Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: "Kérdéses, hogy mennyivel haladhatott a sofőr, amikor megcsúszott, hiszen a képek alapján hatalmas... (2024.04.25. 14:11) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.04.15. 08:00 Fabius

Morvai Dávid csillaga

Címkék: jobbik morvai választás 2010

Szivárvány óvoda, faszpumpás álmok,
pártomra nézek és zsidókat látok?
Őrült rémálom ez? Vagy valóság?
Német lapnak füllentett hiábavalóság?

Mondd! Kérlek mondd, hogy álmodom!
A zsidók nem törhetnek át barikádokon!
Nem mondhattam ilyet a düh hevében,
hisz itthon másról szól az óda, a nép nevében!

Morvai Krisztina megmagyarázta a Jobbik bizonyítványát a welt online német portálnak. A kisebbségek kérdését is vakargatták többek között:

Welt: Pártja harcol a szomszédos országokban élő magyar kisebbségekért, de a Magyarországon élő kisebbségek félnek a Jobbiktól. Hogy van ez?

Morvai: Erről magukat az embereket kell megkérdezni. Ami a zsidó közösséget illeti, a Jobbiknak is vannak zsidó tagjai.

Hellómi?! Most aztán pisloghatunk, mint ortodox zsidó a faszpumpára: ez mi? Eddig nem arról volt szó, hogy Júdea népe megvesz bennünket kilóra? (ezt a riportban is elmondta, de az ellentmondás nem zavarta kicsit sem) Azért repdesnek itt mindenféle kémrepülőkkel, mert felmérik a földmoratórium lejártával szabad prédává váló parcellákat? Hogy ők a világ urai, nekünk meg ki kell törni a gyarmati sorból? Hogy aki velük van, az ellenünk?

Na, ilyenkor két eset lehet:

1: A Jobbik valóban szövetkezett a zsidókkal, és együtt tartanak a kánaánba.

2: Morvai egyszerűen hazudott.

Hogy melyik rosszabb, azt döntse el mindenki saját ízlése szerint. Én az utóbbi variációt tartom sanszosnak. Szerintem Morvai azt az utat járja, mint Vona Gábor. A szimpatizánsoknak bedörögjük, hogy lebontjuk a ker.tévék székházait, a tévében meg felpuhulunk, mint pálpusztai a spejz ablakban, hogy izé, nem is, majd az ORTT delegált igyekszik figyelni, és majd úgy lesz dádá a csínytevőknek. Morvai is kínosnak érezhette a dolgot, ezért füllentette habozás nélkül ami először eszébe jutott. Az meg ez volt. Vajon komolyan elhitte, hogy ez a kijelentés nem jut haza, és nem kell megmagyaráznia az itthon teli torokból összesküvés elméleteket gyártó, zsinagóga falát firkáló szimpatizánsoknak?

De játszunk el a gondolattal, hogy mindez mégis igaz. Akkor a jövőben számíthatunk a Jobbik lakossági fórumain a zsidóság megjelenésére is?


Ez vó'na ám az igazi radikális változás! Talán még azt is megérjük, hogy megalakul az Ortodox Gárda, az árpádsáv mellett szimbólummá válik a strandkorlátkék-fehér szimbólum is:

Képviselők öltöznek majd hagyományoknak megfelelően, és nem csak a karácsonyt fogják ünnepelni, hanem a hanukát is.

A Magyarok Nyilai mellett megalakul a Wízesthal csoport, akik a bujkáló szimpatizánsokat fogják megszabadítani feleslegessé vált bőrdarabkáktól. Igaz, Morvai elveszti ezzel egyik fő verbális fegyverét, nem lesz több felindulásból elkövetett metélt farkincázás. De egy ilyen retorikai zseni majd talál magának valami más, hasonlóan szemléletes káromkodás módot. Csak Gyurkát sajnálom. Ül szegény a sütőben, a világ meg változik idekint.

Morvai Dávid csillaga világít be a rácson keresztül.

486 komment · 5 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr951922511

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kik szavaztak az egyes pártokra? 2010.04.15. 17:21:12

Sokféle találgatás látott napvilágot a választások óta arról, hogy kik szavazhattak az egyes pártokra. Néhányan sorakoztatták az érveket pro és kontra, de a jellemző inkább az, hogy az emberek súlyos egyszerűsítések után kategorizálták, és egyszerűen l...

Trackback: Újabb Kubatov-felvétel 2010.04.15. 16:08:28

Kósa Lajos háromszor is nemet mondott arra, hogy az aktivistáik listázzák az embereket.  A következő hangfelvételen azonban egyértelműen elkérik a nem szimpatizáns nevét, hogy tudják "ki nem adta le nekik".     &...

Trackback: Talán még két pofon sem kell 2010.04.15. 15:22:33

  Virág Árpád részére Kedves Árpád!   Már többször is értekeztem arról, hogy a Jobbik komoly bajban lesz, ha elkezd elitesedni és nem viszi tovább azt a radikális és gyűlölködő hangnemet, amelyet eddig folytatott. Nekem ugyan szen...

Trackback: "A halál ellentéte nem az élet, hanem a művészet." - A Die Stürmer ünnepi beszélgetése Ludwig Lakatos berlini íróval 2010.04.15. 12:38:00

Az örmény holocaust Tolsztoja bevallja, lesújtó véleménye van, és aggódik budapesti nyuláért, Tódorért. Figyelmeztet a balkanizálódásra és a fokozódó örményellenességre, de korunk Goethéje azt üzeni a magyar olvasóknak: az ember nem arra született, hog...

Trackback: A Jobbikban is vannak zsidók 2010.04.15. 12:28:32

tudhattuk meg Morvai Krisztinától. Varánusz képeket is bemutatott ennek bizonyítasaként:               A teljes bejegyzés egy remek verssel együtt itt.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hogy mit fogsz te ezért kapni, azt tudjuk. De legyen az első pár mondat dicséret, ismét JÓK a képeid.
Szóval: van képed hozzá! :)
Én ma már nem jövök ide, ne kelljen olvasnom amit kapni fogsz... :) De a képektől lefordultam a székről. :)
Elolvastam a cikket: érdekes, főleg az a mondat, ahol arról beszél, hogy a budapesti zsidó negyedben - jó, hogy nem gettót mond - élnek szegény zsidók, mert a korrupt szervezeteik ellopják a pénzt.
Egyébkénr meg miért ne lehetnének zsidók a jobbikban? Az nsdap-nek is voltak zsidó tagjai, cigányok is szavaztak a jobbikra, meg egyébként is, nagy az isten állatkertje...
bakker az eredeti cikk bazihosszú, ráadásul német. nincs valahol fordítása?

az anyag rendben, sikerült egy korty kávét majd kiköpnöm röhögés közben :-D
@úriparaszt: a webforditas.hu -val két kattintással lefordíthatod az egészet :-)
@Fabius: az még viccnek is rossz :-) ráadásul 500 karakteres limittel dolgozik...
"Wenn die rechtsextreme Jobbik (Die Besseren) ihre gut besuchten Versammlungen abhält, dann weht ein Hauch von Zwischenkriegsmitteleuropa mit seinen Freikorps und Bürgerwehren durch den Saal"
[..]
"Ha a gyökeresen jobboldali Jobbik (jobb) tartja a jól meglátogatott találkozóit, egy lélegzet Zwischenkriegsmitteleuropa a szabad alakulataival és polgári bukógátjaival a terem által fúj. "

..na ezt olvasgassa a kína mezőőr :-D
@úriparaszt: ..ja, szegény, még ő sem tudja elolvasni :->>>

Így nézne ki neki:
"温森死rechtsextreme约比克(模具Besseren)ihre肠道besuchten Versammlungen abhält,达恩weht艾因豪赫比Zwischenkriegsmitteleuropa什么seinen自由军团与它Bürgerwehren第三人以登萨尔无聊拉。阿尔斯Partei gegründet wurde更好的IM雅尔死于2003年。模具Gründung德Ungarischen前卫是厌倦了死Hassrhetorik死angeblich kriminellen葛根名叫Zigeuner的某位beschleunigten巢穴Aufstieg德J"
@úriparaszt:

Lehet vele komplett oldalt fordítani egyszerre ;-) De ha így nyomja, akkor tényleg mindegy :-D
@úriparaszt: Semmi különös,a bevezető arról szól, hogy a két háború közötti Európa szele lengedez a jobbik gyűlésein. NYersfordítás következik:
Welt Online (továbbiakban WO): Önt beválasztották az EU Parlamentbe, de szemmel láthatóan nem szereti a munkáját.Vagy hogyan magyarázható, hogy a Jobbik az Eu-ból való kilépésért harcol?
MK:Nem feltétlenül vagyunk a kilépés mellett. De ellenezzük egy európai impérium létrehozását. Ellenezzük azt, hogy az európai nemzeti államok döntési szabadságát elrabolják, és átadják az EU intézményeinek. Semmiféle kontroll nincs az EU-Bizottságok felett. Ez szörnyű és nem demokratikus. Euroszkeptikus vagyok, de remélem, hogy meg tudjuk változtatni az EU-t. De ha megvalósul a legrosszabb, és nem tudjuk megváltoztatni a 2011-ben lejáró földvásásárlási moratóriumot, akkor Magyarországnak el kell hagynia az EU-t. Nem kótyavetyélhetjük el az országunkat. Az EU-nak nagyobb szüksége van Magyarországra, mint nekünk az EU-ra.
Folyt köv.
WO: Párja küzd a szomszédos országokban éló magyar kisebbségekért. Ugyanakkor a magyarországi kisebbségek félnek a jobbiktól. Hogy van ez?
MK: Erről magukat az embereket kell megkérdeznie. Ami a zsidó kisebbséget illeti, a jobbiknak vannak zsidó tagjai is. És vannak még BP zsidó negyedében olyan zsidók, akik szegénységben élnek, mert a holocaust túlélőit megfosztották mindentől azok a korrupt szervezetek, amelyeknek őket kellene képviselniük. Ugyanez vonatkozik a korrupt cigány egyesületekre is, akik csak a saját javukat nézik az embereiké helyett.
Morvai maga is zsidó.
A Jobbik azt állítja, hogy a zsidók beépülnek mindenhova, felvásárolnak mindent.

Most már tudjuk, hogy nem a levegőbe beszéltek :)
WO: Mi motiválta az ön feltűnő Izrael kritikáját?
MK: Simon Perez mondta, hogy Izrael fel akarja vásásrolni Magyarországot - erre bizonyítékaim vannak. És mindenki látja, hogyan sérti Izrael Palesztínát.
WO: Magyarországon a jobbikot antiszemitának, rasszistának, nacionalistának és populistának tartják. Hogyan írná le Ön a pártját?
MK: Mi egy patrióta párt vagyunk: ebben nincs semmi kifogásolni való.Nálunk az emberek és a szükségleteik állnak a középpontban - és nem a profit. Ez a teljesen liberalizált kereskedelem végzetes hatással van a mezőgazdaságra. Semmi értelme a mezgazd termékek a világ egyik végéről a másikra való szállításának, amely terheli a környezetet és tönkreteszi a helyi gazdák piacait.
ez a legszebb, hogy ezek az újságírók elég ütős kérdseket mernek feltenni az ilyen affektáló ribancoknak, mint ez a mézes-mázos nácikurca Morvai
A gárdában Vona állításai szerint 4 zsidó is van/volt.
Ejjj, rég röhögtem ilyen jót. A posztírónak kívánok kellemes szórakozást a mindjárt idezúduló jobbikos trollokkal.
Jobbikot egyelőre egyáltan nem érdekli mennyi ellentmondás van a kommunikációjukban. Azt mondták ugye, hogy MO 2/3-a Jobbikos, csak nem tud róla. A cél világos, minél több szavazól szerezni, aztán majd eldöntik kiket akarnak megtartani hosszútávon.
@kutyafej: Ez gyönyörű jellemzése volt Morvai Hisztikének. Riszpekt.
WO: az *n romaellenes kirohanásai elsősorban nem populista szavazatvadászatok?
MK: Valakinek fel kell vetni a téma bűnügyi vonatkozásait. A rendőrség túlterhelt. És csak kevés ember van olyan privilegizált helyzetben, hogy a saját biztonságát finanszírozni tudja. De nem lehet azokat a milliókat védtelenül magukra hagyni, akik ezt nem engedhetik meg maguknak.
WO: H A FIDESZ nem ÉRNÉ el A HŐN ÓHAJTOTT 2/3-ot, akkor kész lennének együttműködésre a tervezett alkotmánymódosításban?
MK: Igen, de ez a témától függ. A fidesz pl. az elsők között volt, akik a lisszaboni szerződés ratifikálása mellett volt. Mi valami teljesen mást akarunk. És ebben nem fogunk kooperálni velük. De a külföldi számára a földvásásárlási moratórium meghosszabbításában keresni fogjuk az egyeüttműködési lehetőséget a fidesszel. Megpróbáljuk az új pozíciónkat arra használni, hogy a fideszt olyan irányba kényszerítdük, amelyik jó az országnak és jó a nemzetnek.
Vége.
"...Vajon komolyan elhitte, hogy ez a kijelentés nem jut haza, és nem kell megmagyaráznia az itthon teli torokból összesküvés elméleteket gyártó, zsinagóga falát firkáló szimpatizánsoknak?..."
Szánalmas hazugság. Kinek kell megmagyarázni? Legalább néznél utána mit írtak a magyar radikális site-ok a dologról:

"...Nem minden zsidó cionista, de minden cionista zsidó. És az a zsidó, amely elfogadja a magyar értékeket, és alárendeli magát a magyar nemzeti érdekeknek, és nem Dávid-csillagos zászló alatt nyüszít, miért ne lehetne jobbikos. De ugyanez vonatkozik a cigányra is..."

Mindig is ezt mondta a Jobbik. Az, hogy a hozzád hasonló szánalmas alakok elképzelni sem tudják, hogy a náczifaszistázáson túl is van élet, téged minősít.
Csak én nem értem, hogy mi ebben a gond?
@TaTa86.: a többi Jobbikos se érti, de nektek ez a dolgotok, hogy ne értsetek :) Ez alapfeltétel.
"játSZunk el a gondolattal"

Ejnye kérem, legalább az alapokat, ha már...
Ami a posztot illeti, keverni tetszik a magyar zsidókat izraellel, de ez sem baj. Az már baj, hogy egy zsidóról fel sem tételezed, hogy egyetért a Jobbik céljaival, és a magyar érdekeket Izrael érdekei elé helyezi. Ez már biza rasszizmus.
További jókat :)
@Tűzfal: Szívesen! Szinkrontolmácsolást is vállalok, de nem Hisztikét! ;-)
@Zka: Valaki vicces. :)

De akkor komolyan, magyarázd már el, mi itten a gond! Vannak zsidó mentalitású zsidók, akik képtelenek magyarként gondolkodni, és vannak zsidó származású magyarok, akiket pont annyira bánt az előbbi réteg viselkedése, mint egy 103% szittya-turáni-párthus ősmagyart.
Akkor miért ne lehetne a Jobbik tagja egy ilyen zsidó/cigány származású magyar?

Vagy így összeomlana az ellenségképetek?
Ez érdekes, hogy eddig élből ment a zsidózás, most meg a jobbikosok hipp-hopp megvilágosultak, és meg tudják különböztetni az izraeli zsidókat a magyarorszigiaktól. :P
@ZX: de a legszebb, hogy ezt Vona tudja. Honnan mán? :)
Nagyon sajnálom hogy ilyen emberek képviselik hazánkat a eu parlamentben sajnos megint a vidék döntőt a választáson. Érdemes megnézni a fővárosi eredményeket ahol szerintem a legnagyobb mértékben van jelen a cigánybünözés a külföldiek legalja mégis az emberek elutasították a szélsőjobb előretörését. Talán azért mert ez hazánk szégyene?
Posztíró, ennyire hülye vagy, vagy csak tetteted? Megint ez a csúsztatás, meg dezinformáció:)

Miért ne lehetne zsidó származású a Jobbikban? Ott van pl. Hering József, régóta a jobboldalhoz, vagy inkább a radikális jobboldalhoz tartozik.

Hogy ez csak neked nem tűnt eddig fel, az a te bajod:))
Vagy inkább fogalmazok úgy, hogy ha te akarod a Jobbikot antiszemita pártnak beállítani, aztán kiderül, hogy mégsem a zsidókkal, hanem a külföldi érdekcsoportokkal van a baja - és azok közül történetesen ipeg elég sok az izraeli érdekeltségű -, az még nem ok arra, hogy ilyen baromságokat írjál.

A saját tudatlanságodat híreszteled, de mindegy, nekem legalábbis:)
E helyütt is, mint már oly sokszor máshol szeretném felhívni a t. kommentelők figyelmét, hogy választások voltak, lesznek. Egy párt pedig szavazatokat akar szerezni, jobb híján onnan, ahol azok még lekötetlenek. A centrumot már kisajátították maguknak a korábbi nagyok, ott nincs semmi keresgélni valója új belépőnek. Marad a szélsőség. Ez nem egy megbotránkoztató jelenség, hanem a rendszer természetéből adódó logikus szükségszerűség.
Mindazoknak üzenem, hogy akik most nagy elánnal röhögik ki a Jobbikot, vagy épp habzó szájjal minősítik azt, hogy nem látják a lényeget! A Jobbik épp a megkritizált szélsőségei miatt volt képes elérni a jelenlegi eredményét - e nélkül a fasorban sem lenne... Ez adott publicitást (máshogy gyakorlatilag nem is kaptak), ez szavazóbázist. Hölgyek, urak - ez van!
Ugyanakkor a Jobbik parlamentbe kerülése egy nagyon fontos folyamat része. A populista lózungjaik között bizony szép számmal akad értelmes gondolat is - mit az isten pont olyanok, amik eddig a politika tabu területének számítottak. Pusztán a Jobbik jelenléte szükségszerűvé teszi, hogy azokkal a kérdésekkel a Fidesz foglalkozni legyen kénytelen. No ez itt a lényeg.
Ezek NAGYON alapszintű gondolatok a demokrácia működéséről. Ideje lenne megérteni azokat...
@ZX: Van ott több is, csak (lehet) nem is tud róla. A világnézetük keveredését nem minden család tartja számon. Nem minden család tartja vallása esetleges múltbéli keveredését FONTOSNAK.
Carter Brezsnyev szemére hányja a szovjet zsidókkal szembeni diszkriminációt. Brezsnyev azt mondja:
- Kérem nálunk egyáltalán nincs semmiféle zsidóellenes diszkrimináció,a két-
száznyolcvan tagú moszkvai Filharmonikus Zenekarban például nyolcvanhárom
zsidó van ! Hány zsidó van például a new yorki Filharmonikusoknál ?
Mire Carter izgatott kérdezősködés után :
- Sajnos fogalmunk sincs róla.
Lehet az is, hogy a "helótagecinek" vannak pl. görög felmenői, 45 után nagyon sok görög jött az országba.
Persze hogy van díszzsidó a jobbikban. Hülyék lennének ha nem lenne. Ezzel könnyen el lehet venni sokféle vádaskodás élét.
máris szebb lett ez a nap... ilyen jót rég röhögtem, mint ezen a cikken. Illetve nem is olyan rég: a vasárnapi választáson, fatornyos falumban a szavazóhelyiségben egész jól érezték magukat a bizottság tagjai. szomszédom mesélte ennek okát: helyi roma csávó ment szavazn, és az ajtónál álló biztonsági őrt megkérte, hogy segítsen már neki egy kicsit, otthon hagyta ugyanis a szemüvegét (nem vallaná ám be, hogy nem tud olvasni!) és nem látja, hogy hova kell tenni az X-et. Őr segítőkészen bólint, majd megkérdi, hogy mégis kire akar szavazni. Erre a roma csávó: hát a Jobbikra.
Na, ez a világ vége...
@biohaza: Ó basszus! Csak nem a kapcsolat.hu-ról szabadultál? Kemény vélemény, hogy fújj vidék, de helyesírás meg szövegkohézió az semmi.
@szita szita péntek: Nemcsak hogy vannak jó gondolataik, de azok döntő többsége jó ! Sokunknak nem a gondolatokkal van bajunk, hanem azoknak a megvalósításával,az erőszakkal. A Jobbik "ortodox" magja szerintem 5 % körüli, de nagyon sok végtelenül kiábrándult, egyébként békés, jószándékú ember is csatlakozott hozzájuk az egyéb alternatíva hiányában !
Egy jobbikosról biztosan tudom, hogy zsidó, G.A.-ról. Kb.tíz éve még ő sírta el nekem, hogy hátrányt szenved a származása miatt. Most már nagy kereszttel a nyakában az egyik főemberük.
@Spekuláns: Náluk azért nem olyan egyszerű , mint egy demokrata pártnál. Hogy lehet olyan kisebbségi tagja egy pártnak, amelyet nyíltan FIZIKÁLISAN el akar pusztítani ?! Ez anakronizmus .
@kíváncsivagyok: Egyetértek. A gondolatok tálalását kellett elvinniük abba az irányba, hogy az a Fidesz számára már felvállalhatatlan legyen. Így tudtak elkülönülni a nagyobbik jobboldali párttól és így tudták elérni, hogy az üzeneteik parlamenti szintre kerüljenek. Vajon véletlen lenne, hogy máris a Fidesz eljövendő cigány politikája a fő hír az indexen?
index.hu/belfold/2010/valasztas/balog_zoltan/
Szerintem nem az. Ha a Fidesz meg akar szabadulni a Jobbiktól, akkor bizony kezelnie kell az általa felvetett problémás területeket. Ne feledjük el: a választók száma fix. Választót szerezni csak úgy lehet, ha elhódítom a vetélytársamtól. Azt pedig csak úgy tehetem meg, ha én is elkezdek foglalkozni azzal, ami az ő választóit érdekli...
@TaTa86.: Miért nácizzák le a jobbikot?
Mert az nsdap is egy hábórú utáni ratifikáció és gazdasági válságnak köszönheti térnyerését.
Mert a zsidókat és a kommunistákat okolták még azért is, mert aranyerük van.
Mert a párt félkatonai szervezetett tartott fenn.
Mert az első igazi választásán, csak olyan régióban mutatott jó eredményt, ahol az iskolázottság alacsony.

Én nem nácizom le öket csak arra gondolok túl sok a hasonlóság.
@TaTa86.: És vannak zsidó mentalitású keresztények, mohamedánok, stb. Kevered a mentalitást a bűnözéssel.
Te gyengeelméjű nekem is van zsidó barátom aki jobbikra szavazott.
Csúnyán csúsztattok, azokat a pénzügyi köröket nem kedvelik, akik folymatosan zsákmányolják ki az országot, ezeknek pedig döntő része zsidó körök kezében van. Ez tény baszki, csak magyarországon nem lehet kimondani. USA-ban simán. Miért van ez?
Az egyszerű magyar zsidót miért bántanák? Ugyanígy a cigányokkal is, amiért a nagy többség képtelen együttélni és félelemben tartja a más (nem cigány) származásuakat, attól miért tilos erről beszélni?

a jó ***** távolbaszakadt pesti ******t már bazmeg. Hogy megint tudatlanul, távolból vagytok okosak.
Varánusz !Simán egy f....fej vagy!
Sztem a kritikus pontja a legjobbiknak a kurucinfo...nem lehetett még a krém részéről egy világos elhatárolódást hallani, pedig az még az edzett gyomrokat is megfekszi.
@hááááát: "Mert az első igazi választásán, csak olyan régióban mutatott jó eredményt, ahol az iskolázottság alacsony." - Én inkább azt mondanám, hogy ott nyertek, ahol az elmúlt időszak válságjelenségei fokozottan jelentkeztek. Ahol sok a cigány. Ahol alacsony a jövedelem. Ahol nagy a munkanélküliség. Ahol alacsony a közbiztonság.... Mit ad isten? Hát nem ez volt a programjuk alappillére? Húha.
@szita szita péntek: A Fidesznek 20 éve ez a politikája. Vagy elszippantani a hasonló mentalitású , értékrendű embereket, vagy koalícióra lépve velük beolvasztani. Lásd: MDF , Szocdem, Kisgazda, Miép és Jobbik .A KNDP a következő áldozat ! Fogadunk, hogy 4 év múlva nem lesz ? Eddig bejött nekik. Azt biztosra veszem, hogy nagyon keményen ráállnak a cigánykérdésre ! már csak ennek a problémának a részbeni megoldásával elsorvasztják a Jobbikot !
akinek vagy egy gógyija, az különbséget tud tenni zsidó és zsidó között.
@hááááát: Miért nácizzák le a Jobbikot ? Mert náci párt !
"Hellómi?! Most aztán pisloghatunk, mint ortodox zsidó a faszpumpára: ez mi? Eddig nem arról volt szó, hogy Júdea népe megvesz bennünket kilóra? (ezt a riportban is elmondta, de az ellentmondás nem zavarta kicsit sem) Azért repdesnek itt mindenféle kémrepülőkkel, mert felmérik a földmoratórium lejártával szabad prédává váló parcellákat? Hogy ők a világ urai, nekünk meg ki kell törni a gyarmati sorból? Hogy aki velük van, az ellenünk?"

HÜLYEGYEREK.

Ha Slota utálja a Magyarokat, akkor minden Szlovákot ki kell irtani? Ez a jó öreg júdeai logika?

Ha kinyitnád a gubódat, látnád, hogy a Jobbik csak azok szerint antiszemita, akik egy jobb helyen (mint pl. Ghánai köztársaság) büntetőpert kapnak a nyakukba.
@kíváncsivagyok: Megsúgom, hogy a KDNP már 12 éve nincs...
@kíváncsivagyok: "És vannak zsidó mentalitású keresztények, mohamedánok, stb."
Persze, hogy vannak. Őket hívják zsidóbérenceknek. :)

"Kevered a mentalitást a bűnözéssel. "
Nem keverem.

@hááááát: "Miért nácizzák le a jobbikot?"
Mert nagyon jó biznisz.
Mert a zsidók nagy része paranoiás.
Mert a polelit nagy részének az egyetlen legitimitását az "antifasizmus adja".

"Mert az nsdap is egy hábórú utáni ratifikáció és gazdasági válságnak köszönheti térnyerését."
A kulcsszó: "háború utáni". Mikor volt itt utoljára háború?
"Mert a párt félkatonai szervezetett tartott fenn."
Mesélj! Nekem ez új! Ja, a népviseletbe öltöztetett aktivisták neked már félkatonai? Tényleg kéne ide egy 20 év fasizmus, csak úgy összehasonlításképpen...

"Mert az első igazi választásán, csak olyan régióban mutatott jó eredményt, ahol az iskolázottság alacsony."
Budapesten és Nyugat-Magyarországon is 10%-on voltak. Ott ahol nagyob
@kíváncsivagyok: Így van. És ezzel nekem semmi bajom. A Jobbik történelmi feladatát annak tartom, hogy felhívja a nagypolitika figyelmét arra, hogy jópár eddig szőnyeg alá söpört kérdéskör igen is alkalmas a választók megnyerésére. Ezek a kérdések legyenek a politika témái. Más esély nincs a megoldásukra. Nekem nem a Jobbik kell, nekem egy élhetőbb ország kell, amiért most a Jobbikra adtam a voksom, mert ez volt a logikus.
@thinker_: akinek van gógyija , az különbséget tud tenni jobbikos és jobbikos között. ( Is!)
Ennek az ánusznak is ki kell osztani két pofont, hazavarvni, oszt jó napot:)))
Fabius: A Jobbik elítéli a kollektív bűnös fogalmát. Bűnöző cigányokról zsidókról beszél. Te vagy a fajvédő, ha nem tudsz különbséget tenni. Vagy buta vagy, mint a tök. :-)
igen Kisa köszi a fordítást!
Most őszintén megkérdezem, mi a probléma azzal, amit Morvai mondott??
Vagy semmi, de örömmel rettegni jó dolog, mert nem kell gondolkodni közben??
@Roa: Csak ezt Ők még nem így tudják. Persze hogy nincs. Semjén Torgyán sorsára jut. (Nagyon meg is érdemli. )
@kíváncsivagyok: De miért náci? Különben is a náci kártya egy igen gyakran előforduló érvelési hiba. Érzelmektől átfűtött viták hevében rendre előfordul, hogy az egyik (néha mindkét) oldal megpróbálja a nemzetiszocializmussal vagy a Harmadik Birodalommal valamilyen módon összefüggésbe hozni a vitapartner(ei)t. Mivel a nemzetiszocializmus nevében súlyos, emberiség elleni bűntetteket követtek el, az úgynevezett náci kártya kijátszása alkalmas a vitában részt vevő fél megbélyegzésére, egyúttal a figyelem elterelésére annak valódi érveiről. A náci kártya gyakorlatilag ultima ratióként funkcionálhat. (Wikipédia)
nekem az tetszik a krisztike hogy kikerekedett a brüsszeli kajáktól, itthon meg éhezünk és csak a multik adnak munkát:)
@énis: A "bögre" már meg van neki. :D
@TaTa86.: Itt már volt fasizmus, csak pont akkor hiányoztál az óráról amikor ezt tanították. Ne legyen már !
@floorwalker: A multik a keresőképes lakosság 6%-át foglalkoztatják!!!!!!!!!! Ebből a legnagyobb a Tesco a maga 25.000 alkalmazottal.
Az, hogy vannak zsidó szimpatizánsok is jobbiknál abban semmi új sincs. egy zsidó is lehet normális.Izraelben sem mindenki támogatja az országuk háborús bűncselekményeit.
A blog írója meg tájékozódhatna mielőtt újdonságként tálal lejárt dolgokat.

Cikk 2008 szept.
Holokausztúlélők a JOBBIK-ban:

index.hu/belfold/reiner6945/
@szita szita péntek: Jobbik, vagy hasonló ideológiával rendelkező párt mindig is volt és lesz is. Én is természetesnek veszem . Nekem "csak" a méretével van bajom, el tudok fogadni (sőt, kifejezetten tüskének tartom a mindenkori kormányerő seggében !)egy 4.9 % - os Jobbikot. De hogy a parlamentben hallgassam Morvai és Vona gyengeelméjű demagógiáját - azt nem szeretném . Minden megszólalásukkor szégyellem hogy Magyar vagyok !
Úristen, még a végén kiderül, hogy a Jobbik NEM NÁCI PÁRT! Mi lesz most?
@lekvároscsirke: A keresőképes lakosság 6%-át. A keresőképes lakosságnak hány %-a dolgozik? Mindjárt nagyobb lesz az az arány.
@VJV Man: Hát az a gond, hogy Morvai eme kijelentése előtt nem voltak jófej zsidók. ez itt a probléma. Most, hogy Krisztike így nyilatkozott, mindjárt lett normális zsidó is.
@énis: Én nem rettegtem , hanem sajnáltam és csodálkoztam, hogy ennyi demagógiával, mellébeszéléssel, intelligencia-hiánnyal (minden megszólalását figyelemmel kísérem ) hogy a radai rossebbe került be az EP -be ?
@ZX: bőven 10% alatt marad akkor is! Azonban tudni kell azt is, hogy az állami támogatások (főleg a vissza nem térítendő pénz) és a pályázati pénzek 97%-át kapják ezek a cégek!
KSH 2009.
Most miért ez a felhajtás, Morvai egy megbecsült cigány kisebbségi jogvédő volt, attól, hogy átképezte magát affektáló, irritáló hülyepicsává, még nem kell megtagadni a barátait és az elveit. A jobbik különben is erőteljesen keleti orientáltságú párt, vigyázó szemeiket Moszkvára vetik. Ha egy kicsit lejjebb kacsintanak, az már Izrael.
Amúgy meg baromság, miért lenne náci párt a jobbik. Kifejezetten kommunista elveket vallanak.
@Alikam:

Gyere kisfiam, és próbálkozzál. De ahhoz egy hozzád hasonló fotelnácitól többre lesz szükség :-D

Mindenki másnak:

Morvai beszédének hatására elég gyorsan eljutottatok a totális elutasítástól a jó és rossz zsidók szelektálásáig. A keddi poszt alatt még más hangnemben ment a zsidózás, mint most.
@kíváncsivagyok: Ne feledd el, hogy példátlan mértékű csalódottság és kiábrándultság jellemzi most az országot! Ehhez képest 17% kimondottan kevés is.
A politikai átrendeződés állapotában vagyunk. Az MSZP nagyon nagy pofont kapott, igazából szeretném, ha innen már nem állna fel. A baloldal gyakorlatilag megszűnt. Az LMP megpróbálja kitölteni a rést, de eddig ugye elég aprócska hozzá.
Az is elképzelhető fordulat lenne, hogy a Fidesz elmászik balra és egy konszolidálódó Jobbik próbálja majd kitölteni a jobbközepet. A fene se tudja ezt még most...
@lekvároscsirke: Ha a 6% igaz, akkor a foglalkoztatottság arányában 10,8% a valós szám.
A 97% milyen forrásból származik?
@lekvároscsirke: Miért náci ? Mert az emberek kitalálnak definíciókat bizonyos embercsoportok mentalitásának az egy szóban történő leírására !
@ZX: szerinted rajtatok kívűl kit érdekelnek a zsidók?

A végén már a csapból is a zsidók fognak folyni,a ztán ha az ember azt mondja elege van, akkor meg lehet antiszemitázni:))

Jó taktika...
@Fabius: Ezt mondtam én is :)
@Fabius: :))))

Fotelnáci? Milyen blog ez, ahol itt a posztolókat fotelnácizzák???

Ilyen az index címlapon?

Ehh...
@kíváncsivagyok: "Én nem rettegtem , hanem sajnáltam és csodálkoztam, hogy ennyi demagógiával, mellébeszéléssel, intelligencia-hiánnyal (minden megszólalását figyelemmel kísérem ) hogy a radai rossebbe került be az EP -be ? " - Mert egy politikus nem érvel - miként a választók sem érvek alapján döntenek. Pedig szebb lenne úgy a világ. Valójában a döntések jellemzően emocionálisak, a választók meg buták. Ez van. Ezt kell a politikusnak szem előtt tartva úgy nyilatkoznia, hogy az a szavazatokban mérhető legtöbb hasznot hozza.
@szita szita péntek: A Fidesz már 8 éve elmászott balra, és helyet cserélt az MSZP-vel.
@szita szita péntek: Pontosan! A sarkok lesimulnak pár év és a jobbik lesz a jobbközép egyik meghatározója. Ahhoz, hogy parlamentbe juthassanak, az állóvizet meg kellett kavarni, különben senki nem figyelt volna rájuk! Ha maradnak az úgynevezett igazság pártján és a jelenlétükkel megakadályozzák a politikus bűnözést (persze nekik tisztának kell maradni) már megérte. Stabil 20-25% párt marad!
@szita szita péntek: a 17 % "csak" a képviselőik % -a a parlamentben (egyelőre) A szimpatizánsaik kb 35 % -át teszik ki a lakosságnak ! ( Jómagam is szimpatizálok egy-két gondolatukkal , de mélységesen elutasítom az erőszakot ! Ezért nem szavaztam rájuk .)
@Alikam: Engem érdekelnek a zsidók? Csak a nácik tartják számon ki milyen származású :P
A posztírónak annyi ténybeli tudása van, mint egy meztelencsigának. Annyi a különbség, hogy a csigának több esze van, és időnként hasznos dolgot is csinál, nem csak pénzért retteg folyamatosan.
@kíváncsivagyok: XD
Úgy néz ki nem nekem hiányosak a történelmi ismereteim. De lehet, hogy kiművelt vagy ám, csak éppen a kifejezéseket nem tudod értelmezni.

Magyarországon egyedül Gömbös akart fasizmust, de ő megbukott, csak azért nem váltották le mert úgyis meghalt. Egyébként fájdalom: itt soha nem volt fasiszta rendszer. :'(
@szita szita péntek: Csak reménykedem benn hogy igazad van (valójában így gondolom Én is !) Nagyon-nagyon sok ember lett megvezetve a mostani választásokon (is!) !
Abban is reménykedem, hogy a jobbikos politikusok és szavazóik egy része vsak "szájnáci" ,csak a karrier miatt ordít , de valójában szeretetreméltó , békés ember.
"A keresőképes lakosság 6%-át. A keresőképes lakosságnak hány %-a dolgozik? Mindjárt nagyobb lesz az az arány. "

Aha, és hány százaléka cigány a nem dolgozónak?
Egyébként ha a keresőképes lakosság 6%-át _képes_ foglalkoztatni, az nagyon nagy eredmény.
K** jó arány.

Hol is halt éhen a csillagászati fizetéséből a pénztáros? Tesco? Már nem emlékszem pontosan.
@TaTa86.: Fasiszta ideológia térnyerése , fasiszta kormány, nyilasok - nem voltak ? Bocs , akkor tévedtem.
@TaTa86.: Tehát Szálasi efy feddhetetlen demokrata volt?
@Fabius: Fotelnáci.... Hahaha. Ez volt a végső, un. "ultimate" beszólásod? Ha valahol leégetnek (pontosabban magadat), akkor a legkönnyebb lenácizni.
Szánalmas.
@kíváncsivagyok:
"Hogy lehet olyan kisebbségi tagja egy pártnak, amelyet nyíltan FIZIKÁLISAN el akar pusztítani ?!"

Megtámogatnád érvekkel?
@kíváncsivagyok: A náci egy általánosított szó! Szerintem Te náci vagy! A mentalitásod, ahogy elutasítod a másik érvelését, agresszív viselkedése, ahogy erőszakosan válaszolsz a kommentekre, ja és a kinézeted! Ebből lehet mind igaz és lehet mind hamis! Nézőpont kérdése!
A nemzetszocialsta eszme nem volt egy rossz elképzelés, főleg abban a nyomorúságos időkben. Azonban ezeket (szigorúan a gazdasági oldalt nézve) azóta nem sokan merik vállalni, mert egy korszakra emlékeztetnek. Miért kell állandóan emlékeztetni? Ha kell ha nem! Nem vagyok(unk) hülye emberek tanultunk őseim átélték! Miért van az, hogy ha valaki merőben másként gondolkodik azonnal náci vagy fasiszta? Egy apró dolog! A multikat megadóztatni, ha nem adóznak, akkor tünés. Mondja a Jobbik! Ebben kivetni való nincs. Pl. Ausztriában (gondolom egyet értünk, h előbbre vannak) nincsenek ilyen plázák és giga bevásárlócentrumok! Maradtak az emberek közelében jól működő kisebb boltok. Nálunk ez fordítva. Sorolhatnánk napestig, de amíg a keresetem 70-át elvonják, addig a multik zöldberuházás címén meg semmit nem fizetnek! Ha letellik az 5-10 éves megállapodás akkor viszlát!
@val: Az a baj, hogy szerintem magadat sem érted.
Azt is nézzük meg, hogy a cigányok hány %-a nem akar ténylegesen dolgozni? Hány % aki akar, csak nem tud?

Milyen éhenhalás?
<ironia>
Nem is volt Holokauszt! A Holokamu zsidó találmány! Megírták a kurucinfón is
<\ironia>

Szóval akkor hogy is van ez a Holokauszt dolog? Volt, és vannak túlélők a Jobbikban, vagy nem volt? Tudom, tudom, mindenkinek van véleménye, de a kurucra igazán nem mondhatjuk, hogy nem Jobbik közeli hely...
@val: Ha valaki pofozkodni akar, az ne szipogjon előre. Mellesleg leégetni magatokat sikerül azzal, hogy két nap különbséggel képesek vagytok egymásnak ellentmondó dolgokat szajkózni.
@lekvároscsirke: Nincsenek Giga plázák? Akkor a Shopping City Süd mi? Ja és itt van egész Európa legnagyobb Media Marktja.
Miért kell folyton emlékezni? Kérdezd meg a frissen érettségizetteket mire emlékeznek. 80% síkhülye. Hát ezért.
@VJV Man: Ezen már akkor is kacagtam :-) Több, mint mókás, hogy egy holokauszt túlélője egyáltalán felmerül egy olyan párt vonatkozásában, ahol a kapcsolódó média habzó szájjal tagadja a holokauszt tényét :-D
Azért lássuk be ez egyszerűen nevetséges!
@ZX:
Nem érdekel hogy tud-e vagy akar-e, esetleg mire gondolt, vagy hogy korán akar-e kelni hétfőn.

Foglalkoztasd a dolgozni akaró cigányokat -barátom- és utána tedd fel a kérdést, hogy ki mit nem ért.

_ILYEN_: www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=284834

Egyébként meg RTFM és UTFG!
Tény, ami tény: Olyat még nem hallottam,hogy valaki érvekkel ment volna neki a Jobbik programjának...
Én csak azt nem értem, hogy Vona 2/3-ról beszélt, meg hogy a Jobbik nem ellenzékre készül, hanem kormányzásra. Már most. Ha ezt egy másodpercig is komolyan gondolták, akkor ez nagyon gyenge eredmény, ilyen súlyos választási vereség után azonnal le kellene mondania.
Zavart, imbecillis picsa egy ostoba, kocsmanáci csürhével.
@úriparaszt: Lehet én vagyok a felületes, de nem találkoztam még olyan jobbikos állítással, ami tagadná a holocaust tényét. Így az a gyanú ébred bennem, hogy te vagy felületes...
A holocaust mértékéről szóló vita már más kérdés.
@val: Most erre mit mondjak? Szomorú, de az én feleségem is Tescoban dolgozik 10 éve(!) mégsem haltunk még éhen, pedig neki sem sokkal több a fizetése).

Az a baj, hogy a dolgoznmi akaró cigányok sem kapnak munkát mert nincs, vagy elutasítják őket mert cigányok. Könyörgömlegalább aki akar dolgozni, azt ne hajtsuk el a picsába. És mlég mielőtt hülyeségekkel jössz, dolgoztam együtt cigánnyal.
@fallen: AZ emberek alapvetően két dolog miatt döntenek egy párt választása mellett:
1 - Egyetértenek vele
2 - A győztesre akarnak szavazni, mert az egyfajta elégedettség érzetet ad.

Az a párt, amelyik a választások elején nem hirdeti magáról, hogy győzni fog szavazatot veszít. Hát ezért.
@kutyafej:
ez esetben inkább helyénvalóbb a "Mózes-mázos nácikuvca Morvai", nem? :)
@kutyafej: Hát, ütős vagy nem, a válaszok is megvannak.
Én azt gondolom, ha a Jobbik valóban náci, vagy fasiszta, vagy rasszista politikát fog folytatni az elkövetkezendő 4 évben, akkor hamarabb fog odakerülni, ahol a MIÉP van most, mert Magyarországon nincs 5 %-nyi erre valóban fogékony ember. (De legalábbis nem szeretnének annak látszani.)
Ha viszont csak radikálisak lesznek és azt csinálják, amit mondanak a hivatalos kommunikációjukban, akkor a Fidesznek nagyon össze kell szednie magát.
@szita szita péntek: Hát ja, és én mint átlagember már unalmasnak tartom a havi 25 holokauszt megemlékezést.

Nem érdekel, közöm sincs hozzá. Engem sokkal jobban érdekel a délvidéki magyarirtás, vagy hogy Kassán kiverik a fogamat, ha megszólalok magyarul.
@ZX: Nem. Az a baj, hogy bizonyos régiókban egyszerűen nincs elég munka. Amíg fel tudják tölteni a létszámot a közgondolkodásban kevésbé kockázatos munkavállalókkal, addig nem a cigányt fogják választani. Most akkor a közgondolkodást kéne megreformálni (1-2 emberöltő és ESETLEG sikerülhet), vagy több munkahely kellene. AZ utóbbi tűnik könnyebbnek.
@ZX: Hát itt lehetőség. 50E egy Bt. és vegyél fel cigányokat. Nem síránkozni kell, hanem tenni.
@szita szita péntek: persze, alapvetően igaz, ugyanakkor csak a fidesz és a jobbik mondta, hogy győzelemre készül. Mégy az mszp se, igaz, ki is röhögtk volna.
Ugyanakkor ha valaki azt állítja a pártjáról, hogy a fidesz veszélyezteti az ő 2/3-át, az nem csak a kötelező optimizmus és győzni akarás sugalmazása.
@szita szita péntek:
Tény, én sem hallottam ilyet kifejezetten a Jobbiktól. Viszont a kuruc.infon még keresni sem kell a hasonló tartalmat. A közgondolkodásban pedig a kettő erősen összemosódott. Ha a Jobbik elhatárolódik ettől a véleménytől, lehet hogy szólni kellene az említett lap szerkesztőinek... Amennyiben viszont nem tudnak, akkor meg szólhatnának nekem, hogy elhatárolódnak a kuructól :).
@val: Igazad van. Ismered a mondást, hogy mi különbözteti meg a patkányt a mókustól? Hát hogy a mókusnak jobb a PR-ja. Nos a holocaust során bizony a zsidókon kívül a cigányság is a célkeresztben volt - mégis mindig a zsidóságról szól a story... Érdekes módon, magáról a II. VH-ról (ahol ugye nagyságrendekkel többen haltak meg, mint a holocaust során) kevesebbet beszélünk, mint a zsidó áldozatokról.
@val: Én nem siránkozom. Nyilván nem szinkrontolmácsnak veszek fel egy cigányt, ha nincs meg a végzettsége, de ha 8 általánosa van, árokásni még felvehetem.
Ha megvan a végzettsége, akkor bármilyen munka.
Találkoztam már nem egy irodistával, diplomással, mentőssel, de étteremben akivel együtt dolgoztam, jobb szakács volt, mint az előző 3.
Csak akik tehetnének valamit azok többsége semmit nem tesz.
@Billy the kid: Nem, csak a honlapjukon olvasni. Szerintem megtalálod.
@Alikam: Ha a Jobbik kezdettől fogva a "globális karvalytőkét" nevezte volna meg ellenségnek, nem a zsidókat, akkor talán sokan kommunistának nézték volna. A zsidózás hoz is, meg vesz is el szavazatokat.
nemcsak h vannak a jobbikban is

hanem az is az ő bábjuk
biza
a jobbik zsidó machinácija hidralika
ojjektum.

íme a bizonyíték:
[
mandiner.blog.hu/2010/04/14/sok_zsido_meg_egy_cigany
]

+ kommentjeim ott
@szita szita péntek: Szerintem pl. az lmp nem hirdette magáról, hogy győzni akar. Azé' néha visszaüthet, ha egy párt nem veszi figyelembe a realitásokat. Csodálom, hogy az előzetes győzelmi kommunikáció után nem volt kukaborogatás a 17%-ra válaszul. Bevallom, kicsit tartottam ettől.
de szánalmas ez az írás. mirt ne lehetnének zsidók a Jobbikban. Nem fajjal szemben fogalmaztak meg kritikát, mindössze izraeli befektetőkkel szemben. Illetve Morvai nem egyszer elmondta, hogy a magukfajta, magunkfajta megkülönböztetés nem fajra vonatkozik, mindössze arra, hogy ki milyen érdekeket szolgál. Nem egy magyarságkutató is zsidó származású, nem hinném, hogy a Jobbiknak baja lenne velük. Attól a sok majomtól aki meg reflexből antiszemitázik megkérdezném: szerették volna pl, ha sukoró Blum Úraság hatalma alá kerül? Mert a jobbik mindössze ezt akarja megakadályozni. A multikat egyenlő adózásra kötelezni mint a haza kkv-kat. Ennyi, nincs több
idézem ottani kommentjeim
"
szorokin 2010.04.14. 13:09:48
hihihi

zseniális experiment :))
tényfeltáró :))

jót röhögtem, pedig az nálam nem eccerű ügy

:D:D

+

szorokin 2010.04.14. 13:11:12
+ köszönhet a gugli rankpage alg.-nak h ez az experiment létrejöhetett
:))
@biohaza: Az ország azért jár itt mert mindig a fővárosiak döntöttek, bűnözés tekintetében pedig messze van Bp. a keleti régióktól. Itt az idő, hogy Bp-n a vidék döntsön, nem úgy mint eddig döntött a vízfej vidéken.
@kisa: :) Azért azt se feledd, hogy a Jobbikot az EP választás során közvéleménykutatók eléggé alul mérték. Ha ez most is előfordult volna, akkor a 30% körüli eredmény jött volna ki az meg már elég erős. Voltak is ez irányú várakozások szerintem...
Másrészről a kiragadott Vona idézet tágabb kontextusa szerintem mást jelent. Ugye OV azt mondta, hogy a Jobbik veszélyezteti a Fidesz 2/3-át, mire jött a Jobbikos válasz: a Fidesz
veszélyezteti a Jobbikét. Amolyan riposzt - belefér.
@lekvároscsirke:
"A multik a keresőképes lakosság 6%-át foglalkoztatják!!!!!!!!!! Ebből a legnagyobb a Tesco a maga 25.000 alkalmazottal."

Az - gondolom - nagyjából 25000 minimálbéres vagy aközeli embert jelent. Ehhez hozzájönnek a kedvezmények, amit ezért a szivességért cserébe kapnak, meg persze a bezáró vagy vergődő kisvállalkozások.
Komolyan több milliárd Ft-os támogatással kell örömködni 250 új munkahelyért (amikor elvileg 1 millió hiányzik)?
@kíváncsivagyok: 4.9 %-os párt? Annak mi értelme lenne?
@Noda10: Pár nápja mennyire nem ez volt a jobbikosok kommunikációja!?

Na meg a labancifójé sem.

piroslapok.blog.hu/2010/04/15/lop_a_kuruc_info_az_lmp_t_zsidozo_cikkeben
@lxrose: minimálbéres? Tudod te mennyit kap egy dagasztó vagy egy pék, cukrász? Az árufeltöltők. Azok minimálbér közeli fizetést kapnak igen. De azért vannak ott osztályvezetők is szép számban. Mindenestre mocsok egy cég, az biztos.
@kíváncsivagyok: "( Jómagam is szimpatizálok egy-két gondolatukkal , de mélységesen elutasítom az erőszakot"

Melyik erőszakra gondolsz?
A beépített pornós Müllerrel mi volt a bajotok? Nem sunáztátok volna, szittyamagyarok?

Shalom
@ZX: "Hány % aki akar, csak nem tud?"

Az a baj, hogy ebben az is benne van, hogy aki nem tud, annak nagy része azért nem, mert szakmája nincs, árkot ásni meg nem kell mindig mindenhol.
Hűha mi történt, kiborult a bili? A Morvai nem vette fel az SS egyenruhát, hogy rá lehessen uszítani az antifákat és az anarchista csürhét?

A holokauszttagadásról, antiszemitizmusról, népirtásos rettegésről annyit, hogy ilyesmi soha nem volt a Jobbik retorikájában. :)

Csak azok szeretnék ha lenne, akik így akarnak karaktergyilkosságot elkövetni egy egész párt ellen. Valóban a Jobbik szavazók között vannak antiszemiták, minden bizonnyal felülreprezentáltan az országos mintához képest, de ez köszönőviszonyban sincs azzal a rettegéshullámmal amit azok generálnak, akik a felfordulást kedvelik, mert lehet a zavarosban halászni. Ahogy már itt elhangzott, inkább azoknak kellene a körmére nézni, akik a barna esővel riogatással igyekeznek politikai tőkét kovácsolni.

Párhuzamok a Jobbik és az NSDAP között.

Az NSDAP-s sörpuccsról hallottunk? Vagy azon gondolkodtak már a tisztelt kommentelők, hogy mennyi hadviselt veterán volt a soraikban? Netántán valaki felfigyelt arra, hogy háború, polgárháború közepette fogantak az eszmék?

A szomorú igazság az, hogy az NSDAP a kezdetektől fogva militáris, agresszív, erőszakos csoport volt; és ennek ellenére hagyták őket a politikában érvényesülni. És miért is? Mert a nép annyira elkeseredett volt, hogy nem merték megkockáztatni, hogy kizárják akár őket, akár a kommunistákat, annak ellenére, hogy megpróbálkoztak ők is, a kommunisták is az erőszakos hatalomátvétellel, és szélsőséges retorikát folytattak.

A soá pedig egy olyan háború során valósult meg, amikor rendszeres volt a népirtás, így sokan nem is gondolták, hogy milyen szörnyűségek folynak a hátországban, hiszen az erről szóló híreszteléseket egy random "tisztogatásnak" tulajdonították.

A Jobbik esetében semmi hasonló nem történt. Jó lenne felébredni, hogy nem minden elefánt, ami szürke.
Nagyon jó poszt :) Jót nevettem rajta.

Amúgy bárki tudna mondani izraeli céget amelyik felvásárolja az országot? Csak hogy valami tény is legyen mögötte, amit mondtok néhányan...
@szita szita péntek: Hát, erre azt is mondhatnám, hogy evés közben jön meg az étvágy, vagy hogy az EP után nőtt meg a pofájuk. Előtte nem volt trendi jobbikosnak lenni, ezért sokan nem is vallották be. Mostanság meg már valahogy divat lett jobbikosnak lenni. Sajnos, mert látok némi párhuzamot a múlttal.
Igazából nekem az a legnagyobb gondom a jelenséggel, hogy szalonképessé tesz egy dolgot/nézetet, amit egyébként nem tartok annak. Mint ahogy fingani se illik nyilvánosan - sőt, magát a szót használni sz! :-), és ha esetleg holnaptól mégis komilfó lesz a dolog, én akkor se teszem. Lehet, hogy ez holmi értelmiségi gőg, vállalom.
Amúgy volt már, hogy a posztíró rasszista? :)

Az iráni elnök VALÓBAN HOLOKAUSZTTAGADÓ. Ennek ellenére kilincseltek nála anticionista zsidó szervezetek.

Mon ezzel ellentétben a zsidóságnak ha nem is jelentős, de hagyománya van a nemzeti radikális oldalon.

A nemzeti radikális ugyanis nem jelent nácit, de még csak fasisztát sem. Hasonló:

szociáldemokrata-szocialista-kommunista-anarchista

nemzeti radikális- fasisztoid autoriter- totalitárius fasiszta- náci
@XGAB: Nem az izraeli cégekkel van itt baj. A nemzetközi tőke térnyerésével, miközben a hazai cég másodrendű minálunk. A zsidózás egy olyan leegyszerűsítés, ami szélesebb választói tömegeknek is értelmezhető.
@lxrose: Jó, hát nem csak árkot ásatni lehet. A másik, hogy pont ezért kell ösztönözni őket, hogy igenis küldjék el a kölyköt iskolába, és ha lehet szerezzen szakmát. Van jónéhány hiányszakma ahol örömmel látnák.
@kisa: Addig nincs is baj, míg a benntartott gázok miatt nem kell kórházba menned... Ott meg merő toleranciából inkább a májaddal foglalkoznak majd. Te meg nagy fájdalmak között eltávozol. Nos ez az ország már egy ideje a kórházban van és lassacskán minden szervét megpiszkálták már. Persze a mellékhatások miatt minden rosszabb lett. Csak ideje lenne már fingani!
@ZX: Árkot ásni sem kellenek már - ez a baj. Gépekkel olcsóbb.
@ZX: Banyek...
Legalább olvasd már el mi van leírva, és milyen dátummal...
@XGAB: Keres rá a YouTube-om Simon Perez beszédére!

De itt van, hogy ne kelljen keresni:

www.youtube.com/watch?v=JL4Cu-K17vE&feature=related

Én nem tudok héberül, de az országok, városok neveit felismerem az eredeti szövegben is. Lehet gondolkodni, hogy vajon milyen egyéb szövegkörnyezetben jöttünk mi, a románok és Manhattan egy mondatba.
A Jobbikkal nem az a gond, hogy fasiszta-é avagy sem, hanem az értelmes és koherens gondolatok hiánya. Ezt igyekszik helyettesíteni a kissé megzakkant, amúgy értelmes MKrisztina az állandó médiahájpolást kiváltó marhaságaival.
Kedves cikkíró, te buta gyökér!

Nagyon röviden összefoglalom a Jobbik ezirányú gondolatát.
Aki Magyarországon él, annak a közteherből ki kell vennie a részét arányosan. Aki Magyarországért dolgozik, azt megilleti minden lehetőség hogy előrébb jusson (de ezzel élni kell). Aki magyarország ellen van és jelen esetben a magyar nemzet ellen is), az nem tekinthető barátnak. Vallási, és etnikai hovatartozástól teljesen függetlenül.
Az, hogy "antiszemita" beütése van néhány megszólalásnak, az egész egyszerűen abból adódik, hogy akik idejönnek és lenyúlják a nemzetet megillető vagyont, érdekes módon az esetek 99%-ban tetves cionista zsidrákok.
De ha megfigyeled a nagyvilág történéset, észreveheted, hogy minden ország legfelső gazdasági és politikai környezetében feltűnnek ezek a kipás patkányok. És ez nem azt jelenti, hogy minden zsidó ellenség. Csak a liberális sötét agyad nem tudja átlépni a hülyeséged korlátait.
Szerintem igazat beszél Morvai.
Sőt azt hallottam, hogy Vona nagyapja is Auswitzban halt meg, szomorú történet. Leesett a toronyból részegen.....

A viccet félretéve, nem az a baj a Jobbikkal, hogy nácik, mert ez hülyeség. Csapódott hozzájuk náci bőven, hiszen láthattuk a gárda vonulásakor az egyik büszkén mutatta a mellkasára tetovált horogkeresztet, de a többségük nem az.
Az a baj, hogy egyszerűen átgondolatlanul, érzelmi alapon mindenhová odaütnek ahol gondot látnak. Értem én hogy sürgősen változtatni kell, de egy beteget nem korbáccsal kell talpra állítani. Főleg nem úgy,hogy az új főorvostól kezdeve az összes ápolót és szomszéd ágyon lévő beteget is megverik.
@ZX: Azzal egyet értek, ez lesz többek között a következő kormány feladata, mert még mindig jobb ösztönözni, meg ebbe pénzt fektetni, mint egyfelől segélyeket osztani, másfelől a rendőrséget dolgoztatni a normálisnál nagyobb mértékben.
Ugyanakkor nem tudom, hogyan lehet szemléletváltoztatást ösztönözni, hogy mondjuk aki el is megy az iskolába, az tisztelje is a tanárt, meg a többi gyereket. Ezt kellene otthon megtanulna megfelelő korban, de hát kitől?
@XGAB: hallottál-e már Simon Pereszről?
@VJV Man: Nem érted. 2 nappal ezelőtt még mindenki mocskos zsidózott válogatás nélkül, ma az összes jobbikos komment arról szól, hogy vannak jófej zsidók is. Tegnapelőtt meg nem voltak?
Antiszemita fideszes-jobbikosként tetszett a cikk!
@lxrose: Ez lenne a cigányvajdák feladata, akik elítélik az ilyesmit. Nekik nagy szerepük lenne ebben, ha egy normális kormánytólmegkapnák a segítséget.
@DaneeBeast: kedves gyökér barátom, ha lehet, ne zsidrákolj itten! Próbálj odáig eljutni, hogy nem zsidó a gecik 99%-a, hanem minden népcsoportban van geci, meg nemgeci. Aztán szálazd szét őket, nevezd meg, öblögesd ki a szád, és már jöhetsz is vissza. Kommentálni. :)
@ZX: Miért jönnék hülyeségekkel? Nekem van cigány barátom, vannak cigány ismerőseim, érdekes módon osztják a véleményemet.
(Egyébként ebből arra tudok következtetni, hogy felém előítéleteid vannak. Nem vagy te rasszista esetleg?)

Ha a cigányok nagy részének esze ágában sincs dolgozni, majd a gyerekeiket is így nevelik (vagy nem nevelik), akkor annak egyenes következménye a mai helyzet.

Ettől még a jobbik nem lesz cigányellenes.

A tescos néni is megtehette volna, hogy inkább rabol, mert nincs mit ennie, havi 50E pedig kevés neki, de nem, ő inkább éhen halt. Na ez a nemmindegy.

A fotelzsidók (elnézést, a fotelnáci után nem hagyhattam ki), akik pedig cigányt csak a tévében látnak, az indiait és a leszolizott nigrót, meg a koszos csövest is összetévesztik velük pedig kb. azzal jönnek, hogy a rasszista magyarok kirekesztik a cigányokat. Hát igen. :)

Amikor az átlagember fülét pedig megüti egy cigányból jött mondat: "Holnap belhézunk a magyarokkal", akkor elgondolkozik és levonja a tanulságokat.

A jobbiknak mindössze egy baja van (mely egyben előny is): őszinte. A Jobbik céljait a lehető legsunyibb, legaljasabb módon kell végrehajtani, úgy, ahogy mások eddig az ellenkezőjét tették, úgy nem lesz támadási felület és a saját fegyverükkel lehet mai "elitet" legyőzni. :)
A fenti cikkekhez hasonló ajvékolás pedig megint valami, ami dühítő, de hosszútávon megint csak a jobbiknak hoz szavazatot, annyira szánalmas. Arról nem is beszélve, hogy az ember lassan büszke arra, ha lenácizzák. :)
@ZX: Mindenhol vannak tudatlanabb emberek...
Ha egy normális jobbikossal beszéltél (volna) 3 nappal ezelőtt ,akkor ő is elmondta volna, hogy nem erről szól az egész. Csak a tévébe' ezt mondják. Rengetegen úszták meg a börtönt ezzel a mostani választással a régi parlamenti "elit"-ből. Azért kampányoltak, hogy ne csukják le őket. Ennyi.
nézd meg a háború a nemzet ellen c. dokumentum filmet! ajánlom figyelmedbe! és nem csúnyarasszistanácik csinálták, hanem szakértők. Rendes szakértők (nem úgy minta parlamentiek...)
@ZX: Nyilván a parlamentben, ha tartósan akarnak dolgozni, nem vihető tovább a zsidózás. Akkor sem, ha esetleg Perez tényleg fel akarja vásárloni az országot.
Nyilván olyan törvények kellenek, hogy stratégiailag fontos területek ne kerülhessenek ki külföldiek kezébe. Ezt meglehet csinálni zsidrálozás nélkül is.
Bármilyen indulatokat vált ki valakiből egy Perez féle nyilatkozat, csak ésszel lehet reagálni. Amit a Jobbik tesz az az érzelem győzelme az értelem felett.
kiváló írás, szétröhögtem magam!:))
@ZX: cigányvajda???? minek?

mér, van magyarvajda vagy svábvajda, vagy horvát vajda? nincs. közigazgatásilag mindenki belefér, csak ezek nem! érdekes...
@XGAB: hát ugye egy példa a velencei kaszinó dolog, amit jól emlékszem, hogy a bebörtönzött Budaházi piszkált meg? Bizonyosan jól emlékszem.
Persze mondhatok további példát: 2006-tól kárpótlás a háborúban elhurcoltaknak. Milyen érdekes, héber nyelven is fent van a köztársaság honlapján. Hmm? Nem a kuruc, nem a barikád, hanem az index írta. Sorolhatnám. Majd felébredtek többen is......
@Hepci:
Öblögettem, itt vagyok. A hirtelen hangnemért elnézést kérek, a mondanivalómat fenntartom.
@Hepci: azért a mi vallásunk nem tartja állatokkal egyenlőnek, bűntelenül kifoszthatónak, megölhetőnek a más valláshoz tartozó embereket. Az a baj pajtás, ha az alaptéziseket megérted, megváltozik a véleményed sokmindenről.
@Gábor a Jobbszélső:

ennyi, köszönöm .

Azért örülök, van még aki lát...
@val: Max. akkor lennék rasszista, ha nem fehér lennél, és kizárólag a bőröd színe miatt utálnálak. Ugye erről szó sincs, meg nem is utállak.

@DaneeBeast: Van, mint ahog van normális zsidó és dolgozó cigány, nem a genetika miatt lesz olyan valaki amilyen. (Max. fizikailag).

@Danee Beast: Mert ez a kulturájuk része egyelőre, és jobban hallgatnak rá mint a miniszterelnökre. Nyilván nem jó ez nekünk, de nem tudod eltörölni a dolgot egyik napról a másikra.
@DaneeBeast: az a baj, hogy kevesen látunk még. Ami bíztató, hogy egyre többen. két éve még én is vak voltam.
@Gábor a Jobbszélső: Lehet, de a keresztények csodálatosan, iparszerűen irtották a más vallásúakat, és a keresztényeket egyaránt.
@ZX: 500 éve valóban. Voltak akik meg az indiánokat irtották ki, és sorolhatnám. De ez a 21. század!
@ZX: Ez elég sejtelmes megfogalmazás, fel kell tennem a kérdést, hogy akkor miért utálsz?
@Gábor a Jobbszélső: Gondolom arra akarsz kilyukadni, hogy az izraeliek a palesztinokat irtják. Csak az a gond, hogy nem a vallásuk miatt, és abban a háborúban nincs jó és rossz, mert mindkét fél egyaránt mocskos.
@VJV Man: Erről az a mondás jutott eszembe, hogy a zsidók ritkán szoktak hülyék lenni, de ha egy zsidó hülye, akkor nagyon hülye: pl. belép a Gárdába.
@val: Te miről beszélsz? Dehogy utállak. Sőt, még a nézetkülönbségünk ellenére is normálisan beszélgetünk. Bár nincs is akkora különbség.
@kisa: Akkor azt javaslod csak titokban, magunknak mondogassuk, hogy van cigánybűnözés? És akkor majd megoldódik?
@ZX: "Lehet, de a keresztények csodálatosan, iparszerűen irtották a más vallásúakat"

Keresztények, kiket és mikor irtottak?
A gyaur kifejezést gondolom ismered, meg a gojim-ot is.
@DaneeBeast:
Kedves cikkíró, te buta gyökér!

Nagyon röviden összefoglalom a Jobbik ezirányú gondolatát.

Az, hogy "antiszemita" beütése van néhány megszólalásnak, az egész egyszerűen abból adódik, hogy akik idejönnek és lenyúlják a nemzetet megillető vagyont, érdekes módon az esetek 99%-ban tetves cionista zsidrákok.
De ha megfigyeled a nagyvilág történéset, észreveheted, hogy minden ország legfelső gazdasági és politikai környezetében feltűnnek ezek a kipás patkányok. És ez nem azt jelenti, hogy minden zsidó ellenség. Csak a liberális sötét agyad nem tudja átlépni a hülyeséged korlátait.

Lementem hídba tőled és nem bírok feljönni. Ha te összefoglaltad a "a Jobbik ezirányú gondolatát", akkor én is röviden a sajátomat: hozzátok képest a komcsik úri fiuk voltak! :(
Anélkül, hogy személyeskedni szeretnék: nem kellene néha bevenned a nyugtatókat?
Na, pá...!
Megyek dolgozni, mert a nemzetmentők biztos nagyon el vannak foglalva!
@ZX: hát bevallom, erre most egyáltalán nem gondoltam. Most hogy szóbakerül, azért azokat a palesztinokat, akik a saját földjüket védik azoktól akik később az elfoglalt területet körbebetonfalazzák nem annyira tartom mocskosaknak. Sztem neked nem sok fogalmad van arról mi van az Izraeliek és Palesztínok által közösen használt területeken. (nekem sincs sok, de ugye az RTL klubból és társaikból nem is fogsz igaz információkhoz jutni a témában.)
@val: Gondolom te meg hallottad azt, hogy reconquista, kereszteshadjárat és inkvizíció.
@Gábor a Jobbszélső: Hmm.. erről vitatkozhatunk kinek is a földje. Azt ugye tudod, hogy a héberek kb. 1000 évvel korábban elfoglalták a földet, majd i.sz. 72-ben a rómaiak egy lázadás miatt elfoglalták jeruzsálemet, mire sok zsidó kivándorolt. Ettől még elég sok zsidó OTT MARADT, csa a palesztinok kerültek TÖBBSÉGBE, és elfoglalták az eredetileg héber földet. 1947 után ismét a zsidók kerültek többségbe. Na kié a föld?
ejjej. a postírónak leesett hogy vannak a jobbikban zsidók? Nemgáz hogy már 2 éve is szónokolt egy a kossuth téren, és ott is elmondta...

az sem gáz, hogy jobbikék (és a magyarok), nem a zsidó népet utálják, hanem a cionista, és holobizniszes zsidókat, leszámítva pár kopaszt akik kicsit túlkapnak...

Olyan ez mint a cigányoknál. Ott is cigánybűnözésről beszélünk, holott van egy kevés tisztességes cigány, és nem hiszem hogy ha egy olyan mellettünk élne bármi gond van vele. De a többségükkel gond van.
A kommentárt olvassátok! Ez a post is mehet a libalevesbe :(

hunhir.hu/?pid=hirek&id=28821
A Jobbik az egy gyáva galeri. Már korábban is hazudoztak, hogy szeretik a zsidókat, meg van zsidó tagjuk. Olyan ez, mint a Gárda, ahogy hagyományőrző egyesületként van bejegyezve. De milyen hagyományokat ápol. A nyilas, Szálasi vészkorszak hagyományát?
Csurka Pista 100-szor őszintébb volt. Ő nyíltan zsidózott.
Szánalmas népség. Morvai "kerékbilincs" Krisztina pedig a legalja ennek a galerinek.
@ZX: Iparszerű népirtás, ráadásul más vallásúak ellen. Szép, ennyi erővel minden háború az. Az inkvizíció ráadásul visszatérítést jelent, az, hogy nem népírtást az biztos. Ma úgy hívják, hogy titkosszolgálat.
Őseim Istenért, hazáért mentek a halálba és osztották is azt.
Eszerint a logika szerint -mint keresztény ember- gyilkos vagyok?
Lehet ezt állítani, csak akkor ugyanaz vagy mint egy agyhalott, aki minden zsidót kiirtana.
@szita szita péntek: Nem: nincs cigánybűnözés, bűnözés van, amit meg kell oldani, depersze nem ordítozva, és nem csak a cigányokat okolva. Nem csendőrséggel és gumibottal, gárdával. Egy pillanatra képzeld magad egy dolgozni akaró cigány helyébe, akkor talán megérted, miről beszélek. És ne gyere azzal, hogy nem is akar dolgozni...
@szita szita péntek: amennyiben a jobbik nyilvánosan és határozottan elhatárolódik a kackac.info-tól, akkor természetesen visszavonom. addig nem. az nem hat meg, hogy a mérsékeltebb barikádot tették meg _hivatalos_ hírforrásnak, arra jóval kevesebben vevők, mint a kackac-ra.
egyszerűen a jobbik jelenlegi népszerűségéhez, bázisának megtartásához feltétlenül kell a határozott ellenségkép és a hangzatos hívószavak.
ezek jelen pillanatban:
1. mocskos zsidók (akik mindent felvásárolnak)
2. cigánybűnözés (akik minden ellopnak, mindenkit félelemben tartanak)
3. politikusbűnözés (a felső kettőt együtt csinálja)

ezek nélkül a fasorban sem lenne.
@val: Kettő- azaz kettőezer éven keresztül üldőzték az összes keresztény egyházak a zsidókat - a világi üldözők mindig az egyházi felszólításokat hajtották végre. A Pápa már bocsánatot kért, de a Magyar Katólikus Egyház még a XIX században (vagy hol él),
itt ez még nem ismert. Pl. még nem adták ki magyarul a II. Vatikáni Zsinat lassan félévszázados határozatait, így azt sem, amely felmenti a zsidókat a középkori "istengyilkosság" vádja alól...
@ZX: hát ezeken az alapokon, nekünk abszolut jogunk van (90 év nagyon kis idő, ahhoz képest amit Te írsz) a trianonban elcsatolt területekhez. De figyi, nem ez a lényeg. A lényeg az, hogy van egy nép, aki nem egy kis területet, hanem az egész földet szeretné a saját hasznára meghódítani. Pontosabban ennek a népnek van egy csoportja. Na mindegy, inkább dolgozom egy kicsit, napról napra többen látnak, és ez elég lesz remélhetőleg. Mondjuk az amerikaiak milliói vakok a mai napig. Talán mi okosabbak leszünk/vagyunk.
@kisa: egész pontosan képzelje magát a kommentelő a mezei, dolgozni induló cigány helyébe, akit egyszerűen (lesből) kinyírtak...

érdekes, hogy az öklömnyi fuksszal nyakában, bmw-vel szaladgáló bodzagyűjtőknek semmi bajuk nem esett...
szánalmas mocskolódó emeszpések vagytok. bár a jobbik és Krisztina asszony távol áll tőlem, de azért engedtessék meg, hogy ha valaki izrael ellenes az nem antiszemita. a kettő nem ugyanaz. az antiszemita az azzal indokol hogy "csak" meg "utálom őket akkoris" aki pedig izrael ellenes az egyszerűen utálja azt a hadjáratot a világ ellen amit ezek művelnek. pl holokauszt Gázában...
@ZX: "Azt ugye tudod, hogy a héberek kb. 1000 évvel korábban elfoglalták a földet...csa a palesztinok kerültek TÖBBSÉGBE, és elfoglalták az eredetileg héber földet...Na kié a föld? "

Nehéz ügy lenne igazságot tenni ebben, de azért az ellentmondást kiemeltem. Persze a mi őseink is egy szemét hódítók voltak, meg persze a teljes amerikai kontinens, meg Ausztrália, de hát így ment ez régen.
@Gábor a Jobbszélső: Írd át a neved Gábor a balfasz-ra, az jobban illik rád.
@val: Nem minden háborúban irtották a más vallásúakat.
Az inkvizíció pedig ezek szerint nem tudod miről szólt. Persze erre felénk kisebb volt a súlya, de Spanyolországban százezrek(!) haltak meg a szent inkvizítorok keze által, gyakran csak azért, mert valaki szemet vetett az áldozat feleségére, földjére, egyéb javaira. Népirtás volt az a javából. A szent inkvizíció mögé bújva irtották az indiánokat is a karib térségben, Dél- és Közép-Amerikában.
"Eszerint a logika szerint -mint keresztény ember- gyilkos vagyok?" Pont eszerint a logika szerint bűnös minden zsidó is.
@val: Dél-Amerikai indiánok, aztékok, maják, inkák, Új-Zéland, Afrika - teljes népességeket és kultúrákat pusztítottak ki az egyigazhit nevében... De ez ne zavarjon.
kicsit erőltetett ez a bejegyzés. ha egy embernek vannak zsidó ősei, viszont magyarként él, Magyarországot tekinti hazájának, akkor az az ember magyar.
egyébként ha előfordulna, hogy megjelenik egy jud jobbikos lakossági fórumon, várhatóan nem pajeszos, kipás ortodox zsidókat fogunk látni, hanem normális, magyarként élő zsidót.
@lxrose: Épp ezért mondtam, hogy mindkét fél mocskos, mert elég nehéz igazságot tenni kit is illet, és a tárgyalóasztal melletti megbeszélés helyett inkább egymást irtják, mert egyik sem enged egy tapodtat sem. A gyengébb baszaksik az erősebbel, az erősebb meg kihasználja az erejét. Nem mostanában lesz béke arrafelé.
@tcom: Néz már meg néhány Gárdás videót a Youtube-on!
@Gaudi Nagy Lajos: Ok, ha így neked jobb, nekem mindegy. A lényegen nem változtat.
@Gábor a Jobbszélső: Én ezt egy kicsit paranoiának tartom, a ruszkik vagy a kínaiak előbb hajtanák uralmuk alá a Földet, de mindegy, ezen felesleges vitatkozni, mert ezt te így gondolod, én meg másként.
@val: "Őseim Istenért, hazáért mentek a halálba és osztották is azt."
Jah, pl. Galíciában, Isonzónál, a Don-kanyarban. A hazáért...
@mehmet_ozil: Sajnálatos módon az antiszemiták (és a jelek szerint ilyenek pártja a Jobbik) nem ezt nézik, hanem a nagymamaák (lassan ükanyák) vallása szerint szortírozzák az embereket.
@ZX: Adja isten, hogy igazad van!
A kínaiak hajthatnák, de talán tisztességesebbek és nem teszik.
@ZX: nem éppen, ugyanis az antropológusok is foglalkoznak vele:)

Sőt, még az orvostudomány is:)

Ha ilyen fafejű vagy, hogy azt hiszed, attól leszel náci, mert ipeg tudod, hogy x,y sváb, x,y zsidó, x,y üzbég, hát az a te bajod:))))
@Megfigyelo: hidd el, csak a ténykedésük szerint. Nekem van zsidó barátom, bármi meglepő. Vele is szoktunk beszélgetni ezekről, sok infó jön olyantól, aki valamelyest belülről látja a dolgokat.
@EMU: neked is kiosztunk két pofont, oszt hazazavarunk:)))))
@Gábor a Balfasz (mert kérték): Ez nem a tisztességről, hanem a hatalomról szól. Ez alapján bármelyik népben találsz minimum 1 embert aki megtenné.
@kisa: Valahol olvastam, de te biztosan nem, ezért leírom neked:
A fiatalkorú bűnözés nem azt jelenti, hogy minden fiatal bűnöző, de valahogy ez a kifejezés nem sért senkit, még a fiatalokat sem.
Lehet, igazad is van, de azért ezek ellen nincs jobb a gumibotnál:

www.youtube.com/watch?v=fHjCVPZhuFg

De hogy nehogy azt mondják, részrehajló vagyok:

www.youtube.com/watch?v=Eytn1g9hMQE&feature=related

Itt is van egy-két feles energiával rendelkező ember.
@Alikam: Egy normális ember nem tartja számon, hogy xy zsidó, cigány, vagy sváb, hanem azt nézi becsületes-e vagy sem? Pl. Nem azért nem vesz fel egy munkaadó egy cigányt mert az cigány, hanem azért mert tudja róla, hogy lop. Ha az előbbi ok miatt nem veszi fel, akkor rasszista.
@Gábor a Balfasz (mert kérték): A trianonban elcsatolt területekkel csak az a probléma, hogy a Habsburg birodalmon belül némi látszat-államisággal rendelkező "Nagymagyarország" területén 1900-ban mindössze 43% volt magyarajkú. (Révai Lexikon, kb. 1910, adatai. Horvátország nélkül kb. 50%, de Horvátország is rajta van az autókra ragasztott matricákon.) A Trianon után Romániához került területeken csak 24% volt magyar, 15% námet, a többi román. Már miért ne lett volna joga az erdélyi román többségnek csatlakoznia a román anyaországhoz? (A török idők óta román többség volt Erdélyben, csak nem voltak politikai jogaik - nem voltak "nemzet", mint a magyar, székely(?) és szász.)
@ZX: semmiféle számontartásról nincs szó, de miért baj az, ha x,y zsidó? Illetve ilyen kontextusban felmerül?

Ha te kimész külföldre és rád ondják, hogy magyar, akkor azt sértésnek veszed?

Nem értem mit kell ezen rúgózni...
@úriparaszt:

Demagógia.
Nincs cigánybűnözés, zsidóbűnözés. Csak magyar bűnözés van. Ha valaki magyar állampolgár, akkor arra a magyar törvények vonatkoznak.
Az, hogy a hozzád hasonlóak a saját magánéleti problémáit, sötét hajlamait cigány irtással, vagy zsidó üldözéssel próbálja felejteni, vagy kompenzálni az az emberi aljasság, gyarlóság, butaság miatt van.
Mi is a "zsidó"? Egy vallás, egy identitás. Mi is a cigány? Egy etnikai csoport, mint a magyar. Az, hogy a cigányság nem tud beilleszkedni a hófehér magyarok gyönyörű világába, az lehet mind a kettő hibája.
Az meg statisztika, hogy sok bűnesetnél cigány származású egyéneket vélünk felismerni. Igaz, az is, hogy vélhetően cigánynak önmagukat valló polgárok között nagyobb a bűnözők aránya, amint a magyarnak vallók között. Egyébként sem tisztázott ki is cigány? Bútor-színskálával döntitek el? Orbán is cigány származású és a bőre is sötétebb, mint egy hófehér magyaré. És akkor? Üldözzük el?
Annyira őrület ez a rasszista baromkodás, hogy az már szomorú.
Dolgozni kellene, gyermekeket nevelni, segíteni a rászorulókon, a környezetet óvni, betartani a törvényeket, adót fizetni és akkor menne is ez az ország valamire. Emberek százezreinek van ideje ilyen szarságokra, pénze tojásra, dobálni utazgatni tüntetésekre, alkoholizálni, elfüstölni százezreket évente...
A nyugati világban csökken a dohányfogyasztás, nálunk meg a többi balkáni ex-szoci régiókban meg növekszik, mint a harmadik világban. Ezért is zsidók, meg a cigányok a felelősek?
@Gábor a Balfasz (mert kérték): Sajnos nem így van. (Nem személyesen rólad van szó, remélem.) De emlékeztetlek arra, amikor az MNB-t kétszer is zseniálisan vezető, Magyarországnak felmérhetetlen szolgálatokat tett Surányi György képét dávidcsillagba rajzolva publikálták, amikor miniszterelnöki jelölésének ötlete felvetődött...
Micsoda igénytelen egy poszt volt ez.
Rossz nézni, ahogy acsarkodik a két szélsőséges csoport, de ezután a poszt után kezdem azt hinni, hogy mégiscsak a Jobbik a mérsékeltebb. Ez már nem a Barikád, hanem a Kurucz szintje. Gratulálok.
.... biztos azt nyilatkozta,hogy a Jobbikban is vannak zsidók? És nem azt,hogy zsidók közt is akad jobbik? :D
aztaa de vicces vagyok :)
.... biztos azt nyilatkozta,hogy a Jobbikban is vannak zsidók? És nem azt,hogy zsidók közt is akad jobbik? :D
aztaa de vicces vagyok :)
@lxrose: Fiatalkorú a bűnözés? Még ilyet! Szerintem meg idős korú, az emberiséggel egyidős.
Nincs fiatalkorú bűnözés, csak fiatalkorú bűnözők vannak. Ahogy nincs cigánybűnözés se, csak cigány bűnözők. És politikus bűnözők, és nőnemű bűnözők, és a többi. Az ilyesfajta címkézés csak egy dologra jó: mentesít a gondolkodás alól. (Magyarbűnözés szerinted van?)
Ez is a cigányzsidók miatt van. Vajon Krisztina cigány vagy zsidó. Hogyan tudja bizonyítani hogy nem?
@Megfigyelo: Bár én nem vagyok Trianon-mániás, de azért az igazság kedvéért hozzászólnék ehhez. Minden bizonnyal igazad van az arányokat illetően (főleg, ha lexikonból idéztél), de itt két dolgot meg kell jegyezni:
1. Az elcsatolt területeken azért jelentős számú magyar élt, szóval az elcsatolás mértéke nem biztos, hogy indokolt ezen alapon.

en.wikipedia.org/wiki/Treaty_of_Trianon

2. Valószínűleg a történelem során sok nem magyar ajkú vándorolt be a Kárpát-medencébe, gondolom, jól is érezhették itt magukat, ezzel semmi gond nincsen, csak hát ezután úgy vették el a területeket, hogy gyakorlatilag semmit nem kellett tenni érte. (A románoknak például csak jól kellett helyezkedni.)
@Rókakígyó:

Szerintem is kicsit sötétebb a bőre és kampós az orra, vagy legalább is nem egyenes teljesen. Nekem is gyanús!=:-)
@tcom: No, kispajtás gondolkodjál! Segítek!
Cigánybűnözés = Jellemzően a cigányság tagjai által elkövetett bűnelkövetési mód. Pld. erőszakos bűncselekmények, lopások nagy száma. Nincs ebben semmi fajgyűlölet - van ukrán maffia is pld. Eljutni addig, hogy felismerjük, kimondjuk, hogy igen is létezik cigánybűnözés, mint jelenség az első lépcső. Ezt az eddig regnáló erőknek nem sikerült meglépniük. A következő lépés, az okok fellelése. Vélhetően az alacsony foglalkoztatottság, rossz társadalmi minta, rossz életkörülmények, alacsony iskolázottság és én ide sorolnám az alacsony felderítési arányt is. Hoppá-hoppá! Ha meg tudjuk nevezni az okot, akkor esetleg foglalkozni is tudunk vele nem?
Ha viszont elhallgatjuk a cigánybűnőzés létét - rögtön meg is szüntetjük annak a lehetőségét, hogy célzott intézkedésekkel visszaszorítsuk a jelenséget.
Ezzel hol van neked a bajod?
@kisa: Na, kellett nekem egy nyelvésszel kezdenem!
@tcom: Még valami! A magasságos USA, a demokrácia "szent" védelmezője és gyakran erőszakos exportőre bizony a reptereken erőssen diszkriminatív.
"Az új előírások szerint ha valaki például korábban a Közel-Keleten járt és kora, valamint egyéb jellemzők alapján olyan személynek minősül, aki terrorcsoportok toborzásának célpontja lehet, biztosra veheti, hogy tüzetesebben átvizsgálják."
Forrás:
index.hu/kulfold/2010/04/02/uj_biztonsagi_intezkedesek_az_usa-ba_utazok_eseteben/

Most akkor mi van?
@tcom: Sőt! Ismét csak a nevezett cikkből: "Az utasok a legkülönfélébb információk alapján gyanúsnak minősülhetnek, az áprilistól életbe lépő új szabályozás szerint vizsgálni fogják azok utazási szokásait, nevüket, útlevélszámukat, de bőrszínüket és vallásukat is."

Most akkor nekik lehet?
@tcom: valami nagyon benéztél, de tuti nem nekem válaszolsz :-))
A kurucok kommentárja az esetről:

kuruc.info/r/6/58219/
@kisa: Micsoda egy gyökér vagy te. Nézz szét az őseid között, az én felmenőimről meg le lehet szállni, ők még vérüket adták, nem szaladtak szét mint a kislányok.

A Don-kanyarról meg annyit, hogy ha ott győzünk, akkor nem lett volna vörös megszállás. 56-ban, 48-ban, 1456-ban, 1920-ban is megvédték, amit meg kellett védeni, de 43-4-ben is.

Ezzel szemben ma Afganisztánban bohóckodunk.
Hát Budaházynak tényleg nem lesz könnyű az ébredés!
Egyből kell megemésztenie azt a zinformációhalmazt, melyből mi naponta kapunk egy-egy csöppet, s már "nézni is tereh".
De egy magyar (ún. Guantanamo)szabadságharcosnak többet kell kibírnia.
@szita szita péntek: A cigánybünözés......
Korrekt meghatározás !!!!Csak addig fanyalognak
ellene,míg egyszer személyesen nem találkoznak
vele.Amit picit "kívánok",akkor másképpen beszél
nének !!!!!!!
@lxrose: Kétségtelen, hogy a határokat ott is eltorzították az utódűllamok javára, ahol lehetett volna többé-kevésbé korrekt etnogréfiai határokat meghúzni. Én itt egy generális megjegyzésre reagáltam: "ezeken az alapokon, nekünk abszolut jogunk van ... a trianonban elcsatolt területekhez." Ez nyilvánvalóan elfogadhatatlan. Arról van szó, hogy a magyar közvélemény nincs tisztában azzal, hogy a "Nagymagyarországon" a magyarság egy az uralmát a korban szokatlanul agresszív müdszerekkel fenntartó kisebbség volt, amelyik alapos okot adott arra, hogy megbüntessék. (Pontosabban nem a magyarság, hanem a magyar uralkodóosztály, "a dzsentri".)
Harmadik opcio: nem hazudott, nincs osszeeskuves - van diszzsido. Ennek erdekes a pszichologiaja, cigany is biztos van, de meglepodni nem kell: pont eleg sokan vannak ahhoz, hogy ne legyen kerdes, hogy van ilyenjuk. Valoszinusegi alapon. A nagyon furan gondolkodo emberek kevesen vannak, ok viszont sokan, szorozd ossze.

Egyebkent minden kisebbsegben vannak, akik a sajat kisebbseguket gyulolik szinte rasszista modon. Ciganyozo kimosakodott cigany pl. Azt latja, hogy nem fogadja el a tarsadalom, mert hiaba nem koszos, nem budos, nem tolvaly, azert csak egy koszos tolvaly ciganynak nezik. Mit tesz ekkor (nemelyik)? Elkezd dorgolozni a rasszistakhoz, hogy hat o nem _olyan_ cigany, meg ezeket a ciganyokat o is utalja. Es valahol fogja is, mert bennuk latja az okot arra, hogy ot utaljak/utaltak. Tehat neki jo biznisz, elfogadhatjak erte cserebe. A masik oldalnak meg azert jo, mert igzolja sajat magat. Egyreszt azt, hogy o nem rasszista, hiszen lam, van cigany koztuk (parttag, barat, mindegy), vagyis nem zsigerbol gyulol, hanem okkal. Masreszt azert, mert igazolva latja magat, hogy naugye, ha meg a cigany is utalja a ciganyt, akkor biztos kurvara igazunk van, hiszen ok jobban is tudjak, meg neki nem lenne erdeke, hiszen cigany. De hat lattuk, hogy erdeke. (Csak az egyszeruseg kedveert ciganyoztam vegig a magyarazatot, zsidoval vagy bantunegerrel ugyanez lenne.)
@ZX: Miért lenne bűnös minden zsidó?
Az, hogy a vallásuk olyan, ami nyíltan üldözi a más vallásúakat, sok helyen pedig gyilkosságra buzdít -talmud-(melyért még soha nem kértek bocsánatot), az hogy a világ egyetlen náci állama Izrael (lást palesztin gettók, gyerekgyilkosságok, házrombolások), még nem lesz minden zsidó bűnös.
Az amit mondasz, az pontosan rád illik. Ezzel indirekt bevallottad, hogy engem gyilkosnak tartasz. Köszi.
És akkor fel lehet tenni a kérdést, hogy általában miért nem szeretik a emberek zsidókat: azért, mert mindent megtesznek ennek érdekében.
@val: Kár volt a vérüket adni, de ha már itt vagy, nem adták eléggé, a jelek szerint. Légy büszke rájuk, vágómarhák voltak néhány dicstelen helyen. (Mellesleg az enyémek is, de a dolog ettől még dicstelen. Győzni a Don-kanyarnál: eszednél vagy? Mégis hogy, mivel: teniszütővel? Merthogy nagyapám szerint azt kaptak, amikor szalonnát meg bakancsot kértek.)
@val: És 44-ben sikeresen kiirtották minden "zsidónak minősülő" vidéki honfitársukat. Amíg a magyarság nem fogja ugyanúgy szégyellni az ország II. VH-s szereplését, mint a németek tesyik, Magyarország nem lez normális ország.
@val: Amit a Talmúdrol írsz, az hazugság. Egyébként is szégyelld magad!
@val: Úristen, te már megint következtetéseket vonsz le, ráadásul hibásan.
A talmud tudhatnád, hogy egy kib@szott régi irat, olyan, amilyen kb. minden második népnek volt akkoriban. A keresztények attól, hogy nem írták le, nem jelent semmit, mert ők inkább gyakorolták.
@atleta.hu: Nagyon jól látod !! Ez mindig így
volt s a büdös életbe mindig is így lesz !!!
Mindegy,hogy sovány,molett,kövér....alacsony,
"normál" vagy colos , szőke,barna,fekete....
még ezek a tulajd.-ba is bárki ,bármikor beletud
ha akar bele is köt.DE !! a magatartásbeli"dol-
gok" főleg az egyéntől függenek !!! No ez alapján,már lehet s kell is bírálni !!!!!!
Carter Brezsnyev szemére hányja a szovjet zsidókkal szembeni diszkriminációt. Brezsnyev azt mondja:
- Kérem, nálunk egyáltalán nincs semmiféle zsidóellenes diszkrimináció, a kétszáznyolcvan tagú moszkvai Filharmonikus Zenekarban például nyolcvanhárom zsidó van! Hány zsidó van például a New York-i Filharmonikusoknál?
Mire Carter izgatott kérdezősködés után:
- Sajnos fogalmunk sincs róla.
@szita szita péntek:

És? Sehol nem olvasom azt, hogy "arabbűnözés"!!!
És ez a különbség!
Ti itt cigánybűnözésről beszéltek. De olyan nincs! Csak cigány származású magyar állampolgárok törvénybe ütköző cselekedete. A "cigánybűnözés" szó tragikus. Mert sokakban, azt a látszatot kelti, hogy általánosíthat, hogy az összes cigány bűnöző. Empátia kérdése, hogy bele tudjuk-e magunkat képzelni egy a törvényeket betartó, dolgozó, becsületesen élő (csak annyira, mint a magyar) cigánynak származású ember hogy érezheti magát???!
Hogy a legtöbb munkahelyen előítélettel vannak iránta, mert cigány. Hogy reagálhat az a cigány, akiben meg van a szándék a normális életre? Minek küzdjön, minek legyen szorgalmasan dolgozó ember, ha a magyarok már csak azért is lenézik, mert sötétebb a bőre???!
Vannak a cigányok közt bűnözők, de nem mindegyik. Vannak a maygarok között is bűnözők.
@Megfigyelo: Nézd! Én nem vagyok már fiatal. Akkor viszont még nem éltem. Most akkor bűnösnek kell érezzem magam? Hülyevagy.
@tcom: "Mert sokakban, azt a látszatot kelti, hogy általánosíthat, hogy az összes cigány bűnöző. "

Jah,akik nem tudnak magyarul vagy direkt ferdítenek.Spanyolnátha,angolkór?Hmm?
@val: Egyébként meg: a világ a szétszaladók által marad fenn. Ha mindenki a vérét adja minden szép szólamért, akkor most hol lennének szerinted a magyarok? Igen, tisztelem Petőfit, mert életét adta valamiért, amiben hitt, de tisztelem a névtelen sokaságot is, akik végigszenvedték a megtorlást és a Bach-korszakot, mert mégiscsak általuk maradt fenn a nemzet. De szerintem ezt te nem érted.
@tcom: És ukrán maffiáról már hallottál?
Vannak zsidók a Jobbikban?

Persze, különben már csődbe mentek volna...
@szita szita péntek: Rossz példa, ugyanis nem azt jelenti, hogy minden ukrán maffiózó, hanem, hogy a banda tagjai ukránok.
"@tcom: Kínai ruha mint kifejezés? No-no? Hagyd inkább a túróba a nyelvi szemérmességed! Jóhogy nem már a fehérgalléros bűnözésbe kötsz bele, csak mert neked is van fehér inged. Vagy épp az időskori agyérelmeszesedésbe, mert lehet azt fiatalon is, csak ritkább...
Nekem meg folyton az jut eszembe, hogy tudja-e M. Krisztina , hogy ezek a lázító beszédek hova vezettek? Hogy 1944-ben a nürnbergi törvények alapján az ő kislányai is állhattak volna a Duna parton a tartónlővésre várva. És vaj hova sorolja gyerekeit, " magunkfajta" vagy magukfajta" ???????????
@Blás Sailor von Wolfhausery: nagyon jó a példa, mert pont ezek is dehonesztáló megnevezések voltak valaha. Mint a francia betegség. És a cigánybűnözés. És mindegyiknek van hivatalos, ennélfogva hosszú és kimondhatatlan neve, de a népek már akkor is szerettek egyszerűsíteni.
@ZX: Mint ahogyan a cigánybűnözés sem azt jelenti, hogy minden cigány bűnöző, hanem azt, hogy cigány bűnelkövetők által végrehajtott, közösségükre egyébként kimagaslóan magas arányban jellemző bűnözés.
@kisa: Ilyeneket élőben is mondanál? Vagy ahhoz már beszari vagy? :)
Franciasaláta =minden francia saláta.

Olasz felvágott=minden olasz felvágott(egy eret magán a magyar liberálisok "érvei" hallatán) .
Fabius, ha a jobbikban vannak zsidók, akkor csak az lehetséges, hogy szövetkezett a zsidókkal? mert a kommenteket olvasva az jön, le hogy nem hazudott Morvai.
ennyire ne legyél már megmondóember...
@szita szita péntek: Igen, mint pl a magyarbűnözés. Oké, fogadjuk el, hogy van cigánybűnözés (cigány bűnelkövetők által végrehajtott, közösségükre egyébként kimagaslóan magas arányban jellemző bűnözés), és van magyarbűnözés (magyar bűnelkövetők által végrehajtott, közösségükre egyébként kimagaslóan magas arányban jellemző bűnözés)
@szita szita péntek: Én tudom, hogy hogy értitek, és igaz is, de ha valaki tudatlan (és hidd el sokan azok) azoknak a cigánybűnözés azt juttatja eszükbe, hogy minden cigány az. Ezért rossz a szóhasználat, hogy egyetlen szóba sűríted bele mindazt a tartalmat amit ténylegesen jelent.
Anyacsavar=minden anya csavar.Felháborító!Általánosító!Irgumburgum!
@val: Miért: te egyetértesz a vietnami háborúval? Afganisztánnal, Irakkal? Hogy az amcsik a hazájukért harcolnak ott?
@tcom: Ebben az országban ciki lett sok mindent kimondani, ezért sok álszent ember próbál liberálisnak mutatkozni, hogy még a látszatát is elkerülje, nehogy rasszistának nézzék. A cigánybűnözés szóról az értelmesebb embereknek az jut eszébe, hogy azok a bűnök, amelyeket általában cigányok követnek el. Pl.:
Késsel felfegyverkezve elkövetett rablás vagy egyszerű késelés, esetleg termény- vagy fémlopás.
Attól, hogy erről nem szabad(na) statisztikát vezetni, attól még tudjuk, hogy ez legtöbbször igaz. De ez nem azonos azzal, hogy minden cigány bűnöző. Én is ismerek tisztességes, dolgozó cigányokat, sajnos keveset. A legtöbbjéről ránézésre meg lehet mondani, hogy hova sorold, nem a bőrük szine miatt, hanem az öltözködésük, a beszédjük miatt.
Mert ha valaki úgy szólít meg, hogy:

"Gecó (esetleg Geci), a rák egye a mejjedet!"

akkor nem azon kezdek gondolkodni, hogy szegény hátrányos helyzetű, hogyan segíthetnék neki, hanem jó esetben gyorsan eltünök onnan, mert általában többen vannak.
@kisa: Lószart!Mama!Dehonesztáló!Ha egyszer ott írták le először vagy ott jelentkezett...,akkor mi nem dehonesztáló?Holdtölte az még belefér?Mármint a hold szempontjából.
@tcom: Te csak játszol a szavakkal !!!Ha már
több tíz ezer arab lesz itt,amitől mentsen.....
akkor lesz az is,mondható lesz az is.
A cigányok,úgy a lakosság 10%-a !!!!A bűn elkö-
vetők száma szerint,úgy 70-75%-át ők követik el.
Ezért NE a szavakat forgasd,hanem tiltakozz a
viselkedésük,magatartásuk s tetteik ellen !!!!
@szita szita péntek: Nem kell bűnosnek érezned magad, de tudnod kell, hogy a II. VH Magyarország törtenelmének egy szégyenletes része - ezt be kell vallani, nem szépítgetni.
@venszivar: Ezt a számot honnan akasztottad le? Merthogy ilyen jellegű statisztikát nem vezetnek hazánkban.
@kisa: Te, mint a liberálisok egyik jeles képviselője mit értesz kimagaslóan magas arányon?
@venszivar: Mivel a nyomorgóknak is legalább 70%-a cigány, és egy cigány 100-szor nehezebben tud elhelyezkedni, ha tenni akar azellen, hogy ne nyomorogon, mint egy nem cigány. Ja munkára jelentkezik, sokszor már a kapun sem engedik be. Aztán meg üvöltenek, hogy a cigányok nem dolgoznak!
@kisa: Így van. Jellemzően a megélhetési lopások, rablások, uzsora jellemzőek a cigánybűnözésre. Ugyanakkor nem jellemző náluk a bankrablás, sikkasztás és az adócsalás. És? Ez egy társadalmi válságjelenség, amiről példátlan nagy szerénységünkben még csak beszélni sem szabad. No így persze az okokat sem tudjuk felszámolni... Nem azért kellene küzdeni, hogy hallgassuk el tovább azt a tényt, hogy az emberek (édesanyám, nagyszülőm) szabályos erőddé kellett tegye a házát a sorozatos betörések miatti félelmében, hanem arról, hogy szüntessük meg azokat. Ezt pedig csak az okok ismeretében tehetjük meg. Ez egy társadalmi válságjelenség. A roma integrációs kísérletek, amik az elmúlt évtizedeket jellemezték szánalmasan csődöt mondtak. A pozitív diszkrimináció az árkokat lassan szakadékokká növeli. Most nő fel a második olyan cigány korosztály, ami az otthonában semmiféle pozitív példát nem láthat. Sajnos nem a levegőbe beszélek. Volt egy (véleményem szerint nem kellőképp publikált) borsodi felmérés olyan 6 éve. Akkor a munkaképes korú (18-35) éves roma lakosságot kérdezték ki véletlen szerű merítéssel rengeteg dologról. Én magam közel 100 kérdőívet töltettem ki a romákkal - ez kétszer ennyi ember jelent, hisz házastársáról/élettársáról is nyilatkozott egyúttal. Ebben a kb 200 véletlenül kiválasztott csoportban egyetlen roma nőt sem találtam, akinek VALAHA lett volna állása. Férfiak közül volt kb 5, aki már valamikor dolgozott, de a lekérdezés pillanatában mindössze 2 fő!!!
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ők a hibásak. Ezzel két dolgot akarok mindössze érzékeltetni:
1 - Igen komoly válság van e területen
2 - A gyerekek nem láthatják, hogy milyen egy rendezett életvitelt vezetni. Apuka nem megy reggel dolgozni -> nincs minta.
@kisa: Így van. Jellemzően a megélhetési lopások, rablások, uzsora jellemzőek a cigánybűnözésre. Ugyanakkor nem jellemző náluk a bankrablás, sikkasztás és az adócsalás. És? Ez egy társadalmi válságjelenség, amiről példátlan nagy szerénységünkben még csak beszélni sem szabad. No így persze az okokat sem tudjuk felszámolni... Nem azért kellene küzdeni, hogy hallgassuk el tovább azt a tényt, hogy az emberek (édesanyám, nagyszülőm) szabályos erőddé kellett tegye a házát a sorozatos betörések miatti félelmében, hanem arról, hogy szüntessük meg azokat. Ezt pedig csak az okok ismeretében tehetjük meg. Ez egy társadalmi válságjelenség. A roma integrációs kísérletek, amik az elmúlt évtizedeket jellemezték szánalmasan csődöt mondtak. A pozitív diszkrimináció az árkokat lassan szakadékokká növeli. Most nő fel a második olyan cigány korosztály, ami az otthonában semmiféle pozitív példát nem láthat. Sajnos nem a levegőbe beszélek. Volt egy (véleményem szerint nem kellőképp publikált) borsodi felmérés olyan 6 éve. Akkor a munkaképes korú (18-35) éves roma lakosságot kérdezték ki véletlen szerű merítéssel rengeteg dologról. Én magam közel 100 kérdőívet töltettem ki a romákkal - ez kétszer ennyi ember jelent, hisz házastársáról/élettársáról is nyilatkozott egyúttal. Ebben a kb 200 véletlenül kiválasztott csoportban egyetlen roma nőt sem találtam, akinek VALAHA lett volna állása. Férfiak közül volt kb 5, aki már valamikor dolgozott, de a lekérdezés pillanatában mindössze 2 fő!!!
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ők a hibásak. Ezzel két dolgot akarok mindössze érzékeltetni:
1 - Igen komoly válság van e területen
2 - A gyerekek nem láthatják, hogy milyen egy rendezett életvitelt vezetni. Apuka nem megy reggel dolgozni -> nincs minta.
@Blás Sailor von Wolfhausery: továbbá minden székely káposzta, de asszem kár lenne a szóösszetétel fajtáiba és különbségükbe belemélyedni. Akik a cigánybűnözés szót kitalálták és használják, éppenpont olyan céllal teszik, hogy összemossanak dolgokat, mert remek hívószó az árnyalt gondolkodásra képtelen vagy lusta fejekben.
@Gábor a Balfasz (mert kérték): "azért a mi vallásunk nem tartja állatokkal egyenlőnek, bűntelenül kifoszthatónak, megölhetőnek a más valláshoz tartozó embereket."

te buddhista vagy? mert jellemzoen a zsido-kereszteny-muzulman vallas - ami mint tudjuk gyakorlatilag egy es ugyanaz - bizony ezt hirdeti.

es mint a mellekelt abra mutatja, ennek a harmas sziamiiker vallasnak megvannak azok az istenbarmai, akik el is hiszik, hogy szo szerint ugy kell csinalni a dolgokat, ahogy azt 500-1000-5000 eve leirtak.

(azert mondjuk az mindig vicces, amikor ezek elkezdik pofozni eytmast, mikozben ugyanazt az istent szolgaljak:-DDD)
JA, kihagytam, hogy közmunkában azért dolgoztak többen is, de ugye az nem átlag foglalkoztató és csak időleges.
A duplázásért meg bocs.
@Megfigyelo: Nem mondom, hogy nincs igazad részben, de az ország keleti részén pl. az a baj, hogy kevés a szakképzett munkanélküli. Konkrétabban a tartós munkanélkülieknek általában nincs szakképzettségük.
Na erről nem a munkaadók tehetnek.
@Blás Sailor von Wolfhausery: A "cigánybűnözés" szót a rasszista bűnözők (Rosszabbik) azért hasznűlják előszeretettel, hogy a cigányokat bűnbaknak állítsák be. Hogy azt a tudatalatti képzettársítást hozzák létre, hogy minden cigány bűnöző. Közvetlen -- legalábbis morális (de talán tevőleges) is - felelősségük van ezért a tatárszentgyörgyi kisfiú és a többi szerencsétlen éjjelente lemészárolt cigány haláláért.
@szita szita péntek: Ez a jó megközelítés. De úgy nehéz a helyzettel megbírkózni, hogy az integrációra szánt pénzt lenyúlják a fejesek, vagy olyan programra megy el aminek nincs értelme (vállalkozásra tanítani analfabétákat).
@az igazi Sipi: A kereszténység senki kiirtására nem buzdít. Az a baj, hogy a sok istenbarma mindenfelől hallott baromságokat tényként kezel.
@ZX: Úgy látom Te MZ/X vagy s úgy teszel,mint
ha nem itt élnél. Ha egy cigány szerű valamiféle
egyszer beleverne az okos tojás valamidbe,akkor
adj neki kenyeret,de vigyázz,nehogy elfelejts
sonkát is adni hozzá........Te édes,aranyos ...
Azért ugye a statisztikától függetlenül lehet
véleményem ??????????Te liberális , csak egyszer
lehet elvágni egy ember torkát...../ jól ! /
Ne szarj be !! Nem a magam fajtára céloztam,ez-
zel.
@kisa: Az amcsik a benzinárért harcolnak, nem a hazájukért.
@szita szita péntek: Ebben nincs vita. De akkor beszéljünk a magyarbűnözésről is, ami viszont már-már a csőd szélére sodorja az országot! Ami roszz hírünket kelti külföldön. Igen, vannak cigányok által elkövetett törvénytelenségek, ebben nincs vita. Ezeket meg kell szüntetni, ebben sincs vita. Csak a dolgok egyoldalú megközelítése az, ami nem tetszik. Az ok és az okozat fölcserélése. Egy egész népcsoport megbélyegzése. A magyarbűnözés megkerülése.
@lxrose: Nem, ez az egész ország sara, a rendszerváltás során azok, akiknek kellett volna, nem gondolkoztak, és egyik percről a másikra bezárták azokat az üzemeket, ahol a sokezer képzetlen ember (köztük sok-sok cigány) nehéz fizikai munkával tartotta el magát és családját. Mint ahogy a kisgazdákra szükség volt a koalícióhoz, ezért Antall hagyta tönkretenni a szövetkezeteket...
@lxrose: írtam: a közösségre egyébként kimagaslóan magas arányban jellemző bűnözés
@val: De ők azt mondják, hogy a hazájukért. Vietnamban is azt mondták. És nekünk is azt mondták a Donnál. Érted az összefüggést?
A biztonságérzetemet elsősorban az erőszakos bűnelkövetések határozzák meg. Ez legalábbis errefelé jellemzően cigánybűnözés.
A többi a jólétemre van hatással. Azt könnyebb összemosni, de úgy tudom, hogy a politikus bűnözés, gazdasági kizsákmányolás és a korrupció elleni küzdelem is a Jobbik repertoárján van...
@venszivar: Ó de kis naív vagy, egyem a szívedet. Nem egyszer volt gondom cigánnyal, de ugyanannyi normálissal is találkoztam. Csak én ilyenkor nem csukom be a szemem mint mások.
@val: Hát azért valami oka van annak, hogy a "keresztes", "keresztesháborű" szavakhoz az egész mozlim világban az értelmetlen mészárlást asszociálják, és nem a nemes ügyért folytatott harcot. (Bushnak soha nem bocsájtották meg a mozlim világban, hogy egyszer a keresztesháborü - crusade - szót használta...)
@szita szita péntek: A rendszerváltás előtt a munkaképes cigány férfiak 90%-nak, és a nők 50%-nak állandó munkahelye volt. A rendszerváltáskor őket bocsájtották el először, és most is így van ez.
@szita szita péntek: Én nem ezekről beszélek. Hanem pl. az adóelkerülésről. A minimálbéres zsebbe fizetésről - ami miatt nekem kell csillagászati adókat fizetnem. Az adócsalás, amit a lakosság jelentős - nagyobbik - hányada művel, nem bűnözés? Sokkal több adócsaló van ebben az országban, mint cigány bűnöző. Még %-os arányban is. Az nem gond? A cigány nem adót csal, tyúkot lop. A magyar nem tyúkot lop, hanem adót csal, és ezáltal meglop mindenki mást. De ez nálunk persze faszagyerekség, nem bűn... Hát ez a bajom, többek között. A kettősmérce.
@wmiki: Nézz be az ágyad alá, nehogy meglepetés érjen. :D
@wmiki: És miért baj ez? Mindenki ott van mindenhol...
@kisa: Teljesen jó a meglátásod ! De eddig a
rasszizmus felől volt megközelítve a bűnözés
kérdése.Ha minden más ,bárki,bárkik által el-
követett összes bűnözésről kezdünk beszélni,ak-
kor eltérünk az "elejétől".Term.én is az összes
rohadt tetves ,bűnt elkövető ellen vagyok !!!!
H,E,GB,E,SLO,D,.......Cigáne,Arabus,Kínai..........................................
@kisa: És te érted azt az összefüggést, hogy nekünk mindenképp ott kellett harcolnunk, különben a vörösök lehet, hogy Angliáig jutnak.
A két kicsi kacsójukat összetehetik nyugaton emiatt. Érted már?
@Megfigyelo: Akkor valami oka csak van annak is, hogy a zsidókra fújnak, és hogy elvágják a torkod, ha lerajzolod a prófétájukat.
@kisa: Szám szerint kb.?
@világoszöld: Állítólag Morvai egy pár éve életveszélyesen beteg volt és akkor megkattant...
Egyébként nyilván azt hiszi, hogy majd ő mondhatja meg, hogy ki a zsidó... (Én csak a Balót sajnálom egyfolytában azóta, hogy sajtóközleményben kellett elhatórolódnia a neje politikai ténykedésétől. Nem értem, miért nem vált el?)
@val: Nem. A románok nem harcoltak ott. CSak a mi dicső akkori vezetőink gondolták, hogy ott kell harcolnunk. A németek oldalán. Nem mi állítottuk meg az oroszokat, mi lemészároltattuk ott magunkat. Nagyjából olyan volt, mintha egy giliszta befeküdne az úthenger alá, hogy megállítsa. 200ezer értelmetlen halál, + az ideérkező oroszok bosszúvágya.
@val: erdekes modon errol saladinnak egeszen mas volt a velemenye, amikor lerohantak a keresztes lovagok a szentfoldet es valogatas nelkul irtottak ferfit, not, oreget, gyereket...
@ZX: Te nem vagy tiszta,komplett.Rám mondani,
hogy naiv !! Tőled ezt olvasni,rólam inkább a
vadbarom kifejezést értettem volna,ami NEM LEN-
NE igaz,de most már így kiderült,hogy meg vagy
zakkanva s már azt sem tudod,hogy kinek , mire
miért ,mikor a lagymatag "buzis"szöveged lököd.
@ZX: Szerinted kinek jó az, ha becsukja a szemét, amikor egy rendes cigány emberrel találkozik? Budapesten biztos többen vannak arányában, mint Borsodban mondjuk. Aki tenni akar, az odamegy, ahol a munka is van, nem várja, hogy majd valaki ölbe visz mindent. Ez persze egy túlzsúfolt Budapesttel jár, de az már más téma.
@val: Hehe. Azt ugye tudod, hogy az oroszok törtek át, mint ahogy a kés hatol a vajba? Szerinted mennyire tudtuk őket feltartóztatni?
@az igazi Sipi: Erről azért nekünk is más volt a véleményünk, amikor lerohantak minket és irtottak mindenkit, gyereket, nőt. Ugye?

Ettől függetlenül a kereszténység sehol nem buzdít gyilkosságra. Lehet magyarázni, de a lényegen nem változtat.
@kisa: Hűha! Akkor ebben az országban mondjuk 6,5 millió bűnöző él? A tökömbe, akkor nem a becsületeseknek kellene valami luxusbörtönt csinálni inkább? Vagy esetleg elköltözni másik országba.
@val: Ne tessék a zsidokat és mohamedánokat összekeverni: a próféta lerajzolásáért az utóbbiak hőbörögnek. (A zsidóknak nincsenek olyan prófétáik, akik ne lennének a keresztényeknek is azok, csak a názáreti Józsua bin Joszef nevű rabbit nem ismerik el Messiásnak.)
Álmodozz, álmodozz, egyszer majd felébredsz, és a tükörben meglátod magad.
@ZX: Ha nincs a németek keleti frontja velünk, Don-kanyarostul, akkor most valószínűleg még mindig Magyar népköztársaság lennénk, és baráti viszonyt ápolnánk a Francia népköztársasággal.
@val: "Az a baj, hogy a sok istenbarma mindenfelől hallott baromságokat tényként kezel. "

mellesleg ez ugyanugy rad is igaz, ha belegondolsz abba, honnan is szerzed az ertesulesediet..;-)

lassuk be a luzsenszky-fele "talmudforditas", amire a mondern kori antiszemitak hivatkoznak nem feltetlenul lehet a tenyszeruseg iskolapeldajanak tekinteni..;-)
@venszivar: Hát a kommented alapján nagyon úgy tűnik. Lagymatag buzis mert nem rontok ki azonnal az utcára és vágom ki minden cigány szívét de gyorsan?
Szerintem fogalmad sincs, hogy mit írtam a korábbiakban és miért, vagy hogy melyik oldalt képviselem?
@Megfigyelo: Én csak az arabokról beszéltem. De olvasd csak el még egyszer.
Sok pozitív hsz-t kap a németektől Morvai a weltonline-on. Az euszkepticizmus tör ki az emberkékből.
@az igazi Sipi: nem, kedves barátom, nem arra gondoltam. De akkor linkelj már be 3 független fordítást és nézzük meg, hogy melyik hogy fordítja az "ölj" "öld" szót.
Ne nézz már olyan hülyének, hogy nem ellenőrzöm le a forrásokat.
@val: Ezt komolyan mondod? Hány napig is védtük a Don kanyart az offenzíva kezdete után? 2 napig? :P
@val: csak eppen annyi koze van a valodi keresztenysegnek a vilagot vegigperzselo es kifoszto katolikus egyhazhoz, mint sztalinnak a kommunizmushoz...

sztalin buneiot a kommunizmus buneihez soroljak annak ellenere, hogy gyakorlatilag a cari monarchiat vittte tovabb, aminek pont semmi koze a valodi kommunizmushoz, sot...

ugyanigy a vatikannak is tettei es nyilatkozatai alapjan a keresztenyseghez semmi koze, sokkal inkabb egy mara mar haldoklo, veres, monarchikus diktaturahoz.
@val:
Szent István??????
"Spanyol misszionáriusok tömegei érkeztek a gyarmatokra, hogy befejezzék az új alattvalók katolikus hitre térítését. A régi szokások ápolóit üldözték, betiltották még az indián áldozatokon szokásos hagyományos ünnepi ételek fogyasztását is. Templomokat, szobrokat romboltak le, és elégették az azték krónikákat (annak ellenére, hogy ezek már a hódítás után keletkeztek, latin ABC-vel írva, Nahuatl, spanyol sőt latin nyelven). Rövidesen betiltották azt is, hogy az indiánok írni-olvasni tanuljanak, sőt megtiltották a jobbágyoknak, hogy spanyolul tanuljanak."
A gyarmatosítók, s általánosságban az európai közvélemény „Gentes sin razon”-nak, ész nélküli lényeknek tartotta az indiánokat. Ezt, az ember és az állat közötti valamiféle átmeneti állapotnak tekintették, és ezért minden lelkiismeret-furdalás nélkül pusztították őket...
A gyarmatosítók, hogy kegyetlenkedéseiket igazolják, a kereszténység terjesztésének leplével takaróztak. Odáig mentek, hogy hálaadó szentmiséket mondattak egy – egy mészárlás után! "
www.uni-miskolc.hu/~egyhtort/cikkek/bartuszdobosi.htm
@kisa: Akik azt mondtűk aljas hazug gazemberek voltak, néhányat megérdemelten ki is végeztek mint háborús bűnöst. (Valószínúleg nem eleget, Franciaországban népességarányosan is kb. 100-szor annyi kollaboránst végeutek ki 45 után, mint Magyarországon -- kb 40.000-et, mig Magyarorsyágon csak 169-et.
Igaz, Franciaországban többségüket a partizánok, rövid űton, közvetlenül a felszabadulás után. Nálunk sajnos nemigen voltak partizánok, a népbíróságok meg gyávák voltak, sokszor akkor sem hoztak halálos ítéleteket, ha nagyon indokolt lett volna. Pl. Johann Bélát is csak internálták egy rövid időre...)
@lxrose: Igen: 6t millió adócsaló országa vagyunk. Például. Tipikus magyarbűnözés, nem?
@az igazi Sipi: Na, akkor hol is buzdít gyilkosságra a keresztény hit?
Mikor mondta bárki is, hogy a Jobbikbban nem lehetnek zsidók? Pl. valakit gyermekkorában a szülei faszon vágattak a származása miatt, és szerencsétlennek zsidóként kell leélnie az életét, és mondjuk ez miatt rühelli is őket.

Mások fotóit összefirkálni és netre kitenni amúgy eléggé jogszerűtlen. Bár nem csodálom, hogy erről (meg a jogról általában) semmit nem tudtok.

A vágólapon csak jobbik fikázó szövegek vannak nektek, aztán abból néha ideböfögtök valamit.
@Megfigyelo: Változtat ez valamit azon a tényen, hogy semmi keresnivalónk nem volt ott? Hogy hódítani mentünk? Hogy 200ezer ember értelmetlenül halt meg?
@kisa: Helyettesítsd be a "misszionáriusokat" "pénzemberekkel" és máris rájössz, hogy miről beszéltem.
@val: Ez baromság, a német-orosz háborúnak csak az időpontja volt kétséges, az akkori világhelyzetben annak ki kellett törnie. Visyont Magyarország maradhatott volna semleges továbbra is, mint ahogy 29 ás 41 között ez sikerült neki. Akkor talán előbb szállják meg a németek, de végül az asztal túloldalán ült volna a béketárgyalásnál.
@val: Ez így hogy? Te azt írtad, hogy "A kereszténység senki kiirtására nem buzdít." Én meg hoztam példát arra, hogy de igen. A pénzemberekről szó sem volt...
@az igazi Sipi: Nincs valódi kereszténység! A gnosztikus evangéliumok betiltása óta egy pogány vallásokból összegyúrt Jézus kultusz van, és az úr nevében azt csináltnak, amit akarnak. A mai újszövetség egy ponyvaregény szintjén lett összeválogatva és átírogatva. Ez a keresztényeken is meglátszik, mivel egymást marják legfőképpen, néha kiugatva a kerítésen át a békés járókelőkre is.
@Megfigyelo: Sok az elütés, pl. 29 helzett 39, persze.
@kisa: Természetesen nem változtat, tökéletesen egyetértek.
Jobbikos "Testvéreim"! Ezt bizony jól megszívtátok! Ezek után küldjétek vonatozni a zsidókat... Könnyű a másik szemében észrevenni a szálkát, de a gerenda eltakarásához ott a Magyar Gárda!
@Megfigyelo: Valószínűleg lemaradtál az elejéről, amint val-lal kezdtem vitázni az életüket adó hős ősökről, akik sajnos nem győztek a Don-kanyarnál...
@szita szita péntek: > Nézd! Én nem vagyok már fiatal. Akkor viszont
> még nem éltem. Most akkor bűnösnek kell érezzem magam? Hülyevagy.

Egyfelol ertheto lenne ez a felhaborodas, masfelol mivel gyakran kodolt beszed, nem az. Nem az a lenyeg, hogy ugy erezze magat bunosnek az egyes ember, mintha zsomlet lopott volna a boltban, vagy mint a 44-ben a zsidokat meg a rejtegetoiket feldobo hazmester. Nem, a mosakodast kell befejezni, azt mondani es _gondolni_ (de az utobbihoz gyakran az elobbi szukseges...), hogy igen bazmeg, nem masok csinaltak, nem a megszallo nemetek az (egyeduli) okai, nincs ra mentseg. 'Rendes emberek', hetkoznapi emberek mukodtek kozre vagy legalabbis forditottak el a fejuket. Olyanok, mint mi. Magyarok. Nem nemetek, nem ciganyok, nem kommunistak, nem orultek.

Es ez egyetlen dolog miatt fontos: hogy mindenkiben tudatosan ott eljen, hogy belole is ilyen ember valhat a kovetkezo adando alkalommal. Akinek ez nincs benne a kis fejecskejeben, aki harit, aki magyaraz, az szepen reszt fog venni a kovetkezo hasonlo esemenyben. Minel 'enyhebb', annal inkabb. Nem elore elhatarozott gonoszsagbol, hanem mert ott in situ fel sem ismeri, hogy mit csinal Mindig csak egy kicsit csuszik kozelebb az ember es mindig meg tudja magyarazni, hogy az ugy miert van rendben. Aztan visszanez (jobb esetben) es azt mondja, hogy akkor nem latta. Nem erti. Es lehet, hogy tenyleg nem teljesen. Errol szol, nem tobbrol. De errol igen.
Bréking!

Kettővel odébbi szomszéd tanyát tegnap éjjel némiképp megkarcsúsították. Ez elkövetés jellege szerint (gyümölcsfákat és kerítést loptak) valamint mivel én magam is láttam az elkövetőket (akkor még nem tudtam, hogy lopni mennek) nem cigányok voltak.
A szomszéd persze ettől még nem boldog :-/
Lassan beáll az az áldatlan állapot, hogy minden elhaladó autó rendszámát írni kell... ez ügyben sajnos egyetlen kormánytól sem várhatok (közvetlen) megoldást....
-Adjon az Isten! - ettől még nem lesz Erdély
Magyarország része újra, vannak történelmi
tények amelyeket Mi magyarok a saját büszkeségünk és önbecsülésünk fényesítése érdekében elfelejtünk, na és persze a kocsmapultot molyosan csapkodva hangoztatjuk is,
hogy az mindig is Magyarország volt.
Jelentem nem egészen, Mi jöttünk - a szlávok
már itt voltak.Azt hogy lezúztuk Őket vagy kajakra asszimiláltuk , hajlamosak v.unk elfelejteni...van erre egy remek magyar mondás: Így jártak :)
Ja és nem voltak románok ,csak a 19. századtól hívják őket így ....Okosok
@val: maga a kereszteny hit nem buzdit gyilkolasra, ahogy egyik hit sem.

mindossze a keresztenyseg eszmeje moge bujt koztorvenyes bunozok, akiket papaknak, papoknak, rabiknak, muezzineknek, stb hivnak..

de ok ugye siman emberek, akik sajat onos erdekeiket szem elott tartva valositjak meg tobb ezer eve a csalas buntettet.

318. § (1) Aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart és ezzel
kárt okoz, csalást követ el .
(2) A büntetés vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztés, közérdekű munka vagy
pénzbüntetés, ha a csalás kisebb kárt okoz, vagy a szabálysértési értékhatárt meg nem haladó
kárt okozó csalást
bűnszövetségben,
b) közveszély színhelyén,
üzletszerűen,
d) tizennegyedik életévét be nem töltött illetve hatvanötödik életévét betöltött személlyel szemben követik el.
(3) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha a csalás nagyobb kárt okoz,
b) a kisebb kárt okozó csalást a (2) bekezdés a)-c) pontjában meghatározott módon, illetve
d) pontjában meghatározott személlyel szemben
követik el.
(5) A büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha

a csalás jelentős kárt okoz,
b) a nagyobb kárt okozó csalást a (2) bekezdés a)-c) pontjában meghatározott módon,
illetve d) pontjában meghatározott személlyel szemben
követik el.
(6) A büntetés két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha

a csalás különösen nagy kárt okoz,
b) a jelentős kárt okozó csalást a (2) bekezdés a)-c) pontjában meghatározott módon, illetve
d) pontjában meghatározott személlyel szemben
követik el.
(7) A büntetés öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés, ha

a csalás különösen jelentős kárt okoz,
b) a különösen nagy kárt okozó csalást a (2) bekezdés a)-c) pontjában meghatározott
módon, illetve d) pontjában meghatározott személlyel szemben
követik el."
@úriparaszt: Ők is tenni akarnak a mezőgazdaság felvirágoztatásáért, no...
Szeretném @Dannebeast, @val, és társaik véleményét kikérni.
Én magam zsidó vallású vagyok, ami úgy gondolom nem nagy dolog. Ami igen, az, hogy míg én dolgozom látástól Mikulásig, tisztességesen fizetem az adót, meg mindenféle hozzájárulást, becsülettel nevelem/nevejük gyermekünket, addig a sógorom (34 éves), és kedves barátnéja(22 éves) (a férjem családja keresztény vallású) - mind a ketten kőkemény Jobbik szimpatizánsok, antiszemiták, rasszisták - otthon vannak egész nap, nem dolgoznak, nem fizetnek adót, a gyermeküket nem gondozzák, sőt elhanyagolják, olyan szinten, hogy a nyáron a gyermek életveszélyes állapotban (3 hétig hányt folyamatosan, és nem vitték el orvoshoz, azzal, hogy majd meggyógyul önmagától)kórházba került, és, ha nincsen az anyósom, akkor a gyámhivatal el is veszi tőlük. Szóval szépen elvannak, mint a befőtt, úgy hogy az anyósom tartja el őket. Ami táppénzt kap a tisztelt "sógorasszony" az úgy eltűnik , mint a sicc. Kajájuk sosincs, ruhát, játékot a gyereknek a család többi tagja add, a rezsit az anyósomék fizetik, de már így is tetemes az adósság a különböző szolgáltatók felé. A történethez még hozzá tartozik, hogy a sógorom úgy közel 2 éve kirugatta magát (szimplán küldött egy sms-t, hogy ő 2 hétig nem megy be dolgozni, mert költözik, plussz még rengetegszer hiányzott igazolatlanul), és azóta sem hajlandó elmenni dolgozni sehova. Amikor feltették nekik a kérdést, hogy mégis ugyanmár mikor mennek el dolgozni, a csaj közölte, hogy majd amikor a gyerek 2 éves lesz (ez június végén lesz, kiváncsian várjuk a nagy eseményt), a sógorom pedig kijelentette, hogy majd, ha egy cég kegyeskedik őt hívni, akkor majd megy. Ha valaki megkérdezi őket, hogy miért élnek így, mi a jó ebben, simán beleröhögnek az illető képébe, és élnek tovább, mint Marci a Hevesen. A lakás amelyben laknak az anyósomékké, így minden elmaradást, büntetést nekik kell folyamatosan kifizetni. Soha senkit nem engednek be az ingatlanba. Példa erre, hogy ebből kifolyólag az anyósomnak több tízezer forintot kellett kifizetnie a vízszolgáltatónak, aki megszerette volna nézni a vízórát lecserélés előtt. Dicsekszenek a magyarságukkal, de annyira helytelenül használják a nyelvet, hogy az már fáj.

A kérdés a következő: nos még mindig én, a zsidó, vagyok a rossz, a kizsákmányoló, vagy egyszer azt is hallani fogom tőletek, hogy az ilyen emberek, mint a sógoromék, tartsák magukat minél távolabb a Jobbiktól, és annak szimpatizánsaitól, valamint ők azok akik "nem magyarok".
@kisa: naja, örül is a szomszéd, hogy ennyivel hozzájárulhatott. végülis csak két éve dolgozik velük, nem is értem minek vett a fejébe olyat, majd ő magról nevel fákat, mert az az igazi. két év kapálgatás, öntözgetés, trágyázás nem a világ....
mondjuk kutyákat azért nem tart, mert kirágják/ kiheverik/kihugyozzák a csemetéket. most erősen gondolkodik akkor mennyi lett volna a kára...
@Muad\\\'Dib: "Nem minden zsidó cionista, de minden cionista zsidó."

már ez a mondat sem igaz, tekintve, hogy:

en.wikipedia.org/wiki/Christian_Zionism

Sebaj.
Egyébként meg azért nem lesz zsidó a Jobbik tagja, mert:

"A Jobbik-táborban nagy a zúgolódás, elégedetlenek az eddig nyilvánosságra került eredménnyel. Ha a képernyőn szakállas embert mutatnak, felharsan a “ZSIDÓ!” kiáltás, ha a Jobbik-embléma tűnik fel, hujogatás kezdődik. Kiss Róbert Gárda-főkapitányt megkérdezték tudósítóink, hogy nem fél-e a két pofontól, mire azt mondta, hogy Orbán Viktor is kaphat egyet."

Szerinted az a párttagság, akinél a szakállas=zsidó képlet játszik, mennyire tud és főleg akar különbséget tenni zsidó és zsidó között?
@joszip: "egyetért a Jobbik céljaival, és a magyar érdekeket Izrael érdekei elé helyezi."

Ott követed el a logikai hibát, hogy és-kapcsolatot feltételezel a két tagmondat között. Klasszikus Jobbikos gondolkodásmód egyébként:
Ha nem ért egyet a Jobbik céljaival, akkor csakis Izrael érdekeit helyezheti előre.

Holott nem. Pont úgy nem, ahogy a magyarok túlnyomó többsége sem ért egyet a Jobbik céljaival, mégis Mo. érdekeit helyezi minden más ország érdekeinél előbbre.
Egyszerűen a kettőnek az égvilágon semmi köze egymáshoz.
@úriparaszt: Eh, miért nem csinál bonsai-t, az bent van a lakásban, nem hugyozza ki a kutya, nem kell kerítés és legalább annyi macera, ha nem több. :-)
@efhábé: Fején találtad a szöget: ilyen egyszerű a gondolkodásuk. Semmi szürke, kék, zöld, lila, akármi, csak fekete meg fehér...
@kisa: ő már csak ilyen megáltalkodott gazdálkodó :-) bár mondtam neki a kerítés helyett kutyák kellenek, akkor még a csemetéket se bántják. nekem nincs kerítésem de vannak kutyáim (sok), a tanyám mellett még csak nem is lassítanak az 'erretévedt' autók, sőt az ablakot is tuti soványmalac vágtában húzzák fel:->
@VJV Man: jó a cikk, kiemelnék néhány részletet belőle:

Egyrészt, ez a fickó az igazi megélhetési zsidó.

"Amikor 2006. október 23-án a rendőrök megaláztak, és a Gerlóczy utcában ütöttek-vertek, azt mondtam nekik kétségbeesetten és értetlenül, hogy fiúk, 62 év után újra veritek a zsidókat Budapest utcáin?"

Érdekes, nekem nem jutna eszembe ezt mondani a rendőröknek. Teljesen egyértelmű, hogy nem azért ütnének, mert zsidó vagyok, akkor meg minek felhozni, nem?

Ez is édes:
"Érte már attrocitás a zsidósága miatt nemzeti radikális közegben?

Sajnos igen, a Gárda perén a folyosón, de erről többet nem kívánok mondani.

A gárdatagsága miatt érte már attrocitás bármilyen oldalról?

Nem."

Előtte még ezt mondta:

"Zsidóként nem érinti érzékenyen, hogy a Jobbik és a Magyar Gárda nyíltan rasszista üzeneteket fogalmaz meg, elsősorban a cigánysággal, de a zsidósággal szemben is?

Jelen voltam mindhárom eskütételen, és a gárda számos vidéki és elszakított magyar területen való megjelenésekor is, és soha nem hallottam, nem érzékeltem - pedig ezer füllel figyeltem, higgye el -, hogy rasszista vagy zsidóellenes kijelentések hangzottak volna el. Soha nem tapasztaltam ilyesmit."

Ne vicceljünk már, ez az ember komolytalan, nem kicsit, nagyon.
@GEBO: Mikor mondtam én, hogy minden zsidó rossz? Olvasd már el soraimat, mielőtt hülyeségeket írsz! Hát nem arról papolok itt látástól mikulásig, hogy attól, hogy a jobbikban zsidók vannak, az semmivel sincs ellentmondásban, hogy akik itt ajvékolnak, azok bizonygatják az ellenkezőjét (minden keresztény gyilkos stb.).
Hát perszehogy vannk, mindenütt vannak.....

..ém még csak a munkanélküliek és hajléktalanok között nem láttam őket.....:)
@lekvároscsirke: "Pl. Ausztriában (gondolom egyet értünk, h előbbre vannak) nincsenek ilyen plázák és giga bevásárlócentrumok! "

Gyermekkorom nagy slágere, a Shopping City Süd meglátogatása is nyilván csak a regnáló komcsik propagandája volt.
Ne beszélj már zöldségeket...
@kisa: Te arra hoztál egy példát, hogy kell gazdasági és erkölcsi fosztogatást csinálni, kb ez zajlik ma. A bibliában mutass már nekem gyilkolásra való felhívást!
@val: Bocs, nem tudtam, hogy a Bibliáról csevegünk. Azt hittem, a kereszténység a téma. De ha már: hol van szó a Bibliában cölibátusról? Egyházról úgy általában? Pápáról? Szerzetesrendekről, apácákról? Egyházi tizedről? A kereszténységben és az Újszövetségben csak Jézus a közös pont...
@kisa: FYKI Vallásról beszélünk.
A Jobbikban is vannak zsidók...csak még nem tudják magukról. :-)
@val: Oké, beszéljünk róla. Ez esetben helytálló, amit írtam föntebb Dél-Amerikáról, ugyanis az is a kereszténység.Te hoztad fel a Bibliát. Válaszok a kérdéseimre?
@szita szita péntek: Nagyon jól írod, ez egy világjelenség.
No most akkor vagy az van, hogy a világ népességének 10%-a cigány, vagy pedig nem cigánybűnözésről van szó, hanem a társadalom alsó decilisének tagjai által elkövetett bűnökről.
Amerikában ugyanez fekete- és hispánbűnözés, Dél-Amerikában indiánbűnözés, Franciaországban fekete- és arabbűnözés, Németországban törökbűnözés.
Lehet, hogy mégsem cigánybűnözésről van itt szó, hanem mélyszegénybűnözésről?
A XIX. század legendás betyárbandái nem cigányok voltak, ellenben elképesztő nyomorban éltek és jé, nédd csak, fegyverrel raboltak, loptak, útonálltak. Ez volt a magyarbűnözés?
@atleta.hu: Nézd, én meg úgy gondolom, hogy nem kell hetente háromszor elmondjam, hogy az emberek legyilkolása rossz. Attól nem lesz hitelesebb. A mohácsi csata miatt sem érzem már rosszul magam, de tényleg... A portyázó magyar lovascsapatok miatt néha még el-elönt a szégyenérzet, de kezdem feldolgozni...

Mindenesetre az a kollektív bűntudat, amit a zsidósággal kapcsolatban érezni kellene hülyeség. Nem több, mint egy bekezdés a történelemben, ami számos egyéb szomorú dolgoktól is terhes már. Mindből lehet és kell tanulni.

Az meg, hogy napjaink retorikájában a zsidó ellenesség még fellelhető alapvetően annak köszönhető, hogy ez a közösség egyszerűen NEM HAGYJA, hogy ne vele foglalkozzanak. Ehhez hozzátársul az az összemosódás ami a nemzetközi tőke és a zsidóság fogalmát keveri... Az embereknek jelenleg hazánkban azzal van leginkább tele a hócipője, hogy harmadrendű állampolgárok jogilag és gazdaságilag is. Első a "multi", aki adókedvezményeket élvezve ellehetetleníti a hazai szereplő tevékenységét, második az ingyenélő lakosság, akinek sok minden jár, de még a jogai is nagyobbak.
@efhábé: Igen, erről beszéltem. Azzal kiegészítve, hogy az eltérő kulturális gyökerek is hajlamosítanak. Csak hogy mondjak egy példát is: egy 10 éves roma gyereket a családja kvázi már felnőttként kezel. Úgy szervezi dolgát, éli az életét, ahogy akarja. Gyakran nincs ott a szülői nyomás, hogy tanuljon, de legalábbis menjen el az iskolába.
@val: Konkrétan hol szerepel a talmudban az, hogy nemzsidókat Ölj vagy Öld?
Továbbá a konkrét helyen ez misna, gemara, toszafot? Halachikus vagy agadikus jellegű?
Ahol szerepel, ott kisebbségi véleményként szerepel, vagy többségiként?
Érdekes kérdések, nemdebár?
Láttál te életedben akár csak egyszer is talmudot vagy csak gyűjteményes fordítást és az alapján képzeled olyannak, mint a Bibliát?
@szita szita péntek: Ha én most, mint zsidó, kijelentem, hogy semmiféle kollektív bűntudatot nem kell érezni, megelégszel vele?
Az égvilágon senki nem beszél bűntudatról. Az égvilágon senki nem akarja, hogy bűntudatot érezzen olyan ember, aki még nem is élt akkor.
Csak annyit szeretnének sokan, amit itt fentebb le is írtak, hogy annyit ismerjen fel sok ember, hogy ezt bizony nem "a németek csinálták", hanem magyar csendőrök, magyar hivatalnokok.
Ebből természetesen nem az következik, hogy emiatt lenne bűnös nép vagy bárkinek bűntudatot kellene éreznie, csak annyi következik belőle, amit le is írtak már fentebb, hogy kicsit jobban odafigyel mindenki arra, hová vezet az általánosító gyűlölet és megpróbálja elkerülni.
Erről szól a történet.
Egyébként megjegyzem, még 20-30 év és egyetlen túlélője sem marad a dolognak, még azok is meghalnak, akik csecsemőként éltek túl és akkor majd helyére tudja tenni a zsidóság is ezt a kérdést, sokkal kevesebbszer kerül majd szóba és sok embernek nem ez lesz az identitása központi kérdése. Én már eléggé várom.
@szita szita péntek: Fasza, erről beszéltem. Hárítasz. Másról beszélsz, mint amiről én írtam. Modok valamit, hogy szerintem ez hogy, miért és milyen formában értelmezhető, majd elkezdesz vitatkozni formailag velem, de valójában egy máshonnan idecitált állásponttal. Egészen pontosan annak az álláspontnak az általad történt átértelmezés utáni változatával. Mert azzal kényelmes. Mert azt eleve úgy konstruálod meg, hogy azzal szemben igazad legyen.

Csak hát ez nem változtat a tényeken - nem lesz igaz ez a fals értelmezés. Azzal foglalkozol, amivel akarsz. Én leírtam, hogy szerintem hogy értelmezhető ez a felelőség- vagy bűntudat, te meg egy tök másik álláspontot hárítasz. Így az pl. nem derült ki, hogy az általam leírthoz hogy viszonyulsz, én meg abból arra köetkeztetek, hogy számodra az sem elfogadható.

A mohácsi csatát idehurcolni meg ótvar nagy demagógia, ezt te is érzed. Teljesen másról szól az, amikor magukat rendes átlagos állampolgároknak képzelő emberek asszisztálnak egy módszeres népirtáshoz (ne érts félre, ez sok helyen megtörtént így a világban - de ez csak igazolja, amit mondok) és más az, amikor két hadvezér által vezetett hadsereg ütközik meg. És persz az idő is játszik. Ma kicsi a valószínűsége, hogy fegyveres konfliktust generáljon bármelyik Eu állam. Ha nem így lenne, akkor azon is érdemes lenne töprengeni, hogy szeretjük és éltetjük-e a háborúságot, pl. szívesen szavazunk-e ezt promótálo politikusokra. De mint mondtam ez csak a vita terelése. Ahogy a harmadrangúságod is. Sajnálom, ha így érzed magad, de másról beszélünk.
@szita szita péntek: És ez sajnos nem csak a cigányokra igaz. Színmagyar vasi keresztény apósomat annakidején úgy kellett a tanárának középiskolába könyörögnie, mert a szülei mindenáron azt akarták, hogy dolgozzon.
Anyósom 5 évesen már libát őrzött egyedül a legelőn.
Érdekes, hogy mindenhol, ahol több nemzetiség él együtt, lesz olyan, akit a "kultúrája hajlamosít rá", no most vagy a fehér ember kultúráján kívül minden kultúra ilyen, avagy ez nem elsősorban kultúrafüggő, sokkal inkább szociális helyzeté.
@szita szita péntek: "Nem több, mint egy bekezdés a történelemben, ami számos egyéb szomorú dolgoktól is terhes már."

Nem, ez mindennapi valóság még sok embernek, nem pedig csak egy bekezdés a történelemben.
A II.VH elszenvedői közül még sokan itt élnek közöttünk.
Feleségem nagypapáját is nemrég temettük csak el, neki nem történelem volt a Don-kanyar, nem történelem volt a hadifogság Szibériában, nem történelem volt neki a hazagyalogolás 30 kilósra fogyva és nem történelem volt az újrakezdés, a szerény paraszti vagyonka összerakása és nem történelem volt a téeszesítés sem, amibe csak azért lépett be, hogy a saját lovai, tehenei mellett maradhasson és gondozhassa őket, ha már megtartani nem tarthatja.
A felesége, nejem nagymamája még ma is él szerencsére, neki ez nem történelem.
Ugyanennyire nem történelem ez a zsidó túlélőknek sem, nem véletlenül írtam, hogy majd 20-30 év múlva már másképp tudunk beszélni ezekről a dolgokról.
Igaza vót Morvai nagys. asszonynak, mikor az újságíróval közölte, hogy vannak zsidók a Jobbikban is. Hiszen az ő anyukája, férje, összes korábbi barátja, támogatója is zsidó. Igaz, akkor nem illő "metélt fakincázni".
@atleta.hu: Akkor egyszerűsítek jó?
- A holocaust ROSSZ.
- Ezzel együtt a holocaust NEM ÉRDEKEL.
- A p*csöm tele van azzal, hogy azt sulykolják belém, hogy érdekeljen. Nem fog.
- Úgy érzem, hogy jelenleg a zsidóság legfontosabb öndefiníciója, hogy ő a holocaust áldozata. Ja. Én, meg mindenki más a II. VH-é. És? Már komoly visszatetszést kelt bennem az ez irányú erőlködés. Ezen kívüll semmi bajom a zsidósággal, akivel eddig összehozott a jósors mind jó fej volt.
- A mai közbeszédben a zsidó kifejezés gyakran egyfajta analógiája a nemzetközi tőkének. E miatt sem érzem rosszul magam.
@efhábé: És nem érzed torznak, hogy a napi politika kapcsán most erről vitatkozunk? Elmúlt már - történelem.
@GEBO: Először is gratulálok a gyermekhez és a tisztességben eltöltött évekhez.

Eléggé érdekes lenne, ha a pártszimpátiájuk alapján értékelnénk az embereket. Ez szerintem a legtöbb honpolgárban fel sem merülne, csak a választások némileg túlfűtött hangulatában.

Amúgy én, személy szerint azt mondom, hogy még a politikusoknál is az számít legkevésbé, hogy milyen párthoz tartozik. Inkább egy SzDSz-es szakember, aki ért ahhoz amit csinál, és tényleg jól is csinálja, mint egy Jobbikos, vagy LMP-s aki nem.

Amúgy egy pártot nem hinném, hogy az alapján kellene megítélni, hogy személy szerint én milyen embereket ismerek a szimpatizánsaik közül; mert a nagyon elhivatott pártkatonákon kívül még az is jobban érdekli az embereket embertársukban, hogy a vajra, vagy a margarinra esküszik, hogy Leibniznek vagy Newtonnak tulajdonítja a nevezett formula felfedezését, vagy éppen Opera vagy Firefox párti.

A pártválasztás, és a politikai döntések mindenki magánügye; csak sajnos a kulturkampffal és a szekértáborépítéssel megakadályozzák azt, hogy az egyszeri honpolgár valóban megfontoltan választhasson reálpolitika és program szerint.

Egyébként a komment végén feltett kérdésre a válasz nemhogy egyértelmű, de én pont itt látom a Jobbik és a MIÉP közti törésvonalat. Ami miatt az egyik egy gyűlölködő szekta, ami másik viszont képes volt politikai erővé válni.
@efhábé: Én spec. megelégszem vele, de ez csak te vagy, aki ezt így kijelenti. És hol van a másik sokmillió? Aki ezt egészen máshogy gondolja? Belegondoltál, hogy a magyar törvénykezés szégyene, a "szájkosár-törvény" mire jött létre? Kizárólag azért, hogy a leköszönő kormány még egy vaskosat benyalhasson Tel-Avivnak. Messze nem a holokauszt-tagadóknak szól. Egyszerűen arra való, hogy Izraelt senki se kritizálhassa. Aki Izrael bárminemű dolgát negatív megjegyzéssel illeti, az antiszemita. Aki antiszemita, az valószínűleg holokauszt-tagadó. És itt a végkövetkeztetés: büntethető legyen, ki Izraelnek beszól, vagy a zsidók dolgait és történelmüket firtatja. Ennyi.
@kisa: Magyarbűnözés ?
Mi alapján határozod meg az identítást és a bűnt?
Szerinted miért kényszerül adót csalni a magyar (vannak még itt kisebbségek úgy 12en és a be nem azonosított zsidóság a 13.-ik)?

Legyünk PC.-k és mondjuk úgy, hogy a politikusbűnözés áll a bűnözések mögött.

Senkitől nem várható el, hogy éhen haljon, főleg amellett hogy reggeltől estig dolgozik.

Az viszoont minden közösség igazgatásától (törvényhozóitól) elvárható, hogy

törvényeivel ne törjön a közösség békéjére,

ne törjön a közösség tagjainak létalapjaira.

Amely vezetés ezt teszi, annak identítása minden bizonnyal ellentétes a sértett közösségével(közösségek által alkotott nemzetével)
" A JOBBIKBAN IS VANNAK ZSIDŐK" jeligére:
NEM IS KEVESEN !
ŐK HOZTÁK LÉTRE!
ŐK PÉNZELIK!
ŐK KÉRIK MOST VISSZA A PÉNZÜKET!
EZÉRT FANCSALI A JOBBIKOS BANDA POFÁJA
:-)))
@tlvajferi:
Ha ilyen biztos vagy, nyilván vannak pontos információid.
Megneveznéd pontosabban őket ?
Egyébként van valami amit meg kellene tanulnunk Izrael népétől: a feltétlen nemzeti, faji, vallási összetartést, ami sajnos a Magyarokra mostanában nem jellemző. Sok-sok példával, ismerősök által hazahozott sztorival lehetne illusztrálnom, hogy a távolba szakadt magyarok, mennyire "leszarják" egymást. Nem segítik földijeiket, mert konkurreceniát jelentenek az újonnan érkezettek az ottani munkaerőpiacon.
@tlvajferi: Szerintem te menj aludni. És most nagyon finom voltam.
A cikk írójának: a kezdetektől fogva mondtam, hogy vannak zsidók is a Jobbikban, de ez nem baj. Ne keverd a szezont a fazonnal.

A Jobbik nem azért "zsidózik" amivel kapcsolatosan "ti" szeretnétek elhitetni a jónéppel, hogy ők antiszemiták, fajgyűlölők, hanem csupán az _idegen hatalmi befolyásról szólóan_, ami izrael - mint állam - és annak gazdasági szereplői révén jelentkezik nálunk, méghozzá az itt élőket leginkább hátrányosan érintően.

Ennyi, ezt kellene felfogni és nem kiforgatni mindent, a saját mocskos céljaitoknak megfelelően.
Az újság, rádió, és TV a birtokotokban vannak, de szerencsére az internet sosem lesz már.

Aki akar, az tud végre rendesen tájékozódni is a helyzeteket illetően.
@kommenter: Csupa nagybetűt itt az használ aki ordít. Csendesebben....késő van :)
Az alábbi életrajz részletből nyilvánvaló, hogy Morvai Krisztina nem lehet zsidó származású, hiszen nagypapája görög katolikus egyházfi volt.

magazin.story.hu/cikk.php?act=kifejt&cid=2185

" Dédapja egy iskolát vezetett, nagypapája pedig görög katolikus pap volt. Pap, aki - bár ezt az egyháza lehetővé teszi - nem akart megnősülni. Csakhogy a sors közbeszólt. A debreceni Nagyerdőben sétálgatva találkozott egy ragyogó szépségű, tizenhét éves lánnyal, akibe annak rendje és módja szerint beleszeretett. A családi legendák szerint a fiatalember nem akarta elhinni, hogy az égő pír a lányka arcán igazi, ezért javasolta, hogy egy szökőkútban mindketten mossák meg az arcukat. Az arcpír kiállta a próbát, a hideg víztől még élénkebbé vált. Ez a kislány lett Morvai Krisztina nagymamája, aki még harminc sem volt, amikor a háború után négy gyerekével özvegyen maradt..."
@kommenter: mert a magadfajták azt élvezik, ha tagadhatják a tagadhatatlant, mintha nektek jobb lenne, hogy annyival több zsidó él a Földön. ez hullagyalázás és a túlélők meghazudtolása. 4,8 millió vagy 6 millió? nem ez számít! hanem az, mi volt az előzménye, ami máig él (zsidógyűlölet), és hogy Európa kellős közepén ipari megsemmisítése folyt egy népnek évszázados babonák és gyűlölet alapján. Izrael zsidógyűlölő bírálatánál meg kilóg a lóláb. (kritikának álcázott gyűlölet)
@tlvajferi: jól nyomod. a paranoia megöli ezeket.:-)
@GEBO: ezért sem lesz nekem nem zsidó feleségem. nem kérek véletlenül felbukkanó antiszemita rokonokból, haverokból.:-P
@szita szita péntek:
"Mindenesetre az a kollektív bűntudat, amit a zsidósággal kapcsolatban érezni kellene hülyeség. Nem több, mint egy bekezdés a történelemben, ami számos egyéb szomorú dolgoktól is terhes már. Mindből lehet és kell tanulni."

Ép ma volt a Spectrum TV-ben, ha jól emlékszem Jewis University egyik előadójával készített műsorban hangzott el hogy, a Rómaiak Hadrianus császár(?) uralkodása alatt és parancsára amikor a zsidók fellázadtak a római önkény ellen, 600ezernél több zsidót is mészároltak le a feldühödött rómaiak, és ezt követően tiltottak ki minden zsidót Jeruzsálemből. Na, az nem volt egy "holokauszt"? Nem mellesleg akkor a rómaikaknak nem kellene kollektívan kiengesztelés célból jóvátételt fizetniük? Igaz 1800 éve történt, de jelentős esemény volt, az tagadhatatlan.
Nem...én nem élvezetből elemzem a történteket, hanem objektíven. Kissé túlzol, miközben én nem gyűlölködtem, nem írtam számokat--veled ellentétben-- csak az elmúlt néhány év megbélyegzési statisztikáját hoztam fel. És nem tartozom a "magadfajták" közé. Benned, (írásod alapján)viszont súlyos mentális, paranoid gondokat látok. Semmi hullagyalázásról nincs szó.......miket is írsz? Te hülye vagy??
@Meridian74: Igazad van. Teszek mellé: Pol Pot, Kambodzsában 3 millió saját lakosát éheztette halálra, kínoztatta meg, ölette meg. Lenin és Sztálin kb 15 millió orosszal tette meg ugyanezt, nem beszélve a mai napig a "harmadik világban" folyó hasonló dolgokról. Ezek miért nincsenek legalább akkora hangsúllyal jelen a napi politikában, gazdaságban....mint a holokauszt? Mert Ők nem egy alapvetően kapzsi nép?
@lxrose: @Meridian74: És voltak törzsek ,ahol megeszik az embereket . Akkor együk meg egymást Mi is. És csak 50 éve volt.
@kommenter: a történelem ezt a szakaszát is kikutatták már az elmúlt 60 évtizedben. ahogy az amerikai történelmet, Napóleont, vagy éppen a gulagot. érdekes módon, valahogy mindig a holokausztnál kötnek ki a zsidógyűlölők, és mindig ők hozzák fel, nem pedig mi, zsidók. mi emlékezünk a halottainkra, de a zsidógyűlölők ezt is sajnálják tőlünk, és még több vért akarnak.
ez nem megbélyegzés, hanem okulás a történelemből. de ha nem megy, sőt, még gyaláznak is, akkor magukra vessenek.
közöttünk is ugyanúgy vannak önző, buta, öntelt és gonosz emberek, mint minden népben, ezt senki nem tagadja!

@Meridian74: a Római Birodalom megfizetett ezért: széthullott, Izrael viszont újból felépült, és visszatért a nép ősei földjére, amit Isten ígért neki.
A Harmadik Templom is fel fog épülni...
@kommenter: Kapzsi nép ? És genya biciklisták ?
@Plumper: Mondasz valamit ! Mintha a harmadik birodalom sem lenne már !
@kommenter: a cunamiban pedig 700.000 ember halt meg,. hülyeség! ez nem véralgebra! a holokauszt nem attól egyedi, mert többen haltak meg benne, mint másban, bár az arány sem mindegy: az európai zsidóság 2/3-át, a világ zsidóságának 1/3-át pusztították el a nácik és csatlósaik, jóvátehetetlen kárt okozva nem csak nekünk, de az egész világi civilizációnak. hanem attól egyedi, hogy miért történt, hogy történhetett meg ITT, kik csinálták, és hogy még mindig ugyanaz a gyűlölet él, és előítéletek, pl. hogy a zsidók KAPZSIK. A ZSIDÓK, mind a 13.000.000, a csecsemőtől az aggastyánig. kösz.
(a magyarok meg tolvajok, csak mert pár osztrák kitett egy "magyar, ne lopj!" táblát?)
@kíváncsivagyok: tovább mondom, a múltból: hol van Babilon?! hol van a fáraó Egyiptoma (amely egyszer megfizetett azért, mert nem engedte el a zsidókat), hol van az előbb említett Római Birodalom, és hol van Spanyolország és Britannia egykori óriási hatalma? Oroszországnak sem kicsi a bűne a zsidók ellen, a Harmadik Birodalom pedig romokban hevert, és csak azért nem hintették be sóval, mert a német jóravaló nép, csak meghülyítették sokukat.
@csibex:

A zsidóság nem férfi, hanem női ágon öröklődik.
@szita szita péntek: Nem kell hogy érdekeljen a holokauszt. Azt érdekelje akire tartozik : a zsidókat (akik megszenvedték és joguk van megemlékezni róla, nehogy a felejtés homálya miatt megismétlődjön ) és a nácikat , akik okozták és ezért tagadják. Tudod :"szarnak-bajnak nincs gazdája"
@Plumper: Látod-látod , Én egyiket sem tagadom. Te sem.
@Meridian74:

Nekem az tetszett a legjobban, amikor részben vallási témáról szóló film melléktermékeként megjelent Jeruzsálem ostroma. A helyzet úgy állt, hogy 3 évre elegendő élelemmel rendelkeznek a szinte áthatolhatatlan falakon belül ücsörgő zsidók, míg a rómaiaknak nem jutott más, mint a lándzsák hegyének fényesítése, szomorű szűzek kergetése a szomorúfűzek alatt, meg a bor alkoholfokának tesztelése.

Ekkor azonban a falakon belül frakciózó, s a Teremtő egyetlen igazi követőinek magukat beállító csoportok (melyek között korábban terroristák magasrangú vallási vezetőket és gazdag kereskedőket is lemészároltak) egymásnak estek, s ez odáig fajult, hogy felgyújtották egymás élelmiszertartalékait...:D
Ennek következtében az ostromlóknak viszonylag könnyű dolguk volt.

NOOOOOORMÁLIS?!

Szóval a történelem ékes bizonyítékát szolgáltatja annak, hogy bizonyos emberek számára semmi sem szent. Így aztán nem is olyan "rossz ötlet" az a bizonyos 1800 éves kamatokra rúgó kártérítés, melyet az egykori Római Birodalom jelenlegi örököseitől (Olaszország, Spanyolország, Portugália, Franciaország, Németország, Magyarország, Ausztria, Svájc, Anglia, Belgium, Görögország, a volt Jugoszlávia államai, Románia, Bulgária, Törökország, Szíria, Libanon, Észak-Afrika államai, stb) lehetne követelni.:)
@Plumper:

Nem tudom mit akarsz mondani ezzel a Babylon, Egyiptom, stb dumával...
Illetve remélem, hogy nem arra gondoltál amit sejtek...:)
"érdekes módon, valahogy mindig a holokausztnál kötnek ki a zsidógyűlölők, és mindig ők hozzák fel nem pedig mi, zsidók"

Nos, valamit kifelejtettél. A holocaust-tal kapcsolatos indulatok leginkább akkor kerülnek elő, amikor szóba kerül, hogy még 60 év után is a mostan élőknek úgymond kárpótlást kell fizetniük. Sőt mijazhogy? Nagyonis kell, mert újabban már megint elharapódzik a zsidógyülölet. Éppen ezért fizessetek.

Sztem ezt mesterségesen gerjesztik, ha másnem akkor azzal, hogy újabb és újabb sztorikat találnak ki, lásd legutóbb pl a MÁV (és OTP) esete az amerikai holokauszt-túlélőkkel.

Már mindenki rég a helyére tette volna a dolgot, legfeljebb még a palesztinok embertelen koncentrációs táborba zárásakor emelkednének a szemöldökök, de az is olyan kérdés, hogyha meg akarnának egyezni akkor már rég megegyeztek volna az országot, területeket, és a közös életet illetően. (egyébként a "echte" zsidók szegről-végről rokonai a térségben élő araboknak - amúgy mentalitásban is)

Na persze lehet, hogy a palesztinokban nincs megegyezési hajlam (lehet nekem sem lenne ha ott kellene élnem ahová őket zárták be), de az On-the-Spot műsora alapján úgy vélem a zsidók részéről sincs semmiféle megegyezési hajlam.

A zsidók kb 2000 éve elvesztették a hazájukat Hadrianus ráadásul még el is zavarta az addig ott élőket (akiket nem öletett meg), "most" (a II. VH után) erővel visszamentek, mondván az nekik jár és elzavarták az addig ott élőket, a palesztinokat (a palesztinok mennyire tehetők felelőssé a nácik embertelenkedéseivel kapcsolatban?).
És kurvára nem érdekelte őket, hogy éppen ugyanazt csinálták, csinálják , mint velük korábban __mások__. Szóval a zsidók jajjveszékelnek, ha szóba kerül a holokauszt, de amikor izrael állam katonai hadereje fehér foszfort vet be civil területen, vagy kémrepülői repkednek sunyiban itt-ott, akkor meg csak bólogatnak, ez így van rendjén, nincs itt semmi különös.
@Plumper: Részben igazad van, de ne felejtsd el, hogy a zsidók történelmét lassan már kutatni sem szabad, mert az alapból felér az antiszemitizmussal. Emlékezzetek tisztességgel a halottaitokra, mint ahogy mi is emlékezünk a mi halottainkra. Egy gond van, ne vedd rossz néven, de a mi emlékezésünktől nem hangos a világsajtó.Más...ez a "ősi föld kérdés". Ha mi magyarok az ősi földünkre (Nagy Magyarország)-ra hivatkozunk, egyből irredenták, revízionisták vagyunk. Útál minket minden szomszédos ország. Pedig ez nem a bibliai időkre, hanem csak közel száz évre vezethető vissza. És ne haragudj, de a zsidók csakis azért térhettek vissza a "nép ősi földjére" , mert negyven éve az akkori nagyhatalmak lehetővé tették.
@Plumper:

"közöttünk is ugyanúgy vannak önző, buta, öntelt és gonosz emberek, mint minden népben, ezt senki nem tagadja!"

Csakhogy egy észt, vagy egy navajo indián nem fog elmenni izraelbe, hogy felvásároljon cégeket, meg földeket azért, hogy aztán bekerítse, s a régi tulajdonosokat rabszolgamód, éhbérért dolgoztassa. Talán nem véletlen, hogy a téma a rómaiaktól kezdve a spanyolokon keresztül az oroszokig és a 2. világháború sajnálatos eseményeiig folyamatosan visszaköszön a történelemben...:)

S mi van a kiválasztott nép dumával, meg a Talmud tanításaival, melyek szerint egy igazhitű zsidónak kötelessége kizsákmányolni a nem zsidókat?
@kommenter:

Pontosan. S vajon miért kapták meg a nagyhatalmaktól? S azért gondolom némiképp jogosnak tartod ezek után, hogy mindez az ott élőknek - pl. palesztínok - nem tetszik...
Mennyire szánalmas, amikor egy ember pénzben méri a hozzátartozói életét...

Mennyit ér kárpótlás szintjén egy gyermek? Egy anya? Egy aggastyán? Forintosítható az emberi élet? Vagy sékelesíthető??
@Plumper: Így van. Ha rátok fogják hogy kapzsik vagytok, akkor tenni kellene ez ellen, mondjuk azokat a fehérgalléros bünözőket mint Joáv Blum (vagy ki), akik megbuknak és elkapnak, azokon elrettentő példát statuálni.

Ugyanígy kellene tenni a magyar államnak is azokkal akiket külföldön lopáson kapnak, irgalmatlanul megbüntetni, mivel egy nemzet renoméját rombolják.

A romákat mindaddig cigányozni fogják, amig a többségük olyan mentalitással él ahogyan jelenleg is, a magyarokat is, amig többségükben felmerül a gondolat is, mit lehetne elopni egy olyan külföldi boltban, ahol a betérők becsületében megbíznak (az ottani színvonalnak megfelelően jobban megbiznak mint pl nálunk), és a zsidókat addig "kapzsi-mocskos-zsidóknak" fogják titulálni, amig az olyan esetek jellemzőek lesznek , mint pl a "Maffiózók" című sorozatban, ahol az egyik epizódban zsidó szállodatulajdonos(ok) Sopranóékat megbizzák egy tartozás behajtására, majd mikor ez sikerül, nem akarják kifizetni az előre kialkudott árat.
Ezt lehetne sorolni, de még mielőtt valaki azzal jönne, hogy az ember azért inteligens hogy ezeken felülemelkedjen, az vegye figyelembe, hogy a beidegződéseket nem lehet átlépni. EZ pedig a "Pavlovi"-reflex, ami ugyanúgy müködik, mint amikor meglátsz egy citromot. Ha kóstoltad már, akkor össszefut a nyál a szádban és szinte érzed az erős savanyú ízt. De ha átfested kékre vagy pirosra, akkor a reflex elmarad.
@pimpalini: Neeem...ők dollárban kérik és kérik, amíg tehetik, amíg a sok barom állam a MI pénzünkből adja nekik :(((
@kommenter: szerintem a régi területekre való igény ugyanúgy jogos Magyarország esetében. ott, ahol magyarok laktak.
csak a dolog összecsúszik: az antiszemiták a zsidókra kenték Trianon megtörténtét, és mai követőik is ugyanúgy zsidógyűlölők. pedig a kettőnek nem kéne együtt járnia.
62 éve (nem 40 éve) a dolognak végső lökést adott, hogy a zsidókat azért irtották ilyen mértékben, mert akkoriban még mindig nem volt államuk. pedig a cionisták az 1910-es évek óta küzdöttek azért, és kérték a világ uralkodóit, vezetőit, de csak ígéreteket kaptak. Herzl bőven az előtt halt meg 1906-ban, hogy bármiféle eredmény lett volna. nem a holokauszt miatt lett megint Izrael, hanem mert az volt az utolsó csepp a pohárban.

@pimpalini: a régi tulajdonosoktól a zsidók sokszoros áron vásárolták fel az ottaniak által nem vagy alig használt földeket (ez tény, nézz utána!), csak hogy odatelepedhessenek a brit (!) uralom alatt lévő földre, őshazájukba. kellett vissza, amikor látták, hogy megy a zsidóknak. 1948-ban sajnos sok arabot elűztek, de ugyanúgy, 1948-tól kb. 800.000 zsidót űztek el majdnem mindegyik arab országból.
1948-ban, 1967-ben, 1973-ban, aztán a szervezett terrorizmussal csak azon voltak a környező arabok, hogy elpusztítsák Izraelt (sosem rejtették véka alá ebbéli szándékukat! a mai Hamasz, és a Hezbollah sem), de a zsidó állam mindvégig megvédte magát, ahogy ma is.
@kommenter: Ahelyett, hogy a gyermekem iskolájában lenne budipapír a mosdóban,elég nővér a korházainkban.....és sorolhatnám.
@Meridian74:

Az igazság az - történelem - , hogy szemben a fentebb említett magaskultúrákkal, a zsidó mindig is egy barbár nép volt (hogyan lehet ünneppé nyilvánítani egy hét szabad mészárlást?), s csak az egyistenhit tette különbözővé, illetve maradandóvá. Az, hogy megmaradtak, s nem süllyedtek el a történelem mocsarában, összetartásuknak, s ragadozó természetüknek köszönhető. Túlélő népség. Ezt erényként kell a számlájukra írni. De semmivel, tényleg semmivel sem különben az általuk számtalanszor kárhoztatott araboknál, palesztinoknál.
Kérdem én: különb lehet az, aki orvul, a vallási szokásokat nem tisztelve, hátulról lemészáról imádkozó embereket? Ez nem általánosítás. Csupán az általuk számon kért terrorizmus ugyanúgy meg van az ő oldalukon is.

Nem jutna eszembe ilyeneket írni, de Plum némely mondata "elgurította a gyógyszeremet"...:)
@pimpalini: te mi a szart tudsz a kárpótlásról??!! gőzöd nincs az egészről. te is csak ugatsz 3 mondatot, mert többet nem tudsz.
az emberi élet nem fejezhető ki poénzben, de sokkal több kárpótlásként az, hogy megbánják tettieket a bűnösök, és tanulnak a múltból a most élők. sem adatokat, sem tényeket. aztán ha jön egy idióta társaság, mint most ez a csoport amerikai zsidó a MÁV-val kapcsolatban, máris megvan a véres rongy neked.
@pimpalini: de pont az vagy, aki pár rossz példából az egészre általánosít.
Baruch Goldstein teljesen őrült volt, és nincs ember a pár követőjén kívül, aki emberszámba venné.
nem a zsidók kárhoztatják a palesztinokat, hanem fordítva.
+ amikor a holokauszt emléknapján megszólaló szirénák hallatán az arab diákok továbbsétáltak, röhögve...
ezt add össze öcsi.
mi lenne akkor Szálasi Ferenc kapcsán?! vagy Hitler kapcsán a németek felé? általánosítás?
@Plumper:

Tévedsz, ha azt gondolod, hogy Trianonnak bármi köze lenne a zsidókhoz (bár ha te mondod...:)), szerintem az antiszemiták sem ezt kérik számon a zsidókon.
Egyszerűen a gazdasági gyarmatosítást. A kulcspozíciók megszállását. A nép befolyásolására alkalmas értelmiségi, pénzügyi pozíciókban történő felülreprezentáltságot, majd ezek után a vallási, faji alapon történő kirekesztést, összetartást. S mindezt nem Izraelben, hanem pl. az USA-ban, Hollandiában, Magyarországon.
@Plumper: És vajon hogyan, miért jöhet egy olyan csoport, mint az ominózus amerikai társaság?
Amúgy miért nem 40-50 évvel korábban éltek ezzel az igénnyel? Vagy úgy voltak vele, most (akkor) fizessenek ezért meg ezért, majd amikor ez kifogy-elfogy, majd akkor előállunk egy másikkal, egy újabb igénnyel, ami megint kitart egy darabig?!
Vagy hogy van ez?
@Plumper: Akkor a hozzád hasonló értelmes zsidónak nem kéne leállítani a "nemnormális" zsidókat? Az ilyen megmozdulásokkal csak magatoknak ártotok, erősítitek a szélsőségeseket. Válság idején ez különösen veszélyes lehet. Lehet, hogy szélsőjobbos vagyok, de nem hülye. (van jó állásom, rendezett életem...stb. semmi reményvesztett proli feeling) Lenne béke és nem mindig a több tíz évvel ezelőtti dolgokat kellene hallgatni.
@Plumper:

Kárpótlás: ennyi erővel Magyarország kérhetne kárpótlást sok nemzettől, országtól. Sőt. Sok európai állam kérhetne kárpótlást pl. az USA-tól, Oroszországtól.Csak a zsidók megtehetik, mert a pénzvilágon keresztül uralják azokat a kulcspozíciókat, hogy erejük van akaratuk végigvitelére.

S még mielőtt megkérdeznéd, vagy megbélyegeznél, nem vagyok jobbikos, sőt. Idegesít ha sokan zsidóznak. Csak épp meg tudom érteni őket...

Most előkereshetnék olyan linket, amelyben arról van szó, hogy valamelyik dél-budai kerületben működő, tisztán magyar építőipari céget hogyan fojtott meg egy izraeli érdekeltségű cég. Vagy akár ott vannak a vízvagyonnak kapcsolatos nyomozások is. Szóval nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél...
@kommenter:

Nincs olyan, hogy "értelmes zsidó leállítja a harácsoló zsidót"...:)
Kiváncsi lennék, pl. Soros Györgyöt ki állítaná le? Aki csakúgy az euró ellen spekulált pl. az index.hu szerint...:D
Nem kispálya...
@pimpalini: Lassan be sem írni a gondolataimat, mert megfogalmzod és begépeled helyettem :)
pimpalini + kommenter, ti akkora seggfejek vagytok, mint ide Jeruzsalem!

A legroszabb, hogy okosnak es muveltnek tartjatok magatokat, mikozben akkora nagy ordas baromsagokat hordtok ossze felsobbrendusegetek biztos tudataban, hogy jo, hogy nem szakad ratok az internet! Mikor fogjatok fel vegre, hogy nincs olyan hogy A ZSIDOK?! Vannak olyan emberek, magyarok, izraeliek, amerikaiak, akik mellesleg zsido szarmazasuak vagy vallasuak. Es ha ti ugy erzitek, nem tehettek arrol, hogy Szalasi mit muvelt, akkor miert varjatok el, hogy egy magyar zsido honfitarsatok megtepje ruhait mert valami barom Amerikaban beperelte a MAV-ot? (mellesleg Amerikaban mindenki vidaman perel mindenkit, hatha csurran-cseppen valami).

Csak persze ha a zsidok csinaljak azt, amit mindenki mas is, akkor ki kell irtani oket, mert nektek a ZSIDO az egy szinonima mindarra, amit sajat magatokban utaltok!
O.K. Soros Úr ha hazatekintene (neki mi is a haza ? ) akkor a forintot erősítené, nem a maagánvagyonát.
@kommenter:

Nézd. Én alapból mindenkihez pozitívan állok hozzá, s a szélsőjobb sötét utcai munkásait a kettes IQ-jukkal és kopasz fejükkel le tudnám darálni sertéshúsnak. Mivel ez az a "fajta" ember, aki a villamoson arcél alapján azt nézi, ki zsidó és ki nem. S ő persze tudja...

De ettől még elvetem Izrael állam külpolitikáját, s a fentebb részletezett dolgokat, melyekkel azért nem nehéz egy zsidó központú összeesküvés-elméletet össszehozni.

Én nem szeretném utálni a zsidókat... de mindent megtesznek azért, hogy nehéz legyen szeretnem őket.
@altoid:

Nem arról van szó, hogy minden zsidó szép és jó, vagy rosz és haramia. Csak épp néhol tényleg felülreprezentálják magukat, s bizonyos körökbe nehéz beférkőzni, ha nem vagy zsidó. Ennyi. Tetszik, nem tetszik, ez van.
@altoid:

" felsobbrendusegetek biztos tudataban"

Hja igen, én nem érzem magam senkinél sem felsőbbrendűbbnek... Nem úgy, mint ahogy pl. a Talmud hirdeti a zsidókról az Isten kiválasztott népe történetet...
@szita szita péntek: > Akkor egyszerűsítek jó?
> - A holocaust ROSSZ.
> - Ezzel együtt a holocaust NEM ÉRDEKEL.

Mondom, ebbol annyit kene megjegyezni az en szereny velemenyem szerint, hogy rendes emberek adott korulmenyek kozott piszok nagy szemetsegekben hajlandoak kozremukodni. Lasd meg Milgram kiserleteit, amik kozul az aramuteses/szotanulosat spec. pont annak kapcsan tervezte meg es hajtotta vegre, hogy megertse (meg a hatvanas evekben), hogy hogy a feneben lehetett, hogy a nemetek ilyen keszsegesen kozremukodtek egy szisztematikus emberirtasban. Eredetileg Nemetorszagban akarta elvegezni, mivel az volt a feltetelezes, hogy ez valahogy a nemetekhez kapcsolodik, de vegul valamiert Amarikaban keurlt ra sor, es hat ismert az eredmeny. Szoval, megegyszer: a holokauszt az _egy_ modszeres emberirtas, egy tortenelmi esemeny es annyiban kell, hogy erdekeljen, hogy a fentieket tudd. Ennyi. Az ellene valo lazongas, magyarazkodas meg koptatja ezt az erzest, legalabbis szerintem.

A megbekeles utja az is, ha az ember elfogadja, hogy ez volt. Ennyi. Onnantol kezdve nem kell,hogy zavarjon, ha emlegetik, mint ahogy a buzifelvonulas is csak a homofobokat zavarja. Sosem ertettem (egyik esemennyel kapcsolatban sem!), hogy hogy lehet, hogy valaki eszetlen nagy indulattal tudja azt magyarazni, hogy valami nem erdekli. Ha nem erdekel, hat nem erdekel. Ha _zavar_, az egy mas kerdes. De akkor azt kell mondani.

> - A p*csöm tele van azzal, hogy azt sulykolják belém, hogy érdekeljen. Nem fog.

Igen, es? Nem ertem, lasd fent. Hogy sulykoljak beled jobban, mint belem? Miert erzed, hogy sulykoljak? Hol itt az eroszak? Nem inkabb arrol van szo, hogy zavar a tema szemben az allitasoddal, hogy nem erdekel?

> - Úgy érzem, hogy jelenleg a zsidóság legfontosabb öndefiníciója,
> hogy ő a holocaust áldozata. Ja. Én, meg

Ebben viszont feltehetoleg igazad van, ezt spec. tobb temaval foglalkozo cikkben is boncolgattak mar. De ennek nem feltetlenul az az oka, hogy az onmagukat igy definialo zsidok sajnalni akarjak magukat, meg mindenfele szamomra ertelmezhetetlen elonyt probalnanak szerezni, inkabb az, hogy egy nem vallasos nem izraeli zsidonak amugy nem sok minden mas van, amivel azonositani tudna magat. Volt errol egy cikk az indexen, bar mas tema kapcsan (hogy a zsidosag hogy nme lett bejegyzett kisebbseg, hogy hogy lobbiztak ezellen az ortodox vallasi vezetok es miert).

> mindenki más a II. VH-é. És?

Jajj, ugyan - van itt parmilla magyar, aki az elnyomassal definialja magat. Trianon, globalizalt toke, zsidok, barmi. Holott nekik van egy orszaguk itt, egy sajat nyelvuk (az asszimilalt zsidoknak ugye alapvetoen nincs), konyhajuk, szuveren tortenelmuk. Az nem faraszt? Nem idegesit a sulykolasa? Csak mert azt tobbet hallani, lenyegesen tobbet. En azon is csak rohogok, meg neha szomorkodom.

> Már komoly visszatetszést kelt bennem az ez irányú erőlködés. Ezen
> kívüll semmi bajom a zsidósággal, akivel eddig összehozott a jósors
> mind jó fej volt.

Szerintem engedd el ezt is. Az ilyen 'azt mondjak, sulykoljak, akarjak, az az erdekuk' tipusu erveles mindig ot kot ki, hogy valojaban az egyes emberekrol szinte soha nem ezt veszed le.

> A mai közbeszédben a zsidó kifejezés gyakran egyfajta
> analógiája a nemzetközi tőkének. E miatt sem érzem rosszul magam.

Hat ha te nem hasznalod, akkor nem kell. En mondjuk eleg gyakran szovateszem ezt is, meg a ciganyozast is. Mert en a hallgatastol is rendkivul rosszul tudom erezni magam.
@pimpalini: Nagy Talmud-tudos vagy te, azt latom! Melyik jesivaban tanultal? Mert ha esetleg kiderul, hogy nem is olvastad a Talmudot (eredetiben, nem valami naci al-forditasban), akkor bizony kurvara nem er semmit amit horogsz!
@altoid:

S egy szóval sem mondtam, hogy ki kell irtani bárkit is, max. ha jól emlékszem a fasisztákat daráltam volna le konzervnek...

Ez a baj, hogy nem lehet bizonyos dolgokat normálisan megbeszélni. Ez sem csökkenti az antiszemiták számát.
@altoid: Te melyik országból osztod az észt? (nincs ékezetes billnetyűzeted)Szálasi rég megahalt, a mostani generációnak semmi köze nincs az ő tetteihez, mégis a mi adónkból kell kárpótolni az ő áldozatait. Nem kell a ruhát tépni, csak be kellene látni végre, hogy ami elmúlt, az elmúlt. És nem "hetedíziglen" követelni minden országtól a kárpótlást egy olyan generációtól, akinek semmi köze sincs a múlthoz. Vagy ennyi erővel Magyarország is kérhetne kárpótlást azért, hogy a Szuezi-válság miatt cserben hagytak minket a Szovjet megszállás miatt a nagyhatalmak. Negyven évünk ment rá.
@pimpalini: vagy azt, hogyan építkeztek oda a régi zsidó negyedbe. a tőke nem zsidó! és főleg nem lokálpatrióta. én mégsem általánosítok ebből az izraeliekre (nemhogy a zsidókra).
ez a kulcspozícióba való beférkőz...sokszor szemünkre vetik. akiket ismerek, teljesen átlagos zsidók, és nem "kulcs"-osak, ahogy én sem. attól, ha egy területen sok a zsidó, mit bizonyít? azt, hogy tehetségesek, vagy hogy odakönyököltek? a nem zsidók talán nem könyökölnek? a törekedés amúgy sem erényes dolog, de származástól függetlenül nem az!
ami a vallási alapú kirekesztést illeti: a zsidó vallásjog előírja, hogy csak zsidóval házasodhatsz. a keresztények talán szívesen házasodtak zsidókkal? ha elvegyülünk, az a baj, ha magunk között házasodunk, az a baj?! nem értem, kinek milyen hátránya származik abból, ha magunk közt házasodunk. mellesleg a beolvadás mindennél nagyobb csapás, mert elfordulunk Istentől, attól a szövetségtől, amelyet ránk rótt kb. 3500 éve.

@kommenter: Trianon is "több tíz éve" volt. 90 éve. az olyan sok idő? de, én azt mondom, hogy le kell állítanunk a nemnormális zsidókat, mert rossz fényt vetnek ránk. de ez olyan dolog, hogy a jó emberek nem szeretik a rosszat, származástól függetlenül! Hajdú Péter is odaparkol a bmw-jével a rokihelyre, és nem azért fogom utálni, mert zsidó (és mert irigy vagyok, hogy 100-ad annyira sem vagyok egy bmw-hez), hanem mert egy pöffeszkedő barom. ahogy egy nemzsidó is simán lehet az.

@Meridian74: őket kérdezd, hogy van ez. eleve abszurd ez a dolog, de mit tehet róla Weisz néni a hétkerből? vagy én.
@Meridian74: > Sztem ezt mesterségesen gerjesztik, ha másnem akkor
> azzal, hogy újabb és újabb sztorikat találnak ki, lásd legutóbb pl
> a MÁV (és OTP) esete az amerikai holokauszt-túlélőkkel.

A magadfajta hivo gyakorlatilag meggyozhetetlen. Nem erdekel a valosag, az osszefuggesek, nem az alapjan alakitod ki a velemenyedet, hanem az erzelmeidbol formalsz velemenyt, amit aztan megprobalsz racionalizalni. Es ehhez elorangatsz barmilyen baromsagot. Olyat is, ami reges-reg leragott csont. Aztan egy kovetkezo vitaban ujra eloszeded. Mert kizartnak tartom, hogy ezt meg nem kaptad elo es hogy meg nem szedte darabokra senki. A magyar sajtoban (itt az indexen is) szepen megirtak, hogy mekkora baromsag az egesz per. De te meg mindig ezen rugozol. Ugy csinalsz, mintha nem tudnad, hogy amerikaban szinte mindenert pert inditanak (lasd a mikros-macskas urban legendet), azon rohog a fel orszag. Na de most persze hirtelen elfelejted, es nehany szenilis ven hulye, meg par ugyved hirtelen 'a zsidok' lesz. Na ez a kollektiv bunosseg logikaja bazmeg. Ott zakatol az agyadban.

El mondjuk 15 milla zsido a vilagon, szetszorva 6 vagy 7 foldreszen, te meg kb. 100 ember lepese alapjan azt mondod, hogy na jo, mar epp megbocsatottal volna, de akkor ez hirtelen.

Meg hogy 'vessek ki' maguk kozul (ahogy a ciganyok is, nyilvan) a bunozoket. Hat bazmeg majd ha a magyarok kivetettek, akkor kezdj el ezzel foglalkozni. Majd ha ez nem az adocsalok orszaga lesz, akkor szovegelj errol, mert kulonben eleg visszassan hangzik ez. Vagy az is lehet, hogy elfogadod ezt a logikat, es holnaptol azt fogod hajtogatni, hogty a mocskos adocsalo magyarja. A szemet ugyeskedo magyarja.
@pimpalini: bizonyos zsidó körökbe meg úgy nehéz beférkőzni zsidóként, ha csak nem vagy annyira vallásos, mint ők. vannak még fokozatok. én nekik sem lennék zsidó. számomra meg a kirekesztő zsidók nem zsidók, mert nem jó emberek. de neked lehet, hogy azért nem felelnek meg, mert az ő példájukat a többi zsidókra is rávetíted.

@kommenter: a SZU-tól kaptunk is kárpótlást, és fogunk is kapni. Szálasi...nem az idő számít, hogy már nem él! nem a kárpótlás számít (bár összeadod, mennyit raboltak el a zsidóktól?), hanem hogy az emberek mennyit tanultak a múltból?
@Plumper:

"Az ember akinek nem mondjuk ki és nem írjuk le a nevét" teljesen jó példa arra, ami miatt felhoztam a rossz értelmű összetartás és kirekesztés szavakat.
Szóval ő a szalonna arcával, nulla tehetségével, és "pöffeszkedő baromságával" vajon miért került oda, ahova? Bizonyos területeken nem kapsz munkát, nem futhatsz be ha nem vagy zsidó vagy nincsenek zsidó barátaid, rokonaid. Nehogymár ezeket kelljen magyaráznom. S amikor valaki esetleg fújk emiatt (addig el sem jut, hogy a keresztényeket, vagy mittomén a Szabolcs megyeiket preferálja), akkor a "zsidóérzékeny" média, újságírás rögtön kikel magából.
A jobbik lám elérte, hogy teljesen egysíkú lett a gondolkodásotok. Már csak ronda tőkés zsidózni tudtok, semmi cigányozás? Hol maradnak a románok, tótok, rácok? Az oroszokról már ne is beszéljünk?
@pimpalini: István király (stb.) törvényeiben is szerepel a gyilkos (vagy nemzettsége) által fizetendő kártérítés (20 tinó vagy hasoló), "persze" egészen más összeg egz szabad vagy egz szolga megölése után. Adott esetben nagy visszatartó erő tud lenni egy elrettentő összegű kártérítés, és pl. a kiesett kereső által eltartottak számára sem lényegtelen. (Gyerek esetén ugye neki kellene segítenie a szülőket öreg korukban.) A kártérítésen kívül esetleg még a "lex tallionis" (vagy a direkt vérbosszú) jöhet számba, amihez képest a kértérítés igen kifinomult dolog. Életet semmi sem ad vissza, persze...
@Plumper:
"bizonyos zsidó körökbe meg úgy nehéz beférkőzni zsidóként, ha csak nem vagy annyira vallásos, mint ők. vannak még fokozatok. én nekik sem lennék zsidó."

Köszönöm. Nem tudtam pontosan megfogalmazni, de akkor fel is teszem a kérdést. Miért van az, hogy az "annyira vallásos zsidók" kirekesztők még általában a zsidó vallású és/vagy származású emberekkel szemben is? Véleményem szerint itt van az, amiről fentebb próbáltam értekezni. A Talmud tanítása, a vallásba ágyazott kirekesztés, a többi nép "kihasználása". Ezzel nem azt mondom, hogy minden zsidó, de mégis elismerhető, hogy "a zsidók"-ként szajkózott jelenség valahol létezik...
@atleta.hu: Valamit elfelejtesz. Mi itt Itthon vagyunk....leszünk. És kivetjük a fehérgalléros bűnözőinket, mint a macskát szarni. És elvárjuk, hogy a cigány vesse ki a saját bűnözőit és a zsidő is tagadja meg a saját bűnözőit.
@legeslegujabbkor:

Nem kell ehhez a jobbik...:)
Az antiszemitizmus visszatérő motívum, több 1000 éves jelenség.:)
@pimpalini: Ja persze. Mert olyan meg SOHASEM fordult elo Magyarorszagon, hogy egy szalonnakepu, tehetsegtelen senki pozicioba kerult, csak azert mert jo helyen voltak haverjai... Moricz meg a Dohany utcai zsinagogaban irta a Rokonokat, mi?!

Na ezert nem lehet veletek a dolgokat megbeszelni. Mert gondolkodni, mielott frocsogunk, az mar tul magas nektek!
@kommenter:

Hát nem akarok vitázni, de sajnos nem léáttam olyat, hogy néhány markos legény kirázta volna a villájából Kókát, vagy elverte volna "az embert, akinek nevét nem mondjuk ki és nem írjuk le".
Szerencsétlen, nincstelen romákat gyáván, orvul agyonlőni... az persze ment.
@Plumper: De most őszintén.....miért kell a múltban élni??? Ha a múltból élnék, nem néznék előre, mert már rozoga alkesz lennék.
@altoid:

A Rokonok párhuzam teljesen ül. Ettől függetlenül érdekelne, hogy Zola: A pénz c. művében miért jelenik meg Saccard dühös antiszemitizmusa - igaz csak gondolatban - Gundermannal szemben?

Vagy miért van az, hogy bizonyos filmes körökbe egyszerűen belépő a más vallás, vagy származás?

Mert azért vannak tények. S mielőtt rám tukmálnád a fafej népírtó szerepét (egy szóval sem tettem erre utaló megjegyzéseket), azért bizonyos dolgok reneszánsza magyarázatra szorul. Vagy nem?

Az meg nem mentség, hogy Magyarországon az utóbbi X évben bősz kontraszelekció működött.
@kommenter: Azért azt nem szabad elfelejteni, hogy az elpusztított zsidóktól elrabolt vagyonból - ami a magyar nemzeti vagyonnak egy kétségtelenül számottevő (5 és 15 % között becsülhető) része volt - a mostani generáció szülei/nagyszülei részesültek, vagy közvetlenül, vagy úgy, hogy az államé lett. Ez a vagyon - és kamatai - visszajárnak az elpusztítottak örököseinek, erről külön pontban rendelkezik a párizsi békeszerződés, de még szinte semmit sem kaptak. (Talán 1 ezrelékét kapta egy speciális alapítvány, azt is kárpótlási jegyben...)
@pimpalini: Egy fanatikus szélsőjobbos nem dolgozó, 1-2 gyerekes romákat támadott volna meg, hanem a klasszikus " kannibál cigányok"-fajtát. Ez sima politika volt. Kár, hogy olyanok itták meg a levét, akik nem voltak rá érdemesek.
@Megfigyelo:

Valóban, a közösség kormányozhatósága szempontjából mindenképp ildomos volt akkor egy ilyen törvény. S végső soron igazad van.

De nem hinném, hogy egy kettes IQ-jú fasiszta számára visszatartó erő lenne az, ha a holokauszt kapcsán újabb kártérítést vetnének ki XY-ra, vagy bizonyos országokra.
@pimpalini: Egyetlen teny van. A zsidok is emberek. Olyanok, mint barki mas. Hibaznak, es vannak koztuk rosszak is. Csak a magadfajtak hajlamosak a vilag minden gonoszsagat rank kenni, csak hogy a sajat hibait nehogy be kelljen ismerni. Nezz utana a Bibliaban, mit is jelent valojaban a "bunbak"
@kommenter:

Nézd. Én viccesen annyit szoktam mondani, hogy Magyarországon akkora a tunyaság, a baj, hogy még tisztességes terrorszervezetre sem telik.
Kérdem én. Akik megtehették, miért nem mentek Enyingre a milliomos bűnözőket lelődözni? Főleg a Cozma-gyilkosságot követően?

Vagy az szerinted elégséges magyarázat, hogy a titkosszolgálat átvert mindenkit? Azért voltak közvetett bizonyítékok, melyeket nehéz tagadni. Persze az akkori kormányból még ezt is kinézem, de azért nem fogadom el bizonyíték híján. Szóval nálam még mindig "gyáván lövöldöző fasisztákról" beszélhetünk.

De rendben, legyen igazad.
Viszont ha ennek ellenére is vannak hazánkban olyan keményvonalas csoportok, akik hajlandóak lennének hőzöngés helyett cselekedni is, miért nem tettek igazságot a milliárdos tolvajok háza táján?
@Megfigyelo: Lehet, de én születésemnél fogva nem lehetek készfizető kezese üknagyapám korabeli esemény vagyoni kárpótlására. Kissé végletes példával kérdezem : ha a török hódoltság idején, (de ennyi erővel mondhatnék tatárjárást is) az én X-edik ükapámtól elvették a házát és földjét az éppen aktuális megszállók, akkor én jogosult vagyok Törökországtól, vagy Mongóliától kértérítésre? Többszáz évi kamattal?
@pimpalini: De a fasiszta vezérek IQ-ja egyáltalán nem alacsony, ők aljasak, de nem hülyék. Sőt a híveik sem mind. Érdekük, amit csinálnak. A világnak oda kellene hatni, hogy elrettentse őket - a zsebükön keresztül is.
A gazemberek egy része jobban tartana attól, hogy a szegényházban végzi, mint, hogy a börtönben.
@Megfigyelo:

Ebben is igazad van. A "fejek" mindig hideg, logikusan gondolkodó, aljas manipulátorok.

Csak hát a probléma ott van, hogy adott ugye egy 90-es fiatal demokrácia, majd előkerül egy Szabó Albert nevű provokátor, akinek ütéséből politikai tőkét lehet kovácsolni. Majd később Szabó Albert "fasisztaként" állítólag Izraelben telepedik le...
@pimpalini: biztos nem azért került oda, mert pár embernél felhozta, hogy ő zsidó. megintcsak semmi közöm hozzá, és ha ő rossz ember, akkor nem azért, mert zsidó, hanem mert ilyenek a tulajdonságai.

a Talmud egy 10 kötetes, óhéber nyelvű bibliamagyarázat, és bölcsességek gyűjteménye. vannak benne kirekesztő kitételek, de olyan korból, amikor a zsidók bizalmatlanok voltak a nem zsidókkal szemben. a nem zsidók ugyanis jó esetben is csak kirekesztették őket, sok helyen nem is élhettek, nem foglalkozhattak sok dologgal (a piszkosnak tartott pénzügyek egy részét rájuk bízták), de az erőszakos betérítés, máglyán való megégetés sem volt ritka (pl. inkvizíció). a mai zsidók 90%-ának fogalma sincs a Talmudról, és a vallásosok között is csak a műveltebbek ismerik, de teljesen ők sem.
szóval ki él a Talmud alapján?
(leghíresebb idézet belőle: ha egy embert mentesz meg, egy egész világot mentesz meg)

@kommenter: a múltban nem élni kell, hanem tanulni belőle.
@efhábé: "Ott követed el a logikai hibát, hogy és-kapcsolatot feltételezel a két tagmondat között. Klasszikus Jobbikos gondolkodásmód egyébként:
Ha nem ért egyet a Jobbik céljaival, akkor csakis Izrael érdekeit helyezheti előre."

Szerintem meg te bonyolítod túl, és hibázol. Igenis van kapcsolat, mellérendelő: Jenő szereti a tejbegrízt is meg a palacsintát is (de nem azért szereti a palacsintát, mert szereti a tejbegrízt). Ebből nem következik az, amit állítasz, hogy aki nem szereti a tejbegrízt, az a palacsintát is utálja. Nem, ő mindössze egy harmadik csoport tagja. Aki csak az egyiket szereti. Visszaültetve az eredeti példára: nem jobbikos hazafi.
@kommenter: Hát, pl. ha érvényes papírod van rólam akkor igen. Akár többszáz év után is, miért ne. Spanyolországban jártam egy magánmúzeumban, ahol elmondták, hogy ezt a várat valamikor a XV vagy XVI században a gróf egy adott szerzetesrendnek adta, azzal a feltétellel, hogy ha elmennek, visszaadják. A XX. század második felében megszünt a rend, és a 400 vagy 500 éves papír alapján a gróf utólsó leszármazottjának aktuális örököse simán visszakapta a várat, és műzeumot rendezett be, szép beléptidíjjal.

Az adott esetben ilyen papír a párizsi béke. Még a 90-es években rendelkezett úgy az Alkotmánybíróság, hogy amit mág nem hajtottak belőle végre, azt bizony vlgre kell hajtani.
@pimpalini: Syabó Albert Ausztráliűból jütt, és oda ment vissza,
@altoid:

Persze. Csak hát adódik a továbbgondolása a tézisnek.

1. Ha ugyanolyan emberek, mint mindenki más, akkor lehet róluk összeesküvés-elméleteket kreálni?
2. Lehet őket szidni, mint a németeket, magyarokat, stb, s ezért nem zárnak be ugye?

A zsidózók ott tévednek sajnos, hogy általánosítanak, illetve magukat az embereket (sok esetben hétköznapi) támadják. S nem a jelenséget. A nemzetközi pénzügyi hatalmat (ahol azért akármit is mondasz, a zsidó származású/vallású emberek azért felülreprezentáltak), vagy bizonyos a szolgáltató/kultúrális szférában dolgozó belterjes csoportokat.
@pimpalini: de ők nem azért gazdagok, vagy vannak a médiában nagy számban, mert zsidók!
és mi van, ha valóban tisztességesen szerezték a pénzüket? nem irigylem! ha bűnnel? el kell ítélni, mint bárki mást.
mi van, ha az illető tehetséges, és sokan bírják? nekem talán nem tetszik, de nem azért, mert zsidó.
vagy egy tehetségtelen akárki, de nem azért utálom, mert zsidó.
a nem zsidók sem azért gazdagok, mert nem zsidók.
fekete, de nem bűnöző.
vidéki, de tiszta.
kellemetlen hülyeségek...
@Plumper:

Tudom, hogy semmi közöd hozzá, mint ahogy nekem sem, pedig ugyanazon a nyelven vartyog mint én. Én nem Téged bántalak (hacsak nem vagy nagytőkés...:)), hanem az antiszemitizmus visszatérő "érveit" soroltam fel.
Pl. arra is kiváncsi lennék, miért jelenik meg az antiszemitizmus bizonyos new-york-i afro-amerikai körökben? Mert muzulmánoknál még megértem.
Nem a szokásos pénz sztereotípiának köszönhető mindez?
@kommenter: És azért még nem volt olyan régen, pl. én is valamivel előbb születtem, mint a magyarországi deportálások történtek. És senki sem akar konkrét személyektől semmit, de a "köztöl" joggal. Hogy egy másmilyen példát hozzak fel: Az 1848-as jobbágyfelszabadító "áprilisi törvények" rendelkeztek a magán-füldesúrak kártalanításáról. (Dézsma, robot, stb. mind kiestek, mint jövedelmek.) Ez a kárpótlási jegyre emlékeztető (inkább talán fordítva) értékpapírokkal történt, amelyeket végül az állam, ugyan a XX. század elejéig széthúzva, de kifizetett.
@pimpalini: 2. pont. lehet, de úriember nem teszi.
@Megfigyelo: Ez lehet...de akkor nem volt "demokrácia" , ahol kimondhattam : engem ez miért érdekeljen? Inkább költsenek az adómból a gyermekem iskolájára, mintsem X-edik ükapám bűneire.
@pimpalini: a vallás megint más dolog. ki lehet fordítani dolgokat, és bigottá válni, de a jó embernek nem a vakbuzgóság az ismérve, hanem hogy szívében is jó. és az nem rekeszthet ki senkit.
harmadik dolog, hogy a magyarországi zsidók polgárok, a szó jó értelmében, szerintem. viszont bizalmatlanok azokkal szemben, akiknél zsidóellenességet tapasztalnak. így elragadtathatják magukat túlzásokra is, de sokszor jó a megérzésük ebben.

az izraeliek többsége meg csak békében akar(na) élni, családot alapítani, dolgozni, ahogy bárki más a Földön. a probléma ott szerteágazó, és mindenkinek van igaza - csak az nem mindegy, hogyan akarják megoldani a problémákat.

aki nem hiszi, az ne higgye. én tudom, éltem ott.

részemről ennyi.
@Megfigyelo:

Persze. Van is erről egy mondás.:) De törvényt azért ne hozzunk ellene...:)
@Plumper: Ha az izraeli nép tényleg békében akarna élni, akkor elzavarná azt a harcias, cionista bagázst a kormányból és valami pacifista irányzatot támogatna.
@pimpalini: az antiszemitizmus a zsidókkal szembeni, negatív általánosítás. néhány rosszból az egészre rosszat gondol. az amcsi feketék körében 1967-ig népszerűek voltak a zsidók (az üldözött nép képe), utána sokkal kevésbé, amint Izrael agresszornak kiáltották ki (pedig csak 1920-1948-as jordán megszállás alatt lévő városrészt, Kelet-Jeruzsálemet foglalták vissza, és tették hozzá ahhoz a városhoz, amely mindig is a zsidóké volt, és verte szét négy szomszédos, rá törő arab ország hadseregeit...na mindegy).
A muzulmánok vallásilag elvileg közelebb állnak a zsidókhoz, mint a keresztények, de radikalizálták őket 1948 óta, a korrupt politikusaik viharaiban. Nem mellékesen évszázados emberjogi és felfogásbéli lemaradásban vannak a nyugathoz képest.
@Plumper:

Ez végsősoron egy jó zárása a témának.

A félelemből származtatható bizalmatlanságot meg tudom érteni.

Csak próbáltam felvázolni néhány tipikus antiszemita gondolatot, mert azért most viszonylag sok emberben benn vannak ezek. Főleg amikor az újságban, tévében olvas, hall ügyekről.
Ráadásul a történelemben azért a zsidókkal kapcsolatos sztereotípiák azért az európai ember által lakott világban tértől és időtől függetlenül rendszeresen megjelentek/megjelennek.

S szerintem ezen a téren a jelenlegi magyarországi helyzetről azért vastagon tehet a buta szoclib politika is, amely közvetve ugyan, de erősítette az emberekben az antiszemitizmust. Nyilván a jobbik a fő ludas ebben, de ők idővel úgyis magukra omlanak. _S ha nem kapnak annyi negatív reklámot, talán nem is jutnak el annyi helyre.
@kommenter: a cionizmus nem a háborúról szól, nem is azt jelenti. hanem arról, hogy a zsidó nép visszatér ősei földjére, mert máshol nem lehet nyugodalma.
a pacifizmus ott egyelőre nem működik, bár Egyiptommal és Jordániával már békében él. a többi arabot meg a korrupt és hataloméhes vezetőik pénzelik és tüzelik.
amikor 4 év alatt kb. 7000 rakétát lőnek ki Izraelre (Hamasz), vagy lövik az északi részét (2006-ig a Hezbollah), ott a pacifizmussal ki lehet törölni a seggünket. meg akkor is, amikor állami szinten megy Izrael terrorizálása (Arafat), vagy manapság (Irán, Szíria).
@Plumper:

Nézd. Én elhiszem neked ezeket a dolgokat. Kivéve a Jeruzsálem témát, mert azért ennyi erővel akkor a miénk az Ural...:)

Szóval azért mindig elő jönnek kényes dolgok. S csak arra céloztam, hogy az antiszemitizmus gyökerei sem véletlenek.

Ezt például megmagyarázhatnád. Mert okés, hogy mindig kellett egy bűnbak, de miért alakult ki a zsidókról az a sok sztereotípia, melyíek azért nem a XX. században keletkeztek.

Én elhiszem, hogy békében akartak élni, de azért a pénz, a kereskedelem miatt valahogy az emberekben (nem zsidókban) mindig voltak fenntartások.

S most nem a saját véleményem tolmácsolom, csak a téma gyökereiről érdeklődöm.
@Plumper:

Hát igen. Ráadásul az egész háborús játszma valahol politikai érdek is bizonyos nagyhatalmak korrupt vezetőinél. Mint ahogy ez a szál végigkísérte az arab-izraeli háborúkat 4 évtizeden keresztül.

Én sajnos szkeptikus vagyok a közel-keleti helyzettel kapcsolatban. Nem látom megoldhatónak. Aki megoldotta volna, azt lelőtték...
Majd ha mi magyarok 90 (nem 2000) év után visszakapjuk Erdélyt, mi is csak nyugodt, békés családi életet akarunk majd ott élni.
@altoid: ezzel csak az a baj, hogy megjelent pár fordítás a Talmudról, de hivatalosan az illetékesek nem kezdték tételről tételre cáfolni azt, pl a saját fordításukkal.
Helyette ködös félremagyarázkodások születtek, kerülve a témát leginkább.
@Megfigyelo: Én erről azért szívesen megnéznék egy tételes kimutatást és elszámolást is...
@kommenter: nem kell ehhez olyan messzire menni. 1948-49 szabadságharc során az államunk nyerésre állt, egészen addig amíg az oroszok be nem avatkoztak. Ennek személyi felelőse is van az oroszoknál, pontosan lehet tudni ki adta ki a parancsot az orosz hadseregnek, hogy avatkozzon be egy vele hadban nem álló független országban (amivel egyébként kprábban jó viszonya volt) egy harmadik fél megsegítése érdekében. Nos ennek a személynek vagy személyeknek voltak vannak leszármazottjai, ők most akkor kárpótolhatják magyarországot, ugyanis akkor nem lett volna se Trianon, se I. VH (vagy másnak kellett volna kirobbantania), nyilván akad vagyonosak is köztük. Vagy ha nem, mint orosz állampolgárok értük az orosz állam felel.
Mellesleg ennek okán megöltek 13 aradi vértanút, sokan emigrációra kényszerültek, és a holokauszt során sem az számít hogy 100ezer vagy 6 millió embert öltek meg, hanem az hogy egynek is meg kellett halnia.

Szóval analóg módon lehetne vergődni ezen a témán, de szvsz igaztalanul.
@Megfigyelo: a trianoni szerződésben meg a páriszi békeszerződésben az is benne van hogy az utódállamok amikhez csatolva lettek a részek, azokban nem üldözhetik a pl a magyar kisebbséget... pontosan ne tudom hogyan van megfogalmazva a szöveg, de gyakorlatilag szerződésszegést követettek el mind csehszlovákiában, mind romániában, szerbekről ne is beszéljünk... nem mellesleg akkor amikor csehszlovákia megszünt a mostani szlovákia teljes területének vissza kellett volna kerülnie magyarországhoz. Az ukránok meg önként adták volna vissza, vajon miért nem vettük vissza? Ki volt a döntéshozó, és milyen megfontolásból hozta azt a döntést amit hozott? Nyilván az osztrákok nem adták volna, a románok se, a szervbeknéál meg ugyanaz a helyzet, jugoszlávia megszünt létezni, vajdaságnak vissza kellett volna kerülnie az anyaországhoz.
@pimpalini: "...de miért alakult ki a zsidókról az a sok sztereotípia, melyíek azért nem a XX. században keletkeztek."

Ezzel kapcsolatban van egy videó, ami ugyan nem ezzel a témával foglakozik, de közvetett módon választ ad - vagyis inkább háttérinfót ad. Az a címe: "Pénz, mint adósság". Szvsz ezt egy zsidó közgázos srác vayg tanár készíthette, és eléggé értelmesen magyaráz el mindent, ami a mai világban a pénzzel kapcsolatos, sőt az egész kialakulásának történetét is elmondja.

A neten több megtalálható, a google keresővel.
@kisa: Persze, mert aki dolgozik, az mind adót csal? Mégha azt mondtad volna, hogy aki már átment a piroson, az bűnöző, akkor esetleg egyetértenék az arányokkal (persze csak azzal).
@szita szita péntek: Nekem nem tűnt ez vitának. Szerintem erről csak beszélgettünk, különböző nézőpontokból megvilágítva a dolgot.
Te azt mondtad, történelem már, én meg azt, hogy ez jónéhány embernek máig élő valóság, hiszen átélték, befolyásolta egész későbbi életüket, sorsukat.
Érdekes kérdések ezek, nem gondolom, hogy probléma lenne akár a távoli, akár a közeli múltról való beszélgetés.
@kommenter: Ugyanmár. Ahhoz, hogy valakit elítéljenek a holokauszt tagadása miatt, ahhoz a holokausztot kell tagadnia. Nem a tudjukkik kajmánmeséit, nem a '44-es sajnálatos eseményeket, hanem konkrétan a holokausztot. Ebből következik, hogy Izraelt nyugodtan lehet bírálni. Mondjuk nem ártana ott sem legalább a tényszerűségnek a látszatát fenntartani. Ostobaság ugyanis ott népirtásról beszélni, ahol nagyságrendekkel több áldozat hal meg közúti balesetben. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy ne lennének palesztin áldozatai a konfliktusnak, csak azt, hogy a népirtás egy meglehetősen pontosan leírható történés és ebben az esetben nem áll meg. Ugyanígy lehetne sorolni és cáfolni még rengeteg toposzt, de inkább nem kezdenék bele, mert annyira polarizált a vita, hogy óhatatlanul átcsúszna vagdalkozásba és minden felet olyan pozícióba kényszerítene, ahonnan csak sarkos állítások fogalmazhatóak meg és arról szólna a vita, hogy volt-nem volt, igaz, nem igaz, mindenféle árnyalás nélkül. Ez meg nem jó, mert épp az árnyalatok segítik a jobb megértést. Csak a fenti példánál maradva, ha arról beszélünk, hogy most akkor palesztin holokauszt, akkor nyilván azt kell mondani, hogy nem, amire más azt mondja, hogy de és a végére oda jutunk, hogy egyetlen szó sem esik arról, mit gondolok pl. én az áldozatokról, csak arról lesz szó, hogy védem Izraelt, tehát cionista vagyok, mi a francot keresek itt, húzzak Tel-Avivba és különben is szegény palesztinok, mert a palesztin holokauszt. Pedig ehelyett lehetne arról is beszélgetni, hogy szegény palesztin áldozatok, de ez nem népirtás. Nem azért, mert a holokauszt valami kizárólag zsidóknak fenntartott dolog lenne, hiszen a holokauszt mára az etnikai alapú népirtás szinonimája lett és nem kérdéses, hogy nyugodtan alkalmazható akár az örményekre, akár a hutu-tuszi konfliktusra, darfúrra és még lehetne hosszan sorolni.
No de vissza az eredeti témára, a törvényre.
Szóval, egyrészt, nem áll meg az az állításod, hogy ez befolyásolná bármilyen módon az Izrael-kritikát, másrészt ez a törvény végrehajthatatlan. El tudod képzelni, hogy lesz olyan bíró, aki kioszt 3 év börtönt holokauszttagadásért, mikor néhány órával előtte 2 év felfüggesztettre ítélt valakit gondatlan emberölésért? Aránytalan a törvény és ezáltal végrehajthatatlan.
A jeruzsálemi kormány meg pont leszarja, hogy van-e nálunk ilyen törvény vagy sem. Amíg nem volt, addig is kiváló volt a kapcsolatuk minden éppen regnáló magyar kormánnyal. Amíg az állampolgáraik biztonságban vannak nálunk, amíg a befektetéseik biztonságban vannak és amíg nem kell légihidat szervezniük a magyar zsidóság kimentésére, leszarják, hogy van-e ilyen törvény.
Ausztriában pl. jó régóta van ilyen törvény, mégis megromlott a kapcsolatuk, amikor az ÖFP kormányra került. Az USA-ban nincs ilyen törvény, mégis kiválóak a kapcsolatok.
Ez a törvény semmi másról nem szólt, mint arról, hogy az mszp nem sokkal választások előtt bizonyíthassa, hogy mennyire antifa, mennyire demokratikus és européer párt, ellentétben a fidesszel, akik nem szavazták meg. Belpolitika volt, tisztán.
@kommenter: Ez mítosz, mármint a feltétlen nemzeti, faji, vallási összetartás. Egyszerűen nem létezik. Csak nézd meg a cirkuszt, ami Izraelben pl. vallási kérdésekben folyik a rabbinátus és egyéb vallási irányzatok között.
Nem fogadják el egymás betérítéseit, nem fogadják el még egymás kósersági igazolásait sem.
A diaszpórában valóban érzékelhető bizonyos összetartás kifelé, pláne, amikor támadás éri a zsidóságot (nem feltétlenül fizikai), de ugyanilyen összetartást tapasztalhatsz bármelyik kisebbségben, pl. a romániai vagy szlovákiai magyaroknál. Ha támadás éri őket, félre tudják tenni arra az időre a belső ellentéteiket.
@GEBO: Tegyük fel, hogy én egy rasszista állat vagyok, mocskolok mindenkit, aki nem az én rasszomhoz tartozik! Aztán amikor befejeztem utálkodásomat, akkor a végén úgy köszönök el, hogy "Éljen a Jobbik, szebb jövőt!", mert a Jobbik programja átfedést ad a saját elképzelésemmel (de legalábbis én ezt gondolom).
Ebben ez esetben józan, nem általánosító ember (a rasszista pont általánosít) gondolhatja azt, hogy a Jobbik rasszista?
Nem az lenne logikus, hogy egy rasszista ember nem csak egy zsidót utál, de mondjuk egy arabot is?
(Azért valljuk be, egy zsidó ember kinézetre csak jobban hasonlít egy magyarra, mint egy arab!)
Mielőtt még esetleg valaki az én véleményem alapján vonna le következtetéseket a Jobbik beállítottságáról, kijelentem, hogy nem a Jobbikra szavaztam, de figyelem őket és szeretek magam meggyőződni a dolgok valóságtartalmáról. (Ha már Mesterházy is lefasiztázta őket.)
@Meridian74: "hanem csupán az _idegen hatalmi befolyásról szólóan_, ami izrael - mint állam - és annak gazdasági szereplői révén jelentkezik nálunk, méghozzá az itt élőket leginkább hátrányosan érintően."

Esetleg tudnád ezt konkretizálni? Pontosan milyen hátrányok érik a magyarokat izraeli gazdasági szereplői révén?
Félre ne értsd, hátrányok vannak, ebben nem vitatkozunk, pl. a hipermarketek gyakorlata hátrányos a magyar vállalkozókra, főleg a tesco jelenlegi gyakorlata, miszerint a logisztikát Szlovákiából irányítják és főként szlovák beszállítók termékeit terítik az egész régióban (kétségkívül logikus lépés ez a tesco szempontjából, a méretgazdaságosság nagy úr, de egyértelműen hátrányos nálunk). Méretéből fakadóan azonban ugyanilyen izraeli hatást nem tudsz kimutatni. Nagyobb izraeli beruházás nálunk pl. a debreceni gyógyszergyár felvásárlása, de ez a felvásárlás nem olyan volt, mint pl. a cukoripar felvásárlása. Nem zárt be a gyár, termel tovább.
Ezen kívül csak kisebb beruházások vannak, amik nem befolyásolják a magyarokat.
Kering egy lista széljobb körökben, amin sok izraeli cég van rajta, de a többségről még nem is hallottál, annyira jelentéktelenek.
Meg vannak a listán konkrét baromságok is, pl. szerepel rajta a tesco, ami nem izraeli érdekeltség. Szerepel rajta az aviva biztosító, ami szintén vicc, pusztán a neve miatt került fel a listára, holott az égvilágon semmi köze Izraelhez. Életbiztosító cég, amelyik brit biztosítóból nőtte ki magát és ahogy terjeszkedett Európában, olyan nevet kellett találnia, amit sokfelé használhat. ÉLETbiztosító, és hát lepődjünk meg, mit is jelent a viva szó.
Ami még jelentős, az az ingatlanberuházás nálunk, a lakóingatlanok területén sok az izraeli befektető, de ez sem káros a magyarokra, az épületek itt maradnak, magyar tulajdonban.
Persze meggyőzhető vagyok, ha konkrétan igazolni tudod az izraeli gazdasági szereplők miatt keletkező hátrányokat.
@kommenter: Ja, nyilván azért beszélünk többet Mo.-n a holokausztról, mert a zsidók kapzsi nép.
Még véletlenül sem azért, mert nem él nálunk sok kambodzsai, még véletlenül sem azért, mert nem nálunk öltek meg 15 millió oroszt, nem azért, mert még hallomásból sem ismerünk hutukat meg tuszikat. Nem, nem az az ok, hogy a zsidó holokauszt túlélői itt élnek közöttünk és itt történt meg velük, ami megtörtént.
Nem, nyilván a kapzsiság az oka.
Mondjuk tegyük hozzá, hogy Kambodzsában meg a zsidó holokausztról nem esik szó, ellenben Pol Pot népirtásával.
@wnmaestro: Igen, anyai ágon öröklődik, ez így van:

Anyai ágon debreceni, illetve hajdúsámsoni vagyok, azon a környéken szolgált görög katolikus papként a nagypapám. Édesanyám "topmodell", manöken volt harminc éven át.

www.morvaikrisztina.hu/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=43&Itemid=81&lang=hu

Ő már csak tudja, nem?
@pimpalini: "S mi van a kiválasztott nép dumával,"

Nincs kiválasztott nép duma, választott nép duma van. A zsidók Isten istenszolgálatra választott népe. Arra lettek választva, hogy szolgálják Istent és megtartsák törvényeit.

" meg a Talmud tanításaival, melyek szerint egy igazhitű zsidónak kötelessége kizsákmányolni a nem zsidókat?"

Kötelessége kizsákmányolni? Esetleg ehhez egy konkrét locus, hol szerepel ez a kötelezettség a Talmudban?
@pimpalini: Ünneppé nyilvánítani egy hét szabad mészárlást?
Csak nem a Purimra gondolsz, ahol a zsidók azt ünneplik, hogy megmenekültek? Arra a Purimra, ahol csak fél Halelt (hálaadó imádság mondanak), nem teljeset, éppen azért, mert ennek a megmenekülésnek nagyon nagy ára volt?
Annyira szép, amikor félinformációk alapján próbálsz hangulatot kelteni.
@kommenter: És mégis konkrétan hogyan gondolod ezt a leállítást? El kéne szaladnom venni egy repjegyet, elrepülni az USA-ba meg Izraelbe és meggyőzni őket, hogy szimplán f@szság, amit csinálnak? Netán odarepülni és megrugdosni őket?
Avagy elég, ha a magyar zsidók jelenlegi képviselete kifejti, hogy f@szság, amit csinálnak?

mazsihisz.hu/-nem-indithato-per-erkolcsi-ertelemben-a-mav-ellen--2656.html
@Plumper: "ami a vallási alapú kirekesztést illeti: a zsidó vallásjog előírja, hogy csak zsidóval házasodhatsz. a keresztények talán szívesen házasodtak zsidókkal?"

Egyrészt igen, a keresztények szívesen házasodtak zsidókkal, a zsidók meg keresztényekkel, másrészt ez az egész kérdés értelmezhetetlen volt igazából, amíg meg nem teremtették a polgári házasságkötés intézményét.
Amíg csak egyházi esküvő létezett, és amíg meg nem állapodtak egymással a különböző keresztény felekezetek, hogy elfogadják egymás kereszteléseit, addig még két különböző keresztény egyházhoz tartozó ember sem köthetett házasságot.

Az első megállapításomra, miszerint szívesen házasodtak egymással, itt van némi forrás:

Szent László Király Dekrétomainak Első Könyve

10. Fejezet a zsidókról, ha keresztyén asszonyt vesznek társul magokhoz

Ha zsidó keresztyén asszonyt veszen társul magához, vagy valamely keresztyén személyt szolgaságban tart az ő házánál, vegyék el tőle és adják vissza annak szabadságát; a ki pedig eladta volt, attól az árát vegyék el és legyen az a püspökök jövedelme.

www.1000ev.hu/index.php?a=3¶m=324
@pimpalini: Vallásba ágyazott kirekesztés. Konkrét locus?

Hülyeséget beszélsz, nettó.

Az ultraortodox zsidók értelmezik a vallást bizonyos módon. Természetesen kizárólagos módon, egyetemesnek mondva értelmezésüket (egyetemes más szóval, katolikus). Aki másképp értelmezi azt, az rosszul értelmezi, tehát istentagadó (más szóval eretnek). Az eretneket vagy meg lehet égetni, vagy ki lehet közösíteni. Ez utóbbit teszik az ortodoxok. Kiközösítik és nem tekintik zsidónak.
Ha sok lenne az ortodox és kevés az eretnek, akkor a kiközösítés kiközösítés lenne, így viszont, hogy sokkal kevesebb az ortodox, mint az "eretnek", úgy tűnik az ő kiközösítésük, mintha ők zárnának össze másokkal szemben. Holott nem ők nem összezárnak, egyszerűen csak istentagadónak gondolják a többieket és istentagadókkal ők nem közösködnek.
@pimpalini: "az embert, akinek nevét nem mondjuk ki és nem írjuk le".

Áruljátok már el, kiről van szó, érdekel.
@pimpalini: Milyen bizonyos filmes körökre gondolsz?
Hollywoodra pl. Tarantinoval, Coppolával, Mel Gibsonnal? Soroljam még?
@Plumper: Ajjaj, a Talmud nem óhéberül íródott. Vannak benne bibliai idézetek, ezeket bibliai héber nyelven írták. Van benne misna, amit a misnai héberként nevezett nyelvváltozatban írtak. Van benne rengeteg arámi, tekintve, hogy az volt anyanyelv a talmud keletkezésének párszáz éve alatt. Aztán ott vannak benne a toszafot nevű kommentárok, pl. Rasié, aki egészen más hébert beszélt az isz. XI. században, mint pl. a misna nyelve.
A 10 kötet nem tudom, hogy jön össze. A Talmud 6 rendből áll, a 6 rend pedig 63 traktátusból.
@joszip: Olvasd vissza, mit írtál. Teljesen egyértelmű volt, hogy logikai ÉS kapcsolat volt a két tagmondatod között.
@kommenter: Nem X-edik ükapád bűneire fizetnek, hanem az elvett javakat szolgáltatják vissza.
Pont úgy, ahogy az egyházak is örökjáradékot kapnak az államosított vagyonuk után.
Nem azért kapnak állami pénzt, mert adóból kell eltartanunk a léhűtő papokat, lelkészeket, rabbikat, hanem azért, mert elvették az egyházi tulajdonokat. Földeket, épületeket, amikből ezek az egyházak bevételt szereztek annakidején. Jónéhány ingatlant visszakaptak, de még több van, amit nem.
Csak a példa kedvéért, a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Főiskola épülete egykor a zsidó vakok intézete volt. Az ELTE Radnóti Miklós Gimnáziuma egykor a zsidó fiúgimnázium volt. Az amerikai úti idegsebészet a zsidó szeretetkórház volt.
Ugyanilyen felsorolást lehetne tenni katolikus, református, evangélikus stb-stb. egyházakkal kapcsolatban is.
@pimpalini: "Ráadásul a történelemben azért a zsidókkal kapcsolatos sztereotípiák azért az európai ember által lakott világban tértől és időtől függetlenül rendszeresen megjelentek/megjelennek."

És nem furcsa, hogy bár zsidók éltek sokfelé máshol is, ezek a sztereotípiák csak az európai ember által lakott világban jelentek meg?
Ennek azért kell legyen vmilyen oka.
Mondjuk nézzük meg, hogy mi az, ami a fehér emberek kultúrájában közös, de nincs meg egyéb olyan helyeken, ahol zsidók éltek?
Egy ilyen közös pont van, a kereszténység.
És a kereszténység viszonya a zsidósághoz mindig is érdekes volt. Egyrészt ugye azt mondja a kereszténység, hogy ők az igazi, új izrael, miközben a zsidók is azt állítják, hogy ők az igazi izrael, tehát itt van egy hitbeli ellentét. Másrészt a kereszténységnek nagyon jól jött a szétszóratásban élő zsidóság. Mindenhol, ahol keresztények éltek, éltek zsidók is, kis számban, afféle skanzenként. Lehetett mutogatni őket, mint a bűnös népet, akik megölték a megváltót és ezért szenvedés az osztályrészük és jó dolog nekik szenvedést okozni.

Ez a hozzáállás annyira mélyen belegyökerezett a kereszténységbe, a II. vatikáni zsinat döntése ellenére is, hogy pl. velem is előfordult a '90-es évek elején, hogy vonaton utaztam magyarul beszélő izraeli nővel, akitől a teljesen nyílt, kedves, érdeklődő utastársak a beszélgetés során megkérdezték, nem támadóan, teljesen kedvesen, normálisan, hogy ugyan mesélje már el, "miért ölték meg maguk a megváltót?"
@Plumper: Hát azért ez a mindig a zsidóké volt egy csöppet túlzás :)
Nem kell mást tenni, csak elmenni az óvárosba és megnézni az ásatásoknál kirakott ismertető táblákat :)
Jeruzsálem isz. 70 után már nem volt a zsidóké. Először a rómaiaké volt, aztán a bizánciaké, aztán jöttek az arabok, keresztesek, megint arabok, törökök, britek és csak aztán a zsidók.
A keresztes hódításig valóban volt jelentős zsidó lakossága Jeruzsálemnek, utána viszont már csak maroknyi.
@Meridian74: Ki számít neked illetékesnek?
A talmud teljes szövege hozzáférhető angolul, németül, spanyolul, franciául.
Magyarul valóban nem. Van annak is oka, de előre szólok, hogy nem fogod szeretni az okot.
Annakidején az Izraelita Magyar Irodalmi Társulat nekilátott a Biblia lefordításának. Ezzel a munkával végeztek is, ma is kapható az IMIT-Biblia, ami a legszöveghűbb fordítása a Bibliának, akit érdekel a biblia mélyebben, érdemes belenéznie ebbe a fordításba is.
Aztán nekiálltak a Talmud lefordításának is, ami már csak terjedelménél fogva is jóval nagyobb falat, mint a Biblia, de közbejöttek bizonyos sajnálatos események a II.VH-ban, minek következtében nem csak a fordítás ment füstbe, de a fordítók is. Meg a potenciális olvasóközönség túlnyomó többsége is. Úgyhogy előállt az a helyzet, hogy nem maradt sem fordító, sem olyan, aki olvasná, úgyhogy a teljes magyar talmud már csak álom marad. De ez komolyabb problémát nem okoz, hiszen egy művelt ember számára nem okozhat gondot elolvasni a Talmudot angolul, németül, franciául vagy spanyolul.
@efhábé: Meg néztem a belinkelt cikket. Az szép, hogy a helyi zsidó közösség vezetője nem akarja a saját országa egyik nagy cégét tönkretenni, ehhez nincs is hozzáfűznivalóm. (Bár már tönkre van anélkül is.)
A gondom nekem az, hogy az akkori állam és társadalom bűneit a mostani állammal és társadalommal fizettetik meg. Értem én, hogy még Jézus is a mi bűneink miatt szenvedett annyit, na de miért kell a saját déd- meg nagyapáink esetleges bűnei miatt minket büntetni, mert az áldozatok örökösei még most is szenvednek? (Ezt most nem a MÁV elleni perre értem, hanem a többire, ami a cikkben benne van.) Nekünk lehet szenvedni, akik úgyanúgy nem tehetünk semmiről, mint ők? (Mert azért Magyarország nem zsebből csenget ki még 1 milliárd Ft-ot sem, itt pedig nem annyiról van szó.)
@lxrose: Nem arról van szó, hogy nem akarja. Azt mondta, erkölcsileg nem perelhető. Más a két kategória, szerintem.
Ha figyelmesen elolvasod, amit mond, szót sem ejt a bűnök megfizettetéséről. A párizsi szerződésre hivatkozik, ami szerint az elvett javakat vissza kell juttatni, ha pedig az nem lehetséges (nem azonosítható a tulaj vagy nincs örökös), akkor a zsidó közösség revitalizálására kell fordítani.
Ezekről a javakról beszélt Feldmájer, nem bűnök társadalom általi megfizettetéséről.
@efhábé: "A magyarországi zsidóság túlnyomó részének meggyilkolásáért, vagyonuk elkobzásáért ugyanis az akkori magyar társadalom túlnyomó része felelős, ezért a felelősséget pedig a magyar államnak kell viselnie - fogalmazott Feldmájer Péter."

És a mai magyar állam/társadalom erköcsileg perelhető?
süti beállítások módosítása