Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: 24.hu/belfold/2024/04/16/belgium-orban-natcon-betiltas-miniszterelnok/ magyarnemzet.hu/kulfold/20... (2024.04.16. 20:51) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.10.08. 08:00 Fabius

Alkotmányos levelezőtagozat

Címkék: fidesz orbán viktor alkotmány staubinger néni

Szeretve tisztelt Miniszterelnökünk, drága Viktor!

Özvegy Staubinger Benőné, született Nagykaporlaki Eleonóra Dóra Sára Márta vagyok! Megint!
Igen, megint, mert az előző levelemre sem válaszoltál, Viktorkám! Hát szabad ezt? Szabad válasz nélkül hagyni néped billentyűzetet ragadó honleányát? De, ha még csak válasz nélkül...ám bizonytalanságban is! Most, mikor narancsba borult az ország sem tudjuk, hogy a Művész utcán kívül is lesznek-e közszolgálatot ellátó kormányőrök? Mert ahogy írtam is, és biztosan olvastad is, igény az volna rá!

De most nem ezért kerestelek meg soraimmal drága Viktorom. Nem tudom értesültél-e róla, micsoda ötletbörze zajlik az új alkotmányod körül? Nem tisztem az árulkodás, de mégis hallatlan amit ezek a népek összehordanak. Mélységesen fel vagyok háborodva, hogy egyesek úgy találgatnak alkotmányod tartalmát illetően, mintha a felcsúti búcsúban válogatnák a tükrös mézeskalácsot!

Mi az, hogy a katolikusok ezek az álszentek a nagycsaládosokkal összefogva ki akarják sajátítani a házasság intézményét? Az, hogy férfi nővel még hagyján, - bár, ha belegondolok, hogy Medveciki Ilonkát nem rugdosnám le a szófa széliról én sem, na mindegy - de hogy a házas felek fő szabálya a gyermek világrahozatala legyen, az minden határon túlmegy! Én igazán konzervatív vagyok, Bélám pimpilijét is magázom annak ellenére, hogy a tegezést erőlteti. (te, obeliszk, te!) Most akarunk egybekelni, mert Benőkém halála óta csak olyan vadasan voltunk mink együtt. Most akkor legyen számunkra fő szabály a gyerekvállalás?!

Viktor! Hetvenkettő leszek novemberben!

Mi lesz így velem? Hogy alkalmazkodjak az alkotmányod előírásaihoz? Vagy vállaljam be, oszt gyün ami gyün módra szüljek itten bele a vakvilágba? Aztán meg járjon tátikázni a világ, mikor a csúnyámat mutogatom a pártlapjában?Aztán meg azt is akarják ezek, hogy szavazati joga legyen a gyerekeknek is. Mi nem kéne még nekik? Igazoló szelvény helyett leporellót akarnak? Én felneveltem két gyereket becsülettel, igazi sikerszakmát tanultak mind a ketten. Zénóka, a nagyobbik űrlaphajtogató a Századvégnél, Vendel fiam pedig első legyezős a Mátrai Szélerőműben. Tisztes, konzervatív keresztény családban nőttek fel, de szavazati joguk kimerült abban, hogy zsíroskenyér legyen hagymával, vagy hagyma nélkül. Mivel vagyok én rosszabb ezeknél Viktorkám? Az én fiaim is szavazati jogot kapnak negyven évre visszamenőleg? De mondok én neked valamit: nem is, inkább rajzolok, hogy nehogy csúnyaságok essenek ki a számon. Szóval tudod hova vezet ez? Ide vezet egyetlen Viktorom:Aztán meg itt van ez a tízparancsolat is. Teljesen kétségbe estem tőle! Ha ez bekerül az alkotmányba, az maga a vég! Elsőként itt van ugye a "ne készíts magadnak szobrot, se semmiféle képmást" passzus, basszus. Hogy lesz neked így szobrod Viktorom? Hová fogunk járni a születésed napján tartott megemlékezésekre narancsfa ágakból font koszorúval? Munkanélküli lesz az a sok munkás, akik már betonozzák a talapzatát?

Másodsorban mi lesz veletek, ha a ne lopj!-t is az alkotmány betűje szerint kell betartani?

Harmadrészt meg a nem kívánós rendelkezés olyan ódivatú. Ha hozzámegyek a Bélához, már ne kívánjon engem közértes langaléta Guszti? Igaz, ő állítása szerint a pokolba kíván többnyire, legutóbb is azt mondta, mikor harmadszor mentem az ajánlószelvényért, hogy Szűz Mariska fosson engem homlokon narancsmaggal, de tudom, hogy csak szégyellős és incselkedik. De nem csak engem érint érzékenyen ez, hanem az ország nőszervezeteit is. Ha ez a pont az alkotmányba kerül akkor félő, hogy az elsőszámú génállomány, Dájcs Tamás örökre Brüsszelben ragad. Ezt pedig a Magyarországon működő összes nőszervezet nevében kikérem magamnak! A gondolattól is beleszürkültem az indulatba!

Száz szónak is egy a vége, Viktorkám! Nem jó ez így sehogy. Nincs aki figyeljen ezekre írogatás közben? Szólni kéne nekik, hogy nem az Őrtorony magazin havi számát színezik kalocsai mintásra, hanem Magyarország alkotmányát írják.

Nem maguknak, nekünk.

El nem múló szeretettel ölellek: Staubinger Benőné, Mártika

ui: Üzenem a huncut szemű Domokos Lacikának, hogy a korona alkotmányba emelése ÁSZ! ötlet!

37 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr562355488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fabius, hogy a Szűz Mariska fosson téged homlokon narancsmaggal, ez nagyon ott van! Szétröhögtem magam, és ez így reggel nagyon árt az egészségemnek, torkomon akadt a cigifüst, és most fuldoklom. Tudod te, milyen csúf halál cigifüsttől megfulladni? (Bacogat is a család, hogy szokjak le, mert káros, hát, bakker, tényleg az!
Javasolni is fogom, hogy a cigisdobozokra ezentúl azt is írják rá, hogy Varánusz olvasása közben a dohányzás káros sz egészségre.)
@kisa: Egyetértés, c í m l a p r a vele!

Sőt, közérdekű feladatot is elláthat a poszt, gyűjtheti az alkotmányhoz a javaslatokat. Mielőtt dógom után mennék, én is hozzájárulnék, mint a nép eccerű asszonya:

1. Én, kétgyerekes özvegy kétezertízbűl (név, cím, pártálás a Kubatov Gabinál, eddig - úgyis tuggyátok,- a másik listában, de maj mostantúl..),
iskolai végzeccség: dógozók esti gimnázijum, befejezet kettő évfolyam - nehogy a Rózsika felszámojja mán aztat is, ne ott spórojjatok, hanem:

mi a jóistenér fűtitek annyira a köztévét mán októberbe, hogy a lyányok kirakot didikkel tuggyák olvasni a súgógépet? Megtiltani alkotmányilag!

2.Szavazati jogot a gyerekekér, támogatom! Továb megyek: előrefele is!

Azér is járjon, aki maj megszületik, a haza dicsőségire! És ha a szülő nem ér maj rá, nagyszülő is szavazhasson hejettük!

Mér, azér mer nekem még nincs unokám, maj lehet még, oszt ha a két gyerek nem érkezik élni a joggal, akkor űk mán smafuk?

Vagy meg se szülessenek tán? Nehogy mán meg is kelljen születni itten a szavazás dógába, vagy a potencijális nagyszülőket diszkriminájjatok mán előrefele is, ez mostmán ezer évre szóló alkotmány kő legyen!

3. Az igasság mondattya velem, hogy a nyugdíjra a komenisták áttal beszedet pénzt is vissza kő kapjam, mer mi van, ha nem érem meg amíg aggyátok, oszt még visza tanál gyüni a Gyurcsány, megin űk akarják maj a kór határt felfele emelni, a lóvét meg kormányzati negyedekre kőteni, amit tűllünk beszettek? Ide a pénzel, most, előre!

4. Szólok még szűkeb pátriarkámér, Zuglójér is, rögzíccsétek mánis befele az alkotmányba, hogy iten polgármester csak az lehet, aki:

a: vót mán képviselő Baktalórántházán
b: ismeri a Pajor atyát a templombúl szeméjesen
c: a 2010-es polgármesteri választási plakátokon mintha zselézve let vóna a kis tüske-bodri feje.

(alkotmányra vonatkozó minden további javaslatot szívesen veszünk)
@sületlenke: Bővíteném a polgármesterrel szemben támasztott követelményeket:
a. Legyen parlamenti képviselő
b. Legyen államtitkár, de minimum kormánybiztos
c. Legyen szép, hosszú pöndör nyelve neki!
Ezeket is kéretik bevenni a zalkotmányba.
Bár szerintem egy Alkotmány akkor jó, ha minél rövidebb, ezért alapvetően elég 1 mondat is:
Legyen minden úgy, ahogy Orbán Viktor akarja, ámen!
@kisa:

Majd csinálok szép kis ikonokat valahová a fejlécbe, hogy milyen tevékenységet ne végezzünk varánusz olvasása közben :-) Mint buszok oldalán volt régen: ne fagyizz, ne cigizz... :-))

@sületlenke:

Szerintem lehetne családfa alapú a szavazójog, tizedíziglen visszamenőleg. Őseinket is csak képviselnie kéne a hagyománytisztelő kormányunknak, vagy nem? :-)
Grt, címlap lett.
Mingyá' jönnek a trollok.
@Fabius: Nem olyan ez, mint a tóraolvasás. Varánusz olvasása közben egy dolgot lehet csinálni: varánuszt olvasni. :-)
hát ez az írás nagyon gagyi :(
"Nem tisztem az árulkodás, de mégis hallatlan..."

Ez annyira jellemző :-D
A "Kisgyermekeket nem molesztálunk" miért nem kerül bele az alkotmányba? Mert nincs benne az első tízben? Persze akiknek erdetileg (elő)írták, nem is voltak keresztények.
Hát ez az írás nagyon jó! :-))))
Úristen!
Most kapcsolok!

Ha benne lesz a ne paráználkodj mi lesz az állandóan állófaszú dajcstomikával?
Egy titkárnőt sem csinálhat fel?
@thatwasnice: Nem megmondtam?
Sajnos, a humorérzék hiánya nagyon megnehezíti az életben való eligazodást egyfelől, megkönnyíti viszont az agymosást másfelől.
ez a szavazati jogot a gyerekekek után ez komoly ?

a "Mibűl tartsam el a nyóc gyerekemet ?" állampolgár akit eddig is eltartottam, nyolcszorosan fog szavazni az én adómról ?
@kisa:
Értem én, hogy ez valamiféle humoros olvasata, paródiája akar lenni a felmerült ötleteknek, de azért ne tegyünk már úgy, mintha:

(1) ez már a kész alkotmány lenne, nem pedig még csak a belépőszintű ötletbörze, hogy gyerekek, ki mit szeretne,

(2) a preambulumban meghivatkozandó dolgok bármelyike, legyenek az akármik is, betartandó jogszabály lenne, nem pedig szimbolikus utalás,

(3) mintha alapvetően nem lenne jó dolog elismerni és védeni a házasságot és a gyereknevelést.

Így aztán humorosnak lehet hogy humoros az írás, csak épp nagyon is komoly csúsztatásokat vés be az agyakba...
@Gergő77:
1. ki tesz úgy, mintha ez kész alkotmány lenne? Mi itten éppenpont segíteni akarással eltelve brénsztromingolunk.
2. Hogyan lesz betartandó jogszabály a koronából? A preambulum bevezetést jelent, általában a helyzet felvázolására, az előzmények leírására használják.
3. Senki nem állította az ellenkezőjét.
@Gergő77: a törvényeket az alkotmánybírósággal lehet felülvizsgáltatni, akik nem a szokás, vagy normalitás alapján, hanem az alkotmány betűjéből vezetik le az értékelésüket.

vagyis, ha később születik egy törvény, hogy mondjuk a szent koronával viccelődésért be kell zárni azt az újságot vagy rádiót, akkor még az alkotmánybíróságnál sem tudod megtámadni, hiszen annak szellemében született.
A tizparancsolat azert helyenkent vicces, erdemes atfutni. Tiltja a tobbistenhitet, az osszes figurativ muveszetet, a karomkodast es a szombati munkat.

Sok antiszemita jobbikos meg majd jol megszavazza, mert azt hiszik, hogy ez valami franko kereszteny dolog :-)
Mindenkinek ajánlom szíves figyelmébe:

www.youtube.com/watch?v=cE1_kmc8Q4o
mán megint mit alkotnak ezek a szerencsétlenek? :)
(nem nézek olyan adót ahol híreket adnak.)

Amúgy jó lett az írás :)
@Gergő77: Sok dolog van amivel akár alkotmányosan is egyet lehet érteni. De a nagy ügybuzgalomban nem kötelező túldobni semmit. Szavazati jog kiskorúnak szülői gyakorlással? WTF? Az ilyen állatság mellett ne menjünk már el szó nélkül. Nekem is van két gyerekem, de nem gondolom, hogy plusz szavazat jár értük.
Szavazati jog a gyerekeknek? Hű de jó! Lesz aki megvegye az egész család szavazatát...
@kisa:

Erősen úgy tűnik, az álláshalmozás nem jött be Papcsáknak. Ha a kerületben marad és tényleg nekilát az érdemi rendcsinálásnak, akkor értelme is lesz.

Viszont ha csak PR menedzselés lesz, meg az eddigi tanácsadói gyakorlat törvényesített változatának gyakorlása, annak nem fogok/fogunk örülni. Legyen számára is intő jel a mostani, mindent vivő győzelmük: a zuglóiak páros lábbal rúgták ki a mostani bagázst a viselt dolgaikért. Kétsége ne legyen senkinek, ez a következő alkalommal is így lesz.
@Fabius: azért Molnár Csaba véleményére nem adnék ennyit. Csabai Lászlónénál valamiért nem volt probléma, hogy egyszerre Nyíregyháza polgármestere és lakásügyi kormánybiztos...
@Ordnassac:

Nem Molnár Csaba kijelentésére alapoztam amit írtam, hanem az idézett törvény szövegére :-) Az pedig szerintem egyértelmű akkor is, na nem szó szerinti a megnevezése Papcsák tisztségének.

Az az érvelés pedig, hogy ha a szocialistáknak lehetett, akkor nekünk is, nem kicsit sántít. Ebben az esetben mi a túró különböztetné meg a narancsos ártatlanokat a népellenségtől? :-)
@Ordnassac: Hát,akkor valamiért nem ugrált a fidesz...
Amúgy ezt a mondatot nem tudom értelmezni: "A kormánybiztosság ugyan állami vezetői, azaz államtitkári besorolásban van, ám a tisztség maga nem minősül állami vezetőnek..."
De összeségében, azt hiszem, ha Papcsák nagyon agaszkodik mindkettőhöz, akkor seperc alatt megváltoztatják a TV-t, osztjónapot!
@Fabius: Tippelhetek?
1. Érdemben rendet csinál: kirúgja az összes volt kádert, tanácsadót, miegymást
2. Behozza a sajátjait, ha szerencsétek van, kicsit szerényebben fog lopni
3. lePRmenedzseli, hogy minden milyen fasza.
@Fabius: "mi a túró különböztetné meg a narancsos ártatlanokat a népellenségtől?"
A szmájliból ítélve a kérdés költői.
@kisa: A tippjeid közül egyértelmű, hogy a kettes számú fog bejönni, enyhe kiegészítéssel: nem lesz szerencsénk, és rohadtul nem fog kevesebbet lopni.

Be kell neki hoznia jócskán a lóvét, amit oly látványosan ajánlott fel a szikszóiaknak. Ott a jó kis ügyvédi irodája, kiszáll belőle, ahogy szokták, és majd oda dőlnek a megbízások, közbeszerzés nélkül, ahogy éppen ő volt oly kedves javasolni.
Vagy megoldják máshogy.

Kivételesen Fabius véleményét sem osztom, nem lesznek ezek elzavarva a viselt dolgaikért, merthogy egyfelől minden "törvényes" lesz, másfelől meg egyébként sem fogunk megtudni semmit.

off: nagyon szépeket raktál föl megint a blogodra. Gondolom, mások is járnak "rád" élvezkedni.
@kisa:

Lehetne költői, de nem az. :-) Engem tényleg érdekel mi fogja megkülönböztetni őket egymástól. Eddig egyebet sem hallottunk, csak így a tolvajok és úgy a latrok. Ez nagyrészt igaz is volt. Ezért szabad megmutatni, milyen amikor a latorsereg helyett a zangyalok uralkodnak.

Kezdetnek megteszi az is, ha nem alkalmazzuk emezek jogsértő gyakorlatát.

A kirúgás kevés, a személyi kérdések kevésbé érdekelnek. Helyette elő lehetne venni azt a listát amin az elmúlt négy évben tanácsadásra elköltött félmilliárd van, és tételesen végigmenni rajta:

-ki
-mikor
-kitől
-mennyiért

kért és kapott tanácsot, ezek

a.) teljesültek-e?
b.) gyakorlati haszna származott-e belőle a kerületnek?

Elő kell venni a sportpályaeladás ügyét, a jegyző végkielégítését, meg kell nézni miért nem sikerült az utolsó utáni pillanatig költségvetést csinálni idén, és a többi egész a végtelenig.

Ha felelőst talál, az ne ússza meg egy ejnyével, hanem igenis legyen következménye akár anyagilag, akár büntetőjogilag.

Na, valahogy így nézne ki - szerintem - a rendcsinálás.
@sületlenke:

Én nem azt mondtam, hogy ez lesz, hanem azt, ez lenne jó :-))
@sületlenke: Óóó, a számok sorrendet jelölnek. :-)
Elzavarni pedig nagyon sokáig nem tudjuk őket, attól tartok.
Köszönöm, remélem, hogy igen. :-)
Ez vicces, de az a bajom, hogy ez komoly.
Vajon van a hatalomnak humora?
@kiraaaaa:

Magyarországon legendásan nincs. Ezért voltunk mi úttörők a politikai humor területén mindig...:-)
@Fabius: jóvanna,akkor mégis egy húron pendülünk, csak éppen te vágyakat írtál le. OK, neked még lehetnek.
@Fabius: No, most majd újra megnyílnak a lehetőségek a politikai humor előtt. :-)
@sületlenke:

Az én véleményem egy dolog. Azt kifejeztem a szavazólapon nem a Fidesz jelöltje és nem Papcsák mellett. Arról is van véleményem mi fog, illetve nem fog történni a következő négy évben, ez egybecseng a tiéddel.

Viszont, ha Ferenc rám kíván cáfolni, és kezdetnek berúgja az ajtót, akkor megveregetem a vállát: ez az Feri, csináld Feri!

Aztán majd kiderül, hogy megbotlik és átesik a küszöbön, vagy daliaként csinál is valamit.
Az Alkotmányba nem a Tízparancsolatot, hanem a Magyar Élet vezérelveit kéne belefoglalni, úgymint:

1. § Suba a subához
2. § Kéz kezet mos
3. § Holló a hollónak

A fontossági sorrend persze vitatható.
süti beállítások módosítása