Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 24.hu/belfold/2024/04/26/kovacs-sandor-fidesz-parlamenti-kepviselo-tanu-vallomas-nyirkarasz-polgar... (2024.04.26. 07:34) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.07.09. 08:00 Fabius

Nemzeti Ködtakaró A Zemberekért

Címkék: gazdaság fidesz átláthatóság matolcsy györgy ner állami vállalatok

Szerintem ideje volna kiadni a NER bővített változatát. Az utóbbi napok történései és törvényjavaslatai nagyon is indokolttá teszik, hogy kezdetnek a 12 pontból kopipésztelt fejlécet felváltsa egy teljesebb óhajlista:

Legyen béke, szabadság és egyetértés!
Legyen átláthatatlan és betekinthetetlen az állami cégek gazdálkodása!
Adót fizessen mindenki, kivéve Járai Zsigát, a haverokat és a gyevi bírót!
Blogok és médiahiénák számára legyen kötelező szabvány a Közötök Úgysincs Soha Semmihez rendszere (továbbiakban KUSS), mert tarthatatlan, hogy Bodoky féle okszimatok és egyéb firkászok szaglásznak a közpénzek felelősségteljes elherdálása körül!

Mennyivel hitelesebb és valósághűbb felütés volna ez a politikai környezethez, amit a kormány éppen lázas igyekezettel megteremt. Régi katonák a régi székekben, a pártállam kommunista túlélői ismét pozícióban, bratyi-mutyi rendszer épül a szocialistákat megszégyenítő alapossággal, most pedig a Dájcs beléptetőkapui mellett kallódó ködgépről is lefújták a port. Remélem egyik Fideszes képviselőnek sincs porallergiája, mert a heveny köhögőrohamot még árulásnak nézik.

Matolcsy a nemzeties oligarchákkal smúzolás után most Nemzeti Ködtakaró A Zemberekért (továbbiakban NEMKÖZ) programot igyekszik erőltetni, ami az egyszerűség kedvéért lex Hagyónak is keresztelhetnének.
A Májki éra tündöklése és bukása bemutatta, nem túl jó, ha az ember a nyilvánosság bevonásával lop közpénz. Mert a választó szájában habosra köpülődik a nyál, szájzugba száradt fehér habot hagyva ordítva követel azonnali és nagyarányú zsigerelést a vétkeseknek. Mit kell tenni ilyenkor? Szentesíteni kell az átláthatatlanságot, nyilván. Hiszen az állami cégek az idők kezdetétől készpénz automataként üzemeltek minden kormány idején.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De most minden más lesz! Itt kérem új szelek fújnak akárki meglássa! Fülkeforradalom volt, vagy mi a lófasz, az áprilisi választásokon új társadalmi szerződés született, amellyel a magyarok egy új rendszer, a Nemzeti Ködtakaró A Zemberekért  megalapításáról döntöttek.
Ezúttal nem bíznak a véletlenre semmit. A BKV busztendert majd az nyeri zárt ajtók mögött, aki képes az új kormányzat elvárásainak megfelelő egyedi igényeket is kielégíteni.

 

 

 

 

 

A járat a Szentkirályi utca-Parlament-Képviselői irodaház-Városháza megállók érintésével közlekedik parlamenti ülésszakok alatt naponta három alkalommal. Akut készpénzhiányból fakadó vészhelyzet esetére ügyelet és rohamkocsi áll majd rendelkezésre a parlament parkolójában az év minden napján.

 

 

 

 

 

 

 

Ezt kívánja a demokratikus népakarat, ez a rendszer lesz a pillér, ami alapját képezi a következő négy évnek. Ezért kérdezem Fényestekintetű Vezérünket őszinte tisztelettel, hogy ennek a törvényjavaslatnak az elolvasása után hogyan kell értelmezni alábbi mondatát:

"Továbbra sem nyugszom bele abba, hogy akár csak egy állami alkalmazott is legyen Magyarországon, aki azt gondolja, hogy lehet folytatni azt, ami az elmúlt nyolc évben Magyarországon történt"
Egyrészt jelzem ez egyenes folytatása az elmúlt nyolc évnek. Másrészt kérdezem, hogy a ködügyi miniszter Matolcsy György állami alkalmazottnak számít-e? Mert ha igen, akkor éppen most generált miniszterelnök úrnak egy kevéssé csodálatos nem belenyugodni valót.

28 komment · 5 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr112139970

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Személyi döntések hete 2010.07.10. 19:09:55

Bár a hét elején minden blog a nemzeti együttműködési nyilatkozat kifüggesztésétől zengett, történt fontosabb is.A nemzet tacepaója persze elég beszédes. Ha Orbán Viktor azért függesztette ki a kormányhivatalok falára, mert kell az ingyenes reklámfelül...

Trackback: Blogkonzultáció a Nemzeti Együttműködés Rendszeréről 2010.07.09. 12:24:01

  Bár a NER fogalma már egy ideje megszületett a Fidesz háza táján, az új rendszer, annak elnevezése és a kísérőjelenségek körüli vita az elmúlt egy hétben került igazán a figyelem középpontjába, elsősorban a nyilatkozat kötelező kifüggesztésről s...

Trackback: Felejtsük el, ami volt 2010.07.09. 11:02:27

 Tisztelt Heribert Illig!Nem ismerjük egymást személyesen, de nagy rajongója vagyok a munkásságának. Eddig csak áhítattal olvastam az Ön műveit, de most összeszedve minden bátorságomat, egy levéllel fordulok Önhöz. Azért nyílt levélben, mert így t...

Trackback: Süket fülek, néma revolverek 2010.07.09. 10:20:33

Valahogy súlytalanabbá váltak a sajtóban, blogokon megjelenő írások mostanában.Olyan, mintha egy süketszobában kiabálna az ember.A kormánypárt politikusai vagy nem hallják meg, vagy egyszerűen ignorálják azokat a hangokat amik azt közvetítik az éterbe:...

Trackback: Csontvázkeltetők 2010.07.09. 10:11:07

Ha valaki, hát a Fidesz pontosan tudja, hogy milyen veszélyes is tud lenni az átláthatóság. Tesz is ellene rendesen. Tudja, hogy a kétharmadot nem kis részben az MSZP-t és az SZDSZ-t körüllengő korrupciós ügyeknek köszönheti, és ugye ki tudna ma példáu...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sajnos az átlag szavazó polgár ingerküszöbét nem érik el ezek a hírek. nem is értik mik ezek és miért veszélyesek.
@úriparaszt: Pontosan. 89-ig éltünk az egypártosban, most csak visszatértünk a gyökereinkhez, önként, demokratikusan. A vörös komcsik helyett jöttek a narancsos komcsik. Orbán elhintette, a mi máshogy csináljuk, kész tervek (ötéves terv???), szép és jó lesz, mi pedig sóhajtottunk, majd az ÁLLAM, a VEZÉR, a BÖLCS VEZETŐ óv minket. Simán behúzzák a helyhatósági választásokat, esetleg borsodban szorongathat néhol a Jobbik de ez nem számottevő, aztán teljes fordulaton zuboghatnak a pénzcsapok. Egerszalók, gyógyfürdő? A lófenét, állami cégek, pénzfürdő!

Viszont azért jobb a helyzet. Nézhetsz külföldi adókat, van választék a boltokban (kérdés meg tudod-e fizetni épp), elmehetsz külföldre, szóval azért az átkosban rosszabb volt. Ez az egypártrendszer 2.0, egy javított verzió. Most 2014-ig ez van műsoron.

Dolgoznak majd ezek értünk is, egy dolgozó ember számára jobb országért? Már egyáltalán nem bízom ebben. Nemzeti Együttműködés? Muhahahaha.
Az a baj hogy Fletóéknál még így is messze jobbak.
Becses Úriparaszt Barátom!

Dehonnem! Mán, hogy honnem é'tenék meg fajun, ho' mit is magyaráz...

De- KÉTSÉGTELEN, hogy ahhoz kellene némi sajtó "support"- hogy ez átmenjen.

A dolog lényege egyébként teljesen egyszerű-

HA MÁS CSINÁLJA- lopás-

HA MI CSINÁLJUK- a nemzetgazdaság-fejlesztése.

(Ld. még a témakorben a mi nagy, és bölcs vezérünk nyilatkozata a populare sportágakról.
/Minekutána egy sort anyáztak, s romboltak a sávolyi motor-pálya /and satöbbi/ kapcsán./ )

S ezt azér' mögérti a magyar!

(DE AZ ÚJSÁGOK NEM FOGLALKOZNAK VELE!)

Hejszen- kérdeznék tőled, valamit, becses barátom (csak azér'- ho' bizonyíccsam a zigazam- mennyire NEM VESZÜNK ÉSZRE dolgokat- mink, é'telmicségiek se'):

MELY ORSZÁGGYŰLÉSI PÁRT(OK) NEVÉBEN SZEREPEL A

(bocsánat, ritkán hallott kifejezést mondok)

MAGYAR szó?

- no, nézzük- hát a fidesz, az biztosan!

FI atal
DE mokraták
SZ övetsége -

nem nyert! (az mpp, vagy mszmp, vagy mp3-as "függeléket"- most hagyjuk.)

K eresztény
D emokrata
N ép
P árt

NEM NYERT! (Híjnye! Kezdünk rosszul ááni, Pari bá!)

J
O
B
B
I
K

HÁ'- ez cse nyert!

L ehet
M ás a
P olitika.

Ez cse nincsen!

M agyar(!!!)
Sz ucialicsta..

No - há' megvan- nem folytatom!

EJNYE! HÁ GONDÓTÁTOK VÓNA?!!

NNo - akkor a következő kérdésem az lesz-

MELYIK PÁRT JELKÉPÉBEN

NEM (!!!!!) szerepelnek a nemzeti szinek?

De erre aluggytok egyet, pulyák- asztjónapot!
Hogy is van a hazug emberrel??

Aki hazudik, az lop is? Vagy valami ilyesmit mondtak.

NEMZETI ÜGYEK POLITIKÁJA 2010, 51.o.:

"A szocialisták elszámoltatásának fontos eszköze a társadalmi nyilvánosság. Az elmúlt nyolc év egyetlenegy kormányzati döntése sem maradhat titokban,
ezért minden adatot, információt, szerződést nyilvánosságra kell hozni.
Meggyőződésünk, hogy a mai magyar törvények következetes, szigorú betartása
és betartatása is alkalmas a jogszerű elszámoltatásra."

NEMZETI ÜGYEK POLITIKÁJA, 2010, 93.o.::

"Ehhez vissza kell állítani a demokratikus
intézményrendszerbe vetett bizalmat: azonnal véget kell vetni annak a gyakorlatnak, hogy az igazságszolgáltatást politikai támadások kereszttüzébe
állítják, illetve hogy a KORMÁNY KÖZÉRDEKŰ ADATOK NYILVÁNOSSÁGRA HOZATALÁT
akadályozza saját hatalmi ambícióitól vezérelve, és végül vissza kell adni a tisztességes munkával elért eredménynek járó tiszteletet és erkölcsi támogatást."

A program pdf formátumban letölthető innen.
program2010.fidesz.hu
@úriparaszt: Szerintem ezt már nem lehet nem látni. Az ingerküszöb elég alacsonyra került az utóbbi pár évben. A türelem hiánycikk lett.
@Valahol Máshol: egész jól emlékszem az említett időszakra, ezért nem tetszik ha arrafelé haladunk.
lassan megérjük, hogy ismét csak 50 dolcsi/fő kerettel mehetünk 'nyugatra'. no nem azé' mert annyit engedélyeznek, hanem mert annyira lesz pénzünk ;-)
@néma bárány: és? mi lesz, igazi forradalom? kormányt menetközben leváltani (lásd gyurcsány és csapata) békés, demokratikus eszközökkel nem lehet.
@Lúdtalp: ennyire korán talán ne ítéljünk, se így, se úgy. Vannak itt nemes szándékok, egy-két jó kezdeményezés, de némi dilettantizmus, önszembeköpés is feljsejlik, egyéb baljós árnyak kíséretében. Kell egy, inkább két év hogy kisüljön a pite, akkor majd kiderül mit töltöttek bele.

Az egyetlen bajom, hogy igazán súlyos következmények nélkül fletóék baszhatták el utoljára. Azaz ha ezek valami hasonlót intéznek, nem nagyon lesz már visszaút a civilizált országok közé. Káosz, polgárháború, utána meg max. valami észak-korea féle minden létező világok legjobbika.

A sűrűsödő köd valóban nem jó jel, de a remény hal meg utoljára. Azt pl. hogy neked személyesen, a családodnak nem lett jobb, úgysem tudják eltitkolni előled (max. azt h másnak, ld. debreceni rendelet). Márpedig ha a pénzt továbbra is elvtársak nyúlják le, nem lesz miből rendbe tenni az országot. Hitelt már senki sem ad. Tény, hogy még sok a lenyúlható vagyon: pl. földalap.
@úriparaszt: szerintem most már nagyobb lenne az esélye.
ez több, mint felháborító, demokráciában ilyennek helye nincs, igaz, itt demokrácia sincs... ez igancsak szégyellnivaló

www.maganyugy.blog.hu
@úriparaszt: Leváltani nem is kell. De szopópályára állítani simán lehet ugyanúgy, ahogy Gyurcsányékat a vizitdíjjal. A népszavazás intézmény, az eredménye kötelező a mindenkori kormányra nézve.
@néma bárány: szerinted -a jelenlegi kádercsere tempót tekintve- ezután hány népszavazás kerül a kiírás állapotába?
mindenre figyelnek a fiúk, ami a hatalmukat érinti...
Egész addig kötelező a népszavazás eredménye ameddig azt az Alkotmány biztosítja. Na és ha módosítják az Alkotmány eme passzusát-mint költséges népi kezdeményezést akkor máris meg van oldva a gond.
Ezek JOGÁSZOK mindahányan-nem bankárok!
@néma bárány: Sajnos nincs igazad, sajnos. Legalábbis az én véleményem szerint. Ugyanis, hiába népszavazol le valamit, találnak utat, hogy más jogcímen kihúzzák a zsebedből a kikalkulált összeget, vagy véghezvigyék a tervüket. Ráadásul nem rángathatsz háromhavonta milliárdokért népszavazni embereket, mert akkor jön a fásultság, a lesz@rom érzés, onnan meg már úgyis mindegy.
@Lúdtalp: a mondatod végére inkább egy kérdőjelet tennék...
@herbert: "vannak itt nemes szándékok" egyet írjál, légyszi!!!
@úriparaszt: Szerintem lásd meg amit pont ti (a hasonló blogok) értek el. A médiatörvény megváltozott, Orbánnak magyarázkodnia kellett a NER miatt, Rogán tegnaptól mára kihátrált a bankadó kivételezése mögül. Az egyetlen dolog amitől be vannak szarva az a közhangulat.
@úriparaszt:
Itt már csak azzal lehet ellehetetleníteni a fiúkat, ha komolytalanná és nevetségessé tesszik őket, mint a NEMESZ tiszteletéről szóló törvénnyel az MSZP.

Én sosem rajongtam értük, de tán ezen a blogon is leírtam április körül, hogy ha elkezdenek dolgozni, akkor 2014-et valószínűleg elbukják, de OV-nek lovasszobra lehet 20-30-40 év múlva az Andrássyn.

A dolgok jelenlegi állása szerint lovasszobra az lesz, lehet már március 15-én. Elbukni el fogják, ezt már most érzem, mert azok az őskövült fideszszavazók (saját köryezetemből merítve), akikről eddig nem lehetett másról beszélni, csak a Viktorról, no ők is kezdenbek más felé tekinteni, sokan közülük már észrevették hogy ez a fiú nem értük dolgozik.

A népszerűségről és a majd mi megmondjuk neked mi a jó, hát arról beszédes a szlovák választás magyar pártjainak az eredménye.

Tehát ha hoznak egy törvényt, mely átláthatalanabbá teszik az állami cégek működését, akkor AZONNAL be kell adni egy módosító indítványt, melyben magasztosítani kell Viktort, valamint az állami cégeket ki kell vonni belőle mindenféle ellenőrzés alól.
Nem szabad komoly ellenjavaslatokkal élni, mert úgyis leszarja csak. Azt a fajta ellepolitikát (bunkerpolitika) kell folytatni vele szemben, amit ő csinált 8 évig. Csak vele szemben ez a tromfolás jobban érvényesül, mint a folyamatos 'visszacsináljuk igéret'.
Kampányban könnyű lesz 4 év múlva megverni: Egy listát kell kiadni, ami tartalmazza az ÖSSZES törvényt és rendeletet amit hoztak, azok pársoros magyarázatát (pl ÖK választás arányossági elv), esetleg a nyegle Fidesz viszontválaszt, és a tervezett intézkedést.

Van bőr az arcán azt mondani, hogy Gyurcsány adja vissza a fizetését? Gyurcsány fel se vette 5 éven keresztül miniszterelnökként. És:
GYURCSÁNY ELLENZÉKI KÉPVISELŐKÉNT BEJÁR A PARLAMENTBE!

Orbán Viktor 8 évig nem járt be, csak felvette a fizetését.
@herbert:
" Kell egy, inkább két év hogy kisüljön a pite, akkor majd kiderül mit töltöttek bele."

Itt töltik a szemünk előtt. Látni hogy mit tesznek bele.
@kovacsguszti68: pl. családi adózás, kisvállalkozó adóterheinek csökkentése, családi pótlék megvonása a gyereket nem iskoláztató családoktól, csak így hirtelen, de ez még nálam nem rendszer, és kérdéses h a tényleges megvalósítás milyen lesz.

ennyi jó ötlete még a szockóknak is volt (mielőtt kérdeznéd, infrastruktúrális fejlesztések, teljesítményértékelés a közigazgatásban, nagy ellátórendszerek átalakítása) csak hát ugye az a fránya megvalósítás: az építkezésekből szimplán lopás lett, a tb átalakításból meg káosz és forrásmegvonás, stb. Szóval a pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve, meglátjuk mit csinál az új kormány, igaz nem lesznek nagyon átláthatóak:( ezért csak komoly fáziskéséssel lehet majd ítélkezni.
@néma bárány: Rogán kihátrált, a kormány pedig ugyanazt beterjesztette, plusz hozzátett egy újabb pontot a bankadós tervezethez:

"(11) Az a hitelintézet, amely 2009. december 31-én a fiókjainak legalább 15%-át olyan településen tartotta fenn, ahol az állandó lakosok száma ugyanebben az időpontban nem haladta meg az 4000-et, a 4/A . § alapján meghatározott különadót csökkenti a hitelintézet azon fiókjainak a hitelintézet összes fiókjához viszonyított, két tizedesjegy pontossággal meghatározott arányában, amelyek 2009. december 31-én olyan településen működtek, ahol az állandó lakosok száma ugyanebben az időpontban nem haladta meg az 4000-et .'"

Mi ez? Lex-Csányi? Mert az OTP-n meg egykét apró Takarékbetéten kívül kinek van kisebb településeken is fiókja?
@Valahol Máshol: Hehe. Ez most azt jelenti, hogy már Rogán sem adja a nevét hozzá? :-) Mellesleg, ha a kormány adja be, az egyeztetést nem ússzák meg, mint egyéni javaslat esetén. Csányival lepaktált Orbán tegnap, ez lehet a megállapodás kormányra eső fele. Társadalmi jelentősége igenis van ezeknek. Nézd meg a mai vastagbőrt. Ahogy ott mondta valaki, feltűnően hiányoznak innen is a mundért védő naribotok :-))
@néma bárány: Láttam, azért már megjelent, szegény vállalkozó aki ugyan elmondása szerint sosem volt pártközeli, de 98-02 között szárnyalt, majd azóta csak senyved szegény (egy 8 éve fejlődésképtelen vállalkozás valszeg azért nem Gyurcsány hibája, vagy szimplán hazudik); plusz találni azért egy-két droidos okosságot. Nélkülük nem élet az élet.
@Valahol Máshol: Szeretem az ilyen vállalkozókat. Én 1990-től nyomom vállalkozóként, megéltem sok csodát mindenféle kormányok alatt. Lehet azért sikerült talpon maradni, mert egyikől sem a csodát vártam. Most is csak a közélet megtisztulását reméltem, helyette ezt a kommerekkel fölturbózott mutyibirodalmat kaptuk.
@néma bárány: Ugyanmár, közélet megtisztulása. Jó oligarcha, rossz oligarcha, jó komcsi, rossz komcsi. Én kezdem befejezni a reménykedést. Fogom az ötven dollárom, oszt elkezdek szétnézni külföldön, egyszer megtettem, megtehetem újra, csak ez a fránya "szeretek itt élni, meg minden ide köt" érzés, de talán még nem késő picit szétnéznem máshol is. Vagy kijárni magamnak egy olyan apróközepes mutyit. Abból simán meg lehet élni négy évig, miazhogy. Hol is kezdjem....
@Valahol Máshol: Én nem megyek innen sehová. Emigráljon Orbán meg Gyurcsány, ha nem tetszik valami. Viszont azt ne várja egyik se, hogy csöndes bólogatással nézelődjek a lopásokat látva. Gyökeres megtisztulást nem vártam. De azt igen, hogy nem lesz pofájuk a szocikat is felülmúlni. Tévedtem.
@csoko20: Az úgy van, hogy előre nem lehet elszámoltatni. Tudod, csak sárdobálni lehet lőre. Az elszámoltatás pedig nyilvánosság mellett zajlik. Lassabban mondjam, hogy te is megértsed? Igenm a hazug gyurcsányi hazudott és még a hitét is ellopta a népnek majdnem, erőszakos uralkodásával, hogy ezt másként is lehet, nem kell elfogadni. Birkaként tűrni.Szerintem az erőszakos egészségügyi reformnak csúfolt rettenet és törvénykezés az oktatásról, minden fontos kiszervezése és lenyúlási szándéka az elszámoltatás célja. Népakaratból. Tudod, az előző nyolc évért kell azokat elszámoltatni, akik hazudtak és loptak. A bűnőzőket. NEm pedig Orbánra kenni az ő xarukat.
süti beállítások módosítása