Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/kulfold/2024/04/26/cseh-kulugyminiszter-magyar-kormany-szijjarto-peter-jan-lipavsky "„A ... (2024.04.26. 20:42) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.01.28. 08:46 Fabius

A 386 Lengyel Zoltán országa

Címkék: politika közélet szdsz mdf fodor gábor

Javában zajlik az átigazolási szezon. Készülnek a választási listák, áll össze a csapat minden szerveződésnél.
Innen úgy látszik, mintha piacon lennénk. Húspiacon, ahol minden eladó. A politikai túlélésért eladó az arc, a személy, az elv. Gyakorlatilag áru minden meggyőződés, minden megszólalás. Nem kellene ezen meglepődni, nekem mégis sikerül napról napra.

Azt gondolom minden felnőtt emberben kialakul valamiféle értékítélet, amihez megtalálja a legközelebb álló pártot. Ez így van jól, legyen bár Jobbikos vagy éppen MSZP szimpatizáns valaki. Addig amíg ragaszkodik az általa helyesnek vélt eszmékhez kritika nem érheti, a politikai meggyőződés joga mindenkit megillet akkor is, ha mi éppen nem értünk egyet vele. De mit gondoljunk a Lengyel Zoltánokról? Akik pitbull  módra ragaszkodnak a politika nyújtotta kézzel megfogható anyagi előnyökhöz, -költségtérítés és társai- és vetésforgó módra haknizzák körbe a közéletet? Lengyel viselt dolgait nem kell leírni újra, megtettük már elegen, elégszer. Mostanában viszont , ha rákeresek egyik másik politikus lapjára a wikipédián, nehéz olyat találni, akinél nem ezzel kezdődik a fejléc: tagja volt X pártnak, majd átigazolt Y pártba, jelenleg éppen Z párt választási listájának 613. helyén szerepel.

A poszt apropóját Fodor Gábor esetleges MDF szerepvállalása adta. Az egykori Fidesz alapító, Bibó kollégista, oktatási és környezetvédelmi miniszter most új pártot talált magának, illetve az MDF mint párt találta meg őt. Ezzel feledésbe is merült, hányszor ostorozták egymást amíg a jó Gábor kormányzati szerepet vállalt. Dávid Ibolya akkor négyszáztizenhétszer szólította fel lemondásra őt is a Gyurcsány kormánnyal együtt, most pedig egymás keblére borulva lennének csókos pajtások. Hiába na. Az igazi politikusnak szelektív az emlékezete, pláne, mikor a túlélésre játszanak az érintettek. A Dávid-Herényi-Bokros alkotta MDF mögött csak a légüres tér van, az SZDSZ pedig mint párt szűnt meg létezni. Most újra keverék a lapokat, és igyekeznek megtalálni azt a szavazóbázis morzsát, akik ódzkodnak Orbán Fideszétől de elvből nem szavaznak az MSZP-re, és kiveri őket a hideg veríték Vona Jobbikjának szélsőséges nézeteitől.

Elvileg hozzám is szólhatnának. Gyakorlatilag viszont inkább a Horn Gábori kérdés merül föl bennem:
-Mikor értitek meg, hogy a választók azt üzenték: menjetek a picsába?!

181 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr261708323

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Dolgok, amiket illik utálni II. : Bonsai olajfa 2010.01.28. 12:24:27

Előzmény: Dolgok, amiket illik utálni I. : Hajítófa A másik dolog, mint ahogy előrejeleztem, tömény politika. Az MDF-SZDSZ kapcsolatról volna szó. Ez az a téma, amiről szinte kivétel nélkül mindenkinek rossz véleménye van mostanában, majdhogynem azt mo...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@tölgyes:
Azért éppen a Bokrost nem ekézném.
Ebben az egész politikusi szarkupacban őt tartom az egyetlen hiteles figurának. Az privát pech,hogy ha tenni szeretne valamit,kénytelen valamelyik párt szineiben helyzetbe hozni magát.Sajnálom,hogy nem fog sikerülni neki, éppen a MDDSZ szineiben válik hiteltelenné.
@xenuka: pontosan melyik művében mondja ezt Szolzsenyicin? Csak azért kérdem, mert hátha konzlib.blog.hirszerzo.hu/?todo=entry&vid=9486 , továbbá konzlib.blog.hirszerzo.hu/?todo=entry&vid=9534 óta előkerült a forrás. Akkor ugyanis nem volt meg, és a nyomozás eddigi állása szerint az idézet egy hungarikum.
@Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer: haaat, meg ne vedd meg a masodikat, sztem besunnyogjak magukat mindketten :P
Na, Ibi versenytársat válasz Gabriella személyében?:) De csak azért ő, merthogy Gabriella úgy sem mer kalapot hordani!!!:D Lényeg: Ibi marad a tökös köztük úgyis, dehogy Szánalom Gabriellának kikaparja a gesztenyét, ez nagyon durva!
@karolyist: Birka vagyok, mert megkérdem, hogy Magyarország majd 3200 önkormányzatának minden képviselőjét, hogy csak egy példával éljek a sokból, miért ruháznád meg? Egy 900 fős falu pár fős testülete is politikusok, megvernéd őket? Egy érvet mondj, hogy őket például miért.
Azert azt valamikor megdumalhatnak, hogy Ibolyka mennyire akarja lecsukni azokat ket evre, akik kiprobaltak valaha a fuvet (egyetemistak 90%a) mert ugyebar igazsagugyminisztersege alatt ok igy gondoltak megvedeni a nemzetet a droghalaltol.
Fodor meg penzert megdughato barmilyen fasiszta altal, nem semmi.
Amíg ezt megtehetik - velünk - mert mi a arra gondolunk, ez a világ rendje, mi szopunk, de szavazhatunk/rájuk, és csakis rájuk, ezzel őket is "naggyá" tesszük még ha listán is :)
@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Te biztos valami politikus vagy, és fáj a kritika. Ha ez így van, akkor fogadd virtuális pofánverésem.

Politikuson természetesen nem Pista bácsit értem a 300 fős faluból, hanem aki életvitelszerűen ebből él.

Ne próbáld a politikusságot szétmaszatolni, a politikus egy nagyon kicsi gerinctelen féreg réteg, nem 1 millió ember.

Maszatolsz, jó szoclib szokás szerint.

Baszd+
@karolyist: Ember, ne rajtam vezesd le a frusztrációd, mert nincs egy érved. Pista bácsi is politikus, amennyiben a testület tagja, vagy akkor mi a definíciója szerinted a politikusnak? Pista bácsi nem az, mert aranyos ősz haja van, és X fő alatti településen végzi a tevékenységét, vagy mi? Komolyan érdekel.
@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Olvass, értelmezz, nyugodj le, szoclib ember!

"Politikuson természetesen nem Pista bácsit értem a 300 fős faluból, hanem aki életvitelszerűen ebből él."
@karolyist: Másrészt meglepődnél, de az országgyűlési képviselő sem szinonim az ingyenélővel, tipikus esete ez annak, hogy a hangos kisebbség miatt éri kritika az amúgy dolgozó többséget, a Parlamentben ugyanis többségében szakemberek ülnek, csak róluk nem nagyon hallani, mert nem nyilatkozgatnak. Nekik köszönhetően működik a törvényhozás.
@karolyist: Egyébként jó dolog mindig rákérdezni mindenre, 1 nap alatt lehetek szoclib és náci is, kis magyar groteszk.
OFF
@Bisi: "Költözz kisebbe vagy társasházba. Miért téged kellene sajnálni amikor többezren élnek panelban távfűtéssel és jó részüknek gond a fűtésszámla kifizetése, csak ők nem tudnak sem fával fűteni, sem elköltözni.
"

de en egesz eletemben sporoltam erre a hazra, es ha beledoglok sem fogja az APEH elvenni tolem, amugy egy kanyi fillert nem fizetek neki, terheljek csak ra a hazamra!!!
azt akarom hogy ide is temessenek el, a vegen egy nagy temeto legyen a helyen az en egyeduli siremlekemmel, csak az enyem az enyem az ENYEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEM mert en megepitettem egyszer!!!
a panelprolikal meg ne gyere kisocsem, azok csak a kocsmaban tamasztottak a pultot es altalaban amugy nagyon hulyek lehetnek hiszen itt nalunk a Tallya utcaban mindenki azt gondolja

ja a gyerekem meg dogoljon meg, semmit nem fog ebbol kapni, mert eladni sosem fogom, pedig tobb tiz even keresztul azt mondtam neki hogy miatta epitettem, es talan meg en is elhittem, de hat a temetoben komolyan szemet panelprolik melle temessenek? hat azt mar nem, inkabb porra egetem magam es leszek resze a sajat hazamnak!!!

:))))))))))))))))))))
Mi mást mondhatnék:

Hajrá Jobbik! Győznünk kell!
azert Fodort es Lengyelt osszehasonlitani nem kellene...

nem akarom vedeni Fodort de nem talalom akkora nagy vadbaromnak mint a Lengyelt!!!
Az összes jelenlegi magyar parlamenti pártot a szemétdombra! Az összes vezetőjét és tagjait pedig elszámoltatni. Mindegyiket egytől egyig. Adatmegsemmisités csak a mesékben van. Ügynök az összes, nem politikus. Az MDF meg aztán mindennek a szégyene az összes vakolóval.
www.galantai.hu/festo/1988/880212.html
Bokros egyszer már példátlan módon elszegényitette az országot, akkor azt mondták rá, 'kiigazitott'...persze...rég börtönbe kellett volna zárni..
És mindenkinek tudni kell erről, de legalábbis a végéről:
hirhatter.com/rendszervalto_szabadkomuvesek.htm
@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:
Szakember az országgyűlésben? LOL

Egytől egyik gerinctelen férgek.

Szavazásokkor hány olyan estet láttál, amikor a szakemberségük kitört a gerinctelen féreg pártos birkatudatuk mügül?

Hagyjuk már, mondom hogy valami közöd van az egészhez, azért vinnyogsz.
Mondta már valaki? A választási cetliknek így kéne kinéznie:
- MSZP
- FIDESZ
- SZDSZ
- MDF
- Megmondtuk már, mind húzzatok a picsába!

Na, ki melyiket x-elné?
@karolyist: Na jó, itt befejezem, más nyelven beszélünk. Nehéz életed lehet ilyen gondolkozással, bár szerintem inkább csak nagyon tudatlan vagy.
@Öreg Sam: Kedves Öreg sam! Tudja talán túl sokat tudok Bokrosról ahhoz, hogy ezt ne így lássa.

Bokros is az Aczél fanok táborába tartozott aki(K) furcsa kettős játékot játszott. Dörgölközött a párthoz és közben a Beszélőbe írogatott. De ezt még lehetne kényszer-alkalmazkodásnak is tartani. Ha Ön elolvassa kecskeméti beszédét, akkor azt fogja kiolvasni belőle, hogy Bokros a Németh kormányt úgy támadta, hogy Grószékat helyezte elébük.. ennek akkor elég furcsa volt az üzenete.
Azután MSZP tag lett (ezt megpróbálta nemrégiben letagadni), volt MSZP-és képviselő is.. majd inkább a jövedelmezőbb bank-szakmát választotta.
Miniszteri kinevezésekor a BB-től 16 milliós végkielégítést vett fel, amit NEKI az SZDSZ elnézett..A balhék hatására a pénzt átutalta saját alapítványának (az adókedvezményt persze igénybe vette) - miközben az alapítványa (ügyészi vizsgálat után derült ki) - nem felelt meg az alapítványok törvényi szabályozásának. (Az alapító és családja nem játszhat meghatározó szerepet az alapítványban).. de neki vagy elnézték.. vagy csak a személyére tekintettel elcsitult a dolog..

Bokros intézkedéseinek többségét az AB megszüntette, mert alkotmányellenes volt. Erre Bokros megfenyegette az AB-t, hogy majd elveszi a támogatásukat..Jogállamban ILYENÉRT AZONNAL LE KELLETT VOLNA VÁLTANI!!
A meghozott intézkedésekről pedig épp az elmúlt években derült ki, hogy nem voltak eléggé átgondoltak. A magán-nyugdíjas befizetések kockázata magasabb a befektetések nyeresége pedig rosszabb mint az államiban
Ezt koronázta meg ez a kétes elemek tucatjaival való frigyre lépés..

HA EZ ÖNNEK TETSZIK, HA ÖNNEK ETTŐL NINCSEN HÁNYHATNÉKA, AKKOR IGEN JÓ A GYOMRA!!!!
Megélhetés miatt váltasz munkahelyet nem?Attól neked még lehet bármilyen a gondolkodás módod.Több sportoló nyert már aranyérmet különböző országok színeiben.Azt meg h utálták egymást erőssen kétlem.Ezek mindig is puszi pajtások voltak csak a térfél volt más.Fodor bebízonyitotta tényleg liberális.Elfogadja más nézetét ,föleg ha az fentartja a víz felszinén.:)
@Fittipaldi: írja:
"Hosszú távon mindenképp lesz egy párt bal oldalon"

Minek ilyen tartalmatlan kijelentéseket tenni ? Ma baloldal és jobboldal kifejezés a politikai arénában nem más, mint hámozott léggömb 2010-ben!!

A papíron jobboldali Fidesz olyan ultra balos retorikával operál, ami a kádári langymeleg 60-as éveket idézi, míg az állítólag baloldali Maszop az elmúlt 8 évben régi klasszikus kapitalista elveket ültetett át a gyakorlatba, miközben viszont két kézzel szórja a pénzt látszólag szociális elemekre az Istenadta nép dicsőségére.

Minek ilyen tohuvabohu kifejezéseket használni ?
@hááááát: Azért nem írtam jobbikot/lmp-t/kétfarkút/etcetc, mert azok így ebben a formában nem igazán tartoztak az elmult 20 év politikai "elitjéhez" (értsd. vízfej). Arra a smotani, majd 400 emberkére (?) gondolok, akik bent meresztik egyre méretesebb hátsófelüket a parlamentünkben.
Egyébként törvényileg kéne megtiltani a pártcsereberét. (Attól függetlenül, hogy most valszeg az mdf több szavazatot vesztett, mint nyert)
@hááááát:

"Fodor bebízonyitotta tényleg liberális.Elfogadja más nézetét ,föleg ha az fentartja a víz felszinén.:)"

Be'szépen megfogalmazott gondolat :-))
@andreasue: Ami igaz, és nem tetszik neked, az a szélsőség. :)
"Mikor értitek meg, hogy a választók azt üzenték: menjetek a picsába?!"

Most komolyan nem értelek. Miért vitatod el bárkitől is a választásokon indulás jogát? Ha a választóknak tényleg az a véleménye, hogy menjenek el a picsába, akkor a választásokon is ezt fogják mondani, és tényleg elmehetnek, ha meg bejutnak, akkor az meg azt jelenti, hogy van olyan réteg, amelyik nem ért egyet veled, és szeretné ezt a véleményét kifejezni. Erről szól a demokrácia. Én se örülök annak, hogy a Jobbik ilyen népszerű, és be fog jutni a magyar parlamentbe is, de egyszer se jutott olyan az eszembe, hogy ne indulhassanak a választásokon (az más kérdés, hogy igyekszek mindenkit meggyőzni arról, hogy nem szabad rájuk szavazni, de ezt meg mindenki megteheti a neki nem tesző pártokkal, politikusokkal szemben).
@Flaggx: kapaszkodj meg a huzzatok a csaba az most is opcio
csak ervenytelenul kell leadni a szavazatot
Ennek ellenére LEHET, hogy bekerülnek a Parlamentbe. Én sem értem, miként, de lehetséges.
Évek óta mosolygok Ibolya ( a családban csak Morzsa néni) agóniáján.
Az elmúlt pár hónapban viszont vaskosan deklarálták a tetteikkel,hogy le vagyunk mi szarva, számára/számukra rohadtul sokadlagos,hogy milyen ideológiát állít a megélhetési politikusai mögé.
Ugyanezt teszi a vérnarancs is. Jobboldali összefogásról beszél, ,de közben a legsötétebb komcsi ígéretekkel kábítja a parasztot. A szocik igazából nincsenek is, nem lepődök meg ha a szokásos prognózisok ismét bazi nagyot taknyolnak. Itt kérem lesz egy akkora pofára esés , sztem a szocik még a bekerülést is bukják, a Fidesz meg másfél évig tud mutogatni visszafelé,de aztán kiderül ismét,hogy pöcse van a menyasszonynak.
Röviden: ELMENNEK EZEK A KURVA ANNYUKBA .
@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Miért nem normális, mert kitaposná az összes politikus belét? Én is így vagyok vele. Lehet, hogy van, akinek kissé lassabban taposnám, a jobbikosokat meg emberevő hangyákkal etetném meg, mint a Pillangóban a fegyőrt, de mindegyiknek pusztulnia kell a gecibe. Ha már ezt a szar népet, ami kitermelte őket, nem lehet leváltani. Mert ez termelte ki őkez, a kurva anyját, már 1990-ben sunnyogtak, és meg bírták választani ezt a faszfej Antallt, csak mert egyedül ő nem mondott semmit arról, hogy tulajsonképpen mi a fasz is lesz itt, és nem is lett semmi. Mert nem akart itt változást ez a mocskos plebsz, amelyik még az unokája, a dédunokája jövőjét is eladta a szaros Trabantjáért, a hobbitelekért meg a háromévenkénti kék útlevélért - már ha volt benne egyáltalán annyi igény, hogy nyugatra utazzon, és nem érte be valamelyik mocskos, tetves szoci fostanyával, ahol játszhatta az eszét, mert ruppótlanul is ő volt a jani, hiszen jobban élt, mint a bulgárok vagy a románok. Megbaszhatja mind a kilencmillió faszfej az anyját, de a politikusok, azok különösen.
@Fedor:

Nem vitatok én el senkitől semmit. De azt már nálad is kifejtettem amit gondolok erről az egyesülésről. Fodor esetleges szerepvállalása aktualizálta a dolgot. Úgy gondolom, ha a választói akarat érvényesülése volt a 2008-as népszavazás, amikor az ominózus Horn szállóige elhangzott, akkor éppen ilyen volt az EU választás is, ahol a választók gyakorlatilag ezt az üzenetet közvetítették konkrétan a Fodor Gábor vezette SZDSZ-nek.
@mokkaczuka: Jól van, te se vagy normális, illeszkedsz a sorba. De akkor Pista bácsival kezd! Hisz egy kisebb településen nyugdíj mellett már egész szép kis összeg jár neki a képviselőségért, felelős ő is, kollaborál a rendszerrel. Legyünk konzekvensek!
@Flaggx:
Az lenne az igazi, ha a kb. 7millió szavazó ráírná a szavazólapra, hogy húzzanak a picsába. Mind érvénytelen lenne. Akkor rájönne a sok naplopó, hogy elegünk van belőlük.
álom, álom, édes álom
@Flaggx: A MIND HÚZZON EL EGY CSACSI SZÖVEG!! Miért??? mert nem vezet sehová. 1. Nem fog elhúzni. 2. Ha mégis elhúzna akkor mi lenne? Ön különb? Önnek több esze van? Lehet, de ez a hozzászólása arról szól, hogy mégse.
@mokkaczuka: Ezen frappáns állampolgári vélemény bemutatásával, egy normális berendezkedésű országban azonnal politikai menedékjogot kapnék.
@Ludas Matyi Online: Jópofa a szövege, csak nekem mégse tetszik Cinikus.Ráadásul nem hiszem, hogy Bokros üzenetének volna haszna.. Bokrossal együtt még Bokros emléke is el fog tűnni. Jézussal együtt emlegetni meg mg viccnek is rossz. Ezzel együtt nem kívánnám neki azt a véget, ami Jézusnak jutott. Bokros azt nem bírná ki.
Vendor: minden soroddal egyetértek, de nem is az általad leírt (kb.25 éve épült, minden extra nélküli,stb.) ingatlanokra vonatkozott volna a vagyonadó!
Politikus az lesz, aki AKARJA magának a hatalmat. Politikusnak lenni egy szakma, aminek a társadalmi megítélése változó: ha otthonról nézed őket (meg commentet irkálsz), akkor nagyon undorítóak. Ha meg elmégy valamelyikhez, hogy intézzen már neked valamit (úgysem fog), akkor meg szeretjük.
Nos, ha mindannyian (minél többen) kibírnánk, hogy
- nem pályázunk állami megrendelésre
- nem kérünk támogatást
- stb hasonlók
- ezt egy mozgalom keretén belül dokumentáljuk, hogy látszódjon, milyen sokan vagyunk, akkor csökkenne az állam és a politikusok hatalma.

Na, ki áll mellém?
@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Tudod, mit? A kollektív bűnösség elve alapján fölakasztjuk Pista bácsit is. Csak a miheztartás végett. Nem fogunk apróságokon összeveszni.
a vicc az, hogy hivatalosan nem lehet olyan véleményt kifejezni a választáson sem, hogy "mindenki menjen a picsába", mivel nincs olyan rubrika, hogy "egyik sem", pedig lenne értelme.

véleményem szerint a nemszavazók (40-50%) jelentős része szavazna ebben az esetben, és aljas képmutatás, ha azt mondja nekem valaki, de KELL, hogy legyen EZEK KÖZÜL megfelelő. nem kell. és nem kell, nem szabad kisebbik rosszat választani.

ha csak csupán azt nézem, hogy a költségtérítésen, ami egy sima sunyi csalás, ötpárti teljes egyetértés van, már láthatom, hogy a szóba jöhető pártok többsége nem az, ami. ez nem politikai kérdés.

és sorolhatnám, hogy mely tényleges húsbavágó kérdésben van nagy-nagy ötpárti koalíció: a nyugdíjrsz. ne változzon, az állami kiadások ne csökkenjenek, bvk-val minden oké, mávval minden oké, stb. stb.

ha közösen megszavazok magunknak ócsítva valamit a más tulajdonából, az nem politika, hanem csalás. ne beszéljetek már nekem politikusokról, ha nem politikusokról van szó, hanem sima megélhetési csalókról.

marad a jobbik, meg az ÉRVÉNYTELEN SZAVAZAT, én speciel ezutóbbit választom, de csakis a jobbik és hívei értelmetlen zsidózása miatt.
@ÁkiBáki: Nem kapnál. Az egész nyugati világ a szocializmusba és így a vesztébe rohan. Nézd meg, mi van az Államokban. Szerencsére most Obamának nem sikerült elérnie, hogy az ingyenélő hulladék társadalombiztosítását az adófizetők nyakába varrja, de előbb-utóbb sikerülni fog, és akkor a szabad világ utolsó bástyája is ledől.
@mokkaczuka: Látod, ilyenkor gondolom mindig, hogy borzasztó a politikai elitünk, de ha az ilyen kommenteket nézem, hálát adok, mert lehetne sokkal rosszabb is.
Puhul puhul ez a gerinc szépen!
Egy két év, és Fodor Úr ott fog Morvai képviselőasszony jobbján ülni...:D
Végül is nem mindegy hogy honnan jön a manna?
Csak jöjjön...
De nem baj, mert aki ezt az egész dolgot átgondolja, akkor szépen és világosan fogja látni hogy kicsi kis országunkba a legnagyobb színház a Kossuth téren épült!
És egyre jobbak a színészek!

Fodor urat abszolut megértem! Ennyi inaktív év után nem egyszerű azon az álláspiacon munkát találni amit lebontásában Ő is szépen kivette a részét. Ezért marad hát a további gerincpuhítás!! :D
@mokkaczuka: Te egyre rosszabb vagy. Mert szerinted természetes, hogy tízmilliók vannak biztosítás nélkül?
@ostván: @united skates: Az érveléssel egyetlen baj van: ha megtesszük, és mondjuk a választáson lesz 51% menjetek a picsába szavazó, akkor hogyan tovább? Honnan veszünk megfelelő összetételű Parlamentet, az országnak felelős gazdasági irányítást? Olvastam a napokban valahol egy belinkelt régi cikket, amiben Hankiss Elemér azt mondta, kéne egy új Széchenyi. A kérdés az, hogy ugyan honnan vegyünk?
A változásnak (akármilyen változásnak) esélye sincs, amíg LISTA van.
Ugyanaz a helyzet, mint anno a kisgazdák esetében, akiknek a párt működési szabályzatába be volt drótozva a Torgyán, akitől csak bérgyilkossal lehetett megszabadulni.
Ennél a választási rendszernél csak az amerikai a rosszabb. (Pedig ez nagy szó.)

Gondoljunk bele. A képviselők nagy része listán került be, vagyis akik őket megválasztották, azok lényegében nem emberekre, hanem pártra szavaztak. Aztán ugyanezek a képviselők ÁTÜLNEK. Most akkor hogy van?
Meg jön az új választás, és ugyanaz a képviselő MÁSIK listán van. Most akkor hogy van?

Persze, lehet hogy csak én nem értem.

Miért nem lehet megszabadulni szemét emberektől? Nem mintha el tudnék képzelni becsületes politikust, de hátha mégis van? Vagy lenne. Vagy lehetne. Vagy kéne, hogy legyen.
@na__most__akkor: Lenne erre egy a képviselő urak számára nem túl szimpatikus megoldás: a képviselők visszahívhatósága. Mikor a választópolgár azt mondhatná megfelelő számú aláírással egy körzetben, (listás esetben megyében, országosan) hogy ácsi! Mi nem erre hatalmaztunk föl téged a szavazatunkkal. De ki fogja ezt megszavazni és a választási törvénybe illeszteni? Ugyan úgy senki, ahogy a képviselők számának csökkentéséről is csak beszélni szokás.
Szerintem itt nem 386 Lengyel Zoltán esete forog fenn, hanem az MDF jelöli ki magának újabban azt az ideológiai felségterületet, ahol ezek az emberek vannak.

Egészen világos, hogy az MDF mit akar. Gyűjtőpárt akar lenni, a Fideszen és Jobbikon kívüli minden politikai erő kiszorításával vagy bekebelezésével. A konzervatív liberális keresztényszocialista párt.

Az az érdekes, hogy az ügy egész jól halad. A logikus folytatás az MSZP zsugorítása lesz.

Lehet, hogy a rendszerváltás után negyedszázaddal Fidesz/MDF váltógazdaságot találunk, mégpedig úgy, hogy ennyi idő alatt teljesen térfelet cserélt a két párt.
@united skates: "hivatalosan nem lehet olyan véleményt kifejezni a választáson sem, hogy "mindenki menjen a picsába", mivel nincs olyan rubrika, hogy "egyik sem", pedig lenne értelme"

Svédországban van ilyen.
Nálunk meg lehetne mozgalmat indítani, miszerint egy bizonyos speciális érvénytelen szavazat ezt jelentené.
@néma bárány: Persze hogy senki, mivel egyetlen demokratikus rendszer sem ismeri ezt a módszer, csak a diktatúrák. Az alapvető országvezetés lehetősége szűnne meg ezzel a hülyeséggel.
@mokkaczuka:
Amennyiben te az USA-t a szabad világ utolsó bástyájának tartod, akkor végképpen nem szeretném ütköztetni a nézeteimet a tiéddel.
Mellesleg, ha egy ország 300 millió lakosából 50 milliónak nincs valamilyen oknál fogva biztosítása, akkor igenis rendszerhibáról beszélünk.
Amúgy pedig nem 1789-et írunk, hanem 2010-et.
Üdv. Egy a kilenc millióból.
@ostván:

évtizede voltak Magyarországon becsületes politikusok is.

De sajnos aki itt ma politikusként működik, azt, akár becsületes, akár nem, szükségképpen érik olyan erejű és jellegű támadások, amiket csak a született gazemberek bírnak tartósan elviselni.
@néma bárány:
"De ki fogja ezt megszavazni és a választási törvénybe illeszteni? Ugyan úgy senki, ahogy a képviselők számának csökkentéséről is csak beszélni szokás."

Hát még a képviselők FIZETÉSÉNEK ...
@mézescsók:
De sajnos igen. Pl az én házam 86-ban épült, korszerűtlen, felújítatlan ( hőszigeteletlen falak és nyílászárók, elhasznált burkolatok, elavult fűtési rendszer), de ki van festve, rendezett, jól néz ki, elég jó helyen van és szép a kert. Én minimum 40m-re tartom, az APEH kalkulátor meg kihozott kb 65m-t. Alig tudom fenntartani és fűteni, nincs pénzem felújítani sem, feleségem munka nélküli. Kikérem magamnak, hogy engem gazdagnak, vagyonosnak tekintsen bárki.
@pucros: ha elég sok lesz, az már gyanúsan nem analfabetizmusból adódik
@néma bárány: bár ott tartanánk. egyfajta nemzeti RESET-ként képzelem el, az igény valamit kitermelne ez előzőek kizárásával.

ma nem ismerek alkalmas tömörülést, és talán nincs is, mert egy mutyitársadalom nem termel ki ilyet, vagy ha igen, el is űzi.

(titokban 1000 svéd politikus és szakember importálását képzelem el, de ezt úgysem hagyná a büszke magyar.)

minden esetre, aki azt mondja, hogy ezek közül kell választanunk, arról biztosan tudom, hogy érdekelt vagy agymosott.
Személy szerint Fodor a legtovább húzta egy olyan SZDSZ tagjaként, ami világosan messzire sodródott már az ő nézeteitől. Ebből látszik, hogy nem igazán tartja fontosnak hogy teljesen azonosulni tudjon a szervezettel, amelynek tagja, hanem inkább azt keresi, ami a legközelebb áll hozzá a kínálatból, és azt próbálja belülről befolyásolni.
Ebben én nem látok semmi kivetnivalót. Vagy talán csak az az igazán szupergerinces ember, aki ilyen helyzetben saját pártot alapít, ahová csak az jöhet aki csont ugyanazt gondolja mindenről, mint ő?
Igaz, amikor végül elnöke is lett az SZDSZ-nek, akkor aztán végképp bebizonyosodott hogy milyen korlátai vannak a stratégiának.
Feriék elkúrták. Nem kicsit, nagyon.
S ebből a magyar választóknak egyenesen következik, hogy a fityisszel eljön az igazi rendszerváltás. Sajnos azt kell, hogy mondjam: lófaszt! A következő 4 év feladata a fityisz nómenklatúra teljes leépítése, s Feriék után való picsánrúgása.
mennyire jó lenne egy olyan kör, a kopogtatócédulás után, hogy "Melyik pártot NEM kívánja a Parlamentben látni?" - és aki itt a legtöbb szavazatot kapná, ki is esne!
@vendor555: @clioltd:
Én nektek drukkolok, de nehéz lesz meggyözni az agymosottakat.
1. Drága miniszterelnökünk beröfögte, hogy "tessék olcsóbb ingatlanba takarodni, ha nem tudják fizetni az ingatlanadót", és bár azóta már 'nem szerencsés kijelentés'-nek minösítette, azért elég jól megragadt a fejekben a 'vegyük el a másét' demagógia.
2. Az ingatlan adót a még nem teljesen legatyásodott középosztálytól szedték volna, azért, hogy kisebb legyen a költségvetési hiány. Viszont úgy kommunikálták, hogy ez ilyen Lúdas Matyi adó a gonosz adóelkerülö gazdagok megleckéztetésére. Ez a marhaság is jól megragadt a fejekben.

Könyörgök:
- nincs is ingatlanpiac, ha akarná is, kinek adná el?
- a budapesti házak 90%-a luxus?
- egy nagyobb lakás egy omladozó bérházban luxus?
- egy 20-50 éve épült nagyobb vidéki ház, az luxus?
- az igazán zsírosaknak mi is a fö vagyontárgya? Magyarországi ingatlan?...vagy inkább offshore befektetés?

Aki meg ebböl panellakó vs. háztulajdonos osztályharcot csinál, az szégyellje el magát.

(ez a hozzászólás a politikai kommunikációról szól, nem pedig arról, hogy egy rendesen müködö ingatlanadó szerintem jó dolog lenne-e)
"Az igazi politikusnak szelektív az emlékezete"
Na meg az igazi választópolgárnak is. :)
"Mikor értitek meg, hogy a választók azt üzenték: menjetek a picsába?! "

A politikusok a valasztasi eredmenyeket figyelik, abbol ertenek csak, a nepszavazas is jo pelda erre. Szerintem a nagy belso vitak es atalakulasok a valasztasok utan varhatoak, amikor kiderul kinek volt jo a taktikaja es kinek nem.

Fodor Gabor mar probalt ket partban is meghatarozo lenni, eddig nem sikerult. Most talan megprobalkozik az MDF-fel, de az az erzesem, hogy ott sem fog boldogulni. Nincs hozza tehetsege az ilyesfajta frontember szerephez.
@Orbán a magyar nép ópiuma!:
És ezt hogy képzeled el?
Mintha Feriék közül egyet is sikerült volna "leépíteni".
Naivitás, már megbocsáss.
Lámpavasra Minden Politikust
Esti Kornél stb. fuck you; karolyst for president! "Egy bizonyos Vonáné testőre voltam"
Az MDF-be menekültek az SZDSZ-esek.
A HIT-gyüli meg támogatja őket....
Németh Sándor az atv.hu-nak arról is beszélt, hogy a Hit Gyülekezete nem gyűjt kopogtatócédulát egyetlen pártnak sem, ám a gyülekezet tagjai szabad állampolgárok, akik azt tesznek, amit akarnak. Így a gyülekezet senkit nem utasít semmire, de nem is tiltja meg a politikai aktivitást. A lelkész ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy a gyülekezet tagjai a demokratikus pártokat támogatják tavasszal, és nem segítik elő szélsőséges pártok előretörését.
atv.hu ...

..nem gyűjt kopogtatót....hö..hö..hööö...
Németh Sándor az atv.hu-nak arról is beszélt, hogy a Hit Gyülekezete nem gyűjt kopogtatócédulát egyetlen pártnak sem, ám a gyülekezet tagjai szabad állampolgárok, akik azt tesznek, amit akarnak. Így a gyülekezet senkit nem utasít semmire, de nem is tiltja meg a politikai aktivitást. A lelkész ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy a gyülekezet tagjai a demokratikus pártokat támogatják tavasszal, és nem segítik elő szélsőséges pártok előretörését.
atv.hu

..vagyis az MDF-et az szdsz-esekkel együtt...:)))
"Vona Jobbikjának szélsőséges nézeteitől."
Egy ilyet mondj példának, kérlek.
@kvadrillio: Hát tudod egyszer mindenkinek benyújtják a számlát...
Az induláshoz kapott jókora segítséget kompenzálni kell:-)
Az MDF-et meg szerinted meddig fogják MDF-nek hívni?
Én kb. egy évet adok...
@newtehen: érdekes, hogy a Jobbikosok ezt az egy félmondatot kérik számon egész nap. Szerintetek másról nem szól ez írás? Egyébként az IMF-Amerika-Izrael konfliktus mint válságmenedzselés szélsőség.
@néma bárány:
Kedves birka. illetve néma bárány, bocsánat. :-)
Én a többi részről még nem nyilatkoztam, mégis nyilvánvaló előítéletekkel viseltetsz irántam.
Vár nem tudod, hogy valóban "Jobbikos" vagyok-e, egyértelműen annak könyveltél el, és az alapján bíráltad el hozzászólásom is.
Függetlenül politikai hozzátartozásomtól szeretem az ilyen sunyi módon elejtett kis hangulatmeghatározó félmondatokat megragadva igazolást kérni arra, hogy vajon a cikk állítója mennyire vehető komolyan, állítása mennyire támasztható alá tényszerű adatokkal, vagy csak mennyire épül begyöpösödött sztereotípiákra.
A kérdésem ez irányú volt. Ezen részlet tisztázása után értékelhető az írás egésze, illetve tekinthető számomra vitaalapnak.
Mivel máshogy tekintek rá, ha egy tényekkel alátámasztott korrekt mű, és máshogy, ha csak egy alaptalan hangulatmeghatározó fröcsögés.
@newtehen: Nekem van sok Jobbikot támogató ismerősöm, barátom. Sok dologban nem értek velük egyet, sok dologban persze igen. Mindenesetre az én értékrendem szerint sok véleményük azért szélsőséges, mert szerintem onnan már nincs tovább.... lásd még: emberek emberek kiírtása.

mindesetre az idézett mondat, "Vona Jobbikjának szélsőséges nézeteitől." nem Vonáról szól, hanem a Jobbikról, ami a fenti megállapítás miatt akár még igaz is lehet. Kérdés hogy honnan nézed a másikat.
@newtehen: Kedves Borjú. Illetve newtehen, bocsánat :-) A posztoló majd indokol ha akar. Csak unalmas már, hogy félóránként jön egy "jobbikosnak látszó" számonkérő, akinek mindössze a szélsőség-jobbik szókapcsolat jut el a tudatáig. Egy olyan írásból, ami legkevésbé veletek foglalkozik. Vagy Fodor Gábor és a címben jelzett 386 ember jobbikos? Mellesleg az Orbánt vagy az MSZP-t miért nem kéred számon? Vagy a valós MDF fikát?
@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Ezen hozzászólás kapcsán szabadjon megjegyezni, hogy IGEN, természetes, hogy tízmilliók vannak biztosítás nélkül.

A biztosítás (=felmerülő egészségügyi költségek átvállalása) nem egyfajta isteni ajándék egy olyan költségforrásból, ami egy fa alá hullik égi mannaként, hanem kőkemény költség, amit teljesen természetes, hogy azok nem szívesen vállalnak át, akik megdolgoztak annak ellenértékének kitermeléséért.

Hullik a hajam az ilyen álliberális maszatolástól, hogy ilyen emberi jog, meg olyan emberi jog. Ha a tisztelt állampolgár cseszik dolgozni, egész nap otthon mereszti a seggét, fütyörészik, és legjobb esetben is csak mások tulajdonának az ellopása, feltörése, kifosztása az össz napi cselekedete, akkor milyen alapon járna neki BÁRMILYEN biztosítás?

Egy fillért nem fizet, nem is akar fizetni, bezzeg mikor rájön, hogy milyen reálköltsége van egy sebészeti beavatkozásnak, akkor nyüszít, hogy "ezt valaki fizesse ki helyettem". Agyrém.
@néma bárány:
Kedves Birka! Illetve néma bárány...
Mivel Te szólítottál meg Engem, ezért idéztem második posztomat Hozzád. Ha helyes összefüggésükben értelmezed az általam beírtakat, akkor meg fogod érteni, hogy a postolóktol semmilyen igazolást sem kértem, a post íróját szándékoztam megszólítani. Bár valamilyen furcsa oknál fogva, itt a fórumozás azt jelenti, hogy idepottyantunk valamit, aztán ott hagyjuk, mint a kutya a gumiját.

Hogy kérdésedre válaszolva, Orbánt, vagy MSZP-t miért nem kérem számon? A postoló azt kér számon, akit akar. :-)
@newtehen: Választ adtak már a kérdésedre. Azokkal csak egyetérteni tudok. Plusz szélsőség még a médiák betiltása is. De tényleg kár, ha ebből az írásból is csak ennyi jön le.
Nem igazán látok érdemi rivalizálást a pártok között... olyan egy parlamenti
ülésszak, mint egy pankrációs show: látványos fogáskeresések, teátrális
indulatok, jól koreografált átdobások... ugyanakkor kellő tapasztalattal
vigyáznak egymás testére ("ma én váglak földhöz téged, de holnap meg te
fogsz engem"), tudják meddig mehetnek el... a fellépések után, a színfalak
mögött csendben felosztják egymás között a jelentős bevételt. És így a
politikusi kaszt minden tagja jól jár... mert ha jó a show-műsor, az ide-oda
kilengő favorizációtól függetlenül fenn tudják tartani az édeklődést.
@Martian: Ezzel a véleménnyel - bár fájlalom, hogy így van - de teljesen egyetértek.
Show műsor az egész, a lényeg, ki van a körön belül.
"semmi hatalmat senkinek, szabadságot mindenkinek!!!!"
@Mr.AT: 2002-ben volt egy MSZPÉS vicc. Így szólt:"Miért veszített Orbán? Mert munkát ígért a cigányoknak."
A bajok lényege nem az, hogy korruptak a politikusok, olyanok a pártok, hanem, hogy a rendszerből magából következik mindez.

Ez kérem egy kibulizott ország.

Így:

www.kibulizottorszag.net

Aki jót akar, megbeszéli a barátaival, az ismerőseivel és visszatartja a szavazatát. Nem kiábrándultságból, nem közömbösségből. Hanem azért, mert ez az egyetlen demokratikus mód amivel még befolyásolni lehet a viszonyok alakulását. Nagyon alacsony részvétel hatására a rendszer kétségtelenül fölgöngyölődik. Utána el lehet kezdeni építeni lentről, úgy ahogyan azt huszonegy évvel ezelőtt kellett volna, lehetett volna, de a nép hagyta, hogy becsapják. A folyamatos becsapatottságnak kell nagyon sügősen végetvetni. Ha jót akarunk. Van vesztenivaló? Na ugye!
@Fabius: a horn szállóige nem Fodorra és az SZDSZ-re vonatkozott, hanem Fletóra, de mindegy.

Oké, akkor te ne szavazzál rájuk. Nem kötelező :-)
@Letícia: Demszkyvel benézte! Legalább akkora kalapja van, mint Ibinéninek.:-)
@Fabius: Véletlenül bekapcsoltam a "délutáni műsorsávban" a készülékemet: egy dagadt, mérges arcú vasorrú egzecíroztatott egyfogú szerencsétleneket, akik bruttó húszezerért eljátszanak valami undorítót(Mónika).
A másik "nívóson" egy Indiában csődöt mondott hindu guru nyomta pepitában ugyanezt.
Ebben az időben már otthon vannak a gyerekek.
Nem vagyok Jobbik szavazó, de bontás után tényleg sózni is kéne, mint Karthagóban.
@Ajtony: Szívemból szóltál, remélem egyre többen látjuk ezt így.Érlelődik bennem, a Jobbikra kell szavazni, mert az ország teljes lebutítása folyik a médián keresztül. Persze aki évek óta ezen él, azon már nem lehet segíteni, de legalább a gyerekek ne
higyjék hogy ez a valóság.Persze a primitív embernek azt mesélnek be amit akarnak, nem véletlenül vannak ezek a műsorok.Inkább ezzel foglalkozzon a polgár, mint
az őt körülvevő dolgokkal,még képes lenne véleményt alkotni valamiről..
A problémát nem igazán értem. Elvszerű politizálást kéne elvárni a politikusoktól, mikor a pártok sem elvszerűen intézkednek? Mikor a szociáldemokrata népet nyomorít, a konzervatív a népet a hülyíti, a másik konzervatív jelöltje meg az utolsó családi kedvezményt is kiirtaná.

Szimpla hatalmi technikák ezek, az egyszeri, meztenlábas politikus pedig alkalmazkodik hozzájuk. Ha lenne kiszámítható, építő jellegű gazdaságpolitika ebben az országban, idővel talán a gazdasági filozófiák közül is lehetne választani, a pártok meg nem járnának körbe, mint a ringlisplí.
@Öreg Sam: Valahol olvastam, hogy a magyar állam a magyar adófizetők pénzéből, vagy éppen külföldi hitelből (de mindegy, az utóbbit is a befizetett adókból kell törleszteni) anno feltőkésített 12 milliárd forinttal egy BB nevű bankot, majd eladta jelképes 1 forintos áron. (És ez csak az egyik példa arra, amikor a nemzeti vagyon privatizálása nemhogy csökkentette, de növelte a külső adósságot.) Az említett tranzakció lebonyolításának tevékeny részese egy Bokros L. nevű "közgazdasági zseni" volt, aki mindezek után nem átallja azt szajkózni a külső adósság egyedüli okaként, hogy a magyar lakosság - úgy negyven éve - egyfolytában többet fogyaszt, mint amennyit termel.

Elmondom, mi történne, ha Bokros miniszterelnök lenne, és tartaná magát a rögeszméihez: Egy rövid időre javulna az államháztartás mérlege, mérséklődne az adósság növekedési üteme. (A Bokros-rajongók előrelátása általában idáig terjed ki.) Csakhogy amint - a húsz éve jól bejáratott szivattyúk jóvoltából - eltűnne a nyugdíjasoktól, az oktatástól, az egészségügytől elvett pénz is, újra nekilódulna az adósságspirál, tovább csökkenne a foglalkoztatottak száma, zuhanna a GDP, eszkalálódna a nyomor, katasztrófális lenne a közbiztonság.

Természetesen hozzá kell nyúlni a nagy elosztó rendszerekhez, a nyugdíjakhoz, az egészségügyhöz. De amíg olyanok kormányozzák az országot, akiknek csak ennyi jut eszükbe, addig a halálba menetelünk. Az adósságtörlesztés átütemezése nélkül minden megszorítás főleg arra jó, hogy hamarább ássuk meg a saját sírunkat. - Tisztábban vagyok a várható retorziókkal, de ha nem lépünk, a gyerekeink fognak átkozni minket.
@vizesnyolcas: Jogos. Bokros semmi másra nem képes, mint a "költségvetési virtuális valóság" sakktábláján ide-oda tologatni a tételeket... a pénzügyi farokkal csóváltatni a reálgazdaság kutyáját, függetlenül attól, hogy az közben egyre inkább veszít a mozgásteréből.
@Ajtony: és elveszett a távkapcsoló, vagy fegyverrel állt mögötted valaki és kényszerített? Legalább 64 magyar nyelvű adás közül választhattál volna.

Ennyire nehéz lekövetni, hogy nem a műsorok szarsága a kérdés. Mert az szerintem is szar. Hanem a választás lehetősége, ami fontos.
@Fedor:

Olyan nincs, hogy egy szállóige egyszer érvényes, egyszer meg nem :-)
Akkor Horn Gábor mondta ki, most meg én.

Te szavazz rájuk ha akarsz, mert a jogodat erre nem vitatja el senki :-)
@Mr.AT: Bizony, ilyen agyrém a szociális állam. Érdekes, hogy ezt liberális gondolatnak találod, mármint a biztosítás kérdését, mikor ugyanígy vélekedik a Jobbik, de a Munkáspárt is.
@vizesnyolcas:

"Természetesen hozzá kell nyúlni a nagy elosztó rendszerekhez, a nyugdíjakhoz, az egészségügyhöz."

Értem. Ugyebár, ezt kizárólag csak Orbán vezír teheti meg, másnak nem szabad. Értem, miért harcolt nyolc évig a narancsos brigád a saját népe ellen: azért, hogy majd ők akarják megmutatni! Minden reform csak akkor hiteles, ha azt Orbán kezdeményezi. Nyolc éven át ide akartatok kilyukadni, mi?

Martian: "Bokros semmi másra nem képes..."

Ja, te meg Nobel-díjas vagy... és baromira értesz a gazdasághoz, látszik a kommentedből... :-)
@egyittlakó: Ne azzal vitatkozz, amit NEM MONDTAM, csak te beleképzeltél.
süti beállítások módosítása