Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: balogzoltán... atlatszo.hu/kozugy/2024/02/16/nyero-paros-novak-katalin-tundoklese-es-bukasa-balog-... (2024.04.23. 09:46) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.02.22. 08:00 Fabius

MaSZoPerett

Címkék: kampány mszp program mesterházy

"Szeretném már magam utálni,
De, istenem, ők is utálnak:
Nem szabad, nem lehet megállni."

Baj, ha egy kormánypárt miniszterelnök-jelöltjének programismertető rendezvénye leginkább egy operettre hasonlít? Nekem bizony Kálmán Imre Csárdáskirálynője jutott róla eszembe: az ünnepelt Príma Donna (MSZP) búcsúzik barátaitól és rajongóitól, mert életét ellenzékben folytatja. Edvin herceg (a nép) hiába marasztalja, mert a nő tudja, a nagy társadalmi elégedetlenség miatt a kapcsolatuk nem folytatható tovább. De ekkor színre lép Miska főkomornyik (Mesterházy) és a dolgok bonyolódnak...

Mesterházy Attila nekem sokáig egy név volt a 386 léhűtő között. Addig a pillanatig, mikor egy húzással bohócot csinált mindannyiunk kedvelt Répa Robijából a parlament folyosóján. Nagy szó volt ez, hisz Répához képest Szijjártó Péter egy szimpatikus, szerény arcú elsőáldozó. Micsoda extra tahó! -csettintettem elégedetten, és bonviván jövőt jósoltam neki az egyre elhasználódottabb MSZP társulatban. Szükség is volt rá, lássuk be. Nem lehetett mindent a Nyakói mélységekbe merült álszent szájkarate szintjén intézni, kellett egy valódi ellenfél a Navrasics-Szijjártó-Cser-Palkó szentháromság számára, a mi szórakoztatásunkra.

Aztán a nagy fej, zakó és nadrágcserék után kellett egy alak, aki eljátssza a homokzsák szerepét a társulatban. A (többiekhez képest) megnyerő külsejű fiatalember pedig máris szerepben találta magát. Sokat töprengtem azon, vajon ő akarta ezt így, vagy egyszerűen megcsinálta az MSZP?
Megnéztem a naplósok által készített ródmúvit, elolvastam pár véleményt jobb és baloldali médiumokban a SYMA csarnokos hakniról, nézegettem a képgalériákat, és kialakult a véleményem: kesztyűbáb ő, nem más. Akit ha ügyesen mozgatnak akár sikeres is lehet, mint Vitéz János. De nekem olyan, mintha folyton kikacsingatna a szerepből a rendezőre:
 

 

 

 

 

 

 

 

A bevonulási ceremóniát nézve nagynevű profi boxolók sápadtak bele az irígységbe, és sírva rimánkodnak a dramaturgoknak ezért a látványelemért:
 

 

 

 

 

 

 

Próbálom komolyan venni, de nem megy. Ahogy nem tudom komolyan venni az ötven oldalas programját sem. Önkínzó módon elolvastam azt is, mint mindenkiét, és azóta kísért egy kép: minden funkcionárius felírt egy cetlire valamit, ezeket bedobták egy urnába, és sorsolásos alapon rendeztek belőle egy ötletbörzét. Ez volna a program. Szerencse, hogy végrehajtaniuk nem kell, mert elég nagy szarban lennénk miatta megint. Miután eredményesen elosztották a semmit sokfelé, a rendezvényből nem is maradt más, mint egy víg operett.
A közönség jelentős százaléka még aktív részese volt a Nagy Népi Felvonulásoknak, arcukon édes-bús melankóliával emlékeztek Tamási Eszterre, amint köztük járva gyűjtötte a kívánságokat a Felvonulók kértékbe.
 

 

 

 

 

 

 

Csak ezúttal nem Soós Imre énekelt nekik a Bob hercegből, hanem maga a jelölt:
 

 

 

 

 

 

A Nemzet Bonvivánja sikert aratott. Végszóként dobott a jelenlévő nyugdíjasoknak egy Utánam srácok!-ot, mintha a lakótelepi fiúbanda vezére volna. Hívei pedig követik, hisz Andris ő valójában, akinek meg kell leckéztetni Ladát, az ellenfél erőszakos és önkényes vezérét. Kár, hogy itt nem gyerekszínészek vagytok, az ország pedig nem egy lakótelepi homokozó.

Benéztem Mesterházyhoz a rendezvény után, hogy érzi magát:
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rossznyelvek szerint egy, csak egy ember volt a vidéken, aki imájával segítette elő a Miniszterelnök-jelölt sikerét:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ferenc államférfi imája után jogos kérdés, mit gondolhat vajon az egyetlen reálisan gondolkodó az MSZP új programjáról:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Itt Isten már nem segít uraim. Ez a darab elbukott, és amíg a direktor, az író és a rendező a helyén marad, nem sokan vesznek bérletet a következő évadra. Akkor sem, ha a szomszéd társulat szlogenjeit másoljátok.

94 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr461779883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nagyon jók a képek megint!

egyszerűen túl kell valahogy élniük ezt az alibi választást... múlt héten átutaztam a fél országot és láttam néhány választási plakátot az MSZP-s jelölteknél úgy tűnik elvárás volt a min 50 év és min 25 kg túlsúly. így azért nehéz lesz megnyerni a következő választásokat is.
Ha Mesterházy egy operett, akkor Orbán egy elvakult vallási fanatikusoknak rendezett szeánsz. Amolyan vidám vasárnap.
Igazából nem tök mindegy.Szavazókat nem fognak nyerni, legfeljebb a saját tábort kell valahogy "izgatni".
Hát, ha van Magyarhonban olyan aki bármelyik ilyen kampányizét beszopja, akkor megérett a kénköves esőre ez az ország..
Orbánén egy megfakult kis szürke ember felolvasott egy csomó faszságot bágyadt késői reakciójú tetszésnyilvánítás mellett (biztos elaludt a nyugdíjas beintegetőemberük..)
Mesterházy meg láthatóan megnézte Clinton és Obama ide-oda falangálós,tüzijátékos frázisokat puffogtató első sorokba beültetett táblalengetős vígjátékát és átkonvertálta magyarba -szerintem itt abszolut bénán és nevetségesen ható környezetbe.
Broáf.
Én sem kedvelem az MSZP-t, de sajnos oda jutottunk, hogy jószerivel nem lesz olyan parlamenti párt, amelyik kordában tarthatná majd Orbánt. Már ha parlament lesz egyáltalán, olvasva a jövendő miniszterelnökének mostanság megjelent megnyilatkozásait.
@Blackrock: @gonosztojás: @borovi:

De az Orbán,az Orbán,az Orbán .... :D És itt akkor ki is a fanatikus, kedves mszp egyháztagok...
Kedves Fábius!

Írásodból számomra az tűnik ki, hogy végletesen felszínes és egykönyvű vagy. Sajnálom, hogy a világból neked csak egy ennyire szűk látókör és egy ennyire egyszerű élet jutott.
Szánalmas vagy.
@Vagyok, aki vagyok...: A túlélés mellett az sem volna baj, ha komolyan vehető ígéretek is lennének. Meg némi mea culpa és hamuszórás, mert az elmúlt 8 évben nem volt minden rendben. Gyurcsányon kívül sok már arcnak is vissza kellett volna lépni az élvonalból. Főleg azoknak, akik a válság elején rajta is markolták a szíjat hátulról, és rángatták vissza bármit is mondjon.

@borovi: A Fidesznek is van egy hosszú mire hörren a nép listája. A hatalomban ők sem fogják meglépni azokat, ami jelentős népszerűségvesztést okozhatnának a pártnak. A 2/3-os törvények piszkálása is ilyen. Szerintem.
Mesterházynak idáig a legemlékezetesebb alakítása a borotválkozása volt, bár a jobboldali sérvműtéttől rettegő papi majdnem überelte...
Mesterházy Gyurcsány ellenfele, ezért betolta őt egy megnyerhetetlen választási helyzetbe. Éppen úgy, ahogy Szili Katalint erőltették köztársasági elnökjelöltnek, és indították a Pécsi polgármesteri posztért. Mindkettőről tudta mindenki, hogy esélytelen. A végeredmény látható, Szili gyakorlatilag eltünt az MSZP-ből, Mesterházy is elveszíti a választást, majd ő is kikopik, és jöhetnek az újabb ficsúrok, pl Molnár Csaba, aki már igazi Gyurcsány klón.
@Blackrock: Elég visszás ám egy MSZP-s vallási szekta "istentiszteletét" a Zorbánhoz hasonlítani, nem gondolod?
@William w.:
Hm...
Talán Pelznégálildikó..
Az olyan mentális átéléssel tudja szopni virtuálisan a főnökét..
Meg Budaibugyikberni aki ugyanezt tudja szegfűvel a hajában...
@borovi: Én ettől nem tartok. Jobbik meglepően erős lesz, LMP is valószínű bejut, együtt lesznek 30% körül (ha végre rájön a Jobbik, hogy nem az LMP az ellenség). MSZP és Fidesz még ha koalícióban is állít kormányt akkor sem fog mindenben egyet érteni. Izgalmas szavazások lesznek :)
@kitvalasztanal.hu
Ugyan már. A Jobbik egy csapat idióta aki a cigányozáson és a handabandán kívül semmihez sem ért. Ráadásul az MSZP seggéből bújtak ki. Ez addig elég hogy a polgárok picsánrúgják az MSZP-t egy tét nélküli szavazáson, de kétlem hogy túl sok épeszű ember lenne akik élesben is a Jobbikra szavazna. Az LMP pedig tarisznyás bölcsészek társasága, jókor adag sötétzölddel leöntve - ennek pedig szerencsére nem nagyon van tömegbázisa az országban.
Eftársak, szórjatok már ki pár bögrét, aztán hagyjuk a wellnestrollkodást, már unalmas nagyon.

Poszt meg jaú.

Mszps rendezvényt megdobta volna, ha a vendégeknek több mint 5%-a adófizető lett volna.
Mesterházi(Mussolini) Attila jobban tenné, ha nem ígérne semmit, és csak az elmúlt 8 év "eredményeit" magyarázná.
Bár ezek megmagyarázása, de főleg elhitetése, csak a 6 éven aluli és a70 éven felülieknél lehet eredményes.Tisztelet a kivételeknek.
Arról is beszélhetne még a kis Benitó, hogy mit rejtett el a közvélemény szeme elől, ami majd a választások után robban.
Mert erősen titkolják ezeket, például nem nyilatkoznak, hogy lesz-e május körül gáz-áremelés.
Hátha majd egykét birka azt gondolja, hogy a az alig néhány hete a választásokon győztes FIDESZ-nek van valami köze az áremelésnek.
Igen csak alattomos technika ez.
A kutyából nem lesz szalonna.
Lmp maximum látogatási napokon jut majd be a parlamentbe, jobbikot meg majd meglátjuk.
@kitvalasztanal.hu - Választási tippért notebook!: Ez a Jobbik-LMP 30% vízió meglehetősen hurráoptimistára sikerült nem? :-)) Az LMP szimpatizánsok tényleg ilyen látomásokat kergetnek?
Az egész arra megy ki, hogy ne vegyük észre Gyurcsány Ferencet a pártlista harmadik helyén!

Neki azért fontos az a pozíció, mert akár csak 7 képviselőt juttat be az MSZP, ő akkor is újabb 4 évre biztosítva van a Bíróságra járástól, addig meg letelik az öt év és mindent kezdhet tiszta lappal.

Mesterházy meg egy bábfigura, még a bajuszkáját is feláldozta, pedig tudhatja, hogy bukásra van ítélve.
@William w.: neked üldözési mániád van?

De, hogy frappáns legyek: Esik a hó? Az MSZP kormány a hibás! Gazdasági válság van? A MSZP kormány a hibás! Ugat a szomszéd kutyája éjszaka? Az MSZP kormány a hibás! :)))

@Steppenwolf: oszt' ugyan miért visszás? Magyarázd már el? Mindkettőn ugyan az a blablabla hangzott el.

Végül is tökmindegy, mert 1 év múlva majd mindenki a Fideszt fogja rühellni.
@Fabius: Irígylem ezt a sok Nostradamust!
Szerintem,a Fidesz sem igazán tudja,hogy mit fog majd csinálni,de mást sem látok,mint a sok jóstehetség böfögi fel az apokaliptikus látomásait.Honnan ez a bölcs jövőbelátás ?Csak nem ugyanannak a "költőnek" a versét "szavaljátok" mindahányan ???!!!
@SZDSZPistike: Az ok, de ha meglesz a kétharmad, akár a jobbikkal együtt, akkor hiába lenne mentelmi joga, bukó neki. Már persze, ha tényleg nem ők alapították a jobbikot.
@Blackrock: Egyrészt nem voltál frappáns, másrészt ugyanezekért az mszp vallásúak szerint orbán a hibás.
@Blackrock: Lehet ,hogy elromlott a GPS-em?
Nem Ők voltak hatalmon az elmúlt 20 évből 12-ben,ill. az utolsó 8évben?Mégis-ki más lenne a felelős:az ellenzék,vagy a parlament portása ??!!
máshol már írták: aki már eltemette/leírta/bebörtönözné/felakasztaná az MSZP-t, annak akár a vízen is járhattak volna, arra is csak az lett volna a komment, hogy hülyék, nem tudnak úszni.

ez egy belső összetartás volt, és bármennyire fáj egyeseknek kimondani, arra jó volt. mint egy AMWAY gyűlés, vagy Orbán TF-es beszéde, vagy 2006 után, amikkel újra életet lehelt a FIDESZbe.

ja, és ne feledjük: Orbán a hülyenépszavazás árán jött vissza, én várok egy hasonlót az MSZP-től is, már csak kölcsönkenyér alapon. Magyarország meg le volt 2008-ban is, meg majd le lesz 2012-ben is szarva.
A felvonulók kértékben Szegvári Katalin szokta gyűjteni a kívánságokat.
@zoldx: a közigazgatási reform elgáncsolásáért, a vizitdíj és tandíj visszavonatásáért, a világgazdasági válságért talán nem a kormányt kellene felelőssé tenni... és ez egészen nagy szelete volt 2006-2010-nek.
Egyetértek a rendkívül találó kesztyűbáb kifejezéssel. Saját arcukra és jellemükre kinevelt/kialakított szoci politikus (mellesleg a fideszes sem jobb), aki rezzenéstelen arccal a képünkbe hazudik. Bármit mond, már nem tudom, nem akarom elhinni egyetlen szavát sem.
@Blackrock: Hát azért elmagyarázhatnád, hogy a gazdasági válság mellé kialakult országos válság miből származott! Valamit jelentő nyugati gazdasági újságok(nem a népszabadság) is azt írta, hogy a Magyar kormány nem elhibázott lépéseket csinált, hanem egyértelműen hozzánemértésből adódó ökörségeket.
@zoldx:

"Fidesz sem igazán tudja,hogy mit fog majd csinálni"

Ez egyrészt kurvára szomorú egy 2/3-ra törekvő párttól. Másrészt meg nem kell Nostradamusnak lenni némi találgatáshoz. Elég itt élni, és kinézni néha a szemellenző mögül.
@is:
Rossz hírem van. Gyurcsány már nem tud visszatérni. Ahogy Bokros sem. Elkoptak. ;)
@William w.:
vizsont az MSZP-ben Gyaurcsány az igazi főnök. és még sokáig az fog maradni.
@Mitya Ivanov:
véletlenül irtam gyaurcsányt
Nem érdekes ! a lényeg, hogy új a jelszó: ORBÁNT TAKARODJ! és a bandád is !!!meg a KDMP csökevény pártod is!
Ó kedves posztíró hát mér vagy ilyen kritikus? Mit akarsz még amikor a maszop programja

KÖTVE-FŰZVE van!

Hát kell ennél több?!
@Mitya Ivanov:
Nem vagyok jós, de lesznek elégedettlenek a 2010-es vereség után. Fletó többet fog küzdeni párton belül, mint Orbán ellen, ha lesz egyáltalán ideje rá...
@páter Bundagh: Jah, csak KÖTVE hiszem, hogy bárkit aki gondolkodásra képes, BEFŰZNÉNEK vele. :)
@páter Bundagh: Ahham, egy hihető tartalom nem ártana. :-)
@netsrot: Irány a Kossuth tér. (sál+sapka, meg ne fázz! :D )
Én személyesen ismerem a szegfűs attilát, még gyerekkoromból Veszprémből a Hriszto Botev Ált. Iskolából, utána a Lovassy gimiből, majd mint Fideszes bepróbálkozót (ott nem kellett, vajon miért?).
Ergo: Nagy szarban lehet a maszop, ha mást nem találtak...
@kitvalasztanal.hu - Választási tippért notebook!:
Az LMP bejut? Ugyan-ugyan? Jobb oldali pártok mellé áll? Ezt hol olvastak? Nézted már a tagságukat?
Még a végén kinyögöd, hogy ibolykáék is jobboldaliak, csak most nem tudják melyik a jobb kezük.
@órarugógerincű felpattanó: a fidesz vallásúak szerint meg az mszp...hol a különbség? a fideszesek folyton arra hivatkoznak, hogy ők "csak" ellenzék voltak. akkor meg minek ülnek 8 éve a parlamentben, ha ők semmit nem csinálnak??? És mi van az önkormányzatokkal? java részben fideszes irányításúak...ott hol a nagy "fejlődés"?

@panteon: igen nagy tájékozatlanságra és demagógiára vall azt feltételezni, hogy a világgazdasági válság hazai hatásairól kizárólag az mszp tehet. Benne vannak ők is, de bizony nem az mszp osztogatta nyakra főre a lakossági hiteleket, és nem az mszp mondta józsi bácsinak, hogy a havi 80 ezres jövedelme mellé vegyen fel még 3 millió hitelt...vagy tévedek? De pontosítsd nekem légyszíves, hogy milyen intézkedésekkel tehet csak az mszp a válságról?

"Magyar kormány nem elhibázott lépéseket csinált, hanem egyértelműen hozzánemértésből adódó ökörségeket." Konkrétan miket?

@zoldx: igen és a fidesz mit csinált 8 évig a parlamentben??? Milyen munkát végzett? Ha ők nem tehetnek semmiről, akkor minek ülnek a parlamentben????

Amúgy nem vagyok mszp fan, csak kicsit unom a jobboldali demagógiát és azt, hogy tévedhetelennek tartják magukat. Arról nem is beszélve, hogy marhára rühellem, ha a fanatizált híveik ezt a "ha nem vagy velem, akkor ellenem vagy" elvet vallják.
Ez a Mesterházy egy hihetetlen nagy tahó. Oda is bepofátlankodik, ahová nem is hívják. Ekkora tahóságot nem tudom, hol lehet tanulni.
Egyébként azt mondanám, hogy jól csinálta és a Répássy volt béna, de ha belegondolsz, hogy ekkera tahóság ellen egyszerűen nem lehet szalonképesen védekezni, a Répássy jól cselekedett.
Nem tudom, hogy van-e olyan profi a magyar politikusok között, aki frappánsan meg tudta volna oldani ezt a helyzetet.
"Én sem kedvelem az MSZP-t, de sajnos oda jutottunk, hogy jószerivel nem lesz olyan parlamenti párt, amelyik kordában tarthatná majd Orbánt. Már ha parlament lesz egyáltalán, olvasva a jövendő miniszterelnökének mostanság megjelent megnyilatkozásait."

Most akkor idén tényleg ez az énsemkedvelemazmszp-tdejajmileszhajönafideszcsakőkmenthetnekmeg faszság lett tényleg kiadva az mszp-s internet gerillaharcosoknak? Én már most unom, azért ennél tudtok ti többet is srácok
@Egi78: soha nem volt fideszes.
de az sem baj, ha lett volna, mert ugyebár a fidesz baloldali, liberális pártként kezdte a karrierjét...csak ezt ugye hajlamosak vagyunk elfelejteni.:)
@borovi: <PrtScn> és jár a bögre.

Amúg ynem kell leírni az MSZP-t. A nyuggerek nem szólnak hozzá a fórumokhoz, seni nem tudja, hányadán áll velük.
H amindegyiket sikerül behülyíteni, és MSZP-re ikszelnek, még nyerhetnek is.
Szerintem simán 30%+ -ban lesznek a kommerek.
@Blackrock:
Baloldali ? Azt úgy mikor? Mert a ballib vonalat az szdsz kezdte 94-ben. ;)
@lutra1: Csak azt tudom elmondani, én mit léptem volna Répa helyében. Felvettem volna a kesztyűt, és konfrontálódok hátra lépés helyett.
Kamerákba ostobaságot mondani minden hülye tud, arcból arcba érdemben vitázni picit kevesebben. Én maradtam volna, mert ha Mesterházy "balhét akar" akkor kapja meg, jól.
@Calogero: most képzeld el, hogy az mszp-s gerillaharcosoknak meg állandóan azt kell a fideszes inkvizíciótó tollából olvasniuk, hogy mocskoskormnymegagyurcsánytehetmindenrőlmajdaviktor...blablabla.:)))) Mi a különbség?

Mondom én, 1 év múlva mindenki a viktort fogja rühellni. pont ugyan úgy, mint régen...
@William w.: az alakulásától, de ha nem hiszed nézz bátran utána. sőt még a liberális internacionálénak is tagja volt.
@Blackrock:
Sajnos kevered a baloldalt a liberálisokkal. Ez egyszerre (bal+lib) a szadinál jelent meg 94-ben.
@Blackrock: fejlesztés? a segílykét kifizetni is alig marad az önkormányzatoknál. Inkább arról beszéljünk, hol a lé?
@William w.: Bár erről a választókat elfelejtették értesíteni. :D
@Blackrock: Amúgy az ellenzéknek tényleg semmi értelme.
@Blackrock:
Soha nem volt, így van, csak nagyon szeretett volna, ahogy írtam bepróbálkozott, csak a múmia mami nem nyitott ki a kaput (aki benne volt úgy is érti).
Hát ez egy igazi kabaré! Sztem csak azért csinálják, mert ha esélyük nincs is, legalább szórakozzanak egy jót!
Új jelölt, új program, új hazugság...
Szerintem Mesterházy, ha ügyes ki tudja használni, hogy ő lett az MSZP listavezetője és képes lehet a párteliten belül megkapaszkodni.
@Blackrock: Pihenjél egy kcsit, mert az erőlködéstől elhomályosodik a látásod, és már a fától nem látod az erdőt.
A rossz gazdasági helyzetet nem világválság okozta, csak az elmúlt 6-7-év után feltette az i-re a pontot.
A hozzá nem értés, a felelőtlen pénz osztogatás, és haverok zsebének tömködése okozta ezt az állapotot.
Egy részük előzetesben van, egy részük ellen eljárás folyik, egy részük, most szivattyúzza ki a lét az országból.
Számtalan példát tudnék hozni az elcseszett támogatások, a rossz rendeletek, jogi szabályozások közül.
Sajnos ma Magyarországon akinek a parlamentben eggyel több szavazója van, olyan törvényeket hoz amilyet akar, és az lehet hogy alkotmányos - de attól rossz lehet.
A törvény olyan, hogy Nagy Imrét is törvényesen végezték ki.
Ha volna két kamarás parlament, akkor sokkal életszerűbb és konszolidáltabb lenne mindennapos jogi környezetünk.
De sajnos a FIDESZ sem akar felsőházat.
Mennyire komoly ember az, aki úgy készül a szövegével, hogy ő 1 a 10 millió magyarból, majd a kampánynyitó előtti éjszaka a felesége javaslatára a 10 milliót 15 millióra javítja. És még el is meséli.........:S
@Rézfaszú Bagoly: végül is az asszonkát a gordonka még gyorsba ki is nevezte. Okos lyányka az.
Szegény Attila! Mint régi jó ismerősöm, belenyúlt a kaka(ó)ba...
@Blackrock: Mesélj már valamit az államadósságról! Hogy is alakult az elmúlt 20 évben???
Tudod, ez itt a probléma! Kenhetjük a szart mindenfelé, ahogy ti, maszop-fanok teszitek, de a lényeg ott van, hogy a ballib koala rohadt keményen eladósította Magyarországot.
És ezért vagyunk kiszolgáltatva (pl. IMF-nek), és ezért nem tudjuk növekvő gazdasági pályára állítani az országot.
Elég undorító azt olvasni az írásaitok nyomán (is), hogy miután a kedvenceitek ezt tették az országgal, utána ugyanúgy fogják utálni az Orbánt is. Ja, hogy elfelejtitek hozzátenni, hogy ekkora államadósság mellett nehéz is népszerűnek megmaradni. Há' hogy?
És az államadósságról nem a gazdasági válság tehet, és nem azorbán, hanem a ballib koalíció. És emiatt tartunk most ott, ahol, és emiatt jár a szátok, hogy Orbánnal sem lesz könnyebb. És ki tehet erről???????????
@Rézfaszú Bagoly: bármihez :D

Észt is ád a jóisten a hivatalhoz, aszongyák.
@Blackrock:

te vagy az a kiváló phd hallgató, aki minden fórumon ontja magából az ostobaságokat?:P

már itt is kezded magad nevetségessé tenni!

a poszt egyébként rendben van!
@William w.: ezt nehéz megítélni. A Gyurcsány ebből a vereségből kivonja magát, és arra haghyatkozuik, hogy a szocik emlékezete elég rövid ahhoz, hogy elfelejtsék, hogy ki volt az aki ezt a választási vereséget előkészítette.
Szerintem a következő parlamanetben nem Mesterházy vagy Lendvai ildikó fogja vinni a prímet, nem ők fogják a legkeményebben támadni a Fidesz kormányt, hanem Molnár Csaba, Gyurcsány, Vadai Ágnes.
Remélem mindegyik eltakarodik a sóbányába mindörökké!Ámen!
@kitvalasztanal.hu - Választási tippért notebook!: Tételezzük fel, hogy az LMP bejut. Az 5%. (Töbet ne nagyon erőltess, ez is épp elég viccesen hangzik.) Tehát a Jobbik szerinted 25%-ot szerez. Érdekes. Minden negyedik ember jobbikos?
Mesterházy egyszerűen csak elővette azt a receptet, ami Orbánnak és Gyurcsánynak egyszer már bejött. Jelen helyzetben a nyeréshez (mit a nyeréshez, még a FIDESZ 50%-os győzelmének megakadályozásához is) ez persze nagyon kevés (talán még az is az lenne, ha Orbánról holnap kiderülne, hogy egy pedofil sorozatgyilkos), de biztos vagyok benne, hogy hoz százalékokat az MSZP-nek még ez a stílus áprilisig.
@Fedor:
Szerintem kb. annyit hoz, mint amennyit visz.
A vacilálló őskocsiknak, akiknek az a baja, hogy ez már nem a jó kis megszokott MKP, nem biztos, hogy bejön az "ingyen" cirkusz.
De Ati már a suliban is nagy akarnok-törtető volt, olyan tanárokkal haverkodok-nyalok típus, lehet, hogy bedob még valamit, megtanul zsonglőrködni szegfűcsokrokkal, vagy kiáll a körútra piros dzsekiben szélvédőt mosni, és szórólapot osztogatni. Ki tudja?
@Egi78:

"kiáll a körútra piros dzsekiben szélvédőt mosni"

Ez lehetne a Tiszta közéletet! -kampány plakátja :-D
most miért nem jön ide egyik fideszes regressz zizegni, hogy bezzeg az indexen csak a zorbán fikázós blogok kapnak címoldalt?
A szerző egy ostoba fráter, átlag buta magyar, népével együtt marad ahol volt: a szolgasorban. Írása ezt erősíti, és csak tapsolni tudok ehhez.
Húha, Gyerekek!

varanus? Talán Vorenus!

Magyarságból egyébként még a Vorenus is igazi, szép, nagy egyest érdemelne, de a varanus szó meg igazán nagyon kellemes, s szép...

Társadalmi Elégedetlenség eléggé butácska honfitársunk.

Sokat felejtett ugyanis. Pl. azt, hogy hogyan lehet (röhögés nélkül) 7(!!) (HÉT!) km autópályát úgy átadni- hogy előtte 400(!!!) (NÉGYSZÁZ!) km-t ígértek, s még annak az aprócskának a kapcsán is legyalul egy fiatal házaspárt a miniszterecske audija (kap is érte egy zsíros kis polgármesteri állást). (Ja, és a baleset helyszínére érkezett helikopterrel persze, nem a fiatalokat viszik /"Úgyismindegymán" polgártársak/ kórházba, hanem a miniszternét...

Merjünk nagyot álmondni!

De sorolhatnánk:

Autógyár-telepítés: Magyarország- Szlovákia: 0:3(!!!! Kia-Hyundai, Citroen-Peogeot, Toyota)

Gazdasági NŐŐŐŐŐŐVekedés! ( :-)))) :-((()
(1998: 5,7 %, 2001: 2,3(!!!) %!!!

Szóval? Kell ez?

Igen- ha valakik tudatosan, több éven át- hazudnak, megmásítanak.

Akkor- bíz kell. mert bár szagos, szép pántlik...

Tényleg!

Melyik is az a párt, melynek jelképében

NEM(!)

szerepelnek nemzeti szineink?

A megoldást LE NE ADJÁK(!!!) a választóurnákba!!!!

:-)))

v.
Vizbefult a magyar Puma.
köszönöm a cikket.
@v. jókormányzósember: Segíts nekem a butácskának megvilágosodni. Csak, hogy értelme legyen annak, hogy ilyen messzire merészkedtél a pártirodától. Idézek neked:

"Az nem reform, hogy a többiek változzanak meg. Az nem reform, hogy egyébként kiállunk és mondjuk a népnek a mantrát. Az a reform, hogy hajlandóak vagyunk mi is egy sor ponton átértékelni mindazt, amit eddig gondoltunk és tettünk. "

Ismerős, vagy segítsek, ki mondta és hol? Segíts nekem megérteni, vajon mi a lófaszért nem sikerült ebből SEMMI az elmúlt négy évben, ha már 2006-ban is erről vitatkoztatok?

Megjegyzem egy ekkora elmének illene tudni megkülönböztetni a blog nevét a szerzőétől. De nem vagyok kukacos, elnézem :-)
Döntsük már el végre ki a felelős a ország helyzetéért! A kormány vagy ellenzék???
Mit tehet az ellenzék amikor nem is ő kormányoz terveit ötleteit, még csak meg sem vitatják! Egyszer nem állt föl az mszp- hogy no akkor gyerünk vitassuk meg, hátha kisül belőle valami jó!!!! Nem védem a másik oldalt, ők is tehettek volna lépéseket, ám irányító helyzetben az mszp volt! mszp volt a kormány mögött, tehát joga és felelősségge neki volt hogy merre tekeri, és ha eltévedt akkor esetleg rákérdez, hogy akkor merre is...
Még mindig ugyanott tartunk! Kedves választók ha valaki szart csinál mért nem lehet elfordulni tőle végleg???? van más akire lehet szavazni! De ezek ottan 386-an csak akkor tanulnak ha választók tettek alapján ítélik őket, nem pedig azon az alapon, hogy másik se különb és meg különbenis nem szimpi, tehát nem szavazok rá! Ha demokráciát akartok akkor tessék felelősen szavazni, ha meg nem, mert Marinéninek jobb 90-előtt tehát csakis komcsi, mást meg se lát, akkor Jobb ha királyság lesz! kár erre bohockodásra áldozni milliárdokat! ennyivel is több juthatna iskolákra kórházakra!!!!!!!!!
@Blackrock: Újra csak nem értem! Mit kellett(lehetett) volna a Fidesznek(úgy általában az ellenzéknek!)csinálnia?(minden ellenzéki javaslatot lesöpört a két kormánypárt!)vagy nem vettem észre,és Mszp-Szdsz-Fidesz nagykoalíció volt?!!
@Egi78: Ugye azt te sem gondolod komolyan, hogy aki kitartott az MSZP mellett 20 évig, miközben a párt a legtöbbször inkább liberális, mint balodali gazdaságpolitikát folytatott, végig kitartott az elmúlt évek népszerűségvesztése ellenére, az most feláll, és azt mondja, hogy "ez már nem a jó kis megszokott MKP, nem jön be az "ingyen" cirkusz."
@zoldx: "minden ellenzéki javaslatot lesöpört a két kormánypárt!"

Ez így, ebben a formában nem igaz.
@Fedor: Én nagyon is hihetőnek tartom. Sokan 4 éve még azt mondták, adjunk még egy lehetőséget nekik, mert a ZOrbán úgy elkúrta, hogy kevés volt az idő rendbe hozni mindent. Nyolc év elkúrás után ezek is változást akarnak, vagy egyszerűen az arcukra nem fér már újabb ciklust adni a megújulni képtelen szocialistáknak.
@néma bárány: De aki így gondolkodik, már legalább két éve nincs a szoci szimpatizánsok között, így ebben a kampányban már elveszteni se lehet őket, mivel már rég elvesztek...
@v. jókormányzósember: "Sokat felejtett ugyanis. Pl. azt, hogy hogyan lehet (röhögés nélkül) 7(!!) (HÉT!) km autópályát úgy átadni- hogy előtte 400(!!!) (NÉGYSZÁZ!) km-t ígértek, s még annak az aprócskának a kapcsán is legyalul egy fiatal házaspárt a miniszterecske audija (kap is érte egy zsíros kis polgármesteri állást). (Ja, és a baleset helyszínére érkezett helikopterrel persze, nem a fiatalokat viszik /"Úgyismindegymán" polgártársak/ kórházba, hanem a miniszternét... "

Speciel annak a balestnek az autópályaátadáshoz semmi köze. Mondjuk a valóság még szánalmasabb, mert egy buszmegálló átadására sietett annyira a nagyember.
@Fedor: ez úgy jön ide, hogy nem véletlenül Gyurcsány Ferenc az, akit ilyen küldetéssel és feladattal megbíznak, és nem véletlenül Gyurcsány Ferenc az, aki ilyen szöveget elmondhat, mint amiről hangfelvétel van a Magyar Nemzet birtokában. Az MSZP-ben még mindig Gyurcsány az, akinek szava van, de ha még jelenleg nincs is akkora szava, akkor majd ellenzékben szava lesz.
A másik meg az, hogy ha a nol.hu-n azt nyilatkozza GYF, hogy éppen ellentéteset mondott azzal, mint ami a hangfelvételen van, majd a cikkben gyakorlatilag megismétli azt, amit a Magyar Nemzet és a Hirtv is lehozott, akkor ott valami tényleg nem stimmel, és valami tényleg GYF szája íze szerint történik. Az MSZP-ben, és a házisajtójukban, a nol.hu-ban egyaránt.
@Mitya Ivanov: Az igazság kiderítésére csak egy mód van, ha a Magyar Nemzet teljesíti Gyurcsány kérését, és felmyomja a netre a teljes felvételt... Gondolod, hogy hazardírozna egy ilyen kéréssel Öszöd után, ha nem lenne biztos magában?
@Fedor: Gyurcsány annyira logikátlanul cselekszik, hogy akár biztos is lehet magában, mint ahogy biztos volt az öszödi beszéd után is, aztán mégis ott kezdődött az, ami miatt ma nem ő az MSZP miniszterelnökjelöltje, hanem egy Mesterházy nevű kesztyűbáb
süti beállítások módosítása