Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: "Kérdéses, hogy mennyivel haladhatott a sofőr, amikor megcsúszott, hiszen a képek alapján hatalmas... (2024.04.25. 14:11) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.03.17. 08:00 Fabius

Felcsút felé, félúton

Címkék: kampány gazdaság fidesz járai adócsökkentés

Hetekig, hónapokig, évekig hallhattuk: majd a Fidesz.
Minden hétre jutott egy ilyen szólam. Majd mi visszavonjuk, létrehozzuk, eltöröljük, bevezetjük.
A hatalom ne fáradjon, majd a Fidesz megoldja. Egymillió munkahelyet, azonnali nagyarányú adócsökkentést, Jézus kezét aranyból, gyémánt körmöcskékkel. Mert jön a kánaán, a bőség, az elszámoltatott szép új világ a maga kolbászkerítésével.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hiába mondott ellent ennek a józan paraszti ész, az összes gazdasági elemző, csak szajkózták orrvérzésig. Az MSZP töketlenségétől és visszásságaitól joggal behányó emberek elhitték. Mert el akarták hinni. Hátha igaz mégis legalább egy része. Talán változik valami, jön egy másik aki határozottan állítja magáról, meg tudja csinálni. Aztán lassan de biztosan kiderül a megnyilatkozásokból, Orbán nem Patás, de nem is Messiás. Sziklából vizet fakasztani, sivatagból termőföldet varázsolni nem képes. Az egyetlen hiba ott van, hogy nem mondja ezt az arcunkba. Eldugja pártemberek mondandójába, mert a választóknak ígérünk, de pénzemberek előtt nem mutatjuk magunkat hülyének. A végén nem vesznek elég komolyan.

Járai Zsigmond egykori jegybank elnök tartott előadást a HBLF rendezvényén. Ahol ilyen kijelentésekkel dobálózott:

"A kormányváltás után sem lesznek csodák a gazdaságban, nagyon gyorsan nem fog javulni a helyzet". Az első néhány hónap kihívása: hogyan javítsunk úgy a versenyképességen, hogy ne nőjön kezelhetetlen mértékűre a hiány? Ha nagyon jól fejlődünk, akkor 10 év múlva utolérjük a velünk csatlakozó országok akkori szintjét, ha ez sikerül, akkor 30-40 év alatt elfogadható szintre lehet hozni az államadósság szintjét. Volt már, aki megcsinálta, mi is meg tudjuk csinálni"Ugye mennyire más ez így? Jó alaposan lehűtött minden esetleges csodavárót. Akik valóban elhitték az azonnali nagymértékű adócsökkentést, azok csalódottan fognak pofára esni. Az első lufi kipukkadt, a választók felé lebegtetett első üstökös fénye kihunyni látszik.
 

 

 

 

 

 

 

 

Pedig mennyire másképp beszélt Járai is néhány napja még a Munkaadók és Gyáriparosok Szövetsége előtt:

"Járai szerint a kormányváltás utáni első lépés a kiadáscsökkentés és az adócsökkentés kell hogy legyen. A közgazdász szerint a több mint ötven adónemet akár öt adónemre is le lehetne szűkíteni, az adózók körét a terhelés csökkentésével együtt pedig szélesíteni kell, miközben az állami kiadásoknak is csökkenniük kell."Hisz 25%-al élünk rosszabbul, mint kellene. Hát persze kedves Járai Zsigmond, és tisztelt Fidesz. Hülyék vagyunk mind, egytől egyig. Soha semmire nem figyelünk, mert elég a változás maga.
Lófaszt!
Én nem kedvelem Orbán Viktort, se a Fidesz retorikáját. De el tudom fogadni az észérveket, ha meggyőzőek. Az ideológia nem érdekel a mellig érő szarban, ha valaki képes kivezetni az országot belőle, akkor megtapsolom bárki legyen. A politikai nézeteim a ténytől nem változnak, de elismerem, ha valami előre viszi az országot.

Viszont ettől a kettős beszédtől hányok.

 

 

 

 

 

 

A szavazatmaximálás érdekében sem elfogadható bármilyen eszköz. Emlékezzünk Ferenc páter vallásos imádattal emlegetett őszödi szavaira: hazudtunk reggel, délben és este!
Ez itt fönt vajon micsoda? Füllentés? Túl színesen fogó kampányceruza okozta nyelvbotlás? Az elhülyített emberek csalódásukban mikor fogják mondani először, ideje volna egy felcsúti beszédnek?
Ami ezúttal lózungoktól és sallangoktól lecsupaszítva tartalmazhatná a valóságot.
Változásra szükség lenne. De így csak új nevet adunk a régi gyereknek.
Meg kitöltött biankó csekket.
 

218 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr761845896

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Két millió dalolva ment... 2010.03.17. 10:05:36

A Fidesz megsemmisíti a le nem adott ajánlószelvényeket –szólt Szijjártó, a Fidesz megmondóembere. Mert ugye összejött a több mint kétmillió –állítják. Elhiszem. Nem is kérdőjelezem meg. Ha ők mondják, akkor ez bizonyára így van, mégis...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@simonmondja.: Ez az év poénja, rég röhögtem ekkorát! Hogy aszonyga, hogy a Járai nem párt ember... :D
Azért arra kíváncsi leszek ha végrehajtják az adócsökkenést(amit szerintem nem fognak) valóban kevesebb lesz a minimálbéren bejelentettek vagy a feketemelósok száma?
Háát ennyirre nem vagyok optimista. Inkább zsebre teszi majd a pluszt a munkadó.
Kedves Posztíró!

Te a jövőbe látsz? Vagy csak fingasz egyet és próbálod a bűzét előrefelé legyezgetni?

Nem lesz kolbászból a kerítés, hisz vissza kell fizetni az államcsődelkerülő IMF és EU hitelt.

4 év alatt 2700 milliárdot.. kapíse? Tudsz számolni? Az ingatlanadó mennyit hozott volna? 40 milliárd? vizitdíj 23 milliárdot?

Hol van ez az évi 700 milliárdhoz amit vissza kell fizetnünk?
@morning só: Csak megjegyezném, hogy 2003-ban jobban éltünk, mint 2002-ben: 13. havi nyugdíj, 50%-os közalkalmazotti béremelés stb.
Csak ennek most fizetjük az árát...

2006-ban meg lecsökkent az ÁFA 20%-ra - újabb "jobban élés". De hát ezt is meg kell fizetnünk most...
@genyamagyar:

"Ezeket Gyurcsány, MSZP mind meg akarta csinálni. A fidesz keresztbe tett, nem is sikerült."

Veled nincs mit kezdeni.

Valószínúleg nem létezik olyan szituáció, amiben nem találnál mentséget Ferencnek.

De talán a többség látja, hogy már önmagában igazolja GyF alkalmatlanságát az a szimpla tény, hogy kormányzati hatalom birtokában is másra mutogat.

Ennyi.
@min: anno a járulék csökkentésnek a járulék bevétel emelkedése lett az eredménye.
Amúgy szerintem hatékony, következetes és szigorú ellenőrzéssel kell párosulnia akkor eredményt hoz.
Elmondom a saját példámat, amíg a fidesz volt kormányon megvolt mindenem, jól fizető munkahely, szép nagy ház, autó. Utána ahogy átvette az mszp a kormányzást, néhány hónap múlva már kirúgtak a munkahelyemről, az autómat ellopták (valószínű egy maszopos komcsi volt) és a házamat le kellett cserélnem egy kisebbre. Teltek múltak az évek és a 8 év eredménye az lett, hogy most albérletben élek a 10. emeleten, olyan helyen ahol nem működik a lift sem, mert a majom maszopos közös képviselő ellopja a pénzünket. A fűtést alig bírom kifizetni, már csak vizen és háztartási kekszen élek. De most végre eljött az idő, újra beindulhat az életem és elérhetem azt ami már 8 éve megvolt egyszer. Ez a szemét tolvaj banda ellopott az életemből 8 évet :((((((((((((((((((((
@Sealed tender: Gyurcsány nem mutogat másra. Aki másra mutogat, az a fidesz.

"Valószínúleg nem létezik olyan szituáció, amiben nem találnál mentséget Ferencnek."

Nézd, a tény az tény marad.

Ennyi!
@Szevasztok: Azért azt a közalkalmazott béremelést állandóan szajkózni...
25 év munkaviszony után nettó 120 E Ft-ot tényleg a pedagógustól kell sajnálni...
Lett volna más terület, amit okosan és tisztességesen lehetett volna kezelni, költségtakarékosan, de nem az oktatás és nem az egészségügy. Nem véletlenül tartanak ott, ahol... S itt nem a bérek, hanem az összes többi tényező, amit nem kell bemutatni senkinek.
Fő pillérek összeomlófélben...
@genyamagyar: kicsit lemaradtál : nem a kérdések a kérdés, hanem a válaszok és a megoldás folyamata...

pl:
Sealed tender 2010.03.17. 11:14:15
@old_field:

Ezt talán még kiegészíteném azzal, hogy egy reformpolitikus először definiálja a hiábát (amit úgye reformálni kell), majd meghatározza a célt az ahhoz vezető lehetséges alternaítvákat, és ezeket összevetve, a civil szférával egyeztetve döntést hoz majd végrehajt úgy hogy közben az egész folyamat a "honnan is indultunktól" a "hová is akarunk elérni" kérdések mentén kontrollálható.

Most ehhez képest milyen MSZP-es egészségügyi meg egyéb reformról beszélünk? Szimpla, cash flow alapú szanálás volt. Ehhez értenek a szocik.

(illetve még ehhez sem, mert kormányzati hatalom birtokában sem ment a dolog, amiért az ellenzékre mutogatnak, ami önmagában is vicces. Impotensek!!!)
@Szevasztok: ne hazudozzál itt te komcsi tolvaj, nem te vagy a közös képviselő?
@Toporodottordog: A pontosság kedvéért az IMF hitelt piaci hitelből fogjuk visszafizetni, tehát csak technikailag fizetjük MI.

Az államadósság meg minden évben nagyobb volt mint az azt megelőző évben - igen a Fidesz kormány alatt is!!!

Sőt továbbmegyek: az államadósságot valójában SOHA nem fogjuk visszafizetni. És nem azért mert a kormányok "csúnyák", hanem azért mert ez egy kicsit másképp működik, mint az autóhiteled.
@morning só: elmondom a saját példámat: amikor gyerek voltam, kádári diktatúra volt, de én akkor nagyon sokat fociztam. Most, hogy demokrácia van, nincs időm rugni a bőrt.

Vissza a Kádár-rendszert! :-))))
A Fidesznek max 1-2 évet adok. többet nem lesznek hatalmon. A jobbik eleve erős pártként kerül ki a választásból. Utána pedig azt fogja csinálni amit a Fidesz az mszp-vel mindenben keresztbe tesz neki. Hogy lopnak csalnak nem igaz magyarok stb... ismerős recept. Ugyan ugy lesznek tüntetések szemkilövések stb csak most hangosabban durvábban. Aztán jön az igazi kánaán a Jobbik de a genyo embereknek ez sem fog tetszeni hogy pl nincs a teszkoban kaja meg uj szuzuki 100havi hitelre mindenhol csak szittya zavaros faszságok...
Na akkor lesznek durva dolgok ugyanazok akik most öket éltetik fogják a kötelet a lámpavasra dobni...
Ne legyen igazam...
Ha nem is kormányoztak 8 évig az egy dolog, de hogy az időt lopásal töltötték az megbocsáthatatlan.
@vmary: Elnézést, de a tényt nem minősítettem! Nem mondtam, hogy rossz - azt se hogy jó. Ha ilyet kiolvasol, akkor azt csak te olvasod bele.
@morning só: Vajon miért van az, hogy előre tudatm a válaszodat...
@RobinGood:
Bár úgy lenne ahogy írod de akárki kerül a hatalomra az általános vállalkozói mentalítás szerintem nem fog sajnos változni.
@genyamagyar: látszik, hogy valami agymosott maszopos vagy aki bedőlt ennek a tolvaj, hazug, erőszakos, megosztó csőcseléknek. Navracsicstól tanulhatnátok egy kis illemet, ő egy igazi úriember, valódi politikus. Csak azért említettem őt, hogy ne mindig Viktort dícsérjem.
@Szevasztok: Fidesz=8000 milliárd mszp=21000 milliárd. Melyik a lényegesen szarabb szám?

Egy ötödikes tudja.. és te?
@old_field: Nézd, az a helyzet, hogy az elvi céllal mindenki egyetértett (jobb, szebb, olcsóbb, hatékonyebb) de amikor azért tenni kéne, áldozatot hozni, neadisten dolgozni, adózni, akkor már büdös az.
@morning só: Navrasics még életében nem mondott igazat. Ja, és az MSZP-re még sosem szavaztam. Talán most...
Azt mondtad, ennek fizetjük most az árát. Szerintem nem ennek.
@t0thl: pontosan, mindegyik lopott aki tehette már külföldön nyaral közülük, de majd most lakat kerül a kezükre amiért tönkretették sok millió ember életét. A sok agymosott nem veszi észre hogy nyomorban van az ország, vidéken már a kerítés lécet rágják az emberek mert nincs mit enniük, százezrek, milliók vesztették el a munkahelyüket miattuk. A fidesz tanácsait egyszer sem hallgatták meg, inkább a nokiás dobozokkal voltak elfoglalva.
@Toporodottordog: Mennyi autópályát épített az MSZP? És mennyit a fidesz? Ez utobbi nulla métert. Ha ha ha! :-)
@genyamagyar: na most ez utóbbiban vagy az a poén hogy azért mert az autópályákat az útépítők építik vagy szimplán hülye vagy.
@genyamagyar: Ez is egy ordas hazugság, az mszp nem épített semmit, csak befejezték amit a FIDESZ elkezdett annak idején. Tudod mit tudtak csinálni? alagutat a puszta közepére meg völgyhidat 8-szoros áron.
@morning só: de egy béna pöcs vagy! Én a Fidesz kormány alatt is jól éltem, meg most is. A balfaszságodat ne a kormányra kend. Megbaszhatnám az életem, ha a kormánytól várnám (bármelyiktől), hogy nekem jó legyen.
@vmary: Arra próbáltam utalni, hogy minden olyan "osztogatás" (nagyon kérlek ne értsd félre!) aminek nincs fedezete, (mikor volt bármi ilyennnek is fedezete a költségvetésben???) azt előbb utóbb meg kell fizetnünk. Nincs ingyen edéd! Soha, sehol, semmilyen formában!
@morning só: Milyen az élet ott nálatok Bangladesben? Itt mifelénk, egy magyar kisvárosban kicsit más: a családoknak két autójuk van, plazma tévéjük, télen sielni mennek, nyáron nyaralni. A fiatalok a legújabb mobiltelefonnal, i-poddal járkálnak. A tecsó, lidl tele van, bármikor mész, nem látok éhezőt, hajléktalant. Pont annyian dolgoznak, mint 10 évvel ezelött.

Szar lehet felétek, gyere haza!
@genyamagyar: Hát ez az : az elmúlt 8 évben csak az elvi célban voltak (rész)egyetértések a kormány és az ország többi része között.
Demokráciában nem lehet nagy reformokat végrehajtani az emberek megkérdezése nélkül, az akaratuk ellenére .
Főleg nem olyan pártoknak, akikről naponta újabb bűnügy derül ki...
@Gurney Halleck: csak irkál össze-vissza ne dőlj be neki vagy szimplán hülye akkor meg azért :-)
Ma ilyen minősítős napom van.
@RobinGood: az M7-es újitották fel. Emlékszel arra a fickóra aki lebetonozott 1 - azaz egy - métert, hogy elmondhassa, hogy ő több autópályát épített, mint a fidesz? Országos hír volt!
@genyamagyar: Ezt a pártgyűlésen hazudták neked? Navrasics az egyik legjobb politikus ebben az országban. Az a nagy büdös helyzet, hogy akár hányszor felszólal a parlamentben egyből fújolnak a maszopos komcsik. Nem csodálom mondjuk, a tolvaj hazugok nem szeretik, ha kimondják nekik az igazságot.
@morning só: "Ez is egy ordas hazugság, az mszp nem épített semmit, csak befejezték amit a FIDESZ elkezdett annak idején. "

ha ha ha!

Amit befejeztek, az a Nokiás doboz volt. Tudod, kaya ibrahim meg a többeiek :(
@Toporodottordog:
Kenyér, 1975: 3Ft 60 fillér /kg
Kenyér 2001: kb 110 Ft /kg. Melyik a lényegesen szarabb szám?

Egy ötödikes tudja.. és te?
@genyamagyar: Te nem Magyarországon élsz az tuti, vagy Nokiás dobozban kapod a fizetésed.
@old_field: akaratuk ellenére nem. De akkor ne is legyen sírás-rívás!
Gurney Halleck 2010.03.17. 11:42:25
@morning só: de egy béna pöcs vagy! Én a Fidesz kormány alatt is jól éltem, meg most is. A balfaszságodat ne a kormányra kend. Megbaszhatnám az életem, ha a kormánytól várnám (bármelyiktől), hogy nekem jó legyen.

Ez a legértelmesebb hozzászólás!
@morning só: Navrasics egy robot: bedobod a pénzt és nyomja a sületlenséget. Persze hogy utálta mindenki hallgatni! Egy épkézlább mondata nem volt.
@RobinGood: De, itt élek. Dunántúl, kisváros.
@genyamagyar: Ezt hol láttad, valamelyik agymosó tv csatornán? Ha kilépnél a valóságba és nem azt hinnéd el amit hazudnak neked, akkor láthatnád, hogy az emberek nagy része csődben van, ahogy az ország is az összeomlás szélén van a komcsik miatt. Már leírtam a saját példámat is, rajtam kívül több százezren vannak ilyen helyzetben, olyanok akiknek mindenük megvolt, de az elmúlt 8 évben elloptak tőlük mindent és még annál is többet. Egyedül a Fidesz képes helyretenni az országot.
@genyamagyar: Azt ugye Te is tudod, hogy azt amit a FIDESZ kormány idején elkezdtek építeni nagyrészt a Megyóék adták át és valóban építettek egy csomó autópályát az elmúlt 8 év alatt. Ennek meg is van az ára. Európa legdrágább autópályáin autózhatunk, de valahogy nem lkátom, hogy özönlik a tőke kelet-magyarországra, bár ez volt az indok arra, hogy mindenhova autópálya épüljön.
@genyamagyar: basszus melyik ez a város, mert erre felénk nem az a jellemző, hogy a családoknak két autójuk van meg plazma TV-jük, bár vannak ilynek is.
@morning só: apokaliptikus látomások... Egyébként hülyeség. Egyáltalán nem élnek rosszul az emberek. Sírni persze sírnak.
@morning só: eléggé a valóságban élek, ne aggódj!
@morning só: Azt hiszem - sőt mélyen meg vagyok róla győződve - hogy az ország dolgai addig nem fognak jó irányba fordulni, amíg az egyes egyének a kormánytól várják a boldogulásukat.
Amint azonban uralkodóvá válik, az a nézet hogy "Ne azt nézd hogy a hazád mit tehet érted, hanem azt, hogy Te mit tehetsz a hazádért" akkor lesz az ország igazán "Pannon Puma".

...vajon a "pumázásra" hányan ugrotok rá? -:))))
@RobinGood: A fidesz az M7-t újitotta fel. ennyit tett.
@RobinGood: Az emberek félnek kilépni az utcára, a közbiztonság nulla, leütnek, kirabolnak, megerőszakolnak, ellopják az autódat kirámolják a házadat mert a komcsik ide juttatták az országot. Ezzel akarják elterelni a figyelmet arról, mennyit lopnak valójában. Amíg az átlagember azzal van elfoglalva, hogy ne haljon éhen, addig ezek szétlopják az országot és kis nokiás dobozokban eladnak minket fillérekért.
@Szevasztok: úgy, úgy, ahogy mondod. de ez nem fog eljönni soha! Már a Himuszban is az Istenhez fohászkodunk, ahelyett, hogy dolgoznánk...
@morning só: Nem lehet, hogy beléptél valami pilótajátékba és jól megszívtad?
@genyamagyar: újabb hazugság, a fidesz 2002-ben kezdett volna neki az építkezéseknek, és most nem párszár km méregdrága szar minőségű autópályánk lenne hanem sok ezer km kiváló minőségű olcsó autópálya.
@RobinGood: És vajon azon autópályák esetében, amiket a Fidesz szerződött le, kezdett el és Megyó adott át, ki tette zsebre (pártkasszába) a pénzeket?
Fogalmam sincs, kérdezem.
@morning só: "a fidesz 2002-ben kezdett volna neki az építkezéseknek"

Tehát négy évig semmi. Pont erről beszélek.
@RobinGood: Menj el pl. Kecskédre: vadiúj falu épül a tó közelében. Menj el Vértestolnára, Bakonybélbe, Ipolytölgyesre - sehol nem látod azokat a gyalázatos állapotokat. Menj be egy "vidéki" plázába (Pl Tatabánya, Vértes-Pláza), azt látod, hogy ugyanúgy tele van vásárló népekkel, mint bármelyik fővárosi... Persze, ha csak azt látod meg, ami szar, mert azt akarod látni, akkor ne menj sehova!
(Hozzáteszem, Kelet-Magyarországon valszeg más a helyzet, de 10-20-30 éve is más volt Zalaegerszeg és Salgótarján.)
@Szevasztok: És a Grippenek? Orbán nagy biznisze?
@morning só: Rossz lehet neked, hogy a kormánytól várod a boldogulásod és nem saját magadtól. Amig ilyen ingyenélők lesznek itt addig sehova nem jutunk
@morning só: Én most pl. munkanélküli vagyok, ahogy voltam az 1999-ben is. De nem mondom, hogy a mindenkori kormány miatt vesztettem el a munkámat, és nem is tőlük várom az újat...
@genyamagyar: Az autópályákon kívül van más is ami fontos és azzal foglalkoztak, nem véletlen, hogy akkor éltem a legjobban. A maszop 8 évig csak lopott, keresztbe tett ott ahol tudott, adót, gázt, benzint, élelmiszer árakat, villanyt MINDENT emelt. Tönkretette az egészségügyet, amihez hozzányúlt az elromlott, becsődölt. Nálunk drágább az élet mint svájcban és ezt a maszopnak köszönhetjük.
Örülök, hogy ennek az időnek már vége lesz.
@morning só: Nézd, valamihez biztosan értesz. Alakíts egy Bt-t, hirdess, dolgozz, hajsd a melót. Ha szorgalmas vagy és kitartó, nem fogsz éhenhalni. Ja, és napközben ne hülye kommenteket írj, hanem melózz!
@kisa: Ja, és 2000-ben váltam el: ez is a zorbán bűne!!!!!!!!!
@kisa: Ha nem volt munkád 99-ben az azt jelentheti hogy valami mszp-s pártkatona lehettél már akkor is. Idiótáknak pedig nem jár munka.
@morning só: Ahol magasabb az életszinvonal, ott általában alacsonyabbak az árak. Nincs ebben semmi különös.
@Szevasztok: és vajon mennyibe került akkor 1 km és mennyibe ma? fogalmam sincs kérdezem.
@morning só: Te szegény!!! Április 26-án lesz munka, kolbászból kerítés: hát hiszen rólad mintázta a posztoló a csodaváró archetípusát. Nagyon pofára fogsz esni!
@morning só: még az a jó, hogy ebben a mocskos világban legalább internetre fussa ott a 10-en az albérletben.
@genyamagyar: beszarok, hogy ebbe is beletaláltam, tényleg olcsóbb ott élni? XD
@kisa: Így van! Pedig az ő személyes útmutatását megfogadva, nem váltál volna el. :)
@morning só: Te meg most vagy fideszes pártkatona, vagy mi? Egyszerű vagy, barátom, mint egy sószóró...
@kisa: nehogy elhidd egy szavát is. Nekem ott dőlt meg, amikor azt írta, hogy biztos egy kommunista lopta el az autóját...:)
@morning só: Nem tudtad? Pl. Németországban magasabb az életszinvonal, mint Ausztriában. Az árak viszont alacsonyabbak.

ennyit nem tudsz?
@Gurney Halleck: Azért fussa internetre, mert a helyi fidesz közösség összedobta a pénzt rá.
@kisa: hehe nem az a kérdés, hogy van-e ilyen? hanem hol ez a jellemző? hol jellemző az, hogy a családoknak két autójuk van, mert én Bp mellett élek itt is vannak olyanok akiknek két autójuk van vagy több, de nem ez a jellemző
Az viszont az ilyenek esetében sokszor jellemző, hogy valahogy a közösbe nem igen szeretnek betenni. És ezért szeretik is az MSZP-t
@Gurney Halleck: kommunista ellopta az autóját és kicsempészte Putyinnak. :)
@genyamagyar: Ja, és lenne 5 szép magyar (nevű) gyerekem is, meg 3 szobám, 4 kerekem (ami most nincs (ki), hogy itt pofázok! :-)
@morning só: bazmegg, ekkorát rég röhögtem. Ráköptem a hamburgerem a monitorra!!! De jó fejek!
@Gurney Halleck: Bakker, én azt hittem arra a kommentre, hogy irónia... Még mosolyogtam is, hogy milyen szellemes...
@genyamagyar: De tudtam, csak teszteltelek. Kíváncsi voltam mit hazudozol már megint. Ügyesen csinálod, biztos kaptál te is pár nokiás dobozt.
@RobinGood: Bp csak az ország 20%-a. Másrészt bp-n jó a tömegközlekedés, nem kell feltétlenül 2 autó. Azoknak akiknek csak egy van, megtehetnék, hogy vegyenek még egyet, de minek?
@morning só: Csak hogy lásd, hogy valamiben egyetértünk: Mo-nak most kell egy erős tömegbázissal rendelkező stabil komány. Ez most egyetlen forgatókönyv szerint lehet - ha a Fidesz 2/3-ot szerez.

De attól viszont egyáltalán nem érzem jól magam, ha tudom, hogy a Felcsúti fociklubba érkező ~100m Ft is valószínűleg sokat segített a Sávolyi motorpálya ügyének, a Fidesz ugyanis nagyon hallgatott ez ügyben. (Egyedül az Index és az LMP emelt szót ellene - szerencsére sikerült)
@morning só: szóval tudtad? akkor meg mit nyavajogsz, hogy jobban élnek a svájciak?

Csúnyán megbuktál! :)
@morning só: Te figyelj, ha valaki nem akkora balfasz, mint te, hogy a fidesztől várja a sorsa jobbra fordulását, az csak Nokiás dobozban kaphatja a fizetését? Más alternatíva nincs? Nekem pl. Motorolásban jön, de tudok olyat is, akit LEGO-s(!) dobozban fizettek ki.
Látom, az éhenhalástól nem kell tartani, mert mindenki elment ebédelni. :-)

Megyek én is!
@genyamagyar: bp-n jó a tömegközlekedés? Nyilván a kommunista álmaidban így van.A valóságban a villamosok kisiklanak, a buszok kigyulladnak, a metro megáll az alagútban, a hév megráz, a troli buszok beáznak. Ez a tömegközlekedés pesten. Az utcák retkesek, omladoznak a házak, kutyaszar mindenhol, az utcára este kimenni gyakorlatilag életveszélyes, mert bármikor megtámadhatnak. Ennek mind az mszp az oka, akik hazudtak reggel délben este és tönkretették az országot.
@genyamagyar: Jó indok arra, hogy eloldalogjál innen megalázva te hazaáruló.
Robin Good itt vagy még? Látod, hogy vannak, akik lehazaárulózzák a másként gondolkodókat? Hatalmon mi jön akkor ezután, te mondd meg, nehogy elragadjon a képzeletem, és átnevelő tábort vizionáljak. :) Olvasgasd morning só (magyar ez egyáltalán?) hozzászólásait. :)
@Gurney Halleck: Tényleg nem akarlak megbántani, meg úgy látom jóval több hozzászólást generáltunk mint amennyit ez a topik érdemel, de most ugye csak viccelsz, hogy egy nyílván valóan szándékosan hülyeségeket írkáló figurára hivatkozol?
De a felvetésedet komolyan véve az nem kérdés, hogy vannak akik hazaárulózzák azokat akik nem ugyan abból a kottából olvasnak amikből ők, de ettől még nem lehet eszementen pogromot vízionálni. Mert éppen az ilyen gondolkodás vezet azokhoz a közállapotokhoz amikben mainapság leledzünk. A belemagyarázás sőt a jellemzőbb MSZP-s módszer a belehazudás iszonyatos károkat eredményez. Mondom ismét lásd Mesterházy és azóta többször Lendvai hazug állítását a genetikai kódoltságról.
@genyamagyar: "
genyamagyar 2010.03.17. 11:56:36
@Szevasztok: úgy, úgy, ahogy mondod. de ez nem fog eljönni soha! Már a Himuszban is az Istenhez fohászkodunk, ahelyett, hogy dolgoznánk...
"
nem csak a demokrácia felfogásod elég egyedi, de a spirituális dolgokban sem vagy topon, ha neked a Himnuszból ez jön át...
@RobinGood: Egyre inkább az az érzésem, hogy te valami bértrollnok vagy. Mennyit fizetnek neked? 1-2 nokiás doboz nincs az autód csomagtartójában? Én felismerem azokat akik hozzánk tartoznak, te valami ballibes csőgörény lehetsz.
@RobinGood: Javaslom, olvasgass jobb oldali sajtót. Úgy látom még te sem vagy ideológiailag elég képzett.:)
megyek nézem a szomszédokat
@morning só: Te melyik bolygón élsz ember? :-D A komenisták ellopták a családi házad, autódat de még a gravírozott narancshámozót is? 16 éves elmúltál már? Vagy csak az ápolók nem figyeltek amíg a billentyűzettel rendetlenkedtél?
"Az első néhány hónap kihívása: hogyan javítsunk úgy a versenyképességen, hogy ne nőjön kezelhetetlen mértékűre a hiány?"

"... a kormányváltás utáni első lépés a kiadáscsökkentés és az adócsökkentés kell hogy legyen. A közgazdász szerint a több mint ötven adónemet akár öt adónemre is le lehetne szűkíteni, az adózók körét a terhelés csökkentésével együtt pedig szélesíteni kell, miközben az állami kiadásoknak is csökkenniük kell."

Hol itt az ellentmondás? Sehol. Az viszont ténykérdés, hogy volt némi különbség a 98-2002-es és a 2002-től tartó (ún.) kormányzás "eredményei" között...
@segges gábor: Kirúgtak a komcsik a munkahelyedről, csak nem az Ezüsthajó Kft. volt az, vagy a Happy End? :) A BKV-nál nem próbálkoztál egy tanácsadói állásért? Nokia telefon csak van a családban? Pedig ha ügyesebben politizálnál nem ilyen egyoldalúan, többre vihetted volna az elmúlt 20 évben. Ügyesen kell ezt csinálni, ha elkötelezed magad, akkor minimum 4 évet kell várnod, hogy jobban élj. Szegény Vikiék is ezért ennyire frusztráltak már, 8 év nélkülözés hosszú idő ám, jól jönne már egy kis állami megrendelés. Fletókámék meg nyugodtabbak, mert 8 év hosszú idő ám, lesz tartalék a következő néhány évre. Börtönről hiába is reménykedtek, senki "nagykutya" nem fog bevonulni. A nokiás dobozok elterik a témát. 20 éve sosem ment nagykutya börtönbe, szerinted miért? Ne legyetek ekkora bránerek. Ébresztő!!!
Ahelyett, hogy dógoznátok itt osztjátok az észt egymásnak, hogy ki a jobb, és szidjátok egymást! Ki a nagyobb magyar! Hát ez az ország nem a szardobáló agymosott párthívektől lesz valami, az már látszik.
@HAJRÁ NÉMETEK:
lehet hogy dolgoznod kellett volna, nem azon hőbölögni, hogy a maszop igy, a komcsik úgy..Szerintem egyszerű lúzer vagy, aki a párthovatartozásával szeretne pénzhez jutni.Tipikus Fideszes mentalitás.
Gratulálok hozzá!
süti beállítások módosítása