Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: wmn.hu/kult/61888-a-rajzfilm-varazslat-es-tundermese--macskassy-gyula-tortenete Macskássy Gyula m... (2024.04.19. 16:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.03.04. 13:29 Fabius

Ez a sarc lesz a végső?

Címkék: gazdaság fidesz matolcsy györgy széll kálmán terv

Sokat találgattam, vajon meddig terjednek országunk Szent Jobbjának határai? Hol jön el az a pont, ahol Orbán Viktor számára is nyilvánvalóvá válik: a matolcsyzmus vallásnak még elmegy, de követői maximum a bibliai kenyérszaporítós csodában reménykedhetnek.
A népszabi online szerint a Széll Kálmán tervvel eljött ez a pont. Bár a Nagy Tervből sok közszájon forgó tétel kimaradt, Fideszes források állítják: "Ez az utolsó opciója annak, hogy Magyarország elléphessen a szakadék széléről”. Egyben ez Matolcsy utolsó dobása is.

Szerintük azonban a terv maga csak egy nekünk berendezett kirakat, amiből legfeljebb a fűnyírók csapásainak irányát, és a tervezett dátumokat tudjuk meg. A lényeg orbánviktori szokás szerint a szemnek (legalábbis a miénknek) ezúttal is láthatatlan. Létezik egy 180 oldalas, minden részletre kiterjedő végrehajtási utasítás, ami alapján csöndben és sunnyogva fogják a megszorításokat eszközölni. Úgy vélik nem kell közölni a rossz híreket a választókkal, nem kell az orrukra kötni semmit, ami leginkább az ő zsebükre megy. Jobb lesz sunyi módon elbújtatni a közlönyben, ahogy az áramár emeléssel is tették.

Kíváncsi leszek a kommunikációs stratégia sikerére. Orbán Viktor aktuális imázsa szerint igyekszik tökös vezetőnek látszani. Úgy röpködnek a fülkeforradalom, gazdasági szabadságharc, nyugdíjvédelem, általános nyugati sajtótámadást elhárító országvédelem kifejezések, mint mangalica sörte közül a korpa, de a valóban fontos és húsba vágó lépések ismertetésében arctalanná válik? Vagy elbújik Matolcsy gatyakorca mögé, és a sikertelenség esetén beáldozza Szent Jobbját.

A vezér természetét, és színpadiasságát ismerve nem elképzelhetetlen, hogy a nyárig kibukó elégedetlenségi hullám hatására az idei Szent Jobb körmenet úgy fog kinézni, hogy Matolcsyt körbekergeti az igazhitű törzs a Bazilika körül néhányszor, aztán leteperik, Semjén páter elmond egy imát fölötte - páternoszter, az apád suszter, az anyád varga, te meg egy marha, ámen - és nyilvánosan felpofozzák államalapító királyunk szent jobbjának élethű másolatával.
A felelős döntéseket hozó asszony férjét megsiratni nem fogjuk, a kérdés azonban az: mi lesz aztán? Jön végre egy Varga Mihály, akinek életképes elképzelései is vannak a gazdaságról, és elég önbecsülése is ahhoz, hogy a magáról alkotott mértékadó közgazdász képet ne rombolja le víziók kedvéért? Vagy megint lesz egy bohóc, aki csak azt képes dalolni, ami a Vezér fülének kedves, és évente rendezünk triviális "kivégzéseket" az államalapítás alkalmából, megfelelően demonstrálva: mindig valaki más a hibás.

9 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr582709840

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Matolcsy lakásvásárlásra buzdít 2011.03.04. 16:38:02

A nemzetgazdasági miniszter szerint még az év első felében kidolgozza az új otthonteremtési programot a kormány.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

:))
bár igazából az embernek sírni lenne kedve
Én is nyár végére tippelném a kenetteljes ráolvasások, fel-és megszentelések, megfenyítjük-helyrehozzuk-felderítjük addigra már több, mint egyéves szomorújátékának azt a fokát, amikor maga a nyócévefelkészült személyes karára, meg izmára lesz szükség.

A lelkesítő országjáró körmenetet a személyes csodatétellel tűnik célszerűnek összekötni.
Elsőként Borsod és Szabolcs lehet az úticél, ahova munkahelyet ugyan nem, de öt kenyeret meg két halat össze lehet még kotorni a kincstár alján.

A nyilván sikeres kenyér-és halszaporítás e mennyiségű alapanyagból kétezer éve ötezer embert lakatott jól. Félő, hogy ez kevésnek bizonyulhat.

Javasolnám a tévés intendáns rendkívüli képességeit igénybe venni a saccperkábé sikeréhez, a jó Rákay négy-ötszörös szorzójával akár ezen létszámú tömeg többszöröséről is könnyedén kimutatható az egyszeri jóllakás.

Ha meg az augusztusi áradások környékére tempírozzák a csodatévő haknit, még a vízen járás bemutatása sem ütközhet akadályba.
Kizárt dolognak tartom, hogy a részletekbe menő csodaforgatókönyv létezik. Mivel kiderült, hogy a Nagy Terv csupán egy rohammunkában összedobott, iszonyúan igénytelenül tálalt közhely- és dátumgyűjtemény, amit senki értelmes ember nem kajál be, muszáj volt valamit kitalálni, amivel fenn lehet tartani a látszatot. De tényleges éca, amit nyilvánoságra lehet hozni, egy darab se, ezért legalább lebegtetnek, rejtélyes dokumentumokról beszélnek, amikben meg van írva a tuti, de csak a beavatottak ismerik a tartalmát -- hogyne. Persze, az elmúlt egy (meg előtte még nyolc) évet frankón megúszták ezzel a taktikával. És Matolcsy is maradni fog, mert nincs hová felfelé buktatni, de Orbán Szent Jobbjaként lefelé nem bukhat.

Aztán pedig, ha emlékeim nem csalnak, Vargából akkor lett (nem gazdasági csúcs-, hanem "csak") pénzügyminiszter, amikor Járai végre beülhetett az MNB-elnök székébe. És akkor is azért lett Varga, mert másodpercig se volt kétséges, hogy az esetleges szakmai szempontokat alárendeli a Főnök ötleteinek. Megjegyzem, ha olyan keményen szakmai gerincű, akkor a parlamenti gaz. bizottság prominens tagjaként előre tudnia kellett, hogy hiába fog csontvázbizottságozni, semmit nem fog találni. Mégis elvállalta pozíciót.
@9mmPara: Én abban egyetértek Fabiussal, hogy Varga Matolcsyhoz képest géniusz. Abban viszont veled értek egyet, hogy nincs itt semmilyen kidolgozott Titkos Terv, ami majd megváltja a világot. Kapkodás, fejetlen ötletelés van, meg random megszorítás szétszórva a minisztériumok között.
Szerintem pedig igérniük kellett valamit Brüsszelnek és Londonnak mert ez az itthoni időhúzás kintről elfogadhatatlan. Az igéretek konkrétak lehettek amihez némi mozgásteret kaphatott a színtársulat, de rövidesen teríteni kell és én az eddigiek alapján a zemberek vonatkozásában betlinek érzem a dolgot.
@néma bárány: Légy nyugodtan ideges,megvan a Nagy Szívatás Terve!Gondolj bele,ha egyedektől hallja a panaszt a nyáj hogy megszopatták, mit bégetnek?PECH! De ha bejelentik hogy az egész nyáj szopni fog?Na?
@néma bárány: Szerintem is lehet ennél pontosabb terv(szerűség). Ennyire nem lehetnek balfaszok, olyan régóta vegetálnak a hatalom közelében avagy épp hatalmon, hogy valami csak ragadt rájuk, ráadásul rengeteg idejük volt...
Szarnak az idejükre, amit eddig nem azzal töltöttek, amivel kellett volna!

Semmilyen konkértum nincs a kezükben, talán mostanra kezdik felfogni, hogy mibe fgnak belebukni, lassan átlátják a helyzetet.

Addig, amíg a bukás el ne jöve, addig meg lopnak amennyit lehet, lásd manyup.
Azt meg kell hagyni, hogy Viktor fejlődik. Az 1998-2002-es években kb 2001 volt, mikor az ember kezdte kilátástalannak érezni a dolgokat. Kb ekkorra érett be Viktor suttogó propagandája, hogy aki nem hithű fidesznyik az mocskos aljaember, plusz hazaáruló.
Most Viktor 10 hónap alatt elérte, hogy kilátástalannak tűnjön a helyzet. Az a 8 év Maszopás sokat segített, mert ehhez régen 3 év kellett.
süti beállítások módosítása