Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Imádom a magyar covidtesztmizériát. Megvettem kurva sokat, ugyebár. Aztán megsemmisítettek kurva s... (2024.04.18. 10:02) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.05.24. 08:00 Fabius

Buci Szkófild a mennybe megy

Címkék: baleset alföldi róbert stohl andrás

Összefogott a hazai művészvilág Stohl Buckó megmentésére. A katasztrófaturisták mellett állítólag az ertéeles kollégák is ott ülnek estéről estére a Nemzeti Színházban Buci Maci előadásain szolidaritásukat kifejezve. Alföldi Róbert nyilatkozata szerint minden Stohl előadásra telt ház van, akkora az érdeklődés. Bejelentette, hogy Mámorosan Szárnyaló a Nemzeti Színház tagja, és az is marad. A katasztrófaturistákat még értem, - vérszagra gyűl az éji vad - de Alföldi pálfordulása kicsit meglepett. A baleset után néhány nappal még levette műsorról Buckó ifjúsági darabjait, most ezzel a gesztussal ennyit üzent: bár felül a gálya, s alul a víznek árja, azért a pénz az úr.

A Heti Hetesben is felszólítottak minket nézőket, tessék szépen szétválogatni a szart a májtól, Buciszarházit a Csodálatos Tehetségtől, mert ezt a haladó világban is így teszik. Itt felröhögtem, pedig egyáltalán nem vicces. Abban a haladó világban a kábítószerezésen kapott világhírű tehetségnek akkor is kiállítják a kóterigazolványt, ha balesetet nem okozott mellé. Tessék csak megkérdezni erről ifjabbik Robert Downey-t. Itt meg a halmazati cselekmények esetén is aggódni kell, vajon Stohl-t megbüntetik-e egyáltalán? Vagy megússza ismét egy vádalkuval, mint a 2005-ös kokain ügyben, amiben nem mellesleg 105 év letöltendőt osztott ki a bíró összesen.

Szóval szívesen válogatom én a hányásból a tündöklő sárgarépát, ha ezek a szabályok itthon is érvényesek lesznek. Mert a jajongás, hogy istenem az égben, mennyire jó színész a Bandi, nem érdekel. De az annál inkább, hogy lehet-e Magyarországon alkohol és kábítószer hatása alatt büntetlenül személyi sérüléssel járó közúti balesetet okozni? Mert lassan ott tartunk megint, hogy az eladott jegy meghatározza a tudatot, és Stohl-t pajzson hordják körbe, mint a kokainos kardot. Az én értékrendem szerint akinek vészhelyzetben is a rinyálás és kéregetés az első, a menekülés és a "nő" elvtelen beáldozása a második, a gyerekkel fotózkodva szánalomkeltés a harmadik, az nem színész,(villanyszerelő, atomfizikus, akármi) hanem egy gusztustalan barom.

244 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr22026625

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Leváltják Alföldit? 2010.05.26. 17:10:01

Réthelyi Miklós leszögezte: igyekszik majd figyelmen kívül hagyni a kultúrára fordítható közpénzek felhasználásánál az ideológiát és a pártpolitikát, a forráselosztásnál a tárca pedig csak a művészi és nemzeti érdekeket fogja figyelembe venni. Novák Előd…

Trackback: Na, de Bucikám! 2010.05.26. 11:56:28

Ez a Stohl Buci a az akciójával felbosszantott. Először is közéleti szereplő, így duplán kéne figyelnie, hiszen minden, amit tesz visszhangot vált(hat) ki. Rábaszott, ez történt. Csak a hatóságot se értem, mit kell S. András fóti lakosozni, bátran le l...

Trackback: Megúszhatja-e a börtönt Stohl? 2010.05.24. 09:46:44

A Blikk ma azon lamentál, megúszhatja-e a börtönt a pár napja Gundel-díjat kapott Stohl. Persze, ha van igazság a Föld nevű bolygón, és azon belül Magyarországon is, akkor

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Valahogy úgy tűni a "művészek" külön kasztnak hiszik magukat. Valahogy törvények fölött állnak. Ami másnak bűn, az náluk jó buli. Mint ez a kokain dolog, meg a részegen vezetés. Vagy Polanski pedofil botránya, ahol színészek öszfogtak érte.

A hajam tépem ilyenkor.
Nincs mit mondani ez "Magyarország".Apropó mitől akkora "művész"?
@dfcwolf: Tök igazad van! Téged vagy engem a helyszínen agyon lőttek volna, őt meg a teltházas színházban "vastapsolják".
A tisztelt művész-társadalomnak akkor kellett volna Stohl "Csakporcukrosazorrom" Buci mellé állni, amikor ilyen-olyan celeb-partykon, színházi büfékben atomra vágta magát és úgy indult a nagyvilágba. Vagy akkor bezzeg jó buli volt, mi?

És a Heti Hetes, hát, vazze.....
dfcwolf-mintha én mondtam volna!
Ha valakinek "valaki" a barátja, az mindent meguszhat! Nem csak a szinészek de a futballisták, a pártok is összezárna, ha közülük valaki is elköveti a legmocskosabb dolgokat. Ezek megusznak mindent!
Lehet pedofil egy orvos, veszéleztetheti a bekerülő kiskoru lányokat és simán a nyugdijáig, sőt azon tul is dolgozhat, mert.....Gratulálok ! És ennek semmi köze a politikához! Barátok összefogása, nehogy rájukn is árnyék vetüljön. Egy nő életét tönreteheti, kihasználhatja, megalázhatja ez a mocsok, megtámadhatják a felnőtt gyerekei és még ő megy a rendőrségre zaklatásért. Ez a mocsok 700-szor állt a házam előtt, én még csak 30-szor az utcájában. Hüha ez már a botrány 2010-ben Magyarországon! Ugye? Inkább taszitaná ki a barátja a körből ezt a pedofil másokon élősködőt! De hat az átkom. 13!!!!!!!!
Csuszunk lefelé?
Gz a cikkhez, telitalálat, minden szava igaz.
Kíváncsi leszek, hány retardált fogja védeni hozzászólásában szegény Bucinkat! És persze megkapjuk, hogy szemét irigyek vagyunk.
Tényleg jó színész!(magyar viszonylatban...,igaz biztosan van 100 különb, csak ők nem annyira felkapottak/futtatottak)
De ha valaki majdnem nyomorékká tesz 1 embert, drog, és pia hatása alatt,majd lelép, és bűnrészességre kéri/utasítja a barátnőjét, majd lelép a helyszínről -a tanuk állítása szerint- azt tessék már úgy kezelni, mintha Bonifác a traktoros csapta volna oda az MTZ-t hajnalban, a sarki kiskocsmából hazafelé menet!
A színészet milyensége relativ (szerintem közepes amúgy)
Gyerekkel menni rendőrségre: szánalmas
A nőre kenni: az emberi nagyság megnyilvánulása.
44 évig éltem "erős életet". Volt nagyon magas beosztásom, sok fizetésem. Szakmailag mégis mindig a spiccen teljesítettem. (Legalábbis így mondják.) Sokáig megúsztam mindent. Aztán egyszer beomlott felettem is a piakupola és most segédmunkás vagyok, két és fél éve színabsztinensen. (Közben persze igyekszem is visszakapaszkodni, a helyzet nem teljesen reménytelen.)
No, én csak az utóbbi három évemet adnám szívesen leélésre a Nemzet Bucijának, szíves kipróbálásra. Aztán nyolcvanszor meggondolná összes dolgait.
...és esetében miért nem kell tartani a bűnismétléstől? Azaz, hogyhogy nem csücsül előzetesben, mint minden visszaeső civil? Vagy előre, bünti nélkül megjavult? És ezért vállalja valaki a felelősséget is? Óvadék volt? Vagy csak a teljes kijózanodás után egy könnyed látogatás a kapitányságon, gyerekkel a karján?! PRÓBÁLJ MEG FELJELENTÉST TENNI BŰNÜGYBEN EGY ÁTLAGOS KAPITÁNYSÁGON /MINT TANU!/ ÉS FIGYELD MEG, HOGY BÁNNAK VELED A REND ŐREI! Kb. két perc és agyvérzek, úgyhogy abbahagyom.
biztos azért van teltház, mert a jegyeket már 1-2 hónappal előtte eladták és amúgy sem csak kokós piás buci játszik benne

ezt a bucit péklapáttal kéne egyengetni
Bezzeg szegény Kiefer Sutherland mellett nem szólaltak fel, így kénytelen volt 48 napot ülni amikor 2007-ben másodszor kapták el ittas vezetésért (baleset nem volt tudtommal). Sőt volt 25 ezer dollár óvadék is
Vajon a kedves kollégák akkor is ilyen lelkesen állnának ki ez mellett a "roncs" ember mellett, ha az ő családjukat tolja le az útról? Volt tavaly egy eset amikor egy iskolabuszt tolt le a védett útról egy nagy terepjáró. A média a vétlen iskolabusz vezetőjéről szedte le a keresztvizet. Vajon ki vezette a terepjárót??? Ittas volt??? Egy szó sem. Pedig sok gyerek megsérült. Bezzeg volt szemét buszos! Miért nincs minden üléshez három féle méretű gyerekülése minden székhez a csomagtartóban. Őrület!
stohlt a börtönbe az alföldivel egy cellába...
Amennyire én a néplelket és a népharagot ismerem (nyilván kevéssé, mert igazából sosem érdekelt sem a lelke, sem a haragja) szóval az a gyanúm, hogy a művészek kiállása a fickó mellett inkább még ellenszenvesebbé teszi őt, mint nem. Az külön pikáns, hogy attól a bulvár újságírástól mentik a "nagy művészt" amelyikből vastagon (zsírosan, gazdagon) hasznot húzott az illető. Egészen röhejes ez az egész, de én bízom az egészséges köztudatban. Abban pedig szerintem ez a Stohl sem nem nagy művész sem nem közepes minőségű ember. Kevesebb. Nulla.
@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: mert akkor sajnos a cimborái kijárnak neki egy "szabadulsz a börtönből" kártyát, kb mint a monopoliban

csak épp ez az élet, ahol 20 évvel a reccerváltás után tudomásul kellene venni, hogy mindennek van következménye: akár sikkaszt (mint sasjózsi), akár gyilkol (mint császárelőd), akár csak beleszalad valaki másba (mint stolh)

a tetteknek van következménye: igen, a zalatnait lecsukták, pedig ott még a delhusa meg a teriblekk is erősen védte :-S
Addig kellene abbahagynia ezt a vezetés dolgot, mielőtt megöl valakit. Letöltendőt neki!
@dfcwolf: Nem csak a művészek. Politikusok, köztisztviselők, anyámkinnya.

Amúgy meg a színészek többsége iszik és drogozik. Különben miért állnának mellé? Én szégyenlem magamat!
@gorcsev54: "Apropó mitől akkora "művész"?"

Vakok közt félszemű a király. Éééérteeem?
@Unclerabbit: :)
Szerinted mit kért tőle Alföldi, hogy továbbra is színpadon lehessen?
Végre egy poszt, amivel maradéktalanul egyetértek itt a Varánuszban. Pont.
"az nem színész,(villanyszerelő, atomfizikus, akármi) hanem egy gusztustalan barom." = megint össze lett keverve a magánélet meg a szakmai rész, biztos csak a heves indulatok miatt lépted át ezt a határt, egyébként a többivel tökéletesen egyet értek, a bűnért bűnhődni kell.
stohl andrás egy középszerű színész,
műsorvezetőnek pedig kifejezetten ripacs.
amit tett, - nem először -,az megbocsáthatatlan,s főleg törvénybe ütköző.
ez bizony bentlakásos ítélet lesz.
a legszebb az,amikor pl. ábel anita "csatlakozik" a stohl-t védők táborához.
hát ő meg kicsoda? egy celeb?
igaz,ha terry black az lehet,akkor ábel anita egyenesen egy istennő!
Alföldinek valszeg odaszóltak. Ettől függetlenül, szerintem eleve hülyeség volt a Nemzeti Színházból kirúgni. A zsarufilmsorozat még érthető valahol.

Leüli, oszt mehet tovább, kár a dráma. A dráma ott kezdődik ha megússza. Kapja meg a büntetését, de a reális büntetés nem az, hogy soha többet nem dolgozhat a szakmájában. Ez nincs így sima állampolgárnál sem. Olyan van, hogy a büdös életben nem vezethet többet - ez oké.
@stellaz1: Teljesen igaz: ne becsüljük le azzal a teltházas darabokban játszó többi színészt, hogy azt mondjuk, emiatt az alkoholista miatt van tele a színház!
@phaidros:
én is furcsának tartottam ezt a nagy kirúgássorozatot, de gondolom ez arról szól, hogy ha mindenki utálja akkor lehet nem fogják majd annyian nézni a műsorokat/darabokat amiben szerepel. Ebben a szakmában ilyen szempontból mégiscsak összemosódik kicsit a magánélet és a munka
Milyen ember az,akinek ekkora gyereke van és ennek ellenére beszívva és piásan száguldozik a sötétben, majd bajba keverné a gyerek anyját is...? Egyetlen dologra jó neki a csemetéje, hogy enyhítő körülmény legyen.
Aki ilyet megvéd, az vele hasonlatos vagy fél attól, hogy vele is előfordulhat bármikor...
@baba jaga: Ne viccelj. Ábel Anita ősceleb, még a Szomszédokból :D
És a nagyon etikus Bakáts Tíbor "Ne bántsátok Stohl Bucit" mozgalma vajon mit érdemel?
@holex: szerintem az általad is idézett mondat nem átlépi a határt, hanem meghúzza. ez a határ, amitől nem a szakma, hanem az ember érdekes. illetve bűnös.

azért megkérdezném (hisz ez már az ezredik poszt a blogtérben erről a témáról), hogy -félretéve az indulatokat- mi lenne a cél stohl megbüntetésével? sőt, továbbmegyek, ebben a kategóriában, azaz az ittas/módosult tudatállapotban elkövetett veszélyeztetés (a 'sima' vezetés is veszélyeztetés, baleset nélkül is) mi lenne a helyes stratégia? büntetni csak úgy érdemes ha van határozott cél, aminek elérését a büntetés elősegíti.
Gratula a szerzőnek ! Minden szavával egyetértek.
ha valaki kurva jó mentőorvos, és megmentett 1200 embert a haláltól eddig, de részegen bedrogozva elcsap egy másik kocsit, simán szénné büntetik.

miért egy színész mentesülne a törvények alól.
@úriparaszt: A büntetés célja, egyrészt, hogy az ilyen barmokat távol tartsuk a közutaktól, akár úgy is, hogy az önmagát korlátozni képtelent berakjuk egy cellába. És bízunk abban, hogy miután kikerül, nem akar visszakerülni oda.
A post jó, a népharag csak akkor enyhül, ha letöltendő szv-t kap. A büntetlenséget nem nyeli le a közvélemény, nem sokáig, és nem átlagos visszaesőként, enyhítésekkel stb. de letöltendővel küzdheti csak vissza magát. Meg is fogja kapni. A senkiházi léhűtők mozgalma Pro Buci, vagy a másik véglet a képmutató csatornái, akik 'nem tudtak semmiről', nem nagyon érdeklik a büntető bíróságot. Tuti kavar majd az ügyvédje, és nem lesz túl súlyos az ítélet, de nem Császár Előd kategória sztem. Még ő sem fogta fel, remélem már kezdik neki adagolni, ha van menedzsere vagy hasonló...
@órarugógerincű felpattanó: ok, akkor rögzítsük a célt:

megakadályozni, hogy a jövőben valaki módosult tudatállapotban vezessen bármilyen járművet.

véleményem szerint ez elégtelen. azzal nem vitatkozom, hogy a letöltött börtönbüntetés és/vagy a jogosítvány visszavonása egy átlagos embernél elér(het)i a célt, azaz nem ül volán mögé. viszont a probléma gyökerének én a módosult tudatállapotot látom. ha valaki részeg, bedrogozott avagy épp csak súlyosan fáradt, akkor már nehezen tudja felmérni cselekedeteinek súlyát, veszélyességét. így várható, hogy az eset ismétlődik. ebben a esetben is már a második alkalomról beszélünk, méghozzá a másodikról, ami _kiderült_!
azt hiszem jogosan merül fel a kérdés: mit tegyünk az ilyen emberekkel?
Nem érdekel mennyire jó színész. Aki emberileg ennyire szar, azt nem akarom a képernyőn látni.
Pedig Bucit kifejezettem szerettem. Mindenki hibázhat nagyot. Egyszer és akkor megérdemel még egy lehetőséget. De az már megvolt, amikor a kasza le volt támasztva a kórházi szobája ajtaja mellett.
A színész szakmának meg nem kellene kiállni mellette!
@úriparaszt:

A 6 hónapos kényszerelvonó megvolt neki 2007-ben. Az láthatóan nem jött be.
@gorcsev54: ...van akinek hiába is magyaráznánk mi a művészet. Úgy tünik itt az hosszászólók, valamennyien a "felalámpavasra" klub tagjai. Azt áruljátok már el kedves klubtagok, hol lehet azt olvasni, hogy már felmentették mert híres ember. Én nem találtam ilyen hírt!
Szerintem sokan félreértitek a helyzetet. Szvsz. Nem azért hisztiznek a kollégák, hogy ne kapjon büntetést, hanem azért, hogy álljon le a bulvár média, mert nem kell egy közismerten labilis személyiséget - esetleges - még nagyobb hülyeségbe kergetni. Szóval, kapjon annyit mint Kovács Béla marós a hasonló tettéért, de ne akarjon már többet keresni rajta egy ilyen Ómolnár Miklós féle...
Én biztos nem vittem volna a rendőrségre a kislányomat meg az anyját,hogy aztán az esti híradóban lássam újra a jelenetet,de biztos bennem van a hiba,nem érhetek fel a magyar celeb és hatalmas művészvilág emelkedett értékrendjéhez.
Buci egyszer már évekkel ezelőtt a Kész átverésben bizonyította, hogy a nehéz helyzetekből ki tudja magát menteni.

Mindezt azért is tudja oly könnyedén, mert gerincből már akkor sem sok volt neki.

Hányni tudnék attól az embertől.
@úriparaszt: azt írtad, hogy ettől nem villanyszerelő, atomfizikus, akármi... hanem barom lesz valaki. a kettő viszont nem zárja ki egymást, az egyik, hogy valaki mivel foglalkozik, másik meg, hogy milyen ember. hány kocsmai verekedésbe/késelésbe belefutott kővűmes munkásember (nem) ismerünk, mivel fogalmunk sincs arról, hogy abban a rétegben mi folyik. de attól, hogy összeverekednek, kiverik egymás fogait, vagy netalán a végén meg is ölik egymást, ettől az a kőműves még lehet, hogy iszonyat jó falat rak.

vagy az is igaz, hogy attól lehet valaki sikeres biztosítási ügynök, hogy közben otthon minden este péppé veri az asszony fejét, indulatlevezetés képpen, semmivel nem lesz rosszabb a szakmájában attól, hogy privátban egy szarember.

félreértés ne essék, nincs szó a poszt beli illető felmagasztalásáról, hogy mekkora nagy istenadta tehetség lenne. maximum ismert. én csak azt mondom, hogy a magánélet meg a munka az két egymástől szépen elhatárolt külön dolog, legyen szó bárkiről.

az meg, hogy a magánéletében valaki bűncselekményt követ el, az járjon következményekkel, és, hogy a kérdésedre is válaszoljak, szerintem a büntetés lényege az lenne, hogy az embert elrettentse a legközelebbi kihágás megtételétől, hogy godolkoztassa el, hogy megéri-e. magyarországon sajnos nincs mindenkire egyformán érvényes "igazságszolgálatatás", aki kicsi vagy jelentéktelen az megbasszák, aki nagy vagy ismert azt megdorgálják csak.
@baba jaga:

A középszerű színésszel egyetértek, de szvsz a rábízott műsorokat (kókain hatása alatt?) kifejezetten szórakoztatóan, időnként drámaian vezette. Ebből a szempontból simán Tilla riválisa. Az efféle műsorokat nem lehet a ripacs jelzővel illetni, mert az egész műsor eleve ripacsságon alapszik.
@órarugógerincű felpattanó: a felvetéseimmel, kérdéseimmel nem pont efelé akartam terelni a közös gondolkodás csermelyét :-) az eset szempontjából teljesen irreleváns, de megjegyzem a halálbüntetést, jól behatárolt esetekben, adott körülmények között teljesen helyénvalónak érzem. hangsúlyozom, az előző mondat csak egy álláspont ismertetése egy általánosabb kérdéskörben, nem tartozik a tárgyhoz :-)

nézzük tehát ismét az esetet és a teendőket. a kérdés még mindig az, hogy milyen módon tudjuk megakadályozni a bűnöst tettének ismételt elkövetésében. úgy vélem picit tágítani is lehet a kört és egy másik kérdést is vizsgálnunk kellene, nevezetesen hogyan alakulhatott így, hogy valaki módosult tudatállapotban akart A-ból B-be eljutni. ezt szerintem hiba kihagyni, hisz mindenképp előzménye a bűnténynek.
"A srácot barátnőjével együtt az angyalföldi Cézár házból vitték be a zsaruk, ott béreltek lakást. Fiatal kora ellenére igazán aktív volt, korábban bűnsegédként három évet kapott egy olyan ügyben, amikor egy szintén nem fizető drogfogyasztót a Dunába lőttek. Stohl kilencszázezer forinttal lógott neki, nem fizetett ki 60 gramm kokaint. A srác kiüzent a fogdáról, hogy nagyon kellene a pénz ügyvédre, a színész azonban nem reagált. Stohl amúgy sokszor utólag rendezte az anyagiakat, általában 30-50 gramm kokain árát fizette ki egy összegben. Egy budapesti, IX. kerületi night clubban vette át a „kólát", sokat szívott és a lányoknak is adott a cuccból. Kényszerből köpött, hogy mentse magát"
@phaidros: Hát ez az, ha ő kijön a börtönből, ott folytathatja, ahol abbahagyta a színészetet, de én vagy te vagy bármelyik halandó ember mikor mehetne vissza a munkájába ugyanabba a pozícióba x idő kihagyása után?
@holex: azt hiszem a kérdéses részt félreértetted. esetleg én értem félre, de majd fabius kijavít ha nem így van :-)
tehát az említett szakasz azt emeli ki, hogy nem az az érdekes, hogy mi volt/lesz az illető szakmája, munkája, hanem a tett fényében mindenképp csak egy szimpla barom.
@nemjópasi:

Nem hittem, hogy ezt leírom egyszer, de a bulvármédia pártatlan ebben az esetben. Ők a bukást is címlapozzák, pont, mint az addig tartó ajnárt és a hetistól kis színest. Most az ellen megy a rinya, amiből eddig a nagyszerűség látszata keletkezett?
@úriparaszt:

"nem az az érdekes, hogy mi volt/lesz az illető szakmája, munkája, hanem a tett fényében mindenképp csak egy szimpla barom. "

Ezt pont így értettem. :-)
És tegnap a frizbiben az a nyomorult bakács még védi is, mert hogy szegényt kirekesztik és kikészítik... talán nem érdemli meg?
Számomra a leggyomorforgatóbb az volt, amikor ez a patkány Stohl a kislányával a karján ment be a rendőrségre, mintha valami ártatlan minta apa lenne. Sajnáltatja magát, mintha ő lenne az áldozat.
Sajnálni meg szerintem csak azt sajnálja, hogy lebukott és nem tud többé needforspeed-ezni. Ha felelős ember lenne, akkor az lett volna a minimum, ha felfüggeszti a teljes színészi karrierjét önként, nem parádézik tovább a buzi alföldinél. Az retek klubos elvtársaknak meg gratulálok, hogy ilyen szolidárisak!
Remélem, legközelebb vonattal ütközik a baromarcú...
Tegyük fel, hogy valóban hűdenagy művész ( bár engem erről még nem győzött meg). Akkor még nagyobb a felelőssége, hiszen a figyelem középpontjában él, megkockáztatom: akad néhány jóhiszemű tinédzser, aki őt tekinti követendő péládnak...A művészi lét, a magas színvonalú alkotói munka senkit nem helyez sem törvényen, sem erkölcsön felül. Ha bűncselekményt követ el, őt is felelősségre kell vonni.
Ha valóban annyi tehetség szorult belé, akkor folytathatja a munkát, miután letöltötte büntetését. Kábítószerfogyasztás, ittas vezetés, cserbenhagyás, életveszély okozása, hamis tanúzásra való felbujtás , ráadásul visszaeső. És csak mellesleg színész. Más esetekben a t. bíróság nem szokta felmentő körülméynként figyelembe venni a vádlott foglalkozását.
@úriparaszt: @Fabius: igen, ebben egyet értek Veletek. jellemében ez az ember egy szimpla baromállat.
Kapjon annyit érte mint amennyit Kovács 26 János cipész kapna ezért. Egy nappal se többet de egy nappal se kevesebbet.
@órarugógerincű felpattanó:

természetesen tudom ki az ábel anita
/ sajnos /,de miért celeb attól,hogy egyszer
játszott egy sorozatban?
ettól még egyáltalán nem fontos és érdekes,hogy miket beszél.

@malacz69【ツ】rettegés elemző:

talán igazad van,de azt gondolom,komoly színész nem szerződik ripacskodó músorokba,feltéve,hogy nem kell neki a pénz
drága dolgokra. / pl.kokain /
@zsitva: "Kapjon annyit érte mint amennyit Kovács 26 János cipész kapna ezért. Egy nappal se többet de egy nappal se kevesebbet."
Feltéve, ha a cipésznek is lehet olyan (drága) ügyvédje...! :)
Gondoljunk bele: mindez velünk történik. Balesetet okozunk úgy, hogy félrészegek vagyunk, és kokaint is szippantottunk csak úgy mellesleg. Érdekelne-e bárkit is, hogy mennyire kiváló cipészek, cukrászok vagy éppen munkanélküliek vagyunk-e? Senki még csak meg sem tudná, hogy kik vagyunk, máris a rácsok mögött lennénk. Még a gyerekünket sem lenne módunk mutogatni.
Szánalmas ez az embernek nevezett kétlábú, szánalmas, ahogyan azt hangoztatja, hogy viseli a tette következményeit, eközben pedig az élettársára akarja kenni a dolgok nagy részét, majd amikor ez nem jön össze, a pici gyerekét mutogatja. Erre aztán nincs mentség. NINCS. Menjen börtönbe szépen, töltse le a büntetését, ahogyan Zalatnay is letöltötte. Aztán ha kijön, játsszon a színházban tovább. Feltéve, ha lesz, aki ezek után alkalmazza.
@baba jaga: Hát fene tudja. De itt már az is celeb, aki egyszer véletlenül szerepelt valamelyik tévé műsorban. Tulajdonképpen lehet, hogy én is celeb vagyok, mert a sport1 (vagy 2) vagy mi forgatott amikor még a nemzeti sportban dolgoztam, és le is adták, szóval valami 4-5 másodpercet szerepeltem a műsorban. :D
1. TÖK TEHETSÉGTELEN bulvársztár!
De ez itt tök irreleváns!
2. ÉS ez a lényeg: jellemtelen, KÖZTÖRVÉNYESEN VISSZAESŐ drogos-piás, közveszélyokozó stb..

És a No.2. lényeg: Véget ért a kontroll nélküli liberális uralom: lehet h. Alföldi jellemrajzába belefér ez a nagy "megbocsájtás", de EZT NEM FOGJA MEGÚSZNI BUCIKA!
Mérget rá!!!
Nem igazán értem, mit akar a cikk. Alföldinek nem volt pálfordulása, korábban sem mondta, hogy ki akarja rúgni Stohlt.

Amíg nem születik meg az ítélet és Stohlnak nem kell börtönbe vonulnia, addig miért ne végezhetné a munkáját, ha amúgy jól végzi? Nem látok ebben semmi kivetnivalót. A színpadon nem mint Stohl András szerepel, hanem mint az adott szerep eljátszója.

Ifj. Robert Downey ki-be járt a börtönből, de amikor épp nem volt börtönben, végezte a munkáját és játszott. Senki nem mondta neki, hogy mivel drogozik, ezért nem lehet színész.
rohadjon meg a stól. meg az őt sztároló ún. "művészek" is.
Ugyan már. Sokkal komolyabb büntetést fog kapni Stohl, mint amit bárki más kapna vagy megérdemelne. Nem ölt meg senkit, összesen egy lábtörés van. Erre az "áldozat" zokog a tévében... Felfoghatatlan hogy ennyire könnyen koncolnátok fel bárkit. Hogy milyen büntetés jár neki? Egy barátom alól majd három éve kicsapta az autót egy húszéves srác. Átment a másik sávba előzni. Semmi baja nem lett, a barátom a helyszínen meghalt. Néhány hete volt elsőfokú ítélet. A srác nem kívánt mondani semmit az elhunyt családjának, nem érzi magát felelősnek. És ennyi. Felfüggesztett sem kapott elsőfokon. Nem az ügyvédjén múlt. Akkor szerencsétlen Stohlt ne koncoljuk már fel egy lábtörésért.
Sima ügy: sitt. Akik nagyon hangoskodnak mellette, azokat meg bűnpártolás miatt. Drogtesztet minden híres emberen, hullanának, mint a legyek...
@tetro: Mondjuk úgy tényleg apróságnak tűnik, ha nem a te lábad törik el, valaki más devianciája miatt.
@Szabó bakter: ahogy a középiskolások fele is. álszent egy ország ez, veled együtt...
@órarugógerincű felpattanó: gondolom nem sikerült végig olvasni, amit írtam. ebben az országban a jelenlegi törvények alapján nagyon ritkán jár letöltendő börtönbüntetés halálos közlekedési baleset okozásáért is, ahhoz képest egy lábtörés már ne haragudj, de tényleg semmiség. Nagyon sokszor volt eltörve a lábam, egyetlen egyszer sem éreztem úgy hogy halott vagyok. Ennek ellenére a többség most mégis koncolást követel. Kicsit kezd ez Monty Python lenni. "Az vesse rám az első követ..." :D
@Fabius: akkor ragozzuk tovább közösen ezt a dolgot :-)

az unalomig ismertetett körülményeket figyelembe véve nem túl sok lehetőség közül választhatunk.
a büntetés alapvető céljának én a bűnhődés és a visszatartás (izmosabb fogalmazásban elrettentés) elérését tartom.
ennek része a már ismertetett részcél, az ismételt elkövetés megakadályozása.
a bűnhődés rész viszonylag egyszerűen kivitelezhető, hisz elégséges rács mögött töltött év simán betölti a funkcióját, azaz a bűnös bűnhődik. vélhetően (de nem bizonyítottan) nem elégséges viszont a második cél eléréséhez. stohl visszaeső, láthatóan nem képes kontrol alatt tartani az ilyen irányú cselekvéseit.
gyakorlatilag _biztos_ eredményt csak két esetben érhetünk el:
1. élete végéig rács mögött marad
2. kivégzik (ez az első pont gyorsított változata)
a fenti pontok teljes egészében figyelmen kívül hagyják a bizalom és a hit módosító hatásait, azaz nem bíznak semmit az esetlegességre. cserébe adott társadalmi keretek között túl nagy hibaszázalékkal dolgoznak, hisz igen nagy a 'megtért' bűnözők száma.
ebben a formában túl nagy az erőforrások pazarlása, tehát nem igazán lehet társadalmi érdek.

ha a kiváltó okokat vizsgáljuk, akkor máris élesedik a kép. a konkrét esetet vizsgálva két kiindulási állapotot látok.
1. stohl elindult otthonról (munkából, akárhonnan) beugrott a spar-ba egy kis italért, majd a dealer-hez egy kis anyagért. ezek után kiment az erdőszélre, leterítette a kockás plédet és nekiállt inni, szívni.
2. egy adott társaságban tette mindezeket, tehát szemtanúi és társai voltak a leírt tevékenységben. ha feltételezzük, hogy nem vadidegenek voltak, akkor azzal is tisztában kellett lenniük,hogyan fog viselkedni stohl az adott esetben, sőt, szinte biztosan tudták, hogy ittasan és kábítószer hatása alatt ül autóba.

ez vezet el ahhoz a kérdéshez, amifelé eddig is terelgettem volna a témát: mennyiben felelősök azok, akik nem gátolták meg a bűncselekmény elkövetését? elősegíti-e és ha igen mennyiben az elsődlegesen meghatározott célt a társbűnösök felelősségrevonása?
zolcsik76-nak van igaza..
7i 7es, mennyire védte volna kern meg a farkasházy, ha az ő gyereküket tolja árokba buci, biztos ugyanezt mondanák... azért jó színész.
szerintem NEM jó színész, mert ugyanazt a énjét adja minden szerepében, amit alakít.. de lehet, hogy csak én nem tudok elvonatkoztatni. kiráz a hideg ha feltűnik, ez nem új jelenség nálam..
@tetro: Első alkalomnál. De ez a pali visszaeső, nem most történt először. Semmi más nem tartja vissza attól, hogy ezt csinálja, nem érdekli az se, hogy nincs jogosítványa. Szal mehet szépen a sitkóra. A sors igazán szépséges fintora az lenne, ha egy helyre kerülne azzal, azokkal, akiket feldobott, csak ez sajnos nem lehetséges. Szóval ne aggódj, elolvasom én amit írsz, de mivel nem mérvadó, ezért enmagam számára is fenntartom az ellenkező vélemény jogát.
Volt az a Hofi-vicc, amikor mesélte hogy Csortos Gyula bácsi ücsörgött a kantinban, amikor odaszaladt hozzá egy fiatal színésznőcske, messziről kiabálva
"- Kolléga úr, kolléga úr!
mire Csortos:
- Kolléga?... Mióta vagyok én kurva?"

Nah Stohl is pont ennyire színész. Egy celebkurva.
@tetro: oké lábtörés (picit durvább azér annál), csak gondoljuk el, hogy egy ember, aki bármelyikünk lehet, lehetséges h élete végéig minden egyes olyan napon amikor a légnyomás vagy a hőmérséklet 3nál többet változik fél nap alatt, könnyezni fog a fájdalomtól. például.
@órarugógerincű felpattanó: Az előbb még azzal érveltél, hogy a lábtörés mennyire súlyos, most meg már a halmozati cselekménnyel, és egy szó sem esik arról a hatalmas sérülésről... Most akkor nem is azért megy börtönbe, mert olyan súlyos amit okozott? El kell vennie a jogsiját amennyi időre csak lehet, kötelező elvonó, meg egy év fél évre felfüggesztve. Ennyi kellene. Tanulni meg majd tanul belőle, amíg két évig a feje fölött lebeg a börtön. Meg azt gondolom a tízmilliós költség neki sem zsebpénz. Drága cucc a kóla. De azt már most biztosra vehetitek, hogy egyetlen napot sem fog ülni, és nem azért mert celeb, vagy mert olyan ügyvédje van. Ilyen a jogrendszerünk. Tessék ez ellen háborogni. De persze mire ítélet lesz, akik itt vannak és most lincselnének, mert rég mást akarnak halálra kövezni, és az egész eset az eszükbe sem jut. Ettől okádék ez az egész ügy.
Lehet hogy jó színész ( bár erről nem vagyok 100% meggyőződve ) de lehet valaki akár oscar díjas félisten de akkor is ilyenkor az is számít hogy emberileg milyen.

Az aranytálcán terpeszkedő szar hiába van aranytálcán akkor is szar marad.

"Nem áll fenn a bűnismétlés lehetősége?" Ha monjuk lopott volna akkor ez teljességgel elképzelhető lenne, de az alkohol és drogfogyasztásnál ez egyáltalán nem vehető biztosra. Ha igénye van az embernek valamire akkor könnyen "bűnismételhet".
@Csabi.: de él. és még csak nem is rokkant. tényleg tegyük fel hogy fájni fog neki időnként. de nem kerül tolószékbe vagy koporsóba. megkérdezném szívesen a bácsit is, hogy szerinte ez ugyanolyan rossz-e. nekem azt hiszem nincs olyan rész a testemen ahol ne tört volna csontom, és mondom ez nem halál. szerintem, és a törvény szerint sem.
@Prof. William: persze mert lopni szórakozásból lopnak az emberek, nem az igényeik miatt :D
@tetro: Nana. Nem érveltem a lábtörés súlyosságával, csak arra mutattam rá, hogy a más lábtörése neked nyilvánvalóan kevésbé fáj. Ennek nem volt egyáltalán köze az elkövetőhöz.

A büntetés szükségességét pedig nem az okozott sérüléshez kötöttem a másik kommentemben, hanem egy ámokfutó eltávolítását remélem, az eddigi viselt dolgai miatt.

Tanulni pedig az eddigiekből sem tanult, pedig végigcsinálta már, amiket említettél.
Bucika menjen a börtönbe. Ott gondolkodjon azon hogy mit tett. Ha meg oly kurva jó színész valszeg tehetségét kamatoztathatja a börtönszínházban, majd később a Nemzetiben...
Lehet, hogy az Alföldihez kellett a Viagra a Stollnak?
Valami ilyen, és ehhez hasonló oka lehet, hogy még most is futtatják ezt a férget, aki előtte sem volt egy nagy színész. 12 egy tucat.
"Az én értékrendem szerint akinek vészhelyzetben is a rinyálás és kéregetés az első, a menekülés és a "nő" elvtelen beáldozása a második, a gyerekkel fotózkodva szánalomkeltés a harmadik, az nem színész, hanem egy gusztustalan barom."

Szerint nagyon kiraly a csavo. Az hogy valaki egy ilyen sulyos baleset utan siman leporolja a magarol a terepjarot, majd utanna lazan cigit ker a haldokloktol, hat ez nagy kiralysag. Ilyen csak a bruszvilis filmekben van, de o sokkal kiralyabb, mert eloben is megcsinalta.
Szerintem jol nyomja.
NE HAGY MAGAD Andris te vagy a jo !!!
@úriparaszt:

Demokráciában mindenkinek joga van hülyének lenni. Kötelessége viszont felelősséget vállalni a tetteiért. Amíg ezeket a cselekményeket - lásd Császár Előd - meg lehet úszni, addig nem beszélhetünk se elrettentésről, se felelősségvállalásról.

Társadalmi visszatartó ereje pont egy megfelelő súlyú letöltendő ítéletnek lehet. Néhány év a kóterszínpadon szerintem Stohl értékrendjét is felülírná. Ahogy a miénket is, ha azt látnánk, senki sem úszhatja meg büntetlenül. Stohl eddig mindent megúszott, ezért habozás nélkül ült be részegen/drogosan az autóba még a baleset után is. Na ennek kell megváltoznia annyira, hogy ez ne forduljon meg senki fejében.
@órarugógerincű felpattanó: akkor elkoboznám az autóját. azt hiszem erre is van már lehetőség. minden esetre nem nyomorítanám meg olyasmiért, ami miatt csak a közvélemény lincs hangulata miatt kell. mert a börtön megnyomorít, jobban mint egy lábtörés.
tetro, te véletlenül nem Bucika ügyvédje vagy-e?
@tetro: Szar ügy. Az, hogy nincs autója, nem fogja megakadályozni, hogy vezessen, max vesz egyet pl az anyja nevére és vezeti azt, akár jogosítvány nélkül is. Részegen az ilyesmi apróságok még kevésbé zavarják az embert.
@tetro: Combnyaktörés 70 év felett halállal is végződhet (felfekvés, stb. tüdőgyulladás), várd ki, lesz e valami szövődmény.
A herr szinész alkoholista, a szállónkban tavaly halálrészegen kurvázott, meztelenül behányt a folyosón és a szobában a szokásos csíkos kóla. Jattot nem adott.
@tetro:

Van valami képlet arra, hogy módosult tudatállapotban hogyan lehet "csak" lábtörést okozni egy frontális balesetnél? Mert ha igen, akkor muti és igazad van.

Mellesleg Stohl a hat hónapos kényszer elvonón átesett 2007-ben, az eredmény látható. Ezúttal valami olyan ítélet kell, ami eredményre is vezet. Se koncolni, se lámpavason látni nem akarom. Sitten viszont igen.
Mocskos világ, mocskos szereplőkkel...
nekem csak a kötél szó jut most így hirtelen eszembe...
...valószínű, hogy XY-t is szétszednék egy ilyen eset után az ismerősei...hát Bucinak most pechje van, mert az egész ország ismeri...a celebritás több zsét hoz a konyhára, mint egy átlagfizu, viszont nagyobbat lehet zuhanni...csak feleljen a tetteiért úgy, mint, ahogy egy átlagpolgár felelne! ...mondjuk idetartozik az is, hogy védelem neki is jár - de csak annyi, mint az átlagnak. sztem.
@Bálna_: nem, csak mondom láttam a Monty Pythont és ez kezd olyanná válni.
A legmesszemenőbbekig egyetértek a poszttal, nincs is mit tovább ragozni ezen.
Azért én is leírom (látom, hogy van, aki burokban él): a combnyaktörés idős korban az egyik legfenyegetőbb rém, 50%-ban bele is halnak szegények. Ha nem, akkor felfekvés, tüdőgyulladás, stb. Aki szerint ez "nem nagy cucc", annak sok szeretettel kívánom 70 éves korára.
@Dynojet: hát erről beszélek... :D
Egyébként ha a bácsi meghal, ez a tárgyalágis biztosan kiderül, amennyi idő alatt a bíróságok eljárnak... akkor szerintem nem úszhatja meg a börtönt. egyébként szerintem igen. még akkor is ha halmazati. egyszerűen szerencsésen tört össze másokat. ugyanúgy meg is hallhattak volna, de szerencsére nem így lett. és ha emiatt Stholt lecsukják, akkor csukjanak le mindenkit, aki valaha ittasan vezetett. Az elrettentő lenne, és biztosan csökkenne a balesetek száma is. Hmm, így belegondolva ez nem is rossz ötlet :D
@Fabius: ezzel teljesen egyetértek :)

viszont továbbra is boncolgatnám a felelősség körének határait. jelen esetben azoknak az embereknek akik stohlal voltak együtt (a balesetet megelőzően) szimpla erkölcsi felelősségük van, hisz hagyták ittasan/drogosan kocsiba ülni és elhajtani. engem ez az erkölcsi felelősségvállalás nem nagyon hagy nyugodni.

ha valaki klasszikban bankot rabol, akkor a maszkot kötő, harisnyát preparáló barátnő szintén bűnös, hisz tudott az esetről (sőt elősegítette), tehát megakadályozhatta volna. akkor is ha sima eset és akkor is ha a bankrablás közben emberek halnak meg.
kérdés, ezt kivetítve ilyen (stohl) esetre, miért nem bűnösök valamilyen mértékben (felelősségre vonhatóan) azok, akik nem tettek meg mindent annak érdekében, hogy ne legyen mód ennek a bűncselekménynek az elkövetésére?

szerintem sokkal de sokkal hatékonyabb érné el célját a büntetés, ha mindenki aki ezt elősegítette avagy nem akadályozta meg, az is bűnhődne.
azzal a motorossal mi van, aki 300 körül szeretett halmozva száguldozni, majd kicsapta a motort egy másik motoros alól? őt lecsukták? mármint tényleg nem emlékszem, mert szó volt róla nagyon sokáig, hogy tényleg börtönbe megy.
Egyetértek a szerzővel.
Ha jól tudom az elvonó nem jött be neki, tehát irány a kóter.Igazán megérdemelné.
@phaidros: szerintem ha valaki büntetlen előéletű, akkor nem annyira vágynak rá a szakmájában, szóval, ahogy más is "így jár", neki is bőven jó büntetés lenne. Egyből megtanulná, hogy mit mikor hogyan, mert nem lenne ideje, pénze, kedve dorbézolni és még kocsiba is ülni, ha rendes munkát kéne végeznie.
nem büntetlen, hanem büntetett, bocsi
@Fabius: de ezek szerint még nincs vége, mondjuk simán lehet hogy még nincs másodfokú ítélet.
Annak idején volt ez a Császár Előd botrány. Akkor még a drogfogyasztás nem súlyosbító, hanem enyhítő körülménynek számított, tudniillik hogy a hülyegyerek nem volt beszámítható, így nem büntethető.

Ezúttal kicsit már szigorúbbak a drogtörvények Magyarországon, és elég sok olyan emberre is lecsaptak velük, akik kurvára nem érdemelték meg.

Ha ezek után erre az öntelt, közveszélyes faszra nem sikerül velük lesújtani, akkor szart ér az egész.
@úriparaszt:

Az erkölcsi felelősségvállalás nem egyértelmű. A szabad önrendelkezés alkotmányos jog, ami egészen addig terjed, amíg másnak kárt/sérülést/akármit nem okozol vele. Jelen esetben ez a csattanás pillanatáig tart.

Más kérdés, hogy ha Stohl az én társaságomban issza bátorra magát, akkor nem hagyom autóba ülni, hanem hazaviszem, sofőrsegélyt, taxit hívok. Aztán reklamáljon nálam, hogy megsértettem alkotmányos jogait.
@tetro: egy narkós részeget rád autóval! vagy a családodra. láttatlanban se kár érted. köcsög fiú
A színészek ne mellé, hanem elé álljanak, amikor drogosan, részegen vezet.
Nemtom, én nem jegyzem, mint kiemelkedő színészt, mint jó színészt sem.
Mint őrülten baromkodó, drogosan felvidult Rtl-es műsorvezetőt, annál inkább.Ha valakin, hát rajta mindig látszott ország-világ, milliók előtt, hogy belőve vezeti a műsort az RTL-en.
Színházba sose ülnék be csak miatta !
Viszont nyegleségét, felelőtlenségét, combnyaktörős drogos autóvezetését egy életen át nem felejtem el.
Sok szó esik itt a művészetről, tehetségről. Ehhez kapcsolódva egy vicc:

" Két ifjú művészlélek sétál a Szépművészeti Múzeum előtt. Az egyik megkérdi: Te, figyelj, ide szarjak?

Mire a másik:

Hagyd, úgysem értenék...

Stohl buci lehet, hogy tehetséges előadóművész, de emberként megbukott. A hatályos törvények értelmében felelnie kellene tetteiért.
és...., ha a felesége látta, mert látnia, tudnia kellett, hogy részeg, drogos, mégis átengedte neki a másik kocsit is vezetésre, akkor a felesége is egy felelőtlen, gyilkos barom, mások életét veszélyeztető szintén drogos, alkoholista lehet.
Szégyen !!!
@Szabó bakter: mit mondhatnék erre? te vagy a tipikus magyar. te már engem is, meg az egész családomat kiirtanád, mert más a véleményem. remélem sok hozzád hasonló ember vesz téged körbe :)
annyiban van igaza a Bucit "védőknek", hogy két független dolog a színészmesterség és az alkoholizmus hatása a vezetésre. A kettőt függetlenül kell csinálni, a büntetést le kell ülni, és aztán mehet vissza a színházba, ha tényleg jól csinálja.
Letöltendőt neki!!!A börtön színházban még simán játszhatna.
Szerintem sem kell jobban lejáratni Stohl-t.
Közlekedni viszont csak gyalogosan közlekedhet, járdán és kizárólag csak kísérő jelenlétében.
Talán így nem tör ártatlan emberek életére.
Mit kell úgy recsegni? Minden nap agyonütnek egy öreget Magyarországon és szabadlábon flangál a megélhetési bűnöző. Ez a szopornyica még csak nem is ölt,igya csak halálra magát bánatában.
@tetro:

Másodfokról semmit nem találtam. A motorosnak az egyetlen szerencséje, hogy a halott társa szervezetében amfetamint találtak, ez enyhített valamit az ítéleten. De a négy évet kiszabták elsőre így is.
Nem tudom miért kell azt írni, hogy "büntetlenül"? Még nincs vége az eljárásnak, tehát senki nem tudja, mi lesz a vége. Ha elmismásolják, akkor lehet majd kárálni. Ha megkapja azt a büntetést, amit bárki kapna itt Magyarországon és nem pl. az Államokban (mert akkor már miért nem Szaúd-Arábia? Ott simán ki is végeznék) akkor meg lehet békén hagyni.
Azért az eléggé gusztustalan, hogy csak azért mert híres, már a teljes ellehetetlenítése a cél. Kapja meg a börtönt, vagy jogsi bevonást, vagy mittomén mi járhat ezért és annyi.
Undorító ez a csámcsogás. Belenéznék szívesen a bulvárt írók magánéletébe, biztosan ott is lehetne találni érdekes dolgokat, amikért a közösség vért kívánna..
"De az annál inkább, hogy lehet-e Magyarországon alkohol és kábítószer hatása alatt büntetlenül személyi sérüléssel járó közúti balesetet okozni?"

Nem lehet, hiszen basztatja is érte a rendőrség. De, hogy mi a büntetése, azt majd a bíróság eldönti.

Engem az zavar, hogy minden ember, önbíráskodni akar, mindenki megmondja a frankót: "szarba kell taposni, 10 évre bezárni, mindenhonnan kirúgni." Tehát tegyük tönkre végleg, őt és a családját, az esélyt sem megadva a további normális életre. A 3-ik világban van ilyen fajta önbíráskodás, mint amit a fórumokon hallhatunk.

Szerintem is hülyeséget csinált, de azért az arányosság legyen már meg. A sérültek is felépülnek, hagyjuk már őt is felépülni. Vállalja a felelősséget, fizessen kártérítést, de csak annak arányában amekkora kárt okozott.

Mondjuk az áldozatok eléggé szépen belehúztak önmaguk sajnáltatásába, az a Frizbi interjú elég szépre sikeredett, biztos jelent majd plusz 1-2 milliót.

Ja és még 1x leírom, igen faszság volt kocsiba ülnie. De majd megkapja a büntetését a bíróságtól. Ne mi itélkezzünk.
@Fabius: én sem. és szerintem a végén kapni fog mondjuk egy év letöltendőt. fél év múlva szabadul majd, ha addig előzetesben le nem tölt annyit. pedig szerintem a halmazati gyorshajtás sokkal veszélyesebb mint az ittas vezetés. mindkettőért azonnal el kéne venni a jogsit persze, de szerintem kevésbé biztos halált okozás a ittasan vezetni mint rendszeresen 300zal száguldozni. és ha ez a speedy gonzales úgy hogy ölt is, ennyit kaphat csak a magyar jog szerint, akkor stohlt aránytalan lenne többre vagy ennyire ítélni.
@jpmjpm: a Frizbi adás a magyar tévézés eddigi legalja volt. mindig azt hiszem hogy nincs tovább lefelé. rosszul lett az áldozat műsor közben és orvost kellett hozzá hívni :D ennyire megviselte hogy összetört az autója :DDDDD de azért biztos ami biztos leadták adásba az egészet :D
@tetro: nevetséges vagy ember. vagy narkós vagy, vagy részegen vezetsz. vagy mindkettő. mondom, van itt ember, aki jobb lenne, ha bent lenne. kevered a szezont a fa--ommal, a középiskolást, a narkós "apukával". persze, ez egy ilyen ország... vezessen mindenki betépve. bravo!
Egyetértek a cikk írójával, szánalmas az egész ügy...a legnagyobb kiróható büntetést követelném neki pont azért, hogy minden más, hasonló cipőben járó szennyalaknak intő jel példa legyen.
@tetro:

Szerintem nem ússza meg ennyivel. Minden enyhítő körülményt figyelembe véve (amfetamint, saját sérüléseit, stb) kapta a 4 évet. Ezen egy fellebbezés nem sokat javít.
@Szabó bakter: komolyan te akarsz bárki felett ítélkezni? egy hozzászólással ezelőtt ki akartad irtani a családomat, mert más a véleményem mint neked. mivel vagy te jobb a stohlnál, vagy bárkinél. ő felelőtlen volt és balesetet okozott, te pedig szándékosan akarnál elgázoltatni valakit az összes felmenőjével mert nem ért veled egyet. ember, ha a stohlt börtönbe kell zárni, akkor neked minimum kényszergyógykezelés jár.
Rántott HÚS:

* 60 dkg kicsontozott sertés rövidkaraj
* 20 dkg zsemlemorzsa (házi készítésű)
* 3 tojás
* 2 tk só
* 20 dkg liszt
* olaj a kisütéshez (kb. 1/2 l)

1. A húst a zsiradéktól megtisztítjuk, 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Enyhén mindkét oldalán kiklopfoljuk, kb. fél centi vastag szeleteket kapunk. Egy csipet sóval mindkét oldalát meghintjük.
2. Előbb lisztbe, majd kicsi sóval elkevert, felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk a húsokat.
3. Közepesen forró olajban, ami ellepi a hússzeleteket, szép aranybarnára kisütjük, először az egyik, majd a másik oldalát. (Én két részletben sütöttem ki: adagonként 30 perc alatt)
4. Háztartási papírtörlővel bélelt tálba szedjük, hogy a felesleges olajat felitassuk róla.
@dukeekud: lehet, hogy ő a Marlboró man
tipikus esete annak a hozzáállásnak,miszerint bárki elkövethet bármit, amíg nála nagyobb f.szú ember érdekeit-érzéseit nem sérti. Magyarul: a csóró felpofoz egy kisebbségit,kap 2év letöltendőt. stohlbuci majdnem megöl(ismételten...ja a multkor csak magát) valakit,valakiket, és megúsztatják egy ejnyebejnyével,mert mekkkkora qrvanagy művész. Ha valamelyik politikus,vagy ügyész,esetleg színészkolléga anyját gázolja részegen, belőve, halálra,akkor valszeg nem lenne ekkora a szimpátia. de mit képzel az a mezítlábas balf.sz család( remélem nem nekem tudjátok be a jelzőket,csak a "felsőbbrendű" művészbűvész kaszt gondolatvilágát próbálom idézni, élen alföldi rabörtel),nbem elég nekik,hogy a NAGYMŰVÉSZ elnézést,meg cigit kért tőlük? még meg is büntettetnék a T. Bírósággal? há' f.szt!.... örüljenek, ha nem kell ők büntetést fizessenek, amér szegény NAGYMŰVÉSZT halálrarémítették,mikor nagyot csattanva nekicsapódott a nagypapa a szélvédőjének.
Undorító senkiházi stohl is, meg aki kimagyarázza, az is.
A Nemzeti Színházunkban tényleg ilyen alakok dolgoznak? Gratulálok. Ki kéne tenni a táblát: Narkós Buzi Bár
@Fabius: kérdés meddig terjed a szabad önrendelkezés :)
a szememben (de a jog szerint is) amint kocsiba ül és elindul, máris bűnös, függetlenül attól, hogy okoz-e menetközben balesetet/sérülést/egyéb kárt, avagy nem.
a jog sajnos sehol nem szabályozza (én legalábbis nem hallottam még hírét sem) az általam felvetett problémakört, holott ez nem csak erkölcsi kérdés lenne.

az általad felsorolt megoldások teljesen helyesek, és így nyitva marad a dolog, stohl cimborái hol hibáztak? nem volt ott egyetlen épeszű, beszámítható ember sem, aki megakadályozta volna? ha volt miért nem cselekedett, ha nem volt, akkor a többiek hogyan mentek haza?
ha ezeket és az ezekhez kapcsolódó kérdéseket kicsit komolyabban vennék, azaz a felderítés, megelőzés vonalon haladnánk, akkor komoly esély lehetne az ilyen típusú bűncselekmények megelőzésében. addig marad a bűnhődés és az általa elért (kétséges és esetleges) visszatartó erő....
@tetro: " szerintem a halmazati gyorshajtás sokkal veszélyesebb mint az ittas vezetés."

ez miért is?
@Cuppanj a végére!: mér'? a vásáryandré az jobb? me' szépen(?) sikongat,és azt mongya magárol,hogy énekes, ezé' a NAGYSZÍNIIGAZGATÓ felveszi a Nemzetibe. Vagy csak mert szűk zoknit hord? nem tom,mindenki döntse el magának :)
Amióta ez a f.szkalap a diri, olyan dolgok mennek a Nemzetiben,hogy öröm nézni....ja teltházas előadások a stoll bucikával. Mindenki látni akarja,mijen az madzsarisztánba,mikó' majnem megölsz valakit, de azér' másnap még nyugodtan játszhatod a követendő NAGYMŰVÉSZ_PÉLDAKÉPET a Nemzetiben. Mer' te akkora kib.szott nagyművész vagy,hogy neked azt is szabad. A sok balfasz meg nézzen szájtátva. a hülye gerinctelen senkiházi kollégák meg falazzanak neked,mer' mekkkkora tehetség vagy. gratulálok az összes szargerincű senkiházinak a stolbucika kimagyarázásához.
@úriparaszt: 80nal a pia miatt ütközni kevésbé halálos mint 300zal átsodródni a másik sávba. ezért.
@tetro:
A gond az, hogy a lábtörött apóka egy szorgos muzsik. Senki se kapálja, gyomirtózza, gereblyézi a földjét - helyette. Mr. Stohl a megélhetésétől fosztotta meg. Kéretik figyelembe venni ezt a szempontot.
@Répatorta:

O.K. ! :)

Akkor most a jépatorta jeceptjét is kérjük, ojanét, amit nem kell clopfóóóni ! :O)
@tetro: nem egy sima lábtörés volt, hanem combnyaktörés (ha jól emlékszem), ami idős embereknél nagyon veszélyes. sok hónapig tartó fekvéssel jár, annak minden következményével (pl tüdőgyulladás). a combnyaktörés olyan dolog, amiből nagyon sokan nem épülnek fel.
@Mylady: ...hááááát....jahhh.....úgy hozta a sors életembe, hogy a közel-távoli ösmerősök között, aki idős korában combnyaktörést szenvedett 1-3 éven belül mind meghalt.
S. aki 77 éves, az igen idős........
Mondóka:
Teszek-veszek celeb leszek,
Narkósan is vezethetek.

Óvodásoknak ajánlott!!
@Mylady: akkor ez alapján bűnhödjön. de ne koncoljunk, ne irtsuk ki a családját, és ne tegyünk rá vasálarcot és zárjuk egy toronyba. mert nekem ettől van hányingerem. nem attól hogy valakit lecsuknak ha bedrogozva balesetet okoz, az szerintem is természetes. de hogy ebben a rohadt országban bármire ugrik a köz, és koncolni lehessen. és aki nincs velük, azt is irtsuk ki, mindegy tett-e bármit. ez szerintem nem normális. ha a bácsi belehal, vagy rokkant lesz, akkor ez alapján büntessék Stohlt. Ha a bácsi egy hónap múlva kinn kapál a kertben, akkor fizessen neki jó nagy kártérítést, és a többé ne ülhessen autóba csak hátra. Hát vagy tényleg akasszuk fel a szabadság hídra, velem meg a családommal együtt, mert én nem akartam részt venni az akasztásban...
Ennek a buci fiúnak látványosan kisiklott az élete. Nem most, hanem már régen. Sajnálom. Láthatóan nem találja a helyét, nem érzi jól magát a bőrében, nem a maga ura, megélhetési celeb, és nem tud változtatni az életén. Sokakkal szemben én nem vagyok bosszúvágyó, és a hörgő boszorkányüldözésbe se óhajtok beszállni. De azt sem gondolom, hogy tudna változtatni függőségén, sajnos láthatóan nem túl erős egyéniség, ehhez pedig az kéne. És ha nem tud változtatni, akkor csak idő kérdése, hogy újabb balesetet okozzon. Szóval minimum teljes kártérítésre kötelezném, a jogsiját elvenném vagy 10 évre, és elvonóra majd rendszeres drogszűrésre is kötelezném.

Ami viszont még érdekesebb, hogy ebben az országban kb. 3 millió nagyon szegény/nyomorgó szerencsétlen sorsú ember van, sokuk olyan mélységből, hátrányból kezdte/kezdi életét, hogy soha semmi esélye nem volt/nincs normális, emberhez méltó életre, és akik láthatóan senkit sem érdekelnek ebben a közönyös országban. Közben meg ez a tipikus kis "12-egy tucat" kis médiacelebecske, aki valljuk meg, ezred ennyi nyilvánosságot sem érdemelne meg, ez lázban tart titeket. hát, ha nektek ő kell, csak tessék. megérdemlitek. (Alföldi Robi is megéri a pénzét...)
Jo ez a blog:)
En csak azt nem ertem a szineszvilag mit ved, kicsit keverik a szezont a fas...al. Stohl elsosorban celebkurva volt es csak masodsorban szinesz. Az hogy milyen, az mellekes. Akinek tetszett megnezte szinhazban.
De a celebkurvak elete ilyen, eddig abbol elt ha evett egy szendvicset, akkor az elso falat utan hivta a blikket es el lehetett olvasni, hogy izlett e a cimlapon. Az ujsagoknak meg egy targy volt, amin kerestek. Ez nem valtozott, az ujsagoknak tovabbra is egy targy, penzt keresnek a keresztre feszitesebol! Ki nem sz..ja le, ismerte a jatekszabalyokat, vallalta.
Ami meg tortent azok utan az a minimum hogy leszedik, kiirjak a TV kepernyorol, mert nehogy mar fomusoridos vagy mainstream adasokban bajvigyorogjon.
A szinhaz kicsit mas, az nincs bent a nepek nappalijaban, eleteben:) MAjd a nezok szavaznak a penztarcajukkal. A tobbit meg akkor vitassuk ha mar van itelet, mert egyelore semmi ezen a teren..

MAs story. Jonnek itt a nepek a komuves, meg kis pista jozsi storykkal. Egy asztalos ismerosom jogsijat elvettek ittas vezetes. Nem okozott semmit, meg paralel volt vmi mas rendorsegi ugye. A lenyeg a rendorsegi ugyek. Utana lehuzhatta magat a klotyon, senki nem ajanlotta tovabb. Mert hiaba volt jo asztalos, a franc se akarta a fejet latni a sajat lakasaban, mert innentol kezdve zuros! Vannak szabalyok, tartsa be.
@tetro: szerintem ebben teljesen igazad van. felkoncolni nem kell, elég, ha kap egy arányos büntetést. olyat, mint amit bárki más is kaphatna.
viszont nagyon sokan attól tartanak, hogy a pr-ja miatt nem fogja megkapni azt, amit az egyszerű emberek (te vagy én) kapnának hasonló esetben.
és ez tényleg sanszos.

más
ami számomra érdekes: ha én próbálok állást keresni, mindig be kell mutatnom a makulátlan erkölcsi bizonyítványomat. ha stohlt megbüntetik, utána hogy fog erkölcsi bizonyítványt mutogatni? vagy a színészeknek nem kell?
@tetro:
"ebben a rohadt országban bármire ugrik a köz, és koncolni lehessen"
így van. erről (is) van szó. ez is megérne egy külön posztot.

sokan láthatóan fájlalják, hogy nem lehettek ott 1789-ben párizsban, hogy élőben nézhessék végig a lefejezéseket. vagy kicsit korábban rómában a colosseumban, az biztos remek muri volt.
Imádom, hogy a nép, az istenadta hogyan követeli hörögve Stohl vérét, szeretné felnégyelve kiszögezve látni.

Pedig az ide névtelenül kommentelők közül vajon hányaknak volt meg a saját kis hülyesége? Hányan vezettek részegen, vagy okoztak kárt felelőtlenségből, ordibáltak-hánytak a köztereken, verekedtek, loptak boltban, pofoztak feleséget, stb.
Ugye itt sem mindenki patyolat tiszta angyalka.

Ja, hogy nektek lehet, neki meg nem?
Lóf@szt. Neki pont ugyan annyit szabad mint nekem, neked, bárkinek. A büntetés is pont ugyan úgy jár egy kapitális fasságért mint bárki másnak.
Az átlagnál ismertebb, sikeresebb, vagyonosabb, már mindjárt belezzük is ki a tárgyaláson, nem?
Stohl András nagy port kavaró balesete után katasztrófaturisták özönlötték el a Nemzeti Színházat - írja a Bors. A lap a színház jegypénztárosánál érdeklődött a stohlos darabokról, és mint kiderült, a májusban futó Úri muri, a Vadászjelenetek Alsó-Bajorországból, a Tizenkét dühös ember, a Hermelin és a Buborékok című darabok telt házzal futnak, a pénteki János vitézre viszont még volt jegy. "Az összes olyan előadás telt házas, amelyben Stohl András szerepel, a napokban szinte egyszerre elfogytak a jegyek" - mondta a Borsnak a Nemzeti jegypénztárosa. Alföldi Róbert, a színház főigazgatója korábban kifejtette, mélyen elítéli Stohl tettét.

Gondolom erre az idézetre alapoztad az írásod. Felhívnám szíves figyelmed a "jegypénztárosa" és az "Alföldi" szavak közötti pontra. További segítségként, ez egy két mondatot egymástól elválasztó írásjel. Amennyiben időközben más nem szólt volna, hogy Alföldi NEM a színház jegypénztárosa, ezt most megteszem. Miután írásodat arra alapoztad, hogy Aföldi MIT NYILATKOZOTT a jegyvásárlással kapcsolatban, kérlek: vizsgáld felül az állításod, mert ez így egy újabb faszság. Kérlek, ne írj baromságokat, ha nem tudod (vagy nem érted), Alföldi MIT nyilatkozott ez ügyben.
@kvadrillio: bizony, sajnos ez így van. a hosszas fekvés olyan mértékben legyengíti az amúgyis leépülőben lévő szervezetet, hogy sokan belehalnak.

hozzáteszem, ha egy ilyen baleset után valaki meghal és a halála a sérülések következménye (pl tüdőgyulladást kap), azt figyelembe is kell hogy vegyék a bíróságon.
akkoris, ha később történik.
@tetro: neked meg egy továbbképzés. hogy meg tudd különböztetni a jót a rossztól, mert úgy tűnik, hogy veled valami nincs rendben... én nem vezetek bekólázva és innen igenis jobb vagyok. miért ne ítélkezhetnék? mert te azt mondtad? nem lettél valami szimpatikus, -szerintem sok embernek- majd talán még meg is dumálsz, hogy végülis ez így rendben van. egyre inkább úgy tűnik, hogy valami szétszívott agyu drogoshoz van szerencsék a személyedben.
@úriparaszt:

Szerintem azért nem szabályozza jog, mert erkölcsi felelősség és alkotmányos alapjogok között határt húzni kizárólag szubjektív vélemény alapján lehet.

Így morális felelőssége van a Bucival együtt mulatóknak, de - jelen állás szerint - büntető jogi nincs. Viszont Stohl mulatozásairól is láthattunk videót eleget, részeg kocsmai verekedéstől autó platón karóval hadonászásig. A művészlélek társaság nem olyan önkéntes terminátor, mint te, meg én, akik meg tudnak fékezni egy fotelmacsót, ha úgy adódik. :-)

Ezzel fel nem mentem őket, csak valamennyire megértem.
@Mylady: szerintem az hogy ő ennyire szem előtt van, és hogy a többség szerint csak giotin lehet elég neki, ezért nem fogja a bíróság elmismásolni az ügyet. a móri esetnél is bármilyen bűnöző is volt a csávó, de ártatlanul ítélték el abban az ügyben. ez pedig egyedül a köznyomásának volt köszönhető. pedig ott jogos volt a lincshangulat, mégis tévútra vitte az egész ügyet...
szerintem az állás dolog másképp működik. én filmezéssel foglalkozom, és teljesen irracionális az egész világ. tőlem soha senki az életben nem kérdezte még meg, hogy mit tanultam, és van-e diplomám és honnan. a média ugyanez. sőt talán a bulvár média része rosszabb. ott ha kamera előtt vagy, akkor csak az számít, hogy eladható arc legyél a köznek. valaki akit lehet imádni, aztán meg felkoncolni. ehhez nem kell erkölcsi bizonyítvány. sőt semmilyen papír sem kell. legyél jó a munkádra, amúgy meg csinálsz amit akarsz. jó vagy nem, ez egy ilyen közeg.
@Szabó bakter: akkor azért szeretnél megölni mert nem vagyok számodra szimpatikus? és szerinted velem nincs rendben valami? amikor járkálsz az utcán, akkor is szeretnél megölni mindenkit, aki nem szimpatikus számodra? azért nem ítélkezhetsz, mert közveszélyes vagy. sokkal veszélyesebb mint a stohl. ő bedrogozva beszámíthatatlanul okoz sérülést, te pedig gyilkolnál csak úgy. tudod akkor már inkább ő mint te. vagy bármilyen részeg sofőr, mint egy elmebeteg aki csak azért ki akarja irtani a családom, mert "nem vagyok neki szimpatikus". Persze te már azt is tudod, hogy én milyen vagyok. Hogy mennyit drogozom, és milyen drogot használok. Éljen. Egy elmbeteg látnokhoz van "szerencsék" :D Tudod mit? Menjél ki inkább az utcára, aztán gázolgasd el a kisgyerekes családokat, ahol nem szimpatikus neked a fater, aztán meg üvöltözd, hogy de szerinted ő drogos volt és a Stohlt se akart felkoncolni. Ökör...
@_Toto_: "Ja, hogy nektek lehet, neki meg nem?
Lóf@szt. Neki pont ugyan annyit szabad mint nekem, neked, bárkinek. A büntetés is pont ugyan úgy jár egy kapitális fasságért mint bárki másnak.
Az átlagnál ismertebb, sikeresebb, vagyonosabb, már mindjárt belezzük is ki a tárgyaláson, nem?"

Ez nem teljesen igy van, pontosabban jogilag igy van. De aki kozszereplo az vallaja azt hogy "peldat" is kell neha mutatni. Ha valaki elismert bulvarceleb, szinesz, akkor vannak kotelezettsegei is, kulonben elveszti a "kozszerepet" csunyan. Es most ez tortenik.
@kvadrillio:
csak neked, csak most, csak selypítve:

# Sárgarépa 25 dkg
# Barna cukor 20 dkg
# Citromlé 3 evőkanál
# Tojás 5
# Darált dió 25 dkg
# Zsemlemorzsa 8 dkg
# őrölt fahéj, gyömbér ízlés szerint
# citromlé 0,5 dl
# porcukor 10.15 dkg

A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a citromlevet, a darált diót, a megtisztított és lereszelt répát és a zsemlemorzsát. Fűszerekkel ízesítjük, végül óvatosan beleforgatjuk a tojások kemény habbá vert fehérjét. A tésztát kivajazott tortaformába töltjük, és előmelegített sütőben 200 fokon 50 percig sütjük. Ha kihűlt, citrom mázzal vonjuk be. Ehhez a citromlébe annyi porcukrot keverünk, hogy sűrű krémet kapjunk, majd vizes késsel bevonjuk vele a süteményt.
Hogy a témához is hozzászóljak:

BUCInudli:

kb. 75 dkg krumpli, liszt, amennyit felvesz, hogy keményebb tésztát kapjunk, (ha kevés benne a liszt, akkor szétfő), só ízlés szerint, kis olaj, zsemlemorzsa vagy búzadara, lekvár

A krumplit meghámozzuk és apró darabokra vágva megfőzzük sós vízben. Ha kihűlt, krumplinyomón átnyomjuk, megsózzuk és hozzákeverünk annyi lisztet, hogy keményebb tésztát kapjunk. A tésztát kisodorjuk majd csíkokra vágjuk. A csíkokat henger alakúra hengergetjük, és 3-4 cm-es darabokra elvágjuk, majd liszttel megszórjuk, hogy ne ragadjanak össze. Felteszünk egy fazékban vizet főni, kis olajat teszünk bele, hogy a nudlik ne ragadjanak össze, majd kifőzzük a nudlikat benne (ha feljön a víz tetejére, már csak forr egyet és kész is, nagyon gyorsan megfő). A főtt nudlikat lecsepegetjük szűrőkanálban, majd pirított zsemlemorzsában vagy pirított búzadarában meghempergetjük. Lekvárral tálaljuk.
@_Toto_: Te szerencsétlen.
Stohl nem egy megtévedt angyalka, hanem egy ordas, közveszélyes féreg, aki évek óta nap, mint nap veszélyezteti ártatlan emberek életét, évek óta hozza-viszi, fogyasztja a narkót, aki élettársára akarja kenni a balesetet, csak hogy mentse magát, egy komoly baleset után cserben hagyja áldozatait, és újra beűl részegen narkósan a kocsiba, ismét veszélyeztetve vás embereket.
Nem tanult az eddigi eseteiből. Ha valakinek nem használ a figyelmeztetés, rábeszélés, akkor mostmár olyan kemény büntetésnek kell jönni, hogy a segge legközelebb lilára szoruljon a félelemtől, ha csak eszébe jut, hogy narkózzon, vagy részegen autózzon.
Jó színész, annyira mint Steven Segal az ezerarcú. A megoldás egyszerű: meg kell védeni a társadalmat tőle, tehát kényszergyógykezelés zárt intézetben. Ez működött régen is: Nagyfa. Addig hiába vesznek el jogsit, hiába csukják le. utána ismét ezt fogja csinálni. Ha függő valaki, nem lehet vele mit kezdeni, amíg le nem szokik (szoktatják).
Azt hittem, már nem szólok ehhez - megtettem az Index más helyein -, de a HH tegnap kicsapta a biztosítékom. Hogy jön ide Villon - meg Caravaggio tehetnénk hozzá???

Eszem megáll: ez az ember nem egy ilyen kvalitású tehetség, hanem a valaha meglévőjét eltékozolt morzsákbólkurva jól megélő valaki. Aki emberként egy szimpla szarzsák! Mert, mint kiderült: mártott anno ő be dílert (helyes, ne fertőzzön az ilyen szabadon, de akkor ne betyárbecsületességgel szidolozott glóriával ünnepeljék Stohlt), simán kente volna Ancsikájára az egészet, ha nem tanúskodik ellene az életben maradtak csapata, tört volna másokat is össze seggmólésan elmenekülve és pláne nem figyelve semmire, PR-osan akciózott pici babájával rendőrségre menet vakuk előtt... Ő legyen főrendőr egy sorozatban, mert akkora tehetség? És minden magyar hülye, mert azonosítja a szerepet a szereplővel, tehát mi vagyunk a hibásak, hogy lemondatták a Tűzvonalról? Ezt mondták ki a nagy pályatársak. Kikérem magamnak.

Azt, hogy ők bármit megtehetnek civilként - az nem hathat vissza a színpadon, filmen rájuk. Na, neee. Stohlnak nem tesznek ezzel jót, csak azt a - lassan hivatalossá váló - képet erősítik, hogy mindegyik gazdag nagymenőnek vaj van a fején és ezért összezárnak a lelepleződéstől félve.

Sokszor leírtam: menjen kapálni, csak ő meg a kukorica, ugorka - az összetört öreg piacozásból élt, most meg nyista pénz neki - egy évig legyen csak magában a jó levegőn. Leszoktató program és kármentés 2 in 1, őszintén kemény fizikai melóval kivitelezve. Lenne ideje felmérni, hol baszta el, megérte-e a kölykei jövőjét felszippantani naponta vagyonokért? Ebben látnék megtisztulást, sőt megérne talán, mint művész is. Mert részeg CSörgheő Csulit adni az Úri muriban, amikor az egész élete jó ideje egy folyamatos dorbézolás, nem olyan nehéz....

Polanskinál is undorító ez a pátyolgatás: akármilyen nagy rendező, ez ne ments fel a tette következménye alól! Más egy régi költő - aki mindig is vállalta zsivány voltát, soha nem kente el a balhéit - és más egy hajdani festő hatása, mint egy XXI. századi, orrba-szájba a mindennapjainkba tolt felfújt celebé. Történelmietlen összevetni ezeket - akkoriban, a 100 éves háború idején embert ölni, rabolni, villonosan"működni" kicsit más megítélés alá esett. Ám de így is kemény bünti: száműzetés lett a vége. Alföldi csalódás.
Ennyit kér a "vért kívánó" nép is Stohlnak, arányos büntetést a sok eddig elkövetett szemétségéért. Nem egy botlása volt, x éve - kollégái által tudottan - csak bukik.
@tetro: mivel ő "híres ember", "jajdejó színész", "szupertehetséges műsorvezető", egy "igazi celeb" és hatalmas barátai vannak, simán előfordulhat, hogy megússza egy ejnye-bejnyével
nem ez lenne az első eset
@nyekk: Minden szavaddal egyetértek.
@tetro: nos, akkor lássuk: részegen, benarkózva balesetet okoz (nem először), aztán cserben hagyod. és neked ez tetszik... én autózok és a családom is. nem szeretném ha így járnának. ezért gondoltam, a legközelebbi téged kapjon el. nyugodtan arcoskodhatsz, a kommentjeidet olvasva leginkább a dilettantizmus és aktivitás kapcsolata jut az eszembe. lehet be vagy kólázva, azért pörögsz ennyire, kedves 1 személyes szdsz. szerintem fuss el a rendőrségre és jelents fel, hogy van egy idióta, aki elitéli a narkósan/részegen vezetést. majd meglátjuk kinek lesz a végén igaza...
@Mylady: Pedig, már kurvára BÖRTÖNBEN lenne a helye ennek a f@szkalap POJÁCÁNAK..Nevetséges, hogy ennyire impotensek az itthoni igazságszolgáltatók.Bezzeg aki meg akarja védeni magát a cigóktól, az megy a börtönbe..Aki meg több milliós kárt okoz, és majd nem megöl X ártatlan embert HULLA RÉSZEGEN.Az meg vígan szórakozhat tovább...lárifáriország.
@Szabó bakter: "én autózok és a családom is. nem szeretném ha így járnának. ezért gondoltam, a legközelebbi téged kapjon el"

Kapja el őt is a bucige*i, de mind a ketten maradjanak ott..Úgy lenne hasznos a társadalomnak.
Stohl középszerű színész, civilként emberi roncs. Az exhibicionista szakma - különösen akkor, ha valaki ehhez nem elegendő intelligenciával rendelkezik - megkívánja, hogy szorongását vegyileg oldja. Az évek során bizonyította, hogy ebből a kátyúból nem tud kilépni. Az emberi kvalitásokra keveset adó kereskedelmi televízióban ordításaival rettenetes pénzt keres, melynek elköltéséhez nem rendelkezik megfelelő értékrenddel. Helyette a "neki mindent szabad" érzés fogja el, ennek eredménye az, hogy előbb-utóbb összetörik körülötte valami. A balesetes autójában készített fotókon volt ugye tiltott eszköz (katonai éjjellátó berendezés - amiről ma már nem esik szó), meg a lepusztult szervezetet spannoló Viagra tabletta, meg rengeteg alkohol, ami mind arról szól, hogy habzsol, pedig nem bírja, illetve - számításba véve, hogy rendőrszerepet játszik rendszeresen és ezért jó rendőri kapcsolatai is vannak - törvény felettinek képzeli magát. Lehet, hogy saját érdekében, egyfajta terápiaként tenne jót neki, ha néhány évre kivonnák a forgalomból, zárt helyen elmélkedhetne. Nem tudom, mennyi év jár azokért amiket elkövetett, de néhány évre szüksége lenne.

És még... Napjainkban egyre gyakoribb, amikor tettes és áldozat egyaránt unszimpatikus lesz egy történetben. Stohl áldozatai ilyenek. A beléjük rontó színészhez hasonlóan ők is a bulvár életet választották és persze licitálnak a kártérítés nagyságára, miközben gondolom a szereplést is pénzért vállalják. Az már a kereskedelmi televíziózást minősíti, hogy mindennek bőséges teret ad. Tanuljunk silányságot!
@tetro: észnél - e vagy? NEM egy lábtörés.Ittasan, kábítószeresen baleset okozása!!!!!!Ha a családtagodat gázolta volna el ez a szarházi,(mert azt se tudom a felkapott tudatmódosított gyökérről,hogy mitől színész???),most mi lenne a véleményed?
Hogy a francba jön ide az Szdsz? Tényleg hogy? Az előbb még füves voltam, most már kokainozok? Sajnálom, de aki koncolni akar, az nem több egyszerű csöcseléknél, aki maga sem érdemel majd hasonló esetben más milyen eljárást. Hol a rákba írtam én azt, hogy ez nekem tetszik? Hol mutasd már meg te ökör. Ellenben szarok rá, hogy mi az ami eszedbe jut, és amiért ki akarod irtani a családom. Ha te egy ismeretlen embernek ilyet mersz mondani, mert más a véleménye mint neked, akkor téged sokkal sötétebb lyukba kellene zárni, mint bárkit aki balesetet okoz. Ezt azért felfogod ugye, mi a különbség az olyan emberek között, akik felelőtlenül balesetet okoznak, vagy akik megölnének másokat a családjukkal együtt, mert azoknak más a véleménye? Az a baj hogy háborogsz meg lincselnél, és fel sem fogod, hogy tőled magadtól ilyen okádék minden körülötted. Te ökör, nem azzal mennék a rendőrségre, hogy elítéled a narkós vezetést, hanem hogy fel akarsz koncolni valakit, és hogy ki akarod irtani a családom, mert én ezt ellenzem.
Ne basztassátok már szerencsétlen fószert!

Én már (lelki szemeim elött) láttam egy naptárban a Buci nevet.
Be volt írva egy adott napra.

Meg pár kiegészítő infó is róla.

XXXX.xx.23 Buci, 95 kg, fajsúly 1.01 -> szükséges betontömb 56.5kg,

Nyakkörfogat: 45 -> szükséges kötél hossz 1.5 méter.

Duna mélysége 2.8m, áramlás 1.8 m/s, várható első felbukkanás: Baja, 13 nap múlva.

Addig meg hadjátok békén, az általa lebuktatott, ki nem fizetett dílerek sem bántják.
Az úsztatás sem haragból történik, tisztán üzleti ügy lesz.
@csizkek: nohát,az állattya ilyen példát tudott.....
@tetro: ne haragudj,de nem igazán volt egyértelmű,hogy pártolod a genyát,vagy elitéled!!!!!!
@tetro:

" szerintem a halmazati gyorshajtás sokkal veszélyesebb mint az ittas vezetés."

ezt az állításodat alátámasztottad egy másik, ismereteim szerint sehol nem igazolt állítással, mely szerint:

"80nal a pia miatt ütközni kevésbé halálos mint 300zal átsodródni a másik sávba. "

nem kötekedni akarok, csak a kijelentés igazságtartalmát nem látom bizonyítva.

mivel halmazati gyorshajtásról beszélünk azokban az esetekben is, amikor valaki rendszeresen a megengedett 90 km/h sebesség felett autózik/motorozik, mondjuk 110 km/h-val. állításod szerint tehát aki rendszeresen (bár józanul) ezt teszi, az veszélyesebb, mintha valaki 80 km/h- val autózik részegen, bedrogozva.
@Picitures: karamboloztam néhány éve egy csávóval aki keresztbe fordult előttem, és olyan részeg volt hogy nem tudott kiszállni a ladából. úgy szájba vágott a légzsák az övtől függetlenül, hogy egy percig alig láttam. utána gyorsan hívtam a haverokat, aztán felhúztuk az ürgét az első villanyoszlopra, mi mást tettünk volna. hát nem. kiszedtem a barátnőmet az autóból, és amikor láttam hogy nincs semmi baja, odamentem a csávóhoz akinek a feje szétcsapta az oldalsó ablakot, és segítettem neki elállítani a vérzését. persze közben végig szidtam az anyját is, ez tény. nem volt koncolás. később kaptam egy gipszet az egyik ujjamra, ő kórházban feküdt egy ideig, aztán kiderült hogy kötelezője se volt... hosszú történet. nem daraboltuk fel végül a csávót, annak ellenére hogy nem ültették le, és az autót se tudta kifizetni.
@steve85a: OTT A PONT

Most kezdtem aggódni Stohlért, hogy előjött ez a 105 éves vádalku. Ha az tíz felé oszlott, akkor jó magaviselettel pár év múlva kikerülnek.
Gondolom, most is hasonlóan kb. 115 évet kellene vádalkudnia, hogy ő maga nem kapjon letöltendőt.
@úriparaszt: nem tudom. számomra ez egyszerű fizika. 110zel menni neki valaminek durvább mint 80nal. ezért jobban megijednék a kanyarban 200zal átsodrodó motorostól, mint a 80nal kacsázó Stohltól. Habár most már a Stohltól messziről is félnék, akkor is ha épp egyenesen megy :D
Nem lesz itt semmiféle büntetés,akárki "meglássa". Ez egy ilyen ország.
Fogadjunk:
>1év letöltendő: 28,00
>1év felfüggesztett: 12,00
<1év letöltendő: 20,00
<1év felfüggesztett: 3,00
pénzbírság+ejnyebejnye: 1,01 Odds
@Fabius: nos, azért a jogalkotásban, büntető törvénykönyvben és szivesen látnék ilyesmi kiegészítőket, mivel láthatóan a fejekben hibásan szerepel ez a kérdés, már aki fejében egyáltalán felmerül :-)
az alkohol és drog nálam majdnem teljesen egy kategória, egyik különbség, hogy az alkohol (egyelőre) több családot tesz tönkre, több életet nyomorít meg és vélhetően sokkal többe kerül az adófizetőknek, mint gondolnánk.
persze a mérték fontos, tehát nem teljes elutasításról beszélek..
Nehany pillanata volt ennek a nimandnak es semmi több. Visszaesö, ott a helye a többi mellett...
Jelentem, ha a kisvárosunkban valaki részegen, betépve elüt egy valakit, azt kiközösítik.
A gyerekeit is. Ha helyben dolgozik, megkérik szépen, mondjon fel hamar...... A szülőt, hogy ha magának jót akar, vegye ki a gyereket a suliból.
Miért is kellene másfajta megítélésnek lennie Stóhllal szemben a közösségnek?
Miért kellene az eddig szíre-szóra felhívott újságoknak most ölelve siratni, mekkora hülye volt?

Kíváncsian figyelem, mit fog kapni!

(Anno a mostoha apám sofőr volt. Részeg ember befeküdt a kamion alá éjjel, átment rajta a fater, nem látta mikor elindult hajnalban. Lesittelték érte..... Nem hiszem, hogy nagyobb volt a bűne, mint most Bucinak)

A művésztársadalom a médiából és a hírverésből (IS!!!) él!
Ne álljon most a sodorvonalba, mert elviszi a víz őket is!
@úriparaszt: Miért kell itt mérték?Ne vezessen autót senki semmilyen tudatmódosított állapotban.Pláne egy pénzzel kitömött szarzsák,rendszeresen!!!Mert neki ez jár.Tetró,én nő létemre lehet hogy a sebe ellenére is agyonvertem volna,ha bajt csinál valamelyik családtagomnak.Tudom,aztán mehettem volna a sittre.Ha ittál,sofőrszolgálat,ha nincs pénzed bkv.Miért olyan bonyolult dolog ez? Megmondom a tutit:szarnak ránk ezek a felfújt hulladékok,és a felfújt hulladékokat pártoló politikusok,és törvényhozók,meg a törvényt be nem tartatók.
Es azzal az ir vagy angol ferfival mi legyen aki szabalytalan szaguldozas kozepette megolt ket kiskoru gyermeket Leanyfalun es 2 ev bortonre akartak elitelni csak megszokott. Ket ev borton ket gyermek eleteert. Csaszar Elodot meg felmentettek, mert baleset volt szembe savban. Ha azt nezzuk eleg puhany a bunteto torvenykonyvunk.

Tudvalevo itt Kinaban, ha egy ember tobbszor probalkozik AUTOLOPASSAL, HALALRA is itelhetik erte. Nem is lopkodjak az autokat ugy mint nalunk a 90-es evekben. Rend van.

Akkor hol demokratikusabb az elet? Hol elhetobb? Kinaban!! (csak nem kell a politika ellen pattogni) Persze a torvenyek szigoran kivul meg ezer mas ervem is van erre.
@tetro: én csak arra akartam rávilágítani, hogy ezen tevékenységek között nehéz veszélyességi faktor szerinti sorrendet felállítani, ha mégis megpróbáljuk, akkor nagyon körültekintőnek kell lenni.

ha a két konkrét esetet vizsgáljuk (motoros vs stohl), akkor is igen sok bizonytalansági tényező merül fel, nagy a háttérismeret hiány (nálam biztosan) így nehéz határozottan kijelenti bármit is :-)
lehet közösen elfogadott alapelveket felállítani, még akkor is ha ismereteink hiányosak, maximum nem lesznek helyesek. de nem az alkotmányról beszélünk, igaz az sem örök és legfőképp nem hibátlan :-))

stohl büntetésével (bűnhődés és visszatartás) kapcsolatban is arra figyelmeztettem, hogy nem lehet indulatból, érzelmileg túlfűtötten itélkezni (még virtuálisan sem). a büntetés (lámpavas, sóbánya, diliház, csakhogy a legszebb igényeket soroljam) céljának meghatározása elengedhetetlen a büntetés kiszabásához.
ugyanígy, a közlekedésben is jellemző (bármelyik ezzel kapcsolatos blog, fórum alátámasztja), hogy sokan érzelmileg befolyásolva itélkeznek egy-egy konkrét eset kapcsán, pedig ha hátradőlve végigondolják mi történt, akkor egy kicsit mindig másképp látják.

bár magam is több esetben javasoltam egy-egy vita, vagy véleménycsere során, hogy 'képzeld magad az áldozat vagy áldozat családja helyébe', de ez nem jelenti azt, hogy helyesnek tartom. egész pontosan annyiban tartom jogosultnak, hogy minimális empatikus képeségekkel belátjuk miért érvel (vagy vagdalkozik) valaki túlságosan elvakultan vagy elkeseredetten.
szerintem nem fogják lesittelni, felfüggesztettet kap, súlyos sérülést okozott ugyan, de nem halt meg az illető, ez a szerencséje mert különben pár év börtön kinézne neki.
@Picitures: a mérték nem a vezetésre vonatkozott, hanem általában a fogyasztásra. ha mértékkel fogyasztok alkoholt vagy drogot, akkor semmi nehézséget nem okoz a törvények, szabályok betartása, köztük azzal is, hogy nem ülök volán mögé.
aki nem tudja tartani a mértéket az nem csak vezet ittasan/drogosan, hanem egyéb területeken is hibásan, rosszul méri fel a tetteit. ebből a szempontból irreleváns, hogy kocsit vezet vagy veri a feleségét, gyerekét.

mellesleg a törvények/szabályzók betartása nem jelent egyetértést a törvényekkel/szabályzókkal :-)
Ezt a "szimpátiatüntetést" a színházban szerintem nagyban előidézi az emberek józan paraszti igazságérzete.

Tudják, hogy Stohl egy részeges, felelőtlen segg, aki másokat gondatlanságból életveszélybe sodort.És ha azt látják, hogy ezért olyan büntetés van neki kilátásban, mint bárki másnak, aki segg részege, benarkózva, gondatlanságból másoknak súlyos sebesülést okoz, akkor lapoznának.
Ezt látják? Nem ezt látják. Illetve azt még a "nyúzzuk meg Stohlt!" és a "miért bántjátok Stohlt?" tábor sem tudja, hogy mit szab rá ki a bíróság, az viszont látszik, hogy egy bizonyos réteg a celeb világ által keltett összes frusztrációját most Stohlon akarja leverni és úgy kezeli, mintha legalábbis ő lenne hasfelmetsző jack, mintha gonoszságból, előre megfontolt szándékkal tenné mindezt, és sosem lehet tudni, hogy mit tervez még a veszett lelke...és ez annyira tömény, és idegesítő, és álszent, hogy kiváltja ezeket a szimpátiatüntetéseket.
A munkáltatóinak annyit kellett volna mondaniuk, hogy hülye voltál, b.meg, meg is érdemled, töltsd le, amit rád szabnak, még annak a költségét is rád terhelem, hogy ki kell írjalak a sorozatból, mert nem tudsz forgatni, míg ülsz!
Na de erre hivatkozva megfosztani valakit a munkájától? Ez nem a munkáltató ügye, semmi köze hozzá, remélem az a szenteskedő bagázs jól bele is bukik a sorozatába.
És azt is remélem, hogy Stohl megkapja, amit mindenki más megkapna a helyében. nem kevesebbet, de nem is többet!
@Chaoyang: ha nagyon gonosz akarok lenni,akkor mondhatnám, hogy kínában azért könnyebb halálos itéletekkel dobálkozni, annyiból nem gond ;->
Egyszer már majdnem sikerült megölnie magát, nem rajta múlott. Szerintem, most sem úgy ült be a kocsiba, hogy ha balesetet okozok ilyen állapotban, akkor el fog majd törni egy bácsi lába. Most sem rajta múlt, hogy éppen nem halt meg senki! És ha meghaltak volna? Akkor az változtatna azon, hogy részegen, narkósan beült a kocsiba? Akkor az, aki részegen és/vagy drogosan autóba ül, és közöttünk "közlekedik", nem potenciális gyilkos, ha szerencsésen elkerüljük a vele való találkozást? Az meg, hogy az áldozatokban éppen milyen nyomot hagy egy baleset, ha csak kisebb-nagyobb sérüléseket szenvedtek is, ezt megint csak embere válogatja.
Stohl András meg ma már nem zseniális színész (uramatyám, ha így 40 felett vagytok, mint én, akkor azért jutnak eszetekbe nevek erre a jelzőre) hanem valami női magazinban jó pár évvel ezelőtt a legvonzóbb pasinak kikiáltott, mindent bevállaló, harsány, idegesítő ripacs. De ez nem izgat, mert ugye legfeljebb nem nézem, az annál inkább, hogy szembejöhet velem az úton. Persze száz meg ezer részeg, vagy drogos villanyszerelővel, kőművessel, üzletkötővel, igazgatóval, stb, stb. együtt. MINDENKIT meg kell büntetni, aki mások életét, testi épségét, vagy akár csak a tulajdonát szándékosan veszélyezteti.
"Az én értékrendem szerint akinek vészhelyzetben is a rinyálás és kéregetés az első, a menekülés és a "nő" elvtelen beáldozása a második, a gyerekkel fotózkodva szánalomkeltés a harmadik, az nem színész,(villanyszerelő, atomfizikus, akármi) hanem egy gusztustalan barom."

Amen !
@szendeszundi: Ámen. És remélem nem tudja meggyőzni a háttérben az áldozatot. Csak remélni merem, hogy vannak elvei.
Hány meg hány ember ÜL!!! elózetesben, pár gramm fű miatt ... itt meg "megúszásról" beszélünk? Jog előtti egyenlőség? Nem lincshangulat - kapja meg, ami jár másnak is, mint visszaeső, kábítószerfogyasztó + cserbenhagyás, ittas vezetés. Ennyi - ha ezt ő megússza, szép példát mutatunk magunknak.
Itt zéró tolerancia van - egyeseknek kicsit több?
@Rézvirág: A munkája nagyrésze az volt a sorozatban meg máshol is, hogy az eddig felhalmozott tévés - talmi - népszerűségét vigye be a buliba. Nem akkora színész, hogy pótolhatatlan - filmen láttam: közepes szintű, a hangjából és a manírjaiból megélő mucsómacsó (valaha, kezdetben volt humora is)- és egy rendőrt ne játsszon egy ennyire felelőtlen tahó! Bajor Imre se az antialkoholista liga elnökeként fénylik itt-ott nehéz pénzekért. Önirónával kezeli a függését és sofőrrel jár mulatni. Ennyi esze még neki is van.

Menjen SA mediálás keretében - vére vevés, vérveszteség nélkül, max vérhólyag! - az öregnél rendet tenni a kiskertben a két kezével, mert ők tényleg éhen halnak piacos bevétel híján. Stohlnak volt havi 5 millás jövedelme y éven át. Ancsika kaphat gyest vagy mi.
Húzódjon a saját jó ízlése (ha van), jól felfogott érdeke miatt most kicsit félre a színpadi , bulvárfényektől - ahogy írtam, éljenek meg a tartalékaikból. Ne bírói ítélet nyomására, hanem önként megbánásiból, MOST. Akkor hiteles lenne, akkor egy év után ünnepeltethetné magát, mint hétköznapi hős, aki megtért.
De hogy a szarosságát Villont emlegető hülyeséggel leplező kollégákra hagyja a kimosdatását? Akik nem fogták le a kokókát csíkozó kezét, sőt!
Megélhetése miatt aggódjunk???? Tündököljön tovább, mintha mi se történt volna? Sugallván ezzel, oké skacok, ezt is meg lehet úszni ismertséggel, nagy pofával, haverokkal? Az országot valahogyan mégiscsak szimbolizáló - és ezért kurvára megdotált - Nemzeti kitüntetett színpadán?

És igenis előre megfontoltan ámokolt, mert 2002 óta tudta, hogy neki ez így pláne szigorúan tilos! Viagrával vezetni önmagában tilos, kokainnal vezetni önmagában tilos - módosítja a tudatot mindkettő, a belátási képesség torzul, ahogy az érzékelés is - piásan meg nanáá, hogy tilos. Járó, sérült motorú összetört roncs mellett cigit kérni és san gens rágyújtani akarni, ahonnan az öreget még ki se vágták.... Háromszorosan bebaszva átülni egy másik autóba és elporzani - nem 70-nel - az is tilos egyelőre. Ez eléggé előre volt nála megfontolva - tudta, miért ugrasztja hajnalban a nőjét oda. Tudta, hogy nem bűnvallani akar neki, hanem helyet cserélni vele. Tudta, hogy otthoni rápiálással akarja kikerülni az alkoholos befolyásoltságú autóvezetés rábizonyíthatóságát. Ez nem pillanatnyi ötletelés volt. Tudta, ha így megcsípik gáz van, de megtette.

Erre azt mondom, nem, nincs mentség. Ez hol lámpavasazás, vérivás, celebgyűlölet? Azt hazudni-sugallni most is, hogy jaj picit megbotlott, nézzük el neki, mert cukimuki - na az a roppant káros.
Már bocsánat, de az alkohol is kábítószer méghozzá társadalmi, és egészségügyi szempontból, is károsabb mint a kokain. Tájékozódjon nyugodtan minden ide kommentelő narkós.
Összefoglalom: ALKOHOL=KÁBÍTÓSZER!!!!!
Az vesse Stohl Andrásra az első követ aki soha életében nem volt befolyásolt állapotban.
Üdvözlöm az összes álszent képmutató nyilatkozót.
@TRoli:
"Az vesse Stohl Andrásra az első követ aki soha életében nem volt befolyásolt állapotban."

..bocs, ez kicsit védhetetlen :-)
Tegnapi Heti 7-esnek jópár mélypontja volt. Ez volt az egyik.

Igaz, jópár éve nem nézem. Azért hathatott ilyen letaglózóan az igénytelenség színvonala.
@Chaoyang: Ja, csak ne nagyon feszegesd, hogy mi is történt a Tiananmen téren.
No aki azt mondja, hogy Stohl példakép az semmit nem tud a fiatalok példakép iránti igényükről. Magyarországon kevés példakép típusú ember van hisz sikeresek, de van náluk sikeresebb is. Ezek pedig világsztárok,vagy hálivudi színészek. S közülük hány narkózik vagy vezet ittasan? Szerintem ez hülyeség,hogy erkölcsileg is meg kell büntetni. Ilyen alapon az összes külföldi koncertet, vagy mozi,tvfilmet szűrni kellene, mert hogy azoknak is ilyen értelemben fiatalság romboló hatása van. Szerintem Stohl kapja meg a büntetését Jogsi el- felfüggesztett (hogy tudja fizetni a kártérítést)- kártérítés s dolgozzon ott ahol a főnökség elfogadja. Az meg, hogy mi módon rombolja a szervezetét ő dolga nincs jogunk elvenni tőle.( Ugye kedves minden harmadik marihonaját szívó egyetemista kommentelő).
@Denever3333:

Felfüggesztett? Ugyan minek?

-jogsiját már elvették
-kényszerelvonót már megjárta

ezek sikeressége szemmel látható. Mennyire volna elrettentő számára egy újabb nulla jelentőségű ítélet?

@TRoli: absztinens vagyok, se alkohol, se narkó. Vethetem én az első követ?
Kedves úriparaszt

Nem védem.
Másnak ártani bűn! Bármit megenni meginni stb. nem bűn. Vagyis nem bűn ha adótartalommal rendelkezik. A teljesítmény az pedig teljesítmény, mert mégis csak Ő keresi a havi 5 millát és nem én.
Ezzel a poszttal egyet tudok érteni. Hulladéknak kukában a helye. Ha a tejszínhabos torta megsavanyodik, normális ember kidobja és nem eszi meg - mondván - citromos tortának viszont hibátlan....
Denever3333

Tisztelet! Te dobhatod az első követ mert, lelki erőddel, és példamutató viselkedéseddel kiérdemelted ezt a kíváltságot. Bízom benne, hogy cselekedeted legalább akkora örömöt okoz Neked, mint Stohl Andrásnak kábítószerek.

Egy aluljáróból idézat: No sex, no alcohol, no drog = no life
Gondoltam, hogy Buci darabjaira telt ház lesz, mindenki látni akarja még utoljára:D
Megemelem a kalapom a cikk szerzőjének. Pompásan összefoglalta ami itt megy kicsi hazánkban BuciMaci Saga kapcsán. Emlékezzünk Császár köcsög Elődre is, aki szintén megúszta a sittet, hazafias cselekede miatt. Az ilyen gennygócoknak meg kellene tekinteni a Venyige utcát közelebbről is.
@bólint:

Azt, hogy milyen színész, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy mindezek után teljesen összeszedetten tud játszani a színpadon. Épp most ítéltek neki egy díjat, de biztosan a szakma nem ért hozzá (bezzeg Te ezt meg tudod ítélni), vagy egymás között mutyiznak, tudom én...

Ne játsszon rendőrt? Nem ciki egy kicsit ennyire nyíltan bevallani,hogy nem vagy képes megkülönböztetni egy szerepet a színésztől? Isaura felszabadítására is adakoztál?

Nem mondja senki, hogy ne kapja meg a büntetését. Egyszerűen csak vannak, akik nem akarják, hogy bérgyilkosként kezeljék, és élve felkoncolják, és vannak, akik egy értékes, tehetséges embernek tartják, akit érdemes megmenteni, fogni a kezét, AMÍG TÖLTI A BÜNTETÉSÉT (érted, drága? senki sem akarja, hogy megússza büntetés nélkül), hogy ne essen teljesen szét, legyen ereje összerakni majd egyszer az életét.

Amikor a nagymamám balesetet szenvedett egy segg miatt, és combnyaktörése volt, akkor szerettem volna, ha jól megrángatják az illetőt, de esküszöm, hogy nem kívántam, hogy a komplett élete törjön derékba az illetőnek. A törvény előírja, hogy milyen tettért mi jár. Annyi jár. Nem több.
@TRoli: félreértettél. én erre a mondatodra mondtam, hogy nem védhető:
"Az vesse Stohl Andrásra az első követ aki soha életében nem volt befolyásolt állapotban."

ez pedig: "A teljesítmény az pedig teljesítmény, mert mégis csak Ő keresi a havi 5 millát és nem én" szintén kevéssé érthető.
irreleváns infó, hogy mennyi a havi jövedelme. teljesítménymérőként pedig szerintem haszontalan avagy inkább erősen szubjektív.
Nos
1 nem vezetek autót mert tudom nem tudnék koncentrálni a vezetésre.

2 Fogyasztok alkoholt s ha iszom dohányzom is heti többszöri alkalommal és akkor mi van senkinek nem ártok vele nem verekszem. S eddig még mindig haza találtam.
Én így vezetem le a stresszt.

3 A drog sosem érdekelt, a fű bár kipróbáltam engem marhára belassít. De körülöttem illetve ahova járok rengetegen szívják.

+1 S hogy mit szól hozzá a főnököm? Normálisan ledolgozom a napi 12-14 órát. Skrizó meg még nem vagyok!
A cikkben a lényeg jól össze van foglalva, egyetértek vele, ennek a gyáva, jellemtelen szardarabnak, akit stohlnak hívnak, a börtönben a helye és a jogosítványát végleg bevonnám. Nincs külön színész és magánember, aki külön akarja a kettőt választani, aljas kis féreg, hazudik, hogy egy szarembert védje valamiért, de ezzel magát is egyenrangúnak minősiti a fentebb említett szardarabbal. Ebben az esetben egyáltalán fel sem merülhetne az a lehetőség, hogy ezt bárki börtön nélkül megúszhatja, csak egy rohadt, korrupt rendszerben tehető meg az ilyesmi, ahol az igazságot lábbal tiporják és mocskos, magukat szinésznek, művésznek nevező fosemberek osztják az észt. A hetiretekben szereplő hét trágyaember véleménye csak gyáva kutyák ugatása. Ez a szardarab, szemét ember börtönt érdemel.
Kedves a.t

Látom Te is kedvelője vagy a modern elektronikus tánczenének, ezért küldök linket.

www.laptopdj.net/s54/hu/bio/index.html

Hát igen a venyige utca helyett mást tekintett meg.
osztom a cikk minden szavát

letöltendőt a bűnelkövető Stohl Andrásnak
Kedves úriparaszt!

irreleváns infó, hogy mennyi a havi jövedelme. teljesítménymérőként pedig szerintem haszontalan avagy inkább erősen szubjektív.

Szerintem pedig az egyetlen mérési lehetőség, hogy ki mennyit ér a társadalom számára, a társadolom álltal adott pénzben nyilvánul meg.
Tehát mindenki annyit ér amennyit a tudásáért, erejéért.... képességeiért fizetnek.

Egyébként igazad van a fizetése nem befolyásolja a cselekményeket, csak mégis jelzi, hogy az 5 m-ből adót is fizet ami azt jelenti nagyobb mértékben árul hozzá a "közjóhoz", mint én.
Ridegfarkas: minden szavaddal egyetértek, börtönbe vele és a hozzá hasonlókkal is több évre.
A post írójának gratulálok, végre van valaki az indexen, aki tisztán lát!
Alföldi és Stohl is méltatlanok a sztárolásra, de a munkától azért még nem kell megfosztani őket. Egy külvárosi pinceszínházban előahatják hogyan tömi telibe a buzi a narkóst. Ahogy Stohl Bucit ismerjük jó pénzért megcsinálná oda-vissza hetente többször, Alföldi Robi meg elvállalná ingyen is
Kedves Denever3333

Csalódtam. Így most megint 0-ra csokkent azok száma akiket ismerek, és függőségekkel nem rendelkeznek.

Álláspontodat megértem (autóvezetés). Ha nem vezetsz nem fogsz nekimenni senkinek.
Már régóta mondogatom, hogy semmit nem fog kapni.
Én nem nézek többet Stohlt!

Ha senki nem nézne többet, akkor ennek az akciónak nem olyan üzenete lenne, hogy a színészek vezethetnek részegen.
@TRoli:
Hát igen, végül is leülte ami járt neki a bűnéért ugye......... (iróniát kérem észrevenni)

Annyi legyen a védelmére mondva, hogy azóta bizony Előd olyan szinten tiszta, ahogy azt el is várhatjuk egy ekkorát bukó, ismert embertől!
Valszeg küzd a démonjaival is, de nem azon módon, ami miatt bukott.
És igen, ezt vártuk volna anno Bucitól is, mert megúszta már ejnyebejnyével, meg gyógykezeléssel, ami kényszer volt ugyan, de még az idejét is megválazsthatta, szóval lett volna lehetősége már, hogy a semmiből újra felépítse magát.

De nem ezt tette!

Ezért hörög a tömeg és akar "vért" látni!
Nem azért, mert álszent!

És én is hátradőltem Úriparaszt, de nem tudom másként megítélni, mint ahogy a szavaimból kitűnik, mert viszket a tenyerem, hogy magam tegyem rá a műanyaglakatot!
Tudjátok mi a legfurcsább. Hogy szinte mindenki Stohl fejét követeli. Meg ha az ő családjuk lett volna, akkor ők helyben ezt meg azt tették volna vele... Tudjátok nekem erről az Olaszliszkai eset jut eszembe. Éjszaka egy gyereket elsodor egy autó, a családja meg lincsel, ahogy ti is tettétek volna Stohllal. Azon persze mindenki felháborodott, hogy mocskos cigányok... Vagy gondolom mielőtt Stohlt felkoncáltátok volna, előbb megvizsgáltátok volna a családtagotokat, hogy mennyire súlyos a sérülése, végeztetek volna egy rögtönzött drogtesztet Stohlon, és ehhez mérten húztátok volna fel az első fára... :D Kettős mérce rulez :D
Én csak annyit kérek, hogy ugyanannyit kapjon, mint egy átlag visszaeső bedrogozott, ittas autóvezető.
Úgy látom többek nem értik nézeteim.
Nem baj, elfogadom, hogy vannak emberek akik hörögnek, meg vért akarnak látni, hogy így enyhítsenek saját frusztrációjukon, irigységükön, vagy egész egyszerűen bizonyítani akarják, hogy bár nem vagyok olyan tehetséges, gazdag, híres... de nem vagyok köcsög narkós, aki szándékosan emberek életére tör. Megértem. Csak arra kérek mindenkit, hogy mielőtt elkezdenétek a bűnösök nyilvános kivégzését küldjetek nekem egy Zöld kártyát, meg egy repülőjegyet. Majd a tévében megnézem, hogy születik a magyar álom.
Kedves Murderface

Te vagy az egyetlen, aki érti mit akarok mondani. Sőt lehetne ez a lényege az összes kommentemnek amit írtam. Legyen ez a zárszavam amit Murderface-tól idézek
"Én csak annyit kérek, hogy ugyanannyit kapjon, mint egy átlag visszaeső bedrogozott, ittas autóvezető."
@tetro: Kivánok neked egy ilyen "sima lábtörést" ...már bocsi: az áldozatot csak a tűzoltók tudták kivágni a roncsból - az eredmény: combnyaktörés!!

Az egy dolog, hogy ilyen gyengéd érzelmekkel viseltetsz a NAGY SZINÉSZÓRIÁS iránt - de ettől még nem kellen elveszitened az objektiv itélőképességed!
Capito?
@tetro:

Csak halkan jegyzem meg:

Olaszliszkán NEM SODORT EL Szögi Lajos autója senkit (csak a média így tálalja már évek óta, de a rendőrségi jegyzőkönyv világosan leírja, hogy csak átfutott előtte) ő csak kiszállt, hogy megnézze esett-e a baj az árokba ugrott kislánynak...
MIért kérdés az, hogy kapjon-e letöltendő börtönt ez a visszaeső bűnelkövető?

Azért mert "valaki"?
Ebben az országban a "valakikre" más törvények vonatkoznak???
de hol van itt szó büntetlenségről?? vizsgálják a bűncselekményt. halmazatilag. nem a szívem csücske Buci. de az is igaz, hogy láttam két darabban és mindkettőben jó volt. a hazai 24-et nem néztem, nézem. bárhogyan is nézzük, a színészet az művészet. és pl Ady hiba volt tökéletlen ember, attól még zseniális verseket írt. úgyhogy valamilyenszintű különválasztásnak igenis helye van. büntessék meg a vétkes magyar állampolgárt, de miért ne tehetné közben a dolgát, különösen, ha van rá igény. esetleg pont a Nemzeti esetében persze felmerülhet némi akadékoskodás a példamutatással meg egyebek. de gondoljuk tovább. mindenhonnan kirugták első körben. tehát ha valaki felelőtlenségből bűncselekmény követ el, akkor a továbbiakban nem áll jogában dolgozni? meddig? 1 hónapig? 1 évig? élete végéig? a 3 gyerekét meg majd eltartjuk mi? személy szerint kiegyeznék egy jogosítvány örökre bevonásával az ittas vezetés miatt, a kábszer miatt pedig egy elvonóval. és csak hadd dolgozzon közben.
Az a helyzet, hogy azért akar a nép koncolni, mert már most más megítélés alá esik, mint egy átlagember.
Visszaeső drogfogyasztóként, ittasa vezetőként, stb, rég előzetes lenne a helyzet bárkinél, nem vigyorgás a nemzetiben. Úgy gondolom, a bűnismétlés esélye simán megáll. Azért vitték el a fegyvereit, mert olyan bűncselekménnyel gyanúsítják, ami kizárja a fegyvertartást. Engem, a szomszédot, Kresz gézát és Gipsz Jakabot aznap reggel állítottak volna elő, vettek volna őrizetbe és kezdeményezték volna az előzetest.
www.origo.hu/uzletinegyed/vasarlas/auto/20000906132410kgsr.html?pidx
Az itt felsoroltakat mind megvalósította, többet visszaesőként. Azon kívül elég nagy kárt is okozott. Hát ezért a háborgás. Kettős mérce?
Én sem akarom akasztani, viszont mentegetni sem nagyon lehet mivel. Jó lenne, ha megkapná, ami a jussa. Emberként pedig... Aki lelép a felelősség alól és másra akarja kenni, arról nem sok jót lehet elmondani.
Jó az írás.
Én úgy láttam senki nem a "vérét és a fejét" akarja (ezzel csak az őt védők jönnek, mert a költői túlzásokon kívül más eszközük nincs), csak igazságos büntetést, amilyet bármelyikünk kapna. Ha ő, mint a hatalmas művész méltányosabb ítéletet kap, akkor minden művész, híres ember, politikus, sportoló, orvos, bíró, tudós és persze minden ócska celeb elvárhatja ezt. Hová vezetne ez? Ki döntené el, melyik ember "felsőbbrendűbb" a másiknál, aki, ha árt is ugyan másoknak, közveszélyesen viselkedik, akkor is kincs a nép számára, és nem szabad megbüntetni.
@vagyok, aki vagyok...:

Megkérdezem tőled is, hátha te válaszolsz:

Jogsi elvétel és kényszer drogelvonó már lejátszott, az eredmény látszik. Újrázzuk? Minek? Jah, és főleg hányszor? Mennyi a kvóta, amíg egy ember ámokot futhat?
De hogyha börtönbe kerül,akkor hogyan fogja az Alföldirobikának a végbelében huzigálni a fütyikéjét a Bucimuci? Vagy van már ilyesmire legetőség látogatáskor?
@Fabius: Nos a jogsit nem örökre vették el most azt kellene! Plusz a kártérítés amit fizethetne a munkájából.
A kábítószerezés bűn bármilyen kábszer fogyasztása ha most minden kábszerfogyasztót lecsuknának akkor megüresednének az egyetemek főiskolák. Sajnos a drogfogyasztás divat lett és bizonyos körökben meg már szinte státusz szimbólum ez ellen még a rendőrség sem tehet semmit hiába próbálkozik. Sajnos ilyen ez a világ.
Viszont visszakérdezem? Mert én meg arra nem kaptam reakciót.
Szóval minden olyan mozifilmet, koncertet, tv-és produkciót le kellene tiltani amiben olyan személyek vannak aki drogoznak, drogoztak, vagy ittasan vezettek vagy már törvényt sértettek.
@Denever3333:

A kábítószerezés attól még nem legális, mert divat lett. Nálam egy füves ciki sem esik egyenlő megítélés alá pl a kokainnal. Talán annyiban, hogy aki él velük, az ne akarjon betépve vezetni.

Nyilván nem kell betiltani pl egy Downey filmet. Párhuzamot vonni viszont akkor kell, ha Stohl is leülte a magáét Robby fiúhoz hasonlóan. Neki sikerült kikecmeregni a kokain és alkoholmámorból, de amíg következmények nélkül tehette, szart rá ő is:

www.nlcafe.hu/aktualis/20080419/robert_downey_jr_drog_es_alkohol_mamorban_elt_evekig/

Nem akar itt koncolásos lámpavasat senki, ahogy azt sem, hogy Stohl soha életében ne dolgozhasson. De amíg csak ilyen állapotban képes élni és dolgozni, addig ne tehesse. Nem csak ő, senki más sem.
@Cuppanj a végére!: Te mindent tudsz!!!! De miért is????
Buciszarházi, blablabla, blablabla. Mé', te ki vagy, te szaros?
Vagy egy Rolling Stones koncertet úgy ahol még a csapból is drog folyik!
Nem csípem se Stohlt, se Alföldit, se a többi "buzit".
Azt mondja a büntetőbíró barátom aki mellettem vacsorázik a kertben, hogy 18 hónap letöltendő és a jogosítvány végleges bevonása.
A szakmáját minden további nélkül gyakorolhatja tovább, természetesen ha van rá igény.
Ha nincs akkor........
Ismerősöm még a hetvenes években borult fel részegen. Csak ő sérült meg. Súlyosan. 6 hónap letöltendő, másfél év jogsi bevonás volt a büntetése. Azóta egy pohár sör után sem ül autóba. Stohlnak, ugye, több járna...
@Rézvirág: Tündér vagyol,,,,,,én a családtagjaimért sokkal súlyosabb büntetést szabnék ki,azonnali végrehajtásra.
@vakcsibe:

Ha nem harmadolják, megtenné.
És ha nem dolgozik egy kicsit a szakámába tovább akkor mi van? Darvas Iván is volt egy
kicsit kocsikisérő, Bárdi Gyuri egy darabig
erdész favágó,és még sorolhsatnám.Pedig ezek
valamivel jobban csengő nevek.Akkor hol volt a
˝művészvilág˝? Minimu. végleg ugorjon jogsi.
Azért tudnám ajánlani Császár E, ügyvédjét.
A hozzászólások 98 %-a undorítóbb, mint amit Stohl András bármikor tett.

Olaszliszka ???
@Rézvirág: Olvasni neked ajánlatos, kedves. Azt írtam ezredszer, már jubilálok, hogy mediálás keretében menjen kártalnítani az öreget, aki tényleg gallyra van vágva és egy évet vonuljon a reflektoroktól félre. Ha annyira megbánt mindent. De ez csak ügyvéd tanácsolta PR, műkönnyek.
Attól, hogy visszahúzódik, őszintén segít két öregnek, kitisztulna a drogoktól. Elrendezheti végre az életét, ami nem derékba törik, hanem normálissá lesz. Liz Taylor, Liza Minelli is elment a kurvadrága - Betty Ford alapította - szanatóriumba kemény fizikai munkával valag sok pénzért leszokni piáról, mérgektől. Most ő ezt bűnhődésként tehetné Őrbottyában, ha meg akarna változni. DFe 2002-ben sem, akart és tudott. Az a művészvilág, ami most elkezdi ünnepelni, cinkosa volt a rendőrség szerint az azóta is tartó drogos tivornyákban. Naná, hogy fedezik, sokan buknának vele.
Védd, ez a Te választásod, fogd a kezét - DE kellett volna valaki, aki le is fogja, amikor hosszú évekig csíkozott, vedelt és utána slusszkulcsért nyúlt - én egy járható utat tanácsoltam, ami nem gyilok, károkozás, élve kerékbetörés, hanem a jobbá levése receptje.

Nagymamádnak minden jót!

És a szellemi képességeimhez: láttam a kezdetekben színpadon, amikor jó volt, de mára ripacs lett főleg. Katonából nem véletlen tanácsolták el a kertévézés miatt. Az kiöli a lelket. A mosdatása kollégái részéről megkezdődött, nekem ez gusztustalan. Engedd meg, hogy én ezt magamnak így ítéljem meg. Rendőrt se játsszon, most ebben a helyzetben. (Röhögtem a csálészemű Isaurán, de nem gyűjtöttem neki, kicsit uncsi toposz ez már. Mindenki hülye, csak a Stohlt védőknek van a seggük helyén is feje. Weöres Sándor után szabadon. :-) Viszont zokogtam a Hugó a vízilovon, ha ez segít a megítélésemen.)
ja, bocs a másik blogról jöttem ide, a nicket meg nem cseréltem.
Szerintem azt hitte forgatáson van...Jelenet vége , és Ő elindult haza...:)
@Fabius: az előző drogelvonóról nem tudtam. végleges jogsielvétel, gondolom, megszabadítana minket az ámokfutástól. azt meg az igazságszolgáltatók tudják, hogy ilyenkor egyébként szoktak-e bezárni. ha szoktak, akkor hajrá, őt is. az már lehet, hogy az én tévelygésem, hogy pont az ilyen esetekben szerintem nem ez a legjobb megoldás, nem miatta, senki esetében sem.
Szerintem már mindenki megírt minden lényegeset.
Csak ismételni tudom.
Vegyük figyelembe hogy ez nem az első ilyen dobása volt bucinak.
Szemmel láthatóan az első esetből nem tanult semmit.
Az hogy itt "csak" egy lábtörés volt piszkosul nem a buci érdeme.
Ha a kisöreg egy suzuki altóban lett volna már alulról szagolná az ibolyát.
Mégis mi lenne a teendő?
Bízzunk benne hogy a következő drogos menetnél is résen lesznek az őrangyalok?
süti beállítások módosítása