Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/kulfold/2024/04/26/cseh-kulugyminiszter-magyar-kormany-szijjarto-peter-jan-lipavsky "„A ... (2024.04.26. 20:42) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.03.30. 06:14 Fabius

Papcsákisztán: időközi gerilla harcok

Címkék: mszp fidesz zugló lmp időközi választás

Itt a lét a tét! - mondhatnánk, vagy csak a lé T nélkül, ki tudja. Mindenesetre tét van, a harcok is egyre élesebbek Zuglóban, ahogy közeleg az időközi választás napja. Papcsák Ferencnek és idénymunkásainak feltűnése nem sokat javított az egyébként sem makulátlan zuglói kampánykultúrán. Lassan annyian vannak, hogy Miami elsápad az irigységtől, mert láttukra a kubai bevándorlók kezdeményeznének létszám stopot. Ráadásul egymást nyírják a helyi Fidesz tagjaival, mindenki más meg őket.

Pedig mérföldes előnyükkel erőfölényük veszélyeztetése nélkül lehetnének nagyvonalúak, de beleragadtak ők is a kormánypártra jellemző pitiánerség mocsarába. Ha ezt nem közpénzen tennék nagyjából megvonná a vállát mindenki, így viszont savat bugyog fel a kényes választópolgár gyomor. A Zuglói lapok fejlécében hirdeti, hogy a kerületi polgárok fóruma. Csak azt nem teszi hozzá, hogy a "polgár" alatt ők nem minket, hanem leginkább magukat értik. Mindezt persze közpénzből. Mégis mi másból kellene érvényesíteni a képviseleti arányt kiskirályok-ellenzék 100%-0% arányban?Furcsa véletlenek sorozata indult az utolsó lapszám megjelenésekor: valahogy belecsúszott egy Papcsák kedvence reklám, az időközin induló vokálpatrióta Tildy Balázs parolázik és interjúzik lelkesen és hosszan. Mellette senki az ég egy világon meg nem jelent a többi 5 társaság jelöltjei közül, mintha nem is létezne semmilyen riválisa a titkár úrnak. Furcsa véletlen az is, hogy az eddig szorgalmasan internetre is kitett lapnak pont ezt a számát nem sikerült weben elérhetővé tenni lassan két hete.

A helyi erők nem hagyták szó nélkül a dolgot, az LMP a választási bizottsághoz fordult, az MSZP pedig a szórólapozást választotta. Na, nem minden visszhang nélkül.Ugye nem kell mondanom, hogy ennek láttán képződött némi nyálhab az önkormányzati szájzugokban. A szemöldökök nem tarkóig szaladtak fel, hanem a fejbúbon átesve lecsúsztak gatyakorcig, és a sport múltja miatt legfürgébb R.G. (a határozatban nem nevesítik, én sem teszem, bocs) is elszaladt a helyi választási bizottságig kifogásolni. Az LMP-s, Fideszes kifogásokat egy napon tárgyalták, és egy napon vágta haza a választási bizottság.


Az eredménnyel elégedetlen felek tovább vitték a dolgot, a Fővárosi Választási Bizottság tegnap mondott ítéletet: minden jól van így, ahogy van.

Bizony, nem tévedés. Szerintük az normális, ha egy közpénzen kiadott önkormányzati lapban csak az érdekelt fél jelenik meg, és az ellenzék nem. Mer'asztat a megjelenést összességében kell vizsgálni, kampányidőszak meg választás időpontja lófaszt sem számít. Sebaj, előre az esélyegyenlőség útján, muhaha, majd néhány hét/hónap múlva ráér értesülni a választópolgár, hogy a szavazólapon lévő Czeglédi, Kaibinger, Demeter, Benedettiné, dr. Hajdú nevek nem azért voltak ott, mert Tildyt támogatták a nevük nyomtatásba adásával, hanem ők lettek volna a választható alternatíva.
Információm szerint R.G. sem járt sikerrel ezúttal sem, a kifogásait elutasította a választási bizottság. Ez nem megerősített információ, ezért tessék fenntartással kezelni, én pedig kijelentem, hogy nem tényként állítom, Tekintetes Népbíróság. Egyelőre feltételezek és spekulálok.

De, ha úgy van ahogy hallom, akkor R.G. -nek nem sikerült maradéktalanul bizonyítani, hogy a szórólap tartalma valótlan, Tildy nem másfél millát kapott az önkormányzattól, és bizony a 80 millió is ott lóg a levegőben. Nem baj, kivárjuk amíg az FVB hivatalosan is közzé teszi a határozatot, és meglátjuk.

Addig valamilyen csoda folytán hátha sikerül felmérni a nagyszerűeknek, hogy menekülni innen csak előre lehet, és egy csodálatos véletlen folytán a friss lapszámban mosolygó jelöltek képét lengetve közlik, mi van, höhö, nincs is ügy!

 

ÁPDÉT:

Meg is van a nyilvános FVB ítélet R.G. és a szoci szórólap ügyében is. Itt tessenek keresni a részletes indoklást, én kiemelem a lényeget:

"A Fővárosi Választási Bizottság álláspontja szerint a HVB rendelkezésére bocsátott bizonyítékokból valóban nem állapítható meg minden kétséget kizáróan, hogy a szórólapban foglalt, kifogásolt állítások hamisak. Nem állapítható meg, hogy a kifogáshoz csatolt táblázatok relevánsak-e. A beadványozó által kimutatásnak nevezett táblázatot valóban Budapest Főváros XIV. került Zugló Önkormányzata állította-e össze, azt valóban tárgyalta-e a Pénzügyi Bizottság s ha tárgyalta, milyen összefüggésben tárgyalta. Nem állapítható meg, hogy teljes körűen s valósághűen tartalmazza-e az Önkormányzat által az adott időszakban kötött szerződések jelen esetben releváns adatait.

A másolatban becsatolt megbízási szerződésen, mely a benne foglaltak szerint megkötése napján lép hatályba, hiányzik a keltezés.

A fenti szerződés szerint, amint arra a kifogástevő is utal, a teljesítés kezdete 2010. december 8. A szerződés felmondására 2011. február 28. napjával került sor. A kifogásban leírtak szerint így a megbízott kizárólag egy hónapra eső megbízási díjban részesült. Márpedig a fenti időszak ennél lényegesen hosszabb.

 

Mindezek alapján a Fővárosi Választási Bizottság a csatolt iratokat nem látta bizonyító erejűnek, a kifogásban foglaltakat bizonyítottnak. "

Értesüléseim szerint egyik ügy sem itt ér véget, folytatásuk következik a bíróságon.

27 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr982783986

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Lázár János és az alkotmány 2011.03.31. 13:52:20

Lázár János szavait olvasva a hideg tárgyilagosság elég lassan fut végig a hátunkon. Lassan biztosak vagyunk benne, hogy a Fidesz vezérkarnak gyerekkorában rosszul olvasták fel a Robin Hoodot és annyi maradt meg, hogy pénzt elvenni és újraosztani. Az i...

Trackback: 23 év – a vélemény evolúciója 2011.03.31. 13:16:43

A Fidesz megalapításának 23. évfordulója alkalmat ad egy kis visszaemlékezésre. Mélázzunk el egy cseppet a múlton, és egyúttal szedjük tendenciózus, önkényes és a szövegkörnyezetéből kiragadott csokorba az alapító pártelnök, Orbán Viktor tiszteletet pa...

Trackback: Ledózerolják Zuglót és a helyét sóval hintik be 2011.03.30. 08:41:11

    A hírt még sehol nem erősítették meg, de a közelmúlt tapasztalatai alapján nemsokára sor kerül rá.   Volt egyszer Magyarországon egy magánnyugdíj rendszer, ami működött, ahogy a nemzetközi gazdasági helyzet engedte. Amikor válsá...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az nem is úgy volt és különben is! Ha jól értem, akkor ennyi volt az indoklás. Ez azért elég komoly.
A fidesznek első dolga volt a választási bizottságok "gondos" atszervezése, ami már egy ideje termi mérgező gyümölcsét.
@Pikk:
Minden bizottságot átszerveztek.
Ahol módjukban volt, ott korábban, ahol nem, ott csak a választások után.

És már a látszatra sem vigyáztak!

Pl: anyós szavazókörben, veje a helyi választási bizottság elnöke.
Szerinted kapna vacsit a vő, ha kifogás esetén anyuka ellen döntött volna?
R. G. urunk rájött közben, miért utasították el a Tildy elleni szórólapon ármánykodó szocikat kifogásoló beadványát.

Az alap nélkül rágalmazók még ahhoz is lúzerek voltak, hogy az új zsebibaba által felmarkolt összeget pontosan közöljék, mivel az öt hónapocskára szóló másfél milka mellé időközben fb tagsági tiszteletdíj is keletkezett valami Zuglói média kft-ben, ahol a hosszú lábú R. Flórácska szakértelmét is igénybe veszi az önkormányzat cége. (R.G. szomszéd kerületi lubickoltató és R. Flóra családi kapcsolata részemről csak feltételezés, azért büntetőjogi felelősséget nem áll módomban vállalni.)

Gondolom R.G. most éppen leányától tudakolja meg, mely összeggel egészítse ki a Balázskára vonatkozó fellebbezést.

Mielőtt ezen blog gazdáját kommentemtől való elhatárolódásra, vagy annak eltávolítására szólítanák fel - a' la Egyenlítő blog - úgy kijelentem, hogy mindezeken információk meghatározhatatlan forrásból, konkrétan a patak partjáról származnak.

Miután sem az önkormányzat honlapján, sem a zuglói tanács polgároknak szóló nyomdászati termékén nem találtam adatot Tildy úr javadalmazására, szakképzettségére, gyakorlatára vonatkozóan, de még a média kft fb-tagságához szükséges szakmai kritériumokra sem, így közérdekű információ iránti - egyelőre még - állampolgári jogomat ezúttal is a Rákos patak partján, a szélben hallgatózva voltam kénytelen kielégíteni.

A hírek szerint minden tanácsi döntést követően személyesen Midász király borbélya sóhajtja be oda teliholdkor a titkos információt királya szamárfüléről.

A szélirányra szoktam azért ügyelni, csakis a Kelet-Magyarország felől jövő visszhangozza a patakba suttogottakat, és az is csak holdtöltekor.

Jó helyi Midász királyunk azért arra majd ügyeljen, hogy ha egyszer eljő az idő, amikor a sok arany már fullasztja és szabadulna tőle, ne a mi patakunkat válassza.

Hátha adódik a XVII. kerületben egy jó tócsa, vagy pöcegödör, ahol terhétől szabadulhat.

Azt meg csak remélni tudom, hogy ott - a mienktől eltérően - létezik a tanácsházán környezetvédelmi bizottság.
Flórácska csinos, és meg tudopm erősíteni, hogy R.G. lánya. Egyébként rá szavaztam, már csak azért is, mert kis csinoskán mosolygott, és ha elővesznek, hogy a fideszre szavaztam-e, akkor mondhatom, hogy igen. Az más kérdés, hogy sehol máshol nem tettem. Speciel az önk. választáson a 4 szavazatom 4 különböző pártra ment.
@Tzimisce: nem kárhoztatlak, tényleg szexis a Flóra, láttam egyszer a Bosin az őszi kampányban, kreol bőr, hosszú lábak, nem véletlenül lett harmadik az indexes szavazáson az önkorin indult képviselőjelöltek között, ezt mindig megemlítem itt, mert egyelőre ez a hozzá köthető csúcseredmény..

Ja, hacsak azt nem, hogy nyilván agyilag is dzsóker, ha ennyi tisztségre alkalmas...Különben is, ha ennyi helyen kell ülés szinten hogyismondjamcsak helyt..bólogatni, legalább nem lesz rászorulva az amerikai bébiszitterkedésre.

Patakparti borbély-infó, felelősség ugyanott, de szerintem sem kell egy ilyen használható leányzót bunkó amerikaiak hülyegyerekének cucliztatására kényszeríteni, meg kell a megélhetését oldani itthon, tiszta sor, nem hazatúrórudiztatni, itt tartani kell a magyar ifjúságot, én is azt mondom...
Én már csak azt nem értem, a vokálpatrióta az micsoda? :-D mert nem elütés az tuti.
@néma bárány: bár nem én vagyok blogapu, nem állom meg, hogy mint törzstagot, meg ne rójalak. A Tildy gyerek is tagja a Szeretem zuglót című mejjdöngető bárakarminek, ahol is különös tekintettel vokáloznak azon jövevények, akik jó okkal szeretik a kerületet.
Szépen jövedelmez mostanában a kívülről jöttek Zugló-imádata, ölég csak ideröppenni bárakarhonnat' oszt' dől a lé.

Megróva meg azért vagy, mert igazán képben lehetnél már az ügyeinkben. Lassan ide is költözhetsz, van helyismereted, legalábbis ezekhez képest...

Hanem, ha bármely valamit érő papírod, végzettséged van, funkcióra itt ne számíts, meg negyven felé közeledvén szerintem már öreg is lennél ennyi titán között, bocsika.
@sületlenke: Tildy az önkormányzat Tulajdonosi bizottságának is tagja. Egyébként 25 éves, de még nem szerezte meg jogászi diplomáját. Így biztosan igen értékes tanácsokat tud adni a kerületnek.
@OkoskaTo:rp: Köszi az infót, látszott a kis kölyökgólya képén, hogy süldőcske még a Tildy gyerek.

Írhatok is mindjárt bizonyos R.G.-nak, a XVI. kerületi bér-lubickoltató céghez, hogy a választási bizottsághoz beadandó jogos fellebezésből a másfél milkán felül ne felejtse ki Tildy úrfinak a tulajdonosi bizottsági tagságért, valamint a Zuglói média vagy miféle kft fb-tagságáért járó pénzecskéjét sem.

Ha nem pontos az összeg, képes ez a genyó választási bizottság a fellebbezést elutasítani....-D.

Na, meg írok a zuglói emeszpének is, hogy ne tétlenkedjenek, új poszt van a Varánuszon, meg a Várnai blogon is, lehet lopott tollakkal kampányolni, ahogy szokták.

Rövid összegzésem: a pióca tenyészetet sáskajárás követte ebben a kerületben.

Még egy friss link: adalék a jövök-megyek-intézkedek-részvényelek/sógorral, komával, kománéval, meg a nádi hegedűvel.

közpénzspórolás.com (van már ilyen honlap, vagy csináljunk nekik?)

hvg.hu/itthon/20110329_zugloi_ertekpapir_vetel_papcsak_reszveny
@néma bárány: @sületlenke:

Úgy is van, a vokálpatrióta a szintén zenész, aki ott van otthon, ahol a nótánkat elhúzzák :-D
@sületlenke: Képben vagyok, szerintem jobban, mint Ferikétek :-) A költözést viszont nem erőltetném. Minek is? Innen jobbak az esélyeim a moslékos dézsánál, mint a helyieknek. Ha 220 km igazgatói posztot ér, a magam kéccázával lehetnék helyettes :-)
Látom LMP-s urak névtelenségbe burkolózva hisztiznek. Tisztára, mint az szdsz. Várom, hogy jöjjenek kopogtatócédulákért. Én várom őket.
@honeste vivere:

A jelöltállításon régen túl van mindenki.

www.zuglo.hu/wps/portal/idokozi_onkormanyzati_valasztasok?docid=LKEA-8DFCZP

De te csak ülj otthon, el ne mozdulj, várd őket szorgalmasan, és ennyire légy képben mindennel.
@Kijelölt Felelős:
Szégyen, hogy nem tudjátok megvédeni a saját polgármestereteket.
Most bajban van, mert egy hülye megfenyegette egy liter benzinnel és felgyújtással, ti meg csak a szátokat tépitek!

És akkor még egyszer:
stop.hu/articles/article.php?id=851652
@Kijelölt Felelős:

Tudod a vicc az, hogy a fenyegető idiótát a saját kezemmel állítanám a lófasz előnytelenebbik végére.

Mert azon túl, hogy a Papcsák rettegésbeszéd ügyes és barokkos túlzás, azért valakinek a családját ilyen módon belekeverni a dologba a létező legnagyobb taplóság.

Papcsákot lehet kritizálni, van is miért, de nem így. Ráadásul az autós históriával is a ködöt rágták körbe összesen.
@Fabius: láttam már olyat hogy valaki magának írt levelet...

nem akarok célozni semmire és a jelen esetben természetesen a tisztességes polgármester úr ügyében ez fel sem merül...

ha más személről lenne szó, akkor azt mondanám annak áll érdekében aki a fenyegetést kapja...

a kormány is fog írni magának ilyen levelet és akkor a TEK és a rendőrség erősítése pénze indokolt lesz...

sőt alapvetően a vészhelyzetek, katasztrófák a kormányzók kedvencei... sok pénz közbeszerzés+ellenőrzés nélkül.

ha lenne földrengés az is gyanus lenne, hogy ők csinálták...

de ami biztos: tavaly óta a vízügyben semmit nem csináltak... térdre, imára...
Mint zuglói, kénytelen vagyok a vitába bekapcsolódni. Igazából azt nem értem, hogy miért nem csapja le az ellenzék a magas labdákat!
Várnai már feszegeti ugyan, de abból a hírből, hogy a Papcsák uram-bátyám klán Debrecen környékéről lassan eltőzsdézi a kerület OTP részvényeit, többet is ki lehetne hozni! Nagy baj lehet, mert úgy hallottam, Hogy Istók Edét (bengadzsippes öltönyös) kirugták a produkcióért az eszközkezelőből. Felesége Mazsu lány, akinek az öccse vezeti most a vagyonkezelőt. A Mazsu lány viszont Papcsák ügyvédi irodában dolgozik/zott. Tudják melyik az iroda, aki tulajdonosa a majdnem luxus amcsi kocsinak, amivel Papcsák jár. Tudják, hogy melyik Papcsák? Aki a 2. legjobban kereső képviselő Kúrcsány után! Tudják, hogy melyik Papcsák? Aki az RVF-nek a teljes önkormányzati intézményi portfólió gépészeti felújítását ki akarta játszani tavaly! Tudják ki az az RVF? Akinek a részvényeit Istók Ede, az urambátyám az OTP részvények árából vagy legalább is egy részéből megvette Zugló számára!
Kurvára megy itt a mutyi!
Mint zuglói, kénytelen vagyok a vitába bekapcsolódni. Igazából azt nem értem, hogy miért nem csapja le az ellenzék a magas labdákat!
Várnai már feszegeti ugyan, de abból a hírből, hogy a Papcsák uram-bátyám klán Debrecen környékéről lassan eltőzsdézi a kerület OTP részvényeit, többet is ki lehetne hozni! Nagy baj lehet, mert úgy hallottam, Hogy Istók Edét (bengadzsippes öltönyös) kirugták a produkcióért az eszközkezelőből. Felesége Mazsu lány, akinek az öccse vezeti most a vagyonkezelőt. A Mazsu lány viszont Papcsák ügyvédi irodában dolgozik/zott. Tudják melyik az iroda, aki tulajdonosa a majdnem luxus amcsi kocsinak, amivel Papcsák jár. Tudják, hogy melyik Papcsák? Aki a 2. legjobban kereső képviselő Kúrcsány után! Tudják, hogy melyik Papcsák? Aki az RVF-nek a teljes önkormányzati intézményi portfólió gépészeti felújítását ki akarta játszani tavaly! Tudják ki az az RVF? Akinek a részvényeit Istók Ede, az urambátyám az OTP részvények árából vagy legalább is egy részéből megvette Zugló számára!
Kurvára megy itt a mutyi!
A személyi titkár az tkp. ugyanaz, mint a felszopó?
Papcsák -hoz egy piros pont is: (hogy ne csak a rosszról legyen szó)

MA VAN UTOLJÁRA a jegyző...
@Fabius:

Zuglónak elege lett a szocikból, a szdszből kibújt lmpsekből. Elégedjetek meg ezzel a ténnyel. Amúgy hisztizzetek!
@honeste vivere: én nem vagyok zuglói, de még én is tudom hol rejtőzik az ottani szadesz. Lehet ha nem otthon ülve várnád a kopogtatókat neked is feltűnne. Tényeg, arra emlékszel még milyen nap van? És a nevedre?
@Battlestar Galactica: Azért nézz utánna, hogy az eszközkezelőnek van egy nem fideszes felügyelőbizottsági tagja is Czeglédi jobbkeze Markó Elemér István. Tehát nagykoalíció van Zuglóban.
Megy is a kampánya óriásplakáton a jobbiknak.
süti beállítások módosítása