Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/04/23/eldugott-hirdetmenybol-derult-ki-hogy-43-ezer-negyzetmeterrel-bovul-a-godi-akkug... (2024.04.23. 19:01) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: "A Muzsikáló Magyarország 2024 program a kávéházi cigányzenét támogatja 1 milliárd forintos keretö... (2024.04.23. 14:24) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.07.20. 08:00 Fabius

Mese az Orbánkulumról

Címkék: fidesz orbán viktor rogán antal imf jóslatok

"Mondád Anyám, hogy álmainkat
éjente festi égi kéz,
az álom ablak, melyen által
lelkünk szeme jövőbe néz.

Anyám, álmodtam én is egyet,
nem fejtenéd meg, mit jelent?
Szárnyim növének és átrepültem
a levegőt, a végtelent."

Orbán Viktor sokoldalú nagyszerűsége régen ismert minden választó előtt. Tegnap viszont új oldaláról ismerhettünk meg országunk szeretve tisztelt vezetőjét. Eddig minden erejével titkolta, hogy nagy sámánok örökét is magával hozta a felcsúti búcsúból, ahol egy részeg vajákos megkarmolta koszos körmeinek egyikével valaha. Így a gyermek, kinek az óvodában is focilabdával kilőtt bankszékház ablak volt a jele orákulummá vált. Hordta magával az áldást, tudta eljő az idő, mikor a nép sanyarog, és az egyetlen vigaszt ő nyújtja majd számukra biztató jövendölésével.

Tegnap, mikor a forint a tőzsdével kézenfogva zuhant megint olyan mélységbe, ahonnan a béka segge egy halovány zöld derengés a sztatoszférában, mikor országának gyűlölt ellenzéke ebben a szerepben először szólt értékelhetőt, mikor állapota láttán kocsisa is a rokkant parkolóban állt meg, elérkezettnek látta az időt a cselekvésre. Elővette kabalakoponyáját, mit még Hunor és Magor ásott el Felcsút határában, marokra fogta és beszelni kezdett hozzá:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Lenni, vagy nem lenni? - törtek fel belőle a szavak, majd eszmélt, hogy most nem a Fiatal Demokraták Színielőadásán van a párt ebédlőjében, és javította magát:

"Valakinek holnap le kell győzni a sötétséget
Mondd, te mit választanál?
Valakinek holnap át kell írni a régi meséket
Ó, mondd, te mit választanál ?

Valakinek holnap meg kell váltani ezt a világot
Mondd, te mit választanál?"

A koponya előbb tüzet okádott minden nyílásából, majd csütörtököt mondott. Viktor értette a jelet. Tudta mi a kötelessége népe felé, ezért kért nyomban egy hokedlit, hogy kilátsszon a tömegből, majd zengő hangon bejelentette:

Csütörtök!

Eddig tartják nyomás alatt a forintot. És kész. Pont. Ugorjunk. Le a hokedliről - gondolta, mert már kínozta a szédülés.
Szép is volt a jóslat, meg jó is. Érces és határozott dallamát vitte messze a szél, tudja meg mindenki időben. Egy, csak egy legény volt, kihez nem jutottak el a nyugtató szavak. A legkisebb segédsámán éppen saját hangjának csodálatával volt elfoglalva, megszokott pökhendi módján osztotta a népet:

Hánehogy'má ez az elbukott egységenkénti tíz forint határozza meg a devizahitelesek terheit! Beste parasztok! Annyit se tudtok, hogy ehhez egy 2005-ös bakinak van köze? Akkor nem mondták el, hogy a devizahitel kockázattal jár! A kormány csak kimeríti éppen a kockázati tényező fogalmát, na és? Vállaltad mikor aláírtál, nem pofázol! Különben is! A kormány valamikor ősszel létrehozza a Nemzeti Eszközkezelőt, és amivel addig bedőltél, azt majd faszán visszabérled. Na. Kusci van má'!

- Hogy sólyom nőjön ennek az idiótának a fejére - gondolta a Vezér, - belerondít a orákulumozás szentségébe! Na, ebből se csinálok alkotmánymódosítással hopmestert a közeljövőben! Távoztában még szemrehányóan visszanézett, majd egy félmosollyal nyugtázta: nem volt hiábavaló a Felcsúti Reáltanoda Átokszórás És Gyalázkodás fakultációját elvégeznie.
Hatott az átok:

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr812162653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Első olvasásra azt hittem megártott neked a meleg. De aztán elolvastam a linkeléseket, és rájöttem Orbán tényleg csütörtököt mondott. Ez egy kibaszott látnok bazzeg. Vajon mit jósol neki a koponya 2014-re?
@néma bárány:
Nem vagy kicsit optimista?
Nem gondolod, hogy választás sem lesz 2014-ben, ha meg mégis, úgy alakítják át a tv-t, meg v.körzethatárokat, hogy senki más "Csak a Fidesz", oszt majd magától kialakul.
Anno Hazafias Népfront.
@ Fabius
A Nagy Mágus blogfigyelői azóta már biztos kikeresték, kinek a verséből idéztél, meg is nyugodtak, máma nem fikáztad a Varázslót, mer' Petőfi még belefér a Nagy Nemzeti Egységbe. (Bár ha jobban belegondolok, azért a Petrovics...).

A devizahitelesek meg biztos azt is hallották a Segédsámántól, hogy éves szinten a júniusi Kósa-féle akció, meg az IMF kurucos elkullogtatása éves szinten 2+1 milliárdba fog fájni nekik.
Ez az igazi optimizmus. Még most is hisznek abban, hogy ráolvasással és a gondolat erejével irányíthatják az országot.
@sületlenke:
Az összeg stimmel, az "éves szinten" meg - szerencsére - csak egyszer értendő.
@sületlenke: Én ettől nem félek. Európa közepén mindent el lehet játszani, a szabad választások kivételével. Lehet itt pártra szabott választási rendszer, ha a magyar akar, alkalmazkodva zavar el bárkit. Kétszer már megtette ( 94, 2010) megteszi harmadszor is ha akarja. Legfeljebb 4/5-e lesz a váltópártoknak.
@sületlenke:

Végülis, ha a NENYI fejlécébe bele lehetett kopipésztelni Sándor szavait....:-)

A devizahitelesek azt hallották a segédsámánoktól, hogy:

1. Rogán sámánnak fingja nincs mennyi az aktuális törlesztője, neki nem kell számolgatni.

2. Komplett sámánbizottság mondott csütörtököt.

3. Az EU-nak kuss, ami itt törtnénik az Magyarország belügye. (sic)

Ehun a kinyilatkozatás, e:

www.origo.hu/itthon/20100719-devizahiteles-kepviselok-az-imf-targyalasok-utani-helyzetrol.html
@sületlenke: Még hogy nem fikázta :-) A hokedlizéssel oda ütött, ahol a legjobban fáj :-D
@néma bárány:
Az elzavarást illetően Neked legyen igazad, az általad említett mindkét dátumnál gazdasági jellegű volt a váltások fő oka.
Hogy aztán ki a fene jöhetne itt 2014-re ezek helyett.. Hát, nem tudom. Ha lenne is alternatíva, kicsinálnák, ahogy szokták.
Te kire-kikre gondolnál?
Fabius Sámán-fikázását illetően: nehogy már azt hidd, hogy a körülötte lihegő seggfejek-seggfejlányok intelligenciája kiterjed a hokedliig, a humorérzéket meg sem említve. Amúgy szerintem nem a külsejére hiú, nem mint hímnemű gondolja "megvalósítani" magát.

A mentalitásával és a személyiségével van a baj, mint az előző Államférfi önjelöltnek is. Úgyhogy jelen (neki) kiszolgáltatott helyzetünkben örül(het)nénk, ha kiváltságaival csak annyira élne vissza, hogy rokkantaknak fenntartott parkolóhelyre áll be.
Én a magam részéről jobban örülnék, ha kevésbé lennének érzékelhetőek a félelmetes Cipolla-jegyek nála.
süti beállítások módosítása