Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/03/28/gulyas-gergely-miniszter-mutet-gyogyulas-fajdalmak-kormanyinfo "Vélet... (2024.03.28. 18:56) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.08.01. 08:00 Fabius

Parizerkommandó

Címkék: jobbik fogyasztóvédelem z kárpát dániel

A Jobbik nem bír kikeveredni a militarizmusból. Ráharaptak, mint fogatlan apóka a szalonnabőrre, és bár se megrágni, se lenyelni nem tudják, erőltetik vég nélkül. Mintha az alapból elfogadható ötletet is kizárólag túlkompenzáló, cerkahegyező kadétokkal lehetne véghezvinni.

Hadüzenet érkezett a Jobbiktól tegnap délután. Fegyverbe magyar, vesszenek a kajahamisítók, abcúg lejárt májpástétom és ultrás vízzel tuningolt harmadnapos marhaparizer! Elég szemetet eszik a magyar, kukába velük, de iziben! - mondja Z. Kárpát Dániel. Eddig a pontig tökéletesen egyetértünk. Ha a továbbiakban azt mondja, létrejött egy önkéntes munkacsoport, ami az üzletláncok élelmiszereit fogja nézegetni szavatosság és minőségi megfelelőség alapján, akkor nem születik poszt, és még talán elégedetten csettintek is, hogy végre valaki.

De nem ezt mondta. A Jobbikon belül nem létezik simán és színpadiasság nélkül semmilyen csoport. Most is úgy vélték, gárda már van, ezúttal kommandó legyen, mert az olyan faszán és Csekk Norriszosan hangzik. Űűűűű, gecó, Élelmiszerkommandó, ez ám népi fantáziát beindító kőkeménység! Nem is asszociál erről senki jogkör nélküli civilek multikat és élelmiszerláncokat okkal piszkáló csoportjára. Frászt. Gárdaruhás rohamosztagot képzeleg Z. Kárpáttal az élen, amint a tejespultban kotorászó vásárlóra rivall: teszed le rögtön azt a joghurtot! Megkóstoltam, szar ízű, és egyébként is holnap lejár, bazzeg! Lássam a kezedet! Tedd a földre és lépj hátra lassan három lépést!
 

 

 

 

 

 

 

Ez most komoly? Dúró Dóra már a nyáron talpig Lara Croftban fog nyomulni a húsboltban Novák Előd mákos pacaljához alapanyagért?

 

 

 

 

 

 

 

Mi lenne, ha időnként komolyan vennétek magatokat, és legalább a normális ötleteiteket nem csomagolnátok ebbe a fotelvitézes bohócjelmezbe? Ha az NFH-val együttműködve kívánnátok a fogyasztóvédelmet hatékonyabbá tenni - praktikusan azért, mert nekik eljárási jogkörük is van - és közösen tennétek az élelmiszerek ellenőrzéséért, azt támogatnánk elegen. De ez így, egy vicc lett újra. Mosoly és könnyfakasztó, poénkodásra ingerlő komédia.

Amire az átlagpolgár rálegyint: eh, csak a multikat akarjátok basztatni megint.

93 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr552190392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jajj, csak nehogy úgy történjen mint a szentpétervári művészcsoportnál... Ott ugye egy fagyasztott csirkét dugott fel magának az egyik "művész" hölgy...

Még a végén kiderül, hogy az már egy kommandós tréning volt és ezt a gyakorlatot akarják tovább vinni.
Fabius:

Először is minden tiszteletem a Tiéd a cikkeidért.

Ebben a cikkben nem adnék igazat a véleményedért. Az esetek többségében egy civil szerveződés tud utat nyitni valamilyen cél felé, ez több száz éve tudvalévő. A multik megveszik a hatóságokat többé-kevésbé tisztességtelen módszerekkel, tisztelet a kivételnek. Hol volt az elmúlt 20 évben a magyar hatóság, amikor a jó minőségű magyar élelmiszereket leépítve hitvány minőségű külföldi élelmiszereket tettek a polcokra? A szerveződés ezen formáját helyesnek tartom. Legalább valaki megmozdult.

üdv.
@Marques:

Az elmúlt időszak átcímkéző üzemeit a magyar hatóságok számolták föl. Ez tény. De az is tény, hogy van mit keresni még az üzletláncok polcain, és üdvözlendő, ha valaki nekilát.

A kérdés az, milyen eredménye lesz egy jogkörök nélküli kezdeményezésnek, nevezzük ezt bárminek? A gyakorlatban hogy fog ez kinézni? Megy a kommandó, talál valamit, és ír egy feljelentést. Amit majd egyszer valakik kivizsgálnak ha jónak látják.

Szerintem ettől praktikusabb volna, ha a civil-NFH vegyes csoport járőrözne, mert akkor azonnali és érdemi intézkedés történne.
@Marques: milyen jó minőségű magyar élelmiszerre gondolsz? milyen szar külföldire? csak nem a 90-es évek eleji igazi hungarikum túró rudikra, amelyeknek bő 70%-a már gyárilag savanyú volt?
ha nem lennének az eu-s élelmiszerstandartok, még mindig azt a szennyet ennénk, amit a magyar termelő jó óccsón és jó sok vegyszerrel létrehozott.
jáááááj de szőrszálhasogatunk apááám!

nem mind1 hogy hívják?felőlem lehet Nahrungsmittelqualität Sturmabwehr-abteilung is a neve..a lényeg hogy csináljanak valamit az ügyben

másnak volt rá hajlandósága legalább?nem,akkor meg?

egy rakás jó ötlete van a Jobbiknak és leszarom,hogy hogy hívják vagy hogy mennyit lop el belőle a Fidesz,amíg keresztülviszik és az a MI HASZNUNKRA VAN!ennyi
Az kellene nekik,hogy a multik bezárjanak - bemelegítésképpen - akár egy hétre...
A Magor,vagy Magosz,vagy mi a f.szom,meg a Hangy szövetkezetek előtti sorokban kitörő öldöklésekhez szükségeltetne kommandó!
Jegyrendszer kéne ezeknek... :)
A multiknál csak az áruk egy része szar...csakúgy,mint bármely más boltban.
Zárójelben jegyezném meg, hogy

- a EU "Lecsapunk a webáruházakra!" címmel indította el fogyasztóvédelmi akcióját

- A hazai fogyasztóvédők rendre "kommandókról" beszélnek pl. a húsvéti, karácsonyi ellenőrzéseknél

- @Káposztakukac: Az EU-s élelmiszerstandardok megengedőbbek, mint az 1990-t megelőző hazai élelmiszerstandardok, továbbá hazai vizsgálati rendszert alkalmaztak a KGST-ből érkezett termékekkel szemben is, ez most mind nem mondható el.

- Tetszik nem tetszik, a párásszemű civil kezdeményezéseket lesöprik az ellenérdekeltek, a hatóságokkal és kommandókkal viszont márcsak pszichés okokból sem szokás ujjat húzni.
(Talán ezzel összefüggésben az NFH megteheti, hogy mértéktartó visszafogottsággal (~ 0 %) kommunikál az érdekeltekkel, vonatkozó jogszabály ide vagy oda.)
@korcoló: marhára nem mind1 hogy az áruk egy részéből az alapvető élelmiszerek szarok vagy a játékosztályon a kirakó..

zöldségeket például kimondottan inkább eszek Szlovákiában (barátnőmnél) mint kínai meg marokkói importokat itthon

amúgy meg nem a multik bezárása kell nekik,csak szemléletváltás,te is megetted a szart amit indexen meg mittoménhol kürtöltek

bérkommentelő voltam,munkaidőben,köszönöm! :S
@Fabius: "A kérdés az, milyen eredménye lesz egy jogkörök nélküli kezdeményezésnek, nevezzük ezt bárminek?"

Amit problémának vélnek, fogyasztóvédelem cimke alatt publikálják majd.

"Szerintem ettől praktikusabb volna, ha a civil-NFH vegyes csoport járőrözne, mert akkor azonnali és érdemi intézkedés történne."

Ha az NFH szempontjai éppen egybeesnek a civilekével...

Vacak áruból van éppen magyar és külföldi egyaránt... egy jó hazai példa:
cserpessajtmuhely.hu
@Marques:
Hát, olyan rossz magyar kenyeret, annyi savanyú magyar tejet, mint (Pesten) a hetvenes években, azóta se találtam...
@hetzer87:
Csak az a baj,hogy a multik nem biztos,hogy szeretik,ha szemléletet akarnak váltatni velük,és elegük lesz a packázásból.Én elvagyok a garázsboltból is,nem tologatom a maxi-bevásárló kocsit.Csak szólok... :)
@korcoló: és itt jön a képbe a gyurcsányi szlogen..akinek nem tetszik (hogy szart nem kéne árulni) el lehet menni,ennyi
@korcoló: És szerinted a garázsboltosok hol szerzik be az árut? Elárulom: a multiktól. Megveszik 100-ért, adják 150-ért.
@Martian:

Az NFH-t sok dologért lehet basztatni, de az élelmiszerellenőrzést elég komolyan veszik.
Lehet publikálni bármilyen címke alatt, de a megjelenés-feldolgozás-esetleges intézkedés időtartama alatt továbbra is árulni fogják azt, amiről egyáltalán szó van.

Ha tegyük fel 3 civil + 1 NFH ellenőr végezné az ellenőrzést, akkor lényegesen egyszerűsödne és lerövidülne minden. A 2004 évi CXL törvény alapján a "fogyasztóvédelmi hatóság - jegyzőkönyv felvétele mellett - jogosult minta és ellenminta vételére a termék biztonságosságának, minőségének, illetve összetételének vizsgálata céljából."

Vagyis a kifogásolt termék ellen ott helyben megindítható az eljárás.
Voltak már olyan vélemények, hogy ha a multik egy hónapra bezárnának, meg tudnák regulázni a lakosságot és az attól kezdve minden szart megvenne. Csakhogy ez mese habbal! Két rendkívül problematikus helyzet állna elő:
1. Éktelen nagy bevételkiesés. Tisztában vagytok azzal, hogy egy multi egy hónapban mit kaszál? Ezt a módszert még egy egyszerű kisüzlet sem engedi meg magának. Nem beszélve arról, hogy a rezsit akkor is fizetni kell és az eredmény rendkívül kétséges.
2. Kiváló lehetőség arra, hogy elszoktassák a vásárlót, aki rájön arra, hogy máshol is lehet vásárolni. Az újranyitás problematikusabb lehet, mint egy új üzlet bevezetése.
Inkább foggal-körömmel ragaszkodnak ahhoz (akár a törvényeket is megszegve), hogy a legkevesebb ráfordítással lehetőleg a legnagyobb profitot tudják összehozni. Rajtunk vásárlókon, meg a hasonló kommandókon múlik az, hogy elfogadjuk-e ezt a szemléletet és fejet hajunk-e az akaratuknak, vagy sem.
@Karipapa01: "Kiváló lehetőség arra, hogy elszoktassák a vásárlót, aki rájön arra, hogy máshol is lehet vásárolni."
Komolyan gondolod? A környékünkön 3 nagy multi áruház, meg a szomszéd épülettömbben egy a szeméttároló melletti kisbolt, amit a biciklitárolóból alakítottak ki, és abból él, hogy a piások egész nap,az üveggel a kezükben az élet nagy dolgairól vitatkoznak előtte, míg egy néhányukat alkohol túladagolás miatt a többiekbe nem húzzák aludni a park bokrai alá.
Oda kellene állni a sorba, bevásárolni?
Mer az magyar?
sajnos a vásárló a globalizált izébe megy az átcimkézett izéért,
mert csak ezt tudja megfizetni

(az osztrákok is átcimkézték- átbélyegezték a magyar tojást)
még a magyar szalámi is hamis
s nyáron a felvágottakat sokkal erösebben sózzák,észrevettétek?
A hozzászólásokból egyértelműen kiderül, hogy minden szar. A külföldi is szar, meg a magyar is szar. Jóétvágyat!
@Karipapa01: a bezárás, elüldözés, bojkott stb mellett kardoskodóktól azt is megkérdezném, ugye majd saját zsebükből állják az így utcára kerülő tíz- és százezrek teljes fizetését?
Hááááát.... sajna hamisított magyar élelmiszer is bőven akad (pl. Klenáncz méhészet, csomó gyanús kolbász, szójával rontott sajt, párizsi, vizes kenyér, kannás bor) Mindamellett a Jobbik újabb színpadias gesztusáról van szó. Nálunk pl. harminc méterre a templomtól keresztet állítanak karácsonykor, stb. Hiába: a politikai marketing mindekefölött bruhahaha.
@uni1002: Rossz válasz! A multik soha sem tennék meg, hogy egyszerre zárnak be, sőt kifejezetten ráugranának mindenféle kedvezményekkel a másik multi célközönségére. Ezek akár egymást is megölnék a profit érdekében. Még arra is vetemednének, hogy példa-statuálás érdekében (egy darabig) jó minőséget árusítsanak olcsón. Hiába: ez az ÉLET! Az említett kisboltokkal kapcsolatban pedig nem kellene ennyire lesújtó véleményed legyen, lehet, hogy a tulajdonos is szeretne egy nem túl nagy, de szép tiszta boltot, viszont jelenleg csak így tud megélni. Könnyen lehet, hogy a multik miatt is, hiszen öröktörvényű, hogy a nagyhalak megeszik a kishalat. Mindettől függetlenül a multikkal semmi bajom, én is ott vásárolok. A hozzáállásukkal van probléma, olyan dolgokat engednek meg maguknak, amit tőlünk egy kicsit nyugatabbra soha meg nem tennének. Ezért gondolom, hogy nem ártana egy kis erőszakosság velük szemben, ugyanis a posztban jelzett probléma már évek óta fennáll, de eddig maximum csak vakítottak minket, változás nem történt.
@Marques: Ne keverjük a dolgokat! Igazad van, hogy a CIVIL kezdeményezések feladata a fogyasztóvédelem, de ez egy párt által szervezett csoport, ami minden, csak nem civil. A civil szervezet lényege, hogy pártpolitikától és hatóságoktól független. Ha egy párt szervez ilyet, az a legjobb esetben is csak ügyes propagandafogás.
@Rékuc: Ha csak egy kis időre zárnak be, úgysem küldenének el senkit, mive az üzletet újra kell indítani és ahhoz szükségeltetik a személyzet. Végképp meg soha nem fognak bezárni, mert nem azért jöttek ide és fektettek be, hogy kivonuljanak teret hagyva a konkurrenciának. Inkább valamelyest változtatnak az üzletpolitikán. Mindenesetre minél nagyobb egy multicég, annál kevésbé fogja feladni a piaci helyzetét.
Alig van ehető élelmiszer a boltokban.

Sajnos az ehetők között magyar termékek alig említhetőek.

Az összes magyar bolti tejtermék (fölözött, rongált tejből) egy kalap szar. (1%-ot kivéve)

Az összes magyar bolti húskészítmény (ezzel-azzal turbózott gyönge minőségű húsokból) egy másik kalap szar. (0,5%-ot kivéve)

Ehető magyar kenyér és péksütemény gyakorlatilag nincs. (0,0001%-ot kivéve)

Jó magyar sör nincs.

A boraink kurva jók, 1-2 sajtféle, 1 szalámi, némelyik szabadtartásos csirke (néha) és ennyi.

A normális az, hogy mindenkinek legyen saját családi beszerzési forrása, és a boltokba csak ezért az 1-2 dologért járjon el, amiért érdemes.

Legyen saját hentesed, horgász és vadász haverod, tojásos nénid, faluvégi péked, kiskertes bácsid, akiket ismersz, megbízol bennük. Ezeken kívül a biotermékek között válogathatsz - ha van rá pénzed.

Gyakorlatból mondom, hogy így összelogisztikázva ugyanannyiból kijössz, és nem eszel szart.
@insert random: Ha mától kezdve kijelentené a Magyar Gárda, hogy semmi közük a Jobbikhoz, akkor ugyanezt az eljárást (mint civil szervezet) üdvözölnéd?
A minap egy asztalnál ültem egy nem multi "kolbászsütővel." Azt mondta, hogy nincs olyan szemét húsféle, amiből ne tudna megfelelő gépekkel - kutter, stb. - ehető árút előállítani.
Kicsiben se' jobb a helyzet! :-(
@Karipapa01: "minél nagyobb egy multicég, annál kevésbé fogja feladni a piaci helyzetét."

Ez azért nem egészen igaz, egy nagy multi könnyebben megteheti, hogy kivonul Magyarországról, ott van neki az egész világ piacnak. Viszont egy kisebb cég (mondjuk egy osztrák vállalat, aminek csak a szomszédos országokban vannak képviseletei) sokkal jobban rá van kényszerülve, hogy alkalmazkodjon, neki nagyobb veszteség, ha ki kell vonulnia a magyar piacról.
Óóóó úgy van! Védjük meg a multik áruházait a Jobbiktól, mert külömben itthagynak bennünket és éhenhalunk. Nehogy már az is baj legyen, hogy lejárt élelmiszereket árulnak! Mégis mit képzel a Jobbik?
Sajnos az ilyen fanyalgó, nyavalygó megnyílvánulások tették a magyar embereket
ilyen - ez csak általában igaz, mint minden -
beletörődővé. A Jobbik szándékát kellene vizsgálnod kedves Fabius, nem fantáziálnod Dúró
Dórával kapcsolatban. Észrevetted már kedves Fabius, hogy miközben a Mikulás kommandó télen elkobozott több mázsa húst Bp. környékén cseppfertőzés veszélyére hivatkozva, természetesen néhány százezres büntetés kiszabása mellett, élelmiszer ellenőrző főorvosaink, főállatorvosaink, fogyasztóvédőink a cseppfertőzés veszélyével mit sem törődve szemléznek az összes multinál - SPAR, Tesco, stb. - ,ahol
szabadon turkálhatnak a vásárlók a legnagyobb H1N1 járvány idején is a a vásárlótér közepére letakarás mellőzésével, önkiszolgáló kosárba kiborított bagettek, kiflik között.
És nem találnak szabálytalanságot.... Ez megy évek óta és senkinek nem szúr szemet. Neked sem. Európában /nyugat/ ilyet nem találsz. Hungaikum. Tünődök néha, mi lehet az oka, hogy nem zavarja az ellenőrző közegeket, hatóságokat. Már a hetvenes-években is tilos volt a csomagolás nélküli élelmiszerek önkiszolgáló módon történő értékesítése. Vissza a Balkánra.

Mi lehet az oka, hogy a nyugatabbi országokban régen betiltott adalékot, amitől szép nagyra fúvódik a és másnapra magától szétesik tőle a kenyér - a lusta pék kovászának becézik ezt az adalékot - ,ami a takarmány búzából készült lisztel is csodát művel néhány órára, nálunk korlátozás nélkül lehet használni? A német polgár egészsége fontosabb mint a magyaré? Mondjuk tovább is élnek.
Ki és mikor módosította az Élelmiszer Könyvet?
És miért?
Én azt gondolom, ha nem a jó irányú lépéseken fanyalognál, hanem nyitott szemmel járnál és az ehhez hasonló abnormális állapotok megszüntetését szorgalmaznád a nyílvánosság erejével, előrébb tartana az ország. Meg ha éreznéd a személyes felelősséget is a köz véleményének alakitásában. Ha már ezért fizetnek. Ha nem ezért, akkor megértelek.
Csak úgy gratis, ezzel a saját egészségedért is tehetnél.
@Pipas: Hol láttál lejárt élelmiszert a multikban? Pont ők azok, akiknek nem éri megkockáztatni, a nyereségük nem fog attól nőni, hogy ócska kaját raknak a polcra. Nekik belefér a nyereségbe, ha a fél élelmiszer részleget kidobják, ellentétben egy kis bolttal, akinek ha megromlik valami, rá mehet a heti nyeresége. Egyszer találtam pár darab kaviárt, 2 napja lejárt határidővel, szóltam az ügyeletes pultosnak, megköszönte, percek múlva egy csapat válogatta át az árut a halas részlegen.
@insert random: EZ az! Éppen ezért ezek a kisebb cégek nagyon örülnének annak, ha a multik elkövetnék ezt a hibát. Gyerekek! Magyarország is PIAC! Ezt ne felejtsétek el. Lehet, hogy egy kisebb cég kevesebb embert alkalmaz, de sokkal több helyen, hiszen ha igény van rá igyekszik fogni a piacot. Egyébként ez csak egy eszmefuttatás, mivel egy multi sem fogja otthagyni a jól bejáratott piacát csak a sértődés kedvéért. Ugyanezt megtehetné a világ nagyon sok államában is, miért pont Magyarországon tegye. Inkább az üzletpolitikáját fogja megváltoztatni és akkor lehet, hogy egy olyan boltba fogunk vásárolni ugyanazon mulzinál, mint pl. angliában.
@sarah66:

Ha levetkőzöd magadról a mámegin' a pártomat báncsák stílust feltűnhet, hogy a Jobbik szándékát helyeseltem, a kivitelezés módját kritizáltam.

Helyette elmondtam én mit tartanék célravezetőnek.

Esetlen értelmezhetnéd ami olvasol, ha már ezért fizetnek. Ja nem ezért, akkor megértelek.
@Karipapa01: Szerintem egy civil szervezet célja jó esetben, hogy valamilyen meghatározott cél (pl. fogyasztóvédelem) érdekében lépnek fel, ideológia nélkül. Nem igazán tudok elképzelni ideológiamentes Magyar Gárdát, még ha el is szakadnának a jobbiktól.

Szóval egy ideológiamentes gárdát üdvözölnék, hiteles civil szerveződés lehetne. Viszont a mostaniból nem túl valószínű, hogy kinő egy ilyen szervezet.
Csak a félreértés elkerülése végett, önmagában semmi bajom a kezdeményezéssel, csak nem árt a helyén kezelni a dolgokat. A Jobbik sem puszta jóindulatból teszi ez (főleg nem az önkorm. választások előtt!), hanem ezzel próbál szavazatokat szerezni.
@Karipapa01: Sajnos volt! Nem akarom megnevezni, mert egyébként egy rendkívül korrekt üzletlánc és a kedvenceim közé tartozik, sőt még közel is van. De pár éve az egész raktárkészletet az eladótérben tárolták, mert egy ellenőrzés folyamán kiderült, hogy lejárt szavatosságú termékeket is tartanak az üzletben. Ha Te még éltél át kellemetlen és kényelmetlen helyzetet, hát ez az volt. A személyzetet sajnáltam a legjobban, mert nagyon égtek, pedig különben aranyos, kedves kislányok. Na itt van megint az üzletpolitika: Azok, akik nem az üzletben dolgoznak, szarnak rá, hogy ott mi megy: a lóvé számít. Csak reménykedhetek abban, hogy megkapták a megfelelő dorgálást.
@uni1002: Előző hozzászólásom Neked!
@Fabius:

Egy gyökérnek tetszik lenni a posztírónak. Az írás pedig színvonaltalan.

Amikor a tótok az euróbevezetéskor nyugdíjas 'árkommandókat' csináltak, akkor gondolom tapsikoltál.

Ha már mindenképpen a jobbikba óhajtod törölni a gumicsizmád, akkor inkább csak rettegj, ahogy szoktad. Az már neked hazai pálya, nem lehet hibázni.

Ami reményre adhat okot, az az, hogy a Dórit sunáznád, mint minden egészséges férfiember :)
Csak a félreértések elkerülése végett, önmagában semmi bajom a kezdeményezéssel, csak nem árt helyén kezelni a dolgokat. A Jobbik (és bármelyik másik párt) nem puszta jóindulatból indít ilyen akciókat (pláne az önkorm. választások előtt!), hanem szavazatokat akar velük szerezni.
@insert random: Méghogy ideológia mentes?!
"Z. Kárpát Dániel rámutatott, hogy a multinacionális cégeket is felelősség terheli a rossz minőségű, külföldről érkező élelmiszerek miatt."

jobbik.hu/rovatok/orszagos_hirek/elelmiszerkommandot_indit_a_jobbik_a_rossz_minosegu_elelmiszerek_kiszuresere

"rossz minőségű, külföldről érkező"...
Tehát a magyar mócsingost, penészes trappistát,vízben úszó felvágottat, savanyú tejet nem keresik, azt megeheti a vásárló...
Minek nevezzem, ha nem ideológiának, vagy prekoncepciónak.
Én dolgoztam kisboltban, maszeknál. Ott, ha lejárt az élelmiszer lemostuk a dátumot és egy jó időpontot nyomtattunk rá. Egy húsnagykerben is dolgoztam, aki maszek volt és magyar. Egy ember egész nap csak a lejárt élelmiszerek dátumait javította. Ennyit a magyar kisboltokról.
@insert random: Ki nem? Csakhogy itt nem ígérgetésről meg vak dumáról van szó, hanem valami régóta szükséges cselekedetről. Lehet, hogy nem jön be, de mindannyian tudjuk, hogy előbb-utóbb szükség lesz a multikat rákényszeríteni valami emberségesebb üzletpolitikára. Hogy a Jobbik ezt tűzte ki kampánycélnak? Hamarabb ébredtek.
@MrRoyce: Én már öreg ember vagyok, de ezt a Dórit azárt én is sunáznám! Csak találok valamilyen módot!
A multik azt adjak el amit meg is fognak venni.
Persze igyekeznek nyomni kulonfele trukkokkel a mindenfele uj/mas/gazdasagos dolgot, de csak az lesz sikeres amit be is szopnak a tisztelt vevok. Ami nem az eltunik.
Az elelmiszerkommandonak akkor lesz igazi haszna ha az emberek igenyszintje megkoveteli. A minimumot a hatsag megkoveteli, mindenfele csinnadratta nelkul. Kiveve ha lefizetik persze, de ebbe ne menjunk most bele reszletesen, egy ez altalanos tema.

Egy kiegeszito termekvizsgalo szervezodes jo, tobb szem tobbet lat, de igazat adok a postnak, hogy a Jobbik marketingpolitizal meg cirkuszt csinal barmilyen megmozdulasbol. Meg abbol is amit meg meg sem tett.

Mennyivel hitelesebb lenne ha latanak az eredmenyet a mukodesnek, a helyett hogy nagy csinnadrattaval kihirdetik ami meg sehol sincs.
Majd meglatjuk hogy mukodik, addig meg olyan mint egy multi nyomulos hirdetese, es ezert egyik fulon be, masikon ki, csak a grimasz marad.
@Fabius:

Párttalan vagyok. Nekem sajnos nem fizetnek azért, amit írok. Első alkalommal történt ez meg.
Lehet, hogy nem eléggé figyelmesen olvastam át az írásodat, ezért elnézést. Egyébként a felvetett jelenségek nem háborítottak fel?
Engem nagyon. Ezért írtam le. Párttalanul és pártatlanul. Csak mint magyar ember.
@Karipapa01: szerintem ez inkább trehányság volt a személyzet részéről. Alul fizetve, őket semmibe néző főnökök, agyonterhelve, kicsi létszám, a kutya sem nézte a lejárati időket, sem idő, sem energia nincs rá. Pakolni kell 12 órán át. Egy ismerősöm ilyen helyen dolgozik. Nem hiszem hogy tudatosan tették volna, egy áruház forgalmát alig befolyásolja, hogy sikerül régi májkonzervet rásózni a kedves vevőre. Viszont lehet vele bukni jó nagyot.
Nagyszerű ötlet a Jobbik részéről!
Csak nem egészen értem.
Mert ezzel azt segítik elő, hogy a multiknál vásároljanak az emberek, ráadásul külföldi terméket.

Mert pl. én, mint fogyasztó mit szűrök le az egészből?
Hogy a multikban kőkeményen fogják ellenőrizgetni a külföldi élelmiszereket. Ergo, jó minőségű és nem romlott terméket fogok találni ott.

Míg a magyar termékek, meg a kis boltok nem kapnak ekkora figyelmet, jóval nagyobb lehet a rossz, lejárt termékek aránya ott.

Szóval hajrá! Szeretnék olcsón, jó minőségű, ellenőrzött termékeket vásárolni. :)
@uni1002: Teljesen igazad van, én nem is mondtam, hogy ebben az élelmiszerkommandóban ne lenne ideológia. Jó, hogy ezt beírtad ebből is látszik, hogy látszatcselekvés az egész.
@insert random:
Meg fogsz döbbenni: a pártok is társadalmi szervezetek,épp úgy,mint a Pál Utcai Gittrágók Baráti Közhasznú Kerekasztala.
Az viszont igaz,hogy ezek a kvázi-civil megmozdulások egy párt részéről a marketing kategóriába tartoznak.
Mondjanak inkább "monnyonle" meg "takarogggy" tartalmú mondatokat?

A poszt maga meg úgy szar,ahogy van,nem értem írókám problémáját.
Ha ugyanis lelnek valami nem tetszetőset a kommanók és kiblogolják - lesz jó hatása.
Lásd az index blogjait...

Színpadias?
Az.Ez is a marketing része.
A Greenpeace fűhöz-fához-atomerőműhöz láncolós emberei nem színpadiasak?
De,azok.
Így van hírértéke a dolognak.
Színpadiasnak kell lenni ott,ahol a nem színpadias bürokrácia lebénítja az illetékes hatóságokat.
Szánalom,ennyih...
Mi lenne, ha mindenki megnézné, mit vesz. Szavatossága, adalékanyagai,szállítási távolsága. Plusz Beekeetchoonai Witchai minden szavát követni!:-)
@sarah66:

Minden élelmiszeregészségügyi visszaélés felháborít. Ezért foglalkozom a témával egyáltalán. A kezdeményezés tetszik, de hasznos lenne, ha nem maradna meg kizárólag kampányszerenádnak. A Jobbiknak nagy előnye, hogy sok mozgósítható aktivistája van országszerte. Ha bemennek az NFH-ba azzal, hogy jó napok kívánok, itt vagyunk ~ 300-an, segítenénk a munkájukat ingyen, kizárt, hogy ne jutnának közös nevezőre.

Nekünk hasznos lenne, talán eredményt is hozna, és a tettünk valamit rovatba is kerülne egy pipa a Jobbiknál. De amíg csak beszélünk róla és publikáljuk....Nos, most is éppen azt tesszük, mindannyian akik itt vitázunk erről, de ez változtatni semmin nem fog.
Látod nekem mindegy, hogy melyik párt vagy csoportosulás teszi, csak tegyen valami pozitív,
előrevivő lépést. Mindig csak egyet. Ami az ország haladását, fejlődését szolgálja.
Üdv párttalanul és pártatlanul
@sarah66:

"nekem mindegy, hogy melyik párt vagy csoportosulás teszi, csak tegyen valami pozitív,
előrevivő lépést."

Ebben tökéletesen egyetértünk! :-)

Üdv!
@uni1002: Igazad lehet, bár én talán nem is a személyzetet okolnám. Nem tudon elhinni, hogy amikor beszállítják az árut, nincs semmilyen nyilvántartás arról, hogy ki-mikor szállította, mennyi, milyen és mikor jár le a szavatossága. Nem hiszem, hogy amikor élelmiszerhigéniai szemponokból szinte folyamatos auditálások vannak, minden mozgás számítógépeken van nyilvántartva naprakészen, akkor egy árufeltöltőnek kell gondoskodnia arról, hogy odamenjen a gondolához (Salgó-polchoz, raklaphoz, akármihez) és rendszeresen ellenőrizze a szavatosság lejártát. Itt szerintem fejtől bűzlik a hal! Itt nem azok a kedves, aranyos, segítőkész alkalmazottak hibáztak, akik mindent megtesznek a vásárlókért és azért, hogy jól menjen az üzlet. Itt szerintem minket megpróbáltak Pálra fogni, sajnos ebben az esetben nem jött be. Egyébként vannak olyan élelmiszerek, amik a szavatossági idő lejárta után is hosszú ideig fogyaszthatók (én pl. a camambersajtot is még hosszú ideig érlelem a hűtőben, mert úgy finom), ezt kellene jelezni a vásárlóknak. Hadd döntsem el én, hogy a pénzemért mit vásároljak! Ez így korrekt. Esetenként -mint ahogy ez általában előfordul-árkedvezménnyel lehet növelni a vásárlási kedvet. Egyébként is az árrésben a veszteséget simán kifizetjük. Nos minden multinak megvan a saját váswárlói köre. Ha becsapják öket lehet, hogy idővel nem lesz! Akkor pedig tényleg be kell zárni és az alkalmazottaknak a következő multi-nafgycég-kiscéghez kell menni. Ezt választottuk '89-ben
egy parlamenti part ne kommandokat szervezzen, hanem biztositsa a rendszeres ellenorzes torvenyi es anyagi hatteret. ne buga jakab akinek se joga, se szakertelme nincs ehhez ellenorizzen, hanem akiknek ez a feladata. es ha ezt most rosszul csinaljak vagy kevesen vannak akkor valtoztassanak ezen.
"Most is úgy vélték, gárda már van, ezúttal kommandó legyen, mert az olyan faszán és Csekk Norriszosan hangzik."

A gárda részéről a homokzsákcipelés, az ingyen tetőfedés is olyan Csekk Norriszos. Csak ha arról nem ír a *Index, akkor az biztos nincs is! :)

"Gárdaruhás rohamosztagot képzeleg Z. Kárpáttal az élen, amint a tejespultban kotorászó vásárlóra rivall: teszed le rögtön azt a joghurtot!"

Csak be ne kakilj éjszaka! :D :D
@Fabius: "Az NFH-t sok dologért lehet basztatni, de az élelmiszerellenőrzést elég komolyan veszik."

Na de arra mit szólnának, ha a civilek pl. azt feszegetik, hogy a hollandiából importált paradicsom nem is paradicsom, hanem csak valami annak látszó sápadt förmedvény.
@val:

Ejnye Cukorborsó :-) Ha legközelebb olvasol is mielőtt fikázol, talán kisebb hülyét csinálsz magadból.

varanus.blog.hu/2010/05/17/magunknak_irt_osszefogas

Na, ennyit a "nincs is"ről
"SPAR, Tesco, stb. - ,ahol
szabadon turkálhatnak a vásárlók a legnagyobb H1N1 járvány idején is a a vásárlótér közepére letakarás mellőzésével, önkiszolgáló kosárba kiborított bagettek, kiflik között.
És nem találnak szabálytalanságot.... Ez megy évek óta és senkinek nem szúr szemet. Neked sem. Európában /nyugat/ ilyet nem találsz. Hungaikum."

Nem jársz te sehol nyugaton, ha ilyet írsz.
Bizony van ott is csomagolás nélküli pékáru.

Egyébként több boltban érdemes szemezgetni és össze lehet szedni normális termékeket, csak körül kellene nézni.
@Martian:

Ki kell próbálni. Ahogy pontosan meg van határozva, mennyi hústartalommal kell bírnia egy terméknek ahhoz, hogy sonkának nevezhessük, (50%) nyilván pl a paradicsomnak is teljesíteni kell valami szabályozást azon túl, hogy kerek és piros.
@Káposztakukac:

Én még a tartósítószerek nélküli élelmiszerkultúrán nőttem fel. Az egy másik történet, én nem erről beszéltem. Arról, hogy egyiptomi fokhagymát árulnak a legkisebb is számít áruházban szegeden, miközben Makón beszántatják a földeket és parlagon marad minden. Erről. Ne akarja velem senki elhitetni, hogy az egyiptomi jobb minőségű, mint a magyar.
@hetzer87:
te nagyon-nagyon idióta már megint ezzel jöttök..
pont a multikat 'akarta' volna elküldeni akik nem akartak több adót fizetni

szövegkörnyezet te barom..olvasd már egyszer végig amiből idézgetsz te ősmagyar

mekkora csírák vagytok..
@gitáros:

Mert az még kovászból készült, nem műanyagból. Én inkább enném a 2 nap alatt megsavanyodó kenyeret.
@Fabius:

Ez a helyes irány, mint említettem.
@Fabius: Cukorborsó neked a felmenőd, népművészeti mázas cserépedény. :)

Attól mert egyszer beszarás nélkül le bírtad írni, hogy jobbikos (nagy teljesítmény, gratulálok :D :D), még a lényegen nem változtat. :)

Nem mellesleg a gárdista szó előfordulása erősen konvergál a 0-hoz.

Cukormókus, ha majd az alábbi cikkek kikerülnek az index címlapra, akkor mondd, hogy ennyit a "nincs is"-ről:
kuruc.info/r/20/63605/
kuruc.info/r/23/59672/
kuruc.info/r/2/59657/
szentkoronaradio.com/belfold/2010_05_16_folyamatosan-frissulo-osszeallitas-az-orszagos-viharrol-kepekkel-videokkal?page=1
magyargarda.hu/node/2094

Ha kell még, UTFG!
@insert random:

Igazad van, de legalább elindult valami valaki részéről. A többi párt részéről is követendőnek tartanám a törvényi előírások megléte nélkül.
@val:

Mi közöm nekem az indexhez a semmin kívül? Mellesleg a linkelt poszt is ugyanott volt kint, ahol a mostani.

A hőzöngés nem segít azon, hogy hülyét csináltál magadból. Tedd csak, mulattatsz :-)
@val:

A sógorom tűzoltó. Edelényben a tűoltók és természetesen a falusiak (városiak?) mellett egyedül a gárdisták voltak önkéntesen ott. Ezért is örülök az ilyen cikkeknek. Végre egy párt, aki próbál tenni is valamit, nem csak a szájuk jár.
@Marques: Hát igen, itt pedig valaki azt írta, hogy csak a szavazat kell nekik. Én fordítva látom: előbb tesznek és csak azután kapják a szavazatot. A lényeg itt a tesznek szón van.
@Martian: megsugom, hogy sok magyar paradicsom es paprika sem a foldeken terem, hanem ugyanugy uveghazban, uveggyapot kozegen, tapoldatozva mint hollandiaban.
@sarah66: Egyszer talán nem ártana ellátogatnod nyugatra, ha már így osztod az észt. Itt is lehet turkálni a csomagolatlan péksütik közt.

Amúgy meg nem értem, mire föl ez a nagy felháborodás, nem kötelező a multikhoz menni vásárolni. És az sincs előírva, hogy a legolcsóbb kenyeret kell venni.

Ha majd senki nem vesz gagyit, akkor a multi nem fogja árulni. Ha törvényben tiltják be, akkor sem fogja árulni. A multik bármilyen legálisan teljesíthető igényt szívesen kiszolgálnak, ha valaki hajlandó megfizetni.
@hunyuan: mondtam olyat hogy nem?!?!?idézd légyszíves..

akkor meg mit netharcoskodsz?itt könnyen személyeskedsz,inkább tanulj egy kis modort ahelyett hogy véded a szent fletódat

ősmagyar? :D ez most a trendi beszólás?halálra sértettél..de tényleg :D pláne hogy betelepült népből származom :P
@hunyuan: mondtam olyat hogy nem?!?!idézd légyszíves..

akkor meg mit netharcoskodsz?könnyen személyeskedsz itt,inkább tanulj egy kis modort ahelyett hogy a szent fletódat pátyolgatnád

ősmagyar? :D ez most a trendi beszólás?vérig sértettél..de tényleg :D pláne hogy betelepült népből származom
@Marques:

Nem sírni kellene, hanem jobban körülnézni, hogy melyik pékség nem használ adalékokat.
Elárulom, hogy van ilyen.

De tájékozódás nélkül hülyeségeket írni egyszerűbb.
@stefan75:

"Egyszer talán nem ártana ellátogatnod nyugatra, ha már így osztod az észt. Itt is lehet turkálni a csomagolatlan péksütik közt."

Lehet hát.
Nekem a tököm kivan a kajáról-multikról szóló postok alatti kommentektől.
Annyi korlátolt, általánosító, tapasztalat nélküli okoskodó hülyét ami ilyen helyeken tobzódni szokott...Kedvencem amikor az olyan hülye osztja az észt, aki egyszer járt Bécsben, betért egy Billába aztán onnantól már azt hiszi, hogy minden látott, tökéletesen képben van a nyugati országokban található boltok árukészletével.
Nálunk is lehet egészséges és jó kajákat találni, csak kicsit észnél kell lenni.
Aki meg a szockó szarokat sírja vissza, annak nem is mondom meg, hogy hová menjen.
Messze.:)
@Kukettó: Hááát... Majd ha 70km-t kell utaznod (vonat+busz), hogy vegyél olyan kenyeret, amit annak lehet nevezni, akkor másképp látod majd a dolgokat. Hülyeségeket tájékozódás nélkül...
Elég szánalmas... Amikor karácsonykor begyújtja az mszp a csillagszóró hadműveletet, akkor az teljesen korrekt, ha a jobbik csinál kajakommandót, idióta militarizmus, és innen már csak egy lépés a cigányok és zsidók elgázositása, ugye? Szánalom a köbön... Militarista... Fasiszta... Horthysta... Trappista...
MIért a színpadiasság? Mert a szavazóiknak ez kell. A szavazók nem érik be a hatósággal való együttműködést. Szavazóik egyébként is utálják a hatóságot, a demokráciát, jogállamot, a rendet. Nekik a fogyasztóvégelem egy korrupt, zsíros fizetésekkel teli rablóbanda.
Neki saját rendőrség (gárda) mellé saját kommandó kell. Paranoia.
@ezüstérem:

A szánalmas az, aki a nyilvánvaló cigány, zsidó ellenességet elbagatelizálja. Igen is mindenki tudja, hogy a jobbikban és szimpatizánsai között egységes a cigányellenesség, a zsidó nép gyűlölete. Nem az a baj, ha egy cigány bűnöző ellen szólnak, vagy ha egy nagytőkés zsidó ember kétes ügyleteit emlegetik, hanem az hogy a két csoportot kollektíven ítélik el. Nem cigány nemzetiségű magyar állampolgár követi el a bűnt, hanem az összes cigány bűnöző, az összes zsidó tolvaj-nagytőkés. De ők felismerték, hogy az egzisztencia nélküli, lecsúszott, alkalmazkodni képtelen tömegekben igény van a kollektív gyűlöletre.
Hát igen, jogkör kéne.
De igazából van olyan szerv, aminek van jogköre : ÁNTSZ, fogyvéd.

Most akkor ezek hol vannak?
Aki ebbe a csoportba tartozna, tolják át ezekhez a szervekhez (ja hogy ott érteni kell valamihez?) és nyomás ellenőrizni, büntetni.

Kibaszott kirakatpolitika.
@tcom: Alapvetően igazad lenne, az viszont teljesen hiteltelenné a szövegedet, hogy a védhetetlen általánosítás ellen te magad is ugyanolyan védhetetlen általánosítással próbálsz küzdeni. Békeharc?
Meg mindig ugy gondolom, ez egy reklam. Azt mondjak 'akar' mar nyaron is mukodhet. Ami azt jelenti fogalmuk sincs az egeszrol. Mikor mit es miert is csinalnak. Ha lenne, a tenyek magukert beszelnenek. De hat nem, almok vannak, ennyi.
Almok, mint mindenkinek, repulunk a mezok folott es szeretkezunk az almaink parjaval. Amibol felebredunk. Es elmegyunk vasarolni. Multiba, vagy sarki maszekba. Es mindannyian a sajat kis rovidtavu hasznunkat nezzuk. Eladok is es vasarlok is. Rovidtavon, mert senki nem foglalkozik a hosszutavval. A vevo sem.
Azonnal akar olcson. Valamit.

Amig a vevo igenyli a szart addig az ellenorzes a szar ellen hasztalan.
Érdekes hozzáállás, amikor azért is lehet fikázni valakiket, amit nem csináltak, egyszerűen úgy, hogy feltételes módban vizionálja a szerző. Az, hogy általában mi a szerző véleménye a jobbikról és a gárdáról más kérdés, de akkor írjon arról, és ne kreáljon dolgokat. A jobbik kezdeményezése alapvetően jó, sokkal nagyobb szigor kellene az ellenőrzéseknél. Az eddigi hatósági "eredmények" kb. olyan szinten mozogtak, hogy több tonna dög űjracsomagolásáért néhány tízezer forintos nagyságrendű büntetést szabtak ki. Mivel nem vagyok dögevő, és feltételezem a szerző sem, örülök, hogy vannak akik próbálnak ezen változtatni.
@tcom: "egzisztencia nélküli, lecsúszott, alkalmazkodni képtelen tömegek"?!?!?!

ez tán nem ugyanolyan általánosítás mint amivel hadakozol? :D
Sokkal egyszerűbb.Legyen minden élelmiszer boltban kifüggesztve egy ingyenesen Hívható szám amit fel lehet Hívni ha ilyennel találkozik az ember és egyből lépnének rá.Kiszállás, ellenőrzés, büntetés.Lehetne tölem akár kommandó is a neve.Így legalább nem kéne nekik rohangálniuk csak oda, ahol tényleg van bejelentés.A környezetemben élő emberek 90%-ka biztos telefonálna.Ez túl egyszerű és senki nem profitálna belöle csak a vásárló.Szerinted lépni fognak? :)))
@Kukettó:

Nem csak Budapestből és a nagyobb városokból áll ám Magyarország....

Egy pár ezres lélekszámú településen megnézem mikor találsz adalékanyag nélküli pékséget.

Gondolkodás nélkül hülyeséget írni egyszerűbb.:)
Attól tartok, hogy a program lényege nem a minőségbiztosítás (ahhoz érteni kell!), hanem a nagy áruházláncok szekálása. Erre fussa...
@Kandabula:

Én ezen cikk alapján nem hiszem, hogy a tisztességes áruházláncok szekálása a cél.

index.hu/belfold/2010/08/02/vademelest_javasolnak_az_ommf_volt_vezetoi_ellen/
@Fabius: "Mi közöm nekem az indexhez a semmin kívül? Mellesleg a linkelt poszt is ugyanott volt kint, ahol a mostani."

Ahol a mostani? LOL

Két mondaton belül 2x mondasz ellent magadnak.
@anyad2:

Bökjél rá ügyesen, hol is az ellentmondás?
@Marques: igazad van. Viszont én úgy látom, hogy itt mindenki bulizik, a gondok nem az üzletek polcán kezdődnek.
@hááááát:
ha 90%-ban kiszallas/ellenorzes/buntetes az esemeny, akkor bezar az elado.
Vegul is ez is egy megoldas. Kevesebb elado, csak a minosegiek maradnak talpon.

Mekkora eselye is van ennek az arerzekeny magyar vevoretegben?
Hogy bezarjak a kedvenc o'cso' uzletuket szantszandekkal a minosegi es dragabb kedveert?
süti beállítások módosítása