Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: wmn.hu/kult/61888-a-rajzfilm-varazslat-es-tundermese--macskassy-gyula-tortenete Macskássy Gyula m... (2024.04.19. 16:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.03.24. 06:07 Fabius

Boldogság, gyere haza!

Címkék: fidesz kdnp iksz külhoni magyarok hazatelepülés

Orbán Viktor idei országértékelőjében arról beszélt, hogy haza kell csalogatni az egyéni boldogulásukat külföldön keresőket. Ne bitangoljon el a nemzet szellemi tőkéje, ne kóricáljon szerte a világban magát kelletve csak mert kapós, ne odakint sokasodjon, mikor fogy a magyar. No és persze ezzel egyenesen arányosan fogy az aktív adófizetők száma, nem mellékesen. Mielőtt külföldről idejáró olvasóink önfeledt röhögésbe fognak a hazaköltözés gondolatától, azért szögezzük le: az ötlet alapjaiban nem rossz. Hisz ki ne szeretne itt olyan országban élni, ahol nem csak a maradottak számára van elég lehetőség, de a kint dolgozókat is foglalkoztatni tudja az ország.

A fülkeforradalmárok koalíciójának kisebbik fele, annak is ifjúsági tagozata nyerte a küldetést, csináljon kedvet a kintieknek a hazaköltözéshez. Aki nem ismerné a sótlan fiatalok gyülekezetét azoknak mondom: ők azok a lényeglátó ifjak, akik szerint egy kivillanó mellbimbó is maga a fertő, és Uram segíts, ments meg a romlástól alapon árulkodó hálózat szervezésével gondolták megünnepelni a médiatörvény születését. Vagyis ők az okai a realitykben elburjánzó pixelcsöcsöknek, miattuk nem boldog az ország valóvilág imádó része.
De pöccintsük le most énünk vállunkon röhögcsélő vérgeci részét, ne arról kérdezgessük őket, hogy milyen érzés egy százalékban mérhetetlen párt ifjúsági utánpótlás válogatottjának lenni. Helyette nézzük meg, vajon a lényeglátás terén fejlődtek-e valamit az elmúlt hónapokban.

Tíz érvet hoztak a hazaköltözés mellett, lássuk szerintük - és a kormány szerint - mik azok az okok, amiért mondjuk a londoni jólét felcserélhető az itthoni mineknevezzemmel.

Tizedik helyen tanyázik az egykulcsos adó.

Ami annyira jó, hogy a munkavállalók többsége egyenesen sokkot kapott a boldogságtól, mikor az év elején kézhez kapta a bércéduláját. A nagy megelégedettségnek bérkommandó lett a vége, a magáncégeket sztrájkkal fenyegető csalódott munkavállaló tömeg, kormányunk pedig a vállalkozó/munkaadó rétegtől várta megint, hogy a saját zsebe terhére tömje be a maguk által vert léket a matolcsyzmus süllyedő hajóján.

Kilencedik helyezett a "magyar álom".

Vagyis gyere haza, mert a külföldi piacok beteltek, itt meg roskadozik az ország a kihasználatlan lehetőségek terhe alatt. Kupacba hányva árválkodik a sok lehetőség, és vasvillával forgatjuk, hogy be ne penészedjen. A vállalkozás szabadságára jó példa a fenti: szabadon vállalkozhatsz, legfeljebb időnként leszólnak, hogy oppardon, Szent Jobb elbaszta a számolást megint, legyél kedves a munkavállalóid jövedelmét megemelni, mert rosszul mutat a betarthatatlan ígéretei miatt Felcsút felé menekülő Orbán a híradóban.

Nyolcadik helyezett a Túró Rudi.

Ez meggyőző érv, le a kalappal. Igaz, hogy az ötlet nem a miénk, hanem a ruszkiké, de aprósággal ne foglalkozzunk államosítás idején. Cserébe a termék finom, érdemes érte hazatelepülni bármi áron.

A hetedik helyen Budapest multikultiságát találjuk.

Ami azért jó, mert édes savanyú gyrost ehetsz csalamádés hamburgerrel, hozzá céklás pacalt desszertnek mákos barátfüle ágyon. Az ilyen pontoknál azt érzem, hogy ezeknek az ikszes srácoknak is csak úgy mesélte valaki, hogy a Budapest tábla után is van élet. Szerintem nem hitték el, mert a belvárosból Rákoskeresztúr már az Üveghegyen is túl van, valahol a román határ közelében.

Hatodik helyezett a nyelvtudás.

Ami addig igaz, hogy itthon az emberek 80%-a a magyart is töri, ezért például a két éra legszebb pillanatait megtestesítő kifejezésünket - álamelnök monnyonle - mások soha meg nem értik rajtunk kívül. Viszont te, kedves hazatelepülő honfitársam vidáman le tudod fordítani ezt is, ha a szükség úgy hozza.

Ötödik helyen az olcsóbb egészségügyi ellátás szerepel.

Próbálom abbahagyni a röhögést, mert belegondoltam, hogy vannak ma Magyarországon olyanok, akik bármiben a mi lepukkant és végletesen kizsigerelt egészségügyünket hozzák föl példának. Azt mondja, oké, nincs minden kórteremben plazma tévé, mikor sokszor az ellátáshoz szükséges eszközök és kiegészítő felszerelések is hiányoznak, mint pl a monitor. Azt mondja nem kerül egy vizsgálat 80 euróba, közben kiesik a fejéből, hogy a magyar egészségügyi ellátás alfája és omegája a hálapénz.

Negyedik helyezett a pörkölt nokedlivel, a parasztkenyér, és a csalamádé.

Ez a legvonzóbb érv a listán, bár a szabad pálinkafőzést hiányoltam a pontok közül. Szóval a pörkölt nokedlivel jó, mangalicából főleg, hadd tolja az égbe a koleszterint, az segít minden bajon: egyrészt hasít tőle a lassan nemzeti kincsként kezelt Sóbi Norbi biznisz, másrészt meg, ha tényleg lesz hamburger adó akkor nem győztök majd ti is utána fizetni. Hacsak nem lesz ebben az olcsó egészségügyben valami külön műszer annak megállapítására, hogy a hamburgertől híztál el akár egy büdös disznó, vagy a zsíros pörköltektől, szénhidrátban gazdag nokedlitől és parasztkenyértől váltál nemzetiesen kerekdeddé.

Harmadik helyen a szép lányok, helyes srácok, igazi barátok vertek tanyát, mert " Magyarországot még nem érintette meg a nemeket összemosó filozófiák szele. "

Lehet ettől kifinomultabban buzizni?

Második a családbarát szociális rendszer.

Mert itthon 3 év a gyes, és a most bevezetett családi adózásról még nem is beszéltünk - mondják. Ahogy a visszavágni szánt munkanélküli járulékokról, és a gyógyszerkassza fűnyírózása után keletkező áremelésről sem sikerült szólni egy szót sem. Szerencse, hogy a Széll Kálmán terv angolul bővebb, mint magyarul, ezért a szociális rendszert érintő családbarát előnyökről a kint dolgozók jobban értesültek, mint mi magunk.

Eljutottunk a lista csúcsára, jöhet a nambörvan érv, a tuti, a szívet lelket bizsergésre késztető gondolat: az érzés. Azaz, a hazafias, amit a repülőről kivilágított Budapest látványa, az olimpián játszott Himnusz, és a Balaton fölött nézhető tűzijáték jelent.

Csak arra vigyázzatok, nehogy eltévedjetek a gépről leszállva, mikor meglátjátok, hogy nem Ferihegyen vagytok, hanem a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A kint ácsorgó nemzeti giccsben pompázók nem betépett vagy részeg turisták, akik kifosztották a népművészeti boltot, hanem a titeket fogadó delegáció. Élükön a Nemzet Főszakácsával, aki a pörkölt alapanyag frissességét demonstrálja disznajával, és a néplélek legújabb kedvencével, a házi csatorna sztárjával.Ennyi igazán kijár a hazatelepülőknek némi államosítható nyugdíjért cserébe.

Ha végignézünk a pontokon azért kiderül, összességében miért kell(ene) hazaköltözni a kintieknek: a szociálisan érzékeny kormány egykulcsos adója a magyar álom, amibe belebetegszik szép lány és helyes fiú is a multikulti főváros közepén, de az legalább a levegőből jól néz ki, éjsötétben. Ez az érzés csak a pörkölthöz fogható, így tanult nyelveteken kiálthatjátok a világba: nekünk olyan jól megy gyerekek, hogy a túrót is csokiba csomagoljuk!


 

407 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr742766959

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Elterelik a Dunát Magyarországról 2011.03.24. 19:04:58

  A hír természetesen kacsa (egyelőre). De ami késik, nem múlik, ha továbbra is így állunk hozzá a dolgokhoz.   A dunai áruszállítás fejlesztése nem magyar érdek, a hajókat kell a Dunához igazítani, nem fordítva - jelentette ki Illé...

Trackback: Lehet Más! Legyen Viktor! 2011.03.24. 18:06:44

Ha igaz a feltételezésem, mely szerint a kormány lépései egyfajta kapuzárási pánik tünetegyüttesét alkotják, akkor bizony itt mi mind nagy mulasztást követünk el. Tory T. kollégával való megvitatás után arra jutottam, hogy mi itt mind, kollektíve tap...

Trackback: Letöltendő Geréb Ágnesnek 2011.03.24. 16:11:22

Geréb Ágnest foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetésért ítélte el a Fővárosi Bíróság két évre. A letöltendő fogházbüntetés mellett a szülésznőt öt évre eltiltották foglalkozása gyakorlásától. Geréb Ágnes a bíróság előtt 2010 decemb...

Trackback: Hónapokon át vettek fel törvénytelenül közpénzt kormánypártiak 2011.03.24. 12:34:31

Földi László ceglédi polgármester június és december között vette fel egyszerre az önkormányzati költségtérítését és teljes összegű választókerületi pótlékát az Országgyűlésben....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csalamádét a világon mindenhol lehet készíteni, ha tudod a receptjét, az egészségügy sem mindig drága, ha normálisan élsz, a parasztkenyér -szerintem- nem finom, buzik meg mindenhol vannak, a szomszédaim is azok.
Az érzés.... Az érzést meg akkor hagyta hátra a külföldre ki- és lelépő hazánkfia, mikor meglátta a fűtésszámlát, mikor kilopták alóla a cégét ahol mondjuk 10 éve melózott, mikor megtudta hogy áll a forint a frankhoz, mikor rájött, hogy itthon családot alapítania egy álom, söttörö, söttörö.....

Sokkal többen lesnek kifelé, mint bárki gondolta volna, bár azt hiszem kezdik sejteni, mekkora nagy a baj.
10. Ezek hülyék!
9. Igen-igen hülyék!
8. Másokat is megpróbálnak hülyének nézni!
7. X kis pöcsöket megfizetik, hogy ilyen hülyék legyenek!
6. Állami pénzből fizetik meg őket!
5. Nem is akárhogyan, ha a "hülyegyerek" irodája a Halászbástyára néz!
4. Alapvető tényekkel és fogalmakkal nincsenek tisztában és telehazudják a saját oldalukat!
3. Smitt Paci írta, vagy legalábbis kontrollálta az oldalt , a benne lévő "hejjessírási" hibák alapján!
presszarium.blogspot.com/2011/03/tizenegyedik-erv.html Kijavították a "hülyegyerekeknek"! 1-es alá lett!
2. Még a Rudi sem magyar, olyan hülyék, ezt sem tudták!
1. Én értem, hogy jó pénzért lehet hülyének lenni, csak akkor ne tessék csodálkozni azon, amit pl. Vastagbőrön egy doki írt: "Amikor a bérek rendezéséről esne szó, a kormány képviselői széttárják a kezüket, hogy bocs, nincs (ja, focira volt, akkor legyenek szívesek a focisták ellátni a betegeket)".

Kisköcsög SC és talpnyalói írogathatnak ilyen f.szságokat, de max. arra jó, hogy égessék magukat.

1. Tisztességes és korrekt családtámogatás, azoknak akik dolgoznak és termelnek.
2. Normális adózás a cégeknek és a magánszemélyeknek.
3. A politika visszahúzódása a mindennapokból
4. Az állami költségek drasztikus lefaragása.
5. Normális, reális támogatási és szociális rendszer, nem élősködés a rendszeren
6. A támogatandó rendszerek fontossági sorrendje (pl. a foci szerintem hátrább van, de sokkal, mint az egészségügy!)
7. Rend és fegyelem a közigazgatásban, az államban
8. Kötelességek és jogok az állampolgároknak
9. Kiszámíthatóság és belátható életpályák
10. Jogbiztonság és garanciák, ami alól nincs kivétel!
Ezzel a 10 ponttal (szerintem) többen jönnének haza, mint azzal a szarral, aminek ezek honlapot kreáltak! Ráadásul ezt 2 perc volt összeírni! Igaz, nem is került annyiba, meg annyi hibát sem tettem bele, mint SmPaci bátyátok.
Az asszony a napokban mesélte.Olvasott/mert rossz szokása a válogatás nélküli olvasás/,szóval olvasott egy felmérést,miszerint a Túró-Rudiban,a TÚRÓ a legkevesebb.Tehát ez a pont megdőlt, mint Viktor diplomáciai népszerűsége.A többiről ne is beszéljünk! Szar dolog az idegroham kora reggel! Erről Peti, órákig tudna mesélni.
Én reggel óta ezen a gátlástalan szemtelenségen pörgök, hogy mekkora egy állatok ezek!

Ezeknek milyen világképük van?
Tényleg, hol élnek?
Befogadom őket váltva két-két hétre, főleg hóvégén érdekeseket láthatnak! Kapnak pörköltet csirke farhátból, mellé vizezett bort, három napos kenyérrel.

Köcsög, arrogáns, beképzelt banda!
Lázár Jani utódai, méltók a névre!
Rengeteg kamaszkori haverom-barátom él kinnt évek óta külföldön,Angliától írországon át Spanyolországig,van aki az USA-kebelén boldogul.Hiába szeretik a hazájukat,egyelőre el nem tudják képzelni,hogy végleg visszajöjjenek a balkáni állapotokba,amiről egyes-egyedül a pártok és a politikusok tehetnek,függetlenül attól,jobb vagy baloldalon vannak-e.Én is 2 évet Ausztriában éltem és dolgoztam,de visszajöttem.Én marha...
Ha összekeverem az okot az okozattal, akkor most nagyon haragszom Fabiusra, hogy ezekkel a gondolatokkal kell a napot kezdenem! :)

Itt a Varánuson is több olyan hozzászóló volt már, aki azóta kint él.
Még több olyan, aki tervezi, hogy a normális élet reményében elmenekül.
A saját baráti körömben is van olyan fiatal, aki kiment angolhonba és két év elteltével közölte, ő már nem jön haza nyomorogni, soha!

A beszélgető partner fiataloknak már nem abban kell tanácsot adnom, hogyan és hol keressenek itthon munkát!
Költözzenek-e jobban prosperáló magyar tájakra?!

Kérdéseik: ismerem-e ezt, vagy azt a céget, amelyik kint kínál, szervez magyaroknak munkát?
Melyik nyugat- európai országot válasszák és miért?
Annak is melyik vidékét?

Évekkel ezelőtt érveltem, mint a hülye, hogy itthon is megtalálhatod a számításod.
Itthon is megteremtheted a normális lét feltételeit. stb.

Ma már csak a szükséges és kötelező óvatosságra hívom fel a figyelmüket!

Értelmes, komoly gondolkodású fiatalok NAGYON NAGY részében fel sem merül, hogy tanulmányaik befejeztével itthon maradjanak!

Pofázhatnak drága politikusaink bármiről.
Mind, egytől- egyig.

Az eredmény magáért beszél!
@régimotoros:
Ne légy ilyen nagylelkű!

Költözzenek be egy nem rég még a békés, szerény polgári létben reménykedő (pl) szatmári családok egyikéhez.
De úgy, hogy reményük se legyen onnan kikerülni.
Azokkal a gondokkal, rettegéssel a jövőtől, éjjel nappal félelemben élve, amivel egyre többen élnek!
@lancelotbeka:
"el nem tudják képzelni,hogy végleg visszajöjjenek a balkáni állapotokba,amiről egyes-egyedül a pártok és a politikusok tehetnek,függetlenül attól,jobb vagy baloldalon vannak-e."

Ebben az egyben ellentmondanék neked!

Mindannyian felelősek vagyunk!

Te is és én is, és mindenki aki lenyeli a moslékot, amit elé löknek.

Lenyeljük, legfeljebb éhesen tovább böködjük az üres vályút!
Lenyeljük és már csak nem is sivitozunk, hogy még éhesek vagyunk.
Éhesek vagyunk a jó szóra, az emberi tisztességre, a becsületességre, a normális létre!
Ha töredékét megkapjuk, akkor nem törődünk mással.
Fejünket bedugjuk az üres moslékos vályúba és nem számít, mit csinálnak körülöttünk a sertéstelepből!
Csak ideznem azt, amit arra a nagybecsu oldalra mar felirtam, miutan hirtelen felindulasbol elkovetett agyfaszkapast kovetoen regisztraltam oda:

"Azért regisztráltam, mert kinyílt a bicska a zsebemben. Az érveitekről alkotott véleményem egy köpéssel is kifejezhetném, ha épp nem egy jóféle sört iszogatnék.

A magánnyugdíjpénztárak megszüntetésével egy időben kezdtem dolgozni Prágában mint szubrégiós kontroller. A pozitívumokat nem sorolom fel, túl kontrasztos lenne, megtették már sokan helyettem. Lassan írom, hogy a fideszesek és a kádéjenpések is megérthessék: ESZEMBE SINCS HAZAJÖNNI, AMÍG HATALMON VAGYTOK ÉS NINCS A KOMCSIKNAK REÁLIS ALTERNATÍVÁJA. KAPJÁTOK BE!!!

Tulajdonképpen köszönettel tartozom I. Fülkerforradalmár Kadhafinak, hogy segített látóköröm kiszélesítésében és végre tettekre válthattam gyurcsány tanítását, miszerint "el lehet innen menni". És addig még csak meg se fordul a fejemben a hazaköltözés, amíg ilyen öles léptekkel számoljátok fel a demokráciát.

Igen, lehet Kelet-Európában is boldogan élni - Csehországban vagy Szlovákiában. :P

KÖSZÖNÖM FIDESZ, KÖSZÖNÖM KDNP!

Dögöljetek meg, hogy ezt tettétek Magyarországgal."
@Etilcsoport:
Csak hápogok....
Mert olyan igazad van, hogy vágja a húsom.......

Utálom a tükröt lassan.
Amíg Ausztriában egy bútorszerelő segédmunkás 500 ezer nettót keres itthon meg egy középvezető 300 at egy multinál addig OV két szém szeme és szavai nem lesznek elegendőek. Van némi felelősségbeli különbség. Azt már le sem merem írni h ue a pozíció az osztrák multinál 1 millió nettó...
És ez a probléma nem most fog megoldódni....sőt talán soha
Mi októberben költöztünk volna ki német nyelvű területre. De most, mikor ezeket a nívós érveket megláttam, azonnal lemondtam a nyugati gazdasági métely kellemes anyagi jóléttel kecsegtető, csábító de mérgező szavát. Hiszen túró rudit, csalamádét és elképesztően nívós egészségügyet hagynék itt! Nem hagyhatom el a "magyar álmot" hétszer több pénzért, hiányoznának a minket nem hülyére vevő nagyszerű magyar politikusok, a jó minőségű utak, a tisztaság, a visszamenőleges ítéletek, a NENYI, az új tákolmány...
Na jó, maradunk. Egy esetben. Ha az ifjúsági tagozat minden tagja bevonul egy hónapra egy átlagos magyar kórházba és utána még mindig feltudja sorolni eme tíz pontot...
én a túró rudi miatt nem mentem el!
:)
Van értelme annak, hogy 3 index-címlapos blog ugyanarról és ugyanúgy ír?

Vagy így minden troll 3 helyre kommentelhet?
@NewWay: 3x annyit lehet kacarászni a pontokon. :-)

'Harmadik helyen a szép lányok, helyes srácok, igazi barátok vertek tanyát, mert " Magyarországot még nem érintette meg a nemeket összemosó filozófiák szele. "

Lehet ettől kifinomultabban buzizni?'
Ezt a pontot olvasva azon gondolkodtam, hogy vajon a külföldön élő homoszexuális honfitársakat is hazavárják-e, vagy azok jobb, ha kint maradnak?
kellett volna egy 11. pont is, hogyaszongya itthon is ugyanannyiba kerül minden, mint nyugaton (esetleg ott olcsóbb), a fizetés viszont csak a töredéke.
@czinezine: Á Dublinban van egy magyar termékeket áruló bolt amiben lehet túró rudit venni. Szóval nem para. :P
Puhapöcsű kisz-epigonok? Magyarázzák a bizonyítványt?
Sajnos kis országunk kevés lehetőséget kínál a boldogulást kereső, képzett fiataloknak...
Ez a lista meg kész röhej: kaja-pia, szép lányok, no meg a kurva magas adók, a megfellebezhetetlen APEH és természetesen a prieceless egészségügy... (Epegörcsökben fetrengő rokonomat pár hete hazaküldték az ügyeletes kórházból, mondván: sajnos nincs ügyeletes sebész, jöjjön vissza másnap. Másnapra szétrobbant az epeköve...)
@lancelotbeka: "a balkáni állapotokba,amiről egyes-egyedül a pártok és a politikusok tehetnek"

hahaha, miert, szerinted a magyar politikusok a 9. dimenziobol pottyantak ide? esetleg valami nagyhatalom oktrojalja rank oket?

faszt! a magyar politikusok magyar csaladokbol, magyar iskolakbol, magyar egyetemekrol, magyar egyhazi kozossegekbol erkeznek

ebreszto, ezt tudjuk mi, magyarok
@gramercy: Kikérem magamnak! Sokkal többet tudunk mi Magyarok. Az hogy hagyjuk hogy a hülyék vezessék az országot, az csak a szelídség jele, és nem az észbeli képességeké.
1. Itthonra azt kommunikálják, hogy válság van, adósság van, élhetetlen az ország, meg "a zelmúlt 8 év".

2. Külföldre meg azt, hogy hűde fasza, ha nem is kolbászból, de túrórucsiból van a kerítés.

Már a médiatörvény után kiderült, hogy a külföldi sajtó, politikusok is tudják, hogy mi van itt.
Akkor mi értelme van átverni Kis Pistát, a lübecki hentest, amikor az még jobban tudja, hogy mi van idehaza és miért is ment el????
Régen az ilyen idióták a kiszbe tömörültek...
@csoko20: A régi tempó! Addig mantrázzák a hülyeséget, hogy a végén elhiszik. Ugyanezt csinálták az eltásak is.
@Etilcsoport: hehe, szintén Prágából igen hasonlóan érzem a dolgot. :-)
És innen a túró rudi is elérhető közelségben van (Budapest csak 550 km, a magyar határ meg majd' 200-al kevesebb). ;-)
@Gulogulo: kérjed ki nyugodtan

attol meg nem valtozik a valosag, hogy a farhatas nyugdijas szamla nelkul keri a vizvezetek szereleset, barmennyire szerenyen is teszi

esatobbi
Rendszergazda vagyok Békéscsabán 330€-ós nettó bérért, öcsém aki kiment Ausztriába egy tehenészeti telepre, tehénszart lapátolni, mert nem akart továbbtanulni, a munkájával 1750€-ót keres havonta.
Az én rezsim havi 230€ az 600€.

AKKOR MI A FASZRÓL POFÁZIK EZ AZ ANYABASZÓ BANDA ?????
@gramercy: Te mit tennél? Kérnél számlát, hogy többet fizethess? Talán, ha a vevő visszaigényelhetné az áfát ilyen esetben...
A 9.-hez (ú.n. magyar álom): A kutatatás-fejlesztés pályázati rendszerét és az innovációs alapból történő, akár már leszerződött kifizetéseket tavaly júniusban leállították, és mind a mai napig nem tudni, mikor lesznek, ha lesznek egyáltalán, a szerződések kifizetve. Ld. az onko-kés egyre iszonyúbb kálváriája itthon, de ez csak egy a sok közül, akik nem tudják, mi lesz a sorsa a kutatásaiknak. A 250 milliárdos Matolcsy-pánikolási tartalékhoz hogy-hogy nem szintén a K&F-ből sikerült elvonni (sok egyéb mellett).
Hadd kérdezzem már meg, hogy mi a redves körintegrálról beszélnek ezek, mikor azt mantrázzák, hogy itt lehet csak igazán megvalósítani az álmokat? Ébren vannak vajon?
fura, hogy van, akit ez a tíz pont nem győzött meg a kivándorlásról...
@one_away: Ja! Pl Szlovéniába! Ott hivatalos nyelv a magyar, és jobban állnak mint mi.
Érzés. Meg a politikán túli mindennapi dolgok.

Az az érzés, hogy egy olyan országban élsz, aminek 80%-a életunt, depressziós, befordult.

Az érzés, hogy az "igaz barátok" többsége max. 25 éves kortól túlélő üzemmódba kapcsol, és jó esetben este nosztalgiázhatsz vele a régi időkön, rossz esetbe meg egy nyáladzó érdekemberré válik aki feléli még a kapcsolatait is...

Az érzés, hogy a szép lányok, helyes fiúk országában a nagyon nagy többségnek se pénze, se ideje, de még energiája sincs egy olyan egészséges, kiegyensúlyozott életstílushoz (táplálkozás, eü., sport, kikapcsolódás, regenerálódás, mentálhigiéné) ami a szépség megtartásához kell...

Az érzés, hogy neked volt a pofádon bőr kimenni, majd visszajönni.

Az érzés, hogy bár az otthonodnak éreznéd Pest fényeit a levegőből/buszról/vonatról, de közbe meg amit itthon kaptál az egy nagy lószerszám a hátsó feledbe, és kint pedig egy suttyó csóró idegen voltál, de fogadtak, lehetőséget adtak, elismertek. És átlagba az ember lekileg akkor dönt a távozás mellett, ha benne EZ tudatosul.

Az érzés, hogy a történelem velünk él, elfojtva, ott a családokban, az emberekben, a házakban, a titkokban, a tabukban, közben a német szembe tudott vele nézni, a francia szembe tudott vele nézni, a lengyel szembe tudott vele nézni.

Az érzés, hogy itt bezárultak a kapuk, és bárhova mész, bármit csinálsz, mostantól nem lehetsz már jobb/több/sikeresebb/boldogabb.

Érzés. Az, ba***átok meg, pont az.

Ez most engem feldühített, de úgy igazán :)
@hower: "Hadd kérdezzem már meg, hogy mi a redves körintegrálról beszélnek ezek, mikor azt mantrázzák, hogy itt lehet csak igazán megvalósítani az álmokat?"

Azt nem mondták, hogy milyen álmokról van szó!
RÉMálomlór nem hallottál??? :-) :-(
@Liquid_Night: Ha ezek a kisz-es, jav: iksz-es fiukák sokáig nyomják ezt a kulát, nagyon képen fogják vágni őket!
@Naneee: Bazze! De már be is pisiltünk...
magyarország 3 millió öregségi nyugdíjas, 3 millió mély szegénységben élő, 3 millió hülyebölcsész országa lesz. és 1 millió "határon kívüli", aki ezt a három szerepet egyesíteni tudják. tehát ők a legigazabb magyarok. így jön össze a 10 millió.

szerintem 56 után nem volt olyan mértékű kivándorlás, mint mostanában. aki csak teheti meneküljön ebből a disznóvágós, pálinkázós, bratyizós, lotyizós, ratyizós moslékból.
Megaztán!

A külföldön dolgozó, de itthon családot tartó emberkék fizetéshazautalása, olyan mintha exportálnánk!

És ha hazajönne mondjuk százezer ember. Annyival több munkanélküli lenne.
A felsorolt tíz okból egy igaz, mégpedig, hogy a Túró Rudi finom. De azt már Angliában is lehet kapni Dotty néven, úgyhogy emiatt nem érdemes hazajönni. A több meg... áh...
Na már nem is elérhető a szerverük a köcsögöknek. Mi történt? Túl sok volt a negatív vélemény?
@MagyarZizzi: Dublinban van egy magyar bolt ahol eredetit is árulnak.
Ahelyett, hogy a 10 pontot szeditek atomjaira meg többen a helyesírásba és a modorosságba kötnek bele - ez egy nagyon dicsérendő és helyes kezdeményezés. Az elég furcsa ember lehet, akinek megéri Londonban élni a jobb (?) életszínvonalért. Akkor már inkább Ausztrália vagy USA, még az időjárás is jobb.

A kitelepülést mindenkinek ajánlom pár évre, sokkal jobban megtanulja értékelni a hazáját - vagy nem. Ha haza szeretne jönni, jöjjön - ha kint boldogabb, akkor maradjon. Szabad az EU meg a világ is úgy-ahogy.

De kicsit szégyellem magam lassan, amiért be merem vallani, hogy én hazajöttem 8 év után, és nem bántam meg. Nagyon jó itthon, a pénz meg nem minden. Kifogásokat lehet keresni mindenhol.

Béke.
@Gulogulo: igen, és az igazi magyaros poén: azok, akik ezt a szemetet megírták, azok pont annak a privilegizált kasztnak a sarjai, akik a mostani jólétüket a magyar történelem trágyadombjáról guberálták/lopkodták össze.

A MI kárunkra, mert az én családom, az ő családja, a te családod, meg mindannyiunk társadalma nem lenne olyan elbaltázott, ha bizonyos dolgok az elmúlt 50, vagy legalább az elmúlt 20 évben máshogy történnek...

Gyere haza, vissza oda ahonnan indultál, szívj tovább, nekünk szükségünk van rád! kellenek a rabszolgák...

Van ezeknek bőr a képükön?
@Gulogulo: Hát persze, a víz még viszonylag olcsó. :-)
Egyébként valszeg saját magukra gondolhattak a fijjúg, amikor a beteljesülő álmok országára asszociálnak Mo-gal kapcsolatban. Az ő életükre ugyanis még igaz is. A többiek meg le vannak ....
Az a gond, hogy a választásokat a nyugdíjasok döntik el, mindenki nekik udvarol, a munkát végzőket meg kizsigerelik - ezért is mennek Nyugatra. Jó lenne a gyermekek szavazati jogát a szülőkön keresztül megadni: www.nepesedes.hu
Orbán Viktoréknak azt üzenem, hogy már nem csak a kvalifikált, kiművelt magyar emberfő van külföldön, hanem a kevésbé képzett is. Tudod Viktor ők azok, akik kint vágóhídon dolgoznak, hegesztenek, takarítanak és bébiszittelnek.

És még ők is csesznek hazajönni, hisz ismerek ilyeneket bőséggel és azért 1000-1500 font még akkor is fasza, ha ezért ilyesmit kell csinálni.

A fentiek közül egyedül a túró rudiban lehet valami. Pont a múlthéten jött haza egy kedves ismerősöm látogatóba Londonból és azt mondta, hogy a reptérről egyenesen egy boltba vigyem, ahol van túró rudi.

Viktor és elődei ezt végletesen elbasztátok. Ezen már az se segít, ha újra vasfüggönyt húztok a nyugati határra...
nekem nem voltak nagy álmaim, csak egy nyugis életet szerettem volna a családomnak biztosítani. Nem lehetett, eljöttem.

az eégszségügyről pedig lehet jót is mondani, de pld. mikor a gyerekemnek a csecsemőosztályon nyomatták a cukros vizet, hogy maradjon csendben, ezeket mind elfelejtettem. Mikor dupla kartöréssel én segítettem vissza az éjszakára magzattá szedált bácsit a szomszédos ágyra, akkor is elfelejtettem.

egyszerűen nincsenek érvek Magyarország mellett. És ezt nekem igenis rosszul esik kimondani, akárki akármit gondol.
ez az oldal, mármint az .org-os egyik azon érveknek, ami miatt nem érdemes hazajönni...gondolom baromi sok közpénzből készült.
@klarky: Túró Rudi...

Tudod, nekem, meg sokan másoknak még arra a ki****ott Túró Rudi-ra se volt pénzünk, megboldogult ifjúkorunkban...
@Modor Tibi: Tibike... ugyan már, a pénz nem minden, akkor te lézer jankó szerint egy nagy nulla vagy, ezért jöttél haza ?
"Nagyon jó itthon" nem tán fizetett fidesznyik vagy? Mert azoknak tényleg nagyon jó.
@csik_somlyo: A mostan nyugdíjasok fizették az iskoláztatásodat te szardarab.
@orbánmentesítő: ÉRtem én és igazad van de hogy lehet a rezsid 230 euró békéscsabán? Én Budapest belvárosában fizetek havont kb. 40 ezer forintot, nem kis lakásban fűtéssel, internettel mindennel együtt. Ez nyáron még sokkal kevesebb mert nincs fűtésszámla. Mi kerül neked kb.62 ezer forintba havonta?
Ezt én sem bírtam ki röhögés nélkül.
Sok új munkanélküli kell - oco kici kínai mintára -mert akkor aztán ideözönlik az összes multi,

(Parragh László 2011.03.07.)
atv.hu/video/video-20110307_parragh_laszlo

majd a nyugatot lepofozva....

"Mi még Kínával is versenyképesek leszünk, ha végig tudjuk, ha végig tudom csinálni azt a gazdaságpolitikát, amit elindítottam"

(Orbán Viktor 2010.12.23. HÍR TV)
Akkor ide is:

Nekem itt a hajón nagyon jó dolgom van. Egyedül vagyok egy tiszti kabinban, minden nap jön Glenn, a kabinszolga, kitakarítja, kiviszi a szemétkosárból a szemetet, megágyaz, letörli az asztalt, tükröt, kipucolja a fürdőszobát. A személyzet többi tagjával ellentétben nem kell részt vennem semmilyen gyakorlaton, szabadon garázdálkodhatom az időmmel. Oda megyek, ahova akarok, azt csinálok, amit akarok. Tengeri napon, délelőttönként az utas konditerembe járok, mert ott a futógépről látni a tengert. Utána a jakuzziban áztatom a vállam, hogy este bírjam a gyakorlást és a munkát. Ha akarok, az utasokkal együtt eszem, ha akarok, lemegyek a tiszti étkezdébe, éjjel, ha megéhezek, a legénységi kantinban mindig van friss kenyér. A portás és a személyzet egy része két hónap után is “sir”-nek szólít.

Nem szólnak bele a dolgomba, milyen hangosan és mit játszom, rám bízzák; az elején egy párszor láttam a főnökömet, gondolom leellenőrizte, mit csinálok, mikor látta, hogy azt, amit kell, nem foglalkozott velem többet. Szerintem időnként most is rám néznek, de diszkréten teszik.

Mikor megjöttem, egy szavamba került és adtak pedált a kabinban lévő digitális zongorához, hogy rendesen tudjak gyakorolni. Még az előző hajón csak egyszer kellett szólni, hogy hamis a zongora (húrt cseréltek rajta Southamptonban, aztán persze leeresztett), a következő kikötőben már szereztek hangolót. Itt, mikor két hétig hiába próbáltam jó magyar módon magam megoldani, hogy csukják be a fő folyosóra nyíló ajtót, mert utálok az utcán lakni, felmentem és panaszt tettem az irodában. Kérdezték, mit javaslok? Mondtam, szereljenek fel egy ajtózáró szerkezetet. Estére megcsinálta az asztalos.

Folyamatosan ezt lehet érezni, hogy megbecsülik a munkámat és általa engem is. Ezt egyébként nem csak itt éreztem, hanem bárhol a világban, hogy ha megtudják, hogy képzett zenész vagyok (tehát nem amatőr, aki csak magának játszik), akkor azt respektálják.

Otthon a zenész a vendéglátóipar cigánya. Itt most, mielőtt valaki félreértelmezi, nem fajelméleti kérdésről van szó. Otthon lenézik a muzsikust. Azt látják: idejön, klimpírozik egy-két órát és semmi más dolga. Meg az milyen könnyű munka. El akarják dugni a zongoristát egy sarokba. Ott kevésbé van útban. Itt – és külföldön a nagy szállodákban mindenhol, ahol csak jártam – jól látható helyen, általában dobogón van a zongora, hiszen rájöttek, az emberek nem csak hallgatni, de nézni is szeretik a “művész urat”. Otthon, ha csak tehetik, beleszólnak a munkájába. Mit játsszon, hogyan, szóval szokás szerint a dilettánsok akarják megmondani, mit csináljon. Itt hagyják, hogy csinálja a dolgát, legfeljebb akkor szólnak, ha valami rossz.

Az igazán jó bárzongorista tanult ember kell legyen. Nem csak a zenében, általában is. Egy-egy szett után sokszor leülök a bárban az utasokkal, meghívnak egy-egy koktélra, sok minden szóba kerül. ?s igénylik a beszélgetést, igénylik a figyelmet. A munkának csak egy része a zenei tudás, rá kell érezni, melyik ember mit szeret és ennek megfelő dalokat választani. Figyelni őket, látni, ha fáradtak, nem akarnak tapsolni, ilyenkor összekötni a számokat és békén hagyni őket, ha jó kedvük van, rátenni még egy lapáttal. Ha nyitottak az újra, akkor (nekik) ismeretlen zenével is lehet kísérletezni, ha ragaszkodnak a saját zenéjükhöz, megmaradni annál. Ha új számot kérnek – és mindig van új szám –, akkor gyorsan előkeresni, leskiccelni és eljátszani.

Ez teljes embert kívánó munka. Nem biztos, hogy minden alkalommal sikerül, de a legtöbbször kell, hogy az ember odategye magát.

Itt, ahol a munkaadók tudják ezt, mint írtam, megbecsülik és meg is fizetik, hogy én kb. 15 évet rááldoztam arra, hogy ezt megtanuljam. Otthon megalázóan kevés fizetést kínálnak egy-egy bárzongoristának, kb. annyit, mintha valaki 8 általános végzettséggel menne el valahová dolgozni. És a hangnem, ahogy bánnak velük – tisztelet a kivételnek...

Talán nem véletlen, hogy sokunk megkeseredett, kissé önbizalomhiányos, nem találja a helyét. Talán nem véletlen, hogy sok más szakmához hasonlóan, aki csak teheti, menekül. Talán nem kellene már ugyanazt tennünk 100 éve, hogy nem becsüljük meg azokat, akik tudnak valamit.

Én még nem találkoztam olyan magyarral, aki ne maradt volna inkább otthon, ha megtehetné. Ha azt tapasztalná, hogy nem felesleges munkát fektetni valamibe. Ha azt látná, hogy ki lehet emelkedni tanulással, ha az lenne a mentalitás, hogy aki többet tud, annak megadják az azért járó – anyagi és társadalmi – megbecsülést.

Egyszer kitántorgott Amerikába hárommillió emberünk. Most jóval kevesebben mennek el. Csak az a baj, hogy akik elmennek, azoknak jó része pont a képzett ember, hiszen azokra van máshol igény. De máshol miért van rá igény?
@orient: 2011 februári számlák:

Viz és csatornadíj: 9800
Gáz: 12100
Áram: 9300
szemétdíj: 2300
internet+tv+mobil: 20000
közös költség: 3500
autó+lakásbiztosítás: 4000
@Modor Tibi:
Sógorasszonyom a vőlegényével egyszer már hazajött. Volt egy darabig jó állás itthon (nyelvtudás miatt), aztán jött a "válság" meg a kormányváltás. Két hónap munkanélküli után porzottak vissza és közölték, ők ugyan többet haza csak látogatóba jönnek, köszönjük szüleink, szeretünk benneteket mellesleg, de.....
Megpróbálták!
Fiatalok!
Diplomások!
Túrórudi nem kellett nekik, de lakni szívesen laktak volna.
@Modor Tibi:

Tibi, itt nem arról van szó, hogy jobbak a körülmények, hanem hogy itthon sokan NEM TUDUNK MEGÉLNI. 15 év tanulás és szorgalmas gyakorlás után meg kell gondolnom, hogy ihatok-e egy üveg kólát, vagy inkább főzzünk teát a túrós tésztához?
A kutyám sántít, várnom kell még két hetet, míg el tudom vinni az orvoshoz, mert akkor lesz pénzem.
Most ajánlottak fel egy külföldi állást, 3500 USD/hó, + szállás és teljes ellátás.
Hány túrórudit tudok ebből küldetni magamnak?
Kavarognak a gondolatok a fejemben. Az egyik, hogy szidni mégsem lehet az országot, mert ugyan igazak a vádak, de ha szembesülünk vele nap mint nap attól nem lesz jobb. De ezek a szarkarikák a kommunista metodikájukkal kifejezetten hányingerkeltők. Szóval az egész olyan hidegrázós, mert a régi rosszra emlékeztet, meg zavar az erőlködésük. Én nem fogom a családomat deportálni, de zavar hogy minden egyre nagyobb bénázással párosul.
@orbánmentesítő: Eh, a számok úri huncutságok, majdnem mint a tőzsde /vagy a shortolás/.

Hidd el, jobban élsz mint a szívsebész Günter Kölnben!!! Benne van az alkotmányban!
@orbánmentesítő: a stílusod minősít Téged - és ha elvtársaid nem határolódnak el Tőled, akkor őket is!
@Liquid_Night:
Lásd Boli 2007-es írása!

Az is szíven ütött......
Hatalmas érvek, hogy miért gyere haza:

- sokkal alacsonyabb a fizetés,
- a lakosság többségének mentális, erkölcsi, szellemi színvonala kritikán aluli,
- ha betegállományba mész, magas keresetnél az eddig járandóság felét kapod,
- csak az ótvaros, beteg, torz, hazug katyvasz folyik az kormánypártoktól,
- a közmédiában -és a magánmédia túlnyomó többségében- hallhatod a sztálinista, hazug álhíreket,
- egy felcsúti kancigány kikiáltotta magát I. Cigány Kadhafi néven örökös uralkodónak,
- csorbultak az állampolgári jogok,
- megszűnt a jogbiztonság, a magántulajdon feletti szabad rendelkezés joga,
- általános a félelem, hogy a Stasi, az NKVD és az ÁVH mintájára listákat vezetnek a pártszimpátiádról, a magánéletedről,
- ha MANYUP-tag vagy, akkor kb. 120.000 forintot levonnak nyugdíjadóként, amiért semmit se kapsz, viszont a külföldi jogviszony beleszámít az állami nyugdíj idejébe,
- folyamatosan hülyének néznek, majd még bele is köpnek a szemedbe a kormánypártiak,
- lehetne egy funkcionális analfabéta, biorobot, 13 évig kommunista miniszterhelyettes Köztársasági Elnököd,
- félhetsz, hogy mikor rabolnak ki, lopnak meg, esetleg gyilkolnak le,
- soha nem tudhatod, hogy holnap még meglesznek-e a maradék jogaid,
- büdös van a tömegközlekedési járműveken.
És ez csak csekély felsorolás! Na, kell-e Túró Rudi?:)
Nem mellékesen, több mint 100.000 diplomás, multi cégnél szerzett gyakorlattal rendelkező, nyelveket beszélő fiatal akarja elhagyni az országot. Elsősorban a MANYUP-ban maradt, ezért az állami nyugdíjtól megfosztott -de a nyugdíj adót kötelezően fizető- fiatalok, illetve azok, akik nem akarnak egy beteg diktatúrában élni.
Egyébként nem mellékes, a kb. 80.000 új munkahely helyett az egész EU területén Magyarországon nőtt legjobban az utóbbi 1 évben a munkanélküliség. A nemzetközi cégek jelentős része teljesen vagy részben kivonul.
MAGYARORSZÁG HALOTT! CSAK NEKROFILOK JÖJJENEK HAZA!:)
Repülőről Budapest... Naszóval:

Látszik egy vár, némi főút, oszt csókolom. Az egyik legsötétebb fővárossal van itt dolgunk.

Bp éjjeli panorámája a Várból nézve sem sokkal impresszívebb. Nincs egy magas ház, egy jellegzetes körvonal, a parlamentet leszámítva.

Ebben a roppant haladó városban nem találtak egy gyomos, romos sarkot, ahová magasházakat lehetne építeni, holott mindenhol máshol azzal kompenzálnak egyesek, h felhőkarcolós üzleti negyedeket húznak fel. Fél Lengyelország tele van olyan városokkal, ami jobban néz ki, mi meg a neogót és klasszicista (lerobbant és embermagasságig húgyos) homlokzatokra élvezünk még mindig.
@orbánmentesítő:

Enyém:
Viz és csatornadíj(két havonta:10,000):havonta 5000 ft
Gáz: 9000
Áram: 10,000
szemétdíj: nincs (közös költségben)
internet+tv+mobil: 4000(internet-tv-lakástelefon) + kb.4000 ft havonta(mobil: iphone, sok internethasználattal)
közös költség: 8000
autó+lakásbiztosítás: nincs

És nem vagyok a spórolósfajta aki nem fűt és sötétben ül itthon.

Meg kell mondjam internet és telefon lehet nagyon drága nálatok, abban van óriási különbség.
Ha van olyan idióta aki ezt a tíz pontot elolvasva bárhonnan hazajön azt a határon/landolás után lőjük le...
Túró Rudi...ami 10 héttel a lejárat után is ehető (kipróbálva, semmi bajod tőle, mert műanyag)...meg magyar álom ami kb. annyi hogy 40ként 250ezres nyugdíjjal feketén dolgozhass valahol szarva mindenre...és eü mint hivatkozási alap ahol még mindig feudális állapotok uralkodnak (ágy és műszer '72ből, orvos előtti hajbókolás Kalapos Király korából)...meg a 3 év GYES amivel éhbéren tartjuk és kiírjuk a munkaerőpiacról anyucit...navazzeg ti kiszes, olcsó inges, nőt, életet sose látott seggnyaló senkik...
@csik_somlyo: Töki az elvtársaid most basszák szét a hazámat, remélem boldog vagy.
naja, csak a kormány ilyen teljesítménye mellett, továbbá amit ebben az országban művelnek, sokak fejében inkább a kiköltözés fordul meg, semmint a visszaköltözés.
nem ragozom miért kell innen elmenni, lényeg, hogy nem mindenkinek jön a be a kurucos fejjel a falnak rohangálás, mindenkinek beszólogatás
Orbán Viktor Miniszterelnök Úr Őkegyelmességének kár volt saját magát megaláznia a Parlamentben efféle kérésekkel, amik a Nemzet iránti elkötelezettséget sárba tipró, megátalkodott individualistákra úgyis falra hányt borsóként hatnak. Egyszerűen be kell látni, hogy a világútlevél intézményét túlhaladta a Nemzeti Együttműködés Rendszere. Úgy kell csinálni, mint régen: csak az kapjon egyszeri felhasználásra szóló útlevelet (három évente), akinek azt a Fidesz-KDNP területi párttitkára - oppardon - pártigazgatója kiadja. Aki meg éppen külföldön tartózkodik, és a Hazának szüksége van rá, azt hozza haza a titkosszolgálat diplomáciai csomagban.

Oszt jónapot.
@orient: Hát igen csabán 1 szolgáltató van,ami tud teljes körű szolgáltatást nyújtani(van lehet olyat hogy három helyről szeded össze a netet+tv+teló de akkor drágábbra jön ki) irreálisan magasan tartja az árakat, gondold el a 10M/1M netért 13000-kell perkájak, és kell a melómhoz, Szegeden az 50M/10M net 4500!!!
Pesten olcsóbb a víz/csatornadíj? Ja persze ott a Duna :)
Nna, akkor, mint kulfoldon elo, dolgozo magyar, lassatok a pontokra a valaszokat:

10: otthon 38% volt az szja kulcsom, most lenne 16 + 24 = 40%, csak mert nem adtam oda a manyup penzemet.

9: a legujabb magyar autogyar altal megbizott fejvadasz ceg ugy hivta vissza egyik ismerosomet, aki 15 ev szakmai gyakorlat mellett a mai napig az emlitett autogyarral dolgozik, csak, mint partner, hogy miert fizetnenek neki olyan bert, amit o szerente, amikor Magyaro-n havi brutto 150ezerert lehet munkaerot talalni erre a posztra... Magyar alom!!

8: ez aztan a meggyozo erv...

7: ja, a kinai piac nem az, baromarcuak!!

6: lasd kettes pont!

5: barati koromben az utobbi egy ev alatt 4 gyermek szuletett, fejenkent atlag 350ezer forintot kellett kiosztani az ingyenes eu ellatas keretein belul...

4: Globalizacio van sotet bunkok! Mindenhol kaphato magyar aru, fuszer, aki meg nem tud csalamadet eltenni maganak otthon, az milyen magyar is???

3: plane ha veled egyutt mennek el Magyarorszagrol...

2: lehet finanszirozni a sok ingyenelo segelyhuszart!

1: nem inkabb a dunai tuzijatekra gondoltatok a happyend kft szervezeseben? Budapest fenyeirol meg az jut eszembe, hogy hamarosan talalkozom a csaladommal!

Igen, erdemes gondolkozni a hazamenetelen, de errol mar Etilcsoport kollega korabban megfogalmazta a lenyeget!
Nem tudom figyeli-e valaki, de a gyerehaza.org nekem nem jön be.

Az én készülékemben van a hiba?
a felsorolt 10 érv enyhén szólva is röhejes
@Modor Tibi: @régimotoros: Ne sajnáld én is hazajöttem.

Nem mert annyira szar volt kint csak itthon sem rossz. Igen diplomás, több nyelven beszélő vagyok és nem nehéz munkát találnom általában. Itthon valóban kevesebbet keresek, de az adómódosítással nem járok sokkal rosszabul mintha kint élnék. Itthon saját lakás 40,000 rezsi havonta. Kint csak albérlet volt 900 euro+rezsi az kevés mert nagy része included. Szóval mondjuk 1000 euro rezsivel együtt. Tehát ennyivel kell itthon kevesebbet keressek a szakmámban ahhoz hogy ugyan úgy éljek mint külföldön. Több mint 1000 euro a különbség a fizetésemben, de erre még rájön hogy hazajár az ember, sok mindent nem ismer kint és ezért sokkal többet költ szolgáltatásokra, és a sok legendával ellentétben az étel és alapvető megélhetési termékek drágábbak mint Magyarországon. Tehát alapvetően nem hinném hogy rosszabul élnék mint kint. (ugyan abban a munkakörben dolgozom itthon is mint kint csak másik multinál)

Mellesleg itthon érdekesebb az élet mert Budapesten vannak szórakozási lehetőségek, fesztiválok és állandó programok nagyon olcsón, vagy ingyen ami kint lehetetlen. Nem mondom kint rossz ott is jó volt és visszamennék, csak érdekességből és változatosságból. És én bérből és fizetésből élek, alkalmazottként, nem valami nagyágyú vállalkozó vagy főnök vagyok...
Komolyan egyébként a "magyar álom", Magyarország, a szabad vállalkozás hazája verte ki nálam a biztosítékot: nem részletezem, aki Magyarországon élt bármily csekély időt is, tudja, mennyi ebből az állításból az igazság.
Erdekes lenne latni nehany statisztikat arrol hogy evente mekkora a nettó emberforgalom (ki/be) az adott iskolazottsagi szinteken/munkateruleteken.

[udv Londonból :)]
Az ilyen hazaáramlás spontán kell, hogy megtörténjen.
Mi szépen dolgozunk, élünk, tapasztalunk külföldön, majd amikor ezek már teljesen össze-vissza rondították az országot, és eljön az államcsőd (és vele a régen esedékes Bokros Lajos), akkor majd szépen hazavisszük a nyugat-európai munkamorált.
Persze ez csak álom, mert a magyar ember nem szereti, ha külföldről mondják meg neki a tuttit. Inkább ül tovább a szarban, kesereg, és bús balladákat fütyörészik.
Közben meg lehet, hogy hevesebben dobog a szíve ha meglát egy pulit, vagy ha beszorul a bal alsó kettes koronája alá egy túrórudi, de ugye ez nem sokat segít.
nekem ettől a listától - nem a rajta szereplő dolgoktól, hanem a tény miatt, hogy ez így ebben a formában megszületett - volna kedvem inkább kiköltözni külföldre :(
de igazából tényleg nincs a világon semmi baj az országgal, csak egy normális kormányt kéne már összegründolni valahogy. folyamatosan az az érzésem, hogy 100 random polgár jobban végezné a dolgát, mint a jelenlegi vezetés.
Ez aztán kellemesen szarkasztikus blogos írás. A könyvtáros sose tudja meg, hogy min kuncogtam. Hollandiából kaptam választ angol cv-mre. Szerintetek, mit írok vissza, amikor havi 25.650 forintot kapok ingyenélőként? Sose kelljen visszajönnöm!
Igen, magyarosan írva: "kurvaszar", miközben körbenézel és csak feketéket, sárgákat, barnákat és szürkéket látsz (ez ügyben olvasd el ezt: toronto.blog.hu/2011/03/20/civilizacios_problemak ), és nagyon egyedül érzed magad (néha), mert a barátaid és a családtagjaid nincsenek itt veled, de...

Mindig ott van a "de".

Már bocsánatot kérek, de nem kell önvédelmi fegyverekkel mászkálnom az utcákon. Igen, odaát a Keele fele néger bandák egymást lövik minden szombat éjjel, és átlag hetente egyszer-kétszer előfordul, hogy ártatlan emberek halnak meg - na, de ez itt egy cirka 6 milliós közösség, mellette a 2 milliós másik várossal, az egy milliós harmadikkal, a köbö másik 2-3 milliós összlakosságú kisvárosokkal és kertvárosokkal... miről is beszélünk? Ez itt nem egy 1,7 milliós, cigányhordákkal teli városka, ahol napi szinten ölnek, vernek, rabolnak ki.
Nem támadtak még meg hordák, bandák, gang-ek, nem kell tartanom attól, hogy cigit kérnek tőlem az utcán (miközben egyikük már a hátam mögött van), vagy megkérdik, mennyi az idő (és nem kíváncsiak a karórám által mondott válaszra, nekik a mobilos kell), nem tudok kutyaszart kerülgetni, mert egyszerűen NINCSEN - holott kutyát és gazdát látni. Ja, hogy itt nagyon sok pénzbe kerül, ha ott hagyod a kis kedvenced végtermékét? Jahaja!

És persze a pénz... Az mindig egy indok és ok - főként, mert magyarok vagyunk. Meg tudsz élni annyi pénzből, mint otthon nagyjából 10 ezer? Ebből eszel, iszol, időnként cipőt és zoknit, nadrágot és alsógatyát veszel magadnak, minden hónapban fizeted a havibérletet, és még egy kis kiruccanásra, havi egyszer-kétszer Mekire vagy Subwayre is "fussa"? Meg tudod ezt otthon csinálni? 10 ezerből? (Csak a bérlet annyi.)

Vannak dolgok, amik hiányoznak Magyarországról. Ha elmondom, kiröhögsz. Hiányzik az olasz pizza és a kínai kaja. Vannak dolgok, amik otthon finomabbak. Valamiért itt sem a pizza sem a kínai kaja nem az "igazi". De nem hiányzik a Túrós Rudi, hiszen hülye lennék annyi pénzt kiadni azért a szarért. Nem hiányzik egyik magyar étel sem, mert ha kedvem tartja, egy-két óra alatt elkészítem. Nem hiányzik a tűzijáték (így: Tűzijáték), mert miközben nézem, a trógerek és cigányok a pofámba fújják a füstöt. Igen, itt Torontóban nem fél órás a tűzijáték (bár tény, hogy évente 3-4 alkalommal is van), mindössze 5, esetleg 10 perces. Füst és goromba nézők nélkül.
Nem hiányoznak a gizda ellenőrök a BKV-n, az egész légkör, ahogy Magyarországon a tömegközlekedést megoldják (megoldják?). Nem hiányoznak a lerobbant buszok és villamosok, amikkel komoly kalandtúra a helyváltoztatás.

De hiányzik még valami. Csak hogy jobban értsd. Hiányzik a Börzsöny, ahová tényleg csak az megy kirándulni, aki érez valamit a mellkasában, akinek lelke és szíve van, aki magyar. Ott nem fogsz cigányhordákkal, cigányterroristákkal találkozni. Ott eggyé tudsz válni a természettel.

Ez a "gyere haza, Jóska!" feeling annyira elbaszott, hogy elmondani nem lehet. Haza? Az a hazád, ahol élsz, ahol jól és biztonságban érzed magad, ahol meg tudod teremteni az anyagi és emberi biztonságot mind önmagadnak, mind a családodnak. Haza? Azért menjenk haza, mert magyar vagyok? Mert ti magyarnak hisztek? Hiszen idekinn is magyar vagyok, miközben a többi magyar átver engem, miközben megbízhatatlan mondatokkal és érvekkel félrevezet, miközben (nem a szó legszorosabb értelmében) kirabol.

Azért, mert magyarnak születtem, nem kell hazamennem. Ahhoz, hogy esetleg öregbítsem a magyarok (az igazi magyarok) hírnevét, nem kell hazamennem, sőt! Jobban teszem, ha maradok, ahol vagyok, és két kézzel (foggal-körömmel) küzdök érte, hogy maradhassak és itt alkothassak, mert az otthon várható elnyomás (mind emberi, mind művészi téren) fel nem fogható.

Hazamenni?

Én otthon vagyok. Itt vagyok otthon. Megbékéltem ezzel.

agymosott.blog.hu
Ez igazából 10 érv hogy NE települj haza :)
@Liquid_Night: gyönyörűen összefoglaltad.

10: és szuperbruttó. még a Skandináviából nézve is magasak az elvonások.

9: szerintem nem olyan rossz dolog ám multiknál dolgozni. főleg, ha megfizetik;>

8: és laktózmentes van már? mert a simától rosszul vagyok.

7: ez bármelyik nagyvárosra igaz. külföldön is lehet kapni magyar kaját, vagy minimum azzal ekvivalenst (pl nem Pick hanem Gøl a szalámi). viszont, van szállópor Budapesten, és évekig képesek akadályozni a forgalmat egy metróállomással.

6: a nyelvtudás külföldön is aranyat ér ám;> illetve anélkül nehéz.

5: itt alanyi jogon jár az EU ellátás (kivétel fogorvos), valamint a kedves TB sose próbált rajtam behajtani tartozást azért, mert egy összegben fizettem fél évre, a rendszerüknek meg ez az előregondolkodás már sok volt.

4: meg lehet máshol is csinálni, semmi extra fűszer nem kell hozzá. najó, erőspista, de azt meg lehet importálni bőröndben. bikavér van, jobb borokat exportálják.

3: a szép lányok max 25 fölött exponenciálisan kezdenek öregedni, mert nem marad idejük magukra. kultúrkör meg... a változatosság gyönyörködtet. azért ez nem ennyire necces, bár kultúrsokk momentumok elején gyakoriak.

2: nem az. majd ha a férfiak is kötelezően mennek gyerekszabira, mert az jót tesz a kapcsolatnak a gyerekkel (svéd példa), na akkor majd beszélhetünk családbarátságról.

1: és az érzés, amikor 1-2 héttel később az ember elhagyja Ferihegyet.
Sajnos a jelenlegi helyzetben nem tudok jobbat tanácsolni a fiataloknak, minthogy először külföldön próbáljanak szerencsét. Nem kell örökre elmenni, próbáljanak szerencsét amíg még fiatalok. Lehetőleg közvetlenül diploma után, mielőtt még megszokják a kádári langyos vizet.
@orient:

Úgy könnyű hasonlítgatni, hogy kint albiban éltél, itthon meg van lakásod vazze. Arról már nem is beszélek, hogy olyan fizetésed van, amiből lehet 1000 Eurókat tologatni ide-oda.

Én éltem kinn Hollandiában. Hazajöttem, mert húzott a honvágy. Albifizetés után is maradt kb. 1500 Euro a zsebemben, pedig ottani szinten nem voltam épp túlfizetve.
Itthon még sehol nem kerestem 1500 Eurót, örülnék a felének is, pedig itt a szakmámban dolgozok, nem mint segédmunkás. Az albira meg itthon is elmegy 250 Euro, ha már abban számolunk.
Ja és kint nem b*sztatott állandóan a főnök, nem csökkent a fizetésem adócsökkentés címén. Ha valamit el kellett intézni nem álltam órákat sorba, hogy utána valami savanyú kisasszony elküldjön egy másik sóhivatalba papírokért. Pedig hollandul max csak gagyogni tudok, angolul ment minden.
Az unokámat kapacitálom, hogy tanuljon idegen nyelve(ke)t és tanuljon meg hatékonyan tanulni.
Lényegében már szinte csak betanított munka létezik, (egy életen át való tanulás formájában) ami valamennyi területre igaz.
Valami elemi csapás szükségeltetik amitől változás remélhető (mohács)
A londoni magyar boltban is van Turbo Rudolf, Traubi, Pick szalami, Gyulai kalbasz...
Nehez eljönni.
Es van honvagy.
De amikor hazamegyek Mo-ra mondjuk ugyintezni, akkor egy par nap eleg az elhatarozashoz, hogy maradjak meg itt egy kicsit.
Londonban élünk jó ideje...és borzasztóan hiányzik az otthon illata...gyakran járok haza, ez segít. Én szívesen mennék haza, mert semmilyen jólét nem pótolhatja a barátokat, családot! A férjem másként gondolja...szereti Magyarországot, de ebben a jelenlegi helyzetben nem hajlandó hazaköltözni! De Ő is haza szeretne menni, amint javulnak a viszonyok!
Sok magyart ismerek itt, akik köszönték szépen, nem akarnak soha többé haza menni. És mind ugyanarra hivatkozik: politika!!!...és lehet, hogy egyeseket meglep, de a pénz nem az első helyen áll...szomorú
@orbánmentesítő: én még az első Orbán-kormány alatt mentem ki, és Gyurcsányék alatt jöttem vissza. Minden kormány alatt jól éreztem magam. Tudom, sokan pártoktól függően boldogok, ők tudják.

Nem panaszkodom, na :)

@régimotoros: csomó jó állás van pénzügyi, gazdasági területen, bár érdemes Bp-re költözni, az igaz. De az még mindig nem külföld.

@Kis ember: ugyanez. Még bölcsészként is (megfelelő nyelvtudással) vannak teljesen jó állások.
@grimbusz: és hozni lehet otthonról :-)
Multinál dolgozom.

Sokat keresek durva felelősség mellett, nyertem az SZJA-változáson.

Ennek ellenére menekülök amint lehet, nem tudom elképzelni, hogy ebben az országban neveljek föl egy gyereket. A magyar politikai elit jobb fogamzásgátló mint bármi a gyógyszertárban. Eszem ágába nem jut, hogy családot alapítsak itt ahol az egyetlen kiszámítható/előre látható dolog az, hogy szopni fogunk és rosszabb lesz.

Nem akarom sem a magam sem a jövendőbeli gyerekeim jövőjét kilátástalanságra ítélni. Jöhet nekem OV az életpálya dumával meg a családi adózásssal, csak a mélyhülyék veszik be.

Az ismerőseim akik szintén rendelkeznek külföldön keresett képzettséggel, egytől egyig ugyanezt mondják és keresik az utat innen el.

Ez a szomorú nettója a Fidesz+Mszp jelenének és múltjának.
Visszakérdeznék akkor én is, mert engem ez érdekel, nem a túró rudi:

- Van jelen pillanatban X piaci értékem. Meg tudnak engem fizetni otthon?
- Olyan országba megyek vissza, ahol a megszerzett tapasztalataimnak megfelelően fogok előre lépkendni a munkahelyemen? Vagy majd jövök ki megint miután valaki valakije nulla tapasztalattal beelőzött?

Ha már piacgazdaság, meg ilyesmi... Azt hallottam Magyarországon az van.
Én jobban fogom szeretni a hazámat, ha az itt kommentelők nagy része tényleg elmenne/nem jönne haza. Nagyon jól érzem magam itthon, és nem is vágyom máshová. Tény, hogy lehetne sokkal jobb is, de ennek az első lépése, hogy a sok nyafogoó elhúzzon. És a Modor Tibik hazajöjjenek.
De amúgy is csak az jöhet haza, aki kettős keresztet tetováltat a farkára vagy a pinusra! Ezt elfelejtette I. Cigány Szaddam mamelukja közölni!:) Ide nem kellenek holmi demokraták, a nyugat ópiumától elbódult emberek! Ide birkák kellenek, akik büdösen, összedörgölőzve együtt bégetnek a nyájjal!:)
Szerintem senki sem úri huncutságból hagyja el a hazáját végleg.
Így a visszacsábításhoz sem elég leírni pár vitatható igazságú pontocskát.
Az elbaszásnál sokkal kreatívabbak voltak a fiúk. Mi történt? Kifulladtak?
@Squid: tulajdonképpen mindenben igazad van! de még sem ilyen egyszerű....én azt nem tudom jelen pillanatban elképzelni, hogy ha lesz egyszer gyerekem, akkor itt idegen környezetben, kultúrában hogyan fogom felnevelni...család és az igazán jó gyerekkori barátaim megismertetése nélkül...mert nyilván egy évben 1-2 alkalommal majd látja őket, de valljuk be egy gyerek számára a kötődés kialakulásához ez vajmi kevés! Idegenek lesznek neki....és hidd el olyan barátokat találni külföldön szinte lehetetlen, mint akik otthon vannak és esetleg évtizedek óta ismersz...a nagyszülők, dédszülők és unokatesók hadáról már nem is beszélve!...én évek óta élek külföldön, így azt gondolom, tudom miről beszélek.
DE ahogy a post elején írtam: sok dologban igazad van! de ezekre a nehézségekre érdemes magadat felkészíteni.
Mindenütt jó de messze a legjobb.

Aki pedig lehúzott legalább 4-5 évet külföldön azt már csak azért sem tudják hazacsábítani mert mivel ezalatt elvesztette a kapcsolati tőkéjének jelentős részét, nem fog újra beállni a sor végére munkáért.
@HaCS: 250 euro az albérleted itthon? 70ezer forint? Nem tudom de több ismerősöm is van aki ad ki lakást és hát 70 ezer az nem semmi. Van olyan aki Budán jó helyen 60m2-t ad ki kevesebbért. Én nem adnék albérletért 250 euro Budapesten 2011-ben(max ha a rezsi egy része is benne van...)

Igen van lakásom, de csak azért mert spóroltam, már 18 évesen dolgoztam (szüleiimel laktam sokáig hogy félretegyek a saját lakásomra, ők is spóroltak mondjuk 3 fizetésből lehet félretenni ha 1 lakásban laksz velük egy darabig..)Persze lehet vagánykodni és 20 évesen elköltözni otthonról albérletbe mert az olyan menő, csak hát én ezt beáldoztam mert szeretem a szüleimet, semmi gondom nem volt velünk és egy életkorra mikor más még mindig albérletben lesz, vagy haza kell költözzön 35 évesen akkor nekem már van egzisztenciám. Én inkább fiatalon éltem otthon és felnőttként élek saját életet. Fiatalok 90% az ellenkezőjét teszi.

Vettem fel forint hitelt is, de nem sokat amit sikerült visszafizetnem hosszú évek alatt. Én sem lakással indultam, nagyon sok év, évtized munkája van benne. Most sem lakom palotában (50m2) , de nem egy garzon tehát elmegy. Minden egyes dolog amim van azért én dolgoztam meg és egész életemben adóztam becsületesen...stb. Nem én vagyok akitől sajnálni kell. Én kijövök mondjuk 80-100 ezer ftból lazán rezsivel kajával együtt minden hónapban, és spórolnom sem kell míg átlag magyar 150 nettóval is éhen hal. Átlag állampolgárnak fogalma sincs hogyan kell pénzt beosztani és félretenni. Ahogy pénzt lát/kap azonnal elveri és utána siránkozik hogy nincs. Mint az óvodások. Van olyan kollégám aki a többszörösét keresi az én béremnek és azon panaszkodik nem tud félretenni, sőt még kölcsön kell kérjen. Saját lakás ott is van. Na ez hogy van? És Ő az átlag sajnos. Többség itthon valóban pénzügyi analfabéta, bár valóban sok a szegény is aki tényleg fillérekből tengődik.

Nem dobálóztam 1000 eurókkal próbáld értelmezni. Ha kint keresel 1500 euro-t itthon meg 600-t akkor már nem élsz sokkal rosszabbul. (ez mondjuk saját lakással csak valóban...)

Nem azt mondtam hülye aki kint van, csak azt írtam nem annyival jobb kint. Persze itthon is dolgozni kell. Fizikai melós haverok is akik kevesebbre vannak bejelentve, de többszörösét összeszedik az én fizetésemnek, fusizásokkal és feketemunkákkal. Tehát akit ismerek és keményen dolgozik itthon azért nem él feltétlenül rosszul...Csak hát adózási morálon kéne javítani!
Egyebkent hoborgest felreteve, neha korul szoktam nezni az otthoni allashirdetesek kozott. Olyankor mindig megjegyzem magamnak, hogy a jobban fizeto allasok lathatoan nincsenek meghirdetve. Ezeket meg mindig az ismerosoknek tartogatjak. Nekem nincsenek otthon ilyen ismeroseim.

Ezt a hirt olvasva pedig meghanytam-vetettem magamban a dolgot, hogy vajon jo lenne-e nekem hazamenni. Igen jo lenne. Szeretnek ott elni. Ott az otthonom. De nem fogok. Egy jo ideig legalabbis.

De nem kell aggodni kulonosebben, sok magyart ismerek, aki tervezi, hogy hazakoltozik. Foleg azok, akik nehezebben ervenyesulnek kint. Sajnos ok a kepzetlenek, es sok van kozottuk, aki 2 ev utan se tanult meg angolul. Na, ok vissza fognak menni.
@WB_Tom: Töki ha a sok nyafogó elhúz, kinek az adójából fogod kapni a segélyedet ?
@orient: Békéscsabán bútorozott 2 szobás albérlet a belvárosban 55000 forint.
A múlt héten meglátogattuk a barátainkat Nottingham mellett és vittünk a gyerekeiknek egy doboz túrórudit.
Na ők se jönnek haza!
@orient: Huh ez real vagy fake?
"Tehát ennyivel kell itthon kevesebbet keressek a szakmámban ahhoz hogy ugyan úgy éljek mint külföldön."
A hangsuly az "ugy eljek"-en van. Mert ha ugyanannyit is tudsz vasarolni a penzedbol, kint akkor sem elsz ugyanugy mint itthon.
@orient:

50 ezer+rezsi.
Ha Bp-en tudsz olcsóbbat nem a világvégén, és nem közös emeleti WC-vel egy putriban, írj bátran!
Én nem vagyok semmi jónak elrontója.
Evek ota kulfoldon elek es sajnos mara eljutottam arra aszintre,h ha nem muszaj latogatoba sem megyek haza,helyette a barataim es a csaladom jonnek hozzank.Nem azt mondom,h ez a fenyek varosa,es a sufnin is aranykilincs van,viszont az a fajta depressziv negativitas ami M.o-ra jellemzo-az nincs.Voltunk otthon szeptemberben,es ket nap utan vissza akartam jonni,ugy,h pesten nottem fel,es szerettem a varost.Megis,csak a belvarosban jottek a kopkodos ciganyok,a vilin fogni kell a tatyomat h ne lopjak el,hulyegyerekek fenyegetnek idoseket a buszon,es a tetvedek ellenorok,akiknek meg csak nem is koszonok,legszivesebben lehanynam oket.Az utak szarok,a varos budos,minden draga,en nem tudom h tudnak emberek ennyi penzbol megelni.Plusz a politika..miert kene hazamennem?Csalad?Baratok?nem eleg ok meg akkor sem,ha imadom oket.Ugy szerveztem ezt a nyarat,h mindenki kijon hozzank es mi szeptemberben elhuzunk 12 napra bangalore-ba.Magyarorszagra pedig meg viccbol sem megyek.
@WB_Tom: Nem, az elso lepes az lenne ha az Orban-felek elhuznanak es nem jonnenek haza. Es ezt azert mondom mert szeretek itt elni de nem szeretem ha palira vesznek.
Én még itthon élek. Sajnálom, hogy nem tudok itthon maradni, de nem látom a jövőmet, jövőnket. Lehet, hogy most itthon - relatíve - jól keresünk az asszonnyal, de kint ezzel a végzettséggel, gyakorlattal, tudással sokkal magasabb polcon lennék a társadalmi ranglétrán.

Arról nem is beszélve, hogy mi lesz velem, ha elmúlok majd egyszer 50 éves? Hol fogok dolgozni? Ki fog engem alkalmazni? Látom apósom/anyósom anyám/apám példáján, hogy érthetsz Te bármihez, lehetsz Te akármekkora koponya, 50 felett mész a levesbe.

Ugyanakkor meg a nyugdíjkorhatárt folyamatosan emelik, meg ugye ez sem biztos, hogy lesz nyugdíj. Három idegen nyelven tudok közép-felsőfokú szinten (angol, német, francia), asszony meg kettő (angol, német). Miért maradjunk? Csak a barátok, rokonok a visszatartó erő, nem a kormány, meg az intézkedései. De barátaink ott is lesznek, illetve azért néha haza is lehet jönni, meg mostanság amennyit találkozom velük... Interneten meg lehet tartani a kapcsolatot mindenkivel.

Szentimentális vagyok, még azt is megkönnyeztem, amikor apámék eladták a házat, ahol felnőttem. De a saját, feleségem, leendő gyermekem jól felfogott érdekében, nem hozhatok más racionális döntést, mint a távozást. Biztos itthon is jól lehet élni ügyeskedéssel, de sajnos nekem ahhoz nincs tehetségem. Nekem csak a lúzer, becsületes munkához van tehetségem. Így neveltek, így szocializáltak. Remélem külföldön ez még érték.
@Squid: Ja ha mondjuk Angliaban nem csaladbarat a szocialpolitika, akkor miert van ott megis sokkal tobb gyerek mint nalunk?
Talan az kellene hogy az allam ne lopja ki a szemunket is.
Erről a 10 pontról az jut eszembe: a mindenkori "jobboldalnak", Koppányig visszamenőleg, mindig is a legijesztőbb, de egyben legjellemzőbb tulajdonsága az volt, hogy mennyire képtelen a saját kis agyán kívül létező objektív valóság felfogására, értelmezésére, és az arra való reagálásra. Legyen szó, kül-, vagy belpolitikáról, gazdasági folyamatokról, társadalmi elmozdulásokról, neki mindegy, felemelt zászlóval, nótázva menetel elkúrásról, elkúrásra. ("Horthy Miklós katonája vagyok, legszebb katonája!" Az biztos fater, és puskád van-e? Ja, arra már nem volt keret...).

Hogy az ifjú KDNP-sek mit gondolnak a magyarokról, jól mutatja ez a kis szösszenet... Vagy vegyük Matolcsy "Butters" Györgyöt, akit a jelenlegi állás szerint cseppet sem hoz zavarba, hogy általa is elismerten az új adórendszer ütötte irgalmatlan lyukak miatt jött össze februárban az éves hiány 81%-a... És jövőre mi lesz?
@Liquid_Night: És ezzel most mit is akarsz mondani???
@clegane: "folyamatosan az az érzésem, hogy 100 random polgár jobban végezné a dolgát, mint a jelenlegi vezetés"

Ezt mondom már én is régóta. Annyira beltenyészet már az egész Parlament, hogy mindegy, kit választ az ember. Az egészet ki kellene takarítani és diplomás, fiatal emberekből - lehetőleg végzettségük kötődjön a politikához, közgazdasághoz - álló bandát megszavaztatni az országgal.
Nem kellene ultimátumszerűen választani az egyik vagy a másik életformát.
A külföldre kiköltözés nem speciális magyar műfaj, nagyon sok fejlett államból költöznek ki az emberek rövidebb vagy hosszabb időre, és ugyanúgy mérlegelik az előnyöket és a hátrányokat.

Szerintem aki akar, menjen, gyűjtsön pénzt, gyűjtse a tapasztalatokat a másik országról és saját magáról. Nem kell elköteleződni örökre egy ország mellett. Ha valaki Svédországban érzi jól magát, akkor maradjon ott.
Ha más meg nem tud élni külföldön, akkor jöjjön (menjen) haza.
Teljesen fölösleges ilyesmi miatt a másik torkának esni.

Én speciel kb. 15 éve élek mindenfelé az anyagiak miatt. Egyszerűen lehetetlen otthon összeszedni azt a pénzt, ami egy nyugodt kispolgári életmódhoz elegendő.
Imádom Budapestet, de állandóan kritizáltam korábban. Most, hogy már láttam kutyaszart az utcán Svájcban, már másképp látom a dolgokat. ;)
Nincs semmiféle lelkiismeretfurdalásom, nagyon sok angol, amerikai, német, stb. van, aki anyagiak miatt megy át egy másik országba (pl. Szaúd-Arábia, Szingapúr, stb...).

Sok mindent megtanultam magamról a kint töltött évek alatt. Tényleg nem minden a pénz, szerintem tényleg érdekes az élet Budapesten (Magyarországon), és tényleg nagyon sok helyen hosszabb távon nagyon unalmas.

A kezdeményezés viszont tök dilettáns, mintha nem is emberekről lenne szó, hanem a hupikék törpikékről.
Szerintem ez a 10 pont úgy tökéletes, ahogy van. Ha van olyan hülye külföldön élő, aki emiatt hazaköltözik, az megérdemli.
A kevésbé hülye itthon előt pedig csak megerősíti abban, hogy innen menni kell.

Ez a legjobb módja az intelligencia alapú szűrésnek. Így szépen lassan csak idiótákból fog állni a magyar lakosság, ami láthatóan a kormány célja. Hiszen őket lehet hülyének nézni, őket lehet manipulálni, ők azok, akik mindent elhisznek. Hajrá, csak így tovább.

Csak furdalja az oldalamat a kíváncsiság, hogy egy nagy rakás gondolkodni képtelen csürhe hogyan fog gazdasági fellendülést hozni. Lehet, hogy én is hülye vagyok, hogy ezt sem értem. Biztosan van valami rejtett GDB-növelő hatása a segélyért sorbanállásnak. Rá kéne állítani a brit tudósokat ennek kivizsgálására.
@orient:

Nem azért, hogy hülyének nézz, de elköltöztem szüleimtől 18 évesen egyszerű okból.
Nem azért, mert menő, hanem szülőhelyem 70 km-es környékén nincs se egyetem, se munka (a faluban már vasút, posta és orvosi rendelő sincs).

Nem vagyok vagány, és az albin felül 50-60 ezerből kijövök én is. Az már más kérdés, hogy ez így 130 ezer, én meg keresek 150-et, illetve idén már csak 142-t :( .
Ennek ellenére nem sírok, bár a 10-20 ezres megtakarításokból összejövő 100-200 ezer Ft mindig elmegy erre arra évente (egy temetés, egy keresztelő ez-az-amaz)
Nincs lakásom, nincs autóm, nincs hitelem(de még az önrész se jött össze), nem járok nyaralni, sielni, és én is adózom becsületesen.
A gond az, hogy 28 éves vagyok, és nincs jövőképem, nincsenek megtakarításaim, nincs lakásom ugye, nincs gyerekem, és ebbe a semmibe nem is lesz.

Pedig én is dolgozom, adózom, tisztességes életet próbálok élni, de ezt így egyre kevésbé bírom itthon tovább.
Én hat évet dolgoztam Németországban, és önként jöttem haza. Nem honvágyból, azt az érzést nem ismerem, már gyerekkoromban is éltem 2x4 évet külföldön, azaz pontosabban már alakult ki bennem valami olyasmi, csak éppen a német város iránt. :-)
Visszamentem volna már, több lehetőségem is volt oda is meg Ausztriára is, de azóta összejöttem a most már férjemmel, aki nem akar menni, és aki nekem minden másnál fontosabb. De amit mondani akarok, az az, hogy nem, nem a pénz miatt mentem volna vissza. Egyetértek azzal, aki azt írta, hogy egy nyelveket beszélő embernek itt sincs azért anyagi problémája, pedig én is csak sima beosztott vagyok. Viszont az a nyugalom ott... a normális, kedves emberek... a bizalom... a segítőkész 'hivatalnokok'... a tiszta, rendezett utcák... bármennyire szomorú is, ez itt rohadtul nem Európa. :-(
@Netszamuráj: Igazad van. Ez egy halott ország. Egy szeméttelep, ahol jobbára csak a fideszpatkányok érzik magukat otthon. Aki kultúrállamban akar élni, annak ki kell vándorolni! Sokan vannak úgy, mint te. Egyre több családtagomtól, ismerősömtől hallom, hogy mindenképpen ki akarnak vándorolni. Mindannyian messze a magyar átlagkereset felett keresnek, van biztos munkahelyük. I. Cigány Szaddam rezsimje élhetetlen. Se vagyon-, se jogbiztonság nincs. Más biztonság se nagyon. A várható éhséglázadások -amire Pintér már tavaly utalt- se tesznek jót a biztonságnak. Ez egy halott ország. I. Cigány Kadhafi külföldre kényszeríti a tisztességes értelmiséget. Hogy lesz magas hozzáadott érték így az országban? Mit akar ez, 8 millió segédmunkást?
Aki teheti, az elmenekül.
@Panasz Muki: "A kezdeményezés viszont tök dilettáns, mintha nem is emberekről lenne szó, hanem a hupikék törpikékről."

Na igen, ez nekem is eszembe jutott. Ha szellemi tokevel rendelkezo honfitarsakhoz akarnak szolni, akkor ne probaljak meg oket hulyenek nezni, ugyanis nem ugyanazokrol az emberekrol van mar szo, akiket odahaza az orruknal fogva lehet vezetni.
@WB_Tom: A lelépők legnagyobb része az teljesen személyes, egyéni okok miatt dönt így. Élettörténet. Talán sokaknak újrakezdés, ami nehéz, de mégis úgy érzi, "ott" legalább lehetőség van rá.

Az összes többi csak szöveg, hogy a pénz miatt/politika miatt/magyarok miatt. A legfőbb ok az, hogy én itt szarul érzem magam, mert.

És ennek lehet, hogy nem csak egyéni lúzerség/képtelenség/gyengeség az oka, hanem van az is, hogy beleszületsz abba amibe.

Vagy szerinted az "átlag" születendő német/magyar/román stb. gyerekeknek megvannak ugyanazok a lehetőségeik? És itt most beszélünk szocializációról, egziszenciáról, mentális állapotról, emberi körülményekről.

?
"àlmodj királylány" Már rég röhögtem ilyen jót. Csak 1991 óta dolgozom a nagyvilágba de azt a 6 évet is sajnálom amit otthon vesztegettem el elötte. Abból a 10-böl amit felsorolnak nekem semmi sem hiányzik. De már alig várom hogy este legyen és mehessek a Schaab-Luis-ba egy jó Rumpsteak Madagascar-ra egy jó kis német sörrel. (persze nem mangalicából hanem Black Angus-ból)
@Dark Archon: meg az is a bajom a jelenlegi politikusokkal, hogy ők már annyira "elit", hogy nem érzik a maguk bőrén az igazi problémákat... fogalmuk sincs arról, milyen területen mi a helyzet az országban, iszonyúan elméleti emberek, aztán ilyen hülyeségek születnek ebből, mint ez a tíz pont. egészségügy mint vonzó tényező, hát agyam eldobom. hogy gazdaságilag mennyire szakértőek, még azt is gyakran meg lehet kérdőjelezni, diploma ide vagy oda... néha még a józan ész is előbbre vezetne, mint az elbaszott számolgatásaik.
@klarky: Azt, hogy ennyire álszent ez az egész..."otthon" (?).
Hello!

Jó kis szösszenet:)

Az a helyzet, hogy bennem viszont most kristályosodott ki a gondolat, hogy "Innen el, de messzire ám".
Rájöttem arra a keserves igazságra, hogy nem csak a "kedves vezető" nem fog itten kánaánt teremteni, de az utánuk jövők sem.
Ha holnap elküldenék ólombányába a teljes országgyűlést és jön egy friss és korrekt politikai társaság a helyükbe, itt akkor is úgy 15-30 év kellene ahhoz, hogy az országkép pozitívan változzon.
És erről a reményről szó sincs.
Valószínüleg a "kedves vezér" és ocsmány bandája ha nehezen is de átviszi a lécet a következő országgyűlési választásokon, ergo semmi nem változik.
Ha elbukják? Akkor vagy visszajönnek a szocik (dejóljárnánkmegint..) esetleg a jobbik talál be a nagy nemzeti akol kapuján. Na az durva lesz.
Ja és ezzel ki is fogytunk a választási lehetőségekből:)

Van most egy populista elmebeteg miniszterelnökünk, van egy demagóg és elmebeteg ex miniszterelnökünk, és van egy vérnáci idióta nemzetvezetői ambiciókkal -ezek mint opciók.. hááát:D
Van viszont egy lassan teljesen széjjelhulló állam, annak morálisan erősen deficites lakóival, nem működő rendőrségünk, embertelen egészségügyünk, és pocsék közoktatásunk.
Nem vészes, csak ez pont az a három alapdolog ami meghatároz egy államot:)

A helyzet az, hogy nemhogy haza nem jönnek majd az elvándoroltak, de még sok tíz, esetleg százezren követik majd őket.

Gyere haza Mikkamakka, jó lesz újra itthon hidd el..

"Frigyes"
a magyar álmon röhögtem a legjobban, persze kínomban. elképzelésem sincs, hogy mi lehet az... itt max rémálom van. ha nem lenne itthon ennyi jóbarátom meg nem lenne ennyire szoros kapcsolatom a családommal, már rég elhúztam volna a faszba. mondom ezt úgy, hogy fizetésemet tekintve egy nemrég megjelent statisztika szerint a felső 15%-ba tartozok, nevetséges. két barátom kétkezi munkával persze többet keres németo.-ban, van olyan barátom aki hajón zenél, vele már össze se tudom hasonlítani a fizum. de itthon legalább bunkók és aljasok az emberek.
@Clev: "tulajdonképpen mindenben igazad van! de még sem ilyen egyszerű....én azt nem tudom jelen pillanatban elképzelni, hogy ha lesz egyszer gyerekem, akkor itt idegen környezetben, kultúrában hogyan fogom felnevelni...család és az igazán jó gyerekkori barátaim megismertetése nélkül...mert nyilván egy évben 1-2 alkalommal majd látja őket, de valljuk be egy gyerek számára a kötődés kialakulásához ez vajmi kevés! Idegenek lesznek neki....és hidd el olyan barátokat találni külföldön szinte lehetetlen, mint akik otthon vannak és esetleg évtizedek óta ismersz...a nagyszülők, dédszülők és unokatesók hadáról már nem is beszélve!...én évek óta élek külföldön, így azt gondolom, tudom miről beszélek.
DE ahogy a post elején írtam: sok dologban igazad van! de ezekre a nehézségekre érdemes magadat felkészíteni."

Éltem én is külföldön, tudom miről beszélsz és hogy mit jelent a kultúrsokk és az elszakítottság érzése.

Ennek ellenére ha ez a két probléma a legnagyobb gond akkor be kell vállalni, értelmetlen itt ülni és várni a csodát. Nem lesz csoda, mert ez a színvonal és a politika ilyen emberanyagból dolgozik. Ez generációkon átívelő probléma, ami akkor lett volna elkerülhető, ha tabula rasa van a rendszerváltáskor és a régi kollektíva megy a kukába a holdudvarral együtt.

Ha az ember eljut az anyagi függetlenség azon állapotába, amikor a külföldi bankban lévő betétek kielégítő megélhetés biztosítanak itthon. Na akkor kell hazaköltözni hiszen független vagy a politikusok agyrémeitől.
@orient: "70 ezer az nem semmi. Van olyan aki Budán jó helyen 60m2-t ad ki kevesebbért. "

Persze, mert a minőség is számít. Kapaszkod meg, mert mi 55m2-t adunk ki százért, Budán.
Persze nem a dédi örökölt bútoraival és 25 évvel ezelőtti festéssel.
@Tűzfal: Teljesen egyetertek, hogy a partokon kivul mi is hibasak vagyunk, mert mint a birkak mindent elviselunk. Mikor erzik mar ugy a fiatalok, hogy nekik kell elinditani valamit a tisztesseges elet megteremtesehez, leallitani az ilyen politikusokat, elkuldeni a francba! Mindegyik csak addig mutat kedves, bajos, igergeto pofat, amig be nem jutnak, aztan mar el is felejtettek, hogy miert lettek a parlamentbe kuldve, es kiket kell nekik kepviselni.
Haverom biztonságiőr (katona volt, de gerincsérve lett), két munkahelye van, egy plázás meg egy parkoló, heti 5-6 napot dolgozik, a plázában 10-12 órázik, a parkolóban meg 24-48-at. Ezzel összeszed olyan 150-160-at, ami annyira nem is rossz, leszámítva, hogy nincs élete. Külön, magában egyik munka se lenne elég semmire. 32 éves, és el van keseredve, mert semmilyen jövőképe nincs. Most megy ki Ausztriába, takarítani fog, forintban 300-320 ezret keres majd. Az albérlete kb. annyi lesz, mint Pesten. Csak azt akartam ezzel mondani, hogy már egész alsó szinteken sem éri meg itthon maradni.
Olyan sokféle szemléletmód, látás és élethelyzet lehet ezzel a dologgal kapcsolatban: menni/maradni, hol lenni éppen a világban, hogy nyilván lehetetlen "igazságot" tenni. Én azt mondom, hogy akkor érdemes Magyarországon lenni, ha abban valaki valami olyan speciálisat lát meg, ami sehol máshol nincs a világon. Én mondjuk ilyen vagyok.
Mindemellett azért, úgy általánosságban feltűnt két dolog a hozzászólások általános hangvételében:
1., Túlságosan heves ellen-indulat. Miért, ha egyszer olyan jól vagytok ott, ahol vagytok, outside? És: ez az ellen-indulat a legtöbbször nem szeretettel teli, nem az érted haragszom, nem ellened, hanem pusztán önző, pusztító indulat.
2., Maga a probléma, nevezetesen, hogy most már bárhol lehetünk ha nagyon akarunk, egyáltalán azért vetődhet fel, mert az az állítólag nagyon sz*r ország, amit most szidtok, kiküzdötte. Tévedés ne essék, nem más, hanem ő. Ezt elismervén, az a minimum, hogy ha el is megyünk, egy olyan helyre, ami ebből a szempontból nyilvánvalóan csak rosszabb lehet nála, akkor megköszönjük magunkban neki ezt a lehetőséget. Mert ezért a lehetőségért sokat szenvedett. És, ezek a dolgok nem csak a múltra vonatkoznak. Magyarország a jövőben is így lesz, így fog viselkedni.
Én már öreg (39) vagyok kitelepülni, de a Fiamnak már kiadtam az Élet két leghasznosabb családját:soha ne nűsülj meg, és hagyd itt az országot amint van szakma a kezedben.Legyél boldogabb ember mint apád!
@sterimar:

1. saját bútort viszek.
2. Kifestem ha csak ezen múlik pár tízezerből magamnak ha cserébe havonta fele annyit fizetek.

Én adtam ki lakást belvárosban. Nem volt túl jó állapotban valóban, nem is kértem sokat. Albérlőm szuperül megcsinálta magának. Nekem megérte mert valaki fizetett rendesen, becsületesen és időre. Nekik megérte mert olcsó volt és mindent felújítottak maguknak.

Aztán kiköltöztek mikor kedvük volt, én nem küldtem el őket, örültem ilyen lakóim vannak és az albérlet árát sem emeltem soha.

Akkor béreljen 100 ezerért a lúzer Budapesten, ez vicc. Ha találsz ilyet akkor gratulálok vannak ilyenek tudom , te pedig jól jársz, örülök neked komolyan. De olyan is van mint én aki nem akart rákölteni semmit és megérte kiadni olcsóbban, értelmes embereknek.

Én béreltem pesten egy ideig belvárosban(5.ker), régi bérházban teljesen felújított házban, teljesen felújított lakást 80m2-t 70 ezer forintért. Akkor inkább már ez mint a százezres lakások. Ott sem döglöttem meg és nem is ismerőstől, hanem egy spanyoltól akinek ez befektetése volt itt...

Aki 100 ezer felett bérel budapesten az egy lúzer vagy nem normális. Nem hinném mondjuk 5-6. ker annyira szar lenne és nagyon jó lakások vannak sokkal olcsóbban.
Rájöttem a "10 pont" valódi jelentésére:

"Gyertek haza! Szar az egészségügy, szar a kormányzás, szar az adórendszer, amit a kormányok nem vesznek el tőled, azt majd a bűnözők orozzák el, akiktől úgyse véd meg az állam, munkát se tudunk adni, de azért szépek a lányok, és van pörkölt, meg Túró Rudi. Csak gyertek haza lécci-lécci-lécííí, mert kell a külföldi valutátok!" :D

Tisztára '80-as évek vége-'90-es évek eleje, baszom.
@HaCS: OK ez is más, vannak élethelyzetek amikor kikerülhetetlen, nyilván nem rólad beszéltem. Budapestiek ennyivel előnyösebb helyre születnek hogy itt legalább van munka és nem kell azonnal albérlettel kezdeni. Ebben igazad van aláírom...
utólsó félmondat odaver :D
Kulfoldrol: az egyetlen, amiert - majd - meggondolom, hogy hazakoltozzem, az az, hogy a szuleim nem lesznek fiatalabbak, es eljon az az ido, amikor majd valoszinuleg szeretnek kozelebb lenni hozzajuk/gyakrabban latni oket.

Az osszes tobbi erv egy vicc.
Húha, nagyon sok hozzászólásra szeretnék válaszolni, de inkább így egyben.
A rendszerváltás környékén, 1989-ben húztunk ki az asszonnyal Új-Zélandra tudóskodni. 2000-ben vissza Európába (Dánia, Anglia) majd 2005-ben Mo-ra. Hülye vagyok, mert elhittem, hogy a politika egyszer végre valóban belátja, hogy a tudományt (is) fejleszteni kell, mert az is a jövő egyik alapköve. Ezért jöttünk haza, meg azért mert a kinti állás bizonytalan volt. Persze itthon két fizetés kell ahhoz, hogy kb. úgy, vagy kicsit rosszabbul élj mint kint egyből. Már ha van állásod, akár itt, akár kint.
Külföldön valóban nyugalom van, szabadnak érzed magad, nem csesztetetnek állandóan hülyeségekkel. Rendben van a környezet, tisztaság van, sehol nem láttam azt az iszonyú kuplerájt, ami itt némelyik családi ház kertjében van.
Ami nekem kint nagyon hiányzott az a kultúra: színház, hangverseny, kiállítás. Új-Zélandon praktikusan ebből semmi sincs európai szemmel nézve, Angliában marha drága. Ezeket a lehetőségeket élvezem itthon és próbáljuk kihasználni, amíg telik rá anyagilag. Kint honvágyam volt az itthoni kultúrára, a fiatalkori emlékekre, bizonyos ételekre és bizonyos barátokra
Itt honvágyam van a kinti nyugalomra, a normális emberekre, a házamra, bizonyos ételekre és bizonyos barátokra. Na, melyik honvágy a jobb vagy rosszabb?
A fő baj itthon sok ember mentalitása. Néznek rám és nem értik, hogy a dolgok (vannak példák a hozzászólásokban) egy kulturált, nyugati országban nem így működnek, és ha 100 esetből 99-szer kint valami nem úgy működik, mint itt, akkor nem az itteni 1 eset a normális!
Valóban, ez itt nem Európa. Sajnos. De csak rajtunk múlik. Én mindig biztatom a fiatalokat, menjenek, tapasztaljanak. Ha elég nagy lesz a kritikus tömeg, akkor talán majd változik itthon valami. De azt én már nem érem meg.
érdekes, hogy akik szerint a magyarok savanyúak, kicsinyesek és depressziósok, azok mind milyen savanyúak, kicsinyesek és depressziósok
túró RUDOLF ősi magyar név!!!
a csoki is ősi magyar termék!
huj, huj, hajrá!
@Archenemy: Igazad van! De komolyan! Nézd meg "dicsőséges" politikusainkat. Ők bezzeg... Kevélyek, életvidámak (kurva anyáznak, meg kussoltatnak, éppen csak be nem hánynak a padsorok közé), nem kicsinyesek, sőt bőkezűek magukkal és rokonságukkal, a depresszió meg messziről, még Graz felől is elkerüli őket! Imádják a csajokat, a szuper autókat és a mértéktelen költségtérítést, bemondásos alapon! Egy pillanatig sem feszélyezik magukat, ha lopni kell és eltüntetni közpénzeket. Na, ŐK AZTÁN TUDNAK ÉLNI! Nem ám, mint az a hülye nép! Kuporgatja a kis szaros pénzét, megnézi az árakat, spórol a családnak, a gyereknek. Áááá, nem tudnak ezek élni! Meg sem érdemeljük ezeket a nagyon-nagyon szuper és k.rvára tehetséges politikai elitünket! De tényleg! :)
@Murderface:

Jól mondod, itt minden szar, és csak azért nem morgolódunk,mert lehetne sokkal szarabb is.:)Mégsem Albániában vagyunk,vagyis csak majdnem.:)
Egy kicsit ezt az "én húdeelmegyekinnen és odamondok" mentalitást úgy érzem ugyanaz, mint annak idején, aki disszidált. Disszidálni nem volt könnyű, de csak a szó technikai értelmében. Viszont sokkal könnyebb volt, mint itthon csinálni valamit. Mondjuk tenni épp azért (mondjuk a szabadságért), ami miatt az illető disszidált. Én mindenkit sajnálok és vérzik a szívem azokért, akik úgy érzik, ők 'kénytelenek' elmenni innen. De ez még mindig a könnyebb. Aki meg a könnyebb felét fogja meg a dolgoknak, az eleve könnyebb fajsúlyú ember is.
@Boli: na persze lehet mondani, hogy ezért meg azért, de nagyon sokan azt hozzák fel, hogy itt mindenki egész nap csak sír, miközben ők is egész nap sírnak
@Mystes: én nem vonnék párhuzamot
az 56-os disszidáltak konkrétan egy diktatúrában kellett volna hogy éljenek, sosem tudhatták, hazajöhetnek-e még egyáltalán, börtönnek, kivégzéssel néztek farkasszemet

aki ma megy ki, az meg a kolbászkerítésért teszi, az egyéni boldogulásáért, ezen kívül tudja hogy akkor jöhet haza, amikor akar

abban egyetértek, hogy könnyebb beleülni a német emberek által megcsinált jóba, mint jót csinálni, és hogy ezt az érzelmi konfliktust magukban feloldják, ezért köpdösnek az otthoniakra, az egykori otthonukra
@Mystes: És akkor az, hogy 150 bruttyó és marhadarabolás, vagy ennek hatszorosa tízszerese, az a dolgok könnyebb felének fogdosása. Mégis miért? Az ürge elment szakiskolába és nem gimibe. Hentes lett, és elkezdett 18 évesen melózni, adózni miegyebek. Aztán családot szeretett vón mondjuk úgy 23 évesen három gyereket tervezve. Megnézték az asszonnyal két pusztát amit birtokolnak, meg azt, hogy mibe kerül egy gyerek egy lakás stb, kiszámolták, hogy ha csak egy éveket marad otthon a gyerkőcökkel, akkor is úgy 60 év alatt lesz meg minden. MÉGIS MIT KÉNE CSINÁLNIA?
@Mystes: orulok, hogy te legalabb talalsz magadnak onigazolast. Barcsak szamomra is ilyen fekete-feher lenne a vilag, mennyivel kevesebb gondom lenne!
Ez csak 1 vegtelenul arrogans uzenet a politika reszerol, miszerint -meeg veletlenul se gyere haza!-
Kedves kulfoldon elok, meeg mindig bedoltok a magyar politika trukkjeinek...?;)

Szegyen, ami az elmult 20evben Magyarorszagon tortent v ami most is tortenik...de a mi szegyenunk is...
Vajon, azon kivul, hogy lakhelyet valtottunk, megtettunk e mindent azert, hogy ne igy legyen???
Bújt az üldözött,
s felé kard nyúlt barlangjába.
Szertenéz és
NEM LELÉ HONJÁT A HAZÁBA
Nem a túró rudi a lényeg, vagy a pörkölt,
hanem miért kerül egy puffancs,lapos mint a palacsinta 174 Forintba.
Ha egy nagyon drága világvárosban, ahol élek jelenleg, meg tudok élni, akkor ugyan ebből a napi összegből miért kell nekem Budapesten maximum csak egy kiflit rágni. Miért kerül 320 Forintba egy buszjegy?
A poszt nagyon jó, orbán célja, a hazacsalogatás meg tényleg a skizofrénia teteje.
Legalja.hu
@Tom Bobb: Hozzá kell még tennem néhány gondolatot. Csak mert olvasgatom a hozzászólásokat és többnyire érdekesek.

Egyrészt. Sosem késő váltani, ha egyszer úgy érzed, hogy eljött az idő! 39 éves múltam, s bár rajtam kívül álló okok miatt jöttem (menekültem) el Magyarországról, de azt mondom: nem késő. Természetesen jól jön, ha van egy vagy két "eladható" szakmád, értesz szinte mindenhez (a rakétatechnológián kívül)(mert akkor a perzsák várnak szívesebben/több pénzzel/lehetőséggel, nem a Nyugat), és nem vagy valami anyámasszony katonája.

Másrészt. Saját szememmel látom, hogy olyan emberek, akik a havi 300-400-500 ezret is hazaviszik, lassan haladnak csak előre, és komoly küzdelmet folytatnak a túlélésért. Ez röhej. Persze, tegyük hozzá, hogy anyu nem dolgozik és szeretünk gumi nélkül hencegni, tehát egyre több a puja...
Magyarországon nem lehet sem úgy jövőt építeni, hogy lakásra gyűjtesz 30-35 éves korodig, addig anyuéknál laksz, sem úgy, hogy fiatalon elkötlözöl és 35-40 évesen még csak albérletben vagy.

Torontóban zsákszámra látni a saját házzal, autóval és szemmel látható egzisztenciával rendelkező 25-30-35 éves párokat. Oké, látni 20 éves gyerekeket is EURÓPAI autókkal (VW, Audi, Volvo), de elhiszem, hogy az ott a szülőké, és csak villog a srác. Miközben otthon becsületesen nem megy, odakinn a nagyvilágban (nem mindenhol) nyugodtan, békésen, bár keményen ugyanannyit dolgozva, de előrébb és előrébb juthatsz.

Harmadrészt. Nem igaz, hogy az étel drágább lenne külhonban, mint otthon. Felejtsük már el ezt a kurva átváltást! Nem átváltani kell, hanem órabérben vagy napibérben számolni! Itt egy óra átlagos munkabérből megvan a kenyér, a tej, a felvágott, a kóla, a csomagolt édesség (Oreo), a hagyma és a krumpli egész hétre (bár tény, csak egy embernek). Ha több kell, áldozz rá 3 órai bért, és MINDENED megvan egész hétre, méghozzá a pároddal együtt! Miről beszélünk? Ja, bocsánat: itt is 1.67 a szeletelt kenyér, de vásárolhatsz "eredeti olasz" kenyeret is 5.20-ért! Ugyanúgy egy kg mindkettő...

Aki teheti, menjen el! Aki fiatal, aki öregebb, aki még öregebb - de lát valami kiutat (megvan hozzá az alaptőke és a nyelvtudás, az akarat), az menjen! És most nem arról van szó, hogy te vagy a hálátlan dög, amiért hátat fordítasz annak az országnak, ahol születtél és felnőttél. Kennedy kicsit félremagyarázott, miközben szavalta a faszságot: "Ne azt nézd, mit tehet érted az ország, hanem..."

Nem így van.
Miközben egész életedben bizonyítod, hogy bármit megtennél az országodért (és meg is teszel), semmit sem kapsz. Hát ezért menekülj!

agymosott.blog.hu
@Mystes: "Disszidálni ... sokkal könnyebb volt, mint itthon csinálni valamit"
Bocsánat, de ezt az arrogáns és ostoba mondatodat mire alapozod? Éltél már akkor, tudod mi volt itt az elmúlt 40 éveben? Hány éves vagy?
Nézd meg például Tarr Béla Családi tűzfészek c. filmjét, (tökéletes korrajz) éld egy picit bele magad a szereplők helyébe és kérlek világosíts fel mit lehetett volna itthon TENNI a rendszer ellen, a boldogabb életért ?
@Archenemy: "én nem vonnék párhuzamot
az 56-os disszidáltak konkrétan egy diktatúrában kellett volna hogy éljenek, sosem tudhatták, hazajöhetnek-e még egyáltalán, börtönnek, kivégzéssel néztek farkasszemet

aki ma megy ki, az meg a kolbászkerítésért teszi, az egyéni boldogulásáért, ezen kívül tudja hogy akkor jöhet haza, amikor akar

abban egyetértek, hogy könnyebb beleülni a német emberek által megcsinált jóba, mint jót csinálni, és hogy ezt az érzelmi konfliktust magukban feloldják, ezért köpdösnek az otthoniakra, az egykori otthonukra"

Valóban?

15 éve fizetek teljes adót és járulékot ennek a csodálatos államnak, ebből 10 éve vezető poziban sok lóvéért. Azzal a boldog tudattal töltöttem ezt az időszakot, hogy tudtam eltartom az állami léhűtők jópár tagját, fizetek az adó/járulék csalók helyett.

Cserébe ezért lófaszt sem kapok csak további adóterheket és szénhülyének nézést a politikától, noha ahhoz a kicsi de exkluzív klubhoz tartozom aki tisztességes ember/polgár/patrióta módra viselkedik.

Na ebből van elegem, meg abból, hogy az adócsaló/ügyeskedő minimálbéres szuperszittya mélymagyarok beszének nekem hazafiságról, meg patriotizmusról. A tököm kivan a múltbanézéssel meg a hőzöngéssel ami itt megy, miközben erőltetett iramban érjük utol Albániát.

Szarok a múltra és szarok a virtusra, meg az alkotmányra és a többire is. Én nem a múltban akarok élni hanem a jövő felé szeretnék menni, mert a múlt győzelmei és az azon való rágódás nem hoz mostani vagy jövőbeli győzelmet/jóllétet.

Mivel az utóbbi nem változik pozitív irányban, én a pénzemmel szavazok és elviszem olyan helyre ahol az adómért/járulékaimért pozitívumokat kapok, nem pedig lejtőn lefele padlógázt!
@pikírt: Nem is az a baj, hogy arrogáns. Hanem az a baj, hogy a kiszes, izé ikszes fiuknak kiadták, ezt a szemenszedett baromságot, és mint annak idején a kiszesek, ők is rohanvást hajtották vége tetézve az idiótaságot.

Olyan mint amikor a kiszesek elemezgették, hogy milyen gonosz dolog a fináctőke.
@Tom Bobb: "Torontóban zsákszámra látni a saját házzal, autóval és szemmel látható egzisztenciával rendelkező 25-30-35 éves párokat"
Az mind kölcsönből van, adósság lufi, pont pár éve bukott ezzel óriásit az amerikai bankrendszer, kár, hogy csak külsőségek után ítélsz és nem nézel mélyebbre.
De az tény, hogy Kanadában sokkal könnyebb karriert és sok pénzt keresni mint itthon, ebben nincs vita.
Nem tudom, ki olvasta, de Vastagbőrék is csámcsognak az új kirúgáson:
vastagbor.blog.hu/2011/03/24/nem_zorog_a_haraszt_ha_az_alamfo_fujja#comment-form
Persze ez csak véletlen! Szigorúan! :)

Na pl. ezért van itt szar világ, narancskomcsi elvtárséktól bármi kitelik erre felé. Mert mindenféle szaros, kis politikusi gennyláda telefonálgathat és kirúgathat embereket. Tiszta 50-es évek. Nagyfater nem véletlenül mondta mindig, "Fiam, ezek a komcsik még visszajönnek!" Papa, a lottóötös számait adtad volna meg!!! :)
Amikor elköltöztem Magyarországról nagyon nehéz volt az elején,hazavágyódtam. Aztán,ahogy múlt az idő,úgy jöttem rá arra a napi dolgokból,hogy mennyivel könnyebben,nyugodtabban is lehet élni,mennyivel jobb érzés,hogy nem félek az utcán,nem félek hogy feltörik a lakásom,de sorolhatnám. Ma is hiányzik Magyarország és örömmel megyek haza,főként a Családom és a Barátaim miatt,de már nem élnék otthon,mert amit művelnek az emberekkel az nem normális.

Jah, Túró Rudit mindig veszünk,ha otthon járunk és lefagyasztjuk:) Most is van a hűtőben...

Ui. Pörköltet meg bárhol tudok főzni:)
Értem én, hgy kint tisztaság van, meg minden, meg a biuszok is, de itthon akkor miért kell eldobni a csikkat, és bliccelni?
Ha kint megtudod tenni, hogy környezettudatosan élj, itthon miért nem ment?
@Kulics: Adósságlufi? Mégis! Ha azokat a termékeket meg lehetett venni, akkor azokat valaki megtermelte, és ha nem teremtenek rá pénzt hitellel, akkor ki vette volna meg? Összekevered az igazi karvalytőke spekulációs szívózását a reálfolyamatokkal.
@ursus artos: Anyósoméknál ingyen viszik el a szemetet. Mégis van aki elássa a kertben...
(Ez előbbihez még hozzáfűzve..)

Azt már meg sem kell említenem mennyire motivál OV az ittmaradásra, miután snájdig mosollyal, a bandzsa és a hidrogénszőke megvédte a nyugdíjjamat. 12 év megtakarítása ment a vérbe és semmit nem tehettem ellene, ezekután lehet nekem pörköltezni meg túrórudizni.
@ursus artos: Nem érted. Akik Rosszak, azok mindig csak a Többi Magyarok. Az Én az sosem rossz, mindig csak a Többi.

És ezt mindenki így gondolja, tehát biztosan igaz!
Hát a felsorolt érvek közül egyedül talán a túró rudolf ami létezik a Magyar Köztársaságban. Én speciel utálom a túrót minden formában.

Ezek közül az "olcsóbb egészségügyi ellátás" szerintem egyenesen vérlázító hazugság.
Olcsó annak akinek nincs munkája vagy alig keres valamit. Akinek viszont van munkaviszonya annak a fizetésének legalább az 1/4-ét e címen ellopja az állam. Aztán ki tudja mire költik azt a pénzt...

orbán viktor meg jobban tenné, ha a pofája jártatása helyett megpróbálna valamit tenni a tarthatatlan állapotok ellen. Ami miatt aki teheti inkább elhúz innen...
@kovi1970: "orbán viktor meg jobban tenné, ha a pofája jártatása helyett megpróbálna valamit tenni a tarthatatlan állapotok ellen. "
Néhány példát, ha lehetne, hogy mit kéne!!!
Kulics, latom te nem kulfoldon elsz;^) Az otthoni kolcsonbol eles nem ugyan az mint otthon. Regen mindig azt mondta a magyar hogy a kulfoldinek konnyu mert kolcsonbol van mindene, erdekes ez miert nem jott be nekunk otthon????
Ja igen és azt se felejtsük, hogy nemsokára a pörköltre jövedéki "hamburgeradót" fog kivetni ez az ütődött kormány. A 25% ÁFA alapja pedig majd a jövedéki adóval növelt ár lesz...
@kovi1970: 1/4-ét? Hun élsz királylány? 16% + 28% stb.
@kovi1970: Annak ellenére, hogy adóra nem illik adót kivetni!
@ursus artos: Kedves, fideszes bértroll! Már számtalanszor leírtam szerintem mit kéne tenni. Olvasd vissza hozzászólásaimban!

Azért megnyugtató a hozzászólásodat olvasva, hogy a fidesz szerint minden rendben van itten.

És mielőtt még beakadna a lemez. Nem vagyok maszopos, lmps és komcsi is max. tizedannyira mint szeretett pártod vezérkara...
@Gulogulo: Pedig az üzemanyag ára így jön össze...
@kovi1970: "Nem vagyok maszopos, lmps és komcsi"
Értelek. Én persze bértroll vagyok. De te nem. Én birka vagyok, te természetesen nem.
" a fidesz szerint minden rendben van itten."
Szerintem ezt sem én sem a fidesz nem mondta.
"Már számtalanszor leírtam szerintem mit kéne tenni. Olvasd vissza hozzászólásaimban!"
Számok is vannak mellette ugye???
@kovi1970: A forgalmi adó, ha nem szabályozási jellegű, akkor élből alkotmányellenes. Mert ugyi jövedelmi vagy vagyoni viszony az adó alkotmányos alapja, és nem a fogyasztás. Aztán van az az alapelv, hogy adóra nem lehet adót kivetni. És ha az áfa célja tényleg a szürke és feketegazdaság adóztatása lenne, akkor én a jövedelemadóm erejéig visszaigényelhetném az áfát.
@ursus artos:
Speciel én is leírtam az elején:

1. Tisztességes és korrekt családtámogatás, azoknak akik dolgoznak és termelnek.
2. Normális adózás a cégeknek és a magánszemélyeknek.
3. A politika visszahúzódása a mindennapokból
4. Az állami költségek drasztikus lefaragása.
5. Normális, reális támogatási és szociális rendszer, nem élősködés a rendszeren
6. A támogatandó rendszerek fontossági sorrendje (pl. a foci szerintem hátrább van, de sokkal, mint az egészségügy!)
7. Rend és fegyelem a közigazgatásban, az államban
8. Kötelességek és jogok az állampolgároknak
9. Kiszámíthatóság és belátható életpályák
10. Jogbiztonság és garanciák, ami alól nincs kivétel!
Ezzel a 10 ponttal (szerintem) többen jönnének haza, mint azzal a szarral, aminek ezek honlapot kreáltak! Ráadásul ezt 2 perc volt összeírni! Igaz, nem is került annyiba, meg annyi hibát sem tettem bele, mint SmPaci bátyátok.
@kovi1970: "hamburgeradót" fog kivetni ez az ütődött kormány. "
Légyszives zabáld a hamburgert! Minél többet. Na nehogymán a köcsög kormány megadóztassa asztat is. Hízz, csak hízz!
50 leszek és megyek,mert:

az útjaink...
a bíróságaink...
a rendőreink...
a gyurcsány viktoraink...
a parkoló cégeink....
a buszaink...
a tv műsoraink...
a fizetéseink...
a köztisztaságunk....
a ....
és közben hülyére adóztam Magam!
Magunknak csináltuk,ennyit tudunk!
ELÉG VOLT!!!
@Boli: válasz egy másik blogban.
@dragonhunter: "és közben hülyére adóztam Magam!"
Gondolom kezdtél örülni, mikor 2008-ban (sőt, 2006-ban is) Orbán azt mondta, hogy azonnali adócsökkentés kell!
@ursus artos: "itthon akkor miért kell eldobni a csikkat, és bliccelni?"

Pont ezért akarok elmenni! Mert én kurvára nem ilyen vagyok! Én nem dobálom el a szemetet, és nem bliccelek, sőt még a zebrán sem gázolom el a gyalogosokat! Viszont rendkívül irritál, hogy mások igen. És nem érzem magamban a képességet, hogy megneveljem a rendetlen állampolgárokat. Én inkább ott élnék szívesen, ahol alapból, maguktól felnőttként viselkednek az emberek.
@ursus artos: Na az ilyen beszólások miatt szokták rátok aggatni az agyatlan bértroll + birka jelzőt. De csak a te kedvedért idemásolom a véleményemet a "hamburgeradóról":

- Magyarországon az élelmiszerekre is 25% az ÁFA. Tőlünk nyugatabbra ez 10%.
- Nyugat ojrópai viszonylatban is qrva sok EÜ biztosítást fizetünk. Amit tököm tudja mire költenek, de nem az EÜ-re az biztos.
- Ezek után mijajóbüdöslópisztojnak akarnak BÁRMILYEN élelmiszerre még + adót beszedni???
- Az egészségtelen táplálkozás ráadásul annak a következménye, hogy pont az állam szedi el az emberek keresetének több mint a felét. Amiből mondjuk egészségesebben lehetne táplálkozni. Barmok!
@ursus artos: Mondok én!

1. hitel tőketörlesztés felfüggesztése
2. felvételi stop a központi szerveknél
3. belső források kiaknázásának megkezdése, importkiváltás zöldenergia, hulladékújrhasznosítás, stb
4. gyóygszergyárak harácsolásának csorbítása
5. a sok hülye (komcsi vagy nemezeti mindegy) kipicsázása az állami szektorból, és helyette rátermet (és nem jó káder) beültetése.
6. Budapest egy kéz alá vétele
7. brutál vidékfejlesztés
8. oktatás ténylegesen szükséges szakemberek képzésére szorítása
9. Romakérdés

stb
Egy látszathazafi, látszatpolitikus látszatcselekvései...

ez is lehetne a címe
"A hetedik helyen Budapest multikultiságát találjuk."
Pont az ilyen IKSZ ifjak és papáik dolgoznak azon, hogy ez már ne sokáig legyen így, inkább az öregasszonyok városa legyen a Belváros.
@ursus artos: "Gondolom kezdtél örülni, mikor 2008-ban (sőt, 2006-ban is) Orbán azt mondta, hogy azonnali adócsökkentés kell!"

Hátelmészteacsába!

orbán viktor "egyszeri, nagyarányú adócsökkentést" ÍGÉRT. Úgyhogy hiába próbáltok most úgy tenni mintha nem ígért volna semmit.
De ezt sajnos megszokhattuk a magyar pilitikai söpredéktől, választások előtt ígérgetnek és aztán vagy nem tartják be a miatt szopunk vagy betartják és amiatt... :(
@kovi1970: a 25% Áfa az bizony sok. Volt az 20% is.
Az elv az, hogy aki cigizik, piál, hamburgert eszik, az egészségtelenül él, tehát nagyobb a betegségeinek a kockázata, vagyik ha beteg lesz többet, vagy többször kell rakölteni. vagyis fizessen többet. Viszont nekem, aki egészségesen élek, nem kell több tb-t fizetnem az egészségtelenek ellátása miatt. (tehát nem megszorítás!)

Talán az elvet meg nem érteni az agyatlanság.

"pont az állam szedi el az emberek keresetének több mint a felét."
Bizony ez nagy baj! Emlékszel 2006 és 2008-ra, mikor Orbán azt mondta, hogy azonnali adócsökkentés kell? (Válasz. lári-fári.)

"élelmiszerekre is 25% az ÁFA. Tőlünk nyugatabbra ez 10%."
Folyamatban.
@kovi1970: "egyszeri, nagyarányú adócsökkentést" ÍGÉRT"
valóban igért, és ha úgy tetszik 1%-os lett belőle. legalább is az szja esetében. De a társ. adóban csaknem fele, 19%-ról 10%-ra!
tehát volt adócsökkentés. Igen, a társ. adó az nem jelenik meg közvetlenül a zemberek zsebében, de közvetve, mitomén munkahelyteremtés: igen.
Hát igen 16%. Szépen is mutatna, ha nem lenne a szuperbruttó. Szal valahogyan azt is ki kell vezetni a rendszerből.
@ursus artos: És mi az egészséges? Majd OV eldönt! A hamburger nem, a jó magyar pörkölt igen! A pálinka meg egyenesen javallott, mert az aztán nagyon ott van! De komolyan, legalább ne légy hülye!
@Gulogulo: igen jól hangzik, csak hát. Hogyan? Pl. 8. és 9. pontok? 5: ki mondja meg, hogy kik a hülyék az állami szférában. (Egyébként már az alkalmatlanokat már kirugdosták.)1: kivitelezhetetlen, 4: folyamatban, 3: jogos, mint egy falat kenyér úgy hiányzik.
Végigröhögtem a posztot. Köszönöm. :D
@Boli: "És mi az egészséges? Majd OV eldönt! A hamburger nem, a jó magyar pörkölt igen! A pálinka meg egyenesen javallott, mert az aztán nagyon ott van! De komolyan, legalább ne légy hülye!"

Hmmm Sóher Norbinak azthiszem hamarosan új állása lesz a forradalmi kormányban, mint Étkezésügyi és Egészségesételkijelölő Miniszter.
@Boli: "legalább ne légy hülye! "
Értem én, hogy nehéz más véleményét elviselni.
A legvonzóbb érvre: Nos, kaját külföldön is lehet főzni... Tűzhely bizonyára beszerezhető, alapanyagok egy nagyobb országban szintén (Anglia/USA multikult, sok-sok bevándorlóval, azaz van kereslet, azaz lesz kínálat e téren is). Kb csak az szenved, aki lusta megfőzni néha azt, amit megkíván. Ami meg nagyon nincs, azt lehet néha postáztatni. Minél ritkább, annál finomabbnak érződik, mikor lesz.
@Liquid_Night: Általánosságban: aki ma Magyarországon nem tud boldogulni, az külföldön sem fog. Biztos, van egy-két kivétel, de olyan, hogy "amerikai-álom" (vagy londoni, berlini, stb.) már rég nincs. Aki itt nem vitte semmire, az kint sem fogja, mert alkalmatlan az életre. Lehet, hogy aki itthon megkeres X fizetést, az 2X-et megkeresne külföldön, de megéri ezért lemondani a barátokról, tágabb családról, stb.?

Elképzelhető, hogy vannak olyan élettörténetek, amelyek különlegesek, és csak az "emigráció" a kiút. De nagyon kevés.

Aki pedig egy politikai blogon visítva fogadkozik, hogy elmegy, meg milyen szar itt, az soha nem viszi semmire. Nem mellesleg szánalmas szerencsétlen.

Megjegyzés: egyáltalán nem rád gondoltam, Liquid_Night, de elég sokan beleesnek ebbe a kategóriába az itt kommentelők között. Az a baj, hogy jobb lenne az ország, ha elmennének, de úgysem teszik meg. Ha meg mégis, akkor pár év után ott is találnak valami indokot, amivel a sikertelenségüket magyarázhatják. És legrosszabb esetben haza jönnek...
@ursus artos:
8. törvénnyel! Ilyen meg ilyen szakemberekre van szükség. Amig nincs feltöltve a megfelelő oktatási létszám, addig a többi szak nem indulhat.
9. összefügg a vidékfejlesztéssel. Amig nem adunk nekik megélhetést, addig mondogathatjuk hogy ne lopjanak.
5. be kell tartani a képzettségi előírásokat, értelmes főfőnök kell, az majd dönt az alatta lévőkről. Eredmények mérése. pl BKV rendtábilis e, stb.
1. tárgyalni kell róla, pl a Lengyelek megtették.
4. nincs folyamatban, csak a nadrágszíjhúzás. Ettől még egy gyógyszer sem lett olcsóbb! Bezzeg azokra nem mer különadót kivetni!
3. a cukorgyárak már rég onthatnák a bioetanolt. stb
@Gulogulo: Ezeknek a házaknak az ára irreális: az az ár, amit a helyért, a telekért kérnek. A beépített építőanyag ár arányaiban kevés: fából, pozdorjából készültek. Azért ilyen mesterségesen magas a telek ára, hogy hitelből lehessen csak megvenni és ezért eladósodjanak az emberek, kontrollálhatóak legyenek. Ez egy közmegegyezés, mindenki hallgatólagosan belement ebbe a játszmába.
@ursus artos: Annyira nem, ha észérvet is tudsz hozni és nem a fidesznyik rizsát csak!
@Kulics: Marhaság. Az amit fizettek a házakért, jogosan vagy jogtalanul, a vásárlással nem semmisül meg, hanem a telektulajdonos és az építő el fogja költeni. Ha az általuk gerjesztett kereslet kielégíthetetlen, akkor abból infláció lesz. De nem lett...
@WB_Tom: "ki ma Magyarországon nem tud boldogulni, az külföldön sem fog"
Ez túlegyszerüsítés. Igen, aki itthon nem tanulta meg a kemény munkát, az kinn se viszi sokra. De bőven van olyan ember, olyan szakma, ahol az illető jó képességű, de nem hajlandó benyalni az éppen uralkodó politikának, vagy a korrupt közállapotoknak.
Nézz mondjuk egy tehetséges sebészt, akit például a korrupt főorvosa kicsinál és nem enged a húsosfazékhoz. Ez az ember a szakmai képességei alapján Stockholmban sokkal többre viszi mint Budapesten.
Szóval olyan is van amit te mondasz, de sajnos a túlnyomó többség azért megy külföldre, mert itthon élhetetlen a világ számára.
Ja és mégegy dolog.
Édesanyám most menne nyugdíjba februártól, 40 évnyi munkaviszony után. Viszont nyugdíjat nem kap még, mert ez a tetves, mocskos, tolvaj fidesz bagázs, nem döntött még erről és hát ugye a lenyúlt több ezer milliárdnyi magánnyugdíj pénzekből erre nem futja.
Amikor Édesanyám utána kérdezett, hogy mikortól számíthat a nyugdíjára, akkor közölték vele, hogy legyen türelemmel, mert van olyan is, aki január óta csak vár. Ennyi volt a válasz.
Kérdem én, aki most megy nyugdíjba és nincs félrerakott pénze vagy nagyon kevés, az tényleg dögöljön éhen és probléma megoldva?!?
@Gulogulo:
8: ilyet nem lehet csinálni. a szakemberszükségletet a munkaerőpic határozza meg, abba tv-el, erőszakkal beleszólni nme lehet. Egyébként meg ha nincs elég ezstregályos jelentkező az iskolába, addig nem indul elektrotechnikus szak? Vagy hogy képzeled?
5: Mégis ki az értelmes főfőnök? Hogy lehet azt lemérni?
1: talán 89-ben?? ott kicsit másabb volt az átmenet.
4: ha így gondolod,nincs folyamatban.
3: mikor záratták be a cukkergyárakat?
@Kulics: Elképzelem a vágóhídi hentest, amikor ilyeneket mondanak neki... Pedig a fizetéséből itthon nem boldogul. És ebből nem következik, hogy külföldön így lenne. De ha nem tetszik a hentes, akkor lehet kertész, vagy ács...
@Boli: oké, melyik úton iduljak el az érvekkel, csak hogy ne tünjön fideszrizsnek?
@Gulogulo: kár hogy nem értjük egymást. Egy 100.000 CDN-es házban mondjuk van 50.000 anyag és munkadíj. A másik fele a telek eszmei értéke és pénz sincs mögötte, mert banki hitelből veszik meg. Ezt a hitelt 20-30 évig fizeti a tulaj, ezzel tartva őt "kényszer" alatt.
A bank által adott 50.000 CDN pedig lufi pénz, hogy e mögött mi van azt mondjuk a Zeitgeist c. film tökéletesen elmondja neked, én nem vállalkozhatok most erre. A lényeg: lufi az egész.
@Bergeroth: "Édesanyám most menne nyugdíjba februártól, 40 évnyi munkaviszony után. Viszont nyugdíjat nem kap még, mert ez a tetves, mocskos, tolvaj fidesz bagázs, nem döntött még erről és hát ugye a lenyúlt több ezer milliárdnyi magánnyugdíj pénzekből erre nem futja. "
Két dolog.
1) ha nincs a fenti bagázs, akkor anyád még mem mehetne nyugdíjba. mert a szövegből az jön le, hogy a 40 éves munkaviszonya miatt mehet most.
2: A nyugdíj pontos összegének kiszámítása nem ritkán 3 hónapot vesz igénybe. Addig valamilyen kalkulált nemtommit fizetnek. De a nyugdíjat NEM orbán Viktor számolja ki.
@ursus artos:
8. igen a munkaerőpiac határozza meg. Ha azt látják a munkaügyi hivatalban, hogy hiányzik 150 gyártásmérnök, akkor ki kell kényszeríteni a képzésüket. Nem kell helyette 150 bölcsész jogász szocmunkás vagy közgazdász.
5. ne méricskéljél már előre. Addig amig pártvonalon kerülnek be az állami gépezetbe meg az állami vállalatokhoz az emberek miért izgulsz azon, ha nem így lenne akkor hogyan mérnénk. Első lépésként mindenki ki van rúgva, és pályázhat ha akar. Aztán ki lehet építeni a rendszert.
1. meg kell próbálni!
Ha nem szólunk honnan tudják?
3. tavalyelőtt.
Svédországból vissza egy alakuló fundamentalista diktatúrába ahol szisztematikusan tesznek tönkre mindenkit aki nem OV szekerét tolja? Csak akkor ha népfelkelés lesz a jelenlegi hatalom ellen és ha Orbánt és sleppjét Venezuelába zavarják és ha visszaáll a Harmadik Köztársaság.
Most pedig hazamegyek, imádom a Turul Rudit!!!
@Kulics: Te miről beszélsz? Úgy gondolod, hogy az a pénz amit a házért adtak az a párnafiába kerül? Tanulmányozd légyszíves a pénzelmélet pénzteremtés pénzmegsemmisülés és kapcsolódó részeit, és a mikoröki inflációs nomogramját.
Munkaerejének árát, ha kap egyáltalán munkát, visszavitték a késő Kádár-kor szintjére, amikor ugyan szimbolikus bért kapott, de szimbolikusak voltak a mindennapi fogyasztási cikkek és közüzemi szolgáltatások árai is. A munkaereje újratermeléséhez szükséges áruk és szolgáltatások árát azonban, éppen e szektorok „globalo-privatizálása” miatt felvitték a globális piaci szintre, merthogy mint tudjuk: „Nincs ingyenebéd!” Ezért lehet a villamos áram Budapesten drágább, mint Londonban, vagy a víz, mint Los Angelesben. Minden közüzemi szolgáltatás ára legalább százszorosára, egyeseké több mint kétszázszorosára nőtt, miközben a bérek mindössze 35-ször nagyobbak.

A magyar foglalkoztatottak átlagos termelékenysége eléri a leggazdagabb nyugati országokénak a 66 százalékát, a bérei azonban azokénak a 22 százalékán állnak. Mindezek után nem azon kell csodálkozni, hogy katasztrofális a magyar társadalom népesedési és egészségi állapota, és hogy aki csak teheti, egyre komolyabban veszi fontolóra az ország végleges elhagyását, hanem azon, hogy mindez még nem vezetett komplex reprodukciós katasztrófához
@ursus artos: ""élelmiszerekre is 25% az ÁFA. Tőlünk nyugatabbra ez 10%."
Folyamatban. "

Folyamatban jobber? Melyik lesz hamarabb az 1 000 000 új munkahely vagy az élelmiszerek 10% ÁFÁ-ja ? :)))
@Gulogulo: nem tudom, nem vagyok se kertész se ács se hentes se sebész. CSak moint példa mondtam, hogy bőven van olyan ember aki itthon nem, de külföldön boldogul.
@ursus artos:
Értem én, csak mi van azokkal akiknek mondjuk nincsen 3 hónapnyi félrerakott pénze addig, amíg nem kap nyugdíjat.
Illetve a lenyúlt magánnyugdíj pénzek, azok vajon hová tűntek? És legfőképp miért nem tavaly év végén kezdték el számolni azt, amit idén év elején kell kifizetni?
Apróságok tudom, de már ezektől is jobban menne a rendszer, ha nem minden az utolsó pillanatra lenne tolva.
@ursus artos: Mint azt néhány szakember elmondta ezen a téren, egészségtelen élelmiszerről nem annyira beszélhetünk (ami persze nem feltétlenül igaz), hanem egyes élelmiszerek mértéktelen fogyasztásából származó egészségtelen életmódról inkább. Az pedig adókkal nem befolyásolható, inkább kontroll- és szűrővizsgálatokon történő kötelező megjelenésekkel szűrhető. Az, hogy melyik élelmiszer egészségtelen, egy nagyon hülye kategória! A hamburger semmivel sem egészségtelenebb, mint a pacal, a pörkölt, az olyan igazi magyaros kaja... A szabad pálinkafőzés pedig hogyan is illeszkedik bele abba a rohadt nagy egészséges életmódba és az arra való rákényszerítésbe? Szóval pl.ilyenek?
@Gulogulo:
8: nem látom, hogy hogyan lehetne kikényszeríteni?
1: lenne 400 Ft az euró.
3: akkor ezt egy másik frakcióhoz kell postázni.
@Kulics: az orvosokkal kapcsolatban (főleg a kezdőknél) részben igazad van. Hozzátenném, hogy egyre jobban épül ki a magánrendelés és -kórház szektor, ahol már másképp megy a dolog. Ha jó/szorgalmas/rendes, akkor elég jól is keres.

Abban is egyetérték, hogy sokan jobban megél(het)nek külföldön.

De a nyávogók nagy része pont nem a lehetőséget nézi, hanem keres valami indokot, hogy miért nem sikeres. És itt az ultima racio mindig az "itt nem lehet élni" mondat. Ami egyszerűen nem igaz, de jól becsapja magát és ráfogja a sikertelenségét a környezetre. Ennek a rétegnek kicsiny része veszi rá magát, hogy változtasson, és megpróbáljon külföldön dolgozni, de tuti, hogy ott is ugyanaz a vesztes marad. A többinek meg marad a fröcsögés a blogokon.
@ursus artos:
8. Ha nem tetszik az egyetemnek akkor nuku állami támogatás.
1. csak akkor, ha ezeket a kimaradó pénzeket nem termelő beruházásokba nyomják.
3. és akkor mi van? Dől a szesz?
@Boli: hát a páleszfőzés úgy, ahogy indokolták. Nekem bejött.
Világos, hogy a hamburger nem egészségtelen, mert marhahús van benne, meg zöldség, meg szezámmagos zsemle. Viszont a napi 8 hambi már igen. A kontroll- és szűrővizsgálatokkal már csak az egészségtelenség állapítható meg, amit aztán kezelni kell. Hiába szűrjük ki a kövéreket meg a magasvérnyomásúakat, kezelni kell őket. meg hát a kötelezőség az, ami nehezen megoldható. (Bár diktatúra van, az is könnyen menne.)
@Gulogulo:
8: munkaerőhiány inkább a szakmunkerek körében van. Az egyetemeken az állam most is befolyásolja, hogy miből mennyit.
3: bizonyára, de a cukorgyár bezárásokat kéretik nem az OV-kormány számlájára írni.
@WB_Tom: igen, igazad van, de nem tudjuk az arányokat a tényleg tehetségeseke és csak nyávogók között, a vita itt válik parttalanná, mert mindenki a sajátját hajtogatja.
A lényeg: a fidesz hazahívó szövege végtelenül szánalmas. Először csináljanak rendet az országban, korrupciómentességet, a tisztességes embereknek élhető világot és akkor majd maguktól is hazajönnek. Mert senki nem szeret auslander lenni.
az is hulye aki Mo-n maradt, a cikk iro persze jobb ha marad :-)
a tobbinek meg go west!
de elotte nem art am nyelvet tanulni meg diplomat szerezni, mert a nyomor nyugaton is nyomor !!!
@ursus artos: Nem kötelezőséggel, anyagi ösztönzéssel. Aki nem megy el a vizsgálatokra, szépen emelkedik a TB-je. Aki meg eljár és betartja az orvosi javallatokat és rendeléseket annak olcsóbb. Ennyi.
@Boli: És mi van azzal, aki elmegy a vizsgálatokra és csak azt mondja, hogy betartja az utasításokat? annak is olcsóbb?
És mi van azzal, aki nem tudja megfizetni az orvosi utasításra bezabálandó Norbi update kaját, csak a parizet és a zsemlyét?
Ahogy olvasom a hozzászólásokat itt csak Németekhez, meg Angliába mennek.

Nekem mindkét országból volt céggel dolgom, de mindkettőtől kiráz a hideg. Amikor az angol menedzsment idejött látogatóba, már a végén nem mertünk rendelni, mert törtek, zúztak, sört borogattak. És öltönyös nyakkendős fószerek voltak.

Németek, azok meg még hülyék is, nem mintha az angoloknak annyi eszük lenne.

Várok, hátha valaki valami értelmes országba ment ki.
Kicsit más de érdekes, nagyon ritkán járok szállodában. Mikor jöttem el be kellet fizetnem az idegen forgalmi adót. Magyar embernek magyar szállodában idegen forgalmi adó. Csak nekem furcsa ez?
@WB_Tom: nem legrosszabb esetben, hanem biztos. és majd x év múlva megint valami blogon fog nyűglődni, hogy ekkora szar itt ez az egész és ő bizony elmegy harmadszorra is.
@repecs: igen, sőt, ha nyaralód van, akkor is fizetheted az idegenforgalmi adót. Tudod idegenforgalom az nem csak külföldről jöhet, belföldi is lehet.
@Battlestar Galactica: Az orvos azért látja, hogy a kövér pajti életmódja megfelel, vagy nem. Ha nem változtat és továbbra is folytatja, akkor annak a jelei is látszanak, pozitív és negatív irányban is. A kaját meg nem a doki írja fel. Az adót akkor esetleg kivetik a pacalra is, a jófajta zsíros magyar pörköltre is, de a száraz húsból készülőre nem, vagy milyen okosság mentén adóztatnád? A Cola káros, a másik, magyar Kóla lónyál nem? A só káros, mert amennyi a sós kiflin van az már egészségtelen? Vagy abból csak a második káros? Ez baromság! Ezt így hülyeség és csak az újabb adók kivetésének az eltakarására szolgálnak.
nézzük inkább,,, vesézzük inkább ki, hogy kik azok akik ma Magyarországon nagyon jól élnek, miből is élnek nagyon jól és mennyibe is került ez az ő jelenlegi jólétük a magyar társadalomnak ???!!!
@Battlestar Galactica: Egyébként, hogy a nagy büdös francban van, hogy az osztrák boltban lévő, hegyi gazdaságból származó bio sajt olcsóbb Ausztriában, mint az "igazi magyar" műanyag szar sajt, aminek íze sincs? Amennyi ismerős felénk is külföldön él, dolgozik és rendszeresen ott vásárol be... Mert olcsóbb. És kisebb az adó is rajta.
...azaz csinájjunk máááá WELLNWSS.
- ÉS KASZINÓORSZÁGOT MAGYARORSZÁGBÓL, OCCT A TÖBBIEK EL IS MEHETNEK TÁN KÜLFÖLDRE DÓGOZNI !!! :o)
TELE A HÓCIPŐN...DE NAGYON MÁR !!!
@kvadrillio: Már kezdik az építését (Hegyeshalom-Bezenye) és ott nem kevesen fognak dolgozni. Persze, az egy másik kérdés lesz, hogy mennyi magyar és milyen szinten.
@Boli:

Azért, mert az osztrák munkás olcsóbban és jobban dolgozik, így kevesebb a munkabér és olcsóbb a termék.

Wait what...?
@Squid: "Szarok a múltra és szarok a virtusra, meg az alkotmányra és a többire is. Én nem a múltban akarok élni hanem a jövő felé szeretnék menni, mert a múlt győzelmei és az azon való rágódás nem hoz mostani vagy jövőbeli győzelmet/jóllétet."

Egyetértek.
@Boli: "hogy a nagy büdös francban van, hogy az osztrák boltban lévő, hegyi gazdaságból származó bio sajt olcsóbb Ausztriában, mint az "igazi magyar" műanyag szar sajt, aminek íze sincs?"

Láttál már olyan sztrájkot, ahol a gazdák lezárják az utat? Hát annyi mindig éppen legújabb pajerot az isten nem baszott. Ezeket az autókat valamiből ki kell fizetni.
szokásos gusztustalan, magyarellenes, szemét liberális poszt.
@parlamentarista: és ha mindenki kiment, akkor ki lehet tenni a "zárva" táblát, mi?
az ilyen mint te, jobb is ha kimegy. oda való.
alapvetően vicces (-szomorú, hogy az..) a 10 érv.

ezzel együtt is szánalmas, hogy a Fabius nevű senki nevet az ikszen a valóvilág szintű szarok támadása miatt.
az ilyeneket irtani kéne a médiából, ha a közízlés nem tud határt szabni, akkor felőlem cenzúrával.
persze alapvetően az intelligens emberek mindig kisebbségben lesznek, az ilyen Fabius-szerűek meg a szart is szeretik..
Oszt kezdődik a trollok ideje! Színvonal, kreativitás, kreténség! Igen! Meséljetek, de értelmes érvekkel és vitaalappal! Hallgatunk benneteket, áhítattal!
@thinker_: Mitől is "magyarellenes" ?
Talán csak nem attól, hogy viccelődni merészel a kdnp ificsapat idiotizmusán?
@thinker_: Persze, zavarjátok csak el ezeket a szemét libsikomcsi disznókat!
Aztán már csak ti maradnátok...
A tábla feliratát eltévesztetted, a helyes felirat: "Belépés csak szervilis idiótáknak!"
@vitézlajszló:
Mert aki nem szenved a többivel és meg tudta csinálni a saját szerencséjét, azt az irigyek magyarellenesnek titulálják. Ezzel nyugtatva saját magukat, hogy nem ők a végtelenül ostoba és kőbuta tahók, hanem a külföldre távozott "magyarellenes". Ez egy tipikus szélsőjobbos indok a semmire. Nem kell velük foglalkozni.
??? "nevet az ikszen a valóvilág szintű szarok támadása miatt" - ez egyébként elég korrekt leírása volt az egész álszent kisz csapatnak. Szerintem is elég szarok a csávók és bár én nem nézem az általa említett kedvenc műsorát, de ő biztosan tudja miről írt! Gondolom én. A legaranyosabb amikor az "intelligencs" emberekről ír az elvtárs (csak nem oda sorolja magát a pajti - MENSA tesz eredménye?), hisz olyan "intelligencs", hogy ilyen kreatív beírás alapján még akár a fókák IQ-ja is veszélyben foroghat... Trollok előre, figyelnek a központból, a pénzecskéért meg kell dolgozni!!! Különben marad a segílyke!
@Bergeroth: Nincsenek illúzióim, úgyhogy dehogy foglalkozom!
Csodálkoznék is, ha irányukból nem a kirekesztő gyűlölködés jönne folyamatosan, hanem valami gazdaságot építő, embereknek tisztes jólétet biztosító javaslat.
Már, hogy a kintlévők esetleg megfontolhatnák a dolgot, de így?
Pontosan az a probléma oka, hogy ahelyett, hogy minden egyes ember felvállalná a saját felelősségét azért ami most és itt van, annak a reklámozása és dicsőítése zajlik, hogy el kell menni, ki kell menni külföldre mert ott minden más.

Csak hogy egy nagyon egyszerű példát említsek (ld. fentebb is valakinél): panaszkodunk arra, hogy milyen kosz van pl.Budapesten. Ki mit tesz azért, személyesen, hogy ez ne így legyen? Bp-en ezerszámra hevernek a csikkek az utcán, kisebb-nagyobb papírfecnik, mindenféle ragacsok stb. A vadiúj buszok (ld. 7-es buszvonal pl.) ülései mi a túrótól mocskolódtak be ilyen rövid idő alatt? Ne mondja senki, hogy azokat az üléseket mind a hajléktalanok piszkították be. De pl. nagyon is lehetséges, hogy X először leteszi a sporttáskáját a földre a mocsokba, utána meg amikor megürül egy hely, felteszi oda. Vagy: új szokás a buszon evés-ivás-fagyizás. Nem igaz hogy nem lehet kibírni ezen tevékenységek nélkül míg az ember utazik. Egyéb ötletem nincs, de az biztos, hogy Bp. nem homeless polgárai igen nagy mértékben felelősek a buszok ilyen gyors lelakásáért. Másik kérdés: kik azok a max. 20-as IQ-jú egyedek, akik a dugig telt kiürítetlen szemetesekbe további szemetet próbálnak betenni, hogy azokat aztán az első szélfuvallat kirepíthesse? Külföldön nincs annyi szemetes az utcákon. Kérdeném: olyan nagy probléma lenne azt az összegyűrt papírzsebkendőt, csokipapírt, üres üdítős üveget szépen hazavinni és otthon kidobni? Nem hinném. Egyszerűen csak hozzá kell szokni, hogy a szemetemet magammmal viszem és otthon dobom ki. És nem dobom el!
És amikor valaki szándékosan eldobja a labda nagyságú papírgalacsinját a buszmegállóban és valaki rászól (én ezt megtettem pár éve) akkor nem kussolok, hanem csatlakozom a tiltakozóhoz és olyan szinten részt veszek a szemetelő leteremtésében, hogy soha a büdös életben nem jut eszébe utcán szemetet eldobni. És így tovább. Mindenki mástól várja a csodát, de maga semmit nem tesz érte. Mindenki ájuldozik attól, hogy milyen szuperül működnek tőlünk nyugatra a dolgok. Csak azt tetszenek elfelejteni, hogy nem magától. Minden egyes ember tesz érte. És olyan régóta, hogy ez már nem is tűnik fel nekik, mert természetes. Természetes, hogy nem szemetel, hogy figyelmezteti a szomszédot ha kikötődött a szemetes zsákja stb. Mert az egészet a sajátjának, az otthonának érzi. Ha mindenki aki itt él az otthonának érezné ezt az országot, akkor felelősnek is érezné magát mindenért ami itt történik. Itt kezdődik tehát. És lehet kibúvókat keresni, hogy az elmúlt 50 évben, meg a szerencsétlen történelmünk során a magyar ember nem erre lett kondicionálva, akkor is ez itt most minden pillanatban minden egyes ember személyes felelőssége. Nemcsak a szemetelésben hanem az összes többiben: adóelkerülésben, kiskapuzásban, korrupcióban, kibúvókeresésben, mutyizásban stb. Természetesen az ország irányítóinak is megvan a vezetői felelősségük kőkeményen (az elmúlt 20 éve minden egyes politikusának, törvényhozójának, képviselőjének stb.), de ez nem jelentheti azt, hogy az ő hibáikra hivatkozva kibújhatunk a saját felelősségünk alól. Amíg ezt, a személyes felelősség szerepét nem érti meg mindenki, nem fog semmi sem változni.
Elég gyenge és demagóg poszt.

Kb. a klikkeléssszám emelésére jó, mert annyi baromság van benne, hogy nekem is egyből felment a vérnyomásom és billentyűzetet ragadtam.

De ennyi, értelem nem sok van benne.
Úgy hallom Szlovákiában győzködik az etnikumot, hogy szerezze meg a magyar állampolgárságot! Szerintem még a szavazati jog is járjon nekik, és remélem "haza" költöznek Magyarországra pörköltet enni nokedlival, közben meg a "Budai Vár"!:) Végre megoldódik a népesség növelés problémája! Köszönjük! Hajrá!:)
@Winston Smith: Mégsem annyira, mint egy nemlétező pártocska ilyen-olyan kisz csapata... ;)
"Próbálom abbahagyni a röhögést, mert belegondoltam, hogy vannak ma Magyarországon olyanok, akik bármiben a mi lepukkant és végletesen kizsigerelt egészségügyünket hozzák föl példának."

röhögj csak, de sok nyugati országban irigylik a mi ingyenes "minden, mindenkinek jár" ellátásunkat. nem véletlenül járnak hozzánk még Angliából is, hanem mert még fizetősen is olcsóbb. pedig a magyaroknak még fizetniük sem kell..
@degeco: "a tobbinek meg go west!
de elotte nem art am nyelvet tanulni meg diplomat szerezni, mert a nyomor nyugaton is nyomor !!!"

Azért remélem hogy a nyelvtudást meg a diplomát fizetős szakon szerzed.

Vagy ha nem és kimész külföldre, akkor remélem a korrektség végett visszautalod a nagy fizetésedből a képzések költségét az állam bácsinak.

Mert tudod elég nagy parasztság más pénzén tanulni, majd amikor pedig "törleszteni" kellene (adózás), akkor lelépni külföldre.

Speciel én megcsinálnám, hogy aki a hazai felsőoktatásban tanul, az vagy itthon marad és az általa befizetett SZJA-val törleszti az állam által meghitelezett tandíját, vagy ha ez nem tetszik neki, akkor mehet külföldre, de a magas fizetéséből legyen szíves törleszteni a "tandíjhitelét".
@vuvuvu2: A tévedés abban van, hogy itt nem az emigrációra-buzdításról szól a történet.
A kitántorgás okaira kell keresni a választ.
A gazdasági válság csak a jéghegy csúcsa.
Sajnos az emberi sorsok lehetetlenülése országspecifikus.
A szemetelős példa nem a legjobb, de a személyes felelősség kérdésében egyformán gondolkozunk.
@petbecks: Nagyon eccerinek tetszik lenni! Eléggé ismerem ezt a területet, de nem a MI ingyenes ellátórendszerünkért járnak ide, hanem a kőkeményen fizetős magánrendelőkbe és magánkilinikákra járnak ide külföldről! Semmi köze a kettőnek egymáshoz! Tipikus trollnak tetszik lenni! Maszatolunk és hülyeségeket beszélünk elvtárs??? Legalább a tényeket nézd!
@Winston Smith: Ezzel viszont teljesen egyetértek, igen is, aki ki akar menni egyből külföldre, fizessen! Vagy végezzen fizetős iskolákban, egyénileg! Ezt talán nem kéne keverni!
Ez ugyanaz a kérdéskör mint, hogy hozzák haza a pénzüket külföldről az emberek.

Kár ezen humorizálni, önmagában szánalmas az egész saját maga paródiája a dolog

Egyszerűen akik ilyeneket kitalálnak nem értik a XXI. századot. Nem értik az EU-t. Nem értik, hogy Bp-ról 1.5 óra alatt elérsz repülővel bármely nagyvárosba. (Ugyanolyan gyakran mész haza nagyihoz mint ha a szomszéd megyében laknál) Nem értik, hogy verseny van a világban. Nem értik az értékrendeket.

Vagy lehet értik, de még mindig a régi nóta fújják. Nem tudnak, nem bírnak mást.
@Boli: És téged abban a magánrendelőben nem fogadnának, ahová az angol nyugdíjas jár?

De. És még ki se kell lépni ehhez az országból.
hmmm...en biztos nem csinaltam volna ilyen honlapot.

egyebkent elolvastam a sok okossagot az indexen, a mindentudas felkent blogolo papjaitol, illetve a sok-sok kommentet. rendkivul primitiv megkozelutesnek tartom, hogy valaki csak akkor jonne haza, hogy ha annyit keresne mint kulfoldon. mit neki turo rudi, meg szaftos pori.nos ez a honlap nyilvan nem nekik keszult, es jobb is hogy nem jonnek haza. ezenkivul rendkivul ostoba is az, aki azt hiszi, hogy itt akar 20 even belul olyan berek lesznek mint nyugaton.
ugyhogy igen bazmeg, en a rudiert meg a szaftros pöriert meg minden szarert ami otthon van, azert akarok majd hazamenni, tudvan, hogy rosszabbul fogok keresni. mert otthon otthon vagyok, itt pedig csak low cost. es ez igy is lesz orokke.
ugyhogy most el is morzsolok egy rozsfuzert ezeknek a lelkiszegenyeknek az udveert.
@Winston Smith: De nekem és neked is kell ott ugyan úgy fizetni, mint az angolnak! Magánrendelőkbe járnak ide. Van nálunk néhány tucat, semmi köze az állami szférához.
@Boli: Neked legalább utazni nem kell, sőt, további opcióként választhatod az ingyes és néha meglepően színvonalas közkórházat is. (Tudom, a hálapénzzel együtt már nem ingyenes, csak baromi olcsó - a kezelés 80-90 %-át fizeti az állam, a 10-20 %-át meg te hálapénzként..)

Ez kétségkívül előny.
A harmadik pontot sokan felreertettek, nem buzizasrol szolt, hanem nemi szerpekrol. Ertsd asszonynak a konyhaban a helye , nem a munkahelyen,a ferj meg tartsa el. Ezt mondta az ikszes okoska az origon.

"Heves vitákat váltott ki továbbá a Szép lányok, helyes srácok, igazi barátok pont, amely így érvel Magyarország mellett: "Magyarországot még nem érintette meg a nemeket összemosó filozófiák szele. Egy baráti beszélgetés során is sokkal jobban megértesz valakit, akivel egy kultúrkörből jöttél." Emögött többen feltételeztek rejtett homofóbiát, Azbej ugyanakkor kérdésünkre azt válaszolta, nem érti az összefüggést, szerinte ez arra utal, hogy a magyarok többsége preferálja a hagyományos családmodellt és hogy "a nemek egyenlősége - a nők megbecsülése és egyenjogúsága - nálunk kéz a kézben jár a hagyományos nemi szerepekkel és viselkedésmintákkal is.""

Be szep magyar nev amugy az Azbej Tristan. Remelem nem Trisztannak ejteti a nevet .
@Winston Smith: Vagyunk paran, akik koltsegteritesest (vagy azt is) vegeztunk.
@Winston Smith: Nem az állam fizeti! Nekem legalábbis nem, mivel évtizedek óta jó nagy összegekkel finanszírozom az egészség-biztosítást.
Az állam csak az ingyenélőknek és a csalóknak fizeti, a mi pénzünkből!
@tildy:): Pedig eléggé annak hangzott! Pláne egy ilyen "méjjmagyar" Azbej Tristan-tól! :)
Ahogy olvasom a hozzászólásokat, az a baj, hogy mintha nagyrészt a hülyébbje menne csak ki külföldre.

Borzasztó, olyan sivár logikai és érzelmi szinten vannak, hogy csak ámulok meg bámulok.

Amúgy nem kell ezt a témát túlerőltetni. Mindenki oda megy, ahova akar. Aki itt nem költségtérítésesen tanult, annak tényleg van egy rossz kicsengése, ha azonnal kimegy külföldre, továbbá akkor neki ennyit ér a család, barátok, stb. sikeres talán, jó ember biztos nem lehet, úgyhogy talán nem is baj.

Aki kimegy csak két egyszerű szabályt tart be.

1. nem fikázunk haza, főleg a "pálya széléről".

2. segítünk a magyarnak ha kint rászorul.

Ennyi.
Ja és a harmadik szabály.

Ha legalább még ha ilyen viccesen is, a kormány hazahív. Akkor sem fikázunk, hanem örülünk, hogy két fülünk van és nem vagyunk szatyrok, mert az elmúlt pár évtizedben, erre sem volt sok példa, fejenszarás, meg el lehet menni innen inkább.
Az angliai egészségügyről néhány érdekes közvetlen tapasztalat kint élőktől:
1/ Barátnőm 10.éve él Londonban, jól ismeri a várost, a nyelvet, a közlekedést, angol férje több mint 20 éve él Londonban. Malária elleni oltásra volt szüksége egy utazás előtt. Nosza, elment a megfelelő NHS intézménybe és beadatta az oltást. Ott kezdődött az érdekesség, hogy mielőtt beadták neki, az oltás helyét nem fertőtlenítették előzetesen, csak úgy a la natúr bebökték a tűt. De hát ott ez nem szokás, nagy ügy. Ezt követően 2 nap múlva, hétvégén, az oltás helye begyulladt, barátném belázasosdott. Nosza, orvosi ügyeletkeresés kezdődött. Nem ragozom: sok idejük és pénzük ráment arra, hogy valahol London egyik külső kerületében találjanak valami ügyeletfélét. Túl sok mindent nem csináltak, de legalább megnézték, fertőtlenítették és ellátták némi gyógyszerrel és jó tanácsokkal.
2/ Londonban élő leánynál petefészekrákot diagnosztizáltak, közölték vele, hogy ezzel nem lehet mit kezdeni, azaz meg fog halni. Leány felszámolta kint sok év alatt felépített egzisztenciáját és hazajött meghalni. Azért szerencsére előtte eljutott az Onkológiai Intézetbe, ahol megműtötték (szerintük lehetett mit kezdeni az üggyel) és mindent megtettek azért, hogy a leány meggyógyuljon, merthogy nem volt menthetetlen állapotban.

Szumma szummárum (10 éve kint élő barátnőm is ezt a következtetést vonta le): ha kint élsz és valamilyen komolyabb bajod van, gyere haza, mert itt nagyobb biztonságban vagy. Igaz, fizetned kell az orvosnak, mondjuk egy olyan műtétért mint amit a 2. pontban ragoztam kb. 100 kilót, de legalább kapsz esélyt. Más kérdés, hogy mennyire fair az, hogy valaki 10 évig itthon csak a kötelező 5100 Ft-ot fizeti havonta, és ezért jogosult minden szolgáltatásra, míg az itthon maradók adójukkal és járulékukkal fizetik mindenki után az eü.költségeket. Hogy is van ez? Valóban jól működik ez a rendszer? Másrészt: egy magyar ha 10 évig kint fizette az adókat és járulékokat, miért nem kapja meg azt az ellátást amit megkaphat itthon? Vagy ha itthon biztosítjuk neki, akkor miért nem nyújtjuk be a számlát az angol gyarmattartóknak?
@Alikam: volt egy vezérün aki azt mondta el lehet menni.....

megfogadtam és ngyon jol érzem magam mint szakmunkás olyan életet élhetek mind odahaza egy jol menö ügyvéd gondolod a turo rudi+pacal hazahivja azokat az embereket aki menekül abbol az országbol?????

és igen a magyar állam fizette a tanitattásomat ...de a kérdezem én a szüleim felneveltek tisztességel 5 gyereket és egyik naprol a másikra élnek ök mit adtak az államnak????
@Alikam: ja és még valami külföldön a magyarnak csak a magyar az ellensége ...sajnos de ezt szerintem othonrol hozzuk
@vuvuvu2: Ne akarj hasonló témáról magyar kórházi fórumot nyitni, mert túlterhelődik a szerver! :(
@vuvuvu2: No en meg nem jottment tapasztalattal rendelkezem, hanem itt elek, magam is jarok NHShez. Eddig abszolut elegedett vagyok veluk, vegre nem nezett ugy ram a nogyogyasz mitn egy ufora, vegre kedvesen bantak velem, es szakszeru ellatast is kaptam. Szinten NHS, szinten London. Oke, korhazban meg nem voltam, de abban odahaza nem votl jo tapasztalatom. Belrenyhesegre majdnem megmutottek mehen kivuli terhesseg meg vakbel gyanuval. Egyik sem talalt. Raadasul a doki lehazugozott, egy masik emg elkuldott a korhazbol, mert nem mento vitt be ( szinten ugyanez a porblemam volt viszgalatkor elajultam,d e akkor sem volt hajlando felvenni) .

Na szoval errol ennyit. nekem nincs problemam az NHS-el eddig ott, otthona TB ellatassal volt.
@vuvuvu2: Valoszinuleg amugy akedves lanyzonak volt itteni E111, azaz benyujtja Magyarorszag erte a szamlat. Kulonben odahaza el se lattak volna, ahogy engem is elkuldott fedezetlen jogviszonnyal a doki . (az e111em meg Angliaban maradt akkor)
@Alikam: Ertem , tehat aki akar orszagon belul is elkoltozik, az orszag egyik vegebol a masikba,az mar jo ember nem lehet, hiszen otthagyja a baratait. A vicces az, hogy inent hamarabb haza lehet jutni , mint Nyiregyhazarol Sopronba atugrani. ( Lehet meg olcsobb is)
@Winston Smith: Szerencsére még csak egy térdszalagműtét erejéig kellett a kórházba látogatnom (6 éve), ami kapcsán nem voltak rossz tapasztalataim - a nővérke ordítása ellenére sem, amikor éjjel felpörögtünk az érzéstelenítés másodlagos hatásaitól és ott nyerítettünk :). Bejött és ordítva közölte, hogy tele van az összes t.ke velünk, hogy éjjel egykor nem bírjuk befogni a pofánkat... :o)
@kefe01: szerintem ennek az egésznek ne csak a pénzről kell szólnia, vagy ha arról szól, az már rég baj. Mondjuk önmegvalósítás, vagy kipróbálom magamat, hogy állom meg a helyem a világban, de mindig csak a pénzről esik szó. Fontos, persze főleg egy adott szinten, de én pl. ha itthon kijövök mondjuk havi 300-ból, akkor nekem nem ér annyit az egész, hogy itt hagyjak mindent, felégessek mindent magam mögött, csak azért, hogy egy millát keressek. Azért meg főleg ne érné meg, hogy egy másodrangú polgára legyek egy másik államnak.
No, a taníttatásról csak annyit, hogy nem felelős az állam azért, hogy a kis diplománk után munkahelyünk is legyen, s ez így van jól.
Ergo: nekünk sem kötelező ezek után szép Magyarhonban éhenhalni! Ez így van jól?
@tildy:): se nem fogsz hamarabb hazajutni se nem olcsóbb. Belföldi utazást nem szabad összekeverni a külfölddel.

Egyértelmű, hogy mind lélektanilag, mind cél tekintetében ég és föld a különbség a között, hogy belföldön elköltözöl máshova, de csak magyarok laknak ott is, csak magyarul beszélnek, nincs vaskos telefonszámla, barátokkal és családdal is azért jóval egyszerűbb összefutni, főleg miután az életviteled is még belföldhöz köt, meg a között, hogy kimész máshova jobb kereset vagy ki tudja minek a reményében és emiatt az életviteledet is úgy kell berendezned.
@vitézlajszló: ember, azért él ebben az országban 10 millió lélek, akik nem halnak éhen. Én már régen nem hiszem el ezt az itt majd éhen haltam, kint meg kiskirály vagyok dumát.

Mondjuk erre mondják, messziről jött ember az mond amit akar. Ez most hatványozottan igaz lehet.
@vitézlajszló: Jogosan! Sajnos! Viszont a pillanatnyi politikai érdekek alapján, bármelyik verzió tökéletesen kihasználható! :(
@vitézlajszló: hát ha nem gondolod úgy, hogy őseid valamiért csak megdöglöttek, akkor valóban ne érezd kötelességnek tenni valamit a szülőhazádért.
Nehogy azt gondolod, hogy ez szentimentalitás, csak ha olyan emberek élnének a földön mint te, akkor nem lennének országok, csak kozmopolita bolygóhollandiak.
@Alik@Alikam: miért te nem vagy másod rangu állampolgárea a hazádnak ?? te tartod el (ha fizrtsz adot) a sok segélyest én nem akarok azért dolgozni hogy szabolcsba vagy borsodba mások ugy gondolják az én terhemre szülhetnek még 10 gyereket aki majd 15 éves korába ugyan igy tesz

ugyhogy szerintem ez nem csak a pénzröl szo:)
@kefe01: nem vagyok. Velem itt bármit megtehetnek, de, hogy idegennek nevezzenek, vagy külföldinek, bevándorlónak, azt sosem:) És ez tény. És bármiért szarul érezhetem magamat, de azért, hogy más országában, amit mások kapargattak össze szipolyozok, azért sosem:) Ez is tény.

Persze ez most sarkosítva van, de a lényeg miatt volt erre szükség. Azt hiszed, te nem fizetsz ingyenélőket kint?

Nekem ez nem elég ok arra, hogy leszarjam az egészet itt. Elboldogulok, egész jól. Sok dolog nem tetszik, de én nem fogok valahol másodrangú polgárként élni, az fix.
@kefe01: te egy megtűrt ember vagy kint. Te addig maradhatsz ott amíg vagy állampolgárságot nem szerzel, vagy ki nem raknak a határra, mint macskát szarni.

Amúgy félre ne érts, főleg fiataloknak, nem baj, ha világot látnak, de szerintem ez most marhára nem erről szól.
@WB_Tom: hello, én Mo-n 150 ezer körül kerestem, bruttó, diplomával, kutatóként. Utána külföldön 1.3-1.4 millió körül, bruttó.

A magyar fizetésből egy szobát lehetett bérelni, a külföldiből 3 szobás lakást, nagyobbat is lehetne, de minek. A magyar fizetésből balatoni nyaralásra telt, a külföldiből oda megyek ahova akarok, akár 3 hétre is, plusz telente akár hetente síelni. Ja, és eközben akár a fizu 30%-át is félre tudom tenni. Csak, hogy tisztában legyél a viszonyokkal.
@Alikam: Nos, csak 30 km-t koltoztunk, videki kisvarosbol faluba, ugy hogy abba a faluba valo volt edasapam. tudod mit kaptunk ?
Hogy mi vagyunk a gyuttmentek, az idegenek, a varosiak. No en ezt eddig se ide kikoltozve nem kaptam meg meg senkitol, se amikor varosba koltoztem.

Az olcsosagrol annyit, hogy januarban 10 ezer ft volt oda-vissza a repjegy, mikozben csak BP-Debrecen kozt ennyit kb szinten kifizetek mavra. Es akkor meg nem Sopron - Nyiregyhaza viszonylatrol beszeltunk ( nem mindenkinek van odahaza sem auto, hugomnak az egyetemre eljutni 5 ora, de csak azert , mert az alfoldrol jar Veszprembe, nem az orszag egyik vegebol a masikba. En ha pesti ismeroshoz megyek, innet haztol ottani hazig ott vagyok 6-7 ora alatt.
@csgabor: szakmát választani is tudni kell ám. Bocs, de ez esetben te cseszted el.

Most ilyen alapon én meg megyek sarkkutató szakra, utána meg telesírok valami blogot, hogy itthon senkinek sem kell a tudásom. Ez nem Magyarország vagy más hibája, ez csak a tied.

A hülye döntésed miatt otthon hagytad a családot meg a barátokat meg az egészet. Én erre nem lennék büszke.
a te döntésed .... de én itt dolgozk és nem szipolyozok a kettö közt van külömbség
sajnos a szakmámban(épitöipar)szerintem min10 évig nem lehet megélni vagy csak éldegélni én pedig egy jobb életet választottam

tudod az önérzet jo és szép dolog de a biztos megélhetés és a tervezhetö jövö többet ér!
@Alikam: A baratokkal osszefutasrol annyit, hogy szinte semmivel nem konnyebb osszefutnia baratokkal, ha otthonlaknak, de az orszag kulonbozo reszeiben, es en is otthon lakok, vagy ha itt lakok. Egyszeruen sok embernek mar csaladja, munkaja, semmivel sem latom gyakrabban legjobb baratnomet, mint mikor otthon eltem.
@Alikam: Akkor dumálj, ha már kb. feleannyit tettél, mint én!
Alikam tenyleg jo lenne ha megertened, aki odahaza egyik varosbol a masikba koltozik, az is ugyanugy otthagyja a csaladjat. Szerinted mindenki ott eljen ahova szuletett? Nem o valasztotta , stb. Nekem pl.a szulofalumban nem lenne szakmaba vago munkam. Es nem azert mert rossz szakmat valasztottam (programozo vagyok) , hanem azert, mert egy kis falunak nicns szuksege programozora /tavmunka meg nem annyira elterjedt meg odahaza.
A telefonszamlarol meg annyit, hogy London utcain maszkalva skyepolok haza . INGYEN. Vezetekes vonalra meg havi 450 magyar forintert.
@Alikam: :D Azért szerintem bioinformatika nem rossz szakma. Legalábbis az egész világon keresik és jól fizetik. Nem is kell munkát keresnem, kapok ajánlatokat anélkül, hogy keresnék. :)

Ami a barátokat illeti, egy repjegy Bp-re CHF50, és kettő óra az út. A családom itt van velem. :)
@tildy:): nem is fogod, a tudat elég.
De falun lehet mondjuk előfordulna a difi megint annyi, hogy míg itt visszamondhatod neki, hogy városi ám a jó anyád, ott még ez sem fog működni, mert nem mondhatod vissza, hogy magyar az anyád.

10.000 forint oda-vissza? Ez mi, valami tesztrepülőre ültetek fel, vagy csak lassított kiszállásnál?

A többi meg külföldön is meg van. ott is vannak nagy távolságok, sőt, még nagyobbak. egyetemet választani is tudni kell. Én is beválasztottam 240 kilométerre, de nem hőbörögtem, hogy messze van. Még jó, én választottam, csak tudom hol van.

Ám amúgy ha ennyire fáin a dolog, nem akarok beleszólni a családi dolgaidba, de akkor miért nem veszel egy autót a húgodnak?
megint sok az okos belepofazo, aki vedi a mostani "tokeletes" rendszert...en ott netto 210 et kerestem, itt Londonban a 4xeset, mint mernok...az arak kozott meg nem sok kulonbseg van, mondjuk 10%, leszamitva a lakast,cigit es a kocsmazast, mert az tenleg dragabb, de igy is 100x jobban megeri itt elni...ennyi.
@Alikam: Kozmopolita!
Ez aztán a röhögséges!
Van ember, aki azt hiszi, hogy aki vele nem ért egyet, az midjárt világvárosi, mindenkit lenéző kultúrbolsevik.
Ezt csak egy virtigli bolsevik hiheti, gonolhatja!
Kisvárosi üdvözlettel: Józanoggyáki!
@Alikam: 4990 Ft /jegy. Wizzair. csomagot nem vittem, mert minek.

Miert nem veszek autot a hugomnak? MErt nincs ra keret, parom ugyanis vallalkozik itt, jelenleg egy fizetesbol elunk, raadasul meg a sajat szuleimet, meg az o szuleit is tamogatjuk. Ezert.
De tul sok kozod nincs ehhez.Azt viszont elmondom, hogy a hozzad hasonlo mentalitasu emberek miat tmeg sem ordula fejemben,h ogy visszamenjek.
@vitézlajszló: majd kiderül menyit tettél aztán számot adok.

@csgabor: mit akartál a bioinformatikával Magyarországon? Megkérdezted volna tőlem, doboz cigiért elmondtam volna, hogy azzal itthon ne próbálkozz.

Ja kettő óra az út, na akkor az egy jó kocsmázás lehet. Hello gábor, megyünk inni, jössz? Persze várjatok mindjárt indul egy gép, ja nem, checkin meg hasonló turpisságok, na jó, 5 óra múlva ott vagyok.

Figyelj, azért mert biobiszbasszal foglalkozol, ám józan paraszti ész is van a világon:)
@Alikam: Na, szarjankó, tejbegrízt zabáló kigeci! Ennyi volt!
@tildy:): Wizzair, na azokat is gazdagíthatod. Azok akik ad hoc ott hagynak a reptéren:)

Na, akkor még sem jobb kint az élet. Tudtam én, hogy placebo, ha meg közöm nem volt hozzá ami való igaz minek mondtad el?

@vitézlajszló: na látod, te mindenhol otthon vagy. Nem az egyetértés hiánya a baj, nem is beszélgetnénk mi itt ha egyetértés lenne.
@Alikam: Ha Nyirenyhazi ismerosom hivna sorozni , mikro Budapesten lakom, ott is lenne 4-5 ora cakkompakk az ut. Vonatkoztass mar el attol, hogy az embernek helyben vannak a baratai. Csak es kizarolag.

@KREATOR: En csak a 3szorosat , mint programozo. De itt bejelentenek -otthon volt aki felig akart- jo a munkahely, jo az idojaras, csaladot meg odahaza sem lattam sokkal gyakrabban, mint itt, mivel Bp-en eltem, csalad meg videki volt.
@Alikam: Bár nem akarom kibeszélni az életemet, de nem is azzal próbálkoztam ott. :) Akadémiai ösztöndíjas voltam, kitüntetéses diplomával (computer science). :) Ezzel lehetett ennyit keresni az akadémiai szektorban.

A barátaim szerte a világon élnek, Bp-en is, vidéken is Mo-n. Szerintem ezzel a legtöbb ember így van. Bp-Pécs ugyanannyi időben és pénzben is, mint Bp-Genf.

De nem akarlak én téged meggyőzni. Azért azt remélem érted, hogy én vagyok az az ember akit meg akarnak győzni, hogy menjen vissza Mo-ra. Nem lesz egyszerű.
@Alikam: Nem jobb? Otthon nem tudtam hazaadni szuloknek, pedig ketten dolgoztunk , itt tudok. Otthon nem futotta olyan dolgokra, ami itt nem okoz nehezseget, hogy megvegyem. Nem jobb?

De , sokkal jobb. Es nem csak anyagi oldalrol, emberileg is.
@vitézlajszló: bízhattál volna a szókiegészítő képességemben, legalább ilyen szinten. Ha úgy nézzük, jelen pillanatban nem miattad áll még ez az ország hanem miattam.

Ebben egyetértesz? Illetve érdekel?
A kommentek elolvasása nélkül/előtt:
a hazaköltözés MELLETT szóló érvek helyett sikerült összeszedni az ELLENE szólóakat...
Hisz ételt (bármilyet) külhonban is vehetek, ill. készíthetek,
a nemek összemosódásának kérdése, illetve a téma megítélése künn "tolerancia" néven műxik (nah igen, azt aláírom, hogy a listázó ifjak és eszményképeik számára a szó is idegen, hát még a tartalma...) pláne egy valóban multikulti városban,
itthon (!) azért tanulunk nyelvet, hogy külországban boldoguljunk, és nem nyelvtudás nélkül megyünk ki, azért, hogy perfektté válva majd gyorsan visszaköltözzünk,
a családbarát és szociális és ellátott és hurrá országban egyre terjed a mélyszegénység (viszont magas bér esetén tényleg nagyon jó az egykulcsos adó, pláne, ha gyerek is van).
Magyar álom: nos, inkább a realitásokkal kellene foglalkozni. Ébren. Előre tekintve, nem a múltba révedve.

Az alvajárásnak sosincs jó vége.....
@Tildy: Igy igaz, osszehasonlithatatlan, es nem csak a penz szempontjabol.Stresszmentesen es joval jobb kozbiztonsagban lehet elni.En sem mennek vissza a mostani fizetesert sem.
@tildy:): ide a rozsdás bökőt, hogy eszedbe nem jutna odamenni.

De, biztos jobb. Mondom, mindenki a saját értékrendje szerint mozog.
@petbecks: és természetesen te vagy az intelligens ember.
láccik is a kommentedbűl....
@Alikam: Nyirtelki volt elozo parom, nyiregyhazan repultem (vitorla tanfolyam) . ERrol ennyit. Tipikus troll vagy.
@csgabor: szerintem itt nem meggyőzésről, inkább elvi kinyilatkoztatásról volt szó. Nem hinném, hogy akár a kormányban van valaki, aki komolyan gondolja, hogy aki bármilyen okból kifolyólag egy másik országot választott, az hazajönne. Aki hazajön, az enélkül is hazajön, mert hajtja a honvágy, aki meg nem, annál már elszakadt az a bizonyos lélektani fonal.

Ebbe az egyben igaza volt jános vitéznek, és nem hinném, hogy te is komolyan gondolod, hogy akár ugyanannyi pénzért visszajönnél. Úgyhogy nem kell álszenteskedni.

Ez egy gesztus volt, gesztusként kell felfogni.
@csgabor: Szerintem ne menj le arra a szintre, amit az a szerencsétlen képvisel, hisz ismered a mondást, lehúz az ő szintjére, ahol kacagva legyőz! Sok sikert és sajnálhatja az országunk, hogy ilyen fejeket elveszít. Egyébként az "ügyes" kis vitapartnered nekünk kéne meg győznünk, hogy neki kéne elmennie innen (India és Pakisztán irányába), jobban járna mindenki itt! Az utolsó 2 mondatodat fel sem tudja fogni, nem is érti!
@tildy:): ezt nem is értem. mi az a vitorla tanfolyam? Meg mi az, hogy Nyíregyházán repültél?
@Boli: hát te biztos nem vagy az én szintemen, mert két perc alatt zsebre váglak. De gondolom te is érzed az erőnk közti különbséget és inkább meg sem mersz szólítani:)
@Alikam: Ahhoz gyomor is kéne és erre szintre nem szeretném magam leküzdeni, ahová neked sikerült! Édesanyám mindig is mondta, válogassam meg milyen emberekkel állok le. Te nem tartozol ebbe. Ennyi. Kicsit sokat képzelsz ecsém magadról, nagyon el vagy szállva. IQ teszt? Megvolt? Pozitív?
@Boli: hm értem, bár még kb. egyetlen egy értelmes mondatod nem volt irányomba - ergo megmagyaráznod sem sikerült függetlenül mit gondolsz rólam, hogy mi a problémád -, de bizonyára ebből azt szűrőd le, hogy okosabb meg intelligensebb vagy.
Hát biztos így van, ha te mondod. Bár ahogy elnézem az egész fórumot tőmondatoknál tovább másokkal sem igen jutsz:)

De mindegy, én kb. 10 évvel ezelőtt még flame-eltem volna egyet, de most inkább kihagyom:)
@Boli: Az ernyő vele van!
Barmokkal meg minek hadakozni?
Kisgenyókkal meg főleg!
@Alikam: Nem is vagy rá érdemes, még tőmondatokra sem. Ha kisregényt akarsz tőlem majd küldök linket, ahol hosszabb glosszákat is olvashatsz tőlem, informatikai, vagy haditechnikai területeken. Megfelel tündérbogár?
@Alikam: amúgy öcsém Londonban melózott, 6 hetente hazajárt (olyan "szarul" keresett kétkezi munkásként...). London-B.pest: 2 órás repülőút. B.pest-vidéki kisváros (220 km.-re): 4,5 óra vonatozás. Ha az említett kisvárosból az ország másik végébe is eljött hozzánk (320 km), akkor átszállással-egyébbel kb 7 óra vonatozás. Ugyanez a táv autóval 4,5 óra. Nos, akkor milyen távolságokról beszélünk? És külföld vagy belföld viszonylatában? Természetesen az útiköltséget is elő kell teremteni, akárhonnan indul is az ember és akárhová is tart, tehát nem mindegy, milyenek a jövedelmi viszonyok az indulási pontnál.

Vagy marad mindenki kicsiny falujában, merthogy ott van a család (szülők, netán tágabb rokonság), barátok, munkahely nem lévén pedig sorban áll segélyért. És rinyál, hogy nem fejlődik a gazdaság, csökken a népesség, ő maga pedig majd megfagy télen, mert nem tudja fűteni, plusz éhes marhára, mert segélyből, alkalmi munkából lassan már parizerre sem telik.....
@Boli: nem, mert kb. leszarom, hogy milyen témákba irogatsz. Itt most egy konkrét témáról volt szó.

Mégpedig a felhívásról illetve a gesztusértékéről. Aki kineveti meg beszólogat az egy szarember, aki meg komolyan veszi az egy bolond. Ki gondolja komolyan, hogy túró-rudival akarnak hazacsábítani bárkit is?

Ez egy elvi kinyilatkoztatás volt, ezek meg erre elkezdik kivesézni, hogy mélyhűtik a túró rudit. Komolyan baszd meg, ennyire futja?

Nem akarom elhinni.

(Na megint csak én írok a témába vágóan)
@Alikam: A te szinteden még ez is csoda. Ja bammeg!
Ha meg nem érted a témát, a francnak mászkálsz erre és kötsz bele olyan emberekbe, akik értik is és nálad sokkal, de sokkal hitelesebben tudnak az adott témához hozzászólni, azt érvekkel megtámogatni. Jártál már egyáltalán külföldön? Van egy szakmád, amiben sikeres vagy? Beszélsz idegen nyelveket? Végzel valamilyen közösségi munkát, önkéntesen és értéket állítasz elő? Vagy csak a HÍR TV és ATV között kapcsolgatod a tévét? Én nem akarom elhinni, hogy valaki 26 évesen megpróbál mindenkit lehurrogni. Te aztán tudsz élni!
"Ki gondolja komolyan, hogy túró-rudival akarnak hazacsábítani bárkit is?"

Hát nem a Ludas Matyiban jelent meg, szóval...
@macamuca: ez már megint ferdítés, biztos az itteni politikusoktól lesitek el:)

A repülőút 2 óra, plusz checkin, plusz előkészületek, cirka 5 óra. Tudom, repültem már, párszor...

És mint írtam, de megint magamat ismétlem, más, az életmódváltás és más, hogy nem kell ezt megtenned.

De ha még sokat olvaslak benneteket a végén még kiderül, hogy mindenkinek külföldön kell élnie, mert tkp. sokkal könnyebb onnan rokont látogatni:)

Figyelj költség tekintetében nekem egy utam németekhez kb. 70.000 forint, csak oda. Persze nem tesztrepülővel megyek. Meg ám a repülő sem olyan, hogy letesz bivalybasznádon. Odáig ugyanúgy el kell jutnod, szóval engem aki itt etetni akar azzal, hogy olcsóbb meg gyorsabb azt nem tudom komolyan venni. Az más kérdés, hogy mondjuk a kinti keresetből előtudja kényelmesen teremteni a költséget.
@Alikam: igazából az még szomorúbb, ha gesztus volt. Miért nem lehet tényleges lépéseket tenni, hogy visszamenjünk?

Mi egyébként komolyan elgondolkoztunk rajta, hogy visszamegyünk. De egyszerűen olyanok a körülmények, a munkahelyzetet (pontosabban hiányt) és a magánéletet tekintve is, hogy nem lehet.

A jelenlegi kormány is aktívan az ellen dolgozik, hogy visszamenjünk. Pl. a nyugdíj ügy. Mivel maradtunk a manyupban, ezért ha nem igazán érdemes visszamenni. De ha nem maradtunk volna, az is rossz, mert akkor valszeg semmi nyugdíjat nem kapunk ott.

Az pedig nem igaz, hogy nem lehetne tenni valamit, hogy visszamenjünk. Pl. lehetne tandíj, hogy több pénzük lehessen az egyetemeknek és lehessen rendesen kutatni. Ha megszüntetnék a hálapénzt, az is egy jó húzás lenne. Ha lenne rendes közlekedés az országban és ha Bp kicsit élhetőbb lenne. Sorolhatnám.

Majd az EU-s vagy svájci nyugdíjunkból visszalátogatunk 40 év múlva. Örülnék neki, ha nem lenne igazam....
@macamuca: Azt kell mondjam sajnos, hogy ezeknek ez kell! Tartsd a markod a segélyért, mi adunk, cserébe szavazz ránk!
Be vannak betonozva, hacsak nem lázadunk fel, de nem fogunk.
Azért nem fogunk, mert túlságosan gyávák vagyunk. Lehet, hogy nem te meg nem én, de a többség igenis gyáva!
Na, erről is szól a poszt, a nemgyávákról. A jelenlegi hatalom őket kiváltképp gyűlöli, mert példát adhatnak a megalázottaknak.
Én még a határokon belül élő magyar vagyok. Még....magyar....még......nemtom mi lesz még.
@Alikam: nos, ha szimbolikus lépés gyanánt ennyi telt, akkor bizony mondom: gyatra. Nagyon.
Az ok(ok), amiért haza kellene csalogatni a kint élőket, valós(ak). Ha ezt a csalogatást-hívást komolyan gondolják, akkor a szimbolikusnak nevezett 10 pont komolytalan: hiteltelenné és megmosolyogtatóvá teszi azt, ami az eredeti szándék volt, a hazaköltözésre biztatást. Hisz a fenti érvek nem mondhatóak komolyaknak. Ha viszont nem komoly hívogató szándék áll a felsorolás mögött, hanem egy gesztus ("rátok is számítunk, szeretettel várunk benneteket!), akkor meg nem azt kellene forszírozni, hogy miért érdemes itt élni, hanem azt, hogy miért fontosak ők nekünk: lehet megnevezni a magyar mivoltukat, a tudásukat, a vállalkozó szellemüket, bátorságukat, tettrekészségüket: ezek mind kellenek ahhoz, hogy valaki elköltözzön egy másik országba, egy új életet kezdjen ott. És ha ezek a tulajdonságaik megvannak, azt itthon is nagyra értékeljük, tehát várjuk őket, számítunk rájuk. Valami ilyesmit fogalmaztam volna meg, amennyiben gesztusnak szánom. Ha viszont komoly hazahívásnak szántam volna, akkor nem jövök olyasmivel, mint a kaják, meg álom....
Aki kint él, azért maradt kinn jellemzően, mert anyagilag megalapozottabb a helyzete, mint itthon volt. Tehát jóllakottabb is. És realistább. Nem álmodozik, hanem kalkulál, majd megvalósít. Végül élvezi az eredményét.

Nehéz dió lesz őket hazatérésre bírni....
@Boli: van szakmám, beszélek idegen nyelvet, jártam járok külföldön, vannak külföldi ismerőseim.

A témát valószínűleg te nem érted, az egész lényegét, de azt meg nem fogom elmagyarázni, nem azért mert alapvetően rossz szándékú, tudást féltő ember vagyok, hanem mert értelmetlen. Vagy magadtól rájössz, vagy kár minden szóért.

Mire érveljek? Arra, hogy valaki isteníti a külföldöt, 5x annyit keres kint és jöjjön haza a túró rudiért? Nem értelek...
@Boli: "Édesanyám mindig is mondta, válogassam meg milyen emberekkel állok le. Te nem tartozol ebbe."

Akkor most nem engedelmeskedsz Édesanyádnak?
@Archenemy: :) Tudom, én vagyok a hülye! De már nagyfiú vagyok és néha tévedek! Jogom van hülyének is lenni, hogy egy kormánypárti örökbecsűt idézzek!
@Alikam: Az más kérdés, hogy mondjuk a kinti keresetből előtudja kényelmesen teremteni a költséget.

Nem csak azt (útiköltség), hanem sok mást is. És bezony a lé határozza meg a tudatot: ha tudom, hogy van lé (zsé, lóvé, pénz, mani, stb), akkor tudom, hogy rendben lesz a lényeg: lesz lakhatás, lesz kaja, rezsi, jut a gyerkőcre vagy a szórakozásra (korosztály függvénye), telik ruhára, pihenésre. És arra is, hogy kisebb-nagyobb időközönként ellátogassak a családom tőlem messze élő tagjaihoz. Ha viszont nincs pénz, akkor a szomszédos kisvárosig sem telik buszjegyre. A többi is problémás...
Hogy milyen viszonylatban melyik társaságnál mennyibe kerül a repjegy és pontosan mennyi ideig tart az út (mindennel együtt), azon lehet vitázni, de szerintem nem érdemes: részletkérdés. Nekem a legolcsóbb jegy is drága. Öcsémnek meg nem. Tehát ő jön, nem én megyek. Ennyire egyszerű.

Ezt az ellesett ferdítést nem értem: mire értetted-írtad?
@thinker_: Magyarellenes? Szerinted aki hülye, az a magyar? A síkhülye az igaz magyar?
@vitézlajszló: a menés-maradás nálam is vacilla-téma.
De a magyarságom nem. Igaz, nem verem a mejjemet, meg felvonulásra se szok' járni, se nenyi-m, se kokárdám, se semmi ilyesmim. De a magyarságom az nem olyasmi, amit elvehetnek tőle. Magamtól meg nem adom! :)
@macamuca: @csgabor: ezeket a kérdéseket nem nekem kell feltenned. Az az egy tény, hogy a tényleges lépésekhez itt már olyan mérvű változtatások kellenének amire még jó ideig várni kell.

Nem kell a gesztust csalódásként felfogni, ugyanis a szerepét, amire hivatott betölti ám se kevesebbet sem többet nem kínál.

Még pár éve, anyámék mondták nekem, amikor az albérletben nyűglődtem, hogy hazamehetek. Eszembe nem jutott, viszont már maga a tény, hogy ezt elmondták jól esett. Ennyi.

A tényleges lépésekről meg tényleg ne engem kérdezz, mert nekem nincs tudomásom arról, hogy ezt miképpen akarják komolyra fordítani, miképpen akarnak a tettek mezejére lépni.
@macamuca: persze, mosolyogni kell, meg megmondani, hogy köszi srácok, hogy az elmúlt hatvan évbe legalább nektek eszetekbe jutottunk, még ha ilyen szinten is, és egyértelmű, hogy ezek nem indokok, de a fejenszarásnál már ez is jobb. Emlékszel még Gyurcsány el lehet menni innen ferencre, na annál még a túró rudival való csalogatás is jobb.

Én talán túl érzékeny lelkületű lennék, de nálam a pénznél fontosabb, hogy ne másodlagos polgára legyek egy országnak. Persze a pénz is fontos, főleg bizonyos határokig, utána már nem az, ezt viszont hidd el és akkor mi marad?
@vuvuvu2:
Én pl. soha nem dobom el a csikket az utcán, és a szemetet is minden esetben a kukába rakom. Másokra ilyen miatt nem szólok rá, mert szerintük én lennék a hülye és nem ő.
Szerintem amúgy az van, hogy aki érzi magában azt, hogy ennek az országnak nincs jövője, az lelép mielőtt összedől az egész szarkupac.
@Alikam: ez a gesztus ebben a formában álszentség. Miközben a szájuk azt mondja, hogy szívesen látnak engem, a tetteik másról árulkodnak.
@macamuca: Nekem csak 10 perc A, néha dolgozok is arra. De egyre jobban érik az az állandó munka. Egyre jobban eluralkodik a narancsvilág itt is és egyre jobban rohad le a város. Az úttestek egyre jobban rohadnak szét, egyre nagyobb baromságok és közpénz elcseszések zajlanak, miközben csak visszafelé mutogatnak az elvtársak. A kölköt hajtom a nyelvek miatt, hogy mire odajut, meg tudjam oldani a külföldi tanulását, ne ide tervezzen, egy ilyen országba nem érdemes. Másik alternatíva a politikusi pálya, de az olyan undort kelt, hogy akkor 2 pofon neki, hogy időben jó útra térjen! :)
@macamuca: A magyarság nem lehet kérdés!
Fura, hogy a magyarságomat folyamatosan azon "nagymagyarok" kérdőjelezik meg, akik puszta külsőségekben élik meg magyarságukat.
Belül vagy úgy is gondolják vagy nem, de én ezekre szarok!
Aki egy magyar ember magyarságát megkérdőjelezi, az egy igazi szarember, szaralak, egy kupac ganéj!
@vitézlajszló: A legviccesebb, amikor echte magyarosított nevű "magyarok" vérmagyarkodnak és gyaláznak másokat. Amikor nagypapijuk még valahol a román hegyekben tolta a kecskét hátulról, magyarul még csak nem is hallott embert beszélni. Nagy divat lett a sok szalajtottnak, itt osztania az észt!
@vitézlajszló: tehát azt állítod, hogy vannak, akik puszta külsőségekben élik ki a magyarságukat (=nem "igazán" magyarok), aztán meg felvázolod, hogy aki más magyarságát megkérdőjelezi, az egy szemét alak

ez gyönyörű
@Boli: te is osztod a címkéket, hogy ki az igazmagyar és ki nem az, tehát vitézlajszló barátod szerint egy szar alak vagy, csak szólok
@Archenemy: Konkrétan? Egy elvről beszéltem, egy elég undorító, a kiskedvenceid által favorizált turbómagyarokról! Gondod vele? Én senkit nem címkéztem, ha nem érted, sajnállak... Náluk is szoktál reklamálni, amikor vérmagyarkodnak? Valahogy szerintem ezzel úgy vagytok, ahogy a régi magyar közmondás is tartja: Az kiabál a leghangosabban, akinél ég a ház!
@csgabor: azért mindenképpen meg kell érteni, hogy ezt a kiáltványt nem hivatalosan a magyar kormány, hanem az ifjúsági keresztények demokraták rakták össze. Persze kormányszintű beleegyezéssel, mert OV is beszélt erről, mármint a haza csalogatásról. tőlük mit vársz?

Olyat nem ígérhetnek egy adósságspirálba került ország nevében, amit aztán még részeiben sem tudnak teljesíteni.

Mondjuk szerintem ez egy hosszabb távú program része, legalábbis erre következtetek, a külön honlap, meg egyéb szervezetek bevonása miatt.

Nem álszentség szerintem, csak egy kezdeti botladozó lépés, de az első lépések szinte kivétel nélkül ilyenek, mondjuk tény, hogy én jobbat írtam volna, de tekintve a különbségeket, az sem hatott volna meg senkit sem, úgyhogy mindegy is lenne a végeredmény szempontjából.
@Boli: hadd hívjam fel a figyelmet, hogy konkrétan most te kiabálsz

tehát az a megjegyzésed, hogy a nagyapja még Romániában baszta a kecskéket, véletlen sem úgy értendő, hogy az illendő nem igazi magyar

hiszen pont az előbb láttátok be okosan, hogy aki másvalaki magyarságában kétkedik, az egy szar alak
@csgabor: www.gyerehaza.org/node/130

Ez pont a te szakmádhoz illik. Nem tudom a részleteket, de lehet egy próbát megér az informálódás.
@Archenemy: hagyjad őket, nem éri meg...
@Alikam: "nem, mert kb. leszarom, hogy milyen témákba irogatsz. Itt most egy konkrét témáról volt szó.

Mégpedig a felhívásról illetve a gesztusértékéről. Aki kineveti meg beszólogat az egy szarember, aki meg komolyan veszi az egy bolond. Ki gondolja komolyan, hogy túró-rudival akarnak hazacsábítani bárkit is?

Ez egy elvi kinyilatkoztatás volt, ezek meg erre elkezdik kivesézni, hogy mélyhűtik a túró rudit. Komolyan baszd meg, ennyire futja?

Nem akarom elhinni.

(Na megint csak én írok a témába vágóan)"

Aranyapa figyelj egy pillanatra..

Ha a kormány azt szeretné, hogy a külföldön dolgozók hazajöjjenek akkor a következő "gesztusokat" kellene tenni:

1. Kidolgozott hosszútávú konszenzuson alapuló nemzetgazdasági koncepció. (itt abba is hagyhatnám a listát)

2. Strukturális reformok szintén konszenzuson alapulva.

3. "Ha nem velem, akkor ellenem" szemlélet elfelejtése és a megosztás megszüntetése.

Nem írom tovább, mert fölösleges..

Ehhez képest mit csinálnak:

1. Forintdöntögetés

2. MNYP lenyúlás

3. Selmeczi és viselt dolgai

4. Lázár és viselt dolgai

5. Matolcsy..

6. EU démonizálása.(soros elnökként csak hogy vicces legyen)

7. 0 gazdasági koncepció rövid/közép/hosszútávon

8. Multik gonoszként feltüntetése

9. Mindenki aki nem azt mondja amit ők, lehetőség szerint megsemmisítése, ha nem lehet akkor negatív színben feltüntetése, ellenséggé nyilvánítása.

10. Médiatörvény és a hiperkínos következményei.

11. Schmitt Pál

12. Befelé emberek hülyítése forradalmilag, kifelé szervilis meghunyászkodás.

13. "Facebookon nyertük meg a választásokat" után kifelé mást mondani mint befelé és elhinni, hogy nem derül ki az internet korában.

14. Alkotmányozó mélymagyarkodás mikor 81%-a a költségvetésnek már elment februárra.

15. MNYP + multiadók után SEM hozott 3.8% éves deficit, ami egyébként 4,2%-ra sikerült mert forradalom van vagy mafasz.

Mondjam még?

Szaremberezel másokat mert kiröhögik a valóban nevetséges próbálkozást, amikor minden amit idáig tett a fülkeforradalom arra sarkallja az értelmiséget hogy húzzon innen a faxba.

Józanodjál már ki bakker, és szakadj le a magas lóról de gyorsan.
@Archenemy: Ezt te mondtad ki, nem én! Én ilyent nem állítottam. Ezen kár rugóznod, nekem még azokkal sincs gondom, akik ide települnek. Azokkal ezek közül viszont, akik ki akarnak oktatni a magyarságból engem, annál több.
Esetleg majd néhány száz év múlva érdekel!
Speciel az én őseim évszázadok óta itt ontották a vérüket ezért az országért, katonacsalád voltunk majd ezer éve. Gondod ezzel? Én becsülöm azt is aki külföldi és itt él, mert több felelősségvállalást és tisztességet láttam tőlük, mint jó pár nagy hangon "fajmagyartól". Többet tett jó pár nem magyar ezért a nemzetért és országért, mint azok az árulók, akik a nagy magyarkodásuk közepette eladták az országot! Szerintem!
@Squid: Szerintem reménytelen, leírtam az elején, de nem esett le szerintem nekik:
1. Tisztességes és korrekt családtámogatás, azoknak akik dolgoznak és termelnek.
2. Normális adózás a cégeknek és a magánszemélyeknek.
3. A politika visszahúzódása a mindennapokból
4. Az állami költségek drasztikus lefaragása.
5. Normális, reális támogatási és szociális rendszer, nem élősködés a rendszeren
6. A támogatandó rendszerek fontossági sorrendje (pl. a foci szerintem hátrább van, de sokkal, mint az egészségügy!)
7. Rend és fegyelem a közigazgatásban, az államban
8. Kötelességek és jogok az állampolgároknak
9. Kiszámíthatóság és belátható életpályák
10. Jogbiztonság és garanciák, ami alól nincs kivétel!
@Squid: csináld jobban, most erre ennyit tudok írni, komolyan...

Ilyen koncepció, olyan koncepció - nagyon hangzatos, de lényeg nem sok van benne.

Meg nem sértésnek szánom, komolyan, de ne gondold annyira fontosnak magadat, hogy ha te, mint külföldön dolgozó ember, oda adózol, meg minden, akkor te vagy olyan fontos az országnak, hogy miattad itt valami össznemzeti átépítés meg reform legyen. Ami amúgy valóban kéne, csak nem miattad, hanem az itt élők miatt elsősorban.

Amúgy ne hidd, hogy én elégedett vagyok a kormánnyal de te szerintem valami szélsőbaloldali lapból tájékozódsz mert olyan a szövegkörnyezeted.
Ez a médiatörvény dolog is olyan volt, hogy erre egyből mindenki rinyált, amikor meg itt verték halomra az embereket akkor meg kussoltak. Ejj ugyan, én már régen leszálltam a magas lóról, és "szerencsére" a naivitásom is eltűnt, úgyhogy engem nem etetsz meg ilyen posztcucilista maszlaggal. Meg amúgy sem kívánok nagyon belefolyni a politikába, még ha ez szervesen érinti is a témát.
@Boli: milyen korrekt családtámogatást akarsz még?

Most nyomták be, hogy akinek 3 kölke van és dolgozik az havi(!) 700.000 forintot leírhat az adóalapból? Bassza is a csőrömet rendesen.

Komolyan úgy érzem, hogy ti valami olyat akartok, ami sosem lesz. Nem azért mert mérhetetlen igényetek van, hanem mert tudatosan sosem jó nektek éppen ami van.
@Alikam: amikor anyukádék az említetteket mondták neked, akkor 1: tettek egy gesztust, közölve, tudd, oda mindig hazatérhetsz, szívesen látnak, örülnek neked, számodra mindig lesz náluk hely, vagy 2: hívtak ("csalogattak"), érvekkel indokolva, miért lenne jobb számodra, ha visszaköltöznél hozzájuk (lakhatási -rezsi- költségek, finom házi koszt /az otthoni ízek általában überelhetetlenek/, stb)?
Saját példádon keresztül próbálj különbséget tenni a gesztus és a csalogatás között. Szüleid a gyermekük felé tettek egy gesztust vagy ajánlatot, a kormány pedig több ember felé tette meg ugyanezt. Ami nem baj, sőt! De ha gesztus, akkor ne érveljen, ha pedig hívás, akkor ne gesztusként minősítse. Mindkettő szép dolog, csak éppen más jelentése, tartalma van a szónak.

Gyurcsány.
Ama emlegetett szöveg nem az egyéneknek szólt (egyenként vagy csoportosan értve), hanem a munkáltatók és vállalkozók voltak a címzettek (járulékok, adók, effélék kapcsán), arra vonatkoztatva, hogy induljon-létesüljön egy úgy vállalat, munkahely (honi és külföldi feltételek összehasonlítása után). Ezt itt most felemlegetni pont olyan szöveg (és tartalom)környezetből kiemelt és szajkózott mondat, mint lázár nemrégiben nyilvánosságra hozott beszéde (ki mennyit ér, mihez képest, stb). Ha ez egyiknél elfogadott az egyetlen mondat kiemelése és annak minősítése, akkor a másiknál is. Ha nem, ha lényeges a szövegkörnyezet, az, hogy kinek-kiknek szólt, kire vonatkozott, akkor mindkettőnél lényeges.

Mármint ha nincs kettős mérce.
@Alikam: ismerem, természetesen. Egy vicc. Nem tudom hányan kapják meg, de 600 millió öt évre egy vicc, még akkor is ha csak 10 ember kapja meg.

Az 60 millió egy labornak, öt évre, 12 millió egy évre. Egy PhD-val rendelkező ember tisztességes fizetése Bp-en mondjuk 300 ezer nettó per hó, ha szerencsém van és ennyiért kapok jó (!) embert. A teljes bérköltsége kb. 800 ezer, évente kb. 10 millió. Érted, ez a pénz kb. arra elég, hogy egy embert alkalmazzak. A saját bérem nincs is benne, rezsi, konferenciák, utazások, stb. sincsenek. Persze lehet azt mondani, hogy a többi költségre pályázzak máshol, és ez rendben is van, de ez elég kevés ahhoz, hogy visszamenjek.

A másik probléma, hogy 10 ember kapja meg a 100 jelentkezőből. Ez 10%, erre nem építhetek.

És akkor olyanokról még nem is beszéltem, hogy pl. szól a kormány, hogy most nincs pénz kutatni, mert az árvízre kell költeni. (Előfordult.)
@Alikam: Nem tudom mennyi nagycsaládos van az ismeretségetekben, de tessék megkérdezni, hány tudja kihasználni! Adott is, meg nem is... Aha... Megfejelve mindez egy nevetséges adórendszerrel!
@csgabor: Meg hát a politikai kapcsolatok, a holdudvar, a lobbik... Az már rég el van költve!
@Boli: és amúgy erre az általánosságban politikai lózungokat durrogtató írásra még annyira sem lehetne rányomni a komolyságot, mint a túró rudisra.
@Boli: hát kapásból a cégemnél a kollégák felének 2 gyereke van, vagy tervezik a másodikat. Arra sem jár rossz pénz, ahogy hallottam.

Az más tészta, hogy szerintem ennyire nem kéne diszkriminálni, mert azért mert egy 25 éves embernek nincs még gyereke, nem kéne ennyire megfejni. De mindegy én ezt is elviselem, mert legalább annak a párnak jobb lesz.
@Boli: "Jó szóval oktasd / Játszani is engedd / Szép, komoly fiadat!"

:)

Nálunk angol megy (bár én sem lakom messze A.-tól). A tanulás kezdetekor még az ország túlsó felében laktunk, akkor kezdtem a szám.tech. miatt, majd a gyerkőc is, utóbb folytatta a suliban, mégutóbb angol anyanyelvű nyelvtanárnál, majd párom is elkezdte. Még van 3 év a kölöknek a suliból, 2014-ben "érik". És választ. Velünk együtt. Egyrészt pártot-mifenét (mifélét???....), másrészt a továbbiakra vonatkozót: menni vagy maradni?
Érett döntést kell hoznia-hoznunk....
@macamuca: Tanulni sosem késő, én is szinte minden évben valamit tovább tanulok, vagy újat kezdek még. Hobbi, hobbik mellette, de szerintem a nyelv egy eszement jó dolog, mert olyan dolgokat és életszemléletet értesz meg vele, amit kár lenne kihagyni. A legtutibb persze élesben az adott nyelvi környezetben, mert az a leginspirálóbb és leghatékonyabb.
@Alikam: Ebben viszont teljesen egyetértünk! Ez is valami... :)
@csgabor: nem vagyok szakmabeli, de feltételezésem szerint a kutatási alapok sajnos mindenhol a világon ilyenek, biztos akad kivétel, ahol te is dolgozol. Pl. ott a NASA. Kész, megvágjuk a kutatási pénzeket mert kell háborúra.

Az persze más kérdés, hogy megvágva is nagyságrendekkel több, de az elv ugyanaz. Tudod, kis ország, kis foci.

Amúgy is a kutatás és fejlesztés nem haszontermelő, vagyis rövidtávon nem az ezért sem szeretik a politikusok. Ahol van elég lauf ott áldoznak rá:(

De még magáncégeknél sem elsődleges. Tapasztaltam már én is, hogy rámondtam valamire a főnököknek, hogy ez így gáz, de vegyenek fel x embert és azok dolgozzanak x hónapig, és cserébe lesz egy jobb rendszer. Na mi volt a válasz? Se idő se pénz. Ennyi. Pedig nem magyar cég volt. De természetesen folyamatosan ösztökéltek minket, hogy legyünk innovatívak.

Na mindegy, ez egy kis kitérő volt, megértelek, de szerintem ezen a téren csodát ne várj:(
@Boli: mondjuk én is azt szeretném, hogy inkább tudásalapú társadalomra rendeződjön be az ország, mert a szalag meló az "jó", meg x száz embert lehet foglalkoztatni csak éppen kb. semmi gazdasági értéke nincs a munkahelyteremtésen felül. Persze kell, de nem elsődleges prioritásként kéne rá tekinteni.
@Alikam: és akinek 3 (vagy 2 vagy 1) kölke van, viszont nincs 700 ezres fizuja?? Csak mondjuk bruttó 100.000 ft./hó? Annak is olyan nagyon jó? Mindjárt de megnőtt az életszínvonala! Mindjárt nekilátott a következő gyereknek (csakis azért, hogy még jobb legyen neki, ez evidens!) Merthogy a munkavállalók zömére a bruttó 100 ezer körüli bér a jellemző, nem pedig a 700 ezres. Az átlag (!!) bér bruttó 229 ezer ft volt tavaly. Ebben benne van sok-sok minimálbéres éppúgy, mint a csúcsmanagerek, politikusok (bármilyen pozícióban: miniszter, tanácsadó, képviselő, államtitkár, stb), ügyvédek, orvosok, tanárok, pékek, utcaseprők, gyári melósok, eladók, stb. Ebből áll össze az átlag 229 ezer. Szerinted a munkavállalók hány százaléka tudja kihasználni (a magas béréből adódóan) maximálisan a családi adókedvezményt?
Addig is, amíg ezen rugózol, számolj kissé mást is. Pld azt, hogy aki a tavalyi évben a 2 sávos adókulcs miatt jövedelmének az 5 millió ft. feletti része után 32 % adót fizetett, ugyanaz az ember az idén bármennyit keressen is, csak 16 % adót fizet. Nos, ők valóban nagyon jól jártak az egykulcsos adóval: sima szja címén idén jóval kevesebb adót fognak befizetni, mint tavaly (még azonos bér esetén is!). Aki viszont tavaly is és idén is minimálbéres volt, az az idén (gyerek/ek/ nélkül, tehát nagykorú=már felnevelt taníttatott gyerekkel vagy még gyermekvállalás előtt álló fiatalok) rosszabbul járt. 1 %-kal kisebb az szja, viszont maradt a szuperbruttó (pedig ez is micsoda találmány! Az utánam befizetett járulék után adót fizetek, viszont azt nem tekintik jogalapnak a nyugdíjellátáshoz, merthogy nem én fizetem /mármint a járulékot/, hanem a munkáltató! Ja. Csak éppen kitermelem és adózok utána. Más közöm tényleg nincs hozzá.....), nőtt a járulék. Akkor hát kinek is jó az egykulcsos adó? A kiskeresetűeknek vagy nagy keresetűekenek? És kik is vannak többen??

Kevesebb adóbefizetésből gazdasági fellendülés. Ja. Ez a magyar álom.

Aztán ha felébredünk, legfeljebb csodálkozunk...
@Alikam: Amíg csgabor féle kutatók (sajnos nincs egyedül, kb. 1 éve hallottam egy riportot szintén elmenekülő kutatókkal) nem találnak idehaza értelmes munkát és megélhetést, addig nem lesz fejlődés és a külföld két kézzel kap utánuk. A bérmunka és szalag melletti munka olyan rabszolgamunka, ami ráadásul 20 centtel olcsóbb munkaerőért és a kedvezmények lejártával nagyon gyorsan elpárolog. Kell, mert felszív sok embert, de nem lehet élet és gazdasági cél!
@macamuca: aki 100.000-es bruttóra gyereket bevállal az őrült vagy mély-katolikus:)

Maximálisan nem hiszem, hogy sokan, de azt ne mond, hogy egy 150.000 bruttónál neked az nem segítség, ha fullra leírhatod az adóalapból...

Az egykulcsos adó bevezetése az hülyeség volt, most vakarják is a fejüket, szerintem egy év és vissza fogják csinálni.

Szerintem amúgy inkább a középosztályra gyúrnak rá, ami valljuk be, ugyan rideg számításnak tűnhet, de valójában a középosztály az, aki képes gazdasági teljesítményt közvetve produkálni.

Most én a 8 ált. iskolás parasztbácsival aki bruttó 100.000 összeszed a bányamúzeumban nem sokat érek. Komolyan, lehet rendes ember, de nekem ő gazdaságilag nem tényező.

Ez van:(
@Alikam: szóval 3 gyereket bevállal, az elejéről, mielőtt félreérthető lenne...
@Boli: nyelvi környezet: egyetértek.
Tanulás: az ország keleti felén mesebeli munkahelyeim voltak: hol volt, hol nem volt... Inkább utóbbi. Évente pár hét, pár hónap, mikor hogy. A munk. központba bekocogva megkérdeztem (2 szakma + érettségi): van-e valamilyen nyelvi képzés, nyelvtanulási lehetőség? Válasz: önmagában csak diplomásoknak, nekik is csak felsőfokú nyelvvizsgára felkészítő. Van viszont érettségihez kötött (mint jelentkezési feltétel) alapképzés is, de csak más szakmai képzéssel együtt. Akkor legyen ilyen. Mi a kínálat? Választottam egy szám.technikás képzést, tekintve, hogy ott már voltak ismereteim, tehát "csak" a nyelvet kell majd tanulnom. Kezdésnek príma volt. 10 hónap után lett még egy szakpapírom, meg egy alap-nyelvvizsgám. És később tudtam segíteni a gyerkőcnek is :). (ja, és az igazsághoz hozzátartozik, hogy egyrészt a képzés ideje alatt az akkori minimálbért kaptam -napi 2-szer 40 km utazással = mintha melóhelyre jártam volna be, ráadásul a bérletet is a mükp. adta-, másrészt utóbb lett egy 6 (!!) hónapos szerződéses munkahelyem is, igaz, utcaseprőként, node a pénz az pénz, több, mint a 0 ft jövedelem. A minimálbéres havi összeg pedig annak volt köszönhető, hogy a képzés uniós pénzből valósult meg... és ennek a képzési programnak volt egy olyan vonzata is, hogy a utóbb a munkáltató ebben a programban részt vevő személyt alkalmaz, akkor az alkalmazási idő felére a járulékot a program fizeti. Fúúúúúúj, unió! Lett nyelvismeretem, képesítésem, 10+6 hónapra jövedelmem, a munkáltatónak meg olcsóbb munkaereje. Cserébe én 10 hónapig tanultam és vizsgáztam, utóbb dolgoztam 6 hónapig. Tényleg pofán kell verni a zunijót! :(
@Boli: ebben egyet is értek. Csak ahhoz, hogy a csgábor féle kutatókat komolyan támogatni lehessen, ahhoz úgy fel kéne pörgetni a gazdaságot, amire én 20-30 évben belül nem látok reális esélyt.
Ettől függetlenül a szalagmunka tényleg nem megoldás, mert azzal csak a mély-szegénységet próbálják kicsit feljebb hozni abból meg mint írtam, nem sok gazdasági erő keletkezik, főleg miután jól meg kell kenni az összes multit, hogy ide telepítsenek.
@Archenemy: Tehát nem! Szövegértelmezés: elégtelen, vagy fizetett provokátornak tetszik lenni?
A legnagyobb rosszindulat, ami felőled árad, szóval ennyi!
@macamuca: Már Lenin elvtárs is megmondta: "Tanulni, tanulni, tanulni!" :) És bízunk benne, hogy minden jóra fordul. Mert hit nélkül nem működnek a dolgok! Nem a hivatásos képmutatókra gondolok, hanem az őszinte és az emberből jövőre, mely nem köthető egy világi, vagy vallási vonalhoz sem. Anélkül nem megy. Sok sikert!
@macamuca: na még csak az kellett volna, hogy csak úgy hívjanak mindenféle túró rudi nélkül, hogy gyertek haza. Pff, akkor itt már régen elszabadult volna a pokol:)
Meg hát anyám és a köztem levő viszony sem olyan mint mondjuk jános vitéz és a kormány viszonya, ebből is adódhatnak különbségek:)

Tudom nagyon jól, hogy Gyurcsány mire értette, akkor is arcpirító pofátlanság és butaság volt. Mondjuk neki valszeg mindegy is volt.
@Alikam: középosztály. Ők kik? Mármint jövedelem tekintetében. Kb mennyit keresnek havonta/fejenként, és kb mennyien vannak (mármint a munkavállalók között, sacc százalékban)? Merthogy ez a réteg lenne a lényeg, valóban, csakhogy alig vannak. Ama gazdasági olló egyre nagyobbra nyílik.... Egyre több az elszegényedő és egyre kevesebben élnek egyre jobban. Magam hova soroljam? bruttó 150 körüli bér, ez nettó 100 körül van (1 gyerek utáni kedvezménnyel), albérletben?? Nálam van érettségi, 4 szakma, nyelvvizsga, párom mérnök, ő 180 bruttót is megkeres. Azt hiszem, nem vagyunk komoly vásárlóerő, nem tudjuk élénkíteni a gazdaságot. Csak melózni tudunk, meg tanulni (feszt, merthogy egyrészt szükséges, másrészt hasznos, harmadrészt érdekes dolgokat is megtudhatunk: ilyen kis kíváncsiak vagyunk). Akkor mit csináljunk?? Maradjunk és lehetőségként (mint a fentebb emlegetett pontokból megtudhattuk, hazánk a végtelen lehetőségek tárháza: kiknek? milyen lehetőség?) tekintsünk úgy a jövőnkre, hogy kb ugyanaz vár ránk, mint eddig: épphogy megélünk, valamint a gyerekből is lehet gyári melós, a szobája adott, a jövője meg majd lesz valahogy, pld úgy, mint a mienk (node ehhez minek tanulni, küszködni??). Netán fogjuk a motyónkat és menjünk odébb 1-2-pár határral és legyünk ott melósok, jobb életszínvonalon (pld ne kelljen hónap végén az üres buxában kotorni egy kiló kenyérre-parizerre való után....)?

Nem kekeckedésként, de szerinted?
Ki a középosztály?
És nekünk mit javallasz (értelmi és nem érzelmi választ kérnék)?
@vitézlajszló: ja értem, tehát ez az érved, hogy "de nem is", +személyeskedés

lássuk, melyik nem igaz

az, hogy kétségbe vontad azok magyarságát, akik szerinted csak "külsőségekben élik ezt ki"

vagy az, hogy megállapítottad, hogy aki kétségbe vonja más magyarságát, az egy szar alak
@Squid: Az oldaladon lévő képen szereplő, szemből bal oldalt álló oroszlánnál volt "szerencsém" 2 napig őrségben állni! Húúhh, de régen volt... :)
@Alikam: nem az a lényeg, hogy pontosan milyen a viszony a hívó és a hívott fél között, hanem az, hogy a hívott fél köszöni, nem kér a lehetőségből, mivel minden szeretete és tisztelete mellett önálló és független akar lenni. Önerőből elérni valamit, az összes menetközbeni hibával, hibalehetőséggel együtt. Szuverénnek lenni. Meg effélék. Te is az önállóságot választottad, bár a kezdet (gondolom) nem volt egyszerű, utóbb meg az elért eredményeid utáni sikereket nem adtad fel (ha most hívnának, akkor hazamennél? Ugye, hogy nem. Pedig éppúgy szeretnek, mint gyerekként, kamaszként, frissen elköltözöttként. Csak éppen mostanra már megszoktad és megszeretted azt, aminek az eléréséért eddig is dolgoztál: anyagi és egyéb téren független, önálló élet, a nehézségeivel és az előnyeivel együtt.

Hogy gyurcsánynak mindegy volt-e, azt nem tudom. Azt viszont igen, hogy áttátelesen azért hepciáskodott, hogy itthonkeletkezzenek munkahelyek, olyanok, melyeknek bére nem annyi, mint amennyit a munkáltatók akartak (bér+járulékok, adók), hanem több: több marad a melós zsebében és több megy be az államkasszába is, adó és járulék néven. Ehhez ad támogatást, segítséget. Erre vonatkozott, hogy akinek ez nem tetszik, el lehet menni. Mármint külföldre és az ottani szabályozás alapján befektetni, munkahelyet teremteni. Csak akkor ne emlegessék könnyes szemmel a magyar vállalkozók, befektetők a szegény magyar gazdaságot, ne mélymagyarkodjanak. Elégedjenek meg kisebb haszonnal, adjanak több bért, amiből állambá'nak is több jut, aztán több bevételből inkább van esély kezdeni valamit.
Most meg kevesebb adóból többet akarnak szétosztani. Naná, hogy nem megy! Pénz kel, de gyorsan! Hopp, manyup! Oké, tűzoltásnak megtette (egyéb következményeibe ne menjünk bele), 3 évre úgy tűnik, a nagy tüzet eloltotta (és akkor optimista voltam). Utána?? Gazdaság döglődik, bevétel alig, államhitel még sokáig lesz, befektető egy szál se jön (jut eszembe: Opel, Mercedes, Audi: pár ezer munkahelyet megteremtettek /aki ott dolgozik, annak nem kell segély, plusz adót-járulékot fizet!/, node kinek sikerült idecsalni őket? Mostanában hallani valami efféle nagyságrendű ügyletről, akár csak puhatolózó tárgyalások címszó alatt? Még ha csak szalagmunka is, de a mélyszegénységből kifelé kezdésnek megteszi): mi lesz a kasszában 3 év múlva? Pontosabban: honnan lesz bele pénz? Mert az államosítást egyszer már lejátszották, aztán valahogy nem igazán vált be, akármeddig is próbálták toldozni-foltozni....
@macamuca: középosztály az valóban ma Magyarországon egy nagyon szűk réteg. Mondjuk saját környezetemből kiindulva a két főnököm már középosztályba tartozóak. Bruttó kb. 800.000-1.000.000 fizetéssel. Ők már a tudásalapú réteghez tartoznak, nem betanított melósok, érdekérvényísítők, ők vállalkozást tudnak beindítani, embereket alkalmazni stb. stb.

A középosztály amúgy szerintem, a hagyományos értelemben, gondolkodásmódban is megjelenik.

Nem tudok sok javaslatot tenni nektek, szerintem örüljetek, hogy ennyi van. Persze kimehettek külföldre szerencsét próbálni, de az is lutri.

Az biztos, hogy ti még meg sem közelítitek velem egyetemben a középosztályt. Nekem sincs diplomám, de bruttó 300-at azért megkapom. Ezt csak azért írom, hogy lehet diploma nélkül is jobb fizetést elérni.

Átképzés? Állások folyamatos keresése? Vagy esetleg menj ki külföldre pár hónapra cukornádat vágni. Azt mondják szar munka de jó pénz. Abból félre lehet tenni és tovább építkezni.

A saját példámból, szerintem menni kell előre, na nem a Lenini úton, hanem a magad útján. És sosem megelégedni azzal ami van, csak akkor ha már azt mondod, oké, ennyi elég.

Meg eladni magadat, mint a kapitalizmusban szokás.
@Boli: köszönöm :) Kívánom, hogy sikerüljön neked is, amit szeretnél. :)
@macamuca: ebben egyetértek, ebben én nem is látok semmi kivetnivalót. Már a legelején leírtam, fikázni meg köpködni nem kell. Csak ennyi, és sem gondoltam komolyan, hogy valaki majd szentimentális okokból feladja a kinti életvitelét, ha az messze jobb, mint itt. Van akinek ez elsőrangú szempont, van akinek más, de ettől ez még nem változtat azon a tényen, hogy mindenki a saját boldogulását keresi.
Viszont Magyarországot egy magyarnak kutya kötelessége tisztelni. És nem leszarozni, meg hasonlóak.
@Alikam: Nos, az "örüljetek, hogy ennyi van." az elfogadás. Elfogadása annak, hogy itt a vége, ez a maximum, amit elérhettünk (amit majdan a gyerek is elérhet, mármint nagyságrendileg), belenyugvás mindenbe: anyagi, társadalmi, politikai körülményekbe. Nos, ez az, ami nem nagyon megy: a belenyugvás. És nem azért, mert sajnálom attól, akinek több van (hagyjuk, hogy ki mivel, hogyan szedte össze), hanem azért, mert egyrészt szeretnék én magam is többet-jobbat, másrészt úgy érzem, képes vagyok tenni érte (értve ezalatt a munkát és a kitartást = nincs azonnal, könnyen, ingyen sült galamb), harmadrészt dühít, hogy itthon esélyem sincs rá. Mivel a haverizmus, a korrupció mindent olyan szinten behálóz, hogy nem az egyéni teljesítmény számít, hanem az összeköttetés (még a leghétköznapibb melóknál is!, nem csak a politikai és üzketi életben), a gátlástalanság, a törtetés, hízelgés, hajbókolás. Ráadásul egyre inkább úgy érzem, hogy nem egyszerűen nincs lehetőség, hanem tudatosan gátolva van a lehetőség kialakulása is: hisz ha birka, megfélemlíthető a tömeg, ha függésben tartható, ha elég neki a szép ígéret (amit persze soha nem váltanak be, még részleteiben sem) akkor könnyebben irányítható, mint ha van egy szélesebb réteg, akinek van önálló egzisztenciája, saját céljai, elképzelései, mindezekhez még gondolkozik is = nem megvezethető, nem használható bábként.
Miközben megpróbálják elhitetni velük, hogy az ő akaratuk szerint van minden úgy, ahogy van, amit éreznek, azt pedig rosszul érzik, merthogy nekik mostmár egyre jobb, nem pedig rosszabb, ahogyan állítják.
Egyszóval a szemünkbe hazudnak. És amíg ezt eltűrjük, addig bizony meg is teszik. Miért is ne tennék? A hatalom az övék, anyagilag is kifizetődő: naná, hogy folytatják!

Úgyhogy vagy elfogadom, ami van (ez nem megy), vagy keresek egy olyan helyet, ahol a saját igényeimnek megfelelő módon lesz lehetőség, amivel élve egy olyan életet teremthetek magamnak, ami nem "nagyúri" ugyan, de a mostanihoz képest sokkal jobb. Semmi extra: átlagos megélhetés (=nincs hónapvégi frász, van netán évente egyszer nyaralás.... álom....), némi megtakarítás idős koromra, lehetőség a gyereknek is.
Most mondd: sokat várok, nagyravágyó vagyok? Azt hiszem, nem.
De mindez itthon csak álom.....
@Alikam: Tudod én jobban éreztem odahaza másodrendű állampolgárnak magam , mint itt. Amiről te beszélsz ... Nem is tudom honnét szeded. Valószínűleg magadból indulsz ki, és lenézed odahaza is azt, aki nem magyar, hanem "másodrendű" bevándorló.
@Alikam: " És sosem megelégedni azzal ami van, csak akkor ha már azt mondod, oké, ennyi elég."

Ez az, ami számomra elfogadható hozzáállás. Azzal együtt, hogy amit eddig elértem/tünk, azt természetesen megbecsülöm és értékelem, örülök neki, hogy már ennyi is van. (pláne, hogy pontosan tudom, mibe került: idő, energia, amíg ezt is elértük). De ha ennyi idő alatt ennyi fáradsággal idáig jutottunk, akkor életünk második felében (korosodva egyre kevésbé hatékony az ember) mire jutunk? Mármint ilyen körülmények között? Az erre a kérdésre adható válasz pedig rémísztő! Szegényház még ugyan nincs, de mire megöregszem (ha megérem...), lehet, hogy lesz. És nem óhajtok odakerülni! Hogy elkerüljem, ahhoz tennem kell. Most. Amíg még bírok. És mivel itthon ez van, ami van (lehetőség, anyagiak), ezért sanszos, hogy megyünk. Mert ha maradunk, akkor tényleg nem tudom, milyen jövő vár ránk: nem csak pár éven belül, hanem később is...
@macamuca: Elfogadni, vagy nem megelégedni DE örülni az adott helyzetnek, két teljesen különböző dolog.

A te döntésed, ha el akarsz menni, akkor menj. De boldogulni mindenhol önerőből kell. Persze, lehet szerencséd lesz és ez az önerő máshol elég lesz arra, amire vágysz - nem, nem vagy nagyravágyó - de a lehetőségeket akkor is saját magadnak kell megteremteni ebben egy kormány sem fog neked segíteni, hátráltatásban már más a helyzet, de mivel szabad a munkaerőpiac, nem csak külföld fele hanem itthon is, azt nem tudják megakadályozni, hogy jobb állás után menj.

Volt valami idióta film, régebben néztem, na abba mondta a főkolompos, hogy "Kell egy Terv".

És ez maximálisan igaz ebben a helyzetben is. Tervezni kell, szabad, ajánlott akár itthonra akár külföldre gondolsz - és ezt is értettem amikor a továbblépésről írtam -, de spekulációkra meg hallomásokra hagyatkozni balgaság.

Hát ennyit tudok én.

Minden Jót!
@Alikam: "aki 100.000-es bruttóra gyereket bevállal az őrült vagy mély-katolikus:)"

Hithű ateistaként vállaltunk anno 16 évvel ezelőtt gyereket, méghozzá nettó 25.000-re. Miért? Mert nem tudtuk volna elképzelni, hogy ne legyen. Gyerek nélkül valahogy nem... valahogy egyértelmű volt, hogy legyen. Akartunk tesót is, de aztán több ok miatt ez elmaradt (részben anyagi, de egyéb ok is közrejátszott). Igen, nehéz volt. A szülőktől sem várhattunk sgítséget, tekintve, hogy ők is eléggé vékony pénzen éltek-élnek, tehát akármi adódott is, azt nekünk kellett megoldani. De ez is természetes volt: senki nem mondta, hogy legyen az a gyerek, mi akartuk, tehát nekünk kell vállalni a felelősséget is azért, hogy a lehetőségekhez képest biztosítsunk neki mindent. Nos, amit tudtunk, megadtunk, amit nem, azt nem, soha nem az volt az elsődleges, hogy mi nincs, hanem az, hogy mi van. Bár már kamasz, de fura módon nem követelőzik: kér. És elfogadja, ha az a válasz, hogy most nem, mert nincs rá pénz, de nem felejtem el a kérését és ha telik rá, akkor megoldjuk. És tényleg nem feledem, és tényleg megkapja (bár nem mindent, és nem a legdrágábbat), ezért tudja, hogy ha megígérek valamit, akkor állom a szavamat.
Egyszóval: soha nem bántam meg, hogy akartuk-vállaltuk, azzal együtt, hogy valóban sok mindenről le kellett mondanunk (mármint olyasmiről, amit gyerek nélkül megtehettünk-megvehettünk volna).
Azt hiszem, hogy bár a gyerekvállalás esetén fontos szempont az anyagi helyzet kérdése, de nem a legfontosabb. Ahol a döntő szó a pénzé, ott tán soha nem lesz elég belőle ahhoz, hogy akár csak egyetlen gyerek is megszülessen. Bár lehet, hogy ez utóbbi erős túlzás, különösen a munkanélküliségi adatok tükrében (több, mint 10 %).........
@tildy:): nem nézem le, csak másképpen tekintek rá. Ennyi.

@macamuca: látod ez is arról szól, hogy hagyod magad sodródni az árral. Nem tud mit hoz a jövő, stb. stb. Bizonyára nem két szódavíz között jutottatok arra az elhatározásra, hogy mentek, úgyhogy gyanítom, van terv, ami olyan, ami pontosan olyan, hogy abban nincs olyan, hogy te, ti veszítetek, mert annak csak így van értelme. Arra már azt mondom, korrekt kis terv, függetlenül a részletektől.
@Alikam: igen, boldogulni mindenhol önerőből kell, és valóban, lutri az egész, elvégre senki nem fog semmit sem garantálni sem nekem, sem másnak. Akár sikerül, akár nem, a lehetőség az, ami leginkább vonzó: van lehetőség, van esély arra, hogy kitartással, szorgalommal elérjen valaki valamit (kinek mi a célja: lakásvásárlás, autó, utazás, szórakozás, készpénzmegtakarítás, stb).
Még van időnk a pontos részletek kidolgozására (bár már most sem a levegőbe beszélek, nem véletlenül jutott eszünkbe a kiköltözés, lenne kezdőpont), az is lehet, hogy csoda történik (vagy efféle...) és 3 év múlva a maradás mellett döntünk, a javuló tendencia láttán....
Semmi sem lehetetlen.
De hogy minek mekkora a valószínűsége, az már más kérdés....
:)
@macamuca: igen, ehhez annyit, hogy aztán javítottam, szóval aki 3 gyereket bevállal ennyire, az őrült...

Sajnos manapság egyre jobban számít az, hogy pénz legyen a gyerek mellé. De ez érthető is, hogy most már szempont, régen nem volt mert mindenki egyformán csóró volt:)

De abban is igazad van, hogy ne a pénz szabja meg, hogy legyen gyerek vagy sem, persze ésszerű határok között, mert akkor inkább nem vállalok ha tudom, hogy nyomor, szegénység várna rá. Ennyire nem vagyok önző.
@Alikam: Tudod Ali az a durva, hogy otthon két minbérből kvázi kifizeted a rezsit, meg eszel, és annyid marad , hogy másnap is be tudj menni dolgozni.
Itt meg ha nem is habzsidőzsi, de nyugodt kényelmes élet van belőle.
@macamuca: értem, akárhogy döntötök, sok szerencsét kívánok, és a lényeg, hogy olyan szituációt kell teremteni amibe kizárt, hogy belebuktok, vagy legalább egy vészkijáratot meghagyni, de olyat, hogy ha egy afrikai aranybányába is rabolnak el titeket rabszolgaként, akkor is legyen menekülési lehetőség:)

A tendenciát meg hagyjad, az csak illúzió, nem az a lényeg. A lényeg az, hogy kockáról kockára kell építkezni, ez lassabb, de jóval biztosabb megoldás. Ha meg már nem tudsz hova, a lehetőségeid, a saját lehetőségeid határához értél, és még mindig kell, akkor kell az a bizonyos terv.

De hát, én sem okoskodok már itt tényleg késő is van, meg még gyerekem sincs:)

Na tényleg, Jó éjt, és Sok sikert!
@Alikam: igen, jól gondolod, van terv, kezdőpont, ismeretség, rokon, ráadásul nem is csak egy irányban.
Azt pedig nem tekintem sodródásnak, hogy azt mondom, nem tudni, mit hoz a jövő: egyszerűen enm látok a jövőbe. Lehet, hogy banálisan hangzik, de attól még így van: ha nekem valaki 20 éves koromban azt mondja, hogy ez+ez fog veled történni, meg hogy ilyen+olyan munkahelyen fogsz dolgozni, hogy kikkel találkozol, hol fogsz lakni, ha elmondják, hogy másik ugyanannyi év múlva hol és hogyan fogok élni, mivel foglalkozom, hogyan telnek a napjaim: nos, kezdésként minimum kiröhögöm. Ha erősködik, elhajtom a búsba. Ha tovább folytatja, mentőt hívok és bevitetem a piciátriára (pld ott is dolgoztam.. ahhoz képest meg ahol most vagyok... meg ami a kettő között volt.... hmmm), merthogy megőrült.
Aztán teltek az évek és a dolgok megtörténtek. Hol kényszerből, hol saját kezdeményezésből, de valahogy mindig adódott a következő lépés, amivel haladtunk előre, és amit előtte valahogy min. nehezen tudtunk volna elképzelni. Mégis megléptük/tem. Tehát: néha én döntök, néha a körülmények kényszerítenek, de mindig haladok, előre. Hol lassan, hol tempósabban, volt, hogy nagyot ugrottunk, hirtelen (a lehetőség felmerülése után nem egészen egy hónappal már az ország túlsó felében laktunk-dolgoztunk), mindenesetre: haladtunk.
Most már szeretném sokkal kézzelfoghatóbbá (=anyagiak) tenni ezt a haladást.
@tildy:): én ezzel tisztában vagyok. Egy afrikai sóbányász meg kap napi 12 óráért 1 dollárt. Nekik meg mi vagyunk az elérhetetlen királyok.

Ez csupán annak függvénye, hogy meddig és milyen elvek illetve lehetőségek mentén vagy hajlandó elmenni.

Na tőled is búcsúzom, jó éjt!
@Alikam: köszönöm :)
Ha nincs gyerek, akkor csinyáá'nyi kő! Vagy legalább gyakorolni a technikát... Ismétlés a tudás nyannya... :)
Jóccakát neked is. (nálam is rég volt hajnali 4 óra...)
@Alikam: "csináld jobban, most erre ennyit tudok írni, komolyan..."

Lol ezt most komolyan írtad? Ez az összes érvelésed arra amit írtam? Gratulálok, ez teljesen súlytalan válasz.

"Ilyen koncepció, olyan koncepció - nagyon hangzatos, de lényeg nem sok van benne."

Nem sok van benne? Akkor szerinted mi az útja Magyarország jó útra terelésének? Kíváncsian várom az érvelésedet, bár ha ilyen mint ez a válasz akkor sztem maradj csöndben.

"Meg nem sértésnek szánom, komolyan, de ne gondold annyira fontosnak magadat, hogy ha te, mint külföldön dolgozó ember, oda adózol, meg minden, akkor te vagy olyan fontos az országnak, hogy miattad itt valami össznemzeti átépítés meg reform legyen. Ami amúgy valóban kéne, csak nem miattad, hanem az itt élők miatt elsősorban."

Egyrészt itthon dolgozom, ha visszatekersz azt is látod, hogy mióta, de nem terhellek ezzel.. Az "országnak" nem miattam kell reformálni, az országnak az országért és a benne lakókért kell reformálni azokat a struktúrákat melyek nyelik a pénzt mivel a rendszerváltás előtti módon működnek.

"Amúgy ne hidd, hogy én elégedett vagyok a kormánnyal de te szerintem valami szélsőbaloldali lapból tájékozódsz mert olyan a szövegkörnyezeted."

Én szigorúan pénzügyi mutatókból tájékozódom, mert az a fokmérője egy kormány hozzáértésének, és az alapja az összes erre épülő szociális juttatásnak és intézkedésnek. Ennek alapján katasztrófa amit tesznek és ahogy teszik. Sorry hogy hazavágtam a rózsaszín álmodat.

"Ez a médiatörvény dolog is olyan volt, hogy erre egyből mindenki rinyált, amikor meg itt verték halomra az embereket akkor meg kussoltak."

Ha valaki belekeveredik a B-Közép "forradalmáraiba", ne csodálkozzon ha szétcsapják. Másrészről a médiatörvény sokkal szélesebb rétegeket (értsd: mindenkit) érint, nem úgy mint egy tüntetés. De nem kezdek a részletezésébe, mert orvvérzésig lett már mindenhol tárgyalva.

"Ejj ugyan, én már régen leszálltam a magas lóról, és "szerencsére" a naivitásom is eltűnt, úgyhogy engem nem etetsz meg ilyen posztcucilista maszlaggal. Meg amúgy sem kívánok nagyon belefolyni a politikába, még ha ez szervesen érinti is a témát."

Eltűnt a naivitásod mi? Ezt örömmel hallom, de azért gondold át ezt a kijelentést még egyszer!!!
Én mondjuk azon szoktam röhögni, hogy ezek a maukat "Iksz"-eknek nevező taplók azt sem tudják, hogy az "Ikszek" bizony Spiró hasonló című regényében a cenzorok és besúgók (szekularisfigyelo.blog.hu/2011/01/04/spiro_reloaded)? Vagy tudják?
@ursus artos:

8. kevés a mérnök.
3. mit akarsz? Mindenáron győzni? Miben? Én arról beszéltem, hogy mit kellene csinálni. Felelőst nem kerestem. Áááá! Te egyáltalán nem vagy orbánfan, se paranoiás...
@sic!: Bakker! Tényleg. Nem tudtam, honnan ismerős ezen elmebetegek neve! :) Kösz, az infót!!!
@Archenemy: Senki magyarságát nem kérdőjeleztem meg!
Undorodom azoktól, akik ezt megteszik!
Azért, mert valaki külsőségekben magyar, szerintem ugyanúgy magyar, mint bárki, aki magyar.
Én csak bátorkodtam nem elfogadni, bizonyos köröktől való megállapítást arról, hogy XY nem magyar, mert nem felel meg az általuk támasztott (külsőségi) követelményeknek.
Nagyon remélem, hogy így már érthető és nem csavarható addig, hogy én egy söpredék nemmagyar libsi vagyok.
Egyébként magyarságomat csak az életemmel együtt vehetitek el, genyók!
@mojszipupi: mindenki tisztában van a fizetések közötti különbségekkel, és még Svájc példáját fel sem hoztad, mert akkor még nagyobb lehetne a kontraszt. Ezzel nem mondtál túl nagy okosságot. Hozzáteszem, hogy több esetben az kap külföldön milliós jövedelemmel rendelkező állást aki Magyarországon is tisztességesen meg tudna élni (jóó nem felsőkategóriás autóval járna, de elboldogulna). Aki pedig itthon tényleg a létminimumon él, valószínűleg nyelvtudás és egyéb szakképzettség hiányában is szenved (amit az oktatási rendszer számlájára írhatunk) így kicsi az esélye, hogy külföldre kikerül, jól megfizetett állásba. Sajnos Magyarország társadalma az elmúlt 20 évben nem a jó irányba mozdult el, egyre nagyobbak lettek a társadalmi különbségek, kevés a jó szaktudással/nyelvtudással/tapasztalattal rendelkező munkaerő. A külföldön dolgozó magyarok tudását itthon is értékelnék, és hazatelepülésükkel hosszútávon, közvetve hozzájárulhatnának a társadalmi szakadékok mélységének csökkentéséhez nyilván adófizetéssel, vagy tudásimporttal.
@sic!: az IKSZ egy mozaikszó, nézz utána kicsit jobban és pontosabban, hogy mit jelent, ne ragadj már le
@vitézlajszló: Hallgat a faszkalap,agyhalott narancskomcsi görény!
Ilyenek vagytok, ilyenek voltatok és ilyenek is lesztek. "Nemzeti" megmondomkiamagyar szarháziak!
Kussoljatok is szemétládák!
Van miért kussolni, úgyhogy kuss!
Bides (nari) kommunista görények!
fetrengek :D

amugy csak jelzem hogy a fent emlitett gyerehazabodrikutyam.hu oldal nem a kulfoldon tartozkodo honfitarsaknak keszult hanem az otthon nyomorgo vermagyaroknak akik egymasnak kuldozgetik iwiwen hogy nahlatod kulfoldon se jobb itt irjak.
süti beállítások módosítása