Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/03/28/gulyas-gergely-miniszter-mutet-gyogyulas-fajdalmak-kormanyinfo "Vélet... (2024.03.28. 18:56) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.06.17. 06:08 Fabius

Gyávák és bohócok

Címkék: fidesz orbán viktor bohócforradalom rendvédelmi szakszervezetek

Forradalom van a mi utcánkba', bohóc lett a falu legszebb lánya,
Hivatalos vagyok oda én is, elmegyek, mert százszor üzenték is.
Ideges lett a vőlegény násza, a vőlegényt elosonni látja.
Ne siessél, Viktor gyerek mámma', a parlamentben esküt tettél rája!

Milyen forradalom az olyan, ami elől megszökik az ország numero unó forradalmárja? De kérdezhetem úgy is, hogy milyen forradalmár az ilyen? Azt mondjuk tudtuk, hogy kétoldali akut bohócfóbia kínozza, de igazán rám cáfolhatott volna.
Helyette elosont Pozsonyba a Visegrádi Négyekkel bájcsevegni, és Iveta Radicovának mentegetőzni Kövér legutóbbi nyilatkozata miatt. Közben gondolom vigyázott rá, hogy háttal üljön a határnak, az összes tévének és laptopnak, amiken feltűnhetnek az itthoni vágóképek. Kár, hogy a szájhősnek nem volt annyi bátorsága, mint a hasonló helyzetben lévő cseh kollégájának, Petr Necasnak, aki a sztrájkhelyzet miatt lemondta a pofavizitet, és otthon várta ki a tüntetések végét.

Sebaj, magyarhangjainak adott munkát eleget. Nemzeti Trubadúr Péterrel átkiabáltatott a határon, hogyaszongya megálljatok pecsenyesütögető lator kutyák, megyek én még haza! Közvetlenül azután, hogy a térdem remegése elmúlt, és támaszkodás nélkül ki tudok botorkálni a kocsiig. Mer' a nemzeti ügyek kormánya a zemberek pártján áll, úgy különben, csak most éppen nagyon el vagyok foglalva a távszervezéssel, hogy innen irányítva elég bohócbusz utasait vegzálják a hűségesek az emhármason.

De igazán kitett magáért a kettes számú szinkronhang, Győri Enikő EU ügyekért felelős államtitkár is. Ő kézbesítette Kedves Vezetőnk levelét az EP alkotmányügyi bizottságának ülésén. Szegényt megsajnáltam. Nagyon ciki lehetett felolvasni, hogy ez a mi Viktorunk EP barát megközelítést nyomott az elnökség ideje alatt, aminek vélhetően szerves része volt a március 15.-i beszéd. Vakarózhattak rendesen a képviselők, vajon milyen lehet a mi Viktorunk akkor, ha éppen nem az EP barát program van a fejében lévő merevlemezre installálva? Azonban Vezetőnk itt sem érte be kevéssel, így a nap fénypontjaként Jerzy Buzeknak is intelmet küldött: az EP a jövőben az eddiginél több fórumon, már közvetlenül a részdöntések előtt jelezhetné aggályait a készülő keretköltségvetésről.

Vagyis az egyetlen dolgot ajánlotta az európaiaknak, amitől ő maga jobban irtózik még a bohócoktól is: széles(ebb)körű egyeztetést. Őszintén kíváncsi vagyok, ennél a pillanatnál hányan kezdtek el hangosan röhögni?

Amíg Viktor határon kívül hintette az igét, addig itthon 19500 választópolgár vette a fáradtságot, és írásban megvonta tőle a bizalmat. Ez tény, komolyabb számmisztikába nem mennék bele. Az biztos, hogy amikor én az Alkotmány utca felé jártam, akkor innen nézve is sokan voltak......meg az ellenkező oldalról nézve is.A hangulatra nem lehetett panasz. A szervezők gondoskodtak gyakori pfújolni és takaroggyozni valóról, a szomorú az, hogy bár gyakran volt hatásvadász az elhangzott mondanivaló, sajna igazuk volt. A tömeg skandált és elégedetlenkedett, szidták Viktort, mint a bokrot, és nem hiányoztak a transzparensek sem.Lehet majd mondogatni, hogy bohóckodás volt ez az egész. Viszont érdemes észrevenni, hogy a szakszervezeti mozgalom és az elégedetlenség lassan kitermeli a maga egységét és vezetőit. 19 megyeszékhelyen és a nagyfaluban is megmozdultak az emberek. Találtak két olyan arcot Kónya Péter és Árok Kornél személyében, akikben van elég kraft és kurázsi, hogy kiálljanak a kormánnyal szemben.

Olvastam pár helyen, hogy Kónyát piszkálták azért, mert sokat beszélt. Ez igaz is, de én a tömegben az arcokat nézve úgy láttam, igény is volt rá. Egyszerű kifejezések, érthető jelszavak, és az emberek vevők a dologra. Együtt élnek a beszéddel, reagálnak ízlés szerint, értik amiről szó van, nekik, hozzájuk beszél a jóember odafent a színpadon. Na ez az, amire nem túl sokan képesek ma az országban: megszólítani a tömeget. Pl egy LMP tüntetésen Schiffer beszéde akadémiai székfoglaló Kónya szövegéhez képest, de a közönség többsége állva elalszik mire végigmondja.

Természetesen ezúttal sem hiányozhatott minden tüntetések állandó kelléke, a Gyurcsányt visszaváró Józsi bácsi.A tüntetés legsikeresebb gegje ezúttal mégsem ő, hanem az emberbirkák voltak. A kisáruszállítóba rakott gyapjasok népszerűsége megkérdőjelezhetetlen, az ötleten mi is vigyorogtunk.
Egészen addig, amíg megkerülve a furcsa járművet fel nem fedeztem, mi van a homlokfalára pingálva:

Mondjátok, hogy szentimentális vagyok, de akkor is azt gondolom, hogy amíg van aki veszi a fáradtságot és kézzel fest Hofi portrét, alá pedig a számolhatatlan igazságai közül a legigazabbat pingálja, addig nem veszett el a remény teljesen.

391 komment · 8 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr702991108

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bohócok és sudribunkók 2011.06.17. 18:15:42

Olvasom netszerte a bérszóvivők, a bérszakértők, a bérfirkászok, valamint az egyéb bér és nyalonchitű írástudók és tudatlanok dühödt reakcióit a bohócforradalommal kapcsolatban és bármennyire is próbálom visszatartani, némi kaján röhögéssel vegyített á...

Trackback: A bohócforradalom után 2011.06.17. 14:21:39

 Véget ért a tüntetés, hazamentek a legények. Bocsánat, a bohócok. Persze kiderült, hogy a kormány a helyén maradt, Schmitt Pál sem darálta le az alkotmány-módosítást és új választásokat sem írnak ki, sőt a 2010-ben leadott szavazatokat sem számol...

Trackback: Polgár, háború! 2011.06.17. 12:43:19

p { margin-bottom: 0.21cm; }Polgár, háború vívatik Érted az adósság ellen! Úgy tűnik, ha azt megnyerjük, minden szép és jó lesz. Ha az államadósság lecsökken meg a költségvetés egyensúlyban lesz, a társadalom a boldog eufóriában tobzódhat. Tehát megtud...

Trackback: Mennyit keres egy magyar orvos? 2011.06.17. 11:43:45

Tényleg annyit, mint egy utcaseprő? És mennyit kapnak ugyanazzal a diplomával az EU egyes tagországaiban? Megéri elmenni Magyarországról? Ennek nem nehéz utánajárni, ha az ember tud egy kicsit angolul. Az Európa Tanács statisztikái között megtalálj...

Trackback: Adható-vehető beszélő szerszám lesz a közmunkás? 2011.06.17. 11:42:42

Az állam a közmunkások bérbeadásával száll be a munkaerő-kölcsönző bizniszbe. A Széll Kálmán terv szerint ezzel kialakítják a munkaerő-kölcsönzés új rendszerét.Bízzunk benne, hogy ez nem azt fogja jelenteni, hogy az államtól kölcsönzött munkaerőre és a...

Trackback: Adható-vehető beszélő szerszám lesz a közmunkás? 2011.06.17. 11:42:39

Az állam a közmunkások bérbeadásával száll be a munkaerő-kölcsönző bizniszbe. A Széll Kálmán terv szerint ezzel kialakítják a munkaerő-kölcsönzés új rendszerét.Bízzunk benne, hogy ez nem azt fogja jelenteni, hogy az államtól kölcsönzött munkaerőre és a...

Trackback: Szarajevo 2011.06.17. 10:06:23

Mindenkinek más jut eszébe erről a városról. Van akinek cca 20 millió halott, plusz ugyanennyi sebesült. Az I. világháború kirobbanásának közvetlen kiváltója az itt történt merénylet, egyesek szerint.Másoknak a Szociális konzultáció ÓRIÁSI (!) sikere u...

Trackback: Szijjártó úr, tényleg az ország jön szembe? 2011.06.17. 09:24:07

"Egyes szakszervezetek, szakszervezeti vezetők számára saját politikai ambíciójuk kielégítése sokkal fontosabb, mint az emberek érdekeinek képviselete. Vannak olyan vezetők, akik attól sem riadnak vissza, hogy megnehezítsék az emberek életét."...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Kalmár:

Röviden: Ha Llee a veréb, te vagy a bagoly!
Hallottál már olyat vazze, hogy valakitől megkéred mennyi az IQ-d?

A válasz:121 +- 2!

Ilyen esetekben nem adjuk meg a szórást a válaszban...
Szeretjük a cigányokra általánosan mondani, hogy csak a bűn elkövetésekor van arcuk, ha megbuknak, egyből nem emlékeznek semmire, ott sem voltak, nem is hallottak semmit. A 2006-os eseményekben szereplő rendőrök pont ilyen gerinctelen, gyáva, szánalmas kis pöcsök voltak. Pont nem látta, pont nem arra nézett, pont nem hallotta, ő nem oda célzott hanem lábra, ő nem rúgott földön fekvőbe csak a mellette álló. Ezek mellett állna ki a civil társadalom...?
@popocatepetl:

Igen, mert minden napra 8 Zsanett ügy jut!
@haggyadmá: Nem áll ki mellettük a civil társadalom, csak a selejt hangos része.
@MikeBoy: Azért évi 2920 nőt csak nem erőszakolnak meg a rendőrnek nevezett állatok?
@Kalmár: Tisztelt Uram, örömmel vettem, hogy a rendőri mivoltom helyzetét már tisztáztuk.

Kissé zavar, hogy próbálja nemi identitásomat megtudakolni, vagy megállapítani, ám sajnos rosszul tippelt. Heteroszexuális volnék, s nem is vagyok látens homoszexuális. :)

Aziránt elnézést kérem, hogy nem szokványosan fogalmazom, szerintem ez nem baj, hiszen annyira finom ez a magyar nyelv. Kérem, legyünk bátrak, használjuk.

Tehát, valóban, minden egyes teszt eredménye más lesz, hiszen függ akár kipihentségi szinttől is. Remélem, nem kerülte el a figyelmét, hogy megjegyeztem, hogy a lényeg az volt, hogy 120 felett van, de sebaj, ismét leírom. Hoppá, már leírtam. Persze, itt még adhatnék Önnek egy sanszot, hogy leírja, lehet az 120 alatti is, és igeeeeeen, igaza van, de el kell keserítenem (remélem, mégsem lesz így) ez már egy átlagolt eredmény. Ám, abban az esetben, ha ez az összeg valamivel 120 alatt lenne, akkor sem csüggedek, hiszen még az is a 100-as átlag felett van. Sajna, amikor a konkrét teszt készült, akkor még nem volt tudomásom, hogy csak a Mensa adhat ilyen bizonyítványt, ezért elnézést kérem, de ígérem alkalomadtán pótolni fogom.

Még egy félreértést tisztáznék Önnel. Nem vagyok nagyképű, csak úgy beszélek, ha van mögötte valami tényleges is. Jelen esetben is.

"A tények makacs dolgok."

Így, ezért nem teszek megjegyzést az Ön jellemére, tudásszintjére stb...

Ismételten csodás hátralévő napot kívánok, és kérem engedje meg, hogy egyúttal csodás stresszmentes, akkukat feltöltő hétvégét kívánjak Önnek. :)
@popocatepetl: Az összes, azokon a napokon és helyszíneken szolgálatban lévő, rendőrt ki kellett volna rúgni (esetleg még vád alá helyezni is), hamar megtört volna a nagy összetartásuk.

Gratulálok demokratikus és törvénytisztelő gondolkodásodhoz.

Nem az irigységről van szó. A közbiztonság szar. Döglenek a Skodában, majd elmegy nyugdíjba fiatalon és vidáman él az én adómból+ mivel ereje teljében van még fusizik is mellette. Ha nem, akkor is vidáman lógatja a lábát.
A tököm tele van a lógósokkal.

Imádom ezt "Az ÉN adómból tartják el őket" dumát. Vedd úgy hogy az az én adómból tartják el őket és a Te adódból, mondjuk Lázárt , Szijjártót és a többi fideszes csírát tartják el. Így biztos megnyugszik a lelked.
@gipsz1234: A második rész címzettje:Kalmár.
@haggyadmá: Ohhh, kérem, megtiszteltetés, hogy barátjának tekint, pediglen nem is tudja ki vagyok.

Az IQ-m pedig teljesen lényegtelen, csak sugallni szerettem volna, hogy a testületnél, melynek évekkel ezelőtt tagja voltam, még vannak hasonszőrű tagjai, mint én voltam.

:)))))))))
@Llee: ez most miért esik a különleges kategóriába? Nekem bőven 120 felett van az IQ-m azt mégis ki nem szarja le. Nem egy tesztet töltöttem ki szórakozásból. Van egy csomó sötét bunkó ember akik úgyis sokra vitték...
@haggyadmá:
Ők is mehetnek 42 évesen nyugdíjba, pedig nekik nem is kellet elszenvedni, hogy a 80 éves nénike az arcával megütötte szegény rebiszes öklét.

Azért ekkorát nem illik hazudni.
@MikeBoy: Nem gondoltam hogy te, csak másik, ha jól látom immár lezárt szálon szóba került, és persze nem most hallom először ezt.

Szerintem kék rendőrgyakolóra megszólalásig hasonlító ruhát elég könnyű beszerezni. Ugye azonosító nincs, az ilyen jellegű intézkedés közben ha igazolványt kérek max kibélelik a számat jobb esetben gumibottal, roszabb esetben viperával, bakanccsal.

Ha van azonosító akkor kicsit már más a helyzet, mert ugye lehetőségem van - igaz utólag - meggyőződni hogy ki járt el velem szemben, ha törvényességi aggályaim lennének.

És akkor ott a vipera, ami ugye nem rendszeresített, tehát igazi rendőrnél nem lehetett, gergényi is kijelentette hogy márpedig nem használtak viperákat. Ebből következik hogy a kék ruhás viperások, nem rendőrök, felszólításuk nem kötelező érvényű :) Persze tudjuk hogy azok voltak, de éppen törvénytelen üzemmódban.

"Amint a felszólításnak nem teszel eleget, törvénytelenül tüntetsz és én mint magyar állampolgár elvárom, hogy a rendőrség takarítson le az útról!" - Nem botránkoztam meg :)

Amit a végére írtál maximálisan egyetértünk, én kint voltam akkor összel többször is, ugyan nem jártak el ellenem egyszer sem - az oszlatás megtagadásán kívül más okuk nem is lehetett volna, de azért láttam tőlük pár szemétséget, amiből az egyiknek majdnem egyik részese lettem.
Na egyszerűsítsük le. Az van, hogy van egy kormány, aki hoz bizonyos intézkedéseket. Ez a népnek nem tetszik. Kimegy az utcára. Jön a rendőr, akinek azt mondják, hogy zavarja haza a népet, mert nem ért egyet a kormány intézkedéseivel. A rendőr meg csinálja mert ezt kapta parancsba. És eszébe sem jut elgondolkodni rajta, hogy azok az intézkedések neki sem jók, csak hajtogatja, hogy de hát nekem azt mondták. És a kormány ezt tudja, és örül, mert itt soha senki nem fogja tudni érvényesíteni az akaratát, vagy kifejezni a nemtetszését, mert ez csírájában el lesz nyomva. Ez a cél, hogy kussolj és viselj el mindent. Ja, vagy el lehet ugye innen menni, vagy majd megunják, hazamennek.. stb.. A rendőrök akkor azt gondolják számítanak, örülnek, mennek buksisimogatásra, hogy milyen ügyesek voltak, tették a dolgukat, aztán most meg.. most érzitek, azt hogy ugyan olyan számok vagytok csak egy egyenletben, mint bárki más. Az a baj, hogy úgy gondolkodunk már, hogy rendőr meg nem rendőr. Ejjej, sőt tovább megyek a pórnép akit ti lenéztek, azt gondolja, hogy a rendőr nem "rend őr", a rendőr manapság csak egy cseszegető és pénzbeszedő szerv. Ezzé silányult. Talán erről nem mi tehetünk, és nem is mi tudunk változtatni rajta. Nektek kéne magatok közt rendet tenni és kivágni aki nem odavaló. Azt mondjátok nincs tisztelet? Mitől lenne? A romától nem tudtok megvédeni, a saját családotokat féltitek, a nagyobb halak lefizetnek titeket, a kormánytól ha megkapjátok amit akartok lenyakaztok érte bárkit. Közbiztonság? Kit érdekel? Helyi vagányok? Ismeritek mindet, lepacsiztok velük esténként, aztán mentek tovább, habár tudjátok, hogy ők akkor indulnak "műszakba". És még sorolhatnám. Ezen nem akartok változtatni? Ennek érdekében nem akartok esetleg hangoskodni?
@haggyadmá: Mikor ütött arcon rebiszes rendőr 80 éves nénit? Tudnál csatolni argumentumokat?
@blah: Ohhh, üdvözlöm Önt is. Egyetlen picinyke szóval nem hangzott el, hogy különleges volna.

Mindössze annyiról van szó, hogy Haggyadmá kolléga közölte, hogy a rendőrök IQ-ja 50 alatti volna, én ehhez szóltam hozzá, ezután Kalmár kolléga kioktatott, majdan szó szót követett, s jutott el Ön ahhoz a következtetéshez, hogy ez különleges volna...

Mivel az ismétlés a tudás összes felmenő és lemenő hozzátartozója, így ismét elmondom, semmi különlegességről nem volt szó. :)))

Önnek is csodás délutánt. :)
@popocatepetl: Te öreg! Mondd már el, miért vagy ennyire elképesztően rendőrellenes??? Mert hogy ők sem szentek, az tény, de amit te művelsz itt, az elképesztő!!!
Még hogy szegény ártatlan emberkéket kínoztak meg anno. Te mit néztél, a libíai tüntetéseket, vagy mit?
Netán gyerekkorodban inzultálta az ánuszodat a rendőrbácsi gumibottal? Vagy talán téged is jól megruháztak a 2006-os tüntésen?
Vagy csak szimplán ennyire hülye vagy?
@blah: Még egy megjegyzés, valóban az, hogy valaki sokra viszi-e, vagy sem, nem csupán IQ kérdése, hanem vannak még más emberi tulajdonságok is, amik játszanak. Pl. aljasság, törtetés, vagy legyen pozitív is, kitartás, szerencse. :)))
@gipsz1234: Hadd ne kérjem ki a bíróságról a jegyzőkönyveket, hogy neked itt bizonyítékokkal szolgáljak. Lehet nem volt 80, csak 65. Lehet nem nő volt, hanem férfi. Lehet nem ököllel arcba, hanem bakanccsal térden, de mind láttuk a tv felvételeket és sokan ott voltunk személyesen. Én is ott voltam és nem csőcselékként, hanem 56-ra emlékező békés polgárként. Ettől még a tények tények maradnak. Rengeteg bűncselekmény maradt bűntetés nélkül, köszönhetően a gergényinek, hogy nem voltak beazonosíthatók a rendőrök és persze a puhapöcs-ségnek, hogy nem vállalták be a bíróság előtt, amit csináltak.
@Egyasokból:

Az egyik cégem hónapokon keresztül végzett munkát egy nagy multinak. Sokat jártam oda, talán minden második nap. Sokszor ebédeltem a válallat étkezőjében. Azt figyeltem meg, hogy minden alkalommal bejön kajálni vagy 10-15 egyenruhás és civil ruhás rendőr, ők nem használnak dolgozói kártyát, de nem is fizetnek. Megkérdeztem a munkaügyi vezetőt, hogy hogyan van ez. Elmondta, hogy pár éve oda járnak már a rendőrök, ingyen esznek, cserébe elintézték a külföldi főnökök ittas vezetési ügyeit, s amikor új igazgató és vezetőség jött a vállalathoz, akiknek nem voltak ilyen ügyeik és nem értettek egyet az ilyen módszerekkel, akkor szóltak a rendőröknek, hogy a következő héttől sajnos nincsen ingyen kaja. Még másnap megállt egy járőr a vállalat elott és azon a héten a munkavállalók közül 43-t bírságolt meg elsősegély-csomag hiányosság és hasonlók miatt. A munkaügyi vezetőt 4-szer. Azóta újra ingyen zabálnak.
@popocatepetl:

Csak egy apró észrevételem lenne, pardon:

Az teljesen rendben van, hogy mást gondolsz a témáról az itt kommentelők jó részénél, de úgy látom neked nem tűnt fel, hogy ők ezt a más véleményt a tiednél kicsit barátibb és szalonképesebb hangnemben tárják e blogszféra tagjai elé.

Neked is könnyebb dolgod lenne, ha megpróbálnád.

@SvenH:

bocs (dolgoztam), íme a válaszom:

Aki már nyugdíjban van (most tekintsünk el az októl, hogy korengedmény, vagy más TÖRVÉNYES módon került oda, az már teljesítette azt, amit vállalt.
Az állam viszont most pont ezt próbálja visszavenni, azaz nem teljesítené, amit vállalt.
Ez az én olvasatomban visszamenőleges hatályú.

Rendben van a dolog, miszerint spórolni kell és át kell strukturálni (még véletlenül sem reform, ettől a szótól magyar politikus irtózik!) sok hazai alrednszert, mint most a rendvédelmi dolgozók szerzett jogait illető nyugdíjak témakörét is.
A tisztességes megoldás az lenne, hogy a törvény azokra vonatkozzon, akik most kezdik el a pályát, és ezt előzze meg egy használható és jól kiszámítható életpálya modell kialakítása is.

Amit a fidesz akar, annak vannak racionális, gazdasági okai - ezzel közgazdászként nem is vitatkozom, de a megvalósítás módja már nagyon nem tetszik.

Kiegészítés:
ha már a gazdasági racionalitásról esett szó, ne menjünk bele azokba az egyéb intézkedésekbe, amik még csak nem is súrolták a gazdasági racionalitás alsó értékeit. Itt ugyanis lett volna annyi tartalék, ami ezt a parpatvart okafogyottá tenné, és most nem is kommentelnénk itt.

Megtisztelnél, ha te is válaszolnál eredeti kérdésemre (csak visszakérdeztél).
Köszi.
@Egyasokból: Azért az 2006-os tüntetés nem arról szólt, hogy "kiment a nép az utcára". Továbbá a rendőröket sem azért küldték oda, hogy a békés tüntetőket hazazavarják. Ezek szerint nálad a randalírozás, zsaruk kővel dobálása, autók felgyújtása, TV székház lebontása az egyet jelent azzal, hogy "a nép kiment az utcára" tüntetni, mert elege volt. Szerintem pedig ez már nem tüntetés, hanem anarchia. Gratulálok az ilyen gondolkodásmódhoz amúgy. Tehát, ha a te gondolatmenetedet teszem a magamévá, akkor ha nem tetszik a munkahelyem, akkor felmegyek a főnökhöz és követelőzöm. Ha nem hat rá a szép szó, még jól pofán is verem párszor. Aztán ha ne adj Isten, beszalad a biztonsági szolgálat és jól megruháznak, még én leszek megsértődve! Marha érdekes.
@Zébácsi: "A tisztességes megoldás az lenne, hogy a törvény azokra vonatkozzon, akik most kezdik el a pályát, és ezt előzze meg egy használható és jól kiszámítható életpálya modell kialakítása is." Na igen és akkor röpke 15-20 év múlva érezné a költségvetés az új szabály áldásos hatását. Nekünk ma kell életben maradni a válságokkal teli világon és nem engedhetjük meg magunknak, hogy 42 éves emberek lógassák otthon a lábukat, mert az ős szoci rendszerben egyszer hoztak egy ilyen döntést.
@Egyasokból: Egy ország rendőrsége ugyanolyan morális állapotban van mint a többi réteg. Általánosságokat lehet mondani a többi területről is.
Pl:
1: Az épitőipari vállalkozók és dolgozók arra törekednek hogy silány, olcsó anyagokkal dolgozzanak de drágát számoljanak el.
2: Az egészségügyben leszarják azt aki nem ad hálapénzt.
3: A politikusaink szemérmetlenül lopnak (igen nem csak a komcsik hanem a fideszesek is !!) és hazudnak.
4: A vendéglátó helyeken vizezett italokkal olcsóbb alapanyagokkal dolgoznak, drágább árakat számolnak.
5: A médiában egyre több képzetlen hülye dolgozik. (dolgozik??)
6: A BKV és parkoló ellenőrök saját zsebre dolgoznak.
7: Az autókerekedők visszapörgetett órákkal adják el a használt autókat.

Igazak a fentiek. Egyesekre (minden szektorban, így a rendőröknél is, és abban is amit nem soroltam fel) biztosan. Valószínűleg nagyobb arányban mint kontinensünk nyugati felében.
Baromság hogy a rendőröket kiáltjuk ki Mo. legsilányabb rétegének.
@Wh1t3Shark: Összetévesztettél a proli barátaiddal.
@Wh1t3Shark: Az előző példámban általánosságban beszéltem, nem 2006-ról, sőt tudjuk, hogy a jövőben is így fognak zajlani a dolgok, mint írtam "leegyszerűsítve". Az meg hogy mit tudsz tenni ha valami nem tetszik, most is azt tettétek, tüntettetek.
Ez a mindenki kővel dobált, meg mindenki balhézni ment oda, pont olyan ostoba általánosítás, mint hogy minden rendőr hülye. Vagy Neked nem így tűnik?
@gipsz1234: Ezt visszaolvasva a soraimat egy szóval sem mondtam. Azért beszélünk itt róluk, mert ez a téma róluk szól. Egy másik helyen beszélhetünk másokról is.
@haggyadmá:

Válság...
Ja, már akinek...
@Zébácsi: "hogy ők ezt a más véleményt a tiednél kicsit barátibb és szalonképesebb hangnemben tárják e blogszféra tagjai elé"

aha
@haggyadmá: Bennem azok a képek élnek élénkebben amikor a gyengén felszerelt, ilyen támadásra kiképzetlen (mert korábban nem volt ilyen) rendőröket az MTV székháznál kőzáporral támadják. Vagy amikor a Rákoczi úton az agyon pirszingezett fickó egy betondarabot dob a rendőrök felé, vagy amikor a "forradalmár" a Nagykörúton átsétál egy fiatal lány által vezetett Suzuki Sedanon, aki zokog a kormány mögött.
Azt meg azért be kell látni hogy valóban mindegy hogy nem nő hanem férfi és nem 80 éves hanem sokkal fiatalabb. Ha valakivel le akarsz feküdni, akkor is mindegy hogy 25 éves nő, vagy 40 éves férfi az illető? :))
@gipsz1234: én linkeltem fentebb egy videót, no nem dokumentum, csak egy videó. Ami igaz az igaz nem látszódik hogy arcon ütötték volna, csak az hogy egy kurva nagyot repül, a földön ráncigálják, rugdossák, úgy hogy tíz rebiszesre van szükség hogy "megfékezzék". Az öreget aki segítene neki ütötték arcon vagy fejen.
@88hedgehogs: "Válság...
Ja, már akinek... "

Neked nem tűnt fel? Hozzám sajnos eljutott és sokan vagyunk ezzel így. Ha most elkezded, hogy mennyit keres a Szíjjártó meg az Orbán és rájuk nem hatott a válság, akkor az csúnya lesz.
@SvenH.: Te miért nem végezeted el azt a munkát, amit én és társaim? Hoztál volna fel a hátadon hullát a kútból, szedted volna ki a csecsemő hulláját a pöce gödörből, vágtad volna le az akasztottat a kötélről? Mindezt nem munkaidőben, hanem jellemzően az előtt, vagy utánna! De mennünk kellett!!! MOst ugass kutya!
@Egyasokból: Minden mindennel összefügg. Csak kontextust adtam a témának.
@Egyasokból: Haggyad már ezt a wh1t3sharkot, csak egy sün!
@haggyadmá:

Nem kezdem, az lerágott csont...

De nem én, s nem is Te(szerintem) okoztuk a válságot...
Csupán erre gondoltam.
Ja, és nem is a nyugdíjas rendőrök(tűzoltók...)...
@gipsz1234: Szőrszálhasogatás amit csinálsz. Ha te nem láttál felvételeket és nem olvastál cikkeket arról, hogy családokat gyerekekkel, öregeket bevásárló szatyorral vertek szét a rendőrök meg fújtak le könnygázzal, akkor nem is ugyanarrol a 2006-ról beszélünk. Az megvan, mikor az ember fekszik a földön kifolyt szemmel? Mert a rebiszesek csak lábra céloztak.
@haggyadmá:

Csak egy felvetést írtam, egy lehetséges forgatókönyvet - persze lehet ettől más megoldás is.

Az viszont, hogy visszamenőleges törvénykezés folyik igen messzire vezet, ez ugyanis túlmutat a rendvédelmisek mostani helyzetén. Ezt kellene itt megérteni.

A gazdasági tényezők hatását és a változtatások szükségességét magam is látom, ezzel nem is vitatkozom. Csak a hogyannal nem értek egyet.
Egyébként az a csúnya az egészben, hogy mi itt vitatkozunk - a szó jobbik értelmében - fent meg röhögnek. Ez is csak nekik alakul jól. Így legalább a legközelebbi tüntetésnél könnyebb dolguk lesz a rendőrök irányításában. Pedig ők mindenkit átcsesztek/nek, mindegy hogy rendőr vagy villanyszerelő.
@kisschwarz: Azért nem ő végezte el azt a munkát, mert te és a társaid kaptok fizetést érte, a munkaidő utáni elvégzésért pedig túlórapénzt és készenléti pénzt. Ha ő attól kutya, hogy nem végzi el a te feladatodat, akkor te azért vagy patkány, mert nem sütsz a pék helyett kenyeret hajnali négykor negyven fokban.
@88hedgehogs: "De nem én, s nem is Te(szerintem) okoztuk a válságot..."

Ez igaz, de attól még van. Megváltozik a világ, változni kell nekünk is és a szabályainknak. Most az van, hogy nem bírjuk fizetni a korkedvezményes nyugdíjakat, mert Görögország sorsára jutunk.
@Egyasokból: "Tüntettetek"??? Na látod, ez az általánosítás. Nem tüntettem sehol, mint írtam rendőr sem vagyok, pusztán elolvastam ezt a blogbejegyzést és írtam rá ezt-azt, amit gondolok, totál kívülállóként. Csak egyszerűen nem bírtam már megállni szó nélkül a 200 kommenten keresztüli "merakurvasünökkilőttékanagyiszemétgumilövedékkel" kaliberű hozzászólásokat.@popocatepetl: Látod, ez jellemez titeket Fideszeseket, ha valaki mond valamit, ami nem felel meg a világképeteknek, és a begyepesedett gondolkodásotoknak, az már mindjárt proli, libsi, kommer, stb. Nem, proli sem vagyok és egyik jelenlegi pártért sem lelkesedem, pusztán a véleményemet írtam le, pártállástól függetlenül. Bár én megértem, hogy a Fideszre és a követőire jellemző elvakultsággal nehéz megérteni ha valaki csak pusztán a józan ítélőképességére hagyatkozva véleményt nyilvánít valamiről.
Megkérdezném az itt jelenlévő rendőröktől (gondolom van itt) mennyi az átlagos havi munkaidejük (túlórákkal együtt) , mennyi készenlétet adnak havonta. Meglepődnék ha az nem lenne több mint havi 168 óra. (heti 40)
@haggyadmá:

Igen, ezt szajkózza a kormány...
De hidd el, az nem oszt, nem szoroz rajt.
Vannak, nagyobb, komolyabb tételek.
@haggyadmá: Én is ott voltam az Astoriánál 2006-ban. És el tudtam hagyni a helyszínt anélkül hogy a rendőrök atrocitáltak volna.
@Wh1t3Shark: Bocs, ez a nevedből nem derült ki, örülök, hogy erre kedves, normális módon fel hívtad a figyelmemet :) Egyébként akkor Téged ismételnélek: "Nem, proli sem vagyok és egyik jelenlegi pártért sem lelkesedem, pusztán a véleményemet írtam le, pártállástól függetlenül." Rám is ugyan ez vonatkozik.
@popocatepetl: Szóval ha már észérvekkel nem tudsz előhozakodni, és érdemben hozzászólni a dolgokhoz, akkor sün vagyok. Most akkor sün vagy proli? Egyébként egyik sem, de mindegy.
@Wh1t3Shark:
Nem, manó, nem azért proliztalak le, mert fideszes vagyok, hanem az alábbi beköszönésed miatt:

"Te öreg! ...Netán gyerekkorodban inzultálta az ánuszodat a rendőrbácsi gumibottal? Vagy talán téged is jól megruháztak a 2006-os tüntésen?
Vagy csak szimplán ennyire hülye vagy?"

Igen, ez nem felel meg a világképemnek és erre büszke is vagyok.
@gipsz1234: "Meglepődnék ha az nem lenne több mint havi 168 óra. (heti 40) "

Barátnőm egy bankban dolgozik. Napi kb. 10-12 órát. 8 órára jár neki a fizetés és nemhogy járna de nem fizetik ki, hanem NEM IS JÁR neki plusz fizetés a plusz munkáért. Ne add már elő, hogy csak a rendőrök túlóráznak ebben az országban, mert kiröhögteted magad.
@haggyadmá: Nem kellene általánosítani! Az ön munkahelyén ( ha egyátalán van ) is vannak jellemtelen emberek! Csak ott nem tartanak össze, hanem kinyírják egymást 1 forintért.
@gipsz1234: "Én is ott voltam az Astoriánál 2006-ban. És el tudtam hagyni a helyszínt anélkül hogy a rendőrök atrocitáltak volna. "

Szerencsés voltál ... vagy rendőr.
@gipsz1234: "Én is ott voltam az Astoriánál 2006-ban. És el tudtam hagyni a helyszínt anélkül hogy a rendőrök atrocitáltak volna. "

Ügyes vagy, én is az voltam de ettől még voltak ártatlan emberek, akiket szavaiddal élve "atrocitáltak", mert nem volt ilyen szerencséjük. Vagy Te ezekről nem hallottál? A rendőri hazugság áradat ellenére pár esetben még a bíróságnak is sikerült ezt bebizonyítani.
Semmi gond. Természetesen normális módon válaszoltam, mert én kulturáltan szeretek vitatkozni, és mert Te sem abban az idióta stílusban reagáltál a hozzászólásomra, ami itt egyesek körében annyira divatos. Én úgy vélem, nincs azzal gond, ha nem értünk egyet és vitatkozunk, de tegyük ezt kulturáltan és ne agyatlan barmokhoz méltóan.:)
@kisschwarz: "Csak ott nem tartanak össze, hanem kinyírják egymást 1 forintért. "

Értem. Akkor a megoldás a hamis tanúzás a bíróságon, mert a rendőrök olyan 'zsír' gyerekek. Micsoda jellem!
@kisschwarz: Amikor bűnelkövetők összetartanak, az bűnszövetség, amikor bűnt el nem követők védik a bűnelkövetőket, az bűnpártolás? Mindegyikért ki kéne vágni az összes rohadékot a testületből.
Azt hiszem az embereket 2006-al kapcsolatban az háborítja fel leginkább, hogy még a mai napig nem ismerik el egyesek, hogy igen is voltak túlkapások. És hogy a rendőrök besoroltak mindenkit csőcselék kategóriába és ezt hangoztatják is, hozzáteszem még egyszer egyesek, most meg csodálkoznak, hogy az emberek ezt nem felejtik el, nem nézik jó szemmel, sőt hovatovább sérelmezik és általánosítanak a rendőrök felé. Nahát, tényleg nagyon érthetetlen. És most akkor 2006-oztam.
@haggyadmá: Nem. Én is többet dolgozok mint napi 8 óra. Sőt sok éjszakám is rámegy a munkára. Valószínűleg magasabb képzettséggel és kevesebb pénzért mint a barátnőd.
@haggyadmá: Dehogynem hallottam róla. Sőt magam is úgy vélem hogy voltak rendőri túlkapások, bűnök. Csak az b..ssza fel az agyamat mikor egyesek arról írnak hogy csupa szerencsétlen ártatlan embert ért sérelem a rendőrök részéről. Hogy csupa békés demonstráló volt csak jelen. Hát egy lóf..t. Jelen volt az akkori helyszíneken több száz törő-zúzó barom is.
@gipsz1234: Akkor mit csodálkozol azon, hogy a rendőröknek is kell néha túlórázni? Ezért kéne 42 évesen nyugdíjat fizetnünk nekik? Mit csinálnak többet, mint a mai versenyszférában dolgozó emberek? A lelki teher csak egy hangzatos duma. Ez itt szerencsére még nem Amerika. Nem hallom naponta, hogy a bűnözők lelőttek egy rendőrt, persze nem is akarnám hallani, csak hát itt azért nem olyan veszélyes a rendőr dolga. A fekete mercist, bmw-st továbbra sem merik megállítani ahogy látom, hiába megy el mellettük 120-szal az üllőin. Oda sem néznek. Csak a suzukis bácsi, néni, anyuka. Azok csak fizetnek, nem lőnek.
@gipsz1234: "Jelen volt az akkori helyszíneken több száz törő-zúzó barom is. "

Teljesen igazad van. Voltak azok is, viszont a zsaruk szerint csak csőcselék volt, akiket szabadon lehet aprítani, ha az oszlatási parancs elhangzik.
@haggyadmá: És mi van a többi korengedményes nyugdijra jogosító szakmával. Azokról miért nem beszélünk.
@Zébácsi: Úgy gondoltam, hogy olyannyira elfogultan szemléled ezt a párbeszédet, hogy felesleges lenne bővebben foglalkoznom a felvetéseddel. Az elmúlt órában voltam minden szenny, fidesz-bérenc, fasz, seggbegumibotozott, hülye, stb, s ezek mind az általad oly nagyra becsült és illedelmes kommentező manók jóvoltából.
@gipsz1234: Akkor a több száz törő-zúzó baromnak és a több száz megveszekedett rendőr-bűnözőnek együtt kéne a sitten rohadnia.
@haggyadmá: Ha az oszlatási parancs elhangzik, az ott maradók már csőcselék. Ez így igaz.
@haggyadmá: Én is egyetértek, Révész Máriusz a tüntetésen úgy viselkedett, mint egy csőcselék.
@Táskás Tóni: "Ha az oszlatási parancs elhangzik, az ott maradók már csőcselék. Ez így igaz. "

Ha anyád menne épp haza az orrod előtt, őt is levered, mert elhangzott az oszlatási parancs? A rendőr egy gép, amin megnyomják az oszlass gombot és megy mérlegelés, gondolkodás nélkül? Ezt nekem nem tudod bemesélni, hogy egy rendőr nem tudatosan rugdossa fel a nyugdíjas az Andrássy úton. Tudja ő azt, hogy az nem törő-zúzó csőcselék, de miért ne? Ha buli, akkor bulizzunk!
Javítás: rugdossa fel a nyugdíjasT
@haggyadmá: A tpikus esete a jelentéktelen bunkónak aki végre kap egy kis lehetőséget, hogy most ő legyen a király. Gyáva szar mindegyik.
@Táskás Tóni: Ilyenkor megkérdőjelezhetetlen egy rendőrségi intézkedés, de amikor a Miniszterelnök házának utcáját le akarják zárni, akkor táskás tóni és elvtársai harvba hívják a népet a gonosz és gyáva diktatúra ellen. Röhej.
Nekem az tetszik az egészben a legjobban, hogy hiába hőbörög a sok ingyenélő, akkor is vége a habzsidőzsijüknek. Ezt beszipkáztátok. Lehet menni dóóóóóóóóóóóóóógozni.
Itt biztos sokan nem tudják mi valójában a sorkatonaság. Én sajnos tudom, közel 2 évig voltam katona. Van tapasztalatom abból a megterhelő, kimerítő, veszélyes munkából, amit a honvédségnél csináltak a tisztek, tiszthelyettesek. Rendőr nem voltam, de ilyennek képzelem a rendőri életet is. 90-10 volt az aránya a normális, értelmes katonának és a sötét bunkónak, aki a legkisebb hatalmával is visszaélt. Most ezek is nyugdíjban vannak, ezekenek is mi fizetjük. Kaptak szolgálati lakást, ruhapénzt, fizetést, elloptak a laktanyákból mindent, ami mozdítható volt. Tudom, ne általánosítsak...
Egyébként az a békát le kell nyelniük a rendőröknek és a többi rendvédelmi dolgozónak hogy emelkedni fog a nyugdíjkorhatár. Utánanéztem több honlapon, vajon mennyi a rendőrök
Sok adatot lehet találni.
Pl: www.miamiherald.com/2011/03/17/2120813/house-bill-would-raise-retirement.html
Ebben az írják hogy felemelik (Florida állmban vagy Miamiban) a rendőrök és tűzoltók nygdíjkorhatárát 55-ről 60 évre, vagy ( a fiatalon szolgálatba lépőknél nyilvánvalóan ez lesz a kedvezőbb.) 25 évről 30 év szolgálati viszonyra. Néztem más honlapokat is. Nagy a szórás. Van ahol 62 év van ahol 53 év a nyugdíjkorhatátár a fenti testületeknél. Kétségkívül olyat nem találtam ahol 47 év alatt valaki nyugdíjba mehetett, bármilyen fiatalon is lépett be.
@gipsz1234: De biztosan nem visszamenőleg.
@Táskás Tóni: Nem, mától! Mint tudod, nem lesz kötelező visszamenni dolgozni, mindenki maradhat az örző-védő cégeknél feketén, ahogy eddig, viszont kell fizetniük 16% adót. Csak annyi para van, ha megbuknak, hogy feketén dolgoznak, elveszthetik a nyugdíjat. Ettől lehet félni, ezt értem. ;-)
Van más, érdekes módszer a nyugdíjszámításra pl. Pennsylvniában: www.portal.state.pa.us/portal/server.pt?open=514&objID=594393&mode=2
Itt ugye függ a szolgálati időtől a nyugdíj nagysága. El lehet menni már 20 év szolgálat után is nyugdíjba de az sokkal kevesebb lesz mintha pl. 30 évet szolgált volna.
Ez szerintem egy jó szisztéma.
@Táskás Tóni: Nem visszamenőleg. Jogállamban nincsenek visszaható törvények. A jelenlegi aktív állományra ki lehet terjeszteni de a már nyugdijasokra nem (Legalábbis ezt mondják mértékadó jogászok.)
@gipsz1234: "jelenlegi aktív állományra ki lehet terjeszteni de a már nyugdijasokra nem"

Akkor lehet csökkenteni a 180e nyugdíjat 70-re és majd maguktól visszamennek. ;o)
@haggyadmá: Tudod az a baj a visszaható törvényekkel- azon kívül, hogy nem euorokonform - hogy teljes jogbizonytalanságot kelt.
Mondok neked egy példát.
Mondjuk 3 évvel ezelött szereztél egy diplomát egy adott intézményben. Annak a diplomának megfelelő munkakörben dolgozol. Idén hoznak egy törvényt ami alapján azt a felsőoktatási intézményt visszamenőleg nem akkreditáltnak nyilvánítják és -habár az akkori felsőoktatási törvénynek megfelelt és jogosan adott diplomát, most ezt a diplomát a jelen szabályok alapján érvénytelnítik.
@haggyadmá: Ezt hívják diktatúrának barátom.
orbánnak nem hiába "beszari" a beceneve.
@Bergeroth: "orbánnak nem hiába "beszari" a beceneve."

Mondanál egy példát, mikor Gyurcsány ellen tüntettek nem ennyien, hanem 10-szer ennyien, hogy az a patkány kiment közéjük beszélni? Azt mondta, hogy majd megunják és hazamennek és műveleti területté nyilvánították az egész Kossuth teret.
@haggyadmá: Véleményem szerint Orbán van akkor patkány mint Gyurcsány. Mind a kettő eltűnhetne végre a p...ba.
@gipsz1234: "Ezt hívják diktatúrának barátom."

Szerintem a diktatúrának más ismérvei is vannak. A szemét végkielégítések visszaszerzésével is egyetértett az emberek nagy része, de az senki nem tudta, miképp lehetne ezt visszaszerezni "eu konform" módon. Ez is egy ilyen kérdés, hogy pofátlanság felszippantani a nyugdíjat 42 évesek és most is egyetértünk - a többség - hogy ez így nem jó, de mire ezt megváltoztatjuk 100%-ig jogállami módon, akkor mi már rég halottak vagyunk, mire lesz valami pozitív hatás.
@haggyadmá: Mi a véleményed arról hogy a Médiatanács tagjai amikor megszünik a mandátumuk akkor "kártalanítás" alapján majd 6 havi fizetést kapnak amit nem érint a 98%. Hogy Derce Tamás volt Ujpesti polgármester az önkormányzattól a nyugdíjon kívül életjáradékot kap, ami kb 300.000 Ft/hó.
Mint korábban írtam (linkelhető oldallal) más országban is van (volt) 25 év után nyugdijazási lehetőség.
Én a jogállami módszerek híve vagyok.
De mi csak annyiban egyezünk hogy egy országban élünk. Az értékrendszerünk gyökeresen eltérő. Ez nem baj. Majd meglátjuk melyik győz 2014-ben. Tavaly ti nyertetek.
@haggyadmá:
1 éve a fidesz van kormányon. Előbb elmagyaráznád nekem, hogy hogyan kerül gyurcsány a képbe?
@kisschwarz: ez a te egyeni szoc problemad...

miert mentel el tuzoltonak ha nem birja a gyomrod?
amugy elmennel te pl. hullamosonak? es ok is elmehetnek 40 evesen nyugdijba?
@Zébácsi: "Az állam viszont most pont ezt próbálja visszavenni, azaz nem teljesítené, amit vállalt.
Ez az én olvasatomban visszamenőleges hatályú.
"

velemenyem szerint a visszamenoleges hatasu az az, hogy az elmult 5 ev nyugdijkifizeteset elveszik tole...

hadd ne kelljen mar elfogadnom azt az ervelest hogyha barhogyan elmentek nyugdijba akkor most szentek es serthetetlenek...
igy jartak, a banyaszok is ugy jartak, tomegesen vagtak ki, csak tudod onekik nem volt meg az a csokos lehetoseg hogy 40 evesen nyugdijba mehessenek...

de elismetlem...
ne kelljen szegenyeknek visszamenni, ok...
de most azonnal tartsanak egy szamitast hogy pontosan MENNYI az a penz amire jogosultak!!!
szamoljak ossze mennyi nyugdijjarulekot fizettek, ebbol mennyit is hasznaltak eddig fel, es akkor a jovoben mennyi is a KORREKT osszeg... tudod ami jarna a befizeteseik utan...
@Zébácsi: "Bocsánat, hogy belevakkantok, de konkrétan mire, ki(k)re gondolsz? Kérlek, ezt fejtsd ki bővebben, kíváncsi vagyok a tényeken alapuló véleményedre."

a banyaszokat kirugdostak? ugy hogy 30 evig lent melozott? az o helyzetet gondold, at, o ugy kezdte el hogy onnan fog nyugdijba menni...

es nem tudom milyen idos vagy de a melosok a gyarban, tudod hogyan volt nem?
a fiatal gyereknek elmondtak, hogy kussoljal kisfiam most nem kapsz fizetesemelest, mert az az oregnek kell, hiszen az oreg ment el nyugdijba, es akkor az utolso harom evet neztek! igy a fizetesemelessel elertek hogy a regi melosnak legyen szep nagy nyugdija!!!

effektive MINDEN melosgyerek, ugy ment el a gyarba melozni, ugy kezdett neki az eletenek, hogy majd vele is pont ezt fogjak megcsinalni!!!
akkor ez nem kicseszes veluk? hogy fiatalon ok nem kaptak fizuemelest, aztan a vegen kivagtak? hiszen az az o SZERZETT joguk volt, hogy a vegen 50+ -an nem az hogy egy biztos allasa lesz, hanem hogy o fogja kapni a fizetesemeleseket

a szerzett jogrol irtam az en serelmemet is hogy 2 evet az egyetembol nem szamitanak be es hogy emeltek a nyugdijkorhatart is...
en is pont ugy kezdtem el itt az eletet hogy szamitottam ra egyfajta szerzett jogkent...

szoval oket jol pofan vagtak...
@SvenH.:
A nevem kicsit becsapós, de mivel kis unokahugaimtól kaptam és megtetszett, ez lett a nickem.

Fiatalabb korom ellenére sok mindenre emlékszem még az átkosból is, pláne a '89 utáni időkből.
Amiket írsz, az sok tekintetben igaz, a 80-as évek második felétől tömegesen küldtek el bányászokat, öntőket, martinosokat. Az is áll, amiket az öreg/fiatal melósok béréről írtál.
Érdekes egy rendszer volt az, sok-sok hibával, de a leges-legnagyobb bűne az volt, hogy az embereket hamis biztonságérzetben tartotta, elhitette velük, hogy jó a cocialista világ. Persze, ez ordas nagy hazgság volt, még akkor is, ha történetesen pl. én imádtam gyereknek lenni, és sok olyan dolgot adott a polgároknak, ami tényleg jó volt- olyannyira jó, hogy esküszöm, kár volt megszüntetni.

Szóval, van igazságod, de ettől még az, ami most folyik, egyáltalán nem jó. Egy olyan kormánypárttól, amelyik 8 éven át ellenzékben kerékkötője volt minden reformnak (mert tudta, hogy szükséges, csak félt attól, hogy sikerül, és nem az övé lesz a babér), megszavazta a hírhedt Meggyesy-csomagot (ez drasztikus államadósság növekedést okozott) és a zembereket becsapva azt szajkózta, hogy nem lesz szükség megszorításokra - nos, egy ilyen párttól minimum elvárnám, hogy a társadalom széles rétegeit érintő kérdésekben nagyobb körültekintéssel járjon el.
Persze nem teszi, mert van 2/3, meg felhatalmazás és miegyéb, és különben is!
Egy frászt!
Ez az egész herce-hurca vihar a biliben, nem így kellene pénzt spórolni a kincstárnak és államgazdasági jelentősége sokkal kisebb, mint gondolnád.
De mégis, én egyetértek azzal, hogy legyen valami konszenzussal megtámogatott visszavágás e téren. Csak ne azokat érintse, akik már megszerezték a jogosultságot, hanem azokra, akiknek még aktv szakaszban vannak. S ezt tegye úgy, hogy ad cserébe valami kompenzációt.

Egyébként pont a rendőrség az a szerv, aminek működési költségeit ismét megkurtítják, így nem is értem, hogy miből lenne bérköltség-keret a nyugdíjból visszatérő rendőrök fizetésére.
Nota bene, ha jártas vagy mondjuk a police, vagy a bünt.végrehajt. intézmények belső világában, akkor tudnod kell, hogy ez az egész visszacsinálás egy csomó tök felesleges konfliktus forrása is (beosztás, rang, jogkör, hierarchia, stb..., sorolhatnám. Több olyan ismerősöm van, aki szívesen visszamenne dolgozni (mert megérti a szitut), csak azt nem tudja, hogy milyen munkakörbe kerülne, ki lenne a főnöke, és azt sem, hogy visszakapja-e azt a bért, amit leszereléskor (nyugdíj) kapott. Sokkal bonyolultabb dolog ez, mint első olvasatra tűnik.

Nem vagyok balos, de hidd el nekem, nem kerek ez az egész, és jó fideszes szokás szerint a csutakos lónak csak az egyik fele lett megmosdatva.
@Zébácsi: jo oksi mi amugy legtobben egyetertunk...

csak az a visszamenoleges olyan amiben nem, de hat ez marginalis :)

a fidess mentalitasa is szot erdemel de hat... nem irtam meg de ez a nagy bohocforradalom azert is erint durvan engem, mert semmi tiltakozas nem volt a manyup elvetelenel!!!
pedig az tenyleg sokkalta durvabb dolog volt, pl nekem a kevesebb mint 15 ledolgozott evvel gyakorlatilag elvettek volna visszamenolegesen az osszes befizetett penzemet...
akkor semmi nem volt...

hat Orbannak nem a vasutasokat kellett volna kitomnie penzzel hanem itt egy kisse lazabbra engedni a gyeplot...
@Zébácsi: "Több olyan ismerősöm van, aki szívesen visszamenne dolgozni (mert megérti a szitut), csak azt nem tudja, hogy milyen munkakörbe kerülne, ki lenne a főnöke, és azt sem, hogy visszakapja-e azt a bért, amit leszereléskor (nyugdíj) kapott. "

Elmondták, hogy aki visszamegy dolgozni, megkapja a nyugdíjának megfelelő összeget, csak dolgozzon és ne otthon verje. Imádom ezt a hozzáállást! Aggódnak hova kerülnek vissza? Eddig az volt a baj, hogy vissza kell menni 50 évesen vonulós tűzoltónak. Mikor kiderült, hogy van más munka is a tűzoltóknál, mint a vonulás, akkor meg jaj ki lesz a főnök, meg mi lesz a munkakör. Lényeg a nyűglődés. A magyar utálja ha változnak a dolgok. Azt szereti, ha statikus minden, mégha szar is, inkább maradjon, mert azt már megszoktuk.
@SvenH.:

A manyup témakörrel teljesen egyetértek, megszüntetésük önmagában inkább rossz, mint jó, a fő probléma ez esetben is a végrehajtás módja volt - kéthetente változott a KAMUNIKÁCIÓ. Olyan bénák, még hazudni se tudnak jól.
Nem tudom, hogy a miniszterelnök úr milyen focista, de a testcselei nagyon kiismerhetőek.
@haggyadmá:
" A magyar utálja ha változnak a dolgok. Azt szereti, ha statikus minden, mégha szar is, inkább maradjon, mert azt már megszoktuk. "

Így igaz, ez sajnos negyon jellemző ránk -főként az idősebbekre, ami talán érthető, hisz a Kádár érában nemigen lehetett ugrálni, azt sulykolták a fejekbe, hogy maradj nyugton, sajnos ezt nagyon megszoktuk.

Ami a munkába való visszatérést illeti, ismerek olyan volt parancsnokot (különleges feladatokat ellátó csapatnál), aki a 25 év szolgálati idő után került nyugdíjba - nem önszántából. Átszervezések után nem tudtak neki megfelelő munkakört adni, felajánlották számára a nyugdíj lehetőségét -elfogadta.
Ha most vissza kell mennie, valószínűleg egy nyikhaj, "ejtőernyős" 25-30 éves fickó (pisztolyt vajon fogott-e már a kezében?)fogja őt ugráltatni, aki még hátulgombolós volt, mikor az ismerősöm már keményen melózott és olykor térdig gázolva az agyvelőben biztosította a helyszínt.

Persze egy mérés nem mérés, a kiragadott példákból nem lehet általánosítani (és nem is szabad), de a differenciálatlanság teljes hiánya komoly bajokhoz vezethet.
Nem is beszélve arról, hogy a jelenlegi rendőri állomány fenntartására sincs pénz, most szándékoznak kivonni a rendszerből újabb 3 Mrd Ft-ot - kérdezem: mire ez a nagy igyekezet?
Ugyanezt tudom elmondani a tűzoltókról: jogerős bírósági ítélet van,mégis az állománx nagy része a mai napig nem kapota meg a túlóra, készenléti szolgálat után járó pénzét.

Az a baj, hogy a fidesz a büdös életben nem gondolt rendesen végig semmit: mindig csak azt nézték, hogyan tudnak minél nagyobb befolyással lenni a dolgokra és hogyan tudnak minél nagyobb szakadékot verni az embrek közé.
Viktor bizony uralkodni akar, és jól ismeri a mondást, tudja, mitől döglik a légy. Beleszólást nem enged, kompromisszumot ritkán köt, fasisztoid és bolsevik módszerekkel vezet egy elvileg jobboldani pártot - és amint látom, ezt az országra is kiterjeszti.

Nekem ez nagyon nem tetszik.
süti beállítások módosítása