Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: rtl.hu/belfold/2024/03/28/osvath-zsolt-hajdu-peter-varga-judit-hangfelvetel?utm_source=hirkereso-h... (2024.03.29. 09:37) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2017.02.20. 09:17 Fabius

Botka László azt üzente

Kisebb csoda történt a hétvégén: egy emeszpés mondott valamit. Mármint nem csak beszélt, hanem tényleg mondott is valamit. Ritka pillanat ez az utóbbi időkben, érdemes foglalkozni vele egy kicsit.

Botka László zászlóbontásától nem biztos, hogy pont ezt és pont így várták az érintettek. Bonyolult körmondatok helyett világosan beszélt, amitől páran összementek, mint lehányt gyapjútakaró a főzőmosásban. "Tehertétel" - mondta, és a "bizalmat eljátszók" vonuljanak szépen vissza az arcvonalból a zembereknek hazudókkal együtt.

Hoppá, mi?

Ráncba szaladt pár megsápadt arc fölötti homlok a baloldalon. Először is Fletó a maga részéről úgy érzi, ha kellett is lakolnia akkor már meglakolt, meg egyébként is pukkadjon meg mindenki, aki belép a Lengyel László Szürke Kardigán Szövetségbe. Másodszor ott vannak azok, akikről olyan hírek érkeznek időről időre, hogy jó nekik az őfelsége ellenzéke szerep, fő a túlélés és a biztos bársonyszék. Legutóbb a Demeter Márta - gét kapcsán volt arról szó, hogy egyes emberek nem feltétlenül a kormányváltásban érdekeltek arrafelé.

Erre most jön a botkalackó és kijelenti: aki ilyen, az pusztul-gurul a lista és a kampány közeléből.

Érdekes meccsnek ígérkezik ez. Gyurcsány összehozott magának egy középpártot, ami egy önálló indulás esetén is nagy valószínűséggel megugraná a bejutási küszöböt. Szemmel láthatóan nincs szándéka hátrébb lépni akkor sem, ha maga is tudja, egy közös listán még mindig többeket taszít, mint vonz. Abban igaza van Botkának, hogy egy Ferenctelen listának sokkal nagyobb esélye van kormányt váltani, mint egy Ferenccel felállítottnak. Akkor különösen, ha a "bizalmat eljátszók" is gondosan kigyomlálásra kerülnek mellette. De ott az egó ami azt mondja, szarok én négy évet a háttérben ücsörögni, mikor a pártommal és a szavazóbázisommal ismét nehezen megkerülhető tényező lettem. Pedig mi történne, ha Gyurcsány nem lenne rajta semmilyen listán, és nem volna tagja az - esetleges - Orbán utáni első parlamentnek? 

Semmi sem történne. Az egósérülésen kívül.

Ugyanúgy maradhatna a DK elnöke, a pártból kikerülő képviselőkön keresztül befolyása is lenne a történésekre. Csak ő maga személyesen nem parádézhatna Orbán lógó orra előtt feszítve peckesen. Azt mondja, majd "a választók eldöntik, hogy kinek van helye a demokratikus magyar közéletben". Ez igaz, de a választók fogják eldönteni azt is, a vele felálló listának és összefogásnak mekkora esélye lesz a kormányt leváltani. Erről pedig van már egy nem túl üdvözítő tapasztalata a baloldalnak.

 

 

549 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr612274709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"Ez igaz, de a választók fogják eldönteni azt is, a vele felálló listának és összefogásnak mekkora esélye lesz a kormányt leváltani. Erről pedig van már egy nem túl üdvözítő tapasztalata a baloldalnak."

és közben felfutnak majd ők is a porondra. :)

Momentum: 2018-ben minden választókörzetben lesz önálló jelöltünk - interjú a párttá alakulásról

hvg.hu/itthon/20170220_Momentum_mozgalom_olimpia_valasztas2018_interju
Momentumos válasz a vidéki terveiket illetően:

"Arra nincsen senkinek sem szüksége, hogy odamenj, és megmondd a tutit. Hogy itt vagyok Budapestről, és neked ezt a feladatot el kell végezned, hogy én politikai hasznot kovácsoljak belőled. Ezt el is utasítják az emberek. Van egy módszerünk, ami a felülről megmondás méregfogát tudja kihúzni, baromi egyszerű: kérdezünk."

A jobbik ezt is megtette. Jó lenne dumcsizni erről, hiszen mintegy 200 ezer válaszuk van.

jobbik.hu/hireink/borzalmas-allapotokrol-szamoltak-be-magyarok-jobbiknak
"Abban igaza van Botkának, hogy egy Ferenctelen listának sokkal nagyobb esélye van kormányt váltani, mint egy Ferenccel felállítottnak."
Na hát akkor gyerünk! Hajrá!
Csináljon egy "Ferenctelen listát" és váltsa le orbánt!
Egyelőre azonban csak gyurcsány ellen küzd!
Na meg kíváncsi leszek arra a baromi hiteles emberekből álló "Ferenctelen listára"!
@punkfrog: Tegnap tagabácsi már áradozott róla. Ez most tényleg ütős lett. :)

youtu.be/e-Gv07kfbkw
444.hu/2017/02/20/egy-forintos-fizetest-kaptak-a-tanarok-a-kozep-budai-tankeruleti-kozponttol

Akinek nincs 1 forintja (amiből meg lehet élni) az annyit is ér.

Közben.

444.hu/2017/02/20/a-magyar-csoda-a-meszaros-es-meszaros-kft-2006-es-2016-kozott-ezerszeresere-novelte-a-beveteleit

A mé-szaros-magyarország erősödik.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok.
@Gábris szomszéd:

"Momentum: 2018-ben minden választókörzetben lesz önálló jelöltünk - interjú a párttá alakulásról"

Az LMP t simán verni fogják, ezt most mondom. A parlamentbe bejutás sem kizárt.
Mert lehet más a politika. A Momentum nincs besározódva, mert ők már a rendszerváltás után születtek és ez nagy előny, a többi g..i párttal szemben.
@Oxica: "mert ők már a rendszerváltás után születtek"

Ilyenek azért vannak a jobbikban is. :)
@Gábris szomszéd:

Elvtárs!

Azösszeset, ez nem kérdés. A teknyős, az afrikai éhező gyerekek szájából simán kiveszi a kenyeret.
@Gábris szomszéd:

Na na elvtárs!

Tudjuk, hogy vona testvér hol nevelkedett. A fideSSben, így lecsó.
@Oxica: Vannak ott azért fiatalabbak is. :)
Kósa szerint „rendszeridegen” Vona javaslata, ami nyolc évnél tovább nem engedne uralkodni senkit :)

alfahir.hu/2017/02/20/kosa_lajos_vona_gabor_2018_as_valasztas_elnoki_ciklus
A "Ferenctelenítéskor" az történne, hogy a szimpatizánsaik bedurciznának, és eszük ágában sem lenne máshova szavazni sértettségükben. Pontos a kifejezés, hogy Gyurcsány kaparta össze azt a középpártot, nélküle a "fan club" nem is találná a helyét.

Ugyanez a hozzáállás bénította meg 2014-ben az Összeadás-Összefogás-Összefosás formációt, mert nem az volt szar, amit kitaláltak, hanem ahogy a hangzatos szavakon kívül nem csináltak semmit.

Mert nem 1 egóról volt szó, hanem 2501-ről nagyjából.
Vajon több szavazót szerez egy Gyurcsánytalan MSZP (amivel még mindig nem tudjuk kik indulnának még együtt) a sok százezer bizonytalanból (akik nem csak Gyurcsányt, hanem lehet hogy az MSZPt is utálják) mint a DK nettó szavazóinak száma?
OK, akkor majd szavazunk a Momentumra.
Nem tartom valószínűnek ezek a kedves, naiv, tiszta és értelmes fiatalok majd beállnak botkaretus, meg az ő mosomkezeimet maszopja mögé.
Varánusz Fábiusz!

Eljött a NAGY PILLANAT!

Nem akarlak megsérteni, de most először TELJESEN EGYETÉRTEK AZ ÍRÁSODDAL......
(mindezt persze a partvonalon kívülről teszem, mert semmi közöm a ballibsik ténykedéséhez....)
444.hu/2017/02/20/alig-mult-del-de-meszaros-lorinc-mar-ket-ceggel-es-sok-ezer-hektarral-gazdagodott

Mi lesz itt még délután?

A mé-szaros-magyarország megint erősödik.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok.
@Gábris szomszéd:

Nem baj. Most már van Momentum és lesz Momentum 2018 ban is minden körzetben.
Most már el lehet küldeni az összes g..i pártot a halál faszára.
Már nem lehet hivatkozni arra, hogy nem megyek el mert nincs kire szavazni, mert van.
Akinek tele van a töke a jobb és baloldallal, az is szavazhat egy harmadik erőre.
A csuti teknyős megjósolta, hogy 2017 a lázadás éve és szerintem a 2018 meg pláne.
Mondjuk a teknyős nem ilyen lázadásra gondolt.
No. Számomra igen érdekes, de inkább hányingert keltő, hogy Botka most nekiáll "hazudozni" és kb "országot együtt tönkretenni". Nem tudok róla, de lehet, hogy csak nem figyeltem eléggé, hogy Botka László doctor juris 2006-ban, az öszödi beszéd alatt, vagy utána 2009-ig, Gyurcsány lemondásáig bármikor is nyilatkozott volna - leszámitva esetleg a budi magányában történő dünnyögést - az öszödi beszédről, a hazugozásról, vagy más tartalmi elemeiről. És vettem a fáradságot, megnéztem az Országgyűlés honlapján a 2016.10.06-os szavazást a kormánnyal szembeni bizalmi szavazásról, ahol meglepve láttam, hogy Dr Botka László doctor juris igennel szavazott, párttársai 100 %-ával megegyezően (Toller László igazoltan távol).
Szóval Botka László doctor jurisnak 2006-ban nem volt kifogása Gyurcsány hazugságaival szemben. Későn ébredő tipus.

Lám csak:
nyugatifeny.hu/2017/02/18/botka-belecsinalt-a-ventillatorba-nem-kertel-a-moma-elnoksegi-tagja

"Kajdi azt írja: “Egy fontos döntéseket hozó pártelnöki tárgyalás 2017. január 10-ére volt kitűzve, ám erre az egyeztetésre már nem került sor, ugyanis január elején váratlanul színre lépett Botka László, Szeged polgármestere az ismert feltételeivel.”

A levélben az áll:

“Botka László a bejelentkezésével és a feltételeinek közlésével a már több mint két hónapja különböző szinten, kifejezetten őszinte és konstruktív légkörben zajló egyeztetéseket és ezek eredményeit egy csapásra „lenullázta”. "

Ennyit az összefogásosdiról.

Szóval: Botka - is - tudja, hogy a DK tagsága nélkül nincs esély. Azt is tudja, hogy a tagság - legalábbis a döntő része - csak akkor hajlandó az összefosásra szavazni, ha a pártelnök is megjelenik valamilyen szinten. Azt is tudja, hogy Gyurcsány nem fog visszalépni. Ezek után pláne. Aki ebből nem arra a konklúzióra jut, hogy Botka doctor juris Lászlónak esze ágában sincs leváltani Orbánt, az hülye. (Mellesleg ebben igaza van, az EU-s pénzek megszüntével, és a szentgothárdi Opel-gyár várható megszűnésével beálló helyzetet kezelje inkább Orbán. )
@DarthVader: Ereszd már el gyuriferit, botkát meg a többi széllelbéleltet. :)
Botka húsz évig lapított, mint szar a fűben, semmivel sem tudták kiugrasztani a nagypolitikába. Most előjött, mint yeti a bozótosból, összevissza vagdalkozik és várja a Nagy Hatást.
Gyurcsány - meg persze a gömböc is - közben hátradől és röhög.
Ha kipucolnák az mszp-t maradna kb. hat érintetlen. Kiváncsian várom, hogy fog ez végbemenni.
Másik vesszőparipám pedig az, hogy Botka egy szoci jelölt, egynek jó, de én egy jelölt között nem fogok, mert nem akarok választani.
@DarthVader:

Hát pont ez az. 2020-tól elapadnak az uniós források. Aztán itt áll az ország, fideSS oligarchák tele zsebbel, a nép meg üres gyomorral.
Vajon mi sül ki ebből? Kinek hiányzik egy mindent elsöprő népharag, ezt valóban kezelje csak a csuti teknyős, mert ő hordta össze ezt a szart.
A Momo sorsa pedig:

1. mihelyt mérhető lesz a támogatottsága, a Fidesz nekimegy a vezérkarnak és szétcincálja mint Floki a lábtörlőt, kiről azt deritik ki, hogy az anyja egy malomtulajdonos kulák szeretője volt, kiről azt, hogy Juhásznak ő szállitotta a füvet, kiről pedig azt,hogy Soros törvénytelen gyereke.

2, Ahogy komolyabb kérdések merülnek fel a pártformáció működésével kapcsolatba, a vezetőség jó magyar szokás szerint összevész, és jó esetben kettő, rossz esetben 3 vagy több pártcsírává esik szét, optimális esetben már pártként, a pesszimistább forgatókönyv szerint még a párttá alakulás előtt.

3, ha fentiek mégsem következnek be, és elindulnak a választáson, akkor elérhetnek akár 15 %-ot is, (a szavazók 30 %-a akkor sem szavaz, ha az ég leszakad, és a bizonytalanok maradéka nagyjából 15 % ) De még az is elképzelhető, hogy a szociktól meg a legkisebbektől elhalásznak pár százalékot, a DK-tól és Jobbiktól kevésbé valószínű). Bejutnak a parlamentbe, és még az is lehet, hogy a legerősebb ellenzéki pártként "szavaznak együtt Orbánnal" időnként. És ettől kurvára előrébb leszünk.

Meglátjuk, melyik verzió következik.
@Gábris szomszéd:" Ereszd már el gyuriferit, botkát meg a többi széllelbéleltet. :)"

Elvtárs!

A vona testvért valahogy mindig kifelejted. :) Iszol te rendesen? :)
@Gábris szomszéd:

Úgy leszel te ezzel, mint az egyszeri vő az anyóssal!
- Siessen már, mama!
- Majd meglátom én, fiam,hogy fogsz te sietni 80 éves korodban!
- Az istenit magának, még azt is meg akarja érni?

Szóval majd meglátom én, mi lesz a Jobbik sorsa, ha Vona tovább simul a polkorrekt irányba! A Jobbik még - eddig a pillanatig - nem oszlott ketté, ellentétben a Fideszt leszámitva az összes többi párttal 1990 és 2015 között, csak a vezetősége morzsolódgatott. De ami késik, nem múlik... :)
@DarthVader: Én már rég elengedtem őket is, de te ha jól látom továbbra is azt hiszed, hogy gyuriferiből továbbra is kell, hogy valami legyen. :)
@Amelanchier:

2018 at még behúzza a fideSS.
2020 után viszont úgyis bukfencezik egy kurva nagyot az ország, amely elsöpri a teknyőst mint a szart, örülhet ha élve megússza a g..i.

Aztán akkor jöhet a Momentum, hogy friss levegőt pumpáljon ebbe a döglött országba.
@Oxica: A következő ciklust a józan ész alapján senki, egyik párt sem akarhatja igazán.
A legjobb szcenárió az lenne, ha a fidesz nyerne nagyon picit, néhány képviselővel - és másfél év múlva hatalmasat bukna.
Na akkor jöhetnének a friss szelek, meg a söprés, utána csíkos kardigán.

www.youtube.com/watch?v=TVHq-CbYPJQ
@DarthVader: Legyen inkább Napóleon, valamelyik klinikán. :)
@Amelanchier:

Ez így van. Kinek hiányzik egy púp a hátára.

Nem véletlenül maszatol az MSZP. A Jobbik még csak most "néppártosodik". A DK sosem lesz kormányzati erő. A többiek mind csak törpepártok és azok is maradnak.
A Momentum meg még csak most szervezkedik.

2018 senkinek sem kell, marad a fideSS nyakán, a fideSS meg az ország nyakán, egészen az államcsődig. Na a fideSS és a teknyős akkor fog megsemmisülni végérvényesen.
Akkor kell résen lenni és visszaszerezni az elharácsolt vagyont.
OFF

index.hu/belfold/budapest/2017/02/20/tarlost_sarokba_szoritana_az_ellenzek/

"Tarlós István főpolgármester ezzel kapcsolatban közölte, hogy az ülésen felolvassa majd, Horváth Csaba korábban miket nyilatkozott az olimpiáról. "

nepszava.hu/cikk/1118350-tarlos-nem-eletszeru-a-2024-es-olimpia

Népszava 2014:

"Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke csütörtökön jelentette be: kiállnak amellett, hogy Budapest pályázatot nyújtson be a 2024-es nyári olimpia megrendezésére.
Tarlós tegnap közölte nem életszerű most felvetni a 2024-es olimpia budapesti rendezését.
Hozzátette: sportbarát embernek tartja magát és nagy sport- és idegenforgalmi értéke lenne egy olimpiának, de csodálkozik a mostani felvetéseken."

Pityubá, ha lehetne, ezt is felolvasniiii...!!
444.hu/2017/02/20/tarsoly-csaba-szerint-szijjarto-kereste-meg-a-moszkvai-vizumgyar-otletevel

Lesz itt még baj, ha tarsoly elvtárs énekelni kezd.

„Engem Szijjártó úr keresett meg, hogy kiszervezzék a vízumkiadást, hogy ne a követségen döntsék el, ki kaphat. Ez egy 40 ablakos központ lett, 15 eurót kerestünk vízumonként. Ez az orosz kereskedőház része lett volna.”

Hülye is lenne, ha egyedül elvinné a balhét.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok.
444.hu/2017/02/20/orban-meg-nem-tudja-mi-legyen-az-olimpiaval

Mi lenne?

Összejött az aláírás? Össze.

Ki kell írni a népszavazást? Ki.

A teknyősnek ebbe nincs beleszólása.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok.
@Oxica: csontvázinvázió várható. Jól teszi, ne is vigye el egyedül a balhét. Bár mint tudjuk, egy bünöző meg egy miniszter szava........
444.hu/2017/02/20/miert-fulessel-hallgatjak-a-fonokot-kosaek

Tolmácsot kértek.

A luigi cosa (végrehajtó) ról nehéz is elképzelni, hogy tud magyarul.

Mondjuk lehet, hogy nem bírják a felcsúti dakota lovari nyelvet.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok.
épp ma reggel jutott eszembe: GyF mi a faszért nem inkább a háttérből irányít, a vagyonával meg éppen segíthetné a civil szervezeteket meg az ellenzéki sajtót. de legalább pár hirdetés az ÉS-ben meg a Népszavában mondjuk...

ja, akkor nem pöröghetne a reflektorfényben, bocsika...
@Oxica:

"Most már van Momentum és lesz Momentum 2018 ban is minden körzetben.
Most már el lehet küldeni az összes g..i pártot a halál faszára.
Már nem lehet hivatkozni arra, hogy nem megyek el mert nincs kire szavazni, mert van.
Akinek tele van a töke a jobb és baloldallal, az is szavazhat egy harmadik erőre."

Talán meg kellene várni, míg megalakulnak, aztán meghirdetik programjukat.
Aztán lehet lelkesedni.
Én meg azt gondolom, ha feleannyira démonizálták volna az elmúlt években, mint ahogy, már megkopott volna a népszerűsége.Hiába vergődik, ha fél évig ki sem ejtik a nevét. Ez a permanens gyurcsányozás így neki kamatozott akár negatív, akár pozitív ételemben és ez tartotta a felszínen.
Minden ellenfelének érdeke, hogy így legyen, rá lehessen terelni másról a figyelmet.
@Amelanchier: :) ezt a népszerűséget unortodoxul gondolod?

rogántonyóval versenyben lenni valóban dicsőség, komoly teljesítmény kell hozzá, a költő szavaival ez "férfimunka volt".:)))
@DarthVader: ugyan, annak az öt-hat százaléknak a fele adott esetben simán átszavaz, s a jobbikhoz átszivárgó 8-10 %-al az már 10-12 % plusz, és akkor még nem ejtettünk szót a pártnélküliekről

nem egyértelmű a dk királycsináló státusza, hiába táncol a főnök :)
@Eszter68: jobban járunk az elmúlt huszonx évet tanulmányozva ha inkább most lelkesedünk, hogy aztán a valósággal szembesülve annál kreatívabban kezdhessünk gyalázkodni
@habakuk000: ahhoz képest, hogy hatodmagával lépett ki a szocikból, mára elég combos pártot alapított. Egy parlamentbe bejutó pártelnököt már lehet népszerűnek nevezni defőleg és pláne ilyen támadások kereszttüzében.
@Eszter68: MoMo meg sem alakult de egy ígéretet már tettek. Az ügynökaktákat megnyitnák - nyilvánosságra hoznák. Nekem "programnak" (jó, tudom, ez csak egy ígéret volt) ennyi is elég. :-)

Mondjuk van egy kis félelmem, mert pont ezt nem akarná legújabb jóbarátunk, az egybesültállamok. :-( Emlékeztetnélek az ámerikai nép szavából valami Bartus nevűre, aki ezek után úgy nekiment MoMonak (holott előtte szimpatizált velük), mintha ez lenne a dolga. :-(
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Azért, mert ha ez tenné, akkor ő is DK is sikeresebb lehetne, egyben az un. ellenzéki összefogás is sikeresebb lehetne. :-) Mivel nem ez a cél, kirakják (kirakja magát, kac-kac), a kirakatba. Ezzel sikerül az "ellenzéki" összefogást átalakítani ellenzéki összefosássá. :-(

Korlátozott önrendelkezés. Barátkozzunk ezzel a ránk nézve évtizedek óta aktuális reálpolitikai kategóriával. :-(
@ulpius66: basszuskulcs, és még senki nem hirdetett nemzeti gyásznapot? itt a vég:(
@habakuk000:

Ez afféle "nagy Ő" szindróma. )))
@Amelanchier: Cirkusz maximusz? :-) A kihátrálás (maszop a Botka megül) forgatókönyvét is megadom. Az emeszpé ismét osztódással fog szaporodni, egy Botkapártira és egy nem Botkapártira. :-)

Csiribi-csiribá (ja, a csiribá, újabban és MoMo-s szleng szerint komcsibá-csi), fizesd megent negyven százalékkal seper kétharmadot. :-(

Nehogy már itten valami normálisabb társaság visszahozza a fékeket és egyen súlyt (az egyen súlyt, akinek ilyen nehézség nem fekszi meg a gyomrát :-), boccs ennek sem füle nem volt, se farka)! :-(
@rdos:

ahelyett, hogy leigazolnák a Demeter Mártikát és őt indítanák... :)
@rdos:

Pontosítok. Vázolták az elképzeléseiket.
Egyeseknek hatalmas elvárásaik vannak az új formációval szemben.
Pedig ők még csak most bontogatják a szárnyukat. Még az sem biztos, hogy képesek országos párttá válni.
Olvasom a velük készült interjúkat. Szimpatikus társaságnak tűnnek, reális koncepcióval.
Ne rakjunk már még több terhet a vállukra! Adjunk nekik időt az alapozáshoz.
@Amelanchier: a negatív népszerűség is népszerűség, matolcsytól megtanulhattunk hasonló szmításokat:)

republikon.hu/media/38236/republikon_politikusi-ne%CC%81pszeru%CC%8Bse%CC%81g_2016_augusztus.pdf

utolsó gyurcsány, neki van a legnagyobb elutasítottsága - azt a táblát érdemes názni, ami a kifejezetten kedvel - nem kedvel különbséget tartalmazza

lehet itt álmodozni, de a számok még ebben az országban sem hazudnak, bár igény lenne rá a pártszélrózsa minden irányából
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Boccs, de én csak egy Mártikát ismerek, a Sebestyén Mártát, a nemzet csalogányát. :-) Ha kérhetem őt hagyjuk énekelni. Persze ha Ő akarja a leigazolást, az egész más.
@Eszter68: :-) Ezt megdumáltuk. :-) Én csak ülök és szemlélek. Néha itt meg nagy ritkán máshol lefetyelek ezt-azt, de nem kell engem komolyan venni. :-) Szóval remélem ebbéli ténykedésemtől nem szakad meg a válluk. :-)
@habakuk000: Ez a Republic-on (azt hittem csak zenélnek, na mindegy is ... :-)) alaposan megmérte azokat, akikre semmi szükség. :-(

Má komolyan kérdezem és a thürmergyugyu és zetorgyánjózsibá műszempislás szőkeciklon utóda hogy maradhatott ki egy ilyen komoly felmérésből? :-)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: gátfutásban vagy szinkronúszásban?
@habakuk000: nem bontottam ki az igazság minden részletét, bocs. Úgy értettem, hogy a semmiből összekalapált vagy háromszázezer választópógárt magának,ami nem kevés, ennek a bázisnak mindenképpen népszerű. Nyilván nem téved nagyot, ha úgy gondolja, hogy ezek a pógárok másra nemigen savaznának, ha az ő Ferijüket kipöckölnék szürke kardigánosok a politika harcmezejéről.
@Amelanchier: azt olvastam, hogy a dk-nál a legnagyobb az adott esetben átszavazók aránya.

persze ez még adódhat a 98% pártfegyelemből is, ez reális esély:)

elindult a háború, majd meglátjuk, én a magam nevében Botkát támogatom, rég le kellett volna vonni gyurcsánynak a konzekvenciát a la Fűegér, de egy semmi sértett ember

majd az elkövetkezendő hónapok eldöntik, ki győz ebben a harcban,
Megvan a HVG a hétnek a végére időzített (ez sem véletlen) mini szterelnöki értékelőjének a végeredménye. Megbukott 8O,3% szerint. :-)

Jeles kereken 9% (11% körül indult a jelesek aránya, csak a hétvégi fizesd IT-s ügyeletnek elfogyott az IP címe :-))

hvg.hu/tudomany/20170218_Ertekelje_itt_Orban_Viktor_Ha_mar_a_Facebookon_nem_teheti_meg

Az értékelő cikk pedig alább.

hvg.hu/tudomany/20170220_orban_viktor_facebook_oldal_ertekeles
Azt az alapjövedelmet nagyon nem kellett volna emlegetnie. Nagyon nem.
@rdos:

Nem kell szabadkoznod.:)

Jelenleg csak annyit látunk a Momo-ból, hogy vezetői normálisan kommunikálnak, következetesen kitartanak az "ügyek menti" politizálás mellett és egyaránt kritikusak a jobb és baloldal pártjaival szemben.
Úgy tűnik, többet szeretnének letenni az asztalra, szimpla emútnyócév és orbántakaroggy-nál.
Viszont az nem tudható, mennyire lesznek vevők erre az új fajta gondolkodásmódra a választópolgárok.
@habakuk000:

egy bimbózó kapcsolatban ráaggatni összes elvárásodat a kiszemelt hölgyre/úriemberre. )))
Bottka megdöngette az üres hordót, ennyi. Semmi újat nem mondott, az összes programpont rég ismert, jó nagy adag szociális demagógiával (fúj urizálás! jól megadóztatjuk a gazdagokat!). Egy kongó fejű nagy senki ez a fickó, tulajdonképpen ő maga a hordó
Bottka felébredt a csipkerózsika álmából, és több mint 10 évvel az öszödi beszéd után ráébredt, hogy Fletó nem mond igazat. Aztamindenit, ez ám a nagyszerű éleslátás!

Pedig annak idején ő még élőben hallgatta Öszödön, aztán még tapsikolt hozzá, de legalábbis egy rossz szót nem hallottunk tőle eddig. Most persze hogy toszogatják egymást, meg kell küzdeni a választókért
@Eszter68: Köszi. :-) Igen, én is olyannak látom őket, ahogy jellemezted őket. A választópolgárokat meg majd meglátjuk. :-)

Mindig mondják hogy birka nép a magyar, szerintem meg az van, hogy ha csak birkákra szavazhat ugyan kire is szavazna másra mint birkákra? :-( Kicsit sarkosan mondtam, de talán átment. :-)

MoMo hiányos programjához (ugye eddig "csak" az ügynök ügyek voltak beígérve) ha javasolhatnám az észt e-közigazgatási modell átvételét (guma linkelte pár éve, nála olvastam az offforevör-ön). 8. éve használják, rengeteg pénzt takarítottak meg, de ami a lényeg a gazdaságot nem fogja vissza a cia-cia bürokrácia. :-) Ez sokkal fontosabb és sokkal több pénzt jelent az észt gazdaságnak. :-) Ránk is ránk férne. És ha a (távoli) nyelvrokon tesóknak bejött, akár nálunk is bejöhet. :-)

Ha még mellé raknának pár apróságot (több nőt a közéletbe, oktatás-nevelés és eü prioritását az állami szférában és amit lehet rábízni a versenyszférára - valódi polgárosodást nem újfeudalizmust hirdetve) szerintem nyerő program lenne.

Csak aztán meg is kell majd csinálni (na az lesz a nehezebb), de a fiatalokat nem féltem. :-)
@lippsi e vagy?:

A választók szavazataiért nemcsak nekik kell megküzdeni.))) Vannak még pár százezren, akiknek nem tetszik pár dolog az országban.
Itt a pártoligarchákra gondolok, elsősorban.
@rdos:

Beszéltünk már sokat az észt modellről. Annak egyik alapja az volt, hogy minden!!! létező észt párt egyetértett a bevezetésével.
Máskülönben nem működik.
Jelenleg ennek Magyarországon van esélye, szerinted?
Azt az állapotot el kell érni.
bukta lászló is megy a süllyesztőbe, ahogy ment meseházy is.
Ezek a komnerek még mindig nem értik, hogy normális, reális, érdemi alternatívára lenne szükség. Nem pedig hőbörgésre, ellenkezésre, negatívkodásra. A cél nem orbán leváltáda kellene legyen. Hanem egy vállalt program, értékrend, ideológia, társadalmi réteg képviselete. Aztán ha a választóknak ez tetszik, lehet belőle kormányzás. De abból sosem lesz előrelépés, ahogy pl. az elmebeteg juhászpetya 2hetente fütyörészik tizedmagával a járdán.
@Eszter68: Nem szívesen mondok ellent. Nálunk 27. éve, de főleg az utolsó tíz évben lényegében rendeleti kormányzás van. Pontosan úgy mint a "dicsőséges 133 nap" alatt. :-(

Magyarul, ha a fizesd (z d karakter cserével érthetőbb hogy kire gondoltam) akarná akár holnap bevezethetné (tagnapi hatállyal :-(). Nyilván ők nem akarják mert sok szolgabíró - státuszra és tehát káderre akkor nem lenne szükség. :-(

Mivel a különsemjézsóttól és a kádéenpétől valamint a fax és az esemes közötti különbséget máig nem értő mini szterelnökünktől egyébként sem várható az e-közig óhajtása, nincs más út mint előre, mindet el kell hajtani a közéletből. :-)
@rdos: "Az ügynökaktákat megnyitnák - nyilvánosságra hoznák."
Most már minek?
Eltelt 27 év!
Amit akartak eltűntettek az azóta hatalmon lévő kormányok!
Jobban érdekelne, hogy milyen irányba szeretnék mozdítani az országot!
Mit kezdenének PaksII.-vel!
Az oktatással!
Az egészségüggyel!
@rdos:

Nem mondtál ellent. Csak levezetted, hogy az e-közigazgatás bevezetése nem tartozik a legégetőbb tennivalók közé.
@punkfrog: Mit gondolsz, kik akadályozzák, hogy abba az irányba mozduljon az ország, amit hsz-ed végén felsoroltál?

A régi és az új (27 évnél nem régebben beszervezett) "ügynökök". :-(

Ezek (tudok magyarul és tudom hogy az "ők" megszólítás helyes nyelvtanilag), tehát ezek vannak ellenünk ezektől kell megszabadulnunk (közéletből egy életre kizárva "becses" személyüket). Éljenek meg a versenyszférában (ha kimutatható kárt okoztak természetesen térítsék meg, ... miazmás)! Vérüket nem kívánom, de többet ne árthassanak.
Egyszerűen csak felmérték hogy van ennek a gyurcsánynak minden tettétől függetlenül is egy bázisa,de aki nem az(magyarán utálja), az legyen bár mszp szimpatizáns akkor sem fog egy gyurcsányos mszp-re szavazni. Majd ha kell valamiféle koalícóban netán akkor biztos kibékülnek...ennyire egyszerű. lófszt akarják ezek egymást kicsinálni(egyenlőre) csak optimalizálják az erőforrásokat...szerintem:)
@Eszter68: ez most pont nem talált, bedöglött az ügyfélkapu, nem lehet bevallásokat beadni
@Eszter68: hogy összeroskadjon idő előtt? öngyilkos tempó
Szerintem Botka most azzal próbálkozik, ami a Fidesznek annak idején sikerült: hogy felszalámizta, bekebelezte, letaposta a jobboldalon a kis pártokat és - egészen a Jobbik feltűnéséig - az egyetlen maradt. Miért ne sikerülhetne ugyanez a baloldalon? Szerintem nem lehetetlen vállalkozás, de ehhez a Fidesznek sem volt elég egy év.
Repülj, te lángoló, tűzszínű zászló,
Vezess az éje kéjén (éj ekéjén?) át!
Vezess a harcra,
Sok sápadt arcra
Vetítsd a hajnal bí borát!
Mennél jobban ölik egymást a komcsik, annál jobb.
@Eszter68: "Aztán lehet lelkesedni"
Légy elnéző!!!Tudod ez olyan mint a TAVASZ várás!!!:)))
@lippsi e vagy?: Elgondolkodtat, akik anno a leghevesebben csápoltak neki, most úgy érzik, kötelező belerúgni.Meddig? Ez már öngerjesztés és semmi értelme, jogosan van a palettán.
Soha nem fogok Gyurcsányt köpködni, az én szememet soha nem csípte annyira, hogy lekutyázzam.

Botkáról meg annyit: miután ugyanannak a korrupt, magával elszámolni képtelen utódpárt mszp-nek a jelöltje, akinek a tagja és polgármestere már vagy húsz éve, számomra csak egy jelölt lehet a többi között.. Nekem furcsa, hogy ennyi év lapítás után hirtelen megvilágosodik. Olyan kint is vagyok bent is vagyok /jajjde nagyon boldog vagyok/.

még az is lehet, hogy ez lesz a sorsa és mehet a karba balettozni:
24.hu/kozelet/2017/02/20/botka-tul-nagy-onallosaga-miatt-kihatralhat-mogule-az-mszp/
@Sir Galahad:
"Szerintem Botka most azzal próbálkozik, ami a Fidesznek annak idején sikerült: hogy felszalámizta, bekebelezte, letaposta a jobboldalon a kis pártokat és - egészen a Jobbik feltűnéséig - az egyetlen maradt. Miért ne sikerülhetne ugyanez a baloldalon? Szerintem nem lehetetlen vállalkozás, de ehhez a Fidesznek sem volt elég egy év."

OTT A PONT!

Valószínűleg pontosan ezt ismerték fel a szocik, hogy íme a Fidesz-modell évtizedek óta müxik, prószáljuk meg mink is......

Hajrá!
@Komodoi101: az egész párt minden tagja hazudott minden fórumon. A politikusnak ez a vérében van.Mi ebben az újdonság? Botka most lepődik meg ezen ártatlan ibolya szemekkel? Nem ott ült a vezetőségben?
@Amelanchier:

Nehogy már úgy csináljon, mintha most jött volna a Holdról, és semmihez semmi köze nem lenne, mintha nem támogatta volna végig a Gyurcsány-Bajnai-rezsimek intézkedéseit.
@Sir Galahad: szerintem ezzel a Momentum probalkozik. az MSZP az utolso szalmaszalba kapaszkodik, mert ha 2018-ban mindenki kulon indul, akkor az MSZP fogja a legtobbet vesziteni. a Gyurcsanyistak meg 20 evig kitartanak, toluk senki nem fog ellopni egy szavazot sem. viszont az MSZP konkretan kihal, a kicsik meg nem jutnak be, ha egymas torkat harapdaljak ilyen szep tempoban. vegen megerjuk, hogy 3 part lesz a Parlamentben: FIDESZ, Jobbik, DK. es akkor a Jobbik lesz a kihivo, es a DK a baloldal letetemenyese, Gyurcsany Ferenc frakciovezeto urral az elen.
Eldurrant a vincent agya, de milyen igaza van:
Én is szégyellem néha, hogy magyar vagyok
orulunkvincent.blog.hu/2017/02/20/f_771
"Abban igaza van Botkának, hogy egy Ferenctelen listának sokkal nagyobb esélye van kormányt váltani, mint egy Ferenccel felállítottnak."

Csak épp nem lesz semmilyen lista, ha Botkán múlik!
Ha tetszik, ha nem, sem ő sem a pártja mincs abban a helyzetben, hogy bárkinek feltételeket szabjon.
Ezt lehet, hogy nehéz tufomásul venni, de ez a **** heylzet!

Innentől meg teljesen felesleges bármilyen kormányváltásról ábrándozni Magyarországon - hacsak Viktorkát nem veti le a megbokrosodott hintalova, s eközben tökön nem szúrja magát a fakardjával, 'csata' közben..!

Azaz: kompromisszum nélkül nem megy, és a jelek szerint a Botka nem hajlandó semmilyen kompromisszumra.

Szíve joga - otthon, az MSZP keretein belül. Ha van hozzá kedve, szándéka és ereje, nosza rajta, rázza gatyába a saját pártját, mutasson példát, milyen az, ha a - szerinte - vállalhatatlan arcok eltűnnek az MSZP- bôl, de az égegyadta világon semmi köze egy másik független párt felépítéséhez, tagságához, stb.

Ha nem tetszik neki, akkor nem kooperál.
Az MSZP meg hatcolhat
@Amelanchier: Vincenték tumbliznak is. Botka is "megihlette" őket. :-) Linkelem.

orulunkvincent.tumblr.com/post/157492601898/botka-bedobta-a-gyurcs%C3%A1ny-bomb%C3%A1t

Más. Szolgálati kérdezmény.
Percekig tart belépnem ide. Másnak is? Vagy csak nekem van pekkem? Annyira nem fontos, mert kivárom, de lassan egy cigit el lehetne szívni egy belépés alatt. :-(
@morph on deer:
harcolhat az Együtt-tel és Fodor Gábor pártjával a küszöb eléréséért.
Kb erre jó a botkai hőbörgés.
Figyu mar...?!
Rosszul emlékszem hogy botka lacka igy képviselő volt 2002-2014 között?
Na hol volt o amikor a böszme elazonokolta az okossagait?
Ja hogy ott ült...nem Hallottam a hangfelvetelen h tiltakozott volna.
A bizalmi szavazáskor...hol volt lacka?ja hogy igent szavazott fletora es az elcseszett Gyurcsány szisztemara.

Most meg csináljunk ugy mint aki erre nem emlékszik? Hát....vicces gyerek hogy ő beszel hitelességrol.sztem szegeden lassan megbukik....tulkepp a Fidesz benaskodasa miatt van meg.ideje visazakuszni a nagypol.szinpadara.de emlékszem Laci.ott voltal baszod.
@morph on deer: Dehogynincs. Botka úgy látja, ha jól értem, hogy nem báb akar lenni, hanem vezetni ezt a kócerájt. És ha a kóceráj nem hagyja magát, akkor otthagyja őket a francba.
@morph on deer: Szerintem egy DK (vagyis Gyurcsány) nélküli MSZP - vel sokkal könnyebben megegyezik a többi társulat is. Sokkal könnyebben.
"Gyurcsány összehozott magának egy középpártot, ami egy önálló indulás esetén is nagy valószínűséggel megugraná a bejutási küszöböt"

A mondat utolsó megállapításában nagyon nem vagyok biztos!
@gusthy1:
"Szerintem egy DK (vagyis Gyurcsány) nélküli MSZP - vel sokkal könnyebben megegyezik a többi társulat is. Sokkal könnyebben."

A helyzet az, hogy jelenleg Gyurcsánynak és a DK-nak semmi köze az MSZP-hez.

Valahol ez Botka problémája is, hogy valószínűleg a régi beidegződés mentén gondolkodik. Különben semmiféle reális magyarázata nincs a gyurcsányozásának.

Azt még azért nem ártana végigjárni, hogy milyen alapon gondol az MSZP diktálni mondjuk bárkinek?

Ha meg innen nézzük, akkor az MSZP kissebb, mint az általuk ugráltatni kívánt pártok együtt - ez még nem derült ki számukra?
Vagy kiderült, és Botka azért akar egyesével, külön-külön tárgyalni mindenkivel.
Eléggé sajátos elképzelés egy összefogásról, nem mondom.

Valaki tudja, hogy egyáltalán melyik párt hajlandó tárgyalni az MSZP-vel illetve Botkával?
@Eszter68:
Gondolod tolongani fognak majd a választók, hogy leadják a szavazatukat egy olyan pártra, amelyik magasabb adókulcsot + vagyonadót vet ki rájuk kapásból?
@lippsi e vagy?: már így is minden szart kivetnek rád...lassan rosszabb lesz mint oroszlánzíű iejében
@Amelanchier:
Érdekes párhuzam Gyurcsány és Botka között, hogy mindketten azzal indítanak, hogy teljhatalmat adjanak nekik az elftársak. Lényegében ez volt az öszödi beszéd belső üzenete, és Botka is ugyanezt akarja elérni. Ha a régi eszköztár volna érvényben, lazán kinyírnák egymást
@lippsi e vagy?:

Ahogy délután mondtam, várjuk már meg a párttá alakulásukat és a programjukat.
Aztán lesz miről érdemben beszélgetni. Addig csak találgathatunk.
@morph on deer: pont azon agyaltam napközben, hogy tulképp a szocik ezzel a Botka-csavarral átvették az irányítást, a többiek meg soroljanak be mögéjük, kivéve a Ferit.
@PeniValdes:
Ha túl magasnak érzed a 16%-os adókulcsot, még szerencséd lehet ha tényleg bevezetik a 9%ost. Persze nem a szocik
@lippsi e vagy?: Botkát előbb nyírják ki a sajátjai. Rutinjuk van benne.
@is:
Az MSZP szavazóbázisa kihal, de már előtte csődbe mennek. Sőt gyakorlatilag már csődban is vannak
@gusthy1: "És ha a kóceráj nem hagyja magát, akkor otthagyja őket a francba."

Ez nem ilyen egyszerű. Gyurcsány is így tett és pária lett belőle, jó, volt pénze, hogy gründoljon egy pártot.
Botka elmehet fingot reszelni, mert sehova sem tudna beidomulni, eltársai mindenhonnan kiűznék, patássá válna ő is. Jogász végzettségű, de kb. annyit dolgozott jogászként, amennyit az önkoriban kellett, konkrétan semmit. Lehet Szegeden biztonsági őr.
gepnarancs.hu/2017/02/tiborcz-erdekeltseg-veheti-meg-a-rac-furdot-s-rogton-milliardokat-keresne-rajta/

"A 8 milliárdot érő beruházást 3,1 milliárdért adják"

Hát ennyi. Mi lesz itt, ha az összes purdé férjhez megy. Az egész ország, csak a felcsúti teknyőséknek adózik.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok.
@Amelanchier:
"..átvették az irányítást, a többiek meg soroljanak be mögéjük"

Ez lehet az alapgondolat, csak ezt elég nehéz komolyan venni. Azt hiszem, jórészt a nosztalgia tarja ott a támogatókat, mert baromi nehéz bármi vonzót találni a ténykedésükben.

Más kérdés, hogy úgy tűnik az erre vonatkozó döntést Botka már meghozta, kár, hogy az érdekeltek megkérdezése nélkül. Példa erre, hogy ő bejelenti, hogy először az LMP-vel fog tárgyalni, velük meg nem egyeztet.
Tényleg nem szeretek illúziókat rombolni, de ez elég ritkán szokott így működni.

A Gyurcsánnyal való kekeckedés is mutatja, hogy nem igazán cél a kormányváltás. Aki legalább kétszer látta/hallotta a Gyurcsányt mondjuk a TV-ben, már annak is nyilvánvaló kell, hogy legyen, ő nem az a könnyedén lökdöshető típus. Tehát Botka tudván tudta, hogy mire számíthat egy ilyen duma után.
A DK nélkül meg ha fejre áll sem fog nyerni, ha meg úgy van, ahogy gondolom, ebben a stílusban más sem fog vele tárgyalni.
Kár.
@lippsi e vagy?:
"Gondolod tolongani fognak majd a választók, hogy leadják a szavazatukat egy olyan pártra, amelyik magasabb adókulcsot + vagyonadót vet ki rájuk kapásból?"

Most képzeld el, hogy a svédeknél pont az adóemelés igérete miatt van most szociáldemokrata kormány!
A nép ugyanis úgy gondolta, hogy többet kellene költeni oktatásra, meg a szociális szektorban, az meg csak magasabb adóbevételekkel megy. Még demonstráltak is magasabb adóért!
Nem vicc!

Más kérdés, hogy ott köztudott, hogy mire költik a pénzt.

Leegyszerűsítve, de ez így történt!

Na, itthon ez nem fog, lehet megnyugodni :)
@Komodoi101:

"mintha nem támogatta volna végig a Gyurcsány-Bajnai-rezsimek intézkedéseit. "

höööööööööö

Bár maszopék és a böszme sem szívemcsücskei,de a "rezsim szót tartsuk meg a jelenlegi maffia elnevezésére és ne keverjük már össze a nem létező nokiás dobozokat az "ezerszergazdaglölő és bandájuk tehervonattal elhordott 'köszpénzeivel(

Továbbá két dologról se feledkezzünk meg,az egyik,amit sikeresen nyomtok a tudatotok alá,hogy volt akkoriban egy kbsztt nagy világgazdasági válság(
A másik pedig az,hogy nem vagytok hajlandóak környezetében és teljességében 'értékelni böszme öszödiét(
Persze nem kell mennybemeneszteni,de a mostani hibája ,ha nem vonja ki magát,simán felül fogja írni az akkoriakat(
A DK nem középpárt, hanem kispárt. Az mszp középpárt. A többi balos próbálkozó meg törpepárt.
@morph on deer:

Ha Botka valami csoda folytán együttműködést tudna teremteni a baloldali ellenzékben, egyszerűen azzal a belépő ígérettel és kitétellel, hogy Gyurcsány -mint az "elmúttnyócév" hibáinak élő szobra- nem része ennek, és ezzel mondjuk generálna egy 15-18%-os pártszövetséget a 4-5%-os DK-val szemben, akkor szerinted mégis kire fog visszafolyni a szar, hogy a kormányváltás kerékkötője?

Márpedig Botka erre játszik, és még nem igazán tudható, hogy milyen eredménnyel.
@Amelanchier:
"kihátrálhat mögüle az mszp?
És mikor választották ki Botkát demokratikus-konszenzusos úton? Kényszerből - és más jelölt híján - kiálltak mögé.
Nem csoda, ha eloldalognak amikor tehetik.
@Gábris szomszéd:
Kár, hogy Orbán szoknyázására nem engedte reagálni a nemsovány. Mert tisztázni kellett volna, hogy mini, maxi, midi, ceruza, loknis vagy milyen szoknyára gondolt.
Vagy kijelenteni, hogy elég férfias és harcias országok
ahol a férfiak szoknyát hordanak: Skócia, Burma, stb.
@morph on deer:
Botka elég világosan megmondta (már a sorok között) hogy nincs esélye, amíg Orbán képben van.
Amikor azt találta mondani, hogy a konszolidáció feltétele, hogy mindketten eltűnjenek.
Hja, ha én is indulok százon, és senki más nem - akár még nyerhetek is.
@gusthy1:
Na látod, már csak ezért sem mérhető Gyurcsányhoz. Merthogy ő legalább nem dobta be eddig a törölközőt, bármilyen ütés érte.
De Botka kielégíti az aktuális gyurcsánymentes megváltóra váltók igényeit. És ő a fideszesek szemében is elfogadhatóbb - értsd: nem ellenfél. Ezért magas a tetszési indexe.
@DFK:
A 2014-es Euurópai parlamenti választásokon
mszp 10,9
DK 9.75
És szerintem Botka beszéde hozott még pár szavazatot - a DK-nak.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
Már attól eltekintve, hogy az nem "Gyurcsány-kormány" hanem az mszp-szdsz koalíció kormánya volt?
Szerintem Botka úgy fog járni, mint a bácsi a műrepülésen.
Azt nem hitte volna, hogy a szar a nyakába folyik.
Egyetlen olyan intézkedést nem tud példaként hozni, ahol Gyurcsány ellen szavazott volna!
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
"Márpedig Botka erre játszik, és még nem igazán tudható, hogy milyen eredménnyel."

Eléggé tudható.
Ilyen belépő után csak "igéretes" folytatás következhet - majd ő eldönti, hogy ki a "régi" arc, azt is, hogy majd kivel tárgyal, stb. Nem tudom, ez kit késztet a betagozódásra az MSZP mellé, pl velem ebben a modorban nem tárgyalna egy percig sem. Alig van valaki, aki már nem szállt ki az egyezkedésből egyébként.
Gondold végig, ha senkit nem fog tudni így megszólítani, akkor mekkora sikerre számíthat?

Az teljesen nyilvánvaló, hogy a Gyurcsányra állva akar - politikailag - nagyobbnak látszani, és azt a látszatot kelteni, hogy egyedül a Gyurcsány volt az MSZP tagja tíz évvel ezelőtt, és ő az, aki annyira "sáros," hogy hozzá képest mindenki más tisztának tűnik.

"Nemes" cél, mit ne mondjak! Szinte a megszólalásig emlékeztet egy bizonyos O. Viktor machinációira, úgy látszik a hagyományok öröklődnek.

A dolog bibije az, hogy mindez azért visszafele is elsülhet, akkor viszont az MSZP nagyobbat fog perecelni, mint korábban bármikor.
Mindenesetre érdekes kisérlet.
444.hu/2017/02/21/orban-a-stadion-tetejerol-mutogatta-erdogan-bizalmasanak-a-felcsuti-birtokokat

"Nem voltam vagyonos ember, nem vagyok és nem is leszek soha"

-mondta a felcsúti teknyővájó, és közben elröhögte magát.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok.
@Gábris szomszéd:
"Ki buktatja meg az orbánizmus rendszerét? :)"

Hát, ha csak Orbán nem..!
Egyébként meg nagyon kíváncsi vagyok, hogy mire alapítja bárki is, hogy Gyurcsány hazudott? Azt mondta "hazudtunk" és ebben az egész mszp vezetőség beleértendő.
Gyengébbeknek egyébként az volt a hazugság, hogy a kizárólagos állami tulajdonra alapított "ingyenes" egészségügy és felsőoktatás a rendszerváltás követően is változatlanul fenntartható. Na persze: amíg a befektetők finanszírozták az emiatt növekvő adósságot. De nem utolsó sorban a fideszes MNB elnök szándékos magas kamatoztatása miatt meredek pályára állt az adósságszolgálat - és rákényszerítették a megszorításokra.
Az volt a hazugság, hogy mehet minden tovább az eredeti nyomvonalon, és nincs szükség szerkezeti reformokra.
Am,i a megszorítások leánykakori neve!
@kekex: Vona tegnap ezt válaszolta viktornak az arckönyvén keresztül. :)

"Ma Orbán Viktor a parlamenti vitánk során lesüllyedt a saját bulvármédiája szintjére. Olyat tett, amit eddig miniszterelnök nem. A bérekkel, az olimpiai pályázattal és a korrupcióval kapcsolatos konkrét felvetéseimre nem volt képes miniszterelnöki módon, érvekkel válaszolni. Reszkető, bosszúéhes kocsmapolitikussá töpörödött. Sajnáltam és szántam őt, mert egy kiégett, megroggyant embert láttam magam előtt vagdalkozni, aki nagyon félti a hatalmát. A minden alap nélküli homoszexuális vádaskodás úgy tűnik, hogy a kormányfő számára valamilyen rejtélyes okból személyes rögeszmévé vált. Természetesen nem kívánok Orbán Viktornak erre a szintjére lesüllyedni. A stílus maga az ember. Én továbbra is a higgadt és kulturált vitákban hiszek, legyenek azok bármilyen kemények."
@morph on deer:
"Más kérdés, hogy ott köztudott, hogy mire költik a pénzt."

A migrincsekre költik az állami kiadások egyre nagyobb részét Svédországban és Németországban is. Hogy kivakarják a koszból a dolgozni nem akaró hordát, és ezzel meglegyen a bázisa a jövő dzsihadistáinak

Ha Botka kerül hatalomra, itt is ugyanaz lesz. Ő a balkáni útvonalon érkezők legnagyobb reménysége
OFF

Egy kis állatvédelem!

A mai napon tárgyalta az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottsága a javaslatomat,miszerint a költségvetésből 1 milliárd forintot különítsen el az országgyűlés egy országos ivartalanítási akcióra,így gyakorlatilag megszűnne az országban a nem kívánt szaporulat.
Természetesen a Fidesz többség a törvényjavaslatomat leszavazta,de a megdöbbentő a kormánypárti hozzászólások minősége volt!

Pócs János Fidesz képviselő szerint mi mindenkit kasztrálni akarunk és most a kutyákon a sor!!!

Font Sándor a Bizottság elnöke pedig azt osztotta meg velünk,hogy biológusok szerint néhány emberöltő múlva a kutyák képesek lesznek kommunikálni és majd akkor meg kell kérdezni őket,hogy mi a véleményük az ügyről!!! (nem vicc)

Ilyen komoly munka folyik jelenleg a parlamenti szakbizottságokban és ennyire veszi komolyan a kormány az állatvédelmet!

Egyed Zaolt
országgyűlési képviselő"

ON
@Gábris szomszéd:
Viszont elvártam volna, hogy egy skótszoknyás, és/vagy egy szárongos képet is mellékeljen.
És nem kellett volna homós utalásként elfogadni, hanem a férfiasságot kellett volna hangsúlyozni.
@kekex:
Mindent elmond a hazai politikai közállapotokról, hogy egy tíz éves beszédet elemezget a közönség még mindig napi szinten, hogy most abban ki hazudott, kiről hazudott és hogyan hazudott, és ennek alapján értékeli Gyurcsány jelenlétét a politikában, ahhoz képest meg a többi politikai erőt.

Mint egy Gyurcsány-centrikus világkép, ami körül minden más kering, és aminek a magjában az öszödi beszéd van. Ami pusztán egy politikai csapatépítő-kijózanító tréning volt, de már egy egész bolygó rakodott rá a belemagyarázásokból meg a kiemelésekből.

Pedig észre kéne már venni, hogy azóta eltelt tíz év, és Gyurcsány előtte is csinált dolgokat, ahogy utána is, és ez alapján is meg és/vagy el lehet őt ítélni. Az ellenzékkel dettó ugyanez a helyzet.
444.hu/2017/02/21/eldolt-tenyleg-vege-a-budapesti-olimpainak-a-cof-nem-szervez-bekemenetet-erte

„Az erkölcsi megvetés óriási, a felhergelt tömegeket ugyanakkor nem szabad utcára vinni”

Felhergelt tömegek? Ezen jót kacagtam elvtársak.

Csak hát elvtársak, már Varsó is Párizst támogatja, onnét sem lehet birkákat szerezni, menetelni. Tecciktunni.

Hát elvtársak, pontosan ezért kell kiírni a népszavazást, már a jövő héten, aztán lehet menni a "felhergelt tömegeknek" szavazni az olimpia mellett és nem hőbörögni az utcán.
A népszavazáson világosan ki fog derülni, hogy mekkora a támogatottsága az olimpiának. A népszavazást pontosan ezért találták ki elvtársak. Tecciktunni.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok.
@Oxica: Szia Elvtárs! Azt tudtad, hogy a hatályos jogszabályok alapján ki kell írni a népszavazást? :)

arsboni.hu/fidesz-meg-fogja-szavazni-az-olimpiai-nepszavazast/
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
Pontosan! Gatyába rázás. Ami olyannyira sikerült, hogy az mszp (Botka is) meg az szdsz VÉGIG kitartott az ország érdekeit szolgáló, viszont népszerűtlen gazdasági konszolidáció mellett.
És aminek a leghátborzongatóbb (és a holdudvart elidegenítő része) volt, hogyan csinálták a reformokat. Pár dühös ember kiabál egy szobában. Hát persze, hogy aki kimaradt - nem fért be - az cum trucc betartott utána.
Ami ha belegondolsz nem áll távol az orbántechnikától (se hatástanulmány, se demokratikus vita) de ellenben neki nem volt hozzá 2/3-a, viszont volt egy bolhacirkusza.
@kekex:

Melyik reform az, ami ekkora sikertörténet volt?

Csak mert én arra (is) emlékszem, hogy a nagy rendszerek átalakításába éppen belebuktak, és a végére minden maradt olyan, mint volt. Nekem nem sikerült elfelejtenem Horváth Ágnest akárhány év is telt el azóta. Még a saját kedvenc, de ezekhez képest piti projektjével, a képviselői költségtérítés kiganézásával sem jutott semmire.

Az adókkal meg a támogatásokkal tilitolizni meg nem sokkal nehezebb, mint a hatósági árat kiszabni mindenre, úgy téve, mintha ettől minden rögtön olcsó és biztonságos lenne, mert az állam garantálja.
444.hu/2017/02/21/deutsch-tamas-az-olimpiai-palyazatot-a-leheto-leghamarabb-vissza-kell-vonni

Tele van fosva a pártház, mi elvtársak?

Ennyire azért nem kellene fosni egy demokratikus intézménytől, a népszavazástól. Ez a demokrácia egyik alap pillére.

Nem kell félni, nem fog fájni elvtársak, ha népet is megkérdezik, hogy mit gondolnak az olimpiáról, meg Paks II. ről.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok.
444.hu/2017/02/21/orban-gyarfas-tamas-tarsasagaban-fogadta-a-nemzetkozi-uszoszovetseg-ugyvezetojet

Gyárfás elvtárs is "átöltözött?". Egyből jó kommunista lett.

Ezt akartad Katinka?

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
Akkor neked nem Gyurcsánnyal, meg az mszp-vel, hanem az szdsz-el volt bajod. Merthogy a koalíciós egyezkedés alapján az egészségügyet az szdsz vitte, beleértve a reformot is. És borult a koala, amikor Gyurcsány kirúgta a hölgyet. Az mszp-nek más volt az eü. programja, de nem kaptak hozzá 2/3-ot, de egyszerű többséget sem.
Egyébként meg elég nehéz reformokat csinálni egy két irányba húzó koalával, és egy olyan ellenzékkel, mint Orbánék.
De azért mindenért Gyurcsány a hibás. Na persze.
Az Orbánék módszere jobban tetszik az eü kassza állandó GDP arányos visszavágásával? A rákhalálozás arányával?
vérmérgezéses részlegekkel? A felső rétegek által megfizetett VIP magánegészségüggyel, és a nem fizetők lerohasztásával? Tiszta Amerika (és nem jó értelemben)
444.hu/2017/02/21/megtalalta-a-tokeletes-helyettest-az-azeri-diktator-aliyev-a-feleseget-nevezte-ki-alelnoknek

"A különbözőségek ellenére Azerbajdzsánban és Magyarországban közös, hogy mindkettő világos stratégia mentén irányított, vezetett, helyes irányba fordított ország."
-mondta a csuti teknyős.

Most azért nem lennék semmijén elvtárs helyében.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok.
@Gábris szomszéd:
akkor lehet a csútit is chicharrito nak nevezni?

brühüyyy
kkk
@Gábris szomszéd: Én Vona helyében még hozzátettem volna, hogy értelmezhetetlen számára a min.elnök úr folyamatos vonzódása a homoerotikus témához.
Baromi jó beszédet tolt le Botka Laca! Nekem tetszett. Végre valaki mondott valamit azon kívűl, hogy orbántakaroggy. És nem csak a gyurcsánykussoltatás -ra gondolok. Mondott valamit amit még senki: Aki kurvasokat lopott az kurvasokat is fizessen a közös kasszába. A pénzből meg nem stadiont meg haverivillákat meg adriai jachtokat akar, hanem jó iskolát meg kórházelérést szegényeknek is.

Speciel én nem értek vele sok-mindenben egyet (inkább konzervatív lennék), viszont amikor ilyeneket mond:

"Tagadjuk a Fidesz-kormány által kiépített kasztrendszert.
El kell érnünk, hogy a felemelkedés ne a politikusok jó szándékán és a politikai
kapcsolatrendszeren múljon.
El kell érnünk, hogy tehetségére és szorgalmára támaszkodva bárki
előrejuthasson. Akkor is, ha az előző rendszerben, a Kádár-kori Alcsútról, vagy
az Fidesz-kori Csenyétéről, Magyarország legszegényebb településéről
származik."

vagy:

"A tények azt mutatják, hogy Magyarország változásért kiált, a szavazók
többsége változást akar. Méghozzá gyökeres változást.
Azt akarja, hogy olyan vezetők vegyék a kezükbe az ország irányítását, akik nem
taposnak a kisemberek fejére, és kihúzzák Magyarországot a gödörből.
Akiknek elveik vannak, és az erkölcsi iránytűjüket nem a pénz mozgatja.
Akik nem istenítik a szociális és morális csődbe vezető, honfitársaink százezreit
elpusztító, nyilasokat dédelgető és nácik zsoldjába szegődő Horthy-rendszert.
De nem akarják visszacsempészni a szabadságjogokat lábbal tipró, a
forradalmat meggyalázó és az országot külföldi adósságspirálba kergető Kádárrendszert
sem.
Akik nem kérnek a 2010 előtti kormányok önpusztító politikájából, de a 2010
utáni éra arroganciájából és legfőképp urizálásából sem."

-mintha hájjal kenegetnék a májamat.
@DrGehaeuse: Kár, hogy a jobb oldalon nincs egy új középpárt, egy jobboldali Botka Lacával.
@Amelanchier: "Ma már szó sincs az ellenfél méltóságáról, csak az ököljogról, Magyarország pedig csak azé a maroknyi magyaré, akik elférnek a Pancho Aréna VIP páholyában. A bársonyszékből emberkedő, nagyképű, tahó bolsi pedig ma 2017-ben, nem más, mint Ön, Viktor. Akinek egy kemény kritikáktól és mázsás vádaktól súlyos parlamenti felszólalásra csak annyi a válasza, hogy "Buzi vagyol!".
444.hu/2017/02/21/torvennyel-kenyszeriti-ki-a-fidesz-a-civilek-adatait-hogy-aztan-politikai-celbol-lobogtathassa-azokat

A cél "a kikényszerített adatok politikai kommunikációs térbe helyezése".
"Ezt a témát kell ütni, mert az emberek vevők rá, sok voksot hozhat"

A migránsok után, jön a civil szervezetek elleni uszítás. Kicsit megint szarabb hely lett szarosmagyarország. Kicsit megint közelebb kerültünk, na nem Európához, hanem Azerbajdzsánhoz.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok.
@kekex: "akár még nyerhetek is"
Énisénisénisééis!!!:)))
@Gábris szomszéd:

Azért ezt:

"a tavaszi bukást követő nyolc lidércnyomásos év"

lehetne árnyalni. Nem hiszem,hogy 2002-2006 között annyira lidércnyomás lett volna, mivel 2006-ban csak megválasztották őket noch einmal, ha annyira fos lett volna, akkor ez nem valószinű hogy megtörtént volna. A közszférában is véhetően erős túlzássallehetett volna lidércnyomásnak nevezni az 50%-os béremelést.
Ami utána jött, az más kérdés.
@Oxica:
Ja, persze, mert az átláthatóság az átláthatóságot követelőkre nem vonatkozik? LOL
@DrGehaeuse:
"Tagadjuk a Fidesz-kormány által kiépített kasztrendszert. El kell érnünk, hogy a felemelkedés ne a politikusok jó szándékán és a politikai
kapcsolatrendszeren múljon."

Akkor most idesüss:
Botka László édesanyja 2002-től 2010-ig az MSZP országgyűlési képviselője volt, ezzel egyidejűleg 2002 és 2006 között Szolnok város szocialista polgármestere. Botka több évig édesanyjával járhatott a Parlamentbe, ugyanis az MSZP-s városvezető 1994-től 2014-ig szintén országgyűlési képviselő volt.

Mondd már meg nekem, mi az hogy "kasztrendszer", ha a Botka család nem pont erre a példa?

Persze ha szigorúan vesszük, igazat mondott Botka. El kell törölni a fideszes kasztot, hogy újra az emeszpés kaszt kerüljön hatalomra
@DrGehaeuse:
"a szavazók többsége ... Azt akarja, hogy olyan vezetők vegyék a kezükbe az ország irányítását, ...Akiknek elveik vannak, "

mondja ezt, aki nemrég még Gyurcsány seggét nyalta, most meg belerúg mert ez viszi közelebb a hatalomhoz
Tóta beszarás a klubrádióban, most.
@lippsi e vagy?:
szabolcsihir.hu/kozelet/2017/02/botka-tamadott-de-most-gyurcsanyek-visszavagtak

Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció szóvivője az ATV-ben osztotta ki Botkát. Gréczy felemlegette, hogy Botka László:

1994 óta képviselő, és soha semmit nem kifogásolt
megszavazta a Bokros-csomagot
megszavazta Medgyessy „osztogatásait”
megszavazta Bajnai esetében a 13. havi nyugdíj elvételét
igennel szavazott 2006 őszén, amikor Gyurcsány bizalmi szavazást kért maga mellett, továbbá jelen volt az őszödi beszéd elhangzásakor is.

Gréczy kiemelte továbbá, hogy Botka 2014-ben az MSZP országos választmányának elnökeként a Gyurcsánnyal közös országos lista mellett érvelt.
@Amelanchier:
Szili Katalin volt az egyetlen, aki nyíltan szembefordult Gyurcsánnyal a párton belül. Ki is rúgták érte, miközben a Botka félék asszisztáltak az ámokfutáshoz

Ha egy percig is komolyan el akarják hitetni hogy Gyurcsány bűne a múlté, akkor bocsánatot kell kérniük Szilitől és rehabilitálni. De nyilvánvaló, hogy nem erről van szó, hanem népszerűséghajhászásról, a koncért való újabb marakodásról
@Gábris szomszéd: Sajnos, amíg jó alappal így írnak rólatok külföldi lapokban, addig a alfahír egy szűkkörű jobbikos belterjes sajtóklub. Nem azon vergődik Vona, hogy ne ez legyen a bélyeg? Ezt tudta csak kiizzadni magából a párt? Piti "dicsőség".

"Fővárosi Közgyűlésben csupán három ellenszavazattal fogadták el az "ultranacionalista és antiszemita" Jobbik vonatkozó javaslatát, amelynek révén "a hivatalos állami szellemi élet" még inkább a hazafias és "antiszemita színezetű konfekció" felé mozdul.

A Lukács-archívum bezárásának ügyét felidézve hozzátette, valójában a "szellemi elit" ellen irányuló "szűklátókörű barbárságról" van szó, és nem is a filozófus kommunista elkötelezettsége a fontos, hanem zsidó származása."

"hvg.hu/vilag/20170221_die_welt_szobor?s=hk
@DrGehaeuse:
Baloldali kormányok önpusztító politikája. Mióta is volt Botka a parlamentben?
De egyébként: Antallék szétkúrták az országot és az államvagyont - Horn, mszp, Bokros konszolidált
Aztán Orbán pénzügyminisztere (Eltolcsy) elindította a devizahi,telezést, meg a nyakló nélküli 30 milliós államilag támogatott lakáshiteleket, és + 3 év alatt majd 100 %-al emelték a minimálbért - tönkre is ment bele a könnyű ás feldolgozóipar.
Medgyessy nem elmebajból, hanem azért emelte az eü,. és oktatói fizetéseket, mert már a takarító is annyit keresett, mint a 10-15 éves szakmai gyakorlatos. És mikor észbe kapott 1 db és 15 millára csökkentette a lakástámogatást. De akkor már a fideszes MNB elnök szép magasra tornászta az alapkamatot, és rakéta pályára állította az adósságszolgálatot.
Gyurcsánynak nem volt más választása, mint megszorítás.
És tadam: megindult a konszolidálás, már megint osztogatáson (Új tulajdonosi program - rémlik) agyaltak, amikor beütött a világgazdasági válság.
És tudom, hogy sokan dimenzionálják, hogy a világon MINDENÉRT Gyurcsány a hibás: de ebben especiel ártatlan volt! Anélkül lett volna egy sikeres ciklusa.
@kekex: mingyá jön habakuki és kizavar bennünket a gyurcsányerdőből.
Egyébként a hitelezők mindenképpen kikényszerítették volna bármilyen kormányból a megszorításokat (ahogy aztán a görög, olasz, stb példák később bizonyították - hja, aki fizet, az rendeli a nótát)
A kérdés az volt, hogy lassan, hatástanulmányokkal, társadalmi vitákkal, konszenzussal, fokozatosan csinálják, vagy lezavarják az erején és a választások előtt learatják az eredményeket. Amire volt példa a Horn idején - ne tessék elfelejteni, hogy Orbán csak a Torgyánnal való kiegyezéssel került hatalomra, az mszp több szavazatot kapott a Bokros-csomag ellenére, mint a fidesz, mert a választásokra már mutatkoztak az eredmények.
A konszenzusra az Erzsébet híd lezárása után kb akkora esély volt, mint a sültlibának az északra repüléshez.

Egyébként is: a szerkezeti reformok egy eufémizmus a leépítés helyett. És ha így nézzük: Orbán erőből építi le az egészségügyet és az oktatást. Mert megteheti. A választók felhatalmazták rá. Most csak azt eszik, amit főztek. És tény, hogy a szocialista állami tulajon monopóliumával finanszírozott nagy ellátó rendszerek egyszerűen nem tarthatók fent változatlanul.
A baloldal és a jobboldal között csak abban van különbség, hogy a baloldal legalább próbálja óvni az alsóbb rétegeket a legdurvább hatásoktól.
De felelős politikus nem csinál mást - legfeljebb másként.
@kekex:
"Baloldali kormányok önpusztító politikája." ???

Az általam bemásolt szövegrészben nem ez szerepel.
Hanem ez:
"Akik nem kérnek a 2010 előtti kormányok önpusztító politikájából,..."
Ebben benne van az összes Antall-tól Bajnai-ig, tehát az összes. A 2010 utáni mitől nem önpusztító az nem világos de azért mégse olyan rossz ez a Botka beszéd.
@Gábris szomszéd: haver, ako most vona homár, a geci meg köcsög?

össze vagyok keveredve!:)))
@Amelanchier: Na, ja, mert ti vagytok a "DK-s balközép",mármint Habakukó szerint.:)
MARIANNA!!!
Segíts nekem légyszi!hogy vóóót ez a "keki"féle "16-11-es?!
@Amelanchier: Ökorség hiszen, "a tanácsköztársaság ideje alatt (1919) erőszakos jellegükben az oroszországi eseményekhez hasonló atrocitások történtek. Ezek nem maradtak ideológiai megalapozás nélkül, amit főképp Szamuely Tibor és Lukács György népbiztosok végeztek, és ők voltak a Kormányzótanácsban a terrorisztikus eszközök bevetésének legkitartóbb támogatói."

Ja és ezt a korabeli pesti viccet sem én vagy a jobbik találta ki ugyebár. :)

"Miért van Garbai benn a népbiztosok tanácsában?
Hogy legyen valaki, aki az aktákat szombaton is alá tudja irni."

https://hu.wikipedia.org/wiki/Vörösterror
@AKIsTUDATLAN: én most egyelőre hátradőlök és kibekkelek.
Fogalmam sincs, mi jöhet ki ebből a katyvaszból, de ha ennyire utálják egymás szagát is, akkor nem fog működni az együttkormányzás sem.
Egyébként pedig csak azért nem fogom Gyurcsányt rugdosni, mert az olyan trendi. Az emésztésem nem attól működik jól, ha odahányok elé egy méreteset.
A gömböc az más.
@Amelanchier: francokat, el vagyok bizonytalanodva. na nem abban, hogy szerintem orbánhoz hasonlóan kártékony féreg, s szívem szerint egy kötél két végére kötve lökném be őket a Dunába, hadd viaskodjanak, merre akarnak menni, hanem ebben az egész Botka féle történetben.

Nem tudom, mi a jó megoldás, a gyurcsány-fóbiám miatt úgy érzem, Botkának komoly igazsága van, de halvány gőzöm nincs arról, mit is jelenhet ez a jövőre vonatkoztatva illetve képes-e Botka valóban megújítani és modern balos pártot faragni a szocikból.

Szóval tőlem mindenki olyan erdőben szaladgál, amilyenben akar, legfeljebb csodálkozom egy picit, hogy az ember aki nem kormányozott évekig, aztán nem ellenzékieskedett hosszú évekig még mindig színpadon van.
@Gábris szomszéd: azt azért tudod, ugye zsidózó kollégám, hogy ha Botkának összejön a buli, akkor nektek nagyobb lesz a veszteség, mint akár gyurcsánynak?

a zsidózó-cigányozó feleitek mennek a fideszhez, a hozzátotk tántorgott szocik vissza Botkához, ti meg maradtok néhányan Dórácska szoknyája mögé bújva.
@kekex:

"Egyébként is: a szerkezeti reformok egy eufémizmus a leépítés helyett. És ha így nézzük: Orbán erőből építi le az egészségügyet és az oktatást. Mert megteheti. A választók felhatalmazták rá. Most csak azt eszik, amit főztek. És tény, hogy a szocialista állami tulajon monopóliumával finanszírozott nagy ellátó rendszerek egyszerűen nem tarthatók fent változatlanul.
A baloldal és a jobboldal között csak abban van különbség, hogy a baloldal legalább próbálja óvni az alsóbb rétegeket a legdurvább hatásoktól.
De felelős politikus nem csinál mást - legfeljebb másként."

OK!

Tehát orv-bán jót is csinál vagyis biz. szempontból felelős politikus?

Ettől még jól el kellene küldeni a sunyiba.
@habakuk000: Tévedésben vagy ismét, hiszen az, hogy a népbiztosok tanácsában felülreprezentáltak voltak az nem zsidózás, hanem történemi tény. Nehogy már ezt is a nyakamba akard varrni, 98 esztendővel az események után. :)
Szóval maradjunk annyiban, hogy a lukácsgyuri nem azért unszimpi mert zsidó, hanem mert komcsi gyilkos volt.
@Gábris szomszéd: Lukács állítólag a Tiszánál végeztetett ki dezertőröket akik nem nagyon akartak szembenézni a románokkal

az igazságot kideríteni én nem fogom, az innen onnan másodperc alatt bemásolt linkeknek meg nem biztos, hogy hiszek
@Gábris szomszéd: nem az a zsidózás, hogy felülreprezáltak voltak, hanem az, hogy a népbiztosokról okvetlenül egy zsidós viccet kell betenned

Angyal, fegyelmezd magad, most vagy bájos néppárt vagy, vagy pedig majomparádé náci, a kettő együtt még kiskutyával se megy
@Gábris szomszéd: ártu te olyan vagy, mint a geci.

nem álltok bele az évek óta tolt sunnyogásotokba.
mindenki tudja dekódolni, hogy mit mondotok.
@habakuk000: Megint nem figyelsz. Amelanchier kolléga berakott egy linket, ahol azt fogalmazta meg a libsi Die Welt firkásza, hogy:

"A Lukács-archívum bezárásának ügyét felidézve hozzátette, valójában a "szellemi elit" ellen irányuló "szűklátókörű barbárságról" van szó, és nem is a filozófus kommunista elkötelezettsége a fontos, hanem zsidó származása."

Ezt bátorkodtam cáfolni és felidézni a történelmi tényeket. Ebben semmi szégyelni való nincs. Szégyelje magát az, aki ártatlanok haláláért felelős a tanácsköztársaság alatt.
@taga20: Haver te ne dekódolj, hanem hidd el amit írok.
Ha azt írom, hogy nem zsidózok az úgy is van. :)
@Gábris szomszéd: szappant agyak, vagy van?

angyal, má a vona is más tol! ha nem figyelsz, akkor elrobog melletted a felcsúti kisdohos:))
@taga20: Ne hülyülj haver én annyira cuki vagyok, hogy lassan cukorbeteg leszek. :)
@habakuk000: "szerintem orbánhoz hasonlóan kártékony féreg, s szívem szerint egy kötél két végére kötve lökném be őket a Dunába, hadd viaskodjanak,..." ez egy akkora ordas hazugság, felesleges naponta kétszer leírnod.
Nekem pedig megvan az ilyen emberről a különvéleményem.
@habakuk000: Botkának rövidesen vége. Egy olyan ember csak butaságból vagy nagyképűségből jelentkezik be min.elnöknek, akinek annyi diplomáciai érzéke van, mint egy hintalónak. Miután felébredt csipkerózsika álmából, fogta a baltát és rossz tempóérzékkel odacsapott. Ennek így semmi értelme, mi a következő lépés? Előbb talán tapogatózott volna pártelnököknél, egyáltalán mind akarják-e őt,vagy őt akarják-e. Most olyan lépéshátrányba került, hogy nehéz lesz ebből győztesen kijönnie. Ezzel nem nyert meg senkit.
A szocikból esetleg totemoszlopot tudna faragni mementónak, másra nem valók.
Gyurcsányról már mindent elmondtam, több szót nem érdemel.
@Gábris szomszéd: és mi ez a tabu?

dzsobbikos vagyok és nem utálom a melegeket, vagy a migránsokat? meséjj!:)
@Amelanchier: ha te mindenkit ilyen faszán kiosztottál, ako má csak egy megoldás van. te magad.

na, legyél má te!:)
@Gábris szomszéd: "Szégyelje magát az, aki ártatlanok haláláért felelős a tanácsköztársaság alatt."

Egyrészt itt a gyíkon nem tudunk objektív választ adni olyan történelmi kérdésekre, mint a száz évvel ezelőtti tanácsköztársaság volt, nem is próbálkozom vele. Vannak erre archívumok és szakemberek.
Másrészt ma viszont tudunk szégyenkezni amiatt, hogy Magyarországról, egy mai magyar pártról ilyen cikkek jelenhetnek meg külföldi lapokban és nincs érdemi cáfolata. Mert ez a fenti mondatod nem az.
@Amelanchier: legyél trámp, kábé úgy tolod:)
@AKIsTUDATLAN: azzal kezdődött a mondat, hogy szerintem, azaz az utána következők a saját véleményem

amennyiben jobban tudod, hogy mi a véleményem, mint én, akkor meghajolok nagyszerűséged előtt, s kétséggel elismerem, hogy hazugság

ugyanakkor úgy vélem, - bár lehet ennek igazságtartalmát is megkérdőjelezed -, hogy ma este még talán nem egyértelmű, hogy te vagy az én gyepes gondolataimnak tudója, így talán más oldalról kellene kezdened a belém kötést:)

nagy értelme nincs, bár adott esetben egy nosztalgia-est keretében szívesen csapkodom az ajtót hívőkkel, a fideszesek már úgyis eltűntek, Angyal meghasonlott a cukisága miatt, azaz: csak a gyurcsányisták maradtak

ma fáradt vagyok a fölösleges szócsépléshez, kifejezetten békés megszólalásnak szántam a kommentemet, ugyanakkor hazudozni nem nagyon szoktam, ennek megfelelően allergiás vagyok, ha buzgó mócsingok szövegértelmezés helyett csaholnak
@taga20: eddig kutya voltam, most növény, jól elvagyok így.
Trumpnak is rossz vége lesz.
gepnarancs.hu/2017/02/maganemberkent-setalt-a-stadion-tetejen-a-torok-milliardossal-orban/

Magánember, a magán stadion tetején, na de kinek a kertjében van?
"Asztat" honnét lehet "tunni" elvtársak, hogy éppen mikor magánember és mikor közszereplő a csuti g..i?

Amúgy, mennyivel szebben mutatnának a Titanic tetején. "Nézd jumurdzsák, az ott a jéghegy előttünk."

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok.
@habakuk000: "szerintem orbánhoz hasonlóan kártékony féreg, s szívem szerint egy kötél két végére kötve lökném be őket a Dunába, hadd viaskodjanak,..."

szerintem, aki szerint a geci és a feri ugyanolyan tróger, az barom.

ja, avval a hülyeséggel kezdődött a mondatom, hogy szerintem:))

ez mekkora!
@Amelanchier: ezzel vitatkoznék, elég az itteni példa, láható, milyen elementáris erővel sértődik meg mindenki, akik közül pl sokaknak nem is ingje gatyája.

Úgy gondolom, el szokott jönni egy olyan pillanat, amikor lapokat kell teríteni, Botka most terített. Hogy van-e fullja vagy egy kettes kétpárra borított-e az majd kiderül.

A momás Kajdi írása alapján nekem jónak tűnik az időzítés, ugyanis szépen langyosan folytak az egyeztetések, s lett volna ismét egy szőnyeg alá söpört szemétdombra alapozott összefogás.

Nem tudom mi lesz, nagyobb a valószínűsége, hogy a szocik bedöntik Botkát, de pl a Demeter kilépése azt mutatja, hogy vannak ott azért felelősen (vagy vakmerően) gondolkodók
@Amelanchier: szerintem a spániel az nem kutya.
az a macska és a kutya köszt a félút:)
@taga20: szerintem aki nem tud szöveget értelmezni, az beülhetne esti iskolába

kártékony az nem tróger! szerintem. Szerinted szinonímák?
@taga20: tiszteld az emlékét, 17 éves volt és egy macskánál százszoros IQ-val rendelkezett.
@Amelanchier: mi is csinálhatnánk egy pártot, tagát és Angyalt küldözhetnénk a sajtóba, tagát a királyiakhoz és az Echóhoz, Angyalt Kálmán Olgához és az atv-hez, azt a pár száz milla támogatást pedig kommentszám alapján szétdobnánk - orosz propagandista kommentek és sima linkelgetések nem számítanak-
@habakuk000: látom a szavakon tucc lovagolni:)

ako mégegyszer!

szerintem, aki szerint a geci és a feri ugyanolyan kártékony, az barom.

így megfelel kedves barátom?:)))
@Amelanchier: encsudigung!
a macskák tényleg hülyék, ebben neked tök igazad van:)
@habakuk000: pár éve - még a szív is itt volt - már megtémáztuk a témát, posztokat is osztogattunk.
Benne vagyok, de előre megmondom, én csak kamuminiszter szeretnék lenni, mert nem tudok mindig itt lenni.
Mongyuk propagandaminiszter, aszt mostanában nem lehet megtalálni.
@Oxica: A jumurdzsák nálam"ül"!!!
A gond csak ott van,hogy mindkettő "tengeri BETEG"!!!:( )
@taga20: "Szerintem"
"kék méreg zőőd méreg izééd meg a nővéred"!!!:)))
@Amelanchier: kormányozni nem kéne, az fárasztó, elég lenne a választási támogatás, mint a szoboszlói menyecskének
@ornagy50: haver, a húsvéti locsolós csasztuskáidat, ne most lődd el!:))
@taga20: Azé csak próbákozzááá!!!:)))
@taga20: Egy fasza angol sorozat. :)

www.sorozatjunkie.hu/2017/01/08/pilot-taboo/

@Amelanchier: Bocs de miért kéne, hogy érdekeljen egy küldöldi libsi lap firkászának cikke? Nekik úgysem lesz jó bármit is csinál a cuki Vona. De most komolyan te azt hiszed, hogy a Die Welt maga a szentírás? :)
@Amelanchier: "nem is a filozófus kommunista elkötelezettsége a fontos, hanem zsidó származása".

Nektek, kedves Paul Jandl! Nektek fontos a származás, nekünk elég annyi, hogy Lukács elvtársotok egy kommunista, gyilkos patkány volt! :) Arról nem is beszélve, hogy
ezeknek fogalmuk sincs, hogy a Szent István park hol van, azon milyen szobor látható. Itthonról súgnak kifelé, tán még a cikk is "hazai".
A közelmúltban történt: egy magyarországi libsi megírt egy Hazánkat mocskoló cikket, amelyet a haverok segítségével (hálózat!) álnéven elhelyezett egy külföldi lapban. Megjelenése után itthon diadalittasan hivatkozott rá, mint az álláspontját már külföldön is osztó véleményre. :)
@habakuk000: minden részletében megfelel.
@Gábris szomszéd: nemá...mióta van ott a Lukács szobor?
Éppen most kezdte csípni a szemeteket vagy van egy listátok, hogy ma éppen kit nyírunk ki?
@Gábris szomszéd:

Ja!
Lukács szerinted egy gyilkos patkány volt, a kitörés napján meg könnyes szemmel emlékezel a "hős védőkről".))))
@Eszter68: ne zavard össze, van most ez a hős vörös hadsereg, akit tisztelünk és jóba vagyunk vele, mert mindig győz, mint a négy páncélos és a kutya, vannak a hős árja szóke kékszemű kitörők, őket is szeressük, amúgy meg jujjdecukinéppárt vagyunk, ha homokos is a főnökünk, aki nem is az, de kiskutyái vannak, és akkor a végén nekünk is van egy vörös hadsereg,.... a kurva életbe ebbe a sok szélkakasba, állj, vissza alapra: hülye gyilkos komcsi zsidó, kb így tudom elképzelni Angyal gondolatmenetét, merthogy életében nem olvasott Lukács Györgytől az tuti
@habakuk000:

Lukács György egy nemzetközileg elismert marxista filozófus. Angyaléknak ez fáj.
@Eszter68: Tévedésben tetszik lenni, nem az fáj. De látom neked is tök mindegy mit írok, úgyis a saját fejed után mész, kb. mint a Die Welt újságírója. :)
@habakuk000: "hülye gyilkos komcsi zsidó, kb így tudom elképzelni Angyal gondolatmenetét, merthogy életében nem olvasott Lukács Györgytől az tuti."

Inkább te állj vissza alapra és ismételjük csak meg a wikipediát.

"A Tanácsköztársaság ideje alatt (1919) erőszakos jellegükben az oroszországi eseményekhez hasonló atrocitások történtek. Ezek nem maradtak ideológiai megalapozás nélkül, amit főképp Szamuely Tibor[9] és Lukács György népbiztosok végeztek,[10] és ők voltak a Kormányzótanácsban a terrorisztikus eszközök bevetésének legkitartóbb támogatói."

Viszont tök jókat írogatott le a kalappal előtte. Mindez nyilván el is fedi a tetteit és még cukinak sem kellett hozzá lennie. :)
@Gábris szomszéd:

Nem kellene megsértődni a Die Welt újságírójára, mivel a valóságról ír. A Magyarországon elharapózó antiszemitizmus köztudott.
Ha nem fáj, akkor miért kell lecserélni a szobrot?????
A történelmet nem lehet átírni, ez másoknak sem sikerült.
@Eszter68: Jaja úgy el van itthon harapózva az antiszemitzmus, hogy néhány év múlva még maccabi játékokat is rendezünk. :) Ne röhögtess már lécci.
Kettős mércéd kb. olyan mint az MTA hozzállása, amelyben Hóman Bálint és Nyirő József esetében kimondja, hogy nem választható el írói, kutatói tevékenysége politikai szerepétől, addig ez Lukács György esetében nem probléma neked sem. :)
@Eszter68: További szép estét neked is. :)

A filozófust baloldali hívei azzal szokták megvédeni, hogy bár valóban kommunista volt, de emellett világhírű tudós is. Ez egyébként vitathatatlan tény. Lukács bírálói ugyanakkor hozzáteszik, hogy rendszeresen arra használta fel elismertségét, hogy a bolsevik diktatúrát fényezze a nemzetközi közvéleményben.

Így látta ezt Faludy György is, aki egy ötvenes években született versében így ír Lukács Györgyről:

"krokodilbőröddel, nyúlszíveddel,
nagy állásoddal, európai
híreddel, befolyásoddal s főként
jellemeddel, szalonképessé tetted
az alávalóságot"

(...)

"Hány kínos ügy jut az ember eszébe,
ha rád gondol! Vicsorgó pártfogóid
kihasználnak, amíg szolgálod őket,
s nem csak itthon. A hódoltság nyugatra
néző kirakatában a vörösre
kivilágított lopótök te vagy:
te vagy a boldog, bölcs öreg; te vagy
az intellektus inkarnációja,
az értelmiség atyja, ki fülébe
pufajkákat tömött, nehogy Sztálin
mészárlásainak hírét vehesse;
a nagy tudós s egyetlen exportcikkünk
nyugat felé, a pulykákon kívül.
Téged küldenek, mint propagandistát
nyugatra a párt urai, s te futsz.
A feleséged nem kísérhet el,
nehogy meglógj. Ez téged nem zavar;
nyilván államvédelmi szerveink
éberségét látod még ebben is.
Ha Svájcba mégy, Párizsba, Milánóba:
a balpárti tömeg már vár reád.
Előadást tartasz. A helybeli
kommunisták hátrább állnak ilyenkor,
s a naívakat engedik előre.
Dübörgő taps. Feltűnsz a dobogón.
Megvallom, hogy már-már csodállak érte,
amiért ilyenkor a valóságot
– szegénységünket, rabságunkat, szörnyű
sorsunkat és a reménytelenséget –
ilyen tökéletesen elfelejted.
Magas nívójú előadást tartasz,
s közben, ügyesen s nem mellékesen,
megemlíted, hogyan virágzik nálunk
az irodalom, milyen szabadok
és boldogak vagyunk. Majd ott hajlongasz
– félig Liszt Ferenc, félig naspolya –
s ragyogsz, mert győztél. Ott dögöljenek meg
a társutas csibészek, az egész
nyugati csürhe, mely pártodtól vár
hatalmat s agyvelőt. Sajnálni csak
a fiatalokat kell, kik rajongva
figyelnek, elhiszik minden szavad,
ők, kik a tőkés kloákák bűzét
jól ismerik, de még a kommunista
szennycsatornát nem szagolták soha.
Tapsolnak. És te, míg minket elárulsz,
őket egy életre megmérgezed."

(Faludy György: Levél Lukács Györgyhöz - részlet)
Politikai buzulás. Az orbánbukta kezdete. :)

youtu.be/1_GEp8TMmnk
@Gábris szomszéd:

Az általad oly lelkesen terjesztett portál néhány éve listázta a zsidó közéleti embereket és művészeket. Mi ez, ha nem antiszemitizmus???
A Jobbik úgy gondolja, hogy a köpönyegváltással /néppártosdi/ mindenki elfeledkezik az elmúlt tizen x év alatt tett éles zsidó és cigányellenes kijelentéseikről.
@Eszter68: Viszont amíg te is nyomod az ökörségeket és lelkesen antiszemitázol a g..i vígan lopja szét továbbra is az országot. Amúgy a krokodilkönnyeid akkor lesznek majd hitelesek, ha az elmúlt tizen x év magyarozásai miatt is elkezdesz végre sirdogálni. :)
@Gábris szomszéd:

Bajban vagytok Angyal, nagy bajban,
Vidáman néztétek, ahogy a második Orbán kormány lebontja a jogállamot, asszisztáltatok hozzá erősen.
Most ennek a levét isszátok Ti is.
@Eszter68: Ezzel az erővel te is vígan nézted, többek között Ausztriából.
@Eszter68: mert nem stimmel az identitás, a farkas el akarja játszani a nyuszikát. Aztán ilyen vicces jelenetek következnek hogyasszondja: Vona pajtás feminin sértettséggel jujjj, en nem vagyok buzi, hogy mondhatsz ilyet, rögtön elpirulok reagál pc-n, ahelyett, hogy mondana, ami a szájára tolul: te vagy az köcsög cigány.

Lehet egy hét múlva, ha rájönnek, hogy nem jön össze a neppartosdi, olyan vígan migránsoznak, ciganyoznak mint fény korukban.
@habakuk000:

A Jobbik azt hitte, kibekkelik a választásokig Vona időnkénti performanszaival.
Aztán előhúzzák az "egyetlen tiszta párt" szöveget és minden rendben lesz.
De car került a palacsintába. Jött egy új alakulat, aki már nem a rendszerváltó pártok bűneiről beszél, hanem a parlamenti ellenzéki pártok tétlenségéről, felelősségéről.
Mindezt úgy, hogy újoncként levezényeltek egy sikeres aláírásgyűjtést.
Ez volt a belépőjük.
A laikusok számára talán ez szimpatikusabb lehet, mint az országházi bábszínház.
Óvakodnék a jóslatoktól.
De jelenleg úgy néz ki, a Jobbik fent említett adu ásza érvényét vesztette.
Mindemellett Vonáék mélyen hallgatnak az olimpiai népszavazás körül kialakult helyzetről.
@Gábris szomszéd:

A fülkeforr. első 2 évében Magyarországon laktam. Közelről láttam a történéseket.
@Eszter68: Kívánok nekik sok sikert a főváros után vidéken is.

"Mindemellett Vonáék mélyen hallgatnak az olimpiai népszavazás körül kialakult helyzetről."

Ha nyomon követnéd a megszólalásaikat, láthatnád, hogy ez sem igaz. ;)

alfahir.hu/2017/02/18/vona_gabor_jobbik_olimpia_2024_es_olimpia_orban_viktor_fidesz_alairasgyujtes_tarlos
@Gábris szomszéd:
ebben a "vers"-ben én sok irígykedést látok kitüremkedni a nagyságot a valakivé válásra kapaszkodó irígykedését

a másik zsidó: Jézus Krisztus országa is kommunista, ha nem tudnád és ha igen ne terjeszd, különösöen ne a katolikus egyházban

brühüyyy
kkk
@Eszter68:
a tökeim tele vannak az anti val...anti néger, anti latin, anti kínai, anti afgán, anti szír, anti francia, anti katalán, anti anti bandi és a többiek

mijalóbüdös ....miatt kell a zsidókról duplán ájvékolni...mindenki más le van szarva a magyarok és a szlovákok is csak a zsidók?
egy fél zsidóval sem halt meg több, mint bárki más a különféle konflisok közben

brühüyyy
kkk
@habakuk000: Igazi szőrszálhasogatás.
Akkor úgy, ahogy te tanácsoltad: buzgó mócsingként csahol az anyád .....ja.
@DrGehaeuse:
Másként csinálja, mint ahogy ésszerű lenne - és nagyon embertelenül. Mivel a cociális népszavazás az ő Duna-gate-je, amivel bepajszerolt az mszp-szdsz forrásbevonásnak,
neki nem maradt más választása, mint a lerohasztás.
Amit (szerintem szándékosan) túltol, mivel a GDP arányosan kevesebbet költünk ,mint akár a V4 országok - és ezzel utat csinál a holdudvarának az eü. befektetésekhez.
Egyébként meg MINDEN politikus toronyórát ígér - vagy arany, vagy platina lánccal, és igyekszik ezt népszerű módon tenni.
Engem ezért nem érdekel a "pártprogram" mint olyan, hanem tessék szakpolitikákat vitáztatni. Ki mit tenne az egészségügyben, oktatásban, iparfejlesztésben, stb.
De ennek még nyomát sem látom.
A Botka beszédben sem!
@Amelanchier:
Gyurcsányak pont azt vetik a szemére, hogy nem volt orbánista, nem volt keménykezű. Ha ez a magyar népléleknek jobban megfelel (kissé mazo) akkor Botka legalább ennek az igénynek meg akar felelni. Miszerint ő határozott, meg vezérűrű - ezért nem egyeztet. Sem a pártjával, sem a lehetséges partnerekkel.
De a vidéki tanácselnök mentalitás kevés a nagypolitikában:
Az milyen már, hogy elsőnek az lmp-vel akar egyeztetni, amelyik azért szakadt, mert együtt-külön? Házhoz megy a pofonért? Gyurcsány legalább profi - én nehezen tudom megérteni a kényszeres amatőrvárást, ami itt is mutatkozik.
Mondtam már: Gyurcsány nem paripa, hanem szamár - de nehéz terepre normális nép nem is próbál lovat alkalmazni.
@Eszter68:
Ne légy igazságtalan. Orbánnak megvolt egyedül is a kétharmada, nem kellett a lebontáshoz a Jobbik asszisztálása. Az más kérdés, hogy ők mégígyebbül csinálták volna.
Viszont tényleg kezd a jobbik két szék között a pad alá esni. Antiszemita alapon voltak korábban arab-barátok, most ez a migránsok miatt már nehezen vállalható, nyugaton már korábban is az izrael-barátság játszott a jobboldalon, ezt viszont nehezen tudják eladni a kemény magnak.
Na innen szép felállni. Én remélem, hogy nem sikerül: de legalább a jobbik alkalmas arra, hogy megossza a jobboldalt. Ezért most még drukkolok nekik. Skizós, mi?
@ornagy50:
Szia!
"hogy vót ez a "keki" féle 16-11-es?"
Nem tudom belőni, hogy mire gondolsz.
444.hu/2017/02/22/evente-tobb-mint-szazmillios-tamogatasokat-huznak-be-az-izsaki-polgarmester-rokonai-es-cegei

Nemzeti konzultációt elvtársak!

Ki kell védeni ezeket a brüsszeli aljas támadásokat, akarom mondani támogatásokat.

Mocskos Brüsszel, a mocskos pénzével akarja aláásni nemzeti kurmányunkat, de mi elvtársak nem engedünk a brüsszeli nyomásnak, inkább eltüntetjük az uniós pénzeket saját zsebbe.
A külföldi ügynököket is kitakarítjuk az országból elvtársak, mert nem engedjük, hogy beleszóljanak a mi szuverenitásunkba és a nemzeti együtt lopva kurmányzásba elvtársak.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok.
gepnarancs.hu/2017/02/teljes-penzugyi-csod-a-rioi-olimpia/

Még a legendás Maracanában is lekapcsolták a villanyt.

Mondjuk, egy szép nemzeti ünnep lesz, mikor a felcsúti "maracanaban" is lehúzzák a rolót végleg, mert nem lesz több TAO.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok.
@Mariann19: Szióka!!!
Tegnap 16.11-kor írta!!!
@Oxica:
Találós kérdés: hány (százezer) nokiás dobozba férhet?
kolozsvaros.com/2017/02/22/vendeg-roza-neni-sarisapfelson-nem-erti/
és ebből mennyi lehet itthon lefoglalható vagyon, és az hogy viszonylik az eü vagy oktatás akár egyhavi költségéhez?
De azért szuporül hangzik, amit erről Botka mond.
Aham, majd a visszanyert összegekből rázzák gatyába. Jobb helyeken körberöhögnék, nálunk meg a nép meg ujjong.
Megáll az ész!
@ornagy50:
Amennyiben a Gyurcsány kormány regnálása alatti kekex elemzésére gondolsz, elmondhatom a véleményemet.
Kénytelen vagyok a jelenlegi kormánnyal szemben összehasonlításokat tenni, hogy érződjék a két kormányzás minőségi különbsége.
Ez a különbség alapvetően a kormányzás szellemiségében manifesztálódik.
A Gyurcsány kormány - követve a korábbi szocialista gyakorlatot - az ország javait minél szélesebb népréteg számára elérhetővé kívánta tenni. Ugyanakkor nem számolt az ország teherbíró képességével, túlköltekezett. Ezt tudjuk.
Béremelések, a családi pótlék mintegy 5-szörösére való emelése, az igazságtalanul megállapított nyugdíjak korrekciója, és így tovább.
Az eu-s támogatásokat infrastruktúrára használta fel, miközben a túl költések miatt a saját javak termelő tőkévé alakítása elmaradt.
Ez egy kettős spirál, amely húzta lefelé a magyar gazdaságot.
Nem szabad elfelejteni, hogy Gyurcsány az SZDSZ és a saját elképzeléseinek kettősségében vergődött.
A szocialista párt céljaiban a népjólét mindenáron való megteremtése jelent meg, addig a szadesz a liberális gazdasági rendszer bevezetését szorgalmazta, jelzem, igen erőszakos módszerekkel, hiszen ő volt a mérleg nyelve.
Ezt a megállapításomat támasztja alá, hogy a tervezett reformok kudarcba fulladtak, lásd eü megújulás.
Nemigen fért össze akkortájt a szociális szféra fejlődése, és a szadesz öngondoskodásra való buzdítása. Ez utóbbira a társadalom nem is volt felkészülve, amennyiben erőszakosan megvalósul, az a szocik azonnali bukását jelentette volna.
Gyurcsány abba bukott bele, hogy a nemes céljaihoz irreális forrásokat használt fel, nem találta meg azokat az egészséges arányokat, amellyel mindkét célnak megfelelt volna.
A harmadik tényező a Fidesz jelenléte abban a kormányzási ciklusban. Nem volt olyan kormányzati törekvés, amelyet ne torpedózott volna meg, ne gördített volna akadályt egy-egy korszerű elképzeléshez.
Amikor Gyurcsány megbukott, az állampolgárok még nem tudhatták, hogy jöhet egy olyan kormány és korszak, amely korábban még rémálmaikban sem jelent meg.
@Mariann19: Igen-igen!Így már érthető bugyuta buksimnak.
Nagyon szépen köszönöm!:)
@Mariann19:
Nüansz: nem bukott - lemondott.
És hagyta az mszp casting-bohóckodást, amíg ellehetetlenült, és kénytelenek voltak elfogadni az ő jelöltjét - Bajnait. Aki nem csinált másat, mint Gyurcsány csinált volna - csak neki ehhez megvolt a megfelelő támogatása.
Mert a vadvízi hajó már erősen örvénylő vizeken járt, és még az ellenzék is elfehéredő kezekkel kapaszkodott.
Az szdsz meg kívülről kénytelen volt támogatást nyújtani, mert elvesztette a "zsarolási potenciálját"
És Bajnai bemutatta, milyen az, amikor hagyják a szakmát kormányozni.
Csak azt a párttá alakítást - csak azt tudnám neki elfelejteni - és megbocsátani! Meg azoknak is toll a seggébe, akik arra rábeszélték.
Azaz Gyurcsány még a lemondásakor is profi politikusként viselkedett: tökéletesen időzített és adta át a váltóbotot.
Sokan vitatták, hogy későn vagy korán vált ki az mszp-ből, de elég sokáig maradt, hogy bemutassa, hogy reformálhatatlanok, és elég korán, hogy még tudjon pártot építeni.
Továbbá azt is vitatták, hogy nem várt a kongresszusig, nem pártszakadással lépett ki és hozta el az arányos pártvagyont. Most már utólag - ismerve az mszp adósságokat, kevés értelmesebb dolgot csinálhatott volna, mint hogy nem viszi magával az arányos részt.
Azaz mi kibicként kiabálunk be a pálya széléről, ízlés szerinti csapatoknak drukkolva - de ehhez nem áll rendelkezésünkre minden infó, hogy igazán bele tudjunk szólni.
De egyébként nem értem ezt a Botka mániát. Az ellenzék egyik nagy pártja megnevezte a saját jelöltjét - nem től demokratikus módszerekkel "kiválasztva" Na und? Várom a többi párttól a jobb ajánlatot (ha van)
@kekex: ezaz. ezt szajkózom jó ideje, hogy egy között nem lehet választani. Pláne ha az éppen Botka. Jobb lenne Újhelyi , aki értelmes, tájékozott, széles körben ismert és elismert.
Várom a további jelentkezőket.
@Gábris szomszéd:
már csak egy nagy rácsos ajtó hiányzik és ki is lehet tenni az OPNI táblát a fehérbudira
ez is vérgőzös hadiszekér a mekkmester képzeld ha még a mekkéjn is meg van vele elégedve

már vízcsapból is véres vizelet folyik miután Flint ben 3 év után megjavították az ivóvízellátást és már nem rozsdás ólmos szennyvíz folyik az ivóvízcsapokból mert ők szeretik az állampolgárokat...jaaaa nyersen nyárson sütve

brühüyyy
kkk

ilyen kedves emberszabásúakat csak a fákon a dzsunngelban faágról faágra ugrálva és heherészve
Na!!Íme néhány "hívő"!!!Ami elkeserítő!!http://disq.us/p/1ge612i!:(((
@kekex: :) azt nem értem ezzel a fafejemmel, hogyha ez a nagy ember ijjjjen profi és ilyen tökéletes, hogy a nyavalyában van, hogy az antibagázs kétharmadokkal nagyképűsködik és teszi tönkre három emberöltő jövőjét is?

Továbbá a "Botka-mánia" kifejezés is magas nekem, ugyanis még olyat nem olvastam senkitől, hogy a Botka milyen tökéletes, milyen profi, csak azt, hogy fölkavarta az állóvizet és érdeklődéssel várjuk meg tudja-e oldani vagy kinyírják.

valamit tudhat ez a gyurcsány, persze orbán is, bizonyos lelkekben tud rajongást kiváltani.

orbán az antikommunista beállítódásos nagyikban, akik még a Nagy Imre temetésen beleszerelmesedtek, gyurcsány az antiorbanista beállítottságú lelkesekben

ebből számomra logikus a következtetés, hogy gyurcsány orbán szerelemgyermeke, egy rossz Harry Potter történet, nem élhet az egyik a másik nélkül
@ornagy50:
Amennyiben erre gondoltál, akkor örülök.
Ja, és ne szerénykedj, jó koponya vagy!
444.hu/2017/02/22/hiaba-a-rengeteg-alairas-ebbol-aligha-lesz-nepszavazas

Meghátrálnak a g..ik. A Momentumtól lefosták a bokájukat rendesen és ahogy várható volt sarlós elvtárssal vitetik el a balhét.
Ebből is látszik, hogy sohasem volt támogatottsága az olimpiának, csak az ellopható pénz lebegett a g..ik szeme előtt.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok.
@AKIsTUDATLAN: tudod, ezt régen probléma helyett mindig kultúrának énekeltem, úgy látom, ez a kulturális probléma nálad már jóval nyár előtt tetőzött. Sebaj.:)

"A hatvanas években nyár felé tetőzött az ifjúsági probléma.
Emlékszem nap mint nap hajóval átmentünk Almádiból Siófokra"

www.youtube.com/watch?v=CG6INjVFWdM
@habakuk000: jobban belegondolva mindkét tábor gyűlölet alapon szerveződött, ehhez azért nyugodtan hozzávehetjük a jobbikot is, és elmondhatjuk, hogy szépen állunk, racionalitásnak nem sok helye van a magyar politikai életben
@Mariann19: Megtisztelsz!!!
Légyszi nézd meg a "hívőket"14.22-nél!!!
@kekex:
Igen, igazad van, nem megbukott, hanem lemondatták.
"Bajnai bemutatta, milyen az, amikor hagyják a szakmát kormányozni."
Arról nemigen esik szó, hogy 2012-ben az IMF egy tanulmányában sikersztorinak minősítette azt, ahogyan Bajnai levezényelte a 2008-2009-es pénzügyi válság kezelését.
Néha-néha felvillan az a tény, hogy Bajnaiék nem is használták fel teljesen az IMF hitelt, az ott pihent az MNB-ben Orbánék legnagyobb örömére.
Bele sem érdemes gondolni, hogy milyen más világ lenne itt, ha Bajnai győzött volna.
Nemrégen egy fiatal egyetemista srác azt fejtegette nekem, hogy a demokrácia milyen károsan hat a progresszióra, mert eltűnik a fegyelem az emberekből.
Amennyiben Gyurcsány is nagyobb pártfegyelmet tartott volna az MSZP-ben, és nem engedett volna huszonvalahány tagozatot működni a pártjában különféle irányzatokkal, az MSZP nem tartana itt.
@Mariann19: Mariann, ha valaki nem tud kormányozni, nem tudja kezelni az ellenzékét, a koalíciós partnereit, saját pártját, arra lehet azt mondani, hogy vergődik a béklyóiban, hiába lehet jó fej, lehet tud táncolni, diszkózni, de politikusnak alkalmatlan, azaz de tőlünk boldogabb országokban bizony azt mondják megbukott.:)

A négy alföldi alagúton és a sokszoros fajlagos kts-ű infrastrukturális beruházásokon túl olyan látványos pozitív dologra nem emlékszem. Az viszont tény, hogy az autópályákon lehet autózni, szemben a szökőkutakkal.:)

Szóval én azért árnyaltabban lennék lelkes, bár boldogan nézném a gyurcsányista tömegek május 1-i felvonulását a békemenetesek sétáihoz hasonlóan.
@habakuk000: Ez biztosan valami újabb epepe, de sajnos nem sikerült ezzel a tudatlan fejemmel megérteni, mit is akarsz mondani. Így nem is ért célba.
Részemről elásom a csatabárdot. Mindenki azt szeret, akit akar.
Alapból olyan vagyok, hogy felháborít az igazságtalanság.
@ornagy50:
A hivatkozott részekben nincsenek érvek, csupán hipotézisek.
Ezekre nem lehet reagálni.
Amíg a lápimagyar vergődik az olimpiával és várja a nemzeti konzultációt, hogy uszulhasson Brüsszelre, a civil szervezetekre, migránsokra.

Addig közben.

444.hu/2017/02/22/mindegyik-mostanaban-elmutyizott-ingatlan-es-palota-oda-kerult-ahova-vartuk

Ezek a paloták is elveszítették közvagyon jellegüket.

Takonyárpi megint zseniálisat húzott, fel is szívhat egy csíkot Ibizán a vitrinőr elvtárs.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok.
@AKIsTUDATLAN: tartottam tőle, hogy nem ér célba, szoktam így járni, sebaj.:)

az anyázás és az ifjúsági kultúra kapcsolatára céloztam.

én ki sem ástam különösebben, ok.

kártékonyságról beszéltem, természetesen nem olyan gazember, mint orbán, legközelebb cizellálom szavaimat, kártékony is leginkább azért szerintem, mert a le nem lépésével megágyazott orbán kétharmadának
@kekex:

Tudom, hogy megvolt a Fidesznek a kétharmad.
A Jobbik tevőlegesen hozzájárult a NER felépítéséhez. A fékek és egyensúlyok rendszerének lebontása idején ugyanazt a retorikát használta, mint a Fidesz.
Azokat a közéleti személyiségeket, akik tiltakoztak ellene, hozzájuk hasonlóan nemzetellenesnek, hazaárulónak, titulálta.
@habakuk000:
Nem vagyok lelkes, csupán tárgyszerűen vázoltam az akkori eseményeket a saját szemszögömből.
Mint láthattad, a plusz és mínuszokat sorba raktam, mert nem akarok olyan sarkos lenni, hogy a jelenkori bírálatoknak a béklyójában a pozitívumokat kihagyjam.
Jóllehet, azt is negatívnak lehet felfogni, hogy a Gyurcsány kormány túl sokat adott az embereknek, és ezzel egy gazdasági romlást generált.
Ennek ellenére annak a kormánynak a szellemisége némileg enyhíti a "bűnöket."
Az infrastrukturális beruházásoknál az volt a gyógyszöveg, hogy az eu pénzek felhasználási területe kötött, csak erre lehet felhasználni.
Korábban megnéztem ezt a megkötést az eu - úgy emlékszem 6 irányvonalában - nem volt érzékelhető ez a szigor.
Nem mondom, hogy nem volt egypár látványberuházás, de legalább nőtt a nemzeti vagyon, és tárgyiasult formában, a megmaradás jegyében.
@Mariann19: az a megyesy volt, elgondolkodtam, kétségbeesetten keresek valami pozitívumot gyurcsányról, hogy ne legyek már ennyire kilógó a kommentelők közül, mert a végén Angyallal kerülök egy sorba, de megvallom az egyedüli, ami eszembe jutott, amihez tényleg ért: az a puccsolás,

a háttérből, aljasul vagy kevésbé aljasul, ez szubjektív megfúrni a főnököt, a haverokat, s a többiek elé tolakodni, ebben tényleg profi

(bízom abban, hogy ezzel a mondásom van annyira pozitív, hogy én sem leszek kizárva a május 1-i gyurcsányista vonulásból:) )
@habakuk000: A Feri szép, fogadd el és megnyuxol.
@habakuk000:
Most röhögök, mert végre egy platformon vagyunk, és nem szoktunk, és én sem vagyok gyurcsányista.
Mindig szadeszos voltam, de elhagytak.
Komolyra fordítva a szót.
Gyurcsány sem lógott ki a sorból, amikor lobbizott, puccsolt - ahogyan fogalmaztál.
A pártok működése nálunk az egymás lejáratásán kívül a belső villongások jegyében telik.
Bármilyen furcsán hangzik, ennek a fókuszában is pénz áll, még ha pártpénzekről is van szó.
Azért mennek a belső harcok, hogy ki legyen a frakció vezető pl. mert ő diktál a pártkasszában, de ez így van más pártfunkcióknál is.
Kialakulnak a holdudvarok, melynek velejárói az ellentáborok megszületése, és ez így megy évek óta.
Gyurcsány ennek a gyakorlatnak a jegyében működött, mint ahogyan Orbán, vagy bármelyik még jegyzett kis párt.
Abban igazad van, hogy bárki, aki irányítási feladatot végez, annak kőkeményen az kell, hogy álljon a fókuszban. Amennyiben ettől elhajlik, akkor alkalmatlan. Pont.
Amennyiben úgy tetszik, ebbe akár Gyurcsány is beletartozik.
@Gábris szomszéd:

Butaság lenne?
Erről inkább a csalódott Jobbikos szavazókat kellene megkérdezni.
Ugyanis, már olyanok is vannak.
Ők azok, akik nem értik, miért kellett szembefordulni a Fidesszel, hisz évek óta vállvetve küzdöttek a "nemzetért".
@Eszter68: Nem akarlak elkeseríteni de a parlamentbe jutása óta folyamatosan szembe vannak a fidesszel. Az pedig, hogy támogatnak nemzeti ügyeket nem a fidesz érdeme. Ettől függetlenül sajnálom a süketek prbeszédét. :)
@Amelanchier: nem lehetne inkább azt, hogy jól énekel? hallani még nem hallottam, látni viszont láttam:(
@Amelanchier:
Félreérted. Botka az mszp "jelöltje" amíg nem neveznek mást. Tehát Újhelyi nincs az ajánlatban. Én nem tőlük várok értelmes jelöltet, hanem a többi ellenzéki párttól.
@Amelanchier: nekem valami nagy bűnöm lehet, ha ilyen videót nézetsz velem

inkább írok szerződést, mielőtt teljesen lelombozódok
@ornagy50:
Máskor inkább a címet másold be:
kolozsvaros.com/2017/02/21/en-koszonom-nem-kerek-tehenszart/
A történelmi hitelesség kedvéért: "lószart"
Egyébként tökéletesen egyetértek és nincs is más kifogásom.
Szümtük merre vagy? rég láttunk
@kekex: Az én favoritom Gémesi György, változatlanul.
@Amelanchier: Hová tűnt Palotás János? vele mi van, nagyon régen ő volt a Vállalkozók pártja, a taxisblokádot fényesen levezényelte, Gémesiről az ablakból majdnem kieső részeg miniszter jutott eszembe, s róla a blokád

nem akarlak elkeserteni, de Gémesi az Botkával rokonlélek karrierben, nem? :)

én ugyan nem tudom, csak partvonalról nézve úgy tűnik

(és még egy, miért változtattad meg a Spánielt?)
@habakuk000:
Ugye nem hitted eddig, hogy Gyurcsány 2 szép szemééért van több százezer szimpatizánsa?! Nem tartjuk tökéletesnek - viszont a legjobb ajánlatnak a halpiacon.
És nem írjuk alá, hogy rosszul kormányzott, mert tudomásul vesszük, hogy gúzsba kötve nem lehet jobban zsonglőrködni, és adott körülmények között kihozta a legtöbbet, amit lehetett.
Én csak megmutattam, hogyan gondolkodunk róla. Nem kötelező az én szempontomból nézni, csak érdemes tudni, hogy van ilyen szempont is.
És ha nem tűnt volna fel: Orbán úgy szerezte a 2/3-ot, hogy a Gyurcsány szimpatizánsok nem szavaztak az mszp-re, és veszítettek közel 900 ezer szavazatot. Orbán meg alig kapott többet, mint korábban, minden hergelés és hiszti meg mindenféle szdsz-es holdudvari bül-bül szavú hitegetés ellenére, hogy "nem kell félni, jó lesz".
Az anyukájuk nemi szervét a Babarcziaknak!
@habakuk000:
Tisztára orbániáda. Az ember a nyárról hallgat - de ha ju
jobban odanéz, téli tájat lát.
@Mariann19:
Kár belegondolni, mivel Bajnai pont azért tudott jól kormányozni, mert a megszeppent jobboldal nem igazán merte borogatni a hajót. Ugyanezt konszolidált körülmények között nem kaphatta volna meg - és nem bizonyult ütés- és sütésállónak. Szakbarbár és nem politikus. Hosszú távon ez nem mellőzhető.
Viszont a nagy ellátó rendszerek értelmes konszolidációja (szerkezeti reformnak csúfolt leépítése) csakis konszenzussal, több cikluson átívelve képzelhető el. Orbánék történelmi bűne, hogy erőből csak a lerohasztásig jutottak 7 év alatt. Pedig szó szerint bármit megtehettek volna...
Az egészségügyi a legjobb példa: haladunk az amerikai modell felé: túlterhelt, alulfinanszírozott"állami" egészségügy, és a középpolgárt egy komolyabb betegség esetén lenullázó fizetős magánegészségügy felé. Pedig a többség, aki elment a minimális forrásbevonás ellen szavazni - nem ilyen lovat akart!
És mégsem látom, hogy melyik párt mit tenne, vagy tenne másképp. Már eltekintve a dedósoknak szánt esti meséktől.
@habakuk000: de csak karrierben rokon, kitartásban, intgelligenciában, sokoldalúságban és főleg jellemben egy rendkívül érdekes karakter.

Nincs különös oka. Talán annyi, hogy a halála után hoztam a menhelyről egy kutyát, "akiről" kiderült a kivakarás után, hogy egy négyéves gyönyörű barackszinű, kiképzett középuszkár csodálatos természettel. Rengeteg szeretetet adott és kapott. Egy év után őt is el kellett altatni, mert születési rendellenesség miatt leszakadt egy szívbillentyűje.
Most praktikus okból - nem hullik a szőre -egy éve van egy ezüstuszkár lakik itt, mert nagyon hiányzott a lábam körül valaki, őt család unta meg.
Ennyi kutyakaland után gondoltam, hogy egy szép növénynevet választok inkább, amit tavaly ültettem a kertbe.
Ha tetszik a spániel név, közkivánatra visszaveszem.
@Mariann19:
Az mszp-ben korábban tényleg érvényesült az egy a tábor egy a zászló elv. Csak éppen a táborban sok kis sátorban sok kis platform működött. Ahonnan az ég egy világon minden kihallatszott.
Nem úgy működtek, mint az orbánjugend.
A legigazságtalanabb Gyurcsányon azt kérni számon, hogy miért nem volt orbánabb. Mögötte nem egy egységfront, hanem egy szanaszét ugráló bolhacirkusz volt-
@Amelanchier: "Gémesi"-re máán többször "igeneltem"!!!
De esze ágában sincs "faces"-be lépni!!!
Kedvenc toposza a fogalmatlanoknak (aka eufemizmus) hogy Gyurcsany megpuccsolta Medgyessy-t. Holott M. vagy 3x hiszterikusan belengette a lemondasat az SZDSZ-nek, hogy ha igy nem akkor en le, mire 3. alkalommal az SZDSZ azt talta mondani hogy renben van. Akkor kezdodott az elnokkereses, es Kiss Petercsodalkozott igazan amikor Gyurcsany hozta a videki kuldotteket. Ugyhogy max Kiss Petert puccsolta meg
@ornagy50: hátha korpás a haja és itt nem pénzre gondolok.
Bár ahogy elnézem, mit kéne a nyakába venni, megértem de ha szabadkezet kapna talán vállalná. Most éppen pártot akar gründolni.

www.atv.hu/kereses?search=Mag%C3%A1nszf%C3%A9ra+G%C3%A9mesi+Gy%C3%B6rgy&date_from=&date_to=&heading_id=&types=
@DarthVader: és közel tízmilliónkat kétszer is, s erősen dolgozik a harmadíziglenen
@Mariann19: Ha már szóba került az MNB erről hallottál már?

Matolcsy egy NATO-szövetséges ország nagykövetségének jegybankbuktató tevékenységről beszélt

"Már csak az a kárdés, ha Matolcsy György nem mondott igazat, akkor le kell mondania; ha igazat mondott, akkor az a kérdés, miért nem számolt be eddig erről a parlamentnek"

www.vg.hu/kozelet/politika/matolcsy-egy-nato-szovetseges-orszag-nagykovetsegenek-jegybankbuktato-tevekenysegrol-beszelt-483531
@Gábris szomszéd:
Jujj! A szívem szakad! Hány szép milliárdról szőtt álmot téptek széhét! És ebzug athéni bukta! Meg a riói, meg esatöbbi.
@Amelanchier: Nem-nem!!!Légy Uszkár!!!:)))
@Amelanchier: nem beleszólás, kíváncsiság :)

nem ismerem egyiket sem, igazad lehet ebben a Gémesiben egyébként, a polgármesterek elismerik tényleg, most, hogy jobban belegondolok, hallottam dicsérni őt
(Botkát se szidták, pedig fideszesek voltak)
@habakuk000:
Ők nem beszélnek humánul, én meg dont szpík inglís (csak regényeket olvasok google fordítóval, egy idő - úgy a tucat után - belejön az ember).
www.youtube.com/watch?v=bLZ_Zy1VhMI
@kekex: kekex, tisztelt kekex, hadd kérdezzem már meg, ha egy vívó arra hivatkozik, hogy az ellenfele jobb, ha egy tábornok arra hivatkozik, az ellensége és a belső ellenségek gyúzsba kötötték, ha egy magyar fociedző magyarázza a bizonyítványát, akkor azt mondjuk, hogy ezek mindegyike alkalmas a szakmája magas színvonalú művelésére?

suta hasonlat tudom.

Nekem tökmindegy hogyan dicséritek gyurcsányt, meghallgatom, elolvasom, hogy miféle csodás víziói vannak, mindezt tudomásul veszem

csak azt az egyet ne mondjátok, könyörgöm, hogy kormányzott, mert ez egészen egyszerűen a közelmúlt történelmének meghamisítása
@kekex: :) kedvencem, van egy fesztivál, Castlefest, ott szoktak lenni

boszorkánykonyhára próbáltam célozni
@DarthVader:
Nem Gyurcsány hozta a vidékieket, hanem a néhai pécsi mszp-elnök. Az a vidékiek puccsa volt a fővárosi elit ellen. És Medgyessy ellen a jobboldal lengette a szemétlapátokat a D209-es felirattal - és kezdett mutatkozni a második 100 napos osztogatás áldásos hatása is, tehát megfogyatkozott a "pénzügyi szakember" imázsa. És menesztette az szdsz által preferált gazdasági minisztert, aki már akkor megszorításokat akart.
Gyurcsány akkor éppen parkoló pályán volt buktatott sportminiszterként. Csak visszalendült, mint a keljfeljancsi. Szokása.
@habakuk000:
Egy költségvetési megszorítás MINDIG a gazdaság hűtésével jár. Nem volt szabadon választott kűr, és ténykérdés, hogy amikor mások is rákényszerültek, még csak a közelébe sem sikerült jutniuk. Ez tény- és a tények makacs dolgok, mert a tények ellen nincsenek érvek.
Sokan ezt értékelik, amikor nem vakítja őket a gyurcsányfóbia. De persze jogod van hozzá.
Nekem meg az önjelölt amatőr világmegváltóktól van herótom.
De lehet, hogy ez csak konzervativizmus: Járt utat járatlanért el ne hagyj.
@Amelanchier: Mi nem dönthetünk "ebben"!
Csak TE!!!
@kekex: szerintem az alapokkal kéne kezdeni, mit jelent a kormányozni szó?

Pl. Horn-Bokros tandem, Margaret Tatcher, folytathatnám, azért őket hoztam, fel, mert tőlük keményebb politikát nehéz találni, de megoldották, és valóban kormányoztak

ami óriási szívfájdalmam, a szlovákok akkor csinálták meg a 19 vagy 21 százalékjukat adóban, Draskovics akkor fogta be az adóvisszatérítéseket, s egyben nem reagálta le a környezetünk változásait, így a szlovákok emelkedő pályára álltak, mi pedig a tízmillió adócsaló országa lettünk, nem azért mert mi jobban szeretünk adót csalni, hanem mert gyurcsány pajtásék ilyen gazdasági környezetet hagytak reakció nélkül

szóval ez a megszorításos magyarázkodás sovánka magyarázat már meg ne haragudj, nem személyesen neked címzem

tipikus kialófasz? Pintér Attila féle magyarázkodás

bocs:)
@habakuk000: "csak azt az egyet ne mondjátok, könyörgöm, hogy kormányzott, mert ez egészen egyszerűen a közelmúlt történelmének meghamisítása"

amit a geci művel, ahhoz képest feri, egy europér, összeszedett kormányzás művelt.

csak a mai napot nézd meg!
mit művelnek az olimpiai népszavazással? ez egy kibaszott vicc, nem kormányzás.
a bátor robin lefosta a bokáját és a csahosait küldi mindenhová, akik tücsköt-bogarat összehordanak.
@habakuk000:
Köszi, megtaláltam:
www.youtube.com/watch?v=VyyROFj5OFY
Akkor most elvonulok vele, ma már úgyis túltengtem, mert elfogott a grafománia.
@taga20: kormányoz: valamit irányít, befolyásol, igazgat,

sehol nem hallottam olyan értelmezést, hogy picsog, mint a fürdős kurva, másokra mutogat, széttárja a kezét

lehet, hogy van ilyen, küldd már át a linkjét hadd tanuljak

(amúgy orbán viszont valóban kormányoz, igazi gazember módjára bűn rosszul, de az van, amit ő akar, a sok talpnyaló nem győzi teljesíteni az akaratát)
@habakuk000: Horn-Bokros tandemnek 2/3-a volt! a fidesz pedig 5%-os parlamenti párt volt.
@punkfrog: a vikingeknél pedig hideg volt:

www.youtube.com/watch?v=M-YCtdu7gAM

s ez mennyiben befolyásolja gyurcsányék kormányzását vagy nem kormányzását?

növekedési pályán volt az ország, beléptünk az unióba, pusztán korrekciókat kellett volna csinálni, nem összehasonlítható a Bokros-csomag előtti reménytelenséggel, csak ez sem sikerült

basszátok meg már tényleg, olyan jóízűen tudja mindenki hasát fogva kinevetni ahogyan a magyar fociedzők magyarázzák a bizonyítványt, ha ez meg az nem lett volna, akkor mi lennénk a galaktikusok

magamon kívül egy olyan véleményt nem olvastam, amely gyurcsány ezt meg azt jól csinálja, mindenki azzal jön, ha ez nem lenne, meg az nem lenne, akkor milyen királyság is lenne

bár igazságtalan vagyok, kekex "profi gyurcsány lelépéséről" elfeledkeztem:)
Gyurcsány,Botka,Gémesi,Momo,dzsobbik bárakárki,ha nem lesz szövetkezés 18-ban 'megbachattya az'ellenoldal ami vastagon nem nevezhető baloldalnak(

Örökös elmeroggyant basi itt marad a nyakunkon éltfogytiglan!
Agresszívvé válok a sok töketlen,szerencsétlen,délibábokat kergető idióta politikuscsírától,akik azt képzelik meghatározó tényezők a kialakult viszonyok között(

Ennél még a bojkott is sokkal hatékonyabb lenne!

...............

ennyike lesz 2018-ban(

kepkezelo.com/images/jpydk0nru8a5m8zgilv5.gif
@taga20: jófej, de az én Pulcsim egy fokkal szebb.
@gazoló: Sajna van rá esély!!!:(((
@punkfrog: ne zavard össze haba fóbiáját, me még igazat ad neked:))
@taga20: téged is hagytalak érvényesülni tegnap, ki is estél a szerepedből:)
@habakuk000: ha kiesek a szerepemből, az is a szerep része:)

de azé rendes gyerek vagy:)))
@taga20: arró beszélj inkább, csinálunk-e gyík pártot, te és Angyal lesz a szóvivő, kéne egy kis lé repülőjegyre

www.youtube.com/watch?v=beXW5s3ZCB4
@habakuk000: tőlem! csak dőljön a della, me anélkül nem éri meg:)

egyébként, csak nézhetünk:))

blog.photobucket.com/wp-content/uploads/2014/07/KittenFeatureImage2.gif
@taga20: kell egy vízvezeték szerelő is, anélkül szart se ér az egész, túrót, Knoszosz jó lesz, majd belejön, legfeljebb nem veszünk kastélyokat egy darabig

mondjuk nekem nincs nagy rokonságom, így az MNB elnökségről fájó szívvel lemondok:(
@habakuk000: na lásd milyen rendes gyerek vagyok én is, te lehecc a kisvasútügyi kormány megbízott, a budaivár erkélyügyi rendkívüli kormány megbízottja, és a moszkvai kamuvízumkiadásér felelős miniszter.

a rokonaidat meg majd úgy fizetjük, mint mérilöpen az övéit:))
@taga20: igazából én a zembereket, igazából a magyar földet, igazából a magyarikumokat, igazából nem a pénzért, hanem az emberekért, mint a szoboszlói menyecske
@taga20: én inkább keresztényerkölcsügyi miniszter szeretnék lenni

www.youtube.com/watch?v=ydh4feMalDE
@gazoló: győzött a Momo:)

gyáva szarok ezek,
@habakuk000: azok

De mi lesz így gundival?)

és a ferencvárosi telekkel)

és az eltékozolt harmincmilliárddal?

és az orvosokkal Grazban?
@gazoló: -neki van postabiztosítása ilyen esetekre
-Kubatov épít rá egy fedett stadiont
-az nem eltékozolt, hanem dolgos népünk gazdaságának gyorsulását szolgálja a Bahamákon
-túlóradíjak tömkelege
@habakuk000: "keresztényerkölcsügyi"

sajnos ilyen szó nincs, ez egy bullshit:)

patásügyiminiszteribiztosit tudunk felajánlani, ha angyalevtárs be nem előz:))
@habakuk000:

Költségtakarékosan,népszavazás nélkül megoldják!

Lesz itt még fodbal európabajnokság(

pfejj
@habakuk000: a geci megint bebizonyította, hogy kell kormányozni!

ez a fosalak nem mer kiállni a közönség elé, és bejelenteni, hogy faszok voltak, hanem a csicska tévéjükön kiszivárogtatják a kapitulációt:))))))))
@taga20: 444 kommentelőtől lopom:

Hölgyeim és Uraim! Magyarország miniszterelnöke:

i.imgur.com/LbPILap.jpg
@gazoló: meglehet, na megyek ismerkedni, -kutyát sétáltatni - itt a tavasz
444.hu/2017/02/22/visszavonjak-az-olimpiai-palyazatot

Így befosni elvtársak, 266151 aláírástól elvtársak. Hát ilyenkor mi van a népakarattal elvtársak?
Semmibe vesszük a népakaratot elvtársak, csak kamu konzultációkkal merünk kiállni a nép elé elvtársak. Hát elvtársak, a Momentum tényleg kiütötte az első téglát elvtársak.
Dől a fal elvtársak.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok.
@habakuk000: aszt azé vágod, hogy pár órával ezelőtt még orbán kormányzott, feri meg nem anno.

ehhez képest, most ilyeneket raksz be:)
@gazoló: Ez MI ? A parlament?!?!?!
@taga20: na most elképzelheted, mit tennék be a gyurcsány "kormányzásáról", azt még a gép ram-ja sem tartaná szalonképesnek:)
@Oxica: MOCSKOS GYÁVA FÉRGEK! A GECI A LEGNAGYOBB HULLADÉK!
@habakuk000: azé látom, hogy kezded érteni a különbséget:)

van egy átlagos bűnöző politikus és van egy full maffiafőnök, aki putyinevtárs kesztyűbábja.

na ki is kormányoz?:))))
444.hu/2017/02/22/a-kormany-kulon-hatarozatban-keni-az-ellenzekre-az-olimpia-elbukasat

Amikor a szart kell kenni másokra, akkor valahogy mindig előkerül antonio rogano (capo) (magyarul, a zacskós tóni) a fideSS maffia csicska büdösbogara.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok.

Amúgy meg, nagy köszönet a Momentumnak, az elmúlt évtized legnagyobb pénzmentéséhez.
A fideSS g..ik, meg kenegessék csak a szart, magukra.
@taga20: Haver.

Igaza lett vona testvérnek. A sarlóspisti szoknyája mögé bújt a g..i teknyős.
@habakuk000:

így mulat egy magyari úr)

valahol felnevet még egy és még egymillió unoka)
@Oxica: ennek a gyáva féregnek mindegy!

csak valami vászon legyen, ahonnan nem láccik ez a kobold.

és ez az "ember" a rettegett nagyúr!?

ez a nyuszi:))))))
@taga20:

444.hu/2017/02/22/tobb-mint-egy-evig-volt-bortonben-egy-orosz-aktivista-akit-azert-vittek-be-mert-tul-sokat-tuntetett

"A hónap elején az alkotmánybíróság úgy ítélte meg, hogy a tiltakozások, amelyeken néha csak némán állt az utcán, nem jelentettek veszélyt az alkotmányos rendre. "

Azé, putinka is fosik ám rendesen. :)))
@taga20:

Mertek nagyot álmodni,de nem sikerült,bűnös város holnaptól szopni fog)

további okok:

-soros
-obama
-gyurcsányi
-ellenzék
-civilek
-migráncsok
-bajnai
-norvégek
-loszandzseleszi medvedisznóemberek
-párizsi libbant békamberek
-özvegy Kovács Jánosné aki sapka nélkül írt alá a nyugatinál)
@Oxica: á! szerintem csak porszem került a gépezetbe.

nemsokára polóniumos csáját fog kapni a ruszki alkotmánybíróság.

és ezekután villogjanak:))
@gazoló: ezek után, a kisvasút vlagyivosztokig meg lesz hosszabbítva:)
@taga20:

DDD

..űrrepülőtér,fűthető északi sark,bernabeu,édenkert kéccer 'felisútra)

csak)
........
így jártak)

s3.amazonaws.com/yoalucinoconfeisbuk/files/perro-rompe-puerta-cristal.gif
@gazoló: :)) a köcsög macskának szerencséje volt:)

"Lázár János:
"a kormány azt akarja, hogy a nép döntsön a olimpia sorsáról – az lesz, amit az emberek akarnak a népszavazáson. "A miniszterelnök egy nagyon-nagyon bátor ember, nem szokott megfutamodni semmitől", jelentette ki Lázár."

azé most a fityesz állatok is nyávognak:))
@taga20:

A magasugrás és a military azért meg lesz tartva a déli határon a kerítésnél)

kepkezelo.com/images/m7csd7bffqft9zejhhs6.gif
@taga20:

"A miniszterelnök egy nagyon-nagyon bátor ember, nem szokott megfutamodni semmitől", jelentette ki Lázár."

a tanácskozás után))

kepkezelo.com/images/44233q63oywpjcxqgnqu.jpg
@taga20:

" a köcsög macskának szerencséje volt:)"

tudás barátom,tudás,plusz ennyi a különbség)

......
ja, Margó keresett a kocsmában)
@taga20:

aktuális a zolimpiai pályázatra is)

kepkezelo.com/images/jpydk0nru8a5m8zgilv5.gif
A Fidesz olcsó import munkaerővel pótolja az elüldözött magyar embereket

alfahir.hu/2017/02/22/fidesz_jobbik_munkaero_elvandorlas_kivandorlas
„Schiffer elvette az LMP lelkét, Vona a Jobbikét, Orbán pedig az egész polgári középosztályét.”

zsurpubi.hu/cikk/25-tudja-mivel-jar-ha-szidja-a-rendszert/
@habakuk000: "s ez mennyiben befolyásolja gyurcsányék kormányzását vagy nem kormányzását?"
te érveltél a Horn-Bokros tandemmel, hogy ők tudtak kormányozni!
2/3-al azért jóval egyszerűbb!
@Gábris szomszéd: Chad ból és Ghana ból meg Mozambique ból? fakauriért vagy böske jegyért?

jó kis minielnököcskécske...és milyen zseniális...

ukránok is jönnek lopni meg fekete kereskedni?

brühüyyy
kkk
@punkfrog:
A Horn-Bokros mszp tandemnek egyszerű kormányzóképes többsége lett volna, az szdsz koalával lett meg a kétharmada. Viszont Horn demokrata volt: egyből felemelte 4/5-re az alkotmányozási határt, hogy konszenzus kényszer jöjjön létre. Ma már látható, hogy ez hiba volt. De akkor a demokratizmus netovábbjának tűnt.
Hja: a pokolhoz vezető út is jószándékkal van kikövezve.

Viszont Bokros idején az MNB elnöke Dr. Surányi György 1995. március 1. – 2001. március 1. és rossz (közgazdász) nyelvek szerint Bokros eredeti csomagját az Alkotmánybíróság kiherélte, ami ténylegesen működött és konszolidált az mind Surányi érdeme volt (csúszó leértékelés, meg ők tudják még mi, én már nem emlékszem)
Én speciel elfogadnám Surányit egy szakértői kormányban PM-nek, de akár ME-nek is.
Főleg ha összehasonlítom Dr. Járai Zsigmond 2001. március 2. – 2007. március 2. közötti hazaárulással felérő ámokfutásával, illetve betartásával.
Az Orbán-Matolcsy utóbbi nyilatkozatok vallomással érnek fel, hogy mennyire segíti (azaz tudná akadályozni) a gazdasági fejlődést az MNB és a Kormány együttműködése
(vagy szemben dolgozása)
És minden devizahiteles külön "hálás" lehetne nekik. De nem. Csak néznek, mint Rozi a moziban
@habakuk000:
Jaj, sőt jujj! Amikor a hitelezők kikényszerítették a megszorításokat - mit gondolsz mennyire toleráltak volna egy adócsökkentést? Többször visszadobták a konvergenciás programokat, gondolom azokban volt hasonló ötlet.
A szlovákok is megszorítottak, pedig ott korábban nem volt olyan nagyvonalú osztogatás, mint nálunk. - lett is ott éhséglázadás.
De ott legalább az ellenzék is belátta a szükségességet, és nem állt a lázadók mellé. KONSZENZUSSAL NÁLUNK IS LEHETETT VOLNA MÁSKÉPP.
A legnagyobb igazságtalanság a z Orbán-Járai tandemet, és a hergelhető jobboldalt Gyurcsány szemére vetni.
@habakuk000:
Na látod, pont ez a baj. 6 közgazdász egységesen állítja, hogy rosszul kormányzott. De ha megvakarod 6 különböző véleményt találsz a részletekben (és az ördög mindig ott bújik)
1. túl sok
2. túl kevés
3. túl gyors
4. túl lassú
5. túl baloldali
6. túl jobboldali (na jó jobbközép-konzervatív)

De ebből csak az cseng le, mint az öszödi beszédből a hazudtunk. Lustaság (a gondolkodáshoz és hozzáolvasáshoz) - fél egészség.
@gazoló:
Formális szövetkezés, ha ez alatt egy választási pártot értesz - nem lesz. 4 ellenzéki lista elfér egymás mellett az országban nagyobb súrlódások nélkül, egyeztetés kizárólag a 106 egyéni helyről kell - akár informálisan is. Az több helyen működött az országban, és a baloldaliak többsége átszavazott pl a jobbik esélyesebb/erősebb jelöltjére minden formális együttműködés nélkül is. És viszont.

Együtt indulás esetén pártonként kellene hozni az 5 %-ot, tehát pl egy DK-MOMA nem 5, hanem 10 %-ot kell megugrani.
Ezért életveszélyes az 1-3 %-on mért törpepártokkal formálisan együttműködni. Azok már 1 % esetén is kapnak állami támogatást, tehát elemi érdekük a külön indulás.

Most nem történt más, mint az mszp bejelentette a saját lista vezetőjét. Várom a többit.
@habakuk000:
Köszi a corvusért - ez is kimaradt eddig az életemből. Viszont hölgyekkel erősítve még jobb!
www.youtube.com/watch?v=pjxjhWIDdmU
Szupi!
" A magyarországi reformfolyamatok általános problémái azonban végzetesnek bizonyultak. A magyar reformokat jellemzően késlekedve, kapkodva, rossz kényszerhelyzetekben, rossz ütemezésben, gyenge előkészítő munka után próbálták fölépíteni, brutális ellenzéki össztűzben, megosztott, meghasonlott, tétova kormánypárti táborral, hitelüket vesztett vezetőkkel.

Az egészségügyi reform menetrendjét is fölborították a pénzügy és politikai kényszerek. Nem utolsósorban ennek esett áldozatul a vizitdíj – és minden egyéb."
hvg.hu/gazdasag/20170215_revesz_vizitdij_evfordulo_egeszsegugy
@kekex: Tótawé odabasz. ;)

10% > 2/3
Fut a gyáva, és ehhez még le se kell szavazni. Legyőzhető.

Sajátos népszavazási kultúra bontakozott ki Magyarországon. Amint egyáltalán felmerül egy sikeres referendum lehetősége, mindenható miniszterelnökünk hóna alá csapja a farkát, és menekül árkon-bokron át. Olyan gyáva, hogy le se kell szavazni.

Bátran elfutott, el ő. Tele a pelus, a más napokon olyan bőségesen áradó merészség pedig, amivel a világtörténelem szervókormányát pörgeti, ilyenkor elapad. Hétköznapokon ő maga az egész nemzet, de minimum kétharmad. Viszont ezek az igazi ünnepek: amikor pár százezren nemet mondanak, és akkorát pukkan a hólyag, hogy beleremeg a Kárpát-medence.

hvg.hu/velemeny/20170223_olimpia_palyazat_visszavonas
444.hu/2017/02/23/bemutatjuk-a-kepviselot-aki-15-milliardot-tett-lathatatlanna-a-vagyonnyilatkozataiban

Hát istenkám, elgurult, oszt kimaradt véletlenül, de 1-2 milliárd ide-oda úgysem számít elvtársak.

A "magyar modell" működik elvtársak.

FideSSes oligarchák lenyúlják az uniós pénzeket, oszt közben köpködnek az unióra és uszítják a lápimagyarokat, hogy elfedjék a lopásokat.

Persze a civil szervezetek fillérre számoljanak el vagyonukkal, fideSSes oligarcháknál meg milliárdok is eltűnhetnek nyomtalanul.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok.
444.hu/2017/02/23/trianoni-hangulatban-gyaszolja-az-olimpiat-a-kormanyparti-sajto

Csak hát elvtársak!

Az a legnagyobb nemzetárulás, hogy nem lett kiírva a népszavazás.
Elárultak elvtársak 266151 embert elvtársak. Ez az árulás elvtársak, hogy leszarják a népakaratot elvtársak.

Még az is lehet hogy az igenek győztek volna elvtársak, ez az árulás elvtársak, hogy ezt már sosem tudjuk meg.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok.
@Oxica:
Bezzeg a régi szép időkben:
nepszava.hu/cikk/1121584-orban-a-nepszavazas-gyozott-az-elso-csatat-megnyerte/

De egyébként én örülök. Merthogy benne volt a pakliban, hogy egy nagyságrenddel feljebb lépnek, és mivel az ország áll a pályázat mögött - országos népszavazást írnak ki.
És nem merték meglépni, hogy nehogy országosan legyen mondva a "Nem azt mondták Viktor" Azaz némileg eltér a valós közvélemény kutatás a nyilvánosságra hozottaktól.
@kekex:

Ha lett volna országos népszavazás, akkor is a nemek győztek volna, mert minden normális ember így döntött volna.
Egy lepukkadt országban bűn olimpiát rendezni, csak azért hogy a lőrincz és haverjai még többet lophassanak.
@kekex: @Oxica:
Nincs ebben semmi különös, bátor miniszterelnökünk megmondta az évértékelőjében: most a lázadás éve következik. És lőn.
Művelőggyetek

://kolozsvaros.com/2017/02/23/ha-en-lelkes-balvanyimado-es-olimpia-rajongo-lennek/
444.hu/2017/02/23/momentum-a-kormany-gyavan-meghatralt

"Szomorú, hogy ott tart a magyar politika, hogy leügynöközik azokat a 20-30 éveseket, akik népszavazást akarnak" - mondta még Fekete-Győr, aki szerint ügynökök inkább a parlamentben vannak, és fontos lenne végre tisztázni az ügynökakták kérdését is, azokat nyilvánosságra kell hozni, és ezzel "befejezni a rendszerváltást".

Szerintük "egy magát nemzetinek hazudó kormány nem engedhet meg, hogy a vezetői zsarolhatóak legyenek az államszocialista múltjukkal."

A Momentumnak valahogy megint igaza van. Vajon hol voltak eddig?
Bizony, nyilvánosságra kell hozni az ügynökaktákat, hogy tisztán lássunk, hogy hol is vannak az ügynökök.

2017 a lázadás éve, mi elvtársak? Bizony elvtársak, lassan meleg lesz a pite elvtársak. Lehet, hogy 2017 a gyáván elsunnyogások éve lesz elvtársak.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok.
444.hu/2017/02/23/kosa-a-momentum-csak-nevet-akart-szerezni-maganak-az-olimpia-hatbaszurasaval

A luigi cosa (végrehajtó) (magyarul, kupak lali) is hozta megint a kötelezőt, a kötelező hülyét.

Nagyon jó látni, hogy végre van egy erő, a Momentumosok, akiktől naponta fossák össze magukat az elvtársak. Hú de régóta vártunk már erre.

Az ügynökakták, megint jó téma, mert a g..i elvtársaknak van mit takargatni, tehát követelni kell hogy hozzák nyilvánosságra.
Aláírásokat kéne gyűjteni megint és kiütni a második téglát is.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok.
index.hu/belfold/2017/02/23/momentum_mozgalom_fekete-gyor_andras_olimpia_nepszavazas/

Kurva jó cikk, érdemes elolvasni.

Pontosan ilyen, művelt, több nyelvet beszélő, világot látott, okos fiatalemberekre van szükség Magyarország jövőbeni kormányába, hogy kikecmeregjünk a szarból.

Az meg pont telitalálat, hogy ezt a gyereket választották meg a Momentum vezetőjének, mert még a családján keresztül sem tudják támadni a g..ik, mert fideSSes családból származik.

Elvtársak, van egy rossz hírem elvtársak, ketyeg az óra elvtársak, önök már a múlt emberei elvtársak.
A jövő emberei meg már kopogtatnak a zajtón elvtársak.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok.
index.hu/belfold/2017/02/23/a_momentum_jobbosokat_es_balosokat_hiv_beszelgetni/

"Ha ügynököket és besúgókat akarunk keresni, akkor azokat a politikai elitben keressük. Nemzetbiztonsági kockázatot hordoz, hogy az ügynökaktákról nem tudunk semmit, hiszen a politikusokat, a saját vezetőinket mind az oroszok, mind más nagyhatalmak, mind a magyar maffia zsarolhatja. Ez probléma, úgyhogy ennek egyszer és mindenkorra véget kell vetni."

Következő téma, az ügynökakták. Hajrá Momentum.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok.
@Oxica: Vidéken azért más problémákkal is szembesülni fognak.
nesztek a mai szent evangyéljom: hvg.hu/velemeny/20170223_olimpia_palyazat_visszavonas
brühüyyy
kkk

szabadfogású kempingbiciklizés olympinai szám!!!!!!
444.hu/2017/02/23/brutto-190-milliardba-kerul-majd-az-uj-puskas-stadion

Azért van még miből lopni, mi elvtársak?

Ez már most a duplája a beígért 100 milliárdnak és hol van még a vége.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok.
@Oxica:

Kíváncsi vagyok, hogyan reagál a fidesz a MOMO nemzeti konzultációjára? )))
fidex külföldi munkavállalói: (namitmondtam? pontyosan úgy is van)
index.hu/belfold/2017/02/21/terrorista_ukrajna_magyar_allampolgarsag_karpatalja_honositas/

brühüyyy
kkk
@Rodeo36 11:

Nemcsak Ukrajnában zajlik mindez, hanem Oroszországban is. Ott nem a kettős állampolgársággal, hanem a vízumgyártással üzleteltek.

"A Monte Tokaj Kft. meghívására csak 2013 első felében 4000 orosz állampolgár kapott üzleti vízumot. A jelentés szerint ezek „tisztázatlan anyagi hátterű és foglalkozású orosz állampolgárok” voltak, akik „minden látható, dokumentált ellenőrzés nélkül” utazhattak be az Európai Unió területére."
@Oxica:
Szia Oxica!
Rossz hírem van.
A Momentum vezetőjét már támadják.
Egy több éven át regnáló tanácselnöknek az unokája.
@Oxica:

444.hu/2017/02/23/brutto-190-milliardba-kerul-majd-az-uj-puskas-stadion

És emellé a másik link:

index.hu/napirajz/2017/02/23/ablakok/

Tadaaammm!
@Eszter68:
emlékezz, mit írtam a Gábris nak arra, hogy olcsó külföldi munkaerővel pótolja a zorbángeci a magyar elvándorlókat (közben a brexit lecsökkentette a bevándorlást!!!)
hogy jönnek az ukrán maffiózók

és mások is a hong kong iak és a kínaiak meg a többi távolkeleti mind pénz szerzésre utazik és akkor ál arabok meg a zsidónak álcázott szudáni négerek (ott is vannak néger zsidók!!!) mind mind eláraszthattyák ájrópát és beleszarhatnak a ventillátorba

és íme?

brühüyyy
kkk

letelepedési kötvények az mind a terrorizmus melegágya
@Mariann19:

hogy magamat idézzem:

'A Momo sorsa pedig:

1. mihelyt mérhető lesz a támogatottsága, a Fidesz nekimegy a vezérkarnak és szétcincálja mint Floki a lábtörlőt, kiről azt deritik ki, hogy az anyja egy malomtulajdonos kulák szeretője volt,....."
@Oxica:
Sajnos vidéken az aluliskolázottak között (azok teszik ki a fidesz-szekta hívőinek zömét) érvényesül a zenei aláfestéses lírai ömlengés a "nemzeti" ügyről.

Azaz ha valóban akkora arányú lenne a támogatásuk, amit hirdetnek, akkor belementek volna. De nem mertek, mert féltek egy elsöprő "Nem azt mondták Viktor"tól.

És a Momentum harmatos lett volna országosan, főleg, ha a többi párt szavazója nem igazán támogatta volna ŐKET.
@Mariann19:
és esetleg a szakállát nem villanyfűnyíróval hanem ollóval nyesi?
meg az angolja az nem is az igazi...vagy a franciája?

esetleg a dzsekije színe nem elég khaki?

van ám itt izé a döglődő kurvák mindenre képesek... és még van aki meg is hallgattya őket...

le kellene lőni őket mint a csauékat

brühüyyy
kkk
@Rodeo36 11:

Nem jönnek, hanem mennek. Kétlem, hogy Magyarország lenne az célállomás.
Ukrán, orosz és egyéb nációjú maffiózók ellenőrizetlenül léphetnek be az EU-ba, a magyar kormány hathatós segítségével.
Tőlük nem kellene megvédeni a schengeni határokat?
@kekex:

"Sajnos vidéken az aluliskolázottak között..."
Miért csak vidéken?
Budapesten talán nincsenek hasonló aluliskolázottak, akik csápolnak a fidesznek?
@Oxica:
Nagy kár, hogy szerintük 2018-ban nem is lehet nyerni, és ezért ha elindulnak, kizárólag a baloldaltól vesznek el értelmes szavazatokat és mandátumokat.
MINDEN választásra előáll egy harmatos társaság. (lmp, együtt-pm, momentum). Hja a kereslet-kínálat törvényei utat törnek.
@DarthVader:
persze ez is kétoldalú dolog egy, hogy aszongya a másik meg az, hogy nem hiszi vagy nem érdekli

lásd még Toby4president Arkansas ban

a twitter öl butít és nyomorba taszajt

brühüyyy
kkk
@Eszter68:
Nem mindegy az arány. Pesten nem igazán tarolt a fidesz, ők vidéken erősek, ahol nem olyan nagyarányú az értelmiség a népességhez mérve..
Viszont a Jobbik veszi a fáradtságot és országosan teríti a lapját, ahol azért ingyen hozzájutnak a vidékiek is az infókhoz. És vidéken osztható ezért a jobboldal.
@Eszter68: DE-De!!!
Ők a "gond talanok"!!!:(((
@kekex:

Figyelj!
A vidékiek ugyanúgy hozzájutnak az infókhoz, mint a fővárosiak. Mindenütt van net.
Isten mentsen meg minket attól, hogy a Jobbik tájékoztassa a vidék lakosságát!
@DarthVader:
Tetszik a citátum!
Valószínű, hogy Orbán felállított valamiféle operatív divíziót az ellenség lejáratására, és ördögi praktikákkal deríti fel az ellenség gyenge pontjait.
Mint a háborúkban.
Az még elment, hogy Vona szedi a szemöldökét, mert az látszik, de micsoda sziszifuszi munka kellett ahhoz, hogy Volnert elkapják a susnyásban.
@Rodeo36 11:
Szia Rodi!
Nyugodj bele, hogy a Fidesz felderítők még az ellenség cicájának macskaeledelébe is beletúrnak, hátha van benne valami kormányellenes komponens.
@DarthVader:
a kórkép
kanadaihirlap.com/2017/02/23/egy-fideszes-lelkivilaga-az-olimpiai-bukas-elott-es-az-utan/
nem kell kommentelnem, de kávé ne legyen a kezedben mikor olvasod
Boda Marcsi a fidex Bástya Elvtársnője

brühüyyy
kkk

gyógyíthatatlan, ki kell hogy haljon az ilyen gilisztafaj
@Mariann19:
olvasd eszt
kanadaihirlap.com/2017/02/23/egy-fideszes-lelkivilaga-az-olimpiai-bukas-elott-es-az-utan/

persze hogy a karaktergyilkosság csak ott élhet meg ahol Boda Marcsik vannak és sokan pedig ha Dunát rekesztenétek velük már régen nem lenne gond

gyógyíthatatlanok

brühüyyy
kkk

mert ugye a karaktergyilkolászást valakinek olvasnia és elhinnie is kell???
@Mariann19:
tudod, egy olyan meseországban, ahol egy virágzó országot egy halálos beteg döglődő és vérig sértett hisztérikus ribanc kezébe adtatok lásd antalljózsi az szétbaszta az országot emberöltőkre 5, 6, 7, 16 ???? és utána gyüttek a fidex ribancok akik meg a maradékot leosztották egyenlőtlenűl és most még van aki tapsol nekik, mert ... csak!!!

minden ország megérdemli a vezetőjét

olvass utána a twitteren "toby4president" Arkansas ból

brühüyyy
kkk

7 éves gyerek interpellál a szenátornak, hogy hová tette a játszótereket és a parkokat
kedves ember, nemdebár?
Deutsch Tamás valószínűleg a Momentum elnökének, Fekete-Győr Andrásnak a csütörtöki sajtótájékoztatójára reagált Facebook-bejegyzésében.

Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom elnöke bejelentette, hogy aláírásgyűjtést kezdeményeznek a 2024-es diákOlimpia, sakkOlimpia és a matematika Olimpia betiltása érdekében is. És mindegyik aláírásgyűjtés után párttá alakulnak.

brühüyyy
kkk
@Rodeo36 11:
"Minden ország megérdemli a vezetőjét."
Te Rodi!
Amikor ezt olvasom, vagy hallom, akkor a falnak megyek.
Azért, mert általánosító és megalapozatlan.
A választások azt mutatták, hogy a teljes szavazók körében Orbán kapott 23%-ot.A többi hülye?
Amikor választasz, egy ígéret vagy ideológia mellé teszed le a voksodat.
A választók valamivel több, mint egy negyedét becsapták, majd az ocsúdás állapotában a következő választásra jöttek újra a szirén hangok, és az anyagi morzsák.
Te nem itt élsz, te nem tudhatod, hogy milyenek itt a társadalmi viszonyok. Érdemes elemezni azt, hogy a lakosság egy része miért belenyugvó. Meg fogsz lepődni. Azért, mert ugyanúgy élnek, mint a 30-as években, abban a hitben, hogy nekik a sors ezt mérte ki,és kevés fogalmuk van a bezártságuk miatt arról, hogy hogyan is lehetne 2017-hez mérten egy minőségi komfortban élni. Végig autóztam az országot ősszel, ezt láttam a kihalt településeken.
Valami ilyesmi okozza a passzivitást, a helyzetek elfogadását különösen az elhagyatott vidékiek táján.
Nehogy nekünk kelljen már magyarázkodni!
@Mariann19:
kkk
a magyar paraszt nem buta, hanem bölcs és ha a kádár rencerben felismerte a részére nyújtott lehetőséget és rövid idő alatt milliomossá vált az ma miért nem jellemző? azért, mert lehetőség sincs csak a zsákucca amibe ti tolattatok be a 77% a 23% nem oszt nem szoroz ha mindenki éber de alszanak és csodát várnak meg ateistákból hívő őrültek lettek

brühüyyy
kkk
@kekex:

Nyilván, hogy nem 2018-ban lesz lebontva a felcsúti teknyős rendszere, de egy nagyot már lehet ütni rajta.
2020-tól meg úgyis elapadnak az uniós források, amik eddig éltették ezt az aljas rendszert.
2020 után bukfenc, ami elsöpri a teknyőst mint a szart. A teknyős már beleőrült a hatalomba és nem vette észre, hogy most kellett volna hátralépni és lázár g..it előretolni, had bukjon ő.
@Rodeo36 11:
Nem akarok belemenni a múlt analízisébe, éjfélre sem végeznénk.
Inkább az állampolgári önérzet szólt belőlem, hogy a nem létező tököm is tele van a külső kritikákkal.
Már lassan olyan az ország lakosságának az ábrázolása, mint egy búval baszott ország színtársulatáé, aki roskadozik a maga által ácsolt keresztje alatt.
Vannak gondjaink, melyik országnak nincsenek a mai világban. Azonban ezek a mieink.
Ne haragudj, tudod, hogy kedvellek, de ez most kikívánkozott...
@Mariann19:

persze, hogy a többi hülye... elég volt most meglobogtatni 266 ezer aláírást, és iszkoltak, mint a csótányok villanygyújtáskor...

hát hogy ne lenne itt mindenki teljesen idióta?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
He-he
Ám kik iszkoltak?
A 70%-nak kikiáltott hülyék, vagy a kormány főhülyéi?
@Mariann19:

node vajon nem tényleg hülyék azok a 70%-nak kikiáltott hülyék, ha ilyen könnyű megfutamítani a kormány főhülyéit? akkor mégsem kell a kockaköveket felszedni ugyebár...
@Mariann19:
tudod e (remélem), hogy én magam többet tettem ezért a -mára- elbaszott országért, mint a gyík összes mai hozzászólója...és erről meg nem nyitok vitát, dehát a jogaim adottak, bármilyen messziről is csapkodok a ménküvel... mint látod, tudom, hová kell csapni

brühüyyy
kkk

a Süddeutsche Zeitung nak szabad nekem meg nem?
@Oxica: A helyzet az, ha én egy kezdő politikai formáció (MoMo) lennék, biza én is azt mondanám:

"2018-ban nyerünk? Á dehogy! Majd talán 2022-ben." :-)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér
Tényleg nem kellett felszedni a kockaköveket, mert a Fidesz nem tudta megakadályozni a sokkoló akciót.
Más esetekben mindig már a gyökerét kihúzta egy-egy szervezkedésnek.
A plasztikus megfogalmazásom kissé bornírt lesz.
A Momentán minden előzmény nélkül, egyszer csak kipattant a repedésekből, és minden külön értesítés helyett összekalapált 266 ezer aláírást.
A hülyéktől ugyebár...
Büszke vagyok az aláírókra, és a heroikus aláírás gyűjtőkre is.
@Rodeo36 11:
Jaj, drága Rodi!
A külföldi médiáknak missziója van a hiteles tájékoztatás miatt, te más kategóriába tartozol.
Azt azért nem mondhatod, hogy a külföldi sajtó azzal lenne tele, hogy hi-hi-hi, a magyarok megérdemlik a sorsukat.
@Eszter68:
Eszter a választópolgárok nagy része nyugdíjas, digitális analfabéta. Nem érdekli a politika, nem jut el hozzájuk csak az ingyenes média, ha vesznek mindenféle story meg blikk újságot. Náluk érvényesül az agymosás. A másik oldal a fiatalok, akik nagyjából még nincsenek képben .
Tisztelet a vékony réteg kivételnek. És a Jobbik lapját ingyen bedobja a postás. De legalább nem csak kormánypropagandát fogyasztanak.
Nagyjából addig jutnak, hogy undorodnak a politikától, mert "milyen már, hogy lebuzizzák egymást már a parlamentben is". Amivel még jobban feljogosítva érzik magukat arra, hogy szarjanak az egészbe.
Egyébként a kormányellenes tények, olyan mint a primadonna mondás: szídják vagy dicsérjék, csak beszéljenek/tudjanak róla.
Nekem az fáj, hogy csak a jbbnik lapját kapom! Hol a többi?
Ha ezt a jobbik juttatja el hozzájuk saját költségén akkor legalább látjuk valami hasznukat.
@Eszter68: "Isten mentsen meg minket attól, hogy a Jobbik tájékoztassa a vidék lakosságát!"

Nem ez a cuki, hanem majd az, amikor a vidék lakossága tájékoztatni fogja a momentumos pesti fiatalokat az ottani valóvilágról. Kérdés, hogy meg tudják -e majd ugrani a piszi jelentette akadályokat. Amúgy a jobbiknak 200 ezer válasz jött vissza - javarészt vidékről - és azokban valódi segélykiálltások vannak.
@Oxica:
Ja és jön a baloldal, felvállalja a népszerűtlen konszolidálást, ami ellen könnyű hisztériát kelteni, és mire rendbe jön az ország, ezek újra itt lesznek.
2002-ben herótja volt a normális résznek az arroganciájuktól - nem tartott sokáig.
El kellene spejzolni azokat a szakcikkeket, amelyek már előre jelzik a kamtemeléseket és a gdp fékeződést - majd jön a szöveg, hogy Eltolcsy milyen zseniálisan levitte a kamatot (egészt európával összhangban mozogva, meg hogyan szárnyalt a gazdaság:)
privatbankar.hu/makro/velemenyt-mondtak-brusszelben-igy-latjak-a-magyar-gazdasagot-304219
"Magyarországon a GDP mértéke felülmúlta a 2008-as gazdasági válság előtti csúcsértékét, 2016-ban 1,9 százalékkal nőtt a lakossági fogyasztás és a nettó exportbevételeknek köszönhetően. Ennek ellenére a gazdasági növekedés továbbra is egy teljes százalékponttal alacsonyabb a válság előtti mutatókhoz képest."
MOSTANRA SIKERÜLT VISSZAKAPASZKODNI GYURCSÁNYHOZ. dE PERSZE ROSSZUL KORMÁNYZOTT. aKKOR EZ MI, AMIT EZ A BAGÁZS MŰVELT?
@kekex:

Már nem a vidéki fejkendős nyugdíjas nénik időszakát éljük, akik a Pletyka-hídon cserélnek információt.
A mai nyugdíjasok nagy hányada /kb felére tippelek/ kényszerből netezik. Ugyanis ezt eredményezi az elvándorlás.
Amennyiben kapcsolatban szeretnének lenni külföldön élő szeretteikkel, megtanulták használni a skype-ot és az FB-t. S ha már ott van, böngészhet, olvashat híreket a nagyvilágból is.
Nemcsak a külföldön élők szülei, hozzátartozói használják az internetet, hanem azok az idősek is, akiknek távolabbi városban élnek gyermekei, unokái, mivel sokkal olcsóbb, mint a telefon.
Nem általánosítanám a nyugdíjasok általad vázolt gondolkodását. Ahogy a fiatalokét sem.
Az a fajta kommunikációs stílus, ami jelenleg jellemzi a magyar politikai életet, nemcsak bennük kelt undort.
@Rodeo36 11: magyar paraszt? Csak nem Csányira vagy Mészárosra, Lázár klánra gondolsz, mert hagyományos magyar paraszt, mint tsz-es, háztájis kategória mexünt.
@Eszter68: Prágám!!!:)))
Mélyen fájlalom de"KEKI"17.45-nél tökéletesen megfogalmazza
a VALÓSÁGOT!!!:(((
@kekex: amennyiben szereted a pagant vegyítve klasszikus zenekarral, kórussal, van -igaz egy picit hosszú - előadásuk, érdekes hangzásvilág, gondolom a Carmina Burana ihlette őket:)

www.youtube.com/watch?v=T1YShYGk_6o&t=2616s
@DarthVader: az index csinált egy jó kis életrajzot, nehéz lesz belekötni, bár a kulák szeretőn még bukhat:

index.hu/belfold/2017/02/23/momentum_mozgalom_fekete-gyor_andras_olimpia_nepszavazas/
@Gábris szomszéd:

A pesti fiatalok szembeállítása a vidéki lakossággal, számomra eléggé szűk látókörű gondolkodásra vall.
A Jobbik előszeretettel használta mindig a "liberális pesti értelmiség" jelzőt, mintha azok az emberek valamiféle burokban élnének az édenkert közepén és nem lenne fogalmuk a mindennapi megélhetés nehézségeiről.
Budapesten is vannak hátrányos helyzetű családok, mélyszegénységben élők, vagy egyik fizetéstől a másikig tengődők.
Egyre nagyobb számban tartoznak ezen kategóriába értelmiségiek is.
@ornagy50:

Én másképp látom, őrnagyom.
Kisvárosban élek, a vidék vidékén. A véleményemet saját tapasztalataim alapján fogalmaztam meg.
A nyugdíjasok neteznek. A reklámújságokat krumplipucolásra vagy tűzgyújtásra használják.
@Eszter68: Szerencsés Vagy!!!
én nem vidéken élek de elképesztő a "sötétség"!!!:(((
@Eszter68:
Eszter szó sincs szembeállításról. Egyszerű tény, ami indokolja a terjengő passzivitást.
Pl hogy azután hogy a nagyi szkájpol egyet, utána a pletykarovatokat nézni, meg a recepteket. És még büszke is arra, hogy nem érdekli a mocskos politika, meg ezek is lopnak meg azok is loptak, meg tele vannak az áruházak parkolói, meg egyébként is minden rendben van, és az ellenzék nem tud mást, csak sipítozni, mert nincs érdemi fogásuk a "sikereken"
Na erre kell gombot varrni!
@Gábris szomszéd: szégyen ez a nyüszítő fityeszmaffia, a sok barom sportolóval együtt!

itt le van írva pontosan a helyzet.

orulunkvincent.blog.hu/2017/02/22/a_nemzet_celja_megjegyzesposzt
@Eszter68: tanúsíthatom, a 88 éves édesapám úgy netezik mint a pinty - csak az egeret két kézzel fognia sajnos-

a parasztok meg gazdagok, -bár ezt nem tudom, kinek kell címeznem, mert nincs időm végigpörgetni,- viszont kialakult a nincstelen kasztja, ők azok, akiket az álnaiv városi és mindenféle ember parasztnak, gazdának gondolja, de azok nem gazdák, ők a XXI. század Földnélküli Jánosai.

de a növénytermesztő gazdák úgy föl vannak tőkésítve a földalapúakból, hogy az ihajj. -és csuhajj-
@habakuk000: kimaradt a nincstelen után a zsellérség, ők jelentek meg nagy tömegben a vidéken
444.hu/2017/02/23/uzsonna-helyett-horrort-kaptak-enni-masodikosok-egy-pest-megyei-altalanos-iskolaban

Ezt a szart kellene etetni azokkal az idiótákkal, akik olimpiát akarnak rendezni.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok.
@Eszter68: viszont a népi-urbánus felosztás megállja a helyét a mai napig

ezt használja ki orbán, s ezért szükségesek neki a bohócok, akik kereszténydemokratáknak merik nevezni magukat
@kekex: tulajdonképpen igazuk van, mi közük nekik a politikához?

boldogabb országokban nem azt várjuk el, hogy a nép politizáljon, hanem ott az a divat, hogy a politika megtalálja adott esetben mondanivalójával a népet, lásd Trump milyen szépen megtalálta az elfeledetteket:)
@kekex:

A nagyi feltételezhetően átélt már ennél iszonyúbb éveket is. Kormányok jöttek-mentek, ő maradt.
De nemcsak iszonyúbbakat, hanem jobbakat is. Fényévekkel.
Pontosan tudja, hogy x forintból kell megélnie minden hónapban.
Végigdolgozta az életét, felnevelte a gyerekekeit. Csak azon aggódik, hogy ne betegedjen meg, és ne legyen terhére a családnak.
Ne tőle kérd számon a rezignáltságot!
Ő már megtette a magáét!
A politikusokon kérd számon, vagy a fiatalabb generációkon!
Főleg azokon, akik gumicsontokat hajigálnak elénk.
Akiknek a menekültügy, az amerikai belpolitika vagy Trianon taglalása fontosabb, mint a mai magyar valóság.
444.hu/2017/02/23/bencsik-andras-kitart-amellett-hogy-a-266-ezer-alairo-hazaarulo

A bencsik munkásőr vérkomcsi elvtárs is vastagon benne van, hogy összejött a 266151 aláírás.

Most jönnek az ügynökakták, bencsik elvtárs, oszt kiderül, hogy kik is a hazaárulók.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok.
@taga20: „Miniszterelnökként szembejön velem a nép, és azt mondja, hogy nono, kedves barátom, ez nem fog menni.
Ne hazudj, beszélj érthetően, ne rekeszd ki a társadalmat a kormánydöntésekből, és légy szíves a szociális biztonságunkat ne emészd fel a mániáid érdekében." Na ki mondta ezt tíz éve ellenzékből? :D

www.facebook.com/magyarinfo/?hc_ref=NEWSFEED&fref=nf
@habakuk000:

Anyukám, aki 76 évesen halt meg, élete utolsó éveiben azzal kezdte a napot, hogy átolvasta a hvg-t, indexet és az origót.
Ez a népi-urbánus vita is dohszagú, mint a fidesz és kdnp retorikája.
"Imádom", mikor egyesek a vidékről értekeznek. Mintha Magyarország zusammen nem lenne egy hatalmas vidék. Abból is a periféria, sajnos.
Nincs különbség vidéki és fővárosi emberek problémái, világlátása között. Mindenütt vannak hívek, csőlátók. Mindenütt a megélhetéssel küszködnek a kormány áldásos tevékenysége jóvoltából.
Az entablishment pedig egyaránt jól él, lakhelytől függetlenül.
@Eszter68: vitatkoznék, pedig én is erősen vidéki vagyok, adott esetben taga szívesen tanúsítja, attól tartok:(

van különbség sajnos, a vidéki életformából adódóan is, s történelmi-identitásbeli, oktatásbeli, kulturális különbség is

a népi urbánus vita pedig értelmiségi szemléletbeli vita elsősorban, nem városi falusi nyugdíjas összehasonlítgatása, végül is az egész Kárpát-medencei történelmünket végigkíséri ez a kettősség Koppánytól Csák Mátén és Caroberton át a nyugatosokig, akár mostanáig, a sokat gyalázott libsi értelmiségig kontra "nemzeti" szellemiségű írástudókig
@Oxica: most látom, hogy mit írtál.

most törölhetem a kommentemet:)

www.youtube.com/watch?v=h23EaKQPpEU
@Oxica:

Az nem jut eszedbe, hogy az aktákat már rég kiválogatták és többek között ezzel zsarolják a Bencsik-féléket?
@Eszter68: ezek nem olyan fajták, ezek az emberszabású csúszómászók természetükből adódóan behódoló fajták

nincs annyi ügynökakta, ahány gazember segít orbánnak életben tartani és fölépíteni a ner-jét
@habakuk000:

"akár mostanáig, a sokat gyalázott libsi értelmiségig kontra "nemzeti" szellemiségű írástudókig"

Konkrétan ez egy politikai marketingfogás. Ahogy Habony mondta Orbánnak, viseljen kockás inget, mert abban jólfésült vidéki gyereknek néz ki.
Az utóbbi tizen akárhány évben fellángoló népi-urbánus /liberális- nemzeti/ vita csak arra volt jó, hogy megossza a magyar közvéleményt.
Kiválóan használták fel erre a célra.
@habakuk000: haver! jó beszélsz, csak sokat:)))
@Amelanchier:
sajnos igaz én ugyan arra a parasztra gondoltam akit én személyesen ismertem és nagyon bölcsnek tartom mai napig és őt még rákosi pajtás idején ismertem meg...akkor volt még csak bölcs igazán...

sajnos igazad lett és ez sokat árt igazi paraszt nélkűl az ország félkarú törpe

brühüyyy
kkk
@taga20: pedig dógom lenne, s koncertet is hallgatok
@Mariann19:
tegnap a NY Times (is) egy lapra tette krump lee, erdogan és kim il szuszu meg a többieket a magyar miniszterelnökkel mint xenofób megosztó és hátrahúzó senkiháziakat

röhögés nincs benne, csak maró gúny

brühüyyy
kkk

nekem ez a győri andrás érdekes ha lenyuxik egy kicsit és nem hadar akkor már sokkal jobb is lehet
@Eszter68: Na. Ez egy 27 éves terelés. Az ügynökakták és egy könyvtári katalógus között nincs lényegi különbség. Pontosnak kell lennie minden egyes "tétel" esetében, ja és hogy klasszikust idézzek, minden körülmények között :-).

Kik találták ki ezt a marhaságot (hogy az ügynökaktákat meg lehet másítani - ki lehet radírozni, ... miazmás)?

A szolgálatok, pont azért hogy ne kelljen teríteniük az aktákat. A jónép pedig beflamózta. :-( Honnan tudható hogy elméletem igaz?

Hát onnan, hogy a szolgálatok tokkal vonóval érintetlenek maradtak a módszerváltás után. Ha sérült volna az adatbázis, lazán kirúghatók lettek volna, nyilván ki is rúgták volna őket. Nem ez történt, vagyis az akták a mai napig sértetlenek. :-)

Elemi logika.
@Eszter68: mi a picsa az a közvélemény, hogy nem lehet megosztani? Koreában - északon - nincs megosztva, milyen baromi jó is nekik

az viszont sajnos tényleg tény, hogy egész történelmünket végig kiséri ez a kettősség, nyilván alapból mindig különböző világnézetek és rendszerek határvidékén billegtünk ide-oda, nem véletlen ez

de ez nem divat, hanem folyamatosan egymással küzdő trend, ha úgy tetszik valódi hungarikum,
@Eszter68:
3 millió a nyugdíjas. Ez az a masszív, ivarérett, választókorú réteg, amelyikre muszáj minden pártnak - legalább az ígéretek szintjén - tekintettel lenni.
A 8 millió választóból 2 milla ha az ég leszakad sem megy szavazni - ez történelmi tény. A maradék fele a nyugdíjas!
És nem azt mondom, hogy nincs egy aktív rétegük (elég csak a tüntetéseken körülnézni) hanem azt, hogy a zömük iszonyúan nehezen elérhető és mozgósítható.
Majd ha a Momentum kimozdul Pestről - majd rájön.
Ráadásul nézd meg egy átlagfalut a szavazás napján - a miséről kicsődülnek a plebános úr által eligazgatott hívők, és mennek csapatostól szavazni. Otthon meg a vitrinben a család képe mellett az Orbáné.
@rdos:

Emlékszel a Duna-gate botrányra? Abban bezúzott, bezsákolt iratmaradványokról volt szó.
Bár Csehszlovákiában volt lusztrációs törvény, de az elfogadásáig hasonló eszközzel semmisítették meg iratok százait.
Pl. a Meciar aktáit is.
@Eszter68: nem marketing, ez valóság, persze a kettő nagyon szépen együtt is működhet, egy picit suta példa zenéből::))

1 óra hét perctől:

www.youtube.com/watch?v=T1YShYGk_6o&t=2616s
"Arról nem ejt szót, hogy a gazdaság gyenge, mint a nyári harmat, és arról sem, hogy ahhoz, hogy valakinek adjunk, valakitől el kell venni, márpedig itt el kell venni a családi adókedvezmények jelentős részét, progresszív adót kell bevezetni, ami a vékony középosztály vastagját érintené, de ezt kimondani veszélyes és tilos.
Vagy ha nem, hát akkor az nem baloldali politika, hanem szarmaszatolás, mint ahogy annak sincs értelme, hogy az így elszedett pénzeket beleöntsük egy idejétmúlt oktatási rendszerbe és egy lepukkant egészségügybe, mely képtelen lesz a pénzeket hatékonyan és okosan felhasználni.
Ezekről a kérdésekről lehet vitatkozni, de szerintem alapvetően rossz megközelítés az, ha valaki kijelenti, hogy mostantól kezdve majd ő mondja meg a tutifrankót, "
www.pupublogja.hu/2017/02/kamubasult-pogatsa.html
@Gábris szomszéd: aki demagográcián nevelkedett annak a démos krácia olyan magas mint békának a templomtorony

brühüyyy
kkk

a démos kráciá t tudod e? ott tőlem délre sem ismerik csak duma van habbal de aszt is pofánbassza most a krump lee rendeletekkel

kis diktátorkácska

brühüyyy
kkk
assziszi hogy pedig dehogy
toby4president

twitteren
@Eszter68: Emlékszem, persze. Még a TV is leadta. Akkor biztosan igaz. :-)

Olyanról már hallottál hogy könyvtári katalógust zsákoltak volna be - másítottak volna meg (tudod, valaki micimackót szeretné kikölcsönözni és 6.lenin összeset talál helyette:-))? Pedig az a nyilvántartás "csak" könyvekről szól.
@kekex:

A nyugdíjasok között is van lábbal szavazó. Pont annyi, mint a többi kategóriában.
Ha valakinek, nekik aztán lehet dezsavű érzésük az elmúlt évek történéseit nézve, hiszen visszaköszönnek az ötvenes évek.
Épp annyi Orbán-fan van közöttük, mint a 40,50-es generációban. Talán az a különbség, hogy választások alkalmával elmennek szavazni, mert úgy szokták meg.
A fidesz-rezsim fenntartói nem a nyugdíjasok, hanem a rendszer haszonélvezői.
444.hu/2017/02/23/a-kormany-tobb-mint-2-milliardbol-valtja-ki-a-kiskunfelegyhazi-sportcsarnokot

Tehát, ezt a puszta közepén álló kihasználatlan szart is én fizetem, aztán még én vagyok a hazaáruló. A kurva anyád bencsik.
2020 után lesz itt akkora bukfenc és ezek a sportcsarnokok, mind lerohadnak a picsába, mert nem lesz aki fizesse a fenntartási költségeket.

Olimpiát,mi g..ik?

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok.
@Eszter68: Ismét csak a szemellenzőid mögül látod a dolgokat, de majd segítek. Szóval nem állítottam szembe a pesti fiatalokat a vidéki lakossággal. Viszont úgy nehéz lesz majd meghallaniuk őszintén a vidék hangját, ha közben a momentum egyik elnökségi tagja, korábban az alábbi gondolatokat fogalmazta meg a vidékiekről.

cink.hu/igazabol-ezt-gondoljak-a-budapestiek-a-videkiekrol-1492167970
@Rodeo36 11: milyen ez a trámp!
pedig polóniumos csáját is rendelhetne:)
@rdos:

Valóban!
Az ügynökakták ott porosodnak hiánytalanul az irattár polcain. Időnként Jucika néni kiszellőzteti a helyiséget.
Ez még viccnek is rossz. )))))
@Gábris szomszéd: mi lenne, ha befejeznéd eszt?

egy valaki írt egy félre érthető véleményt, te meg nap-nap után berakod.

én is rakjam be minden nap, hogy vona mit mondott az iszlámról?
@Gábris szomszéd:

Ez a 2013-ban megjelent írás egy karakterparódia, amit a szerző a megjelenés után pár nappal világossá tett a Music FM-en.
Épp a "fővárosi" gondolkodást figurázza ki.
Nemrég a 888 porolta le, ezzel támadva a MOMO-t.

sztarklikk.hu/kozelet/a-szerzo-szerint-a-videkieket-gyalazo-irasa-csak-karakterparodia/317344

Akkor most hogy is van ez?
A Habony média csak akkor ellenszenves számodra, ha Vonát támadja?
Különben hivatkozási alap?
A Jobbik ennyire tart a MOMO-tól?
@Eszter68: Közben azért halkan megsúgom, hogy
a rendszerváltás után hosszú évekkel megalakult Jobbik, illetve az LMP is számtalanszor követelte ügynökakták nyilvánosságra hozatalát a parlamentben.(is)

alfahir.hu/egyszer_az_eletben_legyenek_meltoak_56_emlekehez_hozzak_nyilvanossagra_az_ugynoklistakat
@Eszter68: Engem a habonymédia nem érdekel. Sokkal inkább az mit kezdenek majd a vidék valós problémáival, ami nagyon nem a romkocsmák világa lesz.
@Gábris szomszéd:

Majd meglátjuk.
Nincs külön vidék vagy főváros problémája. A kettőt nem lehet elválasztani, vagy szembeállítani.
Értem én, hogy rá akarjátok húzni a bevált szdszt gyalázó szöveget a momo-ra. A vidéki embereknek pedig szájába rágni, hogy azok csak egy budapesti romkocsmás alakulat, akiknek sejtelmük sincs a vidék problémájáról.

Ez is csak egy politikai marketingfogás, vastagon fűszerezett karaktergyilkossággal.

Mi lenne, ha fele annyi szimpátiával fordulnátok feléjük, mint Orbán Viktor tette a Jobbik párttá alakulása idején?

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke 2003.május 18-án így nyilatkozott a Jobbikról: – Alakult egy új párt, a Jobbik átalakult, pontosabban párttá. Fölveszik-e velük, vagy fölvették-e velük a kapcsolatot? – Én ismerem a szervezők jó néhány erőteljes figuráját. Nagyon nehéz helyzetben vagyok, amikor azt kérdezik, mert furcsa dolog egy negyvenedik életévében járó embertől talán, de ilyen bátorító szeretettel vagy nem is tudom, hogyan nézem azt, amit ők csinálnak. – Nem akarta azt mondani, hogy atyai. – Hát igen, szóval az bántó lett volna. Hát nézze, nagyon sok mindenben nem értünk egyet. Tehát beszélgettünk velük például a Szövetség a Nemzetért Polgári Körnek az ülésén, hiszen ott is néha fel szoktak bukkanni, sőt képviseltetik ott magukat tagi minőségben is. De látom, érzem a bőrömön keresztül mindazt, amit velünk kapcsolatban érezhettek Antall Józsefék tizenegynéhány évvel ezelőtt. Tehát nagyon nehéz elfogulatlan véleményt mondani. Szerintem amit én látok, becsületes, rendes, nemzeti érdekek iránt elkötelezett, az élet mélyebb értelmét kereső fiatalokról van szó. Én nagyon kívánom nekik, hogy legyenek sikeresek az életben, és itt a közéleti próbálkozásaikat is siker koronázza. Hogy éppen pártot kellett-e nekik alapítaniuk? Hát nekem más tanácsom lett volna. De én sem hallgattam akkortájt más tanácsára, tehát az idő lehet, hogy őket fogja igazolni.”
@Eszter68: Emlékeim szerint Pesty Fekete Doboza hozta nyilvánosságra az ügyet.

beszelo.c3.hu/cikkek/a-fekete-doboz-%E2%80%93-20-eve

"Karácsony este a budapesti Hősök terén több ezren gyűltek össze, hogy megemlékezzenek a romániai forradalom mártírjairól. Ezen az éjszakán kereste meg munkatársunkat Végvári József belügyminisztériumi őrnagy, hogy video-folyóiratunk segítségével tudassa Magyarország polgáraival: telefonjaikat lehallgatják, leveleiket felbontják, szimatolnak utánuk, valamint nagy erőkkel folyik a belügyi iratok megsemmisítése. "

Tehát a megsemmisítésről ki "szivárogtat"? Végvári József III per 3-as őrnagy. Aha?

hvg.hu/itthon/20050304hivatasoslista

Laci meg lefilmezte, hogy sötétben (mikor máskor) egy teherautóra papírzsákokban vélhetőleg aktákat pakolnak fel, amúgy felismerhetetlen emberek. Ez egy olyan erejű bizonyíték, ami a világ összes bírósága előtt "megállna". :-)

Az őrnagy az Antall kormány megalakulásáig állományban maradt! Nagyon életszerű. Igaz?

Majd utána Antallék alatt kapott valami büntit (formailag ekkor és csak ekkor minden rendben, szivárogtató megbüntetve). Erre meg a kedvencem a börtönőr. Egy csapat maguk, ne is tagadja. Vagy valami ilyesmi. :-(

Neked "Juci néni szellőztetése", nekem meg ez az a valóság, amit még mindig nem értek (hacsak úgy nem hogy minden karton érintetlen). :-)
@taga20: ismerd meg közelről

most csináltak egy gumibabát róla kibaszott randa de a lényeg, hogy olyan kis pöcse van, hogy alig láccik

mint minden nagyotakaró senkiházinak akik a hatalommal akarják ellensúlyozni a hiányaikat

brühüyyy
kkk
@Eszter68: Már megbocsáss de karaktergyilkosságot én sokkal többet látok tőled, pld. velem kapcsolatban.
Egyébként meg nem lehet tudni, hogy miről van sejtelmük de majd lesz ha őszintén beszélgetnek a vidéki emberekkel. :)
@Rodeo36 11: mondasz valamit haver!
a geci is akkora, mint a kutya ülve.
ja és a főnöke, még nála is alacsonyabb pár centivel:))
@taga20:
a krump lee ről csináltak egy gumiobabát (többek között) ami kibaszott randa de a lényege hogy olyan kis pöcse van hogy alig láccik
ez a diktátorok hatalmi küzdelmének oka helyettesíteni a hiányokat
brühüyyy
kkk
@Gábris szomszéd:

Nosza, fuss Fab-hoz, ahogy a régi szép időkben! ))))
@Gábris szomszéd: mongya egy zuglói csóka!

apám, te nagy bennihil vagy!:)))
@taga20: Hitted volna? :)

100 helyett 190 milliárdba kerül az új Puskás Stadion

index.hu/sport/futball/2017/02/23/lazar_janos_puskas_stadion/
@Gábris szomszéd: a főnököd helyettese!

ha tovább baszogatod ferit, vasárnap felnyomlak az istennél:))
@Eszter68: Tévedésben vagy, hiszen nem emiatt említettem. Csupán csak a kilógó lóláb miatt, miközben tőlem számonkéred a bizalmat mások felé, ugyanezt nekem már semmiképp sem adod meg. :)
@Gábris szomszéd: királylány, te még hiszel a fehérlóban?

lesz az még 390 is a végére.

alkotmányos köcségről még nem hallottál? meg saját lábról?

uploads.disquscdn.com/images/f830774074e8c66bb714b3cd0bdef6b90e78396ae10c10c91911592a856ab217.png
@taga20: A főnök pontosan tudja, hogy milyenek a helyettesei. Sőt még az érdi forgácsolókat is számon tartja. :)
@Eszter68: Ja és a Végvári büntiben az a legérdekesebb, hogy nem azokat büntették akik az iratokat "megsemmisítették" (mai napig nem tudni hogy kik voltak azok akik ezt tették, ha egyáltalán tették), hanem az állítólagos szivárogtatót. :-( Gondolj bele, csak egy könyvtári katalógust kivág a szemétbe a könyvtáros azért mit kap egy közgyűjteményes?

Ügynökügyek. Vagy tizenöt évvel a módszerváltás után régi jó - ritkán látott gyermekkori cimbivel söröztünk jó kedélyben politizálva. Ügynökkérdés is felmerült. Erre mondja cimbim, hogy mindketten tudjuk, hogy te nem vagy, vagy voltál? ügynök. Seritalt majdnem félrenyeltem. Néztem vagy 3 másodpercig szótlanul gyermekkori jóbarátom (közben végig pergettem történetét - "mindig jókor volt jó helyen"), majd csak annyi kérdeztem tőle:

Te ezt honnan tudod?

Fél sörömet és a cimbit ezután szó nélkül otthagytam (nem pont így volt, de majdnem). :-( Mai eszemmel a sört még megittam volna. :-)
@Gábris szomszéd: jáj, ne ijeszgess!
nem merek lefeküdni:))
@Gábris szomszéd: ühüm, azt a karaktert azért nem egyszerű legyilkolászni vagy bármit tenni vele

a te karaktered az, ami, ne éld bele magad, hogy közönséges földi halandó bármi rosszabbat képes lenne belőle kihozni, mint önmagad
@habakuk000: Nekem más a véleményem arról, akivel személyesen is találkoztam. :)
@taga20: Ezért most küldök neked egy kis retrót. :))

youtu.be/KxwXNICZ5DI
@Gábris szomszéd:

Ha János vitéznek hívnák azt a reget, aki elkötelezett jobbikosként írogatna ide, tőle kérdezném.
A Jobbik és a MOMO viszonyáról írtam.
Azt hittem, világos. ))))
@habakuk000:
Így kéne működni az ellenzéknek is - külön saját szólamok - és mégis jól együtt hangzik. Persze ahhoz el kellene fogadni egy karmestert is.
De az milyen lenne, ha Vona ilyen szerelésben menne a Parlamentbe. A bácsi gatyája inkább tűnt szoknyának.

Eszter68 (törölt) 2017.02.23. 21:51:09

@rdos:

Meggyőződésem, hogy az ügynöklisták mára már foghíjasak lettek. Viszont még a megmaradt anyagokból is sok disznóságra derülhet fény.

"Az ÚPN csütörtökön már a honlapján is közzétette annak a 29 StB-ügynöknek a nevét, akiknek aktáit a kommunista rendszernek véget vető "bársonyos forradalom" napjaiban valakik eltüntették, de az StB múltját kutató, annak levéltári anyagait őrző UPN azóta egyéb fellelhető dokumentumokból rekonstruálta a történteket.

Így derült fény most arra is, hogy kommunista ügynök volt például "a szlovák újságírás nesztoraként" aposztrofált nacionalista tollforgató, Jozef Darmo, akinek az ügynökaktáit nyilván azért kellett eltüntetni, hogy Vladimír Meciar kormányzása alatt őt nevezhessék ki a szlovák közszolgálati televízió (STV), egyszersmind az újságírók szakmai szövetségének elnökévé, a médiatudományok egyetemi előadójává.

Az említetteken kívül a 29 megszépített múltú kommunista ügynök soraiban további ismert nevek, ma is élő személyek vannak. Köztük találjuk a legnagyobb szlovák könyvkiadó tulajdonosát, vagy Meciar pártjának korábbi parlamenti képviselőjét is, aki most a Dubcek nevét viselő trencséni egyetem oktatója."

mult-kor.hu/20080808_siraso_jelentett_dubcekrol
@Eszter68:
Eszter nem akarunk mi semmit sem szembeállítani. Próbálunk néhány tényt és a nagy tespedés okait elmagyarázni.
De ha nem megy át, akkor kisnyúl.
@Eszter68: Van viszonyuk egymással? Te kis hamis. :)
@Gábris szomszéd:
És tűzbe tennéd a kezed, hogy a stadion ára megáll 190 mrd-nál? Mert az kis magyar csoda lenne.
@kekex: én a fideszesekre minden pénzt rá mernék bízni. :)
@Gábris szomszéd:

Mire ezt leírom már cirka kétszázmilliárdnál fog tartani az új Puskás árfolyama.
Mekkora cinizmus kell ahhoz,hogy telipofával vádaskodjanak olimpia ügyben,hogy szakadjanak meg(
Komolyan mondom a tűzzel játszanak ezek a börtöntöltelékek(

kepkezelo.com/images/00kqmarjtmxjuozw0fgm.gif

kepkezelo.com/images/hrawx8sy5yoabf5hqd42.gif
@kekex: OFF

én már nagyon várom, hogy kiderüljön ebben az ügyben is az igazság.

nepszava.hu/cikk/1121606-tisztazni-kell-ki-lotte-le-a-rendort-bonyben

ON
@kekex:

Gémesi is beszáll a 'párttáalakulunk buliba(

Háwazz

2018 "a sírt hol nemzet sűllyed el pártok veszik körül((
@gazoló: én is pont erre gondtoltam, amikor megláttam a hírt. :)
"A Fővárosi Közgyűlés tegnapi ülésén sikerült megakadályozni a Rác fürdő eladását, ami a hírek szerint Orbán vejének, Tiborcz Istvánnak az érdekeltségi körébe kerülhetett volna." :)

alfahir.hu/2017/02/23/jobbik_rac_furdo_tokody_marcell_tiborcz_istvan
@Eszter68: Akkor a közvélemény deformáló ügynökök meggyőztek. :-)

Átkosban teljesen polgári cégnél a térképtár TÜK Titkos Ügyirat Kezelés hatálya alá tartozott (topográfiai térképek voltak benne, ma már régen nem titok, de akkor komolyan vették). Csak onnan tudom, mert én voltam a TÜK-os (én voltam a legfiatalabb, mi a 3. emeleten voltunk, a térképtár a pincében, röviden lóti-futi voltam :-)). Na kérlek. Onnan egy "gombostűt" sem tudtam volna úgy elhozni hogy le ne bukjak. Csak jelzem ez egy teljesen hétköznapi ipari cég volt.

Akkor majd a béemből zsákszámra?

Meggyőződésed ellenére én ezt nem hiszem el. :-(

És akkor már a linkedből kiemelem Dubcek "autóbalesetét". És még mennyi ilyen van, amiről nem is tudunk. :-( Aztán amiről nem sokat mesélnek azóta sem, az ügynök az alapvetően nem "hírszerzett" (azt is csinálta ugyan), hanem befolyásolt. Újságírónál, videós újságnál (Pesty fekete doboc), vagy akár itt.

"Minden népnek olyan kormánya van, amilyent megérdemel" ma "hallottam" itt. :-(
@Gábris szomszéd:

Kimazsolázzák a legjobb cuccokat a brigantik,remélem el lesz kobozva a legelső adandó alkalommal!
Elég siralmas volt látni az agóniáját ennek a remek vagyontárgynak,de valószínűleg várt a "menyasszonyra(

Eszter68 (törölt) 2017.02.23. 22:38:29

@kekex:

Nem értem, hogy a tespedés okainak vizsgálatát miért épp a vidéki nyugdíjasok életvitelének elemzésével kezded?
Számomra sokkal riasztóbb a tőlük fiatalabb generációk rezignáltsága.
@Gábris szomszéd:

A Rác fürdő (tabán) környéke a tizenkilencedik században)

kepkezelo.com/images/dxjcqizff31p1lbh20mc.jpg

Jó éjszakát,nézd a csekettesen a zolimpiát)

kepkezelo.com/images/sa54o0eso7stvsgkj15i.gif
Kellemes éjszakai tevékenységeket
Chorus:
So bugger off, you bastards bugger off! (Fuck You!)
www.youtube.com/watch?v=jrXP5zoFxss
és
F**k You I'm Drunk
www.youtube.com/watch?v=8MnF6tonFY4
@gazoló:
Pedig Gémesi tanulhatott volna Bajnai kudarcából A párttá alakulás egyenes út a eljelentéktelenedéshez.
@Gábris szomszéd:
Egyrészt idén már nem "összefogásról" hanem együttműködésről beszéltek. Másrészt együttműködni lehet külön listákkal is. Megegyezni az egyéni körzetekben kell. A jobbikot is tolerálva 4 lista elfér egymás mellett kis súrlódással. Frakciót csak pártként bekerült alakulat alakíthat. A kdnp azért, mert kötőjellel rajta volt a fidesz mellett. A DK meg azért nem, mert a választás után vált ki az mszp-ből. Amikor meg bekerült, rögtön emeltek a szükséges létszámon.
A kicsiknek lenne értelme választási pártot alapítani, mert akkor együtt ugorhatnák meg az 5 %-ot, amire külön esélyük sincs. Pl visszasündöröghetnek a shiffertelenített lmp-hez.
@Eszter68:
Tényleg nem? Pedig onnan indultunk, hogy miért tarolt pont vidéken a fidesz, és én egyenes arányosságot állítottam az 1000 főre eső értelmiségiek relaltív alacsonyabb arányával
Budapesttel szemben. Amit te vitattál.
Mire a népies-urbánus ellentéten keresztül eljutottunk a vidékiek életviteléhez.
Ha csupa atomtudós lakna vidéken - akkor is politikailag hülye a többségük.
@Gábris szomszéd:
Egyébként a jobboldali pártocskák alakulása inkább a jobbikot aggaszthatná (Gémesié gondolom ilyen lesz, meg Béndeknek van egy pártkezdeménye, de ő is most írta, hogy ki Gyurcsánnyal és Orbánnal a közéletből. Hja, ha nincs ellenfél akkor bárki győzhetne)
A választók meg nem hülyék, az esélytelenekre azért nem szavaznak, nehogy elvesszen a szavazatuk. Szentendrén speciel a Munkáspárt nulla egész zéró szavazatot kapott, azaz még a jelölt sem szavazott saját magára.
Pedig az induláshoz kellett aláírásokat is gyűjteni.
Szép álmokat az együttműködésről:
www.youtube.com/watch?v=aE2GCa-_nyU

Eszter68 (törölt) 2017.02.24. 00:21:44

@kekex:

Én nem az 1000 főre eső értelmiségiek relatív alacsonyabb arányát vitattam, hanem azt a stílust, ahogy a vidéki nyugdíjasok életvitelét jellemezted.
Sem budapesti lakhely, sem az értelmiségi lét nem garancia a politikai "okosságra", a felvilágosult gondolkodásra.
Főleg Magyarországon nem az.
...".. Abban igaza van Botkának, hogy egy Ferenctelen listának sokkal nagyobb esélye van kormányt váltani, mint egy Ferenccel felállítottnak. .."

amíg ez a cselédnép ÍGY érzi..addig csak maradjon neki a mostani hűbéruras rendszer...

mert megérdemli !!
@kekex:

'aprópénzek ever!

..háwazz,elgondolkodtam törvényes és vagy etikus témában)

Ügyes,amikor az 'unyyót üzemeltetik népjóléti minisztériumként(

A gyűjtésünk szerint érintett polgármesterek a mostani és az előző ciklusból nagyrészt függetlenek, de fideszesek is vannak köztük. Nyert például
Edelény városi Fidesz-alelnökének, Lak polgármesterének felesége 35 milliót
Jászapáti fideszes exalpolgármestere, jelenlegi képviselője 5 milliót
Rózsafa fideszes polgármestere 20 milliót,
Salgótarján volt fideszes alpolgármestere 7,3 milliót
Nagyharsány fideszes polgármesterének felesége 22 milliót
Jászboldogháza fideszes polgármestere 5 milliót
Napkor fideszes polgármesterének öccse 35 milliót
Csincse fideszes polgármestere 18 milliót
Megtaláltuk Daher Pierre fideszes exképviselő feleségét is a listán 35 millióval
És persze Mondok József izsáki polgármester két háza is ide tartozik.

index.hu/belfold/2017/02/24/eu_szallashelyek/
keményevagye Deni?)

444.hu/2017/02/24/kemeny-denes-harcolt-volna-az-olimpiaert

Lehet,hogy belőlük is hülyét csinált a 'triumvirátos,avagy "aki kurvának áll ne csodálkozzon,ha ba@@ák)
@gazoló:
Sok kicsi sok milliárdra megy. A haszonélvezőket nem is csodálom, hogy támogatják a fideszt. Na de azok akik "ugyanazt kapták jutalmul, mint mi büntetésül"?
De szép is az, amikor az oroszok az illiberális/undemokrata országunkat elrettentő példaként ekézik!
privatbankar.hu/makro/apa-kezdodik-igy-nyulnak-bele-az-oroszok-a-kovetkezo-valasztasba-304270
"„A magyar kormány politikáját bíráló és a hazánk és az EU konfliktusával foglalkozó cikkeknek is az lehet a céljuk, hogy rajtuk keresztül rámutassanak: az Európai Unióban sem minden tagállam tartja tiszteletben az emberi jogokat; az EU-n belül komoly nézetkülönbségek vannak, ami azt mutatja, hogy az Unió hanyatlik és szétesőben van.” „A vizsgált médiumok közül a Regnum a legmanipulatívabb. Célterülete a volt szovjet utódállamok, emiatt „Magyarországot revizionista szándékokkal rendelkező, ezért destabilizáló tényezőként igyekszik bemutatni, hogy ezzel bizonytalanságot és félelmet keltsen.”
"A holgy ugyanaz az egyszeru magyar diaklany, aki a Mandineren esett neki a Momentumnak. Egyszeru magyar diaklanykent a FIDELITAS kulugyi kabinetjenek a vezetoje."
orulunkvincent.blog.hu/2017/02/23/orban_magyarorszag_atyja_fidelitasposzt
(Lázár) "Kijelentette: ha minden fideszes szavazó támogatta volna az olimpiát, akkor sem lettek volna többségben a referendumon. Az MSZP szerint ezzel Lázár elismerte, hogy az emberek többsége már nem támogatja a Fidesz-KDNP kormány politikáját."
nepszava.hu/cikk/1121711-olimpia---elarultak-hany-milliardot-dobtak-ki-az-ablakon/
(Nem épp mai) napi Gyurcsány. De azért még időszerű:
(Hazudott-e Gyurcsány?)
https://books.google.hu/books?id=zLdTCAAAQBAJ&pg=PT159&lpg=PT159&dq=Gyurcsány+nobel+díjas&source=bl&ots=mWvSddgMux&sig=zivZ
444.hu/2017/02/24/arban-szinte-paratlan-lesz-az-uj-puskas-stadion

"A 190 milliárd az 618 millió euró vagyis 654 millió dollár."

Kibaszott sok pénz egy kurva stadionra. Csak a baráti és szintén korrupt Azerbajdzsánban építettek hasonlót ennyi pénzből.

A románok 50 milliárdból felhúzták egy év alatt a nemzeti stadionjukat.
Itt szarosmagyarországon meg már 190 milliárdnál tartunk és még csak a rombolásnál vagyunk. Hol van még a vége.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok.
444.hu/2017/02/24/orban-alomgyilkossag-tortent

"És még arra is futotta, hogy a népszavazást kezdeményező Momentumot "az új SZDSZ-nek" nevezze. "Kis lökdösődés az MSZP-vel, aztán koalíció, erre kell felkészülni" - mondta."

Tele lett a gatya, mi g..i?

Na de itt a válasz is.

"Nem a Momentum kezdte az SZDSZ ifitagozataként a politikai karrierjét, hanem a Fidesz. Nem a Momentumnak voltak az SZDSZ-szel közös jelöltjei, hanem a Fidesznek".

Hát ennyi.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok.
444.hu/2017/02/24/ujra-1982-van-az-mszmp-belugyi-tudositoja-teljes-lenduletbol-nekirohant-a-momentum-mozgalomnak

A régi komcsi reflexek működnek, mi elvtársak?

Gondolom ez a g..i is szeretett volna hasznot húzni az olimpiából, mint az 56-os emlékévből.
Csak hát nem a Momentum vonta vissza a pályázatot, hanem a teknyős.
Ebből is látszik, hogy soha nem volt "nemzeti egység" az olimpiával kapcsolatban, különben nem fosták volna össze magukat az elvtársak egy népszavazástól.

Amúgy meg elvtársak, minél jobban támadják a Momentumot, annál inkább igaza van a Momentumnak és megerősíti azt.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok.
@Oxica: Van egy ötletem. Ne azt írd, hogy szarosmagyarország, hiszen mi is itt élünk. Legyen helyette valami más. Mondjuk szarosviktor, stb. Na mit szólsz? ;)
@Oxica:
Drága álom. Viktornak azt üzenték a választók: drágÁlom!
@Gábris szomszéd:
és ha körbenézel - nem trágyát látsz?
444.hu/2017/02/24/mi-lett-volna-szegyen-a-nepszavazas-varatlan-helyrol-kapott-ugynevezett-kerdest-orban-viktor

A szégyen az elvtársak, hogy a régi mocsok komcsik, mocskolják a Momentumot, az egyetlen olyan erőt amelyik már nem a múlt rendszerben nevelkedett.
Akkor is hajrá Momentum, takarítsátok el ezeket az őskövület, g..i komcsikat.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok.
@Gábris szomszéd:

Nem. Amíg a g..i hatalmon van, addig a szarosmagyarország is marad.
Hiszen ebben élünk, a szarosmagyar valóságban. Amerre nézek, szar szar hátán.

Mikor eljön a nap, hogy a teknyős lemond, vagy megbukik, akkor én sem írom többet hogy szarosmagyarország, de addig kitartóan írom, mert én kitartó vagyok, mint egy gepárd.

Éppen tegnap jelentette be lázár g..i, hogy 100 milliárd helyett 190 milliárdból épül meg egy szaros stadion, itt szarosmagyarországon. Akkor? Hol élünk? Itt, szarosmagyarországon.
Ennyi.
@kekex:

Amikor Gyurcsány 2008-ban javasolta, hogy hozzanak létre pénzügyi mentőalapot a bajba került országok segitésére -természetesen akkor Magyarországra gondolva - mindenki sietett elhatárolódni tőle. Eszükbe nem jutott, hogy lehet még borúsabb a helyzet. Aztán jött a PIGS pánik,( en.wikipedia.org/wiki/European_debt_crisis ) majd a görög bukta, holott ha az a mentőalap már üzemel, akkor nem lett volna egyikből se olyan pánik, mint igy, és nem lett volna annyira mélyrepülés az európai gazdaságban sem.
@DarthVader:
Na látod, ez jó példa a jó ötlet rosszul kivitelezve technikára. Mivelhogy mindenféle egyeztetés és lobbizás - tehát támogatás szervezése nélkül - dobta be az ötletet.
Mivel mi a lehűtött gazdaságunkkal előbb megéreztük az első hullámokat- sokan azt hitték, hogy ez vihar egy biliben, ő meg csak kapkod fűhöz-fához, és az egész marad "magyar ügy".
Aztán persze, amikor a hullámok ott is borogatták a hajókat - már hiába látták be, hogy "kétszer ad, aki gyorsan ad", és lehetett volna fékezni a válság mélyülését, akkor már az a szekér elment.
De nem véletlenül volt pont válságkezelésből közgazdász társszerző.
"A halálomról szóló hírek erősen túlzóak”. (Mark Twain)
mandiner.hu/cikk/20170224_lakner_zoltan_az_ellenzek_vege
@Gábris szomszéd:
Igazán bájos lesz a tülekedés, hogy kinek a népszavazási kérdését fogja hitelesíteni az OVB? Merthogy az lmp is bejelentkezett az indításra.
Ha a MOMO azt hiszi, hogy az a 266e aláírás mind a pártjuk támogatója lehet - nagy-nagy meglepi fogja érni!
De nekem secko jedno: ha legalább valamiben egyet tud érteni az ellenzék - az éppen Paks2 lehet/ne.
444.hu/2017/02/24/szanyi-tibor-szerint-a-fidesz-penzeli-a-momentum-mozgalmat-haris-evan-keresztul

Szanyi kapitány elvtárs!

Aki interjút ad a prostisrácoknak, az annyit is ér. Bizony szanyi elvtárs, lassan vége lesz a kényelmes ellenzéki életnek, az örökös ellenzéki pozíciónak, mert jön a Momentum és elsőnek az MSZP t söpri le a palettáról, aztán persze majd a fideSS is sorra kerül, de ők még had vergődjenek egy kicsit a saját szarukban.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok.
süti beállítások módosítása