Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/04/20/lajtania-bezenye-beruhazas-nagy-istvan "a hitelezőknek – ingatlancége... (2024.04.20. 07:55) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.05.17. 06:04 Fabius

Orbán pofonfája

Címkék: fidesz nyugdíj alkotmány rendvédelmi tüntetés

A magyar kormány, és személyesen Orbán Viktor ismét megtalálta a pofonfát, amit ha rázogat, garantált a gyümölcsszüret. A nyugdíjak visszamenőleges elvonásának-felülvizsgálatának alkotmányba faragása olyan, mintha a mazochista szekta rendes havi ülését néznénk. A mi kormányunk nem bírja a csöndet maga körül, nem bírja, ha nem mi töltjük be Európa csulatartályának szerepét. Ha nincs köpés és pofon elég, tesznek róla, hogy legyen.

Ugyanis a nyugdíj azon szerzett jogok egyike, aminek piszkálását addig fogja elnézni Európa szótlanul, amíg rendszerszintű átalakításokat - kötelező magánból állami - hajtanak végre benne. De abban a pillanatban, ahogy a már megszerzett jogosultsághoz nyúlnak, várhatóan ismét beindul a Puszta Putyinozás. Az Emberi Jogok Európai Egyezményét mi is aláírtuk, és az 1993. évi XXXI. törvényben ki is hirdettük, így ránk nézve is kötelező. Ez pedig kimondja, hogy a megszerzett jog tulajdon, ami szent és sérthetetlen. Így a nyugdíjak visszaható elvétele nagyjából akkor csörömpöléssel fog felborulni a strasbourgi bíróság előtt, mint bádog lavór a kockakövön. Akkor is, ha itthon a gondosan összeválogatott, megnövelt létszámú Alkotmánybíróság alkotmányosnak is találja. Bár az is őszintén meglepne, ha a 98%-os különadó elkaszálása után volna egy alkotmánybíró is, aki ne a kaszára szavazna.

Orbán Viktor szerint a közvélemény 80%-a támogatja a kedvezményes nyugdíjkorhatár emelését. Csak azt felejti el hozzátenni, hogy nem ezt a formáját. Én magam sem szeretnék 40 éves nyugdíjast látni, de hatvan éves tűzoltót sem. De ennél is kevésbé szeretném látni, hogy a kormányunk ismét a visszaható törvénykezéssel rogyasztja térdre a jogállamot, és ezzel az ország maradék méltóságát is. Megoldás kellene, de nem az a legcélszerűbb, hogy a trambulinról belepisálunk az üres medencébe, majd belevetődünk, hogy defasza, már lehet benne fürdeni.
A rendvédelmi szakszervezetek is tárgyalnának sztrájkolás helyett, ha lenne kivel, és lenne végre miről. Így azonban nincs más választásuk, mint hadüzenetnek felfogni a Lázár-Balsai indítványt. Ráadásul Lázár szerint csak a rendvédelmisekre vonatkozna a módosító, a bányászokra, énekesekre, stb nem. A pillanatnyi állás viszont az, hogy a módosító szövegének értelmében mindenkire ez vonatkozik.

Szerintem ideje lenne végre belátni, hogy ez így nem fog menni. Persze, aki nem egészségi alapon hanem ügyeskedéssel lett rokkantosítva, azt küldjék vissza dolgozni. Egyezzenek meg egy egységes szabályozásban a szakszervezetekkel, hogy a jövőben felszerelő rendvédelmiek mikor, milyen feltételek mellett vonulhatnak nyugállományba. De azokat, akik az állammal kötött szerződés alapján kitöltötték az idejüket, megszerezték a jogosultságot, azokat hagyjátok békén. A jelenleg aktív állomány ügye a legkacifántosabb. Velük lehetne tárgyalni még a korhatárról, de a helyzeti előny náluk van: a szerződés, amit az állammal kötöttek él. Ha sikerül rávenni őket a meghatározott szolgálati idő utáni maradásra, azért nyilván adni kell valamit cserébe. Mert az könnyen belátható, hogy ti is hevesen anyáznátok, ha 25 év tűzoltóskodás után a közmunka programban árokkaparásra kárhoztatnánk titeket, havi 28 ezerért.

Szóval ideje volna valami értelmes megoldáson törni a fejeteket azon kívül, hogy átnevezitek a járulékokat, és rohamtempóban alkottok megint olyan törvényt, amiért tömegek lesznek ismét a Kossuth téren. Amiért megint magyarázkodhattok kabátlopásra hivatkozva, mi meg éghetünk miatta szerte Európában, mint a felcsúti nádas.

23 komment · 5 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr72910132

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az íróasztal mögül könnyű ítélkezni 2011.05.23. 11:42:05

Budapesten könnyű ítélkezni a vidéki életről és programokat készíteni pusztán statisztikai adatok alapján, de a valóság mindig sokkal összetettebb. 

Trackback: Kétharmados karantén 2011.05.18. 00:27:30

p { margin-bottom: 0.21cm; A cím értelmetlennek tűnhet. Adott egy párt(szövetség), amely a Parlamentben kétharmaddal rendelkezik. Óriási fölhatalmazást kapott, akár új alkotmányt is konstruálhat (meg is teszi), akár az egész közjogi rendszert átszabhat...

Trackback: Le a nyugdíjakkal, éljen a munka! 2011.05.17. 19:42:05

            Mindenben egyetértek a kormánnyal! Aki munkára képes az dolgozzon (valamilyen munkára mindenki képes. Ha mozgásképtelen majd kap ülőmunkát, ha ágyhoz kötött majd a Médiacenzor Nemz...

Trackback: Egészségkárosodási ellátás lesz a faszfej rokkantnyugdíjból 2011.05.17. 08:14:02

 Összevonná a szarrágó kormány a nyugdíjkorhatár előtti, rokkantsággal és egészségkárosodással összefüggésben járó különféle jelenlegi ellátásokat. A csirkebaszó juttatások új gyűjtőneve egészségkárosodási ellátás lehet, derül ki a szopottgomb...

Trackback: 665 milliárd forint a tét 2011.05.17. 08:10:22

 Az fasz indokolatlanul szopott rokkantnyugdíjakat alkotmánymódosítás nélkül is bármikor el lehet beszívni, a korkedvezményes nyugdíjasok esetében azonban még a módosított alkotmány ellenére is komoly jogi aggályok merülhetnek fel. Ezt kukizták...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Felcsúton már nincs nádas. Lecsapolták focipályaépítéshez.

A januárban hatályba lépő alkotmány tiltani fogja a visszamenőleges hatályú törvényalkotást. Ergo holnaptól nem illik az asztalra szarni, ezért ma még odacsinálok.
Tisztelt Fabius!

Mondhatod (írhatod) a magadét, de minek?
Vedd tudomásul: 2/3-os többség, elsöprő 52,7%, felhatalmazás mindenre, ez a zemberek akarata, stb.

Amúgy pedig I. Orbániai Viktor az országot pofozza, nem a zemberek őt.

A többi stimmel.

Tisztelettel:
anonymand
Folyik a parasztvakítás!
1, A rendvédelmisek 25 év szolgálat után elmehetnek ugyan nyugdíjba, de ha egészségesek, akkor csak 50%-nyugdíjat kapnak!!!

2, Az egyéb korkedvezményes munkakörök után pedig a munkáltatók a rendes járulékon felül
plusz 9,5%-os korkedv-járulékot fizetnek alkalmazottakként!
Ez elsőre kevésnek tűnhet, de, ha figyelembe vesszük, hogy ilyen munkakörökben öt munka évente jár egy év korkedvezmény, akkor a munkáltatók 30-40 év alatt gyakorlatilag előre kifizetik a 6-7 évvel koraibb nyugdíjazás TB terheit!!! Ezzel a pénzzel mi lesz, hova tűnik?
Ja, és ami még érdekes! A 300.000 fölött keresőknek otthagytak évi 500 milliárd adót.
A jól keresők adócsökkentését elbírja az ország, a nyugdíjasokat nem?
Így aztán a korkedv-nyugdíjasok pénzét csoportosítják át a jól keresőknek, meg az újfajta korkedvezménnyel élő nőknek, akik a statisztikák szerint egyébként is sokkal tovább élnek, mint az általában korkedvezményes munkakörökben egészségkárosodott férfiak! Ez annyira aljas, hogy egészen biztosan megszavazzák...
A szerződés az állammal él... :)
Jelenleg erkölcsileg többet ér az Ónodi vásárban kötött szóbeli meggyezés az első arra járó lókupeccel, mint bármilyen szerződés az állammal...
Azzal nem értek egyet, hogy visszakergessék a nyugdíjas rendvédelmiseket dolgozni.
Inkább a nyugdíj melletti munkavégzést kellett volna nagyon-nagyon leszabályozni. És aki megszegi az ezzel kapcsolatos szabályokat, azt keményen BÜNTETNI!!!
Ami most megy - ez a nyugdíj melletti munka - ez bizony sok embert jogosan irritál! Szegény az ország, nincs pénz, hónapról hónapra hitelből történik a nyugdíjak kifizetése. Ennek fényében azért valóban luxus, hogy olyan emberek kapnak nyugdíjat, akik a nyugdíj mellett még dolgoznak is.
Oké, most persze arról is lehet beszélni, hogy alacsonyak a nyugdíjak, és sokan ezért kénytelenek dolgozni.
Pl. a vagyonvédelmet egyszerűen megszállták a nyugdíjasok - volt katonák, rendőrök, rokkantak -. Miért nem lehet leszabályozni, hogy x összegű nyugdíj felett vagy nyugdíjas legyen valaki vagy dolgozzon? - a kettő egyszerre ne lehessen egy bizonyos összeg felett -.
Most 57 éves korig mindenkit megpróbálnak visszakergetni dolgozni. De mi van azokkal az 58 évesekkel vagy idősebbekkel, akik dolgoznak a nyugdíjuk mellett? Nem inkább a nyugdíj melletti munkavégzés szabályait kellett volna leszabályozni?
Persze régebben voltak próbálkozások ezt a kérdést rendezni. De milyen a magyar ember? Mindig megtalálta a kiskapukat. S ez sajnos elvezetett idáig. :( Most aztán mindenkit 1 kalap alá véve kidobnak a nem létező munkák világába! :(
@EdinaEdina: Ott a pont! Erre nem is gondoltam, teljesen igazad van.
@Motorman: A korkedvezménnyel élő nőknek nem nagyon kellene nekiugrani. Egyrészt ez olyan kitaláció, amit senki nem kért. Másrészt ez egy olyan gesztus, ami szavakban mutatós, de ha egy kicsit utánaszámolsz, akkor máris másképp néz ki. 40 év szolgálati idő, az azt jelenti, hogy vagy negyven évig megszakítás nélkül dolgozik, vagy ha megszakította azt bármivel, akkor sokkal tovább. Nem néztem pontosan utána (engem nem érint), de azt tudom, hogy a felsőfokú tanulmányok nem számítanak bele, a gyesen-gyeden töltött idő nem teljes mértékben, a munkanélküli időszakok meg végképp nem. Vajon hányan is tudják úgy igénybe venni, hogy valódi korkedvezményt jelent nekik? Azok, akik 18-20 évesen elkezdtek dolgozni, és teljes munkaidőben, megszakítás nélkül dolgoztak azóta is (gyerekük sincs, és egyetlen napot sem voltak munka nélkül), azok igénybe vehetik a lehetőséget 58 évesen. Akik már mondjuk technikumba jártak, azok legjobb esetben 59 évesen. Aki szült legalább egy gyereket, az bőven 60 fölött jár már, és aki egy ideig munka nélkül volt vagy részmunkaidőben dolgozott, az már ugyanott van, mint az öregségi nyugdíjjal. Ha valaki továbbtanult nappali tagozaton, azaz csak 22-23 éves korától dolgozik teljes munkaidőben, az (egyetlen gyerek és munkanélküli periódus nélkül) 62-63 évesen mehet nyugdíjba. Idővel ugyan, ahogyan a nyugdíjkorhatár megy felfelé, elvileg többen lesznek az igénybe vevők, de mondjuk 70 éves korhatárnál már nagyítóval kell keresni azokat, akik folyamatosan tudtak dolgozni. Szóval ez a rész ki van találva rendesen. De nyugalom, ha esetleg mégis nők tömegei akarnának hamarabb nyugdíjba menni, akkor majd visszavonják az egészet.
@kriszi: Az ilyen kommentek viszik félre a poszt súlypontját. Ha nem érted a lényeget, miért strapálod magad? Alig várom, hogy a 300000 Ft felett keresők is ezt kezdjék el recézni húsz sorban. Ez csak két példa volt arra, hogy jelezzem: a balfékek a népszerűség hajhászásban lyukakat ütnek a költségvetésen, azután meg ész nélkül próbálják befoltozni azokat.

Ps.Ha már a személyeskedésnél tartunk:
"Egyrészt ez olyan kitaláció, amit senki nem kért." Ez hazugság! Többek között ezért szavaztak a fideszre ilyen sokan!
A korkedvezményes nyugdíjat tényleg nem kérte senki 30-40 évvel ezelőtt! Akkor most ők a társadalom élősködői, a most 40 év munkaviszonnyal elmeNŐK meg nem???
Helyes cikk megin', jók a metafonák ... de a következtetések kissé idejétmúltnak tűnnek ("ideje lenne végre belátni", "adni kell valamit cserébe", "ideje volna valami értelmes megoldás" stb.) ... elhiszi még valaki erről az emberről, hogy ilyesmire képes? Nem inkább ideje lenne lelépni a színről?!

Ellenben a dunántúli fogorvosok dolgozhassanak 92,5 éves korukig, de legalább, amíg kezük remegésével jelentősen csökkenthető az áramzabáló fúrógépek használata ...
ORSZÁGROMBOLÓK A FIDESZ BANDITÁK.
Volt már ilyen hogy Kádár kijelentette: aki nincs velünk az ellenünk van.
Most meg a Fidesz Bandita kormány ámokfutása bebizonyította hogy a fidesz jelszava: AKI NINCS VELÜNK AZ NINCS.
Majd megmutatjuk nekik hogy a "Nincs"-ben benne van a "Van" Tehát a "nincs is van "( filozófiai meghatározás)....sőt a "nincs-ben több a VAN!!!!!!!
( ezt majd a seggükön érzik meg:)))))
Kibaszott unalmas már ez az orbáni mártír politika. Kitalálnak valami faszságot, majd védik foggal körömmel, mikor az első másodperctől tudható, csak beszopni lehet.
@EdinaEdina: Már 3 éve szabályozva van.
@Venyigeszu: Elhiszem neked. (én ehhez nem értek) Csak azt gondolom, hogy olyan jól nem lehet leszabályozva. Azt tapasztalom - a vagyonvédelemben -, hogy a nyugdíjasok a nyugdíjuk mellett bőszen dolgozgatnak feketén - tehát bejelentés nélkül -.
Meg több olyan embert is fel tudnék most kapásból sorolni, aki megkapja a 140000 - 160000 forintos nyugdíját, s mellette dolgozik. (van aki 2 helyen is. hétvégén oktat, a hét többi napján pedig egy biztonsági cégnél dolgozgat) És ez azért valahogy nincs jól! :(
@EdinaEdina: Csak a 2008 előtti rendes öregségi nyugdíjasoknál nem számít a kereset, a többiek nyugdíja különböző összeghatárnál megszűnik. Egyébként ez a mostani törvény (bár szerintem így nevezni már csak csúfolódásból lehet) ezer sebből vérzik.
@legeslegujabbkor: Igazad van,most már még nekem is dereng valami. :) Az éves keretre vagy micsodára gondolsz ugye? Ha azt túllépi az éves keresete, akkor nincs nyugdíj. Ezzel csak az a gond, hogy van olyan ismerősöm aki túllépi ezt a keretet - a VALÓSÁGBAN -, de más van a papírokon. Vállalkozó az illető. (most már így beugrott a történet.)
Most már a zsaruk is velünk együtt énekelhetik teli torokból:A Párttal a néppel egy az utunk,jelszavunk munka és béke...
@Motorman: Hehe, egyszer próbálok óvatosan fogalmazni, erre trollnak néznek :) Szóval ha már véleménykülönbség:
- a poszt már készen van, annak a súlypontját én nem tudom semerre vinni (szerintem). Nem is akarom.
- a poszttal egyetértek, a női 40 év utáni nyugdíjba vonulásról volt mondanivalóm. (jó, akkor gondolj hozzá egy offot, ha így nagyon nem tetszik
- senki sem kérte - na most itt lehet, hogy tényleg félrementem, nekem úgy volt meglepetés az egész, ahogy volt, a környezetemben lévő nők meg mind néztek, mint a lukinyúl, hogy ennek akkor konkrétan mi értelme is van? (arról meg gőzöm sincs, hogy ki mért szavazott rájuk, összesen három fidesz-szavazót ismerek, akiről tudom is, nekik más preferenciáik voltak)
- abban igazad van, hogy a korkedvezményes nyugdíjat sem kérte senki
- maradjunk annyiban, hogy a két intézkedés egyike sem kifogásolhatatlan, csak a női nyugdíjba menetel egy adott körben népszerűbb, a korkedvezményes nyugdíjak megszüntetése meg egy másikban - egy harmadikban meg egyik sem az.
@JohnLeCarré: Nincs mit vitatni a leírtakon! Sajnos.
"A kormány el akar venni a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjaitól. Azoktól az emberektől akar elvenni, akiktől az állam, a közösség tántoríthatatlan hűséget, bátor helytállást követel, ezt törvény rögzíti. Ezek az emberek különleges szolgálatot teljesítenek, éppen ezért az Országgyűlés, amikor törvényt alkotott, figyelembe véve ezzel a különleges szolgálattal járó nagyobb áldozatvállalást, ezzel arányos erkölcsi és anyagi megbecsülést biztosított ezeknek az embereknek" - mondja a sajtótájékoztató hetedik percében Demeter (a mellékelt videón csak Demeter mondandóját adjuk közre, a linken a Fidesz oldalán elérhető a teljes, 17 perces felvétel is). Külön is kiemelte a tűzoltókat, "akik akár az életük árán is teljesítik szolgálatukat", ezért megilleti őket a szolgálati nyugdíj.
static.fidesz.hu/download/_19/Demeter_Soltesz_2006_10_19.wmv
süti beállítások módosítása