Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 24.hu/belfold/2024/04/15/magyar-tenisz-szovetseg-richter-attila-lazar-janos-masodfoku-itelet/ "..... (2024.04.15. 20:42) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.04.08. 08:00 Fabius

A 10 millió rettegő országa

Címkék: fidesz videó választás2010 kubatov gábor

Nagy divatja van ma a rettegésnek. Mintha a magyarok lételemévé vált volna citerázó térdekkel élni. Van aki a Maszop és Gyurcsány rémuralmától retteg, van ki Patás Orbán eljövetelét várja a sarokban térdelve, arccal a falnak fordulva csendes imával, de akadnak szép számmal a Jobbik barna esőjétől parázók is.
A fiatalok félnek az inaktív nyugdíjas tömegtől, a szépkorúak agyában leszabályoz a ne ordíts relé, mikor elvitatják választójogukat. A fórumok és blogposztok kommentelőinek jelentős hányada vetíti ki a másikra saját félelméből fakadó frusztrációját ordítás formájában. Aztán mikor nagyjából úrrá lesz az utóbbi hetek izgalmán a beletörődő és/vagy várakozó apátia, akkor színre lép az ügyeletes rettegés generátor.

Kubatov Gábor az önpolírozó pártbohóc szinonimája lesz ezentúl. A nagy leleplező beszéd pont úgy indul, ahogy egy ilyen szájpornó szokott: verbális felszopással. Aztán saját nagyságától félájultan kiszínezi a részleteket ámulatba belekábult hallgatóságának. Akik hisznek neki. Akár csak ti, kik a lista szóra önkéntelen rángatózásba kezdtek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Megfigyelnek, összeírnak, tejóisten! -hangzik fel sok helyen. Pedig a pártállami idők lejártak régen. De a reflexek működnek, az emlékek nagyon is ott lappanganak sok emberben. Szinte érezni lehet, ahogy a félelem előkúszik a legsötétebb sarokból, és bekúszik az erre fogékonyak bőre alá. Mintha még mindig olyan időket élnénk, mikor sötét autó fékezhet a ház előtt felhős éjszakákon, és a delikvens családja annak is örülhet, ha épségben viszontláthatja rokonát.
Ettől a félelemtől vezetve csináltok a semmiből valamit.

Milyen jelentősége lehet egy ilyen listának? A szimpatizánsok a jelölő cédulával együtt nevüket, lakcímüket is odaadják kedvelt párjuknak. Hülyék lennének nem nyilvántartani ezeket. Nyugodjunk bele, minden párt ezt csinálja. Az aláírásgyűjtő akciók alatt szépen megadjátok e-mail címeteket, telefonszámotokat, és aláírásotokkal hozzájárultok ezek felhasználásához. A választások előtt 20 nappal minden párt kérheti a komplett választási névjegyzéket, megfelelő díjazás ellenében. Ez mind a 8 millió választásra jogosult állampolgár név és lakcímadatát tartalmazza. Tehát adat van bőven a listázásra.

De tegyük fel, hogy kopicé gyűjtés közben az aktivista tényleg aktív, és írja azt is, hogy melyik ajtó mögött lakik Özv. Staubinger Dezsőné szövőgyári nyugdíjas, aki csakis az igaz emberek pártjára, az emeszpére szavaz. Felírja, hogy a 2/c lakásból Csorvás Atanáz, ordítva kergette végig a folyosón elszámoltatást és Likudot emlegetve, futás közben meg letarolta a földszinti önkéntes ökológus vérehulló fecskefű ültetvényét. És akkor mi van?

Tételezzük fel azt is, hogy április 12-én fekete kocsi fékez a ház előtt, és maga Orbán Viktor ugrik elő belőle, mert nincs jobb dolga. Mérgesen kihúzza magát, hogy kevésbé töppedtnek látsszon mellettem, és mutatóujját vádlón a mellemnek szegezve megkérdezi: -te miért nem ránk szavaztál?!

Ilyenkor két eset van, a valószínűbb ez:

Azt felelem, hogy azért, mert nem vagy szimpatikus, és nem értek egyet veletek. -Jah, akkor jó, - mondja Viktor, és visszaül a kocsijába, majd megy mindenki a dolgára. Mindketten tudjuk, ez itt Magyarország, demokratikus jogállam, ahol arra szavazok akire nekem tetszik.

Extrém esetben a fentit ki kell egészítenem egy duzzadt herébe zavaró kiadós anyázással, ahogy mindenki mással is tenném, aki a voksom miértjét kérné számon. Ezen nem segít se Kubatov Gábor, se bármilyen zseniálisan összeállított lista. Mert jelentősége pont ennyi van ezeknek. A tisztogatástól tartók, munkahelyüket féltők aggodalma jogos valamennyire. De a kulcs posztok újra elosztása, az ejtőernyőztetés minden váltópárt sajátja, így elkerülhetetlen. Viszont a helyi kiskirályok esetleges túlkapásaira vannak megfelelő fórumok, jogorvoslatok, amik megoldást nyújtanak. Csak ismerkedni kellene ezekkel rettegés helyett. A félelem olyan fegyver, amit ti magatok adtok ellenfeleitek kezébe, csini élesre köszörülve. Minden hasonló populista baromság csak addig hatékony, ameddig ti magatok hajlandóak vagytok hinni benne.

Pedig egy vállrándítással elintézhető az egész.

 

144 komment · 6 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr681903265

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Fidesz Exkluzív! 2010.04.10. 00:46:11

Az Egyenlítő TV birtokába került a Kubatov-féle adatbázis egy része - "Megszereztük a Fidesz adatbázisát, ilyet csak a Rákosi-rendszerben láthattak" - valamint a rendszer használati utasítása. Az OVB a Kubatov-felvételt hitelesnek fogadta el,...

Trackback: Beszéljen személyesen Ön is Kubatov Gáborral! 2010.04.09. 00:46:04

„…Tehát meg tudom mondani a városban, hogy kik azok a komcsik akik egyébként elmentek szavazni, és nem a Pávát és nem a Fideszt támogatták. Infrastruktúrában nagyon nagyon sokat fejlődtünk…” – Kubatov GáborMivel az Egyen...

Trackback: Kubatov köteles beszéde 2010.04.08. 10:06:05

Ennek a történetnek a segítségével valószínűleg több emberrel lehet elhitetni, hogy a Fidesztől félni kell, mint anno a sokkal elvontabb fenyegetésként bemutatott köteles beszéddel. (Fotó: szegedma.hu) Itt a Fidesz idei köteles beszéde. Egy hangfelvé...

Trackback: A Fidesz hivalalos "álláspontja" a Kubatov-ügyben (látni kell videó) 2010.04.08. 10:03:19

Előzmény: Kiszivárgott hangfelvétel - Fidesz diktatúra Frissítés, napi poén: "Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója egy Borsod megye lakossági fórumon arra kérte hallgatóságát, hogy mondják el mindenkinek: Ne hagyják magukat megvezetni, ...

Trackback: Szavazatszonda 2010.04.08. 09:53:52

 Na, ez egy érdekes weboldal (http://szavazatszonda.hu, a Politikon Intézet égisze alatt. Hogy kik van mögöttük, ki pénzeli őket azt nem tudom.)djhambi ajánlotta figyelmembe, de kapásból leütöttem azzal, hogy kamu. A kisördög azonban nem...

Trackback: A kurucinfó orwelli diktatúrája 2010.04.08. 09:46:54

Milyen megható, mennyire aggódik a választópolgárok személyes adataiért a kurucinfó. Versenyt sopánkodik Botox Ildikóval, hogy a csúnyacsúnya Fidesz tudja a Zemberekről, hogy ki kire szavaz, fúj.   Persze, nem szép dolog hogy egy párt ilyet csiná...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@ó jaj:
A listát megkapják pénzért. Minden párt.
A szimpatizánsoknak más levelet küldenek, mint a nem szimpatizánsoknak. Minden párt.
Ennyi.
Felesleges a rettegés.
@ó jaj: Ha figyeltél volna, akkor észrevetted volna, hogy a beszéd kb. az EU parlamenti választások felkészítőjéről lehet!

Vajon 2002-ben felháborodtál, amikor Loppert Danit perbe fogták, mert bekiabált Megyónak?
@Blogger Géza:
Világosan fogalmaztam, úgyhogy szándékosan forgatod ki a szavaim... te is fidesztalpas vagy?

Nem állítottam, hogy beleegyezéssel nem lehet adatot gyűjteni. Sőt, épp azt írtam, hogy lehet. Amit nem lehet, az a hozzájárulás nélküli adatgyűjtés. Ezt ugyanis tiltja az adatvédelmi tövény...
Úgy tudom törvénytelenek az ilyen listák...

Egy pár szösszenet.

Borsodi közepes város. Romáktól a következő szöveggel húzta be a cetlit a Fidesz. Mi fogjuk eldönteni ki mehet közmunkára...

Másik város Fidszes polgármesterrel. A saját leadópontjaink sorra mondták le azt a dolgot. Mert a polgármester arra "kérte" őket...

Mit tudsz ilyenkor tenni? Semmit.
@pazola: Nem tudom, milyen listán vagyok rajta, és nem is érdekel.

Szerencse, hogy az elmúlt 8 évben (a demokrácia virágkorában) a nyíltan ellenzéki emberek garmadája kapott vezető állásokat, természetesen minden ilyet kizárólag szakmai alapon. Felejtsetek már el a hülyeséggel.
@Bummer: Ez a rettegőzés lett most kiadva? :) Sulykolni kell ezerrel?

Én úúúgy félek :)))
@teknős: Az adatvédelmi törvény már tavaly is megvolt, tehát a törvénysétrés akkor is törvénysértés volt.

Loppert Dani, jaj haggyá má' ilyenekkel cimbora...
@ó jaj:

Rólam sok minden elmondható, de hogy Fidesz szimpatizáns lennék, az talán a legkevésbé :-D
Egyszerűen csak kurvára unom, hogy a legváltozatosabb faszságokkal rémisztgetik a népet a rátermettek, Bolgár Györgytől Kubatov Gáborig.
Röviden összefoglalva a tanulságot: talán most egy kicsit több ember számára tiszta lesz, hogy ezek túlságosan egy ívásúak sajnos. (MSZP-FIDESZ-MDF...)

Ebben az országban azért nem lehet változtatni a dolgokon, mert "szarból nem lehet várat építeni".
És hiába mondja a FIDESZ, vagy akárki, hogy "demokrácia", meg "jogállam". Fel kéne fogni, hogy ez nem csak egy alkotmányban leírt állapot, hanem egy "életszemlélet": meg kell élni! És ez a szemlélet sajnos teljesen hiányzik, bármelyik pártot is nézem:( és akkor még a racionalitásról, meg az "erkölcs"-ről nem is beszéltünk.
@Fabius: valóban így lenne? Nocsak, akkor vajh miért hagyod ki egy ilyen szép hosszú posztból a lényeget?

Ismered ugye a mondást? Aki úgy néz ki mint egy kacsa, úgy hápog mint egy kacsa...
@sociomurmur: a gáz az, hogy az emberek nagyrészéből is hiányzik ez a szemlélet...
"Viszont a helyi kiskirályok esetleges túlkapásaira vannak megfelelő fórumok, jogorvoslatok, amik megoldást nyújtanak. Csak ismerkedni kellene ezekkel rettegés helyett. "

Ismerkednék én ezekkel, ha leírták volna értelemesen ezek a Kubatov-félék. Másképpen fogalmazva: törvényt lehet bármikor módosítani. Kétharmaddal alkotmányt is.

Nincs mivel ismerkednem.
@ó jaj:

Jajgass tovább, az legalább vicces :-)
Nincsen listám mégis tudom ki a kommancs és ki nem.
fabius, ezek nem faszságok, hanem kurvára komoly dolgok. Vagy fogalmazzunk így: azok is lehetnek belőlük. És ha mondjuk még se jön össze a nemzetmentés 2013-ra, és esik a Nagy Ember Igaz Híveinek népszerűsége, BIZTOS vagyok benne, hogy Vikike mindent megtesz majd, hogy még egyszer aztán már tényleg ne essen pofára: Új Alkotmény Kell!

Nyilván, lesznek, akik ez ellen tiltakozni fognak. És akkor előkerülhetnek ezek a kartotékok...
Ha a törvények tiltják az ilyen listákat, akkor természetesen tilos, büntetendő, vizsgálják ki az ügyet. Ha felmerül a gyanú, hogy a többi pártnál is ez működik (nagy összegbe mernék fogadni), akkor azokat is vizsgálják ki, büntessék meg a felelősöket, stb.

De az öszödi beszédhez hasonlítani ezt, amint sokan teszik, azért igen durva túlzás. Inkább hajlok a post-beli bagatellizálás felé, mégha az is kicsit túlzó (a másik irányba). Az előző Fidesz kormányzás alatt nem láttam jelét, hogy a saját embereket nagyon nyomták volna előre, a többieket meg vissza. Rengeteg, nyíltan MSZP-s kötődésű ember maradt a pozíciójában akkor is. Ezért nem gondolom, hogy ezek a listák ilyen célt szolgálnának.

Azt sejtem, hogy inkább választási mozgósításra használják ezeket, ahogy azt pl. az MSZP tette 2002-ben: a szavazóhelyiségek pártdelegáltjai délután már nézegették, milyen biztos szavazójuk nem volt még szavazni, mobilon szóltak az akciócsapatnak, akik mentek a potenciális szavazóhoz és segítettek eljutni a szavazóhelyiségig. Ez nem igazán szép megoldás, bár konkrét törvénytelenséget nem tudtak kimutatni ezzel kapcsolatban.

Egy ilyen lista hamar elévül (másra szavaznak az emberek), ezért nem gondolom, hogy ezek alapján pl. 2012-ben majd valaki sorsa felől fognak dönteni.

A törvényesség miatt azonban kérdőre kell vonni Kubatov urat.
Kubatov szövege engem 8 éves kisfiamra emlékeztet, aki képes volt egy óraközi szünetben 12 gólt rúgni és mind a 12 lövést ki is védeni...:::))Ezért aztán szeretném én látni azt a listát!
@Flúgatlan: No de annak a 2002-es telefonos mozgósításnak se lett következménye. Én azt gondolom, hogy ezt az ajánlószelvényes ügyet kéne levenni a napirendről.. és más módon kéne lépni!!
Ja, az ellenséglista egyébként konkrétan hülyeség, nagyot akart szólni a pasas. De legyen csak a fele igaz...
@Fabius: Csak ennyire futja, személyeskedsz? :(
Lényeg, hogy törvénysértésről ne kelljen dumálni, igaz?

Már leírtam itt, én nem rettegek a fönöködtől, én röhögök raja, be se tud kapcsolni egy számítógépet, haha, ezzel még titkárnőnek se vennék fel sehová...
A fidesz kormányzással ('98-'02)egyetlen egy baj volt (azon kívül, hogy hazugságon alapult: "nem, nem, soha a Torgyánnal"): a demokrácia-deficit. Csak azokat a törvényeket tartjuk be, amiket mi akarunk.
Valahol el kell kezdeni, 1947-ben sem a recski Gulággal kampányolt az MSZDP, a listázás jó ötletnek tűnik: ez alapján dől majd el ki lehet köztisztviselő (esetleg rendőr vagy NBH-s, bíró vagy alkotmánybíró, főügyész, ugye Polt Peti, jól jött Kaya Ibrahimnak), ki kaphat kedvezményes kölcsönt, vissza nem térítendő (illetve a Pártnak részlegesen visszatérítendő) támogatást, ki lesz iskolaigazgató.
Valóban nem feltétlen veszélyezteti a fizikai létedet (mondjuk egy NBH-ügyész-bíró kombó könnyen Bástya elvtársat csinál bárkiből), csak éppen az egzisztenciádat és a gyerekeid esélyét.
El lehet menni.
El lehet intézni egy vállrándítással, persze. De fel leszel írva, hogy rándítottad-e a vállad? És hogy mondkét vállad vagy csak a balt?
Nem értem. Eddig azt írta pl. Tóta, hogy a kurucinfó szennyes és hazug. Ez mióta változott? Most már igaz és tiszta? Én eddig nem hittem, hogy a zsidók világuralomra törnek, de most már gyanakszom, mióta a kuruc hiteles hírforrás lett minden irányból. De nem. Továbbra sem hiszem, mégha Tóta is átállt, akkor sem.
Ja értem, tehát egy bulizó jobbikos skandalum, egy valószínűleg illegális adatbázis a választókról meg vállrándítással elintézhető...

Ezt a blogot meg az írást szerintem nagyon gyorsan töröld ki, mert csak magadat égeted ezerrel...
@Fabius: Hmm, nekem a posztból az jött le, h véleményed szerint az emberek a hülyék, akik ezt komolyan veszik, a hsz-edben meg már azokat kritizálod, akik a népet rémisztgetik... mellesleg meg, nem ismerem a korábbi munkásságodat, de kíváncsi lennék, ha a Gyurcsány-féle coming outot is így elintézted-e egy legyintéssel ... merthogy hazudni is mindenki hazudik csak éppen nem vallja be, tehát a párhuzam eléggé egyértelmű ... csak itt még hozzájön, h a hazudással szemben ilyen listákat gyűjteni még alkotmányellenes is. Ilyet bevallani pedig még Abszudrisztánban is abszurd, kampányidőszakban pláne.
@Blogger Géza: "Légy erős, Amerikában is ugyanúgy megvannak ezek a listák."

Légy erős, Nixonra utaltam, nem listákra.
Csak kérdezem: honnan tudjátok, hogy a kurucnak ez az infója hiteles? Eddig is mindent elhittetek nekik, vagy csak most?
@árnyékgyuri: A kurucinfó nem lett semmivel se hitelesebb / szalonképesebb. Ez a felvétel megjelenhetett volna a hírtv-n, atv-n, budapest tv-n, de még a dörmögő dömötörben is. A felvétel önmagában az, ami érdekes.

Mondjuk ahhoz, hogy ez ne legyen egyértelmű, nem kevés komplexussal kell rendelkezni.
Most mit ne higgyünkk el? Hogy azt mondta a Kubatov? Mér, összemontírozták különböző egyéb beszédeiből, kimazsolázva at "adatbázis", "komcsi", "online" stb. szavakat? A kurucinfó egy szennylap, ez meg egy hangfelvétel. Ez van, a kapanyél is elsülhet egyszer.
Öööö... Megjegyezném, hogy a lista létezése önmagában is törvénytelen. A felvétel lényege: a fidesz a választási eredmények érdekében tudatosan törvényt sért. Most akkor mit kell besz*rizni az országot?
Erről nem akarsz a blogoddban írni?:

"Hangfelvétel készült Mádly Zsolt (Fidesz-KDNP) fóti polgármester és a helyi közszolgáltató cég ügyvezető igazgatója között elhangzott beszélgetésről, amely során a polgármester az igazgatónak egyebek mellett azt mondta, hogy a cégvezető vagy lemond önként, vagy börtönbe kerül - írta csütörtöki számában a Népszabadság.
A lapban emlékeztetnek arra, hogy a KDNP és a Fidesz által támogatott jelöltként fölényesen megválasztott fóti polgármester a múlt pénteken az irodájában "különös ultimátumot intézett" a helyi Közszolgáltató Kft. ügyvezetőjéhez.
Azóta kiderült, a beszélgetést rögzítették, ennek egy másolata a Népszabadsághoz is eljutott. A lapnak a kft. igazgatója csak annyit mondott, hogy a felvétel hiteles, de az ügyről nem kíván érdemben nyilatkozni, mert feljelentést tesz, a nyomozást pedig nem kívánja befolyásolni.
Mádly Zsoltot a Népszabadság nem tudta utolérni, korábban küldött levelében annyit közölt, hogy a lap információi nem pontosak és súlyos csúsztatásokat tartalmaznak.

A lapban közölt felvétel szerint a polgármester egyebek mellett azt mondta az igazgatónak, hogy "adja be önként a lemondását, vagy április 11-e után a Zuschlag sorsára fog jutni". Később - a lap szerint - azt mondta Mádly Zsolt, hogy "meg fogjuk vizsgálni, kilenc-tízmilliós olyan számlák vannak, amelyek mögött nincs valódi teljesítés. Úgyhogy most fontolja meg, hogy feláll önként vagy börtönbe megy".
(FN)"

Vagy ezt is intézzük el vállrándítással?
"A tisztogatástól tartók, munkahelyüket féltők aggodalma jogos valamennyire. De a kulcs posztok újra elosztása, az ejtőernyőztetés minden váltópárt sajátja, így elkerülhetetlen."

erre meg azt mondom b+

ez önmagában igaz mert aki kulcsposztra pártszínpátia alapján akar bekerülni az számol ezzel gondolom. De van sima átlag ember is (ők vannak többent) nincsenek a zsírosbödön közelében, nem párttagok, pusztán választók, 'kommunista' (nem fideszes) identitással. Na most őket akkor megnyugtatod? Irsz nekik egyenként levelet "Kedves savazópolgár! Maga ugyan kommunista - de pártunk és vezérünk úgy döntött nem baszogatja! Üdvözlettel: A PÁRT!"

20 év elmúlt a rendszerváltás óta. Lassan az aktív korú népesség döntő részének az égegyadta világon semmi köze a kommunistákhoz a koránál fogva! Csak egyszerű nem óhajtanak a fideszre szavazni. Ennyi!
Ja: 2006(!) óta látjuk jeleit a tisztogatásoknak. Amióta Vikimuki önk. választást bírt nyerni, az ismert orbitális mértékben. (Nem tom, maradt még nem fideszes színházigazgató vidéken?!) Ez csak folytatódni fog, az nem kérdéses. Eddig vállrándítással el lehetett intézni, a kisembert nem érintette. Most már érinti... Pontosabban: most már be is vallották, hogy van lista, és ha ezt összerakom az 1998-2002 közötti országos és a 2006-2010 helyi gyakorlattal, az nekem nem csak félelmetes, de mondjuk húsba (pénztárcába) is vágó.

Nem igaz, hogy ez bagatell!
Na tobzódik a sok baloldali fizetett és/vagy szimplán hülye komment író.
A kurucinfo kb. annyira hiteles mint a Bors vagy a Blikk.
Ha hiszünk neki, akkor holnap nagyorrú zsidók fogják felfalni az összes őskeresztényszityamagyart, oszt a Szíriuszról kell behívni az utánpótlást.
Ennyit erről.
Érdekes felfogású emberek vannak itt, Orbán Viktor soha nem hazudott!! Inkább neki hiszek mint az ilyen álhíreket gyártó maszopos bérenceknek.
@Magnat: ajánlom figyelmedbe a Fletó-Fidesz 1:0, és a Bolgár vész, Török vész című írásokat az archívumból. (bocs, mobilról linkelni nem tudom) Mindkettő arról szól amiről ez is: a rémületkeltésről. Igen, néha azt érzem a többségnek mindegy mitől, csak parázni lehessen valamitől. Erre tesznek rá a politikusok minden oldalról.
hmm, a rettegés/félelem valóban szórakoztató, főleg ha megpróbáljátok kivülről szemlélni. mi a legrosszabb eset? adott ember/cég nem kap zsíros állami/önkormányzati megbízást. mondjuk egész négy évid. és? a lehetőség mindenki kezében/tollában ott van: négy év múlva picit gondolkodni kell mielőtt bevési a maga kis X-ét az emberfia/lánya.

8 évig szemléltük az mszp teszetosza/impotens faroklóbálást, igaz punnyadt fasz mellé nekik legalább farokhosszabbító vagyon jutott, itt az idő, leváltásra kerülnek. jön helyette a fidesz. nem tetszik? nem kell várni újabb nyolc évet, négy év múlva ismét lehet váltani, reméljük akkor már lesz is kire.

a társadalmi összefogás -mint olyan- teljesen ismeretlen fogalom, ha valamennyi rémlik is belőle az kurva kevés. amíg a szomszéd tehenének döglődését szemléljük enyhe de annál gúnyosabb félmosollyal, addig ez jut nekünk.

a következő négy évben siránkozás előtt mindenki gondolja végig a pillanatot, amikor behúzta a maga kis X-ét....
Gratula! Én is így látom. Kopogtatót elvből nem adtam senkinek, listákat nem írok alá, tehát rólam csak annyit tudnak, hogy hol lakok.

Ettől függetlenül számomra ez a beszéd azt sugallja, hogy inkább saját magát marketingelte Kobatov, "nézzétek, fasza gyerekek vagyunk" jelszóval.
"Lassan az aktív korú népesség döntő részének az égegyadta világon semmi köze a kommunistákhoz a koránál fogva! Csak egyszerű nem óhajtanak a fideszre szavazni. Ennyi! "

Na eddig nem az derült ki, hogy a népesség döntő része nem óhajt a fideszre szavazni :-)
@úriparaszt: "négy év múlva ismét lehet váltani, reméljük akkor már lesz is kire."

Mért, lesz 4 év múlva választás? És ha csak 15 év múlva lesz? És akkor is csak a Közt. Eln. jóváhagyása esetén? (Fantáziádra bízom, ki lesz az...)

És ha mondjuk csak az indulhat, aki 15 000 kopicetlit gyűjtött a körzetében? És a listaállításhoz honnan tudod, hogy nem 2 milló cetli kell?

Persze, mindez valószínűtlen. De ki tudod zárni?
@Franzi: nem adtál cetlit, tehát nem vagy fideszes. EZT tudják. Elég is...

Egyébként tényleg szar marketingduma az egész, de ahogy már írtam: legyen csak a fele igaz...
A válastási névjegyék megvásárolható minden pártnak.
A begyűjtött kopogtatócédulákon van adat. Mindenki önszántából adta meg.
Válastási névjegyék-kopapogtatóadatbáis=valószínűleg nem ránk szavazók.

Ugye azt senki nem gondolja komolyan, hogy pontosan tudják ki kire szavaz?

Aki pedig az Alkotmány újraírásától fél az minden bizonnyal elégedett a "demokratikusan megválasztott" 1989-es parlament által elfogadott Alkotmánnyal.

Sok a ferdítés, sok a felesleges pánik.

Mi leszünk az EU kuriózuma? Az egyetlen diktatórikus vezetésű tagállam?

Ugye csak viccel aki ezzel hülyíti a népet?
Na akkor adok ötletet, mire lehet egy ilyen listát használni:

például a Munkaügyi Főfelügyelőségnek ki kell választania, melyik virágboltost ellenőrzi (rendben dokumentálva van-e a munkavállalók pszichoszociális kockázatainak éves kötelező felmérése) vagy ugyanez a választás a VPOP-nak (rendben van-e az előírt nyilvántartás a havi tűzőgépkapocs-felhasználásról)

Mindkét hatóság a kormány alá rendelt és egyiknek sincs kapacitása az összes üzletet ellenőrizni, valahogyan tehát szelektálni kell. Mindkét általam írt kötelezettség valós és elmulasztása esetén százezres nagyságrendű bírságok lógnak a levegőben, ezek mértékét egyébként szintén el kell dönteni "valahogyan".
@Logan Grimnar: jó, akkor mutass egyetlen egy nem hiteles - nem ólvasói(!) - írást Kuruc-on.

Köszi
"A tisztogatástól tartók, munkahelyüket féltők aggodalma jogos valamennyire. De a kulcs posztok újra elosztása, az ejtőernyőztetés minden váltópárt sajátja, így elkerülhetetlen. Viszont a helyi kiskirályok esetleges túlkapásaira vannak megfelelő fórumok, jogorvoslatok, amik megoldást nyújtanak."

Elkerülhetetlen???? Baszki, ha mindenki mindig így állna hozzá az erkölcstelen, felháborító dolgokhoz, akkor a mai napig lenn első éjszaka joga és pallosjog. Merthogy anno az is elkerülhetetlen volt.

Egyébként az mszp-nek többek között azért kell eltűnnie a picsába, mert a saját embereit juttatta nagy tételben állami pénzekhez. Ezek szerint ez a gyakorlat tök jó volt, csak nem az másnak kellett volna osztani a pénzt?

A helyi kiskirályokról: megyges tamás neve ismerős?
@BüdösButykos: te sem vágod az adatvádelmi törvényt igaz?
@NGA: "Na eddig nem az derült ki, hogy a népesség döntő része nem óhajt a fideszre szavazni :-)"

A mondat lényege azon van, hogy semmi köze a kommunistákhoz nem azon, hogy kire szavaz!!!
Próbálj már elvonatkoztatni egy/a párttól.
@Alikam: kuruc.info/?pv=1

bármelyik az, nyugodtan szemezgess közülük.
@changebug: Te irtad, máskor gondolod át mit irsz.
@NGA: a választók 55% fog elmenni szavazni. Annak 60%-a a fideszre akar. Ez nálam az összes választó 33%-a. Azaz 67% nem akar a fideszre szavazni.

Neked mennyi jött ki?
@NGA: Te meg direkt félreértelmezed?
Akkor leírom így:
Lassan az aktív korú népesség döntő részének az égegyadta világon semmi köze a kommunistákhoz a koránál fogva! Ezek választók egy része egyszerű nem óhajt a fideszre szavazni. Ennyi!
NEM a nagyságrenden van a lényeg, hanem a tényen, hogy mindig voltak és lesznek olyan szavazok akik NEM óhajtanak a fideszre szavazni. Remélem elég szájbarágós voltam.
@Alikam: Nem a jogszerűségről írtam, hanem a kivitelezésről.
Még az előzőhöz: Páva Zsolt tavaly 65,8 százalékot kapott. A részvételi arány 44 százalékos volt. Ez kicsit kevesebb, mint 30%...
Nekem meg mákom volt, mert nem mentem el szavazni... :)
A délben leadott rtl-es hírekben semmi sem volt az egészről. Ha az esti kerhíradók kihúzzák a listájukról az ügyet akkor az az a vidéki, netnélküli választópolgároknak olyan, mintha meg sem történt volna. Kubatov megúszhatja, talán semmiféle számottevő hatása nem lesz ennek az ügynek vasárnap.
@Logan Grimnar: akkor nagy gond lenne ha megkérnélek rá, hogy bármelyikből akkor vezesd le - KONKRÉTAN, cáfolat linkkel stb stb. -, hogy nem hiteles?

Köszi
Fasza ez a cikk, csak azt nem taglalja, hogy Kubatov úr azt mondta, hogy minden aktivistától elvárják az adat gyűjtést. (besúgó hálózat) illetve azért arról sincs benne szó hogy milyen demokrácia várható ha egy ilyen párt amely illegálisan jut adatokhoz mindenkiről 2/3 ot szerez és úgy alakítja a demokráciát,alkotmányt ahogyan neki tetszik. Akár azt is alkotmányba foglalhatja 2/3 al, hogy csak a fityesz párt létezhet aki meg nem fityesz elkötelezett és erről ugye lista van névvel telefonszámmal az mind mehet krumplit ásni bivalybasznádra lakni meg egy jól őrzött kempingbe. Esetleg úszhat egy jót hullafekvésben a dunán lefele.
@tory_t:

Teljesen egyetértek mindazzal, amit írtál. Itt tényleg nem a félelemről, a rettegésről van szó, hanem a demokratikus jogállam újfent való megsértéséről. Ezen van a hangsúly, amit a s9ok fideszes kommentelő, blogíró láthatóan egyszerűen nem akar tudomásul venni.
a magyar törnyvények szerint az elhangzott hanganyag buncselekményről szól. még ha soha nem is kerül elő semmilyen lista bizonyítékként, ha a felvétel valódiságát tanúk igazolják, akkor megállhat a bűnpártolás vádja. persze el lehet ezt intézni egy vállrándítással, meg még számtalan más módon is.
@changebug: Nalátod! Tudsz te! Milyen szar ugye, amikor kiragadnak egy szövegkörnyezetből mondatokat, és azt önállóan értelmezik?
@BüdösButykos: hát én egyet tudok, hogy pártreferenciát az adott választó írásos beleegyezésével lehet tárolni.

@Valahol Máshol: be kell mondaniuk, ugyanis egy országos tévécsatornának bizony kötelességei is vannak.
@gono: Egyenlőre azt kéne bebizonyítani, hogy amit elmondott, annak van-e valóságos alapja. Vagy csak menősködni akart. Mivel a lista nincs meg, igy nincs egyenlőre bűncselekmény sem.
@Humperdickk:

a választók 55% fog elmenni szavazni. Annak 10%-a az mszp-re akar. Ez nálam az összes választó kb 5%-a. Azaz 95% nem akar az mszpre szavazni.

Neked mennyi jött ki?
Csalódtál a Fideszben? Csalódtál az MSZP ben? És most a Jobbikra akarsz szavazni? Akkor fogsz csak igazán csalódni.

Vasárnap délelőtt, egy rendes, adófizető, tisztességes körülmények között élő roma származású hölgy istentiszteletre tartott Budapesten egy BKV buszon. Egy kigyúrt szkinhed odalépett hozzá, és közölte: most csak összeverlek, legközelebb viszont megöllek. Majd jól megverte a hölgyet, és távozott. Ez a Jobbik által képviselt magyar JÖVŐ-re van szükségünk? Távol legyen!

Az a párt csak nevében magyar, annyira álkeresztény, hogy a bibliainak szánt idézeteik rendre a Koránt adják vissza, vajon miért? Vajon miért radikális iszlám háttérbázisa van? Mi a céljuk ezzel, valójában mit akarnak?

Magyarországnak van Jövője. De kizárólag a Jobbik NÉLKÜL.

A környező országokban sokkal tájékozottabbak az emberek a Jobbikkal kapcsolatban. Itthon vajon miért alszik a média? Esetleg elaltatta valaki?

nehallgass.com
@gono: Mi ebben a bűncselekmény? Törvényesen vásárolt adatbázisból kivonjuk egy törvényesen gyűjtött lista adatait. Ez? Persze.
@gono:
Én úgy tudom a hanganyagot önmagában már nem fogadja el a bíróság mert könnyen manipulálható és szinte kimutathatatlan
@NGA: hogy jön ez ide? Kijafaszt érdekel, ki akar az mszp-re szavazni? Azzal vitatkozol, hogy a választók döntő többsége nem akar a fideszre szavazni. Mint látod, nem akar. Meg az emeszpére se akar. A jobbikra se, többre se. Érted, vagy lerajzoljam?
@Nagyon_Komoly: Elemezd légyszives! Szó sincs arról, hogy jobbikos, te irtad hogy szkinhed. Hogy derült ki, hogy jobbikos? Felmutatta a jobbikos tagsági könyvét? Te elhiszed ezt a mesét?
@CSL: rosszul tudod, elfogadja. Ja, előbb hív egy hangtechnikus törvényszéki szakértőt.
A nem velük szimpatizálókról hogyan készít listát??? A technikája érdekelne.
Szerintem Kubatov csak fényezni akarta magát a hallgatóság előtt, hogy ő mekkora király, most meg nagyot égett vele.
@Humperdickk: Te összekevered a dolgokat. Aki elmegy szavazni az kinyilvánitja, hogy kire akar, vagy nem akar szavazni. Aki meg nem megy el szavazni, ezzel azt nyilvánitja ki, hogy nem kiván élni az alkotmányos jogával. Meséld el nekem, hogy jutottál arra a következtetésre, hogy ezek nem akartak a fideszre szavazni ezért nem mentek el?
@Nagyon_Komoly: ne haragudj, de ez annyira szánalmas, hogy már nem is lehet rá mit mondani. Mielőtt lecsapnál a mondandómra, az a szánalmas, amit te csinálsz...

A történet tele van logikai hibákkal, azon kívűl mi köze az egésznek a Jobbikhoz?
@Humperdickk: Sokat nézted a helyszinelőket :-) Elektronikusan jelenleg már tökéletesen manipulálható minden. Az a kedvencem, amikor a fényképen látható ember szemén visszatükröződő képet felnagyitják, majd leolvassák róla a 2 km-re levő autó rendszámát :-)
@NGA: ha 15000 dpi-s a kép, akkor simán megcsinálják:)
@NGA: nem, aki nem akar elmenni, az azt nyilvánítja ki, hogy erre a "büdös bandára" (aminek része a fidesz) nem akar szavazni. Azaz nem akar a fideszre (emeszprée, emdéefre, jobbikra, elempére stb.) szavazni. Ha OV (Mesterházy, Dávid, Vona, Schiffer stb.) akkora faszacsávó lenne, elmenne.

És ettől még nem kommunista...

Quod erat demonstrandum.
Vicces, hogy azok az emberek nyüszítenek fennhangon az adataik biztonságáért, akik kompletten fotóval, mindennel teszik nyilvánossá azokat az iwiwen fészbúkon, smart kártygyűjtőprogramban, társkeresőn megatökömtudja hol..

há há há.

Rohadt mindegy. Az a párt (szervezet, marinéni akárki) aki nem tud ma egy közelítő listát bármilyen témában összeállítani, az akkora balek (lenne) hogy ilyen nincs is.
@NGA: sosem nézem a helyszínelőket. És nem "tökéletesen manipulálható" minden: az emberi beszéd jelenleg még nem reprodukálható tökéletesen, mert a szavak (kábé morfémák) közötti átmenetek, pláne a morfok (kábé tövek és toldalékok) közötti kapcsolódás miatt túl bonyolult lenne. Nem mindegy ugyanis, hogy melyik szó után melyik másikat mondod! Hallgasd vissza a hangpostádat: marha vicces, amikor a csaj beolvassa, hogy "Önnek ... egy ... új hangüzenete van." Nem hasonlít a természetes beszéd dinamikájához. Nyilván lehet jobban is csinálni, mint a voda meg a többiek, de akkor is kiderül, ha összevágott anyagról van szó.
@Franky4fingers: az iwiwen nincs fenn, hogy kire akarok szavazni.
Nem vagyok egy Orbán-fan, sosem szavaztam rá és föltehetően sosem fogok, de nagyon örültem ennek a posztnak! Hogy végre fölfogjuk, hogy 2010 van...
@Humperdickk: természetesen kizárható. a történelem számtalan esetben bizonyította, hogy ahol a szavazat kevés ott a még mindig van lehetőség némi erőszakra. extrém de nem egyedi, mint pl. jelenleg Bakijev esete Kirgizisztánban.
nem kell(ene) odáig eljutnunk, de ez bizony a szavazófülkék diszkrét félhomályában dől el.
@NGA: Látom fanatikus vagy. Te bajod!
Kár hogy a lényeget nem érted a fanatizmusod miatt. Leírom: kormányok jöhetnek-mehetnek de a pártszimpátia a választó magánügye. EZ az egész lényege.
@úriparaszt: Jól értem? Szóval ne törődjek a titkos online adatbázissal, menjek csak szavazni a fideszre, aztán 2003-ben legfeljebb kukákat gyújtok fel meg megrohamozom az emtévészékházat. Szép perspektíva...
Vona Gábor miért a Fideszt támadja és miért van meg olyan békésen az LMP mellett ???

Ugye nem egy helyről kapják a finanszírozást?
@Humperdickk: ezt a kommentet vártam már régen. Sajnos a "számból vetted ki a szót"!
@Humperdickk: egy szóval sem mondtam, hogy szavazz a fideszre, én magam se teszem ezt.
azt mondtam mindenki gondolkozzon, mérlegeljen és válasszon :-)
@Bougheau Tschichka: valszeg azért mert a Fidesz is támadja őt:)
@Alikam: Ez még a szokásos összeesküvés-elmélet, vagy van rá bizonyíték? :)

Akkor vissza kérdezek:

Az LMP miért nem támadja a Jobbikot, s vele együtt természetes ellenségét a liberalizmusnak?

Ugye nem egy helyről kapják a finanszírozást?
@Bougheau Tschichka:
Mert Valószínű hogy LMP szavazókat akar a Jobbik meghódítani!:) Mert egy LMP szavazó a Jobbik meg az LMP közt vacillál:)
ha már az összeesküvéselméleteknél tartunk: vajon mért kellett kétmillat kopicetlit gyűjteni, és azt az UTOLSÓ pillanatban leadni?

Javaslom, vegyenek fel ügyesebb gépírónőket!
@CSL: Ha valaki nagyon retteg attól, hogy a 'másik párt' kétharmados többséget szerez, akkor sokkal adakozóbbá válik, a mecénási köreinek köszönhetően ...
@Bougheau Tschichka:
Hogy jön ide az adakozás? Lehet, hogy hülye vagyok de nem értem ezt az összefüggést. Tehát ha fél valaki attól, hogy az egyik párt adatokat gyüjt törvénytelenül az összes választóról+2/3ot szerez akkor adakozni fog? Vagy mivan? Fejtsd ki bővebben kérlek.
@CSL: Nem értem mit nem értesz

Az MSZP-nek nem lenne jó, ha a FIDESZ 2/3-os többséget szerezne, de mivel magát már nem tudja feljebb tornázni, ezért inkább támogatja a kis pártok bekerülését. Teljesen mindegy, az elhivatottság, csak vegyen el mandátumot
@Humperdickk:

Nincs fenn az iwiwen kire akarsz szavazni. Csak az, hogy milyen kluboknak vagy tagja, kik az ismerőseid, kire milyen gyakran klikkolsz, kivel levelezel stb stb. És akkor nem beszltem az egyebekről (twitter, facebook, linkedin és a különböző nyereményjátékok)

hát egy közepesen gyenge szoftver is elég jó be tudja lőni a preferenciáid. (persze lehet, hogy egykét esetben téved, de összesen...)
@Bougheau Tschichka: az LMP kit támad?
Most őszintén...
@Bougheau Tschichka:
Ez baromság szerintem. Az MSZP nek főleg a Jobbik nem érdeke pláne mivel tőlük vesz el szavazatokat a legtöbb Jobbik szavazó az MSZP ből kiábrándult de a Fideszre soha nem szavazók közül kerül ki nézd meg a 2009 es ep választás térképét és a 2006 os OGY választásét.
Szerintem a 2/3 az országnak rossz bármely párt is szerzi azt meg.
@Franky4fingers: klubnak nem vagyok tagja, az meg, hogy kivel levelezek, tökesetleges, fingom sincs ugyanis, hogy 15 éve nem látott osztálytársam ma milyen szavazó. Aki ez alapján akar engem belőni, "sörétes puskával lő az erdőbe", hogy egy klasszikust idézzek...
@CSL: Szerintem pedig pont, hogy jó

A nélkül ugyanis kénytelenek mindenféle általunk nem ismert szövetségeket létrehozni, titkos háttéralkukkal, zsarolásokkal

Mind e mellett ugyanúgy folyik a parlamenti szavazás, mintha 2/3-os lenne, legfeljebb összejátszik két párt, miből végül nem tudod melyik mit érvényesített és az miért is jó nekünk

Lásd MSZP+SZDSZ 2002-2010
Na? Rettegők kicsit megnyugodtak, hogy nekik is van listájuk?
süti beállítások módosítása