Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: rtl.hu/hirado/2024/05/02/politikai-reklamkampany-koltesek-legdragabb-europai-unioban-cof-fidesz "... (2024.05.03. 12:44) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.12.28. 08:00 Fabius

Talpra magyar!

Címkék: fidesz kdnp semjén zsolt kettős állampolgárság felvidék új szó

Talpra magyar! Hí a Zsoca!
Itt az idő, gyertek haza!

A Nemzeti Együttműködés orákuluma ismét gondolkodni volt:
Hiába no, a magvas gondolatokhoz csönd és ihlet kell, meg némi agyi oxigén hiány, ha a verőereket elnyomja már a műanyag karima. Szabadon szárnyal a képzelet, határt szabni néki nem lehet - gondolta az orákulum, és trónjáról felpattanva némileg zsibbadt lábakkal kibotladozott a sajtótájékoztatóra, ahol bejelentette: A és B kategóriás jogsival államot vezetni nem lehet. Izé, akarom mondani a kettős állampolgárságról szóló törvény "nem ismer A vagy B kategóriájú magyar állampolgárságot. Egy magyar nemzet van, egy magyar állampolgárság van".

Ergo: szavazati jogot is kell adni a határon túliaknak.

A magyar állampolgárság nem etnikai alapon különbözteti meg a magyar ajkúakat, hogy a brassói szász felmenőkkel rendelkezők is megkaphassák amire vágynak. Itt kérdezném meg kedves Pótviktortól, hogy ez ugye azt jelenti, hogy akár Bugár Béla is folyamodhat állampolgárságért még azelőtt, hogy külön nyilatkozatban deklarálná magyarságát, és szent esküvéssel hódolna Nemzeti Mózesünknek? Mindezt csak azért kérdezem, mert Pótviktor a legutóbbi magyarság rostán áthullajtotta a szitán a Híd prominenseit, és elfelejtette meghívni őket a MÁÉRT rendezvényére Kedves Vezetőnk: Legnagyobb Álmaim, és a valóság című előadására.

Megjegyzem, én is azt az álláspontot képviselem az ügyben, hogy a kettős állampolgárság egy szép gesztus, de szavazni mindenki oda szavazzon, ahol életvitelszerűen tartózkodik. Mert bár szégyellem, hogy Mikulás Pista 20 évre betonozós álmát nem osztom, de a saját pöcsömmel majd én verném a csalánt, nem kell segítség, köszi.

Arra a kérdésre, hogy mit remélünk az ellenszankciókat hozó Szlovákiától, a kettős állampolgárságot el nem ismerő Ukrajnától csak megvonta a vállát, bedobta a most divatos univerzális gumiválaszt: a törvény mindenben megfelel az európai normáknak! Nem tudom az ájtatos néz-e tévét, olvas-e újságot, de mondjuk Ukrajnában egészen konkrétan a szart is kiverik egymásból a képviselők a parlamentben, és közben valahogy nem az európai normák járnak az eszükben. A szlovákoknál pedig éppen tegnap bukta a szlovák állampolgárságát 19 ember, a ficóista állampolgársági törvénynek köszönhetően. Ám Pótviktor kitalálta a tutit:

Majd eltitkoljuk jól, hogy ki kapott állampolgárságot, és ki nem. Olyan ki és összekacsintós dolog lesz ez, igazi testvéri-bajtársi viszony. A lebukástól való félelem összekovácsolja a nemzetet határon innen és túl. Nem hittem, hogy lesz olyan dolog mi mellett SkiccPali érzelemrokonító forrasztékának értelme lesz, de ez most az.Pótviktor szerint mindez teljesen rendben is van. Nem kell diplomáciához fordulni, nem kell erőfeszítéseket tenni, nem kell mondjuk egy magyar-szlovák alapszerződést figyelembe venni. Eltitkolni kell és passz. Mert az olyan európai normás. Ha meg nem, akkor majd Viktor kijelenti, hogy mégis. És kész.

Az Új szó internetes felületén benéztem a témával foglalkozó cikk alá, vajon mit szólnak ehhez mondjuk a felvidékiek? Az ott olvasottak némileg ellentmondanak Pótviktor kincstári optimizmusának:

"A határon túli magyarokat, az anyaországi magyarok hagyták cserben, december 5.én, Orbán nem tótia, hanem Magyarország hattyúdalát énekli, ő egy hitlerhez hasonló, kisebbségi érzésben szenvedő tébolyult, látszik a szemén és cselekedetein, hogy nem normális. REmélem, a felvidéki magyarok is hozzájárulnak majd az elmebeteg kisded játékaihoz, a határon túli magyarok csak a jogaikért sírnak, de nem fogják fel, hogy kötelességeik is vannak, az ő betétkönyvüket is nyúlhassa le orbán, kíváncsi lennék, hogy akkor is kérnék a kettős állampolgárságot, ha ugyanannyi adót kéne fizetniük, mint az anyaországiaknak, akkor is kérnék, ha az ő nyugdíjukat venné el orbán pártcélokra, ez így nem igazságos, hogy a szlovák anyagi biztonság mögé bújva pattogtok! aki kettős állampolgár, fizessen mindkét államnak adót!!! ne az anyaországiak pénzén magyarkodjatok, hanem a sajátotokon!!"

*****

"Ma már nem űzhetik ki őseik földjéről a magyarokat, bár biztosan szívesen megtennék! Volt idő amikor valóban azt meg is tették magyarok tízezreivel. Ma már az EU-ban bárhol vásárolhatunk ingatlant és lakhatunk. Tehát az állampolgárságot vehetik csak el és tűzhetik a kalapjukhoz. Legfeljebb nem lehet majd az illető SI ügynök.

Képzeld csak el, ha valóban egységesek lennénk és mindannyian, félmillióan felvennénk a magyar állampolgárságot mi is történne!? Semmit sem tehetnének! Félmillió magyar állampolgáré lenne az ingatlana, háza, földje,... vagy is újra magyar lenne. Bár most is az, de akkor nem szlovák állampolgároké lennének az ingatlanjaink Ez lenne az igazi, csak hát egységesek nem vagyunk.

Gyáva nyuszik vagyunk :-(

Sajnos"

*****

"Nagyon rosszul látod, épphogy elvehetik a földet, Magyarországon sem birtokolhat, vásárolhat termőföldet külföldi...az EU épp Orbán diktátor kérésére hosszabbította meg a moratóriumot, aki magyar állampolgár lesz elveszíti a Szlovák állam területén lévő termőföldjeit...
A kettős állampolgárság és az ezzel esetlegesen járó szavazati jog a magyar nemzet megszűnését fogja jelenteni. A határon túli magyarok olyan pártokra fognak szavazni, amelyek akár a fegyveres revíziót is támogatják,/kétlem, hogy a határon túli magyarok az szdszre fognak szavazni/ egy szörnyű, délszláv háborúhoz hasonló vérengzés lesz, ha a szlovákok nem is, de az ukránok, orosz segítséggel ,románok, szerbek le fogják rohanni Magyarországot, családok fogják egymást gyilkolni, Bosza Jánosnak pl. meg kell majd ölnie a saját gyerekeit, hisz azok szlovák iskolába jártak, bizony ezek a nyilas módszerek, háború lesz és rengeteg vér, a semmiért, mint akkor"

*****

"Nehany szaz, esetleg nehany ezer ostoba hazaffyn kivul senki sem akar egy diktatura allampolgara lenni..."



Legfinomabban szólva sem az elragadtatás hangján beszélnek ezek a pernahajderek a Kedves Vezetőnk személyéről. Talán megérne egy torpanásnyi időt, hogy elgondolkodjatok: ha nekik kintről is diktatúrának látszik ami nekünk bentről is annak tűnik lassan, akkor mit akartok ti adni nekik tulajdonképpen? Már a kunyeráláson kívül, hogy szavazzatok majd ránk pártlistán, lécciléccilécci!
 

 

410 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr732543211

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A NYUFIG nevén nevezi a dolgokat 2010.12.28. 12:39:28

A sorszám alatt olvasható az ügyéntézés típusa: szabadság korlátozás.   A Nyugdíjfolyósító Igazgatóságnál a magánnyugdíj-rendszerben maradóknak, finoman jelezték, hogy nem bátorítja őket a Nemzeti Együttműködés Rendszere: az ügyintézés típusa...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagy munka lehetett kimazsolázni olyan libbant böfögéseket, amelyeket bármelyik politikai témájú posztnál meg lehet találni.
Csak nem érzik a fityiszesek, hogy fogy a támogatottság? :]
Én nem tudom, milyen "ember" lehet a magadfajta, akiből még az ünnepek között is ömlik a fos.
Hosszú lesz így ez a hátralévő három és fél év.
Az elég érdekes, ha Semjén arra hivatkozik, hogy "a kettős állampolgársági törvény nem ismer A vagy B kategóriájú magyar állampolgárságot. Egy magyar nemzet van, egy magyar állampolgárság van".
Ha szavazati jog jár a jelképes állampolgárság mellé, akkor keletkezik kétféle magyar állampolgárság: van a bentlakásos, akinek jogai és kötelezettségei vannak és lesz az otthon lakó, akinek csak jogai lesznek.
Igaz, azt látjuk, hogy jogi problémákon nem sokat hezitálnak, már elég nagy falatokat tuszkoltak le a nép torkán, Alkotmánybíróság korlátozása, visszamenőleges hatály, Költségvetési Tanács, magán-nyugdíjpénztári megtakarítások lenyúlása, médiatörvény. Nem tudom, mikor kezdünk el fulladozni friss levegő után kapkodva.
akik nem itthon fizetnek adót, hiába magyar száRmaZásuak, TAKARODJANAK KI AZ ORSZÁGBÓL.
@leila begin: Akár 20 évnek is tűnhet majd.:)
@gányolás:
kedves befolyasolhato baratom!
ez a sok szar a veziiredböl való! ezeket nem mi talaljuk ki hanem a kis törperoma˘!
Milyen egyszeru egy ilyen uszito posztot letrehozni a sok tudatlannak...

Nyilvan egy kettos allampolgarasgot es hozza egy szavazati jogot ugy is el lehet kepzelni hogy a lecsokkent parlament melle majd felallitanak mondjuk meg 20 kepviseloi helyet amire listan tudnak szavazni a hataron tul elok. Es akkor lesz x kepviselonk meg ez a 20 akik mondjuk aranyaiban kepviselik az elszakitott reszeket. Tehat pl romania a legnagyobb tolvaj mondjuk akkor 10 hely jar nek, lengyelorszag a legkisebb akkor oda 1. MAr ha figyelembe veszik azt a 3 falut amit ok kaptak...
Na mindegy. Meg lehet ezt szervezni senki nem fog Gyergyoszentmikosbol mondjuk Gyongyos polgarmesterere es kepviselo testuletere szavazni ezt nem kellene igy beallitani...
@Schindler Pistája: A jobbikosok többen vannak kicsit, de egyetértünk, a bűz jelentősen csökkenne.
@Vilidzs Pipöl: Régi dédelgetett terv ez, ettől remélik a hosszútávú támogatottságukat. Ami nagyon érdekes, hiszen azt az ominózus népszavazást is ők erőltették ki, most is ők fordítják szembe egymással a határon túliakat az itteniekkel. És ami főleg érdekes, hogy a határon túliak is megeszik ezt az egészet, azt hiszik, hogy a Fidesz annyira szereti őket, holott az anyanyelvi oktatás, a kultúra ápolásának támogatására minden kormánytól megkapták a költségvetésből a részüket, még a válság legsúlyosabb évében is, a Fidesz meg csak eszközként használja őket.
Egyébként uniós tagság esetére lehet, hogy meg is kellene tiltani a kettős állampolgárság intézményét, hiszen különösebb tartalma már nincs, arra viszont nagyon jó, hogy egy ilyen izgága hatalom fenntartsa a szomszédaival a régi-régi feszültségeket.
svajci frank 221
euro 187
benzin 360
gazolaj 350
nincs baj!ja es egesz europa minket szid vagy ép rajtunk röhög!
tenyleg kedves fideszesek igy kell ezt csinalni.
vegul is ilyen szar még sosem volt ha csak a tavalyi svajci frank 180 benzin 290es szintet nézem már az is az elérhetelen kánaánt idézi!es szerintem csak most jön a fekete leves..
@Phxmike: Mi az, hogy képviseli az elszakított részeket? Milyen értelemben? Milyen tartalommal?
@fetyisob: ez még mind az előző kormányok miatt van, főleg a gyurcsány kormány miatt. Nehogy már számon merd kérni néhány hónap után a Fideszt.. te nem itt éltél az elmúlt 8 évben. Én nem felejtem el a szemkilövető kommunista rezsimet ami itt uralkodott. A Fidesz médiatörvénye a sajtószabadság példaképe, ahhoz képest amit gyurcsány művelt itt 8 évig.
Finoman eltitkolja a blog, hogy 1 olyan van a 19-ből, aki a MAGYAR állampolgárságért folyamodott.
Ha a Szlovákokat nem piszkálják ezért akkor nehogy már nekünk ugasson bárki.
Az meg, hogy egy sor balos politikus, mádium hisztizik természetes.
Szocinter.
Teljesen normális, hogy a határon túliak is szavazhassanak. Majd minden országban ez természetes.
Phxmike, gányolás, imperial,
Nekem már a blog névválasztása is gyanús volt!
Varánusz, mikor annyi szép magyar állat van hazánkban.
Szürke MARHA, Racka juh (BIRKA), stb...

Phxmike: kicsit naivnak tűnik magyarázatod az utóbbi hónapok történéseinek homályában!
@nagymagyarmagyar: Nézzél sok híradót, amiben a világ bármelyik országában láthatod, hogy mi történik a zavargások (nem békés demonstráció) résztvevői és a rendőrök között.
Bármilyen sajnálatos, hogy ilyen súlyos sérülés következett be, ezt a szemkilövést is tisztázták már, megvan a felelőse, nyilván meglesz a büntetése is.
@Kalmár: Ha nem szenvedi meg, vagy élvezi a szavazása eredményét, akkor ne szavazzon itt. Ez is elég egyszerű tétel.
@Schindler Pistája: És ha minden libbancs-kommancs elkotródik, kit fogsz opponálni?
Nyugi, én maradok, tudok tankot vezetni.
@AnnaKarenina:
A határon túliak is megeszik...
Még egy darabig.
Romániában az új párt alapítása, Szlovákiában az ismert események, Ukrajnában az önkormányzati választásokba való alig titkolt belepofázás előbb- utóbb meghozza eredményét!
A környező országokban élő magyarság hamarabb kitörli a csipát a szeméből, mint az itthoniak!

A hűséges magyar szervezetek kapják majd a lóvét és aki kimarad, az lemarad.
A lemaradók lesznek az elsők!
@AnnaKarenina:

Az olvtárs parodizálja a trollokat, ne vedd komolyan (ha lekéred minden commentjét, láthatod magad is).
A bilis kép találó:))
A baj csak az, hogy ezek tényleg megcsinálják, hogy olyanok szavazhassanak majd a hazai választásokon,akik nem itt élnek. Egyetértek a szerzővel, más faszával ne gazdálkodjon határon túli.
@Kalmár: 19-ből egyetlen? Ebből is látszik, hogy komoly, hiánypótló intézkedés. Remélem, az az egy hoz magával még egy embert.
Egyébként egy igaz magyar ember nem igényli a kettős állampolgárságot, dagadó kebellel mond le a másikról.
Látom gyorsan terjed az okosság, de azért még egyszer belinkelem, mert nem lehet eleget gyönyörködni benne! :))))

www.szalaiannamaria.net/
@fetyisob: Teljesen igazad van, ezek a számok egyértelműek, az összes többi mellé duma. Röhej, ami itt folyik, csak nem tudok nevetni...
@Phxmike: Én ezzel úgy vagyok, hogy Magyarországon élek, így természetesnek veszem, hogy itt, de csak itt rendelkezem szavazati joggal. Eszembe nem jutna, hogy bármely más állam életébe beleszóljak. Amennyiben és amennyire erre esetleg mégis szükség lenne, azt Hazám, Magyarország diplomáciai testületétől várnám el. E feladatok ellátására ugyanis külön alkalmazottaink vannak, e mellett foglalkoznak vele az általános feladatokkal megbízott alkalmazottaink is (miniszterelnök, köztársasági elnök).
Szóval szerintem a szavazati jog annak járjon, aki itt is él, közöttünk. (Írhatnám azt is, hogy aki itt fizet adót, de az EU szabályai miatt ez ennél bonyolultabb.)
@nagymagyarmagyar:
egyedül az orban felcigo es kormanya beszolasai miatt tart itt a forint es rantja magaval a gazdaságot illetve a sok szerencsetlen hitelest!
amikor atadtak az országot bajnaiék 270/l volt a gázolaj a svajci frank 170-180 között volt és nagyon kivoltunk ezert!ugy gondoltuk jon az ujkormany es vissza megy 150-160 kornyékere! de ehelyett ezek a barmok beszoltak minden hulyeseget (szijgyárto ,kosa) elzavarták az imf-et, fejjel mennek minden normalis közgazdasagi normaval! ráadasul ellopjak a nyugdijunkat es iranyitani probaljak a mediat holott annak kéne öket kontrolalni nem forditva minden egyes demokraciaban!vagy ti nem is demokraciat akartok?menj akkor eszak koreaba a rokonaidhoz! hogy van az hogy orbanvajdanak sosem volt belso ellenzeke 20 év alatt? jol mukodik a diktatúra parton belül!
@AnnaKarenina: Az a rendőr, aki a szemkilövést művelte, jelenleg 38 évesen a 240.000 Ft-os nyugdíját élvezi. Büntetésként lefokozták egyel, ami a nyugdíját nem érinti.
Köszönjük.
@fetyisob: "törperoma˘!"

... lám, lám, a rasszista liberális megszólal ...
Ótvar a poszt, nagyrészt innen-onnan beollózott vagy behazudott libbant kommentekből áll. Ha nem tudsz írni, vagy nincs rá időd, akkor minek egy ilyen szart összegányolni? Inkább innál tovább, az legalább meglátszik....
Figyelembe véve azt a jelentéktelen tényt h mi idehaza eddig egyszer sem tudtuk eltalálni a nyerő megoldást,nemtom miért baj h ezentúl a határontúli testvéreink is szavazhatnak :)
@nagymagyarmagyar: "ez még mind az előző kormányok miatt van, főleg a gyurcsány kormány miatt. Nehogy már számon merd kérni néhány hónap után a Fideszt.. te nem itt éltél az elmúlt 8 évben. Én nem felejtem el a szemkilövető kommunista rezsimet ami itt uralkodott. A Fidesz médiatörvénye a sajtószabadság példaképe, ahhoz képest amit gyurcsány művelt itt 8 évig."Akkor akaszd a szobád falára a nagy vezír képét gyönyörködj benne,de másokat ne akarjál rá kényszeríteni,mert úgy sem sikerül. Mit ne kérjünk számon? Öt hónap alatt 500 milliárd állam háztartási hiányt? (szorozd meg 16 -tal)Szét dobált milliárdokat a kedvenceknek? A többit már nem is sorolom.
@XXXXXXX: Mert nekik is csak ugyanaz a választék áll rendelkezésre. Vagy importáljunk onnan magyar pártot?
(Nekem már írta valaki egy fórumon, hogy ők bizony jobban tudnának választani, mint mi, de persze ő is a Fideszre gondolt.)
@newtehen: A kilőtt szemű ember rokkantnyugdíját is mi fizetjük ám! Nekem megért ennyit, hogy eltakaroggyon a gyurcsán.
Meg mi az, hogy korlátozni akarták a békésen gyújtogató nép vélemény-nyilvánítási szabadságát? Hálisten, a forradalom elsöpörte a diktatúrát.
Egyszerű tétel, csak hamis.
A parlamentben az egész nemzetet érintő döntések születnek. Természetes, hogy nekik is legyen képviseletük, mint a Szerbiában, Romániában, Ausztriában.
Nem érzed, hogy kicsit cserbenhagyás tőled, ha megtagadnád tőlük ugyanezt?

A szemkilövés nagyon rossz példa volt.
BÉKÉS ünneplő emberek közé tereltek szándékosan zavargókat és ütöttek mindenkit.
Volt a sérültek közt pap, nyugdíjas, országgyűlési képviselő sőt egy fehér botos vak fiu is akiből több lövedéket operáltak ki.
A nyakába ment lövedék majdnem megölte.
Kitereltek egy kávézóból minden vendéget és végigverték őket gumibottal. Ezt nem illik összekeverni egy párizsi diáklázadás kezelésével, ahol indításnak felgyújtanak 200 kocsit.
Az ilyen szándékos, politikai vezetők utasítására elkövetett vérengzést, nem kellene bagatelizálni.
Sajnos a rendőrök hamis tanúzással védték egymást. Senki nem látott semmit.
Az előző kormány nyomására az egyéni felelősségen túl(ami az azonosító számok hiánya miatt reménytelen) nem állapítottak meg az egység vezetőire vonatkozó közvetett felelősséget. Pedig, ha kiosztanának pár lefokozást és börtönt akkor énekelni kezdenének.
Majd talán most.
@newtehen: Nyilván lesz felelősségre vonása. Megszegte az ide vonatkozó szabályt, veszélyeztetett.
én sem tudom, hogy mi fog kisülni belőle.
de, hogy minek látják egyesek, az mit sem számít. hitlert is éljenezte mind németország, mind külföld a világháborúig., úgyhogy mit sem számít mit lát kül vagy belföld, a lényeg, hogy mi lesz.
@gányolás: nem vagyok liberális!
nézd meg a német ujsagok karikaturait hogy abrazoljak szeretett vezéredet!tudod minden viccnek a fele igaz..
Méghogy nincs A és B tipusú állampolgár. Ekkora arcátlan hazugságot, a rinocérosz seggén nincs olyan vastag a bőr, mint ennek az idióta orbánbábnak a képén!

Igenis van A és B tipusú állampolgár, éppen a Kedves Vezető osztotta fel az országot A és B tipusú állampolgárra.

A tipus: fizetnek utána nyugdíjjárulékot, és állítólag majd kap állami nyugdíjat

B tipus: fizetnek utána nyugdíjjárulékot, és egészen biztosan NEM kap állami nyugdíjat

Ne féljél tömjénzsótti, a Jóisten nem felejt. Ott fogsz koksszá égní a purgatóriumban...
@Kalmár: Miért hagynánk cserben őket? A magyar költségvetésnek van egy része, amivel az anyanyelvi oktatást, a helyi magyar kultúra, hagyományok ápolását támogatjuk. Soha senki itthoni magyar ez ellen nem szólalt fel. Ez természetes.
A másik ügyben: az illető neve elhangzott, szerintem meglesz a jogi következménye. Azt azért hadd ne higgyem el, hogy Gyurcsány keze irányította az ő kezüket.
@Kalmár: Hogy az egész nemzetet érintő döntések születnének a parlamentben? Mire gondolsz? Adótörvény? Médiatörvény? Alkotmány? Ezek mind-mind és a fel nem sorolt összes jogszabály is, a helyiekre vonatkoznak.
@nagymagyarmagyar: Ne haragudj, de Te eddig milyen országban éltél? És nyitott szemmel? Mert ha itt, akkor viszont orvosi esetnek tűnsz...
nem torpanunk! szaladunk fejjel a falnak. nekünk kemény a fejünk, előbb törik szét a fal mint a fejünk!

lesz itt még véres fejjel sírás-rívás
A helyzet durvul, ez a fidesz még fosabb, mint amire számítottam! Két forrásuk van:
1. A visszafelé mutogatás
2. Gyurcsány mihamarabbi lecsukása; de legalább valami összetákolt, mondvacsinált vád alapján történő eljárásba vonása.

Amennyiben a 2-es számú verzió elbukik, vele együtt buknak!
@AnnaKarenina: Hidd, ha ilyen naív vagy.
Fletó mondta, hogy folymatosan kapcsolatban állt a rendőri vezetőkkel és utasításokat adott. Ez világos. Kiküldtek valakiket maszkban azonosítás nélkül fegyverrel a kézben. Majd ilyen felszereléssel, kötelességüket elmulasztva teljesen érthetetlenül, nem a két rendezvény közé álltak, hanem összeterelték őket.
Több száz esetben követtek el törvénytelenséget. Talán 1 név ismert aki éli világát.
Tényleg nem világos, mint a nap?

Továbbra sem értem, hogy miért alábbvaló egy magyar szavazó a romántól.

Mi vezérel téged, hogy ha lövik ismeretlenek a honfitársaidat akkor mentegetőzől?

Megtagadnád azt a jogot amit a körülöttünk lévő országokban engednek?
Tényleg nem értelek.
Valószínű ez már így marad.
@Kalmár: Meggyőzőbb lenne az érvelésed, ha a határon belüli, kisebbségben lévők jogait is ennyire megható módon fontosnak tartanád. Én is magyar vagyok, baszki!
Nincs képviseletem, mert nincs vállalható alternatíva, úgyhogy a szavazati jogomat a kalapom mellé tűzhetem. Ilyen szempontból Te szerencsésebb helyzetben vagy.
@AnnaKarenina: Bízzunk benne, egyenlőre innen kintről úgy néz ki, mintha jutalmat kapott volna. Persze nyilván csak az irigység beszél belőlem.
@AnnaKarenina: annyira nem eszik meg a határon túliak. ugyanis a fidesz vmiért szembe ment a helyi pártokkal, és azokat támogatja akiket a kinti magyarok nem, sőt, szokott stílusban, a többség által támogatott párt vezetőivel le sem hajlandók ülni egy asztalhoz
szerinted ezek után a fidesz külföldön népszerű?
@AnnaKarenina: van az A kategóriás állampolgár, aki krészesül állami nyugdíjban, meg a B kategóriás, aki nem.
@newtehen: az isten növessze már a faszát az ilyen barmokba, akik EGYETLEN kurva eseményen lovagolnak évekig, és mindent oda vezetnek vissza.

volt egy elbaszott intézkedés, egy túlkapás, ha úgy tetszik bűncselekmény, amit azóta ezerszer kivizsgáltak, akár a bíróság akár ilyen önjelül igazságtevő albizottságok.
ez az érintettnek tragédia, de az ország sorsát tekintve 1 db statisztikai adat. nem rosszabb, mint egy orvosi műhiba, egy baleset vagy egy átlag súlyos testi sértés. naponta tele vannak a hírek ilyen esetekkel.

gondolom, sokkal jobban éreznéd magad kívülállóként, ha azt a rendőrt nyilvánosan felnégyelik. valszeg az áldozat szeme világa is helyreállna.

az ilyen véresszájú jobbantság egy minősített esete, amikor azok "szemkilövető kormány"-oznak, akik a torkát átharapnák bárkinek akár parancs vagy érintettség nélkül is pusztán indulatból.
Azon országok és pártjaik kiabálnak fűt fát most erre akormányra akiknek soha nemvolt 2/3 a kezükben.Majd ha nekik is lesz akkor bizony élni is fognak vele ők is.Akkor majd természetes lesz nekik hogy ellenzék nélkűl ,kompromosszumok nélkűl megvalósithatják saját programjukat.Amúy szarok nyugatra!én itthon akarom jól érezni magam.Nekem ne a szomszéd mondja meg mi a jó nekem!
@AnnaKarenina: "Hogy az egész nemzetet érintő döntések születnének a parlamentben? Mire gondolsz? Adótörvény? Médiatörvény? Alkotmány?"

A médiatörvény jó példa. A határon túliak kultúrális életének szerves része pl. a Duna tv.
Az alkotmány pedig egyenesen telitalálat, ott igenis helye van a nemzetről szólni.
Ne félj már tőlük, nem jön 20 millió román elvenni az orvosi ellátásodat.
na már megint itt van a szemkilövetős fideszkommandó meg a gyurcsány, megazanyócév

mindenre ez a válasz, ez az indok, ugye?

gratulálok
érvrendszeretek, kb. mint a fogyatékosoknak
@Phxmike: értem, és az a 20 nem magyarországon adózó, járulékot fizető elszakított mondja majd meg, hogy nekem (nem neki) mennyi adót kell fizetni.

Kabbe.
@bájgúnár: az msup-nek volt 2/3-a, bocsesz
nem éltek vele
@Kalmár: Azért ezt megelőzte a TV-székház felgyújtása. Ilyen provokáció nagyon-nagyon hosszú idő óta nem történt. Én nem csodálkozom azon, hogy sem fent, sem lent nem igazán tudtak mit kezdeni ezekkel a helyzetekkel. Gyurcsány valószínűleg a rendőri vezetőkkel állt kapcsolatban, nem X.Y.-nal, aki azt a szerencsétlen parancsot kiadta. A zavargókat meg minden ország rendőrsége megfékezi. Nagyon helyesen.
A szavazásról leírtam, mit gondolok. Miért szavazzon az, akinek semmi tétje nincs a szavazással, max. szimpátia alapon dönthetne. Ti sem pártolnátok annyira, ha mondjuk szoclib szavazókat valószínűsítenének a határok túloldalán.
@AnnaKarenina: igaz. Szerinted aki a Híd-Most-ra vagy az RMDSZ-re szavazott, annak bejön Orbán? A szlovákok szerintem dafke sem szavaznának rá, kivéve azt a párezet MKP-s maradványt.
@Kalmár: nem fél tőlük senki
sőt, én is át fogok költözni (csak nem ide, hanem innét oda)
aztán szopasson csak titeket Orbán, én meg majd jól beleugatok határon túlról
@Kalmár: A Duna TV működik már egy ideje, nagyon jól, igazán színvonalas filmekkel, dokumentumfilmekkel. Most épp a Fidesz olvasztja bele a nagy közszolgálatba, kíváncsi leszek, milyen eredménnyel.
@Kalmár: szerinted a "a parlamentben az egész nemzetet érintő döntések születnek". Hülye vagy. Kevered a nemzetet az országgal. Semmi baj, de legalább otthon, csendbe lennél hülye, családi körben, azt egy bizonyos szint alatt a törvény sem bünteti.
@Phxmike: Nagyon optimista vagy, hogy azt hiszed a mai törvényalkotókról, hogy tisztességgel és ésszerű gátlásokkal fognak megfogalmazni rendeleteket. Sajnos, az elmúlt 7 hónap teljes mértékben ennek az ellenkezőjét mutatta. Az ötleteid logikusak, de ha nem hoznak a Fidesznek elég hasznot, akkor nem veszik figyelembe. Próbálj önzőn, erőszakosan és gátlástalanul gondolkodva felállítani egy új elméletet. Olyan alapokról, amikor SEMMI korlátot nem akasz betartani. Valószínűleg akkor sem tudod megközelíteni sem a mostaniak gondolkodásmódját, de próbálkozz. És majd hasonlítsd össze az elméletedet a valósággal.
Lőporszagot érzek, mert ezt a Bandát demokratikus úton nem lehet leváltani!!!!!!
A Választási törvényt megváltoztatták is és magát a választást is elcsalják...!NINCS AKI ELLENŐRIZZE!!!!
@Humperdickk: Igen, igazad van. Végül is a Fidesznek sem egyforma még a határon túli magyar sem. Egyik magyarabb neki, mint a másik. És itt a veszély, hogy az ottani magyaroknak is ők akarják megmondani, mi a jó nekik, mint ahogy nekünk is.
@Neménvoltam!: az A se kap nyugi, de most még lehet hogy hülyíteni, hogy de
hol lesz szeretett Vezetőnk 30 év múlva?
@Lasombra: Te tényleg a holdról jössz?
Nem egyetlen dolog zavart minket abban a rablókormányban.
Zavart a:
- Államadósság 10 ezer milliárd forinttal történt növekedése. Ezzel 80% nőtt az adósságunk a szomszédok 30% körül járnak.
- a gazdaság 4% növekedésből a recesszióba vezetése. (minden szomszédot meghaladó módon)
- a hiány 10%-ra emelése.
- minden beruházás szétlopása
- minden beruházás katasztrófális kivitelezése. (m6 alagutak! hullámos, kifizetetlen megyerihíd, nem működő metrószerelvény, százmilliókért nem megépített kormányzati negyed, stbstb
- az állami vállalatok vezetőinke intézményesített lopásai.
- a parlamneti képviselők, miniszterek korrupciói
- a gazdasági válság dilettáns kezelése
Sajnos még sok van.
@Kalmár: oké, tökigazad van. A jelenlegi kormány tevékenységében mi zavar?
@Nemzeti Gonosz Törpe: Még vacillálok, hogy melyiktek a nevetségesebb. Te komolyan ebből élsz?
@Mike36:
Elis qurták magukat azzal hogy inkább nyakukba vették az SZDSZ-t. Nos lehet hülyén politizálni!Erre jó példa az MSZP!Bele is bukott!
@Lasombra: Hmm.. A habzó szád alapján Te inkább eltusolnád...
De miért ekkora baj, hogy szóba hoztam? Érint a téma? Amúgy ez inkább egy kiragadott példa volt a sok közül, mint egyetlen állandóan előrángatott eset.. Különbség...
De pont ezek azok a dolgok, amik annál feltűnőbbek, minél jobban akarjátok a szőnyeg alá söpörni. :-D
@Nemzeti Gonosz Törpe:
Dehogynem!Majd az izraeli kémrepülők megint jönnek!
@Kalmár: Én a saját szememmel láttam amikor egy tolókocsis csoportot vertek szét gyurcsány rendőrbérencei. Ráadásul az egyik értelmi fogyatékos süketnéma volt, akinek születése óta hiányoznak a végtagjai. Neki még a szemeit is kilőtték. Tudod mivel magyarázták, hogy megverték? Azzal, hogy szerintük az a gyerek gyújtott fel egy rendőrautót.. és a bíró el is hitte. Ez volt gyurcsány "demokráciája".
Most végre elszámoltatnak mindenkit.
lol, azt hittem ezzel akkor fognak előjönni ha közel a vég. Közel a vég!
@AnnaKarenina: Tényleg nem hallottál róla mi folyt a Duna tv-nél?
Kinevezték a vezért egy olyan szerződéssel ami 15 havi végkielégítést ad neki akkor is ha Ő FELMOND INDOKLÁS NÉLKÜL!!!
Jópofa.
Persze felmondott pár hónap múlva.
Kifizették a 4 havi felmondási időre a pénzt.
Kifizették a szabadságait.
Kifizették a végkielégítést.
Kb 50-60 millió.
Később kötöttek vele egy olyan szerződést, hogy használhatja a régi titulusát és kap továbbra is egy szuép összeget.
Az már csak hab a tortán, hogy mindn mozdítható eszközt hazavitt az irodából, sőt egy 800.000 plazmát már eleve úgy vett, hogy a nappalijában akasztották fel.
Én úgy érzem van azért a "jól működésben" némi defeket.
@Kalmár: Ez amit felsoroltál csak a jéghegy csúcsa. A valódi gond ott van, hogy gyurcsány és bandája közel 25000 milliárd ftot rabolt el. Ezért tartunk ott ahol. És örülj neki, hogy nem 500ft a benzin, mert ha gyurcsánybajnai maradt volna, most annyi lenne és nem a nyugdíjad miatt aggódnál, hanem a házad miatt, ugyanis az államból lassan elfogyott volna az ellopni való pénz, így jöttek volna az emberek, és a magánvagyonok. Gyurcsány erre pályázott.
@Kalmár: A műsorokra mondtam. Hogy miért nem volt ott (sem) kontroll erre, nem tudom. De ezért mondjuk, hogy a hatalom, az állam által működtetett szervezetek esetében szükség van a kontrollra, ami a jogtalanságok és visszaélések ellen működne. És amit a Fidesz most olyan gyorsan lebontott.
@Kalmár: Miért? Jól működött nem? Lehúzta az összes lóvét amit lehetett. :-D
@nagymagyarmagyar: ja, azt én is láttam, de annak a gyereknek emlékeim szerint feje sem volt, így az anyja beszélt helyette a tárgyaláson, aki siketnéma. De a bíró mindebből semmit sem érzékelt, mert olyan részeg volt, hogy egy kancsó víz elnökölte helyette az ülést.

Így ment ez a gyurcsányi elnyomatás alatt. Hálisten, hogy vége.
@Kalmár: Ahelyett, hogy kinevezték volna 9 évre. Vagy legyen inkább 19! Végülis akkor ez lett volna a magyar emberek akarata.
@Humperdickk: Örömmel vettem kedves szavaidat.
Megnéztem a legutóbbi pár tucat kommentedet.
2 soros böffenések.
Mivel nincsennek önállóan kifejtett gondolataid, így sajnos nem áll módomban vitába szálni veled.
Nem is tudom, hogyan nevezik a neten azokat aki pár sorban lehülyézik a másikat anélkül hogy tartalmi hozzászólásokkal zavarnák a képet.
Na mindegy majd csak eszembe jut:))
@nagymagyarmagyar: még szerencse, hogy én időben megmentettem a nyugdíjmegtakarításom: ezek a végén még puccsal megdöntik a nemzeti összefosás kormányát és keresztet vethetek a pénzemre.
MASZOP lopott és buta volt.
FIDESZ még gonosz is hozzá.

Fogy az idő, hogy az előző 8 évre lehessen hivatkozni. Meg a türelem is.

Nem szavaztam egyik szarházira sem, az is igaz, hogy a politikai térképen egyetlen párt sem található, akivel egyezik a gondolkodásom. De reméltem, hogy a 2/3-al tökösök lesznek és odacsapnak (ha már ilyen szarul alakultak a választások), ahol az országnak tényleg fáj. Azokra, akik nem fizetnek adót, akik megélhetési nagycsaládosok. Reméltem lesz eszük és bezárják az "egyetemek" felét, a fősulik 2/3-át.

De nem, helyette megint a tisztes adófizetőt szopatják, amikor kiközösítik a nyugdíjrendszerből. Vagy amikor nevetséges 3,5 millához húzzák a végkielégítési határt 5 évre visszamenőleg. Amikor látszat Simor témák mennek (Járaitól miért nem kérik vissza az akkori fizut??). Zéró reform. ZÉRÓ! Az országnak nem az a legfontosabb jelenleg, hogy hány szavazópolgára van. Én pl. elvenném attól, aki nem fizetett adót két éven át.

Lelkemet csak egy nyugtatja, ezekre legutóbb 1998-ban szavaztam. És utoljára. Erkölcsi győzelem az enyém, de az anyagi csőd is.
Csak azért adnák meg nekik a szavazati jogot, hogy aztán az ő vagyonukat is elvegyék. Semjén "seggnyaló" Zsoltika, a 0,1%-os támogatottságú párt elnöke 3 év múlva vagy elmegy Thaiföldre, vagy Gyurcsány mellett fog rohadni a sitten. Nem kár érte......
@Kalmár: azt írtam, hogy hülye vagy, MERT összekevered a nemzetet az országgal. Ez ilyen érv, ne is törődj vele. De tényleg: kevered vagy nem kevered? Hülye vagy vagy nem vagy hülye?
@nagymagyarmagyar:

Hatásosabb volna a paródiád, ha néhány ordas helyesírási hibát is beletennél.

@AnnaKarenina:

Figyi, minek mész bele ezeknek a faszszopóknak az utcájába? Ezt csinálják folyamatosan, hogy akármi mocsokságot csinál ez a rohadék kormány, azonnal reflexből próbálják terelni róla a szót a "szemkilövetőkommunistagyurcsányatömegbelövetettelmúlt8év" baromságukkal. Ha rázendítenek szard le, amint reagálsz a szemét hablatyukra, elérték a céljukat. Ne tedd!
@nagymagyarmagyar: "Most végre elszámoltatnak mindenkit."

Gondolom ennek szellemében nem függesztették fel az esztergomi ex-polgi mentelmi jogát. Ennek szellémében van szabad lábon Kaya és Joszip és ennek megfelelően újra vitorlát bontott az Ezüsthajó! Lex Járai stb... Kósa Lali "a 4%-os Úr"...

Csak míg Hagyó meg Hunvald odakerült, ahova való, addig ezek most megint a szajrét lesik.

És kérlek, ne gyere azzal, hogy de a szocik többet loptak! A lopás akkor is lopás, ha egy biciklit viszel el és akkor is ha egy Mercedest. A lopás nem értékbeli, hanem erkölcsi kérdés!!!
@AnnaKarenina: Kedves Anna igazán türelmes voltam, de most feladom.
Az a kontroll amit szerinted lebont a Fidesz mit védett meg?
Tényleg tudsz olyan területet ahol nem folyt nyíltan gusztustalanul a lopás?
Milyen kontroll volt itt?
Látszik, hogy minden szabály annyit ér amennyit betartanak belőle. Eddig szabad rablás folyt.
Biztos vagyok benne, hogy ez csak javulhat.
@nagymagyarmagyar: Húzd már ki a fejed a seggedből......
@Humperdickk: Bocsi de nem ismerem a rokonságodat.
@nagymagyarmagyar: pontositanek mert a srac a vizagyunak hajtott neki es feborította,majd kigyulladt a kocsi.
@Lófasz Hadnagy: Igazad van, persze, de reménykedik az ember, hogy azok után, ami itt bő félév után történt, talán mégis talál egy közösen elfogadható minimumot a józan ész alapján. Reménytelen az ország addig, amíg ilyen mértékben szemben állnak egymással az emberek, és tudod, hogy igazából a semmiért, mert ettől nem jutunk előbbre.
@nagymagyarmagyar: Az asztal alatt már kerested?.......mármint az elgurult gyógyszeredet.....
Jó kis langyos mocsár ez gyerekek,lehet benne dagonyázni.
Egyetlen EU-n kivüli határos ország Szerbia.(Horvátországot és Szlovéniát máris bent lévőnek tekinthetjük). Nomármost: mi értelme van a kettős polgárságnak EU-n belül?Nagyjából semmi,kivéve a belpolitikai igényeket,amely igények nem feltétlenül a zemberek hétköznapi igényével megegyező.
Több dologra leszek kiváncsi,aztán ha a nagyja"roham" lecseng,az eredményt megvitatjuk:
1, Ausztriából hányan jelentkeznek?
2, Szlovákiából ?
3, Romániából-Erdélyből?
Ma már ott tartunk,hogy tőlünk ingáznak a keleti végekről Romániába dolgozni,mert ott van munka,ill.jobbak a munkakörülmények.
Nagyon el vagyunk népnemzetileg szállva magunktól,pedig ez érzésem szerint az a mese,aminek fele sem igaz.
Én itt leszek mához egy évre is,hogy megvitathassuk a nagy akarás eredményét :)
@Kalmár: brrrrrr, téves, ez nem érv volt. Csak szólok, jelen állás szerint még mindig hülye vagy. De még nem késő javítani, ne add fel! A kérdés tehát még egyszer: mi a különbség az ország meg a nemzet között? Kit képviselnek az országok parlamentjei? Ne kapkodd el, sok múlik a válaszon!
@Lófasz Hadnagy: Drágaszágom!
Nekem nem csak az a bajom, hogy a Gyurcsány a szemkilövető rendőreit extra nyugdíjban nyaraltatja 38 évesen, hanem az, hogy a FIDESZ elveszi hozzá az én nyugdíj megtakarításom, hogy ezt tovább fenntarthassa. Hogy írjam már le egyszerűbben, hogy az egybitesek is megértsék???
@Phxmike: "lecsokkent parlament melle majd felallitanak mondjuk meg 20 kepviseloi helyet amire listan tudnak szavazni a hataron tul elok."

és ugyan mire volna az jó? Neked csökkentenék az adódat? Vagy nem emelnék a benzin árát?
@Kalmár: Igen , javulhat,....most már nem fognak lopni....(a szocik)...most már nem a szocik fognak lopni...már vannak erre utaló jelek : térképtender-botrány,....Esztergom,....és természetesen a pártatlan főügyész mindent meg fog tenni , hogy kiderüljenek a Fideszes lopások,.....mint anno ezüsthajó-kajaibrahim-josziptot, stb.......
@newtehen: szerinted ÉN akarom szőnyeg alá söpörni? :)))
oszt olvasni tudol-e? ottan van a soraim között, hogy az eset ki lett vizsgálva. többször is. gondolom, valamilyen ítélet is születik/született/születni fog. hogy az igazságos-e vagy sem, más téma, de azért ez meglehetősen távol áll a szőnyeg alá söpréstől.

meg mit célozgatsz, hogy érintett vagyok? igen, érintett vagyok, olyan szinten, hogy idegesítenek a faszságaitok. hogy folyton ezt a kártyát veszitek elő, mintha a jelen szartengerének ez lenne az oka, mintha annak az incidensnek nem lettek volna előzményei. és főként az, hogy csak végletekben vagytok hajlandók gondolkozni. ld a válaszod: ha valakit zavar, hogy MINDEN kibaszott témára a szemkilövetéssel riposztoltok vissza, akkor az már el akarja tussolni az ügyet.
gratulálok.

ez annyira abszurd és védhetetlen álláspont, hogy nem is elegáns lecsapni a labdát, de hátha rajtad kívül más is olvassa ezeket a hozzászólásokat...
@newtehen: Sajnos ez nem csak Gyurcsány rendőreire igaz.....hanem Orbánéira is....
@Kalmár: szó ami szó, a Simor se jobb, mint a vele egykorúak. Ne mondja, h csak a törvény szerint ...

Aki nem ide fizet adót, az ne vállaljon el olyan tisztséget, ...
@Lasombra: Így van ez már az oviban is.. Aki verekszik, arra könnyen rámondják, hogy erőszakos...
Hát igen, igen nagy gáz ez a titokban adunk állampolgárságot. Ez is felért egy öntökönszúrással.

A választójoghoz meg annyit. Ugye senki nem gondolja, hogy majd a határon túli magyarok szavazatára számít a fidesz? A lényeg, hogy még pár millió potenciális szavazó legyen papíron. A többit megoldják majd maguk, hogy valóban a "leadott" szavazatokon a fidesz-kdnp neve szerepeljen.
@AnnaKarenina:

Az értelmesebb jobbosokkal valóban érdemes és kell is eszmét cserélni, de amelyik rögtön rázendít a terelő mantrára az nem más, mint troll, ez pont innen derül ki azonnal. Ezeket meg kár etetni, hiába érvelsz, hiába próbálsz bármit, reménytelenek. Az értelmesebbje nem terelni próbál, hanem a témához szól hozzá.
@fetyisob: "Németek"? Német már nincs, átmosták az agyukat 60 év alatt. Ők már csak emberek.
@Kalmár: A korrupciós eseteket vizsgálják, sokan vannak előzetesben, ráadásul még Fideszék előtt kerültek oda. De azt sem bánom, ha a Fidesz talál még bűnösöket és azok is rács mögé kerülnek.
Amit a Fidesz lebontott, az az állami szintre emelt, törvényes rablás lehetőségét teremtette meg, de ez nem menti őket. Rablásnak tekintem a magán-nyugdíjpénztári vagyon egyszeri elköltését akkor, amikor lehet tudni, hogy csak az ilyen jellegű megtakarítások tudják majd fedezni a gyerekeink, az unokáink nyugdíját, ráadásul ez jó eszköz a fekete bérezés ellen. A Fidesz meg sem próbálta megjavítani az mnyp. rendszert, gyorsan feladta az EU-tárgyalásokat, hogy a hiányba betudhassák ezeket a pénzeket, holott a lengyelek el tudták érni. Vissza lehetett volna menni és újratárgyalást kérni.
Rablás a 16 %-os adó, mert nem lesz a gazdaság motorja, ezzel szemben bevételtől esik el a költségvetés.
Az állami cégek gazdálkodásáról többet nem lesz nyilvános infó, így valóban meg sem tudhatjuk, mi folyik majd ezeken a helyeken. A Fidesz 2/3 arra is jó, hogy ne kelljen már senkivel mutyizni, minden párton belül marad.
@AnnaKarenina: Te szóltál amikor a (ál)liberális "elvtársaid" éveken keresztül gátlástalan módon,semmilyen normát be nem tarva szétlopták a fővárosunkat?
Sajnos 1db Konrádi aggódást a demokráciáért az ügyben nem sikerült fellelnem...
Orbánékat nem kell félteni,amilyen gány módon intézik az ügyeket hamar vége lesz a miniszterelnökségének.
A Nagyon nagy probléma, ha például én a lakásomba szeretném behozni a Netet, akkor a szolgáltató gondoskodik arról, hogy az eszközömig elhozza a jelet! Nekem csak egy Lap Top kell. Nagy tételben ez olcsón megoldható. Lehet osztani és szorozni!index.hu/gazdasag/magyar/2010/12/27/otmilliardot_szetosztottak_az_altalanos_tartalekbol/
A határon túli magyarok szavazati jogát honnan szoptátok ki?
Hol van leírva?
Olyanon hintáztok, ami nincs.
A szalaiannamaria.net meg egyenesen gusztustalan. De ha nektek ez a szólásszabadság akkor csak csináljátok. De emélem a nemzeti gonosz törpe nevű blogger kisfiáról is készülnek majd ilyen képek.
@Kalmár: És obránkáék felajánlották minden magyarországi kisebbség tagjának, hogy megadják a kettős állampolgárságot? Vagy csak az az európai, ha a miénket nézzük?
De amúgy igenis, megyarázd el, hogy egy szlovákiában született, szlovákiában élő magyar származású ember, miért szavazzon arról, hogy mennyi adót fizessen valaki magyarországon? stb....
A parlament pedig nem a magyar nemzetnek hoz törvényeket, hanem az országnak. Semmilyen szinten nem lesz kötelező érvényű egy nem magyar, külföldön élő állampolgárra a magyar törvény (ha nem tartózkodk az országban).

Az egész cirkusz csak arra megy ki, hogy díszes csomagolópapírba csomagolják a szart. A külföldön élő magyarokat a legkönnyebb megnyerni, pénz, hazafiasság, ezzel bármit le lehet nyomni a torkukon, viszont oviék nyernek vele stabil 1-2 millió szavazatot, ami már el tud dönteni szinte bármit.
@ripők: "békésen gyújtogató nép vélemény-nyilvánítási szabadságát"

tkp. esti szallonasütésre készültek, csak odamentek a rendőrök oszt elqrták...
@newtehen: Tehénke, ugyan ki veszi el a te nyugdíjadat? Senki, max. liberális hőseid forgatnak ki a magánpénztárakban úgy, hogy még lelkesen tapsikolsz is hozzá. Ha ez neked jó, akkor semmi akadálya maradni benne.

DE MAJD 20-50 ÉV MÚLVA NE GYERE KOLDULNI AZ ÁLLAMHOZ, HANEM ÉLJ MEG A MAGÁNMEGTAKARÍTÁSAIDBÓL, MÁR HA NEM FORGATNAK KI 0-RA A LIBERÁLIS ELVTÁRSAK ...
Orbán egy pöcs. Január 1-ig még leírhatom.
@Kalmár: rém egyszerű. Eddig értesültél a szabadrablásról. Ez volt a kontroll.

Ezután nem fogsz.
@redhaven: Gondolod, hogy én, átlagpolgár tudtam róla? Szerintem az első infó a Szalainé-féle ügy volt. Itt lenne külső szakmai vizsgálatoknak és a sajtószabadságnak is szerepe, nem visszafogni kellene, hanem erősíteni.
@bájgúnár: "Amúy szarok nyugatra!én itthon akarom jól érezni magam." gondolom, szereted, h a benzin 350 felé halad (vagy már elhagyta?)
@Öreg Sam: Ki kérte az állampolgárságot?
Ha jövőre a fidesz levezényli az EU-s elnökséget Orbán, Kövér, Schmitt vagy épp Szíjjártó performanszokkal tarkítva, aszem még én is leadom az enyémet, vagy egy darabig nem megyek külföldre...
@gányolás: Teljesen egyetértek! Aki kiírta magát a rendszerből, az ne akarjon majd a zállami, zsíros nyugdíjból részesülni! Felkopik majd az álla, mert eltőzsdézi a jövőt.
@gányolás: ne kiabálj más se tette. Az kiabál akinek nincsenek érvei.

Akkor lenne jogos az érvelésed, ha most nem kéne a 25%-ot fizetnie az államiba. Akkor igazad lenne, hogy ne jöjjön az államhoz. De jelenleg fizet és mégse kap semmit.

Dec 28-i komment (jan 1. előtt): büdös szemét vagy Orbán és Matolki! Tűzre veletek! Gyurcsány és Kóka lehet felőlem a gyújtós, a seggetekre tapadt nyelvek meg táplálnák a tüzet.
@Lasombra: Azért az a szomorú valóság, tény, hogy fennáll a teljes párhuzam: Rákosi, illetve Gyurcsányi lövetett a békés tömegbe. Pont 50 év elteltével ugyan, de szinte napra is azonos nap. A baloldal semmit se változott, ma is magyargyűlölő, mint 50 vagy 100 éve. Ezen nem tudtok változtatni, igaz nem is akartok, ami nem csoda, hiszen ezzel a borzalmas párttagsággal, amit a balliberális felhozatal jelent (melegek, drogosok, deviánsok, no és a fanatizált nyugdíjas, kondicionált szavazók tömege). A balliberális oldalon se a középkorúaknál, se a fiataloknál nincs egyetlen beszámítható, épeszű ember. A folyamat öngerjesztő, egyszerűen szégyen értelmes embernek közétek állni - hát nem is mennek, csak a síkhülyék, debilek.

És ez tkp. jó :)
@Neménvoltam!: Nem csak A meg B van most már. Van C is, aki nem adózik, de szavaz. Mekkora faszság ez már?
Ezeknek teljesen elment a maradék eszük is?
@newtehen: biztos direkt a szemére célzott. Marha.
@Karnamantra: Bármeddig leírhatod - ugyanis ez csak Téged minősít.
néhány kép bizonyítéknak:

békés tüntetők akik épp megpróbálják visszaállítani a rendőrök által felborított autót
img.index.hu/cikkepek/0610/belfold/okt23_7//.gdata/gp_7894.jpg

A fehér botos vak kisfiú
index.hu/cikkepek/0610/belfold/okt23_5//.gdata/gp_486.jpg

békés tüntetők, motoron
index.hu/cikkepek/0610/belfold/tuntetes1005//.gdata/gp_tuntetes1005%200221.jpg

békés tüntető, dzsekiben
index.hu/cikkepek/0610/belfold/tuntetes1005//.gdata/gp_tuntetes1005%20055.jpg

az igazság szabaddá tesz
index.hu/cikkepek/0611/belfold/faklyas//.gdata/gp__DSC8351.jpg

jönnek a békés tüntetők
index.hu/cikkepek/0610/belfold/okt23_9//.gdata/gp_363.jpg

a békés tüntetők próbálnak áttörni a rendőrök által összehordott építkezési akadályon..
index.hu/cikkepek/0610/belfold/okt23_11//.gdata/gp_15.jpg

...és az égő kukákon is
index.hu/cikkepek/0610/belfold/okt23_5//.gdata/gp_541.jpg

Az egyik békés tüntető megpróbálja elhordani a rendőrök által szétdobált kődarabokat, ezeket hajigálták a békés tüntetőkre
index.hu/cikkepek/0610/belfold/okt23_4//.gdata/gp__DSC7313.jpg

békésen fociznak az egyetemisták, épp egy szabadrúgás után készült a kép, nem sokkal később a rendőrök őket is szétverték
index.hu/cikkepek/0610/belfold/okt23_3//.gdata/gp_01.jpg

a békés tüntetők elengedhetetlen kelléke a harisnya, amit fejre húzva kell hordani
index.hu/cikkepek/0610/belfold/okt23_3//.gdata/gp_06.jpg

A békés tüntetők megpróbálnak megállítani egy trolibuszt, amit egy gyurcsányista álrendőr vezet, aki be akart hajtani a békés tüntetők közé
index.hu/cikkepek/0610/belfold/okt23_1//.gdata/gp_DFUFE20061023014.jpg
@ursus artos: index.hu/belfold/2010/12/27/januar_1-tol_igenyelheto_a_kettos_allampolgarsag/

Van benne egy érdekes mondat: Az állampolgárságot nem etnikai alapon kellene megadni, mert az diszkriminatív (?), elég ha kötődik valaki a magyar kultúrához és valamennyire beszéli a nyelvet.

Valóban itt Mo.-on nem csak magyar nemzetiségűek kérhetnek állampolgárságot, de viszont kritérium, hogy itt akarjanak élni és dolgozni. A fenti mondat már megint valami zavaros gondolat, persze nyilván nem minden hátsó szándék nélkül. (A szászokat említi, bár ők már a rendszerváltás után túlnyomó többségükben "haza"települtek Németországba.)
@AnnaKarenina: nem Rád hegyeztem a gondolatot,bocs ha így jött volna le.
Nem tartod e gusztustalannak,hogy a nagy aggódók soha,egy büdös szót nem szóltak a szoci-lib kormányzás alatt történtekről?
Egyébiránt a demokrácia védelmére oly kényes égő pennájuk egy kibaszott,icike-picike cikket sem kanyarított azokba a lapokba melyekbe már házi szerzőként járnak???
Hogy olyan szemenszedett baromságokat írnakmiszerint itt már a fasizmus tombol???
Hogy van ez Anna?
@Schindler Pistája 2010.12.28. 09:46:11
@AnnaKarenina:
Biztosra veszem, hogy akad az országban 200.000+1 olyan légszennyező, akik számára kívül tágasabb és a levegő is frissebb

Ahogy mondod. Epp tegnap beszeltem valakivel, aki a korabbi evekben elkepzelhetetlennek tartotta, hogy kulfoldre menjen. Most szamol, meg harom ev gyakorlat a jelenlegi cegenel, es tart karokkal varjak barhol Europaban.

Te idiota, fogjatok mar fel, hogy nem a tanulatlan, iskolazatlan reteg fog kivandorolni, hanem a magasan kepzett, elit, GDP termelesere kepes ertelmiseg. Es ez a nagyon nem mindegy!
a fidesz rajongótáborának itt egy kis emlékezteto az 1998-2002 kozotti idoszakról, Antiglobal barátom jóvoltából:

www.youtube.com/watch?v=nH4CDGmd9K4

ez nem spam vagy reklám, hanem a múlt kegyetlen valósága.
@gányolás: gyönyörű. a jobboldali világkép sűrített esszenciája (nagymagyarmagyar, remélem jegyzetelsz. :D)

bele sem megyek, hány helyen nem értek egyet a hozzászólásoddal (és nagyon diplomatikusan fogalmaztam), hány helyen vérzik, amit írtál, de vigasztaljon a tény, hogy még ha meg is próbálnánk vitatni, akkor is valszeg annyi történne, hogy felváltva írnánk úgy 2-3 ezer karaktert, és egyikünk sem jutna közelebb a másik álláspontjához, így utólagos engedélyeddel ettől eltekintenék.

maradjunk annyiban, hogy Te így gondolod, nekem meg egyaránt vicces, szomorú és szánalmas ez az álláspont.
@gányolás: Ezt a kripli tömeget kell ellensúlyozni a külföldi szavazatokkal?
Az ne zavarjon, hogy 20 éve dolgozom, és fizetem az adót. Egyszer szavaztam a Fideszre, megbántam.
@Shinigami Daiko:
Nos nemkötelez senki hogy autót tarts ha azt nemtudod fentartani vagy soknak tartod annak a költségét!ha neked a kajapénzből vesz el akkor adj túl rajta és ne siránkozz a benzinár miatt!inkább azért verjétek a vasat hogy eus árak mellett nagy nyereséggel dolgozó multik miért nyomott béreket fizetnek.Illetve miért tartja minden kormány nyomottan a béreket!Azért mert kiszolgáltatott emberekkel birkamód lehet bánni!
Aki a gazdaságra hívatkozva magyarázza a bérek alacsony voltát az hazudik.ugyanis egy nagy nyereséggel dolgozó multi cég nyugodtan fizethetne eus bért!Csak a kormány nemakar bérfeszültséget!
@pazola: Én friss magyar levegőt akarnék...
@newtehen: Basszus, egyfolytában azon lovagoltok, hogy a rendőröknek nem volt azonosítójuk. Azóta van. De a csürhe azóta is símaszkban, meg eltakart arccal randalírozik. Ez nem zavar.
Az EU-ban van olyan ország, ahol már ez is okot ad a kiemelésre és elzárásra. Nálunk miért nem?
@pazola:
szerintem nem az iskolázottságtól fugg hogy ki fog kimenni, hanem attól hogy ki nem veszítette még el a józan eszét.

itt nyugaton minden réteget tárt karokkal várnak ha a kritériumoknak megfelel. professzortól a wc-pucolóig.
@nagymagyarmagyar: És a média mindig pont akkor oda előre kivonult, ahol ez a spontán csőcselék teljesen magától összeverődött mi? Csuda véletlen....
Á, nem fizetett provokátorok voltak. Dehogy is.
@redhaven: Azért az elmúlt pár évben minden híradóban "méltatták" Gyurcsányék kényszeredett vergődését, a BKV botrányokat. Láttuk Zushlágot bilincsben, Hagyót dettó, kiderült, hogy Veres áfacsaló volt. 4 évig minden nap hallhattunk a 2006 őszi túlkapásokról. Azért valamiért csak megbuktak ezek a srácok, nem?

A fidesz tanulva ebből inkább bebiztosítja magát.
Most a hírek max. 20% lehet bűnügyi, annak is java gondolom közúti baleseti helyszínelés lesz....
@redhaven: Szerintem diktatúrát mondanak. Nyilván előfordult a fasizmus felemlegetése is, de hát nem önmagában, hanem a jobbikos megnyilvánulások alapján.
Nem követem a baloldali sajtót sem, így nem tudom megítélni, írtak-e, vagy nem írtak annak idején, az internetről tájékozódom, ahol sokkal többféle vélemény jelenik meg. Azt viszont tudjuk, hogy ha nehezen is, de Gyurcsányt leváltották, ami szerintem Orbánnal sosem történhetne meg.
@redhaven: Talán azért, mert a szocik "csak" loptak. Nekem nem ártottak többet, 8 év alatt mint a Fidesz fél év alatt.
@nagymagyarmagyar: :) A fehér botos kisfiú a legjobb.
@Lasombra: Amíg borzalmas, vértől csöpögő múltatokkal, beteges magyargyűlöletetekkel nem néztek szembe (100 millió ártatlan halott, de Észak-Koreában még építitek most is a kommunizmust ...), addig sosem lesztek képesek tenni ezért az országért. Csak ellene. Ezért is, tkp. teljesen hidegen hagynak a siránkozások. 8 rettenetes év után semmi sem érdekelne, ha Szalai Annamária személyesen pisil bele bérbloggereitek netbookjába, az sem. Megérdemlitek, sőt, sokkal többet érdemeltek meg - csak ugye, végtelenül szánalmas, béna pöcs ez az egész kormány ahhoz, hogy alaposan elszámoltasson benneteket.
és a határon inneniek vajon mennyire fontosak? ez is csak egy játékszer az orbáni oszd-meg-és-uralkodj politikában. amíg a határon túliak szavazatán csámcsogunk, addig sem azt kérdezzük, hogy miért ennyi a kenyér. itthon.
@gányolás:
Azt azért megsúgom, hogy az állami nyugdíjkassza már most is üres, sokat ne várjál tőle.... Koldulni meg olyan dologból szoktak, amit szívességből adnak, a nyugdíjtól én a JUSSOM kérem, melynek alapja a fizetésem 24%-nak befizetése. Más kérdés, hogy sosem fogom megkapni, mivel üres...
@newtehen: figyelj én egy nyomdában dolgozok, és napokkal előtte megkaptuk az infót akkori kormány közeli emberektől, hogy mit kell majd megírni és mire figyeljünk. A tv székház felgyújtása volt a legnagyobb kamu. Azért az nagy lebukás volt amikor mutatták, hogy állítólag egy békés tüntető eltörte az egyik rendőr lábát, az meg ott szenvedett a kamera előtt, majd amikor mondták, hogy már nem veszik, elsétált röhögve a többi azonosító nélküli rendőrrel meg két láthatósági mellényes maszopos provokátor szervezővel együtt. Mentek és eljátszották ezt a jelenetet máshol is aznap éjszaka.
Én még emlékszek azokra a hangokra a rendőrtömegből, akik azt üvöltözték, hogy, "arra toljátok őket, ott van a fidesz gyűlés" vagy "ott szalad a nyugdíjas kapjátok el, vidd a viperát is" de volt olyan is hogy, "melyik a fideszes? csak azt üssétek"
Ezek azok amit a média elhallgatott..
@csoko20: én azokról beszéltem akik folyton nyugati lapokban vergődnek,vízionálnak fasizmust itthon ,semmi sem drága alapon,ezek az írók belegondoltak abba,hogy engem,minket akiknek ez a hon a HAZA,ez hogyan érint??
Ésnem kell az ócska szöveg a tükörről,ill maguk belenéztekmár?????
@gányolás: jelenleg két és fél millió forintom van a nyugdíjpénztárban. Ebből én cirka másfélmilliót vállalok, a többit liberális elvtársaim tették hozzá. Palesztin gyerekek adták a vérüket ehhez a szemétséghez, egyébként.
A feleségem bátyja kiment az angolokhoz melózni. Diploma, angol nyelvtudás, előtte pedig szerzett vmi szakakármimilyen végzettséget is, szóval nem bölcsész. 3 hónap után jött vissza, hogy ott sincs kolbászból a kerítés, mi több, még a legolcsóbb virsliből se. Én írtam neki itthon egy jó önéletrajzot (mert ebben a hülye szétliberalizált országban nem a tudás számít, hanem ahogy eladod magadat), azóta dolgozik, van állása. Nem jobb, nem rosszabb, mint az angliai, de itt emberszámba veszik, nem úgy mint ott, ahol gyüttment káeurópai volt és még annyira se tartották, mint egy indiait vagy pakisztánit.

Úgy hogy aki menni akar innen, csak menjen, jó leckét adnak odakint ...
@newtehen: És ki lopta el?

Gyurcsány és bandája. Azaz TI.
@gányolás: "Észak-Koreában még építitek most is a kommunizmust ...)"

Itt meg lassan Észak-Koreát kezdjük építeni :)))

Még jó, hogy a mi "Football-okosunknak" a foci a heppje; stadionokat építeni még mindig olcsóbb mint rakétasilókat:)
@redhaven: hm... és ha elköltöznél innen? Legalább nem fájna annyira, meg nekünk is könnyebb lenne. Nos?
@newtehen: Tudod, azért annak sem kellene üresnek lennie. A TB-alapokat az első Fidesz-kormány államosította, korrupcióra való hivatkozással, holott annak az elkülönített vagyonnak a működtetése (befektetése) tudott volna valamennyit a kasszába tenni. Most is lehetne az mnyp. vagyont állami alapon, de azonos elveken működtetni, helyette mindkét esetben beolvadt a pénz az állami költségvetésbe és ott más célokra felhasználták, elköltötték. Mindaddig, amíg így működnek a dolgok, nem jutunk megoldásokhoz, ezek csak technikák a pillanatnyi túlélésre, nem felelős államférfiúi gondolkodás az ország érekében.
@MyOpinion:

"Akkor lenne jogos az érvelésed, ha most nem kéne a 25%-ot fizetnie az államiba. Akkor igazad lenne, hogy ne jöjjön az államhoz. De jelenleg fizet és mégse kap semmit."

Nem beszélve arról, hogy bár a munkaadó fizeti közvetlenül ezt a százalékot, és a hivatalos kommunikáció mindig ezt nyomatja, hogy alátámassza az intézkedéseket, a szuperbruttósítás miatt mindenki adózik a nyugdíjhozzájárulás után is, az is, aki manyupban marad. (És a szuperbruttó egy ideig még marad.) Tehát egyrészt köze nincs hozzá az egyszeri embernek, másrészt mégis, ha adózik utána? Csak ezt soha nem emlegetik, mert akkor egyéb problémák is felmerülnének. Hogy is van ez?
Plusz ha nem dolgozom vagy kevesebbre vagyok bejelentve, akkor ez a nyugdíj hozzájáruás vagy mi afene is kevesebb lesz vagy nem lesz.
Tehát kik szívnak megint?
@gányolás: már megint ez a Ti meg Mi!
milyen múltunkkal, vaze??? a kommunizmus legalább annyira a TE múltad is, mint az enyém.
ez a másik kurva unalmas lemez, hogy egyesek képtelenek úgy vitázni (van ilyen mindkét oldalon), ha a másikat nem pozicionálják be az "ellenség" szerepbe.

kapaszkodj meg: nem vagyok komonista.
még csak MSZP szavazó sem. sőt, '98-ban naiv optimizmussal még a Fideszre is szavaztam. fel bírod ezt dolgozni? hogy akkor biztos drogos, homár, libsi vagyok? negatív, Houston. az Szdsz-re sosem szavaztam. 2002 óta az urna közelébe sem mentem, mert nem tudok a szar meg a fos között választani.

azt meg - már bocs -, de pont leszarom, hogy neked megéri-e ez az ár, hogy megtorolják a vélt vagy valós múltbéli sérelmeidet.
engem leginkább az foglalkoztat, ami van, és ami lesz.
@bájgúnár: "Csak a kormány nemakar bérfeszültséget!" mármint a jelenlegi, fidesz-kormány? Ennyire törődik a zemberek jólétével? Hogyvanez?
@Zuzu Petás: Tudod átolvastam ezt az egészet, és olyan furi.
Bárki szóba hozza a túlkapásokat, öszödi beszédet, eltüntetett milliárdokat, az egy egyetlen ultimate érv, hogy "DE NE EZEN LOVAGOLJ" De miért?
Túl sok olyan dolog van, ami szerintetek "NEM ÉR"
Olyan jó kis dedós dolog, mint amikor a 3 éves az eltört dolgot eldugja, hogy amikor később kiderül, akkor lehessen azt mondani, hogy "De már régen volt". Vagy amikor összevesznek a kislapáton: "DE Ő KEZDTE!"

Tényleg ez lenne a válasz a rendőröket ért (vagy nem ért) erőszakra, hogy akkor kivonulunk csapaterővel, és lövünk, akit érünk? Belövünk az ablakokon is? Lényegtelen, hogy jogos-e vagy nem, vagy ki kezdte! Ha 3 évesként viselkedik, akkor két tasli, és mars a sarokba mindkettő! A Rendőr is, azonosítóstól vagy viperástól vagy anélkül! Nem érdekel, ki kezdte!
@Humperdickk: az elköltözésem mennyiben könnyítene a további léteden?
Állítólag a Nyírséget később államosítják, a Dunántúli árvízre kell várni, felelősök előkészítve!

index.hu/belfold/2010/12/28/a_nyirseget_elontotte_a_belviz/
Amíg varangy napi maszop barát hányásai itt bűzőlöghetnek addig bizony sajtószabi van még akkor is ha külföldről rázzák az öklüket a haverok.
@newtehen: igen, éppen ezért kellene már leszállni róla, mert dedós. "Apisti eltörte a lapátomat!" "Igen de ő meg csúnyát mondott tegnap!". Miköze? A témáról, lesz szíves az általad megvédett kolléga, valami idevágót. Konkrétan: az nem idevágó, hogy azért adjunk szavazati jogot a határontúliaknak, mert gyurcsánytakarodj, szemkilövető, öszödibeszéd. Ércsük?
@gányolás: @AnnaKarenina: Az egyik azt mondja, hogy én loptam el, a másik meg azt, hogy annak eleve üresnek kell lennie.
Furcsa egybites gondolkodás, hogy aki nem hódol be Viktátornak, az automatikusan MSZP.
Az a baj, hogy amíg ebből a homokozóból nem sikerül kimászni, addig nincs tovább. De tényleg! Az pedig tényleg ne érdekeljen, hogy FIDESZES színekben egyenesen Pozsgay elvtárs írja az új alkotmányt. Már ha tudod egyáltalán ki az...
Istenem, ez már tényleg szánalmas. Igen, a fityesz egy kalap szar orbán pityesszel az élen. Nem is szavaztam rájuk, tehát az én lelkiismeretem tiszta. De az viszont már a közröhej kategóriája, ahogy az indexen kb. 100-200 főoldalas blog posztban elmélkedtek az utóbbi időben az emberek arról, hogy itt milyen kínkeserves diktatúra van. A puding próbája az evés, szokták mondani, tessék elugrani egy diktatúrába -mondjuk legyen Kína- és ott kipróbálni egy hasonló akciót. Várom szeretettel az élménybeszámolókat...
@newtehen: bocsáss már meg, de a lehetséges szemkilövés nem érv a hülyeségre.

Nem azt mondja itt senki, hogy nem kell ezzel foglalkozni, hanem az, hogy ez nem érv a saját hüjeség ellen. Szemkilövés és milliárd ellopása milyen összefüggésben van azzal, hogy állampolgárságot adunk mindenkinek? 2200 helyen (50szer annyi helyen, mint ahol Manyup nyilatkozatot lehet tenni!). Vagy bármi másra milyen alapot szolgáltat azon kívül, hogy az ügyészség a jelenlegi kormánytól függetlenül meg kell, hogy vizsgálja ezeket az ügyeket.

Attól, hogy valaki hülyének tartja a mostani intzékedést még nem lesz a számkilövés jogos, legfeljebb irreleváns a témában.

utodott.blogspot.com/2010/12/2-kulfoldi-allampolgarok-szavazojoga.html
@gányolás: azé má ne hogy úgy beszéljünk, hogy te vagy a zorbán a többiek a gyurcsány horgyula stb, és majd te elszámoltatnál engem, mert elárulom neked, hogy mi itt foscsíkok vagyunk egy használt alsógatyában , ha nem vennéd észre pajtás.A rettenetes 8 évet meg beprogramozták az agyadba,éppúgy, mint a "köveket hajigáló békés tüntetők" szöveget, amit élőben láttam és hallottam a rémHírtv-n anno.(amelyik tévét simán kicsinálhatott volna 8 év alatt az a nagyon ántidemokratikus szocialista kormány.Nekem meg olyan fotóim vannak, hogy a Blahán az egyik békés tüntető egy szemeteskukát betonlábastul a rendőrök közé kúr, persze az egyik rendőrnek kettős sípcsonttörése lett.Majd egyszer felrakom valahova ezeket a képeket, sok mindenről árulkodnak.A zorbán ott is hibázott, hogy a zembereket csürhéztetni kezdte, de mit is várjunk tőle, aki tárgynak tekinti a nípet.Csak ti nem vettétek ezt észre, idióták !!
hol van itt diktatúra te agyhalott barom? ki és miben korlátozza a jogaid?
@bgp: világos. Személyes véleménye.
@Muad\\\'Dib: vagyis legyek nyugodt, mert még nem tartunk ott, csak arrafelé haladunk?
@Muad\\\'Dib: egyetértek. Elsejétől meglátjuk. Csak tudod, szerintem van már, aki saját bőrén érzi a változásokat: akit kitettek a hivatalból/rádióból/tévéből stb., mert nem volt fideszes. Ez még nem diktatúra: úgy hívják, totalitárius autokrácia. Annak a kiépítése folyik, és egyelőre a magánmédia és az MNB kivételével sikerrel. Ez MÉG nem diktatúra. MÉG nem.
@newtehen: Hát bízzunk a józan ész felülkerekedésében és a tények hatalmában. Már ami az embereket, az átlagpolgárokat illeti. Politikusnál ezek nem játszanak.
@Humperdickk: Hagyd, csak a sógoráról beszélt!

"Én írtam neki itthon egy jó önéletrajzot (mert ebben a hülye szétliberalizált országban nem a tudás számít, hanem ahogy eladod magadat), azóta dolgozik, van állása."

Ebből nekem az jön le, hogy kinn baszott a srác dolgozni, de itthon egy kamu önéletrajzzal is elboldogult:)

Hát, ez Agyarország, ahol egy Loppert Dánielből vagy Petykó Adriennből is főosztályvezető lehet, érdemi tudás nélkül, természetesen!
@Muad\\\'Dib:

"Nem is szavaztam rájuk, tehát az én lelkiismeretem tiszta."

Szerintem aki rájuk szavazott, annak sem kell, hogy lelkiismeretfurdalása legyen. Nem a szavazók intézkedéseit szeretjük vagy nem szeertjük, hanem a politikusokét. Akik ugye nem mindig mondanak igaza a kampány során, plusz az egyszeri szavazó a kulisszák mögé sem feltétlenül lát be. (mondjuk néha nem is bánom, mert még a maradék optimuzmusom is elszállna azt hiszem.)

Persze mindig vannak, akik megmondták (pl. én is szoktam ilyen okos lenni mostanság a fidesz-szel kapcsolatban), de a konkrét intézkedések előtt elég nehéz bármit is megállapítani, eldöbteni, hogy kinek lehet igaza, kinek az érvelése helyes, stb. stb.
@M.Trezeguet: ha sokat mondogatják, hogy diktatúra van, akkor előbb-utóbb elhiszik, hogy az van. Akkor legyen meg az akaratuk. Dikatatóra van. Ők pedig hős ellenállók, akik a nagyszoba melegéből megmondják a frankót. Forradalmat is majd csak tavasszal csinálnak, mert akkor már nincs rossz idő!
Orbán Viktor fejlődése! A KISZ-es esküjét nem találom, sem a katonai esküjét.

A kisdobosok 6 pontja

1.A kisdobos hűséges gyermeke a magyar hazának.
2.A kisdobos szereti és tiszteli szüleit, nevelőit, pajtásait.
3.A kisdobos szorgalmasan tanul és dolgozik, segíti társait.
4.A kisdobos igazat mond és igazságosan cselekszik.
5.A kisdobos edzi testét és óvja egészségét.
6.A kisdobos úgy él, hogy méltó legyen az úttörők vörös nyakkendőjére.

Az úttörők 12 pontja
1.Az úttörő hű gyermeke hazánknak, a Magyar Népköztársaságnak, felelősséggel dolgozik érte.
2.Az úttörő erősíti a népek barátságát, védi a vörös nyakkendő becsületét.
3.Az úttörő szorgalmasan tanul, a világ és önmaga megismerésére törekszik.
4.Az úttörő gyarapítja és védi a szocialista társadalom értékeit.
5.Az úttörő ahol tud, segít és önként szolgálja a közösséget.
6.Az úttörő igazat mond és igazságosan cselekszik.
7.Az úttörő szereti, tiszteli szüleit, nevelőit és az idősebbeket.
8.Az úttörő igaz hű barát.
9.Az úttörő bátor és fegyelmezett.
10.Az úttörő szereti és védi a természetet.
11.Az úttörő edzi testét és óvja egészségét.
12.Az úttörő úgy él, hogy méltó legyen a Magyar Kommunista Ifjúsági Szövetség tagságára.
Öreg, Te jössz mindig ezzel a 2006-os eseményekkel, én csak arra céloztam, hogy nem biztos, hogy csak a rendőrök voltak a rosszbácsik, akik agyonverték a kedves békés tüntetőket. És mi van az öreggel, aki elkötötte a tankot, és csak a szerencsén múlt, hogy nem gázolt halálra senkit? És mi van a felgyújtott autókkal, a TV-székházzal?
@Lasombra: Semmi közöm a népirtásaitokhoz. A címkézést meg leszel szíves nem csak elviselni, de még tapsolni és mosolyogni is hozzá:

20 éve a nap 24 órájában büdösnácimocskosantiszemitastb. mindennek elmondtatok ránk, csak mert magyarok vagyunk. És egy szót nem lehetett ellene szólni. Úgy hogy most viseled a címkét a 20 évért és KUSS. Ha meg Szalai felnégyel, igen, még meg is dicsérem érte, bár tkp. nem érdekel az egész. Úgy nyuvaszt ki benneteket, ahogy tud - azok a milliók, akiket évtizedek óta mocskoltok, nem lennének olyan humánosak, mint akik kormányon vannak. Örüljetek ennek!
@Humperdickk: Az elmúlt percekben(válaszodra várva+ijedtemben), kísérletet tettem a vádlim lefosására. Nem jött össze.
Definiálnád a "magamfajtát"?
Hadd tudjam meg milyen is az.
@Humperdickk: Nemércsük, mert egy értelmes mondatot nem sikerült leírnod.

@AnnaKarenina:

De figyu, leírom Neked, mert látszólag nem vágod.
A Magánnyugdíjpénztárak a hozzájuk befolyt pénzt befektetik. Törvény írja elő, hogy mibe: Államkötvénybe. Tehát a Magánynyugdíjpénztári vagyon államkötvényekben fekszik. Azaz a pénz jelenleg az államnál van. Valszeg már rég elköltötte. Ez alapján a magyar államnak, felém, mint nyugdíjpénztári tagnak adóssága van. Ezt az adósságot rendezés helyett egy pénzügyi trükkel egyszerűen eltüntetni szándékozik.
Mert mit csinál? Elkéri a nyugdíjpénztári megtakarításokat. A nyugdíjpénztár ezt hogy tudja odaadni Neki? Ha kiveszi az állampapírokból a pénzt, magyarul az állam kifizeti Neki. Tehát. Az állam kifizeti a nyugdíjpénztárnak a lóvét, majd visszakapja.
Egy megveszekedett buznyák plussz forintja sem lesz, csak a kasszatagok követelését sikerül lenullázni.
Ugyan a post nem erről szól, de sokan még mindig a TV székházfoglalásos forradalom leverését keverik be minden témába (persze mert lassan nincs más érv, csak a bezzegelés). De legyen: én arra leszek kiváncsi, hogy amikor Orbán "ellen" történik ugyanez, akkor Viktorunk magánhadserege...bocsánat terroreljhárítási központja miként kezeli majd a szitut. Persze lehet, hogy Viktorunk ellen soha nem lesz ilyen és ezzel végleg be is bizonyosodik, hogy a háttérből ki szabadította rá a poklot az országra az Öszödi beszéd kiszivárgása után, pusztán hazafiasságból persze...
@M.Trezeguet: mondjuk pl Matolcsy, a "szabadon választhatnak az emberek, hogy maradni akarnak a mnypk-ban vagy vissza az államiba" mondatával.

tiszta lelkiismerettel azt mered állítani, hogy szabadon választhatsz?
@Muad\\\'Dib: Nem csak az a diktatúra, ahol politikai foglyok vannak, az is az, ha demokráciában élve nem tudod az érdekeidet hivatalos formában érvényesíteni. Mint ahogy most a Fidesz rendeleti úton kormányoz, mindenféle társadalmi egyeztetés nélkül, a saját rögeszméit követve.
@ursus artos: Bizony, elég szánalmas volt a kis bugris mesterházy, hogy majd csak tavasszal mennek tüntetni, mert most befagy a segglikuk. Feri bá meg fogja enni Attust jövőre, kiskanállal fogja a beleit kikanalazni, ha kell, csak hogy visszaszerezze az MSZP-t. Jó mulatság lesz. :)
@M.Trezeguet: Végre megvagy. Apád üzeni, hogy vigyél neki pénzt a kocsmába, nem tudja kifizetni a kannás bort, mert a játékgépen elvesztett mindent. Ott van 500 forint a rezsó melletti hokedlin, az üres pálinkás üveg alatt. Anyádnak ne szólj, hogy a nyugdíját lenyelte a játékgép.
@AnnaKarenina: Husikám, volt választás, kétharmadot kaptak. Felhatalmazták őket a választók. Majd négy év múlva újra szavaz a nép, hogy jobb-e a gazdasági építkezős nenyi mint a tömegbelövetős kordonos énekes-táncos komikus Feri meg a libás tömeggyilkos ..
@Indriq:

Mert ugye "egy konzervatív kormány nem államosít"?
@lamb79: És vajon miért volt ilyen "feledékeny" a hülyenép? Talán mert a következő 8 év után végül is 2010 tavaszán már nem is tűnt olyan borzalmasnak 1998-2002? A Heti Hetes minden igyekezete, az orrvérzésig kayaibrahimozás és szőlőbányázás ellenére sem? :O
És egyelőre bizony nagyrészt a Gyurcsány-árvák őrjöngenek és csapkodnak a netes fórumokban és blogokban is, minden látszat ellenére.
@newtehen: Részben van magyar államkötvényekben. És az állam is fektethetné másba is a befolyó pénzeket, mert az tényleg még pénz. Értem a trükköt, de ez akkor sem indok semmire.
@bigél: egyetértek. Én mondjuk nem a fideszre szavaztam, mert már akkor tudtam, (vagyisinkább csak nagyon sejtettem), hogy baj lesz. És? Amikor a gyurcsány lebukott, mindenhol elugattam, igazam teljes tudatában, hogy nem kell lemondania. Az is hogy bejött, mi? :)

Életem legnagyobb tévedése volt. De tévedni szabad, nem azzal van a baj. Hanem azzal, ha valaki ezt nem fogadja el, ha tévedhetetlennek hiszi magát. Mint a zorbán és barátai kft.

Például most is, szavazatijog-ügyben. A határontúliak nem fognak rájuk szavazni, mert több ízben már megalázták azokat, akikre ők szavaztak odaát. Van azoknak elég eszük: a "tótok" is megtartották a manyupukat, nem dőltek be. Igaz, őket nem zsarolták, csak győzködték...
na de akkor ki jojjon ezutan?? ki marad az orszag vezetesere?
@gányolás:

Én nem azért mondom rátok, hogy antiszemiták vagytok, mert magyarok vagytok, én azért mondom rátok, hogy antiszemiták vagytok, mert antiszemiták vagytok.
Sok okos... itt ugye mindenki kettős állampolgár? :)

Én igen, de nem hogy B, hanem C kategóriás, egyrészt mert a lengyel zord állampolgárságom nem a szittya elcsatolt részekről származik, másrészt a magyart is csak úgy kaptam...mit kaptam koncként, szánalomból idedobták nekem!

De komolyan: Mivel születésem óta itt élek, a magyar állampolgárságom megléte annyi eufóriával járt, mint ha papírt kaptam volna arról, hogy férfi vagyok, továbbá a lengyel politikába belepofázni se jogom, se akaratom nincs, majd ha ott fogok élni, és ott fizetem az adót, akkor majd csápolok hogy milyen legyen a lengyel nyugdíj meg az oktatás.

Megj: Nem hiszem hogy az állampolgárságot jó szívből osztogatná a Fidesz, valami háttérszándéka tuti van, de akkor vagy a szavazóbázist, vagy a magyar törvények alá nyomható tömegek számát akarja szélesíteni, mindkét eset nettó hülyeség.
@redhaven: aha, szívesen. Magadfajta: nem szeret gondolkodni, mert fárasztja.
amúgy az eltitkolt kettősállapolgárság létező és nem is ritka jelenség,bár inkább állampolgárok gyakorolják önös érdekből, nem az állam, de ebből is láccik h vikikirály a zemberek nyelvén is ért, tudja ő, és támogatja:)
@gányolás: na, kijött végre a böfi. Most csicsikáljál, nagyfiú!
@nagymagyarmagyar: mi van? felsejlenek a gyerekkori emlékek? Mikor szenteste apád végigverte a családot?
@gányolás: Nem vontam én kétségbe a 2/3-ukat, de attól még nem mondok le arról, hogy legyen véleményem. Ők viszont lemondtak a 2/3 birtokában arról, hogy ismereteket szerezzenek arról, mi hogyan érinti azokat a hőn szeretett embereket.
Erről a gazdasági-építkezős részről írhatnál bővebben, mert nem látom sehol.
@newtehen: nem a teljes összeg van állampapírban, csak a nagyobbik része.

Ezért nem is lehet nyugdíjtőzsdéről beszélni.
@Humperdickk: Értem.Mindig tanul az ember.
Ez tényleg nagyon jó!
Ezzel mit csinál a pornófőszerkesztőnő?

www.youtube.com/watch?v=nH4CDGmd9K4
@Muad\\\'Dib:
szerintem az a szánalmas, hogy egy ideje minden vitát úgy kell kezdeni, hogy ki melyik táborban csücsül (vagy épp nem csücsül), különben egyből felcímkéznek és baszhatod az összes érvedet, senkit nem fog érdekelni.

szerintem sincs itt olyan diktatúra, mint Kínában (ezen értelme sincs vitázni), de attól hogy egyes helyeken embereket esznek, hadd ne kelljen örülni annak, ami itt folyik. a relativizálás megtévesztő és szvsz hibás hozzáállás.
Amúgy emlékszem még a 90-94-es ciklusra is, akkor is vizionáltak fasiszta diktatúrát, akik máskor is szoktak, ha épp nincsenek kormányon.
Terjesztették, hogy Boross elcsalja a választásokat, vagy egyszerűen nem lesznek választások, hanem rendkívüli állapot. Szegény Antall József is csak utólag lett nagy demokrata a szemükben, akkor éppen hogy csak nem volt fasiszta, de majdnem.
Persze az első Orbán-kormányt is végigrettegték és hisztizték ugyanők.
Ezek után elég magas az ingerküszöböm, az aggódó, cikkező külfölddel együtt ez mind régről ismerős. Pedig egyáltalán nem tetszik minden, sőt.
@Humperdickk:

Én sem rájuk szavaztam, sok-sok fenntartásom volt velük kapcsolatban (is). Mindenesetre amikor megnyerték a választást, azt gondoltam, hogy bárcsak ezek a fenntartásaim ne igazolódnának be. Nem örülök annak, hogy "bezzeg én megmondtam", jobb lenne, ha a kellemes meglepetésemet tudnám hangoztatni.
@gányolás: és aki azért szavazott rájuk, mert "a fidesz megvédi a magányugdíjpénztárakat"? Az most akkor nem kétharmad? Nem kéne gyorsan szólni nekik?
@sagia77: arra várhatunk, szerintem Orbán nem mostanában fog fellépni nyilvánosan.Leghamarabb márc.15-én,2 km sugarú kordonnal körbevéve.Na, azon túl leszünk mink.
@gányolás: "Semmi közöm a népirtásaitokhoz. A címkézést meg leszel szíves nem csak elviselni, de még tapsolni és mosolyogni is hozzá:"

1. nekem sincs.
2. nem leszek.
@AnnaKarenina:
Az, hogy rendeleteket is használnak végképp nem értem miért baj. Hiszen ezzel szabályoznak elég sok mindent ebben az országban. Ahogy eddig is ezt tették.
@Lasombra:

Ezeket az embereket egyszerűen nem értem.
@gányolás: ha már a katolikus püspöki karnak is elege lett abból a sok "Jézus magyar volt, és pártus herceg, nem pedig rohadt szemét zsidó" tárgyú könyvből, amelyekkel Dunát lehet rekeszteni a Demokrata és egyéb jobboldali, olvasásra ajánlott "lapok" környékén, akkor némi önvizsgálat azért illő.
@Muad\\\'Dib: annakarenina rosszul tudja, vagy elírta. Szerintem az egyéni képviselői indítvány szép fideszes szokására gondolt. Meg arra, hogy nem egészséges, ha a Kopitsot nem rúgjuk ki, ezért betesszük gyorsan az egészségügyi törvénybe, hogy kirúgjuk.
"a tömegbelövetős kordonos énekes-táncos komikus Feri meg a libás tömeggyilkos .."

az a baj, ha az ember megpróbál egy random kommentelővel vitatkozni, azokból előbb-utóbb rendre kiderül, hogy ezen a szinten vannak. :(
egyre nagyobb tisztelet az egyre kevesebb kivételnek.
@Lasombra: valaki világosítson már föl, milyen tömeget irtott ki a libás. Mármint libákon kívül. Komolyan nem tudom, nem költői a kérdés!
@csi szi: Ez pontosan így van. De már harmadszor - sokadszorra játsszák ezt mind idehaza, mind külföldről. Immunis az ember. Túl sokszor kiáltottak farkast már minden ok nélkül - miközben kiderült, hogy pont a baloldal a báránybőrbe bújt farkas. Ezért meg se hallom a rettegőket, mert bármi jobb, mint az ő bármelyik korszakuk volt. Tkp. tavasz óta egyáltalán nem érdekel a politika, majd a negyedik ciklus végén megnézem, hogy voltak-e rosszabbak a fideszesek, mint ők. S ha nem, azaz kevesebb kárt okoztak - ami erősen esélyes - akkor maradjanak.
@gorcsev54:

Kedves Gorcsev 54!
Nem tudom, hogy hol éltél az elmúlt 20 évben. Osztogatni a haveroknak a Fidesz szokása volt 2002 végén és ott folytatja, ahol abbahagyta.

Most is hazudnak és lopnak mint akkor, csak még azt a médiát is el fogják hallgattatni, amelynek nagyrészét 2002-ig megszerezték és a szocialisták nem vették vissza (Magyar Nemzet, KözTV, Magyar Hírlap, MR1 stb.)
Ezek a médiák főleg arról cikkeztek és beszéltek, hogy a szocialisták lopnak, de még most sem tudnak vádat emelni azok ellen, akiket "el akartak számoltatni". A tényleges eljárásokat a bűnözők ellen a szocialisták indították el akkor is, ha azok a szocialista párt tagjai voltak. Ilyen a Fidesz esetében sosem fordulhatna elő, mert vádemelés sem történt soha, hiszen az ügyészség és a bírói kar is Fidesz párti 12 év óta. A sajtó pedig meg sem próbálja a Fidesz közeli bűnözőket felderíteni.

A rendőrség sosem volt felkészülve az olyan bűncselekmények megfelelő kezelésére, mint a 2006-os vandalizmus amit Orbán Viktor indított el. Ha ott voltál, láthattad a sok "békés tüntetőt", aki betontömböket, köveket dobáltak a rendőrökre, majd telefonon szervezték meg, hogy a elvegyülhessenek a "békés tömegbe", nem a rendőrség szorította őket oda, csak olyan tehetetlenek voltak, hogy nem tudták ezt megakadályozni. A "békés tüntetők" itt is gyújtogattak és felgyújtották a ma már kedvenc Jobbikos vezetőjük autóját is.

Gyurcsány azért mondta el az öszödi beszédet, hogy legalább a szocialisták hagyják abba a hazudozást, ami a teljes politikai elitre jellemző volt (nemcsak a szocialistákra).

A választást mindig az nyerte, aki nagyobbat hazudott. Ezért nyert most a Fidesz. Az öszödi beszédet úgy állította be, hogy az igazolja a szocialisták hazugságait és ezt az egészet a szocialisták ellen tudta fordítani.
Az olyan emberek mint te nem veszitek észre, hogy hülyének néznek mindannyiunkat.

Azt hiszik, hogy ha nem a szocialisták megszorításait alkalmazzák, az emberek nem veszik észre, hogy a nyugdíj elvétele, a multik megadóztatása szintén az ő zsebükből veszi ki a pénzt. A szocialisták nem csak a saját tehetetlenségük miatt nem tudtak hatékony reformokat bevezetni, hanem azért is, mert a Fidesz a jó döntéseket is megtorpedózta.

A szocialisták nem jól kormányoztak. A oktatás és egészségügy is el lett rontva az SZDSZ közreműködésével, a Fidesz most meg sem próbálja megjavítani, sőt tovább ront rajta.

Az adó csökkentés csak a magas jövedelműeknek hoz rövid ideig javulást, de az elszabadult árak miatt ők sem fognak jól járni rövid időn belül.

Írásodból süt a rosszindulat, ami elvakulttá tesz.

Másként nem, írhattad volna, hogy az "új médiatörvény a sajtószabadság mintaképe"

Kizárólag arra szolgál, hogy minden médiát el lehessen hallgattatni, amelyik nem tetszik Orbán Viktornak.

A jelenlegi kormány 9 hónapja működik, (nem 5) és semmit nem valósított meg abból amit ígért. Meg sem kezdte a "Munkanélküliség csökkentését, a gazdasági növekedés beindítását, a korrupció csökkentését, a cigány kérdés megoldását, a bűnözés visszaszorítását" stb.

Kizárólag azzal foglalkozik, hogy a hatálmát örök időre bebetonozza.
Mire te is észbekapsz, már senki sem tehet semmit, hogy megállítsa őket.

Már előre sajnállak azért, hogy az új rendőrség milyen profi módon veri szét azt a tüntetést, ahol te fogod kiabálni, hogy "Orbán takarodj!!"
@Jenyei: Érdekes, hogy ezeket a könyveket csak a liberálisok olvassák. Én valahogy még a hirdetéseiket se találom meg ... :D
@Muad\\\'Dib: A rendeleti kormányzás nagyjából a felvilágosult abszolutizmus rendszerében dívott és máskor is olyan helyzetben, amikor a parlamenttel való egyeztetés bármilyen okból felfüggesztették. A 2/3 szavazását nem tekinthetjük egyeztetésnek. Demokráciában azért nem szokás, illendő leülni az érdekképviseletekkel, és/vagy hatástanulmányokat végezni. Így értendő.
@AnnaKarenina:
Aha, tehát abszolutista csökevény pl. az a több ezer önkormányzatunk, amely rendeletekkel szabályoz...
@AnnaKarenina: remélem is, hogy a magadfajta tolvajok és tolvajokat védők (egykutya ...) nem is fogják látni az építkezést, csak maximum mint követ törő rabok nehéz lábvasban kenyéren és vizen tartva az orbánszőlllőbányákokban ... :D
@Muad\\\'Dib: olvasd el a bejegyzése többi részét is. Nem a "rendelet" maga a baja, hanem a törvényhozás és alkotmánymódosítás fideszes módja.
@Muad\\\'Dib: Mit vársz tőle? Baloldali. Hogy lehetne tisztában a közigazgatással, államigazgatással? Tanulatlan, buta emberek ezek, azt mondják fel, amit reggel megküldött neki feladatként Gyurcsány. Este meg elisszák a kapott bért olcsó kőbányaira.

Na, minden jót, jó mulatást a hölgyeknek, uraknak!
@Humperdickk: hehe, jótól kérdezed, legalább annyira nézek ki a fejemből az ilyesmikre, mint te. :) fordulj Mr. Gányoláshoz, biztos tudja... vagy nem.
@gányolás: szerintem te szocialista provokátor vagy. Vagy libsi. Vagy még rosszabb. (Mi még rosszabb?!? Segítsetek!)
@Lasombra: :)

Nem tőled kérdeztem, csak a te kommented kapcsán. :) De tényleg, léciléci, valaki mondja meg! Köszi!
@gányolás: a kőbányai a kedvenc magyar söröm. Basszameg, még mindig gyurcsányista vagyok, pedig aszittem, 2007-ben elmúlt.
@gányolás:

Inkább borsodira. Tudod, az élet habos oldala. Legalább az illúzió szintjén legyen meg.
@Humperdickk: Nehéz felfogású baloldali vagy, azért. Bezzeg jobbra szavaztál volna, okosabb maradtál volna.
najóvvan, egy élmény volt, hölgyekurak, de most lépek, muszáj innom egy sört. :)
@Humperdickk:
Egyébként abban sincs igaza. A demokráciának nem lényege a mindenkivel való egyeztetés. Pontosan a többség hatalmát jelenti. A mindenkivel való egyeztetés már inkább anarchoszindikalista álom kategória.
@Lasombra: annak a 9 embernek a családja valszeg nem heherészik rajta akik öngyilkosok lettek az ügy miatt.
@Muad\\\'Dib: A mindenki és a senki között azért még van néhány lehetőség.
Nos.Akik meg a Jobbikra szavaztak,most irigykedve nézik,milyen jól teszi Orbán úr a dolgát.Valahogy így képzelték ők is a jövőt,csak még egy kis helyreigazítással.
@Muad\\\'Dib: nem akarok belefolyni, és kicsit ingoványos talajra tévedtem, nem a szakterületem, de egy önkormányzati rendelet kicsit más, mint egy kormányrendelet.

mindkettő rendelet, csak más az olvasatuk picit. egy önkori csak ilyet tud kiadni (ez a neve az ő szabályozásának), egy ország esetén viszont elegánsabb, és "konszenzusszagúbb" a törvény, amit ugyebár az OGy alkot, és nem a kormány. (oké, jelen esetben a kettő praktikusan egy és ugyanaz.)

szerintem erre gondolt Anna, hogy ezért nem elegáns rendeletekkel kormányozni.

de ha nem, bocsesz.
@Muad\\\'Dib: Azt hittem, érthető volt. Az önkormányzatok is nyilván a testület döntése alapján hoznak rendeleteket, és ezekben a testületekben több párt, vagy civil szervezet képviselői is ott vannak.
@csi szi:
én teljesen pártfuggetlen vagyok, egyiknek sem vagyok hajlandó hinni. se 2006ban, se 2010ben nem mentem szavazni mert nem látok olyan alternatívát amelyik engem képviselne.

a véleményem ennek szólt és nem az mszp mellett.
szerintem egyik sem alkalmas az ország kormányzására.
@bigél: Egyik FIDESZ szavazó ismerősömmel beszélgettünk a történésekről, aki csak ennyit mondott: ha az MSZP csinálná ugyanezt, már tajtékozna. Mivel nem az MSZP csinálja, így csak csendben elégetlen, de már ez is nagy szó. A választottunk iránt nyilvánmindig elnézőbbek vagyunk, de legalábbis kevésbé adjuk ki a véleményünket másnak, ha nem értünk egyet vele.
@Muad\\\'Dib: Kétféle demokrácia van: a többségi, amit te említesz, itt úgy mennek a dolgok, ahogy most a Fidesz csinálja. Van a konszenzusos, amiben eddig éltünk kb 20 évet, amelyben még ha meg is volt az a 2/3, a politikusok egyeztettek a "társadalommal". Egyébként, ha belegondolsz, az utóbbi mégis célszerű, mert lehet a legjobb intézkedéseket kitalálni, ha a társadalom nem akarja, nem nagyon lesz belőle semmi.
@gányolás: Ez jó. Én vagyok a tolvaj, amiért nem tudsz valami Fidesz-építkezőst mondani?
@redhaven: ők érintettek, nyilván nem heherésznek. de ettől még nem lesz senki tömeggyilkos, pláne tragikus öngyilkosságok esetén, ami csak szegről-végről vezethető a menedzsmenthez. (Orbán Viktor is tömeggyilkos, mert magyar katonák halnak meg Afganisztánban?)
mi ezen az elnevezésen heherészünk, nem a konkrét emberek halálán.

gáz, hogy ezt el kell magyarázni.
gáz, hogy nem jön be a provokációd.
@Lasombra: Megbocsáss, de láthatóan a jog világába nem folytál bele. Olvass el legalább 2-3 könyvet, vagy csak guglizz picit, s csak utána légy itt okos. Ha egy hallgató olyan ostobaságokat mond, mint te, az ember udvariasn megkéri, hogy legyen kedves feliratkozni a következő vizsgadátumra.
A posztoló simán ferdít. Szó nincs róla, hogy a határontúliak a szavazati jogot ugyanúgy érvényesítsék mint a Magyarországon lakók. Egész egyszerűen kapnak egy kvótát (pl. 20 parlamenti hely) ahova az egyes magyar közösségkből a lélekszám arányában lehet képviselőket küldeni. Kb. úgy mint ahogy a magyarországi kisebbségek esetén tervezik. Ebben valóban nincs semmi rossz, a magyar történelemből következő speciális helyzet, hogy a nemzet kb. 13%-a (ha 1.5 millió határontúlival számolunk) a határokon túl de egy tömbben él és komoly küzdelmet folytat magyarsága megőrzése érdekében. Ezt, valamint azt a tényt figyelembe véve, hogy a magyar politika évtizedekig kutyába sem vette őket, igazán méltányos hogy néhány parlamenti hellyel ők is képviseltessék magukat. Egyébként erre példa igenis létezik, nevezetesen Románia-Moldova viszonylatban, és semmi olyan nincs benne, ami ne felelne meg az un. európai értékrendnek.

Persze megértem progressziv liberális barátaink sirámait, hiszen igen nehezen elképzelhető, hogy a határontúli magyarság képviselői őket támogatnák a parlamentben. Azokat, akik szemmel láthatólag legszívesebben letagadnák még a létezésüket is.
@Shinigami Daiko:
Ez minden kormányra igaz!Azért mert a multi megtudná fizetni de a közalkalmazottakat az állam nem!ugyanis nemfutná az adónkból!1990 ben az MDF pénzügyminisztere körbejárta és kérte a multikat hogy csak annyi bért emeljenek amennyit az álam emel a közszférának!1994 ben a Horn kormány pénzügyminisztere szintén körbejárta amultikat és ugyan ezt kérta.nelegyen bérfeszűltség!Nos ezekután már nemis kell végigjárni nekik már autómatikusan nyomott állam álltal bejelentett bért emelnek!Ha nemhiszed kérdezz rá.Többek közt a dohánygyárakat megvevő multiknál és élelmiszerfeldolgozóknál jártak ezek a miniszterek!
@Lasombra: Ügyesen terelsz.Nem szoktam provokálni.Akár gáz akár nem.
@egy derék katona: ezen már túlvagyunk. Olvass vissza.

Egyébként gondolom tudod, hogy a Híd-Most szavazói miért NEM fognak a zorbánra szavazni? Vagy markóéi?
@AnnaKarenina:
Konszenzusos?
Nézzük már meg a 2006-2010 ciklust:
FIDESZ benyújtott ajánlások száma: 8419 , módosító indítványok száma: 4914 , elfogadott ajánlás: 316 , megoszlás: 2,5 (from:parlament.hu)

Nem volt ott sem semmiféle konszenzus, pusztán nem volt meg a 2/3
@Muad\\\'Dib: az nem konszenzus, hogy módosítózok. Az a konszenzus, hogy megbeszélem a szakmával, civilekkel, ellenzékkel. Az eü-reformot például ezért SEM lehetett keresztülvernie a szadesznek: nem volt egyeztetés.

De most komolyan: a szocik rohadjanak meg, mind egy szálig. És, amennyiben ezen túlléptünk végre: mi a tökömért normális az, amit jelenleg a fidesz csinál? Papa: a kétharmad még nem három harmad! Figyejjéoda!
Lájkolom:D
ÉÉÉÉBRESZTŐŐŐŐŐ!!!
SZAMIZDAT a facebook-on! Hajrá!
@egy derék katona: Már korábban is írtam, de még egyszer. Még nem tudjuk, hogyan kívánják megvalósítani ezt az elképzelést. Ha teljes szavazati jogot kapnának, én azt mondom, olyan ne szavazzon, aki sem kárát, sem hasznát nem látja a szavazás eredményének.
Ha az valósul meg, amit mondasz, annak mi az értelme? Hiszen jelképes magyar állampolgársággal mindenki rendelkezhet a határokon túl. A költségvetésben szerepel a határon túli magyarok támogatása, akkor is szerepelt, amikor nem jobboldali kormány volt hatalmon. Tehát letagadásról akkor sem volt szó. Ilyen értelemben elég érdekes, hogy a határon túliak mégis csak a jobbosokat támogatják.
Felhívnám Semjén Zsolt azon érdekes mondatára a figyelmedet, ami szerint a magyar állampolgárságot nem az etnikai hovatartozás szerint adnák, hanem a magyar kultúrához való valamilyen kötődés és valamennyi nyelvtudás alapján. Ezt hova tennéd?
@egy derék katona: nem gond ez, csak arányosan adjon már bele a közösbe azon kívül, hogy magyar.
@AnnaKarenina:
Ráadásul eddig 2010-ben összesen 301 kormányrendelet született, míg 2009-ben 361...
@Humperdickk:
Már bocsánat, de az ellenzék a javaslatait a módosító indítványok formájában fejezi ki. Nem a sajtón keresztüli hisztivel, stb. Tehát, ha valaki konszenzusra törekszik, akkor ezeket kell figyelembe venni, ugyanis ez az ellenzék véleménye. Pont ezért Magyarországon semmiféle konszenzusos demokrácia nem volt az előző 20 évben, amit most siratni kéne.
@Muad\\\'Dib: Az ember eldob egy követ és nem tudja, hol áll meg. Természetesen jogállamban jogszabályokkal, törvényekkel, rendeletekkel szabályozzák az élet különböző területeit. Amire én utaltam, hogy nincs egyeztetés munkavállalói, munkáltatói, stb. érdekképviseletekkel. Tehát mint egy király kiadnak egy rendeletet, és az van, nem érdekes, hogy mit akarna a nép.
Úgy tűnik használt a nyugdíjpénzek lenyúlása, ki lehetett fizetni a bazniagy adósságokat, most meg még a narancs-kommunista pekingi kacsákra (bér-tollnok) is tellik. Csak úgy szaporodnak.

Hiába no, így működik a diktartúra. Mintha csak visszamentünk volna a '80-as évek Romaniájába...

Most is a szőröstalpúak vannak a hatalom csúcsán...
@egy derék katona: "Egyébként erre példa igenis létezik, nevezetesen Románia-Moldova viszonylatban, és semmi olyan nincs benne, ami ne felelne meg az un. európai értékrendnek"

Románia-Moldova viszonya, mint az európai értékrend példája?! Inkontinenciát, akarom mondani, inkonzisztenciát érzek!
@Emberbarát: Ne haragudj,de te nem kevertél össze valakivel? Vagy az én nevemben írt valaki ,ha valaki nálam jobban gyűlöli a Fideszt és főleg a vezért meg amit művelnek az festi magát.És még csak szoci sem vagyok.Már attól is égnek áll a hajam ha meglátom a "nagy embert"Bár most vágattam le a hajam rövidre.Azt már nem is említem,hogy voltam a bankba (vittem a lóvét,hogy a tetűknek legyen mit költeni) és megláttam a francot 226 Ft (egy enyhe a jó kurva anyátok hagyta el a számat) pedig nekem csak 25 ezres kocsi részletem van.
@Muad\\\'Dib: a módosítók nem arról szólnak és régebben sem arról szóltak, ami a jelentésük: atz nem módosítás, hogy a törvény szerint ez vagy az legyen, a módosító szerint meg ne legyen. Ne légy naiv, te is jól tudod, miről beszélünk.
@AnnaKarenina: az semkevésbé bátor, aki marad. Bízik valamiben, ami 30 év múlva lesz, de már most sem működik. De ettől függetlenül annak, aki nem tud legalább 25-30 ezret betenni havonta 35-40 évig, nem érdemes maradnia. Ez a szemétség.
@Humperdickk:
Már bocsánat, de akkor miről beszéltek? A mindenkori kormány azt mondja ez így jó, más meg azt, hogy így nem jó. Aztán 99%-ban elfogadják úgy, ahogy a kormány akarja. Áruljátok már el, miféle konszenzusok voltak itt az előző 20 évben? Sőt, miféle alapon várható el, hogy pont az a kormány fog elkezdeni konszenzust keresni, aki a legnagyobb különbségű győzelmet aratta. Mikor sokkal kisebb arányú többséggel sem volt ez soha igény. Lehet szép dolgokról álmodozni, de semmiféle realitása nincs.
@redhaven: köszi. szoktál, csak észre sem veszed.
@Muad\\\'Dib: Még nem láttál munkavállalói-munkáltatói-kormány egyeztetést. Szokott szerepelni a híradóban (azelőtt).
@Dr. No: Romániát felvették az EU-ba, annak ellenére, hogy a moldovaiaknak (akik nem is EU tagok) román állampolgárságot tett lehetővé, szóval nyugodtan lehet példa.
@gányolás: Hülyeséget nem kéne beszélni.Én visszalépek a korom miatt de csak annyit előbb el kéne olvasni a MNYP hozamokat(fejből nem tudom ,de mivel megkaptam az elszámolást ,közölhetem veled ,hogy az államiban soha életedben még a közelébe sem fogsz járni annak a hozamnak, még ha Viktor személyesen mondja akkor sem.Tehát be kéne fejezni azt a hazudozást ,hogy a szocik ellopták a pénzünket,maximum a griffmadár Gabika lophatja el ,van benne gyakorlata (nem a kiflire gondolok egyszer már menesztették korrupció miatt) de most visszahozták mert ezt az undormányt szerintem senki nem vállalta fel ö meg majd eltűnhet a süllyesztőben ha kényelmetlené válik (persze nem üres zsebbel)
@Humperdickk: Az igazság az, hogy annak akkor sem volt igazán érdemes, amikor kötelezővé tették neki a belépést. Ezért is gondolta először a kormány, hogy elég ha mindenkinek megnyitja a lehetőséget az állami rendszerbe való visszatérésre, de a manyupok erős kampányba kezdtek (lásd index címlap tetszőleges napon azóta, hogy meglebegtették a dolgot), ezért drasztikus lépésekhez folyamodtak.
@AnnaKarenina:
Ja, egyeztetés volt. Aminek a végén mindenki kijelentette, hogy semmivel sem elégedett és egy millimétert sem változtatott senki az álláspontján. Az átlagember hülyítésére lehet hasznos volt, de keresd meg az előző 4 évben mennyire befolyásolta ez a törvényalkotást.
Ismét elmondom, nem arról van szó, hogy helyeslem amit a fidesz csinál, de pint jelen helyzetben elvárni azt, amit sokkal kisebb győzelem esetén sem tett meg senki elég irreális.
@Muad\\\'Dib: jó, akkor elmagyarázom. Az eddigiek (az előző zorbán-kormány is!) legalább KERESTÉK a konszenzust, mert EZ VOLT A TÖRVÉNY: a kormány csak akkor nyújthat be törvényt, ha előtte egyeztetett. A jelenlegi meg minden szart, 175 oldalas médialkotmányt is egyéni képviselői indítvánnyal ad be. Lehet, hogy már akkor sem volt értelme ezeknek a civilekkel, szakmával nyomott egyeztetéseknek, mert pont leszarták - bár azért ez így nem igaz: nyilván volt rá példa, de azért ezt így kijelenteni nem lehet, gyakran módosult a törvénytervezet ezek hatására. Mindegy: a lényeg, hogy most ERRE ESÉLYT sem adnak, látszatra sem ügyelnek. Így fordulhat elő, hogy véletlenül elfelejtik kirúgni a Kopitsot, sérti az alkotmányt a végkielégítéstörvény, sajtoszabadságból cenzúra lesz... (Bár utóbbi lehet, direkt lett ilyen szar.) Erre a szakma jó előre felhívta volna a figyelmet.

Ezt nevezi annakarenina szép költői képpel "rendeletekkel kormányzásnak".
@newtehen: Ja, múltkor már 200-an voltatok, lehet hogy a végén lesztek 20000-en.
@Muad\\\'Dib: Tudod mit, igazad van. Ha megteheti és megteszi, tegye meg. Aztán majd meglátjuk.
(Ha esetleg olyan fiatal vagy, aki pont az ominózus 8 év alatt szocializálódott a politikához való viszony tekintetében, akkor valóban szükség van arra, hogy a saját tapasztalataid alapján ítélj majd.)

Egyet írnék még: kb. annyi mnyp-tag van, mint amennyien a Fideszt a 2/3-hoz segítették, nagy valószínűséggel még átfedés is van a két csoport között. Most viszont (mikor már nem a választásról volt szó), 3 millió ember véleménye nem volt érdekes a kormány számára, sőt az alkotmányos akadályt is lebontotta.
@csi szi: értem, akkor én mondjak le a 38-39 millióról, ami 29 év múlva az mnyp-men lesz, meg a 94 ezer forintról, ami a nyugdíjam lesz belőle. A nyilatkozatot, amit karácsony előtt, tizenhetedik déldunántúliként leadtam, hol lehet vissazvonni? Ne viccejjé mán! :)))
@csi szi: az a baj, hogy azok maradnak manyuposok, akiknek megéri. Akiknek magas a havi befizetésük. Meg akiknek milliók gyűltek össze már eddig is. Lehet, hogy a végén csak 20% tartja meg a pénzét, de az az összes megtakarítás 80%-a is lehet. (A számok csak hozzávetőlegesek.) Szélsőséges esetben marad zorbánnak a sok minimálbéres mnyp-ja. Hajára kenheti.
@AnnaKarenina:
A magánnyugdíjas téma egy külön eset. Én, szigorúan szubjektíven nem vagyok rajta annyira kiakadva, mint mások. Ugyanis nekem az a véleményem, ha választanom kell, hogy felveszünk még IMF hitelt, vagy visszaállamosítják a nyugdíjam, az utóbbi jobban tetszik. Ugyanis ezzel valóban megszívatnak engem, viszont az utóbbival a gyerekem, unokám, stb. is rögtön szívással indul az életben.
@csi szi: Akkor az is lehet példaértékű, ahogy Románia kezeli a kisebbségi kérdést és Székelyföld autonómiáját?!
@Muad\\\'Dib: ha elveszik az mnyp-det, és valami hihetetlen csoda folytán nem éred meg a 65. életéved, akkor is a gyerekeid szívnak. Nincs jó választás, mérlegelni kell.
@Muad\\\'Dib: Tartok attól, hogy ha az EU jóváhagyta volna a mnyp-pénzeknek a hiányba való beszámítását, akkor talán a Fidesz is betartja a mnyp-nyugdíjak védelmére tett választási ígéretét. Sőt még akkor is, ha a 16 %-os SZJA-val nem engedett volna ki annyi költségvetési bevételt.
Szerintem ez az ország hitel nélkül nem fog élni sohasem.
Nagyon helyes, adjanak csak szavazati jogot a határon túliaknak, azoknak is, akik csak makognak magyarul, meg akik véletlenül sem magyarnak mondják magukat, ez az, szavazzanak csak, akkor majd elválik, hogy ezt a csökött vidéki agyatlan fideszvezért mennyire ismerik már az országon kívül is. Hagy higgye csak ez a gumicsizmás gőgös parasztvezér, hogy a határon túliak nem vették észre, hogy náluk is csak a szart kavarja, hogy egymásnak ugrasztott már ott is mindenkit, hogy csak gyűlölködni meg zsarnokoskodni tud ott is, velük is, mert kizárólag ebben érzi jól magát meg a nála is debilisebb hülye seggnyalóival. Bele fog bukni, és nagyobbat fog arcra esni ez a szerencsétlen vályogházi suttyó, mint eddig bárki ebben az országban. Csinálja csak, ahogy neki jól esik, annál rosszabbat az ellenségei sem intézhetnének neki, annyira hülye ez a seggdugó.
@Phxmike: Az írod, hogy milyen egyszerű ilyen uszító posztot létrehozni a sok tudatlannak...? De magad is elég tudatlan vagy, s ez még rémísztőbb, mert okosnak hiszed magad. Ha te azt hiszed, hogy ilyen egyszerű, mint ahogy leírtad a választás lebonyolítását, akkor tévedsz. Tudhatnád, hogy (még) vegyes választási rendszerünk van, tehát egyéni választókerületek is vannak, ahol a névjegyzékbe vétel lakóhely szerint történik. Talán létrehoznak más országokban is ilyeneket a szuverenitás elvének legnagyobb dicsőségére? Ha viszont csak a listákra szavaznak, akkor melyik megyei listára? (Mert az országos listára nem szavazunk) Vagyis nekik így nem teljes a jogosultságuk (ime ismét A és B polgárok. Most nem beszélek a helyi választásokról, mert ott aztán tényleg csak a helyi lakhelyű polgárok szavazhatnak.... Hogy is kell ezt elképzelni? Megoldhatatlannak látszik. Akkor tehát a határokon kívül élő (és lakó) állampolgáraink csak az országgyűlési képviselőkre szavazhatnak, a helyiekre nem? Talán mégiscsak lesznek A és B állampolgárok? Szóval mielőtt tudatlannak neveznénk valakit, nézzünk magunkba......és kéretik ekkora hülyeségeket nem leírni.
@gányolás:

Kedves Kommentelő!

Tévedsz! Gyurcsány nem lövetett és a tömeg nem volt békés.
Jó lenne, ha utánanéznél mi az a liberalizmus. A liberálisok csak a jelenlegi kormányhoz képest baloldaliak.
Az MSZP nem kommunista, mert hiszen a "Multikat" támogatta, és nem változtatta meg a "Munka törvénykönyvét" amit a Fidesz alakított át a "Multik" javára.

Jelenleg a Fidesz a kommunista, mert államosít és központosított hatalmat épít.
Persze könnyen átbillenhet a fasizmusba, ha ezzel érhet el megfelő számú szavazatot.

A baloldal nem "magyar gyűlölő", csak az elnyomók és kirekesztőkkel szemben próbál fellépni.
Sajnos nem elég elég hatékonyan.

Jó lenne, ha megmondanád ki a "Magyar".

Szerintem nem csak azok a magyarok, akiket egy szűk csoport annak minősít (mindenki más idegenszivű vagy hazaáruló).
@Muad\\\'Dib:

Ez így szépen hangzik, csak egy apró bibi van vele: az IMF hitel és a manyup államosítás nincs ok-okozati összefüggésben egymással.

1: az IMF hitel okozta lyukat váltottuk ki a különadókkal.

2: a manyup pénzek az egykulcsosból eredő hiányfoltozásra kellenek, legalábbis a költségvetés jelenlegi formájában.

Igaz, hogy a legújabb terelés szerint nem lehet majd folyó kiadásokat finanszírozni belőle. Viszont ez majd akkor lesz igaz, ha módosítóval kiveszik a költségvetésből azt az 530 milliárdos előirányzatot, amit erre szánnak.

Na, ez nem fog megtörténni.
@sagia77: "Ha majd Orbán ellen történik valami..."

Posztodból látható, hogy a Gyurcsány elleni "valami" mibenlétéről halvány lila gőzöd sincs! Akkor meg minek posztolgatsz róla?!

De segítünk: Fletó haverodról kiderült (aláhúzom, hogy szó nincs bevallásról!!!), tehát KIDERÜLT, hogy csalt a választásokon a "nagy-a-jóléttel" a "pannonpumával", a többivel, mert az ország igenis katasztrofális helyzetben volt már 2006 elején is!

A tüntetések erről szóltak!

(mindig öröm, ha az amnéziásoknak segíthetünk egy kicsit, pláne így az ünnepek táján)
@Emberbarát:

Lemaradt:
a magyar baloldal szent és mindig igazat szól, tévedhetetlen.

(Magyar baloldal, ez így együtt egy szókapcsolatban? Ugyan, ez már eleve fából vaskarika.)
@gorcsev54:

Lehet, hogy igazad van. Valószínűleg nem a megfelelő linkre pikkeltem. Én annak akartam válaszolni, aki valószínűleg neked írta azt sok butaságot a "békés tüntetéssel" és az elmúlt nyolc évvel kapcsolatban.

Bocsánat, de nem vagyok gyakorlott kommentelő.
@Humperdickk: Csak akad még valami lenyúlható , államosítható pénzecske valahol........ ( ha ez kevés lesz , vagy elfogy ?! )? Adjatok tippeket néki......
Egy határon túli magyar, akinek nincs állandó MO.-i lakhelye, az miért is szavazhat és dönthet arról, hogy én itt hogyan éljek?
Van erre épeszű magyarázat azon kívül, hogy a vezénylő tábornok az egyre inkább növekvő népszerűtlensége miatt, a határon túli magyarokat akarja hülyének nézni és velük akar választásokat nyerni?
@Muad\\\'Dib: De az mnyp.-nél is az a lényeg, hogy 3 millió ember véleménye, tapasztalata nem volt érdekes a kormány számára. Ráadásul csak nyomatták a blőd, buta és a számok ismerete nélküli szövegüket, egymásnak ugrasztva az aktív és nyugdíjas réteget, az állami nyugdíjra és a mnyp. nyugdíjra is jogosultakat. Ebben jók.
@Behajtó70: Nem , a tüntetések nem erről szóltak, hanem : " vissza a Fradit az első osztályba.." stb. Csak meg kell nézni , kik vettek részt benne : köztörvényes futballhuligánok, anarchisták, részeg szélsőjobb radikálisok... Egyetlen értelmes arc sem volt köztük....az ilyeneket MINDENHOL világban szétkergetik , leverik , minden eszközzel .
@AnnaKarenina: ...tegyük fel , hogy még 20 - 30 év múlva is Orbán és bandája kormányoz....(csak tegyük fel,.. Isten ments' ..) az elköltött magánnyugdíj-pénzek elfogytak réges rég......ugyan hogy meri garantálni,...miből , honnan ?...az akkor esedékes nyugdíjakat...?????
@Behajtó70:
Ha neked így jobb.. Szerintem Veled ellentétben pontosan tudom, hogy valójában miről szólt a "Gyurcsány elleni valami", csak nem jött be. Meggyőzni meg úgysem tudsz a magad véleményéről, úgyhogy felesleges beszélgetnünk.
@kíváncsivagyok: És ha ne adj isten újra az a tolvaj banda kerül kormányra és megint magánzsebbe dugja a nyugdíjam fedezetét, akkor ki fogja garantálni, hogy kapok pénzt?
Tudod, hogy pár ezer ember nyugdíját fedezi a MNYP biztosítása?
Ha eltűnik, bottal ütheted a nyomát.
Számtalan példa van erre.
Amikor odaérnek, hogy fizetni kell az első komolyabb hullámban nyugdíjba menőknek, akkor hirtelen felszívódnak.
Én nyugottabb vagyok ,ha az államnál van a pénzem, mintha egy aranykor nevű szocialista politikus pénzintézetében.
(vagy bármilyen más bankárnál, épp most viszik csődbe a világot)
valaki mondja meg lécci hol fogja leadni a szavazatát a marosvásárhelyi székely
@Kalmár: "Tudod, hogy pár ezer ember nyugdíját fedezi a MNYP biztosítása"
Istenem... :-(
Ez az oda szavazzon, ahol él érdekes dolgokat vet fel. Ha én 10 éve Budapesten élek, de nem elepedtem ott le, albérletben lakom, ideiglenes lakcímem van csak, szavazhatok-e a kiskunröcsögei polgármester választáson a polgármesterre, ha ott van az állandó lakcímem.
Szavazhatok, sőt még csak általában csúnyán sem néznek rám. De mi történik, ha külföldre jövök, és innét szavazok? Rögtön jön a mit szólok bele, blabla.
esznek rá, hogy esetleg még adót fizetek haza, vagy bármi, eljöttem , pofa be, szavazzak a a brit pártokra, de hazafelé pofa be, nincs jogom hozzá. Hiába éltem 30 évet ott, hiába fizetek még haza adót , ahogy a fidesz mondaná "kiírtam magam a közösből".

tildy.blog.hu/2010/04/11/hazaarulo_vagyok_e

Semmi gond, amely ország így kezeli az állampolgárait, az ne csodálkozzon, ha az állampolgárok lelépnek. Azt hiszem , amint itt lesz az ideje örömmel veszem fel a brit állampolgárságot.
@Humperdickk: A sötétben tapogatóztok! Ezek nem aprózzák el!

Vajon miért akartak ősszel "országleltárt" csinálni??? ;)) Na, na, na ugye!
@misiapu71: Nem az a kérdés, hogy hol adják le a szavazatukat (egyébként a nagykövetségeken, ill. konzulátusokon szokták, ha az illető állam hozzájárul!!!!), hanem, hogy kire. Kire fog szavazni a marosvásárhelyi székely? Hol fogják felvenni a választók névjegyzékébe? Melyik választókerületben? (Most tartalmi kérdéseket nem említek, majd egy másik alkalommal). DE! Akkor, ha itt a környékbeli határontúli magyarok szavazhatnak, akkor az Ausztráliában élő magyarok is....Kanadában, Új-Zélandban, stb élők is. Mert ha magyar állampolgárok, jár nekik a szavazati jog, különben másodrendűek lennének, nem? Joggal lépnek majd ők is fel e jog gyakorlásáért. (Más kérdés, hogy a kötelességek teljesítése, - amely szintén az állampolgársághoz kapcsolódik - itt szóba sem kerül semmilyen szempontból. Erre itthon, a határon belül, jóval kevesebben maradunk, mint ahányan a jogaikért verik majd az asztalt).
@Humperdickk: sört iszol? na, te is nagy magyar lehetsz ...
@csoko20: :)) Ötmilliárdot megér! Csak egyszeri befektetés!!! :)
@Kalmár: Jajistenem. Eddig bírtam a hülyeségeidet. Te TÉNYLEG azt hiszed, hogy ennek a nyomoronc kis országnak a lopás a legnagyobb baja?

Tényleg ez a legnagyobb bajod, hogy ki lop többet? Komolyan? Akkor irigylem a problémáidat. Egyszerű lélek lehetsz.

Aki anno arra hívott fel, hogy halljátok, süketek, hogy Viktorra NE szavazzatok, és nem a lopás miatt, mert azt ők nagyobb volumenben csinálják, mint a szocik, nem. Hanem azért, mert Viktor nem demokrata - nos, aki ezt mondta, az volt a ballibsi bérrettegő.

Akkor megismétlem: Viktor NEM demokrata.

- a demokrácia alapjait ássa alá (=bérrettegő, tudjátok)
- a külpolitikája kalap szar - Európa páriái leszünk, kiközösítve.

Na emiatt a két dolog miatt nem lett volna szabad rájuk szavazni. Lehet jönni mindenfélével, hogy balos, vagy liberális, vagy bármilyen vagyok, basszus, vállalom. De emiatt a két dolog miatt kellett volna Viktort távol tartani a hatalomtól.

Felháborít a lopás, de gyerekek, ahogy néhányan írtátok is: jaj, de szeretném ismét az 1-2 évvel ezelőtti problémákat visszakapni, a mostaniak tükrében egyszerűen nevetséges egy lopási ügy, amikor a szólásszabadság, a demokrácia van veszélyben. És amikor ellopják a nyugdíjunkat. És amikor ég a pofánkról a bőr Európa előtt.

Remélem, bár égő lenne, de remélem, hogy elveszik Viktortól az elnökséget. Még a végén azt hinné, hogy egész Európa benne volt a fülkeforradalomban!
@gányolás: az ilyen roppant szellemes beszólásaiért szeretem a jobboldalt. Komolyan, nektek részt kell venni kötelező jelleggel valami humorelfelejtő tréningen?

Egyébként meg kurvára mellélőttél: saját borospincém van, 4-5 féle bort termelek évente, hektószámra, versenyeken veszek részt... mint minden rendes pécsi, vaze.
@Kalmár: Gratulálok,...még nem vetted észre, hogy a legnagyobb tolvaj.......az Állam ??
@Humperdickk: jó ötletek,......kinek van kétsége , hogy Orbán belenyúl ebbe is abba is....ha úgy hozza a szükség...(avagy , csak kell neki !)....
@Rubintos Virágom: És ha van magyarországi állandó lakhelye? Akkor mi a stájsz?
@Kismac: ...hát igen, ha nem lépnek időben a tökére,....még azt hiszi hogy jó úton jár, ez az új világ ....jobb lenne még az ámokfutása elején megfogni, mert később még nagyobb gond lesz helyrehozni amit elkúrt...az Országunkban már romokban van a Demokrácia , a sajtószabadság, már a fidesznyikek uralnak minden politikai , társadalmi , közéleti és hivatali pozíciót....
@Humperdickk: Á, majd az otthon tartott pénzeket kell majd beszolgáltatni, hogy megvédhesse az állam. Meg amúgy is, gondolj csak bele, mennyi kárt okozol azzal, ha otthon tartod a pénzed. Ugyanis az a pénz kiesik a gazdaságból, és ezt az államnak hitelből kell pótolnia! Az én adómból!
Tehát, ha pénzt tartasz otthon, akkor azzal kárt okozol nekem, szóval add csak ide! :-D
@Rubintos Virágom: romániába hol van konzulátus, talán kettő városba nyugi nem tudnak szavazni ha csak nem fél évig lesz rá lehetőségük
@Kalmár: Aki a pénzes láda közlébe fér, mindenki lop , ez nem pártfüggő tényező......voltak és lesznek példák....de meg ki a f..szom mondta , hogy Gyurcsánynak kell visszajönnie...????
"aki kettős állampolgár, fizessen mindkét államnak adót!!! ne az anyaországiak pénzén magyarkodjatok, hanem a sajátotokon!!"
Erre meg mit lehet mondani. Annyira tipikus. A szomszéd kertje mindig zöldebb, hát száradjon el neki minden. Nehogy már neki jó legyen. Azaz, fizessen két helyre adót. PErsze.
Szerintem semmi baj nincs a kettős állampolgársággal, bár ezt a magyar kormány simán el tudja rontani....
Jobb helyeken ma is lehet kettős állampolgár valaki, nem szólják le érte, nem korlátozzák a jogait, de mégcsak meg sem fosztják az eredeti állampolgárságától .
@Humperdickk:
Off
És hol lehet hozzájutni? A "mocskos libsi" pofám szomjazik egy kis jó Mecseki Zweigelt-re vagy Kékoportóra... ;-)))
On
@AnnaKarenina: Kicsit megkésve válaszolok, mert dolog volt.
A TV székház felgyújtása nem provokáció.
Ez viccnek is rossz. Ahogy kiszivárgott öszöd, azonnal kiborultak a szélsőséges érzelmű elkeseredett emberek.
Egyébként, minden jóérzésű ember is.
Akik forróbb vérűek azok forradalomba kezdtek.
Jellemző egyébként az USA-ban olyan paródia készült erről, hogy ha az amerikaiak ugyanezt meghallanák, csak tömnék tovább a fejüket, a magyarok bezzeg nagyon helyesen odacsaptak.

Akin nincs valami speciális hangszűrő az annak hallotta azt a beszédet ami volt.
Páran szánalmas módon mentegetnék, de elhanyagolhatóan kevesen vannak.

Sajnos teljesen máshogy látjuk a világot.
Ha a hír tv nincs akkor a fele sem derül ki a szemétségeknek. Soha a történelemben nem segített az állami korrupción az állami önkontroll. Ez mese.
Az ATV tényfeltáró újságíróinak kell ügyeskedni.
A 16% (és a családi adózás!!ne felejtsük mert EZ az alapvető különbség a szocik és Fidesz közt)szerintem segíteni fogja a gzadaságot, mert olyan réteget juttat pénzhez aki el is költi. Kicsit több mozi, jobb ruha, jobb pia, több zsebpénz, jobb pelenka stb.
A folyamatosan csökkenő kiskereskedelmet segítheti.
AMNYP már sokszor leírtam. Bohóckodás, hogy az a mi pénzünk volt. Egyszerűen egy ocsmány pilótajáték, amiből most kiveszik a pénzt mielőtt eltűnne, erre a haszonélvezői lázítják a népet.
Ezekről nem tudjuk egymást meggyőzni.

Gondolom, hogy ha 2 év múlva:
- Csökken az adósságunk.
- Nő a GDP.
- Javul a gyereket nevelő dolgozó réteg fizetése.
(nem a gyerekből élők segélye)
- Csökken a korrupció
- A nyugdíjak tartják a reálértéküket.
Akkor nekem van igazam.
Ha jönnek ezek a rémségek amikről vízionáltok akkor nektek.
Én optimista vagyok.
80% adósság mellett nem értem az érveiteket.
A tandíj a vizitdíj és még egy sor adó segítene?? Tényleg?
Esetleg még több hitel?
Hallom. hogy nem tetszik a rendszer, de az eddigi válságkezelés csődöt mondott. Most új szelek fújnak, ha teszik ha nem, majd az idő eldönti mi igaz.
@csi szi: Románia és Moldova viszonya, mint európai példa nem azért kérdéses, mert Románia nem EU-tag. Hanem azért, mert Románia szeretne egyesülni Moldovával, amit viszont a lerobbant moldávok nem akarnak. Lehet, hogy nem is a moldávok nem akarják, hanem a jelentős létszámú kisebbségük, ezt nem akarom innen Magyarországról eldönteni. De tudtommal van ott egy senki által el nem ismert Dnyeszter-menti Köztársaság Putyin védőszárnyai alatt, ahova viszont Moldova állami hatóságai nem nagyon tehetik be a lábukat.

Ez abban az értelemben valóban Európa, mint Bosznia és Koszovó, vagy Albánia, illetőleg Macedónia. A problémája valóban mindnek hasonló. Mivel ezek az országok is mind európaiak földrajzi értelemben, ekként tehát valóban releváns a példa.

Nem is beszélve az egyre kevésbé kimondatlan hátsó gondolatról, amit a Románia-Moldova viszony jelenít meg.

Csak azt nem hiszem, hogy az "európai megoldás" szókapcsolat a közgondolkodásban a bosnyák, koszovói, albán és macedón példák felidézésére lenne hivatott.
@Sanko13: nana... azért az én mocskos libsi pofám is nagyobb, mint a boraim sikere... Egyelőre csak helyi szinten nyomom, és tavaly már egész majdnem tényleg megdicsérték a kékoportót, oppardon, a portugiesert. :) De tényleg, kurva nehéz szakma ez, és én még csak tanulom - 10 éve...
@kíváncsivagyok: Szép a stílusod.
Ez a kormány a 2 pilléres rendszert preferálja. A 3 pillérest, amiért a szíved fáj az előző kormány nyomta.
De tőlem olyan kormányra vágysz amilyenre akarsz.
@Kalmár: Esetleg valami hatástanulmány-félét kérhetnék csendesen.... ? Vagy hasra ütve jött elő ez a szép új világ ,...mint Orbán a választások megnyerése után ?
Abban egyébként tökéletesen igaza van Semjénnek, hogy egyféle állampolgárság van. Ha jár szavazat az állampolgársággal, akkor járjon.

A kettős adófizetés hülyeség, ez a huzamosan külföldön élő magyar állampolgárok esetében sem így működik, kettős adóztatásról szóló nemzetközi szerződések és törvények rendezik.

Más kérdés az, hogy a mindenkori, éppen regnáló kormány javára a határon túli szavazatok a kékcédulás választási megoldás intézményesített, örök lehetőségét fogják jelenteni.
@newtehen: á, attól nem félek, a kutyáktól nem mernek bejönni! :)
@tildy:):

Akkor az a stájsz, ami eddig, külföldön dolgozó magyar állampolgár esetén: pont úgy szavazol a külképviseleten, ahogy eddig.
@Kalmár: Köszönöm , hogy vágyhatok,.....nem a pillérek száma aggasztó,...hanem a tolvaj tempó !
@Humperdickk: Miből gondolod, hogy 38 millióra 94 ezer lesz a havi nyugdíjad? Az inflációt is követve legalább kétszer annyi. Én úgy tudom, hogy kb. 15 millióból gyűlik össze a havi 100ezer. Az Indexen lévő kalkulátor is ezt erősítette meg. (Ugye ez lenne a 25%.) Lehet mégis ez lesz a 75%.
@gányolás:

Nem maradt le semmi. Csak a "Fidesz nem hazudott soha" Orbán szerint.

A baloldalinak nevezett politikusok is hazudtak és ferdítenek, de a sajtónak eddig megvolt a lehetősége, hogy felhívja erre a figyelmet.
(Meg is tette még akkor is, amikor csak tévedtek és nem állt szándékukban hazudni.)

Ezután ez sem lehetséges.

Az tévedés, hogy aki "Magyar" nem lehet baloldali. Ez csak neked sértés, mert nem tudod mit jelent.

A "magyar baloldalhoz" (ami nem feltétlenül az MSZP, csak a Fideszhez képest) szerintem azok az emberek tartoznak, akik szeretnének szociális biztonságot, erős szakszervezeteket, valódi demokráciát és szeretnék a vad kapitalizmus visszaszorítását ill. nem támogatják a szélsőségeseket, legyenek azok fasiszták, vagy helytelenül "kommunistának" mondott diktátorok.

Ezt jelenleg egyik párt sem képviseli, de remélem, hogy vannak ilyen emberek.

A szakszervezeteket a Fidesz szétverte, az MSZP úgy hagyta.
A külföldi vállalatok a magyar munkavállalókkal nem Európai módon bánnak, ezt is mindegyik kormány hagyta és hagyja.

A "Magyar vállakozók" mindenkit bejelentés nélkül, vagy minimálbéren foglalkoztatnak, adócsalásból élnek és egyetlen kormány sem tesz semmit ez ellen sem, sőt támogatni kívánja őket.

Ezután elgondolkodhatsz, hogy ki az elvakult?
és akkor a felvidéki magyar képviselők titokban járnak a Parlamentbe és a kamera nem mutatja őket, nehogy lebukjanak?
@Humperdickk: "nana... azért az én mocskos libsi pofám is nagyobb, mint a boraim sikere..."
:-) A "régenvolt" barátnőm faterja is így szerénykedett, de azóta sem ittam olyan finom Zweigelt-et... :-)

"De tényleg, kurva nehéz szakma ez, és én még csak tanulom - 10 éve..." Erre mindig rájövök, ha megkóstolom a sógorom borait...;-)))))

Bocs, az offtopic-ért!
@1,414: a kalkulátor szerint nekem 40 millió lesz a vagyon és arra 90 ezer a nyugdíj 20 évre.
@Sanko13: semmi gáz, és kösz a bizalmat léátatlanban is. (A portugieserem tényleg jó. Tényleg. Sulykoljuk, úgy koönnyebben elhiszem. :)))
@1,414: Majd Semjén Zsolti nyomkodja a gombokat helyettük :)
Nem gondolod ugye, hogy a valós érdemi munkájuk, ne adj' Isten a véleményük miatt akarják őket beszavaztatni?!
@Humperdickk: "Sulykoljuk, úgy koönnyebben elhiszem"

Csak nem Szíjjártó Peti volt a padtársad ált.suliban ;)
@Kalmár: Fú, a hírtv azaszta! látjuk a beírások elején hová vezet ha valaki hírtv-n szocializálódik.

Na most komolyan: egy zavaros tekintetű egyértelműen idült elmebaj tüneteit produkáló ember aki hasonszőrű kaméleon képű szélhámosokkal meg talpnyaló idiótákkal veszi magát körbe. Ezektől kell csodát várni?

Dolgoztak már ezek életükben bármit is?

Mert kurva sok pénzt kellene termelni, hogy a sok geci tróger rendőr-adminnak is jusson a min. 140E Ft nyugdíjra 40-évesen, mikor a seggüket meresztik az "ottfelejtett" sebességkorlátózás alatt, meg gizikének aki csak toszogatta a kávéspoharat a melegben, meg a hentes-doktoroknak, akik megszokták, hogy nem kell dolgozni mert úgy is kapnak pénzt, de ha dolgoznának akkor se kapnának többet ezért inkább a kényelmes meleg mosogatólét választják.
@Kalmár:

"Ez a kormány a 2 pilléres rendszert preferálja!"

Nagyjából ugyan ez a kormány preferálta a 3 pillérest is, ha emlékezetem nem csal :)

Arról nem is beszélve, hogy fogalmam sincs, mit preferál (mert az még nem derült ki), csak azt tudom, hogy a "magán" szótól jelenleg égnek áll a haja, ami engem a kommunizmusra emlékeztet, de hát így jártunk.
Én azt mondom. hogy nem kell a mnyp. Aki eléri a nyugdíj korhatárt, az ugyan annyi nyugdíjat kapjon (8h-ban mindenki nyugdíjas)m és amit megspórolt életében az legyen a különbség. Ma sem értem hogy miért vitatkoznak olyanon, ami Európa más országaiban nincs csak a keleti részeiben? Hülyeség az egész. Valaki azt írta, hogy 20 évig 94000 kap majd, hát ahhoz elkel meni 40 évesen, mert a ma 30-asok élők nem élnek 65 évnél tovább,sajnos. Rengeteg a fiatal halott aki az 50-et sem tölti be. Az öngondoskodás meg ott kezdődik, hogy megtanítjuk a gyerekeinket arra, hogy ne mástól várják a segítséget, és felelősen éljenek.
@Kalmár:

Akkor mi lesz, ha mégis tévedsz és mindaz a sok jó amit vizionálsz, nem válik be?

Akkor mit fogsz tenni és mondani?

Sajnos ebből annyi igaz, mint abból, hogy a TV székház felgyújtása provokáció volt és a "forradalmárok" jóérzésű de elkeseredett emberek.
@samer: Csak ha 50 évesen feldobon a tappancsot, akkor az örököseim is kaptak volna valamit a magánnyugdíjpénztári befizetéseimből.
Az új leosztás szerint viszont még egy részvéttáviratot sem küldene nekik a kormány.
@samer:

"Ma sem értem hogy miért vitatkoznak olyanon, ami Európa más országaiban nincs csak a keleti részeiben?"

Mire gondolsz?

Mellesleg egyénileg(ha a nyugdíjas szemszögéből nézzük) és nemzetgazdaságilag (csak országon belül :) ) az állami nyugdíjrendszer nem alternatívája (értsd ellenfele) a mnyp-nek.
Inenn nem moderálódott ki egy hozzászólás?

@Kalmár: "Ez a kormány a 2 pilléres rendszert preferálja"

Az almás-fahéjast preferálod, vagy a fahéjas-almásat?
@ripők: LOL. Eltőzsdézi a jövőt! Anyám, te hiszed is, amit írsz, vagy csak úgy dumálsz, de nem érted, mit? :D:D:D:D

Eltőzsdézem ÚGY jövőmet, hogy nem hagyom, hogy az évek alatt felgyülemlett kis SAJÁT pénzem FELÉT ne semmisítsék meg azonnal?

Én azt szeretném, ha te meg a hozzád hasonlók nem könyörögnének kegyelemkenyérért, ne élősködjenek majd a gyerekemen és / vagy unokámon.

Meg gondolom a "nem lehetne, hogy ne jelentsenek le?"-típusú becsületes magyarokról is beszélsz, mikor így nyilatkozol, ugye?

Bárcsak visszaépítené (220 volttal egybekötve) a Jóisten azt a kerítést!!
Jól tudom, hogy Nyugat-Európában sehol nincs ilyen magánnyugdíjpénztár ? Érdekes, csak nekünk volt kötelező tömni a bankokat, hogy a 4-5 %-os működési költségért cserébe, a banki átlaghozam felét elérhessék ! Ezért az átb@szodáért szerintem kár annyira rinyálni, kivéve a bankokat !
@LEG X: "Jól tudom, hogy Nyugat-Európában sehol nincs ilyen magánnyugdíjpénztár ?"
Nem tudod jól.
@Kismac: Most a valóság egy olyan szeletét világítottad meg, amire eddig nem gondoltam.
@LEG X:

Nem a bankokat tömtük.
A 4-5% pedig már nem annyi és az is csupán politikai döntés volt.
Minden magánnyugdíjpénztárral kapcsolatos aggály vagy probléma csupán szabályozás és felügyelet kérdése.

Az állami rendszer pedig nem kérdés.
Ott sem szabályozni sem felügyelni nem tudsz. Csakis az imádkozás marad, az pedig nem szokott ilyen helyzetben segíteni.
Szégyenlem hogy magyar vagyok...
Komolyan elgondolkodom hogy lemondok az állampolgárságról; papírok nélkül elmenekülök valahová, bárhová, még Észak-Korea is jobb ennél (ott legalább őszintén és emelt fővel nyíltan vállalják a terrordiktatúrát) és soha többet meg nem szólalok magyarul... Nem egyszerűen nem tartozhatok egy ilyen nemzethez, ahol ilyen planktonikus életforma miniszterelnök helyettes lehet...
@ajjajjj:

Ugyan már!
Megmondták neki, hogy havonta 1x nyilatkozhat, akkor is csöndben. Így még kibírható. :))

De a "planktonikus életforma" tetszett! :)
Már elég régóta elég az indexnek a címlaphoz, ha egy posztban Orbánfika van.

A többi sem semmi, de ez különösen gáz.
@Anti Anyag:

Ez itt mintha Semjénről szólna.... :)
@redhaven: Führerstaadt. Ezt nem a szocik írták és nem is régen nevezte így valaki Magyarországot...

Tudom-tudom, mocskos "imprielisták" ahogy Hofi mondta volna.
@Kismac: innen még nem tudható ,hogy mennyit generál az EU demokrácia védelme,és mennyit a multik "kedvezményféltése"...
Egy gondolatot azért fölvetnék.
Csak 1 EU-s országot mondjatok nekem ahol a munkavállalókat olyan szinten néznék semminek a multik mint itthon.
Ahol multi üzletláncok 71 nevetséges címen követelhetnek lóvét a beszállítóktól,ahol nem kell kockázatot vállalni,mert a balfék állam előre lefekszik mint egy kurva
ahol a vásárolj hazai terméket szlogen szénné van fikázva(ala 98-02 szdsz)
ahol vigyázó szemünket sohasem az itthoni 10 millióra kell vetni
és,
addig nem komilfo führerstaadtozni amíg az audinál ugyanazt a munkát ötöde pénzért végzik a honiak,holott a megélhetésünk semmivel sem kerül kevesebbe mint némethonban...
nem "zsebnapóleon" adta el a közműcégeket úgy ahogy,olyan preambulummal miszerint a mindenkori infláció fölött xnyi százalék lóvé biztosítva legyen...
Ha innen nézem tányér, ha onnan nézem még tányérabb...
@newtehen: Biztosan velem van a baj, de nem értem.
Mintha arra céloznál, hogy egykutya a 2 rendszer.
Na de valójában ég és föld.
@MikeBoy: Azt amit az állam a magánnyugdíj pénztárba utal, ki kell egészíteni a költségvetésből, így az a hiányt generálja...
@Kismac: akkor még valami mac:emléxel a 70-es évek közepétől úgy 10 éven át egyebet nem láttál a híradóban mint tüntetést az akkori NSZK-ban,égett minden az utcán,az olaszoknál megölték Aldo Morot...mi a faszt kér most számon az EU....
@Emberbarát: Akkor a falba verem a fejemet, mert maximálisan egyetértek a mostani iránnyal. Amíg olyan szabályokat hoznak amivel egyetértek, addig csendben örülök.
Nekem tetszik, hogy
- bevonták a bankokat és a multikat a közteherviselésbe.
- gyerekéből élő semmirekellők helyett, a gyerekeikért dolgozókat támogatják.
- állami kézbe vették a nyugdíjpénzeket.
Én egy kicsit sem bízom a MNYP-ban. Mind spekuláns rabló.
- rálépnek a tökére a sok tolvaj köztisztviselőnek és kormánytagnak
- Nem az IMF elavult válságkezelő módszerét követik. Érdekes, hogy a történelemben még nem volt rá példa, hogy az IMF gondnoksága alatt álló ország kimászott volna az adóságcsapdából. Véletlen?
- Kifogás nélkül, vállalva minden következményt döntenek. Herótom volt, hogy az állandó koalíciós zsarolósdi miatt semmi sem haladt.
stbstb.

Tudom, hogy sokan sok kifogást emelnek, de ezek már előtte sem voltak Fidesz szimpatizánsok. Az Orbánozás csak a protest szavazókat mozditja meg. A törzsszavazóknak tetszik ez az irány.
A bértrollnokosdit ne iskezdjétek, bénaság.
Szerintem ha valaki nem is ért a fentiekkel egyet, az talán érti, hogy másoknak ez elég indok a további támogatásra.

Az olyan tipusú kritika, hogy diktatúra lesz, csődbe megyünk, európa majd lecsap stb Nostradamus kategória.
@Dr. No: Nem beszélve arról, hogy Románia még akkor adta meg nekik a román állampolgárságot, amikor még nem volt EU-tag. Egyébként Németországban is már csak úgy kérhetsz német állampolgárságot ha lemondasz a másikról. Mr. Németh Zsolt külügyi á.t. mindig nagy előszeretettel említette a horvátok és szerbek kettős állampolgárságát. Jó nagyokat csúsztatott is, ugyanis a horvát és szerb példa egy külön tészta. Tudni illik, hogy több millió jugoszláv él a 60-a évek végétől nyugaton. Ők x idő eltelte után felvették a befogadó ország állampolgárságát is. Tehát kettős állampolgárok lettek mert akkor még lehetett. Pl. jugoszláv-német.
Csakhogy Jugoszlávia megszűnt mint állam.Ennél fogva gyakorlatilag minden külföldön élő jugoszlávnak megszűnt az állampolgársága. Mivel őket már elismerték a befogadó országok mint kettős állampolgárt, ennél fogva logikus lépés volt, hogy a jugoszláv helyett felvehették a nemzeti hova-
tartozásuk szerinti újonnan létrejött anyaországuk állampolgárságát. A szlovák és cseh példa is sántít, mert az 1968-ban Csehszlovákiából emigráltak is csak 1990 után vették fel a cseh ill. szlovák állampolgár- ságot, már ha egyáltalán megfosztotta őket Csehszlovákia.
@MikeBoy: Csal az emlékezeted.
A Horn kormány vezette be a kötelező pénztárakat. (miután alapított párat...)
Az Orbán kormány azonnal törölte a kötelező voltát.
Megyó újra kötelezett.
Akkor nem fájt, hogy nincs választás?
Az vicc, hogy köteleztek a MNYP-ba, majd mivel ez a pénz hiányzott a nyugdíjakhoz európa legnagyobb adóterhét tették ránk, európa legnagyobb áfája mellett, majd európa legnagyobb adósságát halmozták fel a sok hitel miatt. (az Írek most előztek meg minket)
Bár őket nem sokkal ezelőtt az egekig magasztalta a tisztelt "szakértőgárda"

Köszi de NEM AKAROK úgy MNYP befizetni, ha emiatt kivesznek 2x ennyit a zsebemből.
Hagyjanak csak több pénzt nálam, majd én fizetek önkéntest.
Na ez van most.
@Kalmár: Amikor Szlovákia drasztikusan csökkentette a gyerekek után járó állami lóvét,horribile dictu!!!!! a hadsereget vetette be a fosztogatók ellen,azt hogyan nem verte ki a biztosítékot az emberjogi harcosoknál?????????????
hmm????
@IgazMagyar: Szép komment. Te értettél egy szót is abból amit írtam? Nem úgy tűnik.
Hogy jön a sok nyálcsorgatásod ahhoz, hogy a Hírtv tényfeltáró munkája nyomán tucatszám és milliárdos tételben derültek ki szoci disznóságok??
Ez tény. Vagy már azok is változnak??
@redhaven: Egyetértek. Nem beszélva arról, hogy most fosztottak meg egy csomó német-szlovákot az állampolgárságtól.
Háborús rémeket nyilatkozott a szlovák kormány tagja.
Kitiltottak egy magyar állapolgárt szlovákiából, pláne köztársasági elnököt.
A Franciák vagonírozzák a cigókat vissza Romániába, az Olaszok még jobban.
van példa bőven.
Az Eu pont olyan tehetetlen amilyen sokszínű.
Látszik, hogy nem engedtek nekünk a MNYP elszámolásba, mi nem nyafogtunk hanem léptünk.
Na lett fosás, már kezdik is enyhíteni, nehogy sok legyen a követő.
A Szlovákok is megpróbálták, csak bénán.
Bulgária meg is csinálta.
A bankadó is szépen elterjedt.
Egyébként meg is értem, ha a nagytőke és pénztőke lobbizni kezd ellenünk, mert régen fogták őket így tökön.
Magyarország csak szúnyogcsípés.
Ha ragadós a példa, na akor kiseik a nagy cumi a szájukból.
@redhaven:
1. A győri Audinál már majdnem a német bérek felét keresik és nem 1/5-ét. Mivel az Audi foglalkoztat alvállalkozó cégeket is, ott persze lehetséges.
2.Még a németországi üzletekben is van polcpénz.
Pl. az Aldi-nál odakinn a magyar szekérvár nevű fehérbor a legalsó sorban volt, aki meg többet fizetett azé szem magasságban.
3.Haver nem a multi nem néz téged embernek, hanem a jól fizető állását féltő magyar főnökeid.Mer a magyar az már csak ilyen.
Még OV is, ha nem vetted volna még észre.
4.Csak a hülye veszi meg a Milli tejet 260-ért, amikor van 199-ért osztrák meg német, és talán még jobb is.
Olcsóbban kéne termelni Csányi úr.
@Kalmár: Itt 2 mondat után fólajánlották,hogy lehet távozni az országból...
Holott én nem emlékszem,hogy hasonlót kértem volna valakitől.
Egy biztos,ha mi 10millióan nem fogunk össze,ezt a Hazát más nem fogja szeretni...Függetlenül választott vezetőktől,pártoktól...
A "tökönfogásnak"nagyon itt volt az ideje.
20 év alatt at inkriminált nyugpénz sokszorosát fizettük ki csalipénzként,áramra,vízre,gázra.
Pártpreferenciát félretéve ezeken is el kellene gondolkodni.
@Kalmár:

Nekem legkevésbé azzal van bajom, ha valakinek a politikai szimpátiája nem egyezik az enyémmel. Neked tetszik az irány és csendben ülsz, de azért ezt nem mindenkinek muszáj, ugye?

Mert van akinek nem tetszik, hogy:

- 8 év készülődés után annyi volt a válságkezelő ötlet, hogy kitoljuk a hiánycélt. Ez bedőlt, most pedig a gazdaságpolitika egy egyszeri, talált pénzre épül. A kiadási oldal nem lett piszkálva, ugyanazt a nagy galacsint görgetjük tovább, amit eddig. A gazdaságélénkítést hazavágtuk az egykulcsossal és a válságadókkal, amiket nem a bank és a multi, hanem te meg én fizetünk meg. Vess egy pillantást a banki pénzmozgásaidnak, készpénzfelvételeidnek a díjára, a mobilszolgáltatód perc és szolgáltatáscsomagjára, és mindjárt világos lesz miről beszélek.

-Ezért beáldoztuk a manyupokat. Amiben tetszik vagy sem, a mi pénzünk van. Az állam kénytelen volt beletolni az állami pillérbe pénzt, de azt is mi fizettük/fizetjük akár hitel, akár más. Ugyanis az államnak bevétele kizárólag tőlünk származik, a hitel törlesztésére szánt pénz is.

- A megvalósítás érdekében hazavágtuk az Alkotmánybíróságot, aztán mikor kritizálni kezdett a Költségvetési Tanácsot is. Most a médián a sor, meg rajtunk, a zembereken, bloggereken és kommentelőkön. Azokon, akik a sokat emlegetett felhatalmazást adták. Mert bármilyen hihetetlen, itt is sokan a maszop kormány leváltására szavaztunk, még ha nem is a Fideszen volt a voksunk.

Ugyanis a kép, hogy aki a kormányt kritizálni meri az mind szoci, csak az egybitesek fejében létezik.
@Fabius: Nekem tök világos, hogy a kiadási oldal sem marad így.
Most készülnek azok a törvények amelyek lehetővé teszik a közszféra átalakítását.
Gondolom nem véletlen az indoklás nélküli felmondás, a végkielégítési plafon stb.
Nem lesz könnyű mert nem véletlenül kerülte ezeket mindnki, mint ördög a tömjént.
A nyugdíjas a cigány és a közalkalmazott adja a ténylegesen szavazók többségét.
Most a nyugdíjak reálértéken tartása talán jó kompromisszum.
A segély kontra adókedvezmény már komoly szavazat veszteség.
A közalkalmazottak leépítése újabb népszerűségvesztéssel jár majd.
Gondolom senkit nem lep meg, mert világos volt, hogy a söralátét adózás, a bürokrácia drasztikus csökkentése a bürokraták feleslegessé válását jelenti.
Egy részük nyugdíjazás után üresen maradó helyekből jön egy máik része elbocsájtást jelent majd.

A mnyp-al kapcsolatban eltér a véleményünk, de nem ismétlem.

A média törvény még alakul. Sosem fog a kommentelés és a net korlátlan cenzúra alá esni. A jobbikos náci honlapok eltűnése nekem nem fog hiányozni. Érdemes utánnanézni, hogy nem csak kritikát kapott a tervezet. A FAZ például pont a zabolátlan szélsőségesek visszaszorítását valószínűsíti.
Természetesen minden törvény akkor vizsgázik, amikor azt alkalmazás közben látjuk.
Nekem nem tetszik, ha a szólásszabadság okán újfasiszták tartanak rendezvényeket Bp belvárosában. Ez mindig divat volt a szoclib kormányok alatt, nyilván a félelem fenntartásának igénye miatt.
A költségvetési tanács egy kamu szervezet.
Semmi jogköre nincs, csak azért hozta Fleó létre, mert már azt sem hitték el neki Brüszelben ha köszönt.
Úgy tudom lesz hasonló szervezet valós jogkörrel.
Az alkotmánybíróság nehéz kérdés.
Bizonyos szintig nekem belefér, ha a szakadék szélén álló ország vezetői azt mondják, hogy most mindenki egy kötélen húz.
Az eddigi tökölés, szöszölés, egyeztetés, Eu-ba járkálás, koalíciós vita nem vitt sehova.
Most MINDENKI azt csinálja a mit mondunk.
Mivel a választások 4 év múlva elkerülhetetlenek(ne kezdjük a választáso keltörlését mert...), így legkésőbb akkor mérlegre kerül a valóság.
Világos irány, világos felelősség.

Egyébként persze eszembe sem jut, hogy akinek nem tetszik hallgasson. Az nem demokratikus:)
@Kalmár: ez mind nagyon szép, leszámítva, hogy nem igaz. Az állami kiadási oldal ne lett megvágva, és az egykulcsos jövadót leszámítva, amiért tényleg le a kalappal, sehol sem látni azt a nagy gazdasági reformcsomagot, amiről szó volt.

A médiatörvény pedig szégyen. A sajtószabadság és ezáltal a modern demokrácia súlyos korlátozása, akárhonnan is nézzük. Indokolatlan, kontraproduktív, az ország megítélését lerontó és rosszindulatú zsákmányszerzés.
@Kalmár: nem beszélve arról, hogy a kormány gusztustalanul nyomja az alul képzett, semmiféle eddigi tapasztalatot, érdemi teljesítményt, leszámítva persze a feljebbvalói iránti hűséget, felmutatni nem tudó pártkatonáit mindenféle tisztségekbe.

Ráadásul sehol nem látom azt, hogy akár a médiumokat, akár bármit, amit most a kormány megszerez, lekarcsúsítana és hatékonnyá tenne.

Mindenhova beeszik magukat, de még direktívában sincs meg, hogy kisebb államot akarnak létrehozni, annál inkább látszanak az etatizmus fenyegető jelei.
@Kalmár: Csak egy kérdés, mert az elején elakadtam. Miután lecserélték az összes önkormányzatnál és kormányzati szervnél a takarítónőig az embereket, hogy fogják azt mondani, hogy 20%-ra még sincs szükség, bocs.
@tildy:): Akkor nincs gond. De azért azt senki sem gondolja, hogy tömegesen fognak magyarországi lakhelyet létesíteni pusztán azért, hogy szavazhassanak. Valószínűleg át fogják alakítani a választási eljárást,de a névjegyzékbe vétel akkor is homályban marad előttem (ez azért kell, hogy tudják, melyik listákat, esetleg egyéni képviselői szavazólapokat küldjenek ki a követségekre). Szóval dumálni lehet (ebben nagyon jó a jelenlegi kormány), de halvány fogalmuk sincs, hogyan fogják ezt technikailag megoldani.
@Kalmár: Na még egy kérdés. Miután Sz. Annamária teljhatalmat kapott, miért ne élne vele? (vö. Fidesz 2/3)
@bebe tv: Ha ez így van, mindenféle lelkiismeretfurdalás nélkül fogom leadni a magyart , ha tiltott lesza kettős állampolgárság. Magyar maradok, de inkább nem leszek állampolgár.
Hála égnek Nagy-Brittania engedi a kettős állampolgárságot, és a kettős állampolgárság szerintem a világ legtermészetesebb dolga. Amely ország kitagadja saját fiát , csak azért mert az mert máshol is állampolgár lenni, az meg is érdemli , és olyan is.
@Kalmár: És még azt is megmondanád, mikor sikerült egy kormányzatnak rákényszeríteni az emberekre, hogy azt csinálják, amit mondanak nekik? (és hogyan?)
@Fabius: Tévedés. Külföldön azok szavazhattak, akiknek egyébként itthon volt állandó lakhelyük. Különben hol vették volna őket nyilvántartásba és honnan tudták volna, hogy melyik követségre milyen egyéni szavazólapot és listát kell küldeni? Akinek viszont itthon nincs állandó lakhelye, az melyik választókerület jelöltjére és listájára szavaz?Alkotmányjogi izgalom: hogyan tudják átalakítani a fenti problémáknak megfelelően a választási rendszert?
@Tīmūr-e Lang: Nehéz vitázni ha nem figyelsz. Azt írtam készítik elő a kiadási oldal megvágását.
A gazdasági reform része az adózás és a nyugdíjkérdés is.
A médiatörvényt pedig csak hallomásból fikázod.
Szerintem alapvetően jó.
Az átvett cégek karcsúsítása sem 2 perc. Pont ezekhez kellenek azok a törvények amik folyamatosan születnek. Különben horror pénzbe kerülne. Tudod indoklás nélküli felmondás blabla Te tényleg el sem olvastad amit írtam?? A fenének kommentelsz akkor hozzá.
Az etetizmus nem fenyeget hanem bíztat.
Kimondott cél volt mindig a piac korlátlan hatalmának a felülbírálása.
A piac sosem tud korlátozni, csak a korlátlan globalizációt és a pofátlan tőkekoncentrációt hozta.
Ez a hazug liberó gazdaságpolitika ment le a wc-n az elmúlt 3 évben.
@Kalmár: Etatizmus persze, ha már nem beszélünk magyar.
@legeslegujabbkor: Ha elakadtál, akkor olvasd tovább ott lesz az. :)
@legeslegujabbkor: Nem kapott tejhatalmat.
Olvass utánna mikre van jogosítványa.
Hagy ne én készítselek föl közéletből.
Köszi.
@Kalmár:

Számodra mitől világos, hogy a kiadási oldal faragva lesz? A törvények amiket felhoztál az eddigi lefejezést szolgálták, ami minden hatalomnak szíve joga. Viszont érdemi átalakítás szándékát még nyomokban sem lehet felfedezni. A nyilvános jövőévi kormányprogramban semmiképpen. Azt meg hagyjuk, hogy mer' Jóska Pista Béla kormányoldalon azt mondta. Mondtak ők mindent idén, meg ennek az ellenkezőjét is.

Te is komolyan azt várod, hogy legyünk bizalommal egy pártkatonákból álló médiatanáccsal szemben úgy, hogy a törvény amivel felhatalmazták őket kizárólag általánosságokból áll?

Viccelsz, ugye?

Eddig pontosan és részletesen szabályozva volt, mit kell eltűrnie egy közszereplőnek és mikor van helye jogorvoslatnak. Szerintem te sem ismered ahogy a legtöbben, ideje elolvasni a 36/1994.(VI.) AB határozatot:

isz.mkab.hu/netacgi/ahawkere2009.pl?s1=36/1994&s2=&s3=&s4=&s5=&s6=&s7=&s8=&s9=&s10=&s11=Dr&r=1&SECT5=AHAWKERE&op9=and&op10=and&d=AHAW&op8=and&l=20&u=/netahtml/ahawuj/ahawkere.htm&p=1&op11=and&op7=and&f=G

Most a Szalai vezette médiatanács dönti el a szubjektív véleménye alapján, mi ütközik pl a közízlésbe. Ezért ez nem törvény, hanem egy rakás visszaélésre okot adó szerencsétlenség. A külföldi kritika nem véletlen, nekik is pont ez a bajuk, mint nekem. Majd, ha le lesz írva pontosan, mindenkire egyformán vonatkozóan, mit lehet, mit nem, miért mekkora taksa jár, majd akkor beszélhetünk médiatörvényről.
@Rubintos Virágom:

Nem tévedés. Tildy konkrét helyzetére ( külföldi munkavégzés, itthoni lakcím és adózás) reagáltam, arra meg az vonatkozik.
@Fabius: Így van. Ennek ellenére kedves honfitársaink másodrendű állampolgárnak tartanak jobb esetben( vannak kivételek) , rosszabb esetben még le is szólják az embert, hogy nem itthon él, pofa be, és ne szavazzon haza .
@tildy:): Akkor sem, ha az állandó lakcíme Magyarországon van.
@Kalmár: Hiába keresem, csak propagandaszöveget látok. Gondolkodni szoktál?
@tildy:):

Szerintem meg különbséget kell tenni külföldön munkát vállaló, és kivándorolt között.

Te pl nem számoltál föl semmit itthon, a választási törvényben maghatározott kritériumnak megfelelsz, tehát szavazz ahogy kedved tartja.

Viszont pl a sógornőmnek, aki egy európai országba ment férjhez, és alapított családot természetes, hogy a kettős állampolgársága ellenére ne ő mondja meg onnan nekünk, hol legyen a kanapé. Pedig nem kevésbé magyar, mint mi, és itthoni lakcíme is van.
@Rubintos Virágom: mondjuk úgy, hogy a tudtodon kívül kb. 87-en be lesznek a lakásodba jelentve
mint jó néhány éve a Kecskeméti utcában. Még az m1 is lehozta akkoriban. Ott a jegyző észnél volt és törölte őket a címlistáról. De ahol a polgármester pártkatona ott mi a helyzet? Azóta amióta törölték azt a rendelkezést, hogy a lak-
címbejelentőn szerepelnie kell az aláírása ellenére a szállásadó személyi ig. számának is, azóta gyakorlatilag minden előfordulhat. ha kell még lakcímkártyát is fognak nekik biztosítani. Ilyen az élet Babocsai néni.
@Fabius:Viszont pl a sógornőmnek, aki egy európai országba ment férjhez, és alapított családot természetes, hogy a kettős állampolgársága ellenére ne ő mondja meg onnan nekünk, hol legyen a kanapé. Pedig nem kevésbé magyar, mint mi, és itthoni lakcíme is van.

Ez lenne az abszolút normális, csakhogy nálunk átírták a vadászok kézikönyvét, mert ezentúl a nyúl viszi majd a puskát. Kovács 23 fogja eldönteni Beregszászról, Nagyváradról, Szabadkáról és Nyitráról, hogy mi mit akarjunk. Szép perspektíva elé nézünk. Kicsit arra hasonlít, mintha én ultiznák a pénzemen, de a kibic joga a betli bemondása.
@tildy:): Azt nem tudom, hogy az angoloknál lehet-e még valaki kettős állampolgár vagy sem.
Németországban 100%, hogy már nem preferálják. Az unokatestvérem aki 1971 óta élt az NDK-ban magyar konzuli útlevéllel, mindazok ellenére, hogy igazolni tudta a német származását, 2000-vagy 2001-ben le kellett mondania a magyar állampolgárságáról.
Csak azután kapta meg a német állampolgárságot, hogy kinn bemutatta az itthoni BM elbocsátó levelét. Ha
Belgium az még faramucibb. Legalább is régebben állampolgárságot csak a belga király adományozhatott. Példa erre Enzo Scifo az Anderlecht volt focistája, aki ugyan Belgiumban született és nőtt fel, de olasz volt. A belga szövetség kérvényezte a királynál, hogy kapja meg az állampolgárságot, mert másképp nem lehetett volna belga válogatott 1984-ben. Akkoriban sokat írt róla ezzel kapcsolatban a sajtó.
Itt a német leirat ki kérhet állampolgárságot.
Első számú feltétel, hogy min. 8 évet életvitel szerűen már ott él.
Einbürgerung
Beschreibung

Auf Antrag können ausländische Mitbürger, die seit mindestens acht Jahren rechtmäßig in Deutschland leben, eingebürgert werden. Allerdings verliert sie bzw. er dann im Normalfall die bisherige Staatsbürgerschaft. Ausnahmen z.B. bei den meisten EU-Ländern, sind bei der jeweiligen Auslandsvertretung zu erfragen.

Der Antrag ist am Wohnort zu stellen. Voraussetzungen für eine erfolgsversprechende Einbürgerung ist, dass Antragssteller

* nicht vorbestraft sind
* den Lebensunterhalt für sich und ihre Angehörigen ohne selbstverschuldete Inanspruchnahme von Leistungen nach dem Zweiten oder Zwölften Buch Sozialgesetzbuch (Sozialhilfe oder Grundsicherung) bestreiten können
* nachweislich ausreichende Deutschkenntnisse haben und
* nachweislich über Kenntnisse der Rechts- und Gesellschaftsordnung und der Lebensverhältnisse in Deutschland verfügen.

Die persönliche Vorsprache ist in dieser Angelegenheit die beste Möglichkeit Fragen zu beantworten. Bringen Sie dazu bitte Ihre Ausweisdokumente mit. Wir beraten Sie gerne.
@legeslegujabbkor: Ez azért van mert hülye vagy.
@MikeBoy:

Jaja, de akkor is tény , hogy néhány 100 Mrd forintot kivittek az országból az elmúlt 8 évben működési költség címen "politikai döntés" okán. Hány Mrd forint "megtakarítást" is hozott például az egészségügy szisztematikus lezüllesztése ? Talán 40 Mrd forintot :((
@samer:

"Azt amit az állam a magánnyugdíj pénztárba utal, ki kell egészíteni a költségvetésből, így az a hiányt generálja... "

Az átállás időszakában így van.
De ennek semmi köze ahhoz, hogy a magánnyugdíj rendszer az államinál sokkal jobb. Értsd, ha mindenki mnyp-s, akkor semmilyen hiányt nem generál (és ez trivialitás). Sőt, az állam még adóztathatja is a hatalmas vagyont néha és az csak extra bevétel
Az átállást bizony meg kell fizetnünk.
Ezt hívják reformnak, de megéri hosszútávon.
@Kalmár:

"Az Orbán kormány azonnal törölte a kötelező voltát."

De nem a 3. pillért törölte.
Tehát akkor nem a 2 pillérest preferálták.

"Köszi de NEM AKAROK úgy MNYP befizetni, ha emiatt kivesznek 2x ennyit a zsebemből."

Bocs, de ennek a mondatnak nincs eleje, se háta sem értelme.
Leírtam, maga a "nyugdíjas" sokkal jobban jár az mnyp-ben. Bármikor bebizonyítom neked.
Ez alál a kivétel az, haéletében nem igazán fizetett adót, de mégis kap számottevő nyugdíjat az államtól (no éppen ezt kellene elkerülni).

"Hagyjanak csak több pénzt nálam, majd én fizetek önkéntest.
Na ez van most. "

Most már csak azt kellene belátnod, hogy jobb, ha kötelező az öngondoskodás és nem bízzuk a józan észre.
@LEG X:

Nem 8 év, hanem 12. Ezt bizony az ucsó 3 kormány végignézte.
És tudod mi az érdekes? Hogy 100-150 milliárd forint politikailag spórolható lett volna működési költségeken.
Minden idők legnagyobb pénzügyi válsága beütött 3 éve mélybe taszítva néhány gazdaságot a pénzpiacot, a tőzsdéket.

És mégis 10-12 éves távlatban reálhozamuk van az mnyp-nek. Mert befektethetnek a reálgazdaságba is.
Aki azt meri állítani, hogy az ÁLLAM a 40+ éves nyugdíj felhalmozási időszakban míg dolgozol összességében magasabb hozamot tud neked biztosítani a megtakarításodra, mint maga a GAZDASÁG, az egy gazdasági analfabéta.
@Kalmár:

Nehéz vitázni ha nem figyelsz. Azt írtam készítik elő a kiadási oldal megvágását.

Ezek szerint még nem fogadták el a jövőévi költségvetést?
nol.hu/kulfold/karpotlas_a_megalaztatasokert

"- Magyarországi választójogot szeretne a kettős állampolgárság mellé?

- Természetesen. Választójogot és a választhatóság jogát is."
@Kalmár:

"Akkor a falba verem a fejemet, mert maximálisan egyetértek a mostani iránnyal. Amíg olyan szabályokat hoznak amivel egyetértek, addig csendben örülök."

Megpróbálom egyenként megvilágítani, hogy miért tévedsz és miért kellene a falat gumival bevonnod, hogy ne sérüljön meg nagyon a fejed.

"Nekem tetszik, hogy
- bevonták a bankokat és a multikat a közteherviselésbe."
A bankok és a multik azonnal áthárítják ránk ezeket a terheket, vagy kivonulnak, ha ez nem megy.

"- gyerekéből élő semmirekellők helyett, a gyerekeikért dolgozókat támogatják."
A "semmirekellők" gyerekeivel mi lesz? Akár éhen is halhatnak, vagy állami gondoskodásba veszik őket? Ez sokkal többe kerül és sokkal több gondot okoz a jövőben.
Csak azokat támogatják, akiknek akkora jövedelme van, hogy az adókedvezmény számottevő. (ilyen kevés van pl. orbán Viktor) Tovább rontja a helyzetet, hogy a gyermekes szülők vagy nem kapnak rendes állást, vagy elbocsájtják őket - a közszférából most már indoklás nélkül.

- "állami kézbe vették a nyugdíjpénzeket.
Én egy kicsit sem bízom a MNYP-ban. Mind spekuláns rabló."
Én sem bízom az MNYP-ben, ezért sem léptem át, de az államban mégkevésbé, különösen akkor, ha nyiltan bevalja, hogy ezt a pénzt másra kívánja költeni és fogalma sincs, hogyan "védi meg" a nyugdíjakat. Az állami nyugdíjat az előző kormány úgy módosította, hogy aki jövőre megy nyugdíjba akár éhen is halhat. Ez csak tovább fog romlani, hiszen már régen kiszámolták, hogy az állami rendszer működésképtelen akkor, ha a nyugdíjasok száma nő, míg az aktív dolgozók száma csökken.

"- rálépnek a tökére a sok tolvaj köztisztviselőnek és kormánytagnak"
Azok a tolvajok akiket le lehetett buktatni már bíróság előtt vannak. Ők azoknak fognak a tökére lépni, aki nem fideszes pártkatona. A szakértelem nem számít. Ez már a kormány tagjainak működéséből is látszik.

- "Nem az IMF elavult válságkezelő módszerét követik. Érdekes, hogy a történelemben még nem volt rá példa, hogy az IMF gondnoksága alatt álló ország kimászott volna az adóságcsapdából. Véletlen?"

Lehet, hogy az IMF tanácsai nem jók, de az, hogy a válságot nem kezeljük mert azt igértük, hogy nem lesznek megszorítások nem más mint öngyilkosság. Sajnos minden józanul gondolkodó láthatja, hogy a mostani intézkedések nem hoznak javulást (Forint árfolyam romlás, külföldi befektetők kivonulása, energia árak növekedése, a kis jövedelműek jövedelmének csökkenése stb.) Ennek szintén mi fogjuk meginni a levét.
@Emberbarát:

"Én sem bízom az MNYP-ben, ezért sem léptem át, de az államban mégkevésbé, "

Tehát a két rossz közül a számodra kedvezőtlenebbet választottad szándékosan?? :)
Egyébként ha belegondolsz, az mnyp-k viszonylag normálisan működnek annak ellenére, hogy nem igazán volt ok a szabályozásuk.
süti beállítások módosítása