Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: wmn.hu/kult/61888-a-rajzfilm-varazslat-es-tundermese--macskassy-gyula-tortenete Macskássy Gyula m... (2024.04.19. 16:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.12.28. 08:00 Fabius

Talpra magyar!

Címkék: fidesz kdnp semjén zsolt kettős állampolgárság felvidék új szó

Talpra magyar! Hí a Zsoca!
Itt az idő, gyertek haza!

A Nemzeti Együttműködés orákuluma ismét gondolkodni volt:
Hiába no, a magvas gondolatokhoz csönd és ihlet kell, meg némi agyi oxigén hiány, ha a verőereket elnyomja már a műanyag karima. Szabadon szárnyal a képzelet, határt szabni néki nem lehet - gondolta az orákulum, és trónjáról felpattanva némileg zsibbadt lábakkal kibotladozott a sajtótájékoztatóra, ahol bejelentette: A és B kategóriás jogsival államot vezetni nem lehet. Izé, akarom mondani a kettős állampolgárságról szóló törvény "nem ismer A vagy B kategóriájú magyar állampolgárságot. Egy magyar nemzet van, egy magyar állampolgárság van".

Ergo: szavazati jogot is kell adni a határon túliaknak.

A magyar állampolgárság nem etnikai alapon különbözteti meg a magyar ajkúakat, hogy a brassói szász felmenőkkel rendelkezők is megkaphassák amire vágynak. Itt kérdezném meg kedves Pótviktortól, hogy ez ugye azt jelenti, hogy akár Bugár Béla is folyamodhat állampolgárságért még azelőtt, hogy külön nyilatkozatban deklarálná magyarságát, és szent esküvéssel hódolna Nemzeti Mózesünknek? Mindezt csak azért kérdezem, mert Pótviktor a legutóbbi magyarság rostán áthullajtotta a szitán a Híd prominenseit, és elfelejtette meghívni őket a MÁÉRT rendezvényére Kedves Vezetőnk: Legnagyobb Álmaim, és a valóság című előadására.

Megjegyzem, én is azt az álláspontot képviselem az ügyben, hogy a kettős állampolgárság egy szép gesztus, de szavazni mindenki oda szavazzon, ahol életvitelszerűen tartózkodik. Mert bár szégyellem, hogy Mikulás Pista 20 évre betonozós álmát nem osztom, de a saját pöcsömmel majd én verném a csalánt, nem kell segítség, köszi.

Arra a kérdésre, hogy mit remélünk az ellenszankciókat hozó Szlovákiától, a kettős állampolgárságot el nem ismerő Ukrajnától csak megvonta a vállát, bedobta a most divatos univerzális gumiválaszt: a törvény mindenben megfelel az európai normáknak! Nem tudom az ájtatos néz-e tévét, olvas-e újságot, de mondjuk Ukrajnában egészen konkrétan a szart is kiverik egymásból a képviselők a parlamentben, és közben valahogy nem az európai normák járnak az eszükben. A szlovákoknál pedig éppen tegnap bukta a szlovák állampolgárságát 19 ember, a ficóista állampolgársági törvénynek köszönhetően. Ám Pótviktor kitalálta a tutit:

Majd eltitkoljuk jól, hogy ki kapott állampolgárságot, és ki nem. Olyan ki és összekacsintós dolog lesz ez, igazi testvéri-bajtársi viszony. A lebukástól való félelem összekovácsolja a nemzetet határon innen és túl. Nem hittem, hogy lesz olyan dolog mi mellett SkiccPali érzelemrokonító forrasztékának értelme lesz, de ez most az.Pótviktor szerint mindez teljesen rendben is van. Nem kell diplomáciához fordulni, nem kell erőfeszítéseket tenni, nem kell mondjuk egy magyar-szlovák alapszerződést figyelembe venni. Eltitkolni kell és passz. Mert az olyan európai normás. Ha meg nem, akkor majd Viktor kijelenti, hogy mégis. És kész.

Az Új szó internetes felületén benéztem a témával foglalkozó cikk alá, vajon mit szólnak ehhez mondjuk a felvidékiek? Az ott olvasottak némileg ellentmondanak Pótviktor kincstári optimizmusának:

"A határon túli magyarokat, az anyaországi magyarok hagyták cserben, december 5.én, Orbán nem tótia, hanem Magyarország hattyúdalát énekli, ő egy hitlerhez hasonló, kisebbségi érzésben szenvedő tébolyult, látszik a szemén és cselekedetein, hogy nem normális. REmélem, a felvidéki magyarok is hozzájárulnak majd az elmebeteg kisded játékaihoz, a határon túli magyarok csak a jogaikért sírnak, de nem fogják fel, hogy kötelességeik is vannak, az ő betétkönyvüket is nyúlhassa le orbán, kíváncsi lennék, hogy akkor is kérnék a kettős állampolgárságot, ha ugyanannyi adót kéne fizetniük, mint az anyaországiaknak, akkor is kérnék, ha az ő nyugdíjukat venné el orbán pártcélokra, ez így nem igazságos, hogy a szlovák anyagi biztonság mögé bújva pattogtok! aki kettős állampolgár, fizessen mindkét államnak adót!!! ne az anyaországiak pénzén magyarkodjatok, hanem a sajátotokon!!"

*****

"Ma már nem űzhetik ki őseik földjéről a magyarokat, bár biztosan szívesen megtennék! Volt idő amikor valóban azt meg is tették magyarok tízezreivel. Ma már az EU-ban bárhol vásárolhatunk ingatlant és lakhatunk. Tehát az állampolgárságot vehetik csak el és tűzhetik a kalapjukhoz. Legfeljebb nem lehet majd az illető SI ügynök.

Képzeld csak el, ha valóban egységesek lennénk és mindannyian, félmillióan felvennénk a magyar állampolgárságot mi is történne!? Semmit sem tehetnének! Félmillió magyar állampolgáré lenne az ingatlana, háza, földje,... vagy is újra magyar lenne. Bár most is az, de akkor nem szlovák állampolgároké lennének az ingatlanjaink Ez lenne az igazi, csak hát egységesek nem vagyunk.

Gyáva nyuszik vagyunk :-(

Sajnos"

*****

"Nagyon rosszul látod, épphogy elvehetik a földet, Magyarországon sem birtokolhat, vásárolhat termőföldet külföldi...az EU épp Orbán diktátor kérésére hosszabbította meg a moratóriumot, aki magyar állampolgár lesz elveszíti a Szlovák állam területén lévő termőföldjeit...
A kettős állampolgárság és az ezzel esetlegesen járó szavazati jog a magyar nemzet megszűnését fogja jelenteni. A határon túli magyarok olyan pártokra fognak szavazni, amelyek akár a fegyveres revíziót is támogatják,/kétlem, hogy a határon túli magyarok az szdszre fognak szavazni/ egy szörnyű, délszláv háborúhoz hasonló vérengzés lesz, ha a szlovákok nem is, de az ukránok, orosz segítséggel ,románok, szerbek le fogják rohanni Magyarországot, családok fogják egymást gyilkolni, Bosza Jánosnak pl. meg kell majd ölnie a saját gyerekeit, hisz azok szlovák iskolába jártak, bizony ezek a nyilas módszerek, háború lesz és rengeteg vér, a semmiért, mint akkor"

*****

"Nehany szaz, esetleg nehany ezer ostoba hazaffyn kivul senki sem akar egy diktatura allampolgara lenni..."



Legfinomabban szólva sem az elragadtatás hangján beszélnek ezek a pernahajderek a Kedves Vezetőnk személyéről. Talán megérne egy torpanásnyi időt, hogy elgondolkodjatok: ha nekik kintről is diktatúrának látszik ami nekünk bentről is annak tűnik lassan, akkor mit akartok ti adni nekik tulajdonképpen? Már a kunyeráláson kívül, hogy szavazzatok majd ránk pártlistán, lécciléccilécci!
 

 

410 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr492543211

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A NYUFIG nevén nevezi a dolgokat 2010.12.28. 12:39:28

A sorszám alatt olvasható az ügyéntézés típusa: szabadság korlátozás.   A Nyugdíjfolyósító Igazgatóságnál a magánnyugdíj-rendszerben maradóknak, finoman jelezték, hogy nem bátorítja őket a Nemzeti Együttműködés Rendszere: az ügyintézés típusa...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ez az oda szavazzon, ahol él érdekes dolgokat vet fel. Ha én 10 éve Budapesten élek, de nem elepedtem ott le, albérletben lakom, ideiglenes lakcímem van csak, szavazhatok-e a kiskunröcsögei polgármester választáson a polgármesterre, ha ott van az állandó lakcímem.
Szavazhatok, sőt még csak általában csúnyán sem néznek rám. De mi történik, ha külföldre jövök, és innét szavazok? Rögtön jön a mit szólok bele, blabla.
esznek rá, hogy esetleg még adót fizetek haza, vagy bármi, eljöttem , pofa be, szavazzak a a brit pártokra, de hazafelé pofa be, nincs jogom hozzá. Hiába éltem 30 évet ott, hiába fizetek még haza adót , ahogy a fidesz mondaná "kiírtam magam a közösből".

tildy.blog.hu/2010/04/11/hazaarulo_vagyok_e

Semmi gond, amely ország így kezeli az állampolgárait, az ne csodálkozzon, ha az állampolgárok lelépnek. Azt hiszem , amint itt lesz az ideje örömmel veszem fel a brit állampolgárságot.
@Humperdickk: A sötétben tapogatóztok! Ezek nem aprózzák el!

Vajon miért akartak ősszel "országleltárt" csinálni??? ;)) Na, na, na ugye!
@misiapu71: Nem az a kérdés, hogy hol adják le a szavazatukat (egyébként a nagykövetségeken, ill. konzulátusokon szokták, ha az illető állam hozzájárul!!!!), hanem, hogy kire. Kire fog szavazni a marosvásárhelyi székely? Hol fogják felvenni a választók névjegyzékébe? Melyik választókerületben? (Most tartalmi kérdéseket nem említek, majd egy másik alkalommal). DE! Akkor, ha itt a környékbeli határontúli magyarok szavazhatnak, akkor az Ausztráliában élő magyarok is....Kanadában, Új-Zélandban, stb élők is. Mert ha magyar állampolgárok, jár nekik a szavazati jog, különben másodrendűek lennének, nem? Joggal lépnek majd ők is fel e jog gyakorlásáért. (Más kérdés, hogy a kötelességek teljesítése, - amely szintén az állampolgársághoz kapcsolódik - itt szóba sem kerül semmilyen szempontból. Erre itthon, a határon belül, jóval kevesebben maradunk, mint ahányan a jogaikért verik majd az asztalt).
@Humperdickk: sört iszol? na, te is nagy magyar lehetsz ...
@csoko20: :)) Ötmilliárdot megér! Csak egyszeri befektetés!!! :)
@Kalmár: Jajistenem. Eddig bírtam a hülyeségeidet. Te TÉNYLEG azt hiszed, hogy ennek a nyomoronc kis országnak a lopás a legnagyobb baja?

Tényleg ez a legnagyobb bajod, hogy ki lop többet? Komolyan? Akkor irigylem a problémáidat. Egyszerű lélek lehetsz.

Aki anno arra hívott fel, hogy halljátok, süketek, hogy Viktorra NE szavazzatok, és nem a lopás miatt, mert azt ők nagyobb volumenben csinálják, mint a szocik, nem. Hanem azért, mert Viktor nem demokrata - nos, aki ezt mondta, az volt a ballibsi bérrettegő.

Akkor megismétlem: Viktor NEM demokrata.

- a demokrácia alapjait ássa alá (=bérrettegő, tudjátok)
- a külpolitikája kalap szar - Európa páriái leszünk, kiközösítve.

Na emiatt a két dolog miatt nem lett volna szabad rájuk szavazni. Lehet jönni mindenfélével, hogy balos, vagy liberális, vagy bármilyen vagyok, basszus, vállalom. De emiatt a két dolog miatt kellett volna Viktort távol tartani a hatalomtól.

Felháborít a lopás, de gyerekek, ahogy néhányan írtátok is: jaj, de szeretném ismét az 1-2 évvel ezelőtti problémákat visszakapni, a mostaniak tükrében egyszerűen nevetséges egy lopási ügy, amikor a szólásszabadság, a demokrácia van veszélyben. És amikor ellopják a nyugdíjunkat. És amikor ég a pofánkról a bőr Európa előtt.

Remélem, bár égő lenne, de remélem, hogy elveszik Viktortól az elnökséget. Még a végén azt hinné, hogy egész Európa benne volt a fülkeforradalomban!
@gányolás: az ilyen roppant szellemes beszólásaiért szeretem a jobboldalt. Komolyan, nektek részt kell venni kötelező jelleggel valami humorelfelejtő tréningen?

Egyébként meg kurvára mellélőttél: saját borospincém van, 4-5 féle bort termelek évente, hektószámra, versenyeken veszek részt... mint minden rendes pécsi, vaze.
@Kalmár: Gratulálok,...még nem vetted észre, hogy a legnagyobb tolvaj.......az Állam ??
@Humperdickk: jó ötletek,......kinek van kétsége , hogy Orbán belenyúl ebbe is abba is....ha úgy hozza a szükség...(avagy , csak kell neki !)....
@Rubintos Virágom: És ha van magyarországi állandó lakhelye? Akkor mi a stájsz?
@Kismac: ...hát igen, ha nem lépnek időben a tökére,....még azt hiszi hogy jó úton jár, ez az új világ ....jobb lenne még az ámokfutása elején megfogni, mert később még nagyobb gond lesz helyrehozni amit elkúrt...az Országunkban már romokban van a Demokrácia , a sajtószabadság, már a fidesznyikek uralnak minden politikai , társadalmi , közéleti és hivatali pozíciót....
@Humperdickk: Á, majd az otthon tartott pénzeket kell majd beszolgáltatni, hogy megvédhesse az állam. Meg amúgy is, gondolj csak bele, mennyi kárt okozol azzal, ha otthon tartod a pénzed. Ugyanis az a pénz kiesik a gazdaságból, és ezt az államnak hitelből kell pótolnia! Az én adómból!
Tehát, ha pénzt tartasz otthon, akkor azzal kárt okozol nekem, szóval add csak ide! :-D
@Rubintos Virágom: romániába hol van konzulátus, talán kettő városba nyugi nem tudnak szavazni ha csak nem fél évig lesz rá lehetőségük
@Kalmár: Aki a pénzes láda közlébe fér, mindenki lop , ez nem pártfüggő tényező......voltak és lesznek példák....de meg ki a f..szom mondta , hogy Gyurcsánynak kell visszajönnie...????
"aki kettős állampolgár, fizessen mindkét államnak adót!!! ne az anyaországiak pénzén magyarkodjatok, hanem a sajátotokon!!"
Erre meg mit lehet mondani. Annyira tipikus. A szomszéd kertje mindig zöldebb, hát száradjon el neki minden. Nehogy már neki jó legyen. Azaz, fizessen két helyre adót. PErsze.
Szerintem semmi baj nincs a kettős állampolgársággal, bár ezt a magyar kormány simán el tudja rontani....
Jobb helyeken ma is lehet kettős állampolgár valaki, nem szólják le érte, nem korlátozzák a jogait, de mégcsak meg sem fosztják az eredeti állampolgárságától .
@Humperdickk:
Off
És hol lehet hozzájutni? A "mocskos libsi" pofám szomjazik egy kis jó Mecseki Zweigelt-re vagy Kékoportóra... ;-)))
On
@AnnaKarenina: Kicsit megkésve válaszolok, mert dolog volt.
A TV székház felgyújtása nem provokáció.
Ez viccnek is rossz. Ahogy kiszivárgott öszöd, azonnal kiborultak a szélsőséges érzelmű elkeseredett emberek.
Egyébként, minden jóérzésű ember is.
Akik forróbb vérűek azok forradalomba kezdtek.
Jellemző egyébként az USA-ban olyan paródia készült erről, hogy ha az amerikaiak ugyanezt meghallanák, csak tömnék tovább a fejüket, a magyarok bezzeg nagyon helyesen odacsaptak.

Akin nincs valami speciális hangszűrő az annak hallotta azt a beszédet ami volt.
Páran szánalmas módon mentegetnék, de elhanyagolhatóan kevesen vannak.

Sajnos teljesen máshogy látjuk a világot.
Ha a hír tv nincs akkor a fele sem derül ki a szemétségeknek. Soha a történelemben nem segített az állami korrupción az állami önkontroll. Ez mese.
Az ATV tényfeltáró újságíróinak kell ügyeskedni.
A 16% (és a családi adózás!!ne felejtsük mert EZ az alapvető különbség a szocik és Fidesz közt)szerintem segíteni fogja a gzadaságot, mert olyan réteget juttat pénzhez aki el is költi. Kicsit több mozi, jobb ruha, jobb pia, több zsebpénz, jobb pelenka stb.
A folyamatosan csökkenő kiskereskedelmet segítheti.
AMNYP már sokszor leírtam. Bohóckodás, hogy az a mi pénzünk volt. Egyszerűen egy ocsmány pilótajáték, amiből most kiveszik a pénzt mielőtt eltűnne, erre a haszonélvezői lázítják a népet.
Ezekről nem tudjuk egymást meggyőzni.

Gondolom, hogy ha 2 év múlva:
- Csökken az adósságunk.
- Nő a GDP.
- Javul a gyereket nevelő dolgozó réteg fizetése.
(nem a gyerekből élők segélye)
- Csökken a korrupció
- A nyugdíjak tartják a reálértéküket.
Akkor nekem van igazam.
Ha jönnek ezek a rémségek amikről vízionáltok akkor nektek.
Én optimista vagyok.
80% adósság mellett nem értem az érveiteket.
A tandíj a vizitdíj és még egy sor adó segítene?? Tényleg?
Esetleg még több hitel?
Hallom. hogy nem tetszik a rendszer, de az eddigi válságkezelés csődöt mondott. Most új szelek fújnak, ha teszik ha nem, majd az idő eldönti mi igaz.
@csi szi: Románia és Moldova viszonya, mint európai példa nem azért kérdéses, mert Románia nem EU-tag. Hanem azért, mert Románia szeretne egyesülni Moldovával, amit viszont a lerobbant moldávok nem akarnak. Lehet, hogy nem is a moldávok nem akarják, hanem a jelentős létszámú kisebbségük, ezt nem akarom innen Magyarországról eldönteni. De tudtommal van ott egy senki által el nem ismert Dnyeszter-menti Köztársaság Putyin védőszárnyai alatt, ahova viszont Moldova állami hatóságai nem nagyon tehetik be a lábukat.

Ez abban az értelemben valóban Európa, mint Bosznia és Koszovó, vagy Albánia, illetőleg Macedónia. A problémája valóban mindnek hasonló. Mivel ezek az országok is mind európaiak földrajzi értelemben, ekként tehát valóban releváns a példa.

Nem is beszélve az egyre kevésbé kimondatlan hátsó gondolatról, amit a Románia-Moldova viszony jelenít meg.

Csak azt nem hiszem, hogy az "európai megoldás" szókapcsolat a közgondolkodásban a bosnyák, koszovói, albán és macedón példák felidézésére lenne hivatott.
@Sanko13: nana... azért az én mocskos libsi pofám is nagyobb, mint a boraim sikere... Egyelőre csak helyi szinten nyomom, és tavaly már egész majdnem tényleg megdicsérték a kékoportót, oppardon, a portugiesert. :) De tényleg, kurva nehéz szakma ez, és én még csak tanulom - 10 éve...
@kíváncsivagyok: Szép a stílusod.
Ez a kormány a 2 pilléres rendszert preferálja. A 3 pillérest, amiért a szíved fáj az előző kormány nyomta.
De tőlem olyan kormányra vágysz amilyenre akarsz.
@Kalmár: Esetleg valami hatástanulmány-félét kérhetnék csendesen.... ? Vagy hasra ütve jött elő ez a szép új világ ,...mint Orbán a választások megnyerése után ?
Abban egyébként tökéletesen igaza van Semjénnek, hogy egyféle állampolgárság van. Ha jár szavazat az állampolgársággal, akkor járjon.

A kettős adófizetés hülyeség, ez a huzamosan külföldön élő magyar állampolgárok esetében sem így működik, kettős adóztatásról szóló nemzetközi szerződések és törvények rendezik.

Más kérdés az, hogy a mindenkori, éppen regnáló kormány javára a határon túli szavazatok a kékcédulás választási megoldás intézményesített, örök lehetőségét fogják jelenteni.
@newtehen: á, attól nem félek, a kutyáktól nem mernek bejönni! :)
@tildy:):

Akkor az a stájsz, ami eddig, külföldön dolgozó magyar állampolgár esetén: pont úgy szavazol a külképviseleten, ahogy eddig.
@Kalmár: Köszönöm , hogy vágyhatok,.....nem a pillérek száma aggasztó,...hanem a tolvaj tempó !
@Humperdickk: Miből gondolod, hogy 38 millióra 94 ezer lesz a havi nyugdíjad? Az inflációt is követve legalább kétszer annyi. Én úgy tudom, hogy kb. 15 millióból gyűlik össze a havi 100ezer. Az Indexen lévő kalkulátor is ezt erősítette meg. (Ugye ez lenne a 25%.) Lehet mégis ez lesz a 75%.
@gányolás:

Nem maradt le semmi. Csak a "Fidesz nem hazudott soha" Orbán szerint.

A baloldalinak nevezett politikusok is hazudtak és ferdítenek, de a sajtónak eddig megvolt a lehetősége, hogy felhívja erre a figyelmet.
(Meg is tette még akkor is, amikor csak tévedtek és nem állt szándékukban hazudni.)

Ezután ez sem lehetséges.

Az tévedés, hogy aki "Magyar" nem lehet baloldali. Ez csak neked sértés, mert nem tudod mit jelent.

A "magyar baloldalhoz" (ami nem feltétlenül az MSZP, csak a Fideszhez képest) szerintem azok az emberek tartoznak, akik szeretnének szociális biztonságot, erős szakszervezeteket, valódi demokráciát és szeretnék a vad kapitalizmus visszaszorítását ill. nem támogatják a szélsőségeseket, legyenek azok fasiszták, vagy helytelenül "kommunistának" mondott diktátorok.

Ezt jelenleg egyik párt sem képviseli, de remélem, hogy vannak ilyen emberek.

A szakszervezeteket a Fidesz szétverte, az MSZP úgy hagyta.
A külföldi vállalatok a magyar munkavállalókkal nem Európai módon bánnak, ezt is mindegyik kormány hagyta és hagyja.

A "Magyar vállakozók" mindenkit bejelentés nélkül, vagy minimálbéren foglalkoztatnak, adócsalásból élnek és egyetlen kormány sem tesz semmit ez ellen sem, sőt támogatni kívánja őket.

Ezután elgondolkodhatsz, hogy ki az elvakult?
és akkor a felvidéki magyar képviselők titokban járnak a Parlamentbe és a kamera nem mutatja őket, nehogy lebukjanak?
@Humperdickk: "nana... azért az én mocskos libsi pofám is nagyobb, mint a boraim sikere..."
:-) A "régenvolt" barátnőm faterja is így szerénykedett, de azóta sem ittam olyan finom Zweigelt-et... :-)

"De tényleg, kurva nehéz szakma ez, és én még csak tanulom - 10 éve..." Erre mindig rájövök, ha megkóstolom a sógorom borait...;-)))))

Bocs, az offtopic-ért!
@1,414: a kalkulátor szerint nekem 40 millió lesz a vagyon és arra 90 ezer a nyugdíj 20 évre.
@Sanko13: semmi gáz, és kösz a bizalmat léátatlanban is. (A portugieserem tényleg jó. Tényleg. Sulykoljuk, úgy koönnyebben elhiszem. :)))
@1,414: Majd Semjén Zsolti nyomkodja a gombokat helyettük :)
Nem gondolod ugye, hogy a valós érdemi munkájuk, ne adj' Isten a véleményük miatt akarják őket beszavaztatni?!
@Humperdickk: "Sulykoljuk, úgy koönnyebben elhiszem"

Csak nem Szíjjártó Peti volt a padtársad ált.suliban ;)
@Kalmár: Fú, a hírtv azaszta! látjuk a beírások elején hová vezet ha valaki hírtv-n szocializálódik.

Na most komolyan: egy zavaros tekintetű egyértelműen idült elmebaj tüneteit produkáló ember aki hasonszőrű kaméleon képű szélhámosokkal meg talpnyaló idiótákkal veszi magát körbe. Ezektől kell csodát várni?

Dolgoztak már ezek életükben bármit is?

Mert kurva sok pénzt kellene termelni, hogy a sok geci tróger rendőr-adminnak is jusson a min. 140E Ft nyugdíjra 40-évesen, mikor a seggüket meresztik az "ottfelejtett" sebességkorlátózás alatt, meg gizikének aki csak toszogatta a kávéspoharat a melegben, meg a hentes-doktoroknak, akik megszokták, hogy nem kell dolgozni mert úgy is kapnak pénzt, de ha dolgoznának akkor se kapnának többet ezért inkább a kényelmes meleg mosogatólét választják.
@Kalmár:

"Ez a kormány a 2 pilléres rendszert preferálja!"

Nagyjából ugyan ez a kormány preferálta a 3 pillérest is, ha emlékezetem nem csal :)

Arról nem is beszélve, hogy fogalmam sincs, mit preferál (mert az még nem derült ki), csak azt tudom, hogy a "magán" szótól jelenleg égnek áll a haja, ami engem a kommunizmusra emlékeztet, de hát így jártunk.
Én azt mondom. hogy nem kell a mnyp. Aki eléri a nyugdíj korhatárt, az ugyan annyi nyugdíjat kapjon (8h-ban mindenki nyugdíjas)m és amit megspórolt életében az legyen a különbség. Ma sem értem hogy miért vitatkoznak olyanon, ami Európa más országaiban nincs csak a keleti részeiben? Hülyeség az egész. Valaki azt írta, hogy 20 évig 94000 kap majd, hát ahhoz elkel meni 40 évesen, mert a ma 30-asok élők nem élnek 65 évnél tovább,sajnos. Rengeteg a fiatal halott aki az 50-et sem tölti be. Az öngondoskodás meg ott kezdődik, hogy megtanítjuk a gyerekeinket arra, hogy ne mástól várják a segítséget, és felelősen éljenek.
@Kalmár:

Akkor mi lesz, ha mégis tévedsz és mindaz a sok jó amit vizionálsz, nem válik be?

Akkor mit fogsz tenni és mondani?

Sajnos ebből annyi igaz, mint abból, hogy a TV székház felgyújtása provokáció volt és a "forradalmárok" jóérzésű de elkeseredett emberek.
@samer: Csak ha 50 évesen feldobon a tappancsot, akkor az örököseim is kaptak volna valamit a magánnyugdíjpénztári befizetéseimből.
Az új leosztás szerint viszont még egy részvéttáviratot sem küldene nekik a kormány.
@samer:

"Ma sem értem hogy miért vitatkoznak olyanon, ami Európa más országaiban nincs csak a keleti részeiben?"

Mire gondolsz?

Mellesleg egyénileg(ha a nyugdíjas szemszögéből nézzük) és nemzetgazdaságilag (csak országon belül :) ) az állami nyugdíjrendszer nem alternatívája (értsd ellenfele) a mnyp-nek.
Inenn nem moderálódott ki egy hozzászólás?

@Kalmár: "Ez a kormány a 2 pilléres rendszert preferálja"

Az almás-fahéjast preferálod, vagy a fahéjas-almásat?
@ripők: LOL. Eltőzsdézi a jövőt! Anyám, te hiszed is, amit írsz, vagy csak úgy dumálsz, de nem érted, mit? :D:D:D:D

Eltőzsdézem ÚGY jövőmet, hogy nem hagyom, hogy az évek alatt felgyülemlett kis SAJÁT pénzem FELÉT ne semmisítsék meg azonnal?

Én azt szeretném, ha te meg a hozzád hasonlók nem könyörögnének kegyelemkenyérért, ne élősködjenek majd a gyerekemen és / vagy unokámon.

Meg gondolom a "nem lehetne, hogy ne jelentsenek le?"-típusú becsületes magyarokról is beszélsz, mikor így nyilatkozol, ugye?

Bárcsak visszaépítené (220 volttal egybekötve) a Jóisten azt a kerítést!!
Jól tudom, hogy Nyugat-Európában sehol nincs ilyen magánnyugdíjpénztár ? Érdekes, csak nekünk volt kötelező tömni a bankokat, hogy a 4-5 %-os működési költségért cserébe, a banki átlaghozam felét elérhessék ! Ezért az átb@szodáért szerintem kár annyira rinyálni, kivéve a bankokat !
@LEG X: "Jól tudom, hogy Nyugat-Európában sehol nincs ilyen magánnyugdíjpénztár ?"
Nem tudod jól.
@Kismac: Most a valóság egy olyan szeletét világítottad meg, amire eddig nem gondoltam.
@LEG X:

Nem a bankokat tömtük.
A 4-5% pedig már nem annyi és az is csupán politikai döntés volt.
Minden magánnyugdíjpénztárral kapcsolatos aggály vagy probléma csupán szabályozás és felügyelet kérdése.

Az állami rendszer pedig nem kérdés.
Ott sem szabályozni sem felügyelni nem tudsz. Csakis az imádkozás marad, az pedig nem szokott ilyen helyzetben segíteni.
Szégyenlem hogy magyar vagyok...
Komolyan elgondolkodom hogy lemondok az állampolgárságról; papírok nélkül elmenekülök valahová, bárhová, még Észak-Korea is jobb ennél (ott legalább őszintén és emelt fővel nyíltan vállalják a terrordiktatúrát) és soha többet meg nem szólalok magyarul... Nem egyszerűen nem tartozhatok egy ilyen nemzethez, ahol ilyen planktonikus életforma miniszterelnök helyettes lehet...
@ajjajjj:

Ugyan már!
Megmondták neki, hogy havonta 1x nyilatkozhat, akkor is csöndben. Így még kibírható. :))

De a "planktonikus életforma" tetszett! :)
Már elég régóta elég az indexnek a címlaphoz, ha egy posztban Orbánfika van.

A többi sem semmi, de ez különösen gáz.
@Anti Anyag:

Ez itt mintha Semjénről szólna.... :)
@redhaven: Führerstaadt. Ezt nem a szocik írták és nem is régen nevezte így valaki Magyarországot...

Tudom-tudom, mocskos "imprielisták" ahogy Hofi mondta volna.
@Kismac: innen még nem tudható ,hogy mennyit generál az EU demokrácia védelme,és mennyit a multik "kedvezményféltése"...
Egy gondolatot azért fölvetnék.
Csak 1 EU-s országot mondjatok nekem ahol a munkavállalókat olyan szinten néznék semminek a multik mint itthon.
Ahol multi üzletláncok 71 nevetséges címen követelhetnek lóvét a beszállítóktól,ahol nem kell kockázatot vállalni,mert a balfék állam előre lefekszik mint egy kurva
ahol a vásárolj hazai terméket szlogen szénné van fikázva(ala 98-02 szdsz)
ahol vigyázó szemünket sohasem az itthoni 10 millióra kell vetni
és,
addig nem komilfo führerstaadtozni amíg az audinál ugyanazt a munkát ötöde pénzért végzik a honiak,holott a megélhetésünk semmivel sem kerül kevesebbe mint némethonban...
nem "zsebnapóleon" adta el a közműcégeket úgy ahogy,olyan preambulummal miszerint a mindenkori infláció fölött xnyi százalék lóvé biztosítva legyen...
Ha innen nézem tányér, ha onnan nézem még tányérabb...
@newtehen: Biztosan velem van a baj, de nem értem.
Mintha arra céloznál, hogy egykutya a 2 rendszer.
Na de valójában ég és föld.
@MikeBoy: Azt amit az állam a magánnyugdíj pénztárba utal, ki kell egészíteni a költségvetésből, így az a hiányt generálja...
@Kismac: akkor még valami mac:emléxel a 70-es évek közepétől úgy 10 éven át egyebet nem láttál a híradóban mint tüntetést az akkori NSZK-ban,égett minden az utcán,az olaszoknál megölték Aldo Morot...mi a faszt kér most számon az EU....
@Emberbarát: Akkor a falba verem a fejemet, mert maximálisan egyetértek a mostani iránnyal. Amíg olyan szabályokat hoznak amivel egyetértek, addig csendben örülök.
Nekem tetszik, hogy
- bevonták a bankokat és a multikat a közteherviselésbe.
- gyerekéből élő semmirekellők helyett, a gyerekeikért dolgozókat támogatják.
- állami kézbe vették a nyugdíjpénzeket.
Én egy kicsit sem bízom a MNYP-ban. Mind spekuláns rabló.
- rálépnek a tökére a sok tolvaj köztisztviselőnek és kormánytagnak
- Nem az IMF elavult válságkezelő módszerét követik. Érdekes, hogy a történelemben még nem volt rá példa, hogy az IMF gondnoksága alatt álló ország kimászott volna az adóságcsapdából. Véletlen?
- Kifogás nélkül, vállalva minden következményt döntenek. Herótom volt, hogy az állandó koalíciós zsarolósdi miatt semmi sem haladt.
stbstb.

Tudom, hogy sokan sok kifogást emelnek, de ezek már előtte sem voltak Fidesz szimpatizánsok. Az Orbánozás csak a protest szavazókat mozditja meg. A törzsszavazóknak tetszik ez az irány.
A bértrollnokosdit ne iskezdjétek, bénaság.
Szerintem ha valaki nem is ért a fentiekkel egyet, az talán érti, hogy másoknak ez elég indok a további támogatásra.

Az olyan tipusú kritika, hogy diktatúra lesz, csődbe megyünk, európa majd lecsap stb Nostradamus kategória.
@Dr. No: Nem beszélve arról, hogy Románia még akkor adta meg nekik a román állampolgárságot, amikor még nem volt EU-tag. Egyébként Németországban is már csak úgy kérhetsz német állampolgárságot ha lemondasz a másikról. Mr. Németh Zsolt külügyi á.t. mindig nagy előszeretettel említette a horvátok és szerbek kettős állampolgárságát. Jó nagyokat csúsztatott is, ugyanis a horvát és szerb példa egy külön tészta. Tudni illik, hogy több millió jugoszláv él a 60-a évek végétől nyugaton. Ők x idő eltelte után felvették a befogadó ország állampolgárságát is. Tehát kettős állampolgárok lettek mert akkor még lehetett. Pl. jugoszláv-német.
Csakhogy Jugoszlávia megszűnt mint állam.Ennél fogva gyakorlatilag minden külföldön élő jugoszlávnak megszűnt az állampolgársága. Mivel őket már elismerték a befogadó országok mint kettős állampolgárt, ennél fogva logikus lépés volt, hogy a jugoszláv helyett felvehették a nemzeti hova-
tartozásuk szerinti újonnan létrejött anyaországuk állampolgárságát. A szlovák és cseh példa is sántít, mert az 1968-ban Csehszlovákiából emigráltak is csak 1990 után vették fel a cseh ill. szlovák állampolgár- ságot, már ha egyáltalán megfosztotta őket Csehszlovákia.
@MikeBoy: Csal az emlékezeted.
A Horn kormány vezette be a kötelező pénztárakat. (miután alapított párat...)
Az Orbán kormány azonnal törölte a kötelező voltát.
Megyó újra kötelezett.
Akkor nem fájt, hogy nincs választás?
Az vicc, hogy köteleztek a MNYP-ba, majd mivel ez a pénz hiányzott a nyugdíjakhoz európa legnagyobb adóterhét tették ránk, európa legnagyobb áfája mellett, majd európa legnagyobb adósságát halmozták fel a sok hitel miatt. (az Írek most előztek meg minket)
Bár őket nem sokkal ezelőtt az egekig magasztalta a tisztelt "szakértőgárda"

Köszi de NEM AKAROK úgy MNYP befizetni, ha emiatt kivesznek 2x ennyit a zsebemből.
Hagyjanak csak több pénzt nálam, majd én fizetek önkéntest.
Na ez van most.
@Kalmár: Amikor Szlovákia drasztikusan csökkentette a gyerekek után járó állami lóvét,horribile dictu!!!!! a hadsereget vetette be a fosztogatók ellen,azt hogyan nem verte ki a biztosítékot az emberjogi harcosoknál?????????????
hmm????
@IgazMagyar: Szép komment. Te értettél egy szót is abból amit írtam? Nem úgy tűnik.
Hogy jön a sok nyálcsorgatásod ahhoz, hogy a Hírtv tényfeltáró munkája nyomán tucatszám és milliárdos tételben derültek ki szoci disznóságok??
Ez tény. Vagy már azok is változnak??
@redhaven: Egyetértek. Nem beszélva arról, hogy most fosztottak meg egy csomó német-szlovákot az állampolgárságtól.
Háborús rémeket nyilatkozott a szlovák kormány tagja.
Kitiltottak egy magyar állapolgárt szlovákiából, pláne köztársasági elnököt.
A Franciák vagonírozzák a cigókat vissza Romániába, az Olaszok még jobban.
van példa bőven.
Az Eu pont olyan tehetetlen amilyen sokszínű.
Látszik, hogy nem engedtek nekünk a MNYP elszámolásba, mi nem nyafogtunk hanem léptünk.
Na lett fosás, már kezdik is enyhíteni, nehogy sok legyen a követő.
A Szlovákok is megpróbálták, csak bénán.
Bulgária meg is csinálta.
A bankadó is szépen elterjedt.
Egyébként meg is értem, ha a nagytőke és pénztőke lobbizni kezd ellenünk, mert régen fogták őket így tökön.
Magyarország csak szúnyogcsípés.
Ha ragadós a példa, na akor kiseik a nagy cumi a szájukból.
@redhaven:
1. A győri Audinál már majdnem a német bérek felét keresik és nem 1/5-ét. Mivel az Audi foglalkoztat alvállalkozó cégeket is, ott persze lehetséges.
2.Még a németországi üzletekben is van polcpénz.
Pl. az Aldi-nál odakinn a magyar szekérvár nevű fehérbor a legalsó sorban volt, aki meg többet fizetett azé szem magasságban.
3.Haver nem a multi nem néz téged embernek, hanem a jól fizető állását féltő magyar főnökeid.Mer a magyar az már csak ilyen.
Még OV is, ha nem vetted volna még észre.
4.Csak a hülye veszi meg a Milli tejet 260-ért, amikor van 199-ért osztrák meg német, és talán még jobb is.
Olcsóbban kéne termelni Csányi úr.
@Kalmár: Itt 2 mondat után fólajánlották,hogy lehet távozni az országból...
Holott én nem emlékszem,hogy hasonlót kértem volna valakitől.
Egy biztos,ha mi 10millióan nem fogunk össze,ezt a Hazát más nem fogja szeretni...Függetlenül választott vezetőktől,pártoktól...
A "tökönfogásnak"nagyon itt volt az ideje.
20 év alatt at inkriminált nyugpénz sokszorosát fizettük ki csalipénzként,áramra,vízre,gázra.
Pártpreferenciát félretéve ezeken is el kellene gondolkodni.
@Kalmár:

Nekem legkevésbé azzal van bajom, ha valakinek a politikai szimpátiája nem egyezik az enyémmel. Neked tetszik az irány és csendben ülsz, de azért ezt nem mindenkinek muszáj, ugye?

Mert van akinek nem tetszik, hogy:

- 8 év készülődés után annyi volt a válságkezelő ötlet, hogy kitoljuk a hiánycélt. Ez bedőlt, most pedig a gazdaságpolitika egy egyszeri, talált pénzre épül. A kiadási oldal nem lett piszkálva, ugyanazt a nagy galacsint görgetjük tovább, amit eddig. A gazdaságélénkítést hazavágtuk az egykulcsossal és a válságadókkal, amiket nem a bank és a multi, hanem te meg én fizetünk meg. Vess egy pillantást a banki pénzmozgásaidnak, készpénzfelvételeidnek a díjára, a mobilszolgáltatód perc és szolgáltatáscsomagjára, és mindjárt világos lesz miről beszélek.

-Ezért beáldoztuk a manyupokat. Amiben tetszik vagy sem, a mi pénzünk van. Az állam kénytelen volt beletolni az állami pillérbe pénzt, de azt is mi fizettük/fizetjük akár hitel, akár más. Ugyanis az államnak bevétele kizárólag tőlünk származik, a hitel törlesztésére szánt pénz is.

- A megvalósítás érdekében hazavágtuk az Alkotmánybíróságot, aztán mikor kritizálni kezdett a Költségvetési Tanácsot is. Most a médián a sor, meg rajtunk, a zembereken, bloggereken és kommentelőkön. Azokon, akik a sokat emlegetett felhatalmazást adták. Mert bármilyen hihetetlen, itt is sokan a maszop kormány leváltására szavaztunk, még ha nem is a Fideszen volt a voksunk.

Ugyanis a kép, hogy aki a kormányt kritizálni meri az mind szoci, csak az egybitesek fejében létezik.
@Fabius: Nekem tök világos, hogy a kiadási oldal sem marad így.
Most készülnek azok a törvények amelyek lehetővé teszik a közszféra átalakítását.
Gondolom nem véletlen az indoklás nélküli felmondás, a végkielégítési plafon stb.
Nem lesz könnyű mert nem véletlenül kerülte ezeket mindnki, mint ördög a tömjént.
A nyugdíjas a cigány és a közalkalmazott adja a ténylegesen szavazók többségét.
Most a nyugdíjak reálértéken tartása talán jó kompromisszum.
A segély kontra adókedvezmény már komoly szavazat veszteség.
A közalkalmazottak leépítése újabb népszerűségvesztéssel jár majd.
Gondolom senkit nem lep meg, mert világos volt, hogy a söralátét adózás, a bürokrácia drasztikus csökkentése a bürokraták feleslegessé válását jelenti.
Egy részük nyugdíjazás után üresen maradó helyekből jön egy máik része elbocsájtást jelent majd.

A mnyp-al kapcsolatban eltér a véleményünk, de nem ismétlem.

A média törvény még alakul. Sosem fog a kommentelés és a net korlátlan cenzúra alá esni. A jobbikos náci honlapok eltűnése nekem nem fog hiányozni. Érdemes utánnanézni, hogy nem csak kritikát kapott a tervezet. A FAZ például pont a zabolátlan szélsőségesek visszaszorítását valószínűsíti.
Természetesen minden törvény akkor vizsgázik, amikor azt alkalmazás közben látjuk.
Nekem nem tetszik, ha a szólásszabadság okán újfasiszták tartanak rendezvényeket Bp belvárosában. Ez mindig divat volt a szoclib kormányok alatt, nyilván a félelem fenntartásának igénye miatt.
A költségvetési tanács egy kamu szervezet.
Semmi jogköre nincs, csak azért hozta Fleó létre, mert már azt sem hitték el neki Brüszelben ha köszönt.
Úgy tudom lesz hasonló szervezet valós jogkörrel.
Az alkotmánybíróság nehéz kérdés.
Bizonyos szintig nekem belefér, ha a szakadék szélén álló ország vezetői azt mondják, hogy most mindenki egy kötélen húz.
Az eddigi tökölés, szöszölés, egyeztetés, Eu-ba járkálás, koalíciós vita nem vitt sehova.
Most MINDENKI azt csinálja a mit mondunk.
Mivel a választások 4 év múlva elkerülhetetlenek(ne kezdjük a választáso keltörlését mert...), így legkésőbb akkor mérlegre kerül a valóság.
Világos irány, világos felelősség.

Egyébként persze eszembe sem jut, hogy akinek nem tetszik hallgasson. Az nem demokratikus:)
@Kalmár: ez mind nagyon szép, leszámítva, hogy nem igaz. Az állami kiadási oldal ne lett megvágva, és az egykulcsos jövadót leszámítva, amiért tényleg le a kalappal, sehol sem látni azt a nagy gazdasági reformcsomagot, amiről szó volt.

A médiatörvény pedig szégyen. A sajtószabadság és ezáltal a modern demokrácia súlyos korlátozása, akárhonnan is nézzük. Indokolatlan, kontraproduktív, az ország megítélését lerontó és rosszindulatú zsákmányszerzés.
@Kalmár: nem beszélve arról, hogy a kormány gusztustalanul nyomja az alul képzett, semmiféle eddigi tapasztalatot, érdemi teljesítményt, leszámítva persze a feljebbvalói iránti hűséget, felmutatni nem tudó pártkatonáit mindenféle tisztségekbe.

Ráadásul sehol nem látom azt, hogy akár a médiumokat, akár bármit, amit most a kormány megszerez, lekarcsúsítana és hatékonnyá tenne.

Mindenhova beeszik magukat, de még direktívában sincs meg, hogy kisebb államot akarnak létrehozni, annál inkább látszanak az etatizmus fenyegető jelei.
@Kalmár: Csak egy kérdés, mert az elején elakadtam. Miután lecserélték az összes önkormányzatnál és kormányzati szervnél a takarítónőig az embereket, hogy fogják azt mondani, hogy 20%-ra még sincs szükség, bocs.
@tildy:): Akkor nincs gond. De azért azt senki sem gondolja, hogy tömegesen fognak magyarországi lakhelyet létesíteni pusztán azért, hogy szavazhassanak. Valószínűleg át fogják alakítani a választási eljárást,de a névjegyzékbe vétel akkor is homályban marad előttem (ez azért kell, hogy tudják, melyik listákat, esetleg egyéni képviselői szavazólapokat küldjenek ki a követségekre). Szóval dumálni lehet (ebben nagyon jó a jelenlegi kormány), de halvány fogalmuk sincs, hogyan fogják ezt technikailag megoldani.
@Kalmár: Na még egy kérdés. Miután Sz. Annamária teljhatalmat kapott, miért ne élne vele? (vö. Fidesz 2/3)
@bebe tv: Ha ez így van, mindenféle lelkiismeretfurdalás nélkül fogom leadni a magyart , ha tiltott lesza kettős állampolgárság. Magyar maradok, de inkább nem leszek állampolgár.
Hála égnek Nagy-Brittania engedi a kettős állampolgárságot, és a kettős állampolgárság szerintem a világ legtermészetesebb dolga. Amely ország kitagadja saját fiát , csak azért mert az mert máshol is állampolgár lenni, az meg is érdemli , és olyan is.
@Kalmár: És még azt is megmondanád, mikor sikerült egy kormányzatnak rákényszeríteni az emberekre, hogy azt csinálják, amit mondanak nekik? (és hogyan?)
@Fabius: Tévedés. Külföldön azok szavazhattak, akiknek egyébként itthon volt állandó lakhelyük. Különben hol vették volna őket nyilvántartásba és honnan tudták volna, hogy melyik követségre milyen egyéni szavazólapot és listát kell küldeni? Akinek viszont itthon nincs állandó lakhelye, az melyik választókerület jelöltjére és listájára szavaz?Alkotmányjogi izgalom: hogyan tudják átalakítani a fenti problémáknak megfelelően a választási rendszert?
@Tīmūr-e Lang: Nehéz vitázni ha nem figyelsz. Azt írtam készítik elő a kiadási oldal megvágását.
A gazdasági reform része az adózás és a nyugdíjkérdés is.
A médiatörvényt pedig csak hallomásból fikázod.
Szerintem alapvetően jó.
Az átvett cégek karcsúsítása sem 2 perc. Pont ezekhez kellenek azok a törvények amik folyamatosan születnek. Különben horror pénzbe kerülne. Tudod indoklás nélküli felmondás blabla Te tényleg el sem olvastad amit írtam?? A fenének kommentelsz akkor hozzá.
Az etetizmus nem fenyeget hanem bíztat.
Kimondott cél volt mindig a piac korlátlan hatalmának a felülbírálása.
A piac sosem tud korlátozni, csak a korlátlan globalizációt és a pofátlan tőkekoncentrációt hozta.
Ez a hazug liberó gazdaságpolitika ment le a wc-n az elmúlt 3 évben.
@Kalmár: Etatizmus persze, ha már nem beszélünk magyar.
@legeslegujabbkor: Ha elakadtál, akkor olvasd tovább ott lesz az. :)
@legeslegujabbkor: Nem kapott tejhatalmat.
Olvass utánna mikre van jogosítványa.
Hagy ne én készítselek föl közéletből.
Köszi.
@Kalmár:

Számodra mitől világos, hogy a kiadási oldal faragva lesz? A törvények amiket felhoztál az eddigi lefejezést szolgálták, ami minden hatalomnak szíve joga. Viszont érdemi átalakítás szándékát még nyomokban sem lehet felfedezni. A nyilvános jövőévi kormányprogramban semmiképpen. Azt meg hagyjuk, hogy mer' Jóska Pista Béla kormányoldalon azt mondta. Mondtak ők mindent idén, meg ennek az ellenkezőjét is.

Te is komolyan azt várod, hogy legyünk bizalommal egy pártkatonákból álló médiatanáccsal szemben úgy, hogy a törvény amivel felhatalmazták őket kizárólag általánosságokból áll?

Viccelsz, ugye?

Eddig pontosan és részletesen szabályozva volt, mit kell eltűrnie egy közszereplőnek és mikor van helye jogorvoslatnak. Szerintem te sem ismered ahogy a legtöbben, ideje elolvasni a 36/1994.(VI.) AB határozatot:

isz.mkab.hu/netacgi/ahawkere2009.pl?s1=36/1994&s2=&s3=&s4=&s5=&s6=&s7=&s8=&s9=&s10=&s11=Dr&r=1&SECT5=AHAWKERE&op9=and&op10=and&d=AHAW&op8=and&l=20&u=/netahtml/ahawuj/ahawkere.htm&p=1&op11=and&op7=and&f=G

Most a Szalai vezette médiatanács dönti el a szubjektív véleménye alapján, mi ütközik pl a közízlésbe. Ezért ez nem törvény, hanem egy rakás visszaélésre okot adó szerencsétlenség. A külföldi kritika nem véletlen, nekik is pont ez a bajuk, mint nekem. Majd, ha le lesz írva pontosan, mindenkire egyformán vonatkozóan, mit lehet, mit nem, miért mekkora taksa jár, majd akkor beszélhetünk médiatörvényről.
@Rubintos Virágom:

Nem tévedés. Tildy konkrét helyzetére ( külföldi munkavégzés, itthoni lakcím és adózás) reagáltam, arra meg az vonatkozik.
@Fabius: Így van. Ennek ellenére kedves honfitársaink másodrendű állampolgárnak tartanak jobb esetben( vannak kivételek) , rosszabb esetben még le is szólják az embert, hogy nem itthon él, pofa be, és ne szavazzon haza .
@tildy:): Akkor sem, ha az állandó lakcíme Magyarországon van.
@Kalmár: Hiába keresem, csak propagandaszöveget látok. Gondolkodni szoktál?
@tildy:):

Szerintem meg különbséget kell tenni külföldön munkát vállaló, és kivándorolt között.

Te pl nem számoltál föl semmit itthon, a választási törvényben maghatározott kritériumnak megfelelsz, tehát szavazz ahogy kedved tartja.

Viszont pl a sógornőmnek, aki egy európai országba ment férjhez, és alapított családot természetes, hogy a kettős állampolgársága ellenére ne ő mondja meg onnan nekünk, hol legyen a kanapé. Pedig nem kevésbé magyar, mint mi, és itthoni lakcíme is van.
@Rubintos Virágom: mondjuk úgy, hogy a tudtodon kívül kb. 87-en be lesznek a lakásodba jelentve
mint jó néhány éve a Kecskeméti utcában. Még az m1 is lehozta akkoriban. Ott a jegyző észnél volt és törölte őket a címlistáról. De ahol a polgármester pártkatona ott mi a helyzet? Azóta amióta törölték azt a rendelkezést, hogy a lak-
címbejelentőn szerepelnie kell az aláírása ellenére a szállásadó személyi ig. számának is, azóta gyakorlatilag minden előfordulhat. ha kell még lakcímkártyát is fognak nekik biztosítani. Ilyen az élet Babocsai néni.
@Fabius:Viszont pl a sógornőmnek, aki egy európai országba ment férjhez, és alapított családot természetes, hogy a kettős állampolgársága ellenére ne ő mondja meg onnan nekünk, hol legyen a kanapé. Pedig nem kevésbé magyar, mint mi, és itthoni lakcíme is van.

Ez lenne az abszolút normális, csakhogy nálunk átírták a vadászok kézikönyvét, mert ezentúl a nyúl viszi majd a puskát. Kovács 23 fogja eldönteni Beregszászról, Nagyváradról, Szabadkáról és Nyitráról, hogy mi mit akarjunk. Szép perspektíva elé nézünk. Kicsit arra hasonlít, mintha én ultiznák a pénzemen, de a kibic joga a betli bemondása.
@tildy:): Azt nem tudom, hogy az angoloknál lehet-e még valaki kettős állampolgár vagy sem.
Németországban 100%, hogy már nem preferálják. Az unokatestvérem aki 1971 óta élt az NDK-ban magyar konzuli útlevéllel, mindazok ellenére, hogy igazolni tudta a német származását, 2000-vagy 2001-ben le kellett mondania a magyar állampolgárságáról.
Csak azután kapta meg a német állampolgárságot, hogy kinn bemutatta az itthoni BM elbocsátó levelét. Ha
Belgium az még faramucibb. Legalább is régebben állampolgárságot csak a belga király adományozhatott. Példa erre Enzo Scifo az Anderlecht volt focistája, aki ugyan Belgiumban született és nőtt fel, de olasz volt. A belga szövetség kérvényezte a királynál, hogy kapja meg az állampolgárságot, mert másképp nem lehetett volna belga válogatott 1984-ben. Akkoriban sokat írt róla ezzel kapcsolatban a sajtó.
Itt a német leirat ki kérhet állampolgárságot.
Első számú feltétel, hogy min. 8 évet életvitel szerűen már ott él.
Einbürgerung
Beschreibung

Auf Antrag können ausländische Mitbürger, die seit mindestens acht Jahren rechtmäßig in Deutschland leben, eingebürgert werden. Allerdings verliert sie bzw. er dann im Normalfall die bisherige Staatsbürgerschaft. Ausnahmen z.B. bei den meisten EU-Ländern, sind bei der jeweiligen Auslandsvertretung zu erfragen.

Der Antrag ist am Wohnort zu stellen. Voraussetzungen für eine erfolgsversprechende Einbürgerung ist, dass Antragssteller

* nicht vorbestraft sind
* den Lebensunterhalt für sich und ihre Angehörigen ohne selbstverschuldete Inanspruchnahme von Leistungen nach dem Zweiten oder Zwölften Buch Sozialgesetzbuch (Sozialhilfe oder Grundsicherung) bestreiten können
* nachweislich ausreichende Deutschkenntnisse haben und
* nachweislich über Kenntnisse der Rechts- und Gesellschaftsordnung und der Lebensverhältnisse in Deutschland verfügen.

Die persönliche Vorsprache ist in dieser Angelegenheit die beste Möglichkeit Fragen zu beantworten. Bringen Sie dazu bitte Ihre Ausweisdokumente mit. Wir beraten Sie gerne.
@legeslegujabbkor: Ez azért van mert hülye vagy.
@MikeBoy:

Jaja, de akkor is tény , hogy néhány 100 Mrd forintot kivittek az országból az elmúlt 8 évben működési költség címen "politikai döntés" okán. Hány Mrd forint "megtakarítást" is hozott például az egészségügy szisztematikus lezüllesztése ? Talán 40 Mrd forintot :((
@samer:

"Azt amit az állam a magánnyugdíj pénztárba utal, ki kell egészíteni a költségvetésből, így az a hiányt generálja... "

Az átállás időszakában így van.
De ennek semmi köze ahhoz, hogy a magánnyugdíj rendszer az államinál sokkal jobb. Értsd, ha mindenki mnyp-s, akkor semmilyen hiányt nem generál (és ez trivialitás). Sőt, az állam még adóztathatja is a hatalmas vagyont néha és az csak extra bevétel
Az átállást bizony meg kell fizetnünk.
Ezt hívják reformnak, de megéri hosszútávon.
@Kalmár:

"Az Orbán kormány azonnal törölte a kötelező voltát."

De nem a 3. pillért törölte.
Tehát akkor nem a 2 pillérest preferálták.

"Köszi de NEM AKAROK úgy MNYP befizetni, ha emiatt kivesznek 2x ennyit a zsebemből."

Bocs, de ennek a mondatnak nincs eleje, se háta sem értelme.
Leírtam, maga a "nyugdíjas" sokkal jobban jár az mnyp-ben. Bármikor bebizonyítom neked.
Ez alál a kivétel az, haéletében nem igazán fizetett adót, de mégis kap számottevő nyugdíjat az államtól (no éppen ezt kellene elkerülni).

"Hagyjanak csak több pénzt nálam, majd én fizetek önkéntest.
Na ez van most. "

Most már csak azt kellene belátnod, hogy jobb, ha kötelező az öngondoskodás és nem bízzuk a józan észre.
@LEG X:

Nem 8 év, hanem 12. Ezt bizony az ucsó 3 kormány végignézte.
És tudod mi az érdekes? Hogy 100-150 milliárd forint politikailag spórolható lett volna működési költségeken.
Minden idők legnagyobb pénzügyi válsága beütött 3 éve mélybe taszítva néhány gazdaságot a pénzpiacot, a tőzsdéket.

És mégis 10-12 éves távlatban reálhozamuk van az mnyp-nek. Mert befektethetnek a reálgazdaságba is.
Aki azt meri állítani, hogy az ÁLLAM a 40+ éves nyugdíj felhalmozási időszakban míg dolgozol összességében magasabb hozamot tud neked biztosítani a megtakarításodra, mint maga a GAZDASÁG, az egy gazdasági analfabéta.
@Kalmár:

Nehéz vitázni ha nem figyelsz. Azt írtam készítik elő a kiadási oldal megvágását.

Ezek szerint még nem fogadták el a jövőévi költségvetést?
nol.hu/kulfold/karpotlas_a_megalaztatasokert

"- Magyarországi választójogot szeretne a kettős állampolgárság mellé?

- Természetesen. Választójogot és a választhatóság jogát is."
@Kalmár:

"Akkor a falba verem a fejemet, mert maximálisan egyetértek a mostani iránnyal. Amíg olyan szabályokat hoznak amivel egyetértek, addig csendben örülök."

Megpróbálom egyenként megvilágítani, hogy miért tévedsz és miért kellene a falat gumival bevonnod, hogy ne sérüljön meg nagyon a fejed.

"Nekem tetszik, hogy
- bevonták a bankokat és a multikat a közteherviselésbe."
A bankok és a multik azonnal áthárítják ránk ezeket a terheket, vagy kivonulnak, ha ez nem megy.

"- gyerekéből élő semmirekellők helyett, a gyerekeikért dolgozókat támogatják."
A "semmirekellők" gyerekeivel mi lesz? Akár éhen is halhatnak, vagy állami gondoskodásba veszik őket? Ez sokkal többe kerül és sokkal több gondot okoz a jövőben.
Csak azokat támogatják, akiknek akkora jövedelme van, hogy az adókedvezmény számottevő. (ilyen kevés van pl. orbán Viktor) Tovább rontja a helyzetet, hogy a gyermekes szülők vagy nem kapnak rendes állást, vagy elbocsájtják őket - a közszférából most már indoklás nélkül.

- "állami kézbe vették a nyugdíjpénzeket.
Én egy kicsit sem bízom a MNYP-ban. Mind spekuláns rabló."
Én sem bízom az MNYP-ben, ezért sem léptem át, de az államban mégkevésbé, különösen akkor, ha nyiltan bevalja, hogy ezt a pénzt másra kívánja költeni és fogalma sincs, hogyan "védi meg" a nyugdíjakat. Az állami nyugdíjat az előző kormány úgy módosította, hogy aki jövőre megy nyugdíjba akár éhen is halhat. Ez csak tovább fog romlani, hiszen már régen kiszámolták, hogy az állami rendszer működésképtelen akkor, ha a nyugdíjasok száma nő, míg az aktív dolgozók száma csökken.

"- rálépnek a tökére a sok tolvaj köztisztviselőnek és kormánytagnak"
Azok a tolvajok akiket le lehetett buktatni már bíróság előtt vannak. Ők azoknak fognak a tökére lépni, aki nem fideszes pártkatona. A szakértelem nem számít. Ez már a kormány tagjainak működéséből is látszik.

- "Nem az IMF elavult válságkezelő módszerét követik. Érdekes, hogy a történelemben még nem volt rá példa, hogy az IMF gondnoksága alatt álló ország kimászott volna az adóságcsapdából. Véletlen?"

Lehet, hogy az IMF tanácsai nem jók, de az, hogy a válságot nem kezeljük mert azt igértük, hogy nem lesznek megszorítások nem más mint öngyilkosság. Sajnos minden józanul gondolkodó láthatja, hogy a mostani intézkedések nem hoznak javulást (Forint árfolyam romlás, külföldi befektetők kivonulása, energia árak növekedése, a kis jövedelműek jövedelmének csökkenése stb.) Ennek szintén mi fogjuk meginni a levét.
@Emberbarát:

"Én sem bízom az MNYP-ben, ezért sem léptem át, de az államban mégkevésbé, "

Tehát a két rossz közül a számodra kedvezőtlenebbet választottad szándékosan?? :)
Egyébként ha belegondolsz, az mnyp-k viszonylag normálisan működnek annak ellenére, hogy nem igazán volt ok a szabályozásuk.
süti beállítások módosítása