Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/03/28/gulyas-gergely-miniszter-mutet-gyogyulas-fajdalmak-kormanyinfo "Vélet... (2024.03.28. 18:56) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.12.27. 08:00 Fabius

2010: a pálinkaforradalom éve

Címkék: fidesz magyarország kormány 2010

...és megáldá a lepárlókat Isten, mondván: szaporodjatok és sokasodjatok! Töltsétek meg víz helyett pálinkával a szájakat, mert amiből lekvárt lehet főzni, abból pálinkát is!...

Ha most ébrednénk a házipálesz okozta éber kómából, és nem éltük volna meg ezt az évet furcsa világ fogadna:

- Az EU ugrál a mellünkön a médiatörvény miatt,
- gazdaságpolitikánk az eddig megspórolt és most elvett megtakarításokra épül,
- köztársasági elnöknek neveznek egy kiszolgált írógépet,
- érdemi döntéseket hozó Alkotmánybíróságunk nincs,
- Költségvetési Tanácsunk sincs,
- Pozsgay elvtárs forradalmi hevülettel írja az új alkotmányt.

Azt hiszem az időutazó kezéből kiesne a pálinkás üveg, szájában megkeseredne a bejglivég, és csak pislogna, mint egyszeri nyugdíjas az Orbán levélre: mijafasz, visszajöttek a vörösök?

Pedig egy ország várta Nemzeti Mózes eljövetelét, aki kivezeti a népet végre az elmúlt nyolc év okozta megpróbáltatásokból. Felsorakoztak mögé kétharmadnyian, várták, hogy megnyitja a Velencei tavat Sukorónál, őket pedig máris egy szebb világ várja a túloldalon. Ehhez képest most tüntetni járnak hetente, és fogják a fejüket: ez volna az a más, a bármi más, amit akartunk?

Pedig nem indult rosszul. A győzelem éjszakáján elmondott oligarchás beszéd, a na, ez aztán forradalom volt baszkikáim!- hangoztatása lelkesítően hatott legalább az igazhitűekre. Kaptunk mellé gesztuscsomagot, aminek elemeivel egyet lehetett érteni: kettős állampolgárság, országgyűlés megfelezése mind támogatható dolog. Csak az a fránya gazdasági csomag nem akart az istennek se elkészülni, bármilyen sokan vártuk is a Nagy Tervet, amivel végre igazi válságkezelés kezdődik. Akkor még azt hittem, 2010 legnagyobb csalódása bekövetkezett mikor szembesültem a ténnyel: az orbáni válságmegoldó gazdaságpolitika a hiánycél kitágítására alkudozásból áll. Orbán megkapta a kiérdemelt sallert Brüsszelben, és ez a tervnek nem nevezhető valami is ment a kukába.

Életképes országüzemeltetési teória helyett kaptunk gyorsan egy NENYIt. Mintha a kötelező függeszték bármire is alkalmas lenne azon kívül, hogy deklarálja Orbán Viktor számára a dátumot, mikor kezdett igazán hülyét csinálni magából. De legalább a törvényhozás dübörgött a szándékuknak megfelelően. Egyeztetést nem igénylő egyéni indítványok sokasága tette lehetővé, hogy a Fidesz ne országot vezető pártra, hanem betonüzemet működtető gazdasági társaságra hasonlítson. A lex kenyerespajtások és a kedvükért meghozott alkotmánymódosítások volt a zsalu, haverokból cölöp készült, amit aztán a frakció jómunkásemberei szorgosan kiöntöttek kötőanyaggal.

A varrodában sem tétlenkedtek a szorgos kezek: bábot varrtak Kedves Vezetőnknek, aki örömében kinevezte köztársasági elnöknek. SkiccPál nem habozott kijelenteni: ő itten a motorizált aláírógép lesz, és hogy szándékát tettekkel is igazolja, a saját bérezéséről (is) szóló törvényt írta alá elsőként a hivatalba lépése utáni pillanatban.
Aki azt hitte ettől cifrább már nem jöhet, az tévedett. A gazdaságpolitika kimerült kapkodásban és átgondolatlan ötletelésben. Pénz kell, mindegy honnan! - ez volt a jelszó, és a hatásokat nem felmérve kezdték is kiróni sorban a válságadókat. Mert ne a zemberek fizessék meg, vagy ha mégis, akkor szidják tovább a bankok, a multik és az energia meg kommunikációs cégek kurvaanyját. A banki tranzakció díjakban, mobilszolgáltatások árában elrejtett költség az nem adó, hanem áremelés, úgyhogy kuss. Aztán valaki szagot kapott, és pillanatokon belül ott lihegtek a manyup felhalmozásaink felett csorgó nyállal, mint egy falka sakál. Némi előjáték után belecsaptak a lecsóba: vagy ideadod önként, vagy kiszerződsz a közösségből. Mint egy szekta, ahová csak teljes vagyonlemondással van tagfelvétel. Gyártottak sok szép, és könnyen cáfolható elméletet, majd kinevezték a Kiflik Zsúrnőjét felügyelő biztosnak. Csodálatos lehetett a kormányülés, amin Selmeczivel gyakoroltatták a táblánál, milyen kitalált számokkal miként kell előadni a Nagy Aggódás című jelenetet. Szerintem azt még Matolcsy is csak ujjai mögül kikukucskálva merte végignézni.
Az évtized lopásának sok kritikusa akadt, akiket módszeresen ki kellett szerződtetni a Nemzeti Együttműködés Rendszeréből. Bárki, aki szót emelt vagy emelhetett a lopáspolitika ellen az napokon belül házon kívül, jogkörét veszítve találta magát. Az Alkotmánybíróság gúzsba kötve, a Költségvetési Tanács felszámolva, a helye behintve sóval, a Kopits társaság föl ne támadjon valaha.

Utolsó állva maradt kritikus a sajtó, meg a zinternet, hogy rogyna rá az ég a sok mitfirkálsz mitugrálszra. De mire jó a szinte csak gumiszabályokat tartalmazó médiatörvény, ha nem az elcsendesítésre?
A lényeg, hogy ne riadjunk vissza semmitől. Nevezzük európainak a törvényt akkor is, ha az egész kontinens szerint nem az, hazudtoljunk meg mindenkit a kimondott és leírt szavaik ellenére, majd tegyünk pontot az egész végére egy Orbánra annyira jellemző üzenettel: lófaszt változtatunk bazmeg, majd én megmondom mi európai, és mi nem az!

Az év és a kormányzás ilyen alakulása mellett szerencse, hogy a pálinkaforradalom legalább jól sült el. Otthon nyugodtan hátradőlhetünk, mindenki butíthatja magát a spájzban főzött aktuális kedvencével, az alkoholmámor ködén át szemlélve csak ki kell várni a bukás elkerülhetetlen pillanatát. Ha időközben nem, 2014-ben mindenképpen. Mert kétharmaddal nem csak nagyot alkotni, hanem akkorát perecelni is lehet, hogy beleremeg a fülkeforradalomra érzéketlen Európa. Az utat már kitapostátok hozzá 2010-ben.

201 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr422541106

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Játszd újra, Viktor! 2010.12.27. 09:20:19

Nem akartam új posztot mára, de sajnos felbosszantott szeretve tisztelt Kedves Vezetőnk "2/3-os csőlátása" (by Jaegtoer). Lassan már valóban elhiszem neki, hogy komolyan gondolja minden szavát, és ez

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Én mindig kinyitottam a számat ha úgy éreztem ,hogy kritikát kellett megfogalmaznom az éppen kormányon lévőkkel szemben, de ilyen még nem volt,hogy igazából semmit sem merek írni, mert sok a vesztenivalóm.
Ilyen volt a szocializmus is?
Ja, persze akkor még net sem volt, azta sötét korszakát neki, de most is egyre inkább felesleges lesz ha jobb ha csendben maradunk.
Mit is akartam még, ja igen, éljen a 2/3 és a párt!
kuvasz, írd meg nyugodtam. Sokkal jobb a helyzet az "exszocializmusunknál". Hallani fogunk rólad - mint mártír - pár éven belül. Nem csak évtizedek múlva, már ha...
Én csak annyit szeretnék mondeni, hogy ..... ...... ........ .. .....! És ... a .... ... ....
"Mert kétharmaddal nem csak nagyot alkotni, hanem akkorát perecelni is lehet, hogy beleremeg a fülkeforradalomra érzéketlen Európa."

Ne reménykedj! Itt egyelőre senki más nem bukott, csak a te elvtársaid, szerencsére többször is. Jó darabig nem is fognak belőle felállni. A jelenlegi helyzetért pedig nekik küldjél "köszönőlevelet". Ha ők 8 évig teszik rendben a dolgukat, akkor ez most nincs.
Nemzeti Barbárizmus Nemzeti Szar!( merülés hülye magyarok erre szavaztatok?)
Matolcsi...siess egyik szemed itt a másik ott....
@thinker_: a csuti törpének óriási szerepe volt abban, hogy 8 évig ne menjenek rendben a dolgok...
@thinker_: "Itt egyelőre senki más nem bukott, csak a te elvtársaid, szerencsére többször is. Jó darabig nem is fognak belőle felállni. A jelenlegi helyzetért pedig nekik küldjél "köszönőlevelet". Ha ők 8 évig teszik rendben a dolgukat, akkor ez most nincs. "
- Miből olvastad ki hogy a szocik az ő elvtársai? Vagy aki kritizálni mer az rögtön szoci? Az elszólás meg sokat elárul a tudatalattiról - "Ha ők 8 évig teszik rendben a dolgukat, akkor ez most nincs"
Szóval azért legbelül te is úgy gondolod hogy nem erre szavaztál, ugye?
@puffatag: Meg főképp Medgyesi és Gyurcsány vékony többségének. Volt olyan költségvetés, amely egy elkerülő útba került hogy a többség meglegyen.
Hihetetlen, hogy még mindig elvtársozzák azt, aki MSZP-re szavazott?
Gyurcsány kommunista? Bajnai/Oszkó páros kommunista volt?
Ugyan már, tisztában vagytok a szó jelentésével?
Ha kommunistát szeretnétek látni, akkor nézzétek végig a mostani politikai szereplőket (elit? azért nee..), élükön OV-ral, NENYI-vel, államosítással.
Például aki szerint a MNYP-as történet nem lopás, az a szememben idealista kommunista.
>- Az EU ugrál a mellünkön a médiatörvény miatt,
Nem ugrál a mellünkön, csak jelezték, hogy nem értik. Februárban, a téli szabadságolások végén vagy kiderül, hogy értik (és rájönnek, hogy tulajdonképp nem változott), vagy elkezdenek ugrálni a mellünkön. De még nem ugrálnak.

>- gazdaságpolitikánk az eddig megspórolt és most elvett megtakarításokra épül,
Nem a gazdaságpolitikánk épül arra, hanem a rövidtávú költségvetési egyensúly. Konkrétan a fennálló, kifelé mutató államadósságot cserélik be belső adósságra, ami azért mégis könnyebben kezelhető, illetve segít legalább a látszatát kelteni annak, hogy nem állunk olyan rosszul, mint Bajnai és fletó elvtársak szeretnék.

>- köztársasági elnöknek neveznek egy kiszolgált írógépet,
Akinek a nevét - az eddigi kiszolgált írógépekkel szemben - legalább van olyan külföldi, aki hallotta. Külföldinek most nem számítom a Dono Valy magyar kocsma folyton RTL Klubot néző szlovák pultoslányait.

>- érdemi döntéseket hozó Alkotmánybíróságunk nincs,
De, van. Itt tessék nézelődni: www.mkab.hu/index.php?id=friss_hatarozatok

>- Költségvetési Tanácsunk sincs,
Őőőő, egy másfél éves szervezetet hogy lehet ekkora elánnal siratni? Mintha legalábbis a Geronüszia tagjait mészárolták volna le.
A Költségvetési Tanács eredeti elképzelése (amit a Fidesz kitalált, és több, akkor még parlamenten kívüli párt is támogatott) egy társadalmi munkában (ti. ingyen) dolgozó, néhány szakértőből álló virtuális tanács volt. Ehelyett a néha összeülő, kávézgató asztaltársaság helyett kaptunk egy újabb elvtárstemetőt többszázezres fizetéssel és szolgálati Audival. L. hetivalasz.hu/uzlet/kell-e-nekunk-koltsegvetesi-tanacs-33569/

>- Pozsgay elvtárs forradalmi hevülettel írja az új alkotmányt.
Két különbség van a Pozsgay-Németh-Martonyi-félék és a Gyurcsány-Kiss-félék között: előbbiek pártbeli tevékenységéről mindent tudunk, most azonban úgy tűnik, nagyonis a nemzetért dolgoznak; utóbbiak pártbeli tevékenységét sötét homály fedi, hiszen fletó nyílván több volt mint egyszerű kiszes örsvezető, ha a módszerváltás során ilyen gyorsan ilyen sok mindenre rátehette a kezét, jelenleg pedig ugyanolyan mocskos tolvajokként viselkednek, mint annakelőtte.
@thinker_: A jelenlegi helyzetért pedig nekik küldjél "köszönőlevelet".

Aha, szóval a jelenlegi helyzet nekik köszönhető, ugye fidesz bolsevik barátom?
Ha nem tudnád, nem ők lopták el az adófizetők pénzét, hogy odaadják a gazdag haveroknak, akik 8 évig támogatták Kim Viktor Szen polgárháborúját Magyarország ellen. Nem ők szüntették meg az Alkotmánybíróságot és a tulajdonhoz való jogot. Nem ők szüntették meg a szabad sajtót sem, komcsi.
Eléggé el van túlozva a nicked...
Vehetsz is vissza a nagyképű dumádból, vagy legalább ne hazudj, mint a hatalmon levő narancs maffia.
@Amexrap: Ja kérem külföldi oldalról írogatni... na az mostanság tanácsos.
@thinker_: Viktor már 2006 őszén jelezte a köztársasági elnöknek, meg úgy mindenkinek, hogy ő és csapata /ha úgy tetszik Timúr és csapata/ készen áll a kormányzásra!!!

4 kemény évig figyeltek, készültek, de ez úgy látszik csak arra volt elég, hogy eldöntsék kit hova kell kinevezni, beültetni.

Hogy Veres János susmusol a költségvetéssel, vagy Matolcsy és Selmezcy Gabriella nyul le pár ezer milliárdot az lényegtelen, abból a szempontból, hogy így is úgy is csak a szart tapossuk...
@Benbe: Miért érdekes az, hogy a magyar köztársasági elnök nevét ismeri-e külföldi, vagy sem? (Amúgy sem hiszem, hogy Schmitt nevét nagyságrendekkel többen ismernék Minnesota-Alsón, mint Göncz Árpádét.)

Tökéletes értékelése a 2010-s évnek, gratula a posztolónak.
@Benbe: "Nem ugrál a mellünkön, csak jelezték, hogy nem értik. "
- Ez amolyan Szijjártói csúsztatás. Nem azt írták hogy nem értik, hanem Merkel figyelmeztetett - ha lennél valaki akkor neked is megmondanák, hogy nem nem értik, hanem a mellünkön kívánnak ugrálni - a luxemburgi külügyér - pont a luxemburgi - diktátornak nevezte Orbánt. Hogy pont a luxemburgi, az bizony nagyon kínosan egyeztetettnek és kiszámítottnak tűnik a diplomáciában.
Dec 25.-én BEN-HUR

dec. 26.-án QUO VADIS volt az ATV-n. Talán

csak nem céloznak valamire(-kire)? Te "szent

média hatóság"
@Benbe: "a módszerváltás során ilyen gyorsan ilyen sok mindenre rátehette a kezét, jelenleg pedig ugyanolyan mocskos tolvajokként viselkednek, mint annakelőtte."

Ej, bolsevik barátom, most hideg vízzel akarsz engem elkábítani? Én nem vagyok egysejtű fidesz komcsi, hogy bezabáljam, amit felbüfögtél.
Egyébként, amit itt leírtál, az éppen a hatalmon levő nemzeti kommunistákra illik, ők lopták el az adófizetők pénzét. Vagy van olyan krokodil bőr az ábrádon, hogy ezt letagadd, komcsi?
@EG0:

"Hihetetlen, hogy még mindig elvtársozzák azt, aki MSZP-re szavazott?"

Az mszp egy rendezvényen felléptetett egy nagyon öreg nénit, aki még a pulpitusig sem ért fel, de elmondta:
ő már 70 éve tagja a pártnak, estébé... és meghatódott attól, h már ilyen régen hű a párthoz
@puffatag:

Nem kéne kitalálni a kormányzásért felelős ellenzéket. Ez kérem nettó hülyeség.
@egyittlakó: Van ez a nyugdíj-kalkulátor itt az indexen. Kidobott nekem egy 35000-res nyugdíjat a magánnyugdíjpénztári rendszerből. Hát nem ért nagy veszteség.
@Benbe: szóljon vki benbének,h szíjjártó ellopta a nickjét! még hetiválasz linket is ad.. egészen elképesztő.
@malacz69 rettegéselemző:

"Hihetetlen, hogy még mindig elvtársozzák azt, aki MSZP-re szavazott?"

vs

"Az mszp egy rendezvényen felléptetett egy nagyon öreg nénit, aki még a pulpitusig sem ért fel, de elmondta:
ő már 70 éve tagja a pártnak, estébé... és meghatódott attól, h már ilyen régen hű a párthoz"

- A második mennyiben cáfolja az elsőt?
@Benbe: Ja, kb annyit mint amennyit az államiból fogsz kapni. :-))
@malacz69 fidesz bolsi:

Még mindig élsz, gyökér? Van képed ide is előjönni, mint exkomcsi? Mondjuk, téged ezért fizetnek, droid...
Ugye, milyen jó az alkalmazkodó (seggnyaló)képességed? Mindig arra az oldalra húzol, amerre a kommunisták vannak. Hányingerem van az ilyen fizetett niemandoktól...
Viktorunk, Kedves Vezérünk megmondta múlt héten hogy nemsokára Kínával! (hihi)leszünk versenyképesek! Persze azt már mi tegyük hozzá nem gazdaságilag, csak média szinten...
A "merjünk nagyok lenni" lassanként elavul, legyen helyette a "Merjünk a Világ Urai lenni"!
Ideje lenne kislattyogni két szem xanaxért...
A parlamentben nincs gyógyszertár?
@thinker_: Nagyon jól tudod, hogy 8 éven keresztül gyerekes ellenzék működött az Országgyűlésben, ma is látod bohóc ruhában "más" emberek, normáltól eltérőek járnak be. egyenlito.blog.hu/2010/12/26/top5_az_ev_legemlekezetesebb_parlamenti_pillanatai#comment-form

Óvodai színtű bosszúállások a néppel nem törödés jellemzi a 2/3-ot ma. Korábban, pedig emlékszel a módosító javaslataitokra, vagy 1200-at nyomtatok be. Szétvertétek a középületeket, kordont bontott a fiatal demokrata.

Nem kell büszkének lenni sem a pálinkára, sem a 3000 milliárd ellopására (ami egyébként több tíz milliárd). Nem kell büszkének lenni arra sem, hogy Orbánt elzavarta az összes európai vezető a rezidenciájáról.
@fakopács: Naugye.

Akkor minek örüljek annak, hogy aki meg százezreket keres, az nyugdíjjárulék helyett egy csomó pénz saját kis megtakarításba helyezhet?

A magánnyugdíjpénztári rendszer pont a közös teherviselés alól egy kibúvó. Az adózott jövedelméből persze mindenki olyan önkéntes nyugdíjpénztárba tesz, amilyenbe akar (nekem is van ilyenem), de először mindenki adózzon lehetőségei szerint!
@Benbe: Az, hogy neked mennyi jött ki még nem jogosítja fel a kormányt, hogy lopjon. Azért ezzel illene tisztában lenned, bár gondolom, korodnál fogva nem tartozol a notórius járulékbefizetők közé. Minek is, majd lop az állam akkor is, amikor te mégy el nyugdíjba...
ugye?
Hmmm... a kormány programján nem szerepel sem a nyugdíj, sem a közoktatási reform. Pedig itt sokan várták már az őszt, az október 3. utáni időket, aztán a februárt, hogy lesz itt államreform. Hát nem lesz. Minden meg lesz szállva - a szocik is ezt csinálták - semii sem fog történni - dettó a szocik - be lesz a média szája fogva - Európa kiakadt.
Remek. Ez volt az amire a Fidesz azt mondta készen áll a kormányzásra? A semmit tevés vagy a halogatás volt a program?
Nagyon jó cikk, minden szavával egyetértek. Nagy ívben leszarva a médiatörvényt, nyugodt szívvel írom le, hogy orbán és csapata egy mocskos, korrupt, szar, hazug tolvajbanda, semmi több. Vissza a Bajnai kormányt, orbán takarodj!
@egyittlakó: Szó nincs lopásról. Az adókedvezményt megvonta - ez nem lopás. A nyugdíj alapjául szolgáló tőkét pedig bevitte a nyugdíjrendszerbe - ez sem lopás. Ja, hogy sokan arra ácsingóztak, hogy egy összegbe fölvegyék ezt a tőkét? Csókolom, az ilyen konstrukciót életbiztosításnak hívják, nem nyugdíjpénztárnak. Az, hogy eddig volt egy ilyen lehetőség, az nem jelenti azt, hogy ezt nem lehet visszavonni, hiszen meglehetősen igazságtalan volt. Pro forma pedig ez a megtakarítás sosem volt a manyup tag tulajdona, ez nem az ő számláján volt, hanem a pénztárén. Egy pénztár számláján ez a pénz továbbra is megtalálható, az, hogy ki fizette be, továbbra is könyvelve van. Mi a probléma?
@egyittlakó:

Nem temiattad, te utolsó senkiházi, csak amiatt, h mások is lássák, mennyire idióta fasz vagy, mennyire elfogult komcsi barom, aki nem képes meglátni semmilyen korrektséget a másik oldalon:

malacnews.freeblog.hu/archives/2010/12/27/Jatszd_ujra_Viktor/
@NYJetsTD: Sajnos ez tragádia, Orbán elhiszi, hogy versenyképesek leszünk Kínával. Ez nagyon nagy baj. Nagyobb baj, hogy a Fidesz vezetők elhiszik, hogy Orbán náluk okosabb.
Orbánban jelen van Selmeczi Gabika bája, Meggyes Tamás vagánysága és Matolcsy gazdasági érzéke, persze ott van még Pozsgai hűsége.
@Benbe: "A magánnyugdíjpénztári rendszer pont a közös teherviselés alól egy kibúvó."

Neked igen, valóban. Meg a többi ügyeskedőnek...
Mit tudsz te a közös teherviselésről? Eddig is a mnyp tagok fizettek be az állami nyugdíjalapba ugyszintén, nem más...
Érted te, hogy miről beszélsz?
"A legutóbbi hollandiai parlamenti kampányban kifejezetten jól szereplő párt is kampányolt azzal, hogy Bulgáriát és Romániát ki kellene zárni az EU-ból. Most Magyarország is rákerülhet a „szőrös talpú, civilizálatlan” helyek listájára. Már most olvashatók publicisztikák Európa-szerte arról, hogy itt a bizonyíték, az elnökségi rotációt meg kell szüntetni, mert például a magyarok méltatlanok arra, hogy európai üléseket vezessenek."

Sajnos csak egyetérteni tudok velük. A jelenlegi magyar kormány egyszerűen ciki.
@Benbe: "Szó nincs lopásról."

Mondtam már, ne engem kábíts... Ne erőltesd, mert szánalmas.
@fakopács:

Magyarázd már el, h 2010-ben miért tartja fontosnak egy párt, h egy olyan személyt léptessen fel nyilvános utcai rendezvényén, aki vállalja a folytonosságot 1940-től?

Az mszp mindig is vállalta a jogi folytonosságot, tehát utódpárt, ha tetszik, ha nem. Én mondjuk nem szoktam komcsizni, de kb. érthetetlen, miért akadnak fenn ezen azok, akik hisznek egy ennyire vállalhatatlan pártban.
Előbb utóbb jönnek a mártírok. Var-ánusz lehet az első médi-ánusz-mártírikusz (gy.k. akit a médiahatóságosság hátulról jól Shaggbeqœur.. .)?
@Benbe: Egyetértek veled, a manyupot én sem tartom helyesnek. De amikor az állami 60-70 ezer mellet hiányzik az a 35 ezer, akkor az nagyon fog fájni.
@thinker_:" Ne reménykedj! Itt egyelőre senki más nem bukott, csak a te elvtársaid, szerencsére többször is. Jó darabig nem is fognak belőle felállni. A jelenlegi helyzetért pedig nekik küldjél "köszönőlevelet". Ha ők 8 évig teszik rendben a dolgukat, akkor ez most nincs." De reménykedünk!!!!!És be kéne fejezni a nyolc évezést! Volt itt már negyvenöt évezés húsz évezés stb.Tanuljátok meg már ami volt az volt,ami van az van.(a múlt az mindig okozója a jelennek) de akkor 2014-ben majd négy évezünk?
@malacz69 rettegéselemző: De neked miből jön le az hogy valaki hisz az emeszpében aki bírálja a fideszt? Még mindig nem érted? Nem feltétlenül emeszpés aki utálja a fideszt, ahogy Merkel sem az.
Az a baj, h itt nincs semmiféle korrekt kritika, csak heveny és primitív demagógia, éppen ezért szarik az ilyen véleményekre Orbán.

Mit is kezdjen egy politikus az ennyire leegyszerűsített, primkó véleményekkel?
Talán meg kéne próbálni észérvekkel hatni a kormányra, mert az ilyenekkel, h
"orbán és csapata egy mocskos, korrupt, szar, hazug tolvajbanda, semmi több. Vissza a Bajnai kormányt, orbán takarodj! "

nincs mit kezdeni.
@malacz69 orbán komcsi:

Szánalmas vagy, te narancsfejű kommunista...
tolvajok imádója, szégyelld magad, gyökér... számomra senki vagy mostantól. Jobb, ha nem zavarod a becsületes emberek írásait, húzz el, te fizetett komcsi droid.
@egyittlakó: Ez így például nem igaz. A szüleim például nem manyup-tagok, viszont évente sok millió forintot fizetnek be adó formájában, aminek egy komoly része a nyugdíjjárulékok pótlására megy, miközben persze ők is és a munkáltatójuk is fizeti az államnak a nyugdíjjárulékot.

Tehát nagyon nem igaz az, hogy a manyup-tagok adójából pótolják ki a lyukakat a nyugdíjkasszán. A legtöbbet kereső, tapasztalt, hosszú munkaviszonnyal rendelkező, az ötvenes években születettek ugyanis jellemzően nem tagjai magánnyugdíj-pénztáraknak, ellenben természetesen jelentős mennyiségű adót fizetnek, és még a létszámuk is magas.
@fakopács:
"Nem feltétlenül emeszpés aki utálja a fideszt, ahogy Merkel sem az. "

Te miről beszélsz?

Az első kommentem ebben az ügyben ebből az idézetből indult ki:
"Hihetetlen, hogy még mindig elvtársozzák azt, aki MSZP-re szavazott?"

Olvasd már vissza, miket irkáltunk fentebb, totál félreértésben vagy.
@malacz69 rettegéselemző: "Az a baj, h itt nincs semmiféle korrekt kritika, csak heveny és primitív demagógia, éppen ezért szarik az ilyen véleményekre Orbán."

- Ja, mit nekünk az európai diplomácia, Merkel.
Te ezt komolyan is mondod, vagy meózzák mit írsz a fizetésért?
Amikor elolvastam azt a cikket, amiben a vezénylő tábornok elmondta, hogy Kínával leszünk versenyképesek (muhaha), akkor először hangosan felröhögtem, majd bevillant egy képvicc, ahol 2 ápoló egy kényszerzubbonyba bugyolált embert kísér, aki vörös fejjel ordibál, hogy "Kínával is versenyképesek leszünk, Kínával is versenyképesek leszünk...". Majd az egyik ápoló megveregeti a vállát és ennyi mond "persze, persze, na jöjjön..."

Szóval azt gondolom, hogy orbán egyszerűen megbolondult, agyára ment a tehetetlenség, hogy csupa balfasszal van körülvéve, meg hogy fingja sincs mit lehetne csinálni ezzel az országgal, hogy kimásszunk a szarból. Szerintem klinikai eset.
@thinker_: Na látod Pajtás, ez itt a gond: NEM az elmult 8 evben lett itt minden elcseszve, HANEM az elmult 20 evben (viktorostól,gyurcsányostól,antallostól) DE még mindig vannak akik ezt NEM VESZIK ÉSZRE! Mostmár lassan FEL KÉNE ÉBREDNI, és nekiállni GONDOLKOZNI! ..de tényleg, muszáj megvárni amig ránkomlik a ház? Még mindig várom azt az erőt ami mögé oda tudok állni, mert TUDOM hogy ertünk akar tenni valamit... Valaki alapitsa meg ezt a pártot hadd csatlakozzak...ne kelljen már mindent nekem csinálni
@thinker_: "Itt egyelőre senki más nem bukott, csak a te elvtársaid, szerencsére többször is."
Mint pld. Pozsgay elvtárs,aki most Fidesz színekben írja az alkotmányt. De lehetne még sorolni.
Jól áll a szemellenző, haver!
@malacz69 rettegéselemző: Te vagy totál félreértésben. Aki az emeszpére szavazott az nem feltétlenül emeszpés. Ahogy én sem, csak azért szavaztam rájuk mert nem akartam hogy a törpediktátornak kétharmada legyen. Különben a pokolba kívánom az emeszpét.
És ezzel igen sokan így vannak. Ahogy sokan átkozzák már magukat mert a fideszre szavaztak.
Számomra nem fideszes az a megtévesztett aki a fideszre szavazott. Csak fekete-fehéren tudsz gondolkodni?
@HaHazaKellJönnömForradalmatCsinálok: Így van. Antall tudott volna egy nyugdíj és egy egészségügyi reformot csinálni. Elszalasztotta lehetőséget.
@fakopács: Én úgy tudom, de most nem tudok utánanézni, így lehet, hogy tévedek, hogy az állam a túl alacsony magánnyugdíjjal rendelkezőknek csak a nyugdíjminimumig garantálta kiegészíteni a nyugdíjat, tehát nem pluszban jött volna a 35000 a 60000-res minimálnyugdíjhoz. A minimálnyugdíjat meghaladó manyu esetén pedig a manyu 75%, az állami 25% lett volna.

Az egykulcsos adóval, illetve a családi adókedvezménnyel és a többi, szintén csak a fidesztől várható adózási megoldással együtt viszont jobban járok még így is, hogy bukom a manyup megtakarítás. Önkéntesben többet is összeszedhetek, ráadásul a 35000-ret is úgy kaptam meg, hogy már a fidesz által bevezetzendő új pedagógus-bértáblával számoltam, igaz, csak 40 év munkaidővel, mivel kizártnak tartom, hogy 65 éves koromban még képes leszek olyan jól és lelkesen tanítani, mint most.

Namost pedagógus béremelésről a maszoptól soha nem is számíthattam volna, így a pénzügyi mérleg nálam egyértelműen pozitív a most bevezetésre kerülő összess változtatással.
@Benbe: Bizony ám, hogy ugrálnak. Aki azt, amit a külföldi politikusok (ideológiai hovatartozástól függetlenül) vagy sajtómunkások, szervezetek nyilatkoznak, "nem értésnek" veszi, az nem olvasta el pontosan a nyilatkozataikat vagy az MTI és Szijjártó hazugságaira, hamis fordításaira és ferdítéseire támaszkodik.

A gazdaságról pedig olvasd el a GKI most kiadott elemzését (lehet, hogy jövő ilyenkor már nem lesz GKI?). A kormány rulettet játszik a gazdasággal, amihez az emberek megspórolt pénzét lopja el, vagy közvetve sarcolja meg őket. Mai a hír, hogy jövőre a benzin 410-ig felkúszhat, és egy év alatt megkétszereződött a devizahitelesek adósságállománya. Ez már nem az elmúlt nyolc év, hanem a mostani kormány forradalmi hevületének (értsd: baromságainak) eredménye.

A köztársasági elnökünk pedig az elmúlt húsz év legrosszabb köztársasági elnöke, amikor már az ember azt hitte, Sólyomnál nincs lejjebb. Van. És nem is egy szinttel, hanem egy egész pincerendszerrel. Svicc Pál nem csak buta, de szolgalelkű is. A csizmámat nem pucoltatnám ki vele.
@Bergeroth: "Amikor elolvastam azt a cikket, amiben a vezénylő tábornok elmondta, hogy Kínával leszünk versenyképesek (muhaha), akkor először hangosan felröhögtem, majd "

Pedig meglátod azok leszünk. Csak alá kell mennünk a havi 2 tál rizs átlagfizetésüknek. De megcsináljuk majd meglátod! :-D
@fakopács:

Aki az elmúlt 8 év fényében az mszp-re szavazott, az bizony mszp-s, ugyanis szavazhatott volna másokra is, ha már nem Fidesz:

LMP, MDF (Bokrossal), Jobbik.

Az viszont sokkal igazabb, h aki a Fideszre tolt, az nem biztos, h fideszes, tekintettel arra, h a kampányba túl sok konkrétum nem hangzott el, viszont velük valóban és biztosan leváltható volt az előző 8 év.

De felőlem lehetnek ők is fideszesek, viszont az azért merész, h mszp-re szavaz vki ilyen kormányzás után, és mégsem mszp-s. Ne hülyítsük egymást!
@fakopács: Azért látom vannak még gondolkodásképes emberek. Igen, és még rngeteg mindent elrontottak, de amiért legjobban haragszom rájuk az az, hogy ök betonozták be a képviselőket a parlamentbe, innentől egyertelmü volt hogy csak pártérdekeket fognak képviselni, nem minket. Na ezt is MEG KELL VÁLTOZTATNI!
@Bergeroth: 1 millió kínai-magyar kettős állampolgár letelepítésével még lehetünk versenyképesek... ;(
Jó poszt, én csak egyre reagálok, a címbe is foglalt pálinkára.

Magyarország lakosságának igen számottevő része alkoholfüggő, súlyosan beteg ember. Több százezer emberről van szó. Függőségük tönkreteszi életüket, és gyakran tönkreteszi családjuk életét is. Halk hangon egymillió emberről van szó, de inkább többről.

Na most egy ilyen népnél megkönnyíteni a pálinkához való hozzáférést, ez... szóhoz se jutok. Merénylet, bűn, gátlástalan szemétség. És még büszke is rá. (Ezzel egyébként 30 milliárd jövedéki adóról mondott le, miközben a Költségvetési Tanácsra vagy Szegeden a lézerközpontra nincs 1-1 mrd ft)
Javaslom a láncdohányosok kedvéért Viktátorunk tegye szabaddá a házi dohánytermelést is...
@Átutazó:

Van igazság a rulett-elméletben, ezt maga Navracsics is elismerte, de ami médiatörvény szinten megjelent odakint, abban semmi konkrétum sincs!
Milyen konkrét dolgot kritizálnak?
Ami abban a törvényben benne van, az egyik se példa nélkül való nyugaton, ahol egyébként simán rasszistázzák, nácizzák Sarkozyt, és Klaus vagy Berlusconi is van legalább annyira megosztó politikus, mint Orbán, mégsem gondolkodik senki sem Csehország vagy Olaszország büntetésein.

A médiatörvény önmagában nem aggasztó, az sem (hiszen volt rá példa bőven fordított felállásban is), h a kormánypárt uralja a közmédiákat, de a kettő együtt valóban soknak tűnik, tűnhet azoknak, akik bukni látják eddigi befolyásaikat.

Most komolyan: melyik jogszabállyal van baj a médiatörvényben, ami példa nélküli a régi demokráciákban?
@malacz69 rettegéselemző: Mondom hogy csak fekete-fehérben vagy képes gondolkodni.
Pont azért nem szavaztam a Bokrosra, mert tudtam hogy az elvesző szavazat lesz. LMP szóba sem jön, mert eszdéesz rekreáció. A Jobbikkal ugye viccelsz?
@Bergeroth: Az a nagy baj, hogy Orbán egymaga szeretne felemelni egyszerre 1000kg súlyt, hiába mondják neki, nem lehetséges!

Eltelt 8 hónap, és nagyobb veszteségeket okoz az országnak, mint az eltelt 20 esztendő.

Nem lehet torgyáni úton járni és állandóan repülőgépen ülve gyűjtögetni az apró napidíjas pénzt, közben 5 gyermeket nevelni, feleséget eltartani családi vállalkozásokat ügyintézni, mert így tényleg a felkészületlenség miatt igenis mindenhonnan elzavarják. Kellene egy kis gondolkodás, eszmecsere, vélemények kikérése, átgondolása elemzése, elhatározás hozatala, majd végleges döntés, és annak ellenőrzése.
Sajnos emlékekből nem lehet élni, azok szépülnek, a kor pedig ma mást követel, mint 20, vagy 8 évvel ezelött.

Szerintem túl sokat vállal, nem bizik meg senkiben, önmagában főként nem.
@fakopács: Á, még választások előtt vettük a külföldi domaint, mert azt bejegyezni kb 10 mp, a magyar domaint bejegyezni meg kb 10 nap. Akkor még nem gondoltuk, hogy Viktor ilyen sikeresen visszadob mindannyiunkat a jövőbe:)
@malacz69 rettegéselemző:
Észérvekkel nem lehet hatni rájuk, mert vérig vannak sértve, a 8 évi ellenzéki lét miatt. Most a magyar népet büntetik azokkal a törvényekkel, amiket hoznak. Bosszút állnak rajtunk. Magyarázd már el nekem, hogy melyik általuk hozott törvénybe lehetne belekötni észérvekkel, amikor simán kimagyarázzák azt is, hogy az ég zöld, a fű kék, aki meg nincs velük az a nép ellensége.
Ez a magyar nép már annyit szenvedett és annyira várta a változást az orbán kormánytól, hogy most, amikor szépen lassan lehull a lepel, akkor az emberek észreveszik, hogy orbán, a volt kisz tag, képtelen szabadulni az 1980-as években rekedt komcsi mentalitásától, és konkrétan semmi elképzelése nincsen az ország jövőjéről kapcsolatban. Nyugdíj-, és közoktatási reformot nem akarnak végrehajtani, és úgy összességében csak a hatalom megtartása érdekli őket, minden áron. Jelenleg épp az orbán diktatúra épül, aki ezt nem látja, az vagy fizetett bértollnok, vagy nem itt él.
Én még azt is kinézem belőlük, hogy ha kell bedöntik az egész országot, a gazdaságot, mindent, csakis azért, hogy ők maradhassanak hatalmon.
Ilyenekkel te mit, hogyan akarsz észérvekről tárgyalni? Ne légy már nevetséges. Lassan tényleg eljön az ideje, hogy a felfegyverkezett néptömeg bevonul a parlamentbe és így fogja kikergetni őket. Azok után, hogy mennyire népszerűtlenek, biztos vagyok benne, hogy a rendőrség a néptömeg mellé állna.
Primitív, beszűkült véglényekkel, egoista, gőgös, nagypofájú őskomcsikkal, nem 21. századi, sötét balkáni bunkókkal nem lehet észérvekről tárgyalni. Mintha egy ősembernek magyaráznád a mobiltelefon működését, kb. ennyit érnél el.
@Benbe: Az az 35000 a nyugdíjad negyede, 75% továbbra is az államiból jönne, minthogy a járulékok is ilyen arányban mentek a magánba ill. az államiba. Szóval elvileg 140.000 lenne a teljes nyugdíjad. Persze hogy lenne-e az állami alapban annyi pénz akkor, hogy azt a 105.000-t kifizessék neked, az nagy kérdés. Ha átlépsz, mert úgy tűnik át fogsz, akkor viszont már a teljes 100% bizonytalan.
@malacz69 rettegéselemző: "de ami médiatörvény szinten megjelent odakint, abban semmi konkrétum sincs!" - Pont ez a gond, hogy nincs benne konkrétum, csak egy fidesz által delegált grénum büntetési és rendelet alkotási joga. Ha ezt nem érted, nagy gond van veled.
A külföldi diplomaták értik, azért reagálnak ilyen keményen.
Kedves Fabius!

Remek összefoglalója 2010-nek, igaz az év még nem ért véget, 1 hét alatt is történhet újabb abszurd :-(.

3. bekezdésbeli felsorolásodból maradt ki szerintem nagyon is lényeges, árulkodó esemény. Az 5 évre visszamenőleges hatályú törvény (tán végkielégítésekről?). Jogász végzettségű kormányfő alatt? Római joggal kezdik az első évesek, ha jól rémlik! Legkedvesebb miszterelnököm felejtette?

Ha így van, az baj (bár orvosolható, vagy tünete enyhíthető az aggkori elbutulásnak). Ha tudta, és ennek ellenére tette / hagyta, az ha lehet, még nagyobb baj.

Benbe nagyon ráér :-)
@Amexrap: .hk domént 15 dollárért lehet szerezni és megnézem az a magyar bürokratát aki tud egy hongkongi oldallal valamit kezdeni. :-))
Kapós lesz.
Ti meg meghallottátok a jövő szavát.
@fakopács:

Az LMP kurvára nem szdsz, és roppant korrekt módon érveltek most is a médiatörvény kapcsán.

És már ne is haragudj, de ez a kommented is tökéletes mszp-s magyarázat arra, h hogyan lehetett 8 ilyen év után is rájuk szavazni.
Kizárod vmilyen alapon a másik 4 pártot, aztán fájdalmasan megállapítod, h nem volt mit tennem, de maradt az mszp.
LOL, engem nem győztél meg, és akár otthon is maradhattál volna, vagy elmész, és lófaszt rajzolsz.
@rdos: Római jog helyett akkor még a KISZ-nek fogalmazott jelszavakat. Abban nagyon jó.
@malacz69 rettegéselemző: Ja, csak ne legyen fidesz ellenes szavazat, mi? Nem kell ez a hátulról jövő duma! Csakazért sem fidesz!
@Benbe: hű de silány érvelés...

- le lehet tagadni a nemzetközi botrányt a cenzúratörvény miatt, csak felesleges, mert hülyének néznek. óriási botrány van, vezető angol, amerikai, német, francia, stb újságok címlapján szerepelünk. az eu meg pontosan érti miről van szó, nagy könnyen meg is érthető, csak ők diplomaták, ezért kezdik finom érdeklődéssel a dolgot, mert ez az európai mód, ha érted.

- gazdaságpolitika, adócsökkentés a tehetősebbeknek: évente 500 milliárd ft. mínusz.
4 év alatt ez 2000 milliárd. ezt a lyukat kell betömni az elrabolt nyugdíjjal, ennyi.

- schmitt pál: haha képes vagy védeni ezt a silány kis puhatestűt? :)) gáz... tán a külföldnek nevezzük vagy magunknak?

- az AB-t hasbarúgták. pont. tény. csökkent a hatóköre. kit akarsz hülyíteni?

- a KT elmeszelése szépen beleillik a trendbe. aki nem vak és süket látja mi folyik.

- és még Pozsgayt is próbálod relativizálni! A kommunista diktatúra egyik vezetőjét!
Köpni kell...
Időnként menj el azokhoz akiknek kifőzdéjük van!Majd elmondják nem hogy csökkent hanem nőtt a pálinkafőzésük kapacitása!Az 1200ft/liter főzésiár most 500-600ft/liter.Nó ennyit a huhogásodból!Majd légyszi értesíts ha megtudod hogy valahol panelban főznek páleszt!Eddig a gazdág titokban főzték a páleszukat,most végre jogunk van sajátunkat főzni!Az ember meg magának jót állit elő!De egy pesti aszfaltkoptató bérirnoknak erről hiába is értekeznék!Sajnálom hogy olyan sívár volt az életed hogy temég mindíg a vörösnyakkendőre áhitozol!Vannak akik annyira megszokták a rabságot hogy a szabadságukba belehalnak!Azthiszem teis ehez a csoporthoz tartozol!
Ha a médiatörtvény tényleg megfelel az EU normáknak, és tényleg nyugati példák alapján készült, akkor minden bizonnyal össze lehetne állítani egy pofás kis brossúrát, hogy melyik cikk, melyik EU tagállam média szabályozásában található.

Nem értem, a Fidesz miért nem csapja le ezt a magas labdát, ha neki van igaza.
Eredmények:

1. Megtakarításaink egy részét elvette MNYP!
2. Sajtó szabadság megszüntetve!
3. Arányos teherviselés megszüntetve (16%)
4. VPOP jövedéki adó évente 8 milliárd kiiktatva!Nép lebutítása pálinkával.
5. Büntetlenség bitosítása egy szűk réteg részére (Polt Péter)
6. Alkotmány szétverése!
7. APEH büntetlenség biztosítása szűk réteg részére!
8. Saját testőrség létrehozása szűk réteg részére, évi 10-13 milliárd.
9. Diplomáciai sikerek lebontása (Mindenki elküldte egy 1-2 óra után.
10. Devizahitelesek tönkretétele a bank sarcok által.
11. Tömeges elbocsátások, munkahelyek felszámolása.
12. 3 éves földmoratórium (A nincstelenné válók, csak 3 év után az új gazdagoknak adhatják el földjeiket nyomott áron)
@bájgúnár:
"nőtt a pálinkafőzésük kapacitása!Az 1200ft/liter főzésiár most 500-600ft/liter."

úgy-úgy. felére csökken az ára a pálinkának egy olyan országban ahol tömeges az alkoholfüggéség. remek remek! csak így tovább!
vigyük le a cigi árát is, hátha tüdőrákban is többen dögölnek meg, és akkor azoknak sem kell fizetni a nyugdíjat!
nem tudom mit kell rettegni,

eleinknek sokezer kilometert kellett lohaton poroszkalni hogy kalandokban legyen reszuk,

nekunk csak hatra kell dolni
"Pedig egy ország várta Nemzeti Mózes eljövetelét, aki kivezeti a népet végre az elmúlt nyolc év okozta megpróbáltatásokból. Felsorakoztak mögé kétharmadnyian, várták, hogy megnyitja a Velencei tavat Sukorónál, őket pedig máris egy szebb világ várja a túloldalon."

Elkeserítő, hogy már nektek is bemosódott az agyatokba, hogy az ország kétharmada sorakozott fel a Fidesz mögé. A szavazásra jogosultak 1/3-a, a tényleges szavazók fele szavazott rájuk.
@Bergeroth:

Hmmm, a végére te ie egészen belejöttél a gyűlölködésbe, de mindegy.

"konkrétan semmi elképzelése nincsen az ország jövőjéről kapcsolatban"

Nem lehet, h éppen az a baj, h túlságosan is megvan az elképzelése a jövőről?

Egyébként sztem tök értelmes és szakszerű vitát lehetne folytatni a
- nyugdíjrendszerről, amit most a svéd-modell felé visznek, vagyis felosztó-kirovó marad, és a mindenkori nyugdíj függ a gazdaság állapotától

- egykulcsos adórendszer (Bokros sem véletlenül javasolta, és pont úgy csinálták meg: minimálbért hozzáigazították, h maradjon meg a nettója)

- a médiatörvény konkrét rendelkezéseiről (nem pedig a tökáltalános aggályoskodásról) Az "Édesnégyes" 100 milliós büntetése szvsz jó irány!

- családi, gyermekek utáni adókedvezmény, vagyis támogatni a minőségi gyermekvállalást a jelenlegi alanyi jogú cspótlékra alapozott rendszerrel szemben. Az vállaljon gyereket, aki el is tudja tartani, de az vállaljon, met akkor baszom sok adókedvezményt kap!

-stb....

szóval, lehetne ésszerű vitákat folytatni

és egyébként egyetértek: gyűljön már az a népharag, mert az az egyetlen kontroll!
Én örülök, h csökken a Fidesz népszerűsége:
malacnews.freeblog.hu/archives/2010/12/20/Na_vegre/

A nép a legfontosabb kontroll, és meggyőződésem, h figyelik a közvélemény alakulását, ami késéssel bár, de leköveti a blogokban való fordulatot.
@Ombudsmanyus:
Plusz ha passzol az EU normákhoz, akkor miért is van felháborodva nem csak az EU, hanem Amerika is?
orbán valamit nagyon benézett, amikor a magyar népet próbálta megint hülyére venni. Ez tényleg azt hiszi, hogy még 1980-at írunk és csak a tehetősebbeknek van mobilja, a többiek meg a félfüllel kapott, kocsmai infókból tájékozódnak?
@Avatar:

Van ebben az országban 30-35%, aki nem mozgosítható, mert részint fogalmatlan, mint baromállat, részint pedig szarik a politikára, tehát kár 100%-nak venni a 8 millió szavazásra jogosultat, mert itt 70% felett sosem lesz részvétel, és a 65% is nagyon szép már.

Hagyjuk a matekot, mert
1. mindig azok véleménye számít csak, akik elmentek szavazni, a többiek nem kiálthatnak renoncot, és még ahhoz nincs nagyon morális joguk, h pampogjanak.

2. a két forduló között 2 hétig ment a sulykolás, h a tét a 2/3, és hogy az mi mindenre hatalmazza fel a Fideszt. Erre megvolt a választás, és lett 2/3, vagyis megadta a nép a felhatalmazást. Ettől még azóta sokat fordult a közvélemény, és ma már rohadtul nem igaz, h "erre kaptunk felhatalmazást".
@malacz69 rettegéselemző: Mondjuk, hogy a médiahatóság emberei gyanú alapján bemehetnek a szerkesztőségedbe (bloggerek esetén lakásodba) lemásolhatják fájljaidat, dokumentumaidat.

Mondjuk, hogy a médiahatóság emberei kiszabhatnak bírságot rád, amit szintén az ő ítéletüktől függően be kell fizetned (és ez mennyire gerinctelenül lett visszacsempészve a törvénybe az utolsó napon!)

Hogy a törvény bizonyos kitételeit egyedül a Médiatanács, illetve az élén álló - valaha szexlapot főszerkesztő - Szalai Annamária kell értelmezze, és úgy, ahogy akarja: tehát szubjektív döntések alapján lehet elvenni frekvenciákat, bírságolni sok tízmilliókra cégeket vagy visszaesőként a tulajdonosaikat.

Tovább is van, mondjam még?...

Most már tele van a sajtó egyébként azzal, mit hallgat el az MTI a külföldi kritikákból, vagy mit "fordít félre" Szijjártó. Valahogy nehezen fogják fel egyesek, hogy a külföld ÉRTÜNK emelet szót, nem ellenünk.
@ó jaj:

Annyira elkötelezett vagy a demokráciában hogy előírnád a fejkvótákat az embereknek?Mit ehetnek mit nem,mit ihatnak és mennyit!Jó komcsi szokás !irányitgatni,vezetgetni a tömegeket nehogy saját uraik legyenek!
@malacz69 rettegéselemző:
Mindenkit gyűlölök, aki hatalommániás elmebeteg módjára, hülyének nézi és játékszerként kezeli ~10 millió magyar állampolgár személyét és vagyonát.
orbán ebben mindig is jó volt, és már egyszer megvolt az esélye, hogy kihúzza az országot a szarból.
Az ÉS dokumentumokat és a Happy End kft.-be menekített állami vagyont, a magyar nép pénzét, egy Ezüsthajó nevű, ezüst színű hajóval úsztatta el jó messzire, a lemenő nap fényében. Persze az is lehet, hogy az orbán szőlő alatti hegyekben ásta el az ország vagyonát. Hmm...szerintem erre már csak egy Joszip Tot, vagy egy Kaya Ibrahim tudna választ adni.
Egyetlen furaságot találtam az interjúban: Anikó asszony a családi pápalátogatásról ezt mondja: "A választások óta ez volt az első alkalom, hogy együtt utaztunk Viktorral. Fél évig én sem voltam vele sehol, annyi munka várt itthon is."
Mintha júniusban arról zengett volna Szijjártó szóvivő, hogy miniszterelnök Bulgáriába ment nyaralni a családjával. Sőt, mintha onnan üzent volna levélben, hogy Schmitt Pált akarná elnöknek. És mintha az a furcsaság is megesett volna, hogy a nyaralás miatt elmaradt valami Merkel-Orbán találkozó.
Tudom, hogy nem tartozik ránk, és röstellem is, hogy megkérdezem: hol volt Orbán, amikor Bulgáriában volt? Ez az ünnepi légkör talán alkalmas az igazmondásra. Ha máshol nem, a Heti Válaszban egy Hogyan szilveszterezett a Miniszterelnök Úr-interjúban.

Andrassew Iván
@Átutazó:

amit elsőre írsz, okés, az valós aggály

a büntetéseket nem így látom, ugyanis egy sarkalatos kérdésben engedtek:
a bírósági jogorvoslatnak _halasztó_ _hatálya_ van a _büntetésre_ nézve!

harmadik: mi a bajod a szexszel? Annamari nekem sem szimpi, de épp a fent elmlített egy jó érv mellette:o)

negyedik: a külföldi kritika egyelőre nagyon általános, leginkább az aggodalmak hangoztatása.
@Átutazó:
Amerika igaz?aki az emberi jogokra hivatkozva 60 éve háboruzik a világban!Ne röhögtess mert cserepes lesz a szám!
@thinker_: Ezt egyszer már megbeszéltük......arra válaszolj , amit kérdeznek, ne mellé beszélj.....ülj le egyes....
@malacz69 rettegéselemző: Nincs minden esetben halasztó hatálya. L. Simon módosító indítványára az utolsó nap beadtak még egy módosító indítványt. (Nem először teszik ezt ilyen sunyi módon új törvényeknél.)

A szex-szel semmi gond nincs, nekem ez a "rablóból lesz a legjobb pandúr" dologgal van. Ilyen esetben a kuncsaft mindig bizonyítani akar, ezért átesik a ló túloldalára.

A külföldi kritika egyrészt általános, másrészt néhol reménykedő, hogy lehet még változtatni (Schmitt Pali nem írja alá - lehet reménykedni, csak felesleges, mert aláírja, mint mindent). De azért egyre keményebb, részben a kormány hazai közönség részére történő hamis kommunikációja miatt, részben amiatt, hogy látják majd, hogy Orbán nem visszakozik.

A baj az, hogy folyamatosan amortizálódik a hírünk a világban. Mondjuk, az felidegesített, amit Schwarzenberg mondott, de leginkább azért, mert kikérem magamnak, hogy a "magyarok"-ra tolják azt a szart, ami Rogán Antal meg a Fidesz-frakció egyedüli felelőssége. Alig háromszáz ember miatt veszítjük el az arcunkat a világban.
@bájgúnár: ne hazudj! nem írtam semmiféle fejadagról! pontosan azt írtam, amit: egy olyan országban ahol közel egymillió ember alkoholbeteg bűn megkönnyíteni a pálinkához való hozzáférést!
a te álláspontod alapján el kéne törölni a cigaretta jövedéki adóját is... a drogokat nem akarod legálissá tenni a te egészen különös demokrácia-felfogásod alapján?
és valaki komcsi, akkor az a komcsi, aki védi és támogatja a nagy államosító, médiacenzor komcsit, Orbán Viktort.
@Átutazó:

"Nincs minden esetben halasztó hatálya. L. Simon módosító indítványára az utolsó nap beadtak még egy módosító indítványt."

Mire gondolsz?
@bájgúnár: Igen, Amerika, aki a második világháborúban nem zárkózott be, hanem törődött Európával, hadianyagot, katonákat és pénzt juttatva a szövetségeseknek, hogy legyőzhessék a nácikat. Ha nem teszi, ki tdja, meddig tart még a háború, és Európa ma hol tart?

Amerika, aki ellensúlya volt évtizedekig a Szovjetuniónak, tudod, akik negyven évig itt ültek a nyakunkon. Ha nincs ellensúly, mi lett volna a világból?

Amerika, ahol nem mindig volt szabadság, igen, és aminek háborúit meghatározták a politikai érdekek, igen. De ismétlem, nem ellenünk, hanem értünk vannak ezek a kritikák - ha a médiatörvény alkalmas emberek elhallgattatására, akkor igenis rossz. (Ilyenkor mindig eszembe jut a kettős mérce: ha ezt a törvényt 2006-ben a másik párt vezeti be, tuti, hogy már sátrak állnának a Kossuth téren)
Jó a poszt, szépen összefoglaltad a lényeget. Hozzátenném ugyanakkor, hogy kétgyerekes, átlagnál jobban keresű szarháziságomból fakadóan cirka 25 ezer nettó bérnövekménnyel számolok. Az egy dolog, hogy nem érdemlem meg, az meg, hogy erre aztán végképp nincs pénze a hazámnak, egy másik dolog. Könyörtelenül fel fogom nyalni és félre fogom tenni, nyugdíjra. Mert az nekem nem lesz, amióta kiszerződtem. Ez a hülyeorbán, meg a padvanja, matolcsigyerek meg oldják meg a gazdasági fellendülést nélkülem! :)
@Benbe: Ekkora zombit régen láttam .....nem ugrálnak a mellünkön ?? ....azt írod "nem kritizálják , csak nem értik " - baszki , Te hol élsz , mit olvasol , a nyugat vezető sajtói sorban hasonlítanak minket Fehéroroszországhoz ?? " A költségvetési tanács egy másfél éves szervezet " -- ember , igen , nálunk már másfél éves VOLT , és utánunk kezdték bevezetni , még az Egyesült Királyságban is ! A köztársasági elnökünk ismert ember , Ezzel az erővel még egy pornószinésznő is jobb választás lett volna , mert azon nem röhögnek , hanem élveznek...és ismert .
@fakopács: Á, ez sajnos nem elég biztonságos, ezért írtunk levele Hu Csintao-nak, a Kínai elnöknek:)) amexrap.org/fal/kedves-hu-csinato
A múlt hét kimaradt a listából. Beszólt a kormánynak Kelet-Luxemburg (Ost-Lux) a médiatörvény miatt (lediktátoroztak).
Én azért ezen elgondolkoznék.
@malacz69 rettegéselemző: A külföldi kritika egyáltalán NEM ÁLTALÁNOS , nagyon is konkrét : ez egy diktatórikus rendszer médiatörvénye ! Pont .
@Benbe:A fidesz simlik, amikről nem szerettek beszélni!
1. Szabad voltMagyarországon 500 ezer darab karórát venni 70 millió forintért, majd egy vanuatui off-shore céget is közbeiktatva eladni 350 millió forintért.
2. Szabad volt ugyanezekre az órákra közbeszerzési pályázatot kiírni, a pályázatra alvállalkozóként Globe Trotters Kft. néven céget alapítani, az órákat pedig 402 millió forintért eladni a Millenáris Kht.-nek. Szabad végül ezeket az órákat ingyen szétosztani.
3. Szabad volt az órákra kiírt pályázatból származó pénzt továbbadni más vállalkozásoknak, majd e vállalkozásokat színlelt szerződésekkel fantomizálni.
4. Szabad volt a Millenáris Kht. vezetőjeként a két évre szóló 3,4 milliárd forintos költségvetést egy év alatt elkölteni, majd kormánygaranciával 1,5 milliárd forint hitelt felvenni.
5. Szabad volt fél év alatt a Millenáris Park őrzés-védelmére egy vidéki rendőrkapitányság éves költségvetésének megfelelő összeget, mintegy 100 millió forintot elkölteni.
6. Szabad volt a Millenáris Park medencéiben úszkáló halak etetésével megbízott dolgozónak havonta 120 ezer forintot fizetni.
7. Szabad a park vendégkönyvét, a Millenniumi Kódexet 7,5 millió forintért őriztetni a Köztársasági Őrezreddel.
8. Szabad eladni ingatlanjainak 95 százalékát, majd szabad az ebből származó bevételt - szemben az eredeti tervekkel - nem az új MTV székház felépítésére, hanem az intézmény működésének finanszírozására fordítani
9. Szabad a kiadások folyamatos növekedéséhez hozzájárulni, hogy a kormánypártok szívének kedves cégek (például Ezüsthajó Kft.) több száz millió forintos megrendelésekhez jussanak.
10. Szabad a Szabó László Zsolt által irányított MTV-nek, a költségvetési intézmények közül egyedüliként a már levont adókat, és járulékokat nem befizetni az államkasszába, hanem - többek között - a külső gyártók kielégítésére fordítani.
11. Szabad a fideszes többségű parlamentnek 2001-ben az MTV 10 milliárd forintnyi adó- és járulékfizetését elengedni.
12. Szabad az amúgy is meglehetősen nagyvonalúan összeállított terven felül 3 milliárd forintot fizetni külsős műsorkészítőknek.
13. Szabad az MTV költségvetését a veszteséges gyártói szerződésekkel évente 6,5 milliárd forinttal megterhelni.
14. Szabad az - Orbán Viktorhoz közel álló - Vitézy László cége által készített műsorok minden percéért 76-220 ezer forintot fizetni, miközben az MTV belső gyártásában készülő anyag egyetlen perce 7-20 ezer forintba került.
15. Szabad a Vitézy-féle vállalkozásoknak és az Ezüsthajó Kft.-nek összesen mintegy 2,5 milliárd forintnyi értékű megbízást juttatni, becslések szerint mintegy 1,5-2 milliárd forinttal túlfizetve e társaságokat.
@Humperdickk: Nem azon van a hangsúly , hogy nem érdemled meg azt a kurva 25 rupót,......hanem hogy NEM CSAK TE érdemelnéd meg ,, hanem azok is akik nem tudják a rezsijüket fizetni ( vagy tudják , de akkor nem esznek )...érted ? És Ők SOKKAL TÖBBEN vannak !
@kíváncsivagyok:

Nézd, ha ez a törvény lenne egy független, pártsemleges médiahatósággal, sztem előremutató lenne. A baj itt az, h a kettő együtt tűnik soknak.

Én örülök, h végre komolyabb büntetést kap a médiamocsok (lásd Édesnégyes 100 milliója)

Sztem az sem baj, ha tisztul a közbeszéd, és nem lehet a véleménymondás pajzsa mögé bújva "szarok Szijjártó szájába" típusú, személyiségi jogokat sértő publikációkat írni.
Vagyis lehet, de akkor bünti lehet.
Igen, lehet akár a legkeményebben is bírálni az arra nem is kevéssé méltó Szijjártót, de személyiségi jogai, emberi méltósága neki is van. Gyurcsánynak is, rendben.
@Vonjuk vissza a "nagy felhatalmazást" a Fidesztől!: Kár ezeket mantrázni, mert a túloldal ügyeiről százszor ennyit lehet írni mint terjedelemben, mind pénzben. Továbbá kár 8-10 évvel visszamutogatni.
"Az EU ugrál a mellünkön a médiatörvény miatt"

Pontosan addig teszi ezt, amíg valami euhivatalnok az angol fordítást is elolvassa és értelmezi. Na, akkor le fognak állni. Ti. semmi különös vagy brutális dolog nincs a médiatörvényben. Csakhogy a Nyugat előszeretettel alkot gyorsvéleményt a magyar történésekről a ballibák sirámai alapján.
@ó jaj: Nagy baj, hogy nem tudjuk valójában fordítanak-e 8 milliárdot az alkoholizmus elleni harcra?

A pálinkafőzés szerintem olyan mint a foci, mindenki "ért hozzá". Különbség van ám a minőségi pálinka és a pálinka között, de különbség van a minőségi foci és a foci között is.

Magyarországon, ma mindenki ihat pálinkát és focizhat. Nem baj, ha a pálinka nem minőségi, nem baj, ha a foci sem minőségi. (orbáni gondolkodás)
@Humperdickk: Nem ezzel van a gond, hanem azzal, hogy ezt az egészet a mnyp-i befizetéseidből fizetik. Ott elbuksz 2-3 milliót is. Ezt nem fedezi a 25k havi bónusz. Nyersz 300 ezret 3 milliódért (nagy üzlet).

Bár maradhatsz mnyp-i tag. Én is maradok. Remélem felvehetem egy összegben ha megszűnik a rendszer januárban.
Ami a palinkafőzést illeti, ezt e4ddig is csinálta, aki akarta, hiszen gyakorlatilag nem lehetett ellenőrzni. Attól, hogy most törvényessé tették, még nem fog brutálisan nőni az alkoholizálás.
@Átutazó:
Amerika értünk europaiakért!Európaiakat vitt be a saját háboruiba!Irak lerohanása, muszlim földön katolikus háború!Atom ledobása csak azért hogy az oroszokat megijesszék!Vietnami háború!Érdekes felfogásod van.Legalább annyit illő lenne tudnod 1956 ról hogy amerika bujtatta bátoritotta a népfelkelést amikor megtörtént magára hagyta a nemzetet!Amerika sosem a mások érdekét nézte hanem a sajátját!Végre kezdik ezt látni a népek!Amerika puskagolyóval lővi más nemzetek fejébe a demokráciát!
@egy derék katona: Igen, de 8 milliárd jövedéki adó kiesett. Az igazat megvallva a fözött pálinka nem mindig jó, már amit zugfőzdékben készítenek. Nem szabad elbagatellizálni a 8 milliárdot, mert ez ténylegesen nem egészséget, és gazdaságot erősítő tett, hanem egészséget romboló, gazdaságot gyengítő intézkedés volt, mely munkanélküliséget is elősegített. Nem kell erre büszkének lenni.
@ó jaj:
Szerintem meg az alkoholizmus összefügg a közel 3 millió szegényember életvitelével!Az alkoholisták zöme pedig nem a páleszt issza hanem az olcsó pancs bort!Az alkoholizmust összehozni a pálesz főzéssel baromság!Ugyanis a horvátoknál is szabad a pálesz főzés és nemlátsz tántorgó,részeg,nyomorgó,otthontalan horvátot!A drogról nebeszélj mert a komcsi elvbarátaiddal karöltve az SZDSZ-el tivoltatok azok akik legalizálni és nembüntetni akartátok a drogfogyasztást!sőt nektek köszönhetjük a cigánybűnözést,buziparádét és a főbuznyák kulturomboló Alföldi Robertát!
@malacz69 rettegéselemző:

Megjegyzem a "szarok Szijjártó szájába" stílusú írásokra eddig is létezett jogorvoslati lehetőség. A hogy létezett helyreigazítási kötelezettség is.

Ma, ha a tanácsnokok úgy döntenek, hogy a "rettegéselemző" kifejezés sérti a közerkölcsöt, akkor a "rettegéselemző vs. 25 millió" perben van lehetőséged bizonygatni, hogy te nem is úgy értetted.

Vagy te tudsz konkrétumot mutatni a médiatörvény szankcionálási szakaszában a kiróható díjtételeken kívül?
@bájgúnár: Ó, néha irigylem aki ennyire eccerűen tud gondolkodni a világ dolgairól. A világ fekete vagy fehér. Amerika a gonosz országa, a csúnya gonosz meg lerohanta Szaddamot - a jó diktátort, mi?

Egyébiránt most azt mondtad, csak az amerikaiak buzdítására tört ki 56?
@malacz69 rettegéselemző: Bocs, benéztem :) Még sem fogadták el a Balsai-féle javaslatot :)
@egy derék katona: de fog. két nagy különbség:

1. ezek után radikálisan megnő a fekete-pálinka terjesztése, hiszen a lebukástól nem kell félnie senkinek, hiszen főzni szabad. az eladás más tészta, de a bejáratott csatornákon át, ismerősöknek kocsmáknak, stb., menni fog.

2. mint valaki le is vezette, ami a költségvetésen mínusz sok milliárd forint jövedéki adó, az képlet másik oldalán fele annyiba kerülő pálinka. márpedig aki függő, az iszik. ha többet kap ugyanannyi pénzért, többet fog inni. épp azért mert beteg, mert nem képes az önkontrollra.

+1 ki tudja milyen olcsó-vacak-egészségtelen lőrék terjednek el, hiszen mindenki kotyvaszthat össze vissza. aki eladásra csinálja majd nem a minőségre fog hajtani hanem a mennyiségre...
@bájgúnár: Ezt írtad ó jaj részére:
"@ó jaj:
Szerintem meg az alkoholizmus összefügg a közel 3 millió szegényember életvitelével!Az alkoholisták zöme pedig nem a páleszt issza hanem az olcsó pancs bort!Az alkoholizmust összehozni a pálesz főzéssel baromság!Ugyanis a horvátoknál is szabad a pálesz főzés és nemlátsz tántorgó,részeg,nyomorgó,otthontalan horvátot!A drogról nebeszélj mert a komcsi elvbarátaiddal karöltve az SZDSZ-el tivoltatok azok akik legalizálni és nembüntetni akartátok a drogfogyasztást!sőt nektek köszönhetjük a cigánybűnözést,buziparádét és a főbuznyák kulturomboló Alföldi Robertát!"

Nem értek veled egyet, a drogosok támogatását azért kereshetnéd a Fidesz soraiban. Nem szabadna buziznod sem, csak nézzél körül a Fidesz padsoraiban, épp most láttam a neten a fideszes varga rózsaszínű öltönyét, azért ez ciki.
@bájgúnár: hú, ennyi butaságot! lássuk sorban:

"Szerintem meg az alkoholizmus összefügg a közel 3 millió szegényember életvitelével!"
Részben igaz, de vannak alkoholbetegek minden rétegben.

"Az alkoholisták zöme pedig nem a páleszt issza hanem az olcsó pancs bort!"
Mert te tudod. Nyilván beszéltél mindegyikkel. Mint írtam, messze nem csak a szegények isznak. Ráadásul most sokkal olcsóbb lesz a pálinka...

"Az alkoholizmust összehozni a pálesz főzéssel baromság!Ugyanis a horvátoknál is szabad a pálesz főzés és nemlátsz tántorgó,részeg,nyomorgó,otthontalan horvátot!"
Már miért ne látnál? Nem kevered össze Svájccal? :D

"A drogról nebeszélj mert a komcsi elvbarátaiddal karöltve az SZDSZ-el tivoltatok azok akik legalizálni és nembüntetni akartátok a drogfogyasztást!"
jaja mert ezek az én elvbarátaim... barom.

"sőt nektek köszönhetjük a cigánybűnözést,buziparádét és a főbuznyák kulturomboló Alföldi Robertát!"
látom, te már neki is láttál a pálinka korlátlan fogyasztásának :) orvost! ha még nem késő...
A cikk jó, ilyen kell a nagy zabálás után...
A pálesz nemlesz olcsóbb!Vidéki ember megfőzi magának és nemmegy a városba páleszt eladni.Ez a törvény feltételeket is szab.Gyári főzőt ír elő és nemengedi a kuktás főzést!Egy 40 literes gyári főző 200-300 000ft!Ezt csak az veszi akinek van gyümölcsöse és szőleje.Tehát nagyon félremagyrázod az egész páleszfőzést ami arra vall hogy nemismered az idevonatkozó törvényeket.Mert akkor nemírnál baromságot!
Szerencsére sokat járok és vagyok horvátoknál.Bizony nincs olymértékű alkoholizmus náluk mint nálunk.Viszont nincs pancsboruk és pancs páleszuk!Mint említettem az ember magának jót főz.Hameg eladásra akkormeg pláne!Gondolom a szar páleszt tesem vennéd meg!Az alkoholistáknak meg nem a minőség számit mert azt nemtudják megfizetni.Hanem az olcsó lőre.Kétlem hogy akár 1300ft-ot fizetne egy alkoholista egy szar pálesz literjéértUgyanis nincs rá pénze.
A drogot te említetted.Éncsak céloztam rá hogy bezzeg amikor az etársak voltak uralmon akkor valahogy nemtiltakoztak az elvbarátok!
Mintahogy akkorsem amikor az összes újság TV a komcsik írányitása alatt volt.
@Átutazó: Amerika nem ellensúlya volt az oroszoknak, hanem felosztották egymás közt a világot. Ezért nem jöttek 56-ban sem segíteni. Nem ugyanaz...
@malacz69 rettegéselemző: Valóban , ha már független médiahatóságról beszélünk ( amit Én is helyeselnék és a külvilág se ordított volna le minket , ha lenne !!), akkor esetleg nem lehetne FÜGGETLEN Köztársasági Elnökről , .... Költségvetési Tanácsról,....a régi erejű Alkotmánybíróságról,....független , hozzáértő közigazgatási SZAKEMBEREKRŐL , Állami vállalati vezetőkről, stb beszélnünk....? Miért kell mindent narancssárgára festeni ? Ugye, tudjuk a választ....
@Átutazó:
Akkor miért háborogsz azon hogy az oroszok meg megszáltak minket akik Hitler csatlósai voltunk?Kettős mérce!Hameg elitéled az orosz megszállást akkor miért természetes neked nás ország belügyébe fegyverrel beavatkozni azt megszálni és elnyomni!miből gondolod hogy számodra azlenne a jó életvitel amit én erőltetnék rád erővel?
Azért érdekes látni, hogyan válik saját karikatúrájává Orbán és a többi zseni...
@kíváncsivagyok: Ja, mert így nem 57x annyi adót fizet, mint az általad fogadatlanul képviselt réteg, hanem csak 27x...
És ne felejtsük el, hogy ezt a pénzt ő nem csak KAPJA, hanem ez a FIZETÉSE!
@newtehen: Na ne már az amerikaiakra haragudjunk 1956 miatt?! Kicsit furcsa a gondolkodásotok, hogy bár utáljátok őket, azért elvártátok volna, hogy segítsenek. '56 is kicsit bonyolultabb és a hidegháború évei is kicsit összetettebbek, mint sem leegyszerűsítsük arra, hogy "felosztották egymás közt a világot".
@kíváncsivagyok: egyetértünk. Csak azt akartam mondani, hogy nem érdemlem meg, MIVEL semmivel sem teszek hozzá jobbat vagy többet a "nemzeti össztermékhez", mint az, aki nem kapja meg ezt a kis bérnövekményt. Csak én megkapom, mert zorbán azt ígérte régebben, ők meg nem, mert az kurvasokba fájna.
@egy derék katona: Óó , Te Szíjjártó-értelmi szintjén leledző zombi.....
@Hari R. Seldon: jól tippeltél: 2,5 milliót BUKTAM VOLNA el, ha nem maradok tag. Maradtam, és ezt bizonyítani is tudom: a blogomon. :)
@malacz69 rettegéselemző: Gondolod az ész érvek hatnának rá? Voltak hozzáértő ész érvek:le se szarta.Mindenki nem lehet közgazdász,de attól "még érezhetjük tudhatjuk,hogy ez nem jó".Még ha nem is mindenki tudja megfogalmazni,és ő milyen ész érvekkel állt elő?Pusztán csak annyival mondhat itt fél Európa akármit akkor is az van amit én Orbán Viktor mondok, és punk-tum.
@malacz69 rettegéselemző: Ugyan , milyen személyiségi jogokat sért leírni :"szarokszijjártószájába" ? Aki közszereplő ,...annak el kell tudnia viselni, vagy jobb , ha azt írják : "salakanyagot ürítenék bőrből készült derékon hordott nadrágtartót készítő beszédképző, fejen lévő nyílásába " ?
@ó jaj: "
"Az alkoholisták zöme pedig nem a páleszt issza hanem az olcsó pancs bort!"
Mert te tudod. Nyilván beszéltél mindegyikkel"

Gondolom azt, hogy Japánban Japánok élnek, csak onnan tudhatjuk meg, hogy odamegyünk és személyesen megnézzük az összes embert. És aki ez nem ette meg személyesen, az erről nem nyilatkozhat, mert hiteltelen. Sőt levegő sincs, mert nem látjuk.

Istenem...
@Benbe: Én az ötvenes években születtem és tagja vagyok,voltam.És egyáltalán nem biztos ,hogy csak mi fizetünk sok adót stb. A gyerekem aki 29 éves többet fizet mindenből,ha nem számoljuk az ip.adót a társasági adót stb.
@newtehen: Valóban , csakhogy nem ezt igérte ( és nem CSAK neki igérte !) csuti pinocchió , 2 millió embert becsapott, ...hogy 200 ezernek a kedvében járjon !
@Humperdickk: Erről beszélek..... ígérni minden hülye tud....és a nép beszopja...
@Átutazó: Bár a fejedelmi többes jól esik velem szemben, de szerénységem előírja, hogy visszautasítsam.
Nem szeretem, és nem várok el semmit, csak történelmi tényt közölem. Mint ahogy az angol-francia tengeri háborúkban, vagy a japán-kína háborúkban sem "szerettem" vagy "szurkoltam" egyik félnek sem, hanem csak tudomásul veszem, hogy ez volt.
Javaslom tedd ezt Te is.
@egy derék katona: agyaddal próbálj meg olvasni! És most nem sértegetni akarlak, csak arra kérlek, gondolkozz!
Ebben a törvényben (két törvény, mindegy) az van, hogy ezentúl MINDEN média a szalaiannamari (vagy valamely tőle függő személy) hatálya alá tartozik, aki az ALKOTMÁNY szerint rendeleteket alkothat és bírságot szab ki olyan vétségekért, amelyeket közelebbről SEHOGY SEM határoztak meg, azaz SZUBJEKTÍVEK. Bárki feljelenthet bárki bármi miatt, és SEMMILYEN módon nem lehet kibújni alóla, mivel a bíróság innentől nem illetékes: fellebbezhetsz, de a bíró csak annyit mondhat, hogy a szerinte az inkriminált médiatartalom (bármilyen!) semmilyen törvényt nem sért, KIVÉVE ezt az új médiatörvényt. Ami egyébként alkotméáyellenes, dehát, dehát, az AB ezt nem mondta ki sose. Egy egérút van csak: ha szalaiannamari (vagy valamely vazallusa) úgy ÉRZI, hogy ez nem jogsértő: ez esetben hiába jelented fel például a magyarnemzetet, nem fogja elmeszelni. És még indokolni a sem kell. Érted?

És most hadd ne kezdjek bele a frekvenciakiosztás rejtelmeibe...
@kíváncsivagyok: De értsd meg, hogy egy olyan rétegnek, aki nem fizet SZJA-t már nem lehet csökkenteni az SZJA-ját, hogy több maradjon a zsebébe....
@kíváncsivagyok: beszopja, majd megnézi a bércsekkét és szentségel. Kivéve, ha minimálbérre volt bejelentve, mert akkor kurvaanyázik.
@newtehen: ezentúl az is fizet, megszűnt a minimálbér adómentessége (illetve meg fog, mindegy). Aki viszont SEMMILYEN bért nem utalt magának, hanem leszámlázott mindent, a töbit meg kitette lichtensteini számlára, továbbra is szarik a fejedre, illetőleg leszorít a sztrádán az x6-osával.
@bájgúnár: Isten őrizz, hogy te rám erőltess valamit, a Vezéred amúgy is erre törekszik, az nekem bőven elég.

Az oroszok egy háború utáni, konszolidálódó, demokratizálódó, többpártrendszerű országban maradtak bent és segítették hatalomra Rákosiékat. Az amerikaiak (rossz indokkal ugyan, de) egy olyan országba vonultak be, ahol nem volt demokrácia, nem hatott az embargó, Szaddam egész falvakat irtatott ki eljutva a népirtásig, és fenyegette a szomszédait. Ne akard párhuzamba állítani a kettőt - mert erőteljes csúsztatás lenne.

Ja, és ismétlem: a világ nem fekete vagy fehér, bár (ismétlem ezt is) néha megható, mennyire eccerűen nézik egyesek a dolgokat.
@bájgúnár: Mi most vittük a szomszédommal a cefrét.Ezt hol hallottad ,hogy az 1200Ft/l helyett600-700Ft/l.Világosíts fel!Tudod a szeszfőzőnek kell fizetni a költségeket (bér ,járulék,ip.adó, jöv.adó soroljam? Ha te azt 600 Ft áron kitermeled akkor nyissál gyorsan egyet.
@newtehen: tudod az, hogy te nem ismersz alkoholista orvost, ügyvédet, tanárt, parlamenti képviselőt és hasonlókat, az nem jelenti azt, hogy ilyenek nincsenek. Van egy hírem: vannak. Nagy számban. Szemben a primitív elképzeléssel, az alkoholista ne feltétlenül egy sáros pocsolyában fetrengő szerencsétlen. Sokukon nem is látszik, legfeljebb a szűk környezetük tudja, meg aki ért hozzá látja rajtuk.
Tényleg annyira nem ismered saját népedet, hogy azt feltételezed, hogy az ország egyik legnagyobb problémája csak egy réteget érint? :)
Válaszolj kérek, had röhögjek tovább :)
Nagyon jó írás ismét, jókat tudtam nevetni, még ha kínomban is.
OV és társai gazdasági zsenije 8 év gondolkodás után kimerülni látszik abban, hogy hogyan lehet gyorsan és könnyen pénzt szerezni; tekintsünk el attól, hogy a bankok, stb. megsarcolása persze visszaüt ránk, hosszútávú alkalmazása már árthat is a gazdasági folyamatoknak. Azonban azt erősen sérelmezem, hogy azokban a kérdésekben, amikben látszik, hogy szívósan, mégis kompromisszumképesen kellene tárgyalni, s mi más lenne egy kormány feladata, ott semmire sem jók.
A magán-nyugdíjpénztárak esetében a minimum követelmény lenne annak belátása, hogy az objektív (tőlünk független tényezők) azt követelik, hogy ez a rendszer fennmaradjon és az átmenetet a kormány más forrásból oldja meg. Ennek negligálása odavezet, hogy az emberek az állam számára "láthatatlan" megtakarítási formákhoz fognak menekülni, és ne legyen kétség, ez az államnak fizetendő járulékok csökkenésében fog realizálódni, tovább súlyosbítva a helyzetet.
Helyette újabb szembe állásokat forszíroz a kormány: aktív - nyugdíjas, állami nyugdíjrendszeres - magán-nyugdíjrendszeres, jól kereső szűk réteg, aki adóbevételt von el - kevésbé jól kereső szélesebb réteg. Amíg egymásban ellenfeleket, sokszor ellenséget látnak az emberek, ellesznek ezzel.
Nem mellesleg ezen közben persze folyik a 2/3 rendíthetetlen felhasználása: az Alkotmánybíróság már nem minden jogszabályt vizsgálhat felül, a költségvetési tételeken már nem fog őrködni szakmai szervezet, és a kiismerhetetlen médiatörvény el fogja némítani a kritikát is és tág teret fog adni azoknak, akik Messiásként rögeszméiket akarják majd terjeszteni, mint közjót és lesz új Alkotmány az OV-legenda jegyében, persze megerősítő népszavazás nélkül. Csalhatatlanok, minek is.
És akinek ennyi jó nem elég, az kap még új lózungokat: "versenyképesek leszünk Kínával". Úristen, miben?! Mert a nagy okosságot még mindig nem sikerült kimondani.
OV hivatalosan persze nem király, de viselkedni már pont úgy viselkedik. A választói többség csak a megválasztásához kellett, onnan bianco a csekk, mindegy, hogy az alattvalóknak mi a véleményük, ne is legyen. Mint ahogy az is mindegy, hogy a klub, ami befogadott bennünket, hogyan is vélekedik.
Rajtunk múlik, meddig bírjuk, hogy nevünkben az országvezetés csak arroganciát és semmire sem alapozható gőgöt sugározzon.
@newtehen: Nem, te nem tényt közöltél. Te kiemeltél a történelemből egy momentumot és a többiről elfelejtkeztél. Ez csúsztatás.

Javaslom, hogy olvass még hozzá :)
Matolcsy :)

"a kötelező magánnyugdíjpénztárak megszüntetése, a magyar gazdaságtörténet egyik fénypontja."

hetivalasz.hu/uzlet/meguszni-a-csodot-34285/

erre a fiúra mindig lehet számítani :) kár hogy nem a hyde-park sarkában hajtogatja a hülyeségeit...
@Vonjuk vissza a "nagy felhatalmazást" a Fidesztől!:Azért még sokat kihagytál. Pl Deutsh Tomika beléptetőjét.A mostaniakat nem is említem.
@kíváncsivagyok: Én is ezen a véleményen vagyok, de ö legalább őszinte volt,megmondta ,hogy több marad , adó rendszerrel nem ért egyet ,és hülye lenne lemondani róla.
@ó jaj: ez se rossz :)

"- Az egyéni számlának is lesz hozama, vagy csak a befizetések nyilvántartására vállal kötelezettséget az állam?
- Erről majd akkor születik döntés."
@egy derék katona: Tévedésben vagy .Én 81 óta lakom falun és bizony sűrűn jártak a fináncok ,és voltak kellemetlen csekkek sokaknak, ha az a pénz amit beszedtek az zsebembe lenne kevesebb gondom lenne.
@Átutazó: Nem, sajnos ez TÉNY. A belemagyarázás, csúsztatás az amit TE csinálsz.

Amúgy mégis miről beszélsz? Sajnos bármennyit olvasok utána még, az amerikaiak akkor SEM segítettek 1956-ban. Ha elolvasok még 45 forrást a témára, akkor sem fog kiderülni, hogy de mégis segítettek, és leverték az oroszokat.
A miértek pedig továbbra is indifferensek, a TÉNY az, hogy nem segítettek.
Ja, és a pálinkafőzési részletkérdéshez még annyit: ha egy országban nem egységes a gyakorlat az azonos kategóriába eső dolgok esetében, mint itt pl. a szeszes italok jövedéki adója, az a rendszer fellazításával egyenlő, amin persze nem csodálkozunk, mert ez a fellazítás már jóval nagyobb és jelentősebb területekre is kiterjed.
Másrészt a magyar ember legteljesebb mértékű lenézésével is egyenlő, örüljél ennek, kaptál valamit, nem vesszük semmibe a magyar ember szeszfőzési kreativitását; ha meg is iszod, mindjárt más színben látod a világot és minket.
Jövedéki adó témához még:
2009-ben ezt mondta Szíjjártó Péter (magánember?:): "A másik javaslat szerint a benzin árát terhelő jövedéki adó az uniós minimumszintre csökkenne, a jelenlegi 103,5 forintról 87 forint/literre, szemben a kormány javaslatával, amely 109 forintra emelné az adót. Szijjártó Péter szerint - szemben a kormány 20-ról 23 százalékra történő áfaemelési terveivel - az áfacsökkentés eredményeként havi 4.000 forinttal járnának jobban a családok. A benzin jövedéki adójának mérséklésével pedig 1.350 forintot lehetne megspórolni egy átlagos tankoláson - tette hozzá. Elmondta azt is, hogy módosító indítványban kezdeményezik majd: a gázolaj jövedéki adója maradjon a jelenlegi szinten, szerintük ugyanis a kormány ezt is növelné, amivel nehéz helyzetbe kerülnének a fuvarozók, és emelkedne a termékek szállítási költsége is, ami az árakban is megjelenne." Vö. jelenlegi gyakorlatuk, amikor a jövedéki adó csökkentésével a benzinárat kevésbé kellett volna emelni.
Azt nem értem, hogy az Orbánt félistenként tisztelőknek miért nem esik le, hogy Orbán amikor előáll valamivel, az hétről-hétre változik.

Először többet nem utalnak a manyupoknak. Utána csak 14 hónapig, de majd ki lesz fizetve. Ezután azzal jönnek, hogy átlehet lépnie annak, aki akar, és ez az egész csak arról szól, hogy már nem lesz kötelező. Ezután arra változott az álláspont, automatikusan mindenki átkerül, és csak az marad, aki kéri, de hogy ne kérjék olyan sokan, aki marad a magánba, az nem jogosult az állami részre.
Pedig, mintha az elején arról volt szó, hogy ők megvédik a manyupokat. Sőt, még amikor ellenzékben voltak, azzal riogatták az embereket parlamenti felszólalásban, hogy az Bajnai-Oszkó páros átmenetileg felfüggesztené a manyupokba folyósítást, és ez szerintük arcpirító lopás.
@newtehen: Baszki,....Te sem itt élsz ?? A sok fiatal SZAKMUNKÁS : autószerelő, bolti eladó, E.Ü . dolgozó nem jókedvében nem adózik többet , ...hanem mert minimálbért kap !! Nem csak arra van bejelentve , ....azt is kap és nem napi 8 órát húzatnak le érte , ...hanem 9 - 10 - et ! És ezt nem olvasom, .. hanem tapasztalom az ismeretségi körömben !! Akkor ezek a jó szakmunkások a fejlődés gátjai ?? Mert nem adóznak többet ?? TÖBBET KELL NEKIK ADNI , HOGY TUDJANAK TÖBBET ADÓZNI ! ( Nálunk , a családban ez nem aktuális,....mindkét fiam külföldön dolgozik , szakmunkát , alig több mint minimálbérért......és a nagyon korrekt, jónak mondható életkörülményeik mellett havi 4 magyar minimálbérnek megfelelő összeget tesznek félre !!!)
Lásd a MÉDIA FŐCENZOR korábbi lapFŐSZERKESZTŐSÉGÉT:

Szalai Annamária homoerotikus szexlapszerkesztő múltja:

www.pilu.blog.hu/2010/02/06/ime_az_ortt_hivatalos_lapja
@newtehen: Olvasd hozzá még a szuezi válságot. Amúgy sem volt semmi realitása a szovjet érdekzónában egy nyílt amerikai beavatkozásnak. Az ENSZ-közgyűlés 1957-ben egy vizsgálat lefolytatása után elítélte a szovjet katonai beavatkozást.
(Volt egy Eisenhower beszéd, amiből egyértelműen kiderült, hogy Amerika nem fog beavatkozni, a Szabad Európa Rádió ilyen értelmű megnyilvánulásai a megalapozatlanok és felelőtlenek voltak.)
@ó jaj: Gyere, röhögjünk azon együtt tovább, hogy az ügyvéd hazamegy este, és nekiáll pálinkát főzni!
De ismerek alkesz orvost, ügyvédet. Tudod mit isznak? Nem ám házi szeszt, hanem 5 csillagos konyakot, vaze. Tudod hogy kell olyat főzni? Nem tudod, mert ha tudnád milliárdos lennél, és nem itt írogatnál.

@Humperdickk: Nézd már át az adótörvényt, számold már ki ki hány Ft szja-t fizet be, aztán amikor rájössz, hogy az egyik rétegtől csak SZJA-ban többet vonnak, mint a másik réteg fizetése, akkor rájössz, hogy miért menti ki a pénzét.
@gorcsev54: Ja ,,, tipikus "talált pénz ".... ( pedig , ha nem ekkora , csak mondjuk a fele adócsökkenése lenne,....akkor sem menne az utcára,....ellentétben a többi 2 millió érintettel, akik tavaszra rájönnek , hogy ugyan esetleg nem csökkent a fizetésük , ...sőt lehet hogy 2 - 3 ezerrel emelkedett is , de az infláció ezt bőven meghaladja....)
Végre megértettem az orbáni "merjünk nagyok lenni" lényegét. Merjünk nagypofájú, ámde felettébb dilettáns antieurópérnek lenni ! Brávó kétharmadisták, erre szavaztatok a fülke magányában, nemigaz ???
@AnnaKarenina: Hozzáolvastam. Az általam említett TÉNY, hogy NEM avatkoztak be ettől NEM változott. Gyanítom ha hozzáolvasom Nagy Sándor hadjáratát, és a Ming dinasztia történetét, attól sem fog. Ugye milyen furik ezek a TÉNYEK? :-D Tök nehéz kimagyarázni őket, mert feltűnően és masszívan ott állnak, mint egy elefánt a nappaliban.
@IGe: A Saulusokból lesznek a legjobb Paulusok. És az Úrnak kedvesebb egy megtért bárány száz igaz hívőnél. :)
@hunocska: gratulálok a szaftos csúsztatásoktól és ordas hazugságoktól hemzsegő huzzászólásodhoz.
@AnnaKarenina: "És az Úrnak kedvesebb egy megtért bárány száz igaz hívőnél. :) "

Mondjuk ez kib@szás az igaz hívőkkel szemben, de hála istennek nem minden vallás mondja ezt.
Szakadjon az ég 2011-ben a kommunista Orbánékra!
@newtehen: De épp ezért nincs mit velük kezdeni. Adott volt egy világpolitikai helyzet, adottak voltak a fő döntéshozók, ez lett belőle. Szerintem túlzás azt hinni, hogy Magyarországnak valaha is volt akkora jelentősége, hogy világhatalmak mentek volna egymásnak miatta.
Lehet még mantrázni, hogy de nem segítettek, azonban felesleges, ha nem teszed fel a miért kérdést.
@newtehen: Szerintem is így van, de ez a mi keresztény kultúrkörünk. :)
Korrekt összefoglalása az évnek. A béka segge alatt lévő gazdasággal orosz rulettet játszunk úgy, hogy a mi pénzünkből finanszírozzák ehhez a tétet. Ezt észrevenni is tilos, nem még szóvá tenni a médiatörvény értelmében.

Kíváncsi vagyok mit hoz a jövő év. Lázár szerint ez itt a kispálya volt eddig, most jönnek az igazán nagy dobások. A jelenlegi gyakorlat szerint hetente változik a kormány álláspontja szinte mindenről, így sanszos, hogy belecsúszunk megint a gyurcsányi minden második héten új reformcsomag korszakba.

Akkor pedig Orbán és naplopói kiszerződnek a közösségből. A parlamenti kétharmad még megvan, de a sokat hivatkozott felhatalmazás nagyrésze már tovatűnni látszik. Elég, ha megnézzük az alkotmányozás támogatottságát.
@newtehen: haha, köszi ez is vicces volt :)
az előbb még arról volt szó hogy csak a legszegényebbek között vannak alkoholbetegek, most meg már kiderült, hogy mégiscsak ismersz közép- és felsőosztálybelieket is? :) haladunk... kicsit önellentmondásos vagy, meg szájbarágósan kell neked írni, de van elmozdulás.
na akkor haladjunk tovább: ha tényleg ismersz ügyvédet, akkor hallottál már arról, hogy ügyfeleik fél disznótól kezdve kopasztott kacsán át minden szarral tömik őket? mindenki azzal, amije van? hogy nem is győzik elajándékozni a haveroknak rokonoknak, mert el se bírják fogyasztani? szerinted házipálinkával nem fogják őket tömni? És arról hallottál-e, hogy aki alkoholfüggő, az megszerzi a piát mindenképp, ha ügyvéd ha orvos, ha bármilyen más foglalkozású? és lehet a leggazdagabbak konyakot isznak, de nem csak szegények és gazdagok isznak, hanem a legnagyobb, 5-6 milliós középrétegből is sokan, és nekik nincs pénzük konyakra, te nagyokos. mert nálunk a középréteg az aki még tudja fizetni a számláit, és ha jó dolga van még évente egyszer nyaralni is tud egy hétig a horvát tengerparton és ennyi.

tudsz róla, hogy Oroszországban hatósági minimumárat vezettek be a vodkára? mert az ottanmi miniszterelnök nem támogatni, hanem fékezni akarja alkoholimzus terjedését? tudod miért járnak rendszeresen finn hajók tele iszákos svéddel meg finnel észtországba? nem tudod, fingod sincs, csak lököd a süket dumát.
@AnnaKarenina: Én leírtam az eredeti hozzászólásomban a miértet is. Csak később mint tény-re hivatkoztam, ugyanis tanult barátom, Átutazó műveletlenségemre célozva javasolta, hogy olvassak még a témában.
Erre céloztam, hogy bármennyit olvasok, és bármit olvasok, attól ez a dolog egy TÖRTÉNELMI TÉNY. Lehet így, vagy úgy forgatni a miértet, ennek vagy annak az eseménynek a tükrében nézni. De attól ezen esemény még így zajlott le. Volt előzménye, lett következménye, valóban, melyet most nem kívánok elemezni.
@newtehen: és? Ha én nem mentettem ki, akkor az én kurva anyámat? Te mi mellett érvelsz, te nagyon hülye?
@Doktor Kotász:

Leesik nekik is. Érdemes elolvasni a mandiner 3 részes évértékelőjét. Világosan megfogalmazott kritikákat is tartalmaz a véleményük, pedig baloldalisággal nemigen vádolhatóak.

A félbitesek meg támogatnak mindent, ami kiesik a Szent Szájon. Azt is képesek volnának megvédeni bármi áron, ha Orbán maga jelentené be az államcsődöt. Mert az a Nagy Terv része, amit a Kedves Vezető csakis a mi érdekünkben tesz.
@ó jaj: Na akkor ha befejezted a nevetést, akkor olvass vissza, és légy szíves idézd ide, hogy hol is írtam ilyet. Ha nem tudod, akkor közlöm, hogy az iskolaérettség egyik tesztje a szövegértési teszt, sajnálattal: Ön megbukott. :-(
A másik: Ugyan már cipelj mán be egyszer VALÓBAN egy ügyvédhez egy libát mondjuk, aztán lásd hogy b@sz ki vele együtt. Vagy csempéssz egy doki zsebébe egy fél disznót az intenzíven. Hm? Vastag boríték. Az a divat ma mán....
@Humperdickk: Én nem érvelek. Tényközlés volt. Tudod mi az? Úgy látom itt is, mint minden FIDESZ fórumon, ezzel bajok vannak. Csak javaslom nézd át a dolgokat, mielőtt valakinek is a kurvaanyját, jó?
Ej de sokan szoktak ide, akiknek csak a szöveg böki ki a szemét, ha már gondolkodni nem szokása - azért csak mondja, mondja a magáét, mintha igét kellene hirdetnie. (szerintem ebből okulhatnának: cstrtk.freeblog.hu/archives/2010/12/27/Janosoknak_napjan/
Mert hogy kimaradt a felsorolásból az egyháziasítás nagy programja... pedig van neki olyanja is - elég erősen butítja az országot vele ez a mi fő-fő borászunk és pálinkászunk :) - talán hogy józan eszétől még jobban megszabadítsa az ország népét? - nem kéne pedig, mert már így is a síkhülyeség töltötte fel a Kárpát medencét. Szomorú egy új világ eljövetelét látom - a mesemondók ellenében, valóságos alapokra hagyatkozva.
@newtehen: már a sajátomat se lehet szidni? Hát hova fajul ez a világ?!

Tökös: havonta majdnem 100k nyugdíjat fizetek a közösbe és 50-et az szjába, valamit kábé 2 milla EVÁ-t évente. Nekem ne magyarázd meg, mit sumákoltam el, mert nem sumákoltam el semmit. Most majd még többet fogok keresni, hála a zorbánnak. Az ország meg rohad emiatt (is) széjjelfele. Ez a baj: adózok én szívesen, ha nem a szalaiannamari médiatanácsára köll. De arra köll. ez a szomorú.
@newtehen: Prsze, ahogy nem segített az NSZK, a franciák, angolok, spanyolok, svédek, norvégok, olaszok, a kanadaiak, japánok, és senki se... Utáljuk az egész szabad világot érte.

Nem azt vontam kétségbe hogy nem segítettek, hanem azt mondom, ezer más tény is van emellett 56 kapcsán, hogy miért bukott el, és miért is nem segített senki.

Eccerűsítésben jó vagy, de el kell mondanom, hogy nem az amerikaiakon múlott.
Nyilván, mert akkor gondolkodnod kellene. Az meg borzasztóan fárasztó.
@newtehen: Szóval onnan indultunk ki, hogy a nyomorult amerikaiak jobban látják a helyzetet, mint szemellenzős honfitársaink. Ráadásul meg merik mondani... Lásd Washington Post...

Ha szerinted nincs joguk hozzá - akkor is ez van. És ideje hozzászokni, mert ezek a hangok csak erősödni fognak, és itthon sem az lesz az eredménye, hogy mindenki rettegve a seggébe dugja a fejét, hanem az értelmesebbje kinyitja a száját.

Itt az idő.
@Átutazó:

"itthon sem az lesz az eredménye, hogy mindenki rettegve a seggébe dugja a fejét, hanem az értelmesebbje kinyitja a száját."

Na arra külön kíváncsi leszek, hogy a jelenlegi bloggereken és kommentelőkön mennyire lesz érezhető a kussoltatás szándéka. Szerintem az első mártírig nem fog változni semmi. Viszont ahogy precedenst teremt Damoklész Mari, úgy robban ki azonnal a szájberháború a kormány és a közvélemény között.
@newtehen: "égy szíves idézd ide, hogy hol is írtam ilyet."
tessék, itt gúnyolódtál azon, az ellenkező tartalmú állításomon:
varanus.blog.hu/2010/12/27/2010_a_palinkaforradalom_eve/fullcommentlist/1#c11992551

te most súlyos amnéziában szenvedsz, vagy a saját szövegedet sem érted, vagy szimplán nem vagy a szövegértelmezés azon szintjén,. hogy bekapcsolódj egy beszélgetésbe?

közlöm veled a jó hírt: én magam is azok közé tartozom, akik egy ügyvéd ismerőstől rendszeresen kapnak még vadhúst is. hordják hozzá... 50+ éves profi ügyvéd természetesen régi befutott saját ügyvédi irodával. ez Magyrország, üdv.

de a legjobb, hogy meg se próbáltad cáfolni az állításom lényegi részét, miszerint az oszág lakosságának többsége se nem mélyszegény, se nem gazdag, így sem a konyak, sem az olcsó lőre nem reális számukra. jól tetted, hogy meg sem próbáltad cáfolni, merthogy nem is lehet.

kigugliztad már miért járnak a csóró szegény skandináv alkoholisták észtországba?
"kigugliztad már miért járnak a csóró szegény skandináv alkoholisták észtországba?"

Nem engem kérdeztél, de éppenséggel tudom. Valami horror adótartalma van Skandináviában a tömény szesznek. A Finneknél legalábbis. A dánok, norvégok, svédek nem tudom hogy vannak ezzel, de úgy halottam, hogy hasonlóan. Ha a finek oroszba mennek, úgy bebasznak, hogy azon egy itteni angol diák is megbotránkozna.
@néma bárány: Ugye a gyáva és szolgalelkű médiamunkások már megelőzték a médiatörvény hatályba lépését előzően a kormányzati szándékot. Tölgyessyt kicsapták a műsorából, Mong Attila fegyelmi elé néz az egy perces csendjéért, az MTI-ben dolgozó kollégák vagy nem tudnak németül és angolul vagy szándékosan ferdítenek, az M1 tévé már eleve szelektál a híradások között...

Pinokkiónk fabábukat ültetett mindenhova, és azok már bokáznak, csak úgy csattog a sarkuk...
@Átutazó:

Ezen ne csodálkozzunk, Belénessy eftárs kiadta ukázba: lojalitás, drágáim, lojalitás mindhalálig!

Éppen ezért emlegettem a bármilyen szimpatizáltságú bloggereket. Azoknál, akiket olvasok nem tapasztalható még semmilyen előzetes öncenzúra. Se jobb, se baloldalon. Arra vagyok kíváncsi, hogy ez meddig marad így? Mert aki a kormány csecsén lógva ezentúl kussolva szívja a tejet az hamarabb alkuszik meg, aki viszont megszokta, hogy a véleményét nem kell rejtegetni, becsomagolni, annak a torkán akad(hat) a lenyomni kívánt falat.
@néma bárány: Arra azért kíváncsi lennék, miért kapcsolódott le a sajtószabadságért indított Facebook-csoport...

Egyébként a karácsonyi pártlapban szerepel a következő mondat OV szájából (több más orbitális hazugság mellett):
"A médiatörvény nem a szólásszabadságról szól"
Nos, ez igaz.
@Doktor Kotász:
pontosan.

a halzabálók ugyanis rájöttek, hogy az alkohol rossz. nagy mennyiségben öl butít, nyomorba dönt. sőt, még a családot is nyomorba dönti, de legalábbis szétzülleszti ha egyik tag függő. épp ezért úgy próbálják akadályozni az alkoholfogyasztást, ahogy tudják.
ennek egyik része a horror adótartalom, hogy drága legyen a szesz. már olyan drága, hogy megéri áthajózni észországba csak az ivás kedvéért, és lassan már komplett hajózási ipar épül rá a piért ingázókra.

nálunk meg most teszik szabaddá a pálinkafőzést. a 800.000 alkoholbeteg országában. gratulálok...
@malacz69 rettegéselemző: Tehát akkor minden elvtárs MSZP-s, de nem minden MSZP-s elvtárs, ugye? Ezzel együtt tudok élni.

Egyébként nem tudom, feltűnt-e, de minden párt leghűségesebb aktivistái, akik egyéb módon nem érdekeltek a párt sikerében (fizetést kap, párt közeli vállalkozó, stb.), azok egytől egyik segghülyék.
Igazából mindegy, milyen zászlót lóbál vagy mit ordibál közben, neki ez az érzés miatt kell, közösségtudat, valamihez tartozás, magány és elesettség, stb.

Úgyhogy amikor arról beszélek, hogy "tömegek" értenek egyet vagy elleneznek eszméket, akkor nem erre a pár ezer, tízezer tökéletesen agyalágyultra gondolok.
@Átutazó:

Azért kapcsolódott le, mert eleve rossz helyen indították. A faszbúk szabályzatában benne van, hogy 10 ezer lájkoló fölött megszűnik az admin jog. Ez nem újság (csak nekik) és nem a rendszer keze érte utol őket. Egyébként ez a 10 ezer is egy nemrég megemelt limit, addig csak 5 ezer tagot lehetett gyűjteni.

Orbán Viktor szerint a MNYP pénzek lenyúlása nem lopás, hanem megmentés, az alkotmánybíróság nincs korlátozva, a KT sem megszűnik, mindössze "átalakul".

Ezek után Orbán Viktor az utolsó, akinek a véleménye ebben az országban engem érdekel.
@gorcsev54:
Gyere Pécsre.!Itt 600ft/liter áron főzik ki neked hivatalosan!
@Fabius:

1. Sztem nem létezett érdemi védelem az emberi méltóságot sértő kifejezésekre közszereplő esetén.

2. A büntetési tételek igazodnak a médium nagyságához, és rám semmilyen szinten sem vonatkoznak, mert én vagy kommentelek, vagy egy nem szerkesztett blogot írok

3. Bizony még egy 5 ezres falu havonata 1000 példányban megjelenő lapjának is van impresszuma, ami alapján lehet perelni, így hát jogos a felvetés, h a nagyobb weblapok, nagy látogatottságú szerkesztett blogoknak is legyen impresszuma. Aki ezt meg akarja kerülni, megteheti úgy, h

a) nem szerkesztett blogot ír,
b) kimegy elérhetetlen szerverre, külföldi blogszolgáltatókra.

Okés, az új törvények szerint kevesebb lehetőség van mocskolódásra, nagyobb kockázattal jár belevágni egy hazug lejárató kampányba, de még egyszer mondom: alapvetően nem a törvény rossz, hanem az, h gyakorlatilag egyetlen párt médiahatósága dönti el az alkalmazásokat. Ez a rossz.
Nem a törvényt kéne támadni, hanem azt, ahogy a médiahatóságot betonba tették, rajta SzA-val.
@kíváncsivagyok:

A köztársasági elnök Sólyom kivételével sosem volt független. Ő volt az egyetlen autonóm személy, és ezt mostanában éppenséggel nagyon is bizonyítja.
Göncz pártpolitikus volt, Mádl is (de ő nem sok vizet zavart, konjunktúra volt az ő idejében), az MSZP hajdan Szilit akarta, s ha 2/3-uk lett volna, ő lett volna.

A KT tulajdonképpen minek?
Számtalan független elemző kritizálja a költségvetést, ad tanácsokat mindenféle szaklapban, de az is előfordult, h külföldről kapott ukázt a kormány, milyen legyen a költségvetés.
De most komolyan: mire egy olyan szerv, amelyiknek nincs felelős döntéshozatali lehetősége? Ott a kormány, felel majd ő a költségvetésért.
800 millió egy sóhivatalnak. Ennyi volt a KT.

Az ÁSZ nagy probléma, oda tényleg durva volt egy pártpolitikust tenni

OVB úgy változik, ahogy a parlament összetétele.

Gond az, ahogyan Poltot bebetonozták 9 évre, és csak 2/3-dal cserélhető. Ez sokkal nagyobb gond, mint SP.

Az, h az AB-tól elvették az adó, járulék és illeték ügyeket, sztem nem túl nagy gond, és amennyiben ezek emberi jogokat érintenek, úgy ezekkel továbbra is foglalkozhat az AB. Kíváncsi vagyok, a manyupokkal kapcs. törvénynek van-e ilyen olvasata. Sztem van, de majd kiderül.

Nagyobb gondot abban látnék, ha az AB is átpolitizálódna, és fideszessé válna. A jelölési és megválasztási procedúra alapján van rá esély, sajnos.
@malacz69 rettegéselemző:

Tévedésben vagy, ami nem baj, mert fel tudlak világosítani ;-)

Ugyanis létezik érdemi védelem/szabályozás az első pontban foglaltakra, úgy hívják 36/1994.(VI.24.) AB határozat. Íme:

isz.mkab.hu/netacgi/ahawkere2009.pl?s1=36/1994&s2=&s3=&s4=&s5=&s6=&s7=&s8=&s9=&s10=&s11=Dr&r=1&SECT5=AHAWKERE&op9=and&op10=and&d=AHAW&op8=and&l=20&u=/netahtml/ahawuj/ahawkere.htm&p=1&op11=and&op7=and&f=G

Ez pontosan és részletesen taglalja, mit kell eltűrnie egy közszereplőnek, és mikor van helye jogorvoslatnak. Na, ilyen szabályozása a médiatörvénynek nincsen. Most gumiszabály van, ami alapján Annusmaris és a haverek eldöntik mit szabad, és mit nem.

EZ a legalapvetőbb hibája a médiatörvénynek.

Ezen túl az általános megfogalmazások szabad értelmezése is rájuk van bízva. Ki dönti el, mi szerkesztett blog, és mi nem az? Mi alapján? Ki dönti el, hogy mivel is sérted pontosan a "közerkölcsöt", és mi alapján? Gyurcsányt szidni sértő lehet, vagy csak Orbánnal szemben lesznek érzékenyek az erkölcs védelmezői? Ez mind rájuk van bízva, sehol leírva nincsen.

Ezért szerintem bizony a törvény rossz, ahogy van. A médiahatóság csak a gyöngycukor a torta tetején.
@Fabius:

Gumiszabály rengeteg területen van, s lényegében maga az Alkotmány is felfogható annak. Ilyen esetekben a gyakorlat (beleértve a bíróit) alakítja ki az értelmezést.

Egy biztos: a következetlenség mindenképpen ki fog ütközni, és politikailag nagyot lehet vele bukni, nagyobbat, mintha senkit sem büntetnének (Orbán vs. Gyurcsány)

Az biztos, h az egyszemélyes blogok nem szerkesztettek.
@malacz69 rettegéselemző:

Gumiszabály sehol ne legyen. Tessenek szépen akkurátusan leírni mindent, ahogy eddig. Bizalom az nincsen, gebinben pláne nincs.

Csak kukacoskodásból: a kétszemélyes blog már szerkesztett? Ha igen, akkor kivétel ez alól, ha a tagok földrajzilag több, mint száz kilométerre vannak egymástól? Vagy akkor kivétel, ha az egyik tag háromszor annyit firkál, mint a másik? :-)
@Fabius: Mert kekec vagy! "Igen is szerkesztett! Mert rendezted a sorokat és beleírtál bötűket! Ha valamelyik pl. MN., vagy MH. írja, akkor nem, mert az MÁS! Nemám, hogy ne lehessen a hangosan és nemtetszően beszélőket elhallgattatni! Mit képzeltek ti? Igen is itt jogilag egyenlőség van! Ha valaki ezt kétségbe vonja, annak 25 misi! Csók, Annamaris!" Szóval a káédes anyukájukat az összes fideszkomcsinak, mert ezek a legdurvább bolsevikok! Igen ELVTÁRSAK, megcsináltátok TI is!
@bájgúnár: Ez érdekes,mert Pécs mellett lakom, de igazából a véleményemen nem változtat.
@Boli:

Az a baj az idézett hozzáállással, hogy csak a dafkét váltja ki az emberből. Nem különösebben érdekel minek számít a varánusz, csak a helyzet faramuciságára szoktam használni a példát. Egy dolog biztos, hogy véleményem lesz, és le is fogom írni. Az utolsó utáni pillanatig itt, ha rákényszerítenek akkor máshol.

Bár továbbra is tartom, hogy első körben a blogszolgáltatókat fogják baszogatni a tartalomért.
@Fabius: Azért az is biztos, hogy jövök VELETEK! :) Ha már egyszer ide ragadtam és olvasgatlak állandóan benneteket, még ha nem is mindig reagálok. Szívesen segítek, ha kell, informatikában tudok. A kollégáknak pedig IP cím elrejtésben is...akár...:x Tényleg, stratez elvtárs merre??? Már az ő gyomra sem bírja a bolsevik elvtársakat? Védhetetlen a cuccos??
@Boli:

Mi kitapostuk amit ki kellett :-) Viszont az IP dolog lehet még hasznos...

A hivatásosok lecserélődtek. A gazdi úgy ítélhette meg, hogy a gyááááákurvakomenistamind!!!!! időszaka lejárt. Most finomabb módszerek vannak, a meggyőzéses beszélgetés idejét éljük. Ráadásul szakosodnak egy-egy konkrét témára.

Mutassak példát?

blog.hu/user/538881/tab/activity

Aktivitás csak manyup posztok alatt, anyázás helyett érvelés, én is megvívtam vele a magamét. De ha már, akkor sokkal inkább ez legyen a trend. Vitatkozzunk, legyen közbeszéd, próbálják csak megmagyarázni a döntéseket. Aztán mindenki azt hisz, amit akar.
süti beállítások módosítása