Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: index.hu/belfold/2024/03/29/magyar-peter-varga-judit-bayer-zsolt-valas-interju-balhe/ "És ugyanol... (2024.03.29. 14:36) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.06.14. 12:56 Fabius

Ki lesz holnaptól alkotmánybíró?

Címkék: fidesz alkotmánybíróság

Bárki.
Bővített mondatban: bárki, akire Orbán Viktor rámutat.

"Egy, csak egy párt van talpon a vidéken, meddig a szem ellát puszta földön égen". Ez az egy pedig úgy érzi jól magát, ha kontroll nélkül tehet meg bármit, amit akar. Legalábbis minden jel erre utal az utóbbi időben.
Ma ismét az alkotmányt kívánja piszkálni a tiszteletlen ház. Mátrai Márta és Lázár János javaslata szerint az alkotmánybírákat jelölő bizottságot is a parlamenti frakciók létszámát figyelembe véve kell(ene) létrehozni. Ez egyet jelent azzal, hogy a jövőben a mindenkori kormányzó erő saját ízlése szerint fog alkotmánybírákat kinevezni. Ez nem csak a Fidesz esetében nem tetszik, hanem bármelyik másik, jövőbeni kormánypárt esetében sem fog.

Az alkotmánybíróság függetlensége a legfontosabb garanciája a jogállamnak, és az alkotmányos alapjogok védelmének. Ezért ennek őrzőit ne lehessen komasógor-csókpuszi alapon, pártszimpátia alapján jelölni, 9 évre. Az egy szép új világ lesz, ahol a megalkotott törvényeket Schmitt Pál köztársasági elnöknek kell majd normakontrollra küldeni a többi pártcimbora elé véleményezésre.

Alkotmánybíróság helyett itt lesz nekünk Hángérien Justítia, kinek szeméről lekerül a kendő, és a mérleg serpenyőjében sajátos súlyokkal dolgozva fogja az igazságot kiosztani:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A többi puszta formalitás a látszat megőrzésére. Pedig ha belegondolunk, vettük hasznát az alkotmánybíróságnak és a normakontrollnak. Ezért nem fizettünk idén ingatlan után vagyonadót például, de emlegethetjük a rosszul kivitelezett Ptk-t is az alkotmánybíróság által visszadobott törvények hosszú sorából.

Na, ez holnaptól nincs. Helyette minden alkotmányos és törvényes, amit a Fidesz annak tart. Tudom, rémületkeltő kijelentés, pfejj. De mielőtt elragadtatja magát az olvasóközönség, csöndben megjegyezném: tegyük fel négy év múlva a Fidesz ismét bukik, és - esetleg - Ferenc el Kurró kormányképes miniszterelnök lesz, ő is pont ilyen rendszerben fog a saját ízlésének megfelelő bírát választani az alkotmánybíróságban megüresedő helyekre.

Van akinek elég vonzó ez az alternatíva?

331 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr1002080714

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Éles kritikák a Fidesz alkotmánybírósági terveinek 2010.06.14. 13:25:10

Aggályosnak találja a K-Monitor és a Transparency International Magyarország, a Magyar Helsinki Bizottság, valamint az Eötvös Károly Intézet az Alkotmánybíróság tagjainak jelölési folyamatáról szóló törvénymódosító javaslat tartalmát és beterjesztéséne...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@tölgyes:

Pici tévedés van. Én nem kérdőjeleztem meg egy párt parlamenti legalitását. Nem mondtam azt sem, Orbánnak nincs joga megtenni amire készül. De azt igen, hogy szarházi, ha megteszi.

Pozsgay 1950-ben lépett be az MDP-be, 56-ban az MSZMP-be rögtön, ahogy megalakult. 57-65 között a Marxizmus-Leninizmus egyetem igazgatója volt, 69-ig agitációs propaganda osztályvezető, 76-ban kulturális miniszter, 82-től a Hazafias Népfront főtitkára volt.

88-90 között előbb a Grósz, majd a Németh kormány államminisztere. A többit fent leírtam.

Aztán 42 év pártszolgálat után egyszeriben megvilágosodott ez a szent. Igen. Bizonyára.
@hodara:

Írod: "Az alkotmánybíróság továbbra is a mindenkori alkotmányt figyelembe véve hozza meg döntéseit."

Az felsejlik, hogy nem is olyan rég arról beszélt a Fidesz, hogy új Alkotmányra van szükség, amit ők a 2/3-ukkal össze is fognak hozni?

Amúgy meg nincs is szükség Alkotmánybírákra, hiszen a 2/3-dal elfogadott törvények biztos alkotmányosak is lesznek, de ha mégis azt merné valaki mondani, hogy alkotmánysértés történt, akkor majd mennek hozzá az Alkotmányvédelmi Hivataltól és "elmagyarázzák" neki, hogy nem is.
Ez a settenkedő diktatúra újabb egyértelmű jele. Viszlát jogállam, viszlát demokrácia!
@hodara:

Még mindig nem érted. Kontroll levétel helyett igyekezzenek konszenzusra jutni az alkotmánybírák személyét illetően az ellenzékkel. Ehhez kutya kötelessége azoknak is érdemben hozzájárulni.

De ne azt játszuk, hogy gyakorlatilag az lesz alkotmányos, amit Orbán Viktor gondol.
Színvonaltalan szar varánuszhoz méltó poszt.

1. Most valóban gyakorlatilag a Fidesz nevezi meg az Alkotmánybíróság két új tagját (+ Holló András 2013-ban betölti a 70. életévét, ami a mandátumának megszűnését eredményezi, tehát még egyet). Viszont, ha nem lenne a Fidesznek kétharmados többsége, ez egy jól működő rendszer lenne. Reprezentatív bizottság jelöl, plusz kétharmad választ. (Megvan az alkotmányos fék, alkotmányos a megoldás.)(Tehát elqro Fletó nem tehette volna meg azt, amit most a Fidesz) Valóban szuperjogállami lenne, ha maradna ez a jelölési gyakorlat, de akkor az életbe nem lenne alkotmánybíránk. Köszönhetően különösen annak, hogy a Fidesznek megfelelő lett volna Bihari Mihály és Kukorelli István újraválasztása, csak az MSZP megsértődött, mert Bihari állítólag megalázta Horn Gyulát (ez egy külön Post lenne).A Fidesz-KDNP, Mszp, Jobbik, és LMP nem valószínű hogy meg tudnának egyezni.

2. Attól, hogy két alkotmánybírát egyeztetés nélkül küld a Fidesz a Donát utcába, nem lesz vége a jogállamnak. Egyrészt ott vannak az európai szinten is magas szakmai követelmények, mely megakadályozza, hogy egyszerű pártkatonák menjenek oda, másrészt a testület sokkal inkább működik szakmai, mint politikai alapon. (Dolgoztam ott)

Kedves Fabius? Hány 6:5 (vagy mostanában 5:4) arányban hozott határozatot olvastál, melyben egyértelműen megállapítható a jobb-bal törésvonal. Egyáltalán tudod kik a jobbos és a balos bírák?

Egyébként is a Fidesz a jogállamiság keretein belül merjen csak élni a hatalmával. Nehogy már azért menjen a rinyálás, mert az MSZP lenullázta magát, és a Fidesznek csak azért kelljen önkontrollt tanúsítani, mert a sok taszos rinyál, hogy báncsák az alapjogait.
@Ylim: Az alkotmányra a szocik is azt mondták,hogy elavult mint elmondták már előttem 150 módosítás történt.Akkor miért ne kéne megváltoztatni??Ja csak akkor baj ha a fidesz csinálja.Egy alkotmánybíró nem térhet el az alkotmánytól bármit mond a fidesz.De már korábban leírtam nem erről szól.De már a baloldali média bemagyarázta nektek úgyhogy teljesen felesleges amit írok.Olvasd el az előző beírásom szerintem az közelebb áll a valósághoz mint a ti fikciótok.
@néma bárány: Oké öreg.Te melyik országban élsz???Mondj egyet amikor konszenzusra jutottak és az elkövetkező 40 évben nem is fognak!!!Az alkotmánybírók döntéseit ez az egész nem befolyásolja!!Miért írogatsz nekem ilyen hülyeségeket?Nem az lesz az alkotmányos amit Orbán gondol.Hú feladom betegek vagytok!!De tényleg.
@néma bárány: Ahogy mondja!! 1950-ben 17 éves volt.. és belépett a pártba mint Nagy László, Déry Tibor...Eörsi István...aztán járt a Lenin Intézetbe, mint Konrád György, Csoóri Sándor, Popper Péter...És ugyanez a Pozsgay 1970-től a legelkötelezettebb reformerek közé tartozott..Ő volt az aki szembe mert szállni Aczéllal, de még Kádárral is.. az 1980-as KB ülésen elmondott beszéde miatt el is távolították a politikai elitből.Mégis ezután is a reform és rendszerváltó erők sokáig (1989) csak tőle remélhettek érdemi támogatást..Ráadásul Ő volt az aki azóta se harácsolt vagyont.. kost 78 évesen is.. Én nagyon szeretném, ha a magyar politikai elitben volna még néhány hozzá hasonló kvalitású és tisztességű politikus..

Ráadásul nem Pozsgay nem tagja a fidesznek..
@hodara: az alkotmány korszerűsítését botorság összekeverni annak meggyalázásával. mindkettő alkalommal hozzányúlnak a pácienshez, de míg az első esetben egy precízen megejtett kozmetikai lift up-ról beszélhetünk, addig a másiknál szimpla erőszakos análszexről.

azért ezt a különbséget zongorázni szokták. nem gondolod?
Nagyon örülök annak, hogy a jövőben nem csak az Alkotmánybíróság tagjait, hanem az ÁSZ elnökét is pártalapon fogják kinevezni. Legalább emelkedni fog az Alkotmánybírók tekintélye, elvégre, most már biztos szakemberek fognak közéjük ülni.

Amúgy Petri György 1994-ben azért lépett ki az SZDSZ-ből, mert a bőven kétharmados MSZP-SZDSZ koalíció az egyik kérdésben az ellenzék megkérdezése nélkül keresztülvitt egy törvényt. "Beírtam az első banyát az SZDSZ-nek. Az utolsót is." -- Néhányan már saját maguktól állnak fel a székből, mielőtt kicsinálják őket. Amúgy Sólyom László, ha eddig jó volt köztársasági elnöknek, ez után is az lehet, nem?
kemyény lesz amikor a Zorbán a saját szavazóit fogja szétveretni a Kossuth - téren .
muhhhhahahhaha
és mennyire fogok röhögni :-)
@Márolyj:

A jelenlegi szabályozás szerint az alkotmánybíráskodás fogalma:

"Az alkotmánybíráskodás a hatalommegosztás után a jogállam legfontosabb alkotmányos garanciája, amely biztosítja,hogy egy független bíróság őrködjön az alkotmányosság megtartása fölött.
Az alkotmánybíróság az alkotmány autentikus és mindenkire kötelező értelmezésével, illetőleg az alkotmány tételes rendelkezéseinek konkrét esetekben történő alkalmazásával, a bíróságéhoz hasonló eljárás során hozott, jogilag megtámadhatatlan határozatával biztosítja az alkotmányosságot."

A független szót sikerül értelmezni önállóan, vagy segítsek?

Mellesleg szarok rá, hogy az MSZP lenullázta magát, megérdemlik. Az alkotmányosság viszont nem pártpolitika, és pláne nem pártszimpátia függő.
@melchi zadok: Mivel gyalázod meg az alkotmányt???
Feltételezem rólad,hogy olvastad.He-He.Ez egy ideiglenes alkotmány tele hibás elavult dolgokkal.Az MSZP és a Fidesz szerint sem jó.Akkor miért gyalázzák meg azzal ha írnak egy újat.Ez nem olyan mint az Amerikai alkotmány.

És nem én sem olvastam.
@tölgyes:

Fent említettek között melyik töltött be Pozsgayéhoz hasonló tisztséget? Egyik sem? :-)
Neki is volt 42 éve átgondolni, helyes-e amit személyével, munkájával, tisztségeivel támogat. Meghazudtolta a 86-os nagy szavakat a rendszerváltáskor, jogutódot alapított a leváltott, megdöntött pártnak.

Most meg alkotmányt ír, 42 év pártállami múlttal a háta mögött. Emellett csekélység, hogy nem tagja a Fidesznek.

Szégyen.
tetszettek
volna
nem
kétharmadot
csinálni

Teljesen nyilvánvaló volt hogy Orbán a kétharmadot elégséges felhatalmazásnak érzi ahhoz hogy onnantól sajátságos dél-amerikai módon értelmezze a demokráciát. Csinált már ilyet, van rutinja.
@Márolyj: "másrészt a testület sokkal inkább működik szakmai, mint politikai alapon. (Dolgoztam ott) " Akkor a szociális népszavazás vagy főleg az ingatlanadó eltörlése nem politikai, hanem szakmai dilettantizmus volt. Megnyugtató :)
Megszavazták, naná, 261-112 arányban.

Most Sólyomon a sor, kíváncsi leszek van-e bátorsága nem aláírni?

index.hu/belfold/2010/06/14/solyom_dilemmaja/
@zulu: Lehet, hogy te éltél (én is), azonban nyilván nem nyitott szemmel jártál, és roppant feledékeny lehetsz. A Fidesz=MSWZMP retorikában, szándékban személyekben is sokszor és persze pénzben.
@zulu: ha szerinted rendben van az, hogy a jelenlegi kormany gyakorlatilag minden kontrollt kiiktat az alkotmanybol es a szamvetelbol, ami ellenorizni tudna, igy szabadon tehet amit akar, akkor igen, elfogult vagy.

ez ugyanis nem fidesz, mszp, jobbik, mdf, lmp, vagy barmelyik part irant erzett szimpatia kerdese, hanem emberi joerzese es demokraciatudate.
@néma bárány: Pozsgay akkor hozta meg a döntését, amikor annak komoly kockázata volt. Ha kétségei volnának nézze meg az MSMP KB. 1989. febr. ülésének jegyzőkönyveit..
1989-ben nem hazudtolt meg semmit. 1989-ben ő részt vett egy párt alapításában., amelyik letért a megújulás útjáról.. talán éppen akkor amikor nem választotta meg elnökének..és a munkahelyi pártszervek ügyében is magára hagyta..Mégis, akkor talán még látott esélyt egy megújuló baloldali párt létrehozására. Amikor ennek lehetősége megszűnt, akkor kilépett...
@zulu: en speciel eltem a 80as evekben.

es azt kell neked mondanom, hogy a fidezen egyre jobban latszik, hogy kadarek altal kivalasztott elit kadergyerekek, akiknek az lett volna a szerepuk, hogy kadarek helyet atvegyek es folytassak a "szocializmust" - azaz barmilyen diktaturat, ahol nem valthatoak le.
@néma bárány: Többek között azért nem töltöttek be politikai tisztséget, mert a politikára alkalmatlanok voltak... NEM A MEGGYŐZŐDÉSÜK HIÁNYZOTT AMIKOR BELÉPTEK A PÁRTBA.. ÉS A LENIN INTÉZETBEN TANULTAK.. hanem a politikusi alkalmasságuk
@tölgyes: magyaran rajott, hogy ennyi volt a husosfazeknak, muszaj lesz uj segget keresni, ahol nyalhat..
viktort es a fiukat meg ugyis ismerte, apuval, anyuval egyutt meloztak a partert es a nepert anno...:-)
kár hogy eddig is ez volt, csak másik oldalról :)

szdsz magyar szótár, ami úgy egészben illik az mszp-re is: holhome.stormpages.com/hoax/szdsz.htm
@tölgyes:

Pontosabban nem egy párt alapításában vett részt, mint annyian mások akkoriban, hanem A PÁRT jogutódjának újjászervezésében. Választhatta volna A NÉP 90%-hoz hasonlóan ő is az új pártok egyikét. De nem tette. Ezzel bizony meghazudtolta a 86-os nagy párt-népes mondást.
@hodara:
Azért, bazmeg, mert szemmel láthatólag fidesz-alkotmány készül.
@tölgyes:

A szocializmusban a többség legyen szocialista, a kapitalizmusban pedig kapitalista. Például Orbán is zokogott nagy Imre temetésén, pedig Nagy Imre moszkovita volt, nem akart ő kapitalizmust. Amikor ez hír eljutott a fidesz vezetőségéhez, rögtön ciki lett Nagy Imrével felvágni. Az a baj, hogy a hihetetlen információ áramlással megnehezült a múlt újra mosdatása. Igaz ez minden érintettre. Most az a feladat, hogy a gazdasági növekedés érdekében szét tudjuk verni a baloldali, nemzetvagyon féltő mozgalmakat, amiket pár éve a szocikat, most meg a fideszt juttatták hatalomra. Ha a fidesz ezt meg tudja lépni, akkor lesz egy sikeres fejlődő, polgári ország. Ha nem, akkor meg posztkommunistának fognak hívni bennünket 20 év mulva is.
@hodara: próbáld meg e poszt kontextusába helyezni amit írtam, hátha akkor megérted...
@Öreg Sam:
Mint tudod, az ún. "hosszú bájtok éjszakája" Kuncze üres szellemeskedése volt. Bíróság mondta ki első, másod, harmadfokon, hogy nem került sor ilyesmire. Simicskáról szó nincs, mellesleg, tudtommal, őt sose fenyegette kaptár.
@soproni1:
Fenét zokogott Orbán Nagy Imre temetésén... Ötödik koporsót, azaz a jövőét, a fiatalokét említette. Sajna igaza is volt.
@az igazi Sipi:
1./Amit ír, az jelen esetben aljasság. Ilyen buta és aljas állításra néhány szadeszos ragadtatta magárt még a 90-es évek elején, de mára már leszoktak róla, mert nélkülöz minden alapot... Amikor 91-ben kilépett megkérdezték az MSZP esélyeiről. Ő akkor elmondta, hogy az MSZP nagy győzelmet fog aratni.
néma bárány:
2. Orbán apja párttag volt, mint rajtuk kívül még úgy 800.000.. és hozzájuk csatlakozott a 3-400.000 párton kívüli bolsevik..Nekem ezzel soha nem volt semmi bajom... az hogy Orbán apját ismerte volna, az nem valószínű.
3.Pozsgayt legkevésbé a húsosfazékkal lehet megvádolni.. ha neki ilyen szándékai lettek volna akkor marad az MSZP-ben.. Ott folyt a nagy vagyonosztogatás..amiben nem kívánt részt venni. A szenvedélyes purifikátorság idején is egy vádat sikerült ellene előásni: az iratai másolatát neki adta egy amerikai kutatóintézetnek..Aztán az SZDSZ által irányított vizsgálat erről is kénytelen volt megállapítani, hogy minden törvényesen történt.
4.Pozsgaynak a pártvagyonhoz soha nem volt köze. Ezt róla még az egyébként szélsőséges Csurka is elismerte... mint ahogy az előző rendszerben tett erőfeszítésit se vonta kétségbe még ő sem.
soproni:
5./ Nagy Imre dolgában pedig látszik, hogy Ön egyszerűen egy műveletlen ostoba fickó. Moszkovita volt, aki a forradalomért vállalta a halált.. Nyers, Apró, Biszku, Kádár pedig Nagy Imre meggyilkolásában vállalt szerepet..mások (Vásárhelyiék..)túl akarták élni..miközben maga legfeljebb azért sír, mert senkinek se kell.

Luther szerzetesként alapított egyházat.. Ugyan kinek jutna eszébe őt katolicizmussal vádolni.. Ilyen csak Önhöz hasonlóknak jut eszébe.
@tölgyes:

Nem egészen értem miért nekem szól a 2,3,4,5 pont. Én Pozsgayról elvek mentén, és nem pártvagyonnal kapcsolatban vitáztam önnel. Orbán szüleit is Sipi az igazi hozta elő.
@gitáros:
Diktatúráról mondjuk nem beszéltem, de sebaj.
Egy elvileg többpártrendszerű demokráciában viszont halál gusztustalan, hogy a választók 53 százalékára (avagy az állampolgárok szűk negyven százalékára) hivatkozva egy párt szép sorban pakolja a "megfelelő" arcokat az elvileg pártatlan funkciókba (közt.elnök, alkotmánybírák, ÁSZ-elnök; és majd nyilván jönnek a többiek is, mert miért ne jönnének).

Honnan a fszból veszed, hogy a maradék 47% szavazó mire szavazott volna?
Szerintem fogadjuk csak el, hogy a választásokon résztvett szavazók körének összetétele reprezentatív volt, mivel más megbízható adatunk nincs.
De tegyük fel, hogy a maradék 47% mind a maszopra szavazott volna, miért nem tették meg ?
Ez egy demokratikusan választott kormány 2/3-os többséggel. Tessék végre már tudomásul venni.
Végre meg van a lehetőség az operatív tevékenységre.
Fideszes lesz az alkotmány bíró ?
Én ettől nem félek, pedig nem vagyok egyik pártnak se a munkása, nem hivatalosan sem.
@Várúr:
Igen,tudom miről beszélsz.)
Csak tudod,a mindenkori hatalomnak tudomásul kell vennie a hozzám hasonló mindentől független kisember piszkálódásait.:)
8 éven keresztül (azelőtt meg 30 évig) az ellenoldalt piszkáltam,ha van demokrácia,akkor ehhez nekem jogom van.
Egyébként ismerd el,hogy jó poén,mégha Kuncze mondta is...
Itt nem fidesz,mszp hanem rólunk van szó.Ki véd meg a hatalommal szemben ha ugy érzed,hogy igazad van????
LEGYEN ESZETEK!!
miert varunk el ilyen demokratikus nuanszot egy olyan kocsogtol, akinek a RENDSZERES PARLAMENTI ULES is tul sok volt?

ennek a pondronak csak a teljhatalom felel meg

寧為太平犬,不做亂世人
@néma bárány: Azért csak megtalálja az Önnek szóló részt is.

1989-ben nagy kérdés volt, hogy kiszálljon-e az MSZP-ből.. A helyzet nem volt könnyű. A németek, angolok..arra szólították fel, hogy ne feszítse a húrt.. Jakovlev egyenesen Grósz támogatására biztatta.. Az MSMP-ben voltak akik szerettek volna megszabadulni tőle, de ők nem tehették meg, hogy kizárják..neki pedig ott volt a dilemmája: ha az USA, Anglia, NSZK, Franciaország ellenében szakít nem sodorja-e bajba az országot..Aztán ott volt az a dilemma is, hogy ha Grósz felügyelt nélkül marad, akkor mit fog csinálni.. Gondoljon a rendkívüli állapot ötletére.. 89 tavaszán...Grósz Némethre hivatkozott, hogy egyeztettek, Németh ezt tagadta...Én ebben akkor is inkább Grósznak hittem.. aztán ott volt 89 júniusa. Horváth Istvánt kihívták Moszkvába.. Grósz vezetői ülést hívott össze és a tábornokokat feleskette a pártra... Mikor Horváth erről értesült Pozsgayval mentek Némethez és rákényszerítették a tábornok azonnali leváltására..

Vagyis HARC FOLYT ÉDES ÚR!!!Ráadásul Pozsgaynak volt egy másik dilemmája is: Magyarországot 1848 után szörnyű veszteségek sora érte: a 13 aradi tábornok és a reformkori politikai elit jó része áldozattá vált...Aztán jött Trianon, de előtte még volt itt egy s más..Aztán jött a holocauszt.. a II.vh.. a kommunista hatalomátvétel, államosítás, kuláklistázás..majd csak 56-ban 200.000 ember menekült el az országból..majd jöttek a kádári "konszolidáció" áldozatai..Pozsgay azt világosan látta, hogy nem adhat az ország újabb embereket se a tengernek, se a sírnak..Ez egy másfajta politizálás.. és mert ez a felelősség jellemzi Pozsgayt ezért nagyon helyes, hogy kikérik a véleményét.
@gramercy: Látom Ön is a "Fulladjon meg Orbán Viktor lehetőleg máma még " mozgalom jeles tagja.. de ez ma már kecés édes úr, mert maguk"demokratikusan" annyira elkúrták, hogy azt fogjuk nyögni vagy 10 évig...Én azt olvasom, hogy orbán terveit a 29 pontot az ország döntő többsége támogatja.. így aztán lehet sivalkodni.
@gramercy: Az a pár négyzet ott, az írásod után az IQ beírására való. Nosza görgess fel oda és írd be a saját IQ-d. 00000000000
@tölgyes: @unommáazegészet:

heh, pruszkolgessetek csak

azer egyvalamit kerdeznek: melyik part inditott osszfrontos tamadast az ASZ, az MNB, az Alkotmanybirosag ellen egyszerre?

tapsolni a legkonnyebb
meg a leggyavabb
Tudjátok mi lesz az első törvény amit eltörölnek? A pedofilok büntethetősége. Hajrá itt mindent szabad, csak jó barátod legyen megfelelő helyen!
@tölgyes: A 29 pontot nagyjából mindenki támogatja (1-2 részt kivéve). A gond az, hogy köszönőviszonyban sincs a választási ígéretekkel. Tehát akkor én azt mondom nektek, hogy szavazzatok rám, azonnal adót csökkentek, visszaállítom a vasutakat, rendbe hozom az egészségügyet, azonnal intézek mindenfelé több ezer rendőrt, ti meg rám szavaztok, mert ez jó. Lenne. Aztán én meg megengedem nektek a pálinkafőzést. Mindez jó, örül a magyar mert szeret inni, meg amúgy is, de ez elég messze van attól amit ígértem, nem gondolod?
És ha azt mondtam volna, hogy legális lesz a pálinkafőzés, aligha szavaztak volna ennyien rám.

Egyébként hogy hogy van az hogy 4/5-ös többség kell valaminek a módosításához, és ők azt veszik ki 2/3-addal, hogy ne kelljen 4/5-öd?
@Pistie: 1 Milyen választási igérettel.. Az egész kampány arról szólt, hogy a fidesznek nincsen programja..Lesz adócsökkentés is! Ne legyenek aggodalmai..várja meg a ciklus második felét... Mégis az emberk támogatják rbán 29 pontját.. méghozzá többségében 80% feletti arányban.. de ha nem, akkor azt az önkormányzati választásokon láthatja.
@Pistie: Na akkor te biztosan tudod mik voltak a fidesz választási ígéretei.Mert amit én tudok abból már egy jó pár megvalósult és még csak 3 hónapja vannak.Ja és azt is tudom,mik volta a Fletó ígéretei.Vártam 4 évet és valahogy az ellenkezőjét kaptam.Azért a kettő nem ugyanaz.
@gramercy: Miről beszél?? Két alkotmánybíró kerül megválasztásra...9 hivatalban van.. A fidesz hajlandó lett volna újraválasztani Kukorelli Istvánt és Bihari Mihályt, akikről köztudott, hogy baloldali kötődésűek és különösen Kukorelli kimagaslóan jó közjogász..Az MSZP miatt 2 bíróval kevesebb van.. már vagy két éve.

A fidesz hajlandó lett volna újraválasztani Kovács Árpádot, de ezt nem fogadta el az MSZP...

Simor pedig minden szakember szerint nagyon elrontotta: ez volt a véleménye Surányinak, Bokrosnak, Róna Péternek.. most csak a baloldaliakat sorolom..Miért kéne eltűrni egy alkalmatlan embert.. aki még offshorozik is..:)
@tölgyes: Fölösleges magázódni egy internetes fórumon. Én már abban sem vagyok biztos hogy lesz egyáltalán adócsökkentés, mert "azonnali és nagyarányú" adócsökkentésről volt szó. Az emberek biztos támogatják, ezt nem vitatom, én is támogatom. De attól még áll, hogy nem ez volt az ígéret. Az önk választás meg már nem lesz reprezentatív, mivel a napokban alakították át a rendszert, a "győztes mindent visz" szisztémára.
Egyébként az, hogy a Fidesznek nincs programja, és az, hogy ígérnek dolgokat nem zárja ki egymást! A program arra kellene, hogy leírják hogy mégis hogyan valósítanák meg. NA ILYEN NINCS! Ígéret az van, nem ezt hiányoltam sosem!

@hodara: Mik valósultak meg a választási ígéretekből?
@Pistie:
A 29 pontot nagyjából mindenki támogatja (1-2 részt kivéve). A gond az, hogy köszönőviszonyban sincs a választási ígéretekkel. Tehát akkor én azt mondom nektek, hogy szavazzatok rám, azonnal adót csökkentek, visszaállítom a vasutakat, rendbe hozom az egészségügyet, azonnal intézek mindenfelé több ezer rendőrt, ti meg rám szavaztok, mert ez jó.

A választások előtt azt nyomtátok, hogy a fidesznek nincs programja, most meg tele pofával hőbörögtök, hogy ezt meg azt ígérte a Fidesz.
A fidesz irányelveket határozott meg, amelyeket érvényesíteni is fog. A költségvetési állapotot pedig örökül kapta, amelyhez alkalmazkodnia kell, legalább ebben az évben.
Amit a Fidesz tenni szándékozik, az tényleg adócsökkentés,
@tölgyes:

89 őszén Pozsgaynak már nem kellett a rendszerváltó politikusok elvesztése miatt aggódnia. 1989.10.23. után az alkotmányos parlamentáris demokrácia lépett életbe, a rendszerváltó pártok már mind régen megalakultak. MDF, SZDSZ, Fidesz, KDNP, FKgP, választhatta volna ezek bármelyikét. Nem tette.

Helyette megalapította az MSZMP jogutódját, képviselte a régi rendszer maradékát a III. köztársaság első szabad választásán. Még Németh Miklós is függetlenként indult az első választáson, mert nem volt képe a jogutód színeiben parlamentbe kerülni. Fura módon ez Berecz János számára is kínos volt. De Pozsgaynak nem...
A rendőrség, a katonaság és a tűzoltóság azért nem demokratikus, mert ahol gyors tűzoltásra van szükség, ott dönteni kell, nincs idő véget nem érő vitákra. A szocik és a liberálisok úgy lepusztították az országot, hogy most országos szinten ez a helyzet. Se a bíróságokat, se a hivatalokat, se a médiát nem tisztították meg a 89-es "rendszerváltáskor", hanem átmentették a hatalmukat, a pénzüket és a befolyásukat a volt rezsim urai, akik most demokratáknak adják ki magukat. Ideje hogy kitakarítsák ezeket mindenhonnan.
@tölgyes:

Egyébként Orbán 29 pontjának többségét én is támogatom. De ezzel együtt automatikusan az alkotmányosság ilyen módon való intézését nem.

A nem Fidesz szimpatizánsok többsége sem élből utasítja el Orbánt. Csak akkor, ha - szerintünk - hülyeséget csinál.
@Várúr:

Mintha akkor bosszút esküdött volna.
A fiataloké a jövő, az öregek pont ezt nem nézik jó szemmel, mert akkor mi lesz a sok évtizedes tapasztalattal.
@nemsiker_s: "A választások előtt azt nyomtátok, hogy a fidesznek nincs programja"

igen.

"most meg tele pofával hőbörögtök, hogy ezt meg azt ígérte a Fidesz."

igen.

És mi kivetnivalót látsz ebben? Ha nem a fideszre szavaztam, akkor semmi jogom sincs szerinted számon kérni amiket ígértek? Előbb leírtam, hogy a program, és az ígéret az nem ugyanaz. A program egy koncepció, hogy hogyan valósítaná meg / valósítja meg az ígéretet. Ez nem volt, és nincs is.
Azért kell a Fidesznek jelölni az alkotmánybírókat, mert az alkotmányt is ők írják, vagyis ők ismerik a legjobban:)
Egyébként érdekes, hogy a ballib-ek mennyire kevésre tartják az EU-t, ha diktatórikus alkotmányt vizionálnak. Pedig mennyire agitáltak a belépésre:(
@tölgyes: Pozsgay egy nagyon jó fej,emberként is,idegenként is tök jól el lehet vele dumálni.
Az mszp elég rendesen pályát tévesztett,de a fidesztől azért tartani kell,bár sok mindent nem tehetünk ellene,a jobbik ki tudja vezényelni a csapatát,de szerintem keményebben szétvernék mint a fletóék.
@Pistie: A vasútvonalak és a kis posták most kezdik, ez tegnapi hír.Kettős állampolgárság,jövedelemadó csökkentés,nyereségadó és a 10 kis adó eltörlése,örökösödési,ajándékozási adó eltörlése,hatósági gáz villanyár,bürokrácia csökkentése,adóbevallás egyszerűsítés,adományozás áfamentes,Széchenyi kártya bővítése,uniós források hatékonyabb felhasználása,Költségstop az állami és költségvetési intézményeknél,Havi bruttó 2 millió forintos keresetnél plafont húznak, A pártok költségvetési támogatását 15 százalékkal csökkentik ,Bankadó bevezetése,Jelzálogbejegyzés csak forintalapú hiteleknél,körbetartozások mértékének csökkentése,.........
@Pistie: önkormányzati törvény,parlament létszámának csökkentése.Mondjál te valamit amit a Gyurcsány megígért a 2006-os választások előtt és betartotta.Csak egyet.Ja nem lesz vizitdíj!
Mocskos fideszesek! Rosszabbak mint a szocik
@hodara: éljenek az önjelölt igazságosztók,még jó hogy leírtad,honnan lenne saját véleményünk,vagy az már nem tetszik?
Ja es megegy. KI ERZI, HOGY JAVULT A KOZBIZTONSAG?????

En kvara nem!!!!!!!
@karikaV43: Persze legyen saját véleményed ezért vannak az ilyen fórumok.Nekem van olvashattad.Kíváncsi vagyok a tiétekre is,hogy mit csinált jobban az MSZP.Vagy az is elég,hogy egyáltalán mit csinált.Vagy bármi.
@hodara: Alapvetően sok dolgot tartok ezek közül jónak (bár ezek közül egyikre sem emlékszem a választás időszakából, de lehet csak nem figyeltem eléggé).
Amikről még csak szó van, azokkal nem foglalkoznék.

Nem vitatkozom minddel, mert sokkal egyetértek, de azért nem minden teljesen úgy van, ahogy -szerintem- gondolod.

Vegyük pl az örökösödési adót. Eddig is 60millió alatt nem volt ilyen. Most ez olyan sok embert érint? Itt max a papírmunka megspórolása a jó, de hogy kvázi jobb nem lesz tőle senkinek, leszámítva pár milliomost az biztos.

A bürokrácia csökkentésben gondolom a kisebb parlament, ez rendben. De a kevesebb miniszter egy dolog, ha egyszer 2x annyi az államtitkár + vannak még helyetteseik is. A költségstopp pedig elsősorban az mnb elnök menesztése céljából van, egy állami költségvetésben ahol 1000 milliárdokkal dobálóznak ilyen +- 6 millós tételek nem osztanak.

A pártok költségvetését akár csökkentik akár nem, ezt okosban eddig is megoldották, ez inkább csak látszatintézkedés.

Bankadó. A bankok tavalyi nyeresége 300 mrd volt. Ebből az állam el akar venni tőlük 200 mrd-ot. Gondolod hogy ők ezt csak így odaadják, és nem hárítják át nagyrészét az emberekre? Pont az ilyenek elkerülése céljából kellene kormányprogram, amiben le van írva, de ami még fontosabb ki van találva, hogy hogyan gátolják ezt meg. De gyakorlatilag 3 nap alatt ollózták össze ezt a "programot" és a részletekre nem volt idő, vagy ötlet.
@Pistie:
Ami a bankokat illeti,egyetértek. Megfizetjük majd mi, hétköznapi polgárok.
Rágósabb falat a MNB elnök fizetése.
Az összeg lehet szemérmetlenül nagy,de az ELV,a mindenkori függetlenség elve!
Nehezen lesz leerőszakolható az Unió torkán.
@hodara: Az mszp-nel nem ereztem azert ekkora berendezkedest. Pl. kivancsi lennek en arra az allamcsod allapotot leiro dokumentumra is, amit azota nem adtak ki. Az mszp hazudik, a fidesz meg sunyi es hatalommanias... Sose lesz itt jo elet
@hodara:

Meddig lesz még porondon a zemeszpé elkúrta, mink'is elkúrhassuk mostan! - hozzáállás?

Én is ellenük szavaztam, szerintem is elkúrták. De ha a már kormányon lévő sajátjaitok kúrnak el valamit, illene azt is észrevenni. A 29 pont alapjában jó, de kidolgozva nincs. Alapja a bankadó, amire egyértelműen megmondta a bankszövetség, nagyjából 60 milliárd amit fizetni tudnak a 200 helyett. Kis kardozás helyett kiegyeznek mondjuk 100 milliárdban, és akkor máris van 100 milliárd betömetlen lék a tervek hajóján.
@Pistie: Az 51 beruházási engedély egyharmadának eltörlése és ennek folytatása is lesz.Önkormányzati reform.Kevesebb lesz legalább a korrupció.Amiket soroltál egy párnak nincs vagy nagyon minimális az anyagi haszna.Ez tény!Ezek jelképes dolgok de ezek is kellenek,elsősorban a társadalom miatt.Bankadó.A 200 mrd nem csak a bankoktól hanem biztosítók... többen tartoznak bele.Nem gondolom,hogy ennyi a valós nyereségük.Ezt gondolni naivság mert valós vagy nem valós költségek befektetések... a nyereséget papíron csökkentik de valójában???Azért érdekes a hitelem ugyan azon az árfolyamon 20000 többe került mint amennyiért felvettem.Azért ez érdekes.

Ja a lényeg ez a program biztos lehetsz benne,hogy már megvolt.De volt egy másik is ami nagyobb hiánycélra volt kitalálva.Nem volt választási lehetőség a kettő közül.
@néma bárány: Lehet,hogy nem lesz 200 mrd.Erre nem merek fogadni.Majd meglátjuk de azért ez nehéz falat.Ha elkúrják beismerem.Vannak dolgok amik nem nagyon tetszenek de ha összességében nézem akkor pozitív.Nekem az első csalódás ha a Sólyom Lászlót leváltják.@Nymus: Az mszp-nel nem ereztem azert ekkora berendezkedest. Én sem de kormányzást sem,kilátást sem.Csak utálatot.Államcsőd közeli helyzet nem volt csak megnézték meddig mehetnek el(hát nem sokáig).Azért 200 mrd hiány az van azt még az Oszkó sem tagadta.Azért tervezte az MNB 4,5-4,8% a hiányt.Ami még van az éves keret 87% elköltve,a fidesznek kell fizetnie az IMF hitelt,az önkormányzatok,kórházak,MÁV,BKV..konszolidálása a fideszre vár mert ezt az Oszkóék nem számították bele,mert ezt ráér kifizetni(nekik).Ha szerinte ez jó helyzet.Ezek 1000 milliárdok!!!!
@néma bárány: Pedig ha valamiről sok szó esett a kampányban az az alkotmányozás volt..Tehát alkotmányozni sok ok miatt kell. Én ezt olyan sokszor leírtam, hogy most nem teszem: egy biztos ez a mostani alkotmány már nem volt képes meggátolni az ország kirablását és tönkretételét... Tehát valamit tenni kell!
@karikaV43: Egyetértek Önnel. Pozsgay egy kedves ember. Az volt miniszterként, államminiszterként is, frakcióvezetőként is.Ezt még azok az ellenfelei is elismerték akik nyilvánosan, politikai érdekeik miatt szidták. Ráadásul politikai tapasztalatai és felelőssége is közismert..Ezért örülök annak, hogy az előkészítő tanácsadó testületben ő is részt fog venni. Ő biztosan nem fogja azt szorgalmazni, hogy bárkinek a jogait megkurtítsák.. ráadásul azt is tudja, hogy miről van szó...Ő már 89-ben is tisztábban látta a lehetséges buktatókat, mint a magyar politikai elit...Épp elég baj az, hogy nem jutott neki nagyobb szerep, mert az új elit érdekibe nem illett bele egy olyan személyiség mintő..!
@hodara:már bocs,de a demagóg kettős állampolgársággal meg a trianon nappal biztos nem nyer választást.
Minden rossz indulat nélkül idézném:"nagy arányú azonnali adó csökkentés lesz".Na ezzel lett 2/3,ha ezután azt mondod meg kell várni a ciklus második felét szerintem az iq-dal neked vannak bajok vagy nagyon elfogult vagy.
Ja és a csontvázak sem kerültek elő,ugyanolyan kamu kormány ez is mint az előző.Annyi a különbség,hogy ezek vettek egy betonüzemet is és mint látszik használják is.
Nem a két bíró a baj,hanem a sok ilyen kis lépés 4 év alatt vissza térünk 86-ba.
Lehet itt magyarázkodni,de a nép megint át lett kurva.
Elég sokan elmondták az elmúlt hetekbe az orbán elmondta saját öszödi beszédét,19-re lapot húzott és bukta,csak a média kussol róla mivel az a hold udvarhoz tartozik.
Na ez inkább közelebb van az igazsághoz mint amire te azt mondtad.
A suttyók hatalmát az agymosottak szavazták meg. Azok akik Kádárt is szerették. OV(alentinó) vezette Politikai Bizottság ugyanúgy működik, mint Kádár PB-je. A káderek kiválasztása, a döntési mechanizmusok, az ellenfelek kisakkozása, stb. mind az azonosságot erősíti. A bukás elkerülhetetlen. Mi fiatalok már nem így akarunk élni. Már csak 4 év ...
@tölgyes: Apám miatta veszítette el a munkáját az átkosban ... akkor még kommunista volt és nem demokrata. Nem tűrte el a más véleményt, ezt OV is megtamulta tőle.
Szerintem a különbség az mszp meg a fidesz kormány között annyi, hogy míg az mszp nagyon bénán lopott, addig a fidesz iszonyat mód profin teszi ezt.

Erre példa, hogy az összes létező helyre saját magukat betonozzák be hosszú időre előre, Állami számvevőszék, Alkotmánybíróság, stb.. ezzel garantált az elfogult bíráskodás minden szinten.

De egy dolgot magyarázzon el nekem valaki, fentebb kérdeztem de nem jött rá válasz. Az alkotmányban benne van, hogy bizonyos dolgokat csak 4/5-el lehet módosítani. Hogy van az, hogy ezt a 4/5-ös törvényt ők(fidesz) 2/3-addal kiveszik az alkotmányból??
@Karakán: Miatta??????????????????????????????????Valószínűtlenül hangzik. Nem volt olyan pozícióban, ahol az lehetséges volt...Merre dolgozott a kedves papa.
@Fabius:

A megválasztás módja önmagában sohasem fog teljes függetlenséget eredményezni. Minden országban politikai alku eredménye, hogy kiből lesz alkotmánybíró, mivel tökéletesen politikamentes megoldás nincs. Attól, hogy most lesz +2 valószínűleg Fidesz-közeli ember nem jelenti az, hogy minden törvényt át fognak engedni. Akik bekerülnek, nyilván valamilyen szinten asszimilálódni fognak a szakmai alapon működő többséghez. A napi munkában ugyanis a munkatársaknak kell megfelelni, nem a pártnak.
8 évetek volt és most habzik a szátok, elvtársak?

az mnb-t felhigitottátok, a pszáf/ksh vezetői munkaügyi pereket nyertek (ellenetek!), Vámosi Nagy Szabolcs inkább lemondott (amikor az 5éves adócsökkentést eltüntettétek), egyedül az ÁSZ maradt talpon (ők meg hiába jeleztek valamit, az volt a baj, ha a sajtóba "késön" került ki valami), az mszp 2/3nál fix hogy felszámolta volna

mindemmellett 12 ezer MRD FT adósságot csináltatok

mindemmellett a honvédség, a főváros, az önkormányzatok java szétfolyt a korrupciótól

mindemmellett PPP-ben folyattátok ki a pénzt, de a költségeket (m6, 60 nappal az átadás után?) már velünk fizettetnétek meg

mindemmelett súlyosan eladósítottátok az országot a következő 20-30-40 évre (Wallis-MTV ház, kollégiumok, autópályák)

a szélsőjobbot felhoztátok a nyakatokra :-))

és csodálkoztok, hogy 20% alá szavaztak titeket, majd az aktuális hatalom mindent megtesz, hgy magát beássa, titeket meg elásson?

elvtársak, hülyék vagytok és megérdemlitek...
@Pistie:
Jogos,ott a pont.
A szocik béna dzsungelharcosok voltak,ezek viszont vérprofik,itt legalább 4-5 ciklusra szól a berendezkedés.
Közben lehet,hogy felébred a magyar polgár,az is lehet,hogy ennyi idő alatt felépitkezik egy komolyan vehető ellenpárt,nem tudom,én ezt már nem fogom megérni :)
@Öreg Sam: Ez nem így működik..A fidesz akár a ciklus végre is elveszítheti a szavazóit.. ha elrontja.. de eznem az AB-én és az ÁSZ-on fog múlni.
@tölgyes:
Bár igazad lenne,de szerintem nincs.
A legfőbb akadály,hogy nincs elfogadható alternativa.
Azzal kezdeném, hogy nemzeti-konzervatív-keresztyén világnézetűnek tartom magam, és idén a Jobbikra és a KDNP-re (Fidesz-re) szavaztam.

Ad 2.) Fontosnak tartom, hogy az AB független maradjon(?), inkább legyen. Szóval váljon függetlenné. De már itt kezdődnek a problémáim. Ettől a módosítástól egyáltalán nem következik, hogy kevésbé lesz független és pártatlan a taláros testület mint eddig volt. (Ugyanis jelenleg már ott tartunk, hogy MSZP (SZDSZ) és Fidesz "katonák" ülnek a testületben (nem pedig a szakma legkiválóbbjai (pl. Halmai Gábor)). Namost kérdezem én, mikor lesz pártatlan egy testület? A társadalom "világlátása" tegyük fel (hiszen csak a választás alapján tudjuk mérni) 6/9 arányban konzervatív-nacionaista, mondjuk 4/9 arányban szocialista és 1/9 részben liberális (matekzseniknek: vannak átfedések). Szóval akkor lesz pártatlan az AB, ha 3 liberális, 3 szocialista és 3 konzervatív tagja van, vagy akkor, ha pl. 1 liberális, 3 szocialista és 5 konzervatív tagja van? Ugyanis a "pártkatona" dolog eddig is megvolt, most annyi változik, hogy a társadalmi nézetek jobban tükröződnek majd)

Ad 3.) Tegyük fel van egy óvodás csoport. 20 belátási képességgel igen korlátozott mértékben rendelkező 5 éves, és egy intelligens 40 éves óvónő. Mikor lesz jobb-hatékonyabb-gazdaságosabb-jobban fejlődő- stb. a csoport, ha mindenki szavaz a döntéseknél("demokrácia", vagy ha az óvónő dönt ("diktatúra")?
Ezzel egyáltalán nem a diktatúra pártjára akarok állni, csak azt mondom, van amikor igenis jobb, ha nem szól bele minden hülye a döntésekbe (persze, ez csak akkor "jó", ha az aki dönt a társadalom, a közösség érdekében ténykedik (tudja mi a jó a közösségnek, és úgy is cselekszik.)

üdv

Ad 3.)
@Paradoxon88: Nyilván az AB nem lehet független egészen addig, amíg végső soron a parlamenti pártok döntenek a tagjairól.

Most annyi változik, hogy eddig ellenzéki többség volt köztük. Abban igazad van, hogy így jobban tükrözik a társadalmi nézeteket. Ugyanakkor pont ez nehezítette meg, sőt, gátolta meg az eddigi kormányt (mszpt) abban, hogy bizonyos törvényeket meghozzon. Konkrétan gondolok itt a ingatlanadóra, amit még sok éve visszadobtak, és legutóbbi próbálkozáskor mindent kijavított az mszp amit akkor kifogásoltak, de még így is visszadobták. Ezt már úgy, hogy gyakorlatilag nem lehetett tovább vinni, tehát nincs olyan javítás ami után elfogadnák. Volt is nagy vita belőle, a vége pedig az lett hogy Mo-on ilyen adó nem lehet. Ennek pont az volt az oka, hogy a Fidesz végig támadta ezt a törvényt, és mivel az AB-ban ellenzéki (=fideszhez kötődő) bírák voltak többségben, ezért annak rendje és módja szerint el is kaszálták, pedig ha minimum függetlenek lettek volna többségben, akkor minden bizonnyal nem találják azokat a dolgokat aggályosnak másodszorra, amiket előszörre nem találtak annak.
hol lehet új zélandi kivándorlási engedélyt kapni?
@Öreg Sam:

Török Gábor írt egy lényeglátót erre ma:

"A szocialista-liberális kormányzás megmutatta: hiába törvényes valami, ha a társadalom nem fogadja el, könnyen betarthatatlanná, felülírhatóvá és végül megbuktatóvá válik. Ha a Fidesz nem vigyáz, és túlzásba viszi az erőből meghozott intézkedéseket, akár ismét szükségünk lehet majd a legalitás és a legitimitás fogalmát magyarázó szótárakra."

Szerintem igaza van. Lázár János vicces volt, ahogy erőlködve hangsúlyozta az esti híradóban: innentől nincs több politikai mutyi, irgumburgum, mos'má télleg.

Muhaha, ezen nagyon kellett röhögni a ma történtek után.
@Pistie:

A 4/5-ös törvényben az a paradoxon, hogy a szövegezésének megváltoztatásához a 2/3 elég. Ezt is megcsinálták ma.
@tölgyes:

És ön szerint ez a helyes megoldás az alkotmányozási kérdésre? Mert a választási lehetőségek között ott bújt az a kis gyalázatos is, hogy utálatos Horn Gyula módra nem élek vissza a tejhatalommal teljesen. Hanem megfenyítem az ellenzéket első körben azzal, hogy ha nem találunk minden érintettnek megfelelő jelöltet záros határidőn belül, akkor megteszem amit most.

Mert szakmaiságról ne beszéljen az, akinél Káel Csaba (Ezüsthajó) már megint állami forrásból forgat filmet, akinek nem ciki Papcsák Ferencet kinevezni kivizsgáló miniszteri biztosnak, akinél az ÁSZ elnöke lehet egy közgazdaságban egy percet sem dolgozó pártkatona.

Így bizonyára elhisszük, hogy a megfelelő ember kerül az alkotmánybíróságba, naná.
@baliquez: nem akármilyen dél-amerikai: Chávez a példaképe minden jel szerint.
@Paradoxon88: Ez tetszik - Orbán mint intelligens 40 éves óvónő.
Tényleg el kell ebből az országból menni. Itt undorító, rosszindulatú emberek élnek, akik miatt soha nem lesz itt jobb. Ugyanis a két tábor, még ha van is kétharmad a Parlamentben, mégis a valós, szavazatok szerinti megoszlás inkább a fele-fele irányában tendál. A mindenkori vesztesek nem úgy ragálnak, mint Amerikában, hogy a választások után végzik a dolgukat, örülnek, ha jobban mennek a dolgok. Nem, nálunk a mindenkori ellentábor örül, ha szar van, mert akkor hivalkodhat, hogy lám, nekem volt igazam. Itt az emberek jobban örülnek, ha kárörvendhetnek, és jobban örülnek a mindenkori ellenzék szavazói szavazói annak, ha tönkremegy az ország, mintha sikeres lenne. És én garantálom Nektek, mindenkinek, hogy amíg az ország kvázi fele a balsikernek örül, ha betart, ha olyan ostoba, hogy két-három héttel egy új kormány beiktatása után már számonkérne, addig lehet itt bármilyen kormány, bármilyen párt, a fél ország rosszindulata ellen nem tud sikerre menni Magyarország!
@Trebitsch:
Én totál bízok a fideszes kormányban, annak ellenére, hogy nem szavaztam rájuk(amúgy másra sem), a 29 pontból is vannak tetszetősek, de néhány szerintem hülyeség, azonban a cikkben említett történy akkor is felháborító.
@Zabalint: Nem az a lényeg,hogy szerintünk jó, vagy nem. A Meggyessy féle kormány, és a mostani is kb. azt csinálja, amit ígért, vagy legalábbis amire épelmájű szavazók számíthattak. De mindenképpen egy-két év türelmi idő járna egy új kormánynak ha többnyire azt csinálja amit ígért, amire számítottunk. A Gyurcsány más téma, mert az a kormány hazudott egy választási programot, amit soha nem akart megvalósítani. De még abba is bele lehetett volna nyugodni, ha az eredmények igazolták volna. De nem így történt.
FORRADALMAT? DE IGZI FORRADALMAT KELL CSINÁLNI?
DE IDŐBEN?
amig ez a rohadt FITYISZ banda nem változtat minden demokrartikus alkotmányt és választási törvényt!!!!
MÁR beindította a KÖVÉR LÁSZLÓ vezette FIDESZ ÁVÓT a munkahelyeken...odateszi az " pártkatonáit ". EMBEREK ÉBRESZTŐŐŐŐ!
RÁKOSI SZEMÉLYI KULTUSZ---ORBÁN KALAPOS KIRÁLYKODÓ KULTUSZ...DIKTATURA!
MUNKAHELYI ÁVÓ! Na hülye magyarok ebből hogy jöttök ki????????
@Trebitsch:
"A Meggyessy féle kormány, és a mostani is kb. azt csinálja, amit ígért, vagy legalábbis amire épelmájű szavazók számíthattak. "

Ez nem igaz. A Meggyesi kormány azt csinálta sajnos, amit ígért, vagyis osztogatott, az Orbán kormány meg azt amire épelméjű szavazók számítottak, emiatt lett vegyes a kép, mert amit a választás előtti években mondogattak, az 100%-ban populista és megvalósíthatatlan volt, még jó, hogy nem álltak neki.

Türelmi idő valóban jár a kormánynak, azonban nem arra, hogy az alkotmányos gátakat lebontsák, ezzel totális hatalmat szerezve. Én bízok abban, hogy ésszerű gazdaságpolitikát fognak folytatni, de nem örülnék ha bebetonoznák magukat.
Az tetszik, amikor arra hivakoznak a fideszes szavazók, hogy két-három hét után mit és miért kérnek egyáltalán számon bármit is a kormánytól! Ugyan már! Kb 1 éve lehetett tudni, hogy a Fidesz nyer! Ennek ellenére kapkodás (miután kiderült nem lehet csak növelni a hiányt)! Ja és igen, gyors látszatintézkedések aztán totális hatalomátvétel! Hülyének néznek bennünket és a stílus! Na ezt utáltam mindig bennük!
@bastard: Az a baj, hogy az utálatunkkal együtt elmehetünk melegebb éghajlatra, ha van közel 3 millió madár, akit meg lehet etetni a bullshittel...
süti beállítások módosítása