Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/04/23/eldugott-hirdetmenybol-derult-ki-hogy-43-ezer-negyzetmeterrel-bovul-a-godi-akkug... (2024.04.23. 19:01) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: "A Muzsikáló Magyarország 2024 program a kávéházi cigányzenét támogatja 1 milliárd forintos keretö... (2024.04.23. 14:24) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.04.05. 06:13 Fabius

Valahol Európában

Címkék: fidesz parlament orbán viktor deutsch tamás eu elnökség

Orbán Viktor tegnap csuda dolgokról beszélt napirend előttijében. Komolyan, szinte a sírás fojtogatott a meghatottságtól, hogy nekünk milyen keménytökű faszagyerek a főnökünk. Ő sokadszorra is vállalja az áldozatot, hogy hülyét csináljon magából csakis a mi szórakoztatásunk miatt, mi, a hálátlanok meg nem értékeljük se a szellemi nagyságát, se a zavarosabbnál zavarosabb költői képeit igazán. Pedig ez a mi Viktorunk néha irodalmi magasságokba emelkedik. Ha néhány évtizeddel hamarabb születik, a tegnapi beszéde okán Sólem Áléchem biztosan róla mintázza Tevje, a tejesember alakját. Akinek élete egy tragédiahalom, mégis mindenre tud egy bölcs mondást a Dakota Szentírásból, ha mégsem akkor meg kitalál magának egyet."A soros elnökség feladata Magyarország új helyének kijelölése a válság utáni Európában",- mondta, és lássuk be igaza van. Úgy néz ki ez a törekvés menni fog, ebben nem lesz se baki, se egyéb előre nem látható kudarc. Már amennyiben Magyarország helye a vulgárisan káromkodva csiripelő félhülyék között van, valahol eldugva az Európa Parlament oldalszárnyában, a wifi lefedettség határa és a klotyó között.

"Csak annak az országnak van erre esélye, ami nem ijed meg senkitől, nem hunyászkodik meg senki előtt" - mondta, és ismét csak egyetérteni tudok. Ő nem ijed meg a saját árnyékától a felcsúti napsütésben itthon, kint meg nem fordítunk le semmit a médiatörvény óta, amiért aztán meg kéne hunyászkodni. De a fülkeforradalmi hevület közben beálló pauzában jóváhagyást kérünk a Velencei Bizottságtól, tuti ami fix.

Növelni kellene az ország külpolitikai súlyát - mondja, pedig kívánság nem teljesült még ilyen gyorsan: dajcstomi máris történelmet írva csiripelte be magát az összeurópai káromkodástörténelembe. Mielőtt félreértés lesz: nem az a bajom, hogy dajcstomi nem kifejezetten a szolid, keresztény-konzervatív úri fiúk modorában szórakoztatja magát és a közönségét, hanem, hogy az EU elnökség félidejében nagyjából ez az egyetlen, ami meghatározza Magyarország külpolitikai súlyát."Nehéz idők jönnek" - mondja Viktor, és ha arra gondolunk, hogy a súlynöveléshez túl kell majd szárnyalnia valakinek dajcstomit, akkor ismét csak egyetérteni lehet vele.

291 komment · 6 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr332800753

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az egész világ ellenünk 2011.04.05. 15:43:42

Má nem ölég, hogy a juropék halálra közösültetnek minket mindenféle szir-szar szabadsággal, emberi jogokkal, meg szabad véleménnyilvánítással, még az enszék is idekűttek valami smúzolót. Azt mondják, valami jelentéstevő.De nem jelent ez semmit.Idejön é...

Trackback: Különadó képviselőknek: kivéve a gyevi bírót 2011.04.05. 09:12:59

Az Országgyűlés hivatala úgy értelmezi a végkielégítések 2 millió forint feletti részét sújtó 98 százalékos különadóról szóló törvényt, hogy az nem vonatkozik a parlamenti képviselőkre, mert a munkaviszonyuk speciális, valójában nem foglalkoztatottak, ...

Trackback: Mihez kezdene 100%-kal a Fidesz? 2011.04.05. 09:11:43

Mégsem kell esküt tenniük a képviselőknek – és a közszolgálati dolgozóknak, köztisztviselőknek, rendvédelmi dolgozóknak – az új alkotmányra. Ezzel okafogyottá vált Mesterházy Attila múlt heti bejelentése, amely szerint a szocialista képvise...

Trackback: A képviselőkre nem anyázik a 98 százalékos különadó 2011.04.05. 09:03:41

 Az õsparaszt "Démoni Faszharcos" Országgyűlés hivatala úgy értelmezi a fingeregetõ végkielégítések 2 millió forint feletti részét sújtó 98 százalékos különadóról szóló törvényt, hogy az nem pisálik a szopóskurva parlamenti képviselő...

Trackback: Orbán Viktor kiállt a magyar út mellett 2011.04.05. 09:03:26

 A legnagyobb küzdelmet vívjuk a megújulás érdekében, aminek a kimenetele több évtizedre meghatározza Magyarország sorsát – mondta Orbán "Murváspöcsû" Viktor parlamenti napirend előtti felszólalásában, értékelve a pöcsarcú félév...

Trackback: És Orbán kivezeté az országot a bűnös EU-ból 2011.04.05. 07:44:07

  Legalábbis erre következtetek minden megnyilvánulásából.  A legfrissebb az, hogy „Mi nem Európában, hanem Magyarországban hiszünk. Számunkra Európa nem hit, ész kérdése.” Magyarul az EU le van tojva, egyébként is csupa hüly...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szegény Viktor. Már saját magának is gond komolyan venni önmagát. Már más úgysem teszi.
Lassan a mozgása, beszédmódja, megjelenése is olyan, mint Brezsnyevé volt. Még a szemöldökén kéne javítania.
"Mi nem Európában, hanem Magyarországban hiszünk."
Mondja az Eu soros elnöke, az orbán nevű lény leért az aljára,ennél jobban nem tudja kifejezni hogy alkalmatlan mint politikus,mint ember bárminek a vezeteésére.
Az Eu elnökséget egy normális gondolkodású politikus arra haszbálná fel hogy helyzetbehozzza a hazáját,nem arra hogy ahol tudja leégesse.
Az orbán nevű a legkártékonyabb dolog ami ezzel az orászággal az elmúlt 21 évben történt.
Döbbenetes, ahogy ez az ember képes nap, mint nap alulmúlni önmagát.
@orbánmentesítő: Orbán még mindig jobb mint az elmúlt 8 év kommunista diktatúrája, ahol nem mehettél ki az utcára anélkül, hogy kilőtték volna a szemed. Nem beszélve a rengeteg csontvázról és a meghamisított EU-nak küldött adatokról. Nyilván neked hiányzik a kommunista terror ahol a párt mondott meg neked mindent és kuss volt a neved. Orbán Viktor legalább a demokráciát építi és megvédi a magyarokat a multiktól akik kiakarják fosztani az országot.
@GGG77: És képzeld, még csak a legelején tart. Mi lesz 8-12 év múlva? Mert ne legyenek elleneinek illúziói, a következő évtized(ek) bizony erről fognak szólni!
@orbánmentesítő: "Mi nem Európában, hanem Magyarországban hiszünk."

Aki szerint ez vállalhatatlan az értelmi fogyatékos.
@alf: A próféta szóljon belőled!
@CubΕ: ezt melyik fideszes honlapról másoltad ide???? önálló gondolat rulez. csak szólok.
@CubΕ:
Hát, édes fiam, a nevedet nem hazudtolod meg, kissé szögletes vagy.
Plusz még butaságot is írsz: ugye ezt az Orbán-demokrácia párhuzamot nem goondoltad komolyan? Mert ha igen, akkor kicsit jobban nézz körül...
kedves cikkíró, ez pl. ezerszer jobban meghatározza az ország külpolitikai súlyát, mint az amúgy vicces - és nem mellesleg célját elérő - dajcstomi twittek:
index.hu/kulfold/2011/04/04/sikeresnek_tartja_a_magyar_unios_elnokseget_a_nemet_kulugyminiszter/
@CubΕ: Most hogy kihazudtad magad, lazíts! :)
@CubΕ: Kár, hogy nem lehet eldönteni, hogy tényleg így gondolod, vagy csak ironizálsz? :(
@CubΕ:
Gondolom ezt most vakon írtad.
Javaslom a nagyon hülye hírolvasódat cseréld le kevésbé ostobára.
@millhouse:
Szerintem meg az értelmi fogyatékos, aki nem érti, hogy az EU-elnökség soros országának miniszterelnökeként ilyet mondani elég nagy hiba. Több mint szégyenletes!
Magyarságunk hangsúlyozására egyébként sem a demagóg és populista frázisok valók. Szerintem.
@CubΕ: Ez tetszett! Most majd jól megmutatják a fiúk!
Igazából az a baj, hogy mi sose tudunk a ló háta tetején megmaradni. Egyik oldalról csakis a másikra tudunk átesni.
@millhouse: Pedig nem vállalható, minthogy a soros EU elnökség közepén vagyunk.
Nincs jó üzenete.
Az EU-nak koncepcionálisan a legfőbb baja, hogy semelyik ország szemernyit se akar feladni a vélt vagy valós nemzeti meg gazdasági önállóságából, illetve mindig a többi tagországnak kéne áldozatot hoznia, sosem neki. Úgy meg nincs integráció, hogy integrálódok is de megtartom a lehető legszélesebb körű jogaim, nekem ne pofázzon senki. Vagyis Európa eddig úgy látom nem képes összefogni, minden ország igyekszik sütni a saját pecsenyéjét. Ezzel nincs baj, csak ebből nem lesz igazából sose Únió.
Szóval Orbán mondata jobban hangzott volna, hogy hiszünk Magyarországban és Európában.
@millhouse: Persze, vállalható. Csak az a kérdés, hogy mit akarunk vállalni. Jelenleg ugyanis Magyarország az EU soros elnöke. Kérdés, hogy ilyen nézettel kellünk-e az EU-nak? Mert ugye egyre nyilvánvalóbb, hogy az ország jelenlegi vezetésének és az őket támogató szavazóknak nem kell az EU.
Olyan ez, mintha engem megválasztanának egy telekom cég vezérének, miközben harcos ellenzője vagyok az adótornyok építésének, hiszen az környezetkárosító.
Az út nyilvánvaló, és e cikk szerzője is jól látja. A rendszerváltással elindultunk az EU-ba befelé, most elindultunk kifelé. Sokak szerint bizonyosan jó lesz, lehet majd újra magyar földön, magyar kapával magyar paprikát termelni. Hogy a XXI.-ik században ez mire elég, nos majd eldönti az idő.
A '20-as évek Magyarországán is nagyon jó volt - a felső tízezernek. És 3 millió meg éhezett, hát istenem.
De boldogan éhezett, mert "magyarul" éhezhetett!
@CubΕ: Várjunk csak, most nem hamisít meg semmit a magyar állam, amit külföldre küld? Most nem hazudozik összevissza számszakilag?

És azok után, hogy piszlicsáré ügyekben eddig olyan retorziókat alkalmaz, amilyeneket, már kezdem hihetőnek látni, hogy egy katartikus "elmentek ti a picsába" pillanatban ugyanolyan gyalázatos eszközökhöz folyamodna, mint a tudjukki.
@CubΕ: Ha valami szar, azt nem menti, hogy másvalami fos.
Gyerekek, te nem ismeritek fel az iróniát??? Csak mert látom, hogy mindenki nekiugrott CubE kommentjének...:D
Miért nem keresel egy magas épületet és ugrasz le a barom "társaiddal" együtt?
@Zébácsi: Látom megszólalt a kisebbség.

Tények a Gyurcsány kormány 8 évéről: Lopás minden szinten, az ország eladása a multiknak és a bankoknak, offshore lovagok tömegei, szemkilövések, gumilövedékkel fejmagasságba lőttek ártatlan békés tüntetők közé, kommunista diktatúrát és elnyomást vezettek be, lásd kordonok és nemzeti ünnepek meggyalázása, nem énekelhettem nyugodtan a székely himnuszt a Kossuth téren mert rám küldték a rendőröket.

Tények az Orbán kormány 1 évéről: Új adórendszer amivel mindenki jól jár, újra ki lehet menni az utcára anélkül, hogy rád támadna egy rendőr viperával vagy könnygázzal, multik, bankok megadóztatása, új, igazi magyar alkotmány, reformok, újítások, tolvaj kommunisták kirugdalása a vezető helyekről, a média egyensúly visszaállítása, Magyarország nemzetközi tekintélyének visszaállítása és még sorolhatnám délutánig.
Az a gond, hogy nem Európában vagy Magyarországban kellene hinni, hanem ÉS.
Soros elnökként különösen.
Ha meg annyira nem tetszik, akkor nem kell elvállalni az elnökséget és vissza lehet hívni nagyszerű küldöttjeinket is.
@vincent vega?: Tudod, a németek uriemberek. elmondják az udvarias beszédet, majd elmennek a wc-be röhögni a magyarokon. :)
@vincent vega?: Az a Guido Westerwelle nyilatkozta ezt aki megveszekedett liberális ? Akinek pártjának alig van esélye újra parlamentbe jutni? Az akinek biztos értékitélete bizonytalan nemi identitással párosul? Hát nincs egy böcsületes családközpontú-néppárti-keresztény nyugati politikus aki dicsérné OV-t? Már csak Guido maradt?

És rááadásul mindezt az index az MTI-től átvett forrásmegjelölés nélküli cikkében olvashatjuk?

Ez ugye vicc, nem?
azt ti sem gondoljátok komolyan, hogy a megyar külpolitika megítélése dt twittjeitől függ.. ez butaság, nyilvánvaló butaság
értem és a cikkírót, de ez akkor is butaság, na
@vincent vega?: Ezért egy angol blogot, amit az FT egyik szakírója magánvéleményeként írogat, mint az FT hivatalos álláspontját beállítani barokkos túlzás!
A német külügyminiszter pedig egy hivatalos sajtótájékoztatón logikus módon elmond néhány formulát. Neki ugyanis volt gyerekszobája.
@CubΕ: Valós tények Orbán 1. évéről: Forint bedöntése 2x (nyilván vásároltak előtte pármilliárdot), nyugdíjak elvétele, bércsökkentés, gazdagok brutális fizetésemelése (Viktor ugyebár nettó 500e ft-t kap havonta az 5 gyereke után), Magyarország megszégyenítése az Európában, most pedig a képviselőkre nem vonatkozik a 98%.

De igazad van, van új alkotmány(minek?), vannak reformok, inkább rosszak, mint jobbak, de vannak. Selmeci Gabriella minden szava hazugság, Nagy Anna meg egyszerűen gusztustalan: "ezzel a rendszerrel mindenki jól jár. Az is jól jár, aki emiatt rövid ideig tölti ki az adóbevallását (mivel kevesebb pénzt kap)". Ilyet mondani tévében...

Azt nem értem, hol maradnak a tüntetések??? Ezt az önző egoista felcsúti parasztot fel kéne akasztani Magyarország jogainak megsértéséért, a Magyarság megszégyenítéséért és elszegényítéséért.

Nos de mivel egy értelmes párt sincs Magyarországon (ld Jobbik pl. kilépne az EU-ból), én jövőre lelépek innen :)
Az a szép a blog.hu - index.hu összefonódásban, hogy aki nem ért semmit a politikához és hülyeségeket ír nap mint nap össze-vissza a ratyi kis blogjában, azt is simán kirakják a címlapra.
@penumbra1984: "Gyerekek, te nem ismeritek fel az iróniát??? Csak mert látom, hogy mindenki nekiugrott CubE kommentjének...:D"

Igaz! Én is beleszaladtam. Tényleg csak irónia. :D
@alf: olvastad valahol a postjaimban, hogy ez volna a hivatalos ft vélemény?
segítek, nem
@CubΕ: Tehát nem irónia volt... :(
@CubΕ: ütős ez az anyag, hol szerezted?
@erdomester2: "gazdagok brutális fizetésemelése "
Ki emelte fel a gazdagok fizetését? (Ja! és br.300k az már gazdag?)
" nyugdíjak elvétele"
Milyen nyugdíjat vettek el?
"Magyarország megszégyenítése az Európában"
Egészen pontosan?
"Azt nem értem, hol maradnak a tüntetések??? "
Mivel az emebrek fejében alapjában véve rend van. Az, hogy a ballib folyamatosan a kudarcot és a diktatúrát szajkózza, attól az még nem úgy van.
GONDOLKODÓ EMBER CSAKIS NEM!!!!-ET MONDHAT ORBÁNIA FASISZTO-FEUDALISTA ALKOTMÁNYÁRA!
@CubΕ: Vessuk ossze: Kossuth ter lezarasa - ahol Orban kezzel lebontotta a keritest. Jogi retorziok nelkul. Es 2011: Orban lezarja a Kossuth-teret "fotokiallitas" miatt.
Ki itt a demokrtata es ki a demagog?
Orban azza valt amitol meg akart szabaditani minket, amitol meg akartunk szabadulni. Pont olyan komcsi puhadiktaturat epit amit a jobberek annyira utalnak. Legalabbis azt mondjak.
Pedig titokban visszasirjak a Kadar-rendszert, es lassan kiderul hogy nem az a bajuk hogy diktatura volt, hanem az hogy nem ok diktaltak.
@erdomester2: "Ezt az önző egoista felcsúti parasztot fel kéne akasztani Magyarország jogainak megsértéséért, a Magyarság megszégyenítéséért és elszegényítéséért."

Igazi demokrata vagy.
@CubΕ: aki békésen akar tüntetni, ne menjen kevésbé békésen tüntetők mellé, plusz ne hisztériázzon, ha a rendőrség rendet akar teremteni. Érdekes, soha nem is láttam gumilövedéket, mert nem mentem oda... Ha pedig nektek, orbánfanoknak nem tűnt fel, hogy ov direkt oda és akkorra szervezte a "tüntetést" amikor a szélsőségesek is randalíroztak a "haza" nevében, akkor csak gratulálni tudok, hogy ennyi eszetek volt, hogy odamentetek.

Tények az Orbán kormány 1 évéről: Új adórendszer amivel mindenki jól jár,
-Az új adórendszerről kérdezd már meg a br300e alatt keresőket is, akik kevesebbet visznek haza.

újra ki lehet menni az utcára anélkül, hogy rád támadna egy rendőr viperával vagy könnygázzal,
-persze, csak ha a véleményem nem egyezik a fideszével, akkor majd egy idő után nem mehetek ki az utcára

multik, bankok megadóztatása,
-ja, majd jól itthagynak minket... mit gondolsz, a bankok adóit kik fizetik meg????

új, igazi magyar alkotmány,
- what the f....?

reformok, újítások,
-???????????????????????????????????????????

tolvaj kommunisták kirugdalása a vezető helyekről,
-"tolvaj" fideszesek+családtagok kinevezése

a média egyensúly visszaállítása,
- ez mi??? (amúgy egy szó lenne)

Magyarország nemzetközi tekintélyének visszaállítása
-Hahahhahhahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

és még sorolhatnám délutánig.
-kérlek, legalább nevetünk.
@ursus artos: Hat persze :) ebben mar csak te hiszel...
@vincent vega?: Elolvastam. Nincs benne semmi.
Jelen pillanatban Orb� semmibe sem veszik az EU-ban. Mondjuk nem is csod�m, mert milyen ember az, aki az EU eln�� harcol az EU ellen???? Tiszt� skizofr�
@ursus artos: "komoly" érvekhez ez illik :-)
@Devil: ebben nagyon sokan hisznek kispajtás, de általában ezekbe a blogokba a ballib magukat okostojásnak képzelő, valójában politikai analfabéta hülyék írnak nagytöbbségben. szerinted a fideszeseknek van ideje napi 5-10 blogot elolvasni meg kommentelgetni? nincs és nemis érdekli őket. a vesztesek ugatnak nem a nyertesek. én is csak azért írok ide néhanapján hogy szórakozzak a magadfajta orbánfóbiás idiótákon.
@Devil: Orbán kulturember! Ezért lesz egy szép kiállítás a Kossuth téren!!!

Másrészt ha ugyanazon a téren lehetett szarni-hugyozni-bográcsolni, akkor nem látom be, miért nem nézhetne meg egyszerre tízezer ember egy szabadtéri fotókiállítást:))
És miért ne fejthetnék ki a véleményüket; mármint a kiállításról;)
@Devil: Nos, ennek a mostani rendszernek a jobboldali, konzervatív eszmékhez éppen annyi köze van mint a sztálinizmusnak a kommunizmushoz. Azaz semennyi. Ez egy populista, nemzeti szoc... jaj, ezt azért nagyon félve írnám le, de talán nem annyira túlzás.
És igen, éppen a valóban normális jobboldali gondolkodású emberek fognak itt nagyot csalódni.
Egyébként régi igazság, hogy a demokráciával az a legnagyobb baj, hogy helyzetet teremp olyan erő hatalomra kerülésére amely erő aztán éppen a demokráciát rombolja le.
Itt mindenki a Jobbiktól retteget mint neonáci, vérszélsőjobb. És kevesen vették észre, hogy a veszély máshonnan leselkedik. Még mindig kevesen látják, de egyre többen. Sajnos azonban hiába, mire felébred a szélesebb ellenzék, addigra a hatalmi berendezkedés nagyon hosszú időre ellehetetleníti a váltást.
Tanuljunk meg ezzel együtt élni! Sokunknak van még ösztönös reakciója, horthyizmus, rákosista rendszer, kádárizmus.
Volt 20 év remény, most folytassuk ott, ahol abbahagytuk és megszoktuk.
@Dillinger: nem olvasnak blogot, mert tudják, hogy gáz van, nem azt csinálja a fidesz, amit kellene. én lennék a legboldogabb, ha rendbeszedték volna az országot, de nem. van benned realitásérzék, vagy csak a vak hit vezet?
@Dillinger: "szerinted a fideszeseknek van ideje napi 5-10 blogot elolvasni meg kommentelgetni?"

Nem idejük nincs, hanem mivel vén komcsik, azt sem tudják, hogy mi az a blog....
@ursus artos:
"Ki emelte fel a gazdagok fizetését?" Igazad van, senki sem emelte fel! Az adó változás miatt marad több...
2010. 500 000 bruttó -> 274 300 nettó
2011. 500 000 bruttó -> 310 900 nettó
2010. 80 000 bruttó -> 64 228 nettó
2011. 80 000 bruttó -> 61 844 nettó
Ebből is látszik, hogy mindenki jól járt...

"Milyen nyugdíjat vettek el?" Igazad van, nem vették el, de közölték, hogy ha nem adom oda önként akkor bár továbbra is fizetem a járulékot, szolgálati időt nem szerzek és nyugdíjra sem leszek jogosult...

"Az, hogy a ballib folyamatosan a kudarcot és a diktatúrát szajkózza, attól az még nem úgy van."
Az, hogy a miniszterelnök, a kormány és a párt folyamatosan a hihetetlen fellendülést, a legteljesebb demokráciát és azemútnyócévet szajkózza, attól az még nem úgy van!
@céerem: van bennem realitásérzék. ami mellesleg épp belőletek hiányzik. szerintem elég jól kormányoz a fidesz, nincs vele bajom. neked mi a bajod vele?
@CubΕ: multik, bankok megadóztatása,

Amit kifizetünk a kasszánál.

új, igazi magyar alkotmány,

Ha a rohamtempóban összehordott sületlenség igazi és magyar - vannak erre utaló jelek korábbról -, akkor bizonyára. Ettől viszont senkinek sehogy nem lesz jobb.

reformok, újítások, tolvaj kommunisták kirugdalása a vezető helyekről,

És más tolvaj kommunisták odaültetése. Nincs új a Nap alatt.

Magyarország nemzetközi tekintélyének visszaállítása

Magyarországnak az elmúlt hat évből fél éven volt valamije, amit messziről hunyorítva tekintélynek is lehetett volna nézni. Most épp nincs. Nem gondolod, hogy az EU keleti csúcsát csak véletlenségből halasztják el, hogy az a vásári patália, ami a magyar jogalkotás nemzetközi visszhangja, az a magyar tekintély jele, hogy az EU elnökeként a tekintély jele kimaradni - kihagyva lenni - a nemzetközi aktusokból, egyeztetésekből.
@Le_Penseur: Visszamenőleg majd ki kell vetni a 98%-os adót a 300K felett keresők többletére és kész.
@céerem: az ország rendbeszedése nem megy nyolc, tíz vagy akárhány hónap alatt.
Abban megegyezhetünk, hogy Orbán a Jobbikot erősíti. Miniszterei, államtitkárai majd összefossák magukat, amikor egy jobbikos képviselő felszólal.

A Fidesz jobbos szavazói nem értik, hogy mi ez a töketlenség, amikor egy alulművelt államtitkár hablatyol a jobbik kérdésére. Egyszóval a Jobbik elviszi a Frosszabb Demokraták választóit.

A másik része a Frosszabiknak megy a civil mozgalomba. Ott marad a sok bamba több pártot megjárt képviselő. A Jobbik kíírja megtelt a képviselői lista.

A cívileg aligha fogadják be a korruptakat.
@Counter: "Ha a rohamtempóban összehordott sületlenség igazi és magyar - vannak erre utaló jelek korábbról -, akkor bizonyára. Ettől viszont senkinek sehogy nem lesz jobb."
Melyek a sületlenségek? Rohamtempó? Lassan egy éve tudjuk, hogy alkotmányozás, no meg a mitomén milyen bizottság is működik kb. 10 hónapja. Ez minden csak nem rohamtempó.

"Amit kifizetünk a kasszánál."
Válts bankot! Az enyémnél semmiféle áremelés nem volt.
@CubΕ:

Na vegyük csak sorra:

Kisebbség? A demokrácia nem arról szól, hogy a többség akarata az egyetlen. Hangsúlyos, de nem az egyetlen. Szép is lenne,mert azt hívnák demokratikus diktatúrának: ebből sajnos itthon még lehet valami, a fiúknak – úgy látom – tetszene ez, persze, csak ha ők a többség.

Én nem beszéltem az elmúlt 8 év kormányzásáról, főleg nem GYF kormányáról, ezt te citáltad ide – de minek, itt most nem erről van szó, hanem OV ténykedéseiről. Érdekes, az egyébként a FIDESZ által is elismert Bajnai kormányról nem írsz, pedig része az is annak a 8 évnek – sőt, igen fontos része, ugyanis Bajnai-Oszkó nélkül most megnézhetnénk magunkat. Megkockáztatom, az elmúlt 21 év legjobb kormánya volt.

Kommunista diktatúráról beszélsz (8 év)? Szerintem egy jottányival sem volt antidemokratikusabb, mint ami most van, gondolj csak az AB, KT,MNB, Manyup ügyekre.

Az ország multiknak való eladását már az MDF kezdte el, és igazából nem is volt nagyon más választása: szerintem mennyi működő tőke jött akkor az országba? Szerinted mi lenne itt, ha a multik kivonulnának? Megmondom: tömeges munkanélküliség és éhezés, egy működésképtelen ország. A multik és a bankok nem ördögtől való dolgok.

Bocs, OV adórendszerét nem tudom szeretni – pedig én ezzel masszívan jól jártam. Nem valami komilfó.
Az utcára kimehetek most is, kimehettem volna 4 éve is – nekem még sosem lőtték ki a szemem. Ellenben 2004 őszén majdnem megvertek a Fidesz hívők, mikor a Kossuth térre menet megláttak az utcán kokárda nélkül. Egy demokratikus párt demokratikus hívei tették volna ezt. Ugye nem kell tovább ragoznom, mennyire álságos erről beszélni.

Kordon a Parlament körül? Igen. Kordonbontás, törvénytelenül? Igen. Képkiállítás több hónapon keresztül? Igen. Látsz különbséget? Nem?

A multik és a bankkok adóztatását nem ők, hanem te és a lakosság fizeti. Most nem citálok ide egyetlen közgazdasági okfejtést sem, hogy miért, annyira triviális.

Tolvaj kommunisták? Lécci, először jobbra is nézz körül: Joszip Tot, Kaja Ibrahim megvan, vagy ezüsthajón tűntek el? És Simicska Apeh elnök úr?
Talán ki kellene rúgni a Fideszből / kormányból is a volt KISZ és Mszmp tagokat? ja, hogy akkor KE-ünk sem lenne. Mindenki Pali bácsija(az enyém ugyan nem) is repülne. Ugye milyen ciki?

Új igaz magyar alkotmány? Na, ez még egy jó kis vicc, nekem a mostani is megteszi. Különösen, ahogy az új, „igazi” készül – arcpirítóan látszat társadalmi párbeszéd mellett.

Magyarország nemzetközi tekintélye?
Tudod, mire emlékszem utolsóként itt: amikor Horn kiengedte az Oszikat, Kohl – és az egész német nemzet – közfelkiáltással köszönte azt meg. Pedig ő a te felfogásod szerint kommunista volt.
OV nagy esélyt szalaszt el itthon is, és külföldön is. Tehetséges ember, talán még poltikusnak sem utolsó, de államférfinak gyenge, ő e kategóriába még nyújtózkodva sem ér fel.
@igényes: " Miniszterei, államtitkárai majd összefossák magukat, amikor egy jobbikos képviselő felszólal. "
Ezt melyik adón nézed? Hol látható?
Csak meg kell nézni CubE korábbi beírásait, és látható, hogy ironizált. A reakciókból azt látom, hogy jól csinálta.
@Zébácsi: " 2004 őszén majdnem megvertek a Fidesz hívők, mikor a Kossuth térre menet megláttak az utcán kokárda nélkül. "
Miért is? Mi is volt 2004 őszén?
Jaaaaaaaa. a 23 millió román kampány?
@CubΕ: Te vagy az, Viktor? Vagy Tomika védelmezi itt a védhetetlent..?
@CubΕ:

Uram atyám, egy agymosott. Te az elmúlt 8 évben a kis szobádban éldegéltél és vártad, hogy kimehess a szabadba? Nézted a Hír Tv-t és elhitted, hogy forradalom van??? PONT az ilyenek miatt tart itt ez az ország, ahol most van. Akiknek csak két alternatíva van. Valaki már írta előttem, a szar meg a fos. Ha már unod a fosban úszkálást, akkor nyakon öntöd magad szarral???

Érdekes módon nekem nem lőtték ki a szemem a rendőrök és még sok millió embernek sem. Ki merek menni a szabadba és nem félek semmitől!

Szerencsére a narancsosok nem lopnak és minden szabályos amit csinálnak. Keress már rá erre a névre. Zsiga Marcell. Vagy szerinted az is szabályos, hogy személyes adatokat tesznek közzé Hódmezővásárhely kiadványában a feltételezett ellenfeleikről? Ilyen országban akarsz Te élni?

Ébresztő vagy józanodj ki gyorsan! Az adórendszer, amivel mindenki jól járt??? Gyere már el Borsodba és kérdezd meg az embereket az utcán. Talán most már ki mersz menni. Hiszen Pintér 2 hét alatt rendet is tett... Igazi magyar alkotmány. Mitől az??? Hogy igazi ősmagyar kommunista vezető írja neked? Szuper, hogy megadóztatták a multikat és a bankokat, legalább mi fizethetjük azt is. De gondolom ez nem zavar téged.

Kirugdosták a tolvaj vezetőket? Mindenhová fidesznyikek ülnek ember. Kizárt, hogy sehol nem volt egyetlen vezető sem alkalmas!!! Mégis menni kellett mindenkinek, mert jöttek a pártkatonák, akik kevés munkával akarnak sok pénzt keresni. De szerinted ez így van jól! Itt nem kell egy cég vezetéséhez szakmai gyakorlat, meg tapasztalat. Itt pártkönyv kell és semmi más.

Média egyensúly visszaállítása. Na itt kaptam agyvérzést! Eddig szerinted miért nem volt egyensúlyban a média? Pár példádat elolvasnám. Én tudok neked példát a médiában bekövetkezett rettenetes egyensúlyról. Itt van a Papcsák és Várnai korrekt meghallgatása a tanácsadói szerződésekről a köztévében. Na az egyensúly volt, ahol csak Papcsák volt meghívva.

Sorolhatnád délutánig az elvakult baromságaidat.
@ursus artos: A parlament közvetítések során látható, ha megszólal Vona úr, agy Balczó úr, nagyon megrettennek. Rétvárit szinte már sírni láttam, vagyis inkább küszködött könnyeivel válasza alkalmával.
@ursus artos: Dr. Kontrát Károly dadogni szokott minden esetben, ha megkérdezi a Jobbik képviselője. Kérem nézze a parlamenti közvetítéseket.

Szerintem a Jobbik aligha fogad be 10-nél több átigazolót a Fidesz berkeiből.
@ursus artos: Igazad lehet, tévedtem a dátumot illetően: nem 2004 ősze volt. Rákay Philip vezette Fidesz választási naggyűlés volt, szó nem volt románokról.
Pardon, ezt sietségemben elírtam. A többi viszont stimmt.
@igényes: akkor a készülékemmel lehet a baj, mert a megrettenést nem látom!
@igényes: na persze, főleg mikor utána mint az ovodásokat, a fideszes képviselők vagy épp orbán vonát kioktatják arról hogy mi a valóság meg milyen hülyeségeket beszélnek :) rohadtul nincs senki megrettenve a politikailag dilettáns jobbiktól.
@Zébácsi: "A többi viszont stimmt. " Legalább is szerinted.
@ursus artos:

Következő alkalommal a Jobbik felteszi a kérdést. Mi van az 1 100 000 új munkahellyel.

Csak egy városban, csak a tanárok közül elküld ez a balga kormány 250 főt? Mi lesz az orvosokkal, rendőrökkel, tűzoltókkal, fegyőrökkel, stb.

Anyagi problémák és a gyermeklétszám drasztikus csökkenése miatt kétszázötven pedagógusállást szüntet meg a jövőben a Pécsi Önkormányzat - írta keddi számában a Magyar Hírlap.
Ezek a borzalmas, fotosopolt gúnyképek sehogy sem teszik hitelessé az ellenzéket (bár maga az írás is végtelenül gyenge, uszító). Az ilyenek (s még sok minden más gőgösség) miatt lett bukás 2010.
@igényes: "Csak egy városban, csak a tanárok közül elküld ez a balga kormány 250 főt?"
Az önkormányzat küldi el a tanárokat és nem a kormány.
"Mi van az 1 100 000 új munkahellyel."
Mégis valaki mondja már meg nekem, hogy mi a baj azzal, hogy 1 millió munkahely kell még? Ha úgy tetszik 1 millió adózó!
Mintha mindenki azért szurkolna, hogy ne legyen.
@Zébácsi: Nem olvasom el amit írsz mert úgyis hazugság, annyit azért észrevettem, hogy Bajnait is megemlítetted. Tévedésben vagy. Gyurcsány bábja volt csupán, a háttérben Ferenc állt és készült az újabb választási csalásra, de nem jött be neki, mert az emberek elsöprő többsége leváltotta őket, győzött a forradalom és a népakarat.

Itt egyedül ursus artos az egyetlen értelmes reálisan látó ember.

Aki pedig amiatt sír, hogy rosszabbul keres az új adóknak köszönhetően, annak csak egy valamit tudok mondani. Tanulni kellett volna és családot alapítani, mint ahogy minden normális magyar polgár teszi. Persze aki lógatja a lábát éjjel nappal havi 80ért az nem tudja elképzelni milyen amikor havi 800 ezerért 14 órát gürcölsz.
@ursus artos: igen, stimmt. Ez volt az az év, amikor vita volt arról, hogy mennyien voltak a nagggyűlésen, és ez volt az az év, ha jól emlékszem, amikor a kokárda kitűzése nagy magyaros tett volt. Rajtam nem volt, s mivel a parlamentnél laktam, akaratlanul is belebotlottam a Fidesz gyűlésre áradó tömegbe. Rögtön lebolsiztak.
Bravo.

Na, ennyit erről.
@Dillinger: Mondom, hogy szinte sír a fidesz, ha a jobbik kérdez. Tényleg érdemes megnézni.

Kövér Laci meg a fészkében jó szúrosan ránéz a fideszesre, hogy mi a francért nem mondja meg a jobbikos képviselőnek az igazat. Szerencsétlen államtitkár meg örlődik, neki dolgoznia kellene a minisztériumban közben minisztere meg piálni van a céges bulin.
@Zébácsi: 2002-ről beszélünk.
"Rögtön lebolsiztak. "
És mivel te nem vagy bolsi, nem vetted magadra.
A tömeg már csak ilyen. Bolsizik.
@dfcwolf: miért is volt a Bajnai Oszkó páros olyan jó? nekem ez akkor nem nagyon jött le
Egyre színvonaltalanabb a napiorbánszar.com .
@CubΕ: szerintem te troll vagy, vagy csak szimplán nem tudsz olvasni.

Az emberek elsöprő többsége 52% volt. Huhh! Ez is csak a szavazók közül, nem az össz lakosságból. Számolni azért illett volna megtanulni, legalább a százalék fogalmát tudhatnád.

Másrészt, melyikünk is ferdít?

A Bajnai kormány GYF bábja volt? Passz, ezt nem tudom. Akár még lehet is. De ehhez képest Matolcsy - és pár hét spétreakcióval OV is - bőszen dícsérte, még a külföldi sajtónak is.
Ez tény, olvass utána. Így viszont MGY és OV ítélőképessége kérdőjeleződik meg, nem?

Na hagyjuk. Kár tépnem a számat.
@ursus artos: Nézd, a balliberális oldalt évtizedek óta a "minél rosszabb az országnak, annál jobb nekünk a Pártnak" elv vezérli. Ennek jegyében cselekednek akár kormányon vannak (lásd Tanácsköztársaság, lásd Rákosi- és Kádár-rezsimek, lásd Horn-féle országszétprivatizálás, lásd tömegbe lövető Gyurcsány-rezsim), akár ellenzékben (lásd la Stampa a la Árpi bácsi, de említhetjük a jelenleg az EU-ban zajló mocskolódásukat is). Ezzel a balliberális társasággal, aki mindig is magyarellenes volt, nem lehet mit tenni így. Számítani meg végképp nem lehet rájuk, mert jobban utálják ezek a magyarokat, mint bármely szomszédos ország népe.
@Krujs: Nekem meg az nem jött le, hogy ha annyira szarok voltak, akkor most miért porolta le a reformokat a fidesz...
@ursus artos: Az a baj, hogy ígértek 1 milliót, de közben újabb 100 000 lett. Rendben, hogy az önkormányzat küldi el, nem is mondtam, hogy a kormány.

A kormány már bizonyított, mert ő teremtett a rokonoknak munkahelyet.

Most ezek szerint a kormánynak nem is feladata a munkahely teremtés? Egyébként ez marhaság, mert Orbán Viktor ígérte meg a Fidesz programjában. Tehát nem a kormány ígérte, hanem az Orbán, meg a Fidesz.

Látom már a Szijjártót a TV-ben.

Kérem a kormány nem ígért 1 000 000 munkahelyet, ennek ellenére a rokonainknak, barátainknak nem egy, hanem akár három munkahelyet is teremtettünk. Összesen 100 000 rokont, sógor komát helyeztünk el kormányhivatalokban, kapcsolati rendszerünknél fogva állami kezelésű cégeknél.

Egy felelőtlen ember persze, hogy tett igéretet a választások elött, de most nincs választás, most kormányzunk.
@CubΕ: Nyilván reális, hogy legyen 4 millió diplomás országo M.o., hiszen azéletszinvonal veri a Japánét, nem igaz?
Nem igaz.
Az is tök reális kép, hogy a pár millió csóró gyereke majd kitanult ember lesz. A költségeket meg majd vatikáni valutában (isten fizesse meg!) fizetik, ugye?

Ismertem nem egy embert aki meg nem volt tanult, de elég rámenős volt és milliárdos lett, de ez meg nem általános, sőt ritka ... meg az ezzel járó gyomorfekély, szívroham, agyvérzés kombó nem teszi vonzóvá.

Szerinted az egy ÉRV, hogy TE jól keresel, mikor kb. három millió embert szopattak meg az "adócsökkentéssel"? Érdekli ez azt, aki már eddig se bírta a hiteleit törleszteni? Vagy aki 300 forintos kenyér mellett még annyira sem tudja a család élelmezését ellátni? Aki eddig is már csak használt ruhát tudott venni? Nem érdekli. Ellenben következő székházgyújtogatásnál elég nagy tömeget képezhetnek.
@Krujs: Orbán Viktor a legjobb, ő az egyetlen aki nem azzal akarja rendbe tenni az országot hogy megszorít!!! Ha még mindig gyurcsánybajnai lenne a hatalmon, akkor fizethetnéd az 50%os adót.
@csoko20: most ott tartunk hogy jók voltak, kérdem miért?
@CubΕ: "nem énekelhettem nyugodtan a székely himnuszt a Kossuth téren mert rám küldték a rendőröket."

- És miért nem a Nemzeti himnuszt énekelted hülyegyerek, senki nem bántott volna..
@ursus artos: Persze, hogy nem vettem magamra (koromnál fogva úttörő ugyan voltam, de KISZ tag már nem, pedig agitáltak rendesen!).

Azon viszont meglepődtem, hogy egy demokratikus párt hívei ennyire könnyen bolsiznak le másokat.
@homo apolitikus:
OFF: "Nézd, a balliberális oldalt"
Szerintem, a tévedés jogát fenntartva, soha nem is volt se bal, se liberális oldal a hazai politikában. Legalább is Gengszterváltás óta nem, előtte meg maximum 45-49 között.

Most már jó ideje az az érzésem demokratikus sincs.
@Krujs:

Ezt ne tőlem kérdezd. Nem beszéltem róluk.
@Kompli: Nem sajnálom azokat akik nem tanultak, hanem lógtak. Aki nem keres minimum 500ezret az egy szar sikertelen senki, egy daganat a nemzet testén.
@CubΕ: "Orbán Viktor a legjobb, ő az egyetlen aki nem azzal akarja rendbe tenni az országot hogy megszorít!"
Én nem kedvelem, de NEM tartom olyan hülyének, hogy Ő azt higgye menni fog. Másrészt nekem mint polgárnak TÖK MINDEGY, hogy a "különadót", azt egy új adóban, emelt áfában vagy a forint shortolás miatti bedurvult inflációban fizetem. A multik különadóját meg az élelmiszer árakban. Akkor NEM mindegy, ha az eredménye minket nézve ugyan az?

Az első választásokon azt hiszem valami 37(!) párt indult. Az egyik legkevesebb szavazatot kapott, általam is feledett nevű párt programja volt, hogy 2-3 éves megszorításokra van szükség, utána lehet fellendülés. Senki sem szavazott rájuk, nem is emlékszik senki már erre. Ki tudja mi lett volna ha az emberek bevállalják AKKOR?
@Krujs: Én nem mondtam, hogy jók voltak!
Csak ha valaki pl. matek dogán egy hülyéjéről puskázik valszeg még attól is hülyébb.
Esetleg sokáig beteg volt és lemaradt, de akkor ne mondja, hogy készen áll; kérjen "felelés mentest" :)
@CubΕ:

A "Lázár János a Fidesz seggluka" név nekem speciel jobban tetszett.
@Kompli: "Ellenben következő székházgyújtogatásnál elég nagy tömeget képezhetnek. "

A következő három év permanes tüntetésvárásban, kitesznekminket az euból, diktaturavan-leszben csakagazdagoknakjóban telik el. De valahogyan mégsem lesz tüntetés, meg mégsem csak a gazdagoknak jó.
@Zébácsi: egy másik párt hívei meg könnyen nácifasisztáznak le másokat.
@CubΕ: Az lehet, hogy sikertelen senkik, de ha nem biztosítanák NEKED a közlekedést, szállítást, kereskedelmet, élelmiszert, infrastruktúrát akkor TE nem keresnél annyit, másrészt itthon kenhetnéd a hajadra a fizetésed. Nagyon megszívnád ha eltűnnének.

Egyébként te embergyűlölő vagy? Mert akkor a világ összes pénze és diplomája se ment meg egy sivár élettől ... meg mellékesen a HAZÁD ezekből a balekokból áll. Főként.

Ez a lógás téma meg hülyeség. Jelenleg már rég túltelített diplomásokkal az ország. Van egy rahedli állástalan vagy gyakorlatba soha nem kerülő diplomás. Ezt lehet még növelni, de minek?
@ursus artos: Lehet, de én nem tartozom közéjük, kedves medve.
@ursus artos: Meglátjuk a következő 18 hónapban mi lesz. Ha jól sikerülnek a kormány dolgai, akkor semmi gebasz. Ha viszont elszalad az élelmiszerek ára még jobban, meg megint megshortolgatják a forintot, stb., akkor simán lehet kenyér 400Ft+ áron, még drágább benzin, a hitelesek magára hagyása, amiknek a következményei elől már nem lehet majd elbújni

Jelenleg a csóróknak meg egészen biztosan NEM jobb, sőt. A hat hónappal ezelőttihez képest 1.5 annyit fizetünk élelmiszerekre, és nem a nagyobb fogyasztás okán. Az emberek most élik fel tartalékaikat, már ha volt ugye, mert pont nekik nem volt lehetősége nagy vagy egyáltalán kicsi tartalékolásra.
@Ringlósztár:

A zorbán nem szar!
Nem szar, mert a szar az legalább "össze van állva", egységes bár büdös! Ő valójában egy kalap fos, ami szétfolyik, nyúlik, alak és jellegtelen, mint a takony és jó esetben lényegesen büdösebb, mint a szar!
@ursus artos: Ezek a szép dolgok!

Az Országgyűlés hivatala úgy értelmezi a végkielégítések 2 millió forint feletti részét sújtó 98 százalékos különadóról szóló törvényt, hogy az nem vonatkozik a parlamenti képviselőkre, mert a munkaviszonyuk speciális, valójában nem foglalkoztatottak, nem állnak munkavégzésre irányuló jogviszonyban sem - írta keddi számában a Népszabadság.
@Kompli: az élelmiszer árak alakulásába nagyon nem tud beleszólni a kormány, ugyanis piacgazdaság van. Az ÁFA-nkeresztül van ugyan némi ráhatása, de annak az eredménye kérdéses.
@CubΕ:

Jézusom ember(?)! Te normális vagy, vagy nem itt élsz?
@CubΕ: te majdnem olyan súlyos eset vagy,mint viktorod.ilyen agymosottakkal nem lehet beszélni,ti valami álomvilágban éltek.martonyi helyére tompikát!!!
@dekol84: ahhoz képest, hogy jellegtelen az Orbán, meg büdös, meg fos, lassan 12 éve a politika no meg a hírek arról szól, szólnak, hogy ki hogyan reagál Orbánra.
Mert ugye ha szar lenne? Vagy jellegtelen?
@igényes:
"Az Országgyűlés hivatala úgy értelmezi a végkielégítések 2 millió forint feletti részét sújtó 98 százalékos különadóról szóló törvényt, hogy az nem vonatkozik a parlamenti képviselőkre,.."
Erre mondom én, hogy megkeféli a kurva anyját az összes gennyláda, amelyik ott mereszti a szaros valagát a parlamentben a mi pénzünkből! Lámpavasra velük!
@ursus artos:
A VV is folyamatosan a címlapokon van! Attól még egy kalap fos, akár a zorbán!
@CubΕ: "Orbán Viktor legalább a demokráciát építi és megvédi a magyarokat a multiktól akik kiakarják fosztani az országot."

Wittner Máriát hallottuk.
:D
Orbán Viktor takarodj, de jobb ha megdöglesz!
@dekol84: Sikálták ezek szerint a Lézer János 18 millióját is, mert ugye az csak költségtérítés, szabadság megváltása ilyesmi volt
Hogy Wittnert miért nem tudták "anno" kivégezni?...hmm..ma nem lenne téma sem a vén banya!
@ursus artos: Melyek a sületlenségek? Rohamtempó? Lassan egy éve tudjuk, hogy alkotmányozás, no meg a mitomén milyen bizottság is működik kb. 10 hónapja.

Attól függ, melyikre gondolsz. A Pozsgay-Boross-bizottság valóban a nyáron felállt, került ki tőlük bármi munkaanyag a Boross hátborzongató interjúján kívül? Nem. Annyira nem, hogy végül elhalt az egész. Egyébként ami abból kisülni látszott, annál bizony a mostani tervezet is jobb.

Van a másik bizottság, a Gulyás-féle, ami parlamenti. Nem ártana ismerni a jogalkotás menetét, hogy egy parlamenti bizottságnak mi a funkciója: egy tölcsér, ahol be lehet tölteni a jogszabályt abbba a díszes hurkatöltőbe, aminek a másik végén kijön az alkotmány.

A sületlenség például a preambulum hangvétele, érdemben sületlenség pedig például az alapjogok és emberi jogok összehányt, jogtechnikailag, dogmatikailag rendszertelen és rendszerezetlen ötletszerű felépítése. Ha már új alkotmány, nézzen is ki annak, nem? Nem a pántlikától meg a pecséttől lesz az.

A siralmas része pedig az, hogy úgy fog átmenni az egész a parlamenten, ahogy a Gulyás-bizottságon is, mint a pácolt rókagomba az egyszeri csehen.
Orbán maga a Nemzeti Szar!
Bár nemcsak büdös, hanem az ország Tumor betegsége.....amit ki kell vágni minél előbb, s megsemmísíteni, mielőtt az ország belehal a "Tumorba!"
@ursus artos: "az élelmiszer árak alakulásába nagyon nem tud beleszólni a kormány, ugyanis piacgazdaság van."
Én tanulatlan bunkó vagyok, lehet nem látom át (mondjuk megérne egy misét, hogy miért NINCS alap közgáz oktatás valahol az első 10-12 osztály vége fel), de összefüggést vélek felfedezni a forint shortolgatás/infláció, az eltöketlenkedett agrár intézkedések, a benzinár és sok egyéb között, amiknek mind volt köze az árakhoz.

Teszem azt hosszú évek és sok kormány ígérgette már, hogy államilag támogatott gabonatárolókat építenek. Ez nem történt meg. Amit nem tudnak betárazni azt vagy hagyják megrohadni vagy eladják külföldre. Egyszeri embernek meg lehet bemagyarázni, hogy a "szemetek eladták külföldre" ugye. aztán a sokat szidott multik szépen megvették a lisztet, árulják is az olcsó de szar kenyeret, a nagyobb cégek meg csak negyedévre vásároltak be és most szophatnak a liszt ára miatt.

Mondjuk ehhez hasonló ígérgetés rémlik nekem árvíz/belvíz ügyben. Gyakorlatilag 4 kormányzati ciklusban ígérgettek, (2xFidesz, 2xMSZP), aztán nem csináltak SEMMIT. Utána meg minden alkalommal el lehet játszani a kamu megrendülést azt aktuális kormányfőnek ... most utaztam le délre, basszus ősszel volt a belvíz téma, egy csomó termőföldön még most is mocsár van, komplett beköltözött gólyákkal meg vadkacsával.
@Ezt elkúrtad Gonosz Törpe: az alapján amit írtál Wittner Máriáról, egy elmebeteg vagy.
@Kompli: "államilag támogatott gabonatárolókat építenek."
Megtörtént, csak akkor még Torgyán volt a parasztminiszter.
"rémlik nekem árvíz/belvíz ügyben. "
Hááááát nem tudom, de pontosan az árvíz ügyben nincs semmi restanciájuk az Orbánéknak. 1998-2002-ig folyamatosan katasztrófamentettek. Borsodi faluk, meg ilyenek. MKost meg ugye a vörösiszap.
Közben A Nemzeti Szar banda lopja a közpénzt (amihez hozzájutnak) amit már senki nem tud ellenőrizni. ÉBRESZTŐŐŐŐ!!!!
@ursus artos: A vörös iszapot gyurcsányék öntötték ki, ezt hallottam fideszes ismerősöktől. Megbontották a gátat.
Érdekes lenne megvizsgálni miről is hallgat Lézer Jani barátunk?

Gondolom jár neki szabadság, mint Országgyűlési képviselő, frakcióvezető!
Polgármesterként is.

Tegyük fel 12 hónapi bért vesz fel itt és ott, melynek feltétele, hogy itt és ott 12 hónapot dolgozzon.

Most ugye, ha 11 hónapot dolgozik itt vagy ott és eltölt egy hónap szabadságot, akkor a másik 1 hónapot hogyan veszi ki.

Lézer csalsz-e te?
@Jenyei: anyád elmebeteg, hogy téged is megszűlt...egy ilyen Winttner dumáért még most is szívesen a dunába fojtanám ezt a vén elmebeteg banyát!
@ursus artos: Melyik banknál vagy, mert hátha tényleg bankot kéne váltanom?
a Dajcs Tomkának, meg hogy örülne az Adolf :DDD ( de hogy a Jobbik csürhe még nem fedezte fel ...hogy Tomkát is megégesse...ezt nem értem:)
@Tzimisce: Egy vásárhelyi :)))) takarékszövetkezetnél. + CIB
A német külügyminiszter méltatta a magyar elnökség 3 hónapját.
Hagsúly a KÜLÜGYMINISZTER-en van. Ez olyan mint amikor Martonyi valahol mond valamit, azaz nem jelent semmit.
Valakinek szívességet tett az illető, eldurrantotta a méltatást és ennyi.
Nem kormányfő(k) nem Államfő(k)és nem az EU valamely gréniuma nyilatkozott. Onnan egy sejtelmes, halk fing sem hallatszik.

Itthon ezzel a feltupírozással el lehet summantani, hogy a képviselőkre nem vonatkozik a különadó,kit érdekel hogy 7 bankot megint leminősítettek,250 tanár állása szűnik meg Pécsett(és még sok más helyen)Meg lehet magyarázni, hogy az EU csúcs (amire jön Obama is)azért lesz a lengyel elnökség alatt,mert Budapesten túl nagy dugót okoztak volna és ezt a zemberek érdekében el kellett kerülnünk, nem kell egy szót se szólni Lázárék hírdetéséről,nem kell megkérdezni Dajcstomit gondolt e arra,hogy nemzetközileg is figyelik mit ír és hogyan a blogjában,
ki emlékszik már Wittner halálhuhogására,

Cirkuszt és kenyeret a népnek. Ebből a minden napra egy cirkusz már fullon van.
OV = Palpatine szenátor

Csak nekem tűnik fel a párhuzam??
@ursus artos:
OFF: Érdekes, hogy ezt írod. Szerintem NEM építették meg akkor sem, azóta sem. De semiképpen sem eléggé nem épült ki. Azért volt most ez a liszt probléma is, mert marha drágák a tárolók pont a kevés hely miatt és drágítják a gabonát, meg erősen behatárolják a készleteket ugye, ami újabb drágulást hozz.
Pont a baromarcú "jogász diplomával agrár babérokra török" kerti-törpe és akkor "csodás" intézkedései miatt vesztettem el első állásomat anno. Megtiltották a gabona kivitelt, raktározás nem volt, gabonaszállítók csődbe mentek, termelőkre rárohadt a gabona, többsége csődbe ment, de legalább nem is maradt itthon készlet a fentiek miatt. Kijárt volna neki ezért minimum 20 év. Bár Dél-Koreában ilyen szintű állam és nemzetellenes cselekedért már simán végeztek ki politikust.
ott is így kezdődött..
aztán mi lett a köztársasággal ugye,ugye..

Hm, hogy mi van?Jut is eszembe, Magyarország lesz és nem Magyar Köztársaság a jövőben..
látjátok??
@vornia: talán nem Magyarország az ország neve?
Mi baj ezzel?
@CubΕ: ne trollkodj már, idegesíted itt a népet. Nem látod, hogy elkeseríted a kedves kommentelőket? Azt hiszik, abszolút hülyék szavazati jogot kaphatnak...
biztos majd megdícsér a CohnBendit már megérte
szavazati jogot az állatkertből már a majmok is fognak kapni akik egy banánért a Fidesz bandára szavaznak, ugyanis az emberi szavazók elfogynak a Fityisz mellől:)
@Ezt elkúrtad Gonosz Törpe:

"egy ilyen Winttner dumáért még most is szívesen a dunába fojtanám ezt a vén elmebeteg banyát!"

Előbb tanulj meg helyesen írni.
@ursus artos:
Poén próbált lenni..mivel eddig hivatalosan Magyar Köztársaság volt..
Ugyebár szegény Orbán Ottó imígyen írt:

"az a legleverőbb hogy lehetett volna belőlük akár egy jó kezdőcsapat is // jó időben született újszülöttek // egy új történet első mondatai // a tiszta lap amelyen nem dereng föl a diktatúra vízjele // nem lettek sem azok sem ezek // rókafiak nyomakodtak elő a rókalyukakból rókaagyakba való eszmékkel // hogy a történelmet gólra játsszák // a vesztest pedig a legjobb sárba taposni // akkor legalább nem sokat pofázik // rendőrállamban nőttek föl // szabadságnak azt gondolták hogy mától fogva a rendőr nekik tiszteleg // a népről meg azt hogy vasreszelék // melyet egy mágnesvassal állíthatnak át a megkövetelt irányba // a fiatalság mindig a menny küldötte // kivéve azt amikor nem // kivéve azt amikor az ördög megvakítja // hogy ne lásson mást a folyó vizében // csak önnön tükörképét mint a magába szerelmes Narcissus // Dánia dán föld mindig is az volt mindig is az lesz // az államgép rohad valami bűzlik // valami elveszett a vissza nem térő esély // polcról lopott koronát olcsón megszámítunk // a szellem páncélja új a módszer a régi // ahogy a végkifejlet is // szerteszét a színen hullák számolatlanul // gyümölcshéj kutyaszar megégett könyvlapok."
Kezdem lassan azt hinni, hogy ez a varangy (vagy varánusz) fizetett Fidesz-ügynök: több nyíláson feketén bugyog elő belőle a mérhetetlen gyűlölet, ugyancsak a szimpatizánsaiból, és ezek a szánandó megtévesztett trollok úgy fogják képzelni, orvosi értelemben véve produktív ökrendezésükkel eleget is tettek demokratikus kötelezettségüknek. A Fidesz meg (dajcstomival az élen) jt röhög a markába.
@Lucius Flavius Arrianus: de rossz "költő" is volt szegényke...
@igényes: Konrát Karcsi köpni nyelni nem tud Vona kérdéseire. alkalmatlan államtitkárnak
@egerészölyv:
hát... egy Wass Alberthez képest maga az irodalmi Csomolungma.
@kanbatu: nagyon idétlenül ironizált. Fröcsögve gyűlölködött. Ha egy kisgyerekre emiatt a szülei ráripakodnak, az nem azért lesz, mert a kisgyerek jól csinált valamit.
@Lucius Flavius Arrianus:

"Az igazi és a valódi
mosléknak döntött kotyvalék.
Rabló eszmék lólába lóg ki
a zsákból, mellyel e fényes kor lelép,"

Már leléphetnének
@Lucius Flavius Arrianus: igen, és Illés Bélához képest is. Spirálozhatunk egyre lejjebb. Végül megállapodunk az abisszális mélységek legborzalmasabb görcsénél, Baranyi Ferencnél...
@erdomester2:
" erdomester2 2011.04.05. 09:49:56
@CubΕ: Valós tények Orbán 1. évéről: Forint bedöntése 2x (nyilván vásároltak előtte pármilliárdot), nyugdíjak elvétele, bércsökkentés, gazdagok brutális fizetésemelése (Viktor ugyebár nettó 500e ft-t kap havonta az 5 gyereke után), Magyarország megszégyenítése az Európában, most pedig a képviselőkre nem vonatkozik a 98%."

265,42 valamint 203,01
A többi csak "rizsa"
@ursus artos: azért megérne egy misét annak a végiggondolása, hogy mennyi volt a pr elem (ráadásul a államositott gaz mal pénzéért)a nagy kormányfelbuzdálásban, fölösleges gátépitésben a kiszáradt (sajnos kiömlött) tározó mellett, kik és mire kaptak megrendelést a kármentés során ,mennyire volt célszerü a lakótelep épités és igazságos a segélyek szétosztása... talán ha enyhül a tragédiák felett érzett fájdalom.
Itt az eskü szövege:

„esküszöm, hogy hazámhoz, a Magyar Köztársasághoz és annak népéhez hű leszek; az Alkotmányt és a jogszabályokat megtartom és megtartatom; a tudomásomra jutott titkot megőrzöm; feladataimat a Magyar Köztársaság fejlődésének előmozdítása és az Alkotmány érvényesülése érdekében lelkiismeretesen teljesítem”

Na most szegik az esküt rendesen, Papcsák és a bűnszövetkezet folyamatosan törvényt sértett, bűncselekményt követett el, és mi is történt a Fidesz bírósága kötelezte őket, hogy az esküszegés miatt fizessenek be egy félhavi fizetést. A magyar ügyész, meg a független bíróság szerintem enyhítésért fellebbezett.

Micsoda arcátlanság. Pártfegyelmi folyamatosan, többrendbeli, maffiaszerű bűncselekményért?
@dekol84: ezért fizet gyurcsány? ez hülye...
@homo apolitikus: gőgösséget írsz, de nem a fityisszel kapcsolatban? Te nagyon fiatalka lehetsz, ha nem tudnád (és nem látnád), a fityiszes politkusok nem láttak, nem látnak a hatalmi gőgjüktől.

Tudod, hogy mi a különbség a szocik, meg a fityisz között? Ha a szocik véletlenül lebuktak valamivel, akkor némi hümmögés után megszabadultak a lebukott idiótáktól.

A fityisz esetében ilyen lebukásnál az a válasz, hogy minden rendben van, csak a komcsik vádaskodnak.
@egerészölyv:
de gustibus non est disputandum, nemde.
Én már csak röhögök azon a fene nagy igyekezetén az Indexnek, hogy szarházi emberek szarházi blogjaival diszkreditálja Orbánt.

Ez az erőlködés már mulatságos.

Mocskos senkiházik, öszödi beszéd-rajongók, államadósság megkét és félszerezésnél kussolók hörögnek most falkában ?

Azért is: Hajrá Orbán Viktor !
@Kangörény_: komoly? Megszabadultunk Boldvaitól?
@Lucernaböde: hát ha nem is kell haj Orbánra, a gyurcsány-csapat valóban baromi ocsmány.
@Kangörény_: Ja, persze, a szocialisták megszabadultak. Elég csak Puch-ra gondolni, vagy Hornra. Vagy Szanyira. Vagy Gyurcsányra. Őskövületek, akik ezerszer lebuktak már, de még mindig ott lebzselnek.

A Fidesz (nem "fityisz", ha nem akarsz magadból jobban hülyét csinálni, mint már tetted) eddig azokat a politikusokat, akik zűrös ügyekbe keveredtek, rendre kidobta és ez így helyes. Tanulhatnának a szocialisták tőlük - persze akkor az MSZP elfogyna, hiszen egyetlen tisztességes szocialista politikus sincs.
Andráska Gergely
A pécsi MSZP-s politikust befolyással üzérkedés okán egy év tíz hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte 2,5 millió forint pályázati pénz felhasználásával összefüggésben a Pécsi Ítélőtábla.

Balázs Tamás:
A vecsési MSZP-elnököt a vecsési számlagyár ügyben felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a Fővárosi Bíróság. Hogy miért felfüggesztett, az sokakat módfelett érdekel.

Benedek Fülöp:
Másfél év, három év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte hivatali visszaélés miatt

Bujnóczki Sándor:
Féléves szabadságvesztés két évre felfüggesztve okirathamisításért, társtettesként elkövetett csalásért és hivatali visszaélésért. Krasznokvajda polgármesterét a helyiek szerint Nyakó István "mindenben támogatja". Hogy valóban támogatja-e, nem tudjuk, de tény, hogy a polgármesteri tisztséggel összefüggő jogerős ítéletnek nem része a közügyektőli eltiltás, és a község újraválasztotta az elítéltet.

Csonka Gábor:
Elfogta a rendőrség Csonka Gábort, Lendvai Ildikó volt kampányfőnökét, akit azért köröztek a hatóságok, mert nem vonult be a börtönbe, jogerős büntetése letöltésére. Csonka Gábort a hivatalos megfogalmazás szerint vesztegetést színlelve elkövetett hivatali befolyással üzérkedés miatt ítélte jogerősen három évre a bíróság, mert korábban ötmillió forint kenőpénzt vett át a szocialista párt Köztársaság téri székházában.

Ennek kapcsán emlékeztetünk Szekeres Imre elnökhelyettes és potenciális NATO-főtitkár szíves közlésére, miszerint az MSZP nem korrupt párt. Szekeres állítását azóta olyan jellemóriások is megerősítették, mint Nyakó István vagy Mesterházy Attila.
@Amatőr: Ja-ja!!!
265 Ft az euro!!!
Amióta a gazdaság helyett alkotmányozással foglalkoznak szárnyal a Ft.
:)
Deme Gábor:
Az MSZP csepeli szervezetének tagját a Csepeli kettősgyilkosság miatt előzetes letartóztatásba helyezték, mert brutálisan meggyilkolta az iskola igazgatóját és egyik tanárát.
Deme Gábor a kerületi önkormányzat pénzügyi bizottságának tagja, valamint a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskola elbocsátott gazdasági igazgatója.

Gulyás G. Gábor:
Egy korábbi ingatlan-adásvételnél nem tájékoztatta megfelelően a vevőt a lakás tulajdoni viszonyairól. Kiderült, az eladó nem a tulajdonos volt, és a vevőnek négy év után el kellett hagynia az ingatlant. Az ügyben a Fővárosi Bíróság 2007-ben jogerős ítéletben kötelezte Gulyás Gábort 5 millió 800 ezer forint kamatokkal növelt összegének és a perköltség megfizetésére, ami azóta se történt meg. Az ügyvédet kizárta soraiból az ügyvédi kamara, mert megkárosította egy rokkantnyugdíjas ügyfelét. Az ügyészség elévülés miatt nem emelt vádat.

Gyarmati Mihály:
Jogerősen 800 ezer forintos pénzbüntetésre ítélte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság a kétrendbeli, hamis tanúzással vádolt Gyarmati Mihályt, az MSZP megyei irodavezetőjét.

Hámori Csaba:
Az Esztergomi Városi Bíróság nem jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte Hámori Csabát, az egykori Kommunista Ifjúsági Szövetség utolsó elsőtitkárát, az MSZP baloldali tömörülés platformjának volt alelnökét.
Az MSZP politikusa társával együtt egy éjszakai vadászaton szándékosan emberre fogta vadászfegyverét még 2005 őszén.

Hering Gyula:
Pécsi MSZP-s képviselő. 1981-ben száz nyugatnémet márkát lopott anyjától, emiatt egy év börtönbüntetésre ítélték. Jó magaviselet miatt kilenc hónap elteltével szabadult.
Hunvald György:
A hatóságok szerint társaival 2003 és 2004-ben áron alul játszottak ki értékes ingatlanokat egy vállalkozónak Bp. VII. kerületben. Az okozott kár elérheti az egymilliárd forintot. Hunvaldon kívül két hónapig még rács mögé került az ingatlanpanama két SZDSZ-es gyanúsítottja, Kardos Péter és Gál György is.

Kabai Károly:
Jogerősen három év hat hónap letöltendő szabadságvesztésre ítélte Veres János pénzügyminiszter egykori üzlettársát, Kabai Károly nyírbogáti MSZP-s polgármesterjelöltet a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság. Hét hónappal a jogerős bírósági ítélet után az elmegyógyintézetbe szökött Kabait átszállították az egyik büntetés-végrehajtási intézetbe.

Kaszab Csaba:
A korrupcióval gyanúsított egykori kőbányai MSZP-s alpolgármestert vezető beosztású hivatalos személy által folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett vesztegetés bűntettében bűnösnek mondta ki a Fővárosi Bíróság és két év letöltendő börtönre ítélte, illetve négy évre nem jogerősen eltiltotta a közügyek gyakorlásától. A bíróság több mint 4 millió forint megfizetésére is kötelezte a politikust.

Karakasev Anna:
Jogerőre emelkedett a salgótarjáni MSZP korábbi frakcióvezetőjének büntetése, amelyet két és fél millió forint elsikkasztásért kapott a Nógrád Megyei Bíróságtól. Karakasev Annát korábban két évre felfüggesztett 10 hónapos börtönre ítélték, és százezer forint pénzbírságra.

Kemecsei Árpád:
Baráth Etele szocialista országgyűlési képviselő kampányfőnökét, Kemecsei Árpádot hallgatta ki a Bács-Kiskun Megyei Bíróság a Zuschlag-perben. Kemecsei, akit egymillió forint pályázati pénz elcsalásával, és fiktív számlák felhasználásával vádoltak meg, bűnösnek mondta magát.
@ursus artos: nem csak menteni kell, hanem helyreállitani a szövetkezetekkel együtt szétvert és széthordott belvizvédelmi rendszert.
Kodela László:
Jogerősen 8,1 millió forint pénzbüntetésre ítélte a Fővárosi Ítélőtábla Kodela Lászlót, a Miniszterelnöki Hivatal volt helyettes államtitkárát. Kodela a Kulcsár-ügyben követett el adócsalást, a hivatali befolyással való üzérkedés vádja alól azonban felmentették. Az MSZP-kormány szerint azonban nincsen nála alkalmasabb a Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadó ügyvezető igazgatói posztjára, sőt még a Zalaerdő Zrt. Felügyelő bizottságában sem nélkülözhető a tagsága.

Kövecses Gábor:
Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség az MSZP vagyonvédelmi szekciójának korábbi vezetője, Kövecses Gábor és hat bűntársa ellen több százmillió forintos csalás, sikkasztás, illetőleg köz- és magánokirat-hamisítás miatt.

Az ügy első számú gyanúsítottja N. József, aki hamis MÁV-okiratok felhasználásával próbált meg 30 millió forintos hitelt felvenni az egyik banktól. Később ugyanő kísérletet tett arra, hogy az általa vezetett cégnek a MÁV Zrt.-vel szembeni 858 millió forintos, valótlan követelését – ugyancsak hamis MÁV-okiratokkal – két faktorcégnek eladja. A gyanú szerint Kövecses Gábor tudott arról, hogy hamis okiratokkal igazolták a követeléseket, sőt azok elkészítésében aktívan közreműködött. A bűncselekmény elkövetésekor (2006–2007-ben) Kövecses még az MSZP vállalkozásfejlesztési tagozatán belül működő vagyonvédelmi, illetve az emberi biztonság szekció vezetője volt.

Kulcsár Attila:
A bíróság első fokon sikkasztás és okirat-hamisítás miatt 8 év szabadságvesztést és közel 230 millió forint vagyonelkobzást mondott ki a „brókerra”. Kulcsár Attilától, a nyolc évre ítélt „brókertől” a hazai baloldal számos prominense jutott pénzhez. „Taxis Gyuszi” közvetítésével a szocialista párt pénztárnoka, Puch László és a Miniszterelnöki Hivatal MSZP-s államtitkára, Baja Ferenc, továbbá Endrényi Éva, Kovács László MSZP-elnök „barátnője” is részesedett a pénzből. Lamperth Mónika volt MSZP-s belügyminiszter ügyvéd férje közös irodában dolgozott az ügy egyik kiemelt cégével, az offshore hátterű Brittonnal. A Nemzetbiztonsági Hivatal lehallgatta Kulcsárt, aki többször egyeztetett Bitvai Miklóssal (az Állami Autópálya-kezelő Zrt. vezérigazgatójával), aki egy alkalommal közölte: „Most a Gyurcsányival akart beszélni a Bodnár (az ÁAK Zrt. elnöke), őt kereste. Hogy mindenképpen intézkedjenek, mert szar lehet belőle.” – Ezt a jegyzőkönyvet (is) megsemmisítette az MSZP felügyelte „nemzetbiztonság”.

Lados István:
A Zuschlag-ügy egyik gyanúsítottja, Lados István az eljárás során önmagára nézve teljes körű beismerő, társaira nézve terhelő vallomást tett. Ha végre lesz ítélet, Lados a részletes beismerő vallomásért cserébe enyhítésre számíthat.

Nyékes Béla:
Csalás gyanújával előzetes letartóztatásba helyezték. Nyékes Bélát. Miután a dolognak híre ment, az MSZP honlapjáról azonnal törölték Nyékes portréját, és kijelentették, nem is MSZP-tag. Igaz viszont, hogy a párt környezetvédelmi tagozatának elnökségi tagja volt. A nyomozás a Kiskunfélegyházi Takarékszövetkezet feljelentése alapján indult, a kárérték mintegy 300 millió forint. Nyékesen kívül még három ember került előzetes letartóztatásba.
Tényleg nincs egy fehér póni ebben az országban, hogy a Vezér végre bevonulhasson Pestre és aztán nyugton maradjon.
@egerészölyv:
Egyelőre még hiszek a szabadságban, amikor a szabad ember szabad országban azt csinál, amit szabad!
Amúgy a válasz, a demokráciában van: 4 évente általános és titkos választás ( per pillanatnyilag) közte meg kuss!
Orbán egyre inkább úgy viselkedik, mint egy kis középkori fejedelemség hűbérura, aki kizárólag udvaty bolondjainak tanácsaira hallgat csupán. Olyan hajbókoló Jancsikkal veszi körül magát, akik mellett végtelenül okosnak tűnik - saját maga számára. A történelem főutcájáról (azt hiszem, ez volt könyvének a cime) a történelem zsákutcájába került.

A zsákutca végén pedig ott a szemétdomb.
@Lucernaböde: hát ez nem nagyon erős névsor, ide már milliós sikitásért is bele lehetne kerülni?
talán vegyük ki biróság által még el nem itélteket. van egy két fideszes alaptag, aki egyedül többet vitt , mint ez a névsor...
most kaja ibrahimról, tokajról , bányákról vagy akár az esztergomi önkormányzatnál történtekről ne is beszéljünk...
Tagadta bűnösségét az UD Zrt.-ügyben megvádolt mind a négy politikus a Pesti Központi Kerületi Bíróságon szerdán megkezdődött büntetőperben.

Az első tárgyaláson csupán a két szocialista politikus, Szilvásy György volt titokminiszter és Tóth Károly volt országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának egykori alelnöke jelent meg. Mindketten egyértelműen tagadták bűnösségüket és részletes vallomást is tettek.

A két másik vádlott, Dávid Ibolya és Herényi Károly volt MDF-es országgyűlési képviselő nem volt ott a tárgyaláson, ők írásban jelezték a bírónak, hogy bűncselekményt nem követtek el, nyomozati vallomásaikat fenntartják, az eljárás nélkülük is folyhat tovább, ám ha a bíróság szükségesnek látja a személyes jelenlétüket, elmennek a tárgyalásra. Dávid Ibolya közölte azt is, hogy nem a bíróság iránti tiszteletlenség vezeti, amikor távol marad a tárgyalástól, hanem hogy így tiltakozzék az ügyészség vádemelésének módja ellen.
A Központi Nyomozó Főügyészség a négy politikust személyes adattal való visszaélés minősített esetével vádolja, melynek elkövetéséért a törvény szerint három évig terjedő szabadságvesztés szabható ki. Dávid Ibolyát, az MDF volt elnökét kényszerítéssel is vádolják, ennek büntetési tétele szintén három évig terjed.
@walker57: kösz! Megtaláltam. Nem ott reflektálok, mert azok szabadságtipró, ocsmány, főcenzor fidesznyikek.

Érdekeseket írsz, de a lényeget elkerülted. Egyszerűsítem.

Ha valaki élcelődik a féllábúakon, és ezt egy féllábú visszautasítja, az a világ legtermészetesebb dolga. De ha valaki az asztal mögött ülve úgy utasítja vissza, hogy ez micsoda embertelen aljasság szegény féllábúakkal, meg is értené, ha ezért dühöngenének, ez az általános emberi jóízlés elleni támadás, majd feltápászkodik, és kisül, hogy szegény ő maga is féllábú, az azért erősen levon érveinek egyetemes humánumából.
@CubΕ:
Fajoan hulye vagy.
Es Neked is fajhat, mikozben veresre tapsolod a kezed. Ceaucescu sirna oromeben, ha latna, hogy ilyen is van magyar foldon...es jokat rohogne a markaba.

Je, es nyilvanvaloan azert nem ervelek, mert teljesen felesleges, nyilvan faraszt a gondolkozas, egyszerubb felolvasni a mondandot, ala SzP. A kerdesek lenyegtelenek, ahogy a valosag is.
@Amidazophen: Nem sokat tudunk az udvari bolondok igazi funkciójáról a középkori urakodók udvarában.
Írott emlékek szerint egyik sajátosságuk volt, hogy olyasmit is kimondhattak megmondhattak, amiért másokat fővesztéssel súlyytott volna az uralkodó.
Ezek szerint O.V. környezetében egyetlen udvari bolond sincs.
Hűbéri birtoklevélért sorbaálló vsizont akad bőven és ezért hajéandóak különféle szerepeket is eljátszani.
"A Központi Nyomozó Főügyészség "közreműködés közokirat-hamisításban" gyanújával kezdett el nyomozást Gyurcsány Ferenc miniszterelnök korábbi gazdasági tevékenységével összefüggő Nomentana-ügyben. Magyar György ügyvéd szerint elképzelhető, hogy az eset egyes részei még nem évültek el."

----

"Az ügyészség szerint elévült Gyurcsány bűncselekménye
Az indoklás szerint az elévülés, mint büntethetőségi akadály fennállását megalapozzák a megjelölt elkövetési idők (1993-1995, illetve 1996-2002). A közokirat-hamisítás tekintetében a bűncselekmény büntethetőségének elévülése legkésőbb 2005-ben bekövetkezhetett – fejti ki az ügyészség a Gyurcsány Ferenc által jegyzett Nomentana Kft. vonatkozásában."
@walker57: amikor a ballerek vannak hatalmon, akkor meg azt hallod, hogy te mucsai, a demokrácia "erről szól".
@CubΕ: "Tények az Orbán kormány 1 évéről: Új adórendszer amivel mindenki jól jár, újra ki lehet menni az utcára anélkül, hogy rád támadna egy rendőr viperával vagy könnygázzal, multik, bankok megadóztatása, új, igazi magyar alkotmány, reformok, újítások, tolvaj kommunisták kirugdalása a vezető helyekről, a média egyensúly visszaállítása, Magyarország nemzetközi tekintélyének visszaállítása és még sorolhatnám délutánig."

Az orvosod látott mostanában ?
@Lucernaböde: csodáxanak, hogy akkorát buktak, mint Rotten Bill.
"Egészen pontosan tudom, hogy mindaz, amit csinálunk, az nem lesz tökéletes. Hogy egy sor ügyben fogalmam sincsen, hogy melyik, nem a hatodik lépés, még a harmadikat sem tudom. Tudom az első kettőt. És egyszerre kell megpróbálni előrevinni ezeket az ügyeket, fenntartani közöttünk az együttműködést, a jóhiszeműséget, biztosítani a koalíciós partner támogatását, fölkészíteni a legbefolyásosabb lapok vezetőit és vezető publicistáit, hogy mire számíthatnak, bevonni őket ebbe a folyamatba."
@Pikk: a jó öreg "orvosozás". Na, mikor jön a "kimenős a nővérke?", a "bezárták az OPNI-t", az "elgurult a gyógyszered"? :)
"Amit az azt megelőző hónapokban titokban meg lehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk, azt megtettük. Úgy őriztük a titkot, hogy miközben tudtuk, és ti is tudtátok, hogy ha el fog jönni a választási győzelem, utána nagyon neki kell állni, hogy soha ilyen problémánk nem volt. "
"Gyerünk előre! Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni, nyilvánvalóan végig hazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy azt, mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi. És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást a végére. Semmit."
@egerészölyv: Ja, most puffognak a rohadékok, miután 30 évre szétbaszták az országot, konkrétan meg két és félszerezték az államadósságot a 2002-es 53 %-os GDP arányos értékről 82 %-ra rombolva azt.
@Lucernaböde: Hasonlo listat vezetsz minden partrol? Erdekelne. Marmint a lista letezese, es maga a lista is.
Nyilvanvaloan nem egyoldalon allunk - ezt mar tobbszor bizonyitotuk egymasnak - de ez nem jelenti azt, hogy a korrupcio felszamolasaban (vagy legalabbis kiserleteben) ne lehetnenk egy velemenyen.
Jo lenne latni, hogy ez MINDEN oldalra igaz.
"Őrült lóhalálában készül, mert egy darabig nem csinálhattuk, nehogy kiderüljön, most meg már olyan rohadtul kell csinálnunk, hogy majdnem belegebedünk. Aztán lassan fölbukunk. Mert nem bírjuk jobbra a tempót. Ez a helyzet."
orbán beteg. s úgy látszik, a kezelése is sikertelen volt.
@Lucernaböde: ez a névsor összesen tized annyi kárt sem okozott a magyar embereknek mint Kósa és Szíjjártó ostoba megnyilvánulásai. Lehet itt izmozni, hogy ki a hülyébb meg ki az aljasabb de már eleve ha megnézzük miben versenyezteted az idióta politikusokat rá kellene jönnöd, hogy egyszerűen szégyenletes amit csinálnak, legyenek bármelyik oldalon...
Lucernaböd, én az ilen pártosított listákat nem értékelem. Majd ha egyszer(?) pártfüggetlenül mindenkit ...
1. Lecsuknak
2. Kivizsgálnak
3. Büntetnek
4. Le is tölti
... akkor ott lehet érdekes statisztikai adat ki hova tartozott. Így ez egy nagyon egyoldalú lista. Ráadásul rémlik, hogy a komolyabb ügyekben ilyen milliárdos összegek foronak, ahhoz képest (nyilván nem elhanyagolható!) ezek sokkal kisebb összegek.

Példának okáért szeretném hallani, hogy a HÉTPÁRTI egyeztetéssel szétlopott Postabank ügyében kit és hogyan ítéltek el? :)
@tomwar: Nem nem igaz. A fidesz 98-02 között 65-70 %-ról 51 %-ra csökkentette az államad. GDP arányos értékét és országunk régiós első helyezett volt mindenben. Ma ott vagyunk ahol a part szakad.
"Gyorsan eljött az igazság pillanata. Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai, amiről nyilvánvalóan nektek nem kell tudni, segítette, hogy ezt túléljük. Nincsen tovább. Nincsen."
@Lucernaböde: téged ezért fizetnek, haver?

messze jutottál:))
"Elemezgethetek én még egy pár hétig, aztán majd jönnek, akiknek az a szakmájuk, és azt mondják, hogy ők már elemezték. Magyarország le van írva."
@egerészölyv: Érdekes leegyszerűsítés és van egy másik aspektusa is.
Igazából egy másik féllábú értheti meg a féllábúaakat és élcelődhet, háborodhat fel.
Ha csak akkor derül ki,hogy ő is féllábú mikor feláll az asztal mögül, nem ment engem hogy bocs én ezt nem tudtam.
Igazából az a nagyobb baj, ha a visszautasítóról kiderül mikor feláll, hogy nemhogy nem féllábú, de görkoris.

Hányszor mondjuk, hogy megértjük a féllábúakat, az autistákat, a látás és mozgássérülteket, de megértjük e, megérthetjük e őket igazán pusztán empátiával miközben más életet élünk, kívülről látjuk az ő világukat?
Valóban képesek vagyunk agyban gondolatban azonosulni, megérteni, átélni egy másik valóságot?
Ha úgy véljük a másik bőrébe bújva tudjuk mit is akar mi kell neki, jót teszünk?
Tényleg tudjuk, vagy csak úgy teszünk mintha tudnánk.

Lehet ezért mondja az egyik legősibb gyűjtemény: ne ítélj,hogy ne ítéltess.

meddig és mikor vélemény, a vélemény és mettől ítélet?
A vélemény szabadsága olyyan mint a felvilágosodás szabadsága.
Rousseau azt mondta a te szabadságod addig ér, amig az mások szabadságát nem korlátozza.
"És egyszerre kell megpróbálni előrevinni ezeket az ügyeket, fenntartani közöttünk az együttműködést, a jóhiszeműséget, biztosítani a koalíciós partner támogatását, fölkészíteni a legbefolyásosabb lapok vezetőit és vezető publicistáit, hogy mire számíthatnak, bevonni őket ebbe a folyamatba."
@egerészölyv: Churchill mondta: a demokrácia nem jó dolog, de jelenleg nem tudunk jobbat.
A probléma az, hogy egy gyilkost nem ment az, hogy titokban a bűntársainak bevallja, hogy gyilkos.
"Fantasztikus dolog politikát csinálni. Fantasztikus. Fantasztikus egy országot vezetni. Az utolsó másfél évet azért tudtam én személy szerint csinálni, mert egy dolog ambicionált, és egy dolog fűtött: visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet, hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól meg a jobboldaltól, és tanulja most már meg magát, nem ő hozzájuk mérni, hanem a világhoz. Ez adta a hitet, hogy miért érdemes ezt csinálni. Nagy dolog volt, imádtam, életem legjobb része volt."
Orbán temetésen ott lesz a 3/3 ad is....:DDDDDD
hogy meggyőződjenek, hogy igaz...!!:DDDD
"Az Országgyűlés hivatala úgy értelmezi a végkielégítéseket sújtó 98 százalékos különadóról szóló törvény rendelkezéseit, hogy azok nem vonatkoznak a parlamenti képviselőkre, mert a munkaviszonyuk speciális, valójában nem foglalkoztatottak, nem állnak munkavégzésre irányuló jogviszonyban sem" - speciel ezek nekem mind, színüktől, oldaluktól és hazudozásuktól függetlenül, utolsó tolvaj banda. De megtehetik, mert hát tudjuk, a 2/3, meg a káédes anyukájuk. Mert megérdemlik! De tényleg! Mi is...
Lucernaböde nagyon ügyes. De! Szedje már össze a fityiszesek dolgait is. Kezdhetné mindjárt a székházüggyel.
Ja az, hogy nem lettek bíróság elé vive, köszönhető Poltnak és bandájának.
Arra is nagyon kíváncsi lennék, melyik szocinak engednék el úgy az igen jelentős adótartozását, mint Simicskának. Persze ő az, aki azt mondja, hogy hülyének mindenkinek szabad lenni.
Kulcsár szerintem legalább annyi fityiszessel mutyizott, mint mszp-sel.
@Lucernaböde: Es ezek az idezetek mit is tamasztanak ala?
Beszelnel Orbanrol is egy kicsit? A fideszrol is, nem csak az MSZProl? Volt szo a postban az MSZProl egyaltalan?
Egy normálisabb országban ha csak felmerül valakiről, hogy sáros, akkor már önként le is lpp, ha nem lép akkor kiveti magából a közösség.
Nálunk meg tök mindegy, hogy "csak" etikátlan valaki, "csak" visszaél a hatalmával és kapcsolatrendszerével és így szerez milliós/milliárdos vagyont vagy TÉNYLEG elsikkaszt közpénzt, elmutyizgatják és körbeszámlázzák a "véletlenül" csak közbeszerzésben intézhető dolgokat avagy ellopnak közpénzt, itt még az igazi komoly ügyben senkit nem csuktak le vagy kapott börtönt. És ez bűzlik. Olyan pártsemleges háttér mutyi kinézete van neki.

Mondjuk olyan országban ahol közszemélyek enyhített büntiket vagy le sem töltendőt kapnak drogos vezetésért, nagy összegű sikkasztásért, miközben már lopás /rablásért tíz év fölött, miközben megint más gyilokért 3-4 évet ... nem is várhatunk mást. És nem a törvények a szarok, nem is az alkotmányt kéne foltozgatni, hanem a törvényhozás egész f*shalom rendszerét kéne már cserélni.
@mese-mese-meskete:

98-02 között a GDP arányos államadósság folymatosan csökkent 51 %-ra.

02-2010 között az államadósság folyamatosan nőtt 51 %-ról 82 %-ra.

Ez a különbség öreg. Mindegy mit mondasz teljesen, a helyzet az, hogy a fenti tényadatot überelni nem fogd tudni. ez az ami hazavágta az országot, nem a fideszes felfújt székházügy bazdmeg.
@Lucernaböde: Végre egy egyetem, ahol még kötelező a memoriter? :)
én még akkor tanultam, hogy: Láttyátuk feleim szümtükkel mik vogymuk. Isa pur es chomuu vogymuk.
Menyi milosztben terümtevé elevé miü isemüküt, Ádámut, és adutta vola neki paradisumut házoá. Es mend paradisumben volou gyimilsiktül mundá neki élnie. Héon tilutoá üüt igy fa gyimilsétül. .....
@Lucernaböde:
ha gondot okozna a korszerű fonetika:
Látjátok, feleim, szemetekkel, mik vagyunk! Bizony por és hamu vagyunk. Mennyi malasztban teremté először a mi ősünket, Ádámot, és adta vala neki a paradicsomot házul. És a paradicsomban való minden gyümölcsből mondá neki, hogy éljen, csupán egy fa gyümölcsétől ...
@egerészölyv: Megható amikor komplett plakkok formájában olvasható a papagályok imája.
@Devil: Igen, beszélek Orbánról. Egy adat ami nekd személys zerint is növeli az egzisztenciális esélyeidet te barom állat:

8 éve először Orbán Viktor kormánya csökkenti azt a brutális államadósságot amit a mocskos gazemberek ránk hagytak mindannyiunkra.

A kb 22 000 millird forintra duzzadt államadósságból a "gazember" Orbán törleszt 2500 milliárdot úgy, hogy közben minden fizetőképességét megőrzi az országnak és a piacról finanszírozódik az ország.

Persze nem az a gazember aki meg két és félszerezte az ország adósságállományát 8 év alatt, ugye ? Nem az a gazember, mi ? Az a gazember aki mindent megtesz azért, hogy a szarból kihúzza az országot.

Nagy baj vana ti fejetekben öreg, nagyon nagy baj.
@homo apolitikus: homo apolitikus 2011.04.05. 10:51:07 @ursus artos: Nézd, a balliberális oldalt évtizedek óta a "minél rosszabb az országnak, annál jobb nekünk a Pártnak" elv vezérli. Ennek jegyében cselekednek akár kormányon vannak (lásd Tanácsköztársaság, lásd Rákosi- és Kádár-rezsimek, lásd Horn-féle országszétprivatizálás, lásd tömegbe lövető Gyurcsány-rezsim), akár ellenzékben (lásd la Stampa a la Árpi bácsi, de említhetjük a jelenleg az EU-ban zajló mocskolódásukat is). Ezzel a balliberális társasággal, aki mindig is magyarellenes volt, nem lehet mit tenni így. Számítani meg végképp nem lehet rájuk, mert jobban utálják ezek a magyarokat, mint bármely szomszédos ország népe.

Igen, a Rákosi - és Kádár rezsimek kifejezetten balliberálisak voltak. Igen, a M.O. - on is csak tízen-akárhány %-os szocialisták manipulálják a konzervatív, nyugati sajtót. Igen, a fidesz sajtó mindig is korrekt, humánus, az értelemre apelláló stílusban íródott, szinte sütött belőle az ellenfél/ellenség tisztelete.
Értsd már meg: attól nem leszek hazaáruló, mert:
- te azt mondod
- piros-fehér-zöld a párnahuzatod, zoknid,stb.
- azt mondod, magyargyűlölő volnék - nem buta undorom van, főleg, ha még álszentség is párosul hozzá.
@Lucernaböde: Az első adathoz még Bokrosnak is volt köze, míg a 2002 től már a fidesz is tett hozzá a többedik lakás kedvezményes támogatásával.
@CubΕ:
CubE valójában egy Fidesz-paródiát ad elő. Nagyon szórakoztató!
@Pikk: Nem igaz az érved, teljesen hamis. Egyrészt a számok teljesen mást mondanak. Ezt mondja baloldal, de aki a baloldalnak hisz ilyen 8 év után annak játék van a fejében.

Másrészt attól még volt 8 éve az MSZP-nek, miért kellett elkúrni ????
@Lucernaböde: " 8 éve először Orbán Viktor kormánya csökkenti azt a brutális államadósságot amit a mocskos gazemberek ránk hagytak mindannyiunkra."

Nyugtával dicsérd a napot, mert ezt "csak" megigérte - egyszer már mindenki jóljárt, gondolom megint ilyesmi történik.
@Lucernaböde:
Azok a pénzek, amelyeket a MNYP-akból nyúl le, valójában egy fillérrel sem csökkentik az államadósságot, csak papíron. Mert pontosan ugyanannyival nő az állam jövőbeli kötelezettsége.

Egyébként meg Orbánék azért rúgták össze a port az IMF-el, mert az kisebb hiányt várt volna el. Szóval ez az államadósság lefaragására tett kísérlet kamu duma. A Széll Kálmán terv meg egyelőre csak ígérgetés.
@Lucernaböde:
"Nem igaz az érved, teljesen hamis. Egyrészt a számok teljesen mást mondanak. "

Nem mondanak mást a számok. Ha megnézed a 95-től 2001-ig tartó trendet mind gazdasági növekedésben, mind költségvetési hiányban, mind inflációban, elég egyértelmű mi indította el.
@Lucernaböde: Lucernaböde 2011.04.05. 12:31:42 @mese-mese-meskete:

98-02 között a GDP arányos államadósság folymatosan csökkent 51 %-ra.

02-2010 között az államadósság folyamatosan nőtt 51 %-ról 82 %-ra.

Ez a különbség öreg. Mindegy mit mondasz teljesen, a helyzet az, hogy a fenti tényadatot überelni nem fogd tudni. ez az ami hazavágta az országot, nem a fideszes felfújt székházügy bazdmeg.

'94 - ben 82% - ról lett '98 - ra 55%. innen sikerült '98 és '02 között 51 - re levinni. Húúú.

Lakáshitelezésről akkoriban hallottál? Ha nem, tájékozatlan vagy, ha igen, akkor tudatosan ferdítesz. Sőt, még világgazdasági válság is volt. Sőt, az egész adótartalom 15 % - a manyup - bezizetésekkel kapcsolatban keletkezett, de ebbe inkábbbele sem folyok, túl bonyolult lenne. Tényleg, hogy imádom az ilyen embereket, aki azt hiszi, attól kurva intelligens, ha egy komplex témában a legegyszerűbb érveléssel áll elő. Próbálj meg így csillagászokkal vitázni, házha picsán rúgnak.
@Lucernaböde:
Orbán nem törleszt semmit. Mi törlesztünk, akiktől ellopta az MNYP-t. Személy szerint tőlem 4 milliót lopott el. Aztán hogy ő ekkora lovag, hogy törleszt az én pénzemből, nos, erre a Shrek-ben Farquard nagyúr jut eszembe, amikor a sárkányhoz igyekvő lovagokhoz szól: "talán meghaltok páran, de erre az áldozatra hajlandó vagyok..."
Nem tudom mért kell szidni Orbánt! mintha ti tennétek valamit az országotokért! Hol vásároltok, Tesco? Hol nyaraltok, Külföld? Milyen cukrot , tejet vásároltok, Szlovák? Lenézitek a Magyar foci , kézi, csapatot? Ha egyre is igen a válasz akkor hazaáruló szemetek vagytok!
@Lucernaböde: "8 éve először Orbán Viktor kormánya csökkenti azt a brutális államadósságot amit a mocskos gazemberek ránk hagytak mindannyiunkra."

A 10 év alatt összgyűlt MNYP befizetésekből fussa, tellik. Csak ugye ezeket nem adósságcsökkentésre fizették be a tagok.

A 100 napos program idején Orbánék is szépen statisztáltak a mocskos gazembereknek az államadósságnöveléshez.
@Lucernaböde: "Másrészt attól még volt 8 éve az MSZP-nek, miért kellett elkúrni ????"
Nem kellett,de el lehetett és ezzel általában élni szoktak akik a hatalomba kerülnak.

Azért a nagy lopás közepette jutott a kicsiknak is valami, ez viszont mostantól lehetetlen.
@Balbágy:
Úgy látom, Balbágy is egy szórakoztató Fidesz-paródiát ad elő. Nagyon jó!!!!
@OnlinePénzkeresés:
Nem, nem! Én a Fradinak drukkolok! Te Úristen, most jut eszembe, hogy a Fradi is egy külföldié, a Mccabe-é, aki rohadt kapitalista. Te Úristen, akkor én is hazaáruló vagyok, amikor a Fradi B-középben szidtam a lila majmokat múlt pénteken...?
Mostanában volt valami sikeres kötvénykibocsátás - csak nem az adósságcsökkentés céljából ?
@Lucernaböde: Barom allat - az aki irja. Ilyen hangnemben sajnos nem fogok senkivel vitatkozni. Ha ideig sullyedtel, csak magaddal beszelgetsz.
@Pikk: Ez a "baromallat" elfelejti hogy volt kozben egy kis vilagvalsag, amibe nem egy orszag beleroppant. Es hogy az allamadossag Orban alatt lehet hogy csokkenni fog - cserebe nem lesz nyugdijunk - viszont kozben no is mert egyre nagyobb a felar amivel hiteleznek nekunk, pont Orban amokfutasa miatt.
De hat egy baromallattal nem lehet eszervekkel vitatkozni. Kisse emlekeztet dajcstomi stilusara :) ugy latszik terjed :))
@Betelgeuse-2: Úristen a Fradinak nem új tulajdonosa van aki Magyar?
@OnlinePénzkeresés:
Hát még az egér, monitor, billentyűzet és maga a számítógép, mind Kínából. Meg a ruhám is nagyrészt, és a hátizsákom is.
@Devil: " no is mert egyre nagyobb a felar amivel hiteleznek nekunk"
csökken a felár.
"cserebe nem lesz nyugdijunk "
nyugdíj volt van és lesz is. A manyup nem a nyugdíhjadat fizette volna, hanem annak csak egy részét. 25%-át.
@OnlinePénzkeresés:
Még nem! Még csak tervezik az 1 eurós aláírást. Még nem írták alá tudtommal, pláne nem jegyezték be a cégbíróságon. Szóval múlt pénteken én még egy szemét hazaáruló voltam!
Varanus, ez nagyon jó lett! :-D
Jót röhögtem a "tejesemberen", mennyire találó.

De hát ha a vezír úgy rángatózik mint a bolond, úgy viselkedik mint egy bolond, olyanokat mond mint a bolondok és olyanokat tesz mint egy bolond az nem-e egy bolond?
@Pikk: a kötvénykibocsájtás (a dolláros!!) meg úgy általában az aukciók az államadósság finanszírozását, kezelését szolgálják.
@OnlinePénzkeresés: "Úristen a Fradinak nem új tulajdonosa van aki Magyar?"

Amíg a "jobboldalon" alkalmanként a "magyarságot" a személy-nevekből vezetik le, addig a Kubatov-név ellenpélda :):)
@Zabalint:
Nem azt mondom hogy csak Magyar termékeket kell vásárolni mert az lehetetlen! De szálljon minden Magyar ember magába hogy hová süllyedt a társadalom! Hagyjuk hogy az Európai Unió egy gyarmatot csináljon Magyarországból! Inkább kimennek az emberek külföldre dolgozni nyaralni...
Gyalázat amit csinálnak a Magyar emberek!

Sok hülye imádja a Fekete pákót meg ilyen olyan nemzetiségű embert és a Magyar színészeket, sportolókat, művészeket, lese tojják....
@Lucernaböde:
Te lucernás.

Olvasom a szösszeneteidet, süt belőle a gyűlölet minden és mindenki iránt, aki nem hajlandó veled együtt dicsérni a vezéredet.

"8 éve először Orbán Viktor kormánya csökkenti azt a brutális államadósságot amit a mocskos gazemberek ránk hagytak mindannyiunkra."

Csak megjegyzem, mivel elkerülte a szigorúan csak a komcsizással foglalkozó figyelmedet az az aprócska tény, hogy vezéred időarányosan ugyanannyit tett hozzá az államadóssághoz, mint az összes többi. Szóval ha brutalitásról zenélsz, ne feledd a főzenészedet, aki ugyanazon hangszeren játszott, mint a többi, és elnézve mostani huncutkodásait, most sem jobb a helyzet.
@Devil:
Semmiféle terjedés nincs. Náluk ez felvételi alapkövetelmény.
@ursus artos: "a kötvénykibocsájtás (a dolláros!!) meg úgy általában az aukciók az államadósság finanszírozását, kezelését szolgálják"

Így első olvasatra mintha növelnék, de lehet, hogy tévedek.
@Lucernaböde:
A jelenrol beszeltem, nem a multrol. Az, hogy 98-02 kozott mibol es hogyan csokkentette a FIDESZ az adossagot, az nem relevans a jelent illetoen. Egyszeruen ott folytattak, ahol Bokros abbahagyta: privatizaltak. A GDP aranyos rata ellenere nominalisan not az adossagallomany akkor is, csak a gazdasag nagybb utemben fejlodott, mint ahogy nott az adossag.
Nem lenne ez rossz most sem, csak nincs mit eladni, es nem no a gazdasag sem.
@Lucernaböde:
"8 éve először Orbán Viktor kormánya csökkenti azt a brutális államadósságot amit a mocskos gazemberek ránk hagytak mindannyiunkra."

Annyira beindult, hogy 2010-ben is mindjárt 600 milliárddal növelte. Egyébként, ha jól belegondolsz, nem csökkenti, mert ha összevontan nézed az államadósságot a manyup vagyonnal, ugyanannyi lesz a "csökkentés" után is az egyenleg.
Csak úgy mellékesen, tanulhatnál Győzikétől - ha már magyarok vagyunk, ne Viktorozzunk, -egy kis keresztény felebaráti szeretetet. Ja, hogy tőle tanultad...
@ursus artos: "A manyup nem a nyugdíhjadat fizette volna, hanem annak csak egy részét. 25%-át. "

Mert a 8 %-os MNYP befizetés kb. 24%-a az összes tőlünk levont, utánunk befizetett nyugdíjjáruléknak. Ráadásul még örökölhető is lett volna.

Azért szép, hogy egy polgári kormány szab gátat a polgári öngondoskodásnak!

"nyugdíj volt van és lesz is."
Bárcsak úgy lenne....
Igazából az történt, hogy a fidesz látott még egy kis mézet a bödön alján és rávetette magát a hatalomra (már Sukorót is magának gondolta) Sajnos ez nagyon drága lesz az országnak, és a fidesznek sem egy sétagalopp, a kivívott utálat bel és külföldön.
@Lucernaböde: "8 éve először Orbán Viktor kormánya csökkenti azt a brutális államadósságot amit a mocskos gazemberek ránk hagytak mindannyiunkra.

A kb 22 000 millird forintra duzzadt államadósságból a "gazember" Orbán törleszt 2500 milliárdot úgy, hogy közben minden fizetőképességét megőrzi az országnak és a piacról finanszírozódik az ország."

A piacro finanszirozas Neked mit jelent? nekem azt, hogy az IMF 3.25%-os kamatozasu eurohitele helyett kibocsatottunk tobb, mint 6%-os kamatozasu dollarkotvenyt, majd a dollart eurora valtottuk. Ugye Neked is ezt jelenti?
2500Mrd forinttal NEM csokkentette, csak szeretne. 1500Mrd forint, ami a MANYUP-ok allamkotvenyei, melyek visszavonhatoak. A tobbirol egyelore nem latom, hogy mikent valosulhatna meg? Es nem is lattatta senki velem hitelt erdemloen.

Felreertes ne essek, a tamaskodasom nem jelenti, hogy egyetertek az MSZP 7 eves orszaglasanak penzugyi politikajaval.
Tulajdon képen miről szólt ez a blog? Elolvastam, de olyan üresség fogott meg, mit is akart mondani, mire akarta felhívni a figyelmem?

Jó lenne ha a liberális blogírók lassan megtanulnák, hogy azért mert valami mélyen belülről jön, ebben az esetben a gyűlölet, attól még nem lesz érdekes mások számára. Hogy egy olyan példát hozzak, amit ballib értelmi képességekkel is meg lehet érteni. Ha az utca sarkán letolod a gatyád és odasz@rsz, attól az még nem lesz értékes vagy érdekes, pusztán mert belőled jött. Vili?
unalmas már hogy az index másról se szól csak a szélsőliberális bulizósfiatalok nyafogásáról, akik nem fogják fel, hogy nem csak itthon, de világszinten is a végéhez közeledik a szélsőliberalizmus (azaz a bulizósfiatalság) kora

:)
@okostojáska: "Tulajdon képen miről szólt ez a blog? Elolvastam, de olyan üresség fogott meg, mit is akart mondani, mire akarta felhívni a figyelmem?"

Sajnos az észrevételed sem tett többet a dologhoz mint a példád, - amit említettél. :)
@OnlinePénzkeresés:"Inkább kimennek az emberek külföldre dolgozni nyaralni...
Gyalázat amit csinálnak a Magyar emberek! " Ez tetszik te barom! Dolgozz itthon becsületesen, legyél itthon orvos, minibál bérért, és lassan nézd végig, hoyg a gyerekeid éhen halnak. (na, jó kis túlzással) De legalább magyar földön döglesz meg. Én még itthon vagyok, de kívánom, hogy a gyerekeim húzzanak el, hogy van jobb lehetőségük...És ha tehetem, külföldre megyek nyaralni, mert ha itthon mennék el nyaralni, az kétszer annyiba kerülne, mint egy tengerparti nyaralás, de csak azért mert magyar vagyok, itt élek.
@okostojáska: "Tulajdon képen"

Ezt tulajdonképpen úgy írjuk, hogy tulajdonképpen. ;)

SP
Lucernaböde 2011.04.05. 12:31:42

"98-02 között a GDP arányos államadósság folymatosan csökkent 51 %-ra."

6 165,8 milliárdról 9 224,2 milliárdra...
ez csakis fideszéknél csökkenés...
@rasztaszív: A kulcsszó a GDP arányában, azaz GDP növekedés esetén akkor is csökkenhet, ha növekszik :)
@OnlinePénzkeresés:
Az, hogy en mit teszek az orszagert, nagyszeru kerdes! Az, hogy a TESCO versenykepesebb Mari neni vegyesboltjanal, az nem a Tesco hibaja. Nyarlni oda megy az ember, ahol jol erzi magat, es amit a penztarcaja megenged. Hazaarulo lennek, hogy Abbaziaba jarok nyaralni? Azt hittem, az a Nagy-Magyarorszag resze!
A "profi" magyar foci egy penznyelo. Hagyjuk.

Eleg egyszeru dolgokert osztogatod a hazaarulo cimet...
@Pikk: világos.de 4% feletti növekedéssel vették át a gazdaságot,és 2.5%-kal adták át...(úgy,hogy előtte ígértek 7-et...)
@rasztaszív: Ez igaz, csak azt említettem, hogy egy növekvő gazdaság befolyásolja az államadósság viszonyítását. Az meg hogy mit igértek, az másban sem teljesűlt.
@Pikk: valószínűleg hasonlóan látjuk,de azt még hozzátenném,hogy a lassuló növekedés is befolyásolja ezt a viszonyszámot...
@OnlinePénzkeresés: kiket értesz magyar emberek alatt?
@endike: Az lehet a te nagy szerencséd, hogy jelenleg egyetértesz a "bulizósfiatalság" korának (???) végével. Nehogy egyszer a fiatalok megszavazzák, hogy Dunába mindnekivel, aki így gondolkodik, mint te. Akkor fogod igazán visszasírni a demokráciát.
@tomwar:
"2500Mrd forinttal NEM csokkentette, csak szeretne. 1500Mrd forint, ami a MANYUP-ok allamkotvenyei, melyek visszavonhatoak. A tobbirol egyelore nem latom, hogy mikent valosulhatna meg? Es nem is lattatta senki velem hitelt erdemloen.
Felreertes ne essek, a tamaskodasom nem jelenti, hogy egyetertek az MSZP 7 eves orszaglasanak penzugyi politikajaval. "

Végre egy értelmes, higgadt hang. Ajánlom az elvakult Fidesz (és elvakult MSZP) hívők szíves figyelmébe. Tomwar hsz-ében külön hangsúlyoznám a 7 (azaz hét évet). Igen, nem 8 év, jól teszenek olvasni!
Úgy tűnik, azért akad még, aki lát is, nemcsak néz.
@Zébácsi: Így van. Csak aztán el ne feledkezzünk az elmúlt egy évről sem :-)
@tomwar:
Igazad van.

Alkoholista az, aki ugyanannyit iszik mint mi, csak utáljuk!
Hazaáruló az, aki ugyanazt teszi mint mi, csak utáljuk :)
@Ezt elkúrtad Gonosz Törpe: Az ilyen mocskolodok, mint te, az en szememben erdemesek az Emberiseg Szegyene-cim bronzfokozatara. Inkabb teged kellett volna vizbefojtani rogton a szuletesed utan.
@céerem: az elmúlt egy évet nehezen fogjuk elfelejteni.
Pedig jobb lenne... :-(.
@walker57: "Alkoholista az, aki ugyanannyit iszik mint mi, csak utáljuk!
Hazaáruló az, aki ugyanazt teszi mint mi, csak utáljuk :) "

Ez tetszik.
@Zébácsi: korrupció az, amiben nem vagy érintett :-))))
fujjj...
@Lucernaböde: Ostoba! Akkor minek bocsájtotok ki több milliárd dolláros kötvényeket. A nagy alkotmányozgatás közben az ilyen hírek valahogy elsikkadtak...
Ma Orbán Viktor Tuskó Hopkinsként (Rejtő Jenő alapműve) szónokol és lózungol. A képlet az, hogy aki a névsort olvassa, arról nem derül ki, hogy ő is ott volt a probléma okozói között. Ma néhány közgazdász a lózungolást megelégelve próbálná bemutatni a magyar államadósság-spirál indulásának, ill. nekilódulásának történetét. Ez a mai „seggnyaló” médiánál nem nagyon sikerül. A lózungoló politikusok azt hiszik, nem emlékszünk már. Ők csak a 8 év MSZP regnálás alatti államadósságról beszélnek. Még jól emlékszünk, nem olyan régen volt 1998-2002. Az elején nem volt gond, közismert, a „Bokros csomag” jótékony hatása. Íme az államadósság megugrásának szerényen elhallgatott néhány oka a Fidesz regnálásának 2. szakaszában:
- Főtiszviselői kar létrehozása, bebetonozása, pénzügyi finanszírozása.
- Köztisztviselői bérek jelentős arányú emelése.
- Lakáscélú, kedvezményes törlesztésű köztisztviselői hitelek bevezetése. Ez 2,5%-os hitelkamatot jelentett, a többi állami forrás és kamattámogatás volt. Személyeskedés nélkül: rengeteg vezető politikus és köztisztviselő részesült belőle. Aki kiváncsi rá, hogy a mai vezető politikusok között, jobb és baloldalon egyaránt, kinek van ilyen hitele, az interneten nézelődhet. Az ekkor bevezetett kedvezményes lakáshitelek az ingatlanlufi Mo.-i kiváltó oka, hiszen akinek ez nem járt, nem akart lemaradni; 1-2 évvel később az emberek nyakló nélkül elkezdték felvenni az EURO- és svájci frank alapú hiteleket. Sajnos a FIDESZ kedvezményes lakáskölcsönadásait 2002-től az MSZP is folytatta. Igaz, hogy a FIDESZ –érában kapható 20 milliót 10 millió Ft-ban maximálta, és a 2,5 %-t felemelte 4 %-ra.
- Diákhitel bevezetése. A FIDESZ vezette be, és sajnos az MSZP folytatta. Közismert, hogy fékek nélkül vehették fel a diákok mindenre. Hatalmas biznisz volt ez is a Diákhitel Központnak és néhány banknak. Természetesen itt is a kedvezményes kamat feletti részt a mai napig a magyar állam fizeti a bankoknak.
- A minimálbér emeléséhez kapcsolódó különböző juttatások (a közalkalmazotti és a köztisztviselői szférában) államadósságra gyakorolt hatása.
- 2001-ben a FIDESZ kormány vásárolt Gripen vadászrepülőket. Ezek ugyan kiváló gépek, de a magyar technika és személyzet alkalmatlansága miatt azóta is csak díszek. Az államadósságra gyakorolt hatás? 1 Gripen 20 milliárd, 14 Gripen ?. A Gripen vásárlás az F-16 helyett abszolút dilettáns, bár inkább korrupciógyanús volt. Sokan emlékezünk még: a Gripen dokumentumok titkosítva vannak.
- Amikor 2002.-ben a FIDESZ elbukta a választást, néhány nappal a választások előtt sok-sok milliárdot költött el betervezetlenül, az addigi beruházási prioritásokat felrúgva (a lényeg, hogy minél üresebb legyen az utód kamrája).

Természetesen ezek a tények nem mentik az MSZP-SZDSZ kormányok 2002-2010. közötti hanyag, felelőtlen, tolvajlásokkal fűszerezett kormányzását és a Kádár-rendszer által összehozottat sem. De legyen végre vége az örökös hazudozásnak, hogy az államadósság létrehozásában a FIDESZ ártatlan. Mikor jön már egy mesebeli kisgyerek, aki a hajbókoló tömegnek megmondja, hogy Tuskó Hopkins király meztelen?!
@Tusko Hopkins: A gripen ügyről valójában max 3 ember tudhat és a fizető közreműködő. Ennyi a kockázata a kárpátok géniuszának.
@Tusko Hopkins:
Ezt SENKI sem fogja megkoszonni Neked a narancsvidekrol...:-)) ES EZ AZ EN NAGY BAJOM. A szemellenzo, a "feledekenyseg", stb.
@tomwar: Ezt senki sem reméli, elég volna, ha elgondolkodnának rajta.
@céerem: És ezt még lehetne fokozni... vagy elég, ha az ember olvas egy kis Mikszáthot, Móriczot.
Az utóbbi százegynéhány évben mit sem változott a magyar ugar. Mikor vesszük már észre - úgy en block, hogy saját hazánkat lopjuk?

Kinek nem inge, ne vegye fel.
@csoko20: Egoista vagyok; pénzből élek.
@Pikk: Konkrétan a Bokros teremtette elő erre a pénzt vikicicáéknak... Amikor az elfogyott, megindultak a lejtőn. Mondjuk, ők azért jól jártak.
@kovi1970:
Úgy hallottam, hogy az a sok "hozzánemértő" barom külföldi befektető meg veszi, mint a cukrot! Majd mind jól elszegényednek.
@Amatőr: +3% az amerikai allamkotvenyhez kepest, dollarban. Nana, hogy megveszik!
@tomwar:
Na de az a sok hülye nem gondolja, hogy most annyira rossz a kormányunk, hogy maholnap becsődölünk? Tessen' má' mondani, akko' kinek higgyünk mi 10 millió magyar birka?
Minden rühes orbanista patkány bassza szájba mocskos kurva anyját!!
Ma indoklás nélkül felmondtak a páromnak, a helyére egy 22 éves orbanista szopósgeci került. Olyan munkahelyre ahol 5 ÉV KÖZIGAZGATÁSBAN SZERZETT GYAKORLAT MEGLÉTE A FELTÉTEL!!!
Mint kiderült a rohadék a helyi (Békéscsaba) közgyűlés egyik orbanista férgének a húga.
MÉG EGYSZER!!! MINDEN ORBANISTA RÜHES PATKÁNY BASSZA SZÁJBA AZ ANYJÁT !!!!
Aki védi ezt a velejééig korrupt gennyes hazug tolvaj szarházi kormány AZ ROHADJON MEG !!!
Régi, sokszor próbált igazság, hogy minden népnek olyan kormánya van, amilyet megérdemel. Aki konjunktúralovagokkal alkotmányoztat és zűrös múltú, büntetett előéletű, helyesírni nem tudó, ellenben bármilyen rendszert hibátlanul kiszolgáló gumigerincűeket tűr meg a Sándor palotában, az bizony megérdemli a sorsát, és nem csak azt, amit eddig kapott, hanem ami most jön, azt is – és a java még csak most jön.

Öröm azonban az ürömben, hogy minél kiadósabb, annál hamarabb lesz vége. Magyarországnak most rengeteg zakóra van szüksége. Minél több pofátlan senkiházira, aki kioktatja, miért nem vitte semmire; minél több felkapaszkodott dísztyúkra, aki pöffeszkedve elhajtja a munkát keresőt.

Egyszóval: Fideszre.

A kétharmad nem volt elég. Hulljon a férgese. Felfelé.
@Amatőr: Tudod-e miért veszik a kötvények gyökér ?
Azért mert ez a rohadék banda az vállalja a kötvénnyel hogy a lejártakor a piaci kamat kétszeresét fogja fizetni te fasz!
Gondolkozz töki !!!
@orbánmentesítő: A stílus maga az ember. Szegény Barátom, csak nehogy a gyomrodra menjen...
@Amatőr: "A stílus maga az ember" Gondolom most a vitner nevű korcsra, dájcs tompira, lézerre , papcsákra , meggyesre, meg kósa nevű re gondoltál ugye ?
Ez a lucernaböde vagy ki a ...szom egy igazi hívő ám. Rajongó ő, a nagyvezír gecitörpe rajongója. Azt hiszi az idióta rajongója, hogy gyurcsányozással mentegetheti az általa rajongott balfasz, mocsok, áruló bandát!
Közölném: az emútnyócév emút! A gyurcsány nem tényező! A mostani narancsforradalmi gecibanda tesz minket tönkre, méghozzá tudatos rosszindulattal és hozzánemértéssel.
@Amatőr: fel kellene ébredni a mély-hitből! Azt nem lehet megenni.
@orbánmentesítő: "..zűrös múltú, büntetett előéletű..."

Testvír, hát a fél Orbán-parlament ilyen, mert akinek van stikli a múltjában azt ugye könnyű tökénél/csöcsénél szorongatva irányítani.
@IgazMagyar: "Ne ítélj, hogy ne ítéltess!"

Sem a mai, sem az előző Ház tagjai között nincs egy sem, akire az üres pénztárcámat rábíznám, vagy akivel szívesen beszélgetnék. A pártokról és annak tagjairól ne is beszéljünk. De az Interneten trágárul fröcsögni szellemi önkielégítés, amit meghagyok a rászorulóknak.

Egoista is vagyok és csak a szememnek hiszek.
Tegnap 265,42; ma 263,74; valamint 203,01 és ma 199,70. A számok nem hazudnak, mondják sokan.
A kibocsájtott kötvényeket veszik, mert elhiszik, hogy nem dől össze a gazdaság. Az IMF csendben van, a hitelminősítők meg lassan kénytelenek visszakozni, vagy kiröhögik őket. Mert más is a szemének hisz. Kivétel az elvakultak.
Tehát amíg jól megy a szekér, addig nem érdekel, hogy ki ül a bakon és nem fogok a küllők közé rudat dobni.
Az élet rövid, Barátom, a történelmi távlatokban azok gondolkodnak, akiknek nem kell a betevő után kajtatni.
@Amatőr: No, az "erős" forinthoz vegyünk csak figyelembe 2 nem éppen elhanyagolható dolgot. Az egyik, hogy a külkereskedelmi mérleg erősen szuficites már hosszú ideje. vagyis nagyobb az export mint az import. Azaz a devizatartalékok halmozódnak.
A másik, hogy baromi magas kamatra folyik az állampapír kibocsájtás és el is adják. Naná, hogy! Hol másutt fizetnek 6-7%-ot állampapírért?
Csakhogy ennek egyfelől ugye a belső kereslet visszaesése az oka és okozata, másfelől a gyerekeinket adósítjuk el, nyakig. Ja nem, bocs. Azt már megtették az "elődök". Most az unokák zsebére megy a pénzcsinálás.
Bocs, én "Igaz MAgyar"-nak válaszoltam, úgy látszik ugrott közben egyet.
Nem, mégis jónak címeztem. Csak ma nagyon fáradt vagyok...
@alf: Én nem vagyok profi - a "szufficit"-et is az idegenszavakból bogarásztam elő - de szerintem a felsőbatangai állampapírokat hiába kínálják 50%-os kamattal, akkor is csak szobadísznek veszik. A makró gazdasághoz sem értek, de azt figyelem, hogy a saját kiadásom több-e, mint a bevételem.
Nagyon hosszú távra nem tervezek (havibérletet még veszek), de mivel nyugger vagyok, most már nem kívánom megváltani sem a világot, sem a hazát. Egyszerűen nem maradt időm. Pedig 60 évig ez volt a "trendi"; most egy kicsit húzzuk még meg a nadrágszíjat, azután lehagyjuk a Nyugatot!
Szóval ezért figyelem, hogy hogy-é mérik az eurót, a frankot, a kenyeret és a tejet.
A belső kereslet pedig (szerintem) azért alacsony (vagy 6 évtizede), mert a megtermelt pénz töredéke marad csak a zsebünkben, azaz nincs miből...
A többit mindig a nálunk rátermettebbek osztják be nekünk. De hát oly ménkű sok dolguk van, hogy a végén csak így sikerült és nekünk már nem maradt csak ennyi.
Kedves Hölgyeim, Uraim (eftásak, eftásnők)!
(Mindenki ossza szét!)
Tetszettek-e mán arra gondolni, mikor volt ebben az országban létező és működő gazdaságpolitika utoljára?
Én ilyenre nem emlékszem, bár közelítem félévszázados fennállásomat.
Naivul azt hittem, hogy majd a kétharmad...
Naivitásom kb. 2 hónapig tartott, majd látnom kellett a csodát.
Gazdaságpolitika most sincs, de aki erre felhatalmazott, inkább ne is csináljon!
Ostobasága, hozzánemértése oly égbeszökellő, hogy elődei bizton irígyelhetik.
@orbánmentesítő: persze, minden olyan köztisztviselőt kidobnak a picsába, aki évek óta nem hajlandó dolgozni. Igazad van: "hújjon" a férgesse.
@ursus artos: Tudom, hogy nem kapkodtam el a választ. A takarékszövetkezeteket szerintem nem érintette a bankadó, így nem is volt okuk emelni. A CIB-nél nem tudom, hogy volt-e költségemelés, de azt tudom, hogy nem egy alacsony költségű bank, így lehet, hogy bevállalták, mondván elegen húzunk le a népről amúgy is. Te eddig fizettél sokat, mi meg most már annyit, mint Te.
süti beállítások módosítása