Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 24.hu/kulfold/2023/02/06/honvedelmi-miniszterium-repules-repulout-szijjarto-peter-koltseg/ Hogyha... (2023.02.06. 22:45) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri11: Stars Are Blind www.youtube.com/watch?v=6Mj776YiPCU (2023.01.02. 12:09) Zeneszoba
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?
  • látjátok feleim szümtükkel: @nagy_henrietta: Keresni lehet, de külön féle okokból nem biztos, hogy a keresőt talál, mert ne... (2017.09.05. 08:49) Pártfinanszírozás, magyar átok

2010.12.27. 08:00 Fabius

2010: a pálinkaforradalom éve

Címkék: fidesz magyarország kormány 2010

...és megáldá a lepárlókat Isten, mondván: szaporodjatok és sokasodjatok! Töltsétek meg víz helyett pálinkával a szájakat, mert amiből lekvárt lehet főzni, abból pálinkát is!...

Ha most ébrednénk a házipálesz okozta éber kómából, és nem éltük volna meg ezt az évet furcsa világ fogadna:

- Az EU ugrál a mellünkön a médiatörvény miatt,
- gazdaságpolitikánk az eddig megspórolt és most elvett megtakarításokra épül,
- köztársasági elnöknek neveznek egy kiszolgált írógépet,
- érdemi döntéseket hozó Alkotmánybíróságunk nincs,
- Költségvetési Tanácsunk sincs,
- Pozsgay elvtárs forradalmi hevülettel írja az új alkotmányt.

Azt hiszem az időutazó kezéből kiesne a pálinkás üveg, szájában megkeseredne a bejglivég, és csak pislogna, mint egyszeri nyugdíjas az Orbán levélre: mijafasz, visszajöttek a vörösök?

Pedig egy ország várta Nemzeti Mózes eljövetelét, aki kivezeti a népet végre az elmúlt nyolc év okozta megpróbáltatásokból. Felsorakoztak mögé kétharmadnyian, várták, hogy megnyitja a Velencei tavat Sukorónál, őket pedig máris egy szebb világ várja a túloldalon. Ehhez képest most tüntetni járnak hetente, és fogják a fejüket: ez volna az a más, a bármi más, amit akartunk?

Pedig nem indult rosszul. A győzelem éjszakáján elmondott oligarchás beszéd, a na, ez aztán forradalom volt baszkikáim!- hangoztatása lelkesítően hatott legalább az igazhitűekre. Kaptunk mellé gesztuscsomagot, aminek elemeivel egyet lehetett érteni: kettős állampolgárság, országgyűlés megfelezése mind támogatható dolog. Csak az a fránya gazdasági csomag nem akart az istennek se elkészülni, bármilyen sokan vártuk is a Nagy Tervet, amivel végre igazi válságkezelés kezdődik. Akkor még azt hittem, 2010 legnagyobb csalódása bekövetkezett mikor szembesültem a ténnyel: az orbáni válságmegoldó gazdaságpolitika a hiánycél kitágítására alkudozásból áll. Orbán megkapta a kiérdemelt sallert Brüsszelben, és ez a tervnek nem nevezhető valami is ment a kukába.

Életképes országüzemeltetési teória helyett kaptunk gyorsan egy NENYIt. Mintha a kötelező függeszték bármire is alkalmas lenne azon kívül, hogy deklarálja Orbán Viktor számára a dátumot, mikor kezdett igazán hülyét csinálni magából. De legalább a törvényhozás dübörgött a szándékuknak megfelelően. Egyeztetést nem igénylő egyéni indítványok sokasága tette lehetővé, hogy a Fidesz ne országot vezető pártra, hanem betonüzemet működtető gazdasági társaságra hasonlítson. A lex kenyerespajtások és a kedvükért meghozott alkotmánymódosítások volt a zsalu, haverokból cölöp készült, amit aztán a frakció jómunkásemberei szorgosan kiöntöttek kötőanyaggal.

A varrodában sem tétlenkedtek a szorgos kezek: bábot varrtak Kedves Vezetőnknek, aki örömében kinevezte köztársasági elnöknek. SkiccPál nem habozott kijelenteni: ő itten a motorizált aláírógép lesz, és hogy szándékát tettekkel is igazolja, a saját bérezéséről (is) szóló törvényt írta alá elsőként a hivatalba lépése utáni pillanatban.
Aki azt hitte ettől cifrább már nem jöhet, az tévedett. A gazdaságpolitika kimerült kapkodásban és átgondolatlan ötletelésben. Pénz kell, mindegy honnan! - ez volt a jelszó, és a hatásokat nem felmérve kezdték is kiróni sorban a válságadókat. Mert ne a zemberek fizessék meg, vagy ha mégis, akkor szidják tovább a bankok, a multik és az energia meg kommunikációs cégek kurvaanyját. A banki tranzakció díjakban, mobilszolgáltatások árában elrejtett költség az nem adó, hanem áremelés, úgyhogy kuss. Aztán valaki szagot kapott, és pillanatokon belül ott lihegtek a manyup felhalmozásaink felett csorgó nyállal, mint egy falka sakál. Némi előjáték után belecsaptak a lecsóba: vagy ideadod önként, vagy kiszerződsz a közösségből. Mint egy szekta, ahová csak teljes vagyonlemondással van tagfelvétel. Gyártottak sok szép, és könnyen cáfolható elméletet, majd kinevezték a Kiflik Zsúrnőjét felügyelő biztosnak. Csodálatos lehetett a kormányülés, amin Selmeczivel gyakoroltatták a táblánál, milyen kitalált számokkal miként kell előadni a Nagy Aggódás című jelenetet. Szerintem azt még Matolcsy is csak ujjai mögül kikukucskálva merte végignézni.
Az évtized lopásának sok kritikusa akadt, akiket módszeresen ki kellett szerződtetni a Nemzeti Együttműködés Rendszeréből. Bárki, aki szót emelt vagy emelhetett a lopáspolitika ellen az napokon belül házon kívül, jogkörét veszítve találta magát. Az Alkotmánybíróság gúzsba kötve, a Költségvetési Tanács felszámolva, a helye behintve sóval, a Kopits társaság föl ne támadjon valaha.

Utolsó állva maradt kritikus a sajtó, meg a zinternet, hogy rogyna rá az ég a sok mitfirkálsz mitugrálszra. De mire jó a szinte csak gumiszabályokat tartalmazó médiatörvény, ha nem az elcsendesítésre?
A lényeg, hogy ne riadjunk vissza semmitől. Nevezzük európainak a törvényt akkor is, ha az egész kontinens szerint nem az, hazudtoljunk meg mindenkit a kimondott és leírt szavaik ellenére, majd tegyünk pontot az egész végére egy Orbánra annyira jellemző üzenettel: lófaszt változtatunk bazmeg, majd én megmondom mi európai, és mi nem az!

Az év és a kormányzás ilyen alakulása mellett szerencse, hogy a pálinkaforradalom legalább jól sült el. Otthon nyugodtan hátradőlhetünk, mindenki butíthatja magát a spájzban főzött aktuális kedvencével, az alkoholmámor ködén át szemlélve csak ki kell várni a bukás elkerülhetetlen pillanatát. Ha időközben nem, 2014-ben mindenképpen. Mert kétharmaddal nem csak nagyot alkotni, hanem akkorát perecelni is lehet, hogy beleremeg a fülkeforradalomra érzéketlen Európa. Az utat már kitapostátok hozzá 2010-ben.

201 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr12541106

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Játszd újra, Viktor! 2010.12.27. 09:20:19

Nem akartam új posztot mára, de sajnos felbosszantott szeretve tisztelt Kedves Vezetőnk "2/3-os csőlátása" (by Jaegtoer). Lassan már valóban elhiszem neki, hogy komolyan gondolja minden szavát, és ez

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Humperdickk: Nem azon van a hangsúly , hogy nem érdemled meg azt a kurva 25 rupót,......hanem hogy NEM CSAK TE érdemelnéd meg ,, hanem azok is akik nem tudják a rezsijüket fizetni ( vagy tudják , de akkor nem esznek )...érted ? És Ők SOKKAL TÖBBEN vannak !
@kíváncsivagyok:

Nézd, ha ez a törvény lenne egy független, pártsemleges médiahatósággal, sztem előremutató lenne. A baj itt az, h a kettő együtt tűnik soknak.

Én örülök, h végre komolyabb büntetést kap a médiamocsok (lásd Édesnégyes 100 milliója)

Sztem az sem baj, ha tisztul a közbeszéd, és nem lehet a véleménymondás pajzsa mögé bújva "szarok Szijjártó szájába" típusú, személyiségi jogokat sértő publikációkat írni.
Vagyis lehet, de akkor bünti lehet.
Igen, lehet akár a legkeményebben is bírálni az arra nem is kevéssé méltó Szijjártót, de személyiségi jogai, emberi méltósága neki is van. Gyurcsánynak is, rendben.
@Vonjuk vissza a "nagy felhatalmazást" a Fidesztől!: Kár ezeket mantrázni, mert a túloldal ügyeiről százszor ennyit lehet írni mint terjedelemben, mind pénzben. Továbbá kár 8-10 évvel visszamutogatni.
"Az EU ugrál a mellünkön a médiatörvény miatt"

Pontosan addig teszi ezt, amíg valami euhivatalnok az angol fordítást is elolvassa és értelmezi. Na, akkor le fognak állni. Ti. semmi különös vagy brutális dolog nincs a médiatörvényben. Csakhogy a Nyugat előszeretettel alkot gyorsvéleményt a magyar történésekről a ballibák sirámai alapján.
@ó jaj: Nagy baj, hogy nem tudjuk valójában fordítanak-e 8 milliárdot az alkoholizmus elleni harcra?

A pálinkafőzés szerintem olyan mint a foci, mindenki "ért hozzá". Különbség van ám a minőségi pálinka és a pálinka között, de különbség van a minőségi foci és a foci között is.

Magyarországon, ma mindenki ihat pálinkát és focizhat. Nem baj, ha a pálinka nem minőségi, nem baj, ha a foci sem minőségi. (orbáni gondolkodás)
@Humperdickk: Nem ezzel van a gond, hanem azzal, hogy ezt az egészet a mnyp-i befizetéseidből fizetik. Ott elbuksz 2-3 milliót is. Ezt nem fedezi a 25k havi bónusz. Nyersz 300 ezret 3 milliódért (nagy üzlet).

Bár maradhatsz mnyp-i tag. Én is maradok. Remélem felvehetem egy összegben ha megszűnik a rendszer januárban.
Ami a palinkafőzést illeti, ezt e4ddig is csinálta, aki akarta, hiszen gyakorlatilag nem lehetett ellenőrzni. Attól, hogy most törvényessé tették, még nem fog brutálisan nőni az alkoholizálás.
@Átutazó:
Amerika értünk europaiakért!Európaiakat vitt be a saját háboruiba!Irak lerohanása, muszlim földön katolikus háború!Atom ledobása csak azért hogy az oroszokat megijesszék!Vietnami háború!Érdekes felfogásod van.Legalább annyit illő lenne tudnod 1956 ról hogy amerika bujtatta bátoritotta a népfelkelést amikor megtörtént magára hagyta a nemzetet!Amerika sosem a mások érdekét nézte hanem a sajátját!Végre kezdik ezt látni a népek!Amerika puskagolyóval lővi más nemzetek fejébe a demokráciát!
@egy derék katona: Igen, de 8 milliárd jövedéki adó kiesett. Az igazat megvallva a fözött pálinka nem mindig jó, már amit zugfőzdékben készítenek. Nem szabad elbagatellizálni a 8 milliárdot, mert ez ténylegesen nem egészséget, és gazdaságot erősítő tett, hanem egészséget romboló, gazdaságot gyengítő intézkedés volt, mely munkanélküliséget is elősegített. Nem kell erre büszkének lenni.
@ó jaj:
Szerintem meg az alkoholizmus összefügg a közel 3 millió szegényember életvitelével!Az alkoholisták zöme pedig nem a páleszt issza hanem az olcsó pancs bort!Az alkoholizmust összehozni a pálesz főzéssel baromság!Ugyanis a horvátoknál is szabad a pálesz főzés és nemlátsz tántorgó,részeg,nyomorgó,otthontalan horvátot!A drogról nebeszélj mert a komcsi elvbarátaiddal karöltve az SZDSZ-el tivoltatok azok akik legalizálni és nembüntetni akartátok a drogfogyasztást!sőt nektek köszönhetjük a cigánybűnözést,buziparádét és a főbuznyák kulturomboló Alföldi Robertát!
@malacz69 rettegéselemző:

Megjegyzem a "szarok Szijjártó szájába" stílusú írásokra eddig is létezett jogorvoslati lehetőség. A hogy létezett helyreigazítási kötelezettség is.

Ma, ha a tanácsnokok úgy döntenek, hogy a "rettegéselemző" kifejezés sérti a közerkölcsöt, akkor a "rettegéselemző vs. 25 millió" perben van lehetőséged bizonygatni, hogy te nem is úgy értetted.

Vagy te tudsz konkrétumot mutatni a médiatörvény szankcionálási szakaszában a kiróható díjtételeken kívül?
@bájgúnár: Ó, néha irigylem aki ennyire eccerűen tud gondolkodni a világ dolgairól. A világ fekete vagy fehér. Amerika a gonosz országa, a csúnya gonosz meg lerohanta Szaddamot - a jó diktátort, mi?

Egyébiránt most azt mondtad, csak az amerikaiak buzdítására tört ki 56?
@malacz69 rettegéselemző: Bocs, benéztem :) Még sem fogadták el a Balsai-féle javaslatot :)
@egy derék katona: de fog. két nagy különbség:

1. ezek után radikálisan megnő a fekete-pálinka terjesztése, hiszen a lebukástól nem kell félnie senkinek, hiszen főzni szabad. az eladás más tészta, de a bejáratott csatornákon át, ismerősöknek kocsmáknak, stb., menni fog.

2. mint valaki le is vezette, ami a költségvetésen mínusz sok milliárd forint jövedéki adó, az képlet másik oldalán fele annyiba kerülő pálinka. márpedig aki függő, az iszik. ha többet kap ugyanannyi pénzért, többet fog inni. épp azért mert beteg, mert nem képes az önkontrollra.

+1 ki tudja milyen olcsó-vacak-egészségtelen lőrék terjednek el, hiszen mindenki kotyvaszthat össze vissza. aki eladásra csinálja majd nem a minőségre fog hajtani hanem a mennyiségre...
@bájgúnár: Ezt írtad ó jaj részére:
"@ó jaj:
Szerintem meg az alkoholizmus összefügg a közel 3 millió szegényember életvitelével!Az alkoholisták zöme pedig nem a páleszt issza hanem az olcsó pancs bort!Az alkoholizmust összehozni a pálesz főzéssel baromság!Ugyanis a horvátoknál is szabad a pálesz főzés és nemlátsz tántorgó,részeg,nyomorgó,otthontalan horvátot!A drogról nebeszélj mert a komcsi elvbarátaiddal karöltve az SZDSZ-el tivoltatok azok akik legalizálni és nembüntetni akartátok a drogfogyasztást!sőt nektek köszönhetjük a cigánybűnözést,buziparádét és a főbuznyák kulturomboló Alföldi Robertát!"

Nem értek veled egyet, a drogosok támogatását azért kereshetnéd a Fidesz soraiban. Nem szabadna buziznod sem, csak nézzél körül a Fidesz padsoraiban, épp most láttam a neten a fideszes varga rózsaszínű öltönyét, azért ez ciki.
@bájgúnár: hú, ennyi butaságot! lássuk sorban:

"Szerintem meg az alkoholizmus összefügg a közel 3 millió szegényember életvitelével!"
Részben igaz, de vannak alkoholbetegek minden rétegben.

"Az alkoholisták zöme pedig nem a páleszt issza hanem az olcsó pancs bort!"
Mert te tudod. Nyilván beszéltél mindegyikkel. Mint írtam, messze nem csak a szegények isznak. Ráadásul most sokkal olcsóbb lesz a pálinka...

"Az alkoholizmust összehozni a pálesz főzéssel baromság!Ugyanis a horvátoknál is szabad a pálesz főzés és nemlátsz tántorgó,részeg,nyomorgó,otthontalan horvátot!"
Már miért ne látnál? Nem kevered össze Svájccal? :D

"A drogról nebeszélj mert a komcsi elvbarátaiddal karöltve az SZDSZ-el tivoltatok azok akik legalizálni és nembüntetni akartátok a drogfogyasztást!"
jaja mert ezek az én elvbarátaim... barom.

"sőt nektek köszönhetjük a cigánybűnözést,buziparádét és a főbuznyák kulturomboló Alföldi Robertát!"
látom, te már neki is láttál a pálinka korlátlan fogyasztásának :) orvost! ha még nem késő...
A cikk jó, ilyen kell a nagy zabálás után...
A pálesz nemlesz olcsóbb!Vidéki ember megfőzi magának és nemmegy a városba páleszt eladni.Ez a törvény feltételeket is szab.Gyári főzőt ír elő és nemengedi a kuktás főzést!Egy 40 literes gyári főző 200-300 000ft!Ezt csak az veszi akinek van gyümölcsöse és szőleje.Tehát nagyon félremagyrázod az egész páleszfőzést ami arra vall hogy nemismered az idevonatkozó törvényeket.Mert akkor nemírnál baromságot!
Szerencsére sokat járok és vagyok horvátoknál.Bizony nincs olymértékű alkoholizmus náluk mint nálunk.Viszont nincs pancsboruk és pancs páleszuk!Mint említettem az ember magának jót főz.Hameg eladásra akkormeg pláne!Gondolom a szar páleszt tesem vennéd meg!Az alkoholistáknak meg nem a minőség számit mert azt nemtudják megfizetni.Hanem az olcsó lőre.Kétlem hogy akár 1300ft-ot fizetne egy alkoholista egy szar pálesz literjéértUgyanis nincs rá pénze.
A drogot te említetted.Éncsak céloztam rá hogy bezzeg amikor az etársak voltak uralmon akkor valahogy nemtiltakoztak az elvbarátok!
Mintahogy akkorsem amikor az összes újság TV a komcsik írányitása alatt volt.
@Átutazó: Amerika nem ellensúlya volt az oroszoknak, hanem felosztották egymás közt a világot. Ezért nem jöttek 56-ban sem segíteni. Nem ugyanaz...
@malacz69 rettegéselemző: Valóban , ha már független médiahatóságról beszélünk ( amit Én is helyeselnék és a külvilág se ordított volna le minket , ha lenne !!), akkor esetleg nem lehetne FÜGGETLEN Köztársasági Elnökről , .... Költségvetési Tanácsról,....a régi erejű Alkotmánybíróságról,....független , hozzáértő közigazgatási SZAKEMBEREKRŐL , Állami vállalati vezetőkről, stb beszélnünk....? Miért kell mindent narancssárgára festeni ? Ugye, tudjuk a választ....
@Átutazó:
Akkor miért háborogsz azon hogy az oroszok meg megszáltak minket akik Hitler csatlósai voltunk?Kettős mérce!Hameg elitéled az orosz megszállást akkor miért természetes neked nás ország belügyébe fegyverrel beavatkozni azt megszálni és elnyomni!miből gondolod hogy számodra azlenne a jó életvitel amit én erőltetnék rád erővel?
Azért érdekes látni, hogyan válik saját karikatúrájává Orbán és a többi zseni...
@kíváncsivagyok: Ja, mert így nem 57x annyi adót fizet, mint az általad fogadatlanul képviselt réteg, hanem csak 27x...
És ne felejtsük el, hogy ezt a pénzt ő nem csak KAPJA, hanem ez a FIZETÉSE!
@newtehen: Na ne már az amerikaiakra haragudjunk 1956 miatt?! Kicsit furcsa a gondolkodásotok, hogy bár utáljátok őket, azért elvártátok volna, hogy segítsenek. '56 is kicsit bonyolultabb és a hidegháború évei is kicsit összetettebbek, mint sem leegyszerűsítsük arra, hogy "felosztották egymás közt a világot".
@kíváncsivagyok: egyetértünk. Csak azt akartam mondani, hogy nem érdemlem meg, MIVEL semmivel sem teszek hozzá jobbat vagy többet a "nemzeti össztermékhez", mint az, aki nem kapja meg ezt a kis bérnövekményt. Csak én megkapom, mert zorbán azt ígérte régebben, ők meg nem, mert az kurvasokba fájna.
@egy derék katona: Óó , Te Szíjjártó-értelmi szintjén leledző zombi.....
@Hari R. Seldon: jól tippeltél: 2,5 milliót BUKTAM VOLNA el, ha nem maradok tag. Maradtam, és ezt bizonyítani is tudom: a blogomon. :)
@malacz69 rettegéselemző: Gondolod az ész érvek hatnának rá? Voltak hozzáértő ész érvek:le se szarta.Mindenki nem lehet közgazdász,de attól "még érezhetjük tudhatjuk,hogy ez nem jó".Még ha nem is mindenki tudja megfogalmazni,és ő milyen ész érvekkel állt elő?Pusztán csak annyival mondhat itt fél Európa akármit akkor is az van amit én Orbán Viktor mondok, és punk-tum.
@malacz69 rettegéselemző: Ugyan , milyen személyiségi jogokat sért leírni :"szarokszijjártószájába" ? Aki közszereplő ,...annak el kell tudnia viselni, vagy jobb , ha azt írják : "salakanyagot ürítenék bőrből készült derékon hordott nadrágtartót készítő beszédképző, fejen lévő nyílásába " ?
@ó jaj: "
"Az alkoholisták zöme pedig nem a páleszt issza hanem az olcsó pancs bort!"
Mert te tudod. Nyilván beszéltél mindegyikkel"

Gondolom azt, hogy Japánban Japánok élnek, csak onnan tudhatjuk meg, hogy odamegyünk és személyesen megnézzük az összes embert. És aki ez nem ette meg személyesen, az erről nem nyilatkozhat, mert hiteltelen. Sőt levegő sincs, mert nem látjuk.

Istenem...
@Benbe: Én az ötvenes években születtem és tagja vagyok,voltam.És egyáltalán nem biztos ,hogy csak mi fizetünk sok adót stb. A gyerekem aki 29 éves többet fizet mindenből,ha nem számoljuk az ip.adót a társasági adót stb.
@newtehen: Valóban , csakhogy nem ezt igérte ( és nem CSAK neki igérte !) csuti pinocchió , 2 millió embert becsapott, ...hogy 200 ezernek a kedvében járjon !
@Humperdickk: Erről beszélek..... ígérni minden hülye tud....és a nép beszopja...
@Átutazó: Bár a fejedelmi többes jól esik velem szemben, de szerénységem előírja, hogy visszautasítsam.
Nem szeretem, és nem várok el semmit, csak történelmi tényt közölem. Mint ahogy az angol-francia tengeri háborúkban, vagy a japán-kína háborúkban sem "szerettem" vagy "szurkoltam" egyik félnek sem, hanem csak tudomásul veszem, hogy ez volt.
Javaslom tedd ezt Te is.
@egy derék katona: agyaddal próbálj meg olvasni! És most nem sértegetni akarlak, csak arra kérlek, gondolkozz!
Ebben a törvényben (két törvény, mindegy) az van, hogy ezentúl MINDEN média a szalaiannamari (vagy valamely tőle függő személy) hatálya alá tartozik, aki az ALKOTMÁNY szerint rendeleteket alkothat és bírságot szab ki olyan vétségekért, amelyeket közelebbről SEHOGY SEM határoztak meg, azaz SZUBJEKTÍVEK. Bárki feljelenthet bárki bármi miatt, és SEMMILYEN módon nem lehet kibújni alóla, mivel a bíróság innentől nem illetékes: fellebbezhetsz, de a bíró csak annyit mondhat, hogy a szerinte az inkriminált médiatartalom (bármilyen!) semmilyen törvényt nem sért, KIVÉVE ezt az új médiatörvényt. Ami egyébként alkotméáyellenes, dehát, dehát, az AB ezt nem mondta ki sose. Egy egérút van csak: ha szalaiannamari (vagy valamely vazallusa) úgy ÉRZI, hogy ez nem jogsértő: ez esetben hiába jelented fel például a magyarnemzetet, nem fogja elmeszelni. És még indokolni a sem kell. Érted?

És most hadd ne kezdjek bele a frekvenciakiosztás rejtelmeibe...
@kíváncsivagyok: De értsd meg, hogy egy olyan rétegnek, aki nem fizet SZJA-t már nem lehet csökkenteni az SZJA-ját, hogy több maradjon a zsebébe....
@kíváncsivagyok: beszopja, majd megnézi a bércsekkét és szentségel. Kivéve, ha minimálbérre volt bejelentve, mert akkor kurvaanyázik.
@newtehen: ezentúl az is fizet, megszűnt a minimálbér adómentessége (illetve meg fog, mindegy). Aki viszont SEMMILYEN bért nem utalt magának, hanem leszámlázott mindent, a töbit meg kitette lichtensteini számlára, továbbra is szarik a fejedre, illetőleg leszorít a sztrádán az x6-osával.
@bájgúnár: Isten őrizz, hogy te rám erőltess valamit, a Vezéred amúgy is erre törekszik, az nekem bőven elég.

Az oroszok egy háború utáni, konszolidálódó, demokratizálódó, többpártrendszerű országban maradtak bent és segítették hatalomra Rákosiékat. Az amerikaiak (rossz indokkal ugyan, de) egy olyan országba vonultak be, ahol nem volt demokrácia, nem hatott az embargó, Szaddam egész falvakat irtatott ki eljutva a népirtásig, és fenyegette a szomszédait. Ne akard párhuzamba állítani a kettőt - mert erőteljes csúsztatás lenne.

Ja, és ismétlem: a világ nem fekete vagy fehér, bár (ismétlem ezt is) néha megható, mennyire eccerűen nézik egyesek a dolgokat.
@bájgúnár: Mi most vittük a szomszédommal a cefrét.Ezt hol hallottad ,hogy az 1200Ft/l helyett600-700Ft/l.Világosíts fel!Tudod a szeszfőzőnek kell fizetni a költségeket (bér ,járulék,ip.adó, jöv.adó soroljam? Ha te azt 600 Ft áron kitermeled akkor nyissál gyorsan egyet.
@newtehen: tudod az, hogy te nem ismersz alkoholista orvost, ügyvédet, tanárt, parlamenti képviselőt és hasonlókat, az nem jelenti azt, hogy ilyenek nincsenek. Van egy hírem: vannak. Nagy számban. Szemben a primitív elképzeléssel, az alkoholista ne feltétlenül egy sáros pocsolyában fetrengő szerencsétlen. Sokukon nem is látszik, legfeljebb a szűk környezetük tudja, meg aki ért hozzá látja rajtuk.
Tényleg annyira nem ismered saját népedet, hogy azt feltételezed, hogy az ország egyik legnagyobb problémája csak egy réteget érint? :)
Válaszolj kérek, had röhögjek tovább :)
Nagyon jó írás ismét, jókat tudtam nevetni, még ha kínomban is.
OV és társai gazdasági zsenije 8 év gondolkodás után kimerülni látszik abban, hogy hogyan lehet gyorsan és könnyen pénzt szerezni; tekintsünk el attól, hogy a bankok, stb. megsarcolása persze visszaüt ránk, hosszútávú alkalmazása már árthat is a gazdasági folyamatoknak. Azonban azt erősen sérelmezem, hogy azokban a kérdésekben, amikben látszik, hogy szívósan, mégis kompromisszumképesen kellene tárgyalni, s mi más lenne egy kormány feladata, ott semmire sem jók.
A magán-nyugdíjpénztárak esetében a minimum követelmény lenne annak belátása, hogy az objektív (tőlünk független tényezők) azt követelik, hogy ez a rendszer fennmaradjon és az átmenetet a kormány más forrásból oldja meg. Ennek negligálása odavezet, hogy az emberek az állam számára "láthatatlan" megtakarítási formákhoz fognak menekülni, és ne legyen kétség, ez az államnak fizetendő járulékok csökkenésében fog realizálódni, tovább súlyosbítva a helyzetet.
Helyette újabb szembe állásokat forszíroz a kormány: aktív - nyugdíjas, állami nyugdíjrendszeres - magán-nyugdíjrendszeres, jól kereső szűk réteg, aki adóbevételt von el - kevésbé jól kereső szélesebb réteg. Amíg egymásban ellenfeleket, sokszor ellenséget látnak az emberek, ellesznek ezzel.
Nem mellesleg ezen közben persze folyik a 2/3 rendíthetetlen felhasználása: az Alkotmánybíróság már nem minden jogszabályt vizsgálhat felül, a költségvetési tételeken már nem fog őrködni szakmai szervezet, és a kiismerhetetlen médiatörvény el fogja némítani a kritikát is és tág teret fog adni azoknak, akik Messiásként rögeszméiket akarják majd terjeszteni, mint közjót és lesz új Alkotmány az OV-legenda jegyében, persze megerősítő népszavazás nélkül. Csalhatatlanok, minek is.
És akinek ennyi jó nem elég, az kap még új lózungokat: "versenyképesek leszünk Kínával". Úristen, miben?! Mert a nagy okosságot még mindig nem sikerült kimondani.
OV hivatalosan persze nem király, de viselkedni már pont úgy viselkedik. A választói többség csak a megválasztásához kellett, onnan bianco a csekk, mindegy, hogy az alattvalóknak mi a véleményük, ne is legyen. Mint ahogy az is mindegy, hogy a klub, ami befogadott bennünket, hogyan is vélekedik.
Rajtunk múlik, meddig bírjuk, hogy nevünkben az országvezetés csak arroganciát és semmire sem alapozható gőgöt sugározzon.
@newtehen: Nem, te nem tényt közöltél. Te kiemeltél a történelemből egy momentumot és a többiről elfelejtkeztél. Ez csúsztatás.

Javaslom, hogy olvass még hozzá :)
Matolcsy :)

"a kötelező magánnyugdíjpénztárak megszüntetése, a magyar gazdaságtörténet egyik fénypontja."

hetivalasz.hu/uzlet/meguszni-a-csodot-34285/

erre a fiúra mindig lehet számítani :) kár hogy nem a hyde-park sarkában hajtogatja a hülyeségeit...
@Vonjuk vissza a "nagy felhatalmazást" a Fidesztől!:Azért még sokat kihagytál. Pl Deutsh Tomika beléptetőjét.A mostaniakat nem is említem.
@kíváncsivagyok: Én is ezen a véleményen vagyok, de ö legalább őszinte volt,megmondta ,hogy több marad , adó rendszerrel nem ért egyet ,és hülye lenne lemondani róla.
@ó jaj: ez se rossz :)

"- Az egyéni számlának is lesz hozama, vagy csak a befizetések nyilvántartására vállal kötelezettséget az állam?
- Erről majd akkor születik döntés."
@egy derék katona: Tévedésben vagy .Én 81 óta lakom falun és bizony sűrűn jártak a fináncok ,és voltak kellemetlen csekkek sokaknak, ha az a pénz amit beszedtek az zsebembe lenne kevesebb gondom lenne.
@Átutazó: Nem, sajnos ez TÉNY. A belemagyarázás, csúsztatás az amit TE csinálsz.

Amúgy mégis miről beszélsz? Sajnos bármennyit olvasok utána még, az amerikaiak akkor SEM segítettek 1956-ban. Ha elolvasok még 45 forrást a témára, akkor sem fog kiderülni, hogy de mégis segítettek, és leverték az oroszokat.
A miértek pedig továbbra is indifferensek, a TÉNY az, hogy nem segítettek.
Ja, és a pálinkafőzési részletkérdéshez még annyit: ha egy országban nem egységes a gyakorlat az azonos kategóriába eső dolgok esetében, mint itt pl. a szeszes italok jövedéki adója, az a rendszer fellazításával egyenlő, amin persze nem csodálkozunk, mert ez a fellazítás már jóval nagyobb és jelentősebb területekre is kiterjed.
Másrészt a magyar ember legteljesebb mértékű lenézésével is egyenlő, örüljél ennek, kaptál valamit, nem vesszük semmibe a magyar ember szeszfőzési kreativitását; ha meg is iszod, mindjárt más színben látod a világot és minket.
Jövedéki adó témához még:
2009-ben ezt mondta Szíjjártó Péter (magánember?:): "A másik javaslat szerint a benzin árát terhelő jövedéki adó az uniós minimumszintre csökkenne, a jelenlegi 103,5 forintról 87 forint/literre, szemben a kormány javaslatával, amely 109 forintra emelné az adót. Szijjártó Péter szerint - szemben a kormány 20-ról 23 százalékra történő áfaemelési terveivel - az áfacsökkentés eredményeként havi 4.000 forinttal járnának jobban a családok. A benzin jövedéki adójának mérséklésével pedig 1.350 forintot lehetne megspórolni egy átlagos tankoláson - tette hozzá. Elmondta azt is, hogy módosító indítványban kezdeményezik majd: a gázolaj jövedéki adója maradjon a jelenlegi szinten, szerintük ugyanis a kormány ezt is növelné, amivel nehéz helyzetbe kerülnének a fuvarozók, és emelkedne a termékek szállítási költsége is, ami az árakban is megjelenne." Vö. jelenlegi gyakorlatuk, amikor a jövedéki adó csökkentésével a benzinárat kevésbé kellett volna emelni.
Azt nem értem, hogy az Orbánt félistenként tisztelőknek miért nem esik le, hogy Orbán amikor előáll valamivel, az hétről-hétre változik.

Először többet nem utalnak a manyupoknak. Utána csak 14 hónapig, de majd ki lesz fizetve. Ezután azzal jönnek, hogy átlehet lépnie annak, aki akar, és ez az egész csak arról szól, hogy már nem lesz kötelező. Ezután arra változott az álláspont, automatikusan mindenki átkerül, és csak az marad, aki kéri, de hogy ne kérjék olyan sokan, aki marad a magánba, az nem jogosult az állami részre.
Pedig, mintha az elején arról volt szó, hogy ők megvédik a manyupokat. Sőt, még amikor ellenzékben voltak, azzal riogatták az embereket parlamenti felszólalásban, hogy az Bajnai-Oszkó páros átmenetileg felfüggesztené a manyupokba folyósítást, és ez szerintük arcpirító lopás.
@newtehen: Baszki,....Te sem itt élsz ?? A sok fiatal SZAKMUNKÁS : autószerelő, bolti eladó, E.Ü . dolgozó nem jókedvében nem adózik többet , ...hanem mert minimálbért kap !! Nem csak arra van bejelentve , ....azt is kap és nem napi 8 órát húzatnak le érte , ...hanem 9 - 10 - et ! És ezt nem olvasom, .. hanem tapasztalom az ismeretségi körömben !! Akkor ezek a jó szakmunkások a fejlődés gátjai ?? Mert nem adóznak többet ?? TÖBBET KELL NEKIK ADNI , HOGY TUDJANAK TÖBBET ADÓZNI ! ( Nálunk , a családban ez nem aktuális,....mindkét fiam külföldön dolgozik , szakmunkát , alig több mint minimálbérért......és a nagyon korrekt, jónak mondható életkörülményeik mellett havi 4 magyar minimálbérnek megfelelő összeget tesznek félre !!!)
Lásd a MÉDIA FŐCENZOR korábbi lapFŐSZERKESZTŐSÉGÉT:

Szalai Annamária homoerotikus szexlapszerkesztő múltja:

www.pilu.blog.hu/2010/02/06/ime_az_ortt_hivatalos_lapja
@newtehen: Olvasd hozzá még a szuezi válságot. Amúgy sem volt semmi realitása a szovjet érdekzónában egy nyílt amerikai beavatkozásnak. Az ENSZ-közgyűlés 1957-ben egy vizsgálat lefolytatása után elítélte a szovjet katonai beavatkozást.
(Volt egy Eisenhower beszéd, amiből egyértelműen kiderült, hogy Amerika nem fog beavatkozni, a Szabad Európa Rádió ilyen értelmű megnyilvánulásai a megalapozatlanok és felelőtlenek voltak.)
@ó jaj: Gyere, röhögjünk azon együtt tovább, hogy az ügyvéd hazamegy este, és nekiáll pálinkát főzni!
De ismerek alkesz orvost, ügyvédet. Tudod mit isznak? Nem ám házi szeszt, hanem 5 csillagos konyakot, vaze. Tudod hogy kell olyat főzni? Nem tudod, mert ha tudnád milliárdos lennél, és nem itt írogatnál.

@Humperdickk: Nézd már át az adótörvényt, számold már ki ki hány Ft szja-t fizet be, aztán amikor rájössz, hogy az egyik rétegtől csak SZJA-ban többet vonnak, mint a másik réteg fizetése, akkor rájössz, hogy miért menti ki a pénzét.
@gorcsev54: Ja ,,, tipikus "talált pénz ".... ( pedig , ha nem ekkora , csak mondjuk a fele adócsökkenése lenne,....akkor sem menne az utcára,....ellentétben a többi 2 millió érintettel, akik tavaszra rájönnek , hogy ugyan esetleg nem csökkent a fizetésük , ...sőt lehet hogy 2 - 3 ezerrel emelkedett is , de az infláció ezt bőven meghaladja....)
Végre megértettem az orbáni "merjünk nagyok lenni" lényegét. Merjünk nagypofájú, ámde felettébb dilettáns antieurópérnek lenni ! Brávó kétharmadisták, erre szavaztatok a fülke magányában, nemigaz ???
@AnnaKarenina: Hozzáolvastam. Az általam említett TÉNY, hogy NEM avatkoztak be ettől NEM változott. Gyanítom ha hozzáolvasom Nagy Sándor hadjáratát, és a Ming dinasztia történetét, attól sem fog. Ugye milyen furik ezek a TÉNYEK? :-D Tök nehéz kimagyarázni őket, mert feltűnően és masszívan ott állnak, mint egy elefánt a nappaliban.
@IGe: A Saulusokból lesznek a legjobb Paulusok. És az Úrnak kedvesebb egy megtért bárány száz igaz hívőnél. :)
@hunocska: gratulálok a szaftos csúsztatásoktól és ordas hazugságoktól hemzsegő huzzászólásodhoz.
@AnnaKarenina: "És az Úrnak kedvesebb egy megtért bárány száz igaz hívőnél. :) "

Mondjuk ez kib@szás az igaz hívőkkel szemben, de hála istennek nem minden vallás mondja ezt.
Szakadjon az ég 2011-ben a kommunista Orbánékra!
@newtehen: De épp ezért nincs mit velük kezdeni. Adott volt egy világpolitikai helyzet, adottak voltak a fő döntéshozók, ez lett belőle. Szerintem túlzás azt hinni, hogy Magyarországnak valaha is volt akkora jelentősége, hogy világhatalmak mentek volna egymásnak miatta.
Lehet még mantrázni, hogy de nem segítettek, azonban felesleges, ha nem teszed fel a miért kérdést.
@newtehen: Szerintem is így van, de ez a mi keresztény kultúrkörünk. :)
Korrekt összefoglalása az évnek. A béka segge alatt lévő gazdasággal orosz rulettet játszunk úgy, hogy a mi pénzünkből finanszírozzák ehhez a tétet. Ezt észrevenni is tilos, nem még szóvá tenni a médiatörvény értelmében.

Kíváncsi vagyok mit hoz a jövő év. Lázár szerint ez itt a kispálya volt eddig, most jönnek az igazán nagy dobások. A jelenlegi gyakorlat szerint hetente változik a kormány álláspontja szinte mindenről, így sanszos, hogy belecsúszunk megint a gyurcsányi minden második héten új reformcsomag korszakba.

Akkor pedig Orbán és naplopói kiszerződnek a közösségből. A parlamenti kétharmad még megvan, de a sokat hivatkozott felhatalmazás nagyrésze már tovatűnni látszik. Elég, ha megnézzük az alkotmányozás támogatottságát.
@newtehen: haha, köszi ez is vicces volt :)
az előbb még arról volt szó hogy csak a legszegényebbek között vannak alkoholbetegek, most meg már kiderült, hogy mégiscsak ismersz közép- és felsőosztálybelieket is? :) haladunk... kicsit önellentmondásos vagy, meg szájbarágósan kell neked írni, de van elmozdulás.
na akkor haladjunk tovább: ha tényleg ismersz ügyvédet, akkor hallottál már arról, hogy ügyfeleik fél disznótól kezdve kopasztott kacsán át minden szarral tömik őket? mindenki azzal, amije van? hogy nem is győzik elajándékozni a haveroknak rokonoknak, mert el se bírják fogyasztani? szerinted házipálinkával nem fogják őket tömni? És arról hallottál-e, hogy aki alkoholfüggő, az megszerzi a piát mindenképp, ha ügyvéd ha orvos, ha bármilyen más foglalkozású? és lehet a leggazdagabbak konyakot isznak, de nem csak szegények és gazdagok isznak, hanem a legnagyobb, 5-6 milliós középrétegből is sokan, és nekik nincs pénzük konyakra, te nagyokos. mert nálunk a középréteg az aki még tudja fizetni a számláit, és ha jó dolga van még évente egyszer nyaralni is tud egy hétig a horvát tengerparton és ennyi.

tudsz róla, hogy Oroszországban hatósági minimumárat vezettek be a vodkára? mert az ottanmi miniszterelnök nem támogatni, hanem fékezni akarja alkoholimzus terjedését? tudod miért járnak rendszeresen finn hajók tele iszákos svéddel meg finnel észtországba? nem tudod, fingod sincs, csak lököd a süket dumát.
@AnnaKarenina: Én leírtam az eredeti hozzászólásomban a miértet is. Csak később mint tény-re hivatkoztam, ugyanis tanult barátom, Átutazó műveletlenségemre célozva javasolta, hogy olvassak még a témában.
Erre céloztam, hogy bármennyit olvasok, és bármit olvasok, attól ez a dolog egy TÖRTÉNELMI TÉNY. Lehet így, vagy úgy forgatni a miértet, ennek vagy annak az eseménynek a tükrében nézni. De attól ezen esemény még így zajlott le. Volt előzménye, lett következménye, valóban, melyet most nem kívánok elemezni.
@newtehen: és? Ha én nem mentettem ki, akkor az én kurva anyámat? Te mi mellett érvelsz, te nagyon hülye?
@Doktor Kotász:

Leesik nekik is. Érdemes elolvasni a mandiner 3 részes évértékelőjét. Világosan megfogalmazott kritikákat is tartalmaz a véleményük, pedig baloldalisággal nemigen vádolhatóak.

A félbitesek meg támogatnak mindent, ami kiesik a Szent Szájon. Azt is képesek volnának megvédeni bármi áron, ha Orbán maga jelentené be az államcsődöt. Mert az a Nagy Terv része, amit a Kedves Vezető csakis a mi érdekünkben tesz.
@ó jaj: Na akkor ha befejezted a nevetést, akkor olvass vissza, és légy szíves idézd ide, hogy hol is írtam ilyet. Ha nem tudod, akkor közlöm, hogy az iskolaérettség egyik tesztje a szövegértési teszt, sajnálattal: Ön megbukott. :-(
A másik: Ugyan már cipelj mán be egyszer VALÓBAN egy ügyvédhez egy libát mondjuk, aztán lásd hogy b@sz ki vele együtt. Vagy csempéssz egy doki zsebébe egy fél disznót az intenzíven. Hm? Vastag boríték. Az a divat ma mán....
@Humperdickk: Én nem érvelek. Tényközlés volt. Tudod mi az? Úgy látom itt is, mint minden FIDESZ fórumon, ezzel bajok vannak. Csak javaslom nézd át a dolgokat, mielőtt valakinek is a kurvaanyját, jó?
Ej de sokan szoktak ide, akiknek csak a szöveg böki ki a szemét, ha már gondolkodni nem szokása - azért csak mondja, mondja a magáét, mintha igét kellene hirdetnie. (szerintem ebből okulhatnának: cstrtk.freeblog.hu/archives/2010/12/27/Janosoknak_napjan/
Mert hogy kimaradt a felsorolásból az egyháziasítás nagy programja... pedig van neki olyanja is - elég erősen butítja az országot vele ez a mi fő-fő borászunk és pálinkászunk :) - talán hogy józan eszétől még jobban megszabadítsa az ország népét? - nem kéne pedig, mert már így is a síkhülyeség töltötte fel a Kárpát medencét. Szomorú egy új világ eljövetelét látom - a mesemondók ellenében, valóságos alapokra hagyatkozva.
@newtehen: már a sajátomat se lehet szidni? Hát hova fajul ez a világ?!

Tökös: havonta majdnem 100k nyugdíjat fizetek a közösbe és 50-et az szjába, valamit kábé 2 milla EVÁ-t évente. Nekem ne magyarázd meg, mit sumákoltam el, mert nem sumákoltam el semmit. Most majd még többet fogok keresni, hála a zorbánnak. Az ország meg rohad emiatt (is) széjjelfele. Ez a baj: adózok én szívesen, ha nem a szalaiannamari médiatanácsára köll. De arra köll. ez a szomorú.
@newtehen: Prsze, ahogy nem segített az NSZK, a franciák, angolok, spanyolok, svédek, norvégok, olaszok, a kanadaiak, japánok, és senki se... Utáljuk az egész szabad világot érte.

Nem azt vontam kétségbe hogy nem segítettek, hanem azt mondom, ezer más tény is van emellett 56 kapcsán, hogy miért bukott el, és miért is nem segített senki.

Eccerűsítésben jó vagy, de el kell mondanom, hogy nem az amerikaiakon múlott.
Nyilván, mert akkor gondolkodnod kellene. Az meg borzasztóan fárasztó.
@newtehen: Szóval onnan indultunk ki, hogy a nyomorult amerikaiak jobban látják a helyzetet, mint szemellenzős honfitársaink. Ráadásul meg merik mondani... Lásd Washington Post...

Ha szerinted nincs joguk hozzá - akkor is ez van. És ideje hozzászokni, mert ezek a hangok csak erősödni fognak, és itthon sem az lesz az eredménye, hogy mindenki rettegve a seggébe dugja a fejét, hanem az értelmesebbje kinyitja a száját.

Itt az idő.
@Átutazó:

"itthon sem az lesz az eredménye, hogy mindenki rettegve a seggébe dugja a fejét, hanem az értelmesebbje kinyitja a száját."

Na arra külön kíváncsi leszek, hogy a jelenlegi bloggereken és kommentelőkön mennyire lesz érezhető a kussoltatás szándéka. Szerintem az első mártírig nem fog változni semmi. Viszont ahogy precedenst teremt Damoklész Mari, úgy robban ki azonnal a szájberháború a kormány és a közvélemény között.
@newtehen: "égy szíves idézd ide, hogy hol is írtam ilyet."
tessék, itt gúnyolódtál azon, az ellenkező tartalmú állításomon:
varanus.blog.hu/2010/12/27/2010_a_palinkaforradalom_eve/fullcommentlist/1#c11992551

te most súlyos amnéziában szenvedsz, vagy a saját szövegedet sem érted, vagy szimplán nem vagy a szövegértelmezés azon szintjén,. hogy bekapcsolódj egy beszélgetésbe?

közlöm veled a jó hírt: én magam is azok közé tartozom, akik egy ügyvéd ismerőstől rendszeresen kapnak még vadhúst is. hordják hozzá... 50+ éves profi ügyvéd természetesen régi befutott saját ügyvédi irodával. ez Magyrország, üdv.

de a legjobb, hogy meg se próbáltad cáfolni az állításom lényegi részét, miszerint az oszág lakosságának többsége se nem mélyszegény, se nem gazdag, így sem a konyak, sem az olcsó lőre nem reális számukra. jól tetted, hogy meg sem próbáltad cáfolni, merthogy nem is lehet.

kigugliztad már miért járnak a csóró szegény skandináv alkoholisták észtországba?
"kigugliztad már miért járnak a csóró szegény skandináv alkoholisták észtországba?"

Nem engem kérdeztél, de éppenséggel tudom. Valami horror adótartalma van Skandináviában a tömény szesznek. A Finneknél legalábbis. A dánok, norvégok, svédek nem tudom hogy vannak ezzel, de úgy halottam, hogy hasonlóan. Ha a finek oroszba mennek, úgy bebasznak, hogy azon egy itteni angol diák is megbotránkozna.
@néma bárány: Ugye a gyáva és szolgalelkű médiamunkások már megelőzték a médiatörvény hatályba lépését előzően a kormányzati szándékot. Tölgyessyt kicsapták a műsorából, Mong Attila fegyelmi elé néz az egy perces csendjéért, az MTI-ben dolgozó kollégák vagy nem tudnak németül és angolul vagy szándékosan ferdítenek, az M1 tévé már eleve szelektál a híradások között...

Pinokkiónk fabábukat ültetett mindenhova, és azok már bokáznak, csak úgy csattog a sarkuk...
@Átutazó:

Ezen ne csodálkozzunk, Belénessy eftárs kiadta ukázba: lojalitás, drágáim, lojalitás mindhalálig!

Éppen ezért emlegettem a bármilyen szimpatizáltságú bloggereket. Azoknál, akiket olvasok nem tapasztalható még semmilyen előzetes öncenzúra. Se jobb, se baloldalon. Arra vagyok kíváncsi, hogy ez meddig marad így? Mert aki a kormány csecsén lógva ezentúl kussolva szívja a tejet az hamarabb alkuszik meg, aki viszont megszokta, hogy a véleményét nem kell rejtegetni, becsomagolni, annak a torkán akad(hat) a lenyomni kívánt falat.
@néma bárány: Arra azért kíváncsi lennék, miért kapcsolódott le a sajtószabadságért indított Facebook-csoport...

Egyébként a karácsonyi pártlapban szerepel a következő mondat OV szájából (több más orbitális hazugság mellett):
"A médiatörvény nem a szólásszabadságról szól"
Nos, ez igaz.
@Doktor Kotász:
pontosan.

a halzabálók ugyanis rájöttek, hogy az alkohol rossz. nagy mennyiségben öl butít, nyomorba dönt. sőt, még a családot is nyomorba dönti, de legalábbis szétzülleszti ha egyik tag függő. épp ezért úgy próbálják akadályozni az alkoholfogyasztást, ahogy tudják.
ennek egyik része a horror adótartalom, hogy drága legyen a szesz. már olyan drága, hogy megéri áthajózni észországba csak az ivás kedvéért, és lassan már komplett hajózási ipar épül rá a piért ingázókra.

nálunk meg most teszik szabaddá a pálinkafőzést. a 800.000 alkoholbeteg országában. gratulálok...
@malacz69 rettegéselemző: Tehát akkor minden elvtárs MSZP-s, de nem minden MSZP-s elvtárs, ugye? Ezzel együtt tudok élni.

Egyébként nem tudom, feltűnt-e, de minden párt leghűségesebb aktivistái, akik egyéb módon nem érdekeltek a párt sikerében (fizetést kap, párt közeli vállalkozó, stb.), azok egytől egyik segghülyék.
Igazából mindegy, milyen zászlót lóbál vagy mit ordibál közben, neki ez az érzés miatt kell, közösségtudat, valamihez tartozás, magány és elesettség, stb.

Úgyhogy amikor arról beszélek, hogy "tömegek" értenek egyet vagy elleneznek eszméket, akkor nem erre a pár ezer, tízezer tökéletesen agyalágyultra gondolok.
@Átutazó:

Azért kapcsolódott le, mert eleve rossz helyen indították. A faszbúk szabályzatában benne van, hogy 10 ezer lájkoló fölött megszűnik az admin jog. Ez nem újság (csak nekik) és nem a rendszer keze érte utol őket. Egyébként ez a 10 ezer is egy nemrég megemelt limit, addig csak 5 ezer tagot lehetett gyűjteni.

Orbán Viktor szerint a MNYP pénzek lenyúlása nem lopás, hanem megmentés, az alkotmánybíróság nincs korlátozva, a KT sem megszűnik, mindössze "átalakul".

Ezek után Orbán Viktor az utolsó, akinek a véleménye ebben az országban engem érdekel.
@gorcsev54:
Gyere Pécsre.!Itt 600ft/liter áron főzik ki neked hivatalosan!
@Fabius:

1. Sztem nem létezett érdemi védelem az emberi méltóságot sértő kifejezésekre közszereplő esetén.

2. A büntetési tételek igazodnak a médium nagyságához, és rám semmilyen szinten sem vonatkoznak, mert én vagy kommentelek, vagy egy nem szerkesztett blogot írok

3. Bizony még egy 5 ezres falu havonata 1000 példányban megjelenő lapjának is van impresszuma, ami alapján lehet perelni, így hát jogos a felvetés, h a nagyobb weblapok, nagy látogatottságú szerkesztett blogoknak is legyen impresszuma. Aki ezt meg akarja kerülni, megteheti úgy, h

a) nem szerkesztett blogot ír,
b) kimegy elérhetetlen szerverre, külföldi blogszolgáltatókra.

Okés, az új törvények szerint kevesebb lehetőség van mocskolódásra, nagyobb kockázattal jár belevágni egy hazug lejárató kampányba, de még egyszer mondom: alapvetően nem a törvény rossz, hanem az, h gyakorlatilag egyetlen párt médiahatósága dönti el az alkalmazásokat. Ez a rossz.
Nem a törvényt kéne támadni, hanem azt, ahogy a médiahatóságot betonba tették, rajta SzA-val.
@kíváncsivagyok:

A köztársasági elnök Sólyom kivételével sosem volt független. Ő volt az egyetlen autonóm személy, és ezt mostanában éppenséggel nagyon is bizonyítja.
Göncz pártpolitikus volt, Mádl is (de ő nem sok vizet zavart, konjunktúra volt az ő idejében), az MSZP hajdan Szilit akarta, s ha 2/3-uk lett volna, ő lett volna.

A KT tulajdonképpen minek?
Számtalan független elemző kritizálja a költségvetést, ad tanácsokat mindenféle szaklapban, de az is előfordult, h külföldről kapott ukázt a kormány, milyen legyen a költségvetés.
De most komolyan: mire egy olyan szerv, amelyiknek nincs felelős döntéshozatali lehetősége? Ott a kormány, felel majd ő a költségvetésért.
800 millió egy sóhivatalnak. Ennyi volt a KT.

Az ÁSZ nagy probléma, oda tényleg durva volt egy pártpolitikust tenni

OVB úgy változik, ahogy a parlament összetétele.

Gond az, ahogyan Poltot bebetonozták 9 évre, és csak 2/3-dal cserélhető. Ez sokkal nagyobb gond, mint SP.

Az, h az AB-tól elvették az adó, járulék és illeték ügyeket, sztem nem túl nagy gond, és amennyiben ezek emberi jogokat érintenek, úgy ezekkel továbbra is foglalkozhat az AB. Kíváncsi vagyok, a manyupokkal kapcs. törvénynek van-e ilyen olvasata. Sztem van, de majd kiderül.

Nagyobb gondot abban látnék, ha az AB is átpolitizálódna, és fideszessé válna. A jelölési és megválasztási procedúra alapján van rá esély, sajnos.
@malacz69 rettegéselemző:

Tévedésben vagy, ami nem baj, mert fel tudlak világosítani ;-)

Ugyanis létezik érdemi védelem/szabályozás az első pontban foglaltakra, úgy hívják 36/1994.(VI.24.) AB határozat. Íme:

isz.mkab.hu/netacgi/ahawkere2009.pl?s1=36/1994&s2=&s3=&s4=&s5=&s6=&s7=&s8=&s9=&s10=&s11=Dr&r=1&SECT5=AHAWKERE&op9=and&op10=and&d=AHAW&op8=and&l=20&u=/netahtml/ahawuj/ahawkere.htm&p=1&op11=and&op7=and&f=G

Ez pontosan és részletesen taglalja, mit kell eltűrnie egy közszereplőnek, és mikor van helye jogorvoslatnak. Na, ilyen szabályozása a médiatörvénynek nincsen. Most gumiszabály van, ami alapján Annusmaris és a haverek eldöntik mit szabad, és mit nem.

EZ a legalapvetőbb hibája a médiatörvénynek.

Ezen túl az általános megfogalmazások szabad értelmezése is rájuk van bízva. Ki dönti el, mi szerkesztett blog, és mi nem az? Mi alapján? Ki dönti el, hogy mivel is sérted pontosan a "közerkölcsöt", és mi alapján? Gyurcsányt szidni sértő lehet, vagy csak Orbánnal szemben lesznek érzékenyek az erkölcs védelmezői? Ez mind rájuk van bízva, sehol leírva nincsen.

Ezért szerintem bizony a törvény rossz, ahogy van. A médiahatóság csak a gyöngycukor a torta tetején.
@Fabius:

Gumiszabály rengeteg területen van, s lényegében maga az Alkotmány is felfogható annak. Ilyen esetekben a gyakorlat (beleértve a bíróit) alakítja ki az értelmezést.

Egy biztos: a következetlenség mindenképpen ki fog ütközni, és politikailag nagyot lehet vele bukni, nagyobbat, mintha senkit sem büntetnének (Orbán vs. Gyurcsány)

Az biztos, h az egyszemélyes blogok nem szerkesztettek.
@malacz69 rettegéselemző:

Gumiszabály sehol ne legyen. Tessenek szépen akkurátusan leírni mindent, ahogy eddig. Bizalom az nincsen, gebinben pláne nincs.

Csak kukacoskodásból: a kétszemélyes blog már szerkesztett? Ha igen, akkor kivétel ez alól, ha a tagok földrajzilag több, mint száz kilométerre vannak egymástól? Vagy akkor kivétel, ha az egyik tag háromszor annyit firkál, mint a másik? :-)
@Fabius: Mert kekec vagy! "Igen is szerkesztett! Mert rendezted a sorokat és beleírtál bötűket! Ha valamelyik pl. MN., vagy MH. írja, akkor nem, mert az MÁS! Nemám, hogy ne lehessen a hangosan és nemtetszően beszélőket elhallgattatni! Mit képzeltek ti? Igen is itt jogilag egyenlőség van! Ha valaki ezt kétségbe vonja, annak 25 misi! Csók, Annamaris!" Szóval a káédes anyukájukat az összes fideszkomcsinak, mert ezek a legdurvább bolsevikok! Igen ELVTÁRSAK, megcsináltátok TI is!
@bájgúnár: Ez érdekes,mert Pécs mellett lakom, de igazából a véleményemen nem változtat.
@Boli:

Az a baj az idézett hozzáállással, hogy csak a dafkét váltja ki az emberből. Nem különösebben érdekel minek számít a varánusz, csak a helyzet faramuciságára szoktam használni a példát. Egy dolog biztos, hogy véleményem lesz, és le is fogom írni. Az utolsó utáni pillanatig itt, ha rákényszerítenek akkor máshol.

Bár továbbra is tartom, hogy első körben a blogszolgáltatókat fogják baszogatni a tartalomért.
@Fabius: Azért az is biztos, hogy jövök VELETEK! :) Ha már egyszer ide ragadtam és olvasgatlak állandóan benneteket, még ha nem is mindig reagálok. Szívesen segítek, ha kell, informatikában tudok. A kollégáknak pedig IP cím elrejtésben is...akár...:x Tényleg, stratez elvtárs merre??? Már az ő gyomra sem bírja a bolsevik elvtársakat? Védhetetlen a cuccos??
@Boli:

Mi kitapostuk amit ki kellett :-) Viszont az IP dolog lehet még hasznos...

A hivatásosok lecserélődtek. A gazdi úgy ítélhette meg, hogy a gyááááákurvakomenistamind!!!!! időszaka lejárt. Most finomabb módszerek vannak, a meggyőzéses beszélgetés idejét éljük. Ráadásul szakosodnak egy-egy konkrét témára.

Mutassak példát?

blog.hu/user/538881/tab/activity

Aktivitás csak manyup posztok alatt, anyázás helyett érvelés, én is megvívtam vele a magamét. De ha már, akkor sokkal inkább ez legyen a trend. Vitatkozzunk, legyen közbeszéd, próbálják csak megmagyarázni a döntéseket. Aztán mindenki azt hisz, amit akar.
süti beállítások módosítása