Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: hvg.hu/itthon/20240328_magyar-peter-gulyas-schadl-sms-varga-ugyeszseg?s=hk "Gulyás: Magyar Péter ... (2024.03.29. 09:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.02.28. 06:05 Fabius

A lányok teste: biológiai vagyon

Címkék: fidesz veszprém schmitt pál országjárás

Újabb állomásához érkezett a Nemzeti Toll Road Show. SkiccPali ezúttal a Veszprém megyeieket kápráztatta el ékesszólásával, bennem pedig lassan megérik a gondolat: én tulajdonképpen örülök neki, hogy ez a nímand lett a köztársasági elnök. Igaz, az alkotmányt nem érti, és ahogy kinéz a dolog bele sem lapozott, de legalább a szórakoztatásunkra hangsúlyt fektet. Feltűnése vigyort csal az arcunkra, csaó letörtség, ahoj röhögés - immár rendszeresen - minden hónap utolsó hétvégéjén. Beszédei verbális igazgyöngyök, szemezgessünk a legfrissebb szájmenésből.

Egy hónapja a borsodi megyeszékhely diákjait örvendeztette meg azzal, hogy jelenléte miatt nem kellett felelni osztályfőnöki órán. Veszprémbe több helyszínes haknit tervezett, volt fellépés Devecsertől Veszprémig, Zirctől Pápáig. Legfontosabb állomás mégis a megyeszékhely volt, ahol előbb a helyi nagyságok elsírták bánatukat a pénztelenség fölött, mire legnagyobb gondolkodónk habozás nélkül terelte őket a helyes útra: kunyerálásért cserébe fel tudta ajánlani a munka iránti alázatot.

Miután dolgát elvégezte áthelyezte a színpadot a Pannon Egyetemre, ahol a hallgatók előtt lépett föl. Gondolom nem akart beleszaladni még egy osztályfőnöki órás malőrbe, azért választott ezúttal némileg érettebb korosztályt. Úgy érezte itt aztán tényleg belecsaphat a lecsóba, érteni fogják. Felütésnek bedobott némi önpolírozást, hogy mire ő egyetemre került már négy nyelvet beszélt, zongorázott és hegedült, mint egyszemélyes fesztiválzenekar, és még hittanra is járt. Amúgy meg a mostaniak között sok a megélhetési egyetemista, aki alig várja, hogy megbukjon, és a zemberek pénzén henyéljen tovább az alma mater-e falai között. Természetesen aki vette a fáradtságot és eljött őt meghallgatni az nem ilyen.

Később nekilátott ismertetni arc-poénikáját, miszerint a magyar nyelv védelme és az írás fegyelme az fontos, meg az internet a hibás. Igen, aki kapcsolatba kerül ezzel a fertővel az leszokik a hejje sírás szabályainak ismeretéről. Ezt a kijelentést bizonyára saját tapasztalataira, és munkatársainak KEH honlappal kapcsolatos sorozatos baklövéseire alapozta. Nyomban ezután a második poénika pillér - tanulás - alapján megkérte Veszprém polgármesterét, hogy írassa be a nyugdíjasokat egy internet tanfolyamra. Nézzétek el nyájas olvasók, de ezt nem kommentálom. A röhögéstől képtelen vagyok, ugyanis.

A harmadik poénika pillér - fittség - ismertetéséhez SkiccPali elővette sportos énjét.
A beszédből kiderült, hogy a mozgás fontos, de a szaglás még fontosabb. Pali 40 éve vezető, és egyszerű módszere van a jövendő munkatársak felvételiztetésére: megszaglássza őket. Aki jószagú az máris fel van véve. Háeres olvasóink ne csodálkozzanak, a vezetőképző helyett Kántorképzőbe iratkozzanak be innentől. Itt jelezném a kabinetfőnök Kiss Norbertnek, hogy egy ország várja epedve az infót, milyen parfingot használnak ők ketten a frissen felvett tesóval együtt? Legyen valami értelme a jelenlétének, ne pazarolják el ilyen önigazolós párbeszédekre:

- Norbikám mondd meg nekik milyen hangszeren tanulok éppen?!
- Furu...fuvol...trombi...izé...tárogatón!
- És még??!
- Tangóharmónikán!

Látható, hogy SkiccPalinak igenis fontos az emberi test, és annak kipárolgása. Depláne így van ez, ha lányokról van szó. " A lányok teste a legfontosabb! - mondja, és az áthallás elkerülésére hozzáteszi: mint biológiai vagyont gondolom." Bizony, kedves nőnemű biológiai vagyontestek, ti magatok vagytok a nemzet letéteményesei, a legfontosabb testek a nemzetben. Mi csak ivarszervek lehetünk mellettetek a szor(g)os nemzeti alsó madárfogásban.
A nap utolsó állomása a Pápa, ahol SkiccPali szembesül a ténnyel, hogy Nemzeti Toll és háromszoros Poénika Pillérség mellett ő a hadsereg főparancsnoka is. Erről a tisztségről gyakran elfeledkeznek elnökeink, Sólyom Laci bácsinak is sikerült tüntetnie önmaga ellen a nagy buzgalomban. Öröm, hogy Pálnak eszébe juttatják időnként, ő pedig örömmel vesz részt egy kis férfiasságot növelő fotelrambózásban néha.Nem tudom ti hogy vagytok vele, de engem ezért ilyenkor megnyugtat a tudat, hogy az ország hadereje szimbolikus, és a főparancsnokának is elég, ha ehhez igazodik. Szerintem hánykolódnék éjjelente a gondolattól, hogy egy ütőképes haderő élére SkiccPali így választana ki vezetőket:

Apám, neked milyen jó szagod van! Nem leszel vezérkari főnök?

A SkiccPali házhoz jön show második része Pápán ért véget, a veszprémiek fellélegezhetnek. Remélem örömmel tölt el minden megyeit a látogatás ténye, és nem szívatjátok meg legközelebb ugyanúgy, ahogy a városi legenda  szerint az ezredforduló körül a NATO megfigyelőket: elhintettétek nekik, hogy Jutaspusztán még mindig vannak máig harcoló orosz katonák az (akkor még) ott lévő elhagyott felvonulási épületek között.

SkiccPali is képes volna keresni őket.

242 komment · 7 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr692696565

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A házak alapját is elbontják Devecserben 2011.03.03. 15:21:02

Elkészült az iszapömlés után lakhatatlanná vált devecseri házak lebontásának ütemterve. A munkálatokat várhatóan március közepén kezdik meg.

Trackback: Nem adom, ez az enyém! 2011.03.01. 06:39:22

   Mondta Bokros Lajos és kezét óvóan a szíve fölött hordott kitűzőre tette ezzel is jelezve, hogy az élete árán is megvédelmezi azt. Csodálom, és mély tisztelettel nézek az olyan emberekre, akik ennyire hűségesek, odaadóak és ragaszkodó...

Trackback: Már megint jól megvédenek! 2011.02.28. 18:01:51

   Igaz, az új magyar módi szerint akaratomon kívül és hozzájárulásom nélkül. És persze ahogy ez újabban szintén megszokott egyéni képviselői indítvány alapján hozott törvényekkel.  Először is jól megvédenek az egészségtelen ét...

Trackback: A lányok teste: biológiai vagyon 2011.02.28. 18:00:49

Újabb állomásához érkezett a Nemzeti Toll Road Show.

Trackback: Jóslat: A fidesz hamarosan be fogja tiltani az abortuszt 2011.02.28. 16:58:25

Miért van az, hogy ezek a rohadék demográfusok ivari szaporító szerveket látnak a férfiakban és inkubátort a nőkben? Eddig azt hittem, csak a biológusok (meg pár pszichiáter) irritáló, mert képtelenek a szexet a szaporodás nélkül emlegetni, d...

Trackback: Jóslat: A fidesz hamarosan be fogja tiltani az abortuszt 2011.02.28. 16:57:48

Ha megtiltjuk az abortuszt (az alkotmányozásban már tervezik) és különengedélyhez kötjük a fogamzásgátlást, lesz egy csomó új gyerek. Ezen kívül eltilthatnánk a munkától a nőstényeket, hogy otthon maradjanak és ne legyen munkanélküliség. Az otthon m...

Trackback: Pániktünet a kriminál-hisztéria? 2011.02.28. 16:27:15

Vajon miért törvényszerű, hogy ahová pártunk és kormányunk beteszi a lábát, ott azonnal galád gazdasági bűntettekre derül fény? Mi a terv, mi a cél?Most éppen a Fradi háza táján pattant ki botrány: napokkal azután, hogy a Fidesz országos pártigazgatójá...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Megyek felmérem a vagyonomat!

Kiderült vagyonos ember vagyok.

Akkor most megyek diverzifikálom a portfólióm!

(Különböző típusú, hozamú, kockázatú és lejáratú befektetések együttese, amely a kockázat és hozam esetleges ingadozását, likviditás hiányát jelentősen lecsökkenti.
A jól diverzifikált portfolió egyes elemein elszenvedett veszteséget más elemeken elért nyereség egyenlíti ki. )
Időben szólok!

Biológiai vagyonvédelmi megbízotti állást korrekt áron vállalok!
@igényes: Szerintetek ez véletlen? ezekért megdolgozott tanult!!! sportolt ne fikázzuk le Ami igaz igaz! Közületek ki tud ennyit felmutatni vagyis az egytizedét!!?És ne gyertek Árpi bácsival a lánya még ott van nektek dolgozik az ügyeken!!Sp nek van megjelenése avilágon mindenütt tud viselkedni persze én itt kisebbségben vagyok de rrosszindulat nélkül gondoljátok végig És az se mindegy hogy nem is hallottam olyat hogy valakinek személy szerint ártott volna agy bárkiről ilyen ub ndorral beszélt volna mint ti róla
Két okból nem értem ezt a sok cikket a köztársasági elnök személyével szemben.

1. A köztársasági elnöknek úgy sincs komoly hatalma Magyarországon, ebből kifolyólag lényegében mindegy ki tölti be a posztot.

Pont erre való, hogy bizonyos idősebb embereket megtiszteltetés érjen.

2. Úgysem szólhatunk bele. Nem engedi meg a politika, hogy államfőt választhassunk, pedig a véleményt nyilvánító választópolgárok 85,9%-a választani akar(t).

Köszönet érte az MDF-SZDSZ paktumnak.

Szóval ami úgysem rajtunk múlik, azon felesleges idegeskedni.
@csizsikpizsik: "Pár hónap és valahol megint sorba kell állnom és nyilatkoznom kell, hogy a mnypt vagyonom után a csajom biológia vagyonát is megtartanám magamnak?

Ne már, ennyire nemzetietlen nem lehetsz... Ha a Legfelsőbb Vezető és a nemzeti érdek úgy kívánja, akkor be kell dobnod a csajodat a közösbe. Az ő teste biológiai vagyon, amellyel a nemzet szaporodhat (akár nélküled is)...
:)
@exlex:

Bunkó paraszt-é vagy?

Kár, hogy nem tudod személyesen megtenni javaslatodat Fabiusnak!

Hosszú időre megoldódnának befektetési problémáid! Remélem!
@Akitlosz: "Pont erre való, hogy bizonyos idősebb embereket megtiszteltetés érjen."

Megtiszteltetés a hülyét is érheti.
@Ladybug.80: Ha jó nő vagy, az ágyamba... :)
SmittPali for Presid....
oh right....
Akkor SmittPali for resident! (of North Korea)
@fitball: "nem is hallottam olyat hogy valakinek személy szerint ártott volna"

Személy szerint? Aláírt néhány törvényt minden fenntartás nélkül, pedig azok kihatással vannak nem egy, hanem nagyon sok ember életére.
Az, hogy kiröhögteti magát és országát, nem is érdekel.
gulogulo!köszi nem tudtam,de mini tanul az ember.nem a zember!!
SeggPej...

Biológiaia vagyon, a nemzetiszocialista nénikéd a biológiai vagyon.

Állampolgár vagyok, nem szaporító szerv és ha így folytatod nem azért nem lesz elég az alattvaló, mert nem születik, hanem azért, mert elmegy egy igazi országba.
Amikor Schmitt Pál elővette sportos énjét, akkor
nyert két olimpiát, ti maximum holo-kárpotlásért szoktatok futni.
@levvente:
kárpótlásért, helyesen.....:)
Érdeklődnék a KE úr a saját biológiai vagyonáról. Vagyonnyilatkozatában megtalálható?
Ezen kijelentése alapján azonban erősen kétlem, hogy azt az elméjében kell keresni.
@totya87: nana, aztán tesi óra előtt nehogy vagyon felmérést tartson
Schmidt MOB elnökként rendkívül szimpatikus volt nekem és biztos nem azért, mert nem tudtam a komcsi múltjáról. A mostani pozíciójára alkalmatlan, ami nem azért gáz, mert ő az egyetlen ilyen ember, hanem mert azért lettek a korábbi alkalmatlanok elküldve, hogy hátha alkalmasak jönnének. De nem. Hasonló a feeling Pokornival kapcsolatosan is, aki sokáig egy kiegyensúlyozott normális politikusnak tűnt. A múlt héten viszont ennek az érzésnek az utolsó foszlányai is eltűntek. Ő gyakorlatilag teljesen alkalmatlan és nem is lehet neki más pozíciót adni, hiszen ez a szakmája.
@butus:
A csapattársai.... Ő nem... :)))))))
Találó a nick-ed.

A te logikádból kiindulva egyetlen olimpia bajnok vizilabdázónk sincs.

Ugye??????????????
@levvente: Írd már meg légyszíves, hogy hány egyéni aranyat is szerzett? Ugyanis vívásban nem csak csapat van, hanem egyéni is!
A nick-emet pedig légyszives hagyd. Vagy Te csak úgy tudsz érvelni, hogy a másikat sértegesd? Mellékesen ismertem Schmitt elvtársat!
@levvente: Amennyiben a nagy sportolóink sorát nézném, igen sokan megelőznék!
@butus: Csak egy nevet írok ide, akinek a lába nyomába sem léphetne: Balczó András.
@butus: Elnézést a sértésért, ez a felvetésed jogos.
Ami pedig az egyéni olimpiai aranyakat illeti..
Kétszeres olimpiai bajnok Schmitt Pál csapattagként. Nem csak a csapattársai, Ő is.
olimpiai bajnoki címet ugyanis nem csak egyéniben, de csapattagként is lehet szerezni (erre utaltam a vizilabdázókat érintő példámmal).
Elhiszem, hogy SP esetében Neked még ez is kevés, de pechedre a csapattagként olimpiát nyerő sportolók is olimpiai bajnokok.
Nagyon helyesen, teszem hozzá.
@butus: ha ő kullogna a legvégén is az összes olimpiai bajnok sportolóink sorában, akkor is tény, hogy olimpiai bajnok.
Még igen sok szempontot felhozhatsz SP ellen, de attól még TÉNY marad a két olimpiai aranya.
@butus: Kedves Tubus, Butus!

Schmitt Pál nem olyan mint más sportoló. Az általam becsült vizilabdázók, bírkozók, kajakosok, kenusok, lövészek, atléták, focisták, tornászok, úszók stb. mindegyike elismeri, hogy tudtak, tűzkövet, nylon harisnyát, orkánt, tranzisztoros rádiót, farmert, aranyat, ikont csempészni az országba. Egy becsületes ember azonban van, Schmitt Pál, aki ezeket szerinte nem tette. Böröndjeibe valaki lehet berakott, lehet nem vagy egy kilométernyi csipkét, melyből igazán szép báli ruhák, esküvői ruhák készültek. Életrajzában olvasható a Magyar Népköztársaságtól még kitüntetést sem kapott.
@butus: A sportolók valamit tudnak, de egyébként gerinces a nagy többségük.

2/3-ad, vagy nem 2/3-ad? Döntsük el!

Régi információ, de ma is jellemző:

Heteken belül új elnöke lehet a Magyar Olimpiai Bizottságnak – tizenhét év után. Ennyi ideje áll ugyanis a szervezet élén Schmitt Pál, akinek az elmozdítására egyre népesebb tábor szerveződik a MOB-on belül. A szervezet elnökségének pénteken ülést kellett volna tartania, ez azonban határozatképesség híján elmaradt.

A tizennyolc tagú testület tíz tagja ugyanis nem ment el, igaz közülük többen (például Aján Tamás vagy Csötönyi Sándor) külföldön vannak. A tízek viszont rendkívüli elnökségi ülés összehívását kezdeményezik majd, valószínűleg augusztus első hetére. Információink szerint az ülés céljaként a következőt jelölik meg: „miképpen tartható fenn a MOB egysége, tekintélye, miképpen biztosítható a leghatékonyabb érdekképviselete, érdekérvényesítésének helyreállítása”.

"Az üzleti világgal és a médiával is összeveszett"

A fenti célok leginkább Schmitt Pál távozásával érhetők el a megújulást szorgalmazók szerint. A rendkívüli elnökségi ülésen várhatóan a MOB közgyűlésének összehívásáról döntenek majd, amely elmozdíthatja Schmitt Pált, hiszen a 165 MOB tagból immár 102-en írták alá azt az alapszabály-módosító indítványt, amely kimondaná, hogy a MOB elnöke csak olyan személy lehet, aki a megválasztása előtti négy évben nem politizált. Schmitt pedig a Fidesz alelnöke.
Amikor Schmitték aranyat nyertek, akkor ez a jóember éppen annyira másnapos volt, hogy nem is vehetett volna részt a versenyben. Viszont része volt a csapatnak ez tény. Háború esetén meg túsz
@igényes: Vajon Schmitt Pál miért nem kapott kitüntetést a Magyar Népköztársaságtól?

Jelenlegi életrajza!

Kitüntetések

"Japán Szent Hagyaték Arany-Ezüst Csillagja, 1998
Spanyol Katolikus Izabella Nagykereszt, 1997
Magyar Köztársasági Érdemrend Középkereszt, 1992"

A butus azt írja Csillagja! Csillaga, te kis nyelvörző!

www.keh.hu/index.php?submenu=schmitt_pal_eletrajz&cat=51
@hamsa: sőt, nem is vett részt...:)

Ürgebőrbe öltözött fidesznyikek maszkírozták magukat Schmitt Pálnak, innen eredhet a félreértés.
Ráadásul nem is igazi olimpiai aranyérme van, hiszen,
1. A NOB elnök aznap felemás zokniban volt.
2. A szél pedig előzetes bejelentés nélkül fordult aznap délnyugatiról északkeleti irányba.
Tee, te köztahó, te aláírógép, leszarom az aranyadat, sokan szereztek csapatban aranyat még az országban rajtad kívül.
@levvente: Schmitt Pál mindig jó sokat ártott a magyar sportnak. Nyelvtudása = 0

Hol van egy eredmény?
@maybach: A Pannon Egyetemen egy nagyjából 230 fős teremben adta elő magát. Ehhez képest van itt kb. 10.000 hallgató meg úgy 800 dolgozó. Nem volt nagy tülekedés a helyekért. A többség leszarta P. bát, sokakat pedig egyenesen a méla undor tartott távol. Ja, és a hallgatókat úgy toborozták, hogy akinek elmaradt a látogatás miatt az órája, azt beterelték.
@levvente: én nem az olimpiai bajnoki címét vitattam el, csak az emberi jellemét tartom nullának, no meg azt próbáltam érzékeltetni, hogy két csapat aranynál azért igen sok sportolónk sokkal többet tett le az asztalra, és mégsem lettek köztársasági elnökök, sőt nem is nagyképűek. Bár lehet, hogy én valakivel össze tévesztem, mert én nem a Közgazdaságtudományi Egyetemet végeztem akkor, hanem a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemet, ott a nagy vásárcsarnok mellett, a régi Vámház téren! No és az a Schmitt Pál, aki velem járt, az igen-igern nyalt a kádár rendszernek. Államtitkár is lett belőle!
@igényes: nem én vizsgáztattam SP-t a Rigó utcában. De Svájcban és Spanyolországban nagykövet volt. Ha csak magyarul tudna megszólalni, akkor más poszto(ka)t kapott volna.
De mivel SP-ről van szó, nyilván nyakkendőt sem tud kötni, cipőfűzőt pedig végképp nem.
@ghalleck: Van neki három is: Alexa, Petra és Gréta. Egykor az egész országot ugráltatták tévétorna címén. De az nem rémlik, hogy kedves apjuk egyszer is vagyontárgynak becézgette volna őket.
@butus: milyen érdekes, hogy ahogy kiesik az utódpárt a kormányból, egyből feltámad mindenkiben a hős antikommunista.
Lehet, hogy SP nyalt az előző rendszer korifeusainak, ez tényleg nem szép tőle.
@Zylaneda: Ne aggódj, mostantól így fogják nevezni őket. Fogadok, hogy nem az apjuk, meg a rokonság és egyéb állatfajták, de fogják!...
@levvente: "nem szép tőle"... Inkább azoktól nem "szép", akik többek között úgy lettek kétharmados párttá, hogy éveken át vadul komcsiztak, most meg szemrebbenés nélkül helyeznek csúcspozíciókba egykori kommunistákat vagy azokkal karrierista alkut kötő személyeket. Schmitt Pál, Pozsgay Imre, Matolcsy György, Martonyi János, Pintér Sándor például. Az utóbbi négy MSZMP-tag is volt. Az egész komcsizás csak elvtelen szavazatgyűjtésre volt jó.
@levvente: Nagyon érdekes lenne, ha tudná Schmitt Pál, mi is az egyáltalán a "Rigó utca"

Nagyon érdekes lenne, ha egyszer szépen bemutatná szakmai anyaggal bővitett bizonyítványát.

Egyébként nem Spanyolországban, Ő csak Madridban volt nagykövet életrajza szerint, na meg Svájcban.

Érdemes tanulmányozni életrajzát a KEH oldalán.
@Zylaneda: Nem szép dolog az MSZMP-tagság, ez igaz. Csakhogy ez a tény mintegy 800 ezer embert érintett ebben az országban 1990-ben.
Az MSZMP Központi Bizottságába viszont ennél sokkal-sokkal kevesebben fértek csak be, de Lendvai Cenzorasszony ilyen volt, nagy élmény lehet vele médiatörvényt támadni:))))))))
Ne mossunk tehát össze kategóriákat.
A vad komcsizásról pedig annyit, hogy 2010-ben nem ezzel nyert választást a Fidesz, hiszen már jóval korábban sem titkolta el senki, hogy az utódpártban jóval nagyobb százalékban ülnek komcsi korifeusok, mint a jobboldali frakciókban.
Mégsem hatotta meg ez az embereket, sem 2002-ben, sem pedig 2006-ban.
Mint ahogy most, hogy elkezditek kommunistázni a Fideszt, nos ez sem fogja meghatni őket, mindenkit megnyugtatok.
@igényes: Madrid nem Spanyolországban van, hanem Francia-Polinéziában.
Lehet hogy onnan ez az ellenszenv, hogy Spanyolország is SP-vel kezdődik?:))))))))
@levvente:

A sudár alkatú Schmitt Pál, teli hibával!
www.keh.hu/index.php?submenu=schmitt_pal_eletrajz

Dr. Schmitt Pálnak, Magyarország köztársasági elnökének életrajza.

Személyes adatok

Születési hely, idő: Budapest, 1942. május 13.
Családi állapot: nős, felesége Schmittné Makray Katalin
Három gyermek apja

Tanulmányok

Címzetes egyetemi tanár (1994)
Doktori cím Testnevelési Egyetem (1992)
Okleveles közgazdász, Közgazdaságtudományi Egyetem (1965)

Nyelvtudás

Angol, német, francia, spanyol, orosz

Sportolói múlt

Kétszeres olimpiai bajnok (párbajtőr csapat 1968, 1972)
Kétszeres világbajnok (1970, 1971)

Politikai tevékenység

A Magyar Köztársaság Parlamentjének elnöke (2010. május 14 - 2010. augusztus 5.)
A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség alelnöke (2003 - 2007)
Az Európai Parlament alelnöke (2009. július 14. - 2010. május 14.)
Az Európai Parlament Kulturális és Oktatási Bizottságának alenöke (2004 - 2010)
Az Európai Parlament Küldöttségi Elnökök Értekezletének tagja (2004 - 2010)
Az EU-Horvátország Parlamenti Vegyes Bizottságba delegált küldöttség elnöke (2004 - 2010)
Az Európai Parlament Japánnal fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttségének póttagja (2004 - 2010)

Civil tevékenység

Magyar Köztársaság nagykövete Svájcban (1999 - 2002)
Magyar Köztársaság nagykövete Madridban (1993 -1997)
Népstadion és Intézményei, főigazgató (1980 - 1983)
Hungarhotels Szálloda és Vendéglátóipari Vállalat (1966 - 1980)

Sportvezetői tevékenység

Magyar Olimpiai Bizottság elnöke (1990 - 2010. augusztus 4.)
Magyar Sporttanács társelnöke (1997- )
Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) alelnöke (1995 - 1999)
Olimpikonok Világszövetségének (WOA) elnöke (1999 - )
NOB végrehajtó bizottság tagja (1991 - 1999)
NOB sportolói bizottság alelnöke (1984 - 1988)
NOB környezetvédelmi bizottság elnöke (1995 - )
OTSH alelnök - MOB főtitkár (1983 - 1988)
NOB tag (1983 - )

Kitüntetések

Japán Szent Hagyaték Arany-Ezüst Csillagja, 1998
Spanyol Katolikus Izabella Nagykereszt, 1997
Magyar Köztársasági Érdemrend Középkereszt, 1992
@levvente: nos, amennyiben arra gondoltál, hogy az MSZP-e voksoltam, akkor nagyon tévedsz. Az MSZMP-hez sem volt semmi közöm. Az első választásnál az MDF-re szavaztam, majd látva a történteket, rájöttem, hogy 89-ben nem rendszerváltás volt, hanem hatalom, és vagyon megosztás. Azóta egyetlen utódpártra sem szavaztam. Ugyanis a FIDESZ is utódpárt! (tele van Mszmp-sel, és Kiszessel)
@levvente: Most akkor kattintgassál Orbán Áronra (1977) O.Viktor (1963.05.28.) öccse, nem Kötcse!
Schmitt talán ugyanebben a hónapban született, mint V.

13-án született Schmitt?
@igényes: Pontosan: Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem, Kereskedelmi kar, Belkereskedelmi szak.
Nos, rájöttem, hogy hogy hívják a már szülni nem képes, vagy nem akaró nőket:

"Minta érték nélkül!"
@levvente: Nekem tetszik, hogy Pali Madridban volt követ, de a svájci kiküldetése pontos helyét nem tudja megjelölni. Neked mondom csak! Bern!

Fáj, hogy nem tudta a Pali bácsi Svájc fővárosát. Egyetemet végzett pedig, meg azután címzetes tanár, doktor is.
@butus: nem tudom hol céloztam a kommunista múltadra. Mindenesetre amíg az egyik utódpárt a gyűlöletbeszéd törvényt csak a náci bűnök tagadóira vonatkoztatva hozta meg, addig a másik "utódpárt" nagyon helyesen kiegészítette a kommunista bűnök tagadására is.
Egyik kutya, másik eb...::)))))))
Mindenesetre az én kedvenc utódpártom nem tette elnökévé a Központi Bizottság egyik tagját sem (Lendvai), és nem adott sem pufajkás miniszterelnököt (Horn), sem pedig Kisz-korifeus tetűt (Gy. F.) Nekem ez azért jó nagy különbség.
@butus: Belkereskedelmi szakon végzett a bitang, és csipke importtal foglalkozott?, Na ez szép!
@igényes: Azt kifelejtetted, hogy Schmitt úr nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a magyar sportolók ne mehessenek ki 1984-ben Los Angelesbe, az olimpiára.
@levvente: Hazudsz.
Az említettek közül a fidesznyik Pozsgai volt egyedül MSZMP-Központi Bizottsági tag.

Martonyi osztályvezető volt a Ker.Minisztériumban az átkosban, aztán privatizációs kormánybiztos.

Lendvai egy erős nulla volt.
@levvente: Nem kellene bántani butust, mert nem ellenség! Látja, hogy okos Pali, nem zseni!
@igényes: aki 3 évig nagykövet Svájcban, az valószínűsíthetően meg tudja nevezni azon ország fővárosát.
@levvente:

Stumpf István :MSZMP tag, Hazafias Népfront alelnök,
Járai Zsigmond : MSZMP tag, kormánytag, III/2 együttműködő,
Matolcsy György : MSZMP tag, III/II együttműködő,
Csurka István : III/III együttműködő,
Martonyi János : MSZMP tag, kormánytag, III/2 együttműködő,
Chikán Attila : MSZMP tag,
Pintér Sándor : MSZMP titkár,
Boross Péter : MSZMP tag,
Ligetvári Ferenc: MSZMP tag,
Boros Imre MSZMP-titkár, III/II együttműködő D-008
Pozsgay Imre MSZMP KB tag,
Szűrös Mátyás MSZMP KB tag,
Csintalan Sándor MSZMP és MSZP tag, jelenleg a Fidesz és a HÍR TV ideológiai támasza,
Schmitt Pál : MOB tag, jelenleg MOB elnök, a Los Angelesben rendezett olimpiai részvétel megfúrója és főkommunikátora, jelenleg köztársasági elnök.
Kerényi Imre : MSZMP alapszervezeti titkár,
Togyán József : alias Szatmári, III/III-mas együttműködő, az Orbán kormány minisztere,
Balogh Gyula : MSZMP tag,
Szita Károly : III/III együttműködő,
Mikola István - Hazafias Népfront,
Fónagy János : MSZMP tag,
Vonza András : MSZMP tag,
Szabadi Béla : MSZMP tag, munkásőr,
Varga Mihály : KISZ titkár,
Deutsch Tamás : KISZ titkár,
Orbán Viktor : KISZ titkár, papa párttitkár
Kövér László : KISZ-titkár, a Forradalmi Munkás-Paraszt Kormány és Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottsága alá tartozó Társadalompolitikai Intézet munkatársa.
@genyamagyar: Hidd el, pont nekem fájó pont! Megvetem ezért a Palit. Ilyen fajta.

Úgy jellemeztük ezeket korábban, hogy eladják a Hazát, becsületet egy LUX szappanért.
@simonmondja.: Pozsgai mikor volt a Fidesz elnöke vagy miniszterelnöke?
A Cenzorasszony pedig szerintem is nulla, ettől függetlenül pártelnök volt a Maszopban, még nem is olyan régen.
A Hazugságról pedig kérdezd inkább kedvenc miniszterelnöködet, vagy az imént említett fehérjehalmazt ( NEM LESZ GÁZÁREMELÉS)....
@simonmondja.: vicces kis tetű vagy.
Idézek magamtól: "jóval nagyobb százalékban ülnek komcsi korifeusok, mint a jobboldali frakciókban". Tehát ez hazugság, ugye?
Illetve sem párt- sem miniszterelnököt nem adott a Fidesz az MSZMP-KB-ból....
vagy ez a hazugság?
Az összemosás az megy...
@levvente: Te tudod, a Te dolgod. Én biztosan várok addig, amig nem lesz egy valóban kommunista mentes párt, amelyik nem is szélsőséges. (lehet, hogy ezt már nem érem meg)
@simonmondja.: figyelj te kis 5%-os rettegő!
Imádom, hogy nem kell vitatkozni a Te fajtáddal majd, hogy milyen alkotmány legyen.
Ez az egy dolog van, amit megköszönök GYF-nek.
nem volt olcsó ez a lehetőség ugyan, de hosszútávon visszahozza az árát, seggfej.
Te meg menj panaszkodni a Kohn-Banditádhoz, ha elég kisfiús a pofid, még meg is simogathatod a bréjét... Igazi liberális élmény lesz!!!!:))))))))))))))))
@levvente: @simonmondja.: Ti most ketten teljesen függetlenek vagytok, Orbán szekerét toljátok. Nyugodtan írjátok, ha tévedtem.
@simonmondja.: Matolcsy az általad leírtak mellett a PM függetlenített Kisz titkára volt, és ott gyakorolta a III/2-es funkcióját.
@butus: erre mondta Antall, hogy "Tetszettek volna forradalmat csinálni!"
Az egyenlőségjelet továbbra is vitatom, de mélyen egyetértek azon vágyaddal, ami a teljesen komcsimentes pártokról szól.
A kommunizmusnak sajnos nem volt Nürnbergi pere- nos ennek a levét isszuk most.
@levvente: A Lendvairól hazudtál.
Sosem volt az átkos Központi Bizottságában.

Ilyenkor illik utánanézned és minimum elsunnyogni, ha már nem tudod azt mondani, hogy bocs.
A Pozsgai meg ott virít az Orbán 5 tagú alkotmányozó csapatában.

Tanulj kis illemet, ha már bukóban vagy tapló.
@levvente: Teljesen igazad van, a nem lesz gáz áremeléssel. Viszont engedd meg, hogy megkérdezzem Tőled, hogy 300 Ft/liter benzin árnál ki követelte a kormánytól, hogy a jövedéki adót kellene csökkenteni? Esetleg az, nem ugyanaz a Fidesz volt, aki most a 400 forintnál sem csökkenti a benzin jövedéki adóját?
@butus: Nem volt Magyarországon kommunista,fasiszta! Te butus vagy! (nem bántóan) A kommunistákat kivégezték, azért nincsenek. Ma, Magyarországon ki tudja kik vannak? Vagyunk mi meg a Lázárok, Orbánok, Hagyók, Hunvaldok, Meggyesek, dögei polgármesterek, Ambrus Attilák, Csányik.

Nehéz megérteni?

P.S.: A haza nagy szégyene Schmitt Pál!
@levvente: ..és annak, hogy a 89-ben még valóban jót akaró és bátor Orbán Viktor a pénzért, és a hatalomért megalkuvóvá vált! (így jelenleg más semmivel sem különb a többinél)
@levvente: Legyél tárgyilagos, nincs igazad, ne sértegessél senkit. Ne essél abba a hibába, hogy nem vagy előremutató. Mi a sérelmed azt kellene közölnöd.
@butus: de igen, bár azért azt tegyük hozzá, hogy most még nagyobb államadósság-teher nyomja a vállunkat, minthogy ekkora jövedéki adó-bevételről csak úgy lemondjunk. Persze, a következetesség terén levizsgáztak, ezt nem vitatom, mint ahogy azt sem, hogy ez a kormány sem tökéletes.
@simonmondja.: nem mentem fel Pozsgay-t, de sem pártelnök, sem pedig Miniszterelnök nem lett a Fidesz jóvoltából.
Én eddig a Te rossz példádból kiindulva i-vel írtam a nevét, de amíg illemet tanulok, addig talán Te meg az általad említett személyek nevének helyesen való leírásában kellene előrelépj, mert e téren még igen komoly kihívásokkal kell szembenézned.
@igényes: azt sértegetem, aki görényezik, butustól pedig elnézést kértem.
A sérelem, pedig.... azt már megszoktam, hogy minden nap kell egy Zorbán- , vagy SP blog a címlapra, de amikor SP sportemberi mivoltát sértegette itt a posztoló, azt már nem tudtam szó nélkül hagyni. Nem ettől lesz Ő jó Elnök, sőt.... de azért gyerekek.... ekkora öngólókat ne lőjünk....
@levvente: Szóval hazudsz és még pimaszkodsz.
A komcsi ipszilon meg egy vicc.
@butus: Igen, ez a "megalkuvó" a hiteles szó Orbánra. Probléma a 16%-ot igénylőkkel, követelőkkel, szponzor pénzt biztosítókkal alkudott meg, teljesít részükre!

Igérete volt, megalkudott a 2/3-al, na de semmis, ma már.

Öccse Áron (1977)! Szerencsétlen kitagadva a családból. Mert, vajon, miért?
@levvente: szerintem még nagyon fiatal vagy. Idővel majd lenyugodsz, és rájössz, (utólag)hogy az egyik 19, a másik egy híján 20. Egyformán hazudik itt minden politikus.
@levvente: Jó, de te normális vagy, vitatkozzál, és ennyi. A cél a jólét, nem a veszekedés. ITT!
@simonmondja.: egy vicc vagy.

Pozsgay attól még nem Pozsgai.
Pimaszkodok? jujj... apu... nehogy elvedd a matchboxomat.... jujjjjjj......

hu.wikipedia.org/wiki/Pozsgay_Imre

de hát hazudok.... a fene a fajtámat...

:)))))))))))
@simonmondja.: Matolcsy is mindkettő! (komcsi is, és ipszilon is)
@butus: Szeretnék levente lenni! Túlkoros vagyok sajnos!
@igényes: vitatkozom, és ha megfigyelted mindenkinek normálisan válaszolok, aki normálisan viszonyul hozzám.
@igényes, @butus:

Nem vagyok öreg, ez tény. De a "minden politikus hazudik" hozzáállással ne is menjünk szavazni, ugye?
Én csak ebbe nem nyugszom bele.
Nem beszélve arról, hogy amíg az egyik hazug 58%-ról 53%-ra csökkenti a GDP arányos államadósságot, addig a másik hazug az 53%-ból 80%-ot csinál.
Hát akkor én az előbbi hazugra fogok szavazni,
és akkor a velem ellentétesen gondolkozók is jobban fognak élni picit ebben az országban, és ezt nem tartom bajnak.
@levvente: Nem is bántalak! Így tovább és a Haza....
@levvente: jogod van így látni. Én másképp látom a dolgokat, és aki egyszer előttem eljátszotta a becsületét, az nálam többé nem rug labdába.
Nem vagyok öreg, ez tény. De a "minden politikus hazudik" hozzáállással ne is menjünk szavazni, ugye?
Én csak ebbe nem nyugszom bele.
Nem beszélve arról, hogy amíg az egyik hazug 58%-ról 53%-ra csökkenti a GDP arányos államadósságot, addig a másik hazug az 53%-ból 80%-ot csinál.
Hát akkor én az előbbi hazugra fogok szavazni,
és akkor a velem ellentétesen gondolkozók is jobban fognak élni picit ebben az országban, és ezt nem tartom bajnak.

Lényeg: Magam részéről a fiatalokban bízom, van két gyermekem.

Sajnos sokan bíztak a Fideszben, egy részében én is! Ez nem Fidesz, nem a Fiatal demokraták, hanem pénz és hatalomgyűjtők szervezete. Sajnos így látom. Naponta veszítenek az erkölcsből, naponta játszák el az ország pénzét. Nagyon nagy baj, hogy Lázárok, Kósák eledósítottak minden várost.
Stadionokban gondolkodnak és autókban, nem ez kell az országnak! Munkahely!!!!!!
@igényes: adj még egy kis időt nekik.
ha a stadion-autó tengely marad csak, hát őket is megbüntetik a szavazók, ez tuti.

Köszönöm, hogy vitázhattunk, nyugodalmas jó éjszakát kívánok mindenkinek.

Talán még összefutunk valamelyik komment-dömpingen.

Üdvözlet!!!!
@igényes: A Te gyerekeidnek is ajánlom a "Kibulizott ország" elolvasását. Legalább egy kis valós történelemmel is szembesülnek, és tisztábban látnak.
@igényes: Az is van! Olcsóbb, kisebb kormányzatot és kevesebb minisztériumot ígértek a fiúk. Ebből csak 3 dolog nem teljesült. Viszont vannak 24-26 éves főosztályvezetők - az csak véletlen, hogy kormányzati prominensek gyermekei. Egymás után tűnnek fel a narikomcsi elvtársak rokonai a különböző posztokon. Különben is, 8 évig... Aha...
@Boli: Nem lehet ellene tenni semmit! Most itt tartunk.
@butus: Bizonyosan olvasták már! Tudják a helyüket és szerepüket. Nálunk én vagyok az olvasatlan.
@levvente: Személy szerint leszarom, ki volt kommunista és ki nem, különös tekintettel arra, hogy a kb. 800 ezer egykori tagból igazi, meggyőződéses proletárdiktátor nem lehetett több 2-3 ezernél, a többi csak karrierista volt. Csak attól áll fel a szőr a hátamon, hogy amikor a szavazatmaximalizálási logika úgy kívánta, akkor Viktor és csapata bőszen kommunistázott, de amikor látták, hogy ez nem vezet sehová, akkor egy vállrándítással elintézték az egészet, és egy csomó olyan embert is befogadtak soraikba, aki elvileg kicsit korábban még az ellenségük volt. Nem csak Pali bának nincs gerince.
@butus: Egyébként ez az egyik legjobb vádirat a magyar politikai elit ellen! Ha valaki nem olvasta, én is ajánlom elolvasásra!
@igényes: Olvasd el! Biztos vagyok benne, hogy azonosulni fogsz az abban leírtakkal.
@butus:
@Boli:
@igényes:

A kibulizott ország c. műremek (esszé?, korrajz?, történelmi szemelvény?, vádirat?) elolvasása minden magyar állampolgár számára ajánlott lenne. Igazatok van.
De.

Vagy sokan nem értenék, és/vagy nem hinnék el, vagy pedig igen, és egy dühös kézlegyintéssel mennének vissza pénzt keresni, hogy el tudják tartani a családjukat. Elolvasnák százan, ezren, tízezren: és? Változa itt valami? Szerintem sajnos nem.
Persze, ettől még, ti., hogy ily szkeptikus vagyok, olvassák csak sokan, mert bitang jó írás!

Hm., nem is kellene ennyire messze menni- mármint az olvasásig (ez manapság amúgy sem sikk): elég lenne az, ha a polgárok, a zemberek,vagy, ha úgy tetszik a plebs észrevenné, hogy nem az, és nem úgy történik, mint ahogy a vezér elhitette.
Őszöd II. szelleme itt van, csak nincs hangfelvétel és nincs kiszivárogtatás.

Vagy inkább tetszenénk inkább forradalmat csinálni? Most, hogy épp kijöttünk a fülkékből.

Ráadásul a fekete leves most jön: gyógyszerkassza, nyugdíjkassza, elvonások közhasznú feladatokat ellátó cégektől, szervezetektől.

De most komolyan, nem veszi észre a jónép, hogy átkozottul át lett/van cseszve.

Ezen Bereznay András írása sajnos nem segít. A magam részéről nem erre számítottam, amikor rendszert váltottunk, én nem ilyen lovat képzeltem. Ezzel a vélemnnyel azt hiszem - pártállástól függetlenü - nem lehetek egyedül.

SP meg egy rossz vicc, még a Sas kabarából is kifütyülnék. Köszönjük, Viktor!
@Boli: A szerző válasza az egyik levelemre, amelyben azt firtattam, hogy sokak szerint még két rossz közül is kell választani:

Kedves Ernő!

Az én szememben a „választani kell” szemlélet egyszerűen engedelmesség, az önálló gondolkodás hiányának jele. Azt mondták nekik, így helyes, ettől lesz az ember demokrata, hát igyekeznek bizonyítani. Mint a jó gyerek aki meg akar felelni az elvárásnak. Nem mint felelős, fölnőtt állampolgár. Az is benne van, hogy nem hajlandók lemondani az illúzióról, hogy rajtuk valami múlik. Pedig tényleg múlhatna, de pont nem így. De nem akarom ismételni magam.

Üdvözlettel:

András
süti beállítások módosítása