Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/03/28/gulyas-gergely-miniszter-mutet-gyogyulas-fajdalmak-kormanyinfo "Vélet... (2024.03.28. 18:56) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: @pollutio: naná :) (2024.03.21. 08:26) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.04.16. 14:02 Fabius

Egy tüntetés margójára

Címkék: fidesz szakszervezetek rendbontás rendvédelmi tüntetés

A hétvégén egymásba érnek a kormányellenes megmozdulások. Én ma úgy gondoltam, a Hősök terén vidám mozdulj-t játszó rendvédelmiseket lesz érdemes megnézni közelről. A térre kiérve nem csalódtam, illetve mégis, de pozitívan. A vártnál is több ember, és ennél is több látványosság fogadott. Az ötletbörzét végignézve nyugodtan kijelenthetjük, hogy az általános elkeseredettség egyvalamit nem volt képes kiirtani: a humort. Pontosabban azt a fajta akasztófa humort, mikor keserű szájízzel röhögünk magunkon, kifigurázva a nyomorúságunkat.

Volt itt mindenféle karikatúra tolószékből feladatot ellátó smasszertől...
...temetési menetig....
...akasztott tűzoltótól...
...rézágyúig...
...légószirénán koncertet adó tűzoltózenekartól...
...járókeretes védőruha kapitányon keresztül...
...balzsamozott-mumifikált tűzoltóig.
A felhozatalt nézve arról kezdünk polemizálni a mellettem fotózó kollégával, hogy innen bizony csak a Részfaszú Bagoly szobra hiányzott, semmi más. Természetesen nem hiányoztak a transzparensen hirdetett jelszavak, és a kormánynak címzett beszólások sem.
Aztán a szakszervezetek menete útnak indult a Kossuth tér felé, én meg haza. Amíg itthon feltöltöttem a képeket, addig ezek a vicces srácok sem unatkoztak. A Kodály köröndtől az Oktogonig kinyitottak minden tűzcsapot, és tele füstbombázták a környéket. Mit lehet erre mondani? Hogy basszátok meg, ez már egy kicsit sem vicces? Hogy ezzel sikerült a jól induló tüntetés hitelét hazavágni puszta szórakozásból?

Vagy szó helyett érjem be egy csalódott legyintéssel, hogy faszombamár...?!

518 komment · 5 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr502830965

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Óriásit hibáztak a tűzoltók! 2011.04.16. 21:02:19

  Egyenruhások tartottak demonstráló felvonulást szerzett jogaik megtartásáért, köztük a tűzoltók is. Össze is jöttek több tízezren. Pedig a helyi parancsnokaik mindent megtettek (kötelező túlóra elrendelés, próbariadó, szabadság kiadás megta...

Trackback: 189. Rendőrség-politika 2011.04.16. 20:07:57

Most megint egy olyan dolog miatt írtam meg ezt a bejegyzést, ami már rég böki a csőrömet. A Fidesz Rendőrséggel kapcsolatos politikájáról, hozzáállásáról lesz szó. Már az elején leszögezném, hogy a jelenség nem csak a mostani kormányzó pártot érinti,...

Trackback: Rendvédelmisek tüntetnek 2011.04.16. 18:38:00

Kíváncsi vagyok, mi lesz ebből. Állítólag füstbombákat hajigáltak a tüntetésen, meg tűzcsapokat nyitogattak a tüntetők. Azért írom, hogy állítólag, mert a hír láttán első dolgom volt körülnézni az utv.hu még működőképes kamerái közt, de sehol, semmi ny...

Trackback: Háromezren voltak a Charta tüntetésén 2011.04.16. 18:28:14

Gyurcsány szerint nem elég leváltani a kormányt, újra kell építeni a köztársaságot....

Trackback: Háromezren voltak a Charta tüntetésén 2011.04.16. 18:28:14

Gyurcsány szerint nem elég leváltani a kormányt, újra kell építeni a köztársaságot....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Goompah: sok rossz hírt olvastam én is, meg szóbeszédet. Nekem kommandósokkal nem volt dolgom, csak egyszerű közlekedési rendőrökkel. talán szerencsém volt, de én mindig jóindulatot és udvariasságot tapasztaltam, pedig nem mertem felajánlani semmit "maszekon" a zsebbe. Általában nem is büntettek meg, csak figyelmeztettek, de amikor megbüntettek, akkor is korrekt volt az eljárás. Egy rossz élményem volt rendőrökkel, de az Ausztriában volt pont, ahol állítólag minden olyan tökéletes.
@Trebitsch: Zsebbe pénzt kérő rendőrrel személyesen én sem találkoztam, bunkóval már inkább, ha nem is sokkal. És igen, korrekt rendőrrel is volt dolgom, többször is. A saját tapasztalat azért igen kis merítésű, hallani meg ugye inkább a rossz tapasztalatokról lehet, ez is igaz.

Másfelől viszont ha a neten olvasott eseteknek csak a fele igaz, már az is túl sok.

Ausztriában, Németországban csak jó tapasztalataim voltak, nem hiszem, hogy csak a jó nyelvtudásom miatt. Persze ez is kis merítés.
Ecsém vazze, hogy te mekkora varánusz vagy, még az elrettentésedre szóló Orbánék által megszervezett gőzleeresztő MŰSORTÓL is rögtön bexartál, pedig ez pont a magadfélékre kitalált MŰSOR volt.
Szerinted miért voltak ott Orbán és a Lázárék Gój motoros zsoldosai?
@Trebitsch: Trebikém, te mennyit kapsz egy új Orbán honlapért?
@Goompah: Tudom, sikk utálni a Fideszt, de Révész Máriusz megveréséhez mit szólsz? Megmutatta a képviselői igazolványát, úgy verték össze a rendőrök. Brit rendőrök mikor vertek össze brit parlamenti képviselőt?

Az, hogy Máriusz azt hitte, hogy ha mutogat egy jelvényt, nem ütik meg, az szimpla naivitás.
Angliában egy srácot lelőttek, mert nem állt meg .
Régen volt, még a robbantgatásoknál.
De a napokban, amikor a csürhe kirakatokat tört, ügyyfeleket és alkalmazottakat zárt be a bankba meg a mekibe, bizony ütötték őket.
Ja, joggal várja el az adófizető, hogy megvédjék őt és vagyontárgyait a rendőrök.
Emlékszel, mikor autó égett Budapesten?
@Goompah: Ausztriában, Németországban csak jó tapasztalataim voltak, nem hiszem, hogy csak a jó nyelvtudásom miatt. Persze ez is kis merítés.

Igaz, régebbi eset, de az osztrákoknál volt egy kellemes kis magyarellenesség, egy aranyos kis policáj spíle. A jelzés nélküli rendőrautó mögéd állt, és "beletolt" a trafipaxba!
@Goompah: Milyen eséllyel lehet megvesztegetni egy brit rendőrt? És egy magyart? Túl sok olyan esetről lehet olvasni, amikor egy bírságot meg lehetett úszni némi pénz rendőrzsebbe csúsztatásával.

És a párhuzam áll a politikusokra is.
Hol tesznek ki a kormányból korrupt politikust?
@Csolt nemzettségbeli: biztosan többet, mint amennyit a wágner fizetett neki :DDD
(és milyen büszkék rá, hogy többek közt az orbán elvtársék is az ügyfélkörbe tartoznak! Ehhez azé' vastag pofabőr kell)
Apropo felfegyverkezés: nálam épp aktuális lenne. Az engedély nélkül beszerezhető gázspray-k mennyire hatásosak? És mennyire veszélyesek?
Kedves Kommentelők!

Eltölt az öröm, hogy olyanok vitatkoznak dolgokon akiknek fogalmuk nincs róla.

A világ minden országában legyen cucilizmus, vagy demokaré, akár diktatúra - ha tudtok kivételeket szívesen veszem - a fegyveres erők és testületek,rendvédelmi szervek, tűzoltóság dolgozói OKKAL pozitív diszkriminációt szenvednek nyugdíj szempontból.
Részszabályozásokban vannak különbségek, de a pozitív diszkriminációs elv mindenhol megvan.
Aki a szükséges időt leszolgálta még egészségügyi trükközés, átszervezés nélkül is, saját akaratából becsülettel elmehet nyugdíjba. Sőt van ahol még végkielégítést is kapnak.
A munkaadók meg ezután szívesen alkalmazzák őket a szaktudásuk, a fegyelemhez szokottságuk miatt.
Miért irigylik nálunk ezt olyanok, akik katonák sem voltak, tornából fel vannak mentve, a fegyelemről a legkisebb fogalmuk nincs, s nem sok mindenhez értenek?
Azért mert ez Magyarisztán, ahol az irigység, az ostobaság, a mással takaródzás, a másra mutogatás népszokás.

Magyarisztán én így szeretlek.
Mi a probléma azzal hogy felmosták a Népköztársaság útját?A szálló port csökkentették.@talpi: Öregem! Az ország, kávéházi stratégákból nagyhatalom!
kirsten!

Neked súlyos fogalmi zavarod van! Az MSZP sosem volt szocialista párt! Mussolini nagytőkés faiszták vezette szélsőjobboldali nemzeti szocialista párt...

Bankárok, kereskedők, gyárosok pártja! Nagytőkés szélsőjobbosoké...

Soha nem hoztak egyetlen szocialista intézkedést sem! Sosem kérdezték meg az embereket semmiről sem!

Ezek csak diktálnak, megmondják mi a jó neked és mit kell gondolnod! Ha nem azt teszed diszkriminálnak, fenyegetnek, zsarolnak, eltüntetnek, ellehetetlenítik az életed! Ez csak egy Hittleri gestapós náci párt... azokkal az eszközökkel..

Tudod kik a szocik? Akik szociálisan érzékenyek! Foglalkoznak a hajléktalanokkal, a kisemberekkel, az egyéni termelési lehetőséget helyezik előtérbe, a családtervezéssel, gyerekneveléssel foglalkoznak, a vallással, az üdültetéssel, a közétkeztetéssel!

Magyarban középjobboldali szocialista a FIDESZ meg a JOBBIK!

Nem pedig a szélsőjobboldali polgári LMP, meg a kapitalista nagytőkés fasiszta párt az MSZP!
Mindaddig, amig a politikusok korruptak, csak pofáznak és mellette azt csinálnak amit akarnak, miért kell a rendőröket, tüzoltókat, katasztrófásokat, bv-dolgozókat, polgárvédelmiseket szapulni?
Vajon ki a büdös franc hozta ezeket a törvényeket, hogy 40-45 évesen mehetnek nyugdijba? Hát a sok ingyenélő politikus!
Most, hogy beleszartak a palacsintába és veszélyben a jólétük, amiért semmit nem tettek a pofázáson kivül--jön a fekete leves. De miért nem magukon kezdik ezek az észlénynek nem nevezhető, megélhetési pofázógépek? Vajon ők mit tettek azért hogy ne csak nekik legyen jobb, hanem mindenkinek? Semmit, de azt kurva jól!
Vajon miért van az ,hogy ők mindig megkapják a fizetésüket, sőt mellette lophatnak is? Ők , mármint a parlamenti képviselők és pártok mikor mennek csődbe, mikor nem jut nekik fizetés, a nagy semmitttevésért?
Vajon mikor lesz már egyenlő egy kisemberrel a politikusnak önmagát nevező, megélhetési pártkatona, és képviselő, a barátaik és barátnőik, üzlettársaik?
Vajon rájuk mikor lesz kötelező, mindazon törvény betartása ami a kisember számára kötelező?
Félreértés ne essék, nem védeni akarom egyik tüntető szervet sem, de aljasabb és hazugabb lényt, mint amivé lettek "dicső" politikusaink, még nem hordott hátán a föld. Mert lopni , csalni és hazdni azt tudnak--mint az elmúlt 22 év mutatja, most már lekellene dobni a csigagerincet és tisztessgesen végezni kéne munkájukat. Amig ezt nem teszik, addig nincs joguk, erkölcsi alapjuk arra, hogy a "zemberek" egyes rétegétől , vagy az ország polgáraitól (hü de kurva jól hangzik) elvárják a nadrágszijszoritást. Mert mostanság az a mondás járja, hogy minek vállalkozzak, vagy dolgozzak tisztességesen, ha minden kormány és politikus, csak lop, csal, hazudik, miközben hülyének nézik az adófizetőket.
Ez minden eddigi kormányra és pártokra igaz, akik a gengszterválltás óta szinen vannak, igy jobbról, mint balról egyaránt!
@Con Storm: kicsi náci! Ne is zavarjon, hogy a fajtádon röhög a fél fórum, amikor a szellemi elődeiteket le akarjátok tagadni!
Ti vagytok a nácik, az mszp csak egy szimpla vadkapitalista párt.
@karloszky: tudod, hogy van a szótárban...

mszp/szdsz kormány = demokrácia
fidesz kormány = diktatúra
Sokan írtak sokfélét - sokan meg láthatóan nem is tudják, hogy miről írnak. Segítek.
Nem az a baj, hogy megszűnik a kedvezményük a nyugdíjjal. Hanem az, AHOGY megszűnik!

Ezek az emberek 1, 2, 5, 10, 20 éve aláírtak egy szerződést az állammal. Akkkoriban még fiatalok voltak, legtöbb esetben pályakezdők. A feltételeket ismerve úgy döntöttek, hogy vállalják azt alábbiakat:
- életüket kockáztatják
- parancsot hajtanak végre akkkor is, ha az az életökbe kerül
- bármikor elérhetőek lesznek
- bármikor behívhatják őket, akár még szabadságról is
- nem szerelhetnek le egyik napról a másikra, néha akár fél évig visszatarthatják miután beadta a leszerelési kérelmét (rendkívüli helyzetben tovább is)
- lemondtak sztrájkjogról, nem politizálhatnak, lemondtak sok alkotmányos alapjogról, ami másoknak megvan.

CSERÉBEN KAPTÁK:
- 13. havi fizetést (ez egy jó ideje már nincs)
- hamarabb nyugdíjazzák őket
A szerződés aláírásakor a tűzoltók, rendőrök, katonák, stb. legtöbbje (részben vagy egészében) azért írta alá a szerződést, mert számoltak a korai nyugdíjjal. Tudták, hogy szar a fizetés, tudták, hogy nehéza munka. De azt is tudták, hogy cserében korábban mehetnek nyugdíjba.

A KORMÁNY EZT A SZERZŐDÉST RÚGTA FEL EGYOLDALÚAN, VISSZAMENŐLEGES HATÁLLYAL!

Képzelj el valakit, aki 20 évesen - figyelembe véve a körülményeket - aláír egy szerződést. Ezzel elkötelezi magát egy szakma irányában - ebből következően nem tanul más szakmát. Rendőr lesz, katona lesz, stb.
Majd miután eltelik 10-15 év, módosítják a szerződését úgy, hogy őt ez hátrányosan érinti.
- Ha nem vállalja az új feltételeket, akkor van neki reális esélye új szakmát tanulni 30-40 éves családapaként?
- Van neki reális esélye szakma nélkül elhelyezkedni más területen, amiből el tudja tartani a családját?
- Vajon képes lenne otthagyni a munkáját 10-15 év után, otthagyni a bajtársi közösséget, otthagyni a biztos munkahelyet, csak hogy kockáztassa a családja megélhetését?
NYILVÁNVALÓAN NEM. Legtöbbjük nem fogja kockáztatni.
ÉS EZT A FIDESZ IS TUDJA!
Ezt használják ki.

- A tűzoltók, katonák, rendőrök nem sztrájkolhatnak. Így nincs lehetőségük komolyabb nyomást gyakorolni a kormányra. Tüntetnek munkaidőn kívül (amiért még meg is hurcolja a munkahelyen őket a Fideszseggnyaló főnükség), de ezzel semmit nem érnek el.
- Ezen emberek nagy többségének már nemigen van reális lehetősége más szakmába kezdeni, és nem is várható el, hogy kockáztassa a családja megélhetését.
Ebből kifolyólag maradni fognak, és kénytelenek lesznek lenyelni a békát.

Ők nem tudnak kiállni hatékonyan önmagukért. Csak úgy tehetnék meg, ha törvényt szegnének. Ha pl. sztrájkolnának - de azzal börtönbe is kerülnének. Mivel épp ők a rend fenntartói, így nyilván nem fognak törvényt szegni.
Ezért egyetlen esélyük van arra, hogy ne szívassák meg ezt a több ezer embert a Fideszes kommunista vezetők.
AZ, HA MI ÁTLAGEMBEREK ÁLLUNK KI ÉRTÜK.

Szerintetek van ebben a népben annyi kurázsi, hogy kiálljon azokért, akik nap mint nap az életüket kockáztatják - értük?
Segítek: NINCS.
Ez a nép egy szánalmas, férgekkel teli, mindent megmagyarázni képes, ugyanakor ha cselekvésről van szó, teljesen tehetetlen massza. Egy nulla.
Az a pár kevés, aki hajlandó tenni is, azokat a férgek elnyomják, visszahúzzák, mint a rákok a társait, akik ki próbálnak mászni a vödörből.
Szerencsétlen rendőröknek, katonáknak, tűzoltóknak és a többieknek esélyük sincs arra, hogy jobb legyen a helyzetük. Lecseng majd szépen ez a tüntetéssorozat, eltelik egy kis idő, és minden megy a maga kerékvágásában tovább. Ír mindenki a fotelben ülve pár sort, jól szidja a rendszert - vagy épp védi, majd befalja a nokedlit, iszik egy sört, böfög egyet, majd éli tovább az életét úgy, ahogy eddig. Semmi nem fog változni.
Egy szánalmas nép vagyunk, szánalmas emberek hadával.
- Agyatlan zombik, akiket az orruknál fogva vezet hol ez, hol az a párt.
- Cselekvőképtelen nyomorultak, akiknek csak a szájuk jár, de mikor cselekedni kellene, akkor hümmögnek egy sort, de nem tesznek semmit.
- Mikor kérdőre vonják őket, akkor meg tudjkák magyarázni majd, hogy ők miért nem tettek semmit. Mert magyarázat meg kifogás az van, de megoldás az nincs. Mert ahhoz tenni is kellene, az meg már nem oldható meg a fészbúkon meg a fotelben ülve.

Elkényelmesedett, szánalmas nemzetünk van. Ki fog pusztulni. És ez így van rendjén. Majd jönnek helyettünk olyanok, akik életképesebbek, akik tenni is tudnak. ha más nem, majd lesznek helyettünk cigányok, románok, szerbek meg szlovákok. Megérdemlik majd, hogy a helyünkre lépjenek.
Mi meg megérdemeljük majd, hogy 100-200 év múlva még csak ne is emlékezzen senki a világon arra, hogy mit is jelent az a szó: magyar.
Épp ideje lesz már átadnunk a helyünket az arra érdemesebbeknek.
Szomorú dolog, de tudjuk, semmi nem tart örökké, minden véget ér egyszer. És - mint ahogy az egyes embereknek is - úgy a népeknek, nemzeteknek is megvan a maga pályaíve. Fiatalként tele van tetterővel, dúl benne az őserő. Később ez az erő egyre kevesebb lesz. Öregként meg már csak vegetál és mereng a hajdan volt fiatalságán.
Ez a mi sorsunk is, magyaroké. Kiöregedtünk, megfásultunk, hitvány, tehetetlen korcsokká váltunk. Ha már önmagunkért, a saját nemzetünkért sem tudunk/akarunk tenni, akkor megérdemeljük, hogy végre kipusztuljunk a világból.
Egyébként meg a tisztábban látás kedvéért érdemes elolvasni az alábbiakat (szigorúan csak azoknak, akik tudnak szöveget is értelmezni; a többiek lehetőleg ne olvassák, mert - látva a kommentjeiket - úgysem fognak érteni belőle semmit).

Egy elkeseredett tűzoltó nyílt levele:
htfsz.hu/hirarchivum/115-hirek-2011-marcius/767-egy-elkeseredett-tzolto-nyilt-levele

Ismeretlen vidéki rendőr válasza a levélre:
www.rkdsz.hu/hirek/ismeretlen-videki-rendor-valasza-a-levelre
@macamuca: Meg azt kihagytad hogy csak bemutató jelleggel Pintér Elvtársat meg a hozzá korban hasonló 2/3.-os elvtársakat teljes tűzoltó felszereléssel egy torony-panel oltásához és mentéshez a 45 méteres toronylétrára felzavarni. Mert jobb helyeken ( nem, itt ) a nagyfőnöknek kell elméletileg és gyakorlatilag nagyobb tudással rendelkezni mint a beosztottnak, amit be is kell tudni mutatni. De itt mit várjunk ha még olyan Honvédelmi miniszterünk is akadt aki még simán katona sem volt.
@Álamfő álomás következik:

Vazze! A kategórizálás, mást alacsonyabb rendű csoportba besrolosáa átjárja az egész gondolkodásod! Fogd már föl, hogy nincs olyan hogy felsőbbrendű, meg kiválasztott, meg clear...

Csak olyan van, hogy ember... olvasd már el mit írtál... az egész lényedet, gondolkodásodat átjárja ez a hitlerjugendes önteltség, de a valóság csak az, hogy nem vagy képes másra, mint mást sértegess, és mindenféle verbális bűnöket elkövessetek... ez a magasabb rendű viselkedés?! Tudod felénk mit mondanak a köpködő, tarháló, csúfolódó speciálisokra?!

Itt az írásod és légy rá büszke, micsoda intellektuel vagy, hogy tudtál tarhálni mást...

"kicsi náci! Ne is zavarjon, hogy a fajtádon röhög a fél fórum, amikor a szellemi elődeiteket le akarjátok tagadni!
Ti vagytok a nácik, az mszp csak egy szimpla vadkapitalista párt."
@Con Storm: "Nem pedig a szélsőjobboldali polgári LMP, meg a kapitalista nagytőkés fasiszta párt az MSZP! "
Ez nagyon jó!! Az MSZMP utódpártja az MSZP, akik oroszbarát szélsőbalos mocskos komonisták, egyben szélsőjobbo kapitalisták. Ungarische specialist.
Én mindezt értem, csak azt nem értem,mikor fog tüntetni az a 1,5 mill.ember aki "jól járt" mikor a munkájukat elvesztők (munkahelyteremés)a 3 hónap munkanélküli segély ( költségvetés helyzete, a Fidesz fiuk matematikája, mikor ha utána számolnak semmilyen megtakarítás nem jön ki belőle-ezt nem én mondom ,hanem szakemberek csak egy pl. Magyarországon a munkanélküli segélyt 18 %-25% volt lehetősége igénybe venni a jogszabályok alapján 3 hónapnál hosszabb időre(min 4 év munkaviszony ,stb) tehát már eleve hazugság ,aztán vannak régiós problémák szóval ez hosszú kérdés,Ez csak egy gondolat. A rendvédelmi dolgozók előbb utóbb így is úgyis megkapják amit akarnak valakikre támaszkodnia kell az államnak( Valakik kellenek a vízágyuk és a gumilövedékek másik oldalára.) Ezzel nem azt mondtam nincs igazságuk(bár mindennel nem értek egyet- pl. nyugdíj -erre is van megoldás nem egyszerűen fehér vagy fekete)de felesleges nagyon kiállni mellettük mert ugyanezért holnap ők fognak földre vinni stb. embereket,igaz ők fognak a mentőbe is rakni miután megvertek.
@csíz: igen, erre a szerződésre hivatkoznak, de ez egy marhaság.
Mindenki más, aki 30-40 éve kezdett kezdett dolgozni, anno még úgy "szerződött", hogy majd 55, illetve 60 évesen nyugdíjba mehet, azóta némileg változott a helyzet. Miért épp a hivatásos állomány szeretné, hogy kivételezett maradjon?
Ezzel együtt siralmas pl. a tűzoltók fizetése, feltétlenül szükséges ezt - ha lehet minél ütemesebben - helyére tenni. Ehhez viszont először a gazdasági termelést kell újraéleszteni, hiszen csak az adhat alapot a javulásra az állam szférában is. Ebbe pedig sok minden nem fér bele, így az ilyen kényszerű szolidaritásra épülő kedvezmények sem.
@Con Storm: tudom mit írtam, meg elolvastam azt is, amire reagáltam. Tipikus vonása hazai neonyilas, gerincmentes csőcselékünknek, hogy az mszp-t, szdsz-t nevezik nácinak... Szóval nem leptél meg.
Szép napos reggelt mindenkinek!

Olvastam, hogy a tegnapi tüntetésen elkövetett szabálysértéseket vizsgálni fogják, na és persze a kormány munkajogi vonalon is nyomulni fog, aminek az előjele, hogy a szolgálaton kívüli tűzoltók szekrényeit feltörték.

Azt szeretném kérdezni, hogy ebben az esetben nem alkothatna az országgyűlés egy újabb semmisségi törvényt? Ezzel bizonyítaná Pártunk és Kormányunk, hogy nem csupán egyszerű köztörvényes bűnözők mellett áll ki (akik csupán merő véletlenségből szolgálták a politikai érdekeiket), hanem a demokratikus jogaikat gyakorló egyenruhások mellett is. Amúgy meg akik azzal jönnek, hogy micsoda dolog az állam által vásárolt felszerelést tüntetésen használni, gondoljon arra, hogy tőlünk nyugatabbra ez a demonstrációs kultúra része, mégsem megy bele tönkre az állam. Persze tudom, hogy Pártunknak és Kormányunknak szebb lenne, ha civilben vonultak volna fel, mert az nem olyan feltűnő. Csak csendben és halkan, csak senki meg ne hallja! Remélem legközelebb azért többen lesznek.
Hajrá Magyarország, hajrá Magyarok! A Haza nem lehet ellenzékben!
ehhez is csatlakozott a kendermag meg a travik meg a buzik egyesülete? jah bocsi az a chartáé.... képzavar.
Szerintem a füstbombázás, csapkinyitás tökéletes volt. Látványos, hatásos.
@Álamfő álomás következik:

Vedd már észre magad! Az amit másra mondasz magadról igaz! Te használsz olyan jelzőket személyek ellen, hogy annak az értéke csökkenjen mások szemében... A te viselkedésed felel meg a szavaidnak, nem a másiké...

Amikor én szervezeteket kritizálok, nem elképzelt üldözzük mert alacsonyabb rendű.. hanem de facto tények alapján....

Az MSZP LMP olyan embereket tömörít, akiknek gyáraik vannak, bankjaik, boltjaik, vagy a végzettségük alapján ezt kell szolgálniuk...

Egy bankárnak az az érdeke, hogy eladósítson, egy gyárosnak, hogy kihasználjon, egy kereskedőnek, hogy átvágjon... és mind a háromnak az az érdeke, hogy elsikófálja az adót...

Majd ezek lesznek szocialisták? Ezek fognak törődni a kisemberrel meg a tömegekkel?! Térj már észhez... Ezek csak a mentálisan beteg, és fanatizálható embereket tudják befolyásolni, akik nem képesek felmérni a valóságot...
@1. Zaphod Beeblebrox:
Tudom, furcsa kérdés lesz, de azért felteszem:
Te mikor írtál alá szerződést az állammal?
Csak mert a tűzoltó, katona, stb. aláírt ilyet. Igen, kézzel, tollal, papíron.
Az átlagember meg nem írt alá olyat sehol, hogy neki milyen nyugdj jár.

Nem kell kivételezni velük, de ne visszamenőleg módosítsák a törvényt. Ennyire egyszerű. Aki ezután szerel fel, az már az új szerint dolgozik és nem jár neki kedvezmény. Aki meg ezelőtt szerelt fel, annak jár. Ennyivel le lenne tudva a dolog.
Meg persze annyival, hogy a rendőrök kollektív hazudozását kijelentő törvényt visszavonják és bocsánatot kérnek tőlük...
Egyetértek. Ha civilben tüntetnek, akkor Kiss Józsi, Nagy Feri és a többiek demonstrálnak. Ha viszont egyenruhában, akkor a tűzoltók, rendőrök stb. Itt pedig az utóbbi történt.
@Con Storm: "Az MSZP LMP olyan embereket tömörít, akiknek gyáraik vannak, bankjaik, boltjaik, vagy a végzettségük alapján ezt kell szolgálniuk...

Egy bankárnak az az érdeke, hogy eladósítson, egy gyárosnak, hogy kihasználjon, egy kereskedőnek, hogy átvágjon... és mind a háromnak az az érdeke, hogy elsikófálja az adót..."
Természetesen a FIDESZ-nek nem! Sőt egyetlen más pártnak sem!
@Con Storm: jajj te szerencsétlen kis fajgyűlölő mélymagyar! Nézz már tükörbe! (azt meg egy szóval sem mondtam, hogy az mszp valóban szocialista lenne, de ehhez az kellene, hogy érts magyarul)
@Álamfő álomás következik:

Ezt meg hol álmodtad? Ah a szemedbe költözött a fény és istenke szólt hozzád igaz?!

Ne haragudj, de most írtam egy levelet és feljelentettelek...
@csíz: "Nem kell kivételezni velük, de ne visszamenőleg módosítsák a törvényt. Ennyire..."
Valóban, ez így lenne korrekt! De mikor volt a politika korrekt Magyarországon?
@csíz: Számtalan szerződést írtam alá az állammal, vettem részt jó pár olyan beruházásban, ahol közbeszerzési eljárás volt, eléggé tisztában vagyok sokféle anomáliával.
Felesleges ezt a visszamenőlegességet hangoztatni, itt és most egy jobban működő államot kellene létrehozni. A jelen helyzet kb. olyan mint egy vödör, tele ürülékkel. Ahhoz hogy ezt a vödröt ivóvíz fogyasztására alkalmas vödörré tegyük, hosszú ideig súrolni/fertőtleníteni kell. Viszont ez nem megy úgy, hogy egyesek azért rutinszerűen továbbra is bele-bele ürítenek. Ha durva volt a kép, akkor elnézést, de a lényeg talán érthető.
Az átlag versenyszférában dolgozó munkás, a vállalkozók, a cégvezetők nehezen értik meg a közszféra logikáját. Én azt látom, hogy pl. igazán felkészült tűzvédelmi szakértő nagyon kevés van az országban. Nagy szükség volna a szolgálat után is sok elhivatott tűzoltóra, aki hajlandó fejlődni, továbbképezni magát.
- A Fidesz szerint a tüntetők közé kellett volna lőni 2006-ban -
@Con Storm: csak nehogy te köss ki a sitten...
(csak a történeti hűség kedvéért: kik is vádolnak magyar embereket magyargyűlölettel? Na kik? :D)
NYÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍHAAAAAAAAAAAAAAA!

"Con Storm 2011.04.07 16:44:31
Nah akkor minden félreértést eloszlassak...

Az ENSZ-nek én írtam... hogy a sajtószabadságot és a szólásszabadságot súlyosan sértik, már a FIDESZ kormány előtti időkben is, a médiatörvény azon pontja, hogy a szerkesztői felelősség értelmében cenzúrázhatnak a blogokban, cseteken és fórumokon! Ez a tevékenység igaz megengedett, de 12 pontban sérti a nemzetközi egyezményeket, és olyan 10-20 évnyi sittet kaphatnak a moderátorok..."

Ezt most találtam! Ez jobb, mint amikor valaki a pixelhibás monitor miatt valami emberijogi szervezetet keresett meg! :DDD
1. A nyugdíjkedvezmény a rendfenttartóknál előjog volt. A kedvezményt azért kapták, hogy parancsra az anyjukat is szétüssék, különben elvesztik a korai zsírt.
2. A tűzoltóság vajon mitől rendfenttartó? Remekül lehetett készültségben tartani őket oszlatáshoz.
3. Ha nem tetszik nekik a normál korhatár, menjenek el brókernek.
4. Hatvanöt éven felüli bíró itéljen az ügyedben miközben a pulpituson szunyókál.
"Szeretnéd, hogy 60 évesen hozzalak le a X.-ről?"

Ez a lényeg. Orbán a budai luxusvillájában egyszerűen kisétál, ha tűz van, bár fel van szerelve a ház egy többmilliós tűzvédelmi rendszerrel, amely valószínűleg annyit ér, mint az itt olvasgatók lakása.

Aki a tűzoltók korkedvezményes nyugdíját eltörli, annak fogalma sincs, hogy milyen kemény munkát végeznek a tűzoltók. Balesetnél autókat kell gyorsan mozgatni, felborítani, szétvágni, sebesülteket szállítani. Súlyos tárgyakat leemelni roncsokról. Ezt egy 53 éves ember meg tudja úgy csinálni, mint egy 39 éves? Hát persze, hogy nem.
@Ford Mustang: Gyurcsánynak is kigyulladt egyszer a háza, ugye emlékeztek?
@Goompah: ha már nincs túlórapénz, okulva 2006-ból, valószínűleg a Fidesz által fizetett kárpótlás miatt balhéztak
womita, egy kicsit beteg vagy nem? tűzoltó soha nem fog tömeget oszlatni, elhiheted nekem, előbb fordítaná a másik irányba a vízágyút, de ez több ok miatt sem lehetséges, és nem csak technikai okai vannak. Brókernek meg mennyél te, ha úgy gondolod, mi erre tettük fel az életünket, nevezetesen, hogy a te és hozzád hasonlóakkal együtt a többi, normális embernek a javait, életét védjük. Gondolom nehéz elhinni, ha eddig csak mást hallottál. Mindenkinek, aki így gondolkodik, mint te nem kívánok mást, egy 60 éves kolléga kelljen megmásszon érted, családodért 6-8, akárhány emeletet, hogy segíteni tutdjon. Gombah neked: az 1,6-os szorzó, ha tényleg voltál önkéntes, min. ismerősnek kellene legyen. De azért leírom, minden ledolgozott 5 év után jár plusz 1, ez a mi kurva nagy kedvezményünk, amit mindenki irigyel most. Nem jelent mást. De ha utána számolsz kicsit, kiderül nem is olyan nagy buli, ha 1 hónapban minden szolgálatban bent vagyok, az 10-11 nap, szorozva 24 órával az mennyi? Civilben mennyi a munkaórák száma 1 hónapban? Mennyire jön ki óránként a pénzünk? Komolyan ezt irigyli bárki is? Szándékos közveszély okozás, komolyan? Hol, mikor? Szerinted 3000 tűzoltóból egy sem lett volna, még a sor végén sem, aki észre veszi, ha valami ég? De a ködgyertya csak füstöl kicsit, ennyi. A környékbeli lakók meg annyira meg lettek rémisztve, hogy az ablakokból, meg az erkélyekről, sőt a járdáról, kávézók teraszáról integettek, papirlapon irták, hogy "Veletek vagyunk!". Aki meg van riadva tényleg így viselkedik? Az egyenruhához csak annyit, van akiknek szóban, van akiknek írásban tiltották az egyenruha viselését. Még haza sem értünk, de már rovancsolták a szekrényeket, ruhákat, kinek milye nincs a helyén. Szerinted? Igazad van, nem kell az egész kivonuló állománynak az emeletekre rohangálni. Általában! Bár a sofőrök az autóknál maradnak (nem véletlen), de ha az állomány 70-80%-a 50 éves, vagy még öregebb lesz, akkor ki megy fel, mert ugye kevés lesz a fiatal. Mivel nálunk spec. úgy áll a dolog, hogy az állomány durván 80%-a 10 éven beül egy korosztály, eljön az idő, hogy szinte egyszerre öregszk meg mindenki. Akkor lesznek az emberek kakiban, mert mint Ford Mustang írta egy 53 éves nem 39 ugye?
foxbat, nem a túlóra pénz miatt "balhéztunk". Kicsit utána kellene olvasni, de javasolnék valami szavahihető hírforrást nézzél meg, ne valami kormány közelit.
@hegyitroll: Alapvetően a benneteket mocskoló értelmi fogyatékosok egy dolgot soha nem is lesznek képesek felfogni és megérteni. Ez pedig az, hogy a kedvezményeket, mind a rendőrségnél, a tűzoltóságnál, a BV-nél, nem ti magatok találtátok ki magatoknak, hanem a nagyeszű és szarrágó politikusaink, akiknek egy része most bujtogat ellenetek és akik ezeket primitív kis ecceri embereket felcukkolják ellenetek. Arról a kis Szarrágó Petyus sem gagyog, hogy ő és a hasonszőrű kis gerinctelenek tettek egy írásbeli ígéretet felétek, amit most úgy gondolnak, hogy holnaptól megvonnak, persze, egyeztetések nélkül. Hát ennél azért sokkal egyszerűbb a növényi IQ szinten lévő csőcselék felé azt kommunikálni, hogy 40 évesen 300e-rel nyugdíjba vonultok. Aha, addig sem róluk beszélnek!
@Con Storm: Na, na. Szerinted Orbán elárulta a pártját, és a hajléktalan Csányinak, Demjénnek, hogy ne is folytassam a többi semmire nem jutott embernek ,ahogy Lázár fogalmazott, már a betevő falatra sem telik, a mániákus egykulcsos adójával meg csak az MSZP-t, LMP-t gazdagította.
A mostani hozzászólásom fikció!
Kormány:
-vegyük el a rendfentartó és katasztrófaelhárító egységeinktől a pénzt. Ezzel elégedetlenséget szítunk és az állampolgárok nagy része melletük fog állni.
-azt mondjuk: igazatok van, bocs és visszaadjuk a pénzt. Eredmény: lám-lám ez a kormány jó csapat, tud korrigálni akkor is, ha hibázik. Ez kell nekünk!!
-a továbbiakban, ha kellene pénz pl. a tűzoltóknak, stb.: fogjátok be a pofátokat, most kaptatok kedvezményt!
Tehát Kedves rendőrök, tűzoltók, BV-sek és egyéb Közszolgák nyugodjatok meg, nincs itt semmi balhé. Az elfolyatott tüzivizet pedig úgyis kifizetik az állampolgárok a következő félévi vízdíjemelésnél (+csatorna!!).
Ezt láttam a rémálmomban, de ébredés után megittam egy kávét és így ismételten jó hazafi vagyok.
@foxbat:

Az egykulcsos adónak más a lényege!

Az adózás így egyszerűvé vált, és pl. a piacokon lehet majd engedélyezni, számlaképesség nélküli árusítást, a piac számlakönyvét felhasználva!

Vagy az egyszerű melós embernek ne kelljen személyi jövedelem bevallást csinálnia!

Ezzel a húzással ki lehet rúgni kb. 70 ezer közalkalmazottat... és javítani lehet számos nincstelen élethelyzetét...

Valamint, érdekelté tették vele a nagy jövedelmű emberek adóparadicsomát, hogy ne offshore cégszámlákra utalják ki a pénzüket...
@Con Storm: újabb 70000 munkanélküli, akin segíteni kellene. Kurvajó megoldás. Méltó hozzád, maga az ötlet is.
@Karipapa01: A gyűlölt közalkalmazottak mellé?!

Tömegek fognak állni?! Ezek mellé? Na ne viccelj!

Magyarországon már csak a tűzoltóknak meg a mentősöknek van becsülete...

Az orvosokat megvetik a hálapénz és a hanyagság miatt!

A tanárokat az egysíkú terror rendszerű oktatás miatt!

A rendőröket, mert semmit sem teljesítenek, sőt... ahol rendőrség van, nagyobb a bűnözés mint ahol nincs...

Mégis.. kik mellé állnának az emberek? Röhögnek a markukba, hogy a kiskirály besúgó közalkalmazottakra rájár a rúd...

Ez az MSZP tömegbázisa úgyis... Ezek az intézkedések csak tovább fogják növelni a FIDESZ és JOBBIK biztos szavazóbázisát...

Diplomás felsőbbrendűeknek járó minimálbér?! Olyan nemzetközi jogellenes ez a diszkrimináció mint a nem tom mi...

Ez a valóság... ember... attól hogy valaki különlegesnek képzeli magát még nem biztos hogy az...

A megnövekedett államadósság miatt, a közalkalmazottakra úgy ráfog járni a rúd mint a sicc... és nem csak magyarban...
Az egy főre jutó jövedelem 44 ezer forint.. semmire sem telik belőle... se rezsire, se gyógyszerre, se iskola szerre, se élelmiszerre semmire... ellenben a diplomás közalkalmazottak a többszeresét kapják akkor is, ha a minimumot lökik elé akkor is... és mindez nem 12 óra gürcölés után egy gyárban... aminek a javát elviszi a fejvadász aki a munkát szerezte...

Miből gondolod, hogy tömegeket fog megmozgatni a gyűlölt közalkalmazottak siránkozása? Akiknek ha bűnöznek meg zsarolnak, meg emberi méltóságot ha aláznak lekever egy pofont a tisztességes melós... háromszor annyit kap?!
@Con Storm: visszavonom a korábbit, te tényleg nem náci vagy. Csak szimplán buta.
"Gyűlölt közalkalmazottak"... hahhh... milyen beteg "aggyal" kell rendelkezni valakinek ahhoz, hogy ilyet le tudjon írni???
@Álamfő álomás következik:

Ez a fasiszta nagytőkések által vezetett MSZP-nek a sara.. tudod érdekük megnövelni a munkaerőpiacon a kínálatot, hogy túlkínálat legyen... hogy sz.. h.. tudják fölvenni az embereket...

Tudod miért magas a munkanélküliség?! Szerte a világban? Mert van egy maffiaszervezet aki clearokat képez, és egy barom sikerorrientált baromságot nyomatnak az embereknek, azok meg túltermelnek, mire megemelik a nyugdíjkorhatárt, lecsökkentik a szabadságot, megnövelik az egy főre kiadható munkaórák számát... csökkentik a honvédségi felkészítési időket, meg elveszik a nőktől a gyermekvállalási kedvet, megengedik a nyugdíjasoknak hogy dolgozzanak...

Egyszerűen túltermelést okoznak, hogy munkanélküliség legyen és így a fasiszta gyárosok meg olcsón tudjanak foglalkoztatni embereket...
@Álamfő álomás következik:

Húúú ez a legkeményebb érved?????? Nácikaaaa meg buruskaaaa anyúúúúciii megmondoooom bekopőőőőőm a pufajkááááás gestapóóóóimnakkk

náááááciiiii jujjjjj mert nem szajkózza hitlerjugendes fasiszta neonáci gyűlölködő eszméinnket... tííítsuk ki ezt az alacsonyabb rendűt.. troollll jujj , de felsőbbrendű vagyok... jujj de kiválasztott, a szent nép...

Térjetek már észhez.. egyetlen egy logikus érvetek sincs, semmi valóság felismerésetek...

Csak agymosott rutinszöveget tudtok szajkózni amit a hitlerkétek meg a nagytőkés mussolinitek rág a szátokba... mást sértegetni meg démonizálni.. ész meg sehol...
@Con Storm: jajjajjjjj... az a sárgaház, az a sárgaház...
Most lusta vagyok megkeresni, de egyszer találtam egy oldalt, ahol egy pszichiáter kivesézte ezeket a (t)ragikus fordulatokat, amiket használsz és egész szépen levezette belőle, hogy az ezeket rendszeresen használóknak milyen (komoly) személyiségzavarai lehetnek. :)

Munkanélküliség azért van, mert az elméleti kommunizmus megvalósíthatatlan, a "tőkés" (no nem a lackó :D) meg csak annyi dolgozónak hajlandó fizetni, amennyi nyereséget hoz a cégének.
Lehet, hogy még gyerek vagy, a gengszterváltás előtt is volt munkanélküliség, csak akkor munkahelye és fizetése volt mindenkinek. Nekem pl. úgy volt lehetőségem megtanulni sokmindent, hogy az első munkahelyemen éveken át, napi 2-8 órában "munkahiány"-t kellett a gépnaplóba írni.
@Con Storm: édesem! A hitlerjugendes, az a pápa! :D
Vannak nácik (pl. szvsz en bloc a jobbikos csürhe, gárdástul) akik tiltakoznak a jelző ellen, bár 1:1-ben azokat az elveket vallják, mint Szálasiék (tudom, fizikailag még nem akartak senkit kiirtani) és vannak olyanok is mint te, akik egyszerűen csak fröcsögni tudnak, de annyi eszük sincs, hogy felfogják, mit is írnak. :D
Maszop, meg a nácik... :DDDD ROTFL :DDDD
Most valaki törölget, vagy csak szar a blogmotor már megint?
@csíz: Az igen, barátom, a korkedvezményes nyugdíjtól pár bekezdés alatt eljutottál a nemzethalálig... :D

Ilyen kreatív elmével érdemes lenne próbálkoznod a sci-fi vagy a fantasy területén is, komoly sikereid lehetnének :D
@1. Zaphod Beeblebrox:
Szerintem még mindig nem érted.
Lehet, hogy írtál alá szerződést az állammal. De nem a nyugdíjadról. Teccikérteni?

"itt és most egy jobban működő államot kellene létrehozni"
Egyetértek.

- De attól jobb lesz az állam, hogy szerződést szeg?
- És attól jobban fog menni minden, ha a rendőröket, bírókat, ügyészeket kollektíven hazugnak nyilvánítanak egy törvényben, pusztán ócska politikai indokok miatt?
Csak szólok, hogy egy amerikai katonai rendész vallomása 3 civil vagy katona vallomásával ér fel egy katonai ügyészségi meghallgatás vagy tárgyalás során!! De egy sima rendőr valomása is többet ér a legtöbb országban, mint egy civilé vagy bárki másé; többet adnak a szavára. Mert ő hivatalos személy, a rendet szolgálja. Nem párot, nem egyes embereket, sőt, a legtöbb esetben nem is a saját érdekét.
Párttól, politikai irányvonaltól függetlenül ő képviseli a RENDET az országban!
És most erre kijelenti a Fidesz, hogy a magyar rendőr, a magyar bíró és a magyar ügyész szava nem ér semmit. Nem hogy annyit legalább, mint egy átlag civil polgáré. Nem. Semmit!

Fel tudod te fogni, hogy ez mit jelent???
Ettől jobb lett az ország? Jobb lesz később? Vajon jó lesz, mikor egy bíró majd mindig politikai indítékkal hoz ítéletet, és a tények és a törvények helyett majd azt mérlegeli, hogy melyik politikai erőnek kedvezzen az ítélet meghozatalakor?
Ez jó lesz az országnak? Ettől jobb nemzetet hoztunk létre?

- Jobb lesz attól valami, ha több tízezer ember életét nehezítik meg ezzel a döntéssel? Mindezt úgy, hogy pénzben egyáltalán nem hoz többet a konyhára. Csak a hülye néptömegek igényét szolgálja ki, semmi más haszna nincs. Jobb így?

Meg kellene már érteni, hogy egyelőre nincs reális pálya egy tűzoltónak vagy katonának 40 év felett. Mert mondhatjuk azt, hogy majd kap másik beosztást, ami nem olyan nehéz. De számolni is kellene ám!
Ha most van 100 tűzoltó, amiből 80 bevetésekre jár (mert mondjuk kell annyi a tűzoltáshoz, készenléthez) és 20 meg irodai munkán van (mert az meg oda kell); de innentől már csak 60 lesz akcióképes és 40 megy irodára. Akkor vajon hol éri meg az államnak és az adófizetőknek, hogy foglalkoztasson 20 felesleges irodistát meg felvegyen még további 20 fiatalt hogy meglegyen a 80 fős akciólétszám???
Mert bizony az akciólétszámnak meg kell lennie. És mivel az állomány 20-30%-a túlkoros és alkalmatlan lesz rá, és mivel ennek ellenére alkalmazni kell őket, ezért jóval több embernek kell fizetést adni azonos hatékonyság mellett.
Ugyan számolgass már egy kicsit, és rájössz, hogy a korai nyugdíjjal egyáltalán nem kerül többe az államnak a rendszer. Igen, lehet több tűzvédelmi szakember. Hurrá. Biztos rengetegre van szükség, megértem. De egy cégnél egy tűzvédelmisnek nem olyan sok dolga van azért a papírgyártáson kívül. (Tudom, mert voltam megbízott tűzvédelmis eddig kétszer. Simán végeztem a munkáját a normál munka mellett, mert alig járt többlet energiával az a pár papír meg a pár ellenőrzés.)

De egye fene, a tűzoltó még csak-csak lehet tűzvédelmi szakember egyenruhásként (bár nem feltétlen van felsőfokú végzettsége, ami azért sok esetben kizáró ok lehet). De legyen az, üsse kavics.
És a rendőr mit csináljon 50 év felett? Meg a katona? BV-s? Milyen munkát adsz nekik mondjuk 50 éves korukban? Mit csináljanak egyenruhában, 50 év felett? Legyenek teszkós biztonsági őrök, egyenruhában??? Vagy mi a fenét csináljon az állomány 20-30%-a, olyat, aminek van is értelme?

Ne, ne mondd, hogy kiképző legyen, mert akkor fogalmad nincs, hogy mit jelent kiképzőnek lenni. (A személyes példamutatásnál kezdődik egyébként a kiképzői követelmény, amihez az kell, hogy tudja azt teljesíteni, amit a kiképzendő állomány. Tehát egy 50-60 éves oktató maximum elméleti dolgokat oktathat, de gyakorlatit nem, mert nem tud lépést tartani a kiképzendőkkel.) Rakjuk irodára? Ok. Mindet? Ugye ezt te sem godnolod komolyan?
Erre jön rá, hogy alapvető elvárás a nyugati hadseregekben, hogy mindenki _elsősorban katona_. És másodsorban tüzér, harckocsizó, hadtápos, irodista vagy víztisztító. Mindenek előtt katona.
Vajon ennek a követelménynek megfelel egy 60 éves járókeretes öreg? Mert lehet, hogy az aktákat még tudja tologatni, de ha ő elsősorban katona, akkor nagyon el van baszva valami.

Segítségképpen jegyzem meg, hogy az amerikai hadseregben max. 20 évet szolgálnak a katonák (ritka esetben néhány beosztásnál engedik a 25-öt). Vajon miért? Nem tán azért, mert többet nem bír az átlagember? (Ne, ne gyere azzal, hogy ott mennyivel keményebb a kiképzés és a megterhelés, mert tudom, miylen itt és tudom milyen ott. Nem sokkal durvább az amerikai igénybevétel sem, mint a magyar.)
És más országokban is vannak komoly engedmények.
Ha meg években nincs engedmény, akkor van másban. Van ország ahol a katona/rendőr nem fizet adót, vagy pedig komoly adókedvezméyne van. Ugyanis ő lemond több olyan alkotmányos jogról (a sztrájktól kezdve sokmindneen át), ami másoknak adott. És ezért CSERÉBEN kap adókedvezményt vagy korai nyugdíjat. Ez bevett szokás. A bányászok is azért kapnak ilyet, mert elég megerőltető a munkájuk. Egyszerűen az emberi szervezet nem tud 50 évesen annyit teljesíteni, mint 30 évesen. Helyette kell valami mást csinálnia.

Emellett a bányásztól, vasutastól nem vette el senki a sztrájkjogot. És ők politizálhatnak, sőt, választáson is jelöltethetik magukat. A mi rendőreink, katonáink, BV-seink, tűzoltóink nem tehetik ezt meg.
Nekik nincsenek meg azok az alkotmányos jogaik, mint neked. Ők jogaikban elég erősen korlátozva vannak. Te megteheted, mint ahogy mindenki más, hogy egyik napról a másikra otthagyod a munkahelyed. Ők viszont nem léphetnek le egyik pillanatról a másikra a szervezettől, ha épp nem tetszik nekik. Van, hogyfél év múlva is ott van még. ha meg gáz van (vészhelyzet, háború), akkkor a rendkívüli helyzetre való tekintettel a rendkívüli helyzet végéig ott van. Szerinted mikor ért véget hivatalosan az iszapkatasztrófa rendkívüli helyzete? Szólok, nem olyan rég. Aki időközben le akart szerelni, az nem tehette meg, még fél év lejárta után sem. Mert rendkívüli helyzet volt.
Vajon milyen érzés lehet dolgozni úgy fél évet, hogy tudod, hogy már rég nem is akarsz ott dolgozni, de mégis tenned kell a dolgod? Parancsra!
Szólok, nem túl kellemes. Főleg, ha a másik munkahely (ahol akár 5X anynit keresel) már vár téged. És mégsem mehetsz el, mert katona/rendőr/tűzoltó vagy. Mindenki más elhagyhatja a munkahelyét elég gyorsan, ha nem tetszik neki. Mindenki más sztrájkolhat, politizálhat, és ha szabin van, (elvileg) nem hívhatják vissza.
Nekik viszont nincs ilyen joguk.

Nem úgy lenne illendő, hogy ha már a szerencsétlen a te érdekedben lemond ezernyi jogáról, akkor CSERÉBEN adsz neki valamit?
Nem úgy lenne tisztességes, hogy ha már mégis megváltoztatod ezeknek a nyugdíját, akkor a vele kötött szerződést nem visszamenőlegesen módosítod?

(Egyébként meg megjegyzem, hogy azoknak a katonáknak, akik korábban nyugdíjba mennek, 40%-uk 5 éven belül meghal. Megéri nekik, mi?)

A nyugdíjak átalakításáról (itt most a bírókról beszélek) meg csak annyit, hogy:

"Pintér Sándor belügyminiszter 63 éves.
Martonyi János külügyminiszter 67 éves.
Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter 72 éves.
Schmitt Pál álamfő 69 éves.
Básthy Tamás (KDNP) 68 éves.
Harrach Péter (KDNP) 64 éves.
Hoffman Rózsa (KDNP) 63 éves.
Lanczendorfer Erzsébet (KDNP) 69 éves.
Latorcai János (KDNP) 67 éves.
Rubovszky György (KDNP) 67 éves.
Salamon László (KDNP) 64 éves.
Varga László (KDNP) 75 éves.
Wittner Mária (Fidesz) 74 éves.
Turi-Kovács Béla (Fidesz) 76 éves.
Lezsák Sándor (Fidesz) 62 éves.
Kontur Pál (Fidesz) 62 éves.
Kerényi János (Fidesz) 66 éves.
Fónagy János (Fidesz) 69 éves."
vastagbor.blog.hu/2011/04/15/magukon_kezdhetnek_a_nyugdijazast

Nem itt kellene előbb rendet rakni nyugdíj ügyben, és csak utána piszkálni a bírókat meg a rendőröket/katonákat/tűzoltókat?
@karloszky:
Lehet, hogy kicsit gyors volt (főleg a gyenge képességű kis agyadnak), de ettől függetlenül még igaz. Mindenesetre azért kiválóan alátámasztottad a beszólásoddal, amit írtam. Köszi. :)
@csíz: Nem úgy van az, ŐK A Fiatal Demokraták!
Egyébként ecceriek nem akarják megérteni, hogy a kedvezményeket, mind a rendőrségnél, a tűzoltóságnál, a BV-nél, nem ti magatok találtátok ki magatoknak!
Szerződéssel kaptátok gerinctelen politikusainktól, akiknek egy része most bujtogat ellenetek és akik ezeket primitív kis ecceri embereket felcukkolják ellenetek. Gondolkozni is kéne, de az nem megy...
@csíz: Korrekt!
Gratulálok! Szép, érthető, kerek!
@Con Storm:
Te tényleg így gondolod?
Gyűlölt orvos.
Agresszív pedagógus
korrupt, hatalmával visszaélő rendőr
Iktasd ki a rendszerből.
Dögölj meg, maradj buta, uralkodjon az anarchia!

Az emberek nem vetik meg ezeket. EGYES orvossal, rendőrrel, tanárral van a baj.

Lásd be, az elégedetlen emberek az utcára vonulnak, párttól, társadalmi berendelkezéstől függetlenül. Csak erőszakkal lehet őket kordában tartani. NNNNA ez a rendőrség.
Őket rugdosni életveszélyes a hatalomnak!
@Con Storm: Vagy az egyszerű melós embernek ne kelljen személyi jövedelem bevallást csinálnia!

Miért, már nem kell?
Én meg úgy tudtam ,hogy még nollást is kell beadni!

Te hol élsz? Vagy ennyire...
@vomita: 4. Hatvanöt éven felüli bíró itéljen az ügyedben miközben a pulpituson szunyókál.

A többi is baromság, de azokra már reagáltak mások.
Az ügyedben ítélkezzen egy 28 éves, párthű bíró!
Nekem 3-szor volt szerencsém fiatalhoz, olyan ítéletek születtek, hogy leestem a székről:
Munkaügy: mindenben igazunk van, de mivel ez politikai kérdés, a bíróság nem foglal állást!!!
Bzmeg, minek ülsz ott???

A tényeket értelmezte, de nem hoz ítéletet, mert tényleges kár nem merült fel! (a vallis csoport ellen volt)

A kárt elismeri, de nem dönt a javunkra. (mer csak!) sima kártérítési per.
Magyarul mehetünk fellebbezni, majd a másodfok

Ha neked ez kell...
Varánusznak: kösz a többiek nevében is. Azért akad még olyan, aki látja mi megy itt, nem húzodott a szemére sem a piros, sem a narancs hályog. Vissza nem fogok most keresni, de azt hiszem reggel félre írtam a szorzónk jelenlegi mértékét, természetesen 1,2, vagyis 5 év egyenlő 6-al. Az 1,6 a pilótáknál volt, van TEK, ha jól tudom 2 vagy az felett. Tehát ha valaki korán elmehet az a hatalom láncos kutyája, de nem mi. 100 000Ft/240 óra egyenlő 416 Ft/óra, tényleg komoly fizetés. Na ebből menj nyugdíjba több száz ezerrel.
@Könnyen elkaptuk, uram!:
Teljesen egyetértek. Bíró ne legyen senki 35 év alatt. Sem érettsége, sem tapasztalata nincs annyi, hogy felelősséggel tudjon döntést hozni mások életéről. Ugyanez a helyzet a képviselőkkel is. Milyen már az, amikor 25 éves kis csókos majmok, akik tegnap még ott ültek (állami pénzen) a főiskola/egyetem padjaiban, pár hónapra rá (szintén állami pénzen) megmondják a "bazi nagy élettapasztalatukkal", hogy hogyan is éljenek azok, akik eltartják őt.
Egy kis senkiházi nulla, aki egy szalmaszálat nem tett még soha keresztbe (viszont profi módon nyalta valakinek a seggét ... mondjuk akár ezt is nevezhetjük "munkának"), eddigi munkaideje összesen 3 óra 12 perc beleértve a két kávészüntetet, és olyan emberek sorsáról dönt, akik végigdolgozták az egész életüket. Nevetséges.
Persze minden pártban van ilyen. Mifelénk az önkormányzatban is van néhány kis
"most-csöppentem-ki-az-egyetemről-de-fidelitasos-vagyok"-féle seggdugasz. De ez láthatóan már hagyomány Fideszéknél, mert dajcstomi sem arról híres, hogy végigdolgozott volna 1-2 évtizedet mielőtt politikusnak csapott fel, a Vezéréről meg már ne is beszéljünk. Ugyanez megfigyelhető más pártoknál is.
Semmittevő parazita tolvajok egytől egyig, párttól függetlenül. Ami még annyira nem lenne baj, ha nem lennek mellette segghülyék meg bénák ahhoz, amit csinálnak. De egy 25 éves kis majomtól ugye nem várja el senki, hogy értelmes döntést merjen hozni nagyobb dolgokban. Kár, hogy ezt a kis majmot sokan úgy hívják, hogy "képviselő úr".
További megjegyzés:
Tanárnak sem alkalmaznék egyetemről frissen kikerült embereket. Tanársegédnek jó. Figyeljen, tanuljon, szerezzen tapasztalatot. Esetleg mellette dolgozzon olyan tevékenységi körben, amit tanítani fog. Ha történelemtanár, akkor menjen régészkedni vagy könyvtárba dolgozni. Ha fizikatanár, akkor menjen egy kutató mellé segédnek. Ha testneveléstanár, akkor menjen katonátank 3-4 évre. Meg pár évet tanársegédkedjen. Utána ha majd eltelt néhány év, szerzett tapasztalatot, gyűjtött tudást a gyakorlatban is, rányílt a szeme a nagybetűs életre, akkor tanítson. De addig ne.
Persze ez csak személyes véleményem, és nyilván nem lesz nagy foganatja. Meg ehhez az is kellene, hogy a tanárok megbecsülése (minden szempontból) kielégítő legyen. Amitől - valljuk be - elég messze vagyunk még.
@Álamfő álomás következik:

Vazze, egy pillanatra azt hittem már, hogy izraelita lehetsz... de rájöttem hogy valami antiszemita pöcs vagy, aki így próbál uszítani ellenük...
Támadt egy paranoid gondolatom: mi van, ha most a korkedvezményes nyugdíj eltörlése után rengetegen elhagyják a rendőrséget? Lesz rengeteg üres állás. Ahová szépen fel lehet venni a fideszes elvtársakat, majd amikor már kellőképp fideszhűvé váltak a fegyveres testületek, visszadni nekik a korkedvezményt. Négy év múlva talán felébred az ország lakossága és picsán rúgja vekker elvtársékat, de a honvédség, rendőrök stb. már fidesz kézben vannak... Hm?
:D
Na addig olvasgattam, hogy eszembe jutott egy jó példa.
Szóval, ami a bajok forrása, hogy miért balhéznak a rendvédelmisek:
Képzeld el, hogy 20 évesen vehetsz lakást. Az egyik konstrukció, hogy hitelt fizetsz 45 évig, 20.000 forintjával. A másik, hogy lízingeled a lakást 25 évig 60.000 forintjával. Te döntesz, hogy melyiket választod. Namost a rendvédelmisek a lízinget választották, amikor ugyan csak bérlik a lakást, sokkal többe is kerül, de 25 év után az övék a tulajdonjog.
És erre most a fidesz azt mondja nekik, mondjuk akár 20-24 év után, hogy lízing nyista, lakást buktad, keress másikat.
Ha innen nézzük, akkor én is geci mérges tudnék lenni. Ez a példa talán jól érzékelteti, hogy mi a lényeg.
Tisztelt Hőbörgők!

A tisztánlátás végett: Kik azok a médiában szereplő 38-40 éves tűzoltó nyugdíjasok? Hát tessék, a rokkant nyugdíjasok!

Ők azok, akik a beavatkozások során aknába estek és tolószékbe kényszerültek,

Ők azok, akiknek egy szétrobbanó szerelőműhely ajtaja levitte a lábukat,

stb.

és akik még nem tartanak itt:

Ők azok, akiknek első a szolgálat, csak nagy ritkán játszhatnak a gyermekükkel a szőnyegen, közben is bármikor megcsörrenhet a telefon...
Mikor jössz haza apa? Majd ha levonult az árvíz, majd ha elfogy a vörösiszap, majd ha már nem ég a tőzeg, majd ha, majd ha... sorolhatnám.

Ők azok, akik 50 felé közeledve(!), éjszakánként felriadva, álmatlanul forgolódnak az átizzadt lepedőjükön, majd inkább felkelnek és a hajnalt átvirrasztva reggelit, kávét készítenek a még alvó családjuknak. Reggel óvatosan megpuszilják alvó gyermeküket, feleségüket, elbúcsúznak és mennek szolgálatba.

Ők azok, akik 50 felé közeledve(!), a riasztólámpa fényére összeszorított foggal ugranak, és a kezük és gyomruk remegését az évek múltával egyre nehezebben leküzdve, uralkodnak a zilált idegeiken. Az előttük álló feladatra koncentrálva, 110%-ot nyújtanak minden körülmények között. Menni kell, mert valaki bajban van.

Ők azok, akik többször mennek temetésre, mint színházba. És kit temetnek? A bajtársakat. Az 50-et nem sokkal túlélőket, 52, 54, 56 éveseket, mert bizony tessenek megnézni a tűzoltóságok kegyeleti rovatait, a többségük 60 alatt megy el az effektív beavatkozó állományból.

Ők azok, a túlélők, és talán a szerencsésebbek... mert rémálmukból újra és újra felriadhatnak átélhetik a múltat, mert bizony az évek alatt átélt események lerakódnak. De sajnos van akiknek ez már adatik meg, volt akinek nem volt szerencséje, pedig őket is hazavárták!

Ők azok, akiknek az életébe került, valaki hanyagsága (talán az Öné, Tisztelt Hőbörgő). Tudom, most jön az, hogy vállalták... Lépjünk tovább.

Ők azok akik, elhasználódnak nem csak mentálisan hanem fizikailag is. (Igaz más szakmák művelői is, akiket szintén megillet a korkedvezmény!)

Ezeket az embereket kényszerítsük a szakmai íróasztalok mögé? Ön szerint Tisztelt Hőbörgő, eddig miért nem cserélték le a csizmát félcipőre, és miért nem ültek le egy irodában? Azért mert nem olyan típusúak! Ők a kapott parancsot inkább végrehajtják legjobb tudásuk szerint, igazságosan és pártatlanul!

Üljenek le egy irodában és végezzenek hivatali munkát? Pl. egy kiöregedő kőműves dobja el a fándlit és üljön le a tervező asztalhoz? Hiszen az egy másik szakma!

Tűoltóéknál is az. Az 50 éves, idegileg leharcolt tűzoltó menjen főiskolára, egyetemre, majd a friss diplomájával a hóna alatt pályakezdő legyen a hivatalban, munkanélkülit csináljon a gyermeke korosztályából? Az egy teljesen más világ, ráadást annyi irodai szék nincs ott.

Esetleg tanítson az iskolában? Néhányuk tanít is, amíg lapátra nem kerül.

Lépjünk tovább: 15-20 éve felszerelt tűzoltóból nem sok van. Miért? Mert a 80' évek vége felé és a 90' -es években lasszóval fogták őket. Akkoriban csak az állt be közéjük, akit a hivatástudat ösztönzött erre. A fizetés akkortájt 90.000 Ft körüli volt, akár csak manapság!

A nyugdíjas tűzoltó élete végéig tűzoltó marad. Nem teszi le végleg a lantot, ha nem tanít, akkor önkéntesnek áll, teszi amire még képes, hiszen lételeme a segíteni akarás, hajtja a hivatástudat. Ily módon sokuk INGYEN hasznot hajt az államkasszába. Ezen megtermelt vagy inkább megmentett forintok, a költségvetési mérleg másik serpenyőjébe kerülnek. Ezt tessék mondani, ki számolja?

Közben színház helyett továbbra is temetésekre jár, temeti a 60 év alatti bajtársait, és néha bedob egy-egy pohár sört, mert ezt aktív ideje alatt nem nagyon tehette meg, hiszen otthonról is bármikor berendelhető. Nézegeti a nyugij cetlijét, közben elmereng, sajnálja, hogy életük egyharmadában az asszony társ nélkül, a gyermekei apa nélkül nőttek fel.

Számoljon Tisztelt Hőbörgő!

Körülbelül 3-500 nyugdíjas tűzoltó van életben. Az Ő korosztályukban sokkal gyorsabban cserélődnek az egyének, tehát nem csak azt kell nézni, hogy hányan mennek nyugdíjba, hanem azt is, hogy hányan távoznak el közülük.

A matek eredményeként rájöhetünk, hogy a számuk állandó (csökkenő?!). A szolgálati nyugdíjat sem emelik sűrűn (sőt!), tehát nem kerülnek többe az államnak, miáltal az Önök zsebét sem terhelik.

Mindent összevetve megállapíthatjuk, hogy nem ez miatt van csődbe az ország. A fentebb említett gyors fluktuáció okán, a kiadási oldal állandó, amiből levonhatjuk a nyugdíjasok önkéntesen vállalt szolgálata alatt megspórolt értéket, nem beszélve a megmentett életekről, (talán holnap épp az Önét) ami pénzben nem mérhető (!).

Jó lenne ha minden hőbörgő, miközben irigykedve tapsol, elgondolkodna azon, hogy ha ma a tűzoltóktól vonják el a nyugdíjat, de holnap mástól, előbb-utóbb mindenki sorra kerül! Ön is Tisztelt Hőbörgő!

Aki nem hiszi, járjon utánna, köszönöm a figyelmet.
a tanulás és munka elől

KORKEDVEZMÉNNYEL segélyezett LAKTANYAI FASZVERÉSBE SUNNYOGÓ DE POFÁTLANUL KÖVETELŐZŐ

EGYENRUHÁS CSŐCSELÉK

dugja fel magának a gumiobotját meg a locsolócsövét

sok ingyen etetett lusta bunkó
@Tisztánlátó:
Ez az a dolog, amit a civilek többsége nem ért meg. Mert nem tudja mit jelent az, hogy hivatás. Soha nem csinálta, soha nem tapasztalta, nincs fogalma róla. Neki az is csak munka, mint a többi.

Hiába magyarázod (magyarázzuk) nekik, nem fogják megérteni.
Miért?
Nézz szét, mikor mész az utcán, nézz szét, mikor elmész bevásárolni, vagy felszállsz a buszra. És látni fogod. Ma már nagy többségük nem érti meg. Régen talán még megértették.

Mikor még suhanc, 22éves tiszthelyettes voltam, egyszer katonaruhában mentem haza. (Ritka eset volt ez akkoriban, mert - ha nem is köptek már le - de általában elég megvetően néztek végig, vagy csak röhögtek az emberen.) Ahogy haladtam az utcán, egy öregember állt kint az egyik kapuban, kezében bot, nézelődött, mint ahogy az öregek szoktak.
Mikor közelebb értem hozzá és épp köszönni akartam neki, akkor átvette a bal kezébe a botot, és a jobb kezével szabályosan tisztelgett nekem.
Nem tudtam mást tenni, mint vigyázzba vágtam magam, és visszatisztelegtem, majd megráztam a kezét. Egy szót sem tudtam kinyögni, és - bár nem vagyok az a fajta - de könnybe lábadt a szemem. Neki is. Csak álltunk ott egymás kezét fogva hosszú másodpercekig.
Az öregember nem sokkal később meghalt, ezt a feleségétől tudtam meg, mikor vagy egy évre rá arra jártam, és megkérdeztem tőle, hogy hogy van az öregúr. Most a városi temetőben fekszik (mára már a feleségével együtt). A sírján ez szerepel:
"Erős akarat minden akadályt legyőz - erős akarat csak erős hitből fakad."
Mikor először olvastam ezt a feliratot, akkor esett le, hogy az öreg a világháború idején jutasi tiszthelyettes volt - tudta, mit jelent a hivatás. Ő egy életre jutasi tiszthelyettes maradt.
@Tisztánlátó: @csíz:

még van képetek ÁLSZENT módon hivatásról pofázni

elképesztő az IRIGY KAPZSISÁGOTOK

az eü szakdolgozók munkájának tükrében, sűrűn kussolnotok kellene, ti laktanyában faszt verő csőcselék
@minőségi_troll: szerintem neked kéne feldugni azt a gumibotot végre.
@minőségi_troll:
Én is szeretlek. :)
Egyébként mennyit fizetnek neked a trollkodásért? Megéri?

@Álamfő álomás következik:
Ugyan, hagyd már. Ő sem gondolja ezt komolyan, csak most éppen ez a munkája. Van, aki házat épít. Van, aki tüzet olt. És van, aki blogokon trollkodik. Nehéz időket élünk, sok a munkanélküli. Sok ember kénytelen elvállalni bármilyen pöcegödör melót. Neki most épp ez jutott. ;)
@minőségi_troll: Ilyenkor azért sajnálom, hogy Fabius nem moderál. Ne szeresd őket baszdszájba, de ember még maradhatnál. Már ha emlékszel még milyen az.
@csíz:

ügyelettel vagy anélkül?

@Álamfő álomás következik: @néma bárány:

Ahova a tűzoltó megy, oda szinte kívétel nélkül a mentő is megy - ez fordítva EGYÁLTALÁN nincs így.

Sebészeti vagy intenzív ügyeleten se a nővér se a műtős(nő) se a sebész, anesztes, radiológus nem aludja végig az éjszakát - nem úgy mint a tűzoltólaktanyákban.

És akkor KÖVETELŐZVE POFÁZIK a laktanyákból

a KORKEDVEZMÉNNYEL SEGÉLYEZETT

ZUBBONYOS CSÜRHE.
Off:
Az "Alkotmány, Isten veled!" című posztot nem tudom megnyitni-frissíteni. Kb fél órája hibát jelez. Ide meg írni is tudok...
Én vagyok béna, vagy........ ?
@minőségi_troll: oké, érted dupla létszámú mentős megy, tűzoltó meg egysem = alszanak a laktanyában, ugye...
Mondd, ismered te közelről az eü.-sök és a tűzoltók munkáját? Mondjuk, rokonság, baráti kör tagja által vagy személyes munkavégzés kapcsán? Nem hiszem, mert ha igen, akkor nem írnál ilyesmit...
Ez a szöveg csak arra jó, hogy egymásnak próbáld ugrasztani a két szakmát. Pedig ha valami őrült ámokfutó belédrohan és belelapít az autódba, akkor mindkét csapatra szükséged lenne. Először (!!!) a tűzoltókra, hogy kiszedjenek a kocsiból (az nem szempont számukra, hogy netán felrobbanhat az autód és akkor veled együtt ők is mennek a mennybe: parancs az parancs!), majd a mentősökre. Akik addig messzebbről figyelik, mi történik. Merthogy nekik nem kötelességük önnön életüket kockáztatni érted. De azért csak szidd őket nyugodtan: magadat minősíted, nem őket....
Amúgy az anesztes (ha nincs sürgősségi műtét) éppúgy alhat ügyeletben, mint a radiológus (ő is csak a sürgősséggel kért felvételeket készíti el és értékeli), vagy a sebész, vagy bármelyik doki. Ugyanis ügyeleti időre nincs tervezett műtét, ellátás. Csak sürgősségi eset. Baleset, otthonról bevitt paciens (jaajajajjj, most már úúúgy fáj a hasikóm, gondoltam, bejövök! Mióta fáj? 2 napja! mondja ezt este 11-kor. = 2 nappal előtte lakodalomban bezabált, azóta bántotta az epéje, epét hányt-fosott, de 2 nap után ment be, este 11-kor. Kapott görcsoldót és kész.)
Szóval, ismeretek hiányában ne írj le semmit....
@macamuca:

"Mondd, ismered te közelről az"

két újraélesztési gyakorlat között volt alkalmam
nyári délután vegyvédelmi felszerelésbe beöltözni palackkal kompletten

EZZEL EGYÜTT mondom:

GUSZTUSTALAN A ZUBBONYOS CSÜRHE POFÁTLAN HŐBÖRGÉSE
@macamuca:

Szimplán HAZUDSZ:

"Amúgy az anesztes (ha nincs sürgősségi műtét) éppúgy alhat ügyeletben, mint a radiológus (ő is csak a sürgősséggel kért felvételeket készíti el és értékeli)"

Az aneszetsnek

a műtőK (ált. seb műtő ÉS baleseti) mellett ott van a saját intenzív osztályos betegek, ahol pl. a gyógyszeradagolás nincs tekintettel napszakra

illetve az összes többi osztály esetleegs újraélesztési igénye.

A radiológusnak

meg "csak" annyi a dolga, hogy az ügyeletben kért felvételek MINDIG sürgősek

illetve a sebészek RADIOLÓGIAI DIAGNÓZIS NÉLKÜL NEM DÖNETENEK a műtétekről.
@csíz: szerintem komolyan gondolja. Elég ostoba hozzá.
@minőségi_troll:
Szigorúan ügyelettel.
Bónusz kérdések:
Karakterszám után kapod a fizut a trollkodásodért, avagy elküldött kommentek után? És cégként csinálod, vállalkozóként, alkalmazottként, avagy feketén? :)

@Álamfő álomás következik:
Sebaj. Ha neki jólesik, hát üsse kavics. Igaz, szerintem a nyugtató hatásosabb lenne, de ha mindenáron itt akarja levezetni a felgyülemlett feszültségeit, ám tegye. Nekem nem fáj. ;)
@minőségi_troll: tehát voltál katona (párom is vegyvédelmis volt). De én nem ezt kérdeztem.
Amúgy nem hazudok, hanem dolgoztam kórházban, családostól. Anyu nővér, Apu mentős, öcskös betegszállító, én adminisztratív részen voltam. Tehát: az aneszteziológus (=anesztes) doki intézi az altatást műtét esetén, anesztes asszisztenssel (ez több, mint nővér, de nem doki). Mindig kell lennie ügyeletes anesztesnek, aki nyugodtan alhat, hacsak nincs sürgősséggel műtendő beteg. Az intenzív osztályon a betegek ellátását és észlelését (=meghatározott időközönkénti ellenőrzését) a nővérek végzik, eközben az ügyeletes intenzív szakorvos az ügyeleti szobában azt csinál, amit akar. De ott van, gond esetén azonnal elérhető. A radiológus szintén az ügyeleti szobában szunyál(hat), ha paciens érkezik felvételt készít és kiértékel (a sebész vagy egyéb szakorvos valóban ennek alapján, ezután dönt a műtét mellett, ha szükséges).
Amúgy az ügyelet úgy néz ki az eü.-ben (dokinál), hogy bemegy 8-ra melózni, du.-fél 5-kor leteszi a műszakot, innentől ügyeletben van = bent kell lennie a kórházban, állandó elérhetőséggel, ez tart másnap reggel 8-ig, amikor is kezdődik ismét a műszakja. Ha szerencséje van, átalhatja az éjjelt. Ha nincs szerencséje, akkor egész éjjel a műtőben áll. De másnap műszakja lesz, így is, úgy is.

Mielőtt hazugnak nevezel valakit, tájékozódj.
@minőségi_troll: Köszönöm, hogy felvilágosítottál, ha fizetett vagy akkor gratulálok, ha csak őszinte, ez esetben részvétem.
Jó utat!
@csíz: Érdekes történet. Te érted, én értem és még rajtunk kívül oly sokan értik, hogy mit is jelent a szó: hivatás amit az ember egy életre választ. Sokan viszont nem értik, de nem is áll messze attól az embertől, aki: lojális, elkötelezett, hű egy eszméhez, az elveihez, barátaihoz, kollégáihoz. Van benne empátia, segítőkézség, becsület.
No meg annyi értelem és nyitottság, hogy felfogja önző módon azt, "hogy az ellenségem ellensége a barátom", ha másért nem is, legalább önmagáért.
Úgy vélem ezek a tulajdonságok születéskor már eldőlnek, változtatni nem lehet rajtuk, van aki menthetetlen. Hiába írnám le neki, hogy van felvétel, nem irigykedni kell, hanem belépni és kipróbálni.
Szomorú látni azt ahogy pénzzel egy demokratikusnak induló országot diktatúrába kényszerítenek, mindezt az unió zászlajával elkendőzve. Azt gondolom két lehetőség maradt, harcolni vagy elfutni. Sajna a többségnek már egyikhez sincs sem ereje, sem eszköze. Rabszolgák leszünk mi mindannyian. Köszönjük Emese! üdv.
@lpt1: az már csak apróság, hogy pénteken délután négy-öt óra tájban, szükségem lett volna egy telefonon elérhető orvosra.
Ügyelet, helybéli háziorvosi rendelő üres. Egyedül a régi háziorvosom számán találtam egy nővért, aki közölte, hogy az egykori orvosom délelőttös, a délutános meg épp betegnél van, hívjam később. Később már ők sem vették fel a telefont. Csak abban reménykedtem, hogy hétfőig nem lesz komolyabb gáz.
De említhetném, hogy tavalyelőtt egy éppcsak élő hajléktalanhoz próbáltam mentőt hívni, megígérték, hogy jönnek, de húsz perc múlva még nyomuk sem volt. Végül még valaki telefonált, akkor végre kegyeskedtek kifáradni. (azt már meg sem említem, amit tíz éve a csepeli hullagyárban tapasztaltam...)
@Álamfő álomás következik:

talán

a háziorvosi ÜGYELET számát kellett volna hívnod -

tipikus követelőző sötét zubbonyos
@Tisztánlátó:
Igazából pont arra akartam kilyukadni, hogy bizony egyre kevesebb ilyen ember van. Dühöng a liberalizmus, és sajnos a hatása elért a fegyveres szervekig is. Most már ott is egyre inkább csak joga van mindenkinek - kötelessége meg nincs. Persze még mindig itt van a legtöbb hivatás- és kötelességtudó ember, de az arány sajnos folyamatosan romlik.
Ha meg kimész az utcára ... na, arról beszéltem.
Egyébként nem szeretem azt mondani nekik, hogy "gyere és próbáld ki". Inkább ne jöjjön. Kötelességtudat és tisztelet nélkül ne jöjjön. Nincs szükség olyanokra, akik csak a jogaikkal vannak tisztában, de amikor a köteleségükről van szó, akkor azt figyelmen kívül hagyják. Inkább köpködjön csak kívülről, azzal kevesebb vizet zavar, mint hogy belépve a rendszerbe belülről rombolja azt. Játszon inkább trollt egy blogon, vagy menjen kekszet kapálni a Lenin TSZ-be, keresse azzal a kenyerét, de felejtse el, hogy hivatása legyen. Úgysem tudna eleget tenni a követelménynek, mert már maga a szemlélet hiányzik belőle.
Egyébként nem hiszem, hogy születésekor dőlne el ez. Sokkal inkább neveltetés kérdése. Sajnos azonban hiába várja bárki is, hogy a fiatalokat kötelességtudatra, fegyelemre neveljék. Manapság nem ez az elvárt trend. Most liberalizmus tombol, annak minden előnyével és (főként) hátrányával. Persze meglesz ennek is a következménye idővel.

@minőségi_troll:
Segítek, mert ugyan írni már tudsz, de olvasni meg szöveget értelmezni még láthatóan nem. Ezt írta:
"Ügyelet, helybéli háziorvosi rendelő üres."
Tehát az ügyeleten sem volt senki. Sebaj, második beégésnek jó volt részedről. :)
No, jöhet is a következő szitkozódásod. DE INDUALTBÓL ÁM, HOGY A MONITOR IS BELEREMEGJEN A BILLENTYŰID CSAPKODÁSÁBA! :)
süti beállítások módosítása