Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/04/19/hatarozatban-tagadja-a-srebrenicai-nepirtast-az-orbant-kitunteto-dodik-es-a-parl... (2024.04.19. 07:21) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.07.23. 08:00 Fabius

Az ötvenhatodik napon

Címkék: fidesz országgyűlés törvénykezés ötvenhat nap

Az Úr eljövetelének ötvenhatodik napján befejezte művét, és arcképére formálta a világot.
Na nem az egészet, csak ezt a kis darabját itt, nekünk. Gondos gazda és jó keresztapa lévén új nevet is adott neki - Orbánisztánozók kíméljenek, sicc, érezzük a pillanat fennköltségét - elnevezte Nemzeti Centrumnak határtól határig. A józan ész nevében. Nem röhög! Még.

Orbán Viktor beszéde alatt hivatásos fejszámolók igyekeztek statisztikát vezetni, hogy a Nemzeti Centrum vagy a józan ész kifejezést használta többször? A bőség zavarával küzdve nem jártak sikerrel. A józan ész nem csodákban reménykedik - mondja a legfrissebb orbáni szállóige, ennek igazolására meg is tett mindent a kormányzat. Józan ésszel felfoghatatlan és követhetetlen a hazudozás, amit gazdaságpolitika címén folytatnak. Hétfőn még verbális tömőfával igyekeztek a fejekbe nyomni, hogy oppardon, az IMF tárgyalások dehogy szakadtak meg, minden a legnagyobb rendben, folytatása és új hitel következik az ország stabilitása érdekében. Ma kiderült, hogy ez nem igaz, sőt. Az IMF maxirespekt mellett viheti a pénzét máshova, mert itt a Matolcsy vízió szerint 20 év múlva meghaladjuk az Unió országainak átlagos fejlettségi szintjét.Most vagy a fejekben lévő víztömeg ingása okoz furcsa látomásokat, vagy ilyen rohamos fejlődésnek indult hétfő óta a gazdaság. De az is megeshet, hogy most, mikor a Járai és Csókosai Biztosító is fog bankadót fizetni, száguldó egyszarvúvá válik az ország. Csak le ne szédüljünk róla.

A Nemzeti Nagyüzemben úgy röpködtek a törvényjavaslatok, mint akciós címkék a teszkóban. Tú in van alkotmánybíró, csomagban olcsóbb, igaz az egyikről az a gomb hiányzik, amivel viselésre alkalmas volna, de majdcsak kerül rá valahonnan. Vagy kijelentjük, hogy a gomb nélküli viselet a divat Pesten, oszt'jónapot. Bevásároltunk médiaszakembert is a Nemzeti Centrum arcképcsarnokába, amúgy megszokásból. Szalai Annusmaris jómunkásasszony, a frekvencia pályázatot is aláírta, ha törvényes volt, ha nem. Zizit-bambit jutalmat neki kilenc évre. Őrködjön tovább a jóízlés és a hiteles tájékoztatás fölött.

 

 

 

 

 

 

Nemzeti Centrum tag lett Kövér László is. Az MSZP szakítva a hagyományokkal és szokásjoggal nem szavazta meg, amivel jókora bakot lőttek. Az egyetlen embert, aki be mer inteni magának az Úrnak felebarátaim, - ahogy tette Schmitt jelölése alkalmával - bizony támogatni kell. László vagy megjámborodik a pulpituson, vagy Nemzeti Centrum helyett Nemzeti Viccmarketet varázsol a tisztelt házból a hőzöngésével. Mindkettő kívánatos látvány a függőleges nyakizomgyakorlatot folytató képviselők sűrűjében.
Ezen kívül az Úr új OVB tagokkal, új panasztestületi elnökkel színezte még árnyaltabbra az általa álmodott képet. Hátradőlhetnénk, ha nem rázna a röhögés a Nemzeti Centrumra legyártott ideológiától. Viktor mondja:

"Kiderült, hogy azok az országok tudják megoldani a dolgokat, tudják kezelni a feszültségeket", ahol létrejött a társadalom és a politika palettáján egy "erős közösség, és félre tudta tenni az ideológiai vitákat és képes volt a józan ész nevében megegyezni".
...én meg kérdezem: ti ugyan kivel egyeztetek meg bármiben magatokon kívül? Melyik párt vagy szervezet, hazai és külföldi képviselet volt az, akivel ti megegyeztetek a józan ész nevében, vagy bárhogy máshogy? Ne gyertek a legalsó komódfiókban lakó kereszténydemokratákkal, hacsak nem akarjátok magatokat kinevettetni gyerekeskedéssel.

Ellenben javaslom, ha már a NENYI-t akasztgatjuk kötelezően mindenhová, válasszunk az NC-nek is valami testhezálló logót, meg helyet, ahol mindenki láthatja, és azonosulhat vele. Hiszen tagja csak az nem lehet, aki nem akar tagja lenni. Mi lehetne erre alkalmasabb a parlament főbejáratának homlokzatánál? Szerintem függesszük ki oda a jelképet akkor is, ha a szépemlékű centrumos szatyorra hasonlít leginkább:
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A retró divat, az meg testhezálló, ha a régi világ bőségszarujaként aposztrofált Centrum áruház, minden földi jónak, Tisza cipőnek, dzsörzé garbónak megtalálási helye jut eszébe róla a nosztalgiára hajlamos választónak. Legfeljebb elnevezzük az épületet Parlament Plázának, úgyis ott szerzi be valamirevaló centrumos a napi betevőjét.

Mit szólt ehhez a centrumosodásra kevésbé hajlamos ellenzék?
Mesterházy például lenyúlta a keddi sámánozós ötletem:

"nem miniszterelnököt hallottunk, hanem egy igazi sámánt, akiből árad az energia, a nemzeti egység, a tudás és a gyógyítás szelleme".Nem haragszom, tényleg, ingerszegény környezet a Jókai utca, kell az energia másra.
Aztán Atyus és Vona összevesztek Fletón és Bajnain, előbbi bocsánatkérést, utóbbi börtönt követelt nekik. Az egyetlen épkézláb megszólalás ezúttal az LMP-s Schifferé, akibe láthatóan szorult némi humorérzék, még ha kínjában röhögött is a törvényeső közepén a kádertabló előtt:

"a kormányfőnek nem az együttműködési nyilatkozatot, hanem egy Gyurcsány Ferencnek szóló köszönőlevelet kellene kifüggeszteni a hivatalokban, mert nekik köszönheti a választási győzelmét."
No, itt már ér kacagni. Hangosan is. Bónusz jutalomként csináltam nektek egy szívességet megköszönő Orbánt, hogy ne legyetek nenyi nélkül a nyáron.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A betűszavak és lángoló kifejezések kormánya ötvenhat nap alatt elérte amit tudott. Képére formálta az országot alkotmánytól választási törvényig, államfőtől alkotmánybíróig, médiatestülettől számvevőszékig. Bűvészkedtek gesztusokkal, elcsépeltek újabb kifejezéseket, megírtak és kilógattak nyilatkozatokat, sajátos módon kezelték a mindenáron törődés ellen tiltakozó határontúliakat. Nemzeti Együttműködésből olyan bőség van, mint átcímkézésre váró csirkefarhátból, csak a valódi együttműködés, egyeztetés hiányzik mögüle. A benyújtott és megszavazott törvények túlnyomó többsége egyéni képviselői indítvány, pont az egyeztetés elkerülése miatt. Hivatkozunk rá nyilatkozattal, rendszerrel, közben eszünk ágában sincs ezzel szarakodni. Az idő pénz, ezt tudjuk, tudomásul is vesszük, csak mi választók feleslegesnek tartjuk az ilyen tartalom nélküli üres nemzetieskedést. Tudomásul kell venni, hogy a baloldalinak mondott gesztusok szart sem érnek. Warvasovszky és Bihari kinevezése nem gesztus, hanem önámító parasztvakítás.

Ideje volna befejezni a gazdaságról való hazudozást is. Ötvenhat nap alatt kétszer esett le a forint a béka segge alá, ennyi idő kellett, hogy a csontvázakból világbajnoki teljesítmény legyen. Ennyi elég volt a pénzügyi szervezetekkel való összeveszéshez, légvár épül épkézláb gazdasági jövőkép helyett.

Azt találóan mondta az Úr, hogy a választók mondanak ítéletet az elvégzett munkátok felett. Ezt nem árt, ha eszetekbe vésitek a nyáron! A Zembereket leváltani kétharmaddal sem lehet. Választani mi fogunk október harmadikán, és négy év múlva is. Vannak ezirányú tapasztalatok, ugye, Viktor?
 

27 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr802170091

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nemzeti centrum: a legyőzhetetlen Fidesz? 2010.07.23. 13:38:52

Létrejött egy értékrendszer, melyet a Fidesz és az LMP természetes módon vall. Még az MSZP és a Jobbik egy része is látványosan próbál hozzá igazodni. (Fotó: Huszti István/Index) Orbán Viktor szerint a 2010-es választással Magyarországon megszületet...

Trackback: Táguló határok 2010.07.23. 09:58:01

 Magyarország egyik legnagyobb problémája Gyurcsány Ferenc és bandája mellett az, hogy nagyjából mindenki utál mindenkit és ezeknek hangot is ad. A dohányost utálja a nemdohányzó és viszont. A biciklist utálja az autós és együtt utálják a gyalogos...

Trackback: Újra háromhetenként? 2010.07.23. 09:53:19

Sajnos nem találtam meg Orbánnak azt a - még a választások előtt készült - interjúját, ahol kicsit lekezelő hangnemben valami olyasmit mondott, hogy "hát ha annyira fontos nekik, akkor egye fene, legyen hetente Parlament", de megtaláltam azt ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fabius!
Mostanában sem szülővárosomnak, sem nekem nem sikerült minden úgy, ahogyan elképzeltem, nem sok okom volt mosolyra!

Neked ismételten sikerült megröhögtetned!

Köszönöm! Még akkor is, ha a végére lehervadt a somolygás a képemről.
@ Fabius
Az a pár napos különbség az 56 napos meg az eredeti 7 napos teremtés között a megegyezést szolgálta ugye.
És az önmagávalmegegyező segédangyal-sereg most fáradalmait az őszig kipihenendő, egy irányt véve felszáll az Ő magasságaiba...

TÖKÉLETES!!!!

(egyéb blogger hölgyek-urak: Na, "így /Nem/ írtok ti")
A Fletóval összeboruló Viktoros kép odabasz :-D Negyedórája röhögök rajta :-D
Figyelmetlen lennék?
Olyan a kommentek sorozata mostanában, mintha barátok meghitt beszélgetése lenne!
Mintha eltűntek volna a trollok?
Nyaralnak, vagy utasításra teszik?

Nem tartom azt sem lehetetlennek, hogy a sámliszakértő Fabiust tiltólistára teszik, úgy csinálnak, mintha nem is létezne!

Az sem lehetetlen, hogy úgy imádkoznak reggelente, hogy Fabius képeitől ments meg minket uram!
A betűszavakkal hadilábon állnak, remélem nem a problémákkal való szembesülésre adott válaszukat jellemzi ez a Józan Ész (JÉ)
A józan ész az micsoda? Eddig még nem hallottam a Fidesztől, remélem, definiálja valaki. Mondjuk Kövér épp megfelelő lenne.
Nem is ezt akartam az előbb írni, hanem azt, hogy egy áruházban minden eladó. A mindent megszerzünk a helyes.
@Dr. No: Ezt a kifejezést én sem ismerem, mert nem hallottam még.:)
Fletó és Viki, együtt a kis virágjaikkal, huncutul összebújva, mint a szép régi KISZ-es időkben - de szép is!!! Marha! Ahányszor ránézek, nyerítenem kell... :) Ha lehet kicsit nagyobban tessék elkészíteni, hogy kinyomtatásnál méltó minőség lehessen - persze a megfelelő helyen! Lécci, lécci, lécci... De a háttérből azért hiányolom Stumpf elvtársat és a megbízható új közt.elnököt...
@Artaban: Én mondogatom már egy ideje, hogy az index tarkóján meghúzták a bőrt. A polblogok ignorálva vannak az addig megszokotthoz képest. Nézd meg a mandinert. Ahogy kritikai észrevételeik lettek, az máris nem ajánlózottak. Ahogy nem ajánlózott a szocik után a Fideszt is ekéző vastagbőr sem. Akkor csodálkozol, hogy az erős véleményét muhahás képekkel szemléltető Varánusz se ajánlott olvasmány már? Ha nem volna a szelídebb hangot megütő véleményvezér és Michael Knight, akik valahol eldugva még kikerültek a héten, még elhinnénk, hogy nem történik itt semmi olyan, amit véleményez a nép hangja. Most a szar bor szakértők és a csokis kolbászt készítők szezonja van. Ezek illenek a képbe.
@legeslegujabbkor: Ha elkezdték használni, akkor definiálni is fogják, lásd polgári, kokárda, terror, Kereszténydemokrata Néppárt, hagyomány, fidesz-közeli, hetente, oligarcha stb. stb.
@Artaban:
A meghitt baráti beszélgetéssel szerintem kapisgálsz valamit, vagyunk néhányan, akik ide járunk, amúgy meg se emezekhez, se amazokhoz nem tartozunk.

A trollok a Szentkirályi előtt állhatnak sorba, háromig van pénztár máma' azt hallom.

Az Index persze azt tesz ki a címlapra, amit akar- szokta mondani Fabius, ha valaki összeesküvést gyanít-ígyhát bűnös lelkem betekintett a mai címlap-szerkesztés logikájába.

Egy balos, egy jobbos blog (ahogy kő'), 3-4, jóindulattal közérdekűnek tekinthető bejegyzés (szerintem is kellenek ilyenek), na és a többi címlapsztár..
Hát, ha a tartalomtól eltekintek valahogy, mondjuk a kommentek száma sem igazán látszik igazolni azt az eszméletlen tömegigényt. Ha valaki esetleg hozzám hasonlóan töprengett már azon, mi volt előbb, a gagyi, vagy az iránta való igény felkeltése, hát legalább a tyúk-tojás évezredes kétely megoldásával segíthetek. Győzött a kapirgáló.

Fabiusnak meg ott a megtiszteltetés, hogy legalább a szoci aduászról kiderült (na nem
bevallotta, csak úgy kiszivárgott az igazság, ahogy szokták), hogy olvassa a Varánuszt.
A jelenlegi földi-égi hatalom birtokosa meg szemöldökét ÚP felé rezdítvén, jelezte, merre mennyi, hány méter.

Én meg szaladok egy internetes kávézóba, mielőtt IP címem alapján kivetik rám a Nemzeti Centrumhoz Csatlakozni Nem Kívánók viktoros illetékbélyegben lerovandó adóját.
Mi van itt, fiúk?
A l5:17-kor küldött igen magvas kommentem a friss topiknál felül megjelenik, itt lent nem. Ez már az Annusmaris vagy csak az Apeh?
Szerintem felesleges azon rugózni, mi van az ajánlóban és mi nincs. Egyszerű képlet, az index a saját felületével azt kezd ami neki tetszik. Én sem tűröm senkitől, hogy itt belebeszéljen bárki, miről legyen szó, és miről ne.

Aki érdekel azt egyrészt rss-ben van, másrészt megtalálom. Én sem az ajánlónak írtam eddig, és ezután sem annak fogok.
@sületlenke: Ez csak a blogmotor, szokása az ilyen sajnos. A következő komment elküldésekor megjelenik az elveszett is. Ahogy most is.
@Dr. No: Használhatják, de kisajátítani ilyen nyilatkozatok után nehezen sikerülne. (lesz külön Fideszjózanész, amit megmagyaráznak?)
@Fabius:
Kösz, megnyugodtam, hogy a motor, legalább a rossz reumás lábammal nem kell szaladjak a sarokra a kávézóba még máma' (Majd holnap).

Az Indexet illető válaszod korrekt és tisztességes, erre számítottam. Persze, hogy nem a címlapnak írsz. De attól még néha lehetne "közkincs" egy elfogulatlan valaki egyéni stílusú véleménye is.
@sületlenke:

Hónapokon keresztül kint volt az összes véleményező polblog, naponta mi is. Most kicsit nyugszi van, ami legyen az ő döntésük. Nekem tetszik, hogy érdemben is tudunk szól váltani a törzsolvasókkal, és nem fulladunk bele a troll áradatba.

@legeslegujabbkor:

Nem lesz, hanem van Fideszjózaész. Eszerint definiálnak egyik nap valamit, másnap meg annak szöges ellenkezőjét. Lásd csontvázak vs, világbajnokság, IMF csomag kell, nem kell.

@Boli: megpróbáltam nagyobb méretben megcsinálni, de Fletó szétesik ahogy az életben, ha nagyítok rajta :-D
@sületlenke: Mindenki nyaral, vége a törvénykezésnek. Most a legújabb autómodellekről, és a fürdőruhadivatról kell társalogni.
@Fabius: Maradok a sajátomnál, akármilyen is.
@Fabius:
Ne legyen igazam, de szerintem egy "g" betűvel többet írtál:

Most kicsit nyugszi van,

:)
@Fabius: Megértem az álláspontod. De neked nem furcsa az, hogy a nenyis párbeszéd után a mandiner is eltűnt a címlapról?
@néma bárány:

Hagyd már. Nem bezárták a mandinert, csak nem promózzák. Ennyi.
@legeslegujabbkor: Az előadás 2002-ben itt maradt abba:

www.youtube.com/watch?v=IJzGoyQrrKs

És most ugyanitt folytatódik.
@Fabius: Helyesen (Annamariska hatálya alatta majd) ne felejtsd el majd Vikit egy kicsit magasabbnak megjeleníteni! A kép alján, ahol már nem látszik, ugye fogják egymás kezét is!!?
@Boli: Természetesen, markolnak erősen :-))
Viktor lélekben magas. Ez ellentétezi testi apróságát ;-)
szerintem csak nyár van, uborkaszezonra jobban emészthető cuccok kerülnek ki a címlapra.
a trollseregnek is pihenni kell valamikor :-D
süti beállítások módosítása