Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Imádom a magyar covidtesztmizériát. Megvettem kurva sokat, ugyebár. Aztán megsemmisítettek kurva s... (2024.04.18. 10:02) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.07.08. 08:00 Fabius

Mindenki fizessen adót! Kivéve...

Címkék: fidesz rogán antal bankadó járai zsigmond wáberer györgy

Magyarországon az adófizetési morál szar.
Bővebben: kurva szar.

Az adóelkerülés ősi magyar szokás. Talán a több, mint ötszáz adónemnek, talán a pofátlanul magas adómértéknek, esetleg valami teljesen másnak köszönhetően alakult így. Annyi biztos, hogy mi magyarok megválasztunk bárkit akár Országló Nagyfejedelemnek is, ha azonnali és nagyarányú adócsökkentést ígér. Egyszerű ez, mint a faék. Kiszámíthatóak vagyunk. A vizitdíjas népszavazás is a jól megfogalmazott kérdéseknek köszönhette sikerét. Megkérdezték a zembereket: akartok fizetni? A válasz annyira borítékolható volt, hogy 0,7 -es szorzóval lehetett rá fogadni a tipp-mixen.

De mindenkori pártunk és kormányunk mégis az adófizetési morál javításáért kampányol. Gyurcsányék a szakmaiság látszatával és érdekegyeztető fórumokkal igyekeztek hatni a népre, az Orbán kormány az egyszerűsítésben és a kismértékű, majd jövőre csökkentésben hisz.
Az egyszerűsítést támogatom lelkesen, férjen el a jövedelemadó bevallás egy söralátéten. Ugyan hiszem, ha látom, de legyen. A csökkentésről eddig is tudtuk, hogy se nagyarányú se azonnali nem lesz. Ez nem is baj, a gödörből amiben vagyunk csak a mindenki által kasszába befizetett pénzkupacon keresztül vezet kifelé az út.

De azt nem szeretem, ha megint egyenlőbbek is vannak köztünk a nagy nemzeti összefogásban.

Rogán Anti borzasztó elfoglalt lehet most. Az ötödik kerület polgármestere igazi polihisztor, ő mindenhez ért, rettentő tempóban szórja ki magából a törvényjavaslatokat, és ezek egyes módosításait. Médiaalkotmány-médiatörvény, most meg egyszerre elkezdett az adóhoz is érteni. Univerzális zseni születésének vagyunk tanúi, én mondom.

Legfrissebb ötlete szerint a kormány bankadó csomagján kellene puhítani és bársonyosítani egy kicsit. Mert a szigorú: mindenki fizessen a kurvaéletbemár(!) nézéstől felsírtak a csecsen lógó csemeték, ha túl hangosan szűkölnek még kihallatszik az utcára.  A végén még oligarchának nézik az ártatlanokat. Ezért Anti kiállt a javaslattal ország világ elé: a három éven belül alakult biztosítókra ne vonatkozzon a bankadó. Indoklás is van, de az magyarra lefordítva ennyit tesz: mert csak, oszt'kész.

Egészen véletlenül Járai Zsigmondnak is pont ilyen biztosítója van. A CIG Pannónia Életbiztosító sincs még három éves, és bár rövid pályafutása alatt piacvezetővé vált valahogy, adóztatása nem volna indokolt. Ahogy nem indokolt a Wabard Biztosító adóztatása sem. Nyilván a véletlenek mátrixos keveredése, hogy a tulajdonos Wáberer György hirtelen alapított egy fuvarozói fórumot Nemzeti Összefogás Fuvarozói Fórum néven, és felbonthatatlan szövetséget kötött Matolcsyn keresztül az állammal, a gázolajért.

Egészen pontosan a szövetség letette a nagyesküt, hogy Isten, és magyarországi helytartója Orbán Viktor őket úgy segélje, a határon belül tankolják az autóikat a jövedéki adóból visszaadott literenkénti 8 forintért. A nemzeti giccset erősítve kijelentették: az így befolyt többletbevételből 2 milliárd forintot különít el a kormány az árvízkárosultak megsegítésére szánt alapba.

Na, itt álljunk meg egy szóra.

Wáberer szerint:

"azt a gázolaj mennyiséget vásárolják meg Magyarországon, amelyet eddig a Magyarországról európai célállomások felé induló fuvarjaik esetében - költségmegtakarítási okokból - főként Ausztriában tankoltak."
Tényleg? A Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete szerint a gázolaj ára Ausztriában 2010. 27. hetében 1,135 euró. Ez napi középárfolyamon számolva 323 forint. A holtankoljak.hu adatait nézegetve ennyiért gyakorlatilag minden második hazai benzinkúton meg lehet tankolni oszlopról. Azt meg ugye nem hisszük, hogy a 2300 kamionnal, telephelyekkel, saját töltőállomásokkal rendelkező Waberer's oszlopról tankolja az autóit, napi áron? Ekkora tételt - a józan ész szerint - nagyker áron vásárolnak meg, és értékesítenek tovább ahogy teszi ezt az összes többi francishe kúthálózat és fuvarozási nagyvállalat.

Így milyen plusz bevételről beszéltek? És főleg milyen alapon keveritek bele ebbe az árvízkárosultakat? Adakozni és a szerencsétleneken segíteni nemes dolog. De mi halandók az adózott jövedelmünk és a saját zsebünk terhére tesszük basszátok meg! Nem arra, amit állambácsi visszaoszt literenként nemzeti összefogás címén!

Most pedig megkérdezném egy egyszerű választó és adófizető polgárokat, vagyis titeket: mennyivel éreztek nagyobb kedvet az adófizetésre most, hogy ismét vakít a paraszt, és lesznek nálatok egyenlőbbek a közteherviselésben?

96 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr292137574

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Járaiék biztosítója nem fizet bankadót? 2010.07.08. 14:41:02

Az egyes gazdasági és pénzügyi tárgyú törvények megalkotásáról, illetve módosításáról szóló, T/581. számú törvényjavaslathoz (ez tartalmazza a bankadót is) Rogán Antal (Fidesz) a következő módosító javaslatot terjesztette elő:„5. biztosító: a biz...

Trackback: Oscar-díjas alakítás Csányitól 2010.07.08. 13:15:03

Elárulok egy nagy titkot: Magyarország legjobb férfi színésze Csányi Sándor! [Itt most hagy egy kis időt a szerző...] Hihetetlen, hogy mennyire jól játssza a bankokért aggódó megfontolt szakembert, pedig pontosan

Trackback: A bankadó esete Járaival 2010.07.08. 11:51:44

Lám, lám, azok a csúnya pénzintézetek csak akkor rablók, és akkor kell extra méretű bankadót fizetniük, ha nincs a tulajuk között fideszes, mondjuk egy volt miniszter: Sem a CIG Pannónia Életbiztosítónak, sem a Wabard Biztosítónak nem kell majd bankad...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adózott jövedelemből adakozzon a top100? Muhaha, viccelsz, bolondozol? Azt a kisember szokott egyébként is, akinek nem pénz szorult a bőre alá, hanem jó érzés a lelkébe.
ezen a híren én is rágóztam kicsit, aztán maradt a legyintés. a mindenkori kormány kurvanagy szerencséje, hogy sok millió pató pál országa vagyunk. ellenkező esetben a lámpavasgyártók hihetetlen sokat kaszálnának...
Valami logika csak van benne.
Ha most alapítanék egy bankot, ami nem foglalkozik a válságot előidéző pénzügyi eszközökkel, és nincs is mögötte ilyen tulajdonos, akkor semmiképp sem okolható a válságért, ergo, ha a bankadót azért róják ki, mert a bankok felelőssége elvitathatalan, akkor ezen a címen nem vethetnék ki rá.

De ha emögött csupán a "baráti érdekek" állnak, akkor szomorú a sztori...
@fesztiválozó:

A bankadót máshol általában azzal indokolják, hogy volt "bailout", ami nálunk nem áll meg ugye. Másrészt ilyen mértékű adót kb. semmi sem indokol azon kívül, hogy a magyar állam mozgástere máshol fixen nulla és kell a pénz a gazdasági stimulushoz.
Én sokkal nagyobb kedvet érzek.
Most mi bajotok van ezzel? Nyolc évig magukban kellett tartaniuk (vagy inkább önként magukban tartották) ezeket a "nagyszerű" ötleteket. Most gyorsan ki kell őket böfögni, nehogy belerohadjon a szájukba. Aztán majd ősztől lassulni fog a tempó és lesznek egyeztetések valamint az is lehet, hogy gondolkodni is fognak az előterjesztések előtt. Megmondta a Vezérünk is.
@snakekiller23: azért pl. a Tescokkal, Corákkal, Aldikkal, Praktikerekkel, OBIkkal, McDonaldsokkal, Burger Kingekkel kapcsolatban nem lennék abban biztos, hogy akormány mozgástere nulla. Azt a 200Mrd-ot okosabban is szét lehetett volna teríteni. Csak ez így nagyon tetszik a plebsnek.
Jó magyar szokás szerint 3 évente új bankot alapítanak majd a szegények, és szépen új logo, új reklámok új szlogenek, régi emberek régi fiókok, régi adókerülés.
Rogán meg szarjon sünt Járainak.

A kétharmad birtokában leszarják, mit gondolunk. Ezt a tragikomédiát láthatjuk most, ahogy átírják a törvényeket, az alkotmányt, megszüntetik a hatalmi ágak függetlenségét...

Van egy fogadásom: a Nemzeti Kúrmány négy év alatt többet fog lopni, mint a Böszmekormány nyolc alatt. Világcsúcsra törekednek.
és úgy gondolod ausztriában az oszlopról tankolnak/tankoltak?
Járait az MNB-be.
Azért várom nagyon, h vajh Gyurcsányt le tudják-e csukni, mert ha lecsukják (remélem vagy 15 évre), akkor 4 év után mehet utána Orbán is 15 évre, remélem stricik mellé osztják őket.

Akkor talán lenne esély ezt a szar zsebrejátszós rendszert egy picit alakítani.

Méghogy együttműködés meg forradalom. Ki húz le többet. Közgép Zrt-ről volt már szó vastagbőrű?
Rogán módosító javaslata lehet, hogy Járaira lett kihegyezve, lehet, hogy nem.

Ez most már mellékes. Mindenki tudja, hogy Járai mentesülne az adófizetéstől. Így most már az a kérdés, elfogadják-e "Rogán" javaslatát.

Mer' ha igen, az orcapirító világbotrány. Fidesz-mutyi a köbön.
gyerünk, gyerünk fideszesek, védjétek Járait.
Lassan hozzácsatolhatjuk a "mi komcsink jó komcsi" dumához a "mi oligarchánk jó oligarcha" dumát.
Amúgy az EU a bankadót nem a mostani válság kilábalása miatt akarja kivetni, hanem a leendő válság enyhítésére. És igaza van serenic__nek, hábborgunk, höbörgünk, de végigviszik mert megtehetik.

Lámpavas gyártó üzemet nyitnék, kovácsokat keresek hosszútávra:)
Nem tudom, hogy a fenn említett cégek mennyire örülnek az ilyen "reklámnak"!

Azzal, hogy törvénybe foglalják, hogy ŐK bizony a FIDESZ seggében vannak nem biztos, hogy jól fognak járni 3-4 év múlva. :)
tényleg komolyan gondolta bárki is ebben az országban, hogy a nemzeti grál lovagok adózni fognak? a zelótaság monnyonle...
Régen, az igazságos előmagyar időkben, (amikor az emberek még csak fehérjén és zsíron éltek, a szénhidrátot csak mint rost ismerték, és mindenki megivott napi nyolc pohár vizet) ha a törzsfőnök méltatlanná vált a kétharmados felhatalmazáshoz, ezt úgy rendezték le, hogy felállt a törzs leghatalmasabb állatja, és egy nagy bunkósbottal szépen és módszeresen agyonütötte a Nemzeti Összefogást Megtestesítő Személyt. Kivéve ha ő maga volt az. Akkor nem ütött agyon senkit, vagy agyonütött valaki mást, de akárhogy is, ebből lett a civilizáció ahogy ma ismerjük.
Azért azt ne felejtsük el, hogy a nagy multik már eddig is adókedvezményekben részesültek, méghozzá a magyar versenytársak 50%ához képes max 25-30% volt amit leperkáltak. A maradékot meg ugye viszik ki messzire.

Most emg azon basszogunk, hogy két magyar céget nem akarnak fingatni plussz adókkal.

Ennyire nincs senkiben pici részrehajlás sem a saját hazájának irányában? Itt mindenki full egálban gondolkodik, és csak az ultranacionalista államok részesítik előnyben sajátjaikat (Svédország, Hollandia, etc)?

Talán eljön majd az idő, amikor a magyar vállalkozás legalább azonos feltételek szerint játszhat mint a külföldi. Ettől még messze vagyunk...
Jogos a felvetés. Én bírálom a fideszt legfőképpen mert nem lett azonnali, nagyarányú adócsökkentés. (tudjuk a komcsik szétlopkodták) ,csak hát ezt nagyon jól tudták és a programban, ígéretekben nem ez volt.

Azonban ebben az adós dologban nem bírálnám őket. Lehet benne van a sógor koma, Járai is mások érdeke azonban ha ez lesz a legnagyobb nyúlásuk akkor nem érdekel. A maszop nagyságrendekkel többet lopott, illegálisan és bűncselekményt elkövetve. Ha most a Járaiék nem fizetnek be x adót, na bumm, ez legyen a legkevesebb. Mellesleg a célja a népnyúzó, pofátlan, válság közepén is óriási nyereségeket halmozó, hitel törlesztők mindenféle indokkal egekbe emelő bankok "pofánvágása" volt akik az emberek vérét szívják. Járaiék biztosítója nem tartozott közéjük és valszeg jövőre ők is adóznak majd.

Viszont egyszeri nagyarányú adócsökkentést MOST. Addig nem fogom be a pofámat amíg ezt meg nem lépik, és addig nekem is csak egy ígérgető komcsi bagázs marad a fidesz is...
Sztem nálunk azért kell megszopatni a bankokat, mert itt pl 6havonta átírhatják a jelzáloghitel-szerződéseket, csak mert ők odafent, mi meg idelent.
Nem is. Inkább azért mert ez Magyaro. és nem Ausztria vagy bármely másik ország. És élnek/éltek is vele.
Ha belegondoltok hogy ez csak a jéghegy csúcsa és mindezt 20 éve tehetik, akkor rájöttök h a 200mrd apró töredéke ennek az uzsorának.
Igen, a kandeláber helyett választhatják a bankadót és nem is kétség, ezt fogják inkább választani.
Jó írás.
Tipikus magyar szokás, hogy hozunk egy törvényt egy csomó kiskapuval (felmentettel).
Magyarisztán nem változik meg soha. A Balkán az csak Balkán marad.
@orient: Ezzel most komolyan azt akarod mondani, hogy 1 milliárddal kevesebbet fog lopni a fideszes csapat, akkor az okés?
Ennyi erővel, és se szeretném beefizetni az adót, kérem mondja az APEH, hogy na bumm.
(és egész tavaly nem voltam beteg, kérdem TB-t se fizessek)
@Karachar Nevian:

Jelenleg az a helyzet, hogy bankokat megsarcolják durván ugyanakkor azzal kapcsolatban még félig kidolgozott ötleteket sem hallok, hogy mivel lehetne az ügyfelek kiszolgáltatottságát csökkenteni, tehát mivel lehetne megakadályozni, hogy a bankok áthárítsák a sarcot. Így nem látom biztosítottnak, hogy nem az lesz a dologból, hogy állambácsi kap pénzt amit elkölthet a plebs meg kivételesen meg is tapsolja érte mert csúnya gonosz bácsiktól vette el, aztán mikor a mellékhatások elkezdenek jelentkezni az majd akkor lesz probléma, a tisztelt politikusoknak meg még később.
@histar007: Ez azért gyenge, mert van azért magyar bank jópár meg tán egy-két biztosító is. Miért nem azt tették bele, hogy kivéve a magyar bankokat meg biztosítókat?

@orient: A legnagyobb ostobaság, amit mondani lehet, hogy amásik is lopott és sokkal többet. Ez nem mentesíti őket semmi alól, foglalkoznának inkább azzal, hogy derítsék fel ezeket az ügyeket és büntessék meg az elkövetőket. Ne legyen ebben is mutyizás. Amíg én megtehetem, mert a másik sokkal nagyobb mértékben megtette gondolkodás megy, addig ebben az ügyben nem lehet előrelépni. És hát a Fidesz nem kevés lopásáról is lehet tudni, csakhát ugye törvény szerint ezzel nem volt probléma és hát amúgyis a zavaros elmúlt 20 évhez tartozott, nem a forradalom témája.

Azt hiszem, hogy pont úgy, mint anno az mszmp, most épp a fidesz a gátja a megújulásnak, mert mindenben nyakig benne volt.
Vannak egyenlőbbek az egyenlők között is.
@Rókakígyó:

"Miért nem azt tették bele, hogy kivéve a magyar bankokat meg biztosítókat?"

Mert be se fejezik a mondatot és a külföld már mutatja is a középső ujját. Még ezt sem biztos, hogy le tudják dugni a torkukon.
@histar007: Biztosító? Tök mindegy ha magyar ha külföldi, ott basz át ahol tud.

Mellesleg a külföldi cégek ha ezt amit itt művelnek a saját anyaországukban megengednék maguknak 1 hónap alatt csődbe mennének.
@Karachar Nevian: Elvileg nincs különösebb baj a bankadóval (ne sírjanak a bankok akkor nem sírtak amikor a mi pénzünkből konszolidálták őket-érdekes a hitelek nem lettek olcsóbbak akkor)A deviza hitel is egy óriási csalás a bankok részéről-Magyarországon valóban kimerítik a bankok tisztességtelen haszon fogalmát,de ha a bankoknak fizetni kell akkor azt mi fogjuk fizetni,mert aki megszokta a jólétet az önként dalolva nem mond le róla,hanem másokra terheli.Rogán a FIDESZ meg a Nagy Vezér ötleteiről csak annyit most ébredtek fel és(nem itták meg a reggeli kávét) a csipa még a szemükben van, a mély alvás után,de azért annyira nincsenek kómába ,hogy azt ne tudják nekik mi a jó az összes eddigi beterjesztésük, adó törvényük ezt világosan mutatja.
Kérdeném, hogy mi akadájozza megy a többi biztosított, hogy most alapítsanak egyet, akinek átadják az üzletet.

Ennyi pénzért simán kitalálják maguknak az okosat.
Én a Fideszre szavaztam, mert elegem lett a szoclib álruhába öltözött mocskos tolvaj bandából, akik pofátlan, aljas, gengszter, maffiózó módszerekkel szétlopták az országot.

Szóval aki itt azt meri bégetni, hogy akkor jobb volt, az vagy vak, vagy bolond, vagy zombi, vagy fizetett ügynök. Azt vetitek a szemükre, amit a balos TSZ elnököktől elviseltetek? Akkor hol voltatok galambocskáim?

Ellenben nem állítom azt sem, hogy a Fideszben nincsenek megbúvó TSZ elnökök, akik polgári álruhába öltözve folytatják a saját önös érdekeik kielégítését pofátlan, aljas, stb... módszerekkel.

Most náluk van a kormányrúd, és ha elszúrják senki nem mentheti meg ezt az országot az anarchiától, pontosabban az újfasiszta populista végzettől. Szóval a helyetekben behúzott farokkal, reménykedve várnám a helyzet javulását, mert ha nekik nem sikerül, mehettek amerre láttok!!!

Ne itt picsogjatok, hanem tegyetek valami értelmeset a helyzet javítása érdekében! Találjatok ki valamit! Én adjak ötleteket b*sszátok meg?

Először is ideje lenne megreformálni a balos médiát, és értelmesen kommunikálni az emberekkel!!! El kéne felejteni a "droidkommunikációt", és az emberek butítását. Azt kéne mondani ami van, és nem azt amit szeretnénk, hogy legyen. Nincsenek ördögök és angyalok, nincsen jó és rossz és nem minden fekete vagy fehér. A gondolkodás pedig igen is jó dolog!

Ha ezt egyszer megértitek, nem fognak a politikusok se balról se jobbról a fejünkre nőni, mert most ez a helyzet.

Szóval elég a jajgatásból és tegyetek valami hasznosat is, mert blogok írogatásával nem értek el semmit!
@kovi1970: Ettől függetlenül az újdonsült MLSZ elnök vezette bank pl. még rajtuk is túltesz. Hiába, ennyire hülyék vagyunk, hogy ezt hagyjuk.

A fidesz akkor járt el volna jól, ha a büntetőadót arra vetette volna ki, ha valamelyik bank vagy biztosító jóval rosszabb feltételekkel dolgozik, mint azt teszi nyugat EU-ban. De ide lehetne még sorolni pl. a távközlési szolgáltatókat is. Azok is q. nagyot kaszálnak rajtunk.
Annak idején a "hosszú bájtok éjszakáján" valahogy törlődött a Fidesz közeli cégek APEH felé fennálló tartozása.

Most el sem kell menni odáig; ha nekik nem kell adózni, akkor nem lesz adóhátralék sem.

8 évig csak messziről nézték a kondért és még messze vagyunk attól, hogy telizabálják magukat!
@Magyarvagyok_Nemturista:

A Fideszre szavaztál, mert még nincs eleged a kereszténykonzervatív álruhába öltözött mocskos tolvaj bandából, akik pofátlan, aljas, gengszter, maffiózó módszerekkel jelenleg épp' szétlopják az országot.
Tisztelt Varánusz!
Azért azt se felejtsük el, hogy a jövő évi úgynevezett adócsökkentés, csak havi 250000 ft kereset mellett realizálódik. Ahova a többség tartozik ott adóemelés lesz, az adójóváírás törlése (biztos nem fér rá a söralátétre) miatt!
@Magyarvagyok_Nemturista: Az a helyzet.Nem csak írogatunk,hanem 38 éve dolgozunk már nem sokáig ,mert nem lesz mit, felneveltünk 2 gyereket,lakásokat stb. és sorolhatnánk,( sajnos ez nem érdem hanem állapot,tehát azt hiszem tettünk már valamit, fizettünk adót is,és sose éltünk jól,csak mindig reformok voltak )és nem dicsérjük a szocikat sőt...,de kurvára tele van a .....,hogy mindig minket ...-nak, és hülyeséggel is ami nagyon jellemző a kormányra,és sajnos erre is,de tudjuk ugyan úgy van egy csomó ember akinek mindegy mit mond
a nagy vezér az igaz és jó, mint ahogy vannak akiknek a másik már bukott nagy vezér mondott azt itták,magukba.És igenis vannak jók és vannak rosszak és van fekete és van fehér és nem látom annak az esélyét ,hogy ez a négy év, változást hoz.
@Magyarvagyok_Nemturista: Én is szeretem a fagyit, a kedvencem a puncs, mint látom, Neked is.
Egyébként Járai biztosítója a javasolt módosítás szerint egyáltalán nem fogja a különadót befizetni, a javaslatban ugyanis nem "3 éve" szerepel, amit ugye ki lehet nőni, hanem "... évet követően", ami fix dátum, nem változik az idő múlásával sem. Ergo sem jövőre, sem azután nem kell fizetnie. Így a módosít javaslatnak más magyarázatát nem látom, mint hogy kedveznek a csókosnak. Amúgy meg kíváncsi leszek a CIG Pannónia kifizetéseire a futamidők lejárata idején, mert ahol politikust választanak a felügyelőbizottságba, ott sosem lehet biztos az ember a dolgában...
Mibe fogadjunk, hogy ezek után a régebben alakult biztosítók papíron felszámolják a bazárt és alapítanak egy új céget. Így ők is "kivételezettek" lesznek.

Megy ez, mint az ágybaszarás! Előbb van meg a kiskapu, mint a törvény!
4 év múlva 30-35% Jobbik lesz én szóltam...
Ez van!
Túl kell élni a fideszmaffiát meg a fiddeszügyészséget, fideszbíróságokat.
én amikor ezt néztem a "hír"adóban nem tudtam ,hogy sírjak vagy nevessek,mindezt persze hatalmas happy hangulatban konferálta fel a kedves "hír"adós hölgy ,meg az egész szpot is nagyon kedves és meghitt volt,kb. "megoldódott minden" stílusban adták elő ...
@steve85a:
hehe, nem fogod túlélni, mert 2/3-ad elhallgattatnak
Nem értem, miért kell ezt ennyire túlbonyolítani.
Elég lenne egy olyan törvényt hozni, hogy a fidesz közeli cégekre ne vonatkozzanak a törvények és kész.
Látom, a hozzászólók a bankokon rugóznak, meg a járai biztosítón. Érdekes, de tipikusan magyaros az egész.

Nekem inkább ez a wáberer's féle húdekurváraitthonfogoktankolni kiáltvány tetszik. Matolcsi meg ott ül mellette és eszi ezeket a magvas gondolatokat, mint egy díszfasz.
Nagy ígéretek, hogy a "második félévben" mi lesz... Eszem faszom megáll. Aztán ki fogja őt ellenőrizni, pubik? Erre már szeptemberben nem emlékszik senki, nemhogy ca. egy év múlva, amikor számonkérhetővé válik az egész.

És január elsejétől rohanás vissza az "olcsó" osztrák kutakhoz? Ennyi a magyar csoda? :-)))))

Aki meg építőleg csatlakozni akar, annak nagyon a körmére lesz nézve, hogy fizeti-e a járulékokat!
MuHaahahaha.

Ekkora ingyenreklámot így benyelni! Hülye vagy, matolcsikám!
@snakekiller23: Nyilván nem szó szerinti magyar bankokra gondoltam, hanem szépen körülírva, ami szerint csak ők maradnak be. Pl szövetkezetként működő pénzintézetek és a legnagyobb itthon működő pénzintézet valamint az állami tőkével rendelkezőek. Valami ilyesmi:)
@Nyúl_Béla:
Jó-jó, fideszközeliek, de azt nem olyan egyszerű ám megfogalmazni! És ha valaki időközben kiesik a kosárból? Mer' áruló lesz, esetleg gyurcsányista? Gondókoggyámá'!!

Inkább egy folyamatosan, gondos kezek által aktualizált céglista kellene, mondjuk "APEH WHITELIST - akiket nem bántunk" szlogennel.

:-))))
@Nyomek: A bezzegcég, mint a viadom (?) anno. Közben a máv meg nyakig lerohadva a sok maffiozó kamionosok miatt.
@Rókakígyó:

A szövetkezeti pénzintézeteknek hagyományosan jól megy az Orbán érában. Elég csak a Tokaj Takarékra gondolni az első kormányzásuk idejéből.

@Nyomek:

Ohóó, volt már ilyen lista Simicska idején. ;-)

Olvassátok el ezt a két cikket, hátha érdekes:

www.168ora.hu/cikk.php?id=3514

index.hu/belfold/varga0410/

Gyorsan rájöhettek, hogy bár két látszólag különálló felvetésre reagáltam, a lényeg mégis ugyanaz. :-)
Ez a Járai egy szuper üzletember! Még az előző kormány alatt kilobbizta, hogy az ő cégéhez, a CIG-hoz be lehet tenni olyan pénzeket - törvényesen - amiért nem akarunk adót fizetni. Ettől lett piacvezető (mert hát a többiektől meg sorban vonta meg az állam az adókedvezményes pénzelhelyezés lehetőségét).
Szóval Járai úr megint húzott egy nagyot. Ennyit a demokráciáról, meg az egyenlőségről. Nem baj, egyébként, hogy egy magyar vállalkozás megerősödik, de ne szégyenljük kimondani, hogy ilyen van. És elvárom, hogy mi, magyar adófizetők azt is megtudjuk, hogy ez miért jó nekünk (emiatt kevesebb, vagy több adót kell nekem befizetni: tehát a Járai-cég tulajdonosi köre a saját zsebét tömi a mi kontónkra, avagy az ország többi polgárának is jut ebből valami, pl. adócsökkentés formájában).
Én szeretném kérni az adókulcsom azonnali emelését, annyira belelkesültem... :)
@orient: Most ez komoly? Ekkora tétel elnézel Jérainak mert a szocik többet loptak?
Most akkor van kisstikli és nagy?
Kicsit lehet lopni? Kicsit lehet hazudni?
Menj már a sunyiba, erről nem volt szó a NER-ben.
Én rágódtam, míg néztem Csányit Orbán mellett feszíteni a sajtótájékoztatón.
Csányi és az OTP fizet 25 milliárdot, na meg az aprót.
Ebből mondjuk maga CSS max két három milliárdot.
De szerinte ezt maga a bank nyeli be, mert nem lenne etikus tovább hárítani azt.
Értem.
egy bankigazgató, egy nagytőkés amint nem a befektetsét és a tulajdonos társai érdekét nézi és védi...
Na mármost ezzek a vitmentes elfogadással kivesz ...23 milliárdot az OTP befektetőitől, tulajdonosaitól. Én mondjuk a heylükben akkora keresztet ácsolnék neki, amekkorát a Vatikán sem tudna ácsolni.
Ha neki az etika fontosabb, legyen, rendes ember, lehetne belőle államtitkár vagy miniszter, de nem bankár és nem befektető.
Én nem alkalmaznám ezzel a mentalitással az OTP-nél még a postázóban sem.
Nem a cég szekerét akarja tolni?
Vajon miért? Neki miért nem hiányzik majd az az összeg, ekkora haverok a Viktoral?
Vagy a short megvolt előre Sanyi bácsi?
Nem létezik hogy ez senkinek sem szúr szemet.
"lex Járai" = az állam által legalizált és intézményesített adócsalás.

Van pofájuk. Kiskapu, nagykapu.
@Magyarvagyok_Nemturista: drágám, egy igazi balos médiában ilyen komcsi fröcsögás nem menne el...
Ha aztán meg az új média retorziós törvény is el leszen fogadva, komolyan megnehezülne a dolgod a egy esetleges kormány váltás után :)
Ezt akarod?
Vagy lehet hogy sosem lesz kormányváltás?
Nehezen képzelem el, hogy Viktor ezt a korlátlan hatalom koncentrációt átadja akár a Jobbikna, akár az MSZP-nek.
A lóf@szt, megtartja.
Vagy szerinted mi lenne itt ilyen szközökkel a Vona kezáben?
serenic_ 2010.07.08. 13:22:35
"Van egy fogadásom: a Nemzeti Kúrmány négy év alatt többet fog lopni, mint a Böszmekormány nyolc alatt."

Van egy kiegészítö fogadásom: sokkal kisebb zaj fogja kísérni az ö sokkal több lopásukat. Mert nem mindegy ám, hogy ki hazudik.
@fesztiválozó: a bankadót azért vetik ki, hogy a kormánynak legyen mozgástere az adócsökkentésre.

Nem a válság kirobbanásával kapcsolatos.
Most már akkor mondja meg valaki,volt értelmes intézkedése a kormánynak ("Nemzeti együtt működési kiáltványon" ) kívül?Világositson fel valaki.
Azért kurva sok faszt le kellett szopni, vagy kurva sok herét kell szorongatni azért, hogy egy ekkora szemforgató, álságos faszságot keresztülverjenek a törvényhozáson és a közvéleményen.

Majd Szíjjártó kiáll és elmagyarázza, miért nem lesz nyugdíjemelés és miért ér kevesebbet a fizetés. Akinek ez nem tetszik az nem tud együttműködni és amúgy is kádárista csökevény...
@Magyarvagyok_Nemturista:
"Először is ideje lenne megreformálni a balos médiát, és értelmesen kommunikálni az emberekkel!!!"

Muhaha. Reformálni. Talán inkább a "cenzúrázni" szóra gondoltál...

Tegnap ezt a hírt megírtam kiváncsiságból egy mno-s fórumra. Korábban is írtam már oda, így nagyon meglepődtem, hogy mára oda jutott a polgári együttműködés rendszere, hogy nemcsak az a nyomorult 2 mondatot törölték, de a useremet is...
Lefogadom, hogy ebből a pártTV-ben sem lesz hír.
Nézz szét a saját házad táján haver, ott kéne először a sötétségben felvilágosodást csinálni...
@Rob67: "Vagy szerinted mi lenne itt ilyen szközökkel a Vona kezáben" rend. És nagyon hamar.
Amíg állami és törvény alkotásban részt vevő szervezetek nem képesek a saját szabályaikat betartani addig nem a gazdasági szereplőket kellne szidni, hogy "sportot űznek" az adó-nemfizetésből mert ez így egy sarkított hazugság.

Valójában olyan szar adószabályokat hoznak amiket nem lehet betartani. És akik hozzák úgy gondolkodnak, hogy nem is akarják, majd ők nem, de mindenki más igen. Kötelezően beépített kiskapukkal, amik az idő elteltével nyilvánosságra kerülnek.
@gorcsev54:

Gazdasági egyelőre semmi.

Társadalmi törvények közül én a büntetési tételek szigorítását támogatom, a három csapás a rend felé vinne, ha....ha kihagyták volna belőle a "feloszlatott társadalmi szervezet rendezvényén való részvétel" részt. Így kilóg abból is a lóláb. A gárdázásnál és a Jobbiknál csak egy dolgot utálok jobban: a boszorkányüldözést.

@csoko20:

A kádárista csökevény formula helyett legyél szíves a Gyurcsány szekerét tolját használni, az együttműködés nevében az a hivatalos :-D
@ó jaj: Mert ez neked újdonság...
Folytatjuk ahol abbamaradt.
(Marha nagy rendszerváltás)
@Rob67: jaja ércsük az ellentmondást! :-) Az idő kideríti mi volt a mutyi a háttérben.
@Magyarvagyok_Nemturista: írjá inkább két keresztet wazz!
index.hu/belfold/2010/07/08/bizonytalanna_valhat_az_allami_cegek_atlathatosaga/

Orbánéknak is csak addig volt ez fontos amíg a BKV-s meg egyéb Maszopos állami kifizetések nyilvánosságra kerültek. Most, hogy a havercégeknek ki kell hamarosan osztani a megbízásokat már ez is csak akadályozná őket.
Dr. Ötker-féle csomagpuhító!
@Rob67: a bank frankón áthárítja rád ezeket a plusz terheket, tehát a kormány semmi mást nem csinált, mint pénzt vont el tőled - áttételesen.

Az MNB-nél pl. már fizetni kell a jóváírások után is majd!
@néma bárány: Ezzel egyet tudok érteni, de ezt sem maguktól találták ki, de hogy őszinte legyek nem tudom jól értettem:de sem a Jobbikkal sem a gárdával semmi bajom.
@Kismac - Térdileg még rokkant: Valóban igaz,hogy ismét a kisemberek fognak rosszul járni.Olvastam ma,hogy várhatóan a bankok a 130 milliárdból 80-at az ügyfelekre hárítanak.
1.a hitelek megdrágulnak.hitelt az akar felvenni akinek nincsen elég pénze,hogy saját pénzéből vegye meg amire szüksége van.Ezek a kisemberek akik nagyon örűlnek,hogy a bankokra rámásznak.De sajnos ez csak ködösítés.
2.Akinek sok pénze /száz milliók/van azok a pénzüket nem betétben tartják,hanem részvény vagy más egyéb nagyobb hasznot hozó megoldásban.A bankban lekötött őénze a kisembereknek van akik valamire gyüjtenek pl.nyugdíjas idő vagy az unoka részére stb.
Nos a bankok a drágább hitelek mellett a banki kamatokat is csökkentik majd.Tehát ki jár rosszul?A kevés pénzű.Azemberekkel elhitetik,hogy milyen jó lesz most így.Populista demagógia.
@Scaevola: Hogy lehet, hogy egy átlagos kisvállalkozót egy évben kb 22 szer baszogatnak
az ellenőrző szervek, de egyetlen nagymenő politikus vállalkozó vagy bodzaszedő vállalkotót sem láttak?
@gorcsev54:

Gárda vagy sem, mindegy. Ma őket takarja a "feloszlatott társadalmi szervezet", holnap meg a Benőtt Lábkörműek Önképző Körét, ha hangosan nyikorognak a kisollóval.

Az elv a lényeg.
@gorcsev54: úgy, hogy a jelen szabályokat aki be tudja tartani az nem terlmelő tevékenységet végez, hanem pl. kokain ültetvényt, fekete sereget, futball-pénzmosó-szakosztályt üzemeltet. Fedőtevékenységében meg szabályos. Aki viszont termel alkot, az simán tönkremenne kb. 6 hónap alatt. Minden könyvelő tudja, pont erről beszélek: Saját jogszabályaikat képtelenek betartani.
Visszasírjátok még a békés Török-hódoltság idejét, meg a szpáhi-birtokokat, ahol havonta egyszer lovagolt át az adószedő és el lehetett előle bújni a nádasban. ;-P
@Valahol Máshol: bizony. De ez nem újdonság, 98 és 2002 között lazán így mentek a dolgok.
Arra lennék kiváncsi hogy a Rogán még most is követeli-e az egészségügyi minisztériumtól az 1-2 milliárd forintos parkolási dijat,vagy csak addig amig az előző kormány irányította?
A komcsik csak kék nyakkendős kisdobosok voltak a Nokiás dobozaikkal.
Most Waberer kamionokban utazik a lé...
A fidesz urban legend szerint 4.5 milliárd adósságot halmozott fel a 8 év alatt.Valaki(k)ezt meghitelezték a számukra szebb jövő érdekében,most elkezdődik a törlesztés feltehetően pofátlanul magas kamatokkal.
Adófizetés: a rendszerváltás előtti komcsi érában a portás hetente lefülelt egy melóst táskaellenőrzéskor,de feszesen tisztelgett annak a kamionnak,amelyik az igazgató,vagy a párttitkár telkére vitte az épitőanyagot a telephelyről.Semmi nem változott,a történelem ismétli önmagát.
Kis szines: én még az átkosban voltam egyetemista,ott a kötelező Szocpolgazd Tan egyik kedvelt szlogenje volt: "a kapitalizmusban ember embernek farkasa".Valaki beszólt,hogy a szocializmusban pont forditva...
Több hónapig kereste az egyetemi inkvizició ))
Orwell is megmondta: All animals are equal, but some animals are more equal than others
Nem tudom miért bántjátok Járait szegény, neki is meg kell valamiből élni ! :)

..egyébként minél több van valakinek, anál nagyobbat, annál többet csal.....
Ezek a csávók, a Viktor gazdaságélénkítő haverjai - Járai, Demján, Csányi - mit csináltak az előző rendszerben?
Zöldért, Skála, Magyar Hitel Bank, OTP...
Ott is mindig mint antikomcsik dolgoztak???
Az oligarcha az előző rendszerben is az volt, csak akkor elvtársnak hívták.
Mert Demjánra emlékszem mint Demjén Elvtársra...
Persze vannak jó komcsik is. Mint az új elnökünk.
Viktor bízik a kipróbált régi káderekben :)
@Rob67: nemlehet, de ez nem igazán lopás hanem inkább egy kiskapu ami valszeg néhány havernak készült. Ok nem néz ki szépen, de nincs ráírva hogy a fideszesnek nem kell adót fizetni. Valószínűleg sok fidesz közeli emberke jól jár, de adott esetben lehetne biztosítója a Vona Gábornak is és Gyurcsánynak is sőt neked is. Ez egy kiskapu amit bárki igénybe vehet pártszíntől függetlenül. Kis különbség mondjuk a BKV botrányhoz ahol azért elég erősen pártszíntől függött ki kaphatott jó kis tanácsadó szerződéseket, szép végkielégítésekkel.

Ez a törvény sem éppen etikus és ezek a húzások kivágják majd a biztosítékot a következő szeptemberi választáson, de ez még törvényes kiskapu sajnos, akár tetszik akár nem. Nekem sem tetszik félre ne érts!
@Magyarvagyok_Nemturista: hogy ki kire szavazott, az magányügy. senki nem mondta, hogy jobb volt, csak azt ígérték, hogy jobb lesz, ezért hát nosza, tegyék. a mutyizásra nem mentség, hogy más is teszi, vagy tette. attól nem szebb a lopás, hogy más a tolvaj. aki úgy általában haragszik a tolvajokra, nem ügynök, nincs olyan, hogy mi tolvajunk (jó tolvaj) meg a tiétek (rossz tolvaj). és mindenki a helyzet javulását várja, mert ez a kormány dolga.csak az elvakult pártkatonák szurkolnak azért, hogy minnél rosszab legyen, mert akkor annál jobb (ez egyébként az elmúlt nyolc év tipikus ellenzéki magatartása volt, a "nem, nem soha", oszt' most a kormányrúdnál úlve csodálkoznak, hogy már előre kihúzták maguk alól a szőnyeget, mert már nem mondhatják, hogy "de, de mindig"). és ha elbasszák, mindenki mehet arra, amerre lát, és nehezen lehet jól kijönni abból, hogy akkor így mondtuk, most meg nem így.
és nem, én már tettem eleget, dolgozok ezer éve, mit kellene ezen túl tennem. nem én kormányzok, nem az én dolgom, ha az én dolgom lenne, azt tenném. hogy javítsak a helyzeten, vagy beszéljek én is ilyen macsó amerikaiháborúsfilem hülye lózungot (olyan tornatanáros, de át a tornatanárok még soha nem írtak történelmet). és akkor jobb lesz? ami meg az értelmes kommunikációt illeti, igazad van: azt kéne mondani, ami van. és mivel a média csak közvetít, a forrásnál kellene rendet tenni. nem a hangszóró torzít, bár te azt szeretnéd kihallani.
az írást pedig ne becsüld le, a nézd meg a Magna Chartát, a Függetlenségi Nyilatkozatot, vagy a Mein Kampfot. ezek is csak írások, és mit okoztak.
és ne mond másoknak, mit tegyenek, hogyan gondolkozzanak, mert egyszer veled is meg fogják tenni, és nem biztos, hogy bejön - vagy igen, csak tudni kell a szélirányt.
na a tesiórás legyetekfaszagyerekek eligazítás után vissza a bloghoz, amiról két dolog jut eszembe: hasonló jogalkotással itthon is lehetsz offshore lovag! nem kell a Kajmán szigetekre menni, elég, ha a haverok (nem beruházásért, munkahelyteremtésért, mint a külföldinek, csak puszira) megmentik a vagyonkát. okosabb befektetők meg alakitanak egy új filiálét, oszt már ki is bújtak a rosszból, az anyacég meg szépen kimegy innen, persze tőkéstúl, mindenestúl, oszt nem bevétel lesz, csak a córesz, megesszük szépen az aranytojást tojó tyúkot (by rákosiet).
Jóóóóóóóóóóreggelt Fiatalok!
Ébresztő!!
Miről beszélünk??!!
Végiggondoltátok, hogy mennyi "KÜLÖNSARC"-ról van szó amibe a bankok belerokkannak? 0,45%!!!
10000 Ft-ból45 Ft. 100Millióból 450000 Ft. 1Md Ft-4.500000 Ft. !!! Ember! Van, aki elhiszi, hogy egy BANK mérlegfőösszegének 0,45% nyeresége nincs és ennek kifizetése esetén tönkremegy??
Ez A PARASZTVAKÍTÁS,b*sszátok meg!
És vitatkozunk, meg vitatkozunk, meg szidunk, meg.....
"Panem, et circenzes" Mostmár jöhetne egy kevés ÓCÓ VEKNI....Uff, szóltam, Off. No commet, no vita.
Haat kislaanyok mos jön a cigany- mafia kormaanyzaas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
@hogymikvannak: bazmeg, de itt nem bevételről, hanem tőkéről van szó!!!

elmondjam neked, hogy a legnagyobb magyarországi pénzintézetnek, a saját tőkéjéhez képest mennyi az adózott nyeresége (már fizet ebből is banki különadót!):

KEVESEBB, MINT 2%!!!

ehhez képest mennyi a 0,45?

1/4-e!!!

de lesz olyan pénzintézet, amelyiknek nem fussa majd kifizetni!!!

demagóg fax vagy, remélem tudatosult benned!
@Rókakígyó:
Ez azért gyenge, mert van azért magyar bank jópár

Tájékoztatnál arról- cégkivonat minimum-, hogy melyik az?
@Magyarvagyok_Nemturista:
Szóval elég a jajgatásból és tegyetek valami hasznosat is, mert blogok írogatásával nem értek el semmit!

Biztos vagy benne?
Gondolom nem, mert nem írtál volna ennyit és ilyen dühödten...
@1kutya: mint írtam, nem vitatkozom.
Te biztosan nagyon okos vagy, és művelt és minden. "demagóg fax vagy, remélem tudatosult benned! " ez csak véletlenül hagyta el a billentyűzetedet. Mert nem ismersz, nem tudtad eddig ki vagyok, és egy pár sorból kapásból jellemrajzot készítettél. És mindezt INGYEN, ÖNZRTLENÜL!
Köszi, nagykutya!
@hogymikvannak:
Nem érzed kicsit szánalmasnak, hogy beírsz egy hülyességet, aztán ha erre felhívják a figyelmet, akkor már "nem vitatkozom"?
@snakekiller23:

mihez? a gazdaság stimulálásához?

ad 1 hol van a magyar gazdaság?

ad 2 hogyan stimulálják?

ad 3 a stimulációból hány új munkahely keletkezett a megígért 1000000-ból (időarányosan 450000)

mintha csökkenne a munkahelyek száma

és a gazdaság nem létezne külföldi összeszerelések nélkűl amikhez a zorbábasinak semmi köze mert előtte szerződték le

brühühühühü
@hogymikvannak:

hát hogy legyenek valamik ideskribálnál néhány számadatot mégpedig

az adott banknak a tőkéjéhez képest elért nyeresége mennyi %-ban és annak hány százaléka a 0.45%

számok beszélnek hogymikvannak meg a levegőbe beszél

egy kis táblát csinálhatnál excell-en és adhatnál róla egy linket hogy le tudjam csekkolni mit számoltál mivel?

brühühühühü

én is tudok olyat, hogyha nem esik az eső akkor száraz az idő és haonló bölcselmek de

id várok egy táblát vagy egy linket amint szakszerűen böfögés nélkűl befirkálod kéken fehéren hogy mi is a mérleg, jó trollcica
@Magyarvagyok_Nemturista:

te magyar vagy nem túrista akkor te mit tettél bucika, mert ennyi szart összefirkálni azt bármely idióta tud értelme nincs se eleje se vége csak büfizel mint a pólyás akibe beleoltották az elmúltnyócévet és a gyurcsányahibást meg a többi baromságot

közben semmit sem tesznek kizárólag törvényeket irigálnak amiknek értelme nincs hacsak annyi nem hogy mindenáron meg akarják tartani a hatalmat

egy kormány az operativ vezetője az országnak és nem elméleti meg ideologiai de ezek alkottak alaptörvényt azután kidobták és csináltak nagy gyorsan másik 4 -et mert csak gránitba vésték és a használt gránitnak felment az ára és ezenfelűl napi átlagban hoztak legalább egy törvényt és az ország meg tolat bele a nihilbe és a hóviharba a katasztrófát meg védik mert ha nincs katasztrófa esetleg valaki megkérdezi mijalófaszt intézett orbánkabrüsszelban?

lesz e szőlő lágy kenyér vagy csak hóeke és eke vezetők mint tenmagad is lennél ha nem lennél egy bürge aki csak béget béget béget mert szabadon eresztették

beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

brühühühühühü
@snakekiller23:

namost a hahahahahaha amit a történelem nem ismer -teljes joggal-

tehát ha: a jelenlegi pénzforgalom 20 szorosára növekedne mert lenne gazdaságos és azonnal hozzáférhető hitel meg a beruházások akkor a jelenleginél sokkal kisebb nominális bankadó jóval nagyobb adóösszeget eredményezne és sem a bankok sem a kliensek nem pusztulnának bele a megfagyott gyermek tipikus esettye van

nincs hitelélet mert kurva drágán senkinek sem kell

a banknak nincs tőkéje mert nem vesznek fel tőle hiteleket
a bankbetétek olyan csekélyek és aolyan gyorsan f nullázódnak, hogy azokból nem lehet banktőkét növelni

szóval mi is a helyzet szerinted?

értesz te ehhez vagy csak mondod

brühühühühühü
@Rob67:

ja ő volt a SKÁLAKÓPÉ főnöke

brühühühühü

és ott lehetett olyan dolgokat is kapni amit csakis Bécsben vagy attól nyugatabbra kék útlevélre

brühühühühü
@Öreg Sam:

te sammy ez a szám biztos? vagy lehagytál néhány zérót?

mert az én számításaim szerint az elmúlt 3 évben (már komplett a 36 hónap) 36000 milliárd forintot loptak el amiből az országnak csak annak hiánya maradt

és még sírnak

hogy hol van ez az összeg?

hát kapd el a zorbánffy nyakát és addig rázd amíg nem kezd belőle hullani a zsé a tetű helyett

a tetves rohadt sakálja

brühühühühühü
süti beállítások módosítása