Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/04/25/balasy-gyula-hatrebb-lepett-uj-nevek-jelentek-meg-a-ner-ket-legfontosabb-kommuni... (2024.04.25. 14:03) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.05.12. 06:00 Fabius

Gyurcsány: a visszatérés napja

Címkék: mszp gyurcsány ferenc demokrata párt

Jelentőségteljes nap volt a tegnapi, jegyezzük fel: Gyurcsány Ferenc visszatért.

Igen, itt volt már egy ideje újra, felszólalt itt-ott, szervezett tüntit, mondott gyújtó hangú beszédet a majálison, beszólogatott Orbánnak, nyomult faszbúkon és blogon, orrszőr tépkedéssel borzolta a kedélyeket a szoci táborban, de mégis a tegnapi a Visszatérés Napja.

A szocik ugyan igyekeznek ragaszkodni a felépített látszatvalósághoz: mindenki szeret mindenkit, világbéke. Villongások? Ugyan kérem. Pártszakadás? Azmiaz, mi ezt soha, detélleg, bár ismerünk olyat aki hallott már hasonlóról. Pedig nem így indult, és ha hinni lehet a pletykának nem is így zajlott a tegnapi kibővített frakcióülés. Alapértelmezésben felnégyelni, kerékbe törni és deresre húzni akarták a Túlmozgásost, mert elég a reniteskedésből, a kalóz akciókból, meg úgy egyáltalán elég Gyurcsány Ferencből.A kilenc hosszú óra alatt, amíg az ülés tartott nagyot fordult a világ. Az eddig armageddonként kezelt pártszavazást megtartják annak ellenére, hogy Fletó maga ismerte be: blöff volt az egész. Szerintem ha nehezen is, de sikerült ráébredni a vérvalóra: Ferenc ingujjában három aduász lapul, amit űberelni nem tudnak:

1: Nála van a kassza kulcsa.

2: Mögötte van a tömeg, aki hajlandó akár utcára is menni, szervezetten szavazni, ha vezeti őket.

3: Máig ő az egyetlen, akinek puszta látványától Orbán akut hebegőrohamot kap, és Szijjártó hangján ordítja tele a sajtót: rohagyámámeg mostazonnal, elmúltnyócév, holagyóccerem.

Mije maradna nélküle az MSZP-nek? Gondoljunk csak bele: Hiller haver tüntetési felhívására Bauer Tamás is maximum elnyomna egy ásítást, Szanyi kapitány annyira kínos, hogy rajta röhögni már felér egy politikai hullagyalázással, Mesterházy meg elnöki tiszt ide, múnvolkerezés oda, csak egy vérszegény utánérzés. Így Gyurcsány valódi ellenfelek nélkül megtette amire eddig készült: feltámadt hamvaiból, és megette az első falatot a ellenlábasaiból vacsorára.A szocik változatlan éleslátására utal, hogy a februárban gründolt Demokrata Párt ötletétől mostanra sikerült befosni. Ekkora fáziskéséssel nem tudom mikor sikerül majd eljutni a megvilágosodásig, hogy a Fidesztől - és a közvéleménytől - nyúlt gyurcsányahibásozással nem lesz megoldva semmi, pláne nem a párt hitelességi deficitje. Én bizony úgy emlékszem, - Fletó felelősségét nem vitatva és kisebbítve - hogy nem ő volt az egyetlen, aki szerint a válság hozzánk nem gyűrűzik be, hanem leparkol Hegyeshalomnál és bekopog, hogyaszongya a világgazdasági válság vagyok, alkalmas-e a látogatásom? Nem? Akkor elnézést, megyek és letarolom inkább a Balkánt, további szép napot. Emlékszem a szoci frakció válságkezelő intézkedések helyetti szarakodására, amitől inkább elúsztunk, mint megsértsünk 300 nyugdíjast vagy a közszférát költségvetési átalakítással. Gyurcsány megbukott - joggal - és bűnbak lett, de ha nem jön Bajnai, és nem osztja le a tockost a mindenkivel aláíratott - megszavazzátok amit mondok, vagy mentek a picsába - ívvel, akkor megnézhettük volna magunkat.

Ezért nem Gyurcsány a felelős egyedül, hanem mind azok vagytok. Vicces, mikor ti akartok pálcát törni felette.

A Hagyók és Hunvaldok, Zuschlagok és Tóth Csabák ügyei sem a hitelességeteket erősítették, ugye. Az, hogy Orbánnal szemben Ingyen Csabi ingyen békáváját tudjátok kínálni, Szanyi kapitány ingyen ovi, ingyen sulijával kiegészítve csak azt mutatja, hogy még mindig az álommanót kergetitek vég nélkül. Amíg körbejártok az országban, és a megmaradt hallgatóságnak tapossátok a rokkát nyálfonalat sodorva szembenézés és valódi alternatívát jelentő átalakítás helyett, addig az MSZP nem lesz váltópárt soha az életben.

Az Orbán kormány balfaszságai legyenek bármilyen súlyosak, nem okoznak kollektív emlékezetvesztést. Ha a Patás elleni összefogást akartok tegyetek érte. Azt már volt alkalmatok megtapasztalni, hogy az álomfejtő pozicionistákból mennyire van elegünk.

341 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr702897335

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mélyponton 2011.05.16. 17:30:02

Ezen a blogon viszonylag kevés szó esik az ellenzék nagy pártjáról, a nyolc évig regnáló Magyar Szocialista Pártról – összesen egy-két írásban jelent meg a párt neve, akkor is inkább Gyurcsány miatt. Liberálisként pedig szeretünk kritizálni minde...

Trackback: Hideg, hideg, még hidegebb... 2011.05.12. 13:46:14

Egyelőre nagyon keresi magát a baloldal, valahol a saját romjai alatt, de Szanyi Tibor szavait olvasva nagyon rossz helyen. Hogy úgy mondjam: hideg, hideg, még hidegebb...Pedig azt gondolom, hogy a Fidesz kormányzásának eredményeként formálódik végre v...

Trackback: Kultúra ma: Mi a szarnak ez az egész? 2011.05.12. 13:34:22

"Ha meghallom a kultúra szót, előveszem a pisztolyomat." Ezt a mondatot sok mindenkinek tulajdonították már, köztük Hitlerrel, Göringgel, Goebbels-szel, Sztálinnal. De teljességgel érdektelen, hogy melyik briganti mondta valójában. A lényeg n...

Trackback: Nyílt levél Gyurcsány Ferenchez 2011.05.12. 12:37:06

 Szeretve tisztelt Gyurcsány Ferenc!   Azt hiszem a magyar emberek millióinak a nevében írom Önnek ezt a levelet. Hiszen a Fidesz-kormány bebizonyította, hogy alkalmatlan az ország vezetésére és hogy nemzetünk soha nem látott mélységekbe sü...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fabius,
sziporkázóan szellemes írás ismét. Orbán hebegőrohamánál konkrétan felvonítottam a röhögéstől. :D és mint mindig, jól látod a helyzetet.
szóval, jól indult megint a napom, köszi :)
Gyurcsány Ferenc alkalmatlan.
Nem azért amiért a legtöbben gondolnák, hanem azért mert még mindig nem hozta nyilvánosságra, hogy ki adta át orbánnak az öszödi beszédet.
Ha a mai napig nem tudja ki volt, ALKALMATLAN! Ha tudja, akárki volt az, akár ő maga, de nem mondja meg ALKALMATLAN.
Ennyi.
A legszomorúbb hogy Gyurcsány még így is 1000x alkalmasabb mint a felcsúti kis fasz.
A fidesz szavazóbázisa 1.9 millió főre csökkent a korábbi 2.7 millióról. Ez akárhogy is nézem, majdnem újabb mínusz 1 millió ember a fülkeforradalmárok táborából. Az összes választókorúak körében a fidesz támogatottsága a januári 34 százalékról jelenleg 24 százalékon áll. Gyanítom ezeket akarja gyurcsány kihasználni és belőlük akar saját magának egy új szavazóbázist létrehozni.
A gond csak az (amellett hogy az egyik legszebb pillanat lesz majd, a fidesz bukása és végleges elsüllyedése), hogy soha nem szavaznék gyurcsányra sem.
Rajtam kívül pedig még jó sokan érezhetnek ugyanígy, mert jelen állás szerint 53% azoknak a száma, akik EGYIK PÁRTRA SEM szavaznának. Nos, mi vagyunk azok, akik az összes eddigi pártban csalódtunk és egyiknek sem hiszünk, mert lopnak, csalnak, hazudnak, folyamatosan 0-24-ig az év minden egyes napján.
Gratulálok a magyar "politikai elit" -nek ehhez az eredményhez.
2014-ben max. azért leszek hajlandó elmenni szavazni (2 kihagyott szavazás után), hogy a fidesz tűnjön el végre örökre a magyar politikai életből. Semmi szükség egy ilyen bolsevik pártra, amelyik tömve van arrogáns, cinikus, nagypofájú, önző, kapzsi, tolvaj, hazug és semmihez nem értő lobbistákkal.
Ez nem egy szerencsejáték, itt emberek életének millióiról van szó. A fidesz sajnos még nem nőtt fel ehhez a feladathoz és szemlátomást nem is akarnak felnőni hozzá. Alkalmatlan, semmihez nem értő balfaszok társasága, minél előbb tűnjenek el a süllyesztőben. Lehetőleg örökre.
hát akkor miért nem szavaztatok többen a fecóra, elvtársak?
Jó poszt! Jók a kommentek! De orbánmentesítő kolléga figyelmét felhívnám, nem érdemes egy szimpla technikai malőrnek ekkora jelentőséget tulajdonítani, bakik és gikszerek mindig voltak és lesznek.
Külön gratulálnék Bergeroth-nak, komment-jében, a poszthoz hasonlóan, igen jól összefoglalta a lényeget. Terjedőben a minőség, hálistennek.
Miután végignéztük az SZDSZ és az MDF elolvadását, most következik az MSZP szétforgácsolódása. Azt hittem, korábban megtörténik, de még most sem késő. Fabius egy Gyurcsány vezette MSZP-t vizionál. Ha így lesz, az már nem ez az MSZP lesz, minek is neveznénk így?
Gyurcsány, Orbán takarodj! Kercsó Árpádot kérem miniszterelnöknek.
Így pontosabb:

"Máig ő az egyetlen, akinek puszta látványától Orbán pezsgőt durrant."

Éppen most kisgazdásítja el az mszp-t Ferenc aki, amúgy minden mszp-s szereplésével csökkenti a szocik esélyeit újra váltópárttá válni ... a fidesztől elfordulók inkább nem mennek el szavazni amíg ez a felhozatal. Feri már "bizonyított".
A maradék biztos szavazókból pedig így is meglesz a fidesz többség.
A gyújtó hangú beszédén pedig a pár százaléknyi fanatikusan kívül mindenki röhögött, vagy ökölbe szorult a keze a milliárdos ötvenezres szakmunkás :D:D:D:D
@Bergeroth: +1

Sajnos amit leírsz, évszázados terhünk...

Ady Endre

A magyar Ugaron (1905)
Elvadult tájon gázolok:
Ős, buja földön dudva, muhar.
Ezt a vad mezőt ismerem,
Ez a magyar Ugar.

Lehajlok a szent humuszig:
E szűzi földön valami rág.
Hej, égig nyúló giz-gazok,
Hát nincsen itt virág?

Vad indák gyűrűznek körül,
Míg a föld alvó lelkét lesem,
Régmult virágok illata
Bódít szerelmesen.

Csönd van. A dudva, a muhar,
A gaz lehúz, altat, befed
S egy kacagó szél suhan el
A nagy Ugar felett.
A szerző sajnos nem látja, nem ismeri a külön utas politikusok történelmét, lehetséges pályagörbéit.
Gyurcsány politikai szerepvállalása bizony, kinőheti magát az LMP 2011-es szintjére egy lényegében teljesen lecserélődött hátország támogatásával, egy elbukó, ostoba és nyíltan bűnözésből élő Maffia-Fidesz ellenében.
Lesznek meglepetések, többek között az esedékes 2014-es választásokra se tessék mérget venni.
Az igaz, hogy fletónak van hangosabb tábora, de abban nem vagyok biztos, hogy többen is vannak, sztem túl sokan utálják ahhoz, hogy az ő vezetésével bármilyen párt is legyőzze a fideszt, viszont ha így folytatják, akkor a jobbbik beelőzi őket
Pártvezetőnek valószínűleg alkalmasabb Gyurcsány, mint miniszterelnöknek, ott szabadon ötletelhet. Az elképzelései sem rosszak,legalábbis az mszp-vel kapcsolatban, csak kevésnek tűnnek ahhoz, hogy a hitelességi deficitet csökkentsék.
Az a baj, hogy ugyan a fidesz jövőképe a 100 évvel ezelőtti múltba nyúlik, de Gyurcsányé is vagy 30 évvel ezelőttre, bár már 2011-et írunk.
@sisifux:

Szociknak, ha akarnának komolyabban v.mit a jövőben éppen ezeket a Gyurcsány féle embereket kellene kiiktatni a Szanyi kapitányokkal egyetemben, és Bajnai fél szolidabb szakikat előkeresni.
Orbánmegsemmisítő kommenttárs figyelmét felhívnám arra, hogy Gyurcsány nem alkalmatlan, hanem hiteltelen. Az ő nevével nem lehet már sem az mszp-t sem a demokrata pártot eladni a zembereknek. Ha tévednék, akkor megérdemli a sorsát ez az ország. Igen, Feri már "bizonyított". Alkotmányozó Orbán is bizonyíték lehet a választópolgároknak, hogy egy hatalommániástól ne várjunk gyökeres változásokat. Köszönjük polgártársak a fülkeforradalmat, az államreform érdeklődés hiányában elmarad.
Hát ezek is elmennek a süllyesztőbe, valóban mint a kisgazdák, no de nem fog értük senki sem sírni! A túlmozgásos pénzeszsák pedig már csak nevetség tárgya, néhány fegyverhordozója van még, a vénséges Vitányi, Gréczi és a Molnár. Nem féltem a Fideszt, a ciklus végére beindul végre a gazdaság és újra visszaszivárognak a hívek.
Azzal, hogy nem szavaz az ember nem lehet választást nyerni...
Ha meg választanom kell Gyurcsány és Orbán között akkor Gyurcsány. Nem kérdőjelezi meg a magántulajdont a hatalomi rendszerek osztottságát, továbbá egy csöppet több diplomáciai érzéket nézek ki belőle az EU-ban.
@orbánmentesítő: Lehet, hogy még Ő se tudja ki hozta nyilvánosságra. Az egyértelmű, hogy valamelyik párttársa volt. Valamilyen érdekcsoport az MSZP-n belül qrvára haragudhatott rá.
Idegen, és a sajtó sem volt akkor ott.
@Viktus: Én is Bajnaira számítok, nem kell elfelejteni, hogy ő Gyurcsány embere. Mivel Bajnai jó, ebből levezethető, hogy Gyurcsány is jó volt, csak naív.
Gyurcsány jót akart, csak rosszul csinálta, Orbán rosszat akart és akar, de jól csinálja.
Bergeroth,
tökéletesen egyetértek azzal amit leírtál.
"3: Máig ő az egyetlen, akinek puszta látványától Orbán akut hebegőrohamot kap, és Szijjártó hangján ordítja tele a sajtót: rohagyámámeg mostazonnal, elmúltnyócév, holagyóccerem."

Szerintem meg ha valamiért ezért örülhetnek a fideszben. Ugyanis istt két vetzióü létezik:

1. - Fletó marad és lenyúlja a maszopot. Ebben az esetben marad vele a kemény mag de teljesen el fog szigetelődni. Az biztos hogy az lmp nem fog velük tartani, ráadásul a pártban is sokan Fletót tartják felelősnek a nagy buktáért, tehát ez a verzió nem sok jóval kecsegtet.

2. - Fletó átlép a Demokrata Pártba. (Ebből Pesten sec-perc lesz majd democsokrácia párt, erre fogadni mernék.) A kemény mag megy vele, de mivel a maszopnál marad az infrastruktúra lesz majd 2 életképtelen gyenge maszop klón. Avval lesznek elfoglalva hogy egymást golyózzák ki.

Szóval a baloldalnak itt egyetlen esélye lehetne, ha fletó elhúzna a búsba. Ahogy ígérte az őszödi beszédben. És új vezetőkkel szépen újraépíthetnék magukat 2014-ig. De nem húz mert ő nem olyan. Az országot is tönkretette csak hogy újraválasszák (lásd megint őszödi beszéd) most majd a baloldalt fogja teljesen kinyírni. Szerintem Orbánnak ez nagyon is jól jön, ugyanis amíg nincs hiteles ellenzék addig biztos a 14-es újraválasztás.
@d-evike: Bajnai nem lenne rossz, ha váltani kell. Úgy néz ki, hogy nem vállalna újból kormányfői szerepet.
Hajrá Feri! A szakadék szélén álltál eddig, de most egy nagy lépést tettél -- előre!
@Viktus:
Bár Bajnai jobb megoldás több szempontból is, Orbánnál és Gyurcsánynál mindenképp, de mintha a múltját ő sem lenne képes átugorni. A mutyizást kell kiirtani a közéletből gyökerestől, a pártok és minden intézmény átláthatóságát megteremteni, amihez egyetlen Ft közpénz tapad. Sajnos erre nála sem láttam a szükséges elszántságot. De, pótolhatatlan ember nincs.:)
Az MSZP az SzDSz sorsára fog jutni nem kevés idő múlva, tagsága jelentős részét elveszti, csak a régi öskövületek maradnak. Szerintem, az új pártnak (Demokrata párt) van esélye, persze nem most, nem is az elkövetkezendő pár évben, majd csak jóval később. Még pedig azért, mert véleményem szerint, 2014-ben nem lesz választás. 2012 lesz a nagy átalakitás éve. A mostani köztársasági elnök, aki jan. 1-től Magyarország elnöke címet fogja viselni, valamilyen oknál fogva lemond, (ezt már jelölése napján tudomására hozták)és a mostani miniszterelnök beköltözve a Sándor-palotába lesz Magyarország, - erős felhatalmazásokkal bíró elnöke. A választási törvényt, ha a Fidesz szavazótábora továbbra is fogyatkozik, még a külhoniaknak adandó szavazati jog, meg a kiskoruak után a szülőknek, vagy esetleg a 18 éves korhatár leszállitása 16 évre sem fog segiteni, (bár ez veszélyes, mert a Jobbik táborát erősitené ez a lépés) akkor egy meghozandó törvénnyel megváltoztatnák a választási törvényt. A négyéves ciklust 8 évre módosítanák, azzal az indokkal, hogy egy kormány 4 év alatt nem tudja a külső és belső körülmények miatt programját megvalósitani.
Nos, ekkor fog a Demokrata párt megerősödni, Gyurcsány vezetésével, mert az emberek azt fogják látni hogy más nem képes a Fideszt elkergetni, feledve mindent amit eddig a volt miniszterelnökről gondoltak, hallottak.
"Máig ő az egyetlen, akinek puszta látványától Orbán akut hebegőrohamot kap..."
oszt ezt mégis húnnan szoptad ki posztolókám.
Gyurcsány képes megváltoztatni a pártot.
Szerintem egyféleképpen. Le kell cserélni a lejáratott embereket. A frakcióban ülnek azok akik eltoszták az elmúlt 8 évet. Ki úgy, hogy nem teljesített, ki úgy hogy szabotált, és vannak akik kimondottan arra játszottak, hogy Gyurcsányt gátolják, vagy gáncsoskodjanak.
Ezért hiteltelenek. Békesi László mondta meg az igazságot, közvetlenül Gyurcsány lemondása előtt,
" az MSZP Gyurcsányt megette, megcsócsálta, majd kiköpte".
Vagyis ezek az urak és hölgyek akik ma is alkotják a frakció nagyobb hányadát.
Menjenek el balra, jöjjenek a fiatalok.
Szanyi is húzzon el francba, Ő soha sem lesz pozícióban, de még helyzetben sem.
@Viktus: >>Így pontosabb:

"Máig ő az egyetlen, akinek puszta látványától Orbán pezsgőt durrant."<<

Jogos. Ferenc akár szakít, akár az MSZP élére tör, főnyeremény a Fidesznek. Minden ellenkező híreszteléssel szemben : ez már 2004-ben is látszott, csak elég sokáig kellett megjátszani...
Ez most félrement, szerintem. Orbán már nem fél tőle, pontosan tudja, nincs mitől félnie. A teljesen leamortizált Fletó, és a mégjobban kinyírt Maszop pont így jó a Fidesznek, hogy zsizsegnek - ha csöndben lennének, talán még megijedne egy kicsit az Ifjú Autokrata. Lényegtelen már, hogy ki szivárogtatott, ki mennyiben felelős, mennyire tehetséges stb., annyira hiteltelenné vált az egész bagázs, hogy igen gyenge Fidesz-támogatottság mellett sincs ennél több (15-25%) terük. Viszont amíg ezt a teret a saját túlélési nehézkedésük miatt elfoglalják, romlik minden újonnan kifejlődő (ha van ilyen 1általán) szervezet esélye ...
Aki pedig még mindig latolgatja, hogy Orbány vagy Gyurcsán a jobb, az szerintem teljesen tévúton jár ...
@Brendan: Jól vízionálsz.
Azt azért nem hiszem, hogy meg merik lépni, bármilyen parlamenti többséggel, hogy az európában szokásos 4 évenkénti választást megváltoztassák.
Szerintem 2014 ig, nagyon megtömik a zsebeiket, és szívesen fognak menni a sűlyesztőbe, élni ki ki a maga kis életét.
Elvégre mit ér a sok pénz ha csak az örökösök élvezhetik. Mindenkinek csak 1 élete van, nekik is.
@megint: "viszont ha így folytatják, akkor a jobbik beelőzi őket"

Ha a maszop frakcióból a 10 minimálisan szükséges gyurcsányista kiül, máris a Jobbiké lesz a legnagyobb ellenzéki frakció.
"Gyurcsány képes megváltoztatni a pártot.
Szerintem egyféleképpen. Le kell cserélni a lejáratott embereket."

Rögtön a második mondatban ellentmondásba keveredsz, ha itt valaki lejáratódott a Fletó. Jelenleg a legnépszerűtlenebb hazai politikus, rosszabbul áll mint anno Dr. Torgyán. Azok akiket le kéne váltania jóval népszerűbbek nála. Ha korábban mint miniszterelnök és pártelnök nem tudta kidobni őket akkor most meggyengülve hogyan fogja? Megmondom: sehogy. Pártszakadás lesz.
eddig is az egyik kedvencvem volt a blog, de ez mindent űberel:
"Máig ő az egyetlen, akinek puszta látványától Orbán akut hebegőrohamot kap, és Szijjártó hangján ordítja tele a sajtót: rohagyámámeg mostazonnal, elmúltnyócév, holagyóccerem."
Orbán nem fél Gyurcsánytól, mi több: Orbánt és a komplett Fideszt segíti a komikus-táncos, ha reaktiválja magát. Kicsit már aggódtam a jobboldali győzelemért, de Feri beszállása a mókába visszatereli az embert jobbra és legyen bármilyen gyér a fidesz eredménye, még mindig inkább, mint hogy Gyurcsány vagy bármely csatolt szerve, lásd mszp, lmp madöf jöjjön vissza.
2: Mögötte van a tömeg, aki hajlandó akár utcára is menni, szervezetten szavazni, ha vezeti őket.

: ))))))))))))))
2010 április 26-án, a választások másnapján írtam:

Köszönet jár Gyurcsány Ferencnek
Nem vicc.Mégcsak nem is irónia.
Komoly köszönettel tartozom a nevezettnek.

Nevezett nélkül ugyanis , pláné ilyen rövid idő alatt soha nem születhetett volna ilyen elsöprő választási eredmény.

176 egyéni választókerületből sikerült KETTÖT az MSZP-nek megszerezni - ez bevonul a történelembe.

Az un. balliberális oldal két pártját és holdudvarát a gyurcsanizmus néhány év alatt galyra vágta. És még nincs vége...

Jöhet a párt- és/vagy frakciószakadás.
Így hát, bár az csak egy urbánus legenda volt, hogy Gy.F. felbukkanásakor a Fideszben őt"lottó ötösnek" titulálták - tényleg bejött.

Most a böszme és kapcsolt operettnácijaival ellenzékben jöhet a már ismert forgatókönyv, chartázástól sztrájkokig,
itthoni és külföldi bank- és médiaháborúval.
Lásd az MDF kormány 1990-1994 közötti időszakát..

Az MSZP-nek és aJobbiknak egyharmad alá való beszorulása az elkövetkezendő időkben gyakorlatilag megkülönbözhetetlenné teszi majd a két pártot a közöttük amúgy is ingázó szimpatizánsok számára .
Hiszen a böszme és az operettnáci pártführer mondokája között mi lesz a különbség?("kurva Orbán, kurva Fidesz" ordítja mindkettő és néhány tucatnyi képviselőjük. És megpróbálkoznak majd utcai tüntetésekkel, meg népszavazásokkal).

Ha pedig valamelyikük(vagy frakciójuk akárcsak egy része "konstruktívan" átáll és megszavazza a Fidesz intézkedéseit..akkor az már komoly szavazatvesztéssel járna a bosszúra/revansra vágyó radikális táboraikban.
Klasszikus csapdahelyzet.

Az MSZP-n belüli törésvonalak annyira felerösödnek a párton belül, hogy a pártszakadás is valószinü.
Pl.a böszme kizárt hogy bírná a partvonalat.
Márpedig a maradék tag tudja hogy ezt a szétesést neki "köszönheti".
Szóval, lesz egy szép kis háború - azzal spékelve hogy a hasonlóképpen statiszta szerepre kárhoztatott operettnácikkal együtt kell AZONOS módon szavazniuk Orbánék ellen..
--

Fenti írásom óta eltelt egy év.
"Mögötte van a tömeg"

Milyen tömeg? Gyurcsánynál még Vona is kedveltebb politikus a felmérések szerint.
Gyurcsány Ferenc egy módon tudná legyőzni, megkockáztatom, megsemmisíteni a Fideszt: ha belépne Fideszbe. Amíg ezt nem teszi meg, semmi esélye sincs.
@Chicano:
Szerintem meg okosabb Fletó, mint azt sokan gondolnák.
Mi volt az öszödi beszéd valódi tartalma?
(Ha mondjuk most egy pillanatra eltekintünk a "kurvaország, elkúrtuk, hazudtunk.. " szólamoktól)
Az, hogy elég volt a korrupcióból, a mutyiból, a szabad rablásból.
Nyilván akik haszonélvezői voltak a mutyi-politikának ellenálltak minden, az osztogatás megszűntetésre irányuló próbálkozásnak, betarthattak Fletónak is, nehogy elduguljon a pénzcsap.
Hogyan lehet kitakarítani egy pártot a régi, mélyen beágyazódott nem kívánatos erős emberektől?
Pl. úgy, ahogy történt az öszödi beszéd kapcsán az utolső választáson.
Persze, ez csak egy teória, de mivel továbbra sem tudjuk, hogyan került ki a hangfelvétel Öszödről, akár az is benne lehet a pakliban, hogy szándékosan, pontosan ebből a célból, mert nem volt más megoldás, mivel erős volt a belső ellenzéke bármiféle megújulásnak.

Egyébiránt véleményem szerint nem Fletó amortizálta le a pártját, hanem a korrupció, a mutyi, a repkedő "nokiás dobozok".
@readonly: Na, ezen viszont tényleg jót röhögtem. De igaz...
Egyébként nagyon Tóta W. Orrluk utánérzés a cikk, finoman fogalmazva nem eredeti a stílus...
Az elmúlt húsz év,a társadalom folyamatos erodálása és elszegényedése teljesen egyértelműen a hazug,semmirekelő politikai elit felelőssége és bűne.

Gyurcsány és az MSZP(MSZMP)véglegesen elvesztette hitelét,megbukott.
A FIDESZ most és az elkövetkező hónapokban kerül a történelem szemétdombjára.
A baj csak az,hogy a vesztes a magyar nép!
@megint: de 10%-ot össze tud kalapozni gond nélkül. egy hipotetikus esetben, ha az LMP felnő 10%-ra (jelenleg 7%-on áll, kicsit lejjebb tekerik a zöldszart, feljebb a vérkomcsi Scheiringet, aztán megvan), a Jobbik bejön 20-ra (most 15 a biztos pártválasztók körében, kicsit felemás lett ez a Gyöngyöspata blues, a kulcs a konszolidáció mérsékelt cigánybűnözőzéssel), az MSZP Gyurcsány miatt szintén csak 20-ra (most 25-ön áll a biztos pártválasztók körében, ez nőn fog, de GYF kiszakítja a maga darabját), az összesen 60%, marad 40 a Fidesznek. kérdés lesz e olyan, mint Fico ellenében Szlovákiában, vagy Orbán addigra lezsírozza a Jobbik-LMP-GyurcsánytalanMSZP trió valamelyikét. persze ez csak egy lehetőség, még Bajnai is visszatérhet, sőt jobboldali alternatívája is felbukkanhat a Fidesznek.
@dopp.man: "Az, hogy elég volt a korrupcióból, a mutyiból, a szabad rablásból."

Ez elég pozizivista magyarázat. Ezzel szemben az őszödi kirohanás egy szimpla köztörvényes zsarolás a saját frakció felé, kb. mint amikor a bézbólütős "őrző-védők" a törő-zúzós akció után...
@dopp.man: Fletó pontosan azt mondta az őszödi beszédben hogy azért nem csináltak semmit (amibe majdnem bele is döglött) a 2006-os választások előtt mert nem akarták rontani a megválasztási esélyeiket. Magyarul: fontosabb volt neki a hatalom mint az ország ami rá volt bízva. Plusz az ezernyi kis trükk meg a többi görénység amit kikotyogott... Nekem ez maradt meg, és ahogy látom a többségnek is. Másrészt utána volt még 4 éve, a korrupció és a káosz pedig ezalatt csak nagyobb lett. Aki ebből nem azt következteti hogy ez az ember tökéletesen alkalmatlan miniszterelnöknek az nyugodtan szavazzon rá.
@Chicano: vitatkoznék. A mai napig "Fletó" valóban az egyetlen olyan MSZP-s, aki mozgósítani, lelkesíteni tudja a tömegeket, akár tetszik valakinek, akár nem.

Én a következőkben látom a hibáit: az első másfél év tökölődései, aztán a nagy lendület után (2006) hagyta, hogy egy 5%-os kis szemét párt (mert az SZDSZ-t is az MSZP szavazók juttatták be a Parlamentbe) dirigáljon a 45%-os MSZP-nek.

Hiába voltak a nagyívű tervek, a reformtörekvések, ezeket elmosta az SZDSZ zömmel, nem voltak képesek engedni a 21-ből. Az MSZP meg töketlen volt. Én EZÉRT haragszom Gyurcsányra.

Aki meg a démonizálását emlegeti: hahó, azt Orbán és a gépezete csinálta.

Fabius: legalább tudtál neveket sorolni!!! BIZTOS vagyok benne, hogy a Fidesz 4 éve után NEM fogsz tudni neveket mondani a lopásokkal, de NE gondold, hogy nem lopnak, ők már kamionnal hordják ki a pénzt, nagyban játszanak, nem holmi kis szar Nokiás dobozokkal... és azért nem lesznek nevek, mert elsikálják a fiúk - MINDEN a zsebükben van ehhez.
@fedkvas: "az összesen 60%, marad 40 a Fidesznek."

Ja, pártlistán. Esetleg. De mint tudjuk, a jelen (és jövőbeli) választási rendszer a győztesnek kedvez az ország kormányozhatósága érdekében.

(Lásd még: pártlistán 2010 előtt egyedül Hornnal volt az MSZP-nek 94-ben 50%-nál nagyobb eredménye, aztán mégis minden ciklust végigkormányzott a győztes.)
@Kismac: "vitatkoznék. A mai napig "Fletó" valóban az egyetlen olyan MSZP-s, aki mozgósítani, lelkesíteni tudja a tömegeket, akár tetszik valakinek, akár nem."

Nyugodtan vitatkozz, aztán nézz meg egy fletós lakossági fórumot. Elaggott emberek tapsolnak önfeledten azon aminek szerintem a 10%-se értik. Amennyi embert mozgósít meg lelkesít maga mellett 5x annyit ellene. Ha a fidesznek annyira útban lenne már régen félrepakolhatta volna, ehhez minden adott. De nem tette, nem fogja. Bolond lenne.
gyurcsány egy szánalmas gyáva féreg, nem fog tudni visszatérni soha többé. Egy hatalommániás balfasz, aki görcsösen próbál ragaszkodni a hatalomhoz.
2004-ben ügyeskedéssel lett miniszterelnök, nem választotta meg senki. 2006-ban a hazugságai meg a trükkök százai miatt nyert. 2009-ben meg azért mondott le, mert gyáva volt szembenézni az tevékenységének a következményeivel.
@Meloka: A fidesz nem csak gazdasági területen nem szuperál jól. Sőt, még az is kiderülhet, hogy az egyetlen területe a gazdaság, ahol egyáltalán szuperált valamennyire.

A fidesz ideológiai területen nem szuperál jól, kivívták a nyugattól a keresztény-fundamentalista jelzőt. Ez az erőszakolt evangelizáció meg a nenyi meg a többi dolga sokkal súlyosabb károkat okoz, mint a gazdaság.

Fletó meg alapvetően alkalmas lenne, ha nem lennének mögötte azok a névtelenségbe burkolózó pénzemberek, akik mozgatják a drótot. Ezeket a bábjátékosokat nem fogjuk soha megúszni, ezért olyan a magyar politika, amilyen. Például mindig lesz egy vállalkozó, aki széfeket akar eladni a kórházakba.

A poszt szerintem jó.
@Capr: jajmár!

1998-2002 között Orbán is bizonyított, kétszer volt elég a bukásához az a négy évnyi teljesítmény. 2010-ben a birkák csak megszavazták még egyszer!

Nem azért, de... Orbánnál 10000x inkább bevállalnék egy Gyurcsányt.
Utóbbi legalább:
- demokrata
- nem iktatta ki a demokratikus fékek és ellensúlyok rendszerét
- nem lopott magántulajdont (MANYUP)
- nem korcsosította el az ellenzék hangját amúgy KOMPLETTEN a köztévében és médiában
- ami még NAGYON fontos: NEM égette az országot külföldön. Nem szigetelte el. NEM röhögtek úgy rajta sose, mint ezen a majmon, akit a drágaságok a nyakunkra ültettek.

Teljesen simán inkább szavaznék Gyurcsányra, mint Orbánra. Ez nekem totálisan tiszta kép. (Egyébként így négyszemközt megsúgom, MÉG szívesebben szavaznék Bajnaira. Az MSZP-nek akkor lenne esélye, ha Bajnai jönne mint ME. DE nem tipikus politikusként, hanem ahogy előtte jött. Szakemberként.)
Sokan elfelejtik, hogy a kollektív memória gyorsan felejt. Így lett a patás ördög Bokrosból 10 év alatt nemzetközi válságkezelő tótumfaktum. Most attól függetlenül, hogy valóban az-e vagy sem. Szóval 6-8 év és fletó újra a megmentő szerepében tetszeleghet ha akar. Első lépcső: egy új párt. Jól van ez kigondolva.
Lehet utálni a Gyurcsányt, de rajta kívül ki az az ember, akitől félnivalója lehet Viktornak 2014-ben? Ő egyszer már győzött Orbán ellen(sajnos tudjuk, hogyan), ambíciói és hatalomvágya határtalanok és hívei is vannak, nem kevesen. Más kérdés, hogy jaj az országnak, ha visszatér a hatalomba.
@Bergeroth:

Bár kitűnő írás (csak nem politológiát tanulsz?), de nem látom mögötte a lehetséges alternatívát.
Melyik pártra szavazzunk 2014-ben?
Van alternatíva?

Én 3 alkalommal szavaztam a Fideszre (2002., 2006., 2010.), de ez utóbbit lassan bánni kezdem.

Kurvára elegem van, hogy a módszerváltozás óta csak én, a munkavállaló szopok, mint a torkosborz. És a Széll Kálmán terv alapján még nincs is vége a cuminak.
Lassan a seggemet is féltenem kell, mert nagy valószínűséggel azt is a szegény-sorsú munkáltatóknak ajánlja a Fidesz.
Csak arra leszek kíváncsi, hogy a búbánatos
retkes faszba fogja itthon tartani például a fiatalokat a kormány, ilyen fizetések mellett?

Csak néhány példa minimálbér szinten:

Belgium - 1387 Euró
Hollandia - 1382 Euró
Anglia - 1010 Euró
Magyarország - 269 Euró

De természetesen az árak már nálunk is európai szinten vannak..

Bakker.
Sose láttam Orbánt Furcsány láttára habogni. Varánusz elvtársnak sajátos víziói vannak. Orbán évek óta a száján ki nem ejti Furcsány nevét. A túlmozgásos orbánozik éjjel-nappal.
Jelenleg Fletó a legelutasítottabb politikus az országban, úgy hogy relatíve 2 éve kussban van. Mi lesz, ha megszólal?... Az embereket ugyanis jelenleg kurvára nem érdeklik a hagymázos eszmefuttatások a demokráciáról, mást meg már nem tud nekik adni, nem mintha eddig többet tudott volna.
Most egy világos, rendezett, tiszta, hiteles, pragmatikus ember tudna fellépni Orbán ellenében, aki valós alternatívákat tud nyújtani, mindenféle ideologikus cukormáz nélkül. Van egy olyan érzésem, hogy ha egyáltalán létezik ilyen ember, azt még nem ismerjük. De, hogy ez az ember biztosan nem Fletó, arra mérget vehetünk.
@Chicano:
Nos, egyelőre a Furcsány által gründolt demokratikus akárminek országosan ötezer (!) tagja van. Nagy örömmel jelentették be, hogy Felcsúton is van egy (1). Kevés, mint légyfing a cunamiban. Hát még ha a fidesz és a jobbik bekeményít... Egyelőre az ügyészségre hagyják Furcsány fickándozását, de bekeményíthetnek a szocik is, ha végül észhez térnek.
@laci_52:
ott nem ő győzött: orsós vesztett...
@MACISAJT: ácsi. Nem a gyurcsanyizmus vágta tönkre, hanem brilliáns hülyítéssel a másik oldal. Orbán 2006 szeptemberében kapott egy olyan magas labdát, amit kihasznált. Ha az ő érdekeit nézem - jogosan. Ennyi történt. Jó lenne, ha az embereknek lenne annyi esze, hogy észrevegyék, hogy BÁRMELY oldal mikor manipulálja őket...

Egyébként rengeteg más magas labdát kapott a másik oldal (MSZP) az elmúlt egy évben, sajnos nem ütötte le. Vagy ha le is szerette volna ütni: hangja nem ér el a Zemberekhez.

@Chicano: Orbán mégis összeszarja magát Gyurcsánytól. Még mindig.
@MetálFater:
Nagyon egyetértek. Hasonlót akartam én is írni.
Mindenki el fog húzni innen, de lehet ez a cél.
Már nem tudom megszámolni a két kezemen, hogy mennyi ismerősöm van külhonban a megélhetés miatt.
Addig amíg nincsenek a bérek felzárkóztatva Európához addig nincs miről beszélni.
Minden más ami a megélhetéshez szükséges ahhoz már uniós árcédulát tesznek.
Persze a többség a birka..mindenki félti azt a kis alamizsnát is amit odavetnek neki.
Valaki szóljon már a nővérkének, hogy a Feri gyógyszeradagjait újra be kéne állítani...
@7esbusz: Bokros válságkezelő tótumfaktumságában a választók 2%-a hitt, magyarán nem felejtettek.!
Az, hogy valaki a felszínen van, kap médiafelületet, faszbúkozik 1000-el, az nem jelenti azt, hogy az illető mögött hatalmas tömegek állnak, és ez igaz Fletóra is.

A Fidesz 2002-ben hangyafasszal kapott ki, mégis 8 év kellett a visszatéréshez, Fleto és pártja (mert mindenki akkor is rá asszociált) 2010-ben pedig cunami szerű csapást szenvedett el... Ennek kiheverésére vajon hány esztendő kell.
Azt azért sokan elfelejtik, hogy 2014-ig még 3 év van hátra. Ha a Fidesz csak a mai szintet tartja, még akkor is vastagon nyernek. És addig még biztosan van az ő tarsolyukban is egy-két ötlet...
Orbán az aktív politikai pályafutása alatt 10-ed annyi kompromittáló, felböföghető tényezőt szedett magára, mint Fleto pár év alatt. Eddig Fletóról még egy szót se ejtett Orbán, még a neve se hangzott el, majd ha kell akkor ők is beindulnak. Egyenlőre nincs otthon a macska, cincog az egér....
@Kismac: " ami még NAGYON fontos: NEM égette az országot külföldön. Nem szigetelte el. NEM röhögtek úgy rajta sose, mint ezen a majmon, akit a drágaságok a nyakunkra ültettek."
Arra nem emlékszel, mikor a válság elején kiment berlinbe a nagy közép-európai mentőcsomag ötletével? Na akkor röhögtek Gy.F-en.
A többi meg, amit leírtál: ostobaság.
@dopp.man:

Kit érdekel az öszdöi beszéd valódi tartalma, mikor előtte is Gyurcsány ott volt a mutyikban lásd. Zuschlag - biztos várja v.mi nyugati bankszámlra, ha kijön hiszen Ferenc sportminiszter tudta nélkül nem pumpálhatta volna ki a milliókat a szocialista bűnszervezetbe.
Ráadásul a nagy igazságbeszéde után kezdődött csak el a nagy buli az MSZP-ben Hunvald, Hagyó ... persze nem vette észre senki, hogy egy kerületi polgármesternek hirtelen miből lett luxusautó flotta ...
@dopp.man:

Ui.: Az öszödi beszéde hitelessége mindezek tudatában kb. a majálison tett szónoklatával megegyező a milliárdos ötvenezerért gürcölő szakmunkás bohóckodása ...
Varánusszal ez ügyben csak egyet lehet érteni, nem is értem, h miért támadják, akik támadják.

A lényeget kell nézni, azt pedig Varánusz jól összefoglalta, az MSZP-ben azt nevezik "megújulásnak", ha Fletót és híveit kiszorítják, és maradnak a Hagyó-árvák és a Puch-emberek a színen.

Persze való igaz, míg Fletó országosan ismert (és népszerűtlen), addig a többség nem ismeri sem Tóth Csabát, sem Puch Lászlót.

De az "írástudók" felelőssége éppen abban van ilyenkor, h felhívják arra a figyelmet, hohó, elvtársak, hohó, közvélemény, ez a legkevésbé sem jelentené a megtisztulást.

Bizony, paradox módon a "megtisztulást" jelen esetben a méltán népszerűtlen Gyurcsány pártszavazása jelentené, ez törhetné szét azokat a struktúrákat, amelyek révén a régi nómenklatúra - a mutyik révén - hatalmában tartja az MSZP-t.
Szerintem nincs sok esélye Gyurcsánynak a visszatérésre. Még az MSZP élére sem ( bár Mesterházy is teljességgel alkalmatlan, érdemes lenne Botkában gondolkozni), a hatalomba meg pláne nincs. Őszödön gondoskodott arról, hogy a nép döntő többsége soha többé ne találja őt alkalmasnak a miniszterelnöki pozícióra, s ez még akkor is igaz, ha az össze politikus hazudott, hazudik és hazudni is fog. Mert a politikusok már csak ilyenek.
A többit, majd később. Át kel adnom a gépet.
Nem csak ő, minden normális más ember is.
@Amorphis:
Ne keverjük a szezont a fazonnal... Bokros és pártja simán bejut, ha az a párt történetesen nem az mdf nevű gittegylet. Illetve ha a nagy hajrában nem gyalulja le Ibike a saját pártját.
@fedkvas:

Az MSZP nem növekszik sehova az idő nem nekik, hanem ellenük dolgozik lásd. biológia-elhalálozások ... a vérkomcsi öregedő nyugdíjasok kihalnak akiknek mindegy volt mire szavaznak csak magyar szocialista párt legyen a neve.
Az MSZP pedig pártkassza ide-oda halott vidéken gyakorlatilag a szervezeti háttér nulla közeli ... Heves megyében ami vörös vár volt hosszú évekig a városunkban egy szem szocialista képviselő van, aki semmivel sem tud megjelenni ... maga a párt sem gyakorlatilag tavaly tavasz óta. Az önkormányzatin is érezték már, hogy vérciki ez az MSZP, és egy civil egyesületet alkottak annak a színeiben indultak ...

Miből fejlődne bárhova is a párt?

Gyurcsány meg a tömeg? :D Volt az a Schmuk Andor az több nyugdíjast tud mozgatni mégsem vitte sokra az utóbbi időben ... Ferinek is van az pár ezer pesti nyugdíjasa akik előtt tolhatja a műsorát.

A Jobbikban még van pár százalék, de ők elcseszték a nagy esélyüket eddig. Pőszét nem dobják ki, hanem hallgatnak rá, és hanyagolják a sok vérbaromságot felnőhettek volna váltópártként.

Az LMP pesten bohóckodik maximum a pac-man műsorokra pár hippi pincekocsmalakó vevő. Vidéken máig képtelenek teret nyerni ... Az eddigi produkcióikkal nem is fognak tudni lásd. Gyöngyöspata.

A Fidesznek meg meglesz a stabil fanatikus rétege az annyit hoz, hogy alternatíva nélkül nincsen mitől tartaniuk.

Igazából v.mi új pártra lenne szükség persze nem Gyurcsány Ferikével, hanem értelmesebb emberekkel. Csak egyenlőre a pénz az elit kezében az meg elvan a Fidesszel, ha majd a Csányi Sanyiknak érdekében áll lesz egy ... pénz kérdése.
@Diocles: A megújulást az jelentené, ha a Mesterházy köré sereglett régi elvtársak meg Fletó egyként eltűnnének a vérbe, és átadnák a helyüket az eddigi harmadik vonalnak. Megújulás Fletóval - ez kb. olyan vicc, mint a forradalom Orbánnal. Ha a szoci minisztertanácsi elnököket nem számítjuk, hosszabb ideig volt miniszterelnök, mint bárki Bethlen István óta, és nem tudott változtatni a világon semmin, sem a saját pártjában, sem az országban. Hogy hiheti el még bárki, hogy ez a figura akár egy homokvárat is meg tud újítani?
A kis köpcösnek nem sikerült teljesen szétverni a komcsikat,majd a futóbolond elvégzi a maradék melót.
@Viktus: aha, most olvasom, hogy a biztos szavazoknal felment 20-rol 25%-ra az MSZP. tudom, hogy ez tenyleges szamban nem novekmeny, csak aranyban, de 2014-ben merget vehetsz ra, hogy a jelenlegi 53%-bol SENKI nem fog a FIDESZre szavazni, addigra meg vagy az MSZP-bol lesz valami, vagy az LMP-bol, mert 47%-nal tobb lesz a reszvetel. abban nem hiszek, hogy akar Demjan, akar Csanyi megfinansziroz egy masik partot, annal ok mar jobban elkotelezodtek. Csanyi szerintem mar a nyugdijra keszul, Demjan meg kulfoldre.

@Várúr: neked (legy)fingod nincs a parttagsagok mertekerol. az osszes magyar partnak egyutt nincs 100 ezernel tobb tagja. azt ertjuk, hogy be akarsz szolni, csak legalabb ne egesd magad, hogy nem vagy tisztaban ilyen alapveto szamokkal. bar neked vegulis mindegy, mar mindenki ismer.
@7esbusz: Az akkori MDF-nek ő volt az egyetlen arca. Aki rájuk szavazott az miatta szavazott rájuk, aki meg nem, az is. Kellet neki a háttér, mert korántsem annyira karizmatikus figura, hogy egy önálló politikai pártot létrehozzon, fenntartson. Mindketten rosszul választottak szövetségest, egymás hatását rombolták. Ettől függetlenül Bokros egy hamis mítosz. Ahhoz hogy a költségvetés kiadás tételeiből kihúzott mondjuk 10 tételt, a bevételhez meg szarás közben kitalált 10 másikat nem kell agytrösztnek lenni. A szoci, ballib közgazdászok nagy része nem is ért máshoz amúgy...
@7esbusz:

Kicsit más volt a szitu a bajszos eltünt nem volt állandó reflektorfénye, ahol azonnal tudták volna a sátán küldöncének megjeleníteni.
Orbán szintén gyakorlatilag a szoci ciklusok alatt felszívódott mindig betolt egy feláldozható birkát lásd. Deutsch Tomi, Mikola, Dávid Ibi , majd mikor már látta beérett a debil Feri tombolása megjelent a haza messiásaként.

Feri mivel túlmozgásos idióta, és állandóan a képben van esélye sincsen, hogy az emberek elfelejtsék a művét.
@Amorphis: "Bokros válságkezelő tótumfaktumságában a választók 2%-a hitt, magyarán nem felejtettek.!"

most megkapjak a FIDESZtol ugyanezt, csak Bokros nincs ott, hanem Matolcsy. na, ha ugyanazt megkapod, akkor nem lett volna mar jobb magatol Bokrostol? egy picivel okosabb, mint Matolcsy meg Orban egyuttveve. es valamivel okosabb, mint a 98%, aki elhitte, hogy van mas, enelkuli ut. en nem lennek buszke ra, hogy nem ertem, meg ellenallok Bokros gondolatainak.
@is:

Az 53 százalékból 45% el sem fog menni szavazni ... a maradékot meg átnyálazhatod:
Szociknak legyen 30% ami elég optimista becslés miközben éppen kisgazda széthullás peremén álldigálnak ...
Jobbiknak 25% ez is optimista.
LMP 4-6% ez szintén.

A Fidesznek így is meglesz a listás győzelem nem is beszélve az egyénikről ... amivel még a 2/3 is lazán összejöhet újra.
Én örülnék, ha lenne némi igazság abban, hogy Viktor fél Flrtótól. Az egészséges félelemérzet sokszor segít. Segítené a politikust a bölcsebb kormányzásban. Ha rövid időn belül nem lesz meg ez a Fidesz vezetésében, akkor ha nem is veszítik el a választást, akkor nagyon érdekes dolgok elé nézzünk. Mert Fletó idiótizmusából, következik, ami van. Nem az úriembernek tűnő Megyóra reagál a Fidesz, sem a pragmatikus Bajnaira, hanem Fletóra. S amilyen az adjon Isten, olyan a fogadj Isten.
@Viktus: ketsegtelenul nem az a sunyi fajta, aki meghuzza magat, es a felejtesben bizik. ebben teljesen egyetertunk.
@is:
Vagy hazudsz, vagy abszolút tájékozatlanságoddal dicsekszel. A demokratikus izé tényleges számai épp ma jelentek meg a Magyar Nemzetben és csomó netes portálon. Mire a kis csapat már be is jelentette, hogy feljelentést tesz "jogosulatlan adatkezelés" miatt. Ami röhej, mert neveket, címeket nem közöltek. Ne fárassz értelmetlen vitával.
@Várúr:

Ezek szerint nem nézel parlamenti közvetítést. Ebben a ciklusban is megfingatta már egyszer a közvetlen kérdéssel.

Orbán bújocskája a kérdés elől, majd az elkerülhetetlen válaszadáskor nyomott semmi minden volt, csak tökös kiállás nem.

Én a helyében leosztottam volna fletót elsőre azonnal, mert van mivel. De én nem kezdek tikkelni ha meglátom. :-)
Érdekes, egy csomó dolgot nem írnak le a blogok Gyurcsánnyal kapcsolatban, szóval csak úgy összes-vissza pár gondolat, ami elég egyértelmű, de valahogy nincs kimondva. (A gondolatok akár egymással ellent is mondóak, mivel a jövőt nem látom.)

- Gyurcsány jó eséllyel megcsinálja azt, amit Orbán már egyszer megtett: 2 ciklusra tartja hatalmon a másik oldalt.

- Tegnap Gy. legyőzte az Mszp-t. Ezért ez mutat valamit. Egy pártnak csak ellenzékben van esélye megújulni, kormányon nyilván nincs ráé idő, energia, ember. Gy. ezer éve szajkózza a pártja megújulását is, ha most sikerrel átveri a dolgait, az eredmény lesz. Ha.

- Lehet utálni Gy.-t, de speciel a szigorú pénzelszámolásos ötletei nagyon jók, 20 év ordítóak a hiányuk minden pártban, végre...

- Egy párt esélyeit nem lehet elemezni a többi párt esélyei nélkül. A Fideszt eddig is keményen erodálta a kormányzás, és még csak most jönnek az igazán durva dolgok (leszámítva a manyup-rablást, az űberelhetetlen).
Érdemes elolvasni a mai interjút Parraghgal a hírszerzőn. Kőkemény sokkterápiát emleget, meg felidézi a szlovákiai éhséglázadásokat... és ezt egy fideszes mondja, tök magától... persze lehet mától kezdve gyurcsányista bérrettegő lesz a böcsületes neve a jobboldalon :)

Mondjuk nem kell Parragh ahhoz hogy lássuk mi készül, a számok beszédesek, a Bokros-flle megszorítás ehhez képes elsőáldozó szűzkislány volt.
Szóval nagyon más lesz a helyzet 2014-ben.

- Ha Gyurcsány lesz a szocik miniszterelnök-jelöltje 2014-ben, akkor tuti bukás. Ha Bajnai, na az már más eset.

- Mindezzel együtt a szocik pártja éppannyira megváltozhatatlan, mint ahogy a fidesz se lesz sose képes kibújni a kíméletlen agresszivitásából és gátlástalanságából. az emberek nem változnak. szóval erőlködhet Gyurcsány, de csak radikális kádercserével lehetne érdemi eredményt elérni, de közel s távol nem látszanak új, friss arcok.

- még volt pár gondolatom, de most ennyi jutott eszembe :)
@is:

Elég nagy hiba, hogy a Fidesz ugyanúgy nem csinál semmi értelmeset, ahogyan Bokros Lali sem csinált volna ... anno a románok is letolták az államadósságot a gazdaságuk meg mellette összeomlott a nép meg nyomorgott.
A legnagyobb probléma nem az államadósság, hanem a pangó gazdaság ... a hazai kkv szektor döglődik a magyar gazdaság csak azon okból nem omlott még össze, mert az audikat veszik pl. Kínában ...

A bokrosi terveket meg bevezethetik csak hiába szabadít rá több százezer rokkantnyugdíjból viszavezényeltet a gazdaságra munkahelyek száma csökken nem növekszik a közmunka meg kabaré kategória. Segélyt sem akarnak majd adni, akkor itt előbb-utóbb a lakosság egyre szélesebb rétegeinél igen mélytorkos cumi jön, és aki nem vándorol elfele nyugatabbra annak nagyjából marad majd az éhséglázadás.

M.W.: Ez csak egy szempont a sok közül és nem a legfontosabb. Ma nem az adósság növekedése, nem az infláció, hanem a munkanélküliség, a perifériára szorult országok elszegényedése, recessziójának elhúzódása, a szegények és a gazdagok közötti szakadék növekedése az igazi probléma. Az ebből fakadó társadalmi robbanások okozhatnak valójában „világvégét”, Az IMF kölcsönök feltételei – ahogy ezt újra és újra tapasztaljuk – olyan gazdaságpolitikát írnak elő szuverén kormányok számára, amely együtt jár a munkahelyek leépítésével, a gazdasági visszaesés tartósításával. Ha egy kormány az IMF helyett szabadon dönt, hogy hol vesz fel – esetleg drágábban – hiteleket, akkor a pénzt a gazdaság élénkítésére, munkahelyteremtésre használhatja fel, megadhatja országának az esélyt a feltápászkodásra. Ezt az esélyt sem az IMF, sem más politikai-pénzügyi intézmény nem tudná, de nem is nagyon akarná megadni – ez esetben Magyarországnak. Szerintem – amennyire ismerem a helyzetet - rendjén való, sőt minta értékű, amit maguknál gazdasági szabadságharcnak hívnak.

hvg.hu/velemeny/20110511_zentai_mark_weisbrot

Csak az a baj a gazdasági szabadságharcosok is magánnyugdíjpénzeket élik fel meg az államadósságot akarják visszatolni minden áron miközben a gazdaság pang, és a gazdasági fellendülést a közmunkaprogramokban álmodta meg ...
@Viktus: kb. mindegy, hogy hogyan minostied a szamokat, azok szamok. miattam moondhatod, hogy optimista 12, meg peszzimista 88, meg komcsi 34, meg naci 7. a szmok az erdekesek.

tenyszeruen azt mondod, hogy a FIDESZ 40%-ot fog kapni, es csak 55% lesz a reszvetel. de ha 60% lesz, a FIDESZ pedig csak 35%-ot kap, akkor ott nagy szopacs lesz. es bizony erre haladunk.

@Várúr: mar ne is haragudj, en egyetlen szamrol beszeltem, es az a 100 000. mit hordasz itt ossze minden masrol? ne farassz ertelmetlen handabandazassal, vagy a 100 00-rol irj, vagy annak valaszolj, aki az 5000-t leirta. aki te magad vagy, tehat magadat baszod eppen le. ugyes.
@Várúr: "Orbán évek óta a száján ki nem ejti Furcsány nevét"

Pontosan ezt hívják fóbiának: "A fóbia indokolatlan viszolygás vagy ösztönös félelem meghatározott tárgyaktól, helyzetektől vagy személyektől, amely(ek) igazolhatatlan voltát a személy is felismeri, de szabadulni nem tud tőle."

Megjegyzem, Kádár sem ejtette ki soha Nagy Imre nevét, úgy aposztrofálta: "az az illető"; ha nem tévedek, Orbán is így emlegeti Gyurcsányt, ha már muszáj.
@Amorphis: az, hogy orbánról tized ennyi negatívum szerepel a médiában, még nem jelenti azt, hogy ne lehetne róla is hosszasan értekezni.

Más:
gyurcsánnyal az is a bajom, hogy valójában nem tudjuk, hogy mit akar. azt tudjuk, hogy kiborult az őszödi beszéd feliratú fajansz, kilöttyent a tartalma, és annak érdekében, hogy feltakarítsák (értsd: ne kelljen lemondania a miniszterelnökségről), mindenféle kompromisszumba bele kellett mennie. Így azt csinálta az egész kormány, amit a háttértámogatók és nem mellesleg az szdsz be akart rajtuk vasalni.

Hogy jobb lett volna-e, ha teljesen szabad kézzel kormányoz, azt soha nem fogjuk megtudni. Azt megtudtuk, hogy olyan kompromisszumokra is hajlandó, amik senkinek nem jók, még neki se. Jobban tette volna, ha lemond, rögtön.
@Várúr: már hiányoltam is, hogy már du. 3 óra, de ma még nem csináltál hülyét magadból :) közismert hogy milyen kicsi a magyar pártok tagsága, "is" száma teljesen rendben van, nem tudod cáfolni, meg se fogod próbálni, helyette hőbörögsz :)
Egyrészt Orbánnak érdeke, hogy Fletó a színen legyen, hogy lehessen démonizálni.

Másrészt fél tőle, mert eddig az összes, kettejük közti közvetlen vitában Gyurcsány lenyomta, mint a sz@rt.
Onnan lehet tudni, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök úr jól csinálja a dolgát, hogy a jobboldali média hajnaltól napestig róla beszél. Valljuk be: rettegnek a visszatérésétől, mert egyetlen tüsszentése nagyobb riadalmat okoz Orbánék nyájában, mint a komplett ellenzék. A felcsúti szertáros, ha tehete volna, már rég kiszögeltette volna Pápa főterén a templom ajtajára. De nem teheti. A jog meg nem segíti. Tudja ezt Orbán, ezért nem alszik hónapok óta. Az udvari bolondjai meg ott csaholnak körülötte, lesik parancsait. Ezek a fogdmegek egyetlen vakkantásra szétszednék Gyurcsány urat, de hát adni kell a látszatra, miszerint nálunk --még -- demokrácia van. Sajnos Vitya bele is botlik nap, mintnap.
@Bambano: Nagyjából egyetértünk. Szerintem is az Gyurcsány legnagyobb felelőssége, hogy hagyta kompromisszumokba terelni magát. Ha lett volna benne annyi kraft, mint Bajnaiban, akkor talán kevésbé szopjuk be a válságot, mint így.
@Amorphis:
Ez így van. Eleve nonszensz, hogy balosok akarják megreformálni az állam kiadásait. Nekik alapból az állami osztogatáson jár az agyuk, ehhez képest van mozgásterük. Bokorst csak példának hoztam de ide a rozsdást, hogy fletó 3-7 év múlva simán bejut az akármilyen nevű pártjával. A szavazóbázis arányában egyre nagyobb lesz....
faszság az egész,
a gyurcsánynak csak annyi baja volt, hogy nem állt mögötte a fingszagú mszp+a fidesz megakadályozta népzavazással az eüreform lehetőségét is.
most persze már ott tartunk, hogy népszavazni sem lehet.
kellett nektek butamagyarok DIKTÁTORBÁN!
megjegyzem, nagyon sokan még mindig nem látják, mi történik ebben a kis szutyok országban.
@Viktus:
Ez viszont visszafele is elsülhet, ha a fidesz egyre nagyobb baromságokat csinál és közben főellenségnek folyamatosan Ferit állítja be, csomóan dafke oda fognak szavazni.
@GGG77: Nem tudom emlékszel-e arra, amikor Viktor 3 év hallgatásból visszajött és elkezdett felszólalni. Olyan szinten ellopta showt a miniszterelnöktől, hogy az már túlzás volt. Hogy más vitákban megverte Fletó Viktort eléggé nézőpont kérdése. Bár ha a parlament vitát, ahol egymásnak válaszolnak nem veszed közvetlen vitának, akkor láthatod így. De az ilyen viták semmit nem jelentenek illetve csak az számít, hogy kinek a stábja hozza jobb helyzetbe a támogatottját. Lásd A társas lény megfelelő részei. Szinte lényegtelen, hogy mit mondanak egy ilyen vitában.
@Chicano: "Magyarul: fontosabb volt neki a hatalom mint az ország ami rá volt bízva."

Erről szól eddig az orbán banda egy éves őrjöngése.
@ursus artos:
"Arra nem emlékszel, mikor a válság elején kiment berlinbe a nagy közép-európai mentőcsomag ötletével? Na akkor röhögtek Gy.F-en."

Igen. Mostmár nem röhögnek. Ha akkor létrehozzák azt a bizonyos alapot, akkor lehet, hogy nem kerül annyiba a portugál meg görög meg ír meg mittudoménmilyen segélycsomag, mert ott lett volna a háttérben egy potenciális segélyalap. Kevésbé lett volna tere a spekulativ tőkének rátenni nehány lapáttal a gebasztokra. A görögöknek már a Gyurcsány által javasoltnak a többszörösét kifizették egyedül.

Csakhogy akkor álmában se jutott volna eszébe senkinek, hogy nemcsak a kelet-európai országoknak lehet arra a csomagra szüksége.
Úgyhogy jobban járt volna egész Európa, ha röhögés helyett megcsinálják.
@néma bárány: Báránykám! Lehet, hogy egy világ fog benned összedőlni, de ezek a megfingatások semmit sem jelentenek. A Gyurcsány-hívők úgy látják, hogy megfingatta Orbánt, Az Orbán-hívők úgy látják, hogy Orbán megfingatta Gyurcsányt, az ország 95 %-a pedig magasról tesz az egészre.
@Chicano: Tegnap voltam szegeden "Fletós" lakossági fórumon, az átlagéletkor nem volt 40, és igen szép számban voltunk jelen.
Értem én hogy az agyatlan orbánimádók egy egészen más világban élnek, nagyon szar lesz a fajtádnak amikor szembe jön veletek a valóság.
@MACISAJT: Arra vagyok kíváncsi mikor döbbennek rá az éjjel kettőig sorba álló szavazók, hogy át vannak baszva.
Már kezdenek látszani a jelek, erősen visszaesett a népszerűség, pedig csak most jön a fekete leves......
@orbánmentesítő: A választáskor rengeteg Gyurcsányista nyugger szavazott Orbánra, mert neki sikerült démonizálnia Fletót. Szegények a második gyerekkorban annyira, de annyira szerettek volna hinni a mesékben. Bevették, és ezt mindenki szívja, de rendesen.
Tobzódik a szakmaiatlanság, az önkény, az arrogancia.
Megváltozott a mese!

Erről jut eszembe,
Piroska megy az erdőben, kis kosarával.
Találkozik a farkassal, aki a meséhez hűen megkérdezi Piroskát, Hova mész Piroska?
megyek a patakra kimosni a seggemet....
Elszörnyed a farkas, "te jó ég, hogy megváltozott ez a mese......
@7esbusz:

Nem fognak ... a Fidesz azt hiszik nem tanult a régi hibáiból pedig egy dolgot nagyon megtanult az a média megregulázása.
Gyakorlatilag már nagyjából kialakult a teljes médiafölény a Fidesz javára a jónép által bambult híradásokban jórészt az MSZP max. a balhéival tud megjelenni ... az utolsó "bástya" az RTL pedig most lesz szépen lassan megregulázva lásd. első lépcsőben a 140 milkás bünti ... nem ez lesz az utolsó még nem fekszenek le ők is.
Na aztán Ferink az MSZP, vagy bárki mégis hol tudna megjelenni tőkeháttér nélkül ami nincsen ténylegesen egyik ellenzéki párt mögött sem.
A Fidesz az önkormányzati csapokat is elzárja szintén stratégiai okokból fenomenálisan a stabil tartós hatalom kiépítésének részeként. A Fidesz-t sosem fojtogatta ilyen szinten az MSZP megtudtak jelenni a baloldali médaifölény ellenére is , és még saját hírcsatornákat is tudtak üzemeltetni a fejlődő pártszervezet mellett a Fideszes nagyvárosok önkormányzatai segítségével lásd. Esztergom eladósodása.
Az MSZP-nek ez sincs a nagytőke elhátrált a bukott szamár mellől a tagság meg édeskevés az infrastruktúra fenntartásához is.

Helyi szinteken pedig szintén nem tétlenkednek a Fideszes önkormányzatokban sorban alapítják a helyi média cégeket átveszik a teljes helyi sajtót minden információt ellenőrzés alatt tartanak így a helyi ellenzéki erőknek sem marad felület megjelenni. Az egyéni körzetekben sok millió forint kellene majdan akármelyik Fideszes jelölt megszorongatásához ...

Az MSZP amíg azon vitatkozik mi legyen Ferivel a Fidesz minden eddigi kormányzó erőnél erősebb betonalapokba ágyazza a pártot.
@orbánmentesítő:

Na jah Szeged utolsó szocka erődítmények egyike ... Debrecent írod pl. az adhatna a szociknak reménykedésre okokat. :D
@Kismac: Te a Holdon jártál a XXI. század első évtizedében, az már biztos...
@7esbusz: És 10 év után, a nagy médiakampány (tánclecke stb.) segítségével összejött 2,6%. :))
@kigyurt álat: Faszarcú köcsög orbán 2010-ben hogy lett miniszterelnök?
Nem ártana néha gondolkodni szarzsák.
Jah, és mindazon "értelmiségi" csoportoknak akik nem akarják elfogadni a tutit annyit mondok ennek a magyar társadalomnak a torkán megfelelő "cirkusszal" bármit lelehet nyomi a torkán ... Elég csak belegondolni a korunk hőse "Alekosz a száz szókincses nyolc általános végzett okostojás" az index.hu címlapja is többet foglalkozik vele, mint bármi mással :D
@Viktus: A médiával kapcsolatban addig igazad van, hogy a Fidesz nyilván uralni akarja. De épp az kényszerítette őket erre, hogy az MSZP, SZDSZ olyan szinten leuralta a médiát, hogy saját csatornát kellet teremtsen. Ami nem okoz nehézséget ha 40%-os párt vagy. De ha 15%-os akkor elég nehéz, mert nincs ki belefektessen. Az önkormányzat pedig Magyarországon elég hitbizomány jellegű. De az idióta MSZP ezt is eltudta erodálni. Pedig az SZDSZ nem létező pártként főpolgármestert adott 20 éven át. A hiány nem befolyásolja a polgármesteri választásokat.
@fran7:

Nem akarja uralja is az RTL-t leszámítva azokat a népszerű országos csatornákat, amelyeket a népek bambulnak ... az MSZP/SZDSZ médiafölénye ehhez képest kismiska volt.
sunázom a bejegyzést!
@Viktus: Rövid az emlékezeted. M1 kormánypárti volt. A tv2 vörös kettes, a retek meg akkor is oldalazott inkább, de a Szdszes kötődésű volt. Népszabó, Magyar Hírlap, Népszava baloldali volt illtve liberális. A Magyar Nemzet pedi valahola 2000-es évek elején fordult jobbra. A teljes megyei napilap hálózat baloldali orientációjú volt. Ez a nem leuralt média képét mutatja neked? Mert ha nem akkor elfogult vagy.
Szerintem GYF van annyira okos, hogy ha csinál is uj pártot, és indul is OV ellen, azokat tolja előtérbe, akik értenek is valamihez. Ha Bajnai, Oszkó, Bokros, és GYF közösen indulnának, és még nyernének is, ez a kis ország csodát látna. 1 Ft-ért csinálták. Nem ők lopták el a kassza kulcsát, falastól.
ovi tényleg igyekszik statuálni, de gyurcsányival szerintem beszopja! Az egyik elkúrta, a másik meg átkúrta a fejünket, harmadik meg egyenlőre nincs! A nép majd eldönti, hogy az el-, vagy az átkúrást tolerálja jobban, hiába adtok majd még az eszkimóknak is szavazati jogot, ha takarodni kell, akkor majd az se segít!:)
Bunkókáim! Akik abban reménykedtek, hogy Gyurcsány főnyeremény a Fidesznek, ha arra gondoltok, hogy azoknak a fideszeseknek főnyeremény akik a jobb élet reményében szavaztak a Fideszre, akkor igazatok van.
Ugyan is Gyurcsány fogja elzavarni a zorbánt! A Fidesz szavazók segítségével, oszt, még a nyomát is behintik sóval, nehogy vissza jöjjön.
@GGG77: "Másrészt fél tőle, mert eddig az összes, kettejük közti közvetlen vitában Gyurcsány lenyomta, mint a sz@rt."

Arra gondolsz, hogy: Lárifári, ön úriember, nem lesz itt vizitdíj stb.?

Ha ezt tekintjük "lenyomásnak", akkor ez tényleg a hazugságolimpia...
@Pincode: Látszik, hogy vannak még gondolkodók.
@orbánmentesítő: Némá', egy élő, hús-vér(-fémszövet) gyurcsányista! :))
@fran7:

Szerintem előbb próbáld elolvasni-értelmezni amit írtam egy pillanatig nem cáfoltam a régi balos médiatúlsúlyt ...
Gyurcsány látványától lehet, hogy a Viktátor hebegőrohamot kap, de a polgárok meg idegrohamot.

Nem baj; alapítson saját pártot, és tűnjön el a süllyesztőben, Mesterházy meg majd szétzülleszti az MSZP-t, akkor legalább ezekkel az ultimate kreténekkel nem lesz baj. Akkr már csak a Fityiszt kell rendbe rakni.
@Amorphis: "És addig még biztosan van az ő tarsolyukban is egy-két ötlet..."

a magyarok istene mentsen meg minket a zorbán és a fidesz ötleteitől!

"Orbán az aktív politikai pályafutása alatt 10-ed annyi kompromittáló, felböföghető tényezőt szedett magára, mint Fleto pár év alatt."

biztos hogy ugyanarról a zorbánról van szó akit mi ismerünk?
@potyus: "Szegények a második gyerekkorban annyira, de annyira szerettek volna hinni a mesékben. Bevették, és ezt mindenki szívja, de rendesen."

Egyelőre a nyugdíjasok ugyancsak tejben-vajban vannak fürösztve - a társadalom minden más szegmensével szemben. (Kivéve talán még a gyermeket nevelőket.)
@Pincode: Jaj, mindjárt kicsavarom a zsebkendőmet a jóságos Róbert bácsik láttán! (Wallis, Nomentana, Fittelina, tüzivz-medence, csillárlizing, az inkriminált Sukoró, hogy mást ne mondjak.)
@Viktus: Aha, gondolom ezért van a szegedi közgyűlésben orbanista többség.
@Balt: "Arra gondolsz, hogy: Lárifári, ön úriember, nem lesz itt vizitdíj stb.?"

Bár egyik se a kedvencem, de zorbán gyurcsány közelében valóban az óriáskígyó által megbűvölt majomra hasonlít!:P
@ColT: "Akkr már csak a Fityiszt kell rendbe rakni. "
Nincs annyi lámpavas ...
@Viktus: Értettelek, de a poén az, hogy nem elsősorban Viktorék leuraló magatartása miatt nem jelenik meg az MSZP a médiában, hanem mert nincs meg hozzá az anyagi forrása. Meg, amit mutathatnának, hogy Mesterházy moonwalkingozik, azt meg nem adhatja le egy az MSZP-hez hű szerkesztő, vagy egy Fletó fórumot. Nincs az a zseni, aki abból egy az átlag számár átlagosan érdekes mínuszos hírt csinálni vágóképpel. Még a helyi tv-ben se mer leadni ilyet senki, mert ciki és csak szavazatot veszt vele. Emlékszel, mikor Horn Gyufa részegen vicceseket mondott a fórumokon. Hirtelen nem kerültek a sajtóba az ilyen dolgok.
Tehát itt nem a Fidesz tolta ki az Mszp-ét a pályáról, hanem sajátmaguk. S ha nem kapnak észbe, akkor Fletó még lejjebb taszítja őket. Nem azért, mert olyan vad dolgokat mond, hanem azzal, hogy aki mellé áll, annak tudnia kell, hogy politikai hullává válik.
@NA YA!: Olyan jó lenne ha ez a két izé egy cellában rohadna 20 évig, természetesen a teljes vagyonelkobzás után.
@MetálFater: Én 3 alkalommal szavaztam a Fideszre (200"2., 2006., 2010.), de ez utóbbit lassan bánni kezdem."

Lassan? Elég lassú felfogású ember lehetsz.
@fran7: "Emlékszel, mikor Horn Gyufa részegen vicceseket mondott a fórumokon."

Ezzel a szarral kezdte az orbánpárt az amortizációt.

Amúgy emlékszel amikor orbán a választási vereség után félhülyére verte a gyerekeit ?
Ez körülbelül Tótaw stílusa. Gyermeteg humoreszkálás, és semmi, de semmi értelem.
Gyurcsány nem tért vissza, el sem ment. Ahogy anno mondta Lendvai Katalin, rájöttünk, hogy Gyurcsány nem tud vízen járni, ácsolunk neki egy tutajt. Ha ők nem ácsoltak volna ácsolt volna más, Ő egy tutajos celeb. De semmi köze az MSZP-hez, ő az SZDSZ 3.0 szocialistának maszkírozott csodafegyvere.
@fran7:

Melyik országos jelentősebb médiánál van az RTL-t leszámítva független szerkesztőgárda? a tv2 már korán lefeküdt, mert befogadta a fideszes intendánst nem is kapott száz milkás büntiket a délutáni fekete pákós-majka förmedvénye miatt :D

A helyzet az nem csak a táncolás kerülhetne a hírekben, azért a törvényhozás folyamán bizony az Jobbik, MSZP, LMP sorban ad be módosítókat-önálló inditványokat, és mégis hol jelenik meg az álláspontjuk? sehol.
@fran7: "Nem azért, mert olyan vad dolgokat mond, hanem azzal, hogy aki mellé áll, annak tudnia kell, hogy politikai hullává válik."

Ezért is örültem a gyurcsányista majálison megjelenő Tétényi Évának. Suba a subbához. :)
@Viktus: Mit is mondott Medgyessy? Ha Orbán TV-t akar vegyen egyet.
Most a baloldalon a sor. Van pár szegény ember akinek telik rá, Kapolyi, Gyurcsány stb.
Tökjó ez a cikk. Minden szó igaz. Az elmúlt több mint két évtized tökéletes korrajza. Ennyi elég lenne a történelem tankönyvekbe is. Gyerekeink tökéletesen megismerhetik belőle apáikat. A jelen pedig szédületes magasságokba zülleszti azt, ami még esetleg még működik országunkban. A hülyék gyülekezetét ma magyar parlamentnek hívják. Az alkotmány őreit taláros bohócokká degradálják. Ami a szegény nincsteleneknek a válság után megmaradt, elrabolták. Visszafejlesztik az köz és felsőoktatást. Fokozatosan felszámolják az egészségügyi ellátást. Lerombolják a szociális ellátórendszert, és az államigazgatást.. Mindezt Isten áldásával.
@fran7:

Ja a Fidesz megjelenhetett még a debil vekkerezésével is még az akkori mszp1-en is meg a Párkeltében előadni a visszaszámlálós elméletét a honlapján ...

Nem sírom vissza azokat az időket mondjuk egyik örömteli pillanat volt a pártkelte eltakarítása, de az a mély fidesz seggnyalás is ami a helyére került már egyre szánalmasabb ...
@orbánmentesítő: Már bocs, de ezt nem hiszem el. Hogy ki és mivel kezdte az amortizációt? Mondjuk a durvulás az Antall József gyógyítatását firtató remek Szdszee sajtóhiénák után teljesen mindegy. mert kb. visszamehetünk a Nyugat és Kelet Népe szembenállásáig. Nem értek vele egyet. De azt sosem viseltem el, hogy valaki előadja, hogy a másik démonizált először az én oldalamat.
@orbánmentesítő: Borogasson, le fog hűlni, megnyugszik, és olvashatja tovább a "tök jó cikket"
@orbánmentesítő:

Kicsit se ábrándítson ki, de pl. a köz és felsőoktatást már nincsen hova visszafejleszteni most igazából csak elássák a hullát , és rányomják a keresztet ... azt hathatósan amortizálták le a kormányzati erők felváltva az elmúlt 20 évben.
Az mondjuk szomorú, hogy nincsen valódi akarat a feltámasztására.
@orbánmentesítő: Most mit reklamálsz? Fentebb írtad, hithű gyurcsányista vagy. Az hittem, te is örülsz. (Költői kérdés, nem fontos válaszolnod, nem méltatlak viszontválaszra: trollokat nem etetünk.)
@fran7: Emlékszel még a "térdre imához, jönnek a csuhások" vagy a "kormány állandóan hazudik" beköpésekre.
Emlékszel kik kiabálták be ezeket ?
@Viktus: Ja hát elfelejtik az elvtársak, hogy ki is kezdte az izraeli Ron Werber negatív kampányát.
@Balt: Faszfej vagy másold ide hogy hol írtam hogy "hithű gyurcsányista vagy" vagy alaposan baszd szájba a retkes kurva anyádat.
@manipul: Ne állj szóba vele, már én is megbántam: lehúz a saját szintjére, a föld alá.
@Viktus: Nem ‘89-ben csúszott félre a dolog, nem is ‘90-ben. Előtte. Amikor boldog gyermeki öntudatlanságban élveztük a Kádár rendszer áldásait, különösebb hátrányok nélkül. Körülöttünk a keleti blokkban üresek voltak a z élelmiszerboltok, nálunk nem. Élveztük a 3,60-as kenyeret, ültünk az OTP hitelből épített lakásainkban, amit havi 150 Ft-tal törlesztettünk. Elszöszmöszöltünk a munkahelyen, ahonnan nem raktak ki, bármit csináltunk vagy nem csináltunk. Komolyan vettük, hogy miénk a gyár, vittünk is haza mindent, amihez hozzáfértünk. Nem tartottuk bűnnek. Kis mutyival mindent el lehetett intézni, lehetett seftelni, géemkázni a vállalat eszközeivel Miért lett volna a rendszerváltásunk más? Azt hittük ezután is az lesz, csak nyugati fizetéssel, nyugati autókkal, műszaki cikkekkel. Aztán amikor kiderült hogy nem, leváltottuk a kormányt és bíztunk benne, a következő társaság elhozza nekünk. Még mindig bízunk benne.
@orbánmentesítő:
orbánmentesítő 2011.05.12. 15:36:53
@Chicano: Tegnap voltam szegeden "Fletós" lakossági fórumon, az átlagéletkor nem volt 40, és igen szép számban voltunk jelen.
Értem én hogy az agyatlan orbánimádók egy egészen más világban élnek, nagyon szar lesz a fajtádnak amikor szembe jön veletek a valóság.
@Balt: orbániádó faszfej, én téged maximum felfelé tudnálak húzni, fel penészes rothadó narancsfekáliából.
@orbánmentesítő:
orbánmentesítő 2011.05.12. 15:36:53
@Chicano: Tegnap voltam szegeden "Fletós" lakossági fórumon, az átlagéletkor nem volt 40, és igen szép számban voltunk jelen.
Értem én hogy az agyatlan orbánimádók egy egészen más világban élnek, nagyon szar lesz a fajtádnak amikor szembe jön veletek a valóság.
@Balt: Ahhoz erősödnie kell. Már vagy huszadik ilyennel van dolgom...Egy darabig erőlködnek, aztán hanyatt esnek..
@orbánmentesítő: Wazze, így vagy 40 alatt? :)) Mekkora hülye munkásőr vagy, ez szánalmas, 10 kommenttel feljebb írod a 40 alatti életkort. :))
@Balt: Szararcú barom te valóban született hülye vagy ugye ?
Voltam én már szdsz,mdf,jobbik,miép,kdnp,fidesz, lakossági fórumon is.
Tudod azért, hogy a fajtáddal ellentétben olyanról tudjak véleményt mondani amit ismerek.
@Viktus: A tv2 egész egyszerűen úgy döntött nem foglalkozik politikával. Ez már a választások előtt elindul. Én inkább az elhallgatás taktikáját látom a tv2-nél, nem értek vele egyet. A retek meg egész egyszerűen olyan műsort csinált, amit nem lehet nem agyonbüntetni. S nem is csúnya beszéd, pia, cigi, karikatévesztés miatt, hanem az emberi méltóság sárbatiprása miatt, amivel kényszerítettek embereket olyan dolgokba, ami komoly betegségekhez vezetett. Például a csajok bevették az esti nyugtatójukat, altatójukat, s utána közvetlenül alkohol megvonást megszüntetve beadtak számukra piát. Szandika kiborulása például ennek is volt köszönhető, aminek nagyon csúnya vége lehetett volna. Ezért ide nem sorolnám a retek büntetését. Más téren viszont a retek olyan dolgokat is műsorba enged, amit eddig nem.
@orbánmentesítő:
orbánmentesítő 2011.05.12. 15:36:53
@Chicano: Tegnap voltam szegeden "Fletós" lakossági fórumon, az átlagéletkor nem volt 40, és igen szép számban voltunk jelen.
Értem én hogy az agyatlan orbánimádók egy egészen más világban élnek, nagyon szar lesz a fajtádnak amikor szembe jön veletek a valóság.
@orbánmentesítő: De azé' csak a Feri a zigazi: :))
orbánmentesítő 2011.05.12. 15:36:53
@Chicano: Tegnap voltam szegeden "Fletós" lakossági fórumon, az átlagéletkor nem volt 40, és igen szép számban voltunk jelen.
Értem én hogy az agyatlan orbánimádók egy egészen más világban élnek, nagyon szar lesz a fajtádnak amikor szembe jön veletek a valóság.
@Balt: Anyabaszó orbanista szar. Te mi a mocskos kurva anyádról ugatsz ????
Azért mert a munkásőr apád esténként részeg megbaszta a segged nem kell ennyire frusztrálódnod :)))
@lütty: "a gyurcsánynak csak annyi baja volt, hogy nem állt mögötte a fingszagú mszp+a fidesz megakadályozta népzavazással az eüreform lehetőségét is."

Önmagában még az MSZP teljes mellszélességű támogatása is kevés lett volna, hiszen a szociknak nem volt meg az 51%-uk. Sokkal nagyobb -az egész kormányzásra kivetülő - hogy úgy mondjam: rendszerszintű gondot a liberális gazdaságpolitikát magáénak valló koalíciós partner, az SZDSZ okozta, akivel emiatt az állandó konfliktushelyzet előre kódolva volt. 2002-06 között még tűrték egymást a felek kényszerű mosolyal, de 2006 nyara után, mikor már reformok, megszorítások kellettek, a két párt közti gazdaságfelfogási különbségek már elemi erővel törtek fel.

Utólag nem lehet igazságot tenni. Két teljesen különböző gazdaságműködtető -és jelentősen különböző társadalomfelfogás jellemezte a két pártot, de az egész világon ez jellemző a bal-és liberális pártokra - tehát a helyzet nem magyarspecifikus volt.

Ennek a két pártnak a demokráciafelfogása nagymértékben azonos - ez hozta őket előszőr össze 1994-ben, és alapvetően ez tartotta meg őket koalíciós partnereknek a következő időkben is. De a kétféle gazdaságpolitika messze szembehelyezkedik egymással, és ez csak közös kormányzás alatt kristályosodott ki igazán, akkor is mikor már ('95 után újból)válsághelyzet volt.
@fran7: Reggelente vastagon politizálnak, meg persze vasárnap kora este, a hozzájuk méltó bulvárszinten.
@fran7: "Tehát itt nem a Fidesz tolta ki az Mszp-ét a pályáról, hanem sajátmaguk."
Nem gondolod, hogy ez hülyeség? Te is ráálltál a zorbán-szíj-ártó kommandó fröcskölődő, hazug dumájának a terjesztésére? Gondolkodás nyetu?
@Balt: Arról ugass valamit te szar, hogy imádott orbánod épp most utalt a házi fogorvosának 1 MILLIÁRD forintot.
@orbánmentesítő:
orbánmentesítő 2011.05.12. 15:36:53
@Chicano: Tegnap voltam szegeden "Fletós" lakossági fórumon, az átlagéletkor nem volt 40, és igen szép számban voltunk jelen.
Értem én hogy az agyatlan orbánimádók egy egészen más világban élnek, nagyon szar lesz a fajtádnak amikor szembe jön veletek a valóság.
@orbánmentesítő: Derék dolog, ha valaki kiáll az elvei mellett. (Kár, hogy tagadni próbálod, de attól még egy gyurcsányista amőba vagy, íme:)
orbánmentesítő 2011.05.12. 15:36:53
@Chicano: Tegnap voltam szegeden "Fletós" lakossági fórumon, az átlagéletkor nem volt 40, és igen szép számban voltunk jelen.
Értem én hogy az agyatlan orbánimádók egy egészen más világban élnek, nagyon szar lesz a fajtádnak amikor szembe jön veletek a valóság.
@Balt: "a hozzájuk méltó bulvárszinten."
A fityisz, nem bulvár szinten fröcsög, legfeljebb alpári hazugságokat böfög. Nemérdemes bekapcsolni a fityiszkirályi TVt, mert azonnal elhányom magam az aljas hazugságok tömkelegétől.
@Balt: Faszfej te tényleg ennyire primitív vagy ?
Szegény anyád, remélem már nem él, biztos belepusztulna abba hogy a kölyke egy ekkor rakás agyatlan szar.
@orbánmentesítő: Mindez persze téged minősít, én elnézően mosolygok.

orbánmentesítő 2011.05.12. 15:36:53
@Chicano: Tegnap voltam szegeden "Fletós" lakossági fórumon, az átlagéletkor nem volt 40, és igen szép számban voltunk jelen.
Értem én hogy az agyatlan orbánimádók egy egészen más világban élnek, nagyon szar lesz a fajtádnak amikor szembe jön veletek a valóság.
@Balt: Hé orbanista gyökér, te el is hiszed amid ide okádsz vagy csak a jó pénz motivál ?
@Balt: Nem elnézően mosolyogsz, hanem úgy mint egy elmekórtani eset :))
Az hogy szajkózód a faszságodat, bizonyítja hogy egy utolsó mocskos fizetett orbanista geci vagy :)
@Balt: szerintem az 1940 előtti korosztályra gondolt: '30-asok, '20-asok :)
ennek a faszinak már rég börtönben lenne a helye.
Mindenki olvassa el az Eltékozolt ország c. könyvet by Lendvai
Nagyon tanulságos, és akik csak Orbán óta figyelik a politikát, kicsit elmélyedhetnek a múltjában. Honnan jött, mit tett le az asztalra. És honnan jött Gyurcsány és ő mit tett le az asztalra.
Mi is az antalli örökség, és miben gyökereznek a problémák (főleg Orbán Viktor személyében)
Elég nívós lett a párbeszéd :D jól mutatja a hazai politikai felhozatal színvonalát :P
@Balt: Te szar, meddig vállalod amúgy ?
Azt még belefér ha a tűzoltó belezik ki a felcsúti gecit? Attól te még orbánimádó szarházi féreg maradsz, vagy segget váltasz, ahogy a fajtád szokta ?
@orbánmentesítő: Azt ugye tudod, hogy Ferenc atyád se lenne rád büszke? (Lásd a kaszinótojásos ügyvéd és barátai FB-esetét. De produkáld még magad, hadd gyűljön az anyag! :))

orbánmentesítő 2011.05.12. 15:36:53
@Chicano: Tegnap voltam szegeden "Fletós" lakossági fórumon, az átlagéletkor nem volt 40, és igen szép számban voltunk jelen.
Értem én hogy az agyatlan orbánimádók egy egészen más világban élnek, nagyon szar lesz a fajtádnak amikor szembe jön veletek a valóság.
@d-evike:

Van olyan jó , mint a másik fő fröcsögő Viktoros könyve volt? :D

Ez kb. olyan, mintha Adolf Hitlert akarnék olvasni a zsidóság történetéről :D
@kvasztics47: Azért nem ilyen egyszerű a történet. Egy 18%-os párt, aki éppen azt a részét vesztette el a Parlamentbe, amelyik dolgozott volna. Hisz azt nem a Fletó, Szanyi, Lendvai teszik, hanem a másodvonalbeli emberek tennék. De ilyenek nincsenek a Parlamentbe. A vezetőik ott vannak, de ők csak prezentáltak eddig. Szónoki képességeik egyenlőek a nullával. Fletóé se sok, de van némi érzéke hozzá. De még ő se jó kommunikátor. Épp ezért a sajtó kicsúszik a kezükből, mert még az ő oldalukon álló emberek is érzik, hogy valami nem stimmel. Nem értenek a kommunikációhoz. Nincs is érzékük hozzá. Hiszen eddig semmit nem kellett tenni ahhoz, hogy bekerüljenek a médiába. Automatikusan hívták őket. Hát most nem. Nézz meg egy Szócska sajtótájékoztatót. Úgy baromság, ahogy van, de az újságírók látják, hogy ez más mint hogy eléd tolnak pogácsát, meg egy kis ásványvizet. A baráti médiával is tudni kell bánni. Helyzetbe kell hozni őket. Pénzt most nem tudnak adni nekik, se pozíciót, de igazán hírt se. Se értelmeset, se vidámat, semmilyet. Nem történik az MSZP-vel semmi. A vezetők elvannak a másod harmad vonal mit csináljon. Még csak helyeselni se tudnak, hogy Mesterházy, hogy megmondta. Konrád nem adhatja elő, hogy most hallotta élete beszédét egy MSZP-s politikustól. Innen kitörni nem a média ellenségessége miatt nem tudnak, hanem az alkalmatlanságuk miatt. De már senki sincs aki ezt megmondaná nekik.
@d-evike: "gyurcsány jót akart"
köszi, ezzel felvidítottad a napom. rég röhögtem ekkorát :)
@Balt: Nem volna rossz te féreg, ha néha elolvasnád mire válaszolsz :)
Amúgy meg zabálj szart orbainsta geci :)

Szararcú barom te valóban született hülye vagy ugye ?
Voltam én már szdsz,mdf,jobbik,miép,kdnp,fidesz, lakossági fórumon is.
Tudod azért, hogy a fajtáddal ellentétben olyanról tudjak véleményt mondani amit ismerek.
@orbánmentesítő:

Nem kéne a stílusban lealacsonyodni!
Olyan szépen ki szoktam én is osztani egy két fideszest, de soha nem ilyen stílusban.
Ha elküldenek a k. anyámba, akkor mindíg megmondom, hogy a stílus őket minősíti, nem alacsonyodom le. Volt már beszélgetésem a Balttal is, egyre mérgesebb lett, hogy nem jöttem ki a sodromból, és nem vettem fel a stílusát. Mindenkinek ezt tanácsolom, aki baloldali érzelmű, különböztessen meg minket a kultúrált stílus is a jobboldaltól.
@thinker_: orbán csökkenti az adót.
Ezen is lehetne jót röhögni, nem szoptam volna meg én is....
@parttalan: Az MSZP-t és az SZDSZ-t összehozta a közös háttér. A SZU összeomlásával az MSZP-nek új háttér kellett mégpedig olyan, amelyik bárkivel társul a hatalom érdekében. Ez volt a Global Co, amihez az SZDSZ-nek volt kapcsolata. Az SZDSZ mögött viszont nem volt meghatározó tömeg, vidéken szinte semmi. Így összeálltak, de utálták egymást, az SZDSZ lenézte a komcsikat, az MSZP meg hamar átlátta az SZDSZ képmutató jellemtelenségét. Kényszerházasság volt, ezért aztán házasságból tettestársakká váltak és loptak amíg tudtak.
@thinker: nagyon örülök, szeretem, ha az emberek jókedvűek. Ezek szerint ma már tettem egy jót.
@orbánmentesítő: Az egyetemről, és hivatásos semmihezmáshoznemértekmintnagydolgokatharciasanmondani
@d-evike: Köszi.
Nem vagyok baloldali érzelmű.
Egy normális európai országban én konzervatív lennék.
Amióta engem és a páromat is kirúgtak orbánimádó seggfejek miatt, csak így tudok beszélni orbán csicskásaival.
Ha ez téged sért, vagy bánt elnézést kérek tőled.
@orbánmentesítő: "Nem ‘89-ben csúszott félre a dolog, nem is ‘90-ben. Előtte."
Csak részben igaz amit írsz. Ki lehetett volna mondani az igazságot, már akkor is, ha nem lett volna olyan pártvezér a parlamentben aki, már az Antal kormányt is el hazugozta. Aki a Bokros csomagot a haza veszteként aposztrofálta. Aki csak a hatalom megszerzését tartotta célnak, nem törődve a NÉP érdekével.
@Kismac: ennyi sületlenséget is régen olvastam egy kommentben.
@manipul: Faszfej, nézd csak meg hogy az orbánpártba hány régi vágású moszkovita komcsi van.
@Viktus:

Nekem tetszett, nem kímélte egyik oldalt sem.
Nagyon olvasmányos, és visszarepít a rendszerváltást megelőző évekre.
@orbánmentesítő: le tudsz írni úgy két mondatod, hogy nem hánysz közben? sikerül ennyi kultúrát kihozni magadból?
@orbánmentesítő: Akkor most olvasd el amit magad írtál és próbáld meg értelmezni: :)

orbánmentesítő 2011.05.12. 15:36:53
@Chicano: Tegnap voltam szegeden "Fletós" lakossági fórumon, az átlagéletkor nem volt 40, és igen szép számban voltunk jelen.
Értem én hogy az agyatlan orbánimádók egy egészen más világban élnek, nagyon szar lesz a fajtádnak amikor szembe jön veletek a valóság.
@kvasztics47: A Horthy fasizmus tisztára mosása már Antall kormányzása idején megkezdődött. Ez pszihikai szempontból érthető, hiszen antall és a környezetében élők jelntős többségben a Horthy-féle éllamaparátus főtisztviselőinek családjából került ki. Számukra Horthy mentése,illetve dicsőítése saját szüleik ki nem mondott rehabilitációját is szolgálta. Más a helyzet azokkal akik napjaikban próbálják tisztára mosni a Horthy-féle félfasiszta rendszert. Ezek legfeljebb harmadik generációban kötődhetnek családilag az akkori politikai elithez, de legtöbbjük mivel első, vagy második generációs politikusok, és általában a Rákosi, vagy a Kádár rendszerben váltak ki plebeus környezetükből, más a motiváció. Egyrészt tudatalattijukban ott él az “alantas” származástól való megszabadulás kényszerképzete. Másrészt a történelemhamisítás segítségével próbálják 19. századi nacionalizmusuk, irredentizmusuk ideológiai alapjait népszerüsíteni, és ennek a korszaknnak felmagasztolásával próbálják antidemokratkus klerikál-despotikus hatalmuk Történelmi folyamatosságát igazolni. Ami a magyarországi holokauszt okainak, eseményeinek, és magyarság felelősségének eltagadására, irányuló aljasságot illeti, ennek egyik fő oka a jelenlegi magyar politikai elitben és a népben továbbélő antiszemitizmus. Ez ugyan szégyenletes tény, de sajnos ez a valóság.
@orbánmentesítő: akkor te a saját személyes sérelmeid miatt vagy ilyen elvakult, most már értem. ha már úgy sincs munkád, akkor javasolnám, hogy merülj el egy kicsit a kultúrában és olvass kicsit az intelligenciáról. rád fér.
@d-evike:

Eltudom képzelni Lendvai igazi hiteles arc ... Csurka Pista baloldali kivitelben nagyjából.
@Balt: Nem volna rossz te féreg, ha néha elolvasnád mire válaszolsz :)
Amúgy meg zabálj szart orbainsta geci :)

Szararcú barom te valóban született hülye vagy ugye ?
Voltam én már szdsz,mdf,jobbik,miép,kdnp,fidesz, lakossági fórumon is.
Tudod azért, hogy a fajtáddal ellentétben olyanról tudjak véleményt mondani amit ismerek.
@orbánmentesítő: aki a fideszre szavazott az orbánimádó?
@orbánmentesítő:

Köszönöm, tényleg nem esik jól ilyen "vitát" olvasni, mert ez már nem is vita. Nem kell hergelni egymást.
Szép csöndben is kialakulnak a dolgok, lesz ez még orbánmentes ország! (szerintem nem is sokára)
@orbánmentesítő: ezt a demagóg dumát. megélhetési rettegőnek tetszik lenni? ők azok tudod, akik antiszemitizmust kiáltanak a galambra ha leszarja a zsinagógát :)
@manipul: "tettestársakká váltak és loptak amíg tudtak."
Te egy roppant manipulálható termék vagy. Mindent elhiszel amit a reklámban mutatnak. Nem a te hibád, ez neveltetési eset.
Ha neked jól megy az üzlet, akkor szerencséd van és örülj neki, de ne kívánd, hogy az a többség akinek ez a banda csak árt, örüljön nekik.
@orbánmentesítő: neked meg javasolnám levenni a gyűlölet színű szemüveget.
@orbánmentesítő:

Lendvai is besugó volt :P azért mondom csak az egyik aztán jobboldali kivitelben jelent meg itthoni porondon a másik meg baloldali fröcsögőként nyugatabbra ...
@thinker_: Nem nagyon fog menni, mivel minden nap táplálja a gyűlöltet az orbán párt valamelyik csicskása.
@thinker_: "akik antiszemitizmust kiáltanak a galambra ha leszarja a zsinagógát :)"
Te egy hülye szarjankó vagy!
@thinker_: Ők azok akik üvöltve zsidóznak ha valaki nem ért egyet a "nemzeti" kormánnyal.
bájjer zsolti és bűntársai.
@orbánmentesítő:
"Másrészt a történelemhamisítás segítségével próbálják 19. századi nacionalizmusuk, irredentizmusuk ideológiai alapjait népszerüsíteni, és ennek a korszaknnak felmagasztolásával próbálják antidemokratkus klerikál-despotikus hatalmuk Történelmi folyamatosságát igazolni."

Ezzel már politikai tiszt lehetett volna az 50-es években, az "antidemokratkus klerikál-despotikus" szóhalmozás pedig soron kívüli előléptetést jelentett volna. Egy kis "imperialista-elnyomó-gyarmatosító" kéne még...
@manipul: Igenis, mi is tehetünk a holokauszt miatt, mégpedig azért, mert ma is félrefordítjuk a fejünket, amikor más nemzettársainkat éri atrocitás. Ha a magyar olyan gerinces és bátor nemzet lenne, mint ahogyan azt szereti hinni magáról, nem sikerült volna a németeknek 400-500-600 ezer (lehet választani, de nekem a 100 ezer is sok lenne) honfitársunkat néhány hét alatt megölni.
Ehhez egy történet. Édesanyám bátor, harcias asszony volt, szeretem azt hinni, hogy tőle tanultam a szabad gondolkodás iránti igényemet. Egyszer megkérdeztem tőle, hogy a csaknem teljesen tisztán róm.kat. falujában éltek-e zsidók, és mi történt velük, hiszen a második otthonomnak tekintett faluban én az ötvenes években nem hallottam róluk. Igen, volt vagy négy zsidó család, a szegények között. Őket 1944-ben elvitték. És Ti nem szóltatok, hogy miért? Hát mit szóltunk volna, az volt a törvény! Még hozzátette: a falu csendőre rendes volt, mert előző este szólt nekik, hogy ne a törvényben kijáró egy óra alatt kelljen összeszedni a motyójukat. Később ezt a csendőrt a falusiak megvédték, hogy rendes ember volt. Nem tudtam mit mondani.
Addig, amíg a mai magyarok nem hajlandók szembenézni azzal, hogy se nem különbek, se nem aljasabbak más nemzeteknél, hogy egy nemzetbe születés véletlenje nem jár együtt kiválósággal, vagy alávalósággal, addig Magyarországon mindig arathat (mint most is) a gátlástalan rasszizmus, a politikai giccsek legveszélyesebbje.
@orbánmentesítő:

Horthy rendszer autoriter tekintélyelvű rendszer volt egyfajta harmadik út. Az antiszemitizmus bármennyire erőlteti a nagy demokraták nem fajlagos kérdéskör sokkalta nagyobb problémakör az nyugatabbra a muszlim bevándorlás következtében. A szalonzsidózás pár százezer embernél többet sosem tudott megszólítani lásd. MIÉP a Jobbik is ezen okból a cigány kártyát húzta elő abban van potencia a mindennapos együttélés problémaköreiből adódóan.
Magyar zsidót már max. a tv-ben lát , de akkor sem tudja, hogy az zsidó-é lásd. Wolf Katinak egyaránt szurkol az egész ország pl.
Tisztelt fenti Hozzászólók! Miért NEM értitek meg, hogy itt nem a Gyurcsány személye a fontos, hanem,hogy mit javasol, kezdeményez! Ez pedig az az IDEOLÓGIA , amit közel tíz éve hirdet, ír, tanít: MODERN POLGÁRI DEMOKRÁCIÁT KELL KIÉPÍTENÜNK, A MAGÁNTULAJDON TUDOMÁSUL VÉTELÉVE, ÉS KORLÁTOZOTT MŰKÖDÉSÉVEL! EL FELEJTENÜNK LASSAN A SZOCIALISTA JELZŐT, KÖTELEZŐ NÉPSZAVAZÁST KEL BEVEZETNI, ÉS NEM KÖTELEZŐ SORKATONAI SZOLGÁLATOT!
Volt egy fiatal fickó, aki egy dúsgazdag, polgári családból, alig húsz valahány évesen leírta: VILÁG PROLETÁRJAI EGYESÜLJETEK!
Volt Owens nevű, angol nagytőkés, aki a profitot széjjel osztotta a munkásai között. Belebukott! Fletó a Táncsics Alapítván élére kerülését követően átnézte a pályázatokat Nem hittem a szememnek: volt olyan című pályázat is:" TANULMÁNY A AZ EURÓPAI MARHA TERELŐK ÚTVONALÁRÓL." 500,000 fT. -T KÉRTEK!?? Fletó,úgy húzta ki a sorból, hogy még a tolla is talán beletörött. Most, mondjátok meg: ki a fa..t érdekel a marhaterelők útvonala? Ott volt ideje, a politikai - gazdasági összefüggések, és a jövőt illető tennivalók kidolgozására. NE FELEJTSÉTEK EL: A POLITIKA NEM MÁS, MINT A GAZDASÁG KONCENTRÁLT KIFEJEZŐDÉSE! fontos, hogy ez az alapígazság fordítva is érvényes!
@orbánmentesítő: Na látja így már modernebb, áramvonalasabb. De hogy is jön ide a holokauszt, vagy csak a szokásos baloldali jollyjoker?
viktor kaphatna más rohamot is,ránk férne
@mismichael42: Arra amit "javasol" volt pár éve miniszterelnökként és pártelnökként. Egy romhalmaz lett a pártból is és az országból is.
De javasolni azt tud. Én is.
@mismichael42:

Feri mondjuk az ideológiát is elég jól bemutatta lásd. bort iszik vizet prédikál tipikus esete a Szilvásy fémjelezte titkosszolgálati felügyelettel meg a Draskovics féle belügyminiszterség ...
Az a helyzet, hogy a külvilág speciel semmit nem tud a politikai hova tartozásomról, vagy nem tartozásomról.
De
A fideszre orbán miatt nem szavaztam,
mszp-re, Mesterházi miatt, meg a sok szélkakas miatt nem fogok.
lmp ugyanmár egy vicc
jobbik ugyanaz.
még lehetett választani, az mdf-et, ahol bezzegbokros nem ígért csak fájdalmat és küzdelmet (mondd hogy nem volt igaza) de ott meg sajna ott volt ibolyka.
GY-nek sok követője van, akkor is ha nem hordanak kokárdát, vagy feri szeretünk feliratú pólót, és nem a sokak által lenézett 60 felettiek vannak többen.
@orbánmentesítő: Már majdnem megsajnáltalak, hiszen Orbán miatt rúgtak ki téged és a párodat. De ez így ebben a formában még azt sem mondhatom, hogy az enyémtől teljesen ellentéts nézőpont, amihez jogod van. Horthy rendszer nem volt félfasiszta. Talán bizonyos részekre mondhatod ezt, de az egészére semmiképp. A XIX. sz-i nacionalizmus és irredentizmus meg akár igaz is lehetne, de talán egyszer meghallgathatnád mondjuk Romsics Ignácot miért vesztettük el Erdélyt, hogyan engedteük elrománosodni a Mezőséget és adott hitelt román földvásárlásokhoz a Partiumban magyar bankok. Ha tényleg nacionalizmus lett volna ez soha nem történik meg. Az meg, hogy miért nézünk vissza pozitívan a Horthy rendszerre. Úgy fogalmazom meg, hogy te is értsed. Horthy földet adott a családomnak Rákosi elvett. Horthy nem tette a családomat B-listára, a Rákosi rendszer igen. A falu birtokosa kifizette a családomat és szabad vallásgyakorlatot engedett, Rákosi idejében téesz nem fizette ki a munkabérét a nagyszüleimnek. Horthy idejében nem voltunk másodrangú állampolgárok Kádár idejében igen. Bocsáss meg nekem ha nagyobb szeretettel gondolok Horthyra, mint Kádárra. Annak ellenére, hogy a Horthy korszaknak csúnya vége lett. Nagyapámat elvitték a SZU-ba. Vagonokban, munkatáborokba. Ő még visszajött, de hétszázerből sokan nem. S
@Viktus: Valóban úgy van, ahogy írja, 40 év tabu után, 1989-90-től gőzerővel folyik a zsidótörvényeket bevezető és a náci “végső megoldás”-hoz nagy lelkesedéssel csatlakozó Hotrhy-Magyarország szellemények feltámasztása. Az újnyilasok feltámadása már megtörtént, a neo-horthyzmus meg fellelhető a NAGY ÁRRILISI FÜLKEFORRADALOM KÉRDŐÍVES KORMÁNYÁNAK mindennapi cselekedeteiben és a jobboldali sajtóban. A pártmédiává silányított közszolgálati média pedig gőzerővel kezdett a nép ideológiai átnevelésébe.
Az alkotmányozás folyamata és az orbán-alkotmányban is elkövetett történelem hamisítás veti fel, égbe kiáltó szükségszerűségként, hogy a fülkeforradalmárok után hatalomra jutóknak elkerülhetetlen feldata lesz a magyarok hamis történelem szemléletének helyes irányba terelése. Ez elkerülhetetlen, mert a jelenkori folyamatok reális megítélése csak helyes és korrekt történelemismerettel és történelemszemlélettel lehetséges.
A FIDESZ és a Jobbik ennek hiánya miatt ad helytelen válaszokat a világválság, a cigányság, stb. problémákra. Ebben nagy szerepe van annak, hogy nem ismerik el, hogy az általuk követendőnek tartott horthyzmus és a nyilasok náci eszméi milyen tragédiába sodorták az országot. A jobboldal mint mindenben, ebben is másra keni a felelősséget. Meggyőződésem, hogy ha 1919 és 1944 között Magyarország más utat jár, akkor a nyugati hatalmak Jaltában Magyarországot nem Sztálin érdekkörébe utalták volna és talán másképp történt volna meg a magyar holokauszt is. A holokauszt tragédiája mellett ezért, szerintem a 40 év szocializmus is a Magyarországon ma példának tekintett – a közemberek által is egyre inkább elfogadott – két világháború közötti társadalomfelfogás és ideológia egyenes következménye.
@fran7:2011.05.12. 16:54:5
a Magam részéről elfogadom, amit írsz. Én abban reménykedtem, hogy a Kádár rendszer eltüntette dzsentri mentalitást. Ebben csalódnom kell. Föléledt újra az a nép vérét szívó, mindenre (kivéve munka) kapható réteg, amely nem engedi, hogy a MAGYAR NÉP boldoguljon.
@orbánmentesítő: A zsidótörvények nélkül nem maradt volna meg a zsidóság. Ennyit az újnácizásodról.
@fran7: "Horthy földet adott a családomnak"
Nocsak a családodból valaki elnyerte a "vitéz" rangot?
Ti is tartottatok havi 10 pengőért jobbágyot, a keresztény szeretet nevében ?
@orbánmentesítő:

Wolf családnév kb. annyira árulkodó mint a különböző ...stein nevűek nincs ezzel semmi baj.
@Viktus: Ez az egyik ok amiért hányok a fajtádtól.
Egyéb iránt a "Wolf" családnévnek semmi köze a zsidósághoz, dél bajorországi származásra utal.
Tanulj náci féreg, hátha ember lesz belőled.
@Viktus: Segítek náci rohadék, a Stein is csak ritkán jelentett zsidó származást.
A Weiß vagy a Grünbaum annál inkább.
@orbánmentesítő: Nem. te hazudozol itt jobbra-balra, és a szóhasználatod a színvonalad is. Horthy-ék ezekkel a látszat-együttműködésekkel tudták kihúzni 44-ig német megszállás nélkül.
Ha '40-ben bejönnek ide a németek, mert a tefajta okostónik tiltakoztak volna, ma nem beszélnénk arról, h Wolf Kati zsidó-e, mert itt egy zsidó ember sem élne.
Ennyit rólad, nagyszájú komcsi.
@fran7: "Ő még visszajött, de hétszázerből sokan nem."
Csodálom, hogy ilyen megbocsátó vagy. A nyilasoknak megtudod bocsátani a megbocsájthatatlant. Kádárnak nem tudod megbocsájtani, hogy ki emelte a széles néptömegeket a Horthy feudalizmusból.
@orbánmentesítő: Hol voltak a férfiak édesanyád falujából 1944-ben? Majd arra is kérdezz rá, hogy az oroszok hogyan vitték el az embereket a faluból. Majd lehet hallasz érdekes, tragikomikus sztorikat. S azok, akik elvitték azokat ünnepeltük 40 éven át. A háború kellős közepén, hogyan szállsz szembe a csendőrséggel meg a német birodalmi rendszerrel miközben a hadsereg valahol Ukrajnában támolyog. Emiatt nincs sokaknak lelkiismeret furdalása.
@orbánmentesítő:

A meggyőződésed édeskevés a történelemben mi lett volna ha nincsen, de itt egyértelmű lett volna a szitu itt akármilyen kormány van semerre nem mozgolódhatott volna. A németek akármilyen magyar kormányzatot akkor söpörtek el amikor csak akartak max. , ha nem ez a Horthy inga rendszer van előbb megszállják az országot, és akkor ma még a Dohány utcába sem akadna zsidó az országban rabbinak ... az tény máshogy történt volna sokkal előbb vághattak volna bele a munkába sokkalta alaposabban egy megszállt országban lásd. Lengyelország.
A nyugati hatalmak jóindulata? :D ez most v.mi poén akart lenni? a háború után az volt a szituáció, hogy mi kaptuk azt büntetésnek amit a lengyelek pl. jutalomnak, vagy a csehszlovákok ...
@levvente: Faszarcú barom kinek köszönhető a
bécsi döntések ????
Jó lenne rádöbbenni a valóságra baromarcú!
@kvasztics47: "kiemelte".. :)

Beterelte a lakótelepre, hogy most chips-zabáló való-világ/ best magazin faló vegetációként létezzenek tömegesen.
@orbánmentesítő: Horthy, mivel kormányzó volt, nem adhatott nemességet, e helyett adott "vitézi" címet és egy kis földet, általában a személyes bátorságért.
Egyébként nemességet, főleg az 1800-as évek végétől főleg a zsidók kaptak, általában a kereskedelem terén elért vitézségükért.
@orbánmentesítő:

csaladfa.faczan.hu/index.php?letter=V29sZg%3D%3D kis segítség családnév kutatáshoz.
Az ostoba nácizás meg kb. olyan színvonalas agyra utal, mint az ellenoldalról a komcsi-bolsi páros.

Sokkalta érdekesebb, hogy ennyire zavar téged pl. Wolf Kati származása? mi bajod vele, hogy zsidó gyökerei vannak szerinted az bűn? vagy negatívum? ki is a náci? :P
@orbánmentesítő: te még magyarul sem tudsz. Olvasd el még egyszer a kérdésed, te kis pufajkás..
Amúgy Hitlernek köszönhető. Olvashass még, ha már az írás nem megy...
"Hebegőrohamot" itt - úgy látom - nem Orbán, hanem Fletó és maradék hívei kaptak, de: ki mint él, úgy ítél! Nagy igazság ez.
@fran7: Seggfej!! A Magyar Királyság támadta meg a szovjetuniót, emlékszel ??!!
Belementünk egy háborúba mit elvesztettünk, ezen elmélkedj inkább vadbarom.
@orbánmentesítő: Ki mentette meg a pesti gettót tündérkert?
Tudod miért támogatták a zsidó nagytőkések Horthy-t az emigrációban? Mert ők többet tudtak róla mint te....
@levvente: Miről ugatsz faszfej? Mássz vissza anyádra ahogy esténként szoktad.
@orbánmentesítő: na ez a te szinvonalad.... ennyi vagy, kiscsíra...
@levvente: "Wolf Kati zsidó-e, mert itt egy zsidó ember sem élne.
Ennyit rólad, nagyszájú komcsi."
Horthy alatt tovább élt a feudalizmus Magyarországon. Kádár fölszabadította a széles néptömegeket, lakáshoz, biztos megélhetéshez jutott mindenki, még a cigány is. Olyan boldog, nyugodt gazdagodó élete talán soha nem lesz a MAGYARNAK, mint a 1970-90 közötti időszak.
Ne szégyelljük emberek!.
@orbánmentesítő:

Ez is egy vélemény nem túl nívós, de a tiéd. :D
@levvente: MUHAHA :)))
Ki nem tudott megszervezni egy normális kiugrást?
Ki adta át a hatalmat szálasinak?
Ki volt az akit sztálin személyes közbenjárása miatt nem vettek a háborús bűnösök közé?

Gondolkozz barom!
@orbánmentesítő: nem irigylem az egybites bérkommentelőket, téged sem, mókusfácán.

De legalább a történelmet ismernéd... de a te fajtádat kerülik a tények. Nagy kár.
@kvasztics47: Hétszázezer magyart vittek Kelet irányába munkatáborokba. Nem csak nyugatra mentek vonatok. Nagyapámat visszafordították az utolsó vonattal. Hazaúton naponta 5-en haltak meg. Én nem haragszom ezért, de a baloldali barátaink meg ehhez adták, adják a nevüket a lelkiismeretfurdalás legkisebb jele nélkül. Kádár senkit nem emelt ki a feudalizmusból. A mi falunkban már a 30-as években traktort akartak venni közösen. Több malma volt a falunak, fűrészüzeme, teljesen önellátó volt. A Kádár-rendszer nálunk visszalépés volt. A tolvajlás melegágya.
orbánmentesítő: A kassai bevonulásért kaptunk egy nagyon pici földet. Nekünk nem volt jobbágyunk, mi dolgoztunk. A Kádár-rendszerben és a Horthy-rendszerben is. Kádár, Rákosi mindent elvett és fizetni se fizetett.
@Viktus: Ja a picsába akkor orbán mégis csak magyarosított cigány név ugye ?
@orbánmentesítő: miután a fiát elrabolták, bohócka.
Az oroszok meg kikérték őt, ezért volt amcsi vizsgálati fogságban olyan sokáig.
Csak akkor kezdte őt "elismerni" Sztalin, amikor már nyilvánvaló volt hogy sosem adják ki nekik.

Képezd magad, béluska, rádfér...
@fran7: "Hétszázezer magyart vittek Kelet irányába munkatáborokba."
Faszfej próbáld használni az agyad!!
Ha valóban 700000 magyart vittek volna el akkor ma 8 millióan sem lennénk.
@levvente: "te még magyarul sem tudsz"
Mongyad eztet a ministráns elnöködnek. Őrá biztosan illik és senki nem fogja kétségbe vonni.
@levvente: "Az oroszok meg kikérték őt,"
Sztálin elve nem kérte ki a "vén hülyét".
olvass történelemkönyveket.
@kvasztics47: nem vitatkozom egy elmebeteggel. Tudod, voltak boldogabb korszakok is, mint a kommunizmus, neked nyilván a konvertibilis valutánk, a szabadságjogok, és a tömeges útlevél tetszett benne.... bruhahahaha

@orbánmentesítő: dehogynem. Kikérték.
@kvasztics47:

Horthy meg Kádár történelmi szerepének pontos értelmezéséhez kell még pár évtized ... amikor már a jónép képes magasabb eszmei síkon is gondolkozni a "büdös komcsi" -"rohadt náci" roppant összetett gondolatkörökön túl. :P

Megjelent Kádárról egy írás a Rubiconban anno már KOPÁTSY SÁNDOR: Kádár János történelmi jelentősége
@levvente: A zsidómentő Horthy mellett a legfőbb érvek: a kormányzó nem volt antiszemita, hiszen jelentős számban voltak zsidó barátai, ismerősei; csak a megszállás negyedik hónapjában értesült a zsidóság deportálásának valódi okáról, s azonnal leállította a transzportokat, ezért ő tekinthető a budapesti zsidóság megmentőjének.

A kenderesi Horthy-kastély kertjében
Ezen állítások közül azonban egyik sem igaz. Horthy ismerősei, tárgyalópartnerei körében köztudomásúan antiszemita volt. Ezt ő maga is hangoztatta, számos feljegyzésünk, forrásunk van erről. Már 1919-ben „söpredék zsidóságról” beszélt, egy 1940-ben Teleki Pálnak címzett levelében pedig a pályájára visszapillantva azt írta: „...én egész életemben antiszemita voltam... Én hirdettem talán először hangosan az antiszemitizmust.”

1943 tavaszán a Hitlerrel folytatott klessheimi tárgyalások után írott válaszában sem titkolta a zsidókkal kapcsolatos álláspontját: „Az egyik szemrehányás arra vonatkozott, hogy Magyarországon állítólag túl enyhén kezelik a zsidókat. Ebben a kérdésben minden elbizakodottság nélkül hivatkozhatom arra, hogy annak idején én voltam az első, aki szót emeltem a zsidók destruktív magatartása ellen, és azóta megfelelő intézkedéseket tettem befolyásuk visszaszorítására.”

Horthy okkal büszkélkedett, hiszen regnálása alatt vezették be az első világháború utáni Európa első zsidótörvényét (numerus clausus), s ő írta alá az 1938 és ’41 között megszavazott három zsidótörvényt is, amelyek helyenként a nürnbergi faji törvényeket is felülmúlták. Tudott az 1941-es első hazai deportálásokról is, amikor magyar illetékesek kb. 16-18 ezer, „rendezetlen állampolgárságú” vagy hontalannak minősített zsidót Kőrösmezőn keresztül Kamenyec-Podolszkijba toloncoltak, ahol többségüket a németek és ukrán cinkosaik lemészárolták.

Amikor a német megszállás után Hitler követelései között a zsidókérdés gyors és radikális megoldása is szerepelt, Horthy tudomásul vette a „feladatot”, s korábbi fogadkozása ellenére nem mondott le, hanem „magyar Pilátusként” mosta a kezeit, miközben végig gyakorolta a hatalmi jogköreit. Mindez azt jelenti, hogy mindazért, ami 1944. május 15-e és július 6-a között történt, vagyis 437 402 magyar állampolgár elhurcolásáért és megsemmisítéséért Horthy Miklóst is felelősség terheli. Ahogy Karsai László fogalmazott: „bűnsegédi bűnrészes” volt törvénytelen, háborús és népellenes bűntett elkövetésében.
@levvente: Horthyt azzal szokták mentegetni, hogy sokáig azt hitte, a deportáltakat munkára viszik a birodalomba. Ez nemcsak azért nevetséges érvelés, mert a vagonokba kilencvenéves nagyszülőket, magatehetetlen betegeket éppúgy bezsuppoltak, mint csecsemőket és kisgyerekeket, hanem azért is, mert Horthy egy fennmaradt levélfogalmazványban már 1943 májusában, első klessheimi találkozójuk után így írt Hitlernek: „Excellenciád további szemrehányása volt, hogy a kormány a zsidók kiirtásának keresztülvitelében nem járt el ugyanolyan mélyrehatóan, mint az Németországban történt, és ahogyan a többi országban is kívánatosnak látszik.”

Horthy tehát igenis tudta, hogy mi vár a százával bevagonírozott zsidóságra, és ennek ellenére 1944 tavaszán nemhogy késleltette volna, de még egyet is értett az elszállításukkal. Erről Baky László államtitkár népbírósági vallomása árulkodik, amely szerint Horthy a következőket mondta neki: „Ma a legjobb magyarokra van szükségem... Utálom a kommunista és galíciai zsidókat, ki velük az országból, ki, ki! De te is belátod, hogy itt is vannak ugyanolyan jó magyarok a zsidók között, mint te meg én. Például itt van a kis Chorin és Vida, hát ezek csak jó magyarok? Az ilyeneket nem engedhetem. A többit, azt csak vigyék!”

Horthy szelektív antiszemitizmusával hetekig passzívan tűrte a deportálásokat, s a transzportokat csak július 6-án állította le (tehát volt hatalma a döntéshez, s ezt korábban is megtehette volna!), amikor elhatározásában már számos kül- és belpolitikai ok játszott szerepet. A szövetségesek partra szálltak Normandiában, 26-án a német csapatok feladták Cherbourg kikötőjét, június 22-én a Vörös Hadsereg offenzívája megindult Belorusszia felszabadítására, a semleges országok és az Egyesült Államok vezetői figyelmeztették az embertelenségekre, kilátásba helyezve majdani felelősségre vonását (magyarán: hurokba került a feje), felerősödött a nemzetközi sajtó tiltakozása, megérkezett XII. Pius távirata, Horthy hatalmát pedig Bakyék az úgynevezett csendőrpuccsal fenyegették stb.
@levvente: Horthy megváltozott álláspontját először június 26-án, a koronatanácson közölte: „Legjobb szeretném azt a kegyetlen és nem a magyar természethez illő megoldást, hogy innen zsidók deportáltatnak, egyáltalába leállítani.” Horthy fellépésének azonban kevés gyakorlati eredménye volt. Az erélytelen döntést elszabotálták, Sztójay csak július 6-án vette tudomásul, s az időközben eltelt tíz nap alatt további 70 ezer embert – köztük a kispesti, újpesti, pesterzsébeti és csepeli zsidóságot – hurcoltak el Auschwitz-Birkenauba.

Változó hadi helyzet

Horthyt e döntésének alapján szokás a budapesti zsidóság megmentőjeként emlegetni. Ám magatartása ezzel kapcsolatosan is ellentmondásos volt, mert a következő hetekben a politikai és hadi helyzettől függően, Hitler dörgedelmes levelét kézhez véve megváltoztatta az álláspontját (válaszlevelében így ír: „Végül meg szeretném jegyezni, hogy a zsidókérdés további megoldása a sokszor szükségtelenül brutális és embertelen módszerek nélkül fog megtörténni”), s a kormány augusztus 7-i átalakítása után Sztójay már azt közölte Veesenmayer budapesti német követtel, hogy a deportálásokat „8-14 napon belül” folytatni fogják. Grell német követségi tanácsos pedig augusztus 19-én jelentette Berlinbe, hogy Bonczos Miklós belügyminiszter tájékoztatta Eichmannt: „A kormányzó hozzájárulásával, f. hó 25-én megkezdi a zsidók kitelepítését Budapest területéről... A terv szerint koncentrálásuk augusztus 25-én kezdődik, három táborba. A hat vonatból álló első szállítmány 20 ezer zsidóval augusztus 27-én indul, azt követően napi három vonat szállít 9000 zsidót. A koncentrálást kizárólag a külön erre a célra összevont magyar csendőrség végzi.”

Napi érdekek

Az előkészületeket azonban ismét leállították. Horthy újabb, a deportálásokat immáron másodszor blokkoló döntésének ezúttal is külpolitikai, hadászati okai voltak. Egyrészt ismét megkezdődtek a heves nemzetközi tiltakozások, másrészt augusztus 23-án a Mihály királyhoz hű erők puccsal megdöntötték Antonescu marsall uralmát, Románia átállt az antifasiszta koalíció oldalára, összeomlott a déli front, a szovjet csapatok előtt megnyílt az út Magyarország felé, új helyzet állt elő, Himmler utasítást adott Eichmann-nak a deportálások felfüggesztésére, még mielőtt Horthy közölte volna a németekkel ismételten megváltoztatott szándékát.

Mindezeket figyelembe véve, Horthy szobrának felállítása, szerepének felmagasztalása csupán napi politikai érdekeket, egyéni ambíciókat szolgál.

Horthy a második világháború kirobbantása után hat évig az ország kormányzója s egyben legfőbb hadura volt, s ebbéli funkcióiban közvetlen vagy közvetett felelőse volt mindazon történéseknek (hadba lépés Jugoszlávia és a Szovjetunió ellen, a II. magyar hadsereg és a munkaszolgálatosok kiküldése a Donhoz, zsidótörvények aláírása, a zsidóság jogfosztása, kifosztása, deportálása, utolsó csatlós stb.), amelyek Magyarországon történtek.

Rosszul vizsgázott

E tények ismeretében pedig kimondhatjuk: Horthy a második világháború idején a sorsdöntő történelmi pillanatokban rosszul vizsgázott, s az így okozott veszteséget pedig Magyarországnak és a magyar népnek kellett megfizetnie: emberéletben, vérben, vagyonban, presztízsben, történelmi léptékvesztésben.

Ennek felelőssége alól senki és semmilyen pártpolitikai érdektől vezérelt misztifikáció nem mentheti fel vitéz nagybányai Horthy Miklóst.
Korábbi cikkeink a rovatban Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Vissza a lap tetejére
Kapcsolódó cikkek

Állítólag Auschwitzba...
Azt állítja Kövér László...
Kulturális emlékezet helyett kollektív amnézia?
Milyen ország lesz itt?
Azt állítja Kondor Katalin...

Hozzászólások: 40 db
A legrégebbi hozzászólásokat szeretném legelöl látni
Legyen Ön a következő, ossza meg velünk véleményét!
gais
2011-02-07 13:22:39 #40

A zsidóság külön téma. Véleményem szeritn ez az egyik gumicsont amit odavaetnek, hogy rágódjon rajta aki akar. És sajnos sokan akarnak! A zsidóságt két részer kell osztani: az egyik rész (kb.95%) amelyiket el szokták vinni (képletesen szólva)Auschwitzba.
A msásik rész (ez kb. 5%) amelyik miatt az első részt elviszik Auschwitzba.
Lehet zsidózni, cigányozni, de előbb rakjuk rendbe asját dolgainakat azután törödjünk ezekkel a dolgokkal. De aki akar ugorjon be a figyelem elterelő trükköknek. Nincs elég rendberakni valónk?
Üdv.: gais
gais
2011-02-07 13:16:41 #39

Nem tudom, hogy miért ne emelhetnénk szobrot? Majd ledöntjük ahogy szoktuk!
Ez az egész egy nagy szégyenteljes színjáték ami ma fogylik Magyarországon. A 20 éve regnáló politikus epigonok szent gyűlölettel döntöttek, törltek átneveztek mindent ami a régi rendszerre emlékeztetett. Rákosi "elvtárs" ezen a téren csak porban pipiskéző gyermek volt hozzájuk képest. Hogy a régi rendszer diktatúra volt elismerem, de ez meg mi a fene? A pénz diktatúrája a leggusztustalanabb diktatúra és vetekszik a legkeményebb diktatúrával.
A rég rendszer rossz volt? Elismerem. Ez az új mident megvalósított ami akkor nem volt: nyomor, kiltástalanság munkanélküliség, családok utcára zsuppolása, soha nem látott kaorrupció stb. stb.
nem érdekes? Az új rendszer politikusai és kegyeltjei rakétagyorsasággal tetek szert fantsztikus gazdagságra, miközben az ország teljesen leronygolódott (nem csak az állampolgárai!).
Brávó!
Üdv.: gais
méra
2011-02-04 13:54:56 #38

A kormányzó szerencséje, hogy a fiát a németek elrabolták, így zsarolással mondatták le.
Ha végig marad, úgy végzi, mint Szálasi vagy Mussolíni?
Nagyon kicsi legyen a szobor, mondjuk hangyányi és láthatatlan!
Leginkább semilyen!
krafterk
2011-02-04 12:38:01 #37

az a szomorú, hogy a Józsika-féléknek a történelmi tudása csak egy bizonyos szempont szerint létetik, illetve, hogy nem létezik!

Horthy őméltósága pusztán azon egyszerű oknál fogva, lépet be a háborúba Hitler oldalán, mert úris és tiszti becsülete forgott kockán, hiszen egy a Hitlerrel folytatott beszélgetés alkalmából bátorkodott arra kérdésre, mely szerint Horthy és Magyarország mit lép ha Hitler háborúbe keveredik az oroszokkal, azt válaszolta, hogy Hitler mellé áll, mert annyira gyűlöli a bolsevikokat! ennek a mondatnak a következménye a donkanyarban értelemtlenűl elpusztult feláldozott II. magyar hadtest, ennek köszönhető a 450 ezer zsidó deportálása, ennek ksözönhető az orsdzág romba döntése, és ennek köszönhető, hatáérainkk megnyirbálása, valamint talán az orosz megszállás is, azért írom a talánt mert ki tudja, hogy ha mi semlegesek maradunk, akkor is be lettünk volna áldozva jaltában a nagyhatalmak erő egyensúlyi egyezkedésében!?
Hogy Horty mennyire nem volt antiszemita ??!!
Jó kérésdés Hitlernek egy levelében felháborodva kérte ki magának, hogy Ő nem elég határozottan lép fel az endlősung ügyében már ami a zsidókat illeti, és hogy igazolja magát arra hivatkozott, hogy Magyarosrzág volt az első aki fellépet a zsidók ellen mi több törvényt alkotott, a numerus clausust!!!
és ezen felül is számos esetben bizonygatta Hitlernek és a németeknek, mennyire elszánt ő is a zsidó kérdés végső megoldásával kapcsolatban, hogy a nagy zsidómentése, mely szerint leállította a deportálásokat, nos tudva levő, hogy akkor már eléggé közel voltak az oroszok és többen is felhívták rá a figyelmét, hogy ha külön békét akar, valamint nem szeretne háborús bűnösként bitóra jutni akkor leállítja a deportálásokat!

ennyi
@orbánmentesítő: vajon miért nem engedte át a kassai vasútvonalat a Lengyel megszálláshoz?
vajon miért fogadtunk be 100000 lengyel (nagyrészt zsidó) menekültet?

A pesti gettót Horthy védte meg.

Hiába erőlködsz.

Ennyi.
@orbánmentesítő: Nem érted az összefüggést? A háborúban a férfiak nem otthon ülnek. De, akiket a háború után hurcolnak el picit dolgozni, az rendben van? Majd nézz utána az adatoknak. Ha meg hozzá vesszzük a lakosságcserét akkor lehet kapsz nagyobb adatokat is. Ha meg nem hiszel nekem kérdezz rá édesanyádra Négy családot vittek el mint zsidót. Hány férfit vittek el a faluból malenkij robotra? Lehet a második szám nagyobb lesz.
@levvente: "Beterelte a lakótelepre,"
Az összkomfortba!
Horthy alatt a zsellérek, munkások úgy laktak, hogy 1 konyha jutott 6 családnak, 1 szoba a 6 gyerekes családnak.A klozet kinn volt a francba. Csak azért nem vándoroltak ki az ősök nagyobb tömegben Amerikába, mert be voltunk zárva a nyelvünkbe. Meg azért, mert a lakosság 90%-ka tanulatlan volt.
Most más a helyzet, már sokan neki mernek vágni a nyugati szabad világnak.
@orbánmentesítő: "Jó kérésdés Hitlernek egy levelében felháborodva kérte ki magának, hogy Ő nem elég határozottan lép fel az endlősung ügyében már ami a zsidókat illeti, és hogy igazolja magát arra hivatkozott, hogy Magyarosrzág volt az első aki fellépet a zsidók ellen mi több törvényt alkotott, a numerus clausust!!!"

Ne égesd már magad, léééci....
B I Z O N Y I T É K is van, vagy csak Socitas levelezőlistád?????

Barom.
Sárkányfő, ugyan rühellem az ostobaságod, képtelen vagy olvasni, a számokkal is hadilábon állsz, de ezen a topikon nem te vagy az egyetlen... Csak így tovább az elbutulásig.
@kvasztics47: most más a helyzet, most ki is engedik őket a határon.
Ugye ezt akartad írni??? :)
@orbánmentesítő:

Kiugráskor már régen elvolt vetve a kocka nem rajta múlt azt kivételesen Horthy már Gömbös kormány tevékenysége során elcseszte, mikor eltávolodott az új generációs tisztikartól ... a második világháború második felében a magyar tisztikar már közel sem az volt, mint amire a Horthy rendszer épült, és támaszkodhatott.

Most panaszkodtál, hogy mennyivel jobb lett volna, ha más van uralmon na nagyjából, ha csúcsszupi szabad demokratikus kormányzat van egy Szálasi féle idióta már nagyjából '40-'41-ben hatalomra kerül. Egyébként Horthy nem adta át a hatalmat senkinek tudod zsarolás meg ilyen apróságok okán nem volt már önrendelkezési joga.

Horthy volt az mit gondolsz miért? mert Európa fő fasisztája volt, ahogyan előadtad ... :D

Lehet barmozni nem barmozni téged minősít, és ahogy látom egyre inkább egy őrület spirálba kerülsz, ahol egyre kevesebb értelmes gondolatot tudsz magadból kipréselni.

Vegyél egy nagy levegőt ennél többre vagy képes.
@orbánmentesítő: ennyit tudsz, kiscsilag. Pontosan ennyit.

bruhahahahaha
@Viktus: Aki Horthyt hösnek tartja vagy nagy államfönek az valój'aban a nevével fémjelzett korszakra mond pozitivat és az akkori tetteket emeli piedesztára. Arra a korszakra mond pozitive itéletet ameyben ben a fehérterror dühöngött, amiben 3 millio koldus orszaga voltunk, amelyben Magyarorszag a NACi Németorszaggal kokettált és háboruba lépett. Ezt a korszakot Horthy neve fémjelezte.
A kép vaólában sokkal arnyaltabb mert a történelmi lehetéségek ismeretében kell a dolgokat nézni. A szabadságfokok ismeretében. Pontosan ugy mint amikor ugyan ezek az emberek oda nem figyelve mindezekre köpködnek mindenki masra mind Horthy elött mind utana vagy nagyon utána. Itt számomra valojaban az a kérdés, hogy mekkora szabadságfoka volt Horthynak a fehérterror idején, a nagy gazdas0agi vilagvalsag idején és a II vilagháboruban? A szabads'agfokokon belül élt-e azzal amely csökkenthette volna az áldozatok számát? Akár zsidó aldozatokét, akar masét.

A maga kiugrasi kiséerlete egy cirkuszi vicc kategoriát sem ér. A proklamációban gyávasága megmutatkozott. Ahelyett, hogy a Tiszanal a vezérkarral együtt es velülk egyeztetve az oroszok elött tette volna le a fegyvert a radioban hadonászott. nem is vette senki sem a komolyan. Persze a németek igy is ugy is megszallták volna az orszagot de a front nyerhetett volna 200 km-t. Az oroszok harc nélkül kelhettek volna át a Tiszán, és Budapest ostroma elkerülhetö lehetett volna. Ha masért nem ezért a gyavaságért pellengérre lehet állitani és nem ajnározni.

Budapest ostromáért igenis fellelöség terheli Horthyt.

Mivel te a seggnyaláson kívül nem vagy semmi másra képes, megértem hogy okádod magadból a szart.
@kvasztics47:

Ez így mondjuk ebben a formában tévedés a századelőn több magyar beszélt idegen nyelvet , mint manapság. Általános volt pl. a soknemzetiségű országban az, hogy a tót paraszt gyereke egy ideig az alföldön tanult magyarul a magyar paraszt meg tótul amaz családnál ... és így tovább. Németül meg elég sokan beszéltek történelmi okokból.

A szegénység az igaz bár azt szerényen elfelejtik, hogy a Horthy rendszer gyakorlatilag nem egy országot vett át, hanem maga alapította meg az új Magyarországot. Mindezt úgy, hogy hosszú évekig egy fillérhez sem jutott még kölcsön formájában sem az építkezéshez, és aztán is csak jelentős kamatok mellett.
"fellelöség"

A bérkommentelő-felvételin nincs nyelvtan?
Vagy a párttagságim mentesít?

ha-ha-ha
@kvasztics47: Vegyük át. Az igazán nagy kivándorlások már a XX. sz. elején megtörténtek. A szegénység végett. Horthy még sehol. Horthynak is volt házépítési programja nem is kevés. Míg mondjuk a Kádár alatt épített közlakások nagy része olyan volt, hogy egy cigányokról szóló dokumentum filmben így fogalmaz a cigány: a parasztok ugyanúgy élnek, mint mi. Van a Kádár-rendszernek ilyen oldala is. Ha elmész egy bányatelepre még mais láthatod e remek Kádár alatt épített házakat. Falun a 70-es években valóban gazdaságilag jó volt a helyzet, a háztáji miatt. Falun sírják vissza azt, az kétségtelen. De emellett ott vannak azok a példák, mint az általam említett falum. Teljes önellátás, amit Kádárék utánozni akartak. Együttműködő családok magasabb színvonalú termelés és feldolgozás, mint a Kádár rendszer nagy részében. Nálunk egyáltalán nem akartak a téeszbe belépni, mert minden szinten visszalépés volt. Most csak szeretnénk oda visszajutni. Normális méretű földek, normális szakszerű művelés. Ha nem jön a Kádár rendszer felénk Ausztria szintű mezőgazdaság lenne.
@manipul: Hát nem ebben az országban éltél ? Nem láttad, hogy az MSZP se3mmilyen törekvését nem támogatta ? Sőt a fidesszel együtt minden alkalommal, ha próbált valamit csinálni hátbaszúrta ? Na ezért kellett a Bajnai. Egyébként ne fröcsögjünk itt egymásra jobb és baloldaliak, hisz sajnos mindennek, a mai helyzetnek is mi isszuk a levét és nem a politikusok.
@orbánmentesítő:

Hősök a filmekben vannak a nagy államfő megítélése meg viszonylagos főleg a magyar történelemben ahol az ország évszázadokig a nyugat, és kelet ütközőpontja volt.
A fehér terror bűn volt, de elegánsan elfeledkezel a kiváltó okokról a hasonló kegyetlenséggel lezajlott vörös terror, és a dicsőséges tanácsköztársaság hétköznapjai.
A három millió koldus országa megint jól hangzott utólag egyértelműen Horthy számlájára írni, mintha rajta múlott volna egyedül. A történelmi Magyarország megszűnt elveszítette az ipara jórészét maradt a mezőgazdaság a hagyományos piacok nélkül a németek nem tudtak vásárolni a kis-antant pedig nem akart. Az ország hitelt sem kapott évekig aztán is jelentős kamatokra amiből apránként tudtak építkezni ... igazából a rendszer igazi eredményeinek beérésekor ütött be a második világháború, ahogyan a dualizmus valódi eredményeinek az első tett be.
Ez meg v.mi fixa ideál ? szerinted mégis kivel kellett volna Magyarországnak felvenni a kapcsolatot, mikor még a nagy szovjet elvtársak is Hitlerrel együtt dácsáztak ... az angolok-franciák meg semmi segítséget nem tudtak adni a harmincas években a gazdasági kilábaláshoz. Németország náci lett a magyar gazdaság a németből élt így nagy variálási lehetőség nem volt. Mindezek ellenére, ha kezedbe kapsz egy történelemkönyvet feltünhet, hogy végig a harmincas-negyvenes években a Horthy rendszer regnálása alatt egymást váltották a német, és az antant orientáció hívei.
Az ellenzéki szociáldemokrata párt működhetett az tény, hogy a választások nem zajlottak tisztán, és általános választójog sem volt, de reálisan nem várhattuk el, hogy mindjárt Magyarország legyen a 21. századi demokrácia zászlóvivője Európában. Olyan nagyra ne tartsd a jelentősségünket.
Egyébként élt a szabadságfokokkal hiszen nem semmisült meg teljesen a zsidóság, mint más környező országokban sokkal nagyobb arányban haltak meg. Az más kérdés jobban is élhetett volna valószínűleg, ha fiatalabb húsz évvel máshogy is vitézkedik ebben a kérdéskörben is.

A vezérkarral egyezkedett volna a Tiszánál kedves orbimmentős a proklamáció sem hangzik el a rádióban, mert azonnal megbuktatják ... semmit nem nyertek volna az oroszok. Sajnos a harmincas évek második felére elvesztette azt a szoros kapcsolatot a honvédséggel, és a vezérkarral Gömbös miniszterségétől indulva, amely előtte megkérdőjelezhetetlenné tette a szavát. A tisztikar nagy többsége meg semmi esetre sem óhajtotta feladni a harcot, és nekik már az idős tengerész nem sokat számított ebben a kérdéskörben.

Budapest ostromáért? sőt Hirosimáért is- nem? :D:D:D:D
@manipul: "Ez most mi akar lenni?" Megjegyzés arra, hogy beszopod a zorbán-szíjj-ártó hazugságözönt amit a drága MAGYAR NÉPre zúdítanak, arról, hogy "ezek nem kormányoznak, csak lopnak". Közben valamennyi intézkedést, vagy tervezetet lepocskondiáztak, népszavazással elkúrtak, a parlamenti munkában nem vettek rész, kivonultak. A törvényeket lábbal tiporták, a mentelmi joguk mögé bújva. Lázították a népet éjjel és nappal, olyan elvonások ellen aminek a sokszorosát kell most elszenvednünk. Hazudtak éjjel és nappal, Orbánék!
@Viktus: sajnos csak 6ig tart a bérkommentelők munkaideje (régi észrevételem).
Se kvasztics, se o.mentesítő...

hiányoznak...:))))))
Már érdemes volt az Indexre jönnöm! Ez a Gyurcsány mégis csak nagy politikus, ha ilyen sok embert ki tud borítani, mint itt olvasom (meg másutt is).Elég a nevét meghallani, s a kés megáll a levegőben, szó bennakad, majd kitör a kocsmai verekedés....:) Na, melyik is az a párt, amelyiket vezetni fog? Jelentkeznék. Vidám napoknak néznék elébe.
Nem vagyok az összeesküvések híve, de elég idős vagyok ahhoz, hogy utólagosan lássam az összefüggéseket és a tendenciákat.A Gyurcsány vs Orbán párharc olyan, mint egy állatorvosi ló, ezen a vonalon tökéletesen demonstrálható, mi vár ránk: a totális gyarmatosítás.
- Gyurcsány felbukkant a semmiből és -teljesen feleslegesen- pár év alatt totál leamortizált egy 30%-os váltópártot
- Gyurcsány ámokfutása után a FIDESZ -egyedülálló módon a világon- abszolút hatalomra jutott és gyakorlatilag azt csinál, amit akar, meg is csinálja. Mindenki kapkodja a fejét, hogy mi történik itt, mi értelme van ennek? Aki a bábukat mozgatja, pontosan tudja, hogy mi a célja, pár év múlva mi is meg fogjuk tudni.

Az én véleményem: Gyurcsány előkészítette a FIDESZ 2/3-át, akinek a feladata a bábmozgatók akaratának végrehajtása. Ez egyébként nem új dolog a magyar történelemben.
@Viktus: "hosszú évekig egy fillérhez sem jutott még kölcsön formájában sem" Mivel nem volt demokrácia nem lehetett a fejlődés sem jelentős.
A svábok viszonylag jó helyzetben voltak, mert volt saját birtokuk. Azt kapták meg a kitelepítésük után a zsellér családok egy része.
A szomszéd népek nyelvének ismerete, nem jelenti azt, hogy tanultak, képzettek, lettek volna a Magyarok nagy többsége.
@kvasztics47: Én csak azt a gondolatot ültetném el a fejedben, hogy ennek Gyurcsány örült. Ugyanis a pártvezetősséggel szembe menve ragadta magához a miniszterelnöki pozíciót. Onnan pedig az volt a taktikája, hogy elkötelezze maga mellett az embereket. Ezt részint poziciókkal tette meg, részszint azzal, hogy kiprovokálja az ellenzék durva támadásait. Szociológiai igazság: ha valami olyat vállalsz be valamiért, amit amúgy nem tennél, akkor az általad elfogadhatatlannak ítélt dolgot is elfogadhatónak transzformálod a magad gondolatában. Példa: Molotov-koktélt robbantanak a házadnál. Alaphelyzetben menekülsz. De ha arra gondolsz, hogy ez azért történik mert MSZP-s politikus vagyok és Fletó-párti. Akkor az egészséges önvédelem arra késztet, hogy azt gondold, muszáj hogy Gyurcsánynak mindenben igaza legyen, mert különben én vagyok a világ bolondja, hogy egy hazug politikusért vállalom ezt. Onnantól Fletó minden szava arany. De mégis morzsolódik a mögötte álló tömeg, mert csomóan azt mondják, nem éri meg. Gyurcsány ezt a végletekig húzta. Ezért az MSZP nem mondhatja, hogy Fletó tönkrevágta őket, pedig ezt gondolják. Így ki nem rúgják, de vezetőnek se akrják. Egy kemény ember kitenné Fletót, s utána építkezne. Még van idő. De Fletó így belülről morzsolja a pártot.
@kvasztics47:

A demokrácia meg a fejlődés mióta függ össze? egyébként a demokratikus Károlyit pár hét alatt lerendezték a nyugat aszisztálása mellett a kisantant politikájával.

Mit kezdtek a birtokkal ? nem volt piac sem a termékeknek míg a náci Németország nem vásárolta fel a magyar felesleget. Csehszlovákia inkább többszörös áron vásárolt máshonnan búzát csak ne erősítse ezzel is a magyar gazdaságot ...
@fran7: "Ha nem jön a Kádár rendszer felénk Ausztria szintű mezőgazdaság lenne."
Ha Horthy nem üzen hadat Amerikának, a Szovjetuniónak, ha időben kiszállunk a háborúból, ha nem járulunk hozzá a 600.000 zsidó elpusztításához, és ha megszabadultunk volna a dzsentri élősködőktől, akkor, de csak is akkor lehetne olyan mezőgazdaságunk, mint az osztrákoknak van.
@rajaram: Ne felejtsük ki az elméletedből azokat a politikusokat, akik összeesküvés nélkül is tudnak magukból hülyét csinálni, és egy országnak bajt okozni.
@kvasztics47: Néhány példa, hogy értsd miről beszélünk. Illyés Gyula a kevés zsellérek egyike aki kitört a pusztáról. Azértbeszélt németül, mert hét évesen elküldték egy sváb faluba. Egy nyáron megtanult németül. Az árva József Attila a bécsi egyetemre és Sorbonne-ra is járt. Somogyban a két háború között 60-féle módon tanították a gyerekeket olvasni. Most van talán három ilyen módszer használatban. Sokkal természetesebb volt az idegen nyelvismeret, mint most. A kisebbségek nyelvhasználata nem volt korlátozva. Minden nemzetiség saját iskolát vitt, vihetett. Úgy hogy nem kellett magyarul tudjanak csak majd a polgáriban. A Kádár rendszerben, hogy is volt ez?
Egy szó mint száz Horthy rendszer, Kádár rendszer kényszerpályán mozgott, és úgy próbálta a tőle telhető legtöbbet kihozni az adott viszonyok közepette. Nem tudjuk mi lett volna ha meg nem is foglalkozik vele a történelem, de az adott viszonyok közt utólag gondolja pár széplelkű, hogy volt bármiféle alternatívája pl. a Horthy rendszernek, amely itt kánaánt hozott volna. Kádár rendszer helyett sikeres lehetett volna az ötvenhatos forradalom a maga demokratikus vívmányaival ...
@legeslegujabbkor: Gyurcsány azonban kilóg a sorból. Meggyesi, Kiss Péter, stb. nem csináltak volna semmit, ültek volna a parlamentben. Jött volna a FIDESZ, majd megint az MSZP, majd megint a FIDESZ .....
Gyurcsány teljesítette a feladatát, felgyorsította az eseményeket. Ki jön a FIDESZ után?
@kvasztics47:

Nem lehetett volna , mert egy náci Németországtól független demokratikus kormányzat már a harmincas években kihalt volna ... egyébként a mezőgazdaságot nem a Kádár rendszer verte szét, hanem a háború után először a földosztással kezdett szétaprózódni meg az addigi birtokosok kiiktatása miatt elveszteni a fejét. Rákosi féle államosítás, és a Nagy Imre féle padlássöprés cseszett neki oda igazából.
@kvasztics47: Részszint a dzsentrik a 40-es évek végére már nem élősködők voltak, hanem az értelmiség vezető rétege és a bürokrácia müködtetői. De az erőszakos kollektivizálás nélkül lennénk Ausztria szintjén. Ezek az általad emlegetett dolgok szomorúak, szégyenletesek, de ez nem a falun múlik. Hanem a fentieken. Bocsáss meg én és családom nem járult hozzá a deportálásokhoz, sőt az én családom fogadta be a falu egyetlen auschwitzi túlélőjét. Aki megvédte a klerikális anyámat a téesz irodán, munkát adva neki.
A háborút nem lehet normális közegnek leírni.
A szocik most a kisgazdák (vagy az MDF - lehet választani) végnapjait élik át. Gyurcsány balos Torgyánként sikeresen szalámizza le - na nem az ellenfeleit, hanem magát a pártot.
Gyurcsánynak lenne mit csinálnia a szocialista pártban: ügyesen magára húzhatná a jobbos támadásokat, így a szocik előállhatnának egy friss arccal a megfelelő időben.
Ő azonban a nagy visszatérésről álmodik, hogy előbb visszaszerzi a pártot, aztán kibekkeli, amíg nekik áll a zászló.
A gond csak az, hogy míg a Fidesz váltópárti szerepe 2002 óta vitathatatlan volt és Orbánék mögött ott volt egy sikeres (de még a legelfogultabb elemző számára is megkérdőjelezhetetlenül elk..rásmentes) kormányzati ciklus, addig Gyurcsány gyakorlatilag zéró kormányzati eredményt tud felmutatni és a Fidesz legyőzése is csak hosszútávú célként lebeg a szocik szeme előtt és egyelőre még a váltópárti potenciál bizonyítása is komoly kihívást jelent a számukra.
Ilyen körülmények között tehát azt hinni, hogy elég a szocik élére állva Orbán ellen acsarogni és a választási győzelem már csak kampányköltségvetés kérdése nem más, mint súlyos önbecsapás, ami végső soron az MSZP teljes leamortizálódásához fog vezetni.
A megsemmisítő vereség után lassan eltűnő kormánypártra létezik már példa a magyar politikatörténetben: 1994-ben az MDF elvesztette a választásokat, de még így is az ellenzék egyik meghatározó frakciójaként került a parlamentbe. Ehhez képest 1998-ban már nem érte el az 5%-os küszöböt, és csak a Fidesszel egyéni választókerületekben kötött választási együttműködés mentette meg az azonnali megsemmisüléstől.
Aztán itt van a "Fidesz úgyis elk..rja, de ha nem, majd teszük róla hogy úgy tűnjön" logika. A baloldalnak fel kellene fognia, hogy a 100%-os PR politizálásnak vége. 2006 óta a választók megtanulták, hogy mindenek előtt a nettó eredményeket figyeljék és minden politikusi és "független elemzői" dumából minimum gyököt vonjanak.
Ha 2014-ben a Fidesz nem tud kézzelfogható eredményeket felmutatni, akkor elbukik, de ha a saját törzsbázisának tetsző módon kormányoz, akkor simán hozza a 2002-es, 2006-os támogatottságát, amivel szemben egy 20% körüli, amolyan balos Jobbikként kommunikáló, szövetségesek nélküli, Gyurcsány vezette MSZP-nek esélye sem lesz.
mek.oszk.hu/03300/03345/03345.htm kicsit elfogult, de sok igazság van benne Kádárékról.
@ben2: Teljesen egyértelmű, hogy a FIDESZ elbukja a dolgokat, hiszen totál alkalmatlan emberek vannak a pártban. fogalmuk sincs semmiről, ezt 1 év alatt bebizonyították. A nagy kérdés: ki jön utánuk? Én egy EU biztosra tippelek.
@rajaram: Ebbe ne legyél olyan biztos. Olyan mennyiségű pozíciót nyert meg a Fidesz most, hogy véletlen módon is kerülhet oda olyan ember, aki alkalmasnak bizonyul. Illetve ha baloldali vagy, akkor az a legnagyobb hiba, ha az gondolod, hogy nincs ráció abban, amit a másik oldal csinál.
@rajaram: A Fidesz előkészítette a Habsburg ház visszatérését, koronázás 2014-ben. Legalábbis az eddigi 1 éves kormányzati tevékenység, a meghozott törvények, és egyes képviselők esztelen mértékű földvásárlása erre mutat :)
@legeslegujabbkor:

Gondolod Orbán-ház önként lemondana a trónról? :D:P
@fran7: Én már semmilyen oldali nem vagyok, különösebben nem is érdekelnek a dolgok, mert nem függök senkitől. Egyszerűen 60 év tapasztalatával figyelem az eseményeket és látok egy tendenciát, ami arra mutat, hogy Magyarország újra (mint annyiszor az 1000 éves történelmében) elérkezett egy olyan pontra, amikor egy külső erő/hatalom be fog avatkozni. Az eladósodás, a leépülés olyan szintet ért el, amit ezek a tehetetlen emberek már nem tudnak megoldani.
@kvasztics47:
Hűha Kvasztics, most aztán belehúzott.
Na nézzük:
"a zorbán-szíjj-ártó"
Micsoda eredeti stílus.

"Közben valamennyi intézkedést, vagy tervezetet lepocskondiáztak,"
Kinek volt többsége a parlamentben?

"népszavazással elkúrtak,"
Ja igen, arról népszavaztak, amit az MSZP ígért, aztán nem akarta betartani. Így betartatták vele.

"a parlamenti munkában nem vettek rész, kivonultak."
Téved, a Fidesz nem vonult ki a parlamenti munkából, Navracsics mint frakcióvezető mindig bennmaradt és félkézzel elintézte a "haladó baloldalt" a szavazásokon meg részt vettek a képviselők is.

"A törvényeket lábbal tiporták, a mentelmi joguk mögé bújva."
Meséljen Kvasztics47, ha kordonbontásra gondol, akkor ott lemondtak a mentelmi jogukról.

"Lázították a népet éjjel és nappal, olyan elvonások ellen aminek a sokszorosát kell most elszenvednünk."
Ja itt arra gondol, amit Gyurcsány úgy vezetett föl, hogy "nem fog fájni".

"Hazudtak éjjel és nappal, Orbánék!"
Nocsak idézzen pár hazugságot.
@rajaram: Akkor a fiatalabbak más szemszögéből ajánlom figyelmedbe Görögországot, ahol sokkal rosszabb a helyzet, mint nálunk. Ki lép segíteni nekik és milyen áron? Lehet jobban járunk míg a Fletó-Viktor harcot nézhetjük. Mert nem egyszerű a helyzet, ami ránk vár. S ez sajnos nem rajtuk, rajtunk múlik.
@Viktus: rajaram összeesküvés elméletébe nem fér bele, hogy Gyurcsány a Fidesz 2/3-os hatalmának elősegítésével az Orbán-háznak segített volna :) Szerintem ő levajazott valamit a Habsburgokkal, talán ő lesz az Alföld-hercege.
@kirsten: Milyen törekvését szúrtak hátba? Csak nem Gyurcsány kidolgozatlan, összevissza, napi reformőrületeire gondol?
Bajnai meg azért kellett, hogy:
1. A Gyurcsányválságot összemossa a világválsággal.
2. Végrehajtsa a Sukorói beruházást
3. Nyomja tovább a frankhiteleket, amíg lehet és még mélyebben adósítsa el a lakosságot
4 és betarthatatlan dificit cél ígérettel hozza nehéz helyzetbe az Orbán kormányt.
Megpróbált mindent, de nem sikerült. Gyenge alak volt, de némileg csendesebb, mint az elődje. Szóval jobb annál, de ezzel nem mondtam sokat.
@fran7: Görögország évezredek óta a nyugat része, jelenleg euróval fizetnek, 2-3 hajómágnás a mellényzsebéből kifizeti a tartozásukat, egy laza, mediterrán nép, akik a turizmusból 1000 évig megélnek. Igaz, hogy most egy kicsit elszálltak, de ezt senki nem veszi komolyan. Mi nem vagyunk ilyen helyzetben.
@rajaram:

Ahm, akkor a hajómágnás mi okból nem veszi meg a kikötőiket, és miért a kínaiaknak adják el? :D
@manipul: Ha csak a további eladósítás volt Bajnai célja, miért kellett az Mszp-nek Gyurcsányt lecserélni? Hisz bonyodalmak nélkül ezt a rontást ő is elintézte volna.
@legeslegujabbkor: Gyurcsány hatalom technikai kérdésbe bukott bele. Amikor belebegtette lemondását, már nem tudta a lovak közé dobott gyeplőt visszavenni. Ha csak a költségvetés lett volna Bajnai célja. Akkor az elfogadás után miért nem mondott le.Mire kiírták volna a választást és átevette volna Fidesz a hatalmat addigra már esélytelen lett volna változtatni rajta. Tehát miért maradt azután?
@fran7: Manipul utolsó pontja, hogy Bajnai feladata az lett volna, hogy nehéz helyzetbe hozza az Orbán kormányt. Ha elfogadjuk az ő magyarázatát, rögtön értelmet nyer, miért maradt Bajnai. (minél rosszabb, annál jobb) Azt hiszem, nem jön át, hogy én nem hiszek egyikőjük elméletében sem.
Végigolvasva az észrevételeket többen azt vetik Gyurcsány szemére ami a fidesz és a töketlen mszp vezetés (közös) "áldásos" munkásságának eredménye.
Mindkét társulat teljes kapacitásával próbálta amortizálni Gyurcsányt - még tartja magát.

Megvádolják azzal, hogy sáros az arca, holott ök gáncsolták ott, ahol hozzáfértek.
@kvasztics47: Ne akard az Osztrák mezőgazdaságot.
Mert az csak Burgenlandra és Felső Ausztriára korlátozódik. Persze abban az értelemben, hogy van benne valami enyhén kiemelkedő.
Ha a rendszerváltáskor a nagy hazafias kisgazdák, MDF-es segítséggel, nem verik szét a TSZ eket, ennek folytán a teljes Magyar élelmiszer feldolgozó ipart, ma volna viszonylag fejlett mezőgazdaságunk.
Én a legnagyobb hibának az erőltetett "vissza a földet a régi gazdájának" törvényt hibáztatom.
Most nem érdemes bele menni a részletekbe. De a TSZ rendszer alatt, tervszerű mezőgazdálkodás folyt az országban, a falvak lakóinak volt munkája, még az utolsó cigányt is alkalmazták, mert kötelező volt munkahellyel rendelkezni, ezáltal az "utolsó" cigánynak is volt valamennyi keresménye, nem ment segélyért, nem szült sok gyereket, a segély végett. Működött az ország élelmiszer feldolgozó ipara, termelésének több mint a fele export, soroljam? Nem teszem, mert épp a napokban hallgattam valamelyik rádióban, hogy megszünt a cukor gyártása MO.-n.
Több mint 10 komoly kapacitású cukor gyárunk volt. Összel amikor kampány volt, a fél ország szedte a cukorrépát, és szállította a gyárakba. Cukor exportáló ország voltunk, ma importáljuk a Német, Szlovák, és Szlovén cukrot, jó drágán.
Azok a földek ahol megtermett a cukorrépa, jobb híjján parlagon hevernek. Az Unio fizet, hogy ne legyenek művelve.
Micsoda világban élünk?
@Viktus: Ritka egy címeres barom vagy töki :))))

Horthy őméltósága pusztán azon egyszerű oknál fogva, lépet be a háborúba Hitler oldalán, mert úris és tiszti becsülete forgott kockán, hiszen egy a Hitlerrel folytatott beszélgetés alkalmából bátorkodott arra kérdésre, mely szerint Horthy és Magyarország mit lép ha Hitler háborúbe keveredik az oroszokkal, azt válaszolta, hogy Hitler mellé áll, mert annyira gyűlöli a bolsevikokat! ennek a mondatnak a következménye a donkanyarban értelemtlenűl elpusztult feláldozott II. magyar hadtest, ennek köszönhető a 450 ezer zsidó deportálása, ennek ksözönhető az orsdzág romba döntése, és ennek köszönhető, hatáérainkk megnyirbálása, valamint talán az orosz megszállás is, azért írom a talánt mert ki tudja, hogy ha mi semlegesek maradunk, akkor is be lettünk volna áldozva jaltában a nagyhatalmak erő egyensúlyi egyezkedésében!?
Hogy Horty mennyire nem volt antiszemita ??!!
Jó kérésdés Hitlernek egy levelében felháborodva kérte ki magának, hogy Ő nem elég határozottan lép fel az endlősung ügyében már ami a zsidókat illeti, és hogy igazolja magát arra hivatkozott, hogy Magyarosrzág volt az első aki fellépet a zsidók ellen mi több törvényt alkotott, a numerus clausust!!!
és ezen felül is számos esetben bizonygatta Hitlernek és a németeknek, mennyire elszánt ő is a zsidó kérdés végső megoldásával kapcsolatban, hogy a nagy zsidómentése, mely szerint leállította a deportálásokat, nos tudva levő, hogy akkor már eléggé közel voltak az oroszok és többen is felhívták rá a figyelmét, hogy ha külön békét akar, valamint nem szeretne háborús bűnösként bitóra jutni akkor leállítja a deportálásokat!
@manipul: Azért mert be van kötve a szeme így nem zavarja,hogy körbe kell járkálnia. Persze ez a szembekötés rátok szintén érvényes. Mindent amit hír tv meg az echo tv közöl az az igaz.Tudjátok még lehet,hogy úgy is van. Csak engem mindig az zavart,hogy amikor elfogynak az érvek akkor jön a gyalázkodás. Persze a fideszesek elkövetett disznóságait,korrupciós ügyeit még említeni sem szabad.Ezeket a fent említett két tv biztosan nem sugározza. A mocskos szocik közpénzes lenyúlásait teli torokból harsogja mindenki.Ja,hogy közben Philihp hoppmester szintén közpénzért nem csinál semmit csak zsebeli a lóvét az nem baj.Ő csinálhatja neki szabad az elnézhető mert ugye polgártársak a komcsi szocinak lopni bűn a fideszesnek elnézhető.
Most pedig ezek után tisztelt nyomtató lóhoz hasonlatos polgártársak lehet tovább mocskolódni,anyázni mert tőletek sajna csak ennyi várható.
@manipul: Mikor is kezdett az orbán banda hazudozni?
Tessék:

"A fidesz hazugságok tekintetében már a kezdet, az 1998-as év is nagyon jó volt.
A választások előtt akkor azt harsogták, hogy a Torgyán féle velejéig populista, demagóg kisgazdákkal nem, nem soha nem kötnek koalíciót, s aztán a hatalom megszerzése végett mégis lepaktáltak velük, szembeköpve sok rájuk szavazót, akik elhitték nekik, hogy nem, nem soha. Aztán alig, hogy hatalomra kerültek Viktor előállt a megfigyelési ügyükkel, hogy Deutsch Tamás nagymamáját megfigyelték. Óriási ügyet kreáltak belőle, országgyűlési vizsgáló bizottság is lett belőle, s amikor a legtöbb, legtitkosabb bizonyítékokat az akkori Zsaru magazin megjelentette (amit persze Viktor emberei azonnal ellehetetlenítettek, kvázi megszüntettek!), kiderült, hogy nagy lufi az egész, azok a titkos akták, titkos adatok, a mindenki számára hozzáférhető nyilvántartásokból valók. Magyarul egy szó sem igaz abból, amit Viktor állított, szándékosan hazudott. Ezért sem kért még a mai napig sem bocsánatot.
Tehát, már a kezdet is jó volt, s akkor még nem beszéltem Simicskáról, Kövér Szilárdról, Schlett Csabáról, Kaya Ibrahimról, Josip Totról, a 12 állami gazdaság lenyúlásáról, a tokaji szőlő ültetvényekről, („ne mi kapjuk a legtöbbet”) az Orbán fater kőbányájának Dunaferres ügyeiről, Viktor 7 luxusautós flottájáról (jutott belőle az asszonynak, Lévai Anikónak is!) stb.stb.
Soroljam még?
Azt hiszitek ezeket elfejeltették az emberek?
A fidesz, Viktorral az élen ugyanolyan korrupt, hazug, mint a többi, sőt!
Csak ti betegesen, mániákusan komcsiztok, bármi vád ér benneteket, nem azt mondjátok, hogy igen, valóban ezt elbaltáztuk, hanem rögtön veszettül elkezdtek komcsizni, mocskolni mindenkit.
Ez a különbség köztetek és köztünk, mert mi elismerjük, tudomásul vesszük, hogy vannak sajnos nagyon sokan, a baloldalon is szélhámosok, csirkefogók, olykor még bűnözők (zuschlagok) is.
Még ti ezt soha nem ismeritek el, helyette rögtön visszatámadtok, mocskolódtok, gúnyolódtok, le büdöskomcsiztok mindenkit aki nem egy követ fúj veletek, mintha ti lennétek a kiválasztott nép, minden igazság tudója, s mindenki más csak sajnálni való korcs.
Ennek vagyunk tanúi szerte az országban minden szinten, mindenfelé, itt e topikon is…"
@potyus: "Ne akard az Osztrák mezőgazdaságot."
Szeretni szeretném, de itt az volt a kérdés, hogy mi vezetett oda a magyar történelemben, hogy nem úgy fejlődött a gazdaságunk ahogy az osztrákoké. Ezt vezettem vissza oda, hogy, ha: Horthy nem üzent volna hadat Amerikának a Szovjetuniónak, időben kiszálltunk volna a háborúból és nem segítettük volna 600.000 zsidó állampolgárunk elpusztítását,és megszabadultunk volna az országon élősködő dzsentri rétegtől, akkor választhattuk volna az osztrák utat.
@Viktus: "A demokrácia meg a fejlődés mióta függ össze?"
Csak példa: melyik a világ legnagyobb, leggazdagabb hatalma és hol a a legnagyobb a demokrácia? Válasz : Amerika.
Ha ebből az összefüggésből sem jössz rá, akkor kár vitázni.
@kvasztics47: "Olyan boldog, nyugodt gazdagodó élete talán soha nem lesz a MAGYARNAK, mint a 1970-90 közötti időszak."

Na ja. Közben hány generáció jövőjét sikerült elzálogosítani...?
@Viktus: Ha már szóba hozta ő maga a kedves mamát a holokauszt kapcsán, itt ragadnám meg az alkalmat, hogy... és inkább türtőztetem magam. :)
@MetálFater:
Soha nem tanultam politológiát, egyszerűen csak józan paraszti ésszel átgondoltam ezt az egészet. :)
Hogy ki lehetne orbán helyett a miniszterelnök? Jelen állás szerint csak Bajnai jut eszembe, mint erre alkalmas ember. Pont az tetszett benne, hogy nem nagyzol, nem menőzik, nem akar bosszút állni. Egyszerűen csak tette a dolgát, ahogy azt kell. Gondolom ez volt az egyik fő kizáró ok, hogy nem ő maradt az ország miniszterelnöke. Hiszen ő értett ahhoz amit csinált, az meg a magyar politikában nem járja.....
@kvasztics47:

Köze nincsen hozzá, ha ismered a történelmet tudhatnád gyakorlatilag az USA fejlődése az ipari forradalommal indult ... ráadásul minden nyersanyag adott volt, és ellenség sehol.
@orbánmentesítő:

:D:D:D:D:D Te nagy humorzsák vagy ... rájöttem a trollok királya, mert ennyire hülye ember nem létezhet.

Horthy, mint a világverő magyar honvédség parancsnoka a Magyar Világbirodalom kormányzója szabadon dönthetett, hogy igen háborúzzunk ne háborúzzunk :D:D:D:D

Persze antiszemita volt klasszikus formában, de ki nem volt az abban a korszakban ... a nácik féle fajelmélet már más történet a klasszikus konzervatív antiszemitáknak eszébe nem jutott volna soha olyan népírtás ez tény.
@orbánmentesítő: "Tehát, már a kezdet is jó volt, s akkor még nem beszéltem Simicskáról, Kövér Szilárdról, Schlett Csabáról, Kaya Ibrahimról, Josip Totról, a 12 állami gazdaság lenyúlásáról, a tokaji szőlő ültetvényekről, („ne mi kapjuk a legtöbbet”) az Orbán fater kőbányájának Dunaferres ügyeiről, Viktor 7 luxusautós flottájáról (jutott belőle az asszonynak, Lévai Anikónak is!) stb.stb.
Soroljam még?"
Ne sorolja, hanem bizonyítsa. Kíváncsi vagyok mire képes, mert már vagy ezren előjöttek ezzel, aztán kiderült, hogy gőzük sincs ezekről az "ügyekről".
Remélem Ön tényleg tájékozott.
Akkor lássuk.
Nem kell kapkodni, csak szépen sorban, alaposan.
@legeslegujabbkor: Egyrészt azért, mert már teljesen lejáratta magát az EU előtt is, másrészt pedig, valószínűleg tanácsolták neki, hogy ha tovább folytatja egy életre elintézi magát.
@manipul: Az Mszp-nek fontos volt, hogy Gyurcsány ne intézze el magát egy életre? Amikor már kihátráltak mögüle, és nem akartak népszerűtlen intézkedéseket hozni? Vagy az EU-nál nem mindegy ki veszi fel a hiteleket? (hogy a te gondolatmenetedet kövessem) A magyarázataid nem jók arra, hogy rájöjjünk, egy politikai párt, miért így követ el harakirit.
Balt:"Na ja. Közben hány generáció jövőjét sikerült elzálogosítani...?"
Milyen elzálogosításról beszélsz? Talán a Csaucsesztku irányt követnéd?
Kádár vett föl hitelt. Ezt a pénzt a népe jóllétére költötte. Baj, hogy végre a kurva magyar zsellér. proli megismerte a jobb életet? Nem kellett nyalni az uraság seggét? Közben a gyerekeit Európai színvonalú oktatásban részesítette. Hitelből.
@legeslegujabbkor: Valószínűleg az MSZP-nek nem Gyurcsány hitelének a megóvása volt a fő célja, hanem az, hogy Gyurcsány ne rontsa tovább az amúgy is romokban lévő MSZP renoméját. Gyurcsány személye sokkal inkább a "liberálisoknak" fontos, amit bizonyít, hogy a bukása előtti közvélemény kutatásokban már mindenki utálta csak az SZDSZ hívők voltak megelégedve vele. Érdekes nem?
Most is a liberálisok nyomják, a Demokratikus Charta is inkább a szabadelvtelenek mozgalmának látszik.
Egyébként tegnap a Kálmán Olga beszélgetett vele, hát "érdekes" volt.
@manipul: Ha úgy gondolod, hogy Bajnai csak még jobban a mélybe taszította az országot (hitelfelvétel, betarthatatlan ktgvetés), akkor miért is tett jót az Mszp-nek, hogy elcserélték Gyurcsánnyal? Az meg vicces gondolat, hogy az SZDSZ hívők, akik végignézték, hogy a pártjuk szétmorzsolódik, bármilyen okból Gyurcsányt újra szeretnék látni.(mert meg voltak vele elégedve?)
@legeslegujabbkor:
"Bajnai csak még jobban a mélybe taszított..."
Nem az MSZP cserélt. Emlékezzen vissza, hogy az MSZP csak kapkodott fűhöz fához, Bokrostól Sas Józsefig, mindenki szóba került. Gyurcsány cserélt, mert tudta, hogy Bajnai folytatja a "lényeges" elemeket, hiszen éveken át "tettestársak" voltak. Az MSZP meg elfogadta, mert bízott benne, hogy ha Bajnai belevizel is a medencébe, legalább nem a trambulinról teszi.
"az SZDSZ hívők, akik végignézték, hogy a pártjuk szétmorzsolódik.."
Suchmann (MSZP) mondotta volt: Gyurcsányt az SZDSZ hozta vigye is el. De nem akarták elvinni, sőt az utolsó pillanatig támogatták (Kóka).
Most abban mesterkednek, hogy Gyurcsány vigye át nekik az MSZP-t.
süti beállítások módosítása