Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/03/28/gulyas-gergely-miniszter-mutet-gyogyulas-fajdalmak-kormanyinfo "Vélet... (2024.03.28. 18:56) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.03.31. 06:14 Fabius

Vasárnapra cserélt abortusz

Címkék: fidesz kdnp abortusz vasárnapi munkaszünet

Hiába mondja Orbán Viktor a kereszténydemokratákról, hogy sorsuk a „szövetség vagy felmorzsolódás”, pláne hiába vádolja őket Kövér a siófoki kormányülésen kipattant abortusz vita után kispárti létből fakadó túlérzékenységgel, azért lassan kiderül, hogy időnként bizony farhát rágja az anyókát.

A kereszténydemokraták folyamatos leintése csak egy darabig megy. Mert a biznisz az biznisz, valamit ők is be akarnak írni a magyar politika emlékkönyvébe a túró rudin kívül. Várható volt, hogy a koalíciós egymásra morgás után sarokba zavart keresztényeknek adni kell valamit az abortuszért. Körvonalazódni látszik a pótlék is, amivel eljátszanak csöndben míg a nagytesó tükörfényesre polírozza önmagát.

Abortusztörvény helyett megkapják a vasárnapot.

Legalábbis Harrach Péter tegnapi kijelentésének magabiztosságát figyelve lehet ennek alapja. Szerinte már egyeztetnek a minisztériumok a munka törvénykönyvének és a kereskedelmi törvénynek a változtatásán, a javaslat még ebben az időszakban parlament elé kerülhet, és jövő január elsejétől életbe is léphet.

A magam részéről azt szeretem, ha kormánypártjaink jó testvérekként viselkedve megosztják egymással a tortát, azt már kevésbé, ha az életvitelünkbe igyekeznek beleavatkozni ezzel. Úgy gondolom a hétvége a dolgozó ember szabadideje, és pont el tudja dönteni politikusok nélkül is, hogy mivel akarja tölteni. Azok akik hétvégén is dolgoznak azért plusz jövedelmet kapnak, és őszintén szólva én még senkit nem hallottam lázongani ezért. Cserébe sok családot látok hétvégi programot csinálni bevásárlóközpontokba, plázákba, gyakorlatilag az összes ilyen szombat vasárnap full kopp tele van. Egyrészt összekötik a bevásárlást egyéb, mondjuk gyerekeknek szánt tevékenységgel, másrészt sokan ha akarnak sem tudnak máskor jönni pont a munkájuk miatt.

De ez mit sem számít a családok felkent őrzőinek. Megvédik őket akár akaratuk ellenére, ahogy a nyugdíjukkal tették. Olyan apróságok, hogy az előzetes becslések szerint a hétvégén nyitvatartó cégek a dolgozóik 7-8%-át fogják elbocsátani azonnal, nem számít. Munkahely van bőven, majd elhelyezkednek, ha esetleg mégsem, akkor lehetnek visszavágott segélyű munkanélküliek Széll Kálmán nevében. De a vasárnap szent legyen és pihentető, a mindenit a szórakozni vágyó fejeteknek.

Ám a dolog nem ilyen egyszerű. Harrach kompromisszumnak nevezi, hogy nem vonatkozik ez mindenkire egyformán. Ahogy mindig, most is vannak kivételek. Kivétel például a termelő és szolgáltató ipar: magyarul kazánkovács és műkörmös lehetsz hétvégén is, de csemege pultban szalámiszeletelő az nem. Illetve dehogynem, amennyiben 280 m2-nél kisebb alapterületű családi vállalkozásban dolgozol. Ebben az esetben sem számít, ha kihagyod a délelőtti misét a családi ebéddel együtt a munka, és a Lázár tesók lelki üdve kedvéért.

Khmm. Tippeljük meg mekkora egy átlag CBA üzlet alapterülete?Ezzel nagyjából meg is érkeztünk oda, hogy vasárnap szinte kizárólag azoknak a multiknak nem lehet se nyitva lenni, se dolgozni, akik az ország második legnagyobb közteherviselői a kkv szektor után. Szerintem a szentvasárnapot egyszerűen nevezzük el válságadó plusznak, és helyben is vagyunk. Aztán persze előbb jelentsétek ki, hogy a gazok nem fogják akarni a kieső bevételeket áremeléssel pótolni mer'a Zorbán mérgesen toppantani fog, aztán mikor mégis, akkor vegyétek föl a lassan maszkotokká váló csodálkozó kisdobos ábrázatot, meredjetek bele a kamerába denemértjükhogylehetez ábrázattal. Majd nevezzétek ki Rogán őrmestert és Selmeczi kadétot egy szakasz mélységi felderítő élére kivizsgálni az esetet. Tudom, hogy a multikat utálni kell, de utálni kell a magyar munkavállalót is, aki bevételtől vagy egyenesen munkahelytől esik el? Mondjátok, a multik bevételével és dolgozói létszámával egyenes arányban csökkenő járulékfizetésekért, kevesebb lerótt adóért kit kell majd utálni?

Vagy, esetleg elgondolkodhatnátok azon, hogy az emberek életének vannak olyan részei, amit nem kell piszkálni, nem kell mindenáron megjavítani. Ha ti nem akartok vásárolni menni vasárnap, ne menjetek. Ha nem akartok dolgozni, ne dolgozzatok. De nézzetek minket is felnőttnek, és hagyjatok úgy élni, ahogy azt a társadalmi igényekhez igazodó kereskedelmi, szolgáltató iparral kialakítva megszoktuk.

Különben kiöntitek fürdővízzel a gyereket is. Az pedig az abortusz drágábbik fajtája lesz.
 

354 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr362787142

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bucit a dutyiba – vége a maszatolásnak? 2011.03.31. 16:54:44

A közelmúlt napokban néhány figyelemkeltő ítélet született a magyar független bíróságokon. Önkényesen ragadjunk ki közülük néhányat: a Geréb Ágnes-per, a maradandó fogyatékosságot okozó Stohl Buci, a zselici uzsorás, a félnótás Zuschlag és Benedek Fülö...

Trackback: Képzelt riport egy áruházigazgatóval 2011.03.31. 16:13:52

Megosztom A most következő írás pusztán a képzelet szüleménye, így minden bizonnyal pontatlanságokat is tartalmaz. Bármilyen a valósággal való egyezőség, illetve hasonlóság a véletlen műve! A budaörsi Octathlon sportáruház parkolójában állunk, az op...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@doci606: Meg a tiédre!
Hagyjuk, részemről ennyi volt.
Nem akarok bántani én senkit.
Éppen eléggé bűnhődünk mindannyian.
@levaia: "A hétvége a dolgozó ember szabadideje." Miért is? Miért pont a hétvége???? A szabadidőnek nem mindegy, hogy a hét melyik napjára esik?
Továbbá "Tessék kimenni a szabadba túrázni, vagy barátokkal közös programot csinálni!" Ha valakinek a soppingolás pihentető szórakozás, ellenben utál túrázni, az mit csináljon?? Miért akarod a saját értékrendedet másokra erőszakolni, eldönteni helyettük, hogy mit csináljanak?
"Az "átkosban" egész jól megvoltunk vasárnap nyitva nem tartó boltokkal is." - Sőt, az átkosban jól megvoltunk szabad szombat nélkül is jó sokáig. Előtte meg megvolt az emberiség boltok nélkül is jó sokáig, meg még sok minden más nélkül.
@levaia: Kedves levaia! Tíz pont! Köszönöm!
@kisa: Az első mondatodra válaszolnék. Nem, nem mindegy. Ha a gyerekem vasárnap van otthon, s kedden suliban, akkor kenhetem a hajamra a keddi pihenőnapot. Jómagam, s tapasztalatom szerint nem vagyok egyedül ezzel, szabadságomat is igyekszem a gyerekek szünidőjéhez állítani. Mivel hamar felnőnek, most kell kihasználni az időt, hogy velük lehetek. Később már a saját útjukat járják, tehát egyáltalán nem mindegy, hogy mikor van a pihenőnap!
@morbiczer:
pontosan erre akartam célozni :) egy olyan párt tagja a kormánynak, befolyásolja az ország ügyeit, amelynek nincs semmiféle támogatottsága.

ennek a pártnak politikai értelemben nem hogy a kormányban, de még a parlamentben sincs joga a létezéshez. ez a párt felhatalmazás szempontjából egyszerűen nincs is. nem létezik.

...és most közösen adjunk hálát az Úrnak, amiért álláshoz, befolyáshoz, parlamenti titkárnőkhöz és költségtérítéshez juttat minket: Köszönöm Orbán, hogy....
@kisa: Bocsánat, még egy apróság. Ahhoz, hogy túrázni menj, nincs szükség mások munkájára. Illetve van, mint pl. buszsofőr, esetleg büfés vagy éttermi pincér, stb., de egy fontos dolgot meg kell említeni: azok, akik pl. tűzoltónak mennek, tudják, hogy mit vállalnak, ezzel indulnak neki a szakmának. De aki kényszerből ül a hiper pénztárában, nem biztos, sőt nem is valószínű, hogy az álmai netovábbja, hogy Téged vagy engem kiszolgáljanak vasárnap.
@doci606: Nos, erre nem tudok mit mondani, csak azt, hogy bármit - BÁRMIT - lehet jól és rosszul használni. De ennek nem az a magoldása, hogy betiltjuk azt a dolgot- ilyen alapon az autókat is be kéne tiltani, mert mennyi baleset van -, hanem meg kéne tanítani az embereket arra, hogy JÓL használják azt a dolgot, bármit. És mivel az emberiség eljutott a fejlődésnek arra a fokára, amikor a dolgok megtanulása nem merül ki abban, hogy hogyan kell lebunkózni egy vaddisznót - nem kisebbítve ezzel a vaddisznóvadászat bonyolultságát, csak jelezve, hogy az mégsem olyan összetett dolog, mint a világban való eligazodás úgy általában -, nyilván a tanulás/tanítás is másképp, másra irányulva kell/ene, hogy végbemenjen. Addig, amíg ezt nem képesek belátni a politikusok, nyilván a tiltás és a "mi jobban tudjuk, mi jó neked" mentalitás marad, ami a politikusoknak nagyon is jó, mert nem kell megmagyarázni bizonyos intézkedéseket, ám ugyanakkor hosszútávon nem biztos, hogy kifizetődő, és lehet, hogy mégiscsak a tanítás/tanulásra kéne helyezni a hangsúlyt, mindazonáltal továbbra is úgy gondolom, hogy a bevásárlási szokások eléggé a privátszférába tartoznak, és mint ilyeneket, nem illene cseszegetni.
Akinek meg a gyereke bőgve vonszolódik végig a plázán, az nyilván nem szórakozásból vásárol akkor és ott.
@doci606:

"mert a döntés most is a Te kezedben van, mehetsz szaküzletbe, de mehetsz a hiperekbe is, ahogy jól esik."

És a tervezet alapján mehet majd vasárnap is?
Nem.

Csak hagyni kellene az embereknek, hogy eldöntsék mit csináljanak vasárnap. Miért kell szűkíteni a lehetőségeket?
Megint csak az az érzésem, hogy a Kedves Vezető akarja megmondani mi a jó az embereknek. Tiszta kommunizmus.

Sokan külfölddel szoktak példálózni, ahol vasárnap zárva a boltok. És elfelejtik megemlíteni, hogy legerősebb EU országban Németországban egyre több helyen engedélyezik a vasárnapi nyitvatartást, mert jó a gazdaságnak, a kereskedelemnek. Nyilván Magyarország nyomába sem ér Németország. Azok is hülyék!

Ráadásul a magyar szeret Tescoba járni. És elég ideges lesz, ha vasárnap nem lehet. Öngól!

Persze vagytok ti, akik soha sem voltatok még vasárnap hipermarketben?

Miért kell védeni? Mert a fidesszel szimpatizáltok? Ezért megéri?
@doci606: szabad országban élünk. ha valaki anyagi kényszer miatt elvállalja hogy hétvégén dolgozzon, akkor nyilván azért teszi, mert rászorul. ha nem szorulna rá, nem tenné. de kénytelen. örül annak ami van. mert minden kibaszott ft számít, mert ha ez sincs, nincs semmi.
ezen kéne elgondolkodnia kicsit a sok nagyokos szentfazéknak, hogy ezzel a baromságukkal is a legszegényebbeknek ártanak. ha 1/7-del kevesebb munkanap lesz, nyilván hasonló aránnyal kevesebb munkaerő is kell majd. és ha emiatt kicsit több lesz a forgalom a hét többi napján, akkor se fog többet fizetni a maradék munkaerőnek a tesco.

tényleg, melyik kormány is akarja növelni a munkahelyek számát? valami egymillióval?
20-25 ezer magyar állampolgár munkahelyéről beszélünk.
Az iparban és a mezőgazdaságban már megtörtént a kataklizma, óriási mértékű lett a szegénység.
A további állástalanítás nyilván azoknak érdeke, akik ezt a népet szolgasorba akarják taszítani.
@doci606: De nem mindenkinek van gyereke... Abban igazad van, hogy gyorsan felnőnek.
Szerinted, aki sofőrnek megy, az jobban szereti a munkáját, mint egy pénztáros? És aki a tecsóba jelentkezik pénztárosnak - mert ez a szakmája, ezt tanulta, pont úgy, ahogy a sofőr a sofőrséget, pincér a pincérséget satöbbi-, az nem tudja, hogy bizony hétvégén is dolgozni kell? Ahogy az se biztos, hogy a pincér és a szakács álma az, hogy vasárnap kiszolgáljanak engemet, továbbá az se biztos, hogy az orvos pont vasárnap akarja kivenni a vakbelemet. Mégis, mi a különbség?
arra szamítanak, hogy (esetleg) több ember megy templomba, és így (esetleg) több adományt kapnak?

megéri?
@levaia:

"Szabadidőt értelmesebben is el lehet tölteni mint bevásárlóközpontokban mászkálással. Tessék kimenni a szabadba túrázni, vagy barátokkal közös programot csinálni!"

Naaaaa neeeee! Ez már sok! Még egyszer ilyet írsz anyázni fogok!
Had döntsem el mit szeretnék csinálni vasárnap én MAGAM! Ne Orbán, vagy az afrikai keresztény vadász guru, vagy TE!

Igaz már az is eredmény, hogy még leírhatom, hogy hazug, népámító, hatalommániás, idegbeteg vezeti az országot.
Erre már mit lehet mondani?
sörgyári ló nem rendeltetésszerű használata a tisztelt "jog" "alkotónak".
napirajz.hu/archives/2008/03/10/GUMIPOKOZVA/
vagy csak NCH az egyszerűvég kedvéért:
napirajz.hu/archives/2010/12/06/NCH/
(és még kegyes voltam, hogy nem a PÁH-ot mondtam...)
@jet set:

Az igazi megoldás, ha megszüntetik a vasárnapot és szombat után egyből a dupla hétfő következik 0-48 óráig. Ez lenne az igazi forradalom! Uram isten, csak nem ötletet adtam a Kedves Vezetőnek?

Venezuela, a Népi-Korea és Kadhafi már is üdvözli az ötletet. A nemzetközi támogatás megvan. Belföldön meg elég a 2/3-d.
@tcom: Bizony, ha ez így megy tovább, még nosztalgiázni fogunk a mai szép időkről, amikor még szólhattunk, írhattunk szabadon.
@kisa:
"Ha valakinek a soppingolás pihentető szórakozás, ellenben utál túrázni, az mit csináljon?? Miért akarod a saját értékrendedet másokra erőszakolni, eldönteni helyettük, hogy mit csináljanak?"

Van, akinek a hétvégi egész napos soppingolás jelenti a kikapcsolódást. Van, akinek az a program, hogy hetente elmegy a háziorvoshoz panaszkodni. Olyan is van, akinek a szellemi magaslatot egy VV epizód jelent. Olyanok is vannak, akik imádnak egész nap fecsegni, feltartva közben a munkatársakat, szomszédokat.
Nekem pl hülye szokásom, hogy blogokat és kommenteket olvasok. Nem vagyok rá büszke, sőt frusztrációt okoz néha, hogy ilyennel barmolom el az időmet.
@Fertőtlenítés a faluban: Ez annyirajóóó!
Aranyos volt, köszi.
Mindenképp elgondolkodtató hozzáfűzés.
@Fertőtlenítés a faluban:

"Nekem pl hülye szokásom, hogy blogokat és kommenteket olvasok. Nem vagyok rá büszke, sőt frusztrációt okoz néha, hogy ilyennel barmolom el az időmet."

Huhh! Én is mindig megfogadom, hogy nem érdemes evvel foglalkozni. Egyszer talán le is szokom róla. Másrészt ki kell állnunk a véleményünkért, mert mindig lesznek olyanok, akik ránktelepszenek, beleszólnak a magánéletünkbe... ha hagyjuk.
@tcom: Nem fogjuk hagyni, már most sem hagyjuk!
Azért én mégis nagyon aranyos megnyilvánulásnak tartom ezt a falusi fertőtlenítést.
Érdekes, hogy megragadt a vita ott, hogy had döntse már el a nép akar-e vasárnap vásárolni, plázázni, teszkózni, pecázni, biciklizni, zülleni...

Másrészt ez csak a KDNP politikai magamutogatása. A rossz reklám is reklám elve alapján működnek. A nép a kormányzó galerit a Fidesszel azonosítja. A KDNP-nek szükséges mutogatnia magát. A KDNP-nek kell az a 200ezer ember, aki vevő az eszement marhaságokra is hiszen a politikában bármikor előfordulhat, hogy a Fideszt lenyomva kell talpon maradnia a mikropártnak.

Tehát nem elvi alapon, hanem politikai játszma miatt fontos valami csontot odadobni a palotapincsinek is.
valaki magyarázza már el nekem miért emlegeti mindenki a plázákat, mikor ott jellemzően sok kis üzlethelység van kiadva boltnak (meg persze mozik, meg kávézók és kajáldák) egy nagy dobozban? kis boltokra, éttermekre és mozikra meg ha jól olvastam nem vonatkozik a törvénytervezet. vagy mégis? nem értem...
Az az érv nem állja meg a helyét, hogy csökkenne a forgalma a Tesconak, ha zárva van vasárnap, mert ugynazt az árut majd megvesszük a többi napon. DE! Ez csak akkor igaz, ha vasárnap minden boltnak zárva kell lennie! Ha a gojmotoros Lázárék CBA-ja nyitva lehet, akkor hol van a versenysemlegesség? Már a hipermarketekre kivetett különadót is úgy vezették be, hogy a CBA kivétel legyen! Na ez a gusztustalan!
"Azok akik hétvégén is dolgoznak azért plusz jövedelmet kapnak, és őszintén szólva én még senkit nem hallottam lázongani ezért."

Akkor engedd meg, hogy felvilágosítsalak, már csak azért is, mert sajnos van szerencsém a cikkben is említett hárombetűs magyar üzletláncnál dolgozni. Fix havibérek vannak, a hétvégéért nincs külön pénz. A kollegák minden második hétvégét tölthetik otthon. Tehát ledolgozik 12 napot és utána kettőt pihen. Pár hónapja volt egy felmérés a dolgozók között, hogy ők hogyan vélekednek a vasárnapi nyitvatartásról. Közel 80% támogatta és örülne neki, hogy minden vasárnap otthon maradhatna a családdal.
Nem hiszem, hogy olyan sok dolgozó lobbizna a vasárnapi munkáért. Legalábbis az élelmiszer kereskedelemben biztosan nem.
Te, mint hithű liberális, ezzel nyilván nem foglalkozol, neked csak az a lényeg, hogy mehessél a Tescóba vasárnap délben két kifliért. Ezt nyilván nem tudod megtenni hétfő reggel 6 órától, szombat este 10-ig.
Ilyenkor mindig elgondolkozom azon, hogy 15-20 éve, amikor minden zárva volt vasárnap, hogyan is maradtunk életben?
@kisa:
"A hétvége a dolgozó ember szabadideje." Miért is? Miért pont a hétvége????

Ez a blogbejegyzésből kivett idézet volt. Így alakult, jelentős részben zsidó, keresztény hagyomány miatt. Iszlám országokban pl. a péntek kötelező pihenőnap, Izraelben a szombat van preferálva.

Továbbá "Tessék kimenni a szabadba túrázni, vagy barátokkal közös programot csinálni!" Ha valakinek a soppingolás pihentető szórakozás, ellenben utál túrázni, az mit csináljon?? Miért akarod a saját értékrendedet másokra erőszakolni, eldönteni helyettük, hogy mit csináljanak?

Nem eldönteni akarom ki mit csináljon, pusztán pár példa - alternatívának - a vasárnapi shoppingolás helyett. Sajnos nagyon sok család van, ahol ez teszi ki a közös programok jelentős részét.

"Az "átkosban" egész jól megvoltunk vasárnap nyitva nem tartó boltokkal is." - Sőt, az átkosban jól megvoltunk szabad szombat nélkül is jó sokáig. Előtte meg megvolt az emberiség boltok nélkül is jó sokáig, meg még sok minden más nélkül.

Franciaországban pl. egész jól megvannak ma is a vasárnapi nyitvatartás nélkül.
@morbiczer: Nem Orbán Viktor kegyéből, hanem a dupla frakciós húsosfazékért.
@gergo1000: "végre egy jó ötlet. minden normális országban így van ez. "

Akkor a szülőbarlangodtól nem nagyon jártál messzebb kis fityiszes, különben nem mondanád azokat a marhaságokat amiket az agyadba plántáltak, te droid!
@thinker_: "Ilyenkor mindig elgondolkozom azon, hogy 15-20 éve, amikor minden zárva volt vasárnap, hogyan is maradtunk életben?"

Azóta azért változott a világ! Többek között látszik ez abból is, hogy most ez a mocskos tolvaj rezsim élén a fostömlő zorbánnal ül a nyakunkon!
@thinker_: Nagyonis jól tudod, hogy nem erről van szó!
A szabadságunkról, a hétköznapjaink, vasárnapjaink politikai megszervezéséről.
A katolikus egyház hatalmáról.
Ennek a balfék kormánynak a túléléséről.
A rohadt kétharmadukról és a zsarolásról.
A szabadságom nem adom!
A szabad vélemény nyilvánítás jogát nem adom!
A szabad gyülekezés jogát nem adom!
A gondolat szabadságát nem adom!
A vasárnapjaimat sem adom, főleg nem ezeknek!
@dekol84:

Erre mit is lehetne mondani? Éljen az MSZP-SZDSZ-es börtönválogatott? Lassan kitesznek egy kisebb focicsapatot azok a Kedves Vezetők akiknek csak pár négyzetméter maradt. És nem politikai tisztogatás, hanem gazdasági bűncselekmények miatt.
E van tisztelt Elvtársak és Elvtársnők. Előbb a saját szemből tessék kivenni a gerendát, mielőtt szálkát keresnétek más szemében.
@segitoember:

"valaki magyarázza már el nekem miért emlegeti mindenki a plázákat, mikor ott jellemzően sok kis üzlethelység van kiadva boltnak (meg persze mozik, meg kávézók és kajáldák) egy nagy dobozban? kis boltokra, éttermekre és mozikra meg ha jól olvastam nem vonatkozik a törvénytervezet. vagy mégis? nem értem... "

Láttál már Tesco-t úgy nyitva tartani, hogy maga az áruház zárva, de a butikjaik, az éttermük nem?

Nem is fogsz! A teszkóknak nem érdeke úgy nyitva tartani, hogy fűtik, világítják, őrzik az áruházat, de eladni nem adnak el egy képviselőnek sem kiflit.
@levaia:
Szokásos fityiszes, agymosott, önálló elképzelés nélküli, hirtvés, nemzetes, szijjártó szájából szopott duma!
@thinker_:
igen ez nagyon életszerű, hogy a CBA felmérést végeztet saját munkatárai között arról, hogy mi a véleményük a hétvégi melóról... azt nem kérdezték meg, milyen színűek legyen a nyílászárók? esetleg hogy citrom vagy narancsillatú legyen a szagosító a budiban?

ja, és arra hányan szavaztak, hogy személy szerint őket rúgják ki, ha kevesebb munkatárs kell a kevesebb napra?
Emberek!

A németek most engedik egyre több tartományban újra kinyitni a boltokat, mert a gazdaságnak előnyös!

Erre mi a válasz?

Ja hogy a németeknek nincs ilyen tökös, megmondó kormánya?
@sárkányfő: "ja, és arra hányan szavaztak, hogy személy szerint őket rúgják ki, ha kevesebb munkatárs kell a kevesebb napra?"

Az a helyzet, hogy ezek a fityiszes droidok még azt is bevállalják ha a főfasz azt parancsolja nekik!
@levaia:

Én úgy emlékszem a Kedves Vezető elvtárs egyik államtitkára találtatott bűnösnek először. Szabadi polgár-elvtárs volt, aki hűtlenkezelt. Persze ezt nem szabad emlegetni!
@tcom:
"Ja hogy a németeknek nincs ilyen tökös, megmondó kormánya?"
Mit tréfálkozol? A zorbán kormány épp most szarja a spanyol viaszt, különösen a félszemű matolcsi! Majd mi megmutatjuk Európának, hogyan is kell ezt! Minden területen (ld. a paprikajancsi KE-t, aki a mi médiatörvényünket állítja példaképnek Európa elé)!
Mit jössz itt ilyen piti no name országgal, mint Németország?
Miért van az, hogy a hír hallalatán az első reakcióm az volt: miért 280 m2? Miért nem 300 vagy 250? Netán a baldauf "itéletidő zorbánseggnyló" lászló legnagyobb boltja 279 m2?
@dekol84:
Lados István, Zuslag János, Hagyó Miklós, Benedek Fülöp, stb...
forum.index.hu/Article/showArticle?t=9169131

Nem tudom, maradt-e ki valaki. És 8 éves MSZP-SZDSZ regnálás után nem nagyon lehet Fidesz-MPP-s elkötelezettséggel vádolni a bírói kart.

Beírásodnál jut eszembe egy nagyon kedves jelenet:

www.youtube.com/watch?v=3uB3cOb5i3w
@levaia:

"E van tisztelt Elvtársak és Elvtársnők. Előbb a saját szemből tessék kivenni a gerendát, mielőtt szálkát keresnétek más szemében."

Én voltam kisdobos, meg úttörő, oszt be is fejeződött a politikai pályafutásom. Soha nem voltam egy párt tagja sem, de még a rendezvényeikre sem megyek el.

Akkor most én is komcsi vagyok, mert nem nyalom Orbány seggét?

Nem lehet, hogy valaki csak úgy nem ért egyet a Fidesz horda ámokfutásával?

És itt van a Fidesz tragédiája elrejtve. Aki nincs velünk az ellenünk van, eltiporjuk, elűzzük, megalázzuk, elvesszük a pénzét.
@dekol84:

Ami még érdekes, hogy a szentfazekak ötlete nyomán a magyar boltok tarthatnak nyitva. Most akkor a magyar tulajdonú boltok fogják kizsákmányolni a népet, a gaz multik meg bezárnak vasárnapra?
Remélem gondolnak a vadászboltokra is!
Különben Tömlyén Zsolt hol fog bevásárolni szent afrikai vadász missziójához?
A következő lépés az lesz, hogy hétfőn nem lesz Tv adás! Elme roggyantak!
@levaia:

Az itt lévő árulóknak Gyurcsány sem tetszik. Ha lehetne kérni, akkor az MSZP a Fidesszel húzzon el a búsba! Fejezzék be az háborút a homokozóban, mert egyszer megérkeznek a szülők és el lesznek picsázva, de úgy hogy megjegyzik egy életre. Elsőnek Ferike kapott ki, de már közeleg Vikike apukája is.

Ráadásul itt van az a fránya matematika. Orbánék folyamatosan erőltetik, hogy 2x2=6. Miközben a baloldal így is számolt 8 évig.
vágom a centit amíg megbuknak a szélltolók
@levaia: "Tessék kimenni a szabadba túrázni, vagy barátokkal közös programot csinálni!

És anno ugye mindenki el tudta intézni a nagybevásárlását időben."

Hány évesnek tetszik lenni?
Anno apám 6:00-14:00-ig dolgozott (viszont vállalt szombat, és vasárnap esti munkát, hogy a lakás ki legyen fizetve.). Anyám váltott műszakban, 6:00-14:00-ig / 14:00-től 22:00-ig. Nekem maradt a napközis iskola, ahol sokáig délutános tanítás volt heti váltásban.
Bevásárlásra maradt a sarki üres Közért, vasárnap hajnalonként a Lehel-piac. Ha 8-ra összeütötték az ebédnekvalót, akkor elmentünk a János-hegyre, vagy a Vidámparkba, az Állatkerttel összekötve. Igaz, rajtunk kívül ott volt a komplett V.-VI.-XIII. kerület össznépessége is. Téli-nyári szünet idején egy-egy szombat éjszakai, vagy vasárnap hajnali vonatozás a nagyszülőkhöz, ahol leraktak a "megőrzőbe", és ebéd után fordultak vissza a hétfői melóba. "Családi vásárlás" alig volt, mert vagy csak apám, vagy csak anyám ért rá, hogy rám való ruhát-cipőt vegyünk, a többihez vagy nem kellettem iskolaidőben, vagy muszáj volt velük menni a játszótér helyett. Lassan elmúlt a hétfői, és pénteki adásszünet a tévében, majd "eljött a Kánaán", és minden második szombat "szabadszombat" lett. Így elég volt hétköznap szabadságot kivenni az ügyintézésekre, mert a Corvin - Divatcsarnok - Úttörő - Otthon - Lottó - Újpesti Áruház végigrohanására jutott idő. Jórészt villamossal, de a tehetősebbek busszal. Volt, akinek futotta valami szoci kocsira. Addigra persze majdnem önálló lettem. 84-ben megnyílt a Skála-metró, meg az első gyermekem is megszületett. Még volt idő eljárni munka után a bölcsiből összeszedett gyerekkel vásárolni, de nem volt élmény. A nejem újra dolgozott, ő is váltóműszakban, a család vagy csak hétvégén tudott együtt nagybevásárolni, vagy a délelőttös napjain. de olyankor ugyanúgy tele volt minden a "nappalosok"-kal, hiszen ők is 6:00-tól 14:00-ig, vagy 8:00-16:00-ig voltak elfoglaltak.
Ma mi is a helyzet? A 4 órára bejelentett, zsebbe hat órányi bért kapó 10-12 órát dolgozik. A "szabad" idejében meg azt vesz, amit akar, abban a boltban, amit nyitva talál.
@thinker_: "Ilyenkor mindig elgondolkozom azon, hogy 15-20 éve, amikor minden zárva volt vasárnap, hogyan is maradtunk életben?"
Akkor már elég sok helyen hosszabbított nyitvatartás volt csütörtökönként, majd lett vasárnapi nyitvatartás.
Nem a Tescoban, hanem a Corvinban, a Skálában, stb... (Tesco 94 óta van nálunk)
@tcom:
Kihagytad Boros Imrét :)
Bolygófalókról - akik márpedig nincsenek - szó sem essék..

"E van tisztelt Elvtársak és Elvtársnők. Előbb a saját szemből tessék kivenni a gerendát, mielőtt szálkát keresnétek más szemében."

Ezt írtam volt erre a kommentre: "..most ez a mocskos tolvaj rezsim élén a fostömlő zorbánnal ül a nyakunkon!"

Természetesen egyik politikai erő sem a Szentek Gyülekezete, és nem kenyerem az elvakultság.

Azt hiszem, egészen addig nincs baj, amíg újságok címlapjukon hozhatják le: Magyarországon nincs szólásszabadság!
Akkor kezdenék félni, amikor minden újság azt írja: Magyarországon teljes a demokrácia, mindenki elmondhatja saját véleményét...

Sok mindenben én sem értek egyet a fidesszel, jó pár dolgot nem úgy csinálnak - vagy kommunikálnak - ahogyan kellene, de nem érzékeltem az "aki nincs velünk az ellenünk" mentalitást. Vagyis, nem nagyon.
Demján meg azt mondta, baromság a vasárnapi zárvatartás
@gergo1000: hétköznap dolgozol, este 6-7-ig
régen nem is volt nyitva semmi ezután, megoldottad ahogy akartad
vagy te közszférában dolgozol, és 2-kor lelépsz?
nekem meg marad a Tesco, ami nem zár be éjjel sem?
mit szólsz bele abba, te és a kormányod, hogy én mikor vásárolok? kapitalizmus van, nem? ne tekints engem kiskorúnak. ha úri kedvem úgy hozza, akkor akár hajnal 2-kor is intézhetem a nagybevásárlást
a kisboltokat meg kend a hajadra
talán majd ha nem a tescos cuccot ráulják 2x áron
@hatR: most még nem
de amikor majd kötelező lesz vasárnap misére menni, akkor már igen
@doci606: kényszerből? ö nem tudja mit vállalt? de! miért nem megy akkor kényszerből túzoltónak? vagy közszférába naplopónak?
Én abban bízom, hogy harrach és semjén közösen szenvednek karambolt egy vasárnap délelőtt. És a mentő nem jön hozzájuk, mert a családdal tölti a napot, állatkert, játszótér, és persze mise.
Amúgy még azt szeretném, hogy a kereszténydemokraták (és akik annak vallják magukat) mondjuk kedden és szerdán ne mehessenek vásárolni.

Hogy miért? Hát mert csak, rohadék mind.
Vallásháborodott barmok.
Egy ötlet, nem tudom, valaki valaha kommentelte-e már. Tegyük hozzá, nem a saját ötletem, Angliában pl. így működik a dolog, és valóban működik. Minden olyan munkahelyen, ami tevékenységéből adódóan minden nap nyitva tart nyilatkoznia kell minden munkavállalónak a felvételét követően, a papírok kitöltésekor, hogy kíván-e adott esetben heti 48 órát meghaladóan dolgozni. Ha nem, azért SEMMI retorzió nem érheti őt. Ha igen, akkor a cég adhat neki több munkalehetőséget. Ha később meggondolná magát, azt is megteheti. (Ebben az esetben a bejelentést követő 30 napig még köteles elvállalni a túlmunkát, azon túl már nem.) Természetesen szintén nem érheti őt semmi retorzió.

Jó és működőképes módszer.
@gezakekazeg:

Ez mondjuk tényleg sokkal jobb és korrektebb módszer, mint betiltani a vasárnapi nyitvatartást.
Nem olvastam végig ennyi kommentet, lehet már volt.

Egy budaörsi tesco méretű üzletben folyamatos üzem van. Az az üzlet azért van nyitva éjjel nappal, mert úgyis bent vannak a dolgozók, ugyanis tölteni kell a pultokat, tehát csak a két pénztáros a plusz személyzet, még a vevőszolgálatos is bent lenne, mert annak is van más egyéb feladatköre a vevőszolgálatoláson kívül.

Egy ilyen méretű boltot bezárni vasárnapra sokkal komolyabb munka, mert akkor szombat este kell(ene) leszedni egy csomó dolgot, ami már hétfő reggel nem lehetne ott. Megszűnik az áruk normál körforgása, állandóak lesznek a szombat délutáni készlethiányok, illetve a hétfő reggeli üres polcok.

Ha vasárnap nem megy senki tescoba, és ehelyett elmegy szombaton, attól a vasárnapi műszakot nem fogják berendelni szombatra, csak a vásárló lesz több, kik azt látják, hogy hatalmas a tömeg, kevés az eladó és a pénztáros. Esetleg némely kereskedelmi egységhez vezető utakon bődületes torlódások lesznek.

Eddig is irdatlan méretű volt a kamionforgalom vasárnapról hétfőre, most még nagyobb lesz, mert az a pár kamion, ami eddig szombaton ellátta a nagyobb boltokat, most szintén vasárnapról hétfőre fog menni. Ha ehhez a szállítónak plusz kamiont kellene felvenni, heti egy fuvarra senki nem fog plusz kamiont venni.

Aztán vizsgáljuk meg, hogy versenyjogilag ez hogy van.
Az én ízlésem szerint vagy zárva van minden, vagy nem. Nem túl elegáns diszkriminálni.

Meg aztán az Aldi családi vállalkozás, két testvéré az egész.
A KDNP hozzon egy írást a jó Istentől két tanúval megerősítve, hogy valóban óhajtja a vasárnapi semmittevést. Ha nem sikerül húzzanak a francba.
Olyan ez, mint a hülye szülő és a hülye gyerek kapcsolata: "Majd én megmondom, mi a jó Neked!"
Sajnos az állam ilyen hülye gyerekként kezeli polgárait. Nem csak e téren.
@Krutzifix: Nem az állam ilyen buta. A kdnp-s szemforgató hányadék szarjankók, azok ilyen velejükig rothadt, kisebbségi komplexustól torzult agyú szarjankók.

Egyébként ki szavazott a kdnp-re, egyáltalán?
@Mike36:
1. ne keverd a szezont a fazonnal. Nem arról szól a dolog, hogy 4-ig lehet nyitva a tesco. Hanem hogy vasárnap nem lehet nyitva. Ettől hétköznap munka után nyugodtan mehetsz vásárolni és még szombaton is.
2."ne tekints engem kiskorúnak. ha úri kedvem úgy hozza, akkor akár hajnal 2-kor is intézhetem a nagybevásárlást
a kisboltokat meg kend a hajadra
talán majd ha nem a tescos cuccot ráulják 2x áron " Fogalmam sincs mi váltotta ki belőled ezt az arogáns stílust, de azt kellene látnod, hogy ez nem egy ellened írányuló tiltás, de ugyse fogjuk meggyőzni egymást, mert belőled ez indulatokat vált ki, engem meg olyan nagyon nem érdekel. Nem életcélom, hogy vasárnap ne lehessen vásárolni, mindössze tetszene, ha ezt meglépnék.
3. közalkalmazott vagyok, de ez nem befolyásolja a vásárlási szokásaimat. Mert ha boltba megyek az általában este 7 után van, és jó ha egy hónapban 3*,4* betévedek valamelyik közértbe, mert általában nem vagy nem egyedül vásárolok. A barátnőm meg nem közalkalmazott.
@dekol84:
"Akkor a szülőbarlangodtól nem nagyon jártál messzebb kis fityiszes, különben nem mondanád azokat a marhaságokat amiket az agyadba plántáltak, te droid! "
Te beteg vagy. Életemben nem szavaztam a fideszre, ha ez érdekel. Pedig már párszor voltam szavazni.
@kisa: Ne haragudj, de ha nézted a korábbi posztomat, pont azt írtam le, hogy az ilyen helyeken az eredetileg pénztárosnak, kereskedőnek tanulók vannak a legkevesebben. Olyan emberekkel töltötték fel a hipereket, akik elvesztették eredeti szakmájuk szerinti állásukat, vagy abból nem tudnak megélni. Egy ilyen helyen, ha 10 % a kereskedelmi végzettségű dolgozó, akkor szerintem sokat mondtam. Tehát az, hogy ki választ szabadon nem teljesen korrekt!
@sárkányfő: Kedves Sárkányfő!
Tényleg az a szabadság, hogy a hét napján napi 24 órában dolgozhatsz, amíg a temetőbe nem kerülsz?? Érdekes módon a fejlett világban erről mást gondolnak.
Azért, mert a tesco zárva lesz vasárnap, még nem fogok templomba menni.
Aki akar templomba járni, az most is elmegy, amikor nyitva van a tesco. Személyesen ismerek több ilyen embert.
Amúgy, ha a kereszténydemokratáknak fáj az, hogy a zemberek vasárnap is dolgoznak, mondják már el, a papok miért dolgozhatnak vasárnap???
Tekintsünk el attól egy gondolat erejéig attól, hogy a vasárnapi kötelező zárvatartás mekkora kreténség.

Akkor lenne valamennyire korrekt, ha a két derék gójmotoros bolthálózata sem lehetne nyitva. Meg senki más se.

Mert mi alapján diszkriminálunk, miért pont a tulajdonosi szerkezet alapján, miért nem a boltnak helyt adó ingatlan helyrajzi számának prímszámmal való oszthatóság alapján pl.?
itt egy súlyos tévedés van. nem tiltani kell az abortuszt hanem rábeszélni az anyákat hogy hordják ki és út közben hátha megszereti vagy örökbe adhatja gyermekét steril pároknak.
@doci606: Ez így van. Sőt "háború" folyik a diákmelósok, és az aktív korú, önhibájukon kívül munkanélkülivé lettek között.

@gergo1000: Aki vasárnap nem dolgozhat, nem mehet át a szombati műszakra, csak valami lehetetlen időpontra. A vásárló szintén nem.
Adott a bolt 20 pénztárral, amiből (hasra ütve) reggel 6-tól 8-ig 4 üzemel, éjszaka 2, mert minek több. Napközben viszont a forgalomtól függően megnyílik az összes. A vásárló majd szombaton mérgelődik, hogy kétakkora a sor, de az üzletben nem helyezhető el átmenetileg még 20 pénztár.
húúú, ez mennyi munkahelyet fog teremteni...balga egy társaság ez
@MM87: Ezt a 12-16 éves korosztálynak ajánlod? Mert nem kívánt terhesség, és abortusz főként ott fordul elő. De egy erőszak "gyümölcsét" se kelljen már kihordani.
Az önkény kis dolgokban is önkény. Csak többen értik meg, mint a nagy dolgokat. Szóval nem kéne, mert visszaüt.
Akkor most vallási okokból zárva lesz minden péntektől vasárnapig? Mert ugye ha csak vasárnap, akkor az diszkrimináció...
@cso zsi:
Totális szemforgatás az "erőszak gyümölcse" kifejezés. A magyarban a gyümölcs - nem mindig - jórészt valami pozitív dologgal társul. A gyümölcsöt alapformáiban is szeretjük, átvitt értelemben is jót jelölünk vele.
Van rá mód persze, hogy betiltsuk a szabad akaratú abortuszt, de ildomos volna, ha minden KDNP-s képviselő - Semjén is, Harrach is - vállalná évi egy "gyümölcs" kihordását. Amíg ez nem menne, addig hagyni kéne a dolgot. Szerintem.
@Rá Dios: "Van rá mód persze, hogy betiltsuk a szabad akaratú abortuszt, de ildomos volna, ha minden KDNP-s képviselő - Semjén is, Harrach is - vállalná évi egy "gyümölcs" kihordását. Amíg ez nem menne, addig hagyni kéne a dolgot. Szerintem."

Mondjuk azt a részét még meg is lehetne oldani, hogy semjént és harrachot egy-egy kancigó alaposan megbecstelenítse.
Aztán ott lenne nekik a könnyebbség, hogy esetükben nem lesz gyümölcs.
A Fidesz legnagyobb bűne,hogy ezt a szemforgató,igazi balfasz társaságot gyűjtőpártként beszipkázta.Az 1%-os KDNP a maga irreális vágyaival képes belefolyni az életünkbe, és kénytelenek vagyunk lenyelni a békát.
@cso zsi:
Ebből a szombati mérgelődés nem érdekel.
Azt gondolom, hogy egy új munkabeosztással meg lehet oldani, hogy a többségnek jó legyen.
Biztos ennek a döntésnek is lesznek vesztesei és nyertesei is. viszont nincs olyan döntés aminek ne lenne ilyen következménye.
Más:
Az abortuszos adatokat honnan veszed? Csak hasadra ütöttél, mert a valóság az egyáltalán nem az. Az általam ismert valid számok szerint minden harmadik szülésre jut egy abortusz és nem 12-16 évesek között. Ettől függetlenül nem vagyok abortusz ellenes, de az tény, hogy a számok nagyon aggasztóak. Szóval, ha számokra hivatkozol, akkor legalább nézz utána vagy írd azt, hogy "szerintem".
@gergo1000:

Nem mindegy, hogy szövetségben vannak-e? Ha nem közösülnek, akkor a sok csuhás fityiszes színekben ülne ott. A lényeg, hogy az ilyen örök vidám harrach féle szentfazekak a parlamentben legyenek, ha román kommunista pártnak hívják is a szervezetet. Erre most a kedves vezető bandája tűnik nekik a legalkalmasabbaknak és az érdekek most megegyeznek. Ha majd nem így lesz, akkor az MDF sorsára jutnak.
@MTFUN:
Nem mindegy, hogy szövetségben vannak-e? Ha nem közösülnek, akkor a sok csuhás fityiszes színekben ülne ott. A lényeg, hogy az ilyen örök vidám harrach féle szentfazekak a parlamentben legyenek, ha román kommunista pártnak hívják is a szervezetet. Erre most a kedves vezető bandája tűnik nekik a legalkalmasabbaknak és az érdekek most megegyeznek. Ha majd nem így lesz, akkor az MDF sorsára jutnak.
@doci606: Erre nem tudok válaszolni, mivel nincsenek statisztikai adatok a birtokomban arról, milyen a szakképzett dolgozók aránya a hiperekben.
@dekol84:
ezt mire irtad válaszul?
eszetekbe se jut, hogy végre lesz időtök templomba menni? és hogy ne legyen unalmas, lehet vidékre is utazni, vannak érdekesebb misék, aztán lehet gyónni.
áldozni, bérmálkodni kurválkodás helyett.
ha elég a katolikusokból, végig lehet látogatni a reformátusokat stb.
a vasárnaponkénti hitélet sokat fog előlenditeni az ország ügyein.
hm...úgy látom sokan azért örülnének a vasárnap zárva tartó üzleteknek, mert a családoknak a gyerekkel ne az legyen a program, hogy shoppingolnak...mert menjenek inkább állatkertbe vagy ki a szabadba stb. De miért gondoljátok, hogy akkor inkább nem ülnek otthon és játszanak az xboxal?
Mindig Tescoval jöttök. De a szívás nem emiatt lesz elsősorban, hanem amiatt, hogy vasárnap nem lesz nyitva a Media Markt, a Praktiker, A C&A és hasonló szakáruházak. Amikor valaki ilyenbe megy, akkor hosszabb időt tölt, hosszan válogat. Ezt nem lehet megtenni munka után este 8kor. Nincs is hozzá kedv, se energia. Így aztán a az effektív szakáruházi elérhetőség elfeleződik, ergo ezután majd szombaton hatalmas tömegnyomorban kell az ilyen vásárlásokat lebonyolítani.

Ez az új törvény, jogszabály stb. rendesen kitol több millió emberrel, tkp senkinek se kedvez, pár idióta politikuson kívül. Érthetetlen, hogy van ebben az országban egy csomó dolog, ami nem, vagy nem jól működik. Miért nem azokon rugóznak a lebzselő politikusaink?
Hát, igen. Vérciki...
Eddig is csak turistaként bámészkodtam a templomban, ezután se megyek oda vasárnaponként másért, csak mert nincs jobb dolgom.
De hogy én bevásárolni mikor fogok, illetve, hogy a nagybátyám, aki valóban Tecsó szalámi pultos, az hogyan fog megélni, aztat nem tudom...
Lehet, hogy az el nem vásárolt pénzemet nekiadom...? Ja, ez lehet a megoldás a kereszténydemokraták szerint.
(nem olvastam a több mint 300 kommentet; bocs az esetleges ismétlésért)
@Shawher:
Na, ezt a kommentet véletlen elolvastam. Tök igazad van...
Demján pajtás megmondta, a vasárnap = vásárnap!
Ősi keresztény hagyomány, szokás.
Akkor most Demján pajtás jó (keresztény)pajtás, vagy nem?
Habár a csúnyája plaza építésekben utazik. Nagyban. Nagyon nagyban.
@gergo1000: "3. közalkalmazott vagyok, de ez nem befolyásolja a vásárlási szokásaimat. Mert ha boltba megyek az általában este 7 után van"

Megalol. Ha vasarnap zarva kell tartani a boltokat, mert szegeny eladok es szegeny gyerekek, akik nem latjak szuleiket, akkor a logika azt diktalja, hogy hetkoznap is legkesobb 6-kor zarjon be minden.

Mindenki Nemetorszagra meg Ausztriara hivatkozik. Bizony ott nemcsak vasarnap van zarva minden, hanem hetkoznap is 6-kor, legkesobb 7-kor lakat kerul a boltokra.

Es jo nagy szopas, hogy erdemben csak szombaton lehet bevasarolni menni, es van valami hetvegi programom, akkor gyakran hetekig nem tudok elintezni valami bevasarlast, mert egyszeruen nem tudok eljutni nyitva tartasi ido alatt uzletbe.

Kulonben elismerem, hogy vannak ervek a vasarnapi zarva tartas mellett, csak azt ne tagadjak az otlet tamogatoi, hogy ez igenis munkahelyek elvesztesevel es a forgalom visszaesesevel jar. Talan nem akkor kellene ezeket bevallalni, amikor olyan szar a gazdasagi helyzet amilyen.

Ui. A karacsonyi idoszakra legalabb lenne kivetel?
@morbiczer:
Nyugodtan zárva lehet tőlem este 6 után is a nagyáruház. Akkor max havonta egyszer tartok nagybevásárlást. Engem nem fog zavarni. Valahogy én nem vagyok ennyire vásárlásfüggő, mint itt az emberek zöme. De ha ez tényleg ennyi ember lelkivilágát zavarja (amit sose gondoltam volna), akkor tőlem aztán nyitva lehet mindig. Bár szerintem itt az érvek többsége beteges. Egy érv ami számomra elfogadható, az pedig az, hogy esetleg lesz valamilyen létszámleépítés (bár akkora biztos nem, mint amennyit itt jósolnak egyesek). Viszont azt gondolom, hogy ezért nem nekem kell aggódni, hanem az ott dolgozóknak. Furcsa módon még egyetlen őket képviselő szervezet tiltakozás nem hallottam.
@gergo1000:

Bocs, MTFUN-nak akartam válaszolni!
@doci606: beszélsz kicsi magyar? ha igen akkor fuss neki még egyszer annak amit írtam, mert elsőre nagyon nem sikerült értelmezned.
@MTFUN: nincs az 1%... a kutatók sok éve nem is mérik, mert egyszerűen mérhetetlen... valahol 0 és 0,1 között lehet...
@gergo1000: Érted is amit írsz?
Épp ez a baj. Hogy nagyrészt felelőtlenül összehozott gyermekáldást megtartanak, kihordanak. Jártál az utóbbi években szülészeteken? Az abortusz csökken, a fiatalkori szülés viszont jelen van. 20 éves kor előtt 2-3-4 gyerek.
szochalo.hu/uploads/szochalo/csgyi0306a.doc
Nem olvastam végig az összes kommentet.
De az hogy

"280 m2-nél kisebb alapterületű családi vállalkozás"

A számomra azt jelenti hogy csak olyan bolt maradhat nyitva ami 280 m2 nél kisebb ÉS családi vállalkozás.
Tudomásom szerint a CBA nem nem családi vállalkozás.

Ha jól sejtem az lenne a törvény célja hogy pl. akinek van egy saját boltja amiben ő árulja (mármint a tulajdonos) a portékát vagy valamelyik családtag, az addig tart nyitva amíg neki jólesik.

Annak ellenére hogy rühellem KDNP -t ezt a vasárnapi zárvatartós dolgot nem tartom az ördögtől való ötletnek.

Érdekes módon sem ausztriában sem németországban nincsenek nyitva vasárnap valahogy mégsem halnak éhen.

Nem biztos hogy nagy baj lesz az a plaza helyett mondjuk kirándulni mennek a zemberek.

Ez a nyafogás hogy jajaj nem tudok vasárnap vásárolni , dolog csak attól van hogy kvázi rászoktattak bennünket.
Tiszta vicces amikor 1 napos ünnep előtt úgy rohanják meg az emberek a boltot mintha legalábbis 1 hónapig nem lenne nyitva semmi.
Harmadszor mondom: 20-25 ezer magyar állampolgár munkalehetőségét akarják elvenni ezek a mocskos állatok!
Ehhez képest leszarok mindent! Hétvégi shoppingolástól a baszom-faszom templomozásig.
@vitézlajszló: Akárhányszor mondod, attól még nem lesz igazad, te mocskos állat.
@MTFUN: Szerintem a Fidesz legfőbb bűne az, hogy nem teszi a fajtád számára kötelezővé az abortuszt. Anyádnak még visszamenőleg is.
@popocatepetl: Nem lesz igazam.
Igazam van!
Ne vedd magadra a sértőnek szánt kijelentést, nem rád vonatkozik.
Kedves urak és hölgyek, akik Európával példálóztok, ne csak a vasárnapi munkavégzést, vagy annak hiányát nézzétek.

Azt is, hogy kis és közepes gyárakban, üzemekben péntek délután kettőkor bezárják a kaput, és hétfő reggelig ki sem nyitják. Gyk. Nyugat-Európában a nagy üzemeket, nagy kereskedelmi, turisztikai, logisztikai dolgokat leszámítva: hétvégén megáll az élet.

Európa visszatért a manufakturális világba - ezt nem viccből mondom.
Vegyük azt is, hogy Németországban valami 40-42 nap az alapszabadság, gyk. egy teljes hetet sem kell dolgozniuk egész évben. S még sorolhatnám.

Ezt ők úgy tartják fent, ahogy akarják, de az nem véletlen, hogy már 10-15 éve a nagy európai autógyárak hozzánk, a csehekhez, a szlovákokhoz, lengyelekhez, románokhoz hozták a gyáraikat. Mert az olcsóbb kisautók kitermelhetetlenek német, olasz, francia alapbérből.

Gyk. Európában, ha termelni akarsz, akkor a nyugati régiót elfelejtheted, ott ezek a "ma" manufaktúrának nevezhető üzemek, régi cégek, régebb óta ott működő gyárak maradtak - meg azok, amelyeket politikai okokból építettek oda mostanában. (De ezeknek is majd mind van kelet-európai vagy távol-keleti üzeme is.)

Ezt kéne megérteni, hogy munkában az egész világ nyitva áll, Európa csak ezzel a hétvégén zárva tartunk dologgal 25%-os hátrányban van.
Magyarország egyik vonzereje ez - hosszú ideje, hogy itt az emberek dolgoznak szombaton és vasárnap is.
@Baldrick68:
söt Olasz- és Fr. országban se
s Angliában is csak du nyitnak ki
süti beállítások módosítása