Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: www.youtube.com/watch?v=jtKUjWeHSu0 lázárkedvencemjános véleménye juditról és katiról. Csak anny... (2024.04.19. 10:21) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.03.24. 06:07 Fabius

Boldogság, gyere haza!

Címkék: fidesz kdnp iksz külhoni magyarok hazatelepülés

Orbán Viktor idei országértékelőjében arról beszélt, hogy haza kell csalogatni az egyéni boldogulásukat külföldön keresőket. Ne bitangoljon el a nemzet szellemi tőkéje, ne kóricáljon szerte a világban magát kelletve csak mert kapós, ne odakint sokasodjon, mikor fogy a magyar. No és persze ezzel egyenesen arányosan fogy az aktív adófizetők száma, nem mellékesen. Mielőtt külföldről idejáró olvasóink önfeledt röhögésbe fognak a hazaköltözés gondolatától, azért szögezzük le: az ötlet alapjaiban nem rossz. Hisz ki ne szeretne itt olyan országban élni, ahol nem csak a maradottak számára van elég lehetőség, de a kint dolgozókat is foglalkoztatni tudja az ország.

A fülkeforradalmárok koalíciójának kisebbik fele, annak is ifjúsági tagozata nyerte a küldetést, csináljon kedvet a kintieknek a hazaköltözéshez. Aki nem ismerné a sótlan fiatalok gyülekezetét azoknak mondom: ők azok a lényeglátó ifjak, akik szerint egy kivillanó mellbimbó is maga a fertő, és Uram segíts, ments meg a romlástól alapon árulkodó hálózat szervezésével gondolták megünnepelni a médiatörvény születését. Vagyis ők az okai a realitykben elburjánzó pixelcsöcsöknek, miattuk nem boldog az ország valóvilág imádó része.
De pöccintsük le most énünk vállunkon röhögcsélő vérgeci részét, ne arról kérdezgessük őket, hogy milyen érzés egy százalékban mérhetetlen párt ifjúsági utánpótlás válogatottjának lenni. Helyette nézzük meg, vajon a lényeglátás terén fejlődtek-e valamit az elmúlt hónapokban.

Tíz érvet hoztak a hazaköltözés mellett, lássuk szerintük - és a kormány szerint - mik azok az okok, amiért mondjuk a londoni jólét felcserélhető az itthoni mineknevezzemmel.

Tizedik helyen tanyázik az egykulcsos adó.

Ami annyira jó, hogy a munkavállalók többsége egyenesen sokkot kapott a boldogságtól, mikor az év elején kézhez kapta a bércéduláját. A nagy megelégedettségnek bérkommandó lett a vége, a magáncégeket sztrájkkal fenyegető csalódott munkavállaló tömeg, kormányunk pedig a vállalkozó/munkaadó rétegtől várta megint, hogy a saját zsebe terhére tömje be a maguk által vert léket a matolcsyzmus süllyedő hajóján.

Kilencedik helyezett a "magyar álom".

Vagyis gyere haza, mert a külföldi piacok beteltek, itt meg roskadozik az ország a kihasználatlan lehetőségek terhe alatt. Kupacba hányva árválkodik a sok lehetőség, és vasvillával forgatjuk, hogy be ne penészedjen. A vállalkozás szabadságára jó példa a fenti: szabadon vállalkozhatsz, legfeljebb időnként leszólnak, hogy oppardon, Szent Jobb elbaszta a számolást megint, legyél kedves a munkavállalóid jövedelmét megemelni, mert rosszul mutat a betarthatatlan ígéretei miatt Felcsút felé menekülő Orbán a híradóban.

Nyolcadik helyezett a Túró Rudi.

Ez meggyőző érv, le a kalappal. Igaz, hogy az ötlet nem a miénk, hanem a ruszkiké, de aprósággal ne foglalkozzunk államosítás idején. Cserébe a termék finom, érdemes érte hazatelepülni bármi áron.

A hetedik helyen Budapest multikultiságát találjuk.

Ami azért jó, mert édes savanyú gyrost ehetsz csalamádés hamburgerrel, hozzá céklás pacalt desszertnek mákos barátfüle ágyon. Az ilyen pontoknál azt érzem, hogy ezeknek az ikszes srácoknak is csak úgy mesélte valaki, hogy a Budapest tábla után is van élet. Szerintem nem hitték el, mert a belvárosból Rákoskeresztúr már az Üveghegyen is túl van, valahol a román határ közelében.

Hatodik helyezett a nyelvtudás.

Ami addig igaz, hogy itthon az emberek 80%-a a magyart is töri, ezért például a két éra legszebb pillanatait megtestesítő kifejezésünket - álamelnök monnyonle - mások soha meg nem értik rajtunk kívül. Viszont te, kedves hazatelepülő honfitársam vidáman le tudod fordítani ezt is, ha a szükség úgy hozza.

Ötödik helyen az olcsóbb egészségügyi ellátás szerepel.

Próbálom abbahagyni a röhögést, mert belegondoltam, hogy vannak ma Magyarországon olyanok, akik bármiben a mi lepukkant és végletesen kizsigerelt egészségügyünket hozzák föl példának. Azt mondja, oké, nincs minden kórteremben plazma tévé, mikor sokszor az ellátáshoz szükséges eszközök és kiegészítő felszerelések is hiányoznak, mint pl a monitor. Azt mondja nem kerül egy vizsgálat 80 euróba, közben kiesik a fejéből, hogy a magyar egészségügyi ellátás alfája és omegája a hálapénz.

Negyedik helyezett a pörkölt nokedlivel, a parasztkenyér, és a csalamádé.

Ez a legvonzóbb érv a listán, bár a szabad pálinkafőzést hiányoltam a pontok közül. Szóval a pörkölt nokedlivel jó, mangalicából főleg, hadd tolja az égbe a koleszterint, az segít minden bajon: egyrészt hasít tőle a lassan nemzeti kincsként kezelt Sóbi Norbi biznisz, másrészt meg, ha tényleg lesz hamburger adó akkor nem győztök majd ti is utána fizetni. Hacsak nem lesz ebben az olcsó egészségügyben valami külön műszer annak megállapítására, hogy a hamburgertől híztál el akár egy büdös disznó, vagy a zsíros pörköltektől, szénhidrátban gazdag nokedlitől és parasztkenyértől váltál nemzetiesen kerekdeddé.

Harmadik helyen a szép lányok, helyes srácok, igazi barátok vertek tanyát, mert " Magyarországot még nem érintette meg a nemeket összemosó filozófiák szele. "

Lehet ettől kifinomultabban buzizni?

Második a családbarát szociális rendszer.

Mert itthon 3 év a gyes, és a most bevezetett családi adózásról még nem is beszéltünk - mondják. Ahogy a visszavágni szánt munkanélküli járulékokról, és a gyógyszerkassza fűnyírózása után keletkező áremelésről sem sikerült szólni egy szót sem. Szerencse, hogy a Széll Kálmán terv angolul bővebb, mint magyarul, ezért a szociális rendszert érintő családbarát előnyökről a kint dolgozók jobban értesültek, mint mi magunk.

Eljutottunk a lista csúcsára, jöhet a nambörvan érv, a tuti, a szívet lelket bizsergésre késztető gondolat: az érzés. Azaz, a hazafias, amit a repülőről kivilágított Budapest látványa, az olimpián játszott Himnusz, és a Balaton fölött nézhető tűzijáték jelent.

Csak arra vigyázzatok, nehogy eltévedjetek a gépről leszállva, mikor meglátjátok, hogy nem Ferihegyen vagytok, hanem a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A kint ácsorgó nemzeti giccsben pompázók nem betépett vagy részeg turisták, akik kifosztották a népművészeti boltot, hanem a titeket fogadó delegáció. Élükön a Nemzet Főszakácsával, aki a pörkölt alapanyag frissességét demonstrálja disznajával, és a néplélek legújabb kedvencével, a házi csatorna sztárjával.Ennyi igazán kijár a hazatelepülőknek némi államosítható nyugdíjért cserébe.

Ha végignézünk a pontokon azért kiderül, összességében miért kell(ene) hazaköltözni a kintieknek: a szociálisan érzékeny kormány egykulcsos adója a magyar álom, amibe belebetegszik szép lány és helyes fiú is a multikulti főváros közepén, de az legalább a levegőből jól néz ki, éjsötétben. Ez az érzés csak a pörkölthöz fogható, így tanult nyelveteken kiálthatjátok a világba: nekünk olyan jól megy gyerekek, hogy a túrót is csokiba csomagoljuk!


 

407 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr192766959

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Elterelik a Dunát Magyarországról 2011.03.24. 19:04:58

  A hír természetesen kacsa (egyelőre). De ami késik, nem múlik, ha továbbra is így állunk hozzá a dolgokhoz.   A dunai áruszállítás fejlesztése nem magyar érdek, a hajókat kell a Dunához igazítani, nem fordítva - jelentette ki Illé...

Trackback: Lehet Más! Legyen Viktor! 2011.03.24. 18:06:44

Ha igaz a feltételezésem, mely szerint a kormány lépései egyfajta kapuzárási pánik tünetegyüttesét alkotják, akkor bizony itt mi mind nagy mulasztást követünk el. Tory T. kollégával való megvitatás után arra jutottam, hogy mi itt mind, kollektíve tap...

Trackback: Letöltendő Geréb Ágnesnek 2011.03.24. 16:11:22

Geréb Ágnest foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetésért ítélte el a Fővárosi Bíróság két évre. A letöltendő fogházbüntetés mellett a szülésznőt öt évre eltiltották foglalkozása gyakorlásától. Geréb Ágnes a bíróság előtt 2010 decemb...

Trackback: Hónapokon át vettek fel törvénytelenül közpénzt kormánypártiak 2011.03.24. 12:34:31

Földi László ceglédi polgármester június és december között vette fel egyszerre az önkormányzati költségtérítését és teljes összegű választókerületi pótlékát az Országgyűlésben....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Alikam: Nem jobb? Otthon nem tudtam hazaadni szuloknek, pedig ketten dolgoztunk , itt tudok. Otthon nem futotta olyan dolgokra, ami itt nem okoz nehezseget, hogy megvegyem. Nem jobb?

De , sokkal jobb. Es nem csak anyagi oldalrol, emberileg is.
@vitézlajszló: bízhattál volna a szókiegészítő képességemben, legalább ilyen szinten. Ha úgy nézzük, jelen pillanatban nem miattad áll még ez az ország hanem miattam.

Ebben egyetértesz? Illetve érdekel?
A kommentek elolvasása nélkül/előtt:
a hazaköltözés MELLETT szóló érvek helyett sikerült összeszedni az ELLENE szólóakat...
Hisz ételt (bármilyet) külhonban is vehetek, ill. készíthetek,
a nemek összemosódásának kérdése, illetve a téma megítélése künn "tolerancia" néven műxik (nah igen, azt aláírom, hogy a listázó ifjak és eszményképeik számára a szó is idegen, hát még a tartalma...) pláne egy valóban multikulti városban,
itthon (!) azért tanulunk nyelvet, hogy külországban boldoguljunk, és nem nyelvtudás nélkül megyünk ki, azért, hogy perfektté válva majd gyorsan visszaköltözzünk,
a családbarát és szociális és ellátott és hurrá országban egyre terjed a mélyszegénység (viszont magas bér esetén tényleg nagyon jó az egykulcsos adó, pláne, ha gyerek is van).
Magyar álom: nos, inkább a realitásokkal kellene foglalkozni. Ébren. Előre tekintve, nem a múltba révedve.

Az alvajárásnak sosincs jó vége.....
@Tildy: Igy igaz, osszehasonlithatatlan, es nem csak a penz szempontjabol.Stresszmentesen es joval jobb kozbiztonsagban lehet elni.En sem mennek vissza a mostani fizetesert sem.
@tildy:): ide a rozsdás bökőt, hogy eszedbe nem jutna odamenni.

De, biztos jobb. Mondom, mindenki a saját értékrendje szerint mozog.
@petbecks: és természetesen te vagy az intelligens ember.
láccik is a kommentedbűl....
@Alikam: Nyirtelki volt elozo parom, nyiregyhazan repultem (vitorla tanfolyam) . ERrol ennyit. Tipikus troll vagy.
@csgabor: szerintem itt nem meggyőzésről, inkább elvi kinyilatkoztatásról volt szó. Nem hinném, hogy akár a kormányban van valaki, aki komolyan gondolja, hogy aki bármilyen okból kifolyólag egy másik országot választott, az hazajönne. Aki hazajön, az enélkül is hazajön, mert hajtja a honvágy, aki meg nem, annál már elszakadt az a bizonyos lélektani fonal.

Ebbe az egyben igaza volt jános vitéznek, és nem hinném, hogy te is komolyan gondolod, hogy akár ugyanannyi pénzért visszajönnél. Úgyhogy nem kell álszenteskedni.

Ez egy gesztus volt, gesztusként kell felfogni.
@csgabor: Szerintem ne menj le arra a szintre, amit az a szerencsétlen képvisel, hisz ismered a mondást, lehúz az ő szintjére, ahol kacagva legyőz! Sok sikert és sajnálhatja az országunk, hogy ilyen fejeket elveszít. Egyébként az "ügyes" kis vitapartnered nekünk kéne meg győznünk, hogy neki kéne elmennie innen (India és Pakisztán irányába), jobban járna mindenki itt! Az utolsó 2 mondatodat fel sem tudja fogni, nem is érti!
@tildy:): ezt nem is értem. mi az a vitorla tanfolyam? Meg mi az, hogy Nyíregyházán repültél?
@Boli: hát te biztos nem vagy az én szintemen, mert két perc alatt zsebre váglak. De gondolom te is érzed az erőnk közti különbséget és inkább meg sem mersz szólítani:)
@Alikam: Ahhoz gyomor is kéne és erre szintre nem szeretném magam leküzdeni, ahová neked sikerült! Édesanyám mindig is mondta, válogassam meg milyen emberekkel állok le. Te nem tartozol ebbe. Ennyi. Kicsit sokat képzelsz ecsém magadról, nagyon el vagy szállva. IQ teszt? Megvolt? Pozitív?
@Boli: hm értem, bár még kb. egyetlen egy értelmes mondatod nem volt irányomba - ergo megmagyaráznod sem sikerült függetlenül mit gondolsz rólam, hogy mi a problémád -, de bizonyára ebből azt szűrőd le, hogy okosabb meg intelligensebb vagy.
Hát biztos így van, ha te mondod. Bár ahogy elnézem az egész fórumot tőmondatoknál tovább másokkal sem igen jutsz:)

De mindegy, én kb. 10 évvel ezelőtt még flame-eltem volna egyet, de most inkább kihagyom:)
@Boli: Az ernyő vele van!
Barmokkal meg minek hadakozni?
Kisgenyókkal meg főleg!
@Alikam: Nem is vagy rá érdemes, még tőmondatokra sem. Ha kisregényt akarsz tőlem majd küldök linket, ahol hosszabb glosszákat is olvashatsz tőlem, informatikai, vagy haditechnikai területeken. Megfelel tündérbogár?
@Alikam: amúgy öcsém Londonban melózott, 6 hetente hazajárt (olyan "szarul" keresett kétkezi munkásként...). London-B.pest: 2 órás repülőút. B.pest-vidéki kisváros (220 km.-re): 4,5 óra vonatozás. Ha az említett kisvárosból az ország másik végébe is eljött hozzánk (320 km), akkor átszállással-egyébbel kb 7 óra vonatozás. Ugyanez a táv autóval 4,5 óra. Nos, akkor milyen távolságokról beszélünk? És külföld vagy belföld viszonylatában? Természetesen az útiköltséget is elő kell teremteni, akárhonnan indul is az ember és akárhová is tart, tehát nem mindegy, milyenek a jövedelmi viszonyok az indulási pontnál.

Vagy marad mindenki kicsiny falujában, merthogy ott van a család (szülők, netán tágabb rokonság), barátok, munkahely nem lévén pedig sorban áll segélyért. És rinyál, hogy nem fejlődik a gazdaság, csökken a népesség, ő maga pedig majd megfagy télen, mert nem tudja fűteni, plusz éhes marhára, mert segélyből, alkalmi munkából lassan már parizerre sem telik.....
@Boli: nem, mert kb. leszarom, hogy milyen témákba irogatsz. Itt most egy konkrét témáról volt szó.

Mégpedig a felhívásról illetve a gesztusértékéről. Aki kineveti meg beszólogat az egy szarember, aki meg komolyan veszi az egy bolond. Ki gondolja komolyan, hogy túró-rudival akarnak hazacsábítani bárkit is?

Ez egy elvi kinyilatkoztatás volt, ezek meg erre elkezdik kivesézni, hogy mélyhűtik a túró rudit. Komolyan baszd meg, ennyire futja?

Nem akarom elhinni.

(Na megint csak én írok a témába vágóan)
@Alikam: A te szinteden még ez is csoda. Ja bammeg!
Ha meg nem érted a témát, a francnak mászkálsz erre és kötsz bele olyan emberekbe, akik értik is és nálad sokkal, de sokkal hitelesebben tudnak az adott témához hozzászólni, azt érvekkel megtámogatni. Jártál már egyáltalán külföldön? Van egy szakmád, amiben sikeres vagy? Beszélsz idegen nyelveket? Végzel valamilyen közösségi munkát, önkéntesen és értéket állítasz elő? Vagy csak a HÍR TV és ATV között kapcsolgatod a tévét? Én nem akarom elhinni, hogy valaki 26 évesen megpróbál mindenkit lehurrogni. Te aztán tudsz élni!
"Ki gondolja komolyan, hogy túró-rudival akarnak hazacsábítani bárkit is?"

Hát nem a Ludas Matyiban jelent meg, szóval...
@macamuca: ez már megint ferdítés, biztos az itteni politikusoktól lesitek el:)

A repülőút 2 óra, plusz checkin, plusz előkészületek, cirka 5 óra. Tudom, repültem már, párszor...

És mint írtam, de megint magamat ismétlem, más, az életmódváltás és más, hogy nem kell ezt megtenned.

De ha még sokat olvaslak benneteket a végén még kiderül, hogy mindenkinek külföldön kell élnie, mert tkp. sokkal könnyebb onnan rokont látogatni:)

Figyelj költség tekintetében nekem egy utam németekhez kb. 70.000 forint, csak oda. Persze nem tesztrepülővel megyek. Meg ám a repülő sem olyan, hogy letesz bivalybasznádon. Odáig ugyanúgy el kell jutnod, szóval engem aki itt etetni akar azzal, hogy olcsóbb meg gyorsabb azt nem tudom komolyan venni. Az más kérdés, hogy mondjuk a kinti keresetből előtudja kényelmesen teremteni a költséget.
@Alikam: igazából az még szomorúbb, ha gesztus volt. Miért nem lehet tényleges lépéseket tenni, hogy visszamenjünk?

Mi egyébként komolyan elgondolkoztunk rajta, hogy visszamegyünk. De egyszerűen olyanok a körülmények, a munkahelyzetet (pontosabban hiányt) és a magánéletet tekintve is, hogy nem lehet.

A jelenlegi kormány is aktívan az ellen dolgozik, hogy visszamenjünk. Pl. a nyugdíj ügy. Mivel maradtunk a manyupban, ezért ha nem igazán érdemes visszamenni. De ha nem maradtunk volna, az is rossz, mert akkor valszeg semmi nyugdíjat nem kapunk ott.

Az pedig nem igaz, hogy nem lehetne tenni valamit, hogy visszamenjünk. Pl. lehetne tandíj, hogy több pénzük lehessen az egyetemeknek és lehessen rendesen kutatni. Ha megszüntetnék a hálapénzt, az is egy jó húzás lenne. Ha lenne rendes közlekedés az országban és ha Bp kicsit élhetőbb lenne. Sorolhatnám.

Majd az EU-s vagy svájci nyugdíjunkból visszalátogatunk 40 év múlva. Örülnék neki, ha nem lenne igazam....
@macamuca: Azt kell mondjam sajnos, hogy ezeknek ez kell! Tartsd a markod a segélyért, mi adunk, cserébe szavazz ránk!
Be vannak betonozva, hacsak nem lázadunk fel, de nem fogunk.
Azért nem fogunk, mert túlságosan gyávák vagyunk. Lehet, hogy nem te meg nem én, de a többség igenis gyáva!
Na, erről is szól a poszt, a nemgyávákról. A jelenlegi hatalom őket kiváltképp gyűlöli, mert példát adhatnak a megalázottaknak.
Én még a határokon belül élő magyar vagyok. Még....magyar....még......nemtom mi lesz még.
@Alikam: nos, ha szimbolikus lépés gyanánt ennyi telt, akkor bizony mondom: gyatra. Nagyon.
Az ok(ok), amiért haza kellene csalogatni a kint élőket, valós(ak). Ha ezt a csalogatást-hívást komolyan gondolják, akkor a szimbolikusnak nevezett 10 pont komolytalan: hiteltelenné és megmosolyogtatóvá teszi azt, ami az eredeti szándék volt, a hazaköltözésre biztatást. Hisz a fenti érvek nem mondhatóak komolyaknak. Ha viszont nem komoly hívogató szándék áll a felsorolás mögött, hanem egy gesztus ("rátok is számítunk, szeretettel várunk benneteket!), akkor meg nem azt kellene forszírozni, hogy miért érdemes itt élni, hanem azt, hogy miért fontosak ők nekünk: lehet megnevezni a magyar mivoltukat, a tudásukat, a vállalkozó szellemüket, bátorságukat, tettrekészségüket: ezek mind kellenek ahhoz, hogy valaki elköltözzön egy másik országba, egy új életet kezdjen ott. És ha ezek a tulajdonságaik megvannak, azt itthon is nagyra értékeljük, tehát várjuk őket, számítunk rájuk. Valami ilyesmit fogalmaztam volna meg, amennyiben gesztusnak szánom. Ha viszont komoly hazahívásnak szántam volna, akkor nem jövök olyasmivel, mint a kaják, meg álom....
Aki kint él, azért maradt kinn jellemzően, mert anyagilag megalapozottabb a helyzete, mint itthon volt. Tehát jóllakottabb is. És realistább. Nem álmodozik, hanem kalkulál, majd megvalósít. Végül élvezi az eredményét.

Nehéz dió lesz őket hazatérésre bírni....
@Boli: van szakmám, beszélek idegen nyelvet, jártam járok külföldön, vannak külföldi ismerőseim.

A témát valószínűleg te nem érted, az egész lényegét, de azt meg nem fogom elmagyarázni, nem azért mert alapvetően rossz szándékú, tudást féltő ember vagyok, hanem mert értelmetlen. Vagy magadtól rájössz, vagy kár minden szóért.

Mire érveljek? Arra, hogy valaki isteníti a külföldöt, 5x annyit keres kint és jöjjön haza a túró rudiért? Nem értelek...
@Boli: "Édesanyám mindig is mondta, válogassam meg milyen emberekkel állok le. Te nem tartozol ebbe."

Akkor most nem engedelmeskedsz Édesanyádnak?
@Archenemy: :) Tudom, én vagyok a hülye! De már nagyfiú vagyok és néha tévedek! Jogom van hülyének is lenni, hogy egy kormánypárti örökbecsűt idézzek!
@Alikam: Az más kérdés, hogy mondjuk a kinti keresetből előtudja kényelmesen teremteni a költséget.

Nem csak azt (útiköltség), hanem sok mást is. És bezony a lé határozza meg a tudatot: ha tudom, hogy van lé (zsé, lóvé, pénz, mani, stb), akkor tudom, hogy rendben lesz a lényeg: lesz lakhatás, lesz kaja, rezsi, jut a gyerkőcre vagy a szórakozásra (korosztály függvénye), telik ruhára, pihenésre. És arra is, hogy kisebb-nagyobb időközönként ellátogassak a családom tőlem messze élő tagjaihoz. Ha viszont nincs pénz, akkor a szomszédos kisvárosig sem telik buszjegyre. A többi is problémás...
Hogy milyen viszonylatban melyik társaságnál mennyibe kerül a repjegy és pontosan mennyi ideig tart az út (mindennel együtt), azon lehet vitázni, de szerintem nem érdemes: részletkérdés. Nekem a legolcsóbb jegy is drága. Öcsémnek meg nem. Tehát ő jön, nem én megyek. Ennyire egyszerű.

Ezt az ellesett ferdítést nem értem: mire értetted-írtad?
@thinker_: Magyarellenes? Szerinted aki hülye, az a magyar? A síkhülye az igaz magyar?
@vitézlajszló: a menés-maradás nálam is vacilla-téma.
De a magyarságom nem. Igaz, nem verem a mejjemet, meg felvonulásra se szok' járni, se nenyi-m, se kokárdám, se semmi ilyesmim. De a magyarságom az nem olyasmi, amit elvehetnek tőle. Magamtól meg nem adom! :)
@macamuca: @csgabor: ezeket a kérdéseket nem nekem kell feltenned. Az az egy tény, hogy a tényleges lépésekhez itt már olyan mérvű változtatások kellenének amire még jó ideig várni kell.

Nem kell a gesztust csalódásként felfogni, ugyanis a szerepét, amire hivatott betölti ám se kevesebbet sem többet nem kínál.

Még pár éve, anyámék mondták nekem, amikor az albérletben nyűglődtem, hogy hazamehetek. Eszembe nem jutott, viszont már maga a tény, hogy ezt elmondták jól esett. Ennyi.

A tényleges lépésekről meg tényleg ne engem kérdezz, mert nekem nincs tudomásom arról, hogy ezt miképpen akarják komolyra fordítani, miképpen akarnak a tettek mezejére lépni.
@macamuca: persze, mosolyogni kell, meg megmondani, hogy köszi srácok, hogy az elmúlt hatvan évbe legalább nektek eszetekbe jutottunk, még ha ilyen szinten is, és egyértelmű, hogy ezek nem indokok, de a fejenszarásnál már ez is jobb. Emlékszel még Gyurcsány el lehet menni innen ferencre, na annál még a túró rudival való csalogatás is jobb.

Én talán túl érzékeny lelkületű lennék, de nálam a pénznél fontosabb, hogy ne másodlagos polgára legyek egy országnak. Persze a pénz is fontos, főleg bizonyos határokig, utána már nem az, ezt viszont hidd el és akkor mi marad?
@vuvuvu2:
Én pl. soha nem dobom el a csikket az utcán, és a szemetet is minden esetben a kukába rakom. Másokra ilyen miatt nem szólok rá, mert szerintük én lennék a hülye és nem ő.
Szerintem amúgy az van, hogy aki érzi magában azt, hogy ennek az országnak nincs jövője, az lelép mielőtt összedől az egész szarkupac.
@Alikam: ez a gesztus ebben a formában álszentség. Miközben a szájuk azt mondja, hogy szívesen látnak engem, a tetteik másról árulkodnak.
@macamuca: Nekem csak 10 perc A, néha dolgozok is arra. De egyre jobban érik az az állandó munka. Egyre jobban eluralkodik a narancsvilág itt is és egyre jobban rohad le a város. Az úttestek egyre jobban rohadnak szét, egyre nagyobb baromságok és közpénz elcseszések zajlanak, miközben csak visszafelé mutogatnak az elvtársak. A kölköt hajtom a nyelvek miatt, hogy mire odajut, meg tudjam oldani a külföldi tanulását, ne ide tervezzen, egy ilyen országba nem érdemes. Másik alternatíva a politikusi pálya, de az olyan undort kelt, hogy akkor 2 pofon neki, hogy időben jó útra térjen! :)
@macamuca: A magyarság nem lehet kérdés!
Fura, hogy a magyarságomat folyamatosan azon "nagymagyarok" kérdőjelezik meg, akik puszta külsőségekben élik meg magyarságukat.
Belül vagy úgy is gondolják vagy nem, de én ezekre szarok!
Aki egy magyar ember magyarságát megkérdőjelezi, az egy igazi szarember, szaralak, egy kupac ganéj!
@vitézlajszló: A legviccesebb, amikor echte magyarosított nevű "magyarok" vérmagyarkodnak és gyaláznak másokat. Amikor nagypapijuk még valahol a román hegyekben tolta a kecskét hátulról, magyarul még csak nem is hallott embert beszélni. Nagy divat lett a sok szalajtottnak, itt osztania az észt!
@vitézlajszló: tehát azt állítod, hogy vannak, akik puszta külsőségekben élik ki a magyarságukat (=nem "igazán" magyarok), aztán meg felvázolod, hogy aki más magyarságát megkérdőjelezi, az egy szemét alak

ez gyönyörű
@Boli: te is osztod a címkéket, hogy ki az igazmagyar és ki nem az, tehát vitézlajszló barátod szerint egy szar alak vagy, csak szólok
@Archenemy: Konkrétan? Egy elvről beszéltem, egy elég undorító, a kiskedvenceid által favorizált turbómagyarokról! Gondod vele? Én senkit nem címkéztem, ha nem érted, sajnállak... Náluk is szoktál reklamálni, amikor vérmagyarkodnak? Valahogy szerintem ezzel úgy vagytok, ahogy a régi magyar közmondás is tartja: Az kiabál a leghangosabban, akinél ég a ház!
@csgabor: azért mindenképpen meg kell érteni, hogy ezt a kiáltványt nem hivatalosan a magyar kormány, hanem az ifjúsági keresztények demokraták rakták össze. Persze kormányszintű beleegyezéssel, mert OV is beszélt erről, mármint a haza csalogatásról. tőlük mit vársz?

Olyat nem ígérhetnek egy adósságspirálba került ország nevében, amit aztán még részeiben sem tudnak teljesíteni.

Mondjuk szerintem ez egy hosszabb távú program része, legalábbis erre következtetek, a külön honlap, meg egyéb szervezetek bevonása miatt.

Nem álszentség szerintem, csak egy kezdeti botladozó lépés, de az első lépések szinte kivétel nélkül ilyenek, mondjuk tény, hogy én jobbat írtam volna, de tekintve a különbségeket, az sem hatott volna meg senkit sem, úgyhogy mindegy is lenne a végeredmény szempontjából.
@Boli: hadd hívjam fel a figyelmet, hogy konkrétan most te kiabálsz

tehát az a megjegyzésed, hogy a nagyapja még Romániában baszta a kecskéket, véletlen sem úgy értendő, hogy az illendő nem igazi magyar

hiszen pont az előbb láttátok be okosan, hogy aki másvalaki magyarságában kétkedik, az egy szar alak
@csgabor: www.gyerehaza.org/node/130

Ez pont a te szakmádhoz illik. Nem tudom a részleteket, de lehet egy próbát megér az informálódás.
@Archenemy: hagyjad őket, nem éri meg...
@Alikam: "nem, mert kb. leszarom, hogy milyen témákba irogatsz. Itt most egy konkrét témáról volt szó.

Mégpedig a felhívásról illetve a gesztusértékéről. Aki kineveti meg beszólogat az egy szarember, aki meg komolyan veszi az egy bolond. Ki gondolja komolyan, hogy túró-rudival akarnak hazacsábítani bárkit is?

Ez egy elvi kinyilatkoztatás volt, ezek meg erre elkezdik kivesézni, hogy mélyhűtik a túró rudit. Komolyan baszd meg, ennyire futja?

Nem akarom elhinni.

(Na megint csak én írok a témába vágóan)"

Aranyapa figyelj egy pillanatra..

Ha a kormány azt szeretné, hogy a külföldön dolgozók hazajöjjenek akkor a következő "gesztusokat" kellene tenni:

1. Kidolgozott hosszútávú konszenzuson alapuló nemzetgazdasági koncepció. (itt abba is hagyhatnám a listát)

2. Strukturális reformok szintén konszenzuson alapulva.

3. "Ha nem velem, akkor ellenem" szemlélet elfelejtése és a megosztás megszüntetése.

Nem írom tovább, mert fölösleges..

Ehhez képest mit csinálnak:

1. Forintdöntögetés

2. MNYP lenyúlás

3. Selmeczi és viselt dolgai

4. Lázár és viselt dolgai

5. Matolcsy..

6. EU démonizálása.(soros elnökként csak hogy vicces legyen)

7. 0 gazdasági koncepció rövid/közép/hosszútávon

8. Multik gonoszként feltüntetése

9. Mindenki aki nem azt mondja amit ők, lehetőség szerint megsemmisítése, ha nem lehet akkor negatív színben feltüntetése, ellenséggé nyilvánítása.

10. Médiatörvény és a hiperkínos következményei.

11. Schmitt Pál

12. Befelé emberek hülyítése forradalmilag, kifelé szervilis meghunyászkodás.

13. "Facebookon nyertük meg a választásokat" után kifelé mást mondani mint befelé és elhinni, hogy nem derül ki az internet korában.

14. Alkotmányozó mélymagyarkodás mikor 81%-a a költségvetésnek már elment februárra.

15. MNYP + multiadók után SEM hozott 3.8% éves deficit, ami egyébként 4,2%-ra sikerült mert forradalom van vagy mafasz.

Mondjam még?

Szaremberezel másokat mert kiröhögik a valóban nevetséges próbálkozást, amikor minden amit idáig tett a fülkeforradalom arra sarkallja az értelmiséget hogy húzzon innen a faxba.

Józanodjál már ki bakker, és szakadj le a magas lóról de gyorsan.
@Archenemy: Ezt te mondtad ki, nem én! Én ilyent nem állítottam. Ezen kár rugóznod, nekem még azokkal sincs gondom, akik ide települnek. Azokkal ezek közül viszont, akik ki akarnak oktatni a magyarságból engem, annál több.
Esetleg majd néhány száz év múlva érdekel!
Speciel az én őseim évszázadok óta itt ontották a vérüket ezért az országért, katonacsalád voltunk majd ezer éve. Gondod ezzel? Én becsülöm azt is aki külföldi és itt él, mert több felelősségvállalást és tisztességet láttam tőlük, mint jó pár nagy hangon "fajmagyartól". Többet tett jó pár nem magyar ezért a nemzetért és országért, mint azok az árulók, akik a nagy magyarkodásuk közepette eladták az országot! Szerintem!
@Squid: Szerintem reménytelen, leírtam az elején, de nem esett le szerintem nekik:
1. Tisztességes és korrekt családtámogatás, azoknak akik dolgoznak és termelnek.
2. Normális adózás a cégeknek és a magánszemélyeknek.
3. A politika visszahúzódása a mindennapokból
4. Az állami költségek drasztikus lefaragása.
5. Normális, reális támogatási és szociális rendszer, nem élősködés a rendszeren
6. A támogatandó rendszerek fontossági sorrendje (pl. a foci szerintem hátrább van, de sokkal, mint az egészségügy!)
7. Rend és fegyelem a közigazgatásban, az államban
8. Kötelességek és jogok az állampolgároknak
9. Kiszámíthatóság és belátható életpályák
10. Jogbiztonság és garanciák, ami alól nincs kivétel!
@Squid: csináld jobban, most erre ennyit tudok írni, komolyan...

Ilyen koncepció, olyan koncepció - nagyon hangzatos, de lényeg nem sok van benne.

Meg nem sértésnek szánom, komolyan, de ne gondold annyira fontosnak magadat, hogy ha te, mint külföldön dolgozó ember, oda adózol, meg minden, akkor te vagy olyan fontos az országnak, hogy miattad itt valami össznemzeti átépítés meg reform legyen. Ami amúgy valóban kéne, csak nem miattad, hanem az itt élők miatt elsősorban.

Amúgy ne hidd, hogy én elégedett vagyok a kormánnyal de te szerintem valami szélsőbaloldali lapból tájékozódsz mert olyan a szövegkörnyezeted.
Ez a médiatörvény dolog is olyan volt, hogy erre egyből mindenki rinyált, amikor meg itt verték halomra az embereket akkor meg kussoltak. Ejj ugyan, én már régen leszálltam a magas lóról, és "szerencsére" a naivitásom is eltűnt, úgyhogy engem nem etetsz meg ilyen posztcucilista maszlaggal. Meg amúgy sem kívánok nagyon belefolyni a politikába, még ha ez szervesen érinti is a témát.
@Boli: milyen korrekt családtámogatást akarsz még?

Most nyomták be, hogy akinek 3 kölke van és dolgozik az havi(!) 700.000 forintot leírhat az adóalapból? Bassza is a csőrömet rendesen.

Komolyan úgy érzem, hogy ti valami olyat akartok, ami sosem lesz. Nem azért mert mérhetetlen igényetek van, hanem mert tudatosan sosem jó nektek éppen ami van.
@Alikam: amikor anyukádék az említetteket mondták neked, akkor 1: tettek egy gesztust, közölve, tudd, oda mindig hazatérhetsz, szívesen látnak, örülnek neked, számodra mindig lesz náluk hely, vagy 2: hívtak ("csalogattak"), érvekkel indokolva, miért lenne jobb számodra, ha visszaköltöznél hozzájuk (lakhatási -rezsi- költségek, finom házi koszt /az otthoni ízek általában überelhetetlenek/, stb)?
Saját példádon keresztül próbálj különbséget tenni a gesztus és a csalogatás között. Szüleid a gyermekük felé tettek egy gesztust vagy ajánlatot, a kormány pedig több ember felé tette meg ugyanezt. Ami nem baj, sőt! De ha gesztus, akkor ne érveljen, ha pedig hívás, akkor ne gesztusként minősítse. Mindkettő szép dolog, csak éppen más jelentése, tartalma van a szónak.

Gyurcsány.
Ama emlegetett szöveg nem az egyéneknek szólt (egyenként vagy csoportosan értve), hanem a munkáltatók és vállalkozók voltak a címzettek (járulékok, adók, effélék kapcsán), arra vonatkoztatva, hogy induljon-létesüljön egy úgy vállalat, munkahely (honi és külföldi feltételek összehasonlítása után). Ezt itt most felemlegetni pont olyan szöveg (és tartalom)környezetből kiemelt és szajkózott mondat, mint lázár nemrégiben nyilvánosságra hozott beszéde (ki mennyit ér, mihez képest, stb). Ha ez egyiknél elfogadott az egyetlen mondat kiemelése és annak minősítése, akkor a másiknál is. Ha nem, ha lényeges a szövegkörnyezet, az, hogy kinek-kiknek szólt, kire vonatkozott, akkor mindkettőnél lényeges.

Mármint ha nincs kettős mérce.
@Alikam: ismerem, természetesen. Egy vicc. Nem tudom hányan kapják meg, de 600 millió öt évre egy vicc, még akkor is ha csak 10 ember kapja meg.

Az 60 millió egy labornak, öt évre, 12 millió egy évre. Egy PhD-val rendelkező ember tisztességes fizetése Bp-en mondjuk 300 ezer nettó per hó, ha szerencsém van és ennyiért kapok jó (!) embert. A teljes bérköltsége kb. 800 ezer, évente kb. 10 millió. Érted, ez a pénz kb. arra elég, hogy egy embert alkalmazzak. A saját bérem nincs is benne, rezsi, konferenciák, utazások, stb. sincsenek. Persze lehet azt mondani, hogy a többi költségre pályázzak máshol, és ez rendben is van, de ez elég kevés ahhoz, hogy visszamenjek.

A másik probléma, hogy 10 ember kapja meg a 100 jelentkezőből. Ez 10%, erre nem építhetek.

És akkor olyanokról még nem is beszéltem, hogy pl. szól a kormány, hogy most nincs pénz kutatni, mert az árvízre kell költeni. (Előfordult.)
@Alikam: Nem tudom mennyi nagycsaládos van az ismeretségetekben, de tessék megkérdezni, hány tudja kihasználni! Adott is, meg nem is... Aha... Megfejelve mindez egy nevetséges adórendszerrel!
@csgabor: Meg hát a politikai kapcsolatok, a holdudvar, a lobbik... Az már rég el van költve!
@Boli: és amúgy erre az általánosságban politikai lózungokat durrogtató írásra még annyira sem lehetne rányomni a komolyságot, mint a túró rudisra.
@Boli: hát kapásból a cégemnél a kollégák felének 2 gyereke van, vagy tervezik a másodikat. Arra sem jár rossz pénz, ahogy hallottam.

Az más tészta, hogy szerintem ennyire nem kéne diszkriminálni, mert azért mert egy 25 éves embernek nincs még gyereke, nem kéne ennyire megfejni. De mindegy én ezt is elviselem, mert legalább annak a párnak jobb lesz.
@Boli: "Jó szóval oktasd / Játszani is engedd / Szép, komoly fiadat!"

:)

Nálunk angol megy (bár én sem lakom messze A.-tól). A tanulás kezdetekor még az ország túlsó felében laktunk, akkor kezdtem a szám.tech. miatt, majd a gyerkőc is, utóbb folytatta a suliban, mégutóbb angol anyanyelvű nyelvtanárnál, majd párom is elkezdte. Még van 3 év a kölöknek a suliból, 2014-ben "érik". És választ. Velünk együtt. Egyrészt pártot-mifenét (mifélét???....), másrészt a továbbiakra vonatkozót: menni vagy maradni?
Érett döntést kell hoznia-hoznunk....
@macamuca: Tanulni sosem késő, én is szinte minden évben valamit tovább tanulok, vagy újat kezdek még. Hobbi, hobbik mellette, de szerintem a nyelv egy eszement jó dolog, mert olyan dolgokat és életszemléletet értesz meg vele, amit kár lenne kihagyni. A legtutibb persze élesben az adott nyelvi környezetben, mert az a leginspirálóbb és leghatékonyabb.
@Alikam: Ebben viszont teljesen egyetértünk! Ez is valami... :)
@csgabor: nem vagyok szakmabeli, de feltételezésem szerint a kutatási alapok sajnos mindenhol a világon ilyenek, biztos akad kivétel, ahol te is dolgozol. Pl. ott a NASA. Kész, megvágjuk a kutatási pénzeket mert kell háborúra.

Az persze más kérdés, hogy megvágva is nagyságrendekkel több, de az elv ugyanaz. Tudod, kis ország, kis foci.

Amúgy is a kutatás és fejlesztés nem haszontermelő, vagyis rövidtávon nem az ezért sem szeretik a politikusok. Ahol van elég lauf ott áldoznak rá:(

De még magáncégeknél sem elsődleges. Tapasztaltam már én is, hogy rámondtam valamire a főnököknek, hogy ez így gáz, de vegyenek fel x embert és azok dolgozzanak x hónapig, és cserébe lesz egy jobb rendszer. Na mi volt a válasz? Se idő se pénz. Ennyi. Pedig nem magyar cég volt. De természetesen folyamatosan ösztökéltek minket, hogy legyünk innovatívak.

Na mindegy, ez egy kis kitérő volt, megértelek, de szerintem ezen a téren csodát ne várj:(
@Boli: mondjuk én is azt szeretném, hogy inkább tudásalapú társadalomra rendeződjön be az ország, mert a szalag meló az "jó", meg x száz embert lehet foglalkoztatni csak éppen kb. semmi gazdasági értéke nincs a munkahelyteremtésen felül. Persze kell, de nem elsődleges prioritásként kéne rá tekinteni.
@Alikam: és akinek 3 (vagy 2 vagy 1) kölke van, viszont nincs 700 ezres fizuja?? Csak mondjuk bruttó 100.000 ft./hó? Annak is olyan nagyon jó? Mindjárt de megnőtt az életszínvonala! Mindjárt nekilátott a következő gyereknek (csakis azért, hogy még jobb legyen neki, ez evidens!) Merthogy a munkavállalók zömére a bruttó 100 ezer körüli bér a jellemző, nem pedig a 700 ezres. Az átlag (!!) bér bruttó 229 ezer ft volt tavaly. Ebben benne van sok-sok minimálbéres éppúgy, mint a csúcsmanagerek, politikusok (bármilyen pozícióban: miniszter, tanácsadó, képviselő, államtitkár, stb), ügyvédek, orvosok, tanárok, pékek, utcaseprők, gyári melósok, eladók, stb. Ebből áll össze az átlag 229 ezer. Szerinted a munkavállalók hány százaléka tudja kihasználni (a magas béréből adódóan) maximálisan a családi adókedvezményt?
Addig is, amíg ezen rugózol, számolj kissé mást is. Pld azt, hogy aki a tavalyi évben a 2 sávos adókulcs miatt jövedelmének az 5 millió ft. feletti része után 32 % adót fizetett, ugyanaz az ember az idén bármennyit keressen is, csak 16 % adót fizet. Nos, ők valóban nagyon jól jártak az egykulcsos adóval: sima szja címén idén jóval kevesebb adót fognak befizetni, mint tavaly (még azonos bér esetén is!). Aki viszont tavaly is és idén is minimálbéres volt, az az idén (gyerek/ek/ nélkül, tehát nagykorú=már felnevelt taníttatott gyerekkel vagy még gyermekvállalás előtt álló fiatalok) rosszabbul járt. 1 %-kal kisebb az szja, viszont maradt a szuperbruttó (pedig ez is micsoda találmány! Az utánam befizetett járulék után adót fizetek, viszont azt nem tekintik jogalapnak a nyugdíjellátáshoz, merthogy nem én fizetem /mármint a járulékot/, hanem a munkáltató! Ja. Csak éppen kitermelem és adózok utána. Más közöm tényleg nincs hozzá.....), nőtt a járulék. Akkor hát kinek is jó az egykulcsos adó? A kiskeresetűeknek vagy nagy keresetűekenek? És kik is vannak többen??

Kevesebb adóbefizetésből gazdasági fellendülés. Ja. Ez a magyar álom.

Aztán ha felébredünk, legfeljebb csodálkozunk...
@Alikam: Amíg csgabor féle kutatók (sajnos nincs egyedül, kb. 1 éve hallottam egy riportot szintén elmenekülő kutatókkal) nem találnak idehaza értelmes munkát és megélhetést, addig nem lesz fejlődés és a külföld két kézzel kap utánuk. A bérmunka és szalag melletti munka olyan rabszolgamunka, ami ráadásul 20 centtel olcsóbb munkaerőért és a kedvezmények lejártával nagyon gyorsan elpárolog. Kell, mert felszív sok embert, de nem lehet élet és gazdasági cél!
@macamuca: aki 100.000-es bruttóra gyereket bevállal az őrült vagy mély-katolikus:)

Maximálisan nem hiszem, hogy sokan, de azt ne mond, hogy egy 150.000 bruttónál neked az nem segítség, ha fullra leírhatod az adóalapból...

Az egykulcsos adó bevezetése az hülyeség volt, most vakarják is a fejüket, szerintem egy év és vissza fogják csinálni.

Szerintem amúgy inkább a középosztályra gyúrnak rá, ami valljuk be, ugyan rideg számításnak tűnhet, de valójában a középosztály az, aki képes gazdasági teljesítményt közvetve produkálni.

Most én a 8 ált. iskolás parasztbácsival aki bruttó 100.000 összeszed a bányamúzeumban nem sokat érek. Komolyan, lehet rendes ember, de nekem ő gazdaságilag nem tényező.

Ez van:(
@Alikam: szóval 3 gyereket bevállal, az elejéről, mielőtt félreérthető lenne...
@Boli: nyelvi környezet: egyetértek.
Tanulás: az ország keleti felén mesebeli munkahelyeim voltak: hol volt, hol nem volt... Inkább utóbbi. Évente pár hét, pár hónap, mikor hogy. A munk. központba bekocogva megkérdeztem (2 szakma + érettségi): van-e valamilyen nyelvi képzés, nyelvtanulási lehetőség? Válasz: önmagában csak diplomásoknak, nekik is csak felsőfokú nyelvvizsgára felkészítő. Van viszont érettségihez kötött (mint jelentkezési feltétel) alapképzés is, de csak más szakmai képzéssel együtt. Akkor legyen ilyen. Mi a kínálat? Választottam egy szám.technikás képzést, tekintve, hogy ott már voltak ismereteim, tehát "csak" a nyelvet kell majd tanulnom. Kezdésnek príma volt. 10 hónap után lett még egy szakpapírom, meg egy alap-nyelvvizsgám. És később tudtam segíteni a gyerkőcnek is :). (ja, és az igazsághoz hozzátartozik, hogy egyrészt a képzés ideje alatt az akkori minimálbért kaptam -napi 2-szer 40 km utazással = mintha melóhelyre jártam volna be, ráadásul a bérletet is a mükp. adta-, másrészt utóbb lett egy 6 (!!) hónapos szerződéses munkahelyem is, igaz, utcaseprőként, node a pénz az pénz, több, mint a 0 ft jövedelem. A minimálbéres havi összeg pedig annak volt köszönhető, hogy a képzés uniós pénzből valósult meg... és ennek a képzési programnak volt egy olyan vonzata is, hogy a utóbb a munkáltató ebben a programban részt vevő személyt alkalmaz, akkor az alkalmazási idő felére a járulékot a program fizeti. Fúúúúúúj, unió! Lett nyelvismeretem, képesítésem, 10+6 hónapra jövedelmem, a munkáltatónak meg olcsóbb munkaereje. Cserébe én 10 hónapig tanultam és vizsgáztam, utóbb dolgoztam 6 hónapig. Tényleg pofán kell verni a zunijót! :(
@Boli: ebben egyet is értek. Csak ahhoz, hogy a csgábor féle kutatókat komolyan támogatni lehessen, ahhoz úgy fel kéne pörgetni a gazdaságot, amire én 20-30 évben belül nem látok reális esélyt.
Ettől függetlenül a szalagmunka tényleg nem megoldás, mert azzal csak a mély-szegénységet próbálják kicsit feljebb hozni abból meg mint írtam, nem sok gazdasági erő keletkezik, főleg miután jól meg kell kenni az összes multit, hogy ide telepítsenek.
@Archenemy: Tehát nem! Szövegértelmezés: elégtelen, vagy fizetett provokátornak tetszik lenni?
A legnagyobb rosszindulat, ami felőled árad, szóval ennyi!
@macamuca: Már Lenin elvtárs is megmondta: "Tanulni, tanulni, tanulni!" :) És bízunk benne, hogy minden jóra fordul. Mert hit nélkül nem működnek a dolgok! Nem a hivatásos képmutatókra gondolok, hanem az őszinte és az emberből jövőre, mely nem köthető egy világi, vagy vallási vonalhoz sem. Anélkül nem megy. Sok sikert!
@macamuca: na még csak az kellett volna, hogy csak úgy hívjanak mindenféle túró rudi nélkül, hogy gyertek haza. Pff, akkor itt már régen elszabadult volna a pokol:)
Meg hát anyám és a köztem levő viszony sem olyan mint mondjuk jános vitéz és a kormány viszonya, ebből is adódhatnak különbségek:)

Tudom nagyon jól, hogy Gyurcsány mire értette, akkor is arcpirító pofátlanság és butaság volt. Mondjuk neki valszeg mindegy is volt.
@Alikam: középosztály. Ők kik? Mármint jövedelem tekintetében. Kb mennyit keresnek havonta/fejenként, és kb mennyien vannak (mármint a munkavállalók között, sacc százalékban)? Merthogy ez a réteg lenne a lényeg, valóban, csakhogy alig vannak. Ama gazdasági olló egyre nagyobbra nyílik.... Egyre több az elszegényedő és egyre kevesebben élnek egyre jobban. Magam hova soroljam? bruttó 150 körüli bér, ez nettó 100 körül van (1 gyerek utáni kedvezménnyel), albérletben?? Nálam van érettségi, 4 szakma, nyelvvizsga, párom mérnök, ő 180 bruttót is megkeres. Azt hiszem, nem vagyunk komoly vásárlóerő, nem tudjuk élénkíteni a gazdaságot. Csak melózni tudunk, meg tanulni (feszt, merthogy egyrészt szükséges, másrészt hasznos, harmadrészt érdekes dolgokat is megtudhatunk: ilyen kis kíváncsiak vagyunk). Akkor mit csináljunk?? Maradjunk és lehetőségként (mint a fentebb emlegetett pontokból megtudhattuk, hazánk a végtelen lehetőségek tárháza: kiknek? milyen lehetőség?) tekintsünk úgy a jövőnkre, hogy kb ugyanaz vár ránk, mint eddig: épphogy megélünk, valamint a gyerekből is lehet gyári melós, a szobája adott, a jövője meg majd lesz valahogy, pld úgy, mint a mienk (node ehhez minek tanulni, küszködni??). Netán fogjuk a motyónkat és menjünk odébb 1-2-pár határral és legyünk ott melósok, jobb életszínvonalon (pld ne kelljen hónap végén az üres buxában kotorni egy kiló kenyérre-parizerre való után....)?

Nem kekeckedésként, de szerinted?
Ki a középosztály?
És nekünk mit javallasz (értelmi és nem érzelmi választ kérnék)?
@vitézlajszló: ja értem, tehát ez az érved, hogy "de nem is", +személyeskedés

lássuk, melyik nem igaz

az, hogy kétségbe vontad azok magyarságát, akik szerinted csak "külsőségekben élik ezt ki"

vagy az, hogy megállapítottad, hogy aki kétségbe vonja más magyarságát, az egy szar alak
@Squid: Az oldaladon lévő képen szereplő, szemből bal oldalt álló oroszlánnál volt "szerencsém" 2 napig őrségben állni! Húúhh, de régen volt... :)
@Alikam: nem az a lényeg, hogy pontosan milyen a viszony a hívó és a hívott fél között, hanem az, hogy a hívott fél köszöni, nem kér a lehetőségből, mivel minden szeretete és tisztelete mellett önálló és független akar lenni. Önerőből elérni valamit, az összes menetközbeni hibával, hibalehetőséggel együtt. Szuverénnek lenni. Meg effélék. Te is az önállóságot választottad, bár a kezdet (gondolom) nem volt egyszerű, utóbb meg az elért eredményeid utáni sikereket nem adtad fel (ha most hívnának, akkor hazamennél? Ugye, hogy nem. Pedig éppúgy szeretnek, mint gyerekként, kamaszként, frissen elköltözöttként. Csak éppen mostanra már megszoktad és megszeretted azt, aminek az eléréséért eddig is dolgoztál: anyagi és egyéb téren független, önálló élet, a nehézségeivel és az előnyeivel együtt.

Hogy gyurcsánynak mindegy volt-e, azt nem tudom. Azt viszont igen, hogy áttátelesen azért hepciáskodott, hogy itthonkeletkezzenek munkahelyek, olyanok, melyeknek bére nem annyi, mint amennyit a munkáltatók akartak (bér+járulékok, adók), hanem több: több marad a melós zsebében és több megy be az államkasszába is, adó és járulék néven. Ehhez ad támogatást, segítséget. Erre vonatkozott, hogy akinek ez nem tetszik, el lehet menni. Mármint külföldre és az ottani szabályozás alapján befektetni, munkahelyet teremteni. Csak akkor ne emlegessék könnyes szemmel a magyar vállalkozók, befektetők a szegény magyar gazdaságot, ne mélymagyarkodjanak. Elégedjenek meg kisebb haszonnal, adjanak több bért, amiből állambá'nak is több jut, aztán több bevételből inkább van esély kezdeni valamit.
Most meg kevesebb adóból többet akarnak szétosztani. Naná, hogy nem megy! Pénz kel, de gyorsan! Hopp, manyup! Oké, tűzoltásnak megtette (egyéb következményeibe ne menjünk bele), 3 évre úgy tűnik, a nagy tüzet eloltotta (és akkor optimista voltam). Utána?? Gazdaság döglődik, bevétel alig, államhitel még sokáig lesz, befektető egy szál se jön (jut eszembe: Opel, Mercedes, Audi: pár ezer munkahelyet megteremtettek /aki ott dolgozik, annak nem kell segély, plusz adót-járulékot fizet!/, node kinek sikerült idecsalni őket? Mostanában hallani valami efféle nagyságrendű ügyletről, akár csak puhatolózó tárgyalások címszó alatt? Még ha csak szalagmunka is, de a mélyszegénységből kifelé kezdésnek megteszi): mi lesz a kasszában 3 év múlva? Pontosabban: honnan lesz bele pénz? Mert az államosítást egyszer már lejátszották, aztán valahogy nem igazán vált be, akármeddig is próbálták toldozni-foltozni....
@macamuca: középosztály az valóban ma Magyarországon egy nagyon szűk réteg. Mondjuk saját környezetemből kiindulva a két főnököm már középosztályba tartozóak. Bruttó kb. 800.000-1.000.000 fizetéssel. Ők már a tudásalapú réteghez tartoznak, nem betanított melósok, érdekérvényísítők, ők vállalkozást tudnak beindítani, embereket alkalmazni stb. stb.

A középosztály amúgy szerintem, a hagyományos értelemben, gondolkodásmódban is megjelenik.

Nem tudok sok javaslatot tenni nektek, szerintem örüljetek, hogy ennyi van. Persze kimehettek külföldre szerencsét próbálni, de az is lutri.

Az biztos, hogy ti még meg sem közelítitek velem egyetemben a középosztályt. Nekem sincs diplomám, de bruttó 300-at azért megkapom. Ezt csak azért írom, hogy lehet diploma nélkül is jobb fizetést elérni.

Átképzés? Állások folyamatos keresése? Vagy esetleg menj ki külföldre pár hónapra cukornádat vágni. Azt mondják szar munka de jó pénz. Abból félre lehet tenni és tovább építkezni.

A saját példámból, szerintem menni kell előre, na nem a Lenini úton, hanem a magad útján. És sosem megelégedni azzal ami van, csak akkor ha már azt mondod, oké, ennyi elég.

Meg eladni magadat, mint a kapitalizmusban szokás.
@Boli: köszönöm :) Kívánom, hogy sikerüljön neked is, amit szeretnél. :)
@macamuca: ebben egyetértek, ebben én nem is látok semmi kivetnivalót. Már a legelején leírtam, fikázni meg köpködni nem kell. Csak ennyi, és sem gondoltam komolyan, hogy valaki majd szentimentális okokból feladja a kinti életvitelét, ha az messze jobb, mint itt. Van akinek ez elsőrangú szempont, van akinek más, de ettől ez még nem változtat azon a tényen, hogy mindenki a saját boldogulását keresi.
Viszont Magyarországot egy magyarnak kutya kötelessége tisztelni. És nem leszarozni, meg hasonlóak.
@Alikam: Nos, az "örüljetek, hogy ennyi van." az elfogadás. Elfogadása annak, hogy itt a vége, ez a maximum, amit elérhettünk (amit majdan a gyerek is elérhet, mármint nagyságrendileg), belenyugvás mindenbe: anyagi, társadalmi, politikai körülményekbe. Nos, ez az, ami nem nagyon megy: a belenyugvás. És nem azért, mert sajnálom attól, akinek több van (hagyjuk, hogy ki mivel, hogyan szedte össze), hanem azért, mert egyrészt szeretnék én magam is többet-jobbat, másrészt úgy érzem, képes vagyok tenni érte (értve ezalatt a munkát és a kitartást = nincs azonnal, könnyen, ingyen sült galamb), harmadrészt dühít, hogy itthon esélyem sincs rá. Mivel a haverizmus, a korrupció mindent olyan szinten behálóz, hogy nem az egyéni teljesítmény számít, hanem az összeköttetés (még a leghétköznapibb melóknál is!, nem csak a politikai és üzketi életben), a gátlástalanság, a törtetés, hízelgés, hajbókolás. Ráadásul egyre inkább úgy érzem, hogy nem egyszerűen nincs lehetőség, hanem tudatosan gátolva van a lehetőség kialakulása is: hisz ha birka, megfélemlíthető a tömeg, ha függésben tartható, ha elég neki a szép ígéret (amit persze soha nem váltanak be, még részleteiben sem) akkor könnyebben irányítható, mint ha van egy szélesebb réteg, akinek van önálló egzisztenciája, saját céljai, elképzelései, mindezekhez még gondolkozik is = nem megvezethető, nem használható bábként.
Miközben megpróbálják elhitetni velük, hogy az ő akaratuk szerint van minden úgy, ahogy van, amit éreznek, azt pedig rosszul érzik, merthogy nekik mostmár egyre jobb, nem pedig rosszabb, ahogyan állítják.
Egyszóval a szemünkbe hazudnak. És amíg ezt eltűrjük, addig bizony meg is teszik. Miért is ne tennék? A hatalom az övék, anyagilag is kifizetődő: naná, hogy folytatják!

Úgyhogy vagy elfogadom, ami van (ez nem megy), vagy keresek egy olyan helyet, ahol a saját igényeimnek megfelelő módon lesz lehetőség, amivel élve egy olyan életet teremthetek magamnak, ami nem "nagyúri" ugyan, de a mostanihoz képest sokkal jobb. Semmi extra: átlagos megélhetés (=nincs hónapvégi frász, van netán évente egyszer nyaralás.... álom....), némi megtakarítás idős koromra, lehetőség a gyereknek is.
Most mondd: sokat várok, nagyravágyó vagyok? Azt hiszem, nem.
De mindez itthon csak álom.....
@Alikam: Tudod én jobban éreztem odahaza másodrendű állampolgárnak magam , mint itt. Amiről te beszélsz ... Nem is tudom honnét szeded. Valószínűleg magadból indulsz ki, és lenézed odahaza is azt, aki nem magyar, hanem "másodrendű" bevándorló.
@Alikam: " És sosem megelégedni azzal ami van, csak akkor ha már azt mondod, oké, ennyi elég."

Ez az, ami számomra elfogadható hozzáállás. Azzal együtt, hogy amit eddig elértem/tünk, azt természetesen megbecsülöm és értékelem, örülök neki, hogy már ennyi is van. (pláne, hogy pontosan tudom, mibe került: idő, energia, amíg ezt is elértük). De ha ennyi idő alatt ennyi fáradsággal idáig jutottunk, akkor életünk második felében (korosodva egyre kevésbé hatékony az ember) mire jutunk? Mármint ilyen körülmények között? Az erre a kérdésre adható válasz pedig rémísztő! Szegényház még ugyan nincs, de mire megöregszem (ha megérem...), lehet, hogy lesz. És nem óhajtok odakerülni! Hogy elkerüljem, ahhoz tennem kell. Most. Amíg még bírok. És mivel itthon ez van, ami van (lehetőség, anyagiak), ezért sanszos, hogy megyünk. Mert ha maradunk, akkor tényleg nem tudom, milyen jövő vár ránk: nem csak pár éven belül, hanem később is...
@macamuca: Elfogadni, vagy nem megelégedni DE örülni az adott helyzetnek, két teljesen különböző dolog.

A te döntésed, ha el akarsz menni, akkor menj. De boldogulni mindenhol önerőből kell. Persze, lehet szerencséd lesz és ez az önerő máshol elég lesz arra, amire vágysz - nem, nem vagy nagyravágyó - de a lehetőségeket akkor is saját magadnak kell megteremteni ebben egy kormány sem fog neked segíteni, hátráltatásban már más a helyzet, de mivel szabad a munkaerőpiac, nem csak külföld fele hanem itthon is, azt nem tudják megakadályozni, hogy jobb állás után menj.

Volt valami idióta film, régebben néztem, na abba mondta a főkolompos, hogy "Kell egy Terv".

És ez maximálisan igaz ebben a helyzetben is. Tervezni kell, szabad, ajánlott akár itthonra akár külföldre gondolsz - és ezt is értettem amikor a továbblépésről írtam -, de spekulációkra meg hallomásokra hagyatkozni balgaság.

Hát ennyit tudok én.

Minden Jót!
@Alikam: "aki 100.000-es bruttóra gyereket bevállal az őrült vagy mély-katolikus:)"

Hithű ateistaként vállaltunk anno 16 évvel ezelőtt gyereket, méghozzá nettó 25.000-re. Miért? Mert nem tudtuk volna elképzelni, hogy ne legyen. Gyerek nélkül valahogy nem... valahogy egyértelmű volt, hogy legyen. Akartunk tesót is, de aztán több ok miatt ez elmaradt (részben anyagi, de egyéb ok is közrejátszott). Igen, nehéz volt. A szülőktől sem várhattunk sgítséget, tekintve, hogy ők is eléggé vékony pénzen éltek-élnek, tehát akármi adódott is, azt nekünk kellett megoldani. De ez is természetes volt: senki nem mondta, hogy legyen az a gyerek, mi akartuk, tehát nekünk kell vállalni a felelősséget is azért, hogy a lehetőségekhez képest biztosítsunk neki mindent. Nos, amit tudtunk, megadtunk, amit nem, azt nem, soha nem az volt az elsődleges, hogy mi nincs, hanem az, hogy mi van. Bár már kamasz, de fura módon nem követelőzik: kér. És elfogadja, ha az a válasz, hogy most nem, mert nincs rá pénz, de nem felejtem el a kérését és ha telik rá, akkor megoldjuk. És tényleg nem feledem, és tényleg megkapja (bár nem mindent, és nem a legdrágábbat), ezért tudja, hogy ha megígérek valamit, akkor állom a szavamat.
Egyszóval: soha nem bántam meg, hogy akartuk-vállaltuk, azzal együtt, hogy valóban sok mindenről le kellett mondanunk (mármint olyasmiről, amit gyerek nélkül megtehettünk-megvehettünk volna).
Azt hiszem, hogy bár a gyerekvállalás esetén fontos szempont az anyagi helyzet kérdése, de nem a legfontosabb. Ahol a döntő szó a pénzé, ott tán soha nem lesz elég belőle ahhoz, hogy akár csak egyetlen gyerek is megszülessen. Bár lehet, hogy ez utóbbi erős túlzás, különösen a munkanélküliségi adatok tükrében (több, mint 10 %).........
@tildy:): nem nézem le, csak másképpen tekintek rá. Ennyi.

@macamuca: látod ez is arról szól, hogy hagyod magad sodródni az árral. Nem tud mit hoz a jövő, stb. stb. Bizonyára nem két szódavíz között jutottatok arra az elhatározásra, hogy mentek, úgyhogy gyanítom, van terv, ami olyan, ami pontosan olyan, hogy abban nincs olyan, hogy te, ti veszítetek, mert annak csak így van értelme. Arra már azt mondom, korrekt kis terv, függetlenül a részletektől.
@Alikam: igen, boldogulni mindenhol önerőből kell, és valóban, lutri az egész, elvégre senki nem fog semmit sem garantálni sem nekem, sem másnak. Akár sikerül, akár nem, a lehetőség az, ami leginkább vonzó: van lehetőség, van esély arra, hogy kitartással, szorgalommal elérjen valaki valamit (kinek mi a célja: lakásvásárlás, autó, utazás, szórakozás, készpénzmegtakarítás, stb).
Még van időnk a pontos részletek kidolgozására (bár már most sem a levegőbe beszélek, nem véletlenül jutott eszünkbe a kiköltözés, lenne kezdőpont), az is lehet, hogy csoda történik (vagy efféle...) és 3 év múlva a maradás mellett döntünk, a javuló tendencia láttán....
Semmi sem lehetetlen.
De hogy minek mekkora a valószínűsége, az már más kérdés....
:)
@macamuca: igen, ehhez annyit, hogy aztán javítottam, szóval aki 3 gyereket bevállal ennyire, az őrült...

Sajnos manapság egyre jobban számít az, hogy pénz legyen a gyerek mellé. De ez érthető is, hogy most már szempont, régen nem volt mert mindenki egyformán csóró volt:)

De abban is igazad van, hogy ne a pénz szabja meg, hogy legyen gyerek vagy sem, persze ésszerű határok között, mert akkor inkább nem vállalok ha tudom, hogy nyomor, szegénység várna rá. Ennyire nem vagyok önző.
@Alikam: Tudod Ali az a durva, hogy otthon két minbérből kvázi kifizeted a rezsit, meg eszel, és annyid marad , hogy másnap is be tudj menni dolgozni.
Itt meg ha nem is habzsidőzsi, de nyugodt kényelmes élet van belőle.
@macamuca: értem, akárhogy döntötök, sok szerencsét kívánok, és a lényeg, hogy olyan szituációt kell teremteni amibe kizárt, hogy belebuktok, vagy legalább egy vészkijáratot meghagyni, de olyat, hogy ha egy afrikai aranybányába is rabolnak el titeket rabszolgaként, akkor is legyen menekülési lehetőség:)

A tendenciát meg hagyjad, az csak illúzió, nem az a lényeg. A lényeg az, hogy kockáról kockára kell építkezni, ez lassabb, de jóval biztosabb megoldás. Ha meg már nem tudsz hova, a lehetőségeid, a saját lehetőségeid határához értél, és még mindig kell, akkor kell az a bizonyos terv.

De hát, én sem okoskodok már itt tényleg késő is van, meg még gyerekem sincs:)

Na tényleg, Jó éjt, és Sok sikert!
@Alikam: igen, jól gondolod, van terv, kezdőpont, ismeretség, rokon, ráadásul nem is csak egy irányban.
Azt pedig nem tekintem sodródásnak, hogy azt mondom, nem tudni, mit hoz a jövő: egyszerűen enm látok a jövőbe. Lehet, hogy banálisan hangzik, de attól még így van: ha nekem valaki 20 éves koromban azt mondja, hogy ez+ez fog veled történni, meg hogy ilyen+olyan munkahelyen fogsz dolgozni, hogy kikkel találkozol, hol fogsz lakni, ha elmondják, hogy másik ugyanannyi év múlva hol és hogyan fogok élni, mivel foglalkozom, hogyan telnek a napjaim: nos, kezdésként minimum kiröhögöm. Ha erősködik, elhajtom a búsba. Ha tovább folytatja, mentőt hívok és bevitetem a piciátriára (pld ott is dolgoztam.. ahhoz képest meg ahol most vagyok... meg ami a kettő között volt.... hmmm), merthogy megőrült.
Aztán teltek az évek és a dolgok megtörténtek. Hol kényszerből, hol saját kezdeményezésből, de valahogy mindig adódott a következő lépés, amivel haladtunk előre, és amit előtte valahogy min. nehezen tudtunk volna elképzelni. Mégis megléptük/tem. Tehát: néha én döntök, néha a körülmények kényszerítenek, de mindig haladok, előre. Hol lassan, hol tempósabban, volt, hogy nagyot ugrottunk, hirtelen (a lehetőség felmerülése után nem egészen egy hónappal már az ország túlsó felében laktunk-dolgoztunk), mindenesetre: haladtunk.
Most már szeretném sokkal kézzelfoghatóbbá (=anyagiak) tenni ezt a haladást.
@tildy:): én ezzel tisztában vagyok. Egy afrikai sóbányász meg kap napi 12 óráért 1 dollárt. Nekik meg mi vagyunk az elérhetetlen királyok.

Ez csupán annak függvénye, hogy meddig és milyen elvek illetve lehetőségek mentén vagy hajlandó elmenni.

Na tőled is búcsúzom, jó éjt!
@Alikam: köszönöm :)
Ha nincs gyerek, akkor csinyáá'nyi kő! Vagy legalább gyakorolni a technikát... Ismétlés a tudás nyannya... :)
Jóccakát neked is. (nálam is rég volt hajnali 4 óra...)
@Alikam: "csináld jobban, most erre ennyit tudok írni, komolyan..."

Lol ezt most komolyan írtad? Ez az összes érvelésed arra amit írtam? Gratulálok, ez teljesen súlytalan válasz.

"Ilyen koncepció, olyan koncepció - nagyon hangzatos, de lényeg nem sok van benne."

Nem sok van benne? Akkor szerinted mi az útja Magyarország jó útra terelésének? Kíváncsian várom az érvelésedet, bár ha ilyen mint ez a válasz akkor sztem maradj csöndben.

"Meg nem sértésnek szánom, komolyan, de ne gondold annyira fontosnak magadat, hogy ha te, mint külföldön dolgozó ember, oda adózol, meg minden, akkor te vagy olyan fontos az országnak, hogy miattad itt valami össznemzeti átépítés meg reform legyen. Ami amúgy valóban kéne, csak nem miattad, hanem az itt élők miatt elsősorban."

Egyrészt itthon dolgozom, ha visszatekersz azt is látod, hogy mióta, de nem terhellek ezzel.. Az "országnak" nem miattam kell reformálni, az országnak az országért és a benne lakókért kell reformálni azokat a struktúrákat melyek nyelik a pénzt mivel a rendszerváltás előtti módon működnek.

"Amúgy ne hidd, hogy én elégedett vagyok a kormánnyal de te szerintem valami szélsőbaloldali lapból tájékozódsz mert olyan a szövegkörnyezeted."

Én szigorúan pénzügyi mutatókból tájékozódom, mert az a fokmérője egy kormány hozzáértésének, és az alapja az összes erre épülő szociális juttatásnak és intézkedésnek. Ennek alapján katasztrófa amit tesznek és ahogy teszik. Sorry hogy hazavágtam a rózsaszín álmodat.

"Ez a médiatörvény dolog is olyan volt, hogy erre egyből mindenki rinyált, amikor meg itt verték halomra az embereket akkor meg kussoltak."

Ha valaki belekeveredik a B-Közép "forradalmáraiba", ne csodálkozzon ha szétcsapják. Másrészről a médiatörvény sokkal szélesebb rétegeket (értsd: mindenkit) érint, nem úgy mint egy tüntetés. De nem kezdek a részletezésébe, mert orvvérzésig lett már mindenhol tárgyalva.

"Ejj ugyan, én már régen leszálltam a magas lóról, és "szerencsére" a naivitásom is eltűnt, úgyhogy engem nem etetsz meg ilyen posztcucilista maszlaggal. Meg amúgy sem kívánok nagyon belefolyni a politikába, még ha ez szervesen érinti is a témát."

Eltűnt a naivitásod mi? Ezt örömmel hallom, de azért gondold át ezt a kijelentést még egyszer!!!
Én mondjuk azon szoktam röhögni, hogy ezek a maukat "Iksz"-eknek nevező taplók azt sem tudják, hogy az "Ikszek" bizony Spiró hasonló című regényében a cenzorok és besúgók (szekularisfigyelo.blog.hu/2011/01/04/spiro_reloaded)? Vagy tudják?
@ursus artos:

8. kevés a mérnök.
3. mit akarsz? Mindenáron győzni? Miben? Én arról beszéltem, hogy mit kellene csinálni. Felelőst nem kerestem. Áááá! Te egyáltalán nem vagy orbánfan, se paranoiás...
@sic!: Bakker! Tényleg. Nem tudtam, honnan ismerős ezen elmebetegek neve! :) Kösz, az infót!!!
@Archenemy: Senki magyarságát nem kérdőjeleztem meg!
Undorodom azoktól, akik ezt megteszik!
Azért, mert valaki külsőségekben magyar, szerintem ugyanúgy magyar, mint bárki, aki magyar.
Én csak bátorkodtam nem elfogadni, bizonyos köröktől való megállapítást arról, hogy XY nem magyar, mert nem felel meg az általuk támasztott (külsőségi) követelményeknek.
Nagyon remélem, hogy így már érthető és nem csavarható addig, hogy én egy söpredék nemmagyar libsi vagyok.
Egyébként magyarságomat csak az életemmel együtt vehetitek el, genyók!
@mojszipupi: mindenki tisztában van a fizetések közötti különbségekkel, és még Svájc példáját fel sem hoztad, mert akkor még nagyobb lehetne a kontraszt. Ezzel nem mondtál túl nagy okosságot. Hozzáteszem, hogy több esetben az kap külföldön milliós jövedelemmel rendelkező állást aki Magyarországon is tisztességesen meg tudna élni (jóó nem felsőkategóriás autóval járna, de elboldogulna). Aki pedig itthon tényleg a létminimumon él, valószínűleg nyelvtudás és egyéb szakképzettség hiányában is szenved (amit az oktatási rendszer számlájára írhatunk) így kicsi az esélye, hogy külföldre kikerül, jól megfizetett állásba. Sajnos Magyarország társadalma az elmúlt 20 évben nem a jó irányba mozdult el, egyre nagyobbak lettek a társadalmi különbségek, kevés a jó szaktudással/nyelvtudással/tapasztalattal rendelkező munkaerő. A külföldön dolgozó magyarok tudását itthon is értékelnék, és hazatelepülésükkel hosszútávon, közvetve hozzájárulhatnának a társadalmi szakadékok mélységének csökkentéséhez nyilván adófizetéssel, vagy tudásimporttal.
@sic!: az IKSZ egy mozaikszó, nézz utána kicsit jobban és pontosabban, hogy mit jelent, ne ragadj már le
@vitézlajszló: Hallgat a faszkalap,agyhalott narancskomcsi görény!
Ilyenek vagytok, ilyenek voltatok és ilyenek is lesztek. "Nemzeti" megmondomkiamagyar szarháziak!
Kussoljatok is szemétládák!
Van miért kussolni, úgyhogy kuss!
Bides (nari) kommunista görények!
fetrengek :D

amugy csak jelzem hogy a fent emlitett gyerehazabodrikutyam.hu oldal nem a kulfoldon tartozkodo honfitarsaknak keszult hanem az otthon nyomorgo vermagyaroknak akik egymasnak kuldozgetik iwiwen hogy nahlatod kulfoldon se jobb itt irjak.
süti beállítások módosítása