Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/04/20/lajtania-bezenye-beruhazas-nagy-istvan "a hitelezőknek – ingatlancége... (2024.04.20. 07:55) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.05.17. 08:00 Fabius

Magunknak írt összefogás

Orbán Viktor mondta pénteken a nemzeti összefogás általa képzelt rendszeréről:

"Ez a roppant erőket felszabadító összefogás minden magyar embert, legyen bármilyen korú, nemű, vallású, politikai nézetű, éljen bármely pontján a világnak, nagy reményekre jogosít, és hosszú évtizedek után megadja a lehetőséget, hogy a magyarok végre megvalósíthassák saját céljaikat."

Egy ilyen rendszer kéne nekünk. Ezt támogatni tudnám, ha jó szokás szerint nem egyet jelent a "aki bólint egyszerre, kaphat rétest estére, mert a rétes nagyon jó, de pofázni nem való" - rigmussal. Mert, ha mégis, akkor én éltem már ilyen összefogásosdiban, szocializmusnak hívták, és Kádár Jani volt a rétesosztó. Nem volt örömünnep benne élni, és 1989 október 23-án elhittem, hogy a régi államformával együtt ezt is magunk mögött hagyjuk egy életre.
Ezért nekem egy önjelölt varázsló ékes beszéde kevés, hogy komolyan vegyem.
 

 

 

 

 

 

 

 

Ahhoz tettek kellenek, amik túl mutatnak a beszéden. Hangzatos kifejezéseket egymás után pakolászni nem nagy mutatvány, az ellen oldal vezére rázza is maga körül a járóka rácsot mérgében. Villantani kell, ugye, arra felfigyelnek a népek, nehogy szellemi táplálék nélkül maradjon a tyúkudvar. Még a végén feleszik a földről amit találnak.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Olyan fürge, mint Hajdú Péter a celebvacsorán. Csúcsra jár benne a hisztifaktor, elmagyarázza ő nekünk, miért nem jó, ha őt magát kitúrják a nagy, népnemzeti homokozóból. Hisz ő maga a homok és a lapát, a vakok közt a látó, a reflektor, ami rávilágít a varázsló köpenye alól kikandikáló pecsétes számlakönyvre.
Össze kéne kötni benneteket. Jó szorosan. Mondjuk egy léket kapott óceánjáró árbócához.

 

 

 

 

 

 

 

Ott talán megbeszélhetnétek, hogy mit okoztatok ti ketten ennek az országnak az elmúlt 12 évben. Nélkületek talán nem kéne olyan cikkeket olvasni, hogy mi magyarok a mellig érő szarban (vízben) sem vagyunk képesek félretenni a belénk sulykolt hülyeséget.

Szerintem az összefogás nem a szarpaskolásnál és a lózung hajigálásnál kezdődik. Hanem ott, amikor magyar a magyaron látja, hogy bajban van, és igyekszik segíteni. Amikor félreteszik politikai, vallási, bármilyen nézeteiket, és kizárólag a helyzet kezelése és a segítség számít.
Ha vihar és árvizek idején a lapátoló, homokzsákot hordó embereket valaki le jobbikos nácizza a pólujuk miatt, azt tarkón kell fosni. Ha fidesznyikezik, komcsizik, libsizik, akkor is. De meg kell ezt tenni azokkal is, akik a helyzetet generálták áldásos tevékenységükkel. Lehet mindenkinek véleménye, szájkaratézhatunk itt is naponta, mert ennek itt helye van. De kint a viharkárok elhárítói, az önkéntesek a dágványban taposva mind egyformák: lokálpatrióta magyarok szerte az országban, a segítség szándékával. Ott egy szelet zsíroskenyérnek, egy pohár teának, termoszban vitt kávénak és egy köszönömnek van helye az idiotizmus helyett!
Róluk nyugodtan példát vehettek ti ketten is. Ők ott kint mernek egy válságos pillanatban önzetlenek és segítőkészek lenni. Otthon tudták hagyni a nézeteiket, pallót ácsoltak az általatok robbantott szakadék fölé, hogy jobban kézre essenek az adogatott zsákok.

A nemzeti összefogás nem szavazófülkés forradalom, nem gyémánttal rakott, bőrkötetes közhelygyűjtemény. Az összefogás sáros, nehéz, de lélekemelő dolog. Aminek a történetét most írják, helyettetek.

23 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr182009050

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: (Párt)politikai nyilatkozat 2010.05.17. 11:05:46

Orbán Viktor politikai nyilatkozata csupán pártpolitikai nyilatkozat, amelyik nem lehet és nem is lesz a magyar parlamenté. Annak ellenére sem, hogy nagyrészt csak egyetérteni lehet Orbán Viktor szavaival, a „legyen béke, szabadság és egyetértés&...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nem kicsit van elegem abból, hogy te itt minden áldott nap ontod az osotba, vak gyűlölettel teli ökörségeidet!
pontosítok: te azt gondolsz és írsz, amit akarsz, ez teljesen rendben van, de gusztustalan, hogy ez a szánalmas index.hu mindehhez bérelt helyet biztosít számodra.
@Bukowszky: nem lehet semmi a lelkivilágod ha ebből te a gyűlölettel teli ökörséget olvasod ki :-))
@Bukowszky: rossz helyre írod, mert az indexesek biztos nem olvasgatják itt a kommenteket. Írj az ügyeletnek inkább, bár úgyis hiába, mert azokat az anyagokat pakolják ki, amin a legjobban háborognak a népek. Lám, te is háborogsz itt.
Géza, indulj a választásokon és akkor megtudjuk, hogy nagyszerű téziseidnek mekkora támogatottsága. Biztosan milliók fogják támogatni a te elképzeléseidet. Akkor majd végre meglátjuk, milyen az igazi összefogás. Addig pedig kénytelen leszel hozzászokni, amíg a profi nem mutatja meg miként kell csinálni, a pálya az amatőröké.
Nagyon egyetértek. Most csupa jót írtál.
csak így tovább!!!
Jól sikerült lelkesítő beszéd. Az összefogás-tudat ontológiai csimborasszója!

@Bukowszky: Jaj, te szegény...
Bár szívem szerint a két politikus tekintetében egyetértenék, sajnos a vérnaiv, populizmus miatt inkább csak ostobának találom jelen postot. Valahogy ez egy közhelyes faxság volt. Bocs.
Volt már jobb. Ez télleg picit álságos volt.
Abban egyetértek, hogy az összefogás nehéz, keserves munka, AMELYIK AZ ÖSSZEFOGÁS FONTOSSÁGÁNAK SZÁNDÉKÁVAL ÉS HANGSÚLYOZÁSÁVAL KEZDŐDIK. EZ HANGZOTT EL A NYITÓ ÜLÉSEN. ENNÉL TÖBB NEM IS HANGOZHATOTT VOLNA EL, MERT AZ ÖSSZEFOGÁS MUNKÁJÁNAK MEGKEZDÉSÉHEZ KORMÁNY KELL és amint a szerző helyesen írja:IDŐ IS! A SZÁNDÉK MELLETT. SZÁNDÉK NÉLKÜL AZONBAN SEMMI NEM LENNE.
Ezért én igazából nem értem a fanyalgást. Most akarunk-e összefogást, vagy nem Aki akar az fogjon össze, aki nem az tiltakozzon vagy fanyalogjon... de ne mondja, hogy ő össze akar fogni.. és ne beszéljen az összefogás fontosságáról.. mert akkor füllent.
Mondja már meg valaki, mivel jobb az a politikai rendszer, ami most van (Hagyó, Kaya Ibrahim, Tocsik stb, Csányi, Széles, Leisztinger, oligarchák.), mint a '89-et megelőző?
Mindenki úgy csinál, mintha valami jobb lett volna attól a pillanattól, én ezt nem vettem észre.
De nagy segg vagy Te büdösszájú...:)
Folyamatosan olyan képet vetítesz OV-ről, ami csak a szélsőséges liberál-komcsik agyában villan be.
Amúgy nem önjelölt, hanam X millió által jelölt és nem csak hangzatos kijelentéseket tesznek, hanem jönnek sorban a törvényjavaslatok, ahogy ígérték.
Szóval dolgoznak.
Mint azok a dolgos emberek a gáton.
Nagyjából mindenki a helyén.
Te még nem... neked is több hasznod lenne a gáton, mint itt dumálsz baromságokat.
Nem véletlen, hogy a fidesz is mekkorát hasított a kádárizmus reaktiválásának ígéretével.
@old_field: "szóval dolgoznak"

Igen, épp most emelik a saját fizetésüket, majd letagadják. De valahogy el kell kezdeni ezt a nehéz munkát...
@Ringlósztár:

Azzal mindenképpen jobb, hogy kimondhatod hangosan amit gondolsz, és nem kizárólag egyetérteni van jogod.

@tölgyes:

Vagyis aki nem orbánviktori módon akar összefogni, az hazudik? Mintha vezérünk sem erőltette volna az összefogást az elmúlt időszakban. Pedig lett volna lehetőség kisebb parlamentre, átlátható költségtérítésre az elmúlt négy évben is. De a Gyurcsány kormánynak a hatalomban maradásért nem volt drága semmi, Orbánéknak meg az előre hozott választásért.

Ha ez oda vezetett, hogy már a gátakon melózókat is azért basztatja valaki, hogy milyen ruha van rajtuk, akkor az hadd ne tetsszen.
@Alvarez: ha Botox Ildi mondta, akkor tuti úgy lesz... :)
---
Amúgy nem gondolom, hogy az a garnitúra hibátlan lesz majd, de nekem valóban úgy tűnik, hogy van koncepció és nem kértek 100 napot meg egyéb okosságokat.
Kritizálni persze lehet, meg kell is,
de összekeverni 1 parlamenti nyitóbeszédet az árvizi teendőkkel elég egyedi gondolkodásra' vall...
Ne panaszkodjatok! O.V. idejében megmondta, holnaptól még a nap is másként süt!

Esőisten siratja Magyarországot!
---------------------------------------------

Inkább elgondolkodtató, hogy arra a gondolatra, hogy a házamat nekem nem tetsző egyenruhában védik, én hogyan reagálnék...
Biztos nekem is elfelhősödne egy pillanatra a tekintetem.

30 másodperc múlva megkérdezném: isztok valamit?

A debbenet nem a leírt reakció! Inkább azon nyomom fel a zagyam, hogy idáig juttattak bennünket, engedtük, hogy ez a jelenség egyáltalán vitát válthat ki!!!

(tudjátok: az írástudók felelőssége)
@Bukowszky: Miért nem takarodsz el a szánalmas index.hu által biztosított blog.hu-ról, te görény fasz.

Szavazz a távolmaradásoddal, köcsög.
A FIDESZ a 2/3-dal teljes felhatalmazást kapott / még pedig bianco csekkel/ a magyar néptől, hogy saját elképzelései szerint alakitsa át a gazdaságot, adórendszert stb.-t., de úgy látszik a felelősséget már nem akarja vállalni, ezért akarja bevonni a többi parlamenti pártot is, akik véleményem szerint hülyék lennének további bianco csekkeket átadni. A bizalmat a nép adta meg, ők fognak ebból profitálni, vagy ellenkezőleg, de a felelősséget a kormánypártnak kell viselnie, Győzike véleményem szerint oroszrulettet játszik, de az jól is elsülhet, de a döntést vigye egyedül.
Ez álságos? Emberek, gyertek el Miskolcra! Meg fogjátok látni, hogy ez nem populizmus, hanem a valóság. Ahol mindenféle politikai nézetet félretéve hordják a zsákokat az emberek, bőrszíntől függetlenül. Egymás javait védik és nincs most áskálódás.

Sajnos manapság mindenki érdeket keres a tettek mögött. A post mögött, a mondanivaló mögött. De jelen esetben az érdek is egy. Túl lenni ezen a csapáson. Megőrízni, amit lehet. Összefogni!
süti beállítások módosítása