Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: "Kérdéses, hogy mennyivel haladhatott a sofőr, amikor megcsúszott, hiszen a képek alapján hatalmas... (2024.04.25. 14:11) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2016.07.06. 08:57 Fabius

A népszavazás, amibe minden politikai vezető belebukott

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy népszavazás amibe mára minden politikai vezetőnek sikerült belebukni, "győztes" és vesztes oldalon ugyanúgy. Oké, a győzelmi mámort icipicit beárnyékolja, hogy például a font 31 éves mélyponton van jelenleg a Brexit diadal után, de akkor is.

Innen ahol én ülök úgy néz ki, nem sült el jól a politikai haszonszerzésből generált népszavazás.

Cameron bukása eleinte nem is nagyon volt kérdés. Ettől meglepőbb, hogy a toryk közül a legesélyesebbnek tartott jelöltek sorra ugrottak el az utódlás és kilépés levezénylés lehetősége elől. A Munkáspárti Corbynt bizalmi szavazással megpuccsolták párton belül, a legnagyobb pofa Farage meg előbb csinált egy nem túl diszkrét és ízléses hátra arcot a leghangosabb választási ígéretből, majd jobbnak látta önként elmenni a levesbe. Ő megtette "kötelességét", kivezette országát az Unióból, a beszakadt nemzeti valutával, a hogyannal meg a mi lesz mosttal meg szopjon valaki más.

brexit3.jpg

Tudja fene. Valamiért azt érzem, hazai elitünk nem fog ebből sem tanulni semmit. Pedig a britek kiegészítették a székely népi bölcsességet ami már így hangzik:

- az asszony nem ember,

- a sör nem ital,

- a medve és a nép szavaztatása nem játék!

 

670 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr428869696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

És utánuk a vízözön. Drága lecke.
@Max val Birca főszerkesztőhelyettes:
Nyert egy tapasztalatot hogy jól megszivatták őket.
éjjen az angol és a magyar nép megbonthatatlan baráccsága!
@Max val Birca főszerkesztőhelyettes:" Az angol nép nyert, ez a lényeg."

Lápimagyar.

Mé-szaros a szád lőrincz 700 millás kecójával meg te is nyertél, mert érted lopták össze uniós pénzekből. Néha majd megsimogathatod az aranyoroszlánt a kapuban. Ez a lényeg.

Hajrálápimagyarok.
@Oxica:

Mindenhol vannak nagytőkések, s mindenhol szokásuk a lopás.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

Én úgy tudom, hogy sok kilépés-ellenes szavazó mára megbánta, hogy így szavazott.
@Max val Birca főszerkesztőhelyettes:

Azt ugye te is tudod, hogy annak semmi értelme?
Mit bántak meg azon? Hogy nem nyertek eléggé?!
és ezt mi is meg fogjuk próbálni október elején.....
Aztán itt ki fog belebukni...?!?!
"Tudja fene. Valamiért azt érzem, hazai elitünk nem fog ebből sem tanulni semmit..."

Mer' az MSZP miből tanult az "elmúthatévben"?

Vagy a DK? Esetleg a többi bohóc?

Arról már nem is beszélve, hogy a választóik mit tanultak? Bármiből is.
@nemecsekerno_007:

a lónak is négy lába van, mégse asztal.

ács feri
@Max val Birca főszerkesztőhelyettes: Ha a nép alatt az angol tőkéseket érted, akkor igen. Azok nyertek.
@nemecsekerno_007:

gyere ki iccaka a füvész kertbe, ottan majd elmagyarázom. ha nem lennék ott, akkor tanáld ki magad!
Értelmetlen párhuzamot vonni a két népszavazás között. Tipikusan az alma körtével való összehasonlításának az esete.
Nagy-Britannniában a kormányzó elit sokat kockáztatott ezzel a szavazással, de kénytelen volt meglépni, hogy kifogja a szelet a Ukip vitorlájából.
A jelenlegi magyar vezetés semmit sem kockáztat az őszi népszavazással, hisz borítékolható a nemek nagy arányú győzelme, és ezzel a kormánypárt további erősödése.
Ezenkívül a két szavazás jelentősége is egész más nagyságrend. A brit szavazáson igen sok minden múlt, míg a magyaron nem nagyon múlik semmi. A kormány csinálja majd amit eddig, immár egy komoly lakossági megerősítés birtokában..
A jelek szerint most jött el a sokk időszaka, de ezt túl fogják élni. Hosszú távon jobb lesz az angoloknak, az EU életképtelen képződmény, ha marad minden a régiben. Ugyanis ha még 198 millió embert fogadnak be, óhatatlanul meg fog borulni minden egyensúly. Egy friss adat: a német gazdaságban eddig kevesebb mint száz bevándorlót tudtak foglalkoztatni (hivatalosan). Ez katasztrofálisan nagyon rossz arány.

Nem igaz, hogy az EU vezetésének nincs köze a kialakult helyzethez. Az meg külön felháborító, hogy az EU vezetéseben még csak fel sem merült a politikai felelősség gondolata, az, hogy nekik is részük lehetett a brexitben, és ezért valamiféle következtetéseket lenne illendő levonni...
@Max val Birca főszerkesztőhelyettes: Így van, a nép a lényeg. Szurkolok, hogy a magyar nép is nyerjen (legalább egy hangszórót), a vezetők meg gyarapítsák a Cameron-Johnson-Farage klubot.
Ja igen, és a skót népnek is szurkolok.
@Atacama: Vágyálmaid csak akkor teljesülhetnének, ha ősszel az igenek nyernének, amire lássuk be, nincs túl sok esély..
A kényszeres összehasonlítgatások során elfelejtitek, hogy Cameron esetében végül az az álláspont győzedelmeskedett, amely ellen a brit miniszterelnök kampányot, így pedig kénytelen volt lemondani..
A skótok pedig a kezdeti heveskedés után, kissé lehülve, józanul átgondolják majd a dolgokat és maradnak.
@A megvalósult amerikai ólom..:

úgy teccik gondolni, hogy a jütök is, meg a piktek is meggondójják magukat? és mi lesz velsszel, mint a lexebb koronával? észak-Írországba kötelező lesz a circumcisio? hogyan döntenek a koknik vasárnap reggeli józanodás esetén, márminthogy akkor le lesz-e kvótázva magyarország, ha a földkerekség valamennyi okosa átlendül ezen a problemán és eljácca a nagykelepet. én csak egy eccerű rénpásztor vagyok, de óvastam a cameron kottáját. bizonyám!
@Neo07: Nem biztos, hogy jobb lesz. Ha a gazdaság lelassul, olyan hátrányba kerülhet, amit nem fog tudni behozni. Miért? A City elveszíti vezető szerepét, a gyártók kénytelenek lesznek áttelepülni, és máris bebukott a belső fejlődésre alapozott csudaterv....belső infláció, külső infláció. Borítékolható a spirál....ekkor felerősödik a skótok ki Britanniából! érzése, az írek pedig nincsenek földrajzilag sem messze Európától....márpedig akkor vagy megszűnik Great-Britain, vagy polgárháború lesz....nem látom a pozitív végkicsengést....ja, te 100 évre gondolkozol előre?
@hacsaturján: Már jelezték egyes területek (Wales, Cornwall) hogy továbbra is igényt tartanak a támogatásra, amit eddig az EU biztosított....ha nem kapják meg...ki tudja? Walesnek van önálló parlamentje, törvényhozással....
Ballibek szerint egy házasságban kétféle állapot van: vagy kizárólag azt csináljuk, amit a másik akar, mert ő az erősebb és biztos az okosabb is, vagy elválunk mert hurrdurr.

Az, hogy esetleg vannak problémáink amiket kezelnünk kell valahogy, meg egyes dolgokat máshogy akarunk csinálni ami természetes, ez valahogy nem fér bele a világképükbe. Ezt úgy értelmezik, hogy akkor el akarunk válni.

Szomorú emberek lehetnek ezek.
@A megvalósult amerikai ólom..: "ha ősszel az igenek nyernének, amire lássuk be, nincs túl sok esély.."

De arra sincs, hogy a nemek.
Felszívja magát októberre mondjuk egymillió, általában bármiről meggyőzhető honfitárs, hétmillió otthon marad.
Sakkor mi van?
Ez nem lesz akkora diadalmenet, hogy másnap nemzeti szinű téglával lehetne mellet döngetni.
Vagyis orbitális bukta.
@Könnyen elkaptuk, uram!:
A gazdaság őrült folyton-folyvást túlpörgetése előbb-utóbb megbosszulja magát, azért fog az emberiség kighalni, és még jó, ha a Föld bioszférája nem megy rá. Már kongatják a vészharangot a túlmelegedéssel kapcsolatban.

Ezért jó lenne, ha mihamarabb megtaláljuk a módját a GDP-hajszolás alapú társadalom helyett a fenntartható társadalom modelljét. Eddig is voltak válságok, de mindig kikecmeregtünk a visszaesésekből, a britek is túlélik.

Kettő: Ők még jól járnak, még korán lépnek ki az EU-ból. Lehet, erőltetett történelmi analógia, de nem tudok szabadulni attól a gondolattól, hogy trianont is egy szövetségből való kilépés okozta. Ugye közös külügy, hadügy és pénzügy, mikor a monarchia felbomlott, a saját önálló ügyek hiánya miatt nem tudtuk kezelni a válságot, nem volt önálló magyar hadsereg, naná, hogy a szomszédok ránk rontottak. Persze ebben benne van a török megszállás következménye is, de végső soron a kritikus pillanatokban nem tudtuk fogni a gyeplőt.

Ezért veszélyes az EU, mert ahogy az britek is, mi is (és a szomszéd államok is) jócskán meggyengülve fogunk ebből kikeveredni...
@hacsaturján: Megszokták már a fontot, inkább maradnak. Egyéként is, a szezon végén már minek csatlakozni a döglődő behemóthoz?
@Könnyen elkaptuk, uram!: igen, van neki és ?

Ti komolyan azt hiszitek, hogy a brüszeli vízfej kedvéért a skótok, walesiek elfelejtik, hogy kivel közös a történelmük, gazdaságuk hosszú évszázadok óta ? Egy dolog az "úniós pénz" (ami egyébként is ordas nagy csúsztatás", de másik az, hogy nem lövik lábon magukat a cinikus kontinens kedvéért Anglia megtagadásával. Kilépnek Bagy Britanniából ? Lehet, de semmi sem fog változni az angolokkal.

Merkelék lesznek legjobban beszarva, ha Skócia, Wales különválik "az EU kedvéért". Mert majd akkor derül ki, hogy semmire sem jók a brüsszeli tökvakarók. Angliával közösen egész jól meg lesznek tövábra is, vagy még jobban.

Na majd akkor nyílik ki a többi, lóvátett ország szeme.

Álmodik a lilanáci nyomor.
Valójában az angolok nagyon okosak voltak.

A parlament nem fogja el fogadni a népszavazást, mivel az az előző lemondott kormány.
Bizony...
Hiába akarja Junker/Brüsszel hogy kilépjenek.
ellenben kimutatta Junker a foga fehérjét.

Junkert átbaszták, és megmutatták, hogy Junkernek és brüsszelnek nincs jövője.

Okosak az angol politikusok.
@A megvalósult amerikai ólom..: " immár egy komoly lakossági megerősítés birtokában.." Ezt nem mondanám, mert eddig sem volt igaz. A többivel egyetértek.
@kuki123: ja, okosak voltak.
Innetől - ha maradni akarnak - kb. bármit el kell fogadniuk amit Junckerék mondanak, mert ha nem akkor 'el lehet menni'...
Az eddig eléggé súlytalan pozíciónak hirtelen hatalma lett.
@báró Csekonics: ez egy vélemény szavazás volt.
Most ki ír az új kormány egy szavazást... és az NEM-re fut...
Junker mit csinál?
seggét a földhöz verheti

De igazándiból, amíg a parlament el nem fogadja szavazást és ténylegesen meg nem kezdi a kiválási procedúrát, addig junker és bagázsának a kuss van.

de ahogy lereagálják Brüsszelben...az mindent elmond arról hogy nincs szükség az unióra főképp nem Brüsszelre.
Amit csinálnak az diktatúra magas szinten.

Nem az a kérdés mennyit veszt az egyesült királyság, hanem hogy mennyit nyer azzal, hogy nem függ egy központi hatalomtól.
@Spániel: Kíváncsi vagyok, hogy az általad vázolt részvételi adatok esetén mit mondtál volna egy boltzár ellenes népszavazás után? Gyanítom, egészen mást..
Mindenesetre teljesen téves és valóságidegen az az elképzelésed, hogy több millió kvótát elutasító szavazat bukta lenne a komrány számára, akkor ha nem lenne meg az ervényességhez szükséges 50 %-os részvételi arány (bár könnyen lehet, hogy meglesz.)
De egy akár 2-3 milliós részvétel is komoly fegyvertény lehet a kormány EU-s politikája mellett. Márpedig ennyi embert könnyen el lehet vinni a téma mozgósító ereje miatt, de már a kampány is hónapokig fogja tematizálni a politikai közbeszédet, ami önmagában is igen előnyös a kormányzó erők számára.
@Max val Birca főszerkesztőhelyettes: "Én úgy tudom, hogy sok kilépés-ellenes szavazó mára megbánta, hogy így szavazott."

Hazudsz. Ennek épp' az ellenkezője igaz: rengeteg kilépéspárti szavazó eszmélt rá már a szavazás másnapján, hogy őt bizony átverték.

Tudod ezt te is, de hazudsz, mert fizetnek érte.
@micsoda?: Ősszel kiderül, hogy mennyien utasítják el a központilag vezérelt beteleptést hazánkba. Borítékolhatóan több millió magyar tesz majd így.. Ez egy komoly megerősítés lesz a kormány számára.
@kuki123: pont az a baj, hogy messze van Brüsszel a diktatúrától, sokkal inkább anarchia.
Ha tényleg diktatúra lenne, akkor nemhogy Viktorunknak kisebb lenne a szája (és az arca), de pl. nem lenne ekkora menekültválság sem, mert Angéla néni nem dumálhatna meggondolatlanul olyanokat hogy jöjjön csak mindenki, mert tárt karokkal várjuk.

Szóval én inkább azt mondom, hogy _nem erre_ a Brüsszelre lenne szükség.
@A megvalósult amerikai ólom..:

Hiba volt kiírni a kvótanépszavazást

"Igennel nyilván nem szavaznék. Azt is leírtam, nemmel miért nem szavaznék. Marad tehát, hogy maradok otthon. Akkor viszont egy olyan MSZP malmára hajtom a vizet, amely épp Hunvald Györgyöt választotta helyi vezetőjének. Ez a dilemma, kérem."

mandiner.hu/cikk/20160706_stumpf_andras_hiba_volt_kiirni_a_kvotanepszavazast
@fidesz jobbik maszop dk együtt pm lmp egykutya:
" rengeteg kilépéspárti szavazó eszmélt rá már a szavazás másnapján, hogy őt bizony átverték."

Vagy a bennmaradáspártiak néztek utána a gugliban, hogy jé, most mi lesz, mi is ez a brexit igazából?

Persze hogy nyilatkoztatnak pár embert, akik dacból szavaztak, de megbánták, mert ilyenek mindig vannak és lesznek bármiféle kérdésben; de ettől még ordas nagy csúsztatás csak az egyik táborra ráfogni a gugli-kereséseket.
@nemecsekerno_007: " Mer' az MSZP miből tanult az "elmúthatévben"?"

Azt kb. sejtheted, ha éltél 60 éve is.
De sejtem, hogy nem.
Ha mégis, Alzheimer doktor jól kiszúrt veled.
@Neo07: "
Ezért jó lenne, ha mihamarabb megtaláljuk a módját a GDP-hajszolás alapú társadalom helyett a fenntartható társadalom modelljét. "

Lőrinc gazdának nem lesz probléma a fenntartással az egykori Fejér megyében.
Hogy te hol fogod fenntartani magad és a társadalmat, az még tisztázásra vár.
@Az apokalipszis lovasa: te, a vakkomondor esete a ballibeknél volt? emlékszel még a rózsaszín öltönyös varga istvánra?
@Könnyen elkaptuk, uram!: "ja, te 100 évre gondolkozol előre? "

Tudjuk, hogy lesz, csak azt nem, hogy addig hogy lesz.
@bloglegelő: "Ti komolyan azt hiszitek, hogy a brüszeli vízfej kedvéért a skótok, walesiek elfelejtik, hogy kivel közös a történelmük, gazdaságuk hosszú évszázadok óta ? Egy dolog az "úniós pénz" (ami egyébként is ordas nagy csúsztatás", de másik az, hogy nem lövik lábon magukat a cinikus kontinens kedvéért Anglia megtagadásával."

Valahogyan megszületett az Egyesült Államok is, pedig pont nem volt egy könnyű szülés.
Brexit

Britek elhagyják az EU-t!
Hová vezet nekik e út?
Meddig zuhanhat még a font,
S mikor ver majd újra plafont?

Szürkül Monty Python-i Grál?
Sok-sok magyar hazamigrál?
CBA lesz Tesco helyett,
S the cow nem ad szabvány tejet?

Magyarország ugye marad?
Vagy kilépünk s jön új Arad,
Rigómező, Mohács, Muhi,
Megint vesztes csihi-puhi?

Honnan dőlne ránk a zseton,
S stadionokba a beton?
Miből lenne kaja-pia,
S megalomán olimpia?

EU kell, mint falat kenyér,
Nélkülük minket csak genny ér:
Jön az orosz medve s benyel!
Jaj, ne múlj lokális menny el!

Hogyha nálunk is lesz brexit,
Akkor nem marad sok steksz itt!
Bár… mindegy is, hat-e e jel,
Népnek e hon úgyse tejel.

Már hogyne tejelne e hon a népnek?! Én is a nép része vagyok és rendelkezésemre áll a kiváló magánrendelői szakellátás, van egyre bővülő kertes-uszodás kacsalábon forgó villám és minden évben nyaralhatok a Bahamákon, pedig én háztartásbeli vagyok és csak az uram fizetéséből élünk! Magyarország jobban teljesít!” /Mélyzseb Menyhértné Pálazacica Paula, háztartásbeli műkörmös/

„Jaj, Paulina, tartsd a szád! Miattad most teljesen át kell írnom a vagyonnyilatkozatomat!” /Mélyzseb Menyhért, országgyűlési képviselő és a Céltámogatás Uniós Népektől Alapítványi Magán Intézet (CUNAMI) EU-pénzcsap ügyi szakértője/

„Van jó szakmánk, tudunk angolul és a volt brit birodalom minden táján tárt karokkal fogadnak minket! Miért migrálnánk haza?!” /sok-sok magyar/

Politizálunk, költő elvtárs, politizálgatunk?! És ha én ezzel a gumibotnak látszó érvrendszerrel a kezemben nyomatékosan óva intem, hogy eszébe ne jusson?! Vagy üssem meg a másik bokáját is?! Ugye, hogy jobban jár, ha visszatalál az európai keresztény értékrendhez?!” /Csávás Kálmán fő s/s, az Ájtatos Manókká Egyelt Nép (ÁMEN) félcivil szervezet ideológiai ökle/

„Brumm-brumm! Brit oroszlán kiválni, Európa gyenge lenni, én megenni egész EU reggelire, lenni ócseny harasó! Magyarka igyi szudá! Hamm! Brumm! Böff!” /az orosz medve/

„Nem kell félni a medvéktől! Én is addig püföltettem magam eggyel, míg ki nem verte végre belőlem az Oscar-díjat! Előtte évekig csak vajúdtam vele. Mármint az Oscarral és nem a medvével.” /Leonardo DiCaprio, filmszínész/

„Jaj, ne emberkedj Leó, az csak egy műmedve volt! Különben már halott lennél, te bájgúnár!” /Alejandro González Iñárritu, mexikói filmrendező/

„Jaj nekem! Most, hogy ki kell lépnünk az Unióból, a magyarok már nem rólam fogják elnevezni legnagyobb gazdasági sikerüket, az Erzsébet utalványt!” /II. Erzsébet, angol királynő/

„Stupid poet, what’s your problem with my milk?! I’ll kick you over the ocean!” /the cow/

„Tanárnő kérem, akkor az angol kettesem már nem számít bele az év végi átlagomba, ugye?” /Szemes Szilárd, szemtelen kölök/

„Te jó ég, nem elég, hogy a suttyó britek bedöntötték anyám megtakarított fontszámláját, ráadásul nekem munkaköri kötelességből még ezen a zsigeri rímgennyezésen is végig kell öklendeznem magam! Anyám most indult a bankba, hogy rubelszámlára tegye a pénzét, úgyhogy gyorsan muszáj lesz névtelenül odatelefonálnom, hogy elintézzek egy bombariadót! Frady Endre meg mikor lép már ki az EU-ból és iratkozik ki végleg a Világegyetemről?! Aznap pezsgőt fogok bontani! Szovjetszkoje Igrisztojét!” /Puzsér Róbert, kritikus/

„Hé, ti britek, ha Texasba jöttök, be kell tartsátok a törvényeimet! Ha nem, akkor hibernállak benneteket a kardió kocogásom menetszelével!” /Chuck Norris/

illusztrálva:
fradyendre.blogspot.hu/2016/06/brexit.html
@A megvalósult amerikai ólom..:

asztat a régi viccet ismeri kend, miszerint mi a külömbség arkagyij rajkin és a rendőr között?

(megf.: rajkin egy okos ember, aki hüjéskedik. a rendőr penig egy nagy hüje, csak okoskodik.)

mink, svalbárdiak szeretünk mókázni.
@A megvalósult amerikai ólom..:

egy apró pici kiegészítés:
a kilencvenháromezernégyzetkilómétert a magánvidámparkjaként üzmeltető nagyvezírt hatalomban tartó gondolkodásgyűlölő, ténykerülő lakosságrészt semmilyen eredmény se nem fogja tudni rávenni arra, hogy tényekre is figyeljen és gondolkodjon.
@bloglegelő: "Ti komolyan azt hiszitek, hogy a brüszeli vízfej kedvéért a skótok, walesiek elfelejtik, hogy kivel közös a történelmük,..."

Eléggé vérrel írták azt a történelmet. Egyébként nem az a lényeg, amit mi hiszünk, hanem amit a skótok, és a walesiek helyett inkább az észak-írek hisznek.

"Egy dolog az "úniós pénz" (ami egyébként is ordas nagy csúsztatás"

Csúsztatás vagy nem csúsztatás, azért mégis létező valami: a bűnöző Orbán kereszténybolsevik maffiaállamát lélegeztetőgépen lehet vele tartani.
@báró Csekonics: "pont az a baj, hogy messze van Brüsszel a diktatúrától,"

Érdekes, hogy az olyan hozzászólások, amelyeknek az a lényegük, hogy az egyszeri hőbörgő kitalált minden baromságot, hogy mi mindent fog neki megtiltani a zeu az ő önkényével, most meg azt rója fel, hogy túl liberális a vétójog benne*, szóval az ilyen hozzászólások rendre kommentár nélkül maradnak pont az egyszeri hőbörgők részéről.
Pedig jó lenne, ha elárulnák, hogy mi a búbánatost akarnak, azon kívül, hogy mindig MÁST, és persze minimum egy bűnbakot.

* A képlet még bonyolultabb lett/lesz, miután a lengyel-magyar jóbarátok a brit jóbarátok nélkül maradtak, és a francia-német jóbarátok aszonták, hogy ha csak a lassú döntéshozás a probléma, azon tudnak segíteni. A lengyelszki már másnap rebelliót hirdetett, csak éppen nem ért rá senki, hogy legalább leköpje.
@A megvalósult amerikai ólom..: na ezaz, sokan a "nem" bűvöletében nem látnak tovább z orruknél. Ezzel vezetik félre a zembereket, már akinek elég annyi, hogy mennyünk szavazni, mert a zorbán aszonta..

.A feltett kérdés „Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?" nem a betelepítési kvótát szavazná le, mint ahogy sulykolják, hanem hogy hozzon-e az országgyűlés határozatot a témában vagy ne.
Ez az országgyűlés persze a jobbikkal együtt kétharmaddal bármikor meghozhat bármilyen törvényt, jogszabályt, erre tényleg kár kidobni ötmilliárdot.
Továbbá a minden szempontból érvényes és szabályos, 80 %-os népszavazást is ugyanúgy feldughatja magának a kedves vezető, mintha csak öten mentek volna el,semmire sem kötelez senkit, csak szájkarate a hívőknek.
@Könnyen elkaptuk, uram!:
"Ha a gazdaság lelassul, olyan hátrányba kerülhet, amit nem fog tudni behozni. A City elveszíti vezető szerepét."
A City a világ bankjainak központja, és Európa fő üzleti centruma. A tőzsde egymaga nagyobb forgalmat bonyolít le, mint New York és Tokió együtt.
A választások eredménye mélyen sértette a pénzvilág érdekeit, ennek az lehet a következménye, hogy a City a kívül kerüléstől tarthat, veszít a hatalmából és a lehetőségeiből.
Jó tudni, hogy a City az adóbevételek 10-12%-át adja, bármilyen mértékű csökkenése nagy hatással van az angol gazdaságra.
Vajon a szavazók gondoltak-e erre a veszélyre, vagy elegendő volt számukra a befolyásoló propaganda 5-6 szlogenje?
@dr. mesterseges szinezek:

"Lőrinc gazdának nem lesz probléma a fenntartással az egykori Fejér megyében.
Hogy te hol fogod fenntartani magad és a társadalmat, az még tisztázásra vár."

A kérdésed éppúgy vonatkozik rád is, és mindannyiunkra is.
A dolog nem ilyen egyszerű, mint gondolnád. Sokkal bonyolultabb, olyannyira, hogy senki sem tudja erre a választ.
Az olaj alapú mezőgazdaság (műtrágya, gépesítés) is össze fog omlani, ha az olajcsúcs (kitermelési maximum) után beindul egy keresleti, árbeli oszcilláció. Egy ilyen scenárió bekövetkezte után, súlyosbítva a gazdasági, társadalmi válságokkal (népvándorlás, aszályok, túlnépesedés) nagyon sokan fognak elpusztulni háborúk, járványok, élelmiszerhiány stb következtében, és kevesek fogják túlélni.

Úgyhogy sajnos Lőrinc gazdának sem lesz sokkal több esélye, mint nekünk. Ha úgy vesszük, ez a civilizációs összeomlás már megkezdődött a Közel-Keletről és Észak-Afrikából megindulni látszó népvándorlással. Ha feltartóztatjuk őket, még nyerhetünk pár évtizedet. Ez idő alatt talán van esély a GDP hajszolása helyett a fenntartható modellt kidolgozni, és talán a problémás térségek helyzete is javítható. Azért talán, mert a népességrobbanásra nekik kell elsősorban megoldást találni.

Igen, az európai népességcsökkenés egyáltalán nem katasztrófa, hanem nagyon is racionális, és ösztönös megoldás a fenntartható társadalom modellje felé tett úton. Ebbe szarnak bele a népességrobbantó (igen, kétértelmű kifejezés, de ennek ellenére: sic) társadalmak.
@Mariann19: "Vajon a szavazók gondoltak-e erre a veszélyre, vagy elegendő volt számukra a befolyásoló propaganda 5-6 szlogenje? "

Kb. ugyanannyira gondolt, mint amennyire a győri Audit forgatná a fejében a tuzséri alsó kocsma törzsközönsége, miközben a kocsma előtt a fülének kedves baromságokat üvölt a megafon.
Egyébként azzal járt volna a legjobban a pocakos, ha szépen, lassan, ráklépésben kiaraszol a maga gerjesztette dzsuvából.
Ugyanis a nemzetközi helyzet fokozódik:
Elmar Brok, az EP külügyi bizottságának elnöke a Neue Osnabrücker Zeitungnak a lap szerdai összeállítása szerint azt mondta, hogy Orbán Viktor nem szolidáris a menekültkérdésben és meg akarja akadályozni a Görögországban és Olaszországban tartózkodó 160 ezer menekült uniós tagországok közötti szétosztását, ez azonban nem sikerül majd neki, mert az Európai Unió Magyarország ellenállásával szemben is elvégzi a szétosztást.
Kiemelte, hogy “Magyarország csak egy szavazat”, és többségi döntést is lehet hozni az ügyben, ami Magyarország nélkül is lehetséges. A CDU-s képviselő egyben állást foglalt Angela Merkel pártelnök-kancellár menekültpolitikája mellett, és úgy vélte, hogy Orbán Viktor a kvótareferendummal “erős emberként, hősként” akarja bemutatni magát."
24.hu/belfold/2016/07/06/a-nemet-alkancellar-neplazitasnak-nevezte-orbanek-kvotareferendumat/
@fidesz jobbik maszop dk együtt pm lmp egykutya:

Linket csak újságcikkhez tudsz adni.

Ezzel az erővel írok egy cikket, hogy a Föld lapos, majd belinkelem.
Ha már úgyis a bevándorlásügyi a téma.

A 32 éves bevándorló, Jumaah K. nem érti, hogy miért kerül börtönbe felesége meggyilkolásáért, ő ugyanis úgy véli, hogy a saját hatáskörében járt el.

hir.ma/18-2/migransnak-nem-tiszta-miert-kell-bortonbe-mennie-a-felesege-megoleseert-18/667250

ON
@Max val Birca főszerkesztőhelyettes: "Mindenhol vannak nagytőkések, s mindenhol szokásuk a lopás."

Lápimagyar.

Aztán a mé-szaros mióta nagytőkés? Mé-szaros csupán egy pitiáner tolvaj g..i oligarcha, amely felkapaszkodott a g..i jóvoltából de nem a saját erejéből.
Ha nagytőkés lenne, akkor gyárakat építene és nem kúrná el az uniós pénzeket 700 millás luxus kecókra, amivel csak a saját vagyona gyarapodik de nem az országé.

Hajrálápimagyarok.

Amúgy én is örülök az angolok kilépésének, mert ezzel nem csak az angol nép nyert, hanem a magyar nép is, mert egy lépéssel megint közelebb kerültünk a g..i bukásához.
@Neo07: Ha átmegyünk tudományosba, akkor el kell fogadni a biológiai lábnyom számítását, amiből az jön ki, hogy ez egy csapdahelyzet, és nincs kiszállás.
Mármint a jelenlegi technológiai szinten.
Ennél jobbat viszont jó sok pénz (amiből a GDP van) ígérete miatt fognak kitalálni, ha fognak.
Megint 22.
@Gábris szomszéd:

Te mire tippelsz? Messit mikor rúgják ki úgy a Barcelonából, hogy a lába nem éri a földet?
@Spániel: Kedves szélsőliberális hazaáruló, ne akard bojkottálni a szavazást, tudjuk, hogy a ballib, és zélőlib pártok ezt a taktikát találták ki a nyugati szélsőbalos anarchista vezetők védelmében.

Dehogyisnem nincs súlya; nagyon is van egy ilyen szavazásnak, óriási legitimációs hátteret ad a Fidesz érvelésének a tárgyalásokon, ti is tudjátok.
@Spániel: Az EU-ba való belépésünkkor szó sem volt többmilliós integrálhatatlan, és párhuzamos társadalmakat akaró embertömegek betelepítésnek jogáról. Ezt kell nyomatékosítani a népszavazással.
@dr. mesterseges szinezek:
Díjazom a humorodat!
A kérdés költői volt, és reméltem, hogy asszociációra ad alkalmat a hazai szavazók mibenlétére.
Nálunk is a felajzott Fidesz hívők arra harapnak, amit mondanak nekik. Gondolkodni meg minek?
@Spániel: " néplázításnak nevezte a kvótareferendumot"

Azé nem kéne baromságra kiállított baromságot baromsággal oltaniuk.
Nem vonták eus hatáskörbe a külügyet a bővítéskor, mert nem merték, most azzal kell dolgozni, amit összekodifikáltak.
Lehet most előállni azzal, hogy gondoljuk újra, de azt se merik (okkal), hanem csak maszatolnak erkölcsre meg értékrendre hivatkozva.
Politikus, erkölcsre meg értékrendre... a Brüsszelbe kiköltöző, szint eus fizetést szakító kiccsalád meg bólogat, hogy "igen, erkölcs meg értékrend".
@Oxica:
"Ha nagytőkés lenne, akkor a gyárakat építene..."
Bizony-bizony Oxica!
Talán már írtam arról, hogy mi különbség Mészáros és a valódi tőkés vállalkozók között.
A tőkés vállalkozó a profitját visszaforgatja a vállalkozásába, bővíti azt.
Mészáros a teljes profitot osztalékként veszi fel, és usgyi, máris menekíti ki az országból.
Na, jó, kegyes leszek. Vásárol eszéki focicsapatot is, meg Győzike stílusú villát külhoni tengerparton.
Persze, fenti befektetéseinek egyike sem hoz a továbbiakban profitot, csak ráfordításokat.
Amatőr!
@Neo07: "Dehogyisnem nincs súlya; nagyon is van egy ilyen szavazásnak, óriási legitimációs hátteret ad a Fidesz érvelésének a tárgyalásokon, ti is tudjátok."

Szerény véleményem szerint meg mindenki a kurva anyját ültesse a gyáva nyúl játékban maga mellé, ne manipulált idegeneket.
@Neo07: Semmilyen extra legitimációt nem ad azon felül ami most is van. Az EU tárgyalásokon sem fog számítani semmit, mert 2-3(-4?) millió ember aki el fog menni teljesen jelentéktelen európai mércével mérve. Ennyit egy nagyobb népességű ország legkisebb pártja meg tud mozgatni. Ha a Fidesz akarna erre vonatkozó törvényt hozni megteheti most is. Ha alkotmányt akarnak módosítani ezzel kapcsolatban, a Jobbik szavazataival megtehetné most is. És ha ezeket meg is tenné, az EU-t ez még mindig semmire sem kötelezné. Az egész parasztvakítás és nem vagyok hajlandó az értékes időből efféle baromságra áldozni. Mi inkább családostul elmegyünk kirándulni, elviszem a gyereket pecázni, vagy szervezünk valami értelmes programot helyette.
@Mariann19:

kegyed csak ne szélsőliberális hazaáruljon, mert úgy fog járni, mint én gyerekkoromban, hogy jön a székely molnár, oszt csak annyit mond, hogy "jó légy, mer gyün a medvecske, oszt reavergel a csóré seggecskédre, s finghatol, mint a lüdérc!"
@Mariann19: "Mészáros a teljes profitot osztalékként veszi fel, és usgyi, máris menekíti ki az országból."

Ő csak tudja, hogy mekkora rizikó _ilyen_ politikai környezetben a verítékes melóval összelopott pénzt vállalkozásba vinni.
Ahogy a mi Andynk is, a Vajna.
@Mariann19:

szerintem a népszavazást is lőrinc barát valamelyik cége fogja fölépíteni.
@vakapad: és gyuriferit a dékából? :)
@Mariann19: Félreérted a helyzetet.
Nem hülyék ők, csak más világnézetük.
Tartják magukat ahhoz, hogy államosítani köll, mer mostan az nem komonistaság, hanem az összetartozás manifesztálódik benne. Meg gazdaságos is, mert erőforrást spórol.
Na, ilyen az államosított gondolkodás is.
Viktor kigondolja, oszt úgy van.
Minek kedvezni az entrópiának az agy fűtésével, nemde?
@Neo07:" Dehogyisnem nincs súlya; nagyon is van egy ilyen szavazásnak, óriási legitimációs hátteret ad a Fidesz érvelésének a tárgyalásokon, ti is tudjátok."

Lápimagyar.

Milyen tárgyalásokról zagyválsz? Mikor a g..i már rég aláírta a kvóta referendumot Brüsszelben. Essetunni?
Ennek a népszavazásnak csak akkora jelentősége van, mint lepkefingnak a világűrben.
Csak a lápimagyar agyakban létezik, hogy ennek a népszavazásos baromságnak jelentősége van. Brüsszelben már rég el van döntve, hogy amely országok nem vesznek részt a terhek viselésében, csak a hasznot lesik, azoknak fizetniük kell, vagyis bizonyos összegeket visszatart Brüsszel.
Persze ettől még te rohanhatsz a g..inek népszavazni de jelentősége nincsen.

Hajrálápimagyarok.
@Oxica:

A magyar nagytőke szegényebb még, mint a nyugati kollágáik. Miután megvették az 5000 nm-es házat és a 18-emeletes jachtot, már nem marad pénz fejlesztésre. Nyugaton ez nem gond: ott jut pénz több jachtra, több házra, s még így is marad a cégre.
@Gábris szomszéd:

Messinek papírja van arról, hogy lopott, gyuriferire meg nem sikerült rábizonyítani semmit.
Nem unod még a saját mellébeszélésedet? Bár, ha az embernek egy árva szál érve sincs, akkor "hatásos" (hehe) lehet.
@Neo07: meggyőztél! hsz-ed hatására megigérem, hogy nem fogom bojkottálni a népszavazást.
Megigérem, elballagok a száz méterre lévő óvodába, ahol mindigis szavaztam, viszek magammal egy vastag filcet és gondosan átlósan ráírom a kérdőívre azt közismert négybetűs szót, amit nélkületek nem tettem volna meg.
Köszönöm a megvilágosodást.
fostalicska, a visszavágások nagymestere.
@hacsaturján:
Most, hogy kend belezavart a tanmeséjével a legnagyobb kétségek erdejébe, itt állok a kredenc előtt, és nem tudom, mitévő legyek.
Hazaáruló már nem akarok lenni, mert az már voltam a foci EB alatt. Meg idegenszívű is, bi-bi.
Lehet, hogy a balliba mellett döntök, csak annak meg veszélye van. Még levágnak.
@dr. mesterseges szinezek: móricka,neked mindenről ez jut eszedbe?
@parti_giano: átlós, na, így feltűnőbb.
@hacsaturján: Régen olvastam a Pál utcai fiúkat. Ha valamit akarsz, akkor próbálj érthetően fogalmazni. És ne legyenek kétségeid, hogy te akarsz tőlem valamit és nem fordítva. Ezt kéne felfognia az ún. ellenzéknek és a támogatóiknak is. Különben maradnak meg nem értett zsenik, csak olyanokkal már tele vannak a lepukkant kocsmák. De azért hajrá, kutúrális felsőbbrendűség :)
@Spániel: Még te kérdezed, amikor ilyen egyértelműen utalsz rá!?
@dr. mesterseges szinezek:
"Ő csak tudja, hogy mekkora rizikó ilyen politikai környezetben összelopott pénzt vállalkozásba vinni."
Szegény, még nem tudott átállni multiba.
Még mindíg a heti piacon gyakorolt gazdasági filozófiájára /hi-hi-hi/ emlékszik, ahol a bevételt a zsebébe gyömöszölte.
Komolyra fordítva a szót. Ahogyan a mérlegében elnézegettem, combos nyereségrátával dolgozik a mi Lőrincünk, és amit zsebre tesz, az bizony az eu-s támogatásból van.
@Mariann19:

én igazán obligón kívül vagyok atekintetben, hogy kegyed óhajt-é hazát árulni vagy sem, pusztán jelezni véltem nép-nemzeti tudatom fennen forgását itten a kies svalbárdon. egyébiránt mink csak vigyorgunk ezeken a buta briteken, lévén okosabbak, mint az összes brüsszel egyrakáson és elmondhatom, hogy október 2-ra már minden jegy elkelt.
@hacsaturján:
"Szerintem a népszavazást is Lőrinc barát fogja felépíteni."
Jó, de találd ki, hogy ki legyen a modell az arany oroszlán szobrokhoz.
Mi legyen a talap?
@nemecsekerno_007:

jókívánságait köszönöm, melyhez jó erőt és békességet (szeressük a rendőrséget!) kívánok!
@nemecsekerno_007:

Tőled az ellenzék nem akar semmit. Mert még ha akarna is ...

Közös képviselő
MNÉZsE
(Meg Nem Értett Zsenik Egylete)
@dr. mesterseges szinezek: hát nem azt a négybetűst, amire te nyálcsorgatva gondoltál.
@Gábris szomszéd: Ez irrealitás. Értelmiségi okoskodás. A valóság az, hogy a kormánypárt rengeteget fog nyerni ezzel a szavazással, ezért is találta ki. A politikát érdemes azokra hagyni , akik csináláják, és nem fotel filozófusokra..
@hacsaturján: Biztos jó ebbe a gügyögő kis állomvilágba menekülnöd a ballibák számára keserű politikai realitások elől. Csináld csak, szórakoztató..!
@Oxica: "Brüsszelben már rég el van döntve, hogy amely országok nem vesznek részt a terhek viselésében, csak a hasznot lesik, azoknak fizetniük kell, vagyis bizonyos összegeket visszatart Brüsszel."

Na akkor hol is van diktatúra?

Nem vagyunk haszonélvezők, mert egy, fizetjük a tagdíjat, kettő, az EU-s pénzekért komoly árat fizettünk (hazai ipar szétverése), és ezek jórészt csak üveggyöngy kategóriába esnek: játszótér- főtérfelújításra adják, semmilyen gazdaságfejlesztő szerepe nincs (na jó, az infrastukturális fejlesztések, de egy egészséges ország amúgy is megtenné ezt önállóan).

Azonkívül a EU-diktátorok nem számszerűsítettek olyan károkat, amiket egy integrálhatatlan nép betelepítése okoz. Nem is lehet számszerűsíteni ezt; de mindenképp nagyobb károk ezek, mint amit a vélt előnyök hasznából következhetnének.

Mi összeg kompenzálná azt, ha teszem, ötven év után Magyarisztán arab többségű fővárosával kellene szembesülni?

Azért, mert fél Ny-Európa eliszlamizálódott, nem kéne a kontinens keletei felével is kib..szni.

Egyébként is betarthatatlan lenne a rendelkezés, mert úgyis visszaszöknének nyugatra a betelepítettek, a Kánaánba, ahol a nagy pénzek vannak... Ezt meg csak Schengen lebontásával lehetne meggátolni – akkor meg mi jó maradna meg az EU-ból?
Megmondom, semmi. Ezért mondom, így is, úgy is szétesik Schengen és vele az EU...

Akkor inkább legyünk független szegények, mint ugyanúgy szegényen feloldódva megszűnni. Az első esetben megmaradunk.
@Mariann19:

nos, ha tekintetel vagyok arisztokratikus házmester mentalitásomra, úgy a szomorú disznószar posztámensen nyugvó üregi nyúl képzete merül fel előttem, stílszerűen a brit zászlóval feltupírozva.
@Mariann19: Ugyan hagyd el! Megvan a maga baja. Legszívesebben az acetilént gyújtogatná, de sok időt kell töltenie a könyvelőnél, meg a vagyonnyilatkozattal, hogy csak a tíz- és többszámjegyű tételek maradjanak ki véletlenül, de a többi mind a helyén legyen.
Ráadásul már a dinnyébe hugyoznia se akkora élvezet és siker.
hvg.hu/gazdasag/20160625_soros_gyorgy_brexit_eu

Soros szerint Nagy-Britannia idővel lehet, hogy viszonylag jobban jár az EU elhagyásával, mint más országok,
@A megvalósult amerikai ólom..:

eszt tán tessen szives lenni neoo7 kollegával egyesztetni!
@A megvalósult amerikai ólom..: Ja, csak az a lényeg, hogy a nekünk tetsző populista legyen nyeregben, mert a többi populista, az olyan... _populista_, pfuj!
@Ballib cenzúrázók réme 14:

maga ne hallgasson a ballib sorosra, mer meg fog keveredni és magára esik egy gyurcsánykotta.
@Ballib cenzúrázók réme 14: Hát, ha mán a Soros lett a hivatkozási alapod, akkor csak jó lehetett az idei barack.
@bobijub: Egy apró pici kiegészítés:
a kilencvenháromezernégyzetkilómétert nyugati gyarmatként üzemeltetni kívánó, gondolkodásgyűlölő, ténykerülő,több évtizedes véleményterrorját mára fenntartani képtelen, egyre frusztráltabb és dühösebb "ballib értelmiség" néven elhíresült lakosságrészt semmilyen eredmény se nem fogja tudni rávenni arra, hogy tényekre is figyeljen és gondolkodjon.
De persze a valóság előbb-utóbb mindig rájuk vigyorog..:)
Az megvan, hogy Ausztriában a ballibek bizonyítottan elcsalták a választásokat ?

Nincs ?

Nem csoda.
A kutya nem beszél erről a tényről sem.

magyarhirlap.hu/cikk/60251/Harmincezer
Persze, mindenki beszámolt a hírről, aztán semmi. Illetve nem is mindenki. Az osztrák alkotmánybíróság bejelentésének napján, kora este a HVG internetes kiadásában például egyszerűen nem lehetett semmit sem olvasni az ausztriai megismételt választásról, egy árva mínuszos hírecskét sem.

Persze, hogy nem. Túl kellemetlen ügy ez, hogy politikailag korrekten fogalmazzak. Kellemetlen, annál is inkább, mert ezt a bulit a két nagy párt összejátszása nélkül nem lehetett volna megcsinálni. Ezek a „szabálytalanságok” csak úgy „követhetődtek” el, hogy a két nagy párt, amely eddig kormányozta Ausztriát, megegyezett egymással. Megegyeztek az „elkövetődésben”. Mert nem számít semmi sem, csak a Szabadságpárt jelöltje nehogy győzzön. Így kellett „elkövetődnie” harmincezer szavazatnak, jó helyre. - See more at: magyarhirlap.hu/cikk/60251/Harmincezer#sthash.FnTGhfZp.dpuf
@Mariann19:
na végre megaszon'tad!!!!!!!!!!!!! így kell eszt ...ezek a senkiháziak olyan buták, hogy nem veszik észre hogy egy ügyes kis inflációval a kártyaváraikból pöcegödör válhat (ugye tudod a történelmet)
aki nem termelő beruházásba ruház be az eccerű ALIBABA ÉS A 40000 rablótársa
mit tud csinálni a külföldi ingatlanaival? árúlni kezdi őket (mert mindbe nem fog tudni lakni eccerre és valamiből meg is kellene élnie ha már a pénzéért kap egy doboz gyufát)

ilyenkor láccik, hogy egy cigánysurmó hisztis kurvából(ezutóbbit vedd szószerint) mi válik ha hatalmat kap

egy bőrönd HUF = 3 szál gyufa

brühüyyy
kkk

a zeltolcsy szépen elbaszta az egészet ezzel a ráktaktikával behátrálnak a nyomorba
Most akkor mi van ? Orban Viktor mar nem fasiszta, naci, rasszista, cigany diktator ?
Mert en csak ezert jottem erre a blogra ?
A heti szokasos Orbanozasra, meg a kormany meg fog bukni-ra.
@hacsaturján: Kíváncsi volnék, mikor nyilatkozik azért, hogy keressen rajta, és mikor csak azért, hogy röhögjön egyet.

2 hét alatt egyszer cakkpakk temette az eut, egyszer esélyt adott neki, most meg éppen hosszú távon jelez előre (ő, aki tudja, hogy ő és a kollégái a holnapot is tervezhetetlenné teszik).

Oszt hol ezért, hol meg azért idézik.
Hm... a röhögés motiválja.
@hacsaturján:

Nem értem..

Ha Soros mondja, hogy jobban jár, akkor viccelődsz vele, ha meg mondjuk Birca, akkor meg oltogatjátok, meg hülyézitek ?

Soros miért nem hülye, mikor ugyanazt mondja, mint pl Birca ?
Fel kellene fogni végre, hogy azzal, hogy csatlakoztunk az EU-hoz, még nem lettünk gyarmattartó erős ország (épp ellenkezőleg, mi vagyunk a gyarmat), és ha nagy számban telepítenek le ide idegeneket, azok

NEM FOGNAK MEGTANULNI MAGYARUL,

Nem fogják egy kis, és fogyatkozó nép nyelvét megtanulni, hanem ezt az energiát inkább az angol, mint világnyelv tanulására fogják majd fordítani. (Az arabok és négerek közül sem tud mindenki angolul.) Az eredmény az lesz, hogy majd nekünk kell majd megtanulni angolul, azaz:

annak lesz majd esélye bármilyen állásra, ha jól tud angolul.
Eredmény: követni fogjuk pár emberöltő alatt az íreket.

Elég megnézni az Index-címlapot, és sok blogot, lassan már a mondatok egyik fele angolul íródik...
@dr. mesterseges szinezek:
Államosítás.
"Nem hülyék ők, csak más a világnézetük."
Inkább totálisan fordított az értelmezésük.
Merthogy az államosítás a magántulajdonban lévő javak kollektivizálása.
Na most. Odáig stimmel, hogy magántulajdonban lévő javakról van szó.
Az a hézag, hogy a magántulajdon magántulajdonba kerül, vagy a kollektív fogalmát ebben az esetben szűkíti, és csak a haveri körre terjeszti ki.
Hiába, át kell értékelnem a fogalmi ismereteket.
@Ballib cenzúrázók réme 14: "Soros miért nem hülye, mikor ugyanazt mondja"

Ezt pontosan meg lehetne mondani a nyilatkozat előtt felvett pozícióiból.
Remélem, segítettem.
@Ballib cenzúrázók réme 14:

csak hogy megércsd, te szerencsétlen, a birca saját jogon hüje, a soros meg nem, mer kurva sok pénze van, mégse vesz bircát.
@Ballib cenzúrázók réme 14:

Nem megdöbbentő ?

Se az index, se a HVG, se a 444, senki nem hozza le, hogy a ballibek ELCSALTÁK AUSZTRIÁBAN A választást ????
@hacsaturján: teljesen összezavarja a szerencsétleneket. erre nem készítették fel őket a lendvai utcában.
@Ballib cenzúrázók réme 14:

A MErkeli értelemben vett jogos cenzúra úgy látszik nálunk is működik kézivezérléssel.

Kínos híreket, miszerint az osztrák ballibek elcsaltáők a választást nem hozunk le !

Röhejesek, ez a balliib fostenger indexestül, 444-estül, meg hvg-stül.

Sajtóóószabadság... Lóf@szt nektek.
@Mariann19: Minél közelebb áll valaki a NER-hez, annál államibb a magántulajdona. Meg különben is: legalább nem a komonisták lopják el. Amely eredmény azért megéri a GDP pár százalékát.
@Alfoldi Robert:

ez kérem egy szimpla elmegyógyintézet. elvárásaival forduljon orvosához, gyógyszerészéhez!
@parti_giano:

nálunk, svalbárdon nincsen lendvai ucca.
@vakapad: A többségtől gondolom akar. Akarna :) De az ő életük.

Nekem 1 szavazatom van. De fogalmam sincs, hogy kire adjam ha nem a mostani kormányra.
@Ballib cenzúrázók réme 14:

kegyed kissé ideges, maga marha. egy priznic jót tenne picinyem!
@hacsaturján:
"Én igazán obligon kívül vagyok, hogy kegyed óhajt-é hazát árulni."
Mert maga a gesztenyésen túli susnyásból könnyen bekiabál a mi pályánkra, hogy "hülye a bíró".
Mi pedig itt - mint közönség - lapulunk, mint szar a fűben, megspékelve TEK cimbikkel.
Kend láthatta, hogy az EB-n sem a nemzetet éltették a szurkolóink, hanem a semleges "Ronaldo homosexuál"-t ordították, mert abból baj nem lehet.
Egyszerű tanmesémet ne nézd le az arisztokratikus házmesteri státuszodból, inkább örülj, hogy neked fingani is lehet ott. Szabadon.
@parti_giano:

dűlők vannak. azok is csak azért, hogy rénkumisz kúra után haza tanájjak. ellemben az osztályharc sose fokozódik.
@hacsaturján:

Értem,...

Tehát Soros mondhatja hogy Anglia jobban jár a kilépéssel, a többi meg villamos.

Persze beszéljünk inkább erről, hogy fújj rossz kilépés, mert arról mégse lehet beszélni, hogy

AUSZTRIÁBAN A BALLIBEK ELCSALTÁK A VÁLASZTÁST JOGERŐSEN !!

Erről tilos cikket írni itt, az indexben, a 444-ben, a hvg-ben, és a többi ballib fostengerben egyaránt.
@Mariann19:

na jó. akkor most eléneklem a makk nyolcas belépőjét a lebegyinnoje ozeroból.
@Ballib cenzúrázók réme 14:

ha érteném, mit mond a szél
ha érteném, miről mesél....

vigasztalásul: a soros téged se venne meg.
A témához:
Befagyasztották a három legnagyobb angol ingatlanalap kifizetését

"A várakozások szerint ha valóban megvalósul a kilépés, akkor a londoni irodaárak akár 20%-ot is eshetnek a következő években. Ezért az elmúlt másfél hét alatt 3 milliárd fontnyi összeget vontak ki a befektetők az angliai FTSE 350 REIT indexből, a legnagyobb REIT (Real Estate Investment Trust) pedig 9,1%-ot veszített az értékéből.

Ami igazán izgalmassá teszi a dolgot, hogy a három legnagyobb angliai ingatlanalap kénytelen volt felfüggeszteni a kifizetéseket, mert egyszerűen elfogytak a likvid tőkéből, noha a vagyonuk 7,7-13,2%-át tartották készpénzben a szavazás előtt."
@Max val Birca főszerkesztőhelyettes: "A magyar nagytőke szegényebb még, mint a nyugati kollágáik. Miután megvették az 5000 nm-es házat és a 18-emeletes jachtot, már nem marad pénz fejlesztésre."

Jó reggelt lápimagyar.

Hát pont ezért mondtam, hogy ezek nem nagytőkések, hanem pitiáner maffiózók, melyek ellopják az utolsó eurót is, amit Brüsszel a gazdaság fejlesztésére szánt.
Aztán te meg ezeknek tapsolsz lápimagyar.
Ha lenne tőkésosztály Magyarországon akkor nem kényszerülnének magyarok tömegei külföldön munkát vállalni.
Nagy-Britanniában is már besokalltak a magyar munkavállalók tömegeitől, ezért léptek ki az unióból.

Hajrálápimagyarok.
@dr. mesterseges szinezek:
"Tudod, min röhögtem a múltkor?
A szilvásváradi lovas beruházásánál a 4.5 mrd-os beruházását Lőrincke 6.3 mrd-ra emelte, 1.8 mrd a difi.
A riportban érdeklődtek az okáról, és Lőrinc odavetette, hogy megváltozott a műszaki tartalom. A lovak körül. Hogy az mi lehet?
Pökhendien lerázta az indoklást, mondván, kérdezzék meg a műszaki kollégáktól.
Nem tudja, hogy 40%-kal miért emelte meg az árát a projektnek.
Nagyon sajnálom magunkat, hogy Európában nálunk van a legtöbb primitív hülye.
némi komolyság:

444.hu/2016/07/06/a-legjobb-valosagshow-kovesd-eloben-a-lazacokra-vadaszo-medveket

akinek mázlija van azt is megfigyelheti, hogy egy migráns jegesmedve miként pocsikolja meg egy grizzly csúnyáját a klimaváltozás következményképp.
@hacsaturján:
"Akkor most elénekelem a makknyolcas belépőjét."
Nem ismerem. Van benne politikai felhang?
Mert akkor nem reagálok. Félek.
@Oxica:

A nyugati kollégáik is így kezdték...

De igazad van: söpörjük el az összeset, de ne csak Mo-on, hanem nyugaton is!
@Ballib cenzúrázók réme 14: És ki nem szarja le az osztrákokat?
Inkább a 2010-es önkormányzati választási csalásról beszéljél, amit a sz akkori kormány karhatalmi erővel csalt el. Különös tekintettel a miskolci eredményre.
Arról persze kussolsz, mi? Pedig még feljelentés is volt.
Amúgy meg mióta érdekel egy ilyen bolsevik hazaáruló gecit, mint te vagy bármelyik fideses a jogerős bírósági ítélet?
Arról is jogerős bírósági ítélet van, hogy a gazdád hazudott, mint a vízfolyás, és kérjen bocsánatoz a szentferitől:)
@Oxica:

"Ha lenne tőkésosztály Magyarországon akkor nem kényszerülnének magyarok tömegei külföldön munkát vállalni."

Ne viccelődj!

A kitántorgás oka: a magállamokban a nagytőke kevesebbet zsákmányol ki, mint máshol. Valójában az ottani luxusbéreket is MI fizetjük.
@hacsaturján: úgy érti, a rénkumiszt ajánlják a svalbárdi orvosok és gyógyszerészek az osztályharc ellen?
@Ballib cenzúrázók réme 14:

Most eleve ismét nagyot bukott Soros a Városligetben. Nem tudott 50 embert se összetrombitálni a fejlődésellenes tüntire, azoknak is drogos volt a többsége, akik csak hülyén vigyorogtak.
@Ballib cenzúrázók réme 14: "AUSZTRIÁBAN A BALLIBEK ELCSALTÁK A VÁLASZTÁST JOGERŐSEN !!"

Lápimagyar.

Miért a "ballibek" csalták el? A számolásnál jelen voltak a nácik is.
Amúgy meg új választás lesz. A nácik kapnak még egy utolsó esélyt, hogy fasiszta országot csináljanak Ausztriából.

Hajrálápimagyarok.
@Mariann19:

nem kell betojni, csak néhány félhang. ellenben kénytelen vagyok köszönetet mondani a ballib sorosnak, valamint az osztrák népnek, hogy ennyit fickándozhatok itt. jaaaa, és persze a brexitnek. sokáig éjjen cameron, farage, johnson és juncker!
@Max val Birca főszerkesztőhelyettes:" Most eleve ismét nagyot bukott Soros a Városligetben."

Lápimagyar.

Helyes. Le is kell betonozni az egész Ligetet és telerakni mauzóleumokkal. Ne ám már, hogy a budapestiek friss levegőt szívjanak.

Hajrálápimagyarok.
@Mariann19:

"_Nagyon sajnálom magunkat, hogy Európában nálunk van a legtöbb primitív hülye. _"

Ezért nem érdemes sajnálni magunkat, primitív hülye mindenütt van szép számmal, legutóbb a britek bizonyítottak jóval 10 millió fő feletti fej-fej melletti versenyzővel.

Ami miatt szánhatjuk magunkat az az, hogy itt (Magyarországon) a legtöbb az egymillió főre jutó/eső -adóforintokből kistafírozott- ostoba, kőgazdag tahó, és most már sikerült eljutniuk addig, hogy nekik áll feljebb, pedig lesz még lejjebb.
@hacsaturján:

gyurcsányt nem kellene kihagyni.
@parti_giano:

igaz, hogy nem hungarikum, de azt. most, hogy soros megbukott a városligetben úgy gondolom, hogy a mai adagot holnap fogom elfogyasztani, mert ettől a hírtől totálkáros lettem.
@Eszter jött:

a kedvedért jöhet a gyurcsány is, bár azért hagytam ki, hogy a fostalicska ne tuggyon ráharapni. (höhö, ez de szép, ráharapni...)
@Ballib cenzúrázók réme 14:

"_Erről tilos cikket írni itt, az indexben, a 444-ben, a hvg-ben, és a többi ballib fostengerben egyaránt. _"

Ahhoz képest visszajárókénz kurva jól érzed magad ebben a fostengerben, ráadásul idejársz inni is. Iszod, mit iszod? Vedeled a szavaikat. Hiába, na! A libsiknek még a szara is édes! Mondd, ha nem így van.
@hacsaturján:

mióta szempont a f.t. ráharapása?

nem értem, mi a baj gyurcsánnyal?
szép magas ember, táncolni is tud.
@jaegtoer:

azér jár ide, mer a boli fojton kicenzúrázza.
@Rodeo36:
Szia Rodi!
Semmi nem olyan kártékony a gazdaságra, mint a kimenekített pénzek, és a profit magántulajdonba való konvertálása.
Nálunk még az is adja ennek a bukéját, hogy lopott pénzekről van szó.
Világjelenség, hogy az előállított javakból egyre kisebb az bérekre fordított arány, miközben túltermelés van, melyhez arányaiban csökkenő fogyasztás mutatkozik.
Ilyenkor a profitot nem a termelés növekedésébe fektetik be, hanem magánvagyonban, amely aztán passzívan viselkedik, nincs hozadéka.
A spekulatív tőkéről már ne is beszéljünk.
Nem véletlen, hogy világméretekben megy végbe az elszegényedés, rosszabb esetekben az elnyomorodás.
A folyamat megállíthatatlan, hiszen a gazdagok állíthatnák meg, akik nem érdekeltek ebben.
Szerintem lenne rá mód fincsi kis vagyonadóval terhelni ezt végtelen meggazdagodást, de érdekes, hogy mindíg csak felröppen a szándék, aztán elül.
@Eszter jött:

a gyurcsánnyal az a baj, hogy kottája van és letagadta a brexitet, mint brüsszel a legyet.
mi is volt azokon a jóárasított emnekült/migránsozó tacepaókon és mibe is szartak bele a brexites politikerek???

Varga Mihálynak is tetszik a több százezer vendégmunkás

EU-n kívüli vendégmunkások behozatalában gondolkozik a kormány.

Segítenék az EU-n kívüliek behozatalát

Varga elmondta még, hogy harmadik országból származó munkaerő foglalkoztatásában segítene a kormány. Ez a harmadik ország azt jelenti, hogy EU-n kívüli munkások behozatalával tervezhetnek.

Elmondta, hogy szerinte senkinek nem kell féltenie az állását majd az új vendégmunkásoktól, mivel őket csak olyan helyre veszik fel, amiket nem tudtak eddig feltölteni a magyarországi cégek. Egy felmérésük szerint egyébként a vállalatok negyede küzd azzal, hogy valamilyen pozícióba nem találnak értelmezhető vagy számukra megfizethető munkaerőt.

index.hu/gazdasag/bankesbiztositas/2016/07/06/varga_mihalynak_is_tetszik_a_negymillio_vendegmunkas_behozatala/
@Neo07: "Na akkor hol is van diktatúra?"

Lápimagyar.

Amit egy ember dönt el (a g..i) az a diktatúra, amit 28 ország vezetője dönt el közösen az nem diktatúra.

Amúgy az igaz, hogy az ország nem haszonélvezője az eus tagságnak, csak a nyomorék g..i fideSSes oligarchák. Az uniós pénzek náluk csapódnak le. Amúgy ha a g..i feleannyira lenne tökös mint Cameron, akkor az uniós tagságról lenne népszavazás és nem a kvótáról.
Persze tudjuk, hogy mi lenne a végeredmény. A többség a kilépésre szavazna, aztán rögtön összedőlne a g..i szaros kártyavára, mert nem lenne honnét lopni.

Hajrálápimagyarok.
@Max val Birca főszerkesztőhelyettes:

"_A kitántorgás oka: a magállamokban a nagytőke kevesebbet zsákmányol ki, mint máshol. Valójában az ottani luxusbéreket is MI fizetjük. _"

Ez azért már bogári mélység.
Az nem fordult meg a fejedben, hogy ha ez tényleg így van, akkor mi az oka annak, hogy a magyar vállalkozó itthon nem fizet, hanem inkább vállalja, hogy amúgy fizet, itthon meg éhkoppot nyelnek a melósok. Nem lenne egyszerűbb kerülő nélkül itthon fizetni nagyobb zsetont munkabérként? (lásd: Baldauf, CBA, Lőrinc szomszéd és tetestársaik. Ezek tüchtig magyari magyar vállalkozók, nemdebár?)

Ja! A szabályozók, a közterhek?
Ki van kormányon, ki van többségben?
Csak nem a színmagyarok?
Na most kapd marokra az agyadat seggedet fogva és menj reklamálni a gazdádhoz.
@hacsaturján: soros drogos. még rímel is. a birkáról meg mondják, megeszi a parlafüvet.
@jaegtoer:
Jól van, te finomítottál, mert fajlagosan értelmezted a hazai ostoba, kőgazdag bunkókat.
Ez egyelőre csupán számszaki megközelítés.
Az említettek minőségéről lennél szíves valamit?
Elmés legyen, mert arra vágyom.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Hát ja.

1200 menekültet nem tudunk befogadni, de 250 ezer vendégmunkást igen.
Vajon ezt, hogy adják be a lápimagyaroknak? Takonyárpi 100 milláért biztos kitalál rá jó kis propagandát.
@jaegtoer:
széljegyzet, kieg:
... addig hezitáltam a tettestárs és a tetvestárs közötti választáson, hogy tetestárs lett. Végül is mindegy le vannak szarva. így is-úgy is. Van még a tetemestárs, mint harmadik opció.
melléklet:

Ki látott már brit csirkefeldolgozót lengyel munkások nélkül?

Sok lengyel a hazatérést fontolgatja a Brexit miatt. Ha tömegesen megindulnak, számos területen lépne fel kínzó munkaerőhiány a szigetországban. Ki fog például szakszerűen csirkéket kopasztani és darabolni a baromfifeldolgozó üzemekben?

hvg.hu/gazdasag/20160706_Ki_latott_mar_brit_csirkefeldolgozot_lengyel_munkasok_nelkul_brexit

---

A Fidesznek nagyon nem tetszik egy menekült ügyében született strasbourgi ítélet

A Fidesz többek között azért nem ért egyet a strasbourgi emberi jogi bíróság Magyarországot elmarasztaló ítéletével, mert szerintük túl sok pénzt ítéltek meg egy börtönbe zárt iráni meleg menekült férfinak.

hvg.hu/itthon/20160706_A_Fidesznek_nagyon_nem_tetszik_egy_menekult_ugyeben_szuletett_strasbourgi_itelet

---

Száz évre rendezkedne be a Fidesz

Az államszervezet átalakításának, központosításának fideszes terve lassan teljesen beteljesedik.

dex.hu/x.php?id=inxinx2&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Findex2%2F%23bloghu%2Ftenytar%2F2016%2F07%2F06%2Fszaz_evre_rendezkedne_be_a_fidesz_mar_hetkoznapi_ugyeinken_is_rajta_tartjak_a_szemuket
@Mariann19:

Minőségről?
No, ennél az elme megáll és kővé dermed, így aztán elmés nincs, csak elmész:-)
@Oxica:
"A többség a kilépésre szavazna."
Úgy látom, hogy nem. Legalábbis a különböző közvélemény kutatások szerint.
Tegnap az egyik portálon én is szavaztam ez ügyben.
cca tízezer szavazó volt, 81 % a bennmaradásra voksolt.
@Max val Birca főszerkesztőhelyettes:

... képezhetnéd még magad, ha jobboldali libsikről még nem hallottál.
"Semmi nem olyan kártékony a gazdaságra, mint a kimenekített pénzek"

Itt sajnos a flamandot nem zavarja, amikor a flamand kitalicskáz, hanem inkább felidézi, hogy Simor, az a vallon korcs is bezzeg Ciprusban. És tényleg, a vallon meg akkor mondta, hogy ez így természetes, és kapja be minden flamand.
A belgák meg hol flamandnak, hol vallonnak címkézve lesi, hogy mikor diétázik végre ezekben egy agyevő amőba.
@jaegtoer:
"Minőségről?"
Látod, nem gondoltam bele a dolgok mélyibe.
Hogyan is lehetett ilyen kérésem, hogy azt minősítsd, ami nincs.
@Oxica: "Persze tudjuk, hogy mi lenne a végeredmény. A többség a kilépésre szavazna,"

Marhaság. Magyarországon a 2. legelfogadottabb az EU az összes EU-s ország közül, sírjál valami máson.
@Oxica: lásd mint fent, a birkaféléknek /páros ujjú patásoknak/ teljességgel mindegy, bezabálják a vezénylói baromságot, függetlenül attól, hogy ami az előbb fekete volt, az mára már fehér lett
@Mariann19:
ha tovább deriválod a mondandód, akkó' az is következik, hogy a tőke szabad áramlása már nem tud hová áramolni, mert körbejárt legalább eccer... és akkor a gazdagok is kulipintyókba költöznek...és éhezni fognak vagy mindenki megy vissza a kipusztított erdőkbe nyúlra vadászni a nyulambulam meg kiröhögi az ilyen vadászokat

régóta átkozom a tőzsdét a pénz spekuláció ott csúcsosodik és a 2008-as ingatlan válságból majdnem világégés lett

eheti hír: az itteni ingatlan árak az égbe szöktek mert sok ázsiai "beruházó" bérbeadás céljából megvesz 5-10 condo-t azután üresen áll mert canadában erre nincs vásárló erő, lakbért és elektromosságot (azaz rezsi) sem tudnak a családok a foodbank ból étkeznek (évente 25000000 tonna van kiosztva) vagy az országnak inflálódnia kell és bért emelni, nagyon jelentősen... és ez az ország nyugodt (naponta csak 2-3 gyilkosság van mert a maffia is gittegylet...) és derűs és megy a panem et circenses lökik 50 csatornán 24/7!!!!!!!!!!! anélkűl az ország már az uccákon lenne és nemcsak a postások (35000 országosan) a bérük és a nyugdíjuk miatt egyiket nem akarják emelni a másikat csökkenteni akarják pedig a postás hóban fagyban is postás és gyalogol

nem kell rájuk gyújtani a palotáikat, hanem mint kádár a czinege elvtársnak az új villája avatóján: ugye eszt felajánlod a kerületi óvodának és hazament

észak amerika feszűlt mint egy bolond nagybőgő húrjai, a többiek meg kavarják a szart és nem találják meg a valós érdekeiknek megfelelő érdekcsoportokat

a Jun o mellett még az óceánok kitisztítására is költhetnének néhány csilliárdot amit elbasztak profitszerzés címén általában az ivóvizet karbantartani (most tiltakozunk újabb olajcső ellen ) bár vannak olyan folyók és tavak amelyek ivóvíz minőségűek

a gazdagok a saját ndugájukba dőlnek a trump egyik csődtől a máősikig gazdag és nincs egyedűl le kell inflálni a sok szar4házi vagyonát majd lesz belőlük patkány akik a valóságban

ez a kis sárfészek a sok díszkövezettel és OGV vel magától szétesik talán meg sem kell lökni a megfelelő pollanatban tudod az impulzus tétel ott is műxik

brühüyyy
kkk
@Eszter jött:

Úgy veszem észre, kegyed ráharapott a témára:)
@Mariann19: Az átlagmagyar nem haszonélvezője az uniónak, csak a fideSSes oligarchák.

Persze az igaz, hogy uniós állampolgárként könnyebb elhelyezkedni nyugaton. Lehet, hogy csupán ezen megfontolásból szavaznának a bent maradás mellett, amíg el nem tudnak helyezkedni külföldön.
Igazad lehet, mert speciel erre nem gondoltam.
@Oxica:
Hazudsz. Egyelőre néhány szélsőbalos, anarchista megmondóember akarja a többi 22-24 tagállam torkán lenyomni a saját véleményét.
@Mariann19:
szia itt az elsővalós jel, Gaya és még sokan megúnták: neked nem kell magyaráznom ez mit jelent?
444.hu/2016/07/06/varga-mihaly-dolgozo-bevandorlok-tizezreinek-betelepiteserol-almodozik

levédiabasznádról meg már minden használható mosogató doktor elment most jönnek Nigériai és indiai IT sek

kkk
brühüyyy

a lavina megindúlt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
@jaegtoer: na, magát is mingyá megméri a centijével, ha ilyeneket ír: "hogy nekik áll feljebb".
@Oxica: "Vajon ezt, hogy adják be a lápimagyaroknak?"

Mint a kisiparban honosított kínaiakat: szemrebbenés és fennakadás nélkül.
Lesz egy kis túlóra az Igazság-minisztériumban, de megéri, mert aki jól teljesít, annak lesz hely valamelyik vajnás csatornán hírszerkeszteni, bemondani, retusálni.
@Az apokalipszis lovasa:" Marhaság. Magyarországon a 2. legelfogadottabb az EU az összes EU-s ország közül, sírjál valami máson."

Valóban igazad lehet, mert a g..i csupán a lápimagyarokat tudja etetni az eu ellenességgel. A magyarok többsége normálisan gondolkodik.
Azért jó lenne egy megerősítő népszavazás ez ügyben is, hogy elváljon a szar a májától.
@Neo07: "Nem igaz, hogy az EU vezetésének nincs köze a kialakult helyzethez. Az meg külön felháborító, hogy az EU vezetéseben még csak fel sem merült a politikai felelősség gondolata, az, hogy nekik is részük lehetett a brexitben, és ezért valamiféle következtetéseket lenne illendő levonni..."

Angyalka mióta az EU vezetője?
A többit meg Orbán is megszavazta Angyalkával együtt. Akarsz még alamit?
@Neo07: Te hazudsz lápimagyar, mert a pár ember az nem többség a 22-24 el szemben. A pár ember nem tudja érvényesíteni akaratát a 22-24 el szemben.
Amúgy a kvótát egyhangúlag fogadták el.

Hajrálápimagyarok.
@Neo07: Már régen és nagyon sokan bebizonyították, hogy a tagság "hátrányait" az előnyöknél nagyobbnak becslő eszmefuttatások szakmailag helytelenek.
A kezdő felütésed pedig eleve marhaság: a nettó pénzügyi mérlegünk pozitív, tehát a "tagdíjat" (már az is árulkodó, hogy annak hívod) elfelejtheted.
Azért néhány apróság, ha esetleg lusta vagy utánanézni vagy munkaidőben csak kommentelned szabad, tényeknek utánanézni nem:
A magyar gazdaság versenyképessége a parancsolt KGST-munkamegosztásra és általában a KGST-színvonalra volt kalibrálva, vagyis negatív volt. A csatlakozásra már a legtöbb iparág vagy átstrukturálódott (vagyis életképessé vált, természetesen zömében külföldi tőkebefektetésből - ezeket a befektetéseket kell a hazautalt osztalékkal szembeállítani, amelyből természetesen az adótartalom itthon maradt, az osztalékként ki nem vett nyereséget, meg visszaforgatták), vagy megszűnt. Csak egy példa: a cukoripar abba döglött bele, hogy a hazai cukorrépatermelők áruja túl drága volt. A többi parasztvakítás. A vámok egyrészt addigra már megszűntek, másrészt nem az ország, csak az állam bevételeit jelentik, és a fogyasztó szívja meg. A most beszedett és részben az EU-nak utalt vám és ÁFA lepkefing a támogatásokhoz képest.
@dr. mesterseges szinezek:
Ez úgy van a Fidesz klánban, hogy amennyiben feltesznek egy ilyen kérdést pl. "Tessék mondani, az hogy volt, hogy elloptak 4 milliárdot sunyiban?"
Válaszukban a kérdésre még utalás sincs, viszont bemutatják az adott párt egész kortörténetét.
Példa erre az, amikor Harangozó Tamás Orbán több milliárdos magánvagyonát firtatta a parlamentben.
Orbán támadott. Mit pofázik Harangozó, amikor Pakstól felvett 3 millió Ft-ot. Egy egész év alatt.
Matek szöveges példa: Hogyan aránylik a 2.5 milliárd a 3 millióhoz?
Az istenadta nép pedig nem érzékeli az arányokat, mert a milliárdban olyan sok kurva nulla van.
@A megvalósult amerikai ólom..: "A jelenlegi magyar vezetés semmit sem kockáztat az őszi népszavazással, hisz borítékolható a nemek nagy arányú győzelme, és ezzel a kormánypárt további erősödése."

Osztánek ha messze határ alatt lesz a részvétel akkor a zorbán is lemond? Végre megérti?

Üzenjünk az orbánnak, hogy ő is megértse! Hagyd a picsába kvótás szavazást! A balfasz fideszfanok úgyis elmennek, legalább tudjuk meg mennyien vannak.
@Oxica: "Az átlagmagyar nem haszonélvezője az uniónak"

Édesanyám tanulatlan, de csak fel kell idéznem neki azt a tizenpár évet, amit unión (meg általában a világon) kívül együtt leéltünk, és rögtön látja, hogy van-e olyan haszon, amit élveznie lehet.
Pedig ő is szeret ójajuramistenezni.
@parti_giano:

Elvetettem a sulykot, állok elébe, merjen aki mér, mérjen aki mer, pedig csak postmeridian...de nem mer' postás indián.
@Mariann19: Egen, ez régi probléma.
Már Wágner úr is tudta, hogy "ötvenezer dollár nem létezik, még negyvenezer sem".
Ötvenről eshet szó, az még nem mese.
@Max val Birca főszerkesztőhelyettes:

"_A ballibák jobboldaliak. _"

Főszerkesztő úr/úrnő ne izéljen már!
@Ballib cenzúrázók réme 14: Mit kérsz: Origót, VS-t vagy mit?
Itt az Index mutatóba: index.hu/kulfold/2016/07/01/uj_elnokvalasztast_kell_kiirni_ausztriaban/
Egyébként csak szabálytalanságokat állapítottak meg, nem csalást, és szó sincs ballibekről (már csak azért sem, mert az hungarikum és csak a hülye FIDESZ- és Jobbik-imádók fantáziájában létezik).
@Neo07:

"Akkor inkább legyünk független szegények, mint ugyanúgy szegényen feloldódva megszűnni. Az első esetben megmaradunk."

Voltál már független szegény?
Mert ha nem, akkor nem igazán hiteles amit írsz, hiszen fogalmad sincs, hogy milyen az.

És még egy apróság: nem tudom, észrevetted-e, de szegényként csak a népmesékben lehet megmaradni.
Ott is csak egy ideig, mert előbb-utóbb el kell nyerni a fele királyságot.

A 10 millió magyar függetlensége pedig vicc - ez a létszám kevesebb, mint egy normális nagyváros lakossága a világban.

Javaslom, fogadd meg Lenin elvtársad tanácsát: tanulni, tanulni, tanulni.
@Oxica: " Azért jó lenne egy megerősítő népszavazás ez ügyben is, hogy elváljon a szar a májától. "

Az ég ne adja azt neked! Népszavazást orientálni mi (is) nagyon tudunk, 23 millió románnal, kicseszettül ingyenes eüvel, és a K+F ebben bármikor lesz nálunk sikerágazat.
Inkább dobjunk fel egy ötöst.
Az korrekt lehet, ha Matolcsy nem járt a verdében.
@Kuviklacz: Akkor az indexet már nem linkelem neki. :)
@Kuviklacz: Szépen növekszik a trollod.
Mindig ennyit eszik?
@Kuviklacz:

Megpróbáltál @Neo07-nek ész érveket írni?
Kidobott energia.
Mondjuk mások is olvashatják, de akiknek szól, azok is azonos szinten vannak vele.
Szóval inkább igyál egy sört, azzal jobban jársz.
Ez egy ilyen ország.
@Rodeo36:
Rodi!
Figyeld csak Varga Misike mondatát?
"Az érintett cégek kedvezményeket kapnak majd, lakhatásra, szálláshelyek kialakítására."
Azt nem vitatom, hogy szakember hiány van , köszönve a kormány jótékony működésének, melynek következtében százezerszám kimentek dolgozni ezek az emberek.
Nem kell itt napok óta munkaerőhiányról beszélni, mert igenis munkanélküliség van.
A soros kormányok bűne, hogy a munkahelyek telepítését nem orientálták, egyenlőtlen fejlesztések mentek végbe területileg az országban.
Azért mondom, hogy bűn, mert napjainkban jelentkezik a következménye.
Szállást, utazást, kaját biztosítanak a munkavállalóknak, plusz kedvezményeket az érintett cégeknek. Mindez oly mértékben növeli a költségeket, hogy tönkre vágja a versenyképességet,
csökken a nyereség, nincs pénz a további fejlesztésekre.
@vakapad: Miért viktornak a fidesz és az emeszpémaffiának van papírja róla hogy lopnak? :)
@Max val Birca főszerkesztőhelyettes: "Miért kellene lebetonozni, édes ballibám?"

Hát ezt kérdezem én is lápimagyar, hogy vajon miért?

Hajrálápimagyarok.
@látjátok feleim szümtükkel:
Az "EU vezetése" fogalom egy tágabb meghatározást jelent. Ebbe beletartozik Angéla is, aki de facto vezető, de beletartozik Juncker is, aki de jure vezetőként szintén alakítja az EU-politikát. Ha kicsit kompromisszumképesebbek lettek volna, a talán a brit választók közül kevesebben ikszeltek volna a kilépésre. Ezért igenis van politikai felelősségük az EU fentebb tárgyalt vezetőinek is.

@Oxica:
Kezdesz unalmas lenni az állandó lápimagyarozásoddal, papagáj volt volt valamelyik ősöd? Te ökörica.

Dehogyisnem, vannak nyomáskényszerítő eszközök, zsarolási potenciálok, sajnos.
@Mariann19: "A soros kormányok bűne, hogy a munkahelyek telepítését nem orientálták"

Ez a másik oldalon ki van egészítve egy olyan (bér)lakáspiaccal, amit úgy lehet jellemezni, hogy agyonszabályozott káosz. Aki korrekt akar lenni benne, szív és fizet, a többinek meg istenadta zavaros.
@dr. mesterseges szinezek: Na jó, ha az utazást nézzük, akkor valóban haszonélvezője az uniónak az átlagmagyar, mert szabadon lehet utazni nyugatra, persze már nem túl sokáig. Ha viszont a béreket nézzük, nem hiszem hogy haszonélvezője az átlagmagyar az uniónak, persze ez nem az unió hibája.
@jaegtoer:

hacsa etet itt mindenfélével
@Neo07: Lápimagyar, nem kevésbé unalmas a te folytonos "ballibázásod"

Hajrálápimagyarok.
@Mariann19:

a vargamiska hallgat a bérekről? pedig az eb ott van elhantolva infláció lesz határon belül, hiába a zeltolcsimanipuláció meg fog láccani és ki fog láccani

aszongya nekem magyar vállakozó levédiabasznádról (fidex) hogy az alacsony bérek aggyák a versenyképességet...igen, ott ahol a megélhetés ehhez van számolva lásd a távolkeletet

mert lassan a levédiabasznádiak is vietnami textilfestőkké válhatnak

lavina megcsúszott

indúl

brühüyyy
kkk

1989 előtt volt a vidéknek ipari munkája is amivel a mezőgazdaságban nem hasznosítható idejüket majd meg a jól beosztottat folyamatosan jófajta pénzek keresésével folytatták csak a közúti jármű program adott nyugat és kelet magyarországnak 350000-500000 háztáji ipari vállakozást, beruházás nem kellett odaadták nekik a gyártóeszközöket esetleg spec gépeket kellett beszerezni és láttad volna minő büszke alföldi faluk voltak akik kaptak azaz jutott nekik

tudod ugye ész nélkűl nehéz gondolkodni és agy nélkűl meg lehetetlen

ez a rencerváltás eredménye 27 hosszú év

brühüyyy
kkk
@Eszter jött:

hogy én-eeeeee? hinnye, a kirelejzumát a kiskeziccsókolomnak! hát mikor etettem én magácskát álnépies hottentottizmussal? én csak ficánkolok itten, persze móggyával, mer megichletett itten a számlálatlan fennforgás. ojjan ez, mint a fókakongresszus az egyenlittőnél, meg ojjan mint a nagy népi hurál szegény megboldogult jumzsagij cedenbal elvtárs ideibe. megéri az elmefuttatást.
@Kuviklacz:

Csak röviden: nekünk nem "támogatás" kell, hanem háló. Tudod, az eszkimós példából.
cukoripar: uniós kvótákat találtak ki, ennek esett áldozatul a hazai cukoripar. Lehet, hogy drága volt a hazai, de mi lett az eredmény? az import cukor még drágább lett, drágább, mintha itthon állították volna elő. Jól jártunk? Nem. Munkahelyek szűntek meg, a gazdaság zsugorodott, többet kellett fizetni a cukorért.

Persze, hogy gengszterváltáskor a KGST-igényekhez és szinten állt az ipar, de ezt nem a szétveréssel kellett volna gyógyítani (az akkori és a mostani kommunisták is ostobák és naivak voltak és lesznek), hanem előbb egy évtizedes átmeneti folyamat során versenyképessé formálni. Azaz nem meggyógyítottuk az állatorvosi lovat, hanem lelőttük. Az oroszok egész jól elvannak a maguk iparával, és a csehek, lengyelek is pl. Különösen a csehek, ők nem privatizáltak eszeveszetten, hanem más úton jártak -- meg lehet nézni, sokkal jobb a gazdaságuk, jobban is élnek.

Mi eladtuk a családi ezüstöt, ráadásul ezzel az adósságot sem tüntettük el, hanem megsokszoroztuk. Önálló, független, erős ország helyett félgyarmat lettünk, a kilábalás komoly reménye nélkül.
@Neo07:

csak röviden. ne menny egyedül az uccára, mer el talál lopni egy kóbor macska!
@grafoguru:
"A 10 millió magyar függetlensége pedig vicc - ez a létszám kevesebb, mint egy normális nagyváros lakossága a világban."

Ehhez nem lehet mit szólni -- ez elárul mindent a lelkületedről... A saját hazádról hogy lehet így beszélni?! Vagy már nem is a hazád?...

Amíg van Magyarország nevezetű földdarabka a világon, addig igenis van valamiféle függetlenség, még az EU tagjaként is, még alakíthatjuk valamennyire saját sorsunkat, de ha beletörődünk abba, hogy kicsik vagyunk, és kuss a nevünk, akkor nekünk rövid távon végünk van.

Lenin mondását te magad is megfogadhatnád, ucsítsza, ucsítsza..., ugyanis tudhatnád, hogy Magyarország történelmét mindig a nagyhatalmak közötti finom egyensúlyozás, utóbb rosszabb esetben vergődés töltötte ki, egyik vagy másik markában, de sosem volt a politika szintjén az az alapvélekedés , amit fentebb találtál írni, miszerint "tízmillió ember függetlensége csak vicc"...

Az EU egy történelmi kísérlet, ami ugyanúgy el fog bukni, mint az összes többi birodalom eddig a világban, túl széttartó a közösség, túl sok érdek ütközik itt.

Gazdaságilag természetesen működhet a dolog, a Közös Piac sikeresnek volt mondható, kár volt a hatalmi irányba elvinni a dolgot. Az euró is meg fog bukni, a tagállamok eltérő fejlettsége miatt. Ne akarjuk utánozni az USA-t.

Mikorra tervezitek az Földi Egyesült államokat és Világkormányt?
@hacsaturján: a nyúlnak meg kettő, az az 2 db füle van oszt' nem cekker! pláné nem kerekes cekker!
@Tibi !: Nem mond le akkor se, ne reménykedj..:)De ha le is mondana, akkor se tudna mit kezdeni a helyzettel a béna pöcs baloldali ellenzék.
Simán meglesz a 2-3 milliónyi "nem". De az se elképzelhetetlen, hogy meglesz az érvényességi küszöb is.
@A megvalósult amerikai ólom..: figyu plumbum! kies teuton fődön, hallgatom a rádiót, igen ritkán kerül szóba ungarn. de most mindkét naccság nevét kiemelték, ogv és áder, a hírekben, mert megint szembemennek az ejuval, pediglen a britoknak aszonta a zógévé, hirdetésileg, hogy maraggyatok má' seggeteken nyugottan a zejuban!

erre a dublini szerződést óhajcsák éppen friss gránit alá temetni...
tényleg eccerűbb(még nálad is, pedig te a faéket is alulról szagulod eccerűségben) lenne, ha szépen veled az élen beállnál a zosztrák követség elé vízumért...
@grafoguru:

Nem "ész érvek", hanem észérvek. Csak helyesen.
Lehet vitatkozni -- épp azt tesszük--, de a felfogásaink kissé túl messze állnak, szerintem.

Nem mondom, hogy a Fidesz csak helyes dolgokat művel, nem, pl. sok hülyeségüket én is ellenzem, a Városliget elpusztítási kísérletét is ellenzem, szerintem is süket blabla az duma, hogy nőne a zöldfelület, egy frászt, csökkenni fog, de nagyon!

A trafikmutyi, a gyanús üzelmeik, és a többi csúfság nekem sem tetszik, nem véletlenül nem szólaltam meg az elmúlt években, de azt látni kell, hogy bizonyos -- elvárt nemzeti minimumnak nevezhető -- dolgokban helyesen látják a jövőt. Ez a gazdaságpolitika, a bevándorláspolitika, és a helyes EU-kritikus álláspont. Ezért nem fognak a baloldali pártok labdába rúgni Mo-on, mert nem tudnak levetkőzni egyfajta szervilizmust, és gazdasági elképzeléseik sem meggyőzőek.

Amíg ezt nem látják be, és nem változnak meg (de nem csak választások idejére, mint ahogy már volt példa erre), addig Fidesz-uralom lesz itt, akár tetszik, akár nem.
@dr. mesterseges szinezek:
Nem nagyon látom, hogy a bérlakás piaccal próbálták dinamizálni a magyar munkaerőt.
A lényeg az, hogy a gazdaságirányításnak nem az a feladata, hogy gondoskodjon arról, hogy a munkavállaló hol hajtja álomra a fejét.
Hanem az, hogy földrajzilag és szükség szerint terítse el az országban a munkavállalás lehetőségeit.
@Rodeo36:
"Aszondja nekem a magyar vállalkozó, hogy az alacsony bér adja a versenyképességet."
A versenyképességet a termelékenység határozza meg, és nemcsak élőmunkában kéne gondolkozni.
Korszerű beruházásokban kéne utazni, és nem manufaktúrákban.
Ami az inflációt illeti, már megjelenik a nédiában, hogy a bizony nem 0.9% lesz, hanem akár a háromszorosa is lehet.
Viszont kormányunknak döfi a 0.9%-ot alkalmazni, mert ez határozza meg a nyugdíjak emelését, és a hasonló területekét is.
Sok tízmilliárdot lehet ezzel megtakarítani kormányunknak.
@Neo07: "A trafikmutyi, a gyanús üzelmeik, és a többi csúfság nekem sem tetszik, nem véletlenül nem szólaltam meg az elmúlt években, de azt látni kell, hogy bizonyos -- elvárt nemzeti minimumnak nevezhető -- dolgokban helyesen látják a jövőt. Ez a gazdaságpolitika, a bevándorláspolitika, és a helyes EU-kritikus álláspont."

fejcs má ki eszt, me lefagytam, mikor olvastam soraidat!

remélem irónia volt, me annak remek vot.
@Neo07:

"_Nem "ész érvek", hanem észérvek. Csak helyesen. _"

Maradjunk annyiban, hogy egyik sem, minthogy a kegyedéi ész sérvek. Már ne vegye zokon, kegyed hivatkozott arra, hogy: -"Csak helyesen." és: -Pontosan. teszem hozzá én. Ez már csak így van Tesze-Tosza országban.
@Oxica:

Akkor szólj a balliba drogos tüntizőknek - mind a 200-nak -, hogy ne is álmodozzanak betonozásról, ez ugyanis elmarad, legnagyobb bánatukra.
Észérvek:

Egyetlen észérvet nem olvastam itt, hogy miért lenne jó nekünk -- tegyük fel, "csak" 20 000 -- arabot, négert befogadni, eltartani itt Budapesten. A befogadás után indulna a családegyesítés, és hoppá, a létszám akár egy nagyságrenddel is ugorhat, egyből 200 ezer lesz. Majd egy emberöltő alatt, arabéknál, négereknél ez 15 év is lehet, ebből lesz 800 ezer, egymillió fő, ugyebár ők nem két gyerekben gondolkoznak, hanem sokkal többen, ráadásul ők több feleséget is tartanak.

Miközben a kint figyelő potenciális 200 millió ember látja, szabad a pálya, hülye lenne, kimaradni a kánaánból, elindulnak ők is.

Emberek! Normálisak a mai EU -vezetők, a Merkel, meg a Juncker? Belegondoltak, mekkora a felelősségük?

Akkor miért ne tartsuk meg a tiltakozó választást? Miért akarjátok szabotálni ezt? Erre vannak észérveitek?
A magyar Népszavazás nem az EU tagságról szól.

De ha Junckerék nem veszik figyelembe (a többi készülő külföldi npszavazással) akkor bizony belebuknak, vagy az EU bukik bele.

Jobb lenne az előbbi verzió.
@jaegtoer:

A geopolitikai helyzet nem teszi lehetővé a kitörést, csak a gátak tágítását.

Elvárni Orbántól, miért nem megy teljes erővel szembe a háttérhatalommal kb. ugyanaz, mint Kádár hibáztatni 1968-ban miért támadta meg Csehszlovákiát, vagy Horthyt 1941-ben miért támadta meg az SZU-t.

A bérszint alacsonyságán nem tud változtatni XY magyar vállalkozó.
@Max val Birca főszerkesztőhelyettes: te, nem csinálná olyat egyszer, hogy felrakják a gyíkot az indexre, és te ennek ellenére, nem hányod ide a dzsuvádat?
@dunántúli gyerek: ako, miről te agyhalott?
hogy habonynak mégegy helikopterest nyomjon az ofsorhaverja, vagy mészarosnak mégegy 700misis kecót nyomjunk, vagy mégegy kvesztort nyomjanak a geciék?
Egy hete írtuk meg, hogy lázonganak a fővárosi önkormányzat közműcégeinek vezetői, mert a most alapított Fővárosi Közbeszerzési Kft. hátrányos szerződésbe kényszerítené őket. Többen attól tartanak, hogy az egyik legerősebb kormányközeli gazdasági érdekcsoport a kft.-n keresztül ráteheti a kezét az évi 300 milliárdos közbeszerzési keretre. A Valasz.hu cikke szerint ez az érdekkör pedig nem más, mint a Habony-Rogán érdekkör: „Azt a kft.-t, amelybe a főváros összes(!) közbeszerzését kiszervezték, a cégbíróság előtt Habony Árpád és Rogán Antal ügyvédi holdudvara képviseli" - írja a lap.
@Max val Birca főszerkesztőhelyettes:

"_Elvárni Orbántól, miért nem megy teljes erővel szembe a háttérhatalommal kb. ugyanaz, mint Kádár hibáztatni 1968-ban miért támadta meg Csehszlovákiát, vagy Horthyt 1941-ben miért támadta meg az SZU-t._"

Pedig amilyen bátornak és erősnek mondja magát itthon, lehetne olyan Brüsszelben is. De hát ő maga mondta a saját nem hazudós szájával, hogy másként mondjuk, másként csináljuk. Az a rohadt magyar nyelvtan!

No szóval, tehát és mindazonáltal Orbánnak is működik a mentség-gyára.

"_A bérszint alacsonyságán nem tud változtatni XY magyar vállalkozó._"

Ne tessék röhögtetni. A bérszinten nem tud változtatni, de 30-100 milliós saját autóra azért futja. Meg taóra. Meg offshore -ra, meg 800 milliós nyaralóra. Meg a kurva anyjukra. A saját munkásaikat lopják meg, meg az államot, meg egymást. Amúgy hó tiszták.
@dunántúli gyerek:

A néptömegek egyesült harca a világban és a liberalizmus haldoklása.

Orbán úgy tud segíteni, ha szítja az ellentéteket a liberálisok között.
@parti_giano:

Még szerencse, hogy nem kezdik ki őket a demjánsándorok, szélesgáborok, parraghlászlók meg a többi szépreményű és -regényű vállalkozó.
parragh különösen megrothadhatna. ...kártékony féreg
@Max val Birca főszerkesztőhelyettes: Véleményem szerint a nálunk gazdagabb országok néptömegeinek (sem) nem érdeke az itthoni bérnövekedés.
@jaegtoer:

Egy dolog a szöveg, más a tények.

Orbán hatalmasat fejlődött, ez tény. Nyugatnyaló ballib fanatikusként indult 25 éve. Aztán kiábrándult a ballibaságból, de a nyugatból még nem. Mára a nyugatból is. Ez pozitívum, le a kalappal. De... ez még nem elég.

Szóval megvannak az alapok, de Orbán még fejlődni fog.

Ami pedig bátorságát illeti, ez kétségtelen, viszont nem vakmerő, ami nem is baj. Hülyeség lenne öngyilkosságot elkövetni.

Aki eddig megpróbálta kelet-európaiként a nyílt szembeszegülést, pl. Milosevics, azt meggyilkolták és országát terrorbombázták. Ugye nem akarod ugyanezt Mo. számára is.

Így Orbán és a szlovák, cseh, lengyel vezetők az óvatos ellenállást választották, ahogy ezt nyugati elvtársaik is teszik, lásd Sziriza, francia Nemzeti Front, UKIP, német Balpárt és Alternatíva, stb.

Csak Putyin engedheti meg magának a nyílt harcot, mert neki ott van a háta mögött pár tízezer atomtöltet, ami miatt a nyugat sem mer nyíltan fellépni ellene.

Nekünk nincs atombombánk, így kénytelenek vagyunk taktikázni.
@Max val Birca főszerkesztőhelyettes:

Sajnos, attól tartok, jogosak a félelmeik...
Azt már láttuk, hogy nem igazán tisztelik a nagy fákat, eddigi térkövezéseik során nem voltak tekintettel a zöldre.
A város ligete ne legyen múzeumnegyed!
@Max val Birca főszerkesztőhelyettes: a geci úgy tudna segíteni a magyar népnek, hogy megszívlelné köteleslaca ötletét, és lemenne a pinyóba, és keresne egy erős gerendát.
@hacsaturján:

Elvetettem a sulykot, mint Sharon Stone a jégvágót?
Meakulpa!
@dunántúli gyerek:

Természetesen ez így van kozvetve, de ennek ellenére a nyugati kisember mégis a barátunk. Amit elvisz a keleti országokból a nyugat abból valójában csak morzsákat kap a nyugati ember. Igen, igazad van, ez is jóval több, mint amit egy keleti ember kap, de ennek ellenére nem szabad ellenségeskedni az egyszerű nyugati emberekkel, végülis ők is áldozatok ugyanabban a liberális börtönben, akkor is, ha nekik picit nagyobb a cellájuk és jobb kaját kapnak.
Talán mégis patkányokat kellene tenyészteni. Kellemesebbé válna a világ. Túl sok az ember, aki nem talál vissza a fára. A sok hülye meg nem átall egész erdőket letarolni. És akkor még ott vannak a hódok is.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: mondmá aszt, hogy ez a birkafasz, nem ekkora fasz!
@Neo07:

Az a vicces, hogy túl jól ismerem azt a környéket. Gyerekként pont azon a vidéken laktam évekig, s aztán felnőttként ott éltem egy egész évet, s pont arra mentem szinte minden nap a kutyáimat sétáltatni.

Na most, pont pl. a Közl. Múz. közvetlen környezete tényleg csak arra volt jó, hogy a kutyás emberek oda vigyék a kutyáikat szükségletüket végezni. Szóval az új tervek sokat fognak javítani a helyzeten, ha tisztességesen valósítják meg őket.

Ha valamikor ismét Bp-re költöznék, ott vennék ingatlant. Azaz tetszik az a rész.
@Max val Birca főszerkesztőhelyettes:

"_áldozatok ugyanabban a liberális börtönben, akkor is, ha nekik picit nagyobb a cellájuk és jobb kaját kapnak. _"

Ja-ja! A napokban a labancok megmutatták a hős szittyáknak, hogy ők is tudnak ezt-azt, hacsaknem többet, mint a antibrüsszelista Főnök és cselédhada. Csak 25 km-es kocsisor. Oszt még csak bele se lendültek az ellenőrzésbe. Remélem folytatják.
@Spániel: én is elmegyek, és kibaszott nagy faszt fogok rárajzolni!
@Max val Birca főszerkesztőhelyettes:

"_Na most, pont pl. a Közl. Múz. közvetlen környezete tényleg csak arra volt jó, hogy a kutyás emberek oda vigyék a kutyáikat szükségletüket végezni._"

Nem a múzeum közvetlen környezete adta magát, hanem azoknak a kutyásoknak az intelligenciája, akik egy múzeum mellé viszik szaratni a kutyájukat.
@jaegtoer: védd az erdőt!!! egyél hódot, harkály körettel!
@jaegtoer: lehet ott is! csak legyen nála stanicli, amiben szépen a kijelölt helyre biggyeszti a canis merga-t! mármint a gazdi...
@Max val Birca főszerkesztőhelyettes:

" Maga olyan állat, hogy vadászni kellene." Gorcsev I.
@Max val Birca főszerkesztőhelyettes: "Akkor szólj a balliba drogos tüntizőknek - mind a 200-nak -, hogy ne is álmodozzanak betonozásról, ez ugyanis elmarad, legnagyobb bánatukra."

Lápimagyar.

A ligetvédők eltávolítása és a rendőrségi helyszínelés között eltelt 4-5 óra. Szerinted melyik kopasz tette oda a drogot? Ez a vád még a vérfideSSes bíróságon sem áll meg.
Amúgy lápimagyar, mire a te tudatodig eljut, már rég le lesz betonozva a liget, mint a Kossuth tér.

Hajrálápimagyarok.
@Max val Birca főszerkesztőhelyettes:

Bocs, annyi időm, nincs, de két dologra reflektálok:

"_Szóval megvannak az alapok, de Orbán még fejlődni fog._"

Ez számomra, de nagyon sokak számára elég aggasztónak tűnik. Engem már meglopott, a gyerekeimet egyre növekvő adósságszolgálat elé állítja, mindazonáltal remélem az unokáim már nem ebben az országban születnek, és Orbán és tettestársai és a nemzeti tartalék, majd csak kivívja a függetlenséget, miután mindenhonnan kiutálták őket.

"_Nekünk nincs atombombánk, így kénytelenek vagyunk taktikázni. _"

Na még az baszna be. Képzeld el amikor egy mentálisan súlyosan sérült küldetéstudatos skizoid kretén atombombával kezdene el taktikázni. Látott saját kézi-agyú példái szerint.
@Max val Birca főszerkesztőhelyettes:

"Aki eddig megpróbálta kelet-európaiként a nyílt szembeszegülést, pl. Milosevics, azt meggyilkolták és országát terrorbombázták. Ugye nem akarod ugyanezt Mo. számára is."

Azért ez teljesen más eset, Milosevics uszított, gyűlöletet gerjesztett, háborús poklot csinált a jugoszláv tagállamokból, a háborúnak másképp nem lehetett véget vetni. Rigómezőt így sem úgy sem tudta visszahozni, rossz politikát folytatott. Jugoszlávia szétesését nem tudta meggátolni -- vagy épp ellenkezőleg, felgyorsította.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "Évi 300 milliárdos óriásbizniszben a Habony-Rogán-érdekkör"

Aztakurva.

Akkor a zacskós tóninak venni kell egy nagyobb zacskót, vagy egy kamiont.
@Oxica:

Nem mindegy? A lényeg, hogy Soros norvég apródjai buktak ismét.
@Neo07:

Ugyanaz az eset. Ne vedd be a nyugati propagandát Milosevicsről.

A róla szóló propaganda kb. annyira igaz, mint a nevezetes fénykép, melyen a bicskei rendőr menekült anyát és gyereket hajít a vágányok közé.
@dr. mesterseges szinezek: Ingyen van. Mindig az az illúzióm, hogy ha mások olvassák, amit ír és nem cáfolja senki, elhiszik.
A veszély ugyanis, hogy féligazságokból indul ki, amelyek elég triviálisnak hangzanak, de a következtetés már egészen téves.
@Max val Birca főszerkesztőhelyettes: asszem neked a fejlődés szó értelmezésével van problémád. mondjál inkább negatív felcsökkenést helyette.
@Max val Birca főszerkesztőhelyettes: "Nem mindegy? A lényeg, hogy Soros norvég apródjai buktak ismét."

Lápimagyar.

De mindegy. Soros György köszöni szépen, jól van és jó egészségnek örvend. A lápimagyarok és a budapestiek viszont buktak egy ligetet. Lehet szívni (nem a drogot) a szmogos levegőt, állítólag jót tesz a lápimagyar tüdőnek.

Hajrálápimagyarok.
@taga20: szegény bolgárok, tuti. hogy ezt a fasz birkát csak hatalmas mennyiségű sopszkával képesek elviselni. de kenegethetnék rózsaolajjal, így is-úgy is büdös.
Muszáj etetni a trollokat?
Én is tudok bődületes marhaságokat mondani.
Nem kellenek ehhez idegenlégiósok.
@Eszter jött: könnyű neked, saját bevallásod szerint, téged már megetettek. nemdenem?
Elnézegettem ma délután a Dobó téren azokat a nagyon bátor tanárnőket, akik kiálltak igazságukért.
Féltek, izgultak, anyák, családfenntartók jó néhányan közülük, nyilván megfordul a fejükben a retorzió réme, de ott álltak magukért.

Szép dolog a Kossuth téri esernyős tüntetés, de ott a tömegben picit arctalanná válhatsz.
Itt, ahol mindenki ismer mindenkit, itt nem bújhatsz el az esernyők alá.

Szóval le a kalappal.
Ez a reményünk. Nem a sok okos nagypolitikát megmondó, hanem azok a kis politikamentes közösségek, akik nem akarják eltűrni a hatalom barbárságát.
(mellesleg a zuglói igazgató srác is politika mentességről beszélt, a szakpolitika nem pártpolitika)

summa summárum, amennyiben itt bármilyen nagypofájú főokos szotyisztánozik, lápi magyarozik vagy mittudomén mi még mostanság a divat, az ne lepődjön meg, ha rövid úton lesz elhajtva nem a búspicsába, ahogyan szoktam, hanem a mocskoskurvaanyjába, ahogy viszont nem szoktam, mert nem különösebben stílusom
@parti_giano:

már revidiáltam abbéli véleményem.
@jaegtoer: ez nem hely, hanem nejlonzacskó kérdése, senki nem tiltja, hogy lehajoljon a kutyás a kukacokért

én, mint kutyás amúgy úgy látom, sokan kezdik megszokni a zacskókkal való sétákat
@Neo07:

Angyalka a németek nevében beszélt a migráncsok befogadásáról, nem az EU nevében.
Az EU vezetőit meg Orbán is két kézzel megszavazta ( úgy emlékszem a néppártnak a fidesz is tagja, és talán nekik van többségük az EU parlamentben is ( nem biztos, de így emlékszem ), így nyugodtan lehet rájuk is mutogatni. Meg arra is, hogy talán kevesebb állam csatlakozott Orbán nézeteihez, és az unió többségét nem ő ( meg a három társ állam ) irányítja. Az, hogy itthon az ellenzéket, és a fideszt nem támogató polgárokat levegőnek nézik, nem műxik az unióban. Sajnálatos módon ott nem a fidesz az úr.

Közben megnéztem, és jól tudom, az Európai Néppárt jelölte Jean-Claude Junckert az Európai Bizottság elnökének. Innen kezdve Orbán mit ugrál?
@habakuk000: hopsza, tedd el a metszőollót, nem lenne jó, ha kárt okoznál magadban.
@Max val Birca főszerkesztőhelyettes: hűha, ezt nem egyszerű megemészteni

tudod én jártam többször Szarajevóban közvetlenül a békekötést követően, szerintem nem nagyon kéne áldozatként beállítani a szerbeket
@parti_giano: szerintem vetít a csóka, és évek óta valamelyik minisztériumban ül, és próbálja szétbaszni az ellenzéki blogokat. mint pl. MACISAJT.
@Eszter jött: na, ez má nyalásnak is durva!:))
@parti_giano: ezt nem értem:(

ilyenkor simán töröd a fölösleges hajtásokat, nem kell olló

viszont hiába fagyott el teljesen a szőlőm, még soha az életben nem volt olyan szép, mint most

(a sok kártalanított gazda gondolom dörzsölheti a markát)
@habakuk000:

én meg aszt látom, hogy a bájos közönség kiszedi a zacseszokat a tartóbul és haza viszi szemetesnek. mielőtt föl teccene hördülni, az usácskában is sokan röhögnek ezen a szívszaggató problemán.
@látjátok feleim szümtükkel:
Nem is javasolta elnöknek. Valami olyasmit mondott, hogy "Szó sem lehet róla!", Cameronnal együtt.
@nincs_itt:

lássa, a kezdet kezdetén megmondom a tutifrankót, oszt mi lesz belüle?
@hacsaturján: nem hördülök, mi először kiflit kapunk benne, utána szedjük a kolbászkákat, nyilván lehet ezt máshogyan is

az érsekkerti kutyásoknál Egerben divat lett a kaka fölszedése, egy-két éve még nem volt az
@parti_giano:

én meg mán aszt is tudom, hogy ezek a ligetvédők pisálták szanaszét a kossuth teret, csak most a sorossal álcázzák magukat.
@taga20:

Miért?

Magam is tanítónő lennék. Voltam már hasonló helyzetben.
@habakuk000: mit nem értesz? úgy beizgultál itt a szotyisztánra, lápimagyarra, mint a görényeim a görögdinnyére. csak óvlak. de minek.
@parti_giano: ez a vitrines csávó remélem má sitten van, me ha forgatnák a ponyvaregény kettőt, ako tuti főszerepet kapna:))
@parti_giano: igen, mert olyan kurvára nagyon szembetűnő volt most a különbség, a sok szájtépő sértegető és a kevés határozott tanárnő

olyan ez, mint amikor megnézel egy koncertet, az élmény feltölt,

a zempléni fesztiválon lesz Győri balett Boleróval és Carmina buránával!!!
@Eszter jött: szerintem a +1 több lett volna:)
@habakuk000: aham, feltöltődött állapotban kurvaanyázni, maga a katarzis.
@taga20:

kicsi taga! hagyd békén a nulláimat! én sem kritizálom a csöcsös posztjaidat.
értve vagyok?
@parti_giano: inkább permeteznék, de nagyon fúj a szél
@habakuk000: haver, te egy vegyi ali vagy:)
@taga20:

hálás köszönet! )

az egész napi birkatologatás után felüdülés volt egy olyan posztot olvasni, aminek minden mondatával egyet értek.
@parti_giano: pisilni se olyan nagyon jó nagy szélben, így van ez a permettel is
@taga20: csak peronoszpórára és lisztharmatra kizárólag szőlőt
nem vagyok nagy kártevő irtó, de a szőlő tönkremegy permet nélkül, ez tény
@habakuk000: nálunk elállt a szél, gyere ide permetülni. segíteni akarok neked jó ötletekkel, de rohadt negatív vagy.
@parti_giano: a Sogunban nem koccintanak, hanem hugyoznak az egyezségekre
@parti_giano: hogyne lennék, amikor pillanatok alatt megettem egy teljes üveg eperlekvárt:(
@taga20:

Olvastam. A magyar nemzet oldalán a komenteket is, mert kíváncsi voltam, az ellentábor "érveire".
@Eszter jött: a magyarnemzet szerintem má átállt hozzánk:)
Ez más, de mivel az agybaj nagy baj, érdemes elolvasni, mert az ilyen ügyek még a népszavazásokat is befolyásolhatják. Csak a teheneket nem. Bár kihajtás előtt köthetnének valami tarisznyát/tarsolyt az állat pofájára. Ráadásul a rendeletet nem a brüxseliek írták, így nem is értenék, igaz nem is kötelezték az eszement rendelet megalkitására a helyi önkormányzatot.
A paraszt meg a tehenével együtt dögöljon meg.

24.hu/belfold/2016/07/06/30-ezer-forint-a-buntetes-ha-rossz-helyen-legel-a-tehen/
@látjátok feleim szümtükkel: nincs új a nap alatt, szegény Regős Bendegúznak is milyen sok problémája akadt a tehén legelése miatt
@taga20:

A trollhadsereg ott is felvonult.
Úgy gondolod, olyan könnyen átállnak csak azért, mert a két régi tettestárs összeveszett?
Ettől bonyolultabb az ügy.
Lázárt lecsekkolta Orbán, csökkent a befolyás, fontos területek felügyeletét elvette, és saját hatásörébe vonta Bártfai-Mager Andrea kivenezésével.
Netalán azért, mert Lázár rosszul beszélt egy esetleges kilépési népszavazásról? Még a végén kiderül, hogy Orbán nem szeretne úgy járni, mint angol barátai, és szájkosarat tesz a segédeire? Mert ugye az unijós támogatás az jó ( Lázárnak és barátainak is ).

index.hu/gazdasag/2016/07/06/lazar_bartfai/
@taga20:

" a magyarnemzet szerintem má átállt hozzánk:)"

Erre azért algopyrinnél erősebb mérget ne vegyél.
@habakuk000: "pisilni se olyan nagyon jó nagy szélben, így van ez a permettel is"

Ez függ a széliránytól, széllel szemben tényleg nem nagyon jó.:D
@Orica Középföldi: én csak viagrát használok, ha fáj a fejem:))
@parti_giano: ja, ráadásul havonta kéccer menstruálok:)
@taga20:
neked a brunyálás
nekem Sutherland, Pavarotti, Gjaurov, Ingwar Wixell, Bonynge Il Trovatore és nézem ahogy nem rúgnak gólt a fijjugg

brühüyy
és Ballantines tonic kal
ne melózz sokat, megárt
kkk
nem kéne estére behúzni a szúnyoghálót, hogy a birka ne tuggyon berepülni?
@Rodeo36: ne terejj!

velsz vagy a primadonna?:)) kinek drukkolsz?
@Max val Birca főszerkesztőhelyettes: "Ligetbukás csak a ballib nedves álmokban van."

Lápimagyar.

Most ne zavarj, mert meccset nézek.

Hajrálápimagyarok.
@Oxica:

Meccs után nem lehetne inkább a széllel szemben pisilés veszélyeiről beszélgetni?
@taga20: Ronaldo 2:0 mostanáig és még nem adták fel

beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

brühüyyyy
kkk
@Oxica: akkó mmost ronaldó homosexual m int a levédiabasznádiakm ordították a meccsen...
kkkkkkkkkkkkk
brühüyyy
@Rodeo36:
ráégtek
brühüyyy kkk
@Rodeo36: OFF

Ha még nem láttad. :)

"Szaddám nincs többé, de ezer másik Szaddám van most helyette."
Szaddám Huszein szobrának ledöntője ma már visszaállítaná az emlékművet, Bush-t és Blairt pedig saját kezűleg ölné meg

youtu.be/z9wC6W7EJpg

ON
@nincs_itt: Nincs ott valahol egy Flammenwerfer? :)

Cigányok foglalták el a Szent Péter-katedrálist - és nem akarnak eltakarodni, amíg menedékjogot nem kapnak

hir.ma/kulfold/szines-hirek/negyven-migrans-foglalta-el-a-regensburgi-szent-peter-katedralist-video/667547

ON
@parti_giano:

Nem. De azt hiszem, ismerem az illetőt. Tőlem olyan 500 méterre dolgozik.
No, elő a farbával, most akkor megszüntessük-e a népszavazós-választós demokráciát vagy sem?
@Gábris szomszéd:
kieg:
Tony Blair-t az angol parlament vizsgálóbizottsága bűnösnek találta iraq lerohanásában!!!!! tegnapi hír

brühüyyy
kkk
@Gábris szomszéd:
ők hasznos tagjai a társadalomnak, némely helyeken még miniszterelnök is lehet belőlük, miért nem olyan helyre mennek ahol ez leheccséges?

brühüyyy
kkk
Szerintem a sok EU hívőnk nyugtával kellene dicsérnie a napot. Nem azt kell nézni, hogy most hogy alakul a font, tőzsde, stb. hanem mondjuk 10-15 év múlva megnézni mondjuk a franciákat és az angolokat hogy hol tart a gazdaság az egyik helyen, és hol a másikon.
.
A csörgőkígyók (Crotalus) a gödörkés arcú viperák alcsaládjába (Crotalinae) tartoznak.
De hová tartoznak akkor, ha a csörgőjüket bekapják?

Például:
"Orbán-fóbiás Stumpf András újságíró, autodidakta értelmiségi [...]."
"A nemzet, az olyan baloldaliaknak, mint Stumpf egy vicc."

És mit is írt a hogyishívják? A véleményét:
""Ma még egyetlen dolgot tudok csak biztosan:
Ezt a népszavazást kár volt kiírni.""

Ez a belharc olyan, mint a talajvíz.
Feltört.
Ott, ahol senki nem várta. Viszont jelentéktelen mindaddig, amíg Dr. Lázár János nem kéri felvételét a Demokratikus Koalíció tagjai közé.
.
@midnight coder:
.
A nyugtaadási kötelezettség teljesítését az adóhatóság ellenőrzi, elmulasztását szankciókkal sújtja.
.
nagyon jól szórakoztam, köszönöm mindenkinek!...

(bár, érdekes látni a különbséget az itteni és a moi reakciók között a brexittel kapcsolatban... )
vért pisáltok, hogy megmagyarázzátok, milyen szar lesz az angoloknak. Nem a londoni metroszexuális kozmopolita bankároknak, meg nem a paki, afrikai, ázsiai bevándorlóknak... mert nekik szar lesz. De a valódi briteknek egyáltalán nem biztos, hogy rosszabb lesz a sora ezután.
@protézisesh:

És? Mitől lesz jobb? Nem tudnak majd annyit lustálkodni, mert menni kell dolgozni a bevándorlók által be nem töltött állásokba? Eddig miért is nem mentek? Ja, mert nem teccett nekik a bér, amit kaptak? Majd ezután tecceni fog. Mennyivel jobb is lesz nekik.:D
2 milliárd helyett, 6 milliárdból épül luxus sportcsarnok az 1800 fős településen, Felcsúton. Hiánypótló beruházás.

Hajrálápimagyarok. Megint van minek tapsolni. Értetek épül, szépül Felcsút, mert megérdemlitek.
@protézisesh:

Olvasd csak, ennyire jó lett az angoloknak, és ettől csak jobb lesz a jövőben.:D

hvg.hu/tudomany/20160707_brexit_oneplus_3_okostelefon_ara?s=hk
Ez már biztosan volt, de nem lehet elégszer beszélni róla. Ez a magyar kormány segítségével kifejlődött magyar oligarcsa. Segíti a hazáját, igaz sem sorsosan, csak soron kívül.

hvg.hu/gazdasag/20160707_Vajna_szazmilliokkal_roviditi_meg_a_TV2csatornak_Romaniaba_telepitessel_az_allamot?s=hk
"...80-160 millió forinttól esik el az NMHH azzal, hogy a nyolc új TV2-s csatornát Andy Vajna Romániában jegyezte be. Ha romániai cég működteti a csatornákat, ott is fognak adózni."

Szóval, ezek után jöhetnek a fidesz hívők azzal, hogy az oligarcsák kiviszik a pénzt az országból. Persze ők a nyugatiakra gondolnak, a magyarra nem. Főleg nem arra, aki a magyar banktól kapott hitelből vesz magának tv csatornát. Vagy esetleg mégsem annyira magyar a magyar? Hehehe.
@dr. jenőke (jenőke):

én meg crotalginnal kenegetem a fájós térdemet, nem mintha számítana is valamit, de néha történnek okos dolgok is. a tesconál meg főleg. állítólag lehet akciós szijjártót kapni.
@Rodeo36:

aki elfelejti rösler endrét, az csak ne brühühözzön itten.
@látjátok feleim szümtükkel:

Az Isaura Tv-vel akarja visszafoglalni Erdélyt?
@protézisesh:

"_ De a valódi briteknek egyáltalán nem biztos, hogy rosszabb lesz a sora ezután. _"

Ha te mondod.
@parti_giano:

Attól függ. Szárnya vagy combja? Netán az eszit szeretné?
@Orica Középföldi:

Ezek csak bejelentkezettek által olvashatók. Tudtad?
@parti_giano:

áááá, arra nem jó. ellemben, ha unatkoznak a tyúkjai...
Ha harc, hát legyen...?

"Ha kell, bebizonyítom, hogy Habony és Vajna is bűnöző – Juhász Péter"

www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=200912
@taga20:
ugye megmondtam luzitán 2 gael 0

ma meg a csigazabálók győznek

brühüyyy
kkk
Harc...?

"Tarlós István főpolgármester megtiltotta a főváros központi közbeszerzési cégének, hogy együtt dolgozzon a Habony Árpád és Rogán Antal köréhez tartozó Kosik Ügyvédi Irodával – írta a Válasz.hu."

index.hu/belfold/budapest/2016/07/07/tarlos_nekiment_a_habony-rogan_mutyinak/

No, de hol a tábornok?
@hacsaturján:
nincs elfelejtve Rősler Endre sem meg a Pataky Kálmán sem

úgyhogy brühüyyy

kkk
@hacsaturján: pedig aszfaltos a pálya. tyúkok közé? kiröhögik.
@jaegtoer: az tuti, velőspirítóst nem hozna még maga se ki belőle.
@parti_giano:

jaaaa, ha maga hungarofób tyúkokat tart.
@Sir Bates dö Hól: fura vagy te. részemről a hányingert okozó dolgokat nem eszem meg. ízlelgesd hát egyedül lázár szívását.
@parti_giano: mert elefántcsont-tornyodban görényező libsi vagy...
@hacsaturján: az identitásuk kérdéses, de nem fideszesek, mert nem szarják körbe az udvart.
@parti_giano:

megnészte üket rendesen? és ha ballibái vannak?
@hacsaturján:
az csak madárúl énekelt, mint nagyon sok hasonló perui inka

brühüyyy
kkk
@Orica Középföldi: én is a pretoriánusok érájának eljövetelét vélem... amit majd para-kovács által megírt új április négy követhet...
nepszava.us/blogs/news/100342662-otezer-eves-terv
@látjátok feleim szümtükkel:

Már Guma jelezte, hogy emiatt nem tudja olvasni. Mondjuk 5 max 10 perc egy fiókot csinálni, ahova nem kötelező kirakni a családot, barátokat, valamint 800 ismerőst bejelölni és osztani az észt.

Én akkor csináltam, amikor Szív elment. Nem tegnap volt. Szerettem volna továbbra is élvezni széleskörű sajtófigyelését, reakcióit. Ez a kör azóta bővült, de én nem vagyok aktív, csak nagyon szűrt tájékozódásra használom.

Hálistennek sok az egészségesen extrovertált ember:)
@Rodeo36:

mindegy, a rösler endrét akkor is elfelejtetted.
Így működik a magyar elszámolás, de mit szól ehhez az unijó? Mármint ottan Brüxelesben? Ők értik, csak itthon nem megy?

"2016: mint az MKAA-tól megtudtuk, a pályázat fenntartásba helyezésének véghatárideje az idén volt, június 15-én. Ez volt az utolsó nap, amikor a használatbavételt megkezdhették, s amennyiben nem teszik, uniós bírsággal számolhattak. A használatbavétel megkezdéséhez azonban a tulajdonos MMA hozzájárulása kellett. Ha nem adták volna meg, úgy a felelősség és a várható bírság őket terhelte volna, ezért az MMA június ­15-én megadta a használatbavételi engedélyt. Majd miután az unió felé leadminisztrálta a használatbavétel lehetővé tételét, másnap visszavonta hozzájárulását, és maradt minden a régiben."

Ti értitek?:D

Én csak azt nem, hogy a brüxeliták miért nem nyomnak már egy-két sallert oda, ahová kéne?

nol.hu/kultura/nem-adja-a-vigadot-az-mma-1622675
@Sir Bates dö Hól: palotaforradalmazik itten. nincsenek praetorianusok, maximum kasztrált legionáriusok.
MIVAN?????

"A kormányzati kommunikációból úgy tűnhet:
az EU ellen kell hangolni az embereket, hogy a kvótás népszavazás érvényes legyen és a Fidesznek kedvező eredményt hozzon."

index.hu/belfold/2016/07/07/lazar_janos_huxit_europai_unio_kilepes_nepszavazas_kvotareferendum_mozgositas/
@parti_giano:

Csókoljanak meg a görényeid alul-felül, elöl-hátul, és ez legyen kölcsönös.
Asszem, ez a helyes reakció:))
@Sir Bates dö Hól: és ezek még állami támogatást kapnak.

nepszava.hu/cikk/1099208-megtorlastol-felnek-a-katolikus-foiskola-dolgozoi

annyira kisstílűek vajnástól, lázrostól, rogánostól, erdőstől.
@parti_giano: akkor nézd még a 168 óra videóját a ligetről... és mond utána, hogy nincsenek pretoriánusok...

(b+, egy tóth csabának lassan nagyobb befolyása van, mint egy rendőrkapitánynak!... milyen ország ez b+!!!!... )
@Sir Bates dö Hól: az a zombihadsereg baánék hívására vonult fel a ligetben. messze nem önjáróak még, ilyen fejjel, mint tóthnak van, nem is lesznek azok. kellékek orbánék játékában.
@Sir Bates dö Hól:

A vég kezdete......

Hányszor gondoltuk ezt az elmúlt két évben?
Libsik megint megszopattak magukat. Eddig ugy szolt a libsi korus, hogy a fasiszta naci Orban, ki akar lepni az EU-bol, mert nacik meg rasszistak.
Ehhez kepest, hirtelen Anglia lepett ki az EU-bol. Most akkor szerintuk Anglia egy fasiszta naci diktatura ??????????????????
@hacsaturján:

ha te mondod akkor az is igaz meg annak az ellenkezője

te fidexrozmár kecskébe oltva

brühüyyy
kkk
@DR. Smit Pal:

kérdezd meg őket, hüje lipsi!
@Sir Bates dö Hól:

Bbakker, már másodszor hiányzik egy plusz d.

Az előzőre majd visszatérek, ha több időm lesz.
@DR. Smit Pal:
Nagy-Britannia még nem lépett ki az EU-ból. Ennek része, Anglia, sem lépett még ki az EU-ból.
Innentől gondold át még egyszer, hogy mit is akartál mondani tulajdonképpen. Szerintem.
@parti_giano:

"annyira kisstílűek vajnástól, lázrostól, rogánostól, erdőstől."

Érdekel ez ma valakit?
@parti_giano: sz'tem punkfrognak erről más véleménye van
@Orica Középföldi: nem miattam, nemt'om kikapcsolni a prediktív bevitelt... de itt van d,d... most okés?:-)
@Sir Bates dö Hól: Nem értem (illetve értem, jó újságíró szokás szerint mellébeszél) Para-Kovács "paráját". Miért csak a cucializmusig akarja visszafordítani az "idő kerekét"? A jogilag is sokkal inkább védhető a 2.vh. előtti tulajdoni viszonyokhoz való visszatérés (egyszerűen fogalmazva reprivatizásció) lenne - lehetne a megoldás. Valójában az 1.vh. előtti lenne az igazi, "csak" akkor pár ország megszűnne létezni.

Csehszlovákiának vagy Romániának megengedték. Nekünk nem engedték.
@parti_giano: a kontextusból kiderült az előzőekben, hogy még nála sem vagy abban a kategóriában... maradsz a görények házvezetője fiókban...
@parti_giano: :): Azt hiszem linkedre ez a helyes emósön. :): Tetszik.
@rdos: amint látom, nem a gulliver a kedvenced...
@rdos: próbálkozik, ezt olvasta egyedül, aztán megnézte filmen, az utóbbi jobban tetszett neki.
@Gábris szomszéd:

majd a trump mond valami süket baromságot és akkor leveszik a rémhírcsatornáról, aszongyák a Baton Rouge is feketék, hogy szabotálják a várost azaz tönkreteszik gazdaságilag ha a rendőrfönök és helyettese azonnal nem mond le, és a rendőröket nem tartóztattyák le... a másik ügy ami az autóban ülő ürge lelövése az teljesen friss

egyik esetben sem tuggyuk mijafaszt akartak velük a rendőrök és miért lett az ami lett...de ha eszt jogállamnak nevezik akkor... most megy a tiltakozás...azután abbahaggyák (mint a ligetvédők ráeresztenek egy pár kopaszt és máris egyébként újraszerveződik a KUKLUXKLAAN)

ezek is bürgék mint levédiabasznádon

itt nálunk tökösebbek az emberek a Posta meghátrált adott még 3 napot tárgyalásra... a tanarak 6 hónapig sztrájkoltak és mindent magkaptak amit követeltek és bármely szakszervezet kimegy a zuccára azonnal autók tömege üdvözli őket kürtöléssel

süsüéknél az államok és a szöveccség és a 4 hatalmi ág annyira meg van osztva, hogy szinte lehetetlen bármit elérni ott is tartanak az ottani bajúsz a rájen lebassza a demokratákat mert a tömeggyilkosságok miatt szigorítani akarják a fegyvertulajdonjog megszerzését de csak azért mert most ők vannak 12 vel többen a kongresszus nevű csinnbummcirkuszban

most mutattya x-edszer az itteni tévé amint a rendőr lelövi a földre tepert négert egy ürge meg lefilmezte...aszongya a rendőr, hogy mind a kettőnek leesett testen hordott kamerája és nem akarják bemutatni mi van pedig hangot is felvesz tehát lehetne tudni mi is volt

és akkor a nagy dili annyi fegyverük van, hogy fel tudnák robbantani a Földet de a zisis eket még nem sikerűlt kiírtani írmagjukat is

evvan

ma a csigazabálók legyőzik a sörivókat

brühüyyy
kkk
@látjátok feleim szümtükkel: "Lázár: Jó szívvel nem tudnék arra szavazni, hogy az EU-ban maradjunk."

Mondjuk ebben csak az a vicc, hogy mai közállapotainkkal fel sem vennének bennünket az Eu-ba. Kazahsztánban lassan nagyobb a "demokrácia" mint mifelénk. :-(
@Sir Bates dö Hól: szerintem egész tűrhető életpályamodell. egyébként megnézem, a hiányzó d-idből, milyen elmekórtani problémát vázol fel a hölgy.
@Rodeo36: A cénénin meg van egy videó ahol az áldozat barátnője élőben közvetítette, ahogy lelőtték a pasiját.

edition.cnn.com/2016/07/07/us/falcon-heights-shooting-minnesota/index.html
@parti_giano: Ha már könyv élmények, nekem az ötvenes években kiadott mesekönyv "tetszett" (akkor még nem éltem, de a történetet később hallottam). Orwell-től az Állatfarm. :-)
@Gábris szomszéd: Igen Angyal igazad van. Ja és Jamaika a jamaikaiaké!

Csak míg az usákoknál a fő szabály a magán tulajdon szentsége, a valóban szolgáltató állam, addig például egy vadkeleti Oroszországban az a fő szabály, hogy ami eddig a "népé" volt, az most a komisszároké lett. Amúgy ha itthon körülnézel hasonló sorsokat láthatsz. :-(
@nincs_itt: Ez ugyanaz a hazug, folytonosan csúsztató nyugati ballib média, amelyik 4 napon át kollektíven kussolt Németországban a kölni zaklatások után? "Független" és "objektív" média. Muhaha

"mert megint szembemennek az ejuval"

Amely éppen felbolóban van..:)
Figyelj tubicám. Vagy megy Juncker , és a büsszeli bagázs a baromságaival együtt és gyökeresen változtat az új brüsszeli vezetés a közös politikán, vagy jön majd szép sorban a Fraxit, Itxit Denxit stb. A lényeg, hogy világod szétesőben van. 5-10 év múlva rá sem fogsz ismerni erre a földrészre..
@Gábris szomszéd:
ugyanott aprócikk északarolinában pizzadobálás, de nézd meg a két idióta képét a redneck tipikusan buta és sötét változatai

brühüyyy
kkk

nem jó ilyenekk találkozni még a nyílt uccán sem
@parti_giano:

" milyen elmekórtani problémát vázol fel a hölgy."

Semmi különös. Ha atavisztikus gyékényt lengetnek, akkor én is lengethetek:)

@Sir Bates dö Hól:

Rossz hivatkozás.
@rdos:
ott az a szabály, hogy az erősebb kutya élvezi a nemi élet örömeit azaz annak lesz magántulajdona

az az ingatlan ami után 35 évig fizeti a hitelt kamatostúl az 20 év után magától szétesik
a 35 év aszt is jelenti számszakilag, hogy a piaci ár 3* -át nyögi ki mialatt a piaci ár a valós önkölcségi ár 3*-sa

meg van ez umbuldálva

inkább mennek lakókocsi parkba ahol minden ingyen van az energiát és a vizet lopják és nem dolgoznak

brühüyyy
kkk

van még öt,leted esetleg hatlat?
@Orica Középföldi: atavisztikus? modern, még a bevitele prediktív, tehát gép találja ki helyette, mit akar írni. és csak a helyesírásban vét a gép.
@Rodeo36: Csak úgy megjegyzem Simlicska óta tudjuk hogy állampolgári jog a hülyeség. Példádra jó példa a devizahiteleseink. :-( Természetesen sajnálom őket, de persze nem vett mindenki devizahitelt, így mi sem.

Szolgáltató állam. Neked nem tűnik fel mert ott ez a természetes. Lassan 30. éve foglalkozom vízjogi engedélyekkel (kb ua. mint az építési engedélyezés, de értelem szerűen vízi létesítményekről van szó). Mikor kezdtem 1986-ban az ipart 5000 Ft illeték bélyeg 3 példány terv helyszínrajz áttekintő részletes, egy engedélyező hatóság.

Ma 100000 Ft az eljárási díj utalva, 8, de inkább már 10 példány terv, 5 vagy 6 szakhatóság, mind tartja a markát az még megint majdnem 100000 Ft, de van aki illetékbélyegen kéri, hiteles térkép - tullap másolat, FAVI adatszolgáltatás (ez már csak neten), 3 oldalas környezetvédelmi adatlap (csupa olyan adattal mindkettő adatszlgáltaás esetében ami a tervből kiolvasható!), ... Utolsó kérelmemben a (lényegében teljesen felesleges) mellékletek már számosabban voltak mint maga a terv.

És most izzadnak a misztériumban hogy még további lét hogyan tudnának a vízjogot szerezni akarókról legombolni és hogy lehet még lassabbá tenni az ügyintézést.

Szó szerint "s@rrá bombbázzák" az országot. :-(
@parti_giano:

mi van, magát megharapta a szijjártója?
@parti_giano:
technikai zseni vagy!!! aszt a szar predictive-et meg ki kell kapcsolni (nekem sikerült), benne volt még a W lehetőségei között is, seperc alatt kikapcsoltam, amikor láttam mekkora fasság

brühüyyy
kkk
@rdos:
ára itt is van mindennek, de a szolgáltatás az simán megy, jó kis állami bevétel, bár vannak ingyenesek is...érdekes módon a egészségügyben van valami mert ott meg hosszú a várakozási idő és túlgyógyszereznek meg túlvizsgálnak mert az orvosok és ápolók pénze attól függ mennyi és milyen szolgáltatást vesznek igénybe

de ez amit leírsz aszt még elolvasni is borzalom, nemhogy csinálni, hogyan bírod idegekkel

majd a hitelesítőt is hitelesíteni kell???

kkk
brühüyyy
@hacsaturján: harapni? egy kiskappan? különben mire írta, mert elbacta a jelölést.
@Rodeo36: Nehezen. Annyit tudok tenni, hogy nem csinálok úgy mintha ez természetes lenne.

Egyetlen példa rá. Eddig átírtam a kísérő levelek címzettjeit amikor a hatóságot átnevezték vagy átszervezték (2-3 évenként mindig kavarnak valamit). Ma így kezdem a kísérőlevelet.

Tisztelt Hatóság!

Aztán még pecsétjük sincs, de mire lesz már megint más lesz a "cég" neve.

Ha meg valami kell (utoljára elkavarták az egyik mellékletet így azt ismét beadtam), akkor az ügyfélszolgálaton a köszönés után mondom meg a csajoknak (régi ismerősök) hogy ki az ügyintézőm és hogy akkor most melyik pulthoz menjek. :-(
@parti_giano:

mire írtam? mire írtam? hát ide a monitorra.
@hacsaturján: aham, így már látom-értem. ott van a szöveg a hibajavító mellett.
Egy régi vicc jutott eszembe. Ez.

"A vállalathoz új igazgató érkezik. Kap a régitől három borítékot azzal, hogy ha baj van a vállalattal, sorban bontsa fel őket. Az első év rosszul sikerül, felbontja az első borítékot, benne levél: Fogj mindent az elődödre. Úgy is tesz, el is fogadják a beszámolóját. A második év is rosszul sikerül, felbontja a második borítékot, benne levél: Szervezz mindent át. Osztályból főosztály, főosztályból osztály lesz, el is fogadják a beszámolóját. Jön a harmadik év, megint baj van, felbontja a harmadik borítékot, benne levél: Írj három borítékot."

Honnan jutott eszembe? Innen.

"Orbán Viktor átalakítja a kormányzati struktúrát."

hvg.hu/itthon/20160707_kormanyatalakitas_kabinetek
@DR. Smit Pal:

"_Ehhez kepest, hirtelen Anglia lepett ki az EU-bol. Most akkor szerintuk Anglia egy fasiszta naci diktatura ?????????????????? _"

A maga doktorátusával kend könnyen juthat a talány ilyetén megfejtésére.
@midnight coder: 15 ev mulva se less olyan jo vilag ha most kifarol az autoipar es a bankszektor angliabol. E ketto a legnagyobb bevetelt hozo szektorok egyike masika. MAx akkor marad helyzetben Anglia ha aa tobbi Uniot is szetverik es igy mondjuk nincs ertelme a fent nevezett szektorokna elkoltozni. De ha a masik terv jon be hogy kialakul egy egyseges koncentraltabb mag Europa akkor Anglianak nem less jo kesobb se annyira. Arrol meg meg nem is beszeltem hogy nagyvaloszinuseggel felbomlik nagy Britannia ha veghezviszik a kilepest.
@rdos:

Stratégiai kabinet. :D

Nekem is eszembe jutott egy axióma.
Ha a kupi rosszul működik, nem a bútort kell kicserélni.
@rdos: két kabinet lesz, gazdasági és stratégiai. ezek szerint a gazdaság már nem stratégia. és akkor most mit izélsz itt a bürokráciacsökkentéssel?
@Eszter jött: jaja, olyankor kell ingyen viagrát osztogatni, meglásd a kormány érti az idők szavát.
@Eszter jött: Egyre silányabb az "elitünk". Árpád magyarjai vágtában hátrafelé tudtak nyilazni (nem vagyok erőszak párti de lássuk be ez az az "érv", ami elég hatékonyan tudott eldönteni tetszés szerinti "nézeteltérést"), ezek a maiak csak locsogni fecsegni tudnak "szép" nagy lózungokat. :-(
@parti_giano: Bürökrácia-csökkentés még lehet, bürokrácia-csökkentés az teljesen kizárt. :-(

Amúgy meg ha úgy veszem még jól is jártunk lehetne éppen három utódszerv is hiszen 3 a magyar igazság. :-(
@rdos: a bürökkel mi bajod? a zellert még ehetnéd is, adjon boldogságot asszonyodnak az ereje.
@parti_giano: Csak játszottam a szavakkal. Hát igen nézegetve a "bürökpoharat" (ha jól tudom klasszikus ókori görög halálbünti forma) akkor már inkább a zeller. :-) Járjon bármilyen mellékhatással is. :-)
@parti_giano:

délelőtt még itt nyavalyogtál azon, hogy milyen kisstílűek.
mi történt?
te is bekaptál egy bogyót?
@Eszter jött: nyavalyogtam? na, így szórjon ember disznót a gyöngyök közé.
@parti_giano: Igazad van. Talán inkább ezt kellett volna írnom.

Járjon bármilyen "mellékhatással" is.
@rdos: de vissza a kabinetekre. akkor most a gazdaság már nem stratégia?
@parti_giano:

nincs időm letölteni a szinonima szótárt, de a nyavalygás mellé tehetek pár szmájlit, hogy ne fájjon annyira.
@Eszter jött: tudod, mennyire imádom a szmájlikat, százat, ezret.
@parti_giano: Szerencsére nem értek hozzá, ezért bátran belekotyogok. :-) Szerintem itt "csak" annyi történt hogy egyesek kiestek a főni kegyeiből, ezért a szervezetet bontják le alakítják át körülöttük úgy hogy ahogy nézem még az átszervezés mikéntje sem letisztázott.

" ... nem tárcák tagozódnak be a kabinetekne, hanem egyes témák, ezekről még nincs döntés, ..."

Érik az a 3 boríték. :-) Persze meglehet ez minden idők legjobb átszervezése, és az a stratégia hogy a gazdaság az nem stratégia. Megtanulhattuk volna Virágeftárstól.

Az a gyanús ami nem gyanús. :-)
@rdos:

egyik bölcs barátnőmet idézem:
A rizsát hússal eszem.
@Eszter jött: Igazad van a húsos rizsa jobb mint az "üres rizsa". Bár ha táplálék - megflamózás a téma, akkor inkább egy klasszikust idézek. Negyed századdal ezelőtt nem gondoltam hogy most aktuálisabb mint valaha. Rizsa? Dehogy már csak morzsák. :-(

"Bevettünk minden dumát
Viseljük a dögcédulát
Szavainkat elcseréltük
Morzsáinkat feléltük"

www.zeneszoveg.hu/dalszoveg/9576/europa-kiado/szabadits-meg-zeneszoveg.html
@parti_giano: Ezt a kobak viseletet még gyakorolni kell. Felteszem a lovon vágtatva hátrafelé nyilazás sem megyen korosodó őrzővédőnknek.
Kicsit részletesebb írás a "kettőskormányról".

index.hu/belfold/2016/07/07/orban_mindent_felforgat_ket_kis_kormanyt_hoz_letre/

Mondjuk ettől sem lettem okosabb. Egy biztos, a legtöbb magyarságot károsító döntést (továbbiakban mkd) kurmányrendelet formájában követték - követik el kishazánkban (igen a hasonlóság a "dicsőséges 133 nappal" nem a véletlen műve). Ha jól értem akkor ezt követően megalapozottabb mkd-t hozhatnak. :-(
@A megvalósult amerikai ólom..: csak egyszer az életben figyelnél oda! de ezt nem remélhetem... csak annyi volt a hír, hogy lehet népszavazni a menekültkvótáról...
nem mondták mennyit lopott, csalt, hazudott ogv!

eljuttatta oda mo.-ot(persze elődeivel egyetemben, meg ne zavarodj!), hogy már nem tényező, nem számít.
@parti_giano:

"_mindig megtalálja a méltó vitapartnert maga is. _"

Végtelen számú empatika kis staniclimből mindenkinek jut, miért ne boldogíthatnám belőlük a rászorulókat?

Nagy testvéreiből, az empatiá zsákokból jóval kevesebbem van, ezért azokkal megfontoltabban bánok.

Ellenben, de viszont nem jött be a patkány projekt. Rájöttem, hogy tulajdonképpen víziló vagyok, olykor csak szimplán vízió, megint máskor csak sima víz, megint máskor a hidegháborúra tekintettel jég, de többnyire inkább egy nagy marha.
@rdos: egy dolog biztos, lázárt pofáncsapták. és plusz egy újabb miniszter, pár államtitkár.
@rdos:

Ne merüljünk el a negativitásban!. Éltúnk már hasonló rendszerben, ismerjük a műkődését.
Miénk a morgás joga. Ezzel nem tudnak mit kezdeni.)
@protézisesh: tudod a baj ott kezdődött, hogy már nem emlékezett senki, a kilépésre szavazók közül, hogy miből is lépnek ki! ugyanis a zángliusok, igen vastagon profitáltak az eu létéből...
most megtapasztalhatják, hogy milyen amikor nincs olyan nagyajólét.
erre egyik sem gondolt, mert magától értetődőnek vette, hogy nagyajólét...
@jaegtoer: pedig a viziló szarás közben forgatja a farkát. kár volt ilyen hamar lemondani róla.
@parti_giano:

Nem hiszem, hogy szerencsés Mihály arkangyalt lángpallosával megidézni épp Rogán esetében.
@jaegtoer:

" Rájöttem, hogy tulajdonképpen víziló vagyok, olykor csak szimplán vízió, megint máskor csak sima víz, megint máskor a hidegháborúra tekintettel jég, de többnyire inkább egy nagy marha."

Ezt röviden önismereti spirálnak nevezhetem? :))))
@parti_giano: miert, gondolkodsz egy teheneszeten?...
@parti_giano: Ja, a nemzetközi helyzet (ez már az ötvenes évek óta) plusz a bürokrácia az fokozódik. Lézerjanó lefokozódik. :-)
@Eszter jött: Igazad van. Már jobb is a kedvem. Meg a morgáson túl visszajöttek az átkos után egy időre eltűnt politikai viccek. :-)

Elementáris erővel és piszok gyorsan. Duplakurmányunkra.

zeroz3ro.tumblr.com/post/147044094027/ezent%C3%BAl-egy-helyett-k%C3%A9t-korm%C3%A1nykabinet-lesz

444.hu/2016/07/07/orban-viktor-ket-kormanykabinetet-csinal-az-eddigi-egy-kormanykabinetbol

"Álmomban két kabinet voltam, és korrumpáltam egymást."
@parti_giano: otszaz eleg?... :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))...
@parti_giano: vagy bekoltozol az elefanthazba?...
@rdos:

Erről beugrott egy régi dal 2 sora:

A verzió, B verzió
Perverzió, perverzió.
@rdos:

Kösz.
Időnként felbukkan a nagy ködből egy-két foszlány, amit nem tudok beazonosìtani.Talán öregszik a fejemben lévő massza.
@hacsaturján: ha most aszongya, hogy rénfehér javító festékkel, javíccsa a képernyőre vetett kockát, ami kihajtani nem fog...
@rdos: a kis skizó most a kormánya is skizó lesz azután mar csak aszt kell megoldania, hogy a két kormányának mindkét ülésén résztvegyen ugyanabban az időben és két ellenkező döntést hozzon ugyanarról a témáról és akkor újranyittyák az OPNI -t????????????????????

kisvarga és kislézer meg minikormányok azután ahogy az elmebeja elhatalmasodik lesz majd 3, 4 5 kormánya és akkor kibontyakozhat már csak egy teherautó homokot kell bevinni a nagyhatalmas dolgozószsobájába kislapáttal és vödröcskével...

ott nyugodtan magára hagyhattyák mind az 5-öt

brühüyyy
kkk
@Rodeo36: ugyi, az világos, hogy ogv nem ok, hanem az okozat?!

sosem volt teljesen 100-as, de ez nem is lenne gond, ha orbán 123 viktorként tenné, amihez ért...

továbbá, kb még 10 évig annyi homokvárat építhet és hugyozhat rommá, amennyi csak telik tőle!
Délelőtti hír, hogy Felcsút porfészekben 6 milliárdos luxus stadion épül. Amúgy ilyen aljas húzásra még a nagy géniusz, Ceausescu elvtárs sem mert vetemedni, mert bizonyos szinten már ő is félt a népharagtól. Ez a g..i meg semmitől sem tart, mert nyilván hogy beteg és nem fogja át a tudata, hogy ebből a nagy mértékű közpénz elsíbolásból, bizony még baja is lehet. Csodálkozom is, hogy még nem folyik a vér az országban.
Délutáni hír meg, hogy két kurmánykabinet lesz, tehát még rá is tesznek a g..ik egy lapáttal. Aztán csodálkoznak, ha már nincs munkaerő az országban. Hát ki a kurva anyja dolgozik ezeknek a tolvaj g..iknek, csak a lápimagyarok.

Hajrálápimagyarok.
@Eszter jött: Gyerekeim kedvence volt a Rapülők Geszti Peti és még ki tudja hány együttesben játszott. Tíz éven keresztül hallgattam őket, a zúg a Volgától kezdve a teljes repertoárjukat - vagy epertortájukat(? magyarról magyarra nehezen lefordítható szójáték) ismerem. :-)

Nagyon szívesen. A zenét majd taga linkeli. :-) A Te csatornádon. :-)
@Rodeo36: Hát a tudathasadáshoz nem értek, azon viszont elfilóztam (miután nem vagyok etimológus vagy etimo-mókus) hogy az OPNI és a lopni az vajon egy szótő-e? :-)

Arra tippelnék hogy nem, de most már kezdek elbizonytalanodni. :-( A 3. homokozónál az elbizonytalanodásom át fog váltani bizonyosságba.

Basszus, rövidesen megérjük a Bokassa szintjét.

hu.wikipedia.org/wiki/Jean-B%C3%A9del_Bokassa
Majdnem Olaszliszka Piricsén: a rasszista magyarok saját maguk verték szét az autójukat, gyerek nem is volt benne, később tették bele.

youtu.be/SChyZ30l6RM

ON
A HVG olvasói szerint győznek az igenek és éppen érvényes lesz a népszavazás. Kérdés mennyire képezi le az átlag szavazót a HVG olvasótábora.

hvg.hu/itthon/20160706_Olvasoink_tobbsege_a_kormanynak_uzenne
@rdos:
őbelőle lett császár?

ez várható a zogv nél csak előtte remélem valik céllövöldébe viszi céltáblának

brühüyyy
kkk
@Gábris szomszéd:
gallia 1 teutonia 0

a többi most a háttérbe

azon a kibaszott levédiabasznádon nincs egy "sakál" aki levadászná eszt a szart, amint elhullik az egész marakodássá válik és egymást írtyák a zoligarcsák

brühüyyy
kkk
@Rodeo36: Belőle.

Másik afrikai történet. Kicsit hosszú, de agyon hallgatott történet.

Nem is túl régen volt valami nemzetközi sportesemény (hogy a foci EB se maradjon ki) Dél-Afrikában, ahol a közbiztonság hiánya elérte a "fősodrat" ingerküszöbét.

kkbk.blog.hu/2016/06/26/del-afrika_a_szeteses_utjan

Egyszer linkeltél valami portugál témát, hogy a hajdani portugál gyarmatok vissza várnák Portugáliát. Lehet hogy ők (első gyarmat tartók voltak) már tudnak valamit?

A fölé - alá rendeltség zsigerből nem tetszik, de ha működik?

Akár.

Másképpen fogalmazva, talán nem az a lényeg hogy píszí, hanem hogy működjön.

Még egyszerűbben Kossuth - Széchenyi dilemmája, evolóció vagy revolúció?

Akkor inkább az evolúció. Mert az nem árt a városképnek és az emberek - a polgárok egészségének.
@Rodeo36: Na. Csak nem éket akarsz verni az Eu alapjának? Tudod a francia - német kiegyezésnek? Ez csak foci. Tudod, egy játék. Semmi több.
@rdos:

nézd az tény, hogy a bennszülött afrikai négerek (bármennyire is művelődnek) valami hányzik belőlük viszont van egy plusz amit észrevettél, lehet őket úgy is irányítani hogy együttélnek (ugyanabban az uccában szomszédokként) eszt semmilyen európai nép nem tudta és tuggya...és maguk is dolgoznak, és nem szégyellik beállni a néger mellé
a többi -főleg a britek- mind rabszolgaként kezelte és kezeli meg még le is sajnálja de ezeknek hatalmas ego juk van és a hazájukban már nem tűrik

ez a megoldás levédiabasznádon is

de sohasem lesz

ha a csömöri paraszt képes leszedetni a vadonatúj házának a tetejét és megemeltetni fél méterrel mert a szomszéggya magasabbra építette min t az ővé (erre is volt pénze és ez az átkosban történt)

brühüyyy
kkk

a portugáloktól nagyon sok mindent tanulhatna egész europa de ők szerények és elég nekik az ami jólétet ad
@Rodeo36: Na. Hát sok mindent erről a portugál szerénységről nem tudtam meg, de ha ők képesek voltak - lennének a civilizációk "áthidalására", akkor talán figyelni kéne rájuk, tanulni kéne tőlük. Az okosabbtól - tapasztaltabbtól nem szégyen.

Az amiktól kezdve nem egy ország - nép szenved ettől a problémától. Éppen mi is, holott "migráncsaink" már 5-600 éve itt vannak, megoldást a farkasflóri érettségi bizije pedig nem hozott. :-(
@rdos:

"_(miután nem vagyok etimológus vagy etimo-mókus) hogy az OPNI és a lopni az vajon egy szótő-e? :-)_"

Forduljon Imolához bizalommal:)
@parti_giano:

vékony héjút ültessen. Klapka is megmondta.
@jaegtoer: Kérdésem költői volt. :-) Persze hogy nem egy szótő. :-) Vagy szó gyök. Miután nekem felmentésem volt magyar nyelv és irodalomból, plusz én balga ki is használtam, beszélek ugyan magyarul, de a grammatika, az olyan egyszerű nyelvtani fogalmak mint a "határozott névszói igenév" az számomra "kínai", így inkább csak módjával nyelvészkedem. Vagy nyelvészkedek?

Egyébként jó helyen kaparászik, vékony héjú nyákokkal kezdte a Klapka. :-)

Mire ez a mértéktartó magázás?
@nincs_itt: "ugyi, az világos, hogy ogv nem ok, hanem az okozat?!"

orbán mindig is az ok volt. mostanra pedig már érvelni sem lehet melette, hogy ő csak okozat!
@nincs_itt: Te olyan vagy mint a vicc beli Móricka, neked is mindig mindenről ugyanaz jut az eszedbe..:)

"eljuttatta oda mo.-ot(persze elődeivel egyetemben, meg ne zavarodj!), hogy már nem tényező, nem számít."

Szerinted. Mintha Gyurcsány alatt olyan sokat számított volna, mint engedelmes csatlós.
Jelenleg viszont az a helyzet hogy szépen buknak azok, akik a magyar kormány migránsválsággal kapcsolatos politikáját kritizálták, és erősödnek az euroszkeptikus erők nyugaton.
Juncker kezét már a mutti is elengedni látszik, és még Veerhofstadt is betámadta a vén alkeszt:)
Orbán viszont stabilan áll az ország élén, éa az eurobürokráciával szembeni küzdelem egyik élharcosa.. Ez van..;)
@A megvalósult amerikai ólom..: Tényleg csak megkérdezem. Az Eu elleni élharcosnak most akkor kellenek-e az Eu támogatások vagy sem? Vigyázz, a kérdésem becsapós. :-)
@rdos: Flórira egy szösszenet. "Semmit rólunk nélkülünk".

Ezt is plagizálta.

nol.hu/belfold/farkas-florian-visszalepett-1622803

szakszervezetek.hu/8-kiemelt-hirek/3799-oktatoi-halozat-semmit-rolunk-nelkulunk

Csak szükségünk lenne a "gallok kikötője" - porto galli, na jó a portugálok ismereteire.
Sosem fogom megérteni miről kommentelnek itt az emberek :D Pár órával a hír után már több száz komment van, mindegyik egy másikra válaszol, és látszólag semmi értelmesről nem szólnak. És minden poszt alatt ugyanez van
@rdos:

Amennyiben kérdésed költői volt, úgy kétszeresen is indokolt volt Imolához irányítani vele, hiszen gyökölésén túl már többször is megörvendeztette a nagyérdeműt önfeledt kínkeservben kikínlódott költeményeivel.

A magázás mértéktartóságáról megjegyezném, hogy nem a visszafogottságom , hanem a mérhetetlen közvetlenség jele, hiszen számos alkalommal rajtakaptam magam azon, hogy magamat is magázom. Képzelje csak el elementáris megdöbbenésemet, amikor egyszer csak úgy szembejött velem a MAGÁZ* Kft. egy jó lóugrásnyira a Jézus Szíve templomtól Nagykanizsán, miközben önfeledtem kalandoztam a Csillagok útján egy másik pár felemás cipőben, párhuzamosan egy másik időben.

*Jegyzet:
https://www.google.hu/maps/place/Magyar+G%C3%A1zszolg%C3%A1ltat%C3%B3+Kft./@46.4535252,16.9959699,16z/data=!4m5!3m4!1s0x0:0xdc73343d62ebcfb8!8m2!3d46.4536065!4d16.9918819
@Eldoron:

"_Sosem fogom megérteni miről kommentelnek itt az emberek :D Pár órával a hír után már több száz komment van, mindegyik egy másikra válaszol, és látszólag semmi értelmesről nem szólnak. És minden poszt alatt ugyanez van._"

Ez azért van, hogy ezek a tőről metszett született 'lipsikek' és ideológiailag zavarosak összezavarják mind az igaz magyarokat, mind a nemzetidegen brüsszelitákat, továbbá az idegenszívű homelesseket, sőt migránsokat, imigyen is írásba adva teljesen ir- és szürreális életigenlésüket, mely szerint nemcsak sírva, hanem írva is vigad a magyar, és lesz még szőlő s lágy kenyér, még ha a balsors is régen tép, de majd egyszer lőn bor, búza, békesség s bő csizmájú feleség, valamint kevesebb vakkomondor, s elbukik Mordor, mintegy harsogva hirdeti a blog, hogy eszük ágában nincs kötél és szög után kajtatni a pincében (amint azt egy klasszikus javallotta), amikor padlás is van, gombóc meg dögivel. Még.

Mindazonáltal szeretném felhívni a figyelmedet arra, hogy a 'káposztás cvekedli cukros vagy borsos?' változatai közötti antagonisztikus ellentét problémájának megvitatása van olyan fontos, hogy a világmegváltás határideje elhalasztható legyen a következő hét keddjére, esetleg csütörtökre.
@A megvalósult amerikai ólom..:

"_Te olyan vagy mint a vicc beli Móricka, neked is mindig mindenről ugyanaz jut az eszedbe..:)_"

Mondja ezt egy móricka.

"_Orbán viszont stabilan áll az ország élén, éa az eurobürokráciával szembeni küzdelem egyik élharcosa.. Ez van..;)_"

Meg az, hogy ez a stabilan álló igazmondó jól tudja, mikor kell farkát behúzva visszakotródni a helyére, és négy fal között és négy szemközt mindent megfogadni és annál is többet megígérni, aztán a nyilvánosság előtt itthon világraszóló diadalként előadni.
@Eldoron:

a poszton kívüli sok téma az utcán hever és mindenki felbukik egyikbe, másikba...
@A megvalósult amerikai ólom..:

"akik a magyar kormány migránsválsággal kapcsolatos politikáját kritizálták, és erősödnek az euroszkeptikus erők nyugaton."

b+!!!

és újra b+ te idióta birka!

magyar gyárban (most derült ki!) mexikóiak dolgoztak, most meg hoznak keletről!
sőt!

pár százezer szakképzett ember lelépett és a ksh szerint 250 ezer közfoglalkoztatott volt tavaly ( 24.hu/fn/gazdasag/2016/01/28/elsore-jol-mutat-a-friss-foglalkoztatasi-statisztika/ ).

most pedig a pár ezer menekült helyett 250 ezer (érted???) harmadik országból (világból???) való embert akar a kormány betelepíteni:

mandiner.hu/cikk/20160706_bevandorlokkal_oldanak_meg_a_magyar_cegek_munkaerohianyat

normális vagy ezek után amikor ilyen hülye propaganda szöveget terjesztesz?

valóban azt akarod, hogy a magyar melós még ennyit se keressen itthon?

valóban vendégmunkásokkal letörni még a béreket?

444.hu/2016/07/05/vendegmunkasokert-konyorognek-a-kormanynak-a-gyarosok

és valóban a csókosokat kell tömni rendes oktatás és munkabér helyett?

menj a francba, ha neked a magyar ember élete, munkája csak propaganda szöveget ér!
kinyílik a bicska?

Bevándorlókkal oldanák meg a magyar cégek munkaerőhiányát

mandiner.hu/cikk/20160706_bevandorlokkal_oldanak_meg_a_magyar_cegek_munkaerohianyat
töprengjetek újra ezen is:

Behódolás helyett - Arányos választási rendszer vagy a választások bojkottja

magyarnarancs.hu/publicisztika/behodolas-helyett-99631
és ezt sem árt átgondolni ismét

Lélekbiznisz és politika – Interjú Gábor György filozófussal

www.vasarnapihirek.hu/fokusz/lelekbiznisz_es_politika_-_interju_gabor_gyorgy_filozofussal
@Rodeo36: Egész simán kiestek a németek. :) Közben egy másik meccs is zajlik, csak épp Dallasban.

Afroamerikaiak-Rendőrök
4-0
@guma:
Nem is tudom, hogy a bicskámat nyitogassam, vagy elnézően vigyorogjak a 250 ezres munkaerőhiány harsogása miatt.
Nem azt mondom, hogy nincs valóságalapja a szakmunkáshiánynak, de a napok óta a munkaerőhiányról szóló propaganda célja a valós munkanélküliség palástolása.
Közben mély csend és hullaszag terjeng akörül, hogy a képzések, átképzések miért nem oldották meg ezt a problémát sok tízmilliárdért, és évek óta.
A szakmunkások hiánya most az építőiparban a legégetőbb. Ennek oka, hogy korábban a nagy állami beruházásoknál a haveri generálkivitelezők nem fizették ki a szerencsétlen kis alvállalkozókat, amelyek ebbe belebuktak, tönkrementek, a dolgozók szétszéledtek bel- és külhonban egyaránt.
A parkett táncosnak is alkalmatlan Parragh, aki az oktatásban már miniszterként viselkedik, ő a szakmunkások atyja, hogy -hogy nem szervezte meg az országban a szakmunkás ellátást?
Ez már a vicckategória, hogy Mexicoból hozunk be embereket.
Nem felüdülésként, de a végére egy valós történet.
Ismerős hölgy elment közmunkát kérni, mert a rokkant nyugdíjas férfi 80 ezer forintja kevés a megélhetéshez.
Nem kapott közmunkát, mert a 80 ezres jövedelemszint kizárja az alkalmazás lehetőségét.
@Gábris szomszéd:

nu, csakis a te kedvedért, hogy örömet szerezzek neked ezen a napsütötte reggelen:

baszd szájba azt a jó kurva anyádat, aki két marék homokért tilinkózik a sanghaji halpiacon és nagyágyúval mossa az ablakot!
@Mariann19:

igen!

olyan határokat, korlátokat vonnak meg mindenben ami embertelen.
közben a "betelepítéshez+ támogatják a szegény gyárosokat, iparosokat, akik eddig is lenyelték mások pénzét is.

még mindig olcsóbb lenne állami szinten, magyart oktatni és alkalmazni - na de nem ez a cél.

mert akkor bizony az is kiderülne, hogy több százezer munkanélküli nincs sehol nyílvántartva, mert kiesett már minden "kosárból".

bocs kusza vagyok, mert csak pár percre néztem be és mindig itt ragadok, ha dumálok...
@Gábris szomszéd:

egyre hülyébb leszel! mi árt meg ennyire neked - vagy ennyire jól fizetnek?
a ligetről még egy vélemény részlet:

"TL;DR: alapvetően a Liget-projekt MELLET lennék. Viszont.

Akire a hatalom olyan aljas eszközökkel száll rá, hogy kopaszokkal zaklatja és a haveri sajtón keresztül drogos hippinek állítja be, az a barátom akkor is, ha nem értek vele egyet. Ha a Liget projekt támogatói érvek helyett ilyen eszközökhöz nyúlnak ahelyett, hogy értelmesen megpróbálják elmagyarázni a koncepciót, ott valami bűzlik, így viszont senki egy kézzel ne nyúljon a Ligethez. Majd ha el tudják mondani legalább azt, hogy ki, mit, miért és mennyiért, akkor talán a ligetvédő »hippik« és én is megnyugszunk, addig meg inkább maradjon a Liget ugyanaz a másnapos hányás a város testén, ami eddig is volt - az legalább ingyen van, és nincs belőle vita. Legfeljebb ugyanúgy messzire kerülöm a környéket, mint eddig.”

mandiner.hu/cikk/20160707_tomanovics_gergely_bevallom_eddig_nem_szimpatizaltam_a_ligetvedokkel
@hacsaturján: Ne bazz svalbárdon is süt a nap? Amúgy én is hasonló jókat és szépeket kívánok.
@Eldoron: "Sosem fogom megérteni miről kommentelnek itt az emberek :D Pár órával a hír után már több száz komment van, mindegyik egy másikra válaszol, és látszólag semmi értelmesről nem szólnak. És minden poszt alatt ugyanez van"

Pedig eccerű. Csak hallgasd meg ezt, és az utolsó mondatot nagyon jól tanuld meg!

www.youtube.com/watch?v=FDyOruGN76Y
@hacsaturján:

köszönöm!

egészségesebb szöveget nyomtál az én zsibbadt agyamnál, amit szó szerint kiütött ez az ocsmányság.

nem hittem a szememnek. érteni meg nem is mertem...
@guma:

Kérdésedről eszembe jutott Popper Lélekrágcsálók című könyve.

"Ebben a válogatáskötetben Popper Péter legjobb előadásai közül gyűjtöttünk egy csokorba tízet, melyek megmutatják, milyen végtelenül színes egyéniség és bölcs, jó humorú tanító volt a nemrég elhunyt pszichológus. Az elgondolkodtató, szórakoztató fejezetek hétköznapi életünk egy-egy fontos témájára épülnek, ilyen például a félelem, a szorongás, a depresszió, az egyéni és kollektív hazugságok, a játszmák, a családi és párkapcsolati konfliktusok, krízisek. "
@Mariann19: átképzések, képzések - híd a munka világába... van még kérdés?
@guma: az egész munkanélküli rendszert át kéne állítani a tömeges képzésekről arra, hogy az egyénekkel foglalkozzanak külön-külön. ez jóval drágább lenne a mostaninál. szerinted?
@hacsaturján: amilyen fostalicska, még az eredményt is rosszul írta. azért lehetne keményebb vele, szinte simogatta szavaival.
@hacsaturján: Amúgy meg ezt neked. :)

Megy az orosz vonat Szibériában. Egyszer csak megáll. Az utasok kérdezősködnek:
- Mi történt?
- Mozdonyt cserélnek.
- Mire?
- Vodkára!
- És akkor hogy fogunk tovább menni?
- Részegen!
@parti_giano:

szerintem menj a csá.ba :)))

tudod mi zajlik ma gyakorlati óra oktatáson?

filmvetítés!

még a kalapácsot sem adják a kezükbe...

közben meg, érdekes módon az autógyárak tömeges képzést is tudnak eredményesen tartani. sőt a hipermarketek is...

az nem vitás, hogy vannak esetek amikor kell az egyénekre is több időt fordítani, de az is megoldható kis csoportos foglalkoztatás keretében.

persze ha a "hidat" is ellopják ami a munkavilágába vezet akkor mi szarról beszélünk?
@guma:
"Támogatják a szegény gyárosokat."
Nógrád megyében, Szügy településre hoztak Mexicóból varrónőket, mert a megrendelés teljesítéséhez nem volt munkaerő. A cég egy külföldi befektetőé, ponyvákat gyárt.
Itt kell megjegyezni, hogy Salgótarjánban 20-25%-os a munkanélküliség.
Varrónőket mi nem tudtunk ennyi év alatt képezni?
Nem űrkutatáshoz kellenek Magyarországon az emberek, hanem prózai foglalkozásokhoz.
@parti_giano:
"Átképzések, képzések."
Te egy városi szakképzetlen munkanélkülinek mit tanítanál?
A hegesztés csínját-bínját, vagy a ribizli kártevőinek elhárítását?
@Eldoron:

A blog egy olyan önszórakoztatásra alkalmas felület, ahol mindenki kifejtheti a véleményét, mely már régesrég kialakult, és nem fog változni soha.
@guma: voltam egy olyan kiadványszerkesztői tanfolyamon (kötelező volt, nem én fizettem, de rohadt drága), ahol a publiher, photoshop, corel triál! változataival akarták megtanítani a szakma csínja-bínját. ohmájfaszom.
@vakapad:

"A blog egy olyan önszórakoztatásra alkalmas felület, ahol mindenki kifejtheti a véleményét, mely már régesrég kialakult, és nem fog változni soha."

Ez igaz és nem igaz.Többé-kevésbé mindenki meggyőzésre használja implicit vagy explicit formában. Te is erre használod.

Értékrendek - ha nem fűződik hozzá érdek - ritkán változnak, de formálódnak. Ez pl. figyelmes olvasással nyomon követhető egyeseknél.

Az önszórakoztatásba meg olyan sikeresen rondítanak bele nagy gyakorisággal, hogy sokan elmentek.
Oktatás nevelés felnőtt képzés témához. Valami itt nagyon és réges-régen elromlott. :-(

Mindegy hogy melyik, reáliákat felsőfokon oktató isiben nálam kb 5-6 évvel fiatalabb doktor - doktor oktató (amúgy diákként kifejezetten okos és szorgalmas volt ismerősei szerint) olyan szakterületet oktat amire az iparban igencsak szükség lenne.

A diákjai nem értik meg az anyagot, nem lesznek - lettek képesek a tanultakat az iparban használni. Doktor - doktor mottója: "nem képezek magamnak konkurenciát". Ja, nem csak oktat, ipari munkákat is vállal.

Egyet közelről volt szerencsém látni. A vicc az hogy ráadásul elvileg is hibás volt, igaz az is látszott rajta hogy kis költségvetésű, "hamar-hamar már tegnapra kell" munka volt. :-(

Ilyenekkel, meg fizető főállás mellett haknizókkal nehéz versenyezni, de ez már csak az én bajom. :-(
@guma: tudom. mond már, mi értelme makón kiképezni egyszerre 30 virágkötőt? mert ez a nagyüzemi.
az más, hogy gyárak, üzlethálózatok maguknak képzik a melóst egyszerre, nagyobb tömegben konkrét munkahelyre. ne keverjük már.
szóval utalni akartam arra, hogy ezek a munkaügyi rendszer keretében zajló tanfolyások is elég korrupciógyanúsak.
@Mariann19: mit? az lenne a feladata a munkaügynek, hogy felmérje, egyáltalán mire alkalmazható, és annak megfelelő képzést találjon neki. nem egy listát elé dobni, hogy ebből választhat.
"Varrónőket mi nem tudtunk ennyi év alatt képezni?"

A varrónő képzés nem tart évekig. Kell hozzá egy varrógép, és cérna, meg némi érzék. Géppel varrni akár az általános iskolás is megtanulhat tíz perc alatt.
A varrónő képzés a varrástól több volt, mert szabást és anyagismeretet is tartalmazott az oktatás. Kérdés, hogy egy varrónőnek kell-e mind a három összetevő.

Gondolom azért nem itthon tanítottak nőket erre a munkára, mert némi gyakorlati tudás kell a minőség biztosításához. A mi könnyűiparunkat régen tönkre vágták, az akkori varrónők régen nyugdíjas korúak, így nincs aki ma varrni tudna. Az állam szervezeti felépítését megtanítják a felnőttképzésen, mert az nagyon fontos, csak pont azt, amivel a munka világában boldogulna, azt nem.
Szerintem jó az, ha az ember saját maga is gondolkodik a saját képzésén, nem ragad le egy szakmánál, és az is jó, ha a munkaadó maga tanítja be a munkást.
@parti_giano: "...az lenne a feladata a munkaügynek, hogy felmérje, egyáltalán mire alkalmazható, és annak megfelelő képzést találjon neki..."

Dajkálta már ebben az országban az állam a népet, oszt meg is hálálta, azonnal kapitalizmusra szavazott, amikor erre módja nyít. Innen kezdve tanulja meg magát menedzselni is. Sajnos ilyen a kapitalizmus, a szabadon választott.
@Gábris szomszéd:
teutonok öngyilkosok lettek annyira fel voltak fúvódva, hogy sortra pukkadtak ki

az eredmény Dallas : Dallas 11:0

brühüyyy

kkk

és még nincs vége alá is van aknázva
@Mariann19:

"_Itt kell megjegyezni, hogy Salgótarjánban 20-25%-os a munkanélküliség.
Varrónőket mi nem tudtunk ennyi év alatt képezni?
Nem űrkutatáshoz kellenek Magyarországon az emberek, hanem prózai foglalkozásokhoz._"

Veszélyes vizeken evezel.
A felső oktatás leépítése elkezdődött, a szagmunkások képzése már el-el kezdődött, csak még nem ért véget, ugyanakkor ha megvan a bizu, máris veszik az utilaput, mert 47 és 80 ezerért dolgozzon a Demján, a Széles, meg a Parragh, aki meg elhitte nekik hogy túl sok a bölcsész, meg az egyéb, az ott dögöljön meg ahol éppen van, de csak hosszú szenvedés után, bár a helyzetre való tekintettel a rögtön is elfogadható.
Az régen volt, hogy a mérnök benzinkutasnak állt, az egyetemi tanár elment havat lapátolni, míg viszont az orbán-félék régen is lopták a napot, de csak a napot, míg ez az újsütetű orbán-kelevény csak lop, csak lop, és lop, viszont nem áll meg a napnál, de még megláthatjuk, hogy a Napot az 'égről' igen.

Ott tartottam, hogy dögöljenek meg a nevezettek.
@látjátok feleim szümtükkel:

'Mindig bírom, amikor egy látszólag egyszerű szakmát kvázi leszólnak.
De úgy látszik a rabszolgaképzésre van jövő és vevő.

Hát, b+!

Gondolom azért fennáll a lehetőség, hogy jól olvastam, csak rosszul értettem:)
@látjátok feleim szümtükkel: hagyjál már az aranykorozással. nem, akkor sem dajkálták a népet. másrészt vannak olyanok, akiket meg kell tanítani az öngondoskodásra.
@Rodeo36:

"_teutonok öngyilkosok lettek annyira fel voltak fúvódva, hogy sortra pukkadtak ki_"

Már régen volt kedves szavam hozzád, ezért felebaráti szeretettől vezérelve diszkréten megsúgom neked, hogy nálad jobban aligha lehettek felfúvódva, igaz, te is pukkadozol rendesen, csak nem eléggé.

Azt is írhattam volna persze, rövidre fogva, hogy dögölj meg, de ennyire azért nem vagyok a jóakaród, szenvedj csak amíg lélegzel.

Fenebaráti üdvözlettel

J.
@látjátok feleim szümtükkel: Viszont amennyiért a magyar (és bármilyen más átlag-)polgár hajlandó megvenni a ruháit, az abból a bérre jutó pénzért európai nem megy el varrónőnek. Most vegyük ki természetesen a haute coutouret, de ott is sok mindent a harmadik világban varrnak.
És ez azért jó, mert az adott országok, ahova a varrást kihelyezik, szintén nem halnak annyira éhen.
Ez lehet rossz (az), de jelenleg tény.
@jaegtoer:

Nem szóltam le a szakmát, dolgoztam benne elég ideig ahhoz, hogy tudjam miről szól. Sőt még valahol van valami papírom is arról, hogy tanultam a szakmát. A kiemelkedésem/önképzésem is ezen szakma bevételeiből jött össze. Ja, és senki nem mondta, hogy kiemelne, magamtól álltam saját lábra.
Ennyit a leszólásról.

@parti_giano:"másrészt vannak olyanok, akiket meg kell tanítani az öngondoskodásra."

A kapitalizmus nem erről szól. Akiket tanítani kell az öngondoskodásra, nagy számban szavazták meg, sőt békemeneteltek is már azóta eccer-kéccer érte.
@parti_giano:

Nincs jobb dolgod, mint ilyen ocsmnyságokat olvasgatni ezrn a gyönyörű napon?
@látjátok feleim szümtükkel:

Aha. Rosszul értettem.

Akkor áruld el nekem, hogy miért van az, hogy egy kockás, vagy csíkos, vagy mintás anyag véletlenül sincs összevarrva úgy, hogy az illeszkedés pontos legyen, ha már csak varrásra szűkítjük a munkafázist.

Persze van. Hogyne lenne. 12 ezer jó forintokért meg efölött.

Az "ennyit a leszólásról"-hoz meg azt fűzném hozzá, hogy általában véve rühellem, amikor valaki a tanult és kiemelkedést lehetővé tevő szakmájáról, munkájáról -visszatekintve- úgy nyilatkozik, hogy:

"A varrónő képzés nem tart évekig. Kell hozzá egy varrógép, és cérna, meg némi érzék. Géppel varrni akár az általános iskolás is megtanulhat tíz perc alatt."

No, akkor ennyit a leszólásról.

Szia. Pipa.
Csak egyre hívnám fel a szíves figyelmet: a kérdés úgy van feltéve, hogy az "igen" a kvóta mellett és a népszavazást meghirdető kormány ellen szól. Ennélfogva ha a nemek győznek, akkor a kormány győzött.
Ebből az következik, hogy csak a bojkott a jó megoldás.
Ugyanakkor a népszavazás csak akkor hagyja jóvá a kvótát, ha sikeres és eredményes. Tehát ha érvénytelen lesz, akkor a kormány mondhatja azt, hogy nyert (viszont az ellenzék meg mondhatja azt, hogy nyert).
Aki meg amellett kampányol, hogy el kell menni nemmel szavazni, az vagy hülye, vagy gonoszabb, mint feltételezik róla azok, akik a fenti állítást még nem gondolták végig.
@Kuviklacz:

Szerintem a kormány kérdésére mindig az igen a helyes válasz. A kormánynak a saját hívei, meg az igaz magyarok soha nem mondhatnak ellent, és nemet.
@jaegtoer:

A csíkok azért nem találkoznak, mert a gépi varrásnál nincs darabonkénti pászítás. Kézzel meg már nem varrnak, hiszen alig akad varró-szabó. Általában a színházak tájékán fordul elő igazi szakember, aki mindenhez ért.

Mellesleg a szabászat külön "szakma".

Látom a hsz többi részét nem olvastad ( mint ahogy az múltkoriban a vallási vitában is csak azt, ami neked teccett ).
Saját "szakmám"ról meg lehet ismeretem, és véleményem? Talán több, mint neked?

Vigyázz, ne menj napra, mert úgy tűnik érzékeny vagy a melegre, és belekötőzködővé válsz tőle.
@jaegtoer:

te kis titkos kocsismáté...csak nem? a ducikat kedveled és ezért mindenkit akibe bele vagy esve annak álmocc meg...tévecc velem kapcsolatban, mint mindíg, karcsú szilfid alakom kitűnik a tömegből és most hasonló "jókat" kívánok neked is mint te ebben a förmedvényedben

már mondtam, hogy röhögök rajtad, ne szenveggy csinnadrtattabumbumbum

brühüyyy
kkk

ne bírtad ki nélkülem 5 napnál tovább ez valami nagyon nagy izének a jele

RIP
@parti_giano:
Az oktatást, különösen a szakképzést cca középtávon kell megszervezni.
Azért középtávon, mert a műszaki fejlődés, a technológia állandó mozgásban van, és ahhoz igazodni kell.
Az valóban kártékony gyakorlat, ami egyébként várható nálunk, hogy a szakma kiválasztása nem önkéntes, hanem az odadobott lehetőségek kényszere.
Nem hallottam még olyan országos felmérésről, amely felsorolta volna szakmánként a munkaerő igényt.
Szerintem még bázis adatok sincsenek, amelyek némi tájékozódásra lennének alkalmasak.
Az egész ügy módszer kérdése, de a módszer kidolgozásához értelem szükségeltetik.
Nem a haveri kör amatőrjei!
@Eszter jött: hát, miután csak most jelentél meg, minden hülye dologgal voltam képes elfoglalni magam.
@látjátok feleim szümtükkel: most szerinted a rendszerváltást akarók, tehát a kapitalizmust választók halmaza ugyanaz, mint a békemenetelöké, akiket meg kell tanítani öngondoskodásra? mi van?
@jaegtoer:
A szakmunkásokról beszélünk, de az oktatási rendszer minden területe a rothadás jeleit mutatja.
Említetted a felsőoktatást.
Két-három évvel ezelőtt beindult ennek a bojkottja.
Nem is csoda, hiszen Orbán rühelli az értelmiséget, mert az soha nem fogadta őt be.
Orbánnak még ebben a helyzetben is mázlija van.
Van néhány egyetemista srác, akikkel sokat beszélgetek. Egy részének esze ágában sincs kimenni külföldre, mert egyre erőteljesebb a keresleti piac.
Kihasználják ezt a konjunktúrát - mint további egzisztenciájuk megalapozását - aztán vagy jöhet az usgyi kifelé, vagy megfelelnek a további lehetőségek is.
A szakember hiányról egy kis privát.
Leszakadt a redőnyöm a szobámban, rögtön intézkedtem, és másfél hét sötétség után végre besütött a nap.
Közben a fejemben is sötétség honolt. A dühtől.
@Rodeo36:

éppen úgy csinálsz, mint kocsismáté. Talán nem véletlenül.

"ne bírtad ki nélkülem 5 napnál tovább ez valami nagyon nagy izének a jele"

Hát ez vagy te. egy izé. a buzizó buzi. nem baj hogy másképp vagy bekötve, csak lenne hozzá méltóságod... de hát nincs.

Hiába lökdösöd a jobbnál jobb zenei linkeket, maradtál egy bunkó tahó. Nem érintett meg a zene üzenete. Még ez se lenne baj. Nagy úr a predesztináció. De az már egyenesen megható, ahogy elkezded a szart fröcskölni magad köré, hogy te maradj a 'legtisztább'.
@jaegtoer:

háááát, drágám a pre desti nác ió -ról jobb ha nem szólsz... randa egy fantáziád van...a blog (a net) tanusíttya, hogy az utóbbi időben minden esetben tenséged kapkodott felém és nem fordítva

a többi rablómese

el tudod képzelni, drágám, hogy milyen neveccséges vagyolik?

beleköcc az élő fába is mint a mostani néhány röfögésed tanusíttya (mindenki nagy örömére, kész tanulmány brittudósk is így) ez oloyan jó kis pótcselekvés gittrágás nálad...ahelyett, hogy elmennél alkotni valamit...kis homokvár is szebb, mint amit ide rittyentessz

RIP

brühüyyy
kkk
@parti_giano:

Nilenne?

Már régen ki lett beszélve, hogy a tömeg nem rencert, hanem vezetést akart váltani. Nem tudták, hogy arra szavaznak, ami jött. Az állami vagyon szétverésére, a munkahelyeik megszűnésére, az állampolgárok adójának lenyúlására, stadijonyországra.
De szerintem ebbe ne menjünk bele, mert már késő bánat, és akik elkövették, mára sokat öregedtek, az utóbbi 6 és félben meg még többet ( ezért nem tudnak már menetelni ), de közben megtanulták, hogy ennek a keréknek nincs visszaforgatási lehetősége. Saját lábon meg csak más áll, és főleg az adózókén. Öngondoskodni meg ki a fene tanítana? Te? KIT ( amikor az irígységtől sem nem látnak, sem nem hallanak, ha te egy sikeres kisvállalkozó vagy és nem tudsz saját lábon állni, mert messze vagy az állóhelytől )?

Szóval MIVAN?
@Rodeo36:

"_háááát, drágám a pre desti nác ió -ról jobb ha nem szólsz... randa egy fantáziád van...a blog (a net) tanusíttya, hogy az utóbbi időben minden esetben tenséged kapkodott felém és nem fordítva_"

Rodikám, legfeljebb a halál kapkod utánad, csak olyan sűrűn, ütemesen hajolgatsz el előle, hogy a nagy bólogatásban észre veszed, hogy szopóágon vagy. De legyen ez a te örömöd.

"_el tudod képzelni, drágám, hogy milyen neveccséges vagyolik?_"

Olvasd el mit hogyan írtál, aztán röföghetsz, te, arisztotelész. Nagy kezdőbetűvel nem írhattam, de számos kisbetűs arisztotelész túl tesz rajtad, úgyhogy ez így még rájuk nézve is sértés.

"_beleköcc az élő fába is mint a mostani néhány röfögésed tanusíttya (mindenki nagy örömére, kész tanulmány brittudósk is így) ez oloyan jó kis pótcselekvés gittrágás nálad...ahelyett, hogy elmennél alkotni valamit...kis homokvár is szebb, mint amit ide rittyentessz_"

Rodi... készséggel elhiszem -bemondásra- hogy a te pöcsöd a nagyobb, ne is méricskéld. Különben hogy tudnád leszopni magadat nap mind nap mindenki előtt.

A rendelőt bezártam kis hamis. Szopj máshol.
@punkfrog: látod mennyire nem érted... pedig te benne élsz.
@A megvalósult amerikai ólom..: akkor legyen neked karácsony! de piacra nem menjél, mert fogalmad sincs a paradicsom és a zsiráf közötti különbségről, tehát nagyon át fognak baxni!

de, ha neked így jó, akkor örülj a bürokrácia ellenes ellentengerstöpszlinek!
@Gábris szomszéd:
a dallasi rendőrfőnök nyilatkozott, egy robottal tudták csak leszedni az -állítólag- magányos lövészt aki odamondta nekik, hogy annyi fehér rendőrt akar megölni amennyit tud tudván, hogy neki is az a sorsa mint az -egyébként- ártatlan többi négernek ami miatt az egész forrong (obama meg natódzik) szóval a fekete bőrű rendőrfönök aszongya: rettegnek, mert olyan gyűlölet veszi a szervezetet körűl ami szinte elviselhetetlen (remélem nem csodálkozik miért lett az egész ilyenné) ugyanakkor a Plhilandro csalággya és ögyvéggye nem kapta meg a holttestet, sem a személyes holmiját sőt a barátnő telefonnyát sem és az a gyanú, hogy manipuláció folyik... a másik négert is ok nélkűl terítették le

most le kell nyelniük a keserű pirulát és ez már nem marad annyiban!!!!

a cikknek igaza van (bármelyik pillanatban várható volt)

képzeld el egyszál ember 12 rendőrt sebesít meg és ebből 5 en már meghaltak és nem tudták elkapni pedig az eget földet megmozgatták ennyi erővel el tudták volna foglalni a szomszéd várost

de a rendőr retteg a másik meg buta és előbb lő utána kérdez...most eszt meg kell változtatni mert akkor szervezett ellenállás lesz és mindenmkinek van otthon zsebbenhordható hajóágyúja és a megfelelő muníció

brühüyyy
kkk
@Gábris szomszéd:
a sniper az nem orgyilkos, hanem mesterlövész (annak kell fordítani)

brühüyyy
kkk
@jaegtoer: "Akkor áruld el nekem, hogy miért van az, hogy egy kockás, vagy csíkos, vagy mintás anyag véletlenül sincs összevarrva úgy, hogy az illeszkedés pontos legyen, ha már csak varrásra szűkítjük a munkafázist."

itt ilyen www.ctshirts.com/uk/mens-shirts/formal/#cm_sp=DF-HP-LSB-1-A-ViewAllSALEShirts
@Rodeo36: "és mindenkinek van otthon zsebbenhordható hajóágyúja és a megfelelő muníció"

Igen az ilyesmi különösen pikánssá tud tenni a mostanihoz hasonló forradalmi helyzeteket egy országban. :)
@parti_giano:

Köszi parti! Ettől szebb szülinapi ajándékot rég kaptam.:D
@Orica Középföldi:

Már nem akarok meggyőzni senkit. Kissé nehezen jöttem rá, hogy úgysem lehet, persze, mind hülye, aki az "ember" esetén a racionalitásban bízik, mert ezek nem összetartozó fogalmak.
A gyerekeim már családostul készülődnek, nekem meg már mindegy.
@Gábris szomszéd:
még valami vidám történik a rémhírcsatornán: nincs trump!!!! és clintonné sem a zemiljeivel kibaszott unalmas már és még hol van november?

most ez a téma a zelnökmaki hazaérkezik este vagy éjjel warso ból... és nem tud semmit sem tenni csak hosszan beszél mert ez a rencer úgy van kialakítva, hogy abszolút semmit sem lehessen elérni és ezzel szórakoznak kibaszott sok pénzért

undorító egy valami... tényleg jobb lenne nekik (mongyuk 5 évre) egy Bokassa császár

brühüyyy
kkk
@parti_giano:
ez még egy zseniális rajzoló...a ligetbe is valami hasonló: "kifejező" fog kerülni? és azután a rómain az a parti vazsbeton sétányoszlopokkal vagy oszlopok nélkül és még ráadásul nem is lehet majd a vízhez lemenni és ha nem viszel napernyőt akkor ott maracc és odakozmálsz az égető napon

olyan szp lesz, hogy azok a vendéglátóipari eccségek amelyek ingyen ajándékként kapják majd becsuknak mert a kóbor kutyák sem fogják a rómait látogatni

de ezzel nem számolnak

brühüyyy
kkk

skizó egy lófasz
@parti_giano:
rövidebben: kakofónia láncfűrészre és baltára, szerző: aki lopta

nagyon modern ez az épület, még szoknom kell,

kifejező Gitta kifejező

ezek meg Békamenetből visszamaradtak a végkiárusításkor?

brühüyyy
kkk
@parti_giano:

köszönöm.
munka van.
@Eszter jött: ezek szerint egy napon születtél a lányommal.

Isten éltessen!
@Mariann19: ugyan Mariann, iszony nagy szakmunkáshiány van

én is külföldről hozok egy teljes szakot

ne haragudj, ez nagy mellébeszélés, amit írtál
@vakapad:

"persze, mind hülye, aki az "ember" esetén a racionalitásban bízik, mert ezek nem összetartozó fogalmak."

De.
Csak ki mondja meg, kinek mi a ráció?
Ciceró egyszerűen mondja ki,a józan ész megmondja, mit kell tenni és mit kell elkerülni.
Na de mi a józan ész?

Nem egyszerű ez:))
@Gábris szomszéd: sz'al, ha a mocskos usacska rasszista rendoret lovik le az jo, annak orul a lelked helyen levo szartenger, ha
@habakuk000:
Elég lett volna csak annyit írnod, hogy:
H Ü L Y E !
@Mariann19: igazad is van, meg nem is! már az én időmben is "ciki" volt, ha valaki az általános iskola után elment szakmunkás képzőbe, de még a szakközép iskola is az volt. de legalább még léteztek.
a szakmunkás képzők, már akkoriban sem a magas nívóról voltak hírhedtek.

a szak-középiskola meg éppen kétséges ismeret anyagot adott át, mind szakmailag, mind "érettségi" szintjét tekintve.

ismert volt, hogy aki "A" gimnázium után nem nyert felvételt legalább a tanítóképzőre(legalább van diplomája, gondolták a szülők és a gyerek is), az nem számított csak "proli melósnak".

ennek megfelelően, mindegy hogyan, miért és milyen eredménnyel, de gimnázium és utána egy szertár-ruhatár-büfé szak legyen meg.

felnőtt lassan 2 nemzedék, akik hallani sem akarnak fizikai/kétkezi munkáról, mi több lenézik, legyen az bármiféle hasznos, fontos, értékes munka!

ez itt németo.-ban másképp van. például, aki kétkezi munkára adja a fejét tanulóként, az kap ösztöndíjat, mindenféle támogatást. aki meg "divat" szakmát vagy felsőfokú oktatást választja, az meg fizessen, de támogatást csak kivételes esetben kap. tehát megfigyelésem szerint, az értékteremtő, kétkezi munkát hajlandó támogatni az állam, a húszezredik tökömtuggya szakost meg rohattul nem.
@Gábris szomszéd: "Egész simán kiestek a németek. :) Közben egy másik meccs is zajlik, csak épp Dallasban.

Afroamerikaiak-Rendőrök
4-0"

nigger, ez azé elég beszédes volt.
hozzád képest lézerdzsoni elsőáldozó.
@Rodeo36: annyira aranyos, mikor gábrissal egymás hátát lapogatva hánytok együtt és közben méregetitek az eredményt.
@Eldoron: ez olyan mint egy nagy Kör,mindig jönnek-mennek leülnek,kimennek,visszajönnek,hozzászólnak
@Sir Bates dö Hól:

magam részéről nem a te véleményed érdekel!!! hadd beszéljenek azok akik szenvednek, mert:
nem kapnak szinte semmilyen oktatást
ebből következően
a munkaerő piacon értéktelenek
az usa tőkés offshorolta a termelés jó részét a távolkeletre
nem tudnak beilleszkedni a társadalomba emiatt
és mellékutakat keresnek és találnak a megélhetésükhöz

ugyanakkor most 2 nap alatt két ártatlan embert mint veszett kutyát a rendőr kivégzett, bírósági döntés nélkűl

az 5 évet afganisztánban eltöltő most már mesterlövész sorozatgyilkos megundorodott mindettől kitüntetéssel szerelt le a seregből most mindenki ezzel foglalkozik
holott:
az usa ban csak idén több mint 500 ugyanilyen eset volt
tavaly meg 1200 vagy tőés mindebben a börtönlakók nincsenek benne, azok ingyen rabszolgamunkát végeznek és pont ezért mert magánkézben lévő börtön akkor épűl ah az túltölthető és a rendőrség eszt megolgya nekik

ha az usa elnöke mongya mindeszt (tegnap éjjel warsóból) akkor azért aszt már csak nem mered vitatni?

brühüyyy
kkk
@punkfrog:
az index még szarabb véleménnyel van a neuer és bandájáról és ki is röhögi őket, eszt kapták a guardiola nevű kóklertől

a másik témában meg @sírbatesz nek írott fenti válaszomat ajánlom szíves figyelmedbe

egyébként a lappogatásnál tucc e többet védelmedben felhozni hazug aljas disznó vagy ezzel a süket faszsággal amit itt taga elvtárssal együtt büfögtök föl a témát nem ismeritek de olyan jó basztatni valakit aki ismeri és el is meri mondani

brühüyyy
kkk
@Rodeo36: bolhás, undorító ahogy itt buzultok ártúval.

nem csapágyas má az ánuszrózsád?:)
@taga20:
nem is volt sima, hanem kalap szar: a müller, schweinsteiger, neuer, draxler, kimmich, a boateng jónak látta időben lesántulni, a götze...kimaradt az özil aki egyedűl csak ne nyerje meg

szóval még hülye is vagy én kéccer láttam a meccset mert megismételték és akkor még röhögényesebbek a teutonok fel is szívódtak a végén

a többiről írtam egyébként Dallas 12 Dallas 0 a végereedmény

brühüyyy
kkk
@taga20:

tapasztaqld meg, nyald ki de csak ha fertőtlenítetted a piszkos nyelvedet előtte

brühüyyy
kkk
ha most ide belép valaki, akkor elmenekül. tessék késsek és villával enni.
@Rodeo36: majd küldök egy nagyfaszú négert, majd az kitapasztalja a köcsög seggedet:)
@PeniValdes: ez a valóvilág hugi, lehet szalvétával megfogni a faszt, de akkor is ez van:)
@nincs_itt:

,,...szak-középiskola meg éppen kétséges ismeret anyagot adott át, mind szakmailag, mind "érettségi" szintjét tekintve...''

A gimnáziumból színjelessel érkezők komoly hátrányban voltak a műszaki főiskolákon és egyetemeken a szakközépből jött tankörtársaikkal szemben, mert hiányzott egy csomó alapismeretük.

Sajnos a szakmai hátrányuk a későbbiekben is megmaradt szakmai téren, így inkább a vezető beosztások felé orientálódtak. Egyetlen olyan alkotó mérnököt sem ismerek, aki gimnáziumból jött volna.
@PeniValdes: teccik tunni, nekem azért volt flanszijás a neveltetésem, mert francia kulccsal ütöttek, a spanyol etikettem meg azért van, mert spanyol csizmába jártam iskolába!
@nincs_itt:

Az én időmben / 80-as évekről beszélek / nem szívesen adták gimnáziumba a szülők gyerekeiket. A falusi emberekről beszélek. Úgy tartották, tanuljanak valamilyen szakmát, amiből megélhetnek. Aztán, ha kedvük van, tanulhatnak munka mellett.
A pedagógián nem voltak büfészakok. Csak olyan szakpárosítást engedélyeztek, ami "eltartotta" magát. Központilag szabályozták azt is, melyik régióból hány diákot vehetnek fel.

"felnőtt lassan 2 nemzedék, akik hallani sem akarnak fizikai/kétkezi munkáról, mi több lenézik, legyen az bármiféle hasznos, fontos, értékes munka!"

A fenéket! Max. nem akarnak éhbérért dolgozni, rabszolgaként élni. Inkább nekivágnak a világnak 18-19 évesen, mosogatnak Angliában a kínai konyhán.
@graphics: bocsánat! homályos voltam! a szakmai ismeretek terén a gimnáziumból érkezett komoly hátrányban volt, míg a "humán" tárgyak esetén, éppen fordítva!
a gimnáziumból érkezők lesznek a mérnök-közgazdászok... ami nem baj, csak NE tervezzenek!
@Eszter jött: sajnos a második bekezdéssel vitatkoznom kell!
az első szerintem megállja a helyét. bár én még nem a fészkesfővárosban születtem, de bölcsődébe már oda "jártam".

tehát, a legtöbb fiatal akivel találkozom, NEM rendelkezik releváns szakmával, érettségi+angol nyelv...
akinek meg van, az meg egy műszaki rajzot sem tud értelmezni...
@Eszter jött: csak mesélj nekem, a szobafestő, asztalos, vasas szakmunkásokról... und viele mehr
@PeniValdes: Sziszfusz által a falra dobált száraz borsó esete, hogy teljes legyen a képzavar.
@graphics: na! melyik a legmagasabb alkohol tartalmú főzelék féleség?
@taga20:

az aszt jelenti, hogy neked legalább 1 darab már van, és honnan tudod, hogy a négernek nagy fasza van?

ismereteid lenyűgözőek

jaaa, és hová küldöd és hogya: UPS ???

brühüyyy
kkk
@Eszter jött: némileg megváltozott a világ. Itt van pl. a Nehézipari Műszaki Egyetem, Miskolc jogutódja: kohó-, gépész- és bányamérnöki karok helyett a következők lettek:

www.uni-miskolc.hu/karok
@nincs_itt: halvány lila színárnyalatom sincs. Főzeléket csak a pici fogyaszt, én beérem a husuval is.
@nincs_itt:

Én meg egy 120 lelkes kis faluban.

Így már ok.
Ne akarjunk már mindent a fiatalok nyakába varrni.
@graphics: hát a falra hányt! borsó!
@Eszter jött: nem is szeretném a fiatalok nyakába varrni. de azért a tepsifon függés mellett szívesen látnék olyat, akit valóban érdekel amit csinál...

eszemben sincs, hogy "bezzeg az az én időmben..." faxsággal jönni, de mindenféle pótlékokkal, akarják "megoldani" az életüket.
@nincs_itt: ááááááááááááá.... :D:D:D
@nincs_itt:

mit meséljek? azt, hogy fiatal diplomás gyerekek állnak be öreg szakik mellé tanulni, és úgy mennek ki Németországba dolgozni építkezésekre?
ez van. örülnek, ha bekerülhetnek egy-egy csapatba.
@graphics: tudom javasolni, hogy esetleg a német mindestlohn 2/3-át adják a munkásnak, ez nem lenne sok. jelenleg a minimálbér 8,84 euró/óra...

ha kvalifikált, akkor 10,21-ről indul, gyakorlattal és iskolákkal 16-18 euró/óra... persze a pótlékok adómentesek! a munkába járás legkevesebb 30 cent/km NETTÓ összeggel térítve...
és sok-sok egyéb...
@Eszter jött: a szülők legalább annyira hibáztathatóak, mert az volt az alapállás (Magyarban), hogy ha neki (mint szülőnek) rossz élete volt, a gyereknek legyen jobb.

Ezzel nincs is gond, amíg egészséges határokon belül marad. Többségében azonban nem így történt.
@Eszter jött: látod?! fiatal diplomás... mert szakmát tanulni zsenánt, mert a család elvárásai, meg majd a diplomával biztos lesz a megélhetés...

oszt' mostan ott áll és nem ismeri fel a kalapács használható végit...
@nincs_itt: ha meg elküldik reszelőzsírért, ako szalad:))
@taga20: a kanyarfúróért meg valóságos exodus zajlik!
@nincs_itt: asztán nem tuggyák megélezni.
a csúcsszögről meg aszt hiszik, hogy valami viájpi dolog:)
@taga20: a zélszalagot meg a zantennára akarják csomózni, a kereszt él pedig valami klerikális izé...
@nincs_itt: "kereszt él pedig valami klerikális izé... "

szerintem inkább aszt hiszik, hogy pálinka, me 55fokos:)
@nincs_itt:

zsenánt?? lófaszt!
Mifelénk ennyire nincs munkalehetőség. Még a diplomásoknak sem.
Ezek a gyerekek szívesen dolgoznának a tanult szakmájukban, megérdemelnék. De nem tudnak.
@nincs_itt: Sajnos ettől fényévekre van Abszurdisztán.
Pedig a rendszerváltás előtti gazdaság (Kádár-korszak) egyik fő bűneként azt rótták fel, hogy mesterségesen alacsonyan tartotta a béreket, mondván, hogy egyéb juttatásként úgy is megkapja a melós.

Akkor lesz gökeres változás, ha a) az általad írt báérszintet el nem érik, mert ettől megugrik a kereslet, másrészt kevesebbeknek éri meg nyugatra menni dolgozni, beleértve a jelenleg átutazókat is; b) az összeszerelő-bedolgozó üzemek helyett olyanok jönnek létre, amelyek tényleges értéket termelnek; c) az adózást végletesen leegyszerűsítik. Személy szerint preferálnám az egykulcsos adót (ÁFA & SZJA), *mindenre*. Ki lehetne kalkulálni, hogy mennyi az az adó%, aminél a költségvetés sem jár rosszabbul, mint a jelenlegivel.
És akkor mindenki annyi ÁFÁ-t és SZJA-t is fizet. Utóbbiból kedvezményt csak a gyermekek, kismamák és a nyugdíjasok kapnának, másnak nincs.
d) az adó visszaigénylés korlátozása/megnehetítése, mindaddig, míg a gazdaság nyakig ül a margarinban.
Azután lehet újra tárgyalni ezt a kérdést.
e) munkaerő mobilitásnak egyik fő gátja a megfelelő szállások hiánya. Egy élet munkáját (lakását) fizetésképes vevő nélkül(pl. Nógrád, Borsod falvai) nem fogja felszámolni senki, csak azért, hogy az ország drágább felében egy bizonytalan munkalehetőségbe belevágjon. Ha egy év múlva leépítik, mihez kezd?
@graphics:

Miért hiba az, ha a gyerekének jobb sorsot szeretne? Minden szülő így van ezzel.
@Eszter jött: nem érted! pedig @graphics: szépen leírta! remény volt a diploma megszerzése. most már látszik...
de ki tudhatta ezt előre!?
@nincs_itt: volt olyan kollégám, akit elküldtek négyszögfúró(!) emulzióért. Elment, a cél kolléga pedig visszaküldte, hogy ő ugyan adna, csak a fiatalúr nem hozott edényt :D :D
@nincs_itt:

Tudod mit szeretek ezekben a gyerekekben? Azt, hogy rugalmasak. Nem rinyálnak, ha egy teljesen új dologba kell belefogniuk.
@graphics: az adózás kérdése... a németnél nyakatekertebbet nem láttam eddig! de ugyanakkor pofon egyszerű is!

itt van 5+1 adó kulcs és egyéb nyalánkságok, viszont egy adott adó-kategóriában is eltérő lehet...

nem is megyek bele, van adószakértő akit fizetek évente egyszer, hogy rendezze a kérdést.

mo.-on a magán tulajdonban van a lakások/házak 90%-a, ez németo.-ban cirka 50-50%. továbbá, van sok gasthaus, szállás lehetőség, amit adómentesen térítenek...
@Eszter jött: ez a legkevesebb, hogy életben maradjanak! de le a kalappal előttük!
@Eszter jött: persze, így van.
Csak a kedves szülő ne vigye túlzásba. Sok ilyen rossz példát láttam:
,,- Mindegy, legyen diplomád, azt nem vehetik el tőled, aztán majd beültetünk valahová!''
Aztán protekció nincs, munka sincs. A képzés meg kidobott pénz: a tanulónak, a családnak és a közösségnek is.

hmm... a kórusba rendszerint azt veszik fel, aki az adott számot tűrhetően el is tudja énekelni.
@graphics: de csak hengeres edényzet volt az elfogadható, hogy az emulgeált olaj, ne törjön meg szállítás közben!
@nincs_itt:
más dolog, ha egy doboz cigarettából elkérnek 3-at, mintha 5-6-szálból kérnek el ugyanannyit.
@taga20: a pinóláról nem is beszélve. ;) Még belepirulna valaki, pedig dehogy...

Eszter jött (törölt) 2016.07.08. 21:58:28

@graphics:

Hö-hö!

A kedves szülő /esetemben pótszülő/ örül, ha egyáltalán meghallgatja. )))

A keresztfiam most 24 éves.
18 évesen elkezdte a műszaki fősulit. 1 év után bejelentette, hogy otthagyja, mert nem az ő világa.
Mi összeomlottunk.
Ő 2 hónap leforgása alatt talált magának munkát Írországban. Lenyomott 3 évet egy kínai konyhán. Aztán hazajött és bejelentette, hogy tanulni szeretne - vendéglátást.
Keresett sulit magának, mellé heti 1 napos munkát. Pozsony egyik menő hoteljában ingyen dolgozik. Csak azért, hogy tapasztalatot szerezzen.
Mikor elkezdett tanulni, kijelentette, hogy csak 3 évet fog elvégezni. Többet ne is várjunk tőle.
Jelenleg a strandon vezet egy restit olyan lelkesedéssel, mintha a Hilton lenne.

Az ő generációja önálló. A szülőknek kevés esélye van irányítani az életüket. )))
@Eszter jött: meg ne haragudj, de a töketlenséget nem nevezem előrelátásnak! elment kínai konyhára, majd vendéglátást akar tanulni, de CSAK 3 évet hajlandó erre szánni...

én mindent megértek, csak a semmire nagypofát nem kultiválom túlzottan!

mivel rendelkezem gyermekekkel van rálátásom, hogyan is működnek az aktuális "mai fiatalok".
@Eszter jött: ez jó és szívből kívánom, hogy sikerrel járjon és ne adja fel! :)
Ő legalább belátta, hogy az adott szakma nem neki való és megpróbált érvényesülni és jól csinálta: először is pénzt keresett, amivel el tud indulni (valószínűleg nyelvtudást is csiszolta). A következő lépései sem a megszerzett pénz feléléséről szólnak, ezért úgy gondolom, hogy jó esélye van célba érni és aligha kell irányítani.

Tudok olyat viszont, aki azt várta volna el, hogy a párja jövedelméből éljenek. Mindig talált ugyan melót, de sohasem hosszabb távra. Összességében nullára, de inkább negatívra futott ki az egyenlege. szét is mentek.
@nincs_itt: mostanság egy főiskola 3 év alatt elvégezhető munka mellett is. Ez elegendő _lehet_ ahhoz, hogy terveit megvalósítsa és közben se függjön másoktól.
Tovább meg minek tanulnia, ha nem akar vendéglátóipai doktor lenni? Képeznie persze kell magát, de az más káposzta.
@graphics: tudod én a "dinasztiális" berendezkedés híve vagyok! tehát, a gyermek(azért gyermek, mert NEM rendelkezik kellő tapasztalattal, felelős döntés meghozatalára, ez tény nem valami konzervatív beidegződés) döntését tiszteletben kell tartani! de! a "siker" eléréséhez kibebaxott sok tanulás/munka és tapasztalat szükségeltetik! amit egy ember, manapság, nem képes összelapátolni, de az "ősök" tapasztalatát és ismereteit figyelembe véve, egy fokkal könnyebb!

egy felsőfokú intézmény abszolválása még SEMMIRE sem garancia!

a legzavaróbb, hogy sok-sok mai fiatal úgy gondolja, hogy a mindent JOBBAN tudás egyetemén végeztek, de cserébe tanulni sem hajlandóak az "öregtől" sem.
@nincs_itt:

és mi van a hántolással és a hónolással és mi is az az "into" és a portálmarón át hova lehet belépni?

egyébként a zélszalagot masninak lehet használni, csak előtte ki kell vasalni és kirolytozni a végit...a kereszt él meg a nadrágodon van amikor fexel benne

brühüyyy
kkk
@nincs_itt: a példában említett 24 éves már nem gyermek és eléggé kemény tapasztalatai lehetnek.

Ettől függetlenül főbb vonalakban elfogadom, amit mondasz. Utsó bekezdésedben említetek egyik oka talán az is lehet, hogy a média is eléggé keményen sulykolja, hogy az idősebbek mennyire nem rendelkeznek korszerű ismeretekkel; a másik ok pedig a munkahely lehet: bármennyire idős is valaki, csak _egy_ valaki. Ha ráadásul később kerül be idősebbként egy hozzá képest fiatalabb csapatba, akkor még nehezebb.
Tanulni? Konkrétan megmondta, hogy nem is érti, amiről beszélek (RAMP fogalma marásnál.). Önbizalomban persze nincs hiány, 1,5 napig küzdött egy egyszerű horonymegunkálással és több darab nem lett jó, mert hosszlyukmaróval nem fúrunk...
@graphics: jav.: említettek az említetek helyett.

Eszter jött (törölt) 2016.07.08. 23:02:44

@nincs_itt:

"a legzavaróbb, hogy sok-sok mai fiatal úgy gondolja, hogy a mindent JOBBAN tudás egyetemén végeztek, de cserébe tanulni sem hajlandóak az "öregtől" sem. "

Ne legyél már ilyen vaskalapos!
Erről szól a fiatalság.
Mi is ilyenek voltunk.
@graphics: "SZJA-t is fizet. Utóbbiból kedvezményt csak a gyermekek, kismamák és a nyugdíjasok kapnának, másnak nincs."
adórendszeren keresztül ne adjunk kedvezményeket!

Eszter jött (törölt) 2016.07.08. 23:05:50

@graphics:

Kösz. Csak példának hoztam fel. Folyamatában nem volt fáklyásmenet.
@punkfrog: pedig a magyar adórendszer szinte csak erről szól, l. pl. termőföld, ingatlan, értékpapír, stb., stb.

A gyes-t és a nyugdíjat nem adóztatnám, csak épp 0%- os lenne.
Szép estét és jó éjt mindenkinek!
@Eszter jött: mintha a fiam történetét olvastam volna, csak ő autómániás!(22 éves)
ez a XXI. század!
át kellett volna alakítani az oktatási rendszereket már vagy 20 évvel ezelőtt!
de gyökeresen!
a lányom (9 éves) ő pont az ellentéte a fiamnak.a suli kezdete óta kitűnő tanuló de amit eddig 3 év alatt a kísérleti tankönyvekből tanultak, az katasztrófa.nem is igazán a tartalom (az is!) hanem a módszer tragikus! na meg a 100 ève alig változott tantárgyak!
de most valami rés keletkezett a nerpajzson, mert jövőre (4.oszt) lehet alternatív tankönyveket választani(Meixner)!
szerencsére az összes szülő ezt választotta!repedezik a klik!!!:)))
@graphics: a valódi piacgazdaságban nem a végzettség, hanem a tudás az érték.a googlenál például leszarják a végzettséged ha ott vagy a szeren!
@graphics: az adóknak egységesnek (=/= egykulcsos) kell lennie mindenkire!
a kedvezmémyeket csak egyéni elbírálás alapján adják meg mindenkinek!(szociális háló)
@punkfrog: egyetértünk, voltam ilyen helyen, sajnos eleve határozott idejű volt a szerződés.

A kulcs a kommented első két szava. Abszurdisztánban más a helyzet.
@Orica Középföldi:

Relatív racionalitás? Ez valami új dolog lehet, erről még nem hallottam soha.

"Erkölcsről", "elvekről" és egyéb valóban individualista alapon való hozzáállásról annál többet. Azok tényleg nem egyszerűek.
@punkfrog: erről kissé más a véleményem.

Az rendben, hogy az egyén igazolja a jogosultságát valamilyen módon, de az adómentességét(vagy nem) *deklarálni* kell valahol (Az álláskeresők pl. adót fizetnek a kapott segély után.).

Pl. Laczházy Smasszermann Arzén NER-társnak mindig igazolnia kellene, hogy már elérte a nyugdíjkorhatárt és ne vonjanak majd adót a nyugdíjából? A nyugdíj adózott jövedelem után keletkezett, mégegyszer adóztatni abszurd lenne.

A lényeg, hogy a hatóságok ne vegzálják folyamatosan.
Nyilván te mást olvastál ki belőle.
@vakapad: miért, szerintem a racionális relativitásnak is van létjogosultsága. gondolkozom a deffinición.
@Orica Középföldi:

Meghatározása nem egyszerű. Lehetne célszerű, jó döntéseket hozni pl. gazdasági téren. Ha viszont szigorúan ezt az oldalt néznénk, akkor senki nem vásárolna pl. televíziót, mert nincs semmi gazdasági előnye.

A közfelfogás szerint általában nem vall józan észre, ha valaki nem az emberi logika, hagyományok, vagy a közösség elvárásai szerint cselekszik, mond valamit, lát, fog fel dolgokat. Summázva:
többnyire csak azt tartjuk épelméjűnek, aki egy véleményen van velünk.

Lehet, de akkor nem lennének viccek, sőt találmányok sem.
@graphics: (magammal beszélgetek :D)
ide tettem volna egy linket, csak a blogmotor nem engedte.

csubakka.hu/wp-content/uploads/2015/12/471767172993221-600x417.jpg
@vakapad:

Nincs relatív racionalitás. Ez ugyanúgy individuum függő, mint az értékválasztás, -rend, ennek következtében a döntések, amik megrajzolják, hogy egy adott személy mit tekint racionálisnak. Ez neki akkor is az, ha mindenki másnak irracionális.

És ezzel nem mondtam semmit az adott személyről, az értékrendjéről, a döntési mechanizmusáról, etc.

Más!
Egy-egy komment olvasta után ez jut eszembe:)

www.facebook.com/photo.php?fbid=1216520001694027&set=a.108006495878722.13885.100000081177126&type=3&theater
@Orica Középföldi: Ráció

Van ugye: -juhsajt (bryndza),
- kecskesajt,
- tehéntejből készült sajt, sőt keleten
- jak, teve tejből készült sajtok is vannak.

A fentiek szerint következik

secure.ce-tescoassets.com/assets/HU/201/5997684502201/ShotType1_328x328.jpg

Most már értem miért olyan drága: nem lehet egyszerű a medvéket befogni, megfejni, stb., stb.

Abba már bele se merek gondolni, hogy pl. Királyhágón mi történhet Őfelségével.
@graphics:

"A közfelfogás szerint általában nem vall józan észre, ha valaki nem az emberi logika, hagyományok, vagy a közösség elvárásai szerint cselekszik, mond valamit, lát, fog fel dolgokat."

Ez egy nagyon populáris megfogalmazás, és nagyon szét tudom cincálni, de most mennem kell.

" Summázva:
többnyire csak azt tartjuk épelméjűnek, aki egy véleményen van velünk."

Nem, de barát nem lesz belőle:)
@Orica Középföldi: mint egy ridikül, állandóan úton vagy.
Részemről utolsó gondolat a szakmai oktatáshoz, meg úgy általában az oktatáshoz.

Van néhány tíz év és egynehány emberöltő mögöttem, és elég régen voltam gyerek.:( Ebből kifolyólag már sok mindent láttam.
Apám kisgyerek koromban a lábost befoltozta, becinezte, mert nem volt pénz újat venni, de új sem nagyon volt a boltban. A cinezéshez egy fémszerszámot használt, ilyet néha múzeumban lehet is látni. Ennek a vasnak a végét begugta a sparheltba ( gyengébbek kedvéért a tűzhelybe, mert akkor csak fatüzeléses sparhelt volt volt ), és jól megmelegítette. Amikor már tűzvörösen izzott, akkor használta a cin megolvasztásához. A lyukas edényt jól megtisztította, sósavval kissé megkente, majd ráillesztette a forrasztó cinpálca végét, és az izzó vassal addig melegítette, amíg meg nem olvadt, az olvadékot a vassal jól szétkente a lyukon, és amikor jónak ítélte a művet, hagyta kihülni.

No ezt mát a hatvanas években sehol nem oktatták, mert megjött az áram, vele a hegesztés új módszerei, és a régi módszerekre nem volt szükség.

A mai modern textiliparban nagyüzemileg szabnak, modern lézeres gépek sok centi vastag textilt pillanatok alatt átvágnak, a kézi módszerekre csak kisipari keretek közt van szükség. Nyilván a nagyipari módszereket csak a gyártóknál lehete megismerni, megtanulni. A tőkést viszont nem lehet államilag szakképzésre kötelezni, csak ösztönözni, hogy megérje neki a képzésben részt venni. No ebben nagyon lemaradt a magyar kormányzat. Mindegyik.
De szerintem abban is, hogy a szakismereti alapokat - széles körűt egy-egy szakmára kiterjedően - az iskolákban megtanítsa, és úgy vélem a tananyagon túl ebben a kérdésben a tanerő sem bír kellő ismeretetekkel.

Amnnyiben nem történik a képzében változás, a magyar fiatalok nagyon leszakadnak, és a piacon feleslegessé válnak. Mert a tudásuk nem fog semmit sem érni.
@parti_giano:

" mint egy ridikül,"

Csókoljon meg téged a Jakupcsek:)) ( Talán az műsora volt.)
@Rodeo36: haggyá' lógva ,vászka!... írtam-e az ellenkezőjét annak, mint te?...

(ez lemaradt az előző kommentből: "ám, ha putyin, ki "Európa utolsó védőbástyája", talpasait lövik, akkor az elfogadhatatlan...)
@parti_giano: "szerintem a racionális relativitásnak is van létjogosultsága"

Pusztán nézőpont kérdése, és tényleg van.

"Magyarország olyan ország, de ez már évszázadok óta így van, ahol nincsenek szavaink, az emberek nem tanulnak meg reflektálni, gondolkodni, szembesülni a problémákkal, és legfőképpen azokat kifejezni. A családok maguktól nem tudják, az iskola nem tanítja meg.
A magyar társadalmat jellemző másik sajátos vonás, hogy a horizontális közösségi kapcsolatok nagyon-nagyon gyengék – folytatja a szakember. A falvak, legyenek bármilyen kicsik is, kevéssé közösségek. Különösen individualista ország vagyunk, ahol nagyon kevés a közösségiség."

24.hu/kozelet/2016/07/09/spajzban-eheztetett-kislany-magyarorszagon-szolidaritashiany-van-es-nincsenek-kozossegek/

Ha az ország keletre fordul, akkor különösen lesz racionális relativitás.
@látjátok feleim szümtükkel: s.Vicces lenne, ha minden szavazni elmenő FIDESZ-es ezt gondolná.
süti beállítások módosítása