Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/03/28/gulyas-gergely-miniszter-mutet-gyogyulas-fajdalmak-kormanyinfo "Vélet... (2024.03.28. 18:56) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.04.05. 06:13 Fabius

Valahol Európában

Címkék: fidesz parlament orbán viktor deutsch tamás eu elnökség

Orbán Viktor tegnap csuda dolgokról beszélt napirend előttijében. Komolyan, szinte a sírás fojtogatott a meghatottságtól, hogy nekünk milyen keménytökű faszagyerek a főnökünk. Ő sokadszorra is vállalja az áldozatot, hogy hülyét csináljon magából csakis a mi szórakoztatásunk miatt, mi, a hálátlanok meg nem értékeljük se a szellemi nagyságát, se a zavarosabbnál zavarosabb költői képeit igazán. Pedig ez a mi Viktorunk néha irodalmi magasságokba emelkedik. Ha néhány évtizeddel hamarabb születik, a tegnapi beszéde okán Sólem Áléchem biztosan róla mintázza Tevje, a tejesember alakját. Akinek élete egy tragédiahalom, mégis mindenre tud egy bölcs mondást a Dakota Szentírásból, ha mégsem akkor meg kitalál magának egyet."A soros elnökség feladata Magyarország új helyének kijelölése a válság utáni Európában",- mondta, és lássuk be igaza van. Úgy néz ki ez a törekvés menni fog, ebben nem lesz se baki, se egyéb előre nem látható kudarc. Már amennyiben Magyarország helye a vulgárisan káromkodva csiripelő félhülyék között van, valahol eldugva az Európa Parlament oldalszárnyában, a wifi lefedettség határa és a klotyó között.

"Csak annak az országnak van erre esélye, ami nem ijed meg senkitől, nem hunyászkodik meg senki előtt" - mondta, és ismét csak egyetérteni tudok. Ő nem ijed meg a saját árnyékától a felcsúti napsütésben itthon, kint meg nem fordítunk le semmit a médiatörvény óta, amiért aztán meg kéne hunyászkodni. De a fülkeforradalmi hevület közben beálló pauzában jóváhagyást kérünk a Velencei Bizottságtól, tuti ami fix.

Növelni kellene az ország külpolitikai súlyát - mondja, pedig kívánság nem teljesült még ilyen gyorsan: dajcstomi máris történelmet írva csiripelte be magát az összeurópai káromkodástörténelembe. Mielőtt félreértés lesz: nem az a bajom, hogy dajcstomi nem kifejezetten a szolid, keresztény-konzervatív úri fiúk modorában szórakoztatja magát és a közönségét, hanem, hogy az EU elnökség félidejében nagyjából ez az egyetlen, ami meghatározza Magyarország külpolitikai súlyát."Nehéz idők jönnek" - mondja Viktor, és ha arra gondolunk, hogy a súlynöveléshez túl kell majd szárnyalnia valakinek dajcstomit, akkor ismét csak egyetérteni lehet vele.

291 komment · 6 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr972800753

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az egész világ ellenünk 2011.04.05. 15:43:42

Má nem ölég, hogy a juropék halálra közösültetnek minket mindenféle szir-szar szabadsággal, emberi jogokkal, meg szabad véleménnyilvánítással, még az enszék is idekűttek valami smúzolót. Azt mondják, valami jelentéstevő.De nem jelent ez semmit.Idejön é...

Trackback: Különadó képviselőknek: kivéve a gyevi bírót 2011.04.05. 09:12:59

Az Országgyűlés hivatala úgy értelmezi a végkielégítések 2 millió forint feletti részét sújtó 98 százalékos különadóról szóló törvényt, hogy az nem vonatkozik a parlamenti képviselőkre, mert a munkaviszonyuk speciális, valójában nem foglalkoztatottak, ...

Trackback: Mihez kezdene 100%-kal a Fidesz? 2011.04.05. 09:11:43

Mégsem kell esküt tenniük a képviselőknek – és a közszolgálati dolgozóknak, köztisztviselőknek, rendvédelmi dolgozóknak – az új alkotmányra. Ezzel okafogyottá vált Mesterházy Attila múlt heti bejelentése, amely szerint a szocialista képvise...

Trackback: A képviselőkre nem anyázik a 98 százalékos különadó 2011.04.05. 09:03:41

 Az õsparaszt "Démoni Faszharcos" Országgyűlés hivatala úgy értelmezi a fingeregetõ végkielégítések 2 millió forint feletti részét sújtó 98 százalékos különadóról szóló törvényt, hogy az nem pisálik a szopóskurva parlamenti képviselő...

Trackback: Orbán Viktor kiállt a magyar út mellett 2011.04.05. 09:03:26

 A legnagyobb küzdelmet vívjuk a megújulás érdekében, aminek a kimenetele több évtizedre meghatározza Magyarország sorsát – mondta Orbán "Murváspöcsû" Viktor parlamenti napirend előtti felszólalásában, értékelve a pöcsarcú félév...

Trackback: És Orbán kivezeté az országot a bűnös EU-ból 2011.04.05. 07:44:07

  Legalábbis erre következtetek minden megnyilvánulásából.  A legfrissebb az, hogy „Mi nem Európában, hanem Magyarországban hiszünk. Számunkra Európa nem hit, ész kérdése.” Magyarul az EU le van tojva, egyébként is csupa hüly...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@tomwar: Nem nem igaz. A fidesz 98-02 között 65-70 %-ról 51 %-ra csökkentette az államad. GDP arányos értékét és országunk régiós első helyezett volt mindenben. Ma ott vagyunk ahol a part szakad.
"Gyorsan eljött az igazság pillanata. Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai, amiről nyilvánvalóan nektek nem kell tudni, segítette, hogy ezt túléljük. Nincsen tovább. Nincsen."
@Lucernaböde: téged ezért fizetnek, haver?

messze jutottál:))
"Elemezgethetek én még egy pár hétig, aztán majd jönnek, akiknek az a szakmájuk, és azt mondják, hogy ők már elemezték. Magyarország le van írva."
@egerészölyv: Érdekes leegyszerűsítés és van egy másik aspektusa is.
Igazából egy másik féllábú értheti meg a féllábúaakat és élcelődhet, háborodhat fel.
Ha csak akkor derül ki,hogy ő is féllábú mikor feláll az asztal mögül, nem ment engem hogy bocs én ezt nem tudtam.
Igazából az a nagyobb baj, ha a visszautasítóról kiderül mikor feláll, hogy nemhogy nem féllábú, de görkoris.

Hányszor mondjuk, hogy megértjük a féllábúakat, az autistákat, a látás és mozgássérülteket, de megértjük e, megérthetjük e őket igazán pusztán empátiával miközben más életet élünk, kívülről látjuk az ő világukat?
Valóban képesek vagyunk agyban gondolatban azonosulni, megérteni, átélni egy másik valóságot?
Ha úgy véljük a másik bőrébe bújva tudjuk mit is akar mi kell neki, jót teszünk?
Tényleg tudjuk, vagy csak úgy teszünk mintha tudnánk.

Lehet ezért mondja az egyik legősibb gyűjtemény: ne ítélj,hogy ne ítéltess.

meddig és mikor vélemény, a vélemény és mettől ítélet?
A vélemény szabadsága olyyan mint a felvilágosodás szabadsága.
Rousseau azt mondta a te szabadságod addig ér, amig az mások szabadságát nem korlátozza.
"És egyszerre kell megpróbálni előrevinni ezeket az ügyeket, fenntartani közöttünk az együttműködést, a jóhiszeműséget, biztosítani a koalíciós partner támogatását, fölkészíteni a legbefolyásosabb lapok vezetőit és vezető publicistáit, hogy mire számíthatnak, bevonni őket ebbe a folyamatba."
@egerészölyv: Churchill mondta: a demokrácia nem jó dolog, de jelenleg nem tudunk jobbat.
A probléma az, hogy egy gyilkost nem ment az, hogy titokban a bűntársainak bevallja, hogy gyilkos.
"Fantasztikus dolog politikát csinálni. Fantasztikus. Fantasztikus egy országot vezetni. Az utolsó másfél évet azért tudtam én személy szerint csinálni, mert egy dolog ambicionált, és egy dolog fűtött: visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet, hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól meg a jobboldaltól, és tanulja most már meg magát, nem ő hozzájuk mérni, hanem a világhoz. Ez adta a hitet, hogy miért érdemes ezt csinálni. Nagy dolog volt, imádtam, életem legjobb része volt."
Orbán temetésen ott lesz a 3/3 ad is....:DDDDDD
hogy meggyőződjenek, hogy igaz...!!:DDDD
"Az Országgyűlés hivatala úgy értelmezi a végkielégítéseket sújtó 98 százalékos különadóról szóló törvény rendelkezéseit, hogy azok nem vonatkoznak a parlamenti képviselőkre, mert a munkaviszonyuk speciális, valójában nem foglalkoztatottak, nem állnak munkavégzésre irányuló jogviszonyban sem" - speciel ezek nekem mind, színüktől, oldaluktól és hazudozásuktól függetlenül, utolsó tolvaj banda. De megtehetik, mert hát tudjuk, a 2/3, meg a káédes anyukájuk. Mert megérdemlik! De tényleg! Mi is...
Lucernaböde nagyon ügyes. De! Szedje már össze a fityiszesek dolgait is. Kezdhetné mindjárt a székházüggyel.
Ja az, hogy nem lettek bíróság elé vive, köszönhető Poltnak és bandájának.
Arra is nagyon kíváncsi lennék, melyik szocinak engednék el úgy az igen jelentős adótartozását, mint Simicskának. Persze ő az, aki azt mondja, hogy hülyének mindenkinek szabad lenni.
Kulcsár szerintem legalább annyi fityiszessel mutyizott, mint mszp-sel.
@Lucernaböde: Es ezek az idezetek mit is tamasztanak ala?
Beszelnel Orbanrol is egy kicsit? A fideszrol is, nem csak az MSZProl? Volt szo a postban az MSZProl egyaltalan?
Egy normálisabb országban ha csak felmerül valakiről, hogy sáros, akkor már önként le is lpp, ha nem lép akkor kiveti magából a közösség.
Nálunk meg tök mindegy, hogy "csak" etikátlan valaki, "csak" visszaél a hatalmával és kapcsolatrendszerével és így szerez milliós/milliárdos vagyont vagy TÉNYLEG elsikkaszt közpénzt, elmutyizgatják és körbeszámlázzák a "véletlenül" csak közbeszerzésben intézhető dolgokat avagy ellopnak közpénzt, itt még az igazi komoly ügyben senkit nem csuktak le vagy kapott börtönt. És ez bűzlik. Olyan pártsemleges háttér mutyi kinézete van neki.

Mondjuk olyan országban ahol közszemélyek enyhített büntiket vagy le sem töltendőt kapnak drogos vezetésért, nagy összegű sikkasztásért, miközben már lopás /rablásért tíz év fölött, miközben megint más gyilokért 3-4 évet ... nem is várhatunk mást. És nem a törvények a szarok, nem is az alkotmányt kéne foltozgatni, hanem a törvényhozás egész f*shalom rendszerét kéne már cserélni.
@mese-mese-meskete:

98-02 között a GDP arányos államadósság folymatosan csökkent 51 %-ra.

02-2010 között az államadósság folyamatosan nőtt 51 %-ról 82 %-ra.

Ez a különbség öreg. Mindegy mit mondasz teljesen, a helyzet az, hogy a fenti tényadatot überelni nem fogd tudni. ez az ami hazavágta az országot, nem a fideszes felfújt székházügy bazdmeg.
@Lucernaböde: Végre egy egyetem, ahol még kötelező a memoriter? :)
én még akkor tanultam, hogy: Láttyátuk feleim szümtükkel mik vogymuk. Isa pur es chomuu vogymuk.
Menyi milosztben terümtevé elevé miü isemüküt, Ádámut, és adutta vola neki paradisumut házoá. Es mend paradisumben volou gyimilsiktül mundá neki élnie. Héon tilutoá üüt igy fa gyimilsétül. .....
@Lucernaböde:
ha gondot okozna a korszerű fonetika:
Látjátok, feleim, szemetekkel, mik vagyunk! Bizony por és hamu vagyunk. Mennyi malasztban teremté először a mi ősünket, Ádámot, és adta vala neki a paradicsomot házul. És a paradicsomban való minden gyümölcsből mondá neki, hogy éljen, csupán egy fa gyümölcsétől ...
@egerészölyv: Megható amikor komplett plakkok formájában olvasható a papagályok imája.
@Devil: Igen, beszélek Orbánról. Egy adat ami nekd személys zerint is növeli az egzisztenciális esélyeidet te barom állat:

8 éve először Orbán Viktor kormánya csökkenti azt a brutális államadósságot amit a mocskos gazemberek ránk hagytak mindannyiunkra.

A kb 22 000 millird forintra duzzadt államadósságból a "gazember" Orbán törleszt 2500 milliárdot úgy, hogy közben minden fizetőképességét megőrzi az országnak és a piacról finanszírozódik az ország.

Persze nem az a gazember aki meg két és félszerezte az ország adósságállományát 8 év alatt, ugye ? Nem az a gazember, mi ? Az a gazember aki mindent megtesz azért, hogy a szarból kihúzza az országot.

Nagy baj vana ti fejetekben öreg, nagyon nagy baj.
@homo apolitikus: homo apolitikus 2011.04.05. 10:51:07 @ursus artos: Nézd, a balliberális oldalt évtizedek óta a "minél rosszabb az országnak, annál jobb nekünk a Pártnak" elv vezérli. Ennek jegyében cselekednek akár kormányon vannak (lásd Tanácsköztársaság, lásd Rákosi- és Kádár-rezsimek, lásd Horn-féle országszétprivatizálás, lásd tömegbe lövető Gyurcsány-rezsim), akár ellenzékben (lásd la Stampa a la Árpi bácsi, de említhetjük a jelenleg az EU-ban zajló mocskolódásukat is). Ezzel a balliberális társasággal, aki mindig is magyarellenes volt, nem lehet mit tenni így. Számítani meg végképp nem lehet rájuk, mert jobban utálják ezek a magyarokat, mint bármely szomszédos ország népe.

Igen, a Rákosi - és Kádár rezsimek kifejezetten balliberálisak voltak. Igen, a M.O. - on is csak tízen-akárhány %-os szocialisták manipulálják a konzervatív, nyugati sajtót. Igen, a fidesz sajtó mindig is korrekt, humánus, az értelemre apelláló stílusban íródott, szinte sütött belőle az ellenfél/ellenség tisztelete.
Értsd már meg: attól nem leszek hazaáruló, mert:
- te azt mondod
- piros-fehér-zöld a párnahuzatod, zoknid,stb.
- azt mondod, magyargyűlölő volnék - nem buta undorom van, főleg, ha még álszentség is párosul hozzá.
@Lucernaböde: Az első adathoz még Bokrosnak is volt köze, míg a 2002 től már a fidesz is tett hozzá a többedik lakás kedvezményes támogatásával.
@CubΕ:
CubE valójában egy Fidesz-paródiát ad elő. Nagyon szórakoztató!
@Pikk: Nem igaz az érved, teljesen hamis. Egyrészt a számok teljesen mást mondanak. Ezt mondja baloldal, de aki a baloldalnak hisz ilyen 8 év után annak játék van a fejében.

Másrészt attól még volt 8 éve az MSZP-nek, miért kellett elkúrni ????
@Lucernaböde: " 8 éve először Orbán Viktor kormánya csökkenti azt a brutális államadósságot amit a mocskos gazemberek ránk hagytak mindannyiunkra."

Nyugtával dicsérd a napot, mert ezt "csak" megigérte - egyszer már mindenki jóljárt, gondolom megint ilyesmi történik.
@Lucernaböde:
Azok a pénzek, amelyeket a MNYP-akból nyúl le, valójában egy fillérrel sem csökkentik az államadósságot, csak papíron. Mert pontosan ugyanannyival nő az állam jövőbeli kötelezettsége.

Egyébként meg Orbánék azért rúgták össze a port az IMF-el, mert az kisebb hiányt várt volna el. Szóval ez az államadósság lefaragására tett kísérlet kamu duma. A Széll Kálmán terv meg egyelőre csak ígérgetés.
@Lucernaböde:
"Nem igaz az érved, teljesen hamis. Egyrészt a számok teljesen mást mondanak. "

Nem mondanak mást a számok. Ha megnézed a 95-től 2001-ig tartó trendet mind gazdasági növekedésben, mind költségvetési hiányban, mind inflációban, elég egyértelmű mi indította el.
@Lucernaböde: Lucernaböde 2011.04.05. 12:31:42 @mese-mese-meskete:

98-02 között a GDP arányos államadósság folymatosan csökkent 51 %-ra.

02-2010 között az államadósság folyamatosan nőtt 51 %-ról 82 %-ra.

Ez a különbség öreg. Mindegy mit mondasz teljesen, a helyzet az, hogy a fenti tényadatot überelni nem fogd tudni. ez az ami hazavágta az országot, nem a fideszes felfújt székházügy bazdmeg.

'94 - ben 82% - ról lett '98 - ra 55%. innen sikerült '98 és '02 között 51 - re levinni. Húúú.

Lakáshitelezésről akkoriban hallottál? Ha nem, tájékozatlan vagy, ha igen, akkor tudatosan ferdítesz. Sőt, még világgazdasági válság is volt. Sőt, az egész adótartalom 15 % - a manyup - bezizetésekkel kapcsolatban keletkezett, de ebbe inkábbbele sem folyok, túl bonyolult lenne. Tényleg, hogy imádom az ilyen embereket, aki azt hiszi, attól kurva intelligens, ha egy komplex témában a legegyszerűbb érveléssel áll elő. Próbálj meg így csillagászokkal vitázni, házha picsán rúgnak.
@Lucernaböde:
Orbán nem törleszt semmit. Mi törlesztünk, akiktől ellopta az MNYP-t. Személy szerint tőlem 4 milliót lopott el. Aztán hogy ő ekkora lovag, hogy törleszt az én pénzemből, nos, erre a Shrek-ben Farquard nagyúr jut eszembe, amikor a sárkányhoz igyekvő lovagokhoz szól: "talán meghaltok páran, de erre az áldozatra hajlandó vagyok..."
Nem tudom mért kell szidni Orbánt! mintha ti tennétek valamit az országotokért! Hol vásároltok, Tesco? Hol nyaraltok, Külföld? Milyen cukrot , tejet vásároltok, Szlovák? Lenézitek a Magyar foci , kézi, csapatot? Ha egyre is igen a válasz akkor hazaáruló szemetek vagytok!
@Lucernaböde: "8 éve először Orbán Viktor kormánya csökkenti azt a brutális államadósságot amit a mocskos gazemberek ránk hagytak mindannyiunkra."

A 10 év alatt összgyűlt MNYP befizetésekből fussa, tellik. Csak ugye ezeket nem adósságcsökkentésre fizették be a tagok.

A 100 napos program idején Orbánék is szépen statisztáltak a mocskos gazembereknek az államadósságnöveléshez.
@Lucernaböde: "Másrészt attól még volt 8 éve az MSZP-nek, miért kellett elkúrni ????"
Nem kellett,de el lehetett és ezzel általában élni szoktak akik a hatalomba kerülnak.

Azért a nagy lopás közepette jutott a kicsiknak is valami, ez viszont mostantól lehetetlen.
@Balbágy:
Úgy látom, Balbágy is egy szórakoztató Fidesz-paródiát ad elő. Nagyon jó!!!!
@OnlinePénzkeresés:
Nem, nem! Én a Fradinak drukkolok! Te Úristen, most jut eszembe, hogy a Fradi is egy külföldié, a Mccabe-é, aki rohadt kapitalista. Te Úristen, akkor én is hazaáruló vagyok, amikor a Fradi B-középben szidtam a lila majmokat múlt pénteken...?
Mostanában volt valami sikeres kötvénykibocsátás - csak nem az adósságcsökkentés céljából ?
@Lucernaböde: Barom allat - az aki irja. Ilyen hangnemben sajnos nem fogok senkivel vitatkozni. Ha ideig sullyedtel, csak magaddal beszelgetsz.
@Pikk: Ez a "baromallat" elfelejti hogy volt kozben egy kis vilagvalsag, amibe nem egy orszag beleroppant. Es hogy az allamadossag Orban alatt lehet hogy csokkenni fog - cserebe nem lesz nyugdijunk - viszont kozben no is mert egyre nagyobb a felar amivel hiteleznek nekunk, pont Orban amokfutasa miatt.
De hat egy baromallattal nem lehet eszervekkel vitatkozni. Kisse emlekeztet dajcstomi stilusara :) ugy latszik terjed :))
@Betelgeuse-2: Úristen a Fradinak nem új tulajdonosa van aki Magyar?
@OnlinePénzkeresés:
Hát még az egér, monitor, billentyűzet és maga a számítógép, mind Kínából. Meg a ruhám is nagyrészt, és a hátizsákom is.
@Devil: " no is mert egyre nagyobb a felar amivel hiteleznek nekunk"
csökken a felár.
"cserebe nem lesz nyugdijunk "
nyugdíj volt van és lesz is. A manyup nem a nyugdíhjadat fizette volna, hanem annak csak egy részét. 25%-át.
@OnlinePénzkeresés:
Még nem! Még csak tervezik az 1 eurós aláírást. Még nem írták alá tudtommal, pláne nem jegyezték be a cégbíróságon. Szóval múlt pénteken én még egy szemét hazaáruló voltam!
Varanus, ez nagyon jó lett! :-D
Jót röhögtem a "tejesemberen", mennyire találó.

De hát ha a vezír úgy rángatózik mint a bolond, úgy viselkedik mint egy bolond, olyanokat mond mint a bolondok és olyanokat tesz mint egy bolond az nem-e egy bolond?
@Pikk: a kötvénykibocsájtás (a dolláros!!) meg úgy általában az aukciók az államadósság finanszírozását, kezelését szolgálják.
@OnlinePénzkeresés: "Úristen a Fradinak nem új tulajdonosa van aki Magyar?"

Amíg a "jobboldalon" alkalmanként a "magyarságot" a személy-nevekből vezetik le, addig a Kubatov-név ellenpélda :):)
@Zabalint:
Nem azt mondom hogy csak Magyar termékeket kell vásárolni mert az lehetetlen! De szálljon minden Magyar ember magába hogy hová süllyedt a társadalom! Hagyjuk hogy az Európai Unió egy gyarmatot csináljon Magyarországból! Inkább kimennek az emberek külföldre dolgozni nyaralni...
Gyalázat amit csinálnak a Magyar emberek!

Sok hülye imádja a Fekete pákót meg ilyen olyan nemzetiségű embert és a Magyar színészeket, sportolókat, művészeket, lese tojják....
@Lucernaböde:
Te lucernás.

Olvasom a szösszeneteidet, süt belőle a gyűlölet minden és mindenki iránt, aki nem hajlandó veled együtt dicsérni a vezéredet.

"8 éve először Orbán Viktor kormánya csökkenti azt a brutális államadósságot amit a mocskos gazemberek ránk hagytak mindannyiunkra."

Csak megjegyzem, mivel elkerülte a szigorúan csak a komcsizással foglalkozó figyelmedet az az aprócska tény, hogy vezéred időarányosan ugyanannyit tett hozzá az államadóssághoz, mint az összes többi. Szóval ha brutalitásról zenélsz, ne feledd a főzenészedet, aki ugyanazon hangszeren játszott, mint a többi, és elnézve mostani huncutkodásait, most sem jobb a helyzet.
@Devil:
Semmiféle terjedés nincs. Náluk ez felvételi alapkövetelmény.
@ursus artos: "a kötvénykibocsájtás (a dolláros!!) meg úgy általában az aukciók az államadósság finanszírozását, kezelését szolgálják"

Így első olvasatra mintha növelnék, de lehet, hogy tévedek.
@Lucernaböde:
A jelenrol beszeltem, nem a multrol. Az, hogy 98-02 kozott mibol es hogyan csokkentette a FIDESZ az adossagot, az nem relevans a jelent illetoen. Egyszeruen ott folytattak, ahol Bokros abbahagyta: privatizaltak. A GDP aranyos rata ellenere nominalisan not az adossagallomany akkor is, csak a gazdasag nagybb utemben fejlodott, mint ahogy nott az adossag.
Nem lenne ez rossz most sem, csak nincs mit eladni, es nem no a gazdasag sem.
@Lucernaböde:
"8 éve először Orbán Viktor kormánya csökkenti azt a brutális államadósságot amit a mocskos gazemberek ránk hagytak mindannyiunkra."

Annyira beindult, hogy 2010-ben is mindjárt 600 milliárddal növelte. Egyébként, ha jól belegondolsz, nem csökkenti, mert ha összevontan nézed az államadósságot a manyup vagyonnal, ugyanannyi lesz a "csökkentés" után is az egyenleg.
Csak úgy mellékesen, tanulhatnál Győzikétől - ha már magyarok vagyunk, ne Viktorozzunk, -egy kis keresztény felebaráti szeretetet. Ja, hogy tőle tanultad...
@ursus artos: "A manyup nem a nyugdíhjadat fizette volna, hanem annak csak egy részét. 25%-át. "

Mert a 8 %-os MNYP befizetés kb. 24%-a az összes tőlünk levont, utánunk befizetett nyugdíjjáruléknak. Ráadásul még örökölhető is lett volna.

Azért szép, hogy egy polgári kormány szab gátat a polgári öngondoskodásnak!

"nyugdíj volt van és lesz is."
Bárcsak úgy lenne....
Igazából az történt, hogy a fidesz látott még egy kis mézet a bödön alján és rávetette magát a hatalomra (már Sukorót is magának gondolta) Sajnos ez nagyon drága lesz az országnak, és a fidesznek sem egy sétagalopp, a kivívott utálat bel és külföldön.
@Lucernaböde: "8 éve először Orbán Viktor kormánya csökkenti azt a brutális államadósságot amit a mocskos gazemberek ránk hagytak mindannyiunkra.

A kb 22 000 millird forintra duzzadt államadósságból a "gazember" Orbán törleszt 2500 milliárdot úgy, hogy közben minden fizetőképességét megőrzi az országnak és a piacról finanszírozódik az ország."

A piacro finanszirozas Neked mit jelent? nekem azt, hogy az IMF 3.25%-os kamatozasu eurohitele helyett kibocsatottunk tobb, mint 6%-os kamatozasu dollarkotvenyt, majd a dollart eurora valtottuk. Ugye Neked is ezt jelenti?
2500Mrd forinttal NEM csokkentette, csak szeretne. 1500Mrd forint, ami a MANYUP-ok allamkotvenyei, melyek visszavonhatoak. A tobbirol egyelore nem latom, hogy mikent valosulhatna meg? Es nem is lattatta senki velem hitelt erdemloen.

Felreertes ne essek, a tamaskodasom nem jelenti, hogy egyetertek az MSZP 7 eves orszaglasanak penzugyi politikajaval.
Tulajdon képen miről szólt ez a blog? Elolvastam, de olyan üresség fogott meg, mit is akart mondani, mire akarta felhívni a figyelmem?

Jó lenne ha a liberális blogírók lassan megtanulnák, hogy azért mert valami mélyen belülről jön, ebben az esetben a gyűlölet, attól még nem lesz érdekes mások számára. Hogy egy olyan példát hozzak, amit ballib értelmi képességekkel is meg lehet érteni. Ha az utca sarkán letolod a gatyád és odasz@rsz, attól az még nem lesz értékes vagy érdekes, pusztán mert belőled jött. Vili?
unalmas már hogy az index másról se szól csak a szélsőliberális bulizósfiatalok nyafogásáról, akik nem fogják fel, hogy nem csak itthon, de világszinten is a végéhez közeledik a szélsőliberalizmus (azaz a bulizósfiatalság) kora

:)
@okostojáska: "Tulajdon képen miről szólt ez a blog? Elolvastam, de olyan üresség fogott meg, mit is akart mondani, mire akarta felhívni a figyelmem?"

Sajnos az észrevételed sem tett többet a dologhoz mint a példád, - amit említettél. :)
@OnlinePénzkeresés:"Inkább kimennek az emberek külföldre dolgozni nyaralni...
Gyalázat amit csinálnak a Magyar emberek! " Ez tetszik te barom! Dolgozz itthon becsületesen, legyél itthon orvos, minibál bérért, és lassan nézd végig, hoyg a gyerekeid éhen halnak. (na, jó kis túlzással) De legalább magyar földön döglesz meg. Én még itthon vagyok, de kívánom, hogy a gyerekeim húzzanak el, hogy van jobb lehetőségük...És ha tehetem, külföldre megyek nyaralni, mert ha itthon mennék el nyaralni, az kétszer annyiba kerülne, mint egy tengerparti nyaralás, de csak azért mert magyar vagyok, itt élek.
@okostojáska: "Tulajdon képen"

Ezt tulajdonképpen úgy írjuk, hogy tulajdonképpen. ;)

SP
Lucernaböde 2011.04.05. 12:31:42

"98-02 között a GDP arányos államadósság folymatosan csökkent 51 %-ra."

6 165,8 milliárdról 9 224,2 milliárdra...
ez csakis fideszéknél csökkenés...
@rasztaszív: A kulcsszó a GDP arányában, azaz GDP növekedés esetén akkor is csökkenhet, ha növekszik :)
@OnlinePénzkeresés:
Az, hogy en mit teszek az orszagert, nagyszeru kerdes! Az, hogy a TESCO versenykepesebb Mari neni vegyesboltjanal, az nem a Tesco hibaja. Nyarlni oda megy az ember, ahol jol erzi magat, es amit a penztarcaja megenged. Hazaarulo lennek, hogy Abbaziaba jarok nyaralni? Azt hittem, az a Nagy-Magyarorszag resze!
A "profi" magyar foci egy penznyelo. Hagyjuk.

Eleg egyszeru dolgokert osztogatod a hazaarulo cimet...
@Pikk: világos.de 4% feletti növekedéssel vették át a gazdaságot,és 2.5%-kal adták át...(úgy,hogy előtte ígértek 7-et...)
@rasztaszív: Ez igaz, csak azt említettem, hogy egy növekvő gazdaság befolyásolja az államadósság viszonyítását. Az meg hogy mit igértek, az másban sem teljesűlt.
@Pikk: valószínűleg hasonlóan látjuk,de azt még hozzátenném,hogy a lassuló növekedés is befolyásolja ezt a viszonyszámot...
@OnlinePénzkeresés: kiket értesz magyar emberek alatt?
@endike: Az lehet a te nagy szerencséd, hogy jelenleg egyetértesz a "bulizósfiatalság" korának (???) végével. Nehogy egyszer a fiatalok megszavazzák, hogy Dunába mindnekivel, aki így gondolkodik, mint te. Akkor fogod igazán visszasírni a demokráciát.
@tomwar:
"2500Mrd forinttal NEM csokkentette, csak szeretne. 1500Mrd forint, ami a MANYUP-ok allamkotvenyei, melyek visszavonhatoak. A tobbirol egyelore nem latom, hogy mikent valosulhatna meg? Es nem is lattatta senki velem hitelt erdemloen.
Felreertes ne essek, a tamaskodasom nem jelenti, hogy egyetertek az MSZP 7 eves orszaglasanak penzugyi politikajaval. "

Végre egy értelmes, higgadt hang. Ajánlom az elvakult Fidesz (és elvakult MSZP) hívők szíves figyelmébe. Tomwar hsz-ében külön hangsúlyoznám a 7 (azaz hét évet). Igen, nem 8 év, jól teszenek olvasni!
Úgy tűnik, azért akad még, aki lát is, nemcsak néz.
@Zébácsi: Így van. Csak aztán el ne feledkezzünk az elmúlt egy évről sem :-)
@tomwar:
Igazad van.

Alkoholista az, aki ugyanannyit iszik mint mi, csak utáljuk!
Hazaáruló az, aki ugyanazt teszi mint mi, csak utáljuk :)
@Ezt elkúrtad Gonosz Törpe: Az ilyen mocskolodok, mint te, az en szememben erdemesek az Emberiseg Szegyene-cim bronzfokozatara. Inkabb teged kellett volna vizbefojtani rogton a szuletesed utan.
@céerem: az elmúlt egy évet nehezen fogjuk elfelejteni.
Pedig jobb lenne... :-(.
@walker57: "Alkoholista az, aki ugyanannyit iszik mint mi, csak utáljuk!
Hazaáruló az, aki ugyanazt teszi mint mi, csak utáljuk :) "

Ez tetszik.
@Zébácsi: korrupció az, amiben nem vagy érintett :-))))
fujjj...
@Lucernaböde: Ostoba! Akkor minek bocsájtotok ki több milliárd dolláros kötvényeket. A nagy alkotmányozgatás közben az ilyen hírek valahogy elsikkadtak...
Ma Orbán Viktor Tuskó Hopkinsként (Rejtő Jenő alapműve) szónokol és lózungol. A képlet az, hogy aki a névsort olvassa, arról nem derül ki, hogy ő is ott volt a probléma okozói között. Ma néhány közgazdász a lózungolást megelégelve próbálná bemutatni a magyar államadósság-spirál indulásának, ill. nekilódulásának történetét. Ez a mai „seggnyaló” médiánál nem nagyon sikerül. A lózungoló politikusok azt hiszik, nem emlékszünk már. Ők csak a 8 év MSZP regnálás alatti államadósságról beszélnek. Még jól emlékszünk, nem olyan régen volt 1998-2002. Az elején nem volt gond, közismert, a „Bokros csomag” jótékony hatása. Íme az államadósság megugrásának szerényen elhallgatott néhány oka a Fidesz regnálásának 2. szakaszában:
- Főtiszviselői kar létrehozása, bebetonozása, pénzügyi finanszírozása.
- Köztisztviselői bérek jelentős arányú emelése.
- Lakáscélú, kedvezményes törlesztésű köztisztviselői hitelek bevezetése. Ez 2,5%-os hitelkamatot jelentett, a többi állami forrás és kamattámogatás volt. Személyeskedés nélkül: rengeteg vezető politikus és köztisztviselő részesült belőle. Aki kiváncsi rá, hogy a mai vezető politikusok között, jobb és baloldalon egyaránt, kinek van ilyen hitele, az interneten nézelődhet. Az ekkor bevezetett kedvezményes lakáshitelek az ingatlanlufi Mo.-i kiváltó oka, hiszen akinek ez nem járt, nem akart lemaradni; 1-2 évvel később az emberek nyakló nélkül elkezdték felvenni az EURO- és svájci frank alapú hiteleket. Sajnos a FIDESZ kedvezményes lakáskölcsönadásait 2002-től az MSZP is folytatta. Igaz, hogy a FIDESZ –érában kapható 20 milliót 10 millió Ft-ban maximálta, és a 2,5 %-t felemelte 4 %-ra.
- Diákhitel bevezetése. A FIDESZ vezette be, és sajnos az MSZP folytatta. Közismert, hogy fékek nélkül vehették fel a diákok mindenre. Hatalmas biznisz volt ez is a Diákhitel Központnak és néhány banknak. Természetesen itt is a kedvezményes kamat feletti részt a mai napig a magyar állam fizeti a bankoknak.
- A minimálbér emeléséhez kapcsolódó különböző juttatások (a közalkalmazotti és a köztisztviselői szférában) államadósságra gyakorolt hatása.
- 2001-ben a FIDESZ kormány vásárolt Gripen vadászrepülőket. Ezek ugyan kiváló gépek, de a magyar technika és személyzet alkalmatlansága miatt azóta is csak díszek. Az államadósságra gyakorolt hatás? 1 Gripen 20 milliárd, 14 Gripen ?. A Gripen vásárlás az F-16 helyett abszolút dilettáns, bár inkább korrupciógyanús volt. Sokan emlékezünk még: a Gripen dokumentumok titkosítva vannak.
- Amikor 2002.-ben a FIDESZ elbukta a választást, néhány nappal a választások előtt sok-sok milliárdot költött el betervezetlenül, az addigi beruházási prioritásokat felrúgva (a lényeg, hogy minél üresebb legyen az utód kamrája).

Természetesen ezek a tények nem mentik az MSZP-SZDSZ kormányok 2002-2010. közötti hanyag, felelőtlen, tolvajlásokkal fűszerezett kormányzását és a Kádár-rendszer által összehozottat sem. De legyen végre vége az örökös hazudozásnak, hogy az államadósság létrehozásában a FIDESZ ártatlan. Mikor jön már egy mesebeli kisgyerek, aki a hajbókoló tömegnek megmondja, hogy Tuskó Hopkins király meztelen?!
@Tusko Hopkins: A gripen ügyről valójában max 3 ember tudhat és a fizető közreműködő. Ennyi a kockázata a kárpátok géniuszának.
@Tusko Hopkins:
Ezt SENKI sem fogja megkoszonni Neked a narancsvidekrol...:-)) ES EZ AZ EN NAGY BAJOM. A szemellenzo, a "feledekenyseg", stb.
@tomwar: Ezt senki sem reméli, elég volna, ha elgondolkodnának rajta.
@céerem: És ezt még lehetne fokozni... vagy elég, ha az ember olvas egy kis Mikszáthot, Móriczot.
Az utóbbi százegynéhány évben mit sem változott a magyar ugar. Mikor vesszük már észre - úgy en block, hogy saját hazánkat lopjuk?

Kinek nem inge, ne vegye fel.
@csoko20: Egoista vagyok; pénzből élek.
@Pikk: Konkrétan a Bokros teremtette elő erre a pénzt vikicicáéknak... Amikor az elfogyott, megindultak a lejtőn. Mondjuk, ők azért jól jártak.
@kovi1970:
Úgy hallottam, hogy az a sok "hozzánemértő" barom külföldi befektető meg veszi, mint a cukrot! Majd mind jól elszegényednek.
@Amatőr: +3% az amerikai allamkotvenyhez kepest, dollarban. Nana, hogy megveszik!
@tomwar:
Na de az a sok hülye nem gondolja, hogy most annyira rossz a kormányunk, hogy maholnap becsődölünk? Tessen' má' mondani, akko' kinek higgyünk mi 10 millió magyar birka?
Minden rühes orbanista patkány bassza szájba mocskos kurva anyját!!
Ma indoklás nélkül felmondtak a páromnak, a helyére egy 22 éves orbanista szopósgeci került. Olyan munkahelyre ahol 5 ÉV KÖZIGAZGATÁSBAN SZERZETT GYAKORLAT MEGLÉTE A FELTÉTEL!!!
Mint kiderült a rohadék a helyi (Békéscsaba) közgyűlés egyik orbanista férgének a húga.
MÉG EGYSZER!!! MINDEN ORBANISTA RÜHES PATKÁNY BASSZA SZÁJBA AZ ANYJÁT !!!!
Aki védi ezt a velejééig korrupt gennyes hazug tolvaj szarházi kormány AZ ROHADJON MEG !!!
Régi, sokszor próbált igazság, hogy minden népnek olyan kormánya van, amilyet megérdemel. Aki konjunktúralovagokkal alkotmányoztat és zűrös múltú, büntetett előéletű, helyesírni nem tudó, ellenben bármilyen rendszert hibátlanul kiszolgáló gumigerincűeket tűr meg a Sándor palotában, az bizony megérdemli a sorsát, és nem csak azt, amit eddig kapott, hanem ami most jön, azt is – és a java még csak most jön.

Öröm azonban az ürömben, hogy minél kiadósabb, annál hamarabb lesz vége. Magyarországnak most rengeteg zakóra van szüksége. Minél több pofátlan senkiházira, aki kioktatja, miért nem vitte semmire; minél több felkapaszkodott dísztyúkra, aki pöffeszkedve elhajtja a munkát keresőt.

Egyszóval: Fideszre.

A kétharmad nem volt elég. Hulljon a férgese. Felfelé.
@Amatőr: Tudod-e miért veszik a kötvények gyökér ?
Azért mert ez a rohadék banda az vállalja a kötvénnyel hogy a lejártakor a piaci kamat kétszeresét fogja fizetni te fasz!
Gondolkozz töki !!!
@orbánmentesítő: A stílus maga az ember. Szegény Barátom, csak nehogy a gyomrodra menjen...
@Amatőr: "A stílus maga az ember" Gondolom most a vitner nevű korcsra, dájcs tompira, lézerre , papcsákra , meggyesre, meg kósa nevű re gondoltál ugye ?
Ez a lucernaböde vagy ki a ...szom egy igazi hívő ám. Rajongó ő, a nagyvezír gecitörpe rajongója. Azt hiszi az idióta rajongója, hogy gyurcsányozással mentegetheti az általa rajongott balfasz, mocsok, áruló bandát!
Közölném: az emútnyócév emút! A gyurcsány nem tényező! A mostani narancsforradalmi gecibanda tesz minket tönkre, méghozzá tudatos rosszindulattal és hozzánemértéssel.
@Amatőr: fel kellene ébredni a mély-hitből! Azt nem lehet megenni.
@orbánmentesítő: "..zűrös múltú, büntetett előéletű..."

Testvír, hát a fél Orbán-parlament ilyen, mert akinek van stikli a múltjában azt ugye könnyű tökénél/csöcsénél szorongatva irányítani.
@IgazMagyar: "Ne ítélj, hogy ne ítéltess!"

Sem a mai, sem az előző Ház tagjai között nincs egy sem, akire az üres pénztárcámat rábíznám, vagy akivel szívesen beszélgetnék. A pártokról és annak tagjairól ne is beszéljünk. De az Interneten trágárul fröcsögni szellemi önkielégítés, amit meghagyok a rászorulóknak.

Egoista is vagyok és csak a szememnek hiszek.
Tegnap 265,42; ma 263,74; valamint 203,01 és ma 199,70. A számok nem hazudnak, mondják sokan.
A kibocsájtott kötvényeket veszik, mert elhiszik, hogy nem dől össze a gazdaság. Az IMF csendben van, a hitelminősítők meg lassan kénytelenek visszakozni, vagy kiröhögik őket. Mert más is a szemének hisz. Kivétel az elvakultak.
Tehát amíg jól megy a szekér, addig nem érdekel, hogy ki ül a bakon és nem fogok a küllők közé rudat dobni.
Az élet rövid, Barátom, a történelmi távlatokban azok gondolkodnak, akiknek nem kell a betevő után kajtatni.
@Amatőr: No, az "erős" forinthoz vegyünk csak figyelembe 2 nem éppen elhanyagolható dolgot. Az egyik, hogy a külkereskedelmi mérleg erősen szuficites már hosszú ideje. vagyis nagyobb az export mint az import. Azaz a devizatartalékok halmozódnak.
A másik, hogy baromi magas kamatra folyik az állampapír kibocsájtás és el is adják. Naná, hogy! Hol másutt fizetnek 6-7%-ot állampapírért?
Csakhogy ennek egyfelől ugye a belső kereslet visszaesése az oka és okozata, másfelől a gyerekeinket adósítjuk el, nyakig. Ja nem, bocs. Azt már megtették az "elődök". Most az unokák zsebére megy a pénzcsinálás.
Bocs, én "Igaz MAgyar"-nak válaszoltam, úgy látszik ugrott közben egyet.
Nem, mégis jónak címeztem. Csak ma nagyon fáradt vagyok...
@alf: Én nem vagyok profi - a "szufficit"-et is az idegenszavakból bogarásztam elő - de szerintem a felsőbatangai állampapírokat hiába kínálják 50%-os kamattal, akkor is csak szobadísznek veszik. A makró gazdasághoz sem értek, de azt figyelem, hogy a saját kiadásom több-e, mint a bevételem.
Nagyon hosszú távra nem tervezek (havibérletet még veszek), de mivel nyugger vagyok, most már nem kívánom megváltani sem a világot, sem a hazát. Egyszerűen nem maradt időm. Pedig 60 évig ez volt a "trendi"; most egy kicsit húzzuk még meg a nadrágszíjat, azután lehagyjuk a Nyugatot!
Szóval ezért figyelem, hogy hogy-é mérik az eurót, a frankot, a kenyeret és a tejet.
A belső kereslet pedig (szerintem) azért alacsony (vagy 6 évtizede), mert a megtermelt pénz töredéke marad csak a zsebünkben, azaz nincs miből...
A többit mindig a nálunk rátermettebbek osztják be nekünk. De hát oly ménkű sok dolguk van, hogy a végén csak így sikerült és nekünk már nem maradt csak ennyi.
Kedves Hölgyeim, Uraim (eftásak, eftásnők)!
(Mindenki ossza szét!)
Tetszettek-e mán arra gondolni, mikor volt ebben az országban létező és működő gazdaságpolitika utoljára?
Én ilyenre nem emlékszem, bár közelítem félévszázados fennállásomat.
Naivul azt hittem, hogy majd a kétharmad...
Naivitásom kb. 2 hónapig tartott, majd látnom kellett a csodát.
Gazdaságpolitika most sincs, de aki erre felhatalmazott, inkább ne is csináljon!
Ostobasága, hozzánemértése oly égbeszökellő, hogy elődei bizton irígyelhetik.
@orbánmentesítő: persze, minden olyan köztisztviselőt kidobnak a picsába, aki évek óta nem hajlandó dolgozni. Igazad van: "hújjon" a férgesse.
@ursus artos: Tudom, hogy nem kapkodtam el a választ. A takarékszövetkezeteket szerintem nem érintette a bankadó, így nem is volt okuk emelni. A CIB-nél nem tudom, hogy volt-e költségemelés, de azt tudom, hogy nem egy alacsony költségű bank, így lehet, hogy bevállalták, mondván elegen húzunk le a népről amúgy is. Te eddig fizettél sokat, mi meg most már annyit, mint Te.
süti beállítások módosítása