Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 24.hu/fn/gazdasag/2024/04/19/nagy-marton-posta-bezaras-leepites-beszamolo/ "2023-ban 246 milliárd... (2024.04.19. 12:31) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2009.09.16. 16:09 úriparaszt

Porbafingó nyugdíjasok

Osztálytalálkozón voltam minap, 25 éve, nagy reményekkel hagytuk el az általános kapuját. Szeretni nem szeretem ezeket az enyhén verejtékszagú, kinek mekkora lett a fasza típusú beszámolókkal induló összejöveteleket, de van pár ritkán látott arc akiket kedveltem, kiváncsi vagyok rájuk, hát elballagok. 
Direkt késve érkezem, kihagynám a kötelező felállok és jól megmondom  sikeres emberként milyen boldog családban élek típusú, hamis, ráadásul unalmas műsorszámot. Persze, nincs mire büszkének lennem, 10 éves, enyhén tüdőbeteg mazdával csak a tízemeletes tövében, az árnyékba merek parkolni, ez itt nem menő. Szarfaszú kisvállalkozóként nem sokra vittem, nincs se gyomrom se tehetségem az összekacsintós, van még itt egy bőr, azt is húzzuk le csaláshoz módihoz, maradt a munka, a tb, az adó, szerény lakás, két gyerek. Olyan szürke fajta, amiből olyan sok van, hogy még húsz is csak egy tucat.
Rosszul kezdődik a buli, egyből lecsapott rám Feri, aki már messziről is jóllakott óvodásnak néz ki, gondolom is magamban, milyen kisimultnak látszik, úgy látszik tud valamit a hosszú élet titkáról, nomeg a beszélgetés amúgy is elkerülhetetlen.
Lefutjuk a kötelező kört, nem húznám sokáig, vannak itt érdekesebb emberek is, de lelőhetetlen, dől belőle a szó, ami inkább panasz:
Hát nézd meg bazdmeg, itt állok 115E forintos nyugdíjjal és látod, kénytelen vagyok feketén dolgozni, tudod milyen árak vannak, a nagyobbik is megy már egyetemre, nyögöm a megane részleteit, a házat is most újítom fel, tudod te mibe kerül egy elektromos kapu, de nézd meg a karcsit bazdmeg, láttad azt a bömöst, volt vagy 12 milla ha nem több, miből fizeti ki az a geci, mindig is olyan sumák volt, tuti a mi adónkból csalta össze... 
mondja, mondja, mondja, lassan puhán apró nyálcseppek fröccsennek szájából, spórolósan nyalogatja őket de figyelni erre sem tudok, leragadtam az első szavaknál, azóta is azt kóstolgatom.
Figyi Feri, kezdem aggódón, mi történt veled, ugye azért mert nyugdíjaztak nem túl komoly? Néz bután, ingatja fejét. Dehogy, ne viccelj, makkegészséges vagyok, lekopogom, bár majdnem ráment az idegrendszerem a határőrségre. nem tudtad? leköltöztem a határra annó, aztán beöltöztem, hisz az egyenruha az biztos, bár már ezt is elbaszták a komcsik, no de ideje volt, hogy elmehessek nyugdíjba, a faszom lesz alkesz, ráadásul megszüntettek minket, nem olvasol újságot? Tudod te mit leszívtam én ott, no azt senkinek nem kívánom és folyik tovább a szürke, nyúlós, ragadós panasz.
Sok minden forog az agyamban, mégis egyetlen értelmes kérdésre futja. Feri, mit is csináltál te ott, a határőröknél? Hát gépjárműves voltam, a nyakamba volt az egész kóceráj baszki, résen kellett lenni folyamatosan, állandóan buktatni akartak, pedig mindenki tudta kinek mi az üzlete...majd zökkenőmentesen folytatja, most nézd meg a valit, a kis kurva, elvégezte az egyetemet, összeszedett két nyelvvizsgát, no azokat is tuti kitérdelte magának, majd hozzáment ahhoz a zsidóhoz, már a negyedik boltjukat nyitják, annyi a pénzük, hogy belefúlnak, látod milyen melleket csináltatott magának, hát az ember fasza esze feláll megáll...
Kicsit udvariatlan lehettem, szótlanul fordultam a bárpultnak kinevezett asztalhoz, a vodkát is egyből duplával kezdem, még akkor is ha ökör iszik magába...
Akaratlanul is számok peregnek agyamban, már 25 évet lehúzott és nyugdíjas, nekem még 25 van hátra, hogy van ez? Apámék nyugdíját én (is) termelem, a Feriét is, no meg gyűjtök a sajátomra, hátha addigra nem lesz, eltartom a gyerekeimet, no meg a Feri gyerekeit is. Meg azokat is, sőt azokét is akik szarnak dolgozni akiknek nem jut munka. Persze, persze, szolidáris vagyok, nem hülye. Értem én.
Igyekszem is nagyon, nyelem csendesen a keserű nyálam, már megint megnyertem a négy főbűnből kettőt, bármennyire nem akarom.
 

Ráadásul a Feri nem is hibás, nem is gazember, nem ő hozta a törvényeket, nem ő írta a szabályzókat, épp csak él velük. Szerényen

15 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr261386503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bár lényegesen ifjabb vagyok, de megvan a gyerekkori cimborám, akivel félek összefutni, ő nem nyugdíjas, csak fullosan feketézik... persze ő is mondja, hogy "nekem sem könnyű, geci egy világ"

ja és évek óta szélsőjobbos (nem megvetésből mondom, hanem a paradoxon miatt). ilyenkor gondolkodom el azon, hogy nem kellene-e a választójogot némi adófizetéshez kötni...
nem is vagyok lényegesen ifjabb:) hiába, a matek, nyugdíjba kéne már mennem:)
ha én bele gondolok hogy még mennyi van hátra, akkor inkább meghosszabítom a rehabomat,
aztán
T. szerzőtől megkérdeném minek az önigazolás?
@úriparaszt: kössél bele egy vesszőbe aztan ha ekezeti problemamim akadnak rogton szolok neked.
@zsanett- a tótok bosszúja és szoci fan: sosem kötök vesszőbe, ahhoz az túl kicsi :) ékezet nélkül pedig sokkal jobban írok a mai napig is, de meguntam, hogy sokat csesztetnek miatta, ezért ráncos homlokkal keregélem a vessző/pöttyös betűket ;-D
Én azon csodálkozom, h ehhez osztálytalákozóra kellett menned:o A környezetemben kapásból 10 embert tudnék, aki ilyen-olyan módon csalja az adót, jogosulatlanul vesznek igénybe állami támogatásokat (pl. családi házból társasház=gázártámogatás), és közben sír a szájuk. Nem mennek el szavazni, mert minek? De közben rohadtkormányoznak és szélsőségek felé kapcsingatnak.
Sztem egyszerűen mindenki lapít, jó ez így a homályzónában, lehet, h kicsit kockázatos, de legalább megvan a tuti. Ne kavarjon sokat állambácsi, az adóhivatal töketlen úgyis, nem jár igazi bünti egy kis csalásért. Meg persze itt is működik a "ha neki lehet, akkor nekem is" dolog. Szomorú.
@Gladia Delmarre: nem ehhez kell a találkozó.
azt sokan tudják (én is tudtam), hogy akár 40 évesen is mehetnek nyugdíjba innen-onnan, jó sokan.
az pedig egy fajta élmény, amikor szemtől szembe, egy veled egykorú, fiatal, ereje teljében lévő ember közli, hogy neki ennyi volt, ő már nyugdíjas. épp csak nem kacsint rád: most már tarts el haver :-/
(mellesleg kizárólag állami intézmények, szervek dolgozóiról beszélünk, akik idő előtt 'elhasználódnak'...)
@úriparaszt: jaja, van nekem is motorosrendőr ismerősöm, aki néhány éve arról beszélt nekem, h ő épp valami olyan szabályozás alá esik (erre már nem emlékszem), h nem biztos, h elmehet nyugdíjba 40 évesen. És kérdeztem, h akkor mit fog csinálni, és nem mondta, h marad a szervnél valami mást pozícióban, csak a vállát vonogatta:/ Na, szóval igen, és ő is csak pár évvel idősebb nálam...
@Gladia Delmarre: vonatkozó btk paragrafust még nem tettem közzé? :)
Mert mindig csak a pénz és a pénz....:((
Mindegy milyen áron, kin átgázolva, csak harácsolni, még több és még több legyen!Nem számít senki és semmi, csak a PÉNZ!
@Gladia Delmarre: akkor az még másutt jelent meg, majd előkeresem a posztot... :)
süti beállítások módosítása