszanézem a beszédeit.

Van ennek az állapotnak latin neve. Most inkább nem írom le.

Ő választotta ketté az országot, nem más. És a gondolkodásra képtelen tömeg asszisztált neki.
2006. október 23-án Orbán utcai forradalmat szeretett volna kirobbantani, erre már nyár óta készítették elő a terepet (lsd szentgroti.nolblog.hu/archives/2011/03/19/Az_oszodi_kazetta_a_TV-ostrom_es_napjaink_igaz_tortenete/). A legrafináltabb módon ütemezték a szélsőségek bevonását a provokációkba, sms-k jöttek-mentek, hogy mikor kell “zúzni”. A Fradi Bközéppel is tárgyaltak. (Most ezért kellett a semmisségi törvény, mert előre büntetlenséget igértek) Orbán nem egyszer hangoztatta hogy az önkormányzati választási eredmények tükrében radikálisan és határozottan fel fognak lépni a kormány ellen, de ehhez “népakarat” adhat felhatalmazást. Ha az ott kifejezett népakarat dacára a kabinet folytatná elhibázott politikáját, abból feszült helyzet, tüntetések, ellenállás lesz. Már korábban (a Vízválasztó 3. című írásában megjósolta azt a politikai válságot, amely pontosan úgy következett be, ahogy körülírta (zűrzavar, fenyegető békétlenség, káosz, tüntetések, nyílt és rejtett ellenállás), de a szeptemberi események csak előjáték volt az október 23-i véres államcsínyhez. OV nem véletlenül helyezte ünneplés címén hívei hergelését az Astoriához, nem véletlenül menekült el a beszéde megtartása után perceken belül páncélozott autón, nem véletlenül ért oda a randalírozó csőcselék rövidesen, és nem véletlenül próbálta belevonni a gyanútlan tömegeket a felfordulásba. A mit sem sejtő, ünnepélyre érkező tömeget egy népakarat megteremtő, akár véres felfordulásba keverték bele biodíszletként, hogy legyen a mostani köztársaság ellenes felfordulásokhoz hivatkozási alap. A stratégia és a retorika már kidolgoztatott egy új orbáni 56-os forradalom általi hatalomátvételre, de OV sajnálatára ez nem jött össze. Így lett 4 év múlva a felmelegített retorikában a hatalom áhított megszerzésének alapja a forradalom helyett annak torz változata a “fülke-forradalom”. És a demokrácia és a köztársaság felszámolása az így alig kozmetikázott retorika és stratégia alapján haladéktalanul elindult.
Kussoljatok! Nincs korkedvezmény, aztán feketén, adómentesen melózás. Ennyi volt. 20000 ember érdeke áll szemben a maradék 3 millió dolgozó ember és még 3 millió mezei nyugdíjas érdekeivel. Tehét örüljetek, hogy eddig elintézték nektek, hogy viszeres láb miatt alkalmatlanok legyetek 43 évesen a szolgálatra, közben azért örző-védő cégeknél feketén simán dolgoztatok. Nagy részetek közönséges csaló!
@haggyadmá:

Legközelebb próbálj olyan hozzászólást összehozni, ahol tudni lehet kit szólítasz meg.
Ki tudja, talán még vitapartnered is lesz....
@haggyadmá: Haggyadmán :))) Megártott az otthon főzött forradalmi pálinka töki ?
A VISSZAMENŐLEGESSÉG A GOND fel tudod fogni ???
Egyébként 43 évesen viszeres lábbal valóban alkalmatlan egy tűzöltó mert nem tudná vinni a hátán a palackot meg kezében a tömlőt, csak sajnos nincs szükség annyi irodistára.
Haverom 38 évesen nyugdíjas, gerincsérvvel, nem lehet műteni olyan szar helyen van, szerinted ő is csak közönséges csaló ugye ?
@haggyadmá: Csak azt mondd már meg nekem te nagyonokos, hogy csaló-e az, aki azt teszi, amit a törvény megenged neki?
Nagyon nagy baj, hogy Orbán győzni akar, nagyon messze áll tőle a jóindulat mások íránt.

Mi lehet a célja?

Orbán a nép jóvoltából számos helyen megfordult és bizony látta, miként is élnek a tudásuknál fogva jelentősen meggazdagodott emberek, akik szakmájuk és hívatásuk mellett maradtak, vagy a másik fajta, aki ezek kegyeit keresve politikusként gazdagodott meg. Mondjuk a gazdag emberek szociálisan is érzékenyek, van ilyen példa is. Orbán most a saját vagyonának felhalmozását gyakorolja.

Orbán háborúzik, a háború megvívása érdekében jelentős díjazást kap önmagától, de első szeretne lenni, nemcsak Magyarországon, hanem egyenlőre csak Európában, de várjuk ki a végét. (Nem kellene).

Mi magyar állampolgárok látjuk ezt és tudjuk, hogy Csányit, Demjánt a miniszterelnöki fizetésből előzni nem tudja, de van ugye más lehetőség is, amit valószínűleg felismert.

Egy Csányitól 10% nem teszi tönkre Csányit, főleg, ha segíti is. Na, de 20 Csányitól 10% adómentesen, már azt jelenti, hogy dől a lové, és nem dolgozott érte semmit csak a számlát állította ki.

A jogi tanácsadás, hát még a miniszterelnöki nagyon értékes. Mi azért szarul járunk.

Ahogy Felcsúton ingyen dolgoznak Orbánnak, bizony a Fidesz-ben is. Berlusconi a példakép, ez nekünk szintén nem jó!

Mubarak és Al Gaddafi sem vált be, de az élet ilyen.

Read more: bastya.blog.hu/2011/06/16/szijjarto_szerint_oriasi_siker_volt_a_szocialis_konzultacio#ixzz1PW8sWNv3
Szíjjártó, hogy egy nagy marha azt mindenki tudja, vajon drogos is?

Szíjjártó szerint a dr. Schmitt, Rédly,, Kiss-Rigó László katolikus püspök, ezek mind, mind hiú semmirekelő emberek, bezzeg Orbán "Szigorúan Titkos" alapon fizet valahová, Orbán nem hiú.

„Köszönjük a kérdést. Csak az a jótétemény számít, amiről nem tudnak. A többi hiúság.”

A vezető politikusok közül eddig Schmitt Pál köztársasági elnök jelentette be, hogy egyhavi jövedelmét (bruttó másfél millió forint) ajánlja fel. Orbán Viktor még nem fizetett, ahogy már megírtuk, többhetes levelezés után szóvivője végül azt felelte, hogy „a miniszterelnök már hosszabb ideje támogatja egy közösségi cél megvalósulását, benne komoly összeggel a fizetéséből. Ennek a célnak a megvalósulása után fog támogatni egy újabb közösségi célt, mint például az államadósság elleni küzdelem.”

Az államfő adománya után újból megkérdeztük, változott-e álláspontja, de azt a választ kaptuk, hogy nem. Arra, hogy mi az a közösségi cél, amelyet a miniszterelnök most támogat, Szijjártó Péter azt válaszolta: „Köszönjük a kérdést. Csak az a jótétemény számít, amiről nem tudnak. A többi hiúság.” Több mint egy hónapja várunk választ arra, hogy a kormány tagjai befizettek-e, és ha igen, mekkora összeget az alapba.

Nagyon gyanús Orbán szerénysége, a fizetéséből és a + jövedelmekből nem tud befizetni. Vajon milyen alapba fizet, vagy kinek törleszt rendszeresen, ki követeli meg tőle a rendszeres fizetést, mely következményeképpen 5 Ft-ot sem tud felajánlani a legnemesebb célra. Remélem nem zsarolható, nem jelent személye állambiztonsági kockázatot. Azt tudni, hogy gyógyszerek nagyon drágák, de ennyire?

46 millió gyűlt össze ezidáig, tehát a 15 millió magyar (ne feledjük külföldről is lehet fizetni az OTP számlára) bizalma mennyit ér egy főre lebontva? 47 000 000Ft beérkezett pénz : 15 000 000 magyarral = 3,1 Ft-ot fizetett a magyarság átlagban.

Rendben, nézzük meg Szíjjártó magyarázatát 10 000 000 honi magyar vonatkozásában. Itt már nagy sikerről számolhatunk be, ugynis 4,7Ft jut egy magyar lakosra. Orbánék legalább befizethettek volna 7 fő a család 7x4,7Ft = 32 forint 90 fillért, de nem tették ezt sem, mert havonta kell adományoznia a családfőnek.

Nézzük meg Szíjjártó másik variációját, állítólag óriási siker a Szociális Konzultáció, legyünk jó indulatúak, és mondjuk azt 1 000 000 ember (kényszerűségből) visszaküldte a kérdőívet és adakoztak is a koldus kormánynak. Itt nagyon jó az eredmény, 57Ft az adomány per fő.

Nos, az igazság, hogy 500 balekot találtak csupán, de talán annyi sincs.

Csak, ha a Fidesz-Kdnp képviselők, legyenek azok országgyűlésiek, önkormányzatiak közül csak 500 fő 100 000Ft-ot fizet az is ugyxe 50 millió forintocska.

Nevetségesek vagytok Simicska, mert ugye te vagy a fővezér. Látjuk az egész országot eladják majd valakiknek, különben nem lenne MOL vásárlás és a többi. Kiszedtek mindent a népből és itt lesz Ki-mao európa kellős közepén. (KI-MAO = Kis Magyarország?)

Read more: bastya.blog.hu/2011/06/16/szijjarto_szerint_oriasi_siker_volt_a_szocialis_konzultacio#ixzz1PW9B9sAE
@Ironpen: Ha ilyen jól tudsz mindent, ugye akkor arra is emléxel, hogy a Fidesz meg kézzel lábbal tiltakozott, mondván, nem hagyják elvenni a rendőrök nyugdíját!

Szocik -> akkor sem vették el, most sem veszik el.
Fityisz -> Akkor megvédték a nyugdíjakat, most meg elveszik.

Szóval, az akkor és most összehasonlításában még mindíg a Szent Viktor párt áll vesztésre!
Sikerült a teljes ország előtt bohócot csinálni maguknak ezeknek a szemkilövő rendvédelmiseknek.

Micsoda egy bohóc banda.
@Ironpen:Nem tudom, de talán feltűnt, hogy az Orbán-kormány hatalomra jutása óta egyetlen olyan tüntetés sem volt, ahol neonáci rohadékok tomboltak, törtek-zúztak volna. Nekünk nem szokásunk.
Nagyon fontos, hogy Orbán gyermekei lovagoljanak és a CBA támogassa a Felcsúti Puskás Akadémiát. Kövér tényleg hülye volt, mert megint kibaszott Orbánnal egy átmulatott éjszakát követően.

A COOP Jednota Bratislavát a magyar CBA szlovákiai franchise-partnere vette meg. A megszerzett üzletlánc a szlovák fővárosban 24 bolttal rendelkezik, ebből öt nagy alapterületű és forgalmas bevásárlóközpontokban működik. A CBA Slovakia 560 boltot üzemeltet és 158 millió eurós forgalmával tavaly Szlovákia hetedik legnagyobb kiskereskedelmi üzletlánca volt.
rendvédelmisek != magyar nép

rendvédelmisek = magyar népnyúzók
@haggyadmá:
Egy érdekes párhuzamot vonnék:
Ugye utálni illik a bankokat, mert pénzhajhászok, és főként mert egyoldalúan módosítanak szerződéseket. Még akkor is, ha ennek törvényi, és szerződésben foglalt kötelezettségeinek megfelelnek.
Ezért a bankok, gondolom, dögöljenek meg szerinted is!?!?

A munkaszerződés, mint olyan, szintén egy szerződés, amit jelen esetben a rendvédelmisek kötöttek, az állammal. Ha az aktuális állománynak elvonnák a korengedményes nyugdíját, akkor lenne ekvivalens a bankok egyoldalú szerződésmódosításával. (Ergó lehetne Viktort is utálni...)
De ezek még pofátlanabbak, és visszamenőleg is elvennék... Na ez olyan, mintha a bank azt mondaná, a már kifizetett hiteledre, hogy "Bocsi, annál a szerződésnél, amit 2 éve visszafizettél, mégsem 25%-os THM lenne, mert kell a pénz, úgyhogy legyen 50%-os THM. Úgyhogy felszólítalak, hogy fizesd be azt is, de gyorsan!"
Na ez itt a baj!
@orbánmentesítő: "Gondolkodó ember nem szavazott a Fideszre."

Légy szíves írd már meg, hogy te kire szavaztál, szeretném tudni, hogy kire szoktak szavazni a gondolkodó emberek.

Amennyiben - borítékolhatóan - nem válaszolsz erre az egyszerű kérdésre, megelőlegezem neked a "sumák mszp-s köcsög" címet, amelyet viselj büszkén és alázattal.
@burt lancaster: A gondolkodó ember SENKIRE sem voksolt, mert ha csak bármely politikai párt bármely prominens képviselőjére gondolt összehányta a cipőjét, a kimenő ruháját...
@burt lancaster: mivel az szdsz-re már nem tudott, ezért vagy az lmp-re vagy a maszopra...
Egyszerűen döbbenet, hogy ez a posztkommunista mszp-s banda micsoda kiváltságokat élvezett és micsoda arroganciával rendelkeznek. Persze az elmúlt 60 évben megszokták, hogy a nép utálja őket és ők is tesznek a népre, ha épp nem a szemüket lövik ki vagy verik véresre őket.

Ti is elbuktatok az mszp-vel együtt, mszphuszárok.
@orbánmentesítő: kétlem, hogy a zemberek valaha is elgondolkodnának az akkori események összefüggésein és elfogadnák a te végeredményeidet.
én is hasonló következtetésekre jutottam, mint te.
de a zemberek orbánt akarják.
@okostojáska: Jutalékos rendszerben írogatod be a kormánypropagandát, vagy havi bontásban trollkodsz? :D
@okostojáska:

Mily magasröptű eszmefuttatás...
Köszönjük!
@haggyámá:Megérheti,hogy egy 60 éves Tűzoltó próbálja ön kimenteni a tűzből. de nem sikerül neki mert a fizikuma nem a régi!!!! Nem hiszem,hogy a Rendőre 60 évesen eltudja fogni az Önt meglopó bitangot! Ma a Rendvédelem, holnap én, de még Ön is sorra kerülhet és akkor BOCSÁNATOT kérhet a sértegetettektől, ha van vér a pucájában, de ezt kétlem.
Ha a kommentekben primitív hozzászólásokat kivágjuk, egyetlen jobbos megszólalás sem marad.
azok voltak a regi szep idok, amikor meg náci hordák gyujtogattak a belvarosban. ez a mostani mar tomeny unalom.
meg kirakatokat sem tortek be, a tv-t sem foglaltak el, semmi izgalom.
"A vezető politikusok közül eddig Schmitt Pál köztársasági elnök jelentette be, hogy egyhavi jövedelmét (bruttó másfél millió forint) ajánlja fel."

Ebből is látszik, hogy sík hülye. A bruttó összeget nem ajánlhatja fel. Nem ajánlhatja fel a kötelező állami nyugdíj levonását, a TB befizetését és az SZJA-ját se, csak utóbbinak az alapját csökkentheti.

Szóval a nettó jövedelmét ajánlhatja fel! Egy államfőnek (sőt bárkinek) ezzel tisztába kellene lennie, s nem baromságokat mondani propaganda célból. Bár az "álamfő" után már semmin nem csodálkozom.
@Kóser Malac: Sírni egyetemes emberi jogod, és sajnos nem hiszem hogy azért mert utálom a Maszopot nekem a Fidesz csürhére kellett volna voksolnom.
@Link Elek: A történelem mindent megszépít: mingyá felhomályosít téged okostojás olvtárs, hogy azok szoci mind provokátorok voltak! :DDD

Hogy stílusos legyek:

náci hordák != magyar nép

náci hordák = szoci provokátorok
Miért szökött el?

Mert ez ellenforadalom volt...
Azért nagyon kíváncsi lennék, hogy ha az itt kommunistázó kedves Uraknak/Hölgyeknek holnaptól azt mondaná a munkáltatója: "TE, Józsi, én osztottam szoroztam, aztán úgy döntöttem most nincs pénzem a bónuszodra, sőt, annyira szarban a cég, hogy az elmúlt 10 évben kifizetett bónuszodat is pengesd már vissza lécci,köszi" - akkor továbbra is olyan igazságosnak éreznék -e a világot?
Szerintem sem tartható a jelenlegi korai nyugdíjazási rendszer. Ki kell dolgozni egy újat, és mától úgy felvenni a rendvédelmiseket. De az, hogy visszamenőlegesen módosítsák a törvényt egyszerűen felháborító...
Emlékezzünk csak: Bokros Urat azért kívántuk a fenébe - többek között - mert megvonta a GYESt és GYEDet. VAjon ha mindezt visszamenőlegesen teszi, akkor mit szóltunk volna?
Jaaa, hogy az a Bokros volt... ő nem a mi kutyánk kölke, Viktor viszont mindent megtehet?
Kulturálatlan poszt és max. hozzáillő kommentelők. Próbáljuk meg értelmes ember módjára, nem baj, ha nem értitek :) Van olyan, hogy a miniszterelnöknek dolga van, és nem tudja napi 24 órában azt csinálni, amit a munka helyett blogozó billentyűzet-lovagok pár száz fős csapata elvárna tőle. Nőjetek már fel.
@okostojáska: Mindjárt hozza az óvónéni a tízórait, azzal foglalkozz...
Nagyon jó cikk.

Amit Orbán tesz (szigorítások) az lehet vitaalap, mert valóban szükség van pluszbevételre, kiadáscsökkentésre.

Viszont a mód, ahogyan teszi, TELJESEN elfogadhatatlan.

Az pedig, hogy ellenzékben TELJESEN mást mondott, mint amit most tesz arcpirító.

De Viktor arca nem pirul, maximum a dühtől és a tehetelenségtől lesz vörös. Ő nem tűr ellentmondást. Egész pályán szeret játszani, a totális futball híve.
Aki nem látja, hogy hová vezet mindez, az vak, vagy látáshomályosult.

A történelemben semmi sem véletlen. Orbán az utóbbi 1 éves poltikijával elér fogja érni, hogy egyre többen gondolják majd azt, hogy be lettek csapva, és egyre nagyobb lesz a társadalmi összefogás, a civil kurázsi erősödée.

Önkéntelenül a demokrataként gondolkodók politikai tőkéjét növeli. Ez egy folyamat, ami végül a fidesz-szerűen működő iedológiűk tömeges (majdnem teljes) elutasításához vezet majd.
Viktor tudja ezt, ezért van szükséeg a totális letámadásra, a jövő befagyasztására.
"Milyen forradalom az olyan, ami elől megszökik az ország numero unó forradalmárja?"

A HörrTv persze így adja le:"míg kedves vezetőnk épp külföldön munkálkodott nemzetünk felemelkedéséért, addig a háta mögött néhány tucat bolvesik sikertelen puccsot kísérelt meg."

Miután Orbán Viktor újra magyar földre lépett a rendbontók MTV-székházgyújtogatás és kukaborogatás nélkül hazaosontak.
@Charlie Chan: "Kulturálatlan poszt és max. hozzáillő kommentelők. Próbáljuk meg értelmes ember módjára, nem baj, ha nem értitek :) Van olyan, hogy a miniszterelnöknek dolga van, és nem tudja napi 24 órában azt csinálni, amit a munka helyett blogozó billentyűzet-lovagok pár száz fős csapata elvárna tőle. Nőjetek már fel."

Aham! Ha te olyan értelmes vagy, kérlek segíts megérteni, hogy miként része az "államadósság elleni háborúnak" a 3,75 Milliárd dolláros államkötvény kibocsájtás 10 és 30 évre amit márciusban sikerült meglépni a MNYP pénzek államosítása után.!

Gondolom a miniszterelnök "dolga" ez is és nem a szerencsétlen népé akiknek majd ezt ki kell fizetnie 10 és 30 év múlva..

www.napi.hu/tozsdek-piacok/rekordot_hozott_a_magyar_allamkotveny-kibocsatas.477751.html
@Squid: erről vitázz gazdasági szakemberekkel :) És olvasd a többi kommentet, pl. rögtön az utánad következőt.
@burt lancaster: Először is te szarházi orbanista fasz, viseld büszkén ezt a nevet mert méltán megérdemled, semmi közöd ahhoz hogy kire szavaztam,egyben biztos lehetsz, ezekre a magyargyűlölő geci orbáncosokra nem szavaztam.
@Charlie Chan: Olvastad, amiről írsz?

"mint a hasonló helyzetben lévő cseh kollégájának, Petr Necasnak, aki a sztrájkhelyzet miatt lemondta a pofavizitet, és otthon várta ki a tüntetések végét."
Borzasztó! A rohadék zorbán külföldre mer utazni amikor a vitézek azért az alapjogukért tüntetnek, hogy 35 évesen nyugdíjba mehessenek... Monnyon le!
Én is szerettem volna 20 évesen nyugdíjba menni, de nem jött össze, kedves vitézek,ti is ki fogjátok bírni!
Nem kell félni, nem fog fájni!
@Charlie Chan: "erről vitázz gazdasági szakemberekkel :) És olvasd a többi kommentet, pl. rögtön az utánad következőt."

Mit vitázzak? 3,75 milliárd dollárral + kamattal növelte az államadósságot ami ellen "háborút" visel éppen..

Gondolod ez nem veri ki a biztosítékot a Zembereknél és nem mennek le állatba?

Vagy esetleg a másik nem annyira szellőztetett szösszenet:

"Július 1-ével 81 százalék helyett valahol 77 százalék környékén lesz a magyar államadósság" - mondta egy kérdésre válaszolva a magyar miniszterelnök.

Orbán Viktor úgy fogalmazott, hogy ezért is van Magyarországon most olyan sok demonstráció és tüntetés."

Gondolod van olyan ember aki nem válik habzószájú vadbarommá, ezt olvasva amit megint csak külföldön nyilatkozott?

Min csodálkozol?
@Squid: Nem tudom feltűnt-e, de állam bácsi úgy a 80-as évek óta folyamatosan mínuszban van. Olyannyira, hogy Fletó barátunknak sikerült megdupláznia 8 év alatt az azelőtt sem csekély államadósságot, mindezt úgy hogy közben az önkormányzatok, az egészségügy is nyakig adósodtak (a várólista is egyfajta hitelfelvétel, azt a beteget előbb-utóbb meg kell gyógyítani, és a költségek ha késve is de csengenek). Aztán nem tudom hogy azon gondolkodtál-e, hogy vajon Fletóék miért vonták vissza az összes jóléti intézkedésüket, pont a választások előtt ? Fletó bohóc anno azért is távozott mert ezt már nem volt bátorsága felvállani. Na miért ? Azért mert csődközelbe került az ország. LiBajnai elvtárs ehhez képes annyit csinált hogy a jóléti intézkedések egy részét visszavonta, de ezzel még messze nem oldódott meg 8 év elkúrásának problémája, max. az államcsődöt halasztotta el egy kissé.

És érdekes módon, akkortájt valahogy a szagszervezetek nem annyira reagáltak erre, pedig jókora megszorítások voltak azok is. LiBajnai simán visszavonta a 13. havit, anélkül hogy egyetlen árva szagszervezeti vezető csak rosszallását is kifejezte volna hogy na de elvtársam, nem ezt ígértétek...

És a fentiek csak egy része a problémáknak. Nagyobb gond az, hogy megnyíltak az európai munkaerőpiacok. Ami azt jelenti, hogy azok akiknek használható tudásuk van bármikor kimehetnek dolgozni - legyen az orvos, mérnök, akármi. Ez pedig azzal jár, hogy ha nem gondoskodnak gyorsan valahogy ezeknek a rétegeknek a jövedelmének a felzárkózásáról, vagy legalábbis javulásáról akkor záros határidőn belül ide max. azok a multik fognak jönni dolgoztatni akiknek Indiában túl magasak voltak a bérek.
Politikai szerepre ácsingózó szakszervezeti funkcik nyomulnak, a Gyurcsány-féle diktatúrát lelkesen kiszolgáló rendvédelmisek az egész országot felháborító kiváltságaik érdekében felforgatják a várost, egyetemistának nevezett felesleges naplopók a végsőkig progresszív TGM szavára azon háborognak, hogy miért nem rendezhették meg a dzsemborijukat az állam pénzén... Ezek vagytok ti? Ekkora bohócok?
@Squid: Na jó, essünk neki: kamatterhelésről hallottál már? A másik: nem azért vannak tüntetések, ert az államadósság csökkentésén dolgozik, és ezzel érdekeket sért? Ha te "habzószájú vadbarom"-nak érzed magad, lelked rajta. Gondolkozz cirkuszi pályafutáson: beszélsz, írsz :)
@fizetekmegegysort: +"Azért nagyon kíváncsi lennék, hogy ha az itt kommunistázó kedves Uraknak/Hölgyeknek holnaptól azt mondaná a munkáltatója: "TE, Józsi, én osztottam szoroztam, aztán úgy döntöttem most nincs pénzem a bónuszodra,"

Képzeld, ez a versenyszférában mostanában mindennapos. Az a jobbik eset ha csak a bónuszt vonják meg, de még a fizetést is gyakran csökkentik ilyen-olyan megoldásokkal...
És azokról akik elveszítik a munkájukat még nem is beszéltem...
És mindezért nem jár nyugdíj 35-40 évesen.
Meg osztán olyan korai nyugdíjazott is akadt, aki jogait Lázár János gyermekei élete árán kívánta megvédeni, "ha már lúd, hadd durranjon" alapon.
De a legnagyobb szívás mégis az, hogy a társadalom komolyabb részarányát a barombohócok nem tudták maguk mellé állítani. Mindenkinek elege van a csaló léhűtőkből, na. Ez a rövid lényege a görcsölésnek.
@ca2: Mit nem mondasz! Így 15 év versenyszférában eltöltött meló után egészen meglepődtem! :)
És mesélj már! Hány évre VISSZAMENŐLEG vonják meg a versenyszférásoktól azt a bónuszt? Mert - bár nálunk is előfordult ilyen - soha nem visszamenőlegesen. És nem szerződésesen beígért bónuszról volt szó, hanem szerződés szerint adható bónuszról. És mondd már el, TE mondhatsz a versenyszférában olyasmit a főnöködnek, hogy "Te, főnök, szerintem ez jó így is, de szerintem így meg úgy jobb lenne"? Mert képzeld, a rendvédelmisek nem mondhatnak ilyesmit. Kötelező teljesíteniük a parancsot. Akkor is, ha nem értenek vele egyet. És ráadásul még sztrájkoguk sincs, mint neked vagy nekem. Mert ugye az azért nekünk van?
Összességében nem győztél meg. Igen, a versenyszféra más, és sok esetben "kockázatosabb". De jobban is fizet.
Őszintén szólva: ha kevés pénzért kéne kötelező parancsmegfogadással (vagy nemtom hivatalosan ezt hogy hívják) dolgoznom, és visszamenőleg meg akarnák vonni az egyetlen kiváltságomat, ami a korai nyugdíj, én is hamar felháborodnék. Ha ezt nem VISSZAMENŐLEGESEN tennék, akkor már más a szitu. Most még dönthetnék, hogy ezekkel a feltételekkel vállalom -e a melót, vagy keresek mást. Mint ahogy a versenyszférában is dönthetek, hogy bonus nélkül kell-e az állás.
@Charlie Chan: Te mit egy rakás szar milyen jogon pofáz bele értelmes emberek beszélgetésébe ?
@orbánmentesítő: hurrá, hogy morzsolod a grécipártot.
A demokrácia fontos motorja a többpártrendszer. Minden állampolgár alapvető joga, hogy a neki tetsző pártra szavazzon, saját belátása szerint. Hol az egyik szerez több szavazatot, hol a másik. Ezért a másikba rugdosni, mert rosszul döntött? Lesz mód a korrekcióra, kivéve a pártjukat imádó híveket, mert velük sem vitatkozni nem lehet, sem pedig meggyőzni őket. A józanabb hozzászólásokból jól látszik, nem a a pártszimpátia határozza meg a tudatot! Ma ők vannak többségben!
@midnight coder:

Na neeeee...

Te most ezt így tényleg komolyan le merted írni válaszképpen?

Kérlek értesd meg velem, hogyan és miképpen releváns a "válaszod" az általam felhozottakra:

OV Márciusban tovább növelte az államadósságot 3.750.000.000 USD-vel, 30 éves (3Milliárd) és 10 éves (750M) futamidőre. Tette ezt a MNYP államosítás után, akkor amikor háborút hirdetett az államadósságnak és a legfontosabb célként emlegette ennek csökkentését.

Ehhez képest kérlek magyarázd el nekem, hogy a te fletózásod és bajnaizásod miképpen releváns!

Mielőtt nekikezdesz kérlek gondold át alaposan, hogy mielőtt nekiállsz "államcsődről" és "csőd széléről" értekezni megint, felmerülhet a kérdés, hogy a MOL részvényeket mégis miből sikerült megvenni ha üres volt a kassza és csőd szélén álltunk..

Előre is köszi, hogy maradsz a témánál és elmagyarázod nekem, hogy az államkötvénykibocsájtás miképpen nevezhető az államadósság elleni harcnak!!!
@Transylvanianmixedgrill: micsoda silány, bunkó gyurcsányizmus ez, barátom... Nagyon szomorú szmájli, sírós
@fizetekmegegysort: Persze hogy mondhatsz a versenyszférában sok mindent. Csak lehet hogy másnap már nem ott dolgozol. Ami meg a nyugdíjkorhatárt illeti, valóban nem szép hogy a szegény rendőrökét felemelték. Csak tudod mintha nem csak az ő nyugdíjkorhatáruk emelkedett volna az utóbbi pár évben. Az mennyivel volt jogosabb ?
4 évente van szavazás.
Aki most itt hőbörög, annak kb 70%-a nem is volt szavazni.
Ha pedig meg lett szavazva, akkor ez van ezt kell szeretni. Mert ez így elég komolytalan, hogy szavazunk, aztán "húbazmeg, ez az intézkedés enge is érint, akkor inkább mégsem!"
Mindenkinek csak addig jó egy kormány ameddig a megszorítások "Őt" nem érintik. Ez a visszamenőleges korai nyugdíj megvonás biztos nem a legjobb ötlet de mivel rendőr, bkv, máv, művész, tökömtudja még milyen alkalmazottaknak jár a korai nyugdíj és nincs miből fizetni, akkor inkább a korkedvezményes nyugdíjas otthon marad pénz nélkül vegy elmegy dolgozni? Egyébként biztos, hogy mindenki tudna mondani a 3-4 indokot amiért neki is járna a korkedvezményes nyugdíj.
@Charlie Chan: Na ja, a múltkori tüntetéssel párhuzamos tárgyaláson sem tudott ott lenni, mert azért a BL döntőt csak nem halasztották volna el a kedvéért... Szegény!
@Squid: Állam bácsi folyamatosan mínuszt csinál. Sok-sok kiadása van - a nyugdíjak, a rendőrök és egyéb közszolgák fizetései, és nem utolsó sorban az adósságszolgálat. Ez két részből áll: egyrészt folyamatosan csengetni kell a kamatokat - ez a csengetés adja egyébként az AHT hiányának nagy részét - másrészt időnként le is jár egy-egy csomag államkötvény. És igen, időnként költ is állam bácsi - mondjuk a MOL nem egy nagy tétel a költségvetésben.
@midnight coder: komolyan, ennyire érthetetlen amit írok? Pedig magyarul van. Akkor leírom egy szóban, hogy mi itt a probléma: VISSZAMENŐLEGESSÉG. Kéretik erre reagálni, mert ez itt a lényeg. Feltehetném Viktorosan is a kérdést:
Míg egyesek szerint visszamenőlegesen törvénykezni túllépi a jogállamiság határait, mi úgy gondoljuk, mi ezt is megtehetjük. Ön mit gondol erről?
Vicc, hogy 40éves nyugdíjasok tüntetnek hétköznap délután.. nem dolgozniuk kéne mint minden más rendes embernek? Nézzék meg a Lethal Weapont ahol a nyugger rendőrre 60 évesen is lövöldöznek az utcán.. mégsem sír a szájuk.

Büdös a munka? Dolgozni kell, mert így csak marad a szarban az ország. Én is 65 éves koromig fogom húzni keményen versenyszférában.

Szakadjon az ég az ilyen ingyenélő bohócokra!
ha én egy itthon és külföldön sem igazán szeretett valaki lennék, és itthon tízezer torokból szólna a kurvaanyám, külföldön meg csak a hátam mögött suttogva anyáznának, hát én is inkább a külföldet választanám:)
@Charlie Chan:

Ha a vezér véletlenül megbukik, márpedig ez előbb vagy utóbb meg fog történni, te és a haverjaid vajon kinek a seggét fogjátok nyalni?
@fizetekmegegysort: Mit léptek át? Ez nem az óvoda, hogy "neméranevemkáposztaafejem". Igen is álljon ismét munkába aki elment 40-es 50-es éveiben nyugdíjba. Utána meg dolgoznak feketén bérkommentelőként meg blogolóként meg politikai aktivistaként. Szánalmas ingyenélő bandából nem kér az ország.

Egész eddig nem voltam elégedett a jelenlegi kormánnyal, de ez a döntésük nagyon racionális és szükségszerű.
@Arbet: ez most komoly hogy egy hálívúdi produkcióra hivatkozva anyázol?
kemény! és még szavazati jogod is van ugye?:(
@midnight coder: remek gondolatok, apró kis bökkenő, hogy Bajnai nem visszamenőlegesen vette el a nyugdíjat. És orbánka nem a saját géniuszából csökkenti az államadósságot, hanem az ellopott magánnyugdíjakból. (szintén visszamenőlegesen söpörte ki a padlást)
@midnight coder: No akkor Házi feladat: Nézz utána, mennyibe fájna a rendvédelmisek nyugdíja, és mennyibe fájt a Mol részvénycsomag!

A 10 pontos kérdés: Mol nélkül hány évig tartott volna ki az a pénz, ha a rendv. nyugdíját fizettük volna belőle? Illetve, mennyi maradt volna, ha nem visszamenőleg vonjuk meg a jogokat, hanem "hagyjuk kifutni" a rossz szabályozást?
@Arbet: És a munkáltatód mit szól hozzá, hogy itt fórumozol? ;-)
... a kemény munka nemesít!
@Indriq: Már hogy a fenébe ne visszamenőlegesen vette volna el ? Ha te 20 évesen elmentél dolgozni és azt ígérték hogy 60 évesen nyugdíjba mehetsz, és 40 évesen megkapod hogy 65 évesen mehetsz nyugdíjba, az mennyivel másabb mint a rendőrök helyzete ?

@Sztrapacska: Ja. Csak a MOL részvényekkel nőtt az állami vagyon, míg az hogy a sünik ugyanannyi ideig tartják a traffipaxot a mellékútra húzódva mint ameddig egy kőműves téglákat pakol nem kerül semmibe. Nem mellesleg az átlagpolgár igazságérzetét is eléggé borzolta hogy a sünök ilyen kiváltságos helyzetben vannak.
@midnight coder: "Állam bácsi folyamatosan mínuszt csinál. Sok-sok kiadása van - a nyugdíjak, a rendőrök és egyéb közszolgák fizetései, és nem utolsó sorban az adósságszolgálat. Ez két részből áll: egyrészt folyamatosan csengetni kell a kamatokat - ez a csengetés adja egyébként az AHT hiányának nagy részét - másrészt időnként le is jár egy-egy csomag államkötvény. És igen, időnként költ is állam bácsi - mondjuk a MOL nem egy nagy tétel a költségvetésben."

Állam bácsi akkor csinál mínuszt ha többet költ mint amennyi a bevétele! Például ha MOL-t vesz, stadiont épít esetleg TEK-et alapít olyan pénzből ami nincs, vagy teszemazt reformok előtt vezet be SZJA csökkentést ahelyett, hogy utána tenné. (mondom ezt úgy hogy nem keveset nyertem a SZJA csökkenésen)

Persze néha állambácsi államosít MNYP vagyont azzal az indokkal, hogy ezeket a kiadásokat fizesse és az államadósságot csökkentse. Majd ugyanez az állambácsi növeli 3,75milliárd USD-vel ugyanazt az államadósságot ami ellen háborút hirdetett. Tudom picit összezavarodik az ember ha végiggondolja, de biztos van benne olyan ráció amit te meg tudsz nekem határozni.

Gondolom azt is meg tudod magyarázni, hogy miért jó nekünk dafkéből államkötvényt kibocsájtani 6%-7% kamatra az IMF 3,5%-os kölcsöne helyett. A kamatokat csengetni kell most is és a jövőben is majd! Persze 30 év múlva OV-nek már nem fog fájni...
t. fórumtársak!
- feltűnt, hogy a fegyveresek közül kimaradtak a honvédségi alkalmazottak?
- ebből a pozícióból (miniszter és a Honvéd szakszervezet elnöke) van bája a rendvédelmis mozgolódás bírálatának
- ennek ellenére is elmondható, hogy
1) a korai nyugdíj nem tartható (értelmes kedvezmény, pl. öregségi határ mínusz 5 év elképzelhető)
2) még akkor sem, ha a mai napig nincs összehasonlító tanulmány a leterheltségről (vagy talán ua. a kedvezmény illeti meg a személyzeti osztály vagy hivatal vezetőjét, dolgozóját, mint az utcán szolgáló talpast, vonuló tűzoltót, stb.)?
3) ritka az a huszonéves rendvédelmis, aki azért szerel fel, mert 40 évesen nyugdíjas AKAR lenni

- és még valami: sztem a most jogaikért tüntetők (akiknek fellépése érthető)jócskán túlbecsülik SAJÁT szakmájuk társadalmi támogatottságát...
@midnight coder: Ahham! A Mol az utóbbi jópár évben nem adott osztalékot. Ergó, amíg ott bent áll az ország pénze, konkrétan még egy halom kamatot is veszítünk vele. Ha ezt a pénzt simán egy bankba teszed, legalább 5-6% kamatot kapnál rá. (de inkább sokkal többet!) És mivel hitelből vettük, annak a kamatait nekünk azért fizetnünk kell. Fasza! Konkrétan a semmiért évi 3%-kal többet fizetünk! Ez aztán hatalmas befektetés!

Már többen elmondták, meg én is: Nem az a baj, hogy rendbe akarják rakni! Azzal egyetértek! De nem lehet visszamenőleg csinálni ilyet!

Ha a tegnapi tüntetésről szóló híreket figyelted, akkor pont ennek tartott tükörképet a visszamenőleges szavazat visszavonás! Akkor most mondjon le a kormány, mert visszavonták a szavazataikat az emberek!
(Ha lehet visszamenőleg törvényeket kivetni, akkor ezt is lehet!)
@Arbet: Látod te hazug szar orbanista féreg, "Lethal Weapont" filmben a néger rendőr 50 éves.
MIÉRT HAZUDTOK ÁLLANDÓAN GECIK ???
@midnight coder: "Ja. Csak a MOL részvényekkel nőtt az állami vagyon, míg az hogy a sünik ugyanannyi ideig tartják a traffipaxot a mellékútra húzódva mint ameddig egy kőműves téglákat pakol nem kerül semmibe. Nem mellesleg az átlagpolgár igazságérzetét is eléggé borzolta hogy a sünök ilyen kiváltságos helyzetben vannak."

ir.mol.hu/hu/reszvenyesi-szolgaltatasok/tulajdonosi-struktura

Nőtt az állami vagyon... Kár hogy az Oroszoknál a mi pénzünkből! Kukkants oda és nézd már meg a tulajdonosi struktúrát a "Magyar Olajcég"-nél..

Vettek 21% szavazásra nem jogosító részvényt..
@midnight coder: úgy érzed hogy ha ezt a Bajnai vagy Gyurcsány csinálta volna meg, akkor gond lett volna, de ha az orbán, akkor okés?
De, hogy lásd a különbséget, ha 40 évesen azt mondják, hogy nem 60, hanem 65 lesz a nyugdíj korhatár, akkor van 20 évem felkészülni, és NEM vesznek el semmit.
Most viszont egy 57 évest visszarendelnek, elveszik a nyugdíját, és (a görény) szíjjártó vigyorogva azt mondja, hogy majd találnak neki munkát. De kérem, SZEMÉLYESEN ki garantálja, hogy mondjuk 59 évesen nem rúgják ki??????
HA orbánka és a (lángelme) matolcsy írásban adják, hogy aki visszajön, 65 éves koráig alkalmazva lesz, és azt, hogy (szintén szíjjártó szavaival élve) "nem járhat senki rosszabbul", meglátod, hogy a rendvédelmisek szó nélkül belemennek.

ezek a férgek egyszerűen olyan szinten elszakadtak a hétköznapi emberek világától, hogy képtelenek belátni a mai emberek problémáit.
@ezittenkéremmagyarország: Te komolyan azt hiszed, hogy csak a filmekben dolgoznak az emberek 60 éves korukban is? :) És az ilyennek van szavazati joga.. :P Menjél öltözz bohóc

Külföldön az emberek dolgoznak 60 évesen is és nem a töküket vakargatják bohócruhában.
@Arbet: Mondtam már te rühes orbáncos, !!50!! éves a filmbéli rendőr !!!
Te miért nem mész vissza orbán faszát szopni patkány ?
Mi a kurva anyádér vagy itt?
@Sztrapacska: Mit szólna? Jól megfizet, mert jó szakember vagyok. És mivel nekem nem büdös a munka ezért napi 10 órát is szívesen dolgozok naponta, így megbecsül. Termelek, adót fizetek rengeteget és ha egy kis időt azzal töltök, hogy blogra kommentelek azzal nem jár senki sem rosszul. És nálad mi a helyzet?
Többnyire egyetértek az itt felszólaló rendvédelmisekkel, van ismerősöm rendőr is, tűzoltó is. Van olyan is aki megérdemli a korkedvezményt, van aki tudjuk hogy nem. De nem is ezért ragadtam most billentyűzetet.
Azzal véditek magatokat 2006-ra vonatkozóan, hogy akkor gyújtogattak, rongáltak stb. Igen, ez így volt, csak azt a pár száz emberkét felejtitek el, akik tényleg a véleményükért kiállni mentek oda. Akik nem kopaszok, akik nem neonácik. Akik egyszerűen csak már akkor látták, hogy ez az ország nem jó felé megy, sem akkor sem most. Ti mégis vertetek, lőttetek mindenkit.
Nem haraggal, tényleg csak szimplán baráti beszélgetés hangnemén kérdezem, mert ez azóta is érdekel, hogy éreztétek akkor magatokat? Jól esett? Vagy teljesen elhitetik Veletek ilyenkor, hogy aki kimegy tiltakozni az országot igazgató senkiháziak ellen csak csőcselék lehet? Elgondolkodtatok már azon hogy választások alkalmával mindenki Kedves Választópolgár, aztán ha nem tetszik valami neki akkor Csőcselék? Hát most így jártatok. Nem örülök neki, de remélem kicsit elgondolkodtok, hogy mit fogtok tenni ha az emberek egyszer megint kimennek az utcára, - mert sajnos eljön annak is az ideje lassan - akkor megint megvéditek a "felfegyverzett csőcseléktől" a mélyen tisztelt képviselőket?
Az a helyzet, hogy ha az embernek nem tetszik valami kimegy az utcára, százezer éve, nem csak nálunk, hogy keverednek a tömegbe huligánok, neonácik, akárkik ezt kivédeni nem lehet, pláne ha nem ilyen kis tüntetésecskéről beszélünk mint amik nálunk eddig voltak. Legközelebb megértitek majd, ha a tömegbe lőttök, hogy azokat véditek akik eladják ezt az országot? Hisz mindannyian tudjuk, hogy erről van szó, de ez egy másik téma.
Szóval mi lesz legközelebb? Mi segítenénk nektek most, hisz egyazon haza gyermekei vagyunk, amit veletek csinálnak most az vérlázító igen, csak kicsit mégis húzzuk a szánkat 2006 miatt, és elgondolkodunk, hogy amikor legközelebb mi is - átlag magyar polgárok - fel merjük emelni a hangunkat az utcán Ti vajon hova álltok majd? Esetleg eszetekbe jut majd, hogy nekünk semmi más lehetőségünk nincs csak a tüntetés? Sőt még szakszervezetünk sincs. Akiknek értünk ki kéne állni azok a képviselők, akik tudjuk hogy csak a saját zsebükért mentek képviselőnek. Ennek az országnak egy esélye lenne a javulásra, ha az egész országházat kisepregetné valaki és ez még soha a történelemben senkinek nem sikerült békésen sajnos. Szóval mi lesz legközelebb? Megvéditek őket a csúnya hőzöngő emberektől?
@Arbet:
Én is jó szakember vagyok. De nem én kérkedtem azzal, hogy véresre dolgozom magamat, miközben a sünök...

Kívánom neked, hogy egyszer kerülj te is nehéz helyzetbe! (Nem biztos, hogy messze van! Minden gazdasági mutató lefelé tart, a cégek szarban vannak...)
@orbánmentesítő: Megnyugodhatsz te értelmiségi, hogy én 65 évesen is dolgozni fogok és adót fizetni. Heteroszexuális vagyok és nem szopkodom senki ember fiának a faszát. Gondolom te hasznos tagja vagy a társadalomnak. Mivel neked észből kevés jutott, azért 60 évesen is tudsz takarítani, kubikolni és egyéb nem szellemi munkát végezni. Aki pedig elitta meg elcigizte a fizikumát az vessen magára :P
@Málnalekvár:
Nem voltam ott, de végiggondolva:
Te mit tettél volna, ha ott állsz a tömeggel szemben. A hőbörgő tömegből féltéglákkal, molotov-kotélokat dobálnak, autókat gyújtanak föl?

Nyilván azt mondtad volna: "ááá, ezeknek csak nagyon kis szelete a rendbontó. Nem ütök oda, nem lövök könnygézt rájuk, mert a nagy része nyilván tisztes, sétálgató állampolgár." És miközben ez végiggondolod, még két féltégla csattan a sisakodon...

Egyébként nem tudom, de az első ilyen nap után én tisztában voltam vele, hogy balhé szag van. Nem keveredtem véletlenül sem ilyen tömegbe, így nem is ütött meg senki. Milyen érdekes! Azoknak az ál-naív embereknek meg, akik az MTV székház után azt gondolták, hogy egy laza piknikre mennek az utcára, üzenem: Nyissák ki a szemüket, és gondolkodjanak egy kicsit, vagy ne játsszák meg a hülyét! Tökéletesen lehetett tudni, hogy mi lesz ott!
@Sztrapacska: És akkor majd szerinted az lesz a megoldás, hogy segélyért megyek az államhoz munka helyett? Nem.. akkor majd megyek a földre kapálni meg disznókat nevelni. Aztán jöhet a 40 éves nyugger rendőr, hogy tartsam el mert neki nehéz volt a trafipax mögött ücsörögni 20 évet egész nap.
jól csinálták 2006 okt 23-án a rendőrök, hogy szétcsapták orsós csürhe bandáját!!!!kár, hogy a szlovákok nem rugtak rajta párat tegnap!!!!
@Arbet: Sok sikert hozzá!
Húzz el innen minél előbb!
@Málnalekvár:

"Akik nem kopaszok, akik nem neonácik. Akik egyszerűen csak már akkor látták, hogy ez az ország nem jó felé megy, sem akkor sem most. Ti mégis vertetek, lőttetek mindenkit."

Megmosolyogtató a tüntetés, tömeg, tömegpszichózis stb. témában való abszolút járatlanságod.
E mellett szomorú, hogy ilyen tudással próbálsz meg állításokat, kérdéseket megfogalmazni.
Holott egyszerűen csak TANULNOD kellene helyette, ha érdekel mi miért történik körülötted!
@Sztrapacska: Tehát ne menj tüntetni, fogd be szád, csináld amit mondanak és kiosztanak rád. Dolgozz azt' kuss :D Szóval ezzel etettek Titeket? Hogy aki normális az nem megy tüntetni, tehát aki ott van az nem normális lehet ütni. Értem. Ezzel csak az a baj, hogy akkor hogy kéne tüntetni békésen - hisz úgy szeretnének sokan - küldjünk szét leveleket a nem kívánatos elemeknek, hogy légyszi maradjatok már otthon? Vagy hogy képzeled? :D Vagy ha már itt tartunk, hallottam olyan rendőrről is aki élvezte, hogy végre történik valami és üthet büntetlenül, szóval hagyjuk ezt a szegény szerencsétlen rendőr áll ott és dobálják.
Valamint nem is ez a lényeg.
Hagyjuk meg a fenti kérdésemet költőinek. Nem kell rá válaszolni, nem az a lényege :)
@panteon:

"4 évente van szavazás.
Aki most itt hőbörög, annak kb 70%-a nem is volt szavazni.
Ha pedig meg lett szavazva, akkor ez van ezt kell szeretni. Mert ez így elég komolytalan, hogy szavazunk, aztán "húbazmeg, ez az intézkedés enge is érint, akkor inkább mégsem!"

Azért létezik olyan, hogy választási program és választási ígéretek, alkotmányos rend, demokratikus elvek mentén folyó jogalkotás és még sorolhatnám.

Ezek folyamatos megsértése és figyelmen kívül hagyása, engedtessék már meg, hogy kiverje a biztosítékot!

KÖSZI!!!
@Squid: Az elmúlt pár évben volt veszteséges a MOL ? Szerinted lesz ? Van valahol valakinek működő fúziós erőműve odahaza ?
@MikeBoy: "Azért létezik olyan, hogy választási program és választási ígéretek, alkotmányos rend, demokratikus elvek mentén folyó jogalkotás és még sorolhatnám."

Na ez volt az év poénja....
A fidesz választási programja egy üres A4es volt, a választási ígérete pedig.... jó ég, nincs annyi hely, hogy kiférjen.
Vicces ahogy néhány ember belehergeli magát a témába és már 35 éves nyugdíjasokról beszél. A valóság azonban teljesn más. Unokatestvérem hivatásos katona, ő elmondta, hogy is van a korkedvezményes nyugdíj: 25 év munkaviszony után mehet el, ha egészségileg nem alkalmas, vagy ha nem tudnak neki munkát adni. Eredetileg arra találták ki, amikor nagy létszámleépítések voltak, hogy ne az utcára kerüljenek az emberek.
A korkedvezmény egyébként 5 év, tehát ma 62 helyett 57 évesen mehet valaki nyugdíjba.
Egyébként az, hogy megérdemlik-e, szintén érdekes kérdés: volt rendőr a családban, 48 évesen ment nyugdíjba, és 52 évesen halt meg.
@Indriq: Ha most dolgozol 58 évesen egy cégnél, a kutya nem garantálja hogy 59 évesen nem rúgnak ki. Sünök meg kellenek, legfeljebb a fiatalokat kiküldik bűnüldözni, az öregek meg tartják a traffipaxot. Vicc hogy ilyen közbiztonság mellett 45 évesen nyugdíjazzák a sünöket. Valahogy nem igazán rokonszenvezem a rendőrökkel, és ezzel az ország 90%-a így van. Tetszettek volna a polgárok oldalán állni (tüntetés szétverés, cigánybűnözőkhöz való hozzáállás). Persze ez ügyben nem a mezei rendőr sáros, de attól még rajta csattan - és a közutálatot esetleg annak kellene megköszönni aki okozta, aki miatt az átlagpolgárnak a rendőrről nem épp a szolgálunk és védünk jut az eszébe.
@midnight coder:

Kit érdekel az öszödi beszéd? Téged igen? Gyurcsány már lejárt lemez.
Próbáljunk meg a jelenre és a jövőre összpontosítani.
A jelen siralmas!

Leragadhatsz Gyurcsánynál, csak hát minek?
@Málnalekvár:
Ok akkor én kérdezek vissza, immár konkrétabban:
Te mit csináltál volna egy rendőr helyében? Tűrted volna a dobálásokat, rugdosásokat?

Szerintem ha elmegyek egy háborúba, tudósítani, és lelőnek, akkor nem az ellenfél a hülye, hanem én, h elhittem, hogy engem nem fog bántani senki, mert csak újságíró vagyok!

Egyébként meg eléggé kiforgatod a szavaimat! Nem ezt mondtam! Látod, valahogy a bohócok megoldották, hogy nem gyulladt ki semmi, nem törtek be kirakatok... Lehet ezt másképp is!
De MI A LÓTÚRÓT VAGYTOK MEGLEPŐDVE AZON, HOGY HA BALHÉBA MENTEK, AKKOR OTT BALHÉT TALÁLTOK???

Valld be őszintén: Komolyan úgy mentél oda, hogy békés demonstrációra mész? (Ne is írd le, én tudom a választ! Csak magaddal beszéld meg!)
@MikeBoy: Tudod baj, ha a józan eszed helyett csak arra hagyatkozol amit valakik a fejedbe vertek tanulás címszóval. Azt meg hogy mit tanultam vagy nem a tömegpszichózisról, ne akard helyettem tudni, sőt az arrogancia ahogy ezt leírtad.., hát ne haragudj de Neked lenne még mit tanulnod viselkedés és stílus terén, de ez ugye nálatok nem feltétel :)
Sajnos. Sőt úgy látom, hogy a tömegpszichózis itt is jelentkezik, megy fel a vérnyomás, a válaszok mind támadók, önvédelmezők, önigazolók, pedig én csak szépen kérdeztem valamit? :) Na mindegy is, megyek látom a lényeget úgysem értitek, a sorok közt olvasni nem tudtok sajnos, erre nem tanított meg senki.. Ennyit a kommunikációról .További szép napot Nektek!
Még egy dolog zavar engem: miért mindenki a rendőrökről beszél. A törvény a tűzoltókra és a katonákra is fog vonatkozni.
Én nem szeretném, hogy ha ég a ház 60 éves tűzoltó jöjjön menetni, vagy árvíz esetén öreg katonák pakolják a homokzsákot.
@Sztrapacska:

"Fityisz -> Akkor megvédték a nyugdíjakat, most meg elveszik.

"

Nem most védik meg őket? mint a Manyupokat.
@Sztrapacska: Na tényleg ez az utolsó válaszom. Tényleg a kérdést sem értitek. Nem voltam ott. De attól még érdekelt egy kérdés, vagy inkább érzés. Egyébként még annyit, hogy aki odament még az elején tüntetni ment, nem balhézni, ahogy állítod. Kiabálni meg nem szükséges (caps lock), jól látok és hallok, köszönöm :)
Ironpen-nek csak az tünt fel hogy nincs lövés, az nem hogy most nem a bunkók vonultak...
@MikeBoy: Ha valaki van olyan hülye, hogy a választási ígéretek mindegyikét elhiszi az magára vessen.
A napnál is világosabb volt, hogy mégsincs kolbászból nálunk a kerítés, hanem k@va nagy szar van és valamit csinálni kell.
Én is eldobom az agyam némelyik mostani intézkedéstől, de az, hogy szavazunk valakire, aztán "jaj mégsem" az nem megy.
Most nagyon sok embert érint egy csomó intézkedés és én sem értek sok mindennel egyet, de hogy az ne legyen világos, hogy nincs pénz 52 éves emberek nyugdíjára és ezeket én tartsam el mert nekik büdös a munka azért azt nemá'.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: A visszamenőlegességre az is jó példa lehet, hogy most lakott területen 50-el lehet menni. Ma szépen kimennek fényképezni, és holnap leviszik a határt mondjuk 40-re. Ezután visszamenőlegesen mindenkit, aki 40 fölött hajtott megbüntetnek. Érdekesen hangzik? Szerintem ez kb. ugyanolyan.
@panteon:

Ki mondta, h büdös nekik a munka?
Te mit tennél a helyükben?
@okostojáska: Az arroganciát még kell tanulni egy kicsit a Viktortól, de jó mester.
Annyira elképesztő, hogy az igazán nagy volumenű művészek, előadók, zenészek, sokszor évtizedes aranyköpései mennyire helytállóak ma is.
A Fideszre (de az összes eddigi kormányra is!) annyira jellemző a Bikini alábbi száma, hogy az hihetetlen:

"Mától már más van, új idők kezdődnek, de hamar felnőttek
Más már a város, máshol áll a sátor, ez egy másik tábor
Más lett a főnök, és az oroszlán helyett, jött egy újabb tigris
Más már a bűvész, és más a kötéltánc
Más számot játszik már a cirkuszi banda is

Miért érzem mégis azt, hogy a cirkusz az ugyanaz
Ugyanaz a bűvész és a trükkje ugyanaz
Ugyanaz a rossz bohóc csupa olcsó poénnal
És a vicc is arról szól, hogy mától minden ugyanaz"

(Bikini: Ugyanaz a cirkusz)

A bohóc meg egyenesen telitalálat a fenti esemény vonatkozásában.
@okostojáska:
"Egyszerűen döbbenet, hogy ez a posztkommunista mszp-s banda micsoda kiváltságokat élvezett és micsoda arroganciával rendelkeznek."

Az arroganciáról írottakat azért gondold át még párszor, hátha megvilágosodsz.
@Málnalekvár:

Pedig még idézőjelbe rakva ki is emeltem ami arról szól, hogy látszik nem értesz a témához, csak csodálkozol ki tudja min.

Ha még véletlenül visszajössz beszélgessünk erről kicsit.

Szerinted pl. a 48'as, 56'-os forradalom annak indult? Talán esetleg az ott levők 5-10%-nak fordult meg a fejében vagy még annyinak sem.
De amikor azzá fajult akkor azt az egész tömeg csinálta! Érdekes, ugye?

A lényeg ebből, hogy a tömegnek nincs arca. Egy tömeget irányítani valamelyest belülről lehet, de kívülről (a rendőröknek nagyon nehéz) színte lehetetlen. A szószólókat vagy a negatív elemeket kiemelni, hogy a békés tüntetés ne fajuljon zavargásba (mikor ezt csak a jelenlevők egy töredéke akarja) nagyon nehéz.

De ha már zavargások vannak, akkor már nincs olyan, hogy válogatsz.
Azt tudom neked és mindenkinek ajánlani, amit Wyatt Earp Ike Clantonnak, mikor elkezdődött a tűzharc a két csapat között és Clanton közbe akart lépni: "A harc elkezdődött, harcolj Te is vagy tűnj el innen."

Ha a tüntetés zavargásba csap, akkor zavarogj te is vagy tűnj el onnan.
Nincs más opció. És vagy nyersz vagy a rendőrség eltakarít.
Na, most valamit tisztázzunk: a választás JOG és nem KÖTELESSÉG. Az pedig abszolút érthető, ha van néhány millió olyan szavazó, akik nem az alapján akarják húzni az ikszet, hogy "ki a kisebb szarházi" vagy "melyik szarházit utálom jobban".
Az emberek annak idején boldogan eltrappoltak népszavazni, hogy a reformokat csírájukban öljék meg. Az emberek boldogan eltrappoltak augusztus huszadikát ünnepelni, pedig napokkal előtte szóltak nekik, hogy a viharban a fejükre fog esni egy balkon. Az emberek boldogan eltrappoltak a fideszre szavazni, pedig figyelmeztették őket, hogy a kétharmaddal nem élni, hanem visszaélni fognak. Az emberek idióták, csak azt kapták, amit érdemelnek...
Fabius. Köszi a cikket, remek.
@88hedgehogs: Ha valaki nem akar dolgozni, mert nyugdíj mellett feketén jobban megéri nyilván ez a járható út ezt kell csinálni.
Kicsit tovább kellene látni a saját problémáin az embereknek, mert lehet, hogy ezzel a gyerekeinek, vagy unokáinak jobb lehet.
@panteon: Az a gond, hogy értsd, többek között, hogy ugyanazokból a fideszes szájakból, amelyekből most csak a szar ömlik, pár éve még azt hallottad Te is, hogy nincs szükség megszorításokra, a szocik hobbiból sanyargatnának, a zembereket nem lehet tovább sarcolni, a fidesz soha nem fog megszorítani, és különb helyzetbe hozza a rendvédelmiseket, mint a komcsi hazaárulók. Ez nem választási igéret volt, hanem mondhatni ars poetica. Jobban hazudoztak és hazudoznak, mint a bolsik bármikor is. Téged nem zavar? Az a baj! Hogy van a hasonló szűk látókörű szervilis, szolgalelkű, következetlen, elvtelen ajnározó rajongóból még vagy millió, akikkel mindent le tud nyeletni ez a falusi koleszos bagázs.
@panteon:

Nem tudom, hogy érzed-e az ellentmondást a között, hogy nincs pénz a zemberekre, de van 500 mrd pl. a MOL-ra! És ezeket lehetne még sorolni
Szóval sokkal több itt a baj, mint néhány választási ígéret "megszegése"!

Én sem értek egyet azzal, hogy valaki negyvenes éveiben nyugdíjba megy, de ez az eljárás akkor sem nyerő, és akkor enyhén fogalmaztam...
@midnight coder: A közbiztonságba az is bejátszik, hogy a járőrautó csak 60 km-t mehet egy nap.

Ha mindenki visszamegy, akkor gyalogonak a zsaruk a falvak között? Akkor lesz pénz a fizetésükre? Jelenleg is alulfinanszírozott a rendőrség!
Kár hogy az ellenzék annyira balfasz és impotens, hogy nem tudja megkóstoltatni Orbán királlyal a saját fegyverét. Ez a tüntetés pont jó is lenne hozzá. A hőzöngő, forradalmár Fidesz 2006-os viselkedésének analógiájára az MSZP is feltüzelhetné a háborgó tömeget szélsőséges csoportok bevonásával, úgy ahogy ez a drága jó Viktor tette annak idején. Kíváncsi lennék, hogy állna a szája ennek a felcsúti Napóleonnak, ha a mostani tüntetők nem a TV székházat szednék szét, mint a múltkoriak, hanem egyszer csak előkerülnének a fegyverek, elvégre a rendőrök is képviseltetik magukat szép számmal. Amúgy Isten ments, hogy ilyen fordulatot vegyenek a dolgok, de megérdemelné ez az álszent csürhe, akik forradalmároknak merik nevezni magukat.
@Gluteus Maximus: Csak az a baj, hogy 7.3 millió ember, aki nem erre a politikai csőcselékre szavazott, vagy nem ment el szavazni, azok is ezt kapták.@Squid: Azt se szabad elfelejteni, hogy Orbán bejelentette a szerbeknél, hogy majd a jövő héten be fogja jelenteni az államadósság 4%-os csökkentését. Na és erre mi a fedezet, hát a 13 év alatt összegyűjtött, majd államosított mnyp-i vagyon. Nem ész kellett a lenyúlásához, hanem pofátlanság, na ebből van bőven a fidesz bagázsban.
@panteon:
Igen, de nem visszamenőleg...
@Málnalekvár: Majd a kurvapecér Andy Vajna csinál nektek filmet a 2006-os "rendőri túlkapásokról" 2 milliárd ft felett van osztogatási joga havi 2 millió fizetés mellett ennek a külföldön megbukott faszfejnek.
A nagy marha nemzeti konzultációban miért nem lehet leülni a érdekképviseletekkel tárgyalni?
Ez már nem fér bele az orbáni pökhendi arculatba?
@Táskás Tóni: Ezt hívják demokráciának. Had idézzem Churchillt:- " A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
@Arbet: 2006-ban, amikor Gyurcsány új életpálya modellt akart kidolgozni és meg akarta szüntetni a kedvezményes nyugdíjakat, akkor Demeter és Lázár és Szíjgyártó kiállt pofázni a korkedvezményes nyugdíjak mellett. Akkor ki mellett álltál? Biztosan az volt a probléma, hogy nem visszamenőleg akarták csinálni. Orbánék politikai ámokfutása miatt egy csomó dolgon már túl lehetne az ország, temérdek intézkedést megakadályozott Orbán politikai csőcseléke.
@Táskás Tóni: Ezért kell elmenni szavazni...
@Wh1t3Shark:

Köszönet a talán kevésbé ismert Bikini dalszövegért, megdöbbentő a párhuzam, a szöveg aktualitása - és a bohóc tényleg jól passzol ehhez, bár ez szerintem egyébként is zseniális húzás volt.

Az MSzP (és az LMP) szimpatizánsok szvsz nem tüzelhetők fel oly módon, mint a 2006-os tömeg(?) hangadó része. E pártoknál más a hangnem és a habitus.
Ezt Viktor is tudja, ezért is mert elmenni Budapestről (tüntetgetnek, ordibálnak, hazamennek, oszt jónapot!); másrészt ez nem politikai tüntetés volt, hiába is szeretné a fidesz ekként feltüntetni.

Bízom benne, hogy lesz demokratikus, erőszakmentes folytatás, és a lendület kitart addig, amíg az állam visszavesz az arcából és végre tartalommal tölti fel a NENYI eddig csak üres frázisait.
@reálmargit: Nemsokára új értelmező szótárat ad ki a fidesz. Abból majd megtudhatjuk valójában mit gondolnak amikor valamiről nekiállnak beszélni...
tényleg bohócok, menjenek vissza dolgozni!
GYERE VISSZA FERIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
@midnight coder: "Az elmúlt pár évben volt veszteséges a MOL ? Szerinted lesz ? Van valahol valakinek működő fúziós erőműve odahaza ?"

Kit érdekel hogy veszteséges vagy nem? Most akkor fogja az állam a tözsdespekulánsoktól megmentett MNYP vagyont és befekteti egy tőzsdei cégbe? Az IMF hitelt nem lehet erre költeni, mert az megszabott célokra használható csak fel, megszabott feltételekkel.

Vettek 21% részvényt ami szavazatra nem jogosít egy cégben aki évek óta nem fizet osztalékot, ergo nincs rajta a befektetőnek nyeresége hacsaknem eladja a pakettet.

Viszont elfelejtettél válaszolni az általam feltett többi kérdésre az államadósság elleni háború keretében kibocsájtott államkötvények kérdésében, és a 6%-7%-os kötvénykamat vs. 3,5%-os IMF hitel témakörökben.

Válaszod türelmetlenül várom!
@Zébácsi: Akkor még egy dalszöveg.

"Miért cseréljünk
Nem vagyok álmos
Álmos nem és ideges sem
Én vagyok itt, aki bárhova eljut
Bárhová becsukott szemmel
Képzelődsz
Én nem vagyok ideges
Én kell, hogy üljek a kormánynál
Én nagyon jól vezetek így is
Nem kell rámszóljál!"

(Napóleon Bulevard)
@Sztrapacska:
Akkor nézzünk egy kis dobálást rugdosást 2006-ból: www.youtube.com/watch?v=a2--N0il-BM&feature=related

A 2.perctől kezd igazán "durvulni" a helyzet amikor a "náci" nénit leverik, mert a szatyrában biztos molotov koktélok lapultak, majd leverik a nem fiatalabb férjét is mert mert megvédeni az idős nőt.

Elmész te a picsába a "Te mit csináltál volna egy rendőr helyében? Tűrted volna a dobálásokat, rugdosásokat?" szövegeddel. Talán a ha kihúznád a seggedből a fejedet, akkor többet látnál mint amit beszoptál a propagandából.

És ez csak 1 felvétel, százával vannak a rendőri törvénysértésekről. A rendőröknek tenniük kellett volna a dolgukat, de TÖRVÉNYESEN! Különben nem különbek a náciknál.

Másrészről a rendőrség több törvényt megszegett akkor, lásd "leesett azonosítók", nem rendszeresített eszközök használata (vipera, nem engedélyezett típusú könygázgránát), szakszerűtlen és életveszélyes fegyverhasználat (nem biztonságos távolságról leadott lövések, nem megfelelő célzással leadott lövések). Az arányos fellépésről meg már ne is beszéljünk.

A szarháziak mentegetik a fentieket, tehát felelősséget vállalnak értük és tetteikért a törvény ellenében amire felesküdtek. Ezek után várhatják a szimpátiámat úgy együtt, addig álljanak vivóállásba. Ekúrták. Ők is.
@Zébácsi: Persze, hogy más a hangnem az általad említett pártoknál, és ez egyébként így is van jól. Pusztán arra gondoltam, hogy ennek a hőzöngő, kormányon lévő csőcseléknek is kijárna olyan balhé, mint amit ők csináltak 2006-ban. Persze senki nem szeretné (már aki normálisnak érzi magát), hogy olyan fordulatot vegyenek az események, mint akkor, de azt azért leszögezhetjük, hogy a mostani ellenzéknek is illene már valamilyen irányban elindulni, hogy kicsit feljebb tornásszák magukat. Azt hiszem viktátor úr épp elég alapot szolgáltat erre a megválasztása óta, csak élni kellen a lehetőséggel. Ha viszont nem teszik, és a mostani ellenzék továbbra sem tud kilábalni abból a helyzetből, amiben most van, akkor Isten legyen irgalmas mindenkihez, mert ezek fülkeforradalmár háborús hősök nagyon hosszú időre bebetonozzák magukat, nem lévén igazi alternatíva helyettük.
miert rugozik mindenki a VISSZAMENLOGESEN???

azt mondtak volna hogy visszamenolegesen visszaveszik a nyugdijat?
@Rwindx:

Neked is pont ugyan az a válasz, mint Málnalekvárnak.

"MikeBoy 2011.06.17. 12:55:39"

Senki nem védi a rendőröket attól amit példának hozol. Ha már összetűzés van, akkor biztosan vannak ilyen esetek is.
De mindenkire igaz: Ha már zavargás van, akkor vagy eltűnsz onnan vagy a rendet véded vagy a zavargók oldalán vagy.
@Charlie Chan:

@Charlie Chan:
"Kulturálatlan poszt és max. hozzáillő kommentelők. Próbáljuk meg értelmes ember módjára, nem baj, ha nem értitek :).."

Persze, hogy nem baj, a lényeg, hogy Te (ti) érted. Ami itt folyik, azt sajnos már csak egyre kevesebb ember fogja föl, de a lényeg, hogy neked még kristálytiszta minden! A Kedves Vezető intézkedései nyomán még sokáig Fidesz uralom lesz ebben az országban, ugyh élvezd csak ki. A tüntetésekkel, az EU-val, az emberek véleményével, a szakszervezetekkel, a munkáltatókkal közben nem kell foglalkoznod. Mind-mind a kulturálatlan többségbe tartoznak, Te maradj meg így ahogy vagy.
@Táskás Tóni: Igaz! Már 21 éve azorbán irányíccsa az országot!!!!
Igazi maszopos seggfej vagy édes öcsém. :)))
Ne vitatkozzatok, felesleges. Sajnos az van, hogy ez rajtatok/rajtunk kívül senkit nem érdekel és ez ennek az országnak a legnagyobb baja. Értsétek meg, hogy akik az országot "vezetik" mások parancsát teljesítik amiért jó pénzt kapnak. Azt kellene elérni, hogy olyan emberek üljenek ott akiket érdekel is az ország és a nép, nem tudom van-e még ilyen.. Azt meg kell érteni hogy új szabályokat kell hozni, hogy rendbe tehessük az országot, mert lassan a szakadék szélén állunk. Ez megszorításokkal jár, csak abból van már az embereknek rohadtul elege, mindegy hogy rendvédelmis vagy nem, hogy ezt miért mindig a mi zsebünkre játszák? Hol vannak a milliárdok amiért eladták a fél országot, mindannyian? Pártok, választások, nevetséges. Mind egy tányérnál ülnek, tudnak a játékokról, csak egyszer az egyik ül közelebb a nagyok zsebéhez - mondhatni hátulról - aztán a másik. Erről kéne már leszoktatni őket, hogy mások seggét nyalja ez az ország. Ezen kéne legelőször is változtatni. Mert amíg így van, addig mindegy, hogy Neked vagy Nekem mi bajom, semmik vagyunk mi a felsőbb érdekekhez. Ez a baj.
Élénken él bennem a kép, október 23.-án, napsütéses, meleg délelőttön, a Kossuth téren, egy fél analfabéta rugdossa a kordont és ordít:- " Nekem négy gyerekem van!"
Akkor miért nem a János hegyen kirándult velük az a pöcs?! Azt csak sejtem, hogy estére összeverték és, hogy azóta busás kárpótlást kapott. Viki nem felejti el az övéit.
Hát nem tudom..,

Sok mindenben nem értek egyet a fidesz -el, de valahogy a rendvédelmisek mellé sem tudok most állni....persze van 1-2 szakma (pl. tűzoltók) de könyörgöm mire verik magukat.

Amúgy meg emiatt hiteltelen az egész...:
"Gyurcsányt visszaváró Józsi bácsi." Legalább vették volna el a tábláját...
@Wh1t3Shark: Az ellenzék impotensségéhez az is hozzájárul, hogy Viktor, a hatalomra kerülés után, gyorsan elvágta azokat a lehetőségeket, amikkel ők rongálták az MSZP hitelét... A sztrájkjogot lényegében kinyírták. Alkotmánybíróságot kiherélték, és még el is foglalják. Népszavazást gyakorlatilag ellehetetlenítették. Főügyész odaragasztották. ÁSZ-t elfoglalták. Az ellenzéki képviselőknek ahhoz sincs már joguk, hogy pislogjanak. (Persze, isten ments, hogy ezektől várjam a megoldást!)
Lényegében semmi olyan fórum nem működik, ahol bármit is lehetne csinálni.

A nagyobb gond az, hogy a kormány meg olyan mint a vak ló. A gazdája azt hiszi, hogy bátor, és a vége az lesz, hogy beledöglünk mindannyian.
Egymillió új munkahelyet ígért? Ezt megint mi értettük félre. Egymilliós új munkahelyeket a rokonoknak, barátoknak. Ezt speciel hozta is.
@Rwindx:

Megnéztem a videót.
Ez azért nem az-az eset amikor a rendőrök vért ittak és el kezdték ütlegelni válogatás nélkül az embereket!
Ajánlom keress meg egy-két komolyabb oszlatást ahol a rendőrség valóban nem viccelt és eltakarította a tömeget az útból.
Hogy értsd: itt a füst a hozzászólásodban nagyobb, mint a láng.
@Squid: Az IMF keretet tudtommal szinte teljesen kimerítettük - és nem a MOL-lal, hanem már előzőleg az MSZP kormány. MOL állam bácsinak jó üzlet volt. Jobb lenne több belőle, de ez is több a semminél. És nem csak azért mert nem igazán veszteséges egy energetikai cég mostanság, hanem mert minden épeszű ország próbálja az energiaellátását amennyire lehet saját kézben tartani. De nemzetgazdasági szinten mint már mondtam, aprópénz.
@Wh1t3Shark:

Köszi a választ, és igen, magam is így gondolom.
@Rwindx:
"Másrészről a rendőrség több törvényt megszegett akkor, lásd "leesett azonosítók", nem rendszeresített eszközök használata (vipera, nem engedélyezett típusú könygázgránát), szakszerűtlen és életveszélyes fegyverhasználat (nem biztonságos távolságról leadott lövések, nem megfelelő célzással leadott lövések). Az arányos fellépésről meg már ne is beszéljünk."

Na akkor tételesen:
-leesett azonosítók: A másik oldal nyilván azonosítokkal dobálta a köveket... Leginkább símaszkban.
-nem rendszeresített eszközök használata: Na ja itt is: a Molotov koktél, illetve az utcakő stílszerűbb lett volna nem?
-szakszerűtlen és életveszélyes fegyverhasználat: Ahham a túloldalon nagyon vigyáztak, hogy ne sérüljön meg senki
- Az arányos fellépésről: Nem tudom, te mikor nőttél föl, nálunk még az volt a szabály, ha a rendőr azt mondta, hogy oszlás van, akkor oszlás volt, mert különben kapunk. Nektek, úgy gondolod, jogotok van mindenhez, de ha a másik visszaüt, akkor elkezdtek anyuciért kiabálni!

Mindezekkel együtt valóban voltak túlkapások, ezt nem is vitatja senki! Ezeket valóban meg kell bűntetni, kártérítést adni a nénikének. De nem 60 éves nénikék rohanták le a székházat!

Szíj-ártó barátunk annyira megtanított titeket a demagóg dumájára, hogy az valami iszonyat! A te beírásodból az jön le, hogy nyugdíjas nénikék ünnepeltek, és a geci rendőrök egyetértésben, szarráverték őket. Én nem ezt láttam a TV-ben! Azt hiszitek, hogy minden rendőr 30 évesen nyugdíjba megy, és milliós nyugdíjakkal süttetik a hasukat. A nyugdíjpéztárakban pedig nagyorrú bakárok ülnek, és azon törik az agyukat, hogy hogyan tudnak még eltőzsdézni egy kicsit a pénzünkből...
Gyurcsány is csak azért lett miniszterelnük, mert így könnyebben tudott olyan döntéseket hozni, amivel tönkreteheti az országot. (Nyilván ez az életcélja. Erről álmodott gyerekkorában. Jelenleg ő a főgonosz...)

Nem akarnátok egy kicsit elgondolkozni ezen dolgok életszerűségén?
Már megint tele van az oldal 2006-os mártírokkal.
Tényleg élessel kellett volna lőni..lehet kevesebben sírnának most.
Nem szoktatok hozzá az oszlatáshoz.
1 tipp a közeljövőre..ha lőnek és ez neked nem jó..akkor a sorfallal ellenkező irányba rohanj.
Az talán hatásosabb.Figyelj a hangosbemondóra.
S ne legyél akkora fasz mint most vagy.
Olvass stb.
Ez elvárható talán.Persze nem kötelező.

Tisztel 2006 os mártírok és szimpatizánsok...azért nem értitek meg a mostani problémákat..mert azt sem tudjátok elképzelni,hogy valaki parancsokat adjon nektek.Akkor sem tudnátok parancsokat elfogadni..-meggyőződésetek ellen a parancs érdekében cselekedni-,ha épp éhen halna a családotok.
Jaj a gerinccel meg egyéb hazafisággal ne gyertek..az a vesztesek menedéke.
Jó lenne felnőni amíg nem késő.
Még csak annyit szeretnék hozzáfűzni a dologhoz, hogy se rendőr, se tűzoltó, se katona nem vagyok. Még csak azzal sem feltétlenül értek egyet, hogy egy 40 éves, ereje teljében lévő rendőrnek nyugdíjasnak kellene lennie. Na de könyörgöm, ezt nem így kéne megoldani! Emeljék fel a nyugdíjkorhatárt, de visszamenőleg ne lehessen már ilyeneket csinálni! Ezen van itt a hangsúly, semmi máson. Ezzel az erővel mostantól ebben az országban senkinek semmilyen szerzett joga, pénze, ingósága nincs biztonságban, mert a fülkekommandó egy tollvonással elvehet bárkitől bármit!!! Nonszensz! Azt viszont még nem hallottam még a szájukból, hogy mostantól mindenkitől, főleg a kis- és középvállalkozói rétegtől konzekvensen behajtanak minden adót, megreformálják az állami kiadásokat, felszámolják a korrupciót, felülvizsgálják a vállalkozóknak, mezőgazdasági őstermelőknek adott ilyen-olyan támogatásokat stb.! Ez az ország egy tejjel-mézzel folyó Kánaán lehetne, ha minden ember, minden forintja után fizetne adót, és nem osztogatnák boldog-boldogtalannak a különböző állami támogatásokat! Innentől pedig lehetne ÁFA-t, jövedéki adót, regadót, illetékeket, meg még egy csomó egyéb sarcot csökkenteni, és nem azon gondolkodni, hogy melyik csoportot nevezzem ki közellenségnek, akitől még lehet pénzt elvenni. Gyökeres változások kellenének, ahogy ígérték, nem pedig rablás!!! Mert jelenleg az folyik. Nem a rokkantnyugdíjasokon és a rendvédelmiseken kellene most elverni a port, hanem gyökeresen átalakítani az egész magyar államapparátust, valamint az állam működését, mert ez úgy ahogy van, egy nagy szarkupac!
@Prussia: "Jaj a gerinccel meg egyéb hazafisággal ne gyertek..az a vesztesek menedéke."
Bizonyos népcsoport szerint...
@Gluteus Maximus: igen,de ahoz egymillió embert el kell küldeni.ez a gyáva gerinctelen cigány tegnap megint elfutott a probléma elől.@Arbet: te agyhalott,remélem a bohócok alatt gyáva viktort és bandáját érted
@88hedgehogs: "Ki mondta, h büdös nekik a munka?"

hat kimentek tuntetni es balhezni!!!
pedig visszavennek oket hogy dolgozzanak

hat persze ogy budos nekik a munka...
holmi szerzett jogokra hivatkoznak, hat nagyon sok embernek volt szerzett joga azokat az elmult 20 - 25 evben kepen toroltek, most rajtuk a sor, ja hogy nekik nem teccik? hat igy jartak...
@MikeBoy:
Nem, akkor nyilván csak rettenetesen megrémültek a két öregtől. Ilyen is van, de akkor vélhetően a szolgálati pelenka segít.

Egyébként ha komolyan érdekelne, akkor te magad keresnél ilyen videókat. Találnál. Ha nem baj nem túráztatom magam neked. Érdekel vagy sem.

A korábbi kommentedre meg azt tudom válaszolni, hogy talán csekkold vissza mire írtam. Talán még idéztem is: "Te mit csináltál volna egy rendőr helyében? Tűrted volna a dobálásokat, rugdosásokat?"

Nyilván a linkelt esetben itt "tűrték a türelmes, jószándékú" rendőrök. Azért ezt linkeltem mert ez volt az egyik videó ami annak idején legjobban felháborított, volt több is, de talán félreértettél nem a "legvéresebb videók válogatásra" pályázok. Volt még egy másik amikor vonuló rendőrök ahogy elhaladnak egy földön fekvő modulatlan ember mellett bele-bele rúgnak. Az sem véres, csak arról szól hogy nem embereket, "szolgáló és védő" rendőröket, hanem brutális, minden emberi mívoltukból kivetkezett állatokat lehet látni, akik szarnak törvényre és emberi morálra egyaránt. Most ezek ríttak az utcán.
@Wh1t3Shark:

Jól összefoglaltad a lényeget.

Mindig elcsodálkozom azon, hogy evidenciákat magyarázni kell.

De úgy látszik, kell, mert jópár elvakult figura nem tudja megkülönböztetni az ocsút a búzától - gonoszkodva egy kicsit, vannak, akik szőlőbirtokosként a mustot sem tudják a murcitól (á la Tokaj).
@Sztrapacska:
Ha a rendfentartó erőkről van szó akkor nincs "másik oldal" a rendfenntartó erőkre ugyanúgy törvények szabályok vonatkoznak, nem csak hogy betartják de be is tartatják őket. Ha ez nem így van, akkor hogy beszélhetünk "törvényes rendfentartó" erőkről? Ez nem egy meccs ahol két ellenséges szurkolótábor van.

Az első lépés az lenne hogy ezt felfogod.
@SvenH.:

Kérlek, mondj pár példát...
@SvenH.:

"hat nagyon sok embernek volt szerzett joga azokat az elmult 20 - 25 evben kepen toroltek"

Bocsánat, hogy belevakkantok, de konkrétan mire, ki(k)re gondolsz? Kérlek, ezt fejtsd ki bővebben, kíváncsi vagyok a tényeken alapuló véleményedre.

Mert bár az valós tény, hogy sok szakterületen (oktatásügy, szociális ügyek, eü.) történtek és voltak sérelmek - sőt, vannak is -, de a visszamenőleges hatályú törvénykezés és a differenciálás teljes hiánya korábbi kormányokra szerény emlékeim szerint nem volt jellemző.

Ha jól derivélom le a mostani problémát, akkor ez helyzet ezeknek az okoknak tudható be és alapvetően nem azzal van a baj, hogy dolgozni kell. Ezt ebben az országban a többség szerintem érti.
@Rwindx: Rohadt érdekes, hogy ti ilyen azonosítókon lovagoltok. Ezt a "törvénytelenség" fő jelzője! Meg volt 1-2 rendőr, akinél viperát találtak. Meg volt néhány "túlkapás".
Ennyi. A túloldalon a rendbontóknál napestig sorolhatnám a törvénytelen dolgokat!

Egyébként egyetértünk: a törvénytelenségeket megfelelő erővel meg kell büntetni!
De ez ne csak a rendőrökre legyen már igaz!
Király ez a blog. A zsaruk lázadnak a a saját kedvezményeik és érdekeik védelmében, pofázik itt mindenki a jogokról, közben meg cenzúrázza valami kretén a posztokat. Így aztán kib@szott hitelesek vagytok. Zsaruk vissza dolgozni vagy legalább adózzatok a nyugdíjatokból és lehet tovább melózni feketén, ahogy teszitek, ti szegény, megfáradt, egészségileg leromlott hazugok.
@haggyadmá:

Nyugodj meg, itt nem bánt senki...
@88hedgehogs: mernokokek kirugdostak, a banyakat felszamoltak ott is a banyasz aki nyomta 25 even kereszul nem hinnem hogy szolgalati nyugdijba elmehetett volna!!!

amugy te nem tartod verlazito aljas geci dolognak hogy egy nagyseggu hule picsa adminisztrator a zsaruknal 45 evesen mar nyugger oszt annyit kap mint egy kezdo orvos?

szerzett jogok na persze...

nem kellene felvenni azt a fiatal rendort aki most elmegy allomanyba mert o azt hiszi hogy 25 ev munka utan fog majd jarni neki a nyogdij...
a felvetel elutasitasa meg az lenne hogy 60as IQ alatt nem lehet rendor valaki

olvastam azt az erveleseket, hogy CSAK 5 evvel hamarabb mehetnek nyugdijba es ezt is sajnaljuk, hat milyen csunyak vagyunk...
ok megertem en csak azt is olvastam hogy Orbanek most az 57 ev ALATTIAKAT akarjak visszarantani...
valahogy akkor ez a siras rivas hogy de neeeeem is olyan durva az a korkedvezmeny az mintha ervenyet vesztette volna nem?
@midnight coder: "@Indriq: Már hogy a fenébe ne visszamenőlegesen vette volna el ? Ha te 20 évesen elmentél dolgozni és azt ígérték hogy 60 évesen nyugdíjba mehetsz, és 40 évesen megkapod hogy 65 évesen mehetsz nyugdíjba, az mennyivel másabb mint a rendőrök helyzete ?"

Az Drága Barátom, hogy a rend őreit már nyugdíj-BÓL rángatják vissza. Fel tudod fogni a különbséget? Ha menet közben változnak egy játék szabályai - lehetőleg konszenzussal (bár ez a szó a fityiszesek részére ismeretlen) - akkor mindenki elfogadja. De már megbocsáss, ha most a múlt heti lottó nyertesnek azt mondanánk: bocs, de úgy döntöttünk, visszamenőlegesen mégse azt az öt számot húztuk... Te ezzel is egyetértenél ugye, ha viktorék találnák ki?

"@Sztrapacska: Ja. Csak a MOL részvényekkel nőtt az állami vagyon, míg az hogy a sünik ugyanannyi ideig tartják a traffipaxot a mellékútra húzódva mint ameddig egy kőműves téglákat pakol nem kerül semmibe. Nem mellesleg az átlagpolgár igazságérzetét is eléggé borzolta hogy a sünök ilyen kiváltságos helyzetben vannak."

Ne nevettess! Részvénnyel nő az állami vagyon? De hisz azzal akár CSÖKKENHET is! A részvény árfolyammozgásáról hallottál már? Vagy olyanról, hogy egy tőzsdei cég csődbe ment? Az átlagpolgárnak SEMMI HASZNA nem volt ebből a világraszóló üzletből.

Az átlagpolgárnak pedig nem az igazságérzetét borzolta, hanem szimplán irigyelte őket. Persze a munkájukat nem. Mert hisz akkor ő miért nem állt rendőrnek? Ha pl. Te szívesebben nyomkodod a klaviatúrád gombjait, mint pl. helyszínelsz a szakadó esőben, az a Te választásod. Senki nem bánt érte. De akkor Neked nincs jogod elvitatni a rendőr SZERZETT jogait, aki talán pont ezért vállalta be.

Más.
Ismerősöktől tudom, hogy a minisztériumokban 50-es éveket meghaladó, rettegéssel teli hangulat van, mindenki figyel mindenkit, fing@ni se mer senki. (Pl: volt, ahol ELŐÍRTÁK a konzultációs ívek kötelező jellegű visszaküldését). Az emberek gyomorfájással, síkidegen járnak be dolgozni, aki nem tetszik "megrendült a bizalmam" címszóval azonnal kirúgják. Tényleg ezt akartuk zemberek?
Tisztelt kommentelők!!
Hozzá kell,hogy szóljak a témához egy más megközelítésből.Miről is van itt szó kérem?!Nem másról,mint bosszúról a rendvédelmisek iránt!Hogy miért?Talán azért,mert 2006 őszén nem álltak át Orbán Viktor oldalára és a "vezér" nem felejt!!A rendőrök tették a dolgukat,volt aki túlságosan is!Befuccsolt a "puccskísérlet" és ez Viktorunknak nagyon fájt!Nem a rendvédelmisek 54 milliárdos évi nyugdíjkiadása fáj neki,hisz azt akár a tervbe helyezett "termékadó" is túlteljesíti!!Meg ha ezt az 54 milliárdot még megadóztatják is,akkor kb. 10 milliárdot spórolnak!Ez kormányzati szinten "aprópénz",ezért nem kockáztattak volna semmilyen demonstrációt!!
Nézzük más oldalról!Lehet,hogy a civil rokkant nyugdíjak megnyirbálása előtt először a rendvédelmisek nyugdíját veszik el,hogy ne tudjon a civil társadalom visszamutogatni??Nem kizárt!Akkor megnézem majd a kommenteket ismét! :-)
A rendvédelemben 35-40 évesen nyugdíjba vonultakat Én mint rendvédelmis is elítélem,amennyiben trükközéssel vonultak nyugállományba.Ha ez a kormány azt mondja,hogy 55 éves kora előtt senki nem mehet el nyugdíjba vagy 35 év szolgálati idő előtt,akkor nincs ez a felháborodás!Ennyi évig ki lehet bírni ezt a munkakört!De a 62 év az már meredek!!!Visszamenőlegesen meg pláne!!
@Zébácsi: mi a visszamenoleges mondd mar el!!!
@Prussia: Remélem belőled nem sok van a rendőrségnél, az a típus lehetsz az írásod alapján aki a családját vagy szomszédját is agyonüti mert az a parancs. Gratulálok, meg a sok hozzád hasonló rendőrnek is.
A lényeg, ha másnak van baja az rohadjon meg, mert fentről neked azt mondták, de ha nektek bajotok van, akkor nagy hanggal vonultok. Rohadtul azt nem értitek, hogy azokat véditek nap mint nap, akik ellen most tüntettek, azokat szolgáljátok adott esetben a tüntetők ellen, pedig a pénzt nem tőlük kapjátok, mi fizetjük. De ezek szerint Ti azt hiszitek különbek vagytok az átlag embernél. Mert Ti feljebb, előrébb valók vagytok mert.. öö miért is? De nyugodtan hirdessétek még a hozzáállásotokat, ha esetleg népszavazást írnának ki az ügyetekben, sokra az általatok (is)hülyének nézett közembertől ne számítsatok.
Arra hogy össze kéne itt fogni az ország érdekében, nem csak mikor nektek bajotok van még nem gondoltatok mi? Mert akkor őket szolgáljátok, akik ellen most acsarkodtok. Sajnos az jön le a hozzászólásaitokból, hogy minden jól van ahogy van, amíg nem Titeket piszkálnak. Érdekes amikor olyan intézkedéseket hoznak amik rátok nem érvényesek, akkor szartok az egészre, akkor annyira nem akartok rendet csinálni. Az a baj, hogy csak saját magatokkal vagytok elfoglalva, akkor nem hőzöngtök amikor az egész ország érdekeit kéne védeni.

Természetesen tisztelet a kivételnek.
@Rwindx: Elmesélem, én milyen videókat láttam, ráadásul a HírTV-n!!!

1:
Rendőrsorfal áll. Csak úgy állnak sorban. Tér túloldalán, a csendes ünneplő tömeg szedi föl a követ, és ami a kezükben van, azt már dobják is a túloldalra, a rendőrökre. Ez megy 5 percig. Mire az egyik sün lehajol, fölvesz egy követ, ami mellette esett le, és visszadobja.
Erre a hőzöngő tömegből rögtön jönnek a kamerához, kérdezik: "Ezt felvetted öcsém? Visszadobta a rohadék! Láttad?"

2.
Kórház. Bekötött fejű, 18 év körüli rendkívül "intelligens" csóka nyilatkozik: "Fejbevertek! Szemét rohadékok! Pedig nem csináltam semmit, csak épp arra jártam. Nem csináltam semmit! ... Dobtam egy-két követ, de azt hiszem, ez érthető. Szemetek! Nem csináltam semmit!"

Nah, én ezekre is emlékszem! És akkor csak azokat ragadtam ki, amelyeken a roppan túlképzett, "ünneplő" tömeg éppen felháborodik, mikor szembesül a gusztustalan, azonosító nélküli, mocsok rendőrrel.

Részemről ezt a témát lezártam! Unom már magyarázni. Kicsit mindenki gondolja magát a rendőr helyébe! És persze remélem, ha megteszitek, egyikőtök sem dobná vissza követ!
Ugyanakkora hiba a 2006-os rendőri intézkedések mosdatása, mint a 2006-os neonáci, tomboló söpredéket tüntetőnek, pláne forradalmárnak nevezni.
A legnagyobb hiba pedig, ha vki párhuzamot von a mostani és az akkori helyzet között.
@midnight coder: "Az IMF keretet tudtommal szinte teljesen kimerítettük..."
rosszul tudod. nézz utána...
FABIUS: Ezt kár lett volna kihagyni!
Az azért hihetetlen, hogy még mindig vannak olyan "baromarczok", akik "nyócéveznek", meg gyurcsányoznak! Ki nem sz.rja le Ferkót, nem hiszem, hogy visszasírnánk - max. Viki láttán néhányból kikívánkozott, hogy ennél még az a marha is normálisabb volt. Na jó, nem sokkal...
Kedves Gyengébb Képességű Trollok. A nyócévnél a 6 Ferkó, 1 Bajnai és 1 Orbáni évet tetszenek érteni? Mert akkor a Bajnai-i kivéve majdnem egyetértünk, Szájtátó is mindig azzal jön, hogy a "de az elmúlt nyócévben".
Komoly adatáramlási problémák lehetnek annál, aki itt ragadt le, hisz máshol egyfolytában Viktorka is fényezte elődjét, hogy mindent megtett - persze nem idehaza, itt jó lesz nektek az a szar duma, hogy mindent elkúrtak. Ez a TI szintetek, ezzel lehet megszólítani benneteket, aktívan tartani, ez a Viagrátok. Aki egyáltalán a Viktori elmebajt csak megmeri kérdőjelezni, az nem is magyar, hazaáruló, komcsi, zsidó, cigány, párttitkár... Valamit kihagytam? Értem én, hogy a múltatokat és rejtett érzéseiteket itt vezetitek le, de ez kákevés - érvnek.
Szánalmas csürhe vagytok, akik maximum a gyűlölködésben és fröcsögésben élik ki magukat. Élvezzétek, de a tükröt kerüljétek, mert még végül szembeköpitek magatokat!
@SvenH.:

Ne haragudj, de nem erről van szó.

Kár vitatkozni.
@Rwindx:

Az-az igazság, hogy nem igazán számít mire írtad a reakciót, mert nem a lényeget fogtad meg és nem is érted a lényeget!

Még mindig áll a füstje nagyobb, mint a lángja annak amit írsz!

Most akkor neked is külön: A TÖMEGNEK NINCS ARCA!

Ha már zavargás van és azt mondják oszolj, akkor vagy oszolsz vagy a zavargók oldalán vagy. Mindegy, hogy 60 éves vagy vagy 16.

A videóból tisztán látszik a rendőröknek nem a harc volt a céljuk. Alapvetően nem támadólag léptek fel. Nyilván bizonyos esetekben nem kellett volna gumibotot alkalmazni, de ez másodlagos. Még egyszer: MÁSODLAGOS!

Nyilvánvaló, hogy a tömeg fel lett szólítva, ugye? Aki marad az bevállalja a konfliktust a rendőrökkel.

Magyarországon jogodban áll az utcára menni. Bejelented, elfogadják és tüntetsz!
A rendőrség bárki legyen is a kormányon nem fog eltakarítani egy normális tüntetést.

Ott azokban a helyzetekben már nem az volt a szitu! Ezt remélem te is tudod!

És ha már nem az a helyzet és bemondják hangosbemondón, hogy go home, akkor vagy szót fogadsz vagy bevállalod a takarítógépet!

Ez a videó alapvetően nem arról szól, amiről itt beszélsz!
Maradjatok csak nyugdíjban, munkakerülők. Úgyis olyan betegek vagytok... Persze, elhisszük. Viszont remélem rátok és a titeket feketén dolgoztató cégekre küldik az összes adó és munkaügyi ellenőrt és bírságként visszaveszi az állam a jogtalan pénzeket. Anyám 43 év munka után kap 65e ft nyugdíjat, pedig egészségileg legalább olyan beteg, mint a 42 éves irodai dolgozó picsa. Katonákról nem is beszélve, akik békeidőben veszélyhelyzetre hivatkoznak és emiatt mentek tönkre szegények. Egyedül a tűzoltókat becsülöm, azok tényleg veszélyben dolgoznak, de a zsaruk csak nyúlják a lóvét az autósokról, korrupt fasz a többségük, eszük mint a doglött hintalónak.
@Sztrapacska: Nem akartam beleszólni, de te tényleg annyira fogyatékos vagy, hogy nem fogod fel, hogy a rendőr NEM VISELKEDHET ÚGY, mint az, aki ellen fellép?
Az ő fellépését a rendőrségi törvény szabályozza. Ha nem aszerint cselekszik, bűnöző. Pont.
@haggyadmá: Nana! Nem addig van az! Pl. a katonatisztek 90% alkoholbeteg.
@T-101: valaki pedig beleragta a szadba hogy a tobbieket is MEGFOSZTOTTAK az ugynevezett szerzett joguktol!!! amikor megemeltek a nyugdijkorhatart

akkor mar csak a modozaton lovagolunk...

amugy meg egy kis szemelyes pelda...
en ugy kezdtem el az egyetemet, hogy 5 azaz ÖT ÉVet fog erni,
tanultam, nyomtam a dolgot, aztan a 3. evnel kiderult hogy csak 3 ledolgozott evet fog erni az egyetem
en eppen akkor egy SZERZETT JOGOMTOL ELESTEM
akkor hol voltatok? ki sajnalt akkor engem? a zsaruk sajnaltak engem? az aki amugy 25 ev mulva elcsalinkazott tini nyuggernek?
@midnight coder: "Az IMF keretet tudtommal szinte teljesen kimerítettük - és nem a MOL-lal, hanem már előzőleg az MSZP kormány. MOL állam bácsinak jó üzlet volt. Jobb lenne több belőle, de ez is több a semminél. És nem csak azért mert nem igazán veszteséges egy energetikai cég mostanság, hanem mert minden épeszű ország próbálja az energiaellátását amennyire lehet saját kézben tartani. De nemzetgazdasági szinten mint már mondtam, aprópénz."

Kimerítettük? Téééényleg? Csak hogy képben legyél! A felvett IMF hitel több mint 3 milliárd euróját Bajnaiék nem használták fel mert NEM KELLETT! Ezt kormányváltáskor a fidesz vette át és rendelkezik az összeggel továbbra is. Ebből a MOL üzlet 1,88 Milliárdot emészt fel (már ha ebből vették volna és nem a MNYP pénzből)

A mol NEM jó üzlet! A jó üzlet az lett volna, ha fogják ezt a 3Milliárd $-t és visszaadják az IMF-nek, így ennyivel kevesebb kamatot kellett volna fizetni 4 évig. (cirka 27 milliárd forint kamatteher csökkenés)

Na az csökkentette volna az államadósságot nem a MOL ami bár nyereséges cég, de 2007-óta nem fizetett osztalékot.

Érdemes figyelembe venni azt is, hogy a MOL 2009-ben 253 Milliárdos nyereséget ért el, 2010-ben már csak 103Milliárd forintot ami után egy fillér osztalékot sem fizetett.

Utoljára 2007-ben 217Milliárd adózott profitból 85Milliárd volt szétdobva a részvényesek közt, ez már akkor sem fedezte volna az IMF hitel kamatait.

Ergo nettó dekadencia volt bevásárolni MOL-ból, mert 200milliárd fölötti nyereségnek kellene realizálódnia a következő években és ennek teljes egészét a részvényesek közt kellene szétosztani. Na ez nonszensz és sosem fog előfordulni!

De most hogy turkáltam még picit a google-ban még találtam pár érdekes adatot államadósság ügyben:

Aszondjahogy!

2011 Március: 3.75 Milliárd USD államkötvénykibocsájtás

2011 Április: 500Millió USD USD államkötvénykibocsájtás

2011 Május: 1Milliárd Euro államkötvénykibocsájtás

Ez így mind az államadósság elleni háború jegyében!

Csak hogy legyen még mit magyaráznod azt is segíts megérteni, hogy miért kell ennyit kiadni 6 hónap alatt 2011-ben, amikor a kormányváltás előtti 4 évben összesen nem adtak ki ennyit.

Ráadásul a Fidesz által tovább növelt államadósságot növelő kötvények 2,7-3,30%-os extra kamatra vannak kiadva a PIACI ÁTLAG FÖLÖTT! Azaz mi magyarok megengedhetjük magunknak azt a luxust, hogy a piacnál 2,7-3,3%-al többet fizetünk! Összehasonlításképp a tetves MSZP 2008-ban a piac fölött 0,98%-al tette.

Kérlek magyarázd meg nekem ezeknek a tényeknek a tudatában, hogy miképp minősíthető ez az államadósság elleni háborúnak, és nem az ország TOVÁBBI SÚLYOS MEGGONDOLATLAN ELADÓSÍTÁSÁNAK TOVÁBBI 10 és 30 ÉVES TERMINUSOKBAN!

Előre is köszi!
@Silent Bob:

Jobb lett volna, ha tényleg nem szólsz bele! :-)))))))
@Silent Bob: Aham. A gumibotot, meg a fegyvert csak dísznek kapják?

B+! Ne legyél már idióta! Ha a rendőrre támad valaki, akkor szerinted a rendőr nem üthet vissza??? Hol élsz te?
Istenem...! Mennyi barom van!
@Sztrapacska:
Az azonosító pont azért fontos mert ha a művelet során törvénysértés történik, akkor törvényt sértőt felelősségre lehet vonni, ellenben nem vagy nagyon nehezen.

Nem kell lángésznek sem lennie senkinek ahhoz hogy rájöjjön ha felelősség nélkül törvényt lehet sérteni, akkor törvényt is fognak sérteni.

Ha pedig ezt tömegesen követik el, akkor azzal a civileket is tömegesen törvénysértésekre sarkallják. "Ha ők nem tartják be a törvényeket, akkor én minek?"

Mégegyszer mondom nincs semmiféle összehasonlítási alap: az ha vannak civil törvénysértők az egy dolog, ezért fizetjük a rendőrséget hogy elkapják őket, mindennapos dolog. A rendőrök viszont azért kapnak fizetést és tettek esküt hogy a törvényt szolgálják, nem azért hogy súlyosan megsértsék.

Még mindig ott tartunk hogy ezt meg kellene értened.

"De ez ne csak a rendőrökre legyen már igaz! "

Mert pont az igazságtalan, rendőrök elleni ítéletekkel volt tele a média... Talán 3 rendőr kapott valamiféle büntetést, ha jól rémlik.

"Ezt a "törvénytelenség" fő jelzője! Meg volt 1-2 rendőr, akinél viperát találtak. Meg volt néhány "túlkapás"." Azért ezen jót röhögtem. Felsoroltam mi volt. Nem írom be, mert még feltételezem el tudod olvasni újra.
@Silent Bob:

"a rendőr NEM VISELKEDHET ÚGY, mint az, aki ellen fellép"

Ezt gondold át kérlek még1x...
@T-101: Részben igazad van, csak azt felejtitek itt el, hogy van még elég sok olyan fizikai munkás, aki esőben, télben, 38 fokban dolgozik és nem jár neki a korkedvezményes nyugdíj. Az embereknek ez a baja, hogy ezért sírtok. Manapság minden munkahelyen - aki nem ilyen helyen dolgozik tegye össze a kezét - az van, hogy naponta sík ideg vagy, mert bármikor kirúghatnak, mert ennek tudatában a főnökök el vannak szállva, mert a cégek azt csinálnak amit, és ahogy akarnak, mert ugye van a helyedre ezer másik, szal pofa be és dolgozz. Ne gondoljátok, hogy nem csinálnak törvénytelen dolgokat munkahelyeken nap, mint nap és mehetsz az istenhez panaszra. Ti most ugyan ezt élitek át és nem értitek, hogy az átlagember így dolgozik évtizedek óta. Az emberek azért nem értik mi bajotok van, mivel Ők elég rég óta ilyen feltételek mellet dolgoznak. Olyan feltételek mellett amilyeneket aznap kapnak. Persze lehet jönni a dumával, hogy munkaügyi bíróság meg stb. Ugyan, hagyjuk. És ezzel nem azt akarom mondani hogy ez így van rendjén. Hanem hogy ez ellen a kizsákmányolás ellen kéne fellépni amúgy közösen, itt ugyan is kőkemény rabszolgatartás van, éhbérért.
Az az emberek másik baja, hogy ha Ti megkapjátok amit akartok esetleg, akkor hazamentek szépen, és onnantól minden teljesen rendben lesz nálatok. Az ország bajai meg nem itt kezdődnek és nem itt érnek véget sajnos.
@SvenH.:

Talán kiállhattál volna a jogaidért...
@T-101: "Ha menet közben változnak egy játék szabályai - lehetőleg konszenzussal (bár ez a szó a fityiszesek részére ismeretlen) - akkor mindenki elfogadja."
Mondjuk, azt hogy már nyugdíjas rendőröket visszahívnak azt én sem tartom helyesnek. De azzal 100%-ban egyetértek hogy ezt a gyakorlatot _azonnal_ meg kell szüntetni.

"Ne nevettess! Részvénnyel nő az állami vagyon?"
Persze hogy nő. Ha neked most valaki a nyakadba akasztana egy táskányi MOL részvényt nem lennél gazdagabb ? Dehogynem. Persze, csökkenhet is a részvények ára, de egy részvény amíg a cég csődbe nem ment ugyanúgy vagyontárgy mint egy aranytömb (aminek egyébként szintén változik az ára a piacon ahogy mindennek).

"Persze a munkájukat nem. Mert hisz akkor ő miért nem állt rendőrnek? Ha pl. Te szívesebben nyomkodod a klaviatúrád gombjait, mint pl. helyszínelsz a szakadó esőben, az a Te választásod. Senki nem bánt érte. De akkor Neked nincs jogod elvitatni a rendőr SZERZETT jogait, aki talán pont ezért vállalta be."
Azért kismillió keményebb meló van mint a rendőröké. A kőműves, segédmunkás, tesco-s árufeltöltő, stb sem megy 45 évesen nyugdíjba.
@Sztrapacska: Nem arról van szó, hogy nem üthet vissza, hanem ARÁNYOSAN alkalmazhat erőszakot. Tehát nem ver szarrá megbilincselt embert, meg szatyros öregasszonyt, meg nem töri el a megbilincselt ember ujját, just for fun.
ezt kéne felfogni végre.
Továbbá azt sem értem, hogy a felelősségre vonásnál miért nem működik a parancsnoki lánc? Adott a felvétel, nem tudják ki az, akkor a parancsnoka a felelős, ha azt sem tudják, melyik szakasz, akkor egy szinttel feljebb.
@Egyasokból: A probléma még ennél is nagyobb. Ott kezdődik, hogy azáltal hogy a kínában, indiában, stb. gyártott cuccok elárasztották a piacot, a cégeken keresztül az átlagpolgár szépen meg van versenyeztetve a kínai, indiai melóssal - aki viszont egy tányér rizsért eldolgozik egész héten, és a nap végén megköszöni hogy ma sem lőtted le. Nincs szakszervezet, munkavédelem, egészségbiztosítás, tb. meg efféle "marhaságok". És ezzel kell az itteni cégeknek versenyezni.
@88hedgehogs: minek?
igazuk volt...

ahogy most is igazuk van hogy visszarantjak a tini nyuggereket...

csak ezek a megelhetesi tuntetok idegesitenek...

tudod egy FOLYAMAT van, na most en is a folyamat reszese voltam, hogy az egyetemi elitkepzes atcsapott tomegkepzesbe, es nem birta az orszag
@Sztrapacska:
És mit igazol hogy már megbocsáss te nem akarsz tudni semmiről? Vulgárisabban fogalmazva a seggedben hordod a fejed. Gondolom azt sem láttad már amit linkeltem. :)

"Részemről ezt a témát lezártam! Unom már magyarázni. Kicsit mindenki gondolja magát a rendőr helyébe! És persze remélem, ha megteszitek, egyikőtök sem dobná vissza követ! "

Nem csodálkozom hogy unod ugyanazt hajtogatni szemellenzővel.
@88hedgehogs:
Miért is? Nem dobhatja vissza a követ pl., hanem a rendszeresített eszközökkel, a meghatározott mértékben felléphet.
@Silent Bob: Rendőrt ész érvekkel meggyőzni? Szerintem add fel, nem fog menni.
@Silent Bob:

"just for fun.
ezt kéne felfogni végre."

JUST FOR FUN azt tudom neked mondani, hogy kő a kő ellen teljesen arányos fellépés.... :-)))))
De persze szabályellenes is. ;-)
@midnight coder:
""Ne nevettess! Részvénnyel nő az állami vagyon?"
Persze hogy nő. Ha neked most valaki a nyakadba akasztana egy táskányi MOL részvényt nem lennél gazdagabb ? Dehogynem. Persze, csökkenhet is a részvények ára, de egy részvény amíg a cég csődbe nem ment ugyanúgy vagyontárgy mint egy aranytömb (aminek egyébként szintén változik az ára a piacon ahogy mindennek)."

Akkor csavarjunk egyet a kérdésen. Ha fix kamatozású KÖLCSÖNBŐL veszel részvényeket, amin nyerhetsz is, bukhatsz is, gazdagodsz?
Az utóbbi időkben több külföldi tüntetést mutattak a tévében, figyeltem a rendőrök fellépését, a mieink anno nagyon kesztyűs kézzel jártak el. Ha egy amerikai rendőrre kezet emelsz, simán keresztül lő, a saját csőcselénk meg azon siránkozik, hogy egy azonosító nélküli közeg vágta pofán, miközben a molotov koktéllal hadonászott. Vicc.
Ígértek nektek jobb fizetést, jobb munkakörülményeket, maradhattok nyugdíjban ha fizettek 16% adót, vagy visszamentek dolgozni a nyugdíjatok összegéért. Mi a f@szt akartok még? Otthon dögleni 42 évesen 200e nyugdíjjal? Pofátokon van bőr?
@midnight coder: A probléma gyökerét itt nehéz lenne kifejteni kitiltás nélkül :D Szóval emiatt maradjunk csak a saját kis országunknál. Már sokszor sokan elmondták, hogy birka magyarral bármit meg lehet tenni. És meg is teszik. Az meg még nagyobb baj, hogy ahogy írod a kínai, indiai munkásokkal versenyzünk bérben, csak az árakban meg a némettel, osztrákkal, svéddel.
@Málnalekvár: "Tehát ne menj tüntetni, fogd be szád, csináld amit mondanak és kiosztanak rád."

Nem. De az elfogadható opció, hogy megkülönböztetem magam a garázda csőcseléktől.
Hm?
Szép nagy város Budapest, nem volt kötelező a B középbe menni. Ha meg odamentél ne rinyálj utólag, hogy azt hitted az ultra mosóport jelent...
@SvenH.: Bocs, tudom, hogy nem nekem írtad, de a példádnál maradva, akkor lett volna hasonló a helyzet, ha már nyugdíjas korodban szólnak, hogy bocs, de mostantól az egyetemi évek nem számítanak, tehát mars VISSZA dolgozni! Ilyen akkor a már nyudíjban lévőkkel nem történt.
Azzal senki nem vitatkozik, hogy ha most hoznak egy törvényt, akkor az újakra hogyan fog vonatkozni. A baj a visszarendeléseken van.
@haggyadmá: "Rendőrt ész érvekkel meggyőzni? Szerintem add fel, nem fog menni."

Egyebkent tenyleg igy van. Gondolkoztatok azon vajon miert?:)
@Silent Bob:

"pl., hanem a rendszeresített eszközökkel, a meghatározott mértékben felléphet. "

No és nem is igazán történt más.
Az 50 rendőrből talán mind kővel dobált?
Mit gondoltál, hogy a zavargás közben minden rendőr pöpecen fog viselkedni?
Igazad van az egész szakaszt Szibériába,ugye?

Ha találsz majd a világon egy olyat, hogy legalább 100 rendőr van az utcán, hogy egy zavargást elhárítson és egyik sem sért semmilyen szabályt, akkor majd gyere ide és pezsgőt bontunk!
@haggyadmá: pontosan!!! nem ertem ezt a nagy nyivakolast...
majd Orban kiiratja a nepsavazast es akkor remelem lesz egy olyan kerdes is, hogy mennyi is legyen a max nyugdijuk....
@brlv24: Mert a rendőrös, postásos, vasutasos, szőke nős viccek nem véletlen születtek meg. IQ teszt gondolom nincs a rendőr felvételin, vagy ha van, akkor 50 pont a határ. Azaz nevét ki tudja mondani segítség nélkül és nem szarja össze az udvart.
Egy többezres tömeg ellen kivezényelt pár szakasz rendőr nem léphet fel arányosan. Mert eleve a tömegük sem arányos. Mikor fogják már fel egyesek, hogy a rendőrnek a nevében benne van a hivatása. A rend őrei. Én évekig nem tudtam a nemzeti ünnepeinken a gyermekemmel bemenni a városba ünnepelni az ork hordák miatt.
@MikeBoy: Nem feltétlenül a visszadobott kővel van bajom, mint korábban is írtam, hanem pl. a megbilincselt emberek ujjának eltörésével, megbilincseltek, fejberugrosásával, öregek szarráverésével, amin egyértelműen látszik, hogy arról szól a történet, hogy végre most lehet aprítani.
@haggyadmá:

Csendben jegyzem meg, mert egyébként senki sem szól hozzá és ezen ne csodálkozz, hogy a 43 évről átváltottál 42-re!
Szóval apró hiba az algoritmusban... ;-)
@Rwindx: Te egy állat vagy!
Hányszor mondtam eddig, hogy meg kell büntetni mindenkit, aki törvényt sértett! A rendőröket is!

Mi ebben a szemellenző? Ti hozzátok föl egyfolytában a nénikét verő rendőrt, meg hogy geci zsaruk!

Én meg azt mondom, hogy nem a zsaruk a gecik, hanem aki a nénikét verte!

Melyik vélemény a szemellenzősebb? Bammeg bekajáltad a vezéred szónoklatait, de erre a fordulatra nem tanított be semmit? Akkor próbálj meg gondolkozni! Menni fog az, ne
félj!

Próbálsz itt ilyen szemellenző dumával jönni. Gondolom ez a végső mentsvár, ha kifogysz az érvekből...
@tizenhárom: "tehát mars VISSZA dolgozni!"

Nem ugy van, hogy valaszthatnak? 16%-os ado lesz majd a nyugdijon a jovoben. Ennyi. Sztm tuldramatizalja mindeki ezt, mert a celok erthetok.
A jó megoldás, hogy vegyünk fel annyi IMF hitelt ammenyit csak lehet, menjen mindenki 45 évesen nyugdíjba, huzassuk a Svábhegyet is a fülünkbe stb. :) Ha ezt nem igéri meg nekem senki, akkor nem is megyek többet szavazni.
@Indriq: én elárulom. Kb 20 év múlva amikor megtérül majd akkor fog gazdagodni az állam. Addig meg kitoltunk 2milliárd eurót az országból amit a magyar gazdaságba is lehett volna fektetni, ami itthon keringene. Így meg van 20 évig egy olyan vagyonunkn amivel az égvilágon semmit nem tudunk kezdeni...
De azt a csávót hiába kérdezed csak a kormánytól hallott marhaságokat ismételgeti amit gondolom te is ismersz.
@MikeBoy: A lényeget kaptad el, gratu :-)
@tizenhárom: igen ez igy igaz..
ez a rugozas...
a vegtelensegig egy apro kis reszletbe valo belekapaszkodas...

SZERZETT JOG akkor nuku ugye?

arrol mar nem kell olvasni hogy de bezzeg az szerzett jogom volt!!!
nekem is volt sok...
+7 azaz +7 ev!!! (2 az egyetem es 5 a korhataremeles)
de en meg fogjam be a pofam ha igazsagot akarok nem?
ha egy kisse idegesit hogy nehany zsarunak meg a kozepiskola is beleszamitott a 25 evbe?

ok ne legyen visszamenoleges nyugdijasvisszarantas, hanem vegyek el a fele nyugdijat, mert NEM TERMELTE MEG!!! allapitsak meg az o nyugdijukat is ugyanugy ahogy a mezei pornepet!!!
amit befizetett azt kapja vissza mintha melos lett volna
@Silent Bob:

Nem erről szólt a történet!
Elhiszem neked, hogy a rendőrség (teljes egészében) nem kaphat jelest, azt is, hogy nem kaphat jót, de a bukást ezzel az érvekkel nem!

Még az is igaz lehet, hogy volt olyan mint ahogy írod, hogy most aztán lehet aprítani.
Sőt ezek alapján néhányukat nem is szabadna oda engedni.

De magának a rendőrségnek az akciója és tevékenysége nem erről szólt!
@haggyadmá:

THX! Mindig számíthatsz rám... ;-)
@brlv24: Én csak egy dologtól félek, sokan vannak akik teljesen jogosan elmentek nyugdíjba 15 évvel ezelőtt 55 évesen, mert akkor annyi volt a nyugdíjkorhatár. Akkor most ők is fizessenek adót, mert korán mentek nyugdíjba? Vagy mindenki fog a nyugdíj után adózni? Így készítenek elő egy általános nyugdíjcsökkentést?
@Gluteus Maximus: A rend őrei. Igen, a 20%-a. A többi inkább pénzszedő kisiparos, meg másodállásban nyugdíjas. Persze tudjuk szigorúan parancsra. A cégünknél pl van egy nyugdíjas rendőr meg egy nbh-s, olyan munkaképtelenek, hogy én szoktam kikísérni őket a kapun :D
@SvenH.: Egyetlen apró megjegyzés: A rendőri szakközépiskolába már érettségivel tudsz jelentkezni, tehát az a rendes szakközép után van! Vagyis nem is igazán szakközép, hanem mondhatjuk úgy, hogy "szakmai képzés". Szóval annyira nem lehet irritáló, hogy munkaviszonynak számít...
@SvenH.: Jaj már! Nekik a 200ezres nyugdíj is szerzett jog. Meg a feketén dolgozás nyugdíjasként, nehogy átlépjék az évi 1.3 milliót, mert akkor le kéne mondani a fizuról vagy a nyugiról. Nekik mindenhez van joguk. A tesco polcmenedszernek meg van joga 3 műszakban 12 órát melózni 45 éven keresztül és kapni majd 60ezer nyugdíjat.
@Egyasokból: Hogy érted, hogy "ti"? Hogy egy Markos-Nádas klasszikust idézzek: Én nem az vagyok, akinek Te látszol engem!

Én csupán a demokrácia, a jogok és kötelességek mindenkori betartásának pártján állok. Az államnak joga van jogszabályokat alkotni, de számára is kötelesség azok betartása.

Igen, sokan vannak, akik hóban, fagyban, vagy éppen hőségben piszkosul nehéz fizikai munkát végeznek, s nincs ilyen frankó szerzett joguk, mint a rendvédelmiseknek.

De könyörgöm, amikor beálltak melózni, TUDTÁK a szabályokat. TUDTÁK, milyen nehéz lesz a munka, hogy adott esetben lóf@szt se kapnak munkabérként, és bizony azt is, hogy milyen jogok illetik meg őket.

Mit is mondott Lenin? (Amit én ezért majd kapok...): "Tanulni, tanulni, tanulni!" Ha képzettebb vagy, ezáltal szélesebb spektruma nyílik meg a munkaerő piacnak, s, ha szerencséd van találsz könnyebb, vagy jobban fizető melót, vagy akár olyat, amivel bizonyos - talán túlzó - kedvezmények járnak.

Csak csendben súgom, az általános vélekedés szerint rendőrnek még tanulni sem kell, hisz alapból mindenki annak születik.

Számomra a probléma leegyszerűsítve: van egy szerződés két fél között. Az egyik MÁR teljesítette a vállalt kötelezettségét. A másik - véleményem szerint - teljesíteni KÖTELES az ő általa vállaltakat. Nagyon primitívbe lemenve: pl. Te kőműves vagy. Felépítettél egy házat. Tehát teljesítettél. Te sem lennél boldog, ha nem fizetnek ki. És kurv@ra nem érdekelne, milyen indokkal.

Még valamit. Egy ismerősöm, aki nyugger rendőr, mit össze kínlódott, hogy visszamehessen rendőrnek dolgozni, mert otthon nem találta a helyét, depibe esett. Nem kértek belőle.
@haggyadmá: 200e Forint nyugdíjat csak a felső vezetők kapnak!(min.Alezredes!)Ilyenből nem sok van!Ez egy rosszul kiragadott példa!Mindamellett 42 évesen tényleg arcpirító,ha -hangsúlyozom!!-trükközéssel ment el nyugdíjba és nem önhibáján kívül!(pl:átszervezés,betegség)
Egyébként itt bármilyen bírálatot mondani a rendvédelmi dolgozók ellen csak az ADÓFIZETŐ és a már nyugállományban levő polgároknak van joguk!!A többiektől nevetséges!
@Egyasokból: Akkor éljen az a 20%! Inkább ők mint a 2006-os "forradalmárok".
jó lenne egyszer és mindenkorra lezárni ezt az azonosító dolgot.
A rendőrnek, ha kötelékben intézkedik, KÖTELEZŐ levennie az azomosítóját, ezt 5 éve nem vagytok képesek megérteni.
Az a szomorú hogy az idősödő korosztálynak nincs más alternatíva a nyugdíjon kivül. Normális országokban a "zembereknek" 50-60 éves korukra van 2-3 megtakaritásuk,életbiztosításuk vagy részvényeik kb 60-100+ ezer euro értékben.Ha 50 évesen a zember úgy dont hgy nem akar tovább dolgozni mert szétment a könyöke vagy akármi, simán eléldegél addíg is amíg nyugdijat kap. Itt örülsz ha kijössz a fizetésedből, nem hogy havi 10 ezres életbiztit fizess meg mellette 30 ezret berakj egy megtakaritási számlára és még 30-at egy másikra. Jön a sárga csekk hegyekbe, minden kurva januárba árat emelnek, mint ha kötelező lenne. Szar a politikusok hozzáállása a zemberekhez, hazudnak folyton és királyként viselkednek. Azt osztja a NAGYREMBER hogy vállaj gyereket.Oké.És mi a faszból nevelem fel? Nekem is vannak igényeim és elvárásaim a politikusokkal szemben. Adóz.Oké. Te meg ne hazudj és ne lopj. Neked kurvanagyautójár, nekem is kéne egy kicsi.De nem vehetem meg mert elveszitek azt a kevés pént is amit esetleg félrerakhatnék.Tudom-tudom, elmondtátok,annyit is érek. Remélem azért a nagy nemzeti összefogás létrejön. Csak nem veletek.Ellenetek.
@SvenH.: Ilyen logika szerint tőlem is elvették az említett 2+5 évet, és még mennyit fognak a további korhatáremelésekkel... (Én már úgy számolok, hogy a gép mellől, vagy munkanéküliként, közmunkásként ároktakarításból visznek a temetőbe. Amit meg fizetek, abból anyám kapja a nyugdíját.)
Amúgy én úgy tudom, hogy a korkedvezményes szakmákban több nyugdíjjárulékot fizettek, tehát lehet, hogy ezzel nem is járnának olyan rosszul.
@MikeBoy:
Hidd el nekem nagyon is számít mire írtam a reakciómat, mert ha nem számítana, akkor holnap egy főző showban is hivatkozhatnának rá, á milyen hülyeségeket ír de azt semmi köze a főzéshez. :D
Bízd rám a dolgot, én is rádbízom a te mondandód okának feltérképzelését:D

"Ha már zavargás van és azt mondják oszolj, akkor vagy oszolsz vagy a zavargók oldalán vagy. Mindegy, hogy 60 éves vagy vagy 16."
Ez így van, de a különbség abban rejlik hogy ha van rá mód azt aki elesik felszeded hogy tudjon kimenni, ahelyett hogy lerúgnád a veséjét.

"A videóból tisztán látszik a rendőröknek nem a harc volt a céljuk. Alapvetően nem támadólag léptek fel. Nyilván bizonyos esetekben nem kellett volna gumibotot alkalmazni, de ez másodlagos. Még egyszer: MÁSODLAGOS!"
Persze, persz nem támadólag, hisz mindenki így barátkozik.

"Nyilvánvaló, hogy a tömeg fel lett szólítva, ugye? Aki marad az bevállalja a konfliktust a rendőrökkel."
Igen, csak éppen a konfliktus nem mindegy milyen mértékű, és hogy a rnedőrség csillapítóan lép fel vagy tovább hergeli a tömeget.

"Magyarországon jogodban áll az utcára menni. Bejelented, elfogadják és tüntetsz!
A rendőrség bárki legyen is a kormányon nem fog eltakarítani egy normális tüntetést."
Műveleti terület, rémlik?

"Ott azokban a helyzetekben már nem az volt a szitu! Ezt remélem te is tudod!"
Azokat a szituációkat sok esetben maguk a rendőrök alakították ki a fellépésükkel, sarokba szorításokkal. Ugyan nem vagyok szakember, de talán nem tévedek hogy oszlatásnál az egyik fő szabály hogy mindig hagyni kell elvonulási útvonalat!

"És ha már nem az a helyzet és bemondják hangosbemondón, hogy go home, akkor vagy szót fogadsz vagy bevállalod a takarítógépet!"
Ez már volt 3-al feljebb.

"Ez a videó alapvetően nem arról szól, amiről itt beszélsz!"

Szerinted miről beszélek? :) Én alapvetően egy dologról: lásd sztrapacska kommentjei "Képzeljem magam a rendőr helyébe" és ebből fakadóan a rendőrök ügyével való "együttérzésem". Csak hogy egyről beszéljünk. Igen és szóba kerültek a rendőrök által elkövetett törvénysértések is.

És hogy akkor én is beledumáljak abba hogy miért írod ezt így :), azért mert azt gondolod hogy azt gondolom hogy a videó jelzett részein törvénysértés történik. Ezt nem tudom megállapítani, csak azt hogy állatok.
@MikeBoy: Ezzel csak az a baj, hogy mikor elkezdődött a felelősségre vonás, cinikusan és pofátlanul falaztak egymásnak, ezzel elérték azt, hogy az emberek szemében igenis "a Rendőrség" ilyen.
Innentől viszont nehéz lesz most az emberek szimpátiáját megszerezni.
Láttam egy zsarut a tévében: "Én már 20 éves szolgálati viszonnyal rendelkezem és 5 év múlva nyugdíjba mehetnék" Riporter: "Hány éves most?" Zsaru: "37..." Na b@zmeg! Nincs pénz ilyen luxusra az országnak és ennyi. Nincs!
@haggyadmá: Bocsásson meg, Uram, voltam rendőr, már leszereltem, de az IQ-m 121, ám a személyiségtesztem szerint a memóriám még ennél is jobb...

További szép napot Önnek.
@Silent Bob: Mikor bementek egy kocsmába és kivertek onnan válogatás nélkül mindenkit, az is épp a szolgálati szabályzat alternatív értelmezése volt, az osztalás része, mert hát bemondták, hogy mindenki go home.
@Llee: Kivételek vannak, de a többség hülye mint a segg.
@haggyadmá: "Én már 20 éves szolgálati viszonnyal rendelkezem és 5 év múlva nyugdíjba mehetnék" Riporter: "Hány éves most?" Zsaru: "37..."
Tényleg elmehet,de nem kapja csak a kiszámolt nyugdíjának a kb 40%-át!A 100%-ot csak ha valamilyen betegség miatt szolgálatra alkalmatlanná válik!!
@Llee: " Bocsásson meg, Uram, voltam rendőr, már leszereltem, de az IQ-m 121, ám a személyiségtesztem szerint a memóriám még ennél is jobb..."

Akkor ugye meg mindig alkalmas az irodai munkara?:)
Szoval ha felajanlananak Onnek munkat, elfogadna-e?
@haggyadmá:

Szerinted a rendvédelmiseken kívül más nem is dolgozik nyugdíj mellett.

Amúgy ne legyél már demagóg.

Mond az valamit, h munkához való jog?
@haggyadmá:
Van ez így érted, csak ne csodálkozzanak, hogy most meg az ember hátradől a fotelban, mosolyog és tölt magának egy kávét.
@Rwindx:

Értem és sok mindenben egyetértek, mert mindketten a magunk oldalára "árnyékolunk".

De, ha így van és ezt meg lehet tenni, akkor úgymond a rendőrségre vonatkozó egyértelmű kijelentéseket már nem tehetsz.

Főleg olyat pl. hogy állatok. Az ott levő rendőrök 80% semmi olyat nem tesz amire ezt te magad mondanád.

"Nyilvánvaló, hogy a tömeg fel lett szólítva, ugye? Aki marad az bevállalja a konfliktust a rendőrökkel."
Igen, csak éppen a konfliktus nem mindegy milyen mértékű, és hogy a rendőrség csillapítóan lép fel vagy tovább hergeli a tömeget."

Ez pedig itt nagyon necces már és kritikus is. Főleg a go home miatt. Erre azt tudom mondani, hogy nem érv.
A rendőrség már tisztán a jelenlétével is hergeli a tömeget. De a videón alapvetően passzívak, főleg az elején.
Az pedig, hogy milyen a konfliktus mértéke??? Minél tovább maradnak a tüntetők annál nagyobb...

Ha a rendőrség felszólít, akkor azt fogadd el és kész! Ezen nehogy már vitatkozzunk!!!
@88hedgehogs: Persze, de ne csak a jogaiddal legyél tisztában, hanem a kötelezettségeiddel is. Adó, járulék fizetés. Ismerős?
itt is sokan a pénzhiányról beszélnek.

csak csendben, szinte már-már csupán félve elrebegve jegyezném meg, hogy az állam óriási karsúsítása jegyében jelentősen megduzzadt létszámú államtitkárok, új osztályvezetők, státusz nélküli vezetők, vagy egyéb "hasznos" tevékenységet végző emberek bére helyett nem lett volna pénz azokra a jogtalan (nem szerintem)nyugdíjakra???
@Sztrapacska:
"Te egy állat vagy!
Hányszor mondtam eddig, hogy meg kell büntetni mindenkit, aki törvényt sértett! A rendőröket is!"

Ja én egy állat vagyok. Kétszer mondtad. Ellenben legalább 3x bagatelizáltad a rendőrök által elkövetett törvénysértéseket.

"Mi ebben a szemellenző? Ti hozzátok föl egyfolytában a nénikét verő rendőrt, meg hogy geci zsaruk!"

A szemellenző kérlek szépen az hogy egyoldalúan tájékozódsz. A videót meg én linkeltem, nem láttam mástól itt. Azért hozzuk fel hogy "geci zsaruk", mert most éppen róluk van szó, és ugye ők együttérzést várnának el a társadalomtól.
De szerinted csak képzeljük magunkat a szegény rendőr helyébe. Tényleg, olyan jó lenne valakit védtelent a társaimmal közösen szarrá verni.

"Én meg azt mondom, hogy nem a zsaruk a gecik, hanem aki a nénikét verte!"
Én szerintem meg az is aki felbujtotta, fedezte és támogatta azt aki verte.

"Melyik vélemény a szemellenzősebb? Bammeg bekajáltad a vezéred szónoklatait, de erre a fordulatra nem tanított be semmit? Akkor próbálj meg gondolkozni! Menni fog az, ne
félj!"

Volt valami fordulat?

"Próbálsz itt ilyen szemellenző dumával jönni. Gondolom ez a végső mentsvár, ha kifogysz az érvekből... "

Gondoltam lezárjuk a beszélgetést mert már unod, nem gondoltam hogy menekülnél, de hát igen valljuk be, semmi érvem sincs, és ezek a videók is amúgy is csak stúdióban felvett gyurmafilmek. Marha.
Ha valaki azzal a feltétellel szerelt fel, hogy 25 év szolgálati viszony után nyugdíjba mehet, akkor mi a baj? Ez egy munkaügyi megállapodás, egyoldalúan nem felrúgható következmények nélkül. A sok fanyalgónak üzenem, tetszettek volna elmenni rendőrnek. Érdekes módon a magyar soha nem a munkát irigyli, hanem annak eredményét.
@haggyadmá:

Őőőő...

Jó helyen kapisgálsz...

Nem a feketézőkre gondoltam.

De azt Te is belátod, h nem ezek a nyugdíjasok teszik ki a feketézők nagy részét...

Szóval lenne hol átalakítani a kormánynak.
"Milyen forradalom az olyan, ami elől megszökik az ország numero unó forradalmárja?"

Miért kéne foglalkoznia más "forradalmával"? Főleg ilyen söpredék senkikével?
@haggyadmá: Nem, a kivételek a seggek.

Vadhajtások mindenütt vannak, az orvosok, tanárok, kereskedelben dolgozók, gyárigazgatók, rendőrök, tűzoltók, kukások stb...
@Silent Bob:

Felülről bűzlik a mondás szerint!
De igazad van. Elő lehetett volna venni néhány rendőrt...
Ettől még hiba az egész rendőrségre ráhúzni a vizes lepedőt.

Azonkívül ez eléggé független esemény a bohócforradalomtól.
@88hedgehogs: A feketézők nagy része nem nyugdíjas rendőr, igaz. Viszont a nyugdíjas rendőrök nagy része feketén dolgozik, hogy ne kelljen lemondania a nyugdíjról, mert átlépi az 1.3 milliós éves keretet. Ez a nem mindegy.
@88hedgehogs:
Irigység? Én is lehetnék rendőr, de inkább tanultam. :)
@88hedgehogs: "Pf...

Megjöttél... "

Jobb lenne magatokban beszélgetni, ugye?
@haggyadmá:

Erre tudsz valami adatot mondani?
Nézd, nem vonom kétségbe amit mondasz, de nagyon igazságtalan az általánosításod...
@MikeBoy: Annyiban nem független, hogy most nekik lenne szükségük a társadalom támogatására.
@Llee: "Bocsásson meg, Uram, voltam rendőr, már leszereltem, de az IQ-m 121, ám a személyiségtesztem szerint a memóriám még ennél is jobb..."

Ciki vagy.
Az IQ nem állapítható meg ilyen pontos számmal. Max egy tartományt lehet nevesíteni, tehát a "121" az mókás kissé. Hacsak nem a Kiskegyedben töltöttél ki tesztet:)
Az még inkább, hogy a memóriád ennél is jobb.....az 122?? vazze, te csodabogár. Azt milyen számmal mérték meg?
Ha a 100-at átlépné az IQ-d, nem írnál ilyen hülyeségeket.
Azt elhiszem, hogy rendőr vagy....
@Gluteus Maximus: "Ha egy amerikai rendőrre kezet emelsz, simán keresztül lő, a saját csőcselénk meg azon siránkozik, hogy egy azonosító nélküli közeg vágta pofán, miközben a molotov koktéllal hadonászott. Vicc."

Ne torzíts! Nem a molotov koktéllal hadonászókat elagyabugyáló rendőrrel van a gond, hanem az ártatlanokat és védteleneket megkínzó és megsebesítő gyáva, álarcos senkiházi tetves sünökkel.
@88hedgehogs: Nem általánosítás, hanem adat. Az örző-védő cégek bizonyítottan a legfeketébb területek között vannak. És mivel Doszpot apátok is nyiltakozta, hogy az ő cégénél dolgozó emberek 80%-a korkedvezményes nyugdíjas rendőr, nem nehéz összefuttatni a szálakat. Arról persze nincs pontos kimutatás, hogy hány ember dolgozik feketén, mert ha lenne, el is lehetne kapni őket, de becslések vannak. Kinek nincs konkrét ismerőse, aki érintett? Nekem van tűzoltó és rendőr. Amikor még nem ők voltak a hírek középpontjában, meséltek dolgokat. Persze most már máshogy adják elő.
@Gluteus Maximus: "Én évekig nem tudtam a nemzeti ünnepeinken a gyermekemmel bemenni a városba ünnepelni az ork hordák miatt. "

Még szerencse, hogy nem esnek egybe a ti és a mi ünnepeink.
@Silent Bob:

A rendőrök (és nem csak ők!!!) a kormány ellen tüntettek.
Szerintem beinteni nekik mondván volt olyan 2006-ban köztetek akik a zavargások idején túlkapták magukat érdekes levezetés...
@popocatepetl: "ünnepeinken a gyermekemmel bemenni a városba ünnepelni az ork hordák miatt"

Tul sok Shrek-et nezett a gyerek, vagy mi?:)
@Gluteus Maximus: "Ha valaki azzal a feltétellel szerelt fel, hogy 25 év szolgálati viszony után nyugdíjba mehet, akkor mi a baj? Ez egy munkaügyi megállapodás, egyoldalúan nem felrúgható következmények nélkül."

NEM LÉTEZETT ilyen megállapodás akkor amikor a tegnap hőbörgő nyugdíjas majmok beálltak rendőrnek.
@popocatepetl: Egyik ártatlan, védtelen embernek sem mondta senki, hogy ne menjen oda mert balhé van?
Fekete meg fehér..... mégis ki mondja???
@popocatepetl: Nem? Akkor mi alapján mentek nyugdíjba? Önkényesen? Ha ilyet lehet, holnap én is elmegyek.
@haggyadmá:

Na várj.
Nem vok rendőr, szóval...
Rendre azért szükség van és 2011 az már jó régen nem 2006.

Szerintem.
Azért az is érdekes, hogy 2006-ban már jogerős ítélet volt a tűzoltók kezében, hogy jogosan jár nekik a túlóra pénz. 2006-2011-ig nem lázadtak, nem tüntettek, most meg azt a kormányt anyázzák, aki végre kifizeti nekik az évtizedes elmaradást. Korrekt.
@MikeBoy:
Lehet hogy 80%-ra nem vonatkozik a tettlegesség, de a "szolgálunk és védünk" szlogen árnyékában nem rossz kicsit ez az arány? A többi egyébként meg szimpla bűnpártolást követ el.

Az hogy a rendörök hogyan viselkednek hergelnek nem hergelnek az nem hiszem hogy törvénytelenség kategória lenne, de vagy politikai irányítást, vagy totális szakmai alkalmatlanságot sejtet.

Ha jól vettem észre ez egy összevágott videó, tehát a hangulat vélhetően nem enyire hirtelen változik. A konfliktus mérete talán nem a legjobb szó volt ami használhattam volna, a súlyossága vagy hevessége talán találóbb lehetne.

Nos az hogy elfogadom-e a rendőrség felszólítását azért főleg az eseményeket utólag megvizsgálva, nem ilyen egyértelmű. Ugyanis miért fogadnék el egy nyilvánvalóan törvéntelenségeket elkövető, beazonosíthatatlan csoporttól bárminemű utasítást?

Pont a rendőrség és vezetőinek viselkedése volt az ami az azzal ellentétes irányba mozgatta a cselekményeket, mint amit legalábbis szóban szerettek volna elérni.

Arról nem beszélve hogy akik mi kimentünk akkoriban, bármennyire is sulykolják bizonyos körök nem a fidesz "megrendelése" volt. Legalábbis magamon nem láttam ennek nyomát. Ellenben sokkal inkább a kikerült öszödi beszéd és a későbbi kormányzati és rendőrségi viselkedés. Nagyon sok dühös ember volt kint, nem azért hogy romboljon (persze hogy voltak azok is bőven), hanem hogy a hiteltelenné vált kormányzat távozását követelje. Nos a kormányzat mindent megtett annak érdekében hogy ezt legálisan ne lehessen megtenni. Innentől kezdve igen nehéz a gyülekezési törvénnyel kapcsolatos szabályokat betartani. Ezért nem ilyen egyszerű hogy a rendőr azt mondja hogy oszolj és oszolsz. Legalábbis abban a helyzetben nem volt az.
@Gluteus Maximus: Én ismerek olyan 67 éves nyugdíjas egyetemi tanárnőt aki a Fidesz rendezvényéről hazafelé menet találkozott szembe egy kisbusznyi álarcos rendőrféreggel, akik nagy bátran az ablakon kinyúlva arcon fújták sprayvel. Egyedül ment egy nem balhés utcában, valószínűleg az volt a bűne, hogy kokárda volt a ruhája hajtókáján.
@haggyadmá: :) Tenyleg. Ez eddig eszembe sem jutott;)
@Gluteus Maximus: "Nem? Akkor mi alapján mentek nyugdíjba? Önkényesen? Ha ilyet lehet, holnap én is elmegyek. "

Azt írtam, hogy a belépésük idején még nem volt ilyen szabály.
@Kalmár: Üdvözlöm, Uram. Vannak olyan módszerek, amikkel lehet, ha ez még oly fájó is Önnek. Megnyugtatom, a tesztet nem a Kiskegyed nevű sajtó kiadványban töltöttem ki, hanem egy nem komolytalan fejvadász cég készített rólam személyiségtesztet, s ezzel együtt IQ tesztet is. Kapaszkodjon meg, van, aki veszi a bátorságot, és ezt pontosabban is igyekszik meghatározni,ennek folyománya a 121, de a lényeg, hogy 120 felett van...
A memóriám pedig közelebb áll a 130-hoz, mint a 120-hoz, de messzebb áll a 128-hoz, mint a 125-höz. Remélem, segítettem. Ha igen, akkor örömmel nyugtázom, hogy a mai jócselekedetem megvan, így este a napi mérleg elkészítése után pozitív lelki állapotban hajtom nyugovóra a fejem. Jó rejtvényfejtést Önnek, s tegyen Ön is így...

További szép napot Önnek is.

PS: Megjegyezném, ha megtisztelt azzal, hogy azt a rengeteg karaktert, mit írtam elolvasta, akkor válaszában bizonyára csak melléütötte a billentyűket, miszerint jelenlegi státuszomat jelölte meg. Ott ugyanis leírtam, hogy rendőr voltam, ami ugye a mi kedves létigénk múlt idejű alakzata. :)
@Gluteus Maximus: Nem az irigységről van szó. A közbiztonság szar. Döglenek a Skodában, majd elmegy nyugdíjba fiatalon és vidáman él az én adómból+ mivel ereje teljében van még fusizik is mellette. Ha nem, akkor is vidáman lógatja a lábát.
A tököm tele van a lógósokkal.
@Llee: Neten a tegeződés megy, kedves uram :o)
@MikeBoy: Még azt ennek kapcsán hozzátenném, ha a legtöbb esetet felgöngyölítettek volna, példás büntetéseket kaptak volna az elkövetők, nem egymás fedezésével kibújtak volna a felelősségre vonás alól, akkor ennek a terhét nem kellene máig és ki tudja meddig cipelniük a rendőröknek egységesen. Ha lettek volna azonosítók akkor K. Béla, K József, S. Tivadar, stb lenne az állat, de mivel nincsenek számok, nincsenek nevek így ez közös keresztjük lett. Ezt nem a 2006-os utcára vonulók intézték nekik.
@popocatepetl: Hmmm, biztos ez? Idézek az 1881-ben szervezett és 1945-ig létező csendőrség
juttatásaiból, melyek megegyeztek a Magyar Királyi Rendőrség juttatásaival, s amin nem igen változtattak az óta.:

* járőrpótlék;
* túlóradíj;
* éjszakás, ünnepi-hét végi szolgálatokért járó pótlék;
* 13. havi fizetés [kizáró ok: súlyos fegyelemsértés, vagy jelentős anyagi károkozás,];
* lakhatási támogatás vagy szolgálati lakás;
* utazási kedvezmény;
* családalapítási előleg;
* ruházati illetmény;

3. Egy kiszámítható előmeneteli rendszer és életpályamodell megteremtése.

4. Oktatási, nyugdíj és egészségügyi rendszer.

* ingyenes oktatás, tanulási lehetőség a Rendvédelmi Szervek oktatási intézményeiben;
* oktatási támogatás, tandíj-hozzájárulás az Állami Oktatási Intézményekben továbbtanulni szándékozóknak;
* ingyenes egészségügyi ellátás;
* korkedvezményes szolgálati nyugdíj;
@Llee: Nem fájó, csak hülyeség. Bármilyen buzisan is fogalmazol nem tűnsz intelligensebbnek. Azt hiszem ebben a témakörben a Mensa tesztrendszere mérvadó.(sajnos ide nem férnél be)
Már csak azért sem lehet így konkretizálni, mert ahányszor nekiül az ember annyiszor lesz kissé eltérő azt eredmény, ez ad egy tartományt, de tőlem nagyképűsködhetsz itt.
Legyen 121,32. Jó?
Azt sem kéne elfelejteni, hogy a rendvédelmi dolgozó nem csak a skodás utcai rendőr. Van egy csomó irodai dolgozó, raktáros, szertáros, stb. Ők is mehetnek 42 évesen nyugdíjba, pedig nekik nem is kellet elszenvedni, hogy a 80 éves nénike az arcával megütötte szegény rebiszes öklét.
@Rwindx: Az összes, azokon a napokon és helyszíneken szolgálatban lévő, rendőrt ki kellett volna rúgni (esetleg még vád alá helyezni is), hamar megtört volna a nagy összetartásuk.
@Gluteus Maximus: Biztos. A mostani elmebeteg mértékben biztos. Ez már a rendszerváltás után 7-8 évvel született.
@haggyadmá: Persze, jó az, de én még olyan régimódi ember vagyok. A hölgyekkel is az első szeretkezésig magázódom. :))))
@Llee: Barátok közt érezheted magad és tegezz nyugodtan. Ettől még elismerjük a 121-es IQ-dat. :o)
@Rwindx:

Remélem nem gondolod, hogy én sulykoltam ezt a fidesz szálat. :-))

"Ugyanis miért fogadnék el egy nyilvánvalóan törvéntelenségeket elkövető, beazonosíthatatlan csoporttól bárminemű utasítást?
"

Már csak ezen vitatkozunk!
Ha valakin rendőr ruha van ,akkor azt kell feltételezned rendőr. Elkérheted az igazolványát, hogy igazolja magát, de a bíróság előtt nem védekezhetsz azzal, hogy gyanús volt a szeme és nem tűnt rendőrnek.

Amit itt írsz az nyilvánvalóan nem állja meg a helyét, mert (ha megállná) akkor egyetlen tüntetést sem lehetne oszlatni!
Neked személy szerint nincsen hozzá semmilyen jogod, hogy egy rendőri intézkedést törvénytelenek minősíts (nekem sincs és másnak sem) a bíróságot kivéve!

Amint a felszólításnak nem teszel eleget, törvénytelenül tüntetsz és én mint magyar állampolgár elvárom, hogy a rendőrség takarítson le az útról!
Ne haragudj, hogy ilyen szélsőségesen fogalmaztam nem ellened irányul, de ez ott és akkor az elsődleges szempont.

A másodlagos az, hogy ezt tegye teljesen törvényesen és a szabályzatnak megfelelően, ne legyenek túlkapások stb.
Az hogy ez 2006-ban mennyire volt így most lehet a vita tárgya!
@MikeBoy: Ja, ha pedig Zsanettnek hívnak és azt mondja a jó kiállású, becsületes arcú rendőr, hogy térdelj, akkor térdelj, mert a magyar állampolgár elvárja, hogy ezt tedd!
@Kalmár:

Röviden: Ha Llee a veréb, te vagy a bagoly!
Hallottál már olyat vazze, hogy valakitől megkéred mennyi az IQ-d?

A válasz:121 +- 2!

Ilyen esetekben nem adjuk meg a szórást a válaszban...
Szeretjük a cigányokra általánosan mondani, hogy csak a bűn elkövetésekor van arcuk, ha megbuknak, egyből nem emlékeznek semmire, ott sem voltak, nem is hallottak semmit. A 2006-os eseményekben szereplő rendőrök pont ilyen gerinctelen, gyáva, szánalmas kis pöcsök voltak. Pont nem látta, pont nem arra nézett, pont nem hallotta, ő nem oda célzott hanem lábra, ő nem rúgott földön fekvőbe csak a mellette álló. Ezek mellett állna ki a civil társadalom...?
@popocatepetl:

Igen, mert minden napra 8 Zsanett ügy jut!
@haggyadmá: Nem áll ki mellettük a civil társadalom, csak a selejt hangos része.
@MikeBoy: Azért évi 2920 nőt csak nem erőszakolnak meg a rendőrnek nevezett állatok?
@Kalmár: Tisztelt Uram, örömmel vettem, hogy a rendőri mivoltom helyzetét már tisztáztuk.

Kissé zavar, hogy próbálja nemi identitásomat megtudakolni, vagy megállapítani, ám sajnos rosszul tippelt. Heteroszexuális volnék, s nem is vagyok látens homoszexuális. :)

Aziránt elnézést kérem, hogy nem szokványosan fogalmazom, szerintem ez nem baj, hiszen annyira finom ez a magyar nyelv. Kérem, legyünk bátrak, használjuk.

Tehát, valóban, minden egyes teszt eredménye más lesz, hiszen függ akár kipihentségi szinttől is. Remélem, nem kerülte el a figyelmét, hogy megjegyeztem, hogy a lényeg az volt, hogy 120 felett van, de sebaj, ismét leírom. Hoppá, már leírtam. Persze, itt még adhatnék Önnek egy sanszot, hogy leírja, lehet az 120 alatti is, és igeeeeeen, igaza van, de el kell keserítenem (remélem, mégsem lesz így) ez már egy átlagolt eredmény. Ám, abban az esetben, ha ez az összeg valamivel 120 alatt lenne, akkor sem csüggedek, hiszen még az is a 100-as átlag felett van. Sajna, amikor a konkrét teszt készült, akkor még nem volt tudomásom, hogy csak a Mensa adhat ilyen bizonyítványt, ezért elnézést kérem, de ígérem alkalomadtán pótolni fogom.

Még egy félreértést tisztáznék Önnel. Nem vagyok nagyképű, csak úgy beszélek, ha van mögötte valami tényleges is. Jelen esetben is.

"A tények makacs dolgok."

Így, ezért nem teszek megjegyzést az Ön jellemére, tudásszintjére stb...

Ismételten csodás hátralévő napot kívánok, és kérem engedje meg, hogy egyúttal csodás stresszmentes, akkukat feltöltő hétvégét kívánjak Önnek. :)
@popocatepetl: Az összes, azokon a napokon és helyszíneken szolgálatban lévő, rendőrt ki kellett volna rúgni (esetleg még vád alá helyezni is), hamar megtört volna a nagy összetartásuk.

Gratulálok demokratikus és törvénytisztelő gondolkodásodhoz.

Nem az irigységről van szó. A közbiztonság szar. Döglenek a Skodában, majd elmegy nyugdíjba fiatalon és vidáman él az én adómból+ mivel ereje teljében van még fusizik is mellette. Ha nem, akkor is vidáman lógatja a lábát.
A tököm tele van a lógósokkal.

Imádom ezt "Az ÉN adómból tartják el őket" dumát. Vedd úgy hogy az az én adómból tartják el őket és a Te adódból, mondjuk Lázárt , Szijjártót és a többi fideszes csírát tartják el. Így biztos megnyugszik a lelked.
@gipsz1234: A második rész címzettje:Kalmár.
@haggyadmá: Ohhh, kérem, megtiszteltetés, hogy barátjának tekint, pediglen nem is tudja ki vagyok.

Az IQ-m pedig teljesen lényegtelen, csak sugallni szerettem volna, hogy a testületnél, melynek évekkel ezelőtt tagja voltam, még vannak hasonszőrű tagjai, mint én voltam.

:)))))))))
@Llee: ez most miért esik a különleges kategóriába? Nekem bőven 120 felett van az IQ-m azt mégis ki nem szarja le. Nem egy tesztet töltöttem ki szórakozásból. Van egy csomó sötét bunkó ember akik úgyis sokra vitték...
@haggyadmá:
Ők is mehetnek 42 évesen nyugdíjba, pedig nekik nem is kellet elszenvedni, hogy a 80 éves nénike az arcával megütötte szegény rebiszes öklét.

Azért ekkorát nem illik hazudni.
@MikeBoy: Nem gondoltam hogy te, csak másik, ha jól látom immár lezárt szálon szóba került, és persze nem most hallom először ezt.

Szerintem kék rendőrgyakolóra megszólalásig hasonlító ruhát elég könnyű beszerezni. Ugye azonosító nincs, az ilyen jellegű intézkedés közben ha igazolványt kérek max kibélelik a számat jobb esetben gumibottal, roszabb esetben viperával, bakanccsal.

Ha van azonosító akkor kicsit már más a helyzet, mert ugye lehetőségem van - igaz utólag - meggyőződni hogy ki járt el velem szemben, ha törvényességi aggályaim lennének.

És akkor ott a vipera, ami ugye nem rendszeresített, tehát igazi rendőrnél nem lehetett, gergényi is kijelentette hogy márpedig nem használtak viperákat. Ebből következik hogy a kék ruhás viperások, nem rendőrök, felszólításuk nem kötelező érvényű :) Persze tudjuk hogy azok voltak, de éppen törvénytelen üzemmódban.

"Amint a felszólításnak nem teszel eleget, törvénytelenül tüntetsz és én mint magyar állampolgár elvárom, hogy a rendőrség takarítson le az útról!" - Nem botránkoztam meg :)

Amit a végére írtál maximálisan egyetértünk, én kint voltam akkor összel többször is, ugyan nem jártak el ellenem egyszer sem - az oszlatás megtagadásán kívül más okuk nem is lehetett volna, de azért láttam tőlük pár szemétséget, amiből az egyiknek majdnem egyik részese lettem.
Na egyszerűsítsük le. Az van, hogy van egy kormány, aki hoz bizonyos intézkedéseket. Ez a népnek nem tetszik. Kimegy az utcára. Jön a rendőr, akinek azt mondják, hogy zavarja haza a népet, mert nem ért egyet a kormány intézkedéseivel. A rendőr meg csinálja mert ezt kapta parancsba. És eszébe sem jut elgondolkodni rajta, hogy azok az intézkedések neki sem jók, csak hajtogatja, hogy de hát nekem azt mondták. És a kormány ezt tudja, és örül, mert itt soha senki nem fogja tudni érvényesíteni az akaratát, vagy kifejezni a nemtetszését, mert ez csírájában el lesz nyomva. Ez a cél, hogy kussolj és viselj el mindent. Ja, vagy el lehet ugye innen menni, vagy majd megunják, hazamennek.. stb.. A rendőrök akkor azt gondolják számítanak, örülnek, mennek buksisimogatásra, hogy milyen ügyesek voltak, tették a dolgukat, aztán most meg.. most érzitek, azt hogy ugyan olyan számok vagytok csak egy egyenletben, mint bárki más. Az a baj, hogy úgy gondolkodunk már, hogy rendőr meg nem rendőr. Ejjej, sőt tovább megyek a pórnép akit ti lenéztek, azt gondolja, hogy a rendőr nem "rend őr", a rendőr manapság csak egy cseszegető és pénzbeszedő szerv. Ezzé silányult. Talán erről nem mi tehetünk, és nem is mi tudunk változtatni rajta. Nektek kéne magatok közt rendet tenni és kivágni aki nem odavaló. Azt mondjátok nincs tisztelet? Mitől lenne? A romától nem tudtok megvédeni, a saját családotokat féltitek, a nagyobb halak lefizetnek titeket, a kormánytól ha megkapjátok amit akartok lenyakaztok érte bárkit. Közbiztonság? Kit érdekel? Helyi vagányok? Ismeritek mindet, lepacsiztok velük esténként, aztán mentek tovább, habár tudjátok, hogy ők akkor indulnak "műszakba". És még sorolhatnám. Ezen nem akartok változtatni? Ennek érdekében nem akartok esetleg hangoskodni?
@haggyadmá: Mikor ütött arcon rebiszes rendőr 80 éves nénit? Tudnál csatolni argumentumokat?
@blah: Ohhh, üdvözlöm Önt is. Egyetlen picinyke szóval nem hangzott el, hogy különleges volna.

Mindössze annyiról van szó, hogy Haggyadmá kolléga közölte, hogy a rendőrök IQ-ja 50 alatti volna, én ehhez szóltam hozzá, ezután Kalmár kolléga kioktatott, majdan szó szót követett, s jutott el Ön ahhoz a következtetéshez, hogy ez különleges volna...

Mivel az ismétlés a tudás összes felmenő és lemenő hozzátartozója, így ismét elmondom, semmi különlegességről nem volt szó. :)))

Önnek is csodás délutánt. :)
@popocatepetl: Te öreg! Mondd már el, miért vagy ennyire elképesztően rendőrellenes??? Mert hogy ők sem szentek, az tény, de amit te művelsz itt, az elképesztő!!!
Még hogy szegény ártatlan emberkéket kínoztak meg anno. Te mit néztél, a libíai tüntetéseket, vagy mit?
Netán gyerekkorodban inzultálta az ánuszodat a rendőrbácsi gumibottal? Vagy talán téged is jól megruháztak a 2006-os tüntésen?
Vagy csak szimplán ennyire hülye vagy?
@blah: Még egy megjegyzés, valóban az, hogy valaki sokra viszi-e, vagy sem, nem csupán IQ kérdése, hanem vannak még más emberi tulajdonságok is, amik játszanak. Pl. aljasság, törtetés, vagy legyen pozitív is, kitartás, szerencse. :)))
@gipsz1234: Hadd ne kérjem ki a bíróságról a jegyzőkönyveket, hogy neked itt bizonyítékokkal szolgáljak. Lehet nem volt 80, csak 65. Lehet nem nő volt, hanem férfi. Lehet nem ököllel arcba, hanem bakanccsal térden, de mind láttuk a tv felvételeket és sokan ott voltunk személyesen. Én is ott voltam és nem csőcselékként, hanem 56-ra emlékező békés polgárként. Ettől még a tények tények maradnak. Rengeteg bűncselekmény maradt bűntetés nélkül, köszönhetően a gergényinek, hogy nem voltak beazonosíthatók a rendőrök és persze a puhapöcs-ségnek, hogy nem vállalták be a bíróság előtt, amit csináltak.
@Egyasokból:

Az egyik cégem hónapokon keresztül végzett munkát egy nagy multinak. Sokat jártam oda, talán minden második nap. Sokszor ebédeltem a válallat étkezőjében. Azt figyeltem meg, hogy minden alkalommal bejön kajálni vagy 10-15 egyenruhás és civil ruhás rendőr, ők nem használnak dolgozói kártyát, de nem is fizetnek. Megkérdeztem a munkaügyi vezetőt, hogy hogyan van ez. Elmondta, hogy pár éve oda járnak már a rendőrök, ingyen esznek, cserébe elintézték a külföldi főnökök ittas vezetési ügyeit, s amikor új igazgató és vezetőség jött a vállalathoz, akiknek nem voltak ilyen ügyeik és nem értettek egyet az ilyen módszerekkel, akkor szóltak a rendőröknek, hogy a következő héttől sajnos nincsen ingyen kaja. Még másnap megállt egy járőr a vállalat elott és azon a héten a munkavállalók közül 43-t bírságolt meg elsősegély-csomag hiányosság és hasonlók miatt. A munkaügyi vezetőt 4-szer. Azóta újra ingyen zabálnak.
@popocatepetl:

Csak egy apró észrevételem lenne, pardon:

Az teljesen rendben van, hogy mást gondolsz a témáról az itt kommentelők jó részénél, de úgy látom neked nem tűnt fel, hogy ők ezt a más véleményt a tiednél kicsit barátibb és szalonképesebb hangnemben tárják e blogszféra tagjai elé.

Neked is könnyebb dolgod lenne, ha megpróbálnád.

@SvenH:

bocs (dolgoztam), íme a válaszom:

Aki már nyugdíjban van (most tekintsünk el az októl, hogy korengedmény, vagy más TÖRVÉNYES módon került oda, az már teljesítette azt, amit vállalt.
Az állam viszont most pont ezt próbálja visszavenni, azaz nem teljesítené, amit vállalt.
Ez az én olvasatomban visszamenőleges hatályú.

Rendben van a dolog, miszerint spórolni kell és át kell strukturálni (még véletlenül sem reform, ettől a szótól magyar politikus irtózik!) sok hazai alrednszert, mint most a rendvédelmi dolgozók szerzett jogait illető nyugdíjak témakörét is.
A tisztességes megoldás az lenne, hogy a törvény azokra vonatkozzon, akik most kezdik el a pályát, és ezt előzze meg egy használható és jól kiszámítható életpálya modell kialakítása is.

Amit a fidesz akar, annak vannak racionális, gazdasági okai - ezzel közgazdászként nem is vitatkozom, de a megvalósítás módja már nagyon nem tetszik.

Kiegészítés:
ha már a gazdasági racionalitásról esett szó, ne menjünk bele azokba az egyéb intézkedésekbe, amik még csak nem is súrolták a gazdasági racionalitás alsó értékeit. Itt ugyanis lett volna annyi tartalék, ami ezt a parpatvart okafogyottá tenné, és most nem is kommentelnénk itt.

Megtisztelnél, ha te is válaszolnál eredeti kérdésemre (csak visszakérdeztél).
Köszi.
@Egyasokból: Azért az 2006-os tüntetés nem arról szólt, hogy "kiment a nép az utcára". Továbbá a rendőröket sem azért küldték oda, hogy a békés tüntetőket hazazavarják. Ezek szerint nálad a randalírozás, zsaruk kővel dobálása, autók felgyújtása, TV székház lebontása az egyet jelent azzal, hogy "a nép kiment az utcára" tüntetni, mert elege volt. Szerintem pedig ez már nem tüntetés, hanem anarchia. Gratulálok az ilyen gondolkodásmódhoz amúgy. Tehát, ha a te gondolatmenetedet teszem a magamévá, akkor ha nem tetszik a munkahelyem, akkor felmegyek a főnökhöz és követelőzöm. Ha nem hat rá a szép szó, még jól pofán is verem párszor. Aztán ha ne adj Isten, beszalad a biztonsági szolgálat és jól megruháznak, még én leszek megsértődve! Marha érdekes.
@Zébácsi: "A tisztességes megoldás az lenne, hogy a törvény azokra vonatkozzon, akik most kezdik el a pályát, és ezt előzze meg egy használható és jól kiszámítható életpálya modell kialakítása is." Na igen és akkor röpke 15-20 év múlva érezné a költségvetés az új szabály áldásos hatását. Nekünk ma kell életben maradni a válságokkal teli világon és nem engedhetjük meg magunknak, hogy 42 éves emberek lógassák otthon a lábukat, mert az ős szoci rendszerben egyszer hoztak egy ilyen döntést.
@Egyasokból: Egy ország rendőrsége ugyanolyan morális állapotban van mint a többi réteg. Általánosságokat lehet mondani a többi területről is.
Pl:
1: Az épitőipari vállalkozók és dolgozók arra törekednek hogy silány, olcsó anyagokkal dolgozzanak de drágát számoljanak el.
2: Az egészségügyben leszarják azt aki nem ad hálapénzt.
3: A politikusaink szemérmetlenül lopnak (igen nem csak a komcsik hanem a fideszesek is !!) és hazudnak.
4: A vendéglátó helyeken vizezett italokkal olcsóbb alapanyagokkal dolgoznak, drágább árakat számolnak.
5: A médiában egyre több képzetlen hülye dolgozik. (dolgozik??)
6: A BKV és parkoló ellenőrök saját zsebre dolgoznak.
7: Az autókerekedők visszapörgetett órákkal adják el a használt autókat.

Igazak a fentiek. Egyesekre (minden szektorban, így a rendőröknél is, és abban is amit nem soroltam fel) biztosan. Valószínűleg nagyobb arányban mint kontinensünk nyugati felében.
Baromság hogy a rendőröket kiáltjuk ki Mo. legsilányabb rétegének.
@Wh1t3Shark: Összetévesztettél a proli barátaiddal.
@Wh1t3Shark: Az előző példámban általánosságban beszéltem, nem 2006-ról, sőt tudjuk, hogy a jövőben is így fognak zajlani a dolgok, mint írtam "leegyszerűsítve". Az meg hogy mit tudsz tenni ha valami nem tetszik, most is azt tettétek, tüntettetek.
Ez a mindenki kővel dobált, meg mindenki balhézni ment oda, pont olyan ostoba általánosítás, mint hogy minden rendőr hülye. Vagy Neked nem így tűnik?
@gipsz1234: Ezt visszaolvasva a soraimat egy szóval sem mondtam. Azért beszélünk itt róluk, mert ez a téma róluk szól. Egy másik helyen beszélhetünk másokról is.
@haggyadmá:

Válság...
Ja, már akinek...
@Zébácsi: "hogy ők ezt a más véleményt a tiednél kicsit barátibb és szalonképesebb hangnemben tárják e blogszféra tagjai elé"

aha
@haggyadmá: Bennem azok a képek élnek élénkebben amikor a gyengén felszerelt, ilyen támadásra kiképzetlen (mert korábban nem volt ilyen) rendőröket az MTV székháznál kőzáporral támadják. Vagy amikor a Rákoczi úton az agyon pirszingezett fickó egy betondarabot dob a rendőrök felé, vagy amikor a "forradalmár" a Nagykörúton átsétál egy fiatal lány által vezetett Suzuki Sedanon, aki zokog a kormány mögött.
Azt meg azért be kell látni hogy valóban mindegy hogy nem nő hanem férfi és nem 80 éves hanem sokkal fiatalabb. Ha valakivel le akarsz feküdni, akkor is mindegy hogy 25 éves nő, vagy 40 éves férfi az illető? :))
@gipsz1234: én linkeltem fentebb egy videót, no nem dokumentum, csak egy videó. Ami igaz az igaz nem látszódik hogy arcon ütötték volna, csak az hogy egy kurva nagyot repül, a földön ráncigálják, rugdossák, úgy hogy tíz rebiszesre van szükség hogy "megfékezzék". Az öreget aki segítene neki ütötték arcon vagy fejen.
@88hedgehogs: "Válság...
Ja, már akinek... "

Neked nem tűnt fel? Hozzám sajnos eljutott és sokan vagyunk ezzel így. Ha most elkezded, hogy mennyit keres a Szíjjártó meg az Orbán és rájuk nem hatott a válság, akkor az csúnya lesz.
@SvenH.: Te miért nem végezeted el azt a munkát, amit én és társaim? Hoztál volna fel a hátadon hullát a kútból, szedted volna ki a csecsemő hulláját a pöce gödörből, vágtad volna le az akasztottat a kötélről? Mindezt nem munkaidőben, hanem jellemzően az előtt, vagy utánna! De mennünk kellett!!! MOst ugass kutya!
@Egyasokból: Minden mindennel összefügg. Csak kontextust adtam a témának.
@Egyasokból: Haggyad már ezt a wh1t3sharkot, csak egy sün!
@haggyadmá:

Nem kezdem, az lerágott csont...

De nem én, s nem is Te(szerintem) okoztuk a válságot...
Csupán erre gondoltam.
Ja, és nem is a nyugdíjas rendőrök(tűzoltók...)...
@gipsz1234: Szőrszálhasogatás amit csinálsz. Ha te nem láttál felvételeket és nem olvastál cikkeket arról, hogy családokat gyerekekkel, öregeket bevásárló szatyorral vertek szét a rendőrök meg fújtak le könnygázzal, akkor nem is ugyanarrol a 2006-ról beszélünk. Az megvan, mikor az ember fekszik a földön kifolyt szemmel? Mert a rebiszesek csak lábra céloztak.
@haggyadmá:

Csak egy felvetést írtam, egy lehetséges forgatókönyvet - persze lehet ettől más megoldás is.

Az viszont, hogy visszamenőleges törvénykezés folyik igen messzire vezet, ez ugyanis túlmutat a rendvédelmisek mostani helyzetén. Ezt kellene itt megérteni.

A gazdasági tényezők hatását és a változtatások szükségességét magam is látom, ezzel nem is vitatkozom. Csak a hogyannal nem értek egyet.
Egyébként az a csúnya az egészben, hogy mi itt vitatkozunk - a szó jobbik értelmében - fent meg röhögnek. Ez is csak nekik alakul jól. Így legalább a legközelebbi tüntetésnél könnyebb dolguk lesz a rendőrök irányításában. Pedig ők mindenkit átcsesztek/nek, mindegy hogy rendőr vagy villanyszerelő.
@kisschwarz: Azért nem ő végezte el azt a munkát, mert te és a társaid kaptok fizetést érte, a munkaidő utáni elvégzésért pedig túlórapénzt és készenléti pénzt. Ha ő attól kutya, hogy nem végzi el a te feladatodat, akkor te azért vagy patkány, mert nem sütsz a pék helyett kenyeret hajnali négykor negyven fokban.
@88hedgehogs: "De nem én, s nem is Te(szerintem) okoztuk a válságot..."

Ez igaz, de attól még van. Megváltozik a világ, változni kell nekünk is és a szabályainknak. Most az van, hogy nem bírjuk fizetni a korkedvezményes nyugdíjakat, mert Görögország sorsára jutunk.
@Egyasokból: "Tüntettetek"??? Na látod, ez az általánosítás. Nem tüntettem sehol, mint írtam rendőr sem vagyok, pusztán elolvastam ezt a blogbejegyzést és írtam rá ezt-azt, amit gondolok, totál kívülállóként. Csak egyszerűen nem bírtam már megállni szó nélkül a 200 kommenten keresztüli "merakurvasünökkilőttékanagyiszemétgumilövedékkel" kaliberű hozzászólásokat.@popocatepetl: Látod, ez jellemez titeket Fideszeseket, ha valaki mond valamit, ami nem felel meg a világképeteknek, és a begyepesedett gondolkodásotoknak, az már mindjárt proli, libsi, kommer, stb. Nem, proli sem vagyok és egyik jelenlegi pártért sem lelkesedem, pusztán a véleményemet írtam le, pártállástól függetlenül. Bár én megértem, hogy a Fideszre és a követőire jellemző elvakultsággal nehéz megérteni ha valaki csak pusztán a józan ítélőképességére hagyatkozva véleményt nyilvánít valamiről.
Megkérdezném az itt jelenlévő rendőröktől (gondolom van itt) mennyi az átlagos havi munkaidejük (túlórákkal együtt) , mennyi készenlétet adnak havonta. Meglepődnék ha az nem lenne több mint havi 168 óra. (heti 40)
@haggyadmá:

Igen, ezt szajkózza a kormány...
De hidd el, az nem oszt, nem szoroz rajt.
Vannak, nagyobb, komolyabb tételek.
@haggyadmá: Én is ott voltam az Astoriánál 2006-ban. És el tudtam hagyni a helyszínt anélkül hogy a rendőrök atrocitáltak volna.
@Wh1t3Shark: Bocs, ez a nevedből nem derült ki, örülök, hogy erre kedves, normális módon fel hívtad a figyelmemet :) Egyébként akkor Téged ismételnélek: "Nem, proli sem vagyok és egyik jelenlegi pártért sem lelkesedem, pusztán a véleményemet írtam le, pártállástól függetlenül." Rám is ugyan ez vonatkozik.
@popocatepetl: Szóval ha már észérvekkel nem tudsz előhozakodni, és érdemben hozzászólni a dolgokhoz, akkor sün vagyok. Most akkor sün vagy proli? Egyébként egyik sem, de mindegy.
@Wh1t3Shark:
Nem, manó, nem azért proliztalak le, mert fideszes vagyok, hanem az alábbi beköszönésed miatt:

"Te öreg! ...Netán gyerekkorodban inzultálta az ánuszodat a rendőrbácsi gumibottal? Vagy talán téged is jól megruháztak a 2006-os tüntésen?
Vagy csak szimplán ennyire hülye vagy?"

Igen, ez nem felel meg a világképemnek és erre büszke is vagyok.
@gipsz1234: "Meglepődnék ha az nem lenne több mint havi 168 óra. (heti 40) "

Barátnőm egy bankban dolgozik. Napi kb. 10-12 órát. 8 órára jár neki a fizetés és nemhogy járna de nem fizetik ki, hanem NEM IS JÁR neki plusz fizetés a plusz munkáért. Ne add már elő, hogy csak a rendőrök túlóráznak ebben az országban, mert kiröhögteted magad.
@haggyadmá: Nem kellene általánosítani! Az ön munkahelyén ( ha egyátalán van ) is vannak jellemtelen emberek! Csak ott nem tartanak össze, hanem kinyírják egymást 1 forintért.
@gipsz1234: "Én is ott voltam az Astoriánál 2006-ban. És el tudtam hagyni a helyszínt anélkül hogy a rendőrök atrocitáltak volna. "

Szerencsés voltál ... vagy rendőr.
@gipsz1234: "Én is ott voltam az Astoriánál 2006-ban. És el tudtam hagyni a helyszínt anélkül hogy a rendőrök atrocitáltak volna. "

Ügyes vagy, én is az voltam de ettől még voltak ártatlan emberek, akiket szavaiddal élve "atrocitáltak", mert nem volt ilyen szerencséjük. Vagy Te ezekről nem hallottál? A rendőri hazugság áradat ellenére pár esetben még a bíróságnak is sikerült ezt bebizonyítani.
Semmi gond. Természetesen normális módon válaszoltam, mert én kulturáltan szeretek vitatkozni, és mert Te sem abban az idióta stílusban reagáltál a hozzászólásomra, ami itt egyesek körében annyira divatos. Én úgy vélem, nincs azzal gond, ha nem értünk egyet és vitatkozunk, de tegyük ezt kulturáltan és ne agyatlan barmokhoz méltóan.:)
@kisschwarz: "Csak ott nem tartanak össze, hanem kinyírják egymást 1 forintért. "

Értem. Akkor a megoldás a hamis tanúzás a bíróságon, mert a rendőrök olyan 'zsír' gyerekek. Micsoda jellem!
@kisschwarz: Amikor bűnelkövetők összetartanak, az bűnszövetség, amikor bűnt el nem követők védik a bűnelkövetőket, az bűnpártolás? Mindegyikért ki kéne vágni az összes rohadékot a testületből.
Azt hiszem az embereket 2006-al kapcsolatban az háborítja fel leginkább, hogy még a mai napig nem ismerik el egyesek, hogy igen is voltak túlkapások. És hogy a rendőrök besoroltak mindenkit csőcselék kategóriába és ezt hangoztatják is, hozzáteszem még egyszer egyesek, most meg csodálkoznak, hogy az emberek ezt nem felejtik el, nem nézik jó szemmel, sőt hovatovább sérelmezik és általánosítanak a rendőrök felé. Nahát, tényleg nagyon érthetetlen. És most akkor 2006-oztam.
@haggyadmá: Nem. Én is többet dolgozok mint napi 8 óra. Sőt sok éjszakám is rámegy a munkára. Valószínűleg magasabb képzettséggel és kevesebb pénzért mint a barátnőd.
@haggyadmá: Dehogynem hallottam róla. Sőt magam is úgy vélem hogy voltak rendőri túlkapások, bűnök. Csak az b..ssza fel az agyamat mikor egyesek arról írnak hogy csupa szerencsétlen ártatlan embert ért sérelem a rendőrök részéről. Hogy csupa békés demonstráló volt csak jelen. Hát egy lóf..t. Jelen volt az akkori helyszíneken több száz törő-zúzó barom is.
@gipsz1234: Akkor mit csodálkozol azon, hogy a rendőröknek is kell néha túlórázni? Ezért kéne 42 évesen nyugdíjat fizetnünk nekik? Mit csinálnak többet, mint a mai versenyszférában dolgozó emberek? A lelki teher csak egy hangzatos duma. Ez itt szerencsére még nem Amerika. Nem hallom naponta, hogy a bűnözők lelőttek egy rendőrt, persze nem is akarnám hallani, csak hát itt azért nem olyan veszélyes a rendőr dolga. A fekete mercist, bmw-st továbbra sem merik megállítani ahogy látom, hiába megy el mellettük 120-szal az üllőin. Oda sem néznek. Csak a suzukis bácsi, néni, anyuka. Azok csak fizetnek, nem lőnek.
@gipsz1234: "Jelen volt az akkori helyszíneken több száz törő-zúzó barom is. "

Teljesen igazad van. Voltak azok is, viszont a zsaruk szerint csak csőcselék volt, akiket szabadon lehet aprítani, ha az oszlatási parancs elhangzik.
@haggyadmá: És mi van a többi korengedményes nyugdijra jogosító szakmával. Azokról miért nem beszélünk.
@Zébácsi: Úgy gondoltam, hogy olyannyira elfogultan szemléled ezt a párbeszédet, hogy felesleges lenne bővebben foglalkoznom a felvetéseddel. Az elmúlt órában voltam minden szenny, fidesz-bérenc, fasz, seggbegumibotozott, hülye, stb, s ezek mind az általad oly nagyra becsült és illedelmes kommentező manók jóvoltából.
@gipsz1234: Akkor a több száz törő-zúzó baromnak és a több száz megveszekedett rendőr-bűnözőnek együtt kéne a sitten rohadnia.
@haggyadmá: Ha az oszlatási parancs elhangzik, az ott maradók már csőcselék. Ez így igaz.
@haggyadmá: Én is egyetértek, Révész Máriusz a tüntetésen úgy viselkedett, mint egy csőcselék.
@Táskás Tóni: "Ha az oszlatási parancs elhangzik, az ott maradók már csőcselék. Ez így igaz. "

Ha anyád menne épp haza az orrod előtt, őt is levered, mert elhangzott az oszlatási parancs? A rendőr egy gép, amin megnyomják az oszlass gombot és megy mérlegelés, gondolkodás nélkül? Ezt nekem nem tudod bemesélni, hogy egy rendőr nem tudatosan rugdossa fel a nyugdíjas az Andrássy úton. Tudja ő azt, hogy az nem törő-zúzó csőcselék, de miért ne? Ha buli, akkor bulizzunk!
Javítás: rugdossa fel a nyugdíjasT
@haggyadmá: A tpikus esete a jelentéktelen bunkónak aki végre kap egy kis lehetőséget, hogy most ő legyen a király. Gyáva szar mindegyik.
@Táskás Tóni: Ilyenkor megkérdőjelezhetetlen egy rendőrségi intézkedés, de amikor a Miniszterelnök házának utcáját le akarják zárni, akkor táskás tóni és elvtársai harvba hívják a népet a gonosz és gyáva diktatúra ellen. Röhej.
Nekem az tetszik az egészben a legjobban, hogy hiába hőbörög a sok ingyenélő, akkor is vége a habzsidőzsijüknek. Ezt beszipkáztátok. Lehet menni dóóóóóóóóóóóóóógozni.
Itt biztos sokan nem tudják mi valójában a sorkatonaság. Én sajnos tudom, közel 2 évig voltam katona. Van tapasztalatom abból a megterhelő, kimerítő, veszélyes munkából, amit a honvédségnél csináltak a tisztek, tiszthelyettesek. Rendőr nem voltam, de ilyennek képzelem a rendőri életet is. 90-10 volt az aránya a normális, értelmes katonának és a sötét bunkónak, aki a legkisebb hatalmával is visszaélt. Most ezek is nyugdíjban vannak, ezekenek is mi fizetjük. Kaptak szolgálati lakást, ruhapénzt, fizetést, elloptak a laktanyákból mindent, ami mozdítható volt. Tudom, ne általánosítsak...
Egyébként az a békát le kell nyelniük a rendőröknek és a többi rendvédelmi dolgozónak hogy emelkedni fog a nyugdíjkorhatár. Utánanéztem több honlapon, vajon mennyi a rendőrök
Sok adatot lehet találni.
Pl: www.miamiherald.com/2011/03/17/2120813/house-bill-would-raise-retirement.html
Ebben az írják hogy felemelik (Florida állmban vagy Miamiban) a rendőrök és tűzoltók nygdíjkorhatárát 55-ről 60 évre, vagy ( a fiatalon szolgálatba lépőknél nyilvánvalóan ez lesz a kedvezőbb.) 25 évről 30 év szolgálati viszonyra. Néztem más honlapokat is. Nagy a szórás. Van ahol 62 év van ahol 53 év a nyugdíjkorhatátár a fenti testületeknél. Kétségkívül olyat nem találtam ahol 47 év alatt valaki nyugdíjba mehetett, bármilyen fiatalon is lépett be.
@gipsz1234: De biztosan nem visszamenőleg.
@Táskás Tóni: Nem, mától! Mint tudod, nem lesz kötelező visszamenni dolgozni, mindenki maradhat az örző-védő cégeknél feketén, ahogy eddig, viszont kell fizetniük 16% adót. Csak annyi para van, ha megbuknak, hogy feketén dolgoznak, elveszthetik a nyugdíjat. Ettől lehet félni, ezt értem. ;-)
Van más, érdekes módszer a nyugdíjszámításra pl. Pennsylvniában: www.portal.state.pa.us/portal/server.pt?open=514&objID=594393&mode=2
Itt ugye függ a szolgálati időtől a nyugdíj nagysága. El lehet menni már 20 év szolgálat után is nyugdíjba de az sokkal kevesebb lesz mintha pl. 30 évet szolgált volna.
Ez szerintem egy jó szisztéma.
@Táskás Tóni: Nem visszamenőleg. Jogállamban nincsenek visszaható törvények. A jelenlegi aktív állományra ki lehet terjeszteni de a már nyugdijasokra nem (Legalábbis ezt mondják mértékadó jogászok.)
@gipsz1234: "jelenlegi aktív állományra ki lehet terjeszteni de a már nyugdijasokra nem"

Akkor lehet csökkenteni a 180e nyugdíjat 70-re és majd maguktól visszamennek. ;o)
@haggyadmá: Tudod az a baj a visszaható törvényekkel- azon kívül, hogy nem euorokonform - hogy teljes jogbizonytalanságot kelt.
Mondok neked egy példát.
Mondjuk 3 évvel ezelött szereztél egy diplomát egy adott intézményben. Annak a diplomának megfelelő munkakörben dolgozol. Idén hoznak egy törvényt ami alapján azt a felsőoktatási intézményt visszamenőleg nem akkreditáltnak nyilvánítják és -habár az akkori felsőoktatási törvénynek megfelelt és jogosan adott diplomát, most ezt a diplomát a jelen szabályok alapján érvénytelnítik.
@haggyadmá: Ezt hívják diktatúrának barátom.
orbánnak nem hiába "beszari" a beceneve.
@Bergeroth: "orbánnak nem hiába "beszari" a beceneve."

Mondanál egy példát, mikor Gyurcsány ellen tüntettek nem ennyien, hanem 10-szer ennyien, hogy az a patkány kiment közéjük beszélni? Azt mondta, hogy majd megunják és hazamennek és műveleti területté nyilvánították az egész Kossuth teret.
@haggyadmá: Véleményem szerint Orbán van akkor patkány mint Gyurcsány. Mind a kettő eltűnhetne végre a p...ba.
@gipsz1234: "Ezt hívják diktatúrának barátom."

Szerintem a diktatúrának más ismérvei is vannak. A szemét végkielégítések visszaszerzésével is egyetértett az emberek nagy része, de az senki nem tudta, miképp lehetne ezt visszaszerezni "eu konform" módon. Ez is egy ilyen kérdés, hogy pofátlanság felszippantani a nyugdíjat 42 évesek és most is egyetértünk - a többség - hogy ez így nem jó, de mire ezt megváltoztatjuk 100%-ig jogállami módon, akkor mi már rég halottak vagyunk, mire lesz valami pozitív hatás.
@haggyadmá: Mi a véleményed arról hogy a Médiatanács tagjai amikor megszünik a mandátumuk akkor "kártalanítás" alapján majd 6 havi fizetést kapnak amit nem érint a 98%. Hogy Derce Tamás volt Ujpesti polgármester az önkormányzattól a nyugdíjon kívül életjáradékot kap, ami kb 300.000 Ft/hó.
Mint korábban írtam (linkelhető oldallal) más országban is van (volt) 25 év után nyugdijazási lehetőség.
Én a jogállami módszerek híve vagyok.
De mi csak annyiban egyezünk hogy egy országban élünk. Az értékrendszerünk gyökeresen eltérő. Ez nem baj. Majd meglátjuk melyik győz 2014-ben. Tavaly ti nyertetek.
@haggyadmá:
1 éve a fidesz van kormányon. Előbb elmagyaráznád nekem, hogy hogyan kerül gyurcsány a képbe?
@kisschwarz: ez a te egyeni szoc problemad...

miert mentel el tuzoltonak ha nem birja a gyomrod?
amugy elmennel te pl. hullamosonak? es ok is elmehetnek 40 evesen nyugdijba?
@Zébácsi: "Az állam viszont most pont ezt próbálja visszavenni, azaz nem teljesítené, amit vállalt.
Ez az én olvasatomban visszamenőleges hatályú.
"

velemenyem szerint a visszamenoleges hatasu az az, hogy az elmult 5 ev nyugdijkifizeteset elveszik tole...

hadd ne kelljen mar elfogadnom azt az ervelest hogyha barhogyan elmentek nyugdijba akkor most szentek es serthetetlenek...
igy jartak, a banyaszok is ugy jartak, tomegesen vagtak ki, csak tudod onekik nem volt meg az a csokos lehetoseg hogy 40 evesen nyugdijba mehessenek...

de elismetlem...
ne kelljen szegenyeknek visszamenni, ok...
de most azonnal tartsanak egy szamitast hogy pontosan MENNYI az a penz amire jogosultak!!!
szamoljak ossze mennyi nyugdijjarulekot fizettek, ebbol mennyit is hasznaltak eddig fel, es akkor a jovoben mennyi is a KORREKT osszeg... tudod ami jarna a befizeteseik utan...
@Zébácsi: "Bocsánat, hogy belevakkantok, de konkrétan mire, ki(k)re gondolsz? Kérlek, ezt fejtsd ki bővebben, kíváncsi vagyok a tényeken alapuló véleményedre."

a banyaszokat kirugdostak? ugy hogy 30 evig lent melozott? az o helyzetet gondold, at, o ugy kezdte el hogy onnan fog nyugdijba menni...

es nem tudom milyen idos vagy de a melosok a gyarban, tudod hogyan volt nem?
a fiatal gyereknek elmondtak, hogy kussoljal kisfiam most nem kapsz fizetesemelest, mert az az oregnek kell, hiszen az oreg ment el nyugdijba, es akkor az utolso harom evet neztek! igy a fizetesemelessel elertek hogy a regi melosnak legyen szep nagy nyugdija!!!

effektive MINDEN melosgyerek, ugy ment el a gyarba melozni, ugy kezdett neki az eletenek, hogy majd vele is pont ezt fogjak megcsinalni!!!
akkor ez nem kicseszes veluk? hogy fiatalon ok nem kaptak fizuemelest, aztan a vegen kivagtak? hiszen az az o SZERZETT joguk volt, hogy a vegen 50+ -an nem az hogy egy biztos allasa lesz, hanem hogy o fogja kapni a fizetesemeleseket

a szerzett jogrol irtam az en serelmemet is hogy 2 evet az egyetembol nem szamitanak be es hogy emeltek a nyugdijkorhatart is...
en is pont ugy kezdtem el itt az eletet hogy szamitottam ra egyfajta szerzett jogkent...

szoval oket jol pofan vagtak...
@SvenH.:
A nevem kicsit becsapós, de mivel kis unokahugaimtól kaptam és megtetszett, ez lett a nickem.

Fiatalabb korom ellenére sok mindenre emlékszem még az átkosból is, pláne a '89 utáni időkből.
Amiket írsz, az sok tekintetben igaz, a 80-as évek második felétől tömegesen küldtek el bányászokat, öntőket, martinosokat. Az is áll, amiket az öreg/fiatal melósok béréről írtál.
Érdekes egy rendszer volt az, sok-sok hibával, de a leges-legnagyobb bűne az volt, hogy az embereket hamis biztonságérzetben tartotta, elhitette velük, hogy jó a cocialista világ. Persze, ez ordas nagy hazgság volt, még akkor is, ha történetesen pl. én imádtam gyereknek lenni, és sok olyan dolgot adott a polgároknak, ami tényleg jó volt- olyannyira jó, hogy esküszöm, kár volt megszüntetni.

Szóval, van igazságod, de ettől még az, ami most folyik, egyáltalán nem jó. Egy olyan kormánypárttól, amelyik 8 éven át ellenzékben kerékkötője volt minden reformnak (mert tudta, hogy szükséges, csak félt attól, hogy sikerül, és nem az övé lesz a babér), megszavazta a hírhedt Meggyesy-csomagot (ez drasztikus államadósság növekedést okozott) és a zembereket becsapva azt szajkózta, hogy nem lesz szükség megszorításokra - nos, egy ilyen párttól minimum elvárnám, hogy a társadalom széles rétegeit érintő kérdésekben nagyobb körültekintéssel járjon el.
Persze nem teszi, mert van 2/3, meg felhatalmazás és miegyéb, és különben is!
Egy frászt!
Ez az egész herce-hurca vihar a biliben, nem így kellene pénzt spórolni a kincstárnak és államgazdasági jelentősége sokkal kisebb, mint gondolnád.
De mégis, én egyetértek azzal, hogy legyen valami konszenzussal megtámogatott visszavágás e téren. Csak ne azokat érintse, akik már megszerezték a jogosultságot, hanem azokra, akiknek még aktv szakaszban vannak. S ezt tegye úgy, hogy ad cserébe valami kompenzációt.

Egyébként pont a rendőrség az a szerv, aminek működési költségeit ismét megkurtítják, így nem is értem, hogy miből lenne bérköltség-keret a nyugdíjból visszatérő rendőrök fizetésére.
Nota bene, ha jártas vagy mondjuk a police, vagy a bünt.végrehajt. intézmények belső világában, akkor tudnod kell, hogy ez az egész visszacsinálás egy csomó tök felesleges konfliktus forrása is (beosztás, rang, jogkör, hierarchia, stb..., sorolhatnám. Több olyan ismerősöm van, aki szívesen visszamenne dolgozni (mert megérti a szitut), csak azt nem tudja, hogy milyen munkakörbe kerülne, ki lenne a főnöke, és azt sem, hogy visszakapja-e azt a bért, amit leszereléskor (nyugdíj) kapott. Sokkal bonyolultabb dolog ez, mint első olvasatra tűnik.

Nem vagyok balos, de hidd el nekem, nem kerek ez az egész, és jó fideszes szokás szerint a csutakos lónak csak az egyik fele lett megmosdatva.
@Zébácsi: jo oksi mi amugy legtobben egyetertunk...

csak az a visszamenoleges olyan amiben nem, de hat ez marginalis :)

a fidess mentalitasa is szot erdemel de hat... nem irtam meg de ez a nagy bohocforradalom azert is erint durvan engem, mert semmi tiltakozas nem volt a manyup elvetelenel!!!
pedig az tenyleg sokkalta durvabb dolog volt, pl nekem a kevesebb mint 15 ledolgozott evvel gyakorlatilag elvettek volna visszamenolegesen az osszes befizetett penzemet...
akkor semmi nem volt...

hat Orbannak nem a vasutasokat kellett volna kitomnie penzzel hanem itt egy kisse lazabbra engedni a gyeplot...
@Zébácsi: "Több olyan ismerősöm van, aki szívesen visszamenne dolgozni (mert megérti a szitut), csak azt nem tudja, hogy milyen munkakörbe kerülne, ki lenne a főnöke, és azt sem, hogy visszakapja-e azt a bért, amit leszereléskor (nyugdíj) kapott. "

Elmondták, hogy aki visszamegy dolgozni, megkapja a nyugdíjának megfelelő összeget, csak dolgozzon és ne otthon verje. Imádom ezt a hozzáállást! Aggódnak hova kerülnek vissza? Eddig az volt a baj, hogy vissza kell menni 50 évesen vonulós tűzoltónak. Mikor kiderült, hogy van más munka is a tűzoltóknál, mint a vonulás, akkor meg jaj ki lesz a főnök, meg mi lesz a munkakör. Lényeg a nyűglődés. A magyar utálja ha változnak a dolgok. Azt szereti, ha statikus minden, mégha szar is, inkább maradjon, mert azt már megszoktuk.
@SvenH.:

A manyup témakörrel teljesen egyetértek, megszüntetésük önmagában inkább rossz, mint jó, a fő probléma ez esetben is a végrehajtás módja volt - kéthetente változott a KAMUNIKÁCIÓ. Olyan bénák, még hazudni se tudnak jól.
Nem tudom, hogy a miniszterelnök úr milyen focista, de a testcselei nagyon kiismerhetőek.
@haggyadmá:
" A magyar utálja ha változnak a dolgok. Azt szereti, ha statikus minden, mégha szar is, inkább maradjon, mert azt már megszoktuk. "

Így igaz, ez sajnos negyon jellemző ránk -főként az idősebbekre, ami talán érthető, hisz a Kádár érában nemigen lehetett ugrálni, azt sulykolták a fejekbe, hogy maradj nyugton, sajnos ezt nagyon megszoktuk.

Ami a munkába való visszatérést illeti, ismerek olyan volt parancsnokot (különleges feladatokat ellátó csapatnál), aki a 25 év szolgálati idő után került nyugdíjba - nem önszántából. Átszervezések után nem tudtak neki megfelelő munkakört adni, felajánlották számára a nyugdíj lehetőségét -elfogadta.
Ha most vissza kell mennie, valószínűleg egy nyikhaj, "ejtőernyős" 25-30 éves fickó (pisztolyt vajon fogott-e már a kezében?)fogja őt ugráltatni, aki még hátulgombolós volt, mikor az ismerősöm már keményen melózott és olykor térdig gázolva az agyvelőben biztosította a helyszínt.

Persze egy mérés nem mérés, a kiragadott példákból nem lehet általánosítani (és nem is szabad), de a differenciálatlanság teljes hiánya komoly bajokhoz vezethet.
Nem is beszélve arról, hogy a jelenlegi rendőri állomány fenntartására sincs pénz, most szándékoznak kivonni a rendszerből újabb 3 Mrd Ft-ot - kérdezem: mire ez a nagy igyekezet?
Ugyanezt tudom elmondani a tűzoltókról: jogerős bírósági ítélet van,mégis az állománx nagy része a mai napig nem kapota meg a túlóra, készenléti szolgálat után járó pénzét.

Az a baj, hogy a fidesz a büdös életben nem gondolt rendesen végig semmit: mindig csak azt nézték, hogyan tudnak minél nagyobb befolyással lenni a dolgokra és hogyan tudnak minél nagyobb szakadékot verni az embrek közé.
Viktor bizony uralkodni akar, és jól ismeri a mondást, tudja, mitől döglik a légy. Beleszólást nem enged, kompromisszumot ritkán köt, fasisztoid és bolsevik módszerekkel vezet egy elvileg jobboldani pártot - és amint látom, ezt az országra is kiterjeszti.

Nekem ez nagyon nem tetszik.
süti beállítások módosítása